افق روشن
www.ofros.com

اخبار دولتی: روزگار سیاه کارگران درایران (شهریور)


خبرگزاری کار ایران                                                                                    یکشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۹


آزادی دو کارگر بازداشتی هپکو/ اعتراض کارگران ادامه دارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در کارخانه هپکو از آزادی ۲نفر دیگر از همکاران خود خبر دادند.
از قرار معلوم، این کارگران با سپردن وثیقه (۳۰۰ میلیونی) آزاد شدند. هنوز ۶ کارگر در بازداشت به‌سر می‌برند که از وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست. در عین حال کارگران هپکو می‌گویند برای ۱۰ نفر دیگر از کارگران این کارخانه احضاریه ارسال شده است.
از قرار معلوم اعتراض کارگران هپکو در محوطه داخلی کارخانه ادامه دارد. این کارگران خواستار پرداخت معوقات مزدی خود و تعیین تکلیف شرکت هستند. آنها می‌گویند چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده، داریم و خواستار این هستیم که مالکیت کارخانه دوباره به دولت بازگردد.
در روزهای گذشته، ۲۹ نفر از کارگران معترض هپکو بازداشت شده بودند که همگی به‌جز ۶ نفر که هم اکنون در زندان مرکزی اراک هستند، طی روزهای گذشته با قید وثیقه آزاد شده بودند.

---------------------

قرارداد ۲۰ نفر از کارگران نیشکر هفت تپه از فردا تمدید نمی‌شود/ از مقام‌های استانی و کشوری می‌خواهیم جلوی اخراج‌ها را بگیرند

کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به خبرنگار ایلنا گفتند: امروز ابلاغیه‌ای با سربرگ شرکت خطاب به تعدادی از کارگران با امضای «ابراهیم اورکی» سرپرست امور اداری، ارسال شده است. تاریخ اتمام قراردادهای کارگران مجمتع ۳۱ شهریور یعنی امروز است. آنها با اظهار نگرانی از این تصمیم مدیرعامل کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، افزودند: این اقدام خلاف وعده‌هایی است که در خصوص صیانت از امنیت شغلی کارگران به آنها داده شده است. از این رو از مقام‌های استان خوزستان مصرانه می‌خواهیم که جلوی اخراج‌ها را بگیرند.
کارگران معترض در ادامه افزودند: ۴ یا ۵ نفر از کارگرانی که حکم اخراج آنها صادر شده از افرادی بودند که در جریان دیدار با آیت‌الله موسوی جزایری امام جمعه اهواز و نماینده ولی فقیه در جمع کارگران سخنرانی کردند و خواهان استمداد وی و مقام‌های استان و کشور شدند.
اسامی تعدادی از کارگرانی که اخراج شدند، به قرار زیر است: ۱. محمد خنیفر ۲.رضا پورچنانی ۳. صاحب ظهیری ۴. محمود سعدی ۵. عادل عبدلخانی ۶.محمد عبدلخانی ۷.سمیر احمدی ۸.حمزه آل کثیر ۹.ایمان اخضری ۱۰. کریم میاحی ۱۱.فاضل چعبی‌زاده ۱۲.اشکان گودرزی ۱۳. مسعود لویمی و ۷ نفر دیگر.

---------------------

پرستار مصدوم حادثه آتش‌سوزی باغ سنندج جان باخت/ سه‌شبانه‌روز جدال با مرگ

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر بامداد امروز، پرستار مصدوم حادثه آتش‌سوزی باغی در سنندج که حین نجات جان یک مادر و فرزند دچار سوختگی شدید شده بود، در بیمارستان جان باخت. اکو زندی، پرستار فداکار بیمارستان توحید سنندج بود. او چند روز پیش پس از مشاهده حریق در یک باغ در اطراف شهر سنندج بلافاصله برای نجات یک مادر و فرزند اقدام می‌کند.
به گفته رئیس هیات مدیره نظام پرستاری سنندج؛ این پرستار جوان پس از اطلاع از آتش‌سوزی خود را به محل رسانده و متوجه می‌شود که دو تن از بستگان نزدیک وی (زن دایی و پسر دایی خردسالش) در محاصره آتش خطر قرار دارند، لذا فوری برای نجات جان آنان وارد عمل می‌شود.
حیدر ایزدی افزود: زندی، بعد از آنکه با از خودگذشتگی پا به آتش گذاشت و جان این مادر و فرزند را نجات داد تعادلش بهم خورد و با سقوط در آتش دچار سوختگی شدید شد. به گفته او؛ این جوان سنندجی حدود سه شب در بخش مراقبت‌های ویژه(ICU) بیمارستان توحید بستری بود و پس از آن برای مداوا به یکی از بیمارستان‌های شهر اصفهان اعزام شد، اما به دلیل شدت جراحات ناشی از سوختگی پس از یک شب بستری بامداد امروز جان باخت.
ایزدی درباره مادر و فرزند حادثه دیده نیز گفت: مادر دچار ۶۰درصد سوختگی شده و در یکی از بیمارستان‌های شهر تبریز بستری است و حال عمومی فرزندش نیز مطلوب بوده و از بیمارستان ترخیص شده است.

---------------------

شرایط سختِ کار در کارخانه‌های کوچک/ زندگی با دردی که مدام در استخوان‌ها می‌پیچد

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهرک صنعتی امام خمینی شهرستان کُردکوی همچون دیگر شهرک‌های تولیدی و صنعتی خیلی از بنگاه‌های کوچک و متوسط را در خود جای داده است و بسیاری از این بنگاه‌ها که با هدف اشتغالزایی روستایی آغاز به کار کرده‌اند، از بانک سینا یا صندوق توسعه ملی بانک کشاورزی تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند. شرکت «تکتا پروتئین گلستان» به عنوان یک واحد تولیدی فرآوری پای مرغ نیز ۲ میلیارد تومان آن تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی بانک کشاورزی استان گلستان دریافت کرده و مهر ماه سال ۹۷ کار خود را آغاز کرده است.
کارگران این واحد تولیدی که تعداد آنها به بیش از ۳۵ نفر می‌رسد در شرایط سختی کار می‌کنند. شاغلینی که اغلب زن هستند و مسئولیت خرج و مخارج خانواده را به عهده دارند. آنها غیر از یک ساعت ناهاری؛ هشت ساعت روی پا می‌ایستند و گاهاً برای رفع خستگی روی صندلی‌های بلندی که مخصوص هر نفر هست، می‌نشینند. در این واحد تولیدی از خط تولید مکانیزه برای سرعت دادن به کار استفاده می‌شود، با این‌حال سختی و دشواری سرعتِ کار بر دوش کارگران این واحد تولیدی نیز هست.

اغلب ساعات کاری روی پا می‌ایستیم
یکی از زنان کارگر شاغل در بخش شست و شوی پای مرغ می‌گوید: باز هم جای امید دارد که مشغول به کار هستیم؛ و گرنه با وجود بالا بودن نرخ بیکاری روزگارمان سیاه‌ بود اگرچه از دستمزدها رضایت چندانی نداریم.
فرآوری پای مرغ در این بنگاه تولیدی کوچک بدون حضور زنان و مردان کارگری که هشت ساعت به طور مداوم و بدون استراحت کار می‌کنند، ممکن نبود. هنگام ظهر یک ساعت بابت ناهار به کارگران فرصت استراحت داده می‌شود اما در همین دقایق است که دردِ انباشته شده در استخوان‌ها در وجودشان می‌پیچد.
زنان شاغل در این واحد تولیدی همچون دیگر زنان شاغل، کارشان شبانه‌روزی است. هشت ساعت در اختیار کارفرما و بقیه روز در اختیار خانواده‌. کار برای این زنان پایانی ندارد و در تمام طول عمرشان پخش می‌شود.

شرایط سختِ کار
در بخش آغازین خط تولید جایی که برای جدا کردن بخش انتهایی پای مرغ تدارک دیده شده، به غیر از یک مرد همگی زن هستند. برخی زنان قسمت میانی پای مرغ را با چاقو جدا می‌کنند. برخی کار شست و شو را انجام می‌دهند، و عده‌ای از کارگران بسته‌بندی می‌کنند. همه اینها با سرعتِ زیاد انجام می‌شود. وارد سالن تولید که می‌شوی اغلب کارگران روی پا ایستاده‌اند. بوی زننده مرغ در هوا پراکنده شده است که با وجود تهویه قوی، بازهم احساس می‌شود. برخی زنان به دلیل سرعت بالای دستگاه، از دستکش استفاده نمی‌کنند. می‌گویند اینطور راحت‌تر هستند. هشت ساعت کار در شرایطی که مدام صدای بلند دستگاه‌ به گوش می‌رسد، باید کار بسیار سختی باشد با این‌حال این کارگران راضی هستند. راضی هستند چون بخش عمده‌ای از هزینه‌های زندگی را می‌توانند از دوش خود بردارند.
"تعدادی از کارگران از دستمزدهایشان می‌گویند: حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیریم. بابت هر ساعت اضافه‌کاری نیز شش هزار تومان دریافت می‌کنیم؛ معمولاً کارگران ترجیح می‌دهند، دو ساعت اضافه کاری را پرکنند. بالاخره هزینه‌های زندگی بالا است."
این درحالی است که حداقل دستمزد در سال ۹۸ پایه مزدی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده و با مزایا به حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان می‌رسد. اگرچه همین حداقل دستمزد نیز یک فاصله ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی با هزینه‌های سبد معیشت خانوار که اخیراً از سوی شورای عالی کار اعلام شده، دارد.
طبق اظهارات یکی از کارگران؛ برخی از کارگران کارخانه از بندرترکمن و گرگان و شهرهای دیگر می‌آیند و امکاناتی برای ایاب و ذهاب نیز در اختیار کارگران نیست. او می‌گوید: شوهرم دیسک کمر دارد و نمی‌تواند کار کند. من سرپرست خانه‌ام و باید هزینه خانواده را تامین کنم. بچه مدرسه‌ای دارم و الان که فصل آغاز مدرسه است، مشکلات زیادی برای تامین لوازم و التحریر فرزندم دارم. برای یکی از دخترانم هم باید جهیزیه تهیه کنم؛ اما هنوز حتی یک قلم از وسایلش را هم نگرفته‌ام. نگران آبروی دخترم پیش شوهرش هستم. پسر دیگرم هم سرباز است. تمام بار خانواده روی دوش من است. ۱۰۰ هزار تومان دستمزد بالاتر برای من خیلی زیاد است. کارگران می‌گویند: از دست دادن کار برای ما شروع مشکلات و بدبختی‌های بسیاری است همین باعث می‌شود درباره مشکلات کاری سکوت کنیم.

۲ میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی بانک کشاورزی استان گلستان
اما مدیرعامل شرکت تکتا پروتئین گلستان هم مشکلات خودشان را بازگو می‌کند. او درباره تسهیلات تخصیص یافته به تکتا پروتئین می‌گوید: این واحد صنعتی یکی از ۵ واحد فرآوری پای مرغ در استان گلستان است. این واحد با هدف صادرات پای مرغ فرآوری شده و تحصیل ارز تاسیس شده است. این واحد تولیدی در مهر ماه سال ۹۷ تاسیس شده و زمینه اشتغال ۳۵ تا ۵۰ را به صورت ثابت و فصلی فراهم کرده است. در این واحد تولیدی حدود ۸ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است که ۲ میلیارد تومان آن تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی بانک کشاورزی استان گلستان و ۶ میلیارد تومان از سهم آورده شخصی بوده است. همچنین یک میلیارد تومان سرمایه در گردش از محل اعتبارات اشتغال فراگیر دریافت شده است. به گفته او؛ ظرفیت اسمی شرکت ۳۳۰۰ تن و جذب ماده خام آن ۵۰۰۰ تن در سال بوده است. این شرکت در سال گذشته نزدیک به ۶۵۳ تن پای مرغ صادرات کرده و در ۵ ماه اول سال ۹۸ مقدار ۱۰۰۵ تن محصول فرآوری شده را به کشور چین و تایلند صادر شده است. او در ادامه تصریح می‌کند: سعی کردیم برای آماده کردن شرایط مساعدتر کار برای کارگران، صندلی‌های مناسبی برای نشستن آنها تهیه کنیم. در عین حال دو عدد تهویه مناسب نصب کرده‌ایم تا هوای سالن تولید مساعد شود. باید یادآوری کنم که بازرس کار نیز برای بررسی شرایط کارگران به اینجا آمده و این بررسی‌ها به طور مداوم انجام می‌شود. ما بیمه تامین اجتماعی برای کارگرانمان رد می‌کنیم و در حوزه مزد هم دستمزد وزارت کار را برای کارگرانمان رد می‌کنیم.

مدیرعامل: حقوق وزارت کار را می‌دهیم
مدیرعامل شرکت تکتا پروتئین تصریح می‌کند: دولت باید از تولیدکنندگان بیش از این حمایت کند. یکی از مشکلات ما این است که قبوض آب با تعرفه‌های عادی حساب می‌شود و هر بار باید جریمه‌های سنگینی بپردازیم. مصرف آب در فرآوری پای مرغ بسیار زیاد است. قبوض برق ما نیز معمولاً خییل سنگین است. وقتی هم که آب قطع باشد مجبوریم آب را به صورت آزاد خریداری کنیم که برای ما مشکل ایجاد می‌کند.
خیلی از بنگاه‌های کوچک و متوسط هستند که قوانین حداقلی اشتغال نیز در مورد آنها رعایت نمی‌شود، قراردادهای کاری آنها یک ماهه و کمتر است، کمتر از حداقل دستمزد دریافت می‌کنند و کارگرانشان هم بیمه نیستند. هیچ نظارتی نیز از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اجرای دقیق قانون کار انجام نمی‌گیرد. اخیراً وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سهم اشتغال روستایی را ۲۵.۳ درصد در سال ۹۸ اعلام کرده که رقمی افزایشی را نشان می‌دهد. با این‌حال مشخص نیست چقدر از این میزان اشتغال واقعی است و اشتغالی پایدار با شرایط قانون کار به حساب می‌آید. آنچه تحت عنوان اشتغال جدید از سوی دولت به عنوان آمار اعلام می‌شود، واقعی نیست. خیلی از کارگران شرایط اولیه آنچه از نظر قانون کار اشتغال نام دارد، ندارند، یعنی شرایط بیمه‌ای و مزدی قانون کاری در خصوص آنها رعایت نمی‌شود.
گزارش: مریم وحیدیان

---------------------

شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۹

سرپرست شهرداری: درآمد نداریم، مسئولان کمک کنند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (سی ام شهریور ماه) کارگران شهرداری سی سخت در استان کهکیلویه و بویراحمد در اعتراض به ۶ماه معوقات مزدی خود، مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. این کارگران می‌گویند: در شرایط فعلی که در آستانه سال تحصیلی قرار داریم، نگران تامین مخارج مربوط به شروع سال تحصیلی فرزندان خود هستیم.
کارگران شهرداری سی سخت می‌گویند: شهرداری هیچ برنامه‌ای برای پرداخت بخشی از مطالبات‌مان را ندارد.
مسعود مظفری (سرپرست شهرداری سی سخت) با تایید اجتماع صنفی کارگران شهرداری به ایلنا گفت: مهمترین موضوع در شهرداری سی سخت تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران است. در حال حاضر کارگران شهرداری سی سخت۶ ماه مطالبات معوقه دارند که این موضوع آنها را در شرایط سخت مالی قرار داده است.
او با بیان اینکه شهرداری سی سخت کمبود منابع مالی دارد و در حال حاضر بیش از ۸ میلیارد تومان به نهادهای دولتی همانند تامین اجتماعی و دارایی بدهکار است، گفت: به عنوان سرپرست شهرداری سی سخت دست یاری به‌سوی مسئولان دراز می‌کنم تا به ما کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه اتکای درآمدهای شهرسی سخت بر عوارض ساخت و ساز است، ادامه داد: اکنون شهر سی سخت همانند اغلب شهرهای کشور به دلیل رکود در بازار مسکن با چالش جدی روبه‌رو شده و توان پاسخ به طلبکاران مالی خود به ویژه کارگران شاغل در شهرداری را نیز ندارد.
سرپرست شهرداری سی سخت با بیان اینکه بخش دیگری از منابع درآمدی شهر مربوط به درآمد حاصله از ورود گردشگران به این شهر است که نیمه دوم سال به دلایلی همانند سردی آب و هوا به حداقل کاهش می‌یابد، در ادامه افزود: پیش از این بخش دیگری از درآمد مستقیم شهرداری سی سخت از محل درآمد یک واحد معدنی و جایگاه سی ان جی تامین می‌شود که هر دو این واحدها از ماه‌ها پیش به دلیل مشکلاتی غیرفعال شده‌اند.
او در ارتباط به طلب‌های شهرداری سی سخت گفت: در حال حاضر شهرداری فقط بابت عوارض چندین میلیارد تومان از چند نهاد دولتی مستقر در این شهر طلبکار است، درصورتی‌که این نهادها بتوانند مطالبات معوقه خود را به شهرداری بپردازند شهرداری توانایی پرداخت بخش زیادی از معوقات مالی و بیمه‌ای کارگران را خواهد داشت.
سرپرست شهرداری سی سخت با بیان اینکه شهرداری هر ماه مبلغی حدود۳۲۰ میلیون تومان بابت دستمزد و۱۳۰میلیون تومان بابت هزینه‌های جاری شهرداری پول نیاز دارد، افزود: متاسفانه درآمد ماهانه شهرداری سی سخت هم اکنون به حدود ۱۵۰ میلیون تومان می‌رسد که این پول جوابگوی مخارج جاری شهرداری نیست.
مظفری در بخش دیگری از سخنان خود درباره درآمد مغفول شهرداری سی سخت گفت: عمده‌ترین درآمد شهرداری که می‌تواند کمک شایانی به شهر کند، سهم شهرداری‌ها از اجرای قانون ارزش افزوده است. در شروع اجرای قانون سهم شهرداری و سازمان مالیاتی برابر و با گذشت زمان سهم شهرداری‌ها کاهش یافت و به یک سوم رسید، لذا انتظار می‌رود با اصلاح قوانین و مقررات سهم شهرداری نیز اصلاح شود.
این مسئول در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه صبح امروز با مراجعه به استانداری کهکیلویه و بویراحمد مبلغ ۵۶ میلیون تومان بابت ارزش افزوده به شهرداری پرداخت شده است، گفت: این مبلغ کم قابل پرداخت به کارگرانی که نیازمند منابع مالی کافی برای تامین کیف و کفش و سایر ملزومات سال تحصیلی فزندانشان هستند، نیست.
مظفری در پایان تاکید کرد: تنها راه برون رفت از مشکلات مالی اجرای برنامه‌های مالی پایدار است که بتوان منابع درآمدی شهرداری را افزایش داد که آنهم نیازمند منابع مالی و مساعدت مسئولان است.

---------------------

تعدادی از کارکنان آتیه صبا تعدیل شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارکنان ستادی شرکت آتیه صبا، وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری در ماه‌های گذشته با پایان قراردادهای خود، تعدیل شدند.
یکی از نیروهای تعدیل شده این شرکت به ایلنا گفت: در بخش روابط عمومی 3 نفر تعدیل شده‌اند. در بخش‌‌های دیگر مانند بخش مالی هم چند نفر تعدیل شده‌اند.
منابع ایلنا در صندوق بازنشستگی کشوری مدعی هستند که در مجموع 20 نفر از کارکنان شرکت سرمایه‌گذاری آتیه صبا تعدیل شده‌اند.
آن‌طور که آنها می‌گویند از امروز تعدادی دیگر هم تعدیل می‌شوند. همچنین تاکید می‌کنند که عموم این نیروها سال‌هاست که در این شرکت مشغول به کار هستند.
یک نفر از نیروهایی که با پایان قراردادش تعدیل شده، به ایلنا می‌گوید: با توجه به اینکه شرکت آتیه صبا با سرپرست اداره می‌شود و هنوز حکم مدیرعاملی اسکندری به عنوان سرپرست صادر نشده، امکان دخل و تصرف در زمینه نیروهای شاغل وجود ندارد.
وی می‌افزاید: اخراج این نیروها بر اساس ابلاغیه‌ای انجام می‌شود که در دوران مدیرعاملی میعاد صالحی در صندوق بازنشستگی کشوری صادر شده است. در ضمن منابع ایلنا می‌گویند اخراج کارکنان این مجموعه مورد تایید نعمت‌الله ایزدی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، نیست.
ظاهرا بخشنامه‌ای هم وجود دارد که تاکید می‌کند سرپرست آتیه صبا حق تعدیل نیرو و استخدام جدید را ندارد؛ اما این منابع می‌گویند با خالی شدن برخی از صندلی‌ها، عده‌ای استخدام شده‌اند.

---------------------

وزیر کار با واگذاری هپکو به گروهی از شرکت‌های معدنی موافقت کرده است

به گزارش ایلنا، سید مهدی مقدسی (نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی) در گفتگو با یکی از رسانه‌ها از احتمال واگذاری هپکو به گروه‌های معدنی خبر داد. به گفته او؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان جانشین فرمانده اقتصاد مقاومتی به زودی به استان مرکزی سفر خواهد کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیشنهادی از سوی من ارائه شد که هپکو به گروه‌های معدنی واگذار شود؛ از جمله شرکت‌های گلگهر، مس و چادرملو و پیمانکاران بزرگ معدنی از جمله جهاد نصر. آقای شریعتمداری نیز با این پیشنهاد موافق بودند. وزرای دیگر نیز در حال بررسی این پیشنهاد هستند.
طبق اظهارات مقدسی؛ همزمان با وزیر اقتصاد و دارایی نیز صحبت کردند. اگر رئیس سازمان خصوصی‌سازی و وزیر اقتصاد و استاندار مرکزی و ستاد تسهیل با پیشنهاداتی که ارائه شده همکاری کنند، مشکل هپکو با واگذاری به گروه‌های معدنی در قالب کنسرسیوم قابل حل است.

---------------------

دستور فوری ریاست‌جمهوری در خصوص فسخ قرارداد سهامدار عمده هپکو

به گزارش ایلنا، رئیس جمهور در پی نوشت نامه درخواست استاندار مرکزی مبنی بر "فسخ قرارداد با شرکت هیدرواطلس توسط سازمان خصوصی سازی به منظور رفع مشکلات شرکت هپکو" نوشته است: "اقدام فوری را برابر بحث های مطرح شده در جلسه مورخ ۹۸/۰۶/۲۶ دولت به عمل آورید."
استاندار مرکزی از دستور فوری رئیس جمهوی در خصوص حل مشکل تعیین تکلیف سهامداری شرکت هپکوی اراک خبر داد. آقازاده استاندار مرکزی از ابلاغ دستور رئیس جمهور مبنی بر اقدام فوری در خصوص فسخ قرارداد باشرکت هیدرواطلس (سهامدار عمده هپکو) توسط سازمان خصوصی سازی به منظور رفع مشکلات شرکت هپکو خبر داد.
واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در نامه‌ای که خطاب به وزاری امور اقتصادی و دارایی، صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر کرده آورده است: رئیس جمهور در پی نوشت نامه درخواست استاندار مرکزی مبنی بر "فسخ قرارداد با شرکت هیدرواطلس توسط سازمان خصوصی سازی به منظور رفع مشکلات شرکت هپکو" نوشته است: "اقدام فوری را برابر بحث های مطرح شده در جلسه مورخ ۹۸/۰۶/۲۶ دولت به عمل آورید."

---------------------

پنجشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۹

بازداشتی‌های هپکو به جز ۸ نفر آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، در تجمعات روز دوشنبه در محوطه راه‌آهن اراک، تعدادی از کارگران هپکو اراک بازداشت شدند. امروز پنج‌شنبه (۲۸ شهریور) کارگران هپکو می‌گویند: ۲۹ کارگر بازداشتی داشتیم که طی دیروز و امروز، ۲۱ نفر از آنها با قید کفالت و سند آزاد شده‌اند و فقط ۸ کارگر همچنان در بازداشت به‌سر می‌برد.
کارگران هپکو در ارتباط با سرنوشت این ۸ کارگر که هنوز قولی بابت آزادی‌شان داده نشده و مشخص نیست تا چه زمان باید در بازداشت بمانند، ابراز نگرانی کردند.
کارگران هپکو می‌گویند: هنوز که هنوز است هیچکدام از مطالبات پرسنل و خواسته‌‌ها و پیش‌شرط‌های مدیرعامل جدید که خود دولت منصوب کرده، برآورده نشده؛ خواسته‌هایی که مدیرعامل جدید اعلام کرده بدون برآوردن آنها هپکو امکان ادامه کار و تولید را ندارد؛ نه تکلیفِ سهامداری کارخانه مشخص شده و نه معوقات مزدی کارگران را داده‌اند؛ خبری از راه افتادن کار و تولید نیز نیست.
کارگران هپکو تاکید می‌کنند: همه مطالبات کارگران قانونی‌ست؛ برخی از این مطالبات، وعده‌هایی است که پیش از این خود دولت به مجموعه هپکو داده و سه وزیر هم پای آن را امضا کرده‌اند اما هیچ‌کدام تا این لحظه برآورده نشده است.

---------------------

هشت نفر از کارگران هپکو امروز آزاد می‌شوند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران هپکو، پشت درِ زندان مرکزی اراک در انتظار آزادی همکاران خود هستند.
برخی منابع کارگری در این واحد تولیدی می‌گویند: قرار بود امروز پنجشنبه (۲۸ شهریور ماه) ده نفر از کارگران آزاد ‌شوند اما در حاضر ضمانت‌نامه ۸ نفر از کارگران پرپذیرفته شده و امیدواریم باقی کارگران بازداشتی به ترتیب در روزهای بعد، مسیر آزادی با ضمانت را سپری کنند.
از قرار معلوم برای کارگران قرار آزادی با ضمانت قبول شده و مسئولان دادگاه قبول کرده‌اند که فیش‌های حقوقی کارگران هپکو را برای ضمانت آزادی همکاران‌شان بپذیرند.
کارگران منتظر می‌گویند: از اینکه فیش‌های حقوقی ما را به عنوان ضمانت می‌پذیرند، خوشحالیم و امیدواریم هرچه زودتر همکارانمان آزاد شوند.
در روزهای گذشته، ۲۸ نفر از کارگران معترض هپکو بازداشت شده بودند که سه نفر از آنها عصر روز سه‌شنبه (۲۵ شهریور ماه) آزاد شده بودند.

---------------------

از کارگران هپکو و مطالباتشان حمایت می‌کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، در بیانیه‌های جداگانه از کارگران هپکو و مطالبات قانونی این کارگران حمایت کردند. در این بیانیه‌ها با تاکید بر اینکه کارگران هپکو مدت‌ها در انتظار تحقق وعده‌های مسئولان ماندند و درنهایت راهی به جز اعتراض نداشتند، آمده است: نباید با کارگرانی که ماه‌ها معوقات مزدی خود را نگرفته‌اند، برخورد شود.
در بیانیه‌های تشکل‌های کارگری بر ضرورت حل مشکلات هپکو تاکید شده و آمده است که مسئولان باید به وعده‌های خود هرچه سریع‌تر جامه عمل بپوشانند.

---------------------

مرگ یک مقنی در اقلید بر اثر ریزش سنگ

به گزارش ایلنا، حادثه ریزش چاه شامگاه روز گذشته زمانی رخ داد که یک کارگر ۲۵ ساله در حین حفر چاه روستای شهرمیان این شهرستان اقلید استان فارس به علت سقوط سنگ در عمق چاه گرفتار می‌شود.
با حضور گروهای امداد و نجات این کارگر از عمق چاه به بیرون انتقال یافته اما مرگ کارگر ۲۵ساله به علت ضربه سنگ به سر توسط عوامل اورژانس تایید شد.

---------------------

چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۹

سه نفر از کارگران بازداشت شده هپکو آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در شرکت هپکو از آزادی سه نفر از بازداشت‌شدگان این واحد تولیدی خبر دادند.
آنها گفتند: عصر دیروز با موافقت مراجع قضایی، سه کارگر بازداشت شده شرکت هپکو با قرار وثیقه آزاد شدند.
به گفته کارگران؛ در جریان اعتراضات صنفی اخیر کارگران این واحد صنعتی، حدود ۲۸ نفر از کارگران بازداشت شده بودند که عصر روز گذشته سه نفر از آنها آزاد شدند.
طبق اظهارات کارگران؛ کارگران بازداشتی در زندان مرکزی اراک به‌سر می‌برند و از قرار معلوم مسئولان دادگاه برای آزادی ۴ نفر از کارگران مبلغ ۲۵۰ میلیون وثیقه درخواست کرده‌اند و برای بقیه کارگران بازداشت شده فیش‌های حقوقی کارگران هپکو را برای ضمانت آزادی همکاران‌شان پذیرفته‌اند.
کارگران این واحد تولیدی می‌گویند: در حال حاضر شماری از کارگران هپکو امروز (چهارشنبه) با تهیه ضمانت‌نامه حقوقی (فیش حقوقی) پیگیر آزادی همکاران خود هستند. این در حالی است که اعتراضات از خارج از کارخانه به داخل کارخانه انتقال پیدا کرده است.

با بازداشت کارگران هپکو موافق نیستم

علی ابراهیمی (یکی از نمایندگان استان مرکزی در مجلس) با بیان اینکه موافق بازداشت کارگران هپکو نیستم، گفت: کارگران وقتی در تامین معاش می‌مانند و مراجعات مکرر به مقامات مسئول بی‌نتیجه می‌ماند، ناچار دست به اعتراض صنفی می‌زنند؛ اعتراضات کارگری را نباید سیاسی و مخالفت با حاکمیت ببینم.

عاملان بحران هپکو مسئولانند که فقط شعار می‌دهند

علی آقازاده (استاندار مرکزی) گفت: متاسفانه بعضی از مسئولان ما شرایط هپکو را درک نمی‌کنند و اطلاعات کافی نسبت به این موضوع ندارند و همین مسئله است که هپکو را هر روزه وارد چالش می‌کند.

به‌جای بازداشتِ کارگران هپکو با افراد متخطی برخورد شود

علی خدایی (نائب رئیس کانون عالی شوراها) گفت: برخورد قهری و بازداشت به هیچ‌وجه مورد تایید ما – کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور- نیست. به جای بازداشت کارگران با افراد متخطی که حق کارگران را خورده‌اند، برخورد شود.

خواستار آزادی کارگران بازداشت شده هپکو هستیم

شورای اسلامی کار کارخانه هپکو طی بیانیه‌ای خطاب به مسئولان قضایی و انتظامی استان مرکزی؛ خواستار آزادی کارگران بازداشتی این کارخانه شد.

---------------------

سه شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۹

عدم پاسخگویی مقامات رسمی در ارتباط با ادعای بازداشت کارگران هپکو

همه مقامات جلسه دارند!

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کارگران هپکو امروز (26 شهریور ماه) هم مقابل شرکت ادامه دارد. کارگران خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود و همچنین تعیین تکلیف سهامدار هستند؛ این درحالی‌ست که منابع خبری ایلنا از بازداشت حدود 25 کارگر این مجموعه پس از تجمع روز گذشته کارگران خبر می‌دهند.
با این وجود، پیگیری بازداشت کارگران و چندوچون آن از منابع رسمی به نتیجه نرسیده است. دادستان استان مرکزی در پاسخ به خبرنگار ایلنا گفت: در حال حاضر آمادگی صحبت با شما را ندارم.
تماس‌های خبرنگار ایلنا با استاندار مرکزی و معاون سیاسی این استانداری تا این لحظه، علیرغم بارها تماس تلفنی، به نتیجه نرسیده است و هر بار اعلام شده که مقامات استانی جلسه دارند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در رابطه با بازداشت کارگران اظهار بی‌اطلاعی کرد.
پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) نشست شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور اعلایی، مدیرکل حراست وزارت تعاون در اراک برگزار شد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در این جلسه اظهار داشت: امسال تاکنون دو هزار و ۱۱۵ شکایت کارگری به مراجع حل اختلاف استان وارد شده است و برخی واحدهای استان به دلیل بی‌تدبیری‌های خصوصی‌سازی با مشکلات مواجه هستند.
در عین حال در این جلسه عنوان شد که شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان مرکزی سفر خواهد کرد. به نظر می‌رسد یکی از هدف‌های این سفر، مشکلات کارخانه هپکو باشد. پیگیری‌های خبرنگار ایلنا در ارتباط با بازداشت کارگران هپکو و چندوچون آن، همچنان ادامه دارد.

---------------------

از ضرب‌وشتم کارگران هپکو بی‌خبرم

دیروز برای چند ساعت ریل راه‌آهن بسته شد که با مداخله نیروی انتظامی قضیه خاتمه یافت

به گزارش خبرنگار ایلنا، خبرهایی مبنی بر ضرب‌وشتم گسترده و بازداشت کارگران معترض هپکو به گوش می‌رسد؛ این کارگران روز گذشته در اعتراض به بلاتکلیفی سهامدار کارخانه و همچنین عدم پرداخت معوقات مزدی خود در راه‌آهن اراک تجمع اعتراضی برگزار کردند.
محمدتقی آبایی هزاوه (مدیرکل تعاون، کار ور فاه اجتماعی استان مرکزی) در ارتباط با آنچه دیروز در راه‌آهن اراک رخ داد، اینگونه می‌گوید: علیرغم مذاکراتی که با نمایندگان کارگران مبنی بر پیگیری مطالبات آنها داشتیم، متاسفانه دیروز یک چند ساعتی کارگران ریل راه‌آهن را بسته بودند که استاندار در جمع کارگران معترض حاضر شد و با آنها صحبت کرد؛ فرمانده سپاه و جانشین فرمانده انتظامی نیز در جمع حاضر شدند و با کارگران مذاکره کردند اما کارگران قانع نشدند.
به گفته‌ی آبایی هزاوه؛ این وضعیت تا ساعت 7 بعدازظهر ادامه پیدا کرد و قطارها برای تردد معطل مانده بودند که در نهایت، نیروی انتظامی وارد عمل شد و ظرف مدت بسیار کوتاهی، حدوداً یک دقیقه، ریل راه‌آهن باز شده و تردد قطارها از سر گرفته شد. مداخله نیروی انتظامی نیز با هدف جلوگیری از اختلال عبور و مرور و بازشدن مسیر قطارهایی صورت گرفت که معطل مانده بودند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا در جریان ضرب‌وشتم احتمالی و بازداشت کارگران هستید یا خیر؛ می‌گوید: از بازداشت و ضرب و شتمی که منجر به مجروحیت شده باشد، اطلاعی ندارم؛ در این موارد چیزی نمی‌دانم اما در جریان مداخله استاندار و نیروی انتظامی و همچنین بازشدن ریل راه‌آهن توسط نیروی انتظامی هستم.
"در عین حال، تماس‌های خبرنگار ایلنا با استاندار استان مرکزی در ارتباط با پیگیری چندوچونِ ماجرا تا این لحظه هیچ نتیجه‌ای دربر نداشته است."

---------------------

مدیرکل کار استان مرکزی: از بازداشت‌ کارگران هپکو بی‌اطلاعم

شماری از کارگران هپکوی اراک در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: به دنبال اجتماع چند روز گذشته کارگران هپکو، تعدادی از همکاران آنها احضار و بازداشت شده‌اند. از علت بازداشت این کارگران هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با تایید تجمع روز گذشته و مداخله نیروی انتظامی گفت: از بازداشت‌ها و ضرب و شتم احتمالی کارگران بی‌اطلاعم.

---------------------

توضیحات سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده کارگران بازداشتی

به گزارش خبرنگار ایلنا غلامحسین اسماعیلی (سخنگوی قوه قضائیه) در نشست خود با رسانه‌ها در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر آخرین وضعیت کارگران بازداشتی و زمان تجدیدنظر به حکم آنها براساس دستور رئیس قوه قضائیه، گفت: حکم این پرونده قطعی نیست و قرار است برحسب دستور قوه قضائیه در آن تجدیدنظر شود.
وی تصریح کرد: لازم است در این حوزه به این مساله تاکید کنم که در این پرونده تنها ٢ تا ٣ نفر کارگر هستند و بقیه هیچ ربطی به کارگران ندارند و در کنار اینها قرار گرفتند و ابعاد پرونده را گسترش دادند.
اسماعیلی افزود: حتی یکی از کارگران گفته من به این افراد گفتم شما چه کاره هستید که آمده‌اید. در بین این ٨ نفر ٢ تا ٣ نفر عناصر کارگری هستند و برخی به ناحق سر سفره کارگران نشستند یا نان آنها را خوردند یا نان کارگران را آجر کردند.

---------------------

کارگران ارگ قدیم بم دو ماه معوقات مزدی طلبکارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در پروژه ارگ بم از معوقات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که برای اجرای پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم استخدام شده‌اند، در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
به گفته آنها، پایگاه میراث فرهنگی ارگ به عنوان متولی اصلی پروژه نجات بخشی ارگ قدیم به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد و در نتیجه این تاخیر و تعلل کارگران از نظر معیشتی با مشکلاتی مواجه شده‌اند.
طبق اظهارات یکی از کارگران پروژه ارگ قدیم بم، در اجرای پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم حدود ۱۲۰ نفر مشغول کار هستند. این تعداد از سال ۸۲ تاکنون برای اجرای پروژه مرمت این مجموعه فرهنگی به استخدام پایگاه میراث فرهنگی ارگ درآمده‌اند.
این کارگر اظهار داشت: برخی از کارگران این مجتمع از پیش از وقوع زلزله سال ۸۲ در بازسازی و نگهداری پروژه ارگ بم مشارکت داشته‌اند و در حال حاضر سابقه کاری آنها تا ۲۰ سال هم می‌رسد. وی در خصوص امکانات ایمنی کارگران نیز گفت: از ابتدای سال جاری کفش ایمنی و لباس کار به ما داده نشده است و دستکش نداریم. تمام هزینه‌های ایاب و ذهاب نیز برعهده کارگران است.
پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که در جریان وقوع زلزله سال ۸۲ ویران شد و کارگران عقیده دارند تاخیرهای به‌وجود آمده بر کُند شدن روند بازسازی تاثیرگذار بوده است.
فریدون فعالی (سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان) در نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی کرمان که در دو روز گذشته برگزار شد، گفت: باتوجه به اینکه حقوق این اثر ثبت جهانی از بخش تملک دارایی و منابع ملی تامین می‌شود نیاز به ردیف اختصاصی برای پرداخت حقوق کارگران ارگ قدیم بم داریم.
وی با بیان اینکه ۲ ماه حقوق عقب‌مانده به کارگران ارگ بم بدهکاریم، افزود: این مشکل مختص کرمان نیست بلکه تمام آثار ثبت جهانی با این معضل روبرو هستند.

---------------------

کارگران معدن زغال سنگ «آق دربند» ۱۰ماه مزد طلبکارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران معدن زغال سنگ «آق دربند» سرخس روز گذشته (۲۵ شهریور ماه) در مقابل ساختمان فرمانداری سرخس حضور یافتند.
منابع کارگری در معدن آق دربند گزارش دادند: معدن زغال سنگ آق دربند بزرگترین و قدیمی‌ترین معدن زغال سنگ در شمال شرق کشور است که در کنار روستایی به همین نام در شهرستان سرخس و ۱۴۱ کیلومتری مشهد واقع است و کارگرانی که در این معدن کار می‌کنند حدود ۱۰ ماه بابت مزد معوقه طلبکارند.
به نقل از کارگران این واحد معدنی گفته می‌شود که طلب انباشته آنها مربوط به دستمزد ماه‌های سال گذشته و سال جاری است. علاوه بر این پرداخت حق بیمه این کارگران نیز با مشکل روبرو است.
به گفته یکی از کارگران؛ به دنبال اعتراض روز گذشته کارگران معدن زغال سنگ آق دربند، نشستی با حضور فرماندار و دادستان سرخس در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد که در نتیجه آن مسئولان حاضر در جلسه وعده پیگیری مطالبات را دادند.
حمید علیزاده (دادستان سرخس) در نشست روز گذشته فرمانداری سرخس در جمع کارگران با اظهار تاسف از عملی نشدن مصوبات آخرین جلسه سال ۹۶ که مقرر شده بود از محل فروش ملکی در مشهد معوقات مزدی و بیمه‌ای کارگران پرداخت و بخشی از درآمد آن در بخش تهیه تجهیزات و افزایش ایمنی کارگاه هزینه شود، گفت: آنچه ما بعد از سه سال پیگیری شاهد آن هستیم؛ حل نشدن مشکلات کارگران معدن آق دربند است که ناشی از سوءمدیریت مدیرعامل است.
وی با بیان اینکه سهامداران و به خصوص هیئت مدیره شرکت مدت‌ها از مزایای معدن استفاده کرده و از پرداخت هزینه‌های معدن طفره می‌رفتند، افزود: از آنجا که ۳۱ درصد سهام هم‌اکنون متعلق به آستان قدس رضوی است و ۱۷ درصد آن مربوط به سهامداران است لذا سهامداران لازم است به‌طور جدی در رفع این مشکل ورود پیدا کنند و با تغییر مدیریت و حتی اساسنامه یا سهیم کردن کارگران باتوجه به معوقاتی که دارند، این چرخه اشتغال و تولید را مدیریت کنند.
علیزاده با تاکید بر اینکه در اولین فرصت مدیرعامل احضار و موضوع به صورت جدی پیگیری می‌شود، تصریح کرد: چرا ما هنوز شاهد ۹ یا ۱۰ ماه حقوق معوقه کارگران در این شرکت هستیم درحالی که معدن در حال فعالیت است؟
در ادامه این جلسه محمدرضا رجبی مقدم (فرماندار سرخس) گفت: از صبح پیگیر موضوع بوده و با معاون استاندار تلفنی تماس گرفتم. ما در دو - سه روز آینده جلسه‌ای در استان برای رفع قطعی این مشکل برگزار خواهیم کرد.
او با تقدیر از کارگران، یادآور شد: امیدواریم در جلسه روزهای آینده در این خصوص با آستان قدس به توافقی دست یابیم.
در ابتدای جلسه نماینده کارگران و تعدادی دیگر به نمایندگی از ۱۲۰ کارگر از مشکلات و محرومیت‌هایی که ۱۰ ماه بی‌حقوقی برای آنها در پی داشته و عدم رعایت ایمنی کارگاه و پرداخت هزینه‌های حوادث محل کار و سایر مطالبات صنفی خود همانند حق مسکن و بیمه تکمیلی سخن گفتند.

---------------------

کارگران رینگ اسپرت نی‌ریز: به خاطر نبود مواد اولیه بیکار شدیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کمبود مواد اولیه، کارخانه‌های بسیاری را مجبور به کاهش سطح تولید کرده یا آنها را به مرز تعطیلیِ اجباری کشانده است. کارخانه «رینگ اسپرت نی‌ریز» هم یکی از همین واحدهای تولیدی است که نیازمند مواد اولیه وارداتی از کشور آلمان است.
کارگران این کارخانه می‌گویند: در هفته‌های گذشته ابتدا حجم تولید کاهش یافت و در نهایت کارگران تعدیل شدند.
به گفته‌ی آنها، حدود ۲۰۰ کارگر این کارخانه تعدیل شده‌اند؛ این در حالیست که این کارخانه از معدود واحدهای صنعتی منطقه است و خانواده‌های بسیاری از این واحد امرار معاش می‌کنند.
اصغر مسعودی (نماینده مردم نی ریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی) در ارتباط با شرایط این واحد تولیدی گفته است: نوسانات ارزی موجب تعدیل ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه رینگ اسپرت نی‌ریز شد، سرمایه‌گذاران این کارخانه تاکنون تسهیلاتی دریافت نکردند و خود به تنهایی کارخانه را اداره می‌کنند بنابراین در صورتی که مواد اولیه در اختیار این کارخانه قرار گیرد نه تنها می‌توانند ظرفیت تولید را افزایش دهد بلکه زمینه اشتغالزایی بیشتر نیز فراهم می‌شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: علیرغم تذکرات بسیار به وزارت صنعت، معدن و تجارت و ارسال نامه‌های متعدد، تامین مواد اولیه موردنیاز رینگ اسپرت نور نی‌ریز مورد بی‌توجهی این وزارتخانه قرار گرفته است. حدود ۵۰۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کار بودند که به دلیل نبود مواد اولیه ۲۰۰ نفر از آنها تعدیل شدند، حال آنکه می‌توان با حمایت از این واحدهای تولیدی زمینه داخلی‌سازی را فراهم کرد.

---------------------

مطالبه‌گری حق معلمان است

به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای به لزوم صیانت از حقوق فعالان صنفی اشاره کرده است.
در این بیانیه آمده است: مطالبه‌گری حق معلمان است؛ شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خواهان آزادی معلمان زندانی است و بایستی به پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی خاتمه داده شود.
در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: مطالبه‌ی حق در راستای کرامت انسانی و بهبود معیشت همگان و همچنین مطالبه عدالت آموزشی و دفاع از حقوق کودکان محروم، جرم نیست.

---------------------

دوشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۹

اعتراض کارگران هپکو از سر گرفته شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع خبری در کارخانه هپکو گفتند: حدود ۹۰۰ کارگر کارخانه هپکو اراک؛ دیروز و امروز (۲۴و ۲۵ شهریور) بعد از تقریبا ده روز وقفه؛ به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده‌های داده شده ازسوی مسئولان، بار دیگر اعتراض صنفی خود را از سر گرفتند.
کارگران معترض که مدعی‌اند مشکلات صنفی آنها از زمان خصوصی‌سازی شرکت هپکو و تغییر مدیریت آغاز شده است، در ادامه گفتند: در آخرین دور از اعتراضات کارگران هپکو (حدودا ده روز پیش) برخی مسئولان با میانجی‌گری شرایطی را فراهم کردند که حداکثر تا ده روز دیگر شرکت تعیین و تکلیف شود که به موجب آن اجتماع صنفی چندین روزه کارگران هپکو خاتمه یافت.
این کارگران که نسبت به تاخیر در معوقات مزدی و همچنین تعیین تکلیف وضعیت کارخانه از یکسال و نیم پیش هرچند وقت یکبار در مقابل کارخانه و ساختمان نهادهای مختلف دولتی و قضایی دست به اعتراض صنفی می‌زنند، در ادامه گفتند: مهلت ده روزه مسئولان شهرستان نیز تمام شد و آنها به‌ جای تعیین تکلیف شرکت؛ مدیریت کارخانه را تغییر دادند اما این خواسته ما کارگران نبود. به گفته یکی از کارگران معترض؛ کارگران معترض هپکو روز گذشته نیز (یکشنبه ۲۴ اردیبهشت) به نشانه اعتراض مقابل کارخانه چادر زده بودند.
طبق اظهارات این کارگر، کارگران هپکو جدا از تغییر مالکیت کارخانه و انتقال آن به بخش دولتی، به دنبال دریافت مطالبات معوقه مزدی خود نیز هستند. آنها سه ماه دستمزد در سال جاری طلبکارند و مطالباتی نیز از سال‌های ۹۵ تا ۹۷ دارند.
به گفته این کارگر؛ مسئولان بدون درنظر گرفتن شرایط زندگی آنها در مورد واگذاری این واحد صنعتی بدون هماهنگی تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که در عمل به زیان کارگران است و برای همین آنها با بر پایی اجتماعات صنفی پیگیر خواسته‌های خود می‌شوند.
این کارگران در بیانیه‌ای که چندی پیش صادر کرده‌اند، آورده‌اند: «راه برون‌رفت شرکت از این وضعیت، تعیین تکلیف یکباره سهامدار عمده و معرفی او است که این مساله حدود سه سال است شرکت را معطل نگه داشته است، متاسفانه مسئولان گویا به دنبال پاک کردن صورت مسئله هستند و با معرفی مدیرعامل جدید می‌خواهند خواسته‌های کارگران را به حاشیه برانند.»
کارگران در این نامه که خطاب آن به استاندار مرکزی و باقی مقامات استانی است، خواستار حل ریشه‌ای مشکل شده‌اند و تاکید کرده‌اند که تعیین تکلیف سهامدار، تنها راه اصولی خروج از بحران است.

---------------------

کارگران هپکو راه‌آهن را نبسته‌اند/ بخشی از مطالباتِ هپکویی‌ها تا هفته آینده پرداخت می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۹۰۰ کارگر کارخانه هپکو اراک؛ دیروز و امروز (۲۴و ۲۵ شهریور) بعد از تقریبا ده روز وقفه؛ به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده‌های داده شده ازسوی مسئولان، بار دیگر اعتراض صنفی خود را از سر گرفتند.
کارگران معترض که مدعی‌اند مشکلات صنفی آنها از زمان خصوصی‌سازی شرکت هپکو و تغییر مدیریت آغاز شده است، در ادامه گفتند: در آخرین دور از اعتراضات کارگران هپکو (حدودا ده روز پیش) برخی مسئولان با میانجی‌گری شرایطی را فراهم کردند که حداکثر تا ده روز دیگر شرکت تعیین و تکلیف شود که به موجب آن اجتماع صنفی چندین روزه کارگران هپکو خاتمه یافت.
محمدتقی آبایی هزاوه (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی) در ارتباط با اعتراضات این کارگران و پیگیری‌های انجام شده با تایید برگزاری تجمع توسط این کارگران به خبرنگار ایلنا گفت: دو هفته قبل که وزیر صمت در استان حضور داشت، قول داد تعیین تکلیف سهامدار و پرداخت مطالبات کارگران (هم در هپکو و هم در برخی دیگر واحدهای استان) انجام شود؛ این وعده‌ها در حال پیگیری است. وی در ارتباط با کارهای انجام شده برای کارگران هپکو گفت: مدیرعامل جدید هپکو، آقای ابوالفضل روغنی تعیین شده؛ ایشان هم بومی‌ست و هم متخصص؛ منتها زمان می‌برد که ایشان بتوانند اقدامات اصلاحی لازم را صورت بدهند. اینکه انتظار داشته باشیم مشکلات سریع و یکروزه حل شود، صحیح و عملی نیست.
آبایی هزاوه ادامه داد: امروز نیز با نمایندگان شورای اسلامی کار هپکو صحبت کردیم و قرار شد آنها با کارگران صحبت کنند که به تجمعات خاتمه بدهند و از آن طرف، ما نیز قول دادیم که مطالبات کارگران را که در دو بخش پرداخت معوقات مزدی و همچنین تعیین تکلیف سهامدار کارخانه است، در سریع‌ترین زمان ممکن به پیش ببریم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در باب مطالبات کارگران افزود: مدیرعامل قول داد تا هفته آینده بخشی از معوقات مزدی کارگران هپکو پرداخت شود؛ فردا نیز همه کارگران هپکو یک بن ۵۰۰ هزار تومانی برای خرید از فروشگاه زنجیره‌ای رفاه خواهند گرفت؛ به این ترتیب انشالله این کارگران در ابتدای سال تحصیلی مشکلی بابت خرید لوازم‌التحریر و اسباب آموزشی نخواهند داشت.

سهامدار تعیین تکلیف می‌شود
" به گفته‌ی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، قرارداد ساختِ شصت دستگاه گلیدر با سازمان راهداری‌ها منعقد شده که به زودی اینها وارد چرخ تولیدِ هپکو شده و به این ترتیب، بخشی از مشکلات این واحد تولیدی حل خواهد شد."
آبایی هزاوه افزود: تعیین تکلیف سهامدار نیز در دستور کار سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفته است.
او در پاسخ به این سوال که چه زمانی این تعیین تکلیف به سرانجام خواهد رسید؛ گفت: این مساله، یک سیکل کاری دارد که نمی‌شود یک مهلت زمان یک هفته‌ای یا دو هفته‌ای برای آن تعیین کرد؛ مساله‌ای است که در اختیار سازمانِ خصوصی‌سازی است و اگر بخواهید بیشتر بدانید باید از آنجا پیگیری کنید.
آبایی هزاوه در ارتباط با تجمع امروز کارگران که براساس اخبار دریافتی منجر به مسدود کردن راه‌آهن شده، گفت: اینگونه نیست؛ آنطور که ما دیده‌ایم کارگران هپکو راه‌آهن را نبسته‌اند، بلکه در حاشیه راه‌آهن حضور دارند و در حال اعتراضِ صنفی هستند.

---------------------

کارگران کنتورسازی خواستار تعیین تکلیف کارخانه شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران کنتورسازی ایران در استان قزوین، صبح امروز (۲۵ شهریور) با سفر به تهران در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی خود در نتیجه تعطیلی این واحد تولیدی، مقابل ساختمان مجتمع ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی حضور یافتند.
یکی از کارگران این کارخانه گفت: مشکلات کارگران کنتورسازی از زمانی آغاز شد که دولت وقت به دلایل مختلف این واحد صنعتی را به بخش خصوصی واگذار کرد.
او با بیان اینکه تعداد زیادی از کارگران کارخانه کنتورسازی قبل و بعد از متوقف شدن فعالیت تولیدی طی چند مرحله اخراج شدند، در ادامه افزود: در ‌‌نهایت حدود ۲۰۰ کارگر در این کارخانه باقی ماندند که در حال حاضر حدود۲۶ ماه مطالبات مزدی معوقه از کارفرما طلبکارند. حق بیمه کارگران نیز به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود.
به گفته وی، کارگران در این مدت برای بازگشایی کارخانه و بازگشت به کار بارها مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان قزوین حضور یافته‌اند اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده و بلاتکلیفی آنها ادامه دارد. این کارگر کنتورسازی در بخش دیگری از سخنان خود درباره دلایل سفر خود و همکارانش به تهران و حضور در مقابل ساختمان مجتمع ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی گفت: امروز دوشنبه روز دادگاه مدیرعامل شرکت کنتورسازی ایران است که از یکسال ونیم پیش به دلیل برخی جرائم اقتصادی در زندان به سر می‌برد. مدیرعامل در جلسات گذشته دادگاه از کمک‌های خود به کارگران سخن گفته است اما ما کارگران ضمن رد این سخنان، خواستار خارج شدن شرکت از مدیریت بخش خصوصی هستیم.
وی افزود: خارج شدن شرکت از مدیریت بخش خصوصی یکی از مطالبات اصلی کارگران کنتورسازی است و اگر نهادی دولتی باشد که بتواند از این کارخانه حمایت کند، قطعا بخش اعظم مشکلات ما برطرف خواهد شد.
او با بیان اینکه با توجه به غیبت مدیرعامل شرکت و تعطیلی خط تولید این واحد تولیدی از ابتدای سال جاری باید مسئولان نسبت به حل مشکلات ما تعجیل کنند، در پایان گفت: امروز به تهران آمده‌ایم تا در خصوص مشکلاتی که در نتیجه حضور مالکیت فعلی کارخانه که از زندان آن را مدیریت می‌کند، به وجود آمده و رسیدن این واحد تولیدی به مرز ورشکستگی با مسئولان قضایی ویژه مفاسد اقتصادی صحبت کنیم.

---------------------

"خنیفر" تحریک نمی‌کند، به وظیفه اش عمل می‌کند

"اسماعیل بخشی" کارگر است و پرداخت حقوق در زمان بازداشت کاملاً قانونی‌ست

به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی رسانه‌ها از قول یک مقام آگاه، در ارتباط با برخی کارگران معترض هفت تپه مطالبی بیان نموده‌اند که حسین حبیبی (دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران) به این مطالب پاسخ گفته است.
حبیبی می‌گوید: در خصوص هفت تپه به نقل از یک منبع آگاه که مشخص نیست کیست، آمده "محمد خنیفر تنها کارگر این شرکت می‌باشد که کماکان و در زمان آزادی هم به تحریک بقیه مبادرت می‌کند" باید گفت آقای خنیفر از اعضای شورای اسلامی کار نیشکر هفت تپه است که‌ وفق ماده ۱، بند د ماده ۱۳ وماده ۲۰ قانون تشکیل شورای اسلامی کار مصوب سال ۱۳۶۳ مجلس شورای اسلامی، موظف و مکلف به پیگیری و نظارت حقوق و منافع و مصالح کارگران و مکلف به مطلع نمودن همکاران خود است؛ بنابراین او تحریک نمی‌کند، به وظیفه‌اش عمل می‌کند.
حبیبی ادامه داد: همچنین مقام آگاه ناشناس اظهار کرده‌اند "اسماعیل بخشی نه کارگر است و نه حتی فعال کارگری؛ بخشی، کارمند هفت تپه است که حتی در زمان بازداشت نیز ۶/۵ میلیون تومان حقوق به همراه اضافه کار شیفت دریافت کرده است !" باید در باره این ادعا نیز توضیحاتی بدهم: وفق ماده ۱ قانون کار مصوب ۶۹، کلیه کارفرمایان، کارگران، کارگاه‌ها، مؤسسات تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی مکلف به تبعیت از این قانون می‌باشند. وفق ‌ماده ۴ قانون کار، کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می‌کند، از قبیل مؤسسات صنعتی، کشاورزی، معدنی، ‌ساختمانی، ترابری مسافربری، خدماتی، تجاری، تولیدی، امکان عمومی و امثال آن‌ها. کلیه تأسیساتی که به اقتضای کار متعلق به کارگاه‌اند، از قبیل نمازخانه، ناهارخوری، تعاونی‌ها، شیرخوارگاه، مهدکودک، درمانگاه، حمام، آموزشگاه‌ حرفه‌ای، قرائت‌خانه، کلاس‌های سوادآموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا و انجمن اسلامی و بسیج کارگران، ورزشگاه و وسایل ایاب و‌ ذهاب و نظایر آنها جزء کارگاه می‌باشند. وفق ماده ۲ قانون کار نیز کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق‌السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست‌کارفرما کار می‌کند؛ بنابراین شرکت هفت تپه و آقای اسماعیل بخشی و کلیه کارکنان اداری (کارمندی) عملیاتی و تولیدی (کارگری) تا هر رده شغلی و با هر مدرک تحصیلی و گروه شغلی در طبقه‌بندی مشاغل به استناد مواد او۲و۳ قانون کار مشمول قانون کاروکارگر محسوب می‌شوند.
حبیبی می‌افزاید: وفق ‌ماده ۱۸ قانون کار، چنانچه توقیف کارگر به سبب شکایت کارفرما باشد و این توقیف در مراجع حل اختلاف منتهی به حکم محکومیت نگردد، مدت آن جزء ‌سابقه خدمت کارگر محسوب می‌شود و کارفرما مکلف است علاوه بر جبران ضرر و زیان وارده که مطابق حکم دادگاه به کارگر می‌پردازد، مزد و مزایای‌ وی را نیز پرداخت نماید و براساس تبصره آن، کارفرما مکلف است تا زمانی که تکلیف کارگر از طرف مراجع مذکور مشخص نشده باشد، برای رفع احتیاجات خانواده وی، حداقل پنجاه‌ درصد از حقوق ماهیانه او را به طور علی‌الحساب به خانواده‌اش پرداخت نماید. بنابراین پرداخت به اسماعیل بخشی در زمان بازداشت مطابق قانون می‌باشد چون هنوز تکلیف و رای نهایی دال بر محکومیت اسماعیل بخشی علیرغم آنکه در زندان است، صادر نشده است.
او در پایان تاکید می‌کند: در ضمن آخرین حکم شغلی آقای اسماعیل بخشی به شماره۵۳۹ مورخ ۱/ ۱/ ۹۸ با عنوان شغلی کاردان فنی مکانیک و نوسازی و پست سازمانی تکنسین مکانیک و اپراتور دروگر است. پس این ادعا که ایشان کارگر نبوده، به هیچ‌وجه صحت ندارد.

---------------------

کارگران شهرداری سی‌سخت خواستار دریافت معوقات ۶ ماهه خود شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شهرداری سی سخت گفتند: دست‌کم بابت ۶ ماه مطالبات مزدی سال جاری طلبکاریم و باتوجه به مخارج سنگین تحصیلی فرزندان دانش‌آموزان و دانشجویمان از شهرداری می‌خواهیم بخشی از این طلب مزدی را پرداخت کند.
از قرار معلوم حدود ۸۵ کارگری که در شهرداری و سازمان‌های وابسته به آن به صورت رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول کار هستند، از اسفند ماه سال ۹۷ بابت مطالبات مزدی خود طلبکارند. در عین حال نیمی از عیدی سال ۹۷ این کارگران نیز پرداخت نشده است.
این افراد که از کارگران قدیمی شهرداری محسوب می‌شوند به مشکلات مالی موجود اعتراض کرده و می‌گویند: دستمزد اسفند ماه خود را با چهارماه تاخیر حدود دو ماه پیش دریافت کرده‌اند و از آن پس دریافتی دیگری نداشته‌اند.
به گفته این کارگران؛ حدود ۲۰ نفر از کارگران بازنشسته شهرداری سی‌سخت که از مدتها پیش بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را از شهرداری دریافت کنند. این کارگران به ایلنا گفتند که بیشترشان حدود ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار دارند و این نگرانی در آنها وجود دارد که در صورت ادامه پیدا کردن روند موجود نتوانند هزینه تحصیلی فرزندان خود را در آستانه سال جدیدی تحصیلی تامین کنند.
آنها با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری بابت مطالبات بیمه‌ای کارگران بدهی‌ زیادی به تامین اجتماعی دارد، افزودند: به همین دلیل هرچند وقت یکبار حساب مالی سهرداری بابت طلب بیمه‌ای مسدود می‌شود. یکی از کارگران شهرداری سی‌سخت با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری فقط بابت عوارض چندین میلیارد تومان از چند نهاد دولتی مستقر در این شهر طلبکار است، گفت: طبق اظهارات برخی مسئولان شهرداری درصورتی‌که این نهاد بتواند با همکاری مسئولان استانی و شهرستانی مطالبات معوقه خود را از نهادهای مختلف دولتی وصول کند توانایی پرداخت یکجای همه معوقات مالی و بیمه‌ای کارگران را خواهد داشت.
او گفت: این روزها تامین هزینه‌های مربوط به تحصیل شوخی‌بردار نیست به همین دلیل از مسئولان مربوطه می‌خواهیم که در این مورد چاره‌اندیشی کنند.
تلاش خبرنگار ایلنا برای برقراری تماس با مسعود مظفری (سرپرست شهرداری سی‌سخت) جهت پیگیری و دریافت اطلاعات دقیق‌تر تا ساعت مخابره این خبر بی‌نتیجه ماند.

---------------------

انتقاد معلمان اعزامی به خارج از کشور از عدم پرداخت مطالبات

جمعی از معلمان اعزامی به خارج از کشور در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این معلمان که در روزهای گذشته از هفته جاری به آموزش و پرورش مراجعه کرده‌اند، می‌گویند: بیست درصد مطالبات مزدی ما براساس رای 576 دیوان عدالت اداری باید پرداخت شود که هنوز پرداخت نشده؛ برخی از ما سالهاست که در انتظار اجرای قانون هستیم. این معلمان خواستار پاسخگویی مسئولان آموزش و پرورش شدند.

---------------------

یکشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۹

اعتراض کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس به پیمانی شدن

به گزارش خبرنگار ایلنا، دیروز و امروز گروهی از کارگران دائمی شرکت حمل ونقل جاده‌ای خلیج فارس برای چندمین بار در انتقاد به اعمال فشار «مدیریت بخش خصوصی شرکت» برای تبدیل وضعیت قرارداد کارگران دائمی به پیمانی مقابل دفتر مدیریت واقع در میدان نماز شهر اسلامشهر تجمع کردند.
این کارگران اظهار داشتند: حدود ۱۵۰ کارگر شرکت حمل ونقل جاده خلیج فارس هستیم که از ابتدای ماه جاری، مدیریت بخش خصوصی که اخیرا این شرکت را خریداری کرده است، بدون اطلاع ما کارگران قرار است وضعیت استخدامی‌مان را از حالت قرارداد مستقیم به پیمانکاری تغییر دهد که در نتیجه این اتفاق امنیت شغلی ما در معرض تهدید قرار می‌گیرد.
این کارگران با بیان اینکه مدیران بخش خصوصی توجهی به مخالفت کارگران این مجموعه برای حضور پیمانکار نداشته‌اند، افزودند: این بی‌توجهی‌ها در حالی ادامه دارد که کارفرمای شرکت حمل ونقل خلیج فارس با ممانعت از ورود حدودا ۱۵۰ کارگر قراردادی به شرکت، کارگران را برای ادامه همکاری تهدید به اخراج می‌کند.
به گفته کارگران معترض، آنها ماه گذشته نیز در ارتباط با همین موضوع تجمع مشابهی را مقابل شرکت برگزار کردند که با میانجی‌گری مسئولان شهرستان، آنها به محل کارشان بازگشتند. مدتی بعد اعضای شورای تامین شهرستان در ارتباط با مشکلات کارگران تشکیل جلسه داد که نتیجه‌ آن امضای تعهدنامه‌ای است که طبق مفاد صورتجلسه واگذاری شرکت، کارفرما حق اخراج هیچ نیرویی را تا ۵ سال آینده ندارد اما بخش خصوصی با بی‌توجهی به مفاد واگذاری شرکت و صورتجلسه شورای تامین شهرستان از مرداد ماه سال جاری برای اعمال فشار از ورود ۱۵۰ نفر از کارگر به شرکت ممانعت کرده و تاکید دارد که این تعداد کارگر باید با یک شرکت پیمانکاری ادامه همکاری کنند.
کارگران معترض شرکت حمل ونقل خلیج فارس با بیان اینکه به هیچ وجه برای تبدیل وضعیت استخدامی خود با پیمانکار کنار نخواهیم آمد، افزودند: می‌دانیم وقتی کسی حامی ما کارگر نباشد اعتراضات‌مان به جایی نمی‌رسد. در عین حال از مسئولان در شهرستان گله‌مندیم که سکوت اختیار کرده و در طول روزهایی که حق خود را مطالبه می‌کنیم، هیچ واکنشی جدی از خود نشان نمی‌دهند. کارگران قراردادی شرکت حمل ونقل خلیج فارس در خصوص دلایل مخالفت خود برای پیمانی شدن گفتند: بعد از ۱۵ تا ۲۰ سال سال سابقه کار مستقیم با مجموعه، باز شدن پای پیمانکاران به کارخانه؛ وضعیت امنیت شغلی و معیشتی ما کارگران خدماتی را به مخاطره می‌اندازد.
آنها اظهار داشتند: پس از گذشت سالها سابقه کار، از تقریبا دو ماه پیش برای اولین بار شائبه ورود پیمانکار به گوش کارگران قراردادی رسید و از آن موقع مخالفت کارگران آغاز شده است. کارگران قراردادی با تاکید بر اینکه تجربه نشان داده کارفرمایان پیمانکاری به دنبال سود بیشتر هستند و هرگاه توانسته‌اند یا خلاء قانونی وجود داشته، مزایای قانونی کارگر را نپرداخته یا کوتاهی کرده‌اند، در پایان گفتند: شرکت حمل ونقل خلیج فارس بزرگترین شرکت حمل و نقل جاده‌ای کشور است که اساس واگذاری این شرکت به بخش خصوصی تبعات جبران‌ناپذیری را به این شرکت که مسئولیت جابه‌جا کردن گندم و آرد در همه نقاط ایران را برعهده دارد، وارد می‌سازد.
کارگران معترض در ادامه با بیان اینکه آنها خواستار دریافت مطالبات صنفی خود هستند، افزودند: در حال حاضر ۴ ماه است حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچه‌های درمانی آنها فاقد اعتبار است در عین حال چندین ماه است اضافه‌کاری‌های کارگران پرداخت نمی‌شود.
در این زمینه بابک شاهرخی (رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان اسلامشهر) با تاکید بر اینکه هیچ کارگری در شرکت حمل و نقل خلیج فارس اخراج نشده است، در خصوص مشکلات کارگران قراردادی این واحد خدماتی گفت: کارگران قراردادی شرکت حمل ونقل خلیج فارس در ارتباط با تغییر وضعیت شغلی خود به پیمانی دست به اعتراض صنفی می‌زنند و ما نیز مخالف این موضوع هستیم. او با بیان اینکه پیگیر مشکلات کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس هستیم، افزود: در خصوص پیگیری مشکلات کارگران قراردادی شرکت حمل ونقل خلیج فارس چندین جلسه در روز های گذشته با همراهی سایر مسئولان شهرستانی برگزار شده و این جلسات امروز نیز ادامه دارد.
رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان اسلامشهر با بیان اینکه بخش خصوصی شرکت باید در چارچوب قوانین و مقررات واگذاری که از سوی سازمان خصوصی‌سازی به آن تکلیف شده حرکت کند، گفت: امیدوارم در جلسه امروز در خصوص مشکلات شغلی کارگران قراردادی به نتیجه برسیم.

---------------------

چرا نمایندگان کارگران هفت‌تپه مصونیت قضایی ندارند؟/ داشتن تشکل حق کارگران است

نمایندگان کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در تماس با خبرنگار ایلنا، از بازدید مدیرکل اداره کار استان خوزستان از مجتمع هفت‌تپه خبر دادند. به گفته‌ی کارگران در این بازدید که به همراه رئیس اداره کار شوش، عصر روز گذشته برگزار شد، نمایندگان کارگران مهم‌ترین دغدغه‌ها و خواسته‌های خود را مطرح کردند.
نمایندگان کارگران گفتند: در حال حاضر مهم‌ترین مشکل ما بحث شورای اسلامی کار است که به دلیل مشکلات پیش آمده، پنج نفر از اعضای شورا استعفا کرده‌اند بنابراین سرنوشت این تشکل، نامعلوم است. نمایندگان کارگران از لزوم مصونیت قضایی داشتن اعضای شورا و نمایندگان سخن گفتند. به گفته‌ی آنها، نماینده کارگران که در شورای اسلامی کار به عنوان یک تشکل رسمی و قانونی و تحت نظارت وزارت کار، فعالیت می‌کند، باید از مصونیت قضایی برخوردار باشد و برایش پرونده‌سازی نشود.
آنها می‌گویند: از مقامات اداره کار استان پرسیدیم اداره کار چه حمایتی از ما کرده است؟ چرا زمانی که شورا تشکیل دادیم ولی بعد از آن برای اعضای شورا پرونده‌سازی شد، اداره کار از نمایندگان قانونی کارگران حمایت نکرد؟ " به گفته‌ی نمایندگان کارگران هفت‌تپه، برخی آیتم‌های مزدی وجود دارد که کارفرمای هفت‌تپه تا امروز آنها را به کارگران نداده است."

---------------------

کارگران طرح آب‌رسانی دشت سیستان در اندوهِ بدعهدی پیمانکار

نیروی کار بازنده اصلی توسعه سیمانی و آجری است

به گزارش خبرنگار ایلنا، متوسط میزان تولید محصول کشاورزی در جهان به ازای مصرف هر مترمکعب آب حدود ۲و نیم کیلوگرم است. این در حالی است که گفته می‌شود این میزان در ایران یک کیلوگرم است. ارزیابی دیگری هم نشان می‌دهد که در ایران تولید ناخالص ملی تنها بین ۲۰ تا ۴۰ سنت به‌ازای مصرف یک مترمکعب آب در بخش کشاورزی است، که متوسط جهانی در این زمینه حدود یک تا دو دلار و حتی بیشتر است. اینها همه در حالی است که حدود ۹۲ درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی صرف می‌شود.
منابع آبی کشور در شرایطی هرز می‌رود که با سرعت بالایی رو به اتمام است. کارشناسان «هیدرولوژی» دست‌کم از دو دهه پیش به صورت جدی به دولت‌‌های وقت در این مورد هشدار داده بودند؛ با این حال کمتر از ۵ سال است که دولت در این مورد حساس شده است. خالی شدن روستاها، حاشیه‌نشینی، بیکاری، درگیری بر سر منابع آبی و... بسیار دلهره‌آور است؛ به ویژه در روستاهای مرزی کشور که نقاطِ استراتژیک محسوب می‌شوند. یکی از این نقاط مهم سیستان و بلوچستان است؛ جایی که به شدت از کمبود منابع آبی و خشکسالی متاثر شده است. کشاورزان این استان به ویژه از سال ۷۶ به بعد خسارت‌های فراوانی را از ناحیه خشکسالی متحمل شده‌اند.
به همین خاطر دولت‌ «حسن روحانی» چند پروژه را به صورت همزمان کلید زد؛ از جمله اجرای طرح ۴۶ هزار هکتاری آبرسانی دشت سیستان، پیگیری حق آبه تالاب هامون، حفر چاه برای دسترسی به آب‌های ژرف و انتقال آب از دریای عمان. البته در مورد مسائل محیط زیستی حول این پروژه‌‌ها، بحث‌هایی مطرح شده است که باید با حساسیت مورد مداقه قرارگیرند؛ اما در کل دولت‌ها بیشتر به جنبه‌های توسعه‌ای و امنیتی پروژه‌ها می‌نگرند.
«طرح آبرسانی با لوله به دشت سیستان» مهم‌ترین پروژه است که بالای ۹۰ درصد از آن تکمیل شده و تقریبا آماده بهره‌برداری است. به همین خاطر «احمدعلی موهبتی» استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرد که همزمان با سفر رئیس‌جمهور به این استان بهره‌برداری از بخش‌های اصلی این پروژه آغاز می‌شود.
علاوه بر جلوگیری از مهاجرت از سیستان هدف از آبرسانی به دشت‌های آن استفاده حداکثری از حداقل آب و تخصیص آب زراعی مطمئن به کشاورزان و باغداران است. به گفته ناظری (فرماندار زابل) حدود ۱۰ هزار هکتار از زمین‌های دشت سیستان با اتمام لوله‌گذاری و پرداخت اعتبار از سوی وزارت نیرو به شرکت برق برای برق‌رسانی به ایستگاه‌های پمپاژ آماده بهره‌برداری است.
هر خانوار در این طرح به طور متوسط ۲ هکتار زمین در اختیار خواهد داشت که با آب مطمئن و الگوی کشت مناسب و اقتصادی به فعالیت زراعی بپردازد. با این پروژه بخشی از نگرانی‌های دولت برطرف می‌شود. سال گذشته «محمدجواد صالحی» مجری طرح آبرسانی با لوله به اراضی کشاورزی دشت سیستان گفت که «حدود ۳ هزار نفر و ۸۹۰ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین در راستای اجرای این پروژه بزرگ بکارگیری شده‌اند». به گفته وی بخش زیادی از نیرو انسانی بکارگیری شده، بومی هستند.
" در حالی حدود ۳ هزار کارگر زیر نظر پیمانکاران این پروژه دولتی که کارفرمای آن وزارت جهادکشاورزی است، مشغول به کار بوده و هستند که بخشی از مطالبات سال‌های ۹۵ و ۹۶ آنها پرداخت نشده است. برخی از پیمانکاران پروژه بدون اینکه دستمزد کارگران را بپردازند کار را تحویل داده‌اند و رفته‌اند. ده‌ها نفر از این کارگران نیز از پیمانکاران خود در اداره کار شکایت کرده‌اند اما آنگونه که به خبرنگار ایلنا می‌گویند هنوز به مطالبات خود نرسیده‌اند."
این در حالی است که ماده ۱۳ قانون کار تاکید کرده است که در مواردی که کار از طریق مقاطعه (پیمان) انجام می‌شود، مقاطعه‌دهنده (کارفرما) مکلف است قرارداد خود را با مقاطعه کار (پیمانکار) به نحوی منعقد نماید که در آن مقاطعه‌کار متعهد گردد که تمامی مقررات این قانون را در مورد کارکنان خود اعمال نماید.
تبصره ۱ همین ماده مقرر داشته است که مطالبات کارگر جزو دیون ممتازه بوده و کارفرمایان «موظف» هستند که بدهی پیمانکاران به کارگران را برابر رای مراجع قانونی از محل مطالبات پیمانکار، «من جمله ضمانت حسن انجام کار» پرداخت نمایند. اتفاقی که تاکنون در مورد این کارگران رخ نداده است.

کارگران پروژه آبرسانی دشت سیستان در انتظار رای اداره کار
مطالبات سال‌های ۹۵ و ۹۶ کارگران طرح آبرسانی دشت سیستان درحالی پرداخت نشد که آنها در تابستان در طاقت‌فرساترین شرایط کار می‌کنند. یکی از همین کارگران که اخیرا در شهریور ماه سال ۹۶ دستمزد سال ۹۵ خود را دریافت کرده است، به ایلنا می‌گوید: تعلل فراوان در پرداخت دستمزد توسط پیمانکاران یک طرف و امکانات پایین و گرمای طاقت‌فرسا یک طرف. در سال‌هایی که من و همکارانم با پیمانکاران بدعهد کار کردیم همه اینها را تحمل کردیم به امید روزی که دستمزدهای خود را به موقع دریافت کنیم اما هنوز هم معوقاتی داریم.
"او ادامه داد: در همین سال ۹۶، برای ۶ ماه حتی یک ریال هم به صورت علی‌الحساب دریافت نکردیم. این بدعهدی‌ها موجب شد که به اداره کار شکایت کنیم و امروز با وجود محکومیت پیمانکار منتظر دریافت معوقات خود هستیم؛ اما تاکنون به نتیجه نرسیده‌ایم."
کارگر دیگری که در این طرح با پیمانکاران متعدد کار کرده و هر کدام از آنها چند ماه از دستمزد او و همکارانش را پرداخت نکرده‌اند به ایلنا می‌‌گوید: پیمانکاری داشتیم که چند ماه از دستمزدهای سال ۹۶ ما را پرداخت نکرد. این پیمانکار پس از مدتی بنا به دلایلی کار را رها کرد و رفت. پیمانکار جدید هم که جایگزین شد، معوقات گذشته را پرداخت نکرد. به تازگی پیمانکار دیگری آمده است که دستمزدها را با دو ماه تاخیر پرداخت می‌کند.
با توجه به وسعت طرح آبرسانی دشت سیستان در کل حدود ۲۰ پیمانکار بزرگ در آن حضور داشتند که هر کدام از آنها در مجموعه خود چند پیمانکار دارند؛ "پیمانکار در پیمانکار". ۱۲ شهریور امسال هم «محمود حجتی» وزیر جهادکشاورزی در دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر ضرورت ایفای تعهدات جهاد کشاورزی در موعد تعیین شده اعلام کرد که تدابیر لازم از جمله افزایش تعدد پیمانکاران و مجریان عملیاتی در دستور کار قرار گیرد. اما تعدد پیمانکاران و شاخه در شاخه شدن آنها می‌تواند تهدیدی برای کارگران باشد. مسئولان اداره‌‌های کار شهرستان‌ها و مراکز استان بارها گزارش داده‌اند که پیمانکاران با وجود دریافت صورت وضعیت خود مزد و مزایای کارگران را پرداخت نکرده‌اند. این مورد که در شهرداری‌ها به وفور دیده می‌شود؛ ظاهرا تخلف‌های کارفرمایان طرح‌های دولتی را هم از خود بی‌نصیب نگذاشته است. «آزادراه تهران شمال» هم یکی از این دست پروژه‌هاست.
"البته کمبود بودجه‌های عمرانی هم مزید بر علت شده است. طبق گزارش عملکرد ۹ ماهه بودجه ۹۷ اعتبار طرح‌های عمرانی حد فاصله آبان تا آذرماه صفر بوده و هیچ پرداختی نداشته است. از سویی بودجه عمرانی ۹۸ تنها ۳ هزار میلیارد تومان نسبت به بودجه ۹۷ رشد داشته و از ۶۲ هزار میلیارد تومان به ۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده است."
گفته می‌شود که به سبب کسری بودجه، اعتبارات عمرانی در جای خود هزینه نمی‌شوند؛ به همین خاطر پرداخت به پیمانکاران با تاخیر انجام می‌شود. هرچند پیمانکاران دیرتر به مطالبات خود دست می‌یابند با این حال در حق کارگران جفا می‌کنند. پیمانکاران طرح آبرسانی دشت سیستان هم از این چرخه جدا نیستند و همانطور که گفته شد با این چالش‌ها دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

۵۰ تا ۶۰ کارگر ۳ یا ۴ ماه معوق دارند
«غلامحیدر زورقی» رئیس سازمان جهادکشاوزی استان سیستان و بلوچستان در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از پیمانکاران طرح آبرسانی دشت سیستان تعهدات خود را در قبال کارگران انجام نداده‌اند، گفت: در کل ۲۱ پیمانکار داشتیم که از این تعداد ۳ یا ۴ پیمانکار تعهدات خود را انجام ندادند. در نتیجه ۵۰ تا ۶۰ کارگر ۳ یا ۴ ماه معوق دارند. "وی با بیان اینکه موضوع در حال پیگیری است و مجری طرح به نمایندگی از وزارت جهادکشاورزی، ۱۰ روز به این پیمانکاران مهلت داده است تا معوقات کارگران را بپردازند، افزود: در غیر این صورت مجری طرح از محل ضمانت حسن انجام کارِ این پیمانکاران پرداخت را انجام می‌دهد. "
زورقی با بیان اینکه پیمانکاران طرح آبرسانی دشت سیستان خصوصی هستند، گفت: این پیمانکاران تحت عنوان «جهاد نصر» فعالیت می‌کنند اما ارتباطی با «موسسه نصر» ندارد؛ چراکه این موسسه سهام خود را در این شرکت‌ها واگذار کرده است. از این رو شرکت‌‌های پیمانکار متعلق به بخش خصوصی هستند.
رئیس سازمان جهادکشاوزی استان سیستان و بلوچستان درباره میزان پیشرفت پروژه آبرسانی دشت سیستان، گفت: ۹۷ درصد از طرح آبرسانی تکمیل شده و آماده بهره‌‌برداری است؛ اما یک بخش دیگر هم تحت عنوان «راه‌‌اندازی شبکه آب داخل مزرعه» در دست پیگیری است که انجام آن به پیمانکاران سپرده می‌شود.
زورقی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از جمعیت سیستان از کنار این پروژه شاغل می‌شوند، گفت: ۷۰ هزار بهره‌بردار در مسیر خط آبرسانی وجود دارند. عده‌ای هم برای نگهداری از شبکه مامور می‌شوند. از آنجا که پیش از آبرسانی با لوله ۳۰ تا ۳۵ میلیون متر مکعب آب در هر ۱۰۰ میلیون مترمکعب قابل استفاده بود، افراد زیادی هم از محل صرفه‌جویی آب و بالارفتن بازدهی آن شاغل می‌شوند. پیش‌بینی ما این است که بیش از ۷۰ هزار شغل ایجاد می‌شود.
"با این حال رئیس سازمان جهادکشاوزی استان سیستان و بلوچستان، می‌‌افزاید: باید در نظر داشته باشیم حق‌آبه ایران از هیرمند ۴۰۰ میلیون مترمکعب بیشتر نیست که باتوجه به ۴۶ هزار هکتاری که تحت پوشش خط آبرسانی می‌رود، به هرهکتار ۸ هزار و ۷۰۰ مترمکعب آب می‌رسد، نه بیشتر. از این رو ظرفیت‌هایی که از قِبل این طرح ایجاد می‌شوند را باید در همین ۴۰۰ میلیون مترمکعب ببنیم "
زورقی با بیان اینکه در کل ۱۵۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی در محدوده سیستان داریم، گفت: همانطور که گفته شد از این میزان تنها ۴۶ هزار هکتار در دست آبرسانی قرار می‌گیرد.
پروژه آبرسانی دشت سیستان هرچه هست می‌تواند بهره‌وری آب را در قسمتی از دشت سیستان بالا ببرد و فرصت‌های بیشتری را در اختیار کشاورزان قرار دهد. با این همه کارگران این طرح‌ها که بار عمران آنها را بر دوش می‌کشند، نباید از حقوق خود محروم بمانند یا در اثر حادثه کار جان خود را از دست دهند.
در جهان طرح‌های بزرگ توسعه‌ای، همواره قربانیانی‌ داشته است. برای نمونه هزاران کارگر در هنگام ساخت پروژه‌های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر کشته شدند یا اینکه دستمزدهایشان پرداخت نشد. تخمین زده می‌شود که تعداد آنها تا آغاز جام جهانی به ۴ تا ۷ هزار کارگر برسد. در ایران هم پروژه‌های سدسازی، راه‌سازی، تونل‌سازی و ساختمان‌سازی کارگرانی را قربانی کرده‌‌اند لذا کارفرمایانی که پیمانکاران را سازمان می‌دهند باید به معیشت، ایمنی و امنیت شغلی کارگران توجه داشته باشند و جان و نان آنها را مفتِ چنگ پیمانکاران نکنند.

صاحبان ثروت بازار کار را در جهت منافع خود نظم داده‌اند
«عبدالله وطن خواه» فعال کارگری با بیان اینکه صاحبان سرمایه به فکر حداکثرسازی سود و کم کردن هزینه‌های جاری خود هستند، گفت: باید بپذیریم که منافع طبقاتی آنها با طبقه کارگر در تضاد است؛ به همین خاطر نمی‌توانیم روی صاحبان ابزار کار حساب کنیم. آنها به دنبال کم‌کردن از هزینه‌های خود هستند و اهمیت نمی‌دهند که پیمانکارانشان دستمزد کارگر را پراخت می‌کنند یا نه.
وی افزود: این یک واقعیت است که صاحبان ثروت بازار کار را در جهت منافع خود نظم داده‌اند. به همین خاطر نیروی کار قربانی مطامع جریان‌های صاحب نفوذ می‌شود. همین جریان است که هرگونه حمایت قانونی ابتر از طبقه کارگر را نمی‌پسندد و تلاش می‌کند با قانون‌زدایی از روابط کار و از سویی پیچیده کردن بوروکراسی‌هایِ‌ دادرسی، کارگران را از پیگیری حقوقشان منصرف کنند. هر ماه می‌شنویم تعدادی کارگر به اداره کار مراجعه کرده‌‌اند تا از پیمانکاران یا کارفرمایی که برای آنها سال‌ها کار کرده‌‌اند، شکایت کنند؛ حتی زمانی که رای به نفع کارگر صادر می‌شود، چند ماه طول می‌کشد تا او به حق و حقوق‌اش دست یابد.
"وطن‌خواه با بیان اینکه هرچه جای پای پیمانکاران در روابط کار محکم‌تر می‌شود به همان میزان هم کارگران از شرایط شغلی خود ناراضی می‌شوند، افزود: پیمانکاران متخلف در بدنه دولت لانه کرده‌اند. آنها حامیان دولتی دارند. برخی از آنها آنقدر پُرزور هستند که برای محکم کردن جای پاهایشان صرفا در مناقصه‌‌های صوری شرکت داده می‌شوند. به هر حال آنها برنده بلامنازع هستند؛ اما کارگران چه؟ "

کارگران، تنها بازندگانِ توسعه هستند
آنگونه که فعالان کارگری مدعی هستند دولت‌ها با تکیه بر برون‌‌‌سپاری عملیات ساخت و تکمیل پروژه‌‌‌های دولتی، زمینه لطمه خوردن به حقوق کارگران را فراهم کرده‌اند. از آنجا که این شرکت‌های پیمانکاری خصوصی هستند، دولت‌ها به راحتی از آنها اعلام برائت می‌کنند. البته نمی‌توان تخلف‌های پیمانکاران را به همگی آنها تسری داد؛ اما برای پیمانکاران پرزور که پروژه‌‌های عمرانی، نفتی و... را به راحتی تصاحب می‌کنند، عمل به برخی تعهداتی که به نیروی کار دارند، تقریبا یا کاملا اهمتی ندارد؛ به ویژه زمانی که پرداخت‌ از سمت کارفرما با تاخیرهای کوتاه مدت، یا طولانی مواجه می‌شود.
از سویی به هر میزان که برون‌سپاری انجام می‌شود، نیروی کار هم از بدنه دولت بیرون ریخته می‌شود؛ در نتیجه این اتفاق نیروی کار به جای استخدام ذیل قانون استخدام کشوری و بهره‌مندی از مزایای آن ذیل قانون کار استخدام می‌شود. از آنجاکه تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار قرارداد موقت را در مشاغل موقت (کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیرمستمر دارد) به رسمیت شناخته است، کارگران به صورت موقت با قراردادهای یک ماهه، سه ماهه و... به کار گرفته می‌شوند؛ این در حالی است که ممکن است طول مدت انجام یک پروژه یک ساله، سه ساله یا ۱۰ ساله یا بسته به زمان تامین مالی آن و عمل پیمانکار به تعهداتش، طولانی‌تر شود. برای نمونه پروژه آزادراه تهران شمال سال ۷۰ آغاز شد و قرار بود که در عرض ۴ سال بخش عمده آن به اتمام برسد؛ اما هنوز پس از گذشته ۲۸ سال به سرانجام نرسیده است که در نهایت اعتراض‌های کارگری متعددی حول این پروژه شکل گرفت. بیشتر پروژه‌های عمرانی به همین سرنوشت دچار شدند و کارگران، تنها بازندگانِ توسعه هستند. گزارش: پیام عابدی

---------------------

شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹

مراجعه دوباره کارگران کنتورسازی ایران به دفتر امام‌ جمعه قزوین

به گزارش خبرنگارایلنا، جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران پیش از ظهرامروز، شنبه (۲۳ شهریور) بار دیگر به دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین واقع در خیابان سپه مراجعه کردند.
این کارگران که بیش از ۲۵ ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ مسئولان استانی به خواسته‌های‌ صنفی‌شان از آیت‌الله عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان قزوین، استمداد طلبیدند.
نماینده ولی فقیه در قزوین در پی دیدار با نمایندگان کارگران کنتورسازی وعده داده است برای پیگیری موضوع به زودی جلسه‌ای را با استاندارقزوین ترتیب دهد.
کارگران کنتورسازی ایران پیش از این تقریبا هرچند روز یکبار با تجمع در مقابل استانداری قزوین خواستار دریافت مطالبات صنفی‌شان شده بودند.
پرداخت دست‌کم ۲۵ ماه حقوق عقب افتاده، سنوات کارگران بازنشسته شده، تمدید دفترچه‌های تأمین اجتماعی، پرداخت بدهی‌ها به سازمان تامین اجتماعی و بانک‌ها و از سرگیری دوباره تولید ازجمله مهمترین خواسته‌های کارگران کنتورسازی ایران عنوان شده است.

---------------------

به زدوبندهای خصوصی‌سازی‌ها ورود کنید/ احکام حبس و شلاق کارگران متوقف شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه، مطالبات خود را با رئیس قوه قضائیه مطرح کردند؛ در طوماری که تعداد زیادی از کارگران این مجتمع خطاب به ابراهیم رئیسی امضا کرده‌اند، مهم‌ترین دغدغه‌های این کارگران عنوان شده است.
در این طومار آمده است: «خوشحالیم که با ورود شما به مسند ریاست قوه قضائیه، با رانتخواران و مفسدان برخورد می‌شود؛ ما خواستار ورود شما به مسائلی مانند واگذاری مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، مشکلات این واگذاری‌ها، دریافت وام‌های کلان و زدوبندهای صورت گرفته هستیم.»
در ادامه این نامه کارگران خواستار توقف احکام قضائی صادره برای کارگران هفت‌تپه شده‌اند و آورده‌اند که کارگران نباید بابت مطالبه‌گری صنفی به حبس و شلاق محکوم شوند.

---------------------

ما مدرسه می‌خواهیم/ از سود سرشارِ صنایع نفتی چیزی نصیب ما نمی‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز شنبه (۲۳ شهریور ۹۸) جمعی از اهالی بندرشیرینو در استان بوشهر، در اعتراض به نداشتن دبیرستان در مقابل فرمانداری حضور یافتند.
این اهالی که بیشتر آنها ماهیگیر یا کارگر قرارداد موقت هستند، می‌گویند: ما دبیرستان نداریم و دانش‌آموزان ما ناچار هستند که برای دبیرستان به شهر سیراف یا روستای پرک بروند. این خانواده‌ها تراکت‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «ما مدرسه می‌خواهیم»
معترضان می‌گویند: چرا از تاسیسات نفتی عظیم عسلویه و پارس جنوبی، چیزی نصیب مردم محروم استان بوشهر نمی‌شود؟ ثروت عظیمی در این استان تولید می‌شود که سهم مردمِ بومی بسیار اندک است.

---------------------

انتظار از رئیس قوه قضائیه برای رسیدگی به پرونده سه کارگر سیمان کارون

کارگران سیمان کارون در تماس با خبرنگار ایلنا، از بیم و انتظار طولانی خود برای صدور رای قطعی سه نفر از همکاران خود صحبت کردند.
از قرار معلوم، سه کارگر سیمان کارون به‌دنبال سلسله تجمعات بهمن و اسفند سال ۹۵ کارگران سیمان کارون در اعتراض به معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شرکت با هویت «فرشاد خدادادیان»، «خرم آقابیگی» و «امین حاتمی» با شکایت کارفرما به مراجع قضایی احضار و برای آنها پرونده تشکیل شده است.
این کارگران اظهار داشتند: پرونده این کارگران درحالی اخیرا (۱۰ شهریورماه) به دادگستری شهرستان مسجد سلیمان با شکایت کارفرما به اتهام «اخلال در نظم جامعه» و «شرکت در تجمعات غیرقانونی»، «توهین تهدید»، «نشر اکاذیب» و «تشکیل گروه در فضای مجازی» ...ارجاع داده شده است، که پیش از این کارگران دست‌کم ۴ بار با حکم مراجع قضایی تبرئه شده‌اند.
کارگران سیمان مسجد اظهار داشتند: این تاخیر باتوجه به سابقه‌ی صدور احکام فعالان کارگری ما را نگران کرده؛ نگرانیم که این سه کارگر را با احکام سنگینی چون احکامی فعالان کارگری و مدنی که اخیرا صادر شده، محکوم کنند در عین حال امیدواریم با حکم رئیس قوه قضائیه پرونده‌های اخیر به سرعت تجدیدنظر شده و به آنها رسیدگی شود.
کارگران با بیان اینکه در انتظار صدور رای در روزهای آینده هستیم و دادگستری مسجدسلیمان قرار است رای نهایی را در روزهای آینده صادر نماید، در خاتمه افزودند: انتظار سه ساله کارگران سیمان کارون برای صدور حکم سه نفر از همکارانشان درحالی‌ست که پیش از این کارگران سیمان کارون در سامانه اختصاصی دستگاه قضایی درخواست مداخله و رسیدگی منصفانه در خصوص پرونده‌ی این سه کارگر را داده‌اند. آنها افزودند: تقاضای رسیدگی هرچه سریعتر به مشکلات این سه کارگر را داریم.

---------------------

کارگران کنتورسازی قزوین: نه مطالبات کارگران را می پردازند نه تولید را شروع می‌کنند!

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۲۱ شهریور) کارگران کنتورسازی قزوین برای چندمین بار در هفته‌های گذشته، دست به اعتراض زدند؛ این کارگران امروز مقابل دفتر امام جمعه قزوین جمع شده‌اند. نماینده این کارگران می‌گوید: از سال ۸۷ که شرکت خصوصی شد، مشکلات شروع شده؛ از آن تاریخ تا امروز، از ۹۰۰ نفر رسیده‌ایم به ۱۸۰ نفر؛ تعدادی بازنشسته شدند، تعدادی هم با خاتمه قرارداد هرسال بیکار شدند؛ حتی اوضاع تولید هم نامرتب است.
از قرار معلوم، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره به دلیل پرونده اقتصادی در بازداشت موقت هستند اما بازهم مشکلات کارگران کنتورسازی ادامه دارد.
این کارگران می گویند: در این چندساله به همه نهادها مراجعه کرده‌ایم اما هیچ کاری برای ما انجام نمی‌دهند.
نماینده کارگران کنتورسازی در ارتباط با مطالبات مزدی پرداخت نشده‌ی حدود ۲۰۰ کارگر این واحد تولیدی می‌گوید: ما از سال ۹۵ مطالبات نپرداخته نداریم؛ ۹۶ نیز هر کارگر نزدیک به ده میلیون طلب دارد که برای پرداخت این مطالبات، حکم دادگستری را داریم؛ در ۹۶ و ۹۷ هم نفری حدوداً ده میلیون طلب داریم که برای آن هم حکم گرفته‌ایم؛ امسال نیز بعد ۴ ماه کارکردن بدون حقوق، در شرکت را قفل و زنجیر کردند و گفتند مواد اولیه نداریم! دادگستری قزوین مواد اولیه آورد اما کار باز هم تعطیل است؛ کارفرما شروع به تولید نمی‌کند و می‌گوید این کارگران را نمی‌خواهم؛ برای ما عدم نیاز اعلام کرده است.

یک ماه است آواره‌ایم!

نماینده کارگران با بیان اینکه نه حقوق می‌دهند نه بیمه را به موقع رد می‌کنند؛ ادامه می‌دهد: یک ماه است آواره‌ایم؛ یا جلوی استانداری هستیم یا مقابل فرمانداری البرز یا دفتر امام جمعه.
او تاکید می‌کند: از مسئولان می‌خواهیم فکری به حال کنتورسازی و کارگران مستاصل آن بکنند؛ ده سال پیش که این واحد را به بخش خصوصی دادند، باید فکر امروز را می‌کردند که نکردند؛ حالا هم باید برای شروع تولید و ترمیم مدیریت این شرکت و همچنین پرداخت مطالبات انباشته کارگران فکری بکنند وگرنه «کنتورسازی» از دست می‌رود.

---------------------

پنجشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۹

مرگ یک کارگر ساختمانی در ورزشگاه در حال احداث چالوس

به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی در ورزشگاه در حال احداث شهرستان چالوس جان باخت. این کارگر ۴۲ ساله روز گذشته (۲۱ شهریور) در حال کار در قسمت پله‌های ورزشگاه بود که به دلیل سقوط از ارتفاع به شدت مجروح شد و در دم جان باخت.

---------------------

چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۹

در احکام فعالان کارگری هفت‌تپه تجدیدنظر شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه و انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، با صدور بیانیه‌های جداگانه، نسبت به صدور احکام سنگین برای کارگران نیشکر هفت‌تپه اعتراض کردند.
در این بیانیه‌ها با بیان اینکه خواسته‌های کارگران هفت‌تپه کاملاً صنفی و قانونی بوده، خواسته‌ی لغو احکام قضایی کارگران هفت‌تپه مطرح شده و تاکید شده است که جای کارگری که به دنبال مطالبات و خواسته‌های صنفی خود است، زندان نیست.

---------------------

احکام کارگران برای ما هم غیرقابل باور بود/ امیدواریم هر چه سریع‌تر مشکل حل شود

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران درباره چگونگی اقدامات دولت در پاسخگویی به اعتراضات کارگرانی که در اراک فعالیت می‌کنند، گفت: مجموعه اعتراضات موجود در کمیسیونی (رفع موانع تولید) با مسئولیت وزارت صمت در همه شهرها مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی اضافه کرد: کلیه واحدهای تولیدی که حقوق‌های معوق دارند یا احیانا مشکلاتی در روابط کار آنها پیش آمده است و همچنین بحث اجرای خصوصی‌سازی برخی از واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای بزرگ توسط کمیسون بررسی خواهد شد.
وزیر صمت ادامه داد: همه مسائل واحدهای تولیدی اعم از بدهی‌ها و تسهیل آنها یا احیانا برخی از قوانین کار در حوزه تامین اجتماعی که باید تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفت، در این جلسات مورد بررسی قرار می‌گیرد و مصوبات تسهیل آنها برای بانک‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی ارسال می‌شود، بنابراین مشکلاتشان کمتر خواهد شد. وی تصریح کرد: مشکل اساسی واحدهای مهم عمدتا بحث مالکیت آنها است که وزارت صنعت، معدن و تجارت با شرکت‌هایی مثل مپنا و سایر شرکت‌های توانای مادر در حال مذاکره است که با تکفل اداره مالکیت شرکت‌های خصوصی شده، بتوانند نسبت به مشکلات بلندمدت آنها اقدام کنند.
وزیر کار درباره احکام صادره توسط محاکم برای برخی از معترضان نیشکر هفت تپه، گفت: مداخله ریاست قوه قضاییه برای رسیدگی مجدد به این پرونده اقدام خوبی بود که صورت گرفت، این موضوع در جلسه هفته پیش دولت مطرح شد برای ما هم صدور این حکم غیرقابل باور بود.
وی اضافه کرد: به نظر می‌آید که این احکام، احکام مناسبی در چارچوب قوانین و مقررات استاندارد کار در کشور نباشد و در نتیجه کمیسیونی توسط دولت معین شده بود که با همکاری وزارت دادگستری، کار و رفاه اجتماعی، وزارت اطلاعات و معاونت حقوقی رئیس‌جمهور این موضوع را مورد پیگیری قرار بدهند، که خوشبختانه با ورود ریاست قوه قضایه و دستور رسیدگی مجدد این مشکل تا حدودی مرتفع شد و امیدواریم به زودی احکام جدید صادر شود.
شریعتمداری درباره موضع رئیس‌جمهور در این باره گفت: تصمیم تشکیل کمیسیون ویژه رسیدگی با حضور رئیس‌جمهور اتخاذ شد و با ورود آقای رئیسی و بحث رسیدگی مجدد به این احکام در دستور کار قرار گرفته که امیدواریم هر چه سریعتر با صدور احکام جدید این مشکل حل شود.
شریعتمداری همچنین درباره حذف یارانه سه دهک بالای کشور، گفت: موضوع حذف دهک‌های درآمدی برخوردار با توجه به شرایط اقتصادی کشور و فشارهای نظام سلطه طی این ایام و برخی از آثار فشار‌ها بر سطح عمومی قیمت‌ها خیلی با احتیاط انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: لذا با اینکه دولت مصوبه‌ای داشته که چهار دستگاه در این زمینه باید پیگیری کنند تا اقدامات لازم نسبت به حذف برخی از افراد برخوردار که امروز دارای تمکن هستند و نیازی به پرداخت یارانه ندارند، انجام شود، اما همچنان این کار صورت نگرفته است و هنوز دستگاه‌های اجرایی ذیربط دستور العمل کامل آن را ارائه نکردند.
شریعتمداری با بیان اینکه امیدواریم که این کار به گونه‌ای اتفاق بیفتد که بخشی از افراد برخوردار را با میزان خطای حداقلی حذف کنیم، گفت: بدون تردید نمی‌خواهیم به طبقه مستضعف و متوسط جامعه صدمه‌ای وارد شود و می‌خواهیم این مصوبه مجلس شورای اسلامی در حذف سه دهک برخوردار، اختصاصا به سمت آن صدک‌هایی برود که واقعا برخوردار هستند

---------------------

در احکام سنگین هفت‌تپه تجدیدنظر شود/ کارگران حق اعتراض دارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، حزب توسعه ملی ایران اسلامی درخصوص احکام قضایی اخیر که برای کارگرانِ نیشکر هفت‌تپه صادر شده، بیانیه‌ای صادر کرده است.
در این بیانیه آمده است: «طی هفته‌های اخیر، صدور احکام سنگین قضایی برای فعالین سیاسی-اجتماعی کشور، افکار عمومی جامعه را سخت به خود معطوف کرده است. صدور احکام قضایی بدوی محکومیت هفت نفر از فعالین صنفی و رسانه‌ای مرتبط با اعتراضات کارگری شرکت نیشکر هفت تپه خوزستان، نقطه عطفی در این ارتباط به حساب می‌آید که بنابر اخبار منتشره، مجازات‌های سنگینی را متوجه این افراد کرده است.
آنچه که در حافظه جامعه درخصوص این فعالین اجتماعی نقش بسته است، مربوط به اعتراضات سال قبل کارگران این واحد صنعتی است که نسبت به عدم پرداخت حقوق حقه خود و چگونگی واگذاری این شرکت در جریان فرآیند خصوصی سازی، با برگزاری تجمعات اعتراضی ابراز شد.
همچنین افکار عمومی به خوبی بخاطر دارد که در جریان این اعتراضات و پس از آن، در کنار تلاش‌های حاکمیتی برای رفع مشکلات پیش آمده، شماری از مسئولین دولتی، نظامی و قضایی، با حضور در جمع کارگران، بارها بر حق قانونی ابراز اعتراض در کشور صحه گذاردند و با معترضین همدردی کردند و با رنج‌های آنان عکس یادگاری گرفتند. لذا با وجود این پس زمینه‌ها، اینک صدور چنین احکام قضایی سنگین و کم سابقه، جامعه را در بهت و حیرت و تاسف فرو برده است.
امروز این سوال و پرسش مقدر در جامعه موج می‌زند که براستی این فعالین کارگری و رسانه‌ای چه جرم و جنایت، یا فساد و چپاولی مرتکب شده‌اند تا با بی‌رحمانه‌ترین احکامی قضایی روبرو شوند که در حق مفسدان و دزدان بیت‌المال و به یغما برندگان آبرو و حیثیت نظام و انقلاب نیز اعمال نشده است؟!
برهمگان آشکار است که برگزاری تجمعات در کشور، از جمله حقوق قانونی و مسلم ملت است که پشتوانه اصل بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را دارد. بنابراین نفس برگزاری تجمع اعتراضی، آن هم از جانب کارگران زحمت‌کشی که ماه‌ها از دریافت حقوق اندک خود نیز محروم شده‌اند و یا اطلاع‌رسانی در این زمینه، نمی‌تواند مبنایی برای محکومیت قضایی، آن هم با این شدت باشد. مگر آنکه در پرونده‌های تشکیل شده برای این افراد، مواردی غیر از آنچه مردم در جریان آن قرار دارند موجود باشد که حتی در این صورت نیز قبل از اطلاع رسانی دقیق و شفاف و قانع کننده برای جامعه، صدور چنین احکامی قابل قبول و موافق خردمندی و تدبیر نیست.
حزب توسعه ایران اسلامی ضمن حمایت قاطع از حقوق حقه کارگران که قانون آن را دیون ممتازه می‌داند، صدور احکام قضایی سنگین در محکومیت معترضین کارگری شرکت نیشکر هفت تپه را مغایر با باور و وجدان عمومی جامعه دانسته، خواستار اصلاح سریع آن است.
ما ضمن استقبال از صدور دستور رییس دستگاه قضا مبنی بر رسیدگی عادلانه نسبت به این احکام در محاکم تجدید نظر، بر این اعتقادیم که سازوکارهای حاکم بر عدلیه باید چنان عادلانه و حکیمانه باشد که اساسا در هیچ محکمه‌ای از حدود عدل و انصاف و رعایت حقوق آحاد جامعه خروجی صورت نگیرد که نیازمند دخالت‌هایی چنینی باشد. »

---------------------

دوشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ - ۹ سپتامبر ۲۰۱۹

کارگران آذرآب با امضای طوماری خواستار تعیین تکلیف وضعیت سهامداری شرکت شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران آذرآب که طی روزهای اخیر اعتراضاتی نسبت به بلاتکلیفی وضعیت سهامداری این شرکت داشتند، طی طوماری نسبت به واگذاری این کارخانه به شرکت کاوه مبدل ابراز نگرانی کردند. در این طومار که به امضای تعدادی از کارگران رسیده، دو خواسته کارگران این واحد تولیدی مطرح شده است:
"-دستور قاطع به عدم واگذاری آذرآب به کاوه مبدل و یا شرکت‌های مشابه و همچنین تکلیف به واگذاری آذرآب به شرکت مپنا و حل این مشکل یک بار برای همیشه"
"-صدور دستور کناره‌گیری یکی از سهامداران که طی دو سال گذشته در آذرآب با وعده‌های دروغین عقد قراردادهای کاری باعث بیکاری بیش از ۷۰ درصد کارگران شرکت -عدم پرداخت حقوق و حق بیمه، افزایش بدهی‌های سنگین شرکت، عدم بازگشت اموال غارت شده شرکت، استعفای کامل هیئت مدیره و مدیران عامل، به خطر انداختن امنیت شغلی بیش از ۱۶۰۰ کارگر و ایجاد مشکلات اجتماعی و اقتصادی، اقدام به فروش اموال و سهام شرکت به جای فعال‌سازی شرکت و خلق کار و تولید که موجب اعتراض و دست از کار کشیدن و تجمعات کارگری در هفته گذشته را فراهم کرده است. "
جواد صابری (رئیس شورای اسلامی کار شرکت آذرآب) در خصوص اعتراضات اخیر کارگران این واحد تولیدی گفت: مشکل اصلی شرکت آذرآب عدم مسئولیت‌پذیری برخی سهامداران این شرکت است که عمده سهام این شرکت را دارند. همین مسئله نیز موجب شد تا کارگران برای ابراز اعتراض خود به خیابان بیایند و مقابل استانداری و در میدان مرکزی شهر تجمع کنند‌. از همین رو کارگران در روز شنبه چهارمین روز اعتراض کارگران بود که مقابل استانداری شکل گرفت. حدود یک هفته است که کارگران معترض هستند و هر بار شورای اسلامی کار سعی می‌کند، این اعتراضات داخل شرکت بماند اما بالاخره کارگران نارضایتی‌هایی دارند.
صابری تصریح کرد: ۲ نفر از سهامداران آذرآب که عملاً تعیین‌کننده سه نفر از اعضای هیئت مدیره هستند، حاضر نیستند مسئولیت خود را بپذیرند و در نتیجه با استعفای سه عضو هیئت مدیره، آذراب عملاً کارخانه قفل شده است.
رئیس شورای اسلامی کار آذرآب خاطر نشان کرد: این بی‌توجهی موجبات نگرانی حدود ۱۶۰۰ کارگر آذرآب را به وجود آورده است. در زمان وزارت آقای ربیعی به ما قول داده شد که مشکل آذرآب به صورت ریشه‌ای حل شود، اما متاسفانه این مسئله محقق نشد.
صابری بیان کرد: کارگران آذرآب برای جاری شدن پروژه پالایشگاه اصفهان زحمت زیادی کشیده بودند، با اینحال این مسئله به دلیل بلاتکلیفی وضعیت سهامداری شرکت، عملاً قفل شده است. او ادامه داد: کارگران نگران امنیت شغلی خود هستند و می‌ترسیم همین قراردادهای کاری فعلی را نیز از دست بدهیم.
او تصریح کرد: استاندار به ما گفته که در جلسه با مپنا نمایندگان این شرکت تمایلی به خرید سهام نداشتند و در حال حاضر هم هیچ گروه بزرگی اعلام آمادگی برای خرید سهام نکرده است .

---------------------

کارگر ۳۵ ساله بر اثر پاره شدن سیم بالا بر کشته شد

به گزارش ایلنا روز گذشته (۱۷ شهریورماه ) یک کارگر ۳۵ساله حین جابجایی مصالح ساختمانی در یک ساختمان در حال ساخت در خرم آباد بر اثر پاره شد‌ن سیم بالابر از ارتفاع ۱۰ متری به کف زمین سقوط کرد و کشته شد‌. بر اساس این گزارش در پی تماس با سامانه ۱۱۰ ماموران کلانتری ۱۲ خرم آباد به همراه سایر گروه های امدادی به محل اعزام و با تجهیزات مربوطه اقدام به خروج فرد متوفی کردند

---------------------

آزادی و مختومه شدن پرونده قضایی نیشکر هفت‌تپه موجب اعتماد کارگران به قوه قضاییه خواهد شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین حبیبی( فعال کارگری و عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور) ضمن تشکر از دستور آقای رئیسی مبنی برتجدیدنظر در پرونده کارگران نیشکر هفت تپه خواستار ابطال آرای صادره در خصوص اسماعیل بخشی و دیگر کارگران این واحد تولیدی شده و ان را احیا کننده اعتماد و اطمینان کارگران به قوه قضاییه دانست. این عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار نوشت:
۱- مشخص شده واگذاری نیشکر هفت تپه برابر قانون نبوده و برای همین مشکلات برای کارگران بوجود آمده است. راه اصلی این است که شرکت و کارگران نیشکر هفت‌تپه به قبل از واگذاری بازگردد.
۲- وفق ماده ۱۴۲ قانون کار در صورتی که کارگران بدلیل اختلاف با کارفرما دست از کار بکشند و کار را تعطیل کنند هیئت تشخیص موظف است، سریعاً رسیدگی کند. بنابراین ورود قوه قضائیه به اختلاف کارگر و کارفرمای نیشکر هفت تپه ایراد قانونی دارد، پس آرای صادره باید ابطال گردد.
با دستور آقای رئیسی مبنی بر تجدید نظر در آرای و پرونده نیشکر هفت تپه اعتماد و اطمینان کارگران را به قوه قضائیه احیا می‌کند.
۳- وفق اصل ۲۷ قانون اساسی تشکیل اجتماعات و راه پیمایی‌ها ، بدون حمل سلاح به شرط آنکه مخل مبانی اسلام نباشد، آزاد است.
من از دستگاه قضایی و آقای رئیسی می‌خواهم ملجاء و پناه کارگران باشند، نه اینکه مقابل آنها، اعتصاب و اعتراض و راهپیمایی حق کارگران است، چرا که بواسطه نداشتن امنیت شغلی سالهاست مورد هجمه و ظلم و ستم قرار می‌گیریند و واگذاری‌های رانتی و انحصاری غیر قانونی نیز مزید بر ظلم وستم مضاعف به کارگران بوده است.

---------------------

کشته زخمی شدن ۲ معدنچی در پی انفجار معدن ذغال سنگ طارم‌لو چمستان

به گزارش ایلنا، انفجار معدن زغال سنگ طارم لو چمستان موجب کشته و مجروح شدن ۲ کارگر شد. این حادثه حوالی ساعت ۱۳ و ۱۰ دقیقه روز گذشته اتفاق افتاد.
به گفته سخنگوی اورژانس مازندران در حادثه انفجار و ریزش آوار در این معدن زغال سنگ، یک آقای ۴۰ ساله جان باخت و یک آقای ۳۸ساله مصدوم شد که توسط یکی از تیم‌های اورژانس به مرکز درمانی در چمستان منتقل شد.

---------------------

یکشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۸ سپتامبر ۲۰۱۹

صدور قرار منع تعقیب برای ۴۱ نفر از دستگیرشدگان اعتراضات

کارگری خوزستان/ دستور رییس قوه برای تسریع در تجدیدنظر منصفانه در احکام صادره

به گزارش ایلنا، غلامحسین اسماعیلی اظهار داشت: پرونده‌ای که بابت شرکت جمعی از کارگران در تجمع غیر قانونی و اخلال در نظم عمومی در استان خوزستان تشکیل شده بود ۴۱ نفر متهم داشته که در مورد تمامی آن‌ها قرار منع تعقیب صادر شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه پیرامون پرونده هفت نفر از متهمان دیگر که پرونده آن‌ها در سال ۱۳۹۷ از استان خوزستان جهت رسیدگی به استان تهران ارسال شد و اخیرا در یکی از شعب دادگاه انقلاب رسیدگی ، رای بدوی صادر شده و با فضاسازی رسانه ای همراه بوده گفت: اولا به محض صدور رای، ریاست محترم قوه قضاییه دستور داده اند در مرحله تجدید نظر در اسرع وقت رسیدگی عادلانه و منصفانه صورت پذیرد. ثانیا رای صادره همانگونه که از دستور ریاست محترم قوه قضاییه استنباط می‌گردد غیر قطعی بوده و اظهار نظر و داوری باید پس از صدور حکم قطعی انجام شود. ثالثا؛ ادعای محکومیت برخی افراد به مجازات های هفده یا هجده سال حبس صحت نداشته و حداکثر مجازات متهمان اصلی پرونده هفت سال و برای برخی دیگر پنج سال است. رابعا، اقدامات مندرج در دادنامه در زمره اتهامات امنیتی است.
اسماعیلی در عین حال تاکید کرد: رویکرد قوه قضاییه در دوره جدید این است که باید میان مفسدان اقتصادی و قشر ضعیفی همچون کارگر که در اثر فشار اقتصادی و مشکلات معیشتی حتی دست به اقدامات مجرمانه می زند، تفکیک جدی قائل شد و با گروه اول در نهایت قاطعیت و با اشد مجازات برخورد، اما درخصوص گروه دوم باید با تسامح و رافت برخورد کرد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: رئیس قوه قضاییه بر شنیدن صدای کارگران تاکید دارند و معتقدند به جای برخوردهای شدید قضایی و امنیتی باید زخم را علاج و مشکلات کارگری و معیشتی را مرتفع کرد تا حتی اگر کسانی خواستند از این فضا برای اغراض آلوده خود سوء استفاده کنند زمینه سوء استفاده برای آنها وجود نداشته باشد. براین اساس نیز دیدار با کارگران و شنیدن مشکلات و مطالبات آن ها جزو برنامه های ایت الله رئیسی در سفرهای استانی بوده است.

---------------------

در احکام اخیر دادگاه انقلاب به سرعت تجدیدنظر شود

به گزارش ایلنا، یک مقام آگاه خبر داد: سیدابراهیم رئیسی در خصوص آرای صادره از سوی یکی از شعب دادگاه انقلاب در برخی از پرونده‌های اخیر دستور داد به سرعت و تحت نظارت رئیس کل دادگستری تهران تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه صورت گیرد.

---------------------

انتظار پرستاران مشهدی برای برآورده شدن مطالبات خود تا اول مهرماه

جمعی از پرستاران مشهد در تماس با خبرنگار ایلنا درخصوص ضرورت تحقق مطالبات صنفی‌شان گفتند: با مذاکراتی که با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و باقی مقامات داشته‌ایم، مقرر شد تا قبل از اول مهرماه، فکری به حال مطالبات صنفی ما بکنند.
این پرستاران، مهم‌ترین خواسته‌های خود را اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و افزایش دریافتی پرستاران می‌دانند و می‌گویند: آخرین بار برای رساندن صدایمان به گوش مسئولان، به استانداری مراجعه کردیم. ما خواستار این هستیم که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بعد از 12 سال اجرایی شود.
به گفته‌ی آنها، پیش از این بارها به بهانه کمبود بودجه، اجرای این قانون مصوب به تاخیر افتاده است و اکنون دیگر زمان اجرای آن فرا رسیده است.

---------------------

انفجار در معدن ذغال سنگ طارم لو چمستان

احتمال محبوس شدن یک کارگر وجود دارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، انفجار در معدن ذغال سنگ طارم لو چمستان واقع در استان مازندران موجب ریزش سقف یکی از تونل‌ها شده است.
احتمال می‌رود که یک نفر از کارگران محبوس شده باشد. نیروهای امدادی در حال عزیمت به منطقه هستند.
بازرس نظام مهندسی معدن استان و کارشناس ایمنی و بهداشت کار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازنداران به محل حادثه اعزام شده‌اند.

---------------------

مرگ ۵ کارگر مقنی بر اثر گاز گرفتگی در روستای بردیسان اصفهان

به گزارش ایلنا، شب گذشته؛ حوالی ساعت ۱۹ و ۱۱ دقیقه پنج کارگر مقنی حین کندن چاهی در روستای بردیسان استان اصفهان دچار گاز گرفتگی شده و جان خود را از دست دادند. به گفته عباس عابدی(سخنگوی مرکز اورژانس استان اصفهان)، گروه امداد و نجات برای انتقال اجساد از درون چاه به محل حادثه اعزام شدند و پس از انتقال اجساد از درون چاه آنهارا به بیمارستان‌های فارابی و چمران منتقل شد.

---------------------

شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۷ سپتامبر ۲۰۱۹

تجمع کارگران رسمی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه برای پیگیری مطالبات صنفی

برخی منابع کارگری در شوش به خبرنگار ایلنا گفتند: روز پنجشنبه و امروز شنبه (۱۴ و۱۶ شهریور ماه )تعدادی از کارگران رسمی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه مقابل ساختمان مدیریت این مجتمع برای وصول مطالبات صنفی خود دست به اعتراض صنفی می زنند.
یکی از کارگران معترض با بیان اینکه تعداد کارگران رسمی شاغل در بخش صنعت و کشاورزی این مجتمع تا ۴۰۰ نفر برآورد می‌شود، در ادامه افزود: کارگران رسمی مجتمع هفت تپه دست‌کم ۲ ماه(تیر ومرداد ماه ) مزد معوقه طلب دارند. بخشی از اعتراض کارگران رسمی نیز ناشی از امضاء نکردن احکام شغلی کارگران از سوی کارفرماست. در عین حال کارگران رسمی دوماه دیرکرد مابه التفاوت معوقات طرح طبقه‌بندی مشاغل سال ۹۳ خود را دریافت نکرده‌اند.
طبق اظهارات یکی از کارگران؛ هنگام اجرای طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار به هر یک از کارگران گروه شغلی مشخصی و به صورت عددی تعلق می گیرد. در حال حاضر کارفرمای هفت تپه علیرغم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل چندین سال است از درج عناوین و گروه بندی شغلی کارگران رسمی خوداری می‌کند.
او همچنین گفت: دلیل دیگر اعتراض کارگران رسمی این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت دو ماه معوقات مربوط به مابه التفاوت طرح طبقه‌بندی مشاغل سال ۹۳کارگران رسمی است که اخیرا کارفرما قصد پرداخت آن را بر مبنای محاسبات سال ۹۳ دارد که باید به روز پرداخت شود.
این کارگر با اشاره به تجمع روز پنجشنبه افزود: این تجمع نتیجه‌ای جز معلق شدن وضعیت شغلی یکی از کارگران رسمی و بدحال شدن یکی دیگر از کارگران قدیمی شرکت نداشت.

---------------------

احکام اسماعیل بخشی و محمد خنیفر صادر شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (شانزدهم شهریور ماه) برای دو نفر از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه و همچنین باقی متهمان این پرونده، احکامی از سوی شعبه ۲۸دادگاه انقلاب تهران صادر شد.
براین اساس، اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری که مدت قابل اجرای آن ۷سال است و محمد خنیفر نیز به ۶ سال حبس تعزیری (قابل اجرا ۵ سال) محکوم شدند. باقی متهمان این پرونده نیز به غالباً به حبس ۱۸ ساله که ۷ سال آن قابل اجراست، محکوم
این احکام، بدوی است و امکان تجدیدنظرخواهی وجود دارد. در عین حال، پرونده علی نجاتی (کارگر بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه) همچنان مفتوح است.

---------------------

کارگران هپکو اراک خواستار تعیین تکلیف سهامداری شرکت شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران هپکوی اراک عصر امروز (۱۶ شهریور) بعد از اتمام ساعت کاری در حیاط شرکت با در دست داشتن پلاکاردی خواسته خود مبنی بر تعیین تکلیف سهامداری را از رئیس جمهوری مطرح کردند.
روی این پلاکارد نوشته شده است: ما کارگران هپکو با صدای بلند فریاد می‌زنیم، خواسته اصلی ما تعیین تکلیف سهامداری و مالکیتی شرکت هپکو بعد از ۵ سال بلاتکلیفی می‌باشد، نه انتصاب یک مدیر جدید.
یکی از کارگران در این‌باره می‌گوید: با انتخاب مدیرعامل جدید، پرسنل همچنان خواسته اولیه خود را دارند چون می‌دانند جابه‌جایی مدیرعامل مانند مُسکنی است که برای بیمار نسخه می‌دهند اما درمانی صورت نگرفته است.
این درحالی است که ظهر امروز رئیس دفتر ریاست‌جمهوری از دستور حسن روحانی مبنی بر انتخاب مدیرعامل هلدینگ هپکو خبر داد و چندی بعد ابوالفضل روغنی در اطلاعیه سازمان خصوصی‌سازی به عنوان مدیرعامل هلدینگ هپکو منصوب شد.

---------------------

دلیل احضار کارگران فولاد اهواز مشخص شد

به گزارش ایلنا، رئیس دادگستری خوزستان در واکنش به اخباری مبنی بر احضار تعدادی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز به مراجع قضایی این استان توضیحاتی ارائه کرده و گفت: درباره این افراد قرار منع تعقیب صادر شده و صرفا دعوت از آنها برای حضور در دادگستری به منظور ابلاغ رأی منع تعقیب و اطلاع از رأی صادر شده درباره آنان با موضوع قرار منع تعقیب است. وی خاطرنشان کرد: تمام مطالب منتشره در فضای مجازی در این مورد به شدت تکذیب می‌شود.

---------------------

ریزش معدن در حوالی دامغان/ مرگ پیمانکار بر اثر شدت جراحات

به گزارش ایلنا، در این حادثه پیمانکار معدن که از اهالی کلاته رودبار بود بر اثر شدت جراحت جان خود را از دست داد. همچنین یکی دیگر از افراد نیز در این حادثه مجروح شدکه بلافاصله به بیمارستان ولایت دامغان منتقل شد.
گفتنی است، معدن ریزچال نمکه کلاته در ۶۵ کیلومتری شمال دامغان قرار دارد. علت دقیق حادثه در دست بررسی است.

---------------------

سقوط کارگر جوشکاری از طبقه ششم در مشکین دشت

به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی حین جوشکاری از طبقه ششم یک ساختمان در مشکین دشت شهرستان فردیس سقوط کرد و جان خود را از دست داد. این حادثه عصر جمعه در بلوار دکتر حسابی مشکین دشت رخ داد که موجب سقوط یک کارگر ۴۰ ساله از طبقه ششم ساختمان شد.

---------------------

پنجشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۵ سپتامبر ۲۰۱۹

تجمع کارگران شرکت کنتورسازی قزوین مقابل دانشگاه بین المللی امام خمینی

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، کارگران شرکت کنتورسازی شهرستان البرز همزمان با حضور وزیر کشور برای شرکت در مراسم تکریم استاندار قزوین و معارفه استاندار جدید مقابل دانشگاه بین المللی امام خمینی«ره» تجمع کردند.
کارگران خواستار پیگیری مجدانه مسئولان استان قزوین در خصوص تحقق مطالبات خود اعم از حقوق معوقه و سنوات هستند. شرکت کنتورسازی قدیمی‌ترین شرکت سازنده کنتورهای برق در کشور است و کارگران این شرکت به دلیل مدیریت نادرست این مجموعه با مشکل مواجه شده‌اند.

---------------------

نامه کارکنان دفاتر تعاونی‌های سهام عدالت کشور به رئیس قوه قضائیه/ مطالباتمان را پیگیری کنید

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارکنان دفاتر تعاونی های سهام عدالت کشور طی نامه‌ای خطاب به ابراهیم رئیسی (رئیس قوه قضاییه) ضمن انتقاد از بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود پیگیری مطالبات خود را از قوه قضائیه خوستار شدند.
از قرارمعلوم این نامه عصر دیروز چهارشنبه (۱۳ شهریور ماه) پس از اجتماع دو روزگذشته شماری ازکارکنان شاغل در دفاتر تعاونی‌های سهام عدالت کشور مقابل ساختمان وزارت کار و مجلس به حوزه ریاست معاونت اجرایی قوه قضائیه داده شده است.
در بخش از نامه جمعی از کارکنان شرکت‌های تعاونی سهام عدالت کشور خطاب به حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی آمده است: با عنایت به ابلاغ سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی در سال ۱۳۸۴ و پاسخ مقام معظم رهبری به نامه رئیس جمهور محترم وقت پیرامون صدور مجوز واگذاری درصدی از سهام بنگاه‌های صدر اصل (۴۴) قانون اساسی به ۶ دهک پایین درآمدی جامعه در سال ۱۳۸۵ تحت عنوان «توزیع سهام عدالت» به شرط تشکیل شرکتهای تعاونی شهرستانی ، توزیع سهام عدالت در طول سال‌های گذشته با تشکیل حدود ۳۴۲ شرکت تعاونی شهرستانی سهام عدالت که از اقشار تحصیلکرده دهک اول یعنی خانوارهای بهزیستی ،کمیته امداد و ایثارگران بودن ثبت و فعالیت خود را آغاز نمودند، و ثبت نام از مشمولین را در دستور کار خود قرار دادند. در سال‌های اول فعالیت این شرکت‌های تعاونی جهت تامین هزینه‌های خود از قبیل حقوق و دستمزد، مالیات و بیمه کارکنان مبالغی از طریق شرکت کارگزاری سهام عدالت جهت دستمزد و هزینه‌های جاری تعاونی‌های شهرستانی سهام عدالت واریز می‌شد و پس از منحل شدن آن توسط سازمان خصوصی‌سازی، به شرکت‌های تعاونی مذکور هیچگونه بودجه‌ای پرداخت نشد . از سال ۱۳۹۲ به بعد کارشکنی‌های مدیران و هیئت عامل سازمان خصوصی‌سازی شروع شد و با فریب و نیرنگ و عدم پرداخت بودجه به شرکت‌های تعاونی سعی در ناامید کردن کارکنان این مجموعه جهت ادامه فعالیت خود نمود.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: اما با همت جمعی از این کارکنان و انجام تجمعات و اعتراضات و شکایات و مکاتبه‌های فراوان ، طی دو تصویب نامه هیئت وزیران مجبور به اختصاص مبالغ ۳۷ میلیارد تومان بابت جبران خدمات سال‌های ۹۲ و ۹۳ همچنین مبلغ ۲۵ میلیارد تومان بابت جبران خدمات سال‌های ۹۴ و ۹۵ و ۹۶ این کارگران شدند. الغرض هدف از تقدیم این مرقومه جلب توجه حضرتعالی به ظلم روا شده نسبت به کارکنان سهام عدالت و تظلم‌خواهی از آن مقام عالی می‌باشد.
در بخش پاپانی این نامه هم آمده است: امروز ما کارکنان سهام عدالت که سالهاست جوانی و زندگی خود را وقف رتق و فتق و پیگیری مشکلات مردم در ساختار سهام عدالت نموده ایم و برای عزت نظام اسلامی و تحقق عدالت اجتماعی از هیچ تلاشی دریغ نکرده ایم ، خود در باتلاق مشکلات و معضلات بی عدالتی، در اوج عُسر و حرج شرمسار خانواده گشته، سرگردان و حیران راه پس و پیش نداریم و از عدالت محروم و مظلوم شده ایم. اکنون اگر به شما پناه آورده‌ایم، اگر می‌خواهیم صدایمان را بشنوید، اگر می‌خواهیم یاری مان کنید، همه برآمده از امیدی است که پس از خدا، به جنابعالی، بعنوان رییس قوه قضائیه و متصل به مقام عظمای ولایت داریم . امید است با حسن نظر و همکاری و مجاهدت حضرتعالی شاهد جلوگیری از بیکار شدن و رفع مظلومیت کارکنان تعاونی‌های سهام عدالت و سربلندی قوه محترم قضائیه در برقراری عدالت اسلامی باشیم.

---------------------

چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۴ سپتامبر ۲۰۱۹

تجمع کارگران شرکت کنتورسازی قزوین به چهارمین روز رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، کارگران شرکت کنتورسازی شهرستان البرز استان قزوین از روز شنبه نهم شهریور تا به امروز مقابل استانداری قزوین تجمع کرده‌اند و خواستار پیگیری مطالبات خود اعم از حقوق معوقه حدود 30 ماهه و سنوات خود از مسئولان هستند.
در حال حاضر مدیرعامل شرکت کنتورسازی در زندان به سر می‌برد و سوء مدیریت موجب شده حقوق کارگران پرداخت نشود و همچنان پیگیر مطالبات خود از طریق تجمع مقابل استانداری قزوین باشند.

---------------------

تجمع کارکنان سهام عدالت در مقابل مجلس

به گزارش خبرنگار ایلنا، بامداد روز گذشته (۱۲ شهریور ماه) گروهی از کارکنان تعاونی سهام عدالت به نمایندگی از جمعیت هزار و پانصد نفری کارکنان دفاتر سهام عدالت در کشور با سفر به پایتخت در اعتراض به معوقات مزدی و امنیت شغلی در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کرده بودند.
صبح امروز نیز این کارگران به همراه جمع دیگری از همکاران خود که از بامداد به جمع آنان پیوسته‌اند در مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع زدند.
یکی از این کارکنان معترض به ایلنا گفت: حدود ۱۵۰۰ نفر هستیم که پس از ۱۳سال فعالیت در دفاتر شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، هنوز وضعیت شغلی‌مان مشخص نیست.
به گفته وی، اصلی‌ترین خواسته کارکنان معترض سهام عدالت توجه به امنیت شغلی آنها در لایحه آزادسازی سهام عدالت است که قرار است به زودی در صحن علنی مجلس مطرح و برای تصویب به رای گذاشته شود.
در لایحه مذکور به امنیت شغلی کارکنان سهام عدالت که حدود ۱۳ سال است در مجموعه شرکت‌های سهام عدالت شهرستانی سابقه کار بیمه‌ای داشته و عمر مفید خود را در شرکت‌های مذکور سپری کرده‌اند، هیچ‌گونه توجهی نشده است.
به ادعای این کارگران؛ عدم توجه مجلس به امنیت شغلی کارکنان تعاونی‌های شهرستانی سهام عدالت در سطح کشور که زحمات این کارکنان، سهام عدالت را به ثمر رسانیده است، عامل تجمع امروز کارکنان سهام عدالت مقابل مجلس شده است.
گفتنی است حدود هزار و پانصد نفر از کارکنان تعاونی‌های سهام عدالت کشور که همگی از جانبازان یا خانواده‌های شهدای جنگ تحمیلی هستند با ۱۲ سال سابقه کار از سال ۹۳ همزمان با الکترونیکی شدن ثبت نام مشمولان سهام عدالت با دست کم ۱۸ ماه مزد معوقه بلاتکلیف بوده و وضعیت شغلی مشخصی ندارند.

---------------------

کارگران پیمانی شهرداری شاهین شهر خواستار حذف پیمانکاران شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شهرداری شاهین شهر در تماس با ایلنا با اشاره به اینکه به صورت پیمانی در یک شرکت پیمانکاری به کار خدماتی مشغول هستیم، گفتند: می‌خواهیم وضعیت استخدامی ما به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
این کارگران که تعدادشان حدود ۲۰۹ نفر است، روز گذشته (۱۲ شهریور ماه ) مقابل ساختمان شهرداری دست به تجمع صنفی زدند. آنها مدعی‌اند که در نتیجه حضور پیمانکار شاهد کاهش مطالباتشان هستند و این موضوع آنها را در شرایط بد مالی قرار داده است.
کارگران پیمانی شهرداری شاهین شهر مدعی‌ هستند که حقوق دریافتی آنان کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهد و در این بین شرکت واسطه‌ای که هیچ نقشی در خدمات شهری ندارد؛ به واسطه کار آنان؛ به سودهای کلانی دست پیدا کرده‌ است.
به گفته آنان، کارگرانی که توسط شرکت‌های واسطه نیروی انسانی در شهرداری شاهین شهر مشغول به کار هستند، ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری آنها وجود دارد. آنها در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه پیش از این وضعیت شغلی خوبی داشتیم و همه حقوق و مزایای ما طبق قانون کار پرداخت می‌شد، مدعی شدند: قبل از برگزاری مناقصه و واگذاری واحد خدمات شهری به پیمانکار مربوطه مسئولان شهری به کارگران اطمینان دادند پیمانکار حق اخراج هیچ کارگری را ندارد در عین حال کارگران خدماتی همانند گذشته از حقوق مزایای قانونی بهرمند خواهند شد.

اداره کار حامی حقوق کارگران و مجری قانون است

کریم علینقی (رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شاهین‌شهر) درخصوص مشکلات کارگران خدماتی شهرداری شاهین شهر که روز گذشته در نشست شورای شیشه‌ای برگزار شد، گفت: پیمانکاران موظف به اجرای قوانین کار در قبال کارگران هستند و در این مورد پیمانکار مربوطه طبق آئین‌نامه مصوب، موظف به اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل نظام هماهنگ شهرداری‌ها و افزایش حقوق کارگران است.
به گفته وی، اعمال نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل آئین‌نامه شهرداری‌ها به معنای تخطی و قانون‌شکنی است. طبق اظهارات رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شاهین‌شهر، کارگران برای احیای حقوق خود در صورت تعدیل نیرو یا تضییع حقوقشان می‌توانند به اداره کار مراجعه کنند.

---------------------

شاپور احسانی راد آزاد شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته، شاپور احسانی راد (فعال کارگری و بازنشسته پروفیل نورد ساوه) با قرار کفالت آزاد شد. وی هفتم مرداد ماه در محل کارش بازداشت شده بود.

---------------------

واژگونی تراکتور باعث مرگ راننده شد

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته، یک راننده تراکتور حین کار در بخش کوهین شهرستان قزوین بر اثر واژگونی تراکتور جان باخت. بنا به گزارش نصراله بیگلری (رئیس پلیس راه استان قزوین ) کارشناسان علت مرگ این راننده تراکتور را عدم کنترل تراکتور عنوان کردند.

---------------------

سقوط یک کارگر ساختمانی از طبقه هفتم در قزوین

به گزارش ایلنا، امروز (۱۳ شهریور) یک کارگر ساختمانی در قزوین، در هنگام کار در یک پروژه از طبقه هفتم سقوط کرد. این کارگر جوان در خیابان ملاصدرای قزوین در یک پروژه ساختمانی مشغول به کار بود که از طبقه هفتم به طبقه ششم سقوط کرد و دچار مصدومیت شد. این کارگر که از چند ناحیه دچار آسیب و شکستگی شده، بلافاصله به بیمارستان اعزام شد.

---------------------

سه شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۳ سپتامبر ۲۰۱۹

اعتراض کارگران آذراب در میدان شهدای اراک

اداره کار: به زودی وضعیت مدیریت شرکت را مشخص می‌کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شرکت آذر آب اراک با جمع شدن در میدان شهدای این شهر (باغ ملی)، خواستار دریافت مطالبات صنفی‌شان شدند.
از قرار معلوم، کارگران این واحد تولیدی، دستمزد ماه‌های تیر و مرداد را دریافت نکرده‌اند و بخشی از دستمزد خرداد را نیز طلب دارند.
کارگران می‌گویند: بلاتکلیفی وضعیت کارخانه مهم‌ترین مشکل ما کارگران است. ما از مسئولان انتظار داریم وضعیت تولید و کارخانه را روشن کنند.
محمد تقی آبایی (مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی) با اشاره به اینکه کارگران آذراب امروز (12 شهریور) یک تجمع اعتراضی خارج از شرکت برگزار کردند، گفت: تعیین تکلیف وضعیت مدیریت و مالکیت شرکت و دو ماه حقوق معوقه دلیل اعتراض کارگران است.
وی افزود: روز گذشته در تهران جلسه‌ای با حضور مسئولان برگزار شد که در این جلسه قرار شد تا بانک کشاورزی به عنوان سهامدار عمده آذراب طی 48 ساعت وضعیت مدیریت شرکت را مشخص کند. متاسفانه مشارکت بانک کشاورزی در بحث هیئت مدیره آذراب بسیار ضعیف است. اکنون مدیرعامل شرکت استعفا داده است.
آبایی تصریح کرد: روز گذشته مشخص شد که کارخانه به مپنا یا شرکتی مشابه واگذار شود. آذراب خوشبختانه با مشکل کمبود سفارش مواجه نیست بلکه مشکل اصلی این واحد تولیدی، مشخص نبودن تکلیف مدیریت است.

---------------------

تجمع کارکنان سهام عدالت مقابل ساختمان وزارت کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارکنان دفاتر سهام عدالت، امروز ‌سه شنبه (۱۲ شهریور ماه) مقابل ساختمان وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی واقع در خیابان آزادی حضور یافتند. این گروه از کارگران که از استان‌ها و شهرستان‌های مختلف برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شده‌اند، می‌گویند: پس از ۱۳سال فعالیت در۳۵۳ دفاتر شرکت‌های تعاونی سهام عدالت در اقصی نقاط کشور، هنوز وضعیت شغلی‌مان مشخص نیست. در عین حال مطالبات مزدی ما از سال ۹۷ ومطالبات بیمه‌ای ما از سال ۹۴ به تاخیر افتاده است.
یکی از افراد حاضر در تجمع گفت: اصلی‌ترین خواسته کارکنان سهام عدالت در اجتماع امروز، توجه به امنیت شغلی آنها در لایحه آزادسازی سهام عدالت است که قرار است به زودی در صحن علنی مجلس مطرح و برای تصویب به رای گذاشته شود.
طبق ادعای وی، در لایحه مذکور به امنیت شغلی کارکنان سهام عدالت که بیش از ۱۳ سال است در مجموعه شرکت‌های سهام عدالت شهرستانی سابقه کار بیمه‌ای داشته و عمر مفید خود را در شرکت‌های مذکور سپری کرده‌اند، هیچ‌گونه توجهی نشده است.
او در تشریح جزئیات مشکلاتشان افزود: متاسفانه در چند سال گذشته سازمان خصوصی‌سازی به طرق مختلف غیرقانونی سعی در حذف دفاتر تعاونی‌ها داشته و خود که یک نهاد دولتی است، مالکیت و مدیریت سهام عدالت را به دست گرفته و سهام عدالت را از جایگاه واقعی خود که می‌بایست طبق فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری پیش رود، دور کرده است. در عین حال متاسفانه مجلس و به خصوص کمیسیون نظارت بر سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی نیز تاکنون نتوانسته یا شاید نخواسته است مانع خصولتی‌بازی سازمان خصوصی‌سازی شود. این درحالی‌ست که ظاهرا مجلس نیز به فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری بی‌توجه است و این بی‌توجهی به مالکیت و مدیریت مردم در اداره سهام عدالت خود لطمه شدیدی وارد می‌کند.
وی با بیان اینکه ما کارکنان دفاتر سهام عدالت خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه و تامین امنیت خود هستیم، گفت: در تجمع امروز کارکنان سهام عدالت تعدادی از مسئولان پایین دستی وزارت کار در جمع اعتراضی کارکنان معترض سهام عدالت حاضر شدند اما معترضان خواستار ملاقات حضوری با معاونت امور تعاون وزارت کار هستند.
او در خاتمه گفت: کارکنان سهام عدالت کشور تقریبا همگی از مددجویان تحصیلکرده نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام(ره) و از اقشار ضعیف جامعه‌اند.

---------------------

مرگ کارگر کارگاه سنگ شویی لباس بر اثر سقوط در چاه آب

به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر ۲۲ ساله به علت سقوط به درون چاه آب در کارگاه سنگ شویی لباس ،واقع در جاده امین آباد تهران ، خیابان مدرس جان خود را از دست داد. از قرار معلوم، کارگر ۲۲ساله که برای برداشت ابزار کار وارد چاه ۳۰ متری شده بود به دلایل نامعلومی محبوس شده و جان باخته است.
به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران، گروه امداد و نجات برای انتقال اجساد از درون چاه به محل حادثه اعزام شدند و کارگر جان باخته را به خارج از چاه منتقل کردند.

---------------------

مهلت یک هفته‌ای سازمان خصوصی‌سازی در خصوص مشکلات سهامداری هپکو

رضا رحمانی (وزیر صنعت، معدن و تجارت) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اینکه مسئولیت تعیین تکلیف شرکت هپکو به عهده سازمان خصوصی‌سازی است و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این حوزه نقش خاصی ندارد، اظهار داشت: یکی مباحث جلسه روز پنجشنبه گذشته در اراک در همین رابطه بود که تصمیمات خوبی نیز گرفته شد. بنا شد تا سازمان خصوصی‌سازی ظرف یک هفته تعیین تکلیف وضعیت سهامداری و مدیریت این کارخانه را به انجام برساند تا در مورد واگذاری مجدد آن اقداماتی صورت بگیرد.
او با بیان اینکه هپکو پیشتر به فردی واگذار شده که اهلیت کافی را نداشته است، گفت: در خصوص اینکه این شرکت ذیل سازمان گسترش و نوسازی صنایع بیاید، سازمان خصوصی‌سازی باید تصمیم بگیرد. ما نیز پیگیر مسائل هپکو خواهیم بود.

---------------------

تکلیف سهامداران را مشخص کنند/ تابستان را با یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان گذراندیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران هپکوی اراک نسبت به تصمیمات اخیر در خصوص این شرکت و عدم تعیین تکلیف وضعیت سهامداری آن انتقاداتی مطرح کرده و خواستار حل ریشه‌ای مشکلات هپکو شدند.
اخیراً در نشست مجمع نمایندگان و استاندار مرکزی با وزیر صنعت، معدن و تجارت، سرپرست سازمان خصوصی سازی، رئیس سازمان گسترش و صنایع ایران، مدیران عامل بانک ملی و کشاورزی، مدیران مپنا، مدیر قرارگاه خاتم الانبیا، معاونان وزارت اقتصاد، نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس کل دادگستری استان مقرر شده است که مدیرهلدینگ هپکو بر اساس وکالت نامه ای که مالک کنونی این شرکت به سازمان خصوصی سازی داده است تا ۴۸ ساعت آینده تعیین و مستقر شود و ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای پرداخت حقوق معوق کارگران و خرید مواد اولیه تولید به شرکت هپکو اراک پرداخت می‌شود. همچنین باقی مانده تسهیلات ۹۰۰ میلیارد ریالی شرکت هپکو اراک به مرور توسط بانک ملی ایران پرداخت شود.
به گفته آنان؛ مشکل اصلی هپکو وضعیت نامشخص سهامداری این شرکت است که هنوز تعیین تکلیفی بابت آن صورت نگرفته است؛ تعیین مدیرهلدینگ و در نتیجه انتخاب هیئت مدیره پاسخ به مشکلات اصلی هپکوی اراک نیست. خواسته کارگران همواره تعیین وضعیت سهامداری هپکو و بازگشت آن به دولت بوده است.
کارگران هپکوی اراک می‌گویند: تخصیص ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به این شرکت آن هم در حالی که حدود ۱۲ میلیارد تومان از آن بابت پرداخت دستمزد پرسنل شرکت می‌رود، اگرچه مثبت است اما نمی‌تواند حل ریشه‌ای مسئله باشد. احتمال دارد یک سال دیگر دوباره هپکو به همین وضعیت کنونی دچار خواهد شد. چنانکه اواخر سال ۹۶ و اوایل سال ۹۷ راهکارهای کوتاه‌مدت ارائه شد و مشکلات با شدت بیشتر بازگشت.
طبق اظهارات جمعی از کارگران؛ کارگران در تابستان امسال فقط دستمزد یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی دریافت کردند که آن هم طی دو پرداخت صورت گرفت.
آنان می‌گویند: وقتی طبق اظهار شورای عالی کار سبد معیشت خانوار از مرز ۷ میلیون تومان نیز گذشته است، کارگران با این مقدار پول چطور باید نیازهای خانواده را تامین کنند. آنان تاکید کردند: ما خودمان بابت خاموش شدن چراغ هپکو و معوقات مزدی شاکی هستیم و از اینکه مدام به جای راهکار از سوی مسئولان، مسکن تزریق شد، خسته شده‌ایم.

---------------------

مرگ راننده جرثقیل در بوکان

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته، یک راننده جرثقیل حین کاردرساختمانی در شهرستان بوکان به علت نقص فنی و برخورد جک جرثقیل با وی، مصدوم شد.
این راننده به علت شدت ضربه، در دم جان باخت. نیروهای اورژانس هنگامی که به محل حادثه رسیدند، با جسد بیجان او روبرو شدند.

---------------------

دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲ سپتامبر ۲۰۱۹

کارگران شهرداری اردستان ۳ ماه مزد طلبکارند

به گزارش ایلنا، «داوود احمدی» عصر روز گذشته (یکشنبه ۹ شهریور ماه) در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه شهرداری اردستان دچار کمبود منابع مالی است و نبود درآمد کافی و وجود مطالبات موجب شده تا شهرداری نتواند ۱۲ میلیارد ریال، برابر سه ماه دستمزد کارگران و کارکنان شاغل در مجموعه خود را بپردازد، در ادامه افزود: کارگران علارغم اینکه به دلیل دریافت نکردن سه ماه دستمزد دچار مشکلات معیشتی هستند اما با صبوری و نجابت خود، همچنان در حال انجام خدمات‌رسانی به شهروندان هستند.
به گفته وی؛ شهرداری اردستان ۴۱ میلیارد ریال به نیروی کار خود و پیمانکاران بدهکار است که در تلاش هستیم با تامین منابع مالی بخشی از آن را تا اول مهر سال‌جاری پرداخت کنیم.
او با بیان اینکه شهرداری در مجموع ۳۰ میلیارد ریال عوارض نوسازی طلب دارد که ۷۰ درصد آن مربوط به دستگاه‌های اداری بوده که پیگیر وصول آن هستیم، در ادامه افزود: بیشترین درآمد سال‌جاری شهرداری از محل صدور پروانه ساخت و ساز و جرایم بدست آمده است. در عین حال ۹ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی‌ها به شهرداری اختصاص داده شده اما هنوز وصول نشده است. وی اضافه کرد: بودجه مصوب امسال شهرداری اردستان ۱۱۰ میلیارد ریال بود که تاکنون ۴۰ درصد آن محقق و از سه میلیارد ریال بودجه فرهنگی نیز ۶۲۰ میلیون ریال هزینه شده است.
احمدی همچنین با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی طرح ممیزی املاک بیان کرد: تلاش شده تا طرح الکترونیکی کردن امور و حذف کاغذ در شهرداری عملیاتی شود تا مراجعه‌های مردمی کاهش یابد.
وی در ادامه درباره بحث‌های عمرانی شهر اردستان نیز عنوان کرد: کار لکه‌گیری معابر و آسفالت بافت فرسوده اردستان با ۲۰۰ تُن قیر یارانه‌ای آغاز شده است که در نهایت چهار هزار مترمربع آسفالت معابر با تخصیص ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار اجرا می‌شود.
سرپرست شهرداری اردستان همچنین با اشاره به نزدیکی آغاز سال تحصیلی جدید گفت: ۲۰ برنامه برای مهرماه تدوین شده است تا چهره شهر برای ورود دانش‌آموزان به مدرسه، زیبا و شاداب باشد.
احمدی در باره راه‌اندازی اتاق پیش‌سرد کشتارگاه مشترک نیز یادآور شد: با توافق صورت گرفته قرار شد تا ۶۰ درصد از سه میلیارد ریال اعتبار موردنیاز این کار را شهرداری اردستان و ۴۰ درصد دیگر را شهرداری زواره تامین کند که امید می‌رود در آینده نزدیک عملیاتی شود.
گفتنی است در روزهای گذشته کارگران مجموعه شهرداری اردستان در اعتراض به معوقات مزدی مقابل ساختمان شهرداری دست به اعتراض صنفی زده بودند.

---------------------

روزگار نامُراد ۴۰ هزار کارگر فصلی در تهران

کار با درد مدامِ ستون فقرات و ماهی ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق!

به گزارش خبرنگار ایلنا، صورتش آفتاب‌سوخته است؛ مقابلت که می‌نشیند انگار بوی آفتاب و کار می‌دهد؛ بوی داغی و سوزشِ تند پوست زیر اشعات تند و ملال‌آور خورشید؛ آنقدر تیره و گندمگون است که قبل از اینکه زبان به سخن بگشاید، معلوم است که از چه می‌خواهد بگوید؛ از ساعت‌ها ایستادن روی داربست و کار مداوم با دردی تلخ در راسته‌ی ستون فقرات، از ماه‌های طولانی دوری از خانواده و دلتنگیِ همیشگی در خواب و در بیداری و از آن بدتر، از روزهای بیکاری و انتظار مدام در پایتخت.
از کارگران مهاجر است؛ از آنها که از فرط بیکاری و نبودن کار، کوله بر پشت می‌نهند و کوه‌ها و جاده‌ها را پشت سر می‌گذرانند تا به پایتخت و حاشیه‌هایش برسند؛ به تهران، پردیس و دماوند؛ به آن شهرها و مناطقی که سالهاست برج‌ها به زور سرمایه بالا می‌روند؛ به ظاهر به زور سرمایه اما در اصل با قوت بازوی کارگران شهرستانی. از آن کارگرانی که ماه‌ها دور از شهر و دیار خود، زندگی سخت در اتاقک‌های نمور کارگری را تاب می‌آورند و بعضا به مرگ زودرس دچار می‌شوند و کم نیستند اخبار این مرگ‌های اتفاقی و زودرس...
پنجم شهریور ماه سال جاری، احمد درویشی کارگر زحمتکش اهل روستای "اویهنگ" در سنندج و مقیم شهرستان دماوند پس از دو سال دست و پنجه نرم کردن با بیماری سرطان درگذشت.
درویشی تنها کارگر فصلی نیست که به این سرنوشت دچار می‌شود؛ بیماری‌های ناشی از سالها کار سخت، فقدان ایمنی و بهداشت کار و حوادث غیرمترقبه جاده‌ای، از مهم‌ترین خطراتی است که در کمین کارگران فصلی است؛ در واقع می‌توان گفت، در دسته‌بندی کارگران برای ایمنی و امید به زندگی، پس از کارگران رسمی، قراردادی‌ها قرار می‌گیرند، بعد از آنها پیمانکاری‌ها و در پایین جدول در بدترین مرتبه، کارگران فصلی هستند.

آمار چه می‌گوید؟

"اینکه چه تعداد از کارگران فصلی در تهران و محدوده‌های آن، فعالیت دارند، به طور دقیق مشخص نیست؛ آمار بسیار پراکنده و ناقص است و جای خالی یک سامانه ثبت اطلاعاتِ کارگران فصلی، به خوبی احساس می‌شود".
۱۹ دی ماه ۹۶، مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به راه‌اندازی سامانه کارگران ساختمانی در سطح مناطق ۲۲ گانه گفت: ۲۸ هزار کارگر فصلی و ساختمانی در شهر تهران فعالیت می‌کنند که از این تعداد اطلاعات ۱۲ هزار کارگر ساختمانی در سامانه شهرداری تهران ثبت شده‌است. اما شش سال و چند ماه پیش از آن، در اردیبهشت سال ۱۳۹۰، معاون سازمان خدمات رفاه و مشارکت‌های مردمی شهر تهران گفت: بر اساس آمارهای موجود تعداد کارگران فصلی تهران حدود ۵۰ هزار نفر برآورد می‌شود.
حال سوال اینجاست که چرا تعداد دقیق کارگران فصلی استان تهران مشخص نیست؛ تعداد آنها که فقط برای کار به صورت فصلی و بیشتر در ماه‌های سردتر سال به تهران می‌آیند و بعد از چند ماه به زادگاه خودشان برمی‌گردند. این فقدان اطلاعات دقیق آماری هنگامی برجسته‌تر می‌شود که بخواهیم مشکلات این کارگران و حمایت‌های لازم را دسته‌بندی و استخراج کنیم؛ برای هر نوع حمایت جامع و کامل از این گروه از کارگران، نیازمند پایگاه‌های اطلاعاتی، دقیق، به‌روز شده و حتی تفکیکی هستیم؛ مثلاً باید بدانیم در سال چه تعداد کارگر فصلی ساختمانی از استان کردستان به تهران می‌آیند؛ متوسط دستمزدشان چقدر است؛ چه تعداد از آنها به صورت دائم یا نیمه‌دائم در تهران سکونت دارند و در نهایت، چند درصدِ آنها، بیمه هستند؟
اکبر شوکت (رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کل کشور) خرداد ماه سال جاری در ارتباط با اطلاعات آماری کارگران فصلی گفت: «۱۵ درصد از کارگران ساختمانی را کارگران فصلی تشکیل می‌دهند، مابقی افرادی هستند که استادکار، کمک استادکار ساختمانی یا کارگران حرفه‌ای هستند که شناخته شده‌اند و سرچهارراه‌ها نمی‌ایستند. حدود ۲۰۰ هزار نفر در سطح کشور را کارگران فصلی تشکیل می‌دهند. از این تعداد حدود یک پنجم در تهران کار می‌کنند یعنی چیزی در حدود ۴۰ هزار نفر در استان تهران مشغول به کار هستند. از این تعداد هم حدود ۸ هزار نفر کارگر ساختمانی توسط مراکز ساماندهی شهرداری در حوزه خدمات اجتماعی ثبت‌نام شده‌اند. این افراد اغلب به کار کشاورزی، دامداری یا صنایعی که از بین رفته‌اند، مشغول به کار بودند و پس از بیکار شدن بر سرچهارراه‌های شهرهای بزرگ در جست‌و‌جوی کار کارگری ساختمان هستند.»
او البته در رابطه با مشکلات این کارگران با بیان اینکه برخی کارگران فصلی بیش از دو سال است که در انتظار بیمه شدن هستند، اضافه کرد: «در ۵ سال اخیر نزدیک به ۲۰۰ درصد تورم داشتیم. در سال ۱۳۹۲ مزد کارگر روزی ۵۰ هزار تومان بود، امسال رقمی بین ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان روزانه به کارگر پرداخت می‌شود. با توجه به اینکه یک کارگر در طول ماه در بهترین حالت ۱۵ روز کار می‌کند، به عبارتی تنها یک میلیون و دویست هزار تومان دریافتی ماهانه او می‌شود که از میزان حداقل حقوق کارگری هم کمتر است. باید فکری کرد و چاره‌ای اندیشید.»

مشکلات چیست؟

روزگار این کارگران فصلیِ مهاجر که ظاهراً تعداد تقریبی‌شان در استان تهران به ۴۰ هزار نفر می‌رسد، نامراد است؛ آن‌چنان نامراد که «مرد»، کارگر فصلی، وقتی مقابلت می‌نشیند، محاسنش ۶۰ ساله، یا نهایتاً ۵۵ ساله نشان می‌دهد اما خودش می‌گوید تازه وارد ۴۲ سالگی شده است؛ او که کار کردن روی داربست و عرق جبین ریختن را از ۱۳ سالگی شروع کرده، در ۴۲ سالگی خود را در پایان راه می‌بیند؛ دردهای متناوب و نفس‌گیر مهره‌های کمر، مشکلات گوارشی متعدد و ناامیدی سترونی نسبت به سال‌های آینده و پیری، او را از پای درآورده است.
میکائیل صدیقی، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان است. او در ارتباط با زندگی کارگران فصلی کردستانی در پایتخت و مناطق اطراف آن می‌گوید: استان کردستان از جمله استان‌ها با بالاترین تعداد کارگران ساختمانی است اما بخش عظیمی از این کارگران به دلیل نبود کار، راهی غربت می‌شوند تا بتوانند امرار معاش کنند اما آنها آنچنان که باید مورد حمایت مسئولان نیستند.
او تاکید می‌کند: نگاه به جامعه کارگران ساختمانی در کشور به ویژه در استانهای محروم، نگاه حمایتی نیست؛ خیل عظیم مهاجران روستایی که به دلیل نبود کار به شهرهای بزرگ می‌روند و رونق ساخت و ساز را موجب می‌شوند، مورد حمایت نهادهای فرادستی نیستند؛ با این وجود، مهاجرت کارگران فصلی از روستاها به شهرها و از شهرهای کوچک به کلانشهرها و پایتخت، علیرغم پایین بودن دستمزد، عدم ایمنی و نداشتن قرارداد کار، با نرخ بالا تداوم دارد.
صدیقی درباره سرنوشت کارگران فصلی که ساکن شهرهای مرزی هستند، می‌گوید: «کارگران شهرهای مرزی برای کار به کردستان عراق، تهران و تبریز می‌روند؛ البته بیشتر از همه تهران؛ خیلی‌ها در اتاقک‌های کارگری با ۵ یا ده نفر دیگر زندگی می‌کنند و بعضا بعد از چند سال خانواده‌های خود را به محلات حاشیه‌نشین مثل قلعه حسن خان تهران می‌برند؛ در قلعه حسن‌خان، تعداد زیادی کارگران مریوانی با خانواده‌هایشان زندگی می‌کنند اما عموماً زندگی بدی دارند چون کار ساختمانی ماهیتاً فصلی است و ضمانت کار ندارد. خیلی از این کارگران حتی بیمه ندارند؛ در نقاط دیگر استان تهران هم کارگران فصلی زیادی مقیم هستند؛ مثلاً از روستای "اویهنگ: سنندج معمولاً برای کار به دماوند می‌روند و گردو جمع می‌کنند؛ چند صد خانواده کارگری آنجا ساکن هستند.»

محرومیت‌ها کجاست؟

او با بیان اینکه در هر سال بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کارگر ساختمانی در اثر حوادث شغلی جان خود را از دست می‌دهند، اضافه می‌کند: بیشتر این کارگران دور از خانواده و زادگاه، جان خود را از دست می‌دهند. بیشتر کارگران فصلی و مهاجر، بیمه نیستند حتی اگر بیمه داشته باشند، چون فصلی هستند نمی‌توانند با ۶۰ یا حتی ۶۵ سال سن، بازنشست شوند؛ مشکلاتِ کارگران فصلی و دشواری‌های آنها، به خصوص معضل بیمه آنها را نمایندگان مجلس بایستی پیگیری کنند.
آمارِ حداقل ۴۰ هزار نفری کارگران فصلی که فقط در استان تهران مشغول به کار هستند و با ماهی متوسط ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، حاضر به کار کردن هستند، نشان می‌دهد که مولفه‌‌های «اشتغال شایسته» که توصیه شده‌ی سازمان جهانی کار است، در مورد بخش عظیمی از کارگران ساختمانی رعایت نمی‌شود؛ از مهم‌ترین شاخص‌های اشتغال شایسته، دستمزد مکفی برای زندگی، بیمه و خدمات اجتماعی و حق چانه‌زنی جمعی‌ست؛ هیچکدام از اینها را امثال احمد درویشی کارگر زحمتکش اهل روستای "اویهنگ" که دو سال تمام با سرطان دست‌و پنجه نرم کرد، هرگز نداشته‌اند... گزارش: نسرین هزاره مقدم

---------------------

تکرار حوادث معدن سنگ/ مرگ یک کارگر معدن سنگ «پشت بیره» کرمانشاه

یک منبع کارگری با اعلام خبر درگذشت یک کارگر معدن سنگ «پشت بیره» به خبرنگار ایلنا گفت: روز شنبه (نهم شهریور ماه) یکی از کارگران شاغل در معدن سنگ‌های تزئینی «پشت بیره» شهرستان اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه حین قواره کردن سنگ دچار حادثه می‌شود و به دلیل شدت جراحات وارده جان باخت.
دوشنبه هفته گذشته (۲۸ مرداد ماه) نیز رها شدن یک تکه سنگ در معدن سنگ «چک زرد» واقع در روستای اسحاق وند علیا شهرستان هرسین استان کرمانشاه سبب کشته شدن یک کارگر شد. دهم مرداد ماه سالجاری نیز بر اثر سقوط سنگ در معدن سنگ «مهاجران» شهرستان بهار استان همدان یک کارگر جان سپرد.

---------------------

انفجار خودرو حامل ۴ کارگر در دیواندره

به گزارش ایلنا، ۴ کارگر یک شرکت راه‌سازی روز گذشته (۱۰ شهریور) در شهرستان دیواندره در حین کار در یک خودرو پاترول دچار آتش‌سوزی شده و به بیمارستان منتقل شدند. خودرو حامل این چهار کارگر به دلیل حمل ۳ کیلوگرام مواد ناریه در گونی منفجر شده است.
مواد ناریه در مسیر انتقال منفجر و پاترول دچار آتش سوزی شده و هر ۴ سرنشین خودرو جهت درمان به بیمارستان انتقال داده شدند.

---------------------

شکایت کارگران روغن نباتی جهان در اداره کار ثبت شد

اداره کار زنجان: خارج از نوبت رسیدگی می‌کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۸۰ کارگر باقی‌مانده کارخانه روغن نباتی جهان که طی یکسال گذشته به دلیل متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه وضعیت شغلی نامعلومی دارند، روز گذشته (یکشنبه ۱۰ شهریور ماه) با طرح شکایت در اداره کار شهرستان زنجان، پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
این کارگران که بین ۱۰تا ۱۸ سال سابقه کار دارند، یادآور شدند: با گذشت ۶ ماه از سال جدید؛ ما کارگران که ۸۰ نفر هستیم؛ مطالبات مزدی مربوط به سال‌های ۹۳ تا شهریور ۹۸ خود را دریافت نکرده‌ایم. در عین حال موضوع شکایت ما مربوط به مطالبات سال ۹۳ تا ۳۰ مهر ماه ۹۷ می‌شود. البته پیش از این نیز (سال گذشته) در این خصوص به اداره کار طرح شکایت کرده بودیم. همچنین هریک از کارگران بیش از ۳۰ ماه مطالبات بیمه‌ای نیز طلبکارند.
به گفته کارگران، جدا از کارگران شاغل کارخانه روغن نباتی جهان، حدود ۴۰ نفر از کارگرانی که طی سه ماه گذشته به مرور توسط کارفرما تعدیل شده‌اند نیز مطالبات خودرا دریافت نکرده‌اند. این تعداد کارگر نیز با طرح شکایت به اداره کار حکم توقیف اموال کارخانه را گرفته‌اند. طبق ادعای این کارگران، کارگرانی که پس از پیگیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم توقیف اموال کارخانه را برای دریافت طلب‌شان بگیرند به مرور اجازه ورود به محل کارشان از آنها سلب شد و این کارگران هم‌اکنون بیکار شده‌اند.
آنها گفتند: در این کارخانه بزرگ تولید روغن در حال حاضر ۸۰ کارگر مشغول به کار هستند که با وجود داشتن معوقات مزدی به دلیل متوقف شدن فعالیت خطوط تولیدی کارخانه، کاری برای انجام ندارند. کارگران روغن نباتی جهان افزوند: از آنجا که کارخانه ظرفیت اشتغال حداقل ۳۰۰ کارگر را دارد و برای فروش محصولات تولیدی خود مشکلی ندارد، از مسئولان درخواست داریم برای رفع مشکلات پیش آمده که امنیت شغلی کارگران را به خطر انداخته، چاره‌اندیشی کنند.
در این زمینه علی کریمی (معاون روابط کار مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان) در خصوص پیگیری وضعیت مطالبات کارگران روغن نباتی جهان گفت: در صورتی که کارگران این واحد تولیدی شکایت خود را در اداره کار مطرح کرده‌ باشند به صورت جدی پیگیر مطالبات کارگران به صورت خارج از نوبت هستیم.
به گفته وی، هر ماه بازرسان اداره کار با مراجعه به کارخانه روغن نباتی جهان پیگیر وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش هستند و به خوبی آن را از هر لحاظ حتی ایمنی بهداشت کار رصد می‌کنند. او با بیان اینکه مطالبات کارگر از کارفرما جزو دیون ممتازه است، افزود: کارگرانی که دیروز در اداره کار طرح دعوی کرده‌اند به دنبال دریافت مطالبات معوقه خود هستند.
معاون روابط کار مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان؛ با بیان اینکه پیگیر مشکلات روغن جهان و کارگرانش هستیم، افزود: مشکلات این کارخانه از سال ۹۲ همزمان با خصوصی‌سازی کارخانه آغاز شده و تاکنون ادامه پیدا کرده است.
او گفت: خوشبختانه مواد اولیه کارخانه تامین شده و تنها مشکل آن تامین یکی از قطعات اصلی خطوط تولیدی است که به دلیل تحریم‌های اقتصادی؛ کارفرما در امین این قطعه با مشکل روبرو شده بود اما اخیرا تولیدکنندگان داخلی موفق به ساخت این قطعه شده‌اند، در نتیجه فعالیت کارخانه با نصب این قطعه از سر گرفته خواهد شد.
او درباره معوقات مزدی کارگران روغن نباتی جهان نیز گفت: کارگران کارخانه هرکدام دست‌کم ۵۰ میلیون تومان از کارفرما طلبکارند و این مطالبات شامل دستمزد عقب‌افتاده، بیمه، سنوات، طرح طبقه‌بندی مشاغل و اضافه‌کاری‌های کارگران است.
طبق اظهارات معاون روابط کار مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان؛ کارخانه روغن نباتی جهان یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی در استان محسوب می‌شود که نباید خطوط تولیدی آن متوقف و کارگران آن بیکار شوند.

---------------------

یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱ سپتامبر ۲۰۱۹

تعلیق اعتراضات کارگران هپکوی اراک با تعیین ضرب‌العجل ۱۰ روزه برای وزارت صمت

به گزارش خبرنگار ایلنا، به گفته این کارگران؛ با تعهد مسئولان وزارت صنعت معدن و تجارت مبنی بر حل مشکلات هپکو و انجام اقدامات اجرایی تا ۱۰ روز آتی، تصمیم گرفتیم که فعلا اعتراضات خود را به حالت تعلیق درآوریم.
اخیراً وزارت صنعت، معدن و تجارت به کارگران متعهد شده که در کوتاه‌ترین زمان ممکن اولین خواسته پرسنل شرکت مبنی بر تعیین تکلیف وضعیت سهامداری هپکو را مشخص کند.
کارگران این واحد تولیدی خواستار تعیین وضعیت سهامداری هپکو و بازگشت آن به بخش دولتی و زیر نظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران هستند.
کارگران خواستار احیای هپکو و بازگشت این شرکت به اوج و خروج از بحران بوده و می‌گویند: راهکار احیای هپکو واگذارى آن به سهامدارى دارای اهلیت؛ انتصاب مدیرانى بومى از دل کارخانه که تعصب تولید دارند و استمهال بدهى و بخشودگى جرایم حداقل به مدت ده سال است. این سه وظیفه استاندار، وزیر و رئیس جمهور است. همچنین برخورد با متخلفین و سهامداران فعلى و سابق این کارخانه که اهمال کرده‌اند وظیفه قوه قضاییه است.

---------------------

اعتراض کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی نسبت به عدم اجرای تعهدات پیمانکار قبلی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز، کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی (پالایشگاه نهم) در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی سال‌های گذشته از سوی پیمانکار پیشین خود، در محوطه پالایشگاه جمع شدند.
این کارگران می‌گویند: عیدی و سنوات سال‌های ۹۶ و ۹۷ و همچنین حق کمپ ما از سوی این پیمانکار پرداخت نشده است؛ این در حالیست که بارها به نهادهای مختلف مراجعه کرده‌ایم و خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شدیم.
این کارگران می‌گویند: از کارفرمای مادر و مدیریت پالایشگاه درخواست داریم به موضوع ورود کنند و مطالبات مزدی ما را از پیمانکار بگیرند. فاز ۱۲ پارس جنوبی در شهرستان کنگان واقع شده است.

---------------------

تجمع معلمان حق‌التدریس و خرید خدماتی مقابل مجلس

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز جمعی از معلمان حق‌التدریس و خرید خدمات آموزشی مقابل مجلس شورای اسلامی جمع شدند.
این معلمان که پیش از این نیز بارها به نمایندگان مجلس مراجعه کرده‌اند، خواستار تبدیل وضعیت، استخدام و بهبود سطح معیشت و زندگی خود هستند.
یکی از این معلمان می‌گوید: ما معلمان حق‌التدریس و خرید خدمات آموزشی که سال‌ها سابقه تدریس داریم، معتقدیم که استخدام رسمی در آموزش و پرورش حق ماست؛ مجلس نیز رای به تعیین تکلیف ما داده است؛ امیدواریم هرچه زودتر تبدیل وضعیت شویم.

---------------------

خاتمه اعتراض کارگران «قرق‌بان» بیکار شده شرکت جنگل شفارود

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز شنبه (دوم شهریور) ۲۷۰ کارگر بیکار شده قرق‌بان شرکت جنگل شفارود در استان گیلان به اعتراض هفت روزه خود خاتمه دادند.
به گفته یکی از کارگران، کارفرما به اعتراضِ کارگران قرق‌بان شرکت جنگل شفارود توجهی نکرد و مسئولان استانی و شهرستانی نیز جزء وعده‌، حمایت دیگری نکردند.
این کارگران که شمار آنها حدود ۲۷۰ نفر برآورد می‌شود؛ ازجمله نیروهای پرسابقه شاغل در شرکت جنگل شفارود هستند که به صورت مستمر در حفاظت از جنگل‌های مناطق تالش، رضوانشهر و ما سال فعالیت داشته‌اند.
آنها از روز جمعه ۲۵ مرداد ماه تا روز ۲ شهریور ماه در اعتراض به بیکاری زودهنگام در مقابل شرکت جنگل شفارود تجمع کردند تا شاید شغل از دست رفته خود را بازیابند.
به گفته یکی دیگر از کارگران، مهم‌ترین خواسته آنها بازگشت به کار و پرداخت معوقات مزدی ۶ تا ۸ ماهه بود که تا این لحظه محقق نشده است.
به گفته این کارگر، همزمان با تاریخ اتمام قرارداد کاری ۲۷۰ نفر از آنها در شرکت جنگل شفارود، به ۴۰ نفر از کارگران قدیمی شاغل در شرکت به جای بازنشسته شدن پیشنهاد بازخریدی«خرید خدمت» داده شده است.
طبق اظهارات این کارگر، هریک از همکاران بیکار شده دست‌کم ۸ تا ۱۲ میلیون تومان از کارفرما بابت ۶ تا ۸ ماه معوقات مزدی طلب دارند.
این کارگران همچنین مدعی شدند به صورت میانگین سابقه هرکدام از کارگران بیکار شده ۱۵ تا ۲۰ سال است که در زمان اشتغال از قرارداد کار معتبر برخوردار نبوده‌اند.
آنها در ادامه درباره سرنوشت خود و دیگر همکارانشان گفتند: هنوز فرصت دریافت مقرری بیمه بیکاری برای کارگران بیکار شده شرکت جنگل شفارود در اداره کار شهرستان به دلیل بدهی‌های بیمه‌ای کارفرما فراهم نشده و همین مسئله آنها را در موقعیت سخت بدمالی قرار خواهد داد.
وی با بیان اینکه با ۵ سر عائله دچار مشکلات زیادی هستم، افزود: از مجموع سه فرزندانم یکی دانش‌آموز، دیگری پیش‌دانشگاهی و فرزند بزرگم دانشجو است. حال نمی‌دانم جدا از مخارج تحصیلی برای تامین مایحتاج روزانه آنها چه باید بکنم.
به گفته این کارگر، بی‌توجهی مسئولان و ادارات کار به ویژه مسئولان اداره منابع طبیعی به وضعیت کارگران قرق‌بان که سال‌ها در جنگل‌های گیلان مسئولیت حفاظت از جنگل را برعهده داشته‌اند و کارگران شاغل در بخش‌های دیگر شرکت جنگل شفارود که مشکلات صنفی متعددی دارند، باعث ناامیدی کارگران شده است.

---------------------

کارگران کنتورسازی ایران به استانداری مراجعه کردند/ چرا تولید در کارخانه آغاز نمی‌شود؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران واقع در شهرصنعتی قزوین با مراجعه به استانداری به ادامه بلاتکلیفی خود اعتراض کردند.
یکی از کارگران با بیان اینکه از اول مرداد ماه سال جاری بعد از ممنوعیت ورود حدود ۲۰۰ کارگر کارخانه کنتورسازی ایران به کارخانه؛ علارغم اینکه دادستان قزوین مجوز ورود دوباره کارگران به کارخانه را صادر کرد؛ اما همچنان بلاتکلیفیم، افزود: دادستان قزوین بعد از چند روز که کارفرما برای ورود کارگران به محل کارشان ایجاد کرده بود، درهای کارخانه را به روی کارگران باز کرد.
او با بیان اینکه کارگران در مرحله نخست به دنبال از سر گیری فعالیت کارخانه هستند، در ادامه افزود: شرایط تولیدی در کارخانه کنتورسازی فراهم است و از اینکه چرا هیچ تولیدی در کارخانه آغاز نمی‌شود و چرا کارفرما سعی در تعطیلی کارخانه دارد، باخبر نیستیم.
طبق اظهارات یکی دیگر از کارگران، در کارخانه کنتورسازی ایران حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ کارگر کار می‌کردند اما طی دو تا سه سال گذشته تعداد کارگران به حدود ۲۰۰ کارگر کاهش یافته است.
این کارگر با بیان اینکه بخش اصلی مشکلاتمان مربوط به پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای می‌شود، افزود: از سال ۹۵ تاکنون حدود ۲۵ ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکاریم و پرداخت حق بیمه‌هایمان با مشکل جدی مواجه است.
طبق ادعای این کارگر کنتورسازی، آنها بارها برای مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات خود به مسئولان مراجعه کرده‌اند اما تاکنون نتیجه‌ای نگرفته‌اند.

---------------------

مردم شهرستان ایوان: معدن سیاهگل را نفروشید

مدیرکل صنعت و معدن استان: واگذاری مشکل‌دار است

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، مردم شهرستان ایوان که معمولاً از راه کشاورزی و بعضاً جاذبه‌های طبیعی و گردشگری ارتزاق می‌کنند، با مراجعه به استانداری استان ایلام، خواستار لغو واگذاری معدن سیاهگل شدند.
اهالی می‌گویند: واگذاری این معدن، منجر به عملیات بهره‌برداری از آن می‌شود و این بهره‌برداری، به زیست‌بوم محلی و کشاورزی آسیب می‌زند.
آنها می‌گویند: علیرغم پیگیری‌های مستمر و مراجعات مکرر به دستگاه‌های مختلف، تاکنون نتیجه ملموسی برای جلوگیری از استمرار تخریب توسط بهره‌بردار معدن و تعطیلی آن حاصل نشده است.
این در حالی‌ست که مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام اعلام کرده است: واگذاری این معدن در سالهای پیش اتفاق افتاده و دارای مشکلات اساسی است. قبلا نیز طی نامه‌ای به منظور تعطیلی این معدن؛ موضوع را به وزارتخانه منعکس نموده‌ایم. پیرو نامه قبلی مکاتباتی داشته‌ایم اما متاسفانه تاکنون به نتیجه نرسیده‌ایم؛ این معدن، به دلیل مشکلاتی که دارد،استمرار فعالیت آن به صلاح نیست و بایستی تعطیل شود.

---------------------

سقوط از ارتفاع ۱۲ متری/ مرگ کارگر ساختمانی در شهرک راه آهن

به گزارش ایلنا، این حادثه روز گذشته در حالی اتفاق افتاد که یکی از کارگران ساختمانی در بلوار گلهای شهرک راه آهن تهران به دلیل رعایت نکردن ایمنی کار از ارتفاع یک ساختمان در حال ساخت سقوط کرد که سبب مرگ وی شد.
از قرار معلوم جان باخته مردی ۲۰ ساله واز تبعه کشور افغانستان بوده که وقتی از ارتفاع ۱۲ متری به پایین و در حیاط خانه‌ای که در مجاورت این ساختمان در حال ساخت قرار داشت سقوط کرد با توجه به اینکه در زیر حیاط ساختمان استخر وجود داشته، بر اثر شدت ضربه کف حیاط شکافته شده واین کارگر دردرون آن می افتد.
گفته می شود این کارگر از ناحیه سر و کمر دچار جراحت شدید شده بود در عین حال تلاش تیم پزشکی برای نجات این کارگر موثر نبود ه است.

---------------------

مصدومیت ۳ کارگر ساختمانی در زنجان به علت سقوط بالابر

به گزارش ایلنا، ۳ کارگر ساختمانی زنجانی در اثر سقوط بالابر دچار آسیب دیدگی شدند.
سقوط یک بالابر به علت پاره شدن سیم بکسل در روز گذشته (۹ شهریور) در کوچه حاج نوروزلر در زنجان باعث آسیب‌دیدگی ۳ کارگر ساختمانی شد. آسیب وارده به دو نفر از آنان شدید بوده و در ناحیه پا و کمر است.
به خودرویی که در نزدیکی محل سقوط بالابر پارک شده بود نیز ۸۰ درصد خسارت وارد شد.

---------------------

شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۳۱ آگوست ۲۰۱۹

محکومیت پروین محمدی به یک سال حبس

محمدعلی جداری فروغی (وکیل پروین محمدی) در تماس تلفنی با ایلنا گفت: امروز با مراجعه به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی کرج، دادنامه صادره در مورد ایشان ابلاغ شد. پروین محمدی طبق ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به عنوان تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است.
این وکیل دادگستری افزود: دادگاه حداکثر حکم محکومیت را صادر کرده است و ظرف مدت ۲۰ روز قانونی، در دادگاه تجدید نظر استان البرز به رای صادره اعتراض خواهم کرد؛ به نظر من فعالیت‌های صنفی نمی‌تواند تحت عنوان جرم تبلیغ علیه نظام قرار گیرد و امیدوارم در دادگاه تجدیدنظر حکم صادره فسخ شود.

---------------------

محکومیت حسن سعیدی به ۵ سال حبس/ به حکم اعتراض می‌کنیم

سیدمصطفی رضوی (وکیل حسن سعیدی) در ارتباط با صدور حکم ۵ سال حبس برای این فعال کارگری و راننده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه گفت: این حکم هفته گذشته ابلاغ شد؛ حسن سعیدی به پنج سال حبس تعزیری و دو سال مجازات تکمیلی شامل محرومیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی و تلفن‌های هوشمند محکوم شده است.
وی تاکید کرد: تا آخر هفته، به این حکم اعتراض خواهیم کرد.
رضوی در ارتباط با سابقه صدور حکم گفت: موکل من در تجمع روز جهانی کارگر مقابل مجلس بازداشت شد که متعاقب آن، دو ماه در بازداشت بود که با تعیین و تودیع وثیقه آزاد شد و دادگاه ایشان نیز، بیست و ششم مرداد ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار و حکم، هفته گذشته ابلاغ شد.

---------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی سنندجی در دماوند

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد درویشی کارگر زحمتکش اهل روستای "اویهنگ" سنندج جان باخت.
انجمن صنفی کارگران ساختمانی کردستان در این رابطه می‌گوید: کاک احمد همانند شمار زیادی از اهالی آویهنگ سالها بود که به خاطر امرار معاش خود و خانواده‌اش در دماوند و حومه مشغول کار بود. متاسفانه وی دو سال پیش دچار بیماری سرطان شد و بر اثر رشد این بیماری جان باخت.
این تشکل ضمن اشاره به زندگی دشوار کارگران فصلی دماوند می‌گوید: کارگران فصلی در دماوند به خاطر کار سخت در معرض حوادث کاری قرار دارند. در این منطقه که کلونی کارگران فصلی است، هر ساله شاهد مرگ چندین کارگر به دلایل مختلف ازجمله سقوط از درختان گردو، سقوط از اسکلت ساختمانی و ارتفاع و تصادفات جاده‌ای هستیم.

---------------------

مرگ یک جوشکار در آستانه اشرفیه

به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی میانسال هنگام کار روی سقف شیروانی ساختمانی ۳ طبقه در آستانه اشرفیه سقوط کرد و در دم جان باخت.
این کارگر هنگام تعویض حلب‌های شیروانی یک آپارتمان ۳ طبقه در شهر آستانه اشرفیه به علت پوسیده بودن چوب‌های سقف شیروانی سقوط کرد و جان باخت. این کارگر ساختمانی به علت ضربه مغزی جان باخت.

---------------------

واژگونی خودرو حامل کارگران، ۱۰ مصدوم برجا گذاشت

به گزارش ایلنا، بر اثر واژگونی یک دستگاه وانت پیکان حامل کارگران شرکت زغال سنگ «همکار» کرمان؛ ۹ کارگر به همراه یک نفر راننده مصدوم شدند.
رئیس اورژانس کرمان با تایید این خبر گفت: ۹ کارگر معادن زغال سنگ کرمان که برای رفت ‌و آمد به معدن کنار جاده سوار یک وانت پیکان شده بودند، در اثر واژگونی وانت مصدوم شدند.
«محمد صابری» با بیان اینکه این خودرو در کیلومتر ۴۰ محور راور به کوهبنان واژگون شده است، در ادامه گفت: نیروهای امدادی و فوریت‌های پزشکی سریعا به محل حادثه اعزام شدند و مجروحان را به بیمارستان علی‌بن ابیطالب(ع) منتقل کردند. ۱۳۹۸/۰۶/۰۸

---------------------

واگذاری شرکت «هپکو» به «مپنا»

به گزارش ایلنا، رضا رحمانی صبح امروز در نشست رفع موانع تولید در اراک اظهار کرد: مشکلات شرکت‌های هپکو، آذرآب و واگن‌پارس مشکل مالکیتی است که در خصوص شرکت آذرآب که بانک کشاورزی سهامدار است، بانک موظف است اجازه ندهد شرکت دچار چالش شود.
وی تصریح کرد: در خصوص شرکت‌های هپکو و آذرآب باید تصمیم‌گیری شود و این شرکت‌ها نباید فاقد هیات مدیره و مدیرعامل باشند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در مورد شرکت هپکو آماده واگذاری این شرکت به مپنا هستیم، مپنا شرکت توانمندی است و فعالیت‌های آن بی‌ارتباط با شرکت هپکو نیست.
رحمانی گفت: متاسفانه با وجود این که جلسات متعدد و وقت زیادی برای حل مشکل شرکت هپکو می‌گذاریم، کسانی که باید پاسخگوی مشکلات این شرکت باشند از جمله مدیرعامل در جلسات حضور پیدا نمی‌کنند، دستگاه قضا به عنوان مرجع رسمی در مورد شرکت هپکو حکم می‌دهد اما ورود آن به آسانی نیست. وی تاکید کرد: اجازه نمی‌دهیم یک نفری با بی‌مبالاتی برای اقتصاد کشور و نظام مشکل ایجاد کند. ۱۳۹۸/۰۶/۰۷

---------------------

چهارشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۸ آگوست ۲۰۱۹

تجمع پنج روزه کارگران شهرداری سی‌سخت برای معوقات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری گفتند: از ابتدای هفته جاری حدود ۸۰ کارگر مجموعه شهرداری سی‌سخت در استان کهکیلویه و بویراحمد برای وصول مطالبات معوقه خود دست به اعتراض صنفی زدند.
به گفته آنها، مجموع کارگران شهرداری سی‌سخت تحت مسئولیت مستقیم شهرداری در سطح شهر مشغول کارند. شهرداری به‌رغم اینکه نیمی از حقوق اسفند ماه و عیدی سال ۹۷ کارگران را پرداخت نکرده، دستمزد ماه‌های فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد ماه سال جاری را نیز به آنها پرداخت نکرده است.
آنها اظهار داشتند: آخرین حقوقی که کارگران دریافت کرده‌اند مربوط به نیمی از دستمزد اسفند ۹۷ بوده که آن را با چهار ماه تاخیر حدودا دو ماه پیش دریافت کرده‌اند.
به گفته این کارگران، شهرداری سی‌سخت مدعی است که به دلیل کمبود منابع مالی، امکان پرداخت به‌موقع مزد کارگران را ندارند.
این کارگران با ابراز نگرانی از وضعیت بوجود آمده برای همکاران خود می‌گویند: از مسئولان شهری و شهرستانی می‌خواهیم با درک همه مشکلاتی که در نتیجه عدم دریافت مزد برای مجموعه کارگران شهرداری بوجود می‌آید، درخصوص پرداخت حداقل بخشی از مطالبات مزدی ما اقدام کنند.

---------------------

بازداشت‌شدگان مقابل دادگاه هفت‌تپه آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، شب گذشته، رهام یگانه، فرید لطف‌آبادی و هیراد پیربداقی، از زندان اوین آزاد شدند. این سه نفر، دوازدهم مرداد در مقابل دادگاه متهمان هفت‌تپه بازداشت شده بودند.

---------------------

استمداد کارگران هپکو از دادگستری/ به دنبال ازسرگیری تولید هستیم

منابع کارگری ایلنا در کارخانه هپکوی اراک به خبرنگار ایلنا گفتند: شماری از کارگران شاغل در کارخانه «هپکو» صبح امروز پس از اجتماع چند روز گذشته خود مقابل ساختمان برخی نهادهای دولتی همانند استانداری استان مرکزی، با مراجعه به دادگستری اراک درخواست استمداد کردند.
کارگران این کارخانه اظهار داشتند: جدا از مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، به دنبال مشخص شدن وضعیت سهامداری کارخانه و ازسرگیری تولید هستیم.
به گفته آنها، حدود یک سال و نیم است که دولت قول تعیین تکلیف وضعیت سهامداری شرکت هپکو را به کارگران داده است اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.
این کارگران تاکید کردند: مدیریت فعلی شرکت دغدغه‌ای برای ادامه تولید و پرداخت مطالبات معوقه کارگران ندارد چراکه در طول این مدت به وضعیت شرکت رسیدگی نشده و کارخانه و کارگران بلاتکلیف هستند.
به گفته آنها، کارخانه باید به افرادی واگذار شود که اهلیت لازم را برای نگهداری آن داشته باشند تا امنیت شغلی کارگران نیز تامین شود.
کارگران گفتند: اگر در جریان واگذاری صنایعی چون هپکو به منافع کارگر توجه شود دیگر دلیلی برای شکل‌گیری اعتراض‌های صنفی وجود ندارد. با این وجود تا این لحظه از جانب مسئولان استانی، پاسخ مشخصی به خواسته‌های کارگران داده نشده است.

---------------------

برای بازنشستگان کاری بکنید/ نه مستمری مناسب داریم و نه از درمان رضایتمندیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته جمعی از بازنشستگان کشوری که در میان آنها، معلمان بازنشسته در اکثریت بودند، مقابل نهاد ریاست جمهوری جمع شدند.
این بازنشستگان می‌گویند: اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و حذف بیمه‌های تکمیلی، مشکلات بازنشستگان را حل می‌کند.
آنها از شخص رئیس‌جمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور درخواست دارند که برای اجرای قانون پافشاری کند و اجازه ندهد قانون مدیریت خدمات کشوری پس از 12 سال همچنان روی کاغذ باقی بماند.
این بازنشستگان روز قبل از آن نیز به وزارت کار مراجعه کرده بودند.

---------------------

مرگ کارگر شوشتری بر اثر سقوط از ارتفاع طبقه دهم یک ساختمان در بابلسر

به گزارش ایلنا، سرهنگ « عبداله رضوانی» در مورد جزئیات این حادثه، اظهار داشت: این حادثه روز گذشته (۵ شهریور ماه) در حالی اتفاق افتاد که یکی از کارگران ساختمانی که اهل شوشتر بود، در شهر بابلسر استان مازندران به دلیل رعایت نکردن ایمنی کار از طبقه دهم یک ساختمان در حال ساخت سقوط کرد که سبب مرگ وی شد. به گفته وی؛ جان باخته مردی ۲۴ساله است که به دلیل جراحت شدید در دم جان باخت.

---------------------

سه شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۷ آگوست ۲۰۱۹

اعتراض دوباره کارگران هپکو به عدم تعیین تکلیف سهامدار و معوقات مزدی

اداره کار: در حال پیگیری حقوق پرسنل هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکوی که دو ماه معوقات مزدی در سال جاری و معوقاتی از سال‌های گذشته دارند، امروز (سه‌شنبه ۵ شهریور) برای چهارمین روز پیاپی برای ساعاتی محور راه‌آهن شمال به جنوب اراک را بستند.
ادعا شده است که؛ معوقات مزدی تعدادی از کارگران از سال‌های گذشته به حدود ۳ میلیارد تومان می‌رسد.
کارگران در این تجمعات خواستار تعیین تکلیف سهامدار و مدیریت هپکو و احیای کارخانه هستند؛ این در حالی است که هپکو در سال جاری هیچ پروژه‌ای نداشته است.
محمد تقی آبایی (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی) در خصوص اعتراضات کارگران هپکو به ایلنا گفت: کارگران هپکو امروز به دلیل عدم تعیین تکلیف سهامدار و دو ماه حقوق عقب افتاده، تجمع داشتند. شرکت هپکو نزدیک به راه‌آهن اراک است و کارگران امروز ساعاتی در آنجا تجمع کردند.
به گفته او؛ کارگران به اینکه شرکت از ابتدای سال تاکنون هیچ پروژه‌ای نداشتند و تولید خوابیده است، معترض هستند. سال گذشته نیز حدود ۴۸ دستگاه در هپکو تولید شده است درحالیکه باید از دولت پرسید در سال گذشته چند دستگاه مشابه تولیدات هپکو وارد کشور شده است؟
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان این مطلب که "وقتی زیرساخت هپکو فراهم است چرا باید واردات داشته باشیم و چرا باید به راحتی ماشین‌آلات واد کشور شود؟"، افزود: دولت می‌تواند مابه‌التفاوت قیمت تمام شده دستگاه‌ها را به صورت یارانه به هپکو را بپردازد.
وی گفت: تبعات اجتماعی اعتراض و بیکاری کارگران به مراتب بالاتر است و حتی به لحاظ مالی نیز برای دولت مضر خواهد بود.
آبایی تصریح کرد: مسئولان ارشد استان مرکزی در حال پیگیری برای تامین حقوق معوقه پرسنل هستند تا مطالبات کارگران را پرداخت کنند.

---------------------

بلاتکلیفی کارگران اسوه ایران یکساله شد

منابع کارگری در کارخانه اسوه به خبرنگار ایلنا گفتند: با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از شهریور ماه سال ۹۷، در حال حاضر ۷ کارگر رسمی این کارخانه در بلاتکلیفی به سر می‌برند و آنها هنوز بابت ۱۲ ماه مزایای مزدی و ۲۶ ماه حق بیمه طلبکارند.
بر اساس این گزارش، کارفرمای اسوه ایران در شهریور ماه سال ۹۷ با توقف فعالیت این واحد صنعتی، کارخانه و کارگران را رها کرده و در این بین فقط بخش کمی از مطالبات معوقه آنها را پرداخت کرده است.
کارگران در تشریح جزئیات معوقات بیمه خود گفتند: معوقات بیمه‌ای کارگران اسوه ایران از اردیبهشت ماه سال ۹۶ به تاخیر افتاده است. به گفته این کارگران؛ وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که همه ۷ کارگر این کارخانه با ۲۵ سال سابقه کار مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور هستند اما چون کارفرما سهم ۴ درصدی بیمه آنان را در مشاغل سخت و زیان‌آور پرداخت نمی‌کند؛ امکان بازنشستگی برای آنها وجود ندارد. در عین حال این تعداد کارگر به دلیل بدهی‌های بیمه‌ای کارفرما به تامین اجتماعی مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری نشده‌اند.
طبق اظهارت کارگران؛ کارفرمای کارخانه اسوه ایران چند سال است حضور فیزیکی در کارخانه ندارد و کارگران بدون پرداخت دستمزد رها شده‌اند.
آنها همچنین اظهار داشتند: اخیرا هم خبر فوت (علی محمد کاشفی) کارفرمای اصلی شرکت را شنیده‌ایم و فرزندان ایشان به عنوان وراث کارخانه هیچ دخالتی در امور شرکت نمی‌کنند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که آنها هر روز در محل کار خود بدون انجام هیچ کاری حاضر می‌شوند و از این وضعیت که هر روز منتظر پرداخت بخشی از معوقات مزدی خود بمانند، خسته شده‌اند. به گفته کارگران، وقتی به آنها مزدی داده نمی‌شود آنها ناچار برای تامین معاش خانواده‌های خود در خارج از ساعات کاری به انجام مشاغلی همانند کار در مزارع چغندر، گوجه و خیار و باغات انگور، بادام و مشاغل ساختمانی روی بیاورند.
به گفته کارگران؛ وضعیت کارگران اسوه ایران هر روز بد‌تر می‌شود.
آنها گفتند: باوجود اینکه به اداره کار شکایت کرده‌ایم و گهگاه اخبار مطالبات کارگران این کارخانه در بسیاری از رسانه‌ها منتشر می‌شود اما بعد از گذشت یک سال هنوز مسئولان؛ وضعیت کارخانه را به جهت بی‌اطلاعی؛ پیگیری نمی‌کنند.
کارگران این واحد با بیان اینکه امیدوارند به همت مسئولان استان قزوین مشکلات صنفی آنها به زودی مرتفع شود، در ادامه گفتند: در حال حاضر علاوه بر معوقات مزدی که مربوط به یک سال گذشته می‌شود، موضوع تعیین تکلیف ۷ کارگر رسمی که هنوز وضعیت مشخصی ندارند، از مشکلات اساسی است که عزم جدی برای رسیدگی به آن مشاهده نمی‌شود.

---------------------

مصدومیت سه کارگر براثر ریزش سقف ساختمان نیمه کاره

به گزارش ایلنا، سه کارگر ساختمانی صبح امروز در روستای «نستان» در شهرستان سردشت استان آذربایجان غربی، به دلیل ریزش آوار سقف یک خانه در حال تعمیر؛ مصدوم شدند.
ناصر یوسفی (بخشدار مرکزی سرشت) با تایید این خبر گفت: این کارگران زمانی که به همراه صاحب خانه مشغول صرف غذا در یکی از اتاق‌های این ساختمان نیمه‌کاره در حال تعمیر بودند، آوار روی آنها ریخت.
به گفته وی؛ مصدومان این حادثه پس از انجام اقدامات اولیه توسط تکنیسین‌های فوریت‌های پزشکی به اورژانس بیمارستان سردشت اعزام شدند.

---------------------

اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران مقابل وزارت کار حاضر شدند

تنها زمین‌هایمان را می‌خواهیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران؛ امروز در اعتراض به سال‌ها معطلی برای تحویل زمین‌های خریداری شده در فاز 5 هشتگرد، مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.
اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران می‌گویند: شهرداری هشتگرد بدون توجه به نقشه‌های قدیمی که نحوه تقسیم زمین‌های خریداری شده در فاز 5 هشتگرد را معین می‌کند قصد دارد در منطقه‌ای واقع در اطراف زمین‌ها که در حاشیه یک روخانه تعریف شده است، 38 قطعه زمین را به 1970 نفر اختصاص دهد.
به گفته آنها؛ قرار است که در این زمین‌ها بلندمرتبه‌سازی شود تا به خریداران زمین، واحدهای آپارتمانی تحویل داده شود.
خریداران زمین با بیان اینکه خواهان آن هستیم که تعاونی مسکن کارگران برق تهران یکبار تکلیف زمین‌ها را مشخص کند، گفت: تعاونی مکلف به تعهداتش است و نمی‌تواند به خواست شهرداری یا هر نهاد دیگر مواضعش را تغییر دهد.
نمایندگان خریداران دقایقی پیش به داخل وزارتخانه رفتند تا به مسئولان آن در این رابطه گفتگو کنند.
آنها تاکید دارند: به دنبال رسیدگی و ورود فعالانه وزارت تعاون به مشکلات این تعاونی هستیم؛ چراکه احساس می‌کنیم شهرداری و هیات مدیره تعاونی مسکن کارگران برق تهران موفق عمل نکرده‌اند و نتوانستند رضایت ما را جلب کنند.

---------------------

دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۶ آگوست ۲۰۱۹

اجتماع کارگران هپکو این‌بار مقابل ساختمان استانداری برگزار شد/ نماینده اراک: کارگران وارث خصوصی‌سازی غلط شده‌اند

منابع کارگری در شرکت هپکو به خبرنگار ایلنا گفتند: در ادامه اعترضات دو روز گذشته (۲و۳ شهریور ماه) کارگران در محدوده کارخانه، ساعاتی قبل کارگران تصمیم گرفتنند برای رساندن صدای اعتراض‌‌شان، اجتماع صنفی خود را از محل کارخانه به مقابل ساختمان استانداری در شهر اراک انتقال دهند.
کارگران با بیان اینکه در انتقاد به بی‌توجهی مدیران کارخانه به پرداخت مطالبات خود، مسیر کارخانه تا ساختمان استانداری را طی کردند، در ادامه گفتند: تا این لحظه از نتیجه اعتراض‌مان در مقابل استانداری نتیجه‌ای نگرفته‌ایم اما نمایندگان ما همچنان با مسئولان این نهاد دولتی در حال مذاکره هستند.
به گفته آنها روز گذشته (دوم شهریور ماه) شماری از کارگران هپکو مقابل دفتر علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی حضور یافتند. کارگران خواستار راه‌اندازی فعالیت تولیدی کارخانه و پرداخت دست‌کم ۲ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات صنفی خود هستند.

کارگران هپکو وارث خصوصی‌سازی غلط شده‌اند

در این زمینه سیدمهدی مقدسی (نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان) به ایلنا گفت: مسئولان وقت در واگذاری هپکو به بخش خصوصی به اهلیت بخش خصوصی توجهی نکرده‌اند.
او با بیان اینکه دولت می‌بایست باید برای خریدار مشوق‌هایی در نظر بگیرد ضمن اینکه در این واگذاری باید به اهلیت خریدار توجه ویژه داشت تا اتفاقات گذشته دوباره تکرار نشود، افزود: قانون واگذاری صنایع بزرگی همانند هپکو به بخش خصوصی ایرادی ندارد، اما به دلیل اجرای غلط این قانون تاکنون مشکلات عمده‌ای متوجه امنیت شغلی و معاش کارگران این کارخانه شده است.
به گفته وی، طی دو سال گذشته به دلیل آنکه پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های متعددی ازسوی شرکت هپکو انجام شده حتی رئیس‌جمهور و برخی از وزرای ایشان از نزدیک در جریان مشکلات این کارخانه و کارگرانش قرار گرفته‌اند. انتطار داشتیم مشکلات شرکت هپکو مرتفع شود اما مشکلات همچنان به قوت خود باقی‌ست در نتیجه اعتراضات کارگری در این واحد تولیدی مجددا شکل گرفته است. مقدسی با بیان اینکه انتظار داریم دولت اقدامات اساسی برای رفع مشکلات شرکت هپکو و کارگرانش انجام دهد، در ادامه افزود: به نظر می‌رسد تنها راهی که می‌تواند شرکت هپکو را از شرایط کنونی نجات دهد تشکیل جلسه فوری سران قوا و اخذ تصمیم جدی است.
وی افزود: بنده در دو سال اخیر پیگیری‌های متعددی را برای روشن ماندن چراغ تولید صنایعی همانند آذرآب، هپکو و واگن پارس داشتم و تا به نتیجه رسیدن نهایی و بازگشت رونق تولید در این واحدها به تلاش‌های خود ادامه خواهم داد.

---------------------

حکم ده کارگر هفت‌تپه صادر شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، بر اساس رای دادگاه ۹ نفر از کارگران به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند که تا پایان مدت تعیین شده توسط دادگاه به صورت تعلیق خواهد بود و یک کارگر دیگر نیز از اتهامات مطروحه تبرئه شد.
دادگاه این کارگران بیست و سوم مرداد ماه برگزار شد و پیش از این، هفت کارگر این مجتمع به هشت ماه حبس تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق تعلیقی محکوم شده‌اند. این حکم نهایی نیست و قابل تجدیدنظر است.

---------------------

تجمع بازنشستگان کشوری مقابل وزارت تعاون‌کار/ بیمه جامع و فراگیر را اجرا کنید

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از بازنشستگان کشوری صبح امروز (۴ شهریور) مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حاضر شدند.
آنها خواستار برخورداری از بیمه جامع و کامل و فراگیر پیش از درمان، حین درمان و پس از درمان که با توجه به اصلاحیه ماده ۱۳ قانون مدیریت خدمات کشوری لازم‌الاجراست، تبدیل صندوق بازنشستگی به سازمان بازنشستگی و اجرای کامل ماده ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره آن مبتنی بر تعیین حقوق کارمندان و بازنشستگان و مستمری بگیران و موظفین بر اساس شاخص خرید زندگی سالانه و به رسمیت شناخته شدن تشکل مستقل بودند. این بازنشستگان خواهان اجرایی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری هستند.

---------------------

جمعه ۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۵ آگوست ۲۰۱۹

ادامه اعتراضات کارگران هپکوی اراک به دلیل معوقات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران هپکوی اراک ۱۱ صبح امروز (3شهریور) با حضور مقابل دفتر نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی به بلاتکلیفی وضعیت سهامداری و مدیریت شرکت و معوقات مزدی و مشکلات بیمه‌ای اعتراض کردند.
کارگران شاغل در شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکوی اراک می‌گویند: به علت پایین آمدن تولید در سال ۹۸ و کم‌کاری سهامدار و شیوه مدیریتی که سازمان خصوصی‌سازی آن را پیشه کرده، نگران امنیت شغلی خود هستیم. در ماه‌های اخیر به دلیل نبود کار، کارفرما مرخصی اجباری و بدون حقوق به کارگران داد که موجب نگرانی پرسنل شد.
طبق اظهارات کارگران؛ بعد از گذشت ۵ ماه از سال؛ کارگران تنها دستمزد کامل یک ماه و علی‌الحساب ماه‌های فروردین و اردیبهشت را دریافت کرده‌اند. اعتراض کارگران هپکوی اراک به عدم دریافت دستمزد تیر و مرداد ماه است.
به گفته برخی از این کارگران، مدیریت کارخانه چندان پیگیر تولید در هپکو نیست و با گذشت ۵ ماه از سال هنوز هیچ دستگاه جدیدی تولید نشده و یکی از دلایل تجمع‌ کارگران اعتراض به اهلیت دادن به خریدار شرکت هپکو توسط علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی است.

---------------------

قراردادی‌های آموزش و پرورش مقابل مجلس جمع شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز جمعی از قراردادی‌های آموزش و پرورش با حضور مقابل مجلس، به بیان مطالبات خود پرداختند. آنها خواستار تبدیل وضعیت و رسمی شدن هستند. این افراد می‌گویند: سالهاست در آموزش و پرورش شاغل هستیم اما خبری از تبدیل وضعیت و استخدام ما نیست؛ از مسئولان آموزش و پرورش و همچنین نمایندگان مجلس درخواست داریم فکری به حال اوضاع ما بکنند.
نیروهای قراردادی از مراجعه به وزارت آموزش و پرورش خبر دادند و گفتند: قبل از مراجعه به مجلس به وزارتخانه مراجعه کردیم؛ ما خواستار تعیین تکلیف هستیم.

---------------------

کارگران حفاری شمال: نگرانیم تاخیر در پرداخت‌ها عرف شود

روابط عمومی: دستمزدها به زودی پرداخت می‌شود

کارگران شرکت حفاری شمال در تماس با خبرنگار ایلنا از عدم دریافت حقوق تیر و مرداد ماه خود خبر دادند. ظاهرا حقوق خرداد نیز به‌صورت علی‌الحساب پرداخت شده است.
این کارگران که در بخش‌های مختلف عملیاتی و ستادی مشغول به کار هستند، می‌گویند: از بی‌نظمی پرداخت‌ها انتقاد داریم و این اوضاع ما را نگران کرده است؛ نگرانیم که تاخیر در پرداخت دستمزدها به یک عرف معمول تبدیل شود؛ آنهم در شرایطی که زندگی ما کارگران و همه محاسبات معیشتی ما به پرداخت منظم و به موقع دستمزد وابسته است.
خاتمی (مدیر روابط عمومی حفاری شمال) در این رابطه به خبرنگار ایلنا می‌گوید: کارهای اداری پرداخت دستمزد در حال انجام است و به زودی پرداخت‌ها انجام می‌شود. وی تاکید می‌کند: در تلاش هستیم که مشکل تاخیر حل شود و کارگران بتوانند دستمزدهایشان را سریعتر بگیرند.

---------------------

مرگ ۴ کارگر شوشتری بر اثر سقوط در حوضچه آمونیاک

۶ امدادگر دچار مسمومیت شدند

به گزارش ایلنا، بنا بر اعلام رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی خوزستان، ظهر روز گذشته (۲ شهریور ماه) در پی تماس کارگران یک استخر ماهی در روستای درب خزینه شهرستان شوشتر مبنی بر سقوط تعدادی از کارگران در حوضچه آمونیاک، بلافاصله ۴دستگاه آمبولانس اورژانس ۱۱۵ به محل حادثه اعزام شدند.
بر اساس گزارش امین زرگر، به دنبال سقوط یکی از کارگران در یکی از حوضچه‌های آمونیاک، سه کارگر دیگر نیز برای کمک به وی به درون این کانال رفتند که متاسفانه همگی دچار گازگرفتگی شده و جان خود را از دست دادند.
رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی شوشتر گفت: در این حادثه ۴ کارگر به اسامی علی خرمی ۳۵ ساله، نادر صالحی ۴۰ ساله و ۲ مرد دیگر که هنوز هویت آنها اعلام نشده، جان باختند.
وی افزود: در این حادثه ۶ امدادگر با نام‌های مسلم حمیدی ۳۲ ساله، خلف حمیدی ۶۱ ساله، رضا فرهادیان، میثم زرگر مقدم، امین برومند و رحیم حبیبی پور که از امدادگران اورژانس اهواز بودند، دچار مسمومیت شدند که توسط آمبولانس‌های اورژانس ۱۱۵ و با انجام اقدامات بالینی به بیمارستان منتقل شدند.

---------------------

شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۴ آگوست ۲۰۱۹

برگزاری دادگاه پروین محمدی/ ارائه دفاعیات در محیطی آرام

محمدعلی جداری فروغی (وکیل پروین محمدی) در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: امروز شنبه، دادگاه این فعال کارگری در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی کرج برگزار شد. در کیفرخواست، اتهام ایشان، تبلیغ علیه نظام عنوان شده که در دفاعیات ارائه شده به این مساله اشاره شد که فعالیت‌های صنفی کارگری، کاملاً قانونی‌ست.
وی تاکید کرد: ریاست دادگاه در محیطی آرام، دفاعیات ما را مکتوب کردند و امیدوارم با توجه به دفاعیات به عمل آمده، حکم تبرئه موکل صادر شود.

---------------------

اعتراض کارگران هپکوی اراک به وضعیت نامعلوم کاری خود

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران هپکوی اراک ۱۰ صبح امروز (۲ شهریور) با حضور مقابل شرکت؛ به بلاتکلیفی وضعیت سهامداری و مدیریت شرکت و معوقات مزدی و مشکلات بیمه‌ای اعتراض کردند.
کارگران شاغل در شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکوی اراک می‌گویند: به علت پایین آمدن تولید در سال ۹۸ و کم‌کاری سهامدار و مدیریتی که سازمان خصوصی‌سازی انتخاب کرده نگران امنیت شغلی خود هستیم. در ماه‌های اخیر به دلیل نبود کار کارفرما مرخصی اجباری و بدون حقوق به کارگران تحمیل کرد که موجب نگرانی پرسنل شد.
طبق اظهارات کارگران؛ بعد از گذشت ۵ ماه از سال؛ کارگران تنها دستمزد کامل یک ماه و علی‌الحساب از ماه‌های فروردین و اردیبهشت دریافت کرده‌اند.
کارگران هپکوی اراک نسبت به عدم دریافت دستمزد ماه‌های تیر و مرداد معترض هستند.
آنها می‌گویند: مدیریت چندان پیگیر تولید در هپکو نیست و با گذشت ۵ ماه از سال هنوز هیچ دستگاه جدیدی تولید نشده است.

---------------------

محکومیت مرضیه امیری به حبس و شلاق

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرضیه امیری، روزنامه‌نگار شرق در دادگاه بدوی به حبس و شلاق محکوم شده است.
سمیرا امیری خواهر مرضیه امیری می‌گوید: مرضیه باید شش سال از دوره محکومیتِ ده ساله را در زندان بگذراند. این حکم اولیه و قابل تجدیدنظرخواهی است. امیری علاوه بر حبس به 148 ضربه شلاق نیز محکوم شده است.

---------------------

حضور معلولان مقابل ساختمان ریاست جمهوری/ قانون معلولان را اجرا کنید

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از معلولان کشور ۹ صبح امروز (شنبه ۲ شهریور ماه) مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور تجمع کردند.
این معلولان از شهرهای مختلف همزمان با اولین روز از هفته دولت در اعتراض به اجرایی نشدن قانون حمایت از معلولان مصوب سال ۹۴ هیئت دولت و عدم تامین بودجه کافی برای اجرای آن مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری حاضر شده‌اند.
تاکنون تنها برخی بندهای قانون معلولان اجرایی شده و نزدیک به دو سال است که معلولان خواهان اجرایی شدن این قانون حمایتی هستند. "قانون معلولان اجرا باید گردد" از جمله شعارهای این تجمع بود.

---------------------

جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳ آگوست ۲۰۱۹

کمپین کارگران و بازنشستگان در اعتراض به فروش اموال تامین اجتماعی

نه دارایی‌های شستا را بفروشید نه بانک رفاه را به بخش خصوصی واگذار کنید!

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران و بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در کمپینی، نسبت به فروش اموال سازمان اعتراض کردند. در این کمپین آمده است: «ما بیمه‌شدگان و بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی، در کمال صراحت اعلام می‌کنیم، نظرات آقای روحانی رییس جمهور، مبنی بر فراهم آمدن فرصت تاریخی برای فروش اموال و دارایی‌های شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) و اعلام فروش بانک رفاه کارگران توسط معاونان و وزرای منصوب ایشان، اظهاراتی کاملا مغایر با قوانین مرتبط با سازمان تامین اجتماعی و دست‌اندازی به منابع و اموال و دارایی‌های این سازمان بین‌النسلی و متعلق به کارگران است که در اختیار و مدیریت دولت قرار گرفته است و هرگونه دخالت دولت یا هر نهاد دیگری در فروش اموال سازمان تامین اجتماعی، به دلایل زیر اقدامی غیر قانونی و قابل شکایت و پیگرد در محاکم قضایی خواهد بود:
۱- مغایرت اظهارات صریح آقای روحانی، رییس جمهور در اسفند سال ۹۷ منتشره در رسانه‌های عمومی کشور مبنی بر «فراهم آمدن فرصت تاریخی برای فروش شرکت‌ها و اموال شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)» با قوانین مصرح درمورد سازمان تامین اجتماعی و تصریح قوانین مبنی بر غیر دولتی بودن سازمان تامین اجتماعی و غیر قانونی بودن دستبرد و دخالت دولت در اموال سازمان تامین اجتماعی که به بیمه‌شدگان و بازنشستگان و فزرندانشان در نسل‌های بعد تعلق دارد.
۲- مغایرت آشکار اظهارات ایشان با وظیفه و الزام قانونی دولت‌ها ازجمله دولت ایشان در حسن اجرای قوانین تامین اجتماعی برای میلیون‌ها نفر از مردم ایران و در تناقض آشکار با سوگندهای ریاست جمهور در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری در سالهای ۹۲ و ۹۶ در پاسداری از قانون اساسی، دفاع از فصل سوم قانون اساسی و دفاع از حقوق مردم در پیشگاه مردم شریف ایران.
۳- اصرار بر ادامه کار "هیات امنا" که توسط دولت دهم جایگزین "شورای عالی سازمان تامین اجتماعی" و به منظور غارت اموال شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) شکل گرفت تا اقدامات غیرقانونی آن دولت و رییس برگزیده آن سعید مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی را در واگذاری منابع سازمان امکان‌پذیر سازد. اقدام ناکام تنها ۱۳۷ شرکت از مجموعه شستا را به بابک زنجانی از نتایج تغییر ساختار شورای عالی تامین اجتماعی بوده است.
۴- نادیده گرفتن مفاد صریح ماده ۲۹ قانون اساسی و جایگزینی آن با تفسیر غیر قانونی و غرض ورزانۀ اعمال حاکمیت دولت به عنوان تصمیم گیرنده و حاکم بر سرنوشت سازمان تامین اجتماعی، صرفا بمنظور فروش غیرقانونی اموال "شستا "انجام می‌شود که متعلق به میلیون‌ها کارگر شاغل و بازنشسته است. طرفداری از فروش اموال و دارایی‌های سازمان تامین اجتماعی، گذشته از وجه غیر قانونی آن، اعتراف غیرمستقیم و نشانۀ بی‌کفایتی دولت‌های بعد از جنگ در حفاظت از سازمان تامین اجتماعی و اموال آن بوده است. دولت‌ها به جای پرداخت بدهی‌های کلان خود به سازمان تامین اجتماعی، صندوق سازمان را به عنوان خزانه‌ای مخفی فرض کرده و تا توانسته‌اند به منابع آن دست‌اندازی کرده‌اند.»

---------------------

کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی عیدی ۹۶ و ۹۷ را نگرفتند

قرار بود فروردین پرداخت شود

جمعی از کارگران پیمانکاری فاز ۱۲ پارس جنوبی در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود بعد از رفتن پیمانکار خبر دادند.
این کارگران می‌گویند: ما هنوز عیدی ۹۶ و ۹۷ خود را نگرفته‌ایم؛ در اسفندماه که رئیس جمهور به کنگان آمد، به ما وعده دادند که مطالبات مزدی ما تا فروردین ماه پرداخت می‌شود الان شهریور ماه هم رسیده اما هنوز خبری از پرداخت معوقات نیست!
به گفته‌ی این کارگران، با عوض شدن پیمانکاران در پالایشگاه‌های پارس جنوبی، در موارد بسیاری مطالبات کارگران نادیده گرفته می‌شود؛ وظیفه کارفرمایان مادر است که به این اوضاع رسیدگی کنند و نگذارند حقوق کارگران به دلیل تعویض پیمانکاران ضایع شود.
کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی که در پالایشگاه نهم در کنگان مشغول به کار هستند، در انتها می‌گویند: نمی‌دانیم دست به دامان کدام مرجع و نهاد بشویم که بتوانیم حق و حقوق‌مان را بگیریم.

---------------------

جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳ آگوست ۲۰۱۹

بی‌عملی در مورد هپکو کاسه صبرمان لبریز کرده است

از ابتدای سال فقط دستمزد خرداد را کامل گرفته‌ایم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران هپکو طی بیانیه‌ای خواستار تسریع رسیدگی به مشکلات تولید، معوقات و مدیریتی این واحد تولیدی شدند.
در این بیانیه کارگران نسبت به دستور اخیر رئیس جمهور به وزرای صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی مبنی بر تعیین تکلیف هپکو واکنش نشان داده و نوشتند: اگرچه طی مصوبه هیئت وزیران در اردیبهشت ماه سال ۹۷ که به امضای سه وزیر نیز رسیده بود، بر رفع موانع تولید در هپکو و تعیین تکلیف وضعیت سهامدار و تخصیص تولید ۲۴۰۰ دستگاه طی ۵ سال به این کارخانه تاکید شده بود اما نهایتاً بعد از گذشت یک سال هیچ‌یک از مشکلات عمده هپکو حل نشد. اکنون پرسنل شرکت تولید تچهیزات سنگین هپکو بیم آن دارند، دستور اخیر رئیس جمهوری نیز سرنوشت دستور پیشین را پیدا کند. پرسنل شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو ضمن ابراز نگرانی از کم‌کاری سهامدار و مدیریتی که سازمان خصوصی‌سازی برای این واحد تولیدی انتخاب کرده است، نوشتند: میزان تولیدات هپکو دیگر پاسخگوی حقوق و هزینه‌های شرکت نیست. در سال ۹۷ تنها ۴۸ دستگاه در هپکوی اراک به تولید رسیده و بخش عمده‌ای از حقوق پرسنل از طریق استقراض از بانک تأمین شده است و اکنون پس از گذشت ۵ ماه از سال جدید هیچ دستگاهی در هپکو تولید نشده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: مشکلات مدیریتی در هپکو به گونه‌ای است که پرسنل طی دو ماه اول امسال بخشی از حقوق خود را دریافت کرده‌اند و حقوق ماه‌های تیر و مرداد به کلی پرداخت نشده است. در واقع فقط حقوق خرداد ماه به طور کامل به کارگران پرداخت شده است. لازم به ذکر است که کارگران از سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ نیز معوقات دستمزدی دارند که مجموعاً به حدود ۳ میلیارد تومان می‌رسد. این درحالی است که طی این مدت مرخصی اجباری نیز به کارگران تحمیل شده و این مسئله کاسه صبرمان را لبریز کرده است.
همچنین می‌خوانیم: ما پرسنل هپکو در گذشته نیز نسبت خصوصی‌سازی هپکو و مشکلات تولید اعتراضاتی داشته‌ایم اما پس از گذشت دو سال هنوز هیچ فکری برای مشکلات این کارخانه نشده است؛ لذا از مسئولان می‌خواهیم به جای دادن وعده اقدامات اساسی در راستای نجات هپکو انجام دهند.

---------------------

سقوط مرگبار کارگر ساختمانی همدانی از داربست

به گزارش ایلنا، کارگر جوان ۳۴ ساله هنگام کار به روی داربست از طبقه ۵ ساختمان به پایان سقوط کرد و در دم جان باخت. امروز (۱ شهریور ماه) یک کارگر هنگام کار بر روی داربستِ ساختمان در حال ساخت در همدان، از داربست طبقه پنجم سقوط می‌کند که به علت شدت صدمات وارده در دم جان خود را از دست می‌دهد.