تجمع مجدد کارگران شهاب خودرو در مقابل وزارت کار
ایلنا: پس از تجمعهاي بينتيجه کارگران اخراجی شهابخودرو در مقابل نهادریاست جمهوری و وزارت رفاه کار وتامین اجتماعی در روزهای شانزدهم و بیستم اردیبهت سال ۹۱، این کارگران صبح امروز در اعتراض به اخراجشان پس از تعطيلات نوروز، برای دومین بار در خيابان آزادي مقابل وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی تجمع کردند.
نماینده کارگران شهاب خودرو به خبرنگار ايلنا گفت: کارگران اخراجی در پی بیتوجهی به اعتراضشان، با تجمع در مقابل وزارت کار از وزیر و سایر مسئولین درخواست پیگیری دلیل اخراج و بازگشت به کار کردند.
این کارگر ادامه داد: از مجموع ۶۵۰ کارگر شهابخودرو که پس از پایان تعطیلات، با عدم تمدید قرارداد کاریشان اخراج شده بودند در حدود ۲۰۰ نفر در این تجمع حضور یافتهاند.
او با انتقاد از مسئولین دولتي كه تا كنون نتوانستهاند امنیت شغلی كارگران را حفظ کنند، تاکیدکرد: ما نیروهای آماده به کار هستیم و از مسئولين وزارت کار به عنوان یک نهاد حمایتگر از اشتغال پایدار میخواهیم صداي ما را بشنوند.
او با اشاره به وعدههای بیاساس اشتغالزایی دولت و اینکه دولت با دادن آمارهای غلط وعده ایجاد ۲ میلیون شغل را داده است اظهار داشت: اگر دولت میخواهد به وعدههای اشتغالزايي خود عمل كند بايد ابتدا با حفظ اشتغال موجود ۶۵۰ کارگر شهاب خودرو را به كار بازگرداند.
اين كارگر مدعي شد: مسئولان کارخانه شهاب خودرو که به هیچ وجه با برگشت بکار کارگران اخراجی موافقت نمیکنند این است که میگویند میخواهیم تولید را متوقف کنیم و واردات خودرو انجام دهیم.
---------------------------------------
تجمع كارگران نساجي مازندران مقابل فرمانداري
ايلنا- قائمشهر: بدنبال عدم پاسخگویی مسئولان استاني به مطالبات کارگران نساجی مازندران، اين كارگران با تجمع در خيابان اصلي قائمشهر باعث توقف عبور و مرور از اين خيابان شدند تا به اين طريق اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قائمشهر صبح امروز تعدادي از کارگران نساجی مازندران که شامل کارگران قراردادی و رسمی این شرکت هستند در مقابل فرمانداری این شهر تجمع كرده و خواستار پاسخگويي مسئولان نسبت به صدوربخشنامه اخیر کارفرمايي شدند.
در بخشنامه اخير كارفرمايي آماده است: کارگران بايد سه ماه تحت بیمه بیکاري قرار گیرند و بعد از اين مدت تکلیف آنان مشخص خواهد شد.
بنابراین گزارش، به کارگران اجازه ورود به صحن فرمانداری داده شده است تا فرماندار با حضور در جمع کارگران پاسخگوی آخرین وضعیت و پیگیری مسئولان نسبت به بلاتکلیفی آنان باشد.
---------------------------------------
احتمال تعطيلي کبریت سازی تبريز تا پايان تيرماه
ایلنا: در ماههای اخیر شايعهي فروش ماشین آلات تولیدی كارخانه کبریت سازی تبریز به کشور هندوستان و بیکاری ۱۱۰ نفر از کارگران این واحد تولیدی تشدید شده است.
به گزارش ایلنا از آذربایجان، طبق گفته عضو شورای اسلامی کار کارخانه کبریت سازی تبریز، قبل از عید امید آن میرفت که از این اقدام جلوگیری شود اما متاسفانه در دو ماه اخیر با وجود آنکه دو نفر از سهامداران کارخانه موافق ادامه فعالیت کارخانه هستند اما سهامدار بزرگ این شرکت حاضر است که سهام خود را به نصف قیمت به يك فرد تبعه هندوستان بفروشد و در این صورت وضعیت اشتغال کارگران کبریت سازی تبریز به خطر خواهد افتاد.
بر اساس اين گزارش همزمان با كبريت تبريز، دو کارخانه کبریت سازی دیگر فعال در تبریز هم قصد فروش کارخانه خود را داشتند که به نظر ميرسد از این اقدام خود صرف نظر کرده باشند.
بر اساس اعلام شورای اسلامی کار کبریت سازی تبریز این اقدام در سالی که به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است دور از انتظار بوده و لازم است مسئولین جهت رفع مشکلات تمهیدات لازم و حمایتهای مقتضی برای جلوگیری از انتقال ماشین آلات و تعطیلی این واحد تولیدی را به عمل آورند.
اين گزارش حاکی است طبق اظهارات مدیر عامل این کارخانه تا پایان تیر ماه با کلیه کارگران کبریت سازی تبریز (صدقیانی) تصفیه و کارخانه تعطيل خواهد شد.
با تعطیلی این واحد تولیدی ۷۰ نفر از کارگران قراردادی و ۴۰ نفر کارگررسمی از کار بیکار خواهند شد.
شورای اسلامی کار کبریت سازی تبریز به مسئولین حامی صنعت پیشنهاد کرده است ترتیبی اتخاذ شود تا این کارخانه به سرمایه گذاران ایرانی فروخته شود تا هم این کارخانه تعطیل نشود و هم کارگران بتوانند بر سر کار خود بازگردند.
---------------------------------------
یک فعال کارگری در كرج: ١۲ اردیبهشت روز بیان مطالبات صنفی/ دولت صدای كارگران را بشنود
خواسته جهانی کارگران در این روز بزرگ از دولتها، رفع مشکلات و موانع تولید و پیگیری مطالبات صنفیشان است.
ایلنا: یک فعال کارگری در کرج گفت: روز کارگر ویژهی بیان مشکلات كارگران است و چون در قانون كار تعطیل رسمی به شمار میرود، کارگران میتوانند در این روز با برگزاری راهپیمایی، صدای خود را به گوش مسئولان کشور برسانند.
قلی شاد بخش در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: طبق اصل 27 قانون اساسی وزارت كشور ملزم است به تقاضای کارگران مبنی بر برگزاری راهپیمایی در این روز توجه کند و با صدور مجوز راهپیمایی خواستههای صنفی کارگران را بشنود.
دبیراجرایی خانه كارگر كرج با اشاره به اینکه در تمام نقاط دنیا راهپیمایی و اجرای مراسم و برنامههای روز کارگر با آرامش برگزار میشود، اظهار کرد: خواسته جهانی کارگران در این روز بزرگ از دولتها، رفع مشکلات و موانع تولید و پیگیری مطالبات صنفیشان است.
او با بیان اینکه برگزاری مراسم روز کارگر در کشورمان چند سالی است دچار وقفه شده است، افزود: ممانعت دولت با برگزاری راهپیمایی کارگران در چهار سال اخیر باعث انعكاس منفی در میان كارگران شده است.
شادبخش با ابراز امیدواری از صدور مجوز راهپیمایی روز كارگر، گفت: ارائه مجوز راهپیمایی به كارگران باعث میشود نیروی مولد كشور با بیان مشکلات کار و تولید، به دولت جهت تحقق اهداف سال حمایت از كار و تولید ملی کمک کنند.
---------------------------------------
اخراج گسترده نیروهای زیر یکسال سابقه با مصوبه دولت
خبرگزاری مهر : با صدور مجوز قانونی دولت برای دستگاهها مبنی بر اختیار کامل در جذب و با اخراج نیروهای شرکتی خود در سال ۹۱، برخی از سازمانهای زیرمجموعه وزارتخانهها تعدیل نیروهای زیریکسال سابقه را آغاز کردهاند.
“با کارکنان شاغل در مشاغل خدماتی نظیر پیشخدمت، آبدارچی، نظافتچی، آشپز، نامه رسان، نگهبان و نظایر آن که معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ظرف یک هفته پس از ابلاغ این تصویب نامه (مصوبه ۴ دی ماه ۹۰ و تعیین اولتیماتوم ۱۵ روزه برای دستگاه ها جهت تعیین تکلیف نیروهای شرکتی)، به عنوان شغل کارگری اعلام می نماید با رعایت ماده (۱۲۴) قانون مدیریت خدمات کشوری و رعایت سقف اعتبارات مصوب بر اساس قانون کار، قرارداد کار موقت یکساله منعقد و در پایان سال طبق مقررات قانون کار با آنان تسویه حساب کرده و در صورت نیاز، در سال بعد با آنها مجددا قرارداد منعقد نمایند. تعداد کارکنان موضوع این بند به سقف پست های سازمانی مصوب دستگاه اجرایی اضافه می شود.” این مطلب بخشی از مصوبه هیئت وزیران است که در ۴ دی ماه سال ۹۰ ارائه شد و در بند الف آن قید شده که خود دارای چند نکته اساسی است که اولا می توان به دخالت دولت در مدیریت بخش خصوصی اشاره کرد به نحوی که دولت پس از واگذاری امور به بخش خصوصی با صدور ابلاغیه هایی دخالتهایی را در نحوه اداره امور و انجام خدمات واگذار شده انجام می دهد.
داود جوانی، دبیرکل کانون کارفرمایان خدماتی کشور در گفتگو با مهر با اعلام اینکه طبق گفته مقامات دولتی در نشستهای مشترک تغییر قرارداد و تبدیل وضعیت ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر مشمول مصوبه دولت انجام شده است، گفت: البته این تعداد به ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر بالغ می شود اما به دلیل منع استخدام جدید در دستگاههای دولتی، آمار در این بخش کمتر از واقعیت اعلام می شود.
برخی دیگر از مقامات مسئول فعال در حوزه کارفرمایی خدمات در گفتگو با مهر اعلام کردند که با اتمام قرارداد یکساله نیروهای شرکتی در دستگاه ها و زیرمجموعه های دولتی، هم اکنون تعدیل نیرو و اخراج بسیاری از افراد که آمار آنها نیز قابل توجه است، آغاز شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون ۶۰ درصد نیروها دارای سوابق کاری بالاتر از یکسال هستند که در بسیاری از بنگاه های دولتی و سازمان ها باقی مانده اند و تقریبا می توان گفت قراردادهای آنها تمدید خواهد شد، اما مشکل اصلی در مورد نیروهای دارای سوابق کاری زیر یکسال وجود دارد.
این مقام مسئول کارفرمایی با اعلام اینکه به صورت متوسط ۴۰ درصد نیروهای شاغل در بخش های دولتی دارای سابقه کمتر از یکسال کار هستند، گفت: در برخی از سازمان ها این اعلام شده است که دیگر نیازی به وجود آنها نیست و قراردادهای جدید تمدید نخواهد شد.
---------------------------------------
جلوگیری از مرخصی رسول بداقی با وجود تودیع وثیقه
با وجودی که خانواده رسول بداقی عضو کانون صنفی معلمان ایران، قرار صادر شده از سوی دادگاه را برای مرخصی وی تودیع نمودهاند، مسئولین از اعزام ایشان به مرخصی سرباز میزنند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خانواده رسول بداقی عضو کانون صنفی معلمان، پیش از عید قرار وثیقهای که دادگاه برای مرخصی ایشان صادر کرده بود را تودیع نمودهاند، ولی کماکان مسئولین از اعزام رسول بداقی به مرخصی سرباز میزنند.
رسول بداقی در دهم شهریور ماه ۸۸ پس از احضار به اداره آموزش و پرورش اسلامشهر بازداشت و بعدتر در دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تبانی و تجمع به قصد برهم زدن امنیت ملی» به شش سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی محکوم شد.
گفتنی ست، حکم اخراج رسول بداقی از آموزش و پرورش در مرداد ماه سال گذشته به وی ابلاغ شد. در این حکم علت اخراج این عضو هیات مدیرهٔ کانون صنفی معلمان ایران، غیبت، حضور در گردهماییهای اعتراضی فرهنگیان، فعالیت علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده است. این حکم در حالی به رسول بداقی ابلاغ شد که وی با بیش از بیست سال خدمت میبایست بازنشته میشد.
شایان ذکر است، بعد از سومین ماه بازداشت این معلم، حقوق و مزایای وی نیز از سوی اداره آموزش و پرورش قطع شده است.
---------------------------------------
افزایش ۱۰ درصدی نرخ بیکاری در سال جاری
ابوالفضل فح اللهی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به سیاستهای اقتصادی دولت در سال گذشته که منجر به اشتغالزایی معکوس (نابودی مشاغل) در سال گذشته شده است، اظهار کرد: اعمال سیاستهای اشتغال زایی از سوی دولت طی سال گذشته نه تنها منجر به ایجاد اشتغال نشد بلکه نرخ بیکاری را نیز در کشور افزایش داد.
این فعال کارگری از بیکاری صدها هزار کارگر طی ماههای گذشته در واحدهای تولیدی استان تهران خبرداد و گفت: در صورت اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها نرخ بیکاری بیش از پیش در کشور افزایش خواهد یافت.
به گفته این فعال کارگری، سیاستهای اقتصادی دولت باعث شده است واحدهای تولیدی استان قزوین که جزو بزرگترین استانهای صنعتی کشور محسوب میشود، هم اکنون در آستانه تعطیلی قرار گرفته باشند.
فتح اللهی با بیان اینکه آمار اشتغالزایی وزارت کار مبنای کارشناسی ندارد یاد آور شد: طبق آمار وزارت کار افرادی که یک هفته در ماه کار کنند شاغل محسوب میشوند. اما شرایط بحرانی واحدهای تولیدی با این ادعا متناقض است.
او با انتقاد از سیاستهای متناقض دولت در زمینه اشتغالزایی یاد آور شد: دولت از یک سو مدعی ایجاد شغل در واحدهای تولیدی کشور است اما از سوی دیگر با واردات بیرویه کالاهای چینی محصولات تولید داخل را از عرصه رقابت خارج کرده است.