تجمع دوباره کارگران هفت تپه اینبار مقابل فرمانداری شوش/ نگران طولانی شدن مطالبات هستیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران هفت تپه صبح امروز (شنبه ۳۱ خرداد) با انتقال اجتماع صنفی خود به خارج از شرکت، در مقابل ساختمان فرمانداری شوش حاضر شدند تا خواستههای صنفی خود را از مسئولان پیگیری کنند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: هدف ما از برپایی تجمع صنفی در محدوده داخلی مجتمع پیگیری مطالبات معوقه بود اما با گذشت چند روز، وقتی با بیاعتنایی کارفرما مواجه شدیم، تصمیم گرفتیم اینبار در مقابل فرمانداری حضور یابیم.
این کارگر هفت تپه با بیان اینکه بیتوجهی کارفرما به طولانی شدن زمان پرداخت معوقات مزدی باعث نارضایتی کارگران شده است، افزود: با احتساب خرداد ماه، کارگران این مجتمع سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند. بخش دیگری از اعتراضات نیز ناشی از عدم پرداخت حق بیمه کارگران در بخش درمان است.
وی با بیان اینکه همچنان از پرداخت مطالبات پایان خدمت کارگران نیبر خبری نیست، تاکید کرد: در عین حال هزینه بازنشستگی شماری از کارگران کارخانه پرداخت نشده و این کارگران معطل بازنشستگی خود هستند.
این کارگر در ادامه اظهار داشت: بعد از گذشت ۵ سال از واگذاری مجتمع کشت و صنعت هفت تپه به بخش خصوصی، هنوز وضعیت این مجتمع و کارگران آن به درستی مشخص نیست و مطالبات مزدی آنها با تاخیر چند ماهه پرداخت میشود.
وی گفت: با حضور در مقابل فرمانداری، از مسئولان فرمانداری میخواهیم به وضعیت بلاتکلیف کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران آن رسیدگی کنند.
--------------------
حمایت انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران از خسرو صادقی بروجنی
به گزارش خبرنگار ایلنا، انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران با صدور بیانیهای نسبت به تایید حکم حبس برای خسرو صادقی بروجنی (روزنامهنگار حوزه رفاه و تامین اجتماعی) اعتراض کرد.
در این بیانیه، ضمن تاکید بر ضرورت آزادی بیان، از مرجع عالی قضایی درخواست شده در حکم هفت ساله صادر شده تجدیدنظر کند.
--------------------
کارگران پیمانکاری خوزستان: علیرغم هشدار قرمز کرونا همه چیز پای خودمان است!
به گزارش خبرنگار ایلنا، کرونا در خوزستان در وضعیت قرمز است با این وجود، بخشهای مختلف صنعت و تولید همچنان بدون وقفه مشغول فعالیت است.
در این بین کارگران پیمانکاری پالایشگاهی میگویند: ما بدون رعایت هیچ گونه اقدامات پیشگیرانه مشغول به کار هستیم؛ اغلب سرویس رفت و آمد نداریم و پیمانکار در این رابطه مسئولیتی برعهده نمیگیرد؛ در مواردی که هم سرویس داریم، پنج نفر را کنار هم در یک اتوموبیل مینشانند و این مساله، ریسک خطر را بالا می برد.
این کارگران میگویند: ماسک، الکل و ژل ضدعفونیکننده را با هزینه شخصی تهیه میکنیم آنهم در شرایطی که درآمد ما پیمانکاریها پایین است و غالباً دستمزدمان را با تاخیر بسیار طولانی پرداخت میکنند.
این کارگران خواستار توجه بیشتر مسئولان به سلامتی و ایمنی کارگران فنی و متخصص جنوب شدند و گفتند: پالایشگاهها و پتورشیمیها میتواند به کانون بالقوه خطر بدل شود.
--------------------
سه شنبه ٢۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶ ژوئن ۲۰٢٠
ادامه اعتراض صنفی کارگران مجتمع هفت تپه/ کسی پاسخگو نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران نیشکر هفت تپه در ادامه تجمعات صنفی روزهای گذشته خود در انتقاد به آنچه بیتوجهی کارفرما به وضعیت مطالبات مزدی خود میخوانند، صبح امروز (۲۷ خرداد ماه) نیز در محوطه مجتمع و مقابل دفتر مدیریت حاضر شدند.
یکی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در تشریح گستردهتر شدن اعتراض خود و همکارانش به ایلنا گفت: بعد از گذشت چند روز اعتراض صنفی برای وصول مطالبات مزدی، متاسفانه هیج مسئولی در مجتمع حاضر نمیشود و پاسخگوی مطالباتمان نیست.
به گفته وی؛ کارگران دو ماه از مطالبات مزدی مربوط به فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری خود را در حالی طلبکارند که طبق مصوبات شورای تامین قرار بود کارفرما دهم تا پانزدهم هر ماه حقوق کارگران را پرداخت کند بنابراین در حال حاضر جدا از حقوق فروردین ماه، ۱۷ روز از موعد پرداخت حقوق اردیبهشت ماه کارگران هم گذشته و کارفرما کمبود منابع مالی را دلیل پرداخت نکردن حقوقها عنوان میکند.
او افزود: مطالبات دیگری از کارفرما در ارتباط با سنوات، پرداخت هزینه سختی کارکارگران بازنشسته و پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی و موارد دیگری داریم که به دلیل بیتوجهی کارفرما، وصول این مطالبات چندین ماه است دچار مشکلات شده است.
یکی دیگر از کارگران حاضر در این تجمع صنفی مدعی شد: باوجود آنکه همه باخبریم پرونده تخلفات ارزی مدیرعامل شرکت هفت تپه در مراجع قضایی در حال رسیدگی است و میلیونها دلار از منابع مالی وی توسط مراجع قضایی توقیف شده، از قوه قضائیه انتطار داریم همانند قبل به مشکلات معیشتی ناشی از چندین ماه بیحقوقی ما کارگران هفت تپه رسیدگی کند.
او همچنین بیان داشت: در جریان اعتراضات صنفی با وجود آنکه شاهد عبورو مرور تعدادی از مسئولان بودهایم اما همه آنها با بیاعتنایی از کنار ما کارگران گذشتند و در عمل کاری برای پیگیری مطالباتمان انجام ندادند.
به گفته این کارگر؛ درصورتیکه به درخواستهای به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات همچنان ادامه خواهد داشت.
اعتراض کارگران ابنیه فنی زاگرس به عملکرد بخش خصوصی در پرداخت حقوق
منابع کارگری در خطوط ابنیه فنی راهآهن در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: روزگذشته (دوشنبه ۲۷ خرداد ماه) شماری از کارگران خطوط ابنیه فنی راهآهن زاگرس در انتقاد به عملکرد بخش خصوصی و مشخص شدن وضعیت مطالبات معوقه خود دست به اعتراض صنفی زدند.
به گفته کارگران، دلیل برپایی این اعتراض چند ساعته بیتفاوتی کارفرما و مسئولان راهآهن در قبال درخواست کارگران برای حذف بخش خصوصی و پرداخت مطالبات مزدی کارگران است.
این کارگران که در عین حال به رویه پرداخت حقوق خود نیز معترض هستند، در تشریح وضعیت پرداخت حقوق خود گفتند: جدا از یک تا دو ماه معوقات مزدی، هر ماه کارفرما ۵۰ درصد از مطالبات معوقه را با دو تا سه ماه تاخیر به حساب کارگران واریز میکند. در عین حال در زمینه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی، پرداخت برخی مزایای قانونی و عرفی همانند بن ماه رمبارک رمضان و دادن لباس و کفش کار .. نیز با مشکل روبرو هستیم و این مسئله باعث ایجاد دغدغه روحی و گرفتاریهای روزمرده برای کارگران شده است.
کارگران ابنیه فنی زاگرس افزودند: عموم مشکلات ما از زمان واگذاری خطوط ابنیه فنی از چهار تا پنج سال پیش به «بخش خصوصی» شروع شد تا جایی که با افزایش مشکلات امروز با مشکلات مختلفی روبرو هستیم.
این گروه از کارگران در ادامه تاکید کردند: بخشهای زیربنایی همچون امور تعمیر و نگهداری راهآهن قابل واگذاری نیستند و اساسا باید منابع مالی نگهداری از آن از بودجه جاری راهآهن تامین شود.
این کارگران که در خطوط ریلی راهآهن ناحیه زاگرس به عنوان نگهدارنده و تعمیرات مشغول کارند، اظهار داشتند: چند سالی هست که وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات مزدی مشخصی نداریم.
--------------------
دوشنبه ٢۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵ ژوئن ۲۰٢٠
اعتراض کارگران بخش کشاورزی و صنعتی هفت تپه به مطالبات معوقه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز دوشنبه (۲۴ خرداد ماه) کارگران بخش کشاورزی و صنعتی شاغل مجتمع نیشکر هفت تپه با حضور مقابل دفتر مدیریت مجتمع، خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
کارگران معترض از میان کارگران رسمی، قراردادی و روزمزدی شاغل بخش صنعت و کشاورزی این مجتمع بودند.
آنها مدعی هستند دو ماه دستمزد معوقه سال جاری خود را طلبکارند و کارفرما هنوز به وعدههایی که در پرداخت به موقع مطالبات کارگران به آنها داده بود، عمل نکرده است.
کارگران گفتند: حذف مزایای عرفی از دیگر دلایل اعتراض ما است.
آنها همچنین تاکید کردند: چند سال است که مالکیت مجتمع نیشکر هفت تپه پرداخت برخی مزایای عرفی و قانونی کارگران را کم یا متوقف کرده است.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
طبق اظهارات آنها؛ گروهی از کارگران این واحد آماده بازنشسته شدن از طریق قانون مشاغل سخت و زیانآور هستند و تعدادی دیگر که ماههای پایانی سال گذشته بازنشسته شدهاند، هنوز موفق به دریافت مطالبات سنواتی خود نشدهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به ۲۰۰ نفر از کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس صبح امروز، در اعتراض به محقق نشدن وعده پرداخت مطالباتشان از سوی کارفرما با سفر به تهران، مقابل ساختمان خصوصیسازی تجمع کردند.
این کارگران با یادآوری اینکه پیش از ورود بخش خصوصی، شرکت حمل و نقل خیلج فارس تحت مدیریت مجموعههای وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داشت، افزودند: از زمانی که وزارت بازرگانی سابق سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کرد، مدیریت با افول ثبت سفارش مواجه و در نتیجه مشکل کارکنان شروع شد.
به ادعای معترضان، مشکلات شرکت حمل ونقل خلیج فارس ناشی از سوءمدیریت است و بخش خصوصی هنوز نتوانسته به تعهدات مالی خود در قبال خرید شرکت عمل کند و مسئولان مربوطه نیز نظارت و دقت لازم را حین واگذاری انجام ندادهاند.
طبق اظهارات کارگران معترض، آنچه موجب نارضایتی کارگران شده؛ این است که بخش خصوصی شرکت در چارچوب قوانین و مقررات واگذاری که از سوی سازمان خصوصیسازی به آن تکلیف شده، حرکت نمیکند.
کارگران با بیان اینکه تصور ما کارگران این بود که کارفرما به تعهدات خود که در قبال مطالبات کارگران عمل خواهد کرد، افزودند: در حال حاضر هنوز وضعیت شغلی ۴۵ نفر از کارگران از مرداد ماه سال گذشته مشخص نیست و وضعیت مالی آنها به دلیل تاخیرهای مزدی صورت گرفته، بسیار نامناسب است.
کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس در ادامه گفتند: جدا از مشکلات به وجود آمده، فعالیت شعب و نمایندگیهای سراسر کشور محدود شده است و کارکنان این شعب نیز نگران وضعیت شغلی خود هستند.
طبق اظهارات کارگران معترض، بخش خصوصی تاکنون توان مدیریت این واحد حمل و نقلی را نداشته برای همین بهتر است که این واحد حمل ونقل جادهای دوباره به دولت واگذار شود تا با مسئولیت مستقیم دولت، کارگران نیز امنیت شغلی داشته باشند.
شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس ۱۲۸۶ نفر نیروی کار دارد که در ۴۳ شعبه و نمایندگی سراسر کشور مشغول به کار هستند. از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر در دفتر مرکزی در منطقه اسلامشهر تهران فعال هستند.
--------------------
تجمع معلمان حقالتدریس و مربیان پیشدبستانی
به گزارش خبرنگار ایلنا، معلمان حقالتدریس و مربیان پیشدبستانی همچنان از بلاتکلیفی شغلی و عدم اجرای قوانین مصوب انتقاد دارند.
این معلمان که روز گذشته از استانهای مختلف به تهران آمدند و مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع صنفی برگزار کردند، میگویند: تبصره ۱۰ ماده ۱۷ درباره استخدام معلمان حقالتدریس اجرایی نشده است.
روی سخن این معلمان با نمایندگان جدید مجلس یازدهم است؛ آنها از این نمایندگان در خواست دارند که بر اجرای صحیح قانون نظارت کنند.
معلمان حقالتدریس میگویند امیدواریم در سال تحصیلی آینده مشکل جذب ما حل شود و بتوانیم وارد سیستم آموزش و پرورش شویم.
--------------------
کارگران آبفار خوزستان خواستار پرداخت مطالبات خود شدند
به گزارش منابع خبری ایلنا، شماری از کارگران قرارداد طرحی شرکت آب و فاضلاب خوزستان خواستار پرداخت مطالبات و تعیین تکلیف خود شدند.
از قرار معلوم، کارکنان «قرارداد طرحی» جدا از بحث معوقات مزدی از یکپارچگی شرکتهای حوزه آبفا انتقاد دارند.
به گفته یکی از کارگران، طی ماههای گذشته شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان با شرکت آب و فاضلاب اهواز و شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان ادغام شدهاند که در نتیجه آن ما بلاتکلیف شدهایم.
این کارگران مدعیاند به واسطه طرح یکپارچهسازی میزان عقبافتادگی حقوق آنها به حدود ۶ ماه رسیده و حق سنوات سالیانه آنها از سال ۹۵ تاکنون پرداخت نشده است.
--------------------
انتقاد کارگران معدن البرز شرقی از طولانی بودن سیر بررسی سختی عناوین شغلی در اداره کار
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در واحد معدنی زغال سنگ البرز شرقی اعلام کردند: با وجود موافقت کارفرما برای پرداخت هزینه بازنشستگی کارگرانی که به مرور در این واحد با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیانآور بازنشسته میشوند، در حال حاضر ما کارگران این واحد معدنی با مشکل طولانی بودن سیر اداری بررسی سختی عناوین شغلی خود در اداره کار سمنان مواجه هستیم.
در این زمینه یکی از کارگران مشمول بازنشستگی در معدن زغال سنگ طزره توضیح داد: در حال حاضر ۵تا ۶ماه است که پرونده من و شماری دیگر از کارگران مشمول بازنشستگی پیش از موعد تحت قانون مشاغل سخت و زیانآور برای بررسی و تایید سختی عنوان شغلی در اداره کار سمنان در دست بررسی است. این درحالیست که اداره کار نیز در پاسخ به این وقفه بوجود آمده به کارگران میگوید به خاطر شیوع ویروس کرونا جلسات کمیته بدوی برای تایید عناوین شغلی در اسفند ماه سال گذشته برگزار نشده است.
این کارگر با بیان اینکه اداره کار برای بررسی پرونده کارگران مشمول قانون سخت و زیانآور باید سریعتر عمل کند، افزود: علاوه بر مشکل فوق، اداره کار بعد از بررسی سختی کار عناوین شغلی کارگران، جوابیه را به آدرس پستی محل سکونت هر یک از کارگران ارسال میکند. در این صورت ما کارگران بعد از شش ماه انتظار تازه متوجه میشویم سختی کار ما تایید شده یا نه؟ اگر تایید شده بود که روند کار طبق روال پیگیری میشود و در صورت تایید نشدن سختی کار، دوباره باید فرم درخواست بازنشستگی را پرکنیم و شش ماه دیگر منتظر بمانیم.
او با بیان اینکه بهتر است اداره کار حین بررسی سختی کار عناوین شغلی، ما کارگران را در جریان کار قرار دهد تا مشکل مرتفع شود، در ادامه اظهار داشت: جدا از این موضوع، ایرادات نابجای تامین اجتماعی به بهانههای متعدد همانند درج عناوین شغلی غیرمرتبط، برخی کارگران در آستانه بازنشستگی را با مشکلاتی روبرو کرده است.
وی خطاب به اداره تامین اجتماعی سمنان گفت: درخواست ما این است که به بررسی پرونده کارگرانی که مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیانآور هستند، سرعت ببخشند نه اینکه ماهها منتظر بمانیم تا فقط عناوین شغلی ما که ۲۰ سال در بخش استخراج معدن کار کردهایم، تایید شود.
--------------------
مرگ دو کارگر مقنی بر اثر گازگرفتگی در ورامین
به گزارش ایلنا، دو کارگر مقنی در در روستای خوین ورامین مشغول کندن چاهی بودند که یکی از مقنیها به داخل چاه رفته و دیگری پس از مطلع شدن از گاز گرفتگی وی برای نجات نفر اول وارد چاه میشود اما هر دو بر اثر مسمومیت با گازهای متصاعد شده جان خود را از دست میدهند.
--------------------
مرگِ کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از بالابر
به گزارش ایلنا، در یک ساختمان در حال احداث در روستای « یوسفکند » شهرستان مهاباد، یک کارگر با استفاده از دستگاه بالابر مشغول حمل بار به پشت بام بودبود که به یکباره پایههای بالابر از جا کنده شده و موجب شد کارگر به همراه بالابر از ارتفاع طبقه سوم به طبقات منفی سقوط کرد.
پس از انجام معاینات اولیه از سوی امدادگران اورژانس، مشخص شد این کارگر جوان در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده است.
--------------------
یکشنبه ٢۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴ ژوئن ۲۰٢٠
کارگران هفت تپه در اعتراض به معوقات مزدی خود کار را متوقف کردند
منابع کارگری در مجتمع نیشکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا از توقف کار خبر دادند. آنها اظهار داشتند که امروز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق فروردین و اردیبهشت ماه، دست از کار کشیدهاند.
کارگران با اشاره به بیتوجهی کارفرما در پرداخت مطالبات خود گفتند: بعد از گذشت ۸۵ روز از آغاز سال جدید اخیرا کارفرما فیش حقوقی فروردین ماه کارگران را بدون درج همه مزایای مزدی صادر کرده بود که با واکنش تند کارگران روبرور شد و کارگران با پس فرستادن فیشها، کارفرما را مجاب به صدور فیشهای جدید با درج همه آیتمها کردند.
کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه اظهار داشتند: درحالی دو ماه حقوق طلبکاریم که طبق مصوبات استانی و بخشنامهی داخلی شرکت، کارفرما میبایست هر ماه بین دهم تا پانزدهم، حقوق کامل کارگران را پرداخت کند. اما درحال حاضر دو ماه حقوق کارگران پرداخت نشده و ما در آستانه سومین ماه قرار داریم.
به گفته آنها، براساس برنامه زمانبندی شده، نمایندگان کارگران هفت تپه با کارفرما، قرار بود حقوق و دستمزد فروردین ماه کارگران تا دهم خرداد ماه به حساب کارگران واریز شود اما هنوز محقق نشده است.
همچنین کارگران هفتتپه گفتند: در حال حاضر شمار زیادی از کارگران به دلیل دریافت نکردن دو ماه حقوق در وضعیت معیشتی خوبی به سر نمیبرند. برخی همکاران حتی توان خرید مواد غذایی را هم ندارند. برخی دیگر از همکاران که کودکان کم سن و سال و شیرخوار دارند نیز در خرید مایحتاج و تهیه شیر خشک فرزندانشان با مشکل مالی روبرو هستند و این موضوع بسیار دردناک است.
کارگران معترض اظهار داشتند: در حال حاضر کسی در شرکت هفت تپه پاسخگو نیست تا به مشکلاتمان رسیدگی کند. مدیرعامل شرکت در تهران است و هر چند ماه یکبار به مجتمع هفت تپه سفر میکند. نماینده تامالاختیار مدیرعامل نیز از صبح روز گذشته به دنبال وصول مطالبات کارگران، به تهران سفر کرده است.
به گفته کارگران هفت تپه؛ درکنار عدم تحقق برخی مطالبات کارگران در این واحد کشاورزی و صنعتی، سختی کار حدود ۱۵۰ نفر از کارگران که از اسفند ماه سال ۹۸ بازنشسته شدهاند نیز پرداخت نشده است. حدود ۷۰ نفر از کارگران نیبر نیز به دنبال وصول مطالبات پایان خدمت خود هستند. همچنین شماری از رانندههای وانتبارهای استیجاری بابت چندین ماه مزد معوقه طلبکارند.
کارگران در بخش دیگری از مشکلات خود درباره معوقات بیمهای خود گفتند: جدا از همه مشکلات آنچه به کارگران فشار مضاعف آورده، تمدید نشدن دفترچههای درمانی به دلیل بدهی کارفرما به تامین اجتماعی است. حدود سه ماه است کارگران امکان تمدید و تعویض دفترچههای درمانی خود را ندارند، به همین دلیل کارگرانی که خود و خانوادههایشان در بیمارستانهای طرف قرارداد با تامین اجتماعی بستری هستند، دچار مشکل شدهاند.
این معترضان در رابطه با علت برپایی تجمع صنفی امروز خود گفتند: از ارزیابی رفتار مدیریت مجتمع در مقام کارفرما به این نتیجه رسیدهایم که بازهم قرار نیست در خصوص پرداخت مطالبات معوقه ما اقدام خاصی صورت بگیرد و برای همین صبح امروز کار را در بخشهای مختلف متوقف کردهایم.
--------------------
تجمع معلمان حق التدریس برای تعیین تکلیف استخدام رسمی
به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز جمعی از معلمان حقالتدریس و مربیان پیش دبستانی و برای اعتراض به آنچه تعیین تکلیف امور استخدامی و برگزاری دورههای تابستانی است در مقابل ساختمان مرکزی آموزش و پرورش تجمع کردند.
آنها با داشتن پلاکاردهایی که نشان میداد از استانهای متفاوتی آمدهاند نسبت به اجرای تبصره ۱۰ ماده ۱۷ درباره استخدام معلمان حقالتدریس اعتراض داشتند.
معلمانی که عموم آنها را بانوان تشکیل میدادند و از دور و نزدیک آمده بودند، در حالی در سکوت در گوشه و کنار خیابان روی پله و کنار جوی خیابان نشستهاند که هیچ مسئولی از آموزش و پرورش در میانشان حاضر نبود. آنها نسبت به عدم اجرای قانون و تعلل آموزش و پرورش در اجرای قانون استخدامشان معترض هستند.
این در حالی است که امروز وزیر آموزش و پرورش در جلسه علنی صبح مجلس شورای اسلامی درباره تبدیل وضعیت معلمان حق التدریس، آموزشیارن سوادآموزی و مربیان پیش دبستانی گفت: قانون به ما گفته است که ۵۸ هزار نفر به اضافه ۳۰ هزار نفری که بر اساس استفساریه ای که در روز آخر مجلس دهم به تصویب رسید و مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت را تبدیل وضعیت کنیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ما برای شروع سال آینده ۱۹۷ هزار معلم کم داریم و بخشی از این کمبود معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان تأمین خواهد شد و بخشی دیگر هم از طریق ماده ۲۸ تأمین خواهد شد که حدود ۵۶ هزار نفر خواهد بود. بقیه از طریق همین معلمین حق التدریس تأمین میشود که متناسب با نیاز از آنها استفاده خواهد شد.
--------------------
مشکل بیمهای کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه هنوز ادامه دارد
یکی از کارگران نیشکر هفت تپه در شهرستان شوش در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: با وجود رسانهای شدن مشکلات بیمهای کارگران نیشکر هفت تپه در شهرستان شوش، هنوز هیچ نهادی به مشکلات ما رسیدگی نکرده است.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه در تشریح مشکلات بیمهای خود و همکارانش گفت: اداره تامین اجتماعی شعبه هفت تپه به دلیل بدهیهای مالی کارفرمای مجتمع نیشکر هفت تپه به تامین اجتماعی چندین ماه است از تمدید دفترچههای درمانی کارگران خودداری میکند.
به گفته وی، در مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی هفت تپه و طرح درخواست تمدید و یا تعویض دفترچهها، مسئولان تامین اجتماعی عملی شدن این امر را منوط به پرداخت مطالبات معوقه کارفرمای مجتمع کردند اما ظاهرا کارفرمای بخش خصوصی مجتمع نیشکر هفت تپه توانایی پرداخت یکجای مطالبات تامین اجتماعی را ندارد.
او با بیان اینکه این عمل اداره تامین اجتماعی هفت تپه خلاف قانون است چراکه این کارگران بیش از ۲۰ سال است که به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت میکنند، در ادامه افزود: در حال حاضر مشکلات بیمهای ناشی از عدم تمدید و تعویض دفترچههای درمانی این تعداد کارگر و خانوادههایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است.
این کارگر نیشکر هفت تپه با اعتراض به اینکه چرا کسی به فریاد ما نمیرسد، گفت: اداره تامین اجتماعی هفت تپه با تحت فشار قرار دادن کارگران میخواهد به بدهیهای مالی خود برسد.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه در خاتمه سخنانش اظهار داشت: باتوجه به اینکه در بین کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه کارگرانی وجود دارند که هماکنون خود یا خانوادههایشان در بیمارستانهای طرف قرارداد با تامین اجتماعی بستری هستند و با مشکلاتی که در زمینه تمدید نشدن دفترچهها برایشان پیش آمده، برای پرداخت هزینههای درمانی سرگردان شدهاند از مسئولان تامین اجتماعی میخواهیم به مشکلات ما کارگران نیشکر هفت تپه بیشتر توجه کنند.
--------------------
محکومیت «خسرو صادقی بروجنی» به 5 سال زندان قابل اجرا
به گزارش ایلنا، خسرو صادقی بروجنی، با انتشار توییتی از صدور رای شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر و محکومیت خود 5 به سال زندان قابل اجرا خبر داد.
دادگاه تجدیدنظر 7 سال محکومیت وی را عینا تایید کرده است. این حکم به وکیل وی «پیام ابوطالبی زنوزی» ابلاغ شده است.
پیش از این شعبه دوم دادگاه انقلاب وی را به 8 سال زندان محکوم کرده بود.
--------------------
شنبه ٢۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳ ژوئن ۲۰٢٠
نامه چند هزار معلم بازنشسته خطاب به رئیسجمهور
چرا از رتبهبندی و افزایش حقوق محروم ماندهایم؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، در نامهای که به امضای چند هزار بازنشسته فرهنگی رسیده، آمده است: «قاطبه فرهنگیان بازنشسته سال ۹۸ ، همگام با سایر بازنشستگان کشوری مراتب اعتراض و نارضایتی خود را از نقض پیدرپی قوانین جاریه و مصوبات مجلس شورای اسلامی تحت عنوان قانون مدیریت خدمات کشوری توسط ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه کشور که سالهاست به بهانه عدم وجود بودجه اعتباری – حقوق و معیشت بیش از یک و نیم میلیون نفر جمعیت بازنشسته مظلوم ورنج کشیده کشور را تحت تأثیر قرار داده است، اعلام میکنیم.
ما بازنشستگان فرهنگی سال ۹۸ شکوائیه خود را به شرح زیر تقدیم نموده تا شاهد احقاق حق قانونی پایمال شده خود باشیم:
۱) عدم پرداخت پاداش آخر خدمت پس از گذشت چندین ماه.
۲) افزایش ۵۰ درصدی فصل دهم شاغلین با ابلاغیه ۳۰ بهمن ۹۸ آقای دکتر نوبخت و عدم اجرای این افزایش برای بازنشستگان که در تضاد آشکار با ماده ۶۴ قانون خدمات کشوری میباشد که در ماده ۶۴ دقیقا قانون گذار به صراحت اشعار داشته است.
۳) ماده ۶۴ نظام پرداخت کارمندان دستگاههای اجرایی بر اساس ارزشیابی عوامل شغل و شاغل و سایر ویژگیهای مذکور در مواردی خواهد بود که امتیاز از نتایج ارزشیابی عوامل مذکور در این فصل ضرب در ضریب ریالی، مبنای تعیین حقوق و مزایای کارمندان قرار میگیرد و برای بازنشستگان و موظفین و مستمریبگیران نیز به همین میزان تعیین میگردد.
به عبارت قانونگذار؛ هر نوع افزایش امتیازی برای شاغلین در اجرای ماده ۶۴ (فصل دهم) و تبصره ۴ ماده ۱۰۹حق تاهل و اولاد، مشابه شاغلین میبایست برای بازنشستگان را در پی داشته باشد.)
باتوجه به عدم اجرای این افزایش طبق ماده ۶۴ و تبصره ۴ ماده ۱۰۹ از سوی رئیسسازمان برنامه و بودجه و براساس اصول ۳ بند ۹ و اصل ۱۲۶ قانون اساسی، کانونهای بازنشستگان شکایت خود را بر عدم اجرای موارد مذکور تقدیم ریاست محترم جمهوری نموده است که ریاست محترم جمهوری طی نامهای به شماره ۱۶۰۸۸۹ مورخ ۱۹/۱۲/۹۸ به ریاست سازمان برنامه و بودجه ارسال و این سازمان با قانونشکنی و تضییع حقوق بازنشستگان على الخصوص فرهنگیان و به ویژه فرهنگیان بازنشسته ۹۸ تواماً با عدم پرداخت پاداش آخر خدمت، سختی عید سال ۹۹ در اوج مبارزه با ویروس منحوس کرونا را دوچندان سختتر کرد.
۴) عدم اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری و عدم اجرای تبصره ذیل ماده ۶۴ کهاشعار میدارد: ضریب ریالی مذکور در این ماده با توجه به شاخص هزینههای زندگی در لایحه بودجه سالانه پیشبینی و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
۵) باتوجه به بند ۹ اصل سوم قانون اساسی رفع تبعیض و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینههای مادی و معنوی.
۶) افزایش حقوق با میزان تورم سالانه: حدودا از سال ۸۸ اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری تاکنون اجرا و عملی نشده که در این اثنا و فاصله زمانی نرخ تورم بیش از ۸۰ درصد سنوات گذشته که طبق قانون میبایست به بازنشسته پرداخت شود.
۷) اجرای طرح رتبهبندی بر اساس بندهای (پایه ارشد، خبره و عالی) که تابع سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش میباشد و تسری از افزایش حقوق و افزایش سنواتی میباشد همچون شاغلین به ویژه برای بازنشستگان فرهنگی سال ۹۸ که بودجه آن قبلا در نظر گرفته و دستور اجرا داده شده بود و آموزش و پرورش عملی ننمود. علاوهبر اینکه بودجه رتبهبندی برای کل سال ۹۸ در وزارت آموزش و پرورش منظور گردیده است و کلیه کارکنان را مشمول رتبهبندی مینمود چرا برای بازنشستگان نیمسال اول محاسبه و اجرا نگردیده است و بازنشستگان نیمه دوم سال ۹۸ (نه از اول بلکه از دوم مهر) از دستورالعملی که قانونگذار و وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت آموزش و پرورش مجوز آن را صادر کردهاند مشمول موکد میشوند؟
--------------------
اعتراض شرکتیهای مخابرات استان فارس
جمعی از شرکتیهای مخابرات فارس در تماس با خبرنگار ایلنا، از تجمع صنفی امروز صبح خود خبر دادند.
به گفته این کارکنان، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل براساس قانون، یکی از خواستههای معترضان است؛ خواسته دیگر، بازگشت به کار همکاران شورایی آنهاست که پس از پیگیری برای اجرای طرح طبقهبندی از کار بیکار شدهاند.
کارکنان شرکتی مخابرات میگویند: این عادلانه نیست که دو نفر زیر یک سقف بنشینند و یک کار را انجام بدهند اما یکی چون رسمی است هشت میلیون حقوق بگیرد و دیگری چون شرکتی است سه میلیون تومان.
این کارگران گزارش بازرس کار اداره کار را نیز در دست دارند که لزوم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای شرکتیهای مخابرات فارس را تایید کرده است. با اجرای طبقهبندی، دستمزد کارکنان شرکتی چند صد هزار تومان افزایش مییابد و از تبعیض میان آنها و رسمیها کاسته میشود.
در روزهای گذشته، کارکنان شرکتی مخابرات آذربایجان شرقی نیز با برگزاری تجمع صنفی خواستار بازگشت به کار همکاران تعدیلی خود شدند و اعلام کردند که خواسته آنها اجرای عدالت مزدی است.
--------------------
پنجشنبه ٢٢ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱ ژوئن ۲۰٢٠
انتقاد کارگران هفت تپه از حذف همه مزایا در فیش حقوقی فروردین
کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا، از حذف همه مزایای مزدی خود در فیش حقوق فروردین ماه انتقاد کردند.
این کارگران گفتند: در فیش حقوقی فروردین ماه به بهانه کاهش منابع مالی، همه مزایای مزدی اعم از اضافهکاری، ایاب و ذهاب، بن و سایر مزایا ...حذف شده لذا دریافتیها آنها به صورت پایه حقوق است.
کارگران هفت تپه از این روند ابراز نگرانی کردند و گفتند: پیش از این روند پرداختها در هفت تپه خوب پیش میرفت؛ اما در فیش حقوق فروردین ماه که امروز بدستمان رسیده همه مزایای مزدی حذف شده است. با این حال اکثر کارگران به نشانه اعتراض فیش فروردین ماه خود را به واحد مالی پس دادند چراکه کاهش دریافتیها زندگی آنها را با مشکل مواجه میکند.
روابط عمومی شرکت هفت تپه در ارتباط با انتقاد کارگران به ایلنا گفت: به دلیل محدودیت مالی فیشهای فروردین ماه بر اساس پایه حقوق به کارگران داده شد. در حال حاضر همه فیشها جمع آوری و قرار است فیشهای جدیدی برای کارگران با محاسبه همه مزایا صادر شود.
وی تاکید کرد: به دلیل محدودیت مالی حقوق فروردین ماه کارگران بر اساس پایه حقوق پرداخت میشود. در عین حال شرکت بعد از تامین منابع مالی همه مزایای مزدی حقوق فروردین ماه را پرداخت میکند.
--------------------
کارگران بیکار شده هفت تپه بار دیگر به دفتر مدیریت مراجعه کردند
به گزارش خبرنگارایلنا، جمعی از کارگران بیکار شده واحد تعمیرات مجتمع نیشکر هفت تپه پیش از ظهرامروز، چهارشنبه (۲۱ خرداد ماه) بار دیگر برای بازگشت به کار به دفتر مدیریت مجتمع واقع در محوطه داخلی کارخانه شکر مراجعه کردند.
گفته میشود که تعداد کارگران تعدیل شده از جانب مدیریت مجموعه به حدود ۷۰ نفر میرسد. و قرارداد آنها از صبح روز شنبه (چهارم خرداد ماه) با سوابق ۲ تا سه سال همزمان با پایان فصل بهربرداری، فسخ شده است.
کارگران واحد تعمیرات هفت تپه پیش از این تقریبا هرچند روز یکبار با مراجعه به دفتر مدیریت خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود شده بودند.
کارگران اعتقاد دارند که واحد تعمیرات کارخانه نیشکر هفت تپه هنوز به کارگران فنی برای انجام تعمیر ماشینآلات و تجهیزات کارخانه همزمان با اتمام فصل بهرهبرداری نیازمند است اما کارفرما معتقد است ماهیت کار این کارگران فصلی است و آنها باید با پایان یافتن فصل بهرهبرداری نیشکر مانند دیگر کارگران فصلی محل کار خود را تا فصل کاری بعد ترک کنند.
کارگران در ادامه تصریح کردند: در حال حاضر از مجموع همکاران بیکار شده فنی فقط دو کارگر جوشکار به کار سابق خود بازگشتهاند و تکلیف سایر کارگران هنوز مشخص نیست.
روابط عمومی مجتمع نیشکر هفت تپه درتشریح وضعیت به کارگیری کارگران بخش تعمیرات به نقل از مدیریت مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به ایلنا گفت: طبق روال هر سال نیروهای فصلی بعد از اتمام قرارداد کار در لیست نوبت استخدام قرار میگیرند. هر ساله جدب نیروهای فصلی طبق روال سالهای گذشته بر اساس سابقه کار و مهارت انجام میشود. سال جاری نیز کارگران ورودی سالهای ۹۵ و ۹۶ (همانند کارگران واحد تعمیرات)جذب شرکت میشوند.
وی ادامه داد: نیروهای جدید که ۷۵ نفر هستند، به صورت فصلی در هفت تپه مشغول کار بودند و بیشتر آنها ورودی سال ۹۸ هستند و همانند سایر کارگران در لیست نوبت کار قرار دارند.
اوبا بیان اینکه تاکنون هیچ نیروی کاری از هفت تپه اخراج نشده است، در خاتمه گفت: هفته گذشته ۱۶۰ نفر از کارگران فصلی از لیست سال ۹۵ و ۹۶ جذب شرکت شدند و در دو روز اخیر نیز تعداد ۱۰ نفر دیگر از کارگران فصلی جدب شرکت شدهاند.
--------------------
کارگر بیکاری که فردای عروسی به زندان فراخوانده شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، «داریوش نیکزاد» از متهمان پرونده آقدره در بهار ۹۶ است؛ آن زمان تعدادی از کارگران و مردم محلی با درخواست کار، تجمع و اعتراض کردند که برایشان پرونده درست شد؛ نیکزاد حکم ۲۱ ماه زندان دارد که میتواند معادل آن ۵ میلیون تومان پول نقد بپردازد؛ اما ندارد که بپردازد، به همین دلیل باید برود پشت میلهها و حبس بکشد!
این حکم بعد از ماهها اهمال در اجرا، امروز اجرایی شده و نیکزاد درحال انتقال به زندان است؛ آنهم فردای روز عروسی!
او و همشهریهایش امروز بارها امروز با ایلنا تماس گرفتند. آنها درخواست دارند این حکم برای فرد بیکاری که ماههاست درآمد ندارد و تازه دیروز عروسی کرده، بخشیده شود. آنهم در حالی که به نظر میرسد کارفرما شکایت خود را بخشیده است.
کارفرمای آقدره در پاسخ خبرنگار ایلنا در ارتباط با پرونده نیکزاد و هفت نفر دیگر میگوید: هفت، هشت ماه پیش شرکت از شکایت خود صرفنظر کرد و وکیل شرکت رفت دادگستری و رضایت داد؛ بنابراین الان شرکت شاکی پرونده نیست و پای مدعیالعموم وسط است؛ این ۲۱ ماه را بابت جنبه عمومی جرم بریدهاند. حتی برخی از کارگران که قبل از جریان شکایت در شرکت کار میکردند، وقتی شکایت را پس گرفتیم دوباره سر کار بازگشتند و در معدن کار میکنند.
از بین هفت نفر، نیکزاد را فردای عروسی به زندان منتقل کردهاند؛ او که ندارد ۵ میلیون تومان را بپردازد باید ۲۱ ماه حبس بکشد. نیکزاد و همشهریهایش میگویند: درخواست ما از مدعیالعموم، قوه قضاییه و جناب رئیسی رئیس این قوه این است که به داد مردم محروم آقدره برسند و یک فرد بیکار را که ۵ میلیون تومان ندارد، جریمه بپردازد، به زندان نبرند؛ ما میخواهیم نیکزاد بخشیده شود. ما میخواهیم نیکزاد که در شهر معدن طلا، بینصیب و بیروزی مانده، لااقل زندان نرود.
نیکزاد در مسیر زندان است و شاید تا کمتر از یک ساعت دیگر پشت میلهها باشد؛ مردم آقدره در آذربایجان غربی نمیخواهند که نیکزاد بعد از دوسال بیکاری و بیپولی به زندان برود.
--------------------
جان باختن کارگر فروشگاه لوازم یدکی
به گزارش ایلنا، به گفته «سرآتشیار حسن عظیمیان»؛ در حادثهای که امروز در یک مغازه فروش لوازم یدکی موتورسیکلت در خیابان ۱۷ شهریور مشهد رخ داد، کارگر مغازه به دلیل نامعلوم حین استفاده از بالابر از ناحیه سر و گردن بین بالابر و دیوار طبقه زیرزمین و همکف این مغازه گرفتار شد و به طور دلخراشی جان باخت.
وی گفت: نجاتگران آتش نشانی پس از قطع جریان برق و ایمنسازی محل حادثه با استفاده از تجهیزات ویژه و ستهای نجات هیدرولیکی، جسم بیجان این فرد را از لابلای بالابر و دیوار رها کرده و پیکر این فرد را تحویل عوامل انتظامی حاضر در محل دادند.
رییس ایستگاه شماره ۲۴ آتش نشانی مشهد گفت: تحقیقات بیشتر درباره علت و چگونگی بروز این حادثه توسط کارشناسان مربوطه در حال انجام است.
یکهزار و ٣٠٠ آتش نشان در ٥٠ ایستگاه کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد خدمترسانی میکنند.
--------------------
آخرین وضعیت مصدومان حادثه ماشینسازی تبریز
یکی از اعضای شورای اسلامی کار کارگران کارخانه ماشینسازی تبریز امروز چهارشنبه (۲۱ خرداد ماه) درباره آخرین وضعیت دو کارگر مصدوم شده بر اثر حادثه روز بیستم خرداد، به خبرنگار ایلنا گفت: آقایان «بیتالله دشتی» و «مراد زارعی» دو کارگر بازمانده از حادثه مرگبار در کارخانه ماشینسازی تبریز هستند که آقای دشتی که در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان الغدیر تبریز بستری است، امروز از حالت کما خارج شده و به هوش است. در عین حال وضعیت جسمی آقای زارعی که در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز بستری است، خوب گزارش شده است.
به گفته وی، با گذشت یک روز از وقوع این حادثه بررسی علت کشته شدن دو کارگر دیگر ماشینسازی تبریز به اسامی ابوالفضل بالازاده القلندیس» و «سجاد زینال پور ماهر» در واحد بازرسی اداره کل کار استان آذربایجان شرقی در حال پیگیری است.
وی افزود: این موضوع از سوی کارشناسان امر بررسی و علت اصلی بروز آن مشخص خواهد شد ولی تا این لحظه موضوعی که مشخص است اینکه کارگران برای باز کردن و رفع گرفتگی به داخل کانال فاضلاب رفته بودند، که دچار گاز گرفتگی و مسمومیت شدهاند.
به گفته این فعال کارگری در کارخانه ماشینسازی تبریز، آقایان زارعی، بالازاده و زینالپور از کارگران واحد تاسیسات کارخانه بودند که به ترتیب برای نجات یکدیگر وارد کانال فاضلاب کارخانه شدهاند و آقای دشتی از کارگران بخش تولید بود که به عنوان نفر چهارم زمانی که در محوطه کارخانه متوجه وضعیت همکاران خود در واحد تاسیسات میشود، سریعا برای نجات آنها اقدام میکند که خود نیز دچار حادثه میشود.
او با بیان اینکه همه همکاران حادثهدیده متاهل و دارای فرزند هستند، در ادامه درباره سوابق کاری کارگران حادثهدیده گفت: آقایان بالازاده و زینالپور حدودا دو تا سه سال سابقه کار در بخش تاسیسات کارخانه ماشینسازی دارند. همچنین آقای زارعی با سابقه حدود ۱۰ سال و آقای دشتی با سابقه کار حدود ۲۰ سال، از کارگران قدیمی کارخانه هستند.
او گفت: بعد از اتفاق دیروز، فعالیت تولیدی کارخانه ماشینسازی متوقف شد و امروز چهارشنبه نیز این واحد تولیدی تعطیل اعلام شده است.
طبق اظهارات نماینده کارگران کارخانه ماشینسازی تبریز؛ مراسم تشیع ابوالفضل بالازاده، امروز چهارشنبه در شهرک سرد رود برگزار میشود. همچنین قرار است مراسم خاکسپاری زارعی، دیگر کارگر فوت شده، فردا (۲۲ خردادماه) در تبریز برگزار شود.
--------------------
چهارشنبه ٢۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱٠ ژوئن ۲۰٢٠
۶۲۰۰ امضا برای ابطال دستمزد آماده شد
حداقل حقوق شاغلان و کف مستمری بازنشستگان ۵ برابر زیر خط فقر است/ هیچ توهمی در مورد شورایعالی کار نداریم!
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیستم فروردین ماه، شورایعالی کار بدون امضا و توافق نمایندگان کارگریِ این شورا، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۹۹ را فقط ۲۱ درصد افزایش داد. فردای رسانهای شدن این مصوبه، جمعی از فعالان صنفی کارگران و بازنشستگان با امضای طوماری از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین از نمایندگان مجلس درخواست کردند به دلیل مغایر بودن مزد تصویب شده با الزامات ماده ۴۱ قانون کار و عدم تطابق آن با سبد معیشت ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومانی رسمی که در جلسات کمیته دستمزد به تصویب رسیده است، مصوبه را باطل کنند. حدود ۶۲۰۰ کارگر و بازنشسته این طومار را امضا کردند. در بین امضاها، امضای کارگرانی از دورترین نقاط کشور به چشم میخورد؛ مثلاً کارگر معدنی در آذربایجان غربی یا کارگزار مخابرات روستایی کهگیلویه و بویراحمد.
نوزدهم خرداد ماه، دو روز بعد از برگزاری جلسه شورایعالی کار که نتیجه آن افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن و رساندن میزان افزایش حداقل دستمزد به ۲۶ درصد (البته از محل کاستن ۷۵ هزار تومانی از حق سنوات کارگری) بود، سه نفر از امضاکنندگان بیانیه ( کاظم فرجاللهی، آیت نیافر و محمد حاجی میرزا محمدی) به نمایندگی از جانب ۶۲۰۰ کارگر شاغل و بازنشسته، به وزارت کار رفتند و طومار اعتراضی و امضاها را که خطاب به وزیر کار تنظیم شده است، به شماره ۳۵۶۲۸ در دبیرخانه وزارت کار به ثبت رساندند. آنها معتقدند خروجی جلسه ترمیم دستمزد که هفدهم خرداد برگزار شد، به هیچ وجه قانع کننده نیست، چراکه نه تورم بالای ۴۰ درصدی در میزان افزایش دستمزدِ پایه لحاظ شده و نه دریافتی کارگران به سبد معاش ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومانی رسیده بنابراین مسیر مطالبهگری مزدی کارگران و بازنشستگان، مستقل از جلسه شورایعالی کار و مصوبات آن ادامه دارد.
نمایندگان طومار اعتراضی، بعد از تحویل امضاها به وزارت کار، به ایلنا آمدند و در ارتباط با خواستههای امضاکنندگان و دلایل تحویل طومار به وزارت کار در این برهه زمانی توضیحاتی دادند.
این ۲۶ درصد از کجا درآمد؟
پاشنه آشیلِ طبقهی کارگر «تشکل» است
آیت نیافر: قصد ما از تنظیم طومار این بود که توسط آن، اعتراض خود را به روند افزایش حداقل حقوق اعلام کنیم. حقوق تصویب شده (چه مصوبه اول در بیستم فروردین و چه اصلاحیه هفدهم خردادماه) با بندهای ماده ۴۱ قانون کار هیچ تطابقی ندارد؛ نه تورم واقعی در نظر گرفته شده است و نه با این دستمزد ناچیز، سبد هزینه خانوارهای چهار نفره تامین میشود. این در حالیست که در جلسات رسمی خودشان در کمیته دستمزدِ ذیل شورایعالی کار، سبد معاش خانوار متوسط را ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان تعیین کردند و هرسه گروه دولت، کارگری و کارفرمایی پای این رقم را امضا کردند اما مصوبات مزدی نشان داد که هیچ یک از اعضای شورایعالی کار به توافق و امضای خودشان هم پایبند نیستند. سوال ما این است که این ۲۱ درصد یا ۲۶ درصد از کجا درآمده است؛ براساس کدام ضابطه تعیین شده است؟ نمایندگانی که آنجا بر صندلیهای شورایعالی کار مینشینند باید بدانند که ۵ درصد افزایش چندان توفیری نمیکند هرچند ۲۶ درصد کمی بهتر از ۲۱ درصد است اما در مجموع، فایده چندانی ندارد. مشکل اصلی در اینجاست که تشکلهای مستقل کارگری اجازه فعالیت و مطالبهگری ندارند؛ کارگران برای پیگیری مطالبات خود به تشکیلات نیاز دارند؛ پاشنه آشیل طبقه کارگر، تشکل است که متاسفانه کارگران ایران ندارند.
حتی همان رقم ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان هم «واقعی» نیست؛ آقایان هرجا که زندگی کنند حتی در منتهی الیه تهران بزرگ و از هرجا که خرید کنند حتی از حسنآباد قم، هزینه زندگی خیلی بیش از اینها میشود.
«مسکن» خود یک ابرچالش بزرگ است؛ الان یک آپارتمان ۵۰-۶۰ متری که به سختی ۴ نفر در آن زندگی کنند، در هر نقطهی تهران که باشد، اجارهاش حداقل ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان است. خودشان اعلام کردهاند نرخ اجاره خانه امسال نسبت به سال قبل، ۳۳.۴ درصد افزایش داشته است؛ حمل و نقل عمومی را هم خود دولتیها حداقل ۲۰ درصد گران کردهاند. مجموع افزایش هزینههایی که توسط خود دولتیها اعمال شده از اجاره خانه گرفته تا قبوض انرژی را اگر محاسبه کنیم، نرخ تورم حاصل، بالای صد درصد میشود. حالا چطور ۲۱ یا ۲۶ درصد افزایش حقوق در مقابل ۱۰۰ درصد افزایش هزینهها؟! پس وقتی میگوییم حداقل حقوق تعیین شده پنج برابر زیر خط فقر است، یک واقعیت مسلمِ برآمده از زندگی کارگران و بازنشستگان را مطرح میکنیم، حرف گزاف نمیگوییم یا شعار نمیدهیم! زمانی بود که میگفتند خانوارهای کارگری به زحمت نان بخور و نمیر دارند، الان اوضاع طوری شده که همان را هم ندارند، یعنی نانِ بخور و نمیر هم دیگر ندارند. برآیند همه اینها موجب شد که امضا جمع کنیم و البته این حرکت، یعنی جمعآوری امضا برای ابطال دستمزد با اقبال خوبی روبرو شد، ظرف سه یا نهایت ۴ روز این ۶۲۰۰ امضا جمعآوری شد. این امضاها از طریق فضای مجازی جمع شد اما اگر کرونا نبود و شرایط اجازه رفت و آمد و تحرک بیشتر میداد، تعداد امضاها به مرز میلیون نفر هم میرسید؛ کافی بود میشد رفت در کارخانهها و از کارگران خواست که طومار اعتراض به دستمزد را امضا کنند، مسلم بدانید هزاران نفر امضا میکردند اما کرونا، مانع این کار شد. یک نکته مهم را میخواهم یادآور شوم؛ همین ۵ درصدی که آقایان قبول کردند روی دستمزد ۲۱ درصدی بگذارند و تا حدود بسیار کمی مزد را ترمیم کنند، نتیجه حرکتهای اعتراضی این دوماه ازجمله همین طومار و امضاهای کارگران بود؛ خود این امضاها، هم به دولتیها تا حدودی فشار آورد و هم به افکار عمومی جامعه آگاهیرسانی کرد و آنها را از خواب اصحاب کهف بیدار کرد؛ در واقع نوعی عمومی کردنِ امرِ «اعتراض» بود. اما آقایانی که به عنوان نماینده کارگران در شورایعالی کار شرکت دارند، اگر در ساختار دموکراتیک و صحیح و براساس اسلوبهای پذیرفته شده، نماینده کارگری و برآمده از تشکلهای مستقل بودند، حداقل میتوانستند روز جلسه یک اتوبوس کارگر بیاورند پشت ساختمان جلسه تا مانور قدرت بدهند؛ همه اتحادیههای جهان برای امتیاز گرفتن در مذاکرات نیاز به چنین مانورهایی دارند. چیز عجیب و غریبی نیست!
در هفدهم خرداد کوه، موش زایید
هیچ توهمی در مورد شورایعالی کار نداریم!
کاظم فرجاللهی: ما با هدف اعتراض به دستمزد۹۹، بیانیه اعتراضی را تنظیم کردیم و اعتراض صورت گرفت. البته این اعتراض، اعتراضی نبود که مسئولین امر خودشان از آن بیخبر باشند. ما در این مدت منتظر تجدیدنظر در دستمزد بودیم و وقتی در هفدهم خرداد دیدیم که کوه، موش زایید و نتیجه اصلا قابل اعتنا نیست، تصمیم گرفتیم طومار اعتراضی را حضوراً به وزارت کار تحویل بدهیم و نشان بدهیم که بدون توجه به تبصرههای ماده ۴۱ و رقم سبد معیشت و همه الزامات مزدی که خود مسئولان وزارت کار و نمایندگان کارگری به آن بسیار خوب وقوف دارند، دستمزد تعیین شده است. این رقمی را که امضا کردهاند، نشان میدهد که در کل به حقوق ابتدایی کارگران بیتوجه هستند و بسیار مایه تاسف است که نمایندگان تشکلهای رسمی، همان روش ۳۰ ساله در شورایعالی کار را مدام تکرار میکنند. سوال این است که چقدر باید این روش بیفایده تکرار شود؛ تا چند سال دیگر؟ یک نکته را باید تذکر دهم؛ اگر در بیانیه از نمایندگان کارگری شورایعالی کار به عنوانِ «نماینده کارگری» یاد شده، منظور این است که اینها فعلاً روی صندلی نمایندگان کارگری در شورایعالی کار نشستهاند و حالا هم اصلاً مهم نیست که این نمایندگان این مصوبه یا آن مصوبه قبلی را امضا کردند یا نکردند، مهم اجرای قانون است. مصوبه دستمزد ۹۹ با وجود اصلاحاتِ اِعمال شده، بسیار ناعادلانه است و تنها هدف از آن، تامین نیروی کارِ ارزانتر از همیشه، برای سرمایهداران و نئولیبرالهای سودجوست.
باید در نظر بگیریم که سیاستهای مزدی سالیان گذشته، همیشه در جهتِ «فقیرتر کردنِ کارگران و بازنشستگان» عمل کرده و با تداوم سیاست فقیرسازی، عملاً سطح میانی مزدبگیران سقوط کرده و حذف شدهاند و در نهایت، همه کارگران شاغل و حتی بازنشستگان به کارگر سادهی حداقلبگیر بدل شدهاند. در مجموع، کارگران به مذاکرات مزدی در این ساختار معیوب شورایعالی کار هیچ امیدی ندارند؛ هیچ توهمی هم در ارتباط با شورایعالی کار نداریم و میدانیم که از این شورا نمیتوان طرفی بست. همین ۵ درصدی که حاضر شدهاند به نحوی از انحا اصلاح کنند، حاصل همین مطالبهگریها بوده است؛ حاصل همین طومار و اعتراض و اعتراضات مشابه وگرنه تا تشکلهای مستقل و قدرتمند کارگری پانگیرند، به جایی نخواهیم رسید. نیازمند تشکلهای مستقل و متکی به بدنه میدانی هستیم تا نمایندگان کارگری بتوانند در مذاکرات مزدی، حربهای قوی برای چانهزنی و اقناع داشته باشند؛ این حربه هم جز نیروی میدانی و حاضر در میدان، چیز دیگری نیست. اگر نیروی متشکل در میدان نباشد، بدیهی است که دولت و کارفرما تن به پذیرشِ «حق» نمیدهند؛ منافع طبقاتی آنها این اجازه نمیدهد. همانطور که گفتم اینها فقط دنبال کارگر ارزان هستند و مزد فعلی، امکانِ ارزانسازی بیشتر را برای آقایان فراهم کرده است.
فرزندانِ من بازنشسته باید به میوههای فصل نگاه کنند و حسرت بخورند
از شورایعالی کار به اندازه ارزنی راضی نیستیم
محمد حاجی میرزامحمدی: در هر جامعهای کارگر و طبقهی کارگر، باارزشترین نیروی جامعه محسوب میشود. در ایران اما ارزش طبقه کارگر زیر پا گذاشته شده است چگونه؛ با پایمال شدن حقوق و مهمتر از همه حقوق مزدی؛ این در حالیست که در هر اتفاق یا چالش اجتماعی، این کارگران هستند که «پرچمدارند»؛ جنگ میشود، کارگران جلوی صف هستند و پرچمداری میکنند؛ تحریم میشود، کارگران در صف مقدم ایستادهاند؛ حتی کرونا که میآید، کارگران صف مقدم خطر را اشغال میکنند. حالا آیا انصاف و عدالت است که در این شرایط اقتصادی، اینگونه دستمزد کارگران را تعیین کنند؟ این حداقل حقوقِ تعیین شده، با توجه به تورم و گرانی و اجارهخانههای چند میلیونی هیچ فایدهای ندارد. خیلی ساده بگویم؛ منِ بازنشسته میروم برای بچههایم میوههای فصل بخرم، نمیتوانم. فرزندان من باید به این میوههای چیده شده در صندوقهای مغازهها فقط نگاه کنند و حسرت بخورند. دیگر از حبوبات و گوشت و اینها که بگذریم. بنابراین ما به این حقوق اعتراض داریم و باید تغییر کند.
۵ درصد افزایش حقوق، هیچ فایدهای ندارد. حتی اگر حقوق را به همان سبد معاش یعنی ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان میرساندند، بازهم کارگر و بازنشسته نمیتوانست زندگی و معیشت شایسته داشته باشد چه برسد به حالا که با این افزایشهای جزئی، حقوق حتی به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کمیسیون تلفیق هم نرسیده است؛ وقتی یک حداقلبگیر قرار است فقط ۲ میلیون و ۶۱۱ هزار تومان بگیرد، آیا میتوان از خروجیهای شورایعالی کار، حتی به اندازه ارزنی رضایت داشت؟!
گفتگو: نسرین هزاره مقدم
--------------------
شرکتیهای مخابرات آذربایجان شرقی خواستار بازگشت به کار همکاران خود شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات آذربایجان شرقی در اعتراض به شرایط شغلی و تعدیل تعدادی از همکاران خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
حاضران در تجمع میگویند: حدود چهارده نفر از همکاران ما بعد از پیگیری بابت اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، از کار بیکار شدهاند و ما خواستار بازگشت به کار آنها هستیم. در عین حال درخواست داریم تبعیض میان کارکنان شرکتی و رسمی مخابرات برچیده شود.
او ادامه میدهد: کارمندان رسمی بین ۷ تا ۱۵ میلیون حقوق میگیرند و کارمندان شرکتی متاسفانه در این ۲۰سال با ناملایمتی و تفاوت وحشتناک حقوقی روبرو هستند و اکنون دریافتیشان حدود ۳ میلیون تومان است. چگونه دو نفر زیر یک سقف کار میکنند و هر دو پانزده یا بیست سال سابقه دارند یکی هشت میلیون حقوق میگیرد و دیگری سه میلیون، آنهم وقتی هر دو یک کار مشترک را انجام میدهند؟!
کارکنان شرکتی مخابرات میگویند: هم باید به مطالبات صنفی و قانونی ما توجه شود و هم همکاران ما به سر کار بازگردند.
"روز گذشته انجمن صنفی کارگران مخابرات آذربایجان شرقی نیز خواستار بازگشت به کار شرکتیهای بیکارشده شد و اعلام کرد حاضر به پادرمیانی است."´
--------------------
در حادثه انفجار معدن سمنگان ۱۶ کارگر کشته شدند
به گزارش ایلنا، مقامات محلی افغانستان از کشته شدن ۱۶ کارگر معدن ذغالسنگ سمنگان افغانستان که ظهر روز گذشته دچار آتشسوزی و انفجار شده بود، خبر دادند.
عبدالقدیر مطفی، سخنگوی وزارت معادن افغانستان به رسانهها گفت: در نتیجه انفجار در یکی از معادن زغال سنگ در شهرستان دره صوف بالا ولایت سمنگان در شمال افغانستان دستکم ۱۶ کارگر معدن جان باختهاند.
وی افزود: براساس آماری که به دست این وزارتخانه رسیده بیش از ۱۵ کارگر دیگر در این معدن زیر آوار گیر ماندهاند.
به گفته برخی مقامات محلی در اثر این انفجار سه معدن سوخته است.
--------------------
مرگ یک کارگر در پی ریزش دیوار بتنی بر سرش/ یک کارگر مصدوم شد
به گزارش ایلنا، دو کارگر ساختمانی مشهدی در پی تخریب دیواره بتنی در یک پروژه ساختمانی در بلوار قاضی طباطبایی شهر مشهد، دچار حادثه شدند.
در پی این حادثه یک کارگر ۵۰ ساله به دلیل شدت حادثه در دم فوت کرد و یک کارگر دیگر نیز که ۳۰ سال سن داشت از ناحیه پا مجروح شد.
--------------------
خودکشی کارگر میدان نفتی هویزه
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، یک کارگر پیمانکاری میدان نفتی هویزه دست به خودکشی زد. این کارگر که برای یک شرکت پیمانکاری کار می کرد، براساس اطلاعات منابع خبری ایلنا، عمران روشنی مقدم نام داشت.
اگرچه همکاران این کارگر، علت را نارضایتی از شرایط شغلی اعلام میکنند و میگویند حقوق کارگران پیمانکاری نفت ناچیز است و با تاخیر پرداخت میشود اما هنوز دلیل اصلی این خودکشی اعلام نشده است.
اداره کار شهرستان هویزه تایید کرده است که این کارگران حقوق اردیبهشت ماه را نگرفتهاند و قراردادهای آنها نیز نیازمند بازبینی است تا با اصول و قواعد کار تطابق داشته باشد.
در عین حال، روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان نیز طی اطلاعیهای اعلام کرد که مدیرکل این اداره دستور بررسی و پیگیری جدی این موضوع را در کمترین زمان ممکن صادر کرده است و تا حصول نتیجه شخصا پیگیر این موضوع خواهد بود.
ظاهراً کارگران این شرکت پیمانکاری پیش از این با اداره کار و مقامات مسئول تماس گرفته و خواستار احقاق حقوق شغلی خود از جمله در بحث قراردادهای شغلی شده بودند.
--------------------
سه شنبه ٢٠ خرداد ۱۳۹۹ - ۹ ژوئن ۲۰٢٠
انفجار معدن در سمنگان 200 کارگر را محبوس کرد/ مرگ احتمالی30 معدنچی
به گزارش ایلنا به نقل از رادیو تاجیکی صدای خراسان، ابراهیمی استاندار سمنگان امروز سه شنبه اعلام کرد انفجار در یک معدن ذغال سنگ در شهرستان دره صوف بالا سبب آتش سوزی دو معدن همجوار شد که بر اثر آن 200 نفر گرفتار شدند.
گزارشهای تایید نشده از کشته شدن 30 معدنچی در این دو معدن حکایت دارد اما هنوز آمار رسمی تلفات اعلام نشده است.
--------------------
هویت کارگران حادثه ماشینسازی تبریز اعلام شد/ حال مصدومان خوب نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، هویت چهار کارگری که صبح امروز (۲۰ خرداد ماه) در کارخانه ماشینسازی تبریز بر اثر استنشاق گاز فاضلاب کشته و دچار مسمومیت شدهاند، مشخص شد.
جان باختگان این حادثه شغلی دو کارگر به نامهای ابوالفضل بالازاده القلندیس» و «سجاد زینال پور ماهر » هستند که به عنوان کارگر واحد تاسیسات برای باز کردن دریچههای هوا وارد کانال فاصلاب شده بودند.
همچنین «بیتالله دشتی» و «مراد زارعی» کارگرانی هستند که در این حادثه دچار مسمومیت تنفسی حاد شدهاند که یک نفر از آنها هنوز در حالت بیهوشی کامل است و مصدوم دیگر وضعیت تنفسی حادی دارد.
از قرار معلوم دو نفر از کارگران که برای باز کردن دریچههای هوا به داخل کانال فاضلاب رفته بودند، دچار گاز گرفتگی و مسمومیت شدند و در ادامه دو نفر دیگر برای کمک به این دو کارگر رفتهاند اما در نهایت ۲ نفر مسموم و دو نفر دیگر جان خود را از دست دادند.
--------------------
مرخصی متصل به آزادی محمود بهشتی لنگرودی
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود بهشتی لنگرودی (معلم زندانی) دقایقی پیش به مرخصی آمد.
از قرار معلوم، این مرخصی قرار است به آزادی وصل شود.
محمود بهشتی لنگرودی از اعضای کانون صنفی معلمان است که در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین بود.
--------------------
دفترچه درمانی کارگران هفتتپه تمدید نمیشود
انتظار ۹۰ کارگر برای پرداخت هزینه بازنشستگی
برخی منابع کارگری در مجتمع نیشکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: اداره تامین اجتماعی شعبه هفت تپه در استان خوزستان به دلیل بدهیهای مالی کارفرمای مجتمع نیشکر هفت تپه به تامین اجتماعی اخیرا از تمدید دفترچههای درمانی کارگرانی که برای تمدید دفترچههای درمانی خود اقدام میکنند، خودداری کرده است.
یکی از کارگران کارخانه مجتمع نیشکر هفت تپه با بیان اینکه او و همکارانش بیش از ۲۰ سال است که به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت میکنند، در ادامه افزود: در حال حاضر مشکلات بیمهای ناشی از عدم تمدید دفترچههای درمانی این تعداد کارگر و خانوادههایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است.
به گفته وی؛ به صورت مشخص علاوه بر بیمه، کارفرما هنوز حقوق ماههای فروردین و اردیبهشت کارگران این مجتمع را به آنها پرداخت نکرده، علاوه بر این ۴ درصد از هزینه سختی کار حدود ۹۰ نفر از کارگران قدیمی مجتمع پرداخت نشده است.
به گفته وی، این ۹۰ نفر منتظر هستند که کارفرما هزینه (۴ درصد) بازنشستگی آنان را به تامین اجتماعی بپردازد تا احکام بازنشستگی این کارگران صادر شود.
وی افزود: در بین کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه کارگرانی وجود دارند که هماکنون خود یا خانوادههایشان در بیمارستانهای طرف قرارداد با تامین اجتماعی بستری هستند و در حال حاضر آنها بیشتر از هر زمانی به دفترچههای درمانی تامین اجتماعی خود نیازمندند اما با مشکلاتی که در زمینه تمدید نشدن دفترچهها برایشان پیش آمده، برای پرداخت هزینههای درمانی سرگردان شدهاند.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه در خاتمه سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه مسئولان استانی و شهرستانی از وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش باخبرند از آنان میخواهیم نسبت به مشکلات کارگران این کارخانه بیشتر توجه کنند.
--------------------
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۸ ژوئن ۲۰٢٠
IUF مرا به صورت قانونی انتخاب کرده است/ سندیکای نیشکرهفت تپه هیچ فعالیتی در دنیای مجازی ندارد
در روزهای گذشته خبری در ایلنا منتشر شد که در آن، نمایندگی فریدون نیکوفرد از جانب IUF از سوی سندیکای نیشکر هفتتپه مورد اعتراض قرار گرفته بود.
فریدون نیکوفرد (دبیر سندیکای نیشکر هفتتپه) در این رابطه تکذیبیهای ارسال کرده است که متن کامل آن به شرح زیر است: در تاریخ ۸۱/۳/۹۹ مطلبی در خبرگزاری ایلنا درخصوص جوابیه سندیکای نیشکرهفت تپه به کنفدراسیون مواد و غذای (ای یو اف) منتشر شده است که درخصوص نمایندگی بنده از طرف آن کنفدراسیون در دادگاه اسدبیگی مدیرعامل نیشکر هفت تپه میباشد، خواهشمند است طبق قانون مطبوعات جوابیه بنده را در خصوص این کانال کذایی و غیرواقعی منتشر نمائید. اولا سندیکای نیشکرهفت تپه هیچگونه فعالیتی در دنیای مجازی ندارد و کانال مذکور توسط افراد مجهولالهویه مدیریت شده و اعضائ هیات مدیره سندیکا از تاسیس آن بیاطلاع هستند و دخل و تصرفی در آن ندارند و طی نامهای به دادستانی شوش این موضوع را اعلام کرده و خواهان برخورد با عوامل آن هستند (سندموجود است).
ضمن اینکه بنده و رخشان تنها اعضای شاغل سندیکا بوده و طبق نظر ای یو اف فقط افراد شاغل را به رسمیت میشناسد چون دارای منافع در شرکت مذکور هستند و آنها چون حقوق بگیر شرکت نیشکر هستند و طبعا میبایست درخصوص پرداخت نشدن حقوقشان اعتراض کنند. بنده طی یک پروسه قانونی و توسط مجمع با بالاترین رای ممکنه (حدود۹۸ درصد) منتخب کارگران شدم و طبق اساسنامه مجمع صلاحیت دارد که درخصوص عضویت بنده در هیات مدیره تصمیم گیری کند نه اعضائ هیات مدیره. ضمن اینکه بعد از مجمع اول هنوز مجمعی برگزار نشده است. درمورد تماس با ای یو اف بنده و آقای رخشان با آن کنفدراسیون در تماس هستیم و این یک امر قانونی است چون بنده به عنوان بالاترین مقام سندیکا و آقای رخشان نیز عضو شاغل است. ظاهرا تنظیمکنندگان مجهولالهویه متن تحت نام سندیکا میبایست متوجه این موضوع باشند که بنده به عنوان نماینده آن کنفدراسیون در جلسه دادگاه انتخاب شدم نه از طرف سندیکا؛ به نظر میرسد هدف تخریب است تا جوابیه صادر کردن.
--------------------
یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۷ ژوئن ۲۰٢٠
انتقاد سندیکای هفتتپه به نحوه انتخاب نماینده توسط IUF
به گزارش خبرنگار ایلنا، سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه خطاب به کنفدراسیون IUF نامهای منتشر کرده است که در بخشی از این نامه نسبت به عملکرد این کنفدراسیون در انتخاب نماینده کارگران هفتتپه در دادگاه امید اسدبیگی انتقاد شده است.
پیش از این کنفدراسیون بینالمللی مواد غذایی (IUF)، با ارسال نامهای از فریدون نیکوفرد به عنوان نماینده اتحادیه صنفی کارگران هفت تپه و عضو کنفدراسیون مواد غذایی IUF درخواست کرده بود که در جلسه رسیدگی به پرونده امید اسدبیگی و سایر متهمانِ در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی حاضر شود.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه در بخشی از نامه در واکنش به این انتخاب نوشت: «اگر قرار است IUF، نظراتی درباره حضور اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه در جلسات دادگاهی امید اسدبیگی و سایر متهمین پرونده اختلاس ارزی یا موارد دیگر داشته باشد، چرا با سندیکای کارگران هفت تپه تماس نگرفته است؟»
در بخش دیگری از این نامه میخوانیم: «از نظر حقوقی آی یو اف (IUF) این اجازه را ندارد که در روابط تشکیلاتی و داخلی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه دخالت مستقیم داشته باشد و به نمایندگی از طرف سندیکای هفت تپه، شخص و یا اشخاصی را برای انجام اموری که ارتباط مستقیمی به انجام وظایف سندیکا کارگران هفت تپه دارد، دخالتگری داشته باشد، مگر اینکه با هماهنگی قبلی با سندیکای کارگران هفت تپه در این مورد به توافق رسیده باشند. دوم اینکه آقای فریدون نیکوفرد عضو سندیکای کارگران هفت تپه نمیباشند.»
در توضیح این مطلب آمده است: «آقای فریدون نیکوفرد بطور شخصی هم از سندیکای هفت تپه، استعفای خود را به هیئت مدیره تحویل دادهاند.»
در پایان این نامه تاکید شد: «رعایت حقوق و موازین داخلی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه یکی از پیششرطهای روابط ما با دیگر تشکلها میباشد و لازم است که، آی یو اف در این زمینه شفافسازی کرده و مشخص کند چه کسانی به نام سندیکای کارگران هفت تپه با آنها در تماس هستند؟»
--------------------
تجمع آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مقابل مجلس/ خواهان لغو آزمون جذب هستیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۱۸ خرداد ماه ) صدها نفر از آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمعکنندگان با یادآوری اینکه پیشتر آنها تجمعات مشابهی را در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مرتبط برپا کردهاند، افزودند: آن زمان تعدادی از نمایندگان مجلس و مدیران نهادهای بخش دولتی قول پیگیری مطالباتمان را دادند که پس از گذشت چندین سال این وعدهها هنوز عملی نشده است.
یکی از حاضران در تجمع امروز با بیان اینکه خواستار لغو آزمون جذب استخدامی دانشگاه فرهنگیان هستیم، افزود: از سال گذشته از ما خواسته شده برای ادامه همکاری در آزمون دانشگاه فرهنگیان شرکت کنیم و در صورت عدم قبولی باید به همکاری خود با آموزش و پروزش خاتمه دهیم.
این آموزشیار نهضت سوادآموزی با بیان اینکه باید تبعیض میان آنها و گروههای دیگری همانند سربازمعلمان، مربیان پیشدبستانیها و همکاران خریدخدمتی برچیده شود، افزود: این آزمون برای گروههای بالا حذف شده است.
وی با بیان اینکه بارها مشکلات و مطالباتمان را به نمایندگان مجلس و سایر مسئولان انتقال دادهایم اما به نتیجه نرسیدهایم، در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: برخی از ما سالهاست (حدودا ۱۰ سال) به کار تدریس اشتغال داریم. همچنین تعدادی از آموزشیاران بهصورت حقالتدریسی در مدارس مشغول به کار هستند، با این حال از سال گذشته از ما خواسته شد برای ادامه همکاری در آزمون دانشگاه فرهنگیان شرکت کنیم.
این آموزشیار نهضت سوادآموزی با تاکید بر اینکه ما خواستار برچیده شدن آزمون و ورود به دانشگاه فرهنگیان هستیم، ادامه داد: آموزش وپررش نباید درباره آموزشدهندگان خود تبعیض روا بدارد؛
آموزشدهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کردهاند و استحقاق توجه بیشتر را دارند.
او گفت: باتوجه به موارد یاد شده فوق از نمایندههای مجلس یازدهم که اخیرا فعالیت خود را در مجلس آغاز کردهاند، خواهشمندیم طرحی را مصوب کنند تا ما نیروهای نهضتی نیز همانند سایر گروهها بدون آزمون شرایط استخدام داشته باشیم و عدالت برای همه نیروها بهطور یکسان اجرا شود.
--------------------
۳ هفته گذشت و پول کلزاکاران پرداخت نشد
قرار بود پول محصول خریداری شده ۲۴ ساعته به حساب کشاورزان واریز شود
به گزارش خبرنگار ایلنا، قاسم سوختهسرایی (رئیس نظام صنفی کشاورزی گلستان) با بیان این مطلب عنوان کرد: کلزا جزء محصولاتی است که به صورت تضمینی خریداری میشود. از آنجا که کشاورزان برای کشت جدید نیازمند به سرمایه به منظور تهیه نهادههای کشاورزی هستند، لازم است هر چه سریعتر پول محصول خریداری شده به آنها پرداخت شود.
او ادامه داد: این موضوع به ویژه با توجه به افزایش قیمت نهادههای کشاورزی از اهمیت بیشتری برخوردار است. به دنبال خارج شدن نهادههایی مانند کود و سم از شمول محصولاتی که با ارز دولتی خریداری میشدند، نه تنها این محصولات کمیاب شدهاند که قیمت آنها سه تا چهار برابر بیشتر شده است.
سوختهسرایی عنوان کرد: بنا به تصمیم اتخاذ شده قرار شد کود و سم با ارز نیمایی وارد شود. این در حالی است که ما در واردات با برخی مشکلات روبهرو هستیم. نتیجه این شده است که نهادهها کم شده و قیمتها هم بالا رفته است. در این شرایط عدم پرداخت به موقع پول کشاورزان، آنها را در شرایط سختی قرار داده است.
--------------------
دو کارگر معدن سلیس با سقوط در دستگاه نوار نقاله کشته و زخمی شدند
به گزارش ایلنا، سرهنگ »محمد عقیل سلگی » فرمانده انتظامی شهرستان شازند امروز (یکشنبه/۱۸ خرداد ماه) اعلام کرد که دو نفر از کارگران معدن سلیس در روستای دولت آباد این شهرستان به علت سقوط در نوار نقاله کشته و زخمی شدند.
وی با بیان اینکه این حادثه شامگاه روز شنبه رخ داده است، در ادامه افزود: کارگر متوفی ۳۲ سال سن داشت که جسد وی به پزشکی قانونی تحویل شد. کارگر زخمی نیز ۴۰ ساله بود که به دلیل شدت جراحات وارده برای پیگیری مراحل در مان به بیمارستان منتقل شده است.
به گفته وی؛ علت وقوع این حادثه از سوی کارشناسان در دست پیگیری است.
--------------------
شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ٦ ژوئن ۲۰٢٠
تجمع کارگران بیکار شده واحد تعمیرات هفت تپه برای بازگشت به کار
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران بیکار شده بخش تعمیرات مجتمع کشت وصنعت هفت تپه که به دنبال بازگشت به کار خود هستند، صبح امروز شنبه (۱۷ خرداد ماه) با تجمع مقبل دفتر مدیریت خواستار بازگشت به کار سابق خود شدند.
به گفته این کارگران، قرارداد شغلی همه آنها که تعدادشان به حدود ۷۰ نفر میرسد، از صبح روز شنبه (چهارم خرداد ماه) با سوابق ۲ تا سه سال همزمان با فصل بهربرداری، فسخ شده است.
کارگران میگویند: کار هر یک از ما به عنوان یک کارگر ماهر فنی، جوشکار و تعمیرکار از آن جهت حائز اهمیت است که واحد تعمیرات کارخانه نیشکر هفت تپه به کار و تخصص ما کارگران فنی برای انجام تعمیر ماشینآلات و تجهیزات کارخانه نیازمند است.
یکی از کارگران این واحد صنعتی وکشاورزی با بیان اینکه در بین کارگران بیکار شده، چندین کارگر با تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز وجود دارند، در توضیح این ماجرا گفت: همکارانی که بیکار شدهاند چون بین ۲ تا ۳ سال سابقه کار مستمر دارند و طبق قانون کاردر کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد کار آنها دائمی تلقی شده وکارفرما حق اخراج آنها را ندارد.
او در ادامه درباره وضعیت همکارانش بعد از اخراج از کار میگوید: این نگرانی وجود دارد که به دلیل شرایط سنی هیچ کاری برای همکارانم پیدا نشود و با ادامه این وضعیت نتوانیم برای مدت زیادی با این شرایط زندگی کنیم.
--------------------
کمپین کلاهزردها/ چرا تکلیف اپراتورهای پستهای فشار قوی برق کشور مشخص نمیشود؟!
شورای اپراتوری پستهای فشار قوی برق کشور در تماس با خبرنگار ایلنا، از ادامه بلاتکلیفی همکاران خود خبر دادند و گفتند: با ایجاد کمپینی خطاب به وزیر نیرو و معاون منابع انسانی وزارت نیرو، خواستار تخصیص چارتهای خالی به اپراتورها شدهایم.
به گفته آنها، با وجود کسب تمام مجوزهای لازم جهت تبدیل وضعیت اپراتورهای قرارداد کار معین پستهای فشار قوی برق به کارگر دائم، علیرغم وجود چارت خالی، کماکان سازمان توانیر از اجرای آن با عناوین مختلف سر باز میزند.
نمایندگان کلاهزردها افزودند: چگونه است که شغلی با این میزان حساسیت و نیاز به تخصص، دچار بیمیلی مسئولین شده است؛ مگر نه اینکه شخص وزیر دستور مستقیم جهت مرتفع شدن این مشکل دادهاند؛ پس گره کار کجاست؟!
این اپراتورها ابراز امیدواری کردند از طریق این کمپین بتوانند صدای خود را به گوش مسئولان برسانند و از این طریق، استخدام اپراتورها و رفع بلاتکلیفی آنها عملی شود.
--------------------
معلمان غیرانتفاعی در برزخ بلاتکلیفی
نه ما را جذب میکنند نه به فکر دستمزد و معیشت ما هستند!
جمعی از معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی کشور در تماس با خبرنگار ایلنا، از بلاتکلیفی شغلی خود خبر دادند.
این معلمان که دستمزد آنها براساس حداقل حقوق ساعتی شورایعالی کار پرداخت میشود؛ در ارتباط با شرایط شغلی خود میگویند: بارها در فضای مجازی و در گروههای مختلف، مطالبات و خواستههای خود را با مقامات وزارت آموزش و پرورش در میان گذاشتیم اما متاسفانه تا امروز به هیچ نتیجهای نرسیدهایم.
این معلمان خواستار یکسانسازی شرایط شغلی خود با معلمان رسمی شاغل در مدارس دولتی هستند و میگویند: از آنجا که ما تحت پوشش قانون کار هستیم و دستمزد حداقلی را به صورت ساعتی میگیریم، حقوق ماهانهمان از یک سوم حقوق معلمان رسمی هم کمتر است؛ این در حالیست که ما هم همان کار آنها را گاهاً با فشار و کیفیت بهتر انجام میدهیم منتها آموزش و پرورش ادعا میکند چون ما را به بخش خصوصی واگذار کرده است، دیگر مسئولیتی در قبال ما ندارد و ما مانند کارگر ساعتی قراردادموقت باید با دارندگان مدارس خصوصی قرارداد ببندیم.
به گفته این معلمان، هیچ فرجه یا ضابطهای برای جذب این معلمان در بدنه وزارت آموزش و پرورش تعریف نشده است و این معلمان امید ندارند حتی بعد از ده سال تدریس در مدارس خصوصی، کارمند وزارت آموزش و پرورش شوند.
معلمان آزاد میگویند: به نظر نمیرسد هیچ فکری برای بهبود وضعیت اشتغال ما بکنند؛ هرچه اعتراض میکنیم هیچ فایدهای ندارد!
--------------------
کارگر افغان در خوابگاه کارخانهای دچار حادثه شدند
به گزارش ایلنا، ریزش سقف خوابگاه یک کارخانه در یزد موجب مصدومیت هشت کارگر شد.
شب گذشته حادثهای در حدود حادثه ساعت ۲۲ و ۲۲ دقیقه به وقوع پیوست که موجب مصدومیت هشت کارگر افغان شد.
این حادثه در خوابگاه هشت کارگر افغان شاغل در کارخانهای در یزد اتفاق افتاده است که ریزش سقف خانه به علت نشتی آب کولر بوده است.
--------------------
مرگ یک کارگر در استخر باغی در دشتک منصوری جهرم
به گزارش ایلنا، مسوول روابط عمومی آتش نشانی جهرم از جان باختن کارگری به علت غرق شدن در حوضچه آب یک باغ در دشتک منصوری شهر جهرم استان فارس خبر داد.
مصلی نژاد اظهار کرد: در پی گزارش واصله به مرکز آتش نشانی مبنی بر غرق شدن کارگری در استخر باغی واقع در دشتک منصوری شهر جهرم، بلافاصله ماموران واحدهای امدادی به محل وقوع حادثه اعزام شدند.
وی افزود: با حضور ماموران در این محل مشخص شد کارگری حین کار در باغ به داخل استخر سقوط کرده و بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده است.
این حادثه روز گذشته (شانزدهم خرداد ماه) رخ دادهاست.
--------------------
سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ٢ ژوئن ۲۰٢٠
اعتراض پرستاران ۸۷ روزه یاسوج در مقابل استانداری/ سزای فداکاری بیکاری نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرستاران قرارداد ۸۷ روزه یاسوج که از ابتدای شیوع کرونا اشتغال داشتند، در پی عدم جذب توسط دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در پایان قرارداد مقابل استانداری یاسوج اعتراض کردند.
در بین پلاکاردهایی که پرستاران به دست گرفتهاند، «سزای فداکاری بیکاری نیست» و «کرونا را شکست دادیم اما از کار بیکار شدیم» نوشته شده است.
این درحالی است که معاونت پرستاری وزارت بهداشت و درمان کشور اخیراً درباره خوزستان به کمبود نیروی پرستاری در ایام کرونایی اشاره کرده بود.
این پرستاران قرارداد ۸۷ روزهای بودند که نسبت به عدم استخدام و بیکاری معترض بودند.
--------------------
کارگران شهرداری لیکَک معوقات مزدی دارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجموعه شهرداری لیکَک واقع در شهرستان بهمئی استان کهگیلویه و بویراحمد میگویند که دستکم ۶ ماه دستمزد پرداخت نشده، دارند و بیمه آنها نیز چندین ماه پرداخت نشده است.
این کارگران از افزایش میزان مطالبات مزدی خود در ماههای آینده ابراز نگرانی کردند و گفتند: مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات، مشکلات بسیاری برای خانوادههای آنها به وجود آورده است.
به گفته این کارگران، علیرغم اینکه از آغاز سال ۹۹ تاکنون ۷۳ روز گذشته است اما تا این لحظه در خصوص پرداخت مطالبات مزدی کارگران مجموعه شهرداری لیکک اقدامی صورت نگرفته است.
شعبان بهمئی (عضو شورای اسلامی شهر لیکک) با تایید معوقات مزدی کارگران در گفتگو با یکی از رسانههای محلی گفته است: تا پایان تیر ماه بدهکاران مالی شهرداری لیکک فرصت دارند بدهیهای خود را به شهرداری بپردازند در غیر اینصورت بهصورت قانونی حساب آنها را مسدود خواهیم کرد.
او در عین حال گفت: ۵۰ میلیارد ریال عوارض از ادارات دولتی و خصوصی شهرستان طلبکاریم که تا این لحظه وصول نشده است.
طبق اظهرات وی؛ بخش زیادی از درآمد سالانه شهرداری لیکک از دریافت عوارض از شرکت نفت تامین میشود. در این زمینه میتوان گفت شرکت نفت هنوز بدهی سال گذشته و جاری خود را بابت عوارض آلایندگی چاههای نفت به شهرداری پرداخت نکرده و این موضوع باعث ایجاد مشکلات زیادی در شهرداری شده است.
--------------------
بیکاری تعدای از کارگران «ریز موج»/ ادامه بینظمی در پرداخت حقوق
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران بیکار شده کارخانه «ریز موج» که در زمینه تولید لوحهای فشرده نوری فعالیت دارند، به ایلنا گفتند: کارفرما مدعی است این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی، توان پرداخت به موقع حقوق حدود ۲۰۰ کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل کارفرما قرارداد کار ۴۰ نفر از کارگران را تمدید نکرده است.
طبق اظهارات کارگران؛ زمانی در کارخانه ریز موج بیش از هزار کارگر مشغول کار بودند اما به مرور از تعداد آنها کاسته شد به طوری که هماکنون فقط حدود ۲۰۰ نفر در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند
کارگران شاغل در این کارخانه گفتند: با وجود بیکاری شماری از همکارانمان، بینظمی در پرداخت حقوق در این واحد تولیدی ادامه دارد.
به گفته آنها؛ از سال ۹۶ این واحد در پرداخت به موقع حقوق کارگران دچار مشکل شده و هم اکنون تاخیر در پرداخت حقوق به حدود سه ماه رسیده است. نیمی از عیدی سال گذشته کارگران پرداخت نشده است.
به ادعای کارگران ریز موج، حقوقی که ماه جاری (اردیبهشت ماه ۹۹) به حساب کارگران پرداخت شده مربوط به حقوق بهمن ماه سال ۹۸ بوده است.
همچنین کارگران در خصوص وضعیت بیمه اجتماعی و تکمیلی خود گفتند: بیمه تامین اجتماعی کارگران کارخانه ریز موج در برخی از ماههای سال پرداخت نشده و از خدمات بیمه تکمیلی نیز رضایت نداریم.
--------------------
دوشنبه ۱٢ خرداد ۱۳۹۹ - ۱ ژوئن ۲۰٢٠
رسول طالبمقدم جهت اجرای حکم به زندان منتقل شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، رسول طالب مقدم، فعال کارگری شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که امروز، ۱۲ خرداد ماه به اجرای احکام فراخوانده شده بود، برای تحمل مدت حبس به زندان اوین منتقل شد.
این کارگر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری محکوم به ۷۴ ضربه شلاق، دو سال حبس تعزیری، تبعید و احکام مراقبتی دیگر شده بود.
گفتنی است؛ حکم شلاق طالبمقدم پیش از انتقال وی به زندان به اجرا درآمده است.
--------------------
کارگران مقاطعهکار پالایشگاه آبادان خواستار برخورداری از قرارداد دائمی شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران مقاطعه کاری پالایشگاه آبادان با تجمع مقابل ساختمان مرکزی پالایشگاه خواستار برخورداری از قرارداد دائمی کار شدند. این کارگران که خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود هستند، در توضیح مطالبات خود گفتند: حدود ۱۰۰ نفر از کارگران واحد تعمیرات و فنی فاز سه پالایشگاه آبادان را کارگران قرارداد مقاطعهکاری تشکیل میدهند. این کارگران به صورت مقطعی جذب و سپس بیکار میشوند به همین دلیل وضعیت شغلی مشخصی ندارند.
یکی از کارگران واحد تعمیرات پالایشگاه آبادان با اشاره به اینکه اعتراض امروز کارگران مقاطعهکاری برای مشخص شدن وضعیت شغلی آنها برپا شده است، افزود: کارگران قرارداد مقاطعهکاری به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند.
به گفته وی، حقوقی که یک کارگر قرارداد مقاطعهکار دریافت میکند کفاف زندگیاش را نمیدهد. باوجود تشابه نزدیکی که میان حرفه کارگران قرارداد مقاطعهکاری با برخی نیروهای قرارداد مستقیم و حتی دائمی در پالایشگاه وجود دارد، متاسفانه دستمزدهایی که به کارگران مقاطعهکاری پرداخت میشود به ازای کارکرد است و به هیچ وجه دریافتی آنها قابل مقایسه با سایر کارگران پیمانکاری قرارداد دائم یا ثابت (که حقوق و بیمه آنها به صورت ماه ۳۰ روزه محاسبه میشود) نیست.
او گفت: یک کارگر مقاطعهکار در هر مقطعی از کار ممکن است ۱۰ یا ۲۰ روز کار کند. بنابراین کارفرمای شرکت پیمانکاری بر اساس همان میزان کارکرد حقوق و بیمه کارگر را پرداخت میکند و این روش سالهاست به همین منوال ادامه داشته است.
این کارگر پیمانکاری فاز سه پالایشگاه آبادان با بیان اینکه بارها مسائل شغلی خود را با مسئولان اداره کار و مدیران پالایشگاه آبادان مطرح کرده اما جوابی دریافت نکرده است، افزود: لایهلایه کردن نیروی کار و تفاوت در مزد در بخشهای مختلف پالایشگاه آبادان که کارگران آن زیر نظر حدود ۹۰ شرکت پیمانکاری مشغول کارند، به چشم میخورد. یکی از مهمترین این بخشها، بخش تعمیرات است که کارگران به صورت مقاطعهکاری در فاز سه پالایشگاه آبادان مشغول کار هستند. در این بخش کارگران از شرایط شغلی خود رضایت ندارند.
وی در ادامه اظهار کرد: مانند مشکلات ما در سایر بخشهای پالایشگاه زیاد مشاهده میشود به عنوان نمونه همکاران ما در بخش واحد مخازن پالایشگاه آبادان نیز مشکلاتی نظیر ما کارگران تعمیرات دارند با این تفاوت که ما قرارداد مقاطعهکاری هستیم و آنها مدت موقت. به همین دلیل آنها نیز به ازای هر روز کار حقوق دریافت میکنند و حق بیمه آنها همانند ما با احتساب روزهای اشتغال به تامین اجتماعی واریز میشود.
این کارگر گفت: همه ما کارگرانی که در چنین شرایط شغلی در پالایشگاه کار میکنیم با وجود داشتن سختی کار از مزایای قانون مشاغل سخت و زیانآور برخوردار نیستیم. متاسفانه اکثر کارگران پیمانکاری که با شرایط شغلی ما کار میکنند با وجود داشتن سابقه طولانی کار حتی با ۳۰ سال خدمت به سن بازنشستگی نمیرسند اما حقوقمان بر اساس حداقلهای مصوبه شورایعالی کار پرداخت میشود.
--------------------
در دیدار نمایندگان پرستاران داوطلب کرونا با رئیس دانشگاه چه گذشت؟/ مهلت پرستاران به دانشگاه
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته جمعی از نمایندگان پرستاران داوطلب گیلان که نسبت به امضای قراردادهای ۸۹ روزه وزارت بهداشت برای پرستاران استخدامی در ایام کرونا اعتراض داشتند، در محل دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای برخی پیگیریها حاضر شدند.
به گفته پرستاران داوطلب گیلانی؛ نمایندگانشان در این پیگیریها در دیدار با ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دو خواسته مهم پرستاران را مطرح کردند.
آنان میگویند: آنچه نمایندگان مطرح کردند، این بود که پرستاران داوطلب به هیچ وجه حاضر به امضای قراردادهای ۸۹ روزه نیستند. همچنین با توجه به اینکه این کشیک پرستاران در حال حاضر مطابق قانون ارتقای بهرهوری بهرهوری محاسبه نمیشود، راهی بیابند تا زمان مشخص شدن وضعیت پرستاران، کشیکها به صورت بهرهوری حساب شود.
در این جلسه درباره پیگیری دانشگاه از وزارت بهداشت و درمان گزارشاتی به نمایندههای پرستاران داده و از آنها خواسته شد تا اعتراضات خود را عقب بیاندازند که این مسئله مورد پذیرش پرستاران قرار گرفت.
همچنین در حضور نمایندگان پرستاران با مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان به صورت تلفنی درباره اعتراض پرستاران نسبت به بکارگیری آنان به صورت ۸۹ روزه اعتراض کردند.
طی این دیدار به پرستاران قول پیگیری داده شد.
--------------------
سه ماه تقدیس با حقالزحمه ناچیز/ پاداش کرونای پزشک متخصص بیش از ۳ برابر کادر پرستاری است
به گزارش خبرنگار ایلنا، کادر درمانی در روزهایی که همه در قرنطینه خانگی بودند، در مرکز بحران بیماری هم تجربه کار سخت و طولانی مدت و هم خطر ابتلا به بیماری مرگبار را به جان خریدند. برخی از آنها همه این چند ماه نتوانستهاند خانواده خود را ببینند.
اما این روزها آنچه تحت عنوان حقالزحمه یا پاداش ایام کرونا از سوی معاونت درمانِ وزارت بهداشت و درمان ابلاغ شده است، موجب نگرانی و انتقاد پرستاران شده و در عمل خستگی ساعتها کار به تنشان مانده است.
در میانه بحران اما شرایط جور دیگری بود. درحالی که آنها با بیماری مرگبار میجنگیدند، بلندگوهای رسانهای از تمام توان مالی و تبلیغاتی موجود استفاده کردند تا آنها را تقدیس کنند. کرونا، پرستارانی که بارها درباره مطالبات کارانهای میگفتند و شنیده نمیشدند، به صدر اخبار بازگرداند.
"رسانهها چهرههای خسته از کار را نشان میدادند که برای مردم جانفشانی میکنند. این ایثار قرار نبود در نظام سلامت کشور کم ارزش تلقی شود. وقتی نوبت به پرستاران رسید آنها در زندگی عادی برای تغییر بزرگ خود برای عبور از بحران آماده میشدند وقتی نوبت به سیستم بهداشت و درمان رسید، مشکلی از مشکلات پرستاران حل نشد و درنهایت حقالزحمه یا پاداش ایام کرونا بسیار ناچیز از آب درآمد."
این است که جمعی از پرستاران طی تماس با ایلنا نسبت به مبالغ ناعادلانه حقالزحمه کرونا برای کادر پرستاری نسبت به کادر پزشکی انتقاد کردند.
پاداش کرونا برای پرستاران تبعیضآمیز بود
اخیراً در نامه معاونت درمان به روسای کلیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور درباره پاداش پرسنل درمانی مبالغی به عنوان پاداش در نظر گرفته شده است.
در این بخشنامه در بیمارستانها و مراکز آموزشی و درمانی فعال و ریفال کرونا یا دارای بخش کووید ۱۹ به پزشکان متخصص و فوق تخصص ساعتی ۸۰ هزار تومان، پزشک عمومی ۵۰ هزار تومان، دستیاران درگیر ۴۰ هزار تومان، اینترنهای درگیر ۲۵ هزار تومان در نظر گرفته است. این درحالی است که در این بیمارستانها به کلیه پرسنل گروه پرستاری شامل پرستار هوشبری، اتاق عمل، فوریتهای پزشکی، بهیار، کمک بهیار، کمک پرستار و مامایی ساعتی ۲۵ هزار تومان به عنوان پاداش پرداخت میشود.
در این بخشنامه البته به کارکنان پاراکلینیک ساعتی ۱۷ هزار تومان، کارکنان خدماتی و راننده آمبولانس(بیماربر و خدمات؛ واحدهای پذیرش، ترخیص و مدارک پزشکی (واحد فناوری اطلاعات بیمارستان)، درآمد، انتظامات منشیهای بخشهای بالینی و درمانگاهها، داروخانه، تجهیزات پزشکیلنژری، کارکنان توزیع، آشپزخانه، تغذیه، روانشناسی، مددکاری، بهداشت محیط و بهداشت حرفهای و پرتو درمانی و پزشکی هستهای ساعتی ۱۵ هزار تومان و کارکنان پشتیبانی، اداری مالی و سایر واحدهای بیمارستانها به ازای هر ساعت ۱۲ هزار تومان، پاداش تعلق میگیرد.
بنابراین پزشک متخصص در زمان کرونا اگر ۱۲ ساعت کار کند، حدود یک میلیون تومان دریافتی دارد، درحالیکه پرستاران اصولاً همه بار کرونا بر دوششان بود و به ازای ۱۲ ساعت ۳۰۰ هزار تومان میگیرند.
مانور تقدیس پرستاران برای هیچ و پوچ بود
در این بخشنامه حداکثر حقالزحمه کرونا ۱۰۰ ساعت است که برای یک پزشک متخصص رقم ۸ میلیون تومان پاداش و برای پرستار ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
این پرستار میگوید: از این دست تبعیضها تا به حال بارها و بارها در نظام درمانی دیده شده است. در بحث تعرفههای پرستاری و پزشکی نیز همین مسئله وجود دارد اما واقعاً انتظار نداشتیم که در ایام کرونا که ما یکی یکی جان میدادیم و همچنان در صحنه میماندیم، چنین برخوردی شامل حالمان شود.
او میافزاید: خیلی از خدمات و کارهایی که ما انجام میدهیم به جیب عدهای خاص میرود، حتی سرم زدن به بیمار که به عهده پرستاران است به جیب پزشکان میرود.
پرستاران بیشتر کار را انجام دادند؛ کمترین حقالزحمه را میگیرند
محمد شریفی مقدم (دبیرکل خانه پرستار) در اینباره میگوید: این بخشنامه آنقدر تبعیضآمیز است که بین پزشکان متخصص، عمومی، انترن(کارورز پزشکی) فرق گذاشته است اما برای پرستاران کل کادر درمانی را در یک ردیف و با مبلغ ناچیز ۲۵ هزار تومان آورده است.
او تصریح کرد: در طی بیماری کرونا بخشهای مختلفی از بیمارستانها درگیر شدند. اما همه اذعان دارند که بیماری کرونا به عنوان یک بیماری واگیر و پرخطر که تا الان هم درمان آن شناخته نشده است، پزشک متخصص در بیمارستان اساساً کار خاصی نمیتواند برای بیمار انجام دهد. این روزها برخی از بیماران کرونایی در خانه ماندهاند و میدانند آنچه در مورد این بیماری اهمیت دارد، در واقع در حوزه وظایف پرستاری بوده است.
شریفی مقدم میافزاید: ملاک برای این بیماری، ارتباط با بیمار است. ارتباط با بیمار است که هم خطر جانی برای پرستار ایجاد میکند و هم میتوان با ارائه بهترین کارهای مراقبتی موجب بهبودی بیمار شود. پرستاری که به طور مداوم بالای سری بیمار بوده و شرایط سختی را تحمل کرده آیا باید در حد یک کارورز پزشکی پاداش بگیرد.
مسئله دیگری که وجود دارد این است که خیلی از پرستاران ما همان حقوق عادی را هم نگرفتهاند و این شرایط واقعاً غیرمنصفانه است.
پرستاران همیشه میدانند اگر بودجهای در کار باشد، تماماً به جیب برخی پزشکان میرود. حالا مشخص شد که کرونا نیز شرایط تازهای برای پرستاران نساخته است. خیلیها گفتند که وضعیت پرستاری در نظام سلامت بعد از شیوع کرونا متحول خواهد شد. سیستم درک خواهد کرد که چقدر به کار آنها نیاز دارد. درست است که شاید سیستم درمانی ضرورت و اهمیت پرستاری را بداند اما بهبود وضعیت زندگی پرستاران تنها از راه مطالبهگری ممکن خواهد بود.  
گزارش: مریم وحیدیان
--------------------
مصدومیت ۲ کارگر ساختمانی پس از سقوط در چاهک آسانسور
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (۱۱ خرداد ماه)دو نفر از کارگران شاغل در یک ساختمان نیمهساز واقع در شهرک ولی عصر (عج)خیابان رجایی به دلایل نامعلومی به داخل چاهک آسانسور سقوط میکنند.
از قرار معلوم این دو کارگر که از نواحی مختلف اندامی دچار مصدومیت شدیدی شده بودند بلافاصله بعد از حضور گروههای امدادی در محل حادثه به بیمارستانهای «ضیاییان» و«غیاثی» منتقل میشوند.
--------------------
جسد کارگر ساختمانی مفقود در روستای شاغوله آستارا پیدا شد
به گزارش ایلنا، شامگاه روز شنبه (۱۰ خرداد ماه) کارگر ۳۹ سالهای که به همراه پدرش روی ساختمانی در روستای شاغوله بخش مرکزی آستارا مشغول کار بودند، بعد از پایان کار و حین بازگشت از روستا، برای زمان کوتاهی از پدر شده و به دلایل نامشخص مفقود میشود. بلافاصله جستجو برای پیدا کردن وی آغاز میشود.
از قرار معلوم؛ پدر متوفی بعد از جدا شدن فرزندش معطل بازگشت وی میشود و بعد از مدتی به تصور اینکه پسرش از راه دیگری به خانه بازگشته، سوار تاکسی شده و به خانه بازمیگردد اما متوجه غیبت فرزندش شده و موضوع را به گروههای امدادی گزارش میکند.
امدادگران، نیروهای هنگ مرزی و اهالی روستای شاغوله آستارا بعد از یک شبانهروز جستجو، روز گذشته جسد او را در درهای در نزدیکی روستا محل سکونتش پیدا کرده و برای تشخیص علت مرگ، به پزشکی قانونی تحویل دادند.
--------------------
یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۳۱ مه ۲۰٢٠
تعدیل کارگران هتل شهر به دلیل اعتراض به کاهش محسوس دستمزد
به گزارش ایلنا، «افشین حبیبزاده»، در دویست و شانزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری نسبت به تعدیل کارگران هتل شهر گفت: هتل شهر از مجموعههای مرتبط با سازمان بازنشستگی شهرداری تهران است که از سال ۱۳۸۹ مدیریت این هتل به یکی از شرکتهای زیرمجموعه سازمان بازنشستگی واگذار شد و پرسنل آن جهت انعقاد قرارداد به شرکت هادیان شهر معرفی میشود.
رییس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از اینکه مدیریت مجموعه هتل شهر مبادرت به انعقاد قرارداد ماهانه با پرسنل شاغل در هتل کرده که این امر موجب سلب آرامش و امنیت شغلی کارکنان شده است، اظهار کرد: از پاییز سال گذشته میزان دریافتی پرسنل نسبت به ۶ ماهه اول سال کاهش محسوسی یافته است. برخی از این کارگران زحمتکش هتل شهر که سوابق حضورشان در این مجموعه از ۱۸ سال تا ۵ سال متغیر است، به دلیل کاهش دریافتی با مشکلاتی مواجه شده و به منظور آگاهی از چرایی این اتفاق در دفتر شرکت عمران تهاترشهر به عنوان بهره بردار هتل شهر حاضر و نسبت به این روند اعتراض میکنند که از آن زمان به مرور برخی از پرسنل حاضر در آن تجمع اعتراضی تعدیل و یا استعفا کردهاند.
رییس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه سال گذشته که موجب تعطیلی بسیاری از مشاغل به ویژه مشاغل مرتبط با حوزه گردشگری و خدمات از جمله هتلها گردید، کارکنان هتل شهر نیز از این موضوع مستثنی نبوده و به تعطیلی اجباری رفته و در فروردین ماه منتظر بازگشت به کار بودند، ادامه داد: موج جدیدی از تعدیل در این مجموعه در روزهای ابتدایی سالجاری آغاز و نفراتی که در آن تجمع حضور داشتند با نامه پایان همکاری از سوی شرکت عمران تهاتر مواجه شدهاند.
وی تاکید کرد: هرچند مدیران شرکت عمران تهاتر شهر مازاد بودن نیروها در هتل شهر و زیانده بودن این مجموعه را دلیل این تعدیل مطرح میکنند، اما بررسیهای به عمل آمده حکایت از آن دارد که در طول این مدت نفرات جدیدی در این هتل مشغول به فعالیت شدهاند که این اقدام جای تامل دارد.
--------------------
مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط آهن آلات روی سرش
به گزارش ایلنا، صبح امروز دوشنبه (امروز یکشنبه است. افق روشن) (۱۱ خرداد ماه) یک کارگر ساختمانی حین انجام کار در ساختمانی در حال ساخت در بلوار گیلان شهر رشت، بر اثر سقوط آهن آلات بر روی سرش جان باخت.
شهرام مومنی (سرپرست سازمان آتشنشانی رشت) در ارتباط با این حادثه گفت: این حادثه حوالی ساعت ۹:۴۷ دقیقه صبح امروز برای یک جوان ۳۲ ساله رخ داده که بلافاصله ماموران امدا دونجات به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: پس از حضور گروههای امدادی در محل مشخص شد عدم رعایت نکات ایمنی در حین کار بکسل و انتقال آهن آلات ساختمانی به ارتفاع باعث وقوع این حادثه شده است.
به گفته مومنی؛ در تحقیقات به عمل آمده مشخص شد این فرد حین کار به خاطر اصابت آهن آلات به سرش فوت کرده است در عین حال جسد این کارگر برای برسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شد.
--------------------
مرگ کارگر ساختمانی بابلی در پی سقوط
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگر ساختمانی ۴۴ساله در حین کار از طبقه ششم سقوط کرد.
این حادثه ساعت ۷:۲۶ امروز یکشنبه مورخ ۱۱ خرداد ماه در بابل رخ داده است.
این فرد به بیمارستان شهید بهشتی بابل منتقل شد که تلاشهای کادر درمانی بیمارستان هم موثر واقع نشد.
--------------------
خودکشی کارگر جوان تهرانی
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، حوالی ساعت 5 عصر، کارگر 25 سالهای خود را از طبقه چهارم پاساژ مهستان به پایین پرت کرد. منابع ایلنا در سازمانها با تایید این خبر گفتند که این کارگر جوان درجا کشته شد.
--------------------
شنبه ۱٠ خرداد ۱۳۹۹ - ۳٠ مه ۲۰٢٠
تعدادی از کارگران پتروشیمی رجال دست از کار کشیدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود 40 نفر از کارگران پتروشیمی رجال در اعتراض به اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل و مشکلاتی که بر سر راه اجرای قانون بدی آب و هوا و متناسبسازی دستمزدها با شرایط جغرافیایی محیط کار وجود دارد، دست از کار کشیدند.
پتروشیمی رجال 400 کارگر قرارداد مستقیم دارد که از سالهای پیش پیگیر متناسبسازی دستمزدهای خود هستند. سال 98 هم در این مورد اعتراضاتی برگزار شد اما تا این لحظه پیگیریهای کارگران از طریق فرمانداری ماهشهر و دیگر مسئولان سازمان منقطه ویژه اقتصادی پتروشیمی به جایی نرسیده است.
یک منابع آگاه در شرکت اعتراض کارگران در مورد بدی آب و هوا را بیارتباط به قانون کار دانست و گفت: «حق بدی آب و هوا مربوط به ماده 68 قانون استخدام کشوری است.»
وی افزود: «این در حالی است که آقای بیرانوند فرماندار منطقه اعلام کرده است که موضوع را از طریق برگزاری کمیسیون کارگری پیگیری میکند.»
این منبع آگاه در پتروشیمی رجال با بیان اینکه اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در حال پیگیری است و اینگونه نیست که بتوان در عرض چند ماه آن را اجرا کرد، گفت: «در سنوات گذشته شرکت برای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل مشاور گرفت تا از طریق مشاور این کار گسترده را انجام دهد. هماهنگیهای لازم هم با اداره کار صورت گرفته است و پیشرفتهای خوبی حاصل شده است.»
--------------------
فریدون نیکوفر ازسوی کنفدراسیون (IUF) به عنوان ناظر دادگاه مدیرعامل هفت تپه معرفی شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کنفدراسیون بینالمللی مواد غذایی (IUF)، با ارسال نامهای از «فریدون نیکوفرد» به عنوان نماینده برگزیده اتحادیه صنفی کارگران هفت تپه و عضو کنفدراسیون مواد غذایی IUF درخواست کرد تحت عنوان ناظر این کنفدراسیون در جلسه رسیدگی به پرونده امید اسدبیگی و سایر متهمانِ در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی حاضر شود.
اتحادیه بینالمللی کارگران تغذیه، کشاورزی، هتل، رستوران، پذیرایی، دخانیات (IUF)، یک فدراسیون بینالمللی متشکل از ۴۲۵ اتحادیه کارگری در ۱۲۷ کشور است و بیش از ۱۰ میلیون کارگر را نمایندگی میکند.
--------------------
پایان کار تعدادی از کارگران فنی مجتمع نیشکر هفتتپه اعلام شد
منابع کارگری به خبرنگار ایلنا گفتند: از ابتدای هفته گذشته نزدیک به ۷۰ کارگر فنی شاغل در واحد تعمیرات کارخانه «نیشکر هفت تپه» اجازه ورود به این مجتمع را پیدا نکرده و به دلیل فصلی بودن کار خود، بیکار شدند.
از قرار معلوم این کارگران که از صبح روز شنبه (چهارم خرداد ماه) از حضور در محل کار خود منع شدهاند به عنوان کارگر فنی، جوشکار و تعمیرکار بین ۲ تا ۳سال سابقه کار دارند.
کارگران اعتقاد دارند که واحد تعمیرات کارخانه نیشکر هفت تپه هنوز به کارگران فنی برای انجام تعمیر ماشینآلات و تجهیزات کارخانه همزمان با اتمام فصل بهربرداری نیازمند است اما کارفرما معتقد است ماهیت کار این کارگران فصلی است و آنها باید با پایان یافتن فصل بهرهبرداری نیشکر مانند دیگر کارگران فصلی محل کار خود را تا فصل کاری بعد ترک کنند.
کارگران در ادامه تصریح کردند: یکی از عوامل کاهش بهرهبرداری سال زراعی جاری (که ۲۰ هزار تن شکر زرد تولید شد) در نتیجه بیتوجهی کارفرما و سایر مسئولان مجتمع هفت تپه به تامین نیروی انسانی کافی بود.
از قرار معلوم با پایان فصل برداشت نیشکر، جدا از این ۷۰ کارگر، طی یک ماه گذشته قرارداد کار حدود ۲ هزار کارگر فصلی تا فصل بهرهبرداری جدید خاتمه یافت.
--------------------
تجمع کارگزاران مخابرات روستایی خوزستان مقابل اداره کار
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی استان خوزستان با تجمع مقابل اداره کار استان، خواستار توجه به وضعیت شغلی و معیشتی خود شدند.
حاضران در این تجمع، با بیان اینکه از اداره کار درخواست داریم به مطالبات جدی ما رسیدگی کند، خواستههای خود را اینگونه مطرح میکنند:
اجرای طرح طبقهبندی طبق بخشنامه تایید شده دیوان عدالت اداری و آرا گرفته شده از مراجع حل اختلافات اداره کار"."
"همسانسازی حقوق و دادن رفاهیات برابر دیگر پرسنل طبق عرف کارگاه برابر قانون کار؛ باتوجه به اینکه در قانون کارگزاران و پرسنل دایم با یک کد کارگاهی بیمه واریز میشود و یکسان هستیم پس باید طبق عرف کارگاه تمام مزایای قانونی برخوردار باشیم."
صدور احکام کارگزینی با توجه به اینکه کارگزاران، قرارداد دایم شدهاند و قرار گرفتن آنها برابر دیگر پرسنل در چارت سازمانی"."
بهروز شدن تمامی معوقات بیمه همکاران با توجه به اینکه بعد از ۸۸ مخابرات خصوصی شده و مکلف است تمامی مبالغ بیمه سهم کارگر و کارفرما برعهده مخابرات است که متاسفانه خیلی از همکاران" معوقات بیمهایی دارند که باید از سوی مخابرات واریز شود تا برای بازنشستگی آنها مشکلی پیش نیاید."
با توجه به اینکه همکاران اکثرا در شرف بازنشستگی هستند باید ما به التفاوت مزد گروه محاسبه و هزینه بیمه را مشخص کنند و طبق گروه و مزد تعیین شده در حل اختلاف ها توسط بیمه تامین اجتمایی" توسط مامورین بیمه محاسبه و اعمال شود؛ همچنین بیمه ۴ درصد سختی کار نیز باید تعیین تکلیف شود."
--------------------
تجمع بازنشستگان آیندهساز در محوطه وزارت رفاه
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از بازنشستگان صندوق آیندهساز به نمایندگانی از بازنشستگان هر استان امروز در محوطه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واقع در خیابان آزادی تجمع کردند.
آنها در مورد دلیل اعتراض خود به ایلنا، گفتند: «باتوجه به اینکه از 6 فروردین ماه سال جاری، اساسنامه صندوق مورد بازنگری قرار گرفت و توسط رئیس جمهوری به وزیر رفاه ابلاغ شد، انتظار داشتیم که هرچه سریعتر اجرا شود.»
معترضان افزودند: «اهمیت اجرای اساسنامه این است که با قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی تنظیم شده است و اجرای سهجانبهگرایی را مورد تاکید قرار داده است.»
آنها با بیان اینکه با اجرای سهجانبهگرایی نمایندگان بازنشستگان هم میتوانند در ارکان مدیریتی صندوق برابر بر دیگر گروهها سهم داشته باشند، افزودند: «تاکنون این امر محقق نشده بود اما از سال 99 و با تصویب اساسنامه جدید و حمایت رئیس جمهوری، انتظار ایجاد تحولاتی را در ارکان مدیریتی صندوق داریم.»
در جریان تجمع امروز تعدادی از نمایندگان بازنشستگان برای برگزاری جلسه با وزیر رفاه یا نمایندگان وی وارد ساختمان وزارتخانه شدند.
--------------------
کارگران ابنیه فنی راهآهن اراک دو ماه حقوق معوقه طلبکارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران نگهداری از خطوط راهآهن اراک که تحت مسئولیت یکی از شرکتهای پیمانکاری راهآهن مشغول کارند، دوماه مطالبات مزدی طلبکارند. این کارگران روز پنجشنبه (هشتم خرداد ماه) به عدم پرداخت معوقات مزدی دو ماهه خود اعتراض کردند.
به ادعای این کارگران؛ پرداخت مطالبات مزدی آنها دو ماه (فروردین و اردیبهشت ) به تاخیر افتاده و درخواست آنها تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی آنها است.
طبق اظهارت یکی از کارگران، آنها از برخی مزایای عرفی همانند حق بن عید نوروز و بن ماه مبارک رمضان هم در سال جاری محروم شدهاند.
طبق اظهارات این کارگر خطوط ابنیه فنی اراک، در حال حاضر او و سایر همکارانش منتظر پرداخت حقوق خود هستند، در پایان افزود: در عین حال پرداخت حق بیمه کارگران هم با مشکل روبروست که در نتیجه آن در برخی از ماههای سال امکان تمدید و تعویض دفترچههای درمانی کارگران وجود ندارد.
--------------------
مرگ یک کارگر بر اثر آتش سوزی ساختمانی در چیتگر
به گزارش ایلنا، حادثه آتس سوزی ساعت ۲۲:۲۳ شامگاه نهم خرداد در یک ساختمان در حال ساخت حوالی دریاچه چیتگر تهران، برای تعدادی کارگر ساختمان زمانی رخ داد که آنها به صورت ناگهانی در اتاقک محل استراحت خود در میان شعلههای آتش گرفتار شدند.
بر اساس این گزارش، امدادگران با حضور در محل بپس از خاموش کردن آتش با جسد یک کارگر ۲۷ ساله مواجه میشوند. در عین حال باقی کارگران توانسته بودند خود را نجات دهند.
طبق نظر کارشناسان آتش نشانی، این کارگر در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده بود.
--------------------
مرگ یک کارگر شهرک صنعتی کاوه بر اثر سقوط یک قطعه بر سرش
به گزارش ایلنا، صبح امروز (۱۰ خرداد ماه) یک کارگر در یکی از کارخانههای شهرک صنعتی کاوه در استان مرکزی بر اثر سقوط یک قطعه دو تنی از جرثقیل سقفی جان باخت.
محمود خلجی (معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی) در ارتباط با این حادثه به رسانهها گفت: کارخانه محل وقوع حادثه در شهرک صنعتی کاوه واقع است که پس از اعلام حادثه به اورژانس ۱۱۵، گروههای امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: مشاهده شد کارگر جوانی حدودا ۳۵ سالهحین کار اثر سقوط یک قطعه دو تنی از جرثقیل سقفی به شدت مجروح شده است.
این مقام انتظامی اظهار کرد: متاسفانه این فرد ساعتی بعد از انتقال به مرکز درمانی به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
--------------------
سه کارگر در سه حادثه جداگانه کشته و زخمی شدند
به گزارش ایلنا، در حادثه اول که ظهرروز گذشته (نهم خرداد ماه) در خیابان رضانژاد تبریز رخ داد، یک کارگر ۶۹ ساله بر اثر ریزش دیوار بلوکی مصدوم شد. در عین حال امدادگران به محض اطلاع از این حادثه به محل اعزام شدند و او را به به بیمارستان منتقل کردند.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به روز گذشته (۹ خرداد ماه) مربوط میشود، کارگر دیگری که از عوامل شهرداری یزد بود حین انجام کار در میدان طلائیه محله حسنآباد، حین انجام کفکشی حوضچه میدان دچار برق گرفتگی شد و جان باخت. امدادگران جسد بیجان این کارگر را بعد از خروج از حوض به مراجع قضایی انتقال دادند.
در حادثه سوم که در شهرستان دماوند تهران رخ داد، کارگری حین انجام کار در یک ساختمان درحال احداث از ارتفاع طبقه هفتم به پایین سقوط کرد این کارگر۱۸ ساله که به شدت مجروح شده بود، حین انتقال به بیمارستان از سوی گروههای امدادی جان باخت.
--------------------
پنجشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۹ - ٢۸ مه ۲۰٢٠
کارگران ساختمانی نیازمند وام ۲ میلیونی
کارگران مجبور به کار هستند، حتی در مناطق قرمز و نارنجی
به گزارش خبرنگار ایلنا، شاید در روزهای اول شیوع کرونا بحث کردن در این باره که کدام مشاغل بیشتر زیان دیدهاند، بجا بود، اما اکنون میدانیم که دامنه آسیبهای کویید ۱۹ به کسبوکارها، آنقدر وسیع بوده است که میتوان گفت همه به نوعی از آن خسارت دیدهاند. شیوع کرونا و ایجاد برخی ممنوعیتها و محدودیتها در وهله اول به مشاغلی مانند گردشگری و مشاغل خدماتی مانند رستورانها و غذاخوریها آسیب وارد کرد. این آسیب به ویژه به این دلیل که شیوع کویید ۱۹ در ایران مصادف با اوج فعالیت این مشاغل شد، بیشتر خودنمایی میکند. اگر فعالان حوزه گردشگری، رستورانداران و صاحبان غذافروشیها در شرایطی که برای درآمد آخر سال برنامهریزی کرده بودند، دچار مشکل شدند، کارگران ساختمانی، از کسانی که در کار ساخت هستند تا آنهایی که تعمیرات را انجام میدهند، نیز به شدت آسیب دیدند. گروههایی از این کارگران مانند افرادی که در زمینه نقاشی ساختمان کار میکنند، عمده درآمدشان مربوط به پایان سال است و با اتفاقات رخ داده این درآمد از بین رفت. در حالی که دولت وعده داده به فعالان ۱۳ رسته شغلی ازجمله فعالان گردشگری و رستورانداران وام حمایتی اعطا کند، کارگران ساختمانی به عنوان افرادی که شغل ثابت ندارند، از این حمایتها محروم ماندهاند. اغلب آنها حتی بستههای حمایتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی را هم دریافت نکردهاند و اکنون که مباحثی درباره وام دو میلیونی مطرح است، همچنان نام آنها ذکر نمیشود.
چه خبر از وام دو میلیونی؟
حمایت از شهروندان به دلیل اینکه کرونا به معیشت آنها آسیب زده است، تقریبا در همه کشورهای جهان صورت گرفته است. اخبار متعددی در ماههای اخیر مبنی بر اعطای بستههای ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ دلاری به شهروندان در کشورهای مختلف منتشر شده است. این به جز حمایتهایی است که در سطوح دیگر رخ میدهد؛ کاهش نرخ بهره، اعطای وام، معافیت مالیاتی و ... برخی دیگر از کارهای صورت گرفته است. در ایران نیز چنین اتفاقاتی افتاده است و البته برخی از طرحها هم در حد وعده باقی مانده و هنوز خبری از محقق شدنشان نیست. یکی از وعدههای بر زمین مانده اعطای وام دو میلیونی به افرادی است که شغل ثابت ندارند.
بعد از اعطای وام یک میلیونی یارانه بگیران عنوان شد که قرار است وام دو میلیونی هم پرداخت شود.
"با توجه به اینکه کارگران ساختمانی چند ماهی است که بیکار شدهاند، از دولت میخواهیم مانند هنرمندان، سه ماه حق بیمه کارگران ساختمانی نیز از طرف دولت پرداخت شود"
پنجم خرداد امسال حسین میرزایی (سخنگوی تسهیلات حمایتی کرونا) گفت: زمان پرداخت تسهیلات دو میلیون تومانی به افرادی که شغل ثابت ندارند مشخص نیست.
این اظهارنظر در شرایطی بیان شده است که مسئولان صنفی در حوزههای مختلف سعی دارند صنف خود را جزء نامزدهای دریافت این وام معرفی کنند. کارگران ساختمانی از جمله این افراد هستند.
هادی ساداتی (نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی) به خبرنگار ایلنا میگوید: توقع داریم در صورت پرداخت این وام کارگران ساختمانی در اولویت قرار گیرند، اما هنوز خبری از پرداخت چنین وامی نیست.
او ادامه میدهد: از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران تا پایان ماه گذشته بسیاری از کارگران ساختمانی بیکار بودند و دریافتی نداشتند. میدانیم که این کارگران روزمزد هستند و وقتی یک روز کار نکنند به مشکل بر میخورند، چه برسد به اینکه سه ماه کار نکنند. این کارگران اغلب نه مشمول دریافت بسته حمایتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی شدهاند و نه کمک دیگری دریافت کردهاند. کمکی که به آنها شده در حد همان وام یک میلیونی یارانهبگیران است، بنابراین نیازمند کمک و حمایت هستند.
نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی با بیان اینکه کارگران ساختمانی در بسیاری از نقاط کشور به سر کار بازگشتهاند، میگوید: در استانهایی که وضعیت سفید است نگرانی کمتری هست، اما در استانهای نارنجی و قرمز هم کارگران ساختمانی مجبورند سر کار بروند. آنها حتی سر چهارراهها بدون رعایت فاصلهگذاری اجتماعی تجمع میکنند که این ممکن است سلامت آنها را به خطر بیندازد. با این همه آنها مجبورند سر کار بروند، چون مدتهاست که بیکار بودهاند و حمایتی هم از آنها صورت نگرفته است.
حق بیمه؛ مشکلی دیگر برای کارگران ساختمانی
اگر مشقتها و مشکلات کارگران ساختمانی را بشماریم، فهرست بلندبالایی درست میشود. آنها در دریافت بیمه بیکاری هم بدشانس بودهاند، چون حق سه درصد را نپرداخته و بنابراین مستمری هم دریافت نمیکنند. این وضعیت به علاوه اینکه بسیاری از آنها در شرایط سخت معیشتی قادر به دادن حق بیمه خود نیستند، میتواند منجر به ناامیدی آنها شده و شاهد ریزش بیمهپردازان باشیم.
اخیرا کاظم احمدیان (دبیر انجمن صنفی کارگری نقاشان تهران) گفته است: با توجه به اینکه کارگران ساختمانی چند ماهی است که بیکار شدهاند، از دولت میخواهیم مانند هنرمندان، سه ماه حق بیمه کارگران ساختمانی نیز از طرف دولت پرداخت شود.
با این وجود، نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی میگوید: چنین پرداختی وجود ندارد، ضمن اینکه مشکلات بیمهای کارگران ساختمانی محدود به این نیست و به رغم امیدهایی که به دنبال آمدن مدیر عامل جدید سازمان تامین اجتماعی وجود داشت، مشکلات همچنان باقی است.
ساداتی توضیح میدهد: یکی از مباحثی که ما بر آن تاکید داریم ظرفیت بیمه کارگران ساختمانی است. این ظرفیت افزایش نیافته و بدتر از آن سازمان تامین اجتماعی حاضر نیست، ظرفیت ایجاد شده به دنبال مختومه شدن برخی پروندهها را به ما اعطا کند. ما میگوییم ظرفیت جدید نمیخواهیم، لااقل ظرفیت ایجاد شده را فعال کنید تا کارگران ساختمانی بتوانند بیمهپردازی کنند و برای آیندهشان برنامهای داشته باشند.
"از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران تا پایان ماه گذشته بسیاری از کارگران ساختمانی بیکار بودند و دریافتی نداشتند. میدانیم که این کارگران روزمزد هستند و وقتی یک روز کار نکنند به مشکل برمیخورند، چه برسد به اینکه سه ماه کار نکنند. این کارگران اغلب نه مشمول دریافت بسته حمایتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی شدهاند و نه کمک دیگری دریافت کردهاند. کمکی که به آنها شده در حد همان وام یک میلیونی یارانه بگیران است، بنابراین نیازمند کمک و حمایت هستند"
او به بحث افزایش ۱۰ برابری هزینه کارت مهارت کارگران ساختمانی هم اشاره میکند و میگوید: مشخص نیست این افزایش بر چه اساسی صورت گرفته است؟ چرا یک کارگر در شرایط سخت معیشتی جای پنج هزار تومان باید ۵۰ هزار تومان بپردازد تا کارت مهارتش تمدید شود؟ خواستار بازنگری در این تعرفه هستیم، چراکه اعتقاد داریم آن ظلمی آشکار به کارگران ساختمانی است.
بازگشت به روال عادی؛ از واقعیت تا تبلیغات
مسئولان میگویند در حال بازگشت به شرایط عادی هستیم. درصد بالایی از ممنوعیتها و محدودیتها برداشته شده است، اما آیا این به معنای اشتغال دوباره کارگران بیکار شده مانند کارگران ساختمانی است؟ تجربه نشان میدهد هر چند افراد در مدتی کوتاه و به واسطه اتفاقی بیکار میشوند، برعکس تا بازگشت دوباره به کار زمان زیادی باید بگذرد. شرایط برای کارگران ساختمانی به این زودی عادی نمیشود. خسارتی که کرونا به معیشت شهروندان زده ممکن است باعث شود پروژههای ساختمانی همچنان متوقف بماند. این اتفاق درباره پروژههای خرد حتما رخ میدهد و بسیاری از خانوارها ترجیح میدهند تعمیراتی مانند نقاشی ساختمان یا تغییر موقتی دکوراسیون را به بعد ماکول کنند. این یعنی هنوز بسیاری از کارگران ساختمانی بیکار میمانند. آنها همچنان نیازمند حمایتهای دولتی هستند و با توجه به اینکه مشمول بستههای ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی نشدهاند، لازم است در اعطای وام دو میلیونی مورد توجه قرار گیرند.
--------------------
چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۹ - ٢۷ مه ۲۰٢٠
کارگران روغن نباتی نرگس شیراز ۳ماه معوقات مزدی طلبکارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در استان فارس اعلام کردند: حدود ۱۷۰ کارگر شاغل در کارخانه روغن نباتی نرگس به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» عنوان میشود، سه ماه حقوق و مزایا دریافت نکردهاند.
بنا بر گفته کارگران، آنها جدا از مطالبات مزدی، چندین سال با فروش تجهیزات کارخانه به دلیل مسائل زیست محیطى و تامین سرمایه براى خرید مواد اولیه با مشکل روبرو بودند. با ادامه این وضعیت، روز گذشته (ششم خرداد) شماری از کارگران مقابل کارخانه حاضر شدند تا مشکلات خود را به مسئولان منتقل کنند.
این کارگران اظهار داشتند: ما برای پیگیری مطالبات بر زمین مانده خود پارچهنوشتههایی روی دیوارهای کارخانه نصب کردهایم تا در صورت غیبت کارگران، مسئولانی که به کارخانه میآیند از مطالبات آنها باخبر شوند.
این کارگران گفتند: بخش دیگری از مشکلات کارخانه مربوط به بدهی میلیاردی کارفرما به نهادهای دولتی و خصوصی است که در این باره کارفرما مکلف به مشخص کردن وضعیت پرداخت بدهیها شده است.
به گفته کارگران، پرداخت هزینه بازنشستگی کارگران مشمول، پرداخت معوقات مزدی، پرداخت سنوات و سامان دادن به وضعیت کارخانه، بخش دیگری از مشکلات این واحد تولیدی و کارگران آن است که مقرر شده بود تا پایان سال گذشته مرتفع شود.
به گفته آنها، زمانی که در کارخانه نرگس شیراز حدود ۶۰۰ کارگر مشغول کار بودند، به مرور از تعداد آنها کاسته شد بطوری که هماکنون فقط ۱۷۳ نفر در این واحد تولیدی مشغول به کارند.
آنها در خاتمه تصریح کردند: پیگیریهای زیادی از سوی مسئولان استانی و شهرستانی برای حل مشکلات کارخانه روغن نباتی نرگس انجام شده اما از آنها درخواست داریم مشکلات این کارخانه و کارگرانش را با جدیت بیشتری به نسبت قبل پیگیری کنند.
--------------------
کارگران پلیاکریل و DMT در انتظار دریافت معوقات سالهای قبل
آیا دستمزدها به موقع پرداخت میشود؟!
کارگران شاغل در پلیاکریل و DMT اصفهان که هر دو زیرمجموعه شرکت پلیاکریل اصفهان هستند، در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم دریافت معوقات مزدی خود خبر دادند. این کارگران میگویند: از سال ۹۵ و ۹۶ معوقات مزدی پرداخت نشده داریم. در عین حال، عیدی سال ۹۸ را کامل نگرفتهایم و بخشی از آن را هنوز طلبکاریم.
این کارگران میگویند: علیرغم حضور در سر کار، دستمزدها به موقع پرداخت نمیشود و در سال جاری تاخیر در پرداخت دستمزدها وجود دارد. این درحالیست که نمایندگان کارگران پلیاکریل اصفهان در این رابطه میگویند: براساس عرف کارگاه، دستمزدها با حدود چهل روز تاخیر پرداخت میشود. در حال حاضر در سال جدید، دو دستمزد به حساب کارگران واریز شده که مربوط به دستمزد ماههای پایانی سال قبل است و در روزهای آتی، یک دستمزد دیگر نیز پرداخت خواهد شد.
کارگران پلیاکریل اصفهان ابراز امیدواری میکنند با ورود مواد اولیه و راهاندازی خطوط تولید اکریلیک کارخانه، پلیاکریل به زودی به ظرفیت کامل برسد و مطالبات مزدی سالهای گذشته (زمان تعطیلی موقت کارخانه) به زودی پرداخت شود.
--------------------
چرا به مطالبات مزدی توجهی نمیشود؟
قصد دارند افزایش ۲۱ درصدی حقوق را برای کارگران شاغل و بازنشسته قطعی کنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از چهل و پنج روز است که کارگران برای تغییر مصوبه دستمزد ۹۹ مطالبهگری میکنند. از نیمه شب بیستم فروردین ماه که افزایش ۲۱ درصدی دستمزد بدون امضای نمایندگان کارگری با جایگزین شدن نظام رایگیری به جای اجماع، به تصویب رسید، تا امروز که در دهه آغازین خرداد ماه هستیم، کارگران از تمام مجاری و کانالهای قانونی، خواستار ابطال افزایش ۲۱ درصدی دستمزد شدهاند و اعلام کردهاند که مصوبه غیرقانونی بایستی ملغی شود.
کارگران چه کردند؟
در اولین مرحله، در همان روزهای ابتدایی بعد از تصویب دستمزد در شورایعالی کار، بیش از ۶ هزار نفر از کارگران شاغل و بازنشسته با امضای طوماری، در عین طرح مطالبات جمعی کارگران در سطوح کلان ازجمله تغییر ساختار چانهزنی دستمزد و به رسمیت شناختن حق تشکلیابی آزاد و مستقل براساس مقاولهنامههای ۹۸ و ۸۷ سازمان بینالمللی کار، یک مطالبه کلیدی را مطرح کردند: افزایش ۲۱ درصدی دستمزد ابطال شود و سبد معیشت تقلیلیافته و حداقلی ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومانی که خود دولتیها و کارفرمایان پای آن را امضا گذاشتهاند در تعیین دستمزد به رسمیت شناخته شود.
این بیانیه ۶ هزار امضایی، نه تنها تلاشی برای فروکاستن مطالبات جمعی و تاریخی کارگران نبود بلکه یک خواسته آنی و عاجل را مطرح کرد: ۶ هزار مزدبگیر به نمایندگی از جانب همتایان خود درخواست دارند در این شرایط بغرنج اقتصادی، در تعیین دستمزد لااقل حداقلهای قانونی رعایت شود.
بعد از امضای بیانیه، در روزهای ابتدایی اردیبهشت، تشکلهای رسمی کارگری به دیوان عدالت شکایت کردند و برای ابطال مصوبه دستمزد با طرح دادخواستی مبنی بر عدم تطابق افزایش ۲۱ درصدی مزد با ماده ۴۱ قانون کار، خواستار ابطال مصوبه شدند. وکلای دادگستری نیز به یاری کارگران آمدند و شکواییههای آنان را در دیوان عدالت به ثبت رساندند؛ امروز این شکواییهها همچنان در جریان است اما هنوز نتیجه روشنی از شکایت جمعی کارگران گرفته نشده و قضات دیوان عدالت، رای خود را اعلام نکردهاند. در عین حال، همزمان با طرح این شکایت، سازمان بازرسی کشور نیز جلساتی با نمایندگان کارگران و کارفرمایان برگزار کرد و اعلام شد که دولت قرار است با برگزاری مجدد جلسه شورایعالی کار، در میزان افزایش حداقل دستمزد کارگران تجدیدنظر کند.
دولت چه واکنشی نشان داد؟
بعد از همه این رایزنیها و مطالبهگریها که در سطوح مختلف به جریان افتاد، وزارت کار اعلام کرد قرار است جلسه شورایعالی کار، بیست و چهارم اردیبهشت ماه برگزار شود؛ فارغ از اینکه هنوز صد درصد مشخص نیست که آیا واقعاً در آن جلسه قرار بود در مورد تغییر و ترمیم دستمزد ۹۹ بحث شود یا نه، موضوع مهم، لغو جلسه به دلیل عدم امکان حضور وزاری اقتصادی است. زمان و مکان جلسه بعدی، علیرغم گذشت بیش از ده روز از لغو جلسهی سهجانبه، هنوز مشخص و اعلام نشده است.
در این بین، نمایندگان کارگری شورایعالی کار و بسیاری از فعالان کارگری مستقل از وقتگذرانی دولت و اهمال در برگزاری جلسه انتقاد کردند و اعلام نمودند نه افزایش چند صد هزار تومانی مسکن را میخواهیم و نه به این دستمزد ناچیز رضایت می دهیم؛ باید افزایش ۲۱ درصدی مزد باطل شود. حتی آیت اسدی (یکی از نمایندگان کارگری شورایعالی کار) اعلام کرد خواسته ما افزایش پایه دستمزد به اندازه تورم رسمی اسفندماه (۴۱.۲ درصد) و رساندن دریافتی ماهانهی کارگر به نرخ سبد معیشت توافقی، از طریق افزایش سایر مولفههای مزدی مثل حق مسکن است.
در این گیرودار، دو اتفاق تقریباً همزمان، امیدهای کوچک شکل گرفته را همگی به یاس مبدل کرد. دولتیها نشان دادند که هیچ قصدی برای لغو مصوبه دستمزد ۹۹ ندارند و از نظر آنها افزایش ۲۱ درصدی دستمزد کاملاً قطعی است.
"اتفاق اول: بیست و دوم اردیبهشت (دور روز قبل از برگزاری جلسهای که لغو شد) حامد شمس (رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی) گفت: وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، اعضاء شورای عالی کار مرکب از نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت را برای بررسی مولفههای مزدی حق مسکن فراخواند. وی تاکید کرد: جلسه فقط در ارتباط با حق مسکن خواهد بود."
اتفاق دوم: درست روز اول خردادماه، محمدحسن زدا، مشاور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی با انتشار متنی در اینستاگرام از ارائه پیشنهاد افزایش ۲۱ درصدی حداقل مستمری سال ۹۹ توسط سازمان تامین اجتماعی به هیات وزیران خبر داد و نوشت: این پیشنهاد باید به تایید هیات وزیران برسد."
این دو بسته خبری که در یک بازه زمانی ده روزه منتشر شد، نشان داد که از نگاه دولت و به طور مشخص، مجموعه وزارت کار، افزایش ۲۱ درصدی حداقل مزد قطعی است -هرچند به گفته فرامرز توفیقی (یکی از نمایندگان کارگری دستمزد) روابط عمومی وزارت کار در جایگاهی نیست که بخواهد محتوای چانهزنیهای مزدی را مشخص کند و برای بحثهای مطرح در شورایعالی کار خط و نشان بکشد- و قصد دارند با مبنا قرار دادن همین ۲۱ درصد، مستمری حدود ۷ میلیون خانوار بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی را تعیین کنند. این در حالیست که به جز ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی که بر لزوم کمتر نبودن افزایش حداقل مستمری از حداقل دستمزد کارگران شاغل تاکید دارد، ماده دیگری در قانون تامین اجتماعی (ماده ۹۶) وجود دارد که تصریح دارد افزایش سالانهی مستمریها نباید از میزان افزایش هزینههای زندگی خانوار کمتر باشد.
کارگران و بازنشستگان چه نگرانیهایی دارند؟
در این اوضاع، نه تنها فعالان صنفی مستقل کارگران و بازنشستگان از سوگیریهای مزدی دولت انتقاد دارند، بلکه فعالان رسمی بازنشستگان یعنی مسئولان کانونهای بازنشستگی نیز به صراحت میگویند وقتی کارگران شاغل به افزایش ۲۱ درصدی دستمزد خود انتقاد دارند و اعتراضات و شکایات گستردهای صورت گرفته است، چگونه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی بدون توجه به این کنشگریها، پیشنهاد افزایش ۲۱ درصدی مستمریها را به دولت ارائه کرده است؟
علی دهقانکیا (رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) در این رابطه میگوید: در شرایطی که در انتظار برگزاری جلسه شورایعالی کار و تغییر میزان افزایش حداقل دستمزد کارگری هستیم و همچنین نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی کشور به موضوع مزد ورود کردهاند، چگونه دولت قرار است مستمری بازنشستگان را باز همان ۲۱ درصد افزایش دهد؟!
"او به صراحت تاکید میکند که مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی افزایش ۲۱ درصدی همه سطوح مستمریها را نمیپذیرند و از حق خود کوتاه نمیآیند"
باید گفت، اقدام دوم، یعنی ارائه پیشنهاد افزایش ۲۱ درصدی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی به دولت، سیگنالهای واضحی را به جامعهی مزدبگیر کارگری مخابره کرده است: ما قصد نداریم در مورد میزان افزایش دستمزد، مجدداً مذاکره و چانهزنی کنیم.
فرض کنید دولت در روزهای آینده مثلاً در همین هفته یا هفته بعد، پیشنهاد افزایش ۲۱ درصدی مستمریها را بپذیرد (تجربه نشان داده پیشنهادات ارائه شده توسط سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با میزان حقوق بازنشستگان، بیکم و کاست در دولت پذیرفته میشود)، بعد از ابلاغ بخشنامه افزایش ۲۱ درصدی همهی سطوح مستمریها، دیگر حتی اگر جلسه شورایعالی کار برگزار هم بشود، سودی به حال جامعهی بازنشستگان تامین اجتماعی نخواهد داشت؛ اگر بخواهند حتی با افزایش ۲۰۰ درصدی یا ۳۰۰ درصدی حق مسکن، دریافتی کارگران شاغل را ۲۰۰ یا ۳۰۰ تومان زیاد کنند، از آنجاییکه بازنشستگان در فیش حقوقی خود مولفهای به نام «حق مسکن» ندارند، از این افزایش چیزی نصیب بازنشستگان نخواهد شد. همین که پیشنهاد افزایش ۲۱ درصدی مستمریها در دولت پذیرفته شود، کار تمام است و بهانهای به دست مذاکرهکنندگان مزدی خواهد افتاد که این بار به بهانه لزوم تطابق حداقل مزد با حداقل مستمری، افزایش ۲۱ درصدی حداقل مزد را قطعی بدانند و ادعا کنند که میزان افزایش دستمزد، لایتغیر است! به همین دلیل است که بازنشستگان اصرار دارند تامین اجتماعی باید همین امروز و فردا، پیشنهاد خود را پس بگیرد و نگذارد که افزایش ۲۱ درصدی مستمریها قطعی شود.
حداقل خواسته بازنشستگان کارگری، رساندن کف حقوق به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان سایر بازنشستگان و افزایش کف مستمریها به اندازه تورمی است که نرخ آن امروز، بیش از ۴۰ درصد است.
در این بین، دو راهکار بیشتر باقی نمانده: یا سازمان تامین اجتماعی، خیلی سریع پیشنهاد ناعادلانهی خود را پس بگیرد و وزارت کار به سرعت جلسه شورایعالی کار برای ابطال مصوبه دستمزد (نه افزایش حق مسکن) را برگزار کند و یا دیوان عدالت به خواسته چند میلیون کارگر و بازنشسته اهمیت بدهد و هرچه سریعتر حکم صادر نماید که افزایش ۲۱ درصدی دستمزد ۹۹، هیچگونه وجاهت قانونی ندارد!
گزارش: نسرین هزاره مقدم
--------------------
سه شنبه ٦ خرداد ۱۳۹۹ - ۲٦ مه ۲۰٢٠
قصه بیکارشدنِ ۳۵ نفر از نیروهای اورژانس دزفول
آیا این کارگران خودشان رفتند؟!
به گزارش خبرنگار ایلنا، حرف و حدیث بسیاری حول تعدیل یا بیکاری ۳۵ نیروی اورژانس دزفول وجود دارد. همکاران این نیروها میگویند: این کارگران که با جدیت پیگیر پرداخت سه ماه معوقات مزدی خود بودهاند، به طور دستهجمعی اخراج شدهاند.
آنها معتقدند؛ ارتباطی میان این بیکاری و پیگیری معوقات مزدی نیروهای اورژانس وجود دارد؛ نیروهایی که در این بحران کرونا و بار سخت کار، معوقات مزدیشان پرداخت نشده است.
با این حال، محمودینژاد (مدیر مرکز اورژانس دزفول) گفته است که این نیروها به دلیل پرداخت نشدن حقوق در محل کار حاضر نشدند و کسی آنها اخراج نکرده است.
همزمان رییس مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دزفول هم گفته است: «مشکل اشتغال نیروهای شرکتی اورژانس دانشگاه علوم پزشکی دزفول به محض تامین اعتبار حل میشود.»
از قرار معلوم، این ۳۵ نفر از نیروهای شرکتی شاغل در اورژانس دزفول بودهاند. همکاران این نیروها میگویند فارغ از دلیل بیکاری و هرچه که اتفاق افتاده است، خواسته ما این است که در این شرایط بحرانی و در زمانی که بحران کرونا در خوزستان بسیار جدی است و کار نیروهای اورژانس به شدت سنگین است، همکارانمان بیکار نشوند و به سر کار بازگردند.
--------------------
مرگ یک کارگر در نفت و گاز مارون
به گزارش ایلنا، یک کارگر نفت و گاز مارون صبح امروز، ششم خرداد ماه در حین برشکاری لوله دچار حاثه شد.
این کارگر که در یکی از دکلهای نفت و گاز مارون مشغول به کار بوده است، در حین برشکاری در اثر حادثه جان باخته است.
علت حادثه انفجار کپسول گاز و آتشسوزی در یک اتاق کوچک بوده است.
--------------------
شفافیت در روند رسیدگی به متهمان اخلال ارزی هفت تپه خواسته کارگران است
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران هفتتپه با انتشار بیانیهای خواستار شفافیت در روند دادگاه مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه شدند.
کارگران باتوجه به ذکر نام استاندار خوزستان در پرونده امید اسدبیگی، متهم به اخلال عمده در نظام ارزی کشور نسبت به صحبتهای دادسرای عمومی و انقلاب تهران مبنی بر عدم تشکیل پرونده ابراز نگرانی کرده و خواستار عدم مماشات دستگاه قضایی با مسئولان و اسامیای شدند که نامشان در پرونده یا دادگاه ذکر میشود.
به گفته آنها صحبتهای نماینده دادستان در دادگاه و قاضی باید معیار رسیدگی قرار بگیرد.
--------------------
مصدوم شدن یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط آسانسور
به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی در حین انجام کار در رشت بر اثر سقوط آسانسور به شدت مصدوم شد.
این حادثه حوالی ظهر روز گذشته (۵ خرداد ماه) در خیابان بیستون رشت هنگامی رخ داد که کارگری حین انجام کار در یک ساختمان در حال ساخت بر اثر سقوط کابین آسانسور مصدوم میشود.
با حضور گروههای امداد و نجات، این کارگر۴۴ ساله که از ناحیه لگن به شدت مصدوم شده بود از چاهک آسانسور خارج و به بیمارستان منتقل شد.
--------------------
یکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۹ - ٢۴ مه ۲۰٢٠
عفو یا تخفیف مجازات برخی از کارگران هفت تپه و چند نفر بازداشتشدگان روز کارگر
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز رسانهای قوه قضاییه، جمعی از محکومان امنیتی ازجمله تعدادی از دانشجویان، برخی کارگران هفت تپه و چند نفر بازداشت شدگان روز کارگر در فهرست افرادی قرار دارند که رهبر معظم انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات آنها موافقت کردهاند.
بر پایه این گزارش، هرساله و همزمان با فرارسیدن عید سعید فطر، رییس قوه قضاییه با ارسال نامه به مقام معظم رهبری خواستار موافقت با عفو و یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان دادگاههای عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی میشود.
امسال نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی با درخواست آیت الله رییسی، شرایط و ضوابط عفو یا تخفیف مجازات ۳۷۲۱ نفر از محکومان، موافقت کردند.