افق روشن
www.ofros.com

اخبار دولتی: روزگار سیاه کارگران درایران (شهریور)


خبرگزاری کار ایران                                                                              ‌       ‌   دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۰


تعویق ۱۵ ماه مطالبات ۲۰۰ کارگر قطار شهری اهواز

کارگران پروژه قطاری شهری اهواز صبح امروز (دوشنبه، ۳۱ شهریور ماه) به خبرنگار ایلنا گفتند: باوجود پیگیری مداومی که برای دریافت به موقع دستمزدشان انجام داده‌اند اما پیمانکار مربوطه از ابتدای سال گذشته با متوقف کردن فعالیت پروژه تاکنون نسبت به انجام تعهدات مزدی بدحساب بوده است.
بر پایه اظهارات این کارگران، مسئولیت کنونی این کارگران از سال ۹۱ تاکنون به همان شرکت پیمانکاری که در حال حاضر مجری پروژه قطار شهری اهواز است، سپرده شد اما از روز گذشته (۳۰ شهریور ماه) سازمان قطار شهری اهواز با فسخ قرارداد، مسئولیت ساخت پروژه را به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء واگذار کرده است.
از قرار معلوم این کارگران که شمار آنها در حال حاضر ۲۰۰ نفر است، علاوه بر دستمزد، عیدی سال ۹۹ خود را دریافت نکرده‌اند. وضعیت شغلی آنها مشخص نیست.
کارگران این پروژه عمرانی اظهار داشتند: فعالیت پروژه قطار شهری اهواز از ماه‌های پایانی سال ۹۷ متوقف شده است و در حال حاضر به جز ۲۰۰ کارگر نگهبان، انباردار و تاسیساتی برای نگهداری از ماشین‌آلات و ژنراتورها و همچنین تخلیه آب کارگاه، کارگر دیگری در این کارگاه حاضر نمی‌شود.
به گفته یکی از کارگران، بعد از چند ماه معوقات مزدی، کارگران در خرداد ماه سال‌جاری چندین تجمع اعتراضی برپا کردند که در نتیجه آن برخی مسئولان وعده رسیدگی به وضعیت کارگران باقیمانده قطار شهری را دادند اما با گذشت بیش از سه ماه، هنوز پرداخت معوقات مزدی کارگران به صورت کامل برآورده نشده است.
وی با بیان اینکه معترضان به دنبال وصول مطالبات و مشخص شدن وضعیت شغلی خود هستند، در ادامه افزود: بی‌پولی و سرگردانی این تعداد کارگر در اهواز مشکلات زیادی را برای آنها و خانواده‌هایشان ایجاد کرده است.
این کارگر شاغل در پروژه قطار شهری اهواز، دلیل افزایش مشکلات در پرداخت حقوق کارگران را سوءمدیریت پیمانکار دانست و در ادامه گفت: عدم پیشرفت پروژه قطار شهری باعث شد پیمانکار پروژه از روز گذشته تغییر کند.
طبق اظهارات یکی دیگر از کارگران، شرکت مذکور در اجرای پروژه قطار شهری اهواز بیش از ۹۰۰ کارگر قراردادی باسابقه داشت که وضعیت پیش آمده باعث شد همه آنها به مرور تعدیل و از کارگاه خارج شوند.
این کارگر، پرداخت مابقی معوقات حقوقی کارگران را برای تامین معاش در شرایط اقتصادی کنونی ضروری دانست و اضافه کرد: امیدوارم کارگران با همراهی مسئولان قطار شهری اهواز بتوانند مابقی مطالبات قانونی خود را از کارفرما بگیرند.

---------------

کارگران شهرداری الوند دو ماه مطالبات مزدی طلبکارند

جمعی از کارگران مجموعه شهرداری الوند که در بخش خدمات کار می‌کنند، در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات معوق خود خبر دادند.
این کارگران که در حال حاضر دو ماه مزد معوقه مرداد و شهریور ماه را طلبکارند، در ادامه می‌گویند: حقوق ماهانه‌مان از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری به صورت حداقلی پرداخت می‌شود در عین حال شهرداری الوند آگاهانه یا غیرآگاهانه از درج عنوان واقعی شغلی کارگران خدماتی در لیست بیمه سازمان تامین اجتماعی خودداری می‌کند و در ‌‌نهایت این کارگران‌ هستند که از این وضعیت در زمان بازنشستگی با قانون مشاغل سخت و زیان‌آور زیان می‌کنند.
کارگران می‌گویند: حدود ۸۰ کارگر در بخش خدمات شهرداری الوند به صورت شب‌کار در سطح شهر فعالیت دارند که در شرایط سخت و زیان‌آور مشغول کارند.
کارگران این شهرداری معتقدند: باتوجه به ماهیت فعالیت کارگران خدماتی و نیز شرایط آلودگی محیط کار، تمامی کارگران خدماتی این واحد مشمول قانون «سختی کار» قرار می‌گیرند.
کارگران شهرداری الوند با بیان اینکه شهرداری الوند دچار کمبود منابع مالی است و نبود درآمد کافی و وجود مطالبات موجب شده تا شهرداری نتواند دستمزد کارگران و کارکنان شاغل در مجموعه خود را بپردازد، در ادامه می‌افزایند: کارگران علارغم اینکه به دلیل دریافت نکردن چندین ماه دستمزد دچار مشکلات معیشتی هستند اما با صبوری و نجابت خود، همچنان در حال انجام خدمات‌رسانی به شهروندان هستند.
طبق اظهارات کارگران این واحد خدمات شهری؛ بی‌ثباتی شغلی که هم‌اکنون با حضور شرکت‌های واسطه‌ای نیروی انسانی با آن مواجهیم، توان روحی وجسمی کارگران را برای کار گرفته است.
به نقل از کارگران شهرداری الوند گفته می‌شود؛ کارگران خدماتی همچنین فاقد فیش حقوقی و یک نسخه از قرارداد کار خود با پیمانکارشهرداری هستند. پیمانکار شهرداری الوند در هر نوبت عقد قرارداد یک نسخه قرارداد خالی را جلوی کارگران قرار می‌دهد و از آنها بدون هیچ اظهارنظری امضا می‌گیرد.

---------------

چرا به کارگران نمی‌گویند وضعیت سهام شستا در بورس چگونه است؟!

مازیار گیلانی‌نژاد (فعال صنفی کارگران فلزکار) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر ضررورت شفافیت و ارائه آمار دقیق به کارگران در ارتباط با آخرین وضعیت داشته‌هایشان، می‌گوید: شستا و زیرمجموعه‌های آن متعلق به طبقه کارگر است و بنابراین کارگران باید در جریان آخرین وضعیت سهام آن و بالا و پایین رفتن ارزش این سهام باشند.
وی می‌گوید: علیرغم تمام تبلیغاتی صورت گرفته، امروز سکوت کرده‌اند و هیچ چیز به کارگران نمی‌گویند!
وی ادامه می‌دهد: چرا هیچ اطلاعاتی در مورد وضعیت ١٠ درصد سهام عرضه شده‌ی شستا در بورس ارایه نمی‌شود؟ چرا نمی‌گویند چقدر این سهام سود داشته و چقدر زیان؟ فقط آقای رضوانی فر مدیرعامل شستا اعلام کرده‌ است: «در تاریخ ٢ و ٣ شهریور حدود ١٢٠٠ میلیارد تومان از سهام شرکت‌های زیرمجموعه شستا را خریداری کرده‌اند تا این سهامداران زیاد ضرر نکنند.» منظور از ضرر چیست؟
گیلانی‌نژاد با تاکید براینکه وظیفه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و سایر مقامات این سازمان صیانت از اندوخته‌های تاریخی کارگران است؛ تاکید می‌کند: باید در مورد دارایی‌های کارگران دقت لازم اعمال شود چراکه اگر تصمیمات غلط موجب ضرر و خسران کارگران شود، مقامات باید پاسخگو باشند و باید ضررها را از جیب خود بازپرداخت کنند چراکه همه تصمیمات از جمله عرضه سهام شستا در بورس را خودشان به تنهایی و بدون مداخله‌ی کارگران اخذ کرده‌اند و لذا امروز باید پاسخگو باشند!

---------------

یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۰

تجمع کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان برای اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران واحدهای «حمل ونقل»، «استیج بند»، «طناب بند» و شماری دیگر از کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان با حضور در مقابل دفتر مرکزی، نسبت به رویه اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل خود اعتراض کردند.
این کارگران افزودند: در مجموع حدود ۱۶۰ کارگر در بخش حمل ونقل و بیش از ۴۰ کارگر در بخش استیج بند و حدود ۵۰ نفر نیز در واحد طناب بند پالایشگاه تحت مسئولیت چند پیمانکار مشغول کارند که به رویه اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل خود در این واحد پالایشگاهی که اخیرا در حال انجام است، اعتراض دارند.
به گفته آنها یکسان‌سازی حقوق تا به حال در بین کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان اعمال نشده است و این مسئله باعث شده افزایش دستمزد کارگرانی که سالهاست در این واحد نفتی به کارهای سخت مشغولند، متناسب با سوابق کاری آن‌ها نباشد.
آن‌ها گفتند: پیش از این در سالهای گذشته چند تجمع اعتراضی به‌عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در محوطه مجتمع انجام داده‌ایم که در نتیجه آن مدیریت وعده رسیدگی به مشکلات را داد. درنهایت نمایندگانی از وزارت نفت و اداره کار و نمایندگانی از کارگران به اجرای طرحی برای طبقه‌بندی مشاغل کارگران پیمانکاری موافقت کرده‌اند که کارگاه محور نبوده بلکه بدون کارشناسی انجام شده و طرحی کلی است.
به ادعای این کارگران؛ در این طرح طبقه‌بندی مشاغل؛ کارگران پالایشگاه آبادان را به دو دسته ستادی و عملیاتی تقسیم کرده‌اند که قرار شده به کارگران عملیاتی در این طرح ۹۰ درصد مزایای فوق‌العاده شغل تعلق بگیرد در عین حال برای کارگران ستادی و پشتیبان نیز ۷۰ درصد (فوق‌العاده شغل) در نظر گرفته‌اند.
به گفته کارگران؛ بخش دیگری از ناراحتی کارگران این است که در اجرای این طرح به کارگران واحدهای حمل ونقل، استیج بند، بنا و نقاش کوره برج‌ها، طناب بندها و نیروهای تعمیرات که پیش از این نیروهای عملیاتی به حساب می‌آمدند را ستادی محسوب کرده‌اند تا فوق‌العاده شغل کمتری بپردازند.
آنها با بیان اینکه همچنین در این طرح آیتم‌های فوق العاده شغل از پایه به کارگران مورد نظرپرداخت می‌شود و به آن سنوات خدمت تعلق نمی‌گیرد، افزودند: اجرای این طرح اساسا اشتباه است و به جای اینکه کارگاه محور باشد کلی نوشته شده و سلیقه‌ای است. به عنوان نمونه در این طرح به راننده جرثقیل تناژ بالا با یک منشی دفتری پایه حقوق یکی داده‌اند. به منشی دفتری گروه ۱۲ داده شده در عین حال به راننده‌های جرثقیل ۱۰۰ تنی گروه ۱۲، راننده جرثقیل ۸۰ تنی گروه ۱۱، به راننده جرثقیل ۳۰ تنی هم گروه ۱۰ داده‌اند و... همینطو برای سایر کارگران واحد‌های مختلف اینگونه است.
کارگران پالایشگاه آبادان با بیان اینکه یکی دیگر از موارد اعتراض کارگران این است که بدون ارزش‌یابی شغلی می‌خواهند طرح را اجرا کنند، در ادامه افزودند: این درحالیست که نمایندگان کارگری حاضر در جلسات تصمیم‌گیری اجرای این طرح از طرف مسئولان سیاسی و نمایندگان مجلس معرفی شده‌اند.
کارگران در خاتمه می‌گویند: امیدواریم وزارت نفت در مقابل پیگیری کارگران پالایشگاه آبادان، قانون را هرچه زودتر به درستی اجرایی کند و ما نیز به حق‌مان برسیم.

---------------

ادامه بلاتکلیفی شغلی و مزدی ۱۲۰ کارگر کارخانه پسماند اهواز

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۱۲۰ کارگر سایت مدیریت پسماند اهواز حدود شش ماه معوقات مزدی پرداخت نشده؛ دارند. این کارگران روز گذشته (شنبه ۲۹ شهریور) مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر اهواز دست به تجمع زدند.
این کارگران در اعتراض به‌ عدم پرداخت دستمزد و مطالبات خود چندین بار به شهرداری و شورای شهر مراجعه کرده بودند که تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. آنها علاوه بر دستمزد، از سال گذشته نیز مطالبات سنواتی پرداخت نشده دارند.
کارگران معترض مدعی‌اند: مسئولان شهری اهواز از دهم تیر ماه سال جاری فعالیت سایت پسماند «صغیره» را متوقف کرده و هیچ برنامه‌ای برای ادامه فعالیت آن ندارند بنابراین کارگرانی که غالب آنها را زنان و زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند، با مشکل بیکاری و تامین معاش روبرو شده و هیچ خبری از پرداخت مطالبات مزدی آنها نیست.
از قرار معلوم این کارگران که دو ماه حقوق و بیمه آنها در سال جاری پرداخت نشده، خواستار دخالت شهرداری برای تعیین تکلیف و بازپس‌گیری حقوق ماهانه‌شان از پیمانکار هستند.
کارگران پسماند سایت صغیره اهواز در ادامه مشکلات خود گفتند: پیمانکار پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی خود را بهانه‌ای قرار داده تا حقوق کارگران را پرداخت نکند و مسئولان شهری هم با نادیده گرفتن کارگران پسماند، پاسخگوی مطالباتشان نیستند.
کارگران همچنین تاکید دارند: در زمان شیوع کرونا در روزهایی که سایت تفکیک زباله را تعطیل اعلام کردند، پیمانکار سایت هیچ حقوقی برای ما در نظر نگرفت درحالیکه ما آمادگی حضور در محل کار خود را داشتیم. آنها در ادامه از بدعهدی مسئولانی گفتند که پیگیر مطالباتشان نمی‌شوند و افزودند: آخرین تجمع ما به چهارشنبه (۲۲ مرداد ماه) برمی‌گردد که مقابل ساختمان محل کار خود تجمع کردیم. در هر تجمع مسئولان وعده پیگیری مطالبات را می‌دهند اما در نهایت هیچ اقدامی از سوی انها صورت نمی‌گیرد.

---------------

بر اثر سقوط بالابر دو کارگر در اصفهان مجروح شدند

منابع کارگری به خبرنگار ایلنا گفتند: حوالی ظهر روز گذشته، گروه‌های امدادی دو کارگر یک کارخانه واقع در شهرک صنعتی نیک‌اندیش اصفهان را که به دلیل سقوط از بالابر دچار حادثه کار شده بودند، نجات دادند.
کارگران افزودند: این حادثه به دلیل نقص فنی بالابر رخ داده که در نهایت منجر به سقوط ۲ کارگر به سطح زمین شد.
به گفته آنها؛ ۲ کارگر آسیب دیده دارای ۴۰ سال سن بودند و باتوجه به وضعیت جسمی‌شان هر دو به بیمارستان منتقل شدند.

---------------

مرگ ۷۵۹ کارگر در اثر حوادث شغلی پنج ماهه نخست سال جاری

به گزارش ایلنا به نقل از سازمان پزشکی قانونی، از ابتدای فروردین تا پایان مرداد سال جاری۷۵۹ نفر در حوادث کار جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار متوفیات حوادث ناشی از کار ۷۲۹ نفر بود، ۴.۱ درصد بیشتر شده که از فوتی‌های حوادث کار در پنج ماهه امسال ۷۴۰ نفر مرد و ۱۹ نفر زن بودند این در حالیست که در مدت مشابه سال قبل تعداد مردان فوت شده در حوادث کار ۷۲۵ و تعداد زنان چهار نفر بود.
این گزارش نشان می‌دهد؛ در این مدت استان‌های تهران با ۱۷۵، مازندران با ۵۵ و آذربایجان شرقی با ۵۳ متوفی بیشترین آمار تلفات حوادث کار را داشته اند. ۴۰ درصد تلفات حوادث کار به دلیل سقوط از بلندی است.
همچنین مطابق سال‌های گذشته، در پنج ماهه نخست سال نیز بیشترین علت مرگ در حوادث کار، سقوط از بلندی است که معمولا حدود نیمی از تلفات این حوادث را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین در مدت ۴۰ درصد مرگ‌های ناشی از حوادث کار در پی سقوط از بلندی اتفاق افتاده که ۳۰۶ نفر از کل متوفیات را در برمی گیرد. پس از آن اصابت جسم سخت با ۱۸۴ متوفی بیشترین آمار مرگ در حوادث کار را داشته که ۲۴.۲ درصد از کل تلفات به این علت مربوط می‌شود. برق گرفتگی با ۱۱۱، کمبود اکسیژن با ۵۲ و سوختگی با ۳۶ متوفی در رتبه‌های بعدی تلفات حوادث کار قرار دارند. بر اساس این گزارش همچنین ۷۰نفر نیز به دلایلی دیگر در حین کار جان خود را از دست داده اند.
بر اساس آمارهای سازمان پزشکی قانونی، تعداد مصدومان حوادث کار که در پنج ماهه سالجاری به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده اند، ۱۱.۱ درصد کاهش یافته و تعداد مصدومان ارجاعی به پزشکی قانونی در این مدت ۱۰ هزار و ۴۰۲ نفر ثبت شده که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۱ هزار و ۶۹۹ نفر بود.

---------------

تأخیر در ارائه لباس و کفش ایمنی به کارگران ابنیه فنی راه‌آهن

تعدادی از کارگران ابنیه فنی راه‌آهن در تماس با خبرنگار ایلنا، گفتند: تاخیر شرکت‌های پیمانکاری در ارائه لباس و کفش ایمنی به کارگران از سال گذشته شروع شد اما با وجود پیگیری‌های زیاد و در میان گذاشتن این معضل با مسئولین ایمنی، هنوز اقدامی جدی درباره آن صورت نگرفته است.
آنها با بیان اینکه عرف کارگاه‌ها بدین ترتیب است که هر ۶ ماه یکبار لباس ایمنی و هر سال یکبار کفش ایمنی به کارگران داده می‌شود اما شرکت‌های پیمانکاری به دلیل مشکلات مالی یا هر دلیل دیگری این عرف را رعایت نمی‌کنند، افزودند: کارگران از لحاظ ایمنی در مضیقه‌اند و خودشان هم نمی‌توانند لباس و کفش ایمنی تهیه کنند. شرکت پیمانکاری نیز هم این معضل را به‌صورت جدی پیگیری نمی‌کند و به بهانه‌های مختلف از تهیه لباس و کفش ایمنی برای کارگران سر باز می‌زند.
به گفته کارگران، محیط کارگاه صنعتی است و کارگران نمی‌توانند با لباس شخصی کار کنند. اساسا چنین اقدامی از نظر ایمنی ممنوع است و مسئولین ایمنی نیز به کارگران اجازه نمی‌دهند بدون لباس و کفش ایمنی وارد کارگاه شوند.
کارگران پیمانی ابنیه فنی راه‌آهن در پایان اظهار داشتند: این معضل را بار‌ها به مسئولین خطوط ابنیه فنی راه‌آهن گوشزد کرده‌ایم اما ظاهرا فشاری به پیمانکار وارد نمی‌کنند.

---------------

سقوط دو کارگر در اراک و تهران

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حادثه اول که روز گذشته (۲۹ شهریور ماه) در منطقه روستایی شهر اراک رخ داد، یک کارگر ۴۲ساله حین کار در یک ساختمان درحال ساخت از ارتفاع داربست سقوط کرد و جان باخت.
سرهنگ محمود خلجی (معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی) با تشریح این حادثه گفت: ساعت ۱۶:۲۷ روز گذشته با اعلام گزارش مردمی به مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ مبنی بر فوت مردی ۴۲ساله در پی سقوط از ارتفاع داربست در هنگام کار در ساختمان در یکی از روستاهای این شهرستان اراک، بلافاصله واحدهای امدادی و انتظامی به محل اعزام شدند.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به روز گذشته (۲۹ شهریور ماه) مربوط می‌شود، کارگر ۲۱ساله دیگری حین انجام کار ناگهان از ارتفاع ۳۵ متری چاهی به عمق سقوط می‌کند و به طرز معجزه‌آسایی زنده ماند.
جلال ملکی (سخنگوی آتش نشانی تهران) درباره این حادثه که در یک پروژه ساختمانی در حوالی خیابان آذربایجان اتفاق افتاده، به رسانه‌ها گفته است: کارگری جوان حین کار به دلیل بی‌احتیاطی به درون چاهی به ارتفاع ۳۵ متری به عمق سقوط کرد و نجات یافت.
به گفته وی؛ آتش‌نشانان بلافاصله فرد مصدوم را از چاه خارج کردند و برای مداوا در اختیار عوامل اورژانس قرار دادند که پس از بررسی‌های لازم مشخص شد وی به جز چندخراش سطحی کاملاسالم است و حتی با پای خود سوار آمبولانس اورژانس شد.

---------------

شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۰

کارگران نساجی پاکان ماه‌هاست حقوق کامل نگرفته‌اند

کارگران کارخانه نساجی پاکان با بیان اینکه کارگران این واحد در سال جاری حقوق کامل دریافت نکرده‌اند به خبرنگار ایلنا گفتند: ما حدود ۶ ماه است که فقط علی‌الحساب دریافت کرده‌ایم.
این کارگران با اشاره به اینکه برای پرداخت حقوق بارها با مسئولان کارخانه صحبت کرده‌ایم، افزود: مسئولان این کارخانه همواره اذعان دارند که این واحد تولیدکننده قطعات نمدی خودرو بعد از گذشت ماه‌ها از تحویل محصولات سفارشی به خودروسازان، نتوانسته‌اند مطالبات خود را از این تولیدکنندگان دریافت کنند.
به گفته یکی از کارگران؛ اگر شرکت‌های خودروساز بویژه دو خودروساز بزرگ با مشکلاتی مواجه هستند که امکان پرداخت طلب‌های مالی خود را ندارند، چرا حقوق و مزایای کارگرانشان را سر موعد واریز می‌کنند؟
او با بیان اینکه زمانی این کارخانه حدود ۲۳۰ کارگر شاغل داشت که امروز شمار آنها به ۲۴ نفر رسیده است، افزود: اگر مطالبات کارخانه به موقع پرداخت می‌شد با حداقل ظرفیت تولید و نیروی انسانی کار نمی‌کردیم.
بنا بر ادعای این کارگر نساجی پاکان؛ فعالیت این کارخانه که از حدود ۵۰ سال پیش برای تولید محصولات ریسندگی و بافندگی تأسیس شده است، مانند سایر واحدهای صنعتی با مشکل تامین نقدینگی مواجه است.
وی ضمن بیان اینکه هرچند تلاش مدیریت فعلی کارخانه نساجی پاکان را برای از سر پا نگه داشتن کارخانه درخور توجه است، اظهار داشت: از مدت‌ها قبل مدیران این کارخانه در راستای نجات این واحد بحران زده ناچار شدند با متوقف کردن برخی خطوط تولیدی کارخانه در زمینه تولید قطعات نمدی خودرو فعالیت کنند.
این منبع کارگری با بیان اینکه این واحد در زمینه فروش و سفارش محصولات تولیدی مشکلی ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر آنچه باعث کندی کار کارگران شده تامین نشدن مواد اولیه تولید است.
به گفته وی، جدا از کمبود مواد اولیه با افزایش قیمت مواد اولیه تولید نیز روبرو هستیم. ضایعات فرش ومحصولات نمدی به عنوان مواد اولیه تولید از سال گذشته تا هم اکنون سه تا چهار برابر افزایش قیمت داشته است.
او افزود: بخش عمده مشکلات این واحد تولیدی به مطالبات دارایی وتامین اجتماعی باز می‌گردد و در این بین پافشاری اداره دارایی وتامین اجتماعی برای وصول طلب معوقه باعث نگرانی کارگران باقیمانده از بابت آینده شغلی شده است.
به گفته وی؛ در عین حال هنوز شماری از کارگران این کارخانه که از سالها قبل با استفاده از قانون سخت وزیان آور بازنشسته شده‌اند از شرکت طلبکارند.
یکی دیگر از کارگران این کارخانه در ادامه با بیان اینکه با توجه به بدهی سنگین این کارخانه بعید می‌دانم کارخانه نساجی پاکان بتواند به این زودی بدهی خود را با سازمان تامین اجتماعی تسویه کند، افزود: شواهد بیانگر این موضوع است که مشکل و شرایط کارگران کارخانه همچنان ادامه‌دار است.
وی بیان کرد: ۲۳۰ کارگر در چهار سال گذشته در کارخانه پاکان مشغول به فعالیت بودند اما مشکلات و وضعیت اقتصادی سبب شد تعداد آنها در حال حاضر به ۲۴ نفر کاهش یابد.
این کارگر ادامه داد: اگرچه مسئولان کارخانه بر این باور بودند که با تعدیل نیرو می‌توانند شرایط کارخانه را بهبود بخشند اما متاسفانه این اقدام هم نتوانست رونقی در کارخانه پاکان ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه کاهش و تعدیل کارگران توسط کارخانه باعث شد که عقب‌افتادگی و تاخیر در پرداخت حقوق کارگران جبران شود، ادامه داد: مسئولان کارخانه هر ماه به کارگران حقوق می‌دهند اما حقوق پرداختی کامل نیست و به صورت علی‌الحساب است. در عین حال تنها درصدی از بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود.
به گفته وی، باتوجه به اینکه مبلغ بدهی دو خودروساز بزرگ به کارخانه پاکان هر ماه بیشتر می‌شود، بنابراین به دلیل پرداخت نکردن و پرداخت ناکافی بدهی‌ها به کارخانه، مسئولان ترجیح می‌دهند به جای پرداخت حقوق کامل به کارگران، مواد اولیه خریداری کنند.
او در ادامه با بیان اینکه شرکت‌های خودروساز از محصولات شرکت پاکان استقبال می‌کنند، ادامه داد: اگرچه فروش محصولات به این شرکت‌ها دارای مزیت‌هایی است اما نباید فراموش کرد که‌ عدم پرداخت پول در موعد مقرر توسط شرکت‌های مذکور سبب می‌شود که کارخانه پاکان با مشکلاتی مواجه شود.
وی با اشاره به اینکه کارگران کارخانه به سختی اموراتشان را می‌گذرانند، افزود: کارگران کارخانه پاکان برای گذراندن امور خانواده، اقدام به خرید نسیه می‌کنند.

---------------

رانندگان کد ۸ مریوانی در اعتراض به بلاتکلیفی خود تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از رانندگان کد ۸ شهرستان مریوان، در اعتراض به به‌رسمیت شناخته نشدن فعالیت‌های خود، امروز (شنبه، ۲۹ شهریور) مقابل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر مریوان و حومه تجمع کردند.
این رانندگان؛ ۲۵ دستگاه تاکسی دارند و در نامه‌ای به رئیس پلیس راهور شهرستان مریوان، قید کرده‌اند که بعد از ۵ ماه و با وجود دریافت ۱۵ میلیون تومان از هر راننده توسط تاکسیرانی، رانندگانی غیرکد ۸، که در همین مسیرها مسافر جابه‌جا می‌کنند، از به رسمیت شناختن آن‌ها خودداری می‌ورزند و به آن‌ها اجازه کار نمی‌دهند.
به گفته این رانندگان، چند بار به اصرار تاکسیرانی در مسیرهای مورد نظر حاضر شدند؛ اما مورد اهانت و کتک‌کاری قرار گرفتند؛ چراکه این گروه از رانندگان بر خط خود احساس مالکیت دارند.

---------------

مرگ سه کارگر بستان‌آبادی بر اثر گازگرفتگی/ یک کارگر مصدوم شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حادثه گازگرفتگی که در یک کارگاه تصفیه روغن در روستای گورچین بستان‌آباد اتفاق افتاد، سه نفر از کارگران بر اثر گازگرفتگی در مخزن روغن سوخته کشته شدند و یک نفر هم راهی بیمارستان استاد شهریار بستان‌آباد شد.
از قرار معلوم حادثه زمانی اتفاق افتاد که یکی از کارگران کارگاه اقدام به تمیز کردن مخزن روغن سوخته می‌کند که دچار گازگرفتگی می‌شود و سه کارگر دیگر نیز پس از مطلع شدن از گازگرفتگی و برای نجات نفر اول وارد مخزن می‌شوند.
گفته می‌شود کارگران جانباخته در زمان حادثه ۵۴.۳۲و ۳۵ سال سن داشته‌اند.

---------------

چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰

انتظار کارگران فولاد اردبیل برای راه‌اندازی دوباره کارخانه

منابع کارگری در کارخانه فولاد اردبیل با اشاره به استمرار مشکلات کارگران این کارخانه به خبرنگار ایلنا گفتند: کارخانه فولاد اردبیل حدود ۱۵۰ کارگر دارد که از چهار ماه پیش علارغم حضور فیزیکی در محل کارشان به صورت جدی کاری برای انجام ندارند.
طبق اظهارات کارگران حاضر در کارخانه، این واحد بعد از چند سال ورشکستگی که با اعتراض کارگران همراه بود، به مدت ۴ سال به یک سرمایه‌گذار اجاره داده شده تا جایی که وضعیت کارخانه رو به بهبودی رفت و بخش زیادی از مطالبات مزدی کارگران پرداخت شد.
آن‌ها با بیان اینکه یکسال از موعد اجاره این سرمایه‌گذار در کارخانه فولاد اردبیل باقی مانده تا دوباره به یکی دیگر از متقاضیان واگذار شود، در ادامه افزودند: به مرور با افزایش مشکلات تولید در سال جاری، شرایط به یکباره تغییر کرد و کارفرما ناچار شد تولید را موقتا متوقف کند.
کارگران کارخانه فولاد اردبیل همچنین گفتند: در حال حاضر کارگران این وادحد صنعتی هر روز در محل کار خود حاضر می‌شوند و مشغول تعمیر ماشین‌آلات و تجهیز کارخانه هستند.
آن‌ها با بیان اینکه مطالبات‌شان تنها محدود به وضعیت کارخانه و بلاتکلیفی شغلی‌شان نمی‌شود، افزودند: کارگران این کارخانه با احتساب شهریور ماه، دو ماه مزد معوقه طلبکارند.
کارگران با بیان اینکه سال‌ها پیش مشکلات مدیریتی و نداشتن منابع مالی کافی باعث شده بود فعالیت کارخانه متوقف شود و حقوق و بیمه کارگران چندین ماه به تعویق بیفتد، در ادامه درباره مطالبات بیمه‌ای کارگران گفتند: حدود ۱۷ ماه معوقات بیمه‌ای داریم که قرار است طبق جلسه‌ای که کارفرما با مسئولان سازمان تامین اجتماعی برگزار کرده، طلب‌ها به صورت اقساط پرداخت شود.
آن‌ها در خاتمه گفتند: از مسئولان می‌خواهیم پیش از اینکه این واحد نیز بطور جدی‌تری دچار مشکل شود به داد کارخانه و کارگران آن برسند.

---------------

چشم مانی هاشمی کولبر ۱۴ ساله عمل شد/ او را به تهران منتقل کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، مانی هاشمی کولبر ۱۴ ساله که به دلیل سقوط از کوه دچار آسیب‌های جسمی شده بود، به تهران منتقل شد.
به گفته مادر این کولبر، او روز سه‌شنبه در یکی از بیمارستان‌های تهران، جراحی چشم انجام داد.
مانی هاشمی اهل یکی از روستاهای پاوه در استان کرمانشاه است و وقتی همراه مادرش برای کولبری رفته بود، به دلیل ترس از دستگیری از کوه سقوط کرد و آسیب دید.

---------------

مرگ دو کارگر بر اثر ریزش کانال گودبرداری شده در آبعلی

به گزارش ایلنا، در حادثه ریزش آوار یک کانال گودبرداری شده تاسیساتی در مجتمع برف شهر آبعلی استان تهران، دو کارگر دچار حادثه شدند.
سعید طاهری (رییس هلال‌احمر دماوند) با تایید این خبر در ارتباط با این حادثه گفت: این حادثه ساعت ۱۱ صبح امروز روی داد. زمانی که دو کارگر در داخل کانال یاد شده مشغول کار بودند، به علت سست بودن و دست ریز بودن خاک ناگهان کانال روی آن‌ها ریزش کرد و زیر آوار مدفون شدند که متاسفانه هر دو در محل جان باختند.

---------------

سقوط سازه فولادی موجب جان باختن یک کارگر شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، وقوع یک حادثه در کارخانه شکوفا صنعت پویا موجب جان باختن یک کارگر شد. طی این حادثه، چند کارگر دیگر نیز در خطر مرگ بودند که توانستند خود را نجات دهند. نام کارگر جان باخته، محمدرضا عسکری‌زاده است.
مریم سنجری (رئیس شورای اسلامی کار کارخانه شکوفا صنعت پویا) درباره کم و کیف این حادثه که منجر به مرگ یک کارگر شد، گفت: متاسفانه یکی از سازه‌های فولادی در حین ساخت روی کارگران فرود آمده است که بقیه کارگران توانستند از حادثه نجات یابند اما یکی از کارگران در این حادثه جان باخت. هم اکنون کل این شرکت تعطیل شده و همه ما عزادار فقدان این کارگر عزیز هستیم.

---------------

سه شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰

دو ماه و نیم است که دستمزد نگرفته‌ایم/ نمی‌دانیم به کجا مراجعه کنیم

کارگران شهرداری کوت عبدالله در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: در اعتراض به چند ماه مزد معوقه دست از کار کشیدیم و زباله‌های شهری را جمع نکردیم با این حال هنوز مطالباتمان پرداخت نشده است.
این کارگران که بارها به مقامات ذیربط استان و شهرستان مراجعه کرده‌اند، اظهار داشتند: اعتراضاتمان به جایی نرسید. الان دو ماه و نیم است که دستمزد نگرفته‌ایم.
به گفته آنها، تعویق طولانی دستمزد در حالی اتفاق افتاده که برخی مسئولان شهری عامل اصلی مشکلات شهرداری کوت عبدالله را تعیین‌ نشدن محدوده بین اهواز و کارون و تقسیمات بدون برنامه‌ریزی عنوان می‌کنند.
به گفته این کارگران؛ کوت عبدالله شهر جدیدی است که در حاشیه شهر اهواز به عنوان مرکز شهرستان کارون انتخاب شده است بنابراین شهرداری کوت عبدالله به نوعی بین دو شهرستان کارون و اهواز بلاتکلیف است و در نتیجه تامین منابع مالی حقوق کارگران نیز با مشکل روبرو است.
کارگران همچنین تاکید کردند: بارها برای مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالباتمان مقابل ساختمان استانداری و فرمانداری جمع شدیم که با فشار مسئولان بالادستی، شهرداری در هر نوبت یک ماه از مطالباتمان را پرداخت می‌کند و مجددا باید برای دریافت طلب‌های بعدی تجمع کنیم.
کارگران شهرداری کوت عبدالله در ادامه تصریح کردند: جدا از کارگران، پرداخت حقوق کارمندان شهرداری نیز به تاخیر افتاده و آنها نیز مشکلات معیشتی دارند.
این کارگران اظهار داشتند: اگر بی‌توجهی‌های مسئولان شهری در خصوص پرداخت حقوق‌مان ادامه پیدا کند نمی‌دانیم به کجا مراجعه کنیم؛ درمانده شده‌ایم و با این شرایط قادر به کار کردن نیستیم.

---------------

۵ ماه مطالبات کارگران شهرداری سوسنگرد پرداخت نشده است

تعدادی از کارگران شهرداری سوسنگرد در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند و گفتند: علاوه بر حقوق، از ابتدای سال جاری مطالبات بیمه‌ای ما به تامین اجتماعی پرداخت نشده و ما به همراه خانواده‌هایمان در زمینه دریافت خدمات درمانی از بیمارستان‌های ملکی تامین اجتماعی دچار مشکل شده‌ایم.
به گفته کارگران، علارغم پیگیری‌های مکرر کارگران برای دریافت حقوق، مسئولان شهری پاسخ قانع‌کننده‌ای به درخواست‌های کارگران نمی‌دهند، به همین دلیل ناچاریم برای وصول مطالبات‌مان دست به اعتراض بزنیم.
آنها گفتند: در روزهای گذشته برای تعیین تکلیف وضعیت مطالبات‌مان ناچار شدیم تجمع اعتراضی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان دشت آزادگان برگزار کنیم. اردیبهشت ماه سالجاری نیز برای چندین روز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق از جمع‌آوری زباله‌های شهر خودداری کردیم.
این کارگران که در بخش‌های خدمات و فضای سبز کار می‌کنند، در ادامه گفتند: کار می‌کنیم اما از دستمزد خبری نیست! در شرایط اقتصادی فعلی، حتی اگر کارگر دستمزد هم بگیرد، نمی‌تواند نیازهای ضروری خانوار را تامین کند چه برسد به ما که پرداخت دستمزدهایمان ماه‌ها به تعویق افتاده است.
طبق اظهارات این کارگران؛ یکی از منابع درآمدی شهرداری از راه دریافت ارزش افزوده است که این مبلغ ناچیز کفاف حقوق کارگران را هم نمی‌دهد از همین رو شهرداری ناچار است از درآمد عوارض‌ اخذ شده‌ی شهری استفاده کند.
به گفته این کارگران؛ بخش دیگری از نگرانی آنها گسترده شدن شیوع ویروس کرونا در شهر سوسنگرد است. آنها در این‌باره گفتند: در این روزهای پرخطر، مسئولان شهری نسبت به رعایت اصول محافظتی کارگران شهرداری در برابر کرونا کم‌توجه هستند.
آنها تاکید کردند: با شروع نیمه دوم سال انتظار داریم مسئولان موضوع معوقات مزدی کارگران شهرداری سوسنگرد را پیگیری کنند.
شهرداری سوسنگرد، کمبود نقدینگی و بدهی‌های شهرداری را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران می‌داند و وعده داده است که به زودی بخشی از معوقات پرداخت می‌شود.

---------------

دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۰

تکلیف تبدیل وضعیت استخدامی کارگران پیمانی آبفای اهواز روشن شود

یکی از کارگران پیمانکاری آب و فاضلاب اهواز به خبرنگار ایلنا گفت: چندین ماه است بخشنامه تبدیل وضعیت کارگران پیمانکاری آبفای اهواز از سوی آبفای کشور ابلاغ شده و آبفای اهواز این موضوع را از کارگران پنهان کرده است و در مقابل خواسته اعتراضی کارگران هم پاسخی نمی‌دهد تا اینکه شماری از کارگران در روزهای گذشته تصمیم به پیگیری گرفتیم و پس از مراجعه 17 نفر از کارگران از اهواز به آبفای کشور در تهران، ارسال این بخشنامه به آبفای اهواز تایید شد.
او با یادآوری اینکه فقط حدود ۳۰۰ کارگر در آبفای اهواز به صورت پیمانکاری به عنوان موتورچی وپمپ‌چی مشغول به فعالیت هستند، گفت: ماهیت کار این کارگران و سایر همکارانی که به صورت پیمانکاری و قرارداد موقت مشغول کارند دائمی است اما به دلیل نامشخص بودن آیین‌نامه‌های مربوط به تبصره یک ماده ۷ قانون کار، این کارگران سالهاست به صورت قرارداد موقت و پیمانکاری استخدام شده‌اند.
وی یادآور شد: در حال حاضر کارگرانی که در آبفای اهواز شرایط استخدامی آنها از وضعیت پیمانکاری به قرارداد موقت با کارفرمای اصلی تغییر کرده است، از وضعیت بهتری برخودار هستند و ثبات شغلی دارند.
این کارگر آبفای اهواز درادامه گفت: اصرار آبفای اهواز برای پنهان کردن بخشنامه تبدیل وضعیت کارگران پیمانکاری و قرارداد موقت برای ما قابل فهم نیست با این حال وقتی مدارک مستند ارسال این بخشنامه را از سازمان آبفای کشور دریافت کردیم و به مسئولان آبفای اهواز نشان دادیم آنها چاره‌ای جز قبول دریافت این بخشنامه را نداشتند و در نهایت قرار شد آذر ماه سالجاری با برگزاری آزمون همه کارگران مشمول این بخشنامه تبدیل وضعیت شوند.
وی با یادآوری این نکته که کارگران آبفای اهواز برخلاف نیروی کار رسمی و قرارداد مستقیم مجموعه آب و فاضلاب از مزایایی همانند اضافه‌کاری، پاداش و کارانه، بن‌، حق لباس و سایر خدمات عرفی محروم هستند، افزود: با وجود اینکه مطالبات کارکنان رسمی و قرارداد مستقیم به‌روز است اما در مورد کارگران قراردادموقت و پیمانی اینطور نیست و آنها حداقل‌های مزدی خود را با تاخیر دریافت می‌کنند.
به گفته وی، آخرین حقوقی که کارگران پیمانکاری و قرارداد موقت آبفای اهواز دریافت کرده‌اند مربوط به تیر ماه بوده که اخیرا با دو ماه تاخیر آنهم به صورت حداقلی پرداخت شد.
این کارگر پیمانی آبفای اهواز در پایان گفت: بخشنامه‌های این چنینی‌ که با آینده شغلی کارگران سر و کار دارد نباید به بهانه‌های مختلف چشم‌پوشی و نادیده گرفته شوند.

---------------

سقوط کولبر ۱۴ ساله از کوه/ درمان کولبر به دلیل مشکلات مالی متوقف مانده است

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، «مانی هاشمی» کولبر ۱۴ ساله اهل پاوه کرمانشاه به دلیل سقوط از کوه، مصدوم شد.
این کولبر ظاهراً دچار جراحت‌های عمیق شده و خانواده او توان مالی برای انتقال او به مراکز درمانی تهران را ندارند.
جریان حادثه به این شکل بوده که مانی ۱۴ ساله از ترس دستگیری و بازداشت، تعادل خود را از دست می‌دهد و از کوه سقوط می‌کند. او با خانواده‌اش در روستای شمشیر از توابع پاوه کرمانشاه زندگی می‌کنند و درمان‌های اولیه در بیمارستان‌های محلی صورت گرفته است.

---------------

مرگ یک کارگر بر اثر سقوط در روی سرش

به گزارش ایلنا، سیدمجید فیض جعفری (معاون هماهنگ‌کننده فرمانده انتظامی استان البرز) گفت: پس از حضور گروه‌های امدادی در محل مشخص شد عدم رعایت نکات ایمنی در حین کار باعث وقوع این حادثه شده است.
به گفته وی؛ در تحقیقات به عمل آمده مشخص شد این فرد حین کار به خاطر سقوط کرکره‌ای به سرش فوت کرده است در عین حال جسد این کارگر برای برسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شد.

---------------

یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۰

دو کارگر بازداشت شده کنتورسازی آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در شرکت کنتورسازی از آزادی دو کارگر بازداشت شده این واحد تولیدی خبر دادند.
آنها گفتند: بعدازظهر امروز با موافقت دادستانی، دوکارگر بازداشت شده شرکت کنتورسازی که از نمایندگان کارگری بودند، با سپردن تعهد آزاد شدند.
شب گذشته، به دنبال اعتراض کارگران مقابل ساختمان دادسرای قزوین، دو نفراز نمایندگان صنفی کارگران کنتورسازی بازداشت شدند که هر دو امروز یکشنبه ۲۳ (شهریورماه) آزاد شدند.

کارگر کنتورسازی نداریم/ مشکلات کارگران به اداره کار مربوط نیست

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر اینکه درحال حاضر موضوع مشکلات کارگران کنتورسازی به ما مربوط نمی‌شود، گفت: چیزی به نام کارگر کنتورسازی نداریم تا ما به عنوان نهاد پیگیری‌کننده بخواهیم به مشکلات آنها ورود کنیم.
به گفته وی؛ در حال حاضر آرای همه کارگران کنتورسازی از سوی مراجع حل اختلاف صادر شده و مقرری بیمه بیکاری آنها نیز برقرار شده است. در عین حال مبالغی حدود دو نیم میلیارد تومان نیز از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه برای طلب آنها پرداخت شده است.
او با تاکید بر اینکه آنها دیگر کارگر کنتورسازی محسوب نمی‌شوند تا من بخواهم درباره آنها صحبت کنم، افزود: رسانه‌ها برای پیگیری وضعیت این افراد باید از مراجع دیگری سوال کنند و این موضوعات ارتباطی به اداره کار ندارد.
گفتنی است کارگران کنتورسازی از ابتدای سال جاری مرتبا نسبت به عدم پرداخت دستمزد معوقه و ناکارآمدی مدیریت بخش خصوصی کارخانه دست به اعتراض صنفی می‌زنند. از قرار معلوم به دنبال اجتماع روز گذشته کارگران کنتورسازی مقابل ساختمان دادسرای قزوین، دو نفر از نمایندگان صنفی کارگران این واحد موقتا بازداشت شدند.

---------------

کارگران شهرداری بناب معوقات مزدی طلبکارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجموعه شهرداری بناب واقع در استان آذربایجان غربی گفتند که دست‌کم سه ماه دستمزد پرداخت نشده، دارند و بیمه آنها نیز چندین ماه پرداخت نشده است.
این کارگران از افزایش میزان مطالبات مزدی خود در ماه‌های آینده ابراز نگرانی کردند و گفتند: مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات، مشکلات بسیاری برای خانواده‌های آنها به وجود آورده است.
به گفته این کارگران، علیرغم اینکه مسئولان شهری از وضعی مطالبات آنها باخبرند اما تا این لحظه در خصوص پرداخت مطالبات مزدی کارگران مجموعه شهرداری بناب اقدامی صورت نگرفته است.

---------------

ادامه بستری کارگر مصدوم حفاری در بیمارستان ابن سینا

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حادثه سه‌شنبه هجدهم شهریور و «در موقعیت عملیاتی استقرار دکل۵۶ فتح در منطقه تنگ بیجار ایلام» دو نفر از کارگران شرکت ملی حفاری ایران مصدوم شدند.
در این حادثه، کریم سخیری، سکوبان دستگاه به‌شدت از ناحیه دست آسیب دید که این آسیب‌دیدگی منجر به قطع دست او شد.
این کارگر مصدوم را به بیمارستان ابن سینای تهران منتقل کرده‌اند؛ به گفته منابع خبری ایلنا، حال عمومی او به جز دست قطع شده، تقریباً مساعد است.
امروز سیدکریم حسینی رئیس مجمع نمایندگان خوزستان از این کارگر اهوازی آسیب دیده در بیمارستان ابن سینا عیادت کرده است.
سیدکریم حسینی در این دیدار گفت: با مدیرعامل شرکت ملی حفاری تلفنی صحبت و از او خواستم ضمن بررسی دقیق موضوع، مراحل درمان آقای سخیری را به صورت ویژه تا بهبودی کامل پیگیری کند.

---------------

مرگ یک کارگر در معدن فرکروم منوجان کرمان

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کارگران معدن کرومیت بخش منوجان در استان کرمان، حین انجام کار در اثر ریزش بخش‌هایی از معدن دچار حادثه شد و جان باخت.
مسلم مروجی (رییس سازمان معدن وتجارت جنوب کرمان) با تایید این خبر گفت: متاسفانه این حادثه عصرشنبه در اثر ریزش تونل در معدن فرکروم منوجان برای یک کارگراهل رودان اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: امروز یکشنبه تیم تخصصی عازم معادن فاریاب منوجان شده‌اند تا موضوع مرگ این کارگر را بررسی کنند.

---------------

شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۰

تجمع کارگران شاغل و بازنشسته شهرداری آبادان

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع خبری کارگری در شهرداری آبادان گفتند: صبح امروز ‌شنبه (۲۲شهریور ماه) کارگران شاغل شهرداری آبادان به همراه شماری از کارگران بازنشسته مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهر تجمع کردند.
دلیل تجمع این کارگران پرداخت نشدن دست‌کم دو ماه از اقساط سنوات حدود ۲۰۰ نفر از بازنشستگان عنوان شده‌ است. از قرار معلوم مطالبات سنواتی پایان خدمت کارگران شهرداری آبادان به صورت اقساطی به بازنشستگان پرداخت می‌شود.
در عین حال کارگران شاغل شهرداری آبادان اظهار داشت: کارگران مجموعه این شهرداری فقط پایه حقوق فروردین، اردیبهشت و خردادماه را دریافت کرده و حقوق تیر و مرداد را نیز هنوز دریافت نکرده‌اند.
مسئولان شهرداری آبادان همواره این ادعا را دارند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی امکان پرداخت به موقع اقساط سنوات بازنشستگان و مزد حدود دو هزار کارگر در مجموعه شهرداری را ندارند.
آنها افزودند: علاوه بر حقوق، حق بیمه کارگران نیز به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.

---------------

مراجعه کارگران کنتورسازی قزوین به دادگستری

منابع کارگری در کارخانه کنتورسازی قزوین گفتند: تعدادی از همکاران ما صبح امروز پس از طولانی شدن روند تغییر مدیریت کارخانه با مراجعه دادگستری قزوین، از این نهاد قضایی درخواست کمک کردند.
این کارگران با بیان اینکه مسئولان با صدور چندین مصوبه استانی هنوز برای تغییر مدیریت کارخانه و خلع ید او نتوانسته‌اند اقدامی انجام دهند، در ادامه افزودند: مشکلات کارگران کنتورسازی از زمانی آغاز شد که دولت به دلایل مختلف این واحد صنعتی را به بخش خصوصی واگذار کرد.
آنها گفتند: کارفرما هنوز وضعیت کارگران فعلی کارخانه را مشخص نکرده با این وجود اخیرا اقدام به جذب نیروی کار جدید کرده است. اگر بنا باشد این واحد تولیدی با همان مالکیت سابق اداره شود چرا به نظر کارگران اهمیت داده نمی‌شود؟ روزگاری این کارخانه قریب به ۴۰۰ تا ۵۰۰ کارگر داشت اما در سالهای اخیر تعداد آنها به حدود ۱۳۶ نفر رسید و و فعالیت تولیدی آن نیز محدود شد.
این کارگران افزودند: تعطیلی چند ماهه کارخانه در ابتدای سال بی‌مورد بوده، افزودند: کارفرما از ابتدای سال جاری کارگران را به بهانه پیشگیری از ابتلا به کرونا بیکار کرد و در حال حاضر ۵ ماه است آنها امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری را به دلیل معوقات بیمه‌ای ندارند.
آنها با غیرکارآمد خواندن خصوصی‌سازی در روند اداره‌ی این شرکت گفتند: در این روش غیرکارشناسی سهامدار فعلی به دلیل برخی جرائم اقتصادی زندانی شد. در این مدت، وی از داخل زندان و با استفاده از نیروهای خود کارخانه را مدیریت می‌کرد و همین رویه نیز به مشکلات کارگران دامن زده است.
آنها با بیان اینکه قانون واگذاری صنایع بزرگ به بخش خصوصی ایرادی ندارد ولی متاسفانه به دلیل اجرای غلط این قانون در کنتورسازی، از یک دهه پیش مشکلات عمده‌ای متوجه امنیت شغلی و معاش کارگران شده است، افزودند: در حال حاضر خارج شدن شرکت از مدیریت بخش خصوصی یکی از مطالبات اصلی کارگران کنتورسازی است و اگر نهادی دولتی باشد که بتواند از این کارخانه حمایت کند، قطعا بخش اعظم مشکلات کارگران برطرف خواهد شد.

---------------

حقوق تیر ماه کارگران هفت تپه پرداخت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روابط عمومی شرکت هفت تپه اعلام کرد: امروز ‌شنبه (۲۲شهریور ماه) با تامین منابع مالی، حقوق تیر ماه کارگران هفت تپه به صورت پایه پرداخت شده و قابل برداشت است.
وی ضمن عذرخواهی از تاخیرهای بوجود آمده در زمینه پرداخت حقوق کارگران فت: در روزهای آینده اضافه‌کار ساعتی همکاران متعاقبا با آماده شدن کارت‌های کارکرد همکاران پرداخت می‌شود.

---------------

فوت کارگر ۲۸ ساله در لنجان

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اطلاعات فعالان صنفی کارگری استان اصفهان، یک حادثه منجر به فوت روز جمعه (۲۱ شهریور) برای یکی از کارگران کوره ذوب ریخته‌گری در شهرک صنعتی فولاد لنجان اتفاق افتاد.
از قرار معلوم کارگر متوفی در روز حادثه به دلایل نامشخصی به داخل کوره ذوب سقوط می‌کند.
هنوز علت و محل دقیق این حادثه اعلام نشده است.
مهدی کریمی (رئیس اداره کار شهرستان لنجان) ضمن تایید این خبر گفته است: علت سقوط این کارگر توسط کارشناسان نیروی انتظامی در دست بررسی است و در صورت احتمال بروز حادثه پس از صدور دستور قضایی توسط کارشناسان و بازرسان اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان لنجان، بررسی و علت آن مشخص و اعلام می‌شود.

---------------

مرگ سه نفر از کارکنان نفت و گاز اروندان در سانحه رانندگی

به گزارش خبرنگار ایلنا، در یک حادثه رانندگی سه نفر از کارکنان شرکت نفت و گاز اروندان جان خود را از دست دادند. این کارکنان در حین انجام ظیفه دچار این سانحه شدند.
این اتفاق در منطقه دارخوین روی داده است.
در پی بروز این حادثه تلخ، شرکت نفت و گاز اروندان اطلاعیه‌ای به شرح ذیل صادر کرد:
«خبر ناگوار درگذشت سه نفر از همکاران عزیزمان در منطقه دارخوین بر اثر بروز سانحه رانندگی در حین انجام وظیفه، مایه تالم و تاثر فراوان شد. این ضایعه را به خانواده معزز آنها و همکاران شرکت نفت و گاز اروندان تسلیت عرض نموده و ضمن آرزوی غفران و رحمت واسعه برای درگذشتگان این حادثه، سلامت عاجل و صحت کامل مجروحان را از خداوند رحمان مسئلت می‌نماییم. چندین تن از مدیران ارشد از ابتدای بروز حادثه در محل حاضر و هماهنگی لازم با آتش نشانی و فوریت‌های پزشکی انجام شد تا در کمترین زمان ممکن رسیدگی به مصدومان انجام شود.»

---------------

مصدوم شدن دو نفر از کارکنان شرکت ملی حفاری ایران

به گزارش ایلنا، در اطلاعیه شرکت ملی حفاری ایران با سه روز تاخیر منتشر شد، آمده است که این حادثه سه‌شنبه هجدهم شهریور و «در موقعیت عملیاتی استقرار دکل۵۶ فتح در منطقه تنگ بیجار ایلام» رخ داد که طی آن دو نفر از کارکنان عملیاتی این دکل مجروح شدند.
شرکت ملی حفاری ایران بدون اشاره به جزییات و ماهیت «حادئه» رخ داده در این دکل حفاری، عنوان شده که این حادثه حدود ساعت ۱۴ و ۱۵ دقیقه بعدازظهر روز سه‌شنبه ۱۸ شهریورماه در موقعیت عملیاتی استقرار دکل ۵۶ فتح در منطقه تنگ بیجار استان ایلام رخ داد و بر اثر آن کریم سخیری، سکوبان دستگاه به‌شدت از ناحیه دست[قطع دست] آسیب دید و همکار دیگرش نیز به‌طور جزیی دچار آسیب‌دیدگی شد.»
در اطلاعیه این شرکت با اشاره به اینکه مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در نخستین لحظات از بروز حادثه مطلع شده بود، تاکید شده حق پیگرد «انتشار برخی نظرات غیرمستند در این رابطه در فضای مجازی» را برای خود محفوظ می‌داند.
دکل۵۶ فتح نخستین دکل حفاری سنگین خشکی شرکت ملی حفاری ایران است که دو سال قبل نوسازی و تعمیرات اساسی آن انجام شده است.

---------------

جمعه ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۰

کارگران شهرداری آبادان خواستار تعیین تکلیف مطالبات خود شدند

کارگران مجموعه شهرداری آبادان به خبرنگار ایلنا گفتند که حقوق فروردین، اردیبهشت و خرداد آنها به صورت پایه حقوق پرداخت شده و حقوق تیر و مرداد را نیز به صورت کل دریافت نکرده‌اند.
این کارگران همچنین درخصوص معوقات بیمه‌ای‌ خود گفتند: همزمان با حقوق، بیمه کارگران هم به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.
آنها با بیان اینکه بخش دیگری از مطالبات کارگران در مناطق سه‌گانه و سازمان‌های وابسته به شهرداری قدیمی است، افزودند: این مطالبات شامل اضافه‌کاری‌ها، تعطیل‌کاری‌ها و شبکاری‌ها است که از آذرماه سال ۹۷ انباشته شده‌اند.
کارگران شهرداری آبادان از تاخیر مکرر مطالبات خود انتقاد کرده و گفتند: تا چه زمانی باید منتظر دریافت مطالبات خود بمانیم؟ ما حدود ۲ هزار نفر کارگر هستیم که در مجموعه شهرداری آبادان مشغول به کار هستیم؛ اینکه به عنوان کارگر همیشه حقوق‌مان را با تاخیر چندین ماهه می‌گیریم، بماند همچنین چندین ماه معوقات بیمه‌ای داریم که در سوابق بیمه‌ای ما مشکل بوجود آورده است.
یکی از این کارگران با بیان اینکه در زمینه مشکلات‌مان به هر مسئولی هم شکایت می‌کنیم فقط شنونده است و هیچ اقدامی نمی‌کند، افزود: جدا از کارگران شاغل حدود ۶۰ نفر از همکاران که از دوسال پیش بازنشسته شده‌اند منتظر دریافت سنوات پایان خدمت خود هستند.
او گفت: شهرداری دلیل به تاخیر افتادن مطالبات مزدی و بیمه‌ای را کمبود منابع مالی اعلام کرده و می‌گوید که ادارات، نهادها و سازمان‌ها حدود ۲ هزار میلیارد ریال به شهرداری آبادان بابت عواض بدهکارند که اگر این مطالبات به موقع پرداخت شود امکان تاخیر در پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد.
این کارگر با بیان اینکه بخش زیادی از درآمد سالانه شهرداری آبادان از دریافت عوارض آلایندگی از پالایشگاه تامین می‌شودکه بخش قابل توجهی از ان طی چندسال گذشته کسر شده است، گفت: می‌دانیم که حدود ۴۰ درصد از سهم آلایندگی شهرداری آبادان از پالایشگاه این شهر به شهرهای مجاوراختصاص یافته است. متاسفانه از فروردین سال جاری نیز بر اساس قانون بودجه ۳۵ درصد از اعتبارات آلایندگی شهرداری آبادان مجددا کسر شد و به صندوق ملی محیط زیست اختصاص یافت. سایر منابع درآمدی همانند دریافت عوارض شهری نیز با متوقف شدن برخی فعالیت‌های صنفی و ساخت‌وساز محدود شده است.
وی با بیان اینکه اگر این ۳۵ درصد حق آلایندگی که به صندوق ملی محیط زیست تخصیص یافته مجددا به آبادان بازگردد، بسیاری از مشکلات مالی شهرداری برطرف خواهد شد و مطالبات کارگران پرداخت می‌شود، گفت: همزمان شهرداری آبادان مشکلات دیگری دارد که بخشی از آن به زمانی برمی‌گردد که آبادان به همراه خرمشهر جزو مناطق آزاد تجاری در جنوب کشور محسوب شد و وضعیت بلاتکلیفی پیدا کرد.

---------------

چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ - ۹ سپتامبر ۲۰۲۰

تجمع کارگران آبفای آبادان در اعتراض به معوقات مزدی

منابع کارگری در آبفای آبادان در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: کارگران آبفای آبادان در مجموع ۲۵۰ نفرند که از این تعداد ۲۰۰ نفر کارگر پیمانکاری و مابقی را کارگران رسمی تشکیل می‌دهند که هر کدام مطالبات مزدی متفاوتی دارند.
این کارگران با بیان اینکه کارگران پیمانکاری از ابتدای سال جاری حقوق طلبکارند و در این فاصله فقط مبالغی را به صورت‌الحساب دریافت کرده‌اند، افزودند: مجموع این دریافتی به ۶ تا ۷ میلیون تومان می‌رسد. البته کارگران رسمی نیز دو تا ۳ ماه معوقات مزدی طلبکارند.
به گفته آنها، حدود ۶ نفر از کارگران مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور منتظر پرداخت ۴ درصد هزینه بازنشستگی خود به تامین اجتماعی هستند.
این کارگران افزودند: در سال جاری حدود ۶۰ نفر از کارگران آبفار آبادان با ۲۵۰ کارگر آبفای ادغام شده‌اند که وضعیت پرداخت مطالبات آنها نیز مشخص نیست.
آنها با انتقاد از وضعیت بیمه اجتماعی خود و همکارانشان گفتند: جدا از موضوع معوقات مزدی، چندین ماه حق بیمه پرداخت نشده به تامین اجتماعی داریم که این موضوع مشکلات زیادی را هم برای کارگران و هم برای خانوادهایشان در ارتباط با دریافت خدمات درمانی در بیمارستان‌های ملکی تامین اجتماعی ایجاد کرده است.
یک منبع آگاه در آبفای آبادان با تایید اعتراض کارگران به ایلنا گفت: کمبود منابع مالی علت به تاخیر افتادن دستمزد کارگران است چراکه آب و فاضلاب هیچگونه منبع درآمد پایداری ندارد.
این مسئول اداره آب و فاضلاب آبادان با بیان اینکه از ابتدا تیرماه مدیریت آبفای آبادان تغییر کرده و در این مدت تمام تلاش خود را برای کاهش میزان مطالبات کارگران انجام داده‌ است، افزود: امروز قرار است با تامین منابع مالی بخشی از مطالبات کارگران به صورت علی‌الحساب پرداخت شود. در عین حال قرار است دو ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی در صورت تامین مالی پرداخت شود.
وی تصریح کرد: از بدو شیوع کرونا مشکلات مالی مردم برای پرداخت قبوض آب بیشتر شده و طلب‌های زیادی از نهادهای مختلف خصوصی و دولتی بابت پول آب طلبکاریم که اگر به موقع پرداخت شوند مشکل پرداخت حقوق ما کمتر خواهد شد.
این مسئول اداره آب و فاضلاب آبادان درباره کارگران بازنشسته نیز تاکید کرد: هزینه بازنشستگی کارگران بازنشسته به صورت تقسیطی در حال پرداخت است و آنچه امروز برای آبفای آبادان مشکل ایجاد کرده، بدهی ۱۸۵ میلیونی اداره آبفای به تامین اجتماعی است که از روزهای گذشته برای وصول آن اجرائیه گرفته و این موضوع دست‌مان را برای پرداخت حقوق و سایر مطالبات کارگرانمان بسته است.
وی در ارتباط با مطالبات کارگران آبفار نیز گفت: حدود ۶۰ کارگر آب و فاضلاب روستایی با آبفای آبادان ادغام شده‌اند که در زمینه پرداخت حقوق آنها اختلاف‌نظر داریم.
این مسئول اداره آب و فاضلاب آبادان گفت: قرار بود مسئولیت پرداخت حقوق همکاران روستایی از مرداد ماه برعهده آبفای آبادان باشد اما وزارت نیرو تاکید دارد باید آبفای آبادان از ابتدای سال جاری پرداخت حقوق آنها را متقبل شود و این موضوع فشار مضاعفی را به شرکت آبفای وارد کرده است.

---------------

درگذشت شاگرد مکانیک حین کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در استان کرمانشاه اعلام کردند: جوانی ۱۸ ساله به عنوان شاگرد مکانیک در یک تعمیرگاه در روستای نیسانه بخش نوسود شهرستان پاوه مشغول تعمیر خودروی سنگین بوده که ناگهان بر اثر بی‌احتیاطی جک از زیر وسیله نقلیه خارج می‌شود.
او گفت: هویت این کارگر هژار (محمد) شریفی‌ است و وی در لحظه حادثه در اثر برخورد خودرو با سرش جان باخته است.

---------------

سه شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ - ۸ سپتامبر ۲۰۲۰

ادامه اعتراض کارگران بخش صنعت هفت تپه

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران نیشکر هفت تپه در ادامه تجمعات صنفی دو روز گذشته و در انتقاد به آنچه بی‌توجهی کارفرما به وضعیت مطالبات مزدی خود می‌خوانند، صبح امروز (۱۸ شهریور ماه) همچنان فعالیت در داخل کارخانه را متوقف کردند.
یکی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در تشریح اعتراض کارگران بخش صنعت بعد از ۷۳ روز اجتماع جمعی همکارانش گفت: بعد از گذشت چندین روز از اعتراض ۷۳ روزه کارگران برای وصول مطالبات مزدی، وقتی با بی‌توجهی‌ به پرداخت مطالبات‌مان روبرو شدیم، ناچار شدیم از روز شانزدهم کار در کارخانه را متوقف کنیم تا شاید صدای‌مان به گوش مسئولان برسد.
به گفته وی؛ کارگران دو ماه از مطالبات مزدی مربوط به خرداد و مرداد ماه سال جاری خود را در حالی طلبکارند که قرار بود دهم شهریور کارفرما طبق روال گذشته یک ماه حقوق به کارگران بپردازد اما در ادامه کارگران درباره نحوه محاسبات حقوقی در ایام اعتراض با کارفرما اختلاف نظر پیدا کردند.
این کارگر گفت: مسئول مالی شرکت به نقل از کارفرما گفته به کارگرانی که در روزهای اعتراض پیگیر مطالبات صنفی خود بوده و کار نکرده‌اند حقوق کامل پرداخت نمی‌شود و از میزان اضافه‌کاری‌های آنها کسر خواهد شد. این درحالی‌ست که کارگران در واکنش به ادعای کارفرما کار در کارخانه را متوقف کرده‌اند و معتقدند که مطالبه‌گری صنفی آنها قانونی است و کارفرما طبق قانون و عرفی که از سالهای دور در هفت تپه حاکم بوده، موظف به پرداخت حقوق کامل به همراه اضافه‌کاری آنها در روزهای اعتراض است.
به گفته وی؛ در حال حاضر ۸ روز از موعد پرداخت حقوق کارگران گذشته و کارفرما کمبود منابع مالی را دلیل پرداخت نکردن حقوق‌ها عنوان می‌کند.
این همه درحالی‌ست که روز گذشته (۱۷ شهریور ماه) گزارش تحقیق و تفحص دیوان محاسبات کشور درباره قرارداد واگذاری شرکت نیشکر هفت تپه صادر شد و کارگران هفت تپه از سازمان خصوصی‌سازی انتظار دارند به استناد مقررات موضوعه و مفاد قرارداد منعقده مکلف به فسخ قرارداد نیشکر هفت تپه و تعیین تکلیف مجدد آن اقدام کند.

خلع ید از مالک هفت تپه کلید خورد/ تخلفات محرز است

به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید بیت عفری (معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات) در ارتباط با رای دیوان عدالت مبنی بر لزوم خلع ید از مالک هفت‌تپه در گفتگو با سیما گفت: گزارش دیوان محاسبات بر مبنای تخلفات صورت گرفته در واگذاری هفت تپه و بعد از واگذاری تنظیم شده و رای بر همین مبنا صادر شده است.
او تخلفات مالک هفت‌تپه را برشمرد: عدم رفع تعهدات ارزی، عدم بازپرداخت بدهی سازمان گسترش و نوسازی، عدم پایبندی به قرارداد، پایین آمدن سطح تولید و سوق دادن شرکت به اهداف خارج از اهداف تعیین شده.
بیت عفری با بیان اینکه در سیاست‌های ابلاغی اصل 44 بر رقابت‌پذیری در اقتصاد و بهبود ساختار تاکید شده، ادامه داد: اگر به تعهدات عمل نشود، سازمان خصوصی‌سازی به عنوان متولی امر باید واگذاری را فسخ کرده و بنگاه را به دولت برگرداند.
او در ارتباط با اقدامات صورت گرفته، گفت: به وزارت امور اقتصاد و دارایی اعلام شده و سازمان خصوصی‌سازی نیز در جریان است؛ این نهادها باید مراحل قانونی خلع ید را انجام دهند.وی تاکید می‌کند: تا استیفای کامل حقوق بیت‌المال به کار خود ادامه می‌دهیم.

---------------

دوشنبه ١۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۷ سپتامبر ۲۰٢٠

ادامه تجمع کارگزاران مخابرات روستایی مقابل مجلس

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز نیز مثل دیروز جمعی از کارگزاران و کارمندان شهرها و استانهای مختلف در بخش مخابرات روستایی در اعتراض به عدم همسان­‌سازی حقوق آنان با سایر کارمندان رسمی مخابرات و نقض عدالت دستمزدی در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع برگزار کردند. خواسته اصلی این کارگزاران مخابرات روستایی، همسان‌سازی حقوق و رفاهیات آنها با سایر کارمندان رسمی مخابرات است.
در کنار این مطالبات آنها می‌گویند حق بیمه برای تعدادی از کارگزاران قبل و بعد از خصوصی‌سازی پرداخت نشده است.
این نیروهای کار مخابرات می‌گویند که آنها خواستار پایان برخورد تبعیض‌آمیز با آنها و برقراری رابطه حقوقی مبتنی بر قرارداد با آنها هستند. اکثر آنها با وجود سابقه بالای 25 ساله کاری، هنوز حقوق کف قانون کار را از مخابرات دریافت می‌کنند.
این کارگزاران مخابرات روستایی قبل از خصوصی‌سازی شرکت مخابرات در مراکز مخابرات روستایی مشغول به کار بودند و در حال حاضر نیز قرارداد دایمی و رسمی با شرکت مخابرات دارند اما هنوز حقوق و مزایای رفاهی برابر با سایر کارمندان دایمی، مشمول آنها نمی‌شود. این کارگزاران مخابرات روستایی، خواستار همسان­‌سازی حقوق و مزایایشان با سایر کارکنان رسمی شرکت مخابرات و صدور حکم کارگزینی برای همه کارگزاران، بعداز گذشت این همه سال هستند.

---------------

پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی نهضت سوادآموزی برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند

یکی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: در ادامه تجمع دیروز، تعدادی از آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی شب گذشته را به همراه خانواده‌هایشان در خیابان و پارک حوالی ساختمان مجلس سپری کردند و صبح امروز با طلوع آفتاب به تجمع اعتراضی‌شان ادامه دادند.
وی ادامه داد: آموزشیاران نهضت سوادآموزی را افرادی تشکیل می‌دهند که با سوابق ۱۰ تا ۱۵ ساله در مناطق محروم کشور خدمت کرده‌اند.
به گفته نماینده آموزشیاران نهضت سوادآموزی، تجمعات اعتراضی این گروه از پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی تا مشخص شدن وضعیت شغلی‌ آنها ادامه پیدا خواهد کرد.
بنا به اظهارات معترضان، برخی نمایندگان مجلس پیش‌تر وعده پیگیری وضعیت شغلی آنها را با طرح حذف آزمون برای همه مشمولین وزرات آموزش و پرورش را مطرح کرده و آنها منتظر علنی کردن آن در صحن هستند.
تجمع‌کنندگان در پلاکاردی خواستار رفع تبعیض بین مشمولان و تبصره ۱۰ ماده ۱۷ با حذف آزمون قبل از آموزش و خواهان برقراری عدالت هستند.
پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی از صبح دیروز یکشنبه (۱۶ شهریور ماه) برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شده و مقابل ساختمان مجلس تجمع کرده‌اند.

---------------

مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر برق گرفتگی

به گزارش ایلنا، سرهنگ جمال موسوی (فرمانده انتظامی ایلام) اظهار داشت: یک کارگر ساختمانی ۱۹ساله حین کار در یک آپارتمان بر اثر برخورد با کابل برق فشار قوی دچار برق گرفتگی شد که بلافاصله مأموران کلانتری به همراه نیروهای امدادی به محل اعزام شدند.
وی افزود: بررسی‌های اولیه مأموران حاکی از آن بود که این کارگر هنگام کار دچار برق‌گرفتگی شده است و اقدامات درمانی نیروهای امدادی نیز مثمرنتیجه نبوده و این کارگر متأسفانه در محل جان خود را از دست داده است.
فرمانده انتظامی اصفهان ضمن ابراز تأسف از وقوع این حادثه خاطرنشان کرد: جسد مرد ۱۹ساله برای اقدامات قانونی به پزشکی انتقال یافته است.

---------------

تنها بازمانده حادثه معدن زغال‌سنگ هجدک همچنان بستری است

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در معدن هجدک در کرمان گفتند حال تنها کارگر مصدوم حادثه معدن زغال سنگ هجدک شهرستان راور، مساعد است و پس از گذشت یک روز از وقوع این حادثه، او همچنان در بخش اورژانس بیمارستان باهنر کرمان تحت مداوا قرار دارد.
آنها اظهار داشتند: وی مردی ۳۹ ساله است که بلافاصله بعد از حادثه ریزش معدن به خارج از معدن انتقال یافت و اقدامات اولیه درمانی برای انجام شد.
همچنین کارگران معدن زغال سنگ هجدک از سخنان اکبر سلطانی (مدیر روابط عمومی شرکت معادن زغال‌سنگ کرمان) انتقاد کرده و گفتند: ایشان امروز در مصاحبه‌ای که از یکی از رسانه‌های رسمی کشور منتشر شده، گفته است کارگران جان‌باخته؛ نیروهای شرکت زغال‌سنگ منطقه کرمان نیستند و طرف قرارداد با پیمانکارند بنابراین شرکت هیچ تعهدی در خصوص تامین ایمنی معادن واگذار شده به‌پیمانکار ندارد.
در حادثه ریزش تونل شماره ۲ معدن زغال سنک هجدک که در روز گذشته یکشنبه ۱۶ شهریور ماه اتفاق افتاد، ۴ کارگر کشته و یک نفر مصدوم شد. به گفته منابع خبری، حوالی ظهر دیروز درحالیکه شماری از کارگران معدن زغال سنگ هجدک مشغول کار استخراج زغالسنگ بودند ناگهان با آزادسازی حفره گاز انفجار رخ می‌دهد که منجر به ریزش تونل و محبوس شدن ۵ کارگر می‌شود. امدادگران بلافاصله یکی از کارگران محبوس شده را خارج و به مراکز درمانی منتقل می‌کنند اما ۴ معدنچی دیگر به دلیل شدت آوار ریخته شده در تونل جان خود را از دست دادند.

---------------

یکشنبه ١۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۶ سپتامبر ۲۰٢٠

اعتراض کارگران هفت تپه درباره نحوه محاسبه حقوق بعداز ۷۳ روز تجمع

حقوق ما را کامل پرداخت کنید

منابع کارگری در مجتمع نیشکر هفت تپه امروز (یکشنبه ۱۶ شهریور) در تماس با خبرنگار ایلنا، از توقف کار کارگران بخش صنعت خبر دادند. آنها اظهار داشتند در اعتراض به اختلاف نظری که با کارفرما بر سر محاسبه حقوق کارگران در ایام اعتراض دارند، دست از کار کشیده‌اند.
کارگران با اشاره به بی‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات مزدی خود بعد از ۷۳ روز اعتراض گفتند: درحالی دو ماه حقوق طلبکاریم و در آستانه سومین ماه قرار داریم که کارفرما هنوز پولی به حساب کارگران واریز نکرده و گفته است کارگرانی که در روزهای اعتراض در محل کار خود حاضر نبوده و کار نکرده‌اند، مستحق دریافت حقوق کامل نیستند و حقوق و اضافه‌کاری‌های آنها کسر خواهد شد. در مقابل کارگران به این موضوع واکنش نشان دادند و با کار نکردن در بخش صنعت به رای کارفرما اعتراض کردند.
کارگران هفت تپه در این خصوص مدعی شدند: طبق عرفی که در هفت تپه بوده؛ کارفرما باید همانند سالهای گذشته در زمانی که کارگران به دلیل مشکلات ایجاد شده به صورت قانونی مطالبه‌گری صنفی می‌کنند و در این ایام امکان کار کردن نیز ندارند، حقوق کامل بپردازد.
کارگران هفت‌تپه درباره مطالبات کارگران غیرنیشکری که همچنان در مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش جمع می‌شوند نیز گفتند: هرچند اعتراض این گروه از کارگران که به کارگران غیرنیشکر ی شهرت دارند، به اعتراض ۷۳ روزه هفت تپه مرتبط نیست اما آنها که تعدادشان به حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر می‌رسد به دنبال شغل هستند. سال گذشته آنها برای اولین بار برای مدت کوتاهی در زمین‌های کشاورزی زیر کشت چغندر قند هفت تپه مشغول کار برداشت بودند. انتظار آنها از مسئولان این است که شرایطی برایشان فراهم کنند که بار دیگر در مزارع چغندر قند یا سایر بخش‌های هفت تپه مشغول کار شوند.
آنها با بیان اینکه اعتراض۷۳ روزه کارگران هفت تپه در روز پنجم شهریور ماه به اتمام رسیده اما همچنان برخی رسانه‌ها اعتراض کارگران غیرنیشکری را به اعتراض کارگران هفت تپه مرتبط می‌کنند، در ادامه افزودند: متاسفانه برخی رسانه‌های فارسی زبان خارجی با انتشار تصاویر کارگران غیرنیشکری قصد فضاسازی دارند و اعلام می‌کنند که اعتراض در هفت تپه خاتمه پیدا نکرده و همچنان ادامه دارد درصورتی‌که در دو هفته گذشته (بعد از خاتمه اعتراض) کارگران هفت تپه مشغول کار در بخش صنعت و کشاورزی بوده‌اند.
کارگران هفت تپه اظهار داشتند: سرنوشت هفت تپه به اندازه‌ای برایمان مهم است که در روزهایی که به دلیل اعتراض در محل کارمان انجام می‌دهیم، نمی‌خواهیم هیچ لطمه‌ای به محل کارمان وارد شود. به همین دلیل کارفرما مجاب به پرداخت حقوق کارگران است.
آنها در پایان گفتند: درحال حاضر همه کارگران برای توسعه هفت تپه مشغول کار هستند و نماینده کارفرما نیز مشغول رایزنی برای حل اختلافات موجود با کارگران است.

---------------

پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی نهضت سوادآموزی برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز گروهی از پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی با حضور مقابل ساختمان مجلس برای چندمین بار خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود شدند.
این گروه از کارکنان که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شده‌اند، می‌گویند: حدود ۶ هزار نفر هستیم که پس از ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزش‌یار و آموزش‌دهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی بیستم تیر ماه شغلمان را از دست داده‌ایم و در عین حال سازمان آموزش و پرورش به عنوان متولی ما نهضتی‌ها ملاک ادامه فعالیت ما را قبولی در آزمون اعلام کرده است و اخیرا نیز بخشنامه‌ای به همه دفاتر استان‌ها و شهرستان‌ها برای ترک‌ کار نهضتی‌هایی که در آزمون پذیرفته نشده‌اند، ارسال کرده‌است.
یکی از این آموزشیاران با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مقایسه با نیروهای حق‌التدریس پیش دبستانی و سرباز معلمان، گفت: همه این گروها بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شدند؛ اما برای آموزشیاران چنین شرایطی به وجود نیامد و برای ادامه فعالیت آزمون برگزار کردند. این تبعیض محسوب می‌شود. از یک نهضتی بعد از ۱۴ تا ۱۵ سال خدمت چرا باید الان آزمون ‌استخدامی گرفته شود؟ چرا از بدو شروع بکارمان از ما آزمون نگرفتند تا امروز در شرایط فعلی اقتصادی کشور، مشکلاتمان با از دست دادن شغل چندبرابر نشود؟
او افزود: در بدو شروع بکارمان به ما گفته بودند پس از ۲ سال کار در نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش استخدام می‌شویم اما حالا بعد از ۱۴ سال پشت سد آزمون جا مانده‌ایم.
این آموزش‌دهندگان با بیان اینکه برای سایر گروه‌ها مثل سرباز معلمان، حق‌التدریسی‌ها و.. آزمون را حذف کرده‌اند، در ادامه افزود: نباید در مورد آموزش‌دهندگان نهضتی تبعیض روا می‌داشتند؛ آموزش‌دهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کرده‌اند و استحقاق توجه بیشتر را از مسئولان داشتند نه اینکه بعد از سالها خدمت شغلمان را از ما بگیرند و ما را به حال خود رها کنند.
او با بیان اینکه در تجمعات قبلی که در روز ۲۹ و ۳۰ تیر ماه انجام دادیم از طرف تعدادی از نمایندگان مجلس به ما وعده داده شد برای اینکه بعد از تعطیلات ماه محرم موضوع طرح جذب شش هزار نفر نهضتی پذیرفته نشده را در صحن علنی مجلس مطرح و پیگیری کنند. در عین حال دکتر علی علیزاده، نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی، طرح حذف آزمون برای همه مشمولین وزرات آموزش و پرورش را نوشته و قرار است در صحن علنی مجلس مطرح شود.
یکی دیگر از معترضان حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: با وجود اینکه حدود ۷۰ درصد از همکاران ما در آزمون ۲۰ تیر ماه با کسب نمره قبولی پذیرفته شدند، این آزمون ملاکی خوبی برای ارزیابی صلاحیت استخدام نهضتی‌ها نبود.
به گفته وی؛ با شروع سال تحصیلی جدید همکاران پذیرفته شده در آزمون استخدامی شروع به فعالیت کرده‌اند.

---------------

تجمع کارگزاران مخابرات روستایی از چند استان مقابل مجلس

قربانزاده (دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارگری کارگزاران مخابرات روستایی کشور) در تماس با خبرنگار ایلنا، از تجمع امروز صبح مقابل مجلس شورای اسلامی خبر داد.
وی گفت: از پانزده استان کشور ازجمله خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، قزوین، گیلان، همدان، خوزستان، لرستان و هرمزگان به تهران آمدیم و مقابل مجلس جمع شدیم تا شاید نمایندگان مجلس صدای دادخواهی ما را بشنوند.
قربانزاده، با تاکید بر اینکه مهم‌ترین خواسته ما رفع تبعیض مزدی در مخابرات است؛ مطالبات را در چهار دسته گروه‌بندی کرد: مطالبه اول پایبندی مخابرات به توافقنامه 3/2/ 98 است؛ این توافقنامه با حضور نمایندگان مجلس بین کارگران و مخابرات تنظیم شد؛ دومین خواسته، رفع تبعیض در پرداخت حقوق، مزایا و رفاهیات بین کارگران مخابرات روستایی و کارکنان مخابرات شهری است که خواسته‌ی بسیار مهمی است؛ این خواسته عرف کارگاه است و محمل قانونی دارد. خواسته بعدی، انعقاد قرارداد دائم با تعدادی از این قشر زحمتکش مخابرات روستایی است که هنوز قرارداد با آنها منعقد نشده درحالیکه قرارداد دائم، آرای حل اختلاف و دیوان عدالت است. در نهایت خواستار واریز بیمه معوقه تعدادی از پرسنل، مربوط به قبل و بعد سال 88 هستیم.
این فعال صنفی تاکید می‌کند: امیدوارم نمایندگان مجلس به داد ما برسند و در جهت پیگیری مطالبات برحق و قانونی ما گام بردارند.

---------------

اعلام اسامی‌کارگران جانباخته در معدن زغال سنگ هجدک کرمان

به گزارش خبرنگار ایلنا، حوالی ساعت ۱۱و سی دقیقه پیش از ظهر امروز (یکشنبه، ۱۶ شهریور) حادثه ریزش در معدن زغال سنگ هجدک در بخش کوهسار راور کرمان، منجر به مرگ چهار کارگر و مصدومیت یک کارگر دیگر شد.
منابع خبری ایلنا، هویت این چهار کارگر جان‌باخته را سیدرحیم حسینی، مصطفی گلستانی، امیررضا دورانی و میثم رامشک اعلام کردند.
از قرار معلوم تنها مصدوم این حادثه بعد از انجام اقدامات اولیه درمانی از سوی تیم‌های فوریت‌های پزشکی به بیمارستان شهید باهنر کرمان منتقل شده است.
فرماندار شهرستان راور اعلام کرده علت حادثه و چگونگی موضوع در دست برررسی است.

افزایش تعداد جانباختگان حادثه ریزش معدن در هجدک راور

محمد صابری رئیس اورژانس کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه هر ۳ نفر کارگر محبوس شده در تونل معدن ذغال سنگ در هجدک راور جان باخته‌اند.
وی ادامه داد: بعلت ریزش تونل معدن ذغال سنگ در هجدک راور در مجموع ۴ نفر جان باخته و یک نفر مصدوم شده است که بعد از انجام اقدامات اولیه درمانی توسط تیم فوریت‌های پزشکی به بیمارستان شهید باهنر کرمان منتقل شده است.
رییس اورژانس کرمان خاطرنشان کرد: صبح امروز یک مورد ریزش معدن ذغال در هجدک راور به سامانه اورژانس کشور اطلاع داده می‌شود و بلافاصله ۳ تیم فوریت های پزشکی به محل حادثه اعزام شده است.

---------------

شنبه ١۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۵ سپتامبر ۲۰٢٠

تجمع جمعی از بازنشستگان مقابل تامین اجتماعی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (پانزدهم شهریور) جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی با حضور مقابل ادارات تامین اجتماعی، خواستار توجه به مطالبات قانونی خود شدند.
مهم‌ترین خواسته‌ی این بازنشستگان، تجدیدنظر در فرمول‌های همسان‌سازی است؛ آنها می‌گویند چرا سابقه استحقاقی بازنشستگان سخت و زیان‌آور در محاسبات همسان‌سازی منظور نشده است.
بازنشستگان در عین حال خواستار پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان هستند و می‌گویند: مقامات سازمان برای بهبود معیشت بارنشستگان باید به دولت فشار بیاورند تا مطالبات سازمان را بپردازد.
این بازنشستگان با انتقاد از وضعیت بد معیشتی خود، خواستار بهبود سطح زندگی کارگران بازنشسته هستند و معتقدند؛ افزایش ناچیز مستمری‌ها نمی‌تواند فاصله عمیق دریافتی بازنشسته با خط فقر را جبران کند.

---------------

مصدومیت یک کارگر بر اثر سقوط از ارتفاع ۱۴ متری

به گزارش ایلنا، روز گذشته (جمعه۱۴ شهریور ماه) یک کارگرساختمانی حین کار دریک پروژه ساختمانی در مجتمع شهید کشوری اصفهان از ارتفاع ۱۴ متری سقوط کرد و به شدت مصدوم شد.
به گزارش سازمان آتشن‌شانی و خدمات ایمنی اصفهان، این کارگر ۳۲ ساله هنگام کار در یک پروژه در حال ساخت در شهرک شهید کشوری اصفهان دچار حادثه سقوط شده است.
نیروهای عملیات پس از حضور در محل، مصدوم را که از ارتفاع ۱۴ متری سقوط کرد و دچار آسیب‌دیدگی شدید شده بود، به طبقه همکف منتقل کردند و تحویل عوامل اورژانس دادند.

---------------

هارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۶ آگوست ۲۰۲۰

کارگران شهرداری آبادان معوقات مزدی طلبکارند

به گزارش ایلنا، محمودرضا شیرازی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: مطالبات کارگران در مناطق سه‌گانه و سازمان‌های وابسته به شهرداری آبادان از آذرماه سال ۹۷ شامل اضافه‌کاری‌ها، تعطیل‌کاری‌ها و شبکاری‌ها است که انباشته شده‌اند.
او گفت: مشکل از آنجاست که برخی سازمان‌ها و نهادها در آبادان با وجود بهره‌مندی از خدمات شهری از پرداخت عوارض سالیانه شهرداری سرباز می‌زنند که این روند در تاخیر پیش آمده در پرداخت حقوق و مطالبات کارکنان این شهرداری تاثیرگذار است.
شهردار آبادان کل طلب مزدی کارگران و کارکنان این شهرداری را ۲۴۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: ادارات، نهادها و سازمان‌ها حدودا ۲ هزار میلیارد ریال به شهرداری آبادان بابت عواض بدهکارند که اگر این مطالبات به موقع پرداخت شود امکان تاخیر در پرداخت حقوق کارگرلان وجود ندارد.
او با بیان اینکه گام اول شهرداری آبادان برای وصول مطالبات قانونی خود مذاکره با این نهادهاست، در ادامه افزود: پرداخت عوارض از سوی ادارات، نهادها و نیز مردم در شتاب بخشی روند توسعه شهری و ارایه خدمات مطلوب به شهروندان تاثیرگذار است.
شیرازی تصریح کرد: متاسفانه از فروردین امسال بر اساس قانون بودجه سال جاری ۳۵ درصد از اعتبارات آلایندگی کسر شد و به صندوق ملی محیط زیست اختصاص یافت، در سال‌های قبل نیز ۴۰ درصد از عوارض آلایندگی شهرداری آبادان به شهر مجاور اختصاص یافت.
او با بیان اینکه ضرای پرئاخت یک ماه حقوق کارگران مجموعه شهرداری ۱۱۰ میلیارد ریال منابع مالی نیاز داریم، افزود: اگر این ۳۵ درصد حق آلایندگی به آبادان بازگردد بسیاری از مشکلات شهرداری آبادان برطرف خواهد شد و در پرداحت حقوق پرسنل این شهرداری با مشکل جدی مواجه نخواهیم شد.
شهردار آبادان با اشاره به بدهی ۶۰۰ میلیارد ریالی فاز ۲ پالایشگاه آبادان به شهرداری گفت: با وجود اینکه فاز ۲ پالایشگاه آبادان یکی از پروژه‌های مهم در حال اجرا در کشور می‌باشد ولی در پرداخت عوارض به شهرداری کوتاهی می‌کند و حتی مانع ورود کارشناسان ما به این منطقه می‌شود.
شیرازی اظهار داشت: ما بدنبال تنش با سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف نیستیم ولی انتظار می‌رود این سازمان‌ها در پرداخت به موقع عوارض شهرداری را یاری کنند تا در امر خدمات‌رسانی به شهر با مشکل مواجه نشویم.
وی افزود: همچنین برای مسیر پمپوز ۴۲۰ میلیارد ریال باید عوارض به شهرداری آبادان پرداخت شود که با ورود فرمانداری و دادگستری آبادان در این خصوص به توافقات اولیه برای پرداخت این عوارض رسیدیم.
شهردار آبادان در ادامه گفت: تردد خودروهای سنگین و فوق سنگین به زیرساخت‌های شهری آبادان آسیب وارد کرده و طی توافقی که با پالایشگاه شد ۱۹۰ میلیارد ریال قیر برای تهیه آسفالت در اختیار شهرداری قرار خواهد گرفت تا مسیرهای منتهی به پالایشگاه ترمیم شوند.
مسوولان فاز ۲ پالایشگاه آبادان بامداد چهارشنبه برای عبور محموله فوق سنگین این طرح بدون هماهنگی اقدام به مسدود کردن خیابان‌های اصلی آبادان که ۲ بیمارستان در مسیر آن قرار دارند، کردند که شاهد بروز ترافیک در هسته مرکز هسته‌ای شهر آبادان بودیم.

---------------

فوت دو کارگر بر اثر گودبرداری غیراصولی در تبریز

به گزارش ایلنا، در گودبرداری غیراصولی که عصر روز گذشته در منطقه بارنج تبریز رخ داد، دو کارگر هنگام کار در عمق ۴ متری بر اثر ریزش خاک زیر آوار مدفون شدند.
وحید شادی‌نیا (سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی) با تایید این خبر گفته است: این دو کارگر در عمق بیش از ۴ متری زمین در یک محل گودبرداری شده مشغول کار بودند که به علت گودبرداری غیراصولی و عملیات غیرفنی با ریزش خاک زیر آوار ماندند.
به گفته وی، عوامل امداد و نجات پس از خارج کردن این دو کارگر از زیر آوار، با وجود احیای قلبی و ریوی، نتوانستند آنها را نجات دهند.

---------------

دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۴ آگوست ۲۰۲۰

تجمع کارگران کنتورسازی همزمان با ورود نوبخت به قزوین

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی قزوین در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت کارخانه و عدم دریافت ۲۶ ماه حقوق، صبح امروز (۳شهریور) همزمان با سفر رئیس سازمان برنامه بودجه به شهر قزوین، در مسیر عبور او و در محدوده ورودی جاده باراجین، مقابل ساختمان تالار شهر تجمع کردند.
یکی از کارگران کنتورسازی ایران که در تجمع امروز حضور داشت، به ایلنا گفت: همزمان با ورود رئیس سازمان برنامه بودجه به شهر قزوین، کارگران با تجمع در محدوده ورودی جاده باراجین و مقابل ساختمان تالار شهر خواستند صدای اعتراض‌شان را به گوش آقای نوبخت برسانند.
او با بیان اینکه خواسته اصلی کارگران کنتورسازی مشخص شدن وضعیت مالکیت کارخانه است، افزود: واگذاری این کارخانه از چند سال پیش به بخش خصوصی موجب شده این واحد تولیدی هم‌اکنون تعطیل شده و کارگران آن بیکار شوند.
این کارگر با بیان اینکه خواسته اصلی ما از آقای نوبخت برطرف کردن موضوع تخصیص بودجه برای واگذاری کارخانه کنتورسازی به هیات حمایت از صنایع است، افزود: از قرار معلوم این اتفاق به دلیل تخصیص نیافتن بودجه متوقف شده است.
او با بیان اینکه اگر این کارخانه از بخش خصوصی به هیات حمایت از صنایع واگذار شود بخش زیادی از مشکلات هم کارخانه و هم کارگران برطرف می شود در ادامه افزود:جدا از این موارد مشکل دیگر کارگران مربوط می‌شود به ۲۶ ماه معوقات مزدی کارگران که از سال ۹۵ به تاخیر افتاده ومشکلات معیشتی زیادی را برای کارگران ایجاد کرده است .
او اظهار داشت: درخواست دیگر ما از آقای نوبخت تخصیص بودجه خاص برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران است.چرا که جدا از حقوق هر یک از کارگران بایت سنوات پایان خدمت خود حدودا ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان طلبکارند.
این کارگر در ادامه سخنان خود تصریح کرد ؛طی سالهای گذشته کارگران‌ تلاش زیادی برای وصول مطالبات خود از مسئولان کرده‌اند اما هنوز هیچ اتفاق نیفتاده است. درتجمع امروز آقای نوبخت با مشاهده تجمع اعتراضی کارگران کنتور سازی در جمع اعتراضی کارگران حاضر شدند وپس از شنیدن سخنان نمایندگان کارگری وعده پی گیری موضوع مشکلات کارگران کنتور سازی را دادند.در عین حال قول داد ند مشکلات کارخانه وکارگران کنتور سازی را در جلسه بعد اظهر امروز که با حضور مسئولان استانی قرار است انجام شود را مطرح کنند.

---------------

کارگران ابنیه فنی ورامین خواستار مشخص شدن وضعیت مطالبات خود شدند

منابع کارگری در راه‌آهن ورامین به خبرنگار ایلنا گفتند: گروهی از کارگران ابنیه فنی تراورس ناحیه پیشوای ورامین خواستار مشخص شدن وضعیت مطالبات خود شدند. شماری از این کارگران (حدود ۷۰ نفر) روز گذشته (دوم شهریور ماه) در محدوده محل کار خود تجمع کردند.
به ادعای این کارگران؛ پرداخت مطالبات مزدی آنها دو ماه به تاخیر افتاده و درخواست آنها تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی و بیمه‌ای است.
این کارگران که به رویه پرداخت حقوق خود نیز معترض هستند، در تشریح وضعیت پرداخت حقوق خود گفتند: جدا از یک تا دو ماه معوقات مزدی، هر ماه کارفرما ۵۰ درصد از دستمزد ماهانه ما را به حساب‌مان واریز می‌کند. در عین حال سنوات کارگران از سال ۸۹ تا امروز پرداخت نشده است. در زمینه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی نیز با مشکل روبرو هستیم.
کارگران ابنیه فنی ورامین در ادامه افزودند: عموم مشکلات ما از زمان واگذاری خطوط ابنیه فنی از چهار تا پنج سال پیش به «بخش خصوصی» شروع شد تا جایی که با افزایش مشکلات امروز با مشکلات مختلفی روبرو هستیم.
آنها در ادامه افزودند: کارگران راه‌آهن پیشوای ورامین به عنوان نگهدارنده و تعمیرات خطوط ریلی مشغول کارند. بخش‌های زیربنایی همچون امور تعمیر و نگهداری راه‌آهن که امنیت قطارهای مسافربری و باربری را تامین می‌کند نباید به شرکت‌های خصوصی که حتی در پرداخت حقوق کارگران خود با مشکل مالی روبرو هستند، واگذار شوند چراکه آنها در تهیه قطعات و وسایل نگهداری از لحاظ منابع مالی دچار مشکل هستند و امکان تهیه آنها را ندارند، با این وجود اساسا باید منابع مالی نگهداری از آن از بودجه جاری دولت و راه‌آهن تامین شود.
به گفته یکی از کارگران، در نتیجه حضور پیمانکاران در راه‌آهن هر ماه حقوق کارگران با تاخیر پرداخت می‌شود و کارگران فاقد امنیت شغلی بوده و در صورت اخراج؛ هیچیک از آنها امکان پیگیری مطالباتشان را ندارند.
وی گفت: کارگران خواستار آن هستند که با حذف شرکت‌های پیمانکاری در راه‌آهن، دوباره آنها تحت قرارداد مستقیم و نظارت دولت کار کنند.
این کارگر افزود: تاخیر شرکت پیمانکاری در ارائه لباس و کفش ایمنی به کارگران از دیگر مشکلات کارگران راه‌آهن بویژه در ناحیه ورامین است.
وی ادامه داد: عرف کارگاه‌های راه‌آهن بدین ترتیب است که هر ۶ ماه یکبار لباس ایمنی و هر سال یکبار کفش ایمنی به کارگران داده می‌شود اما شرکت پیمانکاری به دلیل مشکلات مالی یا هر دلیل دیگری این عرف را رعایت نمی‌کند و این هزینه‌ها از جیب کارگران خرج می‌شود.

---------------

خودسوزی کارگر پیمانکار اداره برق مسجد سلیمان

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز یک کارگر پیمانکاری اداره برق مسجد سلیمان، دست به خودسوزی زد.
از قرار معلوم، این کارگر دچار آسیب جدی نشده است. او را بعد از اتفاق به بیمارستان منتقل کردند. گویا این اتفاق بعد از درگیری لفظی با پیمانکار مربوطه رخ داده است.
رئیس اداره برق مسجد سلیمانی در ارتباط با حادثه توضیحاتی ارائه داده است: متاسفانه این حادثه صبح امروز و پس از مجادله لفظی اداری این فرد با مسئول مستقیم خود اتفاق افتاده است. این فرد نیروی پیمانکار و در امور مشترکین مشغول بوده که به علت دو روز غیبت با مسئول مستقیم خود به مجادله پرداخته است.
این کارگر هم‌اکنون در بیمارستان سوانح سوختگی اهواز بستری است.

---------------

یکشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۳ آگوست ۲۰۲۰

بازگشت به کار نیمی از کارگران نیشکر هفت تپه/ تجمع کارگران هنوز ادامه دارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته دو ماه از معوقات مزدی کارگران هفت تپه پرداخت شد. از این میان حقوق اردیبهشت ماه هزار و ۶۰۰ نفر از جمعیت شش هزار نفری کارگران هفت تپه (کارگران نی‌بر، لی لی کو و راننده‌های استیجاری) هنوز پرداخت نشده و آنها در انتظار دریافت دستمزد خود هستند.
روابط عمومی نیشکر هفت تپه در این‌باره گفت: طبق گفته مدیریت هفت تپه طی امروز فردا حقوق کارگران نی‌بر، لی لی کو و راننده‌های مینی‌بوس پرداخت می‌شود.
در عین حال برخی منابع کارگری از ادامه روند اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه در مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش خبر می‌دهند.
کارگران گفتند: صبح امروز یکشنبه (دوم شهریور ماه) همزمان با هفتادمین روز از اعتراض صنفی کارگران هفت تپه، سیدنظام الدین موسوی (نماینده مردم تهران در مجلس و عضو فراکسیون اصل ۹۰) با همراهی تعدادی از مسئولان و جمعی از کارگران معترض در حال بازدید از مجموعه هفت تپه هستند.
پیش از این نیز کارگران هفت تپه پایان اعتراض خود را بعد از دریافت دو ماه از معوقات مزدی به حضور نمایندگان مجلس در هفت تپه و گزارش تحقیقی آنها منوط کرده بودند.
کارگران هفت تپه در ادامه گفتند: به دنبال این پیام کارفرما که منجر به شروع به کار نیمی از کارگران همه بخش‌ها شد حتی تعدادی از کارگران کارخانه اقدام به پاکسازی قسمت‌های مختلف کارخانه برای انجام تعمیرات و اورهال کارخانه کردند.
گفتنی است؛ کارفرمای هفت تپه بعد از پرداخت بخشی از طلب خود به کارگران، از آنها خواست با پایان دادن به اعتراضات صنفی خود از صبح روز شنبه (یکم شهریور) در محل کار خود حاضر شده و فعالیت شغلی خود را از سر بگیرند. با این وجود هنوز نیمی از کارگران به اعتراضات خود ادامه می‌دهند.

---------------

مرگ یک کودک کار در کوت عبدالله بر اثر برخورد با خودرو

به گزارش ایلنا، شب گذشته (یکم شهریور ماه) یک کودک ۱۱ ساله حین جمع‌آوری کارتن و مواد پلاستیکی در یکی از خیابان‌های شهر کوت عبدالله در اهواز بر اثر برخورد با یک خودرو و به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
طبق گزارش مردمی؛ این کودک ۱۱ ساله سالهاست به همراه خواهر کوچکتر از خود شب‌ها مشغول جمع‌آوری زباله است و ماحصل هر شب را برای مادر و چند خواهر و برادر دیگر می‌بردند. از قرار معلوم؛ ماه گذشته نیز دو کودک کار در منطقه ملاشیه دچار حادثه شدند و جان باختند.

---------------

شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲ آگوست ۲۰۲۰

کارگران هفت‌تپه شروط خود را برای پایان اعتراضات صنفی اعلام کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران هفت تپه که از حدود شصت و نه روز پیش در اعتراض به تعویق دو تا سه ماه حقوق و سایر مشکلات صنفی خود دست از کار کشیده‌اند، پایان اعتراض خود را به انتقال مجدد مدیریت خصوصی مجتمع به دولت منوط کرده‌اند.
در عین حال مدیریت مجتمع کشت وصنعت هفت تپه روز گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای در یکی از کانال‌های مرتبط با این مجموعه ضمن درخواست از کارگران برای پایان اعتراضات صنفی و از سرگیری فعالیت کارخانه از صبح روز شنبه (یکم شهریور ماه)، وعده داد با همدلی و همیاری بیشتر همکاران تاخیرات پیش آمده جبران شود.
اسدبیگی در این اطلاعیه تاکید کرده که عملیات کشت از تاریخ دهم و عملیات اورهال کارخانه شکر از صبح امروز شنبه آغاز خواهد شد. بر همین اساس حضور و غیاب کارگران از صبح امروز (شنبه یکم شهریور) بر اساس اطلاعات ثبت شده سیستم پانچ کارت ارزیابی واقدام می‌شود.
گفتنی است کارگران هفت تپه در آغاز اعتراضات صنفی خود دو تا سه ماه حقوق طلبکار بودند اما با طولانی شدن اعتراضات، حقوق تیر و مرداد ماه نیز به این فهرست اضافه شد. کارگران می‌گویند که با احتساب دوماه حقوقی که کارفرما روز ۲۷ مرداد ماه پرداخت کرده است، همچنان دو ماه حقوق طلبکارند.
آنها اظهار داشتند: صبح امروز حدود هزارو ۴۰۰ نفر از کارگران بخش کشاورزی، حراست و شماری از کارگران واحد پشتیبانی و سوخت‌رسان بر سر کار خود حاضرند و حدود ۲۰۰ کارگری که همچنان مقابل ساختمان فرمانداری جمع می‌شده‌اند، خواستار پیگیری یکی از نمایندگان مجلس بر سر دولتی کردن بخش خصوصی هفت تپه هستند.

---------------

تجمع پرستارن اصفهانی در مقابل استانداری/ مطالبات ما را بدهید

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از پرستاران اصفهان امروز شنبه یکم شهریور در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.
مطالبه این پرستاران پرداخت مطالبات و معوقاتی است که از اسفندماه روی زمین مانده است. اعتراض پرستاران در اصفهان با اعتراض پرستاران بیمارستان خورشید اصفهان شروع شده است اما صرفا محدود به این بیمارستان نیست بلکه شامل کلیه پرستاران می‌شود.
آنها خواهان پرداخت حق کرونا، اصلاح روند تعداد مرخصی استعلاجی و نیز تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی و قراردادی به وضعیت استخدامی هستند که در این سالها بارها از سوی جامعه پرستاری مورد تاکید قرار گرفته است.
بحث پاداش کرونا نیز که یکی از مطالبات پرستاران است، از سوی دولت و سازمان برنامه و بودجه با واسطه وزارت بهداشت قرار است پرداخت شود اما تاکنون به این پرستاران تعلق نگرفته است.

---------------

کارکنان پیمانی راه‌آهن خواستار تبدیل وضعیت خود هستند

کارگران پیمانی شرکت راه‌آهن در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: از اینکه در چند‌ سال گذشته به صورت پیمانی در استخدام چند شرکت پیمانکاری مشغول کار هستیم، معترض هستیم و خواستار آن هستیم که وضعیت استخدامی‌مان به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
این کارگران مدعی‌اند: پیمانکاران نیروی انسانی در مقام کارفرما هیچ آورده مالی ندارند در عین حال به هیچیک از تعهدات قانونی خود در قبال کارگران تحت مسئولیت خود عمل نمی‌کند.
کارگران پیمانی راه‌آهن در ادامه یاد آور شدند: در اعتراض به این موضوع، آخرین پیگیری‌هایی که از سوی برخی همکاران به صورت مجزا صورت گرفته؛ مربوط به روز پنجشنبه ۳۰ مرداد ماه می‌شود که همزمان کارگران شرکت «گسترش آهن‌راه» در محدوده محل کار خود و کارگران راه‌آهن ایثارگران در مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع صنفی زدند.
کارگران پیمانی راه‌آهن همچنین درباره پیگیری تبدیل وضعیت استخدامی خود گفتند: سال‌هاست برای دریافت مطالبات صنفی خود و همچنین در اعتراض به سیاستگذاری‌های مدیران در رابطه با واگذاری بخش عمده‌ای از تأمین نیروی انسانی به شرکت‌های پیمانکاری پیگیری‌های زیادی را انجام داده‌اند که تاکنون به نتیجه نرسیده است.
به گفته کارگران، طرحی از جانب نمایندگان مجلس نوشته شده و این طرح از دو سال پیش قرار است با تایید شورای نگهبان اجرایی بشود اما شورای نگهبان به دلیل دیده نشدن بار مالی این طرح، آن را رد کرده است.
آنها با اشاره به اینکه در نتیجه حضور پیمانکاران مرتبا حقوق و دستمزدمان با تاخیر پرداخت می‌شود، افزودند: در نتیجه پرداخت نشدن به موقع دستمزدها دچار مشکلات معیشتی زیادی شده‌ایم و به همین دلیل قصد داریم در صورت ادامه بی‌توجهی مسئولان به حرکت اعتراضی خود ادامه بدهیم.
به گفته آنها، کارگرانی که توسط شرکت‌های واسطه نیروی انسانی در بخش‌های مختلف راه‌آهن مشغول به کار هستند، ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری آنها وجود دارد.
کارگران درباره سختی کار خود افزودند: متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار علاوه بر نداشتن امنیت شغلی که ما را از لحاظ روحی دچار آسیب کرده، بسیاری از همکاران ما مبتلا به مشکلات جسمی شده‌اند.
آنها با تاکید بر اینکه کارگران پیمانی بعد از سال‌ها کار در بخش‌های مختلف ریلی از همه مزایای قانونی کار بی‌بهره بوده و از قرارداد‌های موقت خود با پیمانکار خسته شده‌اند، در خاتمه خواستار پاسخگویی مسئولان راه‌آهن کشور درخصوص افزایش مشکلات کارگران این واحد خدماتی شدند.