هفتتپه را مانند هپکو به تامین اجتماعی واگذار نکنید
به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با واگذاری شرکت هپکوی اراک به عنوان بخشی از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی، زمزمههایی از احتمال واگذاری هفتتپه به این سازمان به گوش رسید؛ کارگران هفتتپه میگویند: با این اقدام مخالفیم و نباید هفتتپه را مانند هپکو به تامین اجتماعی بدهند.
در روزهای ابتدایی تیرماه، محمد کعبعمیر (نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی) گفت: برای رفع دائمی چالشهای شرکت نیشکر هفتتپه با توجه به بدهیهای این شرکت به سازمان تامین اجتماعی، امیدواریم با متقاعد کردن مسئولان این سازمان، نیشکر هفتتپه را به سازمان تامین اجتماعی واگذار کنیم. در صورت محقق نشدن این واگذاری، گزینههای دیگری مد نظر قرار خواهند گرفت.
کارگران هفتتپه در واکنش به این اظهارات میگویند: اگر هفتتپه را به تامین اجتماعی بدهند، مشکلاتش حل نخواهد شد چون سازمان تامین اجتماعی به احتمال زیاد سهام آن را به فروش میرساند تا بتواند هزینههای خود را تامین اعتبار کند.
آنها میگویند: نمایندگان مجلس بایستی از دولت بخواهند به داد واحدهای مشکلدار برسد و به وظایف قانونی خود عمل کند نه اینکه چنین طرحهایی بدهند.
"کارگران تاکید دارند که مطالبه آنها لغو خصوصیسازی و بازگرداندن مدیریت و مالکیت مجتمع به دولت است نه به سازمان تامین اجتماعی."
هجدهم تیرماه، پنجاه و پنج درصد سهام هپکو به عنوان بخشی از پرداخت 32 هزار میلیارد تومانی بدهیها به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد.
------------------
اعتراض صنفی کارگران نیروگاه دماوند خاتمه یافت
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض صنفی کارگران نیروگاه دماوند بهطور مشروط موقتا خاتمه یافته است.
منابع خبری کارگری در نیروگاه دماوند با بیان اینکه طی روزهای ۲۹ و ۳۰ تیرماه حدود ۴۰۰کارگر نیروگاه دماوند در مخالفت با تغییر شرکت بهرهبرداری مدیریت تولید برق در محوطه نیروگاه دست به اعتراض صنفی زده بودند، اعلام کردند: سرانجام در پایان روز گذشته (۳۰ تیر ماه) کارگران نیروگاه دماوند، دومین روز از اجتماع صنفی خود را با توافق نسبی با نمایندگان تام الاختیار مدیرعامل بانک دی به پایان بردند.
کارگران اظهار داشتند: عصر روز گذشته دو نفر از از مدیران بانک دی (مدیر امور شعب و مدیر حقوقی) به عنوان نماینده تامالاختیار مدیرعامل وارد نیروگاه و در جمع کارگران شدند و با کارگران یک توافقنامه نسبی برای وصول مطالباتشان امضا کردند.
آنها با بیان اینکه مطالبات ما در شش تا هفت بند به صورت کتبی درخواست شد، افزود: نمایندههای وعده کردند مطالبات کارگران را امروز سهشنبه در جلسه هیات مدیره بانک مطرح و بررسی کنند.
کارگران نیروگاه دماوند با بیان اینکه در حال حاضر ما منتطر نتیجه جلسه امروز هستیم، در پایان گفتند: قرار بود امروز سهشنبه نیز به اعتراضات خود ادامه دهیم ولی در حال حاضر به خاطر اعتماد به وعدههای کارفرما برای لغو واگذاری شرکت بهرهبردار اعتراضات را متوقف کردهایم.
------------------
دوشنبه ۳٠ تیر ۱۳۹۹ - ٢٠ ژولای ۲۰٢٠
اعتراض صنفی کارگران هفت تپه به سیوششمین روز رسید
به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با شروع اعتراض کارگران هفت تپه از روز شنبه (۲۴ خرداد)، صبح امروز نیز برخی کارگران بخش حراست مجتمع به جمع همکاران معترض خود پیوستند.
به گفته کارگران، حدود ۶۰ نفر از کارگران بخش حراست که مزایای اضافهکاری آنها در یک ماه گذشته کامل پرداخت نشده است، به جمع همکاران خود پیوستند. سایر کارگران که در بخشهای مختلف مجتمع کشت و صنعت هفت تپه کار میکنند، خواستار دریافت دو تا سه ماه حقوق معوقه و تامین امنیت شغلیشان هستند.
کارگران گفتند: خواسته اصلی و مشترک همه کارگران هفت تپه خروج بخش خصوص از مجتمع است چراکه معتقدیم خصوصیسازی در هفت تپه باعث ورشکسته شدن آن شده و امروز شاهدیم کارفرما با رها کردن مجتمع تمایلی به ادامه تولید و بازسازی کارخانه برای تولید شکر ندارد.
آنها با بیان اینکه وضعیت مالی مناسبی نداریم و منتظریم تا کارفرما هرچه سریعتر بخشی از مطالباتمان را بپردازد، در ادامه اظهار داشتند: طبق صورتجلسهای که اعضای شورای کارگری هفت تپه با معاون وزیر کار و چند تن از مسئولان دیگر در تهران داشتهاند، قرار بود تا پایان امروز (سی تیر) یک ماه از معوقات کارگران پرداخت شود که تا این لحظه هیچ خبری نیست.
آنها در ادامه عنوان کردند: کارگران هفت تپه در شرایطی پیگیر مطالبات خود هستند که بحران کرونا نیز بر مشکلات این استان و ساکنان آن افزوده است. درخواست ما این است که اگر قرار نیست مسئولان به مشکلات کارگران هفت تپه رسیدگی کنند و سکوت اختیار کردهاند، حداقل شرایطی ایجاد کنند تا کارگران بیشتری به کرونا مبتلا نشوند.
کارگران با بیان اینکه بیتوجهی کارفرما به مطالبات صنفیشان باعث کاهش انگیزه کار شده است، در ادامه پیرامون دلیل مخالفت خود با بخش خصوصی هفت تپه گفتند: حدود ۵ سال است کارفرمای بخش خصوصی با رها کردن هفت تپه در پرداخت مطالبات قانونی کارگران کوتاهی میکند. همچنین با ورود بخش خصوصی مجتمع نیشکر هفت تپه که زمانی یکی از قطبهای بزرگ کشاورزی در کشور بود، رو به نابودی میرود.
------------------
دومین روز از اعتراض کارگران نیروگاه دماوند در مخالفت به واگذاری
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض کارگران نیروگاه دماوند که از روز گذشته آغاز شده است، امروز هم ادامه یافت و وارد دومین روز خود شد.
این کارگران به شائبه واگذاری شرکت بهرهبرداری مدیریت تولید که کارگران با آنها کار میکنند، معترض هستند و تاکید دارند که در صورت تغییر، امنیت شغلی آنها به خطر میافتد و باید این موضوع لغو شود.
در همین حال کارگران کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت (نیروگاه دماوند) که هم اکنون زیرنظر شرکت «مدیریت تولید برق دماوند» کار میکنند به نابسامانیهای مدیریتی در چند سال اخیر و تغییرات آنی در اعضای هیات مدیره شرکت مدیریت تولید برق دماوند که منجر به ایجاد تنشهای فراوان در سطح این شرکت و بیانضباطیهای شدید مالی شده است، اعتراض دارند.
کارگران در ادامه گفتند: بخشی دیگر از مشکلات ما کارگران خالی شدن منابع مالی دو صندوق بازنشستگی و قرضالحسنه کارگران و کارکنان نیروگاه دماوند است.
آنها در ادامه یادآور شدند: مالکیت نیروگاه حرارتی دماوند که هشت سال از شروع فعالیت آن میگذرد در سال ۹۱ از شرکت توانیر به بنیاد شهید و در نهایت به بانک دی واگذار شد.
به گفته کارگران؛ آنچه باعث استمرار اعتراض کارگران برای دومین روز شده اظهارات روز گذشته مدیرعامل بانک دی در گفتگو با یکی از رسانهها است.
آنها در این مورد توضیح دادند: عصر روز گذشته مدیرعامل بانک دی در گفتگو با یکی از رسانهها خطاب به کارگران گفته است که تاکنون هیچ تفاهم و توافقی برای واگذاری این نیروگاه با هیچ شرکتی انجام نشده است. با این وجود کارگران که در عمل شاهد تغییرات و اقدامات واگذاری مدیریت بهرهبرداری نیروگاه هستند، نسبت به اظهارات وی انتقاد دارند.
کارگران در ادامه تصریح کردند: فرایند واگذاری مدیریت بهرهبرداری تولید برق نیروگاه دماوند جدی است و در این بین این کارگران هستند که بیشترین زیان را خواهند دید.
------------------
سیاست ارزانسازی نیروی کار با افزایش۲۶ درصدی دستمزد تداوم یافت
آیا میخواهند «ترمیم دستمزد» را لوث کنند؟!
به گزارش خبرنگار ایلنا، تا چه اندازه میتوان به وعدههای مربوط به ترمیم دستمزد امید بست؛ در خردادماه سازمان بازرسی کشور از لزوم ترمیم دستمزد کارگران در نیمه دوم سال خبر داد اما عبدالله وطنخواه (فعال کارگری) میگوید: این حرفها بیشتر قول و قرار است تا نقشه راه؛ این اظهارات بخشی از وعده درمانی کارگران است. چون شرایط اقتصادی بسیار نامناسب است و هر روز از قدرت خرید دستمزد کارگران کاسته میشود، سعی دارند با قول و قرار و وعده، بخشی از نارضایتیها را کاهش داده و ادعا کنند که اتفاقات خوب در راه است.
وی ادامه میدهد: آخر چطور میتوان به ترمیم دستمزد امید بست؟ اینها برای اصل قضیه که همان مذاکرات مزدی سال جاری بود، کاری نکردند؛ ابتدا از فریز مزدی صحبت کردند و بعد راضی شدند فقط ۲۱ درصد به مزد اضافه کنند؛ حالا چطور میتوان به پروسه ترمیمی امید بست!
به گفته وطنخواه، روشی که تاکنون در مذاکرات مزدی به کار بستهاند، به هیچ وجه در بهبود معیشت کارگران موثر نبوده است و همواره مزد از تورم موجود عقب مانده است.
این فعال کارگری تاکید میکند: آن ترمیم ۵ درصدی پایه مزد هم از سر اجبار بود؛ چون نمایندگان کارگری مصوبه را در اسفندماه امضا نکردند، مجبور شدند در خردادماه ۵ درصد به مزد اضافه کنند؛ که البته این ۵ درصد هیچ تاثیر ملموسی در معاش و زندگی کارگر ندارد و اگر اضافه نمیکردند، سنگینتر بودند!
"به گفته او، اصل سیاستهای مزدی موجود، بر ارزانسازی نیروی کار است و وقتی استراتژی اصلی، ارزانسازی است، تمام تاکتیکها هم حول و حوش همین استراتژی تنظیم میشود."
وطنخواه اضافه میکند: به جز ارزانسازی، بیتشکلسازی نیز در دستور کار قرار دارد؛ اجازه نمیدهند کارگران تشکلهای مستقل و نیرومند داشته باشند و نمایندگان کارگری از دل این تشکلها بیرون بیایند؛ پس وقتی مبنا بر ارزانسازی و بیتشکلسازی است، نمیتوان ترمیم دستمزد را جدی گرفت.
او با بیان اینکه کارگرانِ بیتشکل و ارزان، در حال حاضر قدرت چانهزنی چندانی بر سر مطالبات اصلی خود ازجمله دستمزد ندارند؛ ادامه میدهد: وجود ادعای «ترمیم دستمزد» در گفتمان مسئولان، تلاش برای بیمحتواسازی ترمیم دستمزد است؛ ترمیم دستمزد و چازنهزنیهای مزدی را لوث میکنند و مفهوم آن را به همان ۵ درصد افزایش یا ۵۰ هزار تومان مزایای مزدی تقلیل میدهند؛ و این روند، بسیار مخرب و اشتباه است.
------------------
مصائب "کولبران" در ماههای کرونایی/ هم ترس از بیماری هست و هم سفرههای خالی!
جمعی از کولبران استانهای غربی در تماس با خبرنگار ایلنا، از بیکاری و بیپولی خود خبر دادند و گفتند: با بسته شدن مرزها به دلیل کرونا، دچار بحران معیشتی شدهایم.
این کولبران میگویند: تا پیش از آمدن کرونا لااقل میتوانستیم با کولبری خرج خانوادههای خود را دربیاوریم؛ اما اکنون که مرزها بسته است، هیچ راهی برای امرار معاش نداریم.
این کارگران کمدرآمد و بیبضاعت از مسئولان درخواست دارند فکری به حال اشتغال آنها کنند. آنها با بیان اینکه کولبری شغل نیست بلکه قمار هر روزه بر سر جان است؛ از مسئولان میخواهند با ایجاد مشاغل شایسته و پایدار در استانهای مرزی، چند هزار خانواده کولبر را از بلاتکلیفی و بیکاری نجات دهند.
"همه آنها متفقالقول هستند که اگر شغل مناسبی وجود داشته باشد، دیگر هرگز به سراغ کولبری نخواهند رفت".
کولبری به هیچ وجه شغل نیست اما سالهاست که محل امرار معاش خانوادههای بسیاری در استانهای غربی است؛ برای این خانوادهها، «کرونا» تبدیل به رنج مضاعف شده است؛ از یکسو ترس از بیماری و مرگ و از سوی دیگر، بیکاری و خالی ماندن سفرهها.
میکائیل صدیقی (رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کردستان) در این رابطه میگوید: با آمدن کرونا، مرزهای کولبری کاملاً بسته شده است و کولبری کاملاً تعطیل است؛ فقط در منطقه اورامانات، ۴ تا ۵ هزار خانوار هستند که از طریق کولبری روزگار میگذرانند که اکنون با بسته شدن مرزها، این خانوادهها هیچ منبع درآمدی ندارند. بسیاری از این کولبران، زمانی کارگران متخصص یا ساختمانی بودهاند که به دلیل بیکاری یا تعطیلی واحدهای تولیدی به کولبری پناه آوردهاند.
------------------
یکشنبه ٢۹ تیر ۱۳۹۹ - ۱۹ ژولای ۲۰٢٠
تجمع کارگران نیروگاه دماوند در اعتراض به تغییر شرکت بهرهبردار
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران نیروگاه دماوند به تلاش سهامدار اصلی نیروگاه برای تغییر شرکت بهرهبرداری مدیریت تولید برق دماوند به شرکت مپنا معترضاند. معترضان معتقدند باتوجه به سابقه کار شرکت بهرهبرداری مپنا این انتقال؛ امنیت شغلی آنها را به خطر میاندازد.
کارگران اظهار داشتند: ما انتظار داریم برای مشکلات این نیروگاه به صورت ریشهای چارهاندیشی شود. از وقتی که نیروگاه دماوند در سال ۹۱ از سوی بنیاد شهید به یکی از بانکها واگذار شد، علارغم سود بدست آمده، کارگران دچار مشکل شدهاند. اخیرا (از شش ماه پیش) نیز مسئولان این بانک در تلاش هستند مدیریت شرکت بهرهبرداری تولید برق را به شرکت بهرهبردار مپنا واگذار کنند و این موضوع باعث نگرانی کارگران باسابقه این واحد شده است.
آنها با تاکید بر اینکه خواسته ما تامین امنیت شغلی است، در ادامه افزودند: این واحد نیروگاهی حدود ۶۰۰ کارگر شاغل قرارداد دائم دارد که در حال حاضر با شائبه تغییر مدیریت بهرهبردار نگرانی آنها بیشتر شده است.
انتقاد دیگر کارگران این نیروگاه بزرگ سیکل ترکیبی به صندوق قرضالحسنهای است که منابع مالی آن بدون اجازه کارگران برداشت شده است. کارگران اظهار داشتند: مدیریت این صندوق از بدو استخدام (از ۱۵ تا ۱۶ سال پیش) ماهانه مبلغ ۵۰۰ هزار تومان از حساب هر یک از کارگران و کارکنان نیروگاه کسر کرده است اما امروز اعلام میشود ذخیره صندوق به یکباره ناپدید شده و شنیدن این خبر، کارگران نیروگاه دماوند را به شدت متاثر کرده است.
کارگران همچنین گفتند: در اجتماع امروز، کارگران علاوه مشکلات موجود، اعتراضشان را نسبت به تغییرات مکرر مدیریت نیروگاه دماوند اعلام کردند.
به گفته کارگران این نیروگاه، در مدت ۹ ماه گذشته، شش بار مدیر نیروگاه دماوند تغییر کرده است با این حال نبود ثبات مدیریتی در نیروگاه دماوند لطمات زیادی هم به نیروگاه و هم کارگران و کارکنان وارد کرده است.
کارگران در خاتمه تصریح کردند: آغاز مشکلات کارگران نیروگاه حرارتی دماوند از سال ۹۱ و زمانی آغاز شد که مالکیت نیروگاه از سوی وزارت نیرو به نهادهای دیگر به دلیل مطالبات واگذار شده است.
------------------
۲کارگر در حریق بیمارستان مادر قم دچار دودگرفتگی شدند
به گزارش ایلنا، سخنگوی آتشنشانی قم اعلام کرد: در این حادثه آتشسوزی بیمارستان در حال ساخت مادر در قم ۲ کارگر دچار دودگرفتگی شدند که در محل مداوا شدند.
بنا به اظهارات «کریمی» حوالی ساعت ۲۰ و ۵۱ دقیقه شب گذشته حادثه حریق در بیمارستان در حال ساخت مادر واقع در منطقه پردیسان قم به مرکز اطلاع رسانی آتش نشانی اعلام شد که در این آتش سوزی ۲ کارگر دچار دودگرفتگی شدند که با حضور به موقع عوامل امداد ونجات این مصدومان در محل مداوا شدند.
به گفته وی؛ این آتشسوزی در ساعت ۲۳ به شکل کامل مهار شده است.
------------------
پنجشنبه ٢۶ تیر ۱۳۹۹ - ۱۶ ژولای ۲۰٢٠
آزادی کارگران بازداشتی هفت تپه به قید کفالت
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهار کارگر بازداشتی هفت تپه (یوسف بهمنی، ابراهیم عباسی، مسلم چشم خاور و محمد خنیفر) که در روزهای گذشته بازداشت شده بودند، آزاد شدند.
از قرار معلوم، این آزادی به قید کفالت صورت گرفته است.
------------------
چهارشنبه ٢۵ تیر ۱۳۹۹ - ۱۵ ژولای ۲۰٢٠
تعدادی از کارگران نیشکر هفت تپه بازداشت شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه که در یک ماه گذشته دست به اعتراض صنفی زدهاند، از بازداشت ۴ نفر از کارگران این شرکت خبر دادند.
به گفتهی کارگران؛ بعد از تجمع روز گذشته کارگران هفت تپه مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش، ۴ کارگر این واحد صنعتی به اسامی یوسف بهمنی، ابراهیم عباسی منجزی، محمد خنیفری و مسلم چشمخاور بازداشت شدند.
از قرار معلوم کارگرانی که دیروز بازداشت شدهاند برای تشکیل پرونده قضایی به زندان دزفول منتقل شدهاند.
------------------
تجمع بازنشستگان کارگری مقابل ادارات تامین اجتماعی
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (بیست و پنجم تیرماه) جمعی از بازنشستگان کارگری در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی خود مقابل ادارات کل تامین اجتماعی تجمع کردند.
براساس اخبار دریافتی ایلنا، در خراسان، اصفهان و خراسان شمالی این تجمعات برگزار شده است. حاضران در تجمع امروز خواستههای اصلی خود را افزایش عادلانه مستمریها و پرداخت تام و کمال بدهیهای دولت به سازمان میدانند.
------------------
حقوق کارگران شهرداری مهریز دو ماه به تاخیر افتاده است
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شهرداری مهریز، امیر حمزه زارعزاده (شهردار مهریز) گفت: ۷۰ نفر از پرسنل خدمات شهری و فضای سبز شهری و همچنین ۸۰ نفر از پرسنل شهرداری مهریز دو ماه است که حقوق دریافت نکردهاند.
او با بیان اینکه مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد کارگران شهرداری کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، افزود: علت اصلی این مسئله تبعات اقتصادی گسترش شیوع کرونا است که در نتیجه آن مردم به دلیل مشکلات اقتصادی کمتر برای صدور پروانه یا پرداخت عوارض کمتر به شهرداری مراجعه میکنند.
زارعزاده گفت: درآمد شهرداری مهریز در حالی کاهش یافته است، که از سویی حدود ۳ درصد از مالیات بر ارزشافزوده اختصاص یافته به شهرداریها به حداقل کاهش پیدا کرده و از سوی دیگر وضعیت تولید در کارخانهها و واحدهای تولیدی مناسب نیست.
شهردار مهریز با اشاره به اقدامات انجام شده شهرداری برای برونرفت از بحران مالی شهرداری گفت: کارهای عمرانی شهرداری مهریز به صورت کامل تعطیل شده تا هزینه اضافی نداشته باشیم. در بخش خدمات شهری و فضای سبز نیز برای حفظ شرایط موجود کار میکنیم تا بار مالی اضافه به شهرداری وارد نشود. با این حال باز هم درآمدهای شهرداری کفاف نمیدهد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر پیمانکاران مطالباتی از گذشته نیز دارند. همچنین با توجه به تورم و افزایش حقوق و مزایای کارگران در سال جاری نرخهای جدید پیمانکاران فضای سبز و خدمات شهری نیز تقریباً نزدیک به دو برابر شده است.
زارعزاده ادامه داد: ما این موارد را به استانداری یزد گزارش دادهایم. اما باید دانست که شهرداریها یک نهاد عمومی غیردولتی هستند که درآمد خود را صرف هزینههای خود میکنند و دولت کمکی به شهرداریها ندارد و فقط در قالب پرداخت ۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده میتواند در این زمینه موثر باشد. مالیات بر ارزش افزوده نیز وابسته به درآمد و فروش کارخانجات از منابع تولیدی است. همچنین بخشودگی جرائم مالیاتی و مهلت برای ارائه اظهارنامه مالیاتی به تولیدکنندگان این مشکلات را تشدید کرد.
باقی مطالبات تجمعکنندگان، اجرای دقیق همسانسازی، افزایش سطح خدمات درمانی رایگان و رفع نیاز به بیمه تکمیلی، بهبود سطح رفاهی بازنشستگان و پرداخت سهم درمان کارگران است.
------------------
آمار پرستاران مبتلا به کرونا بیشتر از ۹ هزار نفر است/ اضافهکار و خستگی عامل ابتلای پرستاران به کرونا
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۲۵ تیر محمد میرزابیگی (رئیس کل سازمان نظام پرستاری) عنوان کرد: براساس آمار موجود ۹ هزار نفر از پرستاران در بیمارستانها به کرونا مبتلا شدهاند.
در واکنش به این اظهارنظر محمد شریفی مقدم (دبیرکل خانه پرستار ایران) در واکنش به این اظهارنظر گفت: به نظر میرسد تعداد پرستاران مبتلا شده به کرونا بیشتر از این تعداد باشد.
او توضیح داد: در علم عفونی عنوان میشود کسانی که از نظر کیفی و کمی بیشتر درگیر با بیماران عفونی باشند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا قرار دارند. در رابطه با کرونا با توجه به اینکه این بیماری هنوز درمانی ندارد، بار مراقبت از بیماران بیش از همه برعهده پرستاران است.
شریفی مقدم ادامه داد: یک پزشک نهایتا از دور و با ماسک با بیمار کرونایی مواجهه دارد و از میان کادر درمان جز پرستاران این متخصصان بیهوشی هستند که مواجهه مستقیم با بیماران کرونایی دارند، اما پرستاران مدت زمانی بیشتر درگیر این بیماران هستند و به همین دلیل بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند.
او با بیان اینکه جز این موارد عمومی باید چند دلیل دیگر را نیز برشمرد که موجب ابتلای پرستاران به کرونا شده است، تصریح کرد: اقدامات و امکانات ایمنی و محافظتی موضوع مهمی است. در ابتدای شیوع کرونا شاهد کمبود شدید امکانات مراقبتی برای پرستاران بودیم. هر چند این کمبودها کمتر شده، اما همچنان کمبودهایی وجود دارد و این عاملی است که خطر ابتلا به کرونا را بالا میبرد.
دبیرکل خانه پرستار عنوان کرد: جز این، دو عامل مهم دیگر در ابتلای پرستاران به کرونا دخیل است که کمتر توجه قرار گرفته است: عامل اول کمبود کادر پرستاری است.
او با بیان اینکه تعداد پرستار به نسبت جمعیت در ایران بسیار کم است، گفت: به صورت میانگین به ازای هر هزار نفر باید پنج تا شش پرستار وجود داشته باشد. این نسبت در کشورهای توسعه یافته ۱۰ به هزار نفر است و کف آن سه به هزار نفر، اما در ایران این نسبت ۱.۵ به هزار نفر است که نتیجه سالها بی توجهی به تامین نیروی پرستاری است.
شریفی مقدم ادامه داد: وقتی با این میزان کمبود پرستار مواجه باشیم این باعث تحمیل اضافه کار به نیروی پرستاری، خستگی بیشتر و مواجهه بیشتر پرستاران با خطر است.
او با تاکید بر اینکه ساعت کار اضافی دیگر دلیل افزایش ابتلای پرستاران به کروناست، تصریح کرد: آزمایشی در آمریکا نشان داد که نسبت مستقیمی بین کار زیاد و خطای پرستاری وجود دارد. در برههای دو ساعت به ساعت کار پرستاران اضافه شد و نتیجه این شد که ۱۴ درصد خطای آنها افزایش یافت. وقتی خطای پرستاری افزایش مییابد، مراقبت از خود هم به مخاطره میافتد، یعنی فرد از سر خستگی ممکن است پروتکلهای بهداشتی نظیر تعویض لباس، ماسک و دستکش را رعایت نکند که این خود منجر به افزایش خطر است.
------------------
دو کارگر در دو حادثه شغلی کشته و زخمی شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، در حادثه اول که روز گذشته (۲۴تیر ماه) در یک کارخانه شن و ماسه در استان مازندران رخ داد، یک کارگر حدود ۴۷ ساله حین کار بر اثر انفجار کپسول گاز جان خود را از دست میدهد.
اشکپور (مدیر روابط عمومی مرکز فوریتهای پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران) با تایید این خبر گفت: با وجود اطلاع گروههای امدادی و حضور به موقع آنها در محل حادثه اما این کارگر به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده بود و علائم حیاتی نداشته است.
در حادثه دیگر که زمان آن به روز گذشته (۲۴ تیر ماه) مربوط میشود، کارگر ۳۸ ساله دیگری در یکی از واحدهای شهرک صنعتی اشتهارد حین کار با دستگاه بستهبندی میلگرد دچار حادثه کار شده و از ناحیه دست، شکم و قفسه سینه به شدت مصدوم میشود.
به گفته مهرداد بابایی (رئیس مرکز اورژانس البرز) عوامل امداد و نجات در همان لحظات اولیه وقوع حادثه، مصدوم را به بیمارستان الزهرا اشتهارد منتقل کردند اما باتوجه به شرایط بیمار، بلافاصله فرد مصدوم از طریق اورژانس هوایی برای انجام عمل جراحی به بیمارستان البرز اعزام شد.
------------------
سه شنبه ٢۴ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴ ژولای ۲۰٢٠
تشکیل جلسه شورای تأمین برای رسیدگی به اعتراضات کارگران هفت تپه
به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با آغاز سیامین روز از اعتراضات صنفی کارگران نیشکر هفت تپه، کارگران این واحد صنعتی گفتند که جلسه روز گذشته شورای تامین فرمانداری شهرستان شوش بدون حضور مدیرعامل کارخانه برگزار شد.
منابع کارگری در مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با اعلام این خبر یادآور شدند: جلسه شورای تامین که چندین ساعت به طول کشید، پیرو جلسهی روز شانزدهم تیر ماه وزارت کار و برای رسیدگی به وضعیت این واحد تولیدی تشکیل شد.
کارگران هفت تپه با بیان اینکه با وجود تاثیری که وضعیت بحرانی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه بر سرنوشت آنها دارند، در این جلسه از سه نفر از اعضای شورای کارگری دعوت به عمل آمد و در مقابل چند نفر از مدیران داخلی کارخانه نیز حضور داشتند که هیچ اختیاری برای تصمیمگیری به نمایندگی از کارفرما نداشتند.
کارگران تصریح کردند: طبق مصوبات این جلسه و جلسه روز شانزدهم تیر ماه وزارت کار قرار است تا چند روز آینده مطالبات عقبافتاده فروردین ماه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر از کارگران غیرنیشکری این واحد تولیدی به همراه حقوق کامل اردیبهشت ماه همه کارگران مجتمع پرداخت شود. در عین حال تا پایان مرداد ماه کارفرما باید حقوق خرداد ماه همه کارگران را بپردازد.
به گفته کارگران؛ پرداخت مطالبات معوقه مزدی کارگران مشروط به آزادسازی حدود ۴۰ میلیارد تومان از منابع مالی بلوکه شده کارفرما در بانک کشاورزی است که به نظر میرسد هنوز این اتفاق نیفتاده است.
کارگران مجتمع هفت تپه همچنین اظهار داشتند: در جلسه تهران و نشست روز گذشته در شوش تاکید شد که کارفرما هرچه سریعتر به وضعیت کشت مزارع و اورهال کارخانه رسیدگی کند که تا این لحظه در این خصوص هیچ اتفاقی رخ نداده است و کارگران نگران افزایش خسارتهای غیرقابل جبرانی هستند که در نتیجه تاخیر کشت و اورهال کارخانه؛ به مجتمع وارد خواهد شد.
کارگران هفت تپه با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلات هفت تپه مربوط به بدهی کارفرما به تامین اجتماعی است که در حال حاضر با موافقت تامین اجتماعی مشکل بیمهای کارگران تا پایان تیر ماه مرتفع شده است، افزودند: اعضای شورای کارگری در حال حاضر مشغول آمادهسازی اسناد بیمهای و حضور و غیاب کارگران برای تمدید اعتبار دفترچهها تا پایان مرداد ماه هستند.
به گفته آنها؛ در حال حاضر هیج مدیری در مجتمع هفت تپه حضور ندارد و همه کارها بدون حضور آنها به کندی پیش میرود.
کارگران تصریح کردند: طی روزها و ماههای گذشته جلسات زیادی از سوی مسئولان استانی و شهرستانی برای پیگیری مطالبات کارگران و مشکلات مجتمع هفت تپه برگزار شده است اما کارفرما به هیچیک از مصوبات این جلسات پایبند نبوده است بنابراین از قوه قضائیه درخواست ورود به مشکل را داریم تا با جدیت موضوع مصوبات جلسات هفت تپه که از سوی مسئولان پیگیری شده را عملی کنند.
------------------
عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمه کارگران آب معدنی داماش
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در شهرستان رودبار از عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای کارگران کارخانه آب معدنی داماش خبر میدهند. این کارگران که تعداد آنها حدود ۴۰ نفر است، از اردیبهشت ماه حقوق دریافت نکردهاند.
پیش از این ۱۵ کارگر روزمزدی این کارخانه که یک ماه پیش جذب کارخانه شدهاند، از روز یکشنبه (۲۲ تیر ماه) حق ورود به کارخانه را ندارند.
یکی از کارگران کارخانه آب معدنی داماش در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: بهرغم افزایش تولید در این کارخانه، ظاهرا کارفرما توانایی مالی لازم برای پرداخت مطالبات معوقه را ندارد و برای همین درصدد برآمده از طریق بیکاری کارگران روزمزدی، بخشی از هزینههای مالی کارخانه را جبران کند.
این کارگر درباره نحوه پرداخت مطالبات خود گفت: از فروردین ماه سال جاری که کارفرما یک ماه حقوق و عیدی کارگران را با تاخیر واریز کرد، دیگر هیچ دریافتی نداشتهایم. در عین حال کارفرما از ابتدای اردیبهشت ماه با جذب تعدادی کارگر روزمزدی، تولید در کارخانه را به حداکثر رساند بطوریکه در یک ماه گذشته در هر ۲۴ ساعت بیش از ۱۵۰ قالب آب معدنی تولید شد و در زمینه فروش نیز باتوجه با آغاز فصل گرما هیچ مشکلی وجود ندارد و همه تولیدات از قبل پیشفروش شدهاند.
وی افزود: کارگران روزمزدی در راستای اشتغالزایی و بعد از جشن بزرگی که روز چهارم اردیبهشت ماه به مناسبت سال «جهش تولید» با حضور مسئولان استانی در محل کارخانه برگزار شد، جذب کارخانه شده بودند، بعد از یک ماه فعالیت به دلایلی نامعلومی بار دیگر بیکار شدند.
این کارگر درباره مطالبات بیمهای خود گفت: همسان با مزد، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و کارگران از لحاظ تمدید و تعویض دفترچههای خود با مشکل مواجه شدهاند.
طبق اظهارات وی؛ در بین کارگران آب معدنی داماش، کارگرانی وجود دارند که هم اکنون خود یا خانوادههایشان در بیمارستانهای طرف قرارداد با تامین اجتماعی بستری هستند و در حال حاضر بیش از هر زمانی به دفترچههای درمانی تامین اجتماعی خود نیازمندند اما با مشکلاتی که در زمینه تمدید نشدن دفترچهها برایشان پیش آمده، برای پرداخت هزینههای درمانی سرگردان شدهاند.
او به عنوان نمونه از آسیب دیدن دست یکی از همکاران در حین کار با دستگاه پرس خبر داد و گفت: هفته پیش دست یکی از همکاران در حین کار با دستگاه پرس به شدت آسیب دید و به بیمارستانی در مرکز استان (رشت) انتقال داده شد. او به دلیل عدم اعتبار دفترچه تمام مخارج را از جیب هزینه کرد و هماکنون بعد از یک هفته استراحت پزشکی به محل کارش بازگشته است.
این کارگر آب معدنی داماش در پایان گفت: باتوجه به اینکه مسئولان استانی و شهرستانی از وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش باخبرند، از آنها میخواهیم به مشکلات کارگران این کارخانه بیشتر توجه کنند.
------------------
دوشنبه ٢۳ تیر ۱۳۹۹ - ۱۳ ژولای ۲۰٢٠
بلاتکلیفی کارگران «کاشی اصفهان» ادامه دارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه کاشی اصفهان در تشریح جزئیات مشکلات کارخانه کاشی اصفهان گفتند: ما کارگران کارخانه کاشی اصفهان چند سال مطالبه پرداخت نشده داریم و بهرغم مطالبات پیشین، حقوق سه ماه نخست سالجاری را نیز طلبکاریم.
آنها اظهار داشتند: تعدادی از همکاران ما به صورت خودخواسته محل کار خود را رها کرده یا به مرور بازنشسته شدهاند بطوری که هماکنون تعداد کارگران کارخانه به حدود ۴۰۰ نفر رسیده است.
کارگران این کارخانه عمده مشکل کارخانه کاشی اصفهان را مشکلات مدیریتی و مالکیتی عنوان کرده و گفتند: کارخانه کاشی اصفهان بار نخست بین سالهای ۸۸ تا ۹۳ به بخش خصوصی واگذار شد. سال ۹۴ مالک کارخانه تغییر کرد و در نهایت سال ۹۷ شاهد ورود یک سرمایهگذار دیگر بودیم که همزمان با ورود او بخشی از معوقات مزدی کارگران پرداخت شد اما مابقی مطالبات همچنان پرداخت نشده باقیمانده است.
آنها مدعی شدند که هر یک از ما کارگران بهصورت میانگین ۱۷ تا ۲۵ سال سابقه کار داریم اما استمرار وضعیت فعلی کارخانه نگرانی ما را بیش از حد کرده است.
این کارگران با اشاره به پیگیری وضعیت خود ازسوی مسئولان مختلف استانی اظهار داشتند: تاکنون وعدههای زیادی از طرف مسئولان به ما داده شده اما نتیجهای مبنی بر متقاعد کردن کارفرما برای پرداخت حقوق کارگران به دست نیامده است.
در همین رابطه حسن قاضی عسگر (معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان) روز گذشته گفت: مشکل شرکت صنایع کاشی اختلافنظرهای سرمایهگذاران است که تا دو هفته آینده رفع میشود.
او با اشاره به اینکه شرکت صنایع کاشی اصفهان قدمتی نزدیک به نیم قرن دارد و یکی از بزرگترین کارخانههای تولیدکننده کاشی در ایران است، اظهار داشت: اختلافنظرهایی توسط سرمایهگذاران شرکت صنایع کاشی اصفهان ایجاد شده که در دو هفته آینده این موضوع به طور کامل حل میشود و جای هیچ گونه نگرانی برای کارگران این شرکت نیست.
------------------
مراجعه کارگران شهرداری آبادان به دفتر امام جمعه/ مطالباتمان پرداخت نشده است
به گزارش خبرنگارایلنا، جمعی از کارگران خدماتی شهرداری آبادان پیش از ظهر امروز، دوشنبه (۲۳ تیر ماه) در پیگیری مطالبات معوقه مزدی و بیمهای خود به دفتر امام جمعه آبادان مراجعه کردند.
این کارگران که بیش از سه ماه است حقوق دریافت نکردهاند، در پی تداوم بیتوجهی مسئولان شهری به خواستههای صنفیشان از حجتالاسلام علی ابراهیمی پور (امام جمعه آبادان) استمداد طلبیدند.
دلیل تجمع این کارگران پرداخت نشدن دستکم سه ماه از معوقات مزدی عنوان شده است. در عین حال چندین ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
از قرار معلوم این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در شهرداری آبادان مشغول کارند و آنطور که منابع ایلنا میگویند: مجموع کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه شهرداری آبادان سالهاست که با عدم دریافت به موقع معوقات مزدی روبرو هستند.
مسئولان شهرداری آبادان همواره این ادعا را دارند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی امکان پرداخت به موقع مزد کارگران را ندارند.
------------------
انتقاد کارگرانِ مسئولِ ضدعفونی اتوبوسها نسبت به پایین بودن مزد و مزایا
کارمان سنگین است و حقوقمان پایین!
به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از آمدنِ کروناویروس، شرکتهای پیمانکاری در شهرهای مختلف وظیفهی ضدعفونی کردنِ اتوبوسهای داخل شهری را برعهده گرفتند. این شرکتها نیروهایی را استخدام کردند که هر کدام در روز مسئول ضدعفونی چندین اتوبوس هستند.
برخی از این نیروها که در استانهای مختلف مشغول به کار هستند، در تماس با ایلنا، از شرایط بد شغلی خود انتقاد کردند و گفتند: کار ما بسیار سنگین است؛ حجم کار بالاست اما دستمزدمان بسیار پایین است؛ ما حداقل دستمزد را بدون هیچ مزایایی گاهاً با ماهها تاخیر دریافت میکنیم درحالیکه با مواد شوینده و ضدعفونی سروکار داریم و با زدن ماسک و تجهیزات، در این گرما به دشواری کار میکنیم.
خواستهی این کارگران، نظارت مجموعهی شهرداری و شوراهای شهرها بر عملکرد کارگران پیمانکاری زیرمجموعهی خود است؛ آنها میگویند: کارگرانی که چنین کار دشواری را برعهده دارند باید از سطح مناسبی از مزایای مزدی برخوردار باشند و دستمزدشان به موقع پرداخت شود؛ در ضمن باید بر حجم کار کارگران نظارت شود؛ برخی شرکتها یک کار بسیار سنگین را با تعداد کم کارگر به انجام میرسانند و این رویه، به کارگران فشار زیادی وارد میآورد.
------------------
یکشنبه ٢٢ تیر ۱۳۹۹ - ۱٢ ژولای ۲۰٢٠
تجمع معلمان غیرانتفاعی مقابل مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (بیست و دوم تیرماه) جمعی از معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی کشور با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به مطالبات شغلی خود شدند.
حاضران در تجمع میگویند: ما همان کار معلمان رسمی را انجام میدهیم اما یکسوم آنها حقوق نمیگیریم؛ از همه مزایای شغلی محرومیم؛ حتی بیمه ما کامل پرداخت نمیشود. باید نمایندگان مجلس فکری به حال ساماندهی اشتغال ما بکنند.
"معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی تحت پوشش قانون کار به صورت ساعتی کار می کنند و بیمه آنها به صورت ساعتی به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می شود."
این معلمان میگویند: دستمزد ما گاهاً از حداقل حقوق کارگری هم کمتر است؛ یعنی کارگر ساده هم به حساب نمیآییم؛ نمایندگان مجلس باید فکری به حال ساماندهی اشتغال چند هزار معلم آزاد کنند و وزارت آموزش و پرورش را مجبور نمایند که این نیروهای متخصص را در بدنه خود جذب و ساماندهی کند.
به گفته این معلمان، اکثریت معلمان آزاد کشور دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد هستند و چندین سال سابقه کار باکیفیت دارند اما در بدترین شرایط شغلی به سر میبرند.
------------------
از عسلویهی درگیر کرونا تا استفادهی چندباره از ماسکهای یکبار مصرف
خانوادههای کارگری چقدر برای پیشگیری از کرونا هزینه میکنند؟
مازیار گیلانینژاد (فعال کارگری فلزکار) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن هشدار نسبت به آسیبهای جدی کرونا برای کارگران و فرودستان گفت: در بسیاری از واحدهای صنعتی دیگر از تبسنجی خبری نیست، ماسک لازم برای کارگران بسیاری از واحدها بیش از دوماه است که تهیه نشده، ابتلا به بیماری کرونا در شهرک صنعتی ساوه رو به گسترش است. ابتلای کارگران در عسلویه و بوشهر و پارس جنوبی به دلیل رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی در هنگام کار و سرویسهای کارگران و خوابگاههایشان، ضدعفونی نشدن خوابگاهها و سرویسهای بهداشتی و نداشتن ماسک، یکی از نگرانیهای عمده است.
"به گفته وی، داس کرونا سالمندان، بیماران زمینهای چون قلب و عروق، کلیوی، سرطانی و بیماریهای خاص را درو میکند."
او ادامه میدهد: وقتی نرخ ماسک معمولی به دستور دولت از ۳۰۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان افزایش یافته معنایش یک چیز است: مرگ همچنان به سمت فقرا میل میکند.
گیلانینژاد اضافه میکند: هزینه پیشگیری از این بیماری برای خانوادههای کارگری و مستمریبگیران بالاست. یک خانواده کارگری برای خرید ماسک و ضدعفونی کردن روزانه باید بیش از ۱۰ هزار تومان هزینه کند، آن هم با حقوق حقیرانه ۱ میلیون ۸۰۰ هزار تومانی یا نهایتاً دو میلیون تومانی. کافی است در معابر عمومی و محلههای کارگری رفته و مشاهده کنید که چگونه خانوادههای کارگری ماسک چندبار مصرف شده را بازهم مجبورند استفاده کنند.
او در پایان تاکید میکند: به نظر میرسد سیستم سرمایهداری در همه جای جهان برای کاهش هزینههای آتی خود، سالمندان، بیخانمانها، حاشیهنشینها و محلههای کارگری را در برابر کرونا تنها گذاشته است. برای خروج از این بحران کمترین راهحل این است که ماسک رایگان در اختیار مردم بگذارند و نظارت بر کارگاهها و محیطهای کار را گستردهتر کنند در غیر این صورت کارگران و فرودستانه قبل از سایر گروههای اجتماعی طعمهی این ویروس مرگبار میشوند.
------------------
از قانونشکنی در تعیین مستمریها تا بر زمین ماندنِ همسانسازی
بازنشستگان کارگری چه خواستههایی دارند؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیست و پنجم تیرماه در ایران، روز بهزیستی و تامین اجتماعی نامگذاری شده است. تامین اجتماعی چه اهمیتی در حیات جمعی ملت ایران دارد و اکنون در سال ۹۹، مطالبات بیمهشدگانِ گستردهی این سازمان از دولت چیست؛ حسین اکبری (فعال صنفی مستقل کارگران و بازنشستگان) در این رابطه میگوید: اگر ملاک تشکیل سازمان یا نامگذاری روزی به نام آن را میزان اهمیت و نقش تامین اجتماعی در زندگی مردم در جامعه هشتاد میلیونی ایران بدانیم، باید بگوییم بدونِ تردید بهزیستی از آنجا که وظیفه خدمترسانی به محرومترین اقشار جامعه را برعهده دارد، یکی از مهمترین و درعین حال، اساسی رین چالشهای جدی در نظام سیاسی ایران است .
تامین اجتماعی بر کدام اصول قانون اساسی استوار است؟
به گفته وی، بهزیستی و تامین اجتماعی بر چند اصل از قانون اساسی استوار است: اصول ۳- ۲۱- ۲۹- و ۳۱. وی به بندهایی از اصل سوم قانون اساسی اشاره میکند:
"اصل سوم: دولت جمهور اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم، همه امکانات خود را برای امور زیر به کار برد:
- ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوی و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی.
- بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی در همه زمینهها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانههای گروهی و وسایل دیگر.
- آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح، وتسهیل و تعمیم آموزش عالی.
- محو هر گونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی.
- تأمین آزادیهای سیاسی و اجتماعی در حدود قانون.
- مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش.
- رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینههای مادی و معنوی.
- ایجاد نظام اداری صحیح و حذف تشکیلات غیرضرور.
- ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینههای تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه.
- تأمین حقوق همهجانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضاییعادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون.
اصل بیست و نهم قانون اساسی میگوید: برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بیسرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتهای پزشکی به صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی. دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایتهای مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند.
اصل سی و یکم نیز تاکید دارد: داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.
اکبری ضمن یادآوری دوباره این اصول از قانون اساسی می گوید: با توجه به این اصول بالادستی، دولت موظف است الویتهایی را در دستور کار خود برای تامین اجتماعی و بهزیستی قرار دهد؛ پرسش مهم این است که آیا دولت این کار را کرده است ؟ پاسخ اما متاسفانه "نه" بزرگی است که نمیشود آن را ندید.
ماهیت و تاریخچه سازمان چیست؟
او به سابقه سازمانی به نام تامین اجتماعی نقب میزند: تامین اجتماعی یک سازمان بیمهگر اجتماعی عمومی و غیردولتی است. این سازمان عمومی غیردولتی، وظیفهٔ پوشش اجباری بیمهٔ کارگران، حقوقبگیران و پوشش اختیاری صاحبان حرف و مشاغل آزاد را برعهده دارد. این سازمان در سال ۱۳۳۱ تشکیل شده و سرمایه آن بین النسلی و متعلق به کارگران (بیمهشدگان اصلی آن ) است.
"ماده یک قانون تأمین اجتماعی میگوید: به منظور اجرا و تعمیم و گسترش انواع بیمههای اجتماعی و استقرار نظام هماهنگ و متناسب با برنامههای تأمین اجتماعی، همچنین موضوع قانون تأمین اجتماعی و سرمایهگذاری و بهرهبرداری از محل وجوه و ذخائر، سازمان مستقلی به نام «سازمان تأمین اجتماعی» وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در این قانون سازمان نامیده میشود، تشکیل میگردد. سازمان دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری و امور آن منحصراً طبق اساسنامهای که به تصویب هیئت وزیران میرسد اداره میشود."
به گفته این فعال کارگری، تمام آنچه را که طبق مواد قانون اساسی باید دولت ایجاد میکرد؛ این سازمان در خود دارد ولی متاسفانه دولتها به جای اداره درست این سازمان، آن را به محلی برای برداشت سرمایههای کلان و تامین هزینههای خود تبدیل کردهاند و بخاطر ناکارآمدیها ، منابع آن به محلی برای حامی پروری و رانت خواری بدل شدهاست .
او ادامه می دهد: دولت مبلغی در حدود سیصد هزار میلیارد تومان به این سازمان بدهی دارد و سال ها این مبالغ بدون اختصاص هرگونه بهرهای به اصل پول، در نزد دولت ماندهاست. این در حالیست که بازنشستگان این سازمان از کمترین میزان مستمری برخوردار می شوند. در عین حال، هم کارگران شاغل و هم بازنشستگان، با وجودِ پرداخت هزینه بابت سلامت و درمان، از مزایای بسیار حداقلی برخوردار هستند.
وضعیت فعلی سرمایههای سازمان چگونه است؟
اکبری در ادامه به وضعیت فعلی سرمایههای سازمان میپردازد: پس از سالهای بیتوجهی به مسایل اقتصادی مجموعه بنگاههای اقتصادی این سازمان که در شستا و تحت مدیریت دولتی اداره میشوند، حالا دولت مدام ادعا میکند که سازمان نباید بنگاهداری کند ! اگر دولت یا سازمان تامین اجتماعی نمیتواند بنگاهداری کند، چرا اداره بنگاههای متعلق به بیمهشدگان این سازمان را به خودشان از طریق تشکلهای واقعیشان واگذار نمیکند؟ دولت با هدف فرافکنی و برای پاسخگویی به رفع مشکلاتی که خود برای بنگاهها و منابع تامین اجتماعی پدید آورده است آن بنگاهها را به بورس عرضه کرده است تا هم ضمن فرار از مسئولیتهایش، به درآمد سرشاری بابت دریافت مالیات بر عرصه سهام دست پیدا کند و حالا تصمیم دارد دیون خود را از محل فروش همین سهام به سازمان برگرداند تا مطالباتی چون همسانسازی حقوق بازنشستگان را جواب دهد.
وی ادامه میدهد: همسانسازی، مطالبهای است که سالهاست بازنشستگان با وعده و وعید آن روبرو بودهاند و طی هفته اخیر پس از اظهاراتی از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس که بر اجرای همسانسازی توسط دولت تاکید و مدیریت سازمان تامین اجتماعی را مسئول اعلام کرده بود و بدنبال بازتاب وسیع اعتراضات بازنشستگان و اینکه در بین این جمعیت چند میلیونی زمزمههای تجمع اعتراضی در روز ۲۵ تیرماه (که به روز تامین اجتماعی نامگذاری شده است) هر روز شدت پیدا میکرد، حالا سخنگوی دولت اعلام داشته است که: «در نشستی که با کانون بازنشستگان داشتم، آنان نگرانیهایی مطرح کردند که این اظهارات جمعبندی و به رییس جمهوری ارائه شد. با آقای شریعتمداری وزیر رفاه هم در این باره مفصل گفتگو داشتیم. ایشان از سال گذشته نگران حقوق بازنشستگان بود و طرحهای مختلفی ارائه میکرد» و اضافه کرده است: «در نشست هیات دولت روی این موضوع بحث و تصمیم گیری میشود. بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی پرداخت خواهد شد که این موفقیت بسیاری خوبی برای بازنشستگان است.»
در تعیین مستمری چرا قانونشکنی رخ داد؟
" به گفته اکبری، در موضوع میزان افزایش مستمریها در سال ۱۳۹۹ نیز همین نوع از مراودات و قانون شکنیها دیده می شود؛ چراکه کانونهای بازنشستگی سراسرِایران به جای برخورد فعال برای یافتن راههای مناسب برای افزایش متناسب مستمریها با تورم و گرانیهای فزاینده، تسلیم روندی میشوند که طی آن حداقل دستمزد شاغلین تعیین گردد و بعد از آن کمتر از درصد تعیین شده و در بهترین حالت به همان میزان نیز به مستمری بازنشستگان افزوده شود. "
او ادامه میدهد: این در حالیست که نه تنها آن فرمولهایی که به موجبش هزینه و قیمت سبد خانوار تعیین میشود در نظر گرفته نمیشود بلکه همان حداقل نیز پس از سه ماه و گاه بیشتر برای افزایش مستمری اعلام میگردد.
خواستههای بازنشستگان چیست؟
این فعال صنفی بازنشستگان به برشماری مطالبات مستمریبگیران کارگری میپردازد: بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی خواستههایی را از طریق شبکههای رسانهای به گوش مسئولان دولتی و مدیران سازمان تامین اجتماعی و کانونهای بازنشستگی سراسر ایران رساندهاند اما گویا این سه نهاد، چندان گوش شنوایی برای شنیدن حرفهای بازنشستگان ندارند. این خواستهها معمولا بر دو دستهاند؛ خواستههایی که بیشتر مضمون صنفی دارند و همانهایی هم هستند که اصول قانون اساسی بر آنها تاکید دارد و سازمان تامین اجتماعی بخاطر آنها تشکیل شده است مثل افرایش مستمریها برپایه قیمت سبد هزینهای خانوار که حداقل آن در سال گذشته در شورای عالی کار ۴میلیون و ۹۴۰ هزار تومان تعیین شده است، حذف هزینههای بهداشت و درمان در پذیرش بیماران بیمه شده سازمان تامین اجتماعی و ایجاد امکانات رفاهی برای حفظ سلامت تن و روان بازنشستگان. بخشی از مطالبات نیز به ایجاد ساز و کار های مناسب برای دخالتگری بازنشستگان در اموری که به آنها مربوط میشود بازمیگردد که عبارتند از کنترل و هدایت کانونهای بازنشستگان به دست خود آنان؛ الغای هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و ابقای شورای عالی تامین اجتماعی _ اختیار داشتن نماینده از خود بازنشستکان و تشکل مستقل آنان در شورای عالی سازمان تامین اجتماعی برای نظارت برکارکرد سازمان و شرکتهای تابعه و منابع پولی و بانکی آن_ و پایان دادن به هرگونه سلب مالکیت از صاحبان اصلی سازمان تامین اجتماعی به هر شکل اعم از واگذاریها به غیر و یا عرضه منابع سازمان در بورس. اینها مطالباتی است که در سالهای اخیر بازنشستگان از همه مجاری ممکن به گوش مسئولان رساندهاند اما باید گفت تقریبا همه این مطالبات بر زمین مانده و تا امروز هیچکدام به صورت اصولی و کامل، برآورده نشده است.
به گفته اکبری، یک دسته دیگر ازمطالبات بازنشستگان، مطالبات اجتماعی است. بازنشستگان این حق را برابر قانون اساسی برای خود قائل هستند که بتوانند از طریق هرگونه اعتراض نسبت به ناکارآمدیهای مدیران سازمان تامین اجتماعی و یا ضایع شدن حقوق قانونی خود از سوی دولت، در مناسبتهایی چون روز تامین اجتماعی یا روز کارگر گردهماییهایی داشته باشند و یا بتوانند در زمانهایی که خود تشخیص میدهند از طریقِ روش های مدنی، صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.
او در پایان تاکید میکند: تا زمانی که مطالبات بازنشستگان برآورده نشود و بازنشستگان به شیوهای موثر و مستقل، در اداره داراییهای خود صاحب اختیار و صاحب رای نباشند، اوضاع سازمان تامین اجتماعی بهبود نخواهد یافت؛ این، یک حقیقتِ مسلم است که نباید نادیده گرفته شود.
گفتگو: نسرین هزاره مقدم
------------------
مرگ یک کارگر ساختمانی در ملایر بر اثر برخورد با کابل فشار قوی
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری از مرگ یک کارگر ساختمانی حین کار در یک پروژه ساختمانی بر اثر برق گرفتگی خبر دادند.
به گفته یکی از کارگران؛ بررسیهای اولیه حاکی از آن بود که این کارگر هنگام کار به دلایل نامعلومی از ارتفاع طبقه سومی ساختمانی در حال ساخت سقوط میکند و حین سقوط بر اثر برخورد با سیمهای برق فشار قوی دچار برق گرفتگی شده و به همین دلیل امکان امدادرسانی به وی نبوده است. این کارگر بلافاصله در محل جان خود را از دست داده است.
حسین روستایی (مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر ستان ملایر) ضمن ابراز تأسف از وقوع این حادثه گفته است: پیکر این کارگر ساختمانی برای اقدامات قانونی به پزشکی انتقال یافته است.
وی در پایان سخنان خود به مجریان و کارگران پروژههای ساختمانی توصیه کرد: تمامی نکات ایمنی و حفاظتی کار را کاملا رعایت کنند و از سلامت و استاندارد بودن تجهیزات وسایل و دستگاههای مورد استفاده قبل از شروع بکاراطمینان حاصل کنند. در عین حال حریم استاندارد سیمهای برق را نیز باید رعایت شود.
------------------
شنبه ٢۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱ ژولای ۲۰٢٠
شش ماه مزد و عیدی و سنوات کارگران شهرداری منجیل پرداخت نشده است
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجموعه شهرداری منجیل که تعداد آنها حدود ۳۲نفر است و تحت مسئولیت پیمانکار فعالیت دارند، درباره طلب وصول نشده خود گفتند: مطالبات مزدی ما مربوط به سه ماه طلب مزدی (دی، بهمن و اسفند) سال گذشته و سه ماه طلب مزدی (فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه) سال جاری میشود. همچنین کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی عیدی و سنوات پایان سال ۹۸ را پرداخت نکرده است.
این کارگران از وضعیت معیشتی خود ابراز نارضایتی کردند و گفتند: متاسفانه بعد از سالها خدمت در شهرداری منجیل، از پرداخت به موقع مزایای مزدی و عیدی و سنوات محروم هستیم.
یکی از کارگران شاغل بخش خدمات شهرداری منجیل با یادآوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی، چند سال گذشته برای آنها با چالشهایی همراه بوده است، افزود: دستکم طی یک الی دو سال گذشته مدیریت شهری منجیل به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و عیدی آنها را با تاخیر پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه هرکدام از ما بهصورت میانگین ۶ تا ۱۰ سال سابقه کار داریم، گفت: در نتیجه وضعیت پیش آمده ممکن است امنیت شغلی خود را از دست بدهیم.
به گفته وی؛ آخرین پولی که به حساب کارگران واریز شده حدودا یک هفته پیش بود که شهرداری به حساب هر کارگر مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان واریز کرد. در عین حال اضافهکاری هایمان از ۸۰ تا ۹۰ ساعت درماه به ۳۰ تا ۴۰ ساعت کاهش یافته است. همچنین مابهالتفاوت حق مسکن سال گذشته را طلبکاریم.
این کارگران در خاتمه میگویند: با اینکه مسئولان شهرستانی و شهرداری منجیل بارها وعده پیگیری مطالباتمان را داده است اما هنوز مشکل باقی است.
------------------
پرداخت ۵۰۰ هزار تومان کمک معیشتی به کارگران هفت تپه
منابع کارگری به خبرنگار ایلنا گفتند: برای ۲ هزار و ۸۵۵ نفر از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از سوی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) کمکهای نقدی 500 هزار تومانی پرداخت شد.
به گفته کارگران؛ این مبلغ در قالب طرح مواسات با کمک گروههای جهادی و دانشجویی به حساب کارگران بخشهای کشاورزی، اداری، حراست، تجهیزات و کارخانه واریز شده است.
کارگران با ابراز تشکر از این اقدام انساندوستانه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در خاتمه تصریح کردند: مشکل اصلی کارگران هفت تپه نقض قوانین از سوی بخش خصوصی است به همین دلیل ضمن درخواست بازگرداندن مدیریت خصوصی این مجتمع بزرگ به بخش دولتی از مسئولان بالادستی درخواست داریم مشکلات را به صورت ریشهای مرتفع کنند.
------------------
درخواست کارگران شهرداریها برای پرداخت منظم دستمزدها
در این شرایط کرونا با مشکلات مالی روبرو هستیم
جمعی از کارگران شهرداریها به خصوص از استانهای غربی کشور در تماس با خبرنگار ایلنا، از شرایط دشوار زندگی خود خبر دادند و گفتند: در این اوضاع اقتصادی و علیرغم وجود تهدید کرونا، حقوق کارگران شهرداریها با ماهها تاحیر پرداخت میشود و این کارگران علیرغم همه سختیها مجبورند بدون دریافت حقوق کار کنند.
کارگران شهرداری مریوان که هنوز همه مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده با توجه به اوضاع قرمز کرونا در استان کردستان میگویند: علیرغم این اوضاع، باید برای دریافت معوقات مزدی خود دوندگی کنیم؛ شهرداریها ادعا میکنند بودجه نداریم و نهادهای بالادستی نیز هیچ نظارتی بر اوضاع ندارند و به فکر پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیستند؛ کارگران شهرداریها سختترین کار را در این شرایط نامناسب انجام میدهند و کار آنها برای حفظ آرامش و نظافت شهرها بسیار مهم است؛ به همین دلیل باید شوراهای شهر، استانداریها و حتی مقامات وزارت کشور به فکر این کارگران باشند و بودجه خاص برای پرداخت مطالبات مزدی آنها اختصاص دهند.
در عین حال، کارگران شهرداریهای استان آذربایجان غربی نیز با انتقاد از اوضاع نامناسب معیشتی خود میگویند: علاوه بر دیرکرد در پرداخت دستمزدها، حق بیمهها نیز با تاخیر پرداخت میشود و معمولاً کارگران شهرداریها برای استفاده از دفترچههای بیمه خود با مشکل مواجهند.
کارگران شهرداریهای آذربایجان غربی و کردستان که در استانهای محروم کشور، کار و زندگی میکنند، توقع دارند مسئولان بیش از اینها به مساله معیشت و پرداخت دستمزد آنها رسیدگی کنند.
------------------
کرونا به معیشت ۳۰ تا ۴۰ درصد کارگران ساختمانی آسیب زده است
به گزارش خبرنگار ایلنا، شیوع کرونا و اعمال محدودیتها و ممنوعیتهایی در اسفند سال گذشته و فروردین و اردیبهشت امسال، منجر به از دست رفتن درآمد گروههای مختلفی از شاغلان شد. برخی از این افراد توانستند از بیمه بیکاری یا دیگر حمایتهای دولتی و عمومی برخوردار شوند، اما کارگران ساختمانی نه تنها بیکار شدند که حمایتی هم دریافت نکردند. با اوج گیری مجدد کووید ۱۹ در ایران این نگرانی وجود دارد که بیکاری و مشکلات معیشتی کارگران ساختمانی باز هم ادامه یابد. این در حالی است که همزمان با بروز این مشکلات، کارگران ساختمانی شاهد اضافه شدن هزینههایی مانند هزینه تمدید کارت مهارت خود بودهاند.
هادی ساداتی (نایب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی) در گفتگو با ایلنا میگوید: کرونا به درآمد و معیشت ۳۰ تا ۴۰ درصد کارگران ساختمانی به شدت آسیب وارد کرد، به گونهای که تعداد قابل توجهی از این کارگران هیچ درآمدی در ایام قرنطینه نداشتند.
او با بیان اینکه این اتفاق در شرایطی رخ داد که آنها مشمول برخی حمایتها در روزهای بیکاری نشدند، توضیح داد: بیمه کارگران ساختمانی بیمه خاصی است. آنها بر اساس طرح و آییننامهای که هست هفت درصد حق بیمه را میدهند و بر اساس قانون پرداخت سه درصد حق بیمه بیکاری و چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور را پرداخت نمیکنند و به این ترتیب از مزایای چنین بیمههایی هم محروم هستند.
او ادامه داد: ضوابط تعیین شده اجازه نمیدهد که کارگران ساختمانی بیمه بیکاری و مشاغل سخت و زیانآور را بدهند، کما اینکه اگر قانون اجازه دهد این نوع بیمههای را بپردازند به دلیل درآمد پایین قادر به چنین کاری نیستند. در واقع اگر بنا باشد کارگران را از این مزایا برخوردار کنیم، لازم است فکری به حال حق بیمه هم بکنیم.
ساداتی با بیان اینکه در شرایط کنونی مطالبه ما گسترش همین بیمه کنونی کارگران ساختمانی است، میگوید: باید شرایط به گونهای باشد که تمامی کارگران ساختمانی بتوانند از بیمه استفاده کنند. به هر حال این افراد کارفرمایی ندارند و پرداخت حق بیمه خویش فرمایی که بیش از ۶۰۰ هزار تومان است، برای اکثر آنها مقدور نیست. باید بیمه شدن با پرداخت حق بیمه هفت درصد که الان حدود ۱۵۰ هزار تومان در ماه میشود، برای همه کارگران ساختمانی امکانپذیر شود.
او در ادامه به مشکلی که اخیرا در مورد تمدید کارت مهارت کارگران ساختمانی پیش آمده اشاره و عنوان میکند: سازمان فنی و حرفهای به یکباره هزینه تمدید کارت مهارت را ۱۰ برابر کرد، یعنی هزینه پنج هزار تومانی تبدیل به ۵۰ هزار تومان شد. این به جز هزینههای جانبی ازجمله پول کافینت، پول خزانهداری و... است. در مجموع هزینههای تمدید کارت به بیش از ۹۰ هزار تومان رسیده است.
او ادامه میدهد: این هزینه باری بر دوش کارگران ساختمانی است که در شرایط عادی مشکلات معیشتی دارند و اکنون که با کرونا دست و پنجه نرم میکنیم و این بیماری و محدودیت و ممنوعیتهای ایجاد شده بر کار و درآمد کارگران تاثیر داشته، بیش از پیش دچار مشکل هستند. صحبتهایی با رئیس سازمان فنی و حرفهای در این باره شده است، اما مسئولان این سازمان میگویند این مصوبه مجلس در مورد درآمدهای سازمان است. ما خواستار رسیدگی به این مشکل هستیم و امیدواریم نمایندگان مجلس در این زمینه به کارگران ساختمانی کمک کنند.
------------------
کارگران میمیرند چه در سکوت چه در غوغا
شرکتهای صادرکننده تاییدیههای صوری ایمنی کار نقرهداغ شوند
به گزارش خبرنگار ایلنا، حتی تشویش کرونا نتوانسته حوادث تلخی را که این روزها در نقاط مختلف کشور رخ داده و منجر به کشته و زخمی شدن افرادی در محل کارشان میشود، کمرنگ کند. ابعاد حوادث بزرگ است و این واقعیت که در بسیاری موارد، وقوع آنها قابل پیشگیری است، بر تلخی آنها میافزاید.
شامگاه دهم تیر رسانهها از وقوع انفجاری در یک کلینیک واقع در میدان قدس تهران خبر دادند. اخباری که بعد از انتشار این خبر اولیه منتشر شد، غمانگیز و ناراحت کننده بود. نهایتا در حادثهای که دلیل آن انفجار کپسول اکسیژن اعلام شد، ۱۹ نفر جان باختند و تعدادی مصدوم شد. این حادثه به سرعت واکنش افکار عمومی را بر انگیخت. کاربران شبکههای اجتماعی مشغول به اشتراک گذاشتن عکسها و تصاویری شدند که غم و غصه از آنها میبارید؛ از عکس زوج کارشناس اتاق عمل که هر دو جان باختند گرفته تا عکس خانم دکتری که درباره آن نوشته شد: به علت انفجار، برق و اکسیژن ماشین بیهوشی قطع میشه ولی خانم دکتر سلطانی بیمار روی تخت اتاق عمل را رها نمیکند و بلافاصله بدون لحظهای تردید با آمبو بگ مشغول تهویه بیمار بیهوش میشود. جسدش را در حالی که در یک دست آمبو بگ ذوب شده در اثر گرما و در دست دیگه فک بیمار را گرفته بود، پیدا کردند.
در فاصله وقوع این اتفاق تا لحظه تنظیم این گزارش، چندین حادثه دیگر نیز رخ داده که در آن نیروی کار آسیب دیدهاند؛ یکی از آخرین موارد انفجاری در کارخانه تولید گاز اکسیژن در باقرشهر بود که پنج کشته و زخمی به جا گذاشت.
حوادث کار؛ از آمار رسمی تا واقعیت
طبق آمار سازمان پزشکی قانونی در سال ۹۸ حدود ۲۸۲۰۸ مورد از معاینات پزشکی، مربوط به معاینات مصدومان ناشی از حوادث کار بوده است. این تعداد نسبت به سال ۹۷، دارای کاهش۱.۳ درصدی بوده است. از کل معاینات مصدومان ناشی از حوادث کار ارجاعی به مراکز پزشکی، ۹۵.۲درصد مربوط به مردان و ۴.۸ درصد مربوط به زنان بوده است. همچنین تعداد متوفیان حوادث شغلی گزارش شده توسط این سازمان ۱۷۵۳ نفر بوده است.
"وقتی حادثهای رخ میدهد نباید بررسیها را به اولین حلقه از علتها محدود کرد، یعنی اینکه دستگاهی در جایی دچار مشکل میشود، انفجار رخ میدهد و آتشسوزی ایجاد میکند و منجر به کشته و زخمی شدن افرادی میشود. در بیان علت حادثه عنوان میکنند که دلیل آن نقص فنی در فلان دستگاه بود. باید بررسی کرد این نقص فنی چطور رخ داده است. باید عملکرد فرد مرتبط با آن را بررسی کرد و بعد سراغ آن شرکتی رفت که تاییدیه صادر کرده و بعد سراغ جایی رفت که به چنین شرکتی مجوز داده است"
بهمن سال گذشته ابوالفضل اشرف منصوری (رئیس کانون انجمنهای صنفی مسئولان کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار کشور) در گفتگو با ایلنا گفت: ما با تشتت آماری و همچنین کمشماری در زمینه حوادث کار مواجه هستیم. یکی از اصلیترین مشکلات در این زمینه این است که سازمانهای مختلف در این امر دخیل شده و آمار متفاوتی ارائه میدهند. از پزشکی قانونی گرفته تا محاکم قضایی و سازمانهای دولتی مثل سازمان استاندارد هر کدام آمار خودشان را دارند.
شاید این تشتت و کمشماری نوعی مصونیت و اطمینان خاطر ایجاد میکند تا مساله حوادث کار جدی گرفته نشود؛ اتفاقی که نتیجه آن بروز حوادثی است که از صرف حادثه کار فراتر میروند و به تشویش و نگرانی اجتماعی منجر میشوند.
غلامحسین عشقی (کارشناس ایمنی و بهداشت کار) به ایلنا میگوید: بحث ایمنی کار در ایران فاصله زیادی با استانداردهای جهانی دارد. عمدتا این موضوع مورد غفلت واقع میشود و تنها زمانی که یک حادثه بزرگ رخ میدهد و ابعاد وسیع اجتماعی پیدا میکند موضوع مورد توجه قرار میگیرد، حال آنکه همان زمان هم اغلب، بررسیهای دقیق و درستی صورت نمیگیرد و تقصیر گردن نقص فنی یا اشتباه مصدومان و افراد جان باخته میافتد.
بررسی رویکرد دستگاههای مختلف به حوادث کار، به ویژه آن حوادثی که رسانهای شده و ابعاد اجتماعی یافته، نشان میدهدکه ابتدا دستگاههای مختلف تقصیر را گردن همدیگر میاندازند، بعد کمیتهای تشکیل و بررسیهایی میشود و نهایتا تلاش میشود سهم دستگاههای مختلف از تقصیر نادیده گرفته شده و همه مشکلات گردن یک دستگاه یا حتی فرد انداخته شود. در واقع نگاه ریشهای و عمیق به حوادث کار وجود ندارد و همین راه را برای تکرار این حوادث بازمیگذارد.
دلیل این همه حادثه چیست؟
عشقی ضعف آگاهی و مهارت و همچنین نقص در دستگاهها را از عمده دلایل بروز حوادث شغلی میداند.
او میگوید: وقتی نظارت و بازرسی مناسبی صورت نمیگیرد، مشکلات فوق باعث میشود درصد خطر بالا برود و شاهد بروز حوادث کوچک و بزرگ در محیطهای کاری باشیم.
این کارشناس بهداشت و ایمنی کار ادامه میدهد: در مواردی شاهد این هستیم که افرادی با دستگاههایی کار میکنند بدون اینکه برای کار کردن با آن آموزش دیده و مهارت داشته باشند. در روزهای اخیر حادثه در کلینیک سینا اطهر تهران برجسته شده، اما باید عنوان کرد که نظیر این حادثه بارها و در ابعادی دیگر در کشور رخ داده است. برای مثال ما شاهد انفجار کپسول اکسیژن در آمبولانسی بودیم که بیماری را از عسلویه به بوشهر میبرد. این حادثه منجر به مرگ چند نفر شد. شاهد این هستیم که در مواردی افراد حتی کاتالوگ دستگاهی را که با آن کار میکنند نخواندهاند.
او با بیان اینکه البته نباید همه چیز را محدود به این عدم آگاهی و مهارت کرد، تصریح میکند: بازرسی کار به منظور بررسی دستگاهها موضوع مهم دیگری است که نباید مورد غفلت قرار گیرد. کافی نیست که فقط یک دستگاه ایمن خریداری شود یا ایمنی و نداشتن نقص فنی آن یک بار تایید شود، بلکه باید به صورت دورهای بازرسیهایی صورت گیرد و ایمنی و نداشتن نقص فنی دستگاهها تایید شود. این کار وظیفه وزارت کار و همچنین وزارت بهداشت است که در حوزه سلامت و بهداشت نیروی کار مسئولیتهایی را برعهده دارند.
در شرایطی بازرسی دورهای از محیطهای کار و امتحان کردن دستگاهها مورد تاکید قرار میگیرد که گزارشهایی از صدور تاییدیههای صوری در مورد ایمنی کار منتشر شده است.
عشقی در این باره میگوید: من نمیگویم که چنین چیزی عمومیت دارد، اما چنین اتفاقاتی میافتد. تاییدیههای فنی از طرف شرکتهای خصوصی صادر میشود و در مواردی دیده شده است که این تاییدیهها با دریافت ارقامی و بدون بازرسی و نظارت صادر شده است.
او ادامه میدهد: چنین مواردی قابل رصد و پیگیری است. وقتی حادثهای رخ میدهد نباید بررسیها را به اولین حلقه از علتها محدود کرد، یعنی اینکه دستگاهی در جایی دچار مشکل میشود، انفجار رخ میدهد و آتشسوزی ایجاد میکند و منجر به کشته و زخمی شدن افرادی میشود. در بیان علت حادثه عنوان میکنند که دلیل آن نقص فنی در فلان دستگاه بود. باید بررسی کرد این نقص فنی چطور رخ داده است. باید عملکرد فرد مرتبط با آن را بررسی کرد و بعد سراغ آن شرکتی رفت که تاییدیه صادر کرده و بعد سراغ جایی رفت که به چنین شرکتی مجوز داده است.
این کارشناس بهداشت و ایمنی کار تاکید میکند: حتی میتوان شرکتهای صادر کننده تاییدیه ایمنی را در صورتی که تخلف کرده و تاییدیه صوری دادهاند، جریمه کرد، از آنها دیه گرفت یا حتی مجوزشان را ابطال کرد.
"طبق آمار سازمان پزشکی قانونی در سال ۹۸ حدود ۲۸۲۰۸ مورد از معاینات پزشکی، مربوط به معاینات مصدومان ناشی از حوادث کار بوده است. این تعداد نسبت به سال ۹۷، دارای کاهش۱.۳ درصدی بوده است. از کل معاینات مصدومان ناشی از حوادث کار ارجاعی به مراکز پزشکی، ۹۵.۲درصد مربوط به مردان و ۴.۸ درصد مربوط به زنان بوده است. همچنین تعداد متوفیان حوادث شغلی گزارش شده توسط این سازمان ۱۷۵۳ نفر بوده است"
مسلم آن است که حوادث کار معلول زنجیرهای از کاستیهاست که در هر مورد باید با دقت وارد عمل شد و اصلاحاتی صورت داد. یکی از پیشنیازها برای بهبود این شرایط سپردن مسئولیتها به یک سازمان یا وزارتخانه مشخص است.
دهم تیر امسال حسن صادقی (معاون دبیرکل خانه کارگر) در نشست بررسی بهداشت حرفهای کار گفت: در بحث بهداشت و ایمنی کار با پراکندگی مسئولیت روبهرو هستیم. این در حالی است که قانون در این زمینه ضعفی ندارد و نهایتا نیازمند توضیح است. ما مشکل قانون نداریم، بلکه در اجرا دچار مشکل هستیم.
یکی از مشکلات اصلی در این زمینه مخلوط شدن دو مقوله بهداشت حرفهای و بهداشت محیط است که بر اساس آن وظایفی برعهده وزارت کار و وزارت بهداشت گذاشته شده است. این دوگانگی منجر به بروز مشکلات عمدهای شده و ریشه ضعف در بازرسیهاست. هر چه زودتر باید در این زمینه تصمیمی گرفت که منجر به دادن مسئولیت به نهادی مشخص در زمینه بهداشت کار شود.
گزارش: محمدجواد صابری
------------------
کشته و زخمی شدن سه کارگر شاهرودی بر اثر ریزش آوار
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۲۰ تیر ماه)، به علت تخریب غیراصولی در ساختمات مدرسه «حافظ بیارجمند» در جنوب شاهرود، سه نفر از کارگران که در محل حادثه مشغول کار بودند، بر اثر ریزش آوار در زیر تلی از خاک مدفون شدند.
در این حادثه یکی از کارگران بر اثر مدفون شدن زیر آوار و وارد شدن ضربه به سر، جان خود را از دست داد.
نیروهاى امداد و نجات با حضور در محل حادثه توانستند جان دو نفر از کارگران را نجات و بلافاصله مصدومان را به نزدیکترین درمانگاه منتقل کنند.
------------------
چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹ - ۸ ژولای ۲۰٢٠
حق مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی سهمِ نمایندگان و حق مسکن ۳۰۰ هزار تومانی سهمِ کارگران!
به گزارش خبرنگار ایلنا، شانزدهم تیرماه در بحبوحه ی مطالبهگری کارگران بازنشسته برای دریافت چند صد هزار تومانِ ناقابل مزایای جنبیِ دستمزد و در زمانی که کارگرانِ زحمتکش کشور در انتطار اجرایی شدن افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن هستند (حق مسکن بعد از ده ساعت چانهزنی نمایندگان کارگری و بعد از ماهها پروپاگاندای رسانهای مسئولان وزارت کار در زمینه افزایش آن، با ۲۰۰ هزار تومان افزایش از ۱۰۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان رسید) یک خبر برای طبقه کارگرِ زیر خط فقر، رسانهای میشود: ۲۳۰ میلیون تومان به عنوان حقالزحمهی اولین ماه نمایندگی، به حساب ۲۹۰ نماینده مجلس یازدهم واریز شده است!
"شانزدهم تیرماه، حسین جلالی، نماینده مردم رفسنجان و انار گفت: اولین حقوق نمایندگی ۱۱ میلیون تومان واریز شد؛ به علاوه ۲۰۰ میلیون تومان بابت مسکن و ۲۰ میلیون تومان هم برای سایر هزینهها. همه اینها به حساب ما نمایندگان مجلس واریز شد."
آیا در کشور بودجه و اعتبار نیست؟!
در این شرایط اقتصادیِ ناگوار که روز به روز سفرههای مردم فرودست خالیتر میشود و گرانی کالاهای اساسی و سرمایهای ازجمله ارز و طلا، نگرانیهای گسترده معیشتی به وجود آورده است، واریز ۲۳۰ میلیون تومان یکجا به حساب ۲۹۰ نماینده مجلس، آنهم مجلسی که خود را انقلابیترین مجلس در ادوار گذشته میداند، این سوال را به دنبال دارد که آیا واقعا آنگونه که میگویند، در کشور بودجه و اعتبار نیست؟
یک حساب سرانگشتی ساده نشان میدهد که مجموع پولهایی که در شانزدهم یا پانزدهم تیر به حساب نمایندگان مجلس ریخته شده، به هیچ وجه پولی کمی نیست. ۲۳۰ میلیون را اگر در تعداد نمایندگان مجلس یعنی ۲۹۰ نفر ضرب کنیم، به عدد ۶۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان میرسیم. یعنی در این شرایط بحرانی کشور، یک شبه ۶۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به حساب نمایندگانی واریز شده است که حدود یک ماه بر کرسی نمایندگی ملت تکیه زدهاند؛ آنهم ملتی که بیش از نیمی از آنها، مجبورند با دستمزدهای دو تا سه برابر زیر خط فقر سر کنند و در تامین ابتداییترین نیازهای زندگی ناتوان بمانند.
آیا «مسکن شایسته» فقط حق نمایندگان است؟!
شاید برخی استدلال کنند که این ۲۳۰ میلیون، برای هزینههای جانبی زندگی نمایندگان است، فقط ۲۰۰ میلیون حق مسکن است و ۲۰ میلیون برای هزینه دفتر و پرسنل و باقی موارد؛ اما باید در پاسخ گفت وقتی حق مسکن یک کارگر که بار اصلی تولید و سازندگی را در این کشور برعهده دارد، فقط ۳۰۰ هزار تومان است، چرا باید یک نماینده مجلس، ۲۰۰ میلیون تومان حق مسکن بگیرد؛ مگر دولت مسئول تامین مسکن برای نمایندگانی است که اکثراً خودشان ممرهای درآمد و مشاغل پیشینی پرسود داشتهاند یا براساس نص صریح قانون اساسی، مکلف به تامین «مسکن شایسته» برای مردم به خصوص فرودستان است؟! اصل ۳۱ قانون اساسی به صراحت میگوید مسکن شایسته یک حق شهروندی است که دولت مکلف است این حق را برای همه با اولویت کارگران و روستانشینان فراهم کند؛ آیا کارگران با ۳۰۰ هزار تومان حق مسکن میتوانند مسکن شایسته داشته باشند یا «مسکن شایسته» فقط حق نمایندگان مجلس است؟!
بعد از رسانهای شدن خبر حقوق نجومی نمایندگان مجلس، مزدبگیران بارها تماس گرفتند و به آنچه بیعدالتی در تخصیص بودجههای همگانی میدانند، اعتراض کردند؛ به خصوص کارگران بازنشسته که این روزها به دنبال پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی هستند تا سازمان بهانه کمبود بودجه نداشته باشد و بتواند با افزایش مزایای مزدی و اجرای همسانسازی، فقط چند صد هزار تومان به مستمری کارگران بازنشسته اضافه کند و حقوقِ ۲ میلیون و ۸۰ هزار تومانی آنها را به کف ناقابلِ ۲ میلیون و و۸۰۰ هزار تومانی بازنشستگان سایر صندوقها برساند!
نکند «ما» در سیارهی دیگری هستیم؟!
بازنشستگان میگویند: وقتی ماههاست دولت نه بودجهای برای اجرای همسانسازی به سازمان تامین اجتماعی اختصاص میدهد و نه حتی بخشی از بدهی ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی خود را به سازمان واگذار میکند؛ وقتی دولت به شدت با افزایش مزد و مستمری بیشتر از ۲۶ درصد مخالفت میکند و حتی اجازه نمیدهد حداقل مزد و مستمری به اندازه تورم ۴۲ درصدی زیاد شود، این پولهای نجومی و هنگفت از کجا میآید؟ آیا این نمایندگان مجلس در خاکی به جز خاک همین وطن زندگی میکنند که برای آنها پول هست و برای ما پول نیست؟ نکند ما در سیاره دیگری هستیم؛ سیارهای بیآب و علف برای ما که در آن «هیچ» نیست؟!
سوال بازنشستگان و کارگران ساده است: چرا دولت ادعا میکند وضع خراب است و اعتبار حتی برای اجرای قانون نیست؟ چرا همسانسازی که یک تکلیف برعهده دولت است، سالهاست به بهانه نبودن بودجه معطل مانده اما فقط یک ماه بعد از شروع به کار نمایندگان که البته خروجی درخوری در این بازه زمانی نداشتهاند، ۶۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از خزانه کشور به حساب آنها پول نقد واریز میشود؟!
تقابل حق مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی نمایندگان با حق مسکن ۳۰۰ هزار تومانی کارگران و حقوق ۱۱ میلیون تومانی آنها با دستمزد دو میلیون تومانی کارگران و بازنشستگان، آنقدر ناراحتکننده است که نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت. فرامرز توفیقی (رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها و از مذاکرهکنندگان کارگری دستمزد) در این رابطه میگوید: پولی که برای یک ماه به حساب نمایندگان ریخته شده، واقعا زیاد است؛ اصلاً «زیادی» است؛ آیا در این شرایط مملکت باید همه ۲۰۰ میلیون تومان حق مسکن را یکجا به حساب نمایندگان واریز میکردند؟! فارغ از هر عقیدهای که داشته باشیم، همه توافق داریم که اکنون شرایط کشور سخت و دشوار است. ما از نظر صادرات نفت، برگشت پول و ارزهای صادراتی، کرونا، عدم اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانهها و مسائلی از این دست، در شرایط دشواری هستیم؛ حتی میتوان گفت دشوارتر از زمان جنگ؛ آن وقت در چنین اوضاع و شرایط دشواری، نمایندگان مجلس باید ۲۳۰ میلیون تومان بگیرند؟! آنهم نمایندگانی که با شعار رفع فساد و احقاق حق مردم و اجرای قانون به بهارستان رفتهاند و ادعای «انقلابی بودن» دارند!
آیا نمایندهای که ۲۰۰ میلیون حق مسکن میگیرد، میتواند درد کارگر و بازنشسته را بفهمد؟!
وی ادامه میدهد: بیرون آمدن چنین عددهایی بابت دستمزد و مزایای نمایندگان، فقط بر طبل بیاعتمادی مردم کوبیدن است و فاصله بین مسئولان و مردم را بیشتر میکند؛ آیا نمایندهای که ۲۰۰ میلیون حق مسکن میگیرد یا ۱۱ میلیون حقوق ماهانه دارد، میتواند درد کارگری را بفهمد که فقط ۳۰۰ هزار تومان حق مسکن میگیرد یا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوقش است؟ آیا این نماینده میتواند مطالبات بازنشستهای را پیگیری کند که بعد از سی سال خدمت صادقانه باید با ۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان حقوق سر کند و برای چند صد هزار تومان ناقابل، ماهها مطالبهگری و اعتراض صورت بدهد؟! بدون تردید، فاصله بین نماینده مردم و خود مردم به حدی زیاد است که هیچ درک مشترک و همزاد پنداری یا هم سرنوشت پنداری ممکن نیست!
"به گفته توفیقی، وقتی بدهی انباشته دولت به تامین اجتماعی سر به فلک کشیده و دستمزد کارگر از نصفِ سبد معاش حداقلیِ ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی کمتر است، چطور میتوان ادعا کرد که ۲۳۰ میلیون واریزی به حساب نمایندگان «وجاهت قانونی» دارد؟!"
او اضافه میکند: اگر قرار به سختی کشیدن است، همه بدون استثنا باید سختی بکشند، به خصوص کسانی که خود را نماینده همین مردمِ درگیر فقر میدانند. اگر نماینده مجلس نگران آن سوی مرزها و سیاهپوستی است که در آمریکا جان خود را از دست داده باید قدری هم به فکر آن کارگر یا بازنشستهای باشد که با دستمزدش نمیتواند حتی خوراک مورد نیاز خانواده را تهیه کند!
این نماینده کارگری بر این باور است که نمایندگان مجلس اگر واقعاً نماینده مردم هستند باید بحث پایین بودن حقوق بازنشستگان، عدم پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی، عدم رعایت ماده ۴۱ قانون کار در تعیین حداقل دستمزد کارگران، فقدان امنیت شغلی و عدم اجرای مقاولهنامههای سازمان جهانی کار، تخلفات شرکتهای پیمانکاری و وجود بیحاصل این شرکتها، پدیدهی ناگوار و مخربِ دلار ۲۲ هزار تومانی و سکه ۱۰ میلیون تومانی، تورم افسارگسیخته و مسائلی از این دست را بررسی کنند.
توفیقی اضافه میکند: برای هیچکدام از این مشکلات جمعی مردم فکری نکردهاند و ۲۳۰ میلیون تومان دستخوش گرفتهاند؛ زهی عدالت!
در شرایط بحرانی فعلی که مردم هر روز با نگرانی اخبار اقتصادی و تورم را رصد میکنند و دلار بالای ۲۰ هزار تومانی، معیشت مردم را تحت فشار قرار داده است، کارگران و بازنشستگانی که حتی ۳ میلیون تومان در ماه درآمد ندارند، باید با نارضایتی و اندوه، شاهد نجومی شدن حسابهای نمایندگان باشند؛ نمایندگانی که ادعا میکنند وکیل همین مردمِ گرفتار در خانه ملت هستند؛ آیا واقعا این نمایندگان میتوانند هیچ درکی از گرفتاریهای مردم فرودست یعنی قاطبه ملت داشته باشند؟!
------------------
فوت کارمند واحد تاسیسات بیمارستان هاجر شهرکرد بر اثر ابتلا به کرونا
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا صانعی (از کارکنان واحد تاسیسات بیمارستان هاجر) به علت ابتلا به کرونا جان باخت.
طبق اعلام روابط عمومی علوم پزشکی شهر کرد، علیرضا صانعی که به مدت یک هفته در بیمارستان بستری بود، با پیشرفت بیماری روز ۱۷ تیر ماه جان باخت.
مجید شیرانی (رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد) به همراه رئیس، مدیر و همه کارکنان بیمارستان هاجر شهر کرد ضمن ابراز تأسف، ضایعه درگذشت این همکار خود را تسلیت گفتند.
------------------
سه شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۹ - ۷ ژولای ۲۰٢٠
اعتراض به سرنوشتِ نامُرادِ ۲۴ هزار هکتار زمین زرخیز؛
پرچمِ «نه به خصوصیسازی» در هفتتپه بالاست!
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۲۴ هزار هکتار زمین زرخیز، در شوش خوزستان امروز ملتهب است. شانزدهم تیرماه، بیست و یکمین روز از تجمع صنفی کارگران معترض مجتمع نیشکر هفتتپه است که در اعتراض به آنچه آیندهی نامعلوم و گذشتهی نابسامان میدانند، روزهای متوالیست راهی خیابانهای شوش شدهاند.
اعتراضاتی که همدلانه شد!
کارگران مجتمع هفتتپه که چندمین دور از اعتراض صنفی خود را در خردادماه آغاز کردند، امروز به نمادِ محکمِ «نه به خصوصیسازی» در ایران بدل شدهاند. کارگران هفتتپه نمیخواهند سرنوشت ۲۴ هزار هکتار زمین زرخیز که مساحتش معادل مساحت چند استان کشور است، تا این حد با آشفتگی، ناکارآمدی و بلاتکلیفی عجین باشد.این دور از اعترضات کارگران هفت تپه ابتدا با اعتراض به عدم پرداخت معوقات بیمهای توسط کارفرما و تاخیر طولانی در پرداخت دستمزدها آغاز شد؛ اما آگاهی صنفی کارگران هفتتپه، خیلی زود این اعتراضات را به سطحی بالاتر از مطالبهگریِ صنفی کشاند: بایستی خصوصیسازی ملغی شود و مدیریت مجتمع مانند قبل از زمستان ۹۴ دوباره به دولت بازگردانده شود.
با این حساب، کارگران هفتتپه، اولین گروه از کارگران کنشمند و متحدی هستند که روزهای متوالی پرچم مبارزه با خصوصیسازی را بالا نگه داشتهاند و به همین خاطر است که در این دور از اعتراضات توانستهاند همدلی و همراهی گروههای مختلف کارگران و تشکلهای کارگری سراسر کشور را به دست آورند؛ از سندیکاهای مستقل کارگری گرفته تا تشکلهای رسمی، همگی پشت هفتتپه و کارگران آن ایستادهاند؛ حتی کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان، در بیانیهای اعلام کرده است آنچه هفتتپهایهای معترض میخواهند به عینه همانست که ما اینجا در کردستان میخواهیم: نه به خصوصیسازی صنایع؛ نه به فقر و بیحقوقیِ طبقهی کارگر ایران.
در شرایطی که از آغاز اعتراض کارگران هفتتپه بیش از بیست روز میگذرد، پای صحبتهای چند نفر از نمایندگان کارگران نشستیم تا ببینیم چرا بعد از خصوصیسازی شتابزده در سال ۹۴، آهسته آهسته کار به آنجا رسید که امروز کارگران در این شرایط قرمز کرونا در خوزستان، ناچار شدهاند بیست و چند روزِ پیاپی به نشانه اعتراض در خیابانها بمانند؛ آنهم تنگاتنگ و کاملاً به هم فشرده.
هرگز به آن سطح تولید نرسیدیم!
یوسف بهمنی (نماینده مستقل کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه) در این رابطه میگوید: مشکلات هفتتپه از روزی شروع شد که پای بخش خصوصی به این مجتمع باز شد؛ الان چهار سال و چند ماه است که بخش خصوصی وارد هفتتپه شده است. در بهمن ۹۴ که شرکت خصوصی شد، کارفرمای خصوصی خیلی در ابتدای کار وعده و وعید داد؛ حتی ادعا میکرد که حقوق پرسنل از پول توجیبی او هم کمتر است! کارگران هم از همان ابتدا با جان و دل کار کردند اما متاسفانه هرچه جلوتر رفتیم، اوضاع هفتتپه وخیمتر شد.
وخامت اوضاع، ترجمان چیست؛ چرا اوضاع بعد از خصوصیسازی رو به وخامت رفته است؛ بهمنی به گذشته فلاشبک میزند: در آخرین سال دولتی بودن مجتمع، حدود ۵۵ هزار تا ۶۰ هزار تن شکر تولید کردیم. اما از زمان خصوصیسازی تا امروز دیگر هرگز به آن سطح تولید نرسیدیم و مدام عقبگرد کردیم. ما همان سالهای اول هزاران بار گفتیم که اینها اهلیت این کار را ندارند؛ گفتیم کار نیشکر، تخصصی است و کاربلدی میخواهد اما هیچکس فریادهای ما را جدی نگرفت!
این فعال کارگری، کلید خوردن اعتراضات جدی کارگران هفتتپه را همزمان با کشف تخلفات ارزی کارفرما در سال ۹۶ میداند؛ آن زمان ۲۸ روز اعتراض صنفی صورت گرفت. او میگوید: متاسفانه کارفرمای خصوصی از زمان آمدن در هفتتپه فقط با تبلیغات ادعا میکند که پیشرفت صورت گرفته است؛ درصورتی که روند کار در هفتتپه مشخص است؛ ما یک کاتالوگ چهل صفحهای تهیه کردهایم و به قوه قضاییه، مجلس و همه نهادهای ذیربط تحویل دادیم و همه چیز را در آن شرح دادهایم؛ کارفرما هر نهادهای که از قبل در مجتمع وجود داشته مثل کارخانه یخ و الکلسازی را دستاورد خود میدانند که به هیچوجه درست نیست.
"در حال حاضر مطالبات کارگران معترض هفتتپه چیست؛ قبل از هر چیز کارگران خواستار لغو خصوصیسازی و بازگرداندن مالکیت مجتمع به دولت هستند؛ حتی در برهههایی از اعتراضات سالهای اخیر، بحث تعاونیسازی مجتمع و واگذاری مدیریت و مالکیت سهام مجتمع به کارگران مطرح شد؛ اگر قرار است هفتتپه دولتی نباشد، چرا به ذینفعان واگذار نمیشود؟!"
بهمنی در ارتباط با مطالبات سطح پایینتر کارگران یا همان «مطالبات مزدی» میگوید: در حال حاضر به جز فصلیها، ۳۵۰۰ کارگر در هفتتپه اشتغال دارند. تا امروز فقط ۱۵۰۰ نفر از کارگران، حقوق فروردین ماه را گرفتهاند و باقی کارگران ماههاست که دستمزد نگرفتهاند. کارگران حتی جیره ماه رمضان را نگرفتهاند. از روزی که مجتمع خصوصی شده، بسیاری از مزایای مزدی را قیچی کردهاند. ما هر سال پایان بهرهبرداری نیشکر، یک پایه حقوق به عنوانِ پاداش کشت دریافت میکردیم که چهارسال است این پاداش را نگرفتهایم. در بدترین شرایط آب و هوایی و محیطی در حال کار هستیم اما سطح دستمزد و مزایای مزدی ما پایین است.
او ادامه میدهد: ما سال گذشته فقط ۱۸ هزار تن شکر تولید کردیم درحالیکه هفتتپه در دوران اوج خود در سالهای ابتدایی دهه ۸۰، سالی ۱۱۰ هزار تن تولید داشته است. هنوز هم دلسوز واقعی شرکت فقط کارگران هستند و بس! شما فکر میکنید چرا کارگر هفتتپه با وضعیت قرمز کرونا، هر روز دست به تجمع میزند و به خیابان میآید؟!
یازدهم آذر ماه ۹۷، بعد از هفتاد روز اعتراض، در حضور شورای تامین، یک تفاهمنامهی دهبندی با حضور نمایندگان کارگران منعقد شد که در آن کارفرما تعهد کرد پنجم تا دهم هر ماه، حقوق ماه قبل را بپردازد، لباس کار تهیه کند، یکسانسازی حقوق رعایت شود و .... اما به گفته کارگران، بندهای این تفاهمنامه هرگز اجرایی نشده است.
کارگران فقط نگران حقوق خود نیستند!
مهدی شلاگه (دبیر شورای اسلامی کار مجتمع نیشکر هفتتپه) نیز در ارتباط با مطالبات کارگران میگوید: بحث پرداخت نامنظم حقوق مطرح است؛ حقوق باید پنجم تا دهم هر ماه پرداخت شود؛ امروز ما در شانزدهم تیرماه هستیم اما هنوز حقوق فروردین ماه را یک تعداد از کارگران نگرفتهاند؛ بحث دیگر، نابسامانی مدیریتی در شرکت است. قرار نیست تا کارفرما دچار مشکل میشود، شرکت دچار آشفتگی و نابسامانی شود. کارگران از آینده شرکت نگراناند.
به گفته او، کارگران هفتتپه به سطحی از آگاهی صنفی و طبقاتی رسیدهاند که دیگر فقط نگران حقوق خود نباشند. او ادامه میدهد: امروز کارگران هفتتپه نگران هستند که اگر روند به همین شکل پیش برود و در روند کار تغییر و تحول مثبت رخ ندهد، در آیندهای نه چندان دور شرکت بسته میشود.
"شلاگه از پیگیریِ لغو خصوصیسازی توسط شورای اسلامی کار مجتمع خبر میدهد و معتقد است برای بهبود کار، بایستی حتماً مجتمع به دولت عودت داده شود."
این عضو شورا در ارتباط با تنزل سطح تولید بعد از خصوصیسازی میگوید: در سال ۹۴، تولید ۶۵ هزار تن بود که در سال ۹۸-۹۹ به ۱۸ هزار تن رسید. این معنایش افت شدید تولید است. موضوع دیگر، بدهی سنگین مجتمع به ارگانهایی از قبیل تامین اجتماعی و اداره آب و برق است. این بدهیها در چهار سال گذشته نه تنها تسویه نشده بلکه میزان آن افزایش یافته است. ما بیراه نمیگوییم که باید مجتمع دوباره دولتی شود؛ وقتی چارهای جز دولتیسازی نداریم چه باید بکنیم؛ ۲۴ هزار هکتار زمین زرخیز و گسترده به سراشیب سقوط افتاد؛ تولید پایین آمد؛ اخلاقمداری از بین رفت؛ شرکت به همریخته شده و دیسیپلین مثالزدنی هفتتپه از دست رفته است. مزایای مزدی عرفی نیز علیرغم شکایتی که به اداره کار کردیم و تایید این نهاد، همچنان پرداخت نمیشود.
دبیر شورای اسلامی کار هفتتپه ادامه میدهد: بنابراین بخش خصوصی ثابت کرد که توانایی لازم را ندارد. ما نگران آینده اقتصاد چهار شهرستان شوش، شوشتر، دزفول و اندیمشک هستیم که به نوعی به رونق و تولید در هفتتپه وابسته هستند.
شلاگه در پایان از تنظیم شکایت مبنی بر عدم صلاحیت کارفرما خبر میدهد و میگوید: ما در شکایتی که همین ماه اخیر به اداره کار شوش تحویل دادیم، با ادله و براهین ثابت کردیم که کارفرمای فعلی، صلاحیت مدیریت شرکت را ندارد؛ قاعدتاً این صلاحیت را ندارد که کارگران ۲۱ روز مدام است در حال اعتراضند!
هفتتپهایها فقط مطالبات معوق را نمیبینند بلکه آنها ماههاست که به عمق موضوع رفته و ریشه اصلی مشکلات را دریافتهاند؛ آنها دیگر هیچ تمایلی برای کارکردن تحت مدیریتِ کارفرمای خصوصی ندارند چراکه بر این باور هستند که خصوصیسازی هفتتپه، شروعِ یک پایان بوده است؛ پایان سالهای رونق تولید و سربلندی کارگران.
" سوال اینجاست که آیا بالا نگه داشتنِ پرچمِ «نه به خصوصیسازی»، آیندهی روشنی دارد؟"
گزارش: نسرین هزاره مقدم
------------------
تجمع کارگران کنتورسازی مقابل دفتر امام جمعه قزوین/ کارگران مطالبات خود را دریافت نکردهاند
وحید اکبری پور در گفتگو با خبرنگار ایلنا از قزوین، اظهار کرد: امروز -سهشنبه 17 تیرماه - با ورود معاون رئیسجمهور به استان قزوین کارگران واحد تولیدی کنتورسازی پیرو تجمع 29 بهمن ماه سال 98 مقابل دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان قزوین، بار دیگر در مقابل ولی فقیه حضور یافتند. کارگران با اشاره به این مطلب که مسئولان استانی مقابل مسجد شیخالاسلام قول داده بودند مشکلات این واحد تولیدی تا 20 اسفند ماه حل میشود، تاکید کردند: متاسفانه مشکل حل نشد و شرکت به تعطیلی کشیده شد و از کارگران خواسته شد برای بیمه بیکاری اقدام کنند.
رئیس شورای اسلامی کار کنتورسازی قزوین افزود: تا امروز هیچ اقدامی برای پرداخت بیمه بیکاری به کارگران ازسوی مسئولان انجام نشده و نزدیک به 4 ماه است که کارگران این شرکت حقوقی دریافت نکردهاند.
اکبری پور ادامه داد: قرار بود موضوع خلع ید مدیرعامل و مالک شرکت تا 20 اسفند سال گذشته اجرا شود که این حرکت باتوجه به رایزنیهای پشت پرده، متوقف شد و کارخانه تعطیل ماند.
وی اضافه کرد: سرمایهگذار برای این واحد تولیدی وجود دارد. چندین پیشنهاد سرمایهگذاری هم ارائه شده است. سرمایهگذاران نیز از ارگانهای دولتی هستند و میتوانند بدون چشمداشت پای کار بیایند و قرارداد 5 ساله منعقد شود و بعد از 5 سال فقط مبالغ هزینهکرد را دریافت کنند تا شرکت دوباره احیا شود.
این کارگر در پایان عنوان کرد: متاسفانه هیچ همکاری و حمایتی از سوی مسئولان انجام نشده و مطالبات کارگران واحد کنتورسازی بینتیجه مانده و کارگران سالها حقوقهای معوقه خود را از شرکت دریافت نکردهاند.
لازم به ذکر است این تجمع همزمان با سفر سورنا ستاری، معاون علمی رئیس جمهور که امروز به استان قزوین سفر کرده است، انجام شد.
وی زمانی که از دفتر امام جمعه استان قزوین خارج میشد با کارگران تجمعکنندهی واحد تولیدی کنتورسازی گفتگو کرد و از نزدیک گلایههای آنها را شنید.
------------------
حقوق فروردین کارگران هفت تپه پرداخت شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، روابط عمومی شرکت هفت تپه اعلام کرد: صبح امروز سهشنبه (۱۷ تیر ماه) با تامین منابع مالی، حقوق فروردین ماه ببیش از ۶ هزار نفر از کارگران هفت تپه پرداخت شد.
وی گفت: در روزهای گذشته حقوق شماری از کارگران کارخانه، کشاورزی و حراست واریز شده بود و امروز نیز حقوق مابقی کارگران طبق وعده داده شده به حساب آنها پرداخت شد.
به گفته وی؛ در حال حاضر حقوق شماری از کارگران فصلی در حال پرداخت است که تا دقایقی دیگر به اتمام میرسد.
------------------
بازنشستگان کارگری افزایش جزئی در مزایای مزدی را قبول ندارند
قبل از ۲۵ تیر تکلیف مطالبات مزدی مشخص شود
به گزارش خبرنگار ایلنا، سوم تیرماه، جمعی از بازنشستگان که در سالهای اخیر برای مطالبات بازنشستگان تلاش میکنند، به کانون کارگران بازنشسته تهران مراجعه کردند و از مدیریت کانون خواستار دفاع عملی و واقعی از بازنشستگان شدند. این بازنشستگان خواستار این شدند که کانونها برای بهبود معیشت بازنشستگان قبل از ۲۵ تیرماه تلاش کنند.
حسین غلامی (فعال صنفی بازنشستگان کارگری) به نمایندگی از جانب بازنشستگانی که به کانون مراجعه کردهاند؛ در ارتباط با مطالبات جدی مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی میگوید: طی دهها سال روز به روز شاهد کاهش ارزش مستمری بازنشستگان نسبت به تورم و کاهش تعهدات سازمان تأمین اجتماعی در مقولهی درمان، حقوق و مزایا بودهایم. طی دو سال اخیر حقوق بازنشستگان حتی از زیر خط فقر هم به پایینتر سقوط کرده است و در تمامی این مدت، کانونهای بازنشستگی اقدام عملی و قاطعی که جلوی سقوط وضعیت زندگی بازنشستگان را بگیرد، به عمل نیاوردهاند.
وی با تاکید بر اینکه کانونها در این زمینه باید در طرف بازنشستگان - نه دولت و وزارت کار- بایستند؛ ادامه میدهد: نباید هدف کانون دریافت کف حقوق کارگران یعنی۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای بازنشستگان باشد چون بازنشستگان به طور متوسط سی سال کار کردهاند. کانون به لحاظ اینکه در پایین سطح، درخواست افزایش حقوق کرد، حتی مبلغ فوق هم عملی نشد. ما سالیانه ۳۰ درصد از حقوق و مزایای خود را بیمه پرداختهایم اما دیگر بازنشستگان در حد ۵ درصد بیمه دادهاند.
"به گفته غلامی، بازنشستگان افزایش جزئی در مزایا را اساساً قبول ندارند زیرا سال های آتی افزایش روی پایه حقوق اعمال میشود نه مزایای جانبی."
او بازهم تاکید میکند: کانونها باید به بازنشستگان پاسخگو باشند و منافع آنان را تأمین کنند. کانون عالی، منتخب کانونها است و باید به بازنشستگان پاسخگو باشد.
این فعال صنفی بازنشستگان در ادامه میگوید: تنها تصمیم گیرنده در مورد منابع، سرمایه و اندوختهها در سازمان تأمین اجتماعی، طی دهها سال دولتها بودهاند، لذا مسئولیت وضع فعلی و ورشکستگی سازمان، برعهده دولت بوده و باید زیانها و بدهیهای خود را جبران کند.
غلامی در پایان از کانونها درخواست میکند به دولت اولتیماتوم دهند که قبل از ۲۵ تیر کلیه مطالبات مزدی بازنشستگان برآورده شود و بخشی از بدهی دولت به سازمان، به حساب سازمان واریز گردد.
------------------
حریق گسترده در کارگاه خیاطی/ ۵ کارگر زن دچار سوختگی شدند
به گزارش ایلنا، ابراهیم قنبری (رئیس سازمان آتش نشانی شیراز) از مهار حریق گسترده کارگاه خیاطی در خیابان نظامی بین جهانیان و کافی خبر داد و گفت: در این حادثه که حوالی ساعت ۱۳ و۲۱ دقیقه امروز سه شنبه رخ داد؛ ۵ کارگر زن دچار سوختگی شدند.
به گفته وی ؛ مصدومان حادثه همگی به بیمارستان سوانح سوختگی آیتالله طالقانی اهواز منتقل شدند و از قرار معلوم حال دو نفر از آنها وخیم گزارش شده است.
وی با بیان اینکه هنوز علت وقوع این حادثه مشخص نیست، افزود: با بررسیهای اولیه به نظر میرسد علت حادثه، نشت گاز شهری بوده است.
------------------
کشته و زخمی شدن ۵ کارگر در یک حادثه آتش سوزی
مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره جزییات این حادثه گفت: در ساعت ۰۳:۰۳ بامداد یک مورد حادثه آتش سوزی در کارخانه تولید گاز اکسیژن واقع در باقر شهر، خیابان توریست، کوچه منصوری، پلاک ۵ به سامانه اورژانس کشور اطلاع داده می شود.
وی با بیان اینکه بلافاصله ۴ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد، ادامه داد: بر اثر این حادثه سه کارگر ۴۵، ۴۴، ۴۹ دچار مصدومیت شده اند که یکی دو نفر به مرکز درمانی منتقل و یک نفر نیز در محل درمان شده است.
سخنگوی اورژانس کشور خاطرنشان کرد: ۲ کارگر ۳۲ و ۴۰ ساله نیز در این حادثه جان خود را از دست داده اند.
------------------
دوشنبه ١٦ تیر ۱۳۹۹ - ٦ ژولای ۲۰٢٠
پاسخ کارگران هفت تپه به اظهارات مدیرعامل؛
آقای اسدبیگی لطفا بزرگنمایی نکنید
به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال انتشار گفتگوی ایلنا با مدیرعامل هفت تپه، یکی کارگران هفت تپه به اعداد و ارقام ارائه شده توسط کارفرمای این شرکت پاسخ داد.
در متن پاسخ این کارگر آمده است:
آقای اسدبیگی در دو زمینه بسیار فعال است اول اینکه شرایط هفت تپه را قبل از واگذاری بسیار وخیم جلوه دهد و دوم اینکه شرایط فعلی را بسیار آرمانی توصیف کند درحالیکه فقط در یک مورد باید عرض کنم هفت تپه را با حدود ۲۴ هزار هکتار وسعت و حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی تسطیح و زهکشی شده کلاس A و تولید حدود ۵۷ هزارتن شکر تحویل گرفتند و تولید آن را به حدود ۱۹ هزارتن رساندند اما فعلا در اینجا به طور اختصار جواب برخی از آمارهای کذبی که توسط ایشان ارائه شد را خدمتتان بیان میکنم.
ایشان فرمودند که هفت تپه ۱۰ تا ۱۱ هزار پرسنل دارد؛ اول بسیار متاسفم که ایشان بعد از حدود ۵ سال هنوز تعداد دقیق کارکنانش را نمیداند و به این میزان با اغراق فراوان آمار میدهد اما بنده آمار واقعی را خدمت شما ارایه میکنم، هفت تپه حدود ۳۴۰۰ نفر نیروی ثابت (رسمی و قراردادی) دارد و در فصل بهرهبرداری ۹۹-۹۸ نیز حدوداً ۲۵۰۰ نفر نیروی فصلی داشته است؛ یعنی جمعاً در بالاترین حالت ممکن حدود ۵۹۰۰ نفر نیرو دارد چطور آقای اسدبیگی این تعداد را حدود ۱۱ هزار نفر عنوان میکند؟
در مورد بعدی ایشان گفتند که حدود ۲۴ میلیارد تومان حقوق ماهیانه پرداخت میکند که این هم کذب محض است و حقوق سال گذشته بدون احتساب حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارفرما، حدوداً ۱۳ میلیارد تومان بوده و با احتساب دستمزد جدید در سال ۹۹ به حدود ۱۷ میلیارد تومان رسیده است. ایشان همانگونه که گفتم برای بزرگنمایی، حق بیمه سهم کارفرما را و بسیاری موارد دیگر را هم به مبلغ حقوق اضافه میکنند درحالیکه طبق اطلاعات ما بر اساس توافقی که با سازمان تامین اجتماعی داشتهاند میبایست هر ماه فقط ۱۰ درصد کل حق بیمه را برای تمدید دفترچهها پرداخت نماید که آن را هم بطور منظم پرداخت نمیکنند و هر ماه میبایست با اعتصاب و پادرمیانی و ریش گرو گذاشتن مسئولین دفترچههای ما تمدید شود.
در موردی دیگر ایشان گفتهاند که ۲۰۰۰ نیروی مازاد داریم و ۵ سال است که در انتطار فعالیت در واحدهای تولیدی جدید در هفت تپه هستند، سوال ما از ایشان این است که چگونه است که اکثر مدیران بخشهای مختلف شرکت به شما نامه نوشتهاند و اعلام کردهاند که کمبود نیرو دارند و از شما تقاضای تامین نیرو کردهاند، آن وقت شما میگویید ۲۰۰۰ نیروی مازاد داریم؟ اگر نیروی مازاد دارید پس چرا در تمامی مصاحبههای خود برای فریب افکار عمومی اعلام میکنید که آغوش هفت تپه بروی جوانان جویای کار منطقه باز است؟ البته وقتی ایشان حدود ۵۹۰۰ نیرو را ۱۱ هزار نیرو اعلام میکند پس با منطق و ماشین حساب ایشان حدوداً ۵۱۰۰ نیروی مازاد داریم.
اما نکته بسیار جالب و حائز اهمیت این است که آقای اسدبیگی دست بر قضا یک اعتراف ناخواسته کردهاند و گفتهاند که این کارگران ۵ سال است در انتطار واحدهای جدید تولیدی به سر میبرند، پس باید از ایشان پرسید که چرا هرچه کارگران میگویند که شما در این مدت ۵ سال حتی یک واحد تولیدی جدید را به بهرهبرداری نرساندهاید شما میگویید این سخنان کذب است؟ جای شکرش باقی است که خودتان بالاخره اعتراف کردید.
در نهایت از شما مخاطب تقاضا داریم درصورت امکان از مراجع مرتبط مثل بانک پرداختکننده حقوق و سازمان بیمه تامین اجتماعی صحت و سقم اعداد و ارقام ایشان را جویا شوید تا مشخص شود که ایشان تا چه اندازه علاقمند به بزرگنمایی است.
------------------
تجمع کارگران شهرداری دزفول در اعتراض به معوقات مزدی!
یکی از منابع خبری در شهرداری دزفول به خبرنگار ایلنا گفت: کارگرانی که در واحد فضای سبز شهرداری دزفول بهصورت قراردادی مشغول کارند، صبح امروز (۱۶ تیر ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در محدوده داخلی ساختمان شهرداری تجمع کردند.
این تعداد از کارگران شهرداری دزفول که در دو ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنها پرداخت نشده است، میگویند: چندین سال است مطالبات مزدی و بیمهای معوقه داریم. در حال حاضر نیز دستمزد اردیبهشت و خرداد ماه پرداخت نشده و حق بیمهها نیز چند ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. این موضوع باعث شده تا تامین اجتماعی از تمدید و تعویض دفترچههای درمانی کارگران خودداری کند.
این کارگران میگویند که حداقل حقوق دریافتی کفاف زندگی خانوادگیشان را نمیدهد و با این وجود بسیاری از مزایای مزدی کارگران فضای سبز همانند اضافهکاریها و تعطیلکاریها پرداخت نمیشود.
کارگران شهرداری دزفول با بیان اینکه با وضعیت موجود، نگران ابتلاء به ویروس کرونا هستیم، تصریح میکنند: مدیریت شهری دزفول هنوز تمهیدات قابل قبولی برای پیشگیری کارگران از ابتلا به کرونا انجام نداده و لوازم بهداشتی همانند ماسک و دستکش در اختیار کارگران قرار نمیدهد.
آنها مدعی هستند که ۱۵ نفر از همکارانشان مبتلا به کرونا شدهاند.
طبق اظهارات این کارگران؛ تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی درحالی ادامه دارد که از سوی مسئولان شهرداری و شورای شهر گفته میشود شهرداری به دلیل رکود در بازار مسکن همانند اغلب شهرهای کشور با چالش جدی روبهرو شده و منابع مالی خود را از دست داده است. با این وجود به دنبال هیچ برنامهای برای افزایش منابع درآمدی شهرداری نیستند.
------------------
دردهای مشترک از مریوان تا سلیمانیه
۳۵ هزار کارگر ایرانی در عراق روزمزدی میکنند!
به گزارش خبرنگار ایلنا، از وقتی مرز بسته شده است، راهی جز خانهنشینی و دستفروشی ندارد. پیشترها، قبل از اینکه کرونا کاسه کوزهی زندگیِ احمد را برهم بریزد، یک پایش مریوان بود و پای دیگرش در سلیمانیه و اربیل. او استادکار ساختمانی است و سالهاست که با ویزای گردشگری اما با قصد کار به کردستان عراق میرود تا بتواند آخر هر ماه با دستمزدی که به دینار میگیرد، زندگی خود و خانواده پنج نفرهاش را تامین کند.
موج گسترده مهاجرت کارگران ایرانی به کردستان عراق
در سالهای اخیر، دو عامل عمده موجب شده که کارگران ساختمانی بسیاری از استانهای غربی ایران به خصوص کردستان و کرمانشاه برای کار روزمزدی به کردستان عراق بروند؛ عامل اول، بیکاری گسترده کارگران ساختمانی در ایران است که بعد از رکود گسترده ساخت و ساز در سالهای نیمهی دوم دهه ۹۰، همچون غولی مهیب بر سر زندگی کارگران و استادکاران ساختمانی آوار شده است. عامل دوم، پایین آمدن ارزش پول ملی و کاستی گرفتنِ قدرت خرید کارگران است که آنها را علیرغم میل باطنی مجبور میکند دست از خانومان خود بشویند و برای کار ساده ساختمانی به کردستان عراق بروند؛ این در حالیست که براساس گفتههای مکرر فعالان صنفی ساختمان، زندگی کارگران ساختمانی ایرانی در عراق با دشواریهای بسیار همراه است: تحملِ سقفهای تنگ و نمورِ اتاقکهای مشترک کارگری، زندگی با بدترین سطح تغذیه و استراحت، فقدان بیمه و حداقل دستمزد و در نهایت، نرخ بالای حوادث کار که گاهاً به مرگ یا فلج شدن کارگر میانجامد و کارفرمای عراقی ریالی بابت خسارت یا غرامت حادثه نمیپردازد.
اینها همه هست، مشکلات و دشواریهایی که به گفتهی میکائیل صدیقی (رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان) تا زمانی که «ساماندهی اشتغال کارگران ایرانی در کردستان عراق» به سرانجام نرسد، همچنان پابرجا خواهند بود؛ اما احمد، استادکاری که چند سالی است راه سختِ مریوان-سلیمانیه را هرماه طی میکند؛ معتقد است علیرغم همهی کاستیها و دشواریها، رفتن به عراق بهتر از سر کردن با حقوق چندغازِ زیر دو میلیون تومانی است: «اگر اینجا بمانم، نهایتاً دو میلیون تومان در ماه درآمد خواهم داشت البته اگر خوششانس باشم و کار گیر بیاورم؛ کارگران ساختمانی استانهای غربی ایرانی گاهی از زور بیکاری کولبری میکنند اما اگر مرزها باز شود و به عراق بروم، میتوانم حداقل ماهی ۶ میلیون تومان درآمد داشته باشم؛ هرچه دلار گرانتر شود و ارزش پول ما پایینتر بیاید، دستمزد ما در عراق بیشتر میشود!»
کولبریِ کارگران ساختمانی بیکار در استانهای غربی ایران، یک واقعیت تلخ اما مسلم است؛ سالهاست که کارگران ساختمانی حتی استادکاران ماهر از فرط بیکاری به دستفروشی، مسافرکشی و کولبری پناه آوردهاند؛ نرخ بیکاری استان کردستان در زمستان سال قبل، ۲۰ درصد اعلام شد (یعنی دو برابر نرخ متوسط کشوری)؛ در همان بازه زمانی، نرخ بیکاری در کرمانشاه بالای ۱۷ درصد بود. در چنین شرایطی، وقتی کار نیست، کارخانه و واحد تولیدی و صنعت نیست، کارگر ساختمانی اگر نتواند آجر روی آجر بگذارد یا سیمان و ملاط درست کند، مجبور میشود بار بر پشت خود بگذارد و از زور بیپولی و بیکاری، کولبری کند.
مهاجری که هیچ حقی ندارد!
در چنین شرایطی است که کارگران ساختمانی استانهای غربی کشور، کولهبار مهاجرت بر پشت مینهند. مشکل اینجاست که این مهاجرتِ اجباری، قانونمند و نظامیافته نیست تا مهاجر بینوا بتواند از حقوق قانونی یک «کارگر مهاجر رسمی» برخوردار باشد. از آنجا که کردستان عراق ویزای کار به کارگران مهاجر نمیدهد، این کارگران با ویزای توریستیِ یک ماهه به عراق میروند و درنتیجه، اگر حادثه کار رخ بدهد، هیچ نهادی از آنها حمایت نمیکند؛ خبری از بیمه و پوشش حداقل دستمزد هم نیست و کار کردن تنها به ناگوارترین و پرخطرترین شیوهی ممکن یعنی روزمزدیِ بدون حمایتهای قانونی، امکانپذیر است.
با همه این دشواریها، مهاجرت کارگران ساختمانی استانهای غربی به کردستان عراق، یک «امکان» برای حدود ۳۵ هزار خانواده ایرانی است. به گفته میکائیل صدیقی، براساس آمارهای غیررسمی، ۳۵ هزار کارگر ایرانی در کردستان عراق روزمزدی میکنند. فقط ۵ هزار کارگر ایرانی در شهر سلیمانیه کار میکنند. اما مصیبت اینجاست که همین امکان حدقلی برای زیستن، با آمدن کروناویروس از اسفندماه سال گذشته از کارگران ایرانی سلب شده است. مرزها بسته شده و کارگران و استادکاران ساختمانی نتوانستهاند به هیچ طریقی خود را به سلیمانیه و اربیل برسانند.
اولین روزی که مرز باز شود، میروم....
احمد، یکی از کارگرانی است که اجباراً ماههاست خانهنشین شده؛ او این روزها دستفروشی میکند و با نگرانی بسیار اخبار مربوط به کرونا و باز شدن مرزها را دنبال میکند. او با قاطعیت میگوید: اولین روزی که مرز باز شود، میروم....
میکائیل صدیقی در ارتباط با تبعات این بیکاری گسترده میگوید: «ما پیگیر مشکلات کارگران و استادکاران ساختمانی که پیش از این در کردستان عراق کار میکردند اما از اسفندماه به ناچار در خانه ماندهاند، هستیم؛ این کارگران باید بتوانند به کردستان عراق سر کارهای قبلی خود بروند؛ چراکه در اینجا کاری برای آنها نیست؛ امروزه بیش از ۵۰ درصد کارگران و استادکاران ساختمانیِ استان کردستان بیکار هستند. بیکاری کارگران بازگشته از عراق هم مزید بر علت شده است.»
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کردستان، از ارائه طرح ساماندهی کارگران ساختمانی ایرانی به سندیکای کارگران ساختمانی کردستان عراق خبر میدهد و میگوید: سندیکای کارگران ساختمانی کردستان عراق از طرح ما استقبال کرده است و موضوع به توافق و رضایت دو کشور منوط شده است؛ قبل از بحران کرونا، در همین رابطه جلساتی با استاندار کردستان داشتیم و قرار شد مدیرکل اداره کار استان کردستان نامهای به وزیر کار بدهد و در آن درخواست همکاری کند و در نهایت، یک نماینده از استانداری کردستان، یک نماینده از اداره کار و یک نماینده از انجمنهای صنفی بروند کردستان عراق و با وزارت کار کردستان عراق جلسه بگذارند. هدف ما ساماندهی کلیه شرایط شغلی کارگران مهاجر ایرانی در عراق است؛ از جمله وضع سکونت، بیمه و دستمزد کارگران و همچنین جلوگیری از حوادث شغلی. منتها این هدف به خاطر کرونا فعلاً معطل مانده است.
او از کارگری لیسانسهای روایت میکند که در کردستان عراق دچار برقگرفتگی شد اما سه، چهار روز طول کشید تا همکارانش توانستند او را به ایران برگرداندند؛ این کارگر بیست روز در بیمارستانی در ایران در کما بود؛ هیچ بیمهای هم نداشت و کارفرمای عراقی، ریالی غرامت به او نپرداخت.
کرونا مشکلات را چند برابر کرده است
به گفتهی صدیقی، کرونا مشکلات را چند برابر کرده است؛ هم کارگر ساختمانی بیکار شده است و هم کولبر. با آمدن این ویروس منحوس، معیشت فرودستان در استان کردستان در خطر جدی قرار گرفته است.
علاوه بر بیکاری گستردهی بالای ۵۰ درصدیِ کارگران ساختمانی استانهای غربی، با بسته شدن مرزهای عراق، ۳۵ هزار خانوادهی کارگران مهاجر دچار بیکاری و بیپولی شدهاند؛ به گفتهی صدیقی، اینها دستفروشی میکنند یا به مشاغل خردهریز و غیرپایدار روی آوردهاند؛ از سوی دیگر بودن اینها در ایران، موجب شده که نرخ کارهای ساختمانی در استانهای غربی بشکند و استادکاران ساختمانی مجبور شدهاند با دستمزدهای بعضاً پایینتر از قبل کار کنند.
پذیرشی در کار نیست!
شرایط زیستی کارگران ایرانی در کردستان عراق، ناگوار و به شدت نامطلوب است. این کارگران در عراق، حتی موردِ پذیرش واقع نمیشوند. شاباز محمود مصطفی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران کردستان عراق ضمن تأیید این موضوع که کارگران ایرانی به نام کار وارد این کشور نمیشوند، به رسانههای ایران گفته است: «این کارگران با نام کار و با ویزای کار به کردستان عراق نمیآیند و بیشتر آنها در قالب کمپانیها و شرکتهای خاص و با عنوان گردشگر میآیند و به دلیل اینکه مجوز و اقامت ندارند و با سندیکای ما هماهنگ نیستند، نمیتوانیم به آنها مجوز کار بدهیم.»
با این وجود، این زیستن دشوار، تنها امکان زیست برای ۳۵ هزار کارگر ایرانی است. کارگرانی که اگر به کردستان عراق نروند و در وطن بمانند، اگر خیلی خوششانس باشند، شغلی روزمزد با حقوق کمتر از دو میلیون تومان خواهند داشت و اگر تا این اندازه شانس به آنها رو نکند، باید بار بر پشت بگذارند و کوهستان به کوهستان کولبری کنند؛ بدیهیست که مهاجرتِ بدون پذیرش و بدون سرپناه با درآمد حداقل پنج یا شش میلیونی، از بار بر پشت گذاشتن و در دلهرهی مرگ مدام به سر بردن، آسانتر است و اضطراب کمتری دارد!
گزارش: نسرین هزاره مقدم
------------------
سقوط یک کارگر ساختمانی مریوانی حین جوشکاری
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع خبری ایلنا در مریوان از سقوط یک کارگر ساختمانی حین کار خبر دادند.
از قرار معلوم، یک استادکار ساختمانی به نام شیرکو سعدی ساکن مریوان در حین انجام کار از ارتفاع ۹ متری حین جوشکاری به پایین سقوط کرده است و اکنون در بیمارستان سنندج بستری است.
این کارگر متاهل و دارای یک فرزند است.
------------------
یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۹ - ۵ ژولای ۲۰٢٠
کارگران شهرداری لوشان شش ماه حقوق پرداخت نشده، دارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، "کارگران شهرداری لوشان شش ماه معوقات مزدی طلبکارند." این را یکی از کارگران در پاسخ به سوال ایلنا میگوید و بلافاصله اضافه میکند: مگر رسانهای کردن مطالباتمان مشکلی از ما را حل میکند؟ بارها موضوع مشکلاتمان را از طریق خبرگزاریها رسانهای کردهایم. با وجود اطلاع همه مسئولان هیچ اتفاقی نمیافتد.
این کارگر با بیان اینکه دل کسی به حال کارگران نمیسوزد، در ادامه تصریح کرد: از ابتدای مهر ماه سال گذشته شهرداری لوشان از طریق سرپرست مدیریت میشود. شهریور ماه سال گذشته شهردار به همراه سه نفر از اعضای شورای شهر به دلیل تخلفات مالی موقتا از انجام فعالیت در شهرداری محروم شدهاند. در طول چند سال گذشته حقوق کارگران معمولا با دو تاسه ماه تاخیر پرداخت میشد اما از زمانی که شهرداری با سرپرست اداره میشود هر ماه یک حقوق گرفتهایم و آخرین حقوقی که دریافت کردهایم مربوط به دی ماه سال ۹۸ بود که در روز پنجشنبه هفته گذشته (دوازدهم تیر ماه) با شش ماه تاخیر به حساب کارگران واریز شد.
وی افزود: در زمینه مشکلاتمان به هر مسئولی هم شکایت میکنیم فقط شنونده است و هیچ اقدامی نمیکند. امروز یکشنبه (۱۵ تیرماه) ۱۰۵ روز از آغاز سال جاری(۹۹) میگذرد اما هنوز طعم افزایش حقوق سالانه را نچشیدهایم. با این رویه اگر حقوق بهمن و اسفند سال گذشته را مرداد و شهریور ماه بگیریم، در مهر ماه حقوق فروردین ماه پرداخت میشود.
یکی دیگر از کارگران شهرداری لوشان در ادامه اضافه کرد: متأسفانه ما کارگران هیچ حامی نداریم. هرچه به شورای شهر اعتراض میکنیم، فایده ندارد و کسی به دادمان نمیرسد!
این کارگر که در واحد خدماتی کار میکند، اظهار داشت: در این واحد حدود ۲۰ نفر هستیم. بقیه واحدها مثل فضای سبز و آتشنشانی که تعداشان به ۵۰ تا ۶۰ نفر میرسد نیز مشکل مشابه ما را دارند.
از قرار معلوم، کارگران به فرمانداری، اداره کار و دفتر نماینده مردم رودبار در مجلس مراجعه کردهاند اما تاکنون نتوانستهاند دستمزد خود را از مجموعه شهرداری بگیرند.
این کارگران همچنین از شرایط بازنشستگی خود انتقاد دارند: شهرداری به دلیل ناتوانی مالی مطالبات کارگرانی که به مرور بازنشسته میشوند را به صورت اقساطی آنهم با تاخیر پرداخت میکند.
------------------
تجمع کارگران خدماتی شهرداری تبریز مقابل ساختمان شورای شهر
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران خدماتی شهرداری تبریز، امروز یکشنبه (۱۵ تیرماه) در اعتراض به معوقات بیمهای خود مقابل ساختمان شورای شهر در محوطه عمارت ساعت تجمع کردند.
از قرار معلوم مطالبات بیمهای کارگران خدماتی شهرداری تبریز چندین ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده و آنها در تمدید و تعویض دفترچههای درمانی خود دچار مشکل شدهاند.
کارگران شهرداری تبریز درباره علت تجمع خود مقابل ساختمان شورای شهر گفتند: امروز جلسه اعضای شورای شهر بود به همین دلیل ما کارگران فرصت را غنیمت شمردیم تا صدایمان را به گوش اعضای شورای شهر برسانیم.
کارگران تصریح کردند: آقای شهرام دبیری (رئیس شورای اسلامی شهر تبریز) با حضور در بین ما کارگران، وعده پیگیری مطالبات را داده است. همزمان یکی دیگر از اعضای شورا به نام «علی اجودان زاده» موضوع مشکلاتمان را در صحن شورا مطرح کرده که امیدواریم به نتیجه قابل قبولی برسیم.
------------------
مسمومیت کارگران پتروشیمی کارون بر اثر نشت گاز کلر
به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته، نشت گاز کلر در پتروشیمی کارون چند ده نفر از کارگران را روانه بیمارستان صنایع پتروشیمی ماهشهر کرد.
منابع خبری ایلنا از ترخیص برخی از کارگران در شب گذشته و صبح امروز خبر دادند اما هنوز تعدادی از کارگران در بیمارستان بستری هستند.
مدیرعامل شرکت اعلام کرده هنوز علت حادثه مشخص نیست و تحقیقات همچنان ادامه دارد.
پتروشیمی کارون در بندر ماهشهر واقع شده است.
------------------
فوت کارگر ۲۳ ساله به علت حرکت دنده عقب نیسان
به گزارش ایلنا، ساعت ۲۱:۱۰ دقیقه شنبه (۱۴ تیرماه) در محوطه میدان میوه و ترهبار بزرگ تهران یک دستگاه وانت نیسان به علت حرکت با دنده عقب با ۲ کارگر (عابر پیاده) برخورد میکند که در اثر شدت ضربه یکی از عابرین حدودا ۲۳ ساله در محل حادثه فوت و فرد دیگر حدودا ۲۵ ساله مصدوم میشوند که از طریق اورژانس به مراکز درمانی انتقال مییابند.
سرهنگ موُمنی در این باره تاکید کرد: رانندگان از حرکت با دنده عقب غیرضروری خودداری نمایند و در هنگام حرکت در محوطههای پارکینگ میادین عرضه میوه و کالا با سرعت مجاز حرکت کنند تا شاهد وقوع چنین حوادث تلخی در سطح معابر شهر تهران نباشیم.
------------------
شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۹ - ۴ ژولای ۲۰٢٠
حمایت کارگران ساختمانی کردستان از کارگران هفتتپه
مطالبات همهجا مشترک است
به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از اعتراضات کارگران هفتتپه به خصوصیسازی و عدم پرداخت معوقات مزدی و بیمهای، کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان با صدور بیانیهای اعلام کرد از مطالبات کارگران هفتتپه حمایت میکند.
در این بیانیه، ضمن تاکید بر اینکه مطالبات کارگران مشترک است و خصوصیسازی دشمن مشترک تمام کارگران ایران است، آمده است: دست کارگران هفتتپه را میفشاریم و در کنار آنها ایستادهایم.
------------------
جریمه ۵ میلیون تومانی برای ۴ کارگر دیگر در آقدره
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته حکم جریمه ۵ میلیون تومانی برای چهار کارگر دیگر در آقدره اجرایی شده است. پیش از این، حکم سه نفر دیگر از مردم آقدره به مرحله اجرا رسیده بود که با کمک خیرین، ۱۵ میلیون تومان جریمه آن سه نفر پرداخت شد.
حالا آقدرهایها میگویند: این ۴ نفر نیز مانند همان سه نفر قبلی بیکارند و آه در بساط ندارند؛ اداره کار وعده داده بود که مشکل آنها را حل کند اما از قرار معلوم، برای این جریمههای ۵ میلیون تومانی هیچ کاری نتوانستهاند صورت دهند و اعلام کردهاند بعد از پرداخت جریمه، در بازگشت به کار این کارگران کمک میکنند.
ظاهراً بازهم خیرین و فعالان دست به کار شدهاند و قرار است جریمه این ۴ نفر را بپردازند؛ کارگران آقدره میگویند: از آنجا که کارفرمای معدن دیگر از متهمان پرونده شاکی نیست و این جریمهها بابت شکایت مدعیالعموم صادر شده است، باتوجه به فقر و محرومیت مردم این منطقه، بهتر بود مدعیالعموم از شکایت خود صرفنظر میکرد.
قرار است تا فردا این جریمهها برای چهار متهم پرونده واریز شود؛ این افراد امیدوارند لااقل در مراحل بعدی اداره کار کمک کند که بتوانند به کار بازگردند.
"پرونده کارگران و مردم آقدره، مربوط به تجمعات سال ۹۶ در معدن آقدره است؛ در حال حاضر این هفت نفری که متهم شده و مکلف به پرداخت جریمه شدهاند، بیکارند و هیچ منبع درآمدی ندارند."
------------------
وعده پرداخت مطالبات کارگران شهرداری سی سخت عملی نشد
جمعی از کارگران شهرداری سی سخت در استان کهکیلویه وبویر احمد در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که گفته شده تعداد آنها حدود ۸۰ نفر است، گفتند: مهمترین موضوع در شهرداری سی سخت که باعث تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران شده است، مربوط به شکایت چند نفر از طلبکاران مالی شهرداری میشود که حسابهای مالی شهرداری را مسدود کرده بودند و از قرار معلوم بخشی از این مشکلات در روزهای گذشته برطرف شده است.
کارگران اظهار داشتند: با پیگیری این موضوع از سوی کارگران، کارفرما وعده کرده بود در صورت باز شدن حسابهای شهرداری دو ماه حقوق مربوط به اردیبهشت و خرداد کارگران را پرداخت میکند که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
به گفته آنها؛ شهردار تمام تلاش خود را برای پرداخت مطالبات کارگران انجام میدهد اما این بدهیها مربوط به سالهای گذشته و زمانی است که مسئولان وقت آن را بهصورت جدی پیگیری نکرده بوند و امروز تبعات آن متوجه کارگران و موجب مسدود شدن حسابهای مالی شهرداری شده است.
کارگران درباره مطالبات خود تصریح کردند: در حال حاضر کارگران شهرداری سی سخت با احتساب تیر ماه حدود ۸ ماه مطالبات معوقه دارند که این موضوع آنها را در شرایط سخت مالی قرار داده است.
براساس ادعای کارگران، شهرداری سی سخت هنوز معوقات مزدی آنها را نپرداخته است.
کارگران شهرداری سی سخت گفتند: بارها برای دریافت مطالبات خود به دفتر شهردار و شورای شهر سی سخت مراجعه کردهایم، اما تاکنون پاسخ روشنی نگرفتهایم و علارغم وعدههای داده شده از سوی مسئولان مشخص نیست چه زمانی قرار است شهرداری، مطالبات ما را پرداخت کنند.
کارگران شهرداری سی سخت تاکید کردند: مطالبات مزدی ما از آبان ماه سال گذشته پرداخت نشده و حال که در روزهای میانی تیر ماه هستیم، فقط یک ماه حقوق آبان ماه خود را در تعطیلات نوروز سال جاری دریافت کردهایم و در مورد سایر مطالبات مزدیمان شاهد اتفاق خاصی نبودهایم.
------------------
هویت ۷ کارگر حادثه معدن قیرطبیعی گیلان غرب مشخص شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اطلاعات کارگران معدن قیرطبیعی «هواربزه»، یک کارگر فوت شده «جواد ثابتی نام دارد و «کیومرث نجفی»، «محمدرضا شاکری»، «محمد ملکی»، «عباس شاه ولیان»، «مسلم مرادی» و «اکبر منفرد» از مجروحان این حادثه هستند که در مراکز بیمارستانی گیلان غرب و قصرشیرین تحت درمان هستند.
کارگران این واحد معدنی تصریح کردند: در ابتدا همه مصدومان به بیمارستانهای گیلان غرب و قصرشیرین اعزام شدند که در نهایت با وخامت حال دو نفر از مصدومان، آنها با استفاده از بالگرد ارتش و هلالاحمر به بیمارستان امام رضا(ع) و بیمارستان ۵۲۰ کرمانشاه اعزام شدند.
به گفته کارگران معدن هواریزه؛ طبق نظر کارشناسان؛ دلیل اصلی این حادثه نقص فنی در جت فن تولید اکسیپن تونل بوده که باعث تراکم گاز شده است.
در جریان حادثه گازگرفتگی تونل معدن قیرطبیعی «هواربزه» در گیلان غرب که حوالی ساعت ساعت ۱۲:۴۵ دقیقه روز گذشته رخ داد، یک کارگر کشته و ۶ کارگر دیگر مجروح شدند.
------------------
نرخ سبد معیشت به ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده
مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی فقط ۳۲ درصد هزینههای حداقلی زندگی را پوشش میدهد!
به گزارش خبرنگار ایلنا، سبد معیشت خانوار در اسفندماه سال گذشته، ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان تعیین شد و سه گروه حاضر در شورایعالی کار، شامل نمایندگان دولت و کارفرمایان اذعان داشتند که در نیمه اسفندماه براساس دادههای تورمی دی ماه و بهمن ماه ۹۸، حداقل هزینههای زندگی حدود ۵ میلیون تومان است.
اما امروز که یک فصل کامل از سال ۹۹ گذشته، انباشت تورمهای ماهانه و تاثیرگذاری آن روی سبد هزینههای خانوار، نرخ سبد معیشت را حداقل یک میلیون و پانصد هزار تومان گران کرده است. هرچند دولتیها ابتدا با هدفگذاری روی نرخ تورم ادعا کردند که تورم در سال جاری بین ۲۰ تا ۲۴ درصد خواهد بود و سپس با رسانهای کردن اعداد معقول تورمی قصد اثبات این نکته را داشتند که نرخ تورم در سال ۹۹، کاهشی است و در حال نزدیک شدن به تورم هدف است، اما دادههای میدانی و واقعیتهای عینی زندگی مردم به خوبی نشان میدهد که نرخ تورم تاثیرگذار بر سبد (یعنی تورم خوراکیها و سایر اقلام موثر بر زندگی کارگران ازجمله مسکن، بهداشت و درمان و حمل و نقل) بالای ۴۰ درصد است و آن تورم سیصد و چند قلم کالا که به صورت رسمی محاسبه میشود، چندان با آب رفتن سفرهها و معیشت طبقه کارگر همخوانی ندارد.
خبری از ترمیم قدرت خرید نیست!
در این میان، هرچند آب رفتن و تقلیل سبد خرید خانوارهای کارگری با سرعت بسیار در حال اتفاق افتادن است، هیچ ترمیم قدرت خریدی در کار نیست و آنچه به عنوان مذاکرات مزدی قرار است کارگران را از سقوط به ورطه فقر مطلق نجات دهد، کارایی چندانی ندارد؛ در فروردین ماه بعد از چهل ساعت مذاکره مزدی، دستمزد فقط ۲۱ درصد زیاد شد و در هفدهم خردادماه بعد از حدود ده ساعت چانهزنی مجدد، فقط ۵ درصد به پایه دستمزد آنهم از محل کاستن از مبلغ حق سنوات کارگری افزوده شد و حالا هم که غول تورم خشمگینتر از همیشه به سفرههای طبقه کارگر هجوم آورده است، مسئولان سازمان بازرسی کشور صحبت از ترمیم دستمزد در نیمه دوم سال میکنند!
بحث اینجاست که این ترمیمِ وعده داده شده حتی اگر محقق هم بشود نهایتاً به دو یا سه ماه آخر سال میرسد و در ضمن به نظر نمیرسد مقصود سازمان بازرسی از ترمیم دستمزد، رساندن دریافتی کارگران به سبد معیشتی باشد که هر روز نرخ آن در حال افزایش یافتن است. از آن گذشته، با وضعیتی که امروز اقتصاد ایران در پیش گرفته و صعود بیامان نرخ کالاهای سرمایهای مانند زمین، ارز و طلا، تا نیمه دوم سال دیگر اثری از افزایش دستمزد در زندگی و معیشت کارگران باقی نمیماند و این ۲۶ درصد که همان ابتدای کار نیز موثر و ارزشمند نبود تا نیمه دوم سال ۹۹، کاملاً بلااثر خواهد شد. این در حالیست که مستمری کارگران بازنشسته با ۲۶ درصد افزایش به ۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسیده و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نه با افزایش مزایای مزدی بازنشستگان موافقت کرده است و نه اقدام به اجرای همسانسازی حقوق نموده است.
سبد معیشت خانوار به ۶ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان تا ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است
در این شرایط، میخواهیم بدانیم نرخ سبد معیشت خانوارهای کارگری با همان متر و معیارهای حداقلی که در جلسات رسمی شورایعالی کار به کار میرود، امروز به چه عددی رسیده است؛ فرامرز توفیقی (رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها) در این رابطه میگوید: آمار متوسط هزینههای خانوارهای کشوری که منظور فقط خانوارهای شهری است، به سه بازه تقسیم میشود؛ قبل از کرونا، بعد از کرونا و سه ماهه بهار ۹۹. هزینه خانوارهای کارگری قبل از کرونا حدود ۵ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان برای خانوار ۳.۳ نفره بوده است. بعد از کرونا، یک جهش ۳۰ درصدی در مصرف اقلام بهداشتی و شویندهها اتفاق افتاد و در نتیجه، هزینه سبد خانوار به ۶ میلیون و ۵۰ هزار تومان رسید. در سال ۹۹، جهش قیمتی در همه مولفههای سبد خانوارهای کارگری ازجمله حمل و نقل، مسکن، خوراکیها و بهداشت اتفاق افتاد و به تبع این افزایش سرسامآور هزینههای خانوار، امروز سبد معیشت خانوار در حداقلیترین شرایط به ۶ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان تا ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است.
"به گفته وی، سیاستهای کهنه شده برای جمع آوری نقدینگی و درآمدزایی، ازجمله بازی کردن با نرخ ارز و مسکوکات یا ثبتنامهای پیش از موعد خودرو، بیشتر بازی کردن با معیشت طبقه کارگر است و اقتصاد را به هیچ وجه از بحران نجات نمیدهد."
سیاستهایی از نوع دستکاری!
توفیقی میگوید: دولت با دوبرابر کردن نرخ ارز، سیاست کاهش دیون خود را در پیش گرفته است؛ برای مثال اگر با دلار ده هزار تومانی، بدهی دولت به تامین اجتماعی A دلار بود، حالا با دلار بیست هزار تومانی، این بدهی نصف شده است؛ اما معیشت مردم با گران شدن نرخ ارز به مخاطره جدی میافتد؛ کاستن از ارزش دستمزد ناچیز کارگران، آنها را به زیر خط فقر مطلق سوق میدهد و دیگر جبران این سقوط ممکن نخواهد بود.
"او دستکاری نرخ تورم را نیز ازجمله سیاستهای عددسازی میداند و معتقد است کاهش نرخ تورم ادعایی دولت به هیچ وجه در زندگی طبقه کارگر ملموس نیست؛ بلکه روز به روز هزینههای زندگی افزایش مییابد."
با این حساب، شکاف میانِ درآمد کارگران و بازنشستگان با هزینههای حداقلی زندگی به شدت افزایش یافته است؛ این شکافِ بسیار عمیق، به گفته رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها، پدیدهای کاملاً بیسابقه است.
دستمزد کارگران ۴۰ درصد سبد و مستمری بازنشستگان ۳۲ درصد سبد است!
در این شرایط که نرخ سبد معیشت کارگران به ۶ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان تا ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است (البته سبد کاملاً حداقلی و رسمی و بدون تردید نرخ سبد واقعی بسیار بالاتر از این رقم هاست) دستمزد کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی حتی نصف هزینههای زندگی را پوشش نمیدهد؛ دستمزد کارگر حداقلبگیر که ۲ میلیون و ۶۱۱ هزار تومان است - اگر نرخ سبد را برای سادگی ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم- فقط ۴۰ درصد نرخ سبد است، یعنی فقط ۴۰ درصد هزینههای بسیار حداقلی زندگی را پوشش میدهد و مستمری کارگر بازنشسته حداقلبگیر که فقط ۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان است، فقط ۳۲ درصد نرخ سبد است؛ یعنی یک کارگر بازنشسته بعد از سی سال خدمت و ایستادن پای خطوط تولید این کشور، با مستمری ماهانه خود قادر است تنها ۳۲ درصد هزینههای ماهانه خانوار را تامین کند.
"لازم به توضیح نیست که اگر نرخ واقعی سبد معیشت که حدود ۹ میلیون تومان است را در نظر بگیریم، این درصدهای پوشش (درصد پوشش سبد معیشت توسط حداقل مزد و حداقل مستمری) به زیر بیست یا حتی ده درصد میرسد!"
در این شرایط چه باید کرد؛ اگر قرار است مزد را ترمیم کنند، باید قبل از اینکه دیر شود در همین تیرماه، مزد را به صورت واقعی و اصولی یعنی به اندازه نرخ سبد ترمیم کنند و اگر دولت واقعا به معیشت کارگران بازنشسته میاندیشد باید همین امروز بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را بپردازد و با صدور بخشنامههای سفت و سخت، مدیرعامل سازمان را مجبور کند که هم مزایای مزدی بازنشستگان را افزایش دهد و هم همسانسازی را به شیوه اصولی و کارآمد کلید بزند؛ در غیر این صورت، سال ۹۹ برای کارگرانِ شاغل و بازنشسته، سالی خواهد بود دشوارتر از همیشه! در چنین شرایطی است که «معیشت» بایستی جدی گرفته شود!
گزارش: نسرین هزاره مقدم
------------------
مشروح یازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده هفت تپه
به گزارش ایلنا، یازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۲۱ متهم کلان ارزی صبح امروز در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.
قاضی مسعودی مقام در ابتدای جلسه ضمن تفهیم مواد ۱۹۳ و ۱۹۴ قانون آیین دادرسی کیفری از وکیل متهم بصیرانی خواست در جایگاه حاضر شود.
پیش از آغاز صحبتهای وکیل متهم بصیرانی، متهم اسدبیگی گفت: بخشی از حقوق کارگران پرداخت شد و مابقی نیز به زودی پرداخت میشود.
وکیل متهم بصیرانی در دفاع از موکل خود گفت: اظهارات موکلم تمام نشده بود؛ اما با توجه به اشراف رییس دادگاه به موضوعات اقتصادی، امر دفاع سهل و آسان است، برخی از اتهامات مانند جعل و استفاده از سند مجعول در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ است، زیرا این موارد مقدمه بزه اخلال را تشکیل میدهد و رسیدگی به اتهام موکل در این زمینه میسر نمیباشد. نماینده دادستان تصاویری را نشان داد که مهر اصالت ندارد و موکلم با سوءنیت ارزهای دولتی را تصاحب نموده؛ اما شبهاتی وجود دارد. آیا شرکت دلتا از موکلم شکایت کرده است؟ لازم است اتهامات جعل رسیدگی شود، رای قطعی صادر گردد و پس از آن موکل از بابت جرم اخلال مورد محاکمه قرار گیرد. مسئول بازرگانی شرکت معتمد پارسه میگوید بصیرانی کارگزار صرافی میرزایی بوده و پیگیری حوالهها را انجام میداده است. باتوجه به این اظهارات موکل در کدام مورد جعل انجام داده است، شغل موکلم کارگزاری است و اقداماتش منطبق بر ضوابط بانکی بوده و هیچ بانکی شکایت نکرده است.
وی درباره اتهام اخلال در نظام اقتصادی و قاچاق ارز، بیان کرد: انجام عملیات ارزی طبق قوانین بانک مرکزی صورت گرفته است. موکلم از کارگزاران صرافی میرزایی بوده و اقداماتش مشمول قاچاق ارز نیست.
وکیل متهم بصیرانی در خصوص معاملات ارزهای دولتی تصریح کرد: باید مشخص شود ارزها کجا به فروش رسیده و چه دلایلی دارد. همچنین در مورد شرکتهای تراستی باید عنصر زمان و مکان مورد توجه باشد و کارگزاران در بسیاری از موارد ناچار به فعالیت با شرکتها هستند. موکلم کارگزار بانک مرکزی بوده و عنوان مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی فاقد وجاهت قانونی است، چرا که موکل نقشی در امور ندارد و به جز کحالزاده شخصی را نمیشناسد. موکل صرفاً عملیات کارگزاری انجام داده و رستمی میگوید موکل را برای اولین بار در زندان دیده است.
وکیل متهم بصیرانی ادامه داد:نماینده دادستان در جلسه دهم مواردی نظیر پالاب کیش و رامک خودرو را مطرح کرده است که در کیفرخواست نیست، اما موکل با حسن نیت به آنها پاسخ داد، نماینده دادستان در ذکر ادله مجرمیت موکل به پرونده تبریز اشاره کرد که لازم به ذکر است پرونده مورد اشاره در بازپرسی مطرح رسیدگی است و اتهامی به موکل منتسب نشده است. در جلسه دهم متهم کحال زاده درباره مهر و سربرگ شرکت دلتا اظهاراتی داشته که موکل نسبت به آنها بیاطلاع بوده است. ضمن تشکر از قضات و ضابطین در مورد اعداد و ارقام کارگزاری موکل، مجدداً تقاضای ارجاع به کارشناس دارم.
در ادامه این جلسه دادگاه نماینده دادستان گفت: در جلسه قبل متهم بصیرانی حرفهایی زد که سراسر کذب است و اسناد آن وجود دارد.
وی خطاب به وکیل بصیرانی گفت: حسابهای تراستی حق صدور پروفرم ندارند. با پروفرمهایی که بصیرانی ارائه داده ارز دولتی گرفته شده است. این پروفرمها به بانک داده شده و ثبت سفارشها بر اساس این پروفرمها انجام شده است.
نماینده دادستان با ارائه مدرکی، گفت: یکی از شرکتهایی که کارش تصفیه آب بوده و هیچ اقدامی در زمینه صادرات انجام نداده به کار خرید و فروش ارز پرداخته و از حسابش هزاران میلیارد واریز و برداشت شده است. سؤال اصلی اینجاست چرا در سال ۹۴ به حساب متهم بصیرانی ارز واریز شده است؟
وی خطاب به وکیل متهم بصیرانی گفت: متهم بصیرانی عملیات مجرمانه را مدیریت میکرده است.
حواله شرکت دریای زئوس به رامک خودرو به مبلغ ۳۱ میلیارد ریال
نماینده دادستان با ارائه سندی گفت: این یک فقره حواله درباره شرکت دریای زئوس به رامک خودرو به مبلغ ۳۱ میلیارد ریال است. تاریخ چک دوم مربوط به سال ۹۴ و چک به اسم متهم بصیرانی است مبلغ آن نیز ۳۱ میلیارد ریال درج شده است. او میگوید من از اقدامات در بانک کشاورزی بی اطلاع بودم، اما ۶۰ پوشه مربوط به متهم بصیرانی در بانک کشاورزی وجود دارد.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم میرزایی به جد درست گفته من را گول زدهاند، امضای متهم میرزایی توسط بصیرانی مورد سوءاستفاده قرار میگرفته است.
وی خطاب به متهم بصیرانی گفت: شما از مهر صرافی پالاب کیش سوء استفاده کردهاید.
نماینده دادستان ادامه داد: شما چندین ملک از جمله ملک در زعفرانیه را به عنوان ضمانت قرار دادهاید، چرا ملکهای خود را برای ضمانت اسد بیگی گذاشتید؟ سؤال این است شما چه نفعی از این موارد میبردید؟ شما یا سفیه هستید یا مجرم، قطعا مجرم هستید.
نماینده دادستان افزود: شما چطور املاک خود را به عنوان ضامن کسی که بدحسابیاش برای بانکها محرز شده بود به عنوان ضامن قرار میدادید؟ در جلسه پیش خودتان گفتید به اسدبیگی قرض دادهام. شما چرا رفتید ضامن ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومانی اسدبیگی شدید؟ وقتی که به او قرض هم میدادید؟
نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: شما در جلسات گفتید اینها را نمیشناسم.
قاضی خطاب به متهم گفت: در جلسه قبل هم شما گفتید که ایشان را نمیشناسم.
نماینده دادستان خطاب به متهم بصیرانی گفت: اقاریر شما در پرونده وجود دارد که میگویید در سال ۹۷ رستمی را شناختم. پس چطور در سال ۹۶ ضمانت شرکت آن را کردید؟ شما تحریمها را دور میزنید یا ملت را؟
نماینده دادستان خطاب به متهم ادامه داد: فساد شما خیلی بزرگتر از این موارد است. من از ابتدای جلسه اول هم گفتم در صرافی میرزایی و شرکا شما همه کاره بودید.
در ادامه این جلسه دادگاه نماینده دادستان خطاب به بصیرانی گفت: اسناد و مدارک نشان میدهد که شما کار ارزی انجام میدادهاید.
نماینده دادستان: در حال دور زدن تحریمها بودید یا پولشویی میکردید؟
نماینده دادستان خطاب به متهم بصیرانی گفت: شما داشتید تحریمها را دور میزدید یا پولشویی میکردید؟ شما حسابهای متعددی افتتاح کردید و در چتهایتان مشخصا میگفتید که از حسابهای تضامنی نباشد. شما در حال دور زدن تحریمها بودید یا پولشویی میکردید؟
نماینده دادستان در ادامه با ارائه سندی درباره اقاریر کحال زاده گفت: بر اساس اقرار کحال زاده شرکتهای کارگزار در قرارداد نیشکر، «دلتا» متعلق به میرزایی و شرکا و بصیرانی و «زوکان» متعلق به بصیرانی بوده است. در خصوص دلتا کاملا متعلق به بصیرانی است. این مغالطه شما است که همیشه داد میزنید که با این شرکتها هیچ ارتباطی ندارم. اما اسناد و مدارک نشان میدهد که شما ارتباط داشتید.
وی خطاب به متهم بصیرانی اظهار کرد: شما گفتید پروفرمها را صادر نکردهام و به هیچ شرکتی ندادهام و هیچ ثبت سفارشی انجام ندادهام در حالی که شما ریال را تامین کردید اسناد و مدارک خلاف گفتههای شما را نشان میدهد.
نماینده دادستان در ادامه با ارائه مدرکی درباره اقرارکحال زاده گفت: از کحال زاده پرسیده شد سود بصیرانی چقدر بوده است؟ ایشان گفته است سود بصیرانی در سال گذشته ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: اسناد و مدارک نشان میدهد که شما همه کاره بودهاید و خرید و فروش ارز در اقرار شما وجود دارد بر اساس اقاریر خودتان گفته اید در هر صورت ریال را ما تامین میکردیم.
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم بصیرانی گفت: مجوز کارگزاری را ارائه دهید و متهم مدارک و مستندات را به رییس دادگاه تحویل داد.
رییس دادگاه بیان کرد: از بانک مرکزی مجوز ندارید؛ اما با بانکها قرارداد دارید و اقدامات کارگزاری شما در قالب قرارداد است.
متهم گفت: کارگزاری یک سندیکا ندارد تا مجوزی اخذ شود من از سال ۸۳ در حوزه سکوهای نفتی در عسلویه کار کردهام واز ۸۳ تا ۹۰، ۹۵ درصد تجهیزات وارداتی بود.
متهم بصیرانی در خصوص شرکت نیام گفت: این شرکت کالای ژنتیک کود آورده که مبلغش ۱۱۳ هزار یورو بوده و ۴ کانتینر بعد از ثبت سفارش وارد کشور شده و سه هزار و ۶۱ یورو کارمزد تبدیل ارز بوده است ریال ارز دولتی را تامین کردم این مورد چه اشکالی دارد؟
قاضی مسعودی مقام پرسید: تحت چه عنوانی تامین کردید؟
متهم پاسخ داد: مجوز کارگزاری پالاپ در اساسنامه آمده است.
این متهم در خصوص رامک خودرو گفت: مستندات بانک شهرآرا را نشان دهید و چک را بررسی میکنم و پس از بررسی اطلاعات را ارائه میکنم.
قاضی بیان کرد: چطور اطلاع ندارید؟ از یک سنت اطلاع دقیق دارید، اما نسبت به این موارد بی اطلاع هستید. آیا در صرافی میرزایی دخالت داشتید؟
متهم بصیرانی گفت: امور را انجام میدادم، اما سوء استفاده نکردهام.
قاضی از متهم میرزایی خواست در جایگاه حاضر شود و از او سوال کرد که آیا بصیرانی دخالتی داشته است یا خیر؟
متهم میرزایی پاسخ داد: بصیرانی به همراه منزوی در همه مسائل ارزی و ریالی دخالت داشتند.
نماینده دادستان گفت: در موضوع تبریز گفتهاید که ۹۰ درصد سود برای بصیرانی و منزوی است این سودها مربوط به چه چیزی بوده است؟
متهم میرزایی گفت: این سودها مربوط به فعالیتهای ارزی بوده است.
در ادامه این جلسه دادگاه متهم میرزایی، گفت: من درباره موضوعات خرید و فروش ارز هیچ دخالتی نداشتم.
قاضی خطاب به متهم گفت:در واقع صرافی متعلق به بصیرانی بود.
متهم میرزایی پاسخ داد: تمام فعالیتهای ارزی را او انجام میداد.
در ادامه این جلسه دادگاه قاضی خطاب به متهم بصیرانی، گفت: او (میرزایی) میگوید که شما دخالت صفر تا صدی در صرافی داشتید.
متهم پاسخ داد: میرزایی بر اساس قرارداد کار خودش را انجام میداد.
قاضی خطاب به متهم بصیرانی گفت: این مبالغ ۳۰ میلیارد و ۶۰ میلیارد را قبول دارید.
متهم پاسخ داد: نه قبول ندارم خود کحالزاده گفته است من نمیدانم و باید به دفاتر ما مراجعه کند.
نماینده دادستان خطاب به متهم بصیرانی گفت: شما هم کارمزد میگرفتید و هم از خرید و فروش ارز سود دریافت میکردید.
متهم پاسخ داد: شما تمام ارزها را ارز دولتی میبینید.
در ادامه جلسه دادگاه منتظری دیگر متهم این پرونده در جایگاه قرار گرفت و گفت: شغل اینجانب آزاد است و درباره خرید و فروش شکر یک قرارداد شفاهی با اسدبیگی داشتم که این همکاری هیچوقت انجام نشد. درباره بانک کشاورزی به من اتهامی زده شده است که آن را نیز قبول ندارم.
نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: فردی به نام مبارکی که بازنشست بوده است به واسطه نفوذ اسدبیگی و صحبتهای منتظری به کار برمیگردد، نکته حائز اهمیت این است که هیئت تخلفات اداری بانک رفاه به خاطر تخلفی به این گستردگی یعنی پرداخت ۲۴ میلیون یورو بدون مصوبه، تنها متخلفان این بانک را به عدم دریافت تسهیلات و امتیازات دیگر محکوم کردند و این موضوع به واسطه نفوذ منتظری و مبارکی بوده است.
نماینده دادستان خطاب به متهم منتظری گفت: اگر شما سمتی نداشتید چطور نزد خدارحمی و شهیدی (این دو نفر در این پرونده متهم نیستند) میرفتید. بر اساس اقاریرتان برای بازگشت کار مبارکی مساعدت شده است چرا به شما مراجعه کردهاند؟ چون شما به اسد بیگی گفتید فردی که میخواسته است تخصیص ارز بدهد بازنشسته شده است.
متهم پاسخ داد: من ماشین خرید و فروش میکردم و ۳۰۰ میلیون از امیرحسین اسدبیگی پول گرفتم.
قاضی خطاب به متهم گفت: از چه سالی او را میشناختید.
متهم پاسخ داد: از سال ۹۶ میشناختم.
قاضی خطاب به متهم پرسید: چکها را کی گرفتید؟
متهم پاسخ داد: سال ۹۷.
قاضی خطاب به متهم گفت: چقدر سریع.
متهم در ادامه این جلسه دادگاه گفت: من شغل دولتی ندارم که رشوه بگیرم.
نماینده دادستان خطاب به این متهم گفت: ما نگفتیم شما رشوه گرفتهاید، شما به اسد بیگی گفتید اگر ارز میخواهید من این کار را در بانک رفاه برای شما انجام میدهم و به واسطه نفوذ ۲۶ میلیون یورو بدون مصوبه پرداخت شده است.
قاضی خطاب به متهم گفت: شما میدانید چه کسی مبارکی را به کار بازگردانده است.
متهم پاسخ داد: نه نمیدانم.
قاضی خطاب به این متهم گفت: ما میدانیم، زمان را در نظر بگیرید چه کسانی در آن زمان در بانک رفاه و در وزارت کار سمت داشتهاند، شما که میگویید قصدتان این بوده است که خرید و فروش شکر انجام دهید چرا به بانک رفاه مراجعه کردید و جابجایی حساب را انجام میدادید. بعد برای ماشین پول میگیرید.
متهم پاسخ داد: من پول دستی گرفتم و ۱۰۰ میلیون تومان هنوز بدهکارم.
قاضی گفت: چه ماشینی بوده است.
متهم: لنکروز و در سال ۹۶ بوده است.
قاضی: مستندات ۲۰۰ میلیون تومان را دارید؟ مستندات آن را بیاورید.
متهم پاسخ داد: مستنداتی ندارم.
قاضی خطاب به متهم گفت: ابتدا حرف از شکر بود، الان عدد است بعداً به میلیارد تبدیل میشود؟، اینهایی که شما میگویید قابل قبول نیست، شما با شکر وارد شدید بعد به موضوع خرید و فروش ماشین پرداختید، بعد وارد مقوله حقوق کارگران شدید، بعد حرف از بانک رفاه میزنید. همه کاره بودید؟
متهم پاسخ داد: نه من همه کاره نبودم.
نماینده دادستان خطاب به متهم منتظری گفت: شما دنیای معتمد پارسه را به بانک رفاه معرفی کردید و آنها بدون مصوبه ارز گرفتند و شما از این افراد پول دریافت کردید.
نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: شما کار بزرگی برای آنان انجام دادید.
متهم پاسخ داد: من هیچ کاری نکردم.
نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: شما با نفوذی که داشتید این کار را برای آنان انجام دادید.
متهم پاسخ داد: من این کار نکردهام.
قاضی مسعودی مقام از وکیل متهم منتظری خواست در جایگاه حاضر شود.
وکیل متهم منتظری گفت: وکیل دو نفر از متهمان یعنی توسلی و منتظری هستم و در خصوص منتظری باید بگویم که موکل نقش کارگزاری میان بانک کشاورزی و هفت تپه داشته و اقدام غیر قانونی انجام نداده است و ارتباط موکل ربطی به ارز ندارد. اسد بیگی معرفی و جلساتی برگزار شده است وبا توجه به ارتباطات بین بانک و شرکت نیاز به اعمال نفوذ منتظری نبوده است.
وکیل متهم منتظری افزود: رفتار موکل با هیچ یک از عناصر جرم اعمال نفوذ تطبیق ندارد و موکل از بابت آن دو فقره چک مالی تحصیل نکرده است. موکلم چه نقشی داشته که وصف معاونت برایش قید شده است. در حالی که عناصر جرم معاونت وجود ندارد. همچنین مبارکی گفته که منتظری به اسد بیگی اطلاع داده که میخواهد بازنشسته شود و اگر اقدامی صورت گرفته توسط اسد بیگی بوده است. در پایان با عنایت به محتویات پرونده عناصر اتهام اعمال نفوذ وجود ندارد و از دادگاه تقاضای صدور حکم برائت موکل را خواستارم.
قاضی مسعودی مقام با اعلام ختم جلسه دادگاه گفت: زمان و مکان جلسه بعد متعاقبا اعلام می شود.
------------------
جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۹ - ۳ ژولای ۲۰٢٠
اعتراض کارگران هفت تپه به نماینده شهرستان شوش
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز پنجشنبه، ۱۲ تیرماه دستمزد فروردین ماه حدود ۴٠٠ کارگر شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه پس از ۳ ماه تاخیر پرداخت شد. در مجموع ۵۳٠ نفر از کارگران دستمزد فروردین ماه را دریافت کردهاند. این در حالی است که حدود ۲ هزار کارگر هنوز از این بابت پولی را دریافت نکردهاند.
روز گذشته «کعب عمیر» نماینده شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی، بدون اشاره به پرداخت نشدن دستمزد فروردین ماه این عده، از پرداخت دستمزد اولین ماه سال، توسط کارفرما خبر داد.
کارگران هفت تپه در ادامه اعتراضات خود، روز پنجشنبه خواستار پرداخت هرچه سریعتر معوقات فروردین، اردیبهشت و خرداد شدند.
آنها به ایلنا گفتند: مسئولان استان میخواهند که در اعلام خبر پرداخت دستمزدها از یکدیگر سبقت بگیرند و آن را به پیگیریهای خود مرتبط کنند؛ در حالی که در هفت تپه "به هیچ وجه" نمیتوان بدون برگزاری اعتراض صنفی به حق خود برسید؛ البته باید در نظر داشته باشیم که بخشی از پولهای بلوکه شده آزاد شده است و احتمالا دستمزد این ۴٠٠ نفر، از همین محل پرداخت شده باشد.
در همین حال، کارگران هفت تپه با ارسال نامهای به نماینده شهرشان، ضمن یادآوری پرداخت نشدن دستمزدهای فرودردین ماه، نوشتند: شما هنوز در آغاز کار هستید و باید در همین ابتدا صداقت را سرلوحه کار خود نمایید پس لطفا قبل از اعلام یک خبر در رسانهها کاملا از درستی آن مطمئن باشید و کارگران شرکت یکصدا از شما درخواست دارند خبری را که پخش کردهاید پس بگیرید.
------------------
فوت و مسمومیت ۴ کارگر در معدنی در گیلانغرب
مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره جزییات این حادثه گفت: یک مورد حادثه مسمومیت با گاز داخل معدن در قصرشیرین به سمت گیلانغرب سرروستای سرتیتان در ساعت ۱۲:۲۴ به سامانه اورژانس کشور اطلاع داده شد.
وی با بیان اینکه بلافاصله ۳ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد، ادامه داد: بر اثر این حادثه ۳ نفر دچار مسمومیت شده و به بیمارستان منتقل شده اند.
سخنگوی اورژانس کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه بر اثر این حادثه نیز یک نفر نیز جان خود را از دست داده است.
------------------
آخرین وضعیت حادثه معدن در گیلانغرب
مجتبی خالدی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره جزییات این حادثه گفت: اولین گزارش از وقوع حادثه در معدنی واقع در استان کرمانشاه در ساعت ۱۲:۲۴ به اورژانس اطلاع داده شد که به دنبال آن تکنیسینهای اورژانس با سه دستگاه آمبولانس به محل حادثه واقع در قصرشیرین به سمت گیلانغرب روستای سرتیتان اعزام شده و اقدامات خود در این خصوص را آغاز کردند.
وی با اشاره به حضور عوامل اورژانس در محل ادامه داد: با حضور امدادگران در محل مشاهده شد که حادثه از نوع گازگرفتگی در داخل معدن رخ داده بود که بلافاصله امدادرسانی آغاز شد و شش تن که دچار مسمومیت شده بودند خدمات درمانی دریافت کردند.
سخنگوی اورژانس کشور افزود: متاسفانه در این حادثه یک نفر به دلیل استنشاق گاز جان خود را از دست داد.
------------------
چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱ ژولای ۲۰٢٠
آزادی ۱۰ پرستار پس از بازداشت مقابل دادگستری مشهد
«محمد شریفی مقدم» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه تعدادی از پرستاران شاغل در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اعتراض به مشکلات شغلی قصد جمع شدن مقابل دادگستری مشهد را داشتند، گفتند: آنها قصد داشتند برای برگزاری یک تجمع صنفی آرام و مسالمتآمیز مقابل دادگستری مشهد تجمع کنند اما حدود ۱۰ نفر از آنها بازداشت شدند.
وی افزود: ۵ نفر از آنها مدتی بعد آزاد شدند و ۵ نفر دیگر هم دقایقی پیش با مساعدت دادستانی آزاد شدند. تجمعات پرستاران همواره آرام و با در دست داشتن پلاکارد برگزار میشود و چنین برخوردهایی آنها را مایوس میکند. پیش از برگزاری تجمع هم تذکری در رابطه با عواقب آن دریافت نکرده بودند.
شریفی مقدم افزود: به همین دلیل مقابل دادگستری رفتند تا از دستگاه قضایی بخواهند که برای تحقق خواستههای صنفی آنها ورود کند که متاسفانه این موضوع پیش آمد. این در شرایطی است که پرستاران کشوری در راه مبازره با کرونا، شهید دادند و تعدادی از آنها به این ویروس مهلک مبتلا شدهاند اما دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خواستههای آنها رسیدگی نکرده است.
وی تصریح کرد: جبران کمبود کادر پرستاری و افزایش فشار کار در روزهای مقابله با کرونا، رفع تبعیض بین گروههای پزشکی با پرستاری، رفع تبعیض میان نیروهای ستادی با بالینی، بهروز کردن کارانهها (آخرین کارانه فرودین سال ۹۸ پرداخت شد) و برقراری فوقالعاده ویژه ازجمله مهمترین مشکلات شغلی پرستاران مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
------------------
ادامه اعتراض کارگران هفت تپه دوش به دوش کرونا
کارگران مجتمع «نیشکر هفت تپه» در هفدهمین روز از اعتراض به خبرنگار ایلنا گفتند: در حالی روزهای میانی تیر ماه را در دمای بالای ۵۰ درجه در مجتمع نیشکر هفتتپه پشت سر میگذاریم که جدا از مطالبات معوقه؛ شیوع بیماری کرونا جان کارگرانی که برای وصول مطالباتشان مقابل ساختمان نهادهای مختلف تجمع میکنند را به خطر انداخته است.
یکی از کارگران هفت تپه با بیان اینکه آمار کارگران مبتلا به کرونا بالا رفته است، در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۴۰ نفر از همکارانمان مبتلا به بیماری کووید ۱۹شدهاند و در قرنطینه هستند. پیش از این نیز تعدادی مبتلا شده بودند که هماکنون بهبود پیدا کردهاند. در حال حاضر هم تعدادی آزمایش دادهاند که هنوز نتیجه آزمایش آنها مشخص نشده. در عین حال میدانیم برخی کارگران مبتلا به کرونا، بیماری خود را پنهان میکنند که این امر میتواند بر تعداد مبتلایان بیافزاید.
وی اظهار داشت: ما خواستار رعایت برخی اصول بهداشتی و ایمنی هستیم و از همکاران خود درخواست داریم که این اصول (به ویژه در زمانی که مطالباتمان را گروهی پیگیری میکنیم) جدی بگیرند.
این کارگر با بیان اینکه تا عادی شدن شرایط کرونا باید کارگران بیمه داشته باشند، افزود: از روز گذشته (۱۰ تیرماه) با پیگیری اعضای شورای کارگری و مساعدت مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی بیمه کارگران هفت تپه تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد و در نتیجه آن کارگران میتوانند برای تمدید و تعویض دفترچههای درمانی خود اقدام کنند. در عین حال مجوز ثبت بیمه کارگران تا پایان تیرماه جاری گرفته شده است.
وی به نمایندگی از کارگران هفت تپه گفت: باید کمیتههای نظارتی برای پایان دادن به پروندههای شرکت هفت تپه که کارفرمای آن در پرداخت حقوق و بیمه کارگران سهلانگاری میکنند، تشکیل شود.
------------------
تجمع اپراتورهای پستهای فشار قوی زنجان/ «کارگر دائم» حق ماست!
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز همزمان با اپراتورهای پستهای فشار قوی برق کشور، اپراتورهای زنجان نیز دست به تجمع اعتراضی زدند.
این اپراتورها در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل اداره برق منطقهای زنجان جمع شدند.
معترضان با انتقاد از تعلل وزارت نیرو و سازمان توانیر در تبدیل وضعیت اپراتورها میگویند: خواسته ما تبدیل وضعیت از قرارداد کار معین به کارگر دائم است؛ این خواسته، کاملاً مطابق قانون است و همه مجوزهای آن نیز صادر شده است.
به جز تجمع صبح امروز اپراتورها در کرمانشاه و زنجان، در روزهای گذشته نیز کلاهزردها در استانهای مختلف دست به تجمع اعتراضی زدند.
------------------
تجمع کلاهزردهای غرب ایران مقابل برق منطقهای کرمانشاه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز جمعی از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق کشور در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل اداره برق منطقهای کرمانشاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
حاضران در تجمع میگویند: بایستی تبدیل وضعیت ما در اسرع وقت انجام شود. مدتهاست که مجوزهای لازم برای این کار صادر شده اما سازمان توانیر با عدم اختصاص چارت خالی، سنگاندازی میکند.
در تجمع امروز اپراتورها از استانهای کرمانشاه، کردستان و ایلام حضور دارند.
این اپراتورها میگویند: دیگر قرارداد کار معین وجاهت قانونی ندارد؛ ما باید «کارگر دائم» شویم.
در روزها و هفتههای گذشته اپراتورها در چند استان کشور ازجمله هرمزگان و خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
------------------
دفترچههای بیمه کارگران هفت تپه با دستور وزیر تعاون تمدید میشود
به گزارش ایلنا، «سامر تمیمی» روز چهارشنبه به رسانههای شوش اعلام کرد: تمدید دفترچههای بیمه کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با دستور شخص وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پیگیری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از امروز آغاز شده است و تا تمدید همه دفترچههای بیمه کارکنان هفت تپه ادامه دارد.
وی همچنین با بیان اینکه آخرین حقوق پرداختی به کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مربوط به اسفندماه سال گذشته است، بیان داشت: تلاش مجموعه مدیریت شهرستان شوش از جمله شخص فرماندار و نماینده شوش در مجلس، پرداخت مطالبات و حقوق ماههای گذشته کارگران این شرکت است.
تمیمی تعداد کارگران شاغل در نیشکر هفت تپه را سه هزار و ۳۸۰ نفر نیروی کار رسمی و قراردادی و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کارگر فصلی عنوان کرد و گفت: روند تمدید دفترچههای بیمه این افراد در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش از امروز آغاز شده است.
------------------
جزئیات تیراندازی به سرویس کارگران پتروشیمی بوعلی
به گزارش ایلنا، در پی انتشار خبر تیراندازی به کارگران پتروشیمی بوعلی، محسن بیرانوند (فرماندار بندرماهشهر) گفته است: تیراندازی به سمت اتوبوس حامل کارگران پتروشیمی بوعلی خسارت جانی ندارد و تنها به نشانه اعتراض به نرخ کرایهها و نحوه پرداختی به رانندگان بوده است.
بر اساس پیگیری خبرنگار ایلنا اعلام شد: افرادی ناشناس روز دوشنبه (۹ تیر ماه) با اسلحه اقدام به تیراندازی به اتوبوس حامل کارگران مجتمع بوعلی در مسیر شهرک بعثت بندرماهشهر کردهاند که از قرار معلوم بدون خسارت جانی چند گلوله به قسمتهایی از اتوبوس اصابت کرده است.
بنا به گفته فرماندار؛ عوامل تیراندازی همگی شناسایی شدهاند و بزودی دستگیر خواهند شد.
------------------
سه شنبه ۱٠ تیر ۱۳۹۹ - ۳٠ ژوئن ۲۰٢٠
ادامه اعتراضات کارگران هفت تپه به تاخیر در وصول مطالبات
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در مجتمع کشت و صنعت هفت تپه از تجمع صبح امروز (۱٠ تیر ماه) تعدادی از کارگران این شرکت خبر دادند.
از قرار معلوم، این معترضان از ساعت نه مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و سپس به سمت میدان مرکزی شوش و فلکه هفتم تیر حرکت کردند.
همزمان برخی کارگران به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان فرمانداری درخواست وصول مطالبات خود را داشتند.
کارگران معترض هفت تپه که مدعیاند در سه ماه گذشته دستمزد نگرفتهاند، اظهار داشتند: هیچکس، نه کارفرما و نه مسئولان حامی ما نیستند. نه تنها حق و حقوق ما را نمیدهند بلکه صدای ما را هم نمیشنوند.
------------------
مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت تپه به ایلنا گفت:
یک ماه حقوق کارگران به زودی پرداخت میشود
«امید اسدبیگی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اینکه در مجتمع نیشکر هفت تپه حدود ۷ هزار کارگر به صورت مستقیم شاغل هستند که با کارگران فصلی به حدود ۱۰ هزار نفر میرسند، گفت: ماهیانه حدود ۲۴ میلیارد تومان منابع مالی برای پرداخت حقوق کارگران هزینه میشود و این رقم باتوجه به وضعیت اقتصادی کشور، رقم بسیار بزرگی است.
مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت تپه درباره مطالبات معوقه کارگران هفت تپه گفت: کارگران این مجموعه مدعیاند سه ماه حقوق نگرفتهاند اما در واقع یک ماه حقوق آنها به تاخیر افتاده و این تاخیر تازه وارد دومین ماه خود شده است.
وی با بیان اینکه هدف مدیریت مجموعه پرداخت حقوق است اما حسابهای مالی شرکت مسدود شده است، افزود: جدا از بحث تامین منابع مالی، فضاسازیهایی که هماکنون برای مجموعه هفت تپه ایجاد شده، دلیل دیگری است که ما در شرایط غیرعادی قرار بگیریم.
اسدبیگی با ابراز نارضایتی از برخوردهایی که با مجموعه مدیریت هفت تپه شده است، گفت: درست نیست با یک تولیدکننده و صنعتگر همانند یک دلال خیابانی برخورد شود.
مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت تپه تصریح کرد: در حال حاضر ده تا یازده هزار نفر از این مجموعه ارتزاق میکنند اما متاسفانه شاهد هستیم به جای حمایت از مجموعه، به ما کم لطفی شده و برایمان پروندهسازی میشود.
وی با اشاره به اینکه ما ریالی از تسهیلات دولتی استفاده نکردهایم با این حال این همه مشکلات برایمان پیش آمده، افزود: با وضعیت فعلی تمام تلاش ما پرداخت حقوق کارگران هفت تپه است. در عین حال تامین ۲۴ میلیارد تومان پول با این همه فضاسازیها رقم سنگینی است.
مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت تپه در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۲ هزار نفر نیروی مازاد در هفت تپه شاغل هستند، بیان کرد: حدود ۵ سال است این تعداد نیروی مازاد در هفت تپه به امید روزی که در سایر مجموعههای ایجاد شده در هفت تپه بکار گرفته شوند، همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند و در این خصوص هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی بیان کرد: طی سالهای گذشته در زمینه رونق تولید و ایجاد اشتغال اقدامات زیادی انجام دادهایم. جدا از مجتمع کشت وصنعت هفت تپه، مجموعه ما حدود ۲۵ واحد تولیدی و صنعتی دیگر در سطح کشور فعال دارد.
اسدبیگی با بیان اینکه با این همه مشکلات در حال تامین یک ماه حقوق کارگران هستیم تا شرایط به وضعیت سابق خود بازگردد، در ادامه افزود: نیت اصلی ما فقط پرداخت حقوق است و هیچ قصد دیگری نداریم.
وی با انتقاد از فضاسازیهای برخی رسانهها گفت: متاسفانه برخی رسانهها به ما اتهام میزنند که مثلا ۲۰یا ۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهایم. نمیدانم این ارقام افسانهای را از کجا آوردهاند. رسانههای مدعی ثابت کنند که ما حتی یک هزار تومان وام گرفتهایم.
مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت تپه با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان یک فقره از پولهای بلوکه شده اگر آزاد شود میتوانیم مقدار زیادی از مشکلات هفت تپه را مرتفع کنیم، در بخش پایانی سخنان خود در ارتباط با اتهامات خود گفت: این کیفرخواستی که پیاده شده فقط در جهت تخریب ذهن مردم انجام شده است. در همه جا با بردن آبرویمان از ما به عنوان یک غارتگر اموال نام میبرند که درست نیست. اگر من غارتگر اموال بودم الان داخل کشور چه کار میکنم؟ اتهامات وارد شده به من ناحق است و از قوه قضائیه درخواست دارم با استفاده از کارشناسان رسمی دادگستری مشخص کنند واقعیت پرونده من چیست؟
------------------
اعتراض کارگران عسلویه و کنگان به ثبت اثر انگشت در ورودیها!
به گزارش خبرنگار ایلنا، استان بوشهر یکی از استانهایی است که وضعیت قرمز دارد؛ آمار کرونا در این استان بالاست ولی همچنان کارگران در پروژههای عسلویه و کنگان بعضاً بدون رعایت اصول ایمنی و در تراکم بالا مشغول به فعالیت هستند.
این کارگران که پیش از این نیز از شیفتی نشدن فعالیتها و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی انتقاد داشتند؛ حالا میگویند: از چند روز گذشته برخی پالایشگاهها مجددا ثبت حضور و غیاب به وسیلهی اثر انگشت را اجباری کردهاند و تصمیم بر این است که همهی پالایشگاهها این کار را انجام دهند. این وضعیت از دو جنبه قابل بررسی است یکی صفوف به هم فشرده پرسنل جهت ورود و خروج و دوم لمس نقطه آلوده جهت ثبت اثر انگشت که بسیار خطرناک است.
کارگران با ابراز نگرانی نسبت به سلامتی خود و خانوادههایشان میگویند: در برخی پالایشگاهها، کارفرمایان به خصوص کارفرمایان پیمانکاری جوری عمل میکنند که انگار هیچ خبری نیست و خطر کرونا کارگران را تهدید نمیکند!
------------------
حکم برائت کارگران آذرآب صادر شد
به گزارش خبرنگاران ایلنا، اسماعیلی درباره آخرین وضعیت کارگران آذرآب گفت: ما اعتراض کارگران را به رسمیت میشناسیم اما این اعتراض باید در چارچوب قانون باشد و توأم با اعمال مجرمانه نباشد. در برخی از موضوعات ما شاهد رفتارهایی بودیم که در مسیر اعتراضات و بیان مطالبات برخی از موارد نظم عمومی کشور دچار خدشه شد اما سیاست دستگاه قضا در این خصوص سیاست ارفاقی است.
سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: آنچه که این روزها به عنوان رأی صادره اعلام شده بود یک فضاسازی رسانهای بود، چون این دادنامه قطعی نبود و مجازاتها تعلیق شده بود و تعدادی از کارگران گفتند ما رأی دادگاه را قبول داریم و عموم آنها اظهار پشیمانی کردند. بر همین اساس دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی رأی دادگاه بدوی را نقض کرده و حکم برائت صادر شده است.
------------------
دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۹ - ٢۹ ژوئن ۲۰٢٠
ابهام در وضعیت آمادهسازی زمینهای زراعی هفت تپه و اورهال کارخانه
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که از دو هفته پیش در اعتراض به تعویق حقوق و سایر مشکلات صنفی خود دست از کار کشیدهاند، امروز دوشنبه، ۹ تیرماه با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری شوش بر تحقق خواستههای قبلی خود پا فشاری کردند.
معترضان که پایان اعتصاب خود را به واگذاری دوباره محل کار خود به بخش دولتی منوط کردهاند، با اشاره به مبهم بودن وضعیت زمینهای مزارع کشت نیشکر تاکید کردند که در حال حاضر چون فصل آمادهسازی زمینهای کشاورزی برای کاشت نیشکر است، کارفرما باید برای آمادهسازی زمینها تعجیل کند.
این کارگران میگویند: آمادهسازی زمینها برای کشت نیشکر از خرداد ماه تا پایان شهریور ماه، درحالی انجام میشود که از ابتدای مرداد ماه کشت نیشکر شروع میشود. در حال حاضر آمادهسازی زمین دیر شده و برای شروع حداقل باید هزار هکتار زمین برای کشت نیشکر آمادهسازی شود.
طبق اظهارات کارگران هفت تپه؛ همزمان مالکان حدود ۳۰ دستگاه بلدوزر و تراکتور که هر سال برای آمادهسازی زمینها با کارفرمای هفت تپه قرارداد امضا میکردند نیز بلاتکلیف شدهاند و کسی نیست که وضعیت کاری آنها را مشخص کند.
کارگران هفت تپه میگویند: از دیگر مطالبات کارگران هفت تپه نامشخص بودن وضعیت اورهال کارخانه است. بعداز هر فصل بهربرداری و تولید شکر، کارخانه حتما باید برای فصل بعدی اورهال شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
کارگران هفت تپه با بیان اینکه از زمانی که این مجتمع به بخش خصوصی واگذار شده به دلیل عدم کارایی و آشنایی کارفرما با روند کار کشت نیشکر و تولید آن با مشکل روبرو شدهایم، افزودند: اگر برای کاشت، داشت و برداشت نیشکر طبق برنامه زمانبندی شده عمل نشود، مطمئنا نباید کارفرما انتظار برداشت نیشکر و تولید شکر داشته باشد بنابراین از مسئولان درخواست داریم سریعا در این خصوص چارهاندیشی کنند.
------------------
تجمع پرستاران گیلانی در اعتراض به محقق نشدن وعده مسئولان
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از نمایندگان پرستاران گیلانی در انتقاد به آنچه محقق نشدن وعدههای مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در وضعیت استخدامی خود عنوان میکنند، در مقابل ساختمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان دست به اعتراض صنفی زدند.
از قرار معلوم این پرستاران در ایام شیوع کرونا با فراخوان دانشگلاه علوم پزشکی گیلان به عنوان نیروی شرکتی مشغول به کار شدند اما با آنها قرارداد ۸۹ روزه بسته شده است.
طاهره زاهدصفت (سرپرست مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان) با تایید تجمع اعتراضی پرستاران گیلانی در تشریح مشکلات آنها به ایلنا گفت: وزارت بهداشت اسفند ماه سال گذشته فراخوانی را برای شرکتی شدن پرستاران گیلانی در بحران کرونا داده بود. جدا از آنکه به آن عمل نکرده، امروز اصرار به امضای قرارداد ۸۹ روزه با پرستاران دارد.
او با بیان اینکه پرستاران گیلانی به هیچ وجه حاضر به امضای قراردادهای ۸۹ روزه نیستند، در ادامه افزود: باتوجه به همهگیر شدن سایر پرستاران با موضوع کرونا، در حال حاضر وزارت بهداشت میخواهد بر اساس برنامهریزیهای بودجهای خود برای جذب پرستاران تصمیمگیری نهایی کند.
او گفت: فراخوان دعوت به کار پرستاران در قالب شرکتی در ابتدا برای پرستاران استان گیلان صادر شد.
سرپرست مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با بیان اینکه موضوع شرکتی شدن پرستاران را طریق وزارت بهداشت و ستاد بحران کرونای کشور پیگیری میکنیم، ادامه داد: باتوجه به اینکه علوم پزشکی به این پرستاران قول شرکتی شدن داده و همزمان وضعیت کرونا تشدید شده است، ما نیاز مبرم به جذب این نیروها داریم.
او گفت: هماکنون وزارت بهداشت به علوم پزشکی گیلان دستور داده با این پرستاران قرارداد ۸۹ روزه امضا کنند و آنها تمایلی به این کار ندارند.
زاهدصفت تاکید کرد: چون فراخوان علوم پزشکی گیلان برای این پرستاران شرکتی بوده، انتظار این است که دانشگلاه علوم پزشکی گیلان به قول خود عمل کند و پرستاران را به صورت شرکتی جذب کند.
------------------
تجمع شاغلان نفت و گاز مقابل وزارت نفت
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از شاغلان صنایع نفت و گاز کشور صبح امروز در اعتراض به عدم اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، مقابل این وزارتخانه تجمع کردند.
معترضان در سالهای گذشته با ارائه چند شکایت به دیوان عدالت اداری، درباره ضرورت اجرای این قانون رای گرفتهاند.
۳۱ خرداد ماه سال جاری جمعی از ذینفعان این قانون در نامهای به «حسن روحانی» نوشتند: در تاریخ ۱۳۹۱/۰۲/۱۹ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت را تصویب نمود که پس از طی مراحل قانونی تأیید شورای محترم نگهبان، آئیننامه مذکور در تاریخ ۱۳۹۳/۰۹/۰۱ از سوی حضرتعالی به وزارت نفت ابلاغ گردید. اما از آئیننامه اشاره شده بند مربوط به ترمیم پایههای حقوق که مهمترین و امیدوارکنندهترین بخش قانون بود تاکنون اجرا نشده است. از آن تاریخ تاکنون اجرای این آئیننامه توسط وزیر محترم نفت و سایر مدیران ارشد وزارت نفت به صورت ناقص اجرا شده است.
معترضان در ادامه این نامه یادآور شدهاند: به طوری که مفاد و پیوستهای مهم و انکارناپذیر آن که منجر به اصلاح حقوق و دستمزد کارکنان صنعت نفت میگردید، اجرا نشده و در مقابل اجرای آن مقاومت خاصی صورت میگیرد. کارکنان رسمی وزارت نفت، این عدم اجرای کامل آئیننامه را پیگیری کردند و بارها و به هر شکل و صورت و وسیله ممکن به شخص وزیر محترم و مدیران ارشد وزارت نفت متذکر شدهاند اما معالأسف نتیجهای حاصل نشده و حتی از جانب وزیر محترم مورد بیمهری و کملطفی قرار گرفتهایم. العجب اخیراً وزیر محترم نفت در مصاحبه با یکی از خبرگزاریها اعلام نمودهاند قانون ماده ده به طور کامل اجرا شده است اما کی و کجا الله اعلم!
------------------
اعتراض کارگران شهرداری کوت عبدالله به معوقات مزدی
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع اعتراضی صبح امروز دوشنبه (۹ تیر ماه) آنها در ادامه بیتوجهی شهرداری به تعویق معوقات مزدی آنها صورت گرفته است.
کارگران میگویند: از ابتدای سال جاری حقوق نگرفتهایم و تعدادی از همکارانمان هم مطالباتی از شهریور سال گذشته دارند.
کارگران شهرداری کوت عبدالله میگویند: طی یک سال گذشته چندین بار برای مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالباتمان مقابل نهادهای مختلف دولتی استان دست به اعتراض صنفی زدهایم که متاسفانه هیچ عکسالعملی که نشان از برطرف شده مشکلاتمان داشته باشد، مشاهده نشده است.
به گفته آنها، مطالبات مزدی بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران شاغل در بخش فضای سبز حدودا سه ماه به تاخیر افتاده است.
یکی از کارگران معترض میگوید: در شرایط سخت گرمای هوا در سطح شهر مشغول کاریم و باتوجه به اینکه فصل گرم تابستان نیز فرار رسیده و کارمان سختتر شده است، خواستهای جز دریافت حداقل بخشی از مطالباتمان را نداریم.
------------------
تجمع کلاهزردهای هرمزگان در انتقاد به بلاتکلیفی
جمعی از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق هرمزگان در تماس با خبرنگار ایلنا، از تجمع امروز صبح همکاران خود مقابل اداره برق منطقهای هرمزگان خبر دادند.
حاضران در تجمع امروز میگویند: خواستهی ما، اجرای تبدیل وضعیت است؛ مدتهاست که وزیر نیرو وعده داده که کلاهزردها تبدیل وضعیت شده و به کارگر دائم بدل میشوند؛ همه مجوزهای لازم نیز صادر شده اما سازمان توانیر در اختصاص چارتهای خالی تعلل میکند.
این اپراتورها با بیان اینکه شغل ما حاکمیتی است و همه قبول دارند که باید از حالت قرارداد کار-معین خارج شویم؛ میگویند: چارت خالی وجود دارد اما به ما تخصیص نمیدهند!
در هفتههای گذشته اپراتورهای پستهای فشار قوی برق در چند استان دیگر نیز مقابل برق منطقهای این استانها تجمع کردند و خواستار رفع بلاتکلیفی شغلی خود شدند.
------------------
کارکنان و بازنشستگان مخابرات خواستار پرداخت قانونی حقوق و مزایا شدند
میثم باقری (رئیس انجمن صنفی کارگری کارکنان مخابرات استان قم و عضو شورایعالی هماهنگی تشکلهای عالی مخابرات) در تماس با خبرنگار ایلنا، درخواست کارکنان رسمی مخابرات و همچنین بازنشستگان این وزارتخانه را در حوزه پرداخت مطالبات مورد تاکید قرار داد.
باقری در ارتباط با خواستههای این گروه گفت: مهمترین خواسته ما اجرای بدون تنازل تمامی بندهای آییننامه استخدامی مصوب ۸۹ هیات مدیره مخابرات بر مبنای تعهدات مندرج بند شش صورتجلسه هیات وزیران در سال ۸۵ است که این تعهدات، ملاک واگذاری مخابرات به بخش غیردولتی بود. بر مبنای این تعهدات بایستی عین حقوق و مزایای که کارفرمای دولتی به کارکنان میپرداخت، توسط کارفرمای خصوصی پرداخت شود. آییننامه استخدامی که در سال ۸۹ تصویب شده برمبنای همین تعهدات بوده است که در واقع شرط واگذاری مخابرات به بخش غیردولتی همین تعهدات است.
"به گفته این فعال صنفی، اجرای کامل قانون جامع خدمترسانی به ایثارگران و تبدیل صندوق بازنشستگی کارکنان مدیریت خدمات کشوری بر مبنای ماده ۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، از دیگر مطالبات مخابراتیها است."
سخنگوی شرکت مخابرات ایران نیز ضمن تایید این موضوع، در ارتباط با خواستههای کارکنان گفت: ما در حال بررسی مطالبات کارکنان هستیم و نتیجه را به زودی اعلام میکنیم.
------------------
نارضایتی کارگران ابنیه فنی شاهرود از پرداخت قطرهچکانی حقوق
کارگران ابنیه فنی شاهرود در تماس با خبرنگار ایلنا، از پرداخت قطره چکانی حقوق خود خبر دادند. این کارگران که هر ماه منتظر هستند حقوق خود را کامل و بدون تاخیر دریافت کنند، میگویند: حدود ۵۵۰ کارگر شاغل در خطوط راهآهن «ناحیه شمال شرق یک» تقریبا از یکسال پیش هر ماه نیمی از حقوق خودرا با تاخیر دو ماهه دریافت میکند.
آنها با بیان اینکه پرداخت قطره چکانی حقوق، کارگران ابنیه فنی را به تنگنا کشانده است، افزودند: متاسفانه پیمانکار روز هفتم تیر ماه جاری بازهم نیمی از حقوق فروردین ماه کارگران ابنیه فنی شاهرود را با تاخیر دو ماهه واریز کرد.
کارگران با بیان اینکه جدا از ما کارگران ابنیه فنی شاهرود، حدود ۷ هزار کارگر دیگر نیز با پیمانکار ما طرف قرارداد هستند، درباره سایر مطالبات صنفی خود گفتند: از دیگر مطالبات صنفی کارگران خطوط ابنیه فنی شاهرود مشکل بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی است.
آنها با اشاره به مشکلاتی که در نتیجه پرداخت نشدن چندین ماه حق بیمه به کارگران ابنیه فنی تحمیل شده در تشریح مشکلات بیمه تکمیلی خود نیز گفتند: باوجود آنکه کارفرما همه کارگران را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار داده است و هر ماه مبالغی از حقوق کارگران بابت بیمه تکمیلی کسر میشود اما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی نیزبه دلیل آنچه واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمهگر عنوان میشود، بهرهمند نیستند.
به ادعای آنها، بالا رفتن هزینههای زندگی باتوجه به معوق ماندن دستمزدها شرایطی را به وجود آورده که میشود گفت کارد به استخوان کارگران ابنیه فنی رسیده و به معنای واقعی کلمه مستاصل شدهاند.
وی تاکید کرد: در ماههای گذشته در استانهای مختلف تجمعاتی صورت گرفت در عین حال مکاتباتی با مسئولان دولتی و دیگر مقامات ذیربط انجام شد ولی این اعتراضات و مکاتبات هیچ نتیجهای نداشته و به جایی نرسیده و اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، ما کارگران ابنیه فنی دیگر نمیدانیم صدایمان را به گوش چه کسی برسانیم.
آنها در پایان با بیان اینکه این حجم از نارضایتی در میان کارگران ابنیه فنی، موجب نگرانیست، افزودند: دولت و مسئولان باید بدانند که خواستههای کارگران ابنیه فنی راهآهن هم صنفیست و هم قانونی و اگر به این خواستهها ترتیب اثر داده نشود، مشکلات حادتر خواهد شد.
------------------
یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۹ - ٢۸ ژوئن ۲۰٢٠
مطالبات معوق کارگران شهرداری مریوان
کار میکنیم اما از دستمزد خبری نیست!
جمعی از کارگران شهرداری مریوان در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران میگویند: علاوه بر عیدی و اضافه کار سال قبل که پرداخت نشده، در سال جدید نیز سه ماه دستمزد معوق داریم که مشخص نیست چه زمانی قرار است پرداخت شود.
به گفته کارگران، حتی برخی کارگران از سال 97 مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ دارند که زمان واریز آنها مشخص نیست.
این کارگران که در بخشهای مختلف پاکبانی، پارکبانی و فضای سبز کار میکنند و تعدادشان بیش از صد نفر است؛ میگویند: کار میکنیم اما از دستمزد خبری نیست! در شرایط اقتصادی فعلی، حتی اگر کارگر دستمزد هم بگیرد، نمیتواند نیازهای ضروری خانوار را تامین کند چه برسد به ما که پرداخت دستمزدهایمان ماهها به تعویق افتاده است.
شهرداری مریوان کمبود نقدینگی و بدهیهای قبلی شهرداری را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران میداند و وعده داده است که به زودی معوقات پرداخت میشود.
------------------
پرستاران ۸۹ روزه را اخراج کردند حالا پرستاران را به بخشهای کرونایی میفرستند!
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، فراخوانی دستوری برای گزینش ده درصد پرستاران شاغل در بیمارستانهای دولتی و خصوصی، جهت بکارگیری در بیمارستانهای ریفرال کرونا صادر و قرار شده بیمارستانهای دولتی ده درصد نیروهای خود را برای اشتغال در بخشهای کرونایی معرفی کنند.
"به گفتهی فعالان صنفی پرستاران، این اقدام در عین حال که تحمیل شیفتهای کاری سخت و پرخطر به پرستاران شاغل در بخش دولتی است، از بعدی دیگر نیز نشانه بیعدالتی است."
آنها ادامه میدهند: اگر به پرستار نیاز دارند چرا پرستاران داوطلب را رد نمودند؟ اگر به پرستار نیاز دارند چرا قرار داد ۸۹ روزهی ناعادلانه خلق کردند؟ مگر شعار نمیدادند پرستاری شغل حاکمیتی است؟!
فعالان صنفی میافزایند: بعد از نه گفتن به داوطلبین و عدم احتساب هیچ امتیاز برای آنان و درحالیکه پرستاران جویای کار و ذخیره آزمون، در صف و منتظر استخدام هستند، آوردن فشار مضاعف به سایر همکاران گروه پرستاری بر چه مبنایی صورت میگیرد؟ آن از عدم اجرای قوانین و مصوبات پرستاران و تاخیر در پرداختیها و این هم از طرح های اجباری تامین نیرو!
------------------
کارگران شهرداری اندیمشک یکسال معوقات مزدی طلبکارند
علی گل اندام (عضو شورای شهر اندیمشک) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در تشریح مطالبات کارگران گفت: کمبود منابع مالی در شهرداری باعث تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران شده است.
او در ارتباط با مطالبات کارگران گفت: همزمان با آغاز فعالیت شورای شهر اندیمشک ۴ ماه از مطالبات معوقه کارگران شهرداری اندیمشک که به ۱۴ تا ۱۵ ماه میرسید، پرداخت شد.
عضو شورای شهر اندیمشک با بیان اینکه مطالبات کارگران شهرداری اندیمشک مربوط به سنوات گذشته میشود، افزود: معوقات مزدی کارگران طی ده سال گذشته به مرور ایجاد شده به طوریکه در حال حاضر کارگران حدود یک سال معوقات طلبکارند.
او اظهار داشت: شهرداری اندیمشک در هر نوبت پرداخت علاوه بر معوقات مزدی جاری، دو ماه از مطالبات معوقه کارگران را نیز پرداخت کرده است.
او تاکید کرد: کاهش درآمد شهرداری اندیمشک از گذشته باعث بروز مشکلاتی شده است به همین دلیل هماکنون کارگران ماههاست که معوقات مزدی طلب دارند.
عضو شورای شهر اندیمشک در ادامه با بیان اینکه مهمترین بخش مشکلات شهرداری مربوط به شکایت طلبکاران مالی شهرداری میشود که پیگیر مطالباتشان هستند، در ادامه افزود: در برخی ماههای سال، طلبکاران مالی شهرداری حسابهای مالی شهرداری را مسدود میکنند که اخیرا نیز این اتفاق افتاده و در نتیجه آن، امکان پرداخت حقوق کارگران وجود نداشت.
او با بیان اینکه کارگران شهرداری اندیمشک حق دارند نگران مطالبات معوقه مزدی خود باشند، افزود: امروز ارزش مالی طلب کارگران به نسبت ده سال پیش کاهش پیدا کرده و اگر این مطالبات در موعد خودش پرداخت میشد حداقل بخشی از مشکلات آنها را رفع میکرد.
به گفته وی؛ در حال حاضر درست است که کارگران شهرداری مطالبات معوقه طلبکارند اما آنطور نیست که آنها به دلیل پرداخت نشدن حقوق در تامین مایحتاج روزانه خود در مضیقه باشند چراکه هر ماه این کارگران حقوق میگیرند و مشکلی مالی ندارند.
گل اندام در ارتباط با مسدود شدن حسابهای شهرداری اندیمشک از طرف پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری گفت: طبق قانون برای پرداخت حقوق کارگران باید پول به حساب پیمانکار واریز شود. اینکه ما بخواهیم مستقیما پول را به حساب کارگر واریز کنیم، ممکن نیست.
وی در ارتباط با مطالبات بیمه کارگران شهرداری اندیمشک نیز گفت: در حال حاضر دو ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی واریز نشده است.
------------------
مرگ "فرهاد شاپری" کارگر ساختمانی بعد از چهار روز کُما
به گزارش خبرنگار ایلنا، فرهاد شاپری، کارگر ساختمانی که چهار روز پیش از ارتفاع سقوط کرد، بعد از چهار روز در کما بودن، امروز در بیمارستان سنندج جان باخت.
این کارگر 27 ساله و متاهل بود.
کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کردستان اعلام کرده که پیگیر وضعیت بیمه و جواز ساختمان است و مساله را پیگیری خواهد کرد.
------------------
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۹ - ٢۴ ژوئن ۲۰٢٠
تداوم اعتراض کارگران هفت تپه/ "پرداخت حقوق" مطالبه اصلی ماست
یکی از کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به خبرنگار ایلنا گفت: معترضان همانند روزهای گذشته در محوطه مجتمع جمع شده و منتظر عملی شدن وعدههای داده شده در خصوص مطالباتشان هستند.
وی با بیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه و امنیت شغلی خود هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان شوش پاسخ مشخصی به این خواستههای کارگران داده نشده است.
او با بیان اینکه مدیریت کنونی کشت و صنعت هفت تپه با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود سه تا ۴ هزار کارگر این واحد صنعتی و کشاورزی باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانوادههای این کارگران شدهاست، افزود: در شرایط فعلی که کارگران در اعتراض هستند از مسئولان توقع داریم که به جای حمایت از مدیریت کارخانه، از او بخواهند به تعهدات قانونی خود در قبال کارگران و کارخانه عمل کند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران هفت تپه سه ماه مزد و بیمه است و کارگران از کارفرمای انتظار دارند مطالبات سال جاری آنان را پرداخت کند.
او گفت: جدا از معوقات مزدی، دستکم سه تا ۴ ماه معوقات بیمهای داریم که به سبب آن کارگران از ماهها قبل امکان دریافت خدمات درمانی از مراکز ملکی تامین اجتماعی را ندارند.
به گفته این کارگر باسابقه کشت و صنعت هفت تپه؛ اخیرا نیز سازمان تامین اجتماعی با پیگیری نمایندگان کارگری با ثبت حدود چهار ماه از سوابق بیمهای کارگران موافقت کرده است و نمایندگان کارگری در حال آماده کردن لیست بیمهای کارگران برای ارسال به تامین اجتماعی هستند.
او با بیان اینکه از حدود دو هفته پیش که اعتراضات صنفی آرام کارگران هفت تپه شروع شده است، مدیریت در محل کارخانه حضور ندارد، گفت: در حال حاضر ما کارگران نگران مزارع زیر کشت نیشکر هستیم که مرتبا در این فصل نیازمند آبیاری و دریافت کود هستند.
------------------
استمدادبازنشستگان فولاد اصفهان از دادگستری
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز شنبه (۷ تیر ماه) شماری از بازنشستگان فولاد اصفهان با مراجعه به دادگستری این شهر درخواست استمداد کردند.
تجمعکنندگان اظهارداشتند: جدا از اجرای همسانسازی براساس تبصره ۵ ماده ۱۰۹ آییننامه فولاد خواستار دریافت مطالبات معوقه از سال ۹۱ تا هماکنون و تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آییننامه فولاد هستیم.
این گروه از بازنشستگان که از شهر اصفهان و سایر شهرهای همجوار این شهر گردهم آمدهاند، در پایان درباره علت تجمع خود مقابل ساختمان دادگستری اصفهان تاکید کردند: باتوجه به اینکه سالهاست صندوق بازنشستگان فولاد با مشکل تامین منابع مالی روبروست و امکان برآورده کردن نیازهای جامعه بازنشستگی را حتی در بحث درمان ندارد، لذا از قوه قضائیه درخواست داریم طرح تحقیق و تفحص از صندوق بازنشستگان فولاد را در دستور کار خود قرار دهد.
------------------
مرگ یک راننده معدن سنگ لاشه در کهگیلویه و بویراحمد به علت واژگونی بیل مکانیکی
به گفته منابع خبری خبرنگار ایلنا، روز جمعه (ششم تیرماه) ساعت ۱۲ و۲۰ دقیقه، بیل مکانیکی استیجاری در معدن سنگ لاشه عسکرآباد در استان کهگیلویه و بویراحمد سپیدار واژگون شد و راننده آن به نام ایمان رومینا، ۲۷ساله و متاهل در دم فوت کرد.
در عصر همان روز و به محض اطلاع حاصل کردن، کارشناسان به همراه مسئول ایمنی سازمان صمت و سربازرس سازمان نظام مهندسی معدن استان به محل وقوع معدن مراجعه و گزارش مقدماتی تهیه و به تهران ارسال شد.
------------------
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۹ - ٢۷ ژوئن ۲۰٢٠
محکومیت ۴۲ کارگر آذرآب به یک ماه خدمت رایگان در شهرداری، حبس و شلاق
منابع کارگری استان اراک به خبرگزاری ایلنا اعلام کردند که شعبه ۱۰۶ کیفری اراک در تاریخ 26 خرداد سال جاری برای ۴۲ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری آذرآب که در راهپیمایی اعتراضی سال گذشته شرکت داشتند، حکم صادر کرده است.
بر این اساس، کارگران به ۱ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و یک ماه خدمت عمومی رایگان به مدت سه ساعت در روز در راهآهن شهرستان اراک محکوم شدهاند.
کارگران آذرآب سال گذشته به خصوصیسازی شرکت و پرداخت نشدن چند ماه از دستمزدهای خود معترض بودند.
از آنجا که این حکم بدوی است، امکان اعتراض به آن وجود دارد.
------------------
خاتمه تجمع سه روزه آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در مقابل مجلس
تعدادی از آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی به خبرنگار ایلنا گفتند: تجمع سه روز گذشته آنها پس از آن خاتمه یافت که از طرف مجلس شورای اسلامی برای پیگیری مشکلات آنها به وزیر آموزش وپرورش نامهای نوشته شد.
به گفته آنان، روز گذشته از طرف تعدادی از نمایندگان مجلس و کمسیون آموزش و تحقیقات با آنها صحبت شد و درنهایت به آنها نامهای برای پیگیری مطالباتشان داده شد.
آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در ادامه میگویند: برهمین اساس همه حدود هزار نفر از نمایندگانی که از جانب همه آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی از شهرهای مختلف کشور برای رسیدگی به مشکلاتشان به تهران آمده بودند با اعتماد به موثر بودن این کمک نمایندگان مجلس، موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.
آنها میگویند: در حال حاضر چند نفر از همکاران به نیابت از سایرین برای پیگیری نامههای داده شده از سوی نمایندهای مجلس در تهران باقی ماندهاند. درضمن قرار بود نمایندهای منتخب ما امروز چهارشنبه جلسهای با وزیر آموزش و پرورش در رابطه با لغو یا تغییر زمان آزمون برگزار کنند که از نتیجه آن بیخبریم.
گفتنی است تعدادی از جمعیت ۲۴ هزار نفری آموزشدهنده و آموزشیاران نهضت سوادآموزی برای لغو قانون جذب آموزشیاران از روز یکشنبه (یکم تیر ما) تا پایان روز سهشنبه (سوم تیر ماه) مقابل ساختمان مجلس جمع شدند.
------------------
سه شنبه ۳ تیر ۱۳۹۹ - ٢۳ ژوئن ۲۰٢٠
حمایت تشکلهای صنفی کارگران و بازنشستگان از کارگران هفتتپه
در کنار کارگران شوش ایستادهایم!
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته کارگران نیشکر هفتتپه با برگزاری تجمع صنفی نسبت به عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای خود اعتراض کردند.
دراین میان، کارگران واحدهای دیگر و تشکل های صنفی مستقل، حمایت خود را ازاعتراض طولانی کارگران هفتتپه اعلام کردند.
کارگران گروه ملی فولاد ایران اولین گروهی بودند که از اعتراضات هفتتپه حمایت کردند. بعد از آن جمعی از تشکلهای مستقل کارگران و بازنشستگان با صدور بیانیهای اعلام کردند از مطالبات هفتتپه حمایت میکنیم و در کنار کارگران شوش ایستادهایم.
در بین امضاکنندگان، بازنشستگان فلزکار و بازنشستگان بافنده سوزنی به چشم میخورد.
------------------
ادامه اعتراض آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی مقابل مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا، بامداد امروز (سهشنبه سوم تیر ماه) شمار دیگری از آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی از سراسر کشور برای پیگیری مطالبات صنفی خود به جمع همکاران خود که از روز یکشنبه (یکم تیر ماه) در تهران حضور دارند، پیوستند.
این تجمعکنندگان که خواستار لغو اجرای قانون جذب آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مصوب مجلس شورای اسلامی هستند، میگویند: مجلس دهم قانونی برای جذب استخدام آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی تصویب کرده که به موجب آن آموزشیاران و آموزشدهندگان باید از طریق آزمون تبدیل وضعیت بشوند، این درحالیست که این آزمون برای سایر گروهای آموزشی همانند حقالتدریسیها، سرباز معلمها و خریدخدمتیها لغو شده است.
یکی از آموزشیاران حاضر در تجمع امروز گفت: به دلیل بیتوجهی وزارت آموزش پرورش در رسیدگی به مطالبه به حق ما نهضتیها در خصوص لغو آزمون استخدامی که با برگزاری آن شمار زیادی از نهضتیها شغل خود را بعد از سالها خدمت از دست میدهند، آنها تصمیم گرفتهاند به مجلس بیایند تا نمایندگان مجلس این طرح را لغو کنند.
یکی دیگر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: تاکنون جواب قانع کنندهای به ما داده نشده اما همه ما مصمم به ادامه اعتراض تا رسیدن به خواستههای به حق صنفی خود هستیم.
------------------
کارگران عقاب افشان سمنان به استانداری مراجعه کردند/ مانع بیکاری کارگران شوید
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته گروهی از کارگران کارخانه عقاب افشان (تولیدکننده اتوبوسهای اسکانیا) واقع در سمنان با مراجعه به استانداری به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود اعتراض کردند.
یکی از کارگران با بیان اینکه شرکت عقاب افشان به دلیل تحریمها در تامین قطعات اولیه ساخت اتوبوس دچار مشکل شده و از این رو قصد تعدیل نیرو را دارد، افزود: با تعدیل نیرو، امنیت شغلی حدود ۴۵۰ کارگر این کارخانه به خطر میافتد.
او با بیان اینکه کارگران در مرحله نخست به دنبال امنیت شغلی خود هستند، در ادامه افزود: شرایط تولید در کارخانه عقاب افشان فراهم است و از چرایی اینکه کارفرما سعی در متوقف کردن تولید و تعدیل کارگران را دارد، باخبر نیستیم.
طبق اظهارات یکی دیگر از کارگران، در کارخانه عقاب افشان حدود ۱۲۰۰ کارگر کار میکردند اما طی دو تا سه سال گذشته تعداد کارگران کاهش یافته است.
این کارگر با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلات به دریافت مقرری بیمه بیکاری مربوط میشود، افزود: دریافت مقرری بیمه بیکاری، سوابق کارگران را در زمان بازنشستگی مخدوش میکند.
طبق ادعای این کارگر عقاب افشان، آنها بارها برای مشخص شدن وضعیت شغلی خود به مسئولان مراجعه کردهاند اما تاکنون نتیجهای نگرفتهاند.
او با بیان اینکه مشکلات کارخانه به اطلاع مسئولان شهرستان و استان رسیده، افزود: مسئولان کمک کنند کارگران شاغل در کارخانه عقاب افشان بیکار نشوند.
------------------
منافع کارگران و بازنشستگان همچنان قربانی میشود
مازیار گیلانینژاد (فعال کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر اینکه مسئولان سازمان تامین اجتماعی باید امانتدار اموال کارگران باشند؛ گفت: دولت معمولاً به عنوان رد دیون، شرکتهای زیانده را به سازمان تامین اجتماعی واگذار میکند.
وی ادامه داد: مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی در مجله آتشکار شماره ۱۲۳۱ اعلام کرد: «در راستای ساماندهی شرکتهای شستا ۱۴ شرکت را در هم ادغام، ۲۹ شرکت را منحل و ۳ شرکت راواگذار کردیم. این شرکتها در قالب ۹۰ شرکت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است.» اگر به این سخنان کمی با دقت نگاه کنیم متوجه میشویم که سازمان تامین اجتماعی ۴۶ شرکت از ۹۰ شرکتی را که به عنوان طلب خود دریافت کرده، بخشی از این شرکتها بدرد نخور بوده و مجبور شدهاند ۲۹ شرکت را منحل و ۱۴ شرکت را هم در هم ادغام کنند که معلوم نیست در آینده چه سرنوشتی داشته باشند. یعنی مشخص نیست آیا سودرسان خواهند بود یا همچنان پرهزینه و دست آخر هم ۳ شرکت را هم فروختهاند. ۳ شرکتی که معلوم نیست چگونه و به چه قیمتی و با چه روندی فروخته شده است.
این فعال کارگری تاکید میکند: مهمترین بلای جان مدیریت، نداشتن تدبیر است و اگر بخواهند اینگونه که تا امروز طلبهای سازمان را از دولت وصول کردهاند بازهم ادامه دهند، بعید نیست که خیلی زود تامین اجتماعی به مرز ورشکستگی جدی و نابودی کشانده شود.
------------------
کارگرانِ شهرداری سیسخت ۷ ماه معوقات مزدی طلبکارند
علی فرد (شهردار سی سخت) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در تشریح مطالبات کارگران گفت: کمبود منابع مالی در شهرداری باعث تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران شده است.
او در ارتباط با مطالبات کارگران گفت: از پاییز سال ۹۸ که به سمت شهردار شهر سیسخت منصوب شدم، کارگران حدودا هشت ماه معوقات مزدی داشتند. با تامین منابع مالی این مطالبات به مرور به ۵ ماه تقلیل یافته است. هچنین کارگران عیدی سال ۹۸ را اسفند سال گذشته دریافت کردهاند. در عین حال یک ماه از مطالبات مربوط به فروردین ماه سال جاری کارگران پرداخت شده است.
شهردار سیسخت اظهار داشت: کاهش درآمد شهرداری سیسخت از گذشته باعث بروز مشکلاتی شده است به همین دلیل هم اکنون کارگران ماههاست که معوقات مزدی طلب دارند.
به گفته وی، بخش زیادی از درآمد سالانه شهرداری سیسخت از دریافت عوارض تامین میشود. میتوان گفت با شیوع ویروس کرونا، شهرداری سیسخت بسیاری از منابع درآمدی خود را در حوزه گردشگری از دست داده است. در کنار این مشکلات ما متحمل یکسری اقدامات پیشگیرانه برای کنترل ویروس کرونا در شهر سیسخت هستیم.
علی فرد در ادامه گفت: همزمان با شیوع کرونا تقریبا همه منابع درآمدی شهرداری در حوزه گردشگری هماننداقامتگاها، پارکها، رستورانها و سایر مراکز تفریحی که مالکیت و مدیریت آنها با شهرداری است، از دست رفته و ما از بهمن سال ۹۸ هیچ درآمدی در این بخش نداشتهایم.
شهردار سیسخت در ادامه با بیان اینکه مهمترین بخش مشکلات شهرداری مربوط به شکایت چند نفر از طلبکاران مالی شهرداری میشود که پیگیر مطالباتشان هستند، در ادامه افزود: این بدهیها مربوط به سالهای گذشته است که مسئولان وقت در زمان خود آن را بهصورت جدی پیگیری نکرده و امروز تبعات آن متوجه کارگران و موجب مسدود شدن حسابهای مالی شهرداری شده است.
او با بیان اینکه قرار است امروز (سهشنبه) حساب شهرداری رفع مسدودی شود، افزود: اگر این اتفاق بیافتد ظرف یک هفته آینده میتوانیم دو ماه از دستمزد اردیبشهت و خرداد ماه کارگران را پرداخت کنیم.
علی فرد در ارتباط با منابع درآمدی شهرداری سیسخت گفت: یکی از راهکارهای درآمدزایی شهرداری سیسخت مشارکت در انجام پروژههای عمرانی در منطقه و اجاره دادن برخی ماشینآلات و خودروهایهای سنگین و سبک است. در کنار این فعالیتها آغاز به کار کارخانه سنگشکن را بعد از گذشت ۷ سال تعطیلی داریم که ۵۰ درصد از منابع مالی شهرداری را این کارخانه میتواند تامین کند.
وی در پایان تاکید کرد: برای بهبود وضعیت شهرداری سیسخت، نیازمند حمایت مسئولان شهرستانی و استانی هستیم.
------------------
مرگ کارگر ۲۵ساله معدن بام گزیت بر اثر پرتاب سنگ
به گزارش ایلنا، یک کارگر شامگاه دیروز دوشنبه، دوم تیرماه در معدن سنگ بام گزیک شهرستان درمیان در خراسان جنوبی دچار حادثه شد و حین انتقال به بیمارستان جان باخت.
از قرار معلوم علت حادثه شکستن ناگهانی سنگ در دستگاه سیم برش بوده که به موجب آن بعد از پرتاب بر روی سر کارگری ۲۵ ساله که در قسمت زیرین در حال عبور بوده، برخورد میکند.
به گفته آقای کفاشی (مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان صمت) بعد از وقوع حادثه با کمک امدادگران اورژانس فرد متوفی از معدن خارج و توسط آمبولانس به بیمارستان منتقل شد اما در میانه راه قبل و از رسیدن به بیمارستان جان سپرد.
------------------
دوشنبه ٢ تیر ۱۳۹۹ - ٢٢ ژوئن ۲۰٢٠
خواهان بازگشت هفت تپه به دولت هستیم
کارگران وارث خصوصیسازی غلط شدهاند
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض صنفی کارگران مجتمع هفت تپه درحالی وارد هفتمین روز شد.
کارگران اعتصابی به تعویق سه ماهه حقوق و پرداخت نشدن چندین ماه حق بیمهشان معترض هستند.
یکی از کارگران گفت: کارگران از مسولان دولتی شهرستان برای رسیدگی کردن به مطالباتشان ناامید شدهاند. ما اعتراض صنفی را در صورت بیتوجهی به پرداخت مطالباتمان ادامه میدهیم.
او در ادامه بیان کرد: قرار بود بدنبال برگزاری جلسه روز شنبه دو نفر از اعضای شورای اسلامی با معاونت روابط کار وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی سه ماه حق بیمه فروردین، اردیبهشت و خرداد کارگران هفت تپه در سوابق آنها ثبت شود اما تاکنون این اتفاق نیفتاده و منتظر تمدید و تعویض دفترچههایمان هستیم.
او در عین حال با انتقاد از اصرار مقامات دولتی بر خصوصی ماندن مجتمع هفت تپه، گفت: حدود ۵ سال است که این مجموعه به بخش خصوصی واگذار شده است و در طول این مدت بخش خصوصی با اقدامات غلط و بدون برنامه خود بیشترین ضربه را به تولید و زندگی کارگران هفت تپه وارد کرده بطوری که مجتمع اکنون بعد از گذشت یک الی دو دهه کمترین ظرفیت تولید و حداقل نیروی کار به فعالیت ادامه میدهد.
این کارگر ناراضی در ادامه با بیان اینکه ما کارگران هفت تپه وارث خصوصیسازی غلط شدهایم، گفت: مدیرعاملی که به تعهداتش در پرداخت مطالبات کارگران پایبند نیست و نتوانسته حقوق آنان را در دوره مدیریتش پرداخت کند، چگونه از عهده اداره این واحد بزرگ صنعتی وکشاورزی برخواهد آمد؟
------------------
تجمع آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی ادامه یافت
آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: دلیل استمرار اعتراض آنها بینتیجه ماندن لغو اجرای قانون جذب آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مصوب مجلس شورای اسلامی است که از قرار معلوم وزارت آموزش پرورش اصرار به برگزاری این آزمون دارد.
نهضتیها میگویند: در تجمع دیروز علیرضا منادی سفیدان (عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی) و چند نفر از نمایندگان استانهای یاسوج و آبادان با حضور در جمع آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی وعده پیگیری مطالبات آنها که تامین امنیت شغلی است را دادند.
آنها میگویند: جدا از نارضایتی همه آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی برای برگزاری آزمون استخدامی که قرار است در روز جمعه بیستم تیرماه جاری برگزار شود، در حال حاضر همه نگران ابتلا به ویروس کرونا با برگزاری این آزمون بزرگ هستیم.
به گفته معترضان؛ آموزش و پرورش در حالی اصرار به برگزاری آزمون استخدامی دارد که قرار است حدود ۲۴ هزار نفر از کارکنان نهضت سوادآموزی همزمان در این آزمون شرکت کنند و با برگزاری این آزمون در صورت عدم قبولی ممکن است شغل خود را از دست بدهیم.
------------------
کارگران خطوط راهآهن زاگرس روز گذشته تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (یکم تیر ماه) گروهی از کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راهآهن زاگرس که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «تراورس» مشغول کارند، در مقابل ساختمان راهآهن زاگرس تجمع کردند.
به ادعای این کارگران، پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای آنها چندین ماه به تاخیر افتاده و یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قراردادهای کوتاهمدت است که باعث نگرانی بیشتر کارگران شده است.
کارگران خطوط ابنیه راهآهن زاگرس یادآور شدند؛ پیش از این نیز به دلیل بیتوجهی مدیریت کارفرما نسبت به مشکلاتشان، اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند.
------------------
یکشنبه ۱ تیر ۱۳۹۹ - ٢۱ ژوئن ۲۰٢٠
اعتراض کارگران هفت تپه وارد ششمین روز شد
یکی از کارگران مجتمع هفت تپه به خبرنگار ایلنا گفت: تعدادی از کارگران معترض مانند روزهای گذشته در ساعات کاری در محوطه مجتمع و مقابل ساختمان فرمانداری جمع شده و فعالیت کارخانه همچنان متوقف است.
وی با بیان اینکه همه ما خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه و منفک کردن مجتمع از بخش خصوصی هستیم، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت مجتمع و مسئولان اداری استان پاسخ مشخصی به این خواستههای کارگران داده نشده است.
او با بیان اینکه مدیریت کنونی مجتمع هفت تپه با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود سه تا ۴ هزار کارگر این واحد صنعتی و کشاورزی باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانوادههای این کارگران شدهاست، افزود: در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم پیگیر مطالبات کارگران هفت تپه باشند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران هفت تپه حدود سه ماه مزد معوقه است علارغم آنکه کارگران دیگر تمایلی با ادامه همکاری با بخش خصوصی کارخانه را ندارند.
طبق اظهارات این کارگر، در پی اعتراضات روزهای گذشته، کارفرما اطلاعیهای را روی خروجی کانال منتسب به شرکت ارسال کرده که در آن آمده است: کلیه کارگران و کارکنان از تاریخ ۳۰ خرداد ماه موظف به انجام فعالیت کاری روزانه خود هستند در غیر اینصورت اگر کارگری به بهانه تجمع و اعتصاب در انجام وظایف خود کوتاهی کند، نباید انتظار مزایای اضافهکاری و نوبت کاری را داشته باشد.
او گفت: این اطلاعیه در حالی صادر شده که روز گذشته اعتراضات صنفی نسبتا آرامی مقابل ساختمان فرمانداری شوش داشتیم. امروز نیز شاهد تشدید اعتراض کارگران بودیم که در نتیجه آن شماری از کارگران در داخل مجموعه هفت تپه و شمار دیگری در مقابل ساختمان فرمانداری دست به اعتراض زدند. از قرار معلوم شخص فرماندار نیز در میان معترضان حاضر شده و به مطالباتشان گوش داده است.
او اضافه کرد: طی شش روز گذشته که اعتراضاتمان شروع شده تا امروز نتیجهای که نشان از رفع مشکلات ما داشته باشد، نگرفتهایم. همچنین اقداماتی که از سوی کارگران و برخی مسئولان استانی برای بازگرداندن شرکت هفت تپه به بخش دولتی انجام شده، هنوز نتیجهای نداشته است.
------------------
تجمع دوباره آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی مقابل مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی که برای سومین بار در یک ماه گذشته از سراسر کشور به تهران آمده بودند، از ساعت ۸ صبح امروز یکشنبه (یکم تیرماه) مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی اجتماع کردند.
این تجمعکنندگان که خواستار لغو اجرای قانون جذب آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مصوب مجلس شورای اسلامی هستند، میگویند: مجلس دهم قانونی برای جذب استخدام آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی تصویب کرده که به موجب آن آموزشیاران و آموزشدهندگان باید از طریق آزمون تبدیل وضعیت بشوند، این درحالیست که از سال گذشته از ما خواسته شده برای ادامه همکاری در آزمون دانشگاه فرهنگیان شرکت کنیم و در صورت عدم قبولی باید به همکاری خود با آموزش و پرورش خاتمه دهیم.
آنها میگویند: ما خواهان لغو قانون استخدام آموزشیاران و آموزشدهندگان حقالتدریسی نهضت سوادآموزی همانند سایر گروههای آموزشی شامل حقالتدریسیها، سرباز معلمها و خریدخدمتیها هسیتم که از قرار معلوم این آزمون برای همه آنها حذف شده اما قرار است این آزمون در روز جمعه بیستم تیر ماه جاری برای نهضتیها برگزار شود.
طبق اظهارات این گروه، با وجود اعتراضات تعدادی از جمعیت ۲۴ هزار نفری آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی در خصوص لغو آزمون استخدامی و قولهای بینتیجه مسئولان، کسی پاسخگو نیست به همین دلیل ناچار شدیم برای چندمین بار برای پیگیری مطالباتمان به تهران سفر کنیم.
------------------
تجمع کلاهزردهای خوزستان/ نسبت به عدم تبدیل وضعیت معترضیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز جمعی از کارگران قرارداد معین برق خوزستان در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت خود، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
حاضران در تجمع میگویند: همه بخشنامهها و آییننامههای مربوط به تبدیل وضعیت تا امروز اجرایی نشده است. ما به دلیل کرونا نتواستیم به تهران بیاییم؛ اما با این اعتراض میخواهیم صدای نارضایتی خود را به گوش مسئولان وزارت نیرو برسانیم.
به گفته آنها، علیرغم اخذ مجوزهای لازم برای استخدام کلاهزردها، سازمان توانیر چارت خالی برای تبدیل وضعیت اپراتورها اختصاص نمیدهد.
تجمع امروز مقابل برق منطقهای خوزستان برگزار شده است؛ تجمعکنندگان میگویند دیگر به صورت قراردادِ کار معین حاضر به کار نیستیم و طبق قانون باید قرارداد دائم شویم.