کارگران منطقه ۶ شهرداری اهواز هم تجمع کردند
ایلنا: بدنبال تجمع کارگران منطقه ۵ شهرداری اهواز، کارگران فضای سبز منطقه ٦ شهرداری این شهر نیز در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه خود در مقابل استانداری اهواز تجمع کردند.
به گزارش ایلنا در پی انتشار خبری مبنی بر تجمع اعتراض آمیزکارگران فضای سبز شهرداری منطقه ۵ اهواز، مطلع شديم همزمان با این تجمع کارگران فضای سبز منطقه شش شهرداری اين شهر نیز در اعتراض به عدم دیافت ۵ ماه حقوق در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز با تایید تجمع کارگران شهرداریهای اهواز گفت: کارگران شهرداریهای استان دارای مشکلات حقوق معوقه و سایر مطالبات گذشته هستند.
---------------------------------
افزایش قیمت نان نارضايتي كارگران را به دنبال دارد
کارگران با حقوق ۴۰۰ هزار تومانی با سرپرستي میانگین چهار نفر چگونه میتوانند با افزایش بیرویه قیمتها زندگی کنند.
ایلنا: یک فعال کارگری در زنجان اعلام کرد: افزایش افسار گسیخته تورم و افزایش روز افزون قیمت کالاهای اساسی نارضایتی اکثر خانوارهای کارگری را در پي داشته است.
مرتضی ریحانیان با اشاره به بیانات رهبری در سالگرد ارتحال امام که خطاب به مسئولان دولتی گفتهاند تلاش کنید در جامعه فاصله طبقاتی بوجود نیاید و سطح اشرافیت در جامعه از بین برود اظهار داشت: کارگران با حقوق ۴۰۰ هزار تومانی با سرپرستي میانگین چهار نفر چگونه میتوانند با افزایش بیرویه قیمتها زندگی کنند.
او با انتقاد از افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان افزود: افزایش قیمت نان که قوت اول سفره اين قشر است، کارگران را دچار بحران و نگرانی کرده است.
اين فعال كارگري با بیان اینکه افزایش قیمت نان بحرانهای اقتصادی و اجتماعی زیادی بوجود میآورد گفت: شعار دادن در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی تیشه به ریشه هر نوع تولید میزند.
---------------------------------
تجمع اعتراضآميز کارگران فضای سبز شهرداری اهواز
يك فعال كارگري در اهواز اعلام کرد: ۵۰ نفر از کارگران فضای سبز شهرداری اهواز در اعتراض به دريافت نكردن سه ماه حقوق، دست از كار كشيده و در مقابل معاونت خدمات شهرداری اهواز تجمع کردهاند.
آقایار حسینی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تعدادي از کارگران فضای سبز شهرداری اهواز در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه و اضافه کاری خود به مدت ۴ روز متوالی است كه دست از کار کشیده و امروز اقدام به تجمع در مقابل معاونت خدمات شهرداری اهواز کردهاند.
دبير اجرايي خانه كارگر اهواز تعداد کارگران فضای سبز شهرداری اهوازرا که نسبت به معوقات حقوقی و اضافه کاری خود معترض هستند را ۱۶۰ نفر اعلام کرد.
او میانگین معوقات حقوقي کارگران شهرداریهای استان خوزستان را بيش از سه ماه عنوان کرد و افزود: همواره کارگران شهرداریهای استان دارای مشکلات حقوق معوقه و سایر مطالبات گذشته بودهاند و تا کنون هیچ یک از مسئولان به خواستههای آنان توجهاي نکردهاند.
این فعال کارگری با بيان اينكه شهرداري دليل عدم پرداخت حقوق کارگران فضای سبز را مسدود بودن حساب بانکی شهرداری عنوان کرده است، اظهار داشت: شهرداري گفته است به دلیل اینکه خدمات فضای سبز شهرداری اهواز تحت نظر پیمانکار خصوصی است و پیمانکار به تعهدات خود عمل نمیکند این کارگران دچار مشکل شدهاند.
دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز با اشاره به افزایش مشکلات کارگران شهرداری در استان خوزستان اذعان داشت: بیشترین مشکل کارگران در استان خوزستان مربوط به کارگران شهرداریهای استان است.
او افزود: شایسته نیست کارگرانی که در سختترین شرایط آب و هوایی گرمای بالای ۵۰ درجه با وجود ریزگردها کار میکنند نتوانند جوابگوی زن بچه خود باشند.
---------------------------------
تا پایان برنامه پنجم ۵. ۳ میلیون نفر در کشور بیکار خواهند بود
ایلنا: یک کارشناس اقتصادی اعلام کرد: تا پایان برنامه پنجم حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار خواهيم داشت.
ابراهیم رزاقی با بیان اینکه توسعه اشتغال نیاز به بسترسازی دارد به ایلنا گفت: تدوین هر برنامه اقتصادی و اجتماعی میان مدت و بلندمدت در صورتی محقق میشود که امکانات مناسب برای تحقق آن از سوی برنامه ریزان اجتماعی تدارک دیده شود.
او تعداد بیکاران کشور را هم اکنون حدود سه میلیون نفر اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: سالانه یک میلیون نفر به بازار کار کشور وارد میشوند و در شرايطي كه تا پایان برنامه پنجم باید چهار میلیون و ۹۶۵ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شود، با توجه به تعداد سه میلیون بیکار فعلی و افزایش سالانه یک میلیون بیکار به بازار کار کشور باز هم تا پایان برنامه حدود ٣.۵ میلیون نفردر کشور بیکار خواهند بود.
به گفته این کارشناس اقتصادي؛ با توجه به اینکه موضوع اشتغال و رفع موانع بیکاری موضوعی فرابخشی است، تنها یک نهاد و یا سازمان نمیتواند به حل آن کمک کند.
او ادامه داد: افزایش حضور در دانشگاهها باعث شده که جوانان حداقل چهار سال دیرتر وارد بازار کار کشور شوند اما تشویق این قشر به انجام کار و اشتغال برعهده مسئولان است و باید جهت حل اين مشكل تلاش كنند.
رزاقی یاد آور شد: طی سالهای اخیر آموزشهای کارآفرینی نیز در کشور گسترش یافته است اما شکی نیست که فراگیر شدن این نوع آموزشها و توسعه اشتغال از این طریق نیاز به حمایتهای دولت دارد تا کارآفرینان بتوانند خود را در عرصههای اقتصادی و اجتماعی محک بزنند.
به گفته رزاقي کارآفرینان در صورتی که از حمایتهای جانبی برخوردار نشوند بیشک کار را رها کرده و عطاي بازار کار را به لقایش خواهند بخشید چرا كه حل مشكل اشتغال نيازمند هدفگذاري است و نمیتوان بدون برنامه ریزی کارشناسانه به حل آن تدبیر کرد. جامعهای توانمند است که بر محور کار، اشتغال و تولید گام بردارد تا بتواند به تولید ثروت دست یابد.
رزاقی در ادامه یاد آور شد: گسترش بیکاری بویژه در استانهای محروم کشور نه تنها میتواند زمینه مهاجرت را لااقل برای مردان آن جامعه فراهم سازد بلکه منجر به آسیبهای اجتماعی نيز میشود.
---------------------------------
تجمع اعتراضآمیز کارگران کیوان همدان
ایلنا: بیش از ١٢٠ نفر از کارگران كارخانه کیوان همدان صبح امروز در اعتراض به عدم دریافت ٣ ماه حقوق در مقابل درب این كارخانه تجمع كردند.
رئیس کانون شوراهای اسلامی كار استان همدان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارگران شرکت کیوان همدان حدود ٣ ماه از دریافت حقوق محروم شدهاند.
احمد معبودی با بیان اینکه بخشی از مطالبات کارگران به جا مانده از سال گذشته است، افزود: این كارخانه در حال حاضر حتی از امکانات اولیه هم برخوردار نیست.
این فعال كارگری با اشاره به اینکه کارگران با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار حل مشکلات توسط مسئولان استان شدند، تصریح کرد: هیچ یک از مسئولان ارشد استان جهت پاسخگویی به کارگران حاضر نشدند و تنها کارمندان برخی ارگانها جهت تهیه گزارش در این محل حضور یافتند.
---------------------------------
كارگران كیوان خصوصی سازی را عامل مشكلات خود میدانند
ایلنا: در پی افزایش مشکلات کارخانه شکلات سازی کیوان در همدان که به واسطه واگذاری این واحد به بخش خصوصی بوجود امده است ۱۲۰ کارگر این کارخانه صبح امروز مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگرانی حاضر در تجمع به خبر نگار ایلنا گفت: این کارخانه به جهت اینکه از سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار شد دچار مشکلات زیادی شده بطوری که در سال ۹۰ تنها از ۲۵ درصد ظرفیت تولید خود استفاده کرده است.
او با بیان اینکه قبل از خصوصی سازی تعداد کارگران این واحد تولیدی به ۳۴۰ نفر میرسید، اظهار داشت: پس از خصوصی سازی، سهامدار این کارخانه ۷۰ کارگر را سریعا و تعداد دیگری را به تناوب تعدیل کرد بطوری که هم اکنون ۱۷۰ کارگر در كارخانه كیوان فعالیت میكنند.
به گفته این کارگرمعترض، کارگران قراردادی کارخانه کیوان هر کدام با ۱۰ الی ۱۵ سال سابقه کار و نیروهای رسمی این واحد نیز بیش از ۲۵ سال سابقه کار دارند.
او با اشاره به اینکه از سال ۹۱ کلیه مطالبات کارگران پرداخت نشده است افزود: کارگران کارخانه کیوان بخشی از معوقات سال ۹۰ خود را نیز دریافت نکردهاند.
این کارگر ادامه داد: کارفرمای کارخانه کیوان فعالیت کارخانه با ظرفیت تولید بالا را منوط به تعدیل ۷۰ کارگر میداند و اعلام كرده است اگر این کارگران اخراج شوند بهتر میتوانیم تولید کنیم.
او ادامه داد: هم اکنون ۵۰ کارگر این واحد تولیدی جهت دریافت بیمه بیکاری به اداره كار معرفی شدهاند.
گفتنی است تجمع اعتراض آمیز كارگران كیوان از ساعت هفت صبح امروز شروع و در ساعت ١٠ صبح پایان یافت.
---------------------------------
سقوط كارگر جوشكار از اسكلت ساختمان در حال احداث
ایلنا: كارگر جوان جوشكار از روی اسكلت فلزی ساختمان در حال احداث در خیابان فرجام سقوط كرد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری ١٢۵، در پی وقوع این حادثه همكاران كارگر سقوط كرده با سامانه ١٢۵ آتش نشانی تماس گرفتند و ساعت ١٩:٣۵ عصر روز گذشته (جمعه) زنگ ایستگاه ١٧ به صدا درآمد وآتش نشانان بسوی آدرس اعلام شده در خیابان فرجام حركت كردند.
داوود علی پوری رئیس ایستگاه ١٧ درباره این حادثه گفت: در محل مورد نظر ساختمانی برای احداث ساختمان گود برداری شده بود و کارگران در حال نصب اسكلت فلزی آن بودند که كارگری بنام حیدر. ر ٢٧ ساله، در حالیكه برروی اسكلت فلزی در حال جوشكاری بود که بر اثر برهم خوردن تعادل به داخل گودال پایین ساختمان سقوط كرد.
او افزود: آتش نشانان با استفاده از نردبان به داخل گودال رفته و كارگر را كه از ناحیه گردن، سر، صورت و كمر دچار مصدومیت شده بود بر روی برانكارد قرار داده و با رعایت اصول ایمنی به سطح زمین انتقال داده و برای انجام اقدامات درمانی داخل آمبولانس اورژانس قرار دادند.
---------------------------------
کارگران مجبورند با كمتر از حداقل دستمزد کار کنند
ایلنا: مسئول کمیته مزد شورای عالی کار، تن دادن کارگران به دستمزد زیر حداقل را ناشی از کاهش فرصتهای شغلی و تقاضای بالا برای شغل در جامعه عنوان کرد.
فرامرز توفیقی در این زمینه به ایلنا گفت: گسترش قراردادهای سفید امضا و همچنین کار کردن با حقوق زیرحداقل قانونی، واقعیتی انکارناپذیر در فضای کار ایران است.
او تاکید کرد: دلیل اصلی گسترش قراردادهای سفید امضا و همچنین تن دادن کارگران به حقوق زیر حداقل، به دلیل کاهش فرصتهای شغلی و تقاضای بالا برای ورود به عرصه کار است.
این فعال کارگری با اشاره به مشکلاتی که حقوقهای زیر حداقل برای کارگران ایجاد میکند خاطرنشان کرد: متاسفانه کارگران برای اینکه بتوانند درآمد و فرصت شغلی خود را حفظ کنند، با کارفرما برای دریافت دستمزدی زیرحداقل قانونی به توافق میرسند که این مساله باعث سواستفاده کارفرمایان از کارگران میشود.
توفیقی با تشریح شرایط سخت اقتصادی در جامعه یادآور شد: شرایط سخت اقتصادی حاکم برجامعه، مستمسکی برای کارفرمایان است تا با پرداخت حقوقهای کمتر از حداقلهای تعیین شده، کارگران را به خدمت خود درآورند و در این شرایط عملا کارگران قربانی میشوند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه دریافت حقوق بر اساس حداقلهای تعیین شده، از حقوق قانونی کارگران محسوب میشود، اما به دلیل توافق کارفرما و کارگر، عملا امکان پیگیری حقوقی و قضائی این مساله از کارگر سلب میشود و کارگران مجبورند برای حفظ فرصت شغلی با این شرایط به کار خود ادامه دهند.
مسئول کمیته مزد شورایعالی کار معتقد است: در شرایطی که عرضه کار با میزان تقاضا فاصله زیادی پیدا میکند، علاوه بر اینکه کارگران مجبورند با حداقل دستمزد یا پایینتر از آن کار کنند، کارفرما نیز برای جبران هزینهها، بسیاری از خدمات رفاهی، از جمله حق نهار، سرویسهای رفت و آمد و دیگر سرویسهای رفاهی کارگر را نیز قطع میکند.
---------------------------------
کشته شدن دو کارگر ساختمانی در ملایر و پاوه
ایلنا: بر اثر اتصالی سیم برق و گودبرداری غیر اصولی دو کارگر ساختمانی در استانهای کردستان و همدان کشته شدند.
به گزارش ایلنا، از استان کردستان گزارش میرسد کارگری به نام مادح میرزایی ۲۷ ساله اهل کامیاران، در هنگام کار در ساختمانی در شهرستان پاوه بر اثر اتصالی سیم بالابر از ساختمان ۶ طبقه در حال احداث سقوط کرد و جانش را از دست داد. او متاهل و دارای ۲ فرزند میباشد.
همچنین در استان همدان، به دلیل گودبرداری غیراصولی و عدم رعایت نکات ایمنی در هنگام ساختمان سازی، کارگر دیگری در شهرستان ملایر جان خود را از دست داد.
بر اساس این گزارش، در این حادثه که در چهارراه خیام خیابان سعدی شهرستان ملایر رخ داد، یکی از کارگران ساختمان سازی به علت عدم رعایت اصول در گودبرداری، عدم نصب شمعک و نیز بیاحتیاطی در رعایت اصول ایمنی، در زیر آوار ناشی از ریزش دیوار ساختمان مجاور جان باخت. گفتنی است نیروهای آتشنشانی و امدادگران جمعیت هلال احمر ملایر دقایقی پس از وقوع حادثه در محل حاضر شدند و پس از جستجو و آواربرداری توانستند پیکر بی جان این کارگر را از زیر آوار خارج سازند.
---------------------------------
نامه اعتراضی دو هزار کارگر به مسئولان
بیش از دو هزار کارگر واحدهای صنعتی قزوین با امضای نامهای خطاب به وزیر کار به تاثیراتی که اجرای قانونی هدفمندی یارانهها بر زندگی آنان تحمیل کرده است اعتراض کردند.
کارگران در این نامه از قانون هدفمندی یارانهها با عنوان «قطع یارانهها» نام بردهاند و با توجه به وضعیت اقتصادیشان خواستار افزایش حداقل دستمزدها براساس تورم موجود شدند.
به گزارش ایلنا، در این طومار که به امضای بیش از دو هزار کارگر شاغل در ۲۵ واحد صنعتی استان قزوین از جمله داروشیشه، مهرام، فرش پارس، هفت الماس و… رسیده است، کارگران تهیه پیشنویس اصلاحیه قانون کار را «اصلاحیهای ضد کارگری» دانستهاند که امنیت شغلی و معیشت آنان را نشانه رفته است.
کارگران امضا کننده نامه همچنین به تعویق و بینظمی در پرداخت حقوقشان اعتراضکردهاند و خواستار ایجاد ساز و کار قانونی و قاطعی برای پرداخت بموقع دستمزدها و تعقیب قضایی کارفرمایانی که کارگران را بدون قرارداد و یا با قراردادهای سفید امضا و دستمزدهای معوقه وادار به کار میکنند شدهاند.
در بخشی از این نامه آمده است :
بدون تردید نه تنها ما کارگران بلکه هیچ انسان شریف و منصفی تحمل چنین شرایطی را بر میلیونها کارگر و خانوادههای آنان بر نمیتابد. لذا ما کارگران امضا کننده این طومار بعنوان اقداماتی بسیار مبرم و عاجل برای پایان دادن به وضعیت مشقت بار موجود مصرانه خواهان افزایش حداقل دستمزدها براساس تورم واقعا موجود و تامین شرافتمندانه سبد هزینه یک خانوار چهار نفره با دخالت نمایندههای منتخب مجامع عمومی کارگران بر مبنای میانگین دستمزد ۵ سال آخر پای میفشاریم.
ما کارگران خواستار اجرای فوری بیمه کارگران ساختمانی و مصوبه هیئت وزیران مبنی بر حذف شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم و دائمی با کارگران و ایجاد ساز و کار قانونی قاطع برای پرداخت بموقع دستمزدها و تعقیب قضایی کارفرمایانی که کارگران را بدون قرارداد و یا با قراردادهای سفید امضا و دستمزدهای معوقه وادار به کار میکنند.
---------------------------------
كارگران به قانون هدفمندی یارانهها اعتراض خواهند كرد
ایلنا: جمعی از كارگران در تلاشاند با جمع امضا برای نامهای خطاب به وزیر کار به تاثیراتی كه اجرای قانونی هدفمندی یارانهها بر زندگی آنان تحمیل كرده است اعتراض كنند.
به گزارش ایلنا، این كارگران در نامه خود از قانون هدفمندی یارانهها با عنوان «قطع یارانهها» نام بردهاند و با توجه به وضعیت اقتصادیشان خواستار افزایش حداقل دستمزدها براساس تورم موجود شدهاند.
در این طومار كه تا كنون به امضای بیش از دو هزار کارگر شاغل در ٢۵ واحد صنعتی رسیده است، كارگران تهیه پیشنویس اصلاحیه قانون كار را «اصلاحیهای ضد كارگری» دانستهاند که امنیت شغلی و معیشت آنان را نشانه رفته است.
كارگران امضا كننده نامه همچنین به تعویق و بینظمی در پرداخت حقوقشان اعتراضكردهاند و خواستار ایجاد ساز و کار قانونی و قاطعی برای پرداخت بموقع دستمزدها و تعقیب قضایی کارفرمایانی که کارگران را بدون قرارداد و یا با قراردادهای سفید امضا و دستمزدهای معوقه وادار به کار میکنند شدهاند.
اخبار تكمیلی پس از خاتمه جمعآوری امضاء و ارسال نامه به وزیر كار منتشر خواهد شد.
---------------------------------
بیکاری گسترده کارگران نساجی مازندران / ۲۰ ماه حقوق عقبافتاده
در سالهای اخیر تعداد کارگران نساجی مازندران از بیش از هفت هزار نفر به کمتر از هزار نفر کاهش یافته است که وضعیت همین تعداد هم در هالهای از ابهام است.
به گزارش ایلنا، یک فعال کارگری با اعلام این خبر، نسبت به وضعیت معیشتی سخت این کارگران هشدار داد و خاطرنشان کرد که کارخانه نساجی مازندران به علت سوء مدیریت و عوامل دیگر اقتصادی بیش از ۲۰ ماه از حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده است.
نصرالله دریابیگی، دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، همچنین از فعالیت کارخانه مذکور به صورت نیمه تعطیل و با حداقل ظرفیت خبر داد و گفت که وعده استانی دولت برای احیای نساجی مازندران و قول احمدینژاد برای حل مشکل کارگران آن نیز به فراموشی سپرده شده است.
---------------------------------
كاهش ظرفیت تولید میگو/ كارگران بیشتری بیكار خواهند شد
ایلنا: رییس اتحادیه تعاونیهای آبزیان خوزستان از گسترش روند بیکاری کارگران در این بخش خبر داد و اظهار كرد: در صورتی که دولت سیاستهای حمایتی خود را اجرا نکند طی سال جاری کارگران بیشتری در این بخش بیکار میشوند.
این مقام صنفی با بیان اینکه سال گذشته در استان خوزستان حدود ۲۵۰ تن میگو تولید شد، به ایلنا گفت: میزان تولید امسال بستگی به وضعیت رسیدگی متولیان به وضعیت تولید میگو در کشور دارد چراکه با ادامه شرایط فعلی امسال حتما با کاهش تولید روبه رو خواهیم شد ولی چنانچه مشکلات تولیدکنندگان رفع شود افزایش تولید میگو را در سال جاری خواهیم داشت.
معلم با یادآوری اینکه براساس مصوبه سفر استانی رییس جمهوری به استان هرمزگان، باید سودهای بانکی مزارع پرورش میگو پرداخت میشد، ادامه داد: متاسفانه به دلیل تاخیر در اجرای مصوبه دولت سیر حرکت تولیدکنندهها به سمت تولید با مشکل روبه رو شده است.
رییس اتحادیه تعاونیهای آبزیان خوزستان تصریح کرد: اگر مراحل اجرایی شدن مصوبه دولت به سرعت طی شود، کمک بزرگی برای باز شدن فقلهای بوجود آمده در این صنعت خواهد بود ضمن اینکه مشکلات مالی تولیدکنندگان برطرف میشود که در این صورت میتوان با بررسی راهکارهای تولید، برای سال آینده منطقه وسیعی از خوزستان را زیر کشت برد.
---------------------------------
شرایط اقتصادی سخت، امنیت روانی کارگر را تهدید میکند
ایلنا: یک کارشناس حقوق کار نسبت به تاثیرات روانی بحران اقتصادی بر روی کارگران کشور هشدار داد.
مظفری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در این زمینه گفت: وقتی هزینههای تولید برای کارفرما افزایش پیدا کند، مجبور است براساس اولویتهای موجود نسبت به کاهش هزینهها اقدام کند، از جمله اینکه ممکن است مسائل مربوط به رفاه و امنیت محیط کار را برای کارگران تحت تاثیر قرار دهد.
وی افزود: در شرایطی که کارفرما نمیتواند نسبت به کاهش حقوق کارگر اقدام کند، با کاهش هزینههای دیگر، نسبت به جبران هزینهها اقدام میکند که این مساله امنیت شغلی و همچنین امنیت روانی کارگر را دچار مشکل میکند که این مساله در بلند مدت شرایط بدی را برای نیروی کار ایجاد میکند.
این کارشناس مسائل حقوقی خاطر نشان کرد: کارفرما در شرایط اقتصادی سخت، بستههای حمایتی از کارگر مانند پرداختهای تشویقی، وعدههای روزانه غذایی و یا حتی گوشت و مرغی که ممکن است دراختیار وی بگذارد را حذف میکند که این مساله ناشی از عدم وجود سیاستهای حمایتی در طرح ریزی واحدهای صنعتی است.
مظفری در پایان سخنان خود با اشاره به اخراج و یا تعدیل نیروی کار در شرایط خاص و بحرانی یاداور شد: بیکاری و اخراج کارگران تاثیر آنی در زندگی کارگران میگذرد و این درحالی است که در صورت ادامه این روند، کارفرمایان کشور نیز دچار مشکلاتی از جمله بیانگیزگی کارگران برای افزایش بازدهی میشوند.
گفتنی است پس از اجرای طرح هدفمندی یارانهها، بسیاری از کارفرمایان کشور، برای جبران هزینهها به حذف بستههای حمایتی خود از کارگران روی آوردند که این مساله علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای کارگران، در بلند مدت تاثیر زیادی نیز در از میان بردن سرمایههای اصلی صنعت کشور دارد.
---------------------------------
٧٠ معدن در شرف تعطیلی هستند
ایلنا: پیش از این دبیر اتحادیه محصولات معدنی با اشاره به وضعیت نامناسب فعالان معدنی، گفته بود كه درصورت عدم لغو مصوبه مربوط به اخذ عوارض صادراتی از سنگهای تزئینی، حدود ٧٠ معدن مرتبط تعطیل یا در شرف تعطیلی قرار خواهند گرفت. در این خصوص، كامران وكیل با قرار گرفتن در سومین ماه سال ٩١ از تحقق پیش بینی قبلی خود خبر داد.
وكیل در این خصوص به ایلنا گفت: امروز از میان ٧٠ معدنی كه به واسطه سیاست اخیر به شدت تحتالشعاع قرار گرفته بودند، تعداد زیادی تعطیل شده و باقی نیز در شرف تعطیلی قرار گرفتهاند. بر این اساس در استان فارس، معادنی از قبیل؛ معدن شرکت پرشین ماربل، آفاق فاطر، شایان مرمریت شیراز، قطرویه و نی ریز شرکت آی ام اس، معدان گروه آرین در بوانات، معدن سنگ مرمریت زارعی از آن جمله محسوب میشوند.
وی اضافه كرد: معادن مرمریت شرکت سنگ صلصالی استان اصفهان، مجموعه معادن سنگ لاشتر اصفهان، معادن سنگ تراورتن آذرشهر، معادن تراورتنهای درجه دو محدوده شهرستان محلات نیز از دیگر معادن تعطیل شده و یا در شرف تعطیلی هستند.
وكیل همچنین به توقف صادرات سنگ توسط هجده واحد عمده صادر کننده سنگ و دپوی حدود ٢٣ هزار تن سنگ در بنادر و چند برابر همین میزان در محل معادن صادرکننده سنگ، نیز اشاره كرد كه تمام این مسائل ناشی از دریافت عوارض از صادرات سنگهای تزئینی است.
دبیر اتحادیه محصولات معدنی با تاكید بر لزوم پاسخگویی مسئولان مربوطه ازجمله وزارت صنعت، معدن و تجارت در قبال تبعات اخذ عوارض ٧٠ درصدی از صادرات سنگهای تزئینی، عنوان كرد: امروز مسئولان وزارت، صنعت، معدن و تجارت باید پاسخ دهند كه بی توجهی به نامگذاری امسال كه حمایت از تولید ملی است، برچه مبنایی صورت گرفته است؟ براین اساس با توجه به هشدارهای فراوان و مكاتبات مكرر، بی توجهی نسبت به سرنوشت بالغ بر بیست هزار نیروی کار بخش معدن و حدود هشتاد معدن سنگ تزئینی کشور واقع در استانهای مرکزی، اصفهان، فارس، کرمان و ... به چه دلیل رخ داده است؟
وكیل در این زمینه اضافه كرد: در حالیکه تحریمهای اقتصادی، حضور فعالان اقتصادی در عرصههای جهانی را با چالش مواجه كرده است، بیتوجهی به وضعیت این قبیل تولید و صادرکنندگان و انجام اقداماتی هم راستا با تحریم کنندگان چگونه قابل توجیه است؟ هزینههای ناشی از توقف کار و تعطیلی معادن مورد بحث چگونه جبران خواهند شد؟
به گفته وی؛ وضع ناگهانی عوارض و این قبیل بخشنامهها، به کاهش شدید رغبت سرمایهگذاران برای انجام اکتشافات جدید منتهی شده که درصورت تداوم این فضای نابسامان و عدم اکتشاف و احداث معادن جدید، در آینده نه چندان دور با محدودیت معادن فعال مواجه خواهیم شد.
---------------------------------
مرگ پنج کارگر در شهرستان رباط کریم
شب گذشته، ۵ کارگری که برای رفع گرفتگی چاه فاضلاب به شهرک صنعتی نصیرشهر شهرستان رباط کریم رفته بودند حین کار، براثر گازگرفتگی در داخل چاه فاضلاب جان باختند.
به گزارش ایسنا، روز گذشته حدود ساعت ٦ عصر،۵ کارگر به منظور رفع گرفتگی چاه فاضلاب به شهرک صنعتی نصیرشهر شهرستان رباط کریم رفته و مشغول کار میشوند كه درادامه کارهر5 نفر براثر گازگرفتگی درداخل چاه فاضلاب فوت میکنند.
با اطلاع عوامل آتش نشانی و ساکنان منطقه، ماموران انتظامی کلانتری ١٢ نصیرشهر درمحل وقوع حادثه حضور یافتند كه درتحقیقات پلیس ٣ نفر از قربانیان این حادثه شناسایی و هویت دونفردیگرهنوز معلوم نیست و تحقیقات پلیس برای شناسائی هویت دو نفر دیگر ادامه دارد.
---------------------------------
گودبرداری غیر اصولی باز هم جان كارگری را گرفت
ایلنا: رئیس آتش نشانی شهرستان خوی با تاكید بر رعایت اصول فنی در خاكبرداری گفت: یك كارگر ساختمانی دراین شهر بر اثر گود برداری غیر اصولی جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، حسن اسمعیلی در این باره گفت: در حادثهای كه در نزدیكی میدان مادر شهر خوی رخ داد، هنگامی كه كارگران در حال گود برداری بودند پی ساختمان مجاور فرو ریخت و یكی از كارگران در زیر پی بتنی ماند و جان باخت.
او علت این حادثه را گود برداری غیر اصولی و برخی مشكلات فنی در حال اجرا عنوان كرد.
رئیس آتش نشانی خوی افزود: در این حادثه خوشبختانه به دیگر كارگران درحال گودبرداری آسیبی نرسیده است.
اسمعیلی یادآور شد: از ابتدای این ماه تا كنون این سومین مورد از گودبرداری غیر اصولی واحدهای مسكونی در شهر خوی به شمار میرود كه به تخریب ساختمانهای مجاور منجر شده است.
---------------------------------
بار كاهش هزینه تولید به دوش كارگران افتاده است
ایلنا: یك فعال كارگری در استان گلستان گفت: اگر افزایش هزینهها در واحدهای تولیدی بر همین منوال ادامه یابد و اجازه افزایش قیمت تمام شده کالای تولیدی داده نشود، بسیاری از کارگاهها تعطیل خواهند شد.
هادی رضازاده رقابت در صنایع داخلی را کلید رونق تولید دانست و به ایلنا گفت: با افزایش هزینهها، امكان رقابت وجود ندارد و تنها راه کارفرما برای کاهش هزینهها تعدیل نیرو است و اگر این راه هم جواب ندهد باید کارگاه خود را تعطیل کند که این روند حیات صنعت داخلی را به خطر میاندازد.
دبیر اجرایی خانه كارگر گلستان با انتقاد از نوع سیاست گذاری دولت در حوزه کار ، ادامه کرد: به دلیل سیاست گذاریهای دولت در حوزه کار به خصوص عدم نظارت بر اجرای دقیق قانون كار، اكنون کارفرما میتواند به اشكال غیر انسانی از کارگر بهره کشی کند.
این فعال کارگری گسترش قراردادهای سفید امضا را حاصل بیتوجهی دولت به امر نظارت دانست و افزود: افزایش هزینههای تولید باعث شده است کارفرمایان از هر گزینهای برای كاهش هزینهها استفاده كنند، كه طبیعتا با توجه به ناكافی بودن نظارت دولت بر شرایط كار بار این كاهش هزینهها غالبا به دوش كارگران میافتد.
---------------------------------
مصوبه تسهیل شرایط بازنشستگی كارگران نساجی اجرا نمیشود
ایلنا: رییس کانون هماهنگی شورای اسلامی كار خراسان رضوی اعلام كرد: مصوبه جدید هیات وزیران در خصوص تسهیل شرایط بازنشستگی پیش از موعد كارگران صنایع نساجی هنوز از جانب سازمان تامین اجتماعی اجرا نشده است.
رحمت اللهپور موسی در این باره به ایلنا گفت: پیش از این اگر كارگری بیش از ١٠ روز غیبت یا كسر كار غیر موجه میداشت از شمول این قانون خارج میشد اما اكنون با افزایش ظرفیت غیبت به ۴۵ روز تا حدودی شرایط برای استفاده تعداد بیشتری از كارگران نساجی از بازنشستگی پیش از موعد تسهیل شده است.
این مقام كارگری با بیان اینكه كارگران نساجی در انتظار اجرای این قانون هستند، افزود: با وجود اینکه یک هفته بعد از تصویب، این قانون به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده است اما متاسفانه هنوز این سازمان اقدامی جهت اجرای آن نكرده است.
به گفتهپور موسی با توجه به اینکه هیئت وزیران نسبت به این گروه استثنا قائل شده و ۱۰ روز غیبت را به ۴۵ روز افزایش داده است، به جهت تامین نشدن بار مالی مصوبه، این سازمان اقدامی جهت اجرای آن نمیكند.