آب معدنی داماش درآستانه تعطیلی قرار گرفت
۱۴۰ کارگر شرکت آب معدنی داماش از زیرمجموعههای گروه امیر منصور آریا از اوایل مهرماه در بلاتکلیفی به سر میبرند.
یکی از نمایندگان این کارگران در گفتگو با خبرنگار ایلنا با تایید این مطلب که کارگران از مردادماه حقوقی دریافت نکردهاند و صرفا مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به طور علی الحساب به آنها پرداخت شده است، گفت: مدیران آب معدنی داماش که از شرکتهای وابسته به گروه امیرمنصور آریا میباشد علی رغم آنکه میدانند کارگران این منطقه فرصت شغلی دیگری در انتظارشان نیست از اوایل مهرماه اصرار دارند که به دلیل نبود مواد اولیه باید کارخانه تعطیل شود.
این نماینده کارگران آب معدنی داماش تصریح کرد: این در حالی است که هنوز مقدار قابل توجهی مواد اولیه در انبارهای کارخانه موجود است و اینکه گفته میشود به دلیل کمبود و گرانی مواد اولیه باید تولید متوقف شود، بهانهای بیش نیست.
وی افزود: کارگران آب معدنی داماش علاوه بر حقوق ۳ ماه گذشته خود هر یک حداقل ۶ تا ۷ سال از سنواتشان را نیز از شرکت طلبکارند.
این نماینده کارگری گفت: در پیگیریهایی که به عمل آمد فرماندار رودبار و دیگر مسئولان منطقه به کارگران قول دادند که شرکت تعطیل نخواهد شد و نیروی کار نباید نگران آینده شغلی خود باشد. اما در این میان مدیران آب معدنی نظر دیگری دارند که این مساله جای تامل دارد.
لازم به ذکر است که برخی مدیران در شرکت گروه امیر منصور آریا که شرکت آب معدنی داماش نیز از زیرمجموعه آن میباشد، به دلیل مشارکت در تخلف سه هزار میلیارد تومانی بانکی یا در بازداشت به سر میبرد و یا آنکه به قید وثیقه آزادند اما در این میان شرکتهای تابعه گروه یکی پس از دیگری دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند.
------------------------------
وعده ۸۰ هزارتومانی احمدینژاد به بازنشستگان محقق نشد
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: اگر دولت منابع لازم برای همسان سازی مستمری کارگران بازنشسته را فراهم کند، وعده رئیس جمهوری مبنی بر رسیدن حداقل پرداختیهای سازمان به ۸۰۰ هزار تومان محقق خواهد شد.
اکبرخبازها در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با یادآوری سخنان رئیس جمهوری در هفته تامین اجتماعی امسال، در خصوص اینکه حداقل مستمری هر کارگر بازنشسته و از کارافتاده نباید از ۸۰۰ هزار تومان کمتر باشد گفت: درحال حاضر به دلیل پرداخت نشدن مطالبات معوقه سازمان متوسط مستمریها بالغ بر ۵۰۰ هزار تومان است.
وی درعین حال یادآور شد: هم اکنون دریافتی بیش از ۸۰ درصد مستمری بگیران کمتر از ۵۰۰ هزار تومان است که به هیچوجه با هزینههای روز بازنشستگان همخوانی ندارد.
رئیش کانون کشوری بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی ادامه داد: به موجب قانون بودجه سال ۸۸، دولت میبایست به سازمان تامین اجتماعی مبلغ ۲۵۰۰ هزار میلیارد تومان بابت همسان سازی مطالبات بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی پرداخت میکرد.
وی بابیان اینکه از این مبلغ تنها ۹۷۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد گفت: در صورت پرداخت مابقی طلب سازمان میتوان مستمری کارگران بازنشسته و از کارافتاده را تا سقف مستمری کارمندان و نظامیان بازنشسته افزایش داد.
وی گفت: از آنجایی که مدیریت فعلی سازمان تامین اجتماعی توانسته است از طریق تعامل با دولت تمامی ۳۷ هزار میلیارد تومان مطالبات معوقه سازمان را وصول کند انتظار داریم تا درخصوص وصول این طلب نیز اقدام مقتضی صورت گیرد.
خبازها همچنین خواستار توزیع کالاهای یارانهای میان بازنشستگان شد و گفت: در شرایط تورمی کنونی که تنها به هرخانواده بازنشته ۲۲ هزار تومان بابت بن پداخت میشود باید از کراگران بازنشسته حمایت کرد زیرا آنها توان حضور مجدد در بازار کار را ندارند.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی همچنین در خصوص وضعیت بیمه تکمیلی کارگران بازنشسته گفت: از حدود یک هفته پیش قرارداد جدیدی میان کانون عالی و شرکت بیمه دی منعقد شده است.
وی بایان اینکه کانون بازنشستگان تامین اجتماعی حدود یک میلیون و هفصد هزار عضو دارد گفت: تاکنون حدود نیمی از اعضای کانون به همراه افراد تحت تکفل خود از مزایای بیمه تکمیلی استفاده میکردهاند که تعداد آنها بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.
خبازها گفت: اعضای کانون در سراسر کشور میتوانند در صورت تمایل از خدمات بیمه تکمیلی استفاده کنند.
------------------------------
توقف تولید در کارخانه لوله سازی ماهشهر/۱۷۰ کارگر در آستانه بیکاری
یک فعال کارگری در بندر امام گفت: هم اکنون تولید درکارخانه لوله سازی سدید ماهشهر متوقف شده و۱۷۰ کارگر آن در آستانه بیکاری قرار دارند.
قربان درویشی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه لولهسازی سدید یکی از ۳ کارخانه بزرگ لوله سازی در کشور است که با ظرفیت تولید ۷۰۰ هزار تن لوله به سبب مشکلات نقدینگی و نداشتن توان تولید در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
درویشی با بیان اینکه کمبود نقدینگی بزرگترین مشکل این واحد تولیدی است، اظهار داشت: بسیاری از سفارش دهندگان لوله که اغلب از ارگانهای بزرگ دولتی و غیر دولتی هستند در پرداخت بدهیهای مالی خود به این کارخانه کوتاهی میکنند، از این رو میزان نقدینگی لوله سازی سدید ماهشهر به شدت كاهش یافته است.
به گفته این فعال كارگری یکی دیگر از مشکلات این واحد تولیدی این است که بعضی از این ارگانها، سفارش تولید لوله دادهاند و لولههای خریداری شده را تحویل نمیگیرند و با پر بودن انبارهای این کارخانه مكانی برای انبار محصولات خود ندارد.
دبیر اجرایی خانه کارگر بندر امام، ناتوانی این واحد تولیدی را جهت تامین نقدینگی مورد نیاز برای ترخیص ورقهای فولادی (كه از مواد اولیه تولید این كارخانه است) از گمرك را یكی از مهمترین مشكلات این واحد تولیدی ذكر كرد و ضمن تاکید بر رفع موانع تولید کارخانههای لوله سازی، اظهار داشت: واردات بیرویه لوله با قیمتی کمتر از تولید داخلی توانسته است بخش اعظمی از بازار فروش این کارخانهها را تصاحب کند و به دلیل ارزانی لولههای وارداتی بسیاری از مشتریان کارخانه لوله سازی از خرید تولیدات داخلی خوداری میکنند.
------------------------------
تعطیلی لوله سازی ماهشهر به دلیل فقدان نقدینگی است
یک نماینده مجلس تعطیلی كارخانه لوله سازی سدید ماهشر را به دلیل عدم وجود اعتبارات کافی برای راه اندازی مجدد خط تولید این واحد تولیدی عنوان کرد.
حبیب آقا جری در این باره به ایلنا گفت: این كارخانه به دلیل امضای قرار داد با چند شرکت نفتی و گازی که در زمینه استخراج فعال بودهاند، به مشکل نقدینگی برخورده است.
شرکتهای مذکور به دلیل عدم توانایی پرداخت هزینهٔ لولههای تولیدی شرکت سدید، موفق به خرید آنها نشده و در نتیجه هزینهٔ شرکت سدید برای تولید این لولهها جبران نشده است.
وی در ادامه با اشاره به 170 كارگر این واحد تولیدی گفت: کارگران لولهسازی سدید ماهشهر با توجه به مشکلات مالی خود از وضعیت بلاتکلیفی فعلی احساس خطر میکنند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در پایان با اشاره به تحریمها بیان کرد: نباید همه مشکلات را به گردن تحریمها بیندازیم. بخش بزرگی از مشکلات به دلیل بیتدبیریهایی است که در مدیریت کشور اتفاق میافتد.
------------------------------
تعویق ۶ ماه حقوق کارگران پیمانکاری «پوشش راه»
کارگران شرکت پیمانکاری «پوشش راه» علیرغم خاتمه نیافتن مدتزمان قرارداد کاریشان، در ۶ ماه گذشته دستمزدی دریافت نکردهاند.
دبیر اجرایی خانه کارگر طبس با اعلام این خبر به ایلنا گفت: شرکت پوشش راه وابسته به بخش خصوصی، یکی از پیمانکاران وزارت راه و شهر سازی است که به سبب پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی این شرکت توسط این وزارت خانه، هم اکنون تعطیل شده و حقوق معوقه ۴۳ کارگر آن از فروردین ماه سال جاری به تعویق افتاده است.
او افزود: این شرکت پیمانکار جاده دیهوک به راه ور و همچنین دیهوک به فردوس است و اغلب کارگران آن با سوابق بالا به عنوان کارگر ساده، راننده ماشین آلات سنگین و نگهبان در این واحد فعال هستند.
این فعال کارگری با بیان اینکه کارفرمای این شرکت با کارگران خود قرارداد ۶ ماهه امضاء میکند، اظهار داشت: قرار داد این ۴۳ کارگر از تاریخ یکم فروردین ماه سال ۹۱ تا سوم شهریور ماه بوده است.
او میزان بدهی وزارت راه وشهر سازی به این پیمانکار را حدود ۲/۵ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: تنها یک صورت وضعیت این شرکت ۲۰۰ میلیون تومان است که با پرداخت این صورت وضعیت، حقوق کارگرانی که هم اکنون بیکار و بلاتکلیف هستند پرداخت خواهد شد.
------------------------------
وعدههای شرکت ساخت و توسعه راههای کشور عملی نشد
در همین رابطه، صادق کلانی رئیس اداره راه و شهر سازی دیهوک طبس، در خصوص مشکلات کارگران این شرکت پیمانکاری، به خبرنگار ایلنا توضیح داد: محور دیهوک به راه ور و همچنین دیهوک به فردوس پروژه ملی است وطرف قرار داد این پیمانکار شرکت ساخت وتوسعه راه کشور است که متاسفانه میزان بدهی به شرکت پوشش راه حدود سه میلیارد تومان بوده که بدلیل عدم اختصاص بودجه به این پروژه مطالبات پیمانکار به تعویق افتاده و به تبع کارگران نیز بیکار شدهاند.
او گفت: طی بازدید دو ماه گذشته مسئول حوزه نظارت شرکت ساخت و توسعه راههای کشور از این پروژه کلیه مشکلات این پیمانکار برسی وقول داده شد علاوه بر تامین و تحویل «قیر» حوالهای به این شرکت، نسبت به پرداخت صورت وضعیتهای مالی آن اقدام شود که متاسفانه تا کنون این وعده محقق نشده است.
به گفته وی شرکت پوشش راه در گرفتن مطالبات خود قبل از سال ۹۱ هیچ مشکلی نداشت اما در سال جدید به سبب عدم اختصاص بودجه ناچار شد واحد پیمانکاری خود را تعطیل و کارگران خود را قبل از اتمام قراردادشان تعدیل کند.
کلانی در خاتمه با ابراز امیدواری در خصوص رفع مشکل پیمانکار و پرداخت حقوق کارگران، گفت: شرکت همراه کویر که مجری پروژه محور دیهوک به بیرجند بود نیز در سال گذشته پیش اتمام پروژه خود به دلیل مشکلات مالی مشابه تعطیل و کارگرانش نیز بیکار شدند.
------------------------------
تجمع اعتراضآمیز رانندگان شركت واحد در مقابل ساختمان شورای شهر
صبح امروز حدود ۲۰۰ راننده شرکت واحد تهران در مقابل ساختمان شورای شهر واقع در خیابان بهشت تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رانندگان شركت واحد مدعیاند در ارائه مزایای شغلی میان پرسنل این مجموعه و رانندگان تبعیض وجود دارد.
این رانندگان علاوه بر اینكه خواهان همسان سازی دستمزدها میان تمامی پرسنل شهرداری هستند، به مبلغ اندك برخی حقوق جنبی از جمله حق خوار و بار و مسكن و... نیز اعتراض دارند.
در همین رابطه یکی از معترضان به خبرنگار ایلنا گفت: ما از مدیران سوال داریم که چرا افزایش قیمت بهای اتوبوسها از ۲۰ به ۲۰۰ تومان تاثیری بر حقوق رانندگان شرکت واحد نداشته است؟ چرا وقتی بحث ۱۰ در صد حق جذب مطرح میشود میگویند مدیر عامل شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه موافقت نمیکند.
وی ادامه داد: تجمع امروز، اعتراض صنفی تعدادی از رانندگان شرکت واحد است و به این دلیل به صورت محدود برگزار شده است تا حمل و نقل شهروندان در سطح شهر دچار اختلال نشود.
همچنین یکی از تجمع کنندگان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به برخی تبعیضها گفت: یک مقرری برای کارکنان شهرداری به عنوان ۱۰ درصد حق جذب مصوب شده که شامل زحمت کشان شرکت واحد نمیشود. همچنین پاداشی که به عموم پرسنل شهرداری داده میشود شامل رانندگان شرکت واحد نمیشود. متاسفانه تا به امروز پاسخی برای خواستههای به حق خود دریافت نکردهایم.
اتحادیه كارگران شهرداری در حال رایزنی با مدیران
در پی تجمع اعتراضآمیز رانندگان، رئیس اتحادیه کارگران شهرداری تهران گفت: تلاش میكنیم تا از راههای قانونی حق مسکن و سایر مزایای ریالی کارگران شرکت واحد را افزایش دهیم.
عبدالله مختاری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به تجمع صبح امروز جمعی از کارگران شرکت واحد در مقابل ساختمان شورای شهر تهران گفت: تجمع کنندگان خواهان افزایش برخی از مزایای نقدی خود از جمله حق مسکن هستند.
او بابیان اینکه در حال حاضر برابر قانون کار حق مسکن هر کارگر شاغل در سازمانهای تابعه شهرداری تهران تنها ۱۰ هزار تومان است؛ افزود: هم اکنون در برخی سازمانهای تابع شهرداری تهران مانند آتشنشانی، سازمان پارکها و سازمان خدمات موتوری، حق مسکن کارگران مانند حق مسکن کارمندان محاسبه و پرداخت میشود که مبلغ آن از ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان متغییر است.
مختاری به نقل از مسوولان شهرداری گفت: چون هنوز در سایر سازمانهای تابعه شهردرای تهران از جمله شرکتواحد اتوبوسرانی اعتبار مالی مشخصی تعیین نشدهاست بنابراین حق مسکن کارگران شاغل در این قسمتها نیز همچنان برمبنای قانون کار پرداخت میشود.
وی بایادآوری اینکه مطابق مصوبهای میبایست مزایای نقدی کارگران شاغل در شهرداریهای کلانشهرها افزایش یافته و مانند کارمندان محاسبه شود گفت: اتحادیه کارگران شهرداری تهران در تلاش است تا با گفتگو و رایزنی موافقت قانونی مسوولان شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران را برای افزایش حق مسکن تمامی کارگران شاغل در سازمانهای تابعه شهرداری جلب کند.
مختاری درعین حال یادآور شد: بعید است این افزایش مزایا به کارگرانی که به واسطه استخدام در شرکتهای پیمانی در شهردرای تهران مشغول فعالیت هستند تعلق بگیرد.