تجمع اعتراضآمیز كارگران اخراجی صنایع تبدیلی الوند
جمعی از كارگران اخراجی کارخانه صنایع تبدیلی الوند در مقابل ساختمان استانداری همدان تجمع كردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در همدان، این كارگران كه در در خردادماه سال ٨٩ از این كارخانه اخراج شده بودند، حكم اخراجشان را غیر قانونی میدانند و خواستار دریافت ٢٦ ماه حقوق از زمان اخراجشان هستند.
بنا بر این گزارش عمده این كارگران به طور دائمی استخدام شده بودند و بیش از١٠ سال سابقه كار در این كارخانه را داشتهاند و به دلیل كهولت سن امكان یافتن شغل در دو سال گذشته را نداشتهاند.
--------------------------------
کارگران خوش نوش ساری ۳ ماه حقوق دریافت نکردهاند
دبیر خانه کارگر مازندران اعلام کرد: کارگران کارخانه خوش نوش ساری سه ماه از حقوق خود را دریافت نکردهاند.
نصرالله دریابیگی با بیان اینکه در حال حاضر بزرگترین تولید کننده نوشابه شمال کشور به دلیل خصوصی سازی دچار بحران شده است، به ایلنا گفت: کارخانه نوشابه سازی خوش نوش ساری توان پرداخت حقوق سه ماهه گذشته کارگران خود را ندارد.
او افزود: این واحد تولیدی در ۱۰ سال گذشته بیش از ۹۰۰ کارگر داشته است که این تعداد هم اکنون به ۴۳ نفر تقلیل یافته است.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب این کارخانه در اختیار بنیاد مستضعفان و بعد آن به جامعه الزهرای حوزه علمیه قم واگذار شده است، اظهار داشت: طی یکسال گذشته به دنبال خصوصی سازی این واحد تولیدی دچار مشکل شده و هم اکنون با حداقل تولید فعالیت میکند.
دریابیگی اجرای اینچنینی اصل ۴۴ قانون اساسی را به صلاح صنایع و تولید ندانست و تصریح کرد: قرار بود خصوصی سازی عامل شکوفایی اقتصاد و تحقق عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه ثروت باشد که متاسفانه به خاطر سوء مدیریت و ضعف نظارت در اجرای این اصل قانون اساسی، خصوصیسازی سبب كاهش امنیت شغلی و فقر کارگران شده است.
--------------------------------
تاخیر در پرداخت حقوق كارگران كیوان/ واردات صنایع غذایی را تهدید میكند
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان همدان اعلام کرد: معوقات حقوقی کارگران کارخانه کیوان همدان هنوز پرداخت نشده است.
احمد معبودی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بعد از بازگشایی مجدد کارخانه کیوان مدیران این کارخانه وعده پرداخت معوقات دو ماهه حقوق و بیمه و سایر مزایای قانونی کارگران را داده بودند که هنوز عملی نشده است.
او افزود: پس از آنکه در بهمن ماه سال ۸۸ بخش اعظمی از سهام کارخانه کیوان در بورس به متقاضیان واگذار شد، این واحد تولیدی با قدمت ۴۰ ساله در پی خصوصیسازی در مسیر رکود افتاد و سرنوشت کارگران آن در هالهای از ابهام قرار گرفت تا اینکه در نخستین ماه سال جدید ۲۳۰ کارگر این کارخانه بیکار شدند.
معبودی اضافه کرد: کارخانه کیوان همدان با بیش از چهار دهه فعالیت در حوزه تولید مواد غذایی در همدان که در آستانه تعطیلی قرار داشت با همت کارگران و مدیران دوباره بازسازی شد و خوشبختانه شروع به کار کرده است.
او گفت: قرار بود این کارخانه با فعالیت مجدد در سه شیفت شروع بکار کند و سرویس ایاب و ذهاب و سایر امکانات اولیه از جمله غذا و لباس کار نیز به کارگران تعلق گیرد كه این وعدهها نیز تا كنون محقق نشده است.
این فعال کارگری با اعلام اینکه از مجموع ۱۸۰ کارگری که هم اکنون در این کارخانه کار میکنند ۲۴ کارگر دائمی هستند، اظهار داشت: در طول این مدت حقوق ۱۵ روز فروردین ماه به کارگران پرداخت شده است و هنوز حقوق اردیبهشت و خرداد ماه به حساب کارگران واریز نشده است.
معبودی در ادامه اعلام کرد: در سالی که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری با عنوان حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده کارخانه کیوان همدان بعنوان قدیمیترین کارخانه این استان پس از تعطیلی ۴ ماهه برای ادامه فعالیت خود نیازمند مساعدت بیشتر مسئولان استانی است.
مطالبات کارگران کارخانه کیوان پرداخت میشود
در همین زمینه مدیر عامل کارخانه کیوان از پرداخت تمامی معوقات کارگران کارخانه کیوان در آیندهای نزدیك خبر داد.
علی شیخ در این باره به ایلنا گفت: حقوق معوقه فروردین ماه سال جاری به حساب کارگران واریز شد و پرداخت معوقات اردیبهشت و خرداد ماه نیز به مرور با حقوق ماههای آتی به کارگران پرداخت خواهد شد.
شیخ اعلام كرد كه حقوق تیر ماه، هفته آینده به حساب کارگران واریز میشود.
مدیر عامل کارخانه کیوان درباره کاهش تعداد شیفهای کار کارگران نیز اظهار داشت: هم اکنون به علت شروع ماه مبارک رمضان وکاهش سفارشات و به تبع آن تولید، ناچار شدهایم از کارگران تنها در یک شیفت کاری استفاده کنیم که بعد از اتمام این ایام مبارک دوباره این واحد تولیدی در سه شیفت فعال خواهد بود.
بدهی كیوان به تامین اجتماعی در حال پرداخت است
در ادامه حاج حسینی مدیر مالی کارخانه کیوان با تایید اظهارات مدیر عامل در زمینه معوقات بیمهای کارگران تصریح کرد: ۴۰۰ میلیون تومان بدهی معوقه بیمهای کارگران کارخانه کیوان با مساعت مسئولان سازمان تامین اجتماعی در حال پرداخت است که بخشی از آن بصورت نقدی و بخشی دیگر تقسیط خواهد شد.
او با بیان اینکه مشکل بیمهای کارگران رفع خواهد شد عنوان کرد: هم اکنون دفتر چههای درمانی کارگران این واحد تولیدی در حال صدور بوده و دارای اعتباراست.
واردات بیرویه عامل مشكلات صنایع غذایی
دبیر اجرایی خانه کارگر همدان واردات بیرویه و تولیدات زیر پلهای را از عوامل مشکلات واحدهای تولیدی مواد غذایی از جمله کیوان دانست و افزود: کارخانه کیوان با حمایت دولت میتواند شهرت داخلی و خارجی خود را بازیابد.
چنگیز اصلانی با بیان اینکه کارخانه کیوان در گذشته دارای بازار فروش و سرمایه گذاری خوبی بوده است تصریح کرد: از دست دادن بازار فروش این واحد موفق تولیدی به دلیل واردات بیرویه و سوء مدیریت بوده است.
او ادامه داد: هم اکنون این واحد تولیدی که بوسیله کارگران و مسئولان دلسوز مجددا راه اندازی شده است میتواند از تجربیات و نبوغ کارگرانی که سالهاست دراین واحد تولیدی کار کردهاند استفاده کند.
--------------------------------
احتمال تعطیلی واحدهای بزرگ تولیدی در خوزستان
دبیر خانه کارگر خوزستان درباره تعطیلی واحدهای بزرگ تولیدی در این استان هشدار داد.
آقایار حسینی با اشاره به اینكه کارگران كارخانه لوله سازی خوزستان بیش از دو سال است بلاتکلیفاند، به ایلنا گفت: این در حالیست که لوله سازی خوزستان در گذشته از شرکتهای نمونه بخش دولتی محسوب میشد و از زمان واگذاری به بخش خصوصی وضعیت نابسامانی یافت.
این فعال كارگری اضافه كرد: کارخانه لوله سازی در دو سال گذشته هیچ تولیدی نداشته و از پرداخت بیش از ۲۰ ماه حقوق کارگران خود ناتوان بوده است و این کارگران همچنان بلاتکلیف هستند.
حسینی در ادامه به كارخانه قند اهواز اشاره كرد و گفت: بیش از ۱۴۰ کارگر کارخانه قند اهواز بیش از یکسال است که حقوقی دریافت نکردهاند.
این فعال کارگری همچنین درباره مشكلات کارگران زیر مجموعه شهرداریهای استان خوزستان و کارگران قطار شهری اهواز اظهار داشت: حقوق این کارگران معمولا با تاخیر ۳ الی ۴ ماهه پرداخت میشود.
به گفته حسینی بسیاری از این واحدها به دلیل بیتوجهی مسئولان تعطیل شدهاند و با وجود اطلاعرسانی از طریق رسانههای جمعی هنوز هیچ اقدامی از سوی دولت در این خصوص انجام نشده است.
دبیر خانه كارگر خوزستان توجه خاص نمایندگان مردم در مجلس و مسئولان را به مشکلات کارگران استان خواستار شد و افزود: شایسته نیست در خوزستانی که منابع عظیم نفت و گاز و منابع طبیعی دارد و هشت سال در مقابل دشمن دفاع كرده است، کارگران با این مشکلات مواجه باشند.
--------------------------------
تعطیلی سه واحد بزرگ تولید لوازم خانگی در یك سال گذشته
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدكنندگان لوازم خانگی ایران از تعطیلی سه واحد بزرگ تولیدكننده لوازم خانگی كشور به واسطه مشكلات شدید اقتصادی خبر داد و نسبت به تعطیلی باقی واحدهای تولیدی كه اكنون با یك دوم ظرفیت عملیاتی سال گذشته خود فعالیت میكنند، هشدار داد.
محمدرضا فریوری، با اشاره به اولویتبندی تخصیص ارز دولتی به كالاهای وارداتی، به ایلنا گفت: اخیرا جلساتی با وزیر صنعت، معدن و تجارت در این خصوص داشتیم كه به ما قول دادند لوازم خانگی را به اولویت چهارم و پنجم منتقل كنند، اما ما همچنان بلاتكلیف هستیم و قولهای داده شده تنها در حد وعده است.
او ادامه داد: در صورت عدم تامین ارز مرجع برای تولیدكنندگان لوازم خانگی، فعالان این صنعت با یك ضعف مضاعف مواجه خواهند شد.
فریوری اضافه كرد: در صورتی كه قرار باشد تمام تولیدكنندگان این صنعت برای تامین ارز خود به بازار ارز مراجعه كنند، آن وقت دیگر حتی ارز روی قیمت ١٨٠٠ یا ١٩٠٠ تومان باقی نخواهد ماند، چرا كه با افزایش تقاضا، قیمت ارز هم در بازار آزاد به مراتب افزایش مییابد. به تبع این امر تولیدكنندگان وارد یك دور تسلسل افزایش بهای تمام شده تولید و قیمت فروش خواهند شد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدكنندگان لوازم خانگی ضمن تاكید بر نیاز تولیدكنندگان به نقدینگی، اگر نقدینگی مورد نیاز فعالان از طریق سیستم بانكی برای آنها تامین نشود، شیب نزولی تولید لوازم خانگی در كشور افزایش مییابد. به واسطه اینكه هماكنون تولیدكنندگان زیر ظرفیت تولیدی خود، فعالیت میكنند، به زیاندهی افتاده و به تبع آن مسیر اضمحلال این صنعت فراهم خواهد شد.
او در خصوص وضعیت حاشیه سود فعالان این صنعت، مطرح كرد: از سال گذشته، حاشیه سود فعالان این صنعت به میزان قابل ملاحظهای كاهش یافت كه وضعیت كنونی اقتصاد كشور، موجب حذف كامل حاشیه سود شده و حتی میتواند منجر به زیاندهی آنها شود.
به گفته وی؛ در سال گذشته سه واحد بزرگ تولیدكننده لوازم خانگی كشور به واسطه مشكلات شدید اقتصادی تعطیل شدند. كما اینكه باقی واحدهای تولیدی نیز هماكنون با یك دوم ظرفیت عملیاتی سال گذشته خود فعالیت میكنند.