افق روشن
www.ofros.com

...عدم پرداخت معوقات کارگران فر، مه، ناز نخ و تجمع کارگران لوله‌سازی


خبرگزاری کار ایران                                                                                      سه شنبه ۵ اردیبهشت ١٣٩١

عدم پرداخت ۲٦ ماه از معوقات کارگران فر نخ، مه نخ و ناز نخ

رئیس شورای اسلامی كار کارخانجات نساجی فرنخ و مه نخ و نازنخ گفت: بیش از ۲٦ ماه است که مطالبات معوقه ۵۵۷ این كارگران پرداخت نشده است.
سعید نعمت‌نیا در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اعلام مطلب فوق تصریح کرد:با گذشت دو ماه از آخرین دیدار نمایندگان این کارگران در افتتاحیه بیمارستان ولایت قزوین با رئیس جمهور و همچنین مصوبات هیئت دولت در خصوص این واحد‌های تولیدی متاسفانه وعده‌های دولت وسایر مسئو لان هنوز اجرایی نشده است.
او با اشاره به اینکه با حمایت و همکاری مدیران داخلی کارخانه و اعضای شورای کارگری و کارگران، قراردادهایی با عرضه کنندگان پنبه جهت خرید مواد اولیه منعقد شد که باعث فعالیت مجدد کارخانه شد، افزود: شخص رییس جمهور با دستور اکید به وزیر کار رفاه و تامین اجتماعی و وزیر صنعت و معدن و تجارت و همچنین بانک مرکزی در خصوص اجرای مصوبات دولت برای حل نهایی مشکلات این کارگران، خواستار شده است تا نتیجه نهایی و حل مشکلات کارگران پی گیری کنند و نتایج به ایشان ابلاغ شود.
او افزود: در مفاد مصوبه دولت در مورخه ۱۹ آبان سال ۸۹ آمده است دوران استفاده بیمه بیکاری جزء سوابق بیمه‌ای مشاغل سخت و زیان آور محسوب شود و اداره کل تامین اجتماعی استان قزوین نیز موظف است نسبت به اجرای احکام صادر شده در مورد فاصله خدمتی و اجرای ماده ۱۰ قانون کار تنظیم بخشی از مقررات تسهیل صنایع نوسازی کشور و اقدام ماده ۱۱۳ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی سال ۱۳۸۳ و اصلاحات بعدی آن اقدام کنند.
او همچنین افزود: در ادامه مفاد این مصوبه آمده است، بدهی شرکتهای یاد شده به سیستم بانکی کشور به مدت ۲ سال با رعایت مقررات مربوط استنحال شودو همچنین کارخانه‌های فرنخ، نازنخ، ومه نخ از فهرستعدم معوقات بانکی و پرداخت تسهیلات توسط سیستم بانکی کشور خارج شوند.
این فعال کارگری گفت: با گذشت دو ماه از دیدار ما با رئیس جمهور (۱۷ بهمن ماه) مشکلات ما همچنان لاینحل باقی مانده است.
او در ادامه گفت: ۲۱۰ نفر از کارگران کارخانجات ریسندگی و بافندگی فرنخ و مه نخ قزوین جهت بازگشت به کار دعوت شدند که در حال حاضر فعال هستند.
نعمت‌نیا با تاکید بر اینکه فعالیت مجدد و احیاء کارخانه نتیجه تلاش شبانه روزی کارگران است عنوان کرد: تمامی کارگرانی که بیرون از کارخانه هستند و هنوز دعوت بکار نشده‌اند همچنان بلاتکلیف هستند.
او با بیان اینکه تا کنون کارگران فرنخ، مه نخ و نازنخ بیش از ۴۰ بار تجمع در ارگانهای مختلف از جمله مجلس، وزارت کار، وزارت صنایع و استانداری و غیره برای حل مشکلاتشان داشته‌اند گفت: ۱۶۲ مرتبه نیز نمایندگان این شرکت‌ها با پی‌گیری‌های خود در ارگانهای مختلف دولتی به گفتگو نشسته‌اند که متاسفانه هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.
نعمت‌نیا با اشاره به اینکه کارخانه ناز نخ همچنان تعطیل است، خواستار شد: ما از دولت می‌خواهیم در سالی که توسط مقام رهبری سال تولید ملی و حمایت از کار وسرمایه ایرانی نام گذاری شده است و اینکه در آستانه روز کارگر قرار داریم با دادن خبر خوش حل مشکلات كارگران و با پرداخت مطالبات معوقه این کارگران آنان را از شرمندگی خوانواده‌های‌شان رها كنند.

-----------------------------

شركت های خدماتی در آستانه تعطیلی قرار گرفتند

رئیس كانون شركت های خدماتی و پشتیبانی تامین نیروی انسانی از تعطیلی شركت های خدماتی در پی مصوبه دولت خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا امیر هوشنگ صادقی رییس كانون شركت های خدماتی، پشتیبانی و تامین نیروی انسانی استان تهران در نشست اعضای انجمن های صنفی كارفرمایی شركت های خدماتی استان تهران با بیان این كه حذف شركت های خدماتی مغایر با مواد ١٧،١٨ و ٢۴ قانون خدمات مدیریت كشوری است تصریح كرد: مصوبه اخیر در وهله نخست شاید برای كارگران از این لحاظ كه با دستگاه ها به طور مستقیم قرار داد می بندند، خوشایند باشد، اما در نهایت بار مالی زیادی را بر دولت تحمیل می كند. دولت اگر كارهای خود را به پیمانكاران بدهد هزینه های خود را كاهش و نقش نظارتی خود را افزایش داده است.
صادقی با بیان این كه اجرای مصوبه اخیر نه تنها بدنه دولت بزرگ تر می شود، بلكه توقعات كارگران نسبت به گذشته افزایش بیشتری می یابد كه دولت باید پاسخگوی آنها باشد گفت:‌ در زمان حاضر حدود سه میلیون نفر از شاغلان كشور از طریق شركت های خدماتی به كار اشتغال دارند كه با اجرای مصوبه شاهد بیكاری این نیروها و مراجعه آن ها به سازمان تامین اجتماعی برای دریافت مقرری بیمه بیكاری خواهیم بود.
او تعداد شركت های خدماتی را در كل كشور ٢٣ هزار شركت اعلام كرد و گفت:هم اكنون شركت های خدماتی دارای ۴٧ انجمن است كه در حدود سه میلیون نفر توسط این شركت ها شاغل شده اند.

-----------------------------

مقرری بیمه بیكاری کارگران اخراجی شهاب خودرو پرداخت نمی‌شود

در آغازین روزهای كاری سالی كه نام حمایت از كار و تولید ملی بر خود گرفته است، ٦۵٠ نفر از كارگران قرارداد موقت ایران خودرو با عدم تمدید قرارداد كاری‌شان بیكار شدند.
این كارگران با برگزاری تجمعی اعتراض‌آمیز مقابل نهاد ریاست جمهوری در تاریخ ١٦ فروردین و تجمعی دیگر در ١٩ فروردین‌ماه مقابل ساختمان وزارت كار، خواستار تمدید قرارداد و بازگشت به كار شده بودند اما خبرنگار ایلنا گزارش داده است كه با وجود وعده‌های بخش‌های مختلف دولتی تاكنون تغییری در وضعیت این كارگران به وجود نیامده و كارگران اخراجی خود را «بلاتكلیف» توصیف می‌كنند.
نماینده کارگران شهاب خودرو در خصوص وضعیت کارگران اخراجی اظهار داشت: مسئولان کارخانه همچنان از ورود کارگران اخراجی به محوطه کارخانه شهاب خودرو ممانعت می‌کنند .
او با تاکید بر اینکه کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند، افزود: با وجود اینكه چهار روز از اردیبهشت گذشته است اما تا این لحظه شکایت کارگران مبنی بر دریافت بیمه بیکاری نیز مورد پذیرش اداره کار شمال غرب تهران قرار نگرفته است و مسئولین این اداره اعلام كرده‌اند تا زمانی که نتیجه جلسه شورای تامین در خصوص وضعیت این کارگران مشخص نشود، کارگران حق شکایت ندارند.
او ادامه داد: در حال حاضر ١۵٠ کارگر رسمی که در شرف بازنشستگی هستند در کارخانه فعال هستند و نیروهای جوان تازه نفس همگی اخراج شده‌اند.
او با بیان اینکه اکثر کارگران اخراجی برای تامین مخارج زندگی پراکنده شده و به شغلهای ناپایدار و كاذب از جمله دست فروشی رو آورده‌اند، عنوان کرد: اخراج کارگران در آغاز سال جدید، با توجه به شعار امسال ناعادلانه است.

-----------------------------

تجمع اعتراض‌آمیز کارگران لوله‌سازی خوزستان مقابل استانداری

صبح امروز بیش از ۴٠ کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان به دلیل عدم دریافت ٢۵ ماه حقوق معوقه و سایر مزایای قانونی خود برای چندمین بار در مقابل استانداری تجمع کردند.
دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان با اشاره به اینکه تجمع امروز این کارگران در ادامه تجمع آنان در هفته گذشته در مقابل استانداری بوده است، در خصوص مشکلات این کارگران اظهار کرد: مشکلات کارگران این شرکت با گذشت چند سال هنوز به قوت خود باقی است.
آقایار حسینی افزود: هر چند که تعدادی از کارگران این شرکت بازنشسته شدند، اما تعداد زیادی از کارگران و بازنشستگان بیش از ٢۵ ماه حقوق طلب دارند و سنوات خدمتی آنها نیز پرداخت نشده است.
حسینی خواسته این کارگران را راه‌اندازی مجدد کارخانه لوله سازی عنوان کرد و گفت: کارگران معتقدند که راه‌اندازی خط تولید این کارخانه که مشتریان زیادی در کشور دارد، مهم‌ترین اقدام برای حل مشکل آنهاست.
او با اعلام اینکه امکان استفاده از دفترچه‌های درمانی برای کارگران وجود ندارد افزود: بدهی این کارخانه به سازمان تامین اجتماعی نیز باعث شده تامین اجتماعی از دریافت لیست بیمه امتناع کند .
این فعال كارگری همچنین با اشاره به اینکه بسیاری از بازنشستگان نیز با اینکه سالهاست بازنشسته شده‌اند سنوات خود را دریافت نکرده‌اند افزود: این کارخانه به جهت بدهی زیاد خود بیش از یکسال است که تعطیل شده است.
او گفت: با وجود اینکه کارخانه غیر فعال است اما با تعمیرات اولیه قابل بهربرداری بوده و امکان تولید وجود دارد