افق روشن
www.ofros.com

اعتراض کارگران تراکتورسازی و کارگران نیشکر هفت تپه تجمع

تجمع ۵۰۰ کارگر در محوطه کارخانه دور سوم تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل آغاز شد

خبرگزاری کار ایران                                                                                                شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹٢

کارگر افغان پس از سقوط ۴۰ متری، بدون معاینه پزشکی به کار بازگردانده شد

یک کارگر افغان پس از سقوط از ارتفاع ۴۰ متری زنده از چاه خارج شد و با تشخیص عوامل آتش‌نشانی بدون معاینه پزشک و یا مراجعه به مراکز درمانی، به ادامه کار پرداخت.
به گزاش دریافتی ایلنا، طی این حادثه که صبح پنجشنبه در خیابان بنی‌هاشم رخ داد، کارگران در طبقه منفی دو یک ساختمان هفت طبقه مشغول حفر چاهی به عمق ۴۰ متر بودند که یکی از کارگران هنگام خروج از دهانه این چاه، ناگهان به عمق ۴۰ متری چاه سقوط کرد.
بر اساس گزارش آتش‌نشانی تهران، آتش‌نشانان عملیات خود برای خارج کردن این کارگر افغان ۲۵ ساله را با کمک دیگر کارگران آغاز کردند و پس از مدتی این کارگر را از عمق چاه خارج کرده و به سطح زمین منتقل کردند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران روز شنبه درباره نحوه مواجهه با آسیب‌های احتمالی این کارگر افغان اعلام کرده است که آتش‌نشانان پس از خارج کردند این کارگر از چاه «در کمال ناباوری مشاهده کردند که این کارگر تنها از ناحیه کمر یک خراش برداشته است».
جلال ملکی گفت: با توجه به وضعیت کارگر، حتی نیاز به اعزام وی به مراکز درمانی نیز وجود نداشت، و عوامل آتش‌نشانی پس از ایمن‌سازی و ارائه هشدار‌ها و توصیه‌های لازم، محل حادثه را ترک کردند.

----------------------------------

رسیدگی به اعتراض کارگران تراکتورسازی در شورای تأمین

کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز منتظر تصمیم شورای تامین استان در خصوص پرداخت معوقات شان هستند.
یکی از اعضای شورای اسلامی کار این کارخانه در این باره به ایلنا گفت: ۱۵۰ کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۷ آذر ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن مزدشان در ماه‌‌های تیر، مرداد، شهریور، مهر، آبان و آذر ماه در مقابل استانداری تجمع کردند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود تصریح کرد: مسولان استانداری پس از برگزاری این تجمع اعتراضی قول دادند جلسه این هفته شورای تامین را به بررسی مشکلات کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز اختصاص دهند.
گفتنی است معوقات کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز فقط به تعویق پرداخت حقوق ۶ ماه گذشته محدود نمی‌شود.
عضو شورای اسلامی کار این کارخانه پیش‌تر به ایلنا گفته بود: سابقه بیمه کارگران بدلیل بدهی ۳ میلیارد تومانی کارفرما به سازمان تامین اجتماعی از خرداد ماه سال جاری در سیستم این صندوق بیمه گر درج نشده است. همچنین نزدیک به ۳۰ کارگری که تحت پوشش صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز قرار دارند‬ بدلیل بدهی ۳۰۰ میلیون تومانی کارفرما، خدماتی دریافت نمی‌کنند.
وی تصریح کرده بود: کارخانه در سال ۹۲ فقط ۳۳ دستگاه تولید داشته که به معنای بهره گیری از ۳ درصد ظرفیت است و به عبارتی، کارگران فقط در محیط کار حضور دارند اما کاری انجام نمی‌دهند.
این نماینده کارگری با انتقاد از عدم تعیین هیات مدیره و به تبع مدیر عامل کارخانه از سوی کارفرما (شرکت سرمایه گذاری ملت)، بیان کرده بود: حدود ۱۵ کارگری که بازنشسته شده‌اند هنوز سنواتشان را دریافت نکرده‌اند و کارگرانی را هم که در شرف بازنشستگی قرار دارند بدلیل کمبود منابع مالی بازنشسته نمی‌شوند.

----------------------------------

اعتراض کارگران فصلی «هفت تپه» به پرداخت نشدن منظم حقوق

صبح امروز ۶۵۰ نفر از کارگر فصلی «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه دراعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ماهانه وعدم دریافت پاداش سال گذشته خود دست از کار کشیدند. یکی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که نخواست نامش فاش شود، با اعلام این خیر به ایلنا گفت: ۶۵۰ کارگر فصلی نی بر در اعتراض به تاخیردر پرداخت حقوق و وعدم دریافت پاداش سال ۹۱ خود، کاردر مزرعه را تعطیل کرده و با «نشستن در مزارع» وکمپ منتظر پاسخگویی مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در این زمینه هستند.
این کارگر با بیان اینکه حقوق کارگران نی‌بر هرماهه در دو نوبت در روزهای دوازدهم و بیست وچهارم به حساب کارگران واریزمی شود، گفت: با توجه به اینکه کارگران فصلی نی بر در اردوگاه (کمپ) اقامت دارند و خانواد‌هایشان نیز در شهرستان‌ها و حتی استانهای مجاور سکونت دارند، حقوق این کارگران در نوبت پرداخت می‌شود، زیرا کارگران مورد نظر برای رفت و آمد و تامین هزینه خانواده های خود و خانواد‌هایشان دارای دو هزینه مجزا هستند.
او با بیان اینکه اقامت کارگران نی بر در کمپ و هزینه‌های ایاب و ذهاب مخارجشان را چند برابر کرده است، گفت: اگر حتی یک روز از زمان پرداخت حقوق به کارگران بگذرد کارگران در تامین مخارجشان درچار مشکل می‌شوند.
به گفته وی، بخش دیگری از مشکلات کارگران فصلی نی بر مربوط به دریافت نکردن پاداش سال گذشته (۹۱) به مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان است که با گذشت بیش از نمی‌از سال کارفرما هنوز قصد پرداخت آن را ندارد.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت در خاتمه اظهار داشت: آنچه کارگران نی بر در طول تجمعات و اعتراضات صنفی متعددی که هم اکنون نیز ادامه دارد از کارفرما می‌خواهند فقط برای تامین احتیاجات زندگیشان است که هیچگاه به روشنی به آن پاسخ داده نشده است.

----------------------------------

کارگران نیشکر هفت تپه تجمع کردند

جمعی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق و پاداش سالیانه صبح امروز در محوطه کارخانه تجمع کردند.
رضا رخشان از فعالان کارگری نیشکر هفت‌تپه به ایلنا گفت: تجمع کنندگان که در بخش‌های کشاورزی و صنعتی کارخانه کار می‌کنند خواهان پاسخگویی مسئولان هستند.
وی افزود: در حال حاضر حدود 3 هزار کارگر مجموعه نیشکر هفت‌تپه بابت حقوق مهر و آبان ماه و پاداش سالیانه کشت محصول که معادل یک ماه حقوق می‌شود از کارفرما طلبکار هستند.
وی با اشاره به همزمان شدن این تاخیر با آغاز فصل برداشت نیشکر و شروع پیش فروش محصول کارخانه گفت: این همزمانی نشان می‌دهد که برخلاف چند سال گذشته وضعیت کارخانه چندان مساعد نیست.
به گفته رخشان شنیده‌های رسمی و غیر رسمی حاکی از آن است که کارخانه نیشکر هفت‌تپه برخلاف چند سال گذشته امسال فصل فروش خوبی را شروع نکرده است.
وی بابیان اینکه تا پیش از این بخشی از نقدینگی مورد نیاز کارخانه نیشکر هفت‌تپه از طریق پیش فروش محصل شکر تامین می‌شد، گفت: حتی بطور غیر رسمی به برخی از کارگران پیشنهاد شده که بابت مطالبات حجم معینی از محصول شکر کارخانه را دریافت کنند.
این فعال کارگری در خصوص علت فروش نرفتن محصولات این واحد صنعتی گفت: به نظر می‌رسد در نتیجه استمرار استفاده از تجهیزات فرسوده و نیز بازنشسته شدن تعداد بیشتری از کارگران ماهر امسال بهر‌ه وری در نیشکر هفت تپه به کمترین میزان خود رسیده است.

----------------------------------

تجمع ۵۰۰ کارگر در محوطه کارخانه

دور سوم تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل آغاز شد

۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح امروز در اولین روز از دور سوم اعتراضات شان، در واکنش به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از نمایندگان کارگران درباره تجمع امروز به ایلنا گفت: ۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح امروز (شنبه ۳۰ آذر ماه) در فاصله زمانی تغییر شیفت، از ساعت ۷ تا ۳۰: ۷ در محوطه کارخانه تجمع کردند.
وی تصریح کرد: دور سوم اعتراضات کارگران پلی اکریل اصفهان از امروز آغاز شده است و کارگران این مجموعه هر روز در دو نوبت صبح و عصر در اعتراض به تداوم وضع موجود کارخانه تجمع خواهند کرد. به گفته این نماینده کارگری، تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل اصفهان تا توقف کامل سیاست کوچک سازی کارخانه ادامه پیدا می‌کند.

پیشینه اعتراضات
کارگران پلی اکریل پیش ‌تر طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبان ‌ماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفیشان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه کار پرداختند.
این کارگران دور دوم اعتراضات را از ۲۵ آبان‌ماه، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفیشان شروع کردند و در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان و ۲، ۳، ۴، ۵ و ۶ آذر ماه در محوطه کارخانه تجمع کردند.
کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان پیش از این طی نامه‌ای خواسته‌های صنفی خود را در ۱۰ مورد طرح کرده‌ بودند. استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آن‌ها در صدر خواسته‌های ده گانه کارگران معترض قرار دارد.
تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شده‌اند نیز از دیگر خواسته‌های صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
لازم به ذکر است ۱۵۰۰ کارگر پلی‌اکریل اصفهان سال‌هاست در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکت‌های زیر مجموعه، امنیت شغلیشان را در معرض خطر می‌بینند.
بر اساس سیاست کوچک سازی این کارخانه، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است و قرار است آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکلیت ۲ به «الیاف زاینده رود»، اسکه سازی به «شرکت خدمات بندری» و بخش خدمات نیز به شرکت «پهن گستر» انتقال یابد.
کارگران معتقدند با واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه، تعهدات کارفرما در قراردادهای کاریشان کمتر می‌شود.

----------------------------------

۳۰ نفر از کارگران خدماتی شهرداری آبادان بیکار شدند

یک فعال کارگری در استان خوزستان از تعدیل ۳۰ نفر از کارگران خدماتی شهرداری منطقه دو آبادان به دلیل اتمام قرارداد کاریشان خبر داد.
محمد نظری، نماینده محوری کانون شوای اسلامی شهرستان آبادان، خرمشهر و اروند رود با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در شهرداری منطقه ۲ آبادان بیش از ۱۰۰ کارگر خدماتی کار می‌کردند که از صبح سه شنبه (۲۶ آذرماه) به ۳۰ نفر از کارگران اعلام شده که با توجه به اتمام قرارداد کارشان فعلا بر سر کار خود حاضر نشوند.
این فعال کارگری با اشاره به تلاش و از خودگذشتگی این کارگران در جریان سیل اخیر آبادن، گفت: این تعداد کارگر اخراجی به همراه همکارانشان در جریان سیل اخیر و آب گرفتگی‌های ناشی از بارانهای فصلی متحمل سختی‌ها و از خودگذشتگی‌های زیادی شدند و شایسته نیست بعد از اتمام بخش زیادی از این کار پرزحمت، شغل‌شان را از دست بدهند.
نظری ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری در طول سال تعداد زیادی از کارگران خدمات شهری خود را بازنشسته کرده است و نیاز مبرم به تامین نیروی انسانی جدید دارد، بیکاری این کارگران توجیهی ندارد.
به گفته محمد نظری، اخراج این ۳۰ کارگر باعث نگرانی سایر کارگران خدماتی شهرداری آبادان شده است چرا که قرارداد کاری آنان نیز ۸۹ روزه منعقد شده و آنان نگرانند با خاتمه قرارداد به سرنوشت همکاران اخراجیشان دچار شوند.

قول شهردار برای بازگشت بکار اخراجی‌ها
در این زمینه محمد رضا ساکره، شهردار منطقه دو آبادان با تایید تمدید نشدن قرارداد کاری ۳۰ نفر از کارگران خدماتی آبادان به ایلنا گفت: شهرداری منطقه دو در تلاش است این کارگران را مجددا بعد از کسب مجوز از استانداری به کار گیرد.
او با اشاره به اینکه قرارداد این کارگران ۸۹ روزه بوده است، افزود: مجوز جذب ۳۰ کارگر خدماتی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری از سوی استانداری صادر شده که تا این مدت شهرداری منطقه دو بر حسب نیاز، قرار داد این کارگران را تمدید می‌کرده است.
شهردار منطقه دو آبادان با اعلام نیازمندی شهرداری به این کارگران خدماتی، اظهار داشت: مجموع کارگران خدماتی و فضای سبز در سطح منطقه دو شهر آبادان حدود ۱۷۰ کارگر است که به جز این ۳۰ کارگر، باقی هم اکنون مشغول کارند.
ساکره در مرود سرنوشت شغلی این ۳۰ کارگر تعدیل شده گفت: این تعداد کارگر مطمئن باشند شهرداری منطقه دو تمام تلاش خود را برای اخذ مجوز به کار گیری مجدد آنان از طریق استانداری انجام می‌دهد و آنان برای طی شدن مسیر قانونی باید چند روزی را صبر کنند.

----------------------------------

دستگاه تراشکاری جان کارگر ۶۰ ساله‌ای را گرفت

کارگر ۶۰ ساله‌ای ظهر امروز در هنگام کار با دستگاه تراشکاری جان باخت.
به گزارش دریافتی ایلنا، در یک گاراژ صنعتی واقع در غرب به شرق پل صدر بعد از پل کن، کارگری ۶۰ ساله مشغول کار با یکی از دستگاه‌های تراشکاری بود که یک‌باره دست چپش وارد دستگاه شد و تا کتف فرو رفت.
بنا بر این گزارش، مأموران آتش‌نشانی با آغاز عملیات قطعات دستگاه را از یکدیگر جدا کردند و فرد آسیب‌دیده را به عوامل اورژانس تحویل دادند اما در ‌‌نهایت مشخص شد به‌دلیل ضربات شدیدی که به دست و کتف وی وارد شده جان خود را از دست داده است.

----------------------------------

حقوق ۵ ماه اخیر کارگران «آفتاب ارومیه» پرداخت نشده است

نماینده کارگران کارخانه «آفتاب ارومیه» از تعویق ۵ ماه حقوق بیش از ۵۴ کارگر شاغل در این واحد، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان می‌شود، خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: تحت مسئولیت صنایع غذایی اسپوتا دو واحد مجزا بنام‌های «اروم اسپوتا» و «آفتاب ارومیه» فعالیت دارند که هر کدام به ترتیب در زمینه تولید کنستانتره میوه و تولید انواع آب میوه و محصولات لبنی فعالیت دارند.
این فعال کارگری با بیان اینکه تعطیلی کارخانه «اروم اسپوتا» در سال گذشته باعث بیکاری ۵۰ کارگر شد، افزود: در واحد دیگر، «آفتاب ارومیه » نیز علاوه بر ۵ ماه تعویق حقوق کارگران، بخش قابل توجهی از حق بیمه آنان نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده به طوری که تامین اجتماعی نیز از تمدید اعتبار دفترچه های درمانی کارگران و خانواده های‌شان خودداری کرده است.
این کارگر با بیان اینکه این واحد هم اکنون تولیدی ندارد در زمینه دلایل متوقف شدن تولید در کارخانه آفتاب ارومیه،گفت: کارفرما به بهانه اینکه پولی برای خرید مواد اولیه و پاکت آبمیوه ندارد تولید را موقتا، متوقف کرده است.
او در این زمینه اضافه کرد: این در حالیاست که زمانی که کارخانه تولید و فروش خوبی دارد، کارفرما با بی‌توجه‌ای به حمعوقات مالی کارگران هیچ تلاشی برای پرداخت آن نمی‌کند ودرپاسخ به اعتراض کارگران می‌گوید، پول نداریم.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران کارخانه آفتاب ارومیه سخن می‌گفت در خاتمه سوءمدیریت را عامل اصلی بحران در این واحد تولیدی دانست و گفت: این کارخانه تولید کننده آب میوه و انواع محصولات لبنی در چند سال گذشته بیش از ۲۰۰ کارگر داشته است که به مرور این کارگران تعدیل یا اخراج شده اند و یا مجبور به ترک کار شده‌اند.

----------------------------------

کارگران پیمانی هفت تپه با مزد کمتر، بیش از سایرین خطر می‌کنند

یک فعال مستقل صنفی در کارخانه نیشکر هفت‌تپه گفت: به دلیل واگذاری مسئولیت بریدن نیشکر مورد نیار این کارخانه به شرکت‌های پیمانکاری شاهد کاهش بهره‌وری کارخانه، کاهش درآمد و افزایش حوادث حین کار در میان کارگران نی‌بر هستیم.
«رضا رخشان» در این باره به ایلنا گفت: شرکت‌های پیمانکاری برای کاهش هزینه‌های نیروی کار متخصص، با استخدام کارگران غیر ماهر و بدون ارائه آموزش‌های لازم، آنان را در حرفه خطرناک و تخصصی بریدن ساقه نی شکر به کار می‌گیرند. وی با یادآوری اینکه در کارخانه نیشکر هفت‌تپه، حرفه‌ نی‌بری یکی از مشاغل سخت و زیان آور و در عین‌حال حساس و کلیدی محسوب می‌شود، گفت: در این کارخانه کارگران نی‌بر هنوز از ابزار سنتی قمه و ساطور برای بریدن ساقه نی شکر استفاده می‌کنند.
این فعال کارگری با اشاره به حادثه خیز بودن کار با ابزار‌های برنده‌ای همچون قمه و ساطور گفت: در مزارع نیشکر، پیمانکاران اهمیت چندانی برای آموزش کارگران پیمانی نی‌بر قائل نیستند و به همین‌دلیل نیروی کار جدید نسبت همکاران قدیمی‌خود بیشتنر در معرض حواث کار قرار دارند.
رخشان درباره دلایل کاهش بهره‌وری گفت: از نظر علمی بیشترین مقدار شکر در قسمت‌های پایینی و نزدیک به ریشه ساقه نیشکر قرار دارد و بهتر است که ساقه‌ نیشکر از قسمت‌های پایینی بریده شوند، اما کارگران پیمانی چون آموزش‌های لازم را ندیده‌اند از این مسئله مطلع نیستند و به همین دلیل بیشتر مواقع ساقه‌های نیشکر را از فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متری سطح زمین برداشت می‌کنند.
این کارگر هفت‌تپه افزود: در نتیجه این شیوه غیر اصولی بریدن نیشکر، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد شکر موجود در ساقه بر روی زمین جای ‌می‌ماند و در نتیجه میزان بهره‌وری در کاخانه دچار افت جدی می‌شود.
وی همچنین در خصوص کاهش درآمد کارگرانی که به واسطه شرکت‌های پیمانکاری در مزارع نیشکر هفت‌تپه به حرفه نی‌بری مشغول‌اند، گفت: پیمانکاران این کارگران را بصورت روزمزد و در ازای پرداخت روزانه ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان استخدام می‌کنند و در مقابل نی‌شکر‌های بریده شده را بصورت تنی به کارخانه نیشکر هفت‌تپه می‌فروشند.
این فعال مستقل کارگری بابیان اینکه در نتیجه این شیوه محاسبه، دستمزد ماهاینه کارگران نی‌بر پیمانی مبلغی در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان برآورد می‌شود، گفت: این درحالی است که هم اکنون درآمد ماهیانه کارگران قدیمی نی‌بر که بصورت فصلی در استخدام کارخانه هستند، مبلغی در حدود ۹۰۰ تا یک میلیون تومان برآورد می‌شود.
وی با یادآوری اینکه هرسال در مزارع نیشکر کارخانه هفت‌تپه فصل برداشت و بریدن نی‌شکر از اواسط مهرماه تا اواسطه اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود، گفت: در این موقع از سال حداقل سه هزار کارگر بصورت فصلی برای نیشکر هفت‌تپه نی‌بری می‌کنند.
رخشان با یادآوری اینکه حرفه نی‌بری به دلیل شرایط آب و هوایی مزارع و نیز حادثه خیز بودن ابزار‌های کار، سخت و طاقت‌فرسا تلقی می‌شود گفت: در شش سال گذشته به دلیل بازنشستگی و از کارافتادگی تدریجی، کارگران فصلی نی‌بر جای خود را به کارگرانی داده‌اند که از طریق شرکت‌های پیمانی به فعالیت نی‌بری مشغول‌اند.
وی بابیان اینکه درحال حاضر نسبت کارگران پیمانی نی‌بر به همکاران قدیمی‌شان ۷۰ به ۳۰ است، افزود: شواهد موجود نشان می‌دهد که شرکت‌های پیمانکاری مورد نظر نه تنها از پرداخت دستمزد واقعی به این کارگران خوداری می‌کنند بلکه با آموزش ندادن این کارگران باعث افزایش حوادث ناشی‌از کار و کاهش بهره‌وری در کارخانه شده‌اند.

----------------------------------

هفت کارگر بر اثر فوران مواد مذاب سوختند

در جریان آتش‌سوزی در یک واحد تولید سیمان درمنطقه برازجان استان بوشهر، هفت کارگر دچار سوختگی شدید شدند.
«محمد اسماعیل دشمن زیاری»، رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان بوشهر با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این حادثه شامگاه رو یکشنبه (۲۴ آذر ماه) در کارخانه سیمان دشتستان واقع در کیلومتر هفت جاده برازجان –شیراز رخ داد و درجریان آتش سوزی در قسمت «گریت کولر» کوره، ۷ نفر از کارگران دچار سوختگی شدند.
او در تشریح جزئیات این حادثه گفت: ۷ نفر از کارگران کارخانه سیمان که مشغول تخلیه مواد مازاد در دستگاه گریت کولر (دستگاه خنک کننده مواد) در کوره بودند ناگهان بدلیل «پس زدن مشعل کوره» بر اثر فوران و پاشیدن مواد مذاب دچار سوختگی شدید شدند.
این فعال کارگری درباره حادثه دیدگان سیمان دشتستان اضافه کرد: در جریان این حادثه سه نفر از کارگران به نامهای «محسن احمدی منش»، «ساسان تیموری منش» و «عباس دبستان» دچار ۲۵ درصد سوختگی و همچنین «عسگر خسروی»، «مهدی بارگاهی»، «محمود موذنی» و «ایمانی» دچار ۵ درصد سوختگی شده‌اند.
او گفت: پس از اطفاء حریق این کارگران به بیمارستان علوم پزشکی برازجان منتقل شدند که سه نفر از آنان به علت شدت سوختگی به مرکز سوختگی گناوه انتقال یافتند.

----------------------------------

خطر تعطیلی سیمان لامرد و بیکاری ۵۵۰ کارگر

یک فعال کارگری در استان فارس از تهدید امنیت شغلی ۵۵۰ کارگر کارخانه سیمان لامرد به سبب افزایش قیمت سوخت (مازوت) این کارخانه خبر داد و گفت: این واحد تولیدی اکنون در آستانه تعطیلی قرار دارد.
«عبدالارضا روحی» دبیر خانه کارگر شهرستانهای لامرد و مهر در این باره به ایلنا گفت: پس از هدفمندی یارانه‌ها و آزادسازی قیمت‌ سوخت، کارخانه سیمان لامرد همانند سایر واحدهای تولیدی بابت قیمت هر لیتر سوخت مازوت ۲۰۰ تومان پرداخت می‌کنند که این رقم ۳ برابر قیمت گاز است.
او با بیان اینکه گاز کارخانه سیمان از ۵ روز گذشته به طور کامل قطع شده است افزود: با تغییر سوخت از گاز به مازوت میزان قابل توجه‌ای از تولید سیمان دراین کارخانه کاهش یافته است.
روحی در این زمینه اضافه کرد: این واحد در زمان مصرف گاز روزانه ۴ هزار و ۳۰۰ تن تولید سیمان داشت، اما هم اکنون با اجبار مسئولان برای استفاده از سوخت مازوت این رقم به ۲ هزار و ۷۰۰ تن کاهش یافته است.
به گفته این فعال کارگری، در صورت ادامه روند فعلی تولید در کارخانه سیمان لامرد، طی چند ماه آینده شاهد تعطیلی کامل کارخانه و بیکاری ۵۵۰ کارگر خواهیم بود.
دبیر خانه کارگر لامرد و مهر در ادامه یاد آور شد: در حال حاضر بسیاری از خطوط تولید کارخانجات سیمان کشور به‌دلیل عدم دریافت سوخت تعطیل شده‌اند و برخی نیز با زیر ۵۰ درصد ظرفیت اسمی تولید دارند.
عبدالرضا روحی در ادامه در مورد تغییر سوخت کارخانه سیمان لامرد از گاز به مازوت گفت: مسئولان شرکت ملی گاز ایران در مورد قطع گاز برخی کارخانه‌ها از جمله سیمان لامرد تاکیداتی داشته‌اند و این در حالی است که کارخانه سیمان لامرد از خطوط لوله گاز شهری اشنعابی ندارد و گاز مورد نیاز خود را از خطوط لوله منطقه عسلویه به پاکستان (این خط لوله هنوز به پاکستان نرسیده است) تامین می‌کرده است.
دبیرخانه کارگر شهرستانهای لامرد با بیان اینکه این واحد با وجود همه مشکلات در تلاش است به تولید ادامه دهد، در خاتمه گفت: با وجود آنکه مسئولان کارخانه سیمان لامرد برای رفع مشکلات ایجاد شده در تامین سوخت، نامه‌های متعددی را به بخش‌های مختلف ارسال کرد اند‌ اما هنوز به نتیجه قانع‌کننده‌ای دست پیدا نکرده‌اند.
گفتنی است کارخانه سیمان لامرد بزرگ‌ترین تولید کننده سیمان در استان فارس است که در فاصله ۳۸۰ کیلو متری مرکز استان، در شهرستان لامرد واقع شده است.

----------------------------------

کارگران «آبهای عمیق» حقوق ۲ ماه گذشته‌شان را دریافت نکرده‌اند

یک فعال کارگری در استان بوشهر از پرداخت یک ماه از معوقات ۳ ماهه حقوقی ۴۵۰ کارگر شرکت فن‌آوری آبهای عمیق (dot) به دلیل آنچه «شرایط نامناسب اقتصادی و رکود بازار کار» می‌خواند خبر داد.
«محمد اسماعیل دشمن زیاری»، رئیس کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار استان بوشهر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: حدود ۴۵۰ کارگر قراردادی شرکت آبهای عمیق از زیر مجموعه‌های شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که در ساخت پروژه‌های دریایی فعالیت دارند، حقوق دو ماه گذشته‌شان را دریافت نکرده‌اند.
او با بیان اینکه معوقات حقوقی این کارگران تا روز گذشته (چهارشنبه ۱۹ آذر ماه) حدود سه ماه بوده است، ادامه داد: در پی اعتراض صنفی و تجمع کارگران در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در مقابل ساختمان اداری شرکت، کارفرمای شرکت آب‌های عمیق یک ماه حقوق مربوط به شهریور ماه را به کارگران پرداخت کرد.
دشمن زیاری در بخش دیگری از این گفتگو به تاثیر فشارهای اقتصادی بر فعالیت شرکت آبهای عمیق پرداخت و گفت: در آغاز سال جاری حدود ۷۰۰ کارگر قرار دادی و متخصص در شرکت فن آوری آب‌های عمیق اشتغال داشتند اما به سبب افزایش تخریم‌های نفتی این شرکت تا آبان ماه تعداد زیادی از کارگران خود را با اتمام قرار دادکاری‌شان تعدیل کند.
به گفته این فعال کارگری بوشهر، ۱۵۰ کارگر متخحصص و باتجربه شرکت آب‌های عمیق در دو مرحله طی ماه‌های مرداد و شهریور سال جاری بیکار شده‌اند.

----------------------------------

حقوق کارگران شهداب در ۵ ماه گذشته پرداخت نشده است

یک فعال کارگری در ارومیه از تعویق ۵ ماه حقوق بیش از ۶۰ کارگر کارخانه تولید کنستانتره وآب میوه «شهدآب» خبر داد و گفت: کارگران این کارخانه از تیر ماه سال جاری حقوقی دریافت نکرده‌اند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود با اشاره به واگذاری ۳۴ درصد از سهام کارخانه شهداب از سال ۸۷ به بخش خصوصی، به ایلنا گفت: با واگذار کردن بخشی از سهام کارخانه به بخش خصوصی مشکلات کارخانه و به تبع کارگران آغاز شد.
او در این باره گفت: کارخانه شهدآب پیش از خصوصی سازی بیش از ۱۴۰ کارگر داشت اما هم اکنون تعداد کارگران به ۶۰ نفر رسیده است.
این کارگر مدعی شد: پرداخت نکردن حقوق کارگران مقدمه‌ای است برای تعطیلی کامل کارخانه که طبق یک برنامه پیش‌می‌رود.
این کارگر اضافه کرد: با توجه به اینکه محیط کارخانه شهدآب و زمین‌های تحت مالکیت آن به دلیل مشرف بودن با شهر ارومیه دارای ارزش مالی در زمینه ساخت و ساز واحد‌های تجاری است، به نظر می‌رسد با تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران زمینه تبدیل کارخانه به املاک تجاری فراهم شود.
او با بیان اینکه کارگران این واحد به سبب نداشتن امنیت شغلی، قدرت اعتراض ندارند در خاتمه گفت: اگر مسئولان چاره‌ای برای مشکلات کارخانه شهدآب و کارگرانش نیاندیشند، در آینده شاهد تعطیلی کامل کارخانه و بیکاری کارگران خواهیم بود.

----------------------------------

بخشی از تابوت فلزی کارگر مدفون در معدن «نوین رضی‌آباد» کشف شد

عصر سه‌شنبه، در ششمین روز از عملیات حستجو برای یافتن کارگر مدفون شده در معدن شن و ماسه «نوین رضی‌آباد»، عوامل گروه امداد موفق شدند تا بخشی از دستگاه بیل مکانیکی را از درون گل و لای خارج کنند.
منابع کارگری ایلنا در شهرستان قدس خبر دادند: در ادامه تلاش برای کنار زدن گل و لایی که در محل حادثه انباشته شده است، امروز حدود ۲ متر از اهرم ۹ متری دستگاه بیل مکانیکی دفن شده بیرون کشیده شد.
این منابع با اعلام اینکه به دلیل وجود حجم زیادی گل و لای در محل معدن، عملیات جستجو ادامه دارد، افزودند: شرایط به گونه‌ای‌ است که ممکن است هرلحظه دستگاه‌های حفاری و یا کارگران ناجی در زیر خروار‌ها گل دفن شوند.
وی بایادآوری اینکه تیم جستجو و نجات در روزهای اخیر با شناسایی مدفن احتمالی دستگاه بیل مکانیکی و حفر یک گودال جدید و انتقال گل و لای موجود به داخل آن در صدد پاکسازی منطقه هستند، گفت: این احتمال وجود که عملیات خروج دستگاه بیل مکانیکی و کارگر دفن شده تا فردا بصورت کامل انجام شود.
یادآوری می‌شود در حوالی ساعت ۱۱ صبح روز پنجشنبه به دنبال ریزش دیوار حاشیه‌ای معدن شن و ماسه نوین رضی آباد، یک دستگاه بیل مکانیکی به همراه کارگر هدایت کننده آن در زیر خروار‌ها گل ولای دفن شدند. هویت این کارگر «ابراهیم شفیعی»، ۳۰ ساله، متاهل و از اهالی کنگاور عنوان شده‌ است.

----------------------------------

خشم کارگران از پاک ترین دولت تاریخ/ «بالاخره کی سیر می‌شوید؟»

مشاهده اسامی تعدادی از اعضای بلند پایه تشکل‌های رسمی کارگران در گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس از فساد مالی در تامین اجتماعی با واکنش خشم آلود کاربران ایلنا مواجه شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که نمایندگان کارگران در تشکل‌های عالی کارگری بنا بر وظیفه تعریف شده‌شان باید مانع سوء استفاده از اندوخته کارگران در تامین اجتماعی می‌شدند، اما کمیته‌ای که از جانب مجلس برای تحقیق از تامین اجتماعی (صندوق بیمه‌گر کارگران) مامور شده بود گزارش داده است که تعدادی از اعضای بلند پایه هر سه تشکل رسمی کارگری مبالغ قابل توجهی را تحت عناوین مختلف دریافت کرده‌اند.
در گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس، علاوه بر واگذاری رایگان ۱۳۸ شرکت شستا به «بابک زنجانی»، به پرداخت‌های خارج از عرف و با مبالغ بسیار بالا به وزیران وقت کار، نمایندگان مجلس، مدیران و معاونان وقت سازمان تامین اجتماعی، تعدادی از نمایندگان کارگران در تشکل‌های عالی کارگری و... در سال ۹۱ و نیمه اول سال ۹۲ (دوره ریاست سعید مرتضوی بر سازمان) اشاره شده است.
بر اساس این گزارش، آقایان «ناصر برهانی» دبیر وقت کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و رئیس فعلی کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران، «محمد پارسا» عضو پیشین کانون عالی شوراهای اسلامی کار، «محمد یاراحمدیان» رئیس کنونی مجمع عالی نمایندگان کارگران، «غلامرضا عباسی» دبیر وقت کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران و «علی اکبر خباز‌ها» رئیس وقت کانون عالی کارگران بازنشسته تحت عناوین مختلف از آقای مرتضوی رئیس وقت سازمان تامین اجتماعی، مبالغ کلانی را دریافت کرده‌اند.
تعدادی از کاربران ایلنا پس از انتشار جزییات فساد مالی در تامین اجتماعی، با ارسال نظرات شان در ذیل اخبار و گزارشات ایلنا از جزئیات این تخلفات، نسبت به «بذل و بخشش‌»های صورت گرفته از اموال کارگران واکنش نشان داده‌اند که مرور این نظرات روشن‌گر خواهد بود.
یکی از کاربران که خود را «کارگر» معرفی کرده، نوشته است: ‌ «بنده به نوبه خود از مسببین و خیانت کاران به دست رنج کارگرانی که از صبح تا شام کار می‌کنند نخواهم گذشت. خدا شاهد است در پیش خانواده شرمنده‌ام و نمی‌توانم مایحتاج اولیه زندگی‌ام را تهیه کنم.»
«سید محسن» دیگر کاربر ایلنا در این خصوص نوشته است: «بیچاره گارگران زحمتکش و مظلوم ایران که ثمره دست رنجشان را به صندوق تامین اجتماعی سپرده‌اند و با این تورم و وضعیت بد معیشتی سالهاست که شرمنده زن و بچه هستند و باسیلی صورتشان را سرخ نگه داشته‌اند؛ بعد یک عده سود جوی خدا ن‌شناس اینطوری خیانت در امانت می‌کنند.»
کاربر دیگری به نام «منصور» در واکنش به مطلبی در خصوص مبارزهٔ نهادهای کارگری با فساد درون تشکیلاتی، به کنایه گفته است: مگر ما گروه جومونگ هستیم که قدرت مبارزه با آن‌ها را داشته باشیم؟ تعدادشان زیاد است و به همین دلیل امکان پذیر نیست.
کاربر نا‌شناس دیگری پرسیده است: کدام مقام پشت متهم کهریزک است که قوه قضاییه جرات برگزاری دادگاه برای او را ندارد؟ خداوند مرتضوی واحمدی‌نژاد را به راه راست هدایت کند.
«حسین» از تربت جام ضمن کنایه به «پاک‌ترین دولت تاریخ» معتقد است احمدی‌نژاد خیلی جرات دارد که تقاضای مناظره هم می‌کند.

رابطه کسری بودجه میلیاردی با تخلفات میلیاردی
سازمان تامین اجتماعی در همه ادوار در خصوص عدم رعایت تعهداتش به کارگران و بازنشستگان مدعی شده است بدلیل کسری منابع مالی و عدم تناسب هزینه‌ها و مصارف، از انجام وظایفش ناتوان است. بازنشستگی پیش از موعد، بیمه بیکاری، کمبود امکانات و خدمات درمانی و... تنها چند نمونه از موارد متعددی است که تامین اجتماعی نتوانسته در خصوص آن‌ها به تعهداتش جامه عمل بپوشاند.
یکی از کاربران ایلنا که بصورن ناشناس اظهار نظر کرده است در این رابطه می‌نویسد: پس به خاطر این می‌گفتند پول نیست و هزینه سازمان تامین اجتماعی بیش از درآمدش است، چون که آقایان اموال کارگران را در این سازمان به غارت می‌بردند. یک عده از کارگران را بازنشسته نکردند (ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع) به خاطر اینکه پول نیست. پس چرا به کارگران دروغ می‌گفتید؟ سه سال منتظر بودیم بلکه ما هم به لطف خدا بازنشسته شویم.
«علی» دیگر کاربر ایلنا معتقد است: وقتی صحبت از بازنشستگی پیش از موعد (۲۵سال) می‌شود این سازمان میلیاردی می‌فرماید دولت هنوز بدهی‌اش را پرداخت نکرده و به ما بدهکار است. متولی دستهای پینه بسته کارگران چه سازمانی است.
کاربر دیگری از تبریز نوشته است: همین آقایان پاداش گرفته به بهانه بار مالی برای تامین اجتمایی تاکنون مانع اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور شده‌اند درحالی که خودشان مانند زالو از خون گارگران ارتزاق کرده‌اند.

استفاده از ابزار طنز
برخی دیگر از کاربران ایلنا هم با بیان جملات شوخ طبعانه در خصوص فساد مالی میلیاردی در تامین اجتماعی ابراز نظر کرده‌اند.
«ای دمتان گرم نوش جان خوردید و رفتید کسی هم دنبالتان نیست»، «مال باباش هم بود این جوری بذل وبخشش می‌کرد؟»، «بخورید و به روح باز نشستگان یک فاتحه بفرستید»، «اگر این اتفاق در چین می‌افتاد مسئول مربوطه خودش را می‌کشت»، «واقعا همچون هیولایی داره راست راست می‌گرده و به ریش همه ما...» «همه اینا پاداشه مگه حقشون نیست؟» «نمایندگان محترم [...] بلاخره کی سیر میشید. یک تاریخی اعلام کنید.» و... نمونه‌هایی از این واکنش‌های بداهه و شوخ طبعانه هستند.
اما آنچه در بسیاری از اظهار نظرات شوخ‌طبعانه کارگران مشاهده می‌شود، کنایه به «پاک ترین دولت تاریخ» است. صفتی که محمود احمدی‌نژاد برای دولت‌اش به کار برده بود.

----------------------------------

توقف اعتراض صنفی ۶۵۰ کارگر هفت تپه

کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که طی روزهای گذشته (17 و 18 آذر ماه) در اعتراض به محقق نشدن وعده‌های کارفرما دست از کار کشیده بودند، صبح امروز پس از حضور مسئولان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش در این مجتمع و انجام مذاکره، به طور موقت به سر کارهای‌شان بازگشتند.
یکی از کارگران فصلی «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: اعتراض کارگران نی بر هفت تپه (که به کار تخصصی بریدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) در واکنش به بی‌توجهی کارفرما و سایر مسئولان استانی به مطالبات صنفی‌شان است که امروز با میانجی‌گری نمایندگانی از اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش، این اعتراضات به طور موقت خاتمه یافته است.
گفتنی است، کارگران فصلی هفت تپه خواستار رفع فاصله بیمه‌ای و اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور و طرح طبقه بندی مشاغل‌اند اما امسال افزایش نیافتن حقوق باعث شده است این خواسته طبیعی نیز به جمع مطالبات کارگران افزوده شود.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص پرداخت حق بیمه کارگران نی بر تصریح کرد: بیمه کارگران نی بر به صورت اختیاری است که ماهانه کارگران ۴۰ درصد از آن را به عنوان سهم خود به حساب تامین اجتماعی واریز می‌کنند.
او با بیان اینکه کارفرما چندین سال است به کارگران تنها وعده می‌دهد، افزود: با توافق انجام شده میان نمایندگان اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی و کارگران و مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه قرار شد تا پایان هفته آینده مشکلات کارگران رسیدگی و نتایج آن اعلام شود و با توجه به سوابق گذشته اگر این بار نیز مطالبات ما با بی‌توجه‌ای همراه شود، به تجمعات خود ادامه خواهیم داد.

----------------------------------

بیکاری ۶۰۰ کارگر ساختمانی در طبس با اتمام مسکن مهر

دبیر خانه کارگر شهرستان طبس از بیکاری بیش از ۶۰۰ کارگر ساختمانی از ابتدای ماه جاری به دلیل اتمام پروژه‌های مسکن مهر خبر داد.
«غلام رضا محمدی» در این باره به ایلنا گفت: بیش از ۶۰۰ کارگر ساختمانی در که پروژه هزار و ۳۰۰ واحدی مسکن مهر در شهر طبس مشغول بکار بودند، پس از اتمام این واحد‌ها بیکار شدند.
او با بیان اینکه ساخت مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در تولید شغل است، افزود: این کارگران که در زمان اشتغال خود از حداقلهای معیشتی برخوردار بودند هم اکنون با اتمام پروژه‌های مسکن مهر منبع درآمدشان را نیز از دست داده‌اند.
این فعال کارگری در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: از مجموع هزار و ۳۰۰ واحد مسکن مهر در شهرستان طبس، ۲۴۸ واحد مربوط به بخش تعاونی‌های مسکن کارگری است که تا کنون ۲۰۰ خانوار از پرداخت مابقی هزینه‌ها اظهار ناتوانی کرده‌اند.
او با بیان اینکه هم اکنون این کارگران کم در آمد در واحدهای خود ساکن شده‌اند اظهار داشت: نگرانی آنان این است که مبادا با ناتوانی در پرداخت مابقی آورده خود، آپارتمانی را که هم اکنون مالک آن شده اند را از دست بدهند.
محمدی اضافه کرد: میزان آورده این کارگران از سه میلیون تا ۷ میلیون است که باید مبلغی بین ۳ تا ۵ میلیون دیگر با توجه به میزان پرداختی خود واریز کنند.

----------------------------------

کارگران چادرملو امروز تولید را متوقف نکردند

پس توقف یک روزه اعتراض صنفی کارگران چادرملو در روز دوشنبه، امروز با وعده مسئولان اداره کار اردکان به نمایندگان کارگران معدن چادرملو مبنی بر بررسی خارج از نوبت موضوع اخراج نماینده صنفی‌شان، و همچنین تعیین ساز و کار بررسی و تحقق سایر مطالبات صنفی کاران چادرملو، این کارگران که طی هفته‌های اخیر دست از کار کشیده بودند، مجددا به کار خود بازگشتند.
«حسین جناحی» رئیس انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس (پیمانکاری نیروی انسانی معدن چادرملو) با اعلام این خبر به ایلنا گفت: پیرو جلسه‌ای که روز گذشته با حضور نمایندگان کارگران و معاون اطلاعات یزد، معاون فرماندار، رئیس اداره کل کار استان، رئیس اداره کل تامین اجتماعی استان و مدیر عامل شرکت پیمانکاری آسفالت طوس برگزار شد، «فلاح‌زاده» رئیس اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی استان یزد مکلف به تشکیل کمیته‌ای بنام کمیته بررسی طرح طبقه بندی مشاغل کارگران چادر ملو تا - حداکثر - یک هفته آینده شده است.
نماینده کارگران معدن چادرملو درباره سرنوشت مطالبات بیمه‌ای‌شان افزود: در جلسه مذکور، مدیر کل تامین اجتماعی استان نیز مکلف شده است با بررسی اسناد و مدارک به کارگران پاسخ دهد که آیا سه ماه مبلغ پاداش تولید مشمول کسر بیمه می‌شود یا خیر.
رئیس انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس تاکید کرد: کارگران چادرملو در کنار تمامی مطالبات صنفی، به طور جدی خواستار بازگشت به کار نماینده صنفی خود (بهرام حسنی‌نژاد) هستند.

----------------------------------

با انتشار نامه‌ای سرگشاده عنوان شد:

آمادگی سندیکاها برای کمک به روحانی در مبارزه با فساد تأمین اجتماعی

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک و هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات ساختمان با انتشار نامه‌ای سرگشاده‌ خطاب به حسن روحانی، رسیدگی به پرونده فساد در تامین اجتماعی را وظیفه‌ای ملی توصیف کرده‌اند و خطاب به رئیس جمهوری آورده‌اند: «در این راه سندیکاهای کارگری و کارگران ایران پشتیبان شما هستند و از هیچ گونه کمکی برای بازگرداندن این اموال، دریغ نخواهند کرد.»
به گزارش ایلنا، این دو نهاد مستقل صنفی در نامه خود، با اشاره به گزارش هیأت تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی، نوشته‌اند: بعد از قرائت پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی درمجلس، آشکار شد که ورشکستگی این سازمان از کجا ریشه می‌گیرد.
متن این نامه که توأمان خطاب به کارگران و رئیس جمهوری تنظیم شده است، در ادامه می‌آید:
سازمان تامین اجتماعی که باپول‌های کسر شده از حقوق ما کارگران و پدرانمان شکل گرفته است و باید تحت نظر کارگران اداره شود، به دست کسانی اداره می‌شود که هیچگونه دغدغه کارگری نداشته‌اند.
بعد از قرائت پرونده تحقیق و تفحص ازسازمان تامین اجتماعی درمجلس، آشکار شد که ورشکستگی این سازمان از کجا ریشه می‌گیرد. سالهاست که مسوولان از ورشکستگی سازمان تامین اجتماعی و از بحرانی شدن وضعیت منابع پولی این سازمان سخن می‌گویند و ما کارگران در این سخنان شک کرده‌ایم. حال با افشای اسناد حیف و میل در این سازمان بر همه ما مسلم شده که نگرانی مسوولان از کم شدن منابع مالی نه دلسوزی برای کارگران و تامین اجتماعی، بلکه نگران پاداش‌ها و حقوقهای چندصد میلیونی خود از جیب من و شما بوده‌اند. می‌گویند از ۲۰۸ کارخانه‌ای که از پولهای ما خریداری شده بود ۱۳۸ کارخانه را بدون گرفتن ریالی پول به فردی به نام بابک زنجانی فروخته‌اند. بیمه شدهایی که برای گرفتن یک عینک که حق است باید کفش آهنی بپوشد و برای دریافت پول عینک باید چند جورسند ارایه دهد، چگونه باور کند بدون گرفتن پولی ۱۳۸ کارخانه رافروخته‌اند؟ آیا این پول حق بیوه زنان و فرزندان کارگران پدرمرده نبود؟ آقایانی که فقط در شهریور و مرداد امسال ۸۴۰ میلیون پاداش برای خود نوشته و گرفته‌اند، این چنین به ماخدمت!! کرده‌اند. واین درحالی است که تامین اجتماعی از بیمه نمودن کارگران ساختمانی علی‌رغم تصویب دولت و مجلس خوداری می‌کند و ازبازنشستگان با سابقه ۱۰ سال فرانشیز ۳۰ درصدی در درمانگاه‌های تامین اجتماعی می‌گیرند.

ماکارگران از ریاست محترم جمهورآقای دکترحسن روحانی می‌خواهیم:
نظر به وسعت تخلفات انجام شده در سازمان تامین اجتماعی، که دارایی‌اش از حق بیمه خیل عظیم کارگران طی سال‌ها گردآوری شده و تامین کننده حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران و خانواده‌های بی‌سرپرستی است که از تامین اجتماعی حقوق میگیرند و این دخل و تصرف بدون اطلاع و رضایت ۳۰ میلیون خانواده تامین اجتماعی صورت گرفته، تبدیل به یک پرونده ملی گشته است. نتیجه این پرونده هرچه باشد کمتر از مذاکرات هسته ای و یا مسایل مهم دیگر نیست و میتواند اعتماد و یا بی اعتمادی را نسبت به شما داشته باشد. باتوجه به ویژه بودن این پرونده و شاکیان سی میلیونی آن که همگی اززحمتکشان ایران هستند و باتوجه به تعهد شما در دفاع ازحقوق افراد جامعه از شما می‌خواهیم، تا بازگرداندن آخرین ریال اموال به غارت رفته سازمان تامین اجتماعی را پیگیری و نتیجه را به کارگران ایران گزارش دهید.

جناب آقای رییس جمهور،
در این راه سندیکاهای کارگری و کارگران ایران پشتیبان شما هستند و از هیچ گونه کمکی برای بازگرداندن این اموال، دریغ نخواهند کرد. ما از غارت داراییهایمان گذشت نخواهیم کرد!

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک

هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات

----------------------------------

تجمع کارگران پلی اکریل برای استقبال از همکاران آزاد شده

چهار کارگری که درجریان اعتراضات اخیر کارگران پلی اکریل اصفهان بازداشت شده‌بودند صبح امروز در میان استقبال همکارانشان در محل کار خود حاضر شدند.
یکی از نمایندگان کارگران که نخواست نامش فاش شود، در این باره به ایلنا گفت: ۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان ساعت ۱۰ صبح امروز (۱۸ آذر ماه) به منظور استقبال از ۴ کارگری که در دور دوم اعتراضات کارگران بازداشت شده بودند رو به روی مسجد کارخانه تجمع کردند.
وی بابیان اینکه درحال حاضر کارگران مورد نظر مانند سایر همکاران خود به فعالیت روزانه مشغول هستند، افزود: کارگران در این تجمع با فریاد شعارهای اعتراضی بار دیگر مطالبات شان را به مدیران کارخانه و مسئولان دولتی یادآور شدند.
وی با اشاره به گذشت ۱۲ روز از آزادی این کارگران، تصریح کرد: طبق گفته نهادهای نظارتی، قرار بر این بود که ۴ کارگر بازداشتی تا پیش از امروز در کارخانه حضور پیدا نکنند.
این نماینده کارگری با اشاره به توقف اعتراضات کارگران پس از آزادی ۴ کارگر بازداشتی، بیان کرد: مسئولان دولتی قرار بود تا آخر هفته جاری در خصوص سرنوشت سیاست کوچک سازی کارخانه و تغییر قائم مقام مدیر عامل به کارگران پاسخ دهند و در غیر اینصورت، کارگران نسبت به ادامه اعتراضات شان در هفته آینده تصمیم گیری می‌کنند.
وی در تشریح علت اصرار کارگران برای تغییر قائم مقام مدیر عامل، گفت: وی بیش از ۱ سال است که با اعمال فشار مانع از تشکیل شورای اسلامی کار شده و علاوه برآن درصدد کوچک سازی کارخانه بوده‌است.
گفتنی است «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» شب ۶ آذر ماه پس از یک هفته بازداشت موقت آزاد شدند.

----------------------------------

اعتراض کارگران معدن چادرملو یک روز متوقف شد

عضو انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکاری نیروی کار معدن چادرملو) گفت: امروز کارگران معدن چادرملو برای اثبات حسن نیت خود به طور موقت دور دوم اعتراضات صنفی خود را خاتمه دادند و به کار بازگشتند.
«علی همت‌چراغی» درباره دلیل خاتمه موقت اعتراض کارگران به ایلنا گفت: قرار است ظهر امروز (دوشنبه) در اداره کل کار یزد جلسه ویژه‌ای برای رسیدگی به «همه» مشکلات و خواسته‌های صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس برگزار شود.
این فعل صنفی کارگری با بیان اینکه در این جلسه نمایندگان کارگران، مدیریت شرکت آسفالت طوس، مسئولان ادارات کار یزد و اردکان و نماینده استانداری حضور‌ دارند، گفت: به همین دلیل کارگران معترض به نشانه حسن نیت، تصمیم گرفتند تا امروز به اعتراض خود پایان دهند.
همت مرادی گفت: امیدواریم در جلسه امروز بتوانیم در خصوص بازگشت به کار آقای «بهرام حسنی‌نژاد» دبیر اخراجی انجمن صنفی، کسر شدن حق بیمه از پاداش افزایش تولید و سایر خواسته‌های صنفی کارگران مذاکره کنیم.

واکنش مدیریت
مدیر ارشد شرکت آسفالت طوس که نخواست نامش فاش شود، برای اولین بار از آغاز اعتراضات کارگری توضیحاتی را ارائه داد.
این مقام مسئول در شرکت پیمانکاری آسفالت طوس با یادآوری اینکه کارگران شاغل در معدن چادرملو حداقل به نسبت سایر معدنچیان استان یزد بالا‌ترین مبلغ دستمزد را دریافت می‌کنند، به ایلنا گفت: با اینکه بار‌ها از بابت پرداخت چنین مبالغی مورد انتقاد قرار گرفته‌ایم اما متاسفانه در جریان اتفاقات چند وقت گذشته این مسئله طور دیگری مطرح شده‌ است.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان این معدن همچنان خود را متعهد به اجرای تمامی تعهدات قانونی می‌دانند، در خصوص درخواست کارگران برای کسر شدن حق بیمه از پاداش تولید ماهیانه گفت: واقعیت این است که سازمان تامین اجتماعی حق بیمه کارگران را براساس درصدی از درآمد شرکت آسفالت طوس دریافت می‌کند و در عمل به لسیت حق بیمه‌هایی که هرماه براساس دستمزدهای پرداخت شده تهیه می‌شود کاری ندارد.
این مقام کارفرمایی گفت: حتی درصورت قانونی بودن درخواست کارگران برای کسر شدن حق بیمه‌ آن‌ها ار پاداش ماهاینه تولید، محاسبات انجام شده نشان می‌دهد که این مبلغ در سال ۹۱ به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده‌ است و کوتاهی در محاسبه از جانب این سازمان است.
وی افزود: اسناد مالی رسمی و قانونی موجود نشان می‌دهد که اگر در محاسبه حق بیمه کارگران تمامی پاداش تولید پرداخت شده نیز لحاظ شود، بازهم سازمان تامین اجتماعی در مقطع زمانی مورد نظر حداقل 2/5 میلیارد تومان بیشتر دریافت کرده‌ است.
این مقام مسئول در شرکت آسفالت طوس بابیان اینکه پیش‌تر، این اسناد در حسابرسی‌های سازمان تامین اجتماعی مورد تایید ماموران این سازمان قرار گرفته است، افزود: با این حال به نظر می‌رسد که با اعتراض کارگران، مسئولان سازمان قصد بررسی دوباره این اسناد را دارند.
وی همچنین در خصوص خواسته دیگر کارگران مبنی بر بازگشت به کار آقای بهرام حسن‌نژاد، دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران این واحد تولیدی گفت: بنابر دلایلی که داشتیم آقای حسنی‌نژاد را اخراج کردیم و با توجه به شکایتی که ایشان در اداره کار طرح کرده‌اند، منتظریم تا نوبت برگزاری جسله هیات تشخیص فرا برسد.
این مقام مسئول بابیان اینکه دلایل این اخراج را در جسله یادشده مطرح خواهیم کرد، افزود: ملاک ما، نظر مراجع تشخیص و حل اختلاف است، بنابراین چنانچه مراجع قانونی با این دلایل قانع نشوند و رای به بازگشت آقای حسنی‌نژاد بدهند ما نیز ناچار به پذیرش هستیم.

----------------------------------

ادامه توقف کار در هفت تپه/ مطالبه کارگران تأمین احتیاجات اولیه زندگی‌‌ است

اعتراض صنفی کارگران نی بر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در واکنش بی‌توجهی کارفرما و سایر مسئولان استانی به مطالبات صنفی‌شان، امروز نیز ادامه یافت.
یکی از کارگران معترض به خبرنگار ایلنا گفت: امروز برای دومین روز متوالی در هفته جاری حدود ۶۵۰ کارگر فصلی نی بر (که به کار بریدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما به مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و با نشستن در مزارع، منتظر پاسخ مسئولان این مجتمع‌اند.
این کارگر در تشریح مطالبات کارگران گفت: چندین سال است که کارگران خواستار رفع فاصله بیمه‌ای و اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور و طرح طبقه بندی مشاغل‌اند اما امسال افزایش نیافتن حقوق باعث شده است این خواسته طبیعی نیز به جمع مطالبات کارگران افزوده شود.
به گفته این کارگر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، در آمد فعلی کارگران نی بر در شش ماه از سال که می‌توانند کار کنند حدود یک میلیون تومان است که این رقم با توجه به اینکه ۶ ماه از سال بیکارند کفاف معاش زندگی‌شان را نمی‌دهد.
او در ادامه مطلب فوق تصریح کرد: با توجه به اینکه کارگران فصلی نی بر در اردوگاه (کمپ) اقامت دارند و خانواد‌هایشان نیز در شهرستان‌ها و حتی استانهای مجاور سکونت دارند این کارگران ناچارند هر دو هفته یک بار برای سرکشی به وضعیت خانواده‌های‌شان به شهر خود بازگردند و رفت و آمد به شهرستان‌ها نیز بر هزینه‌های جاری اضافه می‌شود.
این کارگر مجتمع کشت وصنعت هفت تپه با بیان اینکه اقامت کارگران نی بر در کمپ و هزینه‌های ایاب و ذهاب مخارجشان را چند برابر کرده است، گفت: معمولا کمپ‌ها فاقد امکانات مناسب زندگی‌اند که کارگران ناچارند این هزینه‌ها را نیز خود تامین کنند.
وی اضافه کرد: اگر میزان دریافتی کارگران نی بر را در طول شش ماه کار بر مبنای یکسال محاسبه کنیم کل دریافتی کارگران در طول سال ماهانه ۵۰۰ هزارتومان است که با کسر هزینه‌های کمپ و رفت و آمد به شهرها، جبران هزینه‌های «خارج از کنترل و روزافزون» بسیار سخت می‌شود.
این کارگر با بیان اینکه «ما برای تامین احتیاجات اولیه زندگی‌مان به اعتراضات صنفی خود ادامه می‌دهیم»، اظهار داشت: کارگران نی بر در طول تجمعات و اعتراضات صنفی متعددی که هم اکنون نیز ادامه دارد هیچ‌گاه پاسخ روشنی از مسئولان مجتمع و مدیران استانی دریافت نکرده‌اند.

----------------------------------

چهار روز از دفن کارگر معدن رضی آباد در عمق گل و لای گذشت

با گذشت بیش از چهار روز از حادثه ریزش معدن ماسه «نوین رضی‌آباد» واقع در شهرستان قدس و دفن یک کارگر زیر گل و لای، هنوز جستجو‌ها برای یافتن کارگر مفقود شده ‌ادامه دارد.
منابع کارگری ایلنا در شهرستان قدس خبر داده‌اند در جریان حادثه‌ای که ساعت ۱۱ صبح روز پنجشنبه (۱۲ آذرماه) روی داد، یکی از کارگران معدن به نام «ابراهیم شفیعی»، ۳۰ ساله، متاهل و از اهالی کنگاور در زیر گل و لای حاصل از شستن شن مفقود شد.
منابع ما گزارش داده‌اند در هنگام ریزش دیواره معدن، کارگر مورد نظر در کابین دستگاه بیل مکانیکی، مسئولیت هدایت دستگاه را به عهده داشته است که به دلیل سست بودن دیواره شنی معدن، با ریزش شن و ماسه مدفون شده است.
این گزارش حاکی است که در هنگام بروز حادثه دو راننده کامیون کمپرسی نیز در آن محدوده حضور داشته‌اند که موفق به نجات جان خود می‌شوند.
گفته می‌شود این کارگر در زمینی به وسعت یک زمین فوتبال و عمق ۱۴ متر از شن و ماسه شسته شده مدفون شده است که پس از چهار روز جستجو، سرانجام دیروز (شنبه، ۱۶ آذر) می‌له‌ای که برای شناسایی محل دقیق بیل مکانیکی در زمین فرو می‌شده است، جسم سختی را که احتمال می‌رود دستگاه مورد جستجو بوده باشد را در عمق سه متری زمین یافته است. یک مامور آتشنشانی شهرستان قدس به ایلنا گفته است که به دلیل مهار نشدن گل و لای احتمال دارد این عملیات تا یک هفته به طول انجامد.
با توجه به مدت زمان سپری شده از این حادثه و تجربیات حوادث مشابه، احتمال زنده بودن این کارگر بسیار کمرنگ است. [اخبار تکمیلی ارسال می‌شوند.]

----------------------------------

مهلت ۳ ماهه برای بررسی مطالبه بیمه‌ای کارگران چادرملو / تصویر

عضو انجمن صنفی کارگران پیمانی آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از ادامه اعتراض آرام کارگران شاغل در معدن چادرملو خبر داد.
«مسلم غنی‌زاده» درباره آخرین تصمیمان مدیران پیمان‌کاری و مسئولان شهرستان اردکان در واکنش به اعتراض کارگران که از دیروز مجددا آغاز شده است، به ایلنا گفت: در مورد درخواست کارگران مبنی بر کسر شدن حق بیمه از پاداش تولید، قرار است موضوع توسط اداره تامین اجتماعی بررسی بشود.
وی افزود: مسئولان تامین اجتماعی وعده‌ داده‌اند که ظرف مهلتی سه ماهه با بازخوانی پرونده‌های شرکت آسفالت طوس امکان برآورده شدن مطالبه افزایش حق بیمه برای برخورداری از مستمری بیشتر در هنگام بازنشستگی را ارزیابی کنند.
غنی‌زاده یادآور شد: پیش‌تر اداره تامین اجتماعی در پاسخ به استعلام کارگران اعلام کر‌ده بود که چنانچه پرداخت هرگونه پاداش بهره‌وری کارگران جنبه مستمر داشته باشد باید در محاسبه حق بیمه لحاظ شود.
وی در خصوص اصرار کارگران معدن چادرملو بر کسر شدن حق بیمه از پاداش ماهانه تولید، گفت: پاداش یاد شده بخش عمده درآمد ماهانه کارگران را تشکیل می‌دهد و کارگران می خواهند با این اقدام افزایش مستمری در دوران بازنشستگی خود را تضمین کنند.
این فعال صنفی همچنین در خصوص خواسته دیگر کارگران چادرملو مبنی بر بازگشت به کار دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس، گفت: در روزهای اخیر مسئولان ادارات کار یزد و اردکان با حضور در جمع کارگران و یا از طریق تماس با اعضای انجمن پیغام داده‌اند که موضوع را بصورت ویژه پیگیری خواهند کرد.
وی گفت: مسئولان ادارات کار یزد و اردکان همچنین از کارگران معترض خواسته‌اند که تا زمان اتمام این رسیدگی‌ها به فعالیت سابق خود بازگردند اما این درخواست تا این لحظه مورد قبول کارگران معدن چادرملو قرار نگرفته‌ است. [تصاویر تجمع امروز]

 

----------------------------------

کارگران چادرملو در دفاع از انسانیت‌شان اعتراض کرده‌اند

جمعی از فعالان کارگری معادن شهرستان بافق در نامه‌ای به نماینده اردکان در مجلس، اعتراض صنفی همکاران‌شان در معدن چادرملو را ناشی از تحقیر و توهینی دانستند که کارفرما با اخراج نماینده صنفی‌ کارگران به آنان روا داشته است.
به گزارش ایلنا، فعالان کارگری معادن شهرستان بافق در نامه‌ خود به «محمدرضا تابش» آورده‌اند: آنچه باعث شد برای جنابعالی نامه بنویسیم این است که متوجه شدیم کارگران شریف اما مظلوم چادرملو پس از ماهها پیگیری خواسته های کارگری خود نه تنها به جوابی نرسیده اند بلکه در کمال تعجب دبیر محترم انجمن صنفی خود را که پیگیر این گونه مسائل کارگری بود نیز اخراج شده می بینند و ناگزیر شده اند به نشانه اعتراض تا بازگشت دبیر خود دست از کار بکشند.
این کارگران معادن بافق، اعتراض همکاران‌شان در معدن چادرملو را در دفاع از حق انسانی‌شان دانسته‌اند و در تشریح این ادعا آورده‌اند: کارگران زمانی مجبور شدند دست از کار بکشند که بایستی به مسئولین می فهماندند که کارگران هم انسانند و طالب انسانیت و مستحق احترام و عدالت. [آنان] با اخراج دبیرشان به این نتیجه رسیده اند که تحقیر شده اند و در واقع به آنها توهین شده است. آیا درست است کارگرانی که در ان شرایط سخت، وسط بیابان مجبورند روزها و شبهای زیادی به دور از کانون گرم خانواده کارکنند تا چرخهای مملکت جمهوری اسلامی را بچرخانند، از کمترین حقوق کارگری خود بهرمند نباشند و مجبور شوند برای نداشتن امنیت شغلی (هراس از اخراج بی دلیل)، قراردادهای موقت، دستمزدهای بشدت زیر خط فقر و تورم و گرانی اعتراض نمایند؟
فعالان کارگری شهرستان بافق در استان یزد در ادامه نامه، هشدار داده‌اند: آنچه که ما را نگران کرده این است که متاسفانه سال ۹۰ در بافق اعتراضات صنفی کارگری بعلت تصمیمات نابخرادانه و نظامی گرایانه مسئولین وقت استان دستخوش اتفاقات دلخراشی گردید که نه تنها مردم بلکه متاسفانه نظام هم ضربه دید. اتفاقاتی افتاد که نباید می افتاد و باعث خوشحالی دشمنان ایران عزیز شد. بنابراین ما ضمن حمایت از خواسته های صنفی کارگران چادرملو از شما که انسانی فهیم و دلسوز جامعه کارگری و همچنین عضو هیئت رئیسه فراکسیون کارگری مجلس نیز هستید عاجزانه درخواست داریم، به این موضوع ورود کرده و ضمن برخورد با مدیران خاطی که باعث این مسائل شده اند، نگذارید حقوق بحقه این کارگران تضیع شده و یا اینکه خدائی نکرده موضوع صنفی کارگران با بی تدبیری دستخوش مسائلی دیگر شود و این شائبه هم از بین برود که نماینده مجلس هم از چنین مدیران خودکامه ای دفاع می کند.
کارگران ابراز امیدواری کرده‌اند که با بهتر شدن شرایط و روابط کار و رفع مشکلات کارگران روز به روز شاهد شکوفایی اقتصادی کشور باشیم که به یقین، مستحکم تر شدن موضع جمهوری اسلامی ایران در سطح ملی و بین المللی را به دنبال خواهد داشت.
فعالان کارگری معادن بافق در پایان نامه خود سخنی از امام اول شیعیان را نقل کرده‌اند: «عدالت باعث ثبات و پایداری ملک و ملت و زینت و زیبایی حاکمان و حکومت ها است و در پرتو عدالت است که برکات خدا و نعمت هایش به طور مضاعف گسترش می یابد.»

----------------------------------

کارگران فصلی «هفت تپه» به محقق نشدن وعده‌ها اعتراض کردند

صبح امروز ۶۵۰ نفر از کارگر فصلی «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه (که به کار تخصصی بردیدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) در واکنش به محقق نشدن وعده‌های کارفرما دست از کار کشیدند.
یکی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که نخواست نامش فاش شود، با اعلام این خیر به ایلنا گفت: ما در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد و سایر حقوقی که پس از سفر سال گذشته به تهران به ما وعده داده شده بود، کار را تعطیل کردیم و با «نشستن در مزارع» منتظر پاسخگویی مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه هستیم.
این کارگر افزود: سال گذشته که به همراه همکاران‌مان در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر برای اعتراض به تهران آمده بودیم، کارفرمایان این دو مجموعه علاوه بر افزایش دستمزد، وعده پرداخت سنوات، اجرای قانون طرح طبقه بندی مشاغل و رفع فاصله بیمه‌ای کارگران نی بر برای استفاده از بازنشستگی زود هنگام را داده بودند.
این کارگر نی‌ بر با بیان اینکه فصل جدید کاری کارگران از از اول آبان ماه شروع شده است، با اشاره به وعده‌ای که کارفرمای مجتمع‌ کشت و صنعت هفت تپه در خصوص بازبینی دستمزد‌ها داده بود، گفت: قرار شده بود با آغاز فصل جدید کاری، حقوق کارگران نی بر نیز بر اساس تورم افزایش داشته باشد اما نه تنها افزایش پیدا نکرد، بلکه کاهش نیز داشته است.
او گفت: بدلیل محقق نشدن وعده‌ها، امروز اعتراض صنفی‌مان را طبق قانون آغاز کردیم و اگر کارفرما پاسخ منطقی به مطالبات کارگران ندهد همچنان به اعتراضات صنفی خود ادامه می‌دهیم.
به گفته وی، عمده‌ترین مشکلی که در زمینه پرداخت مبلغ فاصله‌ی بیمه‌ای کارگران در تامین اجتماعی وجود دارد، افزایش رقمی است که در زمان اعتراضات بین نمایندگان کارفرمایی و کارگران با تامین اجتماعی مورد توافق قرار گرفته بود.
او گفت: بر اساس این توافق، کارفرمایان دو مجموعه کشت وصنعت کارون شوشتر و هفت تپه موظف شده بودند مبلغ ۷۰ میلیارد تومان به حساب تامین اجتماعی بابت فاصله بیمه‌ای کارگران نی بر واریز کنند که متاسفانه تامین اجتماعی از دریافت این رقم خودداری می‌کند و مدعی است محاسبات انجام شده در این زمینه اشتباه بوده و باید کارفرمایان این دو مجموعه رقمی بیش از ۹۰ میلیارد تومان به حساب تامین اجتماعی واریز کنند.

دلیل تجمع کارگران نی بر بی توجه ای به حقوق صنفی شان است
در همین زمینه، دبیر خانه کارگر استان خوزستان ضمن تایید اعتراض صنفی ۶۵۰ نفر از کارگران فصلی نی بر هفت تپه در شوش، دلیل اعتراض این کارگران را بی‌توجه‌ای کارفرما به وعده‌های‌اش دانست.
«آقایار حسینی» با اشاره به تجمعات مکرر کارگران نی بر دو مجموعه مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در «شوش» و مجتمع کارون در «شوشتر» گفت: این کارگران دو سال است که پی گیر مطالبات صنفی خود هستند که متاسفانه تا به امروز مسئولان این دو مجموعه واکنش خاصی به اعتراض کارگران نشان نداده‌اند.
او اظهار داشت: عمده مطالبه کارگران این دو مجموعه کشت و صنعت، افزایش دستمزد، رفع فاصله بیمه‌ای و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل است.
او با بیان اینکه بی‌توجه‌ای به خواسته های صنفی بیش از سه هزار کارگر نی بر، آنان را در سال گذشته به تهران کشاند گفت: اگر مسئولان استانی به خواسته های صنفی این کارگران رسیدگی می کردند نیاز به کشیدن اعتراضان این کارگران به پایتخت نبود.
این فعال کارگری در خاتمه سخنان خود، توجه به خواسته‌های صنفی کارگران را از سوی دولت ضروری دانست و گفت: کارگران استان خوزستان از دولت تدبیر امید که وعده حمایت از کارگران را داده بودند انتظار دارند به مشکلات تک تک واحدهای دچار مشکل بویژه کارگران نی بر استان خوزستان رسیدگی کند.
گفتنی است، ماده ۱۴۲ قانون کار حق کاهش عمدی تولید را برای کارگران به رسمیت شناخته است.

----------------------------------

افزایش تلفات کارگران پارس جنوبی بدلیل فقدان بیمارستان مجهز

یک فعال مستقل کارگری با ناکافی خواندن امکانات درمانی موجود در منطقه عسلویه گفت: به دلیل نارسایی‌هایی که در بخش درمان منطقه پارس جنوبی وجود دارد، بیشتر حوادث ناشی از کار منجر به فوت کارگران می‌شود.
«ناصر آقاجری» به ایلنا گفت: صرف نظر از خطراتی که از بابت آلوده بودن هوای منطقه پارس جنوبی متوجه سلامتی ساکنان منطقه است، سلامتی کارگران شاغل در پروژه‌های پارس جنوبی به دلیل ماهیت کار در معرض جدی حوادث شغلی قرار دارد.
این فعال صنفی کارگری یادآورشد: به دلیل نادیده گرفته شدن اصول ایمنی کار در مناطق آزاد اقتصادی مانند پارس جنوبی، ضریب آسیب پذیری کارگران شاغل در این مناطق بیشتر از سایر کارگران کشور است.
او با طرح این انتقاد که «در مجاورت محل احداث پروژه‌های منطقه پارس جنوبی به جای بیمارستان‌های مجهز تخصصی، تعدادی درمانگاه وجود دارد»، گفت: در این درمانگاه‌ها جای پزشکان متخصص و تجهیزات درمانی خالی است و در این منطقه برای تامین نیاز درمانی کارگران و دیگر ساکنان، هیچ بیمارستان دولتی، تامین اجتماعی و حتی خصوصی وجود ندارد.
آغاجری با بیان اینکه در در شرایط فعلی در هر فاز پتروشیمی یا پالایشگاه حداقل 5 الی 6 هزار كارگر مشغول فعالیت‌اند، گفت: در حالی که در این مناطق وجود درمانگاه مجهز به پزشك، دارو و وسایل اورژانس جهت کمک رسانی به مصدومان ناشی از گاز گرفتگی و سقوط از ارتفاع یک نیاز ضروری است اما درحال حاضر در هر فاز تنها یك كانكس و یك پزشك یار تزریقاتی وجود دارد که آن هم در بیشتر مواقع به مراجعان داروی استامینوفن تجویز می‌کند.
این فعال مستقل کارگری با تاکید بر اینکه در بیشتر موارد جراحت و آسیب مصدومان بر اثر حوادث شغلی به دلیل نبود وسیله نقلیه و دور بودن مسافت در حین انتقال به مراکز درمانی مجهزتر تشدید می‌شود، گفت: کم نیستند کارگران مصدومی که در حین انتقال و جابجایی، جان خود را از دست داده‌اند و یکی از دلایل اصلی افزایش تلفات کارگران پارس جنوبی، وجود نداشتن بیمارستان مجهز است.
وی افزود: در حالی که انتظار می‌رود با برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی غرب، فعالیت در منطقه آزاد پارس جنوبی رونق بیگرد انتظار کارگران شاغل در این منطقه از مسئولان دولتی به ویژه وزرای نفت و کار آن است که با توجه به شرایط کاری نسبت به تجهیز مراکز درمانی موجود و احداث بیمارستانهای تخصصی حوادث ناشی از کار اقدام کنند.

----------------------------------

بیکاری ۴۰ هزار کارگر ساختمانی در همدان تا پایان سال جاری

یک فعال کارگری در استان همدان از بیکاری بیش از ۴۰ هزار کارگر ساختمانی بعد از اتمام پروژه‌های مسکن مهر تا پایان سال جاری خبر داد.
چنگیز اصلانی، دبیر خانه کارگر همدان به ایلنا گفت: بیش از ۴۰ هزار کارگر ساختمانی در بخش‌های مختلف مسکن مهر در استان همدان مشغول به کارند که تمامی این کارگران حداکثر تا پایان سال جاری به مرور با تحویل واحد‌ها به مالکان، بیکار می‌شوند.
او با بیان اینکه اشتغال در پروژه‌های مسکن مهر موقتی است، در مورد وعدهای اشتغال زایی دولت نهم و دهم افزود: با وجود وعده‌های دولت‌های احمدی‌نژاد مبنی بر اشتغالزایی از طریق ساخت مسکن، مسکن مهر نه تنها نتوانست شغل‌های پایداری ایجاد کند بلکه واحد‌های تولیدی مصالح ساختمانی که به امید تأمین مصالح این پروژه‌ها فعالیت جدیدی را آغاز کرده بودند نیز اکنون دچار مشکل شده‌اند.
او گفت: اکثر این کارخانه‌های تولید کننده مصالح ساختمانی با آغاز فعالیت ساخت ساز مسکن مهر به امید تولید بیشتر تعداد زیادی کارگر جذب کرده‌اند که با اتمام پروژه های مسکن مهر این واحدهای تولیدی نیز بخشی از کارگران خود را اخراج کرده‌اند.
او در بخش دیگری از سخنان خود در مورد بیمه کارگران شاغل در مسکن مهر اظهار داشت: از مجموع کارگران شاغل در ساخت مسکن مهر همدان، فقط یک سوم از کارگران از خدمات بیمه‌ای تامین اجتماعی بهره‌مند شده‌اند، این در حالیست که این کارگران علاوه بر محرومیت از خدمات درمانی، از خدمات مستمری بیمه بیکاری نیز نمی‌توانند استفاده کنند.
این فعال کارگری همچنین اقدامات حمایتی دولت از کارگران ساختمانی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: کمترین کاری که دولت گذشته برای تامین آتیه این کارگران می‌توانست انجام دهد، ساماندهی و زیر پوشش بیمه قرار دادن آنان بود.

----------------------------------

حکم اخراج نماینده صنفی کارگران تغییر نکرد/ ادامه اعتراضات در معدن چادرملو

رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (مستقر در معدن چادرملو) از اعتراض صنفی بیش از ۲ هزار کارگر معدن چادرملو در واکنش به اخراج «بهرام حسنی‌نژاد» دبیر تشکل کارگری این شرکت پیمانکاری خبر داد.
«حسین جناحی» در این باره به ایلنا گفت: از ساعت ۷ صبح روز گذشته (۱۵ آذر ماه) کارگران معدن چادرملو که عمدتا در بخش استخراج و بارگیری مشغول به کارند با بهره‌گیری از ماده ۱۴۲ قانون کار که حق کاهش عمدی تولید را برای کارگران به رسمیت شناخته است، در تمام شیفت‌ها دست از کار کشیده‌اند.
وی تصریح کرد: این اقدام صنفی در اعتراض به اخراج غیر قانونی دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس صورت گرفته و خواسته کارگران، صدور حکم بازگشت به کار آقای حسنی‌نژاد است.
گفتنی است طبق وعده قبلی مسئولان دولتی، مقرر شده بود فرماندار اردکان روز پنج شنبه هفته گذشته (۱۴ آذر ماه) به منظور بررسی این حکم اخراج با آقای حسنی‌نژاد ملاقات کند.
این فعال صنفی با بیان اینکه این ملاقات ساعت ۳۰: ۷ صبح پنج شنبه هفته گذشته صورت گرفته است، افزود: فرماندار اردکان در ابتدای جلسه از اقای حسنی‌نژاد خواسته است سوابق کاری‌اش در معدن را تشریح کند و در ‌‌نهایت تاکید کرده است شورای تامین اردکان در خصوص حکم بازگشت به کار وی تصمیم گیری می کند.
به گفته جناحی، فرماندار تاکید کرده است شورای تأمین «مصلحت» را تشخیص می‌دهد و باید از هر حکمی که صادر می‌کند تمکین شود.
وی در ادامه بیان کرد: این در حالی است که حکم اخراج آقای حسنی نژاد بر خلاف ماده ۲۵ و ۲۷ قانون کار صادر شده است و ارتباطی با شورای تامین ندارد.
این فعال صنفی با اشاره به ماده ۲۵ قانون کار که صراحت دارد «هیچ یک از طرفین (کارگر و کارفرما) به تنهایی حق فسخ قرارداد موقت را ندارند»، گفت: قرارداد آقای حسنی‌نژاد تا ۲۹ اسفند سال جاری اعتبار دارد و کارفرما نمی‌تواند به صورت یک جانبه این قرارداد را فسخ کند.
رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (معدن چادرملو) در پایان با اشاره به ماده ۲۷ قانون کار که اخراج کارگر را به نظر مثبت نهاد صنفی کارگاه مربوطه منوط کرده است، تصریح کرد: برای صدور حکم اخراج آقای حسنی‌نژاد از انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (که تنها نهاد صنفی این شرکت پیمانکاری است) نظرخواهی نشده است.

پیشینه اعتراضات و مطالبات کارگران
پیش از این، در تاریخ ۶ آذر ماه حدود ۸۰۰ کارگر معدن چادرملو در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه و همچنین اخراج دبیر نهاد کارگری این معدن بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کرده بودند.
شورای تامین اردکان در واکنش به این اعتراض روز دوشنبه هفته گذشته (۱۱ آذر ماه) تشکیل جلسه داد و با حضور نمایندگان کارگران و مدیران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس، خواسته های صنفی کارگران را بررسی کرد.
مطالبات صنفی کارگران مبنی بر پیروی شرکت آسفالت طوس (پیمانکار) از طرح طبقه بندی مشاغل شرکت سنگ آهن چادرملو (پیمان دهنده) و لحاظ پاداش تولید در محاسبه حق بیمه شان در نهایت توسط شورای تامین اردکان پذیرفته شد؛ هر چند نمایندگان کارگران تاکید کردند صورتجلسه شورای تامین در اختیار آنها قرار نگرفته است.
همچنین در جلسه شورای تامین مقرر شده بود دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس روز پنج شنبه هفته گذشته برای بررسی صدور حکم بازگشت به کارش با فرماندار اردکان ملاقات کند که از نتیجه این جلسه اطلاع موثقی در دست نیست، اما با توجه به اعتراض دو روز گذشته کارگران احتمال می‌رود با مطالبه بازگشت به کار نماینده صنفی کارگران مخالفت شده باشد.

 

----------------------------------

تجمع کارگران کاشی تبریز کف در اعتراض به تاخیر ۲ ساله در پرداخت مزدشان

دبیر خانه کارگر تبریز از تجمع صبح امروز (چهارشنبه ۱۳ آذر ماه) جمعی از کارگران «کاشی تبریز کف» در اعتراض به ۲۸ ماه حقوق معوقه شان در محوطه کارخانه خبر داد.
«کریم صادق‌زاده» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بیش از دو سال است که حقوق ۲۵۰ کارگر کاشی تبریز کف شهرستان مرند به دلیل افزایش مشکلات مالی به تاخیر افتاده است.
وی بیان اینکه از تیر ماه سال جاری حق بیمه این کارگران پرداخت نشده است، افزود: سوء مدیریت در این کارخانه باعث شده این واحد با مشکلات زیاد مالی رو به رو شود به گونه ای که که هم اکنون توان ادامه حیات ندارد.
این فعال کارگری در ادامه درباره سوابق مدیریتی کارفرمای این واحد تولیدی گفت: این کارفرما علاوه بر مدیریت کارخانه کاشی تبریز کف که در حال تعطیل شدن است مدیریت دو واحد دیگر در استان به نامهای نساجی تبریز و سراب بافت را بر عهده دارد که هر دو در شرف تعطیلی کامل قرار دارند و تعداد زیادی از کارگران شان نیز بیکار شده‌اند.
وی تصریح کرد: بخشی از مشکل کارخانه کاشی کف، ماشین آلات و تجهیزات فرسوده است که به نوسازی نیاز دارند. فرسودگی این کارخانه به حدی زیاد است که حتی بانکهای طلب کار تمایلی برای مصادره کارخانه به عنوان طلب شان ندارند.
به گفته صادق‌زاده، از کارگران این واحد تعدادی نیز با سوابق بالا در شرف بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند که به سبب پرداخت نشدن سهم ۴ درصد کارفرما به تامین اجتماعی، امکان بازنشتگی ندارند.

----------------------------------

پرداخت های میلیونی تامین اجتماعی به یک نهاد صنفی

گزارش هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی پیش از ظهر امروز در صحن علنی مجلس قرائت شد که بخش‌هایی از آن در ایلنا منتشر می‌شود.
به گزارش ایلنا، در بخشی از این گزارش به کمک ۲۰۰ میلیون تومانی سازمان تامین اجتماعی به کانون انجمن‌های صنفی کارگران کوره پزخانه‌های استان تهران اشاره شده است.
اسناد اخذ شده از امور مالی سازمان نشان می‌دهد این نهاد صنفی ۱۰۰ میلیون تومان وجه نقد و همین مبلغ را در قالب بن رفاه از تامین اجتماعی دریافت کرده است.
همچنین ۱۶۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در ۵ فقره، بابت کمک و هزینه‌های اردو به این نهاد صنفی یا رئیس آن، آقای «غلامرضا عباسی» پرداخت شده است.
بر اساس این گزارش، کانون انجمن‌های صنفی کارگران کوره پزخانه‌های استان تهران در سال ۹۰ نیز بابت برگزاری همایش آموزشی مبلغ ۶۰ میلیون تومان، و بابت برگزاری اردو در مشهد ۱۰ میلیون تومان از سازمان تامین اجتماعی دریافت کرده است.
آنگونه که در گزارش هیات تحقیق و تفحص از مجلس آمده است، این حجم از کمک به یک نهاد صنفی در سالهای اخیر بی‌سابقه بوده است.

----------------------------------

کارگران رجا در انتظار پرداخت طلب ۱۲۳ میلیون تومانی

۶۰ کارگر یک شرکت پیمان‌کاری وابسته به «رجا»، بیش از ۲ سال است که برای پرداخت طلب ۱۲۳ میلیون تومانی شان از سوی شرکت پیمانکاری سابق این مجموعه انتظار می‌کشند.
یکی از نمایندگان کارگران که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری سابق رجا (هجرت گستر جهان آفرین) نزدیک به ۱۲۳ میلیون تومان به کارگران اداره مولد بخار بدهکار است که این بدهی به سال‌های ۹۰ و ۹۱ باز می‌گردد.
وی ادامه داد: رجا بعد از اتمام قرارداد این شرکت پیمانکاری (آذر ماه سال ۹۱) ضمن قول پرداخت معوقات کارگران، از آن‌ها امضای تسویه گرفت اما برخلاف وعده‌اش طلب کارگران را پرداخت نکرد.
وی با بیان اینکه معوقات این ۶۰ کارگر از یک تا ۳ میلیون تومان متغیر است، افزود: این شرکت پیمانکاری بعد از اتمام قراردادش بدلیل حسن انجام کار باید ۱۶۰ میلیون تومان از رجا دریافت می‌کرد که رجا می‌توانست با این پول، طلب کارگران را پرداخت کند.
این نماینده کارگری تصریح کرد: اما رجا ابتدا معوقات خودش را که حدود ۶۰ میلیون تومان می‌شد برداشت و قصد داشت با مابقی‌اش مطالبات کارگران را به صورت ناقص پرداخت کند که کارگران حاضر به قبول آن نشدند.
وی در پایان اظهار داشت: ضمانت وثیقه پولی که شرکت پیمانکاری سابق برای انجام تعهداتش به شرکت رجا پرداخت کرده بود یکم بهمن ماه سال جاری به اتمام می‌رسد و کارگران منتظر‌اند معوقات کارگران از این محل پرداخت شود.

----------------------------------

۲۰۰ کارگر پیمانی پالایشگاه آبادان بیکار شدند

یک فعال کارگری در خوزستان از اخراج ۲۰۰ نفر از کارگران یکی از پیمانکاران پالایشگاه آبادان به نام شرکت «ساختمان نصب» خبر داد.
«مصطفی نظری» نماینده محوری کانون شوراهای اسلامی کار در شهرستانهای آبادان و خرمشهر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری «ساختمان نصب» از پیمانکاران وابسته به پالایشگاه آبادان که در زمینه ساخت و نصب تاسیسات نفتی فعالیت دارد به تازگی پس از اتمام بخشی از پروژه‌های‌اش، قرارداد ۲۰۰ کارگر را خاتمه داد.
این فعال کارگری با اشاره به اشتغال ۵۰۰ کارگر در این شرکت پیمانکاری، گفت: علاوه بر اخراج ۲۰۰ کارگر، گفته می‌شود قرارداد ۵۰ کارگر دیگر نیز بصورت معلق در آمده و احتمال اخراج این کارگران نیز در روزهای آینده وجود دارد.
او با بیان اینکه سه ماه از حقوق ماههای شهریور، مهر و آبان ماه این کارگران به تاخیر افتاده است افزود: پروژهای در دست اقدام این شرکت پیمانکاری «ساختمان نصب» در فاز سه پالایشگاه آبادان در حال اتمام است و شرکت پیمانکاری دیگری بنام «جندی شاپور» برای ادامه فعالیت‌های تاسیساتی با پالایشگاه آبادان همکاری دارد.

----------------------------------

تجمع کارگران «نی بر» شوشتر برای دومین روز متوالی

کارگران نی بر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر امروز نیز در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما به مطالبات صنفی‌شان برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان اداری مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: امروز دومین روز در هفته جاری است که حدود ۲ هزار کارگر فصلی نی بر (که به کار بریدن نی‌شکر اشتغال دارند) در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما به مطالبات صنفیشان، دست از کار کشیده و اقدام به برپایی تجمعی اعتراضی کردند.
این کارگر با بیان اینکه «ما برای احقاق حقوق‌مان تجمعات متعددی را در استان و پایتخت در مقابل نهادهای مختلف دولتی انجام داده‌ایم»، افزود: متاسفانه در هر بار تجمع، کارگران نی بر با وعدهایی از مسئولان به اعتراضات صنفی خود پایان داده‌اند اما تا کنون هیچ یک از قولهای داده شده و حتی مصوباتی که در خصوص مطالبات کارگران نی بر ابلاغ شده است، اجرایی نشده است.
این کارگر که خواست نامش فاش نشود در مورد وعدهای محقق نشده کارفرما وسایر مسئولان توضیح داد: پس از اعتراضات سال گذشته کارگران نی‌بر که دامنه آن به پایتخت نیز رسید، نمایندگان کارگران و کارفرما جلسه مشترکی با سازمان تامین اجتماعی برگزار کردند که طی این جلسه مقرر شد بابت فصول بیکاری کارگران در سنوات گذشته (بسته به سابقه کار هر کارگر) کارفرما مبلغ ۷۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی واریز کند و به این ترتیب در سوابق بیمه‌ای کارگران فصلی که بخشی از سال را بیکارند، فاصله‌ای ایجاد نشود.
او افزود: پرداخت رقم ۷۰ میلیارد تومان توافقی بود که طی چندین جلسه بین مسئولان تامین اجتماعی و نمایندگان مجتمع کشت و صنعت شوشتر انجام شده بود و این شرکت نیز در جلسه مذکور برای پرداخت این مبلغ اعلام آمادگی کرده بود اما در حال حاضر تامین اجتماعی از دریافت مبلغ ۷۰ میلیارد تومان خودداری می‌کند و حدود ۹۰ میلیارد تومان طلب کرده است.
این کارگر نی‌بر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر گفت: «بسیاری از ما به سن بازنشستگی رسیده‌ایم اما به دلیل وجود فاصله در پرداخت حق بیمه فصول بیکاری، امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای تامین اجتماعی را نداریم.»
به گفته این نماینده صنفی کارگران، آنان علاوه بر اتصال سوابق بیمه‌ای، خواستار قرار گرفتن تحت حمایت قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق هستند.

----------------------------------

فرماندار اردکان پنجشنبه با نماینده اخراجی کارگران چادرملو دیدار می‌کند

رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (معدن چادرملو) ضمن اعلام خبر پذیرش مطالبات صنفی کارگران این شرکت پیمانی در جلسه شورای تامین اردکان، تاکید کرد صورتجلسه شورای تامین هنوز در اختیار اعضای انجمن صنفی قرار نگرفته است.
«حسین جناحی» در این باره به ایلنا گفت: صبح روز گذشته (دوشنبه ۱۱ آذر ماه) جلسه شورای تامین اردکان با حضور فرماندار، رئیس اداره اطلاعات، رئیس پلیس امنیت، رئیس اداره کار و رئیس تامین اجتماعی اردکان و رئیس اداره کار یزد، نمایندگان سپاه، مدیرعامل معدن چادرملو، مدیر عامل شرکت آسفالت طوس و ۴ نفر از اعضای انجمن صنفی تشکیل شد و مطالبات صنفی کارگران در این جلسه پذیرفته شد اما صورتجلسه هنوز در اختیار اعضای انجمن صنفی قرار نگرفته است.
وی تصریح کرد: پیروی شرکت آسفالت طوس (پیمانکار) از طرح طبقه بندی مشاغل شرکت سنگ آهن چادرملو (پیمان دهنده) و لحاظ پاداش تولید در محاسبه حق بیمه کارگران از مطالبات صنفی کارگران بود که بعد از طرح در این جلسه به ترتیب از سوی رئیس اداره کار و رئیس اداره تامین اجتماعی اردکان پذیرفته شد.
به گفته جناحی، رئیس اداره تامین اجتماعی اردکان برای لحاظ پاداش تولید در محاسبه حق بیمه کارگران ۳ ماه وقت خواست تا از دفا‌تر شرکت پیمانکاری آسفالت طوس بازرسی‌های لازم را انجام دهد.
رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (معدن چادرملو) در پایان افزود: بعد از طرح مساله بازگشت به کار «بهرام حسنی‌نژاد» دبیر انجمن صنفی ، مقرر شد وی روز پنج شنبه هفته جاری (۱۴ آذر ماه) برای حل این موضوع با فرماندار اردکان ملاقات کند.

----------------------------------

تجمع کارگران مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به کاهش مزد

۲۸۰ کارگر واحد تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی امروز در اعتراض به کاهش چند صد هزار تومانی مزدشان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، برای دومین بار تجمع کردند.
یکی از نمایندگان کارگران که نخواست نامش فاش شود با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۲۸۰ کارگر واحد تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی که به کاهش چند صد هزار تومانی مزدشان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری معترض‌اند، از صبح امروز (۱۱ آذر ماه) با ترک محل کارشان، در مقابل دفتر مدیر عامل مجتمع تجمع کردند.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ کارگر واحد تعمیرات وضعیتی مشابه دارند، ادامه داد: نیروهای حراست پس از گذشت ۲ ساعت از شروع تجمع از کارگران خواستند متفرق شوند اما کارگران به تجمع‌شان ادامه دادند.
به گفته این نماینده کارگری، با ادامه تجمع، جلسه‌ای با حضور مدیر عامل مجتمع گاز پارس جنوبی، مدیران عامل پالایشگاه‌های این مجتمع و ۵ نفر از نمایندگان کارگران برگزار شد.
وی تصریح کرد: مدیرعامل در این جلسه عنوان کرد فقط می‌تواند ۷۵ درصد از حقوق کسر شده کارگران در آبان ماه را به آن‌ها پرداخت کند و از ماه‌های آتی نیز، همین مبلغ به حقوق کارگران اضافه می‌شود.
به گفته این نماینده کارگری، هیچ یک از نمایندگان کارگران از وعده‌های مدیران حاضر در جلسه قانع نشدند و تجمع کارگران تا زمانی که از پرداخت همه معوقاتشان اطمینان پیدا کنند ادامه خواهد داشت.
گفتنی است کارگران معترض در تاریخ ۳ آذر ماه نیز برای پیگیری مطالبه صنفی شان در مقابل دفتر مدیر عامل تجمع کرده بودند که آقای عباسی رئیس حراست به آن‌ها وعده داد مشکل حقوق شان تا ۳ روز دیگر حل می‌شود. امری که البته اتفاق نیفتاد.

----------------------------------

تجمع کارگران نی‌بر کارون‌ در اعتراض به افزایش نیافتن حقوق

صبح امروزجمع کثیری از کارگران فصلی «مجتمع کشت صنعت کارون شوش‌تر» در اعتراض به عدم افزایش وتاخیر در پرداخت حقوق ماهانه خود در مقابل درب ورودی ساختمان این مجتمع تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: حدود ۲ هزار کارگر فصلی که به کار بریدن نی‌شکر در مجتمع کشت و صنعت کارون شوش‌تر اشتغال دارند از صبح امروز (۱۱ آذر ماه) در اعتراض به عدم افزایش حقوق خود درمقابل ساختمان شرکت کشت وصنعت تجمع کرده‌اند.
او با بیان اینکه فصل جدید کاری این کارگران از از اول آبان ماه شروع شده است، گفت: در حالی که کارگران نی‌بر از کارفرمایان خود انتظار افزایش منطقی حقوق را داشتند متاسفانه با شروع فصل جدید کاری هنوز دریافتی این کارگران بر مبنای سابق محاسبه می‌شود.
این کارگر با اشاره وعده‌ای که پیشتر کارفرمای مجتمع کشت و صنعت کارورن شوشتر در خصوص بازبینی دستمزدها داده بود، گفت: در گذشته کارگران نی بر در پانزدهم هر برج حقوق خود را دریافت می‌کردند اما از ماه پیشرو قرار است که زمان پرداخت به تاریخ ۳۰‌ام هرماه منتقل شود.
به گفته این کارگر جابجایی زمان پرداخت حقوق درکناز عدم افزایش آن باعث شده است تا نظم اقتصادی در برنامه این کارگران دچار تغییر و تحول شود.
گفتنی است دو هزار کارگر فصلی «نی‌بر» مجتمع کارون شوش‌تر ظرف شش سال گذشته در تهران و خوزستان اعتراضات صنفی مکرری را برگزار کرده‌اند.

----------------------------------

تجمع ۱۰۰ نفر از کارگران مخابرات روستایی همدان

جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی استان همدان صبح امروز با در دست داشتن پارچه نوشته‌هایی در اعتراض به نحوه قرار داد کاری خود، مقابل ساختمان شرکت مخابرات استان همدان تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان در خصوص دلیل این اقدام اعتراضی به خبرنگار ایلنا گفت: تجمع کننده حدود صد نفر از کارگران مخابرات روستایی هستند و می‌خواهند شرکت مخابرات استان همدان با آنها بصورت تمام وقت، قرارداد کار منعقد کند.
وی بابیان اینکه در حال حاضر دریافتی این کارگران به دلیل رواج قراردادهای نیمه وقت تنها در حدود ۳۰۰ هزار تومان است، افزود: انتظار ما این است که مسئولان شرکت مخابرات طبق قانون در قراردادهای موجود تجدید نظر کنند.
به گفته این کارگر مخابرات روستایی تجمع کنندگان که بیشتر از ساکنان شهرستان‌ها و روستاهای مجاور همدان بود و از مسئولان شرکت مخابرات استان همدان توقع دارند که به خواسته‌های قانونی آنها توجه کنند.
بنابر مشاهده خبرنگار ایلنا، تا لحظه مخابره و ارسال این خبر هیچکدام از مسئولان شرکت مخابرات برای پاسخگویی در این اجتماع صنفیحاضر نشدند.

----------------------------------

سه کارگر در منطقه عسلویه کشته‌ شدند

دبیر خانه کارگر شهرستان لامرد و مهر گفت: روز گذشته سه نفر از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه در جریان دو حادثه جداگانه کشته شدند.
عبدالرضا روحی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: این حوادث در فاز ۱۹ منطقه عسلویه و در محدوده فعالیت شرکت پتروپارس اتفاق افتاد.
وی افزود: حادثه نخست در حوالی ساعت ۱۴ و براثر سقوط بوم یک دستگاه جرثقیل سنگین بر روی یک دستگاه خودروی سواری پراید اتفاق افتاد.
روحی بابیان اینکه بر اثر این سقوط دو نفر سرنشین خودروی سواری کشته شدند، گفت: یکی از کشته شدگان در دم جان باخت و نفر دوم در مسیر انتقال به بیمارستان کنگان جان خود را از دست داد.
این فعال کارگری افزود: کشته‌شدگان از کارگران متخصص شرکت کولرهای هوایی آبان بودند.
دبیر خانه کارگر شهرستان‌های لامرد و مهر همچنین در خصوص حادثه دوم گفت: این حادثه نیز در همان مکان قبلی و در حوالی ساعا ۱۶ اتفاق افتاد.
وی در تشریح حادثه دوم گفت: این حادثه زمانی اتفاق افتاد که از سه نفر از کارگران جوشکار در داخل لوله‌ای آهنی به قطر چهار متر مشغول فعالیت بودند.
روحی به نقل منابع رسمی علت حادثه دوم را گاز گرفتگی درون لوله عنوان کرد و گفت: در جریان این حادثه یکی از کارگران جوشکار کشته و دو نفر دیگر مصدوم شدند.
این مقام کارگری بابیان اینکه از مجموع سه کارگر حادثه دیده دو کارگر از شرکت کولر‌های هوایی آبان وکارگر کشته شده نیز از شرکت «ای جی سی» بوده اند، گفت: شنیده می‌شود که در پی حوادث روز گذشته فعاالیت‌ها در محل وقوع بصورت موقت متوقف شده است.

----------------------------------

ادامه اعتراضات کارگران قطار شهری اهواز در داخل کارگاه

دبیر خانه کارگر اهواز از ادامه اعتراضات صنفی کارگران کیسون (مجری پروژه قطار شهری اهواز) به پرداخت نشده ۵ ماه حقوق در داخل کارگاه خبر داد.
«آقایار حسینی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: اعتراض صنفی کارگران متروی اهواز که از روز سه شنبه (۵ آذر) آغاز شده است در حالی از امروز وارد پنجمین روز خود شد که کارگران معترض تجمع هر روزه خود در مقابل دفتر شرکت را به درون کارگاه‌ها منتقل کردند.
وی گفت: هم اکنون با انتقال اعتراض کارگران کیسون در داخل کارگاه‌های شرکت، فعالیت کارگاه‌ها مطابق شرایط پیش بینی شده در ماده ۱۴۲ قانون کار متوقف شده است.
وی افزود: این وضعیت درحالی است که مسئولان شرکت کیسون در تجمع دیروزبه کارگران وعده داده‌اند تا ۱۵ روز آیندهٔ معادل یک ماه از حقوق معوقه کارگران را پرداخت می‌کنند.
حسینی در ادامه اظهار داشت: بهانه پرداخت نشدن حقوق کارگران، از سوی مسئولان کیسون، واریز نشدن اعتبارات شرکت قطار شهری اعلام شده است که این موضوع مورد تایید کارگران نیست.
او در تشریح علت مخالفت کارگران کیسون با ادعای مدیران این شرکت، گفت: در حالی مسئولان شرکت پیمانکاری کیسون بهانه کمبود اعتبارات مالی را برای پرداخت نکردن حقوق کارگران در پیش می‌گیرند که حقوق چند میلیون تومانی هیچ یک از مدیران وسرپرستان مجری این پروژه که هر ماهه سر موعد پرداخت شده‌است.
دبیر خامه کارگر در خاتمه اظهار داشت: کارگران معترض که در بخشهای «حمل و نقل» و «حفاری» تونل مشغول به هستند، قصد دارند تا زمان دریافت پاسخ منطقی به اعتراض خود ادامه دهند.

----------------------------------

مطالبات کارگران معدن چادرملو به صورت ضمنی پذیرفته شد

رئیس انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس (معدن چادرملو) از پذیرش ضمنی خواسته‌های کارگران این شرکت پیمانکاری از سوی مسئولان استانی و نظارتی شهرستان اردکان خبر داد.
«حسین جناحی» در این باره به ایلنا گفت: ۴ عضو انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس ساعت ۹ امروز صبح (یکشنبه ۱۰ آذر ماه) با مسئولان نظارتی، اداره کار اردکان و نماینده اداره کار یزد جلسه داشتند و طبق قرار قبلی، خواسته‌های کارگران پیش از طرح در شورای تامین اردکان در این جلسه بررسی شد.
وی با اشاره به اینکه جلسه شورای تامین اردکان ساعت ۹ فردا صبح (دوشنبه ۱۱ آذر ماه) برگزار می‌شود، ادامه داد: اعضای انجمن صنفی در شروع جلسه خواستار بازگشت به کار دبیر این نهاد صنفی شدند که بررسی این خواسته صنفی کارگران به وقت دیگری موکول شد.
گفتنی است حدود ۸۰۰ کارگر آسفالت طوس چهارشنبه هفته گذشته (۶ آذر ماه) در اعتراض به اخراج دبیر نهاد کارگری این شرکت بیش از یک ساعت دست از کار کشیده بودند.
این فعال صنفی افزود: پیروی شرکت آسفالت طوس (پیمانکار) از طرح طبقه بندی مشاغل شرکت سنگ آهن چادرملو (پیمان دهنده) و لحاظ شدن پاداش تولید در محاسبه حق بیمه کارگران از دیگر مطالبات صنفی کارگران بود که در این جلسه مطرح شد.
وی تصریح کرد: کارگران معتقدند طرح طبقه بندی مشاغل همانطور که در شرکت پیمان دهنده اجرا شده است، باید در شرکت پیمانکار هم اجرا شود و اجرای هر گونه طرح جدیدی تخلف از قانون است.
رئیس انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس (معدن چادرملو) در پایان اظهار داشت: مسئولان دولتی و نظارتی حاضر در این جلسه با تایید خواسته‌های بحق و قانونی کارگران، از طرح این خواسته‌ها در جلسه شورای تامین اردکان که مصوباتش الزام اجرایی دارد خبر دادند.

----------------------------------

تنفس مداوم هوای عسلویه مرگ‌آور است

به گفته یک فعال صنفی کارگری در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی به دلیل بالا بودن میزان آلودگی هوا، سلامتی کارگران این منطقه در معرض تهدید جدی قرار دارد.
«ناصر آغاجری» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: تنها در منطقه عسلویه به دلیل مجهز نبودن فلرهای (مشعل‌های بلند گاز سوز) پروژه‌های نفتی و گازی به فیلتر‌های پالایش گاز، هوای منطقه از گازهای مرگباری چون CO۲، so۲ و H۲S آکنده است.
وی بابیان اینکه تنها تنفس یک دم از گاز سنگین و بی‌بو H۲S می‌تواند منجر به مرگ افراد شود، گفت: در حال حاضر این گاز سمی و خطرناک از هر فلر مشتعل با فشار ۲۰۰ PSI خارج می‌شود.
این فعال صنفی کارگری با یادآوری اینکه طبق استاندارد بین المللی تا شعاع ۱ کیلومتری فلرهای متصاعد کننده چنین گازهای خطرناکی، نباید منطقه مسکونی وجود داشته باشد، گفت: این شرایط در حالی است که هم اکنون هر فاز پالایشگاهی ۴ فلر خروج گاز دارد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر به واسطه اجرای پروژه‌های عظیم نفتی – پتروشیمی حداقل ۳۰ فلر از مجموع نزدیک به ۹۸ فلر فعال منطقه پارس جنونی در منطقه عسلویه قرار دارد، افزود: باوجود آنکه ممکن است وضعیت آلودگی هوا منطقه عسلویه در گزارش مسئولان محیط زیست استان بوشهر استاندار معرفی شود اما طبق بررسی‌های مراکز دانشگاهی وضعیت آلودگی آب و خاک در این منطقه رو به گسترش است بطوری می‌توان مدعی شد که آب و هوای عسلویه صد برابر شهر تهران آلوده است.
آغاجری همچنین از بالا بودن مقدار دی اکسید نیتروژن، ازن و سایر آلاینده‌های آلی و ذرات به ویژه آزبزست در هوای منطقه عسلویه خبرداد و گفت: وجود ذرات آزبست در هوای تنفسی آنقدر خطرناک است که مقادبر PPM-۵۰، PPM-۱۰۰-۸۰ و PPM-۵۰۰ از این ماده شیمایی به ترتیب می‌تواند به سرگیجه و استفراغ، فلج و مرگ افراد منجر شود. وی بابیان اینکه دیگر ذرات شیمیایی موجود در هوا مثل نیترات‌ها و ازن باعث اسیدی شدن سطح چشم و سوزش می‌شود، افزود: علاوه بر این‌ها وجود اکسیدهای سولفور و نیتروژن در هوای مرطوب و شرجی منطقه عسلویه، ترکیبی اسیدی به وجود می‌آورد که از طریق تنفس جذب بدن می‌شود.
آغاجری با اشاره به وجود بیش از حد ریز گرد‌ها درشت در هوای منطقه عسلویه، گفت: در حال حاضر بیشتر مواقع ریزگرد‌ها مانند ابری رقیق سرتاسر منطقه را فرا گرفته‌اند و این مسئله به خصوص در موقع وارونگی هوا بسیار آزار دهنده است.
این فعال کارگری بابیان اینکه برخی اوقات درشتی قطر ذرات این ریزگرد‌ها تا چند میکرون هم می‌رسد، افزود: این حجم از ریزگردهای موجود در هوای منطقه عسلویه می‌شود که در هنگام تنفس به راحتی از ریه‌ها عبور کرده و در ‌‌‌نهایت با رسوب در رگ‌های کوچک موجب التهاب عروق می‌شود. به گفته این فعال صنفی کارگری ریزگردهای موجود در هوای عسلویه در مواجهه با چشم‌های غیر مسلح نیز در عروق چشمی جای گرفته و موجب اختلالات چشمی و بینایی کوتاه مدت و حتی بلند مدت خواهد شد.
این فعال مستقل کارگری همچنین به وجود میزان بالایی از آلاینده سرب در هوای منطقه عسلویه خبر داد و گفت: این وضعیت درحالی است که وجود سرب با غلظت ۶۰ میکروگرم در حجم سی لیتر از خون هر فرد می‌تواند به افزایش ورم مغزی منجر شود.
وی با تاکید بر ناشناخته بودن آثار و تبعات احتمالی این مواد آلاینده گفت: تشخیص کامل این عوارض نیازمند برررسی‌های پزشکان محقق است. وی بابیان اینکه استمرار فعالیت فلرهای فاقد فیلتر پالایش گاز و آلوده شدن هوای منطقه عسلویه، می‌تواند به شیوع بیماری‌های خونی و تنفسی در میان ساکنان منطقه منجر شود، گفت: در حال حاضر بیماری‌های تنفسی و ریه‌ای در اینجا به یک مسئله معمولی در میان کارکنان و ساکنان این منطقه تبدیل شده است.
وی همچنین در خصوص وضعیت آب‌های سطحی و فاضلاب این منطقه گفت: با توجه به اینکه فاضلاب‌های صنعتی مربوط به پروژه‌های پالایشگاهی و پتروشیمی بدون هیچ تصفیه‌ای وارد دریای پارس جنوبی می‌شوند ابعاد آلودگی‌های زیست محیطی در منطقه عسلویه بسیار گسترده‌ است بطوری که همین چند وقت پیش به دلیل افزایش آلودگی آب‌های ساحلی جلبک‌های قرمز تمامی سطح محدوده بندر طاهری تا انتهای فازهای عسلویه را فراگرفتند و درنتیجه همه آبزیان این ناحیه به دلیل نرسیدن اکسیژن خفه شدند.
وی بابیان اینکه مهم‌ترین دلیل آلودگی آب و هوا و تهدید سلامتی ساکنان در منطقه پارس جنوبی به ویژه منطقه ویژه عسلویه حاکم نبودن قانون است، یادآور شد: این مناطق جزء مناطق آزاد و ویژه اقتصادی محسوب می‌‌شوند و به همین دلیل در مناطق مورد نظر هیچ الزامی برای اجرای قوانین مربوط محیط زیست و یا کار و تامین اجتماعی وجود ندارد.
این فعال صنفی کارگری با یادآوری اینکه به موجب قانون کار تمامی کارگرانی که در معرض عوارض سخت و زیان آور محیط‌های شغلی قرار دارند باید بصورت دوره‌ای مورد معاینات پزشکی قرار بگیرند، گفت: در دو سال گذشته حتی یک مورد اتفاق نیفتاد که سلامتی کارگران شاغل در پروژ‌های پالایشگاهی – پتروشیمی با انجام آزمایشات طبی برای ریه، قلب، خون و شنوائی مورد ارزیابی قرار بگیرد.
وی افزود: این وضعیت در حالی است که به دلیل حاکم بودن قوانین کار و تامین اجتماعی بر روند ساخت پتروشیمی بیستون کرمانشاه، سلامتی کارگران شاغل هر شش ماه یکبار طبق قانون مورد ارزیابی پزشکی قرار می‌گرفت.
آغاجری با بیان اینکه تنها معدودی شرکت‌های دولتی یا شبه دولتی نفت و پتروشیمی برای تامین سلامتی و رفاه نیروی کار رسمی خود در مناطق خوش آب و هوای مجاور، امکانات مناسبی فراهم نمود، افزود: کارکنان این موسسات به دلیل قرار داشتن در معض مواد آلوده حق دارند از امکانات ایجاد شده استفاده کنند اما مسئله این است که در حال حاضر برای چند ده هزار کارگر پروژه‌ای که برخی از آن‌ها به اتفاق خانواده‌های خود در منطقه عسلویه ساکن هستند هیچ امکانات رفاهی مناسبی برای جبران عوارض ناشی از مواد آلاینده وجود ندارد.

----------------------------------

بلاتکلیفی یک ساله ۵ کارگرخدماتی شهرداری اهواز

دبیر خانه کارگر اهواز، از نقض آشکار قانون کار در شرکت خدماتی مروارید درخشان یکی از پیمانکاران زیر مجموعه شهرداری اهواز خبر داد و گفت: ۵ نفر از کارگران این شرکت خدماتی از یکسال پیش هنوز بلاتکلیف هستند.
«آقایار حسینی» در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: درنتیجه تجمعی که سال گذشته از سوی حدود ۴۰ نفر از کارگران خدماتی شهرداری منطقه یک اهواز در اعتراض به قرادادهای غیر قانونی کار و ۵ ماه حقوق معوقه برگزار شد، در ‌‌نهایت ۵ نفر از کارگران حاضر در این تجمع با شکایت کارفرما بازداشت شدند.
او افزود: این ۵ نفر به اسامی «محمد صالحی»، «جاسم ماجدی»، «منصور صالحی»، «عبدالمنعم برهی»، «علی البوصت» هستند که آن زمان هر یک با شکایت کارفرما و به جرم اغتشاش به مدت ۹روز در زندان سپیدار اهواز بازداشت شده‌اند.
این مقام کارگری بابیان اینکه کارگران مورد نظر در نهایت تبرئه و آزادشدند، افزود: با وجود اثبات بی‌گناهی، پیمانکار شهرداری از بازگشت به کار این کارگران جلوگیری کرد.
این فعال کارگری با اشاره اقداماتی که این ۵ کارگر خدماتی شهرداری منطقه یک اهواز پس از رهایی از زندان انجام دادند، گفت: آنان مکرر پیگیر حقوق قانونی و بازگشت بکار خود شدند که در ‌‌نهایت به دلیل عدم پاسخگویی مسئولان استانی این کارگران توانستند با طرح شکایت در وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی حکم بازگشت بکار خود را بگیرند.
او گفت: بعد از بازگشت بکار این ۵ کارگر، کارفرما آنها در ادامه مخالفت‌های قبلی خود محل کار آنها را بصورت تغییر می‌دهد و علاوه بر آن در اقدامی غیر قانونی از پرداخت حقوق و سایر مطالبات قانونی آنها خود داری می‌کند.
حسینی با بیان اینکه اسناد و سوابق مربوط به اشتغال و فعالیت این کارگران در محل کار جدید موجود نیست، افزود: در نتیجه برخورد غیر منصفانه کارفرما این کارگران در طول یکسالی که از اخراج آنها گذشته است هیچ در آمدی نداشته‌اند.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۵ ماه حقوق وبیمه این کارگران از سوی کارفرما واریز نمی‌شود، چرا که کارفرما سعی دارد با ایجاد شرایط سخت کار این کارگران را واردار به استعفاء کند.
دبیر خانه کارگر اهواز در خاتمه سخنان خود از مسئولان شهرداری وشورای شهر اهواز درخواست کرد: نظارت خود را بر پیمانکاران شهرداری وکارگرانشان بیشتر کنند تا حقوق قانونی کارگرانی که با ایجاد شرایط سخت کار حداقل‌ها را دریافت می‌کنند ضایع نشوند.

----------------------------------

افزایش ۶ برابری مرگ ناشی از حوادث کار در چهار محال و بختیاری

مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال وبختیاری اعلام کرد: مرگ ناشی از حوادث کار در این استان طی هفت ماه سپری شده از سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش برابر شده است.
به گزارش دریافتی ایلنا. «منصور فیروز بخت» در این باره گفت: در این مدت در استان ۱۲ نفر به علت حوادث کار فوت شده‌اند که این مرگ و میر در مدت مشابه پارسال دو نفر بوده است.
وی ادامه داد: درگذشتگان حوادث ناشی از کار در استان ۱۱ نفر مرد و یک نفر زن بوده‌اند.
وی تعداد کل فوتی‌های حوادث کار استان در سال گذشته را ۹ نفر عنوان کرد و اظهار داشت: این رقم در سال ۹۰، ۱۳نفر بوده است.
فیروز بخت افزود: فوت ناشی از حوادث کار به مرگی که متعاقب صدمات و یا عوارض یک اتفاق غیرمنتظره و پیش بینی نشده در حین انجام وظیفه یا کار برای فرد پیش می‌آید، اطلاق می‌شود.
وی گفت: مصدومان حوادث کار که امسال به پزشکی قانونی مراجعه کردند نیز ۱۸۶ نفر بوده‌اند که این تعداد نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴/۱۱ درصد افزایش داشته است.
این گزارش حاکیست، از ابتدای امسال تاکنون ۲۳هزار و ۵۰۴ نفر در استان برای دریافت خدمات به پزشکی قانونی مراجعه کردند.

----------------------------------

مسئول حراست فرمانداری دلایل «اغتشاش‌گر» نامیدن کارگران را توضیح دهد

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس (کارگران پیمانی معدن سنگ آهن چادرملو)، از مسئول حراست فرمانداری اردکان خواست تا در خصوص اتهاماتی که به تازگی متوجه سه تن از اعضای اصلی این نهاد صنفی شده است شد، پاسخ دهند.
«حسین جناحی» با اشاره به سخنان «محمد رضا دهستانی» از مسئولان فرمانداری شهرستان اردکان که در گفتگو با خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) نمایندگان کارگران در نهاد قانونی‌شان را عامل اغتشاش و بی نظمی خوانده بود، به ایلنا گفت: فعالیتهای اعضای انجمن صنفی کارگران این واحد معدنی در چارچوب قانون بوده است کارگران منتظرند تا دلایل او را برای «اغتشاش‌گر» نامیدن نمایندگان صنفی‌شان بشنوند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس، با یادآوری اینکه تمامی ۹ نفر کارگری که در راس این نهاد صنفی حضور دارند، با توجه به قانون، منافع ملی و با در نظر داشتن حفظ تولید مطالبات صنفی همکاران خود را پیگری می‌کنند، افزود: سه تن از نمایندگان کارگران در حالی توسط نهادهای نظارتی احضار شده‌اند که تجمعات اعتراضی کارگران پیمانی چاد ملو به آرامی برگزار شده است.
وی در ادامه بابیان اینکه کارگران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس تنها خواهان توجه مسئولان به خواسته‌های صنفی خود هستند، گفت: خواسته‌های صنفی کارگران چادرملو تنها اجرای کامل مقررات کار و تامین اجتماعی است.

----------------------------------

مخالفت تامین اجتماعی با بازنشستگی زودهنگام یکصد کارگر در کردستان

مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان کردستان گفت: اداره کل تامین اجتماعی این استان با درخواست بازنشستگی پیش از موعد حداکثر یکصد کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور موافقت نمی کند.
«شاکر ابراهیمی» با اعلام این مطلب به ایلنا، سازمان تامین اجتماعی علت این مخالفت را مخدوش بودن اسناد بیمه‌ای عنوان کرد و افزود: به دلیل این ایراد قانونی کارگران مورد نظر باید همچنان به فعالیت خود ادامه دهند.
وی بابیان اینکه این کارگران طبق احکام شغلی خود دارای مشاغل سخت و زیان آور بوده‌اند، افزود: چون کارفرمایان این کارگران در 20 سال گذشته هنگام ارسال لیست‌های بیمه‌ای، سمت‌های شغلی کارگران خود را درست اعلام نکرده‌اند در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی با بازنشستگی آنها مخالفت می‌کند.
ابراهیمی بابیان اینکه ملاک سازمان تامین اجتماعی برای صدور حکم بازنشستگی پیش از موعد تایید سمت و سوابق شغلی در کمیته سخت و زیان آور است، گفت: هرچند کمیته بررسی مشاغل سخت و زیان آور سمت شغلی این یکصد کارگر را تایید کرده است اما همین کمیته به دلیل مغایرتی که در سوابق شغلی این کارگران وجود دارد با بازنشستگی آنها مخالفت کرده است.
وی بابیان اینکه کارگران یاد شده سالهاست که در واحدهای نساجی، و تولید مواد غذایی دارای مشاغل سخت و زیان آور هستند، گفت: باوجود آنکه هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار استان نیز صحت سوابق بیمه‌ای این کارگران را تایید کرده‌اند اما سازمان تامین اجتماعی همچنان از صدور حکم بازنشستگی برای آنها خود داری می کند.
وی تاکید کرد: در نتیجه اشتباه ۲۰ سال پیش یک مدیراداری، امروز نزدیک به یکصد کارگر مجبورهستند تا خارج توان جسمی خود همچنان به فعالیت خود در بازار کار ادامه دهند.

----------------------------------

روحانی از دستمزد سال آینده کارگران حرفی نزد

یک کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از فراموش شدن شرایط معیشتی کارگران در گزارش صد روزه رئیس جمهور، گفت: در شرایطی که برنامه دولت برای کاهش تورم تا ۳۵ درصد اعلام شده، حرفی از دستمزد سال آینده کارگران تحت تاثیر همین تورم ۳۵ درصدی به میان نمی‌آید.
«فریبرز رئیس دانا» در تحلیل گزارش صد روزه دولت به ایلنا گفت: تورم ۳۵ درصد برای آن دسته از افرادی که دارایی‌هایشان هر روز گران و گران‌تر می‌شود نظیر برج‌سازان، مستغلاتی‌ها و کسانی که ثروت‌های ملی و ارزاق و کالاهای اساسی را در اختیار دارند خوب است اما این وضعیت مردم را فقیرتر و طبقه کارگر را و بینوا‌تر می‌کند.
این کارشناس اقتصادی با انتقاد از اینکه روحانی در سخنان خود اسمی از ۷/۵ میلیون بیکار نیاورده است، خاطر نشان کرد: وقتی که روحانی در حال تعریف‌‌ همان رکود تورمی بود، به غلط یا زیرکانه «تورم» را در مقابل «رشد» قرار داد و این در حالی است که مفهوم شاخص اصلی رکود تورمی اگر در ایران وجود داشته باشد - که در واقع چنین چیزی وجود ندارد و وضعیت فعلی همان فروبستگی تورم است - همزمانی تورم و بیکاری است.
وی همچنین با بیان اینکه هیچ نشانه‌ای در دست نیست که دولت روحانی توانسته باشد تورم را از ۴۵ درصد به ۳۵ درصد رسانده باشد، توضیح داد: اولاً منابع ارزی که قرار است وارد کشور شود بسیار محدود است و ثانیاً در این مدت چاله‌های زیادی گشوده شده که این منابع باید صرف پر کردن آن‌ها شود.
رئیس‌دانا با بیان اینکه «آقای روحانی می‌گوید نقدینگی از ۶۷ هزار میلیارد تومان به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده»، افزود: ۷۵ درصد از نقدینگی‌ها در اختیار ۵ درصد از جامعه است و این ۵ درصد‌‌ همان عوامل فشاری بودند که می‌گفتند دست بانک مرکزی را باید تحت عنوان «استقلال» باز گذاشت و این‌ها‌‌ همان کسانی بودند که از این افزایش نقدینگی سود بردند و نمایندگان آن‌ها اکنون در کابینه حضور دارند.
رئیس‌دانا درخصوص وعده‌های روحانی مبنی بر اصلاح روند پرداخت یارانه‌ها اظهار کرد: احتمالاً منظور ایشان از این حرف حذف یارانه برخی از اقشار جامعه است که اصلاً در ابتدا پرداخت یارانه‌ به آن‌ها معنی نداشت اما در شرایط فعلی که به اصطلاح کفگیر به ته دیگ خورده است و پرداخت یارانه‌ها دچار بحران شده می‌خواهند این یارانه‌ها را کم کنند اما من با اطمینان می‌گویم که این دولت علاقمند به از بین بردن کل یارانه‌هاست.
وی دولت را «بازارگرای راست افراطی» نامید و گفت: روحانی با بازار آزاد افراطی و آن عشق و علاقه فراوانی که به کارفرمایان نشان می‌دهد به مانند دیدگاه‌های تاچر به سمت حذف کردن یارانه‌ها و در واقع تقویت بنیه سرمایه‌داران پیش می‌رود به این بهانه که اگر سرمایه‌داری رونق بگیرند و سرمایه‌داران سود ببرند حاصل کارشان متوجه کارگران نیز می‌شود.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه منابع آزاد شده در پی توافق ژنو باید صرف بهداشت مردم شوند، گفت: تاکنون می‌گفتند «توسعه داشته باشیم تا فقیران منتفع شوند»، حالا یک بار هم بگذارید فقیران منتفع شوند تا توسعه داشته باشیم.
رئیس‌دانا در توضیح این مطلب افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد هزینه‌های بهداشت و درمانی که کارگران از تامین اجتماعی پبش خرید کرده‌اند را خود کارگران باید پرداخت می‌کنند.
وی تصریح کرد: ضروری است این پول‌هایی که به دست می‌آید به خاطر فشاری که در طول آن ۱۰ - ۱۲ سال بر بنیه مردم و کارگران وارد آمده به یک صندوقی منتقل شود تا صرفا به ترمیم زندگی، حیات، کرامت، حیثیت و شئونات انسانی و رفاه و خوشبختی این مردم صرف شود.

----------------------------------

تجمع کارگران «پارس قو» در اعتراض به تغییر شیوه محاسبه مزد

جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی «پارس قو» در اعتراض به سیاست‌هایی که به تازگی از سوی مدیریت جدید این مجموعه برای محاسبه حقوق و مزایای آن‌ها اتخاذ شده است، در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران این کارخانه که نخواست نامش فاش شود، با تأیید این خبر به ایلنا گفت: در مدت هفت ماهی که از استقرار مدیریت جدید این مجموعه تولیدی می‌گذرد، در نحوه محاسبه و پرداخت حقوق ماهیانه کارگران تغییراتی ایجاد شده است.
به گفته این کارگر، کاهش ناگهانی حقوق اضافه کاری و پاداش بهره‌وری، عدم بازبینی و افزایش نیافتن برخی مزایای قانونی مانند حق ناهار و ایاب و ذهاب و پرداخت مطالبات ماهیانه کارگران با ۱۰ تا ۱۵ روز تاخیر از تغییراتی است که با استقرار مدیریت جدید در این واحد تولیدی روی داده است.
این منبع کارگری در کارخانه ادامه داد: در پی واگذاری و انتقال این واحد صنعتی از بنیاد اقتصادی کوثر به بخش خصوصی، مدیریت کارخانه نیز دچار تغییر و تحول شده‌ است و در میان کارگران زمزمه می‌شود که تغییرات به وجود آمده بیشتر با هدف تحت فشار گذاشتن آنان برای قبول بازخرید خدمت صورت می‌گیرد.
این کارگر با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ نفر در کارخانه روغن نباتی قو مشغول به کارند، افزود: تا به این لحظه تعدادی از همکاران ما در نتیجه برخوردهای نامناسب و «بهانه‌جویی» مدیریت جدید مجبور به بازخرید خدمت و ترک کارخانه شده‌اند اما متاسفانه مدیریت حتی حاضر نیست در محاسبه سنوات آن‌ها طبق عرف کارگاه رفتار کند.

----------------------------------

اعتراض کارگران پیمانی قطار شهری اهواز به ۵ ماه کار بدون حقوق

صبح امروز (شنبه، نهم آذر ماه) کارگران پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه در مقابل ساختمان دفتر مرکزی شرکت پیمانکاری کیسون تجمع کردند. «آقایار حسینی» دبیر خانه کارگر اهواز در تشریح دلایل تجمع امروز کارگران پیمانی شرکت کیسون (از پیمانکاران مجری ساخت قطار شهری اهواز)، به ایلنا گفت: حدود ۳۰۰ نفر از کارگران قطار شهری اهواز که در بخش‌های «حمل و نقل» و «حفاری تونل» مشغول به فعالیت‌اند از روز سه شنبه (۵ آذر) تا به امروز (۹ آذر) در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق خود با استناد به ماده ۱۴۲ قانون کار، دست از کار کشیده و خواستار دریافت حقوق معوقه خود از پیمانکار مجری احداث این پروژه (شرکت کیسون) هستند.
او با بیان اینکه مطالبات پنج ماهه این کارگران مربوط به ماهای تیر، مرداد، شهریور، مهر و آبان است افزود: کارفرما در روز چهارشنبه هفته گذشته بخشی از معوقات حقوقی مربوط به تیر ماه کارگران را پرداخت کرده است.
به گفته این فعال کارگری در اهواز، سال گذشته نیز شرکت پیمانکاری کیسون در پرداخت حقوق کارگران و همچنین در تامین مصالح همچون میلگرد و مواد بتنی و... نیز دچار مشکل بود بطوریکه که افزایش مشکلات باعث شد سال گذشته کارگران اعتراضات متعددی را در محیط کارگاه انجام دهند.
پروژه‌های قطار شهری در کشور تامین اعتبار نشده‌اند
مدیر عامل قطار شهری اهواز نیز ضمن تایید وقوع اعتراض صنفی توسط کارگران شرکت پیمانکاری کیسون، دلیل پرداخت نشدن معوقات حقوقی کارگران پیمانی را ابلاغ نشدن اعتبارات مالی پروژه قطار شهری اهواز دانست.
«عباس هلاکویی» با بیان اینکه تامین نشدن اعتبارات مالی فقط مربوط به قطار شهری اهواز نیست، به ایلنا گفت: در حال حاضر هیچ یک از پروژه‌های قطار شهری در کشور تامین اعتبار نشده‌اند.
او اظهار کرد: علی‌رغم اینکه در سال جاری هیچ گونه اعتباری به قطار شهری اهواز پرداخت نشده است، اما هر ماهه بخشی از معوقات حقوقی کارگران از سوی کارفرمای شرکت کیسون به حسابشان واریز شده است.
او تعداد کارگران تجمع کننددر مقابل دفتر شرکت کیسون را ۶۳ نفر ذکر کرد و گفت: هم اکنون معوقات حقوقی کارگران با احتساب تیر ماه حدود ۵ ماه است که هفته گذشته با پرداخت بخشی از مطالبات مربوط به تیر ماه، معوقات این کارگران به ۴ ماه رسیده است.
هلاکویی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا اعتصاب کارگران باعث به تاخیر افتادن اجرای پروژه قطار شهری اهواز نشده است، گفت: دست از کار کشیدن کارگران پیمانی ممکن است احداث را با یک ماه تاخیر مواجه کند،اما زیاد مهم نیست چرا که پروژه قطار شهری اهواز سه سال از برنامه خود عقب است.
او در خاتمه از کارگران تجمع کنند خواست با همکاری با مجریان احداث پروژه قطار شهری به کار خود باز گردند چرا که تا تأمین اعتبارات مالی از سوی دولت باید صبر کنند.

----------------------------------

انتقاد کارگران پلی‌اکریل از خبرگزاری رسمی دولت

یکی از نمایندگان کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان با انتقاد از نحوه پوشش اخبار آزادی کارگران پلی اکریل در خبرگزاری رسمی دولت، گفت: همکاران بازداشت شده ما توسط خبرگزاری ایرنا به «تحریک کارگران به اعتراض‌های غیر قانونی» متهم شده‌اند در صورتی که این چهار کارگر برای مذاکره با دولت و کارفرما «توسط کارگران» انتخاب شده بودند و جز تلاش برای دستیابی به حقوق صنفی در چارچوب قانون، «جرمی» مرتکب نشده‌اند.
این کارگر که که نخواست نامش فاش شود، با یادآوری اینکه حرکت‌های اعتراضی در کارخانه پلی اکریل نیازی به «تحریک» ندارد، به ایلنا گفت: به نظر می‌رسد که این نحوه پوشش رسانه‌ای بیشتر به قصد تحقیر و تحریک کارگران پلی اکریل بوده‌ باشد تا با خروج از مسیر قانون، زمینه برخورد با مطالبات صنفی‌شان فراهم شود.
نماینده کارگران پلی‌اکریل در ادامه این گفتگو، پیرامون وضعیت کارگران آزاد شده پلی‌اکریل گفت: حقوق و مزایای قانونی چهار کارگری که در رابطه با اعتراضات اخیر کارخانه پلی اکریل اصفهان به مدت یک هفته بازداشت شده‌ بودند پرداخت می‌شود.
او در این باره افزود: طبق توافقی که میان کارفرمای کارخانه پلی اکریل با کانون شوراهای اسلامی کار استان اصفهان انجام شده است، کارفرمای این واحد تولیدی متعهد شده‌ است که طبق قانون کار، دوران بازداشت هفت روزه چهار کارگر بازداشتی این کارخانه را جزء ساعت کاری آنان محسوب کند.
به گفته نماینده کارگران، طبق توافق مذکور کارگران آزاد شده تا روز یکشنبه هفته آینده از مرخصی با حقوق استفاده خواهند کرد.
«جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگر کارخانه پلی اکریل هستند که پیشتر در ارتباط با اعتراض‌های صنفی کارگران این کارخانه به مدت یک هفته از سوی نهادهای نظارتی بازداشت شده بودند. این کارگران سرانجام چهارشنبه گذشته با قرار قانونی و در ازای سپردن فیش حقوقی‌شان آزاد شدند.
نماینده کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان همچنین در خصوص شیوه جدید پیگیری‌ مطابلات صنفی پس از آزادی همکاران‌شان، اعلام کرد: هرچند خواسته‌های صنفی ما هنوز برآورده نشده است اما با توجه به توافقاتی که میان کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان با کارفرما و مسئولان دولتی انجام شده‌ است، برگزاری اجتماعات اعتراضی کارگران پلی اکریل به نشانه حسن نیت تا اطلاع ثانونی متوقف خواهد شد.

----------------------------------

مدیریت دولتی، صندوق کارگران را به ورشکستگی کشانده است

رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی مازندران گفت: در طی ۸ سال گذشته سوءمدیریت در سازمان تامین اجتماعی و حکومت مدیران سیاسی بر ذخایر کارگران، این سازمان را به شرایطی رسانده است که ورشستگی‌اش به وضوح مشهود است.
«نصراله دریابیگی» به خبرنگار ایلنا در مازندران گفت: با وجود آنکه بیش از نیمی از جمعیت استان مازندران زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند ولی بدلیل سیاست‌های غلط مدیریتی شاهد پیشی گرفتن مصارف سازمان از منابع‌اش هستیم.
این فعال صنفی ادامه داد: متوسط دریافتی بازنشستگان استان ۶۳۳ هزار تومان است در صورتی که سبد هزینه یک خانواده سه نفره در این استان بدلیل موقعیت توریستی‌اش بیش از یک میلیون و دویست هزار تومان است.
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی مازندران در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: با وجود آنکه سرمایه تامین اجتماعی توسط کارگران و کارفرمایان تامین می‌شود اما دولت خود را تنها «سکاندار» این سازمان می‌داند که متاسفانه این رویکرد یک جانبه دولت، در قانون جامع تامین اجتماعی نیز گنجانده شده است.
دریابگیی افزود: کارگران و بازنشستگان که صاحبان اصلی سرمایه این سازمان هستند اعتقاد دارند کسانی که در رأس سازمان قرار دارند در سطوح مختلف باید حافظ منافع کارگران باشند در صورتی که مدیریت دولتی در طی سال‌های گذشته در این خصوص کارنامه روشنی نداشته است ورشکستگی کنونی سازمان نشانه شکست دولت در اداره صندوق کارگران است.

----------------------------------

کارگران معترض چادرملو در انتظار نتیجه جلسه شورای تأمین اردکان

به گفته عضو انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس از پیمانکاران معدن سنگ آهن چادرملو، جلسه شورای تامین شهرستان اردکان روز شنبه برای بررسی خواسته‌های صنفی این کارگران تشکیل خواهد شد.
«مسلم غنی‌زاده» نماینده کارگران در انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس امروز (پنجشنبه ۷ آذرماه) به ایلنا گفت: نزدیک به ۱۴۰۰ کارگری که به واسطه استخدام در این شرکت پیمانکاری در معدن چادرملو کار می‌کنند منتظر نتیجه این جلسه هستند.
وی یادآور شد: به دنبال اخراج «بهرام حسنی‌نژاد»، دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس که در ادامه تلاش برای واقعی شدن حق بیمه کارگران معدن و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل روی داد، ۸۰۰ کارگر شرکت آسفالت طوس بعد از ظهر روز سه شنبه (5 آذرماه) اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند.
وی با بیان اینکه این اجتماع صنفی در ‌‌نهایت با مداخله انجمن صنفی متوقف شد، گفت: در حال حاضر بازگشت به کار همکار تازه اخراج شده نیز به جمع مطالبات صنفی کارگران اضافه شده است.
وی بابیان اینکه کارگران آسفالت طوس تنها خواهان توجه مسئولان به خواسته‌های صنفی خود هستند، گفت: بی‌توجهی مسئولان و عدم پیگیری خواسته‌های صنفی آن‌ها می‌تواند باعث از سرگرفته شدن اعتراضات صنفی در این واحد تولیدی شود.

افزوده شدن «بازگشت به کار نماینده کارگران» به مطالبات
«حسین جناحی»، رئیس انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس پیرامون خواسته‌های صنفی ۱۴۰۰ کارگر عضو این تشکل صنفی گفت: تا پیش از اخراج آقای حسنی‌نژاد، خواسته‌های صنفی کارگران تنها به اجرای کامل مقررات کار و تامین اجتماعی محدود می‌شد.
وی بابیان اینکه کارگران آسفالت طوس از پیمانکار و کارفرمای اصلی خواهان بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل و توجه به حق مرخصی قانونی خود بودند، گفت: هرچند کارفرمایان معدن با درخواست کارگران مبنی افزایش حق مرخصی قانونی تا سقف ۱۰ روز در ماه (بدلیل کار معدنی) موافقت کردند، اما خواسته دیگر کارگران مبنی بر بازبینی در طرح طبقه بندی مشاغل پذیرفته نشده است.
این مقام صنفی در تشریح خواسته صنفی مورد نظر گفت: در حال حاضر دریافتی ماهانه کارگران معدن با احتساب پاداش افزایش تولیدی تا سقف بیش از یک میلیون تومان برآورد می‌‌شود و این درحالی است که کارفرما در محاسبه حق بیمه کارگران مزایای مربوط به این پاداش را لحاظ نمی‌کند.
جناحی بابیان اینکه به دلیل همین شیوه محاسبه، حق بیمه این کارگران برمنبای حقوق ۵۰۰- ۶۰۰ هزار تومانی محاسبه و کسر می‌شود، گفت: طبق استعلامی که از سازمان تامین اجتماعی انجام شده است، این درخواست کارگران جنبه قانونی دارد.
وی یادآور شد: محاسبه حق بیمه‌ها برمبنای دستمزدهای حداقلی و غیر واقعی هرچند به کارگران شاغل آسیب چندانی وارد نمی‌کند اما این مسئله در درازمدت و به ویژه در دوران بازنشستگی و برقراری مستمری، باعث زیان کارگران بیمه شده و سازمان تامین اجتماعی خواهد شد.
وی افزود: برای تحقق این وعده انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس، ابتدا در شهریور ماه سال جاری با مدیریت مجتمع معدنی سنگ آهن چادرملو به توافقات شفاهی رسید.
وی بابیان اینکه پس از مدتی پیگری توافقات انجام شده به دلیل مکتوب نبودن با مشکلاتی مواجه شد، در ‌‌نهایت آبان ماه امسال این گفت‌وگو‌ها از سرگرفته شد.
جناحی بابیان اینکه در این سری از مذاکرات، مدیریت مجتمع سنگ آهن چادرملو حاضر شد تا از ۳۰ درصد پاداش تولید کارگران حق بیمه کسر کند، گفت: از آنجا که این مبلغ در دوران بازنشستگی تاثیر چندانی بر وضعیت کارگران ندارد، انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس با این پیشنهاد موافقت نکرد.
به ادعای این مقام صنفی وضعیت پیش آمده در مجتمع چادرملو پس از آن آغاز شد که توافق میان انجمن صنفی با مدیریت مجتمع بی‌نتیجه‌‌ رها شد.

واکنش امنیتی به اعتراضات صنفی
انتظار ۱۴۰۰ عضو انجمن صنفی کارگران آسفالت کار طوس برای بازگشت به کار همکار اخراجی و تحقق خواسته‌های صنفی در حالی به تصمیم گیری در جلسه روز شنبه شورای تامین شهرستان اردکان موکول شده‌است که به گفته اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس، از زمان آغاز حرکت‌های اعتراضی این کارگران تا کنون نهادهای نظارتی سه نفر از اعضای هیات مدیره این نهاد صنفی را احضار کرده‌اند.
به گفته اعضای انجمن صنفی کارگران، تاکنون آقایان «ناصر شیخی»، «علی‌ همت چراغی» و «حسین جناحی» توسط نهادهای نظارتی استان یزد احضار شده‌اند.
به گفته اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس در جریان این احضار‌ها ضمن پرسش و پاسخ از آن‌ها خواسته شده است که با احتیاط بیشتری به فعالیت‌های صنفی خود ادامه دهند.
هیات مدیره انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس، با یادآوری اینکه تمامی ۹ نفر کارگری که در راس این نهاد صنفی حضور دارند، با توجه به قانون و حفظ تولید و منافع ملی، مطالبات صنفی همکاران خود را پیگری می‌کنند، افزودند: اعمال محدودیت در بیان مطالبات صنفی منجر به تضعیف این نهاد کارگری و در‌‌نهایت به بن بست رسیدن پیگیری خواسته‌های صنفی کارگران از راه قانون خواهد شد.

----------------------------------

کارفرمایان نانوایی‌ها از پرداخت پایه مزد قانونی سر باز می‌زنند

انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سقز و حومه در نامه‌ای به «علی ربیعی» وزیر کار خواستار زمینه سازی برای افزایش دستمزد قانونی کلیه کارگران خباز شده است.
به گزارش ایلنا، در این نامه با ارجاع وزیر کار به نامه‌های قبلی و جلسات بی‌نتیجه و متعدد میان انجمن کارگران و اتحادیه کارفرمایان خباز در خصوص «افزایش دستمزد» و «تنظیم پیمان دسته جمعی» تاکید شده، نمایندگان کارفرمایان هر بار به نحوی از اجرای بخشنامه شورای عالی کار و همچنین تمدید پیمان دسته جمعی خودداری می‌کنند.
آنگونه که در این نامه آمده است، تعدادی از کارگران طی ۷ ماه گذشته به تنظیم دادخواست از طریق مراجع هیات‌های تشخیص و حل اختلاف جهت وصول افزایش دستمزد اقدام کرده‌اند اما در مقابل با تهدید به اخراج از طرف کارفرمایان مواجه شده‌اند.
به گفته نویسندگان نامه، این امر تا حد زیادی باعث نگرانی و سلب آرامش کارگران در محیط کارگاه شده است و درخواست افزایش حداقل دستمزد قانونی برای کارگران خباز دارای قرارداد و یا کم سابقه ماحصلی جز به خطر افتادن موقعیت کاری و از دست دادن شغل‌شان نخواهد داشت.

----------------------------------

۴ کارگر پلی اکریل آزاد شدند

چهار کارگر پلی اکریل اصفهان که بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) توسط نهادهای نظارتی بازداشت شده بودند دقایقی پیش آزاد شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگری هستند که با ادامه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل بازداشت شده بودند.
بر اساس این گزارش، بعد از آنکه کارگران بازداشتی عصر امروز برای طی کردن روند قضایی به دادگستری مبارکه منتقل شدند، حکم آزادی آنها صادر شد و شامگاه چهارشنبه از زندان شهر «دستگرد» واقع در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان آزاد شدند.

----------------------------------

حکم اخراج در پاسخ به مطالبات صنفی کارگران معدن چادرملو

در پی اعتراضات صنفی ۸۰۰ کارگر پیمانی شرکت پیمانکاری آسفالت طوس از پیمانکاران زیرمجموعه معدن چادرملو، رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (مستقر در معدن چادرملو) دلیل اعتراض همکارانش را «عدم رعایت قانون کار» و «اخراج نمایندگان صنفی کارگران» ذکر کرد.
«حسین جناحی» با بیان اینکه هم اکنون به طور موقت تجمع کارگران این واحد متوقف شده است، به ایلنا گفت: با توافق مسئولان قرار شده است تا روز شنبه (9 آذرماه) به مشکلات کارگران رسیدگی شود و همچنین بنا به خواست کارگران، اخراج دو نفر از اعضای انجمن صنفی منتفی شود.
نماینده صنفی کارگران در شرح پیشینه مشکلات کارگران این معدن سنگ آهن افزود: از ۲۰ سال قبل که فعالیت این شرکت با ۲ هزار کارگر در مجتمع صنعتی چادرملو آغاز شده است رعایت نشدن حقوق کار مورد اعتراض کارگران بوده است اما پیمانکاران توجهی به خواست کارگران نمی‌کردند.
این فعال کارگری اظهار داشت: کارگران شرکت پیمانکاری «آسفالت طوس» نیز پی گیر حقوق صنفی خود بودند که در ‌‌نهایت با بی‌توجه‌ای مسئولان، کارگران تصمیم گرفتند با تشکیل یک نهاد صنفی، مشکلات خود را به طور قانونی پی گیری کنند.
جناحی در مورد نحوه شکل‌گیری نهاد صنفی کارگران گفت: ما با مطالعه موارد قانون کار شروع به تشکیل انجمن صنفی کردیم که در ‌‌نهایت در اسفند ماه سال ۹۱ این انجمن شکل گرفت و در اواخر‌‌ همان ماه ثبت و گواهی قانونی آن صادر شد.
این فعال کارگری با بیان اینکه «با آغاز به کار انجمن صنفی، مخالفتهایی را از سوی کارفرما شاهد بودیم» در ادامه اضافه کرد: بعد از تشکیل انجمن نمایندگان کارگران در انجمن صنفی چندین بار اخراج شده‌اند و با اعتراض کارگران مجددا به کار بازگشته‌اند اما کارگران در این دوره از اعتراضات‌شان خواستار توقف این برخوردها شده‌اند.
به گفته این کارگر، افزایش مشکلات صنفی بر روند تولید و روحیه کاری کارگران تاثیر داشته است، چرا که کارگران علاوه بر آنکه می‌بایستی شرایط سخت کار در معدن را تحمل کنند، به دلیل دریافت مزد ناکافی در بیرون از معدن نیز ناچارند مشکلات معیشتی را تحمل کنند.
نماینده کارگران در تشریح شرایط کار در این معدن گفت: کارگران پیمانی معادن سنگ آهن چادرملو ۲۴ روز از ماه را به طور مداوم فعالیت می‌کنند. جناحی در مورد مکان استراحت این کارگران گفت: با وجود آنکه بیشتر کارگران از شهرستان‌ها و حتی استانهای دیگر به این معدن آمده‌اند، خوابگاه نامناسبی برای‌شان ساخته شده است که انگیزه کار و حتی استراحت را از آنان سلب کرده است. او دربخش دیگری از سخنان خود درباره نحوه قرار داد کارگران گفت: قرار داد کارگران سفید امضاء و یک طرفه است که بسیاری از مواد قانونی در آن رعایت نشده است. رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس با تاکید بر اینکه همه مشکلات کارگران به اطلاع مسئولان شرکت پیمانکاری و کارفرمای اصلی (مجتمع صنعتی چادر ملو) رسیده است، عنوان کرد: به دلیل بی‌توجهی مسئولان محلی، ناچار شده‌ایم با برپایی تجمع، اعتراض خود را به اطلاع مدیران بالادستی برسانیم. رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی چادر ملو در خاتمه تاکید کرد: با توافق انجام شده میان نمایندگان ومسئولان معدن آهن چادر ملو که با پادرمیانی سایر مسئولان استانی همراه بوده است قرار شد تا روز شنبه مشکلات کارگران رسیدگی و نتایج آن اعلام شود و با توجه به سوابق گذشته اگر این بار نیز مطالبات ما با بی‌توجه‌ای همراه شود کارگران به تجمعات خود به صورت گسترده تری ادامه خواهند داد.

----------------------------------

تأخیر ۳ تا ۵ ماهه در پرداخت حقوق کارگران رنگین نخ

نماینده کارگران کارخانه «رنگین نخ» سمنان از تعویق سه ماه حقوق ۵۰ نفر از کارگران رسمی و تعویق ۵ ماه از حقوق ۲۵ کارگر قراردادی این کارخانه خبر داد.
«ابراهیم دانش» عضو شورای اسلامی کار کارگران کارخانه «رنگین نخ» سمنان در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: کارخانه رنگین نخ که در زمینه رنگرزی نخ و تولید الیاف در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت دارد به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارگاه همانند پرداخت قبوض آب، برق و گاز را ندارد.
او تعداد کارگران‌ این واحد صنعتی را در حال حاضر ۷۵ نفر اعلام کرد و افزود: این کارگران علاوه بر حقوق، سنوات، عیدی و پاداش سال گذشته (۹۱) را نیز از کارفرما طلب دارند. این فعال کارگری در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کارخانه رنگین نخ گفت: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت بیمه است که کارفرما به صورت مداوم آن را به تامین اجتماعی واریز نکرده است.
او در ادامه، معوقات بیمه‌ای کارخانه رنگین نخ به تامین اجتماعی را بیش از ۲۴۰ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: با وجود اینکه کارفرما ماهانه از حقوق کارگران مبلغی را به عنوان سهم کارگر (۷ درصد از حقوق) کسر کرده است اما با کوتاهی در پرداخت بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی کارگران را دچار مشکلات بیمه‌ای کرده است.
نماینده کارگران سابقه کار کارگران رسمی کارخانه را بیش از ۲۰ سال ذکر کرد و گفت: با فاصله‌ای که در سوابق بیمه‌ای کارگران بوجود آمده است امکان بازنشستگی زود هنگام برای کارگران مقدور نیست.
به گفته وی، ۱۴ نفر از کارگران این کارخانه که اخیرا امکان بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور را پیدا کرده‌اند به دلیل فواصل بیمه‌ای و ممانعت کارفرما در پرداخت سهم ۴ درصدی خود امکان بازنشستگی را ندارند.

----------------------------------

مرگ کارگر بوکانی در هنگام کارگذاشتن لوله‌های بتنی

یک کارگر ۵۳ ساله در بوکان هنگام حفر چاه و کارگذاشتن لوله‌های بتنی جان خود را از دست داد.
به گزارش دریافتی ایلنا از مهاباد، این کارگر حوالی ظهر دیروز -دوشنبه- در منطقه ساحلی واقع در بلوار محمد رسول الله این شهر در حالی که مشغول کندن چاه و گذاشتن لوله‌های بتنی در آن بود ناگهان دچار حادثه شد و در زیر یکی از بتن‌های داخل چاه گرفتار شد.
با وجود تلاش نیروهای امدادی این کارگر جان خود را از دست داد.
نیروهای آتش نشانی، هلال احمر و انتظامی بعد از ۱۲ساعت تلاش موفق شدند جسد بی‌جان این کارگر را زیر بتن و گل ولای داخل چاه بیرون آورند.

----------------------------------

اقدام پیش‌گیرانه کارگران پلی‌اکریل/ اجازه تخریب وجهه اعتراضات‌مان را نمی‌دهیم

چکیده: «هرگونه اخلال عمدی یا غیر عمدی که از سوی مدیران این واحد تولیدی برای تامین مواد اولیه کارخانه و با هدف خدشه دار کردن وجهه کارگران صورت بگیرد را محکوم می‌کنیم./ در راستای حمایت از تولید داخلی همچنان حفظ و تداوم فعالیت تولیدی این واحد صنعتی را وظیفه اصلی خود قلمداد می‌کنیم.»
کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان در ادامه اجتماع اعتراضی امروز (سه‌شنبه، پنجم آذر) خود با امضا طوماری خواستار توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مشکلات صنفی‌شان شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پلی اکریل در این طومار با یادآوری اینکه اجتماعات اعتراضی سه هفته گذشته در پاسخ به «ظلم و بی‌عدالتی مدیران ارشد پلی‌اکریل» صورت گرفته است، دیدگاه‌ها و خواسته‌های صنفی خود را طرح کردند.
نویسندگان این طومار با تاکید بر اینکه هدف از تجمع کارگران تنها در راستای حقوق و خواسته‌های صنفی و برعلیه بی عدالتی بوده است، یادآور شده‌اند که این اعتراضات کاملا خود جوش بوده از طرف هیچ شخص یا نهادی پشتیبانی نمی‌شود.
در ادامه این طومار آمده است: ما کارگران معترض شرکت پلی اکریل کلیه خواسته‌های خود را در تجمعی باشکوه و آرام اعلام کرده و به تجمع آرام خود به دور از هرگونه عمل خلاف قانون ادامه خواهیم داد و در همین راستا از هرگونه آسیب رساندن به شخص و یا وسلیه‌ای خودداری خواهیم کرد.
در این طومار همچنین بر اینکه در تمامی شعارهای کارگران کارخانه مسائل انسانی و اخلاقی سرلوحه قرار گرفته و تاکید شده است.
کارگران پلی اکریل همچنین در این بیانیه یادآور شده‌اند که در راستای حمایت از تولید داخلی همچنان حفظ و تداوم فعالیت تولیدی این واحد صنعتی را وظیفه اصلی خود قلمداد می‌کنند.
معترضان همچنین با بیان اینکه آماده‌اند که همچون روال گذشته با استفاده از مواد اولیه، لوازم و قطعات مربوط به فرآیند تولید به فعالیت خود ادامه دهند، اعلام کرده‌اند: در همین راستا هرگونه اخلال عمدی یا غیر عمدی که از سوی مدیران این واحد تولیدی برای تامین مواد اولیه کارخانه و با هدف خدشه دار کردن وجهه کارگران صورت بگیرد را محکوم می‌کنیم.
در این نامه، با اشاره به گذشت شش روز از دستگیری چهار نفر از کارگران کارخانه پلی اکریل، از نمایندگان مجلس پرسیده شده است که «آیا وقت آن نیست که به وضعیت کارگران این مجموعه رسیدگی شود؟»
گفتنی است، این طومار اعتراضی تا ظهر امروز به امضای ۴۰۰ کارگر رسیده است و احتمال می‌رود در خاتمه نوبت کاری امروز و تعطیلی کارگران، ۱۳۰۰ کارگر این طومار را امضا کنند. [تصویر طومار خطاب به مجلس]

----------------------------------

محمدی: ابهام در تبصره یکی از ۲۰۳ ماده قانون کار، امنیت شغلی را نابود کرده است

یک فعال مستقل کارگری با اشاره به تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار، این تبصره قانونی را زمینه ساز کاهش امنیت شغلی کارگران دانست.
«پروین محمدی» در این باره به ایلنا گفت: امنیت شغلی کارگران طی دو دهه گذشته بدلیل عدم شفافیت تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار کاهش یافته است. این تبصره قانونی که به صراحت، قرارداد موقت در کارهای مستمر را غیر قانونی اعلام نکرده، تفسیر بردار و دوپهلو است و کارفرمایان با سوء استفاده از آن، قرارداد موقت در کارهای مستمر را بسط داده‌اند.
در تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار که به تعریف قرارداد کار می‌پردازد، ذکر شده است:‌ «در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد، درصورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی می شود.»
محمدی در این باره ادامه داد: کارگران پیش از تصویب قانون کار در سال ۶۹، ۳ ماه به صورت آزمایشی برای کارفرما کار می‌کردند و سپس استخدام رسمی می‌شدند و از امنیت کامل شغلی برخوردار بودند اما ذکر تاریخ در تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار آن شرایط را بر هم زد.
این فعال مستقل کارگری با تاکید بر اینکه تشکل‌های کارگری طبق قاعده باید حافظ امنیت شغلی کارگران باشند، افزود: فصل ۶ قانون کار، هر گونه تشکل مستقل کارگری را قیچی می‌کند و تشکل‌های کارگری، آنگونه که در این قانون تعریف شده‌اند بیش از آنکه حافظ منافع نیروی کار باشند دغدغه امنیت کارخانه، کارفرما و کشور را دارند.
محمدی که خود نیز در مقطعی عضو شورای اسلامی کار کارخانه صنایع فلزی ایران بوده است، با اشاره به ماده ۲۷ قانون کار که اخراج کارگران را به اجازه شورای اسلامی کار منوط کرده است، گفت: با توجه به آنکه ماهیت شوراهای اسلامی کار به گونه‌ای است که با سیاست‌های کارفرما و وزارت کار همراه باشند، بسیاری از کارگران رسمی طی دو دهه گذشته با اجازه این نهادهای صنفی از کار اخراج شده‌اند. وقتی شرایط کارگران دائمی اینگونه است، امنیت شغلی کارگران قرارداد موقت به توضیح بیشتری نیاز ندارد.
وی با انتقاد از سکوت قانون کار درخصوص حق اعتصاب کارگران، تصریح کرد: حق اعتصاب کارگران حین تصویب قانون کار بدلیل شرایط خاص کشور مسکوت گذاشته شد غافل از آنکه در سال‌های بعد، کارگران برای دفاع از حقوق شان به این ابزار اعتراض صنفی نیاز دارند.
این فعال مستقل کارگری با اشاره به اینکه «پس از انقلاب بخشی از سرمایه داران به خارج از کشور رفته بودند» بیان کرد: مسئولیت شرایط امروز کارگران، تنها متوجه قانون کار نیست و سیستم حاکم بر اقتصاد کشور طی دو دهه گذشته به گونه‌ای پیش رفته که به صورت مکرر به صاحبان سرمایه برای بازگشت به کشور و سرمایه‌گذاری امتیاز داده شده است.
وی افزود: قانون کار در دفاع از حقوق نیروهای کار رسمی موفق عمل کرده است ولی قانون باید جامعیت داشته باشد و حافظ منافع همه کارگران باشد و به همین دلیل از زمان تصویب، اهمیتش را به مرور از دست داده است.
این فعال مستقل کارگری در پایان اظهار داشت که «قانون کار حق مرخصی زنان، حق شیردهی، سن قانونی کار و... را به رسمیت شناخته است اما آیا این موارد جزء نقاط قوت این قانون محسوب می‌شوند؟ نه؛ چون با‌‌ همان تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار چنان حمله‌ای به حقوق نیروی کار شده است که سایر مواد حمایتی این قانون کارایی شان را از دست داده‌اند.»

----------------------------------

ادامه تجمع کارگران پلی‌اکریل به قصد دفاع از «خودجوش» بودن اعتراضات

در ششمین روز از بازداشت چهار کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان، کارگران این کارخانه صبح امروز (سه‌شنبه) به منظور آنچه «نشان دادن حسن نیست کارگران به مسئولان» عنوان شده است، تجمع اعتراضی خود را به داخل مسجد کارخانه بردند و در فضایی سر بسته و اجتماعی محدود‌تر نسبت به روزهای گذشته، خواستار آزادی همکاران بازداشتی‌شان شدند.
یکی از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: انتقال تجمع آرام کارگران به درون مسجد کارخانه پس از آن صورت گرفت که به ما (کارگران) گفته شد قرار است تا ظهر امروز هر چهار کارگر بازداشت شده کارخانه پلی اکریل آزاد شوند.
به گفته این کارگر، خبر احتمال آزادی بازداشت شدگان تا ظهر سه شنبه، طی پیام شفاهی و از طریق یکی از اعضای سابق شورای اسلامی کار کارخانه پلی اکریل به کارگران معترض داده شد است.
وی با بیان اینکه در این پیام از تجمع کنندگان خواسته شده است تا با این شرایط جدید به اجتماعات اعتراضی صنفی خود پایان دهند، افزود: به همین دلیل صبح امروز تصمیم گرفتیم بخش اعظم کارگران معترض برای جلوگیری از توقف خطوط تولید به داخل کارگاه‌ها رفته و کار را ادامه دهند اما برای ادامه اعتراض، خود نیز به همراه جمعی ۱۰۰ نفره از کارگران به داخل مسجد کارخانه رفتیم.
این کارگر کارخانه پلی اکریل ادامه داد: بر اساس تصمیم جدید، کارگران معترض برخلاف اجتماع نیم ساعته روزهای گذشته، تا ظهر امروز داخل مسجد کارخانه منتظر تماس تلفنی همکاران آزاد شده خود خواهند بود.
وی بابیان اینکه چنانچه این چهار نفر طبق وعده داده شده آزاد شوند، کارگران معترض از داخل مسجد خارج شده و به فعالیت روزانه خود بازخواهند گشت.
وی در عین حال با تاکید براینکه آزادی کارگران بازداشت شده به معنی چشم پوشی معترضان از پیگیری خواسته‌های صنفی‌شان نیست، خاطرنشان کرد: با آزادی این چهار نفر، نحوه اعتراض‌های صنفی در کارخانه پلی اکریل به حالت سابق، یعنی برگزاری اجتماع آرام در محوطه کارخانه و در هنگام تغییر شیفت کاری بدود ایجاد خلل در روند تولید، باز خواهد گشت.
گفتنی است، «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگر کارخانه پلی اکریل هستند که از بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) تا کنون در بازداشت نهادهای نظارتی به سر می‌برند.

دفاع از «خودجوش» بودن اعتراضات‌
بازداشت کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان در حالی وارد ششمین روز خود شده است خانواده‌های این کارگران بازداشتی روزگذشته به نقل از مسئولان دادستانی به ایلنا اعلام کرده‌ بودند که برای این چهار کارگر قرار بازداشت دو ماهه صادر شده است.
به گفته یکی از کارگران پلی اکریل اصفهان، چون این احتمال وجود دارد که با توقف حرکت‌های اعتراضی کارگران بازداشت شده در مظان اتهام ساماندهی اعتراضات کارگری قرار بگیرند، تصمیم گرفتیم برای دفاع از «خودجوش» بودن اعتراضات‌مان، تا آزادی همکارانمان به اعتراض‌های آرام صنفی خود ادامه دهیم.
وی بایادآوری اینکه از زمان بازداشت کارگران چند بار بصورت غیر رسمی به تجمع کنندگان اعلام شده است امکان آزادی کارگران زندانی تا اتمام تجمعات اعتراضی وجود ندارد، تاکید کرد: همکاران بازداشت شده هیچ نقشی بیشتر از سایر کارگران در ساماندهی اعتراضات نداشته‌اند و تنها جرمشان انتخاب شدن از جانب کارگران برای مذاکره و پی‌گیری مطالبات صنفی‌ کارگران بوده است.
وی بابیان اینکه توجه و اهمیت سرنوشت این چهار کارگر به معنی چشم پوشی از پیگیری خواسته‌های صنفی نیست، گفت: برخلاف ادعاهایی که از سوی مدیریت کنونی کارخانه مطرح می‌شود تمامی کارگران پلی اکریل تا کنون بصورت منطقی و آرام خواسته‌های صنفی خود را دنبال کرده‌اند.
وی افزود: با افتخار اعلام می کنیم که در جریان اعتراضات سه هفته اخیر نه تنها روند تولید متوقف نشده است بلکه حتی یک گل از فضای سبز کارخانه نیز در جریان این اعتراضان لگدمال نشده است.
گفتنی است، کارگران پلی‌اکریل پیش‌تر طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبان‌ماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفیشان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه کار پرداختند.
این کارگران دور دوم اعتراضات را از ۲۵ آبان‌ماه، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفی شان شروع کرده‌اند و در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان و ۲ تا ۴ آذر ماه در محوطه کارخانه تجمع کردند.

----------------------------------

کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان از «پاداش اوپک» سهمی ندارند

نایب رئیس اتحادیه کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان از عدم پرداخت پاداش‌های وزارت نفت به کارگران قرار دادی پالایشگاه آبادان انتقاد کرد و گفت: این پاداش‌ها که بین کارگران نفت به «پاداش‌های اوپک» شهرت دارد به تمامی کارکنان وزارت نفت به جز کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان تعلق می‌گیرد.
«سیامک ملک» تعداد کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان را بیش از ۳ هزار نفر اعلام کرد و به ایلنا گفت: این پاداش‌ها به سایر کارگران پیمانی در واحدهای پخش، خطوط لوله، مخابرات و بیمارستانی و... تعلق می‌گیرد اما کارگران پالایشگاه آبادان که کار تولید را انجام می‌دهند و زیر نظر چندین شرکت پیمانکاری مشغول به کارند، از آن بی‌بهره‌اند.
این فعال کارگری با انتقاد از وجود تبعیض نهادینه در پرداخت حقوق و مزایا به کارگران پیمانی پالایشگاه، افزود: رقم پرداخت پاداش اوپک به هر کارگر از ۲۵۰ هزار تومان تا ۶۰۰ هزار تومان متغیر است که طبق معمول مدیران سهم بیشتری از آن دریافت می‌کنند.
این کارگر مدعی شد: با توجه به اینکه مبلغی از بودجه فوق به نام «کارگران» به پالایشگاه آبادان وارد می‌شود اما با پرداخت نشدن آن به کارگران پیمانی مجددا رقم مالی فوق به منابع وزارت نفت بازگشت داده می‌شود.
او با اشاره به در آمد حداقلی کارگران پیمانی به نسبت سایر کارگران افزود: پاداش‌های اوپک را بیش از ۶ هزار کارمند و کارگر در وزارت نفت دریافت می‌کند اما پالایشگاه آبادان در پرداخت سهم کارگران پیمانی خود از این پاداشها کوتاهی می‌کند.
گفتنی است، سازمان کشورهای صادر کننده نفت با نام اختصاری اوپک هر سال بر حسب تولید نفت هر کشور و متراژ حفاری انجام شده به اعضای خود مبلغی را بعنوان پاداش می‌پردازد که هزینه این پاداش‌ها از درآمد‌های حق عضویت اعضاء تامین می‌شود.

----------------------------------

اختلاف کارفرما و تأمین اجتماعی دامن‌گیر سوابق بیمه‌ای ۲ هزار کارگر «نی بٔر»

نماینده کارگران «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر از سنگین‌تر شدن بدهی بیمه‌ای این واحد تولیدی در پی تأخیر در پرداخت حق بیمه دو هزار کارگر که به کار تخصصی قطع نی‌شکر اختصاص دارند خبر داد.
«چراغ‌علی حاجی‌وند» رئیس انجمن صنفی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر به ایلنا گفت: پس از اعتراضات سال گذشته کارگران نی‌بر که دامنه آن به پایتخت نیز رسید، نمایندگان کارگران و کارفرما جلسه مشترکی با سازمان تامین اجتماعی برگزار کردند که طی این جلسه مقرر شد بابت فصول بیکاری کارگران در سنوات گذشته (بسته به سابقه کار هر کارگر) کارفرما مبلغ ۷۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی واریز کند و به این ترتیب در سوابق بیمه‌ای کارگران فصلی که بخشی از سال را بیکارند، فاصله‌ای ایجاد نشود.
نماینده کارگران نی بر کارون شوشتر افزود: پرداخت رقم ۷۰ میلیارد تومان توافقی بود که طی چندین جلسه بین مسئولان تامین اجتماعی و نمایندگان مجتمع کشت و صنعت شوشتر انجام شده بود و این شرکت نیز در جلسه مذکور برای پرداخت این مبلغ اعلام آمادگی کرده بود.
این کارگر افزود: در حال حاضر تامین اجتماعی از دریافت مبلغ ۷۰ میلیارد تومان خودداری می‌کند.
رئیس انجمن صنفی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر درباره جلسه‌ای که به تازگی با حضور نمایندگان تامین اجتماعی، وزارت کار، کارفرما و کارگران برگزار شده است گفت: در جلسه‌ی بررسی پرونده بیمه‌ای این کارگران، تامین اجتماعی اعلام کرده است مبلغ محاسبات انجام شده برای پرداخت سنوات این کارگران حدود ۹۰ میلیارد تومان است و حاسبات قبلی اشتباه بوده است.
گفتنی است، کارگران نی بر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر واقع در استان خوزستان، علاوه بر اتصال سوابق بیمه‌ای، خواستار قرار گرفتن تحت حمایت قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق هستند.
به گفته این فعال کارگری بسیاری از این کارگران به سن بازنشستگی رسیده‌اند اما به دلیل وجود فاصله در پرداخت حق بیمه فصول بیکاری، امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای تامین اجتماعی را ندارند.

----------------------------------

تجمع دانشجویان امیرکبیر در اعتراض به مرگ کارگر نوجوان

یک کارگر ساختمانی صبح روز گذشته با سقوط از روی داربست ساختمان ابوریحان واقع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر درگذشت.
یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعلام این خبر به ایلنا گفت: «عرفان ممی‌زاده» کارگر ساختمانی ۱۷ ساله ساعت ۱۱ صبح روز گذشته (یکشنبه ۳ آذر ماه) از روی داربست طبقه ششم ساختمان ابوریحان (دانشکده مهندسی برق و مکانیک) واقع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به پایین سقوط کرد و درگذشت.
به گفته این شاهد عینی، این کارگر جوان وسایل ایمنی کار از جمله کمربند مخصوص کار بر روی داربست را به همراه نداشته است.
وی افزود: بعد از این حادثه، بیش از ۳۰۰ دانشجوی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در اعتراض به عدم اجرای قانون کار و استخدام کودکان در پروژه‌های ساختمانی این دانشگاه در مقابل ساختمان ابوریحان تجمع کردند.
گفتنی است ماد‏ه‏‌ ۸۴ قانون کار پیش‌بینی کرده، حداقل سن کار در مشاغل و کارهایی که ماهیت آن برای سلامتی یا اخلاق کارآموزان و نوجوانان زیان‏‌آور است، ۱۸ سال تمام خواهد بود و تشخیص این امر با وزارت کار است.
این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر در پایان تصریح کرد: پیمانکار این پروژه ساختمانی که یک نوجوان زیر سن قانونی کار را به صورت روز مزد به کار گرفته است، سایر پروژه‌های داشگاه صنعتی امیرکبیر از جمله ساختمان دانشکده مهندسی پزشکی را نیز بر عهده دارد.

----------------------------------

مراجعه گروهی از کارگران به وزارت کار برای اعتراض به ثابت ماندن دستمزد

جمعی از کارگران شاغل و بازنشسته صبح امروز با تجمع در محوطه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
«پروین محمدی» یکی از کارگران حاضر در این تجمع به ایلنا گفت: کارگران در تجمع چند ساعته امروز با طرح این پرسش که «در شرایط اقتصادی کنونی چگونه می‌توان با دستمزد ۴۸۷ هزار تومانی زندگی کرد»، باردیگر ضمن اعتراض به نحوه محاسبه دستمزدهای سال ۹۲، خواستار بازبینی دستمزدها بر اساس «واقعیت‌های اقتصادی» شدند.
وی با یادآوری اینکه این کارگران بخشی از امضا کنندگان طورمار‌های اعتراضی به مزد‌ها در سال گذشته هستند، گفت: هفته گذشته مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با استناد به پاسخی که پیش‌تر در دولت قبل به نویسندگان طورمارهای بازبینی دستمزد داده شده بود، از ارائه پاسخ قانع کننده خودداری کردند.
به گفته محمدی عدم بازبینی دستمزدهای کارگران بر مبنای واقعیت‌های اقتصادی در حالی ادامه دارد که بهبود وضعیت اقتصادی مردم و تقویبت قدرت خرید مزد بیگران یکی از وعده‌های انتخاباتی دولت کنونی بوده است.
این فعال کارگری همچنین از مجاب کردن سازمان تامین اجتماعی از اجرای کامل قانون الزام به عنوان دیگر مطالبه طرح شده در اجتماع امروز نام برد و افزود: به باور کارگران حاضر در این اجتماع قرارداد جدید خرید خدمات بیمه تکمیلی در حالی به تازگی منعقد شده است که طبق «قانون الزام» هیچ بیمه شده شاغل یا بازنشسته‌ا‌ی نباید بابت نیازهای درمانی خود هرینه بپردازد.
وی در ادامه از اعتراض تجمع کنندگان امروز نسبت به استمرار اجرای شیوه نامه «استاد و شاگردی» خبرداد و گفت: به باور کارگران شاغل و بازنشسته‌ای که در اجتماع امروز حضور داشتند اجرای شیوه نامه جدید استاد شاگردی باید مانند تغییراتی که از سوی دولت سابق در حوزه کار و تامین اجتماعی ایجاد شد، متوقف شود.
وی در تشریح آنچه در اجتماع امروز کارگران گذشته، اظهار کرد: در ابتدای برگزاری این تجمع صنفی به کارگران اجازه حضور در محوطه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داده نشد و درنتیجه کارگران حاضر اجتماع خود را به درون ساختمان مسجد صاحب الزمان که در مجاورت ساختمان وزارتخانه قرارداد منتقل کردند.
محمدی بابیان اینکه پس از گذشت چند ساعت از حضور کارگران در مسجد، هیچ مقام مسئولی از وزارتخانه حاضر نشد تا برای پاسخگویی در جمع آن‌ها حاضر شود، گفت: در ‌‌نهایت حاضرین با خروج از ساختمان مسجد و حضور مجدد در محوطه وزارت کار بیانیه‌ای را خوانند و اجتماع اعتراضی خاتمه یافت. .

----------------------------------

آینده مبهم شغلی کارگران کاغذ سازی کارون پس از تغییر نام به گلریز

دبیر خانه کارگر شهرستان شوشتر در استان خوزستان از واگذاری کارخانه کاغذ سازی کارون به بخش خصوصی خبر داد و گفت: ۲۳۰ کارگر این کارخانه که در سال ۸۹ بیکار شده بودند خواستار بازگشت به کار سابق خود هستند.
«سید علی علیزاده» با بیان اینکه کارخانه کاغذ سازی کارون شوشتر پس از واگذاری به بخش خصوصی، به «گلریز شوشتر» تغییر نام داد، به ایلنا گفت: این کارخانه که از سال ۸۹ تعطیل و کارگران آن بیکار شده‌اند هم اکنون با تغییر نام در شرف آغاز بکار مجدد است.
این فعال کارگری در توصیف وضعیت کارگران بیکار شده این واحد تولیدی افزود: ۲۳۰ کارگر قرار دادی شاغل در این کارخانه که هم اکنون بیکار هستند در طول سال‌های بیکاری، منتظر از سر گیری مجدد فعالیت کارخانه بوده‌اند.
او درباره معوقات حقوق و سنواتی کارگران نیز گفت: با تعطیلی کارخانه، مطالبات معوقه سنواتی وحقوقی سالهای ۸۵ تا ۸۹ تعدادی از کارگران نیز بلاتکلیف مانده و هنوز پرداخت نشده است.
دبیر خانه کارگر شوشتر ادامه داد: در سال ۸۹ این واحد به مدیریت جدید واگذار شد اما متاسفانه بعد از گذشت چند ماه از ادامه تولید بازماند و مجددا کارگران آن بیکار شدند که تا به امروز این وضعیت ادامه داشته است.
به گفته این فعال کارگری، کالای تولیدی این کارخانه به دلیل وجود تجهیزات خوب و نیروی کار ماهر ار مرغوبیت و بازار خوبی برای فروش بر خوردار است، اما با تعطیلی این کارخانه و مشکلاتی که سایر تولید کنندگان داخلی دارند، خریداران و مصرف کنندگان به کاغذ‌های وارداتی روی آورده‌اند.

----------------------------------

بازداشتی‌ها آزاد نشدند/ ادامه اعتراضات کارگران پلی‌اکریل

برای ۴ کارگر بازداشتی پلی اکریل اصفهان به اتهام اخلال در نظم، قرار بازداشت ۲ ماهه صادر شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از نمایندگان کارگری پیگیر موضوع بازداشت ‌شدگان در کارخانه پلی‌اکریل در این باره گفت: دادستان مبارکه به خانواده‌های کارگران بازداشتی اعلام کرده است برای این ۴ کارگر، قرار بازداشت ۲ ماهه صادر شده است.
به گفته این منبع کارگری، کارگران بازداشتی در حالی به اتهام اخلال در نظم در بازداشت موقت به سر می‌برند که همهٔ تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل تا به امروز به آرامی برگزار شده و تاکنون خللی در روند تولید اتفاق نیافتاده است.
آنطور که یکی از بستگان بازداشت شدگان به ایلنا گفته‌ است، «شماره پرونده قضایی» کارگران بازداشت شده تاکنون به خانواده‌‌های شان اعلام نشده و پیگیری قضایی پرونده آنان بدون وجود شماره پرونده، امکان پذیر نیست.
خبرنگار ایلنا در همین رابطه با آقای «باغستانی» دادستان مبارکه تماس گرفت اما وی حاضر به پاسخگویی تلفنی در این خصوص نشد.
گفتنی است با ادامه دور دوم اعتراضات مدنی کارگران پلی اکریل اصفهان و پافشاری آنان بر تحقق خواسته‌های صنفی شان، «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) از سوی نهادهای نظارتی بازداشت و به زندان دستگرد در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شدند.

ادامه تجمعات اعتراضی
در فضایی که نهادهای دولتی و رسمی از هرگونه پاسخگویی پیرامون این ۴ کارگر خودداری می‌کنند، شایعه‌ای بین کارگران پلی‌اکریل نقل می‌شود مبنی بر اینکه بازداشت شدگان تا زمان پایان اعتراضات کارگران آزاد نخواهند شد.
یکی از کارگران پلی اکریل روز گذشته در این باره به ایلنا گفته بود: تاکنون چند بار بطور ضمنی و غیر رسمی این پیام به ما رسانده شده است که بازداشت همکارانمان تا خاتمه اجتماعات اعتراضی ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرده بود: کارگران پلی اکریل اصفهان در خاتمه نوبت کاری (روز گذشته؛ ‌ یکشنبه ۳ آذر ماه) قصد دارند درباره «ادامه» یا «پایان» اجتماعات اعتراضیشان تصمیم‌گیری کنند.
یکی از نمایندگان کارگران روز گذشته بابیان اینکه در حال حاضر آزادی کارگران زندانی برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است، به ایلنا گفته بود: به همین دلیل احتمال دارد که از عصر امروز (دیروز) برگزاری اجتماعات اعتراضی در کارخانه پلی اکریل متوقف شود.
به گفته این کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان، کارگران تنها از طریق «اجماع عمومی» در این خصوص تصمیم نهایی خواهند گرفت.
با این همه، ۵۰۰ کارگر پلی اکریل صبح امروز در ادامه دور دوم اعتراضات صنفی خود بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
یکی دیگر از نماینده کارگران در این رابطه گفت: ۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح امروز از ساعت ۷ تا ۳۰: ۷ در اعتراض به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه در محوطه کارخانه تجمع کردند.
گفتنی است در جلسه‌ای که یک روز پیش از بازداشت ۴ کارگر پلی اکریل اصفهان (چهارشنبه ۲۹ آبان ماه)، و با حضور بیش از ۷۰۰ کارگر پلی اکریل در مسجد کارخانه برگزار شد؛ یکی از پیشنهاد‌ها، ادامه «روزانه» اعتراضات کارگران بود به گونه‌ای که صبح‌ها پیش از شروع کار از ساعت ۷ تا ۸ و عصر‌ها در خاتمه کار از ساعت ۳ تا ۴ در محوطه کارخانه تجمع کنند.
ظاهرا علی رغم تلاش‌های گسترده‌ای که از سوی مسئولان شهرستان مبارکه برای خاتمه تجمعات اعتراضی صورت گرفته، اعتراضات کارگران متوقف نشده است.
این نماینده کارگری در پلی اکریل اصفهان ادامه داد: برای توقف تجمعات اعتراضی نیازی به بازداشت کارگران نیست؛ اگر نامهٔ کمیسیون کارگری استان اصفهان در خصوص توقف سیاست کوچک سازی کارخانه به همراه مهر و سریرگ در اختیار کارگران قرار گیرد درباره خاتمه تجمعات تصمیم‌گیری خواهند کرد.
به گفته وی، مجموعه فعالیت‌هایی که از سوی مدیران کارخانه صورت می‌گیرد بیانگر ادامه فرایند سیاست کوچک سازی کارخانه و جداسازی شرکت‌های زیرمجموعه است.
گفتنی است فرماندار شهرستان مبارکه روز سه شنبه ۲۸ آبان ماه در گفتگو با ایلنا از دستور کمیسیون کارگری استان اصفهان جهت توقف طرح جداسازی شرکت‌های زیرمجموعه از شرکت مادر (هلدینگ) پلی‌اکریل خبر داده بود.

پیشینه اعتراضات
کارگران پیش‌تر طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبان‌ماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفیشان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه کار پرداختند.
این کارگران دور دوم اعتراضات را از ۲۵ آبان‌ماه، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفی شان شروع کرده‌اند و در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان و ۲ و ۳ آذر ماه در محوطه کارخانه تجمع کردند.
کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان پیش از این طی نامه‌ای خواسته‌های صنفی خود را در ۱۰ مورد طرح کرده‌ بودند.
استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آن‌ها در صدر خواسته‌های دهگانه کارگران معترض قرار دارد.
تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شده‌اند نیز از دیگر خواسته‌های صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
لازم به ذکر است ۱۵۰۰ کارگر پلی‌اکریل اصفهان سال‌هاست در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکت‌های زیر مجموعه، امنیت شغلیشان را در معرض خطر می‌بینند.
بر اساس سیاست کوچک سازی این کارخانه، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است و قرار است آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکلیت ۲ به «الیاف زاینده رود»، اسکه سازی به «شرکت خدمات بندری» و بخش خدمات نیز به شرکت «پهن گس‌تر» انتقال یابد.
کارگران معتقدند با واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه، تعهدات کارفرما در قراردادهای کاری‌شان کمتر می شود.

----------------------------------

بدهی واحدهای بحران‌زده خراسان رضوی به کارگران تا سقف پنج ماه

عضو هیات مدیره کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: هرچند در بخش تولید استان خراسان رضوی اجرای سیاست‌های تعدیلی چند ماهی‌ است که متوقف شده است اما هنوز در پرداخت مطالبات کارگران تاخیر وجود دارد.
«رحمت الـله‌پور موسی» به ایلنا گفت: در حال حاضر بخش قابل توجهی از کارگران این استان به دلیل استمرار مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی مطالبات خود را با تاخیر دریافت می‌کنند.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کاراستان خراسان رضوی متوسط حجم مطالبات معوقه کارگران استان را تا پنج ماه حقوق و حدود ۵۰ درصد از عیدی و پاداش کارگران عنوان کرد و گفت: این اتفاق بیشتر در واحدهایی رخ داده است که تحت تاثیر رکود اقتصادی سال گذشته با مشکل تامین نقدینگی مواجه شده بودند.
این مقام کارگری با اشاره به گستردگی تنوع فعالیت واحدهایی که در پرداخت به مطالبات کارگران دچار مشکل‌اند، گفت: فعالیت در میان این واحد‌ها در زمینه‌هایی چون ساخت غذایی، قطعات خودردار صنفی، صنایع فلزی و... است.
وی گفت: هرچند کارگران این واحد‌ها با این وضعیت کنار آمده‌اند اما ادامه شرایط کنونی در دراز مدت عواقب ناگواری را می‌تواند به دنبال داشته باشد.

----------------------------------

حق «سنوات خدمت» کارگران کوره پزخانه‌ها پرداخت نمی‌شود

نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های ورامین اعلام کرد: حق «سنوات خدمت» کارگران کوره پزخانه‌ها از سوی کارفرمایان واحد‌های آجر پزی پرداخت نمی‌شود.
«جعفر معصومی» به ایلنا گفت: در مناسبات بازار کار، حق «سنوات خدمت» در پایان قرار داد برای جبران بخشی از استهلاک جسمی و روحی کارگر پرداخت می‌شود چرا که کارگر در طول مدت کار در کارگاه، از نیروی کار، جوانی و تخصص خود را در جهت سودآوری و افرایش سرمایه کارفرما هزینه کرده است.
کارگران کوره پزخانه‌ها که به صورت فصلی و موقت کار می‌کنند، در انتهای قرار داد (پایان فصل کاری‌شان) کارفرمایان پس از پرداخت مزد، خود را مکلف به پرداخت سنوات پایان خدمت نمی‌دانند.
او با تاکید بر لزوم افزایش نظارت دولت بر کوره‌پزخانه‌ها، افزود: وظیفه دولت به عنوان مجری قانون کار است که با بازرسی منظم و در صورت نیاز تفسیر قانون، اجازه پایمال شدن حقوق کارگران را ندهد.
به گفته این فعال کارگری، علاوه بر حق سنوات، سایر حقوق کارگران کوره پزخانه‌ها از جمله عیدی، پاداش، مرخصی، بن کارگری، حق اولاد، حق مسکن و... بصورت سلیقه‌ای پرداخت می‌شود.
معصومی با بیان اینکه کارفرمایان برای کسب سود بیشتر در بسیاری از موارد با کارگران قراردادهای موقت امضا می‌‏کنند یا قراردادی امضا نمی‌کنند، اظهار داشت: ضعف بازرسی کار و نداشتن قرار داد باعث شده کارفرمایان به راحتی بتوانند از زیر بار پرداخت حق بیمه، سنوات وسایر مزایای کارگران شانه خالی کنند.
نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های ورامین در خاتمه اظهار داشت: علاوه بر سنوات، بخش عمده‌ای از مشکلات کارگران کوره پزخانه مربوط به بیمه این کارگران است که به دلیل تداوم نداشتن در فصول بیکاری، باعث شده است این کارگران هیچ‌گاه به بازنشستگی نرسند.

----------------------------------

تجمع ۷۰ کارگر مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به کاهش مزدشان

۷۰ کارگر تعمیرکار مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به کاهش چند صد هزار تومانی مزدشان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری تجمع کردند.
یکی از نمایندگان کارگران که نخواست نامش فاش شود با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این ۷۰ کارگر به نمایندگی از سایر کارگران تعمیرکار با ترک محل کارشان، در مقابل دفتر مدیر عامل مجتمع گاز پارس جنوبی تجمع کردند.
وی ادامه داد: تعدادی از کارگران به در خواست رئیس حراست مجتمع به دیدار وی رفتند و آقای عباسی در این جلسه وعده داد مشکل حقوق کارگران تا ۳ روز دیگر حل می‌شود.
وی در تشریح مشکلات کارگران تعمیر کار مجتمع گاز پارس جنوبی، بیان کرد: حقوق ۵۰۰ کارگر تعمیرکار این مجتمع به بهانه تبدیل وضعیتشان از قراردادی به رسمی، از ابتدای اردیبهشت ماه بین ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان کاهش یافته است.
وی ادامه داد: کارگران در شهریور ماه در خصوص مشکلات شان به مدیر عامل مجتمع گاز پارس جنوبی، مدیران عامل پالایشگاه‌های این مجتمع و حتی وزیر کار نامه نوشتند و هنگامی که نتیجه نگرفتند در اواخر‌‌ همان ماه با جمعیتی ۸۰ نفره در مقابل دفتر شعبانپور مدیر عامل وقت مجتمع گاز پارس جنوبی تجمع کردند.
وی افزود: آقای شعبان‌پور وعده داده بود حقوق کارگران تا پایان مهر ماه به حالت عادی باز گردد و حتی در تاریخ ۲ مهر ماه در این خصوص، بخشنامه‌ای را صادر کرد، اما فیش‌های حقوقی آبان ماه کارگران نیز، تغییری با ۶ ماه گذشته نکرد و همین امر سبب شد کارگران امروز در اعتراض به ادامه وضعیت شان تجمع کنند.

----------------------------------

کارگران ساختمانی لارستان ۴ ماه در انتظار «پذیرش تقاضا» به سر می‌برند

دبیر انجمن‌ صنفی کارگران ساختمانی شهرستان لارستان در استان فارس اعلام کرد: علی‌رغم تاکید قانون مبنی بر مشارکت نهادهای صنفی در امور مربوط به کارگران، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان لارستان تمایلی به همکاری با انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ندارد.
«عبدالمحمد قوامی» به ایلنا گفت: انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان لارستان در اخرین تقاضای خود از اداره کار درخواست تشکیل مجمع عمومی کرده است که پس از چهار ماه هنوز به این تقاضای کارگران به منظور انتخاب اعضای جدید هیئت مدیره پاسخ داده مشده است.
این فعال کارگری با تاکید بر لزوم همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انجمن‌های صنفی افزود: با توجه به اینکه انجمن‌های صنفی به عنوان نماینده قانونی کارگران ساختمانی با نظارت وزارت کار فعالیت دارند اما همچنان این وزارتخانه برای مشارکت و همکاری با این نهاد صنفی رغبتی نشان نمی‌دهند.

----------------------------------

احتمال توقف اجتماع کارگران پلی‌اکریل به نشانه حسن نیت

کارگران پلی اکریل اصفهان در خاتمه نوبت کاری‌امروز قصد دارند درباره "ادامه" یا "پایان دادن" به اجتماعات اعتراضی‌شان تصمیم‌گیری کنند.
یکی از کارگران پلی اکریل درباره دلایل این جلسه مشورتی، به ایلنا گفت: تاکنون چند بار بطور ضمنی و غیر رسمی این پیام به ما رسانده شده است که بازداشت همکارانمان تا خاتمه اجتماعات اعتراضی و بازگشت به شرایط عادی ادامه خواهد داشت.
وی بابیان اینکه در حال حاضر آزادی کارگران زندانی برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است، افزود: به همین دلیل احتمال دارد که از عصر امروز برگزاری اجتماعات اعتراضی در کارخانه پلی اکریل متوقف شود. به گفته این کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان، کارگران تنها از طریق «اجماع عمومی» در این خصوص تصمیم نهایی خواهند گرفت.
او تأکید کرد: توقف اجتماعات آرام صنفی به مفهوم منصرف شدن کارگران از خواسته‌های صنفی‌شان نیست.
وی افزود: با این حال کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان صبح امروز نیز در حمایت از همکاران بازداشت شده خود در محوطه کارخانه اجتماع اعتراض آمیز برگزار کردند.
وی با اشاره به گذشت نزدیک به چهار روز از زمان بازداشت چهار کارگر این کارخانه، گفت: بازداشت شدگان نقشی بیش از سایر کارگران در شکل گیری و استمرار این حرکت خودجوش صنفی نداشته‌اند.
به گفته این کارگر در اجتماع امروز نیز که مانند روزهای پیشین هنگام جابجایی نوبت‌های کاری برگزار شد، کارگران کارخانه پلی اکریل خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
این کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان با تاکید براینکه از زمان آغاز اجتماعات اعتراضی دراین واحد تولید تاکنون روند تولید متوقف نشده‌ است، گفت: ما در مجموعه پلی ارکیل با توجه به منافع ملی مطالبات صنفی و قانونی خود را پیگیری می‌کنیم و بنابر این از جانب کارگران هیچ تهدیدی متوجه کارخانه نیست.
گفتنی است در بامداد روز پنجشنبه گذشته چهار نفر از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان به نام‌های «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» توسط نهادهای نظارتی اصفهان بازداشت شدند.

----------------------------------

مرگ یک کارگر براثر سقوط از ارتفاع ۷ متری

روز گذشته کارگری بر اثر سقوط از ارتفاع هفت متری سقف سوله یک کارخانه متروکه در تهران جان باخت.
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه شب گذشته اتفاق افتاد و طی آن یک کارگر ۲۳ ساله افغان به دلایل نامعلومی از ارتفاع هفت متری سقف سوله یک کارخانه کارتن سازی متروکه در خیابان خلیج، به پایین سقوط کرد و جان باخت.

----------------------------------

از استعفا در اعتراض به بازداشت کارگران تا اظهار بی‌اطلاعی

پس از سپری شدن ۳ روز از بازداشت کارگران پلی‌اکریل، در تازه‌ترین واکنش از سوی مقامات و فعالان کارگری، نماینده هیات تشخیص صلاحیت شورای اسلامی کار پلی اکریل اصفهان از سمتش استعفا داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «ایرج پاکنهاد» طی نامه‌ای به رئیس اداره کار شهرستان مبارکه بدلیل «برخورد غیر مسئولانه از سوی مسئولین استان» از جایگاه نمایندگی هیات تشخیص صلاحیت شورای اسلامی کار پلی اکریل اصفهان استعفا داده است.
پیش از این، در خاتمه چهارمین روز از دور دوم اعتراضات صنفی کارگران پلی‌اکریل، بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) ۴ کارگر این شرکت به نام‌های «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» از سوی نهادهای نظارتی بازداشت شده‌ بودند.

ادامه بازداشت
با ادامه اعتراضات مدنی کارگران پلی اکریل اصفهان و پافشاری آنان بر تحقق خواسته‌های صنفی شان، «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) از سوی نهادهای نظارتی بازداشت و به زندان دستگرد در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شدند.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کشور از استمرار بازداشت کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان خبرداد.
«اولیا علی‌بیگی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: براساس اطلاعات کسب شده، بازداشت این چهار کارگر همچنان ادامه دارد.
عالی‌ترین مقام نهاد کارگری شورای اسلامی کار، بابیان اینکه هنوز اطلاعاتی از جزئیات مربوط به بازداشت کارگران کارخانه پلی اکریل موجود نیست، گفت: براساس تحقیقات انجام شده در این خصوص، هر چهار کارگر بازداشت شده وظیفه داشتند تا مطالبات صنفی همکاران خود را پیگیری کنند.
وی بابیان اینکه این وظیفه در جریان اجتماعات اعتراضی پیگیری و از سوی معترضان به کارگران سپرده شده بود، افزود: این اجتماعات اعتراضی تنها با انگیزه صنفی برگزار شده‌ است.
علی بیگی بایادآوری اینکه کارگران شرکت کننده در این اقدام صنفی، اجتماعات اعتراضی خود را با رعایت نظم، آرامش و استمرار فعالیت خطوط تولیدی برگزار کرده‌اند، گفت: این مسلئه حاکی از آن است که کارگران این واحد صنعتی با وجود همه مشکلات همچنان متوجه منافع ملی بوده‌اند.
رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، تاکید کرد: چنانچه وضعیت مبهم به وجود آمده برای کارگران بازداشت شده کارخانه پلی اکریل ادامه یابد، این کانون صنفی به موجب اختیارات قانونی خود وظیفه دارد تا با استخدام وکیل دادگستری به روشن شدن وضعیت نامعلوم این چهار نفر کمک کند.
این مقام صنفی کارگری افزود: شرایط اتفاق افتاده در کارخانه پلی اکریل اصفهان می‌طلبد که مسئولان نظارتی استان با حسن نیت به خواسته‌های صنفی این کارگران رسیدگی کنند.
وی با اشاره به یکی از مطالبات کارگران در خصوص بازگشایی نهاد شورای اسلامی کار، ضمن یادآوری ماده ۱۵ قانون تشکیل شوراهای اسلامی کار گفت: شواهد حاکی از آن است که اداره کار استان اصفهان در به وجود آمدن این وضعیت مسئول بوده است.
علی‌بیگی با اعلام اینکه کارگران پلی‌اکریل در آذرماه سال گذشته درخواست کتبی خود برای تشکیل شورای اسلامی کار را به اداره کار اصفهان تحویل داده بودند، افزود: با وجود پیگیریهای بعدی کارگران این واحد صنعتی، مسئولان اداره کار استان اصفهان در یک سال گذشته به وظیفه قانونی خود مبنی بر تشکیل شورای اسلامی کار در واحدهای بالای ۳۵ نفر عمل نکرده‌اند.
رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در خاتمه گفت: چنانچه اداره کار استان اصفهان به وظیفه قانونی خود عمل می‌کرد امروز خواسته‌های صنفی کارگران این واحد تولیدی از طریق نمایندگان این کارگران به مسئولان منتقل می‌شد و از برگزاری اجتماعات اعتراض خبری نبود.

بازداشت پاسخ کارگران نیست
در همین رابطه حسن صادقی، معاون امور شهرستان‌های خانه کارگر با یادآوری اینکه به موجب قانون برنامه توسعه باید اعتراض‌های صنفی کارگران به رسمیت شناخته شود، گفت: در خصوص وضعیت پیش آمده در کارخانه پلی اکریل اصفهان نمی‌توان سوء مدیریت سالهای گذشته را نادیده گرفت.
وی بابیان اینکه بطور قطع بخش قابل توجهی از مشکلات کارخانه پلی اکریل اصفهان تحت تاثیر اعمال تحریم‌های اقتصادی به وجود آمده است، افزود: با این حال نادیده گرفتن و بی‌توجهی به مطالبات صنفی کارگران نیز در به وجود آمدن این شرایط موثر بوده است.
وی با اشاره به درخواست کارگران کارخانه پلی اکریل برای تشکیل شورای اسلامی کار، گفت: شواهد نشان می‌دهد که در یک سالی که از طرح درخواست کارگران می‌گذرد، مسئولان اداره کار در راستای‌‌ همان رویکرد سیاسی که در هشت سال گذشته بر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حاکم بوده است به این خواسته صنفی واکنش نشان داده‌اند.
صادقی بابیان اینکه بازداشت چهار کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان به هیچ وجه پاسخ مناسبی به خواسته‌های صنفی کارگران این کارخانه نیست، گفت: ضروری است که مسئولان اداری استان اصفهان، با درک شرایطی که برای کارگران این واحد تولیدی پیش آمده است به وضعیت این کارخانه رسیدگی کنند.
وی عملکرد هوشیارانه و محتاطانه کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان در جریان اعتراضان چند هفته اخیر را نشانه درک عمیق آن‌ها از شرایط کشور دانست و گفت: اجتماعات اعتراضی کارگران واحدهایی چون پلی اکریل اصفهان بیانگر جو سنگین و محدود کننده‌ای است که در هشت سال گذشته بر محیط‌های کارگری کشور حاکم بوده است.
به گفته صادقی چنانچه درمحیط‌های کارگری همچون کارخانه پلی اکریل اصفهان، نهادهای صنفی کارگری مطابق خواسته کارگران این واحد‌ها فعالیت کنند می‌توان از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کرد.

اظهار بی‌اطلاعی مقامات کارگری اصفهان
از سوی دیگر در اصفهان، «علی یزدانی» مسئول کانون انجمن‌های صنفی کارگری این استان گفت که تشکل متبوعش از وضعیت کارگران پلی اکریل بی‌اطلاع است.
عالی‌ترین مقام یکی از سه تشکل رسمی کارگران ایران در اصفهان، بابیان اینکه در کارخانه پلی اکریل اصفهان «انجمن صنفی» فعالیت ندارد، گفت: به همین دلیل کانون انجمن‌های صنفی کارگری استان اصفهان حتی برای رسیدگی به وضعیتی که برای کارگران این کارخانه پیش آمده با نهادهای دولتی همچون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تماس نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه زمانی در کارخانه پلی اکریل اصفهان شورای اسلامی کار فعال بوده است، گفت: با توجه به اینکه تعداد کارگران شاغل در این واحد صنعتی بالای ۳۵ نفر است، از کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان انتظار می‌رود که به وضعیت این کارخانه و کارگران آن رسیدگی کند.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگری استان اصفهان، بابیان اینکه در چند سال اخیر تشکیل انجمن‌های صنفی کارگری در استان اصفهان سیر نزولی داشته است، گفت: ادعای مسئولان شورایی مبنی بر اینکه «دولت و کارفرما نسبت به تشکیل انجمن‌های صنفی کارگری در واحدهای بزرگ تولیدی روی خوش نشان می‌دهند» صحت ندارد.
وی بابیان اینکه چنین ادعاهایی با هدف شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت طرح می‌شوند، گفت: واقعیت این است که در استان اصفهان انجمن‌های صنفی کارگری حتی برای تشکیل در کارگاه‌های کوچک با محدودیت مواجه بوده‌اند.
یزدانی با ابراز تاسف از بازداشت چهار کارگر این واحد تولیدی، گفت: ماهم از طریق رسانه‌ها جویای وضعیت این کارخانه هستیم.
در حالی که بازگشایی نهاد شورای اسلامی کار یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های صنفی کارگران پلی‌اکریل طی اعتراضات چند هفته اخیر بوده است، مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان نیز روز گذشته در واکنش به بازداشت ۴ کارگر کارخانه پلی‌اکریل در این استان که بامداد پنجشنبه صورت گرفته است، گفت: این تشکل استانی در جریان وضعیت کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان نیست و نمی تواند پیگیر خواسته‌های صنفی آنها باشد.
«احمدرضا معینی» مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان در این باره به ایلنا گفت: یک سال و نیم است که شورای اسلامی کار کارخانه پلی اکریل اصفهان منحل شده است و به همین دلیل کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان در مورد کارگران این واحد صنفی هیچ مسئولیتی نداشته و نمی‌تواند جوابگو باشد.
وی بابیان اینکه «در جریان بازداشت چهار کارگر این کارخانه نیستم»، گفت: مدیرکل کار استان باید در این زمینه پاسخگو باشد که چرا به وضعیت صنفی کارگران و نهادهای صنفی آنها رسیدگی نکرده است.

پیشینه اعتراضات کاران پلی‌اکریل
۱۵۰۰ کارگر پلی‌اکریل اصفهان سال‌هاست در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکت‌های زیر مجموعه، امنیت شغلی‌شان را در معرض خطر می‌بینند.
بر اساس سیاست کوچک سازی این کارخانه، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است و قرار است آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکلیت ۲ به «الیاف زاینده رود»، اسکه سازی به «شرکت خدمات بندری» و بخش خدمات نیز به شرکت «پهن گستر» انتقال یابد. کارگران معتقدند با واگذاری این شرکت‌های زیرمجموعه، قراردادهای کاری‌شان تغییر می‌کنند.
کارگران پیش‌تر، طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبان‌ماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفیشان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه کار پرداختند.
این کارگران دور دوم اعتراضات را از ۲۵ آبان‌ماه، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفیشان شروع کرده‌اند و در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان در محوطه کارخانه تجمع کردند و دوشنبه شب (۲۷ آبان‌ماه) را نیز در مسجد کارخانه به صبح رساندند.
کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان پیش از این طی نامه‌ای خواسته‌های صنفی خود را در ۱۰ مورد طرح کرده‌ بودند.
استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آن‌ها در صدر خواسته‌های دهگانه کارگران معترض قرار دارد.
تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شده‌اند نیز از دیگر خواسته‌های صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
کارگران پلی‌اکریل در آخرین روز از اعتراضات، صبح چهارشنبه (۲۹ آبان ماه) از ساعت ۷ تا ۱۱ در محوطه کارخانه تجمع کردند و با شروع بارندگی به مسجد کارخانه رفتند تا درباره آینده اعتراضات صنفی شان تصمیم بگیرند.
یکی از پیشنهادات مورد توافق در جلسه روز چهارشنبه این بود که اعتراضات کارگران "روزانه" ادامه داشته باشد به گونه ای که صبح‌ها پیش از شروع کار از ساعت ۷ تا ۸ و عصر‌ها در خاتمه کار از ساعت ۳ تا ۴ در محوطه کارخانه تجمع کنند.

رعایت قواعد اعتراض مدنی
به گزارش ایلنا، از جمله ویژگی‌های بارز این دور از اعتراضات کارگران پلی‌اکریل، حکم‌فرمایی آرامش و رعایت قواعد اعتراضات مدنی ذکر شده است.
نمایندگان کارگران که به طور روزانه اخبار حواشی و متن اعتراضات را به ایلنا گزارش می‌دادند با افتخار از «شکسته نشدن حتی یک شیشه» در جریان دو هفته اعتراض کارگری سخن می‌گفتند.
یکی از نمایندگان کارگران روز چهارشنبه (یک روز پیش از بازداشت همکارانش) درباره آخرین تصمیمات کارگران برای ادامه اعتراضات گفته بود: کارگران برای سلب هر گونه بهانه‌ای از مخالفان‌شان و جهت مقابله با برچسب احتمالی «اغتشاش گر» که زمینه را برای فراموشی مطالبات صنفی فراهم می‌کند، تصمیم گرفته‌اند اعتراضات‌شان خللی در روند تولید کارخانه ایجاد نکند.

----------------------------------

سکوت دولت در برابر بازداشت ۴ کارگر پلی اکریل

۳ روز از بازداشت ۴ کارگر پلی اکریل اصفهان می‌گذرد اما مقامات دولت یازدهم در شهرستان مبارکه هنوز نسبت به این بازداشت‌ها واکنشی نداشته‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با ادامه اعتراضات مدنی کارگران پلی اکریل اصفهان و پافشاری آنان بر تحقق خواسته‌های صنفی شان، «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) از سوی نهادهای نظارتی بازداشت و به زندان دستگرد در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شدند.
انتشار خبر این بازداشت‌ها، همه نگاه‌ها را به «مهدی سلیمانی» فرماندار شهرستان مبارکه معطوف کرد. وی که بالا‌ترین مقام اجرایی این شهرستان به شمار می‌آید دو روز پیش از بازداشت این چهار کارگر در گفتگو با ایلنا، اعمال تهدید علیه کارگران پلی اکریل را تکذیب کرده بود.
در حالی که بر اساس مصوبه شورای عالی اداری در سال ۷۷، کلیه رویدادهای امنیتی و سیاسی به فرماندار گزارش می‌شود و کلیه واحدهای قضایی شهرستان موظفند در خصوص مسائلی که به نحوی با آرامش و امنیت عمومی شهرستان مرتبط است، هماهنگی‌های لازم را با فرماندار انجام دهند؛ آقای سلیمانی عصر روز گذشته (شنبه ۲ آذر ماه) در واکنش به بازداشت ۴ کارگر پلی اکریل تاکید کرد «این بازداشت‌ها در حوزه کاری‌اش نیست» و از بیان جزییات بیشتر به ایلنا خودداری کرد.
بعد از فرماندار، نوبت به «محمدرضا اسلامی» رئیس اداره کار شهرستان مبارکه رسید. وی که جمعه هفته گذشته (۱ آذر ماه) ضمن تایید بازداشت ۴ کارگر پلی اکریل، تشریح جزییات بازداشت‌ها را به زمان دیگری موکول کرده بود، امروز در گفتگو با خبرنگار ایلنا از بازداشت کارگران ابراز بی‌اطلاعی کرد و با بیان اینکه گزارش کاری‌اش را به فرماندار می‌دهد، تلویحا آقای سلیمانی را مسئول پاسخگویی به این موضوع دانست.
این مقام مسئول در دولت یازدهم خواسته‌های کارگران پلی اکریل را «غیر صنفی» و «غیر کارگری» دانست.
این اظهارات از جانب بالاترین مقام مجری روابط کار در شهرستان مبارکه در حالی مطرح می‌شود که کارگران معترض کارخانه پیش از این طی نامه‌ای خواسته‌های صنفی خود را در ۱۰ مورد طرح کرده‌‌ بودند.
اتشکیل نهاد کارگری «شورای اسلامی کار» و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شده‌اند از جمله خواسته‌های صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
استاندار اصفهان و معاون سیاسی امنیتی‌اش نیز علی رغم تلاش‌های مکرر خبرنگار ایلنا، حاضر به پاسخگویی در خصوص بازداشت‌های صورت گرفته نشدند.
در فضایی که نهادهای رسمی از هرگونه پاسخگویی پیرامون کارگرانی که روز پنجشنبه بازداشت شده‌اند خودداری می‌کنند، شایعه‌ای بین کارگران پلی‌اکریل نقل می‌شود مبنی بر اینکه بازداشت شدگان تا زمان پایان اعتراضات کارگران آزاد نخواهند شد.
یکی از نمایندگان کارگران پلی اکریل به ایلنا گفته‌ است: عدم پاسخگویی مقامات دولتی در خصوص بازداشت ۴ شهروند که به شرایط کاری‌شان معترض‌اند، برخلاف مشی وعده داده شده از سوی رئیس جمهوری است.

----------------------------------

نخستین قربانیان بحران اقتصادی، زنان هستند

مسئول اتحادیه زنان کارگر مازندران گفت: نخستین قربانیان شرایط بحرانی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی همواره «زنان» هستند.
به گزارش ایلنا از قائمشهر، «زهرا صادقی» مسئول اتحادیه زنان کارگر مازندران به ایلنا گفت: مشاغل کم‌درآمد و پرزحمت با ساعات طولانی و غیرقانونی کار و البته دستمزد پایین‌تر نسبت به مردان، در اختیار زنان قرار دارد.
وی در ادامه افزود: زنان کارگر در صف نخست اخراجی‌ها قرار دارند و براساس آمار سایت مرکز آمار ایران نرخ اخراج زنان از ۳۳ درصد در سال ۸۴ به ۴۳ درصد در سال ۹۰ افزایش یافته است.
صادقی همچنین نرخ مشارکت اقتصادی زنان را بسیار پایین اعلام کرد و افزود: مشارکت اقتصادی مردان ۶۷ درصد است و این نرخ برای زنان تنها ۶/۱۲ درصد است.
صادقی در بخش دیگری از این گفتگو به تشریح اهداف و عملکرد تشکل متبوعش پرداخت و گفت: این اتحادیه‌ها به‌ منظور حفظ و احقاق حقوق قانونی، بهبود وضع اقتصادی کارگران زن، صیانت از نیروی کار، اتحاد بین کارگران، حفظ و گسترش هماهنگی، منافع حرفه‌ای و رفع هرگونه تبعیض بین کارگران زن و مرد، افزایش میزان اشتغال و بهره برداری از کارگران و نهایتا رشد اقتصادی کشور فعالیت می‌کنند.
وی افزود: ایجاد خودباوری زنان کارگر و بسترسازی برای توانمندسازی و شکوفایی استعداد آن‌ها، ایجاد روحیه همکاری بین اعضا به منظور پیشرفت سریع امور اقتصادی، حفاظت و ایمنی کار، بهداشت حرفه‌ای، همکاری با کنفدراسیون عالی کارگران ایران، بررسی شکایات زنان و بیمه بازنشستگی و از کارافتادگی، تشکیل شرکت‌های تعاونی مصرف و مسکن، خدمات فرهنگی، صندوق‌های قرض‌الحسنه از جمله اهدافی است که توسط اتحادیه زنان کارگر به منظور پیشبرد امور جامعه کارگری انجام می‌گیرد.

----------------------------------

حکایت ما چهارده نفر؛ ماجرای میلیون‌ها کارگر پیمانی

«فاطمه حسنی» کارگری که تا چندی پیش با عنوان شغلی تایپیست تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «امین کار گستر گلستان» (زیر مجموعه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان علی آباد کتول) مشغول به کار بوده است، پس از اعلام خاتمه کار از جانب کارفرمایش، با ارسال نامه‌ای به ایلنا به شرح شرایطی پرداخت که در طی سال‌ها به او و هم‌کارانش تحمیل شده است.
به گزارش ایلنا، نامه این کارگر به این جهت قابل تأمل است که می‌تواند سندی ادیبانه از جزئیات قراردادها و نحوه بکارگیری و پرداخت حقوق به میلیون‌ها کارگر پیمانی در سراسر کشور باشد که به واسطه همت و قلم توانمند یک کارگر، راهی به رسانه‌های رسمی باز کرده است.

حکایت ما چهارده نفر
چهارده نفر زن به عنوان نیروی شرکتی در اداره‌های منابع طبیعی استان گلستان مشغول به کار هستیم. سیزده نفر دیگر را نمی‌دانم ولی من کارد به استخوانم رسیده! پنج سال است که به بهانه‌ و وعدهٔ قرارداد منصفانه از ما بیگاری می‌کشند. لیسانس ادبیات و کار‌شناسی ارشد مدیریت دولتی دارم و هر روز از ساعت هفت و نیم صبح تا دو ونیم عصر در اداره منابع طبیعی علی آباد کتول در قسمت دبیرخانه کار می‌کنم و نامه و صورت‌جلسه و گزارش تایپ می‌کنم.
حقوق من برای هفت ساعت کار روزانه در ماه فقط و فقط یکصد هزار تومان+حق بیمه تأمین اجتماعی است. فقط همین! خیلی خنده دار است نه؟ باور کردنی نیست؟ بخوانید تا باور کنید!
سال ۸۷ تحت عنوان نیروی طرح بسیج وارد اداره منابع طبیعی شدم و دو ماه به عنوان نیروی پروژه‌ای کار کردم. اداره از کارم راضی بود و با درخواست مدیرکل و مدیر اداره در همین شغل باقی‌ ماندم.‌‌ همان زمان پایه دستمزد کارگران بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به علاوهٔ مزایای سالیانه بود.
اما حقوق ما بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ متغیر بود و البته جز بلاتکلیفی و عدم قرارداد، شکایتی هم نداشتیم. هر سال چند نامه به استاندار، نماینده مجلس، فرماندار، مدیر کل و... می‌نوشتیم و امید داشتیم تا قراردادی منصفانه با ما بسته شود و از این بلاتکلیفی در بیاییم. اما نتیجه نداد. تا سال ۹۰ ما را با وعدهٔ این‌که چند ماه دیگر تکلیف شما مشخص می‌شود گذراندیم.
اما سال ۹۰ با ما ۱۴ نفر به عنوان نیروی شرکتی قرارداد بستند و به جای بخشی از حقوق، برای ما حق بیمه پرداخت کردند. با محاسباتی که داشتند حدود ۱۲۰ هزار تومان به عنوان مابقی حقوقمان به صورت نقدی پرداخت می‌کردند و در ازای آن رسید مکتوب دریافت می‌کردند.
از آن به بعد چشم امیدمان شده بود اخبار مجلس و هیأت دولت که نیروهای شرکتی تعیین تکلیف شوند و ما هم تکلیفمان روشن شود ولی مثل بقیهٔ وعده‌های دولت دهم راه به جایی نبرد و ماه هنوز امید داشتیم.
حداقل حقوق کارگر در سال ۹۰ مبلغ ۳۳۰ هزار تومان علاوه بر مزایا و حق بیمه بود. اما حقوق ما هنوز ۱۰۰ هزار تومان بود.
حداقل حقوق گارگر در سال ۹۱ مبلغ ۳۸۹ هزار تومان علاوه بر مزایا و حق بیمه بود. اما حقوق ما هنوز ۱۰۰ هزار تومان بود.
حداقل حقوق کارگر در سال ۹۲ مبلغ ۴۸۷ هزار تومان علاوه بر مزایا و حق بیمه و سنوات بود. اما حقوق ما هنوز ۱۰۰ هزار تومان بود.
منزل استیجاری، شهریه دانشگاه، درآمد حداقلی همسرم، تورم نمی‌دانم چند درصدی! و هزینه‌های سرسام آور زندگی کارد را به استخوانم رسانده و دیگر راه حلی برایم نماند. مهرماه امسال با مراجعه به اداره کار و امور اجتماعی از شرکت شکایت کردم و تشکیل پرونده دادم. چون وعده‌های سرخرمن‌ مسئولان اداره کل، و بقیهٔ مسئولان را باور نکردم و از شکایتم صرف نظر نکردم، تصمیم به اخراجم گرفتند. قرارداد که امضاء کرده بودم را یکطرفه تاریخ زدند و نهایتاً ۳۰ آبان‌ماه نامه اخراجم را صادر کردند.
آهای خوانندهٔ خوش انصاف! نمی‌نویسم که بخوانی و دل بسوزانی! ننوشتم که به دولت و حکومت فحش بدهی و پای مطلبم کامنتهای احساسی بگذاری! نوشتم که در تاریخ بماند که من از سر بدبختی سه سال بدون هیچ قراردادی کار کردم و دو سال و نیم پای قراردادی را امضاء کردم که مفاد آن را یک‌طرفه و به نفع کارفرما نوشته بودند. در شهری که به قول مسئولین اداره کل هستند کسانی که با کمتر از این‌ حقوق هم کار کنند چه انتظاری از من دارید؟
چهارده نفر بقیه را نمی‌دانم ولی از بدبختی من بود که به امید‌ها و وعده‌های مسئولان اعتماد کردم. از سر بدبختی بود که نیرو‌های شرکتی اداره منابع طبیعی علی‌آباد کتول در میان مصوبات و بخشنامه‌ها و ماده‌ها و تبصره‌های قانونی گم شده‌اند. صدای اعتراض‌م را بلند کردم، شاید فریادرسی بشنود. از دولت و نامه‌نگاری به این اداره و آن اداره که به جایی نرسیدیم! رسانه‌ها را نمی‌دانم!
پیامبر مکرم اسلام (ص):
یَقولُ اللّه‏ُ عَزَّوَجَلَّ: وَعِزَّتى وَجَلالى لأََنْتَقِمَنَّ مِنَ الظّالِمِ فى عاجِلِهِ وآجِلِهِ وَلأََنْتَقِمَنَّ مِمَّنْ رَأى مَظْلوما فَقَدَرٌ أَنْ یَنْصُرَهُ فَلَمْ یَنْصُرْهُ؛
خداى عزوجل مى‏فرماید: به عزّت و جلالم سوگند که از ظالم در دنیا و آخرت انتقام مى‏گیرم. همچنین از کسى که مظلومى را ببیند و بتواند یاریش کند و این کار را نکند، بی‌گمان انتقام مى‏گیرم. (کنزالعمال، ج۳، ص ۵۰۵)

----------------------------------

کارگران بازداشتی پلی اکریل به دادسرای مبارکه منتقل می‌شوند

نمایندگان کارگران پلی‌اکریل اعلام کرده‌اند که چهار کارگر بازداشتی پلی اکریل از زندان دستگرد واقع در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان برای طی کردن تشریفات قضایی به دادگستری شهرستان مبارکه منتقل می‌شوند.
یکی از نمایندگان کارگران که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: به خانواده های کارگرانی که بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) از سوی نهادهای نظارتی بازداشت شده‌اند گفته شده چهار کارگر بازداشتی به زودی به دادگستری شهرستان مبارکه منتقل می‌شوند.
به گفته وی، نهادهای مسئول دولتی و نظارتی با گذشت بیش از ۴۸ ساعت از بازداشت این ۴ کارگر، در خصوص علت بازداشت آنها توضیحی نداده‌اند.
گفتنی است «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگری هستند که با ادامه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل اصفهان بازداشت شدند.
هر چند در روزهای اولیه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل اخباری از تهدید نمایندگان کارگران شنیده می‌شد، اما فرماندار شهرستان مبارکه روز سه شنبه (۲۷ آبان‌ماه) در گفتگو با ایلنا اعمال تهدید علیه کارگران معترض را تکذیب کرده بود.
تلاش‌های خبرنگاران ما برای تماس با استانداری اصفهان و فرمانداری مبارکه تا این لحظه بی‌نتیجه بوده است.

----------------------------------

«کابل سازی ایران» با ۲۱ کارگر در آستانه تعطیلی

کارخانه «کابل سازی ایران» دراستان فارس به سبب آنچه «افزایش مشکلات مالی» ذکر می‌شود با وجود اشتغال ۲۱ کارگر در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
«مسعود زارع مهذیه»، سرپرست کارخانه کابل سازی ایران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تولید در این کارخانه که در گذشته با بیش از ۵۰۰ کارگر فعال بود طی هشت سال اخیر به حداقل رسیده و کارگران آن به تدریج یا با اتمام قرار دادکاری‌شان تعدیل یا بازنشسته شده‌اند و در حال حاضر این واحد با ۲۱ کارگر قرارداد همکاری دارد که در صورت ادامه کاهش منابع مالی کارخانه در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفته است.
او افزود: فعالیت این کارخانه که از سال ۱۳۵۵ برای تولید کابلهای مخابراتی (مسی) تأسیس شده بود، در سال جاری به دلیل کمبود منابع مالی و ناتوانی در تهیه مواد اولیه تولید کابلهای فیبر نوری دچار مشکل شده است.
این فعال کارگری با بیان اینکه این واحد در زمینه فروش و سفارش محصولات تولیدی مشکلی ندارد تصریح کرد: بخش عمده مشکلات این واحد به کمبود منابع مالی که امکان تامین مواد اولیه تولید را از کارخانه سلب کرده است مربوط می‌شود.
زارع مهذیه با اشاره به اینکه مدت‌ها بود که کارخانه کابل سازی ایران با حداقل تولید فعالیت می‌کرد، گفت: کارگران و مدیران کارخانه تمام تلاش خود را برای ادامه تولید انجام داده‌اند اما متاسفانه دولت هیچ حمایت و توجه‌ای به این کارخانه نکرده است.

----------------------------------

آتش‌سوزی «نرگس شیراز» را تعطیل کرد/ ابهام در آینده شغلی۳۲۰ کارگر

نماینده کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز از بلاتکلیفی بیش از ۳۲۰ کارگر شاغل در این کارخانه در پی وقوع آتش‌سوزی گسترده در این واحد تولیدی خبر داد.
«محمدرضا ولی‌زاده» عضو شورای اسلامی کار کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در تشریح جزئیات آتش سوزی شب گذشته این کارخانه، به ایلنا گفت: با توجه به اینکه در جریان آتش سوزی شب گذشته در قسمت «رنگ بری» کارخانه، این بخش بطور کامل دچار سوختگی شد و سایر بخشهای تولیدی نیز بدلیل وقوع آتش‌سوزی با قطع گاز و برق به طور موقت تعطیل شده‌اند.
او با اشاره به اینکه این واحد به سبب آلاینده بودن از سوی سازمان محیط زیست نیز تهدید به تعطیلی شده است، افزود: حادثه آتش سوزی شب گذشته در کارخانه نرگس شیراز بهانه‌ای شده است که مسئولان بدون برنامه‌ریزی برای اشتغال بیش از ۳۲۰ کارگر، برای انتقال این کارخانه به خارج از شهر پا فشاری کنند.
این فعال کارگری در ادامه با بیان اینکه هنوز علت حادثه آتش سوزی شب گذشته مشخص نشده است، در مورد انتقال محل فعلی کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز، گفت: مسئولان این کارخانه زمینی را در منطقه ویژه اقتصادی استان فارس با پیش پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به عنوان قسط اول خریداری کرده‌اند اما تا زمان ساخت و جابجایی کارخانه به زمان زیادی نیاز است.
او با تاکید بر اینکه امنیت شغلی کارگران این واحد با فشارهای وارده از جانب مسئولان دولتی تهدید شده است، گفت: در حال حاضر، آتش سوزی کارخانه بهانه‌ای شده است که مسئولان با بی‌توجهی به سرنوشت ۳۲۰ کارگر به انتقال کارخانه که در شرایط فعلی ممکن نیست اصرار کنند.
این فعال کارگری با بیان اینکه کارگران نگران از دست دادن شغلشان هستند گفت: در حال حاضر همه کارگران این کارخانه در شیفت‌های کاری خود حاضر هستند اما امکان کار کردن وجود ندارد.
او در خاتمه اضافه کرد: در جریان این آتش سوزی چند نفر از کارگران که در تلاش بودند آتش را مهار کنند دچار سوختگی سطحی شدند و خوشبختانه این حادثه خسارات جانی نداشته است.
گفتنی است، کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز از ۵۰ سال پیش تاسیس شده و به مرور در بافت مسکونی شهر قرار گرفته است. همجواری این واحد صنعتی با مناطق مسکونی از جمله دلایل اصرار مسئولان محیط زیست به خروج کارخانه از شهر است.

----------------------------------

واکنش‌های متفاوت «شورای اسلامی کار» به بازداشت ۴ کارگر

در حالی که بازگشایی نهاد شورای اسلامی کار یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های صنفی کارگران پلی‌اکریل طی اعتراضات چند هفته اخیر بوده است، مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان در واکنش به بازداشت ۴ کارگر کارخانه پلی‌اکریل در این استان که بامداد پنجشنبه صورت گرفته است، گفت: این تشکل استانی در جریان وضعیت کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان نیست و نمی تواند پیگیر خواسته‌های صنفی آنها باشد.
«احمدرضا معینی» مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان در این باره به ایلنا گفت: یک سال و نیم است که شورای اسلامی کار کارخانه پلی اکریل اصفهان منحل شده است و به همین دلیل کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان در مورد کارگران این واحد صنفی هیچ مسئولیتی نداشته و نمی‌تواند جوابگو باشد.
وی بابیان اینکه «در جریان بازداشت چهار کارگر این کارخانه نیستم»، گفت: مدیرکل کار استان باید در این زمینه پاسخگو باشد که چرا به وضعیت صنفی کارگران و نهادهای صنفی آنها رسیدگی نکرده است.
معینی در خصوص وضعیت کارخانه پلی اکریل اصفهان تنها به گفتن اینکه «کارگران کارخانه پلی اکریل خواسته‌های زیادی داشتند»، اکتفا کرد و بابیان اینکه «به دلیل نزدیک شدن به هنگام نماز نمی تواند بیش از این پاسخگو باشد» از ادامه گفتگو با خبرنگار ایلنا خودداری کرد.
اظهارات بالاترین مقام نهاد شورای اسلامی کار در استان اصفهان در شرایطی ایراد می‌شود که از هنگام آغاز اعتراض های آرام صنفی کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان، بازگشایی شورای اسلامی کار یکی از خواسته‌های صنفی معترضان بوده است.
از سوی دیگر موضع‌گیری منفعلانه کانون شوراهای اسلامی کار استان اصفهان در قبال کارگران بازداشتی کارخانه پلی اکریل مبنی بر اینکه «چون این کارخانه شورا ندارد، نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم» در حالی است که شوراهای اسلامی کار همواره مدعی فراگیرترین تشکل صنفی کارگری در کشور بوده‌اند و به واسطه همین ادعا در سالهای اخیر با حضور در جلسات مربوط به تعیین مزد و خروج کارگاه‌های کوچک از شمول قانون کار در فرایند تصمیم گیری برای کارگان شاغل در کارگاه‌های بدون شورای اسلامی کار نیز حضور موثری داشته‌اند.

کانون کشوری پیگیری می‌کند
با وجود اظهارات ناامید کننده کانون شوراهای اصفهان، «اولیا علی بیگی» رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور به ایلنا گفت که کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار در هر استان وظیفه دارد تا به خواسته‌ها و مطالبات تمامی کارگاه‌ها رسیدگی کند.
وی بابیان اینکه «صرف بودن و یا نبودن شوراهای اسلامی کار در یک واحد تولیدی دلیل برای رسیدگی یا عدم رسیدگی به خواسته‌های صنفی کارگران نیست»، گفت: در مورد کارخانه پلی اکریل از طریق کانون شوراهای اسلامی کار استان پیگیر ماجرا هستیم.
وی ادامه داد: حتی در صورت لزوم، کانون شوراهای اسلامی کار استان وظیفه دارد تا به عنوان تشکل صنفی و به نیابت از کارگران بازداشت شده کارخانه پلی اکریل اصفهان برای آنها وکیل دادگستری استخدام کند.
با این حال رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با تاکید بر اینکه مسئولان استانی به ویژه اداره کل کار اصفهان باید در خصوص وضعیت پیش آمده در کارخانه پلی اکریل پاسخگو باشند، گفت: معتقدیم که چنانچه از ابتدا به خواسته‌های کارگران به ویژه در خواست بازگشایی شورای اسلامی کار توجه می‌شد، شرایط امروز کارخانه پلی اکریل اینطور نمی‌شد.

----------------------------------

آزادی ۴ کارگر به مطالبات صنفی کارگران پلی‌اکریل افزوده شد

چکیده: «کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان صبح امروز در ادامه اعتراض‌های صنفی اخیر خود بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند/ در این اجتماع ۴۵ دقیقه‌ای کارگران معترض علاوه بر مطابلات صنفی گذشته، خواهان آزادی همکاران بازداشتی خود شدند.»
۷۰۰ کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان صبح امروز در ادامه دور دوم اعتراضات صنفی خود بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
یکی از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان در این باره به ایلنا گفت: کارگران پلی‌اکریل امروز هنگام جابجایی شیف‌های کاری در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
وی در خصوص اجتماع صنفی امروز کارگران کارخانه پلی اکریل، گفت: در اجتماع امروز که از ساعت هفت تا ساعت هفت و چهل و پنج دقیقه طول کشید، ۷۰۰ کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان علاوه بر طرح خواسته‌های صنفی خود، خواستار آزادی همکاران دستگیر شده خود نیز شدند.
وی افزود: پس از این اجتماع ۴۵ دقیقه‌ای که با رعایت کامل نظم و انظباط برگزار شد، کارگران شیفت شب سوار بر سرویس‌های کارخانه عازم منازل خود شدند و در مقابل کارگران شیفت صبح در خطوط تولید کارخانه حاضر شدند.
گفتنی است، آقایان «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان هستند که از بامداد روز پنجشنبه تا کنون توسط ماموران نهادهای نظارتی در بازداشت به سر می‌برند.
کارگران پیش‌تر، طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبان‌ماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفیشان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه کار پرداختند.
این کارگران دور دوم اعتراضات را از ۲۵ آبان‌ماه، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفیشان شروع کرده‌اند و در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان در محوطه کارخانه تجمع کردند و دوشنبه شب (۲۷ آبان‌ماه) را نیز در مسجد کارخانه به صبح رساندند.
کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان پیش از این طی نامه‌ای خواسته‌های صنفی خود را در ۱۰ مورد طرح کرده‌ بودند.
استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آن‌ها در صدر خواسته‌های دهگانه کارگران معترض قرار دارد.
تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شده‌اند نیز از دیگر خواسته‌های صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
کارگران پلی‌اکریل در آخرین روز از اعتراضات، صبح چهارشنبه (۲۹ آبان ماه) از ساعت ۷ تا ۱۱ در محوطه کارخانه تجمع کردند و با شروع بارندگی به مسجد کارخانه رفتند تا درباره آینده اعتراضات صنفی شان تصمیم بگیرند.
یکی از پیشنهادات مورد توافق در جلسه روز چهارشنبه این بود که اعتراضات کارگران "روزانه" ادامه داشته باشد به گونه ای که صبح‌ها پیش از شروع کار از ساعت ۷ تا ۸ و عصر‌ها در خاتمه کار از ساعت ۳ تا ۴ در محوطه کارخانه تجمع کنند.

----------------------------------

چهار کارگر پلی اکریل اصفهان بازداشت شدند

چهار کارگر پلی اکریل اصفهان حوالی ساعت چهار بامداد روز گذشته (پنج شنبه ۳۰ آبان ماه) توسط نهادهای نظارتی بازداشت و به شهر «دستگرد» در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگری هستند که با ادامه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل بازداشت شده‌اند. هنوز از دلایل بازداشت این کارگران اطلاعی در دست نیست.
بر اساس این گزارش، آقای صابری در جلسه ی نمایندگان کارگران پلی اکریل با فرماندار شهرستان مبارکه که صبح روز دوشنبه ۲۶ آبان ماه برگزار شده بود به عنوان یکی از نمایندگان کارگری حضور داشته است.
هر چند در روزهای اولیه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل اخباری از تهدید نمایندگان کارگران شنیده می‌شد، اما فرماندار شهرستان مبارکه روز سه شنبه (۲۷ آبان‌ماه) در گفتگو با ایلنا اعمال تهدید علیه کارگران معترض را تکذیب کرده بود.
«مهدی سلیمانی» فرماندار مبارکه درباره دلایل کناره‌گیری ۸ نماینده طرف مذاکره با فرمانداری از جمع کارگران معترض، به ایلنا گفته بود: نمایندگان کارگران صبح روز دوشنبه با من دیدار کردند و پس از این دیدار، خبری از آن‌ها ندارم.
این مقام دولتی در پاسخ به این سئوال که «آیا توصیه خاصی به نمایندگان کارگران در جلسه مذکور شده است؟»، گفته بود: من در تمام جلساتی که با کارگران داشته‌ام آن‌ها را به پایان تجمع توصیه می‌کنم ولی تهدیدی صورت نگرفته است.
فرماندار مبارکه در پاسخ به این سئوال که «آیا "توصیه" شما با تذکر عواقب احتمالی همراه بوده است؟»، عنوان کرده بود: چنین چیزی را به خاطر ندارم. در فضای غیرصنفی ممکن است عده‌ای بخواهند اخلال ایجاد کنند و فضای کارخانه را به هم بریزند اما قطعا کسی تهدید نشده است.
با وجود اظهارات این مقام دولتی اما نمایندگان دو تشکل عالی «شورای اسلامی کار» و «انجمن‌های صنفی کارگری» در اصفهان صبح امروز (جمعه) در گفتگو با ایلنا از بازداشت کارگران «اظهار اطلاع» کرده‌اند اما جزئیاتی از دلایل دستگیری این کارگران اعلام نکرده‌اند.
هرچند تلاش‌های خبرنگاران ما برای تماس با فرمانداری مبارکه تا لحظه تنظیم این خبر بی‌نتیجه بوده است اما سایر مقامات انتظامی و دولتی مبارکه از جمله «اسلامی» رئیس اداره کار مبارکه و «وحدتی» مسئول امور سیاسی انتظامی فرمانداری مبارکه حاضر به ارائه جزئیات بیشتری درباره بازداشت کارگران نشده‌اند.
با این وجود روز گذشته (پنجشنبه) جمعی از کارگران پلی‌اکریل طی دیداری با «ایران‌پور» نماینده شهرستان مبارکه در مجلس او را در جریان بازداشت همکاران‌شان قرار داده‌اند.

پیشینه اعتراضات
۱۵۰۰ کارگر پلی‌اکریل اصفهان سال‌هاست در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکت‌های زیر مجموعه، امنیت شغلی‌شان را در معرض خطر می‌بینند.
بر اساس سیاست کوچک سازی این کارخانه، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است و قرار است آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکلیت ۲ به «الیاف زاینده رود»، اسکه سازی به «شرکت خدمات بندری» و بخش خدمات نیز به شرکت «پهن گستر» انتقال یابد. کارگران معتقدند با واگذاری این شرکت‌های زیرمجموعه، قراردادهای کاری‌شان تغییر می‌کنند.
کارگران پیش‌تر، طی دور اول اعتراضات در روزهای ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبان‌ماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالبات صنفیشان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه کار پرداختند.
این کارگران دور دوم اعتراضات را از ۲۵ آبان‌ماه، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفیشان شروع کرده‌اند و در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان در محوطه کارخانه تجمع کردند و دوشنبه شب (۲۷ آبان‌ماه) را نیز در مسجد کارخانه به صبح رساندند.
کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان پیش از این طی نامه‌ای خواسته‌های صنفی خود را در ۱۰ مورد طرح کرده‌ بودند.
استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آن‌ها در صدر خواسته‌های دهگانه کارگران معترض قرار دارد.
تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شده‌اند نیز از دیگر خواسته‌های صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
کارگران پلی‌اکریل در آخرین روز از اعتراضات، صبح چهارشنبه (۲۹ آبان ماه) از ساعت ۷ تا ۱۱ در محوطه کارخانه تجمع کردند و با شروع بارندگی به مسجد کارخانه رفتند تا درباره آینده اعتراضات صنفی شان تصمیم بگیرند.
یکی از پیشنهادات مورد توافق در جلسه روز چهارشنبه این بود که اعتراضات کارگران "روزانه" ادامه داشته باشد به گونه ای که صبح‌ها پیش از شروع کار از ساعت ۷ تا ۸ و عصر‌ها در خاتمه کار از ساعت ۳ تا ۴ در محوطه کارخانه تجمع کنند.

رعایت قواعد اعتراض مدنی
به گزارش ایلنا، از جمله ویژگی‌های بارز این دور از اعتراضات کارگران پلی‌اکریل، حکم‌فرمایی آرامش و رعایت قواعد اعتراضات مدنی ذکر شده است.
نمایندگان کارگران که به طور روزانه اخبار حواشی و متن اعتراضات را به ایلنا گزارش می‌دادند با افتخار از «شکسته نشدن حتی یک شیشه» در جریان دو هفته اعتراض کارگری سخن می‌گفتند.
یکی از نمایندگان کارگران روز چهارشنبه (یک روز پیش از بازداشت همکارانش) درباره آخرین تصمیمات کارگران برای ادامه اعتراضات گفته بود: کارگران برای سلب هر گونه بهانه‌ای از مخالفان‌شان و جهت مقابله با برچسب احتمالی «اغتشاش گر» که زمینه را برای فراموشی مطالبات صنفی فراهم می‌کند، تصمیم گرفته‌اند اعتراضات‌شان خللی در روند تولید کارخانه ایجاد نکند.