افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (آذر


خبرگزاری کار ایران                                                                                            دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱ دسامبر ۲۰۱۵

چینی ایران با حداقل نیروی کار فعال است

این منابع با بیان اینکه تولید در این کارخانه تولید کننده مواد اولیه کاشی در شهرستان تاکستان با رکود مواجه شده است، به ایلنا گفت: از مجموع حدود ۱۷۰کارگر شاغل در این واحد تولیدی ۱۰۰کارگر در دوسال گذشته به سبب افزایش مشکلات اقتصادی به مرور تعدیل شده‌اند.
کارگران با بیان اینکه تولید در این کارخانه از حدود سه ماه پیش به حداقل رسیده است وکارگران در هر ماه فقط چند روز در محل کار خود حاضر می‌شوند در ادامه افزود: کارفرما این کارخانه پایان هر ماه تعدادی از کارگران را به بهانه اتمام قرار داد کار تعدیل وبیکار می‌کند.
این منابع کارگری در باره معوقات مزدی وبیمه‌ای کارگران شاغل در شرکت چینی ایران گفتند: علارغم تاخیر در پرداخت دستمزد ماهانه کارگران که از مهر ماه سال جاری به تعویق افتاده است، پرداخت بیمه تامین اجتماعی کارگران نیزدو ماه به تاخیر افتاده ودر حال حاضر دفتر چه‌های در مانی کارگران از سوی اداره تامین اجتماعی تاکستان تمدید نمی‌شود.
اودر خاتمه بابیان اینکه کارگران باقی مانده چینی ایران به سبب قرار دادی بودن شغلشان امنیت شغلی ندارند، اظهار داشت: کاهش صادرات و کمبود نقدینگی در برخی از شرکت‌های تولید کننده کاشی و سرامیک از جمله توجیهاتی است که مدیران این صنعت عمدتا به عنوان یکی از دلایل تعدیل نیرو‌ها و تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران بیان می‌کنند.

-------------------------

تاخیر مزد کارگران «نگین طبس» به ماه سوم رسید

یک فعال کارگری در این باره گفت: دست کم ۷۰۰ کارگر شاغل درمعدن زغال سنگ نگین طبس که تحت مسئولیت پیمانکار بخش خصوصی فعالیت دارد حقوق خود را با تاخیر دوتا سه ماهه دریافت می‌کنند.
او با بیان اینکه مشکلات مالی شرکت‌های معدنی طبس که در زمینه تولید ذغال سنگ فعالیت دارند بدحسابی خریداران ذغال سنگ است افزود: طی ماه‌های اخیروضعیت مالی معدن با وجود تولید انبوه زغال سنگ به حدی نامساعد شده است که کارگران علاوه بر مزد معوقه نگران از دست دادن شغلشان هستند.
به گفته این منبع خبری مشکلات مالی شرکتهای معدنی زغال سنگ در منطقه طبس همانند زمانی آغاز شد که این معادن به چند شرکت خصوصی واگذار شد، با این حال شرکتهایی که هنوز زیر نظر دولت فعالیت دارند از مشکلات کمتری برخوردارند.
وی ضمن بیان اینکه حقوق کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس طی ماهای مهر آبان به تاخیر افتاده بود در خاتمه افزود: با شرایط فعلی کارگران نگرانند که مبادا دستمزد آذرماه نیز به طلب پرداخت نشده آن‌ها اضافه شود.

-------------------------

۶۰ واحد تولیدی استان قزوین از مشکلات کارگری برخوردارند

براساس اخبار دریافتی ایلنا، مسعود بابایی در نشست شورای هماهنگی دستگاه‌های عضو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین با بیان این مطلب که در ۶۰ واحد تولیدی استان کارگران دچار مشکلاتی هستند، افزود: واحدهای مشکل دار در حوزه کارگری را به دو دسته درجه یک و دو تقسیم کرده‌ایم که واحدهای درجه یک مربوط به آندسته از واحدهایی هستند که معوقات حقوق آن‌ها ۳ ماه و بیشتر از آن است.
وی اظهار کرد: تعداد واحدهای تولیدی مشکل دار درجه یک در حوزه کارگری در استان ۴۰ مورد و درجه دو نیز هفت واحد است.
بابایی اضافه کرد: تعداد واحدهای تولیدی تعطیل دارای کارگر در استان نیز به ۱۳ واحد می‌رسد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین با بیان اینکه تعداد کارگران واحدهای مشکل دار ۵ هزار و ۶۳۳ نفر می‌باشد، اظهار کرد: به طور میانگین هر واحد مشکل دار دارای ۱۰۰ نیروی کار است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در ادامه اظهار کرد: در هشت ماهه امسال شاهد ۶ هزار و ۷۶۹ هزار مورد تعدیل نیرو در استان بودیم که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۶ هزار و ۵۲۴ مورد بود.

-------------------------

بلاتکلیفی کارگران معادن البرز شرقی ادامه دارد

این کارگران در تماس با ایلنا می‌گویند: طی ماه‌های اخیروضعیت مالی معدن با وجود تولید انبوه زغال سنگ همچنان نامساعد است و در نتیجه منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات مزدی آنها وجود ندارد.
این کارگران که پیش از این نزدیک به یک ماه و نیم طلب مزدی داشتند افزودند: با شرایط فعلی نگرانیم که مبادا دستمزد آذرماه نیز به طلب پرداخت نشده آنها اضافه شود.
کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی افزودند: وضعیت به وجود آمده در حالی است که پیش از این به دلیل مشکلات مالی امکانات همچون سرویس ایاب وذهاب، بیمه تکمیلی ویک وعده غذای گرم آنها قطع شده بود.
طبق اظهارات کارگران زغال سنگ البرز شرقی در جریان برپایی اجتماعات صنفی که در اعتراض به وضع موجود در روز‌های ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر ماه انجام شد، مدیریت معدن در مقام کارفرما «آب پاکی را به دست کارگران ریخت» و حاضر نشد موعد مشخصی را برای پرداخت قطعی مطالبات آنها تعییین کند.
او با بیان اینکه کارفرما پرداخت مطالبات کارگران را مشروط به دریافت بدهی‌های معوقه معدن از شرکت ذوب آهن اصفهان کرده است در خاتمه گفت: کارفرما در آخرین روز اعتراض کارگران مشکلات مالی معدن در نتیجه بدحسابی خریداران ذغال سنگ همانند شرکت دوب آهن اصفهان دانسته است و معلوم نیست که این مشکل کی مرتفع خواهد شد.

-------------------------

ادامه مشکلات کارگران کشت و صنعت مهاباد با وجود تغییر کارفرما

کارگران مجموعه کشت و صنعت مهاباد در گفتگو با ایلنا گفتند: این مجموعه با چهار شرکت زیر مجموعه آن (کشتارگاه صنعتی مرغ و احشام و چندین مرغداری) یکی از بزرگ‌ترین مجتمع‌های تولیدی و صنعتی در شمالغرب کشور محسوب می‌شود که از سال ۸۶ به بخش خصوصی واگذار شده است.
این کارگران افزودند: واحد تولیدی صنعتی مجموعه کشت و صنعت مهاباد با حدود ۳۰۰ نفر کارگر، از زمان واگذاری به بخش خصوصی با بحرانهایی رو برو شد که در ادامه این وضعیت باعث شد تا کارفرما علاوه بر ناتوانی در پرداخت تعهدات مالی خود به ادارات دارایی، آب و برق و بانک‌ها و سایر اشخاص حقیق و حقوقی در پرداخت مزد کارگران نیز با مشکل مواجه شوند.
آنها می‌گویند از قرار معلوم یکی از طلبکاران شرکت سبز مهاباد توانسته است تا اطریق اقدام قانونی حکم فروش مزایده‌ای کارخانه را دریافت کند و در نهایت پس از برگزاری تشریفات قانونی مالکیت کارخانه را به خود منتقل کند.
به گفته این کارگران آنها تا پیش از تغییر مالک مجتمع کشت و صنعت سبز مهاباد از طریق اداره قسمتی از مجتمع بخشی از طلب جاری خود را دریافت می‌کردند اما بعد از برگزاری مزایده و تغییر مالک مجتمع کشت و صنعت مهاباد این وضعیت خاتمه یافته است.
آنها می‌گویند این وضعیت در حالی است که تا به این لحظه کارفرمای قبلی بابت مزایای مزد، حق بیمه و سنوات پایان خدمت در مجموع بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان به کارگران بدهکار است.

-------------------------

معوقات کارگران پیمانکاری خدمات مترو ادامه دارد

این کارگران که شمار آنها نزدیک ۴۰۰ نفر از کارگر می‌شود با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: بابت نزدیک به یک سال مزایای مختلف مزدی (اضافه کاری، عیدی وسنوات) پرداخت نشده از پیمانکار قبلی مترو طلبکارند.
این کارگران که پیشتر در روز پانزدهم آذرماه سال جاری نیز برای پیگیری مطالبات جاری خود مقابل دفتر مرکزی زیر پل کالج تجمع کرده بودند افزودند: جدا از مشکلاتی که باعث شکل گیری تجمع اخیر شد، هیچ مقام مسئولی بابت بدهی پیمانکار قبلی به آنها پاسخگو نیست.
این کارگران با اشاره به این امر که تعداد زیادی از آن‌ها از ابتدای راه اندازی مترو به خدمت گرفته شده‌اند گفتند: از ابتدا قرارداد مستقیم با مترو داشتند اما از زمان واگذاری بخش خدمات مترو به شرکتهای پیمانکاری مشکلات این کارگران شروع شد و همچنان ادامه دارد.
آنها می‌گویند در شرایطی که پیمانکار قبلی خود را به هیچ عنوان مقید به پرداخت مطالبات آنها نمی‌داند از مدیران شرکت مترو در مقام کارفرمای اصلی و سازمان تامین اجتماعی انتظار دارند تا از اختیارات قانونی خود برای کمک به آنها استفاده کند.
این کارگران یادآور شدند برابر مقررات کار و تامین اجتماعی کارفرمای اصلی می‌بایست بر پرداخت شدن قانونی مطالبات مزدی و حقوقی همه کارگرانی که زیر نظر پیمانکار فعالیت دارند نظارت داشته باشد و در عین حال تمامی پیمانکاران موظفند تا بابت تضمین حسن انجام کار وثیقه ای را در نزد سازمان تامین اجتماعی قراردهند.

-------------------------

کارگران معترض بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان بازگشتند

یکی از کارگران معترض بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به دنبال تجمعی که طی روز های بیست ودوم و بیست وپنجم آذر ماه در محوطه ومقابل درب ورودی شماره ۱۸ پالایشگاه داشتیم، رئیس اداره کار آبادان در آخرین روز تجمع وعده رسیدگی به مشکلات صنفیمان را داد و در نتیجه همه معترضان از روز پنجشنبه به کار خود در واحد حمل ونقل پالایشگاه بازگشتند.
وی در خصوص دلایل اعتراض خود وسایر همکارانش یادآور شد: پیمانکار جدید حمل و نقل پالایشگاه آبادان در زمان تمدید قراردادهای جدید حاضر به لحاظ کردن الزام‌های قانونی نبود و در نتیجه ۸۵ کارگری که در این قسمت مشغول کاربودند به نشانه اعتراض برای مدت ۴ روز در مقابل درب ورودی پالایشگاه و ساختمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند.
به گفته این کارگر پالایشگاه آبادان از زمان خاتمه اعتراض معترضان پیمانکار جدید واحد حمل و نقل در قراردادهای جدید کار حاضر به درج مبلغ مزد و تاریخ شروع و پایان رابطه استخدامی شده است اما هنوز در متن این قراردادها به دیگر مزایای شغلی اشاره‌ای نشده است.
او بابیان اینکه پیش از این قراردادهای کاری فاقد تاریخ شروع و پایان، مزد دریافتی و عنوان و رتبه شغلی بودٰ افزود: ما با اعتماد به وعده‌های رئیس اداره کار آبادان به کارمان بازگشتیم و امیدواریم که طبق این وعده خواسته‌های صنفی‌مان برآورده شود.

-------------------------

ادامه سرگردانی کارگران قرارداد مستقیم پارس‌جنوبی

این گروه از کارکنان شاغل در منطقه ویژه عسلویه که شمار آنها حدود هفتصد نفر است در تماس با ایلنا افزودند: با گذشت سه سال از شروع کار، در حال حاضر نه مزایای پیمانکاری را دارند و نه کارمند وزارت نفت محسوب می شوند.
آنها که از بدو فعالیت در منطقه ویژه عسلویه تحت پوشش بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی قراردارند و بر همین اساس در حال حاضر کارگر محسوب می‌شوند، می گویند: در ابتدای قراردادی شدن بنا بر مصوبه دولت قبلی، قرار بر دریافت یکسال حقوق علی الحساب و سپس تعیین سیستم جامع استخدامی وزارت نفت بر اساس مدرک ، سابقه و سمت و بود که تاکنون به این مساله از جانب مسئولان رسیدگی نشده است.
بنا بر این اظهارات، با وجود این که این افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، دریافتی آنها بسیار پایین تر از کارگران پیمانکاری است ولی در عین حال، مزایا و عیدی کارمندی دریافت می کنند.
فعالان کارگری پارس جنوبی می گویند: مصوبات و تصمیمات دولت قبلی مبنی بر تحت پوشش کامل قراردادن این نیروها توسط وزارت نفت، در دولت فعلی نادیده گرفته شده است.
از قرار معلوم ادامه رویکردهای مبتنی بر خصوصی سازی و سیاست های انقباضی دولت یازدهم دلیل عدم اجرای مصوبات دولت قبلی عنوان شده است.
از قرار معلوم، حدود ۱۵۰ نفر از این کارگران، ۲۵ آذر در اعتراض به همین وضعیت شغلی نامناسب مقابل منطقه ویژه اقتصادی عسلویه تجمع کرده‌بودند.

-------------------------

معدنچیان در انگلیس تظاهرات کردند

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، روز جمعه آخرین معدن فعال زیرزمینی زغال سنگ انگلستان در منطقه «یورکشایر شمالی» به دلیل مقرون به صرفه ندانستن بهره برداری از این گونه معادن، تعطیل شد.
به گفته منابع انگلیسی، با تعطیل شدن این معدن زغال سنگ که به معنای پایان یک عصر از صنعت زغال سنگ در انگلستان به شمار می‌آید، صد‌ها فرصت شغلی در منطقه یورکشایر شمالی نیز از دست رفت.
تارنمای روزنامه گاردین روز شنبه نوشت: معدنچیان در تظاهرات روز شنبه که از مرکز شهر «نوتینگلی» در یورکشایر شمالی، به سمت کلوپ اجتماعی معدنچی‌ها صورت گرفته علیه حزب محافظه کار شعار دادند و خواستار حمایت از صنعت زغال سنگ انگلستان شدند.
به نقل از گاردین، یوته کوپر نماینده پارلمانی حزب کارگر نیز در جریان این تظاهرات گفت حضور پرشمار مردم در این حرکت اعتراضی نشانگر حمایت گسترده از جامعه معدن کاران انگلستان به شمار می‌آید.
روزنامه گاردین نوشت: سخنرانان در جریان این حرکت اعتراضی خواستار حمایت دولت انگلستان از صنعت رو به زوال معدن در این کشور شدند.
انگلستان در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵ میلادی اکثر نیروگاه‌های حرارتی کشور که با زغال سنگ کار می‌کنند را نیز تعطیل کند.
در دهه نخست و ۲۰ میلادی یعنی اوج فعالیت معادن زغال سنگ و تولید فولاد، حدود یک هزار معدن در شمال انگلستان، در اسکاتلند و ولز فعالیت داشتند و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را به کار گرفته بودند.
اوج تولید زغال سنگ انگلیس مربوط به سال ۱۹۱۳ میلادی است که ۲۸۷ میلیون تن گزارش شده است که تا اواخر دهه ۵۰ این تولید انبوه اما در مقیاس کمتر همچنان ادامه می‌یابد.
اما کاهش شدید تولیدات زغال سنگ در انگلیس همزمان با افزایش استفاده از سایر منابع انرژی و واردات زیاد زغال سنگ در بیش از سه دهه گذشته صورت می‌گیرد.
براساس گزارش‌های رسمی، در سال ۱۹۸۱ تولید زغال سنگ انگلیس در حدود ۱۲۵ میلیون تن در سال بوده است و این رقم در سال گذشته میلادی به کمتر از ۲۰ میلیون تن رسید.
این درحالی که است که براساس گزارش‌های یادشده، میزان واردات این کشور از سال ۱۹۸۱ میلادی که در حدود صفر بوده، در سال گذشته نزدیک به ۴۰ میلیون تن بوده است.
در حال حاضر علاوه بر معادن زغال سنگ در انگلیس، صنعت فولاد این کشور نیز در حال فاصله گرفتن از سال‌های پرفروغش است.
براساس گزارش‌های تایید شده در ماه‌های اخیر بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ نفر از شاغلین در صنعت فولاد انگلیس بیکار و یک هزار و ۷۰۰ نفر دیگر در معرض خطر بیکاری قرار گرفته‌اند.
با توجه به این وضعیت، در چند مدت اخیر، از هر شش نفر شاغل در صنعت فولاد انگلیس یک نفر به صف بیکاران پیوسته است.
براساس آمارهای موجود درحالی که حاضر (۲۰۱۵) قریب به ۳۰ هزار نفر در صنعت فولاد انگلیس مشغول به کار هستند و این در حالی است که در سال ۱۹۷۰ میلادی این رقم ۲۸۰هزار نفر بوده است.
اتحادیه‌های کارگری نیز در این میان از دولت انگلیس درخواست کرده‌اند برای نجات صنعت فولاد این کشور دخالت کند.
براساس آمارهای رسمی تولید فولاد سالانه انگلیس در سال ۱۹۹۷ میلادی بیش از ۱۸ میلیون تن بوده و این رقم در سال گذشته میلادی به حدود ۱۲ میلیون تن کاهش یافته است.

-------------------------

دستگاه میکسر جان کارگر جوان را گرفت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه روز شنبه (۲۸ آذر) زمانی رخ داد که یک کارگر (۲۸ ساله) حین کار در یک کارخانه تولید مواد غذایی در شهرک صنعتی توس جان خود را از دست داد.
حسین خاکپور علت مرگ این کارگر جوان را گیر کردن گوشه پیراهن کارگر هنگام کار با دستگاه میکسر اعلام شده که براثر آن کارگر جوان به داخل دستگاه کشیده شده و جان خود را از دست داده است.
خاکپور با بیان اینکه این فرد بر اثر شدت جراحات در دم جان خود را از دست داده، گفت: جسم بی‌جان وی پس از رهاسازی توسط نجاتگران سازمان آتش نشانی از دستگاه، تحویل عوامل انتظامی شد.
مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی مشهد با بیان اینکه عدم استفاده از لباس کار و عدم رعایت نکات ایمنی این حادثه دلخراش را رقم زد، افزود: علت دقیق حادثه در دست بررسی است.
خاکپور تاکید کرد: کارگران در کارگاه‌هایی که دارای دستگاه‌های کشنده هستند حتما باید از لباس مخصوص کار استفاده کنند.

-------------------------

کارخانه قند فسا دوباره تعطیل شد

اعضای شورای اسلامی کار کارخانه قند فسا به ایلنا گفتند: علیرغم وعده‌های فرمانداری و اداره بازرگانی شهرستان فسا، شکر خام مورد نیاز کارخانه تامین نشده است و کارخانه از فردا صبح تعطیل است.
به گفته این فعالان، با این تعطیلی حدود ۲۴۰ کارگر فصلی و شرکتی این کارخانه بیکار می‌شوند.
این فعالان کارگری از نگرانی کارگران فصلی این کارخانه خبردادند و افزودند: در مورد زمان شروع مجدد کار هیچ وعده‌ای داده نشده و مدیریت به آنها گفته است هر زمان شکر خام تامین شد به آن‌ها اطلاع خواهند داد.
از قرار معلوم، با تامین مقدار محدودی شکر خام در ۱۶ آبان ماه، تمامی کارگران فصلی این کارخانه به سر کار بازگشتند که پس از حدود ۴۰ روز فعالیت، با تامین نشدن ۲۵ هزار تن شکر خام وعده داده شده، کار تولید مجددا از فردا متوقف می‌شود.

-------------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه به بدحسابی کارفرما

براساس اطلاعات دریافتی ایلنا، حدود ۵۰ نفر از کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه، چهار ماه مطالبات مزدی معوقه دارند.
از قرار معلوم این کارگران از چهارشنبه هفته گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی معوقه در کمپ‌های اقامتی خود تجمع کرده‌اند.
بر اساس اطلاعات دریافتی، این کارگران طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری دست سوم هستند که این شرکت، مطالبات کارگران را در چهارماه گذشته پرداخت نکرده است.
از قرار معلوم، از آنجا که این شرکت، یک شرکت اجرایی و ارائه دهنده سرویس‌های خدماتی است، اعتراض کارگران بر فعالیت بقیه بخش‌های فاز ۲۰ و ۲۱ تاثیر گذار بوده است.
کارگرانی که در منطقه عسلویه شاغل هستند می‌گویند به دلیل تعدد و تکثر فعالیت‌ شرکت های پیمانکاری در منطقه ویژه عسلویه و نیز مشکلات مالی که گاهی از اوقات با بی‌انظباطی مالی کارفرمایان و پیمانکاران مرتبط است همواره پیگیری مطالبات مزدی یکی از دغدغه‌های کارگران شاغل در این منطقه محسوب می‌شود.

-------------------------

کارگران کوره پزخانه ها به سن بازنشستگی نمی رسند

«پیروز چراغی»، عضو هیات رئیسه انجمن صنفی کوره پزخانه‌های یافت آباد در رابطه با بیمه کارگران ساختمانی در گفتگو با ایلنا گفت: اکثر کارفرماها از ارسال لیست بیمه کارگران کوره پزخانه ها طفره می روند.
وی افزود: در سالهای گذشته، در این زمینه مذاکرات متعددی میان انجمن های صنفی کارگران کوره پزخانه ها و نمایندگان کارفرمایان صورت گرفته است که متاسفانه بی نتیجه مانده است.
وی ادامه داد: در این زمینه باید نهادهای اجرایی و قانونگزار وارد عمل شوند و توسط اهرم های فشار قانونی، کارفرمایان را ملزم به رعایت موازین مندرج در قانون کار کنند.
این فعال صنفی گفت: متاسفانه اکثر کارگران این بخش، با وجود سابقه طولانی کار در کوره ها، هرگز به سن بازنشستگی نمی رسند.
چراغی فقدان قرارداد قانونی را یکی از مشکلات کارگران این بخش عنوان کرد و گفت: کارگران کوره پزخانه ها در اکثر موارد قرارداد ندارند و اگر هم قرارداد داشته باشند، این قرارداد سفید امضا و فاقد بندهای قانونی است و در آن کارگر هیچ حقوقی ندارد.
وی افزود: واضح است که با وجود این قراردادها، کارگران نمیتوانند حق بیمه و بازنشستگی مطالبه کنند.
وی با اشاره به فصلی بودن 90 درصد کارگران کوره پزخانه ها گفت: یک مساله مهم دیگر این است که کارگران کوره ها معمولا فصلی یا کوچی هستند و تنها بهار و تابستان برای کار به مناطق کوره پزخانه ها می آیند و در هر سال حداقل چندین ماه بیکار هستند.

-------------------------

وقوع انفجار در واحد پتروشیمی مارون/دو کارگر به بیمارستان منتقل شدند

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام از وقوع یک حادثه انفجار در واحد پلی اتیلن پتروشیمی مارون خبر دادند.
براساس این گزارش در جریان این حادثه که ساعاتی پیش اتفاق افتاده؛ دست‌کم دو کارگر دچار سوختگی شده‌ و به بیمارستان منتقل شده‌اند.
از قرار معلوم محل این حادثه همان جایی است که براثر وقوع حادثه مشابه که تیرماه سال جاری اتفاق افتاد، «شهرام محمدی» یکی دیگر از کارگران این پتروشیمی واحد براثر عوارض سوختگی بدرود حیات گفت.
اخبار تکمیلی این خبر متعاقباً ارسال خواهد شد.

جزئیات حادثه انفجار پتروشیمی مارون از زبان کارگران

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام می‌گویند در حادثه انفجار شب گذشته پتروشیمی مارون؛ دو کارگر به نام‌های فیاضی (نیروی قراردادی) و مرتضی زارع (نیروی رسمی) به ترتیب دچار حدود ۲ و ۹ درصد سوختگی شده‌اند.
از قرار معلوم این کارگران مصدوم در بخش بهره‌برداری مشغول کار بودند که در زمان بروز حادثه برای رفع یک نقص فنی به واحد پلی اتیلن (HD) پتروشیمی مارون مراجعه کرده بودند.
گفته می‌شود غیر از این دو نفر؛ یکی دیگر از کارگران پتروشیمی مارون نیز در جریان حادثه دیشب براثر تنفس دود حاصل از انفجار دچار مشکل تنفسی شده است.
برپایه این اطلاعات؛ آقایان فیاضی و زارع برای درمان جراحت سوختگی به بیمارستان شهید چمران مارون و سپس به بیمارستان سوانح سوختگی اهواز منتقل شده‌اند و کارگر مصدوم سوم نیز پس از دوساعت تحت نظر بودن در همان محل حادثه مرخص می‌شود.
به گفته منابع ایلنا، ظاهرا محل حادثه انفجار شب گذشته پتروشیمی مارون در همان نقطه‌ای قرار دارد که در تیرماه سال جاری بر اثر حادثه مشابه یکی دیگر از کارگران پتروشیمی مارون به نام «شهرام محمدی» جان خود را از دست داد.
حادثه شب گذشته پتروشیمی مارون درحالی نزدیک به شش ماه بعد از حادثه منجر به فوت مرحوم شهرام محمدی اتفاق افتاده است که ماه گذشته در محوطه این واحد پتروشیمی به نقل از جامعه کارگری پتروشیمی مارون بنر تقدیر و تشکر از مدیریت نصب شده بود.

-------------------------

مرگ ۳۶ معدنچی در شمال شرق چین

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، اداره دولتی ایمنی کار چین اعلام کرد در حادثه آتش سوزی معدن در شهر هولودائو در استان لیائونینگ، ۱۷ معدنچی جان خود را از دست دادند و ده تن دیگر مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند.
در حادثه دیگری که در شهر هگانگ در استان هلیونگ جیانگ در شمال چین رخ داد نیز ۱۹ معدنچی در دل زمین گرفتار شدند و امدادگران در اینباره می‌گویند با توجه به شرایط امیدی به زنده ماندن آن‌ها نیست.
معادن چین پرحادثه‌ترین معادن در جهان به شمار می‌روند. تنها در سال گذشته ۹۳۱ تن در حوادث معدن در سراسر این کشور کشته شدند.

-------------------------

نگرانی کارگران «نساجی بروجرد » از تهدید امنیت شغلی

کارگران این کارخانه در تماس با ایلنا گفتند، حدود ۸۰ درصد فعالیت روزمره نساجی بروجرد که در زمینه تولید انواع پارچه فعالیت دارد از حدود ۲۰ روز پیش به بهانه مشکلات مالی ناشی از کاهش فروش متوقف شده است.
براساس گفته این کارگران در حال حاضر فعالیت بخشهای ریسندگی، بافندگی وچاپ کارخانه متوقف شده و کارگران شاغل در این بخش کاری برای انجام دادن ندارند.
به گفته این منابع، آن‌ها از بابت دریافت مطالبات یک ماهه معوقه مزدی خود هیچ مشکلی ندارند اما چون غالب کارگران از طریق قراردادهای موقت سه ماهه، شش ماهه و یکساله کار می‌کنند این نگرانی وجود دارد که با پایان یافتن اعتبار قرارداد، کار خود را از دست بدهند.
کارگران نساجی بروجرد در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند در چند وقت اخیر شائبه تعدیل تعداد زیادی از همکاران قراردادی کارخانه قوت گرفته و براساس شنیده‌ها کارفرما قصد دارد پس از خاتمه یافتن اعتبار قرارداد تعدادی از کارگران آنان را اخراج کند.
کارگران این واحد تولیدی در ادامه گفتند: از قرار معلوم مدیریت نساجی بروجرد عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست و باید برای کاهش هزینه‌های تولید از نیروی کار کارخانه کم کند.
طبق اظهارات کارگران، همچنین این واحد تولیدکننده بدهی‌های مالی زیادی به ادارات مالیات، گاز، برق دارد و در این زمینه نیز کارخانه دچار مشکلات زیادی است.

-------------------------

یک کشته و دو زخمی نتیجه تجمع معترضان به روند استخدام پالایشگاه بهبهان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، سردار محمدرضا اسحاقی فرمانده انتظامی خوزستان با اعلام این خبر به رسانه‌ها گفته است: عصر روز سه‌شنبه‌ برخی ساکنان روستای شهرویی بهبهان که نسبت به روند استخدام در پالایشگاه گاز بیدبلند ۲ معترض بودند از طریق برپایی تجمع مسیر بهبهان به رامهرمز را بستند.
وی خاطرنشان کرد: پس از این اتفاق ماموران نیروی انتظامی بلافاصله وارد عمل شدند و سعی در آرام کردن تجمع کنندگان و بازگشایی مسیر را داشتند که برخی افراد حاضر در این تجمع اقدام به تیراندازی کرده و در نتیجه یکی از اهالی روستا کشته و دو نفر دیگر زخمی شد.
اسحاقی تصریح کرد: پلیس توانست این تجمع را در اسرع وقت ممکن مدیریت و حاضران را پراکنده کند، ضمن آنکه برخی افراد مسلح در این تجمع را بازداشت کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: این تجمع منجر به درگیری و بسته شدن مسیر ارتباطی بهبهان به اهواز و باعث ترافیک سنگین شد.
فرمانده انتظامی خوزستان گفت: حادثه در حال پیگیری و بررسی جدی قضایی است و تحقیقات تکمیلی همچنان ادامه دارد.

-------------------------

تجمع کارگران کاغذ سازی پارس برای وصول معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا در در کارخانه «کاغذ سازی پارس» در شوشتر با اعلام این خبر می‌گویند که دلیل اعتراض کارگران پرداخت نشدن دستمزد کارگران از مهر ماه سال جاری تا هم اکنون است.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی با احتساب آذر ماه نزدیک به سه ماه معوقات مزدی طلبکارند و همچنین گفته می‌شود که حق بیمه آن‌ها همسان با حقوق، هنوز به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده ودر حال حاضر اداره تامین اجتماعی شهرستان شوشتر راضی به تمدید دفترچه‌های درمان کارگران نمی‌شود.
به ادعای یکی از کارگران معترض از حدود یکسال پیش که مدیریت کارخانه به بخش خصوص واگذار شده است، مشکلات کارخانه آغاز شده و محاسبات حقوقی بیش از ۷۰۰کارگر این واحد تولیدی بهم ریخته است.
اوگفت: یکی دیگر از مشکلات کارگران بعد از خصوصی سازی نادیده گرفتن کارگران و بی‌اطلاعی اعضای شورای اسلامی کار کارخانه از برنامه‌های مدیریت است و این وضعیت درحالی است که به عقیده کارگران تصمیمات مدیریت برسرنوشت آنها تاثیر گذار است.
به گفته این کارگر کارخانه کاغذ سازی پارس با وجود آنکه کارگران امیدوارند با حمایت دولت مشکلات این واحد تولیدی مرتفع شود و در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران کاغذ سازی پارس باخبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ادامه دارد.

-------------------------

سرکوب مزد و بی اعتباری قانون کار و تامین اجتماعی محور لایحه برنامه ششم

پس از پذیرش برجام آنچه بیشتر مورد توجه جدی کارگران و روشنفکران این طبقه برزگ اجتماعی قرارگرفته است عمدتا سه موضوع را در برمی گیرد: یکم موضوع بحران بیکاری و مخاطرات جدی و آسیب های ناگزیر آن در زندگی کارگران و دوم چکونگی وضعیت دستمزدها و تاثیر آن بر معیشت خانوار های کارگری و سوم چگونگی امکان­یابی چانه زنی موثر از طریق نمایندگان واقعی کارگران در سازمان های کارگری برای بهبود شرایط کار و زندگی وبالا رفتن نرخ مشارکت موثر کارگران در زندگی اجتماعی.
در مورد سوم عبور از شرایط کنونیِ بی سازمانی کارگران که شرط لازم و قطعی آن پذیرش بلا شرط مقاوله نامه ی بین المللی در باره حق آزادی تشکل (مقاوله نامه 87 سازمان بین المللی کار ) است که از گذشته های دور از جانب دولت های پیشین آگاهانه به کنار گذاشته شده است و دولت یازدهم نیز تا کنون ازپذیرش آن سرباز زده است.
برای این سه موضوع بی تردید با نقشه راهی که دولت یازدهم در باره رونق کسب و کار و توسعه پایدار ترسیم کرده است، تعیین تکلیف خواهد شد. بی شک این نقشه راه با شرایط کنونی اقتصاد تورمی _رکودی با مشکلات بسیاری رودر رو خواهدبود نشانه های ناشی ازسختی این راه برای دولت یازدهم با انتشار نامه چهار وزیر به رییس جمهور بیشتر آشکار گردید و نقد سیاست های اقتصادی دولت پس از انتشار این نامه، از سوی اقتصاد دان هایی چون سعید لیلاز و دیگران بیانگر این واقعیت است که متاسفانه این مشکلات و آن نقشه راه به درستی از سوی دولتمردان کنونی درک و طراحی نشده است در این حالیست که فرصت پیش آمده برای خروج از این شرایط شاید آخرین و در عین حال مناسب ترین فرصت هایی است که دولت یازدهم با توجه به مشکلات همه جانبه و همه گیر باید به بهترین نحو ممکن از آن سود جوید و هزینه های این فرصت را به سود منافع ملی و مردم مدیریت کند .
اما این آخرین ومناسب­ترین فرصت ها نیز ظاهرا از سوی دولت یازدهم درک نشده است و گویا قرار است در خانه کارگران بر روی همان پاشنه ای بچرخد که طی دو دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد و در کل از دوره سازندگی به این سو چرخیده است. اما این بار با مبانی روشن اقتصادی و فرموله شده ای که در کتاب "امنیت ملی در اقتصاد ایران" در باب اشتغال و توسعه کسب آمده است .
دولت یازدهم به تمامی مصوباتی که در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد علیه کارگران تصویب شد پایبند و وفادار مانده است دو نمونه مشخص این وفاداری به مشی دولت های نهم و دهم خروج کارگاه های دارنده تا پنج کارگر از شمول قانون کار و همچنین شیوه نامه استاد شاگردی است. بدتر از آن اینکه به این حد از زیر پا گذاشتن حقوق کارگران بسنده نشده و طی مندرجات برنامه ششم توسعه بخش های بیشتری از کارگران و نیروهای دانش آموخته در بازار کار برای رضایت­مندی کارفرمایان و صاحبان سرمایه چوب حراج می خورند، دستمزدشان تا 25% حداقل دستمزد برای مدت دوسال تعیین میشود ، ازشمول قانون کار و تامین اجتماعی خارج می شوند و سایر کارگران نیز با افزایش تدریجی سن بازنشستگی برای سال های بیشتری با حقوق کمتر و به تبع آن دریافت مستمری کمتری بازنشسته خواهند شد .
اگر بنا باشد دیدگاه های رییس دولت یازدهم با کارکرد های تا کنونی آن سنجیده شود بیشتر در می یابیم که آن بخش از این دیدگاه های که در باره "انعطاف در محیط کار " آمده است تا چه میزان در کوتاه مدت و دراز مدت به زیان کارگران است . در این بخش از دیدگاه های رییس جمهور گزینه های سه گانه انتظارات برابر بین الطرفینی اصل قرار داده شده است بدین ترتیب که:
1- داشتن فرصت شغلی برای کارگران را برابربا داشتن امکان سرمایه گذاری برای کارفرمایان 2-داشتن امنیت شغلی برای کارگران را برابر با داشتن امنیت سرمایه گذاری برای کارفرمایان 3-و بالاخره داشتن درآمد مناسب کارگران را برابر با داشتن سود مناسب برای کارفرمایان می داند در عمل نشانی از پاسخگویی به انتظارات طرف کارگری دیده نمی شود. کافیست به تبصره 33 لایحه برنامه ششم توسعه از نظر بگذرانی تا به روشنی طرح تکمیلی شیوه نامه استاد شاگردی که دولت احمدی نژاد علیه کارگران تصویب کرد راکه در قالب برنامه "توسعه" به کارگران تحمیل میشود؛ درک کنی و دریابی که چگونه به "ایجاد امنیت اقتصادی و اجتماعی کارگران از طریق نظام های حمایتی" و "تفکیک سیایت های ارتقاء کارآیی از سیاست های حمایتی در تعیین دستمزد" جامه واقعیت می پوشانند:
براساس پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در تبصره ۳۳ لایحه برنامه ششم توسعه آمده است: «به منظور ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی کار بیکار جوان به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته و با هدف کمک به کاهش هزینه نیروی کار بنگاه‌های اقتصادی، دولت مجاز است اقدامات زیر را طی سال‌های برنامه اجرا نموده و منابع اعتباری مورد نیاز را در بودجه سنواتی لحاظ نماید:
۱. مستثنی نمودن از شمول قوانین کار و تامین اجتماعی برای دانش آموختگان دانشگاهی گروه‌های سنی زیر ۲۹ سال در اجرای طرح کارورزی (آموزش‌های تخصصی بدو ورود به کار و طی دوره‌های آموزش عالی در کارگاه‌های خصوصی و تعاون) حداکثر تا دو سال برای هر یک از کارورزان.
۲. تعیین حداقل مزد برای کارگران جدید گروه‌های سنی زیر ۲۹ سال (که قبلا سابقه بیمه تامین اجتماعی نداشته باشند) و مشمولین طرح اشتغال عمومی( اجرای پروژه‌های عام‌المنفعه در زمینه زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و مدیریت محیط زیست و با مشارکت جوامع محلی) به میزان ۷۵ درصد حداقل مزد تعیین شده مصوبه شورای عالی کار حداکثر تا دو سال با هدف‌ انگیزه بیشتر برای بکارگیری نیروی کار جدید
پیش از این نیز دولت یازدهم با ارایه بسته اقتصادی نشان داده بود که بالا بردن قدرت خرید کارگران از راه افزایش دستمزد به هیچ وجه با سیاستها و نظرات رییس جمهور روحانی سازگار نیست. در این بسته اقتصادی وجوه انتظارات طرف کارفرمایی به درستی برآورده میشود اما کارگران در فاصله پذیرش برجام تا پایان تحریک تقاضا و به اجرا در آمدن بسته اقتضادی همچنان روند کاهش بیشتر امنیت شغلی و اخراج از کار به دلیل رکود در کار و تقلیل در آمد را شاهد بودند و در دراز مدت نیز هنوز روشن نیست با تغییر قوانین کار و تامین اجتماعی و خذف افزایش سالانه و سنواتی دستمزد ها چگونه می توان به بدیل مورد نظر این دیدگاه که بر جایگزینی سیاست های ارتقاء کارآیی از سیاست های حمایتی در تعیین دستمزد دل بسته است امید وار بود.
حتی آنجا که نظرات حاکم بر دولت یازدهم که برای ایجاد اشتغال برای رونق کسب و کار ، حکم به "انعطاف در محیط کار" را صادر می کندو عمده ترین وجه راهبردی تعادل در بازار کار در این راه حل سه وجهی خود یعنی سه گزینه مورد انتظار کارگران را در برابر سه گزینه مورد انتظار کارفرمایان قرارمی دهد بدین ترتیب که کارگران انتظار دارند: 1- فرصت شغلی داشته باشند؛ 2- امنیت شغلی داشته باشند؛ 3- درآمد مناسب داشته باشند و کارفرمایان انتظار دارند :1- امکان سرمایه گذاری داشته باشند ؛2- امنیت سرمایه گذاری داشته باشند؛ 3- سود مناسب داشته باشند؛ و برای تعادل بخشی در بازار کار باید از طریق تنظیم قوانین و مقررات کار بادر نظر گرفتن این انتظارات که«به حق و ضروری و اجتناب ناپذیر» توصیف میشوند؛ به یکباره با صراحت هر چه تمام ­تر و «به منظور ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی کار بیکار جوان به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته و با هدف کمک به کاهش هزینه نیروی کار بنگاه‌های اقتصادی، دولت را مجاز می داند اقدامات تبصره 33 برنامه ششم توسعه را طی سال‌های برنامه اجرا نموده و منابع اعتباری مورد نیاز را در بودجه سنواتی لحاظ نماید.
همه اینها در حالیست که بدعتی بسیار خطرناک در دور زدن قوانین مادر و مرجع رواج یافته است. برنامه توسعه که علی الاصول باید در راستای تحقق بخشیدن اصول قانون اساسی و قوانین منبعث از آن طراحی و اجرا شود خود به یکباره بخش های اساسی این قوانین را نقض می کند . تمامی آنچه که در قانون اساسی و قانون کار در فصل مربوط به حقوق ملت آمده است ؛ براحتی و به بهانه تعادل بخشی به بازار کار و ترغیب به سرمایه گذاری و حفظ امنیت آن و تضمین سودش به کنار زده میشود و این در حالیست که یکی از اصلی ترین وظایف ریاست جمهوری نظارت برحسن اجرای قانون اساسی است.
در فصل پنجم قانون کار توسعه منابع انسانی از راه برقراری آموزش های فنی و حرفه ای به شکل کاملا مترقیانه ای آمده است و یکی از وظایف اساسی دولت و به تبع آن وزارت کار اجرای بی کم و کاست این فصل از قانون کار است . پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی،این فصل از قانون کار را با "تبصره 33 برنامه ششم توسعه" به بهانه اجرای طرح کارورزی (آموزش‌های تخصصی بدو ورود به کار و طی دوره‌های آموزش عالی در کارگاه‌های خصوصی و تعاون) حداکثر تا دو سال برای هر یک از کارورزان؛ کم لم یکن تلقی کرده و دولت را به عدم اجرای آن مجاز می شمارد .
در عین حال تبصره برنامه" ششم توسعه" مغایر با مقاوله نامه شماره 142 در باره توسعه منابع انسانی است که پیرامون موضوعات گوناگونی مانند راهنمایی های شغلی ، آموزش حرفه ای منابع انسانی تصویب و به کشور های عضو سازمان بین المللی کار جهت اجرا؛ ابلاغ گردیده است. این مقاوله نامه دارای5 ماده که برخی از مواد شامل چند بند است. در ماده 4 این مقاوله نامه بر آموزش پیمان های دسته جمعی و وحقوق و وظایفی که طبق قوانین کار همه طرف های ذی نفع دارند ؛ در برنامه ها وسیاست های نظام های آموزشی کشور های عضو تاکید شده است همچنین در ماده 5 این مقاوله نامه آمده است: سیاست ها و برنامه های راهنمایی حرفه ای وآموزش حرفه ای با همکاری سازمان های کارفرمایان و کارگران (سازمان های اتحادیه ای و سندیکایی)و در صورت اقتضاء برابر قانون و روال ملی با همکاری سایر دستگاه های ذینفع ،تهیه، تنظیم و اجرا خواهد شد. در زیر مقاوله نامه شماره 142 را میخوانیم:
کنفرانس عمومی سازمان بین المللی کار که به دعوت هیات مدیره دفتر این سازمان ، شصتمین نشست خود را در چهارم ژوئن 1975 در ژنو برگزار کرده است و پس از تصمیم گیری در باره پذیرش پیشنهاد های گوناگون مربوط به توسعه منابع انسانی، راهنمایی شغلی و آموزش حرفه ای، مسئله ای که ششمین موضوع دستور کار اجلاس را تشکیل می­دهد و پس از تصمیم گیری در باره اینکه این پیشنهادها به صورت مقاوله نامه بین المللی درآید؛ این مقاوله نامه را که مقاوله نامه در باره توسعه منابع انسانی مصوب 1975 نامیده می شود، در بیست و سومین روز ژوئن هزارونهصد و هفتاد و پنج تصویب می کند.
ماده 1:
1- هر عضو* باید در زمینه راهنمایی شغلی و آموزش حرفه ای، سیاست و برنامه های کامل و هماهنگی را تدوین کند وتوسعه بخشد به ویژه از طریق خدمات دولتی اشتغال، ارتباط نزدیکی بین راهنمایی شغلی و اموزش حرفه ای و اشتغال به وجود آورد.
2- در این سیاست ها و برنامه ها باید موارد زیر در نظر گرفته شود:
الف) نیاز ها و امکانات و مشکلات شغلی در سطوح منطقه ای و ملی
ب) درجه و سطح توسعه یافتگی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
ج) روابط موجود بین اهداف توسعه منابع انسانی و اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
3- این سیاست ها و برنامه ها از راه روش هایی به اجرا گذاشته شوند که با شرایط ملی سازگار باشد .
4 – هدف این سیاست ها و برنامه ها باید بهبود قابلیت های فرد باشد وشامل محیط کار و محیط اجتماعی گردد و روی آن ها بطور فردی و اجتماعی تاثیر بگذارد.
5- این سیاست ها و برنامه ها بایدضمن توجه به نیاز های جامعه، برپایه برابری و بدون هیچ گونه تبعیض به همه افراد کمک کند و آنان را تشویق کند تا استعداد های حرفه ای خود را در جهت منافع خاص خود و گرایشات خود گسترش دهند و به کار گیرند.
ماده 2:
برای دستیابی به اهداف یاد شده بالا ، هر عضو باید نظام هایی باز انعطاف پذیر و تکمیلی در زمینه های آموزش های عمومی، فنی و حرفه ای، راهنمایی های تحصیلی و حرفه ای و آموزش های فنی به وجود آورد و توسعه بخشد و این فعالیت ها هم در داخل نطام آموزشی و هم بیرون آن انجام گیرد.
ماده3:
1) هر عضو باید نظام های راهنمایی حرفه ای و اطلاعات مستمر خود را در باره اشتغال به تدریج گسترش دهد تا بتواند اطلاعاتی کامل و راهنمایی تا حدامکان کسترده ای برای کودکان، نوجوانان،و بزرگسالان و از جمله از راه راه برنامه های مناسب برای افراد معلول تامین کند.
2) این اطلاعات و راهنمایی ها باید شامل گزینش حرفه، آموزش حرفه ای و امکانات آموزشی مربوط به آن باشد و نیز شامل موقعیت شغلی و آینده شغلی و امکان ارتقا، شرایط کار، ایمنی و بهداشت کار و دیگر وجوه شغل در بخش های مختلف فعالیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در همه سطوح باشد.
3) این اطلاعات و راهنمایی ها باید به وسیله اطلاعات دیگری در باره وجوه کلی پیمان های دسته جمعی وحقوق و وظایفی که طبق قوانین کار همه طرف های ذی نفع دارند تکمیل گردد. اطلاعات یادشده باید برابر قانون و روال ملی با درنظر گرفتن عملکرد و تلاش های سازمان های کارگران و کارفرمایان ذی نفع دردسترس گذارده شود.
ماده4:
برای پاسخگویی به نیاز های نوجوانان و بزرگسالان در طول مدت زندگیشان در همه بخش های اقتصادی، در همه شاخه های اقتصادی و در همه سطوح مهارت حرفه ای و مسوولیت، هر عضو بایدبه تدریج نظام های گوناگون آموزش های فنی و حرفه ای خود را گسترش دهد، منطبق سازد و هماهنگ کند.
ماده :5
سیاست ها و برنامه های راهنمایی حرفه ای وآموزش حرفه ای با همکاری سازمان های کارفرمایان و کارگران و در صورت اقتضاء برابر قانون و روال ملی با همکاری سایر دستگاه های ذینفع ،تهیه، تنظیم و اجرا خواهد شد.
*منظور از عضو در سراسر این مقاوله نامه، کشور عضو سازمان بین المللی کار است ایران هم از جمله اعضای این سازمان است که مقاوله نامه 142 را پذیرفته و متعهد به اجرای آن است . این مقاوله نامه در سال 1975 میلادی برابر با دوم تیر ماه 1354 شمسی به تصویب رسیده است
بدین ترتیب با عدم رعایت قانون اساسی و قوانین زیر مجموعه آن و همچنین عدم تعهد به مقاوله نامه های پذیرفته شده ؛ نباید انتظار داشت که وضعیت کسب و کار در ایران نشانه های دیگری غیر از آنچه تا کنون داشته است را پیدا کند ! نشانه هایی که بیانگر سیاست اقتصادی تولید محور و توسعه گرا و اشتغال زا باشد در ناصیه این دولت دیده نمی شود . توسعه بی توجه به توسعه انسانی و کرامت انسانی؛ رشد اقتصادی مبتنی بر بهره کشی آزمندانه صاحبان سرمایه از کارگران و مزد و حقوق بگیران است!

-------------------------

مرگ دو برادرچاهکن بر اثر گازگرفتگی

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، ظهر روز سه شنبه (۲۴ آذر) دو کارگر مقنی که برای لایروبی یک چاه حاوی فضولات حیوانی وارد چاه شده بودند که بر اثر متصاعد شدن گازهای سمی این فضولات دچار خفگی شدند و جان خود را از دست دادند.
سرپرست ایستگاه هفتم سازمان آتش نشانی مشهد درباره جزئیات این حادثه گفت: ظهر روزسه شنبه دو کارگر مقنی بر اثر گازگرفتگی در چاه گرفتار شدند.
«علیرضا الهی» افزود: درپی تماس با سامانه ۱۲۵، خبر حادثه به منظور کمک به نجاتگران توسط آتش نشانان چناران به ستاد فرماندهی آتش نشانی مشهد اعلام شد و گروه امداد و نجات ایستگاه شماره هفت مشهد سریعا به محل حادثه واقع در کیلومتر ۳۰ جاده چشمه گیلاس و در روستای قره جنگل اعزام شدند.
آتش پاد دوم تصریح کرد: در نخستین بررسی‌ها مشخص شد کارگر مقنی با حدود سن ۲۵ سال در داخل چاه خشکی به عمق تقریبی ۲۰ متر که در گذشته محل دفن فضولات یک دامداری بوده است مشغول لایه روبی و عمیق‌تر کردن چاه بوده که دچار گازگرفتگی می‌شود.
الهی با اشاره به اینکه برادر کارگر مقنی با مشاهده این حادثه به قصد کمک به داخل چاه می‌رود که متاسفانه او هم دچار گاز گرفتگی می‌شود و جان خود را از دست می‌دهد.
سرپرست ایستگاه هفتم سازمان آتش نشانی مشهد در خصوص علت این حادثه افزود: این دو برادر مقنی در روز گذشته به منظور نرم کردن فضولات و خاک داخل چاه اقدام به ریختن آب کرده بودند که در هنگام کار در داخل چاه به دلیل نقص فنی و عمل نکردن لوله دم گاز‌های متصاعد شده از فعل و انفعالات شیمیایی فضولات داخل چاه موجب گازگرفتگی و مرگ دو برادر شد.
وی افزود: آتش نشانان با حضور در محل حادثه با استفاده از تجهیزات همراه ،دو مقنی محبوس شده درون چاه را خارج کردند و پیکر آن‌ها را به عوامل اورژانس حاضر در صحنه دادند.

-------------------------

دستمزد کارگران براساس نرخ تورم و حداقل معیشت تعیین شود/ حداقل حقوق کارگری، یک‌میلیون‌و۹۰۰ هزارتومان

به گزارش ایلنا به نقل از خانه ملت، فراکسیون کارگری مجلس بر اساس بررسی‌های انجام داده از سطح جامعه، در گزارشی حداقل دستمزد کارگری در سال ۹۵ را مشخص کرد که به شرح ذیل است:
براساس اطلاعات و مستندات موجود میزان حداقل دستمزد باید براساس دو شاخص نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و همچنین براساس حداقل معیشت یک خانوار کارگری که تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمی اعلام می‌گردد تعیین شود.
سبد خانوار که توسط مراجع رسمی اعلام می‌شود در سطح ملی براساس آمار سرشماری سال ۹۰، ۳. ۵ نفر می‌باشد.
آخرین سبد معیشت روزانه خانوار کارگری که در سال ۸۵ توسط وزارت کار بررسی و اعلام رسمی شده است، در سه شکل حداقل قیمت، میانگین قیمت و حداکثر قیمت به ترتیب ۱۲۱. ۶۵۴ ریال روزانه و ۱۵۳. ۱۵۳ و ۱۸۵. ۲۷۰ ریال می‌باشد که براساس تعدیلات سنواتی طی سال‌های ۸۵ لغایت ۸۴ براساس تورم رسمی اعلام شده توسط بانک مرکزی و همچنین آخرین نرخ تورم اعلامی در سال ۹۳ مربوط به آخر آبان ۹۴ به میزان ۱۴. ۳ درصد، سبد حداقل معیشت تعدیل شده برای پایان آبان ماه ۹۴ به ماخذ حداقل قیمت روزانه ۶۳۴. ۸۰۳ ریال و میانگین قیمت‌ها ۷۹۹. ۱۶۸ ریال و حداکثر قیمت‌ها ۹۶۶. ۷۵۹ ریال می‌باشد.
براین اساس سبد حداقل معیشت کارگری براساس حداقل قیمت‌ها ماهیانه ۱۹. ۰۴۴. ۰۹۰ ریال و به ماخذ میانگین قیمت‌ها ۲۳. ۹۷۵. ۰۴۰ ریال و به ماخذ حداکثر قیمت‌ها ۲۹. ۰۰۲. ۷۷۰ ریال به دست می‌آید.
براساس تعاریف بین المللی خط فقر مطلق، درآمد سرانه کمتر از ۲ دلار تلقی می‌گردد بنابراین درآمد کمتر از ۸ دلار در روز و ۲۴۰ دلار در ماه برای خانوار کارگری نباید لحاظ شود. اگر نرخ ارز مبادله‌ای را ۳۰. ۰۹۳ ریال در نظر بگیریم درآمد کمتر از ۷. ۲۲۲. ۳۰۲ ریال در ماه فقر مطلق تلقی گردیده و با احتساب اینکه سهم غذا از معیشت ۴۰ درصد می‌باشد حداقل معیشت در سال ۹۴ به اعتبار شاخص‌های جهانی ۱۸. ۰۵۵۰۸۰۰ ریال در ماه برآورد می‌شود.
براساس محاسبات نسبت مزد به حداقل معیشت طی سال‌های ۸۵ لغایت ۸۹ روند افزایشی داشته ولی از سال ۹۰ به شدت روند کاهشی از خود نشان می‌دهد به شکلی که در سال ۹۲ نسبت حداقل مزد به حداقل معیشت با حداقل قیمت کالا‌ها و خدمات فقط ۳۳. ۹ درصد هزینه سبد را تامین کرده است که این نسبت در سال ۹۴ در حال حاضر براساس سیاست‌های مزدی به ۳۷. ۴ درصد رسیده است.
کارگران در سال ۹۴ علاوه بر تحمل نرخ تورم به دلیل پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به میزان ۹ درصد از قدرت خود را نیز واگذار می‌کنند به عبارت دیگر اگر کاهش واقعی قدرت خرید را بخواهیم محاسبه کنیم علاوه بر ۱۴. ۳ درصد نرخ تورم آبان ماه ۹۴ باید ۹ درصد مالیات را هم به آن جمع ببندیم که در حقیقت کاهش قدرت خرید کارگران در سال ۹۴، ۲۳. ۳ درصد خواهد شد. این درحالی است که تولید کننده ۹ درصد ارزش افزوده را در ‌‌نهایت علاوه بر قیمت تمام شده محصول به علاوه سود مورد انتظار از مصرف کننده که کارگران باشد دریافت می‌کند.
مضاعف بر اینکه براساس مالیات‌های تکلیفی کارگران در سال ۹۴ مازاد بر ۱۱. ۵۰۰ هزار ریال معادل ۱۰ درصد از درآمد خود را بابت مالیات بر حقوق به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند به عبارت دیگر قدرت واقعی این گروه از کارگران ۶۶. ۷ درصد از درآمد اسمی آن‌ها خواهد شد.
شاخص بهای تولید کننده در آبان ۹۴، ۷. ۸ درصد نسبت به سال ۹۳ می‌باشد در حالی که شاخص بهای مصرف کننده ۱۴. ۳ می‌باشد که این نشان از تحت فشار بودن تولید می‌دهد. البته این مقدار به طور یکسان به همه بخش‌های تولید منتقل نمی‌شود.
کنترل قیمت‌ها و کاهش نرخ تورم توسط دولت طی ۲ سال گذشته با استفاده از ابزار سیاست انقباضی در حوزه پولی و مالی که عمده آن کاهش شدید سطح تقاضای کل از طریق جلوگیری از افزایش حقوق و دستمزد و اخذ مالیات بر ارزش افزوده از مصرف کننده و همچنین وصول مالیات‌های تکلیفی و انتشار اوراق مشارکت با نرخ ۲۰ درصد و حفظ سطح سود سپرده‌ها تا ۲۴ درصد سالیانه صورت گرفته است که در ‌‌نهایت این کنترل تورم نه از محل کاهش هزینه‌ها بلکه از طریق کاهش شدید تقاضا اتفاق افتاده که عارضه آن گسترش بیکاری، کاهش اشتغال و عدم اقبال در حوزه سرمایه‌گذاری را به دنبال دارد که از پایداری لازم برخوردار نمی‌باشد. اگر این کاهش نرخ از محل کاهش هزینه‌های تولید و بهره‌وری و افزایش تولید به ماخذ سرمایه‌های فعلی رخ می‌داد قطعا نتایج بهتر و پایدارتری را می‌توانستیم شاهد باشیم.

-------------------------

آغاز سومین روز تجمع کارگران حمل ونقل پالایشگاه آبادان

منابع کارگری دراین باره به ایلنا گفتند: دو روز از اعتراض کارگران بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان می‌گذرد و این کارگران هنوز منتظرند تا پیمانکار به مطالبات آنان در خصوص عقد قرار داد قانونی پایبند باشد.
به صورت مشخص گفته می‌شود،؛ این کارگران که تعدادشان به 85 نفر گزارش شده است امروز نیز در محوطه پالایشگاه وساختمان منطقه آزاد اروند تجمع کرده‌اند.
به گفته یکی از کارگران حاضر در این تجمع، در اجتماع امروز رئیس اداره کار به همراه پیمانکار در جمع معترضین حاضر شده اند و وعده دادند که در جلسه عصر امروز به مشکلات آنها رسیدگی خواهند کرد.
این کارگر با تاکید بر اینکه ما خواستار تنطیم قرار داد کار ی هستیم که مفاد آن قانونی باشد در خاتمه، افزود:اگر کارفرما بخواهد به خواسته ما کارگران واحد حمل ونقل بی توجه ای کند به اعتصاب از کارخود ادامه می دهیم.

-------------------------

کارگران بیکار شده ذوب آهن اردبیل بعد از 8 ماه وقفه به کار بازمی گردند

این کارگران به ایلنا گفته‌اند بدنبال توافق کارفرما با کارگران در جلسه شورای تامین استان اردبیل ، کارخانه ذوب اهن اردبیل پس از 8 ماه وقفه بازگشایی می‌شود.
به گفته آنان ،اعضای شورای تامین استان اردبیل پس از بازدید از کارخانه مصوبه ای را مبنی بر بازگشایی کارخانه وپرداخت مطالبات کارگران تصویب کرده اند.
کارگران با بیان اینکه به تازگی اکثر کارگران این کارخانه در محل کار خود حاضر می شوند افزودند: این واحد به دلیل مستهلک بودن نیاز به تعمیر دارد به همین دلیل کارفرما به همکاری کارگران برای انجام تعمیرات و نوسازی بخش‌هایی از کارخانه نیاز دارد.
کارگران ذوب آهن اردبیل درباره پرداخت نزدیک به یک سال ونیم معوقات مزدی خود و همکارانشان گفتند : بر اساس جلسه شورای تامین استان کارفرما مکلف به پرداخت یک ماه از مطالباتمان حداکثر تا فردا چهارشنبه -24 آذر ماه شده است که اگر این اتفاق نیافتند کارگران انگیزه ای برای ادامه همکاری ندارند.
کارگران در ادامه درباره نحوه پرداخت مطالبات مردی خود گفتند:در جلسه شورای تامین مقرر شده است کارفرماپس از آغاز تولید هر ماه یک ماه از معوقات مزدی آنها را به همراه دستمزد جاری پرداخت کند.
در ادامه کارگران سابقه کار نیروی کاراین واحد صنعتی را 15 تا 20سال عنوان کردند و گفتند: خوشبختانه با حمایت مسئولان استان بخشی از مشکلات کارفرمای این کارخانه در حال مرتفع شدن است و کارگران بلاتکلیف به کارشان باز می گردند.
این کارگران یادآور شدند کارخانه ذوب آهن اردبیل از اردیبهشت ماه سال جاری به بهانه غیر اقتصادی بودن تولید تعطیل اعلام شده بود ونزدیک به 150 کارگر رسمی وقرار دادی آن بیکار شده بودند.

-------------------------

ادامه معطلی بازنشستگان نخ پارسیلون برای دریافت سنوات

این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا می‌گویند که احکام بازنشستگی‌ بیشتر آنها با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور صادر شده و رقم حق سنوات پایان خدمتشان با توجه به میزان سوابق کاری از 10 تا15 میلیون تومان متغیر است اما تا این لحظه هنوز با آنها بصورت کامل تسویه حساب نشده است.
کارگران بازنشسته نخ پارسیلون در شهر خرم آباد با یادآوری اینکه برابر مقررات کار و تامین اجتماعی سنوات پایان کار حقی است که بابت جبران سال‌هایی که کارگران نیروی جوانی و تجربه کاری خودر را در توسعه کارگاه صرف کرده‌است افزودند: مطابق همین قوانین این مزایا باید در زمان بازنشستگی و ترک کار پرداخت شود تا به پشتوانه آن کارگران بازنشسته بتوانند از عهده مخارج سالمندی برآیند.
همچنین بر اساس اظهارات این گروه از کارگران نخ پارسیلون، هرکدام از آنها علاوه بر دریافت نکردن سنوات خدمتشان از 10 تا 20ماه معوقات حقوقی در طول خدمتشان از کارفرما طلب دارند .
یکی از این کارگران بازنشسته درباره سرانجام مطالبات خود و سایر همکارانش گفت: مهم‌ترین عامل معوق ماندن سنوات کارگرانی که به مرور از کارخانه نخ پارسیلون بازنشسته می‌شوند کمبود نقدینگی است به همین دلیل کارفرما مطالبات کارگران بازنشسته را که فبل از سال 90 بازنشسته شده اند را با فروش بخشی از املاک کارخانه تامین کرده است.
این کارگر بازنشسته که به نمایندگی از سایر بازنشستگان نخ پارسیلون سخن می‌گفت افزود: هم اکنون در آمد حاصل از فروش محصولات این کارخانه صرف هزینه‌های جاری کارخانه و پرداخت حقوق کارگران شاغل می‌شود. با این حال شنیده ایم حقوق وبیمه کارگران شاغل کارخانه حدود 3 تا 4 ماه به تاخیر افتاده است.
کارگران بازنشسته نخ پارسیلون می‌گویند با وجود آنکه کارگران از مشکلات مالی کارخانه آگاهند ،اما کارگران معتقدا بایستی مطالبات تشان به روز محاسبه وپرداخت شود.در غیر اینصورت این کارگرانند که که با پائین آمدن ارزش پولشان زیان می بینند.

-------------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری عسلویه به بدحسابی پیمانکار

براساس اطلاعات منابع خبری ایلنا در عسلویه، حدود ۴۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه، چهار ماه مطالبات مزدی معوقه دارند.
از قرار معلوم، این کارگران که همه نیروهای ماهر و متخصص هستند، از ابتدای هفته گذشته نسبت به بی توجهی پیمانکار در خصوص پرداخت شدن طلب مزدی خود معترضند.
بر پایه این اطلاعات، شرکت پیمانکاری که کارفرمای این کارگران است موعد مشخصی را برای پرداخت قطعی مطالبات مزدی تعیین نکرده است و هیچ وعده ای به آنها نداده است.
در حال حاضر، این کارگران در خوابگاهها حضور دارند و از رفتن به سر کار خودداری می کنند.

-------------------------

مرگ یگ کارگر چاهکن به دلیل ریزش دیواره چاه

به گزارش ایلنا، ظهر دیروز در عملیات حفر چاه در منزلی مسکونی واقع در منطقه شمس‌آباد تهران دو کارگر چاه کن به دلیل ریزش دیواره چاه به داخل سقوط کردند که به دلیل شدت جراحات وارده ، یکی از آنها جان خود را از دست داد.
بر اساس اعلام سازمان آتش نشانی تهران، سست بودن خاک حیاط این منزل مسکونی و فرو نشستن آن هنگام حفر چاه باعث سقوط هر چاهکن شده بود که با تلاش ماموران آتش‌نشانی یکی از کارگران نجات یافت ولی چاه کن 60 ساله بر اثر جراحات جان خود را از دست داد

-------------------------

انتظار کارگر ان بازنشسته رنگین نخ برای دریافت سنوات

یکی از کارگران این واحد نساجی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: میانگین سنوات پایان خدمت هر یک از بازنشستگان بر اساس سوابق کاری حدود۱۴ میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
وی گفت: کارگران بازنشسته رنگین نخ علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به ۵ تا ۶ ماه دستمزد اخر سال گذشته می‌شود. همچنین عیدی سال ۹۳ کارگران پرداخت نشده است.
به ادعای این کارگر بازنشسته کارخانه رنگین نخ، کارفرما برای پرداخت سنوات کارگران بازنشسته تعهد کتبی مبنی بر پرداخت اقساطی داده است.
او گفت: کارفرما بر اساس این تعهد نامه کتبی موظف به پرداخت ماهیانه ۲ میلیون تومان به حساب کارگران بازنشسته شده است اما از زمان عقد این قرار داد که بیش از ۵ ماه قبل صورت گرفت هنوز پولی به حساب بازنشسته‌ها پرداخت نشده است.
این کارگر بازنشسته رنگین نخ همچنین افزود: علاوه بر مطالبات مزدی وسنواتی، کارفرما در زمان بازنشستگی کارگران برای سختی کار هر یک از کارگران از آنان رقمی حدود یک تا ۲ میلیون تومان پول دریافت کرده است.
وی ادامه داد: خانواده‌های کارگران بازنشسته برای حق سنوات برنامه ریزی کرده‌اند اما با روالی که کارفرما در پرداخت سنوات بازنشستگان در پیش گرفته است، ارزش نقدی طلب آنها نیز کاهش می‌باید.
به گفته آنان، این واحد تولیدی که از ماهای نخستین سال جاری تاکنون به طور کامل تعطیل است ومسئولان این کارخانه فقط چند کارگر را برای نگهداری ازماشین الات ونگهبانی این کارخانه نگه داشته‌اند.
به ادعای کارگران بازنشسته، کارخانه رنگین نخ در زمان تولید ازظرفیت سه شیفت کاری برخوردار بود وهیچ مشکلی در زمینه فروش محصولات خود نداشت اما با عدم برنامه ریزی وسوء مدیریت این واحد تعطیل شد.

-------------------------

کارکنان پتروشیمی مبین هم زنجیره انسانی تشکیل دادند

براساس اخباری دریافتی ایلنا، صبح امروز، حدود یکصد نفر از کارکنان رسمی شرکت پتروشیمی مبین مقابل ساختمان مرکزی این واحد پتروشیمی تجمع کردند.
از قرار معلوم بخشی از خواسته‌های صنفی کارکنان پتروشیمی مبین نیز مانند دیگر کارکنان معترض پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس و امیرکبیر (دراستان خوزستان) به به وضعیت نامشخص شغلی و بیمه ای آنها باز می‌گردد که از زمان خصوصی سازی محل کار آنها شروع شده است.
در عین حال آنطور که منابع خبری ایلنا گفته‌اند و عکس‌های تهیه شده از این اجتماع صنفی نشان می‌دهد یکی دیگر از دلایل برپایی این اجتماع صنفی به وضعیت بدی و آلودگی هوای منطقه عسلویه مربوطه می‌شود.
در همین رابطه یک مقام مسئول در منطقه ویژه عسلویه با تایید نارضایتی‌های کارکنان رسمی شرکت پتروشیمی مبین گفت: کارکنان رسمی پترشیمی مبین یک سری مطالبات مشخص دارند که این مطالبات، در وزارت کار و وزارت نفت در حال پیگیری است.

-------------------------

کارکنان پتروشیمی امیرکبیر هم زنجیره انسانی تشکیل دادند

براساس اخباری که منابع ایلنا آن را تایید کرده‌اند، ساعت هشت صبح امروز، حدود ۸۰ نفر از کارکنان رسمی شرکت پتروشیمی امیرکبیر با حضور در محوطه سایت ۴ پتروشیمی خلیج فارس در همراهی با کارکنان نفتی پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس، نسبت به وضعیت نامشخص شغلی خود اعتراض کردند.
کارکنان نفتی شاغل در پتروشیمی امیرکبیر، پیش از این در ۲۱ آذرماه در خصوص حضور در این اعتراض صنفی بیانیه‌ای صادر کرده بودند.
کارکنان رسمی شرکت‌های پتروشیمی واگذارشده به بخش خصوصی، در روزهای گذشته نسبت به شرایط استخدامی و بازنشستگی نامشخص خود در چندین اعتراض صنفی شرکت کرده‌اند.

-------------------------

تجمع کارگران حمل و نقل پالایشگاه آبادان به روز دوم کشیده شد

منابع کارگری ایلنا در پالایشگاه آبادان با اعلام این خبر افزودند: تجمع امروز در مقابل ساختمان منطقه آزاد اروند برپا شده است.
برپایه این اطلاعات روز گذشته نیز کارگران معترض پس از اجتماع در مقابل محدوده درب ورودی شماره 18 پالایشگاه آبادان در مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد اروند تجمع کرده بودند.
به گفته فعالان صنفی کارگری استان خوزستان به دنبال این اقدام اعتراضی روز گذشته کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان «جواد سعدون زاده» از نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی در جمع معترضان حاضر شده و به آنها وعده می دهد که مشکل آنها را به رئیس اداره کار منطقه آزاد اروند منتقل خواهد کرد.
این کارگران می‌گویند: در همین رابطه از ساعت دو تا ساعت چهار بعد از ظهر روز گذشته جلسه دیگری با حضور رئیس اداره کار منطقه آزاد اروند و پیمانکار حمل و نقل پالایشگاه آبادان برگزار شد که بدون نتیجه خاتمه یافت.
به گفته آنها دلیل بی‌نتیجه بودن این جلسه خودداری پیمانکار از تغییر قراردادهای جدید کار بوده است.
به گفته کارگران معترض واحد حمل و نقل پالایشگاه آبادان پیمانکار جدید متن قراردادهای جدید آنها را بصورت سفید امضا تنظیم کرده است.

-------------------------

مرگ یک کارگر در اثر سقوط از بام ساختمان

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، شاهدین حادثه نقل کردند، این کارگر علی. ف نام داشته و نگهبان ساختمان نیمه کاره بوده است که به علت نامعلومی سقوط کرده است.
پس از بروز حادثه و درپی تماس با سامانه ۱۲۵ آتشنشانی، ماموران انتظامی و آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری سقز در محل حادثه حاضر شده و پس از انجام مراحل قانونی، پیکر کارگر جان باخته را به سردخانه بیمارستان منتقل نمودند.
علت سقوط این کارگر از بام ساختمان نیمه کاره در دست بررسی است.

-------------------------

هر هفته ۲ کارگر مازندرانی در اثر حوادث کار جان می‌سپارند

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، روابط عمومی اداره کل پزشکی‌قانونی مازندران اعلام کرده است۷۹درصد افراد آسیب‌دیده ناشی از حوادث کار متاهل و مابقی مجرد هستند و براساس آمارهای موجود سقوط از بلندی با ۵۰ درصد فوتی رتبه اول مرگ‌های ناشی از حوادث کار را به خود اختصاص داد.
برق‌گرفتگی با ۴۵ درصد فوتی در رتبه بعدی مرگ بر اثر حوادث کار قرار دارد که ۶۶ درصد فوت ناشی از کار، در تابستان اتفاق افتاد.
براساس این گزارش، در هفت ماهه امسال بیشترین مرگ‌های ناشی از حوادث کار با ۱۴ مورد در شهریورماه و کمترین آن با ۳ مورد در اردیبهشت ماه به ثبت رسیده است.
۵۵ نفر از کشته‌شدگان ایرانی و مابقی افغانی هستند و ۵۹ درصد از سن فوت شدگان دارای ۲۱ الی ۴۰ سال سن هستند.
گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی‌قانونی مازندران حاکی است طی این مدت شهرستان‌های ساری، آمل و بابل هر کدام با ۹ فوتی بیشترین و شهرستان‌های چالوس، رامسر و بهشهر هر کدام با یک فوتی کمترین موارد مرگ بر اثر حوادث کار را داشتند.
بیشترین حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان است.

-------------------------

تشکیل زنجیره انسانی کارکنان پتروشیمی خلیج فارس

به گزارش ایلنا فعالان صنفی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام و ماهشهر با اعلام این خبر گفتند در این اجتماع صنفی دست‌کم ۱۵۰۰ نفر از کارگران مجتمع‌های بندرامام، بوعلی سینا، تندگویان، اروند، فجر خوزستان شرکت داشتند.
برپایه این اطلاعات گفته می‌شود که معترضان تجمع صنفی خود را از حوالی ساعت ۸ بامداد امروز (دوشنبه ۲۳ آذرماه) شروع و برای مدت نزدیک به یک ساعت و نیم ادامه دادند.
از قرار معلوم این اجتماع صنفی سرانجام در حوالی ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه با بازگشت به کار شرکت کنندگان آن خاتمه یافت.
براساس تصاویری که از طریق منابع ایلنا از این گردهمایی صنفی تهیه و در اختیار ایلنا قرار گرفته است، برپاکنندگان این زنجیره انسانی با در دست داشتن پلاکارت‌هایی بر خواسته صنفی خود مبنی بر برخورداری از مزایای استخدامی و بیمه‌ای قانون وزارت نفت تاکید داشته‌اند.
معترضان که هفته گذشته در اقدام اعتراضی دیگر برای از خوردن غذای کارخانه خودداری کرده بودند می‌گویند آن‌ها در زمانی که دولت کارفرمای آن‌ها محسوب می‌شده براساس مقررات استخدامی وزارت نفت در واحدهای پتروشیمی مذکور استخدام شده‌اند اما از زمان واگذاری مدیریت و مالکیت این واحد‌ها به بخش خصوصی وضعیت استخدامی آن‌ها با ابهاماتی مواجه شده است.
آنها تاکید دارند که از زمان شروع این اقدام اعتراضی (چهاردهم آذرماه) تا روز گذشته برای مدت 10 روز ادامه داشته است و تنها از امروز (دوشنبه 23 آذرماه) معترضان برای اثبات حسن نیت خود تصمیم گرفتند تا بعد از تشکیل زنجیره انسانی به نخوردن غذای کارخانه خاتمه دهند.

-------------------------

تجمع آتش‌نشانان تهرانی در اعتراض به عدم اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از آتش‌نشانان پایتخت در اعتراض به آنچه که عدم اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور درباره حرفه آتش‌نشانی عنوان کردند، در مقابل شهرداری تهران تجمعی اعتراضی را برگزار کردند.
گفتنی است؛ در این تجمع حدود ۳۰۰ نفر از آتش‌نشانان با در دست داشتن پلاکاردهایی که شعارهایی همچون «جانم فدای رهبر» «شغل آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت نیست!!!» «کوچک‌ترین خواسته پرسنل آتش‌نشانی سختی کار در مقابل شهرداری تهران» تجمع کرده و مهم‌ترین خواسته خود را اصلاح بر اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور درباره خود اعلام کردند.

-------------------------

کارگران حمل و نقل پالایشگاه آبادان تجمع کردند

منابع کارگری ایلنا در پالایشگاه آبادان با اعلام این خبر افزودند: کارگران یاد شده که از طریق شرکت پیمانکاری در بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان مشغول به کار هستند مدعی‌اند که مدیران پیمانکاری در مقام کارفرما طبق قانون کار با آنها قرارداد منعقد نکرده است.
از قرار معلوم کارگران مورد نظر که خواستار به تایید رسیدن متن قرارداد های کاری خود از سوی رئیس اداره کار منطقه آزاد اروند هستند از صبح امروز در اعتراض به آنچه فشار کارفرما برای عقد قرار داد کار جدید عنوان شده است مقابل درب شماره۱۸ پالایشگاه آبادان تجمع کردند.
در توضیح ادعای خود می‌گویند: پیمانکار جدید پس از آنکه برای دومین سال در مناقصه بخش حمل ونقل پالایشگاه برنده شد، از ابتدای آذر ماه سال جاری فشار خود را به کارگران برای امضاء قرار داد‌های‌ که یکسویه وبصورت غیر قانونی تنظیم وتدوین شده است بیشتر کرده است.
به گفته آنان درمتن قرار داد‌های کار جدید موادی همانند تاریخ شروع و پایان عقد قرار داد کار و همچنین میزان دستمزد دریافتی کارگران طبق قوانین کار مناطق آزادمشخص نشده وجای آن را سفید وخالی گذاشته شده است.
کارگران می گویند علی رغم سابقه بالایی که در پالایشگاه دارند با قراردادهای جدید از بسیاری از حقوق صنفی خود محروم می شوند.
آنها یادآور می‌شوند در گذشته نیز تجربه انعقاد چنین قراردادهای کاری را داشته‌اند که در نتیجه آن مدیران پیمانکاری در مقام کارفرما توانسته بودند با سلب امکان هرگونه اعتراض از کارگران به راحتی مطالبات مزدی آنها را جابجا کنند.
به گفته این کارگران چنانچه اصرار کارفرما برای وادار کردن آن‌ها به انعقاد قرار داد کار یکسویه به نتیجه برسد، هیچ تضمینی برای رعایت حداقل‌های قانونی وجود ندارد.

-------------------------

ادامه بلاتکلیفی کارکنان رسمی شاغل در پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس

فعالان کارگری پتروشیمی خلیج فارس، در گفتگو با ایلنا، می‌گویند اقدام اعتراضی که هفته گذشته از سوی کارکنان رسمی پتروشیمی خلیج فارس در قالب خودداری از خوردن غذای کارخانه صورت گرفته بود پس از پنج روز بدون دستیابی به نتیجه مشخصی خاتمه یافت.
از قرار معلوم هنوز نارضایتی کارکنانی که در این اقدام صنفی اعتراضی شرکت کرده بودند هنوز پابرجاست.
ظاهرا نگرانی و نارضایتی این کارگرانی که در این مدت پنج روزه از خودرن غذای کارخانه خودداری کرده بودند به وضعیت نامشخص آنها بازمی‌گردد که از زمان واگذاری واحدهای زیر مجموعه این مجتمع پتروشیمی به بخش خصوصی آغاز شده است.
گفته می‌شود انتشار مجموعه ای از مکاتبات رسمی که در دو ماه گذشته توسط مقامات مسئول در وزارتخانه‌های نفت، کار و پتروشیمی پیرامون مشکلات این کارگران صورت گرفته در بروز نگرانی آنها شکل گیری اقدام اعتراضی اخیر موثر بوده است.
این فعالان به عنوان نمونه از نامه های مراکز بهداشت و درمان شرکت نفت و بخش اتوماسیون اداری این سازمان مبنی بر قطع ارائه خدمات به کارکنان شرکت های واگذار شده به بخش خصوصی نام می برند.

-------------------------

بروز درگیری در میان کارگران عسلویه در نبود ابتدایی‌ترین امکانات رفاهی

در پی انتشار اخبار مربوط به چندمورد خبر کشته شدن کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلیوه براثر وقوع درگیری در روزهای بیست وششم مهر و شانزدهم آذرماه، یک روان‌شناس صنعتی گفت: فقدان ابزارهای ابراز بیان از یک سو و وضعیت نامناسب امکانات و ساختارهای فرهنگی، اجتماعی در عسلویه دست به دست هم داده تا خشم فروخورده‌ای ایجاد شود که به مثابه بمب پنهان هر لحظه امکان انفجاردر قالب بروز تنش و درگیری وجود دارد.
«مهدی فلاحی» در تشریح علل بروز رفتارهای خشونت‌آمیز در بین کارگران ومهندسان عسلویه به ایلنا گفت: در شهرهای اقماری منطقه ویژه عسلویه برای کارگران شاغل در این منطقه شهرک‌هایی ایجاد کرده‌اند که صرفا یک خوابگاه (کمپ) است و بعضا ساکنان آن از ابتدایی‌ترین امکانات رفاهی لازم برای برقرار ی تعاملات اجتماعی محرومند.
این مددکار اجتماعی عامل دیگر بروز رفتارهای خشونت آمیز در این مناطق را، دوری کارگران ـ مهندسان از خانواده و شبکه‌های اجتماعی‌ای که از قبل داشته‌اند نامبرد.
فلاحی دلیل سوم را آب و هوای به شدت گرم، شرجی و آلوده عسلویه عنوان کرد و ادامه داد: در این مناطق ۶ ماه از سال، هوا نامساعد است و میزان «تاب‌آوری» کارگرانی که در این شرایط بصورت روزانه تا بیش از ۱۲ ساعت مانند ربات کار می‌کنند، به مرور زمان به دلیل تکرار و عدم تنوع پایین‌ می‌آید.
براساس تجربیات پژوهشی این روان‌شناس صنعتی در منطقه عسلویه تاب‌آوری یک مهارت است که متاسفانه در کل کشور کار نشده‌است و در این منطقه خیلی آشکار و نمایان‌تر است.
فلاحی با بیان اینکه برای پیشگیری از بروز رفتارهای خشونت‌آمیز باید شبکه‌های اجتماعی در بین ساکنان منطقه و کارگران ایجاد کرد، افزود: با ایجاد این شبکه‌های اجتماعی مهارتهای ارتباطی افزایش یافته و در واقع زیربناهایی را ایجاد می‌کنیم به طور مثال ایجاد فرهنگسرا‌ها و خانه‌های محله که کارکردشان افزایش تعامل افراد با یکدیگر است از این نمونه است.
به اعتقاد این مددکار اجتماعی، با ایجاد چنین زیربناهایی تعامل موجب می‌شود هیجانات افرادبه صورت ملایم خارج شده و در ‌‌نهایت منجر به کاهش و کنترل خشم شود.
وی در خصوص هزینه‌بر بودن ایجاد چنین شبکه‌هایی در مناطق صنعتی گفت: نگاه مدیران در صنایع نگاه «تولید» است؛ از یک سو این رفتار درست است چون باید درآمد کسب شود اما باید به کمکاری مددکاران اجتماعی، جامعه‌شناسان و روان‌شناسان اشاره کرد که در این مناطق نقش کمرنگی دارند.
فلاحی افزود: باید به این مدیران گفت نیروی کار سرمایه‌های اجتماعی شما هستند که از دلار و ریال بسیار ارزشمندترند چرا که اگر نیروی انسانی ماهر ناسالم باشد امکان افزایش بهره‌وری را نخواهیم داشت نیروی انسانی ناسالم به طور مستقیم می‌تواند با کاهش تولید و تخریب زیربنا‌ها هم معنا باشد.
این روان‌شناس صنعتی ادامه داد: حضور روان‌شناسان، ‌جامعه‌شناسان خوب یا مددکاران اجتماعی در مناطق صنعتی به عنوان یک کاتالیزور حد فاصل بین کارفرما یعنی مهندسان و کارگران را پر کرده و این امر هزینه ندارد و حتی به یک صدم یا یک هزارم درآمد این شرکت‌های بزرگ نفتی می‌رسد.
وی در پایان گفت: با ایجاد گروه‌های متمرکز صنعتی در عسلویه که یکی از کارکرد‌هایشان ایجاد فرصت ابراز برای افراد است بخش زیادی از هیجانات مثبت و منفی در آنجا تخلیه شده ولذا در رفتارهای عادی روزانه بروز پیدا نمی‌کند که این گروه‌ها در برخی از شرکتهای صنعتی عسلویه اجرا شده است.

-------------------------

مرگ دو صاحب گاوداری و یک کارگر در اثر گازگرفتگی

به گزارش ایلنا، دو صاحب یک گاوداری و یک کارگر تبعه افغان در استان سمنان، بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادند.
این حادثه ساعت ۴ و ۴۶ دقیقه صبح پنجشنبه ، در محل گاوداری در حال ساخت، اتفاق افتاده است.
حیدر و حجت نورانی ۴۰ و ۲۲ ساله به همراه یک کارگر تبعه افغان با هویت (م - ساق زهی) ۲۲ ساله، در این حادثه جان خود را از دست دادند.
بر اساس اعلام پلیس نیروی انتظامی سمنان، علت بروز حادثه در دست بررسی است.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران معدن زمستان یورت به ۱۰ ماه رسید

کارگران این معدن گزارش کردند؛ کارفرمای معادن زمستان یورت از دی ماه سال گذشته (۹۳) به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را ندارد و آنها در ۱۰ماه گذشته مبلغ بسیار ناچیزی را بصورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.
به گفته کارگران معادن زمستان یورت در این مدت مجموع دریافتی آنها حدود ۸۰۰ هزار تومان بوده است که در دو مرحله پرداخت شده است.
علاوه براین کارگران مورد نظر می‌گویند: در حال حاضر حدود ۸۰ نفر از همکاران آنها که مشمول بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور می‌شوند از دو ماه پیش تا اکنون معطل و سرگردان هستند چرا که با وجود ترک کار هنوز کارفرما سهم چهار درصدی حق بیمه اضافی را پرداخت نکرده است.
طبق اظهارات آنان علاوه بر حدود ۸۰کارگری که بازنشسته شده و از معدن خارج شده‌اند حدود ۱۵۰ کارگر نیز به امید بهبود وضعیت شغلیشان محل کار خود را برای پیدا کردن شغلی مناسب ترک کرده‌اند.
طبق ادعای کارگران در نتیجه این ترک‌کارها از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد کارگران معادن زمستان یورت شمال شرق از ۳۰۰ کارگر به ۱۷۰ کارگر کم شده است.
کارگران در مورد چرایی پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران این واحد معدنی می‌گویند که پیمانکاران براساس قرارداد و عملکرد خود صورت‌وضعیت‌های مالی را به شرکت زغال سنگ البرز شرقی در مقام کارفرمای اصلی تحویل داده‌اند اما در عمل شرکت فولاد اصفهان در مقام خریدار این ذغال به تعهدات مالی خود به موقع عمل نمی‌کند و در نتیجه این وضعیت به وجود آمده است.
برپایه اظهارات کارگران گفته می‌شود که میزان طلب شرکت زمستان یورت از شرکت البرز شرقی و در ‌‌‌نهایت فولاد اصفهان حدود ۴ میلیارد تومان است.

-------------------------

بازنشستگان فولاد تجمع کردند/ یک نفر ایست قلبی کرد

نماینده کانون‌های بازنشستگان صنعتی و معدنی فولاد کشور از تجمع یک هزار بازنشسته در برابر وزارت اقتصاد و دارایی در روزهای گذشته خبر داد و گفت: متاسفانه یک نفر از این افراد به دلیل ایست قلبی جان باخت.
مجتبی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان با اعلام این خبر اظهار کرد: حدود یک هزار نفر از بازنشستگان فولادی در سراسر کشور در برابر وزارت اقتصاد و دارایی در روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته - پانزدهم و شانزدهم آذرماه - دست به تجمع اعتراضی برای دریافت نکردن به موقع حقوق آبان و آذرماه امسال زدند.
وی از فوت یکی از بازنشستگان به نام- سید منصور جمالی- به دلیل ایست قلبی در روز دوشنبه خبر داد و افزود: پس از این واقعه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جمع معترضان حاضر شده و قول رسیدگی به مطالبات ۸۶ هزار بازنشسته فولادی در کشور را دادند.
رییس هیئت مدیره کانون بازنشستگان ذوب آهن اصفهان، یادآور شد: آخرین حقوق دریافتی این افراد در اوایل آبان ماه سال جاری واریز شده است که این رقم مربوط به ماه‌های قبل است

-------------------------

مشکل اعضا تعاونی مسکن سایپا با پروژه کلاک همچنان ادامه دارد

یکی از اعضا تعاونی مسکن کارخانه خودرو سازی سایپا با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به تازگی تعاونی مسکن سایپا از مالکان پروژه مسکونی باغشهر در منطقه کلاک کرج بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان دیگر طلب کرده است.
وی افزود: با حساب این مبلغ قیمت تمام شده هر واحد مسکونی پروژه کلاک تا بیش از ۱۰۰میلیون تومان افزایش یافته است و این در حالی است طبق قرار داد منعقد شده قرار بود بهای تمام شده هر واحد تا حدود ۵۲ میلیون تومان باشد.
وی بابیان اینکه پیش از این نیز هیات مدیره تعاونی پس از دریافت مبلغ توافق شده در قرارداد اولیه به ازاء تحویل هر واحد مسکونی مبلغ ۲۵ میلیون تومان اضافی از مالکان پروژه گرفته بود، افزود: بازهم با وجود پرداخت شدن این مبلغ از سوی مالکان ،هیات مدیره تعاونی قصد دارد تا از هر عضو بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان دیگر مطالبه کند.
وی ادامه داد: ظاهرا مدیران تعاونی مسکن ساپیا برای آنکه بتوانند این مبلغ اضافی را دریافت کند تمامی چک‌های ضمانتی را که خریداران در زمان تحویل واحد به مبلغ ده میلیون تومان بدون تاریخ تحویل داده بودند را به اجرا گذاشته است و به برگشت زده اند.
این کارگر عضو تعاونی مسکن سایپا گفت صرف نظر از غیر منطقی بودن خواسته هیات مدیره تعاونی، پرداخت تمامی این هزینه‌ها آن‌هم بصورت آنی برای خانواده‌های کارگری ساکن این شهرک مقدور نیست.
وی یادآور شد :بسیاری از اعضا قبل از گاز رسانی به واحدهای مسکونی خود در آنجا ساکن شدند اما با گذشت یکسال از تحویل واحد‌ها هنوز آسانسور‌ها راه اندازی نشده و آسفالت خیابان‌ها انجام نشده ومحوطه سازی و فضای سبز اطراف این منازل تکمیل نشده است و تجهیزات آتش نشانی تهیه نشده و برای پایان کار نیز اقدامی صورت نگرفته است اما برای دریافت مبالغ اضافه اعضا را در فشار گذاشته‌اند.
وی یادآور شد: در سال ۸۷ میان اعضا و مدیریت تعاونی مسکن سایپا قراردادی برای پیش خرید واحدهای مسکونی پروژه باغشهر کلاک منعقد شد و در نهایت با جابجایی اعضای هیئت مدیره کار ساخت واحدهای مسکونی مورد نظر تا سال ۹۳ طول کشید.

-------------------------

دستمزد ۸۰کارگر «ایران زاک» با تأخیر پرداخت می‌شود

یکی از کارگران این کارخانه که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: کارخانه ایران زاک که در ساخت انواع آدامس در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع مطالبات مزدی آنها را ندارد.
او با بیان اینکه طلب مزدی او و همکارانش دست کم با دو ماه تاخیر پرداخت می‌شود با ذکر مثالی گفت: درحالی که بازار فروش محصولات این واحد تولیدی مطلوب است اما کارفرما هفته گذشته تازه دستمزد مهرماه سال جاری کارگران این واحد را پرداخت کرد.
وی در عین حال از نگرانی خود و همکارانش در مورد درج عناوین شغلی غیر واقعی در پرونده‌های بیمه‌ تامین اجتماعی خبر داد و افزود: حدود ۸۰کارگر در ایران زاک مشغول کارند که سابقه برخی از آنها بالای ۲۵ سال است و از قرار معلوم چون عناوین شغلی ثبت شده در لیست بیمه‌ای آنها با عنوان شغلی واقعی مغایرت دارد کارگران باسابقه نگران هستند که مبادا نتوانند از از فرصت قانونی بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.

-------------------------

کارگران آتشکار یافت آباد، ضایعات جمع می کنند

«پیروز چراغی»، عضو هیات رئیسه انجمن صنفی کوره پزخانه‌های یافت آباد در گفتگو با ایلنا گفت: در دو سال گذشته با تعطیل شدن ۱۷ کوره آجرپزی مستقر در منطقه یافت آباد، کارگران آتشکار‌ کوره‌ها برای تامین معاش خود به انجام مشاغل کاذب روی آورده‌اند.
وی با بیان اینکه کاگران آتشکار تنها کارگرانی هستند که بصورت ثابت و مستمر در کوره پزخانه‌ها فعالیت دارند، افزود: بصورت تقریبی با تعطیلی کوره‌های آجرپزی منطقه یافت آباد تهران نزدیک به ۲۰۰ کارگر آتشکار شغل خود را از دست داده‌اند.
این مقام صنفی ادامه داد: این کارگران در حال حاضر بدون برخورداری از حقوق قانونی مانند بیمه و بازنشستگی ضایعات جمع آوری می‌کنند و یا به خرید و فروش آهن آلات مشغولند.
وی گفت: وقتی پای درد دل آتشکار‌ها می‌نشینیم، برخی از آن‌ها که عمری را پای کوره‌ها گذرانده‌اند، اکنون با ۷۰- ۸۰ سال سن، فقط ۵ سال سابقه بیمه دارند و از همه مزایای قانونی سن بازنشستگی محرومند.
عضو کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کوره پزخانه‌ها در ادامه افزود: در دو سال گذشته از مجموع کوره‌های تعطیل شده، زمین‌های ۱۵ کوره به فروش رفته است.
چراغی با اشاره به بافت نیروی انسانی شاغل در کوره پزخانه‌ها گفت: نود درصد کارگران کوره‌ها، کارگران فصلی و مهاجر هستند که هر سال در فصل بهار و تابستان به منطقه آجرپزی می‌آیند ولی در دوسال گذشته، با تعطیلی کوره پزخانه‌های منطقه، مهاجرت کارگران فصلی نیز خاتمه یافته است.

-------------------------

نگرانی کارکنان پتروشیمی اصفهان از مشکلات بیمه و بازنشستگی

این گروه از کارکنان پتروشیمی اصفهان که شمار آنها حدود چهارصد نفر است، در تماس با ایلنا افزودند: از سال ۸۲ که مدیریت و مالکیت پتروشیمی اصفهان به بخش خصوصی واگذار شده است وضعیت استخدامی و بیمه بازنشستگی کارکنان این شرکت همچنان نامشخص و بلاتکلیف است.
براساس این اظهارات، پتروشیمی اصفهان پیش از ابلاغ دستورالعمل اجرایی اصل ۴۴ در سال ۸۶ به بخش خصوصی منتقل شده‌است و در نتیجه کارکنان که تا پیش از این واگذاری به استناد قانون استخدامی وزارت نفت در این پتروشمی مشغول کار بودند اکنون دچار مشکل شده‌اند.
در توضیح این مسئله گفته می‌شود: در تبصره یک ماده ۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری آمده است که پس از واگذاری واحدهای پتروشیمی به بخش خصوصی می‌توان وضعیت بیمه بازنشستگی کارکنان قدیم را همچنان به صندوق بازنشستگی نفت محول کرد و همین مساله در اجرا مشکلاتی را برای این گروه از کارکنان پتروشیمی اصفهان به وجود آورده است.
این کارمند پتروشیمی اصفهان در تشریح مشکل خود می‌گویند مطابق مقررات استخدامی و بازنشستگی وزارت نفت به هیچ یک از کارکنان مشمول بیمه بیکاری تعلق نمی‌گیرد چراکه در نتیجه تعطیلی یک واحد صنعتی تمامی کارکنان به واحدی دیگر منتقل و مشغول کار می‌شوند.
آن‌ها می‌گویند: از آنجایی که در حال حاضر مالکیت پتروشیمی اصفهان به بخش خصوصی منتقل شده است و فعالیت این واحد تولیدی در دو سال اخیر برای مدتی تعطیلی بوده است، کارکنان تابع مقررات صندوق بازنشستگی صنعت نفت سرگردان بوده‌اند.
در حالی که در هر واحد پتروشیمی یا پالایشگاهی تمام کارگران مشمول قانون کار می‌توانند در زمان توقف فعالیت محل کارخود در جایی دیگر مشغول کار شده و یا از صندوق بیمه بیکاری مقرری دریافت کنند، برپایه این اطلاعات کارکنان یاد شده در پتروشیمی اصفهان از داشتن چنین فرصتی‌هایی محروم هستند.
کارکنان مورد نظر بصورت مشخص می‌گویند: دیده نشدن صحیح وضعیت کارکنان در روند واگذاری مالکیت و مدیریت پتروشیمی اصفهان به بخش خصوصی و عدم تطابق مقررات صندوق بازنشستگی شرکت نفت با قانون کار از جمله مشکلات امروز آنهاست، بطوری که در تمامی شرکت‌های واگذار شده نفتی کارفرمایان بخش خصوصی هنوز در مورد کارمندان رسمی مقررات استخدامی وزارت نفت اجرا می‌کنند.
این کارکنان می‌گویند: برخلاف دوران قبل از واگذاری، دیگر این امکان وجود ندارد که آن‌ها با تعطیلی محل کار خود به واحد تولیدی دیگر در وزارت نفت منتقل شوند و برای همین ضروری است تا با اصلاح مقررات خصوصی سازی مشکلات استخدامی و بازنشستگی آنها برطرف شود.

-------------------------

اعتصاب گسترده در سیستم حمل و نقل بلژیک

امروز سه شنبه (۸ دسامبر) کارگران بخش حمل و نقل و فرودگاههای بلژیک در اعتراض به سیاست های ریاضتی دولت این کشور، اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، به علت اعتصاب گسترده کارگران حمل و نقل، نزدیک به نیمی از پروازهای فرودگاه بین المللی بروکسل لغوشده است. علاوه بر این، مسافرت بین شهری در بروکسل به علت توقف خطوط اتوبوسها و قطارهای بین شهری، با تاخیر بسیار همراه است. از قرار معلوم اعتصاب امروز، اولین روز از اعتصاب یک هفته ای کارگران حمل و نقل این کشور علیه ریاضت های اقتصادی دولت است. این اعتصاب که توسط اتحادیه های کارگری این کشور برنامه ریزی شده است، قرار است تا پانزدهم دسامبر ادامه داشته باشد.

-------------------------

افزایش آمار حوادث کار مازندران در هفت ماه اول سال جاری

ایلنا: مدیرکل پزشکی قانونی مازندران درباره آمار مرگ و میر ناشی از حوادث کار در ۷ ماه اول امسال در مقایسه با سال گذشته از افزایش ۱۸درصدی خبر داد.
«عباسی»افزود: در سال گذشته ۴۹ کارگر فوت شده داشتیم که در مدت مشابه امسال این تعداد به ۵۸ مورد (همگی مرد) در سال جاری افزایش داشته ایم.
وی با اعلام این خبر تاکید کرد: ۷۹ درصد از کارگران فوت شده متاهل بوده و بر اساس آمارهای موجود ۵۰درصد رتبه اول این آمار سقوط از بلندی است که موجب به وجود آمدن حوادث کار و مرگ کارگران است و برق گرفتگی نیز با ۴۵درصد فوتی در رتبه بعدی این آمار قرار دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با بیان این که بیشترین آمار مرگ با ۱۴ مورد در شهریور و کمترین آن با ۳ مورد در اردیبهشت ماه رخ داده است، اضافه کرد: ۵۵ نفر از کشته‌شدگان ایرانی و بقیه از کارگران افغان بودند و ۵۹میزان تقریبی سن آنها بین ۲۱ تا ۴۰ سال سن بودند.
عباسی در ادامه تصریح کرد:شهرستان ساری، آمل و بابل هر کدام با ۹ فوتی بیشترین و شهرستان‌های چالوس، رامسر و بهشهر هر کدام با یک فوتی کمترین موارد مرگ بر اثر حوادث کار را داشتند.

-------------------------

خودداری کارکنان رسمی پتروشیمی خلیج فارس از خوردن غذا

فعالان صنفی کارگری استان خوزستان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: معترضان که شمار آنها تا حدود چند صد نفر برآورد می‌شود در واحدهای پتروشمی بندرامام، تندگویان، بوعلی سینا، خوزستان، اروند و مبین مشغول کارند.
برپایه این اطلاعات، این چند صد نفر معترض از جمله افرادی هستند که تا پیش از واگذاری مدیریت و مالکیت واحدهای پتروشیمی مطابق قانون استخدامی وزارت نفت مشغول کار بوده‌اند.
در این رابطه به نقل از کارگرانی که از چهار روز پیش در واحدهای یادشده حاضر به خوردن وعده غذایی روزانه نشده‌اند گفته می‌شود: از زمانی که مالکیت و مدیریت این 6 واحد پتروشیمی به بخش خصوصی واگذار شده است، وزارت نفت رابطه استخدامی خود را آنها ما قطع کرده و در عین حال تا به این لحظه کارفرمای جدید در مناسابت خود حاضر نیست تا در چارچوب مقررات قانون کار و تامین اجتماعی به خواسته‌های آنها رسیدگی کند.
آنها می‌گویند در مجموع نزدیک به سه هزار نفر هستیم که اکنون برای پیگیری مطالبات صنفی خود با مشکل مواجه هستیم و باتوجه به اینکه در حال حاضر به صورت مشخص میان مقررات قانون نفت و قوانین کار و تامین اجتماعی سرگردان هستیم از چهار روز پیش تعدادی از ما تصمیم گرفتند تا به نشانه اعتراض از خوردن ناهاری که در محل کار توزیع می شود خودداری کنند.
کارگران معترض در عین حال یاد آور می‌شوند: پیش از آنکه بخواهیم به این شیوه اعتراضی متوصل شویم از طریق نامه‌نگاری با مسئولان وزارت نفت خواسته‌های صنفی خود را مطرح کرده بودیم که تا این لحظه بی پاسخ مانده است.
استناد این گروه از کارگران هلدینگ خلیج فارس به مکاتبات مشترکی است که در ماه‌ گذشته میان گروهی از کارگران مجتمع‌های بندرامام، بوعلی سینا، تندگویان، اروند، فجر خوزستان (در منطقه ماهشهر استان خورستان) و شرکتهای مبین، برزویه و پاسارگاد (در منطقه ویژه عسلویه استان بوشهر) با معاونت منابع انسانی وزارت نفت صورت گرفته است.
در این رابطه یکی از مسئولان شرکت ملی پتروشیمی با تایید اعتراض چند روز گذشته کارگران پتروشیمی هلدینگ خیلج فارس به ایلنا گفت: به دنبال مکاتبه‌ای که توسط کارگران معترض با مسئولان وزارت نفت صورت گرفته بود، مسئولان این وزارتخانه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکاتباتی انجام داده‌اند که براساس آن تا زمان انتقال کامل وضعیت استخدامی این کارگران به مقررات قانون کار و تامین اجتماعی همچنان همگی آنها تحت پوشش مقررات استخدامی وزارت نفت قرار خواهند داشت.

-------------------------

مرگ یک کارگر انبار ذرت در سنندج

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته در اثر فروریختن دیواره سوله انبار ذرت، یک کارگر زیر چندین تن ذرت مدفون شد و جان خود را از دست داد.
بر اساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی سنندج، انباشتن ذرت بیش از ظرفیت گنجایش انبار، علت اصلی ریزش دیواره سوله بوده است.
نیروهای امدادی سازمان آتش نشانی بعد از تلاش یک ساعته موفق شدند این کارگر را از زیر ذرت‌ها بیرون بکشند، اما متاسفانه این کارگردر این حادثه جان خود را دست داده بود.

-------------------------

فشار کارفرما برای تبدیل وضعیت کارگران رسمی نیر پارس ادامه دارد

کارگران نیرپارس درتماس با ایلنا گفتند در دوسال گذشته مدیریت شرکت نیرپارس بصورت جدی تلاش کرده است تا به هر طریق ممکن قرارداد کاری ۷ کارگر دائمی باقی مانده این شرکت را به وضعیت موقت تبدیل کند.
برپایه این اطلاعات در چند سال گذشته کارگران مورد نظر حاضر به قبول پیشنهاد بازخریدی مدیریت نیر پارس نشده اند و در نتیجه هم اکنون دریافتی مزدی آنها به حداقل مزایای قانونی تقلیل پیدا کرده و در عمل مزایای دیگر مزدی از جمله پاداش، اضافه کاری، تشویقی، حق ماموریت به آنها پرداخت نشود.
به نقل از این کارگران گفته می شود که در ادامه این اعمال فشارها از ابتدای سال جاری بیمه تکمیلی کارگران رسمی باقیمانده که در میان آنها تعدادی از ایثارگران جنگ تحمیلی نیز حضور دارند قطع شده است.
همچنین آنها مدعی هستند: در شرایطی که تمام پرسنل نیر پارس صرف نظر از نوع قرارداد کاریشان از حدود ۵ سال قبل در صندوق رفاه کارکنان شرکت عضویت دارند و از همین طریق تاکنون از تسهیلات مالی این صندوق استفاده کرده‌اند اما از آبان ماه سال جاری همگی آنها از جمع استفاده کنندگان خدمات این صندوق کنار گذاشته شده‌اند.
شرکت نیر پارس یکی از واحدهای صنعتی زیر مجموعه گروه مپنا (شرکت خدمات مهندسی، صنعتی و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران) است که در زمینه طراحی، ساخت و راه اندازی پروژه‌ها نفت و گاز فعالیت دارد.
از قرار معلوم تا دو سال پیش حدود ۴۳ نفر از مجموعه ۳۰۰ کارگرای که در دفتر تهران نیر پارس شاغل بوده‌اند دارای قراردادهای دائمی کار بودند که از ابتدای سال ۹۳ با تصمیم مدیریت شرکت به تدریج همه این کارگران تبدیل وضعیت شده و تنها کارگران مورد نظر باقی‌مانده‌اند.

-------------------------

سقوط کارگر جوان به چاهک آسانسور

بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران صبح روز گذشته (۱۵ آذر)ساعت۴۵ : ۱۱ در پی تماس با سامانه ۱۲۵، ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی تهران ، آتش نشانان ایستگاه ۱۰۹ به بزرگراه تهران-کرج، پشت پمپ بنزین وردآورد، خیابان دانش اعزام شدند.
فرمانده آتش نشانان اعزامی درباره این حادثه گفت: کارگر جوان در ساختمان در حال ساخت مشغول به کار بود که به علت بی‌احتیاطی و نداشتن حفاظ در قسمت کناری چاهک آسانسور، کارگر جوان از طبقه دوم ساختمان به کف چاهک آسانسور در طبقه منفی دو سقوط کرد.
جواد خلج افزود: آتش نشانان پس از ایمن سازی محل حادثه سقوط اجسام از، کارگر جوان را که به شدت از ناحیه پا دچار مصدومیت شده بود با استفاده از برانکارد به محل امن منتقل کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.

-------------------------

کارگران معدن البرز شرقی منتظر پرداخت طلبشان هستند

یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: تجمع یک روزه ما در حالی خاتمه یافت که‌‌ همان روز کارفرما در جمع ما حاضر شد و وعده داد که به محض وصول مطالبات مزدی طلب کارگران را پرداخت خواهد کرد.
اوگفت: کارفرما در شرایط کنونی از همه خواسته است که تا زمان وصول طلب شرکت به همکاری خود ادامه دهند و یا اگر فرصت شغلی بهتری را سراغ دارند هرچه زودتر تسویه حساب کنند.
وی افزود: در جریان اعتراض اخیر، بصورت مشخص کارفرما موعد مشخصی را برای پرداخت قطعی مطالبات مزدی تعیین نکرده است.
این کارگر معدن طزره ادامه داد: از قرار معلوم مدیریت معدن هنوز بابت وصول طلب مربوط به فروش زغال سنگ‌های استخراجی با مشکل بدحسابی خریداران مواجه است.
به گفته وی، علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق از سوی شرکت البرز شرقی، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران مربوط به پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکار ان زیر محموعه معدن است که برای کارگران مشکلاتی را ایجاد کرده است.

-------------------------

۳۰ کارگر گل گهر با جابجایی پیمانکار تعدیل شدند

براساس اطلاعاتی که از سوی فعالان صنفی کارگری استان کرمان در اختیار ایلنا قرار گرفته است در روزهای اخیر شماری از کارگران شاغل در معدن گل گهر در منطقه سیرجان استان کرمان تعدیل شده‌اند.
منابعی که این خبر را در اختیار ایلنا قرار داده اند می گویند تعدیل شدگان حدود ۳۰ کارگری هستند که تا پیش از این بصورت پیمانکاری در این واحد معدنی مشغول کار بودند و از قرار معلوم این کارگران حتی بابت مطالبات مزدی مهر ماه هنوز طلبکار هستند.
برپایه این اطلاعات دلیل کارگران مورد نظر به دلیل آنکه پیمانکار آنها در مناقصه اخیر معدن موفق نشده است اخراج شده‌اند و از این پس کارگرانی که توسط پیمانکار جدید استخدام شده‌اند به جای آنها در عدن گل گهر کار خواهند کرد.
از قرار معلوم در اخباری که به نقل از مسئولان معدن گل‌گهر در رسانه‌های محلی استان کرمان منتشر شده است موضوع این تعدیل‌ها تایید شده است.
بصورت مشخص در این اخبار گفته شده است: یکی از پیمانکاران معدن به این دلیل که نتوانسته است پروژه جدیدی در منطقه گل گهر دریافت کند قصد دارد ۵۰ کارگر خود را تعدیل کند که هنوز این تعدیلات به طور قطعی رخ نداده است.

-------------------------

۳۸۰ کارگر پروژه قطار شهری اهواز خواستار باز گشت بکار هستند

یکی از کارگران پروژه قطار شهری اهواز صبح امروز (۱۶ آذر) به ایلنا گفت: فعالیت پروژه قطارشهری اهواز از دوازدهم آبان ماه امسال بدنبال اخراج همه ۳۸۰ کارگر پیمانی شاغل در این پروژه متوقف شده است و در حال حاضر به جز چند نگهبان و کارمند اداری کارگر دیگری در این کارگاه حاضر نمی‌شود.
به گفته این کارگر؛ کارگران بعد از اخراج برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار اهواز شکایت کرده‌اند و هنوز برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی نشده‌اند.
به گفتهٔ این کارگر، بعد از برگزاری تجمعات مختلف در اهواز، مسولین شرکت کیسون وعده رسیدگی به وضعیت کارگران قطار شهری را داده بودند اما با گذشت بیش از یک ماه هنوز درخواست اشتغال و پرداخت معوقات مزدی آنها براورده نشده است.
او با بیان اینکه اخراج شدگان بدنبال بازگشت بکار خود هستند افزود: بیکاری این تعداد کارگر در اهواز تبعات اجتماعی زیادی را در بر خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه شنیده‌ایم که کارفرما ی شرکت کیسون برای ادامه کار پروژه قطار شهری اهواز قصد دارد بعد از تسویه حساب کامل با کارگران اخراجی نیروی جدید استخدام کند، در ادامه گفت: ما همچنان آماده‌ایم تا ضمن دریافت معوقات مزدی به همکاری خود ادامه دهیم.
یکی دیگراز کارگران در این باره می‌گوید «تا الان اعلام کرده‌اند که کارگران بصورت گروهی بروند وتسویه حساب کامل کنند و در حال حاضر هم باید منتظر بمانیم ببینیم تکلیف کارگاه چه می‌شود تا پس از آن بدنبال بازگشت بکار و دریافت مقرری بیمه بیکاری باشیم.
این کارگر ادامه می‌دهد: در شرایط فعلی استفاده از مقرری بیمه بیکاری نفع آن‌ها نیست و در سوابق بیمه‌ایشان در آینده مشکل ایجاد می‌کند.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران مترو تهران به تجمع انجامید

در این تجمع بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران که نسبت به عملکرد پیمانکار خود معترض بودند حضور داشتند این کارگران خواهان رسیدگی به مطالبه سه ماه معوقه مزد و هفت ماه اضافه کاری خود شدند، در بین این کارگران معترض کارگرانی با سابقه خدمت بیش از ۱۲ سال در مترو نیز حضور داشتند.
این کارگران با اشاره به اینکه حدود چهارماه است که بیمه آن‌ها تمدید نشده است افزودند: حدود یکسال است که تحت نظر پیمانکارجدید مشغول به کارند و تاکنون نتوانسته‌اند با کارفرما گفتگو کنند نماینده‌ای هم که کارفرما برای رسیدگی به امور گمارده در رسیدگی به مشکلات کارگران تاکنون ضعیف عمل کرده است.
این تجمع از ساعت یازده تا دو ظهر با حضور مسئولین شرکت بهره برداری مترو و درخواست مهلت دو روزه برای رسیدگی به مشکلات کارگران خاتمه یافت.
عضو هیات رئیسه کانون هاهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران درباره مشکل کارگران خدماتی مترو تهران گفت: حدود چهار ماه مزد و هفت ماه اضافه کاری کارگران شرکت مترو که تحت شرکت پیمانکاری زمان روب مشغول به کار هستند پرداخت نشده است.
«رحیم عباسی» افزود: این پیمانکار از مزایای مانند پاداش اعیاد ومناسبت‌ها که به کلیه پرسنل شاغل در سازمانهای شهرداری تهران پرداخت می‌شود نسبت پرداخت به کارگران تحت نظر خود خودداری می‌کند.
عضو کمیته حقوقی کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران تاکید کرد: طبق ماده ۱۳قانون کار و طبقه بندی مشاغل وماده۴۸و دستورالعمل‌های وزارت کار ومقوله نامه شماره۱۰۰سازمان جهانی کار در این شرکت خدماتی انجام نمی‌گیرد که تمام این‌ها باعث شده تا کارگران به تجمع رو آورند و حداقل حقوق آنان‌‌ همان حداقل اعلامی از سوی وزارت کار است.

-------------------------

«شیشه آبگینه» قزوین تعطیل شد/ ۶۷ کارگرقرار دادی بیکار شده‌اند

کارگران این واحد به ایلنا گفته‌اند، پیش از تعطیلی کارخانه شیشه آبگینه که در زمینه تولید انواع شیشه در شهر صنعتی البرزقزوین فعالیت می‌کرد، حدود ۳۵۰کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند که تعداد آنها تا هنگام تعطیلی کارخانه به مرور به حدود ۱۰۷ کارگر کاهش یافته بود.
به گفته آنان بجز ۴۰ کارگر رسمی این کارخانه که وضعیت شغلی مشخصی ندارند سایر کارگران بصروت قراردادی از حدود ۱۵ سال پیش در این واحد مشغول کار بودند که همگی بیکار شده‌اند.
این کارگران که پس از اخراج به صورت گروهی برای پیگیری مطالبات خود به اداره کار شهر صنعتی شکایت کرده‌اند می‌گویند: این کارخانه که به سبب مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و نداشتن بازار فروش دچار مشکل شده بود از اول آذر ماه به ناچار از ادامه تولید باز مانده است.
آنها که عقیده دارندیکی از دلایل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به اشخاص مختلف دولتی و خصوصی از جملع سازمان تامین اجتماعی، اداره گاز و برق است در خصوص معوقات مزدی خود و همکارانشان گفتند: کارگران قرار دادی این کارخانه مبالغی حدود ۱۴ تا ۱۸ میلیون تومان از کارفرما طلب دارند.
به ادعای کارگران شیشه آبگینه، این کارخانه دارای ۷ واحد زیر مجموعه شامل شیشه کریستال، دو جداره، طلق، شیشه خودرو، شیشه ساختمان، آئینه، وسیکوریت است که هم زمان با تعطیلی شیشه آبگینه واحد کریستال، شیشه ساختمانی وآئینه مقصمی با حدود ۶۰۰ کارگر از تولید باز مانده اند. این در حالیست که به گفته کارگران ۴ چهار واحد دیگر این مجموعه طی دو تا سه سال گذشته تعطیل شده بودند.

-------------------------

۲۵۰ کارگر تاژ بیکار شدند

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود ۲۰۰ نفر از این کارگران در ابتدای مهر ماه سال جاری تعدیل شده بودند که از ابتدی ماه گذشته ( آبان ماه) نیز نزدیک به ۵۰کارگر دیگر به جمع همکاران تعدیل شده خود اضافه شده‌اند.
بنا بر ادعای این کارگران اخراجی، پیش از این در این واحد تولیدی حدود ۱۷۰۰ کارگر کار می‌کردند که غالب آن‌ها زیر نظر یک شرکت پیمانکار مشغول کار بودند.
به نقل از این کارگران اخراجی گفته می‌شود که درحال حاضر ۱۵۰۰کارگر در کارخانه مشغول کارند که نیمی از آنها با قرار دادهای کوتاه مدت سه ماهه بدون تاریخ زیر نظر شرکت تامین کننده نیروی انسانی مشغولند.
بصورت مشخص یکی از این کارگران گفته است: این اخراج درحالی اتفاق افتاده است که کارفرما بعد از تعدیل‌های صورت گرفت، ۲۵۰کارگر اخراجی مجددا به نیروی کار خود اضافه کرده است.
طبق اظهارات وی، این واحد دارای تولید و بازار فروش خوبی است اما کارفرما با کاهش شیفت‌های کاری کارگران از سه شیفت به دو شیفت، نیروی کار ماذاد را تعدیل کرده است.
به گفته این کارگر تعدیل شده، تعدادی از کارگران مذکور بیش از ۱۵ سال سابقه کاری داشته‌اند و برای پیگیری مطالبات صنفی خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکرده‌اند.
به ادعای این کارگر پیمانی، کارفرما در زمان اشتغال مطالبات مزدی او وسایر همکارانش را با تاخیردو تا سه ماه پرداخت می‌کرده است.

-------------------------

مرگ کارگر خوزستانی براثر حادثه کار

براساس اطلاعاتی که از سوی فعالان صنفی کارگری استان خوزستان در اختیار ایلنا قرار گرفته است، این حادثه در عصر روز سه شنبه (۱۰ آذر) برای یکی از کارگران نظافت کار کوره اتفاق افتاده است.
از قرار معلوم کارگر متوفی که ظاهرا سابقه کاری او تا نزدیک به هفده سال می‌رسیده است در روز حادثه هنگام نظافت کوره نوار توسط نقاله کشیده می‌شود و براثر این حادثه جان خود را از دست می‌دهد.
هنوز علت و محل دقیق این حادثه اعلام نشده است اما منابع ایلنا عقیده دارند که دست کم در ماه‌های گذشته مشابه چنین حادثه‌ای در محیط‌های مشابه اتفاق افتاده است.
در این رابطه یکی از مسئولان صنایع فولاد خوزستان ضمن تایید خبر این حادثه گفت: این حادثه نیز در عصر روز سه شنبه رخ داد که منجر به فوت یک کارگر شد.
این مقام مسئول بابیان اینکه مطابق مقررات بروز هرگونه حادثه در صنایع فولاد در کمیسیون مربوطه بررسی می‌شود افزود: این حادثه نیز طی روال قانونی در دست بررسی است که پس از مشخص شدن به اطلاع عموم رسانده می‌شود.

-------------------------

بیکاری ۷۱۴ نفر از کارگران بیمه شده استان خراسان جنوبی

به گزارش ایلنا، در ۸ ماه سال جاری، برای ۷۱۴ نفر کارگران بیکار شده استان خراسان جنوبی مقرری بیمه بیکاری برقرار شده است.
از قرار معلوم، رکود فعالیت‌های اقتصادی و ناتوانی بنگاه‌ها در تولید با حداکثر ظرفیت و کمبود نقدینگی موجب تعطیلی کارگاه‌ها و یا تعدیل نیرو‌ها در بیشتر واحدهای کارگری استان خراسان جنوبی شده است.
بر اساس اعلام مدیریت روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان جنوبی، از این تعداد بیکار شده، ۲۴۳ نفر به علت عدم نیاز به نیرو، ۲۶۲ نفر به دلیل اتمام قرارداد و ۱۶۷ نفر هم به علت تعطیلی کارگاه بیکار شده‌اند.
کارگران بیکار شده، جهت دریافت مقرری بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی استان خراسان جنوبی معرفی شده‌اند.

-------------------------

تعدیل پیش از موعد کارگران پیمانکاری در فاز ۱۳ عسلویه

بر اساس اطلاعات منابع خبری ایلنا در عسلویه، یکی از شرکت‌های پیمانکاری با بیش از دویست نفر از کارگران، بدون پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها تسویه حساب نموده است.
از قرار معلوم، این تعدیل، پس از اعتراضات گسترده روزهای گذشته کارگران فاز ۱۳ منطقه ویژه عسلویه اتفاق افتاده است.
بر پایه اطلاعات دریافتی، کارگران پیمانکاری طرف قرارداد با دیگر شرکت‌های پیمانکاری در فاز ۱۳ عسلویه نیز وضعیت مناسبی ندارند.
از قرار معلوم، یکی دیگر از شرکت‌های پیمانکاری در همین فاز، ۷ ماه مطالبات مزدی کارگران را پرداخت نکرده است و شرکت دیگری نیز بدون پرداخت معوقات مزدی با تعدادی از کارگران تسویه حساب کرده است.
به گفته منابع خبری، ظاهرا صورت وضعیت‌های این شرکت‌های پیمانکاری توسط کارفرمای مادر پرداخت شده است اما شرکت‌ها از پرداخت مطالبات کارگران خودداری می‌کنند.
گفتنی است کارگران پیمانکاری مورد نظر صرف نظر از اینکه در استخدام کدام پیمانکار بوده یا هستند بصورت مشترک بابت مزایای مربوط به حق بیمه طلبکارند.

-------------------------

کشته شدن کارگران سکوی نفتی آذربایجان

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، یکی از سکو‌های نفتی آذربایجان واقع در دریای خزر دچار سانحه آتش‌سوزی شد.
۳۲ نفر از کارگران این چاه نفتی در آتش گسترده بوجود آمده، سوخته و جان خود را از دست دادند.
۴۲ نفر از کسانی که در این چاه نفتی مشغول به کار بودند، پس از آغاز آتش‌سوزی، نجات داده شدند.
یکی از کارگران نجات یافته اعلام کرد که همچنان ۸۴ نفر روی این سکوی نفتی قرار دارند.

-------------------------

کارگران معدن زغال سنگرود در محوطه معدن تجمع کردند

کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفتند: در جریان تجمع امروز اعضای کمسیون کارگری شهرستان رودبار به آن‌ها وعده دادند که برای جلسه فردا یکشنبه به خواسته آن‌ها رسیدگی خواهند کرد.
آن‌ها در خصوص برپایی این تجمع گفتند: با گذشت بیش از یک ماه از تجمع دو روزه‌ای که در اعتراض به مسکوت ماندن درخواست بازنشستگی شماری از کارگران باقیمانده این واحد معدنی برپا شده بود هنوز به این خواسته قانونی رسیدگی نشده است.
به گفته این کارگران تجمع مورد نظر در روزهای ۱۱ و ۱۲ آبان ماه و حضور تعداد ۱۲۸ نفر از آن‌ها و همکارانشان در مقابل ساختمان تهیه وتولید مواد معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در تهران برپا شده بود که در ‌‌نهایت قرار شد تا برای رسیدگی به مشکل بازنشستگی آن‌ها جلسه‌ مشترکی با حضور نمایندگان سازمان تهیه تولید وسازمان تامین اجتماعی برگذار شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
کارگران معترض معدن ذغال سنگ البرز، همچنین به استناد به مصوبه هیئت دولت در خصوص بازنشستگی پیش از موعد خود و همکارانشان از طریق قانون قانون مشاغل سخت وزیان آور می‌گویند: سازمان تهیه و تولید مواد معدنی در مقام کارفرما هنوز هزینه‌های مربوط به حق بیمه‌های اضافی آن‌ها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است و برای همین امکان بازنشستگی پیش از موعد آن‌ها وجود ندارد.

-------------------------

سقوط مرگبار یک کارگر هنگام تخریب ساختمان در چاه قدیمی

سید جلال ملکی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در پی تماس کارگران ساختمانی با سامانه ۱۲۵، ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران ساعت ۴۴: ۲۱شب گذشته آتش نشانان ایستگاه ۸۱ و گروه نجات ۶ را به پاسگاه نعمت آباد، خیابان طالقانی اعزام کرد.
«جعفر حاجی مهرابی» فرمانده آتش نشانان اعزامی به محل حادثه دراین باره گفت: کارگران در حال تخریب ساختمان قدیمی به وسعت تقریبی ۶۰ متر مربع بودند که به دلیل تاریکی هوا و نداشتن دید کافی و درپوش مناسب در دهانه چاه قدیمی، یکی از کارگران که در حال عبور از کنار چاه بود، به درون چاه سقوط کرده بود.
حاجی مهرابی افزود: آتش نشانان پس از بررسی و اطمینان از نبود وجود گازهای سمی درون چاه، اقدام به برپایی کارگاه نجات بر روی دهانه چاه کردند و یکی از نیرو‌ها وارد چاه شده و کارگر سقوط کرده بنام نادر-ص ۴۰ ساله را به خارج از چاه منتقل کردند و تحویل نیروهای امداد حاضر در صحنه دادند.
وی افزود: امدادگران اورژانس پس از معاینات پزشکی مرگ کارگر ساختمانی حادثه دیده را تایید کردند.

-------------------------

کارگران معدن زغال سنگ طزره دست از کار کشیدند

منابع کارگری در معدن زغال سنگ طزره گزارش کردند؛ صبح امروز (۱۴ آذر ماه) بیش ا ز هزار کارگر معدن زغال سنگ طزره از زیر مجموعه‌های معادن زغال سنگ البرزشرقی در اعتراض به تعویق یک ماه و نیم حقوق، دست از کار کشیده و محل کار خود را‌تر ک کرده‌اند. هم اکنون نیمی از این کارگران مقابل رختکن ونیمی دیگر مقابل ساختمان اداری معدن حاضرشده‌اند.
کارگران معترض گفته‌اند؛ پیش از این حقوق کارگران حدود دو ماه به تعویق افتاده بود که کارفرما بخشی از مطالبات کارگران را روز سه شنبه (۱۰ آذر ماه) پرداخت کرده است اما در حال حاضر کارگران نیمی از حقوق مهر و حقوق کامل آبان ماه ۹۴ را دریافت نکرده‌اند.
به گفته کارگران، علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق از سوی شرکت البرز شرقی، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران مربوط به پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکار ان زیر محموعه معدن است که برای کارگران مشکلاتی را ایجاد کرده است.
به نقل از تجمع کنندگان گفته می‌شود پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکار آشپزخانه وراننده های اتوبوس بهانه‌ای شد تا پیمانکار آشپزخانه ورانند‌هایحامل کارگران از یک ماه پیش (روز شنبه ۷ آبان) فعالیت آشپزخانه وعفعالیت سرویس‌ها را متوقف کند.
طبق اظهارات کارگران معدن طزره؛ با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان شهرستانی و مدیران معدن خواسته بودند به مشکلات این معدن رسیدگی شود اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجهی کرده‌اند و سکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شده است.

-------------------------

تعدیل پیش از موعد کارگران پیمانکاری عسلویه

براساس اخباری که از طریق منابع کارگری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه بدست آمده است، شمار کارگران تعدیل شده تا نزدیک به ۱۲۰ نفر برآورد می‌شود.
از قرار معلوم بخشی از این کارگران از طریق شرکت پیمانکاری پتروپارس در پروژه‌های مختلف بخش‌های ذکر شده مشغول به کار بودند.
در این باره به نقل از کارگرانی که تعدیل شده‌اند گفته می‌شود کارفرما در حالی بدون اطلاع قبلی و پیش از آنکه موعد قراردادهای کاری آن‌ها خاتمه یافته باشد نسبت به تعدیل آن‌ها اقدام کرده است که فعالیت پروژه‌هایی که آنها در آن مشغول کارند همچنان ادامه دارد.
از قرار معلوم این کارگران از سالهای ابتدایی دهه ۸۰ تا کنون در پروژه‌های در دست ساخت و بهره‌برداری منطقه ویژه عسلویه مشغول کارند و موعد قانونی قرارداد همگی آن‌ها که از نبروهای متخصص و فنی هستند در پایان ماه جاری (آذر ماه) خاتمه می‌یابد.

-------------------------

تجمع اعضای تعاونی مسکن کارگران بیمارستانی در مقابل اداره تعاون

به گزارش ایلنا شرکت کنندگان در این اجتماع صنفی نمایندگی از کارگرانی که در یکی از پروژه تعاونی مسکن اتحادیه کارکنان بیمارستانی عضویت دارند در این اجتماع صنفی حاضر شدند.
یکی از معترضان در خصوص علت برپایی این تجمع صنفی گفت: همه ما در پروژه مجتمع مسکونی نسیم که در استان البرز واقع شده است عضویت داریم.
وی ادامه داد: این عملیات ساخت این پروژ مسکونی که با نامنویسی اعضا در سال ۸۶ آغاز شده بود به تازگی خاتمه یافته است اما مجریان پروژه حاضر نیستند طبق قراردادی که با اعضا بسته بودند به تعهدات خود عمل کنند.
این کارگر بیمارستانی ادامه داد: بصروت مشخص هیات مدیره تعاونی در مقام مجری پروژه نسیم از هر عضو این پروژه خواسته است تا پیش از تحویل دستگاه ساختمانی بین ۱۷ تا ۲۵ میلیون تومان اضافی را بصورت نقدی و یکجا پرداخت کند.
وی بابیان اینکه این مبلغ بسته به متراژ واحدهای مسکونی که هر عضو متقاضی آن بوده است متغییر است، ادامه داد: این مبلغ اضافی خارج از قرارداد بسته شده میان اعضا و هیات مدیره تعاونی است.
این کارگر بیمارستانی گفت: برابر اسناد معتبری که موجود است اعضای تعاونی طبق قرارداد به تعهدات مالی خود عمل کرده‌اند و چون توجیهی قانونی برای پرداخت مبلغ اضافی نمی‌بینیم با مراجعه به اداره تعاون شهرستان تهران و تجمع در مقابل ساختمان آن خواستار رسیدگی به این مشکل شدیم.
وی افزود: به دنبال تجمع روز سشنبه قرار شد تا در روزهای آینده جلسه مشترکی با حضور هیات مدیره تعاونی مسکن اتحادیه کارکنان بیمارستان‌ها و نمایندگان اعضای پروژه نسیم برای رسیدگی به این مسئله در محل اداره تعاون شهرستان تهران برگزار شود.

-------------------------

افزایش 18درصدی مرگ‌و‌‌میر ناشی از حوادث‌کار در مازندران/ چالوس در صدر

به گزارش ایلنا، علی عباسی با اشاره به افزایش آمار مرگ و میر حوادث ناشی از کار اظهار کرد: مرگ‌ومیر ناشی از حوادث‌کار در 7 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد افزایش یافت و از 49 نفر در 7 ماهه سال گذشته به 58 نفر(همگی مرد) در سال‌جاری رسیده است.
وی با بیان این‌که از این تعداد 79درصد متاهل و مابقی مجرد هستند، افزود: بر اساس آمارهای موجود سقوط از بلندی با 50 درصد فوتی رتبه‌اول مرگ‌های ناشی از حوادث کار را به خود اختصاص می‌دهد، همچنین برق‌گرفتگی با 45 درصد فوتی در رتبه‌ بعدی مرگ بر اثر حوادث کار قرار دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران افزود: در 7 ماهه امسال بیشترین مرگ‌های ناشی از حوادث کار با 14 مورد در شهریورماه و کمترین آن با 3 مورد در اردیبهشت ماه ثبت شده‌ است.
عباسی با بیان اینکه 55 نفر از کشته‌شدگان ایرانی و مابقی اتباع افغانی هستند، افزود: 59 درصد از فوت‌شدگان دارای سن 21 الی 40 سال بودند.
وی متذکر شد: طی این مدت شهرستان‌های ساری، آمل و بابل هر کدام با 9 فوتی بیشترین و شهرستان‌های چالوس، رامسر و بهشهر هر کدام با یک فوتی کمترین موارد مرگ بر اثر حوادث کار را داشتند.

-------------------------

تجمع جمعی از کارکنان آزمایشگاههای تشخیص طبی مقابل وزارت بهداشت

به گزارش ایلنا، روز گذشته جمعی از کارکنان آزمایشگاههای تشخیص طبی از ساعت ده صبح مقابل ساختمان اصلی وزارت بهداشت تجمع کردند.
یکی از معترضین به ایلنا گفت: تجمع کنندگان عموما کارکنان آزمایشگاههای تشخیص طبی در بخش خصوصی هستند و نسبت به پایین بودن حقوق و مزایا اعتراض دارند.
به گفته این منبع خبری، خواسته اصلی کارکنان آزمایشگاهها، اجرای طرح رتبه بندی مشاغل و افزایش دستمزدها بر اساس مدارک تحصیلی و تخصص علمی آنها است.
وی افزود: حقوق ماهیانه کارکنان آزمایشگاههای بخش خصوصی با وجود دارا بودن مدارک دانشگاهی، حداقل دستمزد مصوب وزارت کار است و آنها سالهاست بدون امنیت شغلی با قراردادهای موقت مشغول به کار هستند.
از قرار معلوم، آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور نیز در مورد کارکنان آزمایشگاههای تشخیص طبی اجرا نمی شود.

-------------------------

سقوط کارگر ساختمانی از ارتفاع ۱۰ متری

براساس اخبار دریافتی ایلنا، در پی تماس با سامانه۱۲۵ آتشنشانی، درساعت ۵۲: ۱۰ دقیقه روز گذشته (۹ آذر) آتش‌نشانان ایستگاه ۲۷ و تیم نجات ۸ به محل وقوع حادثه در ابتدای بزرگراه باکری اعزام شدند.
محمدرضا رحمانی فرمانده ایستگاه ۲۷ آتش نشانی در این باره افزود: این کارگر جوان در یک پروژه ساختمانی در حال ساخت مشغول به کار بود که بر اثر نبود نور کافی و بی‌احتیاطی از دریچه‌ای به داخل زیرزمین ساختمان به عمق ۱۰ متر سقوط کرد.
رحمانی در ادامه اظهارداشت: نجاتگران پس از ایمن سازی محل حادثه با بکارگیری تجهیزات ویژه نجات و با برپا کردن کارگاه بر روی دهانه دریچه در یکی ازطبقات ساختمان، کارگرمصدوم که از ناحیه پهلو و کمر دچار آسیب دیدگی شدید شده بود خارج و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل شد.

-------------------------

افزایش بدهی های مالی ۲۰۰ کارگر «کاغذ سازی لطیف» را نگران کرد

منابع کارگری ایلنا در کارخانه کاغذ سازی لطیف از اینکه ممکن است به دلیل انباشت بدهی‌های این واحد تولیدی قراردادهای کاری شماری از آن‌ها تمدید نشود ابراز نگرانی کردند.
این کارگران شمار آن‌ها نزدیک به ۲۰۰ نفر است در تماس با ایلنا افزودند: از زمان جابجایی مدیریت کارخانه از یک سال پیش تاکنون بر حجم مشکلات مالی این واحد تولیدی افزوده شده‌است.
به گفته این منابع هرچند به نسبت قبل مشکلات مالی کارخانه در یک سال گذشته، تاثیری بر پرداخت مطالبات مزدی کارگران این واحد تولیدی نداشته است اما آن‌ها نگرانند که با ادامه این وضعیت تمدید قراردادهای چند ماهه آن‌ها با مشکل مواجه شود.
طبق اظهارات کارگران، این واحد تولید کننده انواع محصولات کاغذی به ادارات مالیات و برق بدهکار است و در همین رابطه از چند روز پیش اشتراک برق مصرفی این کارخانه قطع شده است.
کارگران کاغذ سازی لطیف در بخش دیگری از نگرانی خود می‌گویند در طول یکسالی که کارفرما جدید وارد کارخانه شده کارگران با سابقهٔ کارخانه که مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت زیان آورند به موقع نمی‌توانند سنوات پایان خدمت خود را دریافت کند واین روند تا ۹ماه هم طول می‌کشد.
کارگران درادامه می‌گویند، علاوه بر مشکلات کارگران مشمول بازنشستگی، میزان اضافه کاری کارگران شاغل نیز کم شده و همچنین کارگران از مساعده حقوق بهره‌مند نمی‌شوند.

-------------------------

اعتصاب گسترده کارگران شکر در آفریقای جنوبی

به گزارش ایلنا، از روز جمعه هفته گذشته، شانزده هزار کارگر صنعت شکر در زیمبابوه با خواسته افزایش دستمزد، یک اعتصاب نامحدود را آغاز کرده‌اند.
در حال حاضر، دستمزد ماهانه کارگران شکر برابر حداقل دستمزد کارگران این کشور و ۱۷۰ دلار در هر ماه است و معترضان خواستار ۳۵۰ دلار حقوق ماهانه شده‌اند، این در حالی است که خط فقر در این کشور ۵۰۰ دلار در هر ماه اعلام شده است.
فعالان کارگری این کشور اعلام کرده‌اند که این اعتصاب بر اساس قانون کار کشور و با اعلام زمان آن، ۱۴ روز قبل از برگزاری به کارفرما، سازماندهی شده است و تا حصول به نتیجه و توافق با کارفرما، ادامه خواهد داشت.
گفتنی است کارگران شکر در زیمبابوه، عموما برآمده ازجوامع روستایی و متعلق به طبقات پایین اجتماع هستند.

-------------------------

اعتراض کارگران فرش پارس به۷ ماه مزد معوقه

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته -۹ آذر ماه- جمعی از کارگران فرش پارس واقع در شهر صنعتی البرز در استان قزوین، در اعتراض به عقب افتادن دستمزدشان در محوطه کارخانه تجمع کرده و دست از کار کشیده‌اند.
یکی از کارگران معترض فرش پارس‌ در این باره گفته است: نزدیک به ۴۲۴ نفر هستیم که در ۷ ماه گذشته مزد نگرفته‌ایم .
وی ادامه داد: توقع داشتیم که تا پایان آبان ماه بخشی از معوقات مزدی پرداخت می‌شود اما با گذشت بیش از یک هفته از ماه جاری هنوز خبری از پرداخت طلب مزدیمان نیست و برای همین به ناچار در محوطه کارخانه تجمع کردیم.
براساس اخبار منتشر شده کارگران معترض فرش پارس علاوه بر دستمزد بابت عیدی سال ۸۹ نیز طلبکارند.
اودر ادامه گفته است: مشکلاتی که در زمینه پرداخت حقو ق بوجود آمده باعث نگرانی کارگران فرش پارس شده وآنان نیازمند دریافت حداقل بخشی از معوقات حقوقی خود هستند.
وی کمبود نقدینگی، فرسوده بودن ماشین آلات خط تولید و ناتوانی در رقابت با کالاهای مشابه را عامل اصلی به تاخیر افتادن دستمرز کارگران فرش پارس عنوان کرد و در خاتمه گفت: از مسئولان استانی وشهرستانی می‌خواهیم پی گیر رفع مشکلات کارخانه و کارگران این واحد تولیدی باشند.

-------------------------

تشدید نگرانی کارگران پیمانی رجا از تعدیل

براساس اطلاعاتی که به نقل از فعالان صنفی کارگری شرکت راه آهن رجا در اختیار ایلنا قرار گرفته است مدیران این شرکت قصد دارند تا از شمار کارگران پیمانی که هم اکنون به عنوان مهماندار در سالن‌های (واگن‌های) حمل مسافر مشغول کارند بکاهند.
از قرار معلوم ظاهرا این طرح تعدیل قرار است در قطارهای اتوبوسی و درجه دوم شرکت رجا به اجرا دربیاید و در این قطارها مسئولیت سرویس دهی هر کارگر مهیماندار تا دو سالن مسافربری افزایش یابد.
منابع ایلنا می‌گویند این وضعیت در حالی است که طبق عرف جاری و مقررات رایج، هر مهماندار مسئول پذیرایی از یک سالن است.
کاهش مهماندار در شرایطی که در طول ماههای گذشته تعدادی از نیروهای خدماتی و فنی شرکت راه آهن رجا تعدیل شده اند ، موجب نگرانی کارگران پیمانکاری این شرکت شده است.
منابع خبری ایلنا در شرکت راه آهن رجا می گویند: ممکن است شرکت رجا به بهانه کمبود نقدینگی اقدام به کاهش نیرو نماید و دقیقا به همین بهانه است که صورت وضعیت های شرکت های پیمانکاری با تاخیر زیاد پرداخت می شود.
از قرار معلوم، شرکت رجا، تعداد نیروهای فنی مانند ماموران برق سالن ها را نیز در برخی از قطارها کاهش داده است.

-------------------------

مرگ یک کارگر کارخانه پروفیل سازی بر اثر حادثه

به گزارش ایلنا، روز گذشته، دوشنبه (۹ آبان)، یک کارگر ۳۳ ساله در یکی از کارخانه‌های پروفیل سازی تبریز، بر اثر گیر کردن از ناحیه دست در ماشین پروفیل سازی و سپس ضربه مغزی جان باخت.
حسینقلی‌زاده، مسئول روابط عمومی مرکز فوریت‌های پزشکی آذربایجان شرقی، در ارتباط با این حادثه به خبرنگار ایلنا گفت: کارخانه محل وقوع حادثه در جاده سنتو تبریز مسیر تبریز- مرند واقع است که دیروز پس از اعلام حادثه به اورژانس ۱۱۵ تبریز، کاردان‌های پایگاه ۲۰۵ تبریز به محل حادثه اعزام شدند.
حسینقلی‌زاده افزود: پس از قطع دست کارگر حادثه دیده بر اثر گیر کردن در دستگاه پروفیل سازی، به سر او ضربه وارد می‌شود که به مرگ آنی کارگر می‌انجامد و علت اصلی مرگ، ضربه مغزی اعلام شده است.

-------------------------

کارگران واگن پارس برای دومین روز متوالی تجمع کردند

یکی از کارگران واگن پارس درباره تجمع امروز به ایلنا، گفت: در خاتمه تجمعی که روز گذشته (۸ آذرماه) با حضور نزدیک به ۲۰۰ کارگر واگن پارس در مقابل ساختمان اداره کل امور مالیاتی استان مرکزی برگزار شد؛ مسئولان این نهاد دولتی به تجمع کنندگان وعده‌دادند که دسترسی کارفرما را برای پرداخت یک ماه از چهار ماه مزد معوقه بازخواهند کرد.
وی ادامه داد: با گذشت یک روز از این ماجرا هنوز وعده داده شده محقق نشده و در نتیجه کارگران واگن پارس بار دیگر معترض شدند و درنتیجه حدود ۵۰ نفر از همکارانش بار دیگر مقابل اداره دارای تجمع کردند.
به گفته وی در ‌‌نهایت اجتماع امروز در ساعت یک و نیم و با وعده مسئولان اداره دارایی مبنی بر اینکه قرار است برای حوالی ساعت شش در حضور مسئولان اداری استان به مشکلات آنها رسیدگی کنند خاتمه یافت.
این کارگر میزان بدهی واگن پارس به اداره امور مالیاتی استان را حدود سه میلیارد تومان عنوان کرد وگفت: این رقم در مقایسه با مالیات ده سال گذشته این کارخانه تقریبا ده برابر شده است.

-------------------------

پیگیری صنفی کارگران سیمان لوشان به اخراج ۷ کارگر منجر شد

منابع کارگری در سیمان لوشان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: اخراج شدگان از جمله ۲۵ کارگری بودند که روز ۱۹ آبان ماه در واکنش به مشخص نبودن وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان در تهران تجمع کرده بودند.
بنا به ادعای کارگران این کارخانه، حکم اخراج این ۷ کارگر از سوی کارفرما زمانی به درب منازل آنان بصورت پست سفارشی ابلاغ شده است که دو روز ازاجتماع صنفی آنها در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان در تهران گذشته بود.
در خصوص پی گیری موضوع بازگشت بکار کارگران اخراجی گفته می‌شود، هفته پیش این ۷ کارگر اخراجی برای پی گیری موضوع اخراجشان به دفترحراست بنیاد مستضعفان در تهران مراجعه کرده‌اند اما مسئولان این حوزه نیز با بی‌توجه‌ای به موضوع اخراجشا ن بر بازخریدی همه 25 کارگر سیمان لوشان تاکید دارند.
به گفته منابع ایلنا نزدیک به دو سال از تعطیلی کارخانه سیمان لوشان می‌گذرد و کارگران معترض علاوه بر مزایای مربوط به بعد از تعطیلی کارخانه نزدیک به یک سال مزد پرداخت نشده طلبکارند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که جدا از مسئله معوقات مزدی، هرکدام از این۲۵ کارگر بین ۱۳ تا ۱۸ سال سابق کار در کارخانه سیمان لوشان را دارند و در این شرایط از سوی کارفرما برای تسویه حساب و بازخریدی تحت فشار قرار گرفته‌اند.
آنها می‌گویند تا 20 آذر ماه مهلت داده شده است تا در ازای دریافت سالی چهار ماه حق سنوات خود را بازخرید کنیم و در غیر اینصورت مطالبق قانون کار تنها با پرداخت سالی یک ماه با ما تسویه حساب خواهد شد.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که جدا از معوقات مزدی در حال حاضر مهم‌ترین خواسته آنها اشتغال دوباره در یکی از هلدینگ‌های زیر مجموعه بنیاد مستضعفان و تکمیل سوابق بیمه‌ای برای رسیدن به موعد بازنشستگی است.
به گفته این کارگران بی‌توجه‌ای کارفرمای کارخانه سیمان لوشان به خواسته‌های آنان باعث شده برپایی اجتماعات صنفی متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان گیلان ومقابل بنیاد مستضعفان در تهران برگزار شود.
کارگران سیمان لوشان می‌گویند چون شنیده‌اند که اخیرا کارفرما با آوردن تجهیزات وماشین آلات در محل پارکینگ کارخانه قصد استخراج سنگ از معا دن این کارخانه وفروش آن را دارد آن‌ها می‌خواهند تا همچنان در این واحد صنعتی مشغول کار شوند.
منابع خبری ایلنا در این کارخانه همچنین اظهار داشتند؛ مشکلات کارگران سیمان لوشان در مرداد ماه سال ۹۲ از زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه‌های مختلف این واحد صنعتی را با حدود ۱۸۰ کارگر تعطیل اعلام کرد.
این اظهارات در حالی است که پیشتر محمد سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان در مقام کارفرمای اصلی کارخانه سیمان لوشان گفته بود: قرار است مسئول هلدینگ مربوط به کارخانه سیمان لوشان امکان وصول خواسته‌های این کارگران را پیگیری کند.

-------------------------

کارگران واگن پارس اراک بار دیگر تجمع کردند

منابع ایلنا به نقل از کارگران این واحد صنعتی گفتند: صبح امروز د‌ها نفر از کارگران واگن پارس اراک در اعتراض به مسدود شدن حسابهای بانکی کارخانه از سوی اداره مالیات ، برای چند ساعتی دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان اداره امور مالیاتی استان مرکزی در اراک تجمع کردند.
کارگران این واحد می‌گویند وضعیت پیش آمده (مسدود شدن حسابهای بانکی) بهانه‌ای شده تا کارفرما نتواند به موقع دستمزد کارگران را پرداخت کند. این در حالی است که طی۴ ماه گذشته کارگران واگن پارس دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
همچنین برپایه اطلاعاتی که کارگران واگن پارس به ایلنا داده‌اند آنان روز ۵ آبان ماه در واکنش به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع اعتراضی داشته اند.
در ادامه یکی از کارگران معترضین درباره افزایش مالیات شرکت واگن پارس می گوید، شرکت واگن پارس در ده سال گذشته جمعاً مبلغی در حدود سه میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده است اما در سال جاری میزان مالیات این کارخانه به رقمی حدود سه میلیارد و هفتصد میلیون تومان تقریبا ده برابر افزایش یافته است.
این کارگر شرکت واگن پارس در خاتمه یادآور شد: علاوه بر افزایش میزان مالیات ، آنچه به مشکلات کارگران واگن پارس افزوده است مسدود شدن حسابهای مالی کارخانه از سوی اداره مالیات استان مرکزی است که بهانه ای شده تادستمزد کارگران به موقع پرداخت نشود.

-------------------------

مشکل کارگران یاسوجی مشمول مشاغل سخت و زیان آور برای بازنشستگی پیش از موعد

«علیرضا جنتی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: بصورت مشخص کارگران شاغل در شهرداری یاسوج و شرکت نفت گچساران که شمار مجموع آنها تا چند صد نفر می رسد؛ سالهاست که در مشاغل سخت و زیان آور مشغول کار هستند اما چون کارفرمایان این کارگران معادل ۴ درصد حق بیمه نیروهای شاغل در مشاغل سخت و زیان آور را به سازمان تا مین اجتماعی پرداخت نمی‌کنند در نتیجه بازنشستگی پیش از موعد آنها با مشکل مواجه هستند.
او با بیان اینکه برخی کارفرمایان نه راضی می‌شوند معادل ۴ درصد حق بیمه نیروهای شاغل در مشاغل سخت و زیان آور را به سازمان تا مین اجتماعی پرداخت می‌کنند و حاضرند تا محیط کارگاه را از حالت سخت و زیان آور خارج می‌کنند افزود: در این میان رویه جدید سازمان تامین اجتماعی برای افزایش خود سرانه سهم ۴ درصدی کارفرمایان کارگاه‌های سخت و زیان‌آور کار را سخت‌تر کرده است.
به ادعای این فعال کارگری، بخش دیگری از مشکلات کارگران پیمانی استان مربوط به مشخص نبودن کارفرمای واقعی آنهاست زیرا پیمانکاران دائما در حال تغییر هستند و سازمان تامین اجتماعی از دریافت اضافه سهم ۴ درصدی کارفرمایان خوداری می‌کند.
به گفته جنتی تغییر کارفرمایان در این کارگاه‌ها، باعث شده هر یک از این پیمانکاران به نوبه خود از مسئولیت واریز سهم ۴ درصدی شانه خالی کنند که در این بین کارگران زیان اصلی را دیده‌اند.
دبیر خانه کارگر یاسوج در خاتمه تصریح کرد: همژنین غیر واقعی بودن احکام شغلی ثبت شده در لیست‌های بیمه سازمان تامین اجتماعی، بازنشستگی بسیاری از کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور را دچار مشکل کرده است.

-------------------------

کارگران فولاد یاسوج ۷ماه مزد معوقه طلب دارند

کارگران این کارخانه در تماس با ایلنا گفتند: حدود ۲۰۰ نفر هستند که با وجود آنکه سه ماه از مطالبات مزدی خود رادر سال جاری دریافت نکرده‌اند هنوز از مدیریت سابق کارخانه نیز که تا قبل از تیر ماه سال ۹۳ در این واحد حضور داشته است طلبکارند.
به گفته این کارگران در خصوص پنج ماه مزد مربوط به دوران کارفرمای قبلی، کارفرمای جدید فولاد یاسوج مسئولیت پرداخت مطالبات معوقه کارگران را بر عهده نمی‌گیرد و این در حالی است که طبق ماده ۱۲ قانون کار در صورت هر نوع تغییر حقوقی در وضع مالکیت کارگاه از قبیل فروش یا انتقال کارگاه کارفرمای جدید قائم مقام تعهدات وحقوق کارفرمای سابق خواهد بود.
از قرار معلوم این کارگر ان که بیش از ۱۲ سال سابقه کار در این کارخانه را دارد، به دلیل مشکلات معیشتی بیش از این نمی‌توانند منتظر پرداخت دستمزدشان بماند و به همین دلیل با برپایی تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان کهکیلویه وبویر احمد از جمله استانداری خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده اند.
کارگران در بخش دیگری از مطالبت خود از کارفرمای سابق کارخانه گفتند: علاوه بر۷ ماه دستمزد، کارگران این کارخانه مطالباتی در خصوص عیدی، سنوات، پاداش واضافه کاری در سال‌های ۹۱، ۹۲ و ۹۳ طلب دارند که مربوط به مالک قبلی است.

-------------------------

کارگران پیمانکاری آشپزخانه معدن طزره ۵ ماه مزد طلبکارند

یکی از کارگران شاغل در آشپزخانه معدن طزره در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: نزدیک به ۱۵ نفر هستیم و از تیرماه امسال تاکنون پرداخت دستمزد‌هایمان به تاخیر افتاده است.
وی بابیان اینکه در این معدن او و همکارانش مسئولیت تامین دو وعده غذای گرم به حدود هزار کارگران شاغل در این واحد معدنی را برعهده داریم افزود: پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکار آشپزخانه بهانه‌ای شد تا پیمانکار آشپزخانه از یک ماه پیش (روز شنبه ۷ آبان) فعالیت آشپزخانه را متوقف کند.
به گفته وی میزان مطالبات پیمانکار از کارفرمای اصلی معدن البرز شرقی بیش از ۸۸۰ میلیون تومان است که پرداخت آن از تیر ماه به تاخیر افتاده است و به همین دلیل پیمانکار آشپزخانه می‌گوید برای پخت غذای کارگران حداقل به نیمی از مطالباتش برای تامین مایحتاج مواد اولیه نیاز دارد.
وی گفت: بصورت مشخص کارفرمای اصلی معدن البرز شرقی که در پرداخت به موقع صورت وضعیت‌های مالی معدن تعلل می‌کند خود نیز از شرکت ذوب آهن اصفهان طلب کار است
این کارگر در خاتمه سخنان خود همچنین در زمینه مشکلات بیمه‌ای خود وسایر همکارانش گفتند: از قرار معلوم بدهی کارفرما به پیمانکار آشپزخانه باعث شده است تا علاوه بر دستمزد مسئله پرداخت حق بیمه آنها با مشکل مواجه شود.

-------------------------

مرگ یک کارگر بر اثر ریزش آوار

به گزارش ایلنا، ساعت 10:23 صبح دیروز، در حوالی میدان بسیج تهران، ریزش آوار منجر به مرگ یک کارگر و مصدومیت کارگر دیگر شد.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز،در اثر گودبرداری غیر اصولی برای احداث ساختمان ۱۰ طبقه ˛ دیوارهای کارخانه سنگ بری که در ضلع شرقی محل قرار داشت بر روی دو نفر از کارگران ریزش کرده بود.
پس از آن، آتش نشانان توانستند با سعی و کوشش فراوان حادثه دیدگان را سریعا از زیر آوار خارج نموده و تحویل اکیپ اورژانس دهند که متاسفانه یکی از کارگران به علت شدت جراحات جان خود را از دست داده بود.

-------------------------

جزئیاتی از سانحه رانندگی روز سه شنبه در مسیر معادن طبس

ایلنا: به گفته یک فعال صنفی کارگری در شهرستان طبس در سانحه رانندگی سه شنبه (سوم آبان)، برخورد یک دستگاه خودروی پژو ۲۰۶ حامل کارگران در شهرستان طبس با گاردریل کنار جاده منجر به مرگ یک کارگر معدنکار ۴۵ ساله شده است.
این مقام آگاه در گفتگو با ایلنا گفت: در این سانحه، علاوه بر کشته شدن یک کارگر ۴۵ ساله، دو کارگر دیگر نیز مجروح شدند که پس از گذشت دو روز از وقوع حادثه، حال عمومی آن‌ها مساعد گزارش شده است.
وی افزود: از قرار معلوم کارگر متوفی ۴۵ ساله، متاهل و اهل شهر سبزوار بوده است.
این منبع خبری با بیان اینکه کارگران حادثه دیده در معدن جو طبس مشغول به کار بوده‌اند افزود: این حادثه صبح سه شنبه هنگام خروج از انتظامات معدن رخ داده است.

-------------------------

کارگر ۳۰ ساله در زیر بالابر جان سپرد

به گزارش ایلنا، عصر دیروز یک کارگر ۳۰ ساله ساختمانی در آذربایجان شرقی بر اثر ماندن در زیر بالابر جان خود را از دست داد.
بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان شرقی، مقارن ساعت ۱۴: ۴۰ گزارش حادثه‌ای که در محل کار روی داده بود، به اپراتوری شهرستان اسکو گزارش شد.
در این گزارش از افتادن بالابر بر روی کارگر ۳۰ ساله‌ای خبر دادند که در شهر جدید سهند روی داده بود.
با اعزام تکنسینهای پایگاه اسکو به محل حادثه، از فوت این کارگر خبر دادند که در‌‌ همان لحظه اول و با افتادن بالابر جان خود را از دست داده بود.

-------------------------

انتظار بازنشستگان کشت وصنعت امام خمینی برای دریافت مزایای طبقه بندی مشاغل

او در توضیح اجرای سلیقه‌ای طرح طبقه بندی مشاغل درمجتمع کشت وصنعت امام خمینی به ایلنا گفت: نزدیک به ۱۰۰ کارگر بازنشسته مجتمع کشت وصنعت امام خمینی هستیم که در زمان اشتغال سال‌ها مطابق قانون کار و تامین اجتماعی برای مجتمع کار کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بین سالهای ۷۵ تا ۷۶ به مجتمع کشت وصنعت امام خمینی ابلاغ شده است در ادامه افزود:اجرای این طرح تا سال ۹۳ برای کارگران مجتمع کشت وصنعت مسکوت ماند ودر این بین نه کارفرما ونه مسئولان اداره کارپاسخگو کارگران نبودند .
به گفته وی بصورت مشخص این طرح در ‌‌نهایت بعد از ۱۸ سال وقفه زمانی برای کارگران کشت وصنعت امام خمینی اجرایی شد که در طول این مدت کارفرما راضی به پرداخت سهم ۳ درصد ی حاصل از اجرای این طرح به حدود ۱۰۰ نفر از کارگرانی که در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۳ در این واحد بازنشسته شده‌اند نشد.
اوبا بیان اینکه به همین دلیل کارگران بازنشسته برای احقاق حق قانونی خود به اداره کاروسایر مراجع قانونی شوش‌تر شکایت کردند تاکید کرد: مهم‌ترین عاملی که در این بین باعث شدتا سهم این ۱۰۰ کارگربازنشسته در اجرای قانونی این طرح نادیده گرفته شود توافقی بودکه سال گذشته کارفرمای مجتمع با اعضای شورای کارگری کارخانه همزمان با اجرای این طرح انجام داد.
او گفت: طبق این توافق کارگرانی که پیش از سال ۹۳ در این واحد بازنشسته شده‌ بودند مشمول این طرح نمی شوند .
این کارگر بازنشسته با اشاره به اینکه طبق قانون کار، وظیفهٔ پیگیری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، بر عهدهٔ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است در خاتمه افزود: به همین دلیل از مسئولان مربوطه این وزارت خانه می خواهیم موضوع مشکلات ما کارگران بازنشسته مجتمع کشت وصنعت امام خمینی را پی گیری کنند.

-------------------------

نگرانی کارگران پیمانی رجا از تاخیر مزد و تعدیل

کارگران پیمانکاری شرکت راه آهن رجا در تماس با ایلنا از تعدیل شماری از همکاران خود و به تاخیر افتادن زمانپرداخت مطالبات مزدی خبر دادند.
بنا بر اطلاعاتی که از سوی این کارگران در اختیار ایلنا قرار گرفته است، در طول ماههای گذشته تعدادی نیروهای خدماتی و فنی شرکت راه آهن رجا که طرف قرارداد با شرکت های پیمانکاری مختلف بوده اند، پس از خاتمه زمان قرارداد یا به بهانه کاهش حجم قراردادد شرکت پیمانکار با کارفرمای مادر تعدیل شده اند.
گفته می‌شود شمار کارگران تعدیل شده که در بخشهای مختلف فنی و مهمانداری مشغول کار بودند تا حدود یکصد نفر برآورد می‌شود.
در مورد بحث معوقات مزدی نیز این کارگران می‌گویند هر کدام پیمانکاران مختلف راه آهن رجا بابت مزایای مختلفی از جمله بخش یا تمامی مزد ماه‌های سال جاری، مبالغی از سنوات سال گذشته و.... به آنها بدهکار است.
به گفته این کارگران از آنجا که در بخش های فنی و مهمانداری شرکت راه‌آهن رجا مسئولیت امور مربوط نیروی انسانی میان پیمانکاران مختلف خرد و جء بصورت مدام در حال جابجا شدن است در نتیجه نمی‌توان بصورت مشخص در مورد طلب پرداخت نشده کارگران پیمانکاری که شمار آنها بیش از هزار نفر می‌شود صحبت کرد.
در این خصوص «قلی نژاد» مدیر روابط عمومی شرکت راه آهن رجا به ایلنا گفت: مسئولیت اصلی پرداخت معوقات کارگران را متوجه شرکت های پیمانکاری است.
وی گفت: طبق قانون شرکت راه آهن رجا جهت خرید خدمات مناقصه برگزار می‌کند و با شرکت ها بر اساس حجم خدمات درخواستی قرارداد می بندد، لذا مسئولیت پرداخت مطالبات مزدی کارگران بر عهده کارفرماهای این شرکت هاست.
قلی نژاد در عین حال با اشاره به انباشته شدن حجم طلب معوقه شرکت رجا، رجا ادامه داد: ممکن است این موضوغ به بهانه برخی پیمانکاران برای پرداخت نکردن معوقات مطالبات مزدی کارگران شده باشد.
وی همچنین در مورد ادعای تعدیل شدن شماری از کارگران رجا گفت: ممکن است در مواردی شرکت های پیمانکار با کاهش نیروهای خدمه فنی یا مهماندار واگن ها بخواهند بهره وری را افزایش دهند که همین مساله به تعدیل نیروها می انجامد یا اینکه پس از اتمام تاریخ مناقصه یک شرکت پیمانکار، ممکن است شرکت جدیدی برنده مناقصه شود و از نیروهای قبلی استفاده نکند.
همچنین مدیران یکی از شرکت های پیمانکاری طرف قرارداد با رجا نیز از حجمی شدن قراردادهای شغلی و تلاش پیمانکاران برای کاهش سطح هزینه ها از طریق تعدیل نیروها خبر داد و افزود: قراردادها براساس حجم خدمات منعقد می شود و طبیعی است که پیمانکاران در پی این باشند که تا جای ممکن تعداد کارگران را کاهش دهند.
وی در عین حال اعلام کرد: یکی دیگر از مشکلات، تعدد شرکت های پیمانکاری و تغییرات متناوب در آنهاست که همین مساله امنیت شغلی کارگران را با خطر مواجه می سازد.

-------------------------

واحد بسته بندی پارس توقیف شد/بلاتکلیفی کارگران

یکی از کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بانک توسعه صادرات که از چند ماه پیش بدنبال وصول معوقات میلیاردی خود از کارفرمای کارخانه بود؛ در ‌‌نهایت حدود یک ماه پیش با حکم قضایی کارخانه بسته بندی پارس را با همه تجهیزات توقیف کرد.
او با بیان اینکه بانک توسعه صادرات بعد از توقیف کارخانه بسته بندی پارس سریعا با نصب تابلویی جدید بر سر در کارخانه آن را به «رهروان هدف آرمان» تغییر نام داد افزود: بدنبال این تغییر نام بانک در مقام کارفرما به همه مشتریان طرف قرار داد خوداعلام کرد که حق دادن سفارش به این شرکت تازه را ندارند.
وی با بیان اینکه هم اکنون او وسایر همکارانش در کارخانه وضعیت مشخصی ندارند درادامه گفت: علاوه بر نا مشخص بودن وضعبت دو ماه مزد پرداخت نشده ۴۰ کارگر بسته بندی پارس؛ هنور وضعیت پرداخت مطالبات۶ کارگر بازنشسته و ۱۵ کارگری که از یکسال پیش اخراج شده اند مشخص نشده است.
او گفت: میزان سنوات ۶ کارگر بازنشسته حدود ۲۴۰ میلیون تومان است، افزود: این ۶ کارگر بازنشسته از یک سال پیش معطل دریافت سنوات خود هستند سرانجام روز گذشته در ادامه پی‌گیری‌های حقوقی خود توانستند از داد گستری شهرک صنعتی الوند، حکم توقیف اموال کارخانه بسته بندی پارس را بگیرند اما چون پیشتر اموال کارخانه توسط بانک توسعه صادرات مصادره شده بود.
او در خاتمه تصریح کرد: همچنین ۱۵ کارگر اخراجی نیز که هر کدام به طور میانگین حدود ۵۰ میلیون از کارفرمای بسته بندی پارس طلب دارند مطالباتشان در این جابجایی دیده نشده و تعیین تکلیف نشده‌اند.

-------------------------

مرگ یک کارگر بر اثر تخریب دیواره چاه فاضلاب

به گزارش ایلنا، این حادثه ساعت ۱۴: ۳۸ روز گذشته، سه شنبه (سوم آذر) در حوالی میدان تجریش تهران رخ داد.
بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، کارگر متوفی در یک آشپزخانه پخت غذا در حال حفر چاه بود که بدلیل نزدیکی این چاه با یک چاه فاضلاب دیواره بین این دو چاه تخریب و مقدار زیادی از آب، گل و لجن چاه فاضلاب وارد چاه در حال حفر می‌شود.
از قرار معلوم، پس از گرفتار شدن کارگر در عمق چاه، آتش نشانان او را از داخل چاه خارج و تحویل عوامل اورژانس دادند اما این کارگر ۳۵ ساله در‌‌ همان ساعتهای اولیه بدلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده بود

-------------------------

کارگران گیپور هنوز منتظر دریافت مطالباتشان هستند

به گزارش ایلنا، به دنبال انحلال موقت و چند ماهه کارخانه قطعه سازی«گیپور» ۱۲۰ کارگر این واحد صنعتی بیست و شش ماه پیش اخراج شدند.
براساس اطلاعاتی که به نقل از فعالان صنفی کارگری خراسان رضوی در اختیار ایلنا قرار گرفته است مشکل نبود مواد اولیه و بازار فروش محصولات کارخانه گیپور مورد پس از چند ماه برطرف و در نتیجه کارخانه مورد نظر فعالیت خود را از سر گرفت اما هیچکدام از کارگران تعدیل شده دیگر به کار سابق خود بازنگشتند.
گفته می‌شود از مجموع کارگران تعدیل شده این کارخانه قطعه سازی دست‌کم ۱۱ کارگر توانسته‌اند با طرح شکایت در اداره کار از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند اما همین کارگران همچنان بابت بخش زیادی از مزایای مزدی و سنواتی طلبکارند.
منابع کارگری ایلنا با بیان اینکه مجموع مطالبات این ۱۱ کارگر به حدود ۲۴۰ میلیون تومان می‌رسد در ادامه افزودند: از این میزان بدهی حدود 200 میلیون تومان هنوز پرداخت نشده است.
بر پایه این اطلاعات کارگران همچنین در خصوص پی گیری مطالبات صنفی خود گفتند ما ۱۱ کارگر بابت مزد معوقه وسنوات خودحکم توقیف اموال کارخانه گیپور را دریافت کرده‌انیم ولی به دلیل که ماشین آلات کارخانه در رهن یکی از بانک‌هاست. امکان توقیف تجهیزات کارخانه وجود ندارد.

-------------------------

مرگ 54 کارگر ساختمانی بر اثر حوادث کار در مازندران

به گزارش ایلنا، در سال جاری ایمن نبودن محیط کار منجر به مرگ ۵۴ کارگر ساختمانی در استان مازندران شده است.
بر اساس اعلام رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران سال گذشته نیز ۸۰ کارگر ساختمانی بعلت سقوط از ارتفاع، سقوط اجسام، ریزش آوار و دیواره گود برداری و برق گرفتگی در مازندران جان باخته‌اند.
این در حالیست که این مقام مسئول اعلام کرده است حدود ۸۰ درصد از حوادث به وقوع پیوسته در کارگاه‌های ساختمانی اعم از آسیب دیدگی و فوت با رعایت مقررات ایمنی ابتدایی و صرف هزینه ناچیز قابل پیشگیری است که می‌توان در این بخش به نصب حفاظ‌های موقت درسمت پرتگاه، مهارکردن بالابرهای حمل مصالح، استفاده اجباری از لوازم حفاظت فردی (کلاه، کفش، کمربند ایمنی) و رعایت فواصل ایمنی کار در مجاورت خطوط برق فشار قوی اشاره کرد.

-------------------------

کارگران شهرداری سردشت تجمع کردند

کارگران معترض به ایلنا گفتند: در این تجمع که از 7 صبح آغاز و تا پایان وقت اداری، در مقابل درب شهرداری ادامه یافت، کارگران به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود و وعده های شهردار مبنی بر پرداخت معوقات تا دو ماه آینده اعتراض کردند.
به گفته کارگران،ساعت ده صبح امروز، پس از برگزاری تجمع کارگری، یک جلسه فوق العاده با حضور حدود 120 کارگر معترض و اعضای شورای شهر سردشت، شهردار، نماینده فرماندار و چند تن دیگر از مسئولان شهر در سالن اجتماعات شهرداری برگزار گردید.
از قرار معلوم کارگران در این جلسه خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود تا پایان ماه جاری شده اند که گویا شهردار در این زمینه هیچ قولی به معترضین نداده است و جلسه بدون حصول نتیجه به پایان رسیده است.

-------------------------

کارگران پیمانی ورزشگاه آزادی دوباره تجمع کردند

منابع کارگری ایلنا در مجموعه ورزشی آزادی گزارش دادند، صبح امروز گروهی از کارگران پیمانی مجموعه ورزشی آزادی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از سوی پیمانکار سابق حدود یک ساعت کار خود در مجموعه ورزشی آزادی را متوقف کرده و مقابل ساختمان اداری این مجموعه تجمع کردند.
این کارگران که قبل از مرداد ماه سال جاری بمدت ۵ سال دراستخدام شرکت پیمانکاری «ورزش یاران ایرانیان» مشغول بکار بودند مدعی‌هستند که پیمانکارسابق بدون آنکه مطالبات مزدی حدود ۱۰۰ کارگر را پرداخت کند از مجموعه ورزشگاه آزادی خارج شده است.
بر پایه این اطلاعات کارگران می‌گویند پیمانکار پیشین علاوه بر مطالبات معوقه‌ای که به هر کارگر ۵ تا ۶ میلیون بدهکار است در زمان فعالیت در مجموعه آزادی سایر مزایای قانونی کار را در ارتباط با کارگران در نظر نمی‌گرفت ورعایت نمی‌کرد.
به گفته یکی از کارگران معترض به غیر از این پیمانکار سابق بابت بخشی از حق بیمه‌ ماه‌های پیشین مبالغی را از مزدشان کسر اما آنرا به سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده است.
وی افزود: در ارتباط با این موضع پیشتر او و همکارانش مقابل ساختمان وزارت ورزش وجوانان انجام داده‌اند اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

-------------------------

کارگران عرف ایران بازهم تجمع کردند

یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی در این باره به ایلنا گفت: نگرانی نامشخص بودن شرایط آینده عرف ایران همچنان ادامه دارد.
وی افزود: مسائلی نظیر تعدیل بی‌ضابطه تعویق و بی‌نظمی در پرداخت حقوق و حق بیمه، افزایش مطالبات پرداخت نشده کارگران، هرچه کوتاه‌تر شدن مدت قراردادهای کار ادامه دارد.
کارگران معترض با تاکید براینکه کارکنان شرکت متشکل از متخصصینی با سابقه در حوزه علائم و تجهیزات استاندارد ترافیکی در سطح منطقه خاورمیانه هستند و بعنوان شهروندان تهران از اعضای شورای اسلامی شهر تهران خواستارند بنا به وظایف ذاتی خود طبق بندهای ۲. -۳-۸-۱۴-۱۷-۳۰ آیین نامه وظایف شورا به پرسشهای آنها پاسخ بدهند:
۱-شرکت عرف ایران تحت کدام نظارت و با چه استاندارد و قانون مشخصی واگذار و یا خصوصی شده است؟
۲-نقش شورای شهر در این واگذاری چه بوده است؟
۳-چه نهاد یا سازمان رسیدگی کننده‌ای بر جریانات مالی و حساب‌های شرکت عرف ایران نظارت کرده است که حال با انبوه بدهی روبرو شده است؟
۴- آیا به نظر نمی‌رسد که مالک جدید شرکت عرف ایران از طریق تعدیل پرسنل کارآمد باعث مختل شدن فعالیت های جاری و دور شدن این شرکت از مسیر اصلی شده است؟
۵-آیا نباید طبق اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاست‌های بالادستی کشور مبنی بر ترجیح و اولویت واگذاری هر بنگاه دولتی به پرسنل‌‌‌ همان شرکت‌ها، خود پرسنل شرکت عرف ایران در اولویت قرار می‌گرفتند؟

-------------------------

مسئولان قضایی برای بدحسابی کارفرما چاره اندیشی کنند

فعالان کارگری پتروشیمی بندر امام با بیان این مطلب که این بخشنامه ایرادات قانونی دارد در گفتگو با ایلنا افزودند: در این بخشنامه آمده است که رابطه کارگر و کارفرما در پتروشیمی بندر امام براساس قانون کار است در حالیکه کارگران این منطقه ویژه پتروشیمی، مشمول قانون کار نیستند و اشتغال آنها تحت قانون خاصی به نام مقررات اشتغال در مناطق آزاد است.
این فعالان با اشاره به این مطلب که بر خلاف ادعای این بخشنامه، تجمع کارگران موجب اخلال در نظم کار و روند تولید نیست و کارگران پتروشیمی همیشه همه راهکارهای پیگیری مطالبات و چانه زنی با کارفرما را آزموده اند گفتند: گاهی پیگیری مطالبات از طریق مذاکره با کارفرما و یا ارجاع به اداره کار منطقه به نتیجه نمی رسد.
آنها ادامه دادند: در مواردی این رایزنی ها و ارجاعات و نامه نگاری ها، ماهها بدون هیچ نتیجه ای ادامه می یابد و در این شرایط، تجمع آخرین راه ممکن برای اعاده حقوق صنفی است.
فعالان کارگری معتقدند، بر خلاف آنچه این بخشنامه می گوید ارجاع کارگران به دادگستری جهت پیگیری اعتراضات صنفی غیر ممکن و بی حاصل است و این وظیفه اداره کار منطقه است که مطالبات کارگران را پیگیری کند.
این فعالان از برگزاری یک جلسه در اداره کار بندر امام در طول هفته آینده با حضور نمایندگان کارگران خبر دادند و افزودند: در این جلسه قرار است در رابطه با این بخشنامه مذاکره شود و طرحی در دستور کار قرار بگیرد که بر اساس آن، یک نماینده دادگستری و یک نماینده اداره کار مسئول پیگیری مطالبات کارگران بندر امام باشند و نتایج پیگیری ها و صورت جلسات مذاکرات با کارگران را به دادگاه جهت صدور حکم منتقل کنند.
این فعالان اصلاح قانون کار منطقه ویژه اقتصادی، به رسمیت شناختن تشکیلات کارگری و یکسان سازی حقوق کارگران رسمی و پیمانی را مهمترین مطالبات کارگران پتروشیمی بندر امام برشمردند و گفتند: علاوه بر این مطالبات پایه ای، در موارد بسیاری ما با تخلف پیمانکاران در زمینه اعاده حق و حقوق کارگران مواجه می شویم و روشن است برای پیگیری این مطالبات نیاز به راهکارهای موثر داریم.

-------------------------

۶۱ کارگر سروش گلدیران تعدیل شدند

منابع خبری ایلنا در این واحد تولیدی می‌گویند: از ابتدای سال جاری شمار کارگران این واحد از ۷۰ کارگر به ۹ کارگر رسیده است و در طول ماههای گذشته، بقیه کارگران به تدریج تعدیل شده‌اند..
براساس اخبار دریافتی، کار تولید در این واحد تولیدی که تهیه دکوراسیون شرکت ال جی را برعهده دارد، به حالت نیمه متوقف در آمده و۹ کارگر باقیمانده، در دو هفته گذشته در محل کارخانه حاضر شده ولی در عمل کاری برای انجام دادن به آنها داده نمی‌شود.
از قرار معلوم قرار داد این کارگران شاغل سه ماهه و تا آخر این ماه است و به احتمال زیاد بعد از اتمام دیگر قرار نیست که با آن‌ها تمدید قرارداد جدیدی تمدید شود.
در این خصوص خبرنگار ایلنا در تماس با دفتر کارفرمای کارخانه سروش گلد ایران توانست با یکی از مدیران این واحد تولیدی پیرامون صحت این خبر گفتگو کند.
براساس اظهارات این مقام مسئول شرکت گلد ایران که خواست نامش محفظ بماند از ابتدای سال جاری تاکنون شمار کارگران این واحد تولیدی از ۷۰ نفر به ۹ رسیده است و معلوم نیست که قرارداد کارگران باقیمانده نیز از ابتدای فصل زمستان تمدید شود.

-------------------------

تعدیل گروهی از کارگران یک شرکت خودرو سازی در کرمان

به گفته منابع خبری ایلنا در استان کرمان در روزهای گذشته شماری از کارگران یکی از شرکت‌های خودروسازی این استان تعدیل شده‌اند.
براساس اخباری که به نقل از کارگران این کارخانه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است، در واپسین روزهای ماه گذشته حدود ۸۰۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی با دریافت پیامک در فهرست نخستین گروه تعدیلی‌ها قرار گرفتند و در ادامه این اتفاق در روزهای بعد به تعدادی دیگر از کارگران این واحد صنعتی گفته شده است که از ابتدای ماه جاری (آذرماه سال ۹۴) دیگر در محل کار خود حاضر نشوند.
در متن پیامکی که برای نخستین گروه کارگران تعدیل شده ارسال شده آمده است: «همکار محترم ضمن تشکر از زحمات شما، از روز شنبه ۹۴/۸/۲۳ حضور شما در کارخانه الزامی نمی‌باشد. تا پایان قرارداد حقوق شما پرداخت می‌شود».
در این رابطه کارگران اخراجی به ایلنا گفته‌اند: تعدیل‌ها در حالی صورت گرفت که مطابق آخرین بار در پایان مهر ماه با کارفرما یک قرارداد سه ماهه منعقد کرده بودیم و براین اساس می‌بایست تا پایان آذرماه به فعالیت خود در کارخانه ادامه می‌دادیم.
هرچند گفته می‌شود همه کارگران تعدیل شده این واحد صنعتی از ابتدای سال جاری در استخدام کارخانه بوده‌اند اما در عین حال نگرانی از ادامه این تعدیل‌ها هنوز در میان کارگران باسابقه وجود دارد.
در خصوص این ماجرا، یکی از اعضای کانون شوراهای اسلامی کار استان کرمان به ایلنا گفته است از قرار معلوم موضوع تعدیل‌ها صحت دارد و ظاهرا علت این اتفاق مشکلات اقتصادی بوده است.
اگر چه تلاش خبرنگار ایلنا برای برقراری تماس با مدیران این کارخانه در مقام کارفرمای کارگران تعدیل شده تا این لحظه بی‌نتیجه بوده است اما در صحبت‌هایی که در همین رابطه به نقل از مسئول روابط عمومی این واحد خودروسازی در رسانه‌های محلی منتشر شده است آمده است: «این اخبار انتشار یافته را نه تایید می‌کنیم و نه تکذیب؛ زیرا در تمام طول سال شرکت‌های خودروسازی یک سری از کارگرانی را دارند که فصلی هستند و در هر فصل بر اساس شرایط تعدیل می‌شوند [....] این واحد صنعتی بزرگ متشکل ازچند واحد تولیدی است لذا امکان این هست که درهر بخشی از این چند واحد صنعتی تعدیلاتی صورت گیرد اما از کیفیت و تعداد تعدیلی‌ها تا به حال اطلاعاتی به دست من نرسیده است.

-------------------------

تاخیر ۳ ماهه دستمزد ۱۳۰ کارگر فیبر ایران در انزلی

منابع کارگری در فیبر ایران با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود ۱۳۰ کارگرشاغل در این واحد تولید کننده انواع فیبر هنوز دستمزد ماه‌های شهریور، مهر وآبان خود را دریافت نکرده‌اند.
این کارگران که با سوابق ۱۷ تا ۲۰ سال در آستانه بازنشستگی هستند، می‌گویند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آن‌ها کمبود نقدینگی به دلیل رکود بازار فروش است.
طبق اظهارات کارگران فیبر ایران از مجموع کارگران این کارخانه فقط ۳۰ نفر کارگر دائمی هستند و مابقی با قرارداد‌های موقت شش ماهه کار می‌کنند.
طبق اظهارات کارگران، از زمان رکود اقتصادی مشکلات این کارخانه نیز آغاز شده است و در طول این مدت کارفرمای طوری کارخانه را اداره کرده است که تعدیلی در ساختار نیروی انسانی شکل نگیرد.
آنان با بیان اینکه هم اکنون تولید در این کارخانه به حداقل رسیده است، اظهار داشت: بخش دیگری از مشکلات کارخانه فیبر ایران ناشی از ورود رقبای جدید در عرصه تولید محصولات جدیدچوبی است که باعث کاهش فروش تولید فیبر این کارخانه شده است.
برپایه این اطلاعات شرکت سرمایه گزاری ملی ایران در مقام کارفرما از روز ۲۵ مرداد ماه سال جاری مدیریت این واحد تولیدی را تغییر داده است به همین دلیل کارگران با وجود ابراز رضایتمندی از کارفرمای جدید ازوی انتظار وصول معوقات مزدی خود را دارند.

-------------------------

مرگ دو کارگر راننده در معدن گل گهر

به گزارش ایلنا، دوشنبه (دوم آذر)، دو راننده خودرو سنگین به علت ریزش آوار جان خود را از دست دادند.
بر اساس اعلام پلیس راه سیرجان، یک دستگاه بیل مکانیکی و یک دستگاه کامیون هنگام بارگیری باطله های سنگ آهن در مجتمع معدنی سنگ آهن گل گهر سیرجان زیر باطله های سنگ آهن مدفون شدند و رانندگان آنها جان باختند.
تماس خبرنگار ایلنا با مجتمع گل گهر سیرجان جهت پیگیری علت حادثه تا این لحظه بی پاسخ مانده است.

-------------------------

سقوط مرگ آور کارگر نصاب آسانسور از طبقه دهم

«حسن مطلبی» درباره وقوع این حادثه به ایلنا گفت: در پی تماس با به اپراتوری ۱۱۵ تبریز و سپس سامانه ۱۲۵ آتشنشانی در ساعت۳۰: ۱۸ شب گذشته (یکشنبه اول آذر)، تکنسین‌های پایگاه ۲۰۲ و ماموران آتشنشانی ایستگاه شماره ۵ به محل حادثه واقع در منطقه ولیعصر شهر تبریز اعزام شدند.
وی افزود: ماموران اعزامی پس از حضور در محل حادثه با پیکر بی جان کارگر جوشکار و نصاب تجهیزات آسانسور که از طبقه ۱۰ ساختمان نیمه کاره به طبقه منفی یک‎، سقوط کرده بود روبرو شدند و پس از خروج پیکر این کارگر توسط نیروهای اعزامی آتشنشانی و فوریت های پزشکی و تایید فوت کارگر مذبور، پیکر وی به عوامل نیروی انتظامی مستقر در محل تحویل داده شد.
مطلبی تصریح کرد: تکنسین‌های اعزامی مرگ آنی این کارگر را به علت شدت جراحت وارده اعلام کردند.

-------------------------

اعتراض کارگران صنایع دریایی ایران صدرا به ۵ ماه مزد معوقه

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز حدود ۱۵۰ نفر از مجموع حدود ۱۵۰۰ کارگر صنایع دریایی ایران صدرا بوشهر که زیرنظر پیمانکاردر سکو‌ها فعالیت می‌کنند، در اعتراض به عقب افتادن حقوقشان مقابل درب اصلی شرکت در جزیره تجمع کرده و دست از کار کشیده‌اند.
یکی از کارگران معترض صنایع دریایی صدرا در گفتگو با سایر رسانه‌ها گفته است کارگران پیمانکاری‌های صدرا از تیرماه امسال حقوق نگرفته‌اند و با وعده‌های مسئولان طی این فاصله به کارشان ادامه دادند، اما وقتی آبان هم به اتمام رسید واز پرداخت معوقات مزدی ۵ ماهه کارگران خبری نشد ناپار شده‌ایم دست از کار بکشیم. مقابل درب اصلی شرکت تجمع کنیم.
وی با بیان اینکه طی ۲۰ روز گذشته کارگران صدرا تلاش کردند از مسیر مسالمت آمیز موضوع را حل وفصل کنند ولی نتیجه نداد افزود: هرچند مسئولان محلی صدرا برای بازگرداندن کارگران پادرمیانی کرده، ولی چون خبری از زمان پرداخت حقوق‌ها نیست، معترضان حاضر به بازگشت به محل کار نمی‌شوند.
به گفته وی شرکت صدرا که روزگاری فعال‌ترین بنگاه اقتصادی و مجموعه صنعتی بوشهر محسوب می‌شد، سالهاست حال و روز خوشی ندارد، طوری که شمار نیروهای آنکه در دوران اوج فعالیتش حدود ۴ هزار نفر بود، اکه هم اکنون به کمتر از ۱۵۰۰ نفرتقلیل یافته است.
کارگران معترض معتقدند مدیران محلی شرکت در بوشهر نقش چندانی در پرداخت حقوق‌ها ندارند و تصمیم گیر اصلی مدیران دفتر مرکزی می‌باشند که در تهران حضور دارند و باید برای پرداخت حقوق‌ها فکری کنند.

-------------------------

کارگران پیمانکاری قطعات بتنی گیلان خواستار حذف پیمانکار شدند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه قطعات بتنی گیلان با اعلام این خبر گفتند: سالهاست که زیر نظر پیمانکاران مختلف در این واحد تولیدی به ساخت لوله و اتصالات بتنی کانال‌های آب و فاضلاب مشغولیم و در تمامی این سالها بخشی از مطالبات مزدی ما توسط پیمانکاران برداشت می‌شود. این کارگران می‌گویند جدا از آنکه در نتیجه حضور پیمانکار دستمزدهای دیگر پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست، پیمانکار فعلی بصورت مشخص بابت دو ماه و نیم دستمزد پرداخت نشده بدهکار است. کارگران قطعات بتنی گیلان خواستار آن هستند تا مدیریت خصوصی این واحد صنعتی در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند. آنها با اشاره به میانگین ۱۰ تا ۱۷ سال سابقه کاری خود در کارخانه قطعات بتنی گیلان می‌گویند جدا از این مسئله سالها تجربه حضور پیمانکاران در این واحد تولیدی نشان داده است که مدیران پیمانکاری نه تنها تاثیری بر فرآیند تولیدات این شرکت ندارند بلکه در عمل می‌توانند به عاملی برای تهدید امنیت شغلی کارگران تبدیل شوند. به گفته این کارگران در حال حاضر چهار ماه از حضور از آخرین پیمانکار نیروی انسانی در کارخانه قطعات بتنی گیلان می‌گذرد و در این مدت با هیچ یک از آنها قرار داد جدید امضا نشده است و حتی پیش از این نیز پیمانکار قبلی با کارگران بصورت یک ماهه قرارداد منعقد می‌کرد. کارگران قطعات بتنی گیلان، در ادامه یاد آور شدند، آبان ماه سال ۹۲ آنها برای دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین در اعتراض به سیاست گذاری‌های مدیران در رابطه با واگذاری بخش عمده‌ای از تأمین نیروی انسانی به شرکتهای پیمانکاری دست به تجمع زده بودند. او و با اشاره به اینکه آنزمان کارگران خواستار استعفای مدیران و همچنین حذف شرکت پیمانکاری در این کارخانه بودند، افزود: از آن زمان تا هم اکنون مسئولان هیچ تصمیم جدی برای حذف پیمانکارو نوع قرار داد کارگران نگرفته‌اند واین موضوع هر روز نگرانی کارگران را بیشتر می‌کند. همچنین کارگران در باره مشکلات بیمه‌ای خودافزودند: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار در مقاطعی حق بیمه کارگران بطور کامل پرداخت نشده است که این مسئله امروز باعث ایجاد گرفتاری‌هایی برای کارگران شده است. او با تاکید بر اینکه کارگران بعد از سال‌ها کار در این کارخانه از همه مزایای قانونی کار بی‌بهره بوده و از قرارداد‌های موقت خود با پیمانکار خسته شده‌اند، در خاتمه خواستار پاسخگویی مسئولان دولتی در خصوص افزایش مشکلات کارگران این واحد تولیدی شد.

-------------------------

منع کارگران از برگزاری تجمعات صنفی ایراد حقوقی دارد

«علیرضا مقدم» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به نظر می‌رسد که نگرانی از اعتراضات صنفی احتمالی کارگران شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام باعث شده است تا بخشنامه مورد نظر ایراد حقوقی داشته باشد.
وی در تشریح جزییات این ایراد حقوقی گفت: در بند اول این بخشنامه آمده است که روابط کارگر و کارفرما طبق قانون مدون به نام قانون کار مشخص شده است در حالی که کارگران مناطق آزاد مشمول قانون کار نیستند و اشتغال آنها تحت قانون خاصی به نام مقررات اشتغال در مناطق آزاد، قانونمند می‌شود.
وی همچنین در خصوص بند دوم این بخشنامه که در آن از کارگران معترض خواسته شده تا برای احقاق حق به دادگستری مراجعه کنند، گفت: مطابق همین مقررات در حال حاضر دفتر کار و اشتغال مناطق آزاد و ویژه وظیفه رسیدگی به خواسته کارگران معترض را برعهده دارد و از سوی دیگر با توجه به این که که رجوع کارگران به نهادهای قضایی زمانبر و در اکثر موارد بدون نتیجه است حقوق کارگران از دادگستری قابل پیگیری نیست و در عمل این نهاد نمی‌تواند در مساله مطالبات کارگران ورود کند .
این کارشناس حقوقی همچنین در رابطه با بند پایانی این بخشنامه و غیر قانونی دانستن تجمعات صنفی گفت: مقاوله نامه های سازمان جهانی کار حق اعتراض را برای کارگران محفوظ دانسته، علاوه بر این، بر اساس اصل 27 قانون اساسی ایران، تجمعات آرامی که مخل نظم عمومی نباشند، کاملا قانونی است.
وی ادامه داد: لذا از آنجا که اعتراض صنفی کارگری به هیچ وجه مخل نظم و امنیت عمومی نیست، صدور چنین بخشنامه های عجولانه ای مخالفت آشکار با حقوق اولیه کارگران و در تعارض با ضوابط قانونی حاکم بر روابط کارگر و کارفرما است.

-------------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت مزد کارگران شهرداری سردشت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، دستمزد حدود ۱۹۰ کارگر شهرداری سردشت در استان آذربایجان غربی برای سه ماه متوالی پرداخت نشده است.
از قرار معلوم این کارگران با قراردادهای شغلی متفاوت شامل رسمی، قراردادی و شرکتی در بخش‌های مختلف شهرداری سردشت مشغول به کار هستند.
بنا بر ادعای کارگران، علاوه بر مطالبات معوقه مزدی، ۷ ماه حق بیمه کارگران نیز پرداخت نشده است.
در عین حال، «ابراهیم سلطانی» شهردار سردشت، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با تایید تاخیر سه ماهه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران از انجام توا‌تر ملکی جهت پرداخت بدهی بیمه خبرداد و افزود: اوایل آبان ماه توا‌تر ملکی انجام شده است و از‌‌ همان تاریخ روزانه ۳ میلیون تومان جهت بدهی بیمه به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود. سلطانی در پایان وعده داد مشکلات کارگران شهرداری سردشت تا بهمن ماه حل خواهد شد.

-------------------------

بخشنامه منع اجتماعات کارگران منطقه ویژه بندر امام خمینی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا دادگستری کل استان خوزستان با ابلاغ بخشنامه‌ای به پیمانکاران وکارگران شاغل در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی اعلام کرد با توجه به تجمع‌های غیرقانونی بعضی از کارگران و کارمندان در بعضی از شرکت‌‌های پتروشیمی لازم است جهت توجیه و جلوگیری از وقوع جرم موارد ذیل رعایت شود، در غیر این‌صورت وفق مقررات با مخاطبان برخورد قضایی خواهد شد.
در این بخشنامه که به امضاء رئیس حوزه قضایی دادگاه عمومی بندر امام خمینی (ره) رسیده، آمده است؛ حقوق و مزایای کارگر و رابطه کارگر و کارفرما طبق قانون مدون به‌نام قانون کار مشخص شده است و طبق قانون فوق باید مطالبه شود.
بر اساس این بخشنامه در صورتی که کارگرانی به حق و حقوق خود اعتراض دارند می‌توانند به دادگاه مراجعه کنند و دادگاه نیز با اداره کار مکاتبه خواهد نمود و در صورتی که حقوق ایشان طبق قانون پرداخت نمی‌شود مسئولان مربوط موظف می‌شوند نسبت به پرداخت حقوق کارگران وفق مقررات اقدام نمایند.
همچنین در این بخشنامه آمده است؛ تجمع و اخلال در نظم شرکت‌های پتروشیمی خلاف قانون و مقررات است و طبق قانون برخورد قضایی به عمل می‌آید.
در بخش پایانی این بخشنامه نیز تاکید شده ؛کارگرانی که به حقوق و مزایای خود اعتراض دارند با ارائه فیش مطالبات آن‌ها پی‌گیری خواهد شد، از این تاریخ با هرگونه تجمع غیرقانونی و اخلال در نظم شرکت‌ها، برخورد خواهد شد.

-------------------------

مرگ کارگر تبریزی بر اثر سقوط از ساختمان ۱۱ طبقه

به گزارش ایلنا حدود ساعت ۱۸:۳۰ دیروز سقوط از یک ساختمان ۱۱ طبقه نیمه تمام منجر به مرگ یک کارگر ۵۰ ساله تبریزی شدید.
براساس اعلام مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی، پس از بروز حادثه با اعلام به گزارش به اپراتوری فوریت های پزشکی تبریز، اورژانس ۱۱۵ به محل اعزام شد اما متاسفانه به علت شدت حادثه، مصدوم در دم فوت کرده بود.

-------------------------

روایت ۵ ماه بلاتکلیفی ۳۸ کاربازنشسته رنگین نخ سمنان

یکی از کارگران بازنشسته این واحد نساجی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: سنوات پایان خدمت هر یک از این کارگران که با مشاغل سخت وزیان آور بازنشسته شده‌اند بین ۹ تا ۳۵ میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
کارگران رنگین نخ گفتند: خانواده‌های کارگران بازنشسته برای حق سنوات برنامه ریزی کرده‌اند اما با روالی که کارفرما در پرداخت سنوات بازنشستگان در پیش گرفته است، با طولانی شدن زمان، ارزش پول کارگران نیز کاهش می‌باید.
به گفته کارگران، علاوه بر ۳۸ کارگربازنشسته، ۱۲کارگردیگر نیز به دلیل مشکلاتی نظیر درج غیر واقعی عناوین شغلی در سوابق بیمه‌ایشان و پرداخت نشدن ۴ درصد هزینه اضافی بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور به تامین اجتماعی امکان بازنشسته شدن آن‌ها وجود ندارد و در حال حاضر این کارگران بلاتکلیف هستند.
کارگران با بیان اینکه هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگرانی که ۱۰ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند نمی‌پذیرد، می‌گویند: در ۵ماه گذشته این کارخانه هیچ تولیدی نداشته و کارگران از خرداد ماه دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
به گفته آنان، این واحد تولیدی از تیر ماه سال جاری به بهانه مشکلات مالی تاکنون به طور موقت تعطیل است و بعد از تعطیلی نیزاداره تامین اجتماعی سمنان برای وصول طلب ۵۸۰ میلیونی خود درب‌های ورودی کارخانه را پلمب کرده است.
به ادعای کارگران بازنشسته، کارخانه رنگین نخ ظرفیت سه شیفت کاری در زمان تولید برخوردار بود وهیچ مشکلی در زمینه فروش محصولات خود نداشت اما با مدیریت بی‌برنامه این واحد موقتا تعطیل شد.

-------------------------

کارگران پست‌ برق مقابل سازمان مدیریت تجمع کردند

به گزارش ایلنا کارگران حاضر در این تجمع صنفی می‌گویند که از سراسر کشور به نمایندگی از ۴۷۰۰ همکار خود به تهران آمده‌اند تا در این اجتماع صنفی شرکت کنند.
این کارگران در توضیح علت تجمع خود گفتند با وجود تخصصی و مستمر بودن ماهیت شغلمان هنوز در پرونده استخدامی ما هیچ اشاره‌ای به مدرک تحصیلی، تخصص و سمت شغلی نشده است.
این گروه از کارگران معترض با یادآوری اینکه در میان آن‌ها میانگین سابقه کار در پست‌های فشارقوی برق تا حدود ۱۵ سال هم می‌رسد، افزودند: سال‌ها قبل به عنوان اپراتور شرکتی در این مجموعه کارکردیم و در سالهای پایانی دهه ۸۰ پس از برگزاری تجمع‌های صنفی متعدد توانستیم از مصوبه دولت وقت استفاده کرده و وضعیت استخدامی خود را به قرارداد مستقیم تبدیل کنیم.
آن‌ها بابیان اینکه در نتیجه این پیگیری‌های صنفی از ابتدای دهه ۹۰ تا کنون برای مدت موقت بصورت مستقیم با وزارت نیرو قرارداد کار معین امضا کرده‌اند، ادامه دادند: در تمامی این سال‌ها در مورد ما مزایای مربوط به طبقه بندی مشاغل وبرخی مزایای دیگر نادیده گرفته شده است.
تجمع کنندگان که هرکدام در استان محل سکونت خود در استخدام شرکت‌های برق منطقه‌ای هستند، می‌گویند: قراردادهای کاری ما مستقیم و یکساله منعقد می‌شود اما کارفرما هیچ تصمینی برای تمدید و استمرار رابطه شغلی ارائه نمی‌دهد.
معترضان با یادآوری اینکه همچنین مسئولان وزارت نیرو درسال ۹۲ اقدام به جذب نیروی پیمانی از طریق آزمون استخدامی کردند؛ افزودند: در این استخدام‌ها هیچ امتیازی برای آن‌ها و همکارانشان که نزدیک به ۱۵سال سابقه کار در شرکت نیرو را دارند در نظر گرفته نشد.
این گروه از کارگران پست‌های فشار قوی برق با یادآوری اینکه پیش‌تر از سوی آن‌ها و همکارنشان تجمعات مشابهی در مقابل ساختمان وزارتخانه‌های نیرو، کار و ساختمانمجلس شورای اسلامی برگزار شده است افزودند: با وجود آنکه برخی اعضای کمیسیون انرژی واجتماعی مجلس موضع مطالبات کارگران برق منطقه‌ای را پی گیری می‌کنند اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده‌است.

-------------------------

مصدومیت یک کارگر شهرداری در زنجان

به گرارش ایلنا، یک کارگر شهرداری صبح دیروز (شنبه اول آذرماه) هنگام نظافت در پل روگذر ولیعصر شهر زنجان دچار حادثه تصادف شد.
این حادثه تصادف، در اثر برخورد با یک خودرو سواری پیکان به مصدومیت کارگر انجامید.
بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان در این حادثه که ساعت 6:38 صبح دیروز رخ داد کارگر شهرداری به دلیل لیز خوردن پاها به زمین افتاده و در این حین یک دستگاه خودرو سواری سر رسیده و این کارگر را مصدوم و روانه بیمارستان می کند.