یلدای سرد پای کورههای داغ
«نمیدانیم شغلمان سخت و زیانآور است یا نه. تکلیفمان را تامین اجتماعی روشن نمیکند. نمیدانیم بیست ساله قرار است بازنشست شویم یا باید سی سال تمام پای همین کورهها کار کنیم»
اینها بخشی از درددل کارگرانی است که یلدا را مهمانشان هستیم؛ پای کورههای ذوب در خط تولید کارخانه بلورسازی نوری تازه.
پای کورهها آب میشویم ولی تامین اجتماعی و مسئولان به فکر ما نیستند
نامش علی اصغر است. کارگر نسبتا جوانی که پای کوره ذوب در بخش فرمینگ ایستاده. میگوید تکنیسین است و از سال ۸۱ شروع به کار کرده. علی اصغر از تعلل تامین اجتماعی انتقاد دارد و میگوید سختی کار ما تایید نشده؛ حداقل تکلیفمان را روشن کنند؛ واقعا ماهیت کارمان سخت است، پای کورهها آب میشویم ولی تامین اجتماعی و مسئولان به فکر ما نیستند.
صدایش به سختی شنیده میشود؛ در خط تولید و پای کورهها مجبوریم در گوشی آنهم با فریاد صحبت کنیم. دستگاهها به قدری سر و صدا دارند که دیگر صدا به صدا نمیرسد.
این تکنیسین جوان که وقت کار، هم گوشها و هم دهانش را تجهیزات ایمنی محکم میگیرد و از سر و رویش عرق میریزد؛ اجرای آییننامه سخت و زیانآور برای کارگرانی که پای کورهها میایستند را مهمترین مطالبه خود میداند و میگوید: از اینها گذشته، برای ما شب یلدا هم مثل شبهای دیگر است. برای ما کارگران چه فرقی میکند؛ وقتی قیمتها بالاست، شب یلدا نداریم؛ وقتی نه از آجیل خبری هست و نه از مهمانی، فقط میماند هندوانه شب یلدا که بعد از ۸ ساعت پای کوره ایستادن با خانوادههایمان بخوریم و آرزو کنیم این زمستان هم مثل باقی زمستانها برود و روسیاهی بماند برای زغال....
بازارهای ما از اجناس نامرغوب خارجی اشباع است و ما تولیدکنندگان دستمان لای در...
کارخانه بلورسازی نوری تازه در منطقه صنعتی شمسآباد در جاده قم واقع شده؛ به گفته انوشیروان سوره، مدیر منابع انسانی کارخانه، این واحد تولیدی، ۵۸۰ شاغل مستقیم دارد و ۳۰۰۰ شاغل غیرمستقیم. از این ۵۸۰ کارگر، ۱۱۵ نفر کارگر ساده هستند؛ حدود ۸۳ کارگر زن هم در بخش بستهبندی این کارخانه کار میکنند. بیشتر کارگرها ساکن اطرافند؛ اسلامشهر و توابع آن و تعدادی هم هر روز از تهران میآیند. این کارخانه در سه شیفت فعال است و کورهها در بیست و چهارساعت شبانه روز، حتی یک دقیقه هم خاموش نمیشوند. به گفته سوره، کورههای ذوب باید مدام روشن باشند؛ اگر این آتش ثانیهای بخوابد، کار کارخانه میخوابد.
امشب، شب یلدای باستانیست؛ طولانیترین شب سال. پای میزی جمع میشویم؛ آجیل و انار و هندوانه است. کارگران با لباسهای کار میآیند؛ کارگر خدماتی، تکنیسین، مهندسها. قیافه کارگران خسته است، معلوم است که کارشان سخت است و چرخ زندگی آنطور که باید نمیچرخد. از یک کارگر خدماتی میپرسم چقدر دستمزد میگیری؛ از زندگی راضی هستی؟ حالا که شب یلداست چه صحبتی داری؟ لبخند میزند و میگوید خدا را شکر؛ راضیم به رضای خدا؛ همین که بیکار نیستم و نانی بر سر سفره میبرم، شکرگزارم.
دستمزد خدماتیها حداقل مصوب وزارت کار است و کارگران متخصص بیشتر میگیرند؛ سوره مدیر منابع انسانی کارخانه میگوید: نوع قراردادها هم متفاوت است؛ عملکرد کارگران ارزیابی میشود و براساس عملکرد، مدت قرارداد را تعیین میکنیم. او ادعا میکند که اخراج و تعدیل نداشتهایم و دستمزدها به موقع پرداخت میشود.
ولی یکی از مقامات مسئول کارخانه میگوید: اینجا قرار بوده ۶ فاز به بهرهبرداری برسد که نه تسهیلات دادند و نه حمایت کردند؛ تازه بعد از گران شدن حاملهای انرژی همیشه نگرانیم که مبادا برق و گاز کارخانه قطع شود و نان کارگران همین یک فاز هم آجر. میگوید: به راستی چه میشد اگر از تولید داخلی حمایت میکردند؛ اگر جلوی واردات بیرویه چینی آلات و بلورجات را میگرفتند و به تولیدکنندگان تسهیلات میدادند؛ میگوید: ترکیه واردات چینی را ممنوع کرده اما بازارهای ما از اجناس نامرغوب خارجی اشباع است و ما تولیدکنندگان دستمان لای در...
و اما کارگرانی که میگویند روزگارشان به سختی میچرخد، از دولت میخواهند که بیشتر از طبقات پایین جامعه حمایت کند. میگویند افزایش عادلانه دستمزد و کنترل تورم، خواستههای ماست. میگویند دولتمردان هرگز ما را ندیدهاند. اگر میتوانید حداقل صدای کارگران را به آنها برسانید و بگویید مزدمان کم است؛ کفاف نمیدهد.
ای کاش همین اندک دلخوشی ما که روی کاغذ مانده، از بین نرود...
وقتی خوش و بشها و صحبتهای یلدا تمام میشود و راهی خط تولید میشویم یکی از کارگرها جلو میآید و میگوید این روزها شب که به خانه میروم و تلویزیون را باز میکنم و یا روزنامهها را میخوانم، بحث حقوق کارگران داغ است. انگار میخواهند همین قانون کار را هم تغییر دهند و از حقوق ما کم کنند. نگران است و میگوید از این بحثها و جدلها، بوی خوشی به مشام نمیرسد. میگوید گاهی فکر میکنم بحث و جدل دولتیها و نمایندگان مجلس با حامیان کارگران، بیشتر شبیه به یک تسویه حساب سیاسی است. میگوید من که از مناقشات چندان سردرنمی آورم، اما انگار گفتگوها بیشتر سیاسی است تا صنفی. ای کاش در نشستهای شورای عالی کار، نمایندگان واقعی کارگران حضور داشته باشند، نمایندگانی که از کف کارگاهها و واحدها آمدهاند و از کارگران تمام و کمال حمایت کنند. ای کاش همین اندک دلخوشی ما که روی کاغذ مانده، از بین نرود...
به واحدها سر میزنیم؛ در واحد بستهبندی زنان شاغلند؛ از همه ردههای سنی هستند و کارشان بس یکنواخت و بسیار سخت است. قندانها و بشقابهای چینی که از خط تولید وارد واحد بستهبندی میشوند، به این زنها فرصت سرخاراندن هم نمیدهند. زنها میگویند: سرویس رفت و آمد داریم ولی مهد کودک نداریم. زنان نمایندهای هم در تشکل کارگری کارخانه ندارند، ولی در انتخابات اخیر شورا شرکت کردهاند و به کاندیداهای مرد رای دادهاند که از حقوق آنها دفاع کنند. وقتی میپرسم علاوه بر اینها، مشکلاتتان چیست؛ میگویند: مشکلاتمان شبیه همه آنهاست که مثل ما هستند، دردهای مشترک زنان کارگر...
کارگران متشکلتر، بهتر و ایمنتر زندگی میکنند
بهنام سعدیپور، رئیس شورای اسلامی کار کارخانه است. اولین انتخابات شورا در این واحد تولیدی، سیام خردادماه سال گذشته برگزار شده و دو عضو اصلی و دو عضو علی البدل انتخاب شدهاند. سعدیپور از مطالباتی که در این یک سال و اندی پیگیری کرده سخن میگوید؛ طرح طبقه بندی مشاغل اجرایی شده، پرداخت دستمزدها مرتب و به موقع انجام میشود و شورا مراقب است که حق بیمه کارگران سر وقت واریز شود. میگوید پیش از این هم خدا را شکر در این واحد مشکل چندانی نبود، ولی حالا تشکل داریم و مراقبیم که حق و حقوق کارگران رعایت شود. سعدیپور میگوید: کارگران متشکلتر، بهتر و ایمنتر زندگی میکنند.
مهمانی شب یلدا پای کورههای ذوب کارخانه بلورسازی تمام میشود؛ اما درد دلهای کارگران تمامی ندارد. آخرین حرف یک کارگر خدماتی این است: چند شب پیش خود صدا و سیما گزارشی پخش کرد که هزار تومان امسال معادل ۲۶۰ تومان سال ۸۴، قدرت خرید دارد. این کارگر میگوید: وقتی رسانه ملی که بلندگوی خود رسمی کشور است، این گزارشها را پخش میکند و این آمار و ارقام را اعلام میکند، چرا آقایان مسئول فکری به حال قدرت خرید ناتوان و سبد خالی ما کارگران نمیکنند. شب یلداست و ما کارگرها شرمنده خانوادههامان هستیم....
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-----------------
نارضایتی کارگران سامان کاشی بروجرد از سر گرفته شد
منابع کارگری ایلنا در کارخانه سامان کاشی گزارش دادند؛ از یکسال ونیم پیش کارگران شاغل وبازنشسته این واحد صنعتی نسبت به پرداخت نشدن مطالبات مزد ی و وضعیت نامعلوم شغلی خود معترضند.
به گفته یکی از کارگران سامان کاشی او و همکارانش در نتیجه فشارهای ناشی از بحران مالی که با آن دست به گریبانند آنها به همراه نمایندگان این واحد صنعتی، از یکسال ونیم پیش مرتبا بصورت دسته جمعی مقابل دفاتر مسئولان شهرستانی واستانی وحتی مقابل ساختمان مجلس در تهران دست به تجمع زدهاند اما هنوز هیچ توجهی به خواستههایشان که حداقل پرداخت یک ماه ازمعوقات مزدی است، نشده است.
طبق اظهارات این کارگر سامان کاشی ،این واحد به علت مشکلات مالی ، نبود سرمایه در گردش و بازار فروش، عدم نقدینگی و تهیه مواد اولیه و بدهکاری به سیستم بانکی، از اسفند ماه سال 93تاکنون تعطیل است.
در این خصوص گفته میشود که از مجموع 400 کارگری شاغل در این واحد صنعتی در حال حاضر حدود 100 کارگر باقیماندهاند که وضعیت شغلی آنها نیز نامشخص است.
در مورد 300 کارگر تعدیل شده نیز گفته میشود که از مجموع این افراد که به مرور از چرخه اشتغال این کارخانه خارج شدهاند، حدود 86 کارگر برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده هنوز تکلیف مقرری بیمه بیکاری آنها روشن نیست.
او همچنین در مورد کارگران بازنشسته این واحد نیز گفته میشود که تعداد 56 نفر از کارگران این کارخانه که از ماهها قبل امکان بازنشسته شدن دارند به دلیل مشکلات که در پرداخت بیمه آنان به تامین اجتماعی بوجود امده نمی توانند بازنشسته شوند.
این کارگر کارخانه سامان کاشی در خاتمهدرباره معوقات بیمه خود وهمکارانش می گوید از شهریور ماه سال گذشته (94)حق بیمه آنها به تامین اجتماعی پرداخت نشده ومرتبا کارفرما برای پرداخت معوقات مزدی وبیمه ای کارگران قول میدهد.
-----------------
تاخیر 4 ماهه در پرداخت دستمزد کارگران شهرداری «لومار»
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ؛کارگران شاغل در مجموعههای شهرداری لومار واقع در شهرستان سیروان استان ایلام هنوز دستمزد چهار ماهه گذشته خود را دریافت نکردهاند.
این کارگران میگویند: مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است . همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
این کارگران میگویند: در منطقه ای محروم و با شرایط سخت، مشغول خدمت رسانی به مردم هستیم اما دولت و مسئولان هیچ فکری به حال ما نمیکنند.
به گفته این کارگران، مسئولان شهرداری لومار ماههاست که میگویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.
در همین رابطه رئیس شورای شهر لومار به یک رسانه محلی گفته است: شهرداری لومار با مشکل تامین منابع مالی مواجه است و اوضاع اقتصادی شهرداری خوب نیست چراکه لومار شهرستانی محرومی در استان ایلام است که درآمد آن وابسته به اعتبارات دولتی است این در حالی است که همین اعتبارات حداقلی بیش از دو سال است که به صورت حداقلی پرداخت می شود.
« مجتبی پنجعلی زاده »درباره عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری، گفته است: کارگران شهرداری لومار قشر سخت کوش و فهیمی هستند .در شرایطی 4 ماه دستمزد دریافت نکرده اند که در انجام وظایف خود کوتاهی نمی کنند .
به گفته وی ،در حال حاضر برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران شهرداری لومار منتظر تامین اعتبار مالی از سوی سازمان همیاری شهرداری استان ایلام هستیم .
-----------------
کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی بازهم تجمع کردند/بیمه گذاریم؛ ولی بیمه نیستیم
به گزارش ایلنا؛ بیش از 500 نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از تمامی استانهای کشور از حوالی ساعت 9 صبح امروز مقابل مجلس شوراس اسلامی تجمع کردهاند.
معترضین همچنین از حوالی ساعت 8 صبح مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشوری تجمع کرده بودند.
کارگزارن صندوق بیمه کشاورزی که بیش ازهزار نفر هستند به عدم برخورداری از امنیت شغلی، بیمه، قرارداد ثابت معترض هستند و بارها از مسئولین وزارتخانه جهاد کشاورزی خواستهاند که به مشکلات آنها رسیدگی کنند.
آنها همچنین از بابت واگذاری کارگزاری بیمه کشاورزی به بخش خصوصی نگران هستند؛ چرا که صندوقهایی که به بخش خصوصی واگذار شدهاند هم اکنون وضعیت بسیار نامطلوبی دارند.
کارگزارن صندوق بیمه کشاورزی در ماههای گذشته چندین تجمع دیگر نیز برگزار کرده بودند از جمله در هفتههای گذشته که مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند.
با احتساب دو تجمع امروز این نهمین تجمع صنفی کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی، است. معترضین در تجمعات پیشین خود یادآور شده بودند که مسئولان گوش شنوایی برای شنیدن خواستهها و مشکلات آنان ندارند.
-----------------
کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد بیش از بیست روز است که چادر زده اند/ از سرما آتش روشن کردهایم
جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در تماسهای جداگانه با ایلنا از ادامه اعتراض صنفی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران در حال حاضر بیش از بیست روز است که مقابل درب اصلی این مجتمع و کنار جاده اصلی چادر زدهاند و به اعتراض خود ادامه داده اند.
این کارگران میگویند به دلیل سرمای شدید آتش روشن کردهاند و به صورت شیفتی چهل و یا پنجاه نفر در این چادرها حضور دارند.
این کارگران می گویند از خرداد 94 فقط مبالغی به عنوان علیالحساب دریافت کردهایم و مطالبات مزدی ما پرداخت نشده است.
براساس ادعای کارگران علاوه بر کارگران کشت و صنعت مهاباد، کارگران مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد نیز در این اعتراض شرکت کرده اند. کارگران می گویند برخلاف گفته های مسئولان که مشکلات کارگران کشت و صنعت حل شده؛ این مشکلات همچنان پابرجاست. آنها می گویند بهتر است مسئولان محلی و استانی فکری به حال کارگران مجتمع کشت و صنعت کنند.
-----------------
هماهنگی میان تمام فرادستان برای مبارزه با حقوق مسلم کارگر/ دارند ثابت میکنند در تصمیمگیریها جایی برای کارگران نیست
بهرام حسنینژاد، فعال کارگری در گفتگو با ایلنا با اشاره به اصرار نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس برای به رای گذاشتن لایحه اصلاح قانون کار علیرغم مخالفت های کارگران؛ گفت: بحث تدوین این لایحه در دولت قبل و ارجاع آن به مجلس در دولت فعلی و عملکرد نمایندگان مجلس که بر این لایحه، مهر تایید میزنند، همه و همه نشان دهنده یک هماهنگی میان تمام گروه های تصمیم گیرنده برای مبارزه با حقوق مسلم کارگر است.
وی ادامه داد: همه فرادستان و تصمیمگیرندگان نشان دادند هیچ وقعی به حقوق کارگران نمیگذارند و این ادامه جریان مداومی است که از مدتها قبل برای حذف قوانین حمایتی و کاستن از حقوق کارگرشروع شده که نمونههای آن ایجاد و گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و حذف کارگاههای کوچک از شمول قانون کار است.
دبیر سابق انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو در ادامه بحث گفت: جالب اینجاست که در طول سالها شاهد بودیم که از این حذف ها و تقلیل ها نه به بهره وری موردنظر خود رسیدند و نه آنطور که ادعا میکردند، اقتصاد رونق گرفت ولی کماکان بر همان طبل سابق میکوبند و به قانونزدایی اصرار دارند.
حسنینژاد ادامه داد: حالا این بار دست به حمله همه جانبه و فراگیر زدهاند؛ این حمله به قانون کار هم با مقاولهنامههای بنیادین کار مغایرت دارد و هم در تضاد با قانون اساسی و وظایف حاکمیتی دولت و مجلس است و با این حمله دارند ثابت میکنند که در تصمیم گیریها جایی برای کارگران نیست.
این فعال کارگری با بیان این که نادیدهگرفتن حقوق، موجب سلب اعتماد کارگران است؛ تصریح کرد: آقایان به عواقب چندجانبه این بی اعتمادی توجهی ندارند و نمیدانند که عدم حمایت از کارگر به عنوان بازوان تولید و سازندگی، در همه عرصه ها تاثیر خواهد گذاشت.
حسنی نژاد یادآور شد: این نوع اقدامات دولت و مجلس نشاندهنده این است که سیستم حاکمیت برای زحمتکشان و کسانی که نان خود را با شرافت به دست میآورند، ارزشی قائل نیست و بدیهی است که این عملکردها روی معیشت و زندگی طیف های گوناگون اجتماعی از قبیل معلمان، دانشجویان و اقشار متوسط نیز اثر خود را خواهد گذاشت.
وی در پایان تصریح کرد: در شرایط فعلی، تنها راه حل ممکن برای مقابله با این دست اقدامات ضد کارگری، اعتراض همه جانبه و گسترده کارگران و وحدت عمل آنهاست.
-----------------
درخواست کارگران کاشی خزر برای بازگشایی کارخانه/ طلب پرداخت نشده کارگران
منابع کارگری ایلنا در کارخانه «کاشی خزر» گفتند: درحال حاضر حدود 300 نفر از کارگران کارخانه کاشی خزر که از مقرری بیمه بیکاری استفاده میکنند، در انتظار بازگشایی کارخانه ازسوی مسئولان هستند.
کارگران بیکار شده این کارخانه تولید کاشی که در اصل بر بازگشایی و راهاندازی مجدد محل کار خود تاکید دارند، میگویند؛ باتوجه به شرایط جسمی و سنی هماکنون در بازار نامتعادل کار برای آنها هیچ شانسی برای یافتن فرصت شغلی جدید وجود ندارد اما اگر دولت از بازگشایی این کارخانه تولید کاشی حمایت کند آنها میتوانند به کار قبلی خود بازگردند و در عین حال از رفاه نسبی برخوردار شوند.
کارگران با بیان اینکه این واحد صنعتی به بهانه غیراقتصادی بودن تعطیل اعلام شد و پیش از تعطیلی توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشت؛ در ادامه افزودند: تا پیش از دیماه سال گذشته(94) تعداد کارگران کاشی خزر به حدود 375 نفر میرسید اما کارفرما قبل از آنکه کارخانه را تعطیل اعلام کند؛ حدود 75 کارگر را بدون پرداخت مطالباتشان از کار بیکار کرد.
آنها میگویند؛ تاکنون چندین بار به امید بازگشایی کارخانه به نهادهای صنفی و دولتی استان گیلان مراجعه کردهاند اما درمورد بازگشایی کارخانه هنوز پاسخی نگرفتهاند.
کارگران کاشی خزر همچنین درمورد مطالبات معوقه خود میگویند؛ بهصورت مشخص هر کارگر رقمی بین 2تا 10 میلیون تومان از کارفرما طلبکار است.
این کارگران که خواهان بازگشایی دوباره کارخانه هستند، ادامه میدهند: صرفنظر از تلنبار شدن حجم معوقات مزدی آنها نهادهای دولتی و خصوصی نیز از کارفرمای کاشی خزر طلبکار هستند و این احتمال وجود دارد که این گروه از طلبکاران برای وصول طلب خود؛ اموال کارخانه را توقیف و بدین ترتیب از راهاندازی دوباره کارخانه جلوگیری کنند.
کارگران کاشی خزر با تاکید بر اینکه کارگران این مجموعه بزرگ از زحمتکشان به حق جامعه هستند، در خاتمه تصریح کردند: باتوجه به اینکه شرکت کاشی خزر تنها منبع درآمدی و اشتغال دستکم 300 کارگر بهصورت مستقیم است از شما مسئولان تقاضا داریم که درخصوص رفع مشکلات این واحد تولیدی و بازگشت به کارکارگران آن که اکنون در وضعیت بد معیشتی قرار دارند، اقدام عاجل کنید.
-----------------
ادامه بلاتکلیفی کارگران قند فسا/ واردات شکر خام شرایط را سختتر کردهاست
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، تعطیلی واحد قند فسا تقریبا اوایل آذر ماه سال گذشته (94) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل آنچه مشکلات مالی عنوان میکند، فعالیت کارخانه را در خطوط تولید متوقف کرد و از آن زمان تاکنون بیش از 300 کارگر شاغل در آن بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شدهاند.
کارگران قند فسا با بیان اینکه طی حدودا چند روز گذشته در اعتراض به بیتوجهی مسئولان کارخانه و اینکه هیچ پاسخ قانعکنندهای به ما نمیدهند؛ دست به اعتراض صنفی در مقابل برخی نهادهای دولتی همانند فرمانداری زدهاند، در ادامه افزودند: جدا از بیتوجهی کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران، مسئولان شهرستانی همانند فرمانداری و اداره کار که متولی پیگیری مطالبات کارگران شهرستان هستند هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند.
طبق اظهارات کارگران، عمدهترین مشکل شرکت قند فسا تامین نشدن مواد اولیه تولید است چراکه بهصورت مشخص جهاد کشاورزی مجوز مرحله نخست واردات شکر خام کارخانه را داده است.
کارگران با بیان اینکه کارفرما معتقد است؛ آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده، طولانی شدن روند واردات شکر خام است که قرار است برای تامین مواد اولیه تولید به این واحد داده شود، در ادامه افزودند: از آبان ماه سالجاری منتظر بازگشایی کارخانه و واردات شکر خام به عنوان مواد اولیه تولید هستیم که کارفرما در آخرین مصاحبه خبری خود وعده آن را به برخی رسانهها داده بود.
آنها میگویند: آنچه برای کارگران این کارخانه حائز اهمیت است بازگشایی کارخانه و بازگشت به کارشان است چراکه در منطقه محل کارشان فرصت شغلی دیگری وجود ندارد.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که طی ده روز گذشته شماری از کارگران کارخانه قند فسا مقابل درب ورودی کارخانه و مقابل ساختمان برخی نهادهای دولتی مستقر در شهرستان فسا تجمعات متعددی انجام داده اند اما نتیجهای دربرنداشته است.
-----------------
نگرانی کارگران قراردادی شرکت گسترش مانا ساز از تعدیل
براساس اطلاعاتی که به نقل از کارگران شرکت گسترش مانا ساز در اختیار ایلنا قرار گرفته است؛ مدیران این شرکت قصد دارند از شمار کارگران قراردادی که هماکنون در بخشهای مختلف کارخانه مشغول به کارند؛ بکاهند.
ظاهرا طرح تعدیل قرار است در روزهای ابتدایی ماه آینده (دی ماه) برای 20 نفر از کارگران از مجموع 80 کارگر قراردادی در بخشهای مختلف تولیدی و اداری شرکت گسترش مانا ساز به اجرا دربیاید که دستکم سه ماه دستمزد معوقه طلب کارند.
گویا 20 کارگری که اسامی آنان در لیست تعدیل قرار دارد؛ بهصورت میانگین نزدیک به 15سال سابقه کار دارند و قرارداد کار آنها ماه به ماه تمدید میشود.
ظاهرا، کارفرمای این واحد تولیدکننده قطعات سنگین بتنی و فلزی در شهرستان آبیک استان قزوین بعد از تعدیل آنها، قصد دارد نیروی کار جدید جایگزین آنان کند.
کارگران گسترش مانا با بیان اینکه تمامی کارگران هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران از دست دادن شغلشان هستند، افزودند: این وضعیت درحالی برای کاهش هزینههای کارخانه انجام میشود که قرار است تا پایان سالجاری کارفرما روند کاهش نیروی کار کارخانه ادامه دهد.
به گفته آنان، همچنین 120 نفر از کارگران پیمانی شاغل در این کارخانه که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری مشغول به کارند؛ امنیت شغلی ندارند و دستمزد آنها چندین ماه از سوی پیمانکاران به تاخیر افتاده است.
این کارگران در خاتمه درباره وضعیت همکاران بازنشسته خود گفتند: حدود 10نفر از همکاران ما که از اسفند ماه سال گذشته (94) بازنشسته شدهاند هنوز نتوانستهاند مطالبات سنواتی خود را از کارفرما دریافت کنند.
-----------------
مرگ یک کارگر آبادانی بر اثر سقوط از داربست
منابع خبری ایلنا در منطقه آزاد اروند می گویند روز گذشته (۲۸ آذرماه) یک کارگر ساختمانی در آبادان بر اثر سقوط از ارتفاع ۹ متری داربست دچار حادثه شد و بعد از انتقال به بیمارستان طالقانی جان باخت.
این منبع آگاه گفت: در زمان حادثه این کارگرساختمانی در حال ساخت و ساز ساختمان بود که از داربست سقوط کرد.
به گفته وی، ماموران کلانتری ۱۱ آبادان با احضار پیمانکار ساختمان علت سقوط کارگر آبادانی را مورد تحقیق قرار داده اند.
-----------------
دست کارگر نانوایی در تیغههای دستگاه گیر افتاد
به گزارش ایلنا، روز گذشته در تهران، دست کارگر نانوایی به هنگام کار بر اثر بیاحتیاطی در دستگاه چونه گیر گیر کرد و به سختی مجروح شد.
این حادثه، عصر روز گذشته در شهرک ولیعصر (عج)، خیابان شهید حیدری جنوبی، رخ دادهاست.
به گفته حسین قربانی افسر آماده منطقه چهار عملیات آتش نشانی تهران، در یک نانوایی، کارگر جوان در حال کار بود که ناگهان دست وی در لا به لای تیغههای دستگاه چونه گیرنانوایی گرفتار شد.
وی با اشاره به اینکه کارگر ۲۴ ساله به شدت از ناحیه دست اظهار ناراحتی میکرد، افزود: نیروهای آتش نشانی بیدرنگ پس از قطع جریان برق نانوایی و ایمن سازی محل حادثه، با استفاده از ابزار و تجهیزات نجات دست کارگر جوان را از داخل دستگاه چونه گیر رهاسازی کرده و وی را برای انتقال به مرکز درمانی تحویل امدادگران اورژانس دادند.
-----------------
معوقات مزدی کارگران پیمانکاری رجاء پرداخت نشد
جمعی از کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در تماسهای جداگانه با ایلنا از ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، دستمزد آبان و آذر کارگران برق و موتوریست شاغل در شرکت های پیمانکاری مختلف پرداخت نشدهاست. کارگران می گویند مدیران شرکت های پیمانکاری وعده داده اند اول دی ماه، یک ماه از این مطالبات را پرداخت کنند؛ اما به این وعده ها امیدی نیست.
کارگران پیمانکاری رجاء که پیش از این نیز خواستار بازرسی وزارت کار از شرکتهای پیمانکاری رجاء شده بودند؛ میگویند: شب یلدا رسیده و ما باز هم بی پولیم.
اگر قرار است واگذاری پروژهها به شرکت های پیمانکاری به اجحاف در حق کارگران بیانجامد، بهتر است مسئولان وزارت کار و دیگر نهادهای ذیربط فکری به حال این اوضاع بکنند.
-----------------
مرگ یک کارگر در شهرکرد بر اثر ریزش دیواره فاضلاب
به گزارش ایلنا، روز گذشته، ریزش دیواره کانال فاضلاب در منطقه مهدیه شهرکرد به مرگ یک کارگر انجامید.
براساس اعلام سازمان آتشنشانی شهرکرد، به دنبال اعلام حادثه ریزش دیواره کانال فاضلاب، ماموران امداد و نجات بلافاصله به محل وقوع حادثه اعزام شدند که در بررسیهای اولیه مشخص شد، کارگر ۴۲ سالهای بر اثر رانش تراشه از دیواره کانال فاضلاب مصدوم و بدنبال آن فوت کرده است.
آتش نشانان پس از حضور در محل حادثه و انجام عملیات خاکبرداری فرد محبوس در زیر آوار را به بیرون منتقل و تحویل اورژانس دادند که مشخص شد این کارگر در لحظات اولیه در اثر شدت جراحت زیر آوار فوت کرده است.
منطقه مسکونی مهدیه از مناطق الحاقی شهرکرد و در ۵ کیلومتری این شهر واقع است.
-----------------
لزوم توجه شهرداری تهران به محلات فرودست کارگرنشین/ برای فقرزدایی نیاز به بودجههای کلان هم نیست
مازیار گیلانینژاد، فعال کارگری در گفتگو با ایلنا با اشاره به مصوبه اخیر شورای شهر تهران مبنی بر ساماندهی و بهسازی منطقه ۱۲ تهران و تخصیص بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی به شهرداری برای این منظور گفت: موضوع این است که علیرغم این هیاهوها، در سالهای گذشته، کوچکترین اقدامات عملی جهت رفاه ساکنان محلات فرودست کارگرنشین انجام نشده است.
وی ادامه داد: در همین منطقه ۱۲ که میخواهند بهسازی و ساماندهی انجام دهند، منطقههایی هست مثل محله امامزاده یحیی که حداقلهای رفاهی و زیستی را ندارد. در امامزاده یحیی فعالان مدنی و کارگری سه ماه پیش از شورای محله و شهرداری خواستهاند که یک سری امکانات به این محله بدهند.
وی در توضیح امکانات درخواستی گفت: برای مثال چون شبها کارگران و کودکان کار از کوچههایی عبور میکنند که ناامن هستند، در این کوچهها چراغ گذاشته شود یا برای جلوگیری از انتقال آلودگی و گسترش آن، سطلهای بزرگ زباله در کوچهها گذاشته شود؛ اما هیچ پاسخی به این خواستهها داده نشده است.
این فعال کارگری افزود: شهرداری یک حمام رایگان هم در این محله درست نمیکند. این محله یک حمام عمومی دارد که برای هر نفر ساعتی ۵ هزار تومان میگیرد. حالا فرض کنید یک خانوار کارگری ۴ نفره، هفتهای یک روز هم بخواهند حمام بروند، ماهی ۸۰ هزارتومان فقط باید بابت آن هزینه کنند، با دستمزدهای ۸۰۰ هزارتومانی، این هزینه را کجای سبدخانوارشان بگنجانند؟
گیلانینژاد ادامه داد: نه تنها حمام ندارد که درمانگاه رایگان هم ندارد و کودکان کار و کارتن خوابها، در معرض انواع بیماریها قرار دارند.
وی تاکید کرد: وقتی این امکانات اولیه نیست، هم بیماری زیاد میشود و هم آسیبهای اجتماعی گسترش مییابد.
این فعال کارگری با بیان اینکه این بودجههای کلان میلیاردی فقط صرف زیباسازی محلات میشوند؛ افزود: قصد مسئولان شهری این است که به جای آسیب زدایی اساسی، فقط آسیبها را از جلوی چشم بردارند و شهر را خوش منظر کنند.
گیلانینژاد در پایان تصریح کرد: مشکلات محلات فرودست کارگر نشین را با کمترین هزینهها میتوان حل کرد و نیاز به بودجههای آنچنانی نیست. اما مساله این است که در شهرداری تهران اهتمامی برای حل این مشکلات وجود ندارد و اوضاع سالهاست که بر همین منوال باقی مانده است.
-----------------
معطلی 13 کارگر زمستان یورت برای بازنشستگی
منابع کارگری ایلنا در این معدن زغال سنگ زمستان یورت (شمال غرب) گزارش میدهند؛ 13 نفر از کارگران این واحد معدنی از حدود یکسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار گرفتهاند اما به دلیل آنکه کارفرمای آنها هنوز سهم 4 درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیانآور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
طبق اظهارات کارگران زمستان یورت کارفرمای این واحد تولیدی به بهانه ناتوانی مالی از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری میکند.
به ادعای منابع کارگری ایلنا وضعیت به وجود آمده درحالی است که پیش از این تعداد کارگرانی که مشکل پرداخت 4 درصد حق مربوط به به سابقه سخت وزیان آور برای بازنشستگی داشتند 38 نفر بودند که حق بیمه 25 نفر آنان تقریبا در فاصله یکسال گذشته توسط کارفرما پرداخت شد.
ظاهرا این مشکل از آنجایی ناشی میشود که سازمان تامین اجتماعی از تاریخ 14 مهر ماه سال 93 سهم 4درصدی حق بیمه اضافی را تا دو برابر افزایش داده است و همین مسئله بر بدحسابی کارفرمای آنها افزوده است.
-----------------
مرگ دو راننده تاکسی در بستان آباد آذربایجان شرقی
به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (۲۷آذر)، دو نفر از کارکنان تاکسی تلفنی، درحادثه آتش سوزی کانکس عوارضی بستان آباد در استان آذربایجان شرقی در اثر سوختگی جان خود را از دست دادند وسه نفر دیگر هم مجروح شدند.
از قرار معلوم، در این حادثه آتشسوزی، دو نفر ازکارکنان تاکسی تلفنی با سنین ۲۵و۵۰ساله در این کانکس فوت کردندو کارشناسان اورژانس سه مصدوم ۶۶، ۴۴ و۲۵ ساله را که وضعیت سوختگی یکی از آنها شدیدتر بوده است، پس از اقدامات پیش بیمارستانی به بیمارستان شهریار بستان آباد منتقل و پس از انجام اقدامات اولیه درمانی به بیمارستان سینا تبریز اعزام کردند.
-----------------
افت سطح معیشت کارگران به مشکلات تولید دامن میزند
«محمد مروج حسینی»، دبیر کانون عالی کارفرمایان کشور در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: وضعیت معیشتی کارگران مطلوب نیست، چرا که سطح دستمزدها به گونهای نیست که پاسخگوی تامین مایحتاج اولیه زندگی کارگران و خانواده های آنان باشد.
مروج حسینی با بیان اینکه بنیان تولید بر دوش کارگران است، تصریح کرد: در شرایطی که سطح تولید و بهره وری در گیر و دار مشکلات اقتصادی است؛ به مشکلات معیشتی کارگران توجه نمیشود که این آسیبهای حوزه تولید را صد چندان میکند.
وی با بیان اینکه گروه کارفرمایی همواره در مذاکرات مزدی محاسبات مربوط به هزینههای سبد معیشت خانوارهای کارگری را پذیرفته است، تصریح کرد: با این شرایط باید شرمنده کارگران و خانواده های آنان باشیم.
دبیر کانون عالی کارفرمایان کشور در ادامه با اشاره به نارضایتی گروه کارفرمایی از یکجانبه نگری و بخشی نگری دولت در رفع مشکلات تولید تصریح کرد: به شماره افتادن نفس تولید تنها مسئله کارفرمایان نیست که دولت توپ را به زمین آنان میاندازد بلکه دولت باید در تصمیم گیریهای مربوط به این حوزه شرکای اجتماعی خود را دخیل بداند.
مروج حسینی افزود: دولت در چنین شرایطی نمیتواند با شرکای اجتماعی خود بر سر معضلات دامن گیر جامعه کار و تولید گفت و گو کند که نتیجهاش گسترش نارضایتی و بی اعتمادی است.
دبیر کانون عالی کارفرمایان کشور با تاکید بر اهمیت پایبند بودن دولت به رعایت سه جانبه گرایی، گفت: اگر دولت به سه جانبه گرایی پایبند بود امروز گروه کارگری و کارفرمایی میتوانستند در جوی عاری از هر گونه تنش بر سر حقوق اولیه اشان با دولت چانه زنی کنند.
-----------------
60 کارگر شیشه قزوین در نوبت اخراج قرار گرفتند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا،کارگران کارخانه «شیشه قزوین » واقع درکیلومتر 33 جاده قزوین به رشت گزارش دادند؛ در این واحد تولیدی دست کم 283 کارگر مشغول به کار هستند اما طی یک ماه گذشته به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان می شود اسامی 60کارگراین واحد تولیدی تا پایان ماه جاری و با اتمام قرارداد در لیست اخراج قرار گرفته است.
بنا بر ادعای کارگران شیشه قزوین،طبق نامه مدیر یت کارخانه اسامی 26 نفراز کارگران اخراجی از واحد صنایع جانبی کارخانه انتخاب شده است.
طبق اظهارات آنان، علاوه بر آن تاخیرهایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است باعث شد طی یک ماه گذشته چندین بار کارگران در محوطه کارخانه دست به اعتراض صنفی بزنند. غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی مان وجود دارد؛ کارفرما بیمه کارگران شاغل در این کارخانه را به صورت منظم به اداره تامین اجتماعی پرداخت نکرده که در نتیجه آن دفترچههای درمانی کارگران فاقد اعتبار است..
به گفته کارگران این کارخانه، تمامی کارگران شیشه قزوین قزوین هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران اخراج هستند.
-----------------
تاخیر 5 ماهه در دستمزد کارگران کاشی شیرکوه تفت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ، کارفرمای کارخانه کاشی «شیر کوه تفت » که در زمینه تولید انواع کاشی در شهرک صنعتی خضر آباد یزد فعالیت داردبه دلیل مشکلات مالی در 5 ماه گذشته دستمزد کارگران خود را به تاخیر انداخته است.
کارگران کاشی شیر کوه با بیان اینکه معوقات پنج ماهه آنها به ماههای تیر ،مرداد ،شهریور مهر و آبان ماه مربوط است افزودند: نگرانی کارگران از این است که مبادا با استمرار وضعیت فعلی کارخانه ،معوقات مزدی آنها در ماه های آینده افزایش پیدا کند.
آنان با بیان اینکه هم اکنون کارگران این کارخانه از وضعیت موجود رضایت ندارند، در ادامه گفتند: کاهش تولیدات این کارخانه تهدیدی بر امنیت شغلی کارگران وتعویق مطالبات آنان شده به همین دلیل شماری از کارگران طی روز های گذشته در اعتراض به وضعیت موجود مقابل درب ورودی کارخانه دست به اعتراض صنفی زده بودند.
این کارگران که احتمال میدهند در نتیجه وضعیت پیش آمده ممکن است امنیت شغلی خود را از دست بدهند؛ افزودند: با برپایی تجمع صنفی نگرانی خود را از وضع پیش آمده به مسئولان اعلام کردیم.
این کارگران در ادامه میگویند: با اینکه کارفرمای کاشی شیر کوه بارها وعده پیگیری این موضوع را داده است اما هنوز مشکل باقی است.
-----------------
خاتمه اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی مارون/ کارفرما: تا دو هفته دیگر وضعیت مطالبات کارگران معلوم می شود
به گفته منابع کارگری ایلنا از ماهشهر، دیروز (25 آذرماه) مدیریت این واحد پتروشیمی در مقام کارفرما با حضور در بین کارگران معترض برای حل و فصل مشکلات صنفی مطرح شده فرجه زمانی دو هفتهای خواستار شده است.
یکی از کارگران در همین باره گفت: این تجمع اعتراضی صنفی روز دوشنبه هفته جاری (22 آذرماه) با مشارکت کارگران قریب به 6 شرکت پیمانکاری مجتمع پتروشیمی مارون آغاز شده بود در حال حاضر با وعده روز گذشته مدیریت خاتمه یافته است.
وی با اشاره به سابقه بی پاسخ ماندن این مطالبات از سوی کارفرما در یک سال گذشته، گفت: کارگران خواستار گفتگوی مستقیم با اعضای هیئت مدیره شرکت هستند.
کارگران معترض مدعی هستند که بعد از اجرای سیاستهای خصوصی سازی در مجموعههای پتروشیمی در پتروشیمی مارون نسبت به خواسته صنفی آنها در خصوص اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، یکسانسازی مزدی توجه لازم صورت نگرفته است و همین این مسئله موجب شده تا افزایش دستمزد کارگرانی که سالهاست در این واحد صنعتی به کارهای سخت مشغولند، متناسب با سوابق کاری آنها نباشد.
تعداد افراد شاغل در این واحد پتروشیمی تا حدود دو هزار کارگر قراردادی و 500 کارگر رسمی برآورد میشود.
لازم به یادآوری است، پیش از این نیز کارگران قرارداد موقت بندر امام خمینی در اقدامی مشابه نسبت به شرایط مزدی ناعادلانه در سال جاری دست به تجمعات اعتراضی زده بودند.
-----------------
نارضایتیکارگران شهرداری شوشتر از بازگشت پیمانکاران
به گزارش ایلنا، یکی از کارگران با بیان اینکه مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر شوشتر هیچ توجهی به مخالفت کارگران این مجموعه در زمینه حضور دوباره پیمانکاران ندارند، افزود: این بیتوجهیها در حالی ادامه دارد که تاکنون کارگران قرارداد مستقیم شهرداری شوشتر چند بار در اعتراض به بازگشت پیمانکاران نیروی انسانی تجمع کرده بودند که آخرین بار آن در صبح روز دوشنبه (5مهرماه) مقابل ساختمان فرمانداری و دفتر نماینده شوشتر درمجلس صورت گرفت.
به گفته وی ، بیش از سه ماه است که همکارانمان در واحد تنظیف وحمل زباله شهرداری شوشتر به اجبار شهرداری به استخدام یک شرکت پیمانکاری درآمدهاند و از این وضعیت گله مند هستند و از سوی دیگر به دنبال برگزاری مناقصه واگذاری مسئولیت واحد آتشنشانی و موتوری به بخش خصوصی، قرار است شرکت پیمانکاری برنده این مناقصه به زودی فعالیت خود را آغاز کند.
این کارگر با بیان اینکه در این خصوص بارها از مسئولان شهرستانی همانند فرمانداری ،اداره کارو نماینده مردم شوشتر درخواست استمداد کرده ایم در ادامه گفت :ما کارگران شاغل در سازمانهای زیر مجموعه شهرداری شوشتر با امید به حمایت مسئولان به دفاتر آنان مراجعه کرده بودیم اما هنوز واکنشی که بیانگر توجه آنها به مشکلاتمان باشد را ندیدهایم.
او بایادآوری اینکه هنوز به دلیل بدحسابی پیمانکاران پیشین موفق به دریافت معوقات مزدی سنوات گذشته خود نشدهاند ،ادامه داد: بهصورت میانگین هریک از کارگران جدا از معوقات بیمه ای مبلغ 5 میلیون تومان بابت معوقات مزدی خود از پیمانکاران سابق طلبکاراند که بعد ازخروج پیمانکاران از مجموعه شهرداری نه شهردار و نه شورای شهر هیچ حمایتی برای وصول مطالباتمان از ما نکردند.
این کارگران با ابراز نگرانی از وضعیت بوجود آمده برای مجموعه کارگران شهرداری شوشتر تصریح کردند: بار دیگر از کلیه مسئولان شهری وشهرستانی می خواهیم با درک همه مشکلاتی که در نتیجه حضور پیمانکاران برای مجموعه کارگران شهرداری بوجود میآید در خصوص تصمیمی که اخیرا برای بازگردان پیمانکاران به شهرداری گرفته شده به کارگران کمک کنند.
-----------------
نرخ بیکاری در زنان معلول دوبرابر مردان است
براساس اخبار دریافتی ایلنا، حسین نحوی نژاد، معاون توابخشی سازمان بهزیستی کشور، اعلام کردهاست: براساس برآوردهای سازمان بهزیستی حدود سه تا پنج درصد بیکاری هر منطقه به افراد معلول اختصاص دارد که این رقم در زنان معلول دو برابر مردان است.
این اظهارات در حالی عنوان میشود که معلولانی که شغل و محل درآمد ندارند، در تامین هزینههای درمانی خود با مشکلات بسیار مواجه هستند.
نحوی نژاد در عین حال با اشاره به اصلاح قانون حمایت از جامعه معلولان گفت: اصلاح این قانون در دستور کار دولت است و در صورت تصویب این لایحه، افراد با معلولیت شدید که شغلی ندارند ومستمری دریافت نمیکنند، حداقل مستمری برابر با مصوبه شورای عالی کار دریافت خواهند کرد؛ در نتیجه رقم مستمریها رشد قابل قبولی خواهد داشت.
-----------------
مرگ کارگر شهرداری قصرشیرین در حین کار
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (۲۴ آذرماه)، یکی کارگران شهرداری قصرشیرین به نام روضان حسینی در اثر برخورد با لودر در حین کار جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، این حادثه عصر دیروز در حین عملیات آسفالت محله مسکن مهرهای شهرک قصرجدید رخ دادهاست.
در این حادثه، در اثر بیاحتیاطی راننده لودر در حین جابجایی آسفالت دهانه دستگاه با ناحیه شکم این کارگر برخورد میکند و موجب مرگ وی میشود.
نیروهای امداد، کارگر آسیبدیده را به سرعت به بیمارستان منتقل میکنند، اما براثر جراحات وارده جان خود را از دست میدهد.
-----------------
معوقات مزدی کارگران چوفا اردکان پرداخت نشدهاست
به گزارش خبرنگار ایلنا، مطالبات مزدی کارگران کارخانجات چوب وفلز اردکان، در پنج ماه گذشته پرداخت نشدهاست.
از قرار معلوم مدیرعامل این کارخانه کمبود نقدینگی را دلیل تاخیر در پرداخت معوقات کارگران، عنوان میکند.
ظاهرا حق بیمه این کارگران نیز در ماههای گذشته پرداخت نشده و این کارگران که تعداد آنها بیش از صد نفر است، در تعویض دفترچههای بیمه خود با مشکل مواجهند.
محمد فتاحی، مسئول اداره کار اردکان در ارتباط با مشکلات پیش آمده برای کارگران کارخانه چوفابه یک رسانه محلی گفت: پیگیری لازم در این زمینه صورت گرفته و جلسهای نیز با مدیرعامل چوفا ترتیب داده شد که در این جلسه موضوع مذکور مطرح شد.
وی در ادامه افزود: در این جلسه نسبت به پرداخت دستمزد و حق بیمه کارگران و همچنین پرداخت چهار درصدی حق بیمه تامین اجتماعی پرسنل بازنشسته پیش از موعد، وحق سنوات پرسنلی که بازنشست شدهاند؛ گفتگو شد.
فتاحی در ادامه اظهار داشت: مدیرعامل شرکت در حال پیگیری جدی در خصوص موارد فوق است، اما مشکلاتی از قبیل رکود شدید بازار، منجر به مشکل تامین نقدینگی جهت تهیه مواد اولیه و پرداخت دستمزد شده است.
-----------------
مصدومیت یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط میلگرد
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته، سقوط میلگرد در تهران، به مصدویت یک کارگر جوان انجامید.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، این حادثه ساعت ۱۶ روز گذشته در میدان آرژانتین، خیابان خالد اسلامبولی رخ داد.
از قرار معلوم، در یک قطعه زمین گودبرداری شده کارگران مشغول کار بودند که تکهای میلگرد از ارتفاع ۱۰ متری سقوط کرده و موجب مصدومیت یک کارگر ۲۳ ساله میشود.
نیروهای عملیاتی به سرعت پس از ایمن سازی محل حادثه خود را به کارگر جوان در عمق محل گودبرداری رساندند و با استفاده از تجهیزات مخصوص و برانکارد وی را به سطح زمین منتقل کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند.
-----------------
سه کارگر فولاد چدن از ورود به محل کار منع شدند
کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا گفتهاند: این سه نفر از نیروهای پیمانی و رسمی کارخانه فولاد چدن هستند که از حدود 10 روز پیش تاکنون اجازه حضور در این واحد تولیدی را نداشتهاند.
همکاران کارگران اخراجی میگویند که کارفرمای آنها به بهانه عدم نیاز از روز شنبه 13 آذرماه در صدد ایجاد محدودیت اخیر برای این سه کارگر برآمده است اما در عین حال گفته میشود که این سه نفر در اطلاعرسانی راجع به تخلفات بیمهای یکی از مدیران سابق این واحد صنعتی نقشی فعال داشتهاند.
بر این اساس یکی از کارگران یاد شده از نیروهای رسمی کارخانه و با 14 سال یابقه کاری بوده و دو کارگر دیگر به صورت پیمانی کار میکردند، دستکم 6 سال سابقه کار دارند.
کارگران فولاد وچدن با بیان اینکه همکاران اخراجی آنها نقشی در کشف و اطلاعرسانی راجع به تخلف صورت گرفته ندارند، خواستار بازگشت به کار این سه کارگر شدند.
-----------------
تک رقمی شدن نرخ تورم واقعیت هست اما نه همه آن/ شاهد افول معاش کارگران هستیم
ناصر آقاجری، فعال کارگری مناطق آزاد در گفتگو با ایلنا با اشاره به افول سطح معیشتی کارگران گفت: در عمل میبینیم یک رقمی شدن نرخ تورم یک واقعیت است، ولی واقعیتهای پنهان تری هم وجود دارد. آمارگران و نهادهای دولتی، آمار را به صورتی کلی و بدون بررسی روند آن، مطرح میکنند.
وی افزود: اعلام نرخ تورم یک واقعیت است که با اصول علمی اقتصاد خُرد و کلان قابل انطباق است. ولی همه واقعیت نیست، شیر بدون یال و دم و اشکمی است که واقعیتهای دیگر را به گوشههای تاریک میراند.
آقاجری افزود: مردم شاهدِ ساکتِ دولت «منتخب» خود هستند، که به گونهٔ رسمی اعلام مینماید نرخ تورم یک رقمی شده است. ولی در بازار، نمودارها هم چنان روند صعود تورم را نشان میدهند.
این فعال کارگری در تشریح عقبماندگی مزدی کارگران اظهار داشت: برای نمونه آمار رسمی بیان گر رشد تورمی ۳۴ در صدی در سال ۹۲ بود. در همین سال نرخ رشد سالانه حداقل حقوق کارگران را ۲۵ درصد اعلام نمودند که این نرخ نسبت به نرخ تورم (۳۴ درصدی اعلام شده به وسیله بانک مرکزی) ۹ درصد پایینتر بوده که بر خلاف قانون کار و اصول قانون اساسی کشور است. در این میان به وضعیت کارگران موقت که در مناطق آزاد تجاری – صنعتی از شمول قانون کار خارج شدهاند هیچ توجهی نشد. در ضمن در این نرخ گذاری قدرت خرید کارگران نسبت به سال قبل به میزان ۹ درصد مجدداً سقوط کرد.
وی ادامه داد: این روند در سالهای بعد هم ادامه یافت و هرساله مزد از تورم به مقدار زیادی عقب ماند. کارگران هرساله شاهد نزول قدرت خرید و صعود نرخ تورم بودند. امسال طی گذر ۹ ماه نرخ تورم بزعم دولتیان تک رقمی شد؛ ولی این تک رقمی نه به معنای مهار تورم است بلکه تورم باز هم نسبت به سال پیش ۹ درصد تا پایان آبان ماه رشد داشته است.
این فعال کارگری تاکید کرد: آری یک رقمی شدن نرخ تورم یک واقعیت است؛ واقعیتی که جزیی از واقعیت عمده و بزرگتر است و آن این است که تورم در عجز و ناتوانی نهادهای دولتی و اقتصاد دانان نولیبرالیش هم چنان روندی صعودی را میپیماید و از سوی دیگر هرساله کارگران فقیرتر میشوند. یا به زبان ساده قدرت خرید جامعه با همین آمارهای مهندسی شده هر ساله روندی نزولی دارد.
وی در پایان تصریح کرد: در این شرایط، دولت با بردن لایحه اصلاح قانون کار به مجلس بیخبری خود را از واقعیتهای معیشتی کارگران به نمایش گذاشتهاست و درصدد ضربه زدن بیشتر به حداقلهای معیشتی کارگران برآمده است.
-----------------
«نان درآوردن» زیر تیغ ترس
به حاشیه رانده شدهاند؛ به حاشیه رانده میشوند، هر روز بیش ار روز پیش؛ همه آنهایی که نه سرمایهای برای یک کاسبی جمع و جور و بیدردسر دارند و نه فرصتی برایشان هست که بروند و جایی استخدام شوند. پس گوشهای بساطی پهن میکنند و مشغول میشوند. «به هرحال نان حلال است که به خانه میبرم، از مال مردم خوردن و کار خلاف که بهتر است، فرزند دانشجو دارم، هم مادرم هم سرپرست یک خانوار ۵ نفره، چه کار دیگری از دستم برمی آید.» اینها را زنی میگوید که در فضای بیرونی یکی از ایستگاههای مترو تهران، بساط جوراب زنانه و لیف پهن کرده. سی و پنج ساله است، اما چروکهای دور چشم و خستگی چهره، پنجاه ساله میزند.
دستفروشی سالهاست که به یکی از نماهای ثابت شهری تبدیل شده؛ از بازارهای سنتی و چندشنبه بازارها در شهرهای شمالی گرفته تا بساطهای رنگارنگ و جورواجور فروش اجناس در کلانشهرها؛ در سالهای گذشته اتفاقی که افتاده این است که مسیر امرار معاش خیلیها از همین راه بیراهه و پر از آسیب و خطر میگذرد و آنچه بیشتر محل نگرانی است این است که درصد بالایی از این دستفروشان را زنان تشکیل میدهند.
دستفروشی با این همه آسیب و خطر، معلول فضای ناکارآمد اقتصادی و فقدان فرصتهای شغلی شایسته است؛ این همه بساط که گوشه و کنار شهرها گسترده شده، حاصل غفلت فرادستانی است که خیلی از الزامات را فراموش کردهاند و تاوان این فراموشی را زنان و مردان بسیاری میدهند که نه امنیت شغلی ندارند و نه آرامش و امنیت روانی و به ناچار، زیر تیغ ترس از ماموران مبارزه با سد معبر شهرداریها ارتزاق میکنند.
اصل ۴۳ قانون اساسی، علاوه بر تامین نیازهای اساسی شامل مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه، وظیفه تامین شرایط و ایجاد کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل را به عهده دولت میگذارد. این اصل میگوید اگر کسی امکانات کار ندارد، یا امکاناتش ناکافی است، بایستی مشمول شرایط اشتغال در شکل تعاونی از راه وام بدون بهره شود. اما آنچه در بیش از دو دهه گذشته رخ داده، در تعارض با این اصل قانونی بوده است؛ نه به بخش تعاونی وگسترش همیاری برای ایجاد فرصتهای اشتغال توجهی شد و نه بر اساس آنچه نص صریح قانون اساسی است، تمهیدی برای جلوگیری از انباشت ثروت در دستان خاص اندیشیده شد.
به بهانه ساماندهی دست به جمعآوری خشونت آمیز میزنند
و اینگونه شد که دستفروشی و مشاغل خرده پای بدون امنیت و چشم انداز، تنها فرصت اشتغال موجود برای درصد بالایی از جمعیت جویای کار را تشکیل داد. اما جدا از آسیبهای متعارف و همیشگی این شغل، برخورد قهری و نامتعارف ماموران رفع سد معبر شهرداری هم یک آسیب جدی است که نه تنها به بساط دستفروشان لگد میزند و چهرههای آنها را از ضرب سیلی سرخ میکند، بلکه خود یک معضل اجتماعی بدخیم است که به مرور خشونت را در جامعه نهادینه میکند. این همان برخوردی است که به بهانه «ساماندهی» دست به جمعآوری خشونت آمیز و تلاشی قهری میزند.
این روزها به برکت فضای مجازی، کلیپها و تصاویری دست به دست میشوندکه گوشههایی از این برخوردهای خشن را در معرض دید قرار میدهند. زن روستایی دستفروش در فومن سیلی میخورد، ماموری با شوکر سراغ زن دستفروشی در اهواز میرود؛ در ارومیه جمعآوری دستفروشان به خشونت میانجامد؛ فیلمها و کلیپهایی از این دست، در ماه گذشته کم نبودند. در همه این موارد، واکنش مقامات مربوطه قابل پیشبینی بود؛ فقط پس از رسانهای شدن و بلند شدن صدای اعتراضات، مسئولان شهرداری، مامور معذور را متخلف نامیدند و گفتند که اخراج میشود. اما جواب خیلی چیزها روشن نیست؛ اینکه این نوع خشونتها از کدام آبشخور آب میخورد و یا اینکه تکلیف آنهایی که هر روزه در کوچه پس کوچهها و خیابانهای دور از انظار و پشت به دوربینهای تلفن همراه، قربانی خشونت میشوند؛ چه میشود.
گرسنگی به همراه منافع متعارض، خشونت به بار میآورد
کمال اطهاری، کارشناس اقتصادی میگوید: این نوع برخوردهای قهری را صرفا نمیتوان به صحنه تقابل یک عده شقی و یک عده مظلوم تقلیل داد؛ او از یک شعر برتولد برشت مثال میآورد که مضمونش اینگونه است: قبلا بیکارها فقط گرسنه بودند، حالا کارگران و کسبه هم گرسنهاند. اطهاری میگوید، همین گرسنگی به همراه منافع متعارض، خشونت به بار میآورد. او میگوید: در شهرستانها یکی از منابع درآمدی شهرداریها و راه رای آوردن در شوراهای شهر، کسبه محلی هستند. فشار همین کسبه که منافع خود را در تعارض با پهن کردن بساط توسط دستفروشان میبینند و از طرف دیگر، این روزها کاسبی چندان خوبی هم ندارند، برخورد شهرداریها را با دستفروشان افزایش میدهد. اما در نهایت، دود این خشونت در چشم همه اهالی شهر میرود؛ چرا که این نوع خشونتها بازتابهای بعدی دارد؛ خشونت سازمان یافته و اعمال شده از بالا، خودش را بازتولید میکند؛ در جامعه تکثیر میشود و به ازدیاد تضادهای اجتماعی میانجامد.
اطهاری معتقد است راه حل غیررسمی زدایی از بازار کار، فقط در چهارچوب قوانین سنجیده و پوشش فراگیر تامین اجتماعی یافت میشود. او میگوید اگر میخواهیم دستفروشی نداشته باشیم بایستی علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی امن و شایسته، یک سیستم تامین اجتماعی کارآمد هم داشته باشیم که همافزا با رژیم اقتصادی کلان کشور باشد. تا زمانی که عدالت حاکم نیست و به نظر نمیرسد که ایجاد چتر حمایتی برای همه، در دستور کار قرار گرفته باشد، هم دستفروشی خواهیم داشت و هم مشاغل دیگری که میتوانند سیاه، کاذب و آسیبزا باشند. به اعتقاد اطهاری، سطح گفتمان اقتصادی رایج در جامعه، پایین و به شدت سیاستزده است. او میگوید بایستی سطح گفتمان در دولت، مجلس و رسانهها بالا بیاید تا از یک طرف عدالت اجتماعی در دستور کار قرار گیرد و از طرف دیگر، شاهد این نوع برخوردهای قهری و خشونت آمیز نباشیم.
میترسم که آن اتفاق تکرار شود
ولی اما به نظر میرسد تازمانی که خبری از برنامهای برای برقراری عدالت اجتماعی همه جانبه نباشد، این خشونتها و استمرار آنها به نگرانیها دامن خواهد زد. همه این نوع برخوردها در حافظه جمعی آنها که نگرانند به یک تصویر گرهخورده است، تصویر علی چراغی در قاب حجله؛ تصویر دردناک ضایعات فروشی که براثر ضرب و شتم ماموران شهرداری جان خود را از دست داد و حالا بعد مدتها دوندگی، ضارب به قتل عمد متهم شده است.
محمد چراغی، برادر علی چراغی است. وقتی پای صحبتش مینشینیم، او هم از استمرار این خشونتها ابراز نگرانی میکند. میگوید: انگار اوضاع هیچ فرقی نکرده، بلکه بدتر هم شده. چراغی میگوید: در همین محله ما، ماه و هفتهای نیست که شاهد درگیریها نباشیم. بعضی وقتها ماموران شهرداری بدجور بنده خداها را کتک میزنند؛ من یاد علی، برادرم میافتم. مرگ برادرم و پیگیریهای ما برای شهرداریچیها درس عبرت نشده. من هربار که این صحنهها را میبینم، میترسم که آن اتفاق باز هم تکرار شود.
از چراغی که میپرسم خانواده مرحوم چطور روزگار میگذرانند و محل درآمدشان چیست؛ با تلخندی میگوید: ابوالفضل، پسر مرحوم، ترک تحصیل کرد؛ حالا کنار دست خودم فروشندگی میکند...
همه این تصاویر بخشی از واقعیت است. حالا اگر این تکه از واقعیت را کنار باقی واقعیت های بازار کار مانند تلاشها و اظهارات این روزهای دولتیها و برخی از نمایندگان مجلس بگذاریم که میگویند قانون کار هم بازدارنده و هم ضداشتغال است و بایستی اصلاح شود تا تولید رونق بگیرد، اوضاع روشنتر میشود؛ انگار نه تنها قرار نیست براساس اصول قانون اساسی از بازار کار غیررسمی زدایی کنند، بلکه در عوض قصد دارند از همان بخش رسمی اقتصاد هم قانونزدایی کنند. اینها را که کنار هم بگذاریم دوباره یاد شعر برشت میافتیم؛ این روزها فقط بیکاران گرسنه نیستند، کارگران هم بدجور گرسنهاند.
نسرین هزاره مقدم
-----------------
دومین روز اعتراض کارگران مجتمع پتروشیمی مارون
جمعی از کارگران مجتمع پتروشیمی مارون در این زمینه به ایلنا گفتند که امروز چهار شنبه (24 آذر ماه) ، برای دومین روز پیاپی، مقابل ساختمان دفتر مدیریت دست به اعتراض صنفی زده اند.
یکی از کارگران مجتمع پتروشیمی مارون در ماهشهر بصورت مشخص در مورد مطالبات خود وهمکارانش می گوید: در مجتمع پتروشیمی مارون2500 کارگر مشغول کارند این کارگران علاوه بر اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد تولیدی به استمرار جذب نیروهای غیر بومی نیز انتقاد دارند.
به گفته وی ، تا به امروز یکسانسازی حقوق در مجتمع پتروشیمی مارون اعمال نشده است و این مسئله باعث شده است تا افزایش دستمزد کارگرانی که سالهاست در این واحد صنعتی به کارهای سخت مشغولند، متناسب با سوابق کاری آنها نباشد.
این کارگر با بیان اینکه حدود دو هزار کارگر قرار دادی و500 کارگر رسمی شاغل در این واحد صنعتی مشغول کارند در ادامه افزود: در اجتماع امروز، برخی مدیران کارخانه با حضور در جمع معترضین وعده رسیدگی به خواسته های صنفی کارگران را در یکسال آینده دادهاند واز کارگران خواسته اند به اعتراض خود تا برسی این موضوع خاتمه دهند.
به گفته وی این وعده ها در حالی به کارگران داده می شود که پیش از این نیز کارفرما وعده رسیدگی به خواسته های صنفی کارگران را در ارتباط به اجرای طرح طبقه بندی به کارگران داده بود.
این کارگر با تاکید بر اینکه ما خواستار دریافت مطالبات قانونی خود هستیم در ادامه افزود: تجمع دو روز گذشته نتیجه بیتوجهی به یک خواسته صنفی قدیمی کارگران است.
بصورت مشخص از سوی کارگران مجتمع پتروشیمی مارون گفته می شود اعتراض صنفی کارگران در حالی است که روز گذشته نیز همین کارگران تجمع مشابهی را در محوطه مقابل ساختمان مدیریت برپا کرده بودند که با بی توجه ای مسئولان امروز نیز ادامه پیدا کرد.
-----------------
کارگران جهان الکتریک چهار ماه مزد معوقه طلبکارند
منابع ایلنا با اعلام این خبر افزوند: کارخانه جهان الکتریک واقع در کلیلومتر 5 جاده نیشابور به مشهد که در زمینه تولید انواع کلید وپریز فعالیت دارد بابت چهار ماه مزد معوقه به کارگران خود بدهکار است.
بنا بر ادعای کارگران، کارفرمای جهان الکتریک به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینههای جانبی را ندارد در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
به گفته کارگران این واحد صنعتی در کارخانه جهان الکتریک حدود 180 کارگر مشغول کارند که وضعیت موجود موجب نارضایتی آنان شده است.وضعیت پیش آمده درحالی است که پیشتر تعداد کارگران این واحد تولیدی به بیش از 250 نفر میرسید.
بر پایه اطلاعاتی که کارگران جهان الکتریک در اختیار ایلنا قرار داده اند مدیران این کارخانه از چندین سال قبل به بهانههای متعدد مرتبا از کمبود منابع مالی و شرایط نامناسب تولید شکایت دارند.
-----------------
مرگ سه کارگر جوان بر اثر استنشاق مونوکسیدکربن
به گزارش ایلنا، بامداد سه شنبه (۲۳ آذر)، سه کارگر در یک نمایندگی کاشی در کرمانشاه دچار گازگرفتگی شدند و جان خود را از دست دادند.
از قرار معلوم، این افراد در یکی از کارگاههای تولید کاشی نزدیک محله جعفرآباد کرمانشاه دچار گازگرفتگی شدند.
بر اساس اعلام سازمان آتش نشانی کرمانشاه، علت حادثه بسته شدن دودکش و پخش گاز منوکسید کربن در فضای اتاقی بود که این سه کارگر جوان در آن حضور داشتند.
این حادثه ساعت ۸ صبح به آتشنشانی اعلام شده است.
-----------------
تاخیر کارفرما ماشین سازی اراک کارگران را نگران کرد/ طلب مزدی در آستانه سهماهگی
کارگران پیمانکاری شاغل در کارخانه ماشین سازی اراک در گفتگو با خبرنگار ایلنا اعلام کردند، بیش از 60 نفر از آنان دستمزد خود را از مهرماه سال جاری تاکنون دریافت نکرده اند.
این مشکلات در حالی ادامه می افتد که کارگران در ماه های گذشته بارها اعتراض خود را از تحمیل شرایط ناعادلانه کاری اعلام کرده و هچنین مجددا در جریان سفر هیات دولت به استان مرکزی طی نامهای این مشکلات یادآور شده بودند.
در قسمتی از اظهارات این کارگران آمده است، با وجود قرار گرفتن شغل این دست از کارگران متخصص جوشکار صنعتی فلزسنگین و دیگ های بخار و... در ردیف مشاغل سخت و زیان آور، کارفرما در فهرست بیمه از مشاغل آنها به عنوان «کارگر ساده» یاد کرده و به سازمان تأمین اجتماعی تحویل داده است.
به گفته این کارگران، کارفرما حتی در روزهایی که به مناسبت مذهبی جزء تعطیلات رسمی محسوب میشود، فعالیت کارگاه دایر است اما ظاهرا کارفرما به همه تعهدات و وظایف قانونی خود مانند پرداخت حق بیمه عمل نمیکند.
-----------------
تجمع کارگران پتروشیمی مارون برای طبقه بندی مشاغل
به گزارش ایلنا، صبح امروز بیش از 400 نفر از کارگران مجتمع پتروشیمی مارون با حضور در مقابل دفتر مدیریت کارخانه، نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وهمچنین افزایش نیافتن دستمزد ماهانه خود اعتراض کردند.
این کارگران افزودند: در مجموع حدود دو هزار و 500کارگر هستیم که به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد تولیدی انتقاد داریم.
به گفته آنها یکسانسازی حقوق تا به حال در مجتمع پتروشیمی مارون اعمال نشده است و این مسئله باعث شده است تا افزایش دستمزد کارگرانی که سالهاست در این می واحد صنعتی به کارهای سخت مشغولند، متناسب با سوابق کاری آنها نباشد.
آنها گفتند: پیش از این تجمع دیگری در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در محوطه مجتمع انجام دادهایم که در نتیجه آن مدیریت وعده رسیدگی به مشکلات را داد اما این وعده تابه امروز عملی نشده است.
به ادعای آنان در نتیجه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کنونی درآمد نزدیک به دو هزار کارگر قرار دادی و500 کارگر رسمی شاغل در این واحد صنعتی در حد و اندازه حداقلهای قانونی باقی مانده است.
کارگران پتروشیمی مارون با بیان اینکه یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران پتروشیمی مارون استمرار جذب نیروی کار غیر بومی در این واحد است در خاتمه افزودند؛ این در حالیست که یکی از اهداف تاسیس این واحد صنعتی اشتغال جوانان بیکار وجویای کار منطقه بوده که تا کنون به آن بی توجه ای شده است.
-----------------
تجمع کارگران پلی اکریل بدون نتیجه خاتمه یافت/ مسئولان باز هم وعده دادند
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع صبح امروز کارگران پلی اکریل بدون نتیجه خاتمه یافت.
حاضران در تجمع میگویند: ظهر امروز، مسئولان استانداری و نمایندگان مدیرعامل در جمع تجمعکنندگان حاضر شدند و به کارگران وعده دادند که یک ماه از مطالبات آنها را به زودی پرداخت میکنند.
این کارگران میگویند: در تجمع قبلی نیز وعدههای مشابه داده شد ولی تا کنون حتی یک ریال نیز به حساب کارگران واریز نشدهاست.
کارگران پلیاکریل میگویند: تداوم وضعیت فعلی بسیار سخت و قابل تحمل است و در صورت عدم حصول نتیجه، مطالبات خود را از همه مجاری قانونی پیگیری خواهیم کرد.
-----------------
کارگران صنایع لبنی پالود سه ماه مزد معوقه طلبکارند
تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند:در کارخانه «پالود پارسیان» که در زمینه محصولات لبنی در شهرک صنعتی خیام نیشابور فعالیت دارد حدود 180 کارگر مشغول کارند که بابت سه ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلبکار اند.
بنا بر ادعای کارگران، کارفرمای کارخانه لبنی «پالود پارسیان» به دلیل آنچه گسترش بحران در صنایع لبنی و کمبود نقدینگی نامیده میشود، مطالبات کارگران را با تاخیر پرداخت میکند.
منابع خبری ایلنا در این واحد تولیدی با اشاره به اینکه کارخانه پالود در زمینه فروش محصولات خودهیچ مشکلی ندارد در ادامه افزودند: در شرایطی که محصولات این کارخانه به برخی کشورهای همجوار مانند تاجیکستان، افغانستان و کردستان عراق و تعدادی از کشورهای منطقه خلیج فارس صادر میشوند، تاخیر در پرداخت حقوق برای کارگران سئوال برانگیز شده است.
طبق اظهارات آنان این کارخانه با وجود بهبود وضعیت مالی کارخانه در سال جاری، شرایط مالی کارگران تغییری نکرده و مشکلات معیشتی آنان به تبع عدم دریافت حقوق روز به روز بیشتر میشود.
-----------------
یازده مصدوم در اثر آتش سوزی انبار شرکت ریسندگی آمل/ ده نفر از مصدومان از بیمارستان ترخیص شدند
ذکریا اشکپور، مدیر روابط عمومی اورژانس استان مازندران در تماس با ایلنا از مصدومیت یازده نفر در جریان آتشسوزی صبح امروز در انبار شرکت ریسندگی آمل خبر داد.
به گفته این مقام مسئول، در جریان آتش سوزی ساعت 2:45 بامداد امروز، یازده نفر در انبار محبوس شده بودند که دچار خفگی و سوختگی با دود الیاف شدند.
مصدومان حادثه که سه نفر از آنها زن بودند، به بیمارستان امام رضای آمل منتقل شدند. مدیر روابط عمومی اورژانس مازندران می گوید از هویت مصدومین اطلاع چندانی در دست نیست؛ اما به نظر می رسد این مصدومین از شاغلان و نگهبانان انبار بودهاند.
به گفته اشکپور، تا کنون ده نفر از مصدومین مداوا شده و از بیمارستان مرخص شدهاند و در حال حاضر فقط یکی از این مصدومین همچنان در بیمارستان بستری است که وضعیت جسمانی او نیز چندان نامساعد نیست.
-----------------
تجمع کارگران سد « میمه » مقابل فرمانداری دهلران
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا یکی از کارگران معترض روز گذشته (22 آذر ماه)با اشاره به اشتغال تعداد زیادی از کارگران بومی شهرستان دهلران پیش از تعطیلی این پروژه عمرانی به دیگر رسانهها گفته است: تجمع کنندگان کارگرانی هستند که اخیرا از سوی کارفرما بیکار شده و هنوز نتوانستهاند مطالبات معوقه مزدی خودرا دریافت کنند.
وی در توضیح مطالبات صنفی خود وسایر همکاران خود گفته است : تا این لحظه کارگران پروژه سد میمه شهرستان دهلران 5 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مسئله باعث شده تا کارگران دچار مشکلات معیشتی ناشی از دریافت حقوق بشوند.
این کارگر مدعی شده؛علاوه بر مطالبات کارگران دست کم یک سال است که پیمانکار اصلی پروژه سد میمه به دلیل کمبود اعتبارات مالی، مطالبات پیمانکاران زیر مجموعه خود را نداده است.
به گفته او خواسته ما از مسئولان استانی وشهرستانی این است که با توجه به افزایش هزینههای جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه پرداخت تمامی معوقات کارگران فراهم شود.
-----------------
تجمع کارگران پلیاکریل مقابل استانداری اصفهان/ کارگران DMT هم به تجمع پیوستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، از ساعت نه صبح امروز (23 آذرماه)، بیش از چهارصد نفر از کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان مقابل استانداری این استان تجمع کردند.
این کارگران که در شش ماه گذشته مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده و هیات اجرایی مستقر در کارخانه نیز نتوانسته اوضاع این واحد قدیمی را بهبود بخشد؛ میگویند:
اوضاع قطب نساجی کشور بسیار وخیم است ومسئولات استانی و کشوری بایستی هرچه سریعتر فکری به حال آن بکنند.
کارگران پلی اکریل می گویند: شش ماه است گرسنه ایم؛ چشمانداز آینده هم روشن نیست؛ شهریور ماه که دولت هیات اجرایی را در کارخانه مستقر کرد، کمی دلگرم و امیدوار شدیم، اما در نهایت، این هیات نیز نتوانست کاری از پیش ببرد. در این شرایط، استانداری اصفهان بایستی پاسخگوی مشکلات و نگرانیهای ما باشد.
در تجمع امروز، علاوه بر کارگران شرکت پلی اکریل، جمعی از کارگران شرکت DMT نیز که یکی از زیرمجموعه های پلیاکریل و تولید کننده مواد اولیه نساجی است، شرکت داشتند. معوقات کارگران DMT در هفت ماه گذشته پرداخت نشده است.
-----------------
کارگران معدن همکار روز گذشته تجمع کردند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (دوشنبه 22 آذر) شماری از کارگران معدن زغال سنگ همکار واقع در شهرستان راور کرمان در مخالفت به تصمیم کارفرما مبنی بر واگذاری بخش استخراج معدن به پیمانکار در محوطه معدن تجمع کردند.
به گفته کارگران معدن همکار پیش از این ما کارگران تجربه کار کردن برای پیمانکاران مختلف و بدحسابیهای آنها را داشتهایم و برای همین از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.
این کارگران با ابراز نگرانی از وضعیت بوجود آمده برای مجموعه کارگران شاغل در معدن زغال سنگ همکار تصریح کردند: از کلیه مسئولان شهری وشهرستانی می خواهیم با درک همه مشکلاتی که در نتیجه حضور پیمانکاران برای مجموعه کارگران این واحد معدنی بوجود می آید در خصوص تصمیمی که اخیرا برای بازگردان پیمانکاران به معدن گرفته شده به کارگران کمک کنند.
-----------------
به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت کردیم/ مسئولان به خلف وعده وزارت نفت ورود کنند
به گزارش ایلنا، جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت، در بیانیهای از طرح شکایت از وزارت نفت خبر دادند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: در هفته جاری نیز، شکایتی تنظیم و تقدیم کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گردید تا این نهاد نیز همگام با سازمان بازرسی کل کشور به موضوع خلف وعده وزارت در جذب فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت ورود پیدا کند و جنبههای مختلف موضوع از منظر حقوقی و قانونی روشن گردد. در ادامه با شکایت به دیوان عدالت اداری، پای این نهاد نظارتی نیز به موضوع مذکور باز خواهد شد تا پیگیریها شتاب بیشتری گرفته و معضل بیکاری که درنتیجه بدعهدی وزارت نفت مدت هاست گریبانگیر دانشجویان و فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت شده؛ حل و فصل گردد.
در ادامه این بیانیه، دانشجویان ضمن پافشاری بر احقاق حق خود آوردهاند: لازم به ذکر است که در تمام پیگیریهای صورت گرفته در طول این ۲۰ ماه، احقاق کامل حق، پایبندی به تمام تعهدات و عدم عطف به ماسبق نمودن قوانین و مقررات جدید تنها خواسته دانشجویان و فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت بوده است و مسلم است که در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد شد.
-----------------
کارگران نساجی بروجرد در انتظار تحقق وعدهها
به گزارش ایلنا، آغاز سال ۹۵ مقارن بود با بیکاری تعداد زیادی از کارگران کارخانه نساجی بروجرد و معطلی آنها برای دریافت بیمه بیکاری.
ابتدای سال ۹۵، این کارخانه قدیمی به علت رکود حاکم بر بازار و عدم دریافت تسهیلات از جانب سازمانهای مسئول، بیش از ۴۸۰ کارگر را تعدیل کرد و این کارگران که تعداد زیادی از آنها شرایط دریافت بیمه بیکاری را نیز نداشتند، با مشکلات بسیاری مواجه شدند.
این کارگران تعدیلی قرار بود مهرماه دوباره به سرکار بازگردند، اما تاکنون فقط برای حدود ۵۰ نفر از آنها این وعده محقق شده است؛ مدیران این واحد تولیدی به کارگران میگویند شرایط بازگشت به کار فراهم نیست.
از قرار معلوم، تسهیلات مورد نیاز به نساجی بروجرد تزریق نشده است. پیش از این، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد در این رابطه گفته بود: متاسفانه عدم همکاری بانک صنعت و معدن لرستان در پرداخت تسهیلات ۵ میلیارد تومانی به کارخانجات نساجی بروجرد، مانع بازگشت به کار این کارگران شده است.
-----------------
مطالبات مزدی کارگران شهرداری لوشان تا سه ماه برآورد میشود
جمعی از کارگران مجموعههای شهرداری لوشان در تماس با ایلنا از دست کم سه ماه معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران که در سازمانهایی همانند آتش نشانی، فضای سبز و خدماتی شهرداری لوشان کار میکنند، مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است.
این کارگران که زیر نظر مستقیم شهرداری لوشان مشغول به کار هستند، از بی نتیجه ماندن پیگیریها و ادامه بلاتکلیفی خود خبر دادند.
کارگران میگویند: وقتی به شهرداری وشورای شهر مراجعه میکنیم، با بی توجه ای مسئولان شهرداری وشورای شهر روبرو می شویم .با این حال مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد بوجود آمده زندگی کارگران را بسیار سخت کرده بطوریکه که می توان گفت برخی از همکارانمان حتی توان مالی خرید یک قرص نان را هم ندارند.
کارگران در ادامه تصریح کردند؛ جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی ، حدود 2 ماه است که حق بیمه آنها به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.
به نقل از این کارگران شهرداری لوشان عنوان میشود: تعداد8 نفر از همکاران باسابقه آنها به دلیل پرداخت نشدن سهم بیمه مشاغل سخت و زیان آور از دو سال پیش تاکنون معطل صدور احکام بازنشستگی خود هستند.
در این رابطه رئیس شورای شهر لوشان نیز با تایید این معوقات مزدی به ایلنا گفت: پیش تر مطالبات معوقه کارگران شهرداری لوشان 5 ماه بود که باپی گیری ودخالت اعضای شورای شهر هم اکنون این معوقات به سه ماه تقلیل یافته است.
«مرتضی غیاثوند»افزود: این موضوع را از مدتها قبل از طریق شورا با برخی نهاد های دولتی مستقر در استان وشهرستان همانند استانداری ،فرمانداری وسازمان همیاری های شهرداریهای استان گیلان بصورت کتبی وشفاهی پیگیری کردیم و امیدو اریم به نتیجه قابل قبولی برسد.
در همین رابطه رئیس شورای اسلامی شهر لوشان همچنین اظهار داشت: کاهش در آمد شهرداری لوشان باعث بروز مشکلاتی ناشی از کمبود منابع مالی شده است به همین دلیل هم اکنون کارگران ماههاست که معوقات مزدی طلب دارند.
به گفته وی ، بخش دیگری از مشکلات شهرداری لوشان مربوط به بدهی های مالی آن به برخی نهادهای دولتی وخصوصی همانند سازمان تامین اجتماعی،اداره دارایی وسازمان همیارهای شهرداری ها است .
همچنین به نقل از این عضو شورای شهر لوشان گفته میشود دست کم میزان بدهی های مالی شهرداری لوشان به این سه نهاد دولتی وخصوصی حدودا به 3 میلیارد تومان می رسد.
مرتضی غیاثوند در پایان سخنان خود تاکید کرد: مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد کارگران بوجود آمده ناشی از کمبود منابع مالی است با وجود آنکه از سوی برخی نهادها ی مستقر در استان کمک های مالی به شهرداری شده است اما کافی نیست ونیازمند حمایت بیشتری هستیم.
-----------------
مرگ یک کارگر نقاش در بیمارستان امام خمینی ساری
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، ظاهرا این حادثه طی روزهای گذشته در بیمارستان امام خمینی ساری زمانی رخ داد که یک کارگر نقاش بنام «علی روحی » که تقریبا دو ماه پیش بر اثر سقوط ازارتفاع دچار شکستگی دست چپ شده بود ،حین تزریق آمپول ، جان خود را از دست داد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تایید این خبر به رسانهها گفته است : متوفی یک نقاش ساختمان بود که حدود دو ماه قبل حین کار به دلیل سقوط از ساختمان دو طبقه، از ناحیه دست چپ آسیب می بیند.
دکتر سلطان تویه در ادامه گفته است پزشک معالج آن زمان دست این کارگر ساختمانی را به علت شکستگی گچ گرفت که بعد از مدتها سفت بسته شدن بانداژ گچ، موجب ناراحتی و کبودی و آبسه دست متوفی می شود.
به گفته وی، پزشک مربوطه این کارگر را برای درمان بهتر به بیمارستان امام خمینی ساری ارجاع داد که با تشخیص پزشک عفونت ، دست این مرحوم از گچ خارج و مورد درمان قرار گرفت.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه سخنان خود گفته است: بیمار به تشخیص پزشک معالج پس از چند روز بستری و درمان کامل، برای آخرین شب در آن بیمارستان بستری بود که متاسفانه در شب حادثه بیمار از سوی یک پرستار مورد معاینه قرار می گیرد وبعد آن ساعت 12 نیمه شب پرستار دیگری که در بخش بوده دو آمپول ونکوماکس 500 به متوفی تزریق می کندکه چند لحظه پس ار تزریق، این کارگر ساختمانی دچار رعشه و لرزش بدن شد ه و با وجود تلاش پرستاران بخش و دکتر کشیک، سی پی آر و دستگاه شوک بیمار احیا نشد و فوت می کند.
-----------------
کارگران شهرداری خرم آباد چهار ماه مزد طلب دارند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این کارگران که به واسطه یک شرکت پیمانکاری در شهرداری خرمآباد کار میکنند علاوه بر تعویق حقوق، حق بیمه آنان نیز به سازمان تامین اجتماعی با تاخیر پرداخت می شودو این بد حسابی در حالی اتفاق افتاده که سهم 7 درصدی حق بیمه آنان از حقوق شان کسر می شود.
گفته میشود بدهی کلان شهرداری به پیمانکاران بخش خصوصی دلیل اصلی این پرداخت نشدن حقوق کارگران است.
در همین رابطه، رئیس شورای شهر خرم آباد شامگاه روز یکشنبه در جلسه شورای شهر خرم آباد ضمن تایید 4 ماه مطالبات عقب افتاده کارگران خدماتی شهرداری خرم آباد، گفت: شهرداری خرم آباد باید در پرداخت مطالبات معوقه کارگران شهرداری سرعت عمل به خرج دهد.
«محمد حسین پور» با بیان اینکه تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران شهرداری خرم آباد باعث شده است این کارگران تجمعات متعددی را مقابل ساختمان شهرداری وشورای شهر خرم آباد انجام دهند افزود:آخرین تجمع این کارگران روز یکشنبه مقابل ساختمان شهرداری منطقه دو انجام شد .بنابراین شهرداری باید نسبت به انجام تعهداتش سرعت عمل بیشتری به خرج دهد تا مطالبات به موقع وصول شود.
از قرار معلوم مشکل مزد پرداخت نشده، تنها مختص کارگران خدماتی شهرداری خرم آباد نمیشود بلکه سایر کارگران وکارکنان شهرداری نیز به مشکل حقوق معوقه دچار شدهاند.
-----------------
طرح یکسان سازی حقوق و مزایای کلاه زردها در مجلس کلید خورد/ از عملکرد سازمان مدیریت ناراضی هستیم
اعضای شورای اپراتوری برق در تماس با ایلنا از تصویب طرح یکسان سازی حقوق و مزایای اپراتورهای کار معین با سایر نیروهای پیمانی و رسمی در کمیسیون تلفیق مجلس خبر دادند.
از قرار معلوم، این طرح، عصر روز گذشته (بیست و یکم آبان) در کمیسیون تلفیق رای آورده و به تصویب رسیدهاست.
شورای اپراتوری میگویند: پس از رایزنی های مداوم شورای اپراتوری با نمایندگان مجلس و همچنین حضور مکرر این اعضا در مجلس، از نزدیک شاهد تصویب طرح یکسان سازی حقوق و مزایای اپراتورهای کار معین پست های فشار قوی برق در کمیسیون تلفیق با ۵۶ درصد آرا بودیم.
این فعالان کارگری می گویند: این طرح مصوب، پس از رای گیری و تصویب در صحن علنی مجلس، لازم الاجرا خواهد شد.
از سوی دیگر اعضای شورای اپراتوری برق ضمن اعلام خرسندی از این موفقیت، از کارشکنیهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشوری در امضای ابلاغیه کارگر دائم اپراتورهای پستهای فشارقوی برق انتقاد کردند و گفتند سازمان مدیریت بایستی با استناد به ماده 124 خدمات کشوری، ابلاغیه کارگر دائم اپراتورها را امضا و به وزارت نیرو ابلاغ کند، اما تا کنون علیرغم پیگیریهای اپراتورها، از این کار طفره رفتهاست.
-----------------
مرگ نگهبان سالخورده مشهدی براثر گازگرفتگی
به گزارش ایلنا، صبح روز شنبه، نگهبان ساختمان در حال احداث واقع در خیابان سجادیه منطقه الهیه مشهد دچار گاز گرفتگی شد و جان خود را از دست داد.
جسد نگهبان ۶۰ساله که اسحاق نام داشت با دستور مقام قضایی و پس از اقدامات قانونی اولیه برای تعیین علت دقیق مرگ به پزشکی قانونی انتقال یافت.
از قرار معلوم، این نگهبان برای گرم کردن خود داخل چادر مسافرتی زغال آتش کرده و با انتشار گاز سمی منواکسید کربن دچار گاز گرفتگی شده و جان خود را از دست داده است.
-----------------
معوقات مزدی کارگران شاغل در پروژه ساخت سد میمه
به گزارش ایلنا، بیش از صد کارگر شاغل در پروژه ساخت سد میمه واقع در استان ایلام، پنج ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم این کارگران بارها در اعتراض به مطالبات مزدی خود، مقابل فرمانداری دهلران دست به تجمعات اعتراضی زدهاند اما تا کنون موفق نشدهاند معوقات خود را دریافت کنند.
این پروژه پیش از این نیز به دلیل نداشتن بودجه و اعتبار دست به تعدیل نیروهای شاغل زده و بیش از 50 کارگر شاغل بیکار شدهاند.
هم اکنون نیز به دلیل عدم تامین اعتبار، از پرداخت دستمزد کارگران شاغل ناتوان است.
پیمانکار پروژه، عدم پرداخت صورت وضعیتها توسط کارفرمای مادر را علت این تاخیر اعلام میکند.
پروژه سد میمه دهلران در نیمه دوم سال ۸۹ با هدف آبیاری ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی بخش مرکزی دهلران آغار به کار کرد.
-----------------
اعتراض کارگران رینگ سازی مشهد از سر گرفته شد
شماری از این کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا افزودند: نزدیک به هزار نفر هستیم که نسبت به رویهای که مدیریت کارخانه در قبال پرداخت مطالباتمان در پیش گرفته است اعتراض داریم.
آنها در تشریح مشکلات خود گفتند: بهره مند نبودن همه کارگران از مزایای مزدی یکسان در نتیجه اجرای نادرست طرح طبقهبندی مشاغل ،کاهش قرار دادهای کار از یکسال به 45 روز و در برخی موارد یک ماه، اجبار کارگران برای کار اضافی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.
براساس این گفتههای کارگران معترض رینگ سازی با وجود اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد در عمل همه کارگرانی که اینجا کار میکنند به نسبت مساوی از مزایای این طرح برخودار نیستند.
طبق اظهارات کارگران معترض پیش از این در دهم آبان ماه سال جاری تجمع دیگری در اعتراض به شیوه غلط اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در محوطه مجتمع انجام دادهایم که در نتیجه آن مدیریت وعده رسیدگی به مشکلات را داد اما تا به امروز عملی نشده است.
همچنین یکی دیگر از موادر مورد اعتراض کارگران این واحد کاهش مدت قرار داد کار کارگران از یکسال به 45 روز است که زمینه کاهش امنیت شغلی کارگران قرار دادی را فراهم کرده است.
کارگران رینگ سازی مشهد در توجیه علت نگرانی خود میگویند که علاوه بر این مشکلات در چند وقت اخیر زمزمه تعدیل 300 نفر از همکاران قرار دادی باسابقه به بهانه مشکلات مالی قوت گرفته است.
کارگران این واحد تولیدی در ادامه گفتند: از قرار معلوم مدیریت رینگ سازی عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست وباید برای کاهش هزینهها ی کارخانه بخشی از نیروی کار کارخانه را اخراج کنند.
این معترضان در رابطه با علت برپایی تجمع صنفی امروز خود گفتند: از ارزیابی رفتار مدیریت کارخانه در مقام کارفرما به این نتیجه رسیدهایم که بازهم قرار نیست در خصوص پی گیری مطالبات صنفی ما اقدام خاصی صورت بگیرد و برای همین صبح امروز در مقابل ساختمان مدیریت کارخانه جمع شدیم.
-----------------
نمایندگان مجلس به وعده های خود عمل کنند/ منتظر پاسخ وزیر جهادکشاورزی هستیم
جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تماسهای جداگانه با ایلنا از انتظار برای تحقق وعدههای نمایندگان مجلس خبر دادند.
این کارگزاران می گویند: در ماههای گذشته بارها با نمایندگان مجلس رایزنی کردیم و چندین تجمع اعتراضی هم برگزار کردیم. حالا منتظر تحقق وعدههای این نمایندگان هستیم.
از قرار معلوم، تعدادی از نمایندگان شهرهای مختلف در مجلس به این کارگزاران وعده داده اند که در ارتباط با وضعیت نامشخص آنها به وزیر جهادکشاورزی تذکر خواهند داد.
این کارگزاران میگویند از آنجا که قرار بوده ظرف این هفته یا نهایت هفته بعد این وعده محقق شود، در انتظار تذکر به وزیر جهاد کشاورزی و همچنین پاسخگویی وزیر هستیم.
گفتنی است کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در ماههای گذشته بارها به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. این بیمه گزاران که از حداقل امنیت شغلی و بیمه محرومند، ماههاست در بلاتکلیفی به سر میبرند و خواهان این هستند که وزارت جهاد کشاورزی وضعیت استخدامی آنها را تغییر داده و با آنها قرارداد مسستقیم منعقد کند.
-----------------
تجمع کارگران معدن طزره خاتمه یافت/ مسئولان قول پیگیری دادند
به گزارش ایلنا، تجمع دو روزه کارگران معدن زغال سنگ طزره در حالی امروز یکشنبه (21 آذر) حوالی ساعت 10 صبح موقتا خاتمه یافته که همزمان با اعتراض امروز، مدیر منطقه ای معدن با حضور در جمع معترضین وعده رسیدگی به مشکلات را حداکثرتا 10 روز آینده داد.
طبق اظهرات منابع خبری ایلنا ،مدیر منطقه ای معدن زغال سنگ طزره در حالی به کارگران وعده رسیدگی به مشکلاتمان را داد که روز گذشته نیز ،مدیر عامل شرکت زغال سنگ البرز غربی درجمع کارگران معترض حاضر شده بود اما نتوانسته بود با وعده بهبود وضعیت معدن رضایت کارگران را جلب کند.
به گفته این منابع، طبق وعده های داده شد تمامی کارگران شیفت صبح که حتی امروز یکشنبه لباس کار بر تن نکرده بودند با اعتماد به وعده مسئولان به امید پی گیری مطالبات صنفیشان تا حداکثر 10 روز آینده به کار خود بازگشتند.
کارگران این معدن مدعی اند از مرداد ماه سال جاری دستمزد دریافت نکرده اند و کارفرما دلیل تاخیر در پرداخت مطالباتشان نیز وصول نشدن طلب مربوط به فروش زغال سنگهای استخراجی از سوی خریدارا ن عنوان کرده است.
-----------------
50 کارگر سد پلرود رودسر اخراج شدند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، ظاهرا کارفرمای کارگران سد مخزنی پلرود رحیم آباد رودسر علت این اخراج را کمبود بودجه مالی عنوان کرده است.
پیش از این در سال 91 در این پروژه عمرانی که از فرودین ماه سال 89 آغاز شده است بیش از 70 نفراخراج شده بودند که با اخراج های اخیر تعداد کارگران اخراجی به دست کم 120 نفر رسیده است.
در این زمینه نماینده مردم رودسر و املش در مجلس با تایید این خبر به سایر رسانه ها گفته است: پیگیر اخراج 50 کارگر اخراجی سد مخزنی پلرود رحیم آباد رودسر هستم.
اسدالـله عباسی که پیش از این اخرین وزیر کار دولت دهم محسوب میشد با بیان اینکه پیمانکار پروژه سد پلرود به تعهدات خود در انجام پروژه عمل نکرده است افزوده است: متأسفانه وضعیت سایر پروژه های عمرانی در شهرستان روسر واملش خوب نیست و بیستر پروژه های عمرانی به سبب تامین نشدن اعتبارات مالی آنها از سوی دولت متوقف اند.
به گفته وی ،در پروژه سد مخزنی پلرود بخاطر کمبود منابع مالی با مشکل مالی مواجه هستیم که در نتیجه آن اخیرا پیمانکاربا اخراج 50 نفر از کارگران آنها را بیکار کرده است.
گفتنی است ،پروژه سد پلرود در پنج کیلومتری جنوب شهر رحیم آباد بر روی رودخانه پلرود برای تامین آب آشامیدنی شهرهای پنجگانه شرق گیلان (لنگرود، کومله، رودسر، املش و کلاچای )در حال ساخت است.
-----------------
تجمع بازنشستگان صندوق فولاد مقابل مجلس/ بازنشستگان می گویند؛ دولت کسری بودجه صندوق را جبران کند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز بیش از صد نفر از بازنشستگان صندوق فولاد از شهرهای مختلف به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند.
این بازنشستگان که همچنان با تاخیرهای طولانی در پرداخت دستمزدها مواجهند و دستمزد آبان ماه را با بیش از دوهفته تاخیر، هجدهم ماه جاری دریافت کرده اند؛ میگویند: مطالبات ما در این تجمع، به ناکارآمدی صندوق بازنشستگی فولاد برمی گردد که در ماههای گذشته نتوانسته به وظایف خود در قبال بازنشستگان عمل کند.
به گفته بازنشستگان، ردیف بودجه در نظر گرفته شده برای این صندوق، در بودجه پیشنهادی دولت برای سال 96، ناکافی است. به گفته این بازنشستگان، 1200 میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده نمیتواند مشکلات عدیده صندوق فولاد را حل کند، این درحالیست که دولت به صندوق فولاد بدهکار است و بایستی کسری مالی صندوق را از محل همین مطالبات معوقه جبران کند.
بازنشستگان صندوق فولاد میگویند علاوه بر کسری بودجه، مساله دیگری که ما را مقابل مجلس کشانده، طرح ادغام بیمه هاست.
از قرار معلوم، بازنشستگان صندوق فولاد، با ادغام در صندوق بازنشستگی کشوری تنها در صورتی موافق هستند که آیین نامه صندوق بازنشستگی فولاد حفظ شود و سطح خدمات دریافتی بازنشستگان کاهش نیابد.
-----------------
سرگردانی دو ساله بازنشستگان کشت وصنعت امام خمینی برای دریافت مزایای طرح طبقه بندی مشاغل
یکی ازکارگران بازنشسته مجتمع کشت وصنعت امام خمینی درشوشتر در تماس با ایلنا مدعیشد ؛دست کم 100کارگر بازنشسته مجتمع کشت وصنعت امام خمینی هستیم که در زمان اشتغال سالها مطابق قانون کار و تامین اجتماعی برای مجتمع کار کردهایم.
وی با بیان اینکه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بین سالهای 75 تا 76 به مجتمع کشت وصنعت امام خمینی ابلاغ شده است در ادامه افزود: اجرای این طرح تا سال 93 برای کارگران مجتمع کشت وصنعت مسکوت ماند ودر این بین نه کارفرما ونه مسئولان اداره کار پاسخگوی کارگران نبودند .
به گفته وی بصورت مشخص این طرح در نهایت بعد از 18سال وقفه زمانی برای کارگران کشت وصنعت امام خمینی اجرایی شد اما در طول این مدت کارفرما حاضر نشد تا عواید مربوط به افزایش 3درصدی دستمزدها را به حدود 100 کارگری که در فاصله سالهای 92 تا 93بازنشسته شده بودند را پرداخت کند.
اوبا بیان اینکه به همین دلیل کارگران بازنشسته برای احقاق حق قانونی خود به اداره کاروسایر مراجع قانونی شوشتر شکایت کردند؛ تاکید کرد: مهمترین عاملی که در این بین باعث شده است تا سهم این 100 کارگربازنشسته در اجرای قانونی این طرح نادیده گرفته شود توافقی است که در سال 92 و همزمان با اجرای این طرح میان کارفرما و اعضای شورای اسلامی مجتمع صورت گرفته است.
او گفت: طبق این توافق کارگرانی که پیش از سال 93 در این واحد بازنشسته شده بودند مشمول این طرح نمی شوند.
این کارگر بازنشسته با اشاره به اینکه طبق قانون کار، وظیفه، پیگیری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است در خاتمه افزود: به همین دلیل از مسئولان مربوطه این وزارت خانه می خواهیم موضوع مشکلات ما کارگران بازنشسته مجتمع کشت وصنعت امام خمینی را پیگیری کنند.
-----------------
معوقات مزدی کارگران کاشی کویر یزد پرداخت نشد
به گزارش ایلنا، کارخانه کاشی کویر یزد که در سال گذشته به علت رکود صنعت کاشی و کمبود منابع مالی به طور موقت تعطیل شده بود، در تابستان فعالیت خود را از سر گرفت.
حدود 500 کارگر این کارخانه که از زمان بازگشایی این کارخانه به کار سابق خود بازگشتهاند ، از سال قبل چند ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داشتند.
از قرار معلوم با وجود گذشت چند ماه از بازگشایی مجدد این کارخانه، هنوز بخشی از مطالبات سال گذشته کارگران این واحد قدیمی تولید کاشی پرداخت نشده است.
ظاهرا از زمان بازگشایی نیز دستمزد کارگران به موقع پرداخت نمی شود.
کارگران کاشی کویر یزد می گویند امیدواریم در آینده ای نزدیک مشکلات این واحد تولید مرتفع شود و کاشی کویر به روزهای اوج خودش بازگردد.
-----------------
وزیر کار ایران با مدیرکل I.L.O دیدار کرد
به گزارش ایلنا، ربیعی بر ارتقای هرچه بیشتر روابط ایران با سازمان بین المللی کار در دوره جدید و اهمیتی که کشورمان برای این سازمان قایل است تاکید کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین ارتباطات ساختار مند میان ایران و ILO را با اهمیت دانست و آمادگی کشورمان را برای پیشبرد اهداف آن سازمان اعلام کرد.
ربیعی همچنین با اشاره به اهداف توسعه جهانی موسوم به 2030 ،آینده کار و نقش محوری و موثری که ایران می تواند در منطقه در کمک به سازمان بین المللی کار برای تحقق اهداف مذکور ایفا نماید ظرفیتها و امکانات جمهوری اسلام ایران را در این مسیر بسیار با اهمیت ارزیابی کرد .
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماع به موضوع مهاجرین و پناهندگان که به تازگی از سوی سازمان بین المللی کار مورد توجه قرار گرفته پرداخت و بر استفاده سازمان بین المللی کار از ظرفیتهای کشورمان و تجربیاتی که در این زمینه کسب کرده تاکید کرد .
ربیعی برنامه ها و اقدامات وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در حوزه های مختلف از جمله فعالیتهای صورت گرفته برای حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل ، رفع سوء تغذیه برنامه های این وزارتخانه در کف حمایت های اجتماعی ، تعاونی ها و برنامه های فقر زدایی را از دیگر عناوین برنامهای این وزارتخانه برشمرد.
آقای گای رایدر مدیر کل سازمان بین المللی کار نیز نیز در این دیدار با تشکر از فعالیتهای صورت گرفته خواستار ارتقای همکاریهای سازمان با ایران شد و بر دریافت نتایج عملی در این همکاریها تاکید کرد .
وی به جایگاه ایران در سازمان بین المللی کار اشاره کرد و توسعه همکاریهای فنی ایران و سازمان بین المللی کار را با اهمیت ارزیابی کرد.
-----------------
اقدام به خودسوزی یک کارگر مقابل اداره تامین اجتماعی شهرستان بهار همدان/ تامین اجتماعی میگوید؛ مصدوم با کارفرما مشکل داشت
به گزارش خبرنگار ایلنا، هفدهم آذر، یک کارگر ۵۰ ساله در شهرستان بهار استان همدان در مقابل اداره تأمین اجتماعی این شهرستان، دست به خودسوزی زد.
از قرار معلوم، این فرد کارگر پیمانکار اداره آب شهرستان بهار بوده است و به دلیل اخراج و عدم دریافت بیمه بیکاری دست به این کار زده است.
ظاهرا پس از بروز حادثه، نیروهای اورژانس بلافاصله در محل حاضر شدند و کارگر مصدوم را که دچار سوختگی شده بود، به بیمارستان منتقل کردند. از قرار معلوم، در حال حاضر، وضعیت جسمی این کارگر مساعد است.
در همین رابطه اداره تامین اجتماعی شهرستان بهار ضمن تایید خبر به خبرنگار ایلنا گفت: خودسوزی این کارگر هیچ ارتباطی با سازمان تامین اجتماعی ندارد، بلکه این کارگر سر دریافت بیمه بیکاری با کارفرما اختلاف داشت و همین مشکل باعث شد که دست به خودسوزی بزند. ظاهرا کارفرما دلیل بیکاری این کارگر را ارادی اعلام کرده بود.
-----------------
اقدام قانونی کارگران روغن نباتی گلناز برای مطالبات معوقه
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،این کارگران که تعداد آنها نزدیک به هزارنفر است در تماس با یکی از رسانه های محلی کرمان گفته اند : آبان ماه سال جاری فعالیت این واحد تولیدی برای مدت سه روز متوقف شد و در نهایت پس از مذاکره نمایندگان کارگران با کارفرما از سرگرفته شد.
به گفته آنها درمذاکره میان طرفین صورتجلسهای تهیه شد ، سرانجام این واحد صنعتی بر اساس صورت جلسه ای که بین نمایند گان کارگری با کارفرما منعقد شده فعالیت خود را در حالی با هزار کارگر از سرگرفت که از آن زمان تا کنون کارگران در وضعیت نا مشخصی بسر می برند.
این کارگران افزودند با گذشت چند هفته از این ماجرا و آغاز به کار دوباره کارخانه، هنوز وضعیت معوقات آنها روشن نشده است.
به گفته آنها در جلسه مذکور کارگران حاضر شدند با قبول شرایط کارگاه به فعالیت خود ادامه دهند و در برابر کارفرما مکلف شد تا مطابق یک جدول زمانبندی، نسبت به پرداخت مطالبات آنها اقدام کند اما در عمل این کارگران بودند که به کار خود بازگشتهاند و هنوز خبری از سوی کارفرما نشده است.
به گفته این کارگران به دلیل ادامه بیتوجهیهای کارفرما به تعهدات خود مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه کارگران وتامین امنیت شغلی آنان تصمیم گرفتهاند تا از مراجع قانونی خواستههای صنفی خود را دنبال کنند.
-----------------
حادثهای که فراموش نشد/ هجده کارگر در آتش سوختند
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیستم آذر امسال، پنجمین سالگرد حادثه کارخانه فولاد غدیر یزد است. در این حادثه انفجار، هفت کارگر در دم جان خود را از دست دادند؛ یازده کارگر هم روانه بیمارستان شدند و در آنجا، جان خود را از دست دادند؛ در این حادثه فقط یک کارگر جان سالم به دربرد.
خانوادههای قربانیان این حادثه همان روزها هم گفتند و هنوز هم میگویند که دلیل اصلی این حادثه، هرگز مشخص نشد. همان روزها دلایل متناقضی اعلام شد؛ بررسیهای اولیه علت وقوع حادثه را وجود آب در آهن قراضههای پرس شده در کوره ذوب آهن اعلام میکرد اما نماینده مردم یزد در مجلس همان روزها به ایلنا خبر داد که مهمات اسقاط موجب بروز انفجار در کارخانه نورد فولاد غدیر یزد شده است.
پس از این حادثه، وعدههای بسیار به خانوادههای قربانیان دادند که هرگز عملی نشد؛ سی درصد از دیه کامل کم کردند و 70 درصد دیه را به خانوادههای قربانیان پرداختند. یک ماه هم کارخانه تعطیل شد، که دوباره راه افتاد و تولید را از سر گرفت.
حادثه فولاد غدیر، بیستم آذرماه نود، حوالی ساعت 8 شب، یعنی در زمانی نزدیک به اتمام آخرین شیفت کاری کارگران رخ داد و جالب است که یکی از قربانیان حادثه، تازه همان روز آغاز به کار کرده بود، با وجود احتمال خطر در این کارخانه و حوادث آسیبزای مشابه در سالهای قبل از آن، مشخص است که از آموزش های ایمنی چندان خبری نبوده است.
خانوادهها و بازماندگان، انتظار صدور احکام سنگین تری برای متهمان پرونده داشتند؛ انتظار نداشتند که بعد از یک ماه دوباره این کارخانه با همان شرایطی که تقریبا ثابت مانده بود، شروع به کار کند. این انتظار هرگز برآورده نشد. دادگاه کارفرما را مقصر تشخیص داد، اما رای صادره انتظارات خانوادهها را برآورده نمیکرد. کارفرما به پرداخت دیه و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد و کارخانه ماه بعد راه افتاد.
حالا از این حادثه دردناک 5 سال تمام گذشته است. اما شاید بازخوانی این واقعه بتواند از حوادث مشابه در آینده جلوگیری کند یا حداقل زنگ خطری باشد برای مسئولان امر که بیش از این به جان گرانبهای انسانها بها بدهند و کارگران را اینچنین بیمحابا فدای تولید بیشتر و سودخواهی افزونتر نکنند.
-----------------
بدحسابی کارفرما کارگران معدن زغال سنگ طزره را به تجمع کشاند
کارگران معدن ذغال سنگ طزره با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز شنبه (20 آذر ماه) بیش از 500 نفر از همکاران شیف صبح آنها در محوطه این واحد معدنی مقابل ساختمان اداری تجمع صنفی برپا کرده اند.
این کارگران افزودند: دست کم چهارماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
طبق اظهارات کارگران طزره، کارفرما در تجمعات قبلی که آخرین آن روز یکشنبه (14 آذر ماه)بمدت یک ساعت برگزار شد وعده داد که تا پایان هفته (پنجشنبه 18 آذر ) بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا این وعده عملی نشد و آنها دوباره اعتراض صنفی خود را از سرگرفتهاند.
کارگران معدن طزره با یادآوری اینکه دستمزد مربوط به ماههای مرداد ، شهریور ، مهر و آبان آنها به تاخیر افتاده است ، افزودند:از قرار معلوم چون خریداران ذغال سنگ هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکردهاند دستمزد آنها به تاخیر افتاده است.
طبق اظهارات کارگرانی که در اجتماع صنفی امروز شرکت دارند گفته می شود یکی دیگر از نگرانی ما این است در صورت ادامه مشکلات مالی معدن و با توجه به اینکه به ماه های پایانی سال نزدیک می شویم کارفرما علاوه بر مشکل پرداخت دستمزد درپرداخت عیدی کارگران نیز دچار مشکل شود.
-----------------
کارگران ارگ قدیم بم به کارشان بازگشتند
به گفته منابع کارگری ایلنا، با توافقی که روز پنجشنبه (هجدم آذرماه) میان مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارگ بم، فرماندار بم ،نماینده مردم بم در مجلس و کارگران شاغل در این پایگاه صورت گرفت؛ اعتراض صنفی کارگران در پنجمین روز خود خاتمه یافت.
برپایه این این اظهارات در این جلسه توافق شده است که تا پایان ماه جاری همه چهار ماه معوقات مزدی کارگران پرداخت شود و در همین رابطه قرار است تا فردا یکشنبه( 21 آذر ماه) پرداخت معادل یک ماه از معوقات مزدی کارگران به عنوان اولین قسط، صورت بگیرد.
کارگران این پروژه فرهنگی میگویند برهمین اساس همه آنها با اعتماد به وعدههای داده شده، تا پایان ماه جاری (آذر ماه سال 95) به انتظار خود برای وصول مطالبات مزدیشان ادامه خواهند داد و امیدوارند که این بار کارفرما آنها با خوش حسابی خود از تکرار چنین تجمع اعتراضی جلوگیری کند.
گفتنی است ؛کارگران معترض پروژه ارگ قدیم بم که همه از استاتید گل وخشت هستند چهار ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکردهاند وبه همین دلیل از صبح روز یکشنبه (14 آذر ماه) تا صبح روزپنجشنبه (18 آذر ماه)دست از کار کشیده وهر روز در محوطه ارگ مقابل ساختمان پایگاه میراث فرهنگی تجمع کرده اند.
-----------------
بی اعتنایی دیوان عدالت اداری به خواست کارگران/ حذف شرکتهای پیمانکاری و مزد برابر خواست همه کارگران است
به گزارش ایلنا، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه با صدور بیانیه ای از عملکرد دیوان عدالت اداری در رابطه با ابطال دستورالعملهای تساوی دستمزد انتقاد کرده است.
در بخشی از این بیانیه با اشاره سابقه تصمیم دولت گذشته برای ممنوعیت استخدام کارگران پیمانکاری در ابتدای دهه 90، آمده است: وزارت کار وقت تحت تاثیر اعتراضات هزاران نفره بخش های مختلف کارگران در پتروشیمی های ماهشهر، تبریز، خودروسازی هاو نفت و غیره بخشنامه ای مبنی بر حذف شرکت های پیمانکاری را صادر کرد اما در سال ۹۲ طی بخشنامه جدیدی با بی اعتنایی به خواست میلیونها کارگر قراردادی، باردیگر تداوم فعالیت شرکت های پیمانکاری را مجاز دانست و فقط پیمانکاران را به رعایت تساوی دستمزد بین کارگران با شرایط کار مشابه ملزم کرد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمدهاست: اکنون دیوان عدالت اداری با بی اعتنائی آشکارتر به خواست میلیونها کارگر قراردادی به حمایت همه جانبه و بی کم و کاست از شرکت های پیمانکاری برای نادیده گرفتن حقوق کارگران برخاسته و حتی دستورالعمل های تعدیل دهنده مطالبه کارگران که توسط وزارت کار صادر شده بودند را ابطال نموده است.
در پایان این بیانیه، این تشکل کارگری حذف شرکتهای پیمانکاری،پرداخت دستمزد برابر برای کارگران با کار برابر و افزایش فوری دستمزدها را مطالبات اصلی و محوری کارگران عنوان کردهاست.
-----------------
مصوبات تساوی دستمزد باطل شد
به گزارش ایلنا، دو دستورالعمل و بخشنامه برای الزام پیمانکاران به رعایت تساوی دستمزد بین کارگران با شرایط مشابه، ۱۸ آبانماه سال جاری با شکایت شرکت مخابرات استانهای اصفهان و کرمان از سوی دیوان عدالت اداری ابطال شد.
طبق ادعای شاکیان این پرونده، «دستورالعملهای مذکور باعث ورود خسارت جبرانناپذیر به شرکت مخابرات شده و در صورت عدم توقف اجرای آنها، مبالغ هنگفتی از حساب شرکت مخابرات استان در وجه کارگران مشمول دستورالعملها پرداخت خواهد شد.»
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالهای ۹۲ و ۹۳ با صدور دستورالعملهایی تحت عناوین دستورالعمل شماره ۳۶ و ۳۸، منع تبعیض در پرداخت دستمزد به منظور برقراری عدالت مزدی و تساوی مزدی برای کار هم ارزش در شرایط یکسان برای کارگران را اعلام کرد.
حال این ابطال، مورد اعتراض کارگران و فعالان صنفی قرار خواهد گرفت و بدون تردید، وضعیت شغلی کارگران پیمانکاری را با مشکلات بیشتر مواجه خواهد کرد.
-----------------
گودبرداری ناایمن به مرگ یک کارگر جوان در شیراز انجامید
به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (18 آذر)، یک کارگر جوان در شیراز براثر ریزش آوار جانش را از دست داد.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان آتش نشانی شیراز، در این حادثه هنگام گود برداری توسط بیل مکانیکی و مشغول به کار بودن 3 کارگر در درون گود، ناگهان ساختمان مجاور گودبرداری به درون گود ریزش می کند و دو تن از کارگران موفق به فرار شده و یکی از کارگران که تبعه افغانستان و حدودا 25 ساله بوده، در زیر آوار مدفون می شود.
آتش نشانان ابتدا با بررسی صحنه و یافتن محل احتمالی مدفون شدن شخص توسط سگهای تجسس شروع به آور برداری کردند که در نهایت پس از بیش از سه ساعت تلاش آتش نشانان، جسد کارگر متوفی از زیر آوار به بیرون منتقل شد.
-----------------
کارگران فلزکار ایتالیا موفق شدند رای خود را به کرسی بنشانند
به گزارش خبرنگار ایلنا، سه اتحادیه سراسری کارگران فلزکار ایتالیا در 16 ماه گذشته، یک سلسله مذاکرات طولانی با کارفرمای اصلی این صنعت در این کشور برگزار کردند.
این کارگران همچنین یک اعتصاب بیست ساعته نیز سازماندهی کردند و در نهایت در اواخر ماه نوامبر توانستند به یک توافق رضایتبخش دست پیدا کنند.
این توافق بین سه اتحادیه فلزکار و فدراسیون کارفرمایان صنعت فلز این کشور منعقد شده و 1.6 میلیون کارگر این صنعت را دربرمیگیرد.
این قرارداد که یک قرارداد چتری است، سطح مزایای دریافتی کارگران را افزایش می دهد و براساس برنامه ریزی به اتحادیههای کارگری اجازه میدهد در درازمدت برای بالاتررفتن دستمزد کارگران مذاکره کنند.
در این قرارداد، حق آموزش ضمن خدمت برای کارگران به رسمیت شناخته شده و سطح مشارکت کارگران در اداره کارخانه ها و واحدهای تولیدی بالا رفته. همچنین کارفرمایان موظف شده اند برای کارگران خدمات بیمه تکمیلی فراهم کنند و قوانین ایمنی را سفت و سختتر اجرا کنند.
فعالان کارگری فلزکار ایتالیا می گویند در این توافق جمعی، اهم خواسته ها ما لحاظ شده و در مجموع، این توافق یک موفقیت محسوب می شود.
-----------------
خلف وعده مسئولان نسبت به فارغالتحصیلان صنعت نفت/ به محاکم قضایی رجوع خواهیم کرد
جمعی از فارغالتحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت، نامهای سرگشاده منتشر کردند و در آن از عدم اجرای جذب فارغالتحصیلان این دانشگاه انتقاد کردند.
در بخش ابتدای این نامه آمده است: داستان طولانی تضییع حق آشکار جذب فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت در حالی وارد نوزدهمین ماه خود می شود که علی رغم تمام پیگیری های فردی و جمعی از طریق مسئولین وزارت نفت، دولت و نمایندگان مجلس، این مشکل هنوز به پایان نرسیده و صبر و تحمل قشر مظلوم و رنج کشیده دانشجویان و فارغ التحصیلان را لبریز نموده است.
در ادامه این نامه میخوانیم: در حالی که از 19 خرداد 94 (تاریخ صدور ابلاغیه منع استخدامی در وزارت نفت از طرف وزیر نفت) تا به امروز، بارها و بارها به طور ضمنی و صریح حق جذب فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت از زبان مسئولان دولتی و غیردولتی به رسمیت شناخته شده است و حتی ابلاغیه 27 دی 94 وزیر نفت (در نتیجه تجمع مقابل وزارت نفت و تحصن در دانشگاه صنعت نفت) به عنوان یک سند مکتوب، مهر تاییدی بر حقانیت خواسته دانشجویان و فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت است؛ در این بین، اظهارنظرهای بدون پشتوانه و ضد واقعیت برخی مسئولان جای تامل دارد.
در انتهای این نامه، این دانشجویان گفتهاند: حال که پیگیری ها و نامه نگاری ها در طول این نوزده ماه موثر واقع نشده؛ چاره ای جز تظلم به محکمه نمانده است. این تظلم خواهی در قدم اول با تقدیم شکایتی به سازمان بازرسی کل کشور کلید خورده و در ادامه به کمیسیون اصل نود مجلس و دیوان عدالت اداری نیز تسری خواهد یافت.
-----------------
تجمع کارگران کشت و صنعت مهاباد در اعتراض به عدم دریافت مطالبات
به گزارش ایلنا؛ کارگران مجتمع صنعتی کشت و صنعت مهاباد از روز جمعه هفته گذشته تاکنون در اعتراض به عدم دریافت کامل مزد و مزایای مزدی و سنوات مقابل این مجتمع صنعتی تجمع صنفی مسالمت آمیز برگزار کردهاند.
کارگران در مقابل این مجتمع صنعتی چادرهایی برپا کردهاند که البته هم اکنون به دلیل سردی هوا به داخل مجموعه رفتهاند؛ اما تاکید دارند که تا تکلیف پرداخت مطالباتشان مشخص نشود به تجمع خود پایان نمیدهند.
تعداد کارگرانی که در این تجمع حضور دارند در ساعات مختلف شبانه روز و با توجه به سردی هوا متفاوت است؛ اما کارگران تلاش دارند که این تجمع صنفی مسالمتآمیز را به صورت حداکثری برگزار کنند.
یکی از کارگران که در این تجمع حضور دارد به ایلنا گفت که آنها هم اکنون قادر به تامین مایحتاج اولیه خانوادههایشان نیستند و لذا باید تکلیف پرداخت مطالباتشان هر چه سریعتر روشن شود.
مجتمع صنعتی کشت و صنعت مهاباد از 4 شرکت کشت و صنعت، مجتمع دامداری و صنعتی، سردخانه زمزم، همامرغ مهاباد تشکیل شده است که هم اکنون بیش از 100 کارگر در این 4 مجموعه مشغول به کار هستند.
در مجموع گفته میشود که این کارگران به اضافه کارگران تعدیل شده بیش از 500 میلیارد تومان مزد، مزایای مزدی و سنوات از این 4 شرکت طلبکارند.
این کارگران همچنین از بابت مشکلات بیمهای خود گلایه مند هستند چراکه دفترچه بیمههای آنان تمدید نشده است.
-----------------
مصدوم شدن 3کارگر شهرداری تهران در حادثه تصادف
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه بامداد امروز پنجشنبه (18 آذر ماه) حوالی ساعت 4:26 دقیقه در مسیر غرب به شرق جاده مخصوص در غرب تهران زمانی اتفاق افتاد که یک دستگاه کامیونت به دلایل نامشخصی از مسیر خود منحرف و پس از تصادف با دو خودرو دیگر در نهایت به سه کارگر شهرداری برخورد می کند که در نتیجه آن سه کارگر بشدت مصدوم میشود.
بر اساس این گزارش؛ از قرار معلوم کارگران مصدوم این حادثه با حضور گروهای امداد ونجات به نزدیکترین مرکز در مانی شهر تهران منتقل شدهاند.
-----------------
طلب مزدی کارگران «کمپروسورسازی تبریز» از 4 ماه گذشت
منابع خبری ایلنا در کارخانه «کمپروسور سازی تبریز»گزارش دادهاند حدود 136 کارگر رسمی و قراردادی این کارخانه به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» عنوان میشود؛ بدو احتساب 50 درصد عیدی سال 94 بیش از 4 ماه حقوق و مزایا دریافت نکردهاند.
یکی از کارگران در تشریح جزئیات این خبر گفت: پس از سالها چالش کارگری در «کمپرسور سازی ایران»، وضعیت کارخانه از حدود دو ماه پیش با تغییر مدیرعامل رو به بهبودی است اما هنوز دستمزد مرداد، شهریور، مهر و آبان ماه آنها پرداخت نشده است.
به ادعای این کارگر واحد تولیدی کمپروسورسازی تبریز که هم اکنون به تنهایی در زمینه تولید انواع کمپرسور در کشور فعالیت دارد؛ از تولید و فروش خوبی به نسبت قبل برخوردار بوده و اینکه چرا مطالبات کارگران با تاخیر پرداخت میشود؛ از این موضوع بیخبریم.
طبق اظهارات این کارگر کمپروسورسازی تبریز؛ او وسایر همکارانش پیگیری زیادی برای وصول مطالبات خود از مسئولان نهادهای مستقر در استان انجام دادهاند اما نتیجهای حاصل نشده است.
همچنین به نقل از این کارگر گفته میشود؛ کارفرمای کمپروسورسازی تبریز هماکنون بابت بدهیهای مالی سالهای گذشته به نهادهای مختلف دولتی و خصوصی همانند اداره گاز، برق، تامین اجتماعی، دارایی و چندین بانک بدهکار است که پرداخت یکجای آن در وضعیت فعلی کارخانه برایش میسر نیست و در عین حال ما کارگران به دلیل عدم دریافت مزد در چهار ماه گذشته؛ در شرایط سخت معیشتی قرار گرفتهایم از این رو از کارفرما میخواهیم حداقل بخشی از مطالبات معوقه مارا پرداخت کند.
-----------------
تخریب حقوق کار از طریق گسترش مناطق ویژه و آزاد
علیرضا خیر الهی از پژوهشگران حوزه رفاه اجتماعی در گفتوگو با ایلنا گفت: گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را باید یکی از مکانیسمهای اصلی تخریب قانون کار در کشور به حساب آورد.
وی با یادآوری اینکه در دهههای گذشته گسترش مناطق آزاد یکی از اصلیترین شروط بانک جهانی برای تخصیص وام به کشورهای متقاضی بوده است، در خصوص وجه ممیزههای طرح تعدیل ساختاری در سالهای پس از جنگ داری با سایر سیاستگذاریهای اقتصادی به اجرا درآمده، گفت: برنامهی تعدیل ساختاری، یک شیوهی نوظهور در اقتصادسیاسی است، که از دههی 80 میلادی به بعد، عمدتاً به صورت برونزا در سلسلهمراتب اقتصاد جهانی به کشورهای ضعیف و وابسته تحمیل شده است.
او با تقسیم بندی شیوههای گسترش نئولیبرالیسم به چهار گروه مختلف، اظهار داشت: گونهی اول شامل دگردیسیهای نئولیبرالیمیشوند (که عمدتاً در جماهیر بر جای مانده از اتحاد شوروی اجرایی شد)؛ گونهی دوم را گردشهای نئولیبرالی نامیدهاند (که به کشورهای انگلیسی زبان و بعضی دولتهای آمریکای لاتین اختصاص دارند)؛ گونهی سوم به تعدیل سیاسی (در کشورهای سوسیالدموکرات اسکاندیناوی) مربوط میشود؛ و آخرین گونه نیز برنامههای تعدیل ساختاری هستندکه عموماً آنها را نوع خاص پیشبرد پروژهی جهانی نئولیبرال در جهان سوم و کشورهای توسعهنیافته تلقی میکنند.
خیراللهی افزود : در تاریخ 40 سالهی نئولیبرالیسم، شیوهی اجرایی این پروژه در نقاط مختلف دنیا، به لحاظ تاکتیکی طیف وسیعی از اقدامات نظیر کودتا، انقلاب، فشار سیاسی و نهایتاً فشار اقتصادی را شامل شده است؛ مشخص است که برنامهی تعدیل ساختاری به مورد آخر یعنی فشار اقتصادی مربوط است.
این کارشناس حوزه رفاه اجتماعی با اشاره به شروط بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول برای پرداخت وام در دهههای 80 و 90 میلادی اظهار داشت: کشورهای جهان سوم باید برنامههای تعدیل ساختاری را با نظارت این دو نهاد در کشور خود اجرا کنند؛ بنابراین در این شیوه ما با خشونت عریان سایر شیوههای پیادهسازی نئولیبرالیسم در نقاط دیگر دنیا مواجه نیستیم، اما در عوض این شیوه واجد ابعادی از خشونت پنهان و بسیار دردناک برای مردم این کشورهاست که شاید حتی تاریخنویسان آینده نیز توان ضبط دقیق آن را نداشته باشند.
او افزود: تعدیل ساختاری شیوهی اجرایی یا گونهای از نئولیبرالیسم برای جهان سوم به شمار میآید که در آن، این کشورها مجبورند بحرانهای اقتصادی خود را با درونی کردنی هرچه بیشترِ عوامل بحرانزا، تعمیق بخشند.
خیر الهی درخصوص به وضعیت به اجرا درآمدن سیاستهای تعدیل ساختاری در ایران گفت: به لطف منابع حاصل از فروش نفت، درونی کردن این عوامل بحرانزا، در مجموع آسیب کمتری ایجاد کرده است اما هنوز در میان اقشار فرودست (خصوصاً مزدبگیران و حاشیهنشینان) کمتر کسی طعم تلخ محرومیتهای دههی 70 شمسی را فراموش کرده است. البته این طرح پس از این دهه به هیچ وجه از دستور کار سیاستگذاران خارج نشده است و مبانی اصلی آن همچنان در ذهنیت برنامهنویسیان و سیاستگذران اقتصادی و اجتماعی ما نقش برجستهای دارند، اما از میزان خشونت آن تا حدودی کاسته شده است.
او در پاسخ به این پرسش که «آیا میتوان سایر وقایع ای نظیر تحولات قانون کار و گسترش مناطق آزاد را نیز در قالب همین گرایش درک کرد» گفت:در سالهای پس از جنگ، متعاقب بحرانی شدن وضعیت اقتصاد و در کنار تحولات سیاسی بسیار بزرگی که در جریان بود، دولت جدید دست به سلسله اقدامات پردامنهای در سطح اقتصادی زد و همراه با آن گفتمان ایدئولوژیک غالب را نیز با یک گفتمان جدید جایگزین نمود. با این مقدمه پاسخ من به این پرسش مثبت خواهد بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی خاطر نشان کرد: در این سالها با بازتعریف مفاهیم و انگارههای انقلابی، شیوههای سیاستگذاری و رویکردهای عملگرایانه مواجهیم که عمدتاً ذیل برنامهی تعدیل ساختاری قابل تبییناند و خنثیسازی بخشهای عمدهای از قانون کار تازه تصویب شده آن سالها را نیز باید در پرتو همین مسئله تفسیر کرد.
او در رابطه با گسترش مناطق آزاد گفت: فارغ از وجوه مهم دیگرش، باید آن را یکی از سازوکارهای عمدهی خنثیسازی قانون کار به شمار آورد.
این پژوهشگر حوزه رفاه اجتماعی در مورد وجوه دیگر گسترش مناطق آزاد اظهار داشت جالب است که در دهههای گذشته گسترش مناطق آزاد یکی از اصلیترین شروط بانک جهانی برای تخصیص وام به کشورهای متقاضی بوده است، یعنی اساساً گسترش مناطق آزاد را باید یکی از سیاستهای اجرایی و عملی برنامهی تعدیل اقتصادی به شمار آورد. با در نظر داشتن این موضوع دیگر جایی برای تعجب نخواهد بود که اگر به یادبیاوریم در اولین برنامهی توسعهی (مصوب سال 1368) درست در بحبوحهی تحولات عمیق سیاسی کشور، دولت به تشکیل مناطق آزاد مکلف و این مهم سریعاً در دههی 70 عملیاتی نیز شده باشد.
او افزود : در مورد اینکه عملکرد اقتصادی این مناطق به صورت کلی در سالهای گذشته چگونه بوده، دست کم بنا بر اظهارات کارشناسان امر، ظاهراً پروژهی مناطق آزاد از لحاظ اقتصادی، کاملاً شکست خورده است.
خیرالهی عنوان کرد : گسترش مناطق آزاد یکی از مکانیسمهای اصلی تخریب قانون کار در کشور به حساب میآید؛ جایی که گسترهی پوششی دومین قانون بزرگ کشور که توسط مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسیده است، به سادگی و با یک مصوبهی دولتی در سال 1373 پیرامون اشتغال در مناطق آزاد، رسماً نقض میشود و ارکان مختلف سیاسی و قضایی نیز هیچ واکنشی در برابر آن نشان نمیدهند.
وی در عین حال افزود: البته مستثناسازی مناطق آزاد تنها یکی از انواع مستثناسازیها از شمول قانون کار به حساب میآید، و در این زمینه مباحث فراوانی وجود دارد.
خیرالهی در خصوص «مستثناسازی در این مناطق» نیز گفت:در 26 سال اخیر به صورت کلی سه نوع مستثناسازی گریبانگیر قانون کار بوده است که دسته نخست شامل مستثناسازیهای مندرج در متن قانون کار (که شامل مواردی نظیر کارگاههای خانوادگی، کارگران مهاجر، کارگران مشمول ماده 190 و قسمتی از کارآموزان است) میشود.
وی در خصوص دستهدوم گفت: این گروه مستثناسازی به موارد پیشبینی شده در متن قانون کار که به صورت مشخص به کارگاههای کوچک دارای کمتر و 5 و 10 نفر مربوط میشود.
این کارشناس رفاه اجتماعی در مورد سومین گروه مستثناسازیهای حقوق کار گفت: این گروه شامل مستثناسازی جغرافیایی (مناطق آزاد و ویژه)، مستثناسازی حاکمیتی (نظیر خدام بقاع متبرکه، زندانیان و غیره)، مستثناسازی کارگران قالیباف و مستثنا انگاریِ کارگران غیررسمی میشود.
وی در رابطه با گسترهی جمعیتی این حذف شدگان از شمول قانون کار اظهار داشت: به علت عدم شفافیت آمارهای حوزهی کار کشور جواب دقیقی برای این پرسش وجود ندارد . آمارهای منتشر شده گاهاً به صورت غیررسمی و با دامنه و گسترهی تغییراتی غیرقابل اعتماد از زبان مقامات رسمی در دسترس پژوهشگران قرار میگیرد.
او افزود:برای مثال در مورد تعداد کارگران غیررسمی کشور ما در همین سال گذشته با تخمینهایی بین 4 میلیون تا 9 میلیون (از زبان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) مواجه بودهایم که واقعیتاً نمیتوانند مبنای درستی برای پژوهش در این حوزه باشند. با وجود همهی این مسائل میتوان مدعی شد که در حال حاضر دست کم، حدود 4 تا 8 میلیون کارگر غیررسمی، 2 تا 3 میلیون کارگر مهاجر، و 4 تا 5 میلیون کارگر شاغل در کارگاههای زیر ده نفر داریم.
خیرالهی اظهار داشت: بنابراین و با تکیه بر این تخمینها و حتا با در نظر نگرفتن جمعیت کارگران مناطق آزاد و زندانیان و قالیبافان و غیره نیز، جمعیت کارگران مستثنا شده از کل قانون کار یا بخشهایی از آن، دست کم چندین برابر بیشتر از جمعیت کارگرانی است که تمام مواد قانون کار شامل حال آنها میشود.
وی در خاتمه در جمع بندی صحبتهای خود میگوید: حال این سوال پیش میآید که چگونه قانونی که در مواد اول و پنجم خود مدعی است تمام کارگران، کارفرمایان و کارگاههای کشور را دربرمیگیرد، در حال حاضر -در خوشبینانهترین تخمینها نیز- حتی یک چهارم و یا یک پنجم از کارگران و کارگاههای کشور را نیز تحت پوشش کامل خود ندارد؟
-----------------
درخواست رسیدگی به حقوق قانونی کارگران فروشگاهها
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران فروشگاههای شهرستانهای نور، ایزدشهر و رستمرود در استان مازندران، درنامه ای جمعی خطاب به مسئولان وزارت کار و تامین اجتماعی خواستار رسیدگی مسئولان به وضعیت شغلی خود شدند.
در این نامه که یک رونوشت آن برای خبرگزاری ایلنا فرستاده شده؛ آمده است: کارفرمایان فروشگاهها اضافه کاری ما را محاسبه نمیکنند و نسبت به پرداخت بیمه و حق و حقوق ماهانه ما سهل انگاری می شود.
در این نامه کارگران آورده اند که مراجعه به اداره کار شهرستان نور تا کنون بینتیجه بوده است و هیچ گونه اقدامی از جانب مسئولان محلی صورت نگرفتهاست.
این کارگران در انتها از مسئولان کشوری خواستهاند که به وضعیت آنها رسیدگی کنند.
-----------------
تجمع چهار روزه کارگران ارگ قدیم بم برای معوقات مزدی
منابع کارگری ایلنا شهر بم با اعلام این خبر گفتند: کارگران معترض که برای اجرای پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم استخدام شدهاند در چهار ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند.
به گفته این کارگران، و با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی تا این لحظه از میان مسئولان سازمان میراث فرهنگی هیچ کس حاضر نشده تا به این وضعیت رسیدگی کند.
به گفته آنان پایگاه میراث فرهنگی ارگ به عنوان متولی اصلی پروژه نجات بخشی ارگ قدیم به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینههای جانبی را ندارد در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
منابع ایلنا میگویند که در جریان تجمع امروز وروز های گذشته مسئول پایگاه میراث فرهنگی ارگ به همراه تعدادی از اعضای شورای شهر بم در جمع کارگران معترض حاضر شده وقول دادهاند که مطلبات آنان را از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور پیگیری خواهد شد.
این وضعیت در حالی است که برخی از کارگران این مجتمع از پیش از وقوع زلزله سال 82 در بازسازی و نگهداری پروژه ارگ بم مشارکت داشتند بطوری که در حال حاضر سابقه کاری آنها تا حدود 20 سال هم میرسد.
گفتنی است پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که 12 سال پیش در جریان وقوع زلزله سال 82 ویران شدند و کارگران معترض ,عقیده دارند که تاخیرهای به وجود آمده بر کند شدن روند بازسازی تاثیرگذار بوده است.
ارگ تاریخی بم با بیش از 20 هکتار وسعت بزرگ ترین بنای خشت گلی جهان است که حدود 2 هزار و 200 سال قدمت دارد و تا حدود 180 سال قبل عده ای از اهالی بم در آن سکونت داشتند.
مجموعه ارگ بم شامل شهر قدیم ، قلعه ، عمارت پنج طبقه ای حاکم نشین ، سربازخانه ، دو مسجد مربوط به دوره اسلامی و زورخانه است.
-----------------
تعویق 4 ماه مطالبات 1400 کارگر معدن«طزره »
منابع کارگری ایلنا در سمنان گزارش دادند، این کارگران که در یکی از واحدهای زیر مجموعه معادن البرز شرقی شاغل هستند بیش از 4 ماه مزایای مزدی طلبکارند.
کارگران مورد نظر که به صورت رسمی و قراردادی مشغول کارند با بیان اینکه مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، افزودند: با وجود آنکه از حدود شش ماه قبل وضعیت استخراج روندی رو به بهبود داشته است،اما مشکلات معیشتی آنها همچنان باقیمانده است.
منابع خبری بابیان اینکه کارفرما مدعی است هر ماه به همه کارگران دستمزد پرداخت می کند ، در ادامه افزودند: اگرچه کارگران به صورت ماهانه مزد خود را دریافت میکنند اما در عمل در فرآیند پرداخت دستمزد آنها چهار ماه تاخیر وجود دارد.
به گفته کارگران معدن زغال سنگ طزره که در شهرستان شاهرود واقع شده است، در ادامه بی توجه ای های مسئولان این واحد معدنی در پرداخت مطالباتشان روز یکشنبه (14 آذر ماه)بمدت یک ساعت به نشانه اعتراض دست از کارکشیده بودند.
طبق اظهارات آنان؛ مدیریت معدن هنوز بابت وصول طلب مربوط به فروش زغال سنگهای استخراجی همچنان با مشکل بدحسابی خریداران مواجه است و به همین دلیل این تاخیر چهار ماهه وجود دارد.
-----------------
اعتراض صنفی کارگران سایت ۳ پتروشیمی بوشهر ادامه یافت
به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، بامداد امروز نیز کارگران پیمانکاری شاغل در سایت ۳ پتروشیمی بوشهر در اعتراض به تأخیر معوقات مزدی خود دست به تجمع زدند.
بر این اساس، کارگران با تجمع در مقابل در ورودی مجتمع پتروشیمی در اعتراض به چهار ماه معوقات حقوق و بیمه خود معترضند و در پی پرداخت مطالبات خود هستند.
این تجمع اعتراضی از دو روز پیش آغاز شده به گفته یکی از کارگران از مردادماه تاکنون بابت معوقات مزدی و بیمهای خود طلبکارند .
-----------------
گرفتار شدن 6 کارگر در زیر آوار
به گزارش ایلنا، روز گذشته (16 آذر)، ریزش یک ساختمان نیمه کاره در قم 6 کارگر را راهی بیمارستان کرد.
از قرار معلوم، این حادثه در بلوار ولایت پردیسان قم رخ داد و پس از بروز این حادثه، عوامل اورژانس به سرعت به محل اعزامشده و اقدام به نجات مصدومان کردند.
کارگران مصدوم توسط عوامل اورژانس جهت مداوا به مراکز درمانی شهر قم منتقل شدند.
-----------------
ادامه اعتراض کارگران لیفتراک سازی زیر بارش برف
کارگران معترض کارخانه لیفتراک سازی سهند تبریز در این باره به ایلنا گفتهاند: امروز (17 آذرماه ) چهارمین روزی است که در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفیشان خود در اعتراض هستند.
آنها در خصوص مطالبات معوقه خود افزودند: بعد از ظهر روز گذشته (16 آذرماه) معادل یک ماه از مجموع سه ماه مزد پرداخت نشده را دریافت کردیم اما هنوز تکلیف باقیمانده این طلب مزدی روشن نشده است.
گفتنی است پیش از این بیش از170 کارگر رسمی وقرار دادی که در شرکت لیفتراک سازی سهند تبریز کار میکنند مدعی بودند که از شهریور ماه تاکنون بابت معوقات مزدی پرداخت نشده بستان کارند، در عین حال حق بیمه کارگران این کارخانه چندین ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
-----------------
ضرب و شتم کارگران شرکتواحد پذیرفتنی نیست/از کارگران عذرخواهی میکنیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن سرخو در تذکر پیش از دستور امروز خود در جلسه شورای شهر تهران گفت: با کمال تاسف باخبر شدیم؛ در روز یکشنبه که ما در شورای شهر حضور داشتیم؛ تعدادی از کارگران و بازنشستگان شرکت واحد که برای مسائل مرتبط با تعاونی مسکن خود مقابل شهرداری تجمع کرده بودند با خشونت مواجه شده و تعدادی از آنان در مقابل خانواده مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
وی ادامه داد: این قابل پذیرش نیست کارگرانی که درخواست احقاق حقوق خود در مسائل صنفی و تعاونی مسکن را دارند به جای اینکه طرف مذاکره قرار بگیرند و به نامههای شورای اسلامی کارگران شرکت واحد پاسخ داده شود؛ مورد ضرب و شتم قرار بگیرند.
وی ادامه داد: به عنوان مسئول فراکسیون کارگری از این افراد و خانواده آنها عذرخواهی میکنیم زیرا ما در صحن شورا حضور داشتیم، اما متوجه این موضوع نشدیم. این وظیفه ما بود که از برخورد خشونتآمیز با آنها ممانعت کنیم.
رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر با تاکید بر اینکه شهرداری در خصوص تعاونی مسکن کارهای خوبی انجام داده است و شهردار در این زمینه توضیحاتی ارائه دادند، گفت: در حال حاضر 500 نفر از اعضای تعاونی مسکن شرکت واحد باقی مانده و نتوانستند از تمهیدات این تعاونی استفاده کنند و به مبلغ وام آنها افزوده شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما با این افراد جلسهای میگذاریم اما اینکه با کارگران به خاطر پیگیری مسائل صنفی با ضرب و شتم برخورد کنند مانند آنچه که چندی پیش در تبریز اتفاق افتاد و کارگران معدن شلاق خوردند؛ محکوم است.
وی از شهرداری خواست در این زمینه عکسالعمل نشان داده و با ضاربان برخورد شود.
گفتنی است روز یکشنبه (چهاردهم آذر)، کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به خاطر پیگیری وضعیت مسکن خود مقابل شهرداری تجمع کردند. که مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
کارگران شرکت واحد میگویند: سالهاست منتظر تحویل مسکن هستیم و رایزنیها و نامهنگاریهای ما به نتیجه نرسیده است. این کارگران از شهرداری تهران میخواهند که به مطالبات آنها در زمینه مسکن رسیدگی کند.
-----------------
تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی مقابل مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز چند صد نفر از کارگزاران بیمه کشاورزی از استانهای مختلف به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این کارگزاران که پیش از این نیز چندین تجمع اعتراضی در تهران برپا کردهاند، میگویند: علاوه بر مطالبات قبلی شامل درخواست بیمه و انعقاد قرارداد مستقیم، از بابت خصوصیسازی نیز نگرانیم.
به گفته این کارگران، زمزمههایی مبنی بر واگذاری کارگزاری بیمه کشاورزی به یک شرکت خصوصی شنیده میشود که این مساله بر نگرانی کارگزاران افزوده است.
از قرار معلوم، این کارگزاران نگرانند که خصوصیسازی بحث استخدام آنها را که در مجلس مطرح است، به محاق ببرد و امنیت شغلی آنها بیش از این تهدید شود.
پس از خاتمه تجمع صبح امروز در ساعت یازده، کارگزاران مقابل سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور رفتند و پس از مذاکرات، به سالن غدیر این سازمان منتقل شدند و در حال حاضر جلسهای با مسئولان این سازمان جهت پیگیری مطالبات کارگزاران، در حال برگزاری است.
کارگزاران بیمه کشاورزی میگویند: امیدواریم این مذاکرات و جلسه امروز به نتیجه مطلوب برسد و بتوانیم به خواسته های خود دست پیدا کنیم.
-----------------
مرگ یک کارگر ساختمانی در اثر برقگرفتگی
براساس اخبار دریافتی ایلنا، فرماندار سر پل ذهاب ضمن تایید این خبر گفت: این حادثه ظهر دیروز (دوشنبه15 آذر) در یکی از ساختمانهای در حال ساخت در محله میراث فرهنگی شهر سر پل ذهاب اتفاق افتاد که بر اثر آن کارگر 24 ساله به نام (ج.ف) حین بستن داربست بر اثر برخورد یکی از میلههای داربست با کابل فشار قوی جان خود را از دست داد.
«جهانبخش حیدری» افزود: این کارگر به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی دچار حادثه شد و تلاش امدادگران برای احیای این کارگر مؤثر واقع نشد.
-----------------
اعضای شورای تامین تشکیل جلسه دادند/کارفرما نیامد/به اعتصاب ادامه میدهیم
منابع کارگری در این باره به ایلنا گفتند: دو روز از اعتراض کارگران کارخانه «لیفتراک سازی سهند تبریز» میگذرد و این کارگران هنوز منتظرند تا کارفرما حداقل بخشی از مطالبات معوقه سه ماه گذشته آنان را پرداخت کند.
به صورت مشخص گفته میشود، این کارگران که تعدادشان بیش از صد نفر گزارش شده است امروز نیز در محوطه کارخانه لیفتراک سازی تجمع کردهاند.
به گفته یکی از کارگران حاضر در این تجمع، اعضای شورای تامین شهرستان تبریز چندین بار برای رفع مشکلات کارگران لیفتراک سازی تشکیل جلسه دادهاند اما همه این جلسات به دلیل عدم حضورکارفرمای کارخانه به نتیجه نرسیده است.
این کارگر با تاکید بر اینکه ما خواستار دریافت معوقات مزدی خود هستیم در ادامه افزود:اگر کارفرما بخواهد به خواسته ما کارگران لیفتراک سازی سهند تبریز بیتوجهی کند به اعتصاب از کار خود ادامه میدهیم.
طبق اظهارات وی ،جدا از معوقات مزدی کارفرما هنوز در خصوص پرداخت چندین ماه حق بیمه آنان اقدامی نکرده است و در نتیجه از این جمع کارگرانی که برای تمدید دفترچه بیمههای خود اقدام کردهاند با مشکل مواجه شدهاند.
-----------------
کارگران ساختمانی در انتظار معجزهاند/مراجع قانونی باید ادعای تامین اجتماعی درباره کسری بودجه را تایید کنند/ کوتاه نمیآییم
هادی ساداتی، نایب رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور در گفتوگو با ایلنا در ارتباط با بیمه کارگران ساختمانی کشور گفت: امسال هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده و سازمان تامین اجتماعی در این زمینه هیچ کاری نمیکند.
ساداتی با بیان این که کارگران ساختمانی در انتظارند که فرجی حاصل شود و یا معجزهای رخ دهد، افزود: هیچ کس پاسخگو نیست و تامین اجتماعی میگوید توان مالی نداریم و ورودیهای سازمان به اندازهای نیست که کفاف مخارج بیمه ساختمانیها را بدهد.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران ادامه داد: این بهانه تامین اجتماعی غیر قانونی است، چرا که در هیچ کجای متن صریح قانون بیمه کارگران ساختمانی نیامده که اگر منابع درآمدی تامین نشد، قانون اجرا نشود.
وی افزود: این نوع بهانهها و فرافکنیها برای کارگران پذیرفتنی نیست و ما در این مساله کوتاه نمیآییم چرا که در سالهایی که منابع درآمدی بالا بود هم تسهیلات اضافهای به کارگران تعلق نمیگرفت پس چرا حالا باید کارگران با این نوع استدلال ها قانع شوند.
ساداتی اظهار داشت: قرار نیست سازمان تامین اجتماعی کسری منابع خود را از قبل کارگران ساختمانی جبران کند و از کسری بودجه به عنوان اهرم فشار بر کارگران بهره ببرد.
این فعال کارگران ساختمانی در پایان تاکید کرد: ادعاهای تامین اجتماعی بایستی توسط مراجع قانونی دیگر، مانند تحقیق و تفحص مجلس، تایید شود و در آن صورت هم بایستی منابع مالی جایگزین برای رفع مشکل بیمه کارگران ساختمانی پیدا شود.
-----------------
جلوگیری از حرکت کارگران پلی اکریل برای تجمع در مقابل استانداری اصفهان در میانه راه
به گزارش خبرنگار ایلنا، از ساعت 8 صبح امروز (شانزدهم آذر) حدود پانصد نفر از کارگران شرکت پلیاکریل اصفهان مقابل درب کارخانه تجمع کردند.
این کارگران که در شش ماه گذشته، دستمزد خود را نگرفتهاند و استقرار هیات اجرایی دولت در سه ماه گذشته نیز نتوانسته مشکلات آنها را حل کند، به قصد برگزاری تجمع پیاده از مقابل درب کارخانه به سمت شهر اصفهان حرکت کردند تا تجمع خود را به مقابل استانداری اصفهان بکشانند.
از قرار معلوم، در میانه راه ، مقابل شهرک صنعتی مبارکه، کارگران را متوقف کردند و اجازه حرکت بیشتر به آنها ندادند.
پس از آن، مدیرعامل شرکت پلیاکریل در جمع کارگران معترض حاضر شد و به آنها وعده دادکه در روزهای آتی از محل تخصیص اعتبار توسط دولت، یک ماه از معوقات آنها را پرداخت میکند.
کارگران که نتوانسته اند به اصفهان برسند و اکنون در حال بازگشت به کارخانه هستند؛ می گویند: به این وعدهها امیدی نیست چرا که ماههاست گوشمان از این وعدهها پر شده است.
-----------------
درخواست رسیدگی به وضعیت مسکن اعضای تعاونی مسکن سایپا
به گزارش ایلنا؛ در نامه اعضای تعاونی مسکن کارگران سایپا آمده است: از حدود 6 سال پیش عملیات ساخت و ساز شهرک 144 واحدی تعاونی مسکن کارگران سایپا در یک قطعه زمین 20هزار 300متری در منطقه کلاک کرج آغاز شد و در حال حاضر حدود دو سال است که 130 خانوار کارگری علاوه بر نداشتن امکانات رفاهی برای زندگی هر روز بامشکلات جدید روبرو میشوند.
به گفته این اعضا، علاوه بر تکمیل نشدن برخی از واحدها در کنار عدم رسیدگی به مشکلات پس از ساخت، مهمترین معضلی که اخیرا به مشکلات اعضای این تعاونی افزوده شده؛ اجرا گذاردن چکهای ضمانتی برخی ساکنان این پروژه مسکونی از سوی اعضای هیئت مدیره تعاونی است.
طبق اظهارات آنان این چکها هرکدام به مبلغ 100 میلیون ریال بدون تاریخ نزد اعضای هیئت مدیره از سوی 144 کارگر برای ضمانت انجام خارج از تعهد تعاونی به امانت گذاشته شده و بابت آن رسید دریافت کردهاند. این در صورتی است که اخیرا اعضای هیئت مدیره در اقدامی تاملبرانگیز در آخرین سال از فعالیت مدیریتی خود با بردن تعدادی از چکها به سازمان ثبت املاک کشور برای وصول برگه اجرائیه اخذ کردهاند.
این اقدام اعضای هیئت مدیره تعاونی مسکن سایپا در کلاک در حالی انجام شده که وضعیت این پروژه در حالت بحرانی قرار دارد و پروژه نیمه تمام است.
کارگران تصریح کردند: با وجود اینکه این خانهها به متقاضیان آنها تحویل داده شده است، اما مشکلاتی کماکان ساکنان آنها را آزار میدهد که نیازمند پیگیری مدیریت ارشد شرکت خودروسازی سایپا است.
این کارگران تاکید دارند؛ انتظار میرود مسئولین ارشد شرکت خودروسازی سایپا با توجه به مطالعات کافی نسبت به برطرف نمودن مشکلات مسکن کارگران خود در ناحیه باغشهر کلاک اقدامات اساسی انجام دهند.
عدم نصب آسانسور درست و اصولی، رعایت نکردن اصولی ساخت و ساز صحیح در برخی از واحدها، عدم آسفالت معابر در برخی خیابانها و کمبود امکانات رفاهی دیگری از قبیل نداشتن روشنایی خیابان در شب، فضای سبز مشکلات مطروحه جمعی از ساکنین این محله است که به آن رسیدگی نمیشود.
-----------------
دولت به وعدهاش عمل نکرد/ هیات اجرایی شرکت را ترک کرد/از مجاری قانونی مطالباتمان را پیگیری میکنیم
جمعی از کارگران پلیاکریل اصفهان در تماسهای جداگانه با ایلنا از عملکرد هیات اجرایی دولت در این شرکت ابراز نارضایتی کردند.
این هیات اجرایی که از چند ماه پیش به منظور رفع مشکلات پلی اکریل توسط دولت منصوب و در کارخانه مستقر شد، وعده داده بود که کاستی ها را برطرف و از پانزدهم این ماه شروع به پرداخت مطالبات مزدی کارگران می کند.
اما حالا کارگران پلی اکریل که شش ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، با بیان این که به نظر می رسد دولت از راه اندازی شرکت پلی اکریل قاصر است؛ میگویند: بعد از گذشت چند سال از بحران بوجود امده در شرکت پلی اکریل ایران تازه چند ماهی است که بنظر میرسید مسئولان دولتی از خواب غفلت بیدار شده اند، اما حالا بعد از گذشت سه ماه از روی کار آمدن هیات منصوب دولت، کم کم مشخص میشود که این تمهید دیرهنگام نیز قرار نیست مشکلات این قطب نساجی کشور را برطرف کند.
براساس گفته های کارگران، هیات اجرایی از شنبه هفته جاری دیگر در شرکت حضور ندارد و در حال حاضر، کسی پاسخگوی کارگران نیست و مشخص نیست که چه زمان قرار است مطالبات مزدی آنها پرداخت شود.
این کارگران می گویند: براساس ادعای هیات اجرایی، وعده کمک ناچیز دولت به پلیاکریل محقق نشده و تنها بخشی از آن مبلغ پرداخت شده است؛ وعده راه اندازی کارخانه نیز توخالی از آب درآمدهاست.
این کارگران با بیان این که از مطالبات خود کوتاه نمی آیند میگویند: از همه مجاری قانونی، مطالبات برحق خود شامل پرداخت معوقات و احیای پلی اکریل را دنبال می کنیم.
-----------------
معوقات مزدی کارگران آب و فاضلاب روستایی شادگان
براساس اخبار دریافتی ایلنا، حدود 100 کارگر شاغل در بخشهای مختلف اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان شادگان در استان خوزستان حدود شش ماه است که دستمزد و مزایا دریافت نکردهاند.
از قرار معلوم، از فروردین ماه سال جاری تاکنون تنها، دستمزد خردادماه و تیرماه این کارگران پرداخت شده است.
این کارگران مزایای مزدی خود را از ابتدای سال جاری دریافت نکردهاند.
این عدم پرداخت دستمزد کارگران درحالیست که پرسنل رسمی، قرارداد معین و طرحیها با احتساب آذرماه چهارماه حقوق معوقه دارند و آبداران نیز با احتساب آذرماه، پنج ماه دستمزد عقب مانده دارند.
مسئولان اداره آب و فاضلاب روستایی شادگان میگویند: با توجه به تخصیص نیافتن اعتبارات دولتی و ضعیف بودن بنیه مالی شرکت، جهت حل مشکل دستمزدها، توجه ویژه مسئولان را خواستاریم.
-----------------
کارگران ستاره خلیج فارس معوقات مزدی دارند/ وضعیت نامعلوم پاداش
کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته کارگران، کارفرمایان شرکتهای پیمانکاری این پالایشگاه، به تازگی دستمزد مرداد ماه کارگران را پرداخت کردهاند و این کارگران که تعداد آنها چند صد نفر است، سه ماه دستمزد پرداخت نشده دارند.
در عین حال کارگران یکی از شرکتهای پیمانکاری این پالایشگاه که زیرمجموعه شرکت فلات است، نصف دستمزد مردادماه خود را نیز نگرفته اند.
کارگران ستاره خلیج فارس میگویند: در مورد زمان پرداخت معوقات مزدی هیچ اطلاعی به کارگران داده نشده و روال معمول در این پالایشگاه این است که کارگران از زمان پرداخت مطالبات خود خبردار نمیشوند.
علاوه بر عدم پرداخت معوقات مزدی، کارگران این پالایشگاه از مشکلات دیگری نیز سخن می گویند. یکی از کارگران پیمانکاری این پالایشگاه میگوید: حدود 50 روز پیش از این، وزیر نفت از پالایشگاه بازدید کرد و در جریان این بازدید، مقرر شد مبلغی برای پاداش به تعدادی از پرسنل یکی از بخشها اختصاص داده شود.
این کارگر با بیان اینکه این مبلغ، اختصاص داده شد و شرکتهای پیمانکاری شاغل در آن بخش خاص، لیست کارگران را برای دریافت پاداش به کارفرمایان مادر ارائه دادند، افزود: تاکنون هیچ خبری از این پاداش مقرر، نشده و ما کارگران نمیدانیم که چه بر سر این پاداش آمده و چرا تاکنون مبلغی به کارگران پرداخت نشده است.
-----------------
مبنا قرار دادن تورم انتظاری در تعیین دستمزد نه علمی و نه منطقی است
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام و ماهشهر، اعتقاد دارد که مبنا قرار دادن تورم انتظاری در تعیین دستمزد نه علمی و نه منطقی است. وی در عین حال تاکید دارد که این رویکرد معیوب و نخنما مصداق رها کردن کارگران به امید هیچ است.
«منوچهر یاراحمدی»، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام و ماهشهر در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: دولت در حالی تورم انتظاری را معیار تعیین مزد قرار میدهد که با هیچ منطقی نمیتوان آن را یک حرکت علمی و افتصادی درست ارزیابی کرد.
یاراحمدی تعیین دستمزد براساس تورم انتظاری را رویکردی معیوب و نخنما شده توصیف کرده و افزود: به هر روی گویا دولت قصد دارد کارگران را به امید هیچ رها کند چراکه پیش از این نیز ثابت کرده است که حذف کف حمایتهای معیشتی را به خوبی بلد است.
وی در این راستا به قدرت خرید از دست رفته کارگران اشاره کرد و افزود: امروز اگر یک کارگر به عنوان سرپرست خانوار با دستمزد ناچیز 812 هزار تومانی برای خرید به بازار مراجعه کند به سادگی متوجه میشود که با این پول قادر نیست سبد خریداش را به گونهای آبرومندانه پر کند.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه نمود شکاف وایرنگر حقوق و دستمزد را باید در قدرت خرید از دست رفته کارگران دید، افزود: خرید 1 کیلو گوشت برای بسیاری از کارگران تبدیل به یک آرزوی دست نیافتنی شده است. به همین ترتیب کارگران سایر اقلام اصلی در سبد مصرفیشان را به تدریج به دست فراموشی سپردهاند.
یاراحمدی خواسته اصلی کارگران را اتخاذ سیاستهای ترمیمی از سوی دولت برای جبران شکاف دستمزد و تورم دانست و افزود: دولتهای گذشته وعدههای رنگارنگی در این خصوص به کارگران دادند اما هیچیک محقق نشد و حتی حق مسکن 20 هزار تومانی کارگران نیز تازه بعد از 2 سال به آنان پرداخت شد.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام و ماهشهر در پایان یادآور شد که دولت و وزیر کاری که با وعده حمایت از کارگران بر سر کار آمدهاند وقت زیادی برای تحقق مطالبات معیشتی کارگران ندارند از این رو باید در تعیین دستمزد 96 به گونهای عمل کنند که جای هیچ شک و شبههای باقی نگذارند.
-----------------
کارگران آب و فاضلاب در کهگیلویه هفت ماه مزد طلبکارند
به گزارش ایلنا، دستمزد بیش از صد و نود نفر از آبداران شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد در هفت ماه گذشته پرداخت نشدهاست.
این کارگران روز گذشته (چهاردهم آذرماه)، با تجمع در مقابل درب استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار پرداخت معوقات 7 ماهه خود شدند.
از قرار معلوم، آبداران شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد سه سال پیش به بخش خصوصی واگذار شدهاند و در این سال، با مشکلات متعددی از جمله تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی مواجه بودهاند.
این کارگران که در سال جاری هم مدت هفت ماه است دستمزد و مطالبات خود را دریافت نکردهاند؛ می گویند: از پیمانکار شکایت کرده و حکم دادگاه را هم گرفتهایم، اما با این وجود مسئولان آب و فاضلاب روستایی اقدامی انجام نمیدهند.
-----------------
تجمع کارگران فولاد بویرصنعت یاسوج مقابل فرمانداری بویر احمد
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ، کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج که پیش از این مقابل ساختمان استانداری کهگیلویه و بویراحمد و صدا و سیمای استان تجمع کرده بودند روز گذشته در اعتراض به ادامه بی توجه ای کارفرما به پرداخت مطالباتشان مقابل فرمانداری بویر احمد تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض این کارخانه به رسانه ها گفته است حدود یکسال است که هیچگونه دستمزد ومزایای شغلی دریافت نکردهایم، در عین حال با شکایت کارگران حکم توقیف اموال این کارخانه صادر شده اما هیچگونه همکاری با کارگران برای اجرای این حکم صورت نمیگیرد.
به گفته وی ، کارفرمای کارخانه فولاد یاسوج تقریبا دو ماه پیش در حضور اعضای شورای تأمین شهرستان بویراحمد وعده پرداخت مطالبات کارگران را داد که تا امروز عملی نشده است.
طبق ادعای کارگران فولاد بویر صنعت یاسوج؛ بیشتر کارگران این کارخانه مبلغ 30 میلیون تومان از این کارخانه طلبکار هستند اما کسی پاسخگو نیست و فریاد آنها هم به جایی نمیرسد.
به گفته وی ،هیچکدام از مالکان سابق (بنیاد تعاون ارتش) و فعلی کارخانه (که بخش خصوصی است )مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را بر عهده نمی گیرند ودر این بین کارگران مرتبا پاسکاری می شوند.
این کارگر کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه میزان مطالبات کارگران این کارخانه به یک میلیاردو 400 میلیون تومان رسیده است در ادامه افزود:جدا از بحث مطالبات یکساله کارگران حدود 250 نفر از همکارانمان از سال 91 عیدی خود را از کارفرما طلب دارند.
به ادعای این کارگربخش دیگری از مشکلات او وسایر همکارانشان معوق مانده بخش زیادی از حق بیمه آنان است که از خرداد ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
-----------------
پسرفت تدریجی در وضعیت معاش کارگران/ 14 درصد افزایش دستمزد مقابل تورم کم آورد
اکبر علیپور، رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس) در گفتگو با ایلنا با اشاره به گران شدن اقلام خوراکی در روزهای گذشته گفت: در مذاکرات مزدی سال گذشته، کاملا مشخص و قابل پیشبینی بود که 14 درصد افزایش دستمزد، کفاف هزینه های خانوار را نخواهد داد.
وی افزود: اتفاقی که افتاده، پسرفت تدریجی سطح معاش خانوارهای کارگری است که روز به روز و هفته به هفته، شاهد این افول ناگوار هستیم.
علیپور اظهار داشت: هرسال در زمان مذاکرات مزدی، مسئولان و دولتی ها براساس معیارهای انتزاعی، نرخ تورم انتظاری سال بعد را به نفع خود، برآورد می کنند که همواره از اولین ماههای سال بعد، نادرست بودن این پیشبینی ها و انتظارات با صعود نرخ تورم مشخص میشود.
این فعال صنفی کارگری در ادامه بحث، به فشار همه جانبه بر اقشار کارگری اشاره کرد و گفت: یک عرف رایج این است که چندماه مانده به انتخابات به کارگران از همه طرف، فشار معیشتی وارد میکنند و آنوقت، دقیقه 90 و در آخرین روزهای منتهی به انتخاب، با وعده و وعید، دل کارگر را به دست میآورند و به این شیوه برای خود رای جمع میکنند و بر مسند قدرت سوار می شوند.
علیپور ادامه داد: این شیوه، به هیچ وجه نمی تواند در درازمدت پایدار بماند و پاسخگو باشد؛ اگر مسئولان میخواهند کارگران را در جبهه خود داشته باشند و از سطح نارضایتیها بکاهند، بهتر است مزد کارگران را به صورت واقعی و بر اساس تورم واقعی تعیین کنند و به همه جنبه های حیات اجتماعی و اقتصادی کارگران توجه مثبت نشان دهند.
-----------------
تجمع کارگران لیفتراک سازی تبریز برای معوقات مزدی
منابع خبری ایلنا در در کارخانه « لیفتراک سازی سهند تبریز » علت برپایی این اعتراض صنفی دو روزه را سه ماه معوقات مزدی اعلام کردهاند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت دارند گفته میشود،در کارخانه لیفتراک سازی سهند تبریز حدود170 نفر کارگر رسمی وقرار دادی فعالیت دارند که کارفرما علاوه بر تاخیر مطالبات مزدی شهریور ماه تاکنون، از واریز حق بیمه آنها نیز خودداری کرده است.
طبق اظهارات کارگران به صورت مشخص میزان بدهی این کارخانه به تامین اجتماعی در حدود 3 میلیارد و700 میلیون تومان است که این موضوع باعث شدهاست تا تامین اجتماعی تبریز در برخی از ماه ها سال راضی به تمدید دفترچه های در مانی کارگران نشود.
به گفته کارگران ، زمانی وضعیت تولید در کارخانه لیفتراک سازی سهند تبریزبسیار خوب بود اما بعد از آنکه مدیریت کارخانه از تقریبا 4 سال پیش به بخش خصوص واگذار شده است، مشکلات کارخانه آغاز شده ودر حال حاضر با وجود آنکه مشکل خاصی در زمینه تولید وفروش محصولات کارخانه مشاهده نمی شود، سه ماه دستمزد کارگران پرداخت نشده است.
-----------------
نگرانی کارگران معدن سه چاهون بافق از پرداخت نشدن حق بیمه
براساس اخبار دریافتی ایلنا، کارگران معدن سه چاهون بافق یزد از نحوه عملکرد پیمانکار خود نارضایتی دارند.
از قرار معلوم، در روزهای گذشته از سوی کارفرما زمزههایی در جهت کاهش شیفت کاری کارگران انجام داده که همین مساله بر نگرانی این کارگران افزوده است.
در عین حال کارگران این معدن می گویند: علاوه بر این با مشکلاتی دیگری از جمله تاخیر در پرداخت به موقع حق بیمهها و مشکل تمدید نشدن دفترچههای بیمه روبرو هستیم.
در عین حال گفته میشود که کارگران این واحد معدنی خواهان توزیع عادلانهتر فرصتهای شغلی میان افراد بومی و غیر بومی هستند.
همچنین از مسئله تامین آب آشامیدنی به عنوان یکی دیگر از مشکلات صنفی این کارگران نامبرده شده است.
از قرار معلوم وضعیت نامشخص مزایای مربوط به پایه سنواتی نیز یکی دیگر از دغدغههای صنفی این کارگران است.
-----------------
مرگ کارگر دریانورد شرکت ملی نفتکش
بستگان و همکاران این کارگر دریانورد در تماس با ایلنا، هویت وی را «علی چشم دهمام» عنوان کرده و گفتهاند که مرگ وی در روز جمعه (دوزادهم آذر ماه) اتفاق افتاده است.
براساس این اطلاعات ظاهرا مرحوم چشمدهمام به عنوان مهندس سوم در یکی از کشتیهای شرکت ملی نفتکش مشغول کار بوده است.
از قرار معلوم این حادثه در یک کشتی نفتکش که هم اکنون در حال تردد از کره جنوبی به سمت ایران است، اتفاق افتاده است.
خانواده علی چشم دهام نیز با تایید خبر فوت وی گفتهاند که از چرایی و چگونگی این حادثه اطلاعی ندارند و منتظرند تا کشتی مورد نظر به ایران برسد.
گفته میشود که این کشتی نفکتش قرار است روز پنجشنبه (18 آذرماه) در ساحل ایران پهلو بگیرد.
-----------------
به دلیل تغییر پیمانکار، شورا منحل شد؛ اخراجمان کردند
ایلنا: خصوصیسازی ها و دور زدن قوانین به بهانه واگذاری پروژهها به پیمانکاران و دست بهدست شدن ناگزیر میان چندین و چند شرکت خصوصی، دامان دو فعال صنفی یزدی را گرفته است. دو کارگر متخصص و باسابقه، به دلیل تغییر پیمانکار و البته پیگیری مطالبات کارگران، درنهایت از کار اخراج شده اند.
شرکت آهن و فولاد ارفع در مجتمع گندلهسازی اردکان یزد، یکی از زیرمجموعههای معدن چادرملو است و بخش خصوصی به صورت پیمانکاری، مسئول بهره برداری آن است. رئیس و نایب رئیس شورای اسلامی کار شرکت آهن و فولاد ارفع، چند ماه است که اخراج شده اند و رایزنیها و نامه نگاریهای آنها و فعالان صنفی به جایی نرسیده است. این روزها این کارگران، در وزارت کار دنبال دریافت حکم بازگشت به کار هستند و می خواهند به سرکاری بازگردند که در آن سالها سابقه و تخصص دارند و پیمانکار جدید اخراجشان کرده است.
خواسته پیمانکار جدید این است که کارگران تشکل نداشتهباشند
این دو کارگر، سال 94، در انتخابات مجمع عمومی کارگران شرکت آهن و فولاد ارفع، به عنوان رئیس و نایب رئیس شورای اسلامی کار انتخاب شدند. یکی از برنامههایی که این شورا پیگیری میکرد، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بود. هدفشان مصوب شدن طرحی بود که در صورت اجرای دقیق، حق و حقوق کارگران را به آنها بر میگرداند و اوضاع معیشتی آنها بهبود پیدا میکرد.
در ماههای ابتدایی سال 95، پیمانکار فولاد ارفع عوض می شود، دقیقا سه ماه از انتخاب اعضای شورا میگذرد که پیمانکار جدید از راه می رسد.
یکی از این دو کارگر میگوید: پیمانکار جدید نمیخواست کارگران فعالیت صنفی داشته باشند و از حق و حقوق خود دفاع کنند، همین شد که اول شورا را منحل کرد و بعد رئیس و نایب رئیس همین شورا، اخراج شدند.
این کارگر که مدرک کارشناسی ارشد دارد و حالا بیش از دو ماه است که بیکار و سرگردان است؛ اینطور میگوید: بیست و هفتم شهریورماه 95، من و همکارم را شرکت جدید اخراج کرد. گفتند قرارداد ندارید درحالیکه ما قرارداد داشتیم و بایستی سرکار میماندیم.
اداره کار یزد هم رای به انحلال شورا داد
بعد از انحلال شورا توسط شرکت جدید، کارگران به اداره کار یزد شکایت میبرند، اما در کمال ناباوری، اداره کار یزد هم حکم میدهد که به علت قطع رابطه کاری، اعضای شرکت حق هیچ گونه فعالیتی به نام شورا ندارند. این حکمی نیست که اعضای شورای اسلامی کار شرکت آهن و فولاد ارفع را قانع کند. فعالان کارگری یزد هم به این حکم راضی نمی شوند.
جمعی از نمایندگان کارگری و شوراهای اسلامی کار استان یزد نامهای خطاب به اداره کار استان یزد مینویسند و خواستار ادامه فعالیت کار شورا در شرکت آهن و فولاد ارفع و بازگشت به کار رئیس و نایب رئیس این شورا می شوند، نامهنگاریها در این مورد تا کنون بیجواب مانده است و به نتیجه مطلوب نرسیده.
اما کارشناسان در مورد این اتفاق یعنی انحلال شورا پس از ورود پیمانکار جدید، نظر دیگری دارند. به زعم کارشناسان از آنجا که کارگاه همچنان دایر است و کارگران همان کارگرانی هستند که اعضای شورا منتخب آنها هستند، با تغییر پیمانکار نباید شورا منحل شود و پیمانکار جدید فقط میتواند نماینده خود را در شورا تغییر و فرد دیگری را به عنوان نماینده مدیریت در شورا جایگزین کند و این الزام در قانون کار هم هست؛ نه به صراحت که ضمنی در ماده 28 آمده است. دلیل عدم صراحت هم این است که در زمان تصویب قانون کار، تعدد شرکتهای پیمانکاری و تغییرات پی در پی آنها، به شکلی که امروز مرسوم است، پیشبینی نشده بود.
کارگران پیمانکاری در عمل حق ندارند از مطالبات صنفی دفاع کنند
یکی از این دو کارگر میگوید: چند ماه است که سرگردان و بلاتکلیفیم. گاهی فکر می کنم از آنجا که یک کارگر قراردادی و پیمانکاری بودیم، نباید روی پیگیری حقوقمان ایستادگی میکردیم. شاید اگر از خیلی چیزها، از خیلی از اصول عدول می کردم، امروز همچنان سر کار بودم. نماینده کارگران بودم؛ حقالناس بر گردنم بود، نمیخواستم حق را ناحق کنم. اصرار داشتم در اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، شرایط واقعی کارگاه دیده شود، نمی خواستم به ضرر پرسنل تمام شود، در واقع من و همکارم، بین دو راهی مانده بودیم، دوراهی میان حمایت از کارگران یا حفظ شغل خودمان. حالا با این همه درس خواندن بیکار شده ام، ممکن است برای کارهای بعدی هم مشکل درست شود، ممکن است جایی نتوانم استخدام شوم.
این دو کارگر متخصص و تحصیلکرده، در پروژه ای شاغل بوده اند که ماهوا به آهن و فولاد ارفع تعلق داشته نه به پیمانکاران. کارشان هم ماهیت دائم داشته، بنابراین با توجه به ماهیت کار و کارگاه و با توجه به تخصص این کارگران، چرا نباید قراردادشان دائمی باشد، چرا ماده 7 قانون کار نباید در موردشان اجرایی شود.
و از آن مهمتر، سوالی است که در یک سطح کلیتر مطرح می شود: وقتی پای سودجویان صاحب سرمایه به نام پیمانکار بخش خصوصی به شرکت های ریز و درشت تا این اندازه باز شده و تغییر پیمانکاران و دست به دست شدن کارگاهها و کارگران تا این حد تبدیل به امری طبیعی شده، چگونه مفهوم حداقلی تشکلهای کارگری در همان حد مورد قبول قانون کار، محلی از اعراب داشته باشد؟ شاید پاسخ سرراست و ساده باشد اما فرادستان و قانونگزاران نمیخواهند به همین پاسخ ساده، به سادگی اعتراف کنند: کارگران پیمانکار حق ایجاد تشکل صنفی ندارند، کارگران پیمانکار نمیتوانند از مطالبات صنفی خود دفاع کنند؛ کارگران پیمانکار اسیر دست بازار کار بیماری هستند که این روزها به شدت از آن قانون زدایی شده است.
نسرین هزاره مقدم
-----------------
خاتمه اعتراض کارگران آلومینیوم المهدی با وعده رسیدگی
به گزارش منابع خبری ایلنا از مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل، اعتراض صنفی کارگران این مجتمع صنعتی پس از دو روز خاتمه یافته است.
در این باره گفته میشود که شب گذشته قائم مقام رئیس هیئت مدیره کارخانه با حضور در میان معترضین وعده داده است که ظرف مدت یک ماه برای حل این مشکل پیش آمده، اقدامات لازم را صورت خواهد داد.
بر این اساس، آقای «صبری» خطاب به کارگران از برگزاری جلسات گوناگون با اعضای هیات مدیره در زمنیه مشکلات پیش آمده سخن گفته است.
دو روز گذشته (13 و 14 آذر ماه) حدود 600 تن از کارگران به همراه کارگران بخش خدماتی آلومینیوم المهدی در اعتراض به حذف برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید و پرداختیهای ویژه اعیاد و همچنین در اعتراض به شائبه تعدیل حدود 200 نفر ازهمکاران خدماتی خود در محوطه کارخانه دست به اعتراض زده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود در این زمینه شدند.
منابع ایلنا به نقل از معترضان میگویند: علاوه بر بحث حذف مزایای مربوط به حق افزایش تولید وبرخی پرداختی های عرفی کارگران که از بدو تاسسیس این مجتمع به آنان پرداخت می شده است ،مشخص نبودن وضعیت صندوق کارگری کارخانه نیز مورد اعتراض کارگران قرار گرفته است.
بنا به اظهارات این منابع، با وجود آنکه کارفرما هر ماه از دستمزد حدود 2400 کارگر حدودا 130 هزار تومان بابت عضویت درتعاونی مذکور کسرمی کند اما از تقریبا از یکسال ونیم پیش که این واحد به بخش خصوصی واگذار شده صورت وضعیت های مالی تعاونی مشخص نیست.
-----------------
دومین روز اعتراض کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی
جمعی از کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل در این زمینه به ایلناگفتند که امروزیکشنبه (13 آذر ماه) ، برای دومین روز پیاپی، دست به اعتراض صنفی زدند.
یکی از کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل بصورت مشخص در مورد مطالبات خود وهمکارانش می گوید: در مجتمع آلمینیوم المهدی حدود 2400 کارگر مشغول کارند این کارگران علاوه بر آنکه فاقد امنیت شغلی اند کارفرمای بخش خصوصی کارخانه در پرداخت مطالبات آنان بی توجه ای می کند.
به گفته وی در حال حاضر از نه ماه پیش که کارفرمای بخش خصوصی وارد مجتمع شده است در صدد حذف برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید و پرداختیهای ویژه اعیاد کارگران است که از بدو تاسیس این مجتمع به آنان پرداخت می شده است. علاوه بر آن احتمال اخراج تعداد زیادی از کارگران خدماتی برای جبران کمبود منابع مالی کارخانه قوت گرفته است.
این کارگر با بیان اینکه حدود 600 کارگر این کارخانه بصورت خدماتی با قراردادهای کوتاه مدت تحت مسئولیت چند پیمانکار مشغول کارند افزود:تقریبا از چند روزپیش شائبه اخراج حدود 200 نفر از کارگران قرار داد در دستور کار اعضای هیوت مدیره کارخانه قرار گرفته است.
بصورت مشخص از سوی کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی گفته می شود اعتراض صنفی کارگران در حالی است که روز گذشته نیز همین کارگران تجمع مشابهی را در محوطه برپا کرده بودند که با بی توجه ای مسئولان استانی تا شب گذشته نیز پیدا کرد.
کارگران معترض با استناد به اینکه کارفرما بخش خصوص در ابتدای ورود به کارخانه وعده پرداخت مطالبات و تامین امنیت شغلی آنها را داده بود همچنان پیگیر معوقات مزدی خود هستند.
-----------------
بلاتکلیفی 48 نفر از کارکنان موسسه ثامن الحجج در گرگان
به گزارش ایلنا ، حدود 48 نفراز کارکنان موسسه ثامن الحجج شعبه گرگان از ابتدای سال جاری با اعلام متوقف شدن فعالیت این موسسه بیکار وبلاتکلیف شده اند.
منابع کارگری با یادآوری اینکه کارمندان اخراجی با میانگین سوابق 10سال به امید بازگشت بکار ،اخیرا شکایتی را برای پیگیری مطالبات صنفی خود در مراجع رسیدگی در اداره کار مطرح کردهاند در ادامه افزودند: مدیریت موسسه ثامن الحجج در حالی کارکنان مذکور را اخراج کرده که هیچ گونه مسئولیتی در قبال وضعیت شغلی آنان نمی پذیرد.
در عین حال منابع خبری ایلنا در خصوص وضعیت شغلی کارکنان اخراجی گفتند: از قرار معلوم بانک مرکزی برای جذب نیروکار ثامن الحجج در سایر بانکها مذاکراتی انجام داده است.همچنین قرار بود یکی از بانکهای خصوصی مسئولیت شغلی برخی کارکنان موسسه ثامنالحجج حائز شرایط را از طریق بر گزاری آزمون بپذیرد که تا هم اکنون هنوز خبری از این موضوع نیست.
-----------------
کارگران خدماتی بیمارستان صیاد گرگان 4 ماه حقوق نگرفتهاند
به گزارش ایلنا، حدود 150 نفر از کارگران خدماتی بیمارستان شهید صیاد شیرازی گرگان که به صورت روز مزدی در استخدام دانشگاه علوم پزشکی گلستان هستند، در حدود چهار ماه حقوق معوقه طلب دارند.
این کارگران که از 2 تا 4 سال به انجام کارهایی خدماتی ،تاسیساتی مشغولند، می گویند: علاوه بر 4 ماه حقوق معوقه ، حق بیمه شماری از آنها که به عنوان نیروی خدماتی بیمارستان صیاد شیرازی مشغول کارند، نیز هنوز پرداخت نشده است و همین اتفاق باعث ایجاد مشکلاتی برای آنها شده.
درعین حال آنان می گویند که به دلیل نوع قرار داد کاری که با کارفرما دارند ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری شان وجود دارد.
کارگران بخش خدمات بیمارستان صیاد شیرازی گرگان در ادامه درباره تبدیل وضعیت شغلی خود مدعی شدند قرار بود در سال 95 قرارداد کارگران بخش خدمات طبق مصوبه تامین استان از روز مزدی به حالت قرار دادی ومستقیم تبدیل شود اما با گذشت 9 ماه از شروع سال این اتفاق هنوز نیفتاده است.
گفتنی است کارگران خدماتی بیمارستان صیاد شیرازی گرگان در اعتراض به تعویق حقوق و با طرح مطاله انعقاد قرارداد مستقیم با کارفرمای اصلی درسال جاری چندین بار مقابل ساختمان اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی گرگان تجمع کرده بودند.
-----------------
کوچ اجباری کارگران به مشاغل ساده با لایحه اصلاح قانون کار
«محمد شریف» حقوقدان در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: مسیر وضع قوانین اقتصادی دولت در جهت گریز از اجرای قوانین مربوط به حمایتهای اجتماعی لازم از کارگران می گذرد.
شریف در این خصوص به ماده 25 قانون برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و افزود: ماده 25 قانون برنامه پنجم توسعه مقدم بر متن لایحه اصلاح قانون کار است چرا که تدوین سند کار شایسته را مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: پافشاری بر اصلاح قانون کار بدون توجه به اهدافی که از قبل توسط قانونگزار در ماده 25 قانون برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده بود، نشانهرویکرد ضد کارگری این سیاست است.
شریف با بیان اینکه نتیجه نادیده گرفتن ماده 25 قانون برنامه پنجم، باعث کوچ اجباری نیروی کار به بازار مشاغل ساده و فاقد مهارت می شود، گفت: به صورت پیوسته نتیجه این اقدام محرومیت نیروی انسانی از حمایتهای قانونی است.
این حقوقدان که عقیده دارد محروم ماندن گروه اجتماعی کارگران از حمایتهای قانونی مولود حس بیاعتنایی در جامعه است، تاکید کرد که در الگوهای مربوط به شکوفایی اقتصادی دنیای امروز از سوی دولت کوچکترین توجهی به توصیه های سازمان جهانی کار در خصوص تنظیم روابط کار نشده است.
این حقوقدان با متعارض خواندن سیاست های رونق اقتصادی و حمایت های اجتماعی دولت، ادامه تصریح کرد: از سویی دولت با فشار بر کارفرمایان از طریق قانون تامین اجتماعی، عوارض و جریمهها موجبات سوق دادن سرمایه به سمت تجارت سوداگونه را فراهم میکند و بعد از سوی دیگر با اتخاذ رویکردی متفاوت تلاش می کند تا به منظور دلجویی از کارفرمایان این بار کارگران را از حمایتهای اجتماعی محروم کند.
-----------------
تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز صبح چند صد نفر از معلمان بازنشسته سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این تجمع که از ساعت ده صبح آغاز شده، از روزهای قبل در شبکه های مجازی توسط بازنشستگان سازماندهی شده بود.
بازنشستگان فرهنگی می گویند: نسبت به پایین بودن مستمری معلمان بازنشسته معترضیم و خواستار رفع تبعیض بین بازنشستگان آموزش و پرورش و بازنشستگان سایر ارگان ها و ادارات دولتی هستیم.
گفتنی است، در ماههای گذشته فرهنگیان بازنشسته بارها مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدهاند.
-----------------
مرگ ۳۸ نفر در انفجار معادن در چین
به گزارش خبرنگار ایلنا، انفجار معادن زغالسنگ در چین همچنان قربانی می گیرد.
براساس اعلام رسمی رسانه های دولتی چین، حداقل ۳۸ نفر در دو فاجعه معدن زغال سنگ در چین در پنج روز گذشته کشته شدند.
در حادثه نخست، جمعه شب، ۲۱ کارگر در پی انفجاری در معدن زغال سنگ در شمال شرق استان «هیلونگ جیانگ»، کشته شدند.
روز شنبه نیز ۱۷ کارگر دیگر در انفجار معدن زغال سنگ در شمال چین و در منطقه مغولستان داخلی جان خود را از دست دادند و تعدادی نیز در زیر آوار محبوس مانده اند.
معادن چین، جزء مرگبارترین معادن در جهان محسوب میشوند که سالانه تعداد زیادی کارگر به علت فقدان رعایت اصول ایمنی جان خود را از دست می دهند.
-----------------
کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل تجمع کردند
جمعی از کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل واقع در استان هرمزگان به ایلنا خبردادند که امروز شنبه (13 آذر ماه)،به همراه تعداد زیادی از همکاران بخش خدماتی کارخانه در محوطه کارخانه تجمع کرده اند.
یکی از کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل در مورد مطالبات خود وهمکاران بخش خدماتی کارخانه می گوید: در مجتمع آلمینیوم المهدی حدود 2400 کارگر مشغول کارند این کارگران علاوه بر آنکه فاقد امنیت شغلی اند کارفرمای بخش خصوصی کارخانه در پرداخت مطالبات آنان بی توجه ای میکند.
به گفته این کارگر در حال حاضر حدود 9 ماه است (از اسفند 94) با ورود کارفرمای بخش خصوصی برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید و پرداختیهای ویژه اعیاد کارگران پرداخت نمی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مطالبات کارگران بخش خدماتی کارخانه آلومینیوم المهدی هرمز آل گفت:حدود 600 کارگر در بخش خدماتی مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل که به کارهای خدماتی همانند نگهداری ازفضای سبز ،آبدارخانه ،نظافت و غیره تحت مسئولیت پیمانکار فعالیت دارند به دلیل نداشتن وضعیت شغلی نامشخصی به همراه سایر کارگران کارخانه دست به اعتراض زده اند.
به گفته وی این کارگران با سوابق کار 2 تا 15 سال سابقه کار فاقد امنیت شغلی بوده واز قرار معلوم کارفرما قصد دارد به بهانه مشکلات مالی کارخانه با حدود 200 نفر از آنان تسویه حساب کند.
همچنین گفته میشود که کارگران خدماتی مورد نظر از اتفاقات اخیر پیگیر یکسان سازی حقوق و سایر مزایای قانونی خود همانند دیگرهمکاران شاغل در کارخانه بوده اند که تاکنون این خواسته آنها محقق نشده است.
-----------------
معوقات مزدی کارگران اداره راه زابل 4 ماهه شد
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا تعدادی از کارگران اداره راه وشهرسازی گزارش کرده اند،حدود 100 کارگرشاغل در اداره راه وشهرسازی شهرستان زابل در استان سیستان وبلوچستان هستیم که معوقات مزدی مربوط به چهار ماه از سال جاری خود را هنوز دریافت نکرده ایم.
به ادعای این کارگران اداره راه وشهرسازی زابل که کارفرمای آنها محسوب میشود به دلیل آنچه که پرداخت نشدن بودجه وکمبود منابع مالی عنوان میشود پرداخت مطالبات آنها درا با تاخیر انداخته است.
بر اساس این گزارش،از قرار معلوم بیتوجهی مدیران اداره راه وشهرسازی زابل به مطالبات کارگران باعث شده تا کارگران انگیزه کار کردن را از دست بدهند .
این کارگران میگویند به دلیل آنکه حجم مطالبات پرداخت نشده آنها 120روز رسیده است دیگر قادر به گذران زندگی خود نیستند و این وضعیت در حالی است هر روز با وعده های عملی نشده مدیران این اداره روبرو هستیم با این حال با آغاز فصول سرد سال که فعالیت روزانه آنها چند برابر از قبل می شود تا به امروز کارگران در انجام کار روزانه خود کوتاهی نکرده اند.
باوجود آنکه کارگران قرار دادی اداره راه زابل خواستار آن هستند تا این اداره مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند اما تا این لحظه پیگیریهای آنها بینتیجه مانده است.
-----------------
معطلی کارگر ان اخراجی اکسین لوله برای دریافت طب مزدی
کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: تعطیلی محل کار آنها فروردین ماه سال 93 و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی، فعالیت خط تولید متوقف کرد و از آن زمان تاکنون حدود 70کارگر از مجموع 100 کارگر بیکار شده کارخانه، بدنبال دریافت معوقات مزدی وسنوات خود شدند.
آنها میگویند: کارفرما در زمان اخراج کارگران وعده داده بود که مطالباتشان را حداکثر تا روز 29 فروردین ماه پرداخت خواهد کرد اما بعدا به بهانههای مختلف از جمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.
کارگران درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالباتشان میگویند «بعد از بدقولی کارفرما همه کارگران به اداره کار اهواز شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده به دادسرای اهواز انتقال پیدا کرد.»
به گفته کارگران، بعداز کش و قوسهای فراوان حدود 30 نفر از کارگران توانستند مطالبات خود را دریافت کنند. اما 70کارگر باقی مانده که هر کدام مبالغی حدود ۵ تا ۱۰ میلیون تومان از کارفرما طلب دارند در سی ماه گذشته بلاتکلیف بودهاند.
کارگران اخراجی «اکسین لوله» میگویند پس از پیگیریهای حقوقی سرانجام توانستند حکم توقیف اموال کارخانه را برای دریافت طلبشان بگیرند اما پیش از آنها، یکی از بانکها بابت طلب میلیاردی خود تمامی اموال کارخانه را مصادره کرد واز آن روز تا به اکنون دست کارگران به جایی بند نیست.
طبق اظهارات این منابع کارگری پس از توقف فعالیت کارخانه و بیکار شدن کارگران اکسین لوله، مسئولان وعده پی گیری بازگشت بکار وپرداخت مطالبات کارگران را دادند اما تا کنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند.
-----------------
انتظار رانندگان اتوبوسهای برونشهری برای تصویب قانون سختیکار
غلامرضا جان افشان»، در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: مدت ها است که از طریق نمایندگانِ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به دنبال تصویب طرح سختی کار رانندگان بار و مسافر درونشهری و برونشهری هستیم.
در همین ارتباط اوایل آذرماه امسال عبدالرضا عزیزی، عضو کمیسون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت که طرح سختی کار، رانندگان بار و مسافر درونشهری و برونشهری در کمیسون اجتماعی مجلس تصویب شده است.
در این باره جان افشان میگوید: امیدواریم که این طرح در صحن علنی مجلس نیز تصویب شود تا خیال رانندگان مسافربری کشور از بابت بازنشستگی با استفاده از مزایای قانون سختی زیان آور راحت شود.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی رانندگان مسافربری کشور با بیان اینکه رانندگان مسافربری در بیشتر ایام سال از خانواده های خود دور هستند، در توضیح شرایط کاری این صنف افزود: در سال های گذشته حوادث متعددی برای رانندگان این صنف به وقوع پیوسته است. ضمن اینکه رانندگان استرس زیادی از بابت حفظ جان مسافران در جاده های برون شهری و درون شهری دارند.
جان افشان در خصوص نحوه پرداخت 4 درصد حق بیمه از بابت کار سخت و زیان آور، تصریح کرد: با توجه به اینکه کارفرمای رانندگان به طور خاص مشخص نیست در طرح تهیه شده پیش بینی شده است تا این هزینه توسط علاوه بر حق بیمه 13.5 درصدی کنونی توسط خود رانندگان پرداخت شود.
-----------------
مرگ دو کارگر در سفرهخانه ای در تهران
به گزارش ایلنا، یازدهم آذر، یک آتشسوزی در منطقه یافتآباد تهران به مرگ دو کارگر انجامید.
از قرار معلوم این حادثه ساعت ۸:۴۵ صبح در یک قهوهخانه سنتی واقع در یافتآباد، بلوار الغدیر رخ داد و بلافاصله پس از بروز حادثه، ماموران آتشنشانی به محل اعزام شدند.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران، با حضور آتشنشانان مشاهده شد در یک قهوهخانه با وسعت ۲۰۰ متر کاملاً شعلهور و در یک اتاقک کارگری به وسعت ۱۵ متر نیز چهار نفر از کارگران در بین شعلههای آتش محبوس بودند.
آتشنشانان بلافاصله وارد اتاق کارگران شدند و ۲ نفر از آنها را زنده خارج کردند، ولی ۲ نفر دیگر که افغانستانی بودند، به دلیل شدت جراحات و سوختگی جان خود را از دست دادند.
-----------------
مرگ یک کارگر دانشگاه براثر حادثه کار
منابع خبری ایلنا در دانشگاه شهید بهشتی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که مرحوم قشلاقی حدود سه هفته قبل در حین انجام کار به داخل چاهی که در محوطه دانشگاه قرار دارد سقوط میکند.
به گفته آنها در توضیح این حادثه گفتند: نیروهای خدماتی دانشگاه، تنها ملزم به انجام امور بهسازی فضای هستند اما به دنبال سرد شدن ناگهانی هوا از آنها خواسته میشود تا برای پراکندن و جمع آوری سگهایی از بیرون به داخل دانشگاه آمده بودند اقدام کنند.
براساس این اطلاعات در جریان این کار، یکی از نیروهای خدماتی شاغل در دانشگاه شهید بهشتی با نام «بهنام قشلاقی» اهل روستای خمس شهرستان خلخال، در اثر سقوط به داخل چاه، دچار آسیب و به بیمارستان طالقانی منتقل میشود.
به گفته این منابع اگرچه در نتیجه پیگیریهای انجام شده، هزینههای درمان و بستری شدن این کارگر مصدوم توسط پیمانکار پرداخت میشود اما در نهایت پس از سه هفته کارگر مصدوم جان خود را از دست میدهد.
آنها در خاتمه افزودند: از آنجایی که این حادثه میتوانست برای هر فرد دیگری اتفاق بیفتد، رعایت کامل اصول ایمنی امری ضروری است که حتی میتوانست از بروز این حادثه جلوگیری کند.
-----------------
معوقات مزدی کارگران شهرداری سی سخت از هفت ماه گذشت
منابع خبری ایلنا در شهرداری سی سخت گزارش دادهاند حدود 103 کارگر رسمی ،قراردادی وپیمانی شهرداری سی سخت و سازمانهای وابسطه به آن به دلیل آنچه از سوی شهرداری «کمبود منابع مالی» عنوان میشود؛ دست کم هفت ماه مزد معوقه طلبکارند.
به گفته کارگران شهرداری سی سخت،آخرین حقوقی که آنها دریافت کرده اند مربوط به دستمزد فروردین ماه است که کارفرما آن را یک ماه پیش به حساب کارگران پرداخت کرده است.
کارگران مورد نظر که به صورت رسمی،قراردادی وپیمانی مشغول کارند با بیان اینکه مهمترین عامل این وقفه هفت ماهه کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، در ادامه درباره معوقات بیمهای خود گفتند: علاوه بر دستمزد چندین ماه است که بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و بدین ترتیب دفترچه های درمانی آنها هرچند وقت یکبار برای تمدید اعتبار با مشکل روبرو می شود.
طبق اظهارات آنان به دلیل ماهیت قراردادی وپیمانی بودن کارشان با شهرداری اکثر همکارانشان در این واحد شهرداری همیشه نگران از دست دادن شغل خود هستند.
به نقل از این کارگران که در دارای سوابق 6 تا 13ساله در شهرداری سی سخت هستند، گفته میشود که بارها شهرداری سی سخت با کارگرانی که پی گیر مطالباتشان می شوند اما در عمل نتیجه ای جز وعده های فراموش شده و در نهایت متزلزل شدن موقعیت شغلی خود بدست نمی آوردند.
-----------------
پرداخت بخشی از معوقات کارگران رجاء/ کارگران میگویند خواستار بازرسی از پیمانکاران هستیم
جمعی از کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در تماس با ایلنا از پرداخت بخشی از معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، دستمزد مهرماه کارگران فنی، موتوریست و برق رجا پرداخت شده اما بیش از دویست کارگر برق و موتوریست رجاء دستمزد آبان ماه خود را هنوز نگرفتهاند و مدیران شرکت پیمانکاری به این کارگران گفتهاند به محض پرداخت صورت وضعیت توسط شرکت رجاء، معوقات کارگران نیز پرداخت خواهد شد.
کارگران رجاء همچنین با بیان این که همچنان بر لزوم بازرسی وزارت کار بر عملکرد شرکت های پیمانکاری تاکید داریم؛ افزودند: در هفته های گذشته مساله بازرسی را با نامه نگاری با وزارت کار دنبال کردیم ولی هنوز به نتیجه مشخصی نرسیدهایم و از آنجا که قراردادهای کارگران پیمانکاری، موقت و چند ماهه است، از نتیجه پیگیریها نگرانیم چرا که می ترسیم عاقبت این نامه نگاری ها و تهدیدهای شرکت های پیمانکاری، به اخراج خود یا همکارانمان بیانجامد.
-----------------
درخواست رسیدگی به مطالبات بازنشستگان فرهنگی/حقوق ناچیز بازنشستگی جز شرمندگی نزد عائله حاصلی ندارد
به گزارش ایلنا، جمعی از بازنشستگان فرهنگی در نامهای خطاب به رئیسجمهور خواستار رسیدگی به مطالبات انباشته خود شدند.
در این نامه که به صورت یک کمپین در فضای مجازی توسط تعداد زیادی از معلمان بازنشسته امضا شده؛ آمده است: حتما میدانید که فرهنگیان بازنشسته، باوجود تمامی تلاشهایی که طی سالهای اخیر داشتهاند و علی رغم گفتوگوهای پیاپی با مسولین و ارسال نامهها و طومارها و حتی برگزاری تجمعات گسترده، هنوز کوچکترین توفیقی در مسیر حل مشکلات معیشتی خود نداشتهاند. و حتما تایید میفرمایید که حقوقهای ناچیزی که ماهیانه به حساب بازنشستگان محترم ریخته میشود، تاکنون، جز شرمندگی نزد عائله، حاصلی نداشته است.
براین اساس ضمن اعلام مجدد اهم خواستههای بازنشستگان فرهنگی، از حضرتعالی تقاضا داریم که با اقدامی عاجل، نسبت به رفع این مشکلات و پاسخ به خواستهها، تدبیر لازم را اتخاذ فرمایید.
در ادامه این نامه، مهمترین خواستههای بازنشستگان فرهنگی به شرح زیر بیان شده:
- ایجاد تمهیدات قانونی فوری برای رفع تبعیضهای ناروا و ترمیم فاصله ناعادلانه حقوق بازنشستگان آموزش و پرورش، اولا نسبت به همکاران شاغل خود؛ ثانیا نسبت به شاغلان و بازنشستگان سایر نهادها و سازمانهای دولتی.
- رفع تبعیض و ایجاد همترازی عادلانه حقوق براساس ضوابط شغلی، میان بازنشستگان فرهنگی قدیم و جدید.
- تجمیع بیمههای کنونی فرهنگیان شاغل و بازنشسته در قالب بیمهای واحد، کارآمد و فراگیر که پاسخگوی نیازهای آنها در شرایط سنی مختلف باشد.
- اختصاص اولویت استخدام و جایگزینی یکی از فرزندان تحصیل کرده و واجدالشرایط بازنشستگان فرهنگی درآموزش و پرورش و یا معرفی به نهادهای دیگر جهت استخدام.
- اعمال طرح رتبه بندی حرفهای معلمان برای بازنشستگان.
- اختصاص کلینیکهای تخصصی، کاربردی و فعال به بازنشستگان و تشکیل پرونده سلامت برای آنها.
- پرداخت فوری تمام مطالبات معوق بازنشستگان فرهنگی بویژه معوقات مربوط به پاداش پایان خدمت آنها.
- اجرای کامل مفاد مواد ۶۴، ۶۸، ۱۰۹ و ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده ۱۵۰ قانون برنامه چهارم توسعه و پرداخت فوری مابه التفاوت کامل و خسارات ناشی ازعدم اجرای این مواد ازسال ۱۳۸۶ تا کنون، براساس نرخ تورم بانک مرکزی.
-----------------
تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای دریافت سنوات
به گزارش ایلنا به نقل از منابع خبری در کارخانه نی شکر هفت تپه؛ گفته میشود که حدود ۱۵۰ نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از اسفند ماه سال ۹۴ تا یکم شهریور ماه سال جاری به مرور بازنشسته شدهاند هنوز نتوانستهاند سنوات پایان کار خود را دریافت کنند و به همین دلیل تعدادی از این کارگران بازنشسته صبح روز گذشته (هشتم آذر ماه) به همراه خانوادههایشان با تجمع مقابل درب ورودی این واحد تولیدی خواستار دریافت مطالبات خود شدند.
به گفته یکی از کارگران بازنشسته نی شکر هفت تپه؛ مجموع مطالبات سنواتی آنان به حدود ۱۰ میلیارد تومان میرسد که به صورت مشخص میزان طلب هر یک از کارگران حدود ۷۰میلیون تومان میشود.
یکی از کارگران بازنشسته میگوید: بعد از سالها تلاش با سوابق بالای ۲۰ سال توانستیم با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور از این کارخانه بازنشسته شویم اما ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان میکند اما آنها که از ادامه این وضعیت خسته شدهاند تصمیم به برپایی این تجمع گرفتهاند.
براساس گفتههای این کارگر بازنشسته از قرار معلوم در تجمع ماه گذشته (هشتم آبان)، کارفرما حین تجمع کارگران بازنشسته جلسهای را با حضور رئیس اداره کار ونماینده کارگران بازنشسته در ساختمان اداری مجتمع ترتیب داده بود که به صورت مشخص قرار بود مطالبات کارگران براساس صورتجلسه که تنظیم کردهاند بصورت اقساطی پرداخت شود.
به گفته وی کارفرما براساس صورت جلسه مذکور مکلف شده بود اولین قسط مطالبات سنواتی کارگران بازنشسته را در تاریخ ۳۰ آبان ماه به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به حساب همه آنان پرداخت کند ومابقی را در دو قسط جداگانه در ماههای دی واسفند بپردازد اما هنوز از پرداخت قسط اول مطالبات سنواتی کارگران خبری نیست و هر ماه بر تعداد بازنشستگان این مجتمع صنعتی ومطالباتشان افزوده میشود.
-----------------
کارفرمایان برای تامین ایمنی کارگران ساختمانی باید تحت فشار باشند/بازرسیها به بعد از حادثه محدود شده
«حسن امیدی» در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: کارفرمایان، کارگران ساختمانی را هنگام کار «به امید خدا» میسپارند و توجهی ندارند که عدم تامین ایمنی کارگاه براساس ضوابط استاندارد ضروری است.
امیدی با انتقاد از آمارهای ارائه شده از حوادث کار برای کارگران ساختمانی افزود: با یک بررسی میدانی ساده در سطح شهرها میتوان دریافت که اکثر کارگران ساختمانی دچار جراحتهایی در نواحی مختلف بدن خود هستند که این ثابت میکند حوادث کار کارگران ساختمانی بیش از 50 درصد است.
این فعال صنفی کارگران ساختمانی افزود: از طرفی در کارگاههای ساختمانی با کمتر از 20 نفر کارگر، ناظر ایمنی وجود ندارد و این ناظران را غالبا میتوان در کارگاههایی با جمعیت بیشتر از 100 یا 200 کارگر ساختمانی دید.
امیدی با تاکید بر اینکه فشار بر کارفرمایان برای رعایت ایمنی کارگاه ساختمانی ضروری است، گفت: بازرسین ایمنی ادارات کار باید قبل از وقوع هر حادثه احتمالی از کارگاه بازدید کنند اما این بازرسیها صرفا به بعد از وقوع حادثه محدود شده است.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری کلاسهای ایمنی کار برای کارگران ساختمانی ضروری است، تصریح کرد: بسیاری از کارگران آموزش ندیدهاند و کارفرما نیز از آزموده نبودن کارگران سودجویی میکند.
این فعال صنفی کارگران ساختمانی افزود: برنامهریزیها باید به گونهای باشد که کارگر ساختمانی تا زمانی که آموزشهای کامل ندیده باشد؛ به کار مشغول نشود و خود کارگر نیز نباید در این شرایط الزامی برای کار در کارگاه ساختمانی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بیشتر کارگران ساختمانی بیمه نیستند که همین ظلم بزرگی در حق آنهاست، تصریح کرد: در این شرایط با قطعیت میتوان گفت که زندگی کارگر حادثه دیده متلاشی شده است و هیچکس قادر نیست جوابگوی کارگر و خانواده وی باشد.
-----------------
برگزاری دادگاه تجدیدنظر کارگران سنگ آهن بافق در بیست و هشتم آذر
محمدعلی جداری فروغی، وکیل کارگران شرکت معدن سنگ آهن بافق در مورد آخرین وضعیت پرونده موکلین خود در تماس تلفنی با ایلنا گفت: پس از اعتراض و تجدیدنظرخواهی نسبت به حکم صادره در شعبه 105 دادگاه کیفری 2 شهر یزد، پرونده موکلین به شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد ارجاع شده است و طبق آخرین خبر، این دادگاه در تاریخ بیست و هشتم آذر ماه، وقت نظارت تعیین کردهاست.
این وکیل دادگستری افزود: احکام این کارگران شامل حکم حبس و شلاق، به مدت 5 سال تعلیق شده است.
جداری فروغی تصریح کرد: صرفنظر از این که یکی از موکلینم (محمدحسن تشکری) از ابتدا با شاکی خصوصی مواجه نبوده، در مورد سایر کارگران نیز که شرکت سنگ آهن شکایت کرده بود، در جلسه رسیدگی دادگاه بدوی، نماینده شرکت شکایت خود را پس گرفته و اعلام رضایت کرد. لذا در شرایط حاضر، وضعیت پرونده به گونهای است که امیدواریم با تشکیل جلسه رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر و با توجه به محتویات پرونده، حکم برائت کلیه موکلین صادر شود.
-----------------
چنگ به سوی سرمایههای کارگران انداختهاند/ تنها صندوق سرپا، صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی است
ناصر آقاجری، فعال کارگری مناطق آزاد، در گفتگو با ایلنا در ارتباط با طرح ادغام صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی در بیمه سلامت گفت: با وجود همه پدیدههای نابه هنجار اقتصادی سالهای اخیر، تنها صندوقی که هنوز توانسته بر روی پای خود بایستد، صندوق بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی است. چرا که سیاستهای دولتهای پس از جنگ، تنها راه را برای کسانی باز گذاشته که سر سپرده سیاستهای سرمایه داری مالی و صندوق بین المللی پول هستند و در نهایت شاهد بیش از دو دهه رکود و تورم هستیم که بحران صندوقهای بازنشستگان یکی از معلولهای آن است.
این فعال کارگری تشریح کرد: تامین اجتماعی تنها سازمان بزرگ با سرمایه کلانی است که بوسیله پس اندازهای میلیونها کارگر از سال ۱۳۲۶ تا به امروز توانسته در اقتصاد کشور تاثیر پویایی داشته باشد؛ آن هم به رغم بسیاری از مشکلات و ناملایمات و ضعفهای مدیریتی.
آقاجری ادامه داد: از سوی دیگر دولتهای پس از جنگ با گسترش مناطق آزاد تجاری- صنعتی ضربه سنگین دیگری بر پیکر تامین اجتماعی وارد کردند زیرا با این طرح ضد کارگری و ضد ماده ۴۴ و ۴۵ قانون اساسی کشور، همه کارگران این مناطق از شمول قانون کار خارج شدند و بدین گونه علاوه برمحروم کردن تامین اجتماعی از یک درآمد قانونی، کارگران متخصص، تکنیسینهای با تجربه و مهندسان این پروژهها را ازحق قانونی باز نشستگی محروم نمودند. از سوی دیگر دولت بدهیهای ناشی ازمدیریت نولیبرالی ش را به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است در سال ۱۳۸۴ بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی حدود ۶ هزار میلیارد تومان بوده است در حالی که این رقم اکنون به مرز ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است
وی با بیان اینکه بازنشستگی پیش از موعود در دوره شوک درمانی دولت پیشین، تعداد مستمری بگیران را دو برابر نمود؛ افزود: این اقدام هم یکی از جنبههای سیاستهای تعدیل ساختاری بود. و از طرف دیگر چون قراردادموقتیها با انواع ترفندهای مختلف از شمول قانون کار خارج شدهاند (مانند خارج شدن کارگاههای زیر ده نفر از شمول قانون کار) ورودی درآمد به صندوقهای بازنشستگی محدود شده ولی با بازنشستگی پیش از موعود خروجی آن افزایش یافته است.
این فعال کارگرری مناطق آزاد در ادامه بحث افزود: جنبه دیگر سیاستهای تعدیل ساختاری، وجود مدیریتهای ناکارآمد است که تنها کاری که میکردند دریافت حقوق و پاداشهای چند صدمیلیون تومانی برای خود و نزدیکانشان بود.
آقاجری در پایان تاکید کرد: به طور کلی باید گفت لایحه اصلاح قانون کار و ادغام تامین اجتماعی را باید از این زاویه نگریست که نشان میدهد دولتِ وامانده و مستاصل در سیاستهای نادرست نولیبرالی، در حال غرق شدن است، از این رو، چنگ به سوی سرمایههای کارگران (سازمان تامین اجتماعی) انداخته است.
-----------------
پرداخت بخشی از معوقات کارگران راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار ایلنا، در یکی دو روز گذشته دو ماه از معوقات مزدی کارگران راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان پرداخت شده است.
این کارگران که تعداد آنها بالغ بر 400 نفر است، در شش ماه گذشته دستمزدی دریافت نکرده بودند و اکنون با واریز دو ماه از معوقات، 4 ماه مطالبات مزدی آنها همچنان پرداخت نشدهباقی مانده است.
در همین رابطه مسئولان راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان اعلام کردهاند؛ به محض تخصیص بودجه، باقی معوقات کارگران پرداخت خواهد شد.
از قرار معلوم، این کارگران، نیروهای طرحی اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان هستند که چندین ماه است به دلیل عدم تخصیص اعتبار لازم، پرداخت دستمزدهایشان به تعویق افتاده است.
-----------------
مرگ خاموش کارگر جوان در کارگاه چوببری
جلال ملکی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اعلام این خبر گفت: ساعت ۱۶:۱۶ حادثه احتمال گاز گرفتگی در محله باغ فیض جنتآباد به سامانه ۱۲۵ گزارش و ماموران ایستگاه ۵۵ به محل اعزام میشوند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی ادامه داد: عوامل آتشنشانی پس از حضور در محل مشاهده میکنند در یک کارگاه چوببری که یک اتاق کارگری هم دارد کارگری در حال استراحت است. ماموران آتشنشانی همراه عوامل انتظامی درب را باز کرده و با پیکر جوان ۲۴ سالهای مواجه شدند که ساعتها بود جان خود را از دست داده است.
وی با تاکید بر اینکه علت مرگ توسط پزشکی قانونی بزودی مشخص میشود، اظهار کرد: طبق مشاهدات کارشناسان سازمان آتشنشانی، در این محل یک آبگرم کن بدون دودکش و یک اجاق کوچک خوراکپزی وجود داشته که به احتمال زیاد علت مرگ نشت گاز منوکسید کربن بوده است.
ملکی از شهروندان خواست ایام سرما به هیچ عنوان از وسایل بدون دودکش استاندارد استفاده نکنند.
-----------------
انتقاد کارکنان بیمارستان آزادی از اجرای ناقص مقررات شغلی
تعدادی از این کارگران در تماس با ایلنا افزودند: در حدود 200 کارگر هستیم که به عنوان پرستار، پیراپزشک و متصدی دیگر امور فنی و خدماتی بیمارستان آزادی تهران مشغول به کار هستیم.
آنها یادآور شدند: در غیاب هرگونه نهاد صنفی، گروهی از این جمع کارگری در تاریخ 24 آبانماه سال جاری با امضاء طوماری از مدیریت بیمارستان خواستار آن شدند تا مقررات مربوط به حداقل ساعات کاری روزانه، مزایای اضافه کاری، حق شیفت ، شرایط انجام کارهای سخت و زیان آور و طبقه بندی مشاغل را به صورت کامل اجرایی کند.
این کارگران افزودند: اگرچه به دنبال این نامه، مدیریت بیمارستان تصمیم گرفت تا از ابتدای ماه جاری نسبت به محاسبه قانونی مزایای یاد شده اقدام کند اما واقعیت این است که در بحث مربوط به ساعات کار روزانه، کارفرما بدون در نظرگرفتن عرف رایج در کارگاه نسبت به افزایش ساعات کاری کارکنان پرستاری و خدماتی اقدام کرده است.
آنها بابیان اینکه براساس تصمیم جدید کارفرما از حدود یک ساعت تا یک ساعت نیم به مدت زمان 6 ساعت، مدت کار روزانه آنها اضافه شده است؛ افزودند: این وضعیت مصداق نادیده گرفته شدن محدودیت حداقل ساعات کاری مشاغل سخت و زیان آور و شرایط پیش بینی شده در ماده 26 قانون کار است که به موضوع چگونگی تغییر شرایط عرفی کار مربوط میشود.
کارکنان در عین حال یادآور شدند: صرف نظر از این ماجرا با مشکل صنفی برخورد کارفرما با نویسنده و امضا کنندگان نامه درخواست مطالبات صنفی خود روبرو هستند.
به گفته آنها مدیریت این مرکز بیمارستانی بعد از دریافت درخواست مکتوب مجموع کارگران از یکسو نسبت به اخراج نویسنده نامه اقدام کرده و از سوی دیگر افرادی که در جمع آوری امضاها مشارکت داشتهاند مورد بازخواست قرار داده است.
-----------------
تجمع صنفی کارگران پارس قو خاتمه یافت
آنطور که منابع خبری ایلنا گزارش دادهاند؛ معترضان از کارگرانی هستند که از روز دوشنبه (یکم آذر ماه) تا روز گذشته (یکشنبه 6 آذر ماه) بمدت 4 روز در واکنش به پرداخت نشدن دست کم سه ماه مزد معوقه، و همچنین سه ماه حق بیمه پرداخت نشده ، مقابل درب ورودی کارخانه دست به اعتراض صنفی زنده بودند.
تعدادی از این کارگران که در کل شمار آنها به حدودا 260 نفر می رسد میگویند: بعد از تجمع روز گذشته کارفرما علاوه بر اینکه یک ماه از معوقات مزدی مربوط به آبان ماه کارگران را پرداخت کرد به کارگران وعده داد حداکثر تار روز شنبه (13 آذر ماه ) بعد از انجام برخی تعمیرات جزئی ، دوباره فعالیت تولیدی کارخانه را از سر خواهد گرفت.
برپایه همین اطلاعات، کارگران معترض پس از شنیدن این وعده نسبت و کسب اطمینان نسبت به باز گشایی دوباره کارخانه، از ادامه اجتماع صنفی روز گذشته منصرف شدند.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه در حال حاضر کارگران بابت دوماه مزایای معوقه طلبکارند.
براین اساس ظاهرا خبری از پرداخت بدهی سه ماهه کارفرما به سازمان تامین اجتماعی نیست وبدین ترتیب مشکلات تعویض وتمدید نشدن اعتباردفترچه بیمه درمانی خانوادههای کارگران این واحد تولیدی همچنان به قوت خود باقی است.
کارگران پارس قو در خاتمه تصریح کردند: مشکل اصلی متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه قطع گاز بود که کارفرما روز جاری با پرداخت بخش از بدهی آن به اداره گاز قرار است فعالیت تولیدی کارخانه را از سر بگیرد.
-----------------
کارگران شهرداری بجنورد روز گذشته تجمع کردند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، معوقات مزدی کارگران شهرداری بجنورد در استان خراسان شمالی در ماههای گذشته پرداخت نشده است.
از قرار معلوم بیش از 50 کارگر خدماتی وفضای سبز این شهرداری بین دست کم 4 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.علاوه بر آن این کارگران که به دنبال تغییر وضعیت شغلی خود از شرکت پیمانکاری به قرار داد مستقیم با شهرداری بجنورد هستند بعد از گذشت 9 ماه از سال 95 بخشی از عیدی سال 94 خود را از کارفرما طلبکاراند.
روز گذشته (شنبه 6 آذر ماه)نیز این کارگران در اعتراض به این معوقات مزدی و عدم پاسخگویی مسئولان شهرداری مقابل شورای شهر بجنورد تجمع کردند.
گفتنی است عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری در بجنورد مسبوق به سابقه است. پیش از این کارگران راننده سازمان اتوبوس رانی شهر بجنورد نیز در اعتراض به تعدیل تعدادی از همکاران خود تجمع اعتراضی ترتیب داده بودند که برگزاری این تجمع با پادرمیانی اعضای شورای شهر موقتا برطرف شده است.
-----------------
کشته ومجروح شدن 5 کارگر معدنچی در آذربایجان شرقی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این حادثه روز پنجشنبه (چهارم آذر ماه) بر اثر واژگونی یک خودروی سواری حامل کارگران یک معدن در محور روستای امند بهطرف روستای سرکش خاروانا استان آذربایجان شرقی رخ داد.
« وحید شادی نیا» روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی استان آذربایجان شرقی با تایید این خبر به سایر رسانهها گفته است؛ راننده این سواری قصد داشت این کارگران را از روستای امند بهطرف روستای سرکش خاروانا ببرد که دچار حادثه سقوط به دره می شود.
وی در ادامه گفته است: نیروهای امدادی و اورژانس استان آذزبایجان شرقی به محل حادثه اعزام شدند و مجروحان را با امکانات هوایی وزمینی به بیمارستان امام رضا(ع) تبریز منتقل کردند.
-----------------
مشکلات اسکلتی عضلانی کارگران کارخانههای متال و فلزات سنگین
براساس اخبار دریافتی ایلنا، فرشاد اخوتیان، دبیر علمی سمینار فیزیوتراپی گفت:یکی از مشکلاتی که اختلالات اسکلتی عضلانی در کشور ما ایجاد کرده در تولیدات است و با بررسی هایی که انجام شده در کارخانجات متال و فلزات سنگین مشاهده شده که حدود ۶۰ درصد کارگران آن کارخانه ها دارای مشکلات اسکلتی عضلانی بوده و این مشکلات در ارتباط با وزن سنگین و ساعات کاری آنها است.
وی بروز اختلالات اسکلتی عضلانی را یکی از علل ترک شغل افراد در صنایع متال و فلزات سنگین عنوان کرد.
اخوتیان ادامه داد: در یک تحقیقی که در آمریکا انجام شده بین ۲۹ تا ۳۵ درصد مشکلاتی که باعث ترک شغل افراد می شود اختلالات اسکلتی عضلانی است و این هزینه در سال ۲۰۰۷ حدود یک و نیم ییلیون دلار برآورد شده است.
-----------------
یک ماه از مطالبات کارگران پارس قو پرداخت شد/ ادامه تجمع صنفی مقابل درب کارخانه
تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر گفتند: صرف نظر از این که صبح امروز (6 آذرماه) معادل یک ماه از مجموع 3 ماه معوقات مزدی کارگران رسمی وقرار دادی پرداخت شده است اما نگرانی از وضعیت نامعلوم کارخانه باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا در این واحد تولیدی ، تقریبا از روز دو شنبه (یکم آذر ماه )حدود 70کارگر کارخانه پارس قوتهران در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند.
از قرار معلوم این چندمین مرتبهای است که کارگران این واحد تولیدی در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات صنفی زدهاند.
آنان بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه وتامین امنیت شغلی هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان پاسخ مشخصی به این خواستههای کارگران داده نشده است.
به گفته این کارگران، مجموع مطالبات باقی مانده کارگران رسمی وقرار دادی دو ماه مزد معوقه ودست کم سه ماه حق بیه پرداخت نشده به تامین اجتماعی است که از کارفرمای انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات بیمه ای کارگران قرار دادی مابقی مطالبات سال جاری آنان را پرداخت کند.
علاوه بر این این کارگران مدعی هستند که از سه شنبه (25 آبان ماه) تاکنون فعالیت این واحد تولیدی به دلیل قطع گاز، بامشکل مواجه است به طوری که مدیریت اداری هر چند روز یکبار به صورت پیامکی آنها را از ادامه وقفه در فعالیت کارخانه باخبر میکند.
گفته میشود، در کارخانه روغن نباتی قو واقع در جنوب تهران ؛ حدود 260 کارگرقراردادی و رسمی حضور دارند که از از سه شنبه (25 آبان ماه) این تعداد کارگر به بهانه بازسازی کارخانه بیکار و بلاتکلیف شدهاند.
-----------------
خواهان برگزاری تجمع صنفی هستیم/ وزارتخانههای بهداشت و رفاه به مطالبات ماماها توجه کنند
براساس اخبار دریافتی ایلنا، معصومه آباد، رئیس جمعیت مامایی ایران نامهای به وزیر کشور ارسال کرده و در این نامه، خواستار صدور مجوز برای برگزاری تجمع صنفی شده است.
در این نامه همچنین، به مشکلات متدد قشر "ماما" اشاره شده و از بیتوجهی وزارت بهداشت و وزارت رفاه به مطالبات ماماها انتقاد شده است.
بیتوجهی وزارت بهداشت جهت تعیین تکلیف تعرفه مامایی، پرداخت حقالزحمه ماماها به پزشکان زنان، عدم توجه به این صنف در طرح تحول سلامت و واگذاری بعضی از امور مامایی به بهورزان دیگر گلایههای عنوان شده در این نامه هستند.
معصومه آباد در این نامه ضمن انتقاد از سازمانهای بیمهگر که از پرداخت هزینه نسخ دارویی و پاراکلینیک تجویز شده قانونی توسط ماماها سرباز میزنند؛ خاطرنشان شده: با این اقدام، زنان بیمه شده متقاضی خدمات پراهمیت مامایی، مجبور به پرداخت هزینههای دارویی از سبد خانوار و به صورت آزاد هستند.
در بخش دیگر این نامه عدم اجرای مصوبه سازمان مدیریت و برنامهریزی مربوط به استخدام ۴۰۰۰ ماما و قطع بدون دلیل پرداخت ۱۵ درصدی تعرفه زایمان به ماماهای شاغل در بلوکهای زایمانی ازجمله دلایل دیگر نارضایتی این قشر اعلام شده است.
-----------------
اعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی لوفت هانزا/ خلبانان خواستار افزایش دستمزد هستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (شنبه)؛ چهارمین روز از اعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی لوفت هانزا است.
این اعتصاب که توسط اتحادیه خلبانان آلمان سازماندهی شده است، از روز چهارشنبه آغاز شده و در روزهای گذشته باعث لغو پروازهای مسافری بسیاری در این کشور شدهاست.
روز جمعه و در سومین روز از این اعتصاب ۸۰۰ پرواز این شرکت هواپیمایی آلمانی لغو شدند. لغو پروازهای روز جمعه و شنبه نیز باعث شد ۱۳۰ هزار نفر دیگر به مسافران سرگردان این شرکت هواپیمایی اضافه شود.
خلبانان میگویند: هدف از این اعتصاب، اعمال فشار به دولت است تا با افزایش دستمزد آنها موافقت شود. به اعتقاد این خلبانان، با توجه به میزان سوددهی این شرکت هواپیمایی؛ بایستی دستمزد خلبانان بیش از سه درصد افزایش پیدا کند.
مسئولان شرکت لوفت هانزا زیان روزانه ای که اعتصاب خلبانان متوجه این شرکت می کند را ۱۰ میلیون یورو برآورد میکنند.
-----------------
وزارت بهداشت چتر درمان کارگران را سوراخ نکند
فریبرز رییس دانا، در رابطه با طرح ادغام بیمه ها به خبرنگارایلنا گفت: هر طرح اجتماعی مهمی مثل طرح ادغام بیمه هاٰی درمانی جنبه های متفاوت اجتماعی و اقتصادی دارد و این جنبه ها باید بررسی کارشناسی شود و این در حالی است که در خصوص طرح سلامت بررسی جامعه نبوده است و همه جنبه های مرتبط با آن دیده نشده است.
او افزود : از طرف دیگر این طرح ها باید مبتنی بر حضور، اظهار نظر ، نقد مردمی و کارشناسی باشد. به ویژه از سوی کسانی مانند کارگران که طبق قانون هم در اموال سازمان تامین اجتماعی سهیم هستند و هم مصرف کننده اصلی این فعالیت ها هستند.
رییس دانا با اشاره به اینکه طرح سلامت هیچ کدام از این مسیر ها را طی نکرده است، گفت: ناکارآمدی پیشنهاد غیر قانونی ادغام درمان تامین اجتماعی درست مانند لایحه معیوب اصلاحیه قانون کار است.
وی بابیان اینکه دولت در هیچکدام از این دو دعوای قانونی نیز از هیچ کارگر یا نماینده کارگری و نظریه پردازی کمک نگرفته است، گفت: این وضعیت در حالی که است که اگر قرارباشد در لایحه یا طرحی راجع به سود، سرمایه و امنیت سرمایه داران تصمیمگیری بشود، قطعا نویسندگان آن به شکل مرتب از اتاق های بازرگانی و انجمن های صنفی و اقتصاد دانان این حوزه کمک گرفته می شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت : طرح جامع سلامت، ارزشهای خوبی در آن بود و آثاری نیز گذاشت اما اجرای غلط آن در نهایت باعث شد تا با بالا رفتن تعرفه های خدمات دارویی و درمانی، پاشنه آشیل نظام درمانی کشور بیش از گذشته شکننده شود.
وی در توضیح نارسایی های خدمات درمانی موجود در کشور گفت: واقعیت این است که جریان سوداگری به پزشکی نفوذ کرده و در نتیجه اکنون به نظام سلامت کشور با نگاه ماشین پول سازی نگریسته میشود.
وی ادامه داد: نتیجه این وضعیت این است که از زمان وصل شدن اعتبارات صندوقهای بیمهای به طرح تحول سلامت، از یکسو قمیت تعرفههای پزشکی توسط تعیین کنندگان افزایش نجومی داشته است که نتیجه آن افزایش صفهای بیماران نیازمند خدمات درمانی دولتی است.
او با بیان اینکه « برآیند و بیلان طرح جامعه سلامت مثبت نیست» افزود : برای اینکه آثار منفی مربوط به صف و گرانی ها خودشان را نشان دادند.
رئیس دانا گفت : سوداگران درمان با قطعیت وارد این رشته شده است اگر دولت و سرمایه داران می خواهند با این پدیده جوری رقابت کنند،حق مردم و کاگران را بدهند باید قطع تر و محکم تر برخورد کنند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره تجربه شخصی خود از مراجعه به یک بیمارستان خصوصی و دولتی گفت :برای یک بیماری که داشتم مجبور شدم به بیمارستان خصوصی بروم و باوجود پرداختی نسبتا سنگینی که داشتم اما احساس کردم که کادر درمانی و پزشکی با مراجعه کنندگان رفتاری کالایی دارند.
وی ادامه داد: بعد از این ماجرا برای یک کسالت دیگر به یک بیمارستان دولتی مراجعه کردم و مشاهده کردم با وجود پرداخت هزینه ای به مراتب کمتر، پرستارا، پزشکان و سایر کارکنان با بیماران رفتار مناسبی داشتند.
او افزود: قطع یقین استمرار خدمات درمانی مراکز دولتی برای جامعه بسیار حائز اهمیت است و ماهیت وجودی این قبیل سرمایهگذاریها از ساخت سدهای پرهزینهای که امروز باعث از بین رفتن تالابها و دریاچهها و محیط زیست شده بیشتر است.
این کارشناس اقتصادی گفت: به طور حتم توده آگاه مردم متوجه ضرورت حفظ و توسعه کمی و کیفی خدمات درمانی عمومی بوده و هست اما نکته قابل تامل این است که روند اجرای طرح تحول سلامت تا چه اندازه میتوان در راستای حفظ و استمرار خدماتی درمانی رایگان ارزیابی کرد.
رئیس دانا با انتقاد از وزیر بهداشت گفت: وقتی مدیران وزارت بهداشت و درمان در مواجه با منتقدانی که نسبت به روند تعرفهگذاری خدمات درمانی و توزیع اعتبارات نظام سلامت میان بخش های مختلف اعتراض دارند از ابزار سفسطه و موضعگیری ایدئولوژیک استفاده میکنند، معلوم است که یک جایی دل در گرو سوداگری دارند.
او بابیان اینکه به همین دلیل است که طرح جامعه سلامت ناقص و ابتر از کار در آمده است، افزود : مجریان این طرح به جای آنکه درصدد مهار و کنترل بالا بردن تعرفههای دارویی و درمانی باشند تنها سنگ ادغام درمان تامین اجتماعی و دستاندازی به اموال کارگران را به سینه خود میکوبند و حتی به صاحبان صندوق های مختلف درمانی اجازه کشیدن کوچکترین سرکی را هم نمی دهند.
-----------------
تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران قفل کار ادامه دارد
تعدادی از کارگران قفل کار تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: بهصورت مشخص حدود 24 کارگر در این واحد تولیدی با سوابق بالای 15 سال مشغول کارند که میانگین حجم معوقات مزدی آنها تا 16 ماه میرسد.
این کارگران می گویند: در مقابل این طلب مزدی از کارفرما هرماه به صورت علی الحساب مبالغی در حدود 200 تا 500 هزار تومان دریافت کرده اند.
به ادعای کارگران این کارخانه؛ تولیدات شرکت قفل کار در زمینه تولید قفل و یراق آلات دربهای چوبی در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد، هم اکنون به دلیل تامین نشدن منبع مالی کارخانه برای تهیه مواد اولیه تولید به حداقل کاهش یافته است.
به گفته کارگران این کارخانه تعداد ی از کارگر بازنشسته قفل کار نیز که از چند سال قبل به مرور بازنشسته شدهاند هنوز نتوانستهاند سنوات پایان اشتغال خود را از کارفرما دریافت کنند.
این کارگر همچنین در زمینه معوقات بیمهای کارگران گفت: تقریبا از مرداد ماه سال 93 بیمه کارگران قفل کار به تامین اجتماعی واریز نشده به همین دلیل دفترجههای بیمهای کارگران فاقد اعتبار است.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن میگفت در خصوص سایر بدهیهای کارخانه قفل کار اظهار داشت: این واحد علاوه بر بدهی حدود 2 میلیارد و 300 میلیونی به تامین اجتماعی بابت وامهای بانکی نیز مبالغ زیادی بدهکار است.
از قرار معلوم این کارگران که بیش از 15 سال سابقه کار در این کارخانه را دارد، به دلیل مشکلات معیشتی بیش از این نمیتوانند منتظر پرداخت دستمزدشان بماند و به همین دلیل از مسئولان دولتی در استان قزوین از جمله استانداری خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدهاند.
-----------------
کشته شدن 40 کارگر در یک نیروگاه چین
براساس گزارش دریافتی ایلنا و بنا بر اعلام مقامهای محلی استان جیانگ شی، این حادثه راس ساعت 7 صبح امروز پنجشنبه در یک نیروگاه در حال ساخت رخ داده که علاوه بر کارگران کشته شده تعداد دیگری از کارگران زیر آوار گرفتار شدهاند.
براساس این گزارش؛ دیوار فرو ریخته شده مربوط به برج خنک کننده نیروگاه بوده که کارگران حین تکمیل ساخت آن دچار حادثه شدهاند.
-----------------
تعطیلی موقت «فیبر ایران» 100 کارگر را بیکار کرد
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارفرمای این واحد تولیدکننده محصولات چوبی از اول آذر ماه جاری به دلیل انجام نوسازی و بازسازی به صورت موقت کارخانه را تعطیل اعلام کرده و مانع ورود حدود 100 نفر از کارگران رسمی و قراردادی کارخانه به محل کارشان شد. به همین دلیل گروهی از کارگران روز گذشته (سوم آذر ماه) مقابل درب ورودی کارخانه دست به اعتراض صنفی زدند.
بنا بر ادعای کارگران این کارخانه، کارفرما در زمان اخراج به آنها وعده داده بود پس از برطرف شدن مشکلات کارخانه دوباره همه آنها به کار سابق خود بازگردانده خواهند شد.
از سوی دیگر گفته میشود که تمامی کارگران شاغل و اخراجی که بابت دستکم سه ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکارند باید برای برقراری مقرری بیمه بیکاری به اداره کار مراجعه کنند.
از قرار معلوم کارگران این واحد تولیدی به صورت میانگین 15 سال سابقه کار دارند که بسیاری از آنان با سوابق بالای 20 سال در آستانه بازنشستگی هستند که دریافت بیمه بیکاری به سوابق بیمهای آنان در زمان بازنشستگی لطمه خواهد زد.
به ادعای کارگران فیبر انزلی در ابتدا کارفرما قصد داشت برای بازسازی و نوسازی و نصب ماشینآلات جدید کارخانه نیمی از کارگران را برای شش ماه تعدیل کند این در حالیست که طی دو روز گذشته کارفرما مانع ورود همه کارگران به کارخانه شده است.
-----------------
مصدومیت سه کارگر بر اثر آتش سوزی کارگاه تولیدی کفش
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تایید این حادثه گفته است: شب گذشته در پی تماس شهروندان با سامانه 125و اطلاع رسانی وقوع حادثه، آتش نشانان به محل حادثه واقع در چهارراه مخبر الدوله خیابان مظفری اعزام شدند.
به گفته وی؛ یک منزل قدیمی به وسعت 170 متر 2 طبقه به کارگاه کفاشی تبدیل شده بود که آتش در طبقه همکف کاملا شعله ور و در حال سرایت به سایر قسمت های این کارگاه کفاشی بود.
جلال ملکی در خصوص خسارات جانی ناشی از این حادثه گفت: در این حادثه سه کارگر دچار مصدومیت شدند که آتش نشانان این مصدومان را تحویل عوامل اورژانس دادند.
-----------------
کشته شدن یک راننده تراکتور مجتمع نی شکر هفت تپه در حادثه کار
منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر گفتند؛ این حادثه حوالی ساعت 22 شب گذشته ( سوم آذرماه) در مسیر جاده مزارع نی شکر به کارخانه نی شکر هفت تپه در شهر شوش زمانی اتفاق افتاد که یک دستگاه تراکتور حامل بار نی شکر به دلایل نامشخصی از مسیر خود منحرف می شود که در نتیجه آن راننده تراکتور درجا کشته می شود.
این کارگر مجتمع نی شکر هفت تپه در ادا مه گفت:کارگرکشته شده این حادثه آقای « جعفرخان شیر» نام دارند که او به همراه یک دستگاه تراکتور به صورت استیجاری در مجتمع نی شکر هفت تپه برای حمل نی شکر به کارخانه مشغول کار بودند.
-----------------
برادرم را خودسر خطاب کردند/افراد محلی جنازهها را به خانوادهها رساندند
خانوادههایی که یک هفته منتظر تحویل جنازههای بستگان خودشان بودند؛ اکنون با مشکلات مالی بسیار مواجهند.
در روزهای گذشته خانوادههای قربانیان قنات کسکن سبزوار با ایلنا تماس گرفتند.
این خانوادهها که عزیزان خود را بیست و چهارم مهرماه از دست دادهاند؛ میگویند: حالا چهلم این قربانیان نزدیک است ولی ما بازماندگان با مشکلات بسیار مواجهیم.
این خانوادهها میگویند: روز اول مسئولان یک سری قولهایی دادند که هرگز خبری از اجرایی شدن این قولها نشد.
گویا از 5 قربانی این حادثه فقط سه نفر بیمه فوتی داشته اند که هنوز هم مبلغ غرامت به خانوادههای این سه نفر پرداخت نشده اما دو متوفی دیگر حتی تحت پوشش بیمه عمر هم نبودهاند و ظاهرا اکنون هم کسی قرار نیست غرامتی به خانوادههای اینها بپردازد.
این حادثه که به علت آبگرفتگی قنات 160 متری رخ داد؛ چندین روز چند جنازه را در دل زمین مدفون کرد. یکی از قربانیان ولی، برادر یکی از چهار مقنی ای بود که داخل قنات محبوس شده بودند.
گفتند مرگ در راه نجات محبوسین خودسرانه بوده
خواهر موسیالرضا غلامی میگوید: برادرم وقتی دید خبری از برادر بزرگترم که پیمانکار قنات هم بوده نیست، داخل قنات رفت؛ بعد از بیست و چهار ساعت که اتفاق هولناک افتاده بود، موسیالرضا داوطلبانه به عمق 160 متری رفت اما از ورودش به حیطه خطر جلوگیری نشد. موسیالرضا بیمه نبود و بعد از ورود او، آب در قنات راه میافتد؛ این باعث مرگش می شود و حالا مسئولان میگویند که اقدام برادرم، خودسرانه بوده و مسئولیتی متوجه مسئولین نمیکند. اگر اینقدر خطر جدی بود، باید محل حادثه پلمپ میشد، نه اینکه حالا برادرم را که جانش را در راه نجات قربانیها داده، خودسر بنامند.
او میگوید: چرا آتشنشانی و امداد با تجهیزاتی که داشتند اقدامی نکردند تا برادرم مجبور نشود جانش را کف دست بگذارد و وارد قناتی شود که خودش هم میدانسته لابد کلی خطر دارد.
این خواهر داغدیده میگوید: بعد از حادثه روزها میگذشت و آتشنشانی و هلال احمر، توانایی رفتن به عمق 160 متری را نداشتند؛ آخر سر،خود مقنی های محلی وارد عمل شدند و جنازهها را بعد یک هفته به خانواده ها رساندند.
در واقع از روز چهارم، پنجم حادثه، فرمانداری سبزوار دست به دامان مقنی های کارکشته محلی شد. این مقنیها بودند که توانستند از سالها تجربه کار سخت خود استفاده کنند و جنازه ها را بیرون بیاورند و تحویل خانوادههایی بدهند که یک هفته در بیم و هراس به سر بردهبودند.
حالا خانواده هایی که اینطور عزادار شدند و یک هفته هولناک هم انتظار کشیدند، از پس هزینه های سنگ قبر و مراسم چهلم عزیزان خود هم برنمیآیند.
آنها می گویند: هرچه به مسئولین مراجعه میکنیم، پاسخی نمیگیریم. انگار میخواهند کارگران را مقصر جلوه بدهند.
وقتی از آنها می پرسم خواسته هایشان چیست میگویند: میخواهیم قوه قضاییه روند کار رسیدگی را تسریع کند، میخواهیم مسئولان از ما حمایت کنند و کاغذبازی کم شود، می گویند بازماندهها بی بضاعت هستند. میگویند مشکلاتمان جدی است و تنها رها شده ایم.
این خانوادهها یک هفته چشمانتظار جنازه ها بودند؛ خیلی سخت است که اکنون مشخص نباشد مسئولیت این اتفاق برعهده چه کسی است و باید به کجا مراجعه کنند. و به راستی چرا نباید مالکان یا پیمانکار، قنات را بیمه می کردند و چرا دولت پس از این اتفاق ناگوار که نبایستی رخ می داد و رخ داد؛ از بازماندگان این مقنیان روستایی حمایت نمیکند....
نسرین هزاره مقدم
-----------------
مرگ یک کارگر جوان در معدن گلگهر سیرجان
به گزارش ایلنا، روز گذشته، کارگر 27ساله معادن اقماری گل گهر بر اثر برخورد قطعه رینگ لاستیک تراک (ماشین های غول پیکر معدن ) در هنگام تعمیر، جان خود را از دست داد.
ظاهرا کارگر 27 ساله در حال تعمیر لاستیک یک دستگاه تراک بوده است که قطعه رینگ تراک به سرش برخورد می کند و 20 متر وی را به عقب پرتاب می کند.
با تلاش تیم های امدادی حاضر در محل، فرد حادثه دیده که به طور شدیدی از ناحیه سر دچار آسیب شده بود تحت نظر قرار گرفت که متاسفانه جان خود را از دست داد.
-----------------
مسمومیت سه تن از کارگران فاز 3 پتروشیمی پردیس
سه شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲ نوامبر ۲۰۱٦
به گفته منابع کارگری ایلنا از عسلویه، بامداد امروز سه تن از کارگران شرکت های پیمانکاری فاز 3 پتروشیمی پردیس به دلیل آنچه که «مسمومیت ناشی از استنشاق بخارات گاز آمونیاک» گفته شد، به بیمارستان منتقل شدند.
مدیر روابط عمومی شرکت پردیس در همین باره اظهار داشت: بامداد امروز سه تن از کارگران فاز 3 پتروشیمی پردیس بوی گاز آمونیاک احساس کردند که یک نفر از آنان به بیمارستان پتروشیمی پردیس منتقل شد و دو تن دیگر به بیمارستان منطقه ویژه منتقل و مورد مداوای سرپائی قرار گرفتند.
مهروند در ادامه گفت: مسئولانHSE و آتش نشانی پتروشیمی با حضور در محل وضعیت را بررسی کرده اما این موضوع را تأئید نکردند.
وی افزود: دو تن از این کارگران پس از مرخص شدن از بیمارستان به محل کار خود رفته و مشغول به کار شدند و دیگری برای استراحت به محل اسکان خود رفت.
به گفته این مقام مسئول، روزانه حدود 1000 کارگر در این مجتمع مشغول کار هستند، این کارگران به دلیل حساس بودن فیزیولوژی بدنشان دچار این آسیب شدند.
در 17 امرداد سال 90 پتروشیمی پردیس به دلیل افزایش فشار و دفرم شدن بخش کوچکی از جداره بیرونی مخزن A آمونیاک دچار نشتی شد که تلفات جانی در بر نداشت.
مجتمع پتروشیمی پردیس به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده آمو نیاک و اوره در جهان در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی دربخش عسلویه استان بوشهر واقع است.
-----------------
دومین روز تجمع کارگران پارس قو مقابل درب کارخانه
تعدادی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: معترضان امروز همانند روزهای گذشته در مقابل درب ورودی کارخانه جمع شده و منتظر پاسخ مسئولان کارخانه در خصوص پرداخت مطالباتشان هستند.
وی بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه پاسخ مشخصی به این خواستههای ما داده نشده است.
او افزود: در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم که به مشکلاتمان رسیدگی کنند.
این کارگر معترض در ادامه میگوید جدا ازتاخیرهایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است از سه شنبه هفته گذشته (25 آبان ماه) تاکنون به دلیل قطع گازفعالیت این واحد تولیدی همه آنها دچار نوعی سرگردانی شدهاند.
در ادامه کارگران پارس قو درباره درباره مشکلات بیمه ای خود میگویند؛ کارفرما بیمه کارگران شاغل در این کارخانه را به صورت منظم به اداره تامین اجتماعی پرداخت نکرده که در نتیجه دست کم 5 ماه تاخیر در حق بیمه دفترچههای درمانی کارگران فاقد اعتبار است.
-----------------
دو کارگر آزاد راه تهران -شمال اخراج شدند
کارگران این پروژه عمرانی در آزاد راه تهران شمال با اعلام خبر اخراج همکاران خود به ایلنا گفتهاند: افراد اخراج شدهاز کارگران قرار دادی ارسا ساختمان هستند که از حدود یک ونیم ماه پیش به دلیل آنچه پی گیر مطالبات صنفی عنوان میشود، تاکنون اجازه حضور در این پروژه عمرانی را نداشته اند.
طبق اظهارات کارگران ارسا ساختمان، کارفرمای این پروژه عمرانی در آزاد راه تهران شمال در حالی این دو کارگر را به بهانه برهم زدن نظم محیط کار اخراج کرده است و این درحالی است که افراد مورد نظر مانند سایر کارگران هیچ دخالتی موثر و مستقیمی در اعتراض صنفی ماه گذشته ندارند.
به گفته کارگران شرکت «ارسا ساختمان» از 4 ماه پیش معوقات مزدی بیش از 300کارگر خود را پرداخت نکرده است. در عین حال این دو کارگر اخراجی نیز بعد از گذشت یک ونیم ماه از زمان اخراجشان هنوز نتوانسته اند مطالبات معوقه خودرا از کارفرما دریافت کنند.
به نقل از این کارگران گفته می شود معوقات هر یک از کارگران اخراجی دست کم 4 ماه مزد معوقه وحق بیمه وعیدی وسنوات است.دز عین حال حدود 200 ساعت از حق اضافه کاری های این دو کارگر پرداخت نشده است.
-----------------
تجمع صنفی کارگران فرش پارس خاتمه یافت
آنطور که منابع خبری ایلنا گزارش دادهاند؛ معترضان از کارگرانی هستند که روز گذشته(یکم آذر ماه) در واکنش به پرداخت نشدن دست کم 5 تا 7 ماه مزد معوقه، عیدی وپاداش سال 94 و همچنین 4 ماه حق بیمه پرداخت نشده ، مقابل درب ورودی کارخانه دست به اعتراض صنفی زنده بودند.
تعدادی از این کارگران که در کل شمار آنها به حدودا 270 نفر می رسد میگویند: بعد از تجمع روز گذشته کارفرما با پخش اطلاعیهای وعده داد که به زودی دو ماه از مطالبات مزدی را طی یک جدول زمان بندی پرداخت خواهد کرد.
برپایه همین اطلاعات، کارگران معترض پس از شنیدن این وعده نسبت و کسب اطمینان نسبت به وصول بخشی از طلب مزدی خود، از ادامه اجتماع صنفی روز گذشته منصرف شدند.
به گفته آنان ، بر اساس اطلاعیه فوق کارفرما متعهد شده دو ماه از معوقات مزدی کارگران را به ترتیب در روزهای دهم و سی ام آذر ماه جاری به حساب کارگران پرداخت کند.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه در حال حاضر کارگران قراردادی و رسمی به ترتیب بابت پنج تا هفت ماه مزایای معوقه طلبکارند.
براین اساس ظاهرا خبری از پرداخت بدهی چهار ماهه کارفرما به سازمان تامین اجتماعی نیست وبدین ترتیب مشکلات تعویض وتمدید نشدن اعتباردفترچه بیمه درمانی خانوادههای کارگران این واحد تولیدی همچنان به قوت خود باقی است.
کارگران فرش پارس در خاتمه تصریح کردند: خواسته ما پرداخت مطالبات معوقه مزدی و مشخص شدن وضعیت کارخانه است که کارفرما تا به امروز به این موضوع بی اعتنا بوده اند.
-----------------
تعدیل در کارخانه کاشی نیلو در اصفهان
به گزارش ایلنا، کارخانه کاشی نیلو در اصفهان دست به تعدیل نیروهای خود زده است.
تعدادی از این کارگران که در روزهای گذشته از ورود به کارخانه منع شده اند، روز گذشته مقابل درب کارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند.
کارگران میگویند وضعیت بحرانی این واحد تولیدی کارگران را دچار مشکل کرده است، به طوری که علاوه بر معوقات مزدی و عدم پرداخت به موقع دستمزدها، کارگران این واحد در مقاطع مختلف تعدیل شده اند.
گفتنی است در سال جاری و در ماههای گذشته چمد نوبت کارگران این کارخانه در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدهاند.
در آخرین مورد از این تجمعات در شهریورماه این کارگران با تجمع در مقابل کارخانه به عدم دریافت ده ماه مطالبات مزدی خود اعتراض کردند.
-----------------
مرگ یک کارگر معدن طلا در قروه کردستان
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته یک حادثه منجر به مرگ یک کارگر جوان به نام محسن خدابندهلو در معدن طلای قروه کردستان شد.
از قرار معلوم این کارگر جوان هنگامی که مشغول سرویس کاری در قسمت سنگشکن بوده به داخل دستگاه سقوط میکند.
ظاهرا پس از بروز این حادثه، این کارگر در دم جان خود را از دست میدهد.
محسن خدابندهلو حدودا 28 ساله و متاهل بوده است.
تجمع کارگران پارس قو برای معوقات مزدی
دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱ نوامبر ۲۰۱٦
منابع خبری ایلنا در در کارخانه «پارس قو» با اعلام این خبر میگویندکه دلیل اعتراض صنفی پرداخت نشدن مطالبات مزدی وبیمهای کارگران است.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت دارند گفته میشود، که کارفرما از شهریور ماه سال جاری تاکنون بابت مزایای یادشده تسویه حساب نکرده است.
همچنین گفته میشودکه سازمان تامین اجتماعی بابت حق بیمه سه ماه قبل کارگران بستان کار است و در نتیجه وضعیت پیش آمده تمدید دفترچههای درمانی کارگران با مشکلاتی روبروست .
علاوه بر این این کارگران مدعی هستند که از سه شنبه هفته گذشته (25 آبان ماه) تاکنون فعالیت این واحد تولیدی به دلیل قطع گاز، بامشکل مواجه است به طوری که مدیریت اداری هر چند روز یکبار به صورت پیامکی آنها را از ادامه وقفه در فعالیت کارخانه باخبر میکند.
به گفته معترضین ، درکارخانه پارس قو حدودا 260 نفر نیروی کارگری دائم و قرار داد موقت کار می کنند.
-----------------
بدحسابی کارفرما کارگران فرش پارس را به تجمع کشاند
تعدادی از این کارگران در تماس با ایلنا افزودند: بیش از بیش از 270 کارگر هستیم که بابت معوقات مزدی و بیمهای طلبکاریم.
به کارگران یاد شده کارخانه فرش پارس که در شهرک صنعتی البرز واقع است هم اکنون در زمینه تولید کیسه های سیمانی فعالیت دارد و بنا به دلایلی از حدود پنج تا هفت ماه قبل، پرداخت مطالبات مزدی آنها دچار وقفه و تاخیر شده است.
به گفته این کارگران در حال حاضر کارگران قراردادی و رسمی به ترتیب بابت پنج تا هفت ماه مزایای معوقه طلبکارند.
براین اساس ظاهرا بدهی چهار ماهه کارفرما به سازمان تامین اجتماعی باعث شده است تا تعویض دفترچه بیمه درمانی خانوادههای کارگران این واحد تولیدی با مشکل مواجه شود.
همچنین برپایه این اطلاعات گفته میشود که مجموع این کارگران بابت عیدی سال 94 هنوز بستان کارند.
این کارگران میگویند: استمرار بدحسابی کارفرما باعث شده است تا در ماههای گذشته، آنها به اتفاق سایر همکاران خود برای چند مرتبه با خاموشی دستگاههای خط تولیدف اعتراض خود را نسبت به وضعیت پیش آمده اعلام کنند.
آنها در عین حال یادآور می شوند: از آذر ماه سال گذشته تاکنون حدود 200 نفر از همکاران قراردادی آنها توسط کارفرما تعدیل شدهاند.
-----------------
خاتمه اعتراضات کارگری در سیمان دشتستان/ کارگران با کارفرما توافق کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض صنفی کارگران سیمان دشتستان به طور موقت خاتمه یافته است.
از قرار معلوم این کارگران که در هفته گذشته چندین تجمع اعتراضی برپا کردند و خواستار رسیدگی کارفرما به وضعیت بد معیشتی خود و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل شدند، به طور موقت به این اعتراضات خاتمه دادهاند.
ظاهرا در جلسه روز پنجشنبه هفته گذشته که با حضور اعضای شورای اسلامی کار کارخانه و مدیرعامل این واحد تولیدی برگزار شد، نمایندگان کارگران به یک توافق نسبی با کارفرما دست پیدا کردند و کارفرما وعده داد در اسرع وقت مطالبات کارگران را پیگیری کند.
کارگران سیمان دشتستان میگویند: قرار بود از شنبه به اعتراضات خود ادامه دهیم ولی در حال حاضر به خاطر وعده های کارفرما اعتراضات را متوقف کردهایم.
-----------------
ضرب و شتم دستفروشان؛ از فومن تا بازار ارومیه
به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از موج رسانه ای علیه ضرب و شتم یک زن دستفروش فومنی، بیست و نهم آبان ویدئوی تکاندهنده دیگری از ضرب و شتم یک دستفروش در ارومیه، در فضای مجازی منتشر شد.
در این ویدئو، فردی که پس از ضبط اموالش بر زمین افتاده، دوباره توسط مأمور سدمعبر به باد کتک گرفته می شود که در این حین یک نفر از پرسنل نیروی انتظامی برای وارد نشدن آسیب به دستفروش، مانع از اقدام مأمور شهرداری می شود.
ظاهرا این روزها طرح برخورد با دستفروشان در دستور کار شهرداریها قرار گرفته و به همین بهانه، ماموران سد معبر در شهرهای مختلف راهی خیابانها میشوند و دستفروشان را با خشن ترین نوع برخورد، به قول خودشان، جمع آوری می کنند.
و آنچه از همه جالبتر است، واکنش مسئولان شهرداری پس از رسانهای شدن این برخوردهاست. مسئولان شهرداری ها که این ماموران را برای جمع آوری دستفروشان راهی خیابان ها میکنند و به آنها ماموریت می دهند که بساط روزی یک عده را به هر طریق ممکن برچینند، هر بار اعلام میکنند که مامور سد معبر خاطی است و اخراج می شود. در رابطه با دستفروش ارومیه ای نیز شهردار ارومیه از برخورد با مامور خطاکار شهرداری و اخراج وی و عذر خواهی از دستفروش محترم پس از بررسی حادثه خبرداده است.
حال سوال اینست که آیا قرار است در شرایط فقدان فرصتهای شغلی شایسته، این نوع برخوردهای قهری با دستفروشان ادامه پیدا کند و هربار پس از رسانهای شدن و برخاستن موج اعتراضات، شهرداران و مسئولان شهر، دلجویانه اظهار نظر کنند و به این ترتیب، از سیستم شهرداری سلب مسئولیت شده و قضیه به دست فراموشی سپرده شود؟
-----------------
بازگشت بکار کارگران اخراجی چوکای تالش
کارگران ایران چوکای تالش با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این تعداد از همکاران آنها که چهار نفر هستند در ارتباط با اعتراضات صنفی سال گذشته توسط کارفرمای سابق اخراج شده بودند اما بعد از توافق با کارفرمای جدید به سرکار سابق خود بازگشتهاند.
در عین حال کارگران ایران چوکا میگویند که روز شنبه ( 29 آبان) خط تولید این واحد ساخت کاغذ، بعد از یک سال خاموشی دوباره فعالیت خود را از سرگرفت.
کارگران ایران چوکا که در حدود 800 نفر هستند عقیده دارند با ادامه و استمرار روند فعالیت کارخانه در زمینه ساخت کاغذ به زودی می توانند همه مطالبات معوقه مزدی خود را دریافت کنند.
به گفته آنان به تازگی دستمزد شهریور ماه آنهاه پرداخت شده و علاوه بر آن نیز بخشی از خواستههای صنفی این کارگران در خصوص راه اندازی سرویس های ایاب و ذهاب کارگران ، سالن غذا خوری وبیمه مدنی کارگران محقق شده است.
-----------------
هنوز حکم کارگران چادرملو صادر نشده است
«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جمعی از کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس)، در تماس تلفنی با ایلنا گفت: در تاریخ 18 شهریور 1395، دادگاه تجدیدنظر کارگران چادرملو در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد برگزار شد و با توجه به اتمام جلسه رسیدگی، مقرر شد لایحهای از طرف کارگران به دادگاه تقدیم و ظرف مهلت قانونی یک هفتهای حکم صادر شود.
فروغی ادامه داد: در تاریخ بیستم شهریورماه لایحه مزبور از طرف انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو به دادگاه تقدیم شد، اما اینک با گذشت نزدیک به دو ماه و نیم از برگزاری دادگاه، هنوز حکمی صادر نشده است و ظاهرا وقت نظارت برای پرونده تعیین شده است.
این وکیل دادگستری در ادامه افزود: در دادگاه بدوی کارگران چادرملو که در شعبه جزایی دادگاه شهر اردکان در اسفند ماه سال 93 برگزار شد، پنج نفر از کارگران به اتهام اخلال در نظم عمومی با توجه به ماده 618 قانون مجازات اسلامی، هریک به یک سال حبس تعزیری و پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده بودند و مجازات های مزبور به مدت 5 سال تعلیق شده بود که با اعتراض کارگران به حکم صادره و نیز اعتراض کارفرما نسبت به تبرئه سایر کارگران، پرونده به شعبه اول تجدید نظر استان یزد ارجاع شده بود.