افق روشن
www.ofros.com

اخبار روزگار سیاه کارگران در ایران


خبرگزاری کار ایران                                                                                            شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳

مرگ کارگر جوشکار براثر سقوط از ارتفاع

منابع کارگری گزارش کرده‌اند پنجشنبه گذشته یک کارگر ساختمانی در کرمانشاه بر اثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داده است.
به گزارش ایلنا، «اسکند رئیسی» کارگر جوشکار ساختمانی روز پنجشنبه ۲۷ آذر ماه سال جاری هنگام کار بر اثر سقوط از ارتفاع ساختمانی واقع در منطقه نوبهار شهر کرمانشاه دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.

-------------------------

اخراج بیش از ۲ کارگر در هر نانوایی درصورت مکانیزه شدن نانوایی‌ها

دبیر انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه از اخراج بیش از ۲ کارگر در هر نانوایی در صورت مکانیزه شدن نانوایی‌ها خبر داد.
«یدالله صمدی» با اشاره به برنامه کارفرمایان خبازی‌های سنندج مبنی بر مکانیزه کردن نانوایی‌های این شهر به ایلنا گفت: مکانیزه شدن نانوایی‌های سنندج در شرایطی گسترش می‌یابد که این اقدام به اخراج ۲ یا ۳ کارگر در هر نانوایی مکانیزه شده منجر می‌شود.
او با اشاره به افزایش نرخ بیکاری در استان کردستان در پی اجرای این برنامه، افزود: استاندار کردستان اعلام کرده است نرخ بیکاری در این استان ۲۸ درصد است و اگر کارگران خباز بیکار شده به آمار بیکاران استان اضافه شوند، این نرخ بیکاری که به مرحله بحرانی رسیده است بحرانی‌تر نیز خواهد شد.
این فعال کارگری در ادامه گفت: نمایندگان کارگران خباز بار‌ها این مساله را به مسئولان دولت گوشزد کرده‌اند و خواهان ایجاد شغل جایگرین برای کارگران خباز بیکار شده‌اند اما مسئولان نه شغل جایگزینی برای کارگران بیکار شده در نظر دارند و نه از گسترش مکانیزه شدن خبازی‌ها جلوگیری می‌کنند.
دبیر انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه در پایان گفت: مسئولان دولتی به خصوص مسئولان اداره کار سنندج می‌گویند اجرای این طرح اجتناب ناپذیر است و به طور تلویحی از آن دفاع می‌کنند. موضع آنها نسبت به این طرح با سخنان چندی پیش وزیر کار که اعلام کرده بود تامین امنیت شغلی کارگران و ممانعت از بیکاری آن‌ها از اولویت‌های وزارتخانه متبوعش است در تناقض است. گویی که اولویت وزارت کار از تهران تا سنندج تغییر کرده است.

-------------------------

بلاتکلیفی ۱۸ ساله کارگران «قدس اصفهان» در راه خانه دار شدن

مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن کارگران کارخانه قدس اصفهان از بلاتکلیفی ۱۸ ساله‌ی کارگران این کارخانه در راه خانه دار شدن خبر داد.
اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار ایلنا در اصفهان با اشاره به اینکه «متاسفانه پس از گذشت ۱۸ سال از عقد قرارداد واگذاری زمین به کارگران این کارخانه هنوز هیچ گونه اقدامی در این راستا صورت نگرفته است»، ادامه داد: در سال ۱۳۷۵ و در زمان مدیریت قبلی شرکت تعاونی این کارخانه ۳۰ هزار متر زمین در محدوده خیابان کاوه (محدوده بیمارستان غرضی) برای کارگران خریداری شد.
بیات با بیان اینکه در آن زمان تعداد اعضای این تعاونی ۲۸۸ نفر بود اظهار داشت: دو سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۷ نیز در قالب یک قرار داد دیگر ۱۹ هزار مترزمین از مالکان خریداری شد که درآن زمان ۱۸۰ نفرازکارگران این کارخانه اقدام به ثبت نام و خرید این زمین‌ها نمودند و در سال ۱۳۷۹ تعداد اعضاء و خریداران این زمین‌ها به ۲۵۵ نفر رسید.
وی با اشاره به اینکه پس از گذشت ۱۸ سال و پرداخت ۶۰۰ میلیون تومان هنوز این زمین‌ها به متقاضیان واگذار نشده است اظهار داشت: کل زمین‌های خریداری شده در زمان مدیریت شرکت تعاونی آن زمان ۷۱ هزار و ۷۰۰ متر مربع بود که تاکنون اعضای این تعاونی ۶۰۰ میلیون تومان برای خرید این زمین‌ها هزینه پرداخت کرده‌اند.
بیات؛ اظهارداشت: فروشنده زمین‌ها در قالب قرارداد این زمین‌ها را به تعاونی مصرف کارگران کارخانه قدس (ریسندگی و بافندگی) فروخته است، با بررسی‌های چند ساله مشخص گردید که این زمین‌ها دارای معارض بوده و فروشنده طبق تعهد خود مبنی بر تحویل زمین‌ها که بایستی در‌‌ همان سال‌های اولیه پس از وصول چک‌ها اقدام می‌کرد عمل نکرده است.
مدیر عامل شرکت تعاونی مسکن کارگران کارخانه قدس اصفهان تاکید کرد: متاسفانه برخی ادعای مالکیت این زمین‌ها را دارند و فروشنده نیز هنوز برای واگذاری یک متر مربع از این زمین‌ها اقدامی انجام نداده است.
وی با اشاره به اینکه پس از ۱۸ سال هنوز این زمین‌ها تعیین تکلیف نشده‌اند، گفت: در سال ۹۰ به دلیل عدم نتیجه در مورد این زمین‌ها طرح دعوی در دادگاه اصفهان شعبه ۶ حقوقی نمودیم که هنوز در این زمینه نیز راهکار اساسی ارائه نشده است.
وی بیان داشت: متاسفانه ۲۵۵ نفرکارگر کارخانه قدس اصفهان هنوز با بلا تکیلفی در این زمینه مواجه هستند و مسئولان کارگری استان نیز تاکنون در این زمینه اقدام تاثیر گذاری را به مرحله اجرا نرسانده‌اند.
بیات گفت: از مسئولان اداره کار و مقامات قضایی استان خواستار تسریع و همکاری برای رسیدگی به این پرونده هستیم چرا که کارگران برای تامین مسکن دچار مشکل هستند و با امید جهت سرمایه گذاری و خرید این زمین‌ها اقدام کرده‌اند. این مسئله کوچکی نیست و باید نهاد‌های ذیربط در این مورد همکاری کنند.
مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن کارگران کارخانه قدس اصفهان بیان داشت: تمامی مدارک و مستندات این پرونده به دادگاه ارجاع شده است و از دستگاه قضا انتظار داریم که حق و حقوق کارگران را در این پرونده لحاظ کنند.
وی گفت: کارگان برای دست یابی به حقوق خود سال‌های زیادی را صبر کرده‌اند و هم اکنون نوبت مسئولان است که در این زمینه اقدام موثری انجام دهند.

-------------------------

صدها تن از کارگران سیمان سپاهان خواستار بازگشت به کار نماینده اخراجی‌شان شدند

کارگران پیمانی سیمان سپاهان در طومارهایی با حدود ۴۰۰ امضاء به همراه ۱۰۰ تن از مردم شهر دیزیچه واقع در شهرستان مبارکه، خواستار بازگشت به کار «محمدصادق نادری» نماینده اخراجی کارگران پیمانی سیمان سپاهان اصفهان شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این طومار‌ها در سه نسخه و به ترتیب خطاب به «علیرضا محجوب» رئیس فراکسیون کارگری مجلس نهم، «محمدرضا اسلامی» رئیس اداره کار مبارکه و «محمدعلی احمدی» فرماندار مبارکه نوشته و امضاء شده‌اند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند در حالی ۵۰۰ امضاء در حمایت از نماینده اخراجی خود جمع آوری کرده‌اند که واحد بازرسی کارخانه سیمان سپاهان اجازه کوچک‌ترین تحرک صنفی مانند جمع آوری امضاء یا مکاتبه با مقام‌های محلی را به آن‌ها نمی‌دهند.
بر اساس گزارش‌هایی که به ایلنا رسیده است واحد بازرسی سیمان سپاهان در برخی موارد با سوء استفاده از نام واحد حراست، اقدام به اعمال محدودیت بر کارگران کرده است.
در این طومار‌ها گفته شده که آقای نادری از تاریخ یکم خرداد ماه امسال به مدت سه سال به عنوان نماینده اصلی کارگران برای حل مسائل صنفی در شرکت سیمان سپاهان و شرکت‌های اقماری انتخاب شده است اما عده‌ای در تلاشند با اخراج او به دلیل جدیت‌اش در انجام وظایف قانونی، جو کارگری منطقه را متشنج کنند.
کارگران امضاء کننده این طومار‌ها اخراج نماینده خود را به دلیل پیگیری جدی او در خصوص تنظیم قرارداد مستقیم نیروهای پیمانکاری، اجرای ماده ۳۸ قانون کار و دستورالعمل ۳۶ روابط کار وزارت کار دانسته‌اند.
در بخشی از این طومارها هشدار داده شده که اخراج آقای نادری فضای کارخانه سیمان سپاهان را به شدت ملتهب کرده و به نگرانی کارگران درباره تبدیل وضعیت از پیمانی به قرارداد مستقیم دامن زده است.
این کارگران اخراج نماینده خود را با ماده ۲۸ قانون کار و تبصره‌های این ماده قانونی مغایر دانسته و خواستار بازگشت به کار او شده‌اند.
آقای نادری در این طومار‌ها از خانواده شهدای جنگ هشت ساله ایران و عراق، متعهد به نظام و رهبری و فردی ولایتمدار معرفی شده است که حدود ۹ سال سابقه کار در کارخانه سیمان سپاهان را دارد.
گفتنی است علاوه بر آقای نادری که در پایان آبان ماه اخراج شده است، کارفرما به کارگر دیگری گفته است که از ماه بعد در کارخانه حاضر نشود.
همچنین گزارش شده است که در روزهای گذشته پیامکی هشدار آمیز به حداقل ۵۰ کارگر سیمان سپاهان ارسال شده است.
در این پیامک از کارگران خواسته شده است که برگه تایید صلاحیت خود را از ریاست واحد خود و واحد حراست بگیرند و به کارفرما تحویل دهند تا قرارداد کارشان تمدید شود و در غیر اینصورت اخراج می‌شوند.

-------------------------

اخراج نماینده کارگران پیمانی سیمان سپاهان اصفهان اصفهان

منابع کارگری ایلنا از اخراج نماینده کارگران پیمانی کارخانه سیمان سپاهان اصفهان خبر می‌دهند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند «محمدصادق نادری» از نمایندگان کارگران پیمانی سیمان سپاهان در پایان آبان ماه اخراج شده است و کارفرما به کارگر دیگری گفته است که از ماه بعد در کارخانه حاضر نشود.
کارگران می‌گویند این دو کارگر بعد از پیگیری مهم‌ترین مطالبه صنفی بیش از ۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان مبنی بر تبدیل وضعیت قرارداد کار از حالت پیمانی به قرارداد مستقیم اخراج شده‌اند.
بر اساس این گزارش، در روزهای گذشته پیامکی هشدار آمیز به حداقل ۵۰ کارگر سیمان سپاهان ارسال شده است.
در این پیامک از کارگران خواسته شده است که برگه تایید صلاحیت خود را از ریاست واحد خود و واحد حراست بگیرند و به کارفرما تحویل دهند تا قرارداد کارشان تمدید شود و در غیر اینصورت اخراج می‌شوند.
در متن این پیامک آمده است: «نظر به اینکه قرارداد جنابعالی در تاریخ ۹/۳۰ به اتمام می‌رسد، مقرر گردید در صورت تمدید و عقد قرارداد می‌بایست رضایت و تایید صلاحیت از ریاست واحد خود و واحد حراست را کتبا به این شرکت تحویل نمایید. در غیر اینصورت به منزله پایان قرارداد پایان کار جنابعالی تلقی خواهد شد.»
آقای نادری، نماینده اخراجی کارگران سیمان سپاهان در این باره به ایلنا گفت: من از اواخر پارسال پیگیر حقوق و مزایای کارگران پیمانی سیمان سپاهان بودم. مشکل این کارگران ماده ۳۸ قانون کار است. در حالی که کارگران پیمانی به طور مثال یک میلیون تومان حقوق می‌گیرند، کارگران قرارداد مستقیم با انجام کاری مشابه تا ۳ برابر حقوق می‌گیرند.
او افزود: من و سایر نمایندگان کارگران با استناد به ماده ۳۸ قانون کار و دستور العمل ۳۶ معاونت روابط کار وزارت کار تلاش می‌کردیم که تفاوت حقوقی میان کارگران پیمانی و قرارداد مستقیم سیمان سپاهان به حداقل برسد.
نادری تصریح کرد: دستور العمل ۳۶ با استناد به ماده ۳۸ قانون کار و مقاوله نامه‌های ILO تدوین شده که می‌گوید در هر کارگاهی که طبقه بندی مشاغل پیاده شده است عین‌‌‌ همان طبقه بندی باید برای کارگران پیمانی اجرا شود.
گفتنی است ماده ۳۸ قانون کار صراحت دارد «برای انجام کار مساوی که در شرایط هم ارزش در یک کارگاه انجام می‌شود، باید به زن و مرد مزد مساوی پرداخت شود. تبعیض در تعیین میزان مزد بر اساس سن، جنس،‌ نژاد و قومیت و اعتقادات سیاسی و مذهبی ممنوع است.»
او در ادامه بیان کرد: نزدیک به ۳۰ کارگر پیمانی بهمن ماه پارسال در اعتراض به این تفاوت حقوقی در اداره کار مبارکه شکایت کردند. اداره کار از آن زمان تاکنون رایی صادر نکرده است ولی حوالی خرداد ماه امسال بود که مسئولان این نهاد دولتی کارفرما و کارگران را به سازش دعوت کردند. کارفرما‌‌‌‌ همان زمان گفت اگر قرار باشد به کارگران پیمانی به اندازه کارگران قرارداد مستقیم حقوق پرداخت کند همه کارگران را قرارداد مستقیم می‌کند و اطلاعیه‌ای را با این مضمون در تابلوی اعلانات کارخانه نصب کرد.
نادری گفت: کارگران در پی این وعده کارفرما چندین ماه کمال همکاری را با او داشتند تا جایی که سیمان سپاهان در شهریور ماه امسال رکورد تولید را زد.
او با اشاره به نارضایتی کارگران از عملی نشدن وعده کارفرما با گذشت چندین ماه‌ از نصب آن اعلامیه، ادامه داد: کارگران در تاریخ ۱۹ مهر در اعتراض به خلف وعده کارفرما در محوطه کارخانه تجمع کردند. من آن روز حوالی ظهر و بعد از پایان تجمع به کارخانه رسیدم. گویا دو تن از مدیران کارخانه در جمع کارگران حاضر شده بودند و به آن‌ها قول داده بودند که کارفرما از این پس هر ماه با ۲۰ کارگر قرارداد مستقیم امضا می‌کند.
نماینده اخراجی کارگران پیمانی سیمان سپاهان گفت: کارگران عصر آن روز از من خواستند که با کارفرما مذاکره کنم تا قول داده شده در صورتجلسه‌ای تنظیم شود. مدیر عامل در جلسه عصر آن روز حضور پیدا نکرد اما من با معاونان و مشاورانش از ساعت ۲ تا ۶ و نیم مذاکره کردم. آن‌ها حاضر نبودند قول خود را صورتجلسه تبدیل کنند.
نادری با اشاره به اشتغال حدود ۷۱۸ کارگر پیمانی و ۴۱۰ کارگر قرارداد مستقیم در سیمان سپاهان گفت: شرح جلسه را با کارگران در میان گذاشتم. قریب به اتفاق کارگران پیمانی فردای آن روز (در تاریخ ۲۰ مهر) دست از کار کشیدند، جز تعداد محدودی که در بخش‌های حساس تولید کار می‌کردند و اگر کار را می‌خواباندند ضرر زیادی به کارخانه وارد می‌شد.
او در ادامه بیان کرد: کارفرما در روز اعتصاب حاضر به مذاکره با کارگران نشد اما مدیرانش روز بعد که عید غدیر بود با من تماس گرفتند که به کارخانه بیایم. آن روز صورتجلسه‌ای تنظیم شد که می‌گفت کارفرما هر ماه ۲۰ کارگر پیمانی را با قرارداد مستقیم استخدام می‌کند.
نادری افزود: کارگران فردای روز عید بعد از اطلاع از صورتجلسه به کار بازگشتند. از طرفی از اداره کار دعوت نامه‌ای برای نمایندگان کارگران و کارفرما ارسال شده بود. عصر به همراه کارفرما به اداره کار رفتیم. آنجا توافق‌ نامه‌ای ده بندی و جامع را درباره تبدیل قرارداد کارگران پیمانی امضاء کردیم اما کارفرما نه به صورتجلسه روز عید غدیر و نه به توافق‌ نامه امضاء شده در اداره کار عمل نکرد.
نادری گفت: برای مثال یکی از موارد ده گانه توافق‌ نامه این بود که کارفرما ابتدا کارگران را قرارداد مستقیم کند و سپس مراحل گزینش سیاسی و اعتقادی را انجام دهد اما او بعد از پایان اعتصاب سفت و سخت ایستاده بود که می‌خواهد گزینش را پیش از تبدیل قرارداد کارگران انجام دهد.
او با اشاره به شکایت کارفرما از حداقل شش تن از نمایندگان کارگران تصریح کرد: چند روز بعد در تاریخ ۲۷ مهر ماه به دادگستری مبارکه احضار شدیم. هنگامی که با سایر همکاران مراجعه کردیم اما دادستان مبارکه به ما توهین کرد و همانجا با کارخانه تماس گرفت و گفت که مرا اخراج کنند و دیگر به کارخانه راه ندهند.
نادری ادامه داد: کارفرما در روزهای بعد با استفاده از این شرایط و به بهانه اینکه نمی‌خواهد مرا اخراج کند با من قراردادی دو ماهه از یکم مهر تا پایان آبان ماه منعقد کرد.
او با اشاره به اخراج خود از ابتدای آذر ماه و بعد از پایان مدت زمان قرارداد کارش، گفت: من مدت‌ها قرارداد کار نداشتم و کارفرما به همین دلیل نمی‌توانست اخراجم کنند اما اخراجم بعد از انعقاد قرارداد کار دوماهه راحت‌ شد.
نماینده اخراجی کارگران پیمانی سیمان سپاهان با اشاره به شکایت خود از کارفرما در اداره کار تصریح کرد: کارفرما با استناد به زمان پایان قرارداد کار بر اخراج من پافشاری می‌کند در حالی که من بر اساس ماده ۲۸ قانون کار از مصونیت نمایندگان کارگری برخوردارم.
نادری در پایان در تشریح سرنوشت تبدیل وضعیت کارگران پیمانی سیمان سپاهان گفت: کارفرما اسامی شماری از کارگران را برای تبدیل وضعیت از پیمانی به قرارداد مستقیم اعلام کرده است اما تاکنون هیچ کارگری قرارداد مستقیم نشده است.
او در پایان گفت: رفتارهای کارفرمای سیمان سپاهان بر خلاف توصیه‌های مقام معظم رهبری است و با این کارها کارگرانی که در چارچوب قانون تلاش صنفی انجام می‌دهند دلسرد می‌شوند.

کارفرما: اخراج نماینده کارگران پیمانی به ما ربطی ندارد در همین رابطه، «احمد قنبری» مدیر روابط عمومی سیمان سپاهان ضمن تکذیب ارسال پیامک هشدار آمیز به کارگران پیمانی این کارخانه؛ به ایلنا گفت که سیستم ارسال پیامک به کارگران زیر نظر روابط عمومی است و روابط عمومی تاکنون چنین پیامکی ارسال نکرده است.
او با بیان اینکه «اخراج آقای نادری ارتباطی با سیمان سپاهان نداشته است»‌، افزود: آقای نادری کارگر پیمانی سیمان سپاهان بود که قرارداد کارش در پایان آبان ماه به اتمام رسید. او کارگر شرکت پیمانکاری «پیشرو همت زاگرس» بود و ما اصلا به کارگران پیمانکاری کاری نداریم.
او در ادامه از اخراج دیگر کارگر سیمان سپاهان ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: این‌ها همه حرف و حدیث است و حقیقت ندارد.
قنبری در ادامه بیان کرد: هیچ شرکتی در این برهه اقتصادی زیر بار تبدیل قرارداد کارگران پیمانی نمی‌رود اما ما قصد داریم ۷۰۰ کارگر خود را قرارداد مستقیم کنیم. قرار شده است در هر ماه ۲۰ کارگر بعد از گزینش تبدیل وضعیت شوند. در حال حاضر کارهای گزینش ۴۰ کارگر انجام شده و به زودی با آن‌ها قرارداد مستقیم منعقد می‌شود.
او گفت: علی رغم آنکه شرکت سیمان سپاهان سهامی عام است نه دولتی، می‌توانستیم این کار را نکنیم اما بخاطر مسائل انسانی چنین تصمیمی گرفتیم و این کارگران در دو سال آینده قرارداد مستقیم خواهند شد و در حال حاضر بنرهای تقدیر و تشکر کارگران و مدیران از مدیرعامل در همه جای کارخانه نصب شده است.
او با رد ادعای کارگران مبنی بر توافق با کارفرما برای گزینش کارگران بعد از انعقاد قرارداد مستقیم با آن‌ها، تصریح کرد: توافقی بین کارگران و کارفرما نبوده و کارفرما تبدیل قرارداد‌ها را به دلخواه انجام می‌دهد.
قنبری در پاسخ به خبرنگار ایلنا که به او گفت توافق نامه نمایندگان کارگران و کارفرما در اداره کار را در اختیار دارد، اظهار کرد: من از این توافق نامه بی‌اطلاعم. شاید آن توافق نامه چیز دیگری است.

-------------------------

۷۰ نفر از کارگران «زاگرس خودرو» ۵ ماه حقوق نگرفته‌اند/ تکذیب میزان معوقات از سوی کارفرما

کارگران کارخانه زاگرس خودرو می‌گویند حدود ۷۰ نفر از کارگران بخش‌های مختلف این کارخانه در استان لرستان ۵ ماه حقوق و معوقات حقوقی طلبکارند.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه «زاگرس خودرو» در بروجرد از بیش از ۵ ماه تأخیر در پرداخت حقوق۷۰ کارگر قراردادی این کارخانه خبرداد و گفت: حدود ۷۰ نفر از کارگران شرکت زاگرس خودرو که در بخش‌های مختلف، انتظامات و بخشی از مشاغل مدیریتی این شرکت فعالیت دارند حقوق و مزایای ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته و فروردین، اردیبهشت و آبان ماه سال جاری را دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران در ارتباط با وضعیت فعلی کارخانه زاگرس خودرو گفت: از خرداد ماه که کارخانه با شرکت پارس خودرو قرار داد بسته وضعیت تولید خوب است و به نظر نمی‌رسد این واحد تولیدی با کمبود نقدینگی مواجه باشد اما مشخص نیست چرا مطالبات کارگران پرداخت نشده است.
این کارگر که نخواست نامش منتشر شود در ادامه اضافه کرد: علی رغم پیگیری‌هایی که انجام دادیم مسولین کارخانه می‌گویند که تعهدی در قبال پرداخت معوقات پیش از عقد قرارداد با پارس خودرو ندارند.
وی گفت: متاسفانه پیگیری‌هایمان به نتیجه‌ای نرسیده و مسولین کارخانه، شرکت پارس خودرو را موظف به پرداخت بدهی و معوقات کارگران می‌دانند.
وی با بیان اینکه مشکلات معیشتی این ۷۰ کارگر به تبع عدم دریافت حقوق روز به روز بیشتر می‌شود، تصریح کرد: در اسفندماه سال ۹۱ که زاگرس خودرو به سبب افزایش مشکلات مالی با بیش از ۴۰۰ کارگر تعطیل شد، فقط حدود ۴۰ نگهبان دراین کارخانه باقی ماندند و این نشان دهندهٔ تعهد این کارگران به کارخانه بود، بنابراین درست نیست که برای دریافت قانونی‌ترین خواسته‌هایشان با بی‌اعتنایی کارفرما مواجه شوند.
وی ادامه داد: بدون تردید بی‌توجه‌ای کارفرما به مشکلات کارگران در کیفیت محصولات اثرگذار است و نباید کارگرانی که به امید آینده بهتر در زمان تعطیلی کارخانه ازاموال آن محافظت کردند، امروزدچار بلاتکلیفی در تامین معاش‌شان شوند.

کارفرما: حقوق معوقه داریم اما نه ۵ ماه
در حالیکه منابع کارگری ایلنا در کارخانه زاگرس خودرو مدعی به تعویق افتادن پنج ماه از مطالبات مزدی و حقوقی خود هستند، مدیر کارخانه زاگرس خودرو در گفتگو با ایلنا ضمن تکذیب خبر معوقات چند ماههٔ کارگران این شرکت گفت: شرکت زاگرس خودرو خود را متعهد به پرداخت بی‌کم و کاست حقوق کارگران می‌داند و این خبر که کارگران ۵ ماه حقوق و مزایا طلبکارند صحت ندارد.
گودرزی گفت: تنها عیدی و حقوق فروردین ماه پرداخت نشده و بعد از آن اگر چه با تاخیر، اما تمام پرداخت‌ها انجام شده است. البته ممکن است کارگری حقوق یک ماه را دریافت نکرده باشند اما به جای آن چندین بار مساعده دریافت کرده که در سیستم مالی ثبت شده است ولی آن را در نظر نمی‌گیرد.
مدیر کارخانه زاگرس خودرو اضافه کرد: کارخانه زاگرس خودرو در سال ۹۱ به دلیل مشکلات مالی تعطیل شد اما ما هرگز کارگرانمان را تعدیل (اخراج) نکردیم الان هم بنا بر این است که تا زمانی که می‌توانیم کارگر را در کارخانه نگه داریم تا به محض بهتر شدن شرایط پرداخت، معوقات مالی آنان را نیز پرداخت کنیم.
گودرزی علت این عدم پرداخت را، متوقف شدن فعالیت شرکت عنوان کرد و گفت: علت اینکه سنوات و عیدی و حقوق فرودین ماه پرداخت نشده این است که شرکت زاگرس خودرو به دلیل مشکلاتی که پیش آمد عملا در آن مقطع فعالیتی نداشته است.
وی ادامه داد: در سال گذشته قراردادی با شرکت پارس خودرو برای تولید خودرو نیسان پیک آپ ژاپن داشتیم که تا آخر آذر ماه طول کشید و پایان آذر ماه با توجه به مشکلات جانبی که بین پارس خودر و وشرکت ژاپنی پیش آمد و همچنین بحث تحریم‌ها، دیگر برخی از قطعات ارسال نشد و مشکلاتی به وجود آمد که ما نتوانستیم محصول خودرو نیسان را تولید کنیم. با این وجود شرکت زاگرس خودرو تلاش کرد همهٔ ۱۴۰ نفر کارگرش را حفظ کند و به آن‌ها این نوید را بدهد که در آینده قطعا شرایط بهتر خواهد شد.
گودرزی گفت: خوشبختانه از ابتدای خرداد ماه سال جاری با شرکت پارس خودرو قرارداد جدیدی بسته شد که با توجه به این قرارداد وضعیت تولید بهتر از قبل شده است.
وی در پاسخ به سئوالی درباره حقوق معوقه نگهبانان گفت: نگهبانان بیشتر معوقات را در بین کارگران دارند و در شرایط رکود کارخانه، از نیروهایی بودند که برای حفظ آن تلاش کردند و نباید پرداخت معوقاتشان به تاخیر بیافتد.
گودرزی ادامه داد: در آن دوره همه تلاش کردند تا به صورت یک تیم منسجم این شرایط سخت را پشت سر بگذاریم. از کارگران تا مدیران بخش‌های مختلف شرکت. اگرچه ممکن است معوقات حقوقی وجود داشته باشد اما به این هم توجه کنید که به خصوص در استانهای محرومی چون لرستان راه حل بسیاری از شرکت‌ها در چنین شرایطی که قرارداد به پایان می‌رسد، تعدیل نیرو و تعطیلی کارخانه است. خوشبختانه زاگرس خودر از هیچکدام از این دو گزینه استفاده نکرده و شرایط به گونه‌ای پیش رفته تا حفظ کارخانه با وعدهٔ پرداخت به موقع معوقات الویت پیدا کند.
مدیر کارخانه در ارتباط با زمان پرداخت معوقات کارگران زاگرس خودرو گفت: بیلان واریزی شرکت پارس خودرو و تراز مالی آن بابت تمام هزینه‌های کارخانه شامل حقوق کارگران و هزینهٔ سایر کارهایی که توسط زاگرس خودرو به عنوان پیمانکار انجام می‌شود به دقت محاسبه شده و یک ریال اضافه به ما پرداخت نمی‌شود تا بتوانیم به وسیلهٔ آن معوقات کارگران را پرداخت کنیم. به محض اینکه صورت وضعیت صفر شود و مبلغ اضافه‌ای در حساب کارخانه باشد، قطعا نسبت به پرداخت معوقات اقدام می‌کنیم چون می‌دانیم نتیجهٔ آن با انگیزه‌تر شدن کارگران برای ادامه کار است.
وی همچنین به عدم پرداخت سنوات کارگران این شرکت در پایان هر سال اشاره کرد و گفت: بیشتر شرکت‌های خصوصی معمولا پایان هر سال سنوات کارگران را پرداخت می‌کنند تا از ایجاد بار مالی برای سال آینده جلوگیری شود. یکی از کارهایی که شرکت زاگرس خودرو در راستای تامین حداقلی آتیه کارگران انجام می‌دهد عدم پرداخت سنوات در پایان هر سال به دستور هیئت مدیره است چون ما معتقدیم با جمع شدن سنوات و پرداخت آن در انتهای قرارداد سهم بیشتری عاید کارگر خواهد شد که به تامین آتیه‌اش هم کمک خواهد کرد. در ارتباط با وضعیت پرداخت معوقات حقوقی کارگران زاگرس خودرو و این گفته که کارخانه پرداخت معوقات قبل از قرارداد با پارس خودرو را به این شرکت واگذار کرده، گفت: چنین چیزی غیر ممکن است. کارخانه به هر صورت در قبال کلیه بدهی‌هایی که به کارکنان دارد مسول است و اگر بدهی وجود داشته باشد باید توسط کارخانه پرداخت شود. و اگر کسی گفته باشد که ما به تعهدات قبلی توجهی نداریم این کذب محض است. وی همچنین تاکید کرد: ما در حقوق هر ماه کارگران یک معوقه‌ای را هم در نظر می‌گیریم با توجه به صورت وضعیتی که انجام می‌دهیم معوقات هم در نظر گرفته می‌شود.
مدیرکارخانه زاگرس خودرو همچنین با بیان اینکه شرایط اقتصادی به گونه‌ای نیست که بتوانیم به خوبی از عهدهٔ تعهداتمان بربیایم گفت: علی رغم تمام مشکلات، تلاش کرده‌ایم به هر شکلی شده ولو با تاخیر نسبت به پرداخت معوقات حقوقی و مطالبات کارگران درست عمل کنیم اما واقعیت این است که نقدینگی به گونه‌ای نیست تا بتوانیم به موقع مطالبات کارگران را پرداخت کنیم. و
وی همچنین در پایان این گفتگو از بستن قرارداد جدید با مدیران خودرو برای تولید‌ام وی‌ام خبرداد و گفت: در صورتیکه این قراردادبه نتیجه برسد ما ظرف چند ماه آینده یک ریال بدهی و معوقات به کارگران نخواهیم داشت.

-------------------------

تعویق ۴ ماه حقوق کارگران رسمی فرش پارس

منابع کارگری ایلنا در کارخانه فرش پارس از تاخبر ۴ ماهه در پرداخت مزد و بیمه کارگران رسمی این کارخانه خبر دادند.
کارگران فرش ماشینی پارس به ایلنا گفته‌اند: فرش پارس در حال حاضر حدود ۴۶۰ کارگر رسمی و قرار دادی دارد که از این تعداد حدود ۵۰ کارگر رسمی (دائمی) و مابقی کارگران قرار داد موقت‌اند که در یکسال و نیم گذشته به استخدام کارخانه در آمده‌اند.
کارگران رسمی فرش پارس می‌گویند حقوقی که ماه پیش (آبان) دریافت کرده‌اند مربوط به تیر ماه سال جاری بوده است.
یکی از کارگران قدیمی فرش پارس درباره سابقه این کارخانه گفت: کارخانه فرش پارس حدود هشت سال پیش بیش از هزار کارگر داشت که به تدریج بازنشسته شده‌اند و با وجود استخدام کارگران موقت در سال گذشته، اکنون در مجموع ۴۶۰ کارگر در این کارخانه کار می‌کنند.
به گفته وی بعد از روی کار آمدن دولت‌های نهم و دهم حمایت‌ دولت از کارگران نساجی به حداقل رسید بطوری که این کارخانه همانند سایر کارخانه‌های فرش بافی بحران سختی را پشت سر گذاشت.
او اضافه کرد: کارفرما بعد از قطع حمایت‌های دولت از کارخانه‌های فرش بافی، فرش پارس را تغییر کاربری داد. هم اکنون این کارخانه که سابقه طولانی در صنعت فرش ماشینی دارد کیسه‌های نایلونی سیمان و جامبویک تولید می‌کند.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر به تبع رکود بازار ساخت ساز مسکن و آغاز فصل سرما تولید محصولات جدید این کارخانه به حداقل رسیده است درباره احتمال از سر گیری تولید فرش ماشینی در این کارخانه گفت: مدیران این کارخانه تلاش می‌کنند با تجهیز کارخانه به ماشین‌های روز صنعتی مجددا فعالیت کارخانه را در زمینه تولید فرش‌های ماشینی با کیفیت از سر بگیرند.
این کارگر کارخانه فرش پارس در بخش دیگری از سخنانش به شرایط بازنشستگی کارگران این شرکت اشاره کرد و گفت: با وجود سخت و زیان آور بودن مشاغل کارگران فرش پارس - همانند سایر کارگران شاغل در صنعت نساجی - اداره تامین اجتماعی شهرستان البرز در استان قزوین عنوان‌های شغلی برخی کارگران این واحد را تایید نمی‌کند.
او با ذکر نمونه‌ای از مشکلات کارگران فرش پارس گفت: کارگری که در انبار کارخانه دائما در حال بالا و پایین کردن بار و سایر کالاهای سنگین هستند و به دلیل انجام این کار به انواع بیماری شغلی همانند دیسک کمر و گردن مبتلا شده است، تامین اجتماعی عنوان شغلی‌اش (انبار داری) را جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی‌کند.
وی در پایان درباره بیمه تامین اجتماعی کارگران فرش پارس گفت: علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق کارگران، بیمه تامین اجتماعی کلیه کارگران دو ماه به تعویق افتاده بود که اخیرا (ده روز قبل) به تامین اجتماعی پرداخت شده است.

-------------------------

تجمع کارگران سهامدار شمع نور با وعده مذاکره خاتمه یافت

تجمع روز گذشته کارگران سهامدار کارخانه شمع نور قزوین با وعده مسئولان این شرکت در خصوص پرداخت شدن مطالبات معترضان دیروز خاتمه یافت.
یکی از شرکت‌کنندگان در این اجتماع صنفی به ایلنا گفت: پس از آنکه مسئولان کارخانه شمع نور به کارگران بازنشسته سهامدار وعده دادند که ظرف مدت یک هفته به خواسته‌های صنفی آن‌ها رسیدگی خواهند کرد این تجمع صنفی حوالی ظهر دیروز خاتمه یافت.
وی ادامه داد: براساس توافق انجام شده قرار است دوشنبه آینده جلسه مشترکی میان سهامدار عمده کارخانه و نمایندگان کارگران سهامدار در مورد پرداخت سود سهام و مذاکره در مورد قیمت گذاری و فروش سهام کارگران تشکیل شود.
صبح روز گذشته حدود ۴۸ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه شمع نور که در حال حاضر سهامداران این واحد تولیدی نیز هستند در اعتراض به عملکرد غیر شفاف سهامدار اصلی در مقابل دفتر اصلی این کارخانه تجمع کردند.

-------------------------

کارگران اخراجی کاشی ایرانا از دریافت مقرری بیمه بیکاری محروم شدند

حدود ۳۰ نفر از کارگران پیمانکاری کارخانه کاشی ایرانا به دلیل مخدوش بودن قرارداد کار خود پس از اخراج شدن از حق در یافت مقرری بیمه بیکاری محروم شدند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه کاشی ایرانا با اعلام این خبر می‌گویند: کارگران تعدیل شده زمانی که برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردند متوجه شدند که از نظر سازمان تامین اجتماعی پیمانکار آن‌ها واجد شرایط فعالیت نبوده است.
در همین رابطه یکی از کارگران تعدیل شده کاشی ایرانا می‌گوید: حدود ۱۷۰ کارگر هستیم که از ۵ تا ۱۲ سال پیش با امضای قرارداد پیمانکاری در قسمت‌های مختلف کاشی ایرانا کار می‌کردیم؛ پس از اتمام اعتبار آخرین قرارداد پیمانکاری مدیریت کارخانه تصمیم می‌گیرد تا با ۱۴۰ نفر از ما بصورت موقت قرارداد بسته و ۳۰ کارگر باقیمانده دیگر را اخراج و به بیمه بیکاری معرفی کند.
وی در تشریح موقعیت خود و دیگر همکاران بیکار شده‌اش گفت: زمانی که بعد از اخراج برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به شعبه ۲۸ سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردیم به ما گفته شد که از نظر سازمان تامین اجتماعی شرکت پیمانکاری که کارفرمای ما بوده است اجازه فعالیت نداشته و بنابراین با وجود پرداخت شدن حق بیمه هیچ مبلغی بابت مقرری بیمه بیکاری به ما تعلق نمی‌گیرد.
از گفته‌های این کارگر اخراجی کاشی ایرانا می‌توان برداشت کرد که از نظر شعبه ۲۸ سازمان تامین اجتماعی در رابطه با وضعیت پرداخت حق بیمه این کارگران در اجرای ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی تخلفی روی داده است.
بر اساس این ماده قانونی شرکت‌های پیمانکاری در مقام مقاطعه کار موظف‌اند تا پیش از آغاز کار معادل ۵ درصد ارزش پروژه را به عنوان ضمانت به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز و بابت آن از سازمان مفاصاحساب دریافت کنند.
بنابراین می‌توان اینطور استنباط کرد که در تمامی مدتی که کارگران اخراجی در کنار سایر همکاران خود از طریق عقد قرارداد پیمانکاری در کارخانه کاشی ایرانا مشغول کار بوده‌اند، از طرف پیمانکار این کارگران هیچ مبلغی بابت ضمانت به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده بوده و در مقابل نیز سازمان تامین اجتماعی برای پیمانکار این کارگران هیچ مفاصاحسابی صادر نکرده بوده است.
در همین رابطه یک منبع مطلع در مورد وضعیت این کارگران به ایلنا گفت: ظاهرا از مدتی پیش هیچ پیمانکاری طرف قرارداد شرکت نبوده و به احتمال قوی در تمامی این مدت به نام پیمانکاری که وضعیت فعالیت آن نامشخص است حق بیمه این کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده است.
همچنین یکی از کارگران تازه اخراج شده کاشی ایرانا با یادآوری اینکه او حدود چهار ماه پیش آخرین قرارداد کارش را امضا کرده بود، ادامه می‌دهد: از حدود سه سال پیش مدیریت کاشی ایرنا از طرف پیمانکار با ما قرارداد امضا می‌کرد؛ تا پیش از این حداقل نماینده‌ای از پیمانکار در کاشی ایرانا حضور داشت اما از سه سال پیش دیگر اثری از پیمانکار یا نماینده او نبود ولی قراردادهای ما همچنان با پیمانکار بسته می‌شد.
وی در تشریح خواسته‌ خود و دیگر همکاران اخراجی خود می‌گوید: مشکل اصلی این نیست که چرا ما برخلاف سایر همکاران‌مان بیکار شده‌ایم، در حال حاضر پرداخت مقرری بیمه بیکاری خواسته اصلی ماست؛ در تمامی این سال‌ها بر اساس دستمزد‌هایمان حق بیمه پرداخت کرده‌ایم و اکنون که برای تامین معاش خود شغلی نداریم، حق داریم که از مزایای بیمه بیکاری که پولش را پرداخت کرده‌ایم استفاده کنیم اما اگر به هر دلیلی امکان پرداخت بیمه بیکاری وجود ندارد کارفرما با ما نیز مانند سایرین قرارداد ببندد.
به گزارش ایلنا، مقرری بیکاری کارگران اخراج شده کاشی ایرانا در شرایطی به دلیل مجاز نبودن کارفرمای پیمانکار از طرف سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود، که مطابق ماده ۱۰ قانون کار مشخصات کارفرما یکی از پیش‌شرط‌های اصلی برای عقد قرارداد کتبی کار است.
به عبارت دیگر چنانچه شرکت پیمانکاری که طبق قراردادهای کار امضا شده کارفرمای کارگران کارخانه کاشی شناخته می‌شود در زمان اشتغال آنها از نظر سازمان تامین اجتماعی مجاز به فعالیت نبوده باشد، باید در صحت اعتبار قانونی تمامی قرارداد کار امضا شده تردید کرد.
در همین رابطه سهراب قنبری، حقوقدان و دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران به ایلنا می‌گوید: چنانچه غیر مجاز بودن فعالیت شرکت پیمانکاری که طرف قرارداد همه کارگران پیمانی کاشی ایرانا بوده است مشخص شود، مدعیان می‌توانند در مقام شاکی علیه متخلف یا متخلفان اقامه دعوی کرده و شکایت خود را علاوه بر هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار در محاکم دادگستری نیز مطرح کنند. گزارش از پانید فاضلیان

-------------------------

یک کارگر ساختمانی در یزد بر اثر ریزش آوار کشته شد

یک کارگر ساختمانی در حال انجام کار در یزد بر اثر ریزش آوار جان باخت.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که روز گذشته در بلوار دهه فجر شهر یزد رخ داد، کارگری بنام «م. ف» ۳۸ ساله در حین تخریب بخشی از یک ساختمان بر اثر ریزش دیوارهای جانبی در زیر آوار گرفتار شد.
بنا بر این گزارش، این کارگر که به دلیل سنگین بودن آوار دچار مصدومیت زیادی شده بود، علی‌رغم انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی، در محل حادثه جان باخت.

-------------------------

۱۵۰ کارگر نانوا در کردستان خواستار افزایش فوری دستمزد شدند

بیش از ۱۵۰ کارگر نانوا در مریوان و سروآباد با امضای طوماری خطاب به انجمن صنفی کارگران خباز این دو شهرستان و مقام‌های محلی خواستار افزایش «فوری» دستمزدهای خود شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران نانوای شهرستان‌های مریوان و سروآباد در ابتدای این طومار اعتراضی یادآوری کرده‌اند که دستمزد کارگران مشمول قانون کار طبق ماده ۴۱ این قانون و بخشنامه شورای عالی کار باید در ابتدای هر سال و بر اساس تورم موجود در آن سال افزایش یابد اما کارگران خباز هنوز با دستمزد دو سال پیش کار می‌کنند.
در بخشی از طومار اعتراضی کارگران آمده است: «افزایش دستمزد ما را به ناحق منوط به افزایش قیمت نان کرده‌ بودند و حالا بعد از دو هفته از افزایش قیمت نان که شاید بهتر باشد همانگونه که آقای استاندار گفته است بگوییم اصلاح قیمت نان، هنوز هیچ کس و هیچ نهادی به فکر افزایش دستمزد کارگران خباز نیست.»
کارگران نانوای مریوان و سروآباد در ادامه آورده‌اند: ‌«کارفرمایان خباز نانی را که خودمان می‌پزیم با قیمت اصلاحی یعنی‌‌‌ همان ۳۰ درصد افزایش به ما جهت مصرف خانواده‌هایمان می‌فروشند و به بهانه افزایش زیاد قیمت آرد حاضر به افزایش دستمزد کارگران نیستند.»
نویسنگان این طومار در عین حال با انتقاد از تعیین حق بیمه کارگران خباز بر اساس دستمزد سال ۹۳ نسبت به افزایش هزینه‌های آب، برق، گاز، اجاره مسکن، هزینه‌های درمان و... ابراز نگرانی کرده‌اند.

-------------------------

واکنش پتروشیمی کارون به خبر خاتمه اعتصاب کارگران

در پی انتشار خبری در تاریخ 19 آذرماه با عنوان «خاتمه دو روز اعتراض کارگران پتروشیمی کارون با وعده افزایش مزد»، روابط عمومی پتروشیمی کارون جوابیه‌ای به ایلنا ارسال کرد.
متن کامل این جوابیه در ادامه می‌آید:
۱- تجمع کارگران از ساعت ۸ و ۳۰ صبح ۱۷ آذر ماه تا پایان وقت اداری‌‌ همان روز بوده است و روز بعد با مذاکرات انجام شده کارگران سر کار رفته‌اند. در ضمن روز اول هم نفرات شیفت و نیروهای سایت مشغول به کار بوده‌اند.
۲- نشست کارگران در محل کار جمعا به ۱۰۰ نفر نمی‌رسید در خبر اعلام گردیده که ۲۰۰ نفر بوده‌اند.
۳- میزان افزایش حقوق را هیچ مقامی مبلغ ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان اعلام نکرده است. بعد از بررسی‌هایی که انجام می‌شود با یک فرمول مناسب تغییرات احتمالی انجام خواهد پذیرفت.
۴- در خصوص افزایش مزد کارگارن هیچ زمان مشخصی اعلام نشده است. مدیرعامل محترم دستور بررسی موضوع و هماهنگی حقوق کارگران پتروشیمی کارون را با دیگر پتروشیمی‌ها در منطقه صادر نموده است مدیر محترم منابع انسانی در حال بررسی و اعلام نتیجه می‌باشد. پس از حصول نتیجه موضوع در هیات مدیره شرکت باید مطرح گردد و در صورت تصویب دستور اجرا صادر می‌گردد. این موضوع با قید فوریت در حال انجام می‌باشد.
۵- در خصوص پرداخت کارانه به اطلاع می‌رساند پرداخت پاداش بهره‌وری نیمه اول سال ۹۳ بر اساس مصوبه هیات مدیره شرکت صورت پذیرفته که با توجه به خصوصی بودن این شرکت هیچگونه الزامی نیز بر اجرای مصوبات وزارت نفت وجود ندارد ولی جهت هماهنگی با منطقه ارتقا انگیزه‌های کاری ایشان انجام شده است. پرداخت کارانه برای نیروهای کارفرما به جای پرداخت اضافه کار انجام می‌گردد و نیروهای پیمانکاری مشابه سایر شرکت‌های منطقه از پرداخت اضافه کاری بهره‌مند می‌شوند اما در چند ماه اخیر مدیریت با توجه به دستور بررسی موضوع افزایش حقوق با پرداخت ۲۰ ساعت اضافه کاری تشویقی به کارگران تا مشخص شدن نتایج بررسی موافق کرده‌اند. در ضمن یادآور می‌گردد ماه گذشته پاداش بهره‌وری به مبلغ 7500000 ریال برای هر نفر از کارگران پرداخت گردید.
در خاتمه ضمن اعتراض به درج خبر فوق اعلام می‌دارم سرویس کارگری خبرگزاری ایلنا که حامی و پل ارتباطی کارگران محترم و زحمتکش این مرز وبوم می‌باشد با درج چنین اخباری که هیچ وجاهت قانونی ندارند علاوه بر اینکه باعث تحریک افکار عمومی می‌گردد هیچ سودی برای کارگران ندارد. ضمنا عطف به مذاکرات انجام شده قرار بوده درج هر گونه خبر از مجتمع با هماهنگی روابط عمومی انجام شود متاسفانه در قسمت اول خبر هیچ هماهنگی و اطلاع رسانی با این امور نشده است.

-------------------------

تعطیلی ۲ کارخانه «صنایع غذایی کارین» در اهواز/ ۱۰۲ کارگر بیکار شدند

منابع خبری ایلنا در «صنایع غذایی کارین» در اهواز از تعطیلی موقت دو کارخانه «آرا پروتئین جنوب» و «کنسرو خوزستان» از تیرماه سال جاری و به تبع، بیکاری ۱۰۲ کارگر خبر دادند.
یکی از کارگران بیکار شده صنایع غذایی کارین با اعلام این خبر به ایلنا گفت: مجتمع تولیدی صنایع غذایی کارین با دو کارخانه به اسامی «آرا پروتئین جنوب» (تولید کننده انواع سوسیس، کالباس، برگر و کباب لقمه) و «کنسرو خوزستان» (تولید کننده کنسرو ماهی تن، خوراک لوبیا چیتی، انواع شورجات، ترشی جات، مربا و...) فعالیت می‌کرد، اما فعالیت این دو کارخانه از تیرماه به دلیل آنچه از سوی کارفرما کاهش منابع مالی ذکر می شود متوقف شده است.
او با بیان اینکه پس از تعطیلی ۱۰۲ کارگر این دو کارخانه شغل‌شان را از دست داده‌اند، در تشریح جزئیات بیمه بیکاری این کارگران افزود: با پی گیری کارگران کمیته بحران استان خوزستان جلساتی را برای بررسی موضوع تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگرانش برگزار کرد و در ‌‌نهایت کارفرما را مکلف کرد تا شش ماه آینده کارخانه را راه اندازی کند. به همین دلیل تمامی کارگران از روز ۲۲ تیر ماه با تایید «کمیته هماهنگی استانی بیمه بیکاری» برای مدت شش ماه - تا مشخص شدن وضعیت کارخانه - تحت حمایت بیمه بیکاری قرار گرفتند.
این کارگر در مورد نوع قرارداد کار و سابقه کار ۱۰۲ کارگر اخراجی مجتمع کارین گفت: قرار داد کارگران این واحد‌های تولیدی بیش از ۲۰ سال است بطور مستمر تمدید می‌شود. سابقه کار کارگران نیز از ۱۰ تا ۲۳ سال متغیر است.
او همچنین افزود: مسئولان کارفرما را مکلف کرده‌اند که با برطرف کردن موانع و مشکلات تولید این دو کارخانه را مجددا بازگشایی کند. اما از نظر کارگران کارفرما تولید در این دو کارخانه را از سر نخواهد گرفت چرا که در اساس مشکلی وجود ندارد که کارفرما در صدد بر طرف کردن آن باشد.
این کارگر مدعی شد: کارفرمای مجتمع غذایی کارین بعد از تعطیل کردن کارخانه سرمایه خود را به یکی از کارخانه‌های شمال کشور بنام [...] انتقال داده است و این واحد تولیدی محصولاتش را با برند شرکت کارین روانه بازار می‌کند.
این کارگر در بخش پایانی سخنانش درباره مشکلات بازنشستگی کارگران گفت: در حال حاضر ۱۲ نیروی کار در این واحد تولید کننده مواد غذایی تحت قانون مشاغل سخت و زیان‌آور می‌توانند بازنشسته شوند و اگر اگر کارفرما سهم ۴ درصدی خود را برای بازنشستگی آنان به تامین اجتماعی پرداخت کند بازنشسته خواهند شد.

-------------------------

تجمع مجدد کارگران یاس خرمشهر: کسی از ما نمی‌پرسد چرا فریاد می‌زنید

شماری از کارگران کارخانه «صنایع بهداشتی یاس خرمشهر» به دلیل آنچه «تداوم بی‌توجهی‌ کارفرما به پرداخت مطالبات صنفی‌شان» خوانده‌اند، صبح امروز بار دیگر مقابل ساختمان‌ فرمانداری خرمشهر تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز به خبرنگار ایلنا گفته‌ است «در شرایطی که مسئولان استانی و شهرمان از مشکلات صنفی ما مطلع‌اند، هیچ تلاشی برای پرداخت مطالبات مزدی و بازگشایی کارخانه انجام نمی‌دهند.»
او گفت: «کارگران کارخانه یاس خرمشهر خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سر گیری فعالیت کارخانه هستند، اما نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد.»
به گفته این کارگر، در حال حاضر با وجود آنکه کارفرما تولید در کارخانه را از ابتدای سال ۹۱ متوقف کرده هیچ تلاشی برای راه اندازی آن نمی‌کند و کارگران همچنان‌‌ رها شده‌اند.
کارگر دیگری که در تجمع امروز حضور یافته بود گفت: از زمانی که کارخانه تعطیل شد علاوه بر تعویق یک سال و نیم حقوق، دو سال است که بیمه کارگران این واحد به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و مشکلات ناشی از تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی خانواده‌هایشان نیز به مشکلات معیشتی‌شان افزوده شده است.
این کارگر با اشاره به سوابق ۲۰ سال کار تعدادی از کارگران یاس خرمشهر در مشاغل سخت و زیان‌آور، گفت که آنان اکنون در آستانه بازنشستگی قرار دارند اما به دلیل تاخیر در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرما، امکان بازنشستگی برای‌شان وجود ندارد.
او با بیان اینکه این کارخانه برای راه اندازی مجدد و تولید هیچ مشکلی ندارد، مدعی شد: کارفرمای این کارخانه از دو سال بیش این واحد تولیدی را که مجهز به پیشرفته‌ترین ماشین آلات روز دنیاست به همراه کارگران‌‌ رها کرده است.
این کارگر با اشاره به آلودگی شهر خرمشهر؛ فقدان حمایت‌های بیمه‌ای را باعث وارد آمدن صدمات جبران ناپذیری برای خانواده‌های کارگری دانست.
او همچنین گفت: با استناد به ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه از حقوق کارگران تعلل کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود، اما اداره تامین اجتماعی خرمشهر با بی‌توجه‌ای به قصور کارفرما، دفترچه‌های درمانی کارگران را با ۲۰ سال سابقه بیمه‌پردازی تمدید نمی‌کند.
او با بیان اینکه تنها خواسته او و سایر همکارانش احیاء کارخانه و بازگشت به کار است، اظهار داشت: ما در طول ماه جاری بیش از ۱۰ بار مقابل فرمانداری خرمشهر جمع شده‌ایم. متاسفانه حتی برای دلگرمی هم که شده کسی از ما نمی‌پرسد برای چه اینجا آمده‌اید و فریاد می‌زنید.
این کارگر صنایع بهداشتی یاس خرمشهر وضعیت زندگی و تامین معاش کارگران بیکار شده کارخانه را نامناسب توصیف کرد و در خاتمه گفت: کارگران این واحد بیش از این تحمل بی‌کاری و بی پولی را ندارند و در این میان صدمات جبران ناپذیری به زندگی خانوادگی آنان وارد شده است.
گفتنی است کارخانه صنایع بهداشتی یاس تولید کننده گلیسرین، انواع صابون‌های جامد و سایر مواد شوینده، زیر مجموعه صنایع بهداشتی داروگر (کف) است.

-------------------------

دبیر نهاد صنفی کارگران معدن چادرملو از تمامی اتهامات تبرئه شد

«بهرام حسنی‌نژاد» دبیر انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو که پس از اعتصاب سال گذشته کارگران این معدن با شکایت کارفرما روانه دادگاه شده بود، از تمامی هفت اتهام وارده تبرئه شد. همزمان منابه خبری ایلنا در یزد گزارش کرده‌اند که جمعی از کارگران معدن چادرملو روز یکشنبه (23 آذر) در اعتراض به تلاش‌های انجام گرفته در غیاب «حسنی‌نژاد» برای انتخاب دبیر جدید نهاد کارگری این معدن، تجمعی برگزار کرده‌ بودند.

صدور حکم تبرئه
بهرام حسنی‌نژاد که پس از اعتصاب یک ماهه کارگران این معدن در سال گذشته اخراج و با شکایت کارفرما در دادگاه حضور پیدا کرد، سرانجام با رای شعبهٔ اول دادسرای عمومی و انقلاب اردکان از هر هفت اتهام وارده تبرئه شد و اکنون در پی اخذ حکم بازگشت به کار است.
دبیر اخراجی نهاد کارگری معدن چادرملو روز سه‌شنبه در گفتگو با ایلنا تبرئه خود از هفت اتهام انتسابی کارفرما را تایید کرد و در ارتباط با حکم سایر کارگران این شرکت معدنی گفت: ۳۰ نفر از کارگران شرکت چادرملو که کارفرما از آن‌ها شکایت کرده بود از ۶ اتهام تبرئه شدند ولی متاسفانه در ارتباط با یک اتهام که «جلوگیری از احقاق حق بود» مجرم شناخته شدند.
وی در توضیح این مورد گفت: اتهام «جلوگیری از احقاق حق» به این دلیل وارد شده است که کارفرما در دادگاه ادعا کرد کارگران معترض مانع از این شده‌اند که سایر کارگران سر کار حاضر شوند.
وی دلیل تبرئهٔ کامل خود را عدم حضورش در کارگاه در زمان اعتراضات عنوان کرد و گفت: چون در آن زمان اخراج شده بودم پس دیگر وکیل شاکی نمی‌توانست در این مورد علیه من اقامه دعوی کند به همین دلیل من بر خلاف سایر کارگران در این مورد هم تبرئه شدم، اما بقیهٔ همکارانم به دلیل عدم اخذ برائت در آن یک مورد محاکمه می‌شوند.
گفتنی است اکنون قرار منع تعقیب در خصوص اتهامات بهرام حسنی‌نژاد از سوی دادسرای اردکان صادر شده است.

برگزاری تجمع حمایتی
منابع کارگری ایلنا در معدن چادرملو گزارش داده‌اند روز یکشنبه (23 آذر) تجمع اعتراضی از سوی کارگران این معدن در اعتراض به حرف و حدیث‌هایی در خصوص انتخاب دبیر جدید انجمن صنفی کارگران برگزار شده است.
گفته می‌شود بیش از ۵۰۰ نفر از کارگران شرکت معدنی چادرملو در این تجمع اعتراضی شرکت داشتند. یکی از کارگران حاضر در این تجمع به ایلنا گفت: در شرایطی که حکم تبرئهٔ آقای حسنی‌نژاد به تازگی صادر شده، و کارگران از این خبر خوشحال هستند اما شنیده شد که بعضی از افراد در تلاشند تا دبیر جدیدی برای انجمن صنفی انتخاب کنند.
وی ادامه داد: به محض شنیدن این خبر کارگران که تاکنون حمایت قاطع خود را از دبیر تشکل صنفی‌شان نشان داده‌اند، تصمصم گرفتند با برگزاری تجمعی نسبت به انتخاب دبیر جدید برای انجمن صنفی کارگران چادرملو اعتراض کنند.
این منبع آگاه اضافه کرد: به محض اینکه حکم تبرئهٔ آقای حسنی‌نژاد صادر شد آقایان به فکر افتاده‌اند دبیر جدید انتخاب کنند. در حالی که کارگران همواره حمایت قاطع خود را از حسنی‌نژاد به عنوان دبیر انجمن صنفی کارگران نشان داده‌اند.
همچنین به گفتهٔ این منبع خبری در انتهای این تجمع اعتراضی، کارگران با امضای طوماری خواستار این شدند تا بهرام حسنی‌نژاد در سمت خود به عنوان دبیر انجمن صنفی کارگران چادرملو ابقاء شود.

-------------------------

ادامه اعتراض صنفی پرستاران در بخش نظرات ایلنا

«ما ۹۳ درصد هستیم»، «۵ درصد تیم درمان ۹۵ درصد درآمد را می‌برند»، «ما به بی‌عدالتی اعتراض داریم»، «بی‌توجهی مسئولان، افزایش مهاجرت پرستاران» و... پارچه نوشته‌‌هایی بودند که پرستاران روز یکشنبه (۲۳ آذر) در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری به دوربین‌ها نشان دادند.
دومین تجمع اعتراضی جامعهٔ پرستاری روز یکشنبه در حالی در تهران برگزار شد که بنا بر گزارش‌های رسیده، تجمعات مشابهی نیز در برخی شهرها برگزار شده بود. عمده‌ترین و شاید اصلی ترین مطالبه پرستاران، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است تا بر اساس آن پرداخت دستمزد‌ به پرستاران بر اساس شاخص قابل استنادی صورت گیرد. پرستاران می‌گویند اختلاف درآمدشان با پرشکان بیش از ۳۰۰ برابر است و در مطالبات‌شان «تثبیت اختلاف حداکثر ۳ برابری میان دستمزد پرستاران و پزشکان» را مطرح کرده‌اند.

پرستاران چه می‌‌گویند
پرستاران معترض می‌گویند در حالیکه بیش از ۸۰ درصد از خدمات بهداشتی درمانی توسط پرستاران ارائه می‌شود، اما آنان به دلایلی همواره مورد بی‌توجهی دولت‌های مختلف قرار گرفته‌اند. به باور آن‌ها اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که از سال ۸۶ به تصویب مجلس رسیده است باعث شده هیچ تغییری در تعرفهٔ ارائهٔ خدمات پرستاری به وجود نیاید و پرستاران با حداقل دریافتی نسبت به پزشکان به فعالیت در بخش درمان کشور ادامه دهند. در کنار آن اجرایی شدن دو فاز از طرح تحول نظام سلامت و متعاقب آن بالا رفتن تعرفه‌های پزشکی از دیگر دلایلی است که پرستاران را نسبت به پیگیری مطالبات حقوقیشان حساس‌تر از گذشته کرده است. گفته می‌شود، با اجرای طرح تحول نظام سلامت اختلاف در پرداخت‌ها بین پزشکان هیات علمی و گروه‌های غیرپزشک که پرستاران نیز شامل این گروه می‌شوند، افزایش پیدا کرده است. دبیر کل خانهٔ پرستار در گفتگوهای متعددی اختلاف درآمد پزشکان و پرستاران را بیش از ۳۰۰ برابر عنوان کرده و معتقد است نارضایتی پرستاران از شرایط موجود می‌تواند بر کیفیت کاری آنان اثر بگذارد. به گفتهٔ وی در صورتیکه این روند ادامه پیدا کند نظام سلامت نمی‌تواند به معنای واقعی کلمه متحول شود.
پرستاران می‌گویند ما چیز زیادی نمی‌خواهیم، آنچه نسبت به آن معترضیم صرفاً زیاد شدن دستمزد هم نیست بلکه اجرای عدالت در پرداخت دستمزد‌ها بین پزشک و پرستار است. آنها بی‌توجهی مسولان درخصوص رسیدگی به مشکلات جامعه پرستاری را علی رغم پیگیری‌های مستمر انجام شده باعث افزایش مهاجرت پرستاران، تغییر شغل آنان و در نهایت کمبود نیروی پرستاری در کشور می دانند.

اینجا گفتگویی در جریان است
روز یکشنبه خبرگزاری ایلنا دو خبر از این اعتراض صنفی منتشر کرد. در فاصله کوتاهی بعد از انتشار اولین خبر پرستارانی که یا به دلیل مشغله‌های شخصی، دور بودن از محل اعتراض یا آنطور که تعدادی از آنها گفته‌اند، از ترس پیامک‌های هشدار دهنده‌ای که دریافت کرده بودند، به هر دلیل نتوانسته بودند برای اعتراض مقابل ساختمان ریاست جمهوری در تهران یا قرارهای اعتراضی دیگر در یزد و اصفهان و مشهد و... حضور پیدا کنند، در بخش نظرات این خبر اعتراض‌شان را اعلام کردند و کار گاهی به شعار دادن هم کشید.
کامنت‌‌های پرستاران در اولین خبر به حدود 40 آدرس اینترنتی مستقل (IP) رسید و در این حین در دومین خبر نیز گفتگویی میان چند پزشک و بسیاری پرستار درگرفت.
به گمان گروه کارگری ایلنا، مرور این واکنش‌ها که از بطن جامعه پرستاری بر می‌خیزد و در کنار آن پاسخ‌های پزشکان به روشن شدن آنچه پس از تحولات اخیر اکنون در نظام سلامت کشور می‌گذرد کمک می‌کند.

تبعیض واقعی
کاربری با نام محمد، با ابراز شگفتی از دستمزد بالای برخی از پزشکان می‌گوید «تعجب می‌کنم هنگامی که درخانواده دولت یک پزشک به اندازه ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر ازکارمندان‌‌ همان وزارتخانه حقوق می‌گیره، اونوقت مسئولین ما به تبعیض‌های وال استریت گیر می‌دن.» او به تبعیض موجود در سیستم درمانی کشور و تبعات حاصل از آن اشاره کرده و گفته «اینجا و در دل دولت تبعیض داره غوغا می‌کنه. وضعیت طوری شده که بعد از اجرای طرح تحول و افزایش چند برابری حقوق پزشکا، حرص و طمع اونا نه تنها کم نشده بلکه کاربه جایی رسیده که دست کردند تو جیب پرستارا و کارهایی که توسط پرستارا انجام می‌شه رو بنام خودشون ثبت می‌کنن تا پولشو بگیرن...»
اقای سعید حمدزاده نیز ضمن تشبیه دوباره سیستم وزارت بهداشت به وال استریت، از استدلال وزارت بهداشت دولت یازدهم برای افزایش تعرفه‌های درمانی پزشکان بنی بر «پیش‌گیری از رواج پدیده رشوه‌گیری» انتقاد کرده و گفته است: «وزارت بهداشت کوچک‌ترین ارزشی برای نیرو‌ها و پرستاران قایل نیست. تمام منافع برای پزشکان است. همه چیز را قبضه کرده‌اند صد رحمت به وال استریت!!!!». وی افزایش تعرفه‌های پزشکی را تصمیمی یک شبه دانسته و گفته: «تعرفه‌های پزشکان را یک شبه چندصد برابر کردند پول این تعرفه را وزارت بهداشت باید از بیت المال بدهد. بجای مقابله با زیرمیزی بگیران آمدند و تعرفه‌ها را زیاد کردند تا دیگر زیرمیزی (بخوانید پول زور) نگیرند این اقایان. باج دادند به این‌ها. از این پس به هر کس دزدی کرد پول بدهید تا دزدی نکند. عمل زشت زیر میزی را به رو میزی تبدیل کردند.»

اعتراض به وزیر
یکشنبه، در روزی که رسانه‌ها از تجمعات چند صد نفری پرستاران در شهر‌های مختلف خبر داده‌ بودند، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، تجمع پرستاران در تهران را «تحریک بی‌جای پرستاران» خواند و ضمن معدود خواندن تعداد تجمع کنندگان گفت: ۱۰۰ نفر که جمع شدن پرستار نمی‌شود، پرستاران سالهاست که با پزشکان کار می‌کنند و نباید آن‌ها را بیجا تحریک کرد، خودشان باور دارند که مشکلشان در حال حل شدن است، مدعی نیستیم رضایت همه را جلب کرده‌ایم اما هیچکس نباید خود را نماینده مجموعه و قشری بداند.
این اظهارات واکنش‌هایی را در بین کاربران ایلنا برانگیخت، در همین رابطه کاربری به نام سهراب گفت: خوشبختانه در اغلب مراکز استان‌ها شاهد تجمع پر شور پرستاران برای احقاق حقوقشان بودیم... هرچند که برخی دوستان برای پیشگیری از این امر پیامکهایی برای پرسنل و اعضای نظام پرستاری ارسال کرده بودند.. که اگر این کارشکنی و تهدیدات نبود یقینا با تعداد بیشتری روبرو بودند... ضمنا تعداد تجمع کنندگان بسیار بسیار بیشتر از تعدادی بود که جناب وزیر نخبه دیدند.
کاربر دیگر ی به نام جعفر هم ضمن اشاره به ارسال پیامک‌های دروغین از سوی مخالفین اعتراضات صنفی به پرستاران عنوان کرده «امیدوارم با سناریو‌های دروغین‌شون دوباره گولمون نزنن... مث پیام امروز صب که به پرستارای فعال فرستادن که تجمع نکنن...»
کاربر دیگری به نام پریسا هم عدم صدور مجوز برای شرکت در تجمع اشاره کرده وگفته: «من دانشجوی ترم ۷ پرستاری هستم وقتی که از این موضوع مطلع شدم ب اتفاق دوستانم قصد داشتیم ما هم دراین اعتراض سهیم باشیم ولی به ما اجازه شرکت دراین اعتراض داده نشد.»
خانم الهام به عدم حضور مداوم پزشکان در بیمارستارن‌ها اشاره کرده و خطاب به وزیر گفته است: «بگذریم از متخصصان عزیزی که همزمان پول مقیمی و درمانگاه رو می‌گیرن و رزیدنتهاشون مریضا رو ویزیت می‌کنن و ایشان فقط مهر می‌زنن گاهی اصلا حضور ندارن تو بیمارستان و من پرستار باید جواب این نبودن‌ها رو بدم. من سوپروایزر. و جالب اینجاست که وقتی مریضا رو می‌بینن می‌گن به من خبر نداده بودن که همچین مریضی دارم. خنده داره اقای وزیر اقای دکتر هاشمی. خودمونو داریم گول می‌زنیم یا این مردم بدبخت رو»
کاربر نا‌شناسی با گذاشتن لینک خبر مربوط به اظهار نظر وزیر بهداشت در خصوص تجمع روز گذشتهٔ پرستاران، از تمسخر تجمع پرستاران توسط وزیر بهداشت سخن گفته است.
کاربر دیگری به نام الهام به اختصاص حداقل زمان از سوی پزشکان برای بیماران اشاره کرده و خظاب به وزیر گفته «متاسفانه مردم خبر ندارن که پزشک برای هر بیمار حداقل باید بیست دقیقه وقت بگذاره و ویزیتش کنه. اقای وزیر در بیمارستان ما پزشک متخصص ۵۰ تا مریض رو در عرض نیم ساعت ویزیت می‌کنه.» این کاربر در لحنی کنایه آمیز خطاب به وزیر بهداشت گفته «خنده داره واقعا نخبگی می‌خواد آدم بتونه ۵۰ تا مریضو بپیچونه! اونم مریضای بد بدختی که از صبح از روستا تو صف نوبت درمانگاه هستن» کاربری به نام رضا پاکزاد ضمن بیان این مطلب که وزیر هم از تفاوت ۱۰۰ برابری حقوق پرستاران و پزشکان با خبر است گفته: مگه وزیر اینا رو نمی‌دونه که یه پزشک داره ۱۰۰برابر پرستار می‌گیره تازه تو کارش هم می‌زنه. کاری انجام نمی‌ده اونوقت دبیر کل خانه پرستار رو واسه اعتراض تبعید می‌کنه. حالا که صدای پرستارا در اومد دارن پرستارا رو تنبیه می‌کنن»

پرستاران زیاده خواهی می‌کنند؟
در حالیکه بر اساس شواهد به نظر می‌رسد اجرایی شدن سیستم عدالت محور در نظام پرستاری بزرگ‌ترین خواسته جامعهٔ پرستاری است، کاربرانی که خود را پزشک معرفی می‌کنند، در پاسخ به پرستاران اعتراضات صنفی آنان را غیرقابل قبول می‌دانند و می‌گوید دلیلی وجود ندارد که حقوق پرستار و پزشک یکی باشد. کاربری به نام دکتر رضا رسام تفاوت صدبرابری پزشکان و پرستاران را دروغ فاحش خوانده و گفته:
«این یک دروغ فاحش است که پرستاران برای منافع صنفی خود باب کرده‌اند. این حالت فقط وقتی پیش می‌آید که در آمد یک و نیم میلیونی یک پرستار طرحی با سابقه کار صفر را با در آمد کسانی امثال دکتر ماندگار (نخستین جراحی که در ایران پیوند موفق قلب انجام داد) مقایسه کنیم. به نظر شما حق دکتر ماندگار نیست که صد برابر یک پرستار تازه شروع به کار کرده در آمد داشته باشد؟ تاز اگر در آمد او را با یک رزیدنت تخصصی مقایشه کنید بیش از صد برابر هم می‌شود. یعنی در واقع در آمد یک پرستار طرحی که فقط چهار سال تا مقطع لیسانس درس خوانده و در هیچ منطقه محرومی هم کار نکرد و عملا سابقه کار صفر دارد در حال حاضر بیش از در آمد پزشکی است که هفت سال در دوره عمومی درس خوانده و دو سال در دور افتاده‌ترین نقاط کشور که خیلی از پرستاران محترم حتی نامش را نشنیده‌اند خدمت کرده و بعد حداقل یکسال پشت آزمون دستیاری، زندگی و خانواده و تفریح و کار و همه چیز را تعظیل کرده و بیش از ۲۵۰۰۰ صفحه کتاب را مرور کرده و با جزییات فراگرفته تا در امتحان شاق دستیاری پذیرفته شود و سه تا چهار سال شب وروز با حداقل در امد در بیمارستانهای دولتی به ضعیف‌ترین و نیازمند‌ترین اقشار این ملت خدمت ارائه می‌کند. آیا واقعا حق است که در آمد این پزشک کمتر از نصف در آمد‌‌ همان پرستار معترض صفر کیلومتر باشد؟ او در ادامه گفته: چطور به خود اجازه می‌دهید در امد پرستار تازه کار را با ستاره‌ها و اسطوره‌هایی همچون دکتر ماندگار مقایسه کنید؟»
کاربر دیگری به نام علی هم ضمن تایید این مطلب گفته: «پرستار حق داره پیگیر حقوق خودش باشه اما حق نداره خودش رو با پزشک مقایسه کنه. این مقایسه واقعا مسخره است.»
اظهارات علی واکنش‌های زیادی از سوی برخی کاربران در پی داشت: آرش عنوان کرده: «چرا مسخره هست؟ اگه به ازای زحمت باشه که هر کسی ذره‌ای با سیستم درمانی آشنایی داشته باشه می‌دونه حقوق عادلانه برای پرستارا چقدر هست.» کاربر نا‌شناسی هم در پاسخ به علی کارانه بیمارستان را حق پرستار دانسته و گفته: «شما مثل اینکه تو تیم درمان نیستی وگرنه اگه می‌دیدی دستی دستی حقتو می‌دن به یکی دیگه اون موقع می‌فهمیدی پرستار باید با کی مقایسه شه!»
اقا یا خانم سهیلی هم در پاسخ به علی گفته: «شما که می‌فرمایید مقایسه پزشک با پرستار مسخره ست، یعنی توی ایران این آقایان تافته ایی جدا بافته از همه دنیا هستند که گاهی تا صد برابر در می‌ارن؟ اونم از جیب دولت ومردمی که تو بحرانی‌ترین شرایط هستند؟ آره شما راست می‌گید این مقایسه مسخره ست چون این حد تبعیض یه چیز من درآوردیه که آقایان اطبا که در راس وزارت خونه هستند به نفع خودشون درست کردن»
پریسا هم گفته: «اگه قبول ندارین امتحانش مجانیه. خواهشا فقط یه هفته به همه پرستارا مرخصی بدین ببینیم چطور از پس کارهای بیمارستان بر می‌این.»
کاربر دیگربه نام مریم دامنه بازرسی و نظارت بر نظام درمانی کشور را محدود به پرستاری دانسته و گفته: «واقعا نمی‌دونم چرا بازرسی نمی‌آید کار پزشکان رو چک کنه و همیشه کار پرستار رو چک می‌کنن. متاسفانه این قشر خودشونم رحم نمی‌کنن بار‌ها دیدم روی مهر همدیگه مهر زدن ودستور همدیگرو پاره می‌کننو.... آیا این اسمش دزدی نیست!!! خیلی جالبه طرح دولت برای اینکه پزشکان زیر میزی نگیرن و کار اشتباه نکنن باید کارانشون چند برابر بشه واقعا برای این عدالت متاسفم.»

صدا و سیما باز هم جاماند
برخی از پرستاران هم نسبت به عدم پوشش خبری صدا و سیمای از اعتراض صنفی‌شان انتقاد داشتند. آن‌ها معتقدند صدا و سیما به هر دلیلی تاکنون نخواسته، صدای پرستاران را به گوش مسولین برساند.
خانم مژگان حسن‌پور یکی از کاربران ایلنا در این رابطه گفته: «اخبار (صدا و سیما) که برای ما پرستارا ارزشی قائل نشد تا به صورت کوتاهم شده اطلاع رسانی کنند. من به علت بارداری نتونستم برم. وی به قضیهٔ تبعید شغلی محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار اشاره کرده و گفته: من ناراحت اقای شریفی مقدم هستم. من با ایشان در بیمارستان امام کار کرده‌ام.»
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار هم در تجمع یکشنبه پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری نسبت به عدم پوشش اخبار مربوط به پیگیری مطالبات صنفی پرستاران از صدا وسیما انتقاد کرد و گفت: مصاحبه‌ها ی ما با صدا ی جمهور اسلامی ایران در خصوص وضعیت پرستاران هرگز پخش نشد و متاسفانه در طی این مدت هیچگونه همکاری از سوی رسانهٔ ملی برای شنیده شدن صدای پرستاران صورت نگرفته است.

-------------------------

تجمع آبداران دشتستان در اعتراض به تعویق شش ماه حقوق

تعدادی ازکارگران قراردادی اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان دشتستان، صبح امروز (۲۴ آذر ماه) در اعتراض به عدم دریافت شش ماه حقوق مقابل ساختمان اداری شرکت آب و فاضلاب روستایی در شهر برازجان تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «بهروز بهروزی» نماینده کارگران آبفار دشتستان که در این تجمع حضور داشت به ایلنا گفت: کارگران آبفای دشتستان چندمین بار است که به دلیل عدم پرداخت مطالبات معوقه‌شان دست از کار کشیده و مقابل دفتر اداری آبفار دشتستان و سایر نهاد‌های دولتی شهرستان و استان تجمع می‌کنند.
او تعداد کارگران آبفار دشتستان را حدود ۶۰ کارگر ذکر کرد که به کارهای تقسیم آب و تعمیرات در سطح شهرستان اشتغال دارند. این کارگران بیش از ۶ ماه است که پرداخت حقوقشان به تاخیر افتاده است.
بهروزی در ادامه درباره جزئیات معوقات حقوقی کارگران آبفار دشتستان گفت: معوقات حقوقی کارگران به یک ماه حقوق اسفند سال ۹۲ و فروردین، مرداد، شهریور، مهر و آبان سال جاری مربوط می‌شود. همچنین کارفرما عیدی، پاداش و سنوات سال ۹۲ کارگران آبفار دشتستان را پرداخت نکرده است.
او افزود ما ۶۰ کارگر آبفار دشتستان تا پایان فروردین ماه سال جاری زیر نظر شرکت تعاونی آبداران کار می‌کردیم، اما از ابتدای اردیبهشت زیر نظر شرکت پیمانکاری «شقایق برج خلیج فارس» مشغول به کاریم.
این کارگر در ادامه اضافه کرد: دو ماه از معوقات حقوقی کارگران در اسفند ۹۲ (به همراه عیدی و سنوات) و فروردین ۹۳ به شرکت تعاونی آبداران مربوط می‌شود و مابقی مطالبات حقوقی کارگران از شرکت پیمانکاری شقایق برج خلیج فارس است.
او با بیان اینکه کارگران آبفار بعد از پایان قرار داد شرکت آبدانان انتظار داشتند زیر نظر شرکت آب وفاضلاب روستایی کار کنند افزود: با وجود شرکت‌های پیمانکاری، بخش قابل توجهی از دستمزد کارگران به حساب کارفرما پرداخت می‌شود.
به گفته بهروزی، این ۶۰ کارگر با قراردادهای یکساله بیش از ۲۰ سال است در مجموعه آب وفاضلاب روستایی کار می‌کنند.
متاسفانه کارفرمای شرکت شقایق برج خلیج فارس علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق، حق بیمه کارگران را هر چند ماه یکبار به حساب تامین اجتماعی پرداخت می‌کند و این موضوع باعث مشکلاتی در زمینه تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران شده است.
این کارگر آبفار دشتستان همچنین اظهار داشت: در تجمع امروز تعداد زیادی از آبداران معترض دشتستانی به دلیل کمبود امکانات و بعد مسافتی نتوانستند به همکاران خود ملحق شوند.
نماینده کارگران آبفار دشتستان در خاتمه گفت: در صورت بی‌توجه‌ای مجدد کارفرما به پرداخت مطالباتمان مجددا دست از کار کشیده و به اعتراضات صنفی‌مان ادامه می دهیم.

-------------------------

عدم پرداخت حقوق ۲۰ کارگر راه‌آهن طبس یک ماه پس از خاتمه قرارداد پیمانکار

بیش از ۲۰ نفر از کارگران راه‌آهن طبس که تحت قرارداد با شرکت پیمانکاری «نادرکاران فردا» مشغول به کار بودند، با وجود سپری شدن یک ماه از اتمام قرارداد کارشان بین ۱ تا ۲ ماه حقوق و بیش از ۴ سال حق سنوات خدمت خود را دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران این شرکت پیمانکاری به ایلنا گفت: بعد از گذشت نزدیک به ۱ ماه از اتمام قرارداد با شرکت نادرکاران فردا، این شرکت هنوز با کارگران تسویه حساب نکرده است و بیشتر کارگران این شرکت از ۱ تا ۲ ماه حقوق طلبکارند.
وی همچنین به تاخیر در پرداخت حق بیمه‌ها توسط کارفرما اشاره کرد و مدعی شد: وقتی به اداره بیمه مراجعه کردم گفتند از شهریور ماه، حق بیمه‌ای از سوی کارفرما به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.
این کارگر وضعیت سایر کارگران را مشابه دانست و گفت: قریب به اتفاق کارگران این شرکت علاوه بر معوقات حقوقی، بین ۴ تا ۵ سال سنوات نیز از شرکت طلبکارند.
در همین حال یکی دیگر از کارگران این شرکت معوقات مزدی خود را ۵ ماه دانست و گفت: از تیرماه ۹۳ حقوقی از این شرکت پیمانکاری دریافت نکرده‌ام و از سال ۸۹ نیز سنوات طلبکارم. وی در ارتباط با پیگیری‌های صورت گرفته توسط کارگران در خصوص دریافت معوقات حقوقی، گفت: هرچه قدر با شرکت تماس گرفتیم کسی پاسخگو نبود و اصلا معلوم نیست تکلیف حق و حقوقمان چه می‌شود. این کارگر افزود: از پایان آبان ماه قرارداد این شرکت با کارگران به پایان رسیده اما هنوز تسویه حسابی صورت نگرفته است.

تایید تعویق یک ماه حقوق
در همین حال، مدیر شرکت خدماتی بازرگانی نادرکاران فردا در ارتباط با معوقات حقوقی کارگران این شرکت گفت: حقوق کارگران تا پایان مهرماه پرداخت شده و تنها حقوق آبان ماه باقی است که تا قبل از تسویه با شرکت رجا، با کارگران تسویه خواهیم کرد.
وی همچنین اظهارات یکی از کارگران درباره عدم دریافت ۵ ماه حقوق و واریز نشدن حق بیمهٔ کارگران را تکذیب کرد و گفت: چنین موردی وجود نداشته و پرداختی‌ها تا مهرماه به همهٔ کارگران انجام شده است.
گفتنی است، شرکت نادرکاران فردا ارائه دهنده خدمات به شرکت‌های حمل و نقل ریلی است و به عنوان پیمانکار با شرکت راه آهن سراسری ایران (رجا) کار می‌کند. در همین حال برخی از فعالین صنفی می‌گویند وضعیت رسیدگی به مشکلات حقوقی کارگران در شرکت نادرکاران فردا به دلیل آنچه «بی‌توجهی کارفرما به وضعیت کارگران عنوان شده» مناسب نیست.

-------------------------

۴۰ هزار نفر از بازنشستگان دولت به «کم‌فروشی» تأمین اجتماعی معترض‌اند

جمعی از مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی که براساس مقررات بازنشستگی پیش از موعد دستگاه‌های دولتی بازنشسته شده‌اند؛ سازمان تامین اجتماعی را به بدحسابی در محاسبه مستمری‌های خود متهم می‌کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این گروه از مستمری‌بگیران تامین اجتماعی که شمار آن‌ها تا حدود ۴۰ هزار نفر می‌رسد تا پیش از بازنشسته شدن برابر قوانین کار و تامین اجتماعی در استخدام دستگاه‌های دولتی بودند که در فاصله سالهای ۸۶ تا ۸۹ با مصوبه دولت و مجلس، از مزایای پنج سال سنوات ارفاقی استفاده کرده و پیش از موعد بازنشسته شده‌اند.
بر اساس مقرراتی که به بازنشستگی پیش از موعد این گروه از کارگران دولت منجر شد؛ سازمان تامین اجتماعی در زمان صدور حکم بازنشستگی بابت هر کارگر مشمول حق بیمه و مستمری مربوط به سنوات ارفاقی را به نرخ روز دریافت کرده است و علاوه بر آن نیز بابت هر سال باقیمانده تا پر شدن سابقه پرداخت حق بیمه، مبلغ اضافی دیگری را که بصورت پلکانی و با ضریب ۱. ۱ محاسبه می‌شده است را دریافت کرده است.
براین اساس چنانچه در سال ۸۶ قرار بود تا یک کارگر شاغل در دستگاه دولتی با استفاده از این مصوبه پس از ۲۵ سال پرداخت حق بیمه بصورت پیش از موعد بازنشسته شود، دولت در مقام کارفرما می‌بایست از یکسو به نرخ سال ۸۶ معادل ۵ سال حق بیمه و مستمری را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌کرد و از سوی دیگر بابت همین ۵ سال مبلغ اضافی دیگری را که با ضریب ۱. ۱ و بصورت پلکانی و تصاعدی محاسبه می‌شد را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.
طبق گفته این گروه از بازنشستگان، سازمان تامین اجتماعی در شرایطی که بابت بازنشستگی پیش از موعد آن‌ها همه هزینه‌های جانبی را محاسبه و از کارفرما دریافت کرده است، اما در محاسبه و پرداخت مستمری آن‌ها بدحسابی و کم فروشی می‌کند.
براین اساس در شرایطی که مبنای محاسبه مستمری بازنشستگی بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی میانگین جمع حقوق بیمه پرداخت شده دو سال آخر سابقه کاری است؛ سازمان تامین اجتماعی مستمری این تعداد از بازنشستگان پیش از موعد را بدون محاسبه هزینه‌های مربوط به سنوات ارفاقی محاسبه کرده است.
معترضان به این شیوه محاسبه سازمان تامین اجتماعی مدعی‌اند که برابر قانون وقتی کارفرمایان آن‌ها همه هزینه‌های اضافی بازنشستگی پیش از موعد آن‌ها را پرداخت کرده است دلیلی ندارد که این هزینه‌ها در محاسبه مستمری‌های آن‌ها لحاظ نشود.
بازنشستگان معترض می‌گویند مستمری آنان که بدون محاسبه ۵ سال ارفاق سنوات بازنشسته شده‌اند، با یک بازنشسته معمولی که با سنوات کامل بازنشسته شده است حدود یک میلیون تومان اختلاف دارد.
این گروه از بازنشستگان با یادآوری اینکه در فاصله سالهای ۸۶ تا ۹۰ حدود ۵ هزار نفر از آن‌ها با طرح دعوی در دیوان عدالت اداری توانستند سازمان تامین اجتماعی را نسبت به تغییر شیوه محاسبه مستمری‌های خود وادار سازند، افزوند: از سال ۹۰ سازمان تامین اجتماعی در شیوه بازنگری مستمری همه بیمه شدگانی که چنین وضعیتی بازنشسته بودند تجدید نظر کرد اما در ‌‌نهایت از سال ۹۱ تاکنون این سازمان به استناد رای جدید دیوان عدالت اداری در محاسبه مستمری‌های آن‌ها به شیوه سابق کم فروشی و بدحسابی کرده و هزینه‌های مربوط به سنوات ارفاقی را نادیده گرفته است.

-------------------------

عدم پرداخت دو ماه حقوق کارگران قند کامیاب با وجود انبار پر از محصول

منابع کارگری ایلنا با ارسال تصاویری از انبار پر از محصول کارخانه قند کامیاب در خمینی شهر اصفهان گزارش داده‌اند کارفرما با وجود حجم بالای تولید از پرداخت دو ماه حقوق معوقه نزدیک به ۱۵۰ کارگر این واحد تولیدی خودداری می‌کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که کارفرما بخش قابل توجهی از معوقات کارگران قند کامیاب را در ماه‌های گذشته پرداخت کرده است، اما پرداخت دو ماه حقوق این کارگران در دی و بهمن ماه سال گذشته به تأخیر افتاده است.
بر اساس این گزارش، کارفرما با گذشت بیش از ۲۰ روز از ابتدای آذر ماه هنوز حقوق آبان ماه کارگران را پرداخت نکرده است.
کارگران قند کامیاب پیش‌تر به ایلنا گفته بودند که از معمول شدن رویه یک ماه تاخیر در پرداخت حقوقشان ناراضی‌اند.
در همین رابطه یکی از کارگران به ایلنا گفت که صبح امروز کامیون‌های خاور زیادی به کارخانه آمده‌اند تا قندهای انبار شده را بار بزنند و به دست خریداران برسانند اما معلوم نیست کارفرما چه زمانی معوقات کارگران را پرداخت خواهد کرد.
او در عین حال گفت هنگامی که کارگران ضرورت پرداخت دو ماه حقوق معوقه خود را به کارفرما گوشزد می‌کنند او می‌گوید به اداره کار شکایت کنند اما هیچ کارگری جرات نمی‌کند از کارفرما شکایت کند چرا که در این صورت اخراج می‌شود.
گفتنی است حدود ۱۵۰ کارگر در کارخانه قند کامیاب کار می‌کنند که حداقل ۲۶ نفرشان رسمی هستند اما قرارداد کار مابقی به صورت سه ماهه تمدید می‌شود.

-------------------------

۲۰ کارگر در عسلویه بدون دریافت ۴ ماه دستمزد اخراج شدند

گروهی از کارگران نقاش شاغل در منطقه ویژه عسلویه می‌گویند که حدود دو هفته پیش، بعد از آنکه به 4 ماه تاخیر در پرداخت دستمزدشان اعتراض کرده‌اند، وادار به امضای برگه تسویه حساب و اخراج شده‌اند.
به گزارش ایلنا، این کارگران که تعدادشان ۲۰ نفر است در فاصله خرداد تا مرداد ماه سال جاری از طریق شرکت پیمانکاری قنواتی در فازهای ۱۷ و ۱۸ عسلویه به رنگ کاری لوله‌های نفتی مشغول بوده‌اند.
طبق اظهارات کارگران، این اخراج پس از آن صورت گرفته است که کارگران نقاش در اعتراض به انباشته شدن مطالبات مزدی خود به پیمانکار معترض می‌شوند و در واکنش از سوی پیمانکار برای همگی آن‌ها برگه تسویه حساب صادر می‌شود.
براساس سندی که از برگه‌های تسویه حساب این ۲۰ کارگر اخراجی به ایلنا ارسال شده است، پیمانکار علت این تسویه حساب‌ها را «شخصی» عنوان کرده است.
این کارگران که از نیروهای غیر بومی بلوچ و خوزستانی منطقه ویژه عسلویه هستند پس از تسویه حساب اجباری هنور مطالبات معوقه مزدی خود را دریافت نکرده‌اند.
به گفته منابع آگاه ایلنا در عسلویه، به دلیل آنکه کارگر تسویه حساب انجام داده اجازه اقامت در خوابگاه پروژه را ندارد، این ۲۰ کارگر اخراجی مورد نظر راهی شهر خود شده‌‌اند و قادر به پیگیری حضوری مطالبات مزدی خود نیستند.
یکی از این کارگران در باره فعالیت خود و همکارنش گفت: کار ما این بود که با سنباده و فرچه لوله‌های ۴۰ تا ۶۰ اینچی نصب شده در تاسیسات نفتی را رنگ بزنیم، ارتفاع این تاسیسات در برخی موارد تا ۷۰ متر هم می‌رسید.
این کارگر اخراجی درباره مطالبات معوقه خود و همکارانش گفت: طبق قرارداد باید هر ماه بابت ۲۴ روز کاری به ما مبلغ ۹۵۰ هزار تومان پرداخت می‌شد، دست کم پیمانکار چهار ماه حقوق به کارگران بدهکار است و پس از آنکه دو هفته پیش نسبت به طولانی شدن تاخیر در پرداخت مزدمان اعتراض کردیم پیمانکار برای همه ما برگه تسویه حساب صادر کرد.
وی ادامه داد: پس از تسویه حساب ما را از خوابگاه بیرون کردند و در نتیجه چون سرپناهی نداشتیم هرکدام روانه شهر خود شدیم؛ پس از اخراج پیمانکار به هر نفر مبلغ ۵۰ هزار تومان بابت هزینه حمل و نقل پرداخت کرد که آنهم بابت کرایه عسلویه تا بندر عباس خرج شد و کارگران باقیمانده مسیر را با هزینه شخصی به شهرشان بازگشتند؛ از آن زمان تاکنون کارفرما حتی یک ریال از مطالبات معوقه را پرداخت نکرده است.

-------------------------

کارگران بازنشسته نساجی مازندران با وعده «بانک ملی» تهران را ترک کردند

کارگران بازنشسته نساجی مازندران که دیروز (۲۳ آذر) با سفر به تهران در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی تجمع کرده بودند، شب گذشته با وعده‌های مسئولان بانک ملی عازم شهرشان شدند.
«محمد نوبخت» نماینده کارگران بازنشسته نساجی مازندران به ایلنا گفت: تجمع یک روزه ما در حالی خاتمه یافت که در جلسه‌ روز گذشته‌ که نمایندگان کارگری با معاون حقوقی بانک ملی داشتند قرار شد مطالبات‌مان حداکثر تا پایان ماه جاری پرداخت شود.
نماینده کارگران درباره مذاکرات روز گذشته با مسئولان بانک ملی گفت: معاون حقوقی مدیرعامل بانک ملی وجود چند ابهام در معامله خرید ۱۵ هکتار از زمین‌های کارخانه نساجی مازندران را از دلایل تعلل در پرداخت مطالبات کارگران و کارخانه دانست و طی تماسی تلفنی که با فرماندار شهرستان قائم شهر انجام داد قرار شد ظرف یک هفته آینده این چند ابهام با کمک فرمانداری و کمسیون ماده ۵ استانداری برطرف شوند.
این کارگر نساجی مازندران ادامه داد: کارگرانی که برای پی‌گیری مطالبات‌شان در تهران ‌حضور داشتند، پس از شنیدن وعده معاون حقوق بانک ملی و فرماندار شهرستان قائم شهر در خصوص پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته و شاغل، عازم مازندران شدند.
نوبخت همچنین در خصوص میزان مطالبه بانک ملی از کارخانه نساجی مازندران گفت: بانک ملی به عنوان یکی از طلبکاران اصلی نساجی مازندران می‌خواهد با خرید قطعه زمین ۱۵ هکتاری این کارخانه به ارزش ۸۳ میلیارد تومان مطالبات خود را وصول کند.
او گفت: با این وجود قرار است بخشی از پول مازاد این معامله بابت مطالبات معوقه کارگران بازنشسته و شاغل پرداخت شود.
به گفته نماینده کارگران، پیش از این زمین‌ها به دلیل بدهی در توقیف سازمان تامین اجتماعی بود که با پیگیری کارگران و همکاری وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، چندی پیش این زمین‌ها آزاد شدند و شرایط تسهیل فروش‌شان به بانک ملی فراهم آمد.
نوبخت گفت: تا این لحظه هربار که این کارگران برای وصول مطالبات خود اجتماع کرده‌ بودند از سوی مسئولان و کارفرما به آن‌ها وعده‌هایی داده می‌شد که بعد از خاتمه اعتراض محقق نمی‌شدند.
نماینده کارگران بازنشسته نساجی مازندران در خاتمه اظهار کرد: در تجمع دیروز مسئولان بانک ملی قول وصول مطالبات کارگران بازنشسته را حداکثر تا روز دوشنبه (یکم دی‌ماه) دادند به همین دلیل کارگران بازنشسته بعد از یک روز اعتراض با اعتماد به قول معاون حقوقی بانک ملی، به تجمع خود خاتمه دادند.

-------------------------

دلایل تجمع امروز پرستاران/ معترضین می‌خواهند روحانی را ببینند

صبح امروز در جریان تجمع پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی که در مقابل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، پرستاران معترض خواهان دیدار مستقیم با رییس جمهور شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در تجمع امروز پرستاران بخش‌های دولتی و خصوصی که از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقهٔ امروز صبح با حضور ۷۰۰ نفر در مقابل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، پرستاران از رییس دولت یازدهم خواستند به مطالبات قانونی‌شان رسیدگی کند.
تجمع کنندگان می‌گویند که در اعتراض به اختلاف درآمد پرستاران و پزشکان و همچنین تعلل دولت در تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اعتراض دارند.
بر اساس این گزارش، علاوه بر تهران، پرستاران برخی از استان‌ها از جمله اصفهان، قم، مازندران و گیلا ن نیز در این تجمع حضور داشتند. بنا بر ادعای تجمع کنندگان، پرستاران در شهرهای دیگر از جمله مشهد، یزد و اصفهان نیز به صورت همزمان تجمعاتی را برگزار کرده‌اند.
به گفتهٔ یکی از پرستاران حاضر در تجمع «قرار بود تعدا بیشتری از پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری حاضر باشند اما عده‌ای از آن‌ها در شیفت کاری صبح قرار داشتند و عده‌ای دیگر نیز بنابر اطلاعات واصله محدودیت‌هایی از جانب انتظامات بیمارستان‌ها برایشان ایجاد شده تا در تجمع حاضر نشوند.»
در همین رابطه، یکی از فعالین جامعه پرستاری حاضر در تجمع امروز ضمن انتقاد از برخوردهای صورت گرفته با پرستاران در ارتباط با پیگیری مطالباتشان به ایلنا گفت: در طی این مدت هر چقدر صبر و حوصله به خرج دادیم متاسفانه اوضاع بد‌تر شد. پرستاران روز به روز بیشتر مورد استثمار قرار گرفتند و از آن سو کمترین حقوق و دستمزد سهم آن‌ها شد. واقعیت این است که ما چیزی بیش از حق خودمان نمی‌خواهیم.
گفتنی است، برخی از پرستاران حاضر در تجمع امروز، بی‌توجهی مسولان را باعث افزایش مهاجرت پرستاران، افزایش ترک کار آنان و در نتیجه تغییر شغل می‌دانند. یکی از پرستاران حاضر در این باره به ایلنا گفت: بی‌توجهی مسولین سبب می‌شود گروهی زیادی از پرستاران تغییر شغل دهند و در ‌‌نهایت جاممعه پرستاری با کمبود نیرو در بسیاری از بخش‌ها مواجه شود لذا باید هرچه سریع‌تر وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام پرستاری وارد عمل شود و دست از شعار بردارد.

اعتراض به ساختار پوسیده وزارت بهداشت
در انتهای این گردهمایی «محمد شریفی مقدم» دبیرکل خانهٔ پرستار در جمع معترضان حضور یافت و مطالبات جامعهٔ پرستاری را بیان کرد. این فعال حقوق صنفی پرستاران که در میان ابراز حمایت معترضین سخنرانی می‌کرد، دلیل تجمع امروز را پیگیری مطالبات پرستاران از طرق قانونی اعلام کرد و گفت: افرادی که امروز از شهرهای دور و نزدیک به این تجمع آمده‌اند کسانی هستند که خواستار پیگیری و تحقق مطالبات جامعه پرستاری از طرق قانونی هستند.
وی علت این تجمع را بی‌توجهی مسولین وزارت بهداشت به حوزهٔ پرستاری دانست و گفت: بیش از ۸۰ درصد از خدمات بهداشتی درمانی توسط جامعه پرستاری ارائه می‌شود، اما همواره در دولت‌های مختلف مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌ایم ولی امروز به جایی رسیده‌ایم که پرستاری زمین گیر شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز علی رغم تمام تلاشی که نیروهای پرستاری انجام می‌دهند اما مریض و پرستار هر دو از خدمات بهینهٔ بهداشت و درمان برخوردار نیستند.
دبیر کل خانه پرستار علت این امر را ساختار پوسیده و نخ نمای وزارت بهداشت دانست و گفت: تمام پست‌های مدیریتی و ریاستی وزارت بهداشت توسط عدهٔ معدودی که شاید به ۵ درصد هم نرسند اشغال شده است. این تنها به خاطر منفعت طلبی‌های شخصی بوده است.
شریفی مقدم انحصاری بودن اختصاص پست‌های مدیریتی و ریاست در بیمارستان‌ها را تقبیح کرد و گفت: آیا فقط یک جراح یا فوق تخصص با این همه دغدغه‌ای که دارد باید رییس بیمارستان باشد، جراحی که مرتب دغدغه‌ای بالا و پایین شدن ویزیت‌های مطبش را دارد چگونه می‌تواند رییس خوبی برای یک بیمارستان باشد. ما در اینجا از نهاد ریاست جمهوری می‌خواهیم که بالاخره یک حد و حصری برای اشتهای سیری ناپذیر برخی از پزشکان مشخص کند. سیستمی که الان در وزارت بهداشت حاکم است در هیچ جای دنیا سابقه ندارد. آقایان خود را نابغهٔ پزشکی در خاورمیانه می‌دانند، به عنوان مثال در آمریکا بیش از ۹۰ درصد بخش مدیریتی درمان در اختیار غیر پزشکان است و بیشتر کسانی هستند که در حوزهٔ مدیریت تحصیلات آکادمیک دارند.
دبیرکل خانه پرستار سهم پرستاران از طرح تحول نظام سلامت را اندک دانست و گفت: وقتی طرح تحول سلامت مطرح شد پرستاران استقبال کردند، چون نظام سلامت حداقل در معنای تحت الفظی آن مجموعه‌ای از پزشک و پرستار و بیمار را در بر می‌گیرد. مرحلهٔ اول و دوم اجرا شد و هیچ نتیجه‌ای عاید پرستاری نشد. تعرفه‌های پزشکی به ۴۰۰ درصد افزایش پیدا کرد اما به پرستاران گفتند منتظر بمانید. تجمع هفت آبان شکل گرفت و پس از آن تلاش کردند جمعی از پرستاران را با این توجیه که خدمات پرستاری را در کتاب ارزش گذاری نسبی آورده‌ایم و به زودی مطالباتتان وصول می‌شود ساکت کنند اما نه تنها این اتفاق هنوز نیفتاده بلکه آقایان با ارائهٔ طرح کذایی نظام مبتنی بر عملکرد، عملا پرستاران را وارد فاز جدیدی از ارائهٔ خدمات پرستاری کردند که باید تحت شرایط خاصی کار کنند تا دریافتیشان به ۳ برابر برسد.
وی تصریح کرد: بحث اجرای «نظام مبتنی بر عملکر» با بیشترین بار خبری در رسانه‌ها منعکس شد تا همه فکر کنند وضع پرستاران خوب شده و هیچ مشکلی نیست در حالیکه زمانی که تعرفه‌های پزشکی بی‌سر و صدا بالا رفت هیچکس متوجه نشد چند درصد پزشکان از این طرح بهره بردند.
وی در پایان گفت: ما یک خواسته بیشتر نداریم، پرداخت‌ها باید ۱ تا سه برابر باشد چون در همه جای دنیا حداکثر اختلاف سه برابری است. ما از رییس جمهور می‌خواهیم کمیته‌ای را تعیین کند تا در زمینهٔ اختلاف درامدی بین پزشکان و پرستاران مطالعاتی را انجام دهد، آنوقت همگان متوجه خواهند شد که شرایط فعلی برای پرستاران ایرانی عادلانه نیست. که در سایر نقاط جهان به مصوبه‌ای را در دولت به تصویب برساند که اختلاف بین پزشک و پرستار حداکثر تا ۳ برابر باشد. جامعه پرستاری از راههای مختلف سعی کرده تا مطالباتش را پیگیری کند. نامه‌ها نوشته شد و شکایت‌ها مطرح شد و تجمعاتی که تاکنون صورت گرفته هم در همین راستا بوده است. آقایان ادعا می‌کنند که اهل مذاکره هستند اما ما تاکنون مذاکره‌ای ندیدم. در دنیای امرور هر طرح ملی که بخواهد موفق باشد باید مبتنی بر مشارکت جمعی باشد در غیر این صورت محکوم به شکست است.
این تجمع در ‌‌نهایت با صدور بیانیه‌ و امضای طوماری از سوی خانهٔ پرستار و جامعه پرستاری خاتمه یافت. عمده‌ترین مطالبات طرح شده در این تجمع، اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و تثبیت اختلاف سه برابری پزشکان و پرستاران و همچنین تعدیل نگرش استثماری به نیروی پرستاری عنوان شد.

-------------------------

اعتراض بازنشستگان نساجی مازندران به بانک ملی

بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه «نساجی مازندران»، صبح امروز (۲۳ آذر ماه) در اعتراض به طولانی شدن وضعیت پرداخت مطالباتشان با سفر به پایتخت در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی ایران واقع در در خیابان فردوسی تهران تجمع کردند.
«محمد نوبخت» نماینده کارگران حاضر در تجمع امروز کارگران به خبرنگار ایلنا گفت: تجمع امروز کارگران بازنشسته نساجی مازندران در واکنش به طولانی شدن زمان وصول مطالبات معوقه‌شان از سوی بانک ملی صورت گرفته است. بانک ملی به عنوان سهامدار اصلی نساجی مازندران می‌خواهد با خرید قطعه زمینی ۱۵ هکتاری به ارزش ۸۳ میلیارد تومان مطالبات کارگران را پرداخت کند. با وجود آنکه همه مراحل ثبت این زمین به نام بانک ملی انجام شده است اما به دلایلی که ما بی‌اطلاعیم هنوز پولی به کارگران پرداخت نشده است.
او گفت: پیش از این زمین‌ها به دلیل بدهی در توقیف سازمان تامین اجتماعی بود که با پیگیری کارگران و همکاری وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، چند وقت پیش این زمین‌ها آزاد شد و شرایط تسهیل فروش‌شان به بانک ملی فراهم آمد.
نوبخت همچنین در خصوص میزان مطالبه بانک ملی از کارخانه نساجی مازندران گفت: در حال حاضر بانک ملی به ازای طلب ۴۰ میلیاردی خود، خود را سهام دار کارخانه می داند و قصد دارد این زمینها را خریداری کند. همچنین این بانک مدعی است این رقم به ۱۷۶ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
نمابنده کارگران در ادامه با انتقاد از اینکه مسئولان بانک ملی نسبت به پی گیری مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته نساجی مازندران بی‌تفاوت‌اند و هیچ اقدامی در جهت رفع مشکلات آنان انجام نمی‌‌شود، افزود: زمینهای فروخته شده به بانک ملی دارای موقیت بسیار خوب با کاربری تجاری در بهترین نقطه قائم شهر است که ارزش مالی این زمین‌ها در بازار فروش حدودا متری ۲ میلیون تومان است. اما کار‌شناسان بانک ملی ارزش این زمین‌ها را حدود یک میلیون تومان قیمت گذاری کرده‌اند. با وجود آنکه این زمین‌ها خریدار دیگری نداشت کارفرمای کارخانه و کارگران ناچار شدند با رقم کار‌شناسی بانک ملی موافقت کنند.
نوبخت اضافه کرد: هم اکنون مراحل واگذاری این ۱۵ هکتار زمین تجاری (بجای بدهی‌های گذشته کارخانه به بانک) به بانک ملی انجام شده است، اما مدیران ارشد بانک ملی در پرداخت پول شاغلین و بازنشستگان کوتاهی می‌کنند.
او در ادامه سخنان خود در مورد میزان مطالبات کارگران بازنشسته و شاغل کارخانه نساجی مازندران گفت: مجموع مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته ۱۵ میلیارد تومان است که رقم ۱۱ میلیارد تومان آن بابت حق سنوات حدود ۵۵۰ کارگر بازنشسته در فاصله سال ۸۸ تا پایان سال ۹۲ انباشته شده و مابقی ۴ میلیارد تومان بابت مطالبات معوقه سالهای ۸۸ تا ۹۱، ۳۵۰ کارگر شاغل به وجود آمده است.
به گفته این کارگر، تا این لحظه هربار که این کارگران برای وصول مطالبات خود اجتماع کرده‌اند از سوی مسئولان و کارفرما به آن‌ها وعده‌هایی داده شده است که تمامی این وعده‌ها در عمل برآورده نشده‌اند. امروز نیز تا این لحظه هیچکدام از مسئولان بانک ملی در جمع معترضین حاضر نشده‌اند.
«سید احمد حسینی» یکی دیگر از نمایندگان کارگران حاضر در تجمع امروز کارگران بازنشسته نساجی مازندران در ادامه سخنان همکارش افزود: ما کارگران نساجی مازندران سالهاست که پی گیر مشکلات صنفی خود از مسئولان استانی و کشوری هستیم اما انگار گرسنگی کارگرانی که ۳۰ سال به این کشور خدمت کرده‌اند برای مسئولان مهم نیست.
به گفته وی، کارگران با همکاری برخی مسئولان شهرستان زمینه تسهیل فروش این زمین‌ها را برای دریافت مطالباتشان به بانک ملی فراهم کردند اما بانک ملی به بهانه‌هایی نمی‌خواهد مطالبات کارگران را پرداخت کند.
او گفت: کارخانه نساجی مازندران زمین‌های با ارزش زیادی را در نقاط مختلف استان مازندران در تملک دارد که در سالهای گذشته بیشتر این زمین‌ها از سوی طالبکاران دولتی مصادره شده است.
به گفته وی، ارزش هر یک از زمین‌های تحت مالکیت نساجی مازندران از ۵ میلیارد تومان تا ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود که بخشی از آن‌ها بانک ملی، سازمان تامین اجتماعی و اداره دارایی بابت طلبشان از کارخانه توقیف کرده‌اند بخش قابل توجه‌ای از این زمین‌ها نیز از سوی شهرداری قائم شهر بابت ساخت پارک تصرف شده است.
همچنین «سید باقر قاسمی یکی دیگر از نمایندگان کارگری حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: امروز ما برای چندمین بار از کار و زندگی خود در مازندران دست کشیده‌ایم و برای مطالبه خواسته‌هایمان به تهران پناه آورده‌ایم تا شاید به مشکلاتمان رسیدگی شود.
این کارگر با بیان اینکه کارگران نساجی مازندران حاضر در تهران خواهان پیگیری برای وصول مطالبات خود و همکارانشان هستند، افزود: تا این لحظه هربار که این کارگران برای وصول خواسته‌های خود اجتماع کرده‌اند از سوی مسئولان و کارفرما به آن‌ها وعده‌هایی داده شده است که تمامی آن‌ها در عمل برآورده نشده است.
این کارگر بازنشسته نساجی مازندران گفت: چند سال است که با تحمل همه سختی‌های کار در نساجی مازندران بازنشسته شده‌ایم. انتظار داشتیم بعد از یک عمر خدمت به این کشور بجای یک تشکر خشک خالی این اندازه اذیتمان نمی‌کردند.
او با بیان اینکه با تجمعاتی که انجام می‌دهیم همه از مشکلات واحد نساجی مازندران و تعویق مطالبات کارگرانش با اطلاع هستند افزود: با تجمع امروزمان در تهران همه رهگذران تا حدودی از مشکلاتمان با خبر بودند اما مسئول حراست بانک ملی بعد از این همه پی گیری از ما می‌پرسد جریان چیست برای چه اینجا آمده‌اید.
او گفت: ما به سنی رسیده‌ایم که دیگر پیر شده‌ایم. فرزندان دانشجو و یا سرباز داریم. در حال حاضر با اندک اندوخته‌ای که از راه کشاورزی و دست فروشی بدست می‌اوریم امرار معاش می‌کنیم. بیشتر وقت‌ها حتی پول نون هم نداریم.
قاسمی درباره شرایطی که شب گذشته به سختی عازم تهران شده بودند گفت: تعداد بازنشستگانی که قرار بود امروز در تهران حاضر باشند بیش از ۲۰۰ نفر بود اما به دلیل کمبود اتوبوس و اینکه توانایی هزینه خودروهای شخصی را نداشتند برگشتند.
او گفت: قرار است تعداد زیادی آنان در صورت تامین اتوبوس امشب به ما ملحق شوند.
او در خاتمه گفت: با توجه به سوابق گذشته وعده مسئولان، اگر این بار نیز مطالبات ما با بی‌توجه‌ای همراه شود، به تجمعات خود در تهران ادامه خواهیم داد.

-------------------------

کارگران ۴ شرکت «سرمایه‌گذاری سبز» تجمع کردند

صبح امروز حدود یکصد نفر از کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز در اعتراض به وضعیت نامشخص مطالبات مزدی خود در محل این شرکت تجمع کردند.
«یعقوب کریمی» رئیس شورای اسلامی کار شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز با اعلام این خبر، درباره دلایل این اعتراض به ایلنا گفت: این تجمع صنفی در داخل شرکت و در اعتراض به وضعیت نامشخص دستمزد‌ها، حقوق و بیمه معوقه برپا شده است.
این مقام صنفی یادآور شد: در شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز که شامل کارخانه‌های «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می‌شود نزدیک به ۲۰۰ نفر شاغل‌اند.
به گفته مسئول نهاد کارگری شرکت سرمایه گذاری سبز، در حال حاضر تمامی این کارگران شش ماه دستمزد و هشت ماه حق بیمه پرداخت نشده سال جاری را از کارفرما طلبکارند.
کریمی ادامه داد: تجمع کنندگان خواستار پاسخگویی کارفرما و مسئولان دولتی‌اند اما نه از کارفرما خبری هست و نه هیچ مسئولی در جمع معترضان حاضر شده‌ است.
کریمی با یادآوری اینکه به دلیل بدهی کارفرما دفترچه بیمه کارگران شاغل شرکت سرمایه گذاری سبز از مدتی پیش فاقد اعتبار شده بود، افزود: پس از پیگیری‌های نهاد صنفی سرانجام تامین اجتماعی پنجشنبه گذشته دفترچه کارگران باقیمانده را بصورت مشروط برای مدت یک هفته تمدید اعتبار کرد.
به گفته این کارگر، تنها اتفاق مثبتی که در هفته گذشته برای او و سایر همکارانش افتاده این است که سازمان تامین اجتماعی بصورت مشروط دفترچه بیمه آن‌ها را به مدت یک هفته تمدید اعتبار کرده است اما پس از یک هفته خانواده‌های کارگران مجددا برای بهره‌مندی از بیمه با مشکل مواجه می‌شوند.
گفته می‌شود براساس شرطی که سازمان تامین اجتماعی برای تمدید اعتبار دفترچه بیمه کارگران سرمایه گذار ی سبز گذاشته است، چنانچه کارفرما تا ابتدای دی ماه نسبت به تسویه حساب با این سازمان اقدام نکند دفترچه بیمه این کارگران دوباره با مشکل تمدید اعتبار مواجه خواهد شد.
وی یادآور شد: به غیر از کارگران شاغل که خواهان روشن شدن وضعیت مزد و بیمه معوقه خود هستند، کارفرما هنوز با ۱۴۴ کارگری که از ابتدای سال جاری تاکنون به تدریج اخراج شده‌اند تسویه حساب نکرده است.
به گزارش ایلنا، اجتماع امروز کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز در حالی انجام گرفته است که به گفته نماینده صنفی آنان، این کارگران از سال ۸۶ تاکنون با مشکل پرداخت نامنظم حقوق و مزایای قانونی مواجه بوده‌اند.

-------------------------

تجمع پرستاران مقابل ساختمان ریاست جمهوری

صبح امروز جمعی از پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی که تعدادشان حدود ۷۰۰ نفر برآورد می‌شود، در اعتراض به اختلاف درآمد پرستاران و پزشکان و همچنین تعلل دولت در تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرستاران که برای شرکت در این تجمع اعتراضی از استان‌هایی چون تهران، اصفهان، مازندران و گیلان خود را به مقابل ساختمان ریاست جمهوری رسانده‌اند، مدعی‌اند پرستاران بیشتری عازم این تجمع بوده‌اند اما بسیاری از آنان پس از تماس یکی از نهادهای دولتی با بیمارستان‌های محل خدمت‌شان از شرکت در این اعتراض منصرف شده‌اند.
پرستاران در تجمع امروز علاوه بر طرح مطالبه اصلی و قدیمی‌شان در ارتباط با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، خواستار توجه به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها و بخش‌های مختلف کادر پرستاری شدند.
عمده‌ترین شعارهایی که در پارچه نوشته‌های معترضین به چشم می‌خورد شامل «ما ۹۳ درصد هستیم»، «وال استریت واقعی در نظام سلامت ایران، ۵ درصد تیم درمان ۹۵ درصد درآمد را می‌برند»، «ما به بی‌عدالتی اعتراض داریم»، «بی‌توجهی مسئولان افزایش، مهاجرت پرستاران» و... است.
به گزارش ایلنا، محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار نیز که هفته گذشته حکم تبعید شغلی‌اش به اتهام برگزاری تجمع اعتراض آمیز آبان‌ماه پرستاران مقابل مجلس صادر شده بود، در جمع معترضین حضور دارد. [تصاویر و اخبار تکمیلی ارسال می‌شوند.]

-------------------------

بازنشستگان «نخ پارسیلون» مقابل استانداری لرستان تجمع کردند

صبح امروز (یکشنبه ۲۳ آذر) حدود پنجاه نفر از بازنشستگان کارخانه «نخ پارسیلون» خرم آباد در اعتراض به تعلل مالکان این کارخانه پارسیلون در خصوص پرداخت سنوات بازنشستگی‌شان، در مقابل استانداری لرستان تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «حمید بهاروند» نماینده کارگران بازنشسته نخ پارسیلون که در این تجمع حاضر بود به ایلنا گفت: در پی اعتراضات مکرر بازنشستگان در مقابل کارخانه و نهاد‌های مختلف دولتی در خصوص عدم دریافت سنوات پایان کار و قولهای بی‌عمل مدیرعامل کارخانه، متاسفانه بار دیگر ناچار شدیم اعتراض خود را در مقابل استانداری اعلام کنیم.
وی افزود: میانگین سنوات هر کدام از ۱۳۵ کارگر بازنشسته این کارخانه حدود ۲۰ میلیون تومان است که این رقم بعد از گذشت بیش از ۴ سال از بازنشستگی کارگران و کاهش شدید ارزش پول ملی هنوز به آنان پرداخت نشده است.
این کارگر بازنشسته درباره دلایل تجمع امروز کارگران اضافه کرد: بعد از آخرین تجمع بازنشستگان پارسیلون مقابل ساختمان استانداری لرستان که در هفته گذشته (۱۸ آذر ماه) صورت گرفته بود، قرار شد مسئولان این نهاد دولتی حداکثر تا امروز (یکشنبه) مطالبات‌مان را پی گیری کنند که متاسفانه هیچ اقدامی تا کنون انجام نگرفته است.
او افزود: کارفرما در توجیه عدم پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته و شاغل کارخانه، کمبود نقدینگی و منابع مالی را بهانه می‌کند. به همین دلیل بیش از ۷ سال است که او به طلب کاران حقیقی و حقوقی خود وعده پرداخت مطالباتشان با وعده فروش ۱۸۰ هکتار از زمین‌های صنعتی تحت مالکیت کارخانه را می‌دهد.
به گفته وی، مجموع بدهی‌های کارخانه پارسیلون حدود ۹۰ میلیارد تومان بر آورد می‌شود که مهم‌ترین طلبکاران دولتی سازمان تامین اجتماعی، اداره دارایی و اداره برق هستند.
او درخاتمه گفت: علاوه بر ۱۳۵ کارگر بازنشسته، پرداخت بخشی از مطالبات حقوقی کارگران شاغل کارخانه نخ پارسیلون نیز نزدیک به ۲ سال است که معوق مانده است.

-------------------------

اعتصاب معدن کوشک بافق خاتمه یافت

کارگران معدن کوشک با وعدهٔ کارفرما مبنی بر رسیدگی به مطالبات معوقه کارگران به اعتصاب پنج روز گذشته خاتمه دادند و فعلا به کار بازگشته‌اند.
بیش از ۲۶۰ نفز از کازگران معدن کوشک بافق در استان یزد که به نشانه اعتراض به عدم پرداخت حقوق و بعضی مزایای جانبی از ابتدای هفته جاری دست از کار کشیده بودند، با مداخلهٔ فرمانداری و اداره کار شهرستان بافق در مذاکره با کارفرما و دریافت وعده پرداخت حقوق معوقه‌شان تا ۲۶ آذر، کار در این معدن را در نوبت کاری صبح پنج شنبه از سر گرفتند.
گفته می‌شود مدیریت معدن با پرداخت ۱ ماه از ۹۰ روز حقوق به تأخیر افتاده کارگران در سومین روز اعتصاب و وعدهٔ رسیدگی به سایر مطالبات تا ۲۶ آذر ماه در پنجمین روز این اعتراض صنفی توانسته است کارگران را متقاعد کند که تا زمان وعده داده شده، به کار بازگردند.
در همین رابطه «مهدی طلایی مقدم» فرماندار شهرستان بافق در گفتگو با ایلنا، از پیگیری مطالبات کارگران در فرمانداری بافق خبرداد و گفت: روز گذشته طی جلسه‌ای که در محل فرمانداری با حضور معاون فرماندار، کارفرمای معدن کوشک، رئیس اداره کار و برخی دیگر از روسای ادارات و نماینده کارگران تشکیل شد، در ‌‌‌نهایت مقرر شد که مطالبات حقوقی آبان ماه کارگران معدن کوشک بافق، حداکثر تا ۲۶ آذر ماه پرداخت شود، همچنین مقرر شد در جلساتی که در اداره کار تشکیل می‌شود در ارتباط با مواردی از اجرای قانون کار و مشکلات کارگری که جزء خواسته‌های کارگران بود توسط رئیس اداره کار شهرستان بافق بررسی شود.
فرماندار بافق در ادامه افزود: با پیگیریهایی که انجام شد فعلا حقوق یک ماه از مجموع [سه ماه] مطالبات معوقه کارگران توسط کارفرما پرداخت شده، اما باید در نظر بگیریم که باقی خواسته‌های کارگران باید به تدریج مرتفع شود و با فرصتی که به کارفرما داده‌ایم انتظار داریم سریعا به این مشکلات رسیدگی کنند.
طلایی مقدم اضافه کرد: با توجه به روند جلسه و تصمیمی که در ‌‌‌نهایت گرفته شد قرار بر این شد که کارگران از امروز در محل کار حاضر شوند تا در اسرع وقت بقیهٔ مطالباتشان پیگیری شود. وی تصریح کرد: خوشبختانه با مساعدت کارگران، آن‌ها فعلا به کار بازگشته‌اند و امیدواریم بارفع مشکلات زود‌تر به مطالباتشان دست یابند.
به گزارش ایلنا، عمده‌ترین مطالبات کارگران معدن کوشک بافق اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و مواردی از این دست عنوان شده بود. همچنین کارگران خواهان رسیدگی کارفرما به وضعیت پرداخت دیهٔ دو کارگر این معدن که سال گذشته در حین کار در این معدن کشته شده بودند، هستند.
همچنین یکی از کارگران معدن کوشک در گفتگویی ضمن ابراز امیدواری از پیگیری روند رسیدگی به وضعیت کارگران این معدن در فرمانداری بافق به ایلنا گفت: در حال حاضر کارگران به امید اینکه وضعیت مطالباتشان توسط فرمانداری دنبال می‌شود و تعهداتی که کارفرما به مسولین داده به کار برگشته‌اند اما حقیقت این است که ما هنوز نگرانی‌هایی داریم که تا وصول مطالباتمان باقی خواهد ماند. وی همچنین به پرداخت یک ماه از حقوق کارگران اشاره کرد و گفت: یک ماه از سه ماه حقوق پرداخت شده اما اضافه کاری کارگران به دلیل اعتراض پرداخت نشده است. وی گفت: خواسته ما این است حقوقمان از سوی کارفرما به رسمیت شناخته شود و پس از این اعتراض جدی، اوضاع بهتر از گذشته شود.
در عین حال یکی از کارگران این معدن که در بخش زیر زمین مشغول به کار است در ارتباط با شرایط سخت کار در این بخش به ایلنا گفت: روزانه بیش از ۶۰۰ پله را برای رسیدن به زیر زمین طی می‌کنیم و مجددا باز می‌گردیم و تنها بابت این سختی کار ۶ هزار تومان در ماه دریافت می‌کنیم و این منصفانه نیست.
وی گفت: علت این اعتراضات عمدتا ناشی از عدم رعایت شأن کارگر توسط کارفرما بود.
این کارگر در نظر گرفته نشدن شرایط سختی کار و بی‌توجهی به پرداخت به موقع حقوق و مزایا را تنها یکی از دلایل کارگران برای انجام اعتراض صنفی برشمرد و گفت: هرچند که کارگران معدن کوشک در بین معادن اطراف با کمترین حقوق و دستمزد کار می‌کنند اما شرایط سخت کار و پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایا یکی از دلایل اعتراض آن‌ها بود. وی گفت: شاید عمده‌ترین دلیل کارگران برای اعتراض صنفی این بود که می‌خواستند از سوی کارفرما به رسمیت شناخته شوند و حقوق انسانی‌شان نادیده گرفته نشود. این کارگر افزود: کدام کارگری می‌خواهد کار را تعطیل کند در حالی که اگر چرخ تولید با رعایت حقوق کارگر بچرخد همه سود می‌برند.
وی گفت: برای اینکه عمق تعهد کاری کارگران معدن کوشک را بیان کنم، باید بگویم علی رغم اینکه از ابتدای هفته کارگران در بخش‌های مختلف این معدن در راستای اعتراض صنفی‌شان دست از کار کشیده‌اند اما با تقسیم کاری که بین خود کارگران در بخش‌های حساس معدن مخصوصا در زیر زمین صورت گرفته برخی از مناطق حساس معدن مثل بخش پمپاژ آب در زیر زمین توسط کارگران هدایت شد و کارگران این بخش‌ها برای اینکه آسیبی به معدن که یک سرمایهٔ ملی است نرسد بر سر کار خود حاضر شدند. این کارگر ادامه داد: همهٔ توضیحاتی که دادم نشان دهندهٔ این است که کارگران معدن که جزء سخت کوش‌ترین کارگران در بین صنایع مختلف با سختی کار بالا هستند نیاز به حمایت بیشتر از سوی کارفرما دارند. و اگر حقوقشان به رسمیت شناخته نشود چاره‌ای جز اعتراض ندارند تا شاید حداقل صدایشان شنیده شود.
گفتنی است، معدن کوشک بافق یک معدن با مالکیت خصوصی است که توسط شرکت معدن بافق (سهامی عام) اداره می‌شود و با بیش از ۳۵۰ کارگر در در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است.

-------------------------

سه کارگر پارس جنوبی براثر تنفس «گاز ترش» مسموم شدند

منابع خبری ایلنا در منطقه پارس جنوبی از گاز گرفتگی سه کارگر بهره‌بردار پروژه‌های پالایشگاهی فازهای ۱۷ و ۱۸عسلویه بر اثر تنفس گاز ترش در روز ۱۸ آذر خبر می‌دهند.
منابع کارگری به ایلنا گفته‌اند مصدومیت این سه کارگر حوالی ساعت ۱۱ پس از آن اتفاق افتاد که سه کارگر شرکت پیمانکاری «ایدرو» مجری پروژه های شرکت «i.g.c » در پارس جنوبی حین انجام کار بر اثر نشتی یکی از لوله‌های منطقه عملیاتی دچار گاز گرفتگی شدند.
یکی از اعضای اتحادیه نیروی کار پروژ‌ه‌ای ایران درباره این حادثه گفت: پیش از این اعضای این نهاد کارگری با انتشار طلاعیه‌ای از خطرات احتمالی نشتی این لوله‌ها هشدار داده بودند. در این نامه، دلیل افزایش حوادث شغلی در این منطقه «کاهش نظارت‌های کنترل کیفی بر عملکرد پیمانکاران تاسیات‌ فازهای ۱۷ و ۱۸منطقه ویژه پارس جنوبی» ذکر شده بود.
این کارگر امروز به ایلنا گفت: این لوله‌ها هنوز تاسیسات مورد نظر را برای بهره‌برداری ندارند و نیروهای بهره بردار برای خارج کردن گاز، به این لوله‌ها گاز ترش تزریق می‌کنند.
به گفته وی، پس از نشت گاز همه کارگران از محوطه خارج شده‌ بودند اما سه کارگری که کار بهره‌برداری را انجام می‌دادند در محل حاضر بودند و دچار مسمومیت شدند.
حال این سه کارگر وخیم گزارش شده است.
این فعال کارگری افزود: بعد از انتقال این سه کارگر برای درمان، هیچ گزارشی از محل بستری و وضعیت مصدومان (که آیا زنده مانده‌اند یا خیر) در دست نداریم.
این منبع خبری، با ناکافی خواندن امکانات درمانی موجود در منطقه عسلویه گفت: به دلیل نارسایی‌هایی که در بخش درمان منطقه پارس جنوبی وجود دارد، بیشتر حوادث ناشی از کار منجر به فوت کارگران می‌شود.
به گفته وی، صرف نظر از خطراتی که بابت آلوده بودن هوای منطقه پارس جنوبی متوجه سلامتی کارگران و ساکنان منطقه است، کارگران شاغل در پروژه‌های پارس جنوبی به دلیل ماهیت کارشان روزانه در معرض جدی حوادث شغلی قرار دارند.

-------------------------

وقوع حادثه کار در دانشگاه آزاد تهران مرکز/ کارگر خدماتی به شدت مصدوم شد

صبح امروز یکی از کارگران خدماتی شاغل در دانشگاه آزاد تهران مرکز، بر اثر سقوط از ارتفاع به شدت مصدوم شد.
یک منبع آگاه در این دانشگاه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارگر حادثه دیده که از نیروهای خدماتی این دانشگاه بود به بیمارستان بوعلی منتقل شده است.
به گفته منابع خبری ایلنا این حادثه زمانی اتفاق افتاد که این کارگر برای نظافت به بالای سقف پلاستیکی توقفگاه (پارکینگ) دانشگاه رفته بود اما به دلیل شکسته شدن قسمتی از سقف، به پایین سقوط کرد.

-------------------------

انتظار چهار ساله‌ بازنشسگان «نخ پارسیلون» برای دریافت حقوق و سنوات

۱۳۵ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه «نخ پارسیلون» خرم آباد که از سال ۸۹ تا ۹۲ به مرور بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به دریافت معوقات حقوقی و سنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.
به گفته منابع خبری ایلنا در کارخانه نخ پارسیلون، حجم معوقات مزدی این بازنستگان تا ۱۸ ماه می‌رسد و حقوق پرداخت نشده عمدتاً مربوط به سنوات پایان کار بوده و بخشی از آن نیز شامل عیدی و پاداش و معوقات مقطعی حقوق طی چهار سال گذشته می‌شود.
یکی از کارگران بازنشسته کارخانه نخ پارسیلون در این باره به ایلنا گفت: میانگین مبلغ سنوات خدمت ۱۳۵ بازنشسته این کارخانه با توجه به میزان سوابق کاریشان حدود ۲۰ میلیون تومان است. این کارگران با استفاده از تسهیلات مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده‌اند اما کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، پرداخت مطالبات کارگران را به تاخیر انداخته است.
او گفت: به همین دلیل روز گذشته شماری از کارگران بازنشسته این واحد تولید کننده انواع نخ پلی استر در شهرستان خرم آباد در اعتراض به ۴ سال مطالبات معوقه در مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردند. در جریان این تجمع بازنشسته‌ها خواستار دیدار با استاندار لرستان شدند که بی‌پاسخ ماند. در ‌‌‌نهایت مسئول حراست استانداری در جمع معترضین حاضر شد وقول‌هایی برای پیگیری داد.
او گفت: سالهای گذشته در جریان پیگیری‌های حقوقی کارگران از اداره کار و سایر نهادهای دولتی، بخش کمی از مطالبات حقوقی و سنواتی کارگران بازنشسته (حدود دو تا سه میلیون تومان) پرداخت شده است.
به گفته وی، این واحد در سال ۸۹ به دلیل سیاست گذاری‌های غلط اقتصادی دولت و ناتوانی مسئولان کارخانه در رقابت با محصولات مشابهه خارجی به مدت سه سال تعطیل اعلام شد.
او افزود: کارفرما در توجیه عدم پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته و شاغل کارخانه، کمبود نقدینگی و منابع مالی را بهانه می‌کند.

-------------------------

نتیجه تلاش هماهنگ کارگران استحصال طلای «پویا رزکان آق‌دره»

کارگران کارخانه استحصال طلای «پویا رزکان آق‌دره» که پیش‌تر از تلاش صنفی هماهنگ ۳۰۰ کارگر صنعتی برای عادلانه‌سازی حقوق ۱۴ کارگر خدماتی این کارخانه خبر داده بودند، امروز از تصمیم کارفرمای این واحد تولیدی برای تغییر محل کار همکارن پیمانکاری خود خبر دادند.
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی می‌گویند جابجایی این کارگران پس از آن صورت گرفت که درخواست سایر کارگران صنعتی مبنی بر عادلانه شدن شرایط حقوقی همکاران پیمانی‌شان در رسانه‌ها منتشر شد.
بر اساس این گزارش، طبق دستور کارفرما از روز شنبه (۱۵ آذرماه) تاکنون تمامی پنج کارگر خدماتی که وظیفه نظافت سالن استحصال طلا را برعهده داشتند به رستوران منتقل شده و به جای آن‌ها تعدادی از کارگران فضای سبز کارخانه که در استخدام مستقیم کارخانه هستند امور نظافتی سالن استحصال طلا را برعهده گرفته‌اند.
به گفته کارگران این کارخانه، باوجود این جابجایی هنوز در شرایط شغلی سایر کارگرانی که به واسطه حضور در تاسیسات مجاور سالن استحصال و یا تامین وعده‌های غذایی کارگران در معرض عوامل آلاینده قرار دارند هنوز تغییری ایجاد نشده است.
کارگران کارخانه استحصال طلای «پویا زرکان آق‌دره» در عین حال از اینکه مبادا کارگران منتقل شده به رستوران توسط پیمانکار به عنوان نیروی مازاد تلقی و تعدیل شوند ابراز نگرانی کرده و افزودند: نظافت سالن استحصال طلا به حضور این کارگران نیاز دارد و ما انتظار داشتیم که کارفرما قرارداد استخدامی این کارگران را از حالت پیمانکاری به قرارداد مستقیم تبدیل کند.
به گفته این کارگران از مجموع کارگران خدماتی که اکنون زیر نظر پیمانکار رستوران کارخانه مشغول فعالیت‌اند حدود ۱۲ نفر به نوعی در معرض مواد آلاینده و مسمومی همچون جیوه، اوره و سیانور قرار دارند که هر روز در سالن استحصال طلا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به باور کارگران پویا زرکان آق‌دره با وجود آنکه عوارض جسمی و روحی این مواد سمی به یک میزان دامن‌گیر کارگران پیمانکاری و غیر پیمانکاری می‌شود، اما در عمل همکاران پیمانکاری آن‌ها مزایای شغلی کمتری دریافت می‌کنند.

-------------------------

اخراج ۱۴۲ کارگر شرکت‌های چهارگانه «سرمایه گذاری سبز» طی ۷ ماه گذشته

در حالی که نهاد کارگری شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز روز گذشته با ارسال نامه‌ای به فرماندار مهاباد خواستار مداخله این مقام دولتی برای حل مشکلات کارگران این بنگاه اقتصادی شده بود، رئیس این نهاد کارگری امروز در گفتگو با ایلنا ضمن تشریح جزییات معوقات حقوقی کارگران از اخراج ۱۴۲ کارگر این بنگاه اقتصادی از خرداد ماه امسال تاکنون خبر داد.
«یعقوب کریمی» رئیس شورای اسلامی کار شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز به ایلنا گفت: شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز به نام‌های کشت و صنعت مهاباد، مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد، مجتمع هما مرغ مهاباد و سردخانه زمزم مهاباد در سال ۸۶ به بخش خصوصی واگذار شدند که در آن زمان نزدیک به ۶۰۰ کارگر در این چهار شرکت مشغول به کار بودند.
او افزود: از سال ۸۶ شمار زیادی از کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز به تدریج اخراج شدند اما به طور خاص کارفرما از خرداد ماه امسال تا امروز حدود ۱۴۲ کارگر را اخراج کرده است.
این فعال کارگری در عین حال گفت: اخراج کارگران این مجموعه اقتصادی ادامه دارد و کارفرما هر هفته تعداد بیشتری از کارگران را اخراج می‌کند.
او در ادامه در تشریح جزییات مطالبات کارگران هر یک از شرکت‌های چهارگانه گفت: هم اکنون حدود ۷۰ کارگر در شرکت کشت و صنعت مهاباد کار می‌کنند که از این تعداد ۴۵ کارگر رسمی هستند و سایر کارگران با قراردادهای سفید امضاء کار می‌کنند.
کریمی افزود: کارگران این واحد تولیدی از خرداد ماه امسال حقوق نگرفته‌اند به علاوه آنکه بخشی از حقوق اردیبهشت ماه خود را طلبکارند.
او در ادامه گفت: از طرفی دفترچه‌های درمانی این کارگران به دلیل بدهی بالای کارفرما به سازمان تامین اجتماعی از اردیبهشت ماه تمدید نشده است.
او همچنین با اشاره به اشتغال ۱۳۰ کارگر در سال ۸۶ در مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد گفت هم اکنون ۲۸ کارگر در این واحد تولیدی مشغول به کارند که از اردیبهشت ماه حقوق نگرفته‌اند.
کریمی تاکید کرد: ۲ کارگر شرکت مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد رسمی هستند و سایر کارگران با قرارداد کارهای سفید امضاء کار می‌کنند.
رئیس شورای اسلامی کار کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز در ادامه گفت: بیش از ۷۰ کارگر در مجتمع هما مرغ مهاباد کار می‌کنند که از این تعداد ۱۵ کارگر رسمی هستند و سایر کارگران با قراردادهای سفید امضاء کار می‌کنند.
او با انتقاد از تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق کارگران هما مرغ افزود: کارگران این واحد تولیدی به سه گروه تقسیم می‌شوند به گونه‌ای که گروه یک ۷۵۰ هزار تومان، گروه دو ۸۵۰ هزار تومان و گروه سه ۹۵۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند.
کریمی تصریح کرد: تبعیض حقوقی در مجتمع هما مرغ موجب نارضایتی شدید کارگران این مجموعه شده است.
او با اشاره به خودداری کارفرما از پرداخت اضافه کاری کارگران هما مرغ گفت: اگر کارگران هما مرغ روزانه ۱۰ یا ۱۵ ساعت هم کار کنند حق اضافه کاری آنان پرداخت نمی‌شود.
این فعال کارگری در ادامه گفت: ۱۰ کارگر در سردخانه زمزم مهاباد کار می‌کنند که کارفرما با همگی آنها قراردادهای سفید امضاء منعقد کرده است.
او تاکید کرد: کارگران سردخانه زمزم از خرداد ماه حقوق نگرفته‌اند اگر چه بخشی از مطالباتشان پرداخت شده است.
کریمی گفت: کارفرما به این دلیل با کارگران قرارداد‌های سفید امضاء می‌بندد که هر‌گاه اراده کرد آنان را به راحتی اخراج کند چرا که در این قرارداد‌ها تاریخ پایان کار ذکر نشده است و کارفرما هر زمانی که بخواهد تاریخ پایان قرارداد را می‌نویسد و کارگران را اخراج می‌کند.
او بیان کرد: در حالی که بیشتر کارگران اخراجی به خصوص آنهایی که در ماه‌های گذشته اخراج شدند مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند هر روز تعداد بیشتری از کارگران اخراج می‌شوند.
رئیس شورای اسلامی کار کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز در پایان ضمن تشکر از دولت بخاطر آنکه به کارگران این مجموعه اقتصادی اجازه تشکیل نهاد کارگری داده است، گفت: در حالی که مقام معظم رهبری بار‌ها بر توجه مسئولان به تولید و رعایت شان کارگران تاکید کرده‌اند اما نه مسئولان و نه کارفرما کمترین توجهی به کارگرانی که محتاج نان شب خود هستند نمی‌کنند.

-------------------------

دستگاه نانوایی دست کارگر نانوا را له کرد

یک کارگر نانوا در مشهد به دلیل گیر گردن آستین لباس کارش در قسمت نوار نقاله دستگاه نانوایی لواشی، دچار آسیب‌دیدگی شدید از ناحیه دست شد.
به گزارش ایلنا، طی این حادثه که صبح امروز (۱۹ آذر) در بلوار ابوطالب مشهد رخ داد، کارگری ۳۰ ساله هنگام تمیزکاری دستگاه نانوایی لواشی آستین لباسش در قسمت نوار نقاله گیر کرد و با کشیده شدن دست به داخل دستگاه، استخوان‌های دست او له شد.
بر اساس این گزارش، آتش نشانان با برش دستگاه، دست این فرد را از بین نوار نقاله و دستگاه نانوایی‌‌ رها و وی را برای اعزام به بیمارستان تحویل اورژانس دادند.
سرپرست ایستگاه ۲۹ سازمان آتش نشانی مشهد بی‌احتیاطی و عدم رعایت اصول ایمنی را علت این حادثه عنوان و بیان کرد: دست این کارگر از قسمت کتف تا انگشتان دچار شکستگی و خردشدگی‌های متعدد و از قسمت آرنج به پایین نیز دچار له شدگی شدید شده است.

-------------------------

۵۷ کارگر قراردادی «فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران» بیکار شدند

۵۷ کارگر قرار دادی کارخانه «فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران» واقع در شهرستان ری طی دو ماه گذشته پس از اتمام قرارداد کارشان بیکار شدند.
«رضا مهرجو» رئیس نهاد کارگری این کارخانه به ایلنا گفت: کارخانه فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران برای نوسازی واحد سرم سازی و تجهیز ماشین آلات، از مهر ماه سال جاری تعداد ۵۷ کارگر قراردادی شاغل در این بخش را با اتمام قرار داد موقت کاری‌شان به مرور بیکار کرد.
او ادامه داد: این واحد تولید دارو حدود ۳۵۰ کارگر قرار دادی و رسمی دارد که از این تعداد حدود ۱۱۵ کارگر در واحد سرم سازی با سوابق ۲ ماه تا ۸ سال کار می‌کنند.
رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه توضیح داد: کارفرما ناچار شد علاوه بر تعدیل ۵۷ کارگر، حدود ۸ کارگر را بازخرید خدمت کند. سایر کارگران که سابقه کار بیشتر داشتند نیز به سایر بخشهای تولیدی منتقل شدند.
او با بیان اینکه این تعداد کارگر تعدیل شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند در ادامه گفت: عمده‌ترین عامل تعدیل نیرو در کارخانه فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران فشار وزارت بهداشت برای نوسازی ماشین آلات قدیمی واحد سرم سازی بوده است.
مهرجو نسبت به بازگشت بکار این کارگران اظهار امیدواری کرد و گفت: در صورتیکه دوباره واحد سرم سازی فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران فعالیت خود را از سر بگیرد مجددا اشتغال این کارگران فراهم می‌شود.
یکی از کارگران بیکار شده این کارخانه نیز که به شرط افشا نشدن نامش با ایلنا گفتگو کرد، گفت: شرکت فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران در حالی ۶۵ کارگر را تعدیل و بازخرید خدمت کرده که مرتبا خود را یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان داروهای تزریقی در سطح کشور معرفی می‌کند. مدیر این کارخانه نیز بعد از تعدیل کارگران قرادادی، به عنوان مدیر نمونه کار آفرین در شهرستان ری انتخاب شد.

-------------------------

خاتمه ۲ روز اعتراض کارگران پتروشیمی کارون با وعده افزایش مزد

در پی تاخیر وعده افزایش مزد کارگران پتروشیمی کارون، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران این واحد پتروشیمی در دو روز گذشته (۱۷ و ۱۸ آذر) اجتماع صنفی برگزار کردند و امروز با وعده پرداخت افزایش مزد تا هفته آینده به این اعتراض خاتمه دادند.
منابع خبری ایلنا در پتروشیمی کارون گزارش دادند به دنبال این اجتماع صنفی، کارفرما وعده داد که تا هفته آینده تکلیف افزایش دستمزد کارگران شاغل در این کارخانه را روشن خواهد کرد و در نتیجه کارگران معترض از صبح امروز به کار خود بازگشتند.
به گفته کارگران پتروشیمی کارون مدیریت این واحد پتروشیمی در مقام کارفرما وعده بازنگری دستمزدهای آن‌ها را در حضور رئیس اداره کار منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر و رئیس کارگاه داده است.
کارگران پتروشیمی کارون که پیش از این نیز بابت دریافت دستمزدی کمتر از دستمزدهای رایج در سایر کارگاه‌های مشابه منطقه ویژه پتروشیمی ماهدشت اعلام نارضایتی کرده بودند، می‌گویند به موجب توافقی که در تاریخ پنجم مهرماه میان کارگران و مدیران این مجتمع پتروشیمی در خصوص نحوه افزایش دستمزد‌ها به عمل آمد قرار بود که دستمزد‌ها از زمان پرداخت حقوق مهرماه به میزان ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای هر کارگر افزایش یابد.
این منابع کارگری در تشریح دلیل این افزایش مزدی می‌گویند: پتروشیمی کارون تا حدود سه سال پیش که از مرحله پیش راه‌اندازی وارد مرحله راه‌اندازی شده بود به دلیل بازپرداخت وامهای بانکی، دستمزدی کمتر از دیگر واحدهای پتروشیمی را پرداخت می‌کرد اما اکنون که دوران بازپرداخت تعهدات بانکی تمام شده است باید دستمزد کارگران نیز تجدید نظر شود.
کارگران پتروشیمی کارون همچنین از دریافت پاداش بهره وری نیمه نخست سال ۹۳ خبر داده و می‌گویند در شرایطی که این پاداش طبق دستور وزیر نفت پرداخت شده است اما در مقابل کارفرما این ماه از پرداخت پاداش دیگری که به عنوان کارانه متداول است خودداری کرده است.

دستور افزایش دستمزد کارگران صادر شده است
در این رابطه «مهرداد لیاقت مهر» مسئول روابط عمومی این واحد پتروشیمی به ایلنا گفت که مدیریت پتروشیمی دستور بازبینی دستمزد کارگران را صادر کرده است.
به گفته این مقام آگاه، مطابق دستور صادر شده از سوی معاونت منابع انسانی پتروشیمی کارون با بررسی اطلاعاتی که در مورد نحوه محاسبه دستمزد کارگران سایر کارخانه‌های پتروشیمی منطقه ویژه ماهدشت جمع آوری شده است نسبت به بازبینی دستمزد‌ها اقدام خواهد شد.
وی در عین حال اضافه می‌کند: بطور قطع نمی‌توان گفت که مزد کارگران دقیقا از چه زمانی افزایش می‌یابد ولی واقعیت این است که اقدام برای بازبینی دستمزد کارگران پتروشیمی فجر عملیاتی شده است.
مسئول روابط عمومی پتروشیمی کارون در خصوص مطالبه دیگر کارگران مبنی بر پرداخت نشدن کارانه گفت: این مبلغ صرفا پاداشی خارج از مطالبات مزدی کارگران بود که از چند ماه پیش و برمبنای ۲۰ ساعت اضافه کاری هر کارگر محاسبه و جدا از حقوق ماهانه به آن‌ها پرداخت می‌شد.
وی ادامه داد: پرداخت این پاداش با دستور مدیریت مجتمع بود و از آنجا که در ماه جاری پاداش بهره وری نیمه نخست سال ۹۳ به کارگران پرداخت شد دلیلی برای پرداخت پاداش اضافی وجود نداشت.
به گفته لیاقت مهر اینکه برای ماه‌های آینده نیز چنین پاداشی به کارگران پتروشیمی کارورن پرداخت شود تنها به تشخیص مدیریت بستگی دارد.

-------------------------

کشته شدن کارگر میانسال شهرداری زنجان در هنگام کار

صبح امروز بر اثر تصادف خودرو پراید با یک کارگر شهرداری زنجان، این کارگر ۵۰ ساله کشته شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه ساعت ۶ و ۱۵ دقیقه صبح امروز (۱۹ آذر) حدفاصل میدان فلسطین به سمت پل امام حسین رخ داد و طی آن کارگری ۵۰ ساله هنگام رفت و روب زباله‌های حاشیه خیابان بر اثر سانحه رانندگی در دم جان خود را از دست داد.
بر اساس اعلام پلیس راهنمایی رانندگی زنجان علت حادثه عدم توجه کافی راننده خودرو پراید بوده است.
از گزارش پلیس اینطور برداشت می‌شود که این کارگر شهرداری زنجان در هنگام حادثه لباس شبرنگ بر تن نداشته است.
[ایلنا در تلاش است گزارشی تکمیلی درباره امکانات ایمنی این کارگر هنگام حادثه تهیه کند.]

-------------------------

نامه کارگران معدن کوشک به دو وزیر: این وضعیت غیر انسانی را خاتمه دهید

کارگران معدن کوشک بافق در نامه‌های جداگانه‌ای به وزاری اقتصادی دولت یازدهم خواستار رسیدگی به وضعیت حقوقی‌شان شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی اعتراض صنفی چهار روز گذشتهٔ کارگران معدن کوشک در استان یزد که منجر به توقف کار معدن از ابتدای هفتهٔ جاری شده است، کارگران این معدن در نامه‌هایی به وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواهان رسیدگی سریع به مطالبات‌ صنفی‌شان شدند.
کارگران در این نامه که توسط نماینده حقوقی‌شان به این نهادهای دولتی تحویل داده شد، ضمن تشریح شرایط سخت کار و بی‌توجهی کارفرما نسبت به مطالبات حقوقی‌شان، دلایل اعتراض صنفی‌شان را تشریح کرده و از مسولین خواسته‌اند تا هرچه سریع‌تر به وضعیت غیر انسانی و ناعادلانه‌ای که به آنها تحمیل شده است رسیدگی کنند.
در بخش‌هایی از این نامه آمده است: کارگران، در سخت‌ترین شرایط ممکن در معدن سرب و روی کوشک بافق مشغول به کارند. آنان خواسته‌های قانونی از کارفرما (شرکت معادن بافق سهامی عام) دارند که متاسفانه در طی سالیان مدید مورد توجه قرار نگرفته است.
همچنین در این نامه بر خواسته‌های قانونی کارگران تاکید شده و از مسولین این دو وزارت خانه خواسته شده تا ضمن رسیدگی فوری به این مطالبات، در صورت لزوم نسبت به تعیین بازرس ویژه اقدامات لازم را انجام دهند.
بر اساس این نامه، مطالبات قانونی کارگران شامل «پرداخت به موقع حقوق و مزایای ماهانه که هم اکنون نیز به تعویض افتاده است، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، رسیدگی کافی به سلامت کارگران و انجام معاینات و آزمایش‌های پزشکی لازم، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت‌های غیرنقدی و پاداش‌ها و انجام امور ورزشی و مراسم‌های معمول، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، پرداخت هزینه‌های معمول رفت و آمد به معدن، امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، مناسب‌سازی اجرای شیفت‌های کاری برای واحدهای کوچک و رعایت تعطیلات رسمی و مذهبی، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و...» ذکر شده است.

-------------------------

تأخیر چندین ماهه در پرداخت حقوق ۲۰۰ کارگر شرکت‌های سرمایه گذاری سبز

نهاد صنفی کارگران شرکت‌های چهارگانه «سرمایه گذاری سبز» با ارسال نامه‌ای به فرماندار مهاباد از تاخیر چندین ماهه در پرداخت حقوق حدود ۲۰۰ کارگر این واحد تولیدی خبر داده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این نامه ضمن اشاره به شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز به نام‌های کشت و صنعت مهاباد، مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد، مجتمع هما مرغ مهاباد و سردخانه زمزم مهاباد گفته شده که شرکت سرمایه گذاری سبز زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری غدیر وابسته به بانک صادرات ایران بوده که در سال ۸۶ و در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش حصوصی واگذار شده است.
این نهاد کارگری در بخش دیگری از این نامه گفته که اکنون قریب به ۷ سال است این مجموعه با اخذ تسهیلات هنگفت از بانک‌ها و موسسات مالی و عدم توان بازپرداخت و از طرفی فروش چندین واحد و دارییهای مجموعه با «وضعیت بحرانی، بسیار نابسامان و فلاکت بار» به حیات اقتصادی خود ادامه می‌دهد.
شورای اسلامی کار کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز در ادامه آورده است: «تاخیر چندین ماهه در پرداخت حقوق کارکنان از یکطرف و از طرف دیگر نپرداختن حق بیمه کارکنان به سازمان تامین اجتماعی و عدم همکاری سازمان در تمدید و یا تجدید دفترچه‌های درمانی و یا برقراری بیمه بیکاری و همچنین بازنشستگی کارکنان معضل را دو چندان کرده است.»
در بخش دیگری از نامه گفته شده است که کارگران شرکت کشت و صنعت به‌ دلیل حذف گله ۴۰ مرغ مادر واحد دو و عدم توان جوجه ریزی در واحد یک و راکد ماندن کارخانه عظیم جوجه کشی نگران تعطیلی این واحد تولیدی، بیکاری و نرسیدن به حق و حقوق و مزایای پایان کار خود بعد از بیست و پنج سال سابقه کار هستند.
این تشکل کارگری با انتقاد از تعویق چندین ماهه در پرداخت حق بیمه کارگران شرکت کشت و صنعت به ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی اشاره کرده است که صراحت دارد «تاخیر یا عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما رافع مسئولیت و تعهدات سازمان تامین اجتماعی نخواهد بود و سازمان کماکان موظف به اجرا و انجام تعهدات خود به بیمه شدگان است.»
در ادامه این نامه از مسئولان سازمان تامین اجتماعی به دلیل امتناع از بیمه کارگران شرکت کشت و صنعت به بهانه بدهی بالای کارفرما انتقاد شده است.
اعضای شورای اسلامی کار در پایان از فرماندار مهاباد خواسته‌اند که به مشکلات کارگران این مجموعه رسیدگی کند.

-------------------------

تصادف دو خودرو کارگر ۲۰ ساله افغان را به عمق چاه فرستاد

صبح امروز بر اثر تصادف دو دستگاه خودرو در غرب تهران، یک کارگر مقنی که در نزدیکی محل حادثه مشغول کار بود به عمق چاه سقوط کرد.
به گزارش ایلنا، صبح امروز (سه‌شنبه ۱۸ آذر) یک دستگاه خودروی سانتافه با یک خودروی وانت پیکان برخورد کرد که بر اثر این حادثه وانت پیکان از مسیر منحرف و با تجهیزات حفاری که در محل حفر یک چاه بودند برخورد می‌کند.
بر اساس این گزارش، پس از برخورد خودرو یک کارگر که در دهانه چاه مشغول کار بود دچار آسیب‌دیدگی شد و یک کارگر دیگر که در درون چاه و در عمق ۴۰ متری مشغول حفاری بود، پس از تصادف و پاره شدن سیم بکسل از عمق ۴۰ متری به عمق ۵۰ متری چاه سقوط می‌کند و در‌‌ همان محل محبوس می‌شود.
بنا بر اعلام آتش‌نشانی تهران، ماموران آتش‌نشانی این کارگر ۲۰ ساله افغان را خارج و تحویل عوامل اورژانس دادند.

-------------------------

تجمع کارگران پست برق تهران در مقابل مجلس

جمعی از کارگران شرکت برق منطقه‌ای تهران صبح امروز در اعتراض به محروم شدن از برخی مزایای شغلی در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند نسبت به عملکرد سازمان تامین اجتماعی و شرکت برق منطقه‌ای تهران در خصوص ارائه برخی مزایای شغلی اعتراض دارند.
یکی از تجمع‌کنندگان در تشریح جزئیات مشکلات خود و سایر همکارنش گفت: ما حدود ۷۰۰ نفریم که مطابق مقررات کار و تامین اجتماعی به عنوان اپراتور مسئولیت نگهداری پست‌های برق را برعهده داریم، با وجود آنکه در شغل سخت و زیان آور اشتغال داریم و بیمه شده سازمان تامین اجتماعی هستیم اما این سازمان همه ما را مشمول قانون خدمات کشوری تلقی می‌کند و با بازنشستگی پیش از موعد ما موافقت نمی‌کند.
وی با یادآوری اینکه مطابق قانون مصوب مجلس کار کردن در محیطی که میدان مغناطیسی در آن بالای ۶۳ کیلو ولت است مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور می‌شود، افزود: در پست‌های برق شدت میدان مغناطیسی از ۲۳۰ کیلو ولت تا ۴۰۰ کیلو ولت متغییر است، کارگران اپراتور چون مسئولیت تعمیرات احتمالی تجهیزات فنی پست‌های برق را برعهده دارند همواره در معرض خطر برق‌گرفتگی هستند.
به گفته این کارگر پست برق تهران، در شرایطی که کارگران نگهبانی و خدماتی پست‌های برق با وجود دور بودن از آسیب‌های احتمالی از سوی سازمان تامین اجتماعی کارگر تلقی می‌شوند اما این سازمان تاکنون حاضر نشده که هویت کارگری اپراتورهای پست برق را بپذیرد و آنان را کارمند محسوب می‌کند.
وی افزود: نتیجه این وضعیت آن است که در حال حاضر دست کم ۲۰۰ کارگر اپراتور با وجود داشتن سابقه کاری بالای ۲۵ سال نمی‌توانند بصورت پیش از موعد بازنشسته شوند.
وی افزود: از انجا که مطابق قانون تامین اجتماعی حق بیمه کارگران دارای مشاغل سخت و زیان آور ۴ درصد گران‌تر است دولت در مقام کارفرما حاضر نیست که مسئولیت پرداخت این هزینه اضافی را برعهده بگیرد و به همین دلیل سازمان تامین اجتماعی به این کارگران اجازه بازنشستگی پیش از موعد را نمی‌دهد.
این کارگر پست برق تهران یکی دیگر از مشکلات تجمع کنندگان با سازمان تامین اجتماعی را ناشی از اجرای بخشنامه‌ای دانست که به موجب آن حق بیمه کارکنان شاغل در دستگاه‌های دولتی بدون احتساب اضافه کاری محاسبه می‌شود.
وی افزود: از آنجا که طبق قانون مدیریت دولتی شرکت توانیر کارفرمای همه کارگران شاغل در پست‌های برق است، از زمان اجرای بخشنامه مورد نظر در سال جاری، دیگر هیچ مبلغی بابت حق بیمه از مزایای اضافه کاری کارگران پست برق کسر نمی‌شود و همین مسئله باعث نارضایتی کارگران باسابقه شده است.
این کارگر ادامه داد: به موجب مقررات تامین اجتماعی، مبنای محاسبه مستمری بازنشستگی معدل حق بیمه‌ای است که در دو سال پایانی فعالیت کارگر پرداخت شده است براین اساس با بخشنامه جدید دولت همه کارگرانی که حداقل در ۲۵ سال گذشته حق بیمه آن‌ها بر مبنای مزایای اضافه کاری محاسبه شده است در زمان بازنشستگی زیان خواهند.
این کارگر توانیر همچنین در مورد انتقاد خود و همکارنش از مدیریت دولتی توانیز گفت: شغل کارگران اپراتور پست‌های برق به دلیل مسئولیت‌هایی که دارد شغلی تخصصی محسوب می‌شود اما کارفرما در زمان پرداخت مزایای شغلی حرفه همه این کارگران را نیمه تخصصی در نظر می‌گیرد که از این بابت زیان مالی قابل توجهی به مزدبیگران وارد می‌شود.
وی افزود: به غیر از این، تجمع کنندگان از بابت نحوه توزیع امکانات اعتباری که برای خدمات رفاهی کارگران همچون هزینه و وسیله رفت و آمد در نظر گرفته شده نیز ناراضی هستند و عملکرد کنونی را غیر عادلانه ارزیابی می‌کنند.

-------------------------

اعتصاب کارگران کوشک بافق به چهارمین روز کشیده شد

اعتصاب بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران معدن کوشک بافق به چهارمین روز کشیده شد.
بیش از ۲۵۰ کارگر معدن کوشک بافق که طی سه روز گذشته نسبت به محقق نشدن مطالبات صنفی‌شان معترض بودند، به دلیل آنچه «بی‌توجهی کارفرما به دلایل اعتراض‌شان طی سه روز گذشته» می‌خوانند، برای چهارمین روز پیاپی دست از کار کشیدند.
یکی از فعالین کارگری این معدن درباره اعتراض امروز گفت: با وجود واریز ۱ ماه از ۹۰ روز حقوق معوقه، به دلیل عدم رسیدگی به مابقی خواسته‌های کارگران آن‌ها حاضر نیستند سرکارشان بازگردند.
گفت: به دلیل بی‌توجهی کارفرما نسبت به خواسته‌های به حق کارگران تا زمان روشن شدن وضعیت دست از کار کشیده‌ایم.
ایلنا روز گذشته گزارش داده بود «اصغر دشت آبادی» رییس اداره کار شهرستان بافق با حضور در جمع اعتصاب کنندگان، اعتراض صنفی آنان را غیرقانونی خواند و از آن‌ها خواست در صورتیکه می‌خواهند به خواسته‌هایشان ترتیب اثر داده شود باید مجددا به کار برگردند.
همچننین رییس اداره کار شهرستان بافق در گفتگویی با ایلنا، با اشاره به اینکه کارگران باید از طرق قانونی مطالباتشان را پیگیری کنند، اعتصاب صنفی کارگران را اخلال در امور نامید و گفت: اگرچه اعتراض تحت شرایط خاص حق قانونی کارگر است اما در هیچ جای قانون کار بحث اعتصاب پیش بینی نشده است و هر عملی که منجر به اخلال در امور شود پسندیده نیست و باید سریعا به آن خاتمه داد.
این در حالی است که کارگران اعتصابی همچنان بر حقوق صنفی شان پافشاری می‌کنند و خواستار تحقق مطالباتشان هستند. از جملهٔ خواسته‌های کارگران معدن کوشک بافق، نظم در پرداخت حقوق و مزایا با اولویت در نظر گرفتن شرایط سختی کار در برخی واحد‌های این معدن چون بخش زیر زمین و تجهیز و ایمن سازی شرایط کار و همچنین اجرای طرح طبقه بندی مشاغل عنوان شده است.
گفته می‌شود بیش از ۹۵ درصد کارگران این معدن قراردادی هستند و به دلیل آنچه سابقهٔ کارفرما در بی‌توجهی به وضعیت کارگران می‌خوانند از حداقل امنیت شغلی برخوردارند.
لازم به ذکر است معدن سرب و روی کوشک بافق با بیش از ۳۵۰ کارگر در در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است،

-------------------------

تجمع سه روزه کارگران یاس خرمشهر در اعتراض به دو سال بلاتکلیفی

کارگران کارخانه «صنایع بهداشتی یاس خرمشهر» زیرمجموعه شرکت داروگر از بلاتکلیفی دو ساله ۸۵ کارگر بعد از تعطیلی این واحد تولیدی خبر می‌دهند.
این منابع کارگری به ایلنا گفته‌اند: ۵۰ کارگر رسمی و ۳۵ کارگر قراردادی صنایع بهداشتی یاس که دوسال پیش به دلیل تعطیلی کارخانه بیکار شده‌اند همچنان وضعیت شغلی‌شان نامشخص است و هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگران بیکار شده‌ای که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند نمی‌پذیرد. به همین دلیل حدود نیمی از کارگران بیکار این کارخانه طی سه روز گذشته (شنبه تا دوشنبه ۱۷ آذر) در اعتراض به بی‌توجه‌ای مسئولان به بیکاری‌شان ظرف دو سال گذشته، مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان خرمشهر تجمع کرده‌اند.
به گفته این کارگران، این کارخانه بعد از ایام تعطیلات نوروز ۹۱ هیچ گونه تولیدی ندارد اما کارگران همچنان هر روز با چند ساعت حضور در این کارخانه تعطیل، سرگردان و بلاتکلیف روانه منزل می‌شوند. آنان در ۳۲ماه گذشته هیچ دستمزدی نگرفته‌اند.
یکی از کارگران صنایع بهداشتی یاس خرمشهر با اشاره به سوابق ۲۰ ساله کارگران این واحد تولیدی گفت: تعدادی از کارگران این کارخانه در شرف بازنشستگی هستند که به دلیل تاخیر در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرما امکان بازنشستگی برایشان وجود ندارد.
او با بیان اینکه این کارخانه برای راه اندازی مجدد و تولید هیچ مشکلی ندارد، اضافه کرد: کارفرمای این کارخانه از دو سال بیش این واحد تولیدی را که مجهز به پیشرفته‌ترین ماشین آلات روز دنیاست به همراه کارگران رها کرده است.
این کارگر اساسی‌ترین مشکل این واحد صنعتی را انباشت بدهی‌هایش به نهادهای دولتی اعلام کرد و گفت: این کارخانه علاوه بر بدهی دو میلیاردی به کارگران حدود یک میلیارد تومان به تامین اجتماعی و حدود ۲ میلیارد تومان به اداره مالیات و... بدهی دارد.
این کارگر همچنین در زمینه مشکلات بیمه‌ای کارگران گفت: علاوه بر حقوق، بخش زیادی از حق بیمه کارگران صنایع بهداشتی یاس به تامین اجتماعی واریز نشده و به همین دلیل دفترجه‌های بیمه‌ کارگران فاقد اعتبار است.
این کارگر با اشاره به آلودگی شهر خرمشهر؛ فقدان حمایت‌های بیمه‌ای را باعث وارد آمدن صدمات جبران ناپذیری برای خانواده‌های کارگری دانست.
او گفت: با استناد به ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه از حقوق تعلل کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود، اما اداره تامین اجتماعی خرمشهر با بی توجه ای به قصور کارفرما، دفترچه های درمانی کارگران را با ۲۰ سال سابقه تمدید نمی کند.
او با بیان اینکه تنها خواسته او و سایر همکارانش احیاء کارخانه و بازگشت به کار است، در مورد آخرین اعتراضات صنفی کارگران صنایع بهداشتی یاس اظهار داشت: تجمعات زیادی در مقابل نهادهای دولتی در شهرستان داشته‌ایم که آخرین آن روزهای شنبه (۱۵ آذر) یکشنبه (۱۶آذر) دوشنبه (۱۷ آذر) بمدت سه روز متوالی مقابل فرمانداری خرمشهر بوده است.
این کارگر صنایع بهداشتی یاس خرمشهر وضعیت زندگی و تامین معاش کارگران بیکار شده کارخانه را نامناسب توصیف کرد و در خاتمه تاکید کرد: مسئولان موضوع احیاء کارخانه و پرداخت مطالبات کارگران را پی گیری کنند چرا که کارگران این واحد بیش از این تحمل بی‌کاری وبی پولی را ندارند و در این میان صدمات جبران ناپذیری به زندگی خانوادگی آنان وارد شده است.
گفتنی است کارخانه صنایع بهداشتی یاس تولید کننده گلیسرین. انواع صابون‌های جامد و سایر مواد شوینده، زیر مجموعه صنایع بهداشتی داروگر (کف) است.

-------------------------

اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق

اعتصاب بیش از ۲۰۰ کارگر معدن کوشک در بافق یزد که از روز شنبه شروع شده، در حالی سومین روز خود را گذراند که به گفتهٔ کارگران بیش از نیمی از مطالبات وصول نشده است. کارگران معدن کوشک در بخش‌های مختلف آن از روز شنبه در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما نسبت به مطالباتشان دست از کار کشیدند.
اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت به موقع حقوق و مزایا و همچنین تجهیز و ارتقاء کیفیت تجهیزات ایمنی معدن از جمله اساسی‌ترین مطالبات این کارگران است.

-------------------------

پرداخت ۱ ماه از مجموع معوقات مزدی کارگران معدن کوشک بافق

کارگران معدن کوشک می‌گویند که پیش از ظهر امروز مدیریت معدن در مقام کارفرما یک ماه از مجموع سه ماه دستمزد پرداخت نشده آن‌ها را پرداخت کرده است.
این کارگران در ادامه این خبر به ایلنا گفتند: هنوز وضعیت پرداخت دستمزد دو ماه باقیمانده آن‌ها مشخص نیست اما همزمان با شروع سومین روز از اعتصاب ۲۰۰ کارگر معدن کوشک، «دشت آبادی» رئیس اداره کار شهرستان بافق با حضور در اجتماع معترضان از آن‌ها خواست که به اعتصاب خود پایان دهند.
کارگران معترض معدن کوشک بافق همچنین مدعی هستند که رئیس اداره کار شهرستان بافق با غیر قانونی خواندن اعتصاب آن‌ها گفته است که در صورت بازگشت به کار معترضان اداره کار باقیمانده مطالبات آن‌ها را پیگیری خواهد کرد.
به گفته این کارگران هرچند با پرداخت یک ماه از دستمزدهای معوقه بخشی از خواسته‌های صنفی کارگران معدن کوشک برآورد شده است اما معترضان به دلیل خوش بین نبودن در بازگشت به کار تردید دارند.
تلاش ایلنا برای گفت‌گو با مسئولان اداره کار شهرستان بافق تا لحظه انتشار این خبر ادامه دارد.

-------------------------

اعتصاب کارگران معدن کوشک وارد سومین روز شد/ پیگیری خواسته‌های کارگران توسط فرمانداری بافق

به گفته منابع کارگری ایلنا در استان یزد اعتراض صنفی بیش از ۲۰۰ کارگ معدن کوشک امروز وارد سومین روز خود شده است.
یکی از اعضای شورای اسلامی کار معدن کوشک با اعلام این خبر دربارهٔ پیگیری مطالبات کارگران معترض به ایلنا گفت: با توجه به اینکه بیش از ۲۰۰ کارگر این معدن، نزدیک به ۳ روز است دست از کار کشیده‌اند، با اداره کار شهرستان بافق و فرمانداری این شهرستان مشکلات را مطرح کردیم و قرار است ظهر امروز با حضور در جمع کارگران اعتصاب کننده به وضعیت آن‌ها رسیدگی کنند.
این فعال کارگری در ادامه گفت: از صبح امروز بیش از ۲۰۰ کارگر این معدن برای سومین روز متوالی به اعتراض صنفی خود ادامه داده‌اند و امیدواریم که با مداخله اداره کار و فرمانداری بافق هرچه زود‌تر به وضعیت پرداخت حقوق و معوقات این کارگران رسیدگی شده و کارگران به کار خود بازگردند.
در عین حال یک کارگر دیگر این معدن در گفتگو با ایلنا از عدم پیگیری مطالبات این کارگران توسط کارفرما خبرداد و گفت: صبح امروز به ما خبر دادند که کارفرما وعدهٔ پرداخت حقوق و دستمزد کارگران را به شرط پایان اعتصاب داده و این در حالی است که معوقات مزدی تنها بخشی از خواسته‌های کارگران است.
این فعال کارگری اضافه کرد: علاوه بر پرداخت دستمزد معوقه باید تکلیف سایر مطالبات به تعویق افتاده دیگری همچون مزایای طبقه بندی مشاغل، حق لباس و تجهیزات ایمنی و ارتقاء کیفیت خدمات ایمنی معدن مشخص شود.
گفتنی است بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران معدن کوشک بافق به دلیل عدم پرداخت ۳ ماههٔ حقوق و معوقات و عدم توجه کارفرما به خواسته‌های صنفی کارگران به نشانه اعتراض از ابتدای هفتهٔ جاری دست از کار کشیده‌اند.
به گفتهٔ کارگران معرتض، علی رغم پیگیری‌های صورت گرفته هنوز پاسخ روشنی از سوی کارفرما مبنی بر رسیدگی قطعی به خواسته‌‌هایشان صورت نگرفته است.

-------------------------

اعمال فشار بر کارگران شرکت واحد اصفهان برای تبدیل قرارداد به پیمانی

منابع کارگری گزارش کرده‌اند که شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه شماری از رانندگان این شرکت را برای تبدیل قرارداد کار از حالت مستقیم به پیمانی تحت فشار گذاشته است.
در همین رابطه یک عضو شورای اسلامی کار که نخواست نامش فاش نشود با اشاره به واگذاری بخش کنترل شرکت واحد اصفهان به بخش خصوصی به ایلنا گفت: بخش کنترل شرکت واحد اصفهان در ابتدا به شرکت پیمانکاری «تلاشگران» واگذار شده بود اما این شرکت پیمانکاری به هیچ عنوان اضافه کاری یا تعطیل کاری کارگران این بخش (کارگرانی که در خطوط می‌ایستند و برای رانندگان ثبت ساعت می‌کنند) را پرداخت نمی‌کرد آنهم در شرایطی که آنها را مجبور می‌کرد تا دو جمعه در هر ماه را سر کار بیایند.
او با اشاره به ورود شورای اسلامی کار شرکت واحد برای دفاع از مطالبات صنفی کارگران بخش کنترل و تلاش این نهاد صنفی برای تغییر پیمانکار این بخش، افزود: کارفرما بعد از مخالفت کارگران و شورای اسلامی کار پیمانکار بخش کنترل را عوض کرد و هم اکنون شرایط کارگران این بخش بهتر از قبل شده است.
این فعال کارگری در ادامه گفت: شرکت واحد اصفهان متاسفانه و در کمال تعجب دو تا از خطوط را دوباره به شرکت پیمانکاری تلاشگران واگذار کرده است همان پیمانکاری که حق و حقوق کارگران بخش کنترل را به زحمت می‌داد و حالا کارگرانی که قرارداد کارشان تمام می‌شود را تحت فشار قرار می‌دهد که یا پس از تسویه حساب شرکت واحد را ترک کنند یا با شرکت پیمانکاری تلاشگران که حق و حقوق درست و حسابی نمی‌دهد قرارداد پیمانی منعقد کنند یا می‌گوید به صورت خود مالکی اتوبوس بردارند.
او در ادامه با انتقاد از انعقاد قرارداد سلیقه‌‌ای با نزدیک به ۲ هزار راننده شرکت واحد اصفهان، گفت: شرکت واحد اصفهان با کارگرانی که اعتراض می‌کنند و پیگیر مطالبات صنفی کارگران باشند یا به قول مدیران سر و گوششان می‌جنبد قرارداد کار یک ماهه می‌بندد و بر همین اساس با سایر کارگران قرارداد‌های کار سه ماهه، شش ماهه و یکساله منعقد می‌کند.
این راننده ناراضی افزود: کارفرما از ابتدای دهه هشتاد با هیچ راننده‌ای قرارداد دائم منعقد نکرده است و همه کارگران رسمی این شرکت در آستانه بازنشستگی قرار دارند.
او گفت: شرکت واحد اصفهان یکسری از اتوبوس‌ها را به بخش خود مالکی یعنی افرادی که می‌توانند این اتوبوس‌ها بخرند و تحت نظارت در خطوط کار کنند واگذار کرده و می‌کند اما نظارتی همه جانبه بر این رانندگان ندارد.
او ادامه داد: هر راننده‌ای در چنین شرایطی می‌تواند روی اتوبوس‌ها کار کند چه وضعیت جسمی سالمی داشته باشد یا نه و چه مدرک پایه یک رانندگی داشته باشد یا نه. حتی رفتارهای برخی از این رانندگان با مسافران شخصیت سایر رانندگان شرکت واحد را زیر سوال می‌برد.
او همچنین با اشاره به تشکیل شورای اسلامی کار این شرکت در تاریخ ۲۵ تیر ماه امسال که پس از وقوع یکسری اعتراضات صنفی در سال گذشته صورت گرفت، تاکید کرد شرایط کاری کارگران در این مدت اندکی بهبود یافته است.
او در ادامه افزود: سال هاست که تنها ۶۰ هزار تومان در سال برای تهیه کفش و لباس در اختیار کارگران قرار می‌گیرد که بسیار ناچیز است.
این عضو شورای اسلامی کار شرکت واحد اصفهان در پایان ضمن انتقاد از کم بودن حقوق رانندگان این شرکت نسبت به رانندگان شرکت‌های واحد در کلانشهر‌هایی مانند تهران، مشهد و کرج تاکید کرد گسترش واگذاری خطوط به شرکت‌های پیمانکاری حقوق و مزایای رانندگان را کمتر از این خواهد کرد.

-------------------------

اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق به دومین روز رسید

منابع خبری ایلنا در استان یزد از اعتصاب دور روزهٔ بیش از ۱۵۰ نفر از کارگران شاغل در معدن کوشک بافق یزد خبر می‌دهند.
یک فعال کارگری در معدن کوشک بافق درباره دلیل اعتصاب کارگران به ایلنا گفت:، بیش از ۱۵۰ نفر از کارگران این معدن شامل کارخانه و عمق زمین و معدن روباز، نزدیک به ۹۰ روز است که حقوق و مزایا طلبکارند و به همین دلیل دیروز و امروز (۱۵ و ۱۶ آذر) دست از کار کشیده‌اند. به گفته‌ی این کارگر، با وجود اعتصاب کارگران هنوز پاسخ روشنی از سوی کارفرما درباره پرداخت معوقات کارگران داده نشده است.
این فعال کارگری همچنین به کم بودن دستمزد‌ها در ازای سختی کار کارگران این معدن اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران که در عمق زمین کار می‌کنند و روزانه نزدیک به ۶۰۰ پله را پایین می‌روند و سپس همین مسیر را بر می‌گردند اما در ازای کاری که انجام می‌دهند هیچ سختی کاری به آن‌ها داده نمی‌شود و حداقل حقوق را دریافت می‌کنند.
وی با اشاره به تعویق در پرداخت حقوق و مزایا گفت: چند سالی است که به طور کلی مزایای جانبی کارگران را قطع کرده‌اند.
همچنین به گفتهٔ منابع خبری در معدن کوشک بافق، آزمایش تست سرب خون که باید در ارتباط با کارگران معدن سالانه انجام شود چند سالی است توسط کارفرما اجرا نمی‌شود، این کارگران دلیل این امر را قراردادکار موقت بخش بزرگی از کارگران معدن کوشک و عدم توجه کارفرما به کارگران قراردادی می‌دانند.
یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: چند سال پیش که این تست‌ها اجرا می‌شد بیشتر کارگران معدن رسمی بودند اما از وقتی که تعداد کارگران قراردادی بیشتر شده، کارفرما دیگر اهمیتی به اجرایی شدن آزمایشات این چنینی که با سلامت کارگر سرو کار دارد، نمی‌دهد.
این کارگر به یکی دیگر از موارد اعتراضی معدن‌کاران کوشک بافق اشاره کرد و گفت: اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در معدن که مدتهاست قرار است اجرا شود، به دلیل اهمال کارفرما اجرا نشده است.
او درباره دیگر موارد اعتراض کارگران گفت: زمانبندی پرداخت حقوق و دستمزد کارگران مناسب نیست و مرتب با تعویق در دریافت دستمزد‌ها مواجه‌ایم.
به گفتهٔ این فعال کارگری، عدم وجود امنیت شغلی برای بخش بزرگی از کارگران این معدن مشکل بزرگی است که علاوه بر عدم پرداخت به موقع حقوق و مزایا کارگران با آن مواجه‌اند. وی گفت: علی رغم سختی کار و دریافت حداقل حقوق با وجود چندین سال سابقهٔ کار در این معدن غیر از ۱۵- ۱۶ نفر بقیه کارگران معدن قرارداد موقت هستند و هیچگونه امنیت شغلی ندارند.
این کارگر همچنین با یاداوری کشته شدن دو کارگر این معدن در سال گذشته و عدم پرداخت دیه از سوی کارفرما گفت: هنوز دیه دو کارگر کشته شده این معدن که سال گذشته در حین کار کشته شدند توسط کارفرما پرداخت نشده و خانواده‌های این دو کارگر در شرایط سختی به سرمی برند. در چنین شرایطی چطور انتظار دارند که ما احساس امنیت کنیم، اگر روزی این اتفاق برای ما بیافتد خانواده‌های ما هم هیچگونه تامین اقتصادی ندارند.

دلایل اعتراض کارگران
کارگران معدن کوشک بافق که از کیفیت تجهیزات ایمنی معدن ناراضی‌اند، در تشریح یکی دیگر از دلایل اعتراضشان گفته‌اند: لوازم ایمنی که در کارگاه استفاده می‌کنیم استاندارد نیست و باید تجهیزات ایمنی استاندارد و مناسب با شرایط کار به کارگران داده شود که متاسفانه مدتی است از سوی کارفرما اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
همچنین یکی از اعضای شورای اسلامی کار معدن کوشک بافق نیز در ارتباط با مجموعهٔ مطالبات این کارگران به ایلنا گفت: اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت به موقع حقوق و مزایا و همچنینی تجهیز و ارتقاء کیفیت تجهیزات ایمنی معدن از جمله اساسی‌ترین مطالبات آنهاست که باید هرچه سریع‌تر توسط کارفرما پاسخ داده شود.
در همین رابطه «محمد علی جداری فروغی» وکیل دادگستری و نماینده حقوقی کارگران از امضای طوماری توسط کارگران معدن کوشک بافق برای پیگیری مطالبات صنفی شان خبر داد و گفت: روز گذشته مطلع شدم کارگران معدن کوشک بافق در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا دست از کار کشیده‌اند و با امضای طوماری از من خواسته‌اند تا به عنوان نماینده حقوقی کارگران پیگیر مطالباتشان باشم.
لازم به ذکر است، معدن سرب و روی کوشک در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است.

-------------------------

قطع انگشتان پای کارگر با وجود پوشیدن کفش ایمنی

سقوط یک قطعه آهن در یک کارگاه صنعتی در تهران باعث قطع انگشتان پای یک کارگر شد.
به گزارش ایلنا، روز گذشته کارگری در حین کار در یک کارگاه صنعتی واقع در تهران به دلیل سقوط یک قطعه آهن دچار سانحه شد و انگشتان پایش را از دست داد.
بر اساس این گزارش، با اطلاع سایر کارگران به گروهای امداد و نجات، انگشتان پای این کارگر که درکفش ایمنی باقی مانده بود به همراه کارگر مصدوم تحویل عوامل اورژانس شده و او برای ادامه درمان به بیمارستان فاطمه الزهرا (س) منتقل شد.
گفتنی است، این حادثه در حالی رخ داد که این کارگر مجهز به کلاه و کفش ایمنی بود و سایر موارد ایمنی را به هنگام کار رعایت کرده بود اما گزارشی درباره بررسی استاندارد لوازم ایمنی مورد استفاده تا کنون منتشر نشده است.

-------------------------

تجمع نگهبانان پست‌های برق تهران مقابل وزارت نیرو

جمعی از کارگران نگهبانی پست‌های برق وزارت نیرو صبح امروز در اعتراض به نامشخص بودن شرایط استخدامی خود در مقابل ساختمان این وزارت خانه واقع در بزرگ‌راه نیایش تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع صنفی به ایلنا گفت: حدود ۱۵۰ نفر از کارگران نگهبان پست‌های برق تهران به نمایندگی از سوی ۷۰۰ کارگری که هم اکنون به عنوان نگهبان در پست‌های برق مشغول کارند در این اجتماع صنفی حضور دارند.
وی در تشریح شرایط شغلی‌ معترضان پیش از تغییراتی در سال ۹۱ گفت: مطابق قانون ابلاغیه اصل ۴۴ قانون اساسی، امور مربوط به پست‌های برق از مصادیق امور حاکمیتی محسوب می‌شود، بنابراین شغل کارگران نگهبان پست‌های برق نیز شغلی حاکمیتی محسوب می‌شود چنانچه از سال ۸۸ تاکنون تمامی کارگران نگهبان پست‌های برق طبق مصوبه هیات وزیران بدون واسطه‌گری شرکت‌های تامین خدمات نیروی انسانی و بصورت مستقیم و مطابق قانون کار با وزارت نیرو قرارداد کار امضا می‌کنند.
این کارگر نگهبانی وزارت نیرو ادامه داد: تا پایان سال ۹۰ قراردادهای کاری ما بصورت معین و موقت بسته می‌شد و وزارت نیرو مطابق قانون کار همه مطالبات کارگران نگهبانی پست‌های برق را پرداخت می‌کرد اما از سال ۹۱ تا کنون قراردادهای کار این وزارتخانه طوری تنظیم شده است که ماهیت کارگر یا کارمند بودن کارگران نگهبان مشخص نیست.
وی افزود: صرف نظر از اینکه با وجود بالابودن سابقه کاری کارگران نگهبان پست‌های برق هیچ مزایایی از بابت اجرای طرح طبق طبندی مشاغل به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد؛ واقعیت این است که مبنای پرداخت‌های مزدی این کارگران در وزارت نیرو مشخص نیست بطوری که در عمل این مسئولان وزارت نیرو هستند که تشخیص می‌دهند با نگهبانان پست برق بصورت کارگری یا کارمندی تسویه حساب کنند.
این کارگر سابقه کار همکاران معترضش از حدود ۸ تا ۱۴ سال اعلام کرد و گفت: از سال ۹۱ تاکنون مسئولان این وزارتخانه با رویکرد کاهش هزینه‌های خود در مورد چگونگی پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها به شیوه کارمندی یا کارگری تصمیم گیری می‌کنند؛ بطوری که در چند سال اخیر افزایش دستمزد و عیدی پایان سال آن‌ها برمنبای کارمندی پرداخت شده است.
معترضان در عین حال افزودند: وضعیت نامشخص استخدامی آن‌ها در حالی ادامه دارد که سال گذشته حدود ۷۰ نفر از طریق آزمون و در چارچوب قانون استخدامی کشوری به عنوان نگهبان در وزارت نیرو استخدام شده‌اند.
این کارگران با بیان اینکه مسئولیت شغلی نیروهای تازه‌ جذب شده با مسئولیت شغلی آن‌ها هیچ تفاوتی ندارد خواستار یکسان سازی ضوابط استخدامی خود شدند.

-------------------------

کارگران شهری به قراردادهای پیمانی معترض‌اند

یک کارگر خدمات شهری در شهرستان مهریز کارگران شهرداری را از جمله محروم‌ترین اقشار طبقه کارگر ایران توصیف کرد که شرایط کار نامساعد و قراردادهای ناعادلانه‌شان گاه به فراموشی سپرده می‌شود.
نماینده کارگران شهرداری مهریز به ایلنا گفت: با وجود همهٔ خدماتی که کارگران شهرداری انجام می‌دهند اما همچنان در بحث قرارداد‌هایشان با مشکل مواجه‌اند.
این فعال کارگری با بیان اینکه وجود شرکت‌های پیمانکاری و خدماتی به عنوان واسطهٔ شهرداری باعث شده کمترین دستمزد به کارگران شرکتی پرداخت شود و دستمزد‌ها در حد پایه باقی بماند گفت: شهرداری به فکر سودی است که بابت و اگذاری این نیرو‌ها از شرکت‌های خدماتی و پیمانکاری دریافت می‌کند و وضعیت کارگرانی که با حداقل دستمزد سال‌ها به عنوان نیروی شرکتی باقی می‌مانند را در نظر نمی‌گیرد در حالیکه شهرداری به این نیرو‌ها احتیاج دارد و باید از آنها حمایت کند.
این فعال کارگری به عدم تضمین امنیت شغلی کارگران شرکتی شهرداری اشاره کرد و گفت: کارگران این شرکت‌ها علاوه بر آنکه حقوق کمی دریافت می‌کنند، از نداشتن امنیت شغلی به دلیل نوع قرارداد کاری و همچنین دستمزد ناکافی ابراز نارضایتی می‌کنند. مثلا کارگری که ۱۰ -۱۵ سال طبق قرارداد شرکتی کار می‌کند هیچ تضمین و امنیت شغلی ندارد چون هرلحظه ممکن است کارفرما عذرش را بخواهد.
به گفته این کارگر، کارگرانی که توسط شرکت‌های واسطه نیروی انسانی از جمله شرکت پیمانکاری مشغول به کارند ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری آنان وجود دارد.
نماینده کارگران تاکید کرد: ما خواستار حذف پیمانکار و انعقاد قرارداد مستقیم با شهرداری طبس هستیم.
وی گفت: وقتی کارگر رسمی باشد حداقل خیالش تا حدی در ارتباط با سنوات و بحث بازنشستگی راحت است و از دغدغه‌هایش کاسته می‌شود.
وی همچنین بر لزوم انعقاد قرارداد مستقیم برای کارگران شرکتی شهرداری تاکید کرد و گفت: شهرداری با این نیرو‌ها کار می‌کند پس بهتر این است که با آن‌ها قرارداد رسمی منعقد کند تا این کارگران هم نتیجهٔ سال‌ها تلاش‌شان را در این شغل پرزحمت بگیرند نه اینکه بعد از ۲۰ سال به عنوان نیروی شرکتی اخراج شوند و یا با حداقل دستمزد بازنشسته شوند.

-------------------------

جلوگیری کارفرما از ورود ۳۰۰ کارگر «راک سرامیک» به کارخانه

در حالی که ۳۰۰ کارگر «راک سرامیک» از ابتدای آذر ماه سال ۹۳ و در پی پایان قرارداد کارشان اخراج شده بودند، رئیس اداره کار شهرضا از صدور حکم بازگشت به کار این کارگران اخراجی خبر داد.
«مصطفی اباذری» رئیس اداره کار شهرضا در این باره به ایلنا گفت: کارفرما مدعی بود که قرارداد کار کارگران تمام شده و کارخانه تعطیل است اما بعد از تحقیقاتی که انجام شد مشخص شد که نه تنها کارخانه تعطیل نیست بلکه بخش بارگیری آن تا روز پنج شنبه هفته گذشته (۱۳ آذر) فعال بوده و ۷۴ کارگر هم سر کار بوده‌اند.
او با بیان اینکه «دلایل موجهی دال بر تعطیلی کارخانه وجود نداشت»، افزود: کارفرما نمی‌تواند کارگران را اخراج کند چرا که ماهیت کار کارگران راک سرامیک دائمی است و اخراج کارگران بخاطر پایان قرارداد کارشان موضوعیت ندارد و رای بازگشت به کار کارگران اخراجی بنا به این دلایل صادر شد.
این مقام دولتی در ادامه بیان کرد: کارگران راک سرامیک صبح امروز (شنبه ۱۵ آذر) برای بازگشت به کار به کارخانه مراجعه کرده و مقابل این واحد تولیدی تجمع کردند اما کارفرما آنان را به داخل کارخانه راه نداد.
رئیس اداره کار شهرضا گفت: کارگران مجوز ورود به کارخانه را دارند و اگر کارفرما به این موضوع اعتراض دارد می‌تواند اعتراض خود را به صورت کتبی به هیات حل اختلاف اعلام کند تا به سرعت بررسی شود.
او در پایان گفت: هیات حل اختلاف هر نظری که داشته باشد به آن عمل خواهد شد.

-------------------------

پدر ۶ فرزند در عمق هفت متری سیلوی ذرت جان باخت

صبح امروز یکی از کارگران کارخانه خوراک دام کاشمر در عمق هفت متری یک سیلوی ذرت مدفون شد و جان باخت.
به گزارش ایلنا، ماموران آتش‌نشانی کاشمر پس از گذشت یک ساعت و نیم از شروع عملیات جستجو پیکر بی‌جان این کارگر از زیر بار ذرت به بیرون منتقل کردند.
گفته می‌شود این کارگر که در پی مسدود شدن یکی از راه‌های خروجی زیر سیلوی ذرت به داخل سیلو رفته بود، هر دو پایش در داخل لوله خروجی سیلو گیر می‌کند و ریختن ذرت‌ها بر روی وی باعث مسدود شدن محل تنفس و مرگ وی می‌شود.
این گزارش حاکی است این کارگر ۴۲ ساله دارای ۶ فرزند بود و تحقیقات و بازرسی‌ها همچنان ادامه دارد.

-------------------------

شروع دردسرهای ۸۵ کارگر پالایشگاه آبادان پس از خروج پیمانکار

منابع خبری ایلنا در پالایشگاه آبادان از خوداری یکی از پیمانکاران پیشین این مجتمع پتروشیمی (شرکت پیمانکاری ثمین صنعت فردان) از پرداخت یک ماه حقوق و تعویق سایر مزایای شغلی ۸۵ کارگر قراردادی این پالایشگاه طی ۲۰ ماه گذشته خبر دادند.
این کارگران به ایلنا گفته‌اند که از تاریخ یکم فرودین سال ۹۲ تا ۳۰ آبان ماه سال جاری تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری ثمین صنعت فردان در بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان مشغول به کار بوده‌اند اما پس از خاتمه قرارداد پیکانکار، تا کنون نتوانسته‌اند حقوق آبان ماه و سایر مطالبات معوقه خود را از پیکانکار دریافت کنند.
بر اساس این گزارش، علاوه بر تعویق یک ماه حقوق، این کارگران بخشی از حق سنوات خدمت و حق عیدی خود را در طول سال ۹۲ و ۸ ماه سپری شده در سال جاری دریافت نکرده‌اند. همچنین بخشی از حق بیمه، مرخصی، اضافه کاری‌های عادی و جمعه کاری‌ها و همچنین حق خواروبار کارگران بخش حمل و نقل نیز در طول قرار داد با شرکت ثمین صنعت به تاخیر افتاده است.
بر اساس اظهارات کارگران، ۱۸ آبان کارگران در گروه‌های چند نفره از کارفرمای سابق خود در شرکت ثمین صنعت فردان به اداره کار منطقه آزاد اروند شکایت کردند و در‌‌ نهایت امروز (۱۵ آذر) اداره کار اروند حکم محکومیت پیمانکار را صادر کرد و به این ترتیب گروهی از کارگران می‌توانند با توقیف ضمانت نامه شرکت ثمین صنعت فردان در پالایشگاه آبادان به مطالبات خود دست یابند.
بنا بر ادعای کارگران، کارفرمای شرکت ثمین صنعت فردان به هر کارگر بخش حمل و نقل پالایشگاه حدود ۵ تا ۸ میلیون تومان بدهی دارد اما پیمانکار سابق ضمن رد ادعای کارگران، برای گرفتن تسویه حساب و رضایت نامه حقوق آبان ماه کارگران را گرو نگه داشته است. «کارفرما می‌گوید تا برگه تسویه حساب را امضاء نکنید حقوق آبان را به شما نمی‌دهم.»
طبق اظهارات کارگران، شرکت ثمین صنعت فردان بعد از خروج ار بخش حمل و نقل، قرارداد کار جدیدی در بخش نیروگاه پالایشگاه آبادان امضاء کرده و مجددا فعال شده است.
گفتنی است هم اکنون شرکت «هنر سازان آبادان» مسئولیت بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان را بر عهده دارد.

-------------------------

مرگ کارگر پتروشیمی رازی بر اثر سقوط از ارتفاع ۱۰ متری

یک نیروی کار متخصص در پتروشیمی رازی به نام «حمید مهدوی» روز گذشته در حین انجام کار از ارتفاع سقوط کرد و در دم جان باخت.
به گزارش منابع خبری ایلنا در پتروشیمی رازی، حمید مهدوی سرپرست نوبتكاری واحد تولید اوره پتروشیمی رازی بعدازظهر چهارشنبه، در هنگام کار بر روی یکی از بخش‌های واحد اوره ۲، به دلیل ایمن نبودن شرایط استقرارش از ارتفاع سقوط کرد و جانش را از دست داد.
یکی از کارگران شاهد حادثه به ایلنا گفت: اقای مهدوی برای کنترل وضعیت کار بر روی یکی از دستگاه‌ها مستقر شده بود که به دلیل ایمن نبودن محل استقرار این کارگر، فوندانسیون زیر پای او خالی شده و ایشان از ارتفاع ۱۰ متری سقوط می‌کند.

-------------------------

مصدومیت یک کارگر مقنی در یزد بر اثر سقوط ۱۲ متری

یک کارگر مقنی در بلوار مدرس یزد هنگام خروج از چاه ۱۲ متری سقوط کرد و مصدوم شد.
به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته یک کارگر مقنی در حالی که قصد خروج از چاهی در حوالی بلوار مدرس در شهر یزد را داشت ناگهان با پاره شدن سیم بوکسل به داخل چاه ۱۲ متری سقوط کرد.
بنا بر این گزارش، شاهدان عینی پس از ناامیدی از خارج کردن وی از گودال از طریق سامانه آتش نشانی درخواست کمک کردند و ماموران آتش نشانی با استفاده از تجهیزات‌شان فرد مصدوم را از چاه خارج کردند و او را جهت انتقال به بیمارستان، تحویل عوامل اورژانس دادند.

-------------------------

بازنشستگان «نساجی مازندارن» بار دیگر تجمع کردند

بیش از ۱۵۰ کارگر بازنشسته نساجی مازندران صبح امروز (پنج شنبه ۱۳ آذر) برای چندمین بار در سال جاری مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در مازندران، تجمع امروز کارگران بازنشسته نساجی مازندران در واکنش به طولانی شدن زمان وصول مطالبات معوقه‌شان است. گفته می‌شود حدود ۳۵۰ کارگر شاغل و ۵۵۰ بازنشسته این واحد تولیدی حدود ۱۵ میلیارد تومان مطالبات معوقه دارند که سهم بازنشسته‌ها از این میزان حدود ۱۱ میلیارد تومان است.
بر اساس این گزارش، اعتراض صنفی کارگران بازنشسته نساجی مازندران در مقابل ساختمان فرمانداری حوالی ساعت ۱۱ به دلیل غیبت فرماندار به خیابانهای شهر کشیده شد. این کارگران پس طی کردن چند خیابان، مقابل ساختمان دفا‌تر دو نماینده شهر قائم شهر در مجلس (آقایان حسینی و علیپور) در خیابان تهران قائمشهر اجتماع کردند.
یکی از کارگران بازنشسته حاضر در تجمع امروز در تشریح جزئیات مشکلات کارگران شاغل و بازنشسته نساجی مازندران به ایلنا گفت: بانک ملی به عنوان سهامدار اصلی نساجی مازندران می‌خواهد با فروش قطعه‌ای زمین به ارزش ۸۳ میلیارد تومان مطالبات کارگران را پرداخت کند اما سازمان تامین اجتماعی به دلیل بدهی قبلی نساجی مازندران این زمین را توقیف کرده است. قرار بود مسئولان زمینه تسهیل فروش این زمین را فراهم کنند تا بانک ملی بتواند مطالبات کارگران و سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند.
او گفت: همچنین جلساتی در سازمان تامین اجتماعی در تهران با حضور مسئولان استانی و نماینده بانک ملی پیرامون لغو مصادره زمین برگزار شده است. اما هم اکنون مسئولان نسبت به موضوع پی گیری مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته نساجی مازندران بی‌تفاوت بوده و هیچ حرکتی در جهت رفع مشکلات آنان انجام نمی‌دهند.
به گفته این کارگر، تا این لحظه هربار که این کارگران برای وصول مطالبات خود اجتماع کرده‌اند از سوی مسئولان و کارفرما به آن‌ها وعده‌هایی داده شده است که تمامی آن‌ها در عمل برآورده نشده‌اند.
یک معترض دیگر به ایلنا گفت: ما کارگران نساجی مازندران سالهاست که پی گیر مشکلات صنفی خود از مسئولان استانی و کشوری هستیم اما انگار گوشی نیست که صدای اعتراض کارگران این واحد را بشنود.
این کارگر بازنشسته با بیان اینکه کارگران خواستار سرعت بخشیدن به رفع مشکلات و پرداخت مطالبات معوقه‌شان هستند افزود: تا به امروز مسئولان استانی فقط شعار داده‌اند و هیچ باری از دوش کارگران نساجی مازندران و سایر واحد ها کم نکرده‌اند.
وی در خاتمه تصریح کرد: از کل مطالبات معوقه کارگران نساجی مازندران، ۱۱ میلیارد تومان بابت حق سنوات حدود ۵۵۰ کارگر بازنشسته در فاصله سال ۸۸ تا پایان سال ۹۲ انباشته شده است و ۴ میلیارد تومان بابت مطالبات معوقه سالهای ۸۸ تا ۹۱ نزدیک به ۳۵۰ کارگر شاغل به وجود آمده است.

-------------------------

کارگران «نساجی پاکان» ۳ ماه حقوق نگرفته‌‌اند

کارگران کارخانه «ریسندگی و بافندگی پاکان» واقع در جنوب غرب تهران از پرداخت نشدن ۳ ماه دستمزدشان به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده می‌شود خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، در چند سال اخیر به دلیل پایین آمدن میزان تولیدات این کارخانه، توان مالی مناسبی برای پرداخت مطالبات ۵۵ کارگر شاغل وجود ندارد. به همین دلیل پرداخت حقوق این کارگران در سه ماهه شهریور، مهر و آبان به تاخیر افتاده است.
بر اساس این گزارش، مهم‌ترین مطالبه کارگران کارخانه ریسندگی و بافندگی پاکان، پرداخت به موقع حقوق و افزایش امنیت شغلی‌شان است چرا که از مجموع حدود ۲۳۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی حدود ۱۸۰ کارگر از سال ۸۶ تا کنون به تدریج تعدیل شده‌اند.
بر اساس گزارش کارگران، بخش دیگری از مشکلات این کارخانه مربوط به همکاری نکردن سازمان تامین اجتماعی برای تقسیط مطالبات معوقه‌اش از این واحد در خصوص دریافت اضافه سهم ۴ درصدی در بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور ۴۰ نفر از کارگرانی است که در تیر ماه سال گذشته بازنشسته شده‌اند.
یکی از کارگران بازنشسته کارخانه ریسندگی پاکان در این باره توضیح داد: عمده‌ترین مشکل این واحد همکاری نکردن سازمان تامین اجتماعی برای تقسیط مطالبات ۲۰۰ میلیونی‌اش از این کارخانه است.
او در این باره توضیح داد: اجرائیات اداره تامین اجتماعی شعبه ۷ تهران برای وصول مطالبات معوقه خود علاوه بر عدم همکاری برای تقسیط بدهی‌، مدیران این واحد را تهدید به تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران می‌کنند.
به گفته این کارگر، با فشاری که سازمان تامین اجتماعی برای وصول مطالبه ۲۰۰ میلیونی خود به نساجی پاکان وارد کرده است این کارخانه در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
این کارگر در ادامه افزود: اجرائیات تامین اجتماعی شعبه ۷ تهران قصد دارد با تهدید امنیت شغلی ۵۵ نفر از کارگران شاغل این کارخانه، اموال را به نفع تامین اجتماعی مصادره کند بطوری که هم اکنون حسابهای بانکی کارخانه را مسدود کرده و سرمایه شرکت در اداره ثبث شرکت‌ها بلوکه شده است.
او گفت: مامور اجرائیات تامین اجتماعی هر چد روز یکبار برای وصول مطالبات تامین اجتماعی در کارخانه حاضر می‌شوند که این موضوع باعث تشدید نگرانی کارگران از نابودی شغلشان پس از ۲۰ سال کار در این کارخانه شده است.
به ادعای این کارگر کارخانه پاکان، این واحد که با همکاری کارگرانش از چند سال پیش تمام تلاش خود را برای خروج ار بحران ورشکستگی به کار بسته است اما در حال حاضر این کارخانه در شرایط مالی مناسبی نیست که بتواند یکجا بدهی خود به تامین اجتماعی را بپردازد.
او گفت: تامین اجتماعی شعبه ۷ راضی به تقسیط بدهی کارخانه نیست و در این زمینه برای رفع مشکلات کارگران و کارخانه همکاری نمی‌کند.
این کارگر در ادامه افزود: مدیران با همکاری کارگران برای نجات این واحد از ورشکستگی ناچار شدند محصولات تولیدی کارخانه را از محصولات بافتنی همانند پتو به نمد‌های صنعتی (که در صنعت خودرو سازی و کالاهای خواب همانند تشک کاربرد دارد) تغییر دهند. این در حالی است که وضعیت مالی کارخانه بعد از آغاز تولید این محصول همچنان (به دلیل آنکه این محصولات جایگاه خود را در بازار مصرف به خوبی پیدا نکرده‌اند) با مشکل روبرو است.
این کارگر، مهم‌ترین عامل افزایش مشکلات این کارخانه را سیاستهای غلط دولت در عرصه واردات منسوجات عنوان کرد و گفت: واردات بی‌رویه منسوجات طی سالهای گذشته و حذف یارانه‌ بخش تولید در سالهای اخیر صدمات جبران ناپذیری را به این واحدهای نساجی وارد کرده است.
او گفت: با وجود ابراز آمادگی کارفرما برای پرداخت اقساطی سهم ۴ درصدی خود برای استفاده کارگران از بازنشستگی زودهنگام، تامین اجتماعی همکاری نمی‌کند.
به اعتقاد این کارگر ریسندگی و بافندگی پاکان کمبود مواد اولیه، عدم تامین نقدینگی، واردات بی‌رویه منسوجات خارجی و طلب بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومانی تامین اجتماعی از مشکلات اصلی این واحد تولیدی بزرگ و قدیمی نساجی در تهران است.

-------------------------

۳۰ کارگر «لوله و ماشین سازی ایران» اخراج شدند

۳۰ کارگر قرار دادی کارخانه «لوله ماشین سازی ایران» پس از اتمام قرارداد کارشان تعدیل شدند. «جواد مهدی لو» رئیس نهاد کارگری این کارخانه به ایلنا گفت: این کارخانه از دو سال پیش به دلیل کمبود نقدینگی و انباشت بدهی به شرکت‌های دیگر با مشکل کاهش تولید روبروست به همین دلیل ناچار است تعداد زیادی از کارگران قراردادی خود را به تدریج تعدیل کند.
اوبا بیان اینکه این تعداد کارگر تعدیل شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند در ادامه گفت: عمده‌ترین مشکلات کارخانه لوله و ماشین سازی ایران کاهش سفارش کاری و عدم توانایی در دریافت مطالبات معوقه از سوی سفارش دهندگان بویژه دولت است.
به گفته وی، این کارخانه بیش از دو سال است از دریافت ۴۰ میلیارد تومان طلب خود از وزارت نیرو عاجز مانده است.
او گفت: کارخانه لوله و ماشین سازی ایران با ۸۰۰ کارگر از دو واحد مجزا تشکیل شده است. یکی از واحد‌ها واقع در چهاردانگه با بیش از ۶۷۰ کارگر و مابقی کارگران در واحد شمس آباد مشغول به کارند. که با ادامه روند فعلی کارفرما ناچار است واحد شمس آباد را تا دو هفته آینده تعطیل کند.
به گفته وی، این واحد در چند سال گذشته بیش از ۱۲۰۰ کارگر داشت که کارفرما به مرور با اخراج و تعدیل بخش زیادی از نیروی کار امروز تعداد کارگران را به ۸۰۰ کارگر رسانده است.
این کارگرافزود: شنیده شده کارفرمای کارخانه لوله و ماشین سازی ایران علاوه بر اخراج این ۳۰ کارگر قراردادی در تاریخ هشتم آذر ماه، به تعداد دیگری از کارگران نیز هشدار اخراج داده است.
رئیس نهاد کارگری کارخانه لوله و ماشین‌سازی ایران با بیان اینکه این موضوع باعث نگرانی همه کارگران رسمی و قراردادی شده است در خاتمه افزود: همچنین کارفرما گفته است اگر کارخانه لوله وماشین سازی ایران نتواند تا پایان سال سفارش کاری جدیدی بگیرد ناچار است کارخانه را به طور کل تعطیل اعلام کند.

-------------------------

۳۰ کارگر «لوله و ماشین سازی ایران» اخراج شدند

۳۰ کارگر قرار دادی کارخانه «لوله ماشین سازی ایران» پس از اتمام قرارداد کارشان تعدیل شدند.
«جواد مهدی لو» رئیس نهاد کارگری این کارخانه به ایلنا گفت: این کارخانه از دو سال پیش به دلیل کمبود نقدینگی و انباشت بدهی به شرکت‌های دیگر با مشکل کاهش تولید روبروست به همین دلیل ناچار است تعداد زیادی از کارگران قراردادی خود را به تدریج تعدیل کند.
اوبا بیان اینکه این تعداد کارگر تعدیل شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند در ادامه گفت: عمده‌ترین مشکلات کارخانه لوله و ماشین سازی ایران کاهش سفارش کاری و عدم توانایی در دریافت مطالبات معوقه از سوی سفارش دهندگان بویژه دولت است.
به گفته وی، این کارخانه بیش از دو سال است از دریافت ۴۰ میلیارد تومان طلب خود از وزارت نیرو عاجز مانده است.
او گفت: کارخانه لوله و ماشین سازی ایران با ۸۰۰ کارگر از دو واحد مجزا تشکیل شده است. یکی از واحد‌ها واقع در چهاردانگه با بیش از ۶۷۰ کارگر و مابقی کارگران در واحد شمس آباد مشغول به کارند. که با ادامه روند فعلی کارفرما ناچار است واحد شمس آباد را تا دو هفته آینده تعطیل کند.
به گفته وی، این واحد در چند سال گذشته بیش از ۱۲۰۰ کارگر داشت که کارفرما به مرور با اخراج و تعدیل بخش زیادی از نیروی کار امروز تعداد کارگران را به ۸۰۰ کارگر رسانده است.
این کارگرافزود: شنیده شده کارفرمای کارخانه لوله و ماشین سازی ایران علاوه بر اخراج این ۳۰ کارگر قراردادی در تاریخ هشتم آذر ماه، به تعداد دیگری از کارگران نیز هشدار اخراج داده است.
رئیس نهاد کارگری کارخانه لوله و ماشین‌سازی ایران با بیان اینکه این موضوع باعث نگرانی همه کارگران رسمی و قراردادی شده است در خاتمه افزود: همچنین کارفرما گفته است اگر کارخانه لوله وماشین سازی ایران نتواند تا پایان سال سفارش کاری جدیدی بگیرد ناچار است کارخانه را به طور کل تعطیل اعلام کند.

-------------------------

تعویق ۳ ماه حقوق ۱۷۰ کارگر معدن «آقا دربند»

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان خراسان رضوی از تعویق حداقل ۳ ماه حقوق ۱۷۰ کارگر معدن «آقا دربند» واقع در روستایی به همین نام در ۱۴۵ کیلومتری مشهد خبر داد.
«رحمت‌الله پورموسی» در این باره به ایلنا گفت: کارگران معدن آقا دربند که همگی قراردادهای موقت شش ماهه یا یکساله دارند از سال گذشته ۳ ماه حقوق و پاداش و عیدی طلبکارند و امسال نیز پرداخت حقوق آنان یک ماه به تاخیر افتاده است.
او افزود: قرار شده که سه‌شنبه هفته آینده با حضور اعضای هیات مدیره شرکت معادن خاور (شرکت مالک معدن) و مسئولان استانی جلسه بگذاریم تا مشکلات معدن و کارگران را بررسی کنیم.
این فعال کارگری در ادامه با اشاره به تغییر مدیریت این معدن در ماه‌های گذشته، ادامه داد: با تغییراتی که مدیرعامل جدید به وجود آورده است امید می‌رود که مشکلات کارگران در آینده نزدیک حل شود.
پورموسی در عین حال با اشاره به قدمت ۷۰ ساله این معدن تولید زغال سنگ، گفت: کارگران این معدن زغال سنگ را استخراج و سپس تبدیل به کک می‌کنند که به عنوان ماده اولیه در کارخانه‌های قند و کربنات سازی کاربرد دارد.
گفتنی است معدن آقا دربند در روستایی به همین نام و در منطقه‌ای صعب‌العبور و کوهستانی در فاصله ۱۴۵ کیلومتری مشهد و ۱۴۰ کیلومتری سرخس واقع شده است و همه ۱۷۰ کارگر آن در این روستا سکونت دارند.

-------------------------

۱۸ میلیون انسان در جهان برده‌وار کار می‌کنند

دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، اکنون بیش از ١٨ میلیون انسان به عنوان کارگر برده به سر می برند.
به گزارش ایلنا، بان کی مون در پیامی به مناسبت روز بین المللی امحای بردگی با اعلام این خبر افزود: زنان قاچاق، فروخته و یا در روسپی خانه ها حبس می شوند.
وی ادامه داد: هر روز دختران جوان به زور مجبور به ازدواج می شوند یا مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند و به عنوان کارگر خانگی استثمار می شوند.
دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: ٢۵ سال بعد از تدوین کنوانسیون حقوق کودک، پسران و دختران هنوز در شرایط وحشتناک کار می کنند.
بان کی مون افزود: مردان جدا شده از خانواده های خود، هنوز در کارخانه های مخفی محبوس هستند، در وضعیت غل و زنجیر با حقوق های ناچیز به سر می برند و فرصت کم برای بازدپرداخت بدهی هایشان دارند.
وی، دولت های عضو ملل متحد، بخش تجاری، بنیاد ها و سایر کمک کنندگان را ترغیب کرد تا از «صندوق داوطلبانه ملل متحد در مورد انواع معاصر بردگی» حمایت کنند تا جامعه مدنی بتواند طرح های اساسی برای بازپروری و کمک به قربانیان بردگی اجرا کند.
دبیر کل سازمان ملل خاطر نشان کرد: اجازه دهید همگی تمام تلاش خود را برای کمک به میلیون ها قربانی در سراسر جهان معطوف کنیم که در بردگی گرفتار و از حقوق بشر و کرامت محروم هستند.

-------------------------

کارگران معدن زغال سنگ تخت مینودشت دست از کار کشیدند

منابع خبری ایلنا در معادن زغال سنگ البرز شرقی از اعتراض صنفی حدود ٣٠٠ نفر از کارگران شاغل در معدن «تخت» (واقع در شهرستان مینودشت) از زیر مجموعه‌های این واحد معدنی خبر دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ٣٠٠ کارگر این معدن که در دل جنگلهای شهرستان مینو دشت مشغول استخراج زغال سنگ اند بیش از دو ماه است که حقوقشان همچون سایر ١۴٠٠ کارگر معادن البرز شرقی به تاخیر افتاده است و به همین دلیل امروز دست از کار کشیدند.
حق بیمه این کارگران نیز در چهار ماه گذشته به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
شرکت معادن زغال سنگ البرز شرقی از سه واحد مجزای استخراج بنام معدن «طرزه» با حدود ٨٠٠ کارگر، معدن «تخت» مینودشت با حدود ٣٠٠ کارگر و معدن «رامیان» با حدود ۵٠ کارگر تشکیل شده است. ایلنا روز گذشته از اعتصاب کارگران معدن طرزه با مطالبات صنفی مشابه کارگران معدن تخت خبر داده بود.
کارگران معدن تخت مینودشت که از وضعیت بیمه تکمیلی‌شان نیز ناراضی‌اند، در تشریح دلایل اعتراض‌شان گفته‌اند: پیش از واگذاری معادن البرز شرقی به ذوب آهن اصفهان بیمه تکمیلی پارسیان بودیم و کارگران از خدمات این شرکت بیمه‌گر راضی بودند. اما بعد از واگذاری معدن بیمه تکمیلی کارگران نیز به بیمه البرز منتقل شد.
کارگران می‌گویند خدمات پرداخت هزینه‌های درمان این شرکت بیمه گر طوری است که کارگران باید حین مراجعه به بخشهای درمانی طرف قرارداد، پول نقد هم بپردازند که با توجه به تاخیرهای مکرر در پرداخت حقوق این در توان مالی کارگران نیست.

-------------------------

۳۰۰ کارگر «راک سرامیک» شهرضا اخراج شدند

دبیر خانه کارگر اصفهان از اخراج حداقل ۳۰۰ کارگر «راک سرامیک» شهرضا واقع در استان اصفهان خبر داد.
«اصغر برشان» در این باره به ایلنا گفت: کارخانه راک سرامیک تا پایان ماه گذشته ۳۶۰ کارگر قرارداد موقت داشت اما کارفرما ۳۰۰ کارگر این واحد تولیدی را از ابتدای آذر ماه و بعد از اتمام قرارداد کارشان اخراج کرده است.
او با اشاره به تجمع کارگران راک سرامیک در تاریخ یکم آذر ماه مقابل اداره کار شهرضا، افزود: پرونده اخراج این کارگران و اعتراضات آنها در کمیسیون کارگری شورای تامین در حال بررسی است و مسئولان در تلاش‌اند مشکل این کارگران را هر چه سریعتر حل کنند.
این فعال کارگری در تشریح سابقه فعالیت این کارخانه تصریح کرد: کارخانه راک سرامیک سال ۸۰ با مشارکت شخصی تبعه امارات متحده عربی و شخصی ایرانی پایه گذاری شد. در حالی که سرمایه گذار اصلی طرف خارجی است، کارفرمای ایرانی به عنوان نماینده تام الاختیار این کارخانه معرفی شده است.
او ادامه داد: این کارخانه در ابتدا قرار بود که روزی ۶ هزار متر تولید کاشی داشته باشد اما این رکورد به دلیل نوسانات بازار محقق نشده است و در حال حاضر آخرین وضعیت تولیدش روزی ۵ هزار متر کاشی است که عمده آن صادر می شود.
برشان در عین حال گفت: این کارخانه در ابتدا ۶۰۰ کارگر داشته است اما بیشتر آنان در سال های گذشته اخراج شدند تا جایی که پیش از اخراج اخیر فقط ۳۶۰ کارگر باقی مانده بودند.
دبیر خانه کارگر اصفهان در پایان دلیل کاهش تولید کارخانه را افت فشار یا قطع گاز بدلیل بدهی، جریمه سنگین محیط زیست، جرایم اداره دارایی و اجراییه و نوسانات نرخ ارز عنوان کرد.

-------------------------

اعتراض صنفی کارگران «آلومینای جاجم» با شیوه‌ای نامعمول

2200 کارگر قراردادی کارخانه «آلومینای جاجم» واقع در استان خراسان شمالی در واکنش به کاهش حقوق و سایر مطالبات صنفی‌شان از شیوه‌ای تازه برای اعلام اعتراض استفاده کردند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه آلومینای جاجم گزارش دادند؛ کارگران این کارخانه از صبح روز ٢٧ آبان ماه تا امروز (١١ آذر) در واکنش به بی‌توجه‌ای کارفرمای نسبت به درخواست‌شان برای بازنگری در محاسبه حقوق و سایر مزایای قانونی، اتوبوس‌های سرویس کارخانه را در میانه راه متوقف کرده و بخشی از مسیر رسیدن به سالن‌های تولید (مسافت یک کیلومتری) را دسته جمعی پیاده‌روی می‌کنند.
بر اساس گزارش کارگران، این اعتراض صنفی از روز هشتم آذرماه وارد فاز تازه‌ای شده است و کارگران علاوه بر پیاده‌روی جمعی، خوردن غذای کارخانه را نیر تحریم کرده‌اند.
یکی از کارگران کارخانه آلومینای جاجم در گفتگو با ایلنا استفاده از این شیوه اعتراضی را مرحله نخست واکنش کارگران عنوان کرد و با تاکید بر صنفی بودن اهداف این اعتراض گفت: در صورت ادامه بی‌توجهی به خواسته‌های حداقلی کارگران، ناچار می‌شویم با استفاده از ماده ١۴٢ قانون کار تولید را متوقف کنیم.
او تعداد کارگران شاغل در کارخانه را حدود ٢٢٠٠ نفر اعلام کرد و گفت: در آمد برخی از کارگران نزدیک به حداقل‌ حقوق است و دریافتی آنان کفاف معاش زندگی‌شان را نمی‌دهد.
به گفته وی، کارگران متخصص و فنی این کارخانه ماهانه با ١٢٠ ساعت اضافه کاری مبلغی حدود یک میلیون و ۴٠٠ هزار تومان دریافت می کنند که این رقم با کسر اضافه کاری حدود ٧٠٠ تا ٧۵٠ هزار تومان می‌شود.
او گفت: کارخانه آلومینای جاجم یکی از معتبرترین واحدهای تولید پودر آلومینا به عنوان ماده اولیه تولید آلومینیم است که این مواد را به کارخانه‌های تولید کننده آلومینیوم صادر می کند. اما آنچه قابل تامل است مقایسه دریافتی کارگران فنی این کارخانه تولید مواد اولیه با کارگران ساده تولید کننده آلومینیوم است.
بنا بر ادعای این کارگر آلومینای جاجم، دریافتی کارگران ساده کارخانه‌های خریدار محصولات آنان حدود ٣ میلیون تومان است.
این کارگر تصریح کرد: شاید مقایسه کردن دریافتی کارگران دو واحد غیر منطقی به نظر بیاید اما سئوال کارگران این است که چرا باید کارگران آلومینای جم که شبانه روزی ساعات عمر خود را برای تولید و رساندن سود بیشتر به کارفرما صرف می‌کنند از حداقلها محروم باشند.
او تاکید کرد: ما حق خودمان را از تولید می خواهیم و اعتراضمان قانونی است.
این کارگر در ادامه این گفتگو، به جزئیات مطالبات صنفی کارگران اشاره کرد و گفت: طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه به درستی اجرا نمی‌شود. حقوق کارگران این کارخانه ظاهرا بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل پرداخت می‌شود اما این حقوق با توجه به تورمی که در سال‌های گذشته دامن گیر کشور و به تبع صنعت بوده است کفاف هزینه‌های زندگی ما را نمی‌دهد.
او افزود: بسیاری از کارگران در پایان هر ماه به دنبال مساعده برای تامین هزینه‌های زندگی‌‌شان هستند چرا که سطح حقوق آنها به میزانی نیست که حداقل‌های یک خانواده 4 نفری را پوشش دهد.
این کارگر کارخانه آلومینای جاجم همچنین در توصیف شرایط کار در این واحد تولیدی گفت: این کارخانه در پنج كیلومتری حریم شهر جاجم قرار دارد و سنگ معدنی بوكیست (كه از معدن بوكسیت جاجم واقع در ٢ كیلومتری كارخانه استخراج می‌شود) را به پودر آلومینا تبدیل می‌كند.
به گفته وی، آلودگی های ناشی از اشعه و شدت تولید گرد و غبار باعث شده کارگران در معرض انواع بیماریها قرار داشته باشند.
او در پایان گفت: مسئولان نهادهای دولتی همانند فرمانداری و اداره کار شهرستان جاجم توانایی لازم را برای حمایت از کارگران این واحد تولیدی ندارند. این مسئولان به طور دائم وعده پی گیری مطالبات کارگران این کارخانه را می دهند اما بعد ازگذشت ۱۴ روز از شروع اعتراضات هنوز هیچ اتفاق خاصی نیافتاده است.

-------------------------

کارگران معادن البرز شرقی دست از کار کشیدند

معوقات حقوقی ۱۴۰۰ کارگر معادن البرز شرقی وارد هفتادمین روز خود شد
یکی از کارگران معادن البرزشرقی در گفتگویی با ایلنا از اعتصاب چند ساعتهٔ ۱۴۰۰ کارگر معادن البرز شرقی خبرداد و گفت: صبح روز دوشنبه (دهم آذر ماه(بیش از ۱۴۰۰ کارگر معادن البرز شرقی به همراه رانندگان اتوبوس این معادن و رانندگان کامیون زغالکش و پیمانکاران جزئی در اعتراض به عدم پرداخت ۷۰ روزهٔ حقوق و مزایای کارگران این معدن در محل کارشان منطقهٔ طزره، اعتصاب کردند و برای چند ساعت دست از کار کشیدند.
گفته می‌شود کارفرما دلیل عدم پرداخت معوقات را کمبود منبع مالی عنوان کرده است.
منابع کارگری در خصوص تعویق در پرداخت دستمزد‌ها و بیمه‌های کارگران معدن البرز شرقی به ایلنا گفته‌اند علاوه بر تعویق ۷۰ روزهٔ حقوق کارگران، حق بیمه ۱۴۰۰ کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود و در حال حاضر ۴ ماه است که حق بیمه کارگران معادن البرز شرقی پرداخت نشده است.
وی همچنین در خصوص قول‌های داده شده از سوی مسولین معدن برای پرداخت معوقات به ایلنا گفت: یک سری قول‌هایی از سوی مسولین معدن داده شده اما به این شکل که پیش می‌رود دیگر امیدی به بهبود وضعیت نداریم.
این منبع کارگری در خصوص پیگیری مطالبات کارگران معدن البرز شرقی گفت: در صورتی که کارفرما نسبت به پرداخت حقوق کارگران هرچه سریع‌تر اقدام نکند، این اعتصابات ادامه پیدا خواهد کرد.
یکی از نمایندگان کارگران این معدن عامل بروز مشکلات در این واحد تولیدی را واگذاری آن به شرکت ذوب آهن اصفهان عنوان کرد و گفت: از ۶ ماه پیش که این شرکت زیر نظر فولاد اصفهان رفته هیچ گونه مساعدتی نسبت به رسیدگی به وضعیت کارگران نداشته و کارگران در تامین معیشت‌شان با مشکل مواجه شده اند.

-------------------------

افزایش قیمت نان سبد هزینه خانوار کارگری را ۴۰ هزار تومان گران کرد

عضو کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران از افزایش بیش از ۴۰ هزار تومانی سبد هزینه کارگری در پی افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان خبر داد.
«علی خدایی» در این باره به ایلنا گفت: بر اساس محاسباتی که در سال گذشته هنگام تصویب رقم مزد ۹۳ انجام داده بودیم خوراکی‌ها حدود ۴۰ درصد از سبد معیشت خانواده‌های کارگری را در بر می‌گرفت.
خدایی رقم مجموع سبد معیشت خانواده کارگری در سال ۹۳ طبق محاسبه نهاد کارگری متبوعش را یک میلیون و ۷۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت در نهایت شورای عالی کار در اسفندماه سال گذشته رقم مزد کارگران برای سال جاری را ۶۰۹ هزار تومان تعیین کرد.
او با اشاره به سهم ۲۰ تا ۲۵ درصدی نان از هزینه‌ خوراکی‌های جامعه کارگری، افزود: بنابراین افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان به افزایش ۲/۴ درصدی کل هزینه خانواده‌های کارگری منجر می‌شود که معادل ۴۲۲۴۷ تومان است.
این فعال کارگری در ادامه بیان کرد: نان یکی از اصلیترین مواد موجود در سفره خانواده‌های کارگری و اقشار کم درآمد است. ما به افزایش قیمت نان از دو جنبه نگاه می‌کنیم. یکی اینکه کارگران شاغل در نانوایی‌ها سال‌ها بود که دستمزدشان افزایش نیافته بود و ما انتظار داشتیم دولت این مشکل را با یارانه جبران کند، بنابراین حالا که این افزایش صورت گرفته است درآمد ناشی از آن باید در بخش دستمزد کارگران هزینه شود چرا که سخنگوی دولت هم یکی از علل افزایش قیمت نان را افزایش دستمزد کارگران اعلام کرده است.
خدایی در عین حال گفت: دوم آنکه این افزایش در سبد معیشت قطعا باید محاسبه شود. فردا اولین جلسه مشورتی مزد ۹۴ در وزارت کار برگزار می‌شود و این موضوع در جلسه فردا طرح می‌شود. تاثیر افزایش قیمت نان در سبد هزینه معیشت کارگران باید به صورت جداگانه محاسبه شود و قطعا از دولت انتظار داریم مزد کارگران را به همین میزان افزایش دهد.

-------------------------

مطالبات حقوقی ۶۰ کارگر قدیمی «آزمایش مرودشت» ۳۰ ماهه شد

کارگران قدیمی کارخانه آزمایش مرودشت (واقع در استان فارس) که در یک سال اخیر شاهد تعطیلی دو ساله کارخانه و بازگشایی این واحد تولیدی در شهریورماه سال جاری بوده‌‌اند، در سه سال اخیر ۳۰ ماه حقوق نگرفته‌اند.
منابع خبری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش دادند کارخانه آزمایش مرودشت که در زمینه تولید لوازم سرمایشی و گرمایشی منزل فعالیت دارد؛ مرداد ماه سال ۹۱ به دلیل افزایش مشکلات مالی و متوقف شدن تولید، تعطیل اعلام شد و از آن تاریخ حدود ۲۰۰ کارگر بیکار شدند.
بر اساس این گزارش، این کارخانه که زیر نظر گروه صنعتی پیام اداره می‌شود اول شهریورماه سال جاری مجددا فعالیت تولیدی خود را از سر گرفت اما همچنان منابع مالی کافی برای پرداخت معوقات حقوقی کارگران قدیمی را ندارد.
«علی کاظمی» رئیس نهاد کارگری کارخانه آزمایش مرودشت در تشریح جزئیات مطالبات همکارانش به ایلنا گفت: بعد از تعطیلی کارخانه که حدودا دو سال طول کشید، ۱۴۰ کارگر این کارخانه با استفاده از تسهیلات بازنشستگی قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدند و مابقی کارگران قدیمی که تعدادشان به ۶۰ نفر می‌رسد از بیمه بیکاری استفاده نکردند و در کارخانه باقی ماندند.
او افزود: معوقات حقوقی کارگران از خردادماه سال ۹۱ آغاز شد و در این بین از محل فروش ضایعات و لوازم غیر قابل استفاده کارخانه بخشی از حقوق کارگران پرداخت شده است.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه آزمایش در ادامه سخنان خود با بیان اینکه این واحد مجددا در شهریور ماه سال جاری فعالیت تولیدی خود را از سر گرفته است افزود: با شروع به کار مجدد این کارخانه کارفرما به غیر از استخدام دوباره ۶۰ کارگر قدیمی ۳۰ کارگر جدید جذب کرده است که حقوق آنان به صورت ساعتی محاسبه و پرداخت می‌شود.
او گفت: هم اکنون مطالبات کارگران قدیمی شاغل در آزمایش به ۳۰ ماه رسیده است و به همین طریق کارگرانی که از مرداد ماه سال ۹۱ به مرور بازنشسته می‌شوند بر اساس سابقه خدمتشان از این کارخانه حقوق طلب دارند.
به گفته وی، این کارخانه فقط تولید کننده یخچال های ۱۰ فوت خانگی است وبعد از شروع مجدد تولید حدود ۵۰۰ یخچال تولید کرده است که فروش نمی‌روند.
او با بیان اینکه در طول ایام تعطیلی، کارخانه بازار فروش محصولات خود را از دست داده است افزود: محصولاتی که در این مدت ولید شده‌اند درانبارها انباشته شده و به همین دلیل ناچار شدیم تولیدات روزانه را به حداقل ۱۰ یخچال کاهش دهیم.
او که به نمایندگی از سایر کارگران کارخانه آزمایش مرودشت سخن می‌گفت در خصوص مطالبات کارگران بازنشسته گفت: کارگران بازنشسته علاوه بر معوقات حقوقیشان، حین بازنشستگی نمی توانند سنواتشان را دریافت کنند.آنان برای وصول مطالبات خود به اداره کار شهرستان مرودشت شکایت کردند اما کارخانه پولی برای پرداخت سنوات آنان نداشت و در نهایت کارگران با استفاده از رای اجرای احکام اموال کارخانه را توقیف کردند.
کاظمی در ادامه به سوابق کاری ۲۰ ساله ۶۰ کارگر قدیمی کارخانه آزمایش مرودشت اشاره کرد و گفت: در صورت تامین منابع مالی و رفع موانع بازنشستگی، این تعداد کارگر حائز شرایط بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور را دارا می‌شوند.
او یکی از دلایل افزایش مشکلات کارخانه را ناشی از بدهی‌های سنگین مالی به ادارات تامین اجتماعی، دارایی، برق و سایر نهاد‌های دولتی دانست و افزود: این کارخانه حدود ۱۱ میلیارد به تامین اجتماعی، ۱۱ میلیارد به دارایی و مبالغ هنگفتی به اداره برق و گاز بدهکار است.
به گفته وی، طلبکاران مالی کارخانه برای از سر گیری فعالیت این واحد تولیدی همکاری زیادی با کارگران کردند چرا که پیش از این هم برق و هم گاز کارخانه قطع شده بود.
گفتنی است کارخانه آزمایش دارای دو شعبه است که کارگران بازنشسته شعبه دیگر این واحد تولیدی در شرق تهران که از سال ۹۱ به تدریج بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به دریافت سنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.

-------------------------

مصدومیت ۴ کارگر بر اثر آتش‌سوزی شهرک صنعتی «فرامان»

بر اثر آتش‌سوزی در شهرک صنعتی «فرامان» واقع در کرمانشاه، ۴ کارگر مصدوم شدند.
«شاهپور قنبری» مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه درباره این حادثه به ایلنا گفت: خوشبختانه در کمترین زمان ممکن نیروهای آتش نشانی و امدادی به محل حادثه رسیدند و اقدام به مهار آتش کردند.
قنبری با اشاره به اینکه خاموش کردن این آتش سوزی بیش از ۲ ساعت به طول انجامید، اعلام کرد: در این آتش سوزی تعدادی از کارگران که در ساختمان آتش گرفته حضور داشتند، به علت استنشاق گاز دچار مصدومیت شدند.
او بیان داشت: در این حادثه ۴ نفر از پرسنل و کارگران شهرک صنعتی فرامان کرمانشاه به علت استنشاق گاز دچار عارضه خفگی شدند که همگی برای درمان به مراکز درمانی اعزام شدند.

-------------------------

هنوز دیهٔ کشته‌شدگان معدن کوشک بافق پرداخت نشده است

اردیبهشت ماه سال گذشته بود که منابع کارگری در یزد، از کشته شدن دو کارگر در اثر ریزش معدن در شهر بافق استان یزد خبر دادند. این دو کارگر جوان در حین کار در معادن سرب و روی کوشک بافق بر اثر سقوط از ارتفاع ۴۰ متری جان خود را از دست داده بودند. اکنون خبر می رسد، علی رغم گذشت بیش از یک سال از کشته شدن این کارگران، هیچ مبلغی به عنوان دیه از سوی کارفرما به خانواده کشته شدگان پرداخت نشده است.
محمدعلی جداری فروغی حقوق‌دان و وکیل دادگستری که قرار است به زودی، وکالت پرونده ی دو کارگر کشته شده را به عهده بگیرد، با بیان این مطلب که هنوز هیچ مبلغی به عنوان دیه به خانواده کارگران کشته شده پرداخت نشده گفت: با گذشت نزدیک به یک سال و نیم از زمانی که دو کارگر این معدن در حین انجام کار کشته شدند هنوز هیچ مبلغی از سوی کارفرما به عنوان دیه به خانوادهٔ کشته شدگان پرداخت نشده است.
گفته می‌شود، این کارگران نزدیک به دو سال سابقهٔ کار در این معدن را داشتند و از خرداد ماه سال ۹۰ بصورت قراردادی در این معدن مشغول به کار شده‌ بودند. این دو کارگر به نام‌های «جواد غنی‌پور» و «حسین زراشکی» هر دو متاهل و اهل شهرستان بهاباد بودند و در شیفت عصر معدن کوشک کار می کردند.
در همین رابطه برادر یکی از دو کارگر کشته شده این حادثه در گفتگو با ایلنا، با اشاره به اینکه علی رغم گذشت چند ماه از صدور رای دادگاه هنوز کارفرما اقدامی برای پرداخت دیه کارگران انجام نداده است،گفت: طبق رای دادگاه در این حادثه کارفرما ۵۰ درصد مقصر است، اما علی رغم پیگیری‌های ما هنوز هیچ مبلغی از سوی کارفرما به عنوان دیه پرداخت نشده است. وی همچنین افزود: از زمان حادثه، دادگاه دوسال فرصت داده تا دیه پرداخت شود اما از روزی که ما شکایت کردیم قرار شد نسبت به پرداخت دیه اقدام کند اما علی رغم وعده‌هایی که داده شد هیچ اقدامی صورت نگرفت.
غنی‌پور در ادامه به وضعیت نامطلوب زندگی خانواده کارگران کشته شده اشاره کرد و گفت: طی یک سال و نیم گذشته، خانواده‌های این دو کارگر با ماهیانه کمتر از ۵۰۰ هزار تومان مستمری زندگی خود را می‌گذرانند و طبیعی است که شرایط مطلوبی ندارند.
وی در پایان تاکید کرد، به کمک وکیل تلاش می‌کنیم نسبت به احقاق حقوق برادرم و دیگر کارگر کشته شده این حادثه اقدامات لازم را انجام دهیم.

-------------------------

پرداخت قسطی «سنوات خدمت» کارگران کیان‌تایر ۶۰ ماه طول می‌کشد

حدود ۵۰۰ نفر از کارگران کارخانه «کیان تایر» که از سال ۸۹ به تدریج بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به دریافت سنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.
کارگران بازنشسته این کارخانه به ایلنا گفته‌اند بازنشستگی‌شان با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور انجام گرفته است و رقم حق سنوات خدمتشان با توجه به میزان سوابق کاری از ۲۰ تا ۶۰ میلیون تومان متغیر است.
بازنشستگان این کارخانه قدیمی تولید لاستیک در تهران می‌گویند سنوات خدمت حقی است که قانون برای جبران سال‌هایی که کارگران زندگیشان را برای انجام کار صرف کرده‌اند در نظر گرفته است و این حق طبق عرف جامعه کارگری تنها سرمایه آنان برای ادامه زندگی در هنگام بازنشستگی است.
بر اساس این گزارش مطالبات کارگران بازنشسته به بیش از ۱۰ میلیارد تومان رسیده که با افزایش تعداد بازنشستگان در هر ماه این رقم روز به روز بیشتر می‌شود.
بازنشسته دیگری درباره سرانجام مطالبات کارگران بازنشسته کیان تایر به ایلنا گفت: مهم‌ترین عامل معوق ماندن سنوات کارگرانی که به مرور از کارخانه کیان تایر بازنشسته می‌شوند کمبود نقدینگی است به همین دلیل کارفرما مطالبات کارگران بازنشسته را به صورت اقساطی ماهانه مبلغ ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کند.
به گفته او، با اقساطی پرداخت شدن سنوات کارگران بازنشسته بیش از ۶۰ ماه زمان نیاز است تا کل سنوات یک کارگر به مرور پرداخت شود.
این کارگر بازنشسته که به نمایندگی از سایر بازنشستگان کیان تایر سخن می‌گفت افزود: هم اکنون در آمد حاصل از فروش محصولات این کارخانه صرف هزینه‌های جاری کارخانه و پرداخت حقوق حدود هزار نفر از کارگران شاغل می‌شود.
کارگران بازنشسته کیان تایر می‌گویند کارفرما برای جبران مشکلات مالی این واحد تولیدی نیاز به دریافت تسهیلات بانکی دارد اما وامهایی که به این کارخانه پیشنهاد می‌شود با بهره‌های بانکی بالاست و کارفرما می‌گوید توان بازپرداخت بهره این وام‌ها را ندارد.

-------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در پامنار

بر اثر ریزش آوار در محل احداث ساختمانی در خیابان پامنار تهران، دو کارگر ساختمانی زیرآوار ماندند که در ‌‌نهایت یکی از کارگران جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که صبح امروز در خیابان پامنار، خیابان صوفیانی رخ داد، دو کارگر ۲۲ و ۲۸ ساله افغان در حین کار در یک محل گودبرداری بر اثر ریزش آواردیواره محل گودبرداری شده و بخشی از دیوارهای ساختمان مسکونی مجاور محبوس شدند.
بنا بر این گزارش، یکی از کارگران که کوچک‌تر بود به دلیل سنگین بودن آوار و کمبود اکسی‍ژن دچار خفگی شد و کارگر دیگر که به شدت دچار آسیب دیدگی شده بود برای ادامه درمان به بیمارستان انتقال یافت.

-------------------------

صدور قرار منع تعقیب برای نماینده اخراجی کارگران چادرملو

وکیل کارگران معدن چادرملو گفت: پروندهٔ شکایت از کارگران چادرملو در دست بررسی است و قرار منع تعقیب در بسیاری از اتهامات صادر شده است. «محمد علی جداری فروغی» که وکالت تعدادی از کارگران معدن چادرملو را به عهده دارد در خصوص روند رسیدگی به پرونده شکایت کارفرما از این کارگران به ایلنا گفت: در حال حاضر بازپرس شعبهٔ اول دادسرای عمومی و انقلاب اردکان به پروندهٔ کارگران از جمله آقای بهرام حسنی‌نژاد دبیر انجمن صنفی کارگران چادرملو رسیدگی کرده و نسبت به بسیاری از اتهامات قرار منع تعقیب صادر کرده است. وی تاکید کرد، تا روشن شدن وضعیت کارگران چادرملو پیگیر مسائل حقوقی آنان هستم و با قطعی شدن قرار صادره در این مورد بیشتر اطلاع رسانی خواهم کرد.

پیشینه
۶ آذر ماه سال گذشته بود که ۸۰۰ کارگر معدن چادرملو در اعتراض به آنچه دستمزدهای ناعادلانه می‌خواندند و همچنین اخراج «بهرام حسنی‌نژاد» دبیر نهاد کارگری این معدن (انجمن صنفی کارگران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس) بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کردند. پس از آن در بهمن ماه ۹۲ بود که مدیرعامل مجتمع سنگ آهن چادرملو از طریق قوه قضاییه علیه تعدادی از کارگران شکایت کرد و این کارگران توسط پلیس امنیت احضار و سپس بازداشت شدند.‌‌ همان موقع احمد کمالی، فرماندار اردکان ضمن بیان اینکه احضار و بازداشت نزدیک به ۲۰ کارگر معدن چادرملو به دلیل شکایت کارفرما از آن‌ها صورت گرفته است در گفتگویی با ایلنا تحریک کارگران به اعتصاب را یکی از اتهامات کارگران بازداشتی ذکر کرده بود.
به گفته کارگران دلیل اخراج آقای حسنی‌نژاد را پیگیری‌های انجمن صنفی کارگران آسفالت‌طوس برای عادلانه کردن شرایط مزدی و بیمه‌ای کارگران این شرکت پیمانکاری عنوان کردند و اعلام داشتند که در نتیجه این اعتراضات شرکت آسفالت طوس ضمن پذیرش درخواست بازنگری طرح بندی مشاغل حاضر شده است تا مسئله کسر شدن حق بیمه از مزایای پاداش بهره وری را به تشخیص کار‌شناسان سازمان تامین اجتماعی واگذار کند.

-------------------------

۱۵۰ کارگر شهرداری مریوان بدون دریافت دو ماه حقوق بیکار شدند

نزدیک به ۱۵۰ کارگر فضای سبز شهرداری مریوان با اتمام قرارداد کاری‌شان در پایان ماه گذشته بیکار شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران فصلی که به مدت هفت ماه (از اواسط اسفند پارسال تا پایان آبان ماه امسال) با شهرداری مریوان قرارداد کار بسته بودند در روزهای گذشته بیکار شده‌اند.
بر اساس این گزارش، در حالی که بیش از یک هفته از تعدیل این ۱۵۰ کارگر می‌گذرد هنوز حقوق و اضافه کاری آنان در ماه‌های مهر و آبان پرداخت نشده است.
منابع کارگری ایلنا در عین حال گزارش داده‌اند که شهرداری مریوان با صدور فراخوان از همه کارگران خدمات شهری این مجموعه خواسته است که به بخش‌های اداری و مالی مراجعه کنند و سفته‌های ۱۰ یا ۱۵ میلیون تومانی در اختیار کارفرما قرار دهند.
این کارگران که شمار آنان به ۲۰۰ نفر می‌رسد یا رفتگر هستند یا راننده ماشین‌های جمع آوری زباله و یا تعمیرکاران تجهیزات شهرداری.
یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: کارفرما قصد دارد کارگران را با اخذ سفته تحت فشار بگذارد و امنیت شغلی‌ ما را بیش از گذشته محدود کند، به خصوص در شرایطی که کارگران نزدیک به ۲ سال است هیچ قرارداد کاری با شهرداری امضاء نکرده‌اند.
او در عین حال با انتقاد از کیفیت بسیار پایین لباس کاری کارگران خدمات شهری، افزود: در حالی که این لباس‌ها به عنوان «بادگیر» و «ضد آب» در اختیار ما قرار گرفته‌اند اما در برابر سرما و در برابر باران مقاوم نیستند و کافی است کمی باران ببارد تا از درون خیس شوند.
او در ادامه بیان کرد: البته کیفیت لباس‌ها در سال‌های گذشته نیز پایین بود اما کارگران آن لباس‌ها را که به رنگ مشکی بود با جنس‌های مرغوب موجود در بازار تعویض می‌کردند اما لباس‌های جدیدی که در اختیار کارگران قرار گرفته نارنجی است و هیچ فروشنده‌ای حاضر نیست این لباس‌ها را از کارگران بخرد.
او افزود: از سوی دیگر این لباس‌ها در یک اندازه تهیه شده‌اند بنابراین برای بسیاری از همکاران یا تنگ هستند و یا گشاد.
این کارگر معترض با اشاره به قطع سهم شیر کارگران شهرداری مریوان از حدود ۱۵ ماه پیش، گفت: در گذشته به هر کارگر ۳۰ عدد شیر پاستوریزه با تاریخ مصرف طولانی مدت می‌دادند تا در طول ماه مصرف کنند اما مدت هاست که سهمیه شیر کارگران را قطع کرده‌اند.
او در ادامه مدعی شد شهرداری مریوان عنوان شغلی خدمات را در لیست بیمه تامین اجتماعی جعلی درج می‌کند و در حالی که شغل کارگران خدمات شهری سخت و زیان آور است، عنوان شغلی آنان کارگر ساده رد می‌شود.
این کارگر معترض در پایان با انتقاد از حق اضافه کاری ناعادلانه کارگران شهرداری مریوان، از اداره کار این شهرستان به دلیل ناکارآمدی و پاسخگو نبودن انتقاد کرد.

-------------------------

۱۴۰۰ کارگر معادن البرز شرقی ۲ ماه حقوق نگرفته‌اند

-------------------------

تعویق ۳ ماه حقوق ۱۵۰ کارگر «آدنیس» در مشهد/ ۵۰ کارگر طی ۳ ماه بیکار شدند

۱۵۰ کارگر کارخانه لوازم خانگی آدنیس ۳ ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.
یک فعال کارگری درباره عدم دریافت مطالبات کارگران ادنیس به ایلنا گفت: از شهریور ماه که تولید کارخانه شروع شده، کارگران حقوق دریافت نکرده‌اند و بیمه‌ها هم رد نشده است. او گفت: کارگران و خانواده‌های آن‌ها در چند ماههٔ اخیر به دلیل عدم تمدید دفترچه‌های بیمه با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند.
این فعال کارگری همچنین خبر از تعدیل حدود ۵۰ کارگر ادنیس مشهد در ۳ ماههٔ اخیر داد و گفت: به دلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات، تعداد زیادی از کارگران در ۳ ماههٔ اخیر از شرکت رفته‌اند و نزدیک به ۵۰ نفر از آنان هم به خواست شرکت تعدیل شده‌اند که تمام این کارگران قراردادی بودند.
وی وضعیت تولید در کارخانهٔ آدنیس را نامطلوب توصبف کرد و گفت: در حالیکه الان بسیاری از کارخانه‌های تولید بخاری و لوازم گرمایش مشغول افزایش تولیداتشان هستند، به دلیل سیاست‌های مدیریتی در کارخانه آدنیس، وضعیت تولید کارخانه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته افت شدیدی پیدا کرده است.
یک کارگر دیگر درباره مشکلات ناشی از عدم واریز به موقع حق بیمه‌ها برای برخی از کارگران بازنشسته این شرکت گفت: متاسفانه کارفرما، ۱۰ درصد بیمهٔ بیکاری که سهم بازنشستگان و کارگران معرفی شده به بیمهٔ بیکار ی است را هم پرداخت نکرده تا حداقل کارهای بیمه‌ای این افراد روند درست خود را طی کند و مشخص نیست دلیل این کم کاری چیست. وی افزود: بسیاری از کارگرانی که تعدیل شده‌اند به دلیل اینکه در این چند ماهه بیمه‌ها به موقع رد نشده و کارگرانی که در این مدت بازنشسته شده‌اند در خصوص وضعیت بیمهٔ بازنشستگی‌شان با مشکل مواجه شده‌اند.
وی در خصوص وضعیت کارخانهٔ آدنیس توضیح داد: کارخانه آدنیس یکی از برندهای باسابقه و قدیمی در صنعت لوازم خانگی کشور است، اما این روز‌ها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند. این کارگر، مشکلات فعلی کارخانه آدنیس را ناشی از سوءمدیریت عنوان کرد و با اشاره به روی کار آمدن کارفرمای جدید از سال گذشته افزود: متاسفانه جابه جایی‌های مدیریتی در ۲ سالهٔ گذشته باعث شده وضعیت تولید و پرداخت مطالبات کارگران افت شدیدی پیدا کند.
گفته می‌شود تعداد کارگران این کارخانه در سال‌های گذشته نزدیک به ۳۰۰ نفر بوده، اما مشکلات ناشی از عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات بیمه‌ای کارگران باعث شده کارگران رغبتی به کار کردن در این کارخانه نداشته باشند و به همین دلیل تعداد کارگران این کارخانه ظرف چند ماههٔ گذشته به کمتر از ۱۵۰ نفر رسیده است که از این تعدادنزدیک به ۱۰ نفر کارگر رسمی و مابقی قراردادی هستند. به گفته کارگران این کارخانه، معوقات بیمه‌ای این کارخانه به اداره تامین اجتماعی مشهد از حدود چهار سال پیش شروع شده و اکنون به ۹۰۰ میلیون تومان رسده است، اما با وجود شرایطی که تامین اجتماعی برای قسط بندی معوقات بیمه‌ای و حذف جریمه‌های کارفرمایان در نظر گرفته است، اقدامی جهت پرداخت بدهی صورت نمی‌گیرد.
گفتنی است پیش از این نیز در تاریخ دهم مهرماه سال گذشته ایلنا از تعویق پنج ماه حقوق این کارگران خبر داده بود.

-------------------------

تلاش هماهنگ ۳۰۰ کارگر صنعتی برای عادلانه‌سازی حقوق ۱۴ کارگر خدماتی

کارگران کارخانه استحصال طلای «پویا زرکان آق‌دره» در آذربایجان غربی در اقدامی هماهنگ خواستار پرداخت مزایای شغلی برابر به ۱۴ نفر از همکاران خود که تحت قرارداد پیمانی کشغول به کارند شدند.
کارگران این کارخانه به ایلنا گفته‌اند: از مجموع ۲۴ کارگر پیمانکاری که در اصل باید طبق قرارداد کار در واحد رستوران شرکت شاغل باشند، روزانه ۱۴ کارگر در کارگاه‌های استحصال طلای کارخانه به امور خدماتی اشتغال دارند و مانند همه کارگران شاغل در سالن استحصال در معرض آسیب‌های جسمی و روانی قرار می‌گیرند.
کارگران با تاکید بر اینکه کارگران خدماتی مورد نظر در اصل باید در‌‌ همان محل رستوران و خارج از سالن استحصال طلا فعالیت کنند، یادآور شدند: استفاده مستمر و گسترده از مواد سمی و خطرناکی همچون سیانور، جیوه و اوره در فرآیند استحصال طلا برای تمامی کارگران حاضر در سالن‌های ویژه استحصال طلا عوارض جدی جسمی و روانی به دنبال دارد اما با این حال کارگران خدماتی به نسبت کارگران غیر خدماتی مزایای شغلی کمتری دریافت می‌کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا، در روزهای اخیر کارگران سالن استحصال از کارفرما درخواست کردند که به همکاران خدماتی‌شان نیز مانند آن‌ها مزایای شغلی متناسب با شغل پرداخت شود، در خواستی که تا کنون از جانب کارفرما پاسخ مشخصی دریافت نکرده است اما طرح آن در ابتدا باعث شد تا یکی از کارگران سالن استحصال اخراج شود اما با پیگیری جدی سایر کارگران، حکم اخراج لغو شد.
کارگران این کارخانه همچنین با اشاره به سوابق کاری خود و همکاران‌شان گفتند: استخدام بیشتر کارگران به زمانی بازمی‌گردد که کارخانه استحصال طلای پویا زرکان آق‌دره در سال ۸۳ فعالیت خود را آغاز کرد؛ در آنزمان تمامی کارگران تحت قرار داد پیمانکار در سالن استحصال مشغول بودند و سمت شغلی داشتند و قرارداد کاری‌شان هر ماه یک بار تمدید می‌شد اما پس از آنکه در دولت گذشته مسئله تبدیل وضعیت قرارداد کاری کارگران پیمانکاری دارای مشاغل غیر حجمی مطرح شد، قرارداد کاری کارگران سالن استحصال از پیمانکاری یک ماهه به قراردادهای یکساله بصورت مستقیم با طرفیت کارخانه تغییر کرد اما در وضعیت کارگران خدماتی تغییری ایجاد نشد.
این کارگران گفته‌اند: خواسته ما برخورداری همه کارگران خدماتی و غیر خدماتی از مزایای سختی کار است و از کارفرما می‌خواهیم که اگر به حضور کارگران خدماتی در سالن استحصال نیاز دارد با آن‌ها نیز بصورت مستقیم قرارداد کار امضا کند.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر به غیر از ۱۴ کارگر خدماتی پیمانکاری، ۳۰۰ کارگر دیگر در سالن استحصال طلای پویا زرکان آق‌دره مشغول به کارند. این کارگران نیز با وجود آنکه به نسبت کارگران پیمانی از مزایای بیشتری برخوردارند اما معتقدند مزایای شغلی‌شان به میزان «سخت و زیان‌آور» بودن شغل‌شان نیست.

-------------------------

دستمزد کارگران «فراورده‌های نسوز پارس» با دو ماه تأخیر پرداخت می شود/ قطع مزایا

کارگران کارخانه فراورده‌های نسوز پارس واقع در استان یزد می گویند تا پیش از اینکه شرکت خصوصی شود اوضاع تولید و پرداخت حقوق و مزایای کارگران خوب بود اما از دو سال پیش که شرکت به بخش خصوصی واگذار شده، خیلی از مزایا و پاداش‌های مربوط به عملکرد سالیانهٔ کارگران قطع شده است.
یک منبع کارگری با بیان این مطلب به ایلنا گفت: شرایط پرداخت مطالبات حقوقی کارگران کارخانه فرآورده های نسوز مناسب نیست. وی در خصوص تعویق در پرداخت حقوق کارگران نیز گفت: تقریبا در یک سال گذشته هر دو تا سه ماه یک بار حقوق دریافت کرده‌ایم و وضعیت پرداخت حقوق‌ها منظم نیست.
گفته می‌شود شرکت فراورده‌های نسوز پارس یزد، ۳۶۰ کارگر دارد که از این تعداد نزدیک به ۲۶ نفر رسمی و مابقی با قرارداد موقت مشغول کارند.
عمده‌ترین سهامداران این شرکت مجتمع صنعتی احیاء فولاد سپاهان، شرکت فرآورده‌های نسوز آذر، و بانک رفاه کارگران هستند. منابع کارگری ایلنا می گویند این شرکت از دو سال گذشته به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و زیان ده بودن شرکت عنوان شده به بخش خصوصی واگذار شده اما هنوز مطالبات کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند.
یکی از منابع کارگری به بیکارسازی تعدادی از کارگران قدیمی طی ۲ ساله گذشته اشاره کرد و گفت: خیلی از کار‌شناسان باسابقهٔ ما در دو سال گذشته از شرکت رفته‌اند، حالا یا به صورت غیرحضوری عذر ماموریت آن‌ها خواسته شده یا اینکه به دلیل عدم دریافت به موقع مطالباتشان خود شرکت را ترک کرده‌اند.
این کارگر گفت: از زمانی که شرکت خصوصی شده و پرداختی کارگران به تعویق افتاده برخی از کارگران به خواست خود تسویه حساب کرده‌اند و رفته‌اند و حدود ۶ نفر از کار‌شناسان واحد‌های تحقیقاتی و تولیدی کارخانه هم به خواست شرکت تعدیل شده‌اند.
وی در ارتباط با وضعیت تولیدات کارخانه گفت: وضعیت تولید کارخانه اصلا مناسب نیست، به این دلیل که واردات مواد اولیه به کارخانه کم شده و ما در حال حاضر از برگشتی محصولاتی که به شرکت‌های تابعه می‌دهیم، برای ساخت محصولات جدید استفاده می‌کنیم.
علی رغم اینکه مسولین کمبود نقدینگی را دلیل رکود در تولید کالا و تعویق در پرداخت مطالبات عنوان می‌کنند اما کارگران معتقدند دلیل اصلی تعویق در پرداخت معوقات کارگران، کمبود بودجه و نقدینگی نیست و منابع لازم برای پرداخت به موقع حقوق کارگران وجود دارد. یکی از کارگران در این باره گفت: مسولین شرکت مرتب می‌گویند، شرکت زیانده است و کمبود منابع داریم، درحالیکه اگر چنین چیزی بود فعالیت شرکت باید سال‌ها پیش متوقف می‌شد.
گفته می شود مشتریان عمده این شرکت، صنایع فولاد و سیمان کشور مانند ذوب آهن اصفهان و مس سرچشمه هستند.

-------------------------

شمار کارگران «آزمایش» از ۱۸۰۰ کارگر به ۳۰ نفر رسیده است/ دو سال انتظار برای دریافت حق سنوات

حدود ۱۶۰ نفر از کارگران کارخانه آزمایش واقع در شرق تهران که از سال ۹۱ به تدریج بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به دریافت سنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.
کارگران بازنشسته این کارخانه به ایلنا گفته اند بازنشستگی شان با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور انجام گرفته است و رقم حق سنوات خدمت شان با توجه به میزان سوابق کاری از ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان متغیر است.
بازنشستگان این کارخانه قدیمی لوازم خانگی می گویند سنوات خدمت حقی است که قانون برای جبران سال هایی که کارگران زندگی شان را برای انجام کار صرف کرده اند در نظر گرفته است و این حق طبق عرف جامعه کارگری تنها سرمایه آنان برای ادامه زندگی در هنگام بازنشستگی است.
آنان با اشاره به تورم اقتصادی موجود در جامعه معتقدند چون در نهایت سنوات آنان به ریال پرداخت می شود هر روز تاخیر در پرداخت از سرمایه زندگی شان خواهد کاست.
بر اساس این گزارش، در میان کارگران بازنشسته، افرادی هم هستند که هنوز نتوانسته‌اند معوقات حقوقی چند ماه آخر فعالیت خود را دریافت کنند.
گفته می شود از کارگران قدیمی این کارخانه فقط ۳۰ نفر باقی مانده‌اند که تا یکسال دیگر آنان نیز بازنشسته خواهند شد.
یکی از کارگران بازنشسته این کارخانه در خصوص سرانجام کارخانه آزمایش شرق تهران به ایلنا گفت: از دو سال پیش که تولیدات این واحد باسابقه و قدیمی متوقف شده است، بخش عمده‌ای از حقوق ۱۸۰ کارگر کارخانه آزمایش که هنوز بازنشسته نشده بودند با اجاره تعدادی از سالن‌های تولیدی و انبار‌ها به سایر تولید کنندگان تامین می‌شد.
او افزود: این کارخانه در آغاز فعالیت دولت نهم ۱۸۰۰ کارگر داشت و به تدریج با پدیدآمدن مشکلات بخش زیادی از کارگران خود را اخراج کرد، به طوری که هم اکنون در این واحد تولیدی تنها حدود ۳۰ کارگر باقی مانده‌اند که در شرف بازنشستگی‌اند.
در ادامه این کارگر بازنشسته آزمایش اظهار داشت: در حال حاضر همه ماشین آلات و تجهیزات تولیدی این کارخانه در توقیف طلبکاران است و قبل آن نیز این واحد تولیدی هر آنچه که تولید می‌کرد توسط طلب کاران کارخانه توقیف می‌شد و در ‌‌نهایت محصولی باقی نمی‌ماند که با فروش آن هزینه‌های کارخانه و کارگران تامین شود.
به گفته وی، این واحد تولیدی با آنکه توسط طلب کاران کارخانه محاصره شده است به هیچ وجه مشکل فروش محصولات تولیدی ندارد و در بازارهای خارجی همانند کشورهای حوزه دریای خزر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

-------------------------

مصدومیت کارگر افغان بدلیل فرورفتن میلگرد در جمجمه‌اش

کارگری حین انجام کار در یک کارگاه ساختمانی دچار صدمه شد و میلگردهای قرارداده شده در محل احداث ساختمان، در سر وی فرو رفت.
به گزارش ایلنا، ظهر امروز وقوع یک حادثه کارگری از بیمارستان حضرت رسول اکرم به گروهای امداد و نجات تهران گزارش شد. بر اساس این گزارش، میلگردی به طول یک متر از پشت سر درون جمجمه کارگری ۲۸ ساله فرو رفت و از پیشانی وی خارج شد.
‌نیروهای آتش نشانی با حضور در بیمارستان رسول اکرم بخشی از میلگردهای فرو رفته در سر کارگر را برش دادند. سپس این کارگر افغان برای خارج کردن میلگردهای باقی مانده درون جمجمه‌اش به اتاق عمل منتقل شد.

-------------------------

۱۲۰ کارگر «فرش باستان» طی ۳ سال بیکار شدند/ تعویق دو ماه حقوق کارگران باقی‌مانده

بیش از ۱۲۰ کارگر قراردادی فرش باستان یزد طی ۳ سال گذشته به دلیل آنچه کمبود نقدینگی خوانده شده تعدیل شده‌اند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه فرش باستان یزد گفته‌اند این کارخانه حدود ۳ سالی است که به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و بدهی به شرکت‌های دیگر گفته می‌شود، بیش از ۱۲۰ کارگر قراردادی خود را به تدریج تعدیل کرده است.
یکی از کارگران اخراجی این کارخانه گفت: «تعداد نیروهای این شرکت در سال‌های گذشته مجموعا ۱۸۰ نفر بوده که تعدادی از آن‌ها رسمی بودند و در سه سال گذشته همزمان با شروع تعدیل نیرو‌ها بازنشسته شدند و مابقی نیروی قراردادی بوده‌اند که علی رغم اینکه برخی از آن‌ها ۱۵ تا ۱۸ سال سابقهٔ کار در این کارخانه را داشتند، تعدیل شده‌اند.»
یک کارگر این کارخانه نیز از عدم پرداخت به موقع حقوق و مزایای کارگران خبرداد و گفت: علی رغم اینکه مسولین شرکت برای پرداخت بدهی‌های مالی و حقوقی خود بار‌ها اقدام به فروش مواد اولیهٔ شرکت کرده‌اند، اما در یک سالهٔ گذشته به طور متوسط حقوق کارگران هر ۳ ماه یک بار پرداخت شده است ضمن اینکه در ۳سال گذشته مزایا هم دریافت نکرده‌ایم.
او آخرین دریافتی کارگران را مربوط به شهریورماه دانست.
این کارگر در ارتباط با وضعیت کنونی کارخانه فرش باستان گفت: در حال حاضر تعدادی نیروی کار رسمی در شرکت فعالند اما عملا فرش باستان در آستانه تعطیلی است و کارگرانی که هم اکنون هم در شرکت فعال‌اند نیز با تاخیر چند ماهه حقوق‌شان را دریافت می‌کنند.
در حالیکه گفته می شود مسولین شرکت کمبود نقدینگی و کمبود مواد اولیه را عامل اصلی تعدیل نیروها و در نهایت تعطیلی کارخانه در آینده ی نزدیک می دانند، اما کارگران می گویند شرکت با کمبود نقدینگی مواجه نیست و علت اصلی به تعطیلی کشاندن کارخانه و بیکاری کارگران،تمایل مسولین شرکت برای فروش زمین کارخانه است.
یکی از کارگران اخراجی این شرکت در خصوص وضعیت فعالیت شرکت باستان یزد در چند سالهٔ گذشته، توجیه مدیران شرکت در ارتباط با کمبود نقدینگی و مواردی از این دست را نادرست دانست و گفت: تولید فرش ماشینی علی رغم تمام کمبود‌ها هنوز هم سودآور است اما آقایان به منافع بیشتر می‌اندیشند و بیکاری ۱۲۰ کارگر دربرابر این قضیه اهمیتی ندارد»
وی گفت: موضوع اساسا نقدینگی نیست، دلیل اصلی مدیران شرکت برای تعدیل نیرو‌ها بالا رفتن نرخ زمینی است که این شرکت در آن واقع شده است.
این کارگر ادامه داد: وضعیت این شرکت تا ۴ سال گذشته از نظر میزان فروش و ذخیرهٔ مواد اولیه بسیار مطلوب بود اما از ۳ سال گذشته مدیران شرکت مرتب پرداخت حقوق و مطالبات کارگران را به تعویق می‌انداختند و دلیل آن را کمبود نقدینگی و بدهی در ازای باز پرداخت وام‌های معوق عنوان می‌کرده‌اند.
وی به وضعیت بازنشستگی کارگران اخراجی این شرکت اشاره کرد و گفت: قیمت زمینی که کارخانه در آن قرار دارد بالاست و مدیران کارخانه بدون توجه به سرگردانی کارگران، اقدام به بیکارسازی تعداد زیادی از ما کرده اند در حالیکه بسیاری از این کارگران سابقهٔ کار بالایی در شرکت داشتند، و حالا مشخص نیست با این شرایطی که پیش آمده و بیکاری که وجود دارد تکلیف بازنشستگی کارگران چه می‌شود».
در حال حاضر نگرانی اصلی کارگران تعدیل شده این است که با توجه به اینکه عمدتا در سنین میان‌سالی قرار دارند، بعد از اخراج از کارخانه همانند همکاران‌ تعدیل شده‌شان، توانایی جذب مجدد در بازار کار را نداشته باشند.

-------------------------

دعوای کارگران اخراجی با «پتروشیمی ایلام» وارد فاز جدیدی شد/ انتشار سند

در حالی که یکی از مدیران پتروشیمی ایلام در گفتگو با خبرگزاری رسمی دولت مدعی شده است یکصد کارگری که یکشنبه هفته گذشته مقابل مجلس تجمع کرده بودند، مطالبه خاصی از این واحد تولیدی ندارند و رای اداره کار به سود آنان صادر نشده است، این کارگران احکام هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار و اجراییه دادگستری که از میلیون‌ها تومان بدهی کارفرما و الزام او برای انعقاد قرارداد مستقیم با این کارگران حکایت می‌کند را در اختیار ایلنا قرار دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از یکصد کارگر اخراجی پتروشیمی ایلام یکشنبه هفته گذشته (۲۵ آبان) با سفر به تهران مقابل مجلس تجمع کرده بودند. این کارگران با وجود نزدیک به ۵۰ میلیون تومان حقوق معوقه و حکم اداره کار مبنی بر بازگشت به کار، اجازه ندارند به این واحد تولیدی وارد شوند. هم اکنون بیش از سه ماه از ممنوعیت ورود آنها به کارخانه می‌گذرد.
کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام با وجود حکم اداره کار مبنی بر الزام کارفرما برای انعقاد قرارداد مستقیم با آنان بار‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند که در صورت تضمین امنیت شغلی حاضرند حتی با پیمانکار قرارداد امضاء کنند، البته با این شرط که مدت زمان قرارداد کارشان کمتر از یکسال نباشد و امنیت شغلی‌شان در صورت تعویض پیمانکار به خطر نیافتد اما کارفرما با شکایت به دیوان عدالت اداری، اجرای احکام اداره کار را به تعویق انداخته و به کارگران گفته است با آنان قرارداد کار یک ماهه یا در ‌‌نهایت ۴۵ روزه منعقد می‌کند.
در همین حال، یک مقام آگاه در پتروشیمی ایلام در اظهار نظری عجیب مدعی شده است مطالبه کارگران اخراجی، عدم پرداخت حقوق و مزایا نیست بلکه آن‌ها می‌خواهند در پتروشیمی استخدام شوند.
این مقام آگاه تعداد کارگران اخراجی را به ۴۰ نفر تقلیل داده و سپس گفته است که این افراد زیر نظر شرکت پیمانکاری «خادم» فعالیت می‌کنند ولی اکنون خواهان انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت پتروشیمی ایلام هستند.
او در عین حال گفته است: شرکت پتروشیمی ایلام به تازگی اقدام به استخدام و جذب نیروی جدید از طریق آزمون کرده و قصد بکارگیری نیروهای متخصص دارد در حالی که تحصن کنندگان شرایط استخدام (داشتن تخصص) را ندارند. زمینه کار با حقوق و حق بیمه و مزایای دیگر برای این افراد همچون گذشته در پتروشیمی فراهم است و آن‌ها می‌توانند از طریق قراردادشان با شرکت پیمانکاری فعالیت خود را ادامه داده و مشغول به کار باشند.
این مقام آگاه در ادامه گفته است: این افراد چندی پیش نیز از طریق اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین دیوان عدالت اداری شکایت کرده بودند که بدلیل ارایه مدارک و مستندات قانونی از سوی پتروشیمی، رای به نفع آن‌ها صادر نشد.
ایلنا در ادامه احکام هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار و اجراییه دادگستری که نشان می‌دهد کارفرما به پرداخت حدود ۵۰ میلیون تومان حقوق معوقه و انعقاد قرارداد مستقیم با بیش از یکصد کارگر اخراجی پتروشیمی ایلام محکوم شده است را منتشر می‌کند:
http://www.ilna.ir/news/news.cfm?id=227759

-------------------------

مرگ کارگر ۲۲ ساله در اصفهان حین جوشکاری بشکه

بر اثر انفجار یک بشکه در مغازه جوشکاری، یک جوان ۲۲ ساله جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح امروز زمانی رخ داد که این کارگر در حال انجام جوشکاری یک بشکه مایعات اشتعال زا در خیابان اشکاوند اصفهان بود.
بر اساس این گزارش، کارگر حادثه دیده که «محسن» نام دارد به دلیل شدت سوختگی از ناحیه سر و صورت در دم جان خود را از دست داده است.
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان، علت انفجار بشکه را وجود گاز به جا مانده از مایعات سریع الاشتعال اعلام کرد و افزود: نیروهای ایستگاه ۲۰ آتش نشانی اصفهان پس از رسیدن به محل حادثه و ایمن سازی و پاکسازی محیط، جسد این جوان را به نیروی انتظامی و اورژانس تحویل دادند.

-------------------------

تصادف سرویس کارگران «آمل جوجه» یک نفر را کشت، ۱۲ کارگر را مصدوم کرد

در پی وقوع حادثه تصادف خودرو حامل کارگران مجتمع تولیدی آمل جوجه با یک خودرو نیسان ۱۲ کارگر مصدوم شدند و یکی از کارگران به دلیل شدت جراحات امروز در بیمارستان ۱۷ شهریور آمل جان خود را از دست داد.
به گزارش خبر نگار ایلنا، این حادثه صبح روز یکشنبه (دوم آذر) ساعت ۷ و نیم صبح زمانی رخ داد که کارگران شیفت صبح این واحد، در محور هراز در شهرستان آمل با یک دستگاه مینی‌بوس راهی کارخانه بودند.
یکی از کارگران حادثه دیده در گفتگو با ایلنا، انحراف به چپ نیسان را عامل مسدود شدن مسیر عبور مینی بوس و وقوع حادثه ذکر کرد.
اسامی ۱۲ کارگر حادثه دیده «رحمت الله حسین‌پور»، «نعمت هدایتی»، «عباس عزیزی»، «تورج احمدیان»، «حمید رضا شاه نوری»، «ابراهیم تقی‌پور»، «احمد یعقوبی»، «احمد یوسفی»، «حسین‌زاده مهدوی»، «حسین قاسمی»، «رضا باقری» و راننده «سید کاظم کرمی» گزارش شده است.
یکی از کارکنان اورژانس بیمارستان ۱۷ شهریور در گفتگو با ایلنا، مصدومان را تمامی ۱۳ سرنشین این خودرو اعلام کرد که پس از مراجعه به این بیمارستان، در بخشهای جراحی، مغز و اعصاب و... بستری شدند.
بر اساس این گزارش صبح امروز یکی از ۱۳ کارگر به نام «محمد رضا حسنی» ۵۰ ساله ساکن روستای رزن نور به دلیل شدت جراحات جان سپرد.
بر اساس گزارش منابع خبری ایلنا، ۵ تن از کارگران حادثه دیده هنوز در بیمارستان ۱۷ شهریور بستری‌اند اما مابقی طی دو روز گذشته مرخص شده‌اند.
قرار است فردا جسد این کارگر در زادگاهش روستای رزن نور به خاک سپرده شود.

-------------------------

کارگران آبفای دشتستان ۷ ماه حقوق نگرفته‌اند

پرداخت حقوق ۲۸ کارگر آب و فاضلاب شهرستان دشتستان با سوابق ۱۵ تا ۲۰ سال کار ۷ ماه به تاخیر افتاده است.
«محمداسماعیل دشمن‌زیاری» رئیس شورای اسلامی کار استان بوشهر به ایلنا گفت: این کارگران که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «نو آوران اروند» در نقاط مختلف شهرستان دشتستان (شامل شهرهای شبانکاره، وحدتیه، آبپخش، برازجان، دالکی و سعدآباد) به کارهای تعمیرات و رفع شکستگی لوله و قرائت کنتور آب و توزیع قبوض مشغول‌اند در هفت ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
بر اساس این گزارش، در مجموع ۲۸ کارگر تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری نو آوران اروند در آبفای دشتستان کار می‌کنند اما از چهار ماه پیش زمان قرار داد این شرکت با آبفای دشتستان به اتمام رسیده است.
دشمن‌زیاری با بیان اینکه طبق قراردادهای منعقد شده، مسئولیت پرداخت حقوق این کارگران با شرکت نو آوران اروند است، افزود: کارفرما بعد از گذشت ۴ ماه از اتمام قرارداد کارگران هنوز با آنان تسویه حساب نکرده است.
به گفته این منبع خبری،در حال حاضر نه پیمانکار شرکت پیمانکاری نو آوران اروند و نه کارفرمای اصلی (آبفای دشتستان) هیچکدام مسئولیت پرداخت مطالبات این کارگران قدیمی را بر عهده نمی‌گیرند.
وی با بیان اینکه پیمانکار از این تعداد کارگر حین قرار داد چک تضمینی اخذ کرده است در ادامه افزود: مطابق قانون این عمل کارفرما غیر قانونی بوده است.
طبق اظهارات این کارگر، هنوز شرکت پیمانکاری نو آوران اروند با آبفای دشتستان تسویه حساب نکرده و آبفا قانونا می‌تواند از محل مطالبات پیمانکار حقوق معوق شده کارگران را پرداخت کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره معوقات بیمه‌ای کارگران آب وفاضلاب دشتستان اظهار داشت: معوقات بیمه‌ای این کارگران حدود ۴ ماه است ژرا که حق بیمه آنان بعد از اتمام قرار داد پیمانکار، به تامین اجتماعی واریز نشده است.
به گفته این منبع خبری، نبود امنیت شغلی در کنار پرداخت نشدن مطالبات مزدی شرایط سختبی را برای کارگران فراهم کرده است.

-------------------------

تعویق ۳ ماه حقوق ۱۰۰ کارگر «سدید ریخته گر»

منابع خبری ایلنا در کارخانه «سدید ریخته‌گر» واقع در شهرستان اسلامشهر از تعویق ۳ ماه حقوق ۱۰۰ نفر از کارگران این کارخانه خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، این واحد تولید کننده قلطک‌های نورد گرم به دلیل آنچه کمبود نقدینگی خوانده می‌شود، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد.
بر اساس این گزارش، معوقات حقوقی کارگران مربوط به شهریور، مهر و آبان ماه سال جاری است که علاوه بر آن، کارگران یک چهارم از حقوق مرداد ماه را نیز از کارفرما طلب دارند.
به گفته کارگران این کارخانه، یک ماه از حق بیمه کارگران نیز در آبان ماه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است بطوری که اگر این مبلغ طی چند روز آینده به تامین اجتماعی پرداخت نشود به آن جریمه تعلق می‌گیرد.
بنا بر اطلاعاتی که توسط کارگران در اختیار ایلنا قرار گرفته، این کارخانه ماهانه توان تولید بیش از ۱۵۰ قلطک را دارد اما با امکانات مالی کنونی نمی‌تواند بیش از ۱۰ قلطک تولید کنند.
طبق اظهارات وی، یکی از عوامل بروز مشکلات نقدینگی در این واحد طولانی شدن روند تولید هر قلطک است. «برای تولید این محصول حدود ۴ ماه وقت صرف می‌شود. بعد از آن بیش از یک ماه (در صورت خوش حسابی مشتری) طول می‌کشد که پولش نقد شود.»
بر اساس این گزارش، مشتریان محصولات تولیدی کارخانه سدید ریخته گر بیشتر کارخانه‌های تولید کننده پروفیل هستند و این تولید کنندگان هر چند وقت یکبار باید قلطک‌های ماشین آلات خود را که مصرفی هستند تعویض کنند.
یکی از کارگران سدید ریخته‌گر به ایلنا گفته است: «تعویق حقوق کارگران به بهانه وجود تحریم‌ها و نبود مواد اولیه تولید انجام می‌شد اما امروزه وضعیت کارخانه تا حدی بهبود پیدا کرده وذاگر سرمایه کافی مهیا شود بخش زیادی از مشکلات تولید مرتفع می‌شود.»

-------------------------

۳۵۰ کارگر خدمات شهری شوش ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

بیش از ۴ ماه حقوق حدود ۳۵۰ کارگر پیمانی خدمات شهری و فضای سبز شهرداری شوش در فاصله سال‌های ۹۱ تا ۹۳ انباشت شده است.
«عبدالرضا لالوند» عضو شورای شهر شوش در پاسخ به خبرنگار ایلنا در مورد مطالبات معوقه کارگران شهرداری شوش گفت: پرداخت نشدن حقوق کارگران خدماتی شهرداری شوش مربوط به دوران تصدی‌گری اعضای سابق شورای شهر شوش می‌شود.
او با بیان اینکه سال گذشته شهرداری شوش حدود ۸ میلیارد تومان بدهی داشت، افزود: از زمان آغاز به کار شورای جدید مطالبات کارگران خدماتی از ۹ ماه به ۴ ماه تقلیل یافته است و اعضای شورای جدید تلاش دارند معوقات حقوقی کارگران خدماتی و شهرداری شوش را به روز کنند.
وی در ادامه افزود: در سالهای اخیر کاهش درآمد شهرداری‌ها باعث شده است این نهاد نتواند به موقع حقوق کارگران خدماتی و فضای سبز خود را پرداخت کند و به همین دلیل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران بار‌ها اتفاق افتاده است.
به گفته وی، درآمد ماهانه شهرداری شوش در حدی نیست که بتواند هزینه‌های جاری شهرداری و مطالبات معوقه کارگران خدماتی و فضای سبز را پرداخت کند، به همین دلیل شهرداری به دنبال افزایش اعتبارات و کسب در آمد است.
این عضو شورای شهر شوش در بخش دیگری از گفتگوی خود درباره معوقات بیمه‌ای کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری شوش گفت: مجموع معوقات بیمه‌ای کارگران پیمانی شهرداری شوش یک ماه است که آنهم از سوی اعضای شورای شهردر حال پی گیری وپرداخت است.

-------------------------

تجمع کارگران در اعتراض به دولتی‌سازی منابع درمان تأمین اجتماعی

جمعی از کارگران بازنشسته و شاغل صنایع تهران از ساعت هشت صبح امروز (چهارم آذر) در اعتراض به آنچه «همراهی مجلس و دولت برای جداسازی منابع درمانی کارگران از تامین اجتماعی و واگذاری به دولت» می‌خواندند، در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض امروز بیمه‌شدگان شاغل و بازنشسته تامین اجتماعی به بررسی یکی از تبصره‌های طرح «الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت» است که در صورت تصویب مسئولیت مدیریت منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی به دولت سپرده خواهد شد.
این معترضان که نمایندگان مجلس را مسئول جلوگیری از دولتی‌سازی بخش درمان تامین اجتماعی معرفی می‌کنند، معتقدند اجرای این طرح باعث کاهش بیشتر خدمات رسانی تامین اجتماعی به کارگران شاغل و بازنشسته خواهد شد.
معترضین به ایلنا گفته‌اند سرمایه درمانی تامین اجتماعی از کسر ماهانه سی درصد از حقوق آنان به وجود آمده است و دولت که ۹۰ هزار میلیارد تومان به این صندوق بدهکار است حق تغییر مالکیت یا به تعبیر آنان «مصادره اموال کارگران» را ندارد.
بر اساس این گزارش، معترضین در تجمع امروز کاغذ هایی در دست داشتند که بر آن نوشته شده بود «ما کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی شهرستان تهران، مخالفت خود را با طرح ادغام درمان سازمان تامین اجتماعی با وزارت بهداشت و درمان (سازمان بیمه سلامت) اعلام می‌‌کنیم.»
جمع دیگری از معترضین نیز کاغذهایی را حمل می‌کردند که بر آن نوشته شده بود: «ما کارگران شاغل و کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی (شهرستان ری) با ادغام درمان سازمان تامین اجتماعی با وزارت بهداشت و درمان مخالفیم و به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم که از این حق بین النسلی برای دیگران استفاده کند.»
بنا بر اطلاعات ایلنا، ادعای معترضین درباره «حق بین النسلی» بر اساس ساز و کار مالی سازمان تامین اجتماعی طرح شده است که بر اساس آن، نسل امروز جامعه کارگری از منابع درمان و رفاهی بهره می‌برند که نسل قبلی خود در سازمان تامین اجتماعی ذخیره کرده‌اند و خود نیز برای نسل بعدی جامعه کارگری هر ماه بخشی از حقوق‌شان را به این سازمان می‌پردازند. تشکل‌های صنفی کارگران با استناد به این مکانیزم مالی، مالکیت سازمان تامین اجتماعی را غیر عمومی (غیر دولتی) و متعلق به جامعه بیمه‌شدگان می‌دانند.
بر اساس این گزارش، حسین نقوی حسینی، نماینده ورامین در مجلس از جمله نمایندگانی بود که در جمع معترضان حاضر شده و با آنان گفت‌و‌گو کرد.

-------------------------

اموال «کاشی گیلانا» برای پرداخت حقوق کارگران به مزایده گذاشته شد

همزمان با شصت و نهمین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران کارخانه کاشی گیلانا، به تازگی بخشی از اموال این واحد تولیدی برای پرداخت مطالبات ۱۸ ماهه کارگران به مزایده گذاشته شده است.
منابع خبری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا اعلام کردند، با نظارت نماینده کارفرما، حسابدار، مدیر تولید و کارگران کارخانه مزایده اموال کارخانه کاشی گیلانا از طریق رسانه‌های کثیر انتشار اعلام شد.
بر اساس این گزارش اعلام شده است بخشی از اموال غیر قابل استفاده کارخانه کاشی گیلانا از طریق برگزاری مراسم مزایده حضوری به فروش می‌رسد.
به گفته این منبع خبری، تعداد ۱۲ نفر از متقاضیان خرید قیمتهای پیشنهادی خود را برای برخی اموال اعلام کردند که در ‌‌نهایت قرار شد بررسی قیمت‌های پیشنهادی تا پایان روز سه شنبه از جانب سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان اعلام شود.
بنا بر اظهارات این کارگر، در روز مزایده قیمتهایی که خریداران پیشنهاد کردند بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی آن بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: اصلیترین ماشین آلات کارخانه همانند دو دستگاه پرس، ۱۵ قالب پرس، ۴ دستگاه ژنراتور، ۲ دستگاه ترانس برق و یک دستگاه تراکتور و... در حالی از لیست فروش حذف شده بود که این دستگاها طی ۲۰ سال گذشته در کارخانه کاشی گیلانا غیر قابل استفاده بوده و هیچ گونه کاربردی نداشته‌اند.
گفتنی است ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا به دلیل عدم دریافت بیش از ۱۸ ماه حقوق معوقه، ۶۹ روز است که دست از کار کشیده‌اند.

-------------------------

تأخیر یک ساله در پرداخت «سنوات خدمت» ۵ کارگر بازنشسته شهدآب

۵ نفر از کارگران کارخانه «شهد آب» ارومیه که در آذرماه سال (۹۲) بازنشسته شده‌ بودند هنوز موفق به دریافت سنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.
«ویدا حاجیان» یکی از کارگران بازنشسته کارخانه شهد آب ارومیه میانگین مبلغ سنوات خدمت بازنشستگان این کارخانه را با توجه به میزان سوابق کاریشان حدود ۲۰ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: آذر ماه سال گذشته من به همراه ۴ نفر از همکارانم با استفاده از تسهیلات مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدیم اما کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، حق سنوات پایان خدمت ما را پرداخت نکرد.
به گفته این کارگر بازنشسته، ۵ کارگر بازنشسته بعد از مدت‌ها دوندگی سرانجام موفق شدند در تاریخ سوم خرداد ماه سال جاری در قبال سنوات پایان کار خود از کارفرما چک دریافت کنند، اما با وجود آنکه زمان وصول چک مرداد ماه بود آنان تا به امروز نتوانسته‌اند پول‌شان را دریافت کنند.
او گفت: چک‌هایی که بابت سنوات پایان خدمت ما صادر شده علاوه بر آنکه هیچ کدام موجودی ندارند، امضاء چک‌ها نیز توسط بانکها تایید نمی‌شود.
حاجیان تصریح کرد: خانواده‌های کارگران بازنشسته برای حق سنوات برنامه ریزی کرده‌اند اما با روالی که کارفرما در پرداخت سنوات بازنشستگان در پیش گرفته است، با طولانی شدن زمان تبدیل چک به پول، ارزش پول کارگران نیز کاهش می‌باید.
او گفت: با چند وکیل در زمینه مشکلاتمان مشاوره کرده‌ایم. رقم پیشنهادی این وکلا برای قبول پرونده‌های اینچنینی در صورت شکایت رقمی حدود ۵ الی ۶ میلیون تومان است که پرداخت آن در توان ما نیست.

-------------------------

کارگر اخراجی به پرداخت ۲۰ میلیون تومان دیه محکوم شد

یک کارگر اخراجی پروژه ساخت قطار شهری اهواز که در تاریخ ۲۹ مهرماه سال جاری چند تن از مدیران شرکت پیمانکاری کیسون را مورد ضرب و شتم قرار داده بود، به پرداخت ۲۰ میلیون تومان دیه محکوم شد.
منابع خبری ایلنا در پروژه ساخت قطار شهری اهواز اعلام کردند، در پی شکایت شرکت پیمانکاری کیسون (مجری ساخت قطار شهری اهواز) از این کارگر اخراجی به اتهام ضرب و شتم مدیران این شرکت، دادگاهی در اهواز این کارگر را به پرداخت ۲۰ میلیون تومان دیه محکوم کرد.
یکی از کارگران پروژه قطار شهری اهواز در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: در پی اخراج ۴ کارگر کارگاه مرکزی قطار شهری اهواز (مترو) در روز ۲۶ مهر ماه سال جاری، یکی از کارگران اخراجی بنام «م.ب» که از اخراج و تعویق چندین ماهه حقوق خود عصبانی شده بود صبح روزسه شنبه (۲۹ مهر) وارد محدوده کارگاه شد و «سید ناجی محبت» مدیرعامل تازه منصوب شده شرکت کیسون در پروژه قطار شهری اهواز را به همراه چند مدیر دیگر در حین برگزاری جلسه‌ای، مورد ضرب شتم قرار داد.
او افزود: در حین این درگیری کارگر اخراجی با ضربات پی در پی چوب دست مدیرعامل را مجروح کرد و سپس از کارخانه خارج شد.
به گفته این مبع خبری، کارگری که اکنون به پرداخت دیه محکوم شده است، چندین بار پیش از وقوع این حادثه با حضور در دفتر مدیر عامل در خواست بازگشت به کار داده بود و یکبار نیز مشاجره لفظی شدیدی بین او و فرد مضروب اتفاق افتاده بوده است.
به گفته این کارگر، طرح شکایت از جانب شرکت پیمانکاری کیسون صورت گرفته و آقای محبت به عنوان فرد آسیب دیده شکایتی را مطرح نکرده است.
او در ادامه اظهار داشت: با شکایت شرکت کیسون کارگر متهم توسط ماموران نیروی انتظامی در منزل خود بازداشت شد اما با قید وثیقه آزاد شده بود.
طبق اظهارات همکاران ضارب، او با حقوق ماهانه یک میلیون تومان در ابن کارگاه مشغول بکار بوده و اندوخته‌ای برای پرداخت مبلغ ۲۰ میلیون تومان دیه ندارد.
آنطور که سایر همکاران او روایت می‌کنند مدیران شرکت کیسون این کارگر را در حالی اخراج کرده‌اند که حقوق او از ابتدای خرداد ماه امسال پرداخت نشده بوده است.

-------------------------

تجمع کارگران شرکت واحد مقابل ساختمان شهرداری تهران

صبح امروز جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به دریافت نکردن تسهیلات مالی که وعده داده شده بود بصورت بلاعوض بابت کمک‌هزینه خرید مسکن به آن‌ها پرداخت شود در مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری تهران تجمع کردند.
این کارگران که تعداد آن‌ها حدود ۲۰۰ نفر برآورد می‌شود در خصوص علت برپایی این تجمع به خبرنگار ایلنا گفتند: در سال ۸۵ هیت مدیره شرکت واحد اتوبوسرانی به اتفاق کمیته مسکن شهرداری تهران مصوب کرده بودند که از محل درآمد فروش زمین‌های مازاد شرکت واحد به کارکنان فاقد مسکن این مجموعه برای خرید مسکن بصورت بلاعوض کمک‌های مالی شود.
به گفته این کارگران به اعتبار این مصوبه در سال‌های ۸۶ و ۸۷ مبلغ ۷۵ میلیارد تومان از محل فروش زمین‌های مازاد شرکت واحد برای پرداخت کمک‌های مالی بلاعوض خرید مسکن کارکنان شرکت واحد تامین اعتبار شد و طبق جدولی که‌‌ همان زمان برمبنای سن و سابقه کارمندان و کارگران شرکت واحد تنظیم شده بود؛ قرار شد تا به هر کارگر یا کارمند فاقد مسکن به ازاء هرسال سابقه کار در شرکت واحد تا مبلغ ۵ میلیون تومان بصورت بلاعوض کمک مالی شود.
طبق ادعای تجمع کنندگان براساس فرمول تعیین شده به دو شیوه به هر یک از شاغلان فاقد مسکن شرکت واحد مبلغی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان تعلق می‌گرفت؛ در شیوه نخست چنانچه کارگر یا کارمند فاقد مسکن بصورت فردی نسبت به خرید مسکن اقدام می‌کرد این مبلغ در زمان ثبت سند خرید توسط نماینده شرکت واحد به فروشنده ملک پرداخت می‌شد و در شیوه دوم نیز پس از آنکه فرد مورد نظر در تعاونی مسکن شرکت واحد عضو می‌شد کمک هزینه مورد نظر از سوی شرکت واحد در قالب بخشی از هزینه ساخت مسکن به حساب تعاونی واریز می‌شد.
این کارگران شرکت واحد در ادامه با یادآوری اینکه در آن زمان شمار کارکنان شرکت واحد تا ۱۷ هزار نفر برآورد می‌شد؛ افزودند: تسهیلات مورد نظر هرگز بصورت عادلانه میان کارکنان فاقد مسکن تقسیم نشده است چرا که‌‌ همان زمان نزدیک به ۳۰۰ نفر از دریافت کنندگان نقدی این تسهیلات کسانی بودند که چون به همراه مدیرعامل وقت شرکت واحد از یک نهاد دیگر به این شرکت آمده بودند، سابقه کاری چندانی در شرکت واحد نداشتند و به همین دلیل می‌بایست کمک‌های بلاعوض کمتری به آن‌ها اعطا می‌شد اما در ‌‌نهایت کل سابقه خدمت این متقاضیان در داخل و خارج از شرکت واحد مبنای محاسبه کمک هزینه این افراد قرار گرفت.
تجمع کنندگان همچنین در مورد کمک‌هزینه‌هایی که در قالب بخشی از پروژه‌های تعاونی مسکن کارگران شهرداری پرداخت شد نیز می‌گویند: از آنجا که به دلیل عملکرد نادرست هیات مدیره تعاونی، هنوز هیچ واحد مسکونی به کارگران عضو تحویل داده نشده‌است، در عمل هیچ نفعی از این تسهیلات به کارکنان شرکت واحد نرسیده است.
طبق گفته‌های این گروه از کارگران شرکت‌واحد پس از آنکه در سال ۸۸ مدیرعامل شرکت واحد تغییر کرد؛ پرداخت کمک هزینه بلاعوض مسکن در شرکت واحد قطع شد و‌‌ همان زمان مدیرعامل تازه منصوب شده شرکت واحد دلیل این اقدام را تمام شدن اعتبارمالی در نظر گرفته شده اعلام کرد.
کارگران تجمع کننده در مقابل شهرداری و شورای شهر تهران بابیان اینکه در این خصوص از سال گذشته تاکنون دوبار با شخص شهردار و اعضای شوری شهر مکاتبه کرده‌اند، افزودند: آخرین بار در تاریخ ششم آبان‌ماه سال جاری نامه‌ای را با امضاء حدود ۹۵۰ کارگر شرکت واحد برای پیگیری به شهرداری و شورای شهر تهران تحویل دادیم اما تا این لحظه پاسخ قانع کننده‌ای به ما داده‌ نشده است.

-------------------------

عدم پرداخت مطالبات ۲ سالهٔ کارگران پارسیلون

مطالبات حقوقی کارگران کارخانه نخ پارسیلون، نزدیک به ۲ سال است که معوق مانده است.
یک منبع کارگری در این باره به ایلنا گفت: در پی اصلاحات ساختاری طی ۲ سال گذشته در کارخانه نخ پارسیلون خرم آباد، پرداخت بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان از مطالبات حقوقی کارگران معوق مانده است.
این فعال کارگری در ارتباط با معوقات حقوقی چند ماه اخیر کارگران پارسیلون، گفت: علاوه بر معوقاتی که از سال‌های گذشته باقی مانده و شرکت باید به ما پرداخت کند، حقوق جاری کارگران نیز تقریبا هر سه ماه یک بار پرداخت می‌شود.
وی افزود: با پیگیری‌هایی که انجام دادیم، تنها در هفتهٔ جاری توانسته‌ایم حقوق شهریور را دریافت کنیم و هنوز حقوق دو ماه گذشته پرداخت نشده است.
وی همچنین به تاخیر در پرداخت حق بیمه‌ها اشاره کرد و افزود: باوجود آنکه کارفرما هر ماه مبلغی را بابت پرداخت بیمه از حقوق کارگران پارسیلون کسر می‌کند اما سهم بیمه‌ای خود را برای پرداخت حق بیمه‌ کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌کند.
به گفته این کارگر، کارفرما در توجیه عدم پرداخت به موقع حق بیمه‌ها، کمبود نقدینگی و منابع مالی را مطرح می‌کند، در حالیکه اگر مشکلی برای کارگران پیش بیاید با این شرایط نمی‌توانند از خدمات تامین اجتماعی استفاده کنند.
در حال حاضر نزدیک به ۱۷۰ نفر کارگر رسمی و بیش از ۳۰۰ نفر نیروی قراردادی در این شرکت مشغول به کارهستند که بنا بر گفتهٔ این منبع آگاه، بیش از ۱۷۰ نفر از آن‌ها به دلیل انچه کمبود منابع مالی خوانده می‌شود در شرایط سختی به سر می‌برند و در دوسال گذشته پیگیر مطالباتشان بودند.
این فعال کارگری همچنین به پیگیری حقوقی مسائل مربوط به بیمهٔ بیکاری و بازنشستگی کارگران پارسیلون اشاره کرد و گفت: در دوره‌ای که فعالیت کارخانه به دلیل اصلاح ساختار کم شده بود، کارگران کارخانه پارسیلون که فعالیتشان جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب می‌شود، به مدت ۱۹ ماه به بیمهٔ بیکاری معرفی شدند. در آن زمان تامین اجتماعی تنها ۹ ماه را به عنوان بیمهٔ مشاغل سخت و زیان آور رد کرد و ۱۰ ماه را به عنوان بیمه عادی در نظر گرفت.
وی در ارتباط با پیگیری‌های انجام شده از سازمان تامین اجتماعی برای احتساب ۱۰ ماه باقی مانده به عنوان بیمهٔ بیکاری گفت: تلاش کرده‌ایم که با کمک آقای عبدی نماینده خرم آباد در مجلس این مشکل را حل کنیم و ایشان پیگیر موضوع هستند اما تامین اجتماعی دورهٔ بیمهٔ بیکاری را جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی‌کند و باید رایزنی‌هایی در این مورد با تامین اجتماعی صورت گیرد تا این مسئله حل شود چون ما براساس طرح اصلاح ساختار تحت پوشش بیمهٔ بیکاری قرار گرفتیم و همزمان هم در کارخانه مشغول به کار بودیم بنابراین ۳۰ درصد بیمه را کارفرما پرداخت می‌کند و ۷۰ درصد آن توسط تامین اجتماعی به عنوان بیمهٔ بیکاری به کارگران پرداخت می‌شود.
وی افزود: درصورتیکه آیین نامه جدید در خصوص مشاغل سخت و زیان آور اجرایی شود و این ۱۰ ماه نیز با اختصاص بودجهٔ لازم به عنوان بیمهٔ مشاغل سخت و زیان آور در نظر گرفته شود تا پایان سال نزدیک به ۸۰ نفر از پرسنل پارسیلون بازنشسته می‌شوند.
بر اساس این گزارش، کارخانه نخ پارسیلون در سال ۸۹ به دلیل سیاست گذاری‌های نامناسب اقتصادی دولت و ناتوانی مسئولان کارخانه در رقابت با محصولات مشابه خارجی به مدت سه سال تعطیل اعلام شد. اما سرانجام در سال ۹۱ توانست با دریافت ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی از دولت، دوباره به چرخه تولید باز گردد.

پیشینه مشکلات
این واحد تولید کننده الیاف نخ نایلون نخسین‌بار در سال ۸۲ از سوی دولت وقت به بخش خصوصی واگذار شد و مشکلات این واحد صنعتی بعد از واگذاری آغاز شد.
گفته می‌شود، این واحد در سال ۸۹ به دلیل سیاست گذاری‌های نامناسب اقتصادی دولت و ناتوانی مسئولان کارخانه در رقابت با محصولات مشابه خارجی به مدت سه سال تعطیل اعلام شد. اما سرانجام در سال ۹۱ توانست با دریافت ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی از دولت، دوباره به چرخه تولید باز گردد.
درباره مطالبات حقوقی بازنشستگان این کارخانه نیز گزارش می‌رسد حجم معوقات مزدی بیشتر کارگرانی که در فاصله سالهای ۸۹ تا ۹۱ بازنشسته شده‌اند تا ۱۸ ماه می‌رسد.
گفته می‌شود، حقوق پرداخت نشده عمدتا مربوط به سنوات پایان کار بوده و بخشی از آن نیز شامل عیدی و پاداش سه سال گذشته می‌شود.

-------------------------

اعتراض صنفی کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر خاتمه یافت

کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر صح امروز به نشانه اثبات حسن نیت خود به اعتراض صنفی دو روز گذشته خود پایان دادند و به فعالیت روزانه خود بازگشتند.
به گفته کارگران پتروشیمی فجر تصمیم به خاتمه اعتراض صنفی و بازگشت به کار کارگران معترض پس از آن گرفته شد که بخشی از وعده‌های مدیریت این مجتمع در پی اعتراضات کارگری برآورده شد.
لازم به یادآوری است طی روزهای یکم و دوم آذرماه ۲۴۰ نفر از کارگرانی که از طریق شرکت پیمانکاری «رامپ‌کو» در پتروشیمی فجر مشغول به کار هستند در اعتراض به روند شدن تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده بودند.
تاخیر در پرداخت دستمزد آبان ماه و وضعیت نامعلوم پاداشی که قرار بود با دستور وزیر نفت بابت بهره‌وری نیمه نخست سال ۹۳ به این کارگران پرداخت شود از جمله خواسته‌های صنفی معترضان بود.
در پی اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی فجر، کارفرما روز گذشته ضمن پرداخت پاداش بهر‌ه‌وری این کارگران وعده داد که مطالبات مزدی آن‌ها را امروز (سوم آذر) پرداخت خواهد کرد.
براین اساس معترضان برای اثبات حسن نیت خود تصمیم گرفتند تا از امروز به اعتراض صنفی خود خاتمه داده و با شروع فعالیت روزانه خود منتظر عملی شدن دیگر وعده کارفرما در مورد پرداخت دستمزد‌ها شوند.
این همه در حالی اتفاق افتاده است که روز گذشته روابط عمومی پتروشیمی فجر با ارسال جوابیه‌ای به ایلنا منکر وقوع هرگونه اعتراض کارگری شد و خبرگزاری ایلنا را به دلیل انتشار اخبار اعتراضات کارگری تهدید به شکایت کرد.

-------------------------

پتروشیمی فجر اعتراض کارگرانش را تکذیب کرد/ از ایلنا شکایت می‌کنیم

پس از انتشار خبر اعتراض کارگران پیمانی پتروشیمی فجر طی دو روز گذشته، روابط عمومی این واحد پتروشیمی با ارسال جوابیه‌ای به خبرگزاری کار ایران، ضمن تکذیب اعتراض صنفی کارگران، ایلنا را به دلیل درج این خبر تهدید به شکایت کرد.
در این جوابیه که به تکذیب اعتراض صنفی کارگران «طی دو روز اخیر و حتی روزهای منتهی به این دو روز» اختصاص دارد، به مواردی پاسخ داده شده است که ایلنا به عنوان دلایل اعتراض صنفی کارگران طی دو روز گذشته ذکر کرده بود. آخرین اخبار از اعتراض کارگران پتروشیمی فجر حاکی از پرداخت یکی از مطالبات کارگران معترض و احتمال خاتمه اعتراض کارگران از صبح فرداست.
متن کامل جوابیه پتروشیمی فجر مطابق قانون مطبوعات به طور کامل در ادامه می‌آید:
۱- هیچ گونه اعتصابی در روز یاد شده و یا روزهای منتهی به آن روز صورت نگرفته است. این خبر علیرغم توضیحات تلفنی و درخواست بازنگری در منابع خبری آن خبرگزاری مطرح شد که غیرواقعی و نادرست و کذب محض است.
۲- پاداش بهره‌وری نفت، بلافاصله پس از ابلاغیه وزارت نفت در تاریخ ۳/۸/۹۳ در هیات مدیره شرکت پتروشیمی فجر به جای مبلغ ۷۵۰۰۰۰۰ ریال، ۸۰۰۰۰۰۰ (هشت میلیون ریال) مصوب گردید و بعد از انجام کار اداری و مالی مربوطه در تاریخ ۱/۹/۹۳ به حساب پیمانکار واریز شده است. لازم به ذکر است این شرکت اولین شرکتی در منطقه بوده که این مورد را مصوب نمود.
۳- پرداخت صورت وضعیت پیمانکار «رامپکو» در سال‌های گذشته در بیست و پنجم هر ماه صورت می‌گرفت و همیشه یک ماه از مطالبات کارکنان نزد پیمانکار باقی می‌ماند. به تقاضای کارکنان آن پیمانکاری و به دلیل ترافیک بانکی از سال ۸۷ تبدیل به هفتم هر ماه و به روز شدن حقوق ماهیانه گردید. تغییر این تاریخ در صورت درخواست تقاضای پیمانکاری از مجاری دستگاه‌های نظارت هیچ گونه مشکلی برای این شرکت ایجاد نمی‌کند.
۴- کارگران روزمزد برای کارهای پروژه‌ای موقت برای مدت زمان مشخص مشغول کار می‌شوند و هیچ ارتباطی با کارهای مستمری که نیروی ثابت پیمانکاری جذب می‌شوند ندارند.
۵- با عنایت به موارد فوق و تخدیش در حجیت خبر منتشره و ضمن آنکه این شرکت تعقیب و پیگیری سر منشا خبر را به اتهام تشویق اذهان عمومی نشر اکاذیب که باعث تضییع کارگران زحمتکش این شرکت پیمانکاری برای خود محفوظ می‌دارد.
انتظار می‌رود قبل از درج اینگونه اخبار از صحت و سقم آن اطلاع لازم را به دست ‌آورند کما اینکه متاسفانه در سال گذشته خبر کذب با موضوع توقف تولید در اثر اعتصاب کارکنان (منتشره در تاریخ ۲۷/۷/۹۲ و با کد خبر ۱۱۴۳۹۴) نیز از سوی آن خبرگزاری منتشر شده که آثار سوء در پی داشته است. متاسفانه علیرغم تماس مکرر با آن خبرگزاری در روز گذشته و امروز این خبر کذب در تاریخ ۲/۹/۹۳ در خروجی آن سایت تکرار گردیده است.

-------------------------

انباشت ۵۸ ماه دستمزد کارگران ریسندگی کاشان

منابع خبری ایلنا در کارخانه «ریسندگی وبافندگی کاشان» از تأخیر در پرداخت ۵۸ ماه دستمزد ۳۲۲ کارگر شاغل و پرداخت نشدن سنوات ۳۵۰۰ نفر از کارگران بازنشسته خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، در چند سال اخیر به دلیل پایین آمدن میزان تولیدات این کارخانه توان مالی مناسبی برای پرداخت مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته وجود ندارد. به همین دلیل هر ماهه مبالغی حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به صورت علی‌الحساب به کارگران پرداخت می‌شود.
بر اساس این گزارش، مطالبه کارگران کارخانه ریسندگی و بافندگی کاشان دریافت حقوق معوقه، رسیدگی به وضعیت بازنشستگی پیش از موعد کارگران نساجی و پرداخت سنوات کارگرانی است که از سال ۸۳ به مرور بازنشسته شده‌اند.
در این زمینه یکی از کارگران کارخانه ریسندگی کاشان گفت: این شرکت در حال حاضر با ۳۲۲ نفر کارگر فعال است که کارفرما ماهانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزارتومان به هریک ازکارگران شاغل پرداخت می‌کند.
به گفته این کارگر مشکل چندین ساله معوقات حقوقی کارگران با فروش بخشی از زمین‌های در تملک کارخانه مرتفع می‌شود.
او در این باره توضیح داد: در حال حاضر اداره تامین اجتماعی کاشان بابت طلب ۵۰ میلیاردی خود از کارخانه دو قطعه از زمین‌های با ارزش کارخانه را در بهترین نقاط شهر کاشان که کاربری تجاری دارند توقیف کرده است. این در حالی است که ارزش واقعی این دو قطعه زمین بزرگ رقمی بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است.
او گفت: تامین اجتماعی کاشان راضی به آزاد سازی زمین‌های توقیف شده نیست و در این زمینه با مسئولان استانی همانند شورای تامین استان اصفهان برای رفع مشکلات کارگران و کارخانه همکاری نمی‌کند.
گفتنی است، شورای تامین استان اصفهان در سال ۹۰ مصوب کرد برای استمهال بدهی‌های ریسندگی و بافندگی کاشان از درآمد حاصل از فروش املاک مازاد بر مصرف این کارخانه، برای بخشی از بدهی‌های موجود استفاده شود.
به گفته وی، اگر این زمین‌ها طبق مصوبه شورای تامین استان اصفهان به فروش برسد حدود ۴۰ درصد از کل مبلغ بدست آمده بابت بدهی تامین اجتماعی و سایر طلب کاران پرداخت می‌شود و مابقی پول‌ها برای پرداخت مطالبات کارگران و احیاء کارخانه هزینه خواهد شد.
به اعتقاد این کارگر ریسندگی و بافندگی کاشان کمبود مواد اولیه، عدم تامین نقدینگی، واردات بی‌رویه منسوجات خارجی و طلب بالغ بر ۲۰ میلیون تومانی هر کارگر از مشکلات اصلی این واحد تولیدی بزرگ و قدیمی نساجی در شهرستان کاشان است.
او گفت: دولت وظیفه دارد نسبت به رفع موانع موجود و تامین اعتبارات لازم جهت تامین مواد اولیه برای ادامه حیات این واحد بزرگ تمهیدات جدی‌تری بیاندیشد.
به گفته وی، در محرم سال جاری دولت فقط بیش از یک میلیون پیراهن مشکی آماده از کشور چین وارد کرد. اگر دولت بجای پر کردن جیب چینی‌ها و افزایش اشتغال آنان کمی به فکر کارگران واحد های نساجی بحران زده داخلی می‌بود با همین سفارش ها می‌توانست تعداد زیادی از کارخانه ها را از بحران نجات دهد.
این کارگر صنعت نساجی با بیان اینکه هم اکنون ریسندگی و بافندگی کاشان با حداقل ظرفیت مشغول تولید انواع پارچه همانند پارچه‌های ملحفه‌ای، پرده‌ای و انواع پارچه‌های تترون و جین است افزود: تولید کنند گان ترک یکی از بهترین خریداران پارچه‌های جین کارخانه ریسندگی کاشان هستند. آنان با بردن این پارچه‌های با کیفیت به کشورشان شلوارهای معرف «جین ترک» تولید می‌کنند و مجددا آن را برای فروش روانه بازار ایران می‌کنند.
این کارگر با اشاره به اینکه واردات بی‌رویه ضربات جبران ناپذیری به تولیدات داخلی زده‌اند، گفت: به رغم تمام مشکلات با توجه به تکنولوژی پیشرفته و برند ۷۸ ساله‌ای که شرکت ریسندگی و نساجی کاشان در بازارهای داخلی و خارجی دارد در صورت تامین نقدینگی این شرکت با حداکثر ظرفیت تولید قادر به ادامه حیات خواهد بود و در قبال این اقدام تعداد زیادی از جوانان و نیروی جدید نیز در این شرکت مشغول به کار خواهند شد.

-------------------------

یک مطالبه صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی فجر محقق شد/ احتمال خاتمه اعتراض از فردا

به گفته کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر پاداشی که قرار بود طبق دستور وزیر نفت بابت پاداش بهره‌وری پرداخت شود دقایقی پیش پرداخت شد.
در پی تجمع دو روز گذشته (یکم و دوم آذر) کارگران پتروشیمی فجر با اعلام پرداخت بخشی از مطالبات‌شان به ایلنا گفتند: طبق وعده کارفرما کمتر از یک ساعت پیش به هر یک از کارگران پیمانکاری شرکت «رام‍پ‌کو» مبلغی تحت عنوان پاداش بهره‌وری نیمه نخست سال ۹۳ پرداخت شده است.
مطابق دستوری که از سوی وزیر نفت برای پرداخت پاداش بهره‌وری کارکنان شاغل در مجتمع‌های نفتی‌، گازی، پالایشگاهی و پتروشیمی صادر شده‌ است، مبلغ پاداش تعیین شده با احتساب شاخص‌های همچون پایه حقوق، فوق‌العاده ویژه، کارگاهی، جذب، حق مقام، بدی اب و هوا و محرومیت از تسهیلات زندگی از ۷۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان برای هر یک از مشمولان متغییر خواهد بود.
در این دستور‌العمل در مورد نحوه تعیین پاداش بهره‌وری کارگران مشمول از سوی وزیر نفت آمده است: این پاداش در مورد هر کارگر مشمول با رعایت حداقل و حداکثر‌های تعیین شده، از طریق محاسبه ۳۰ برابر دستمزد روزانه کار به علاوه فوق‌العاده‌های کارگاهی، کمک هزینه مسکن، عائله‌مندی، جیره نقدی و نوبت کاری به نسبت روزهای کارکرد ثبت شده در شش ماه سال ۹۳ محاسبه خواهد شد.
همچنین به گفته این منابع طبق گفته‌های کارفرما دستمزد آبان ماه کارگران رامپ‌کو نیز قرار است فردا به آن‌ها پرداخت شود.
این کارگران با یادآوری اعتراضات صنفی که از ظهر روز گذشته به دلیل تاخیر پیمانکار در پرداخت دستمزد و نامعلوم بودن وضعیت پرداخت پاداش بهره وری آغاز و تا امروز ادامه داشته‌ است، افزودند: نظر په پرداخت شدن پاداش بهره‌وری، ممکن است معترضان به نشانه حسن نیت از فردا به اعتراض صنفی خود خاتمه دهند اما در هر صورت این تصمیمی است که نتیجه آن فردا مشخص خواهد شد.

-------------------------

بلاتکلیفی کارگران سیمان لوشان یکساله شد/ روایت ۱۶ ماه بی حقوقی

یک منبع خبری در کارخانه «سیمان لوشان» گفت: با گذشت بیش از یک سال از تعطیلی این کارخانه هنوز وضعیت ۵۵ کارگر قراردادی و ۱۷ کارگر رسمی این واحد تولیدی نامشخص است.
«ابراهیم احمدی کمالی» در این زمینه به ایلنا گفت: کارگران قرار دادی کارخانه ۳۰۰ تنی سیمان لوشان که بعد از تعطیلی کارخانه از یک سال پیش بیکار شده‌اند همچنان وضعیت شغلی‌شان نامشخص است و هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگران اخراجی که ۱۰ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند نمی‌پذیرد.
به گفته این کارگر، تیر و شهریور ماه سال گذشته ۱۸۰ کارگر پیمانکاری «شرکت خوشایند خزر» در دو مرحله اخراج شدند. در آن زمان تعداد زیادی از کارگران وادار به تسویه حساب شدند و تعدادی نیز بدون دریافت طلب خود کارخانه را ترک کردند اما ۵۵ کارگر قراردادی به همراه ۱۷ کارگر رسمی هنوز در کارخانه باقی مانده‌اند. آنان در ۱۶ماه گذشته هیچ دستمزدی نگرفته‌اند.
به گفته احمدی کمالی، کارگران اخراجی سیمان لوشان در تاریخ سوم فرودین ماه سال جاری (۹۳) برای دریافت مطالبات معوقه خود به اداره کار شهرستان رودبار واقع در منجیل شکایت کردند و این اداره حکم به توقیف یک دستگاه بلدوزر، یک دستگاه وانت نیسان و یک دستگاه لیفتراک به ارزش ۳۵۰ میلیون تومان داد.
او با بیان اینکه تنها خواسته او و سایر همکارانش احیاء کارخانه و بازگشت به کار است، در مورد آخرین اعتراضات صنفی کارگران سیمان لوشان اظهار داشت: تجمعات زیادی در مقابل نهادهای دولتی در شهرستان و تهران داشته‌ایم که آخرین آن سه شنبه هفته گذشته (۲۷ آبان) مقابل فرمانداری رودبار بوده است. پیش از این نیز ۲۴ شهریورماه تعدادی از کارگران با سفر به تهران مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان (به عنوان سهام دار اصلی کارخانه) تجمع کردند. در آین تجمع رئیس بنیاد مستضعفان پس از شنیدن مشکلات کارگران معترض وعده پی گیری مطالباتمان را داد.
همچنین به گفته این کارگر خبری از نتایج مصوبه جلسه روز سوم آبان ماه جاری رئیس بنیاد مستضعفان با استاندار گیلان پیرامون تعیین تکلیف نهایی کارخانه سیمان لوشان و آغاز عملیات مطالعاتی و اجرایی تغییر ساختار خط تولید این کارخانه برای تولید سایر محصولات صنعتی نیست.
احمدی کمالی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه «با هر اعتراض صنفی از سوی مسئولان شهرستان و منابع امنیتی وسیاسی تهدید می‌شویم» اظهار داشت: مسئولان سیاسی و امنیتی شهرستان بجای رفع مشکلات صنفی کارگران ما را تهدید می‌کنند. آنان از ما می خواهند با رسانه‌هایی که پی گیر مشکلات صنفی‌مان هستند گفتگو نکنیم.
به گفته این کارگر، در شرایطی که مشکلات کارگران در شهرستان رودبار پی‌گیری نمی‌شود اگر قرار است ما نتوانیم از طریق رسانه‌های کارگری مشکلاتمان را به گوش مسئولان بالاتر در استان و پایتخت برسانیم، چگونه می‌توانیم امیدوار باشیم که مشکلاتمان دیده می‌شود.
او همچنین گفت: از جانب دیگر مدیران کارخانه اصرار دارند ما نیز همانند سایر کارگرانی که از وضعیت بوجود آمده خسته شدند و به نوعی با کارخانه قطع همکاری کردند تسویه حساب کرده و از کارخانه خارج شویم.
این کارگر سیمان لوشان وضعیت زندگی و تامین معاش کارگران بیکار شده کارخانه را نامناسب توصیف کرد و در خاتمه تاکید کرد: مسئولان موضوع احیاء کارخانه را که رئیس بنیاد مستضعفان وعده داده پی گیری کنند چرا که کارگران این واحد بیش ازاین تحمل بی‌کاری وبی پولی را ندارند و در این میان صدمات جبران ناپذیری به زندگی خانوادگی آنان وارد شده است.
گفتنی است، کارخانه سیمان لوشان در سال ۱۳۳۵ به ثبت رسیده است و اولین کوره آن به ظرفیت ۳۰۰ تن کلینکر در روز، در سال ۱۳۳۶ با فرآیند تر و با هدف تامین سیمان مورد نیاز احداث سد سفید رود در منطقه لوشان راه اندازی شد. دومین کوره این کارخانه نیز با ظرفیت تولید ۳۰۰ تن و با فرآیند تر در سال ۱۳۷۲ راه اندازی شده است.

-------------------------

دومین روز اعتراض کارگران پیمانی پتروشیمی فجر/ کارگران وعده پیمانکار را نپدیرفتند

منابع خبری ایلنا در ماهشهر از ادامه اعتراض صنفی روز گذشته حدود ۲۴۰ کارگر پیمانکاری پتروشیمی فجر خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته (یکم آذرماه) جمعی از کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر در منطقه ویژه بندر ماهشهر در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات صنفی خود از انجام کار خودداری کردند.
این کارگران که شمارشان به ۲۴۰ نفر می‌رسد از طریق شرکت پیمانکاری «رامپ‌کو» در فازهای یک و دو پتروشیمی فجر در مشاغلی چون جوشکاری، نقاشی، لوله گذاری و رانندگی مشغول کارند، در ماه‌های گذشته نیز در اعتراض به پرداخت نشدن به موقع مطالبات مزدی خود اعتراضات مشابهی را انجام داده بودند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند تکرار تاخیر در پرداخت دستمزد ماهانه توسط پیمانکار طی هشت ماه گذشته دلیل اعتراض‌شان بوده است و آنان علاوه بر تاخیر پرداخت دستمزد، بابت پاداش افزایش تولیدی که دستور پرداخت آن از سوی وزیر نفت صادر شده است نیز از پیمانکار طلبکارند.
گزارش‌ها در رابطه با این تجمع که امروز وارد دومین روز خود شده‌ حاکی از آن است که معترضان تا حوالی ظهر دیروز نسبت به پرداخت شدن مطالبات خود امیدوار بودند اما زمانی که متوجه پرداخت نشدن دستمزد شدند فعالیت‌های کاری روزمره را به نشانه اعتراض متوقف کردند.
منابع کارگری ایلنا گفته‌اند، مسئله کارگران تاخیرهای یکی دو روزه در پرداخت دستمزد نیست، اعتراض ما به رویه متفاوتی است که توسط مدیران پیمانکار اعمال می‌شود؛ برج کار ما برای دریافت حقوق ماهانه در تاریخ ۲۰ هر ماه بسته می‌شود و در شرایطی که سایر پیمانکاران پتروشمی فجر مطالبات کارگران خود را تا حوالی ۲۵‌‌‌ همان برج کاری پرداخت می‌کنند طی ماه‌های اخیر پرداخت همین مطالبات در شرکت رامپ‌کو تا ۱۰ روز کاری برج جدید هم به تاخیر افتاده است.
براساس اطلاعاتی که توسط کارگران به ایلنا گزارش شده است، دیروز در زمان آغاز اعتراض صنفی مدیران شرکت پیمانکاری رامپ‌کو وعده داده بودند که مطالبات آن‌ها ظرف چند روزه آینده پرداخت خواهد شد اما کارگران معترض که به دلیل سابقه این تاخیرها، نسبت به این وعده خوشبین نبودند به اقدام اعتراضی خود ادامه دادند.
همچنین به گفته کارگران، امروز (2 آذر) از سوی پیمانکار به آن‌ها گفته شده که تا ساعاتی دیگر مطالبات مربوط به پاداش بهره وری نیمه نخست سال ۹۳ پرداخت خواهد شد و علاوه بر آن کارگران دستمزد آبان ماه خود را روز بعد دریافت خواهند کرد.

استخدام کارگران جایگزین
این منابع خبری در عین حال اضافه می‌کنند: هر زمان که کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات صنفی خود وقفه‌ای در تولید به وجود می‌آورند، مدیران این شرکت پیمانکاری در واکنش سعی می‌کنند با استخدام کارگران روزمزد مانع از توقف فعالیت پروژه شوند.
طبق این رویه، هر زمان که فعالیت کارگران معترض پیمانکاری شرکت رامپ‌کو بصورت دسته‌جمعی متوقف می‌شود؛ پیمانکار افراد جویای کار را در قالب قراردادهای ۲۵ روزه استخدام و پس از اتمام اعتبار قرارداد با آن‌ها تسویه حساب می‌کنند و هرچه مدت و دامنه اعتراض شدید‌تر باشد تعداد کارگرانی که بصورت موقت استخدام می‌شوند نیز بیشتر می‌شود.
به گفته منابع ایلنا از ظهر دیروز که اعتراض کارگران پیمانکاری شرکت رامپ‌کو بار دیگر آغاز شده است، مسئولان شرکت پیمانکاری حدود ۸۰ کارگر بصورت موقت جایگزین آن‌ها کرده‌اند، همچنین گفته می‌شود که در مشاغل تخصصی مانند جوشکاری استخدام این کارگران جایگزین به شرط سنجش مهارتشان صورت می‌گیرد.

توضیحات پتروشیمی
در همین رابطه مسئول روابط عمومی پتروشیمی فجر که نخواست نامش ذکر شود ضمن تکذیب وقوع «هرگونه اعتراض کارگری» در این مجتمع پتروشیمی به ایلنا گفت: در بحث پرداخت پاداش بهر‌وری شرکت پتروشیمی فجر یکی از نخستین‌ شرکت‌های خصوصی است که در راستای دستور وزارت نفت نسبت به پرداخت پاداش مورد نظر اقدام کرده است.
وی ادامه داد: با وجود آنکه پتروشیمی فجر به عنوان یک مدیریت شرکت خصوصی در پرداخت یا عدم پرداخت این پاداش دارای اختیار تصمیم گیری است اما پرداخت این پاداش در پتروشیمی فجر به نسبت سایر شرکت‌های نفتی زود‌تر آغاز شده‌است.
این منبع مطلع همچنین در مورد تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران پیمانکاری گفت: از آنجا که سیاست مدیریت پتروشیمی فجر جلب رضایت و افزایش توانمدی کارکنان است حتما بررسی این مسئله را دستور کار خود قرار می‌دهیم.
وی در عین حال ادامه داد: از آنجا که بخش قابل توجهی از کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر در استخدام شرکت رامپ کو هستند ممکن است به دلیل طولانی شدن زمان بررسی صورت‌وضعیت‌ها و لیست حقوقی کارکنان تاخیر یک تا ۱۰ روزه‌ای در پرداخت مطالبات کارگران ایجاد شود اما با این حال پتروشیمی فجر وظیفه خود می‌داند که صحت مسئله‌ای که از قول کارگران نقل می‌شود را بررسی کند.
این مقام مسئول در پتروشیمی فجر همچنین در خصوص دیگر ادعاهای کارگران معترض مبنی بر اینکه پیمانکار در مواجه با حرکت اعتراضی کارگران روز مزدی را با قراردادهای ۲۵ روزه استخدام می‌کند، گفت: این مسئله صحت ندارد چرا که مطابق سیاست‌های نیروی انسانی پتروشیمی فجر آزادی و اختیار عمل پیمانکاران نیروی انسانی به قدری نیست که بتوانند کارگری را اخراج، جابجا و یا به این صورت استخدام کنند.
وی افزود: البته با توجه ماهیت فعالیت‌های پیمانکاری زمانی که احساس نیاز شود برای آنکه پروژه در اسرع وقت تکمیل شود به جذب نیروی انسانی اضافی نیاز هست بنابراین در چنین شرایطی مجری طرح پیمانکاری می‌تواند حسب موقعیت کارگران مورد نیاز خود را در قالب قراردادهای موقت استخدام کند.

-------------------------

تعطیلی بزرگترین کارخانه قند خراسان جنوبی/ ۲۸۰ کارگر بیکار شدند

کارخانه قند قهستان واقع در استان خراسان جنوبی به دلیل خشکسالی‌های متوالی و تامین نشدن نقدینگی تعطیل شد و ۲۸۰ کارگری که به صورت مستقیم با این کارخانه قرارداد کار داشتند بدون دریافت حقوق ۸ ماه اخیر بیکار شدند.
کارگران این کارخانه به ایلنا گفته‌اند مشکلات قند قهستان تقریبا از ده سال قبل شروع شده است. آنان خشکسالی‌های متوالی و عدم تامین نقدینگی را دلیل اصلی توقف فعالیت این واحد تولیدی که تنها کارخانه تولید قند خراسان جنوبی و اولین کارخانهٔ قند منطقهٔ خراسان است می‌دانند.
«مصطفی یکه خانی» رئیس شورای کارگری این کارخانه با اعلام معرفی تمامی کارگران قند قهستان به بیمه بیکاری، درباره معوقات حقوقی کارگران بیکار گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، کارگران کارخانه قند قهستان حقوق دریافت نکرده‌اند. کارگران فصلی هم که از سال گذشته در کارخانه کار می‌کردند هنوز حقوق نگرفته‌اند.
نماینده کارگران قند قهستان یکی از دلایل تعطیلی این کارخانه را واردات بی‌رویهٔ شکر طی ۸ سال گذشته دانست و درباره تنوع قراردادهای کاری کارگران این واحد تولیدی گفت: در کارخانهٔ قند قهستان به صورت مستقیم ۲۸۰ نفر کارگر کار می‌کنند که از این میان ۱۱۰ کارگر بصورت دائمی و مابقی کارگران فصلی هستند که از سال گذشته تا زمان تعطیلی مشغول به کار بودند. علاوه بر کارگران مستقیم، این کارخانه به صورت غیر مستقیم برای نزدیک به ۴ هزار نفر ایجاد شغل می‌کرد.
نماینده کارگران در خصوص آخرین وضعیت کارخانهٔ قند قهستان گفت: مسولین شرکت گفته‌اند در صورتی که نتوانند با تامین نقدینگی کارخانه را احیا کنند، انحلال کارخانه را رسما اعلام می‌کنند.
یکه خانی در تشریح وضعیت امروز کارگران اخراجی، به وجود بحران بیکاری در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: با این وضعیت تا وقتی که تحت پوشش بیمهٔ بیکاری باشند حقوق مختصری دریافت می‌کنند، پس از آن هم یا جذب مشاغل کاذب می‌شوند (چون در اینجا صنایع کمتر فعال‌اند) و یا اینکه به کارهای فصلی روی می‌آورند. نگرانی اصلی این است که به خاط وضعیت بد بیکاری ممکن است عده‌ای برای تامین مخارج زندگی به کارهای خلاف روی بیاورند.
رییس شورای کارگری کارخانه قند قهستان در خصوص پی‌گیری‌های حقوقی کارگران برای دریافت معوقات هم گفت: از هفتهٔ گذشته برخی از کارگران برای پیگیری معوقاتشان به اداره کار شکایت کرده‌اند و از طریق قانونی پیگیر دریافت مطالباتشان شده‌اند که یا از طریق فروش اموال و اثاثیه کارخانه معوقات پرداخت شود و یا به هر شکلی که می‌توانند با فروش سهام کارخانه حقوق و مزایای کارگران را بپردازند.
این فعال کارگری دربارهٔ وضعیت کارخانه‌ها و صنایع فعال در خراسان جنوبی گفت: بحران خشکسالی و موقعیت خاص جغرافیایی این منطقه باعث شده میل به سرمایه گذاری کمتر باشد به همین جهت اگر دولت به کمک کارخانه بیاید و با تزریق نیشکر برای تولیدات ما، مانع از فروش سهام آن شود شاید بتوان به فعالیت دوبارهٔ کارخانه امیدوار بود.
گفتنی است، کارخانه قند قهستان تنها کارخانه قند منطقهٔ خراسان است که نزدیک ۵۳ سال از عمر آن می‌گذرد اما شاید در ده سالهٔ اخیر بد‌ترین سالهای فعالیت خود را سپری کرده باشد. گفته می‌شود برخی معضلات از جمله سوء مدیریت‌، فرسوده بودن تجهیزات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بدهی به چغندرکاران ودر نتیجه عدم پرداخت حقوق و مطالبات کارگرن، از جملهٔ مشکلات این مجموعه است. حداقل در سه سالهٔ گذشته به دلیل مشکلات گوناگونی که این کارخانه با آن دست پنجه نرم می‌کرده در چندین نوبت ۶ و ۷ ماهه مطالبات حقوقی کارگران را به تعویق انداخته است. در طول این مدت بار‌ها فعالین کارگری استان از مسولین خواسته‌اند با تامین چغندر موردنیاز کارخانه از تعطیلی و تزریق سرمایه به آن از توقف فعالیت آن جلوگیری کنند، خواسته‌ای که هنوز به نتیجه نرسیده است.

-------------------------

اخراج ۳۵ کارگر لوله‌سازی خوزستان طی ۶ ماه گذشته

۳۵ کارگر قراردادی کارخانه لوله سازی خوزستان در شش ماه گذشته به دلیل کاهش تولید به مرور اخراج شدند.
یکی از کارگران این کارخانه در تشریح مشکلات صنفی کارگران به ایلنا گفت: لوله سازی خوزستان در گذشته حدود دو هزار و ۴۰۰ کارگر داشت که با خروج تعداد زیادی از کارگران از کارخانه در ‌‌نهایت تعداد کارگران به حدود ۲۷ کارگر رسمی رسید.
او گفت: سال گذشته با ورود سرمایه گذاران جدید در کارخانه لوله سازی خوزستان برای از سر گیری تولید حدود ۱۱۷ کارگر قراردادی استخدام شدند که تعداد کارگران این کارخانه با ۲۷ کارگر رسمی به حدود ۱۴۷ نفر رسید.
به گفته این کارگر، کارخانه لوله سازی خوزستان در بین سالهای ۹۰ تا ۹۲ حدود دو سال و ۸ ماه تعطیل بود و سرانجام در مهر ماه ۹۲ باشعار اشتغال زایی و پرداخت مطالبات معوقه کارگران به بخش خصوی واگذار شد و از آن زمان حقوق کارگران به صورت درصدی (علی‌الحساب) پرداخت شده است.
این منبع خبری در مورد معوقات حقوقی کارگران رسمی و قراردادی کارخانه گفت: کارگران قرار دادی این کارخانه که ۳۵ نفرشان نیز اخیرا اخراج شده‌اند مطالباتی حدود سه تا ۵ ماه از کارفرما طلب دارند همچنین عیدی و پاداش سال گذشته آنان پرداخت نشده است.
وی به پراکنده بودن معوقات حقوقی کارگران رسمی طی سالهای گذشته تاکید کرد و گفت: مطالبات کارگران رسمی از سال ۸۹ آغاز می‌شود و هر کارگر حدود ۳۷ ماه حقوق از کارفرما طلب دارد.
به اعتقاد این کارگر، در گذشته دلیل عمده مشکلات مالی کارخانه لوله سازی اهواز، دریافت نشدن طلب‌های این کارخانه از خریداران و در نتیجه افزایش بدهی‌های بانکی کارخانه بود اما امروزه بی‌تجربه بودن مدیران بخش خصوصی و عدم نظارت مسئولان بر عملکرد این سرمایه داران، عامل شکست کارخانه شده است.
این منبع خبری در کارخانه لوله سازی خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود درباره مطالبات کارگران بازنشسته گفت: حدود ۴۷۰ نفر از کارگران که از ۴ سال گذشته به مرور حائز شرایط بازنشسته شدن هستند هنوز نتوانسته‌اند مطالبات حقوقی وسنواتی خود را از کارخانه دریافت کنند.
او در باره معوقات حقوقی کارگران بازنشسته تصریح کرد: مطالبات این کارگران به حقوق سالهای ۸۸، ۸۹ و۹۰ مربوط می‌شود که با وجود پی گیری‌های زیاد هنوز موفق به دریافت آن نشده‌اند.
به گفته وی، علاوه بر حقوق، هر کارگر از ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان سنوات طلب دارند و پرونده شکایت این کارگران برای مطالبه کردن حقوق صنفی‌شان در اداره کار و دادگاه کیفری دادگستری استان مطرح است.
این کارگر یاد آور شد: بازنشستگان سال ۹۰ به اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شکایت کردند و کارفرما با وجوذ محکومیت به پرداخت حقوق و سنوات، این حکم را اجرا نکرد.
او با بیان اینکه با بی‌توجه‌ای کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته، پرونده این تعداد کارگر به اجرای احکام دادگستری خوزستان ارجاع شده در ادامه افزود: اخیرا موضوع شکایت ۴۰ نفر از کارگران بازنشسته بررسی شده و حکم پرداخت صادر شده است. بغیر از پرونده این ۴۰ کارگر پرونده سایرکارگران بازنشسته در دست پیگیری است.

-------------------------

تأخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق ۱۲۰ کارگر «حریر مخمل ابریشم» کاشان

منابع خبری ایلنا در کارخانه «حریر مخمل ابریشم» کاشان از تأخیر در پرداخت ۳ ماه دستمزد ۱۲۰ نفر از کارگران خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، این واحد تولیدی که سابقه طولانی در حوزه تولید انواع نخ و پارچه‌ دارد به سبب آنچه کمبود نقدینگی عنوان می‌شود، توان پرداخت سه ماه حقوق کارگران را ندارد. این در حالی است که پیش از این معوقات حقوقی کارگران به بیش از ۱۰ ماه می‌رسید اما کارفرما با فروش بخشی از املاک کارخانه منابع مالی کافی برای پرداخت چند ماه از معوقات حقوقی کارگران را تامین کرد.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه حریر مخمل ابریشم در خصوص پیشینه مشکلات این کارخانه توضیح داد: فعالیت نساجی این کارخانه به همت خاندان لاجوردی و تفضّلی در سال ۱۳۳۵ با چند دستگاه مخمل بافی شروع شد و با توجه به اشتغالزایی و سود دهی به تدریج گسترش یافت بطوریکه در اندک زمانی تعداد سالن‌های تولیدی آن افزایش یافت و از کنار عواید آن، سالن قالیبافی و سپس در سال ۱۳۴۵ بخش حریر بافی شامل کارخانه ریسندگی، سالن‌های بافندگی، تکمیل و رنگرزی و بسته بندی احداث شد.
او افزود: دامنه تولیدات این شرکت در سالهای گذشته بسیار گسترده بود تا آنجا که غالب محصولات نساجی از ریسندگی انواع نخ پنبه‌ای گرفته تا بافت انواع پارچه و بافت انواع مخمل و رنگرزی انواع نخ و پارچه را شامل می‌شده است.
به گفته وی، کارخانه حریر مخمل ابریشم کاشان از سال ۱۳۷۷ با بحران جدی تری رو به رو شد، در آن سال‌ها افزایش بدهی به طلب کاران کارخانه باعث شد که کارفرما قادر به پرداخت حقوق و حق بیمه و سنوات کارگران نباشد.
او گفت: کارفرما برای حل مشکلات کارخانه اقدام به فروش سرمایه‌های شرکت و بازخرید خدمت کارگران کرد تا جایی که پرسنل صنایع ریسندگی و بافندگی کاشان و شرکت مخمل و ابریشم کاشان که در سال ۱۳۵۷ حدود ۶۵۰۰ نفر بودند بعد از گذشت ۳۲ سال به هزار نفر کاهش یافتند و همه این کارگران به مرور بازنشسته شدند و اکنون تنها ۱۲۰ نفر با سوابق کاری کمتر باقی مانده‌اند.
او با بیان اینکه این وضعیت ادامه پیدا کرد تا اینکه در مهرماه سال ۹۰ بنا به ضرورت و در قالب طرح اصلاح ساختار این مجموعه صنعتی به خارج از شهر انتقال یافت و در نیمه دوم سال ۱۳۹۱ کلیه خطوط تولیدی خود را همانند بافت و رنگرزی و چاپ را نوسازی کرد و مجدداً فعالیت تولیدی خود را با ۱۲۰ کارگر از سر گرفت افزود: کارفرما پس از انتقال کارخانه به خارج از شهر املاک قبلی کارخانه را فروخت و بخش زیادی از مطالبات کارگران و کارخانه را پرداخت کرد تا جایی که هم اکنون معوقات حقوقی کارگران به حداقل سه ماه رسیده است.
این کارگر درباره مطالبات حقوقی کارگران بازنشسته این کارخانه تصریح کرد: بعد از بحرانی شدن وضعیت کارخانه در سال ۷۷، معوقات سنوات خدمت تعداد زیادی از کارگران این کارخانه که از سال ۸۲ تا سال ۹۰بازنشسته شده بودند پرداخت شد اما کارگرانی که بعد از سال ۹۰ مشمول قانون بازنشستگی شدند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمت خودرا از کارفرما بگیرند.
وی در خاتمه افزود: اجرای سیاست غلط واردات محصولات نساجی موجب اضمحلال و نابودی روز به روز کارخانجات ریسندگی، بافندگی و مخمل و ابریشم کاشان شد.

-------------------------

کارگران پیمانی پتروشمی فجر دست از کار کشیدند/ استخدام کارگران روزمزد به جای اعتصابی‌ها

ظهر امروز (یکم آذرماه) جمعی از کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر در منطقه ویژه بندر ماهشهر در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات صنفی خود از انجام کار خودداری کردند.
این کارگران که شمارشان به ۳۰۰ نفر می‌رسد از طریق شرکت پیمانکاری «رامپ‌کو» در فازهای یک و دو پتروشیمی فجر در مشاغلی چون جوشکاری، نقاشی، لوله گذاری و رانندگی مشغول کارند، در ماه‌های گذشته نیز در اعتراض به پرداخت نشدن به موقع مطالبات مزدی خود اعتراضات مشابهی را انجام داده بودند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند تکرار تاخیر در پرداخت دستمزد ماهانه توسط پیمانکار طی هشت ماه گذشته دلیل اعتراض امروزشان بوده است و آنان علاوه بر دستمزد، بابت پاداش افزایش تولیدی که دستور پرداخت آن از سوی وزیر نفت صادر شده است نیز از پیمانکار طلبکارند.
گزارش‌ها در رابطه با تجمع امروز حاکی از آن است که معترضان تا حوالی ظهر نسبت به پرداخت شدن مطالبات خود امیدوار بودند اما زمانی که متوجه پرداخت نشدن دستمزد شدند فعالیت‌های کاری روزمره را به نشانه اعتراض متوقف کردند.
منابع کارگری ایلنا گفته‌اند، مسئله یکی دو روز تاخیر پرداخت دستمزد نیست، صحبت رویه متفاوتی است که توسط مدیران پیمانکار دنبال می‌شود؛ برج کار در تاریخ ۲۰ هر ماه بسته می‌شود و در شرایطی که سایر پیمانکاران پتروشمی فجر مطالبات کارگران خود را تا حوالی ۲۵‌‌ همان برج کاری پرداخت می‌کنند طی ماه‌های اخیر پرداخت همین مطالبات در شرکت رامپ‌کو تا ۱۰ روز کاری برج جدید هم به تاخیر افتاده است.
براساس اطلاعاتی که توسط کارگران به ایلنا گزارش شده است مدیران شرکت پیمانکاری رامپ‌کو در پاسخ به معترضان وعده داده‌اند که مطالبات آن‌ها ظرف چند روزه آینده پرداخت خواهد شد اما کارگران معترض نظر به سابقه تاخیرهای اخیر نسبت به این وعده خوشبین نیستند.
این منابع در عین حال اضافه می‌کنند: هر زمان که کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات صنفی خود وقفه‌ای در تولید به وجود می‌آورند، مدیران این شرکت پیمانکاری در واکنش سعی می‌کنند با استخدام کارگران روزمزد مانع از توقف فعالیت پروژه شوند. بر اساس این رویه هر زمان که فعالیت کارگران معترض پیمانکاری شرکت رامپ‌کو بصورت دسته‌جمعی متوقف می‌شود؛ پیمانکار افراد جویای کار را در قالب قراردادهای ۲۵ روزه استخدام و پس از اتمام اعتبار قرارداد با آن‌ها تسویه حساب می‌کنند و هرچه مدت و دامنه اعتراض شدیدتر باشد تعداد کارگرانی که بصورت موقت استخدام می‌شوند نیز بیشتر می‌شود.
به گفته منابع ایلنا از ظهر امروز که اعتراض کارگران پیمانکاری شرکت رامپ‌کو باردیگر آغاز شده است، مسئولان شرکت پیمانکاری حدود ۸۰ کارگر بصورت موقت جایگزین آن‌ها کرده‌اند، همچنین گفته می‌شود که در مشاغل تخصصی مانند جوشکاری استخدام این کارگران جایگزین به شرط سنجش مهارتشان صورت می‌گیرد.

-------------------------

یکی از کارکنان راه‌آهن سمنان بر اثر برخورد با قطار کشته شد

یکی از کارکنان راه آهن شمال شرق در برخورد با قطار در ایستگاه لارستان دامغان استان سمنان جان خود را از دست داد.
پایگاه خبری پلیس امروز این خبر را بی آنکه دلیل حادثه را اعلام کند، منتشر کرده است،
بنا بر این گزارش طبق اعلام معاونت عملیات فرماندهی انتظامی استان سمنان، ساعت ۱۴ و ۲۹ دقیقه روز گذشته (جمعه) وقوع یک فقره سانحه منجر به فوت در حوالی ایستگاه راه آهن لارستان دامغان به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اعلام شد.
ماموران که خود را به محل حادثه رساندند، مشاهده کردند مردی ۳۲ ساله از کارکنان راه آهن با قطار مسافربری تبریز - مشهد به شماره ۴۸۸ برخورد کرده است.
شدت برخورد به حدی بود که مرگ در دم او را رقم زد.
در پی این حادثه خطوط راه آهن برای دقائقی مسدود شدند که با تلاش ماموران تردد قطار‌ها از سرگرفته شد.
پس از حضور ماموران پلیس آگاهی و بررسی اولیه از صحنه و دستور مقام قضائی، جسد به سردخانه منتقل شد و علت وقوع حادثه از سوی کار‌شناسان در دست بررسی است.

-------------------------

اخراج ۲ کارگر دیگر از قطار شهری اهواز/ کارگران ممنوع‌المصاحبه شدند

شرکت پیمانکاری کیسون، مجری ساخت قطار شهری اهواز ۲ کارگر دیگر شاغل در بخش حفاری را به دلیل آنچه کارگران «پیگیری مطالبات معوقه ۵ ماه گذشته همکارانشان» می‌خوانند اخراج کرد.
منابع کارگری ایلنا در پروژه ساخت قطار شهری اهواز اعلام کردند شرکت پیمانکاری کیسون علاوه بر ۴ کارگری که طی ۲۶ ماه گذشته از بخش حفاری این پروژه عمرانی اخراج کرده بود روز چهارشنبه (۲۸ آبان‌ماه) دو کارگر دیگر به نام‌های «فیصل حمید» و «رضا منصوری» را با سوابق کاری ۶ و ۳ سال اخراج کرد.
این کارگران به ایلنا گفته‌اند، شرکت پیمانکاری کیسون اسامی ۲۸ نفر از کارگران پروژه قطار شهری اهواز را که در تجمعات اخیر پی گیر مطالبات خود و سایر همکارانشان بوده‌اند را در لیست اخراج قرار داده است که در مرحله نخست ۶ کارگر با وجود مستمر بودن ماهیت شغلی‌شان اخراج شده‌اند.
به گفته این منابع خبری «علی بارانی»، «غلامرضا نوروزی»، «توماج بهرامی» و «مهدی بدوی» چهار کارگری بودند که طی ماه گذشته اخراج شده بودند اما با وجود پی گیری‌های قانونی هنوز موفق به بازگشت به کار نشده‌اند.
بنا بر این گزارش، معمولا اخراج کارگران در این شرکت پیمانکاری پس از هر تجمع و اعتراض صنفی صورت می‌گیرد و بنا بر ادعای کارگران،هدف کارفرما از این اقدام ایجاد رعب در بین کارگران برای پی‌گیری نکردن مطالبات صنفی‌شان است.
گفتنی است، آخرین اعتصاب کارگران پیمانی قطار شهری اهواز (مترو) صبح روزسه شنبه یکم مهر بمدت ۵ روز انجام شده بود.
طبق اظهارات کارگران شاغل در شرکت پیمانکاری کیسون، به دستور کارفرما اطلاعیه‌ای در تابلو اعلانات مبنی بر اینکه کارگران این واحد حق مصاحبه و گفتگو با رسانه‌ها را ندارند نصب شده است و در آن تاکید شده در صورت انجام این کار؛ شخص گفتگو کننده خاطی محسوب شده و با او برخورد می‌شود.
به گفته کارگران، قرارداد تمامی کارگران پیمانکاری کیسون یک یا دو ماهه منعقد شده است و پیمانکار قادر است بدون ارائه دلیل به اداره کار، بی‌توجه به مستمر بودن ماهیت کار در پایان هر ماه آنان را اخراج کند.
بر اساس این گزارش، هنوز مطالبات حقوقی ۵ ماه گذشته حدود ۹۰۰ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز پرداخت نشده است و تعویق حقوق کارگران در حالی است که به گفته کارگران، شرکت کیسون به عنوان مجری این پروژ عمرانی صورت وضعیت‌های مالی خود را در موعد مقرر از شرکت قطار شهری اهواز دریافت کرده است.

-------------------------

۱۵۰ کارگر «فولاد درود» ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند/ پیامد‌های ظهور داعش در صنعت سیمان

۱۵۰ کارگر کارخانه فولاد و چدن درود ۳ ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.
منابع خبری ایلنا از لرستان گزارش داده‌اند ۱۵۰ کارگر قراردادی و رسمی این شرکت به دلیل آنچه رکود ناشی از فروش قطعات فولاد و چدن عنوان مس‌شود نزدیک به ۳ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند و در طول این مدت برخی از کارگران به دلیل اعتراضاتی که نسبت به دریافت معوقات داشتند بی‌کار شده‌اند.
همچنین در رابطه با ملزومات حفاظت ایمنی در کارخانه فولاد و چدن دورود گزارش شده است که علی رغم تمام شرایط ویژه‌ای که در این شرکت به لحاظ سختی کار وجود دارد، کارگران از حداقل حفاظت ایمنی برخوردار نیستند.
یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: برخی از موادی که درکارخانه جات فولاد برای قالب سازی استفاده می‌کنند، سرطان زاست و کارگران باید برای دفع مضرات ناشی از استنشاق این مواد، به صورت روزانه شیر مصرف کنند ولی متاسفانه چند وقتی است که شیر مصرفی روزانه کارگران قطع شده است، وقتی دلیل قطع شیر را از کارفرما جویا شدیم گفتند به علت بدهی‌هایی که داریم قادر به تامین شیر نیستیم.
به گفته این کارگر استنشاق این مواد منجر به بروز سرطان‌های ریه وحنجره منجر می‌شود.
گفتنی است، کارخانه فولاد و چدن درود زیرمجموعهٔ هلدینگ فارس خوزستان است که پیش از این یکی دیگر از شرکت‌های زیر مجموعه‌اش (فارسیت) با مشکلاتی از این دست مواجه بوده است. عمده‌ترین خریدار محصولات شرکت فولاد وچدن دورود، شرکت‌های سیمانی هستند، که قطعات سنگ شکن و سیمانی مورد استفادهٔ خود را از این شرکت تامین می‌کنند، اما به دلیل تحریم‌ها و رکود ناشی از خرید و فروش مصالح سیمانی و ساختمانی در جند ماههٔ اخیر با مشکل مواجه شده‌اند. شرکت فارس خوزستان با ۲۰ زیرمجموعه هلدینگ درصنعت سیمان کشور فعال است اما به گفتهٔ منابع کارگری در شرکت فولاد و چدن دورود، شرکت‌های سیمانی که خریدار اصلی محصولات این شرکت هستند بیشتر خریدهای خود را از کارخانه‌های دیگر شهر‌ها تامین می‌کنند با این توجیه که کیفیت محصولات آن‌ها بهتر است. این منابع کارگری می‌گویند مدیران بازرگانی شرکت‌های سیمانی برای اینکه پورسانت دریافت کنند سراغ شرکت‌های خارج از هلدینگ می‌روند تا منافع بیشتری برایشان داشته باشد. منابع خبری همچنین از بدهی برخی از شرکت‌های هلدینگ فارس خوزستان به تامین اجتماعی، دارایی و ادارات آب و برق و گاز خبر داده‌اند و معتقدند بخشی از مشکلات این شرکت‌ها ناشی از بدهی بالایی است که به برخی سازمان‌ها دارند.
یک منبع کارگری در این باره به ایلنا گفت: بدهی شرکت فولاد و چدن درود به تامین اجتماعی بالاست، اما اگر آیین نامه جدید مشاغل سخت و زیان آور در خصوص بازنشستگی اجرایی شود یک تعداد از کارگران هم بازنشسته می‌شوند ولی متاسفانه هنوز این آیین نامه اجرایی نشده است.
در همین رابطه یک عضو هیئت مدیره هلدینگ فارس از پیگیری‌های انجام شده در زمینهٔ اجرایی شدن این آیین نامه خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بخش اعظمی از شرکت‌های هلدینگ تحت پوشش بیمه‌های سخت و زیان آور است ما به شدت پیگیر این آیین نامه هستیم. اما گویا هنوز منابع مالی اجرای این آیین نامه تامین نشده است و در شرف تامین است.
«مرتضی لطفی» به محسنات اجرای این طرح برای دولت اشاره کرد و گفت: اجرای این آیین نامه به نفع دولت است به خصوص در ارتباط با کاهش نرخ بیکاری، زیرا نیرویی که ۲۰ سال آن هم در شرایط سخت کار کرده، طبیعتا اگر جای خود را به یک نیروی جوان‌تر بدهد هم نرخ بیکاری کاهش پیدا می‌کند و هم بهره وری بالا‌تر می‌رود.
همچنین منابع کارگری در دورود از اعتراضات کارگران شرکت فولاد و چدن برای دریافت حقوق معوقه شان خبر می دهند.یک منبع کارگری در این باره به ایلنا گفت: کارگران چندین بار به اداره کار مراجعه کرده‌اند اما ترتیب اثری داده نشده است. در طول این مدت اعتراضاتی از سوی برخی از کارگران صورت گرفته که با واکنش شدید مدیران شرکت مواجه شدند و از کار اخراج شده‌اند. وی گفت: بیشتر کارگران جرات اعتراض کردن ندارند، آن تعدادی هم که اعتراض کرده‌اند با واکنش بد کارفرما مواجه شدند و کارشان را از دست داده‌اند. در صورتیکه فرد بخواهد مجددا به کار برگردد باید تعهد محضری دهد تا کارفرما با بازگشت به کار او موافقت کند. وی گفت: در ۴- ۵ ماه اخیر در پی اعتراضاتی که برخی از کارگران داشته‌اند چندین نفر اخراج شده‌اند.

افت صادرات سیمان همزمان با بحران منطقه
کم نیستند تعداد کارخانه‌های سیمانی که این روز‌ها با مشکل فروش محصولات خود مواجه‌اند. برخی دلیل اصلی این امر را در رکود داخلی صنعت سیمان کشور به دلیل پایین آمدن فروش مصالح ساختمانی می‌دانند و برخی دیگر با اشاره به صادرات بخشی از سیمان کشور به کشورهایی مانند عراق معتقدند همزمان با حضور گروه تروریستی داعش در منطقه و تبعات بحران اقتصادی ناشی از آن عملا بخشی از صادرات سیمانی متوقف شده است. البته باید گفت، گرچه میزان صادرات سیمان به کشورهایی مانند عراق ۱۰ تن از ۱۰۰ تن تولید داخلی سیمان شرکت‌های سیمانی را دربر می‌گرفت اما منابع کارگری توقف همین درصد کم را در شرایطی که با رکود بازار داخلی مواجه هستیم حائز اهمیت می‌دانند.
«مرتضی لطفی» مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت سرمایه گذار سیمان تامین وابسته به هلدینگ فارس خوزستان، ضمن تایید خبر رکود صادرات سیمان به کشورهایی چون عراق و اثرات ناشی از آن عمده‌ترین دلیل رکود بازار سیمان را کم بودن تقاضا در بازار داخلی عنوان کرد و گفت: اگرچه این امر بی‌تاثیر نبوده با تلاش‌هایی که در حوزهٔ توسعهٔ تجارت صورت گرفته بازارهای جدیدی مثل مصر، کویت و قطر و کشورهای cis مشمول صادرات سیمان شده‌اند. وی از رشد فروش سیمان در شش ماههٔ اول سال و در بخش صادرات خبر داد و گفت: خوشبختانه در شش ماههٔ اول سال رشد چشمگیری داشتیم و پیش بینی ما این است که تا پایان سال به ۲۰ میلیون تن صادرات دست پیدا کنیم، البته اگر قضیهٔ داعش در عراق پیش نمی‌آمد ما قطعا شرایط بهتری در حوزهٔ صادرات داشتیم».
علی رغم باز شدن کانال‌های جدید صادراتی در حوزهٔ CIS به نظر می‌رسد مشکل اصلی در رکود بازار داخلی فروش سیمان است. مرتضی لطفی در این باره به ایلنا گفت: «باید توجه داشته باشید سیمان جزء کالاهایی است که بیشتر مصرف داخلی دارد، شعاع جا به جایی این کالا بیش از سیصد کیلومتر نیست بنابراین بیشترین مصرفش، در تولیدات داخلی است. در همه جای دنیا هم علی رغم اینکه سال گذشته ۴ میلیارد و هشتاد میلیون تن تولید شده فقط ۱۵۰ میلیون آن صادر شده است و این نشان دهنده این است که سیمان کالایی با مصرف داخلی است. متاسفانه به دلیل سیاست گذاری‌هایی که در حوزهٔ ساخت و ساز وجود داشته ما نتوانسته‌ایم اهمیت خرید و فروش سیمان را برای مدیران صنایع جا بیاندازیم. به همین دلیل متاسفانه در سال جاری ۷ درصد نسبت به سال گذشته افت فروش داشتیم و دلیل آن رکود حاکم برفروش سیمان و عدم ساخت و ساز بوده، که با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما پیش بینی این است که با رکود بیشتری هم مواجه خواهیم شد. اما اخیرا تفاهم نامه‌ای را با وزارت راه برای تامین سیمان جاده‌ای امضا کرده‌ایم که این ضرر را به نوعی جبران کنیم.»
وی در خصوص معوقات حقوقی کارگران برخی شرکت‌های وابسته به هلدینگ فارس خوزستان به ایلنا گفت: «خوشبختانه مجموعهٔ صنایع سیمان کشور در بخش منابع انسانی با مشکل مواجه نبوده است اما در بخش تامین نقدینگی و بازپرداخت تسهیلات دریافتی خصوصا در حوزهٔ ارزی با افت شدت مواجه شده‌اند و عموما نتوانسته‌اند به تعهدات بانکی خود عمل کنند و این یکی از چالش‌های جدی واحد‌های تازه تاسیس است.»

قرار بود اوضاع بهتر شود
یک کارگر کارخانه فولاد و چدن درود در خصوص قول‌هایی که از سوی مدیران شرکت مبنی بر بهبود شرایط و پرداخت معوقات به کارگران داده می‌شود گفت: به تازگی دوباره گفته‌اند که تا ۲و۳ ماه دیگر اوضاع بهتر می‌شود اما چند ماه است که قرار است اوضاع بهتر شود و نشده، بنابراین دیگر واقعا امیدی به این قول‌ها نداریم. این منبع کارگری از جذب نیروی مازاد علی رغم وضعیت مالی نامناسب شرکت خبر داد و گفت: در چند ماههٔ اخیر تعدادی پرسنل جدید جذب کرده‌اند که همگی هم در پست‌های مدیریتی استخدام شده‌اند و به صورت رسمی مشغول به کارند.
وی گفت: در حالیکه هنوز شرکت نتوانسته به تعهداتش در قبال کارگران پاسخ دهد و مشکل فروش هم کماکان بد‌تر می‌شود، مشخص نیست چرا کارگر جدید جذب می‌کند. اما مرتضی لطفی در این رابطه به ایلنا گفت: این شرکتی که شما از آن نام بردید (فولاد و جدن درود) وضعیت بسیار مطلوب تری در خصوص تجهیز منابع نسبت به شرکت‌هایی مانند فارسیت دورود که دیگر شرکت هلدینگ ما هستند، دارند اما به دلیل زیان سال‌های گذشته و بدهی به دستگاه‌های دولتی برای اینکه بتوانند دوباره از این منابع استفاده کنند باید بدهی‌هایشان را پرداخت کنند.
وی در خصوص بهبود شرایط شرکت گفت: به دلیل عدم تناسب تجهیزات تولیدی با نیروی انسانی، و با توجه به تخصیص تجهیزات و منابع جدید از ابتدای سال برای شرکت فولاد و چدن دورود، این شرکت تعدادی نیروی جدید وارد کرده‌ تا بتوانند در بخش تولید موفق ترعمل کنند و مطمئنا فولاد و چدن دورود در چند ماههٔ آینده به شرایط مطلوبی خواهد رسید.