پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹٦ - ۲۱ دسامبر۲۰۱٧
مستمری آبان ماه بازنشستههای صنعتفولاد پرداخت شد
به گزارش ایلنا، مستمری آبان ماه تمامی بازنشستگان صنایع فولاد کشور دیروز چهارشنبه (۲۹ آذر ماه) پرداخت شده است. یکی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور ضمن تأیید این خبر گفت: مستمری آبان ماه تمامی بازنشستگان صنعت فولاد کشور بعد از چندین مرحله اعتراض صنفی مقابل نهادهای مختلف دولتی پرداخت شده است.
به ادعای این کارگر بازنشسته؛ در حال حاضر مجموع بازنشستگان صنعت فولاد کشور هنوز مابهالتفاوت مربوط ۸ ماه افزایش حقوق سال ۹۱ را از صندوق بازنشستگی فولاد طلبکارند.
او در ادامه درباره بخش دیگری از مطالبات بازنشستگان فولاد میگویند: هر ماه مستمری بازنشستگان فولاد با تاخیر پرداخت میشود و در حال حاضر نگران پرداخت مستمری آذر ماه خود هستیم. در عین حال مشکلاتی در زمینه درمان مستقیم و تکمیلی خود داریم.
طبق اظهارات وی، بازنشستههای صنعت فولاد خواستار اختصاص بودجهای دولتی برای تامین منابع مالی پرداخت مستمری بازنشستگی خود هستند.
-----------------------
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹٦ - ۲۰ دسامبر۲۰۱٧
صرفهجویی در بودجه یا تحمیل بار کمبودها بر گُرده مردم
بیدلیل نیست که ایرانیها عصبانیترین هستند
رضا رخشان (از فعالان صنفی کارگران نیشکر هفتتپه) در تماس با ایلنا از انقباضی بودن بودجه ۹۷ انتقاد کرد و گفت: لایحه بودجه دولتها علیالقاعده قرار است افق اقتصادی و مالی سال آینده را شفاف و روشن سازد و نویدبخش آینده بهتری باشد؛ اما برای ما کارگران اوضاع کاملا وارونه است؛ هرسال به زمان ارائه لایحه بودجه که میرسد، اضطراب و نگرانی ما را فرا میگیرد.
وی افزود: بحثهای مربوط به افزایش قیمتها که آغاز میشود جامعه تب میکند و ترس و دلهره زیادی در دل مردم ایجاد میشود. بازهم قرار است قیمتها افزایش یابد؛ بازهم سختی و رنج بیشتر در پیش داریم؛ اینست احساس واقعی ما نسبت به سالی که قرار است بیاید.
این فعال کارگری تاکید کرد: پیشاپیش میدانیم که قرار است چه بر سرما بیاید و این احساسیست که هرساله تکرار میشود.
رخشان در ادامه گفت: دهههاست از سوی دولتیان مواجه با حرفهای تکراری، خسته کننده و شعاری هستیم؛ دولتیها همواره میگویند ما بهدنبال ایجاد اشتغال جوانان هستیم؛ ادعا میکنند درآمدی که از محل تورم دولتی حاملهای انرژی و غیره کسب کنیم صرف اشتغالزایی و بهداشت و این قبیل خدمات میکنیم؛ اما در عمل هرسال فقر و بیکاری بیشتر میشود؛ هر سال کارخانهها و واحدهای بیشتری تعطیل میشوند و جامعه بیکاران پرجمعیتتر میشود.
وی با طرح این پرسش که چرا همیشه وقتی به مردم که میرسند، خست به خرج میدهند؛ ادامه داد: قرار است نان گران شود؛ آب و برق و گاز گران شود؛ خصوصیسازی بیشتر شود؛ یارانههای نقدی قطع شود و اینها همه یعنی تحمیل بار کمبودها بر گرده مردم. معنای صرفهجویی بالادستیها همین است.
این کارگر مجتمع نیشکر هفتتپه در پایان گفت: تجربه نشان دادهاست که اوضاع اقتصادی ایران، کاملا منطبق بر ضرب المثل هر سال دریغ از پارسال است و این چنین است که واژگانی مانند امید، شادی و نشاط اجتماعی از مفهوم خود تهی میشود؛ بیدلیل نیست که بر طبق آمارهای مختلف داخلی و جهانی مردم ایران جزو غمگینترین و عصبانیترین مردم دنیا هستند.
-----------------------
سه شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹٦ - ۱۹ دسامبر۲۰۱٧
اعتراض کارگران ماشین آلات تراکتور سازی وارد روز چهارم شد
به گزارش ایلنا، شماری از کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی ایران (تبریز) که از ابتدای این هفته پشت دربهای محل کارشان ماندهاند ، به خبرنگار ایلنا میگویند که برای امضاء وکالت نامهای که مفاد آن به واگذاری این واحد صنعتی کارخانه مربوط میشود؛ تحت فشار قرار گرفتهاند.
کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی نزدیک به ۲۲۰ نفر میشوند از پنجشنبه گذشته که محل کارشان به دلیل خاتمه قرارداد سرمایهگذار بخش خصوصی پلمپ شده است، بیکار ماندهاند. پلمب
به گفته شماری از این کارگران در حال حاضر مسئولیت نگهداری از این واحد صنعتی برعهده اداره تسویه و امور ورشکستگی دادگستری شهرستان تبریز است و در راستای واگذاری این واحد صنعتی شرکت تراکتورسازی تبریز از تک تک آنها خواسته شدهاست تا وکالت نامهای را امضا کنند.
به گفته این کارگران مفاد این وکالتنامه در ارتباط با وضعیت مطالبات صنفی آنهاست و از آنجا که متن این وکالت نامه تضمین کننده خواستههای آنها نیست آنها حاضر به امضا آن نیستند.
به گفته کارگران معترض خریدار جدید حاضر نیست تا زیر بار تعهدات مالی وسایر مطالبات کارگران کارخانه برود و این درحالی است ارزش مجموع مطالبات آنها حدود ۱۸ میلیارد تومان برآورد میشود.
به گفته کارگران در عین حال در جریان این واگذاری هیچ تضمینی از بابت استمرار اشتغال آنها به وسیله کارفرمای تازه وجود ندارد.
آنها میگویند: به همین دلیل اکنون چند وقتی است که بابت امضاء وکالتنامه تحت فشار قرار دارند.
-----------------------
ادامه اعتراض بازنشستگان فولاد در اصفهان /مطالباتمان پرداخت نشد
به گزارش ایلنا، گروهی از بازنشستگان فولاد مبارکه وذوب آهن اصفهان امروزبرای چندمین بار مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
این بازنشستهها که خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند؛ روز گذشته نیز مقابل ساختمان صدا وسیمای مرکز اصفهان تجمع مشابهی را برپا کرده بودند.
آنهان میگویند در حالی دو ماه پرداخت مستمری بازنشستگیمان به تاخیر افتاده که روز گذشته برخی از مسئولان دولتی ونمایندگان مجلس در رسانهها خبر از پرداخت بخشی از حقوقمان را امروز سه شنبه داده بودند که تا این لحظه خبری از آن نیست.
گفتنی است تماس خبرنگار ایلنا با مدیر عامل صندوق فولاد کشور بینتیجه باقی مان در عین حال صندوق بازنشستگی فولاد با انتشاراطلاعیهای در سایت خود تامین نشدن منابع مالی را عامل اصلی تاخیر در پرداخت مطالبات جاری ومعوقه بازنشستگان اعلام کرده وطبق ای اطلاعیه قرار است این منابع با فروش سهام شرکت های زیر مجموعه صندوق فولاد تامین شود.
-----------------------
هفتتپه از خوشحالی نیمبند کارگران تا تامینِ همه مطالبات
به گزارش خبرنگار ایلنا، دستکم یک دهه از خبرساز شدن کارگران نیشکر هفتتپه میگذرد. واردات بیرویه شکر در سالهای میانی دهه هشتاد اولین بار باعث شد صدای اعتراض این کارگران در سراسر کشور بپیچد. آنزمان مجتمع کشت و صنعت هفتتپه یک بنگاه دولتی بود با نزدیک به هفتهزار کارگر که زیر نظر وزارت جهاد کشوری اداره میشد. بعد از این اعتراض صنفی که چند روز طول کشید، دولت وقت مسئولیت هفتتپه را به وزارت صنایع و معادن وقت واگذار کرد.
از آن زمان تاکنون گرفتاریهای کارگران نیشکر هفت تپه به پای ثابت اخبار کارگری تبدیل شدهاست. اخباری مانند نپرداختن مزد و دردسر واریز نشدن حق بیمه و سرگردانی برای بازنشستگی... انتشار این اخبار، همیشه با تجمعِ گروهی کارگران معترض پیوند خورده است. در بهمن ماه 94 نیز که پای بخش خصوصی به نیشکر هفت تپه باز شد، بازهم گرهای از مشکلات کارگران باز نشد.
اکنون بعد از گذشت نزدیک به دو سال، سرنوشت این کارگران تعریف چندانی ندارد؛ درست شبیه وضعیت دیگر کارگرانی که پیش از این، اجرای برنامههای خصوصیسازی را تجربه کردهاند. نتیجه اینکه بیش از چهار هزار کارگر مجتمع کشت و صنعت هفتتپه تقریبا سراسر هفته گذشته را در اعتصاب سپری کردند. اعتصابی که این بار نیز دلیلش پرداخت نشدن مزد و حق بیمه، شرایط نامناسب قراردادهای کار برای کارگران شاغل و گرفتاریهای متعدد کارگران بازنشسته بود اما در نهایت، اعتراضات با به نتیجه رسیدن مذاکرات میان کارفرما و نمایندگان مورد اعتماد کارگران، در بامداد پنجشنبه گذشته خاتمه یافت.
آنچه کارگران به دست آورند
«مامور اداره کار دو روز قبل به هفته تپه آمد تا قراردادِ کارگران را بررسی کند؛ در همین دو روز ایرادِ خیلی از قراردادها مشخص شد که باید اصلاح بشه» این حرف را یکی از کارگران شاغل در مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه به خبرنگار ایلنا میگوید.
بازبینی قراردادهای کاری کارگران، تغییر بخشی از مدیران مجتمع و تضمینِ پرداختِ مطالبات مزدی و بیمهای تمامی کارگران شاغل و بازنشسته، محورهای اصلی توافقی شفاهی است که شش روز قبل در حضور مسئولان فرمانداری میان کارفرمای مجتمع کشت و صنعت هفتتپه با نمایندگان مورد اعتماد کارگران بدست آمد؛ نمایندگانی که به دلیل اعتباری که در نزد کارگران هفتتپه دارند، کارفرما حاضر شد برای حل مشکلات پیش آمده از آنها کمک بگیرد.
همان کارگر نیشکر میگوید: «شورای اسلامی کار در زمان خود، عملکرد خوبی نداشت؛ برای همین، در بین کارگران هفتتپه نظر خوبی نسبت به این تشکلها وجود ندارد؛ ما کارگران هفت تپه، همکارانی که سالهاست آنها را میشناسیم به نمایندگی انتخاب کردهایم؛ البته میدانیم که کارفرما از بیرون مجموعه تحت فشار است که مبادا سندیکاییها پابگیرند؛ برای همین به صورت حقیقی و نه حقوقی با نمایندگان منتخب یا همان اعضای سندیکا طرف شده تا مشکل حل شود؛ در مقابل آنها هم برای وصول مطالبات کارگران حاضر به کمک هستند».
در پی این توافقات، از آخر هفته گذشته، بیش از چهار هزار کارگر شاغل در هفتتپه به کار سابق خود بازگشته و اکنون شش روزی میشود که نظارهگر تحقق تدریجی خواستههایشان هستند.
«تا امروز مطالبات برج شش کارگران در دو نوبت پرداخت شد، قراره از هفته بعد برای دستمزد برج هفت اقدام بشه؛ این رو هم از کارفرما شنیدیم تا زمانی که طلب کارگران تسویه نشه حتی یک گرم شکر هم با خودش نمیبره بیرون. قائم مقام قبلی مدیریت هم که به عملکردش اعتراض داشتیم دیگر اینجا نیست و امیدواریم که بعدا از رفتنش پیشمان نشیم؛ با این حال نمیتوانیم بگیم که این وضعیت مطلوبمان است، در این مدت آنقدر سختی کشیدیم؛ بنابراین تا همه مطالباتمان را نگیریم، نمیتوانیم راضی باشیم».
در همین راستاست که از روز یکشنبه با آمدن مامور اداره کار به مجتمع هفتتپه، مقدمات بازبینی قراردادهای کارگران روزمزد و پیمانکاری آغاز و تا دیروز ادامه مییابد؛ این کارگران که جمعیتشان تا ۳۴۰۰ نفر میرسد، سالهاست که در قسمتهای مختلفی کشاورزی، صنعتی، نگهبانی و خدمات مشغولند و تازه دیروز به آنها گفته شد که در تمام این مدت قراردادهایشان ایراد داشتهاست. ایرادی که نتیجه اول و آخرش چیزی جز نامعلوم بودن وضع درآمدی کارگران روزمزد و پیمانکاری نبوده است.
کارگران روزمزدی و پیمانکاری این مجموعه اکثریت جمعیت چهار هزار نفری آن هستند؛ گروهی که به هیچ عنوان در مناسبات کاری هفتتپه به شرایط شغلی آنها توجه نشدهاست.
یک کارگر روزمزد میگوید: «روزمزد و پیمانکاری هیچچیزش مشخص نیست، پرداخت مزایا با کارفرماست و هرطور که بخواهد در مورد مزایایی مثل حق شیفت، هزینه ایاب و ذهاب، عائله مندی، بدی آب و هوا، اضافه کاری و حتی حق بیمه حساب و کتاب میکنه، برایش من وشما هیچ فرقی نداریم»
آنطور که کارگران هفتتپه میگویند در دو روزی که از آمدن مامور اداره کار گذشته، بازبینی پروندههای استخدامی آنها آغاز شدهاست؛ اقدامی که تا این لحظه کمترین نتیجهاش، تشخیص معیوب بودن قراردادهای کارگران پیمانکاری و روزمزد مجتمع نیشکر هفتتپه بوده اما نمیتواند همه انتظاراتشان را برآورده کند: «خُب، تشخیص اداره کار، اتفاق بدی نیست؛ اما در وضع موجود، قانعمان نمیکند؛ حتی اگر این قراردادها اصلاح شوند، چه کسی میخواهد پاسخگوی سالهای گذشته باشد؟ زمانی میتوانیم بگوییم خوشحالیم که کارفرما مطالبات همه شاغلان و بازنشستهها را برآورده کرده باشد؛ همین و تمام.....».
گزارش: پانید فاضلیان
-----------------------
تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی / مجلسیها تعیین تکلیف را عقب نیندازند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز ( بیست و هشتم مرداد) جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
در این تجمع که از ساعات ابتدایی صبح آغاز شده، بیش از دویست نفر از کارگزاران شرکت دارند.
حاضران در تجمع، مطالبه مهم خود را تعیین تکلیف استخدامی میدانند و میگویند: چرا مجلس بررسی طرح تعیین تکلیف استخدامی ما را به تعویق میاندازد؟
به گفته کارگزاران قرار است طرح تعیین تکلیف کارگزاران و کارشناسان در مجلس مطرح شود؛ اما چند هفته است که بررسی این طرح به دلایل مختلف به تعویق میافتد و سرگردانی کارگزاران همچنان ادامه دارد.
-----------------------
نیمی از کارگران «مانیزان» دو ماه مزد طلبکارند
به گزارش ایلنا، حدود ۵۰ نفر از کارگران شرکت تعاونی فرآوردههای لبنی بهار دالاهو (مانیزان) دو ماه از دستمزدهای خود را نگرفتهاند.
اداره تعاون، کار ور فاه اجتماعی استان کرمانشاه در اینباره به ایلنا گفت که که کارگران مانیزان هفته گذشته تجمعی مقابل فرمانداری کرمانشاه برگزار کرده بودند و کارفرما نیز قول داد که مطالبات آنها را پرداخت کند. ضمن اینکه اداره کار خود را ملزم میداند تا رسیدن کارگران به حق و حقوشان پیگیر مطالبات آنها باشد.
اداره کار کرمانشاه با اشاره به پرداخت نشدن دو ماه از دستمزدهای کارگران مانیزان، گفت: تلاش داریم که با تعامل و همکاری مشکلات پیش آماده را فیصله دهیم تا کارگران از این بابت دغدغهای نداشته باشند.
شرکت تعاونی فرآوردههای لبنی بهار دالاهو بیش از ۱۰۰ کارگر دارد.
-----------------------
توقع نابجای برخی کارفرمایان از مسئولان ایمنی/بیکاری هفت کارشناس ایمنی در ماه گذشته
«محمد گنجیکیا» رئیس کانون مسئولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران در گفتوگو با ایلنا، درباره گزارشهای منتشر شده مبنی بر تمدید نشدن قراردادهای کار مسئولان ایمنی و بهداشت کار در تعدادی از کارخانهها و کارگاههای استان تهران، گفت: تنها در یک ماه گذشته ۷ نفر از مسئولان ایمنی و بهداشت کار این استان به خاطر اینکه گزارشهای مربوط به ایمنی محیط کار را مطابق میل کارفرمایان خود تنظیم نکردهاند، قراردادهایشان تمدید نشده است.
وی با بیان اینکه این اتفاق تنها در استان تهران اتفاق نمیافتد و مربوط به کل کشور است، گفت: هر ماه در کل کشور عذر تعدادی از مسئولان ایمنی به بهانههای مختلف خواسته میشود چراکه کارفرمایان آنها نمیخواهند که کوتاهیهایشان در زمینه ایمنسازی کارگاه به گوش بازرسان اداره کار برسد.
رئیس کانون مسئولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران با بیان اینکه مادام که رابطه مالی مستقیم میان مسئول ایمنی و کارفرمای کارگاه باشد، کارفرما تلاش میکند او را مطیع خود سازد، گفت: بارها اعلام کردهایم که مسئولان ایمنی به خاطر اینکه حقوق بگیر کارفرمایان خود هستند، امنیت شغلی ندارند.
گنجیکیا افزود: برخی از کارفرمایان هیچگاه به این موضوع پینبردهاند که ایمنسازی کارگاه نوعی سرمایهگذاری است، از این رو تلاش میکنند یا مسئولان ایمنی را بیکار کنند یا نزدیکان خود را به عنوان مسئول ایمنی به کار گمارند که با این وصف نمیتوان هیچ امیدی به کاهش حوادث کار و جلوگیری از بروز سوانحی داشت که هر روز در حال قربانی گرفتن هستند.
رئیس کانون مسئولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران با تاکید بر اینکه باید هرچه سریعتر برای تامین امنیت شغلی مسئولان ایمنی کارگاهها فکر جدی کرد، گفت: اگر دست روی دست بگذاریم به همان میزان که مسئولان ایمنی باتجربه خود را از دست میدهیم؛ شاهد مرگها و نقص عضوهای بیشتر براثر حوادث کار خواهیم بود.
گنجیکیا با بیان اینکه با تشکیل یک صندوق میتوان رابطه مستقیم مالی را به رابطه مالی غیرمستقیم تبدیل کرد، افزود: به این منظور میتوان صندوقی حمایتی زیرنظر صنف مسئولان ایمنی تشکیل داد تا کارفرمایان موظف شوند هزینههای ایمنسازی کارگاهها و حقوق و دستمزد مسئولان ایمنی را به آن واریز کنند تا از این محل دستمزدهای مسئولان ایمنی پرداخت شود.
-----------------------
مصدومیت دستفروش ملایری در درگیری با ماموران شهرداری/ روابط عمومی شهرداری: «باتوم» شانتاژ خبری است
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ یکشنبه ظهر، ماموران سد معبر شهرداری ملایر در میدان آزادی این شهر با دستفروشانی که بساط میوهفروشی پهن کرده بودند، درگیر شدند.
در این درگیری، یکی از میوهفروشان از ناحیه پا، مصدوم و به بیمارستان امام حسین (ع) منتقل شد.
برادر مصدوم در ارتباط با روز حادثه گفتهاست: من و برادرانم صاحب چندین دهنه مغازه در میدان آزادی ملایر هستیم و صبح یکشنبه مشغول استراحت بودیم که متوجه شدم نیروهای سد معبر شهرداری در حال جمعآوری میوههای ما هستند.
وی با بیان اینکه پس از اعتراض به نیروهای شهرداری آنها با ما درگیر شدند و با باتوم به جان ما افتادند، اظهار کرد: در این درگیری پای برادرم آسیب دید و سرش نیز ضربه خورد و جای باتوم روی بدن من به وضوح مشخص است.
برادر مصدوم مدعی شده نیروهای سد معبر شهرداری، باتوم و چوبدستی داشتهاند و به صورت گروهی به دستفروشان حملهور شدهاند.
روابط عمومی شهرداری ملایر در همین رابطه به خبرنگار ایلنا گفت: بعد از آنکه ماموران شهرداری به دستفروشانی که ۸۰ درصد پیاده رو را اشغال کرده بودند، تذکر دادند، دستفروشان به ماموران حملهور شدند؛ لذا ماموران مجبور شدند از خودشان دفاع کنند.
روابط عمومی شهرداری ملایر مدعی است که فرد مصدوم پیش از این سابقه کیفری داشته و زندان رفته و در ارتباط با ایجاد مزاحمت بارها از او شکایت کردهاند.
مقام مسئول در روابط عمومی در پاسخ به این سوال که چرا ماموران سد معبر، باتوم به همراه دارند گفت: باتومی در کار نبوده؛ اصولا باتوم جزء تجهیزات فردی شهرداری نیست؛ ماموران شهرداری پس از حمله دستفروشان، با دست خالی از خودشان دفاع کردند که یکی از این ماموران نیز به شدت مصدوم و در بیمارستان امام حسین (ع) بستری است.
وی با رد اتهامات رسانهها گفت: اینها همه شانتاژ خبری است و با استفاده از فضای مجازی توانستهاند ماموران شهرداری را مقصر جلوه بدهند.
-----------------------
دوشنبه ۲٧ آذر ۱۳۹٦ - ۱۸ دسامبر۲۰۱٧
تجمع کارگران بازنشسته کیانتایر مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت/ سنوات قسطی هم پرداخت نمیشود
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه لاستیک سازی کیان ساعت ۱۱ صبح امروز در اعتراض به پرداخت نشدن سنوات ایام خدمت خود تجمعی را مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت برپاکردند که همچنان ادامه دارد.
مجموع بازنشستگانی که هنوز بابت سنوات پایان خدمت خود از کارخانه لاستیک البرز طلبکارند در حدود ۴۰۰ نفر است که از سال ۹۰ به بعد تدریجی بازنشسته شدهاند، مطابق تعهدی که اعضای هیات حمایت از صنایع در مقام مدیریت موقت کارخانه ایران تایر در زمان بازنشستگی این کارگران داده بودند، قرار بود که تا تسویه کامل سنوات پایان خدمت، هر ماه ۵۰۰ هزار تومان به آنها پرداخت شود.
مطابق گفته های معترضان هر کدام از آنها از بابت سنوات بازنشستگی بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از کارخانه کیان تایر طلبکار هستند و قاعدتا حتی با پرداخت همان ۵۰۰ هزار تومان در ماه هم روند تسویهحساب آنها بیش از یک دهه طول میکشد.
شماری از این معترضان در روز هفتم آذرماه نیز تجمعی مشابهی را مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار کرده بودند، آنزمان مسئولان این وزارتخانه وعده دادند که پیگیر حل و فصل مطالبات بازنشستگان هستند.
-----------------------
آغاز سومین روز تجمع کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران
منابع کارگری دراین باره به ایلنا گفتند: سه روز از اعتراض کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران در تبریز میگذرد و این کارگران هنوز منتظرند تا مسئولان به مطالبات آنان در خصوص رفع پلمب محل کارشان کاری انجام دهند.
این کارگران که تعدادشان ۲۲۰ نفر است در ادامه تجمع اعتراضی دو روز گذشته، امروز نیز در مقابل درب ورودی کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران تجمع کردهاند.
به گفته یکی از کارگران حاضر در این تجمع، از روز پنجشنبه هفته گذشته که این واحد صنعتی از سوی اداره تصویه و امور ورشکستگی دادگستری شهرستان تبریز پلمب شده وما کارگران بیکار وبلاتکلیف شدهایم هنوز هیچ مسئولی پاسخگوی مشکلات ما کارگران نشده وما منتظر اقدامات اجرایی آنها هستیم.
سرگردانی کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران در حالی ادامه دارد که روز گذشته ۴نفر از نمایندگان حوزههای انتخابیه استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی درباره رفع پلمب و آغاز بکار شرکت ماشین آلات صنعتی ایران به وزیر کشور ودادگستری تذکر داده بودند.
-----------------------
بازنشستگان فولاد مبارکه وذوب آهن اصفهان امروز هم تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از بازنشستگان فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان در ادامه پیگیریهای قبلی خود، برای امروز (دوشنبه، ۲۷ آذر ماه)با انجام راهپیمایی در خیابان آمادگاه شهر اصفهان، مقابل ساختمان مرکز صداوسیمای استان اصفهان تجمع کردند.
این بازنشستگان مدعی هستند که حدود ۲ ماه است پرداخت مستمری آنها به تاخیر افتادهاست و در همین راستا از مسئولان مربوطه تقاضای رسیدگی به خواستههای خود را دارند تا با اختصاص بودجهای دولتی این مشکل را مرتفع کنند.
آنان در خصوص بخش دیگری از مطالبات بازنشستگی خودمیگویند: از سال ۹۱ تاکنون نیز بخشی از مطالبات مربوط به اجرای احکام معلق شده، همانند همسان سازی حقوق حق سرپرستی و حق سختی کارمان پرداخت نشده است و مشکلات زیادی در زمینه درمان مستقیم وبیمه تکمیلی خود دارند.
همچنین بازنشستگان معترض در ادامه پیگیریهای خود با مراجعه به ساختمان صداوسیمای استان اصفهان، نسبت به پوشش ندادن اخبار مربوط به مطالبات بازنشستگان فولاد واعتراضات اخیر آنان، انتقاد کردند.
به گفته یکی از بازنشستگان؛ بیان مشکلات قشر کارگر وبازنشسته باید در دستور کار مدیریت رسانه استانی قرار بگیرد اما عدم انعکاس واقعیتها، زمینه سوء استفاده رسانههای مغرض را از مشکلات آنها فراهم خواهد کرد.
-----------------------
تجمع کارگران پروژه دو خطه کردن «راهآهن زنجان-تهران»برای معوقات مزدی
به گزارش ایلنا،روز گذشته (یکشنبه، ۲۶آذرماه) گروهی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه دو خطه کردن راهآهن زنجان به تهران، بابت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری زنجان تجمع کردند.
به گفته کارگران معترض علت برپایی این تجمع صنفی، پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران پیمانی پروژه دو خطه کردن راهآهن زنجان به تهران است که دست کم سه تا ۶ ماه به تاخیر افتاده است.
این کارگران که مدعیاند درسال جاری کارفرما هنوز با آنها قرار دادی امضاء نکرده است در رابطه با پیگیری مطالبات خود از طریق اداره کار استان زنجان، گفتند: با وجود آنکه بازرسی اداره کار پیگیر است اما هنوز نتیجهای حاصل نشده است.
-----------------------
کارگران لاوان تابلو: زلزله یعنی ۹ ماه بیحقوقی
جمعی از کارگران کارخانه «لاوانتابلو» تولید کننده تابلوهای الکترونیکی به ایلنا میگویند که در ۱۰ ماه گذشته مطالبات مزدی خود را به صورت کامل دریافت نکردهاند. این کارگران که تعداد آنها بیش از ۱۰۰ نفر است از واریز نشدن حق بیمههای خود به حساب سازمان تامین اجتماعی گلایهمند هستند.
کارگران لاوان تابلو با اشاره به وعده کارفرمای برای پرداخت تمامی مطالباتشان در روز گذشته ادامه دادند: برای همین صبح دیروز مقابل استانداری جمع شدیم تا در صورت بدعهدی کارفرما، اعتراض خود را به گوش مسئولان رسانده باشیم و در نهایت تجمعمان تا بعدازظهر ادامه پیدا کرد و در عمل کسی پاسخگو نبود.
آنها افزودند: روز گذشته کارفرما به ما اعلام کرد که فعلا نقدینگی کافی برای پرداخت مطالباتمان ندارد و در پایان پیشنهاد داد تا با مراجعه به اداره کار پیگیر مطالباتمان باشیم و برای همین تاکنون چند نفر از همکارانمان راهی اداره کار شدهاند.
کارگران لاوان تابلو در تجمع روز گذشته پلاکاردهایی حمل میکردند که بر روی آن نوشته شده بود: «زلزله یعنی ۹ ماه بیحقوقی»
کارخانه لاوان تابلو تا سال گذشته بیش از ۲۰۰ کارگر داشت اما مشکلات مربوط به تامین اعتبار موجب بر زمین مانده پروژههای جاری شده و در نتیجه کارفرما نیمی از کارگران را تعدیل کرد.
کارگران این کارخانه دو هفته پیش نیز تجمعی مقابل استانداری برگزار کرده بودند؛ آنزمان مقامهای استانداری به تجمعکنندگان گفته بودند که بهتر است مشکلات آنها را از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز پیگیری میکنند.
-----------------------
بیکاری تعدادی از کارگران جایگاههای CNG در کلاله/ استمداد از فرمانداری و شورای شهر
به گزارش خبرنگار ایلنا، با تغییر پیمانکارِ جایگاههای CNG تعدادی از کارگران این جایگاهها بیکار شدهاند.
از قرار معلوم، برخی از بیکار شدهها چند سال سابقهکار دارند و پیش از این همواره قراردادشان تمدید میشد.
به گفته کارگران، تغییرات مدیریتی در شهرداری به تغییر پیمانکار انجامیده و پیمانکار جدید، چارت نیروها را به میل خود تغییر داده و با برخی نیروهای قدیمی، قرارداد امضا نکردهاست.
در روزهای گذشته، کارگران بیکار شده به همراه خانوادههایشان در شهرداری تجمع کردند و خواستار رسیدگی به اوضاع شغلی خود شدند. این کارگران رایزنیهایی نیز با فرمانداری کلاله داشتهاند.
یکی از حاضران در تجمع میگوید: وضعیت معاش خانوادههایمان بعد از این بیکاری نامنتظر با دشواری روبرو شده؛ در این اوضاع از شورای شهر و فرمانداری کلاله میخواهیم صدای ما را بشنوند و به مشکلات ما رسیدگی کنند.
-----------------------
جسد کارگر گرفتار در سیلو بیرون آورده شد
مجتبی خالدی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به حادثه سیلوی سویا گفت: پس از دوازده ساعت تلاش جسد کارگری که در سیلوی سویا در نزدیکی ساوه زیر غلات گرفتار شده بود بیرون کشیده شد.
شب گذشته فردی براثر سقوط در سیلو سویا دچار حادثه شده بود و نیروهای اورژانس ۱۱۵، سازمان آتش نشانی شهرداری ساوه وجمعیت هلال احمردر محل حادثه در حال نجات این فرد بودند.
-----------------------
مرگ دوکارگر دزفولی بر اثر سقوط در استخر آمونیاک
به گزارش ایلنا، روز گذشته یکشنبه (۲۶ آذر ماه) دو کارگر شاغل در شرکت قارچ دزفول واقع در استان خوزستان، در حین انجام کار بر اثر سقوط در درون استخر آمونیاک جان باختند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی ۱۱۵ دزفول با تایید این خبر گفته است نیروهای اورژانس با رسیدن به محل حادثه متوجه شدند ۲ نفر از نیروهای این شرکت با ۲۹ و ۳۰ سال سن در استخر آمونیاک سقوط کرده و پیش از رسیدن آمبولانس جان خود را از دست دادند.
به گفته «سیدمحمد محمودینژاد» امداد گران بعد از انتقال فوری حادثه دیدگان به بیمارستان دزفول تمام تلاش خودرا برای احیای قلبی و ریوی کارگران حادثه دیده انجام داده ند اما این دو کارگر در همان دقایقی اولیه حادثه جان باخته بودند.
-----------------------
مصدومیت یک کارگر مقنی در تهران بر اثر سقوط از چاه
به گزارش ایلنا، حوالی ظهر امروز دوشنبه (۲۷ آذر ماه) یک کارگر چاه کن در حالی که قصد ورود به چاه یک واحد مسکونی در خیابان مولوی تهران را داشت ناگهان به داخل چاه ۲۵ متری سقوط کرد.
بنا بر گفته «سید جلال ملکی»، محل حادثه یک منزل قدیمی متروکه به وسعت ۱۲۰ متر بود و کارگران در حیاط آن مشغول حفر چاهی به عمق ۲۵ متر برای آزمایش خاک و شروع ساخت و ساز جدید بودند.
به گفته وی، ماموران آتش نشانی با استفاده از تجهیزاتشان کارگر مصدوم را که از شهروندان افغانستانی بود از چاه خارج و جهت انتقال به بیمارستان، تحویل عوامل اورژانس دادند.
-----------------------
یکشنبه ۲٦ آذر ۱۳۹٦ - ۱٧ دسامبر۲۰۱٧
کارگران پیمانی راه آهن آذربایجان شرقی تجمع کردند
به گزارش ایلنا، صبح امروز (۲۵ آذر ماه) شماری از کارگران پیمانکاری راهآهن آذربایجان شرقی با تجمع مقابل ساختمان اداره کل راه آهن در تبریز، خواستار رسیدگی به مشکلات صنفی خود شدند.
این کارگران که تعدادشان به حدود ۲۰۰ نفر تخمین زده میشود، دلیل اعتراض امروز خود را تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی وبیمهای عنوان کردند.
به ادعای این کارگران که دارای سوابق کاری ۱۰ تا ۱۲ ساله هستند، پیمانکارسابق راه آهن نیز بابت حدود سه ماه معوقات مزدی وهفت سال سنوات خدمتی به آنها بدهکار است.
این کارگران دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی از سوی کارفرما عنوان میکنند.
طبق اظهارات کارگران معترض یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قرار دادهای کوتاه مدت است که باعث تشدید نگرانیها شده است.
-----------------------
مرگ کارگر خدمات شهری قزوین بر اثر تصادف
به گزارش ایلنا، «پیمان نامدار» با اعلام این خبر افزود: این حادثه حوالی ساعت ۳ بامداد روز گذشته (۲۵ آذر ماه) زیر پل نصر رخ داد.
به گفته وی؛ یک خودرو پراید در این مسیر کنترل خود را از دست داده و به کارگر خدماتی شهرداری که مشغول پاکسازی و رفت و روب بود؛ برخورد کرد.
طبق اظهارات وی، این کارگر در لحظات اولیه برخورد با خدورو به علت ضربه مغزی جان خودرا از دست داده بود.
-----------------------
مرگ کارگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس در حادثه سقوط از ارتفاع
به گفته منابع ایلنا، صبح روز جمعه، یکی از کارگران پیمانکاری ستاره خلیج فارس براثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست دادهاست.
از قرار معلوم این کارگر پیمانکاری در روز جمعه بیست وچهارم حوالی ساعت ۱۰ صبح در ارتفاع ۲۰۰ متری مشغول بستن داربست ۴ متر در ۷۵ سانتیمتر بود که هنگام تغییر مکان با از دست دادن تعادل خود از ارتفاع سقوط میکند.
از قرار معلوم کارگر متوفی ۲۱ سال سن داشت واصالتا اهل منوجان استان کرمان است.
-----------------------
نهاد صنفی کارگران ماشینآلات تراکتورسازی ایران: قربانی خصوصیسازی شدیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با برپایی تجمع صنفی گروهی از کارگران کارخانه ماشینآلات صنعتی تراکتورسازی ایران برای دومین روز متوالی، شورای اسلامی کار این واحد صنعتی، در نامهای سرگشاده خطاب به مسئولان کشور، خواستار رفع پلمب این واحد تولیدی و بازگشت به کار تمامی کارگران شد.
کارگران کارخانه ماشینآلات صنعتی تراکتور سازی ایران در حدود ۲۲۰ نفر هستند که از روز گذشته در اعتراض به بسته شدن دربهای این واحد صنعتی در اعتراض صنفی به سر میبرند. این واحد صنعتی هماکنون زیر نظر اداره تسویه و امور ورشکستگی دادگستری تبریز قرار دارد و مسئولیت اداره موقت آن از حدود دو سال قبل به یک شرکت سرمایهگذاری خصوصی واگذار شدهاست. با خاتمه موعد این واگذاری در پنجشنبه هفته گذشته، کارگران این واحد صنعتی از رفتن به محل کار خود منع شدهاند.
در نامه شورای اسلامی کار ماشینآلات صنعتی تراکتورسازی ایران، از این واحد صنعتی به عنوان یکی از اصلیترین قربانیان خصوصیسازی کشور نام برده شده و آمده است: حکم ورشکستگی شرکت ماشینآلات صنعتی تراکتورسازی ایران مدتی پس از واگذاری براساس تصمیمات مسئولین قضایی و سیاسی استان آذربایجان شرقی صادر و براساس این تصمیمات مقرر گردید تا وضعیت استخدامی و حقوقی کارکنان به گروه صنعتی تراکتورسازی واگذار شود تا با این راهکار، مطالبات چندین ساله کارگران محقق شود ولی متاسفانه امروز از این هدف کاملا منحرف شدهایم.
در بخش دیگری از این نامه با اشاره به شرایط واگذاری این واحد صنعتی به گروه تراکتورسازی تصریح شده است: براساس این شرایط کارگران با مصیبت جدیدی به نام سهم غرمایی (تقسیم کردن مال بدهکار ورشکسته به نسبت طلب بین طلبکاران) مواجهند که شامل هزینه واگذاری، سهم ۴ درصد سخت و زیانآور و.... و مهمتر از همه از بین رفتن امنیت شغلی آنها شده است.
نهاد صنفی کارگران ماشینآلات صنعتی تراکتورسازی ایران در ادامه نامه، با اشاره به اینکه اکنون برخلاف وعدههای مسئولین وقت استان آذربایجان شرقی که عنوان میکردند جای هیج نگرانی برای کارگران وجود ندارد و حکم ورشکستگی فقط ابزاری برای تغییر مالکیت و انتقال نیرو به گروه تراکتورسازی است، در نامه خود تصریح کرده است: اینک صحبت از واگذاری و فروش چند هکتار زمین، سالن و ساختمان با اقساط ۳۵ ماهه و ۱۵ میلیارد تومان زیر قیمت کارشناسی به گوش میرسد.
در ادامه این نامه با اشاره به اینکه اداره تسویه امور ورشکستگی، مطالبات چندین ساله کارگران را فقط به صورت شفاهی و تقریبی مطرح مینماید، آمده است: بدین ترتیب در این شرایط واگذاری فقط منافع خریدار منظور شده که عملا باعث عدم رضایت و امتناع کارگران از اعلام رضایت به این واگذاری و متعاقبا پامپ و تعطیلی کارخانه شده است.
اعضای شورای اسلامی کار ماشینآلات صنعتی تراکتورسازی ایران این اقدامات را نشانه آشکاری از عجز و ناتوانی مسئولین استان در حل و فصل مشکلات این واحد صنعتی و مغایر با شعار سال ۱۳۹۶ و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی برتولید، اشتغال و سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانسته و تآکید کردهاند: اگر قرار است در بحث واگذاری و ورشکستگی این شرکت بخشی از مطالبات و حق و حقوق چشمپوشی شود یقینا کارگران زحمتکش و ستمدیده از آن چشمپوشی نخواهند کرد چراکه راهکار اعلام ورشکستگی با پیشنهاد و تصمیم مسئولین استان انجام شده و هرگونه چشمپوشی و نادیده گرفتن مطالبات قانونی برعهده تصمیمگیرندگان راهکار ورشکستگی و عاملان ورشکستگی است.
-----------------------
۲۰۰ کارگر پروژه آزاد راه تهران- شمال، ۴ ماه مزد طلب دارند
حدود ۲۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری «تالون» در پروژه آزاد راه تهران به شمال ۴ ماه مطالبات مزدی طلبکارند.
کارگران این شرکت پیمانکاری در آزادراه تهران به شمال در تماس با ایلنا گفتند؛ شرکت «تالون» که پیمانکار اجرای تونل پل زنگوله محور کندوان در آزادراه تهران به شمال است از ۴ ماه پیش معوقات مزدی بیش از ۲۰۰ کارگر خود را پرداخت نکرده است.
به گفته این کارگران علارغم به تاخیر افتادن ۴ ماه دستمزد؛ سختی کار کارگران شاغل در این مجموعه پرداخت نمیشود و در زمینه بیمه تامین اجتماعی هم کارگران دچار مشکل هستند.
بر اساس گزارش کارگران این پروژه عمرانی، آخرین حقوقی که دریافت کرده اند مربوطز به دستمزد مرداد ماه سال جاری بوده که ماه گذشته (آبان ماه) به حسابشان واریز شده است.
به ادعای کارگران، دلیل مشکل به وجود آمده این است که مسئولان شرکت پیمانکاری« تالون» به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی؛ امکان به موقع پرداخت حقوق کارگران را ندارند.
کارگران شاغل در این پروژه عمرانی در بخش پایانی سخنان خود گفتند مجموعه کارگران شاغل در اجرای پروژه آزاد راه تهران شمال که تحت نظارت چندین شرکت پیمانکاری مشغول کارند، چندین ماه مطالبات خود را دریافت نکردهاند.
-----------------------
مرگ یک کارگر بر اثر ریزش آوار در رشت
به گزارش ایلنا، معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت از ریزش آوار بر سر یک کارگر خبرداد.
«شهرام مومنی» اظهار داشت:روز گذشته وقوع حادثه ریزش آوار به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و بدنبال آن ستاد فرماندهی آتش نشانان و گروههای نجات رشت به محل حادثه اعزام کرد.
مومنی افزود: آتش نشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند که کارگران مشغول تخریب یک ساختمان مسکونی بوده که ناگهان دیوار ساختمان بر روی این کارگر ریزش کرده است.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با بیان اینکه این کارگر ساختمانی به علت شدت جراحات وارده در همان دقایق نخست جان خود را از دست داده است، گفت: آتش نشانان جسم بیجان این کارگر فوتی را به عوامل انتظامی مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
سبحانی اضافه کرد: آتش نشانان پس از خارج کردن هر سه کارگر از زیر آوار اقدام به ایمن سازی محل کرده و هم اکنون نیز در محل حادثه حضور دارند.
-----------------------
اقدام رندانه دولت برای گرانفروشی انرژی
خطر تکرار ریزش فرصتهای شغلی جدی است
به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس لایحه پیشنهادی بودجه، تنها با گرانشدن انرژی، دولت بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد در سال ۹۷ بدست خواهد آورد. درآمدی که به گفته دولت قرار است برای حمایت از اشتغال دانشجویان و زنان هزینه شود. فریبرز رئیسدانا (اقتصاددان) این ترفند را نشانه زیرکی و رندی دولت میداند و میگوید: در صورت موافقت مجلس باید شاهد آن باشیم که به نام اشتغالزایی برای بخشی از طبقه کارگر، حجم قابل توجهی از نقدینگی به بدنه سرمایهسالاران خودمانی تزریق شود.
وی در ارزیابی کلی خود از رویکرد لایحه بودجه سال ۹۷ میگوید: بعد از گذشت پنج سال که عوامل این دولت عهدهدار تمامی مسئولیتها بودهاند، تازه موضوع افزایش بهای حاملهای انرژی مطرح شده است. آنهم در شرایطی که بعد از برگزاری دو نوبت انتخابات هنوز به هیچکدام از مطالبات اقتصادی و اجتماعی مردم پاسخ درستی داده نشده است. این موضعگیری دولت یادآور این عبارت مصطلح است که بارشان را از روی پل عبور داده و دیگر نگرانی بابت پشت سر خود ندارند.
این اقتصاددان میگوید: شاید بتوان در نگاه اول تلاش برای اشتغالزایی را در کنار کاهش بودجه عمومی کشور گامی مثبت ارزیابی کرد؛ اما اگر متن لایحه را با دقت مطالعه کنیم، متوجه خواهیم شد که جهتگیری بودجه سال ۹۷ تورمزاست. شرایطی که بیش از هر زمان دیگر برای لایههای بالایی جامعه سودآور و در مقابل برای دهکهای پایینی زیانآور است و نتیجه آن چیزی جز وارد آوردن فشار بیشتر به لایههای میانی جامعه نظیر صنوف کوچک و کاسبان خردهپا و در نتیجه فقر و بیکاری بیشتر مزدبگیران حداقلی نیست.
رئیسدانا در توضیح این دیدگاه خود ادامه میدهد: جامعه مزدبگیران و کارگران کشور بالغ بر ۱۳ میلیون و هفتصد هزار نفر جمعیت دارد که دغدغه مشترک همه آنها چیزی جز تامین معاش و امنیت شغلی نیست؛ در حال حاضر، اکنون ۳۰ درصد از این جمعیت با مشکل بیکاری و ۷۰ درصد دیگر با مشکل قرار گرفتن زیر خط فقر نسبی مواجهند.
این اقتصاددان میافزاید: در مواجهه با این وضعیت، نویسندگان دولتی لایحه بودجه با هوشمندی تمام درصدد تجزیه این طبقه متحد برآمده و قصد دارند با برجستهسازی گروههایی مثل فارغالتحصیلان دانشگاهی و زنان وانمود کنند که میخواهند گرهای از مشکلات آنها بازکنند؛ غافل از اینکه هر عقل سیلمی میداند که با گرانفروشی انرژی، امنیت شغلی و معیشتی نیروی کار به صورت کلی در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.
رئیسدانا که باور دارد تصمیم دولت برای گران کردن بهای حاملهای انرژی در سال ۹۷ اتفاقی و بیحساب و کتاب نیست، ادامه میدهد: درآمد ۱۷ هزار میلیارد تومانی شاید در برابر جمع جبری مجموع تخلفهای مالی ۲، ۳ و ۷ هزار میلیارد تومانی رقم چشمگیری نباشد اما به نسبت شرایط نامتوازن درآمد و هزینه بیشتر خانوادههای مزدبگیر، رقمی قابل ملاحظهای است و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
وی ادامه میدهد: شاید در کلام و گفتار؛ مغز متفکر اقتصادی دولت مدعی داشتن برنامه جامع برای اشتغالزایی باشد اما واقعیت این است که این متفکران غیر از رها کردن کارگران و حمایت از بخش خصوصی، کار دیگری بلد نیستند.
رئیسدانا با یادآوری مجموعه اتفاقات مشابهی که باعث شده در فاصله سالهای ۸۹ تا ۹۱ از بازار کار کشور، تعداد یک و نیم میلیون فرصت شغلی حذف شود، میگوید: در شرایطی که سالانه ۸۰۰ هزار نیروی کار جدید وارد بازار کار کشور میشوند، دور از ذهن نیست که اینبار هم شاهد تکرار چنین اتفاقی باشیم. بالاخره گرانشدن انرژی به معنی خروج سرمایهها از فعالیتهای صنعتی و در مقابل رونق گرفتن بازارهای دلالی، ربایی و در نهایت خروج سرمایهها از داخل کشور است.
این اقتصاددان ادامه میدهد: برخلاف خودروهای لوکسی که صاحبان آنها کمترین دغدغهای بابت افزایش بهای بنزین آنها ندارند، انرژی یک کالای ضروی است که زندگی تمامی شهروندان هم در نقاط سردسیر و هم در نقاط گرمسیر کشور به آن وابسته است. امروز دستکم ۱۹ میلیون خودرو در خیابانها و جادههای کشور در حال تردد هستند که بیشتر آنها نقش مهمی در تامین معاش صاحبانشان دارند و یک افزایش جزئی در محاسبه هزینه بنزین ممکن است چرخ زندگی خانوادهای را لنگ کند.
رئیسدانا انتقاد از بودجه سال ۹۷ را اینگونه ادامه میدهد: با درنظر داشتن اینکه دستکم ۳۰ درصد جمعیتِ کارمندان کشور را افراد کمدرآمد تشکیل میدهند، نمیتوان توقع داشت که تبعات تورمی لایحه بودجه، گریبان خانوادههای کارمندانی که دولت قصد افزایش ۱۰ درصدی درآمدهای آنها را دارد، نگیرد.
وی با یادآوری اینکه دولت حتی حاضر نشده برای سال ۹۷ سقف معافیتهای مالیاتی را افزایش دهد، ادامه میدهد: ثابت ماندن سقف معافیتهای مالیاتی تنها به سود آنهایی است که به علت نزدیکی به بلوکهای قدرت، از پرداخت مالیات معاف هستند اما در مقابل؛ صنایع خرد و نوپا به شدت آسیب میبینند.
رئیسدانا ادامه میدهد: مزدبگیر تکلیفش مشخص است قبل از آنکه به درآمدش دستپیدا کند، مالیاتش را پرداخته است اما صنوف کوچک در مواجهه با ماموران مالیاتی که برای خود ماموریتی غیر از وصول مالیات قائل نیستند، مستاصل میشوند و در نهایت، ناچارند قیمت کالاهای خود را افزایش دهند. کالاهایی که در عمل همین خانوادههای مزدبگیر مشتریان عمده آن تلقی میشوند.
-----------------------
شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹٦ - ۱٦ دسامبر۲۰۱٧
تجمع کارگران «پروفیل ارومیه»برای معوقات مزدی
شماری از کارگران «پروفیل ارومیه» در تماس با ایلنا گفتند: شماری از همکاران آنها امروز (۲۵ آذر ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود، مقابل ساختمان استانداری آذربایجان غربی تجمع کردهند.
آنها میگویند شمار معترضان نزدیک به ۵۰ نفر میشود که در یازده ماه گذشته با مشکل پرداخت معوقات مزدی مواجه بودهاند.
به ادعای این کارگران ، فعالیت تولیدی محل کارشان از یک ماه قبل متوقف شده و در نتیجه آن بلاتکلیف شدهاند.
همچنین به نقل از این کارگران گفته میشود که در پرداخت حق بیمه آنها نیز وقفههایی ایجاد شده است به طوری که در برخی از ماههای سال تمدید دفترچه بیمه اعضای خانوادههای آنها با مشکل روبرو بودهاست.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی کارخانه از سوی کارفرما عنوان میکنند.
به گفته کارگران که پیش از این نیز چندین بار در محوطه کارخانه ومقابل ساختمان نهادهای دولتی استان وشهرستان دست به اعتراض صنفی زدهاند گفته میشود ۹۷ نفر از همکارانشان برای پیگیری قانونی مطالبات صنفی خود به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی ارومیه شکایت کردهاند.
گفتنی است کارخانه لوله پروفیل ارومیه در فاز دوم شهر صنعتی ارومیه واقع شده و دست کم ۱۰۰ کارگر در آنمشغول بکار هستند.
-----------------------
تجمع بازنشستگان فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان مقابل ساختمان استانداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز شنبه (۲۵آذر ماه) شماری از بازنشستگان فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان مقابل ساختمان استانداری اصفهان تجمع کردند.
این بازنشستهها که خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند، میگویند: با وجود اعتراضات مکرر هنوز مطالبات صنفی آنها برآورده نشده است.ش
آنان درباره بخشی از مطالبات امروز خود میگویند: هر ماه مستمری بازنشستگی خود را با تاخیر دریافت میکنند و مشکلاتی در زمینه درمان مستقیم و تکمیلی خود دارند.
همچنین بازنشستههای صنعت فولاد خواستار اختصاص بودجهای دولتی برای تامین منابع مالی پرداخت مستمری بازنشستگی خود هستند.
-----------------------
نمایندگان اخراجی کارگران پیمانکاری چادرملو: روز انتخابات پشتِ در ماندیم
اداره کار: کارفرما برای بازگشت به کار اقدام کند
به گزارش خبرنگار ایلنا، دو نفر از کارگران هیات موسس انجمن صنفی در یک کارگاه پیمانکاری چادرملو، روز برگزاری انتخابات از ورود به واحد منع شدند.
این دو کارگر که پیش از این به حکم انتقال اجباری به کارگاه گندلهسازی تمکین نکردند، توانستند از اداره کار اردکان حکم بازگشت به کار بگیرند.
در حکم بازگشت به کار اداره کار، به نماینده بودن این دو کارگر اشاره شده و آمدهاست که وفق ماده ۲۸ قانون کار (مبنی بر حمایت از نمایندگان کارگران) بایستی این دو نفر به کار بازگردند؛ در غیر این صورت وفق ماده ۱۷۸ قانون کار (آزادی عضویت در تشکلهای صنفی) رفتار خواهد شد.
علیرغم صدور این حکم، کارفرما از ورود این دو نفر ممانعت کرده و امروز (بیست و پنجم آذر) انتخابات انجمن صنفی بدون حضور آنها برگزار شدهاست.
این دو نفر پیش از این به خاطر عدم نیاز کارفرما، به کارگاه جدید منتقل شده بودند؛ وقتی نرفتند، کارفرما حکم ترک کار آنها را گرفت؛ این دو نفر، تنها کارگرانی بودند که در پروژهای که ۲۵۰ کارگر شاغل بودند، برایشان این مشکل پیش آمد و جالب اینجاست که همین دو نفر عضو هیات موسس انجمن صنفی بودند. این کارگران پس از پیگیری، توانستند حکم بازگشت به کار بگیرند.
-----------------------
کارخانه «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز» پلمب شد/ بلاتکلیفی ۲۲۰کارگر
به گزارش ایلنا، کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز که دست کم ۴۰ سال از آغاز فعالیتاش میگذرد از روز پنجشنبه گذشته (بیستو سوم آذرماه) پلمب و فعالیتش متوقف شد.
در خصوص علت توقف فعالیت این واحد صنعتی گفته میشود که مسئولیت اداره ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز از حدود دو سال قبل توسط اداره تصویه و امور ورشکستگی دادگستری شهرستان تبریز به یک سرمایهگذار اجاره داده شده بود که روز گذشته موعد این قرارداد خاتمه و در نتیجه فعالیت این مجموعه متوقف میشود.
منابع کارگری با بیان اینکه کسی پاسخگوی کارگرانی که امروز با بسته شدن دربهای محل کارشان، بیکار شدهاند، نیست؛ افزودند: به همین دلیل جمعی از کارگران در اعتراض با این موضوع، صبح امروز (شنبه ۲۵ آذر ماه) مقابل درب ورودی ساختمان کارخانه تجمع کردهاند واز مسئولان دولتی در خواست رسیدگی کردند.
براساس این گفتهها ظاهرا کارگران این واحد صنعتی تا مشخص شدن وضعیت کارخانه و واگذاری آن به سرمایهگذار جدید بلاتکلیف هستند اما این کارگران به استناد به ماده ۱۲ قانون کار از اداره تصویه وامور ورشکستگی دادگستری تبریز توقع دارند تا در مقام کارفرمای اصلی پاسخگوی مطالبات معوقه آنها باشد
کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز که از مدیریت اجارهای قبلی دست کم هفت ماه طلب مزدی دارند در خاتمه میگویند مشکلات این کارخانه از سال ۸۶ و از زمانی آغاز شد که مدیران دولتی وقت بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی این واحد صنعتی را به بخش خصوصی (شرکت سرمایه گذاری ملت) واگذار کردند.
-----------------------
تجمع کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به واگذاری مجتمع رفاهی
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی که مدعی هستند در مالکیت ۵ درصد از سهام مجموعه ۴۲ هکتاری تاسیسات رفاهی و خدماتی این واحد تولیدی سهیم هستند، صبح امروز در اعتراض به مشخص نبودن وضعیت سهام خود، مقابل ساختمان اداری شرکت تجمع کردند.
این تجمع اعتراضی از حوالی ساعت ۹ صبح امروز شنبه (۲۵ آذر ماه) با همراهی جمعی از کارگران شاغل و بازنشسته معدن البرز شرقی برپا شده است.
کارگران معترض که مدعی داشتن مالکیت ۵ درصد سهام مجموعه ۴۲ هکتاری تاسیسات رفاهی و خدماتی این واحد معدنی در شهر شاهرود هستند، گفتند: تاسیسات رفاهی و خدماتی این واحد معدنی در بلوار شهید بهشتی شاهرود قرار دارد و از حدود ۴ سال پیش که شرکت ذوب آهن اصفهان مالکیت معدن البرز شرقی را برعهده گرفت، این مجموعه تفریحی نیز به شهرداری شاهرود واگذار شد.
معترضین که خواستار لغو این واگذاری غیراصولی هستند میگویند زمینهای این مجتمع در بهترین نقطه شهر شاهرود قرار دارد اما مدیریت پیشین معدن آن را با قیمتی نازل به شهرداری شاهرود واگذار کرده است.
کارگران با بیان اینکه ما خواستار تعیین تکلیف ۵ درصد سهام خود هستیم، افزودند: در زمان واگذری زمینها این مجتمع بارها دست به اعتراض زدیم که درنهایت با بیتوجهی مسئولان مواجه شد. در عین حال از زمان واگذاری تاکنون شهرداری شاهرود بخش کمی از قیمت معامله را پرداخت کرده است.
طبق ادعای کارگران در حال حاضر فشار شهرداری برای تملک این زمینها زیاد شده بطوری که اخیرا از سوی مراجع قضایی شهرستان برای تخلیه این منطقه اخطاریه تخلیه برای شرکت البرز شرقی فرستاده شده است.
کارگران معترض معادن البرز شرقی با یادآوری اینکه محل سکونت، تاسیسات رفاهی و خدماتی بسیاری از خانوادههای کارگران زغال سنگ البرز در محدوده این زمینها قرار دارد، افزودند: در صورت تحقق این موضوع، آنها ناچارند منازل خود را تخلیه کنند.
-----------------------
خودکشی نگهبان برج میلاد به خاطر مشکلات مالی بود
به گزارش ایلنا، «حسین علی شهریاری» سرپرست دادسرای جنایی استان تهران اعلام کرد که فردی که روز گذشته خود را در طبقه همکف برج میلاد حلق آویز کرده از مدیران این برج نیست بلکه نگهبان این طبقه است که بر اثر مشکلات مالی دست به اینکار زده است.
شهریاری در تشریح خودکشی نگهبان برج میلاد گفته است: عصر دیروز، کارمند برج میلاد هنگامی که قصد تمیز کردن یکی از اتاقها را داشت با جسد حلق آویز یکی از کارمندان رو به رو شد. بلافاصله این فرد موضوع را به مسئولان برج اطلاع داده و پس از آن، موضوع به اطلاع پلیس رسید.
در اطلاعیه مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت درباره خبر این خودکشی آمده است: در ساعت ۱۲ روز گذشته حسب اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع یک مورد خودکشی در برج میلاد ماموران کلانتری ۱۳۷ نصر سریعا در محل حاضر شدند.
-----------------------
جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹٦ - ۱۵ دسامبر۲۰۱٧
پایان اعتراض یک هفتهای کارگران نیشکر هفتتپه/ مدیریت مجتمع تغییر کرد
منابع خبری ایلنا در مجتمع نیشکر هفت تپه از خاتمه اعتراض صنفی یک هفتهای کارگران این واحد صنعتی و بازگشت به کار تمامی کارگران شاغل در واحد کشاورزی و صنعتی این مجتمع خبر میدهند.
برپایه این اظهارات به دنبال مذاکرات صنفی که در جلسه شورای تامین شهرستان شوش از نیمهشب چهارشنبه (بیستو دوم آذرماه) تا بامداد روز بعد ادامه داشتهاست، اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفتتپه پس از گذشت نزدیک به هفت روز خاتمه یافته و در حال حاضر کارگران بخشهای مختلف به فعالیت حرفهای خود مشغولند.
این کارگران از چهارشنبه هفته گذشته در اعتراض به محقق نشدن مطالبات نیروهای شاغل و بازنشسته بخشهای مختلف کشاورزی و صنعتی در اعتراض صنفی به سر میبردند.
تغییر قائم مقام مدیرعامل مجتمع نیشکر هفتتپه در مقام مدیر مجتمع به همراه شمار دیگری از مدیران داخلی این مجتمع، انعقاد قرارداد کار با ۱۵۰۰ کارگر روزمزد و پرداخت شدن دو نوبت معوقات مزدی کارگران در چهارده روز آینده، تعیین تکلیف مطالبات معوقه مربوط به سال ۹۴، برطرف شدن مشکلات مربوط به بیمه تامین اجتماعی و بیمه درمانی تکمیلی از جمله مطالباتی است که کارگران معترض در یک هفته گذشته خواستار شدهاند.
-----------------------
نگرانی بابت سلامتی رضا شهابی/ امیدواریم به زودی آزاد شود
حسین حبیبی (دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با وضعیت رضا شهابی (کارگر زندانی) گفت: از مراجع مختلف، وضعیت رضا شهابی را پیگیری کردهام و امیدوارم تلاشها برای آزادی او به نتیجه برسد.
وی با بیان این که نگران وضعیت سلامتی او هستیم افزود: از آنجا که پزشکی که او را ویزیت کرده نیز گواهی داده که شهابی دیگر تحمل زندان را ندارد، امیدوارم با توجه به وخامت حال جسمانی ایشان، دادستان با آزادی او موافقت کند.
وی تاکید کرد: از آنجا که فعالیتهای شهابی، کارگری و در راستای دفاع از حقوق همکارانش بوده، بایستی برخورد امنیتی با این فعال کارگری متوقف شود.
ربابه رضایی (همسر رضا شهابی) نیز در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: در ملاقاتی که روز گذشته در زندان رجایی شهر، با همسرم داشتم مطلع شدم که به گفته پزشک زندان، وی سکته خفیف کردهاست.
وی با بیان اینکه پیشتر در جریان انتقال همسرش به درمانگاه امام خمینی، پزشک معالج تشخیص داده بود که وی دیگرنمیتواند زندان را تحمل کند، گفت: تا قبل از مشاهده علائم سکته، همسرم بابت درد کلیه و همچنین دردهای عضلانی و کمردرد به شدت تحت فشار بود و به هیچ وجه وضعیت سلامتی مطلوبی نداشت و اکنون همین مساله بر نگرانی خانواده افزودهاست.
-----------------------
چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹٦ - ۱۳ دسامبر۲۰۱٧
کشته وزخمی شدن ۳ کارگر در حادثه انفجار تانکر سوخت
به گزارش ایلنا، امروز چهار شنبه (۲۲ آذر ماه) در پی انفجار تانکر سوخت در روستای رباط میل اراک یک کارگر کشته ودو کارگر دیگر به شدت مصدوم شدند.
براساس اعلام معاونت اجتماعی و پیشگیری فرمانده انتظامی استان مرکزی، تانکر حامل سوخت بعد از تخلیه بار به دلیل نقص فنی به کارگاه جوشکاری در روستای رباط میل اراک مراجعه کرده بود که در حین عملیات جوشکاری کاری این تانکر منفجر شد.
به گفته سرهنگ خلجی در حادثه امروز، راننده خودرو جان خود را از دست دادو دو نفر جوشکار که دچار مصدومیت شده بودند برای درمان به بیمارستان انتقال داده شدند.
وی علت این حادثه را تجمیع گاز و بخارات حاصل از مواد سوختی در این تانکر و در نهایت انفجار بر اثر گرما ناشی از فرزکاری و جوشکاری عنوان کرد.
-----------------------
پیگیر مطالبات کارگران هفتتپه هستیم/کارفرما خصوصی مکلف به پرداخت معوقات است
به گزارش خبرنگار ایلنا، «رقیه محمودی» رئیس اداره تعاون کارو رفاه اجتماعی شهرستان شوش با تایید معوقات مزدی کارگران شاغل و بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه، گفت: این کارگران از روز شنبه بابت پیگیری همین مطالبات در اعتراض صنفی به سرمیبرند.
اوبا بیان اینکه از طرف اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان، تمامی مطالبات کارگران هفت تپه به صورت جدی پیگیری میشود، افزود: در همین رابطه چندین بار با همراهی سایر مسئولان شهرستان در جلسات شورای تامین تصمیم گیریهایی شده است و بر همین اساس در آخرین جلسه، مدیریت خصوصی مجتمع ملزم به پرداخت ماهی دو ماه از مطالبات کارگران شده است.
به گفته وی، کارفرمای مجتمع نی شکر هفت تپه با آغاز فصل بهربرداری نیشکر، پرداخت بخشی ازمطالبات معوقه کارگران را آغاز کردهاست و پرداخت مابقی مطالبات تا به روز رسانی آن در ماههای آینده ادامه خواهد داشت.
رئیس اداره کار شهرستان شوش با تاکید براینکه پیگیر مشکلات کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه نیز هستیم در خصوص مطالبات آنها گفت: مطالبات کارگران بازنشسته هفتتپه در ارتباط با سنوات خدمتی آنهاست، آنها مدعیاند کارفرما برای پرداخت مطالبات سنواتی آنها چک صادر کرده ودر حال حاضر یک هفته از موعد چکها گذشته است.
رئیس اداره کار شوش در ادامه بابیان اینکه کارفرما مکلف به پرداخت مطالبات معوقه آنهاست، تاکید کرد: اگر این کارگران هفت تپه مطالباتی دارند بایستی مطالبات خود را به صورت قانونی و با طرح شکایت پیگیری کنند.
به گفته وی، پیگیری از طریق اعتراض نه تنها زمینه سوء استفاده عدهای را فراهم میکند بلکه نتیجه بخش نیست و ممکن است تبعاتی غیر قابل جبرانی را به دنبال داشته باشد.
او در این خصوص گفت: در جلسهای که روز گذشته با کارگران هفت تپه برگزار شد، کارگران از تخریب اموال محل کارشان در مجتمع هفت تپه از سوی افرادی ناشناس خبر دادند.
محمودی در خاتمه تاکید کرد:در ادامه پیگیری های مطالبات کارگران هفت تپه ، امروز نیز جلسهای با مدیرعامل این مجتمع خواهیم داشت که امیدواریم مثمر ثمر باشد.
-----------------------
معلمان حقالتدریس یزد دست به دامانِ امام جمعه شدند/ اعتراض نسبت به آزمون استخدامی
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (بیست و یکم آذر) جمعی از معلمان حقالتدریس یزد پس از تجمع مقابل فرمانداری، در دفتر امام جمعه یزد جمع شدند.
این معلمان از امام جمعه خواستند که در پیگیری مطالبات به آنها کمک کند؛ یکی از این معلمان میگوید: ما با برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، در شرایطی که چند هزار معلم حقالتدریس بلاتکلیفند، مخالفیم و از امام جمعه میخواهیم که صدای ما را به گوش مسئولان برساند و به ما کمک کند.
روز گذشته تعداد زیادی از معلمان حقالتدریس سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند؛ خواسته اصلی آنها، مشخص شدن شرایط استخدامی و جذب در ساختار آموزش و پرورش است.
-----------------------
مصدومیت ۹ کارگر شرکت سیمان زرین رفسنجان در حادثه تصادف
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته، مینیبوس حامل کارگران شرکت سیمان زرین رفسنجان با یک اتوبوس اتباع پاکستانی در محور رفسنجان به کرمان، تصادف کرد؛ این حادثه، 54 مصدوم بر جای گذاشت.
جانشین پلیس راه استان کرمان، علت حادثه را بیتوجهی و غفلت راننده اتوبوس اعلام کرد.
در این حادثه، 9 کارگر مصدوم شدند که توسط نیروهای اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند.
اتوبوس حامل اتباع خارجی از اردوگاه تهران به سمت زاهدان در حرکت بودهاست.
-----------------------
سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹٦ - ۱۲ دسامبر۲۰۱٧
سوگی که همگانی شد؛ نه میبخشیم، نه فراموش میکنیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، «نه میبخشند و نه فراموش میکنند»؛ این نبخشیدن و فراموش نکردن هم بیجهت نیست؛ داغ عزیز دیدهاند و طاقت تازه شدناش را ندارند.
صحبت از ۴۳ خانوار کارگری است که به امید داشتن کار و بهرهمندی از کمترین دستمزد، فرزندان خود، پدران خود و همسران؛ خود را به دل کوه فرستادند تا زغال سنگ استخراج کنند؛ آنهم مرغوبترین زغال سنگ کشور که انحصار برداشتش در دست «شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود» است.
۱۳ اردیبهشت ماه امسال اما در معدن زمستان یورت آزادشهر که همین زغالهای مرغوب از آن برداشت میشود؛ حادثهای پیش آمد که از حیث هولناکی در رسانهها موجی از تاثر ایجاد کرد؛ طوری که نمیتوان آن را در پستوی ذهن بایگانی کرد. ۴۳ کارگر معدن زیر آوار ماندند و جان سپردند.
کارگرانی که از این حادثه جان سالم به در بردند و آنها که میدانستند اگر آن روز در محل حادثه در تونل شماره یک بودند چه چیزی انتظارشان را میکشید، روایتهایی در سینه دارند که پس از حادثه و در انبوه خبرهای مربوط به حضور مسئولان برای اظهار همدردی شنیده نشد یا اگرهم شنیده شد صرفا در فضای مجازی ماند و خروجی موثری نداشت.
برای شنیدن این روایتهای پر از بغض به دل کوهها زدیم؛ جایی واقع در کیلومتر ۱۱ اتوبان آزادشهر به شاهرود. آفتاب عصر پاییز آهسته آهسته سنگینیاش را از کمرکش ارتفاعات منتهی به پنج تونل زمستان یورت برمیدارد و سایهها را سنگین و غمبار میکند. این غم همه جا بود؛ آن را حتی رانندهای که ما را با یک وانت آبی به بالای کوه میبرد با خود حمل میکرد.
میخواهیم قرارداد مستقیم شویم
راننده وانت که همانند سایر ۲۷۰ کارگر این معدن با پیمانکار قرارداد دارد، گلایههایش را از همین کارگر پیمانکاری بودن شروع میکند. «بعد از حادثه و قبل از حادثه که ۴۳ نفر از همکارهامون رو از دست دادیم، پیگیرشدیم تا از زیرنظر پیمانکار خارج بشیم و با شرکت طرف قرارداد شیم.»
کارگران معدن یورت پس از «نحسی ۱۳» که روستاهایشان را محله به محله و روستا به روستا در هفت شهرستان استان گلستان عزادار کرده بود، به این دل خوش کردند که مدیران معدن دلشان بسوزد و با کمی دستودلبازی آنها را قرارداد مستقیم کنند تا همانند کارگران معدن البرز شرقی مجموع مزد و مزایایشان به ۲ میلیون تومان برسد.
اما انگار بیش از حد، خوش خیالی به خرج داده بودند؛ چراکه همان دستمزد یک و نیم ملیون تومانی هم همانند گذشته با تاخیر پرداخت میشود؛ به گونهای که هرکدام از این کارگران به طور متوسط بین۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان از مجموع مزد و مزایای خود طلبکارند.
میخواهیم قرارداد مستقیم شویم
وعدهها زنگار فراموشی گرفتهاند
«امنیت شغلی هم وضعیت بهتری نداره». این را یک کارگر استخراج معدن یورت که در ارتفاعات کار میکند و از زور گرد زغال و خستگی، چهرهای به سیاهی شب دارد، میگوید. تاکیدش هم بیشتر بر این است که وعدههایی که برای افزایش طول مدت قرارداد و یک ساله شدن آن دادند، باد هوا بود. «همین حالا هم کارفرما قراردادهای یکماهه با کارگرها میبنده؛ اما بعد حادثه به کارگرها وعده قرارداد یک ساله و آبرومندانه رو داده بود که انگار به کل فراموش کرده.»
به اعتقاد این معدنکار، وعدههای کارفرمای شرکت زغال سنگ شمال شرق مشمول مرور زمان شدند تا زنگار فراموشی بگیرند و بیاعتبار شوند؛ چراکه به قول کارگران، بیاعتبار شدن و فراموش کردن وعدهها، چندان برای کارفرمای یورت مهم نیست. امری که البته برای روایتگر دوم ما چندان هم غریبه نیست.
حرفهایش را اینگونه ادامه میدهد: «کارفرمای ما انگار کلا بیخیاله؛ انگار نمیخواد که وجههی خودش رو پیش چشم کارگرها کمی بهتر کنه؛ هنوز داغ دل ما کارگرا تازهست؛ کاش لااقل یه کم به وعدهها عمل میکردن».
امیدواری به تکرار نشدن حادثه
آخرین جایی که به آن میتوان دسترسی داشت تونل شماره ۳ است. تونلهای بالاتر (A۱ و A۲) به داشتن مسیر غیرقابل دسترسی معروف هستند. کارگرانی که در ورودی تونل ایستادهاند دغدغه ایمنی تونلها را دارند؛ برای همین ترس از عفریت مرگ در تونلهای بالایی و پایینی در لبخندهای تلخشان مشهود است.
«پس از حادثه تا تونستیم و کارفرما همراهی کرد؛ معدن تجهیز شد. امیدواریم که حادثه تکرار نشه. البته این رو هم بگم قبلا تونلها با هم ارتباطی نداشتند اما حالا همه تونلها با دِویل به هم وصل شدن.» این را کارگر تعمیرات که همان حوالی تونلهای بالا انتظارمان را میکشید، میگوید.
دِویل از داخل تونل به طرف بالا حفر میشود و هدف از حفر آن؛ تهویه تونلها، ایجاد راه عبور برای افراد و حمل و نقل لوازم است. با وجود حیاتی بودن نقش دِویل، پیش از حادثه در کل این پنج تونل تنها یک دِویل وجود داشت و آن، همان دِویلی بود که از تونل شماره دو به تونل یک میرسید.
حرفهایش را اینطور ادامه میدهد: تنها یک دستگاه «وانتِراتور بادی» (دستگاه هوادهی پیشرفته) در تونل شماره یک نصب شده بود. البته وانتِراتور نوع برقی هم هست؛ اما چون تونلها برقکشی درستی نداشتن پس وانتِراتور هم نمیتونست کمکی بکنه.
روزِ بدی که دلمان نمیخواهد تکرار شود
پس از انفجار یورت ابهامهایی درباره کار نکردن دستگاههای گازسنج داخل تونل شماره یک وجود داشت که بعدها هم در گزارش هیات تحقیق از حادثه بر کالیبره و بهروز نبودن این گازسنجها تاکید شد. صحبت درباره بهروز نبودن گازسنجها را که پیش کشیدم، انگار روز حادثه و مرگ همکارانش که تمام اعضای بدنهایشان بر اثر حرارت و آتش انفجار و ماندن زیر زغالهای گداخته و ذوب شده بود، جلوی چشمش آمد. «روز بدی بود؛ دلم نمیخواد تکرار بشه. کسایی از بینمون رفتن که دیگه جاشون پرکردنی نیست. برای همین به کارفرما اصرار کردیم و میکنیم که ایمنی معدن رو از این به بعد سفت و سخت بگیره.»
همکار دیگرش که برای صحبت کردن دوبهشک است و گوشش را تیز کرده، آرام آرام از بالای تپههای مجاور به سمتمان میآید تا اقداماتی که برای ایمنسازی تونلها انجام شده را بگوید: «گازسنجها را دوباره تعمیر کردیم تا قابل استفاده بشن. برای همه تونلها، دِویل و وانتراتورهای جدید کار گذاشتیم. برقکشی معدن رو از اول انجام دادیم. به هر حال چون با گاز مونوکسید کربن روبروایم باید همه موارد رو از اول جدی میگرفتیم. ولی حالا شکر خدا اوضاع خیلی بهتره و مثل قبل جای نگرانی نیست؛ اما از قدیم گفتن حادثه خبر نمیکنه».
درد مشترک؛ عزای عمومی
آزادشهر (۱۵ نفر)، رامیان (۷ نفر)، سوسرا (۶ نفر)، وطن (۵ نفر)، فارسیان (۲ نفر)، مینودشت (۲ نفر)، گنبد کاووس ( ۱ نفر)، نوده خاندوز (۳ نفر) شاهرود (۲ نفر) کشتهها را که برایمان میشمارند، پای بیش از ۴۳ خانوار به وسط میآید؛ چراکه اکثر اهالی این شهرها خصوصا در رامیان با یکدیگر نسبت خانوادگی دارند. در شهرک «ملچ آرام» رامیان هر هفت کارگر جانباخته در کوچههای مجاور هم زندگی میکردند پس ناگزیر بودند که عزای عزیزانشان را با هم به اشتراک بگذارند. اینجا حتی مرگ هم به یکسان سهم همه شده است.
روایت ناسپاسیها
با «حسن شهمرادی» بردار مرحوم «علی اکبر شهمرادی» در همین جا دیدار میکنیم. در شهرک به «حسن آقا» معروف است. کارگر معدن بود و بازنشست شده است. با روی گشاد پذیرای ما میشود تا قصه ناسپاسیها و زیرِ وعده زدنها را تعریف کند هرچه باشد برادرش و دامادش «سیدحبیب جاهدی»، هر دو را از دست داده است.
روایتش را با سکوت شروع میکند و فکرش را پی انتخاب واژهای هل میدهد تا حالش را دقیق وصف کند. «به جز روزهای اول که همه اومدن و وعده دادن و رفتن؛ بعدش سراغی از خانوادهها نگرفتن. حتی مدیرعامل شرکتی که معدن یورت رو اداره میکنه تنها به یک پیام تسلیت خشک و خالی اکتفا کرد. پس شما بگید تو این وضعیت دلمون باید به چی خوش باشه؛ راستش حس میکنیم فراموش شدیم.»
از او در مورد معوقات مزدی و دیه و حق مسکنی میپرسم که وعده پرداختش را به خانوداهها داده بودند. «معوقات مزدی عزیزانمان هنوز پرداخت نشده و تنها دیه ۲۱۰ میلیونی و حق مسکن ۵۰ میلیونی رو گرفتیم اما بگم که دیه جای پدر، بردار، فرزند یا داماد خانوده رو واسه ما نمیگیره. حق مسکنی هم که گرفتیم فقط پول خرید یک زمین توی همین شهرستان رامیان میشه. اما بازهم میگم مشکل ما کنار اومدن با مرگه و اینکه دلمون نمیخواد بقیه اعضای خانوادههای ما که توی اون معدن و معادن اطرافش کار میکنن به این سرنوشت دچار بشن. البته این رو هم بگم که دادگستری رامیان توی این مدت خیلی با خانوادهها همراهی کرده؛ ولی با این وجود، همین حالا هم کلی سوال تو ذهنمونه؛ چرا مقصر اصلی حادثه مشخص نشد؟»
سپس سوالهایی که خیلی وقت است در ذهنش نقش بسته است را مطرح میکند: «چرا تونل حادثه دیده معدن یورت تجهیزات ایمنی و امداد و نجات نداشته؟ چرا هیچ دستگاهی که نشت گاز رو هشدار بده وجود نداشته؟ اصلا رو چه حسابی باید امیدوار باشیم که وضع ایمنی معدن تغییر کرده؛ کسی که قبلا برای اینکار هزینه نکرد، چه تضمینی هست که حالا اینکارو انجام بدن؟»
از مسئول ایمنی میخواهند صدایش درنیاید
«نجفعلی هدایتی» که از بازنشستگان این معدن است و چند نفری از اعضای خانوادهاش را در ۱۳ اردیبهشت از دست داده و پیکر چندین نفر از همکارانش را ساعتی پس از حادثه از زیر خروارها زغال و آتش بیرون کشیده است، از زاویه دیگری به دلایل حادثه نگاه میکند: «تا زمانی که مسئول ایمنی مجبور باشه که از کارفرما حساب ببره و صداش درنیاد باید هم حادثه به این بزرگی پیش بیاد. مسئله فقط مربوط به یورت نیست. خودم در جوانی تو یکی از این معادن مسئول ایمنی بودم. کارفرما بدون اینکه از من بپرسه چقدر ضوابط ایمنی رو میدونی؛ از من خواست اینکارو واسش انجام بدم. حتی چند دفعه تو تشخیص گازی که تو معدن زغال سنگ منتشر شد، اشتباه کردم و خدا رو شکر میکنم که حادثهای پیش نیومد. پس نباید به این راحتی فرد بیتجربه رو مسئول ایمنی کرد؛ مسئول ایمنی باید به موقع تخلف کارفرما رو گزارش بده نه اینکه دست روی دست بذاره تا لحظه حادثه».
برای سود بیشتر از هزینههای ایمنی میزنند
«رسول علیخانی» هم که بازنشسته معدن یورت است و پسرعمویش را در این حادثه از دست داده است، میگوید برای ایمنی معدن یورت هزینهای نشده است: «وقتی انتقاد میکنیم؛ میگن معادن زغال سنگ صرفه اقتصادی ندارن و تجهیزشون توجیهپذیر نیست. من این سوال رو میپرسم که اگر این کار بهصرفه نیست پس چرا این شرکت در حال کار روی پنج تونل در معدن زمستان یورت و ۵ تونل دیگه در معدن ملچ آرام (اورنگ) هست؟ حتی اگر فرض رو بر این بگیریم که برداشت زغال سنگ بهصرفه نیست؛ قضیه در مورد این دو تا معدن متفاوته؛ چراکه با کیفیتترین ذغال سنگهای کشور رو برداشت میکنن و مشتریهای خودشون رو دارن».
از این جهت است که تاکید میکند تمام این توجیهات برای بالا بردن سود و زدن از هزینههایی است که به ناروا اسمشان را هزینه اضافه گذاشتهاند: «کدوم هزینه اضافه؟ به نظر شما مزد کارگر یا تامین امنیت جانی کارگرها با کمترین هزینه برای نصب دِویل، ونتراتور و گاز سنج میشه هزینه اضافه که از آن بزنیم؟ همین حالا کارگرانی در معدن یورت هستن که سن بازنشستگی اونا خیلی وقته سر رسیده؛ اما به علت عدم پرداخت ۴درصد هزینه بازنشستگیِ مشاغل سخت و زیانآور از طرف کارفرما، بازنشسته شدن اونا هم به حال تعلیق دراومده.»
۱۴۰۰ پرونده شکایت از کارفرمای یورت
«رمضانعلی رجبلو» کارگر بازنشسته معدن زمستان یورت که سابقه فعالیت در شورای اسلامی کار این معدن را دارد هم میگوید: «حدود ده روز پس از حادثه وقتی به اداره کار آزادشهر مراجعه کردم؛ متوجه شدم ۱۴۰۰ پرونده شکایت در مراجع رسیدگی به شکایات ادارت کار علیه کارفرمای معدن یورت ثبت شده که ۹۰ مورد از آنها مربوط به بازنشستگان بود که البته اول آذرماه رای به نفعشان صادر شد.»
رجبلو البته میگوید که علاوه بر کارگران زمستان یورت، کارگران معدن ملچ آرام (اورنگ) که متعلق به همین شرکت است به همه این موارد معترض هستند یعنی هم در حوزه ایمنی، هم در حوزه امنیت شغلی و هم در حوزه معیشت: «مشکلات یکی و دوتا نیست که به سادگی از اونا رد بشیم. اصلا یکی از دلایل پیش اومدن این روزهای پرواهمه برای کارگرها، خصوصیسازی معادن هستش. هم معادن و هم صنایع مخابرات وقتی خصوصی شدند این مشکلات براشون تشدید شد البته آهسته آهسته طوری که الان شاهد خفقان خاصی تو جامعه کارگری هستیم و حتی اجازه تشکیل شورای اسلامی کار را در این معدن نداریم.»
در جنگ، ریههایم به اندازه معدن زغال آسیب ندید
وی البته به عنوان یک جانباز شیمیایی ایام جنگ میگوید: «زمانی که در جبهه برام این مشکل پیش اومد ریههام به اندازه کار در معدن زغال سنگ آسیب ندید. در نتیجه حق داریم که نگران سلامتی کارگران و پرداخت دستمزد مناسب به آنها باشیم. درنهایت باید بگم که یک کارگر معدن پس از ۲۰ تا ۳۰ سال کار مداوم چارهای جز داشتن قرارداد دائمی رفت و آمد پیش دکترهای ریه، قلب و پزشک اعصاب را نداره.»
خانهنشین شدن دو نگهبان
زمانی که از زمستان یورت برمیگشتیم خبر شگفتانگیزی شنیدیم که نگرانیهای کارگران این معدن درباره نداشتن امنیت شغلی را بیشتر پیش چشمانمان آورد. گویا حضور خبرنگار و عکاس ایلنا در معدن یورت به مذاق کارفرمای آن خوش نیامده و عصر یکشنبه با تماس تلفنی وی، دو نفر از نگهبانان معدن خانهنشین شدند. حال این جمله که «شاهد خفقان خاصی در جامعه کارگر هستیم» بیشتر عیان میشود.
گزارش: پیام عابدی
-----------------------
مرگ کارگر ساختمانی بر اثر سقوط در آسانسور
به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (۲۰ آذر ماه)، یک کارگرساختمانی حین انجام کار در یک ساختمان در حال ساخت از ورودی آسانسور طبقه اول به ته چاهک آسانسور در طبقه منفی سه سقوط کرد.
براساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی ۱۲۵، این حادثه حدود ۱۶: ۷صبح در خیابان زعفرانیه، خیابان اعجازی، بلوار بهار رخ داده است و بلافاصله آتش نشانان به محل اعزام شدهاند.
از قرار معلوم، قبل از رسیدن آتش نشانان به محل، این شخص در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده بود.
آتش نشانان بیدرنگ با ایمنسازی کامل محل حادثه جنازه این فرد را جهت انجام تحقیقات بیشتر تحویل نیروی انتظامی دادند.
-----------------------
تجمع معلمان حقالتدریس سراسر کشور مقابل مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز (بیست و یکم آذر) جمعی از معلمان حقالتدریس سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمعکنندگان خواستار مشخص شدن وضعیت استخدامی خود هستند.
یکی از حاضران در تجمع امروز که از استان قزوین به تهران آمده، در ارتباط با اهداف تجمع گفت: چند هزار معلم حقالتدریس در سراسر کشور در انتظار جذب در آموزش و پرورش هستند؛ سوال ما اینست که چرا وزارت آموزش و پرورش، مصوبات مجلس مبنی بر لزوم جذب حقالتدریسیها را اجرایی نمیکند؟
این معلم میگوید: رعایت امنیت شغلی و استخدام، مطالبات کلیدی ماست و بایستی هم نمایندگان مجلس و هم مسئولان آموزش و پرورش، به این مطالبات توجه کنند.
حقالتدریسیها با در دست داشتن پارچهنوشتهها و پلاکاردهایی خواستار توجه نمایندگان مجلس به خواستههای خود شدند.
-----------------------
انتقاد کارگران منطقه سه شهرداری اهواز از پرداخت ناقص مطالبات مزدی
این کارگران در تماس با ایلنا گفتند که باوجود اجباری بودن اضافه کاری و کار شبانه، کارفرما مزایای مزدی آنها را پرداخت نمیکند.
این ادعا در حالی است که برابر مواد ۵۸ و ۵۹ قانون کار باید بابت هر ساعت کار اضافی ۴۰ درصد و بابت هر ساعت کارشبانه ۳۵ درصد مزد بیشتر پرداخت کرد.
به نقل از کارگرا ن منطقه سه شهرداری اهواز گفته میشود که کارگران خدماتی وفضای سبز دیگری که در سایر مناطق هشت گانه شهرداری اهواز مشغول کارند، بهصورت کامل همه مزایای مزدی قانونی خود را دریافت میکنند.
به گفته آنها جدا از این مسئله، یکی دیگر از مطالباتشان وجود محدودیت در محاسبه و پرداخت حق اولاد است.
کارگران با بیان اینکه درآمد فعلی مخارج زندگی خانوادهایشان راتامین نمیکند، افزود: در این شرایط پرداخت کامل مطالبات قانونی میتواند گشایشی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی آنها محسوب شود.
-----------------------
کارگران داروسازی کوثر: قراردادهای یکماهه نگرانمان کرده/ مدیریت شرکت: یکماههها از انگشتان یک دست کمترند
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ تعدادی از کارگران شرکت داروسازی کوثر میگویند: با اپراتورهای شرکت قرارداد یک ماهه منعقد شدهاست.
این کارگران مدعی هستند تا چند ماه پیش اینطور نبود و قراردادها حداقل سه ماهه بود؛ اما در چند ماه اخیر با حدود بیست نفر از اپراتورها، قرارداد یکماهه منعقد میشود.
این کارگران در عین حال از افزایش حجم کار انتقاد دارند و میگویند: ساعات کاری ما در ماههای اخیر زیاد شدهاست.
مهدی احمدیانی (معاون اجرایی داروسازی کوثر) در ارتباط با گلایههای کارگران گفت: قراردادها برای همه پرسنل یکماهه نشده، بلکه براساس ساختارِ ارزیابی مستمر پرسنل، قبل از پایان قرارداد، مدیران و سرپرستان کارکنان را ارزیابی میکنند و در صورتی که کارکنان در زمینه تعهد به کار یا شاخصهای کیفی دیگر، از سطح مطلوب برخوردار نباشند، در موارد محدودی قرارداد سه ماهه، تبدیل به قرارداد یکماهه میشود.
قرارداد یکماهه، یکجور تلنگر است
وی تاکید کرد: طبق قانون پس از خاتمه قرارداد در صورت عدم رضایت، کارفرما میتواند به کارگر بگوید خداحافظ؛ ولی ما در شرکت فقط مدت زمان قرارداد را کاهش میدهیم تا برای کارگری که عملکرد ضعیفی دارد، یک تلنگر باشد و البته باید بگویم تعداد کارگرانی که قراردادشان یکماهه شده، از انگشتان یک دست هم کمتر است.
احمدیانی در ادامه به موضوع افزایش ساعات کاری پرداخت و گفت: ساعت کار هیچ تغییری نکرده و براساس قانون کار تعیین میشود؛ فقط در ماههای اخیر حجم کار زیاد شده.
این مقام مسئول تاکید کرد: چون حجم کار زیاد شده، ساعات اضافه کار بیشتر شده و این مساله هم به علت این است که در ماههای اخیر فروش شرکت و به تبع آن تولید بالا رفته.
وی در پایان، اجباری بودن اضافه کار را رد کرد و گفت: کارگران مجبور به کار در ساعات اضافه نیستند و اضافه کار بیشتر کاملا اختیاری است.
-----------------------
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹٦ - ۱۱ دسامبر۲۰۱٧
تجمع جمعی از کارگران کیانتایر در اعتراض به وضعیت تولید
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه کیان تایر در اعتراض تاثیرات نامطلوب کاهش سطح تولیدات این واحد صنعتی عنوان میشود، صبح امروز مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
این تجمع صنفی که از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح امروز ادامه داشت، به علت آنچه که عملکرد نامطلوب مدیریت موقت این واحد صنعتی عنوان میشود، برپا شده بود.
مدیریت کارخانه کیانتایر از اواسط دهه هشتاد برعهده هیات حمایت از صنایع است که مسئولیت آن را وزارت صنعت،معدن و تجارت برعهدهدارد و به گفته کارگران این واحد صنعتی در ماههای گذشته اعضای این هیات با اقدامات خود زمینه کاهش تولیدات این واحد صنعتی را فراهم کردهاند.
کارگران معترض نگرانند که با ادامه این روند، امینت شغلی آنها در معرض خطر قرار بگیرد.
در کارخانه کیانتایر حدود ۱۲۰۰ کارگر مشغول کارند و توقع آنها از دولت این است که اعضای هیات حمایت از صنایع را متقاعد کند تا هرچه زودتر سطح تولید این واحد صنعتی را به اندازه سابق بازگرداند.
جمعی از این کارگران بازنشسته این واحد صنعتی آذر سال جاری بابت سنوات پرداخت نشده خود، تجمع مشابهی را مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار کرده بودند، آنزمان به آنها وعده داده شد برای تامین اعتبار هزینه سنوات آنها، قرار است از طریق وزارت صنعت بابت خرید مواد اولیه تولید به کارخانه کمکهایی تعلق بگیرد اما هنوز این مشکل حل نشده باقیمانده است.
-----------------------
پایان اعتراض دانشجویان دانشگاه نفت/ کمیته پیگیری مطالبات تشکیل شد
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ دانشجویان دانشگاه صنعت نفت که در روزهای گذشته اعتراضات گستردهای را آغاز کرده بودند، پس از ایجاد کمیته پیگیری مطالبات به این اعتراضات خاتمه دادند.
از قرار معلوم، کمیتهای متشکل از مسئولان وزارت نفت و نمایندگانی از دانشجویان دانشگاه صنعت نفت به منظور پیگیری مطالبات ایجاد شدهاست.
این دانشجویان به همین مناسبت بیانیهای منتشر کردند؛ در این بیانیه آمدهاست:
تا به امروز، ۲۵ روز از تحصن دانشجویان و ۱۰ روز از تجمع دانشآموختگان دانشگاه صنعت نفت میگذرد و روزهای بسیاری در مشقت گذشت تا صدای حقطلبی دانشگاه صنعت نفت به گوش آحاد بیدار ملت ایران برسد. لذا از تکتک دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه صنعت نفت سپاسگزاریم که با تحمل شرایط سخت و دشوار در مسیر دستیابی به مطالباتمان از جان و دل مایه گذاشتند.
اکنون با توجه به اهتمام جدی و قول مساعد مسئولین مختلف کشور و دولت جهت حل مشکلات دانشگاه صنعت نفت و احتمال سوءاستفاده عوامل معاند نظام و فرصت طلبان از مطالبات صنفی دانشگاه صنعت نفت، تا اطلاع ثانوی پایان حرکات اعتراضی در شهرهای آبادان، اهواز و تهران اعلام میگردد. بدیهی است از تاریخ اعلام این موضوع، مسئولیت هر گونه تجمع از سوی دانشجو و دانشآموخته دانشگاه صنعت نفت، متوجه خود شخص خواهد بود.
ضمن تاکید مجدد بر مطالبات صنفی دانشگاه صنعت نفت، به مسئولین کارگروه پیگیری یادآور میشویم که در صورت عدم پایبندی عملی به وعدههای خود مبنی بر پیگیری کامل موضوع و حصول نتیجه ملموس طی دو ماه آینده، مجدداً جریان اعتراضیمان را جهت احقاق حق از سر خواهیم گرفت.
مفاد مطالبات صنفی دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه صنعت نفت:
۱. الزام به استخدام رسمی بدون آزمون دانشآموختگان گروه الف حسب روال سابق تا ورودی ۹۴ انجام شود. (روال سابق شامل کاریابی، مصاحبه فنی تخصصی در شرکتهای تابعه، گزینش و طب صنعتی)
۲. لغو کلیه آزمونهای ارزیابی غیرمتعارف و ناعادلانه که ملاکی برای حذف تعداد زیادی از دانشآموختگان گروه الف از روند کاریابی شده است.
۳. تنظیم سند راهبردی و جامع دانشگاه صنعت نفت و توجه ویژه وزارت نفت به دانشگاه تحت نظارت خود که موجبات رسیدن دانشگاه به جایگاه قبلی و اصلی خود را فراهم سازد.
۴. احیای امتیازات ویژه و سایر امکانات صنفی دانشگاه که در طی سه سال اخیر حذف یا تضعیف گردیده است.
۵. خودداری از هر گونه برخورد، تهدید و فشار بر دانشجویان و نیز امحای سوابق منفی آموزشی و انضباطی درج شده در پرونده دانشجویان تضمین شود.
-----------------------
کارگران معترض هفتتپه تخریب اموال این مجموعه را محکوم کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه که همچنان بابت مطالبات مزدی معوقه خود در اعتراض صنفی به سر میبرند؛ تخریب اموال این مجموعه صنعتی به دست افراد ناشناس را محکوم کردند.
به گفته این کارگران در روزهای گذشته که اعتراض صنفی گروههایی از کارگران بازنشسته و شاغل مجتمع صنعتی نیشکر هفتتپه به دلیل معوقات صنفی جریان داشته است، افرادی ناشناس با چهرههای پوشیده شده، اقداماتی را به منظور تخریب اموال متعلق به این مجموعه صنعتی و کشاورزی آغاز کردهاند.
در همین رابطه کارگران نیشکر هفتتپه با ابراز بیاطلاعی از هویت و نیت افراد ناشناس، اعلام کردند: با توجه به ماهیت صنفی مطالبات کارگران معترض، هیچکدام از کارگران درصدد آسیب رساندن به اموال و داراییهای محل کار خود نیستند.
پیش از این مدیریت مجتمع نیشکر هفتتپه به ایلنا گفته بود که تبعات خسارتهای به بار آمده در جریان اعتراضهای صنفی کارگران به صورت همزمان متوجه کارگران و کارفرما خواهد بود.
دور جدید اعتراضات صنفی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه از روز شنبه (۱۸ آذر ماه) آغاز شده و در همین راستا کارفرمای این مجتمع صنعتی مدعیست طبق توافق انجام شده؛ پرداخت بخشی از مطالبات کارگران را آغاز کرده است.
به گفته کارفرما، با شروع فصل برداشت، وی متعهد است هر 10 روز یکبار بخشی مطالبات کارگران را پرداخت کند و در همین راستا روز گذشته بیش از یک ماه از طلب مزدی کارگران را پرداخت کرده است.
-----------------------
کارگر اخراجی لاستیک بارز: ۸ ماه است در دادگاهها سرگردانم
اداره کار: براساس مقررات عمل شده؛ رای نهایی صادر میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ «محمدتقی بابامحمدی» کارگر پیمانکاری لاستیک بارز در کردستان است. او از هشت ماه سرگردانی و بلاتکلیفی در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف انتقاد دارد.
او به همراه چند نفر دیگر از همکارانش، فروردین ماه سال گذشته از کار بیکار شدند؛ تعدادی از همکارانش به بیمه بیکاری مراجعه کردند؛ اما او در اداره کار با خواسته بازگشت به کار، طرح دعوا کرد.
بابامحمدی میگوید: من را به بهانه اتمام پروژه پیمانکاری اخراج کردند؛ اما پروژه فوقالذکر همچنان فعال است؛ قرارداد من هم بدون تاریخ بوده و بنابراین بایستی با بازگشت به کار من موافقت شود.
او میگوید: در صدور رای نهایی، تعلل شده و اکنون هشت ماه است که سرگردان و بلاتکلیفم.
از قرار معلوم، در هیات تشخیص، ادعای این کارگر پذیرفته نمیشود و او به این رای اعتراض میکند؛ پس از چند ماه در دوم آبان ماه، دادگاه حل اختلاف برگزار میشود و پرونده به بازرسی ارجاع میشود تا مشخص شود که آیا پروژه همچنان فعال است یا خیر؛ اما نتیجه این بازرسی و حکم نهایی، قرار است نوزدهم دی ماه، دو ماه بعد از برگزاری جلسه حل اختلاف، صادر شود.
بابامحمدی میگوید: این همه تاخیر برای من کارگر قابل تحمل نیست؛ از فروردین سال گذشته بیکار شدهام و خانوادهام منبع درآمدی ندارد.
او که از شرایط پیش آمده ناراضیست؛ میگوید: اگر زودتر تکلیفم روشن میشد، خیلی بهتر بود. آخر دو ماه و چند روز مهلت برای بازرسی؟ به نظرتان زیاد نیست؟
هیچ تخلفی صورت نگرفته
در عین حال جهانبین (مدیر روابط کارِ اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان) در ارتباط با پرونده بابامحمدی به خبرنگار ایلنا گفت: این کارگر در یک کار پروژهای شاغل بوده که سال گذشته اخراج شده و سپس طرح دعوا کرده و بر اساس قانون، پروندهاش در حال پیگیری است.
وی با بیان این که خودِ کارگر مورد نظر، رای هیات بدوی را در ارتباط با خاتمه همکاری نپذیرفته و درخواست تجدیدنظر کرده گفت: یک جلسه دادگاه حل اختلاف نیز برگزار شده و حکم نهایی نیز صادر خواهد شد.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که چرا این کارگر هشت ماه است که بلاتکلیف است و چرا بازرسی و صدور حکم نهایی اینقدر طولانی شده؛ گفت: تاریخها را به درستی به خاطر ندارم؛ اما براساس مقررات عمل شده و همه چیز بر طبق روال خودش در حال انجام است؛ هیچ تخلفی صورت نگرفته و حکم نهایی نیز در زمان مقرر صادر خواهد شد.
-----------------------
تجمع گروهی از صیادان بوشهری در اعتراض به شناورهای کفروب
به گزارش خبرنگاران ایلنا، روز گذشته جمعی از صیادان بخش «بردخون» واقع در جنوب شرقی استان بوشهر، از توابع شهرستان «دیر» در اعتراض به حضور کشتیهای کفروب در منطقعه در مقابل ساختمان بخشداری دست به تجمع اعتراضی زدند.
یکی از صیادان منطقه به خبرنگار ایلنا گفت: در سالهای اخیر حضور شناورهای خارجی حاضر در آبهای خلیجفارس باعث از بین رفتن منابع دریایی شدهاند و این موضوع باعث کاهش چشمگیر درآمد صیادان شده است.
در حرفه صیادی، شناورهای کفروب، به شناورهایی گفته میشود که گونههای مختلف آبزیان را از کف دریا صید، میکند.
این صیاد ادامه داد: وضعیت منطقه از نظر کار و کسب درآمد مساعد نیست یعنی منبع درآمدی به جز صیادی وجود ندارد. مسئولان باید به این موضوع توجه داشته باشند و اجازه فعالیت به شناورهای کفروب را ندهند.
-----------------------
گاز گرفتگی دو معدنچی در معدن زغال سنگ «سالدره» دامغان
نشت گاز متان درمعدن زغال سنگ «سالدره» از توابع شهر کلاته رودبار در استان سمنان، باعث مسمومیت دو معدنچی شد.
به گزارش ایلنا، «علی اصغر مجد» فرماندار دامغان با اعلام این خبر گفته است: روز گذشته ( ۱۹آذر ماه ) دو کارگر معدن زغال سنگ سالدره بر اثر گاز گرفتگی روانه بیمارستان شدهاند.
وی افزود: با حضور به موقع امداد گران جمعیت هلال احمر و اورژانس، این کارگران برای درمان و ارائه خدمات درمانی اولیه به بیمارستان ولایت دامغان منتقل شدند.
مجد ادامه داد: معدنکاران مصدوم در بخشهای سی سی یو و آی سی یو بستری هستند و حال آنها رضایت بخش است.
فرماندار دامغان بیان کرد: در معدن سالدره که در حوالی شهر کلاتهرودبار قرار دارد، دارای ۱۸ کارگر به استخراج زغالسنگ مشغولند.
مجد با بیان اینکه دلیل این حادثه در دست بررسی است، تاکید کرد: ۱۰ واحد معدنی که عمده فعالیت آنها استخراج زغالسنگ است در حوالی شهر کلاته رودبار در استان سمنان، قرار دارد.
وی افزود: در دامغان ۱۲۰ واحد معدنی وجود دارد که از این تعداد ۷۰ درصد فعال هستند.
-----------------------
۴ مجروح در حادثه واژگونی سرویس معلمان کاشمری
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (نوزدهم آذر) واژگونی خودروی معلمان کاشمری در محور زاوه- باخرز در خراسان رضوی، چهار مصدوم بر جای گذاشت.
این حادثه حوالی بخش سلیمان (چخماق) رخ داد.
از قرار معلوم، این حادثه بر اثر انحراف خودروی معلمان اتفاق افتاده است و معلمان مصدوم بلافاصله به بیمارستان ۹ دی تربت حیدریه منتقل شدند.
معلمان مصدوم در دبستان امیرکبیر روستای ساق مشغول به تدریس هستند.
سه نفر از مصدومان به نامهای رضانسایی، علی احمدی، مصطفی تهمتن، عصر روز گذشته از بیمارستان مرخص شدند؛ یک معلم مصدوم دیگر همچنان بستری است.
نام این معلم مصدوم، حسین صالحی است. حال عمومی وی مساعد گزارش شدهاست.
-----------------------
جای خالی مطالبات معوقه سازمان تامین اجتماعی در بودجه ۹۷
به گزارش خبرنگار ایلنا، بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال ۹۷ تنها یک روز پس از ارایه آن به مجلس نشان میدهد که دولت هیچ ردیف بودجهای برای پرداخت مطالبات انباشته سازمان تامین اجتماعی درنظر نگرفته است. این درحالیاست که مطابق بند «الف» و تبصره ماده «۱۲» قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده بود در طول اجرای برنامه در قالب بودجه سنواتی نسبت به تادیه بدهیهای حسابرسی شده خود به سازمان تامین اجتماعی اقدام نموده به نحوی که سالانه ده درصد (۱۰ درصد) بدهی خود را به صندوق تامین اجتماعی تسویه نماید.
در این رابطه منابع مطلع ایلنا میگویند در راستای تکلیف معین شده در قانون برنامه ششم توسعه، در متن لایحهای که ابتدا توسط سازمان برنامه و بودجه کشور برای لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه تهیه شده بود، معادل ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای بازپرداخت مطالبات معوقه سازمان تامین اجتماعی درنظر گرفته شده بود اما جای این ردیف بودجه در متن نهایی لایحه پیشنهادی که روز گذشته توسط دولت به مجلس تقدیم شد، خالی مانده است.
براساس این اظهارات درحال حاضر تمامی اعتباراتی که در لایحه بودجه سال ۹۷ در ارتباط با فعالیتهای سازمان تامین اجتماعی درنظر گرفته شده است، به تعهدات جاری سال آینده دولت در ارتباط با فعالیتهای این سازمان مربوط میشود که با توجه عملکرد دولتهای پیشین در سنوات گذشته، تضمینی برای پرداخت کامل آنها و اضافه شدن بر حجم مطالبات معوقه سازمان تامین اجتماعی از دولت وجود ندارد.
ارزش ریالی مجموعه مطالبات معوقه دولتهای پیشین به سازمان تامین اجتماعی تا پایان سال ۹۴ بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
-----------------------
یکشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹٦ - ۱۰ دسامبر۲۰۱٧
کارگران بازنشسته فولاد مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند
به گزارش منابع خبری ایلنا گروهی از کارگران وکارکنان بازنشسته فولاد که برای چندمین بار از سراسر کشور به تهران آمدهبودند، ساعت ۸ صبح امروز (یکشنبه ۱۹ آذر ماه) مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی اجتماع کردند.
زمان برپایی این تجمع با تقدیم لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۷ به مجلس مقارن بود و تجمع کنندگان از نمایندگان مجلس خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، مکلف کردن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان مطابق آییننامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینههای درمانی بازنشسته فولاد از محل اعتبارات بودجه ۹۷ شدند
-----------------------
تجمع دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه نفت مقابل وزارتخانه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود صد نفر از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت در تهران تجمع کردند.
در این تجمع که مقابل وزارت نفت برگزارشد، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی به شرایط استخدامی وزارت نفت اعتراض کردند.
این دانشجویان میگویند بایستی تمهیداتی برای جذب فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت در نظر گرفته شود.
فارغالتحصیلان نفت پیش از این بارها در اعتراض به شرایط استخدامی خود تجمع کردهاند.
-----------------------
تجمع دوباره کارگران حمل ونقل خلیج فارس در تهران
به گزارش خبر نگار ایلنا ، شماری از کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس صبح امروز یکشنبه (۱۹ آبان ماه) مقابل ساختمان شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران واقع در میدان فاطمی تهران تجمع کردند.
این کارگران که صبح امروز از محل کار خود در منطقه اسلامشهر آمده بودند، در تماس با ایلنا گفتند: بابت مطالبات صنفیمان در یکسال گذشته بارها مقابل نهاد های مختلف دولتی در شهرستان اسلامشهر و تهران تجمع کردهایم که آخرین تجمع در روز چهاردهم آذر ماه مقابل یکی از دفاتر اصلی شرکت واقع در چهار راه چیت سازی برپا شد.
کارگران معترض در تشریح مشکلات خود گفتند: از اردیبهشت سال ۹۵ که مدیریت شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شد، روال پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای آنها برهم خورده است.
این کارگران با یادآوری اینکه پیش از ورود بخش خصوصی، شرکت حمل و نقل خیلج فارس تحت مدیریت مجموعههای وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داشت، افزودند: بعد از اینکه وزارت بازرگانی سابق سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کرد، مدیریت جدید با افول ثبت سفارش مواجه شد و در نتیجه مشکل پرداخت مطالبات کارکنان شروع شد.
-----------------------
اعتراض کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه بابت معوقات مزدی
به گزارش خبر نگار ایلنا ،صبح امروز (یکشنبه، ۱۹ آذرماه) گروهی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفتتپه برای دومین روز متوالی بابت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.
به گفته کارگران معترض علت برپایی این تجمع صنفی، پرداخت نشدن معوقات مزدی و بیمهای کارگران بخش صنعت و کشاورزی و مشکلات کارگران بازنشسته است.
این کارگران که در رابطه با همین مطالبات روز گذشته تجمع مشابهی را برپا کردهبودند افزودند: در جریان تجمع دیروز، مدیریت بخش خصوصی مجتمع وعده پرداخت حداقل بخشی از مطالبات کارگران را داد اما هنوز نگران برطرف نشدن دغدغههای خود هستیم.
-----------------------
کارگران مناطق دو،پنج وشش شهرداری کرج تجمع کردند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح دیروز (شنبه، ۱۸ آذر ماه) حدود ۵۰ نفر از کارگران خدماتی مناطق دو، پنج و شش شهرداری کرج مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردهاند.
براین اساس گزارش منابع خبری دلیل تجمع این کارگران را پرداخت نشدن دست کم ۳ماه از معوقات مزدی عنوان شدهاست.
از قرار معلوم این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در شهرداری کرج مشغول کارند.
طبق ادعای معترضین، جدا از مطالبات مزدی چندین ماه حق بیمه آنها نیز به حساب تامین اجتماعی پرداخت نشده و برای همین تمدید دفترچه بیمههای آنها با مشکلاتی مواجه است.
در مقابل این وضعیت پیمانکاران شهرداری کرج همواره این ادعا را دارند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی امکان پرداخت به موقع مزد کارگران را ندارند.
در این زمینه «اکبر سلیم نژاد» عضو شورای شهر کرج با تایید معوقات مزدی کارگران شهرداری کرج به دیگر رسانهها گفتهاست: پیگیر مطالبات کارگران شهرداری کرج هستیم.
به گفته وی تجمع کنندگان کارگران مناطق دو ،پنج وشش شهرداری کرج هستند که دست کم دو تا سه ماه معوقات مزدی از کارفرمایان خود طلبکارند.
گفتنیاست همچنین در اجتماع دیروزکارگران خدماتی شهرداری کرج دوعضودیگر شورای شهر کرج به اسامی «عباس زارع» و«منصور وحیدی» حضور داشتند که هر کدام از آنها بصورت جدا گانه وعده رسیدگی به مشکلات کارگران را دادند که بدین ترتیب اعتراض یک روزه کارگران خاتمه یافت.
-----------------------
تجمع بازنشستگان کشوری مقابل مجلس/ معترضان: وعدههایی که دادند اجرایی نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، از ساعت ده صبح امروز (نوزدهم آذر)، جمعی از بازنشستگان کشوری از نقاط مختلف کشور مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
معترضان که برای چندمین بار در ماههای جاری است که مقابل مجلس جمع میشوند؛ میگویند: وعدههای مسئولان برآورده نشدهاست.
آنها اجرای همسان سازی مستمریها و ارتقاء خدمات بیمه تکمیلی را دو مطالبه اصلی مطرح میکنند و میگویند خواستار رسیدگی به وضعیت نابسامان بازنشستگان هستیم.
در تجمع امروز تعداد زیادی از فرهنگیان بازنشسته حضور داشتند.
-----------------------
تجمع کارگران لاوان تابلو کرمان مقابل ساختمان استانداری
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز (۱۹ آذر ماه) شماری از کارگران کارخانه « لاوان تابلو » در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کردند.
منابع خبری در کارخانه « لاوان تابلو » علت برپایی این اعتراض صنفی را حدودا ۹ماه معوقات مزدی اعلام کردهاند.
کارگران لاوان تابلو یادآور میشوند که پیش از این نیز به دلیل بیتوجهیمدیریت این واحد صنعتی، بابت معوقات مزدی خود اقدامات اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند.
گفتنی است شرکت لاوان تابلو درزمینه ساخت انواع تابلوهای برق در شهرک صنعتی شماره ۲ کرمان فعالیت تولیدی دارد.
-----------------------
مرگ یک کارگر بر اثر نشت گاز اسیدی /۶ کارگر دیگر مصدوم شدند
به گزارش ایلنا، بنابر اعلام «محسن قادری» رییس شبکه بهداشت شهرستان عجب شیر، شب گذشته براثر حادثه نشت گاز اسیدی در شهرک صنعتی عجب شیر یک کارگر کشته و ۴ کارگر وسه آتش دیگر مصدوم شدند.
او با بیان کارگر جان باخته حدودا ۳۸ سال سن داشتهاست، در مورد وضعیت مصدومان افزود: همه مصدومان توسط امدادگران شبکه بهداشت به بیمارستان سینا در تبریز منتقل شدهاند.
به گفته قادری این حادثه حوالی ساعت ۱۹.۴۵شب گذشته به اطلاع مرکز بهداشت وشبکه اورژانس رسید و بلافاصله ماموران به محل حادثه اعزام شدند.
-----------------------
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹٦ - ۹ دسامبر۲۰۱٧
تجمع کارگران بازنشسته وشاغل نیشکر هفت تپه بابت معوقات مزدی
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شنبه، ۱۸ آذر ماه) شماری از کارگران شاغل و بازنشسته نیشکر هفتتپه با اجتماع مقابل ساختمان اداری این مجتمع خواستار دریافت مطالبات عقب افتاده خود شدهاند.
شماری از کارگران بازنشسته این واحد صنعتی که مدعیاند، هنوز کارفرما مطالبات بازنشستگی آنها را پرداخت نکرده است در اجتماع امروز حاضر بودند و میگفتند: با وجود فرارسیدن سر رسید چکهایی که برای پرداخت سنوات بازنشستگی صادر شدهاست این چکها هنوز قابل وصول نیست.
همچنین کارگران شاغل بخش صنعت مجتمع هفتتپه نیز میگویند که بابت چهار ماه مزد معوقه و پاداش سالهای ۹۴ و ۹۵ طلبکارند و در عین حال از حدود یکسال قبل عمده مزایایی که طبق عرف کارگاه به آنها تعلق میگرفت یا کاهش یافته و یا قطع شدهاست.
از سوی دیگر کارگران روز مزدی مجتمع نیشکر هفتتپه نیز ظاهرا هنوز بابت مزد شهریورماه به بعد و ۸ ماه حق بن مربوطه به سال ۹۵ طلبکارند.
پرداخت مطالبات معوقه کارگران هفتتپه ادامه دارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، قائم مقام مدیر عامل شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از ادامه روند پرداخت مطالبات کارگران این واحد تولیدی خبر داد و گفت: طبق قرار قبلی هر ده روز یکبار بخشی از مطالبات معوقه کارگران را پرداخت میشود.
«سیامک افشار» با اعلام این خبر گفت: با آغاز فصل بهربرداری شکر روند پرداخت مطالبات معوقه کارگران ادامه دار خواهد بود وطبق قرار قبلی هر ده روز یکبار بخشی از این معوقات مزدی پرداخت میشود.
او با تاکید بر اینکه مطالبات معوقه کارگران این مجتمع قبل از خصوصیسازی به هفت ماه رسیده بود، افزود: بعد از انجام مراحل واگذاری بخش زیادی از معوقات مزدی کارگران پرداخت شد ودر حال حاضر با آغاز فصل بهره برداری شکر، مشکل خاصی در زمینه پرداختیها نخواهیم داشت.
او با بیان اینکه در هفته گذشته بخش از مطالباتی که وعدهاش را داده بودیم در موعد مقرر پرداخت شده است، افزود: از کارگران انتظار داریم با دلگرمی به کار روزانه خود ادامه دهند تا از بحرانها عبور کرده و به شرایط سوددهی کامل برسیم.
افشار در ادامه سخنان خود در مورد اعتراض امروز کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گفت: متاسفانه امروزعدهای از کارگران معترض تحت تاثیر جریانهای خاص، منشاء خسارتی شدند، که در نتیجه بخشهایی از خطوط تولید دچار مشکلاتی شد و در این زمینه باید گفت که عواقب این مسئله همزمان متوجه کارگر و کارفرما خواهد بود.
به گفته وی ، تجمع امروز را شماری ازکارگران کشاورزی شروع کردند که در ادامه تعدادی دیگر از کارگران سایر بخشها نیز به آنها پیوستند.
به گفته وی طی یکسال ونیمی که از خصوصی سازی مجتمع نی شکر هفت تپه گذشتهاست، مدیریت جدید اقدامات زیادی را در مجتمع انجام داده که به نظر میرسد از دید برخی کارگران مخفی مانده است.
-----------------------
بلاتکلیفی ۴۰ معلم حقالتدریس در همدان/ رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک: کلاس خالی نداریم؛ نیروی مازاد هم داریم
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ از ۹۲ معلم حقالتدریس شهرستان همدان، ۵۲ نفر توانستهاند هفتهای دوازده ساعت کلاس بگیرند؛ اما وضعیت چهل نفر باقیمانده همچنان نامشخص است. به نظر میرسد آنها در سال تحصیلی جاری، امکان تدریس ندارند.
یکی از این معلمان حقالتدریس که با وجود گذشت سه ماه از سال تحصیلی، هنوز حتی یک ساعت در هفته کلاس درس ندارد؛ میگوید: به ما گفتهاند کلاس خالی نداریم؛ اما همکاران ما در ناحیه یک همدان، مدرسه به مدرسه رفتهاند و کلاسهای خالی را پیدا کردهاند؛ با وجود این، زیر بار جذب ما نمیروند.
وی ادامه داد: مجلس، آموزش و پرورش را ملزم به جذب حقالتدریسیها کرده؛ اما در برخی از شهرها و استانها از جمله همدان این الزام اجرا نشده است.
بهمن پارسا (رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک همدان) در همین رابطه به خبرنگار ایلنا گفت: نه تنها کلاس خالی نداریم؛ بلکه نیروی مازاد هم داریم.
وی در پاسخ به ادعای معلمان حقالتدریس مبنی بر وجود ظرفیت خالی تدریس در ناحیه یک گفت: اصلا منطقی نیست که سه ماه از سال گذشته باشد و هنوز کلاسِ بدون معلم داشته باشیم؛ پس این ادعا به هیچ وجه صحت ندارد.
پارسا در ارتباط با آینده حقالتدریسیهای بلاتکلیف گفت: انشاءالله شرایط تغییر کند و ظرفیت خالی ایجاد شود تا بتوانیم این معلمان را جذب کنیم.
پیشتر مصطفی خزائی (مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان) در ارتباط با معلمان حقالتدریس این استان و شرایط اشتغال آنها به خبرنگار ایلنا گفت: وقتی ظرفیت خالی نداریم، چطور حقالتدریسها را به کار بگیریم.
وی با بیان این که دستاویز حقالتدریسیها قانون جذب مصوب مجلس است، تاکید کرد: قانون جذب مجلس، وضوح دارد و میگوید آموزش و پرورش در صورت نیاز بایستی حقالتدریسی ها را جذب کند؛ در حالیکه ما در شهرستان همدان نه تنها نیاز نداریم؛ بلکه نیروی رسمی مازاد هم داریم.
خزائی تاکید کرد: وقتی رسمیهایی داریم که بیکارند، چطور میتوانیم حقالتدریسها را به کار بگیریم؟
-----------------------
مرگ کارگر جوان در حادثه انفجار سیلندر اکسیژن در بازار آهن
جلال ملکی (سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا از مرگ کارگر جوان در حادثه انفجار سیلندر اکسیژن در بازار آهنِ تهران خبر داد.
این حادثه ساعت ۸ و ۲۹ دقیقه صبح امروز در بلوار آزادگان رخ داد.
به گفته ملکی، هنگامی که مرد جوان ۳۵ سالهای در پی خالی کردن سیلندرهای اکسیژن از یک خودرو نیسان بوده است، یکی از سیلندرها منفجر شده و همین موضوع سبب آسیب دیدگی شدید مرد جوان در این حادثه شده است.
ملکی خاطرنشان کرد: متاسفانه مرد جوان در لحظات اولیه حادثه به علت شدت جراحت جان خود را از دست داد.
وی در ارتباط با هویت متوفی گفت: مشخص نیست که فرد متوفی کارگر مغازه آهن در محل تخلیه سیلندرهای اکسیژن بوده یا به همراه خودرو نیسان برای تحویل سیلندرها در محل حضور داشتهاست.
وی تاکید کرد: به حدی شدت انفجار بالا بوده که کرکرههای مغازهای که ظاهرا هنوز باز نشده بوده را پاره کردهاست.
-----------------------
اعتراض صیادان به ارزانخری کارخانههای کنسروسازی
اسحاق تندرو (مدیرعامل اتحادیه صیادان کشور) با انتقاد از نحوه تعرفهگذاری کارخانههای کنسروسازی برای خرید ماهیهای صید شده، به خبرنگار ایلنا گفت: کارخانههای کنسروسازی در فصلهایی که صید ماهی افزایش مییابد، ماهیها را با قیمت بسیار پایین خریداری میکنند.
این فعال صیادی افزود: برعکس آنچه شهروندان در بازار ماهیفروشیها، ماهی را به صورت کیلویی خریداری میکنند، کارخانههای کنسروسازی ماهی را از صیادان به صورت دانهای خریداری میکنند. بر همین اساس در فصل زمستان که میزان صید کمتر است؛ برای هر دانه ماهی ۵ هزار تومان و در فصل بهار که میزان صید ماهی بیشتر است، برای هر ماهی ۱۰ هزار تومان پرداخت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ماهیهای صید شده اگر فروخته نشوند، فاسد میشوند و کارخانهداران از این موضوع سوءاستفاده کرده و ماهیها را با قیمت پایین از صیادان خریداری میکنند.
تندرو افزود: باتوجه به رشد تورم و افزایش قیمت کالاهای مختلف، هزینههای مربوط به شناورهای صیادی مدام درحال افزایش است، برای همین ماهیگیران از تعرفهای که برای فروش ماهیها تعیین میشود، رضایت ندارند.
این فعال صیادی ادامه داد: در هفتههای آینده جلسهای با نمایندگان صیادان برگزار خواهیم کرد و در آن به موضوع قیمتگذاری ماهیهای صید شده رسیدگی کنیم تا راهی برای حل این مشکل پیدا کنیم.
مدیرعامل اتحادیه صیادان کشور در پایان گفت: قیمتگذاریهای نامناسب باعث شده تا ماهیگیران وضعیت معیشتی مناسبی نداشته باشند، چنانچه در حال حاضر درآمد ثابت اکثر صیادان ماهیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است.
-----------------------
برگزاری مجدد حل اختلاف / امیدواری برای بازگشت به کارِ «بهرام حسنینژاد» و نقض حکم اخراج
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ برگزاری مجدد هیات حل اختلاف برای بازگشت به کار بهرام حسنینژاد، فعال کارگری و دبیر انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو، یک اتفاق مثبت است.
حسنینژاد میگوید: این که من از دیوان عدالت، حکم بررسی مجدد گرفتم و توانستم از حق بازگشت به کار خود دفاع کنم، گام بزرگیست که میتواند نقطه امیدی باشد برای کارگران قراردادی و پیمانکاری تا از پیگیری حقوق صنفی خود نهراسند.
داستان از آنجا شروع شد که حسنینژاد، ۵ آذر ۹۲ در حالیکه هنوز سه ماه به پایان قراردادِ موقتش مانده بود، اخراج شد؛ در اردیبهشت ماه ۹۳، هیاتهای حل اختلاف حکم اخراج را تایید کرد.
حالا بعد از گذشت سه سال، دادگاه تجدیدنظرِ دیوان عدالت؛ رای داده که اخراج باطل است و بایستی پرونده دوباره بررسی شود.
حسنینژاد در ارتباط با اخراج خود میگوید: به دلیل پیگیری حقوق صنفی و فعالیتهایی که داشتم سه ماه قبل از خاتمه قرارداد اخراج شدم؛ به همراه چند تن دیگر از همکارانم، به خاطر برگزاری تجمعات، در دادگاههای عمومی پرونده داشتیم که در نهایت همگی تبرئه شدیم.
او میگوید در هفته گذشته دادگاه حل اختلاف برگزار شد و من براساس قانون از حق بازگشت به کارم دفاع کردم؛ گفتم تا زمانی که حکم نهایی دادگاه کیفری مشخص نشود، قراردادهای کاری از نظر قانونی به حالت تعلیق درمیآید و قابل فسخ نیست. بنابراین کارفرما نمیتوانست، یک طرفه قرارداد من را فسخ کند و از آن مهمتر این که حالا همه اتهامات در دادگاه صالحه رد شده و من و همکارانم تبرئه شدهایم، پس باید بتوانم به سر کار بازگردم.
این فعال کارگری میگوید: ظرف ۱۵ روز آینده رای نهایی هیات حل اختلاف صادر میشود و امیدوارم بتوانم به سر کار بازگردم.
-----------------------
جمعه ۱٧ آذر ۱۳۹٦ - ۸ دسامبر۲۰۱٧
شماری از کارگران پیمانکاری بندرامام خواستار عدالت مزدی شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران پیمانکاری شاغل در واحدهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندرامام از آغاز پیگیریهای خود برای دست یابی به عدالت مزدی و پایان دادن به آنچه که تبعیض در محاسبه و پرداخت مطالبات مزدی نیروهای پیمانکاری عنوان میشود، خبر دادند.
از قرار معلوم، تفاوت در شیوه محاسبه و پرداخت مزایای مزدی کارگران پیمانکاری و نیز متفاوت بودن این مزایا با مزایای مربوط به کارگران قرارداد مستقیم دلیل آغاز این پیگیریها در چارچوب موازین اصول قانون اساسی، مقاولهنامههای سازمان جهانی کار و مقررات کار و اشتغال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور است.
پیش از این گروهی از کارگران قرارداد مستقیم واحدهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام توانستهبودند تا از طریق اقدامات حقوقی و پیگیری از مراجع مختلفی همچون هیات حل اختلاف مستقر در دفتر اشتغال منطقه ویژه اقتصادی بندرامام برای برخورداری از عدالت مزدی اقدام کنند.
این گروه از کارگران شاغل در واحدهای پتروشیمی بندرامام مدعی هستند که مدتهاست از طریق شرکتهای پیمانکاری درکنارسایر گروههای شغلی در پروژههای مختلف مربوط به فعالیت واحدهای پتروشیمی فعالیت دارند اما با وجود داشتن شرایط حرفهای و علمی مشابه، مطالبات مزدی آنها به نسبت کارگران قرارداد مستقیم به مراتب کمتر است.
این کارگران در ادامه یادآور شدند: در همین رابطه در ماههای گذشته شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پیشنهاد و ارائهطرحهایی برای حل این مشکل کارگران پیمانکاری سخن گفتهاند.
آنها با یادآوری نقش موثر صنایع پتروشیمی در تولید ثروت ملی، افزودند: با توجه به دشواری های مربوط به شرایط سخت آب و هوایی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام و نیز آلودگیهای ناشی از فعالیت واحدهای پتروشیمی، برخورداری از دستمزد منصفانه و همسان با سایر کارگران شاغل در این صنایع توقع بهجایی است.
-----------------------
پنجشنبه ۱٦ آذر ۱۳۹٦ - ٧ دسامبر۲۰۱٧
اصرار برای پیمانی شدن؛ کارگران انتقالی معدن سنگرود را به تجمع کشاند
به گزارش خبرنگار ایلنا، اصرار شرکت طرح توسعه معادن زغال سنگ طبس برای تبدیل وضعیت قرارداد کار ۴۳ نفر از کارگران دائمی انتقالی معدن زغال سنگ البرز غربی به طبس باعث شد آنها امروز (پنجشنبه ۱۶آذر ماه) دست به اجتماع صنفی بزنند.
کارگران معترض میگویند: مدیران شرکت طرح توسعه معادن زغال سنگ طبس هیچ توجهی به مخالفت ما کارگران دائمی معدن سنگرود برای پیمانی شدن ندارند. این بیتوجهیها در حالی ادامه دارد که ما کارگران ناچار شدیم امروز پنجشنبه بعد از چند ساعت اجتماع صنفی در مقابل ساختمان اداره کار طبس حاضر شده و در ادامه برای بیان مشکلات خود به فرمانداری شهرستان مراجعه کنیم.
براساس اظهارات کارگران معترض، در اجتماع امروز هم مسئولان اداره کار و هم فرمانداری شهرستان طبس قول دادند حداکثر تا یکشنبه هفته آینده مشکلات ایجاد شده را پیگیری کنند.
کارگران معدن سنگرود که تعداد آنها ۴۳ نفر است در خصوص علت انتقالشان به طبس میگویند: از دی ماه سال ۹۳ و پس از آنکه فعالیت معدن زغال سنگ البرز غربی متوقف شد، به معدن زغال سنگ پرورده که از واحدهای زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران محسوب میشود، منتقل شدیم.
آنها میگویند پس از گذشت سه سال از این جابجایی و از دو ماه قبل تاکنون اعمال فشارهای کارفرمای جدید برای تبدیل وضعیت استخدامی کارگران دائمی به پیمانی به نسبت قبل هر روز بیشتر میشود.
پیش از این در تاریخ بیستم آبان «امید فلاح » مدیرعامل شرکت طرح توسعه معادن زغال سنگ طبس در گفتگو با ایلنا گفته بود: این ۴۳ کارگر به زودی به همراه حدودا ۲ هزار کارگر دیگر که تحت مسئولیت شرکت پیمانکار ی هستند در معدن زغال سنگ پرورده شرقی مشغول کار خواهند شد.
او با بیان اینکه شرایط کار این کارگران همانند قبل خواهد بود، افزود: این کارگران از این پس با پیمانکار قرارداد کار خواهند داشت و مطالبات مزدی خود را از پیمانکار دریافت خواهند کرد.
به گفته مجری طرح زغالسنگ طبس، شرکت طرح توسعه معادن برای تامین امنیت شغلی کارگران انتقالی البرز غربی از شرکت پیمانکار تعهدات لازم را اخذ میکند تا زمینه بازنشستگی انها در یکی دو سال آینده فراهم شود.
-----------------------
چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹٦ - ٦ دسامبر۲۰۱٧
سوختگی سه کارگر افغانی در یک کارگاه نجاری
سید جلال ملکی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره جزییات این حادثه گفت: ساعت ۱۶:۲۴ امروز یک مورد آتش سوزی در یک کارگاه نجاری واقع در بزرگراه آزادگان محله فیروز بهرام خیابان کارتون سازی به سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی اطلاع داده شد.
او با بیان اینکه ۳ ایستگاه با تجهیزات کامل به محل حادثه اعزام شده بود تصریح کرد: محل آتش سوزی کارگاهی به وسعت دو هزار متر بود که در آن چندین کارگاه کوچک و بزرگ با کاربری های مختلف وجود داشت. یکی از این کارگاه به وسعت صد متر مسقف که با سقف های غیرمقاوم و شیروانی پوشیده شده بود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران خاطرنشان کرد: در بخشی از این کارگاه نجاری رنگ رزی مصنوعات چوبی انجام می شد و به طور کامل شعله ور بود و آتش به سرعت در حال سرایت به کارگاه های همجوار بود و آتش نشانان به سرعت عملیات خاموش کردن آتش را آغاز کردند و به سرعت از سرایت آتش به کارگاه های مجاور که در آنها نیز مواد قابل اشتعال وجود داشت جلوگیری شد.
ملکی تصریح کرد: در این کارگاه سه کارگر افغانستانی مشغول کار بودند که از نقاط مختلفی دچار سوختگی شده بودند و آتش نشانان آنها را به سرعت از کارگاه خارج کرده و به عوامل اورژانس تحویل دادند. آتش نیز خاموش و لکه گیری انجام شد و در ساعت ۱۷:۵۰ دقیقه عملیات به پایان رسید.
-----------------------
کشته و زخمی شدن دو کارگر شرکت پالایش نفت آبادان
به گزارش ایلنا، دو نفر از کارگران بهره برداری شرکت پالایش نفت آبادان به نامهای «جمال خنفری» و «حمید زارع» روز گذشته هنگام آماده سازی کارهای تعمیراتی در واحد گوگردسازی دچار گازگرفتگی شدند.
در این حادثه که حوالی ساعت ۱۰ صبح اتفاق افتاد جمال حنفری پس از سقوط از ارتفاع ضربه مغزی شد و در ساعت ۱۷ جان سپرد و حمید زارع نیز به همین علت آسیب های جدی دیده و تا شب گذشته در بیمارستان شرکت نفت آبادان بستری بوده است.
کارگر فوت شده در شرکت آبادان مشتاق تعمیرات مکانیک فاز ۳ پالایشگاه را انجام میداده و کارگر دیگر نیز مسئول شیفت واحد گوگردسازی است.
-----------------------
با وجود پرداخت اقساط
شرکت «ایمن سیر» تعهدات خود به حدود ۲۵۰ تاکسیران را اجرایی نکرد
نگرانی از توقیف تاکسیها در خیابان
به گزارش ایلنا، حدود ۲۵۰ نفر تاکسیرانان که از شرکت ایمن سیر به صورت قسطی تاکسی بیسیم خریداری کرده اند میگویند که با وجود پرداخت اقساط، سند خودرو به نام آنها منتقل نشده است.
جمعی از این تاکسیرانان به خبرگزاری ایلنا، گفتند: اواخر دهه هشتاد از شرکت ایمن سیر به صورت قسطی تاکسی بیسیم (پراید) خریداری کردیم و قرار بود که مطابق تعهدی که مدیران این شرکت در قرارداد خود با ما داشتند پس از پایان پرداخت اقساط و اجرای کامل تعهدات، سند تاکسیها را به نام بزنند.
مطابق گفتههای آنها علت اینکه تاکسیها هنوز به نام صاحبان آنها نشده این است که شرکت ایمن سیر بر روی این سندها وام گرفته و حالا با دیرکردی که در پرداخت اقساط پیش آمده سندها در توقیف ماندهاند. تعدادی دیگر از این سندها نیز با بدهی که ایمن سیر از بابت پرداخت حق بیمه تاکسیرانان به سازمان تامین اجتماعی داشته، توقیف شدهاند.
معترضین با بیان اینکه تنها تعدادی بسیار ناچیزی از خریداران اقساط خود را تسویه نکرده اند، افزودند: با این حال این نافی تعهدات دیگر ایمن سیر نیست که سندهای دیگر را هم بالاتکلیف گذاشته است. حتی یکی از مدیران این شرکت به ما گفته بود که آخرین قسط خود را پس از انتقال سندها بپردازید.
شرکت ایمن سیر چند سال پیش منحل و با توافق مدیران و عقد قراردادی که تعهدات طرفین را مشخص میکرد تاکسی ها به شرکت افق آریا واگذار شد تا تاکسیرانان زیر نظر این شرکت کار کنند. در قراردادی که مکتوب شده قرار بر این بود که حداکثر یک ماه بعد از پرداخت اقساط تاکسیها انتقال سند شوند.
معترضین در ادامه با بیان اینکه نگران توقیف خودورهای خود هستند، افزودند: نگران هستیم که با مشکلات حقوقی که برای سندها پیش آمده پلیس خودروهای ما را در خیابان توقیف کند چنانکه در روزهای گذشته تاکسیهای دو نفر از همکارانمان توقیف شده و وضعیت رفع توقیف این خودروها روشن نیست.
از همین رو تاکسیران ها بارها درباره مشکلاتشان با اعضای شورای اسلامی شهر تهران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نامه نوشته اند و دشواری های که تاکنون بر آنها گذشته را یادآوری کردهاند اما تاکنون تغییری در وضعیت آنها ایجاد نشده است.
«اعظم السادات میراکبری» که در شرکت افق آریا به زنان تاکسیران مشاوره می دهد درباره انجام نشدن تعهدات مالکان شرکت تاکسیرانی ایمن سیر به ایلنا گفت: تعداد ۱۰ مرد تاکسیران هم هستند که به این سرنوشت دچار شده اند.
وی اضافه کرد: از این رو مالکان ایمن سیر دو تخلف مرتکب شده اند اول اینکه تعهدات خود در قرارداد با افق آریا را عمل نکردهاند و دوم اینکه تاکسیهایی که مجوز فروش به زنان را داشتهاند را به مردها فروختهاند و حالا همه این افراد نگران توقیف خودروهای خود در خیابان هستند و در ترس کار میکنند.
میراکبری تاکید کرد که حتی جلساتی با مالکان شرکت ایمن سیر برگزار شده و خود وی بارها گفته بود که پس از پرداخت اقساط تعهداتش در زمینه انتقال سندها را به صورت کامل اجرایی می کند.
وی در پایان گفت: از این رو مالکان ایمن سیر باید هرچه سریعتر تکلیف پرداخت بدهی ها خود را روشن کنند و اجازه ندهند که دود آن به چشم زنان و مردانی برود که برای امرار معاش تاکسی ها را خریداری کردهاند.
-----------------------
سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹٦ - ۵ دسامبر۲۰۱٧
تجمع کارگران حمل ونقل خلیج فارس از سر گرفته شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به ۲۰۰ کارگر شرکت حمل ونقل خلیج فارس صبح امروز(۱۴ آذر ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود، مقابل یکی از دفاتر اصلی شرکت واقع در چهار راه چیت سازی شهر تهران تجمع کردند.
کارگران معترض که مدعیاند مشکلات صنفی آنها از زمان خصوصی سازی شرکت حمل ونقل خلیج فارس و تغییر مدیریت آغاز شده است، در ادامه گفتند: اردیبهشت سال ۹۵ مدیریت این شرکت تغییر کرد و از آن زمان به بعد در پرداخت مزایای مربوط به حق اضافه کاری، کارانه، بهره بری و بیمه تکمیلی مشکلاتی ایجاد شده است .
به گفته این کارگران نزدیک به هزار و دویستو هشتادو شش کارگر در ۴۳ شعبه ونمایندگی که این شرکت خدماتی در سراسر کشور دارد، مشغول به کار هستند.
از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر در دفتر مرکزی در منطقه اسلامشهر تهران فعال هستند که مطالبات معوقه آنها ازدو ماه گذشته و در عین حال همکاران شهرستانی آنها تا ۴ماه طلبکارند
-----------------------
روایتی از تلاش کارگران پیمانکاری برای ایجاد تشکل صنفی؛
خواستیم آستین بالا بزنیم؛ تبعیدمان کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگرانی که بسیارند؛ که قصههایشان شبیه هم است؛ کارگرانی که زیر بار ترس مجبورند خیلی از فشارها را بپذیرند و روایتهایی که تکراریست. طبیعیست وقتی قراردادها، موقت است و هیچ امنیتی وجود ندارد، کارفرما با هزار بهانه میتواند از احقاق حق کارگر جلوگیری کند. و اما این قصه از جایی شروع شد که کارگران پیمانکاری معدن چادرملو در استان یزد، تصمیم گرفتند، مجرایی قانونی برای پیگیری مطالباتشان ایجاد کنند؛ خواستند تشکل داشته باشند.
کارگری که ده سال است در چادرملو راننده آمبولانس است و از اعضای هیات موسس انجمن صنفیست، شروع داستان را اینطور روایت میکند:
«شرکت پیمانکاری ما، ۲۵۰ کارگر دارد. سه ماه پیش، تعدادی از این ۲۵۰ کارگر دور هم جمع شدیم و خواستیم کاری انجام دهیم؛ به این نتیجه رسیده بودیم تا خودمان آستین بالا نزنیم، کسی قرار نیست از حق و حقوق ما دفاع کند. اول، یک گروه تلگرامی درست کردیم و تعداد زیادی از کارگران پیمانکاری جذب این گروه شدند؛ به اصطلاح خیلی توی سر و کله هم زدیم؛ بحث کردیم؛ فکرهامان را روی هم گذاشتیم و با خیلیها هم مشورت کردیم؛ در نهایت فهمیدیم باید تشکل داشته باشیم تا بتوانیم صدایمان را به جایی برسانیم.»
او از نامهنگاریها و شروع یک روند قانونی روایت میکند:
«نیمی از پرسنل امضا کردند و انگشت زدند؛ در نامهای که خطاب به ریاست مجتمع چادرملو نوشتیم، سه خواسته اصلی مطرح شده بود: حسابرسی دقیق و نظارت بر امور، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و داشتن سه نماینده کارگری؛ مدیریت مجتمع با دو خواسته اول موافقت کرد اما اعلام کرد سه نماینده هرگز؛ فقط میتوانید یک نماینده داشته باشید. پس از آن قرار شد انتخابات را برگزار کنیم.»
از قرار معلوم انتخابات با حضور نماینده حراست و نماینده پیمانکار برگزار میشود؛ اما مدیریت مجتمع اعلام میکند که تعداد نفرات حاضر در رایگیری به حدنصاب نرسیده و انتخابات ملغیست.
کارگر قصه ما، همان کسی که عضو هیات موسس انجمن صنفیست، میگوید: از همان روزهای انتخابات، فشارها به صورتهای مختلف شروع شد؛ میخواستند ما را از راهی که در پیش گرفته بودیم، پشیمان کنند و برگردانند؛ اما چند نفر از ما رفتیم تهران، وزارت کار و دست به دامان وزارتخانهچیها شدیم.
او ادامه میدهد: در وزارت کار ما را راهنمایی کردند و گفتند برای ایجاد تشکل اقدام کنید؛ ما هم تصمیم گرفتیم انجمن صنفی تشکیل دهیم. نامهنگاری کردیم و درخواست ایجاد انجمن را در بیست و یکم آبان ماه ثبت کردیم و از آنجا بود که دوباره فشار بر ما سه نفر که عضو هیات موسس بودیم و چند کارگر فعال دیگر؛ شروع شد....
او از انتقال اجباری و فشار برای لغو انتخابات صحبت میکند و اینکه خواستهاند به هر شکل ممکن از ایجاد تشکل جلوگیری کنند. او میگوید:
«نامه انتقال مرا به واحد دیگری زدند که ۱۵۰ کیلومتر از محل فعلی فاصله دارد و ۳۰۰ کیلومتر دورتر از محل سکونتم است؛ آنهم بعد از اینکه ده سال متوالی به عنوان راننده آمبولانس در همین معدن کار کردهام. برای همکار دیگرم که او هم عضو هیات موسس است، همین شرایط پیش آمد.»
ظاهرا شرکت پیمانکار دو پروژه در دست اجرا دارد؛ یکی در چادرملو و دیگری در گندلهسازی و بعد از ده سال استقرار در چادرملو، حالا میخواهد این دو کارگر را به اجبار به گندولهسازی بفرستد.
عضو هیات موسس میگوید: تمکین نکردم؛ تمکین نکردم چون حرف زور بود؛ بعدِ ده سال حالا که خواستیم یک حرکتی بکنیم، میگویند به ما دو نفر در چادرملو نیازی ندارند؛ تمکین نکردم چون به عنوان نماینده کارگران بایستی زیر چتر حمایتی ماده ۲۸ قانون کار قرار داشته باشیم. از وزارتخانه، نامه بازگشت به کار گرفتم اما از ورود من ممانعت شد؛ در نهایت از من خواستند در خانه بمانم؛ چون قراردادم سیام همین ماه تمام میشود و انتخابات، بیست و پنجم است؛ همکار دیگرم هم همین شرایط را دارد؛ همه تحت فشاریم تا بیخیال تشکل شویم.....
و اما این قصه، روایت دیگری هم دارد؛ پرده دیگر این داستان؛ صحبتهای پیمانکاری است که کارفرمای این ۲۵۰ کارگر است:
کارگران پیمانکاری شما میخواهند انجمن صنفی تاسیس کنند؛ بعد از این تصمیم و اعلام آن، کارگرانِ هیات موسس را مثل این که تحت فشار قرار دادهاید و گفتهاید باید منتقل شوند و از ورودشان ممانعت شده؛ با این هدف که از خیر انجمن صنفی بگذرند. توضیحی در این مورد دارید؟
پیمانکار: هنوز نه انجمنی تشکیل شده بوده که ما نتوانیم جابجایشان بکنیم و نه خبری از تشکل بوده.
انجمن تشکیل نشده اما به اعضای هیات موسس گفته شده از اینجا بروید؛ حکم انتقالشان صادر شده.
پیمانکار: رفتند اداره کار شکایت کردند؛ اداره کار هم طبق اسناد و مدارکی که ما ارائه دادیم، تشخیص داده هیچ کدام از ادعاهاشان سند و مدرک نداشته؛ در نهایت اداره کار، ترک کارشان را رد کرده. این هم طبیعیست؛ وقتی طرف نرفته کارگاه جدید خودش را معرفی کند، اداره کار هم مجبور است ترک کار رد کند.
اینها که میگویند بازگشت به کار گرفتیم، اما از ورود ما به مجتمع ممانعت شد.
پیمانکار: نه حالا دیگر برایشان ترک کار رد شده؛ اتفاقا همین دیروز اداره کار شهرستان، نامه ترک کارشان را فرستاده وزارتخانه؛ ما در دو محل کارگاه داریم؛ یکی چادرملو و دیگری گندلهسازی اردکان؛ وقتی نرفتند خودشان را به گندلهسازی معرفی کنند، مشخص است که معنایی غیر از ترک کار ندارد. کارفرمای چادرملو اعلام کرده دیگر نیازی به این نیروها ندارم.
ده سال آنجا کار کردهاند؛ چطور ناگهان به این نتیجه رسیدند که دیگر نیازی ندارند؟
پیمانکار: ببینید ما قراردادمان به این شکل است که هر وقت کارفرمای یک کارگاه به کارگر پیمانکاری نیاز نداشت، باید به کارگاه دیگر فرستاده شود. انجمن صنفی هم که هنوز تشکیل نشده که اینها مدعی باشند انتقال به خاطر انجمن بوده.
الان شما بین ۲۵۰ کارگر فقط همین دو نفر را نیاز نداشتید و فرستادید گندلهسازی؟
پیمانکار: بله فقط همین دو نفر بودند که کارگاه نیازی بهشان نداشت.
چقدر جالب که این دو نفر عضو هیات موسس تشکل هستند و کارگاه چادرملو دقیقا به همین دو نفر و فقط به همینها نیاز ندارد.
پیمانکار: کدام هیات موسس؟ هیات موسسی که ترک کار کرده، اصلا هیات موسس نیست؛ اصلا تایید نمیشود....
این گفتگو، سوی دیگر ماجرا بود؛ اظهارات پیمانکار که مدعیست نه به خاطر تلاش برای ایجاد تشکل صنفی بلکه فقط و فقط به دلیل عدم نیازست که دقیقا همین دو نفر از محل کارشان به ۱۵۰ کیلومتر دورتر منتقل شدهاند و به نظر میرسد چون به این حکم تمکین نکردهاند و خودشان را به کارگاه معرفی نکردهاند و به قول کارفرما ترک کار کردهاند، بایستی اخراج شوند.
از یک طرف کارگران میگویند بیست و پنجم انتخاباتمان را برگزار میکنیم؛ اما از طرف دیگر کارفرما میگوید هیات موسسی وجود ندارد؛ کدام انجمن صنفی؟
آخرین حرف نماینده کارگران و عضو هیات موسس اینست: در اینجا، در این شهرستان صدایمان به جایی نمیرسد؛ خدا کند وزارتخانه و مسئولان از تهران به دادمان برسند تا به همین راحتی برای پیگیری حق قانونی خودمان، قربانی نشویم.
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-----------------------
جسد کارگر گمشده معدن مس درآلو پیدا شد
به گزارش ایلنا ، منابع خبری از پیدا شدن پیکر بیجان یکی از کارگران معدن مس درآلو در شهرستان راور استان کرمان خبر می دهند که حین بازگشت به محل سکونت خود ناپدید شده بود.
از قرار معلوم ،کارگر متوفی که بنام «ر - ش »شهرت دارد که روز یکشنبه دوازدهم آذر ماه حین بازگشت از محل کار به محل سکونت خود در روستای گنجان در کوهای اطراف ناپدید میشود.
بر اساس گزارش مصطفی امامبخش فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان راور امداگران به محض اطلاع از حادثه مذکور چهار تیم متشکل از سپاه، نیروی انتظامی، جمعیت هلال احمر و همکاران وی در معدن درآلو به محل اعزام و جستجو را برای یافتن وی آغاز کردند.
این تیمها که طی دو روز گذشته در جستجوی فرد گمشده بودند در نهایت ساعتی قبل توانستند، جسد یخزده فرد مفقود شده را در حوالی روستای باغ بهادر پیدا کنند.
-----------------------
مرگ یک کارگر ساختمانی در اثر ریزش ستون ساختمان
به گزارش ایلنا، پایگاه خبری پلیس اعلام کرد در پی کسب خبری از مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنی بر حادثه منجر به جرح در یکی از ساختمانهای در حال احداث در شهرستان آمل بلافاصه ماموران کلانتری ۱۳ آمل به محل حادثه اعزام شدند.
این حادثه که در زمان بتون ریزی ستونهای یک ساختمان در حال احداث روی داد، یکی از کارگران این ساختمان به نام سید داوو د. – ب به علت افتادن ستون به شدت مجروح و به علت شدت صدمات و جراحتهای وارده، قبل از حضور عوامل امدادی جان باخت.
علت دقیق این حادثه توسط کارشناسان در دست بررسی است.
-----------------------
مرگ ۲ کارگر بر اثر دود زغال در پلدشت
به گزارش ایلنا، سرپرست هنگ مرزی پلدشت از فوت دو کارگر بر اثر دود ناشی از سوختن زغال خبر داد.
«سلیمان بایرامی» درباره فوت دو کارگر اظهار کرد: دو کارگر بر اثر دود ناشی از سوزاندن چوب و زغال در روستا ملاکندی پلدشت در استان آذربایجان غربی دچار خفگی شدند.
سرپرست هنگ مرزی پلدشت افزود: اجساد برای بررسی و تحقیق به پزشکی و قانونی انتقال یافت.
-----------------------
دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹٦ - ۴ دسامبر۲۰۱٧
تجمع کارگران فصلی نیبر هفتتپه برای معوقات بیمهای
به گزارش ایلنا، صبح امروز دوشنبه (۱۳ آذر ماه) گروهی از کارگران فصلی نیبر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در اعتراض به بدهی بیمهای کارفرمای خود به سازمان تامین اجتماعی، تجمع کردند.
کارگران معترض مدعی هستند که کارفرما بابت بخشی از حق بیمه دوران بیکاری سالهای ۶۸ تا ۹۲ به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
حِرفِه نیبُری یک شغل فصلی و موقت تلقی میشود، کارگرانی که این حرفه را انجام میدهند تنها در طول فصل برداشت به صورت موقت استخدام میشوند و طبیعیست که برخلاف سایر کارگران از سابقه بیمهای کمتری برای بازنشستگی برخوردار هستند.
در همین رابطه در دولت گذشته تمهیداتی برای کمک به بازنشستگی کارگران نیبر اندیشیده و قرار شد مدیریت مجتمع نیشکر هفتتپه در مقام کارفرما با پرداخت حق بیمه کارگران نیبر در خارج از فصل برداشت، امکان بازنشستگی آنها را فراهم کند اما گویا این هزینه به صورت کامل پرداخت نشده در نتیجه صدور احکام بازنشستگی برای شماری از کارگران نیبر با مشکل همراه شده است.
کارگران معترض میگویند: در دولت گذشته طی مصوبهای، مبلغ ۲۵ میلیارد تومان برای پرداخت حق بیمه دوران غیراشتغال کارگران فصلی نیبر اختصاص یافت که در نهایت ۱۵ میلیارد تومان آن توسط دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت و در نتیجه تعداد زیادی از کارگران نیبر بازنشسته شدند.
معترضان با بیان اینکه بعد از گذشت حدود سه سال؛ هنوز تکلیف ۱۰ میلیارد تومان باقیمانده، مشخص نیست، افزودند: هم اکنون ۳۰۴ کارگر نیبر در استخدام نیشکر هفت تپه هستند که اگر کارفرما مطالبات بیمهای را به حساب تامین اجتماعی پرداخت کند، حدود ۲۰۰ نفر از آنها مشمول بازنشستگی خواهند شد.
-----------------------
مطالبات مزدی سال جاری کارگران «آذرشهد» پرداخت نشدهاست
به گزارش ایلنا، مطالبات مزدی سال جاری جمعی از کارگران کارخانه آذرشهد ارومیه تولید کننده آب نبات و بیسکویت پرداخت نشده است.
کارگران آذرشهد در سال جاری چند تجمع صنفی برگزار کردهاند که یکی از این تجمعها مربوط به روز 30 خرداد ماه سال جاری است، در آن روز کارگران معترض به سایتهای محلی این استان گفته بودند که از اسفند ماه سال 95 دستمزدهای خود را دریافت نکردهاند.
اداره کار شهرستان ارومیه هم در تماس ایلنا، پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران این واحد را تایید کرد.
-----------------------
جان ۱۳ هزار کارگر معادن ذغال سنگ در خطر است/ با ایمن سازی غریبهایم
«محمد مجتهد زاده» رئیس انجمن زغالسنگ ایران در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به کاستیهای موجودی که برای تجهیز و تامین ایمنی معادن زغالسنگ وجود دارد، اظهار داشت: هنوز با استاندارهای ایمنی معادن غریبه هستیم تا به اندازهای که جان ۱۳ هزار کارگری که در مجموعه معادن زغالسنگ سراسر کشور، مشغول کارند در خطر است.
وی افزود: تمامی فضای معادن ذغال سنگ باید هر چه سریعتر به کپسولهای خود نجات و تجهیزات مربوط به گروههای امداد و نجات مجهز شوند اما دست کم با توجه به بحران اقتصادی که گریبانگیر کشور است این تجهیزات باید از طریق کمک های بلاعوض دولتی در اختیار معادن قرار بگیرد، چرا که آنچه ضروی است حفظ جان کارگران است و نمیبایست دست روز دست گذاشت.
وی با بیان اینکه هم اکنون به صورت مبرم نیازمند ۴ مرکز HSE (ایمنی و بهداشت کار) ویژه معادن زغالسنگ در کرمان، طبس، البرز مرکزی و البرز شرقی هستیم، افزود: حتی خود دولت باید مسئولیت تجهیز و پشتیبانی این مراکز را بر عهده بگیرد چرا که اگر این اتفاق نیفتد باید در اصلیترین معادن ذغال سنگ کشور منتظر حوادثی دیگر باشیم و البته باید از این مراکز برای آموزش کارگران استفاده کنیم.
رئیس انجمن ذغال سنگ ایران با بیان اینکه معادن ایران از همان آغاز بهره برداری از سال ۱۳۴۵ با تکنولوژیهای قدیمی روسی کار می کردند و حالا هم همین روال ادامه دارد، گفت: چه آن زمان که معادن تحت نظر شرکت ملی فولاد و ذوب آهن ایران بودند و چه اکنون که دو دهه میشود که اداره آنها به بخش خصوصی واگذار شده است در تکنولوژیهای مورد استفاده این معادن تغییری ایجاد نشده است.
مجتهد زاده با تاکید بر اینکه قیمت پایین ذغال سنگ سبب شدهاست که بسیاری از کارفرمایان از لحاظ اقتصادی توانایی روزآمد کردن معادن را نداشته باشند، افزود: وقتی قیمت خرید ذغال سنگ تناسبی با قیمت جهانی آن ندارد و پول خرید ذغال سنگ توسط صنایع فولاد کشور برای سه تا شش ماه با تاخیر پرداخت میشود، نمیبایست انتظار معجزه داشته، نتیجه این میشود که تامین ایمنی معادن و پرداخت به موقع دستمزدها به یک مطالبه همیشگی کارگران معادن بدل شدهاست.
رئیس انجمن ذغال سنگ ایران با بیان اینکه از همین رو تشکیل انجمن ذغال سنگ ایران در دستور کار قرار گرفتهاست، افزود: همین حساسیت ها باعث شد تا شرکتهایی که معادن ذغال سنگ را اداره میکنند در پی راه اندازی این انجمن باشند. در درجه اول با توجه به تعدد حوادث کار در معادن مُصِر هستیم تا ایمنی معادن را از دولت مطالبه کنیم چرا که جان انسان ها در اولویت است و درجه بعد هم باید گفت که هیچ کارفرمایی به دنبال این نیست که جان کارگران و البته سرمایه خود را با به خرج دادن بی احتیاطی به خطر بیاندازد.
مجتهد زاده اضافه کرد: در درجات بعدی پیگیر هستیم که یک خط اعتباری به صنعت ذوب آهن اختصاص داده شود تا این شرکتها پول خرید ذغال سنگ را به موقع به شرکت ها پرداخت کنند. به هر صورت صنایع داخل کشور برای ادامه فعالیت نیازمند سالانه ۳ میلیون کنستانتره ذغال سنگ هستند، برای تامین این نیاز باید سالی ۶ ملیون تن ذغال سنگ استخراج شود این در حالی است که به دلیل مشکلات اقتصادی تنها ظرفیت تولید نیمی از این نیاز را داریم و برای باقیمانده تقاضای صنایع، باید ۲۰۰ میلیون دلار ارز هزینه کنیم.
رئیس انجمن ذغال سنگ ایران در پایان با بیان اینکه ارز خارج شده از کشور باید صرف ایجاد اشتغال و تجهیز معادن شود، گفت: وقتی ظرفیت و نیروی انسانی لازم را در اختیار داریم باید امکانات صیانت از جان آنها را هم فراهم کنیم.
-----------------------
تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری امیدیه ادامه دارد
«محمد رضا آقا جاری»، رئیس شورای شهر امیدیه در مورد مطالبات معوقه کارگران شهرداری امیدیه به خبرنگار ایلنا میگوید:کاهش در آمد شهرداری امیدیه باعث بروز مشکلاتی ناشی از کمبود منابع مالی شده است به همین دلیل هم اکنون کارگران ۲ تا ۳ ماه معوقات مزدی طلب دارند.
او با بیان اینکه پیش از این مطالبات معوقه کارگران شهرداری امیدیه به حداقل سه تا چهار ماه میرسید و باپیگیری انجام شده بخشی از این مطالبات پرداخت شد، افزود: اعضای جدید شورا از بدو آغاز فعالیت خود تمام تلاش خود را برای کاهش بدهی های مالی شهرداری به پیمانکاران وکارگران معطوف کردهاند.
به گفته وی ، بخش دیگری از مشکلات شهرداری امیدیه مربوط به طلب برخی نهادهای دولتی وخصوصی از شهرداری بازمیگردد که ارزش آن دست کم به ۲۱ میلیارد تومان میرسد.
به گفته وی همچنین در مورد بازپرداخت مطالبات مزدی کارگرانی که به صورت حجمی در شهرداری امیدیه مشغول کارند، گفت: این کارگران تقریبا از ابتدا سال دستمزدی دریافت نکرده بودند که اخیرا با دخالت شورای شهر، ۵ ماه از مطالبات آنها به صورت یکجا پرداخت شد.
آقاجاری تاکید کرد: مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد کارگران بوجود آمده ناشی از کمبود منابع مالی است با این حال پیگیری اعضای شورای شهر برای بروز رسانی مطالبات کارگران ادامه خواهد داشت ودر این زمینه نیازمند حمایت بیشتری هستیم.
-----------------------
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹٦ - ۳ دسامبر۲۰۱٧
اعتراض کارگران پیمانکاری فاز 14/ مطالبات پرداخت نشدهاست
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز حدود صد نفر از کارگران پیمانکاری فاز ۱۴ پارس جنوبی دست به اعتراض زدند.
این کارگران که به نشانه اعتراض دست از کار کشیدند و درب مجتمع جمع شدند، خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود هستند.
یکی از حاضران در تجمع میگوید: بین دو تا پنج ماه، دستمزد پرداخت نشده داریم؛ شرکت پیمانکار، کمبود نقدینگی را بهانه قرار داده و مطالبات ما را نمیپردازد.
این کارگر که نخواست نامش آورده شود، گفت: کارگران پیمانکاری پارس جنوبی، شرایط شغلی نامناسبی دارند؛ نه از امنیت شغلی خبری هست و نه دستمزدها به موقع پرداخت میشود.
فاز ۱۴ پارس جنوبی در شهرستان کنگان واقع شدهاست.
-----------------------
ادامه اعتراضات بومیهای کنگان/ شب گذشته مقابل فاز ۱۹ چادر زدند
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ اعتراضات بومیهای کنگان و جنوب استان بوشهر به بیکاری ادامه دارد.
در ادامه اعتراضات روز گذشته، معترضان شب گذشته را مقابل فاز 19 پارس جنوبی چادر زدند و با در دست داشتن پلاکاردهایی به نرخ بالای بیکاری بومیها در استان بوشهر اعتراض کردند.
معترضان میگویند: علیرغم پروژههای فعال در استان بوشهر که نیاز به نیروی کار در حجم بالا دارد، بومیها در کنگان بیکارند و از شغل مناسب محروم ماندهاند. آنها میگویند: بسیاری از جوانان کنگانی صاحب تحصیلات دانشگاهی و مهارت هستند ولی علیرغم همه آنها بیکارند.
جوانان بیکار کنگانی روز گذشته نیز مقابل فاز 19 پارس جنوبی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
-----------------------
کارگران حفاری شمال: حقوق آبان ماه و مطالبات مزدی را نپرداختند/ طرح اصلاح ساختار یا کاهش دستمزد کارگران؟
جمعی از کارگران حفاری شمال در تماس با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران تا کنون حقوق آبان ماه آنها پرداخت نشده؛ علاوه بر آن این کارگران ادعا میکنند از سال گذشته عیدی و مزایای مزدی طلبکارند که مشخص نیست چه زمانی قرار است پرداخت شود. این کارگران میگویند مزد مهرماه را در روزهای گذشته گرفتهایم اما آن را نیز کامل به همه نپرداختهاند.
در عین حال این کارگران از شرایط شغلی خود ابراز نارضایتی کردند و گفتند: در ماههای گذشته سطح دستمزدهای ما کاهش یافتهاست. آنها از نامهای خبر میدهند که در روزهای گذشته به دستشان رسیده؛ مدیر عامل شرکت در این نامه خطاب به کارگران ضمن بیان مشکلات موجود از آنها خواسته مراعات حال شرکت را بکنند و اندکی مدارا نمایند.
روابط عمومی حفاری شمال در ارتباط با کاهش دستمزد کارگران به خبرنگار ایلنا گفت: کاهش مزد در برنامه کاری نبوده، بلکه آنچه انجام شده، طرح اصلاح ساختار است که ممکن است در مواردی از مزد کارگران کاسته شده باشد؛ اما در مواردی نیز افزایش مزدی داشتهایم.
در مقابل کارگران حفاری شمال از وضعیت موجود ابراز نارضایتی میکنند و میگویند اگر قرار باشد از دستمزدمان کاسته شود و آن را هم با تاخیر دریافت کنیم، نمیدانیم چه آیندهای در انتظارمان خواهد بود.
این کارگران میگویند هفته گذشته در اعتراض به کاهش دستمزدها، در دکلهای خشکی دست از کار کشیدیم و اعتراض خود را به مدیران شرکت نشان دادیم.
-----------------------
مرگ کارگر اشترینان بروجرد بر اثر ریزش دیوار
به گزارش ایلنا، روز گذشته (یازدهم آذر ماه)، یک کارگر۶۰ساله بر اثر ریزش آوار در یک ساختمان قدیمی واقع در اشترینان شهرستان بروجرد ،جانش را از دست داد.
براساس گزارش« محسن یعقوبی فر» بخشدار اشترینان ، اعلام وقوع حادثه ریزش آوار بر روی یک کارگر در یک ساختمان قدیمی را تایید کرد و گفت:گروهای مختلف امداد و نجات همان لحظات اولیه وقوع حادثه جهت بررسی و امداد و نجات عازم محل حادثه شدند.
به گفته وی ،گروهای امدادی ونجات بعد از دو ساعت تلاش توانستند جسد بی جان این کارگر مدفون شده را از زیر آوار خارج کنند.
-----------------------
بیکاری حدود ۱۸۰ کارگر کارخانه صدر فولاد خرم آباد
تلاش برای راه اندازی دوباره قسمت ذوب
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه صدر فولاد خرم آباد با داشتن حدود ۱۸۰ کارگر فعالیت های خود را به صورت کامل از چند روز پیش متوقف کرده است. مشکلات مربوط به تامین نقدینگی و جذب سرمایه گذار جدید از دلایل اصلی این تعطیلی است.
در تماس ایلنا با دفتر کارخانه صدر فولاد گفته شد که مشکلات مربوط به تامین نقدینگی و جذب سرمایه گذار جدید موجب شده تا این واحد صنعتی از ابتدای سال جاری به تدریج تعطیل شود که نتیجه آن بیکاری حدود ۱۸۰ کارگر در شهرستان خرم آباد شده است.
«سید موسی خادمی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان در همین باره به رسانه های اعلام کرده است: کارخانه صدر فولاد خرم آباد ۱۸۴ کارگر دارد و این افراد چندین ماه از حقوق خود را از این کارخانه طلب دارند؛ همچنین این کارخانه به شرکتهای خدماترسان آب و برق بدهکار است که باید مشکلات این بدهیها و همچنین مشکلات مربوط به حق بیمه های کارگران آن برطرف شود.
همچنین به ایلنا گفته شد که علاوه بر ۱۸۰ کارگر که بیکار شده اند حدود ۳ نفر از پرسنل اداری صدر فولاد هم که در دفتر تهران کار می کردند هم کار خود را از دست دادهاند.
مطابق اعلام یک نفر از اعضای هیات مدیره شرکت صدر فولاد، در سال جاری قرار شد که در جلسات ستاد تسهیل یک بانک عامل برای تأمین سرمایه در گردش با کارخانه همکاری کند که این نیز به در بسته خورد.
وی تاکید کرده که در حال حاضر طرح توسعه این کارخانه راهاندازی قسمت ذوب آن است که کوره آن ظرفیت ذوب ۴۰۰ هزار تن شمش را دارد.
-----------------------
قسمتی از معدن البرز شرقی به دلیل نشتی گاز تعطیل شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، به دستور بازرسان اداره کار استان گلستان، فعالیت قسمتی از معدن زغال سنگ البرز شرقی، به دلیل آنچه که نشت گاز متان و نبود دستگاه تهویه عنوان میشود از روز گذشته (شنبه، یازدهم آذرماه) متوقف شده است.
بنا براعلام کارفرمای زغال سنگ البرز شرقی هم اکنون فعالیت ۳ تونل استخراج از واحد معدنی تخت که تا پیش از این حدود یکصد کارگر در آن مشغول کار بودند، متوقف شده است.
معدن زغال سنگ تخت در دل جنگلهای شهرستان مینودشت قرار دارد و در آن حدود ۳۰۰ کارگر مشغول کارند، علاوه براین در معادن طرزه» و «رامیان» که از دیگر واحدهای زیر مجموعه شرکت زغالسنگ البرز شرقی محسوب میشوند به ترتیب حدود ۸۰۰ و ۵۰ کارگر مشغول کارند.
در این رابطه سعید مازندرانی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت:بازرسان اداره کار فقط اشترک شماره ۸ و ۱۰ (شاخه های فرعی )یکی از تونل های معدن تخت را که از ایمنی لازم برای کار کارگران برخوردار نبود را موقتا تعطیل اعلام کرده وتعطیلی کامل معدن از سوی کارفرمای آن به نیت فشار به اداره کار انجام شده است.
او با بیان اینکه بعد از حادثه انفجار زمستان یورت که منجر به کشته شدن ۴۳ نفر از کارگران شد، بازرسان کار اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی گلستان حداقل هفته ای یکبار از معادن منطقه بازرسی می کنند، افزود: کارفرمای معدن زغال سنگ البرز شرقی باید هر چه سریعتر به رفع مشکل این بخش از معدن اقدام کند و اگر از ابتدا کارفرمای معدن زمستان یورت هم به این نکات ایمنی توجه کرده بود حادثه انفجار هرگز اتفاق نمیافتاد.
به گفته وی بازرسین کار حین بازدید از تونلهای این معدن به نبود دستگاه تهویه وجمع شدن گاز در اشترک ۸ و۱۰ یکی از تونلهای معدن زغال سنگ مینو دشت مواجه شدند و در عین اخطارهای لازم را به کارفرما برای رفع این نقیصه مهم دادهاند اما کارفرما قصد دارد با تعطیلی کامل معدن وبیکار کردن کارگران شاغل در ان به نوعی اداره کار را تحت فشار قرار دهد.
مازندرانی با بیان اینکه اداره کار هیچ حکمی مبنی بر تعطیلی سه تونل معدن مینو دشت نداده است افزود: در اشترک مورد نظر حداکثر ۱۰ تا ۱۵ کارگر کار می کنند وکارفرما می توانست این چند کارگر را در کارگاهای دیگر به کار بگیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با تاکید بر اینکه کارفرمای البرز شرقی بدون دلیل کارگران را از کار بیکار کرده افزود:برای پیگیری مطالبات کارگران بیکار شده مطمئنا اداره کار رای به حقوق کارگرانی که بی جهت بیکار شدهاند خواهد داد.
-----------------------
شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹٦ - ۲ دسامبر۲۰۱٧
کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه تجمع کردند/ کارفرما وعده پرداخت مطالبات را داد
به گزارش ایلنا، صبح امروزشنبه (۱۱ آذر ماه )کارگران بخش کشاورزی وصنعتی شاغل معترض مجتمع نیشکر هفت تپه با تجمع مقابل ساختمان کارخانه شکر ومحوطه آن خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
تعداد تجمع کنندگان که در اصل کارگران رسمی و روز مزدی شاغل بخش صنعت وکشاورزی این مجتمع هستند تا نزدیک به ۵۰۰ نفر برآورد میشود.
آنها مدعی هستند که بابت دستمزد بهمن واسفند سال ۹۴ چهار ماه مزد معوقه سال جاری به همراه پاداش وبهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ طلبکارند.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
همچنین کارگران روز مزدی نیز خواستار پرداخت مطالبات معوقه خود در ماه های بهمن واسفند سال گذشته ودو ماه از سال جاری به همراه ۸ ماه حق بن معوقه مربوط به سال ۹۵ هستند.
طبق اظهارات معترضین حدود ۵۰۰ نفر از کارگران این واحد آماده بازنشسته شدن از طریق قانون مشاغل سخت وزیان آور هستند و در صورتی که هزینه ۴ درصد بازنشستگی آنها به تامین اجتماعی پرداخت شود این کارگران به زودی بازنشسته خواهند شد.
در عین حال معرضین میگویند اگر کارفرمای خصوصی توانایی پرداخت مطالبات معوقه کارگران شاغل و بازنشسته مجتمع را ندارد مجددا این واحد بزرگ تولیدی وکشاورزی را به دولت عودت دهد.
به گفته کارگران معترض اجتماع صنفی آنها دقایق قبل در حالی خاتمه یافت که قائم مقام مدیر عامل مجتمع به همراه تعدادی دیگر از مسئولان این واحد وعده دادند که به زودی بخشی از معوقات مزدی آنها را پرداخت خواهند کرد.
-----------------------
ادامه اعتراضات دانشجویان دانشگاه صنعت نفت/ معترضان: کلاس نمیرویم تا سیاستها تغییر کند
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ دانشجویان دانشگاه صنعت نفت همچنان به اعتراضات خود نسبت به سیاستهای مدیریتی ادامه دادهاند.
این دانشجویان میگویند خواستار تغییر هیات رئیسه دانشگاه هستیم و علاوه بر آن بایستی وعده جذب فارغالتحصیلان دانشگاه نفت در وزارت نفت، عملی شود.
این دانشجویان مدعی هستند که شانزده روز است با امتناع از حضور در کلاسها، به اعتراض خود ادامه دادهاند.
به گفته این دانشجویان تا کنون خواستههای معترضان برآورده نشده و هیچ اقدام مثبتی از جانب مسئولان انجام نشدهاست.
مدتهاست دانشجویان و فارغالتحصیلان صنعت نفت نسبت به سیاستهای استخدامی وزارت نفت معترض هستند.
تماسهای مکرر خبرنگار ایلنا با دفتر مدیریت دانشگاه صنعت نفت تا کنون بینتیجه ماندهاست.
-----------------------
تجمع دانشآموختگان دانشگاه صنعت نفت در اعتراض به وضعیت استخدامی
به گزارش ایلنا، تعدادی از دانشآموختگان صنعت نفت صبح امروزشنبه (یازدهم آذر ماه ) برای چند مین بار در یکسال گذشته ،در اعتراض به آنچه بدعهدی وزارت نفت در روند استخدامی خود می خوانند ،مقابل ساختمان ریاست جمهوری واقع در خیابان پاستور تجمع کردند.
تجمعکنندگان که خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامشان در شرکت ملی نفت، ازسوی دولت و وزارت نفت هستند می گویند پیش از این در یک فاصله زمانی ده ماهه چندین روز مقابل ساختمان مجلس ووزارت نفت تجمع کردهبودند که در نهایت در آخرین تجمع، رئیس دانشگاه صنعت نفت نیز اظهار داشت که وزارت نفت باید این دانشآموختگان را جذب کند.
در این تجمع که مقابل ساختمان ریاست جمهوری در حال برگزاری است، بیش از صد نفر از این دانش اموختگان حضور دارند و در حال امضاء بیانیه ای که به همین منظور صادر کرده اند، هستند.
معترضین میگویند: طبق آیین نامه این دانشکده بایستی پس از فارغالتحصیلی به استخدام وزارت نفت دربیایند.
-----------------------
توقیف اموال کارخانه نوظهور بابت مطالبات کارگران
«بابک شاهرخی» در گفتوگو با ایلنا با اشاره به پرداخت نشدن بخشی از مطالبات کارگران کارخانه لوازم بهداشتی نوظهور، گفت: دادسرای شهید مطهری این شهرستان و اداره کل کار استان تهران با توجه به شکایات کارگران کارخانه نوظهور احاکمی را به نفع آنها صادر کرده اند که به حق و حقوق خود برسند برای نمونه حکم توقیف اموال کارخانه در دادسرا صادر شده تا از محل فروش آنها مطالبات کارگران پرداخت شود.
وی با بیان اینکه رسیدگی به شکایات کارگران در حوزه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران است، افزود: از همین رو رئیس این اداره و معاون روابط کار آن پیگیر شکایات کارگران کارخانه نوظهور هستند و به تبع آن هیاتهای تشخیص و حل اختلاف احکامی را بر علیه کارفرما صادر کردهاند تا کارگران بیش از این معطل رسیدن به حقوق قانونی خود نشوند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اسلامشهر با اشاره به درخواست اداره کل کار برای بازرسی از کارخانه نوظهور گفت: تاکنون این بازرسی انجام نشده و قرار است که به زودی انجام شود با این حال همانطور که گفتم تلاش شده که با احکامی که صادر می شود جلوی تضییع حقوق کارگران گرفته شود.
کارگران کارخانه نوظهور در سال جاری با برگزاری چندین تجمع در کارخانه نوظهور نسبت به پرداخت نشدن مطالبات مزدی مربوط سال ۹۵ و ۹۶ معترض شده اند. آنها در عین حال نسبت به تمدید نشدن چند باره دفترچه بیمههای تامین اجتماعی خود معترض هستند و تعدادی از آنها نیز با عدم ارائه لیست بیمهای از سوی کارفرما به شعبه مربوطه در تامین اجتماعی در روند بازنشستگی شان اخلال ایجاد شده است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اسلامشهر درباره مشکلاتی که از بابت تمدید نشدن دفترچه بیمههای برای کارگران کارخانه نوظهور پیش آمده است، گفت: سازمان تامین اجتماعی به خاطر عدم واریز حق بیمهها از سوی کارفرما جلوی تمدید دفترچه بیمههای کارگران را گرفته که البته کارگران از این بابت نگران هستند و امیداوریم این مشکل با تدابیری که اتخاذ میشود برطرف شود.
-----------------------
تجمع جوانان جویای کار بوشهری مقابل فاز 19/ ما بومیها بیکاریم
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز حدود صد نفر از جوانان بیکار جنوب استان بوشهر مقابل فاز 19 پارس جنوبی تجمع کردند.
تجمعکنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را نسبت به بیکاری بومیهای استان بوشهر نشان دادند.
یکی از شرکتکنندگان در این تجمع میگوید: علیرغم پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی که در این استان در حال فعالیت هستند، ما بومیها بیکاریم.
به گفته این جوان بیکار بوشهری، خیلی از جوانان بومی هم مدرک دانشگاهی دارند و هم از توانمندیهای کافی برخوردارند؛ با این وجود تمهیداتی برای جذب آنها اندیشیده نشدهاست.
مساله جذب بومیها و رفع بیکاری در مناطق نفتخیز مطالبهای است که مدتهاست دنبال میشود؛ در شرایط آزمون استخدامی نفت نیز که قرار است دی ماه برگزار شود، سهمیه مناسب برای بومیها در نظر گرفته نشده و این مساله علیرغم تاکید مجلس برای جذب بومیها، به انتقادات بسیاری منجر شدهاست.
-----------------------
کارگران فضای سبز عسلویه: از حقوقمان میزنند
کار در شرایط سخت و دستمزد پایین؛ حاصل قرارداد با پیمانکاران رنگارنگ
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ محمد ساکن عسلویه است؛ از بومیهای منطقه. او چندسالیست کارگر فضای سبز منطقه ویژه است و در حال حاضر در سایت سه کار میکند.
محمد در روزهای گذشته سراغ پیمانکار جدید که حدودا دوماهی میشود فضای سبز را به پیمان گرفته میرود و از او میپرسد چرا از حقوق من کم شده؟ اما پاسخی نمیگیرد...
محمد میگوید: تلفنش را جواب نداد؛ خودِ پیمانکار هرچه زنگ زدم جواب نداد. سرکارگر هم با من برخورد بدی کرد؛ گفت: غیبت زیاد
محمد به همراه همکارانش در فضای سبز، 90 نفری هستند که تحت قرارداد این شرکت پیمانکاری هستند؛ آنها همه از شرایط در عسلویه ناراضیند. یکی از این کارگران میگوید: در شرایط سخت عسلویه کار میکنیم؛ به خاطر وجود شرکتهای پیمانکاری، دستمزدمان پایین است؛ همین دستمزد کم را هم یا به موقع نمیپردازند یا با هزار بهانه از سر و ته آن میزنند.
او میگوید: کارگران پیمانکاری منطقه ویژه، به خصوص خدماتیها شرایط بسیار سختی دارند و مسئولین منطقه ویژه باید فکری به حال نیروی کار بکنند؛ نیروی کاری که در دست شرکتهای تامین نیرو، اسیرند و از حق و حقوق خود محروم.
می گوید: خوب کار نکردهای یا غیبت داشتهای
محمد در آخر صحبت میگوید: دو ماهی میشود که پیمانکار جدید آمده؛ نمیگویم قبلی بهتر بود؛ آن پیمانکار هم مشکلات خودش را داشت؛ اما این پیمانکار جدید هرماه به بهانه غیبت یا خوب کار نکردن از حقوقمان کسر میکند.
او میگوید: راه به جایی ندارم؛ سالهاست کارگر فضای سبز هستم و با پیمانکاران جورواجور کار کردهام؛ هر سال، گاهی هم سالی چند بار پیمانکار عوض میشود؛ هر پیمانکار هم، اصول و ضوابط خودش را دارد؛ زندگی ما کارگران پیمانکاری، به سلیقه و میل مدیران شرکتها بستگی دارد و همیشه در نگرانی از آینده به سر میبریم.
فعالان کارگری معتقدند کارگران پیمانکاری به خصوص در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که از شمول قانون کار خارج است، مشکلات و مطالبات گستردهای دارند؛ از تاخیر در پرداخت دستمزدها گرفته تا فقدان امنیت شغلی و یکی از علل اصلی، به پیمانسپاریهای بیضابطه و تعدد شرکتهای پیمانکاریست.
-----------------------
مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از ارتفاع
به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی در سقوط از ارتفاع ۹ متری ساختمانی در حال ساخت در شهرک غرب تهران جان باخت.
این حادثه صبح روز جمعه (۱۰ آذر ماه) در کارگاه ساختمانی به مساحت ۴۰۰ متر مربع در خیابان حسن صیف واقع در شهرک غرب تهران اتفاق افتاده است.
کارگر حادثه دیده حدودا ۲۲ سال سن داشته است که به دلیلی نامشخصی از طبه دوم به منفی یک سقوط می کند و در نتیجه بر اثر شدت جراحات وارده در همان لحظات اولیه جان خود را از دست می دهد.
پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹٦ - ۱ دسامبر ۲۰۱٧
برگزاری دادگاه تجدید نظر ابراهیم مددی در روز دوزادهم آذر
محمد صالح نیکبخت، از وکلای دادگستری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از برگزاری دادگاه تجدید نظر ابراهیم مددی از فعالان صنفی کارگری برای روز دوازدهم آذرماه خبر داد.
به گفته این وکیل دادگستری قرار است شعبه 36 دادگاه تجدید نظر استان تهران به پرونده اتهامی موکلش مبنی بر تبانی علیه نظام رسیدگی کند.
وی که در عین حال وکالت داوود رضوی از دیگر فعالان صنفی کارگری را برعهده دارد، یادآور شد: پیش از ایندر احکام قضایی جداگانهای که از سوی شعبه 26 دادگاه عمومی و انقلاب تهران در سالهای 94 و 95 صادر شده بود، آقایان رضوی و مددی به تحمل پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بودند که با درخواست اعتراض آنها وظیفه رسیدگی مجدد به شعبه 36 دادگاه تجدید نظر استان تهران محول شد.
نیک بخت گفت: در همین رابطه حدود دو هفته قبل دادگاه تجدید نظر آقای رضوی برگزار شد که هنوز رای آن صادر نشده است و در ادامه آن قرار است برای روز 12 آذرماه نیز به پرونده آقای مددی در همین شعبه رسیدگی شود.
وی گفت: با توجه به ماهیت صنفی و غیر مجرمانه فعالیتهای موکلانم امیدواریم که در دادگاه تجدید نظر، حکم دادگاه بدوی نقض شود.
-----------------------
پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹٦ - ۳۰ نوامبر۲۰۱٧
بخشی از مطالبات کارگران پیمانکاری نیشکر هفت تپه پرداخت شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، از قرار معلوم پرداخت معوقات کارگران بخش پیمانکاری مجتمع نیشکر هفت تپه در شهرستان شوش که حدود چهار ماه است، آغاز شده است.
پیش از این کمبود نقدینگی و نبودن امکانات مالی، دلیل دیرکرد در پرداخت معوقات کارگران اعلام شده بود و حالا مدیران این کارخانه از اقدام به پرداخت یک ماه از مطالبات مربوط به تیر ماه آنها خبر میدهند.
قائم مقام شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه گفته است: بخشی از معوقات مزدی و مزایای کارگران بخش پیمانکاری مجتمع نیشکر هفت تپه امروز پنجشنبه (۹ آذر ماه ) پرداخت شده است.
سیامک افشار اظهار کرد: کارگران بخش پیمانکاری بیش از هزار نفرند که با آغاز فصل بهرهبرداری و فروش محصولات؛ مطابق وعدههای داده شده، بخشی از مطالبات امروز پرداخت شد و پرداخت مابقی معوقات به زودی آغاز میشود.
وی تصریح کرده است: به همراه دستمزد، جیره مواد غذایی ماه مبارک رمضان این کارگران که در سنوات گذشته به آنها تعلق نمیگرفت نیز به آنها داده شده است.
به گفته وی، با آغاز فصل بهرهبرداری پرداخت حقوق همه کارگران رسمی، قراردادی و پیمانی بهطور جدی در دستور کار شرکت قرار دارد و اجرای پرداخت آن به زودی عملیاتی میشود.
-----------------------
بیکاری ۱۴۷ کارگر باسابقه کارخانه پروفیل ساوه
کارگران بیکار شده همه بازنشسته هستند
کارگران این واحد صنعتی واقع در کیلومتر ۳ جاده ساوه به اصفهان در تماس با ایلنا با یادآوری اینکه این کارگران حدودا ۲۰ سال سابق کار دارند و به امید بازگشت به کار هنوز شکایتی برای پیگیری مطالبات صنفی خود در مراجع رسیدگی در اداره کار مطرح نکردهاند، در ادامه افزودند: در حالی کارگران مذکور از کار کنار گذاشته شدهاند که دستکم شش ماه از مطالبات آنها پرداخت نشده است.
آنها در خصوص وضعیت بازنشستگی کارگران این کارخانه گفتند: کارگران از کار کنار گذاشته شده؛ مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیانآور هستند که در صورت تایید بازنشستگی آنها از سوی تامین اجتماعی، همگی بازنشسته خواهند شد.
کارگران کارخانه پرفیل ساوه دربخش پایانی سخنان خود میگویند: کارفرما معتقد است این تعدیلها به دلیل کاهش هزینهها صورت گرفته است و او برای کم کردن هزینههای کارخانه باید تعداد نیروی کار کارخانه را به حدااقل نیروی انسانی و نصف برساند به همین دلیل زمزمه اخراج شمار قابل توجهی از کارگران خط تولید به گوش میرسد.
به گفته آنها در حال حاضر در این واحد تولیدی حدود ۵۷۰ کارگر مشغول کارند.
«داود میرزایی » دبیر خانه کارگر شهرستان ساوه با تایید این خبر به ایلنا گفت: کارگران اخراجی پروفیل ساوه همگی مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیانآور هستند که از آبان ماه قرارداد آنها تمدید نشده است.
او با بیان اینکه در حال حاضر سوابق بیمهای حدود ۱۰۰ نفر از این کارگران کامل است و آنها آماده بازنشسته شدن هستند، افزود: سوابق بیمهای مابقی کارگران بیکار شده تقریبا تا دو ماه دیگر کامل میشود و در این مورد کارفرما وعده کرده حق بیمه کارگران را تا موعد بازنشستگی پرداخت کند.
به گفته وی، در صورتی که کارفرمای کارخانه ۴ درصد هزینه بازنشستگی این کارگران را پرداخت کند، حداکثر تا دو ماه دیگر همه این کارگران با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیانآور بازنشسته خواهند شد.
-----------------------
چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۹٦ - ۲۹ نوامبر۲۰۱٧
آخرین وضعیت دو معلم زندانی/ درخواست برای مرخصی رد شد
حسین تاج (وکیل اسماعیل عبدی و محمود بهشتی لنگرودی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا آخرین وضعیت این دو معلم زندانی را تشریح کرد.
وی گفت: علیرغم درخواست مرخصی، اسماعیل عبدی بیش از شش ماه است که از مرخصی استفاده نکرده. پیگیریها و پاسخهایی که از دادستانی شنیده شده، دلالت بر عدم موافقت دادستانی و ضابطین دارد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: پیش تر رد تقاضای اعاده دادرسی از سوی شعبه ۳۳ دیوانعالی کشور و در حال حاضر مخالفت با تقاضای قانونی و مشروع وی مبنی بر استفاده از حق مرخصی، تحمل شرایط را برای مشارالیه دشوار کرده است.
تاج در ادامه تاکید کرد: خواسته موکل من (اسماعیل عبدی) در استفاده از مرخصی، مشروع و قانونی است و عدم تمکین دادستانی حتی به پشتوانه نظر مخالف ضابطان، محمل و مستمسک قانونی ندارد؛ از اینرو مصر به قانونی بودن مطالبه موکلم هستم.
این وکیل دادگستری در ادامه به وضعیت دیگر موکل خود، محمود بهشتی لنگرودی، پرداخت و گفت: ایشان طی ماه گذشته درخواست ادغام مجازات دو فقره پرونده محکومیت قطعی خود را به مرجع محترم قضایی تسلیم نموده است. وی نیز درخواست استفاده از مرخصی در موعد معین داشت که بنا به شرایط از سوی دادستانی مورد موافقت قرار نگرفت.
تاج در پایان اظهار داشت: امید دارم اسماعیل عبدی و محمود بهشتی لنگرودی به زودی از حق قانونی مرخصی مستمر برخوردار شوند.
-----------------------
۱۵۰ کارگر شهرداری مریوان بدون دریافت هفت ماه دستمزد بیکار شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به ۱۵۰ کارگران فصلی که از اواسط اسفند سال گذشته تا پایان آبان ماه سال جاری در استخدام شهرداری مریوان بودند، از حدود یک ماه پیش بیکار شدهاند و بابت هفتماه مطالبات مزدی طلبکارند.
در این زمینه یک منبع خبری در شهرداری مریوان گفت: کارگران تعدیل شده ۹۵ نفر است که ماه گذشته در دو نوبت بیکار شدهاند.
وی افزود: تعدیل کارگران شاغل در بخشهای عمرانی و فضای سبز شهرداری مریوان یک رویه معمول است زیرا با شروع فصل سرما فعالیتهای عمرانی متوقف میشود و به صورت معمول این کارگران با نزدیک شدن فصل بهار دوباره استخدام میشوند.
طبق اظهارات این منبع خبری ، در مجموعه شهرداری مریوان حدود ۴۰۰ کارگر بصورت قراردادی وشرکتی مشغول کارند که تعداد ۳۱۰ نفر آن را کارگران شرکتی تشکیل می دهند ومابقی قرار دادی هستند و پرداخت مطالبات مزدی این کارگران بین پنج تا هفت ماه به تاخیر افتاده است.
-----------------------
دستمزد کارگران نمایشگاه مطبوعات هنوز پرداخت نشده است
کارفرما وعده سر خرمن میدهد
به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از گذشت نزدیک به یک ماه از اتمام کار سیودومین نمایشگاه مطبوعات ، هیچکدام از ۲۶ کارگر کوهدشتی که برای کار خدماتی نمایشگاه توسط پیمانکار استخدام شدهبودند موفق به دریافت دستمزد خود نشدهاند.
مسلم یکی از ۲۶ کارگر کوهدشتی که همراه دیگر هم همشهریهایش برای کار موقت به نمایشگاه مطبوعات در تهران آمده بود، در تماسی که با خبرنگار کارگری ایلنا گرفت از عدم واریز دستمزدش خبر داد. و گفت: قرار بود بعد از گذشت یک هفته پول ما را پرداخت کنند ولی با گذشت نزدیک به یک ماه هنوز هیچ واریزی نداشتهایم.
وی ادامه داد: اگر به این پول احتیاجی نداشتم هیچ وقت به تهران نمیآمدم. با وجود اینکه کارفرما وضعیت ما را میداند ولی هیچ اهمیتی به ما نمیدهد. تماس هم که میگیریم وعده سر خرمن میدهد.
این کارگر کوهدشتی اضافه کرد: طی آخرین اطلاعی که به ما دادند قرار بود به هر نفر ۶۰۰ هزار تومان بپردازند.
-----------------------
تجمع صیادان چابهار در اعتراض به اجباری شدن نصب دستگاه ردیاب
شیلات کمی هم به مشکلات بیمهای ماهیگیران توجه کند
به گزارش منابع خبری خبرگزاری ایلنا در چابهار، طی روز گذشته صیادان محدوده چابهار و کنارک در اعتراض به نصب دستگاه ردیاب (VNS) در محوطه اسکله صیادی چابهار، تجمع کردند.
سازمان شیلات صیادان را مجبور کرده است تا دستگاه ردیابی را که از خارج کشور توسط برخی شرکتهای خصوصی وابسته به شیلات وارد میشود را به قیمت نزدیک به ۱۲ میلیون تومان خریداری و بر روی شناورهای خود نصب کنند.
صیادان در واکنش به این اجبار شیلات میگویند این دستگاه باعث میشود که در آبهای فراساحلی دزدان دریایی راحتتر شناورهای ایرانی را شناسایی و به آنها دستبرد بزنند.
همچنین این صیادان معتقدند این دستگاه هیچ بهبودی در فعالیت صیادان حاصل نمیکند و تنها ۱۲ میلیون از دسترنج صیادان باید هزینه این دستگاه خارجی شود و با این روند شغل صیادی به زودی از بین میرود.
یکی از صیادان حاضر در این تجمع صنفی گفت: فعلا پاسخی به ما ندادهاند الآ اینکه قرار است به مطالباتمان رسیدگی شود اما از اداره شیلات چابهار انتظار داریم تا به جای اجباری کردن نصب دستگاههای ردیاب کمیهم به مشکلات بیمهای و صنفی ما رسیدگی کند.
-----------------------
سه شنبه ٧ آذر ۱۳۹٦ - ۲۸ نوامبر۲۰۱٧
تجمع کارگران«گسترش مانا ساز»مقابل درب ورودی کارخانه
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه لاستیک سازی کیان تایر از ساعت ۸ صبح امروز (سه شنبه/۷ آذر) در اعتراض به آنچه که بدعهدیهای صورت گرفته در پرداخت سنوات ایام خدمت خود مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند.
تجمع کنندگان در توضیح این اقدام صنفی گفتند که در حدود ۴۰۰ کارگر هستیم که از سال ۹۰ به تدریج بازنشسته شدهایم و مطابق تعهدی که اعضای هیات حمایت از صنایع در مقام مدیریت موقت کارخانه ایران تایر داده بودند، قرار بود که تا تسویه کامل سنوات ایام خدمت هر ماه ۵۰۰ هزار تومان به ما پرداخت شود.
آنها افزوند: با این حال حدود ۵ ماهی می شود که همین ۵۰۰ هزار تومان نیز به هیچ کدام از ۴۰۰ کارگر بازنشسته کارخانه کیان تایر پرداخت نشده است.
مطابق گفته های معترضان هر کدام از آنها از بابت سنوات بازنشستگی بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از کارخانه کیان تایر طلبکار هستند و قاعدتا حتی با پرداخت همان ۵۰۰ هزار تومان در ماه هم روند تسویهحساب آنها بیش از یک دهه میکشد .
کارخانه کیان در سالهالی میانی دهه 80 با بحران مدیریتی مواجه شد و از آن زمان تاکنون مسئولیت اداره این واحد صنعتی به هیات حمایت از صنایع محول شده است که در ترکیب اعضای آن نمایندگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران حضور دارند.
کارگران بازنشسته کیان تایر در ادامه با بیان اینکه قرار است که در تجمع امروز مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص کنند که دقیقا قرار است چه تاریخی سنوات ماه های گذشته پرداخت شود، افزودند: پیشاز این هیات حمایت هیات از صنایع مستقر در کیان تایر با وزارت صنعت مکاتباتی را در خصوص پرداخت مطالبات بازنشستگان انجام دادهبود و در همین رابطه حتی قرار شده بود که وامی ۱ میلیاردی برای رفع مشکلات کارخانه پرداخت شود.
آنها افزودند: مطابق این وعدهها قرار بود که در صورت پرداخت این وام تمامی مطالبات مربوط به سنوات پایان خدمت کارگران بازنشسته به صورت کامل پرداخت شود اما تاکنون این وام پرداخت نشده و حالا کار به جایی رسیده که مجبور شدهایم امروز مقابل وزارت صنعت تجمع و بدعهدی های گذشته را یادآوری کنیم.
-----------------------
تجمع کارگران«گسترش مانا ساز»مقابل درب ورودی کارخانه
به گزارش ایلنا ،جمعی از کارگران کارخانه «گسترش مانا ساز» صبح امروز(۷ آذر ماه) در اعتراض به کاهش تولید و ۶ ماه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.
این کارگران میگویند از خرداد ماه سال جاری کارفرمای «گسترش مانا ساز» به بهانه شرایط بد اقتصادی در پرداخت حق بیمه و سایر مطالبات مزدی آنها تاخیر کرده است.
از قرار معلوم کارخانه گسترش مانا ساز که یکی از شرکتهای معتبر در تولید قطعات سنگین بتنی و فلزی است که از سالهای قبل به دلیل کمبود نقدینگی در پرداخت مطالبات کارگران با مشکلاتی روبرو بوده است.
در این واحدد صنعتی ۷۰کارگر مشغول کارند و از قرار معلوم تاخیر در پرداخت حق بیمه باعث شده است تا از مردادماه سال جاری دفترچه بیمههای کارگران برای تمدید اعتبار با مشکل روبرو شود.
-----------------------
کارگران آمیکو: تعدیل شدیم؛ حقوقمان تضییع شد
دفتر مدیریت شرکت: کارگران 39 ماه حقوق گرفتند، بدون این که یک پیچ بسته باشند
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از 100 نفر از کارگران شرکت ارس خودرو دیزل (آمیکو) که در منطقه آزاد ارس مشغول به کار بودهاند، تعدیل شدهاند.
این کارگران روز یکشنبه (پنجم آبان) در اعتراض به اخراج و تضییع حقوق خود توسط کارفرما و نیز حکم بدوی صادر شده توسط واحد کار منطقه آزاد ارس، مقابل ورودی منطقه آزاد ارس تجمع کردند.
کارگران معترض مدعی هستند: در میانه تابستان امسال بیش از صد نفر از کارگران این واحد خودروسازی به بهانه نبود فروش محصولات شرکت و عدم رونق بازار تعدیل میشوند و در این میان هیچکدام از مکاتبات و ملاقاتهایی که با مسئولان استانی و منطقه آزاد اقتصادی انجام شد، نتوانست در تصمیم کارفرمای خودروسازی آمیکو تغییری ایجاد کند.
آنها میگویند: بهترین سالهالی جوانی خود را در شرکتهای تابعه گروه آمیکو صرفکردهاند ودر میانشان حتی افرادی با بیش از 20 سال سابقه کاری هم وجود دارد.
این کارگران مدعیهستند که علاوه بر اخراج، ازحقوق مقتضی مصرح در قانون و قرارداد همچون مبلغ 15روز سنوات اضافه در صورت اخراج به ازای هر سال خدمت(15+30روز) و نیز حقوق دیگر محروم ماندهاند.
یکی از این کارگران گفت: نزدیک به 90 نفر از کارگران اخراجی مذکور اقدام به گرفتن وکیل و شکایت از شرکت آمیکو کردهاند که پس از هفتهها کش و قوس و علیرغم مذاکرات با رئیس سازمان منطقه آزاد ارس ، رای نهایی به ضرر کارگران صادر شد ؛ این رای کارگران را به دلیل امضای فرم تسویه حساب سالانه در سالهای قبل، مستحق دریافت حقوق مترتب از اخراج در حین کار ندانسته است.
حقوق و سنوات کارگران پرداخت شده
در همین رابطه دفتر مدیریت مرکزی شرکت در تهران به خبرنگار ایلنا گفت: پیرو مشکلاتی که دامنگیر اقتصاد و شرکتهای تولیدی شده، شرکت آمیکو با رکود مواجه شد؛ در شرایط رکود، کارگران حدود 39 ماه حقوق گرفتند، بدون این که حتی یک پیچ بسته باشند.
این مقام مسئول با بیان این که آمیکو خصوصی است و علیرغم صبر 39 ماهه و اقدام نکردن به تعدیل نیرو، گشایشی حاصل نشد، مدیریت شرکت تصمیم به تعدیل گرفت؛ این درحالیست که حقوق و سنوات کارگران تعدیلی کامل پرداخت شدهاست.
به گفته رئیس دفتر مدیریت شرکت، در هنگام تعدیل به کارگران، پرداخت مبلغی پیشنهاد شد که از پذیرش آن سرباز زدند و اقدام به شکایت کردند؛ منتها مبلغی که در حکم دادگاه آمده، کمتر از مبلغ پیشنهادیست و علیرغم همه این مسائل، مدیریت شرکت، صددرصد به حکم دادگاه پایبند است و به آنچه قانون تعیین کند، تمکین میکند.
-----------------------
گازگرفتگی ۸ کارگر ساختمانی در پردیس
به گزارش ایلنا، صبح امروز ، هشت کارگر ساختمانی در پردیس کرج دچار گازگرفتگی شدند.
رئیس اورژانس پردیس استفاده نادرست از وسایل گرمایشی را علت این حادثه دانست و افزود: استنشاق گاز منواکسید کربن سبب مسمومیت این کارگران شده است.
وی گفت: مصدومان این حادثه که ۵ نفر هستند، به بیمارستان تهران منتقل شدند.
نیروهای امدادی با دو فروند بالگرد به محل اعزام شدند؛ در این حادثه، هیچ کدام از کارگران جان خود را از دست ندادهاست.
-----------------------
دوشنبه ٦ آذر ۱۳۹٦ - ۲٧ نوامبر۲۰۱٧
انتشار گاز موندکسید کربن ۲۱ کارگر را مسموم کرد
۲۱ نفر از کارگران یک شرکت تولیدی در تبریز بر اثر انتشار گاز موندکسید کربن مسموم شدند.
«وحید شادی نیا» مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی روز گذشته اعلام کرد که ۲۱ نفر از کارگران یک شرکت تولیدی در تبریز بر اثر انتشار گاز موندکسید کربن مسموم شدند.
وی ادامه داد: با اعلام این خبر به اپراتوری مرکز ۱۱۵ بلافاصله اتوبوس آمبولانس و اکیپ های اورژانس به محل حادثه اعزام شدند.
شادی نیا اظهار کرد: مسمومیت با گاز مونواکسید کربن علایمی شبیه به سرماخوردگی دارد و فرد را دچار آب ریزش بینی، سردرد و سوزش چشم می کند.
وی گفت: ۱۳ نفر از مصدومان را خانم ها و بقیه را آقایان تشکیل می دادند که به بیمارستان های امام رضا و سینای تبریز منتقل شدند.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی یادآورر شد: علت وقوع این حادثه، نشت گاز از لوله بخاری صنعتی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید دقت کنند که اگر در یک زمان چند نفر در داخل یک محیط بسته دچار این علایم شوند به احتمال زیاد در خطر گاز مونواکسید کربن قرار دارند.
-----------------------
یکشنبه ۵ آذر ۱۳۹٦ - ۲٦ نوامبر۲۰۱٧
گرانشدن قوت لایموت؛ سفرهای که آب میرود
ایلنا: دوشنبه، دهم آذرماه ۱۳۹۳، نان ۳۰ درصد گران شد؛ رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان، همان زمان اهداف این افزایش نرخ را اینگونه اعلام کرد: دولت به منظور بهبود کیفیت نان، کاهش ضایعات و اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها، قیمت آرد و نان را در سراسر کشور اصلاح کرد. در یک سطح، این سوال مطرح است که در سالهایی که گذشت، چقدر از اهداف اعلام شده برای فاز دوم هدفمندی یارانهها، محقق شد و در سطح دیگر به طور خاص میتوان در مورد میزان تحقق اهداف اعلامی دولت برای افزایش قیمت نان، کندوکاو کرد؛ این که با افزایش ۳۰ درصدی نرخ نان، چقدر کیفیت نان بهبود پیدا کرد و تا چه اندازه از حجم ضایعات نان که همواره به عنوان یک معضل از آن یادشده، کاسته شد.
این پرسشها که قاعدتا جواب قانعکنندهای برای آن وجود ندارد؛ را همینجا رها میکنیم و به سراغ اتفاقاتی میرویم که پس از گذشت سه سال دوباره در حال تکرار شدن است؛ پس از سه سال ثابت ماندن نرخ نان (که البته به اعتقاد خیلیها، در این سه سال، فقط نرخ رسمی نان افزایش نیافت و به صورت غیررسمی، با کاسته شدن از حجم نان، قیمت مصرفکننده بارها بالا رفت)، باز هم با استدلالات مشابه از ابتدای آذرماه، نان ۱۵ درصد گران شد.
در طول سه سال گذشته، با این بهانه که نرخ نان بالا نرفته، دستمزد کارگران خباز افزایش نیافت؛ سه سال فریز مزدی، و از جمله ثابت ماندن مزد در سال ۱۳۹۷ علیرغم افزایش ۱۴ درصدی دستمزد کارگران مشمول قانون کار، معیشت کارگران خباز را که شغلشان سخت و زیانآور است، با مشکلات بسیاری مواجه کرد. خبازان در طول این سالها همواره انتقاد داشتند که با وجود افزایش هزینههای زندگی، مجبورند با دستمزد چند سال قبل، سر کنند.
با این حساب، گرچه هنوز مشخص نیست که با افزایش نرخ نان، دستمزد خبازان نیز افزایش مییابد یا خیر؛ بایستی علیالقاعده کارگران خباز از این افزایش نرخ، استقبال کنند، اما در عمل اینطور نیست؛ فعالان صنفی کارگران نانواییها، همه با گرانتر شدن نان مخالفند.
تنها کارفرمایان از افزایش قیمت نان سود میکنند
«خدامراد صفایی» رئیس انجمن اسلامی کارگران خبازان کشور در رابطه با این افزایش نرخِ ناگهانی و در میانه سال میگوید: این افزایش نرخ هیچ منطق عقلانی و جمعی ندارد؛ وقتی میگوییم پشت افزایش قیمت نان باید منطقی وجود داشته باشد معنای آن این است که افزایش قیمت باید بر بالا رفتن دستمزد کارگران و بهبود کیفیت نان تاثیر بگذارد اما تجربه بالا رفتن قیمت نان در سالهای گذشته نشان داده که هیچکدام از این دو قرار نیست که اتفاق بیفتد.
رئیس انجمن اسلامی کارگران خبازان کشور با بیان اینکه تنها کارفرمایان از افزایش قیمت نان سود میبینند، گفت: واقعیت به مردم گفته نشده و سعی شده مردم را اینگونه قانع کنند که افزایش قیمت نان به نفع خود آنهاست چراکه نان با کیفیتی مصرف میکنند. البته باید گفت که این تنها مردم نیستند که واقعیتهای افزایش قیمت نان به انها گفته نشده بلکه همانطور که گفتم به کارگران خباز نیز اینگونه گفته شده که افزایش قیمت نان به بهبود شرایط معیشتی آنها میانجامد.
اولین گروهی که ادعا میشود از گران شدن نان منتفع میشوند، یعنی کارگران خباز، با این افزایش ناگهانی و بیمقدمهی نرخ مخالفند؛ یعنی نمیخواهند نان سفرهشان گران شود؛ حتی اگر به قیمت این گران شدن، برای هر چانه نان، چند هزارتومان به دریافتیشان افزوده شود.
از خبازان که بگذریم، از آنجا که نان یکی از اساسیترین اقلام خوراکی است و گران شدن آن سبد هزینههای معاش خانوار را هزینهبرتر میکند، گران شدنش در تضاد با شاخصهای رفاهی طبقات دستمزدبگیر و پاییندستتر است.
فرامرز توفیقی (فعال کارگری و رئیس کمیته مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار) در ارتباط با افزایش نرخ نان میگوید: بحث بر سر ۱۵ درصد افزایش نرخ است؛ اما در واقع افزایش نرخ نان خیلی بیش از این ۱۵ درصد رسمیست؛ چرا که هم ۱۵ درصد نان را گران میکنند و هم چانهها و خمیرهای نان را کوچک میکنند که سرجمع، نرخی که باید مشتری بپردازد، از سطح این ارقام رسمی بالاتر میزند.
او میگوید: در بررسیهای میدانی مشخص شده که نرخ نان، در تهران ۲۵ درصد افزایش یافته؛ اما جدا از این، دو بحث مهم دیگر مطرح است؛ اول این که در طول سه سال گذشته که کارفرمایان نانوا و دولت ادعا میکردند، نان به هیچ وجه گران نشده، با ترفندهای مختلف و به انحاء متفاوت، نان گران شد؛ اما از افزایش دستمزد کارگران خباز سرباز زدند؛ آیا این بار هم قرار است، مزد خبازان عادلانه زیاد نشود؟ دوم این که در سبد معیشت خانوار، نان، نقشآفرینی مهمی دارد؛ هر افزایشی در نرخ نان، بر هزینههای معیشتی، تاثیر مستقیم زایدالوصفی دارد. این تاثیر مستقیم، بدون تردید و بیشک در روزهای آتی خودش را نشان خواهد داد.
دولت چگونه مدعی تورم تکرقمیست؟
توفیقی، تاثیر گران شدن نان را فقط منوط به تاثیر مستقیم نمیداند و میگوید: افزایش قیمت نان، هزینههای مترتبی هم دارد که از تاثیر غیرمستقیم نان بر حیات اقتصادی مردم ناشی میشود؛ برای نمونه از فردا، راننده تاکسی یا وانت بار، نرخش را ۱۵ درصد زیاد میکند؛ فقط با این بهانه که نان گران شده و زن و بچه ما نان میخواهند تا شکمشان سیر شود. به همین سادگی؛ و این بخشی از هزینههای مترتب بر بالا رفتن نرخ نان است.
توفیقی این افزایش غیررسمی هزینههای زندگی را تورم زیر پوستی میداند و میگوید: از همین ابتدای سال هم علیرغم ادعاهای آقایان دولتی، تورم زیر پوستی داشتیم؛ حال سوال اینجاست که وقتی خود دولت نرخ نان را ۱۵ درصد بالا میبرد یا به عبارتی نرخ یک کالای اساسی را دورقمی افزایش میدهد، چطور میخواهد مدعی تورم تکرقمی باشد؟
به گفته توفیقی، دولت، آمارها و ارقام رسمی خودش را زیر سوال برده؛ چرا که بایستی توضیح بدهد چطور تورم تک رقمی، افزایش نرخ دورقمی را میپذیرد؛ آن هم در مورد یک کالای اساسی و ضروری.
او پیشبینی میکند که به زودی لبنیات و غلات هم گران خواهند شد و علیرغم سیاستهای آزادسازی واردات برنج، برنج هم گران خواهد شد و در جمعبندی، اقتصاد دچار چالش میشود و دورنمای روشنی در چشمانداز نیست.
توفیقی که در جلسات کمیته مزد برای تعیین دستمزد ۹۷ شرکت دارد؛ میگوید هنوز وارد بحثهای محاسباتی مزد ۹۷ نشدهایم؛ چون طرف کارگری مذاکرات اعتقاد دارد با این روندی که در پیش گرفته شده، در بهمن ماه، تورم دورقمی خواهیم داشت. پیشبینی سال گذشته کارگران نیز این بود که اگر سیاستهای اقتصادی مناسب اتخاذ نشود، در سه ماهه سوم امسال، تورم رسمی، دورقمی خواهد بود؛ حالا بگذریم از تورم غیررسمی که خیلی بیش از اینهاست...
انتقاد از افزایش ناگهانی هزینههای زندگی در میانه سال ، فقط محدود به فعالان کارگری نیست؛ این گران شدن همه آنهایی را که نگران وارد کردن ناگهانی شوک به اقتصاد هستند، میترساند و به انتقاد وامیدارد.
از فردا صبح لبنیات و حملونقل و غیره و ذلک گران میشود
سلمان خدادادی (عضو کمیسیون اجتماعی مجلس) در این رابطه میگوید: به عنوان نماینده ملت، این گرانفروشیها و تصمیمگیریهای دولت را منطقی نمیدانم. دولت باید برای خودش برنامه داشته باشد؛ این که یک روز نان را گران کند، یک روز نگرانی گرانی بنزین را به جامعه القا کند و روز بعد، حمل و نقل و کرایهها را افزایش دهد، درست نیست؛ با این رویه، شرایط تعادلی در اقتصاد فراهم نمیشود.
خدادادی میگوید: سوالم از دولت اینست که چه اتفاقی افتاده که نان باید گران شود؛ مردم درآمدشان زیاد شده؟ دستمزد کارگران بالا رفته؟ یا نه، چیزهایی هست که ما بیاطلاع ماندهایم.
به گفته نماینده مردم ملکان، ۷۰ درصد نیاز غذایی قشر روستایی، مستضعف و زحمتکش به نان بستگی دارد و با این افزایش قیمت، اقشار آسیبپذیر باز هم بیش از همه آسیب میبینند. او معتقد است: بحث افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان نیست؛ بحث تاثیرات آن است؛ از فردا صبح، حمل و نقل و لبنیات و غیره و ذلک گران می شوند.
خدادادی میگوید: معتقدم دولت برای نرخگذاریهای اساسی و تصمیماتی که اینچنین در زندگی مردم تاثیر دارند، باید برنامه جامع داشته باشد؛ این که نمیشود؛ اول شایعه میکنند، بعد خودشان شایعه را تکذیب میکنند، بعد از مدتی همان شایعه تکذیب شده، درست از آب درمیآید. در این میان، مجلس هم وظایفی دارد؛ مجلس باید جلوی این تصمیمات خرقالساعه را بگیرد و به دولت تذکرات لازم را بدهد.
همانطور که همه میدانند و مسئولان هم به آن اذعان دارند، تاثیر گران شدن نان بر همه یکسان نیست؛ طبقات محرومتر و کم درآمدتر، آسیب بیشتری میبینند؛ چرا که قوت غالبشان، نان است و اکنون با این نرخگذاریِ خرقالساعه بیش از همه متضرر میشوند. یکی از این گروههای آسیبپذیر، کارگران ساختمانی هستند که روزمزدی حقوق میگیرند و نیمی از سال هم بیکارند.
کارگران ساختمانی، کارت یارانه را برای دریافت نان گرو میگذارند
میکائیل صدیقی (رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سروآباد) در این مورد میگوید: خیلی از کارگران و استادکاران ساختمانی به دلیل رکود ساخت و ساز و نامتعادل بودن قیمت ها و بیکاری ، شکم خانواده خود را با نانِ خالی سیر نگه میدارند. شما باور نمیکنید کارگران ساختمانی در همین شهر ما، مریوان، کارت یارانه خود را برای دریافت نان در نانوایی گرو میگذارند.
صدیقی یک سوال کلی را مطرح میکند؛ او میگوید: سوالم اینست؛ وقتی کارگری توان خرید نان را نداشته باشند، یقینا توان خرید اقلام و اجناس دیگر را نیز نخواهد داشت؛ وقتی کارگری بیشترین دستمزدش برای خرید ابتدایی ترین خوراک صرف شود، دیگر قدرت خرید از بین می رود و در این شرایط، چه کسی قرار است محصولات داخلی را خریداری کند؟ آیا در این شرایط تولید داخلی بیش از آنچه شاهدیم، به اغما نخواهد رفت؟؟
با آنچه گذشت، مشخص است که افزایش قیمت نان را میتوان در سطوح مختلف ارزیابی کرد؛ اما باز هم برمیگردیم سرِ همان سوال اول؛ تا کنون در سالهایی که گذشته، چه میزان از اهداف اعلام شده برای جهشهای قیمتی محقق شده که باز هم دولتمردان به صرافت افتادهاند در میانه سال نان را گران کنند و به اقتصاد شکننده و در حال نزع، شوک وارد کنند؟
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-----------------------
ادامه اعتراضات در دانشگاه صنعت نفت
دانشجویان: از نقش برآبشدن امیدها خستهایم
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در روزهای گذشته، دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در اعتراض به عملکرد مدیریت دانشگاه، اعتراض کرده و از رفتن به سر کلاس درس امتناع کردند.
این دانشجویان خواستار تغییر مدیریت دانشگاه و به تبع آن تغییر سیاستهای کلی دانشگاه شدهاند.
دانشجویان معترض که مطالبات صنفی دارند میگویند از برآورده نشدن وعدههای استخدامی به ستوه آمدهایم.
در همین رابطه، دانشجویان معترض صنعت نفت بیانیهای خطاب به مسئولان منتشر کردهاند؛ دانشجویان در این بیانیه بر مطالبات صنفی خود پافشاری کردهند و خواستار این شدند که مسئولان قوای مجریه و مقننه، به درخواستهای آنها که مهمترینش، استخدام در وزارت نفت در زمان فارغالتحصیلیست، توجه کنند.
-----------------------
دستکش حریر ایران تعطیل شد/بیکاری ۵۰۰ کارگر
منابع کارگری ایلنا در ارومیه گزارش کردند، کارخانه دستکش حریر ایران واقع درشهرک صنعتی فاز ۲ ارومیه که در زمینه ساخت و تولید انواع دستکش ومواد مصرفی پزشکی فعالیت دارد به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان میشود، از ۲۶ آبان ماه موقتا تعطیل اعلام شده است و حدود ۵۰۰کارگر شاغل در این واحد تولیدی ۹۴هم اکنون بلاتکلیف هستند.
ظاهرا در روز شنبه (۲۷ آبان ماه) که کارگران به محل کارشان مراجعه میکنند، کارفرما از ورود کارگران به کارخانه خوداری کرده و گفته است تا مشخص شدن وضعیت کارخانه بجز تعداد کمی که مسئولیت نگهداری ماشین آلات کارخانه را بر عهده دارند، نیازی به سایر کارگران نیست.
کارگران میگویند شرایط تولید در کارخانه دستکش حریر ایران بسیار خوب است و آنچه باعث بحرانی شدن وضعیت این واحد شده است وصول نشدن مطالبات معوقه ازبیمارستانهای طرف قرار داد با علوم پزشکی مستقر در سراسر کشوراست.
کارگران در خاتمه درباره مطالبات معوقه خود افزود: مطالبات خاصی طلبکار نیستیم وکارفرما هر ماه به موقع ودر موعد مقرر مطالبات مزدی وبیمه ای کارگران را پرداخت کرده است .
وصول نشدن مطالبات عامل تعطیلی کارخانه وبیکاری کارگران
در همین رابطه «جلال فرج زاده » مدیرعامل دستکش حریر ایران در گفتوگو با ایلنا ، ضمن تایید تعطیلی کارخانه وبیکاری کارگران شاغل در این واحد صنعتی ، کمبود منابع مالی را عامل تعطیلی کارخانه وبیکاری کارگران دانست.
او با بیان اینکه این واحد علیرغم مشکلات زیادی که در زمینه تولید دارد در طول سالهای گذشته به همت کارگران به تولید محصولات خود ادامه داده است، افزود: دلیل تعطیلی کارخانه وبیکاری کارگران، کمبود منابع مالی است که آن هم از نیمه دوم سال قبل(95) به مرور، ایجاد شده است.
به گفته وی بخش اصلی مشکلات کارخانه به وصول طلب فروش محصولات تولیدی کارخانه از بیمارستانهای علوم پزشکی مربوط است. اکثر خریداران برای پرداخت طلب خود فقط چند عدد فاکتور با سر رسیدهای چند ساله میدهند. در این زمینه میتوان گفت این مورد یک نوع خواب سرمایهفروش است که در بازار خرید و فروش عرف شده است.
طبق اظهارات فرج زاده، در حال حاضر دست کش حریر ۳۶ میلیارد تومان از بیمارستانهای زیر مجموعه سازمان علوم پزشکی کشورطلب داریم که امکان وصولشان برایمان سخت شده است.
اودر ادامه تصریح کرد:با وجود آنکه مطالبات زیادی از علوم پزشکی طلبکاریم اما در طول یکسال گذشته برای فعالیت کارخانه مرتبا از بانکها با سود های بالا وام گرفتهایم، وصول نشدن این مطالبات گردشهای مالی کارخانه را بر هم ریختهاست تا جایی که قدرت پرداخت دستمزد کارگران برایمان مقدور نبود.
به گفته فرج زاده , بیمارستانهای طرف قرار داد با علوم پزشکی در پاسخ به پرداخت بدهی های کارخانه به ما می گویند هر موقع دولت وبیمه ها پولمان را پرداخت کنند ما هم مطالباتمان را به شما پرداخت می کنیم.در حال حاضر سرنوشت کارگران به پرداخت حداقل بخشی از این مطالبات گره خورده است.
طبق اظهارات وی،طی یک ماه گذشته بارها مشکلاتمان را با مسئولان استانی وشهرستانی برای فعال نگه داشتن کارخانه در میان گذاشتهایم و امیدوار بودیم دولت برای سر پا نگه داشتن کارخانه به ما کمک کند که تا به امروز عملی نشده است.
-----------------------
شنبه ۴ آذر ۱۳۹٦ - ۲۵ نوامبر۲۰۱٧
کارکنان پایگاههای بهداشت اصفهان تجمع کردند
معوقات مزدی و ترس از تعدیل؛ عامل اعتراض
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شنبه، چهارم آذرماه) جمعی از کارکنان پایگاههای بهداشت استان اصفهان در اعتراض به مطالبات مزدی پرداخت نشده خود تجمع کردند.
در این تجمع که مقابل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، حدود دویست نفر از این کارکنان شرکت داشتند.
تجمع کنندگان که بهصورت پیمانکاری در پایگاههای بهداشت شهرستانهای مختلف استان اصفهان مشغول به کارند، میگویند دستکم در سه ماه گذشته مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده است.
این افراد که بیشتر دارای مدارک کاردانی و کارشناسی در رشتههای مامایی و بهداشت هستند از سال 94 زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نقاط مختلف شهرستانهای اصفهان به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی گروههای مختلف جمعیتی مشغولند.
به گفته یکی از معترضان از اردیبشهتماه سال جاری، همزمان با جابجایی پیمانکار، مزایای مزدی آنها به نسبت سالهای قبل کاهش چشمگیری پیدا کرد و در مرحله بعدی از نیمه تابستان، در پرداخت مزایای مزدی آنها تاخیرهایی اتفاق میافتد که تا به امروز ادامه داشته است.
وی افزود: همزمان با پایان مدت قرارداد، زمزمههایی در مورد تعدیل شماری از افرادی که در این مراکز مشغول کارند، شنیده میشود .
امیدواریم مشکلات حل شود
در همین باره مدیران یکی از شرکتهای پیمانکاری که کارفرمای بخشی از معترضین است و در اجرای طرح تحول سلامت با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همکاری میکند به ایلنا گفت: این مشکل در تمامی شهرستانهای استان اصفهان عمومیت دارد. در همه شهرستانها کارکنان، معوقات مزدی دارند.
وی افزود: با مسئولان استانی در تماس هستیم و امیدورایم با پیگیریهای دانشکده علوم پزشکی اصفهان علاوه بر پرداخت مطالبات معوقه، مسئله تعدیلها و کاهش دستمزدها هم مرتفع شود.
-----------------------
رانندگان شرکت اسنپ تجمع کردند
اسنپ: تعرفه سفرها کاهش نیافته است
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از رانندگان شرکت تاکسیرانی اسنپ صبح امروز (شنبه/۴ آذر) مقابل دفتر این شرکت در خیابان گاندی تجمع کردند اعتراض رانندگان به کاهش تعرفههای سفرهای شهری در دو ماه گذشته بازمیگردد.
به گفته شماری از معترضان، تجمع امروز از ساعت ۱۰ صبح آغاز شد و تا نزدیکیهای عصر ادامه داشته است.
رانندگان می گویند در شرایطی تعرفههای سفرهای شهری کاهش یافتهاست که هنوز رقم ۱۳ درصدی که توسط مدیران اسنپ از آنها به عنوان حق کمیسیون گرفته میشود، ثابت است.
از طرف دیگر رانندگان اسنپ همچنین میگویند که پرداخت بخشی از مزایای رفاهی که ارزش ریالی آن به صورت تقریبی معادل 2 تا 3 هزار تومان از هزینه هر سفر بوده است؛ متوقف شده است.
معترضین همچنین نسبت به اینکه مجبور شدهاند نرم افزار (اپلیکیشن) مسیریاب «ویز» را از روی تلفنهای همراه داری سیستم عامل آندورید پاک کنند، انتقاد دارند و میگویند: با توجه به نقش کاربردی که این نرمافزار در مسیریابی آنها دارد، هنوز برایشان مشخص نشده که از چه برنامهای میتوانند به عنوان جایگزین استفاده کنند.
در همین رابطه شرکت تاکسیرانی اسنپ در پاسخ به پرسشهای ایلنا با تایید تجمع امروز رانندگان مقابل شرکت، گفت: برخلاف صحبتهای معترضان تعرفه های سفرهای شهری در دو ماه گذشته کاهش نیافته است و از طرف دیگر مدیریت اسنپ با دریافت نکردن حق کمیسون از رانندگان دارای طرح ترافیک و رانندگانی که مبدا یا مقصد سفرشان در محدود طرح ترافیک است تا حدودی به بهبود شرایط معیشتی آنها یاری رسانده است.
در پاسخ اسنپ تاکید شده است که نرخ تعرفههای رانندگان همچون گذشته بنا بر شرایط ترافیکی و جوی افزایش یا کاهش ۱۰ درصدی دارد.
شرکت تاکسیرانی اسنپ در پاسخ به انتقادهای مطرح شده رانندگان درباره حذف مزایای رفاهی رانندگان تاکید کرد که اسنپ همواره در «باشگاه همراهان» خود طرحهای تشویقیای را در زمانهای مختلف برای رانندگان در نظر گرفته است که از جمله آنها «بیمه خودرو به همراهان» و همچنین، بیمه تکمیلی درمان بیمه تکمیلی SOS و بیمه بازنشستگی برای رانندگان اسنپ است.
اسنپ در پاسخ به اینکه چرا رانندگان مجبور به حذف برنامه مسیریاب ویز شدهاند، گفت: حذف ویز دستور قضایی بود و اسنپ هم باید از این حکم تبعیت میکرد اما شرکت به دنبال طراحی و توسعه مسیریاب ویژه خود است اما این محصول تا تبدیل شدن به یک نرمافزار بالغ و کاربردی فاصله بسیاری دارد. با این حال به رانندگان توصیه میکنیم که در این مدت از نقشههای گوگل استفاده کنند.
-----------------------
کارگران پروژه راه سازی بروجرد-اراک مطالبات معوقه طلبکارند
پیمانکار: بعد از دریافت طلب، معوقات کارگران را پرداخت میکنیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پیمانکاری پروژه راهسازی باند دوم مسیر بروجرد-اراک از خرداد ماه سال جاری تاکنون حقوق خود را دریافت نکردهاند.
تعداد کارگران شاغل در این پروژه راهسازی که در استخدام که "شرکت رامان" هستند، حدود ۵۰ نفر میشود و حالا این کارگران نگران افزایش مطالبات معوقه خود هستند.
فرشید، یکی از کارگران این پروژه راهسازی است که در مورد شرایط کاری خود به خبرنگار ایلنا میگوید: ۶ ماه است که حقوقی از سوی شرکت به ما پرداخت نشده است و این وضعیت عدم پرداخت حقوق باعث نگرانی کارگران شده است.
او ادامه میدهد: باتوجه به وضعیت کارگری ایران بیم آن میرود که تا چند روز دیگر کار تعطیل و همه بیکار شویم و در نهایت هم نتوانیم حقوقمان را دریافت کنیم.
این کارگر با اشاره به برخورد کارفرما با کارگران اضافه میکند: ماهها است که لباس فرم و لوازم ایمنی را در اختیار ما قرار ندادند و این هم وضعیت حقوقهای ما است. حالا شنیدهایم که به تازگی ساخت و ساز پروژه ساخت خط ۳ مترو اصفهان و همچنین ساخت ساختمان پلاسکو را بر عهده گرفته است.
از سوی دیگر یاریگرروش، معاون اجرایی شرکت رامان در خصوص معوقات حقوق کارگران به خبرنگار ایلنا میگوید: کارگران نگران معوقات خود نباشند. به عنوان پیمانکار از کارفرمای پروژه باند دوم تور بروجرد به اراک مبالغی را طلب داریم که با دریافت آن حقوق کارگران را پرداخت میکنیم.
-----------------------
«مرگ یک کارگر ساختمانی در خیابان طالقانی کرمان
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۳ آذر ماه) یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار دیوار ساختمان مجاور واقع در خیابان طالقانی کرمان، جانش را از دست داد.
براساس گزارش مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی کرمان ، اعلام وقوع حادثه ریزش آوار روی یک کارگر در یک ملک گودبرداری شده در جوار یک ساختمان ؛ آتش نشانان را جهت بررسی و امداد و نجات عازم محل حادثه کرد.
« علی عسکری »گفته است؛ آتشنشانان به محل حادثه شتافته و شاهد ریزش آوار روی یک کارگر بودند. آتشنشانان هر چه سریعتر اقدام به خارج کردن وی از زیر آوار کرده و در اختیار عوامل اورژانس قرار دادند اما متاسفانه معلوم شد وی جان خود را در همان دقایق اولیه حادثه از دست داده است.
-----------------------
«مجید غلامی» معلم لرستانی با هیترِ دستساز جان خود را از دست داد
کانکسهایی که خانه معلمان هستند
قربانی (مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان لرستان) در ارتباط با حادثه جانباختن یک معلم روستایی گفت: مجید غلامی، معلم روستای سپیددشت بود و در کانکس هم درس میداد و هم در طول هفته در همان کانکس زندگی میکرد.
وی در ارتباط با حادثه منجر به مرگ این معلم گفت: ایشان بر اثر گازگرفتگی فوت نکرده؛ بلکه هیتر برقی دست ساز درست میکند که براثر برقگرفتگی باهمین هیتر جان خود را از دست داد.
قربانی ادامه داد: صبح روز حادثه، قبل از شروع کلاس هیتر اتصالی میکند و در این حادثه، معلم جوان متاسفانه جان خود را از دست میدهد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که مگر کانکسهای روستایی آموزش و پرورش سیستم گرمایشی ندارند که معلم مجبور شده هیتر دستساز درست کند؛ گفت: همه کانکسها مجهز به بخاری و وسایل گرمایش هستند ولی مشخص نیست چرا مجید غلامی اقدام به درست کردن هیتر کرده.
وی در پایان تایید کرد که در برخی مناطق محروم و روستایی لرستان، تدریس در کانکس انجام میشود و معلمان در همان کانکس، شب را به سر میبرند.
به گفته قربانی، معلم متوفی، متاهل و صاحب فرزند بودهاست.
-----------------------
کارگران اخراجی «مدیران خودرو» معطل بازگشت به کارند
به گزارش ایلنا، پانزدهم مهرسال جاری (۹۶) ۵ نفر از کارگران قراردادی واحد رنگ کارخانه «مدیران خودرو» در منطقه ویژه اقتصادی بم دراستان کرمان قبل از اتمام قرار داد کار ، به دلیل عدم نیاز از سوی کارفرما اخراج می شوند.
از آن زمان تاکنون کارگران بیکار شده با طرح شکایت در هیات رسیدگی واحد کار واشتغال منطقه ویژه اقتصادی بم و پیگیر مطالبات معوقه و بازگشت بهکار خود شدهاند، اما بلاتکلیفی آنها هنوز ادامه دارد.
به گفته منابع ایلنا تعداد این کارگران در ابتدا چهاردهنفر بوده است که ۹ نفر از آنها بعد از سه روز دوباره توسط کارفرما به کار سابقشان فرا خوانده می شوند.
از قرار معلوم علت تعدیل این کارگران، غیبت یک روزه آنها در نوبت اضافهکاری روز جمعه بوده است.
این کارگران که مدعیهستند دستکم ۶ تا ۸ سال در این واحد صنعتی سابقه کاری دارند، میگویند به دلیل فشار کاری ناچار به غیبت شدهاند.
آنها میگویند: از یکسو خواستار بازگشت به کار هستیم اما تاکنون این درخواست با بیاعتنایی کارفرما مواجه شده است و از سوی دیگر هنوز تکلیف پروندههایمان در هیاتحل اختلاف دفتر اشتغال منطقه آزاد بم روشن نشده است و در نتیجه هنوز امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری را نداریم و همین مسئله خانوادههایمان را در موقعیت سخت بدی مالی قرار داده است.
گفتنی است تلاش خبرنگار ایلنا برای شنیدن پاسخ مسئولان شرکت مدیران خودرو تا لحظه ارسال خبر بی نتیجه باقی مانده است.
-----------------------
دفتر شرکت نفت ستاره خلیج فارس در تهران تعطیل شد/ بیکاری 120 نفر
به گزارش ایلنا، در پی تغییر ناگهانی مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس طی یکماه گذشته و نامه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران دفتر شرکت نفت ستاره خلیج فارس از یکم آذرماه در تهران تعطیل شد.
به دنبال این سیاست معاون وزیر نفت در امور پالایش، 120 نفر از پرسنل این شرکت تنها با یک نامه و بدون توضیح از ابتدای آذرماه بیکار شدند.
این در حالی است که معاون جدید وزیر نفت بعد از تغییر ناگهانی مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس و در راستای رسیدگی به وضعیت نیروی انسانی شاغل در این مجموعه، دستور بازگشتبه 97 نفر از کارگرانی را داده بود که پیش از این به دستور مدیرعامل وقت ملزم به گذراندن دوره های آموزشی در شرکت اویکو شده بودند.
برگردندان 97 کارآموز و بیکار کردن120 نفر از پرسنل پالایشگاه ستاره را شاید تنها بتوان به مثابه شوی تبلیغاتی قلمداد کرد و باید به این معاون جوان وزیر نفت اعلام کرد که معیشت کارگران و کارمندان با شعار و شوی تبلیغاتی تامین نمی شود و نمی توان زندگی کارمندان را دستمایه بازیهای مدیریتی و سیاسی کرد.
شما که از 300 کیلومتر دورتر صدای کارگران پالایشگاه اراک را شنیدید لطفا گوش خود را برای شنیدن صدای اعتراض 120 نفر کارمندانی که در تهران به دنبال سیاست های شتابزده جنابعالی از کار بیکار شده اند تیز کنید و صدای اعتراض این پرسنل که برخی از آنها بیش از 10 سال سابقه کار دارند را بشنوید و پاسخ مناسبی برای اینگونه تصمیمات شتابزده داشته باشید.
-----------------------
جمعه ۳ آذر ۱۳۹٦ - ۲۴ نوامبر۲۰۱٧
محمود صالحی با رای دادگاه تجدید نظر آزاد شد
سامرند صالحی، فرزند محمود صالحی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: با رای شعبه چهارم دادگاه تجدید نظر سنندج، دوره محکومیت حبس یکساله پدرش به جزای نقدی تبدیل و در نتیجه این فعال کارگری از روز گذشته (پنجشنبه، دوم آذرماه) آزاد شده است.
وی افزود: با توجه به شرایط جسمی آقای صالحی و نظر پزشکی قانونی، شعبه چهارم دادگاه تجدید نظر سنندج این تصمیم را اتخاذ کرده است. گرفته است و بر این اساس پدرش در ازاء مدت باقیمانده از دوران محکومیت خود به پرداخت مبلغ سهمیلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
سامرند صالحی ادامه داد: از قرار معلوم این رای روز گذشته صادر و اعضای خانواده بلافاصله نسبت به پرداخت این جریمه اقدام میکنند که در نتیجه آن آقای صالحی آزاد میشود.
پیش از این اعلام شده بود که محمود صالحی از سوی دادگاه سنندج به تحمل یکسال حبس تعزیری محکوم و در نتیجه از روز هفتم آبان ماه برای گذراندن دوره محکومیت خود به زندان مرکزی سقز منتقل شده است، در آن زمان خانواده وی با یادآوری مشکلات کلیوی آقای صالحی نگرانی خود را از بابت وضعیت جسمی او اعلام کرده بودند.
-----------------------
کدام کارفرمای عاقلی با کارگر قرارداد دائم میبندد؟/ قانون کار به سمت یک طرف معادله غش کرده
سیر تحولات حقوق کار در ایران با فراز و نشیبهای فراوانی مواجه بوده است به گونهای که تصویب قانون کار در ایران پس از انقلاب یک سال به طول انجامید و در نهایت در مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۱۳۶۹ تصویب شد. در تمام این مدت و تا همین لحظه مخالفان این قانون از تمام ابزارهای موجود استفاده کردند تا مواد مختلف آن که امنیت شغلی و معیشت آبرومندانه را برای کارگران تضمین میکنند، مهجور و بی اثر کنند. «وحید آگاه» استاد دانشگاه و قائم مقام رییس کمیته آموزش و پژوهش انجمن علمی حقوق اساسی ایران هم بر نظر مخالفان صحه می گذارد و بر این باور است که قانون کار در شکل فعلی آن نمی تواند متضمن آزادی عمل کارفرمایان باشد و باید به جای اصرار بر جنبه حمایتی و برابر خواهانه به دنبال آزادی مبتنی بر گفتو گو باشیم.
ایلنا: با گذشت ۲۷ سال از تصویب قانون کار شاهد هستیم که مواد اصلی قانون کار اجرایی نمیشوند موادی که کارکردشان حفظ ساختمان قانون کار است چرا که معیشت و امنیت شغلی کارگران را تضمین میکنند. عقیم گذاشتن حمایتهای حقوق کار و کوچک کردن دایره حمایتها از همان آغاز دهه هفتاد و بالافاصله پس از تصویب قانون کار آغاز شد البته همواره کسانی بودند که از برداشتن حمایتها در قالب لایحه اصلاح قانون کار و قوانینی دیگر همچون قانون رفع برخی از موانع تولید و سرمایه گذاری دفاع کردهاند و قانون کار را متهم به گسترش تفکرات سوسیالیستی کردهاند؛ شما یکی از مخالفان قانون کار در شکل فعلی آن به این پرسش پاسخ دهید که چرا حمایتهایی همچون امنیت شغلی از کارگران این چنین به محاق رفتهاند؟
در مورد حمایتی بودن حقوق کار یک امری را باید در نظر داشته باشیم حقوق کار نباید همیشه حمایتی و به نفع کارگر باشد. حقوق کار از دل حقوق مدنی کنده شده و در دنیا از حقوق خصوصی خارج و وارد حوزه حقوق عمومی شده است و این هم به خاطر مبارزاتی بوده که در گذشته استثمار کارگران داشتهاند.
اما با تشکیل سازمان جهانی کار و آمدن کنوانسیونهای حقوقی، حقوق کار صرفا وظیفه تنظیم روابط کار را دارد. ما یک حقوق کار یک حقوق کارگر و یک حقوق کارفرما داریم و قرار نیست که حقوق کار صرفا حقوق کارگر باشد؛ قرار است که هم حقوق کار، هم حقوق کارگر وهم حقوق کارفرما باشد.
اینکه ما بر جنبه حمایتی حقوق کار اصرار ورزیم کافی نیست و باید توازنی بین منفعت کارگر و منفعت کارفرما وجود داشته باشد تا در نتیجه دو طرف راضی باشند یعنی هم کارفرما قانون کار را دوست داشته باشد و هم کارگر.
اگر ما به سمت یکی از این دو نفر غش کنیم این قانون کار به سرمنزل مقصود نمیرسد؛ یا کارگر میگوید این قانون بد است یا کارفرما. بنابراین نباید بیجهت بر جنبه حمایتی حقوق کار تمرکز کنیم.
از طرفی دیگر آیا باید بدانیم که واقعا مشکل کارگران ما این است؟ یعنی اینکه اگر دولت بیاید و بگوید که حقوق کارگران یک شبه سه برابر شود آیا برای کارگران کافی است. به نظر میرسد که این دوران حقوق کار به سر آمده است. تمام جوهره حقوق کار تنظیم رابطه کار است و باید منافع کارگر و کارفرما در تنظیم روابط کار لحاظ شود.
ایلنا: شما اعتقاد دارید که دولت با استفاده از رانت قدرت به دنبال تضعیف جایگاه کارفرمایان است اما مخالفان نظر شما تاکید دارند که دولت حتی نتوانسته ابتداییترین حقوق طبقات محروم جامعه را تضمین کند.
باید ببینیم دنبال چه چیزی هستیم. دنبال این هستیم که از قدرت عمومی و از قدرت حکومت و دولت استفاده کنیم تا چیزی را به این دو تحمیل کنیم یا اینکه بگوییم میزی را فراهم میکنیم که کارگر و کارفرما براساس گفتوگو و تفاهم اجتماعی با هم مذاکره کنند و اگر به نتیجهای رسیدند دولت مهری پای آن بزند و بگوید تایید است.
بهتر است که در پارادایم و الگوی کار شایسته که به عنوان بنیان حقوق کار پیشبینی شده دنبال تقویت گفت وگو باشیم. این باب گفتوگو در ایران حلقه مفقوده حقوق کار است. ما باید اجازه دهیم تا تشکلهای کارگری و انجمنهای کارفرمایی حرف خود را بزنند امکان دارد که این گفتوگو ۳۰ سال طول بکشد اما هر نتیجهای که به دست میآید نه کارفرما میتواند زیر آن بزند و نه کارگر. یعنی به جای آنکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیاید رئیس بخش حقوق کار باشد، حقوق کار را بدهیم به دست اتحادیههای کارگری و کارفرمایی. بنابراین اگر قرار است وجه حمایتی حقوق کار زیاد شود باید کارگر و کارفرما خودشان بنشینند و بر سر آن گفتوگو کنند. در نتیجه باید ببینیم که برای اجرای عدالت در حقوق کار دنبال آزادی هستیم یا برابری.
به نظر میرسد که این قانون کار به سمت برابری حرکت کرده و میکند و تماما بر روی این تمرکز کرده است که دولت از رانت خود استفاده کند و به کارگر چیزی بدهد بنابراین باید وجه آزادی حقوق کاررا تقویت کند تا اگر کارگر فکر کند که حقش ضایع شده راحت بیاید و حقش را از کارفرما بگیرد. کارفرما هم حرفهایی دارد که باید بر سر میز گفتوگو بزند تا با هم به توافق برسند.
ایلنا: ماده ۷ قانون کار و تبصرههای آن، حداقل تکلیف کارگران را بر روی کاغذ مشخص کرده است که مثلا کار دائم و موقت چیست. با این حال پس از گذشت ۲۷ سال هنوز هیچکدام از این دو اجرایی نشده است. این کارفرمایان دولتی در درجه اول و بعدتر کارفرمایان بخش خصوصی بودند که اجرای این دو تبصره را عقیم گذاشتند پس خودشان نخواستند که باب گفتوگو را باطرف ضعیفتر بازکنند.
سیر تحول اصلاح قانون کار از سال ۱۳۷۰ تا به حال خلاف موضع شماست یعنی از وجه فریز شدن در میآید و به سمت آزادی میل میکند. اصلاحاتی که در سالهای ۸۶ و ۹۴ بر این قانون اعمال شد وجه آزادی را در آن تقویت کرد و یعنی اینکه مجلس شورای اسلامی در سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۹۴ به دنبال وجه برابری آن نبوده است. ما در حقوق کار ایران قراردادهای کار را به سه دسته تقسیم کردهایم: دائم، موقت و کار معین. قرارداد کار دائم برای الگوی دهه ۶۰ و اواخر آن بوده است.
کدام کارفرمای عاقلی در حال حاضر پیدا میشود تا با کارگر خود قرارداد دائمی ببندد. قرارداد کار دائم یعنی یک قرارداد ۳۰ ساله تا زمان بازنشستگی. در حال حاضر تداوم عقد نکاح در کشور چقدر است که کارگر به دنبال قرارداد ۳۰ ساله باشد؛ یعنی اینکه شما به دنبال چیزی در فضای حقوق کار ایران هستید که ضمانت اجرایی ندارد.
به ماده ۷ در این مدت دو تبصره ۳ و ۴ اضافه شده است. تبصره ۱ ماده ۷، ۲۷ سال است که تصویب نشده چون قابلیت تصویب ندارد. شما در حقوق کار ایران چطور میخواهید یک نفر را راضی کنید که قرارداد کار دائم ببندد. برای یک کارفرما در حد خودکشی ریسک بالا دارد. میخواهم بگویم که کارفرما به هر حال راهدرروی خود را پیدا میکند شما باید یک جذابیتی در قانون کار ایجاد کنید که دو طرف بگویند که ما به یک اندازه قانون کار را دوست داریم.
ایلنا: اما این تکلیفی است که قانون بر دوش کارفرمایان گذاشته و باید قانون را اجرایی کرد نه اینکه با برداشت های سلیقهای اجرای قانون را تعلیق کرد و کارگران را به امان خدا رها کرد. شما همین حالا گفتید که حقوق کار، حقوق کارگر هم هست و این صحبتی که شما درباره غیر قابل اجرایی بودن تبصره ۱ و ۲ ماده هفت میکنید یک معنی بیشتر ندارد و آن سنگین کردن کفه ترازو و عدالت به سمت کارفرمایان است. چنانچه خودتان هم گفتید که از دهه ۷۰ قوه مقننه به دنبال کمرنگ کردن جنبههای حمایتی و برابر خواهانه قانون کار بوده است.
بلی و حالا هم می گوییم. در حال حاضر با این درصد تورم و وضعیت اقتصادی با این درصد بیکاری هیچ کارفرمایی در بخش خصوصی زیر بار قراردادهای بیشتر از یکسال نمیروند مگر آنکه بخش دولتی باشد که با پول فروش نفت اداره میشود.
در هر حال در بخش خصوصی کسی زیر بار قرارداد کار دائم نمیرود. حتی برای کارمندان نیز در قانون مدیریت خدمات کشور بازنشستگی پیشبینی نشده یعنی استخدام کارمندان نیز به سمتی پیمانی شدن میرود. پس عمر قراردادهای کار دائم به سر آمده است.
از طرفی در ماده ۷ گفته شده که قرارداد کار را به دو دسته تقسیم میکنند: کارهایی که طبیعت مستمر دارد و کارهایی که طبیعت غیرمستمر دارند. همه کارها در دنیا در همان حال که میتواند ماهیت مستمر داشته باشند می توانند غیرمستمر هم باشند. حتی هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخشنامههای تبصره ۲ ماده ۷ را در این چند سال ابطال کرده است این در شرایطی است که وزارت کار تنها به دنبال این است که عمر قراردادهای کار را افزایش دهد.
ایلنا: اینکه وزارت کار به دنبال افزایش عمر قراردادهای کار است امر بدی نیست چرا که وظیفهاش همین است. اما شما ایراد می گیرید که چرا وزارت کار به دنبال اجرای قانون است!
من از شما سوالی میپرسم اگر امروز کارگری از یک کارخانه برود چه کسی به جایش میآید؟ میخواهم بگویم که وقتی نفر الف میرود نفر ب که فرزند همین مملکت است به جایش میآید پس امنیت شغلی تنها برای منِ شاغل نیست و برای بیکاران هم وجود دارد اما رویه وزارت کار در این ۲۷ سال این بوده که حداقل قرارداد را شش ماهه و یکساله بکند. چرا؟ میخواهید با زور این کار را بکنید.
ایلنا: ما حداقل بر سر یک نکته اتفاق نظر داریم که ماده هفت قانون کار اجرایی نشده است با این حال شما این چنین استدلال میکنید که چون شرایط اقتصادی کارفرمایان مناسب نیست آنها مجازند که قانون را زیر پا بگذارند اما یک طرف دیگر ماجرا را نمیبینید و آن این است که کارفرمایان متمول هم به دنبال انعقاد قراردادهای دائمی کار نیستند و عادت کردهاند که امنیت شغلی کارگران را با تحت فشار گذاشتن آنها مختل کنند. با این حال به صورت مطلق هم نمی توان گفت که وزارت کار دولت های پس از انقلاب به دنبال پایان دادن به این روند بودهاند و نگرش حمایتی به ماده هفت داشتهاند.
بلی چون ضمانت اجرایی نداشته و ندارد. البته من میخواهم بگویم که این یکی ازموفقیتهای وزارت کار است که اجرای این ماده را پیگیر نشده است و من به آنها جایزه میدهم. اصلا چه کسی به وزارت کار وظیفه داده که حامی کارگر باشد. وزارت کار باید حامی کار، کارگر و کارفرما باشد نه فقط یک جزء آن.
ایلنا: مطابق ماده ۸ قانون کار، کارگر و کارفرما نمیتوانند بر سر دستمزد کمتر از مصوب وزارت کار توافقی کنند. در حال حاضر در شرکتهای خصوصی و کارگاههای کوچک تولیدی بین کارگر و کارفرما بر سر پرداخت دستمزدهای پایینتر هم توافق میشود و به گونهای که از پرداخت دستمزدهای ۳۰۰ هزار تومانی سخن گفته می شود. حداقل ما این را بر روی کاغذ داریم که نباید کمتر از مصوب وزارت کار توافقی صورت پذیرد.
نباید صورت بگیرد اما میگیرد؛ مثل این است که شما بگویید قانون مجازات داریم و به این علت کسی نباید سرقت کند. فرق بین حقوق جزا و جرمشناسی این است که قانون جزا بر سر این حکم میکند که فرد خاطی چگونه مجازات شود اما در جرمشناسی عوامل دیگری را به عنوان ریشههای ارتکاب جرم شناسایی میکند همچون عوامل خانوادگی، فقر و شرایط اقتصادی. این هم همان است ما در ایران از الگوی حداقل دستمزد استفاده کردیم.
برای روشن شدن آنچه میگویم باید به ماده ۴۱ قانون کار اشاره کنم. در این ماده توضیح داده شده که شما میتوانید مزد منطقهای تعیین کنید و میتوانید برای صنعت لاستیکسازی یک حداقل دستمزد و برای روغننباتی حداقل دستمزدی دیگر تعیین کنید یعنی اینکه میتوانید برحسب نوع جغرافیا و نوع صنعت حداقل دستمزدهای متفاوتی تعیین کنید. دوستان اما ملاحظات دیگری دارند و میگویند ما اینقدر بانک اطلاعاتی نداریم و کار سنگین و پروژه عظیمی است و مثلا میگویند اگر دستمزد در گیلان متفاوت از دستمزد در یزد باشد مهاجرت به استانی که دستمزد در آن بیشتر است، افزایش مییابد.
با این حال در آمریکا نخبگان اقتصادی و حقوقی هزاران ساعت کار میکنند تا بتوانند این آمارها را استخراج کنند تا مثلا بتوانند حداقل دستمزد را در نیوجرسی تعیین کنند. میخواهم بگویم که این ظرفیت مغفول در ماده ۴۱ استفاده نشده است. در موردی که شما به آن اشاره کردید فرد نزد کارفرما میرود و کارفرما به او میگوید که من میتوانم ۷۰۰ تومان به شما حقوق بدهم میخواهید بفرمایید نمیخواهید پشت در منتظر هستند. فرد یا باید بیکار باشد یا اینکه بزهکار و مجرم شود یا به کمتر از آن بسازد. پس توافقی که انجام میشود خلاف میل باطنی کارگر است و از روی ناچاری آن را میپذیرد.
لازم به ذکر است که در اینجا هیچ چیزی میان کارگر و کارفرما مکتوب نمیشود و توافق شفاهی است اما اگر هم مکتوب شود در آن قید میشود که وفق حداقل دستمزد وزارت کار پرداخت میشود و البته از کارگر رسید پرداخت دستمزد گرفته میشود. در اینجا اگر کارگر امضا نکند بیکار میشود و امضا کند حقش ضایع میشود و بالاخره باید میان این دو یکی را انتخاب کند.
در همین قانون کار گفته شده که اگر کارفرما یک ریال دستمزد کمتر پرداخت کند باید مابهالتفاوت آن را نیز پرداخت کند و اینکه جرم محسوب میشود و کارفرما باید در دادگاه پاسخگو باشد. قسمت کیفری کار مغفول است و باز هم میگویم که خوب است که مغفول مانده. اینکه کارفرما را بخواهیم به دادگاه و کلانتری بکشانیم چه چیز خوبی دارد؟ البته کارگر بعدا میتواند با شکایت از کارفرما تمامی دستمزدش را که در مدت کار چشم پوشی کرده است را یک جا دریافت کند ؛ بنابراین آن پول سوخت نمیشود.
ایلنا: پس سوخت نمیشود اما قانون هم اجرا نمی شود وقتی قانون در آن زمان که باید اجرا شود نمیشود پس به چه کاری میآید. کابرد قانون کار برای اجرای عدالت در اسرع وقت است با این حال شما به عنوان یک حقوقدان از اینکه اجرای قانون به تعلیق درمی آید، دفاع میکنید و آن را به نفع تنظیم روابط کار می دانید.
بلی قانون دیر اما به هر حال اجرا میشود. البته پولی که کارگر ده سال بعد دریافت میکند مطلوبیت گذشته را برای وی ندارد اما به هر حال در همین حد هم اجرا میشود. به هر حال تا زمانی که حقوق کار عمودی باشد داستان همین است بنابراین حقوق کار باید از حالت عمودی به افقی تبدیل شود. باید از برابری به سمت آزادی برود در نتیجه باید کارگر و کارفرما با رعایت خطوط قرمز قوانین با هم گفتوگو کنند و وزارت کار در این میان نظاره گر باشد.
ایلنا: در حال حاضر قراردادهای سفیدامضای کار وجود دارد. ماده ۹ قانون کار بر مشروعیت مدت قرارداد و معین بودن مدت قرارداد تاکید شده است. در حالی که در قراردادهای سفیدامضای کار و قراردادهای شفاهی کار که قانون کار آن را به رسمیت شناخته، هیچ کدام از این دو لحاظ نمیشود. قراردادهای سفید امضا یه یک معضل لاینحل در روابط کار تبدیل شده و قوه قضاییه هم از برخورد با آن سخن گفته است. آیا آزادی که شما از آن دفاع میکنید، این شرایط را پیش آورده است؟
ما در قراردادهای کار هیچ مشکلی نداریم. قرارداد کار در ایران یک قرارداد فریزشده است شما یا آن را امضا میکنید یا امضا نمیکنید. اگر آن را امضا کنید دیگر به جای قرارداد قانون حاکم است در نتیجه اگر هر کدام از آیتمهایی که از قبل تعیین شده در قرارداد کار لحاظ نشود آن شروط باطل است.
در اینجا صرفا مواد تحمیلی قرارداد باطل است و قرارداد همچنان سرجایش قرار دارد. اگر شما قرارداد را امضا کردید دیگر نیاز نیست داخل آن را بخوانید و ببینید که چه چیزهایی نوشته شده است. در قرارداد کار باید طرفین قرارداد، محل کارگاه و نوع کار با شفافیت قید شود؛ در نتیجه به غیر از اینها هر چیزی که خلاف قانون در قرارداد کار باشد باطل است.
به نظر من مشکل از قراردادهای سفید امضای کار نیست. مشکل اصلی در اینجا عدم اجرای تبصره ماده ۱۰ قانون کار است. کارفرما باید یک نسخه از قرارداد را به کارگر و اداره کار تحویل دهد اما به علت اینکه کارفرما از قانون راضی نیست آن را مخفی میکند؛ حتی در قرارداد شفاهی شما میتوانید با دو شاهد رابطه کارگری و کارفرمایی خود را ثابت کنید.
ایلنا: آیا این به این علت نیست که کارفرمایان چیزی از حقوق کار نمیدانند و اساسا هم با همین بی اطلاعی خود موجب تضییع حقوق کارگر میشوند؟
آموزش حقوق کار در ایران صفر است حتی من میگویم که کارفرما یک چیزهایی شنیده و حتی یک بار هم قانون را نخوانده است. رادیو و تلویزیون باید حق و حقوق را آموزش دهد جامعه مدنی هم مسوولیت دارد. من باز هم میگویم که گفتوگو حلقه مفقوده حقوق کار در ایران است. بخشی از سهجانبهگرایی همان گفتوگوی اجتماعی است.
من اگر جای وزارت کار بودم میگفتم که باید بنشینیم گفتوگو کنیم و قانون کار را از حالت عمودی به افقی ببریم. ناچاریم که اجازه دهیم تشکلها قدرت بگیرند و تشکلهایی مستقل کارگری ایجاد شوند تا با تشکلهای کافرمایی چانه زنی کنند تا از این ناحیه به هم نفع برسد.
جمع نفع کارگر و کارفرما نفع جامعه میشود. به نظر من اگر ماده ۱۳۱ قانون کار اجرایی شود همه مشکلات حقوق کار کمتر از یک دهه حل میشود.اگر انجمنهای صنفی فعال شوند کارفرما میتواند به کارگر بگوید که چون من امسال از نظر مالی اوضاع مساعدی ندارم شما به همان دستمزد پارسال مدارا کن و من هم میگویم که کسی اخراج نشود. آیا تا به حال به این شکل گفتوگویی شده است؟
ایلنا: در ماده ۳۸ قانون کار قانون گذار پرداخت مزد مساوی برای کارهای مساوی را تکلیف کرده است اما این هم اجرا نمیشود و برای نمونه در ادارات مخابرات نیروهای کار شرکتی که بر اساس قانون کار استخدام شدهاند و قرارداد کارگری دارند از اینکه از کارمندانی که با آنها یک کار انجام می دهند، کمتر حقوق می گیرند، معترض هستند. متفاوت بودن و معنا دار بودن پرداخت دستمزد بین نیروهای کار شرکتی و استخدام دولتی به اندازهای است که آنها به دنبال تغییر وضعیت قراردادی و استخدام رسمی هستند. در این شرایط باید ماده ۳۸ قانون کار را به مواد اجرا نشده دیگر هم اضافه کنیم.
در ماده ۳۸ گفته شده که شما نمیتوانید به زنان کمتر از مردان مزد بدهید، نمیتوانید به کرد، بلوچ و لر دستمزد متفاوت بدهید. در اینجا حرف شما درست است.
اما من ایرادی در مورد پرداخت دستمزد متفاوت به شرکتیها و استخدام رسمیها نمی بینیم. یک جا استخدام کارگری داریم عدهای هم به استخدام دولت درآمدهاند چه اشکالی دارد که یک عده از آنها مطابق قانون کار و یک عده دیگر مطابق قوانین استخدام دولت حقوق بگیرند. نیروهای شرکتی کارگر دولت هستند در اینجا فرق میان کارگر و کارمند است که یک نفر از آنها گزینش شده و دیگری گزینش نشده است. کارگر و کارمند دستمزدهایشان متفاوت است اما معنادار نیست به هر حال مزدی که در حال حاضر پرداخت میشود از نظر هیچ کارگری منصفانه نیست و من هم اعتقاد دارم که با این مزد افراد باید چهار شیفت کار کنند.
گفتو گو: پیام عابدی
-----------------------
سرگردانی کارگران جدید شهرداری ایرانشهر برای مطالبات مزدی
عبدالصمد مارندگاری، نماینده خانه کارگر در شهرستان ایرانشهر از توابع استان سیستان و بلوچستان در مورد وضعیت نامشخص کارگران شهرداری ایرانشهر به خبرنگار ایلنا گفت: در واپسین ایام باقیمانده از فعالیت شهردار پیشین ایرانشهر، نزدیک به ۱۰۰ کارگر برای انجام فعالیتهای خدماتی شهر ۱۰۰ در شهرداری ایرانشهر مشغول کار شدند که وضعیت شغلی آنها نامعلوم است.
او ادامه داد: سرنوشت این تعداد کارگر اکنون در هالهای از ابهام است و بیش از ۳ ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکردهاند. این کارگران در حال حاضر وضعیت معیشتی مناسبی هم ندارند و شرایط آنها هر روز وخیمتر میشود زیرا در منطقه شغل جایگزینی برای آنها وجود ندارد.
وی اضافه کرد: از زمان استقرار شورای شهر جدید و روی کار آمدن سرپرست جدید شهرداری ایرانشهر به این کارگران گفتهشده است که شهرداری توانایی پرداخت حقوق آنها را ندارد.
نماینده خانه کارگر در شهرستان ایرانشهر گفت: اگرچه صحبتی از تعدیل و اخراج این کارگران نشده است اما مشخص است که این کارگران مطالباتی از شهرداری طلبکارند که باید به آنها پرداخت شود.
-----------------------
پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹٦ - ۲۳ نوامبر۲۰۱٧
«مجید غلامی» معلم لرستانی بر اثر گازگرفتگی در کانکس مدرسه جان باخت
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در روزهای گذشته یک معلم جوان د ر روستاهای سپیددشت لرستان دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.
این معلم به نام مجید غلامی، در یکی از کانکسهای مدرسه روستا، دچار گازگرفتگی شد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.
معلمان لرستانی با اعلام این خبر به خبرنگار ایلنا گفتند: رعایت اصول ایمنی در مدارس به خصوص در روستاها و نقاط دورافتاده و در مناطق محروم، یکی از مهمترین مطالبات معلمان است؛ پیش از این نیز چنین حوادثی منجر به جان باختن معلمان شدهاست.
به گفته آنها، بایستی ایمنسازی مدارس برای حفظ جان معلمان و دانشآموزان در بالاترین اولویت، در دستور کار قرار بگیرد.
مراسم تشییع جنازه معلم متوفی، امروز ظهر در سپیددشت لرستان برگزار میشود.
-----------------------
وعده پرداخت مطالبات کارگران کیش چوب عملی نشد
به گزارش ایلنا، در آخرین تجمع کارگران «کیش چوب» که در روز چهارشنبه (سوم آبان ) مقابل دفتر اشتغال منطقه آزاد کیش انجام شد، کارفرما وعده داده بود مطالبات کارگران حداکثر تا روز پنجشنبه (۲۵ آبان ماه) پرداخت میشود.
به گفته کارگران؛ با وجود اتمام مهلت هنوز تا این لحظه خبر خاصی درخصوص وضعیت شغلی و پرداخت ۸ تا ۱۲ ماه مطالبات مزدی آنها به دست نیامده است.
آنان با بیان اینکه با گذشت حدودا دو ماه هنوز درهای کارخانه کیش چوب به روی ۲۰۰کارگر این کارخانه بسته است، درخصوص سایر مطالبات خود گفتند: علاوه بر ۸ تا ۱۲ ماه حقوق، کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی عیدی سال ۹۵ را به کارگران بدهکار است.
همچنین به نقل از کارگران کیش چوب گفته میشود؛ آخرین حقوقی که این کارگران دریافت کردهاند مربوط به دستمزد شهریور ماه سال ۹۵ است که در خرداد ماه سالجاری توسط کارفرما به حساب بانکی آنها واریز شده است.
طبق ادعای کارگران «کیش چوب» ۸۵ نفر از کارگران برای پیگیری حقوقی دریافت مطالبات خود از روز چهارشنبه (سوم آبان) به صورت مجزا به اداره اشتغال منطقه آزاد کیش مراجعه و شکایت کردهاند.
پیش از این بهزاد فلاحی (مدیرعامل کارخانه کیش چوب) درباره دلیل به تاخیر افتادن دستمزد کارگران به ایلنا گفته بود: مطالبات معوقه کارگران این واحد تولیدی بدنبال افزایش رکود بازار ساخت و ساز مسکن اتفاق افتاده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره نگرانی کارگران از تعطیلی موقت کارخانه کیش چوب گفته بود: تعطیلی موقت کارخانه کیش چوب به دلیل آغاز تعطیلات تابستانی است و کارگران بعد از خاتمه تعطیلات به کارشان بازخواهند گشت.
کارخانه کیش چوب در فاز ۵ صنعتی جزیره کیش واقع است و در زمینه صنایع چوبی فعالیت میکند.
-----------------------
چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹٦ - ۲۲ نوامبر۲۰۱٧
تجمع آتشنشانان در ایستگاه مرکزیِ آتشنشانی ساوه
تاخیر در پرداخت اضافهکار و حقوق
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز تعدادی از آتشنشانان ایستگاههای مختلف ساوه به نشانه اعتراض در محوطه ایستگاه مرکزی آتشنشانی این شهر تجمع کردند.
پرسنل یکی از ایستگاههای آتشنشانی ساوه در ارتباط با این تجمع گفت: این آتشنشانان از مهرماه مطالبات مزدی دارند و حقوق برخی از آنها در دو ماه گذشته پرداخت نشدهاست.
وی ادامه داد: آتشنشانان ساوهای گاهی در ازای 24 ساعت کار، فقط 24 ساعت استراحت دارند؛ در حالیکه عرف معمول، 48 ساعت استراحت برای 24 ساعت کار است. کار بیشتر و استراحت کمتر باعث میشود اضافه کار آنها زیاد شود؛ منتها این اضافه کار را به موقع نمیپردازند و تاخیر بسیار وجود دارد.
او با بیان این که کار سخت و پرخطر آتشنشانی، مشکلات و مرارتهای بسیار دارد؛ افزود: تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی نیز مزید بر علت است و آتشنشانان را دلسرد میکند.
ساوه، سه ایستگاه آتشنشانی دارد.
-----------------------
دفترچه درمانی کارگران هفتتپه تمدید نمیشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه از مشکل تمدید نشدن دفترچه بیمههای خود و اعضای خانوادههایشان خبر میدهند، رئیس اداره تامین اجتماعی هفتتپه میگوید کارفرمای هفت تپه هنوز لیست بیمهماههای شهریور و مهر کارگران را ارسال نکرده است
به گفته «فردین خسروی»، طبق ضوابط و مقررات سازمان تامین اجتماعی در صورت عدم ارسال فهرست بیمه امکان تایید دفترچههای بیمه کارگران وجود ندارد.
وی با بیان اینکه میزان بدهیهای بیمهای کارفرمای این کارخانه به سازمان تامین اجتماعی بیش از ۴۰ میلیارد تومان بر آورد میشود،در مورد پرداخت هزینه بازنشستگی کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گفت: اسامی شمار زیادی از کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه برای بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور به تامین اجتماعی هفت تپه ارسال شده وتامین اجتماعی مقدمات بازنشستگی آنان را فراهم کرده است.
به گفته وی در صورتی که کارفرمای مجتمع هفت تپه هزینه(۴ درصد ) بازنشستگی این کارگران را به تامین اجتماعی بپردازد احکام بازنشستگی این کارگران صادر خواهد شد.
گفتنی است در این شرکت نی شکر هفت تپه حدود ۵ هزار و۶۰۰ کارگر مشغول به کار هستند که به نقل از کارگران رسمی گفته می شود که جدا از مطالبات بیمهای در حال حاضر چهار ماه نیز مطالبات مزدی از کارفرماطلبکارند.
-----------------------
مرگ یک کارگر نقاش بر اثر سقوط در چاه آسانسور
کارگر نقاشی که در یکی از ساختمانهای در حال ساخت مدارس حوزه علمیه قم مشغول کار بود، از طبقه سوم به داخل چاهک آسانسور در طبقه همکف سقوط کرد و جان باخت.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۳۰ آبان ماه) یک کارگر ۴۹ساله به نام «حسین قدمی » ، هنگام کار نقاشی در یکی از ساختمانهای در حال ساخت مدارس علمیه قم در فلکه باجک شهر قم بر اثر برخورد با کف چاهک آسانسور کشته شد.
«عباس شیری» سخنگوی کانون کارگران ساختمانی استان قم با اعلام این خبر افزود: این اتفاق بدنبال رعایت نشدن موارد ایمنی در محیط کار رخ داده بطوریکه گفته می شود آقای قدمی به دلیل تاریکی بیش از حد محیط کار اشتباها وارد جایگاه ورودی آسانسور ی شده که هنوز نصب نشده ودر اصل باید این راه مسدود می شد.
به گفته وی ،مرحوم حسین قدمی با سابقه چندین ساله از خدمات بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی استفاده می کرد و وی صاحب چهار فرزند دختر وپسر است.
-----------------------
چند روز اعتراض در دانشگاه صنعت نفت/ فارغالتحصیلان: به بدعهدیها معترضیم
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ دانشجویان دانشگاه صنعت نفت با نرفتن به کلاسها نسبت به عملکرد مسئولان اعتراض کردند.
این دانشجویان که سه روز سر کلاس حاضر نشدهاند، میگویند: نسبت به عملکرد مدیریت دانشگاه و شرایط استخدامی معترضیم.
به گفته این دانشجویان، وعدههایی که قبل از شروع تحصیل در هنگام انتخاب رشته به ما داده شد، عملی نشدهاست و نگران آینده شغلی خود هستیم.
گفتنیست در ماههای گذشته بارها دانشجویان و فارغالتحصیلان صنعت نفت در اعتراض به آنچه بدعهدی وزارت نفت میدانند، تجمع کردند؛ فارغالتحصیلان و دانشجویان میگویند براساس دفترچههای انتخاب رشته باید بعد از تمام شدن دوران تحصیل، جذب وزارت نفت شویم؛ اما این وعده، اجرایی نمیشود.
-----------------------
تجمع ناظرانِ کشاورزی سراسر کشور در تهران
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ صبح امروز حدود دویست نفر از ناظران کشاورزی سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند.
تجمعکنندگان که از وضعیت شغلی خود انتقاد دارند میگویند: وزارت کشاورزی با ما قرارداد موقت منعقد میکند و هر چند ماه این قراردادها تمدید میشود؛ ما خواستار استخدام رسمی و جذب در وزارتخانه هستیم.
به گفته یکی از تجمعکنندگان که از استان اصفهان به تهران آمده، ناظران کشاورزی همه دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد کشاورزی هستند؛ اما نه درآمد مناسبی دارند و نه بیمه آنها به صورت مرتب واریز میشود.
او میگوید بعد از سال 90 تعدادی از ناظران توانستند با استفاده از مصوبات مجلس، جذب شوند؛ اما بقیه علیرغم چندین سال سابقه کار همچنان بلاتکلیفیم و نگران آینده هستیم.
به گفته ناظران، وزارت جهاد کشاورزی پیش از آن که بخواهد اقدام به جذب نیرو از طریق آزمون یا به هر شکل دیگری بکند، بایستی نیروهای سرگردان خود را ساماندهی کند.