اولتیماتوم کارفرمای تبد به کارگران: تا پایان امروز بازخرید شوید
مدیرعامل گروه کارخانجات تولیدی تبد با ارسال نامهای به مدیر کارخانه دستور داده است که تا پایان امروز تحت شرایطی با خرید سوابق خدمت (بازخریدی) کارگران شاغل، با تمامی آنان تسویه حساب کند.
در این نامه که نسخهای از آن در اختیار ایلنا قرار گرفته، شرایط بازخریدی کارگران بر اساس ۲ و نیم ماه بعلاوه ۵ درصد ماه تشویقی (جمعا ۳ ماه) پایه حقوق ثابت ذکر شده است.
مدیرعامل گروه کارخانجات تولیدی تبد در این نامه متذکر شده است که [در صورت مقاومت کارگران در برابر بازخرید خدمت با شرایط پیشنهادی] پس از انحلال، شرکت مشمول قانون انحلال خواهند شد که پرداخت بازخریدی به مراتب کمتر خواهد بود.
دبیر خانه کارگر: انحلال غیر قانونی است
در همین رابطه، دبیر خانه کارگر قزوین با غیر قانونی خواندن انحلال گروه کارخانجات تولیدی تبد، خواستار بررسی دلایل انحلال از سوی مسئولان استانی شد.
«عید علی کریمی» با طرح این ادعا که «انحلال این کارخانه سوری است»، گفت: انحلال کارخانه تبد با ۴۹ کارگر که اکثر آنان با سوابق بالا در آستانه بازنشسته شدن هستند، خلاف قانون است.
او با اشاره به اینکه انحلال کارخانه باعث افزایش نگرانی کارگران در تامین معاش خانوادههایشان شده است، اضافه کرد: کارفرمای ریسندگی تبد دلایل انحلال کارخانه را که وابسته به بنیاد مستضعفان است، عنوان نکرده است.
کریمی همچنین در مورد پیشینه مشکلات کارگران این کارخانه گفت: این واحد تولیدی که از حدود سه سال پیش تعطیل اعلام شده است در گذشته حدود ۴۰۰ کارگر داشت که به مرور بازنشسته و یا بازخرید خدمت شدهاند.
به گفته دبیر خانه کارگر قزوین، پیشتر در سالهای ۸۴ و ۸۵ کارفرما یکبار دیگر حکم انحلال کارخانه را اعلام کرده بود که کارگران با تجمع در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان در تهران مانع انحلال شدند اما با این وجود، حدود ۲۰۰ کارگر در سالهای ۸۵، ۸۶، و ۸۷ با معرفی به اداره کار مستمری بگیر بیمه بیکاری شدند.
او در مورد معوقات حقوقی کارگران گفت: حقوق کارگران از شهریور ماه سال جاری پرداخت نشده و پیش از آن نیز کارگران هر ماه ۷۰ درصد حداقل حقوق خود را دریافت میکردند.
کریمی با بیان اینکه انحلال کارخانه تبد سبب بیکاری کارگران آنان میشود، اظهار داشت: تکلیف نهایی کارگران این کارخانه که دارای سوابق بالایی هستند هنوز مشخص نیست و کارفرما پیش از انحلال باید شرایط بازنشسته شدن این کارگران را فراهم کند.
---------------------------------
تجمع پرستاران بیمارستان امام خمینی در اعتراض به تبعیض کارانه
صبح امروز حدود ۱۰۰ نفر از پرستاران امام خمینی (ره) به دلیل آنچه «بی توجهی مسولان بیمارستان نسبت به مطالبات صنفیشان» میخواندند، در حیات این بیمارستان تجمع کردند.
«محمد شریف مقدم» دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با ایلنا، ضمن اعلام این خبر درباره مطالبات صنفی پرستاران این بیمارستان گفت: حدود سه ماه پیش که پرستاران بیمارستان امام خمینی در این بیمارستان در اعتراض به تبعیض در پرداخت کارانهها تجمع کردند؛ نمایندهای از بین آنها تعیین شد و با وجود توافق و ابلاغ دستورالعملی از جانب رئیس بیمارستان، مدیران میانی بیمارستان در برابر نظارت و رسیدگی نماینده پرستاران در نحوه پرداخت پرستاری در ابعاد مختلف مقاومت کردند و اجازه ندادند که اطلاعات در اختیار نماینده پرستاران قرار گیرد.
شریف مقدم تصریح کرد: این ماه کارانه معوقه مهرماه را با ۵ ماه تاخیر پرداخت کردند که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کارانه همه پرستاران کاهش پیدا کرده بود.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری به خواسته پرستاران بیمارستان امام خمینی اشاره کرد و افزود: به رغم اینکه پرستاران موتور محرکه بیمارستان هستند و بیشترین حضور و فشار کاری را دارند کارانهای که برای آنها پرداخت میشود دارای تبعیض بسیار زیادی نسبت به پزشکان است.
دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: این در حالی است که اغلب، اعضای هیات علمی و به ویژه جراحان در بیمارستان حضور ندارند و تنها مهرشان کار میکند اما با این وجود کارانه میلیونی میگیرند.
شریف مقدم تاکید کرد: خواسته پرستاران بیمارستان امام خمینی اصلاح سیستم پرداخت کارانه و اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری توسط وزارت بهداشت است.
شریف مقدم با اشاره به عدم حضور مسئولین بیمارستان امام خمینی در بین پرستاران گفت: ما از زمانی که تجمع را آغاز کردیم معطل آنها بودیم اما در لحظات پایانی صحبتهای ما، معاون پشتیبانی بیمارستان حضور پیدا کرد اما بیآنکه بنشیند سالن را ترک کرد که با این کار به پرستاران بیاحترامی شد.
---------------------------------
نئولیبرالها اجازه تعیین مزد عادلانه را نمیدهند
یک فعال مستقل کارگری در منطقه عسلویه گفت: مادامی که اقتصاددانان نئولیبرال، سیاست گزاری اقتصادی دولت را برعهده داشته باشند، دستمزد کارگران بصورت عادلانه و بر اساس قانون تعیین نخواهد شد.
«ناصر آغاجری» در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: زمزههای اخیر معاونان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص واگذاری نحوه تعیین مزد به توافق میان کارگر و کارفرما، تعیین مزد بر اساس سن کارگر و یا کاهش هزینههای مربوط به بیمههای اجتماعی در راستای بخش دیگری از توصیههای اقتصاددانان متمایل به سیاستهای صندوق بینالملی پول و بانک جهانی است.
به گفته این فعال کارگری، در شرایطی که در منطقه ویژه عسلویه کارگران تحصیلکرده فنی حاضر به انجام مشاغل ساده خدماتی هستند، واگذاری مسئله تعیین دستمزد به توافق کارگر و کارفرما به معنی کاهش هزینه نیروی انسانی است.
وی همچنین با انتقاد از اینکه در شرایط کنونی به دلیل ناکافی بودن تامین هزینههای درمانی توسط تامین اجتماعی، طبقه مزدبگیر خصوصا در مناطق آزاد برای تامین نیازهای درمانی خود با مشکلات جدی روبرو است، افزود: اجرای تئوریهای سرمایه سالارانه با کاستن بیشتر از هزینه دولتی بیمههای اجتماعی، تنها به گرفتاری بیشتر این گروه اجتماعی منجر میشود.
این کارگر شاغل در مناطق آزاد اقتصادی یادآورشد: پیش از این نیز با توصیههای اقتصادی همین نهادهای مالی بود که دولتهای گذشته قوانین مربوط به کمرنگکردن از حمایتهای اجتماعی مزدبیگیران را اجرا کردند.
وی از اعطای معافیت قانونی به کارگاههای کوچک، خانوادگی و مناطق آزاد تجاری و اقتصادی، توقف پرداخت یارانهها و طرح استاد شاگردی به عنوان بخشی از توصیههای نئولیبرالیستی یاد کرد و ادامه داد: باوجود آنکه مثل روز روشن است که اجرای چنین سیاستهای تعدیلی تنها باعث افزایش آسیبهای اجتماعی شده است اما مدافعان سیاستهای نئولیبرالیستی همچنان با بستن چشمهایشان بر روی واقعیتهای اجتماعی بر تندتر شدن شیب سیاستهای اقتصادی خود تاکید میکنند.
---------------------------------
احضار ۸ کارگر معترض پتروشیمی رازی به دادگاه
هشت نفر از کارگران پتروشیمی رازی با شکایت کارفرما صبح امروز به دادسرای عمومی و انقلاب بندر امام احضار شدند.
«ابراهیم پیرایش» مسئول امور اعضای خانه کارگر بندرامام با اعلام این خبر، در خصوص هویت کارگران احضار شده به ایلنا گفت: آقایان «غلامحسین حیدری موسی»، «هندی جانی»، «مازیار رحیم زاده»، «علیرضا بهادری»، «عادل راشدی»، «علی ساجدینیا»، «فریبرز کیانی» و «نسیم جونکی» کارگرانی هستند که با شکایت مدیریت مجتمع پتروشیمی رازی از سوی دادسرای عمومی و انقلاب احظار شدهاند.
در این رابطه، «منوچهر یار احمدیان» رئیس اتحادیه کارگران پیمانی بندر امام بابیان اینکه مدیریت مجتمع علاوه بر شکایت از آقای جونکی، وی را اخراج و ممنوعالورود به محل کار نیز کرده است، افزود: احظار شدگان از اعضای اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی بندر امام نیز هستند.
این مقام صنفی در خصوص علت شکایت کارفرمای مجتمع پتروشیمی گفت: دلیل این شکایت اعتراض کارگران به خودداری کارفرما از اجرای توافقنامه مربوط به افزایش حقوق و دستمزد بوده است.
وی با بیان اینکه مجتمع پتروشیمی رازی هماکنون با سرمایه مالکان ترکیهای تبار و مدیریت ایرانی فعالیت میکند، یادآور شد: چندی پیش کارگران این مجتمع در مورد افزایش دستمزدها توافقاتی انجام دادند اما از مدتی پیش مدیریت حاضر به انجام تعهدات خود نشد و در نتیجه کارگران این مجتمع صنعتی برای مدتی به اعتراضات صنفی پرداختند.
وی افزود: به همین دلیل اخیراً مدیریت مجتمع پتروشیمی رازی از کارگران یاد شده با اتهامی چون اخلال در روند تولید به دادگاه شکایت کرده است.
یار احمدیان با بیان این که در ماههای اخیر مدیران بنگاههای اقتصادی از رویه جدیدی برای برخورد با اعتراضهای صنفی کارگری استفاده می کنند. گفت: در این رویه کارفرما مدیریت و یا شرکت پیمانکاری نیروی انسانی با وارد کردن اتهاماتی چون ایجاد اختلال و یا اغتشاش در محیط کار با کارگران معترض برخورد می کند
وی افزود: نمونه مشابه این شیوه برخورد اقدام مدیریت پتروشیمی فجر در خصوص طرح شکایت مشابه از یکی از اهالی کارگری شاغل در این مجتمع بود.
گفتنی است ظرف یک ماه گذشته برخوردهای مشابه قضایی با کارگران معترض در معدن چادرملوی یزد و پلیاکریل اصفهان صورت گرفته است.
---------------------------------
وعده بازنشستگی کارگران نساجی کاشان محقق نشد
نماینده کارگران نساجی کاشان گفت: ۱۸ روز از وعده مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برای رفع مشکل بازنشستگی کارگران نساجی کاشان میگذرد اما هنوز سازمان تامین اجتماعی با درخواست بازنشستگی هیچکدام از کارگران این واحد تولیدی موافقت نکرده است.
«محسن رمضانی» با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: در تاریخ ۱۲ بهمن امسال مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در حضور وزیر کار به کارگران کارخانه نساجی کاشان وعده داد که ظرف مدت یک هفته مشکل بازنشستگی آنها حل خواهد شد.
وی افزود: با گذشت ۱۸ روز، هنوز سازمان تامین اجتماعی با درخواست بازنشستگی پیش از موعد یکصد کارگر کارخانه نساجی کاشان موافقت نکرده است.
این نماینده کارگری ادامه داد: خوداری سازمان تامین اجتماعی از تایید حکم بازنشستگی کارگران نساجی کاشان در حالی ادامه دارد که این کارگران طبق قانون از آغاز سال جاری بازنشسته تلقی شده و نباید از حقوق آنها حق بیمه کسر شود.
این فعال کارگری در تشریح جزئیات مشکل بازنشستگی این کارگران گفت: شغل کارگران مورد نظر جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب میشود و کارگران مورد نظر از این بابت خواهان استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد هستند.
وی ادامه داد: اما از آنجا که این کارگران به دلیل اجرای طرحهای اصلاح ساختار در کارخانه در سالهای اخیر برای مدتی مقرری بگیر صندوق بیمه بیکاری بودهاند، سازمان تامین اجتماعی با درخواست بازنشستگی پیش از موعد آنها موافقت نمیکند.
به گفته نماینده کارگران نساجی کاشان، مخالفت سازمان تامین اجتماعی با این درخواست کارگران، در حالی ادامه دارد که تا سال گذشته دریافت مقرری بیمه بیکاری هیچ مشکلی را برای بازنشستگی پیش از موعد کارگران صنعت نساجی ایجاد نمیکرد.
وی با بیان اینکه تا سال قبل شمار قابل توجهی از کارگران شاغل در صنعت نساجی توانستند تا به همین شیوه بازنشسته شوند، افزود: ظاهرا سازمان تامین اجتماعی امسال به دلیل نبود منابع مالی با در خواست کارگران نساجی کاشان مخالفت کرده است.
این کارگر نساجی کاشان افزود: مخالفت سازمان تامین اجتماعی با درخواست بازنشستگی پیش از موعد کارگران نساجی کاشان درحالی ادامه دارد که در روزهای اخیر مجلس و شواری نگهبان موافقت کردند تا بابت بازنشستگی بیش از ۶ هزار کارگر اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی در اختیار سازمان تامنی اجتماعی قرار بگیرد.
رمضانی بایادآوری اینکه کارشناسان هزینه مالی مربوط به بازنشستگی یکصد کارگر نساجی کاشان را بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان برآورد میکنند، افزود: با توجه اینکه دولت قصد دارد تا در سال ۹۳ نیز قانون بازننشستگی پیش از موعد را بصورت ویژه برای کارگران نساجی دنبال کند، حداقل ۳۷۰ نفر دیگر از کارگران کارخانه نساجی کاشان در سال ۹۳ از شرایط بازنشستگی برخوردار خواهند شد.
---------------------------------
دو کارگر در کارخانه کیانتایر کشته شدند
شب گذشته بر اثر وقوع انفجار در مخزن سوخت کارخانه کیان تایر، دو کارگر شرکت توزیع کننده سوخت کشته شدند.
«حسن پورطالبیان» دبیر خانه کارگر اسلامشهر با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این حادثه ساعت ۲۱ یکشنبه شب زمانی رخ داد که کارگران مشغول تخلیه سوخت از مخزن بودند.
«حسین عامری» رئیس نهاد کارگری کیانتایر نیز در تشریح جزئیات خبر گفت: در پی سرمای هوا و کمبود گاز به این کارخانه دستور داده شده بود که به جای گاز مایع از مازوت استفاده شود.
رئیس شورای اسلامی کار کیان تایر افزود: بنا به درخواست کارخانه، قرار بود ۵۰۰ هزار لیتر سوخت مازوت توسط وزارت نفت در پنج نوبت به کیان تایر داده شود اما در آخرین نوبت به دلیل وجود مشکلاتی در ترکیب سوخت، کارگران مجبور به تخلیه تمامی سوخت داخل مخزن شدند که در لحظات اولیه این عملیات، با وقوع انفجار دو کارگر کشته و یک کارگر دیگر مصدوم شد.
این کارگر کارخانه کیانتایر، اسامی کارگران کشته شده شرکت توزیع کننده سوخت را «علی عباسی» و «رضا جوادزاده» ذکر کرد و از انتقال کارگر مصدوم «منصور جوادزاده» به بیمارستان شهدای یافتآباد خبر داد.
---------------------------------
ادامه تلاشها برای لغو حکم اخراج نماینده کارگران معدن چادرملو
عضو هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در نامهای خطاب به رئیس این نهاد کارگری، از وی خواست که پرونده اخراج «بهرام حسنینژاد»، دبیر انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو را از طریق وزارت کار پیگیری کند.
به گزارش ایلنا، «ناصر چمنی» در این نامه با اشاره به مشکلات صنفی کارگران معدن چادرملو نوشته است: دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) که پیگیر مطالبات صنفی کارگران بوده از کار اخراج و بعد از آن، با شکایت کارفرما بازداشت شده است.
اشاره اقای چمنی به بازداشت بیش از ۲۰ کارگران معدن چادرملو در تاریخهای ۸، ۹، ۱۰ و ۱۲ بهمن ماه است. نام آقای حسنینژاد نیز در میان اسامی بازداشت شدگان دیده میشد. البته بعد از آنکه کارفرما شکایت خود را از این کارگران پس گرفت، همه کارگران بازداشتی به جز آقای حسنینژاد در تاریخ ۱۴ بهمن ماه آزاد شدند. آقای حسنینژاد نیز در تاریخ ۱۶ بهمن ماه آزاد شد.
چمنی در ادامه با اشاره به تایید حکم اخراج آقای حسنینژاد توسط هیات تشخیص اداره کار شهرستان اردکان، تاکید کرده است: برای تایید حکم اخراج به مدارکی از جمله نامه کتبی کمیته انظباطی که برای بار اول به صورت اخطار به کارگر داده میشود، آن هم در مواقعی که کارگر در امور محوله کوتاهی کرده باشد، نیاز است و در مراحل بعدی، حکم اخراج صادر میشود.
این مقام کارگری با اشاره به ماده ۲۵ قانون کار که صراحت دارد اگر قرارداد کار موقت باشد هیچ یک از طرفین نمیتواند قرارداد را به تنهایی فسخ کند، پرسیده است: آیا کارفرما در مورد اخراج آقای حسنینژاد تمامی مدارک قانونی را به هیات تشخیص اداره کار شهرستان اردکان ارائه کرده که در جلسه اول حکم اخراج تایید شده است؟
چمنی در پایان یادآور شده است که اعضای هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران به عنوان نمایندگان کلیه انجمنهای صنفی ایران باید پیگیر مشکلات آنها باشند و در ادامه از رئیس این نهاد کارگری خواسته است که نامهای به وزارت کار بنویسد و خواستار ارائه پرونده آقای حسنینژاد برای بررسی بیشتر شود.
کارگران چادرملو این روزها چه میکنند
حکم اخراج آقای حسنینژاد نهایتا در تاریخ ۶ بهمن ماه از سوی هیات تشخیص اداره کار شهرستان اردکان تایید شد که به آغاز دور دیگری از اعتراضات صنفی کارگران از تاریخ ۸ تا ۱۴ بهمن ماه منجر شد.
در این دور از اعتراضات، بیش از ۲۰ کارگر معدن چادرملو از جمله آقای حسنینژاد بازداشت شدند که همگی آنها به جز وی در تاریخ ۱۴ بهمن ماه آزاد شدند. آخرین کارگری بازداشتی نیز در تاریخ ۱۶ بهمن ماه آزاد شد.
در حال حاضر، اعتراضات صنفی کارگران معدن چادرملو با وعده مسئولان دولتی شهرستان اردکان برای پیگیری مطالبات صنفی شان خاتمه یافته است.
رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیوری انسانی معدن چادرملو) گفت «بهرام حسنینژاد»، دبیر این نهاد کارگری که به دلیل پیگیری مطالبات صنفی کارگران معدن چادرملو اخراج شده، منتظر بررسی درخواست بازگشت به کارش توسط شورای حل اختلاف اداره کار شهرستان اردکان است.
«حسین جنائی» در این باره به ایلنا گفت: بعد از آنکه هیات تشخیص اداره کار شهرستان اردکان، حکم اخراج آقای حسنینژاد را تایید کرد، وی تصمیم گرفته است درخواست بازگشت به کارش را از سایر نهادهای قانونی پیگیری کند.
وی با اشاره به تعویق جلسه شورای تامین شهرستان اردکان برای بررسی مطالبات صنفی کارگران معدن چادرملو از جمله بازگشت به کار نماینده اخراج شدهشان، تصریح کرد: جلسه شورای تامین که قرار بود در تاریخ ۱۷ بهمن ماه برگزار شود به دلیل بارش برف به تعویق افتاد و قرار شده است این جلسه روز شنبه هفته آینده (۲۶ بهمن ماه) برگزار شود.
در کارخانه لولهسازی خوزستان چه میگذرد؟
کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان از وزیر کار خواستند تا با ورود به جریان مشکلات این کارخانه جلوی تضییع حقوق ۴۰۰ کارگر رسمی و قراردادی این کارخانه را بگیرد.
به گزارش خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا، ۴۰۰ کارگر رسمی و قراردادی کارخانه لولهسازی خوزستان یکی از کارخانههای بزرگ تامین کننده لوله کشور میگویند بیش از پنج سال است که رنج تعطیلی خط تولید و پرداخت نشدن حقوق معوقه و سنوات خدمتی خود را به جان خریدهاند.
یکی از کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان با انتقاد از سوء مدیریت کارخانه درباره مشکلات پیش آمده برای کارگران و وضعیت کارخانه میگوید: مشکل کارخانه از زمانی آغاز شد که کارخانه را از بانک صنعت و معدن به بخش خصوصی واگذار کردند و متاسفانه در اثر مدیریت ناکارآمد و ضعیف کارخانه و بخش خصوصی بی تجربه، کارخانه کم کم رو به ورشکستگی رفت.
وی می افزاید: متاسفانه حقوق کارگران هر شش ماه یکبار داده میشد و با تنگ شدن عرصه بر کارگران، مشکلات مالی و روحی و خانوادگی بسیاری برای آنها به وجود آمد تا جایی که قادر به تحمل شرایط موجود نبودیم و برای آنکه مسوولان را متوجه وخامت اوضاع کنیم ناچار در مقابل استانداری تجمع کردیم.
نماینده کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر کارخانه به دلیل رکود تولیدات دچار بحران شده است، ادامه داد: بدهی بالای کارخانه به تامین اجتماعی بابت عدم پرداخت حق بیمه و سهم کارفرما، عدم وصول قبوض آب و برق و همچنین بدهیهای معوق بانکی ناشی از نپرداختن وام و تسهیلات موجب شده تا کارخانه در مسیر ورشکستگی کامل قرار بگیرد.
وی با اظهار تاسف از وضعیت به وجود آمده از عدم پرداخت حقوق ۳۰۰ کارگر کارخانه خبر داد و گفت: مدیرعامل کارخانه از استانداری و دیگر سازمانهای دولتی مهلت گرفته تا دو سال به او وقت بدهند که تولید را دوباره برقرار و کارخانه را راهاندازی کند ولی ما نمیتوانیم دو سال دیگر صبر کنیم و حقوق نگیریم تا کارخانه که به دلیل سوء مدیریت به تعطیلی کشانده شده، مجددا احیا شود.
این کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان گفت: کارگران که از شرایط موجود ناراضی بودند به اداره کار و مراجع حقوقی شکایت کیفری کرده و خواستار پرداخت مطالبات معوق چندین ماهه خود شدند که خوشبختانه هیات تشخیص هم رای به بازپرداخت داده ولی تاکنون کسی پاسخگوی مشکلات کارگران نبوده است.
وی به نمایندگی از دیگر کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان از وزیر کار و دیگر وزارتخانههای مسوول درخواست کرد که با ورود به جریان مشکلات کارخانه، جلوی برخی تبانیها و تضییع حقوق چند ماهه ۴۰۰ کارگر درمانده و مستاصل کارخانه را بگیرد.
به گفته او تا قبل از واگذاری کارخانه به بخش خصوصی، تولیدات کارخانه به کشورهای دیگر صادر میشد ولی از زمانی که کارخانه از بانک صنعت و معدن خارج شد در ورطه سقوط و ورشکستگی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، کارخانه لولهسازی خوزستان یکی از تولیدکنندگان اصلی لوله کشور به شمار میرود که مشکلات آن از سال ۸۱ و به دنبال واگذار شدن به بخش خصوصی آغاز شد.
به گفته کارگران ناکارآمدی مدیریت بخش خصوصی، وجود بدهیهای کلان به بانکها و عدم پرداخت حقوق و مطالبات معوق کارگران زمینه تعطیلی و ورشکستگی این کارخانه را فراهم آورده است.
در حالی که راهاندازی خط تولید کارخانه اشتغالزایی بالایی به همراه دارد به نظر میرسد که مشکلات کارخانه با گذشت چندین سال همچنان به قوت خود باقی باشد چرا که بسیاری از کارگران بیش از دو سال است که حقوق طلب دارند و سنوات خدمتی آنها نیز پرداخت نشده است ضمن آنکه بدهی کارخانه به سازمان تامین اجتماعی هم محرومیت کارگران در استفاده از دفترچههای درمانی را به دنبال داشته است.
پیشتر مالک کارخانه لوله سازی خوزستان حقوق معوقه کارگران را ۳۰ ماه اعلام کرده و از تعطیلی آن به دلیل نداشتن نقدینگی از سال ۸۹ خبر داده بود.
او همچنین میزان کل بدهی کارخانه را ۵ میلیارد تومان عنوان کرده و اختصاص تسهیلات مصوب دولتی به این کارخانه را خواستار شده بود.
به گفته مدیر عامل کارخانه لولهسازی خوزستان تعدادی از کارگران قراردادی به جهت حفظ اشتغال به دیگر کارخانهها انتقال داده شدهاند اما کارگران رسمی کارخانه به دلیل مخالفت با انعقاد قراردادهای جدید از انتقال به صنایع دیگر خودداری کردهاند.
---------------------------------
کارگران شهرداری یاسوج از ۶ تا ۱۳ ماه حقوق نگرفتهاند
رییس شورای اسلامی شهر یاسوج گفت: برخی از کارگران و نیرویهای شهرداری یاسوج از ۶ تا ۱۳ ماه حقوق نگرفتهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کهگیلویه و بویراحمد، شیروان وظیفهشناس با بیان اینکه انتظارات مردم با اختیارات شوراها همخوانی ندارد، افزود: آنچه بعنوان اختیارات به شوراها واگذار شده با آن چیزی که مردم از شوراها انتظار دارند، همخوانی ندارد و اختیارات شوراها پاسخگوی توقعات و انتظارات مردم و شهروندان نیست.
وی با بیان اینکه در شورای اسلامی شهر یاسوج ۱۱ کمیسیون تشکیل شده، اظهارکرد: هر مسأله و طرحی که بخواهد در شورا مطرح شود در این کمیسیونها بررسی و بعد در شورا مطرح و به رأی گذاشته خواهد شد.
رییس شورای اسلامی شهر یاسوج درباره دعوت از رسانهها و حضور آنها در جلسات شورای شهر خاطرنشان کرد: جلسات شورای شهر یاسوج روزهای شنبه و دوشنبه تشکیل میشوند و حضور رسانهها در این جلسات آزاد است.
وظیفهشناس با اشاره به نیروهای مازاد در شهرداری یاسوج تصریحکرد: ۴۱۰ نیروی مازاد بر نیاز شهرداری هستند که به هیچ وجه تمایلی به بیکار کردن آنها نداریم اما وضعیت کنونی نیز قابل ادامه نیست و حتی برخی از کارگران و نیرویهای شهرداری از شش تا ۱۳ ماه حقوق نگرفتهاند.
وی ادامهداد: شهر یاسوج نوپا و جدید است و هیچ کارخانه تولیدی بزرگی ندارد که از عوارض آن شهرداری برای ارائه خدمات به مردم استفاده کند.
رییس شورای اسلامی شهر یاسوج اضافهکرد: شهرداری بخش از اعتباراتی که باید صرف کارهای فرهنگی شود صرف تیم فوتبال شهرداری میکند و امیدواریم که بتوانیم با کمک سایر دستگاهها و نهادهای استان و شهرستان به فعالیت در این زمینه ادامه دهیم.
وظیفهشناس بیان کرد: تیم فوتبال شهرداری یاسوج به هیچ عنوان منحل نمیشود، بلکه برای موفقیت هرچه بیشتر آن در مجموعه شهرداری و شورا تلاش میکنیم.
وی با اشاره به گذشته شهرستان بویراحمد و شهر یاسوج عنوان کرد: شهر یاسوج در دوران پهلوی تنها ۵۰۰ متر خیابان و معابر آسفالت داشت. مردم در بدترین شرایط زندگی میکردند و خود من به عنوان شهروند یاسوجی زجرها کشیدم. اکنون به برکت استقرار نظام اسلامی خدمات زیادی به مردم شهر یاسوج ارائه میشود اما همه این خدمات در برابر چنین مردم فداکار و قدرشناسی کم به نظر میرسد.
رییس شورای اسلامی شهر یاسوج ضمن اینکه خواستار کمک استاندار و سایر مسئولان استانی برای کمک به رفع مشکلات شهرداری یاسوج شد، اظهارکرد: مطالبات زیادی از دستگاههای مختلف داریم که اگر مسئولان ارشد استانی به کمک ما نیایند به هیچ وجه وصول آنها برای ما امکان ندارد.
وظیفهشناس اضافه کرد: مسئولان استانی و کشوری به سازمانهای وابسته شهرداری یاسوج از جمله آتشنشانی و فضای سبز کمک کنند.
---------------------------------
طی ۱۰ ماه نخست سال جاری رخ داد:
مرگ ۵۸ کارگر در آذربایجان شرقی بر اثر حوادث کار
مدیر کل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی از مرگ ۵۸ کارگر بر اثر حوادث ناشی از کار طی ۱۰ ماه نخست سال جاری خبر داد.
به گزارش دریافتی ایلنا، «بهرام صمدی راد» همچنین از کاهش هفت درصدی حوادث ناشی از کار طی همین مدت خبر داد و گفت: در بین حوادث کار سقوط از بلندی با ۴۸ درصد بیشترین و پس از آن اصابت جسم سخت، برق گرفتگی و سوختگی در ردههای بعدی علت فوت قرار دارند.
وی اظهار کرد: در همین مدت تعداد مصدومان ناشی از حوادث کار ارجاعی به پزشکی قانونی استان ۹۹۶ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که یکهزار و ۶۶ مورد بود، کاهش هفت درصدی را نشان میدهد.
صمدی راد خاطرنشان کرد: تعداد متوفیات ناشی از حوادث کاری در سال گذشته ۷۳ مورد و تعداد مصدومان ناشی از حوادث کاری در سال گذشته نیز یکهزار و ۳۷۱ مورد بوده است.
---------------------------------
کارگران بازداشتی پلی اکریل اصفهان آزاد شدند
۳ کارگر پلی اکریل اصفهان که در تاریخ ۲ بهمن ماه توسط پلیس امنیت شهرستان مبارکه احضار و بازداشت شده بودند، روز گذشته آزاد شدند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: «احمد صابری»، «عباس حقیقی» و «جواد لطفی» عصر دیروز (شنبه ۱۹ بهمن ماه) با قید وثیقه از زندان «دستگرد» واقع در در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان آزاد شدند.
وی ادامه داد: جلسه اول دادگاه این کارگران به همراه ۵ همکار دیگرشان به نامهای «صفایی»، «مسعود فتاحی»، «سیروس پیام منی»، «عقیل یزدانی» و «کیومرث رحیمی» که در تاریخ ۲ بهمن ماه از سوی پلیس امنیت احضار شده بودند، صبح امروز در شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی شهرستان مبارکه برگزار شد.
این نماینده کارگری با اشاره به حضور «کریم فروزان»، مدیر عامل کارخانه پلی اکریل اصفهان در این دادگاه به عنوان شاکی، گفت: جلسه دوم دادگاه کارگران پنج شنبه هفته جاری (۲۴ بهمن ماه) برگزار میشود.
---------------------------------
ریزش ساختمانی در پاکدشت باعث کشته و زخمی شدن ۸ کارگر شد
دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان پاکدشت از کشته شدن و زخمی شدن ۸ کارگر ساختمانی در این شهرستان خبر داد.
«محمد رضا سلطانی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: روز گذشته بر اثر ریزش آوار ساختمانی در حال ساخت در پاکدشت، ۵ کارگر کشته و سه کارگر دیگر با شدت جراحات به بیمارستان «زعیم» منتقل شدند.
او افزود: این حادثه عصر روز گذشته (جمعه) زمانی رخ داد که هشت کارگر ساختمانی که دریک ساختمان در حال ساخت، مشغول کار بودند بر اثر تخریب ناگهانی این ساختمان در زیر انبوهی از خاک مدفون میشوند.
وی گفت: در جریان این حادثه چهار کارگر در دم کشته میشوند و یکی دیگر از کارگران نیز در حین اعزام به بیمارستان جان خود را از دست میدهد.
این فعال کارگری با انتقاد از اینکه هیچ گونه نظارتی بر ساخت وسازهای ساختمانی این شهرستان وجودندارد گفت: اخیرا شهرداری شهرستان پاکدشت، بدون توجه به شرایط قانونی برای واحدهای مسکونی قدیمی مجوز گسترش زیربنا ار طریق افزایش طبقات موجود را صادر میکند.
او گفت: ساختمان مذکور نمونه یک ساختمان های قدیمی است که شهرداری پاکدشت با صدور پروانه ساخت برای این ساختمان باعث کشته وزخمی شدن ۸ کارگر شد.
---------------------------------
آخرین کارگر بازداشت شده معدن چادرملو آزاد شد
«بهرام حسنینژاد»، دبیر انجمن صنفی کارگران پیمانکاری معدن چادرملو و آخرین کارگر بازداشتشده شاغل در این معدن عصر روز گذشته با قرار کفالت آزاد شد.
«محسن غنی زاده» از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارگران چادرملو با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: آقای حسنینژاد، آخرین کارگر بازداشت شده معدن چادرملو بود که ساعت ۱۶ روز گذشته آزاد شد.
وی یادآور شد: سه شنبه هفته گذشته ٢۸ کارگر این معدن با شکایت کارفرما به اتهام اخلال در نظم عمومی بازداشت شده بودند که پیشتر ٢۷ نفر از آنها در عصر روز ۱۴ بهمن آزاد شدند.
این فعال صنفی همچنین با یادآوری اینکه پیش از این هیات تشخیص اداره کار اردکان حکم اخراج آقای حسنی نژاد را تایید کرده بود، گفت: آقای حسنی نژاد طبق قانون نسبت به رای صادره اعتراض کرده و در حال حاضر منتظر هستیم تا جلسه هیات حل اختلاف تشکیل شود.
وی گفت: در حال حاضر کارگران بازداشتشده معدن چادرملو برای پیگیری این پرونده وکیل حقوقی اختیار کردهاند.
به گفته غنیزاده، قراربود صبح امروز کمسیون کارگری فرمانداری ادکان برای رسیدگی به مشکلات صنفی کارگران معدن چادرملو تشکیل جلسه بدهد که با تعطیلی ناشیاز بارش برف برگزاری این جلسه به زمان دیگری موکول شد.
یادآور میشود که 800 کارگران معدن چادرملو که در استخدام شرکت پیمانکاری آسفالت توس هستند از ششم آذرماه سال جاری در اعتراض به نحوه محاسبه حق بیمه خود و نیز اخراج پیش از اتمام قرارداد آقای بهرام حسنینژاد بصورت محدود دست به اقدامات اعتراضی صنفی زده بودند.
این اقدام صنفی اعتراضی در نهایت به دلیل خودداری کارفرما و پیمانکار معدن از قبول درخواست کارگران و نیز بینتجیه ماندن جلسات مذاکرهای که چند بار با حضور مسئولان استانی برگزار شد طی ماههای گذشته گسترش یافته بود.
---------------------------------
واحدهای صنعتی رشت تعطیل شدند
دبیر خانه کارگر استان گیلان اعلام کرد: با تداوم بارش برف و به منظور تامین گاز مصرفی مردم اکثر واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان رشت به مدت نامعلومی تعطیل شدهاند.
«حسن ایزدی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: پس از بارش کمسابقه برف در استانهای نیمه شمالی کشور بویژه گیلان، تعداد زیادی از واحدهای صنعتی شهرستان رشت همانند شرکت دخانیات، عمران البرز، پارس خزر، پارس شهاب و.. با هماهنگی کمیته بحران استان تعطیل اعلام شدهاند.
او گفت: افزایش مصرف گاز خانگی منجر به محدود و یا قطع گسترده گاز صنایع، کارخانهها، جایگاههای سی. ان. جی، نیروگاهها و حتی قطع گاز ساختمانهای دولتی، ادارات، رستورانها، هتلها و مراکز اقامتی شده است.
---------------------------------
تعویق حقوق و سرگردانی کارگران قند کامیاب در کارخانه بی برق و گاز
نماینده کارگران کارخانه قند کامیاب از تعویق ۴ تا ۱۱ ماه حقوق کارگران و ادامه بلاتکلیفی ۱۵۰ نفر از کارگران در نتیجه نبود امکانات تولید در این کارخانه داد.
این کارگر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: در پی تجمع تعدادی از کارگران کارخانه قند کامیاب خمینی شهر اصفهان در اعتراض به تعطیلی کارخانه و عدم دریافت ۴ تا ۱۱ ماه حقوق، طی فراخوانی کارگران روز شنبه (یازدهم بهمن ماه) مجددا دعوت به کار شدند.
او گفت: از روز شنبه کارگران در محیط کار خود حاضر میشوند اما برق و گاز این کارخانه قطع است و مواد اولیه تولید برای کار وجود ندارد.
این کارگر گفت: برق و گاز کارخانه به دلیل بدهی قطع شده و کارگران در این هوای سرد بدون هیچ فعالیتی در محیط کار خود سرگردانند.
به گفته این کارگر، کارفرما و سایر مسئولان اداری کارخانه پاسخگوی مشکلات کارگران و کارخانه نیستند و در کارخانه حضور فیزیکی پیدا نمیکنند به همین جهت کارگران از مسئولان شهرستان خمینی شهر در خواست پی گیری دارند.
کارفرما به دنبال مدیر جدید است
در همین رابطه، «محمد تجلی» رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خمینی شهر اصفهان خبر تعویق حقوق کارگران قند کامیاب را تایید کرد.
او با بیان اینکه کارگران این کارخانه نباید در خصوص مشکلاتشان بزرگ نمایی کنند، درباره ادعای ۴ تا ۱۱ ماه تعویق حقوق از سوی کارگران گفت: متوسط مطالبات کارگران قند کامیاب بین ۲ تا ۵ ماه است.
این مقام مسئول در شهرستان خمینی شهر اصفهان در مورد قطعی گاز و برق کارخانه و کمبود مواد اولیه تولید که مانع فعالیت کارگران شده است، گفت: افزایش بدهیهای این کارخانه به اداره گاز باعث شده است شرکت گاز با کاهش فشار گاز این کارخانه، تلاش میکند کارفرما را مجاب به پرداخت بدهیها کند.
او گفت: کارفرمای کارخانه به دلیل مشکلات جسمی و بیماری، بدنبال مدیر جدیدی برای کارخانه است اما تا این لحظه کسی را جایگزین خود اعلام نکرده است.
تجلی با بیان اینکه اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پی گیری شکایت کارگران سریعا رای خود را با احضار کارفرما صادر کرد افزود: علاوه بر آنکه شکایت کارگران درباره دریافت معوقات حقوقیشان است اما در واقع این کارگران بدنبال حفظ موقعیت شغلیشان هستند.
گفتنی است خبر نگار ایلنا تا لحظه ارسال این خبر موفق به تماس با کارفرمای کارخانه قند کامیاب نشد.
---------------------------------
گزارشی از بیکاری ۲۵۰ کارگر ایران تایر
پس از بیکارسازی ۸۰ کارگر ایران تایر با فرارسیدن زمان خاتمه قرارداد کاریشان در تاریخ ۳۰ دیماه و تعدیل ۱۳۰ کارگر دیگر در تاریخ ۶ بهمنماه سال جاری، با تعدیل ۴۰ تن دیگر از کارگران در روز گذشته (دوشنبه ۱۴ بهمن)، شمار کارگران بیکار شده کارخانه ایرانتایر به ۲۵۰ تن رسید.
یکی از نمایندگان کارگران کارخانه ایران تایر در باره سرنوشت اعتراضات اخیر کارگران به بیکاری همکارانشان به ایلنا گفت: نزدیک به یک هفته از اتمام اعتراضات صنفی کارگران میگذرد و همه به سر کار خود بازگشتهاند اما در شرایط کار تغییرات جدی ایجاد شده است.
به گفته این کارگر، در حال حاضر کارفرما تلاش دارد وظایف مربوط به کارگران تعدیل شده را میان کارگران باقیمانده تقسیم کند.
وی در تشریح تغییر شرایط کار در ایران تایر گفت: تعداد شیفتهای کاری کارخانه از سه شیفت هشت ساعته به سه شیفت ۱۲ ساعته افزایش یافته است.
این کارگر شاغل در کارخانه ایران تایر همچنین از اقدام مدیریت بخش دیگری از این واحد صنعتی برای ادغام ردیفهای شغلی کارخانه در یکدیگر خبر داد.
وی گفت: بر این اساس کارفرما وظایف کارکنان شاغل در قسمتهای خدماتی را ادغام کرده است.
به گفته این کارگر، در بخش تولیدی نیز اتفاق مشابهی رخ داده است و در مسئولیت کارگران متخصصی که بصورت روزمزد و قراردادی در قسمتهای مختلف خط تولید شاغل هستند تغییراتی ایجاد شده است.
این کارگر تغییرات ایجاد شده را برخلاف آیین نامههای مربوط به قانون طبقه بندی مشاغل دانست و مدعی شد که همکارن قراردادی وی از ترس دچار شدن به وضعیت مشابه همکاران اخراجی، شرایط جدید را به ناچار پذیرفتهاند.
وی همچنین افزود: با وجود تغییرات شرایط کاری، مدیریت کارخانه نه تنها قصد ندارد بابت افزایش مسئولیت کارگران بر مبلغ دستمزد کارگران بیفزاید بلکه به کارگران قراردادی اعلام کرده است که از این پس حقوق آنها تنها بر مبنای حداقل مزد و ساعات اضافه کاری محاسبه خواهد شد.
بنا بر اظهارات این کارگر کارخانه ایران تایر، شرایط کار در این واحد صنعتی در حالی تغییر یافته است که تا پیش از این کارگران قراردادی از مزایای پاداش افزایش تولید و بهرهوری نیز برخودار بودند.
وی بابیان اینکه سابقه کار این کارگران اخراجی در مجموعه ایران تایر تا ۱۳ سال هم میرسد، افزود: پیش از این به کارگران تعدیل شده وعده داده شده بود که از ابتدای سال جاری کارگران قراردادی از مزایای طرح طبقه بندی مشاغل بهرهمند شوند.
این کارگر ایران تایر افزود: با وجود تمامی تدابیری که کارفرما برای پر کردن جای خالی کارگران تعدیل شده اندیشیده است در حال حاضر به دلیل کمبود نیروی انسانی فعالیت قسمتهایی چون ساخت لاستیکهای سواری، رادیال و نخی به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
کارخانه از این وضعیت زیان میکند
این سخنان از جانب نماینده کارگران بیکار شده در حالی مطرح میشود که یکی از کارگرانی که هنوز سیاست تعدیل نیروی کار شامل حالش نشده و در این کارخانه مشغول به کار است، به خبرنگار ایلنا گفت: کارفرما با تعدیلهایی که انجام داد به ظاهر توانسته است در هزینه ایاب و ذهاب، خوراک و در نهایت بخشی از دستمزد و حقوق کارگران صرفهجوییهایی را انجام دهد اما در نتیجه تغییرات به وجود آمده مطمئناً مجموعه صنعتی ایران تایر در ماههای آینده زیان هنگفتی را تجربه میکند.
این کارگر ایران تایر نیز که مانند دیگر همکارش خواستار محفوظ ماندن نامش شد، به ایلنا گفت: اقدام مدیریت برای کاستن از هزینههای مربوط به نیروی انسانی در حالی است که ارزش فعالیت همین کارگران اخراجی در ماه گذشته بیش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برآورد شده بود.
وی یادآور شد: به دلیل بالا بودن تعداد خودروهای موجود در کشور، لاستیک اتومیبل یک کالای مصرفی سودآور تلقی میشود و در نتیجه این تعدیلها احتمالا کارخانه به دلیل افت تولید دچار زیانی هنگفت میشود.
وی افزود: در همین رابطه شنیدههای کارگران حاکی است که مدیریت کارخانه با اشاره به خطوط تعطیل شده به مسئولان بنیاد مستضعفان (مالک کارخانه ایرانتایر) ضرورت بازگردادندن حداقل ۲۰ نفر از کارگران متخصص تعدیل شده را یادآور شدهاند اما شنیده شده که مقامات بالاتر با بازگشت به کار حتی یک نفر هم موافقت نکردهاند.
به گفته این کارگر، سال گذشته نیز مدیریت کارخانه ایرانتایر در اقدامی مشابه حدود ۲۰۰ نفر از کارکنان خود را اخراج کرد که بخشی از این کارگران پس از چند ماه بطور تدریجی دوباره استخدام شدند.
معرفی اخراج شدگان به بیمه بیکاری
یکی دیگر از کارگران تعدیل شده کارخانه ایران تایر نیز در تشریح وضعیت خود و سایر همکاران بیکار شدهاش به ایلنا گفت که شرکت ایرانتایر پس از پرداخت همه مطالبات قانونی، آنها را به بیمه بیکاری معرفی کرده است.
به گفته این کارگر با توجه به نزدیکی شب عید و محدود بودن دوران پرداخت مقرری بیمه بیکاری، هنوز بیکاری برای خانواده او و همکارانش قابل باور نیست.
اخراج کارگران منطق اقتصادی ندارد
در همین رابطه «سهراب قنبری» دبیر خانه کارگر غرب تهران به خبرنگار ایلنا گفت: از نظر انسانی و اقتصادی هیچ منطقی برای اخراجهای اخیر کارخانه ایران تایر وجود ندارد.
وی یادآور شد: در روزهای اخیر ۲۵۰ نفر از مجموع ۲ هزار کارگر شاغل در کارخانه ایران تایر به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کاریشان تعدیل شدهاند.
وی افزود: بررسی عملکرد مدیران اقتصادی مجموعههای صنعتی متعلق به بنیاد مستضعفان نشان میدهد که چنین تعدیلهای گستردهای امری دور از ذهن نیست.
با این حال وی یادآور شد: به دلیل بازار مناسبی که کارخانه ایرن تایر برای فروش محصولات خود دارد، تعدیل ناگهانی ۲۵۰ کارگر از نظر مدیریتی عملی تعجب برانگیز است.
وی افزود: اینکه تمامی این کارگران همزمان استخدام شدهاند و یا قراردادهای استخدامی آنها طوری تنظیم شده که همزمان خاتمه بلحاظ قوانین روابط کار مسئله قابل تاملی است اما مسئله مهمتر این است که کارفرما بدون توجه به شرایط اقتصادی همه این کارگران را یکجا اخراج کرده است.
اعتراض کارگران به اخراج همکارانشان
در آخرین روز از دی ماه سال جاری، مدیریت کارخانه ایران تایر ۸۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی را به دلیل اتمام قرارداد کار اخراج کرد. ۱۳۰ کارگر دیگر نیز در تاریخ ۶ بهمنماه سال جاری بیکار شدند و سرانجام دیروز با اخراج ۴۰ کارگر دیگر، شمار اخراجیهای ایران تایر تا این لحظه به ۲۵۰ کارگر رسیده است.
کارگران در مقابل سیاست تعدیلی در کارخانه ایران تایر، نزدیک به ۴۰۰ نفر از کارگران شاغل در این واحد تولیدی در اقدامی اعتراضی از تاریخ ۳۰ دیماه به مدت یک هفته در محل کارخانه اجتماع کردند و نمایندگانی از سوی کارگران مامور مذاکره با مدیریت کارخانه ایران تایر شدند.
ایلنا در تاریخ دوم بهمن ماه گزارشی از جزئیات این مذاکره منتشر کرد. یکی از نمایندگان کارگران گفته بود که با وجود آنکه نمایندگان کارگران روز مزدی پیشنهادهایی را برای بازگشت به کار همکارانمان به کارفرما ارائه دادند اما متاسفانه با هیچیک از این پیشنهادها موافقت نشد.
این کارگر که خود از مذاکره کنندگان روز گذشته بود درباره این پیشنهادها گفت: به کارفرما گفتیم که ما حاضریم برای بازگشت به کار همکارانمان ماهانه ۱۰ درصد از حقوقمان را کسر کنید یا بطور موقت دو الی ۳ ماه بدون حقوق منتظر بهبود وضعیت کارخانه بمانیم، به این شرط که از اخراج دائمی ما صرف نظر کنید، اما متاسفانه به هیچ یک از پیشنهادات کارگران اهمیتی داده نشد.
به گفته وی، مسئولان کارخانه ایران تایر در تلاشاند حداکثر تا چند ماه آینده با وارد کردن ماشین آلات پیشترفتهتر تایرهای سیمی تولید کنند و معتقدند با وجود این دستگاهها دیگر نیازی به این تعداد کارگر ندارند.
شرکت ایران تایر یکی از شرکتهای تابعه بنیاد مستضعفان است که بیش از نیمی از سهام آن متعلق به بنیاد و مابقی به سایرین تعلق دارد.
---------------------------------
شکایت کارگران پگاه همدان از وزارت کار و تامین اجتماعی
۱۱۰ نفر از کارگران کارخانه شیر پگاه همدان با امضای نامهای خواستار استفاده از تسهیلات مشاغل سخت زیان آور شدند.
به گزارش ایلنا، در این نامه که خطاب به دبیر خانه کارگر همدان تنظیم شده، با اشاره به گزارش بازرسان اداره کار درباره شرایط کار در کارخانه شیر پگاه همدان، آمده است: طبق گزارش بازرسان اداره کار استان این کارخانه با ظرفیت تولید و فراوری روزانه دویست تن شیر و محصولات لبنی به دلیل استفاده از مواد شیمیایی و بخارات حاصل از آن مانند اسید نیتریک و سود کلر، آب اکسیژینه و انواع حلالها، مواد شوینده، آمونیاک و نیز آلودگیهای صوتی ناشی از ماشین آلات ودستگاها، وجود رطوبت فراوان در محیط و حمل و جابجایی بار و سایر عوامل زیان آور که موجب فرسایش روحی و جسمی کارگران میشود جزء مشاغل سخت وزیان اور محسوب میشود.
کارگران در این نامه یادآور شدهاند که با وجود گزارش بازرسان کار، اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی و هیات ۵ نفره از کارشناسان علوم پزشکی استان همدان مخالفت خود را با سخت و زیان آور بودن شغل کارگران این واحد اعلام کردهاند.
در نامه کارگران آمده است که این موضوع باعث دلسردی کارگران شاغل در این واحد تولیدی شده است.
کارگران در این نامه از مقامات انتظامی استان همدان خواستهاند که در صورت برگزاری تجمع اعتراضی، طبق قانون امنیت معترضان را حفظ کرده و از ورود «اراذل و اوباش» به جمع کارگران معترض جلوگیری کنند.
کارگران شکایتشان را به دیوان عدالت بردند
چنگیز اصلانی، دبیر خانه کارگر همدان در این باره اظهار نظر کرد: کارگران با حمایت کارفرما در این خصوص شکایتی را در دیوان عدالت اداری مطرح کردهاند.
این فعال کارگری توضیح داد: برابر ماده ۱ آئین نامه اجرایی قانون مشاغل سخت وزیان آور، کارهای سخت و زیان آور کارهایی است که در آن عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال بیمه شده تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد میشود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.
---------------------------------
کارگر ۲۷ ساله پای خود را از دست داد
کارگر ۲۷ سالهای در حین انجام کار با دستگاه میکسر سیمان، پای چپ خود را از دست داد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا از اصفهان؛ رئیس اداره اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: طی تماسی با اتاق فرمان شهرستان خمینی شهر اعلام شد پای کارگر جوان ۲۷ سالهای در حین انجام کار با دستگاه مخلوط کن سیمان دچار آسیب دیدگی شدید شده و درخواست امداد رسانی کردند.
این مقام مسئول در اورژانس اصفهان افزود: بر اساس این گزارش یک واحد امداد اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ به همراه دو کارشناس فوریتهای پزشکی به محل حادثه اعزام شدند که پس از حضور کارشناسان فوریتهای پزشکی بر بالین مصدوم مشاهده کردند پای چپ کارگر بر اثر بیاحتیاطی در دستگاه قطع شده و همچنین پای راست او هم دچارشکستگی شده است. لذا پس از انجام اقدامات اولیه مصدوم به بیمارستان الزهراء (س) منتقل شد.
---------------------------------
کارگران بازداشتی معدن چادرملو آزاد شدند
از مجموع ۲۸ کارگر بازداشتی معدن چادرملو که به تدریج از روز چهارشنبه (۹ بهمنماه) تا شنبه به پلیس امنیت اردکان احضار و سپس بازداشت شده بودند، عصر امروز (۱۴ بهمن) ۲۷ نفر آزاد شدند اما دبیر انجمن صنفی کارگران پیمانی این معدن که کارگران در اعتراض به اخراج او دست از کار کشیده بودند، همچنان در بازداشت به سر میبرد.
«حسین جنائی» رئیس انجمن صنفی کارگران این معدن که عصر امروز آزاد شده است به خبرنگار ایلنا گفت: تمامی کارگران بازداشتی به جز آقای بهرام حسنینژاد (دبیر انجمن صنفی کارگران) در زندان مرکزی اردکان نگهداری میشدند اما آقای حسنینژاد به طور جداگانه در زندان یزد نگهداری میشود و به کارگران وعده داده شده است که او نیز فردا (سهشنبه ۱۵ بهمن) آزاد خواهد شد.
رئیس نهاد صنفی کارگران پیمانی چادرملو همچنین از از خاتمه تحصن و بازگشت به کار ۲ هزار کارگر معدن چادرملو که امروز نیز همچون روزهای گذشته دست از کار کشیده بودند، همزمان با آزادی کارگران و وعده آزادی حسنی نژاد خبر داد.
پیشینه اعتراض کارگران چادرملو
در تاریخ ۶ آذر ماه سال جاری، ۸۰۰ کارگر معدن چادرملو در اعتراض به آنچه دستمزدهای ناعادلانه میخواندند و همچنین اخراج آقای حسنینژاد، دبیر نهاد کارگری این معدن (انجمن صنفی کارگران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس) بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کردند.
شورای تامین اردکان در واکنش به این اعتراض در تاریخ ۱۱ آذر ماه تشکیل جلسه داد و با حضور نمایندگان کارگران و مدیران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس، خواستههای صنفی کارگران را بررسی کرد.
مطالبات صنفی کارگران مبنی بر پیروی شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از طرح طبقه بندی مشاغل شرکت سنگ آهن چادرملو (پیمان دهنده) و لحاظ پاداش تولید در محاسبه حق بیمهشان در نهایت توسط شورای تامین اردکان پذیرفته شد.
در نهایت، طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت آسفالت طوس اجرا شد اما از پاداش تولید کارگران کاسته شد تا دستمزد آنان تغییری نیابد. همچنین گفته شد که لحاظ پاداش تولید در محاسبه حق بیمه کارگران در دست بررسی است و در ماه های آینده اجرایی می شود.
در جلسه شورای تامین مقرر شده بود دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس در تاریخ ۱۴ آذر ماه برای بررسی صدور حکم بازگشت به کارش با فرماندار اردکان ملاقات کند که در این جلسه ضمن مخالفت با مطالبه بازگشت به کار نماینده صنفی کارگران، بازگشت وی به تصمیم شورای تامین موکول شد. مخالفتی که به ادامه اعتراضات کارگران در روزهای بعد منجر شد.
در روزهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ آذر ماه،حدود ۲ هزار کارگر معدن چادر ملو در اعتراض به تغییر نکردن وضعیت آقای حسنینژاد در تمام شیفتها دست از کار کشیدند.
کارگران معترض معتقد بودند حکم اخراج آقای حسنینژاد بر خلاف ماده ۲۵ و ۲۷ قانون کار صادر شده است و ارتباطی با شورای تامین ندارد.
ماده ۲۵ قانون کار صراحت دارد هیچ یک از طرفین (کارگر و کارفرما) به تنهایی حق فسخ قرارداد موقت را ندارند. ماده ۲۷ قانون کار نیز، اخراج کارگر را به نظر مثبت نهاد صنفی کارگاه مربوطه منوط کرده است.
گفتنی است قرارداد آقای حسنینژاد تا ۲۹ اسفند سال جاری اعتبار دارد که کارفرما به صورت یک جانبه این قرارداد را فسخ کرده است.
همچنین برای صدور حکم اخراج آقای حسنینژاد از انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (که تنها نهاد صنفی این شرکت پیمانکاری است) نظرخواهی نشده است.
کارگران معدن چادرملو در نهایت با وعده مسئولان اداره کار اردکان به نمایندگان کارگران مبنی بر بررسی خارج از نوبت موضوع اخراج نماینده صنفی شان، و همچنین تعیین ساز و کار بررسی و تحقق سایر مطالبات صنفی از تاریخ ۱۸ آذر ماه با توقف موقت اعتراضات صنفی شان مجددا به کار خود بازگشتند.
حکم اخراج آقای حسنینژاد نهایتا در تاریخ ۶ بهمن ماه از سوی هیات تشخیص اداره کار شهرستان اردکان تایید شد که به آغاز دور جدید اعتراضات صنفی کارگران از روز سه شنبه هفته گذشته (۸ بهمن ماه) منجر شده است. اعتراضاتی که تا به امروز ادامه دارد.
---------------------------------
محسنی اژهای: با اعتراضات کارگری مخل نظم عمومی برخورد میکنیم
سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که این دستگاه با افرادی که به اسم اعتراضات صنفی اقدامی برخلاف نظم عمومی و امنیت ملی انجام بدهند برخورد میکند.
به گزارش ایلنا، «غلامحسین محسنی اژهای» در نشست خبری امروز - دوشنبه ۱۴ بهمن- در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا که از او درباره دلیل تغییر رویکرد قوه قضائیه در مواجهه با اعتراضات صنفی کارگران و بازداشت ۲۸ کارگر معدن چادرملو و ۳ کارگر کارخانه پلیاکریل طی دو هفته گذشته پرسیده بود، گفت: هیچ تغییر رویهای نسبت به اعتراضات صنفی کارگران صورت نگرفته است اما اگر افرادی به اسم اعتراضات صنفی اقدامی برخلاف نظم عمومی و امنیت ملی انجام بدهند با آنها برخورد میشود.
دادستان کل کشور در برابر این مطلب که «گویا بازداشت کارگران در واکنش به اعتراضات صنفی کارگران صورت گرفته است»، خطاب به خبرنگار ایلنا گفت: این چیزی که شما میگویید تعبیر شماست. اگر فردی نسبت به مسئلهای اعتراض داشته باشد و به خاطر آن تحصن کند اشکالی ندارد. اما اگر بروند جلوی کسی را بگیرند و در نظم عمومی اخلال ایجاد کنند این یک اقدام غیرقانونی است و ما با وی برخورد میکنیم.
پیگیری مرگ دو کارگر در آتشسوزی جمهوری
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده مربوط به حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری با جدیت دنبال میشود.
غلامحسین محسنیاژهای در ادامه سخنان خود در نشست خبری در خصوص وضعیت رسیدگی به پرونده آتش سوزی در خیابان جمهوری گفت: در حال حاضر رسیدگی به این حادثه توسط بازرسی کل کشور؛ شهرداری، دادستانی و وزارت کشور دنبال میشود و طبق پیگیریهای که انجام دادند دستگاههای مربوطه از جمله بازرسی کل کشور با سرعت و جدیت در حال رسیدگی به این مسئله هستند.
وی افزود: افرادی از جمله آتش نشانان و کسانی که در ساختمان موردنظر حضور داشتند و در آن محیط کار میکردند برای ادای توضیحات به دادسرای تهران احضار شدند.
---------------------------------
۱۴۰۰ کارگر معدن البرز شرقی بیش از دو ماه حقوق نگرفتهاند
عضو شورای اسلامی کارگران معادن زغال سنگ البرز شرقی در استان سمنان از تعویق بیش از ۲ ماه حقوق ۱۴۰۰ کارگر شاغل در این واحد، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان میشود، خبر داد.
«رحمان عجم» از نمایندگان کارگران معادن زغالسنگ البرز شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: علاوه بر تعویق بیش از ۲ ماه حقوق کارگران، با توجه به نزدیک شدن به پایان سال، عیدی، سنوات و پاداش پایان سال کارگران نیز که هر ساله در دی ماه پرداخت میشد امسال به تاخیر افتاده است.
این فعال کارگریدر معادن زغال سنگ البرز شرقی به یکی دیگر از مشکلات صنفی این کارگران اشاره کرد و پیرامون رقم سنوات پایان خدمت کارگران مشمول بازنشستگی دراین معدن گفت: کارگران مشمول قانون کار وتامین اجتماعی در مقایسه با کارکنان استخدامی فولاد کشور از رقم سنوات یایین تری بهره مند میشوند.
تاخیر شرکت فولاد دلیل تعویق حقوق کارگران
در این زمینه «ربیعینژاد» مدیر عامل معادن زغال سنگ البرز شرقی ضمن تایید تعویق حقوق کارگران این معدن، دلیل اصلی به تاخیر افتادن حقوق کارگران را پرداخت نشدن به موقع منابع مالی این شرکت از سوی شرکت ملی فولاد دانست.
او با بیان اینکه در ۵ سال گذشته حقوق کارگران معدن البرز شرقی با یک ماه تاخیر پرداخت میشده است و «این موضوع در این معدن باب شده بود»، افزود: در حال حاضر ۵ ماه است که شرکت ذوب آهن هیچ پولی به حساب معدن البرز شرقی واریز نکرده است.
گفتنی است، شركت معادن زغالسنگ البرز شرقی، یكی از بزرگترین تولید کنندگان كنسانتره زغالسنگ به منظور استفاده در كورههای كك سازی ذوب آهن اصفهان به شمار میرود.
---------------------------------
تعدیل و مرخصی اجباری گسترده کارگران فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی
یک فعال کارگری در عسلویه از تعدیل و مرخصی اجباری (بدون حقوق) گسترده کارگران پیمانی شاغل در فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی خبر داد.
«ناصر آغاجری» در این باره به ایلنا گفت: شرکت های پیمانکاری نیروی انسانی (محورسازان، تناوب، جهان پارس و...) در فازهای ۱۷ و ۱۸ پروژه پارس جنوبی با این ادعا که شرکت مهندسی و ساختمان نفت (پیمان دهنده)، مطالبات آنها را پرداخت نکرده است، شمار زیادی از کارگران را اخراج کرده یا به مرخصی اجباری فرستادهاند.
وی با اشاره به ۴ هزار کارگری که در این دو فاز مشغول به کارند، افزود: طبق تجربه سالهای گذشته، روند تعدیل یا مرخصی اجباری کارگران در ماه های پایانی سال گسترش پیدا خواهد کرد تا به این ترتیب پرداخت عیدی و پاداش آخر سال آنان منتفی شود.
آغاجری با اشاره به احتمال استخدام مجدد این کارگران در ابتدای سال آینده، اظهار داشت: با این حربه، کارگرانی که در ابتدای سال آینده استخدام میشوند، مشمول افزایش حقوق نخواهند شد.
گفتنی است خبرنگار ایلنا ظرف سه روز گذشته تلاش کرد با مدیر عامل شرکت مهندسی و ساختمان نفت تماس بگیرد که مسئول دفتر ایشان در پاسخ گفت که آقای مدیرعامل وقت ندارند.در ادامه پیگیریها برای درج پاسخ کارفرمایان، «عاقلی»، مسئول روابط عمومی شرکت مهندسی و ساختمان نفت در پاسخ به خبرنگار ایلنا گفت که نمی تواند در خصوص این موضوع اظهار نظری کند.
---------------------------------
نگهبانان مزارع کشت و صنعت کارون ۴ ماه حقوق نگرفتهاند
نماینده کارگران نگهبان مزارع کشت و صنعت نیشکر کارون شوشتر (واقع در استان خوزستان) از تعویق ۴ ماهه در پرداخت حقوق همکارانش خبر داد.
«رضا سلطانعلیپور» در این باره به ایلنا گفت: نزدیک به ۴۰۰ کارگر نگهبان مزارع کشت و صنعت کارون در ماههای مهر، آبان، آذر و دی حقوق دریافت نکردهاند و به نظر میرسد این رویه نگران کننده در بهمن ماه هم ادامه داشته باشد.
وی در ادامه با انتقاد از کارفرما به دلیل ایجاد محدودیت برای نمایندگان کارگران، تصریح کرد: کارفرما برای انصراف نمایندگان کارگری از پیگیری مطالبات کارگران، قراردادهای آنها را تعلیق یا حقوق آنها را با تاخیر بیشتری از سایرین پرداخت میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر، قراردادهای پیشین کارگران نگهبان به پایان رسیده است و چهار تن از نمایندگان کارگران به مدت یک ماه از کار تعلیق شدهاند.
این نماینده کارگری در پایان اظهار داشت: ۴۰۰ کارگر نگهبان کشت و صنعت کارون در اعتراض به تعلیق یک ماهه نمایندگان شان و ۴ ماه تعویق حقوق از امضای قراردادهای جدید خودداری کردهاند.
گفتنی است کارگران نگهبان از مزارع نیشکر در برابر حیوانات یا هر عامل دیگری که به این مزارع آسیب برساند، محافظت میکنند.
همچنین لازم به ذکر است تلاش خبرنگار ایلنا برای تماس با «رحمت علی میری مقدم» مدیر عامل کشت و صنعت نیشکر کارون تا لحظه انتشار این خبر بی نتیجه مانده است.
---------------------------------
کارگران نساجی کاشان با قول مساعد وزیر به شهر خود بازگشتند
اجتماع دو روزه کارگران نساجی کاشان در مقابل وزارت کار، شب گذشته با قول مساعد وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خاتمه یافت.
«محسن رمضانی» نماینده کارگران نساجی کاشان به خبرنگار ایلنا گفت که او و همکارانش پس از ملاقات با وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، شب گذشته تهران را به مقصد شهر کاشان ترک کردهاند.
وی در توضیح وعده مساعد وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برای رسیدگی به درخواست بازنشستگی پیش از موعد کارگران کارخانه نساجی کاشان، گفت: عصر روز گذشته وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در نمازخانه وزارتکار با کارگران این واحد تولیدی دیدار کردند و به آنها وعده دادند که در ظرف مدت یک هفته آینده مقدمات اجرای درخواست بازنشستگی آنها را فراهم خواهند کرد.
این کارگر نساجی کاشان به نقل از سید تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در یکی از ردیفهای لایحه بودجه سال ۹۳ به مسئله تامین اعتبارات بیمه بیکاری اشاره شده است که در صورت موافقت نهایی مجلس، کارگران نساجی کاشان میتوانند با احتساب دوران دریافت مقرری بیمه بیکاری از طریق قانون مشاغل سخت و زیان آور بصورت پیش از موعد بازنشسته شوند.
به گفته رمضانی در جلسه شب گذشته، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اعتراض کارگران گفته است که تا ۹۰ درصد مشکل بازنشستگی این کارگران حل شدنی خواهد بود.
وی افزود: در این جلسه کارگران یادآور شدند که دولت برای رسیدگی به مشکل بازنشستگی آنها تنها کمتر از یک ماه کاری تا پایان سال جاری فرصت دارد چرا که پس از این تاریخ مصوبه بازنشستگی پیش از موعد آنان بیاعتبار خواهد شد.
رمضانی افزود: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص این نگرانی کارگران گفت که سازمان متبوعش از یکسو با سرعت مسئله بازنشستگی پیش از موعد کارگران نساجی کاشان را دنبال خواهد کرد و از سوی دیگر تلاش خواهد کرد تا بخشنامه مربوطه را به مدت یک سال دیگر تمدید کند.
این فعال کارگری یادآور شد: به موجب بخشنامه کنونی که تنها تا پایان سال ۹۲ اعتبار دارد، کارگران شاغل در صنایع نساجی که به دلیل دریافت مقرری بیمه بیکاری در سوابق سخت و زیان آور آنها وقفه ایجاد شده باشد میتوانند بدون توجه به وقفه ایجاد شده نسبت به بازنشستگی پیش از موعد خود اقدام کنند.
وی تاکید کرد: کارگران نساجی کاشان شب گذشته به شهر خود بازگشتند اما طبق وعده مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نمایندگان آنها برای پیگیری امور هفته آینده دوباره به تهران مراجعه خواهند کرد.
پیشینه مطالبات صنفی کارگران نساجی کاشان
حدود ۶۵ کارگر نساجی کاشان در ۲ روز گذشته در اعتراض به مخالفت سازمان تامین اجتماعی با درخواست بازنشستگی خود در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کرده بودند.
به گفته این کارگران، سازمان تامین اجتماعی به دلیل وقفهای که در زمان پرداخت مقرری بیمه بیکاری در سابقه سخت و زیان آور حدود ۵۵۰ کارگر نساجی کاشان ایجاد شده است از سال گذشته با درخواست بازنشستگی پیش از موعد آنها موافقت نمیکند و این مسئله را منوط به موافقت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرده است.
---------------------------------
اعتراض کارگران «آگاهاننیرو» به تأخیر در پرداخت مطالبات قانونی
کارگران شرکت پیمانکاری «آگاهاننیرو» (طرف همکاری شرکت برق تهران) از تاخیر در پرداخت مطالبات قانونیشان خبر دادند.
«ذبیحالـله خرقانی» با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: این مجموعه ۴۵ کارگر دارد که حقوق و دستمزد همگی آنها از آذر ماه سال گذشته بصورت نامرتب پرداخت شده است.
این کارگر شرکت آگاهان نیرو با بیان اینکه او و همکارانش هنوز بابت بخشی از مطالبات مربوط به سال گذشته طلبکار هستند، افزود: کارفرمای این مجموعه از ابتدای سال جاری بابت افزایش نیافتن حقوق به کارگران بدهکار است.
وی همچنین در خصوص سابقه فعالیت شرکت آگاهان نیرو گفت: تا سال ۷۵ کارگران این مجموعه واحد آموزش شرکت برق منطقهای تهران در استخدام وزارت نیرو بودند که با اجرای سیاستهای خصوصیسازی از آن زمان فعالیت مستقل خود را آغار کردند.
این کارگر شاغل در شرکت برق منطقهای تهران ادامه داد: با وجود آنکه قرار بود شرکت آگاهان نیرو مسئولیت تامین خدمات آموزشی شرکت منطقهای برق تهران را برعهده بگیرد اما در نهایت با تاسیس دوباره واحد آموزش شرکت برق منطقهای تهران در عمل این وعده محقق نشد.
به گفته این کارگر مسئولان شرکت منطقهای برق تهران با این استدالال که مجموعه آگاهان نیرو یک شرکت خصوصی محسوب میشود از رسیدگی به مسائل صنفی کارگران این مجموعه غافل شدهاند و این در حالی است که به باور کارگران شرکت آگاهان نیرو بطور کارمل خصوصی نبوده و وزارت نیرو هنوز در قبال آن دارای مسئولیت است.
گفتنی است، کارگران آگاهان نیرو در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات قانونی خود صبح دیروز (یکشنبه 13 بهمن) در مقابل دفترمجموعه برق تهران میدان شهدا تجمع کردند.
واکنش شرکت برق منطقهای تهران
در همین رابطه «خراسانی»، مسئول واحد روابط عمومی شرکت برق منطقهای تهران در پاسخ به پیگیریهای خبرنگار ایلنا گفت: شرکت آگاهان نیرو در حال حاضر یک مجموعه خصوصی محسوب میشود و شرکت برق منطقهای تهران برحسب نیازهای آموزشی کارکنان خود با این مجموعه بصورت پروژهای همکاری میکند.
وی با بیان اینکه شرکت منطقهای برق تهران طبق قرارداد همکاری به تعهدات خود در قبال شرک آگاهان نیرو عمل میکند، گفت: از مجموع کل تعهدات، بخشی برجای مانده و شرکت منطقهای برق تهران بطور حتم به تعهدات باقیمانده نیز عمل خواهد کرد.
وی افزود: با این حال مسئولیت رسیدگی به خواستههای صنفی کارگران شاغل در آگاهان نیرو برعهده مدیریت، هیات مدیره و سهامداران این مجموعه است.
خراسانی در عین حال وعده داد که به زودی از سوی واحد اداری – مالی این مجموعه توضحیات جامعی در این خصوص منتشر خواهد شد.
---------------------------------
پرداخت حقوق ۲۲۰ کارگر «آجر جیل» ۸ ماه به تعویق افتاده است
نماینده کارگران کارخانه «آجر جیل» در اهواز از تعطیلی و تعویق ۸ ماه حقوق بیش از ۲۲۰ کارگر این کارخانه خبر داد و گفت: با وجود آنکه کارگران در ۸ ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند، شامل سبد کالای حمایتی دولت نیز نمیشوند.
«رحیم باوی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه آجر جیل به دلیل اختلافات داخلی سهام داران از خردادماه سال جاری تعطیل اعلام شده و ۲۲۰ کارگر آن بیکار شدهاند.
او با اشاره اینکه کارگران این کارخانه ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار دارند، در خصوص مستمری بیمه بیکاری کارگران گفت: متاسفانه بعد از گذشت ۸ ماه از تعطیلی کارخانه هنوز مستمری بیمه بیکاری این کارگران برقرار نشده است.
این کارگر افزود: علاوه بر حقوق، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به ۸ ماه تاخیر در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که طبعا باعث ایجاد فاصله در سوابق بیمهای کارگران شده است و در آینده بازنشستگی آنان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
نماینده کارگران کارخانه آجر جیل یکی از دلایل افزایش مشکلات کارخانه را ناشی از بدهیهای سنگین مالی این واحد به تامین اجتماعی، دارایی و ادارات گاز و برق دانست و گفت: با وجود آنکه کارگران برای حل مشکل خود به ارگانهای مختلفی مراجعه کردهاند اما پیگیریهای آنها نتیجهای نداشته است.
تعطیلی کارخانه به دلیل اختلافات سه شریک
در این زمینه «عبداازهرا برومی» یک از سه سهام دار کارخانه آجر جیل، خبر تاخیر در پرداخت حقوق کارگران و تعطیلی کارخانه آجر جیل را تایید کرد.
او گفت که مشکلاتی که به تعطیلی کارخانه منجر شده، به دلیل تلاش سایر سهامداران برای جایگزین کردن مدیری دیگر به جای او بوده است.
او با بیان اینکه سهم هر یک از سه شریک این کارخانه ۳۳ درصد است، افزود: تغییر مدیریت کارخانه از سال ۹۰ به یکی دیگر از سهام داران باعث شد مشکلات مالی کارخانه آجر جیل به دلیل آنچه او «سیاست گذاریهای غلط در نحوه تولید» ذکر کرده افزایش پیدا کند بطوری که کارخانه دیگر توان پرداخت حقوق کارگران را نداشت.
این کارفرما با بیان اینکه کارگران از تیر ماه سال جاری بیکار هستند و هنوز با آنان تسویه حساب نشده است، اظهار داشت: علاوه بر تعویق حقوق کارگران از خرداد ماه سال جاری، عیدی سال ۹۱، حق مرخصی و سایر مزایای قانونی کارگران پرداخت نشده است.
برومی در بخش دیگری از سخنانش در مورد بدهیهای کارخانه آجر جیل به تامین اجتماعی وسایر نهادهای دولتی گفت: مجموع بدهی کارخانه آجر جیل به تامین اجتماعی بیش از ۶۰۰ میلیون تومان است و به سایر ادارات همانند اداره گاز ۳۰۰ میلیون و به اداره برق ۷۰ میلیون تومان بدهی دارد.
وی در خاتمه با بیان اینکه احیا این کارخانه و بازگشت به کار کارگران در صورت توافق شرکا برای ادامه کار وت ولید میسر است، از مسئولان استانی بویژه کمیته اشتغال استان خوزستان خواست برای مرتفع کردن مشکلات کارخانه و کارگرانش پیش قدم شود.
---------------------------------
برای دومین روز متوالی؛
کارگران نساجی کاشان در مقابل وزارت کار تجمع کردند
صبح امروز ۶۵ نفر از کارگران کارخانه نساجی کاشان برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.
«محسن رمضانی» نماینده کارگران کارخانه نساجی کاشان با اعلام این مطلب در خصوص دلیل این تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: بخش قابل توجهی از کارگران این واحد تولیدی به دلیل سختگیریهای سازمان تامین اجتماعی نمیتوانند از بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.
این فعال صنفی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۵۵۰ کارگر در کارخانه نساجی کاشان بصورت اجرتی مشغول فعالیتاند، در تشریح مشکل بازنشستگی خود و همکارانش گفت: مطابق قانون مشاغل سخت سخت و زیان آور فعالیت بیشتر کارگران شاغل در واحدهای نساجی سخت و زیان آور تلقی میشود اما از آنجا که کارگران نساجی کاشان در سالهای ۸۳ و ۹۰ برای ۲ نوبت به بیمه بیکاری معرفی شدهاند، سازمان تامین اجتماعی با درخواست بازنشستگی آنها موافقت نمیکند.
نماینده کارگران نساجی کاشان یادآور شد: مخالفتها و سختگیریهای سازمان تامین اجتماعی با درخواست بازنشستگی پیش از موعد کارگران نساجی کاشان از حدود ۲ سال پیش به بهانه نبود منابع مالی کافی برای ارئه خدمات بیمهای و بازنشستگی آغاز شده است.
وی ادامه داد: درخواست بازنشستگی پیش از موعد کارگران نساجی درحالی معطل مانده است که تا همین دو سال پیش کارگران کارخانه نساجی سیمین نو اصفهان از همین طریق بازنشسته شدند.
نماینده کارگران مدعی شد: مسئولان سازمان تامین اجتماعی میگویند که چنانچه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی دستوری کتبی منابع مالی لازم را تامین و یا حداقل مشخص کند دیگر هیچ مخالفتی با بازنشستگی پیش از موعد کارگران نساجی کاشان نخواهند داشت.
به گفته این کارگر نساجی کاشان در حالی که ۶۵ کارگر نساجی کاشان برای دومین روز متوالی در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتاعی تجمع کردهاند، شنیده میشود که مسئولان این وزارت خانه برای رسیدگی به مشکل این کارگران جلسهای را ترتیب دادهاند.
کارگران تنها خواستار حق بازنشستگیاند
در همین رابطه «ماشاالـله زهتابی»، دبیر خانه کارگر کاشان در تایید اظهارات کارگران تجمع کننده کارخانه نساجی کاشان گفت: این کارگران تنها خواهان استفاده از حق بازنشستگی هستند.
وی افزود: سهام اصلی کارخانه نساجی کاشان که حداقل ۶۰ سال سابقه فعالیت دارد در اختیار ۱۰ شرکت دولتی است و در حال حاضر یک پیمانکار خصوصی بصورت اجرتی و سفارشی کارخانه را اداره میکند.
به گفته این فعال کارگری، کارگران باقیمانده این واحد تولیدی در حال حاضر بصورت هفتگی و علی الحساب مبالغی را از مدیریت کارخانه دریافت میکنند.
دبیر خانه کارگر کاشان افزود: در کنار شرایط سخت و زیان آور محیط کار، این نحوه پرداخت پاسخگوی هزینه خانوادههای ۴-۵ نفره کارگران نیست و برای همین کارگران باقیمانده ترجیح میدهند که از حق بازنشستگی خود استفاده کنند.
زهتابی یادآور شد: موضوع مخالفت سازمان تامین اجتماعی با بازنشستگی پیش از موعد کارگران نساجی کاشان از آخرین سالهای دولت قبل مطرح شد و در حال حاضر با تغییر دولت، انتظار میرود که وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی با این خواسته کارگران موافقت کنند.
---------------------------------
شمار کارگران بازداشتی چادرملو به ۲۸ رسید
همزمان با بازداشت ۸ کارگر دیگر طی سه روز گذشته و رسیدن شمار کارگران بازداشتی معدن چادرملو به ۲۸ نفر، نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی از بازداشت گسترده کارگران این معدن انتقاد کرد.
«محمد صالح جوکار» با انتقاد از مسئولان دولتی و قضایی شهرستان اردکان، از بیاطلاعی نمایندگان مجلس از دلیل بازداشت کارگران معدن چادرملو خبر داد و به ایلنا گفت: برخورد با بحران کارگری معدن چادرملو بدون توجه به مطالبات کارگران معترض غیرقابل قبول است.
وی ادامه داد: مطالبات کارگران معترض باید بررسی شود و پس از آن، یا باید به خواستههایشان پاسخ داده شود یا باید آنها را اقناع کرد؛ راه دیگری وجود ندارد.
جوکار تصریح کرد: رضایت کارگران از شرایط کار و انگیزه آنها برای ادامه تولید مهم است و اگر مدیران واحد تولیدی به زور و اجبار متوسل شوند، بازده کاری کارگران به تناسب پایین میآید.
این نماینده مجلس نهم در ادامه با انتقاد از برخورد امنیتی با اعتراضات صنفی کارگران معدن چادرملو، گفت: کار در معادن سخت و طاقت فرساست و کارگران معادن فشار زیادی متحمل میشوند، بنابراین باید به خواستههای صنفی آنها رسیدگی کرد.
وی در خصوص شائبه ارتباطات گسترده کارفرما با مسئولان نهادهای دولتی و نظارتی شهرستان اردکان، عنوان کرد: مسئولان باید توجه بیشتری به مطالبات کارگران معدن چادرملو داشته باشند تا خدایی نکرده به زد و بند با کارفرما متهم نشوند.
جوکار ادامه داد: کارگر و کارفرما باید در کنار یکدیگر قرار داشته باشند و اگر کارفرما در نقش ارباب و کارگر در نقش رعیت ظاهر شود، کارگران و در نهایت تولید به شدت ضربه میبینند.
نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اعتراض کارگران به اخراج «بهرام حسنینژاد»، دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو)، اظهار داشت: شرایط قراردادهای کاری کارگران، امنیت شغلی آنها را تضمین نمیکند. در برخی موارد دیده شده است که با کارگری قرارداد ۷ روزه بستهاند. برخی از کارفرمایان انسانهای شریفی هستند و با کارگران برخوردی انسانی دارند اما برخی از کارفرمایان بدون توجه به روح قانون با کارگران برخوردهای سخت و تنش آمیز میکنند.
بازداشت رئیس نهاد کارگری معدن چادرملو
گفته میشود «حسین جنائی»، رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) و «بهرام حسنینژاد» دبیر انجمن صنفی کارگران پیمانی این معدن نیز بازداشت شدهاند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: آقایان جنائی و حسنینژاد روز جمعه (۱۱ بهمن ماه) توسط پلیس امنیت شهرستان اردکان احضار و سپس بازداشت شدهاند.
نماینده کارگران پیمانی معدن چادرملو همچنین از بازداشت دو تن دیگر از همکارانش با نامهای «عباس حسینیپور» و «مهدی حسنی» در روز شنبه (۱۲ بهمن) خبر داد و گفت: تعدادی از کارگران متحصن از صبح امروز (یکشنبه ۱۳ بهمن) به سر کار خود بازگشتهاند زیرا به آنها قول داده شده است که همکاران بازداشتی شان تا عصر (یکشنبه) آزاد میشوند.
پیشینه اعتراضات چادرملو
در تاریخ ۶ آذر ماه سال جاری، ۸۰۰ کارگر معدن چادرملو در اعتراض به آنچه دستمزدهای ناعادلانه میخواندند و همچنین اخراج آقای حسنینژاد، دبیر نهاد کارگری این معدن (انجمن صنفی کارگران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس) بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کردند.
شورای تامین اردکان در واکنش به این اعتراض در تاریخ ۱۱ آذر ماه تشکیل جلسه داد و با حضور نمایندگان کارگران و مدیران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس، خواستههای صنفی کارگران را بررسی کرد.
مطالبات صنفی کارگران مبنی بر پیروی شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از طرح طبقه بندی مشاغل شرکت سنگ آهن چادرملو (پیمان دهنده) و لحاظ پاداش تولید در محاسبه حق بیمهشان در نهایت توسط شورای تامین اردکان پذیرفته شد.
در نهایت، طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت آسفالت طوس اجرا شد اما از پاداش تولید کارگران کاسته شد تا دستمزد آنان تغییری نیابد. همچنین گفته شد که لحاظ پاداش تولید در محاسبه حق بیمه کارگران در دست بررسی است و در ماه های آینده اجرایی می شود.
در جلسه شورای تامین مقرر شده بود دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس در تاریخ ۱۴ آذر ماه برای بررسی صدور حکم بازگشت به کارش با فرماندار اردکان ملاقات کند که در این جلسه ضمن مخالفت با مطالبه بازگشت به کار نماینده صنفی کارگران، بازگشت وی به تصمیم شورای تامین موکول شد. مخالفتی که به ادامه اعتراضات کارگران در روزهای بعد منجر شد.
در روزهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ آذر ماه،حدود ۲ هزار کارگر معدن چادر ملو در اعتراض به تغییر نکردن وضعیت آقای حسنینژاد در تمام شیفتها دست از کار کشیدند.
کارگران معترض معتقد بودند حکم اخراج آقای حسنینژاد بر خلاف ماده ۲۵ و ۲۷ قانون کار صادر شده است و ارتباطی با شورای تامین ندارد.
ماده ۲۵ قانون کار صراحت دارد هیچ یک از طرفین (کارگر و کارفرما) به تنهایی حق فسخ قرارداد موقت را ندارند. ماده ۲۷ قانون کار نیز، اخراج کارگر را به نظر مثبت نهاد صنفی کارگاه مربوطه منوط کرده است.
گفتنی است قرارداد آقای حسنینژاد تا ۲۹ اسفند سال جاری اعتبار دارد که کارفرما به صورت یک جانبه این قرارداد را فسخ کرده است.
همچنین برای صدور حکم اخراج آقای حسنینژاد از انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (که تنها نهاد صنفی این شرکت پیمانکاری است) نظرخواهی نشده است.
کارگران معدن چادرملو در نهایت با وعده مسئولان اداره کار اردکان به نمایندگان کارگران مبنی بر بررسی خارج از نوبت موضوع اخراج نماینده صنفی شان، و همچنین تعیین ساز و کار بررسی و تحقق سایر مطالبات صنفی از تاریخ ۱۸ آذر ماه با توقف موقت اعتراضات صنفی شان مجددا به کار خود بازگشتند.
حکم اخراج آقای حسنینژاد نهایتا در تاریخ ۶ بهمن ماه از سوی هیات تشخیص اداره کار شهرستان اردکان تایید شد که به آغاز دور جدید اعتراضات صنفی کارگران از روز سه شنبه هفته گذشته (۸ بهمن ماه) منجر شده است. اعتراضاتی که تا به امروز ادامه دارد.
گفته شده در جریان دور جدید اعتراضات صنفی کارگران معدن چادرملو، بیش از ۲۰ کارگر بازداشت شده اند که تعدادی از نمایندگان کارگری در انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس از جمله آقایان «علی همت چراغی»، «مهدی مظفری»، «ناصر شیخی»، «مسلم غنیزاده»، «بهرام حسنینژاد»، «احمدپور جنائی» و «حسین جنائی» در میان بازداشتی ها قرار دارند.
«رامین حیدر جان»، «بهزاد طالبپور»، «محمود دهقان» و «احمد نصیرپور» چهار کارگر دیگری هستند که نام شان در میان بازداشت شدگان به چشم می خورد.
---------------------------------
تعطیلی معدن چاهمرغی ۶۰۰ کارگر را بیکار کرده است
فرماندار شهرستان خرم بید با اشاره به تعطیلی معدن چاهمرغی طی دو سال گذشته، گفت: تعطیلی این معدن موجب بیکاری ۶۰۰ کارگر بطور مستقیم و یکهزار نفر دیگر بطور غیرمستقیم شده است.
به گزارش دریافتی ایلنا، «داوود ایوبی» علت تعطیلی این معدن را «مسائل اجتماعی و حقوقی» عنوان کرد و گفت: معدن چاه مرغی یکی از مهمترین معادن خرم بید بشمار میرود که سنگ آن از بهترین نوع سنگها در آسیا شناخته شده و با نام سنگ ده بید شهرت جهانی دارد و در ۱۵ کشور جهان بازار عرضه داشت.
فرماندار شهرستان خرم بید همچنین اضافه کرد: این شهرستان با ۱۵معدن فعال از معادن بینظیری چون سنگ مرمریت برخوردار است.
گفتنی است، خرم بید به مرکزیت صفا شهر در ۱۸۷کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
---------------------------------
بیش از ۲۰ کارگر معدن چادرملو با شكایت كارفرما بازداشت شدند
فرماندار اردکان اعلام کرد احضار و بازداشت بیش از ۲۰ کارگر معدن چادرملو با شکایت کارفرما صورت گرفته است.
«احمد کمالی» با انتقاد از اعتراضات صنفی کارگران معدن چادرملو در روزهای گذشته، به ایلنا گفت: مدیرعامل مجتمع سنگ آهن چادرملو از طریق قوه قضاییه علیه تعدادی از کارگران شکایت کرده که این کارگران روزگذشته (چهارشنبه ۹ بهمن ماه) توسط پلیس امنیت احضار و سپس بازداشت شدند.
وی ادامه داد: تحریک کارگران به اعتصاب توسط عده محدودی صورت میگیرد که نمیدانم چه سودی از اقدامات خود میبرند. این در حالی است که حقوق کارگران معدن چادرملو از حقوق بسیاری از مسئولان دولتی بیشتر است. تا زمانی که مراجع قانونی برای رسیدگی به اعتراضات کارگران وجود دارند، تحریک کارگران به اعتصاب شیوه درستی برای بیان اعتراض نیست.
وی افزود: رفع مشکلات کارگران معدن چادرملو در اولویت کاری فرمانداری قرار دارد ولی حرکت آنها در ریل غیرقانونی نه به سود خودشان است و نه به سود کشور. بهتر است از مجرای قانونی عمل کنند و دولت هم حامی آنها خواهد بود. ۵ مصوبه از ۶ مصوبه اخیر شورای تامین شهرستان اردکان به کارگران معدن چادرملو اختصاص داشته است و بیانگر توجه ویژه مسئولان دولت به مطالبات آنهاست.
این مقام دولتی در خصوص تایید حکم اخراج «بهرام حسنینژاد» دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار معدن چادرملو) توسط هیات تشخیص اداره کار اردکان، گفت: اقای حسنینژاد در اعتراض به حکم اخراجش توسط کارفرما به اداره کار اردکان شکایت کرده که این نهاد دولتی اخراج او را تایید کرده است. وی میتواند از نهادهای بالادستی همچون اداره کار استان یزد یا وزارت کار اقدام کند اما توقف تولید در یک مجموعه ۳ هزار نفری به دلیل اخراج وی قابل قبول نیست.
وی در ادامه بیان کرد: هر جا قانون به سود کارگران است بر اجرای آن اصرار میکنند اما هر جا به نفع آنان نیست اعتراضشان را از راههای غیرقانونی دنبال میکنند.
فرماندار اردکان در پایان در خصوص شائبه ارتباطات گسترده کارفرما با مسئولان دولتی این شهرستان، اظهار داشت: اگر دولت جایی تخطی کرده باید پاسخگو باشد. قانون به مسئولان دولتی اجازه تخلف نمیدهد و هیچ یک از نهادهای دولتی برای جلب نظر کارفرما حق کارگران را ضایع نمیکند چرا که امری غیراخلاقی و به دور از وظیفه کاری است.
در همین رابطه، یکی از نمایندگان کارگران به ایلنا گفت: ۲۰ کارگر معدن چادرملو صبح روز گذشته (چهارشنبه ۹ بهمن ماه) پس از مراجعه به پلیس امنیت شهرستان مبارکه بازداشت شدند.
وی ادامه داد: تعدادی از نمایندگان کارگری در انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از جمله آقایان «علی همت چراغی»، «مهدی مظفری»، «ناصر شیخی»، «مسلم غنیزاده»، «بهرام حسنینژاد» و «احمدپور جنائی» در میان بازداشتی ها قرار دارند.
وی افزود: چهار نفر دیگر از کارگران با نامهای «رامین حیدر جان»، «بهزاد طالبپور»، «محمود دهقان» و «احمد نصیرپور» نیز امروز در محل کارخانه و در جمع کارگران متحصن بازداشت شدهاند.
این نماینده کارگری تصریح کرد: دور جدید اعتراضات صنفی حدود ۲ هزار کارگر معدن چادرملو در واکنش به تایید حکم اخراج آقای حسنینژاد توسط هیات تشخیص اداره کار اردکان از روز سه شنبه (۸ بهمن ماه) آغاز شده است که امروز هم (پنج شنبه ۱۰ بهمن ماه) ادامه دارد و کارگران برای سومین روز متوالی دست از کار کشیدهاند.
پیشینه اعتراضات چادرملو
در تاریخ ۶ آذر ماه سال جاری، ۸۰۰ کارگر معدن چادرملو در اعتراض به آنچه دستمزدهای ناعادلانه میخواندند و همچنین اخراج «بهرام حسنینژاد» دبیر نهاد کارگری این معدن (انجمن صنفی کارگران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس) بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کردند.
شورای تامین اردکان در واکنش به این اعتراض در تاریخ ۱۱ آذر ماه تشکیل جلسه داد و با حضور نمایندگان کارگران و مدیران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس، خواستههای صنفی کارگران را بررسی کرد.
مطالبات صنفی کارگران مبنی بر پیروی شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از طرح طبقه بندی مشاغل شرکت سنگ آهن چادرملو (پیمان دهنده) و لحاظ پاداش تولید در محاسبه حق بیمهشان در نهایت توسط شورای تامین اردکان پذیرفته شد؛ هر چند طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت آسفالت طوس اجرا شد اما از پاداش تولید کارگران کاسته شد تا دستمزد آنان تغییری نیابد.
همچنین در جلسه شورای تامین مقرر شده بود دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس در تاریخ ۱۴ آذر ماه برای بررسی صدور حکم بازگشت به کارش با فرماندار اردکان ملاقات کند که در این جلسه ضمن مخالفت با مطالبه بازگشت به کار نماینده صنفی کارگران، بازگشت وی به تصمیم شورای تامین موکول شد. مخالفتی که به ادامه اعتراضات کارگران در روزهای بعد منجر شد.
در روزهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ آذر ماه،حدود ۲ هزار کارگر معدن چادر ملو در اعتراض به تغییر نکردن وضعیت آقای حسنینژاد در تمام شیفتها دست از کار کشیدند.
کارگران معترض معتقد بودند حکم اخراج آقای حسنینژاد بر خلاف ماده ۲۵ و ۲۷ قانون کار صادر شده است و ارتباطی با شورای تامین ندارد.
ماده ۲۵ قانون کار صراحت دارد هیچ یک از طرفین (کارگر و کارفرما) به تنهایی حق فسخ قرارداد موقت را ندارند. ماده ۲۷ قانون کار نیز، اخراج کارگر را به نظر مثبت نهاد صنفی کارگاه مربوطه منوط کرده است.
گفتنی است قرارداد آقای حسنینژاد تا ۲۹ اسفند سال جاری اعتبار دارد که کارفرما به صورت یک جانبه این قرارداد را فسخ کرده است.
همچنین برای صدور حکم اخراج آقای حسنینژاد از انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (که تنها نهاد صنفی این شرکت پیمانکاری است) نظرخواهی نشده است.
کارگران معدن چادرملو در نهایت با وعده مسئولان اداره کار اردکان به نمایندگان کارگران مبنی بر بررسی خارج از نوبت موضوع اخراج نماینده صنفیشان، و همچنین تعیین ساز و کار بررسی و تحقق سایر مطالبات صنفی از تاریخ ۱۸ آذر ماه با توقف موقت اعتراضات صنفیشان مجددا به کار خود بازگشتند.
حکم اخراج آقای حسنینژاد نهایتا روز یکشنبه هفته جاری (۶ بهمن ماه) از سوی هیات تشخیص اداره کار شهرستان اردکان تایید شد که منجر به آغاز دور جدید اعتراضات صنفی کارگران شده است.
---------------------------------
تجمع کارگران فولاد زاگرس در اعتراض به ۷ ماه تعویق حقوق
کارگران فولاد زاگرس در اعتراض به تعویق هفت ماهه در پرداخت حقوق شان در مقابل فرمانداری شهرستان قروه (واقع در استان کردستان) تجمع کردهاند.
یکی از نمایندگان کارگران در این باره به ایلنا گفت: نزدیک به ۲۰۰ کارگر فولاد زاگرس از صبح امروز (چهارشنبه ۹ بهمن ماه) در اعتراض به تعویق هفت ماهه در پرداخت حقوق شان در مقابل فرمانداری شهرستان قروه تجمع کردهاند.
وی در تشریح علت دیگر نارضایتی کارگران، افزود: کارفرما حق بیمه کارگران را در ماههای تیر، مرداد، آبان، آذر و دی به حساب تامین اجتماعی واریز نکرده است و ادامه این روند نگران کننده به نظر میرسد.
وی با اشاره به دیدار چندی پیش وزیر کار با نمایندگان کارگران و قول این مقام دولتی مبنی بر حل مشکلات، گفت: کارخانه ذوب آهن اصفهان ابراز تمایل کرده که فولاد زاگرس را احیاء کند اما به نظر میرسد سهامداران فولاد زاگرس تمایلی به این کار ندارند.
این نماینده کارگری افزود: بخشی از سهام معدن سنگ آهن «یاسوکند» به سهامدارن فولاد زاگرس تعلق دارد و آنها ترجیح میدهند به جای راه اندازی مجدد کارخانه، مواد خام اولیه را بفروشند.
وی در پایان اظهار داشت: اکنون تعدادی از کارگران به نمایندگی از سایر معترضان به ملاقات «حسن رسولی» فرماندار شهرستان قروه رفتهاند تا مشکلات کارگران را با وی در میان بگذارند.
در همین رابطه، «شهریار بسطامی» مدیر روابط عمومی فرمانداری قروه، علت تجمع کارگران فولاد زاگرس را معوقات چندین ماهه آنها عنوان کرد و گفت: مدیرعامل این کارخانه به فرمانداری آمده تا به مشکلات کارگران رسیدگی کند.
---------------------------------
تاخیر در پرداخت حقوق کارگران مسکن مهر رامیان
رئیس کانون هماهنگی شوارهای اسلامی کار استان گلستان از ایجاد وقفه چند ماهه در پرداخت مطالبات کارگران شاغل در پروژه مسکن مهر شهرستان رامیان خبر داد.
«سید هادی حسینی» به خبرنگار ایلنا گفت: بیش از یکصد نفر از کارگران شاغل در پروژه مسکن مهر شهرستان رامیان حدود ۳ ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند.
وی در تشریح مشکلات این کارگران گفت: ظاهرا به دلیل اختلافی که میان وزارت راه و شهرسازی و پیمانکار پروژه مسکن مهر شهرستان رامیان به وجود آمده است پرداخت حقوق این کارگران به تعویق افتاده است.
این مقام صنفی کارگری افزود: کارگران مورد نظر برای پیگیری مطالبات معوقه خود علاوه بر مراجعه به تشکل صنفی خود تاکنون چند نوبت نیز به کانون شوراهای اسلامی کار استان گلستان مراجعه کردهاند.
حسینی در خاتمه گفت: بروز اختلاف میان وزارت راه و شهرسازی و پیمانکار پروژه مسکن مهر شهرستان رامیان نباید باعث تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران ساختمانی شود.
---------------------------------
کارگران معدن چادرملو در اعتراض به اخراج نمایندهشان دست از کار کشیدند
رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از اعتراض صنفی کارگران معدن چادرملو در واکنش به حکم اخراج نماینده صنفی شان خبر داد.
«حسین جنائی» در گفتگو با ایلنا تعداد کارگران معترض را «بیش از ۲ هزار نفر» ذکر کرد و با اشاره به ماده ۱۴۲ قانون کار، اعتراض کارگران را که به توقف تولید منجر شده است را قانون خواند.
رئیس نهاد کارگری آسفالت طوس در تشریح دلایل اعتراض صنفی کارگران گفت: کارگران پیمانی معدن چادرملو در اعتراض به حکم هیات تشخیص اداره کار اردکان مبنی بر اخراج «بهرام حسنی نژاد» دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار معدن چادرملو) دست از کار کشیدند.
وی ادامه داد: هیات تشخیص اداره کار اردکان آقای حسنی نژاد را به دلیل تحریک کارگران به اعتصاب و بی نظمی اخراج کرده است، در حالی که تصمیمات کارفرما و پیمانکار (شرکت سنگ آهن چادرملو و شرکت آسفالت طوس) عامل اصلی خشم کارگران بوده است.
این فعال صنفی افزود: به نظر می رسد بازرسان اداره کار در تحقیقات شان از مجتمع سنگ آهن چادرملو ، تنها به حرف های کارفرما و پیمانکار استناد کرده اند و نظرات کارگران از کمترین اهمیتی برای شان برخوردار نبوده است.
جنائی در پایان با اشاره به ماده ۲۷ قانون کار که اخراج کارگر را به نظر مثبت نهاد صنفی کارگاه مربوطه منوط کرده است، تصریح کرد: برای صدور حکم اخراج آقای حسنینژاد از انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (که تنها نهاد صنفی این شرکت پیمانکاری است) نظرخواهی نشده است.
---------------------------------
دولت برای رفع مشکلات کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی اقدام كند
پیش از ظهر امروز کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران با تجمع در مقابل استانداری آذربایجان شرقی خواستار پاسخگویی مسئولین ارشد استانی برای رفع مشکلات کارگران این واحد تولیدی شدند.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: پیش از این و طی ۸ ماه گذشته کارگران این واحد تولیدی برای تحقق مطالبات و عدم پرداخت حقوق، چهار بار در مقابل استانداری آذربایجان شرقی، یک بار مقابل دفتر امام جمعه تبریز، یک بار مقابل سازمان تجارت، صنعت و معدن، یک بار هم مقابل دروازه شماره سه مجتمع تراکتورسازی ایران تجمع کرده بودند.
حاج کریم صادقزاده افزود: متاسفانه به دلیل برخی سوء مدیریتها و فقدان برنامه ریزی صحیح در موضوع خصوصی سازی در این مدت رسیدگی به مشکلات این واحد تولیدی به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با تأکید بر اینکه مشکلات کارگران ماشین آلات تراکتورسازی موضوعی مسبوق به سابقه است، اظهار داشت: متاسفانه به هشدارهای جامعه کارگری نسبت به رسیدگی به مسایل این واحد صنعتی تاکنون توجهی نشده است.
صادقزاده با بیان اینکه مشکلات کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی رهاورد اجرای نادرست سیاستهای کلان کشور در واگذاریها از سوی متولیان امر در دولتهای قبلی است، گفت: کارگران ماشین آلات تراکتورسازی تبریز انتظار دارند مسئولان دولت تدبیر و امید اقدامی برای رفع مشکلات آنان میکردند.
وی گفت: کارگران را در آستانه دهه فجر به صبر و شکیبایی فرا میخوانم و امیدواریم مسئولان جدیتر وارد شده و خواستههای به حق کارگران را عملی کنند.
صادقزاده افزود: خوشبختانه با توجه به انتصاب مدیر کل جدید اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی و آمادگی ایشان برای همکاری در این زمینه امید میرود از این پتانسیل نیز برای رفع مشکلات کارگران استفاده لازم شود.
---------------------------------
تجمع كارگران سیمان آبیک با قول مساعد مسوولان كارخانه پایان یافت
رئیس شورای اسلامی کار کارگران کارخانه سیمان آبیک از تجمع جمعی از کارگران این کارخانه در اعتراض به کاهش حقوق و سایر مطالبات صنفیشان خبر داد.
«سید مهرزاد رسولی» در توضیح علت اعتراض امروز کارگران سیمان آبیک، به ایلنا گفت: تجمع صبح امروز کارگران در اعتراض به بیتوجهای کارفرمای کارخانه به اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و بازنگری حقوق و سایر مزایای قانونی است که در مقابل ساختمان اداری کارخانه برگزار شده است.
او تعداد کارگران شاغل در کارخانه را حدود ۴۰۰ کارگر ذکر کرد و گفت: برخی از کارگران از حداقل حقوق برخوردار بوده و میزان دریافتی انان کفاف معاش زندگیشان را نمیدهد.
او با بیان اینکه طرح طبقه بندی مشاغل کارگران کارخانه سیمان آبیک از سال ۸۷ اجرایی نشده است، در ادامه در مورد سایر مطالبات کارگران افزود: حق اضافه کاری و پاداش تولیدی که تا سال گذشته به کارگران پرداخت میشد به مرور کاهش یافته است.
رسولی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مشکلات بیمه تکمیلی کارگران گفت: متاسفانه کارگران با وجود آنکه از سال گذشته اسناد پزشکی خود را به بیمه تکمیلی ارسال کردهاند هنوز موفق به دریافت هزینهای درمانی خود نشدهاند. این در حالیست كه کسر مبلغ قابل توجهی از حقوق کارگران،برای پرداخت سهم بیمه تکمیلی كسر میشود.
وی گفت: مسئولان اداری این کارخانه قول دادهاند در اولین فرصت به مشکلات کارگران رسیدگی کنند.
---------------------------------
تجمع ۱۵۰کارگر ایران پویا مقابل درب ورودی کارخانه
صبح امروز (دوشنبه۷ بهمن ماه) جمعی از کارگران کارخانه یخچال سازی «ایران پویا» در اعتراض به مشخص نبودن ۳ درصد از سهام ۲ هزار کارگر این کارخانه در مقابل درب ورودی این کارخانه دست به تجمع زدند.
«اکبر قربانی» یکی از سهام داران این کارخانه است در تشریح جزئیات تجمع امروزکارگران گفت: حدود ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه ایران پویا به نمایندگی از سایر کارگران در اعتراض به مشخص نبودن وضعیت سهام کارگران این شرکت، معترض شدند.
او با بیان اینکه کارخانه ایران پویا در اسفند ماه سال گذشته منحل اعلام شده است، گفت: با آنکه انحلال کارخانه ایران پویا بدون تایید هیچ نهاد مرتبطی انجام شد، هنوز تکلیف ۳ درصد از سهام این کارخانه که متعلق به کارگران است مشخص نیست.
قربانی انحلال کارخانه ایران پویا را غیر قانونی خواند و گفت: کارخانه ایران پویا تولید کننده انواع لوازم خانگی یکی از پر درآمدترین واحدهای نمونه کشور است که به دلایل بیتدبیری برخی مسئولان منحل اعلام شده است.
او ادامه داد: انحلال کارخانه ایران پویا در حالی عملی شد که با واگذاری این واحد به شرکت «ایران افزار» بخش زیادی از نیروی کار این کارخانه بیکار و بازخرید اجباری شدند.
به گفته وی، ایران پویا دارای دو بخش تولیدی شامل تولید لوازم خانگی و سازنده پروفیلهای آلومینیومی است که کارخانه آلومینیوم آن هم اکنون با ۱۰۰ کارگر فعال است.
قربانی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۶۰ نفر از سهامداران این کارخانه کارگران جانباز دوران جنگ تحمیلی هستند، افزود: از سال ۸۳ مبادلات این شرکت از بورس خارج شده و کارفرما به دلیل زیانده بودن تولید در طول این سالها هیچ مبلغی را بابت بالا رفتن ارزش سهام شرکت به کارگران پرداخت نکرده است.
او تاکید کرد: کارگران در تجمع امروز از مسئولان کارخانه خواستند اختیار تصمیم گیری ۳ درصد از سهام کارخانه را به کارگران واگذار کنند وهیچ کس حق دخل وتصرف در اموالی که متعلق به کارگران است را ندارد.
---------------------------------
تجمع بازنشستگان آموزش وپرورش در مقابل ساختمان مجلس
صبح امروز یکشنبه (۶ بهمن ماه) جمعی از بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش تهران در اعتراض به اجرا نشدن بخشی از مواد حمایتی فصل دهم قانون خدمات کشوری در مورد افزایش حقوق و مزایا، در مقابل درب شمالی ساختمان مجلس تجمع کردند.
فاطمه یعقوبی، یکی از بازنشستگان حاضر در تجمع امروز درمورد علت تجمع بازنشستگان آموزش وپرورش به ایلنا گفت: درخواست بازنشستگان آموزش و پرورش اجرای ماده ۶۵ و ۶۴ قانون خدمات کشوری است که از سال ۸۶ این مواد قانونی در موردبازنشستگان آموزش وپرورش اجرایی نشده است.
او با بیان اینکه فصل آخرماده ۶۴ قانون خدمات کشوری تاکید دارد مبنای تعیین حقوق و مزایای کارمندان بازنشسته باید باتوجه به شاخص هزینه زندگی در لایحه بودجه سالانه پیش بینی و به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد، گفت: بازنشستگان ٱموزش وپرورش از این موضوع مستثنی نیستند.
«نور تاج رضایی» یکی دیگر از بازنشستگان آموزش وپرورش تهران تصریح کرد: افزایش حقوق بازنشستگان آموزش وپرورش باید هر ساله بر مبنای تورم افزایش پیدا کند این درحالیست که هر سال ما بازنشستگان مطابق تورم حقوق نمیگیریم.
به گفته وی، افزایش ۱۸ درصدی حقوق بازنشستگان اموزش وپرورش در سال جاری (۹۲) کفاف معاش زندگی انان را نمیدهد.
او در خاتمه از رئیس مجلس وسایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد در تصویب بودجه سال ۹۳ کشور به موضوع افزایش حقوق وسایر مطالبات بازنشستگان آموزش پرورش توجه ویژهای داشته باشند.
---------------------------------
۱۳۰ کارگر دیگر هم امروز اخراج شدند
بیش از ۶۰۰ کارگر قرار دادی و روز مزد کارخانه ایران تایر در اعتراض به تصمیم کارفرما مبنی بر اخراج کارگران روزمزدی، برای هفتمین روز متوالی دست از کار کشیدند.
یکی از کارگران ایران تایر در اینباره به ایلنا گفت: طی هفت روز گذشته کارگران سه شیفت شاغل در خطوط تولید کارخانه ایران تایر در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی در کارخانه واخراج ۸۰ نفر از همکارانشان دست از کار کشیدهاند که ادامه این اعتراضات صبح امروزیکشنبه (ششم بهمن ماه) وارد مرحله جدیدی شده است.
او با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ کارگر روزمزدی وقرار دادی این کارخانه خواستار تامین امنیت شغلیشان هستند وبه همین دلیل تولید در کارخانه را متوقف کرده اند در ادامه افزود: این اعتراض صنفی کارگران در حالی صورت گرفته است که مدیران کارخانه ایران تایر به دستور سهام دار اصلی کارخانه « هلدینگ گسترش پایا صنعت سینا » به بهانه کمبود منابع مالی و مواد اولیه تولید تصمیم گرفتهاند تا پایان سال در چندین مرحله تعداد زیادی از کارگران کارخانه را اخراج کند.
او با بیان اینکه صبح روز یکشنبه (یکم بهمن ماه)، با اخراج ۸۰ کارگر روز مزدی مرحله نخست اخراج کارگران عملی شد، افزود: امروزیکشنبه ششم بهمن ماه کارت ورود خروج ۱۳۰ کارگر دیگر غیر فعال شده و از آنان خواسته شده فردا سر کار خود حاضر نشوند.
به گفته وی، قرار است علاوه بر اخراج این تعداد کارگر، کارفرما با اخراج تعداد زیادی از نیروی انسانی کارخانه طی روزها وهفتههای آینده به وضعیت مالی خود سامان دهد.
او با بیان اینکه سوابق فعالیت کارگران روزمردی بیکار شده از ۱۰ ماه تا به ۱۵ سال میرسد، اظهار کرد: در مجموع این کارخانه بیش از هزار کارگر دارد که۶۰۰ کارگر موقت و روز مزدی زیر نظر یک شرکت پیمانکاری بدون برخورداری از حق امنیت شغلی، فعالیت میکنند.
محرومیت کارگران اخراجی ایران تایر از خدمات بیمه بیکاری
در ادامه یکی از کارگران اخراجی ایران تایر با تشریح وضعیت بیمه تامین اجتماعی کارگران اخراجی گفت: صبح امروز تعدادی ازکارگران اخراجی ایران تایر وقتی پیگیر مستمری بیمه بیکاری خود از اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی غرب تهران میشوند به آنان گفته شده به دلیل آنکه کارفرما بیمه آنان را بصورت فصلی و پیمانکاری به اداره تامین اجتماعی پرداخت کرده این کارگران نمیتوانند از خدمات مستمری بیمه بیکاری استفاده کنند.
او با اشاره به اینکه به نظر میرسد همه کارگران اخراجی در دریافت مستمری بیمه بیکاری با مشکل روبرو شوند اظهار داشت: مسئولان اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی غرب تهران بجای پیگیری مشکلات کارگران اخراجی ایران تایر به آنان توصیه کردهاند برای حل مشکلاتشان به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.
---------------------------------
کارگران شرکت مادیران مقابل مجلس تجمع کردند
تعدادی از کارگران شرکت مادیران به خاطر اخراج غیرقانونی از این شرکت در درب مجلس شورای اسلامی تحصن کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران در پلاکاردی که دستشان است خود را کارگران رسمی معرفی کرده و مدعیاند که به شکل غیر قا نونی اخراج شدند.
این کارگران روز ۴ شنبه هفته گذشته نیز مقابل مجلس تحصن کردند، اما به خاطرتعطیلی مجلس؛ امروز تحصن خود را تکرار کردند.
---------------------------------
جزئیات مصدومیت ۳ نفر در انفجار انبار کارخانه اکسیژن اخوان
گزارش تکمیلی از حادثه انفجار در کارخانه اکسیژن اخوان، حکایت از مصدومیت سه تن اعضای خانواده سرایدار انبار این کارخانه دارد.
به گزارش ایلنا، این انفجار در هنگام تخلیه بار یکی از کامیونتهای مخزندار حمل اکسیپزن در انبار کارخانه اخوان رخ داده است که بر اثر آن با آتش گرفتن دو کامیونت، سه تن از اعضای خانواده سرایدار (دو زن ۱۸ و ۱۴ ساله و یک مرد ۵۵ ساله) به شدت مصدوم شدند و دو تن از نگهبانان نیز دچار موج گرفتگی شدند.
ایلنا ظهر امروز به نقل از مرکز اطلاع رسانی اورژانس تهران گزارش داده بود که ساعت ۲۲ شب گذشته (چهارم بهمن ماه) حادثه انفجار یک کپسول اکسیزژن در کارخانه تولید اکسیژن در خیابان ۱۷ شهریور تهران باعث مصدومیت ۳ کارگر شد.
انفجار کپسول باعث مصدومیت ۳ کارگر شد
سه کارگر در نتیجه انفجار کپسول اکسیژن بشدت مصدوم شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی اورژانس تهران، شب گذشته (چهارم بهمن ماه) حادثه انفجار یک کپسول اکسیزژن در کارخانه تولید اکسیژن در خیابان ۱۷ شهریور تهران باعث مصدومیت ۳ کارگر شد.
بر اساس این گزارش، مصدومان این حادثه دو زن ۱۸ و ۱۴ ساله و یک نفر مرد ۵۵ ساله هستند که شب گذشته بعد از انجام اقدامات اولیه پزشکی از سوی اورژانس تهران به بیمارستان فیاض بخش منتقل شدهاند.
هنوز درباره علت وقوع این حادثه توضیحی منتشر نشده است.
[اخبار تکمیلی ارسال میشود]
---------------------------------
اعتراضات صنفی کارگران ایران تایر وارد ششمین روز شد
بیش از ۴۰۰ کارگر روزمزد و قرار دادی کارخانه ایران تایر صبح امروز، شنبه (پنجم بهمن ماه)، در ششمین روز از شروع اعتراضاتشان به تصمیم کارفرما مینی بر اخراج کارگران روزمزدی، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
نماینده کارگران معترض در مورد تجمع صبح امروز کارگران ایران تایر، به ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و مواد اولیه تولید تصمیم گرفتهاند تا پایان سال در چندین مرحله تعداد زیادی از کارگران خود را اخراج کند که صبح روز یکشنبه (یکم بهمن) ماه، با اخراج ۸۰ کارگر روز مزدی مرحله نخست اخراج کارگران عملی شد.
این کارگر با بیان اینکه مرحله دوم اخراج کارگران روزمزدی قرار است تا هفته آینده عملی شود، افزود: علاوه بر اخراج ۸۰ کارگر، اسامی ۱۰۰ کارگر دیگر به لیست اخراجیها اضافه شده است که احتمالا هفته آینده صورت میگیرد.
او با بیان اینکه سوابق فعالیت بعضی از کارگران روزمردی بیکار شده به ۱۵ سال میرسد، اظهار کرد: در مجموع این کارخانه بیش از هزار کارگر دارد که کارگران موقت و روز مزدی زیر نظر یک شرکت پیمانکاری بدون برخورداری از حق امنیت شغلی، فعالیت میکنند.
نماینده کارگران به توصیف واکنش کارگران به این تصمیم کارفرما پرداخت و گفت: کارگران با برپایی چند تجمع تمام تلاش خود را برای منصرف کردن کارفرما از اخراج همکارانمان انجام دادند و این تلاش همچنان ادامه دارد.
او افزود: کارفرما هیچ توجهی به اعتراض کارگران ندارد و بیتوجه به اعتراض کارگران، قصد دارد اخراج ها ادامه دهد.
به گفته وی، کارگران عامل همه مشکلات کارخانه ایران تایر و کارگرانش را ناشی از سنگ اندازیهای دو تن از مدیران کارخانه ایران تایر میدانند که در تجمع امروز نیز کارگران مانع ورود آنان به کارخانه شدند.
این کارگر در خاتمه اظهار داشت: مسئولان ارشد کارخانه ایران تایر به کارگران گفتهاند اگر اعتراض ادامه پیدا کند کارخانه ایران تایر را تعطیل اعلام میکنند.
---------------------------------
اثبات تخلف در برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار شرکت واحد
یکی از فعالان مستقل کارگری در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از محرض شدن تخلف غیر قانونی در برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار سامانه یک این مجموعه خدماتی خبرداد.
«حسن سعیدی» با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: در جلسه مشترکی که روز سه شنبه با حضور مسولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل کار استان تهران برگزار شد، مشخص شد بخشی از آرایی که بابت انتخاب عضو کارگری هیات بررسی صلاحیت نامزدان شورای اسلامی کار سامانه منطقه یک شرکت واحد اخذ شده است تکراری بوده است.
از قرار معلوم در جلسه مورد نظر بررسی تطبیقی لیست اسامی کارگران شرکت کننده در انتخابات یادشده نشان دادهاست که ۱۲۲ رای از مجموع ۶۱۷ رای اخذ شده تکراری بودهاست.
سعیدی بابیان اینکه برگزار کنندگان این مجمع انتخاباتی در روز انتخابات به بهانه پراکنده بودن محیط کار کارگران شاغل در سامانه منطقه یک، در پنج نقطه جداگاه اقدام به اخذ رای کرده بودند، ادامه داد: تطبیق اسامی مربوط به افراد شرکت کننده در این مجمع انتخاباتی نشان میدهد که ۱۰۸ نفر از رای دهندگان ۲ مرتبه و ۷ نفر دیگر ۳ مرتبه در پای صندوقهای اخذ رای حاضر شدهاند.
این فعال صنفی شرکت واحد بابیان اینکه چنانچه این آرای تکراری (۱۲۲ رای) را از مجموع ۶۱۷ رای اخذ شده کسر کنیم، تعداد آرای باقیمانده در صندوقهای رای به ۴۹۵ رای کاهش خواهد یافت، گفت: از آنجایی که مطابق تعداد کارگران شاغل در این مجموعه خدماتی نساب قانونی برای برگزاری هرگونه مجمع انتخاباتی ۵۰۴ رای است در نتیجه انتخابات برگزار شده به هیچ وجه نمیتواند قانونی تلقی شود.
بر این اساس در جلسه مشترکی که روز سه شنبه با حضور نمایندگان کارگران معترض، مسئولان وزارت کار و اداره کل کار و امور اجتماعی استان تهران برگزار شدهاست، پس از محرض شدن تخلفات انتخاباتی که در سامانه یک شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه رخ داده است، توافق شد تا اداره کل کار و امور اجتماعی استان تهران موضوع ابطال این انتخابات را به مدیریت شرکت واحد اعلام کند.
به گفته این فعال کارگری با گذشت ۲ روز از جلسه مورد نظر هنوز مسئولان اداره کل کار تهران در خصوص اعلام ابطال انتخابات غیر قانونی شورای اسلامی کار سامانه ک شرکت واحد هیچ اقدامی انجام ندادهاند.
وی بابیان اینکه شنیدهمیشود که مسئولان اداره کل کار و امور اجتماعی استان تهران قصد دارند تا به جای ابطال کردن انتخابات غیر قانونی شورای اسلامی کار سامانه یک شرکت واحد با مسئولان وزارت کار در مورد توقف این انتخابات مذاکره کنند، گفت: شنیده میشود که به نظر مسئولان اداره کل کار استان تهران، موضوع تکراری بودن اسامی کارگران شرکت کننده در انتخابات سامانه منطقه یک شرکت واحد، تنها یک اشتباه سهوی و غیر عمدی بوده است.
اظهارات اخیر این فعال کارگری در شرکت واحد درحالی است که در چند ماه اخیر بخشی از کارگران شرکت واحد اتوبسرانی تهران و حومه در اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار در سامانهها و مناطق مختلف این مجموعه خدماتی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کردهاند.
انتشار این خبر درحالی است که بنابر گفتههای یکی از اعضای شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه هرچند تا این لحظه از سوی اداره کل کار و امور اجتماعی استان تهران هیچ دستوری در خصوص توقف یا ابطال روند برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار شرکت واحد ابلاغ نشده است اما احتمال دارد که اداره مذکور در اوائل هفته جاری (تا روز دوشنبه هفتم بهمن ماه) نظر خود را در خصوص نحوه ادامه برگزاری انتخابات شواری اسلامی کار شرکت واحد ابلاغ کند.
---------------------------------
نارضایتی معلمان از تعویق ۵ ماهه در پرداخت اضافه تدریس
دبیر کل کانون صنفی معلمان از پرداخت نشدن اضافه تدریس (اضافه کار) بسیاری از معلمان از ابتدای اردیبهشت ماه خبر داد.
«اسماعیل عبدی» در این باره به ایلنا گفت: اضافه تدریس بسیاری از معلمان در اردیبهشت ماه و ۴ ماهی که از ابتدای سال تحصیلی جدید میگذرد (ماههای مهر، آبان، آذر و دی)، پرداخت نشده که این مسئله به نارضایتی جدی در میان آنان دامن زده است.
وی ادامه داد: معوقه اضافه تدریس معلمان بیشتر مربوط به شهرستانهای استان تهران است اما در بیشتر استانها اضافه تدریس وجود دارد چرا که به دلیل کمبود نیروی انسانی در بسیاری از دروس، تعدادی از همکاران باید اضافه تدریس داشته باشند.
این فعال صنفی معلمان با اشاره به شرایط نامناسب اقتصادی، افزود: حقوق معلمان با نرخ واقعی تورم متناسب نیست بنابراین آنان برای گذران زندگی و تامین امرار معاش به اضافه تدریس مجبور میشوند.
عبدی تصریح کرد: اضافه تدریس معلمان در آموزش و پرورش عنوان حق التدریس دارد که وابسته به فیش حقوقی و حکم کارگزینی است و از ساعتی ۸ هزار تومان تا ساعتی ۱۲ هزار تومان متغیر است.
وی با اشاره به اظهار نظر «علی اصغر فانی» وزیر آموزش و پرورش در تاریخ ۱۰ آذر ماه در شبکه دو صدا و سیما مبنی بر اینکه معوقات معلمان تا ۳ ماه آینده پرداخت میشود، عنوان کرد: ما شرایط دولت آقای روحانی را درک میکنیم زیرا با حجم بالایی از بدهیهای دولت گذشته رو به رو است اما این حق را نیز برای همکارانمان قائلیم که نسبت به تعویق در پرداخت حقوق و مزایای خود اعتراض داشته باشند.
دبیر کل کانون صنفی معلمان در پایان تاکید کرد: بخش قابل توجهی از معوقات معلمان باید در هفتههای اخیر پرداخت شود تا معلمان مشکلات معیشتیشان را حل کنند.
---------------------------------
کارگرانی که هر روز در سکوت رسانهها جان میبازند
«دو کارگر زن بر اثر آتشسوزی در یک کارگاه تولیدی کشته شدند»؛ «انفجار مخزن سوخت در پتروشیمی خرمآباد جان دو کارگر را گرفت»؛ «مرگ کارگر ۲۱ ساله در تونل قطار شهری اهواز»؛ «سقوط سه کارگر ساختمانی از ارتفاع ۳۵ متری در مشهد»؛ «کارگر اداره برق روستایی در گیلان هنگام انجام کار کشته شد»؛ «ریزش آوار یک کارگر را کشت و سه همکارش را مصدوم کرد»؛ «هفت کارگر بر اثر فوران مواد مذاب سوختند» و...
آنچه که در بالا آمد، تنها چند نمونه از حوادث شغلی است که طی یک ماهه اخیر اتفاق افتادهاند و خبر آنها از میان خیل عظیم حوادث کارگری به رسانهها «درز» پیدا کرده؛ حساب آن دسته از حوادث کارگری که هیچگاه رسانهای نشده دیگر از دست در رفته است.
اما از میان همهٔ حوادث کارگری دلخراش که روزانه جان چندین کارگر ایرانی را میگیرند، خبر «کشته شدن دو کارگر زن بر اثر آتشسوزی در یک کارگاه تولیدی» در تاریخ ۲۹ دی ماه (سالروز ولادت پیامبر اسلام) جنجال بسیاری به پا کرد چرا که این حادثه در قلب شهر تهران (خیابان جمهوری) و در دید مستقیم مردمی رخ داد که حالا از هر حادثهای با دوربین موبایل شان فیلم میگیرند تا در اجتماعات دوستانه، دیگران را از آنچه دیدهاند مطلع کنند. پرسش اینجاست که اگر این حادثه در دهکورهها... یا نه، در حاشیه همین پایتخت رخ میداد تا چه حد افکار عمومی و مسئولان کشور را درگیر میکرد؟
بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی، روزانه ۵ کارگر در ایران بر اثر حوادث شغلی جان میبازند. بنابراین اگر کشته شدن دو کارگر زن در خیابان جمهوری را کنار بگذاریم، ۳ کارگر دیگر نیز در همان روز جان باختهاند که خبرش اعلام نشده است.
اما این بار به برکت تکنولوژی و بخت ـ استثنائاً ـ ناکوک شهرداری تهران، حادثه خیابان جمهوری و مرگ دو کارگر زنی که به دلیل نقص فنی نردبام ماشین آتش نشانی جان باختهاند توسط دوربینها ضبط شد تا دستمایهٔ مرثیه خوانی و تسویه حسابهای سیاسی شود.
این در حالی است که حوادث شغلی هر روزه برای کارگرانی که در سختترین شرایط کاری و با مزدهای حداقلی مشغول به کارند، رخ میدهد و نه تنها مرجعی برای شنیدن فریاد آنها وجود ندارد بلکه چون دوربینهای موبایلی در محل واقعه نیستند صدای شان به رسانهها هم نمیرسد.
بسیاری از این حوادث شغلی لحاظ دلخراش بودن دست کمی از حادثه اخیر در خیابان جمهوری نداشتهاند. برای نمونه در تاریخ ۱۶ دی ماه در خوزستان، «علی زادحزباوی» کارگر ۲۱ ساله پروژه قطار شهری اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «کیسون» استخدام شده بود، در هنگام کار در تونلی کمعرض در عمق زمین بر اثر گیر کردن لباس کارش به واگن حمل بار، چندین متر به روی زمین کشیده شد و پس از برخورد سرش با دیواره تونل جان باخت. متاسفانه در این حادثه بغیر از کارگر کشته شدن و راننده لکوموتیو، کسی در تونل وجود نداشت تا فیلم بگیرد.
یا در نمونه دیگری، چهاردهم دی ماه امسال، دو کارگر ۲۵ و ۲۹ ساله به نامهای «بهمن آزادی مقدم» و «محمد مهدی مهدیپور» در پتروشیمی خرمآباد، هنگام جوشکاری مخزن گازوییل جان باختند زیرا مخزن گازوییل قبل از شروع عملیات جوشکاری، خالی نشده بود و کارگران بر اثر وقوع انفجار و سپس آتشسوزی از ارتفاع به پایین پرتاب شدند. در این حادثه هم کسی دوربین موبایلش را برای ثبت واقعه از جیب بیرون نیاورد.
اما سکوت مدیران شهرداری تهران و سازمان آتش نشانی و جا خالی دادن از قبول مسئولیت با معرفی «خواست و مشیت الهی» به عنوان مقصر کشته شدن دو کارگر، به تشدید خشم افکار عمومی ناراحت دامن زد تا به جایی که تب تعیین مقصر در این حادثه همه گیر شده است. حتی «حسن روحانی» رییس جمهور نیز به درستی وارد عمل شده و در نامه ای خطاب به وزیر کشور، وی را موظف کرده است تا در اسرع وقت، گزارشی از این حادثه تاسف بار به وی ارائه دهد. اما موضوع تعیین و مجازات مقصران هرچند اهمیت دارد، اما تمام ماجرا نیست. تمام ماجرا موضوع گمشده ایمنی و بهداشت کار است که هر روز جان پنج کارگر را در ایران میگیرد.
---------------------------------
کارگران پتروشیمی فجر دست از کار کشیدند
بیش از ۱۵۰ کارگر پتروشیمی فجر در اعتراض به تصمیم پیمانکار مبنی بر جلوگیری از ورود یکی از نمایندگان صنفی کارگران به کارخانه دست از کار کشیدند.
یکی از کارگران پتروشیمی فجر با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: کارگران واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی فجر صبح امروز (سه شنبه ۱ بهمن ماه) در اعتراض به تصمیم شرکت پیمانکاری «رامپکو» مبنی بر جلوگیری از ورود «عباس رضایی» به کارخانه دست از کار کشیدند.
وی در تشریح دلایل پیمانکار برای جلوگیری از ورود نماینده صنفی کارگران به کارخانه، افزود: علت اتخاذ چنین تصمیمی به صورت رسمی به کارگران اعلام نشده اما از منابع مختلف شنیده میشود که آقای رضایی به دلیل مصاحبه با رسانههای رسمی کشور و اطلاع رسانی در خصوص شرایط نامناسب کارگران ممنوع الورود شده است.
وی تصریح کرد: بعد از آنکه آقای رضایی طی مصاحبهای با ایلنا، اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی فجر را در تاریخ ۲۹ مهر ماه رسانهای کرد، مورد خشم کارفرما و پیمانکار قرار گرفت.
گفتنی است اعتراض صنفی یاد شده در واکنش به عدم افزایش ۲۲ درصدی حقوق و مزایای کارگران بر خلاف قول قبلی مدیرعامل انجام شد.
این کارگر پتروشیمی فجر در پایان عنوان کرد: کارفرما و پیمانکار پتروشیمی فجر تلاش میکنند با فشار به نماینده صنفی ما، از اطلاع رسانی سایر کارگران در خصوص تبعیضهای بیپایان در این کارخانه جلوگیری کنند.
موضوع داخلی شرکت پیمانکاری است
مسئول روابط عمومی پتروشیمی فجر در خصوص اعتراض صنفی کارگران این کارخانه، گفت: فعل و انفعالات صورت گرفته در پتروشیمی فجر، موضوع داخلی شرکت پیمانکاری است.
او در گفتگو با خبرنگار ایلنا تاکید کرد که جلوگیری از ورود نماینده کارگران به کارخانه به هیچ عنوان با مصاحبه وی با رسانه ها ارتباط نداشته است.
پیشینه تهدید فعالان کارگری در ماه گذشته
گفتنی است ایلنا در تاریخ 25 دیماه از با انتشار گزارشی از اعمال فشار به تعدادی از فعالان کارگری که در خصوص مسائل صنفیشان اطلاعرسانی کرده بودند؛ هشدار داده بود که برخورد با فعالان کارگری به قصد انصراف آنان از فعالیت صنفی طی یک ماه گذشته وارد فاز تازهای شده است و این خطر وجود دارد که در صورت ادامه این برخوردها، روند اطلاع رسانی از جامعه کارگری بدلیل نبود تضمینی برای «آزادی پس از بیان» با اخلال مواجه شود. همچنین در تاریخ 26 دیماه گزارش دیگری از تهدید ۲۰ کارگر پلیاکریل به دلیل فعالیتهای صنفی منتشر شده بود.
---------------------------------
تجمع کارگران ایران تایر در اعتراض به اخراج ۸۰ نفر از همکارانشان
صبح امروز بیش از ۴۰۰ کارگر کارخانه ایران تایر در اعتراض به اخراج ۸۰ نفراز همکارانشان تولید را متوقف کرده و در مقابل درب ورودی کارخانه (واقع در کیلومتر ۵ جاده مخصوص کرج) تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران ایران تایر به ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و مواد اولیه تولید قصد دارد در چندین مرحله کارگران خود را اخراج کند که صبح امروز با اخراج ۸۰ کارگر روز مزدی، مرحله نخست اخراج کارگران آغاز شده است.
او با بیان اینکه سوابق فعالیت بعضی از کارگران روزمردی بیکار شده به ۱۵ سال میرسد، اظهار کرد: در مجموع این کارخانه بیش از هزار کارگر دارد که ۲۵۰ نفر رسمی و مابقی کارگران موقت و روز مزدی هستند که زیر نظر یک شرکت پیمانکاری بنام «سامان دهان فروز» فعالیت میکنند.
به گفته این کارگر، افراد حاضر در تجمع امروز از کارگران شیفت صبح کارخانه ایران تایر هستند که به حمایت از ۸۰ کارگر اخراجی دست از کار کشیده و با متوقف کردن تولید خواستار بازگشت بکار همکارانشان شدهاند.
این کارگر در ادامه اظهار داشت: کارگران نگراناند که روند اخراج کارگران ادامه پیدا کند و شاهد اخراج سایر کارگران قراردادی در هفتههای آینده باشیم.
او درباره علت اخراج کارگران گفت: به گفته برخی همکارانش، مسئولان کارخانه ایران تایر با تبدیل تایر نخی به تایر تمام سیمی قصد دارند با خرید ماشین الات پیشرفته، این تجهیزات را جایگزین کارگران کارخانه کنند.
او در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران ایران تایر در شرف بازنشستگی طبق قانون مشاغل سخت و زیان آور هستند، اظهار داشت: از دولت به ویژه سازمان تامین اجتماعی میخواهیم در روند بازنشستگی پیش از موعد این کارگران تسریع کنند تا امنیت شغلی ۱۲۵۰ کارگر این کارخانه به خطر نیافتد.