افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (بهمن ماه


خبرگزاری کار ایران                                                                                      چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱٧ فوریه ۲۰۱٦

مرگ کارگر شهرداری قائم‌شهر در حادثه سقوط از جرثقیل

براساس اخبار دریافتی ایلنا،مسئول روابط عمومی شهرداری قائم‌شهر در گفت‌و‌گو با دیگر رسانه‌ها اظهار کرد: این کارگر جوان شهرداری در هنگام نصب بنر یادواره شهدا از جرثقیل به پایین سقوط کرد که بر اثر ضربه مغزی شدن جان خود را از دست داد. محسن اسدی بیان کرد: رضا غلامی از پرسنل شرکتی شهرداری قائم‌شهر بود که در حین انجام وظیفه دچار حادثه سقوط شد و جان خود را از دست داد.

------------------------------

کارگران البرز شرقی با وعده رسیدگی به تجمع خود خاتمه دادند

یکی از کارگران معدن زغال سنگ طزره در تشریح علت اعتراض کارگران به ایلنا گفت: به دلیل بی‌توجهی کارفرما ومسئولان استانی روز گذشته تصمیم گرفیتم تا حدود ۵۰ نفر از کارگران طزره برای پیگیری مطالبات صنفی خود به نهاد ریاست جمهوری و سازمان خصوصی سازی در تهران بیایند.
در همین رابطه یکی از کارگرانی که روز گذشته به تهران آمده بود دلیل اعتراض خود و همکارانش را پرداخت نشدن حدود سه ماه معوقات مزدی و حق بیمه سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد و افزود: مشکلات واحد البرز شرقی از زمان واگذاری مالکیت آن به بخش خصوصی بیشتر شده‌است.
وی افزود: بیشتر کارگرانی که روز گذشته به تهران آمدند و شب گذشته را در نماز خانه سازمان خصوصی سازی سپری کرده‌اند صبح امروز با وعده پیگیری‌های مسئولان سازمان خصوصی تهران را ترک کرده و تنها چند نفر از آنها برای پیگری در تهران باقیمانده‌اند.
این کارگر معدن طزره با اشاره به وعده‌هایی که مسئولان سازمان خصوصی سازی برای پیگیری به آنها داده‌اند؛ گفت: همه ما پیش از سفر روز گذشته خود به تهران برای بمدت شش روز (از ششم تا یازدهم بهمن) با تجمع در مقابل ساختمان اداری معدن که در شهر شاهرود قرار دارد تجمع کردیم اما نه کارفرما و نه مسئولان در عمل به خواسته‌های ما توجهی نکردند.

------------------------------

کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه تجمع کردند

منابع خبری ایلنا در عسلویه در گفتگو به ایلنا گفتند: صبح امروز حدود ۴۰۰ نفر از کارگرانی که بصورت پیمانکاری در فاز‌های ۲۰ و ۲۱ عسلویه مشغول کارند در اعتراض به چندین ماه معوقات مزدی و اهمال کارفرمایان در به روز کردن این مطالبات، تجمع اعتراضی برپا کردند.
از قرار معلوم این کارگران که در شرکت‌های پیمانکاری زیرشاخه شرکت اجرایی احداث مشغول به کار هستند به نشانه اعتراض ساعاتی مقابل دفتر مدیریت این شرکت جمع شدند.
بر اساس اظهارات منابع خبری، با مداخله نمایندگان کارفرما و قول مساعد جهت پرداخت معوقات، کارگران معترض به خوابگاه‌ها بازگشتند.
خواسته اصلی این کارگران پرداخت تمام مطالبات مزدی تا قبل از پنجم اسفندماه برطبق دستور کتبی ارسالی وزارت نفت به کارفرمایان شرکت‌های پیمانکاری است.

------------------------------

نگرانی کارگران شرکت عرف ایران از تعدیل احتمالی

کارگران عرف ایران که تعداد آنها در حال حاضر ٦۰ حدود نفر است در تماس با ایلنا گفتند: از حدود یک سال پیش به غیر از مزد پایه تقریبا هیچ مزایای مزدی دریافت نکرده‌ایم و اکنون سه ماه است که پرداخت همین مزد پایه نیز قطع شده است.
یکی دیگر از کارگران این واحد تولیدی افزود: جدا از مسئله تاخیر مطالبات مزدی در حال حاضز نگران امنیت شغلی خود نیز هستیم زیرا همه ما تا به امروز بصورت قراردادی مشغول کار بودیم و در حال حاضر نیست اعتبار قراردادهای ما تا پایان سال جاری است.
در همین رابطه این کارگران به نقل از کارفرمای خود می‌گویند که به احتمال قوی از ابتدای سال آینده بخش قابل توجهی افراد شاغل در این مجموعه تعدیل خواهند شد.
از سوی دیگر این کارگران نگران هستند که مبادا در صورت تعدیل به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه‌های سازمان تامین اجتماعی آنها حتی نتوانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.

------------------------------

احتمال تعطیلی سه ماهه کارخانه‌های کاشی و سرامیک/ ترس کارگران از بیکاری

به گزارش ایلنا، «بهنام عزیز‌زاده» مدیر انجمن تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان کاشی و سرامیک طی نامه‌ای از اعضای این انجمن خواست تا در صورت تمایل، به مدت ۳ ماه و برای مدیریت تولید و انبار خود کارخانه‌ها را تعطیل کنند.
در این نامه از تولیدکنندگان کاشی و سرامیک خواسته شده در صورت تمایل از نیمه اسفند تا نیمه خرداد خط تولید را کاملا متوقف کنند. پیش از این نیز در ماه گذشته انجمن صنفی کارخانه‌های کاشی و سرامیک ازتولیدکنندگان خواسته بود که ظرفیت خود را به نصف برسانند.
در ماههای گذشته کارخانه‌های کاشی و سرامیک بسیاری تعطیل شده‌اند یا در آستانه تعطیلی قراردارند و با صدور این توصیه نامه، کارگران این صنعت در آستانه ورود به سال نو، بیش از پیش نگران عدم تمدید قرارداد و بیکاری جمعی هستند.
به عنوان نمونه می‌توان به تعطیلی کاشی کویر یزد، بزرگ‌ترین و نخستین تولیدکننده صنعت کاشی کشور در ماههای گذشته و بیکاری ۲۵۰ کارگر آن اشاره کرد که تجمعات این کارگران در هفته‌های گذشته نیز نتیجه‌ای در بر نداشته است.

------------------------------

وکیل کارگران سنگ آهن بافق: نسبت به رفع اتهام کارگران امیدواریم

محمد علی جداری فروغی وکیل کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: دادگاه امروز در دو نوبت در ساعت ۱۰ و ۱۱ صبح برگزار شد که در دادگاه اول نسبت به شکایت دو کارگر متهم و در دادگاه دوم نسبت به شکایت ۷ کارگر متهم دیگر رسیدگی شد.
وی ادامه داد: در یکی از این دو پرونده تنها شاکی کارگران دادستان بافق بود و در نتیجه از جنبه عمومی به اتهامات وارده رسیدگی شد اما در دادگاه دوم که عناوین اتهامی مشابهی به کارگران وارد شده بود به غیر از دادستان بافق شکایت دیگری از سوی مدیریت معدن سنگ آهن بافق مطرح شده بود و در نتیجه متهمان اخیر علاوه بر شاکی عمومی با شکای خصوصی نیز مواجه بودند.
جداری فروغی بایادآوری اینکه نماینده حقوقی کارفرمای کارگران سنگ آهن بافق هم در جلسه قبلی و هم در جلسه امروز رضایت خود را نسبت به عدم پیگیری پرونده اعلام کرده است، افزود: اما با توجه به جنبه عمومی جرم حضور دادستان بافق در جلسات بعدی دادگاه ضروری است.
وکیل کارگران سنگ آهن بافق با مثبت خواندن شیوه رسیدگی که ریاست شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری در پرونده مربوط کارگران معدن سنگ آهن بافق اتخاذ کرده است، گفت: امیدواریم که با استمرار این رویه در جلسه بعدی دادگاه که احتمالا حدود یک ماه دیگر برگزار می‌شود شاهد تبرئه کارگران از تمامی اتهامات وارد شده باشیم.

------------------------------

روز گذشته همه کارگران بازداشتی آزاد شدند

«سمیه محمودی می‌مند»، وکیل کارگران مجتمع مس خاتون آباد در تماس با ایلنا؛ از آزادی ۵ کارگر بازداشتی این مجتمع خبر داد.
این کارگران روز گذشته با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان شهر بابک آزاد شدند.
در روزهای گذشته ۲۳ نفر از ۲۸ کارگربازداشتی مجتمع مس خاتون آباد با قرار وثیقه آزاد شده بودند که در روز گذشته با آزادی ۵ کارگر باقیمانده، بازداشت‌های خاتون آباد خاتمه می‌یابد.
محمودی در ادامه در رابطه با مطالبات این کارگران گفت: پیگیر مساله بازگشت به کار و حل مساله استخدامی این کارگران هستم.

------------------------------

تعویق بیش از ۲ ماه حقوق کارگران کربنات سدیم سمنان

منابع کارگری ایلنا در سمنان می‌گویند؛ در این واحد تولیدی حدود ۲۰۰ کارگر مشغول به‌کار هستند که معوقات مزدی آنان بیش از دو ماه به تعویق افتاده است.
این منابع درباره دلیل به تعویق افتاده دستمزد کارگران این واحد تولیدی عنوان کردند: به تبع رکود بازارفروش محصولات کارخانه کربنات سدیم که در صنایع شیشه‌سازی، شوینده‌ها و صابون، صنایع رنگ و رنگ‌سازی، صنایع نساجی، چرم‌سازی، کاغذ، صنایع فلزی، واحدهای تصفیه نمک، باطری‌سازی، ریخته‌گری و سایر صنایع شیمیایی کاربرد دارد، پرداخت دستمزد کارگران و سایر هزینه‌های جانبی این کارخانه به تاخیر افتاده است.
به گفته آنان این ادعای کارفرما در حالی مطرح است که مشکلات مالی و فروش کارخانه به تبع بهبود وضعیت اقتصادی کشور بعداز خاتمه تحریم‌ها رونق پیدا کرده است.
منابع کارگری ایلنا با بیان اینکه کارگران کربنات سدیم به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج؛ قدرت بیان مشکلاتشان را ندارند و در صورت اعتراض تهدید به اخراج می‌شوند، افزودند: حدود پنج ماه پیش (۲۴مهرماه) گروهی ۵۰ نفری از این کارگران به دلیل «رکود بازار فروش محصولات» بعد از خاتمه قرار داد کارتعدیل شده‌اند.

------------------------------

حکم تبرئه ضارب علی چراغی نقض شده است

«ابراهیم پورامام» وکیل خانواده چراغی در گفتگو با ایلنا در ارتباط با روند پرونده علی چراغی گفت: در پی اعتراض وکیل مرحوم به تبرئه شدن ضارب اصلی از اتهام قتل عمد، دیوان عالی کشور در روزهای گذشته حکم تبرئه را نقض کرده است.
وی با بیان اینکه هنوز رای صادره را رویت نکرده است، گفت: اکنون پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه ده دادگاه کیفری استان تهران ارجاع داده شده است.
پور امام افزود : پیش از این ضارب اصلی از اتهام قتل عمد تبرئه شده بود که پیگیری‌ها و اعتراضات مکرر منجر به نقض این رای شد. وی در رابطه با باقی متهمان پرونده گفت: حکم شش ماه حبس دو متهم دیگر پرونده نیز تایید شده است. وکیل خانواده چراغی در پایان گفت: احتمالا هفته آینده رای به صورت کتبی در دسترس وکیل و خانواده قرار خواهد گرفت.

------------------------------

گاز گرفتگی جان دو کارگر را در شرق تهران گرفت

به گزارش ایلنا و براساس خبری که به نقل از سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در رسانه‌ها منتشر شده است؛ این حادثه در یک ساختمان پنج طبقه در حال ساخت در شهرک حکیمیه، شهرک والفجر که در شرق تهران قرار دارد؛ برای دو کارگر تبعه افغان اتفاق افتاده است.
در این رابطه «جلال ملکی» به رسانه‌ها گفته است: ساعت ۱۳: ۸صبح، حادثه گاز گرفتگی دو کارگر به سامانه ۱۲۵ اعلام و ماموران نزدیک‌ترین ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور آتش نشانان در محل حادثه، معلوم شد این دو کارگر ۱۸ و ۲۷ ساله افغان در زمان استراحت در یکی از اتاقهای ساختمان به دلیل تساعد گاز منواکسید کربن از اجاق خوراک پذی دچار مسمومیت شدید شده‌اند که در ‌‌نهایت توسط عوامل آتشنشانی به بیرون انتقال پیدا می‌کنند و تحویل عوامل اورژانس می‌دهند.
وی خاطرنشان کرد: به تشخیص عوامل اورژانس به دلیل شدت گاز گرفتگی متاسفانه این دو کارگر جان خود را از دست داده بودند.

------------------------------

وعده معاون استاندار به کارگران صدرا عملی نشد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، اعضای شورای شهر بوشهر به تداوم مشکلات کارگری در شرکت صنایع دریایی (صدرا) واکنش نشان داده و از محقق نشدن وعده‌هایی که توسط مسئولان استانداری به کارگران این شرکت داده شده است انتقاد کردند.
شمار کارگران معترض صدرا که عمدتا در پیمانکاری ها مشغولند بالغ بر 1500 نفر است که از تابستان امسال تنها در مراحلی مساعده های 300 یا 500 هزارتومانی دریافت کرده اند که نمی تواند تکافوی هزینه های زندگی شان را دهد.
علاوه بر آن، به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه های کارفرما توسط شرکت صدرا، بخشی از کارگران امکان تمدید دفترچه درمانی خود و خانواده شان را ندارند و این اتفاق برایشان قوز بالا قوز شده است.
هفته پیش معاون سیاسی امنیتی استاندار بوشهر «فتح الـله حقیقی» وعده داده بود که با مصوبه کمیسیون کارگری استان و پیگیری های انجام شده، بخشی از مطالبات مزدی کارگران صدرا تا پایان هفته جاری، بخش دیگر تا پایان بهمن و مابقی تا قبل از پایان سال پرداخت می شود.
اما نه هفته گذشته و نه طی دو روزی که از هفته جاری گذشته، پولی به حساب کارگران صدرا واریز نشد.
در این رابطه ظاهرا کارگران به رسانه‌های محلی گفته‌اند: حتی در دو روزی که از شروع این هفته گذشته است مسئولان ایران صدرا در پاسخ به کارگرانی که برای دریافت معوقات مزدی خود مراجعه کرده‌اند با دادن وعده امروز و فردا در حال زمان خریدن هستند.
به گفته آنها، برخی از نمایندگان صدرا که امروز به استانداری رفته اند تا پیگیر سرنوشت وعده معاون سیاسی استاندار باشند اما موفق به انجام گفتگو مسئولان مربوطه نشدند.
در عین حال وضعیت نامطلوبی که کارگران این واحد صنعتی در حال حاضر به آن دچار هستند باعث شد تا برخی از اعضای شورای شهر بوشهر در جلسه عصر یکشنبه خود طی نطق هایی خواستار پیگیری موضوع و عملی شدن وعده معاون استاندار شوند.

------------------------------

کشته شدن یک کارگر معدن طلای آق دره تکاب در حادثه کار

به گزارش ایلنا، این حادثه حدود ساعت شش و ۳۰ دقیقه بعد از ظهرروز گذشته در واحد دپو معدن طلای آق دره دراستان آذربایجان غربی برای یکی از کارگران راننده بولدوزر به نام اسد رنجبر اتفاق افتاده است.
از قرار معلوم در هنگام حادثه آقای رنجبر بصورت پیاده در مسیر تردد یک دستگاه لودر قرار می‌گیرد و براثر برخورد با چرخ‌های عقب این وسیله نقلیه در حال حرکت بشدت مصدوم می‌شود.
بر پایه این اطلاعات این کارگر حادثه دیده از سوی عوامل بهداشت مرکزی معدن طلای آق دره به بیمارستان شهدای تکاب انتقال داده می‌شود اما علارغم تلاش دو ساعت پزشکان برای نجات وی، این کارگر جان خود را از دست می‌دهد.
به نقل از همکاران آقای رنجبر، او دارای ۶۰ سال سن وبیش از ۱۸ سال سابقه کار درواحد معدنی طلای آق دره را به صورت قرار دادی دارد.

------------------------------

سپنتا بین الملل تعطیل شد/ کارگران معوقات مزدی دارند

جمعی از کارگران شرکت حفاری نفتی سپنتا بین الملل در اهواز از سه ماه معوقات مزدی خود مربوط به پیش از تعطیلی کارخانه خبر دادند.
به گفته این کارگران، پس از تعطیلی کارخانه در آخر آبان ماه، حدود ۴۰۰ کارگر این شرکت بیکار شده‌اند. از قرار معلوم قرارداد شغلی این کارگران تا پایان سال جاری بوده است
بر اساس اظهارات کارگران، تلاش‌های آن‌ها در ماههای گذشته برای دریافت مطالبات مزدی تا کنون بی‌نتیجه مانده است.
ظاهرا مراجعات این کارگران به اداره کار شرق اهواز و اقامه دعوا در هیات‌های حل اختلاف به دلیل کارشکنی‌های کارفرما تا کنون حاصلی در بر نداشته و مطالبات مزدی آن‌ها پرداخت نشده است.
این کارگران ابراز امیدواری کردند که مقامات اداره کار اهواز و همچنین مسئولان شرکت مناطق نفتخیز جنوب به عنوان کارفرمای مادر، در روزهای پایانی سال تدبیری بیاندیشند و کارفرما را ملزم کنند که معوقات مزدی کارگران را پرداخت کند.

------------------------------

مسمومیت غذایی کارگران پرورش ماهی در اهواز

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، این مسمومیت که پس از صرف شام حادث شد، با ورود نیروهای امدادی و اورژانس، بیماران به بیمارستان های رازی و سینا منتقل شدند.
علت وقوع مصمومیت مذکور، در دست بررسی است و هنوز رسما" علت آن اعلام نشده است.
مرکز پرورش ماهی آزادگان با تولید سالانه پانزده‌هزارتن ماهی گرمابی، بزرگ‌ترین مرکز پرورش ماهی خوزستان محسوب می شود.

------------------------------

کارگران گچ بیجار تجمع کردند

به گزارش اخباردریافتی ایلنا؛، صبح روز گذشته (شنبه ۲۴ بهمن ماه) تعدادی از کارگران کارخانه گچ بیجار به دلیل عدم پرداخت چندین ماه حقوق و بلاتکلیفی در وضعیت شغلیشان مقابل ساختمان فرمانداری این شهرتجمع کردند.
یکی از کارگران معرض به سایر رسانه‌ها گفته است: متاسفانه اداره کار بیجاربه در رسیدگی به این پرونده اختلاف مطالبات قانونی کارگران را نادیده گرفته است.
به ادعای این کارگر گچ بیجار، آنان به مدت دو سال است به دلیل نبود برنامه ریزی صحیح، در بلاتکلیفی شغلی به سر می‌برندو در طول این مدت علارغم اینکه کارفرما چندین ماه است پرداخت دستمزد کارگران را به تاخیر انداخته است حدود ۲ سال بیمه کارگران را به تامین اجتماعی واریز نکرده است و متاسفانه در این زمینه هیچ مسئولی پی گیرمطالباتمان نبوده است.
کارگران در خاتمه تصریح کرده‌اند همچنین در حاشیه تجمع روز گذشته د نمایندگان کارگری کارخانه گچ بیجار با فرمانداردیدار کردند که وی وعده پی گیری مطالبات کارگران را داد.

------------------------------

نگرانی کارگران عسلویه از بدحسابی احتمالی پیمانکاران

جمعی از کارگران پیمانکاری عسلویه در تماس با ایلنا از احتمال اجرایی نشدن دستور کتبی وزارت نفت به شرکت‌های پیمانکاری مبنی بر لزوم پرداخت معوقات مزدی قبل از پنجم اسفندماه ابراز نگرانی کردند.
این کارگران می‌گویند با توجه به نزدیک شدن به پنجم اسفند و با در نظر گرفتن این مساله که در برخی پروژه‌ها کارگران چندین ماه معوقات مزدی دارند این نگرانی شدت گرفته است.
به گفته فعالان کارگری پارس جنوبی اهمال کارفرمایان در اجرای این دستور می‌تواند کارگرانی را که بابت چندین ماه معوقات مزدی از پیمانکاران خود طلبکارند به برپایی اجتماعات صنفی وادار کند اما در مقابل این نگرانی هم وجود دارد برخی پیمانکاران با دستاویز قراردادن این کنش صنفی از آن برای تعدیل و قطع همکاری احتمالی با کارگرانی استفاده کننده که ممکن است به دلیل مشکلات مالی خود و خانوادهایشان از بابت معوقات مزدی خود معترض شوند.
در همین رابطه یک مقام مسئول در پارس جنوبی ضمن تایید نگرانی کارگران به خبرنگار ایلنا گفت: این دستور کتبی، مصوبه کمیسیون کارگری منطقه پارس جنوبی و یک تاکید موکد و لازم الاجراست و بایستی بر اساس این دستور معوقات کارگران تا قبل از پنجم اسفند پرداخت شود.
وی افزود: بدون تردید با پیمانکاران خاطی و شرکت‌هایی که این دستور را نادیده بگیرند به شدت برخورد خواهد شد.
وی در پایان گفت: این دستور تا کنون در برخی از فاز‌ها از جمله فاز ۱۷ و ۱۸ تقریبا اجرایی شده و در فازهای دیگر نیز بایستی در روزهای آینده اجرا شود.

------------------------------

سبد معیشتی مورد نظر کارفرمایان واقعی نیست

«عبداللـه وطنخواه»، نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران در گفتگو با ایلنا در رابطه با روند مذاکرات مزدی گفت: کارفرمایان در بحث سبد معیشت مغلطه می کنند.
وی افزود: سبد معیشت گرچه یک ساختار حداقلی است اما باید کارکردی باشد و الزاما بایستی نیازهای واقعی زندگی روزمره خانوارهای کارگری را در نظر بگیرد.
این فعال کارگری با اشاره به مذاکرات مزدی انجام شده در رابطه با سبد معیشت گفت: کارفرمایان حتی در بخش تغذیه نیز حاضر به پذیرش الزامات اساسی و استانداردها نیستند.
وی ادامه داد: این در حالیست که علاوه بر نیازهای خوراکی، هزینه های واقعی مسکن، آموزش و بهداشت نیزباید در سبد معیشت در نظر گرفته شود و باید تاکید کرد که با توجه به گسترش سیاست های نئولیبرالی در دولت فعلی و برداشتن چتر حمایت دولت از سر اقشار فرودست، این الزام بیشتر از قبل نمود پیدا می کند.
وطنخواه در ادامه به ناکارآمدی نرخ تورم به عنوان معیار اصلی تعیین دستمزد اشاره کرد و گفت: در مذاکرات مزدی امسال با وقوف به این مساله، سبد معیشت در دستور کار قرار گرفته است و این نکته مثبتی است اما متاسفانه کارفرمایان سعی می کنند با فرار به جلو و فرافکنی در این روند اخلال ایجاد کنند .
این فعال کارگری در ارتباط با ضعفهای ساختاری مکانیسم افزایش مزد برمبنای تورم گفت : نرخ تورم یک شاخص حاکمیتی است و معمولا در طی مذاکرات مزدی عامدانه، مقدار این شاخص به پایین هل داده می شود و کاهش می یابد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، نرخ تورم جاری برای سال آینده قابل استناد نیست و طبیعی است که در اقتصاد متزلزل ایران، تا زمان دریافت اولین دستمزد کارگران این نرخ افزایش یافته است.
نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران در ادامه در ارتباط با پایین بودن قدرت چانه زنی کارگران با بیان این مطلب که ایجاد و استقرار تشکل های مستقل کارگری تضمین کننده موفقیت نسبی در امر تعامل و چانه زنی است گفت: فقدان تشکل‌های مستقل، یکی از عمده ترین دلایل عقب ماندگی تاریخی دستمزدهاست.
این فعال کارگری در پایان با انتقاد از ساختار نامتوازن و معیوب جلسات شورای عالی مزد گفت: در مذاکرات مزدی در عمل در مقابل سه نماینده کارگری، سه نماینده کارفرمایی و پنج نماینده دولت حضور دارند و طبیعی است که در این ساختار وزنه مخالفان افزایش دستمزد و سنگ اندازان سودجو می چربد و بسیار بدیهی است که در این شرایط ، چیزی به نام سه جانبه گرایی عادلانه و تعامل-محور، محلی از اعراب ندارد.

------------------------------

مرگ یک کارگر لایروب در استخر فاضلاب اهواز

به گزارش ایلنا براساس خبری که به نقل از یکی از کارگران شاغل درشرکت آبفای اهواز به ایلنا داده شده است این حادثه روز گذشته (شنبه ۲۴ بهمن ماه) حوالی ساعت ۹ صبح و موقعی اتفاق افتاده است که کارگری بنام «رحیم حلفی» حین لایروبی فاضلاب استخر «الهادی اهواز» با سقوط پنجره مقابل پمپ بر روی سرش در جا کشته می‌شود.
همکاران وی در تشریح جزئیات این حادثه گفتند: آقای «حلفی» هنگامی که در عمق استخر فاضلاب الهادی می‌خواست با کمک جرثقیل مستقر در خارج از استخر فاضلاب شبکه فلزی به ابعاد ۲ متر در ۲/۵متر مقابل پمپ را برای شستشو به بیرون انتقال دهد ناگهان با‌‌ رها شدن این شبکه عظیم فلزی بر روی سرش در جا کشته می‌شود.
به نقل از همکاران وی گفته می‌وشد این کارگر تقریبا بمدت ۱۰ روز در شرکت آب وفاضلاب اهواز استخدام شده و هنوز فاقد قرار داد قانونی و بیمه تامین اجتماعی بوده است.
به گفته آنان با توجه به سابقه شغلی وی به نظر می‌رسد کارگر کشته شده تجربه کافی را برای کار لایروبی در عمق استخرهای فاضلاب که هوای آن پر از گاز‌های سمی است را نداشته است.
منابع خبری ایلنا در آبفای اهواز همچنین درباره حادثه دیگری که تقریبا دو سال پیش در ایستگاه الهادی اتفاق افتاد، ومنجر به کشته شدن دو نفر شد عنوان کردند: پیش از این حادثه دیگری در سال ۹۲ در ایستگاه الهادی برای یکی از کارگران لایروب و شخص دیگری که مسئولیت نگهبانی تجهیزات ایستگاه بوداتفاق افتاده است که در ‌‌نهایت منجر به کشته شدن هر دو نفر انجامید.
به گفته وی در جریان حادثه سال ۹۲، یکی ازکارگران لایروب حین انجام کاردر عمق استخر دچار گاز گرفتگی ناشی از تساعد گاز فاضلاب می‌شود که در ان بین شخص نگهبان که در ایستگاه که شاهد ماجرا بود هنگامی که قصد کمک به کارگر حادثه دیده را داشت خود نیز دچار گاز گرفتگی می‌شود وهردو جان می‌سپارند.

------------------------------

وکیل کارگران مس خاتون آباد مطرح کرد:

به جز ۵ نفر، بقیه کارگران آزاد شدند

«سمیه محمودی» وکیل کارگران مجتمع مس خاتون آباد در تماس با ایلنا از آزادی ۲۳ کارگر بازداشتی در روزهای گذشته با قرار وثیقه خبر داد.
از قرار معلوم هرکدام از این کارگران در روزهای گذشته با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان شهر بابک آزاد شده‌اند.
آزادی این کارگران در گروههای مختلف و در روزهای متوالی هفته گذشته انجام شده است. از قرار معلوم ۵ کارگر باقیمانده نیز قرار است به زودی با قرار وثیقه آزاد شوند.

------------------------------

انفجار گازشهری درکوره کارخانه مس زنجان یک کشته و یک مجروح برجا گذاشت

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا،مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با تایید این خبر گفت: این حادثه که صبح امروز حوالی ساعت ۲۰: ۱۱(شنبه ۲۴ بهمن ماه)در شهرک ناجی اتفاق افتاد.
«جواد مرادی» افزود:خبر وقوع این حادثه ساعت۳۰: ۱۱ به مرکز اورژانس زنجان اعلام و عوامل اورژانس مستقر در پایگاه‌های صبا، سهند و مرکزی با سه دستگاه آمبولانس به محل اعزام شدند.
وی تصریح کرد:نخستین آمبولانس ظرف مدت ۱۰ دقیقه به محل حادثه رسید اما متاسفانه کارگر جوانی که حدود ۲۹ سال سن داشت به علت شدت انفجار ناشی از گاز در دم فوت کرده بود و کارگر جوان دیگری نیز که در این حادثه جراحاتی دیده بود تحت مداوای اولیه قرار گرفت اما از انتقال به مرکز درمانی برای درمان بیشتر امتناع ورزید.

------------------------------

راهپیمایی کارگران نی‌بر هفت تپه در واکنش به پرداخت نشدن مطالبات بیمه‌ای

یکی از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معترضان در واکنش به پرداخت نشدن بیش از ۶ ماه از حق بیمه سال جاری خود و دیگر همکارانشان به قصد تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری شهرشوش مسافت ۷ کیلومتری محل کار تا ورودی شهر را راهپیمایی کردند.
این کارگر با بیان اینکه در این بین برخی مسئولان با وعده پی گیری مطالبات معترضان به راهپیمایی کارگران فصلی نی خاتمه دادند؛ در ادامه در تشریح مطالبات خود وسایر همکارانش گفت: علارغم پرداخت نشدن ۱۰ میلیارد تومان از مطالبا ت بیمه‌ای کارگران فصلی نی برکه مربوط به سالهای ۶۸ تا ۹۰ می‌شود، شرکت کشت وصنعت هفت تپه حق بیمه سال جاری کارگران نی بر را پرداخت نکرده است.
به گفته وی مشکلات صنفی کارگران نی بر کشت وصنعت هفت تپه همچنان به قوت خود باقی است و این کارگران که هم اکنون به دلیل ماهیت کارشان (فصلی بودن) تا آبان ماه فصل درو بیکار هستند در تامین مایحتاج روزانه خود دچار کمبود منابع مالی هستند.

------------------------------

۱۰۰کارگر اخراجی قند کرج به کار بازگشتند

به گفته منابع ایلنا، از مجموع ۲۵۰کارگر کارخانه قند کرج، ۱۰۰کارگر قرار دادموقت در اسفند ماه سال گذشته (۹۳) به بهانه کمبود مواد اولیه تولید و به تبع آن افزایش مشکلات این شرکت بیکار شده بودند.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه قند کرج در خصوص مشکلات این شرکت که منجر به اخراج همکارانش شد به ایلنا گفت: دلیل عمده اخراج همکارانم از سوی کارفرما مشکلات نداشتن مواد اولیه تولید (شکر خام) بود. این شرکت به دلیل نداشتن تولید در پرداخت دستمزد کارگران وسایر هزینه‌ای جاری کارخانه ناتوان شده بود.
این کارگر افزود: تامین نشدن به موقع مواد اولیه تولید علاوه بر بحرانی کردن وضعیت مالی کارخانه قند کرج، تهدید کننده امنیت شغلی کارگران شاغل در این مجموعه تولیدی بوده است.
وی افزود: با حمایت دولت در تامین شکر خام این واحد تولیدی تقریبا از دو ماه پیش فعالیت خود را از سر گرفته است و همه ۲۵۰ کارگر این کارخانه بدون داشتن معوقات مزدی روزانه حدود ۴۰۰ تن قند تولید می‌کند.

------------------------------

کشته شدن یک کارگر آپاراتی حین تعویض لاستیک

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، فرمانده انتظامی نائین اعلام کرد: خبر این حادثه از طریق تماس تلفنی شامگاه روز پنجشنبه ۲۲ بهمن ماه با مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ این شهرستان گرفته شد اعلام شده است.
به گفته سرهنگ نبی الـله سواد کوهی در این حادثه یک کارگر شاغل در یک تعمیرگاه آپاراتی هنگام تعویض لاستیک چرخ یک دستگاه کامیون به سبب ترکیدن لاستیک و اصابت جسم سخت به سرش کشته می‌شود.
سواد کوهی تاکیده کرد، تحقیقات درباره علت بروز این حادثه ادامه دارد. شهرستان نایین با ۴۰ هزار نفر جمعیت در ۱۴۰ کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.

------------------------------

پرداخت کلیه مطالبات کارکنان صدرا تا پایان سال جاری

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، تجمع کارگران شرکت صنایع دریایی ایران شعبه بوشهر مقابل استانداری که چهار روز به طول انجامید با قول مساعد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر تا پایان هفته جاری خاتمه یافت.
«فتح الـله حقیقی» در عین حال افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون کارگری این استان بخشی از مطالبات کارکنان شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) بخش دوم طلبی کارکنان شرکت صدرا تا پایان بهمن ماه و مابقی نیز قبل از پایان سال جاری پرداخت خواهد شد.
وی یادآور شد: یکی از اولویت های کاری استاندار بوشهر حل مشکلات شرکت صدراست طوری که افزون بر تحقق مطالبات کارکنان، زمینه تداوم فعالیت این شرکت نیز بعنوان یکی از قابلیت های اشتغالزایی با بیش از دو هزار نفر نیز فراهم شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر اظهارداشت: در همین راستا موضوع شرکت صدرا در دولت نیز مطرح شده است.
حقیقی گفت: با حمایت جدی دولت و همکاری قرارگاه خاتم الانبیا تمهیدات خوبی در استان بوشهر اتخاذ شده است تا صدرا رونق گرفته و بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.
وی بدون اشاره به میزان طلبی کارکنان شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) افزود: کاهش بیکاری و تثبت فرصت های شغلی موجود از سیاست های دولت است و این مهم مشمول شرکت صدرا نیز خواهد شد.
در چند روز اخیر شماری از کارکنان شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) با تجمع صنفی در مقابل استانداری بوشهر پیگیر مطالبات معوق خود شده اند.
لازم به یادآوری است، 1500 نفر نیروی شاغل در این شرکت از هشت ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند و صرفا ً طی این مدت مساعده هایی گرفته اند که نمی تواند تکافوی هزینه های زندگی شان را بدهد.
معترضان می گویند: جدا از معوقات مزدی، کارفرما هنوز در خصوص پرداخت حق بیمه ماههای گذشته نیز اقدامی

------------------------------

رسیدگی به وضعیت کارگران مس خاتون‌آباد

به گزارش خبرنگار ایلنا، «جیرکی رایانا» دبیرکل اتحادیه جهانی صنایع در نامه خود به دولت ایران؛ خواستار رسیدگی به وضعیت کارگران مس خاتون‌آباد شده است.
در متن نامه این اتحادیه جهانی کارگری از دولت ایران خواسته شده برای آزادی کارگران مجتمع مس خاتون‌آباد، که در زمان برگزاری تجمع صنفی که با هدف بازگشت به کار ۱۷۰ نفر از کارگران قراردادی انجام و در‌‌نهایت منجر به بازداشت تعدادی از آن‌ها شده است؛ مداخله نماید.
به علاوه در این نامه از دولت خواسته شده از شرکت ملی صنایع مس ایران که کارفرمای مجتمع مس خاتون‌آباد محسوب می‌شود؛ بخواهد تا کارگران قراردادی تعدیل شده را دوباره استخدام کند.
اتحادیه جهانی صنایع (Industri ALL) یکی از اعضای سازمان جهانی کار (ILO) محسوب می‌شود که در ۱۴۰ کشور جهان بیش از ۵۰ میلیون عضو دارد.
در همین رابطه، چندین تشکل کارگری دیگر ازجمله اتحادیه‌های کارگری فرانسه نیز با ارسال نامه‌های جداگانه خطاب به مقامات ایران؛ خواستار آزادی کارگران مس خاتون‌آباد شده‌اند.
انجام این مکاتبات درحالی‌ست که در روزهای گذشته با پیگیری وکیل کارگران مس خاتون‌آباد؛ ۵ نفر از ۲۸ کارگر بازداشتی با قرار وثیقه آزاد شده‌اند.

------------------------------

خودکشی کارگر بخش خدمات فروشگاه رفاه

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگر که در فروشگاه رفاه شهر ری مشغول به‌کار بود؛ صبح امروز حوالی ساعت ۹ در انبار این فروشگاه اقدام به خودکشی نافرجام کرد.
در این زمینه یکی از همکاران وی به ایلنا گفت: صبح امروز یکی دیگر از همکاران واحد انبار که برای سرکشی وارد انبار شده بود؛ متوجه اقدام به خودکشی «ر. ش» می‌شود و اینکه این شخص با کمربند؛ خود را از قفسه‌های انبار به دار آویخته است.
به گفته این کارگر، آقای «ش» که حدود ۲۹ سال سن دارد؛ با داشتن هفت سال سابقه در فروشگاه‌های رفاه به علت تمدید نشدن قرارداد کارش اقدام به خودکشی کرده است و هم اکنون در بیمارستان هفت تیر واقع در خیابان شهید رجایی تحت مراقبت پزشکی است.
وی با اشاره به فشار روانی ناشی از بیکاری و مشکلات خانوادگی که بر این کارگر وارد آمده؛ می‌گوید: همسر آقای "ش" باردار بوده و طی روزهای آینده (حداکثر تا ده روز) فرزندش به دنیا می‌آید.
همکاران این کارگر در فروشگاه شهر ری گفتند: حدود دو ماه پیش کارفرما به همه کارگران شاغل در فروشگاه رفاه گفته است به دلیل عدم نیاز با تعدادی از کارگران در سال آینده تمدید قرارداد نخواهد شد.
به ادعای این کارگران پیش از این (حدود یک ماه قبل) بعداز اعلام تمدید نشدن قراردادهای کارگران در سال آینده (۹۵) یکی دیگر از کارگران به دلیل مشکلات ناشی از بیکاری دچار عارضه روحی شده و مدت یکماه است که در یکی از بیمارستانهای روانی بستری شده است.
به گفته آنان؛ اقدام به خودکشی همکارشان درحالی انجام شد که مدیریت فروشگاه صبح امروز با همه کارگران برای سال آینده قرارداد جدید بسته اما با تمدید قرارداد آقای «ش» و هفت نفر دیگر از همکاران وی موافقت نکرده است.

------------------------------

۲۷۰ کارگر اخراجی پارس میلنگ به کار بازگشتند

«غلام رضا رحمانی» در این باره به ایلنا گفت: از مجموع۳۰۰ کارگر قرار دادی کارخانه پارس میلنگ در تاکستان که از اواخر مهر ماه سال جاری با تعطیلی کارخانه بیکار شده بودند، حدود ۲۷۰ نفرشان با از سر گیری فعالیت کارخانه به کارشان بازگشتند.
دبیر خانه کارگر تاکستان دلیل تعدیل ۳۰۰ کارگر این کارخانه را مشکلات مالی به تبع نداشتن بازار فروش کارخانه عنوان کرد و در ادامه گفت: این کارخانه یکی از واحد‌های تولیدکننده انواع میلنگ خودرو در کشور است که علاوه بر کارگران شاغل در این کارخانه تعداد زیادی از نیروی کار خارج از آن از همکاری با این کارخانه امرار معاش می‌کنند.
این فعال کارگری میانگین سابقه کار کارگران این کارخانه را ۱۰ سال عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با حمایت مسئولان شهرستان تاکستان بخشی از مشکلات کارفرمای این کارخانه مرتفع شد و کارگران اخراجی به کارشان بازگشتند.
او درباره امنیت شغلی و پرداخت به موقع حقوق کارگران این واحد گفت: درحال حاضر از تاخیرهای چند ماه‌ای که پیش از این در پرداخت مطالبات مزدی ما ایجاد می‌شد؛ خبری نیست و به همین دلیل نوعی رضایت از امنیت شغلی در بین کارگران وجود دارد.
رحمانی همچنین گفت: کارگران این کارخانه معوقات حقوقی ندارند و هم اکنون در کارخانه مشغول کارند.

------------------------------

اعتصاب کارگران گمرک عراق همچنان ادامه دارد

به گزارش ایلنا، اعتصاب کارگران گمرک عراق در اقلیم کردستان همچنان ادامه دارد.
این کارگران از روز چهارشنبه هفته گذشته در مرز قصر شیرین در اعتراض به معوقات مزدی خود اعتصاب کرده اند.
براساس اطلاعات منتشره، دولت اقلیم کردستان عراق در حال حاضر با کمبود نقدینگی مواجه است و به همین علت در پرداخت مطالبات مزدی کارکنان خود با مشکل روبرو است.
از قرار معلوم این اعتصاب جمعی، روند صادرات کالاهای ایران از طریق بازارچه مرزی پرویزخان قصرشیرین به سلیمانیه عراق را دچار اختلال کرده است.

------------------------------

شش ماه از تعطیلی کاشی و سرامیک زمرد گذشت/ کارگران بلاتکلیفند

به گزارش ایلنا، با تعطیلی کارخانه کاشی و سرامیک زمرد بافق، ۱۵۰ کارگر این کارخانه از شهریور ماه امسال بیکار شده‌اند.
جمعی از کارگران بیکار شده این کارخانه در تماس با ایلنا از پیگیری‌های متعدد و مراجعات مکرر به اداره کار شهرستان بافق در طول ماههای گذشته خبر دادند.
به گفته این کارگران، به علت کمبود نقدینگی کارخانه در ماههای آخر تولید و عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران، تعدادی از این کارگران همچنان پس از گذشت شش ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم ورشکستگی صنعت کاشی و مطالبات انباشته کارگران این صنعت و بلاتکلیفی آن‌ها همچنان ادامه دارد.
در همین رابطه انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور نیز در اواخر آذرماه با ارسال نامه‌ای، به کلیه شرکت‌های تولید کننده توصیه کرده است در صورت صلاحدید نسبت به کاهش ۵۰ درصد از کل ظرفیت تولید خود اقدام نمایند.
در متن نامه آمده است که این تصمیم براساس بررسی‌های می‌دانی گرفته شده و ارزیابی شرایط موجود نشان می‌دهد در آینده‌ای نزدیک بهبود بازار تقاضا در صنعت کاشی متصور نیست.

------------------------------

تجمع کارگران باغ کتاب تهران روز گذشته خاتمه یافت

به گزارش ایلنا، کارگران باغ کتاب تهران روز گذشته، دوشنبه (۱۹ آبان) پس از وعده کارفرما مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات مزدی، به تجمع سه روزه خود خاتمه دادند.
به گفته این کارگران قرار است ۴ ماه از ۹ماه معوقات مزدی این کارگران در روزهای آینده پرداخت شود.
از قرار معلوم، شرکت کیسون در مقام پیمانکار این کارگران پرداخت دو ماه از این مطالبات مزدی را تقبل نموده است و کارفرمای مادر که‌‌ همان شهرداری تهران است، پرداخت دو ماه دیگر را برعهده گرفته است.
کارگران باغ کتاب می‌گویند: براساس وعده‌های داده شده این بخش از مطالبات باید در ‌‌نهایت تا روزهای ابتدایی هفته آینده پرداخت شود.

------------------------------

اعتراض کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی آبادان همچنان ادامه دارد

به گزارش ایلنا، این کارگران علت دست از کار کشیدن خود را پرداخت نشدن دو ماه مزد توسط پیمانکاری که مسئولیت رانندگان اتوبوسرانی آبادان را به عهده دارد ،اعلام کردند.
از قرار معلوم پیمانکاران اتوبوسرانی علت این تعویق در پرداخت دستمزد‌ها را پرداخت نشدن صورت وضعیت پیمانکار توسط شهرداری اعلام کرده است.
به همین علت۸۵ نفر از رانندگان اتوبوس شرکت واحد برای دومین روز است که دست از کار کشیده و مسافران را جابجا نکردند.
این کارگران خواستار پرداخت معوقات مزدی خود تا پیش از پایان سال هستند.

------------------------------

کارگران کاشی کویر یزد تجمع کردند

به گزارش ایلنا، روز گذشته دوشنبه (۱۹ بهمن) در حدود صد نفر از کارگران بیکار شده کارخانه کاشی کویر یزد مقابل استانداری یزد تجمع کردند.
از قرار معلوم این کارگران که پس از توقف کامل خط تولید کارخانه کاشی یزد در ماههای گذشته بیکار شده‌اند، با برگزاری تجمع خواستار رسیدگی مسئولان استان به مطالبات صنفی خود شدند.
کارخانه کاشی کویر یزد که نخستین و بزرگ‌ترین کارخانه تولید کاشی در ایران است، به علت مشکلات موجود در بازار عرضه و تقاضا و افزایش بدهی‌ها به نهادهای مختلف در ماههای گذشته به طور کامل تعطیل شده است.

------------------------------

۵ تن از کارگران بازداشتی خاتون آباد آزاد شدند

به گزارش ایلنا، امروز صبح ۵ نفر از ۲۸ کارگر بازداشتی مجتمع مس خاتون آباد با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شدند.
این کارگران سیزده روز پیش (۶ بهمن) پس از برگزاری چند هفته تجمع اعتراضی بازداشت شده بودند.
از قرار معلوم این کارگران در این مدت در زندان شهر بابک نگهداری می‌شدند و در این مدت با دادستان و مقامات قضایی دیدار داشته‌اند. از وضعیت پرونده و زمان احتمالی آزادی باقی کارگران بازداشتی اطلاعی در دست نیست.

------------------------------

کارگران ساختمانی نیشابور به نحوه تعامل تامین اجتماعی معترض شدند

به گزارش ایلنا، جمعی از نهادهای صنفی کارگری شهرستان نیشابور با ارسال نامه ای خطاب به مدیر کل سازمان تامین اجتماعی خراسان رضوی، نسبت به عدم همکاری اداره کل تامین اجتماعی شهرستان نیشابور با این نهادهای صنفی کارگری اعتراض کردند.
نویسندگان این نامه با یادآوری اینکه اداره تامین اجتماعی نیشابور به صورت سلیقه ای وخارج از چار چوب های قانونی با انجمن های صنفی کارگری در بخش ساختمان برخورد می کند افزودند: بصورت مشخص واحد نام نویسی این اداره هیچ اهمیتی برای نهاد های صنفی کارگران ساختمانی قائل نیست و آنها را به رسمیت نمی شناسد.
به گفته آنان انجمن های صنفی کارگری براساس ماده 131 قانون کار جمهوری اسلامی ایران و به منظور ساماندهی قشر کارگری و صنعت ساختمان تاسیس شده‌اند، و سازمان تامین اجتماعی هم باید در همین راستا با دستورالعمل‌های اداری به شعب تعامل و همکاری مناسب با انجمن‌های صنفی کارگری ساختمانی داشته باشند اما متاسفانه اداره تامین‌اجتماعی شهرستان‌ نیشابور به موانع‌سازی ساختگی کرده که سبب نقض استقلال و آزادی انجمن‌های صنفی کارگری ساختمانی در شهرستان نیشابور شده‌است.
در بخش پایانی این نامه آمده است: ضمنا طبق دستورالعمل‌های اداری معاونت روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و قانون آیین‌نامه چگونگی تشکیل و حدود وظایف اختیارات انجمن‌های صنفی کارگری ساختمانی کاملا شفاف کرده است و همچنین کشور جمهوری اسلامی ایران قوانین و مقررات سازمان بین‌الملل کار در خصوص استقلال و آزادی انجمن‌های صنفی را پذیرفته و متعهد گردیده است. بدین حال از مقام عالی سازمان تامین اجتماعی درخراسان رضوی تقاضای رفتار قانونی با اداره تامین اجتماعی شهرستان نیشابور را داریم.

------------------------------

سومین روز تجمع کارگران شرکت ایران صدرا بوشهر

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت ۹صبح امروز بیش از ۱۵۰ نفر از مجموع کارگران فنی و اداری شاغل در شرکت سکو سازی صنایع دریایی (ایران صدرای بوشهر) مقابل ساختمان استانداری بوشهر تجمع کردند.
تجمع کنندگان که از نیروهای قراردادی و پیمانکاری شاغل در پرروژه‌های ایران صدرای بوشهر هستند، ادعا کردند: حدود ۱۵۰۰ نفر هستیم که بابت هشت ماه مزد معوقه از کارفرما طلب کاریم.
آنها می‌گویند: جدا از معوقات مزدی کارفرما هنوز در خصوص پرداخت حق بیمه مربوط به ماه‌های مرداد، شهریور نیز اقدامی نکرده است و در نتیجه از این جمع کارگرانی که برای تمدید دفترچه‌ بیمه‌های خود اقدام کرده‌اند با مشکل مواجه شده‌اند.

------------------------------

کارگران پیمانکاری فاز ۱۹ عسلویه تجمع کردند

منابع خبری ایلنا در عسلویه از تجمع امروز صبح حدود ۳۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری فاز ۱۹ خبر می‌دهند.
به گفته این منابع، این کارگران حدود ۴ ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم این کارگران که همه از نیروهای فنی متخصص هستند در شرکت‌های پیمانکاری دست سوم مشغول به کار هستند.
خواسته اصلی این کارگران پرداخت تمام مطالبات مزدی تا قبل از پنجم اسفندماه برطبق دستور کتبی ارسالی وزارت نفت به کارفرمایان شرکت‌های پیمانکاری است.

------------------------------

تهدید امنیت شغلی کارگران سیمان دشتستان

کارگران این واحد تولیدی که شمار آنها در حدود 400 نفر است در تماس با ایلنا گفتند: پیمانکار جدید از ابتدای سال جاری قرار داد کار 250 نفر از همکاران با سابقه آنها را از کار معین به کار فصلی تغییر داده است.
به نقل از کارگرانی که قرارداد کاری آنها از ابتدای سال 94 تغییر کرده است، گفته می‌شود: این وضع در حالی است که کارفرمای اصلی با باقیمانده کارگران قرارداد کار معین منعقد کرده است.
از قرار معلوم کارگران پیمانی سیمان دشتستان تا پیش از این تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «تکتاز کار جنوب » بودند اما از ابتدای سال جدید از طریق شرکت پیمانکاری «دامون» به کار سابق خود مشغولند.
به گفته آنان پیمانکار مدعی است که به دلیل شرایط نامناسبی که در زمینه تولید سیمان بوجود آمده در نتیجه آن ناچار شده است وضعیت استخدامی بیشتر کارگران را به کار فصلی تبدیل کند.

------------------------------

نظام تعیین دستمزد کارگران خباز، عرفی و غیر مدون است

«یدالـله صمدی»، دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج و حومه در گفتگو با ایلنا در ارتباط با دستمزد کارگران خباز گفت: یک میلیون و پانصد هزار کارگر خباز رسمی در سراسر کشور داریم که دولت برنامه مشخصی برای تعیین دستمزد آنها ندارد.
وی با اشاره به عرف غلط افزایش دستمزد بر مبنای افزایش قیمت نان گفت: افزایش دستمزد خبازان بر اساس افزایش قیمت نان هم ناعادلانه است و هم مورد قبول جامعه خبازان نیست.
وی در تشریح این مطلب با بیان این که فعالان صنفی جامعه خبازان و انجمن های صنفی مخالف صد درصدی افزایش قیمت نان هستند گفت: با افزایش قیمت نان که کالای اساسی در سبد خانوارهای کارگری است، از یک طرف قدرت خرید همه کارگران از جمله خبازان کاهش می یابد و از طرف دیگر این شیوه ناعادلانه و غیرقانونمند در تضاد با منافع جمعی و مطالبات صنفی کارگران خباز است.
صمدی با بیان این مطلب که در طول سالهای گذشته هرگز مزد خبازان عادلانه افزایش نیافته است، گفت: در بسیاری از استان ها ازجمله استان کردستان دستمزد کارگران از سال 91 تغییری نکرده است.
این فعال کارگری در ادامه گفت: مذاکرات و رایزنی های فعالان و انجمن های صنفی کارگران خباز با مقامات مسئول در دولت از جمله مسئولان وزارت کار در زمینه قانونمند نمودن تعیین دستمزد خبازان تا کنون بی نتیجه مانده است.
وی ادامه داد: مسئولان معتقدند که عرف حاکم یعنی تعیین دستمزد خبازان براساس افزایش قیمت نان به راحتی قابل تغییر نیست و این مساله نشان می دهد که اراده محکمی برای تغییر سطح معیشتی خبازان وجود ندارد.

------------------------------

بخشی از مطالبات کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه پرداخت شد

به گزارش ایلنا کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه می‌گویند که از مجموع دو ماه دستمزد پرداخت نشده، معادل یک ماه مزد ه به همراه اختلاف ناشی از افزایش مزد فرودین ماه سال جاری پرداخت شده است.
این کارگران که شمار آنها بیش از هزار نفر است ،در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آنها به غیر از دستمزد پرداخت نشده دی ماه، بابت حق پاداش وبهره برداری سال گذشته(93) نیز از کارفرما طلبکارند.
همچنین در مورد درخواسته 650 کارگر دیگری که به دلیل داشتن فرصت استفاده از بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور خواستار پرداخت حق بیمه اضافی خود توسط کارفرما شده‌اند نیز گفته می‌شود که هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
در مورد مسئله پرداخت حق اولاد به فرزندان دوم به بعد کارگران بیمه شده هفت‌تپه نیز گفته می‌شود هنوز این اتفاق نیفتاده است.

------------------------------

تجمع کارگران بازنشسته معدن طزره در مقابل ساختمان اداری معدن

به گزارش ایلنا، صبح امروز (یکشنبه18 بهمن ماه) بیش از 100 نفر از بازنشستگان معدن زغال سنگ البرز شرقی که از نیمه دوم سال 92 تاکنون بازنشسته‌شده و یا در حال حاضر مشمول مقررات بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور هستند در اعتراض به براورده نشدن خواسته‌های صنفی خود مقابل ساختمان اداری معدن تجمع کردند.
کارگران تجمع کننده می‌گویند ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان کرده است اما آنها که ار ادامه این وضعیت خسته شده‌اند تصمیم به برپایی این تجمع گرفتند.
بخشی از تجمع کنندگان که از کارگران بازنشسته شده هستند می‌گویند: با وجود مراجعات پی در پی هنوز موفق به تسویه حساب نشدیم و برای همین تصمیم گرفتیم تا در اعتراض به رویه کارفرما در مقابل ساختمان اداری معدن تجمع کنیم.
به ادعای این کارگران آنها در حدود 183 نفر هستند که از نیمه دوم سال 92 تاکنون بازنشسته شده‌اند اما هرکدام بصورت متوسط بین 30 تا 40میلیون تومان سنوات پایان کار پرداخت نشده طلبکارند.
برپایه این اظهارات گروهی دیگر از تجمع کنندگان از جمله 120 کارگری هستند که دلیل داشتن شغل سخت و زیان اور مشمول بازنشستگی پیش از موعد شده‌اند اما چون هنوز کارفرما حق بیمه اضافی مربوط به سخت و زیان آور بودن شغل آنها را به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است حکم بازنشستگی آنها صادر نشده‌است.

------------------------------

تجمع صنفی کارگران باغ کتاب تهران به روز دوم کشیده شد

به گزارش ایلنا، 130 نفر از کارگران شاغل در پروژه باغ کتاب تهران صبح امروز برای دومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن 9 ماه معوقات مزدی در محوطه باغ کتاب در اراضی باغ کتاب تهران تجمع کردند.
یکی از کارگران بااشاره به بی نتیجه ماندن اجتماع اعتراضی روز گذشته گفت: در نه ماه گذشته دستمزد و مزایای مزدی ما پرداخت نشده است و هیچ پاسخی نیز از پیگیری ها و رایزنی های مکرر دریافت نکرده ایم.
از قرار معلوم، این کارگران که به صورت پیمانکاری با شرکت کیسون قرارداد دارند، از سال 86 در پروژه ساخت باغ کتاب تهران مشغول به کار بوده اند.
به گفته کارگران، شرکت کیسون علت به تاخیر افتادن مطالبات مزدی پرداخت نشده را کمبود نقدینگی عنوان کرده و مدعی شده که شهرداری تهران در مقام کارفرمای مادر هنوز صورت وضعیت‌های مالی ماههای گذشته را پرداخت نکرده است.

------------------------------

معوقات مزدی داریم/ شرایط کاری بسیار نامناسب است

جمعی از کارگران ایرانی شاغل در پروژه نیروگاه شط البصره عراق در تماس های مکرر خود با ایلنا طی هفته‌های گذشته از شرایط نامناسب شغلی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، این کارگران که حدود 60 نفر هستند و در کشور عراق، طرف قرارداد با شرکت عراقی «قمرالمستقبل» هستند، سه ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
به گفته این کارگران، کمپ های محل اقامت آنها شرایط بسیار بدی دارد و علاوه بر این، امکانات محیطی بسیار نامناسب و ساعات کاری آنها بسیار طولانی است.
از قرار معلوم، این کارگران که از نیروهای فنی متخصص برقکار و جوشکار هستند توسط شرکت ایرانی کلاچ به این شرکت عراقی معرفی و برای انجام پروژه به کشور عراق اعزام شده اند.
به گفته این کارگران پیش از این نیز گروههای کارگران متخصص ایرانی برای کار در نیروگاه «شط البصره» به عراق اعزام شده بودند که تا زمان بازگشت به ایران بخش زیادی از معوقات مزدی آنها پرداخت نشده باقی مانده بود.
علاوه بر این، جمعی از این کارگران پس از بازگشت به ایران به هیات های حل اختلاف شکایت کردند که این شکایت به دلیل این که قراردادهای کاری خارج از ایران و در کشور عراق منعقد شده، بی نتیجه مانده است.
تحقیقات خبرنگار ایلنا در رابطه با نحوه اعزام این کارگران به عراق و شرایط شغلی آنها همچنان ادامه دارد.

------------------------------

افزایش چشمگیر بیکاری در استان یزد

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، تا پایان دی ماه 1394 تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان یزد 2 هزار و655 نفر است که نسبت به مدت مشابه در سال 1393 نزدیک به 12 درصد افزایش داشته است.
در شهریور سال 92 تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان یزد 2 هزار و 838 نفر بوده و این رقم در سال 93 به 2 هزار 349 نفر کاهش یافته اما در شهرویور 94 با افزایش 14 درصدی به 2 هزار 679 نفر رسیده است.
هر چند در سال 93 تعداد مقرری بگیران کاهش داشته اما با تشدید رکود حاکم بر صنایع و اقتصاد بسیاری از کارخانجات تعدیل نیرو کردند و همین امر سبب شد تا تعداد زیادی از کارگران روانه اداره کار و سازمان تامین اجتماعی شوند و تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال 94 افزایش یابد.

------------------------------

8 ماه معوقات مزدی، کارگران ایران صدرا را به تجمع کشاند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود ۱۵۰ نفر از مجموع کارگر و پیمانکاران شاغل در شرکت سکو سازی صنایع دریایی (ایران صدرای بوشهر) مقابل ساختمان استانداری بوشهر تجمع کردند.
تجمع کنندگان می‌گویند در حال حاضر تا حدود ۱۵۰۰ کارگر از طریق پیمانکاران متعدد در پروژه‌های کشتی‌سازی ایران صدرا مشغول کارند اما در عین حال هنوز بابت هشت ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
آنها می‌گویند بصورت مشخص در ماه‌های گذشته تنها بابت بخشی از خرداد ماه که آن هم در ابتدای فصل پاییز به حساب آنها واریز شد و نیز پرداخت دو نوبت مساعده‌های 300 و 500 هزار تومانی با آنها تسویه حساب شده است.
تعدادی از پیمانکاران جزء که در تجمع امروز کارگران ایران صدرا حضور داشتند افزودند: مدیران ایران صدرا در مقام کارفرمای اصلی اقدام قطعی در خصوص پرداخت صورت وضعیت‌ها نداده است و به همین دلیل آنها هم بهمراه کارگرانی که در استخدامشان هستند از وضعیت پیش آمده زیان دیده‌اند.
در مورد وضعیت پیش آمده گفته می‌شود که جدا از معوقات مزدی هنوز حق بیمه مربوط به ماه‌های مرداد، شهریور کارگران نیز پرداخت نشده و در نتیجه کارگرانی که برای تمدید دفترچه‌ بیمه‌های خود اقدام کرده‌اند با مشکل مواجه شده‌اند.

------------------------------

کارگران نساجی قائم شهر مقابل استانداری مازندران تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کارگران معترض با یادآوری اینکه پیش از این نیز او و همکارانش در واکنش به بی‌تفاوتی کارفرما در خصوص پرداخت مطالباتشان برای مدت چهار روز در محوطه کارخانه و مقابل ساختمان فرمانداری قائمشهر تجمع کرده‌بودند؛ افزود: تا این لحظه تنها یک ماه از مجموع 4 ماه دستمزد معوقه پرداخت شده است.
به گفته وی علاوه بر سه ماه مزد معوقه آن کارفرما هنوز بابت حق بیمه ماه‌های خرداد، مرداد و شهریور ۴۰۰ کارگر کارخانه نساجی مازندران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
برپایه این اظهارت کارگران نساجی قائمشهر امروز به استانداری مازندران آمده‌اند تا از مسئولان این نهاد دولتی بخواهند در آستانه سال نو به مشکلاتشان رسیدگی کنند.
آنها بابیان اینکه حدود 2 سال پیش مالکیت کارخانه نساجی مازندران تغییر کرده است، افزودند: اگر هدف ما از مراجعه به استانداری مازندران این است که مطمئن شویم که کارفرمای جدید به ادامه تولید علاقه‌مند است و در عین حال به تعهدات مزدی پرداخت نشده خود عمل می‌کند .
این کارگران می گویند آنچه باعث نگرانی آنها شده این است که با وجود موافقت بانک‌های عامل برای پرداخت تسهیلات اعتباری مورد نیاز کارخانه نساجی مازندران تا این لحظه کارفرما هیچ اقدام جدی برای تامین وثیقه‌ و ضمانت‌های مالی مورد تایید بانک انجام نداده است.

------------------------------

کارگران پروژه باغ‌کتاب تهران تا ۹ ماه معوقات مزدی طلبکارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران پیمانکاری پروژه ساخت باغ کتاب تهران از به تاخیر افتادن پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، این کارگران که تعداد آن‌ها ۱۳۰ نفر است، در پروژه احداث باغ کتاب تهران مشغول به کار هستند و بابت نزدیک به ۹ ماه مزد و مزایای مزدی طلبکارند.
به گفته این کارگران، مدیران شرکت پیمانکاری که آنها در حال حاضر در استخدامش هستند علت به تاخیر افتادن مطالبات مزدی پرداخت نشده را کمبود نقدینگی عنوان کرده و مدعی هستند که شهرداری تهران در مقام کارفرمای اصلی پروژه شهر کتاب هنوز صورت وضعیت‌های مالی ماههای گذشته را پرداخت نکرده است.

------------------------------

کارگران گمرک عراق اعتصاب کردند

به گزارش ایلنا، از روز چهارشنبه کارگران گمرک عراق در مرز قصر شیرین در اعتراض به معوقات مزدی خود اعتصاب کرده اند.
از قرار معلوم این کارگران که چهار ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند با ساماندهی این اعتصاب قصد دارند اعتراض خود را به مسئولان اقلیم کردستان عراق نشان بدهند.
امروز پنج شنبه در دومین روز از این اعتصاب، روند صادرات کالاهای ایران از طریق بازارچه مرزی پرویزخان قصرشیرین به سلیمانیه عراق دچار اختلال شده است.

------------------------------

تعویق سه ماه حقوق ۴۰ کارگر حراستی شهرداری آبادان

منابع کارگری ایلنادر شهرداری آبادان گزارش دادند، این کارگران که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «ایمان نصر» مسجد سلیمان در شهرداری آبادان و سازمان‌های وابسطه به آن به کار حراست مشغول‌اند؛ حقوق آبان، آذر و دی ماه سال جاری را دریافت نکرده‌اند. علاوه بر این حق بیمه این کارگران با تاخیر به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود.
به گفته کارگران حراستی شهرداری آبادان، پیش از این حقوق آن‌ها ۴ماه به تعویق افتاده بود که طی دو روز گذشته یک ماه از حقوق مربوط به مهر ماه کارگران پرداخت شده است.
به ادعای آنها، دلیل مشکل به وجود آمده این است که مسئولان شرکت پیمانکاری ایمان نصر به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی امکان به موقع پرداخت حقوق کارگران را ندارند.
کارگران حراستی شرکت پیمانکاری ایمان نصرمی‌گویند، پرداخت مابقی معوقات حقوقی کارگران برای تامین معاش در شرایط اقتصادی کنونی ضروری است و علاوه بر آن کارفرما باید عیدی و پاداش پایان سال کارگران را پیش از آغاز سال نو بپردازد.
این منبع خبری با اشاره به اینکه کارگران به دلیل ترس از اخراج توان مطرح کردن مشکلاتشان را در نهاد‌های کارگری و رسانه‌ها ندارند، گفت: اکثر قریب به اتفاق کارگرانی که در این واحد کار می‌کنند قرارداد کاریشان کوتاه مدت است که طبیعتا فاقد امنیت شغلی‌ هستند.

------------------------------

بازنشستگان صنعت فولاد دو ماه معوقات مزدی دارند/ صندوق در آستانه ورشکستگی است

«ابراهیم دستمزد»، معاون فنی و عملیاتی کانون بازنشستگان صنعت فولاد با بیان این مطلب که ۸۵ هزار بازنشسته صنعت فولاد دو ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند در گفتگو با ایلنا گفت: پس از واگذاری صندوق بازنشستگی فولاد به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در سال ۹۲این صندوق دچار مشکلات بسیاری شد و سطح خدمات‌رسانی به بازنشستگان کاهش یافت.
وی افزود: در سالهای گذشته با ارزش‌ترین سهام این صندوق جهت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است و در حال حاضر این صندوق با وجود اینکه در سالهای گذشته منابع مالی چشمگیری داشت، اکنون در آستانه ورشکستگی است.
وی افزود: بازنشستگان صنعت فولاد پس از سال‌ها خدمت در مشاغل سخت در سالهای کهولت عمدتا دچار ناتوانی و بیماری‌های مختلف هستند و عدم پرداخت معوقات مزدی و کمبود نقدینگی صندوق، مشکلات آن‌ها را دوچندان می‌کند.
دستمزد در پایان با بیان این مطلب که بیمه درمان فولاد در سالهای پیش از ۹۲ یک بیمه تکمیلی کامل بود و خدمات درمانی بسیار خوبی به بازنشستگان ارائه می‌کرد؛ گفت: اکنون پس از این واگذاری و کمبود نقدینگی، سطح خدمات درمانی ارائه شده به بازنشستگان صنعت فولاد به شدت تنزل پیدا کرده است.

------------------------------

ده ماه معوقات مزدی کارگران معدن آق دربند سرخس

جمعی از کارگران معدن زغالسنگ آق دربند سرخس در تماس با ایلنا از ده ماه معوقات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، ۱۷۰ کارگر این معدن با تولید ماهانه ۸۰۰ الی ۹۰۰ تن کک و با شرایط سخت کار، ۱۰ ماه دستمزد دریافت نکرده‌اند و حق بیمه تابستان آن‌ها نیز پرداخت نشده است.
به گفته تعدادی از کارگران این معدن، برخی از آن‌ها دستمزد، پاداش و عیدی سال ۹۲ خود را نیز هنوز دریافت نکرده‌اند.
این کارگران از شرایط سخت معیشتی خود خبر دادند و افزودند: بسیاری از کارگران بومی شاغل در این معدن برای امرار معاش مجبور شده‌اند به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند.

------------------------------

وعده پرداخت مطالبات کارگران نیشکر هفت تپه عملی نشد

به گزارش ایلنا، در آخرین تجمع کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه که در روز‌های یازدهم و دوازدهم بهمن ماه انجام شد کارفرما وعده داده بود که مطالبات کارگران حداکثر تا امروز چهار شنبه (۱۴ بهمن‌ماه) پرداخت می‌شود.
به گفته کارگران با وجود اتمام مهلت هنوز تا این لحظه اتفاق خاصی در خصوص پرداخت دو ماه مطالبات مزدی مربوط به ماه‌های آذر و دی ماه آن‌ها نشده است.
این کارگران همچنین در خصوص سایر مطالبات خود گفتند: علاوه بر ۲ماه حقوق، کارفرما افزایش حقوق فرودین ماه سال جاری را به همراه پاداش وبهره برداری سال گذشته به کارگران بدهکار است.
پیش‌تر این کارگران در جریان تجمعات اخیر خود خواستار پرداخت حق سختی کار حدود ۶۵۰ از همکاران خود که شرایط کاری آن‌ها مشمول مقررات بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور می‌شود نیز شده بودند.
همچنین طبق ادعای کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه کارفرما از ۲۹ مرداد ماه سال ۹۲ تا بهمن ماه ۹۳ حق اولاد کارگرانی که بیش از دو فرزند دارند را به آنان پرداخت نکرده است.

------------------------------

مصدومیت دو آتش‌نشان در عملیات اطفاء حریق انبار قدیمی

جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، گفت: در ساعت چهار و بیست و شش دقیقه صبح امروز آتش‌سوزی در خیابان کارگر تقاطع آذربایجان به سامانه آتش‌نشانی شهر تهران اعلام و ماموران 4 ایستگاه به همراه نردبان و تشک نجات به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: با حضور آتش‌نشانان در محل حادثه مشاهده شد آتش‌سوزی در دو طبقه انبار قدیمی که محل نگهداری کالاهای مختلف از جمله لوازم یدکی، قوطی رنگ، چسب و ...بوده رخ داده است.
ملکی با بیان اینکه طبقه دوم این انبار کاملا شعله‌ور و آتش به سقف‌ها سرایت کرده بود، ادامه داد: آتش‌نشانان بلافاصله توانستند نسبت به اطفای حریق اقدام و در این عملیات دو نفر از آتش‌نشانان نیز دچار مصدومیت شدند و چند کارگر نیز که در این انبار حضور داشتند قبل از رسیدن آتش‌نشانان از محل حادثه خارج شدند.

------------------------------

پرداخت یک ماه از معوقات مزدی کارگران معدن طزره

منابع کارگری ایلنا در معدن زغال سنگ طزره درالبرز شرقی با اعلام این خبر گفتند: این اتفاق پس از آن افتاده است که بخشی از مشکل تامین منابع مالی کارفرما برطرف شده است.
به نقل از کارگران معدن طزره گفته می‌شود که در حال حاضر آنها به غیر از دو ماه و نیم مزد پرداخت نشده، بابت ۱۶ ماه سهم بیمه پرداخت نشده کارفرما نیز طلبکارند.
از قرار معلوم کارفرمای طزره به کارگران گفته است: چنانچه ذوب آهن اصفهان در مقام خریدار اصلی زغال‌سنگ‌های استخراجی معدن طزره به تعهدات مالی خود عمل کند، تمامی مطالبات مزدی و بیمه‌ای کارگران تا دو هفته آینده پرداخت خواهد شد.
کارگران معدن طزره در خاتمه تصریح کردند :مشکلاتی که در زمینه پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای آنها بوجود آمده است باعث نگرانی کارگران در آستان سال نو شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.
گفتنی است کارگران معدن طزره از روز ششم تا روز دوازدهم بهمن ماه هر روز در محل کار خود اجتماع صنفی برپا می‌کردند که روز آخر این اجتماع صنفی به مقابل ساختمان فرمانداری شاهرود منتقل شد.

------------------------------

پرداخت مطالبات کارگران زمستان یورت آغاز شد

منابع خبری ایلنا در معدن زمستان یورت شمال غرب وشرق با اعلام این خبر گفتند: کارگران این واحد معدنی روز گذشته با دریافت یک ماه از مجموع ۱۱ ماه از مطالبات مزدی معوقه خود به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
برپایه این اطلاعات در عین‌حال کارفرمای زمستان یورت وعده داده است که باقیمانده معوقات مزدی آنها را تا بیستم اسفند ماه پرداخت خواهد کرد و در نتیجه از امروز کارگران معترض به کار خود بازگشته‌اند.
به گفته کارگران زمستان یورت، ظاهرا با پیگیری‌های استانداری گلستان مشکل کمبود نقدینگی کارفرما از طریق پرداخت تسهیلات اعتباری برطرف شده است و برای همین در حال حاضر امکان پرداخت معوقات مزدی آنها فراهم شده است.
پیش از این حدود۲۰۰ نفر از کارگران معدن زمستان یورت بابت ۱۱ ماه معوقات مزدی پرداخت نشده خود ازروز هفتم تا ۱۳ بهمن ماه دست از کار کشیده وبه همراه خانوا ده‌های خود مقابل ساختمان فرمانداری آزاد شهر تجمع کرده بودند.

------------------------------

مرگ ۱۱۹۸ کارگر در اثر حوادث شغلی

به گزارش ایلنا، سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: در نه ماهه نخست سال جاری یکهزار و ۱۹۸ کارگر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند.
براساس این گزارش در نه ماهه نخست سال جاری از کل تلفات حوادث کار در کشور یکهزار و ۱۸۸ نفر مرد و ۱۰ نفر زن بودند. این در حالی است که تعداد مردان فوت شده در حوادث کار مدت مشابه سال قبل یکهزار و ۴۹۶ و تعداد زنان ۱۲ نفر بوده‌است.
هر چند بر اساس آمارهای سازمان پزشکی قانونی کشور همواره سقوط از بلندی بیشترین آمار تلفات حوادث ناشی از کار را در برمی گیرد و در نه ماهه سال جاری نیز سقوط از بلندی ۴۳. ۹ درصد از مرگ‌های حوادث کار را به خود اختصاص می‌دهد اما در این مدت با کاهش ۲۳. ۴ درصدی مرگ بر اثر سقوط از بلندی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل مواجه هستیم.
در نه ماهه سال جاری و در حوادث ناشی از کار، ۵۲۶ نفر بر اثر سقوط از بلندی، ۲۵۷ نفر اصابت جسم سخت، ۲۰۲ نفر برق‌گرفتگی، ۴۵ نفر سوختگی، ۵۳ نفر بر اثر کمبود اکسیژن و ۱۱۵ نفر به دلایل دیگر جان خود را از دست داده‌اند.
در این مدت استان‌های تهران با ۲۵۹، خراسان رضوی با ۸۵، اصفهان و مازندران هر کدام با ۷۷ بیشترین و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی هر کدام با هشت، زنجان نه و سمنان با ۱۲ فوتی کمترین آمار تلفات حوادث کار را داشته‌اند.
در نه ماهه سال جاری آمار مصدومان حوادث کار که به مراکز پزشکی قانونی کشور مراجعه کرده‌اند نیز کاهش ۸. ۶ درصدی داشت. تعداد مصدومان حوادث کار در این مدت ۲۰ هزار و ۹۸۱ نفر بود که ۲۰ هزار و دو نفر آنان مرد و ۹۷۹ نفر زن بودند.

------------------------------

بزرگترین کارخانه کاشی یزد تعطیل شد/ بیکاری 250 کارگر

به گزارش ایلنا، در دو ماه گذشته خط تولید کارخانه کاشی کویر یزد به طور کامل تعطیل بوده است و بیش از 250 کارگر شاغل در این کارخانه، بیکار شده‌اند.
این کارخانه که نخستین و بزرگترین کارخانه کاشی در استان یزد است، با بدهی های معوقه چند میلیارد تومانی روبروست و به همین دلیل ماههاست که خط تولید خود را متوقف کرده است.
کارگران کاشی کویر تنها قربانیان رکود صنعت کاشی نیستند. کارگران صنعت کاشی کارخانه های بسیاری از جمله کاشی گیلانا، کاشی خزر و ... این روزها روزگار مشابهی دارند. از دستمزدهای معوقه و تعدیل گرفته تا کند شدن چرخ تولید و تعطیلی موقت کارخانه ها، همه و همه مصیبتی است که این روزها دامنگیر کارگران این صنعت شده است .
و اما انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور نیز در اواخر آذرماه با ارسال نامه ای، به کلیه شرکت های تولید کننده توصیه کرده است در صورت صلاحدید نسبت به کاهش 50 درصد از کل ظرفیت تولید خود اقدام نمایند.
در متن نامه آمده است که این تصمیم براساس بررسی های میدانی گرفته شده و ارزیابی شرایط موجود نشان می دهد در آینده ای نزدیک بهبود بازار تقاضا در صنعت کاشی متصور نیست.
به عبارت بهتر، این روزها چرخ صنعت کاشی نمی چرخد و گویا کارفرمایان این صنعت متفق القول شده اند که سطح تولید را کاهش بدهند و در این میان تبعات این رکود دامنگیر کارگرانی می شود که با وجود تخصص و توانایی بالا باید تاوان شرایطی را بدهند که هیچ نقشی در اداره آن ندارند.

------------------------------

وضعیت کارگران خاتون آباد همچنان نامشخص است

به گزارش ایلنا، امروز سه شنبه (13 بهمن) هفت روز از بازداشت 28 کارگر مس خاتون آباد می گذرد
منابع خبری ایلنا در شهر بابک از انتقال این 28 کارگر به زندان شهربابک در همان اولین شب بازداشت خبر میدهند.
به گفته این منابع، تا کنون هیچ پاسخ مشخصی در رابطه با نوع اتهامات وارده و روند پرونده قضایی این کارگران به خانواده های آنها داده نشده است..
در همین رابطه، جمعی از خانواده های کارگران بازداشتی در تماس با ایلنا ضمن ابراز نگرانی از ادامه بازداشت این کارگران گفتند: بر اساس وعده های داده شده ، امروز، سه شنبه قرار است مسئولان قضایی شهر بابک با کارگران بازداشتی دیدار داشته باشند.

------------------------------

کشته و زخمی شدن ۴ کارگر بر اثر انفجار تانکر قیر

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته بر اثر انفجار یک تانکر حامل قیر در محدوده دو راهی روستای سرزه شهرستان سیریک در استان هرمزگان دو کارگر کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.
این حادثه ساعت هشت صبح گذشته، دوشنبه ۱۲ بهمن ماه، در کارگاه شرکت تنگه زاغ واقع در جاده اصلی سیریک به جاسک و در محدوده دوراهی روستای سرزه اتفاق افتاد.
از قرار معلوم، کارگران برای گرم گردن قیر درون تانکر زیر آن آتش روشن کرده بودند که همین مساله موجب انفجار تانکر شده است.
در اثر این حادثه، دو کارگر جان خود را از دست دادند و دو کارگر دیگر نیز به شدت از ناحیه پا و دست دچار سوختگی و راهی بیمارستان شدند.
شهرستان سیریک در 175 کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.

------------------------------

تجمع شش روزه کارگران معدن طزره خاتمه یافت

براساس اطلاعاتی که به نقل از کارگران این واحد معدنی در اختیار ایلنا قرار گرفته است به دنبال وعده هایی که روز گذشته مسئولان فرمانداری شهرستان شاهرود برای پی‌گیری مطالبات کارگران داده‌اند، از روز گذشته معترضان به اجتماعات صنفی خود خاتمه دادند.
با این حال گفته می شود که به غیر کارگران واحد‌های ایمنی و حفاظت معدن که حضور آنها همواره در معدن ضروری است سایر کارگران معدن طزره همچنان در محل کار خود نیستند.
پیشتر برابر اخباری که کارگران معدن طزره به ایلنا داده بودند؛ این کارگران از روز ششم بهمن ماه تا روز گذشته یازدهم بهمن هر روز در محل کار خود اجتماع صنفی برپا می‌کردند که روز گذشته این اجتماع صنفی به مقابل ساختمان فرمانداری شاهرود منتقل شد.
این کارگران خواهان وصول مطالبات معوقه خود هستند و از قرار وعده‌ای که روز گذشته در جریان برپایی آخرین تجمع صنفی به آنها داده شده است، مسئولان اداری شهرستان شاهرود به اتفاق کارفرمای معدن طزره در روز‌های آینده در مورد رسیدگی به مطالبات کارگران تشکیل جلسه خواهند داد.

------------------------------

خاتمه تجمع کارگران عسلویه با پرداخت یک ماه مزد معوقه

منابع خبری ایلنا در عسلویه از خاتمه تجمع صنفی چند صد کارگر پیمانکاری عسلویه فازهای 20 و 21 در روز گذشته خبر می دهند.
به گفته این منابع، روز گذشته یک ماه از معوقات مزدی این کارگران توسط کارفرما پرداخت شده است وبه این ترتیب تجمع صنفی کارگران خاتمه یافته است .
از قرار معلوم، شرکت پیمانکار با استناد به دریافت دستور کتبی در روزهای گذشته مبنی بر لزوم پرداخت مطالبات کارگران تا پیش از پنجم اسفند ماه، به کارگران وعده مساعد داده است که تا این تاریخ تمام معوقات مزدی کارگران پرداخت خواهد شد.

------------------------------

نمایندگان کارگران معدن زمستان یورت برای پیگیری معوقاتشان راهی شاهرود شدند

یکی از کارگران این واحد معدنی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود 200 کارگر هستیم که بابت نزدیک به 11 ماه معوقات مزدی از کارفرما طلبکاریم.
وی بابیان اینکه کارفرمای این واحد معدنی (زمستان یورت شمال غرب وشرق) بابت تامین ذغال سنگ مورد نیاز معدن البرز شرقی طلبکار است، افزود: در مجموع شرکت ذوب آهن اصفهان در مقام خریدار ذغال سنگ‌های استخراجی به معدن البرز شرقی و زمستان یورت بدهکار است.
این کارگر زمستان یورت افزود: در نتیجه همین بدحسابی پرداخت مطابلبات مزدی ما به تاخیر افتاده است و در روزهای اخیر کارگران زمستان یورت به اتفاق اعضای خانواده‌خود با برپایی اجتماعات صنفی در مقابل فرمانداری شهرستان آزاد‌شهر استان گلستان پیگیر مطالبات مزدی خود شده‌اند.
طبق اظهارات این کارگر دلیل ادامه پیدا کردن اعتراض آنان این است که تا این لحظه اقدام مشهودی از سوی کارفرما و مسئولان اداری شهرستان برای وصول معوقات مزدی آنها صورت نگرفته است.

------------------------------

نگرانی از تعدیل، کارگزاران بیمه کشاورزی را مقابل مجلس کشاند

تعدادی از این کارگزاران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: بیش از 500 نفر هستیم که به نمایندگی از جمعیت 4500 نفری کارگزان صندوق بیمه‌های کشاورزی شاغل در سراسر کشور از ساعت 9صبح امروز برای تامین امنیت شغلی خود مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی حاضر شد‌ه‌ایم.
آنها بابیان اینکه در حال حاضر تعداد زیادی از جمعیت کارگزاران صندوق بیمه‌های کشاورزی بیش از 10 سال است که در استخدام بانک کشاورزی هستند، افزودند: با وجود این همکاری به نسبت طولانی، در حال حاضر از امنیت شغلی خود مطمئن نیستیم.
کارگزاران بیمه صندوق های کشاورزی افزودند: پیش از این از مسئولین بانک کشاورزی خواسته بودیم که بجای کارکنان بازنشسته بانک کشاورزی، گروهی از کارگزارن را جایگزین کند اما نه‌تنها تا به امروز این اتفاق نیفتاده است بلکه از مدتی قبل زمزه‌هایی در خصوص تعدیل جمعیت کارگزاران کنونی به گوش می‌رسد.
آنها با اشاره به اینکه در جریان اجتماعات صنفی قبلی از مسئولان وعده گرفته بودند که به مشکل استخدامی آنها رسیدگی می شود، افزودند: این درحالی است که اکنون زمزمه‌هایی مبنی بر تعدیل 75 درصدی جمعیت 4500 نفری کارگزاران صندوق های بیمه کشاورزی شنیده می‌شود.
آنها افزودند: از موضوع احتمال این تعدیل گسترده در جلسه‌ای که به تازگی در تاریخ ششم بهمن اعضای هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی و مدیرعاملین شرکت های خدمات بیمه ای خوزستان و 30 نماینده از کارگزاران داشته‌اند، باخبر شده‌اند و همین موضوع باعث تشدید نگرانی‌های آنها و برپایی اجتماع اعتراضی امروز شده است.
به گفته این کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی ،وضعیت شغلی آنها به گونه ای است که مانند کشاورزان فصلی نیست و جزء مشاغل سخت و مستمر است و با توجه به شرایط راه‌های روستایی در کنار بدی های جوی و آب و هوایی باعث شده است تا تردد هر روزه‌ آنها به یکی از مشاغل سخت و زیان آور تبدیل شود اما تمام خدمات آنها نادیده گرفته شود.

------------------------------

فریبرز رئیس دانا:

تشکل‌یابی مستقل، قدرت چانه زنی کارگران را افزایش می‌دهد

فریبرز رئیس دانا، اقتصاددان در گفتگو با ایلنا با اشاره به نقش تاثیر گذار تشکل های کارگری در روند رشد یافتگی مدنی جوامع گفت: تشکل های کارگری در ایران از حقوق حداقلی مندرج در قانون اساسی نیز محرومند و علاوه بر این مقاوله نامه های بنیادین سازمان جهانی کار نیز اجرایی نمی شود.
وی افزود: برای دستیابی به حقوق شهروندی و صنفی طبقه کارگر، تشکل های قوی، منسجم و متصل به بدنه کارگری مورد نیاز است.
این اقتصاددان در ادامه گفت: قدرت چانه زنی جمعی نیازمند تشکل‌های توانمند است و بدون وجود چنین تشکل هایی کارگران بدون شک نمی توانند به محوری ترین مطالبه خود که همان افزایش عادلانه دستمزدهاست، جامه عمل بپوشانند.
رئیس دانا افزود: در شرایطی که دولت و تشکل های قدرتمند کارفرمایی یک آرمان مشترک به نام کسب سود بیشتر دارند و در مقابل تحول مزدی کارگران با هم متحد می شوند، ساخت یافتگی متشکل بدنه کارگر یک ضرورت بنیادین است.
وی ادامه داد: اگر تشکل های کارگری به مفهوم واقعی آن وجود داشته باشند، با حرکت نظام مند و سازمان یافته در مدارهای قانونی چانه زنی، مانع از اتحاد صاحبان سرمایه و جبهه گیری علیه طبقه کارگر می شوند و بالطبع، مطالبات کارگران دست یافتنی تر می شود.
وی در ادامه با بیان این که ساختار کنونی انتخاب و تشکیل نهادهای صنفی کارگری به گونه‌ای است که نمایندگان حاضر در جلسات نمی‌توانند بصورت کامل برخاسته از بدنه کارگری جامعه تلقی شوند، گفت: این ساختار معیوب فعلی نمی تواند مدعی نمایندگی تمام عیار طبقه کارگر باشد.
وی ادامه داد: بدون پشتوانه عمیق، هرم وار و تشکیلاتی بدنه، هیچ نماینده کارگری نمی تواند در جلسات مزدی موفق باشد. برای پیشبرد چانه زنی و موفقیت در مذاکرات سه جانبه، ارتباط جدی، سیستماتیک و سازمان یافته با بدنه لازم است.
رئیس دانا در ادامه با بیان این مطلب که کارفرمایان صاحب تشکل های قدرتمند مثل انجمن های صنفی و اتاق بازرگانی هستند گفت: سالهاست تشکل های کارفرمایی به صورت سیستماتیک در دولت نفوذ می کنند و متاسفانه باید گفت گرایش مثبت به تشکل های کارفرمایی در همه دولت های پس از جنگ وجود داشته است.
وی ادامه داد: در دو دهه گذشته دولت های حامی سرمایه و مجلس نشینان هرگز به تشکل های مستقل کارگری آنچنان که باید فرصت نداده اند.
این استاد اقتصاد در ادامه گفت: پیگیری مطالبات جمعی دستمزدبگیران بدون تشکل های مستقل از بلوک های ثروت و قدرت ممکن نیست و یکی از اساسی ترین ارکان دموکراسی، شکل گیری تشکل های مستقل کارگران، معلمان و پرستاران است.
وی ادامه داد: فساد اقتصادی، ناکارآمدی و زیر پاگذاشتن حقوق صنفی کارگران نتیجه سرکوب سیستماتیک تشکل‌های صنفی کارگری است.
رئیس دانا در پایان با بیان این مطلب که تشکل‌های کارگری غیر وابسته به قدرت، اگر اجازه فعالیت داشته باشند بدون شک در مسیر قانون، راه سازندگی را در پیش خواهند گرفت گفت: آزاد گذاشتن تشکل های کارگری است که نشان می دهد تشکل های کارگری چقدر توانمند هستند.

------------------------------

اجتماع صنفی کارگران هفت‌تپه به روز دوم کشیده شد

به گزارش ایلنا، بیش از 250 نفر از کارگران بخش صنعتی وکشاورزی «مجتمع نیشکر هفت تپه» صبح امروز برای دومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه معوقات مزدی و مزایای پاداش و بهره‌وری سال‌های 93 و94 مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.
یکی از این کارگران با یادآوری اجتماع اعتراضی که روز گذشته با مشارکت او تعداد دیگری از همکارانش برپا شده بود، گفت: مدیران مجتمع نیشکر هفت به‌دنبال یافتن راهی برای پایان دادن اعتراضات صنفی هستند و این در حالی است که کارگران معترض خواهان روشن شدن وضعیت مطالبات مزدی خود هستند.
او افزود:دیروز کارفرما در پاسخ به خواسته کارگران معرتض وعده‌هایی داد که از نظر کارگران خلاف واقع به نظر می‌رسد و برای همین اعتراض صنفی امروز هم ادامه یافت.
این کارگر مجتمع هفت‌تپه در ادامه خبر داد: همزمان با اجتماع امروز، تعدادی از کارگر نی‌بر مجتمع که ماهیت کارشان فصلی است نیز در مزارع محل کارشان همراه با کارگران تجمع کننده در مقابل ساختمان اداری، اجتماع صنفی برپا کره‌اند.

------------------------------

نتایج یک پژوهش در مورد دستفروشان مترو

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، پژوهش جامعی در زمینه دستفروشان مترو همزمان در شهرهای تهران؛ اهواز و رشت انجام گرفته است که بخشی از نتایج آن‌که ناظر بر پدیده دستفروشی در تهران بود در جلسات عمومی گروه شهر انجمن جامعه‌شناسی ایران ارائه شد.
این تحقیق که به سفارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام گرفته است، توسط گردانندگان سایت یک‌شهر به مدت ۶ ماه در تمامی مناطق ۲۲گانه شهر تهران و از طریق تکمیل ۳۸۶ پرسشنامه از دستفروشان و به همین تعداد پرسشنامه از مغازه‌داران میسر گشت.
نظر به ناشناخته بودن جامعه هدف و لایه‌بندی‌های متفاوت آن، این تحقیق به صورت اکتشافی-توصیفی انجام شد که اهداف چهارگانه‌ای را دنبال می‌کرد. این چهار هدف عبارت بودند از:
۱- شناخت ویژگی‌های (فردی، خانوادگی، شغلی، اقتصادی و فرهنگی) دستفروشان بساط گستر
۲- رابطه‌ی دستفروشان بساط گستر با شهر و شهروندان
۳- تنش‌های دستفروشان با مغازه‌داران و با مأموران شهرداری
۴- راهکارهای ناظر بر ساماندهی
آمارهای بدست آمده ناظر بر ویژگی‌های فردی، خانوادگی، شغلی، اقتصادی و فرهنگی دستفروشان بیش از هر چیز بر ردّ ادعاهای کاذبی که در مورد دستفروشان و به طور افواهی مطرح می‌شود حکایت داشت.
بر خلاف آنچه گفته می‌شود که دستفروشان بساط گستر افرادی منزوی و غیراجتماعی هستند و از این رو مسئولیت‌ناپذیر نسبت به جامعه، نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که ۷۶ درصد دستفروشان سرپرست خانوار هستند و ۶۴ درصد آن‌ها متأهل. متوسط تعداد فرزندان دستفروشانی که متأهل هستند بالغ بر ۲.۳ نفر است که با میانگین این رقم در میان شهرنشینان کشور برابری می‌کند.
بسیار شنیده می‌شود که دستفروشان دارای مشاغل دیگری هستند و درآمد آن‌ها از دستفروشی حاصل زیاده‌خواهی آنان است. تحقیق نامبرده نشان می‌دهد حدود ۹۰ درصد دستفروشان هیچ شغل دیگری ندارند و تقریباً تمامی آن‌ها یعنی ۹۸ درصدشان غیر از درآمد حاصل از دستفروشی هیچ درآمد دیگری ندارند و حدود ۳۱ درصدشان حتی یارانه هم نمی‌گیرند.
آنچه آنان را شاید از سایر شاغلان جدا می‌کند سرمایۀ فرهنگیِ حاصل از تحصیلات و سرمایه مالی‌شان است. ۸۸.۶ درصد دستفروشان بساط گستر دارای مدرک دیپلم یا کمتر از دیپلم هستند.
همین رقم در مورد همسران آن‌ها نیز صدق می‌کند. میانگین سرمایۀ لازم برای ورود به این حوزۀ شغلی فقط بالغ بر ۲.۴ میلیون تومان است. بسیاری از آن‌ها ساعت‌های متوالی در روز را برای درآمد متوسط ۴۵ هزار تومان روزانه کار می‌کنند و به این اعتبار علی‌رغم تلاش طاقت‌فرسای روزانه همچنان زیر خط فقر به سر می‌برند.
رسمیت نیافتن شغلشان باعث می‌شود ۴۱ درصد آن‌ها از پوشش هیچ بیمه‌ای برخوردار نباشند، حتی بیمه سلامت و فقط ۲۵ درصد آن‌ها از پوشش بیمه تأمین اجتماعی برخوردار هستند.
۳۳.۵ درصد دستفروشان اعلام می‌کنند که این شغل اولین شغل آن‌هاست و ۴۳.۱ درصد به علت اجبار، تعدیل نیرو یا ورشکستگی به این شغل روی آورده‌اند. ۳۶ درصد آن‌ها پیش از روی آوردن به شغل دستفروشی کارگر ماهر بودند و ۲۱ درصد آن‌ها کارگر ساده یا کارگر کارخانه.
به‌عبارت‌دیگر ۵۸ درصد آن‌ها پیش از این که شغل دستفروشی را برای امرار معاش انتخاب کنند، در حوزۀ تولید مشغول به کار بودند و رکود اقتصادی یا ناتوانی جسمی آن‌ها را به سمت انتخاب این شغل کشانده است.

رابطۀ دستفروشان بساط گستر با شهر و شهروندان
اگر دستفروشان می‌توانند علی‌رغم فشارهای شدیدی که به آنان از طرف شهرداری وارد می‌شود (۶۷ درصد دستفروشان دست کم ۱ بار شاهد توقیف اجناسشان بوده‌اند) به حیات خود ادامه دهند به این دلیل است که اولاً وضعیت اقتصاد کشور به آن‌ها امکان یافتن شغل دیگری را نمی‌دهد (۷۸ درصد دستفروشان به دلیل پیدا نکردن شغل دیگری به این شغل روی آورده‌اند).
دوم اینکه ۳۷.۵ درصدشان یا به دلیل مشکلات جسمی و یا به دلیل منعطف بودن ساعات کار این شغل به آن روی آورده‌اند و درنتیجه در صورت از دست دادنِ شغل دستفروشی، پیدا کردن شغلی دیگر برایشان به مراتب سخت‌تر از دیگر بیکاران خواهد بود و سوم آنکه دستفروشان به نیاز مسلمی پاسخ می‌گویند که همانا نیاز شهروندان کم درآمد است برای دسترسی به کالاهای ارزان قیمت. ۶۷.۵ درصد خریداران دستفروشان را جوانان و نوجوانان یعنی قشری از جامعه تشکیل می‌دهد که امکانات مالی محدودی دارد.
بسیار گفته و تبلیغ می‌شود که دستفروشان اجناس دستِ دوم، خراب یا بی‌کیفیت را تحویل خریدارانشان می‌دهند. اما یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که حدود ۷۲ درصد دستفروشان اجناس خود را از عمده‌فروشی‌ها و بازار ، ۱۱.۵ درصد از تولیدی‌ها و ۴.۷ درصد از مغازه‌داران تهیه می‌کنند.
۵.۲ درصد نیز تولید شخصی خود را می‌فروشند. ۶۷ درصد از آن‌ها بیش از ۳ سال است که به این شغل مشغول‌اند و ۸۲ درصد آن‌ها محل ثابتی برای فروش دارند که نشان می‌دهد خریداران آن‌ها می‌توانند به راحتی آن‌ها را پیدا کنند و درصورت ناراضی بودن از جنس خریداری شده، آن را مسترد گردانند.
گفته می‌شود که دستفروشان تهرانی ساکن این شهر نیستند و از شهرهای مجاور یا حتی استان البرز برای دستفروشی به تهران می‌آیند. تحقیقات نشان می‌دهد که حداکثر ۱۴٪ از دستفروشان شاغل در تهران از محل‌هایی همچون اسلامشهر یا سکونتگاه‌های اطراف تهران برای کار به تهران می‌آیند و ۸۶ درصدشان ساکن در شهر تهران هستند. رقمی که حتی بیشتر از شاغلان به سایر مشاغل است.

تنش و ساماندهی
هم درصد بالایی از دستفروشان یعنی ۹۴ درصد آن‌ها و هم درصد بالایی از مغازه‌داران یعنی ۸۶ درصد آن‌ها موافق ساماندهی دستفروشان هستند. آن دست از مغازه‌دارانی که با این امر موافقت ندارند به این دلیل است که نسبت به این موضوع خوش‌بین نیستند. دلیل این موافقت گسترده در دو سوی معادله تنشی است که میان شاغلان به این دو نوع دادوستد وجود دارد.
۴۲ درصد دستفروشانی که در مجاورت مغازه‌داران بساط می‌گسترند اعلام کرده‌اند که با مغازه‌داران مشکل داشته‌اند و ۲۸ درصد آن‌هایی که به دور از مغازه‌داران فعالیت می‌کنند نیز به وجود مشکل با مغازه‌داران اذعان می‌کنند.
فقط ۱۶ درصد دستفروشانی که در مجاورت مغازه‌داران فعالیت می‌کنند بر این باورند که مغازه‌داران از آن‌ها به شهرداری یا نیروی انتظامی شکایت کرده‌اند. اما ۴۳ درصد مغازه‌داران می‌گویند که تا به حال مشکلشان را با دستفروشان به اطلاع شهرداری رساندند.
دلیل اصلی این تفاوت در آن است که دستفروشان مداخلات شهرداری را لزوماً منوط به شکایت مغازه‌دار نمی‌دانند. در واقع ۸۸ درصد دستفروشان اعلام می‌کنند که با مأموران شهرداری مشکل داشته‌اند، مشکلی که همان‌طور که در خطوط بالا یادآوری شد در ۶۷ درصد موارد به توقیف اجناسشان انجامیده، حدود ۱۵ درصد موارد به ترک یا جابجایی محل و در باقی موارد یعنی حدود ۱۸ درصد موارد به مصالحه با مأمور شهرداری یا پرداخت جریمه به وی انجامیده است.
۵۳ درصد دستفروشانی که در مجاورت مغازه‌داران بساط خود را پهن می‌کنند علت تنش با مغازه‌دار را سد معبر می‌دانند و ۴۵ درصد فروش ارزان‌تر. اما فقط ۳۲ درصد مغازه‌داران دلیل تنش با دستفروشان را ارزان‌فروشی می‌نامند و ۲۹ درصد آن‌ها اختلال در عبور مشتری. ۲۸ درصدشان مدعی هستند که دستفروشان باعث می‌شوند که آن‌ها مشتری‌شان را از دست بدهند و ۱۱.۵ درصد آن‌ها می‌گویند دستفروشان باعث زشت شدن محل کسب آن‌ها می‌شوند.
می‌دانیم که تنش موجود میانِ دستفروشان و مأموران شهرداری حاصل درگیری‌ای است بر سرِ فضا که مأموران شهرداری را وادار می‌کند با استناد به ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها از کسب‌وکار آن‌ها جلوگیری کنند. دیدیم که بخشی از تنش میانِ دستفروشان و مغازه‌داران نیز حاصل منازعه بر سر فضاست.
به عبارت دیگر مسلم است که یکی از مشکلات هر ساماندهی مشکل تنظیم و تقسیم فضا خواهد بود. به ویژه آنکه وقتی از دستفروشان که اکثریت قریب به اتفاقشان با ساماندهی موافق هستند، حدود ۶۰ درصدشان متقاضیِ آن هستند که در همان محلی که هم‌اکنون فعال هستند ساماندهی شوند. ۲۸ درصدشان حاضرند جابجا شوند به شرطی که شلوغ باشد یا در نزدیکی بازار. ۴۲.۵ درصد مغازه‌داران نیز بر این نظر بودند که مهم‌ترین نظارت بر کار دستفروشان باید نظارت بر محل کسبشان باشد.

------------------------------

70 درصد حوادث سقوط کارگران ساختمانی بر اثر داربست‌های ناایمن

به گزارش ایلنا دو روز پیش یکی از کارگران فاز 2 عسلویه براثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داد، در این رابطه رییس کانون انجمن صنفی مسئولین حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار کشور می‌گوید: بیش از 70 درصد از حوادث سقوط از داربست در ایران بر اثر فقدان راه پله‌ها داربست‌ها و عبور از یک سطح به سطح دیگر که موجب بر هم خوردن تعادل کارگران می‌شود، رخ می‌دهد.
«ابوالفضل اشرف‌منصوری» با بیان این‌که حوادث مربوط داربست از گذشته تاکنون ادامه داشته و هنوز فکری به حال ایمنی در داربست‌ها نشده است، ادامه داد: در داربست‌های از نوع قدیمی رفت و آمد کارگران بدون هیچ‌گونه حفاظ و معبر ایمنی همراه است تا آنجا که کارگران مجبور می‌شوند با حرکات آکروباتیک از پایین داربست به بالا حرکت کنند که این حالت با از دست دادن تعادل فرد مخاطراتی زیاد جانی برای کارگران همراه دارد.
به گفته این کارشناس ایمنی، در کشورهای پیشرفته داربست ها دنیا سکو به سکو مونتاژ شده و راه‌پله‌ها، حفاظ ایمنی و راهروهای ایمنی از قبل بر روی آنها تعبیه شده است که تا تکمیل نشوند به سطح بالاتر نمی‌توان رفت.
وی افزود: با نصب راهرو ایمن و مونتاژ پله‌کانی داربست‌ها خطر سقوط به صفر می‌رسد و حتی اگر در مرحله‌ای نیز کارگر هنگام کار دچار مصدومیت شود عملیات امداد و نجات نیز به‌راحتی صورت می‌گیرد.
اشرف منصوری در خاتمه گفت: چنانچه الزام استفاده از داربست های جدید طی بخشنامه‌ای به تمام کارگاه‌های مشمول و غیرمشمول قانون کار ابلاغ شود ما شاهد این حوادث غم انگیز نخواهیم بود.

------------------------------

مرگ کارگر پتروشیمی سیراف در یک تصادف رانندگی

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، «عبدالحسین کتانی» کارگر 32 ساله پتروشیمی سیراف که در راه آمدن به محل کار خود بوده است بر اثر برخورد با اتوبوسی که از جاده می‌گذشت مصدوم و پس از انتقال به بیمارستان کنگان جان خود را از دست می دهد.
منابع ایلنا با بیان اینکه جزئیات این حادثه دردست بررسی است، می‌گویند از آنجایی که کارگر متوفی عازم محل کار خود بوده است تصادف منجر به فوت وی در زمره حوادث کار تلقی می‌شود.
بر اساس مطابق «ماده ۱۵۲ قانون کار» در صورت دوری کارگاه و عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی، صاحب کار باید برای رفت و برگشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب در‌اختیار آنان قرار دهد. در صورت عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی، تهیه وسیله نقلیه مناسب برای کارگران از وظایف کارفرمایان است.
قانونگذار برای عدم تهیه وسیله نقلیه مناسب برای کارگران ضمانت اجرای کیفری در نظر گرفته و صراحتا عدم اجرای این تعهد قانونی و نه قراردادی توسط کارفرما را در ماده ۱۷۳ قانون کار جرم دانسته است.

------------------------------

کارگران زمستان یورت مقابل فرمانداری آزاد شهر تجمع کردند

کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند: معدن «زمستان یورت» که از دو واحد «شمال غرب» و «شمال شرق»، تشکیل شده‌است و آنها که در این معدن مشغول کارند حدود 11ماه است که بابت مطالبات مزدی معوقه خود طلبکارند.
برپایه این اطلاعات به خاطر همین مسئله از روز چهارشنبه تا امروز (هفتم تا دهم بهمن ماه) حدود 200 کارگر شاغل در این معدن دست از کار کشیده اند.
کارگران معترض معدن زمستان یورت می‌گویند: امروز شنبه که مصادف با سومین روز شروع اعتراض آنها بود،بیش از 100 نفر از اعضای خانواده هایشان آنان را در برپایی اجتماع صنفی که مقابل ساختمان فرمانداری آزادشهر برپا شده است همراهی کردند.
این کارگران در ادامه می گویند که‌شنیده‌اند کارفرما قصد دارد با حمایت مسئولان شهرستانی برای پرداخت بدهی های مالی خود به کارگران از یکی از بانکها حدود 2 میلیارد تومان وام دریافت کند اما گویا به دلیل بدحسابی هایی کارفرما در گذشته ، فعلا این موضوع کماکان معلق مانده است.
آنها در خصوص معوقات مزدی خود و همکارانش می گویند: این معوقات مزدی شامل دو ماهه آخر سال ۹۳ و نه ماه در سال جاری (۹۴) می‌شود و علاوه بر این حق بیمه کارگران نیز با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود که به تبع آن دفترچه‌های درمانی تعداد زیادی از کارگران و اعضای خانواده‌هایشان فاقد اعتبار شده است.

------------------------------

خصوصی سازی درمان، برای مردم خسارت باراست

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با «تامین۲۴» گفت: خصوصی سازی برای بخشهای اقتصادی کشور کار مناسب است و به عنوان مثال در یک بیمارستان هم می توان بخشهایی مثل آشپزخانه و غذاخوری، امور اداری و غیره را که به سلامت انسانها ارتباط مستقیم ندارد برون سپاری کرد.
وی افزود: «سلامت»، موضوعی حاکمیتی تلقی می شود و واگذاری آن به بخش خصوصی کار درست و معقولی نیست.
شریفی مقدم خاطرنشان کرد: واگذاری امور پرستاری به بخش خصوصی قبلا انجام شده و امتحان خود را پس داده و متاسفانه سابقه خوبی هم نداشته است، چون در نهایتا مردم ضرر کردند و موجب نارضایتی آنان شده است.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی به دنبال کسب درآمد و سود است و با واسپاری بخش سلامت و درمان مردم به این بخش، سلامت در اولویت دوم و بعد از کسب سود قرار می گیرد؛ از این رو حرف جامعه پرستاری این است که واگذاری امور به بخش خصوصی در بخش سلامت به شکل کلی و در بخش پرستاری به طور اخص، برای مردم خسارت بار است.
این فعال صنفی دفاع از حقوق پرستاران با بیان این که از ابتدای دهه 80 واگذاری امور پرستاری به بخش خصوصی آغاز شد و در دولت یازدهم هم استخدام دولتی پرستاران انجام نشده است گفت: الان هم شرکتهایی پرستار جذب و استخدام می کنند که اساس و پایه ندارند و همین باعث می شود که مثلا الان در کرمان 100 پرستار را اخراج کرده اند، در سیستان و بلوچستان حقوق پرستاران شرکتی سه ماه و در یاسوج چهار ماه است که پرداخت نشده است و کسی هم که به مدت طولانی حقوق نمی گیرد انگیزه اش برای ارائه خدمات مناسب کم می شود.
وی در خصوص اجرایی شدن این گونه طرح ها گفت: ایده هایی که از بالا به پایین و به شکل دستوری برای اجرا ابلاغ می شوند مجبور به شکست هستند و الان هم اگر دولت بخواهد طرحی غیرکارشناسانه در این خصوص ابلاغ و اجرا کند نهایتا آن طرح زمین گیر شده و مردم ضرر می بینند.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری با ذکر مثالی از طرح های بدون پشتوانه و غیرکارشناسی گفت: الان طرح تحول سلامت به همین دلیل زمین گیر شده و کمتر کسی در سیستم بهداشت و درمان از آن رضایت داشته است؛ چرا که متصدیان و متولیان آن، خود را فرادستان جامعه پزشکی و پرستاری می دانند و تصور می کنند هر ایده ای که آنها دارند اجرایی است.
وی با طرح این پرسش که چرا باید چند مسئول دولتی که در ساختمان های وزارتخانه و ادارت کل نشسته اند به شکل فرادست، جامعه پزشکان و پرستان را به شکل فرودست ببیند و با دستورات ابلاغی و غیرکارشناسانه، هم با باعث شوند مردم متضرر شوند و هم اعتراضات زنجیره ای پرستاران و پزشکان را به دنبال داشته باشند؟ گفت: کسانی که بر طرح های غیرکارشناسی تاکید دارند اهداف دیگری در سر دارند و به دنبال رضایت مردم و جامعه پزشکی نیستند.
شریفی مقدم در پایان تاکید کرد: سپردن سلامت مردم به بخش خصوصی تجربه ای شکست خورده و تضییع حقوق مردم است.

------------------------------

عدالت در حق کارگران خاتون آباد رعایت شود

«سمیه محمودی میمند»، وکیل کارگران مس خاتون آباد در ارتباط با بازداشت 28 کارگر این مجتمع پالایشگاهی در گفتگو با ایلنا گفت: بازداشت های سه شنبه هفته گذشته به دنبال یک رشته اعتراضات کارگران اتفاق افتاده است.
وی با بیان این که هنوز در ارتباط با سرنوشت کارگران بازداشت‌شده تصمیمی گرفته نشده است، ادامه داد: امروز شنبه وضعیت کارگران بازداشتی را با رجوع به مقامات محلی پیگیری خواهم کرد.
وی در رابطه با سابقه اعتراضات کارگران مس خاتون آباد گفت: در 31 تیر تعدادی از کارگران مجتمع مس خاتون آباد به بهانه تمام شدن پروژه ها، از کار بیکار شدند که پس از آن اعتراضاتی صورت گرفت.
وی ادامه داد: به دنبال این اعتراضات، شورای تامین شهرستان تشکیل جلسه داد و مصوبه این شورا مبنی بر این که هیچ کدام از 285 کارگر شرکت مس نباید اخراج شوند، هرگز اجرایی نشد.
محمودی در ادامه گفت: با این حال برگزاری آزمون استخدامی در 24 مهرماه و استخدام تنها 150 کارگر از طریق این آزمون که در عمل مصوبه شورای تامین را نقض کرد و همین مسئله نقطه شروع اعتراضات مجدد این کارگران بود.
این وکیل دادگستری با تاکید بر این مساله که با وجود مصوبه شورای تامین آزمون استخدامی نباید برگزار می‌شد، گفت: با برگزاری آزمون، مولفه‌های بومی بودن و سابقه اشتغال بسیار کمرنگ شد و در نتیجه حدود 130 کارگر سابقه دار بیکار شدند.
وکیل کارگران مس خاتون آباد در ادامه گفت: پس از این اخراج گسترده ، کارگران بیکار شده اعتراضات بسیاری را سازماندهی کردند که همه بی‌نتیجه ماند.
وی افزود:بنده به عنوان وکیل کارگران بارها به فرمانداری، اداره کار شهرستان و دفتر نماینده مردم شهربابک در مجلس مراجعه کردم و قرار بر این شد که لیستی از کارگران بیکار شده به اداره کار ارائه شود و افراد مندرج در لیست، به ترتیب جذب پروژه های مجتمع خاتون آباد شوند.
وی ادامه داد: متاسفانه با اجرایی نشدن این تصمیم، کارگران درهفته گذشته دوباره شروع به تحصن و اعتراض کردند که ادامه این اعتراضات در روز سه شنبه منجر به بازداشت 28 کارگر شد.
محمودی در ادامه در توصیف شرایط کاری کارگران مس خاتون آباد گفت: سطح آلاینده ها و آلودگی محیطی در خاتون آباد بسیار بالاست و در چنین فضای سختی کارگران با حداقل دستمزد به سختی کار می کنند و با این شرایط اکنون ماههاست که تعداد زیادی از این کارگران بدون هیچ منبع درآمدی بیکار هستند.
وی ادامه داد: در چنین شرایط سختی، این حق کارگران بومی با سابقه است که در پروژه ها کار کنند و به کارگیری کارگر غیر بومی از راه‌هایی مانند برگزاری آزمون بی‌عدالتی است.
وکیل کارگران مس خاتون آباد در پایان با بیان این مطلب که 60 درصد کارگران خاتون آباد مشکل ریوی دارند گفت: کارگران بیکار شده فقط کار می خواهند و این خواسته زیادی نیست، بهتر است به جای بازداشت معترضین به این خواسته ساده رسیدگی شود.

------------------------------

اعتراض کارگران معدن طزره از سرگرفته شد

این کارگران در تماس با ایلنا افزودند: نزدیک به سه و نیم ماه مطالبات مزدی و حدود دو ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و اطلاع مسئولان مربوطه از این وضعیت هیچ اقدام در خصوص رسیدگی به خواسته‌های ما صورت نگرفته است.
آنها در توضیح ماجرا گفتند: پیش از این نیز کارگران معدن طزره برای مدت چند روز با برپایی اجتماعات مشابهی خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده بودند که در نهایت با وعده رسیدگی به خواسته‌هایشان در روزهای ششم و هفتم بهمن‌ماه به اعتراض خود خاتمه داده و با کار سابقشان بازگشتند.
برپایه این اظهارات کارگران معدن طزره به این نتیجه رسیده‌اند که ظاهرا هنوز قرار نیست بازهم به موضوع پرداخت شدن مطالبات مزدی و حق بیمه‌های معوقه آنها رسیدگی شود و برای همین از صبح امروز در مقابل ساختمان اداری معدن اجتماعات صنفی خود را آغاز کردند.
در این باره گفته می‌شود آنچه که باعث مصمم شدن کارگران معدن طزره به برپایی تجمع صنفی امروز صبح شده است، تصمیم اخیر مدیریت معدن در خصوص لغو شدن روزهای کاری پنجشنبه وجمعه بوده است.
یکی دیگر از کارگران با یادآوری اینکه از سال گذشته مالکیت این واحد معدنی بصورت حیرت انگیزی به ذوب آهن اصفهان واگذار شده است، مدعی شد: تا قبل از واگذاری از زبان کارفرمای سابق شنیده بودیم که ذوب آهن بابت ذغال سنگ استخراجی خریداری شده بدهکار است.
وی افزود: صرف نظر از اینکه این واحد معدنی چگونه واگذار شده است، تنها توقع ما این است که دست کم کافرمای جدید به تعهدات قانونی خود در قبال کارگران پایبند باشد.
طبق اظهارات کارگران ،مسئولان بدون در نظر گرفتن شرایط زندگی وکار کارگران این واحد تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که کاملا به زیان کارگران است . با این حال کارگران وسیله‌ای جز برپایی اجتماعات صنفی برای پیگیری خواسته‌های خود ندارند.

------------------------------

کارگران پیمانکاری عسلویه تجمع کردند

منابع خبری ایلنا در عسلویه از تجمع صنفی صبح امروز چند صد نفر از کارگران پیمانکاری عسلویه خبر دادند.
به گفته این منابع، این کارگران که از نیروهای فنی متخصص شاغل در فازهای 20 و 21 عسلویه هستند، حدود 4 ماه مطالبات مزدی معوقه دارند.
این کارگران از اوایل صبح امروز دست از کارکشیدند و در محوطه کارگاهها تجمع کردند.
از قرار معلوم این کارگران طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری دست سوم هستند.
به گفته فعالان کارگری پارس جنوبی، در ماههای آخر سال به دلیل انباشت معوقات مزدی، احتمال برپایی تجمعات صنفی کارگران پیمانکاری افزایش می‌یابد.

------------------------------

بیش از 20 کارگر مس خاتون آباد بازداشت شدند

منابع خبری ایلنا در استان کرمان با اعلام این خبر افزودند: اعتراضات صنفی مذکور پس از آن برپا شد که مدیریت مجتمع مس خاتون‌آباد خبر اخراج کارگرانی که در آزمون تبدیل وضعیت استخدامی امسال موفق نشده بودند را اعلام کرد.
برپایه این اطلاعات مدیریت مجتمع مس خاتون آباد در مهر ماه امسال تصمیم می‌گیرد تا از طریق برپایی یک آزمون وضعیت استخدامی حدود 300 کارگر پیمانکاری را به حالت قرارداد مستقیم تغییر دهد که در نهایت پس از اعلام نتیجه این آزمون اعلام شد که وضعیت استخدامی تعداد 150 نفر از این کارگران تغییر و مابقی آنها که تعدادشان حدود 130 نفر می‌شود تعدیل خواهند شد.
از قرار معلوم حدود 60 نفر از این کارگران در هفته های گذشته از طریق برپایی اجتماعات صنفی و دیدار با مسئولان شهر بابک که مجتمع مس خاتون آباد در محدوده آن واقع شده است خواسته‌های صنفی خود را مطرح می‌کنند.
منابع ایلنا تاکید دارند که این اجتماعات صنفی تا روز سه شنبه (ششم بهمن) که تعدادی از کارگران پس از شرکت در آخرین گردهمایی صنفی خود بازداشت می‌شوند ادامه داشته است.
در همین رابطه، تعدادی از خانواده های کارگران بازداشتی در تماس با ایلنا از ادامه مراجعات مکرر خود به فرمانداری و مسئولان پالایشگاه مس خاتون آباد و بی نتیجه ماندن این مراجعات خبر می‌دهند.
این وضعیت درحالی است که آقای «شاهی» معاون ذوب وپالایشگاه مس خاتون آباد نیز در خصوص وضعیت پیش آمده به رسانه‌های محلی گفته است : سه هفته است که ما شاهد تجمعات واعتراضات از سوی افرادی که د رآزمون حد نصاب نمرات را کسب نکرده اند هستیم که خانواده ای این افراد نیز آنان را همراهی می کنند وعملا اجازه فعالیت را از کارگران و پرسنل گرفته اند وما را در شرایط سخت کاری قرار داده اند .

------------------------------

سوختگی شدید پنج کارگر در تهران

به گزارش ایلنا، عصر روز چهارشنبه بروز آتش سوزی به علت نشت گاز در یک اتاقک کارگری در تهران به سوختگی 5 کارگر منجر شد.
براساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، این حادثه حدود ساعت 19 اتفاق افتاد و پس از آن آتش نشانان به محل حادثه اعزام شدند.
بر اساس این گزارش، پس از انجام عملیات امداد و نجات، چهار کارگر تبعه افغان از سنین ۱۳ تا ۱۷ و یک مرد ۳۲ ساله به دلیل سوختگی شدید از نواحی مختلف اندام ها تحویل عوامل اورژانس شدند.

------------------------------

معوقات مزدی کارگران فولاد لوشان به پنج ماه رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ منابع خبری ایلنا در کارخانه فولاد لوشان گزارش داده‌اند 240 کارگر قراردادی این شرکت به دلیل آنچه «کمبود مواد اولیه» عنوان می‌‌شود؛ بیش از 5 ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران در تشریح جزئیات این خبر گفت: به‌رغم وعده‌های داده شده درخصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران، هنوز هیچ اقدامی ازسوی کارفرما جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و علاوه بر آن از سیزدهم دی ماه فعالیت تولیدی کارخانه متوقف شده و کارگران کاری برای انجام دادن ندارند.
به گفتهٔ وی، بخش عمده‌ای از مشکلات کارخانه فولاد لوشان پرداخت نشدن به موقع مطالبات کارخانه از سوی خریداران محصولات مربوط است. به همین دلیل مدیران این کارخانه برای جبران کسری منابع مالی مزد آنها را با تاخیر پرداخت می‌کنند.
طبق اظهارات این کارگر، کارخانه فولاد لوشان از مجموعه شرکت‌های گروه صنعتی و سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا بود که پس از ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های مه‌آفرید خسروی در شهرستان رودبار، دوباره اردیبهشت ماه سال جاری این واحد با نظارت مالی دادستانی کشور به خانواده وی واگذار شد.
به گفته وی، مشکل دیگری که وجود دارد این است که دادستانی پس از واگذاری این شرکت به خانواده وی هنوز بخش زیادی از نقدینگی فولاد لوشان را که قبلا بلوکه کرده بود؛ آزاد نکرده است. به همین دلیل این واحد تولیدی درحال حاضر توان مالی کافی برای خرید مواد اولیه و پرداخت دستمزد کارگران ندارد.
طبق اظهارات این کارگر فولاد لوشان؛ او وسایر همکارانش پیگیری و تجمعات زیادی را برای وصول مطالبات خود انجام داده‌اند.
به گفته وی؛ آخرین پیگیری‌کارگران دی ماه سال جاری بود که 15 نفر به نمایندگی از سایر کارگران این کارخانه با در دست داشتن نامه کتبی اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان رودبار به استانداری گیلان رفتند و درنهایت قرار شد مشکلات کارگران و کارخانه پیگیری شود اما تا امروز هیچ پاسخ قاطعی از سوی مسئولان استانداری برای دریافت مطالباتمان نشنیده‌ایم.

------------------------------

یک ماه از مطالبات کارگران نساجی مازندران پرداخت شد

کارگران کارخانه نساجی مازندران با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: هنوز وضعیت پرداخت دستمزد ۳ماه باقیمانده آن‌ها مشخص نیست اما روز گذشته که مصادف با آخرین روز اعتراض کارگران بود، اعضای شورای تامین در محل فرمانداری جلسه مشترکی برای بررسی وضعیت مطالبات کارگران نساجی مازندران برگزار کردندکه نتیجه آن پرداخت یک ماه از معوقات مزدی بود.
براساس این اظهارات اعضای شورای تامین در جلسه یاد شده مصوب کردند به ازای پرد اخت تسهیلات مالی که قرار است با پیگیری‌های استانداری مازندران از طرف یکی از بانک‌ها به کارفرما پرداخت شود همه مطالبات مزدی وبیمه‌ای ۴۰۰ کارگر این کارخانه تا پایان سال پرداخت شود.
پیش از این ۴۰۰ نفر از کارگران کارخانه‌نساجی مازندران بابت معوقات مزدی پرداخت نشده خود در روزهای بیست و پنجم، بیست و ششم دیماه و سپس در روزهای سوم وششم بهمن ماه مقابل ساختمان فرمانداری قائم شهر تجمع کرده بودند.

------------------------------

ادامه اعتراض کارگران معدن طزره برای دومین روز متوالی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معدن طزره (از معادن البرز شرقی واقع در سمنان) که تعدادشان بیش از هزار نفر گزارش شده است در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه نیم حقوق و تاخیر در پرداخت دست کم دو ماه حق بیمه سهم کارگران به سازمان تامین اجتماعی، صبح دیروز دست از کار کشیدند و ابتدا در محوطه کارخانه و سپس با تعداد کمتری در مقابل ساختمان اداری معدن درشاهرود تجمع کردند.
به گفته کارگران معترض، کارفرما با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده است که تا روز‌های آینده، مشروط به دریافت بخشی ازبدهی‌های معدن مطالبات حقوقی آنان پرداخت شود.
کارگران می‌گویند در گذشته نیز چنین وعده‌هایی دریافت کرده‌اند اما به دلیل محقق نشدن‌، به وعده‌های جدید نیز امیدوار نیستند.
کارگران معترض همچنین درباره تمدید نشدن بیمه‌های درمانی خود گفتند: طی روز‌های گدشته کارگرانی که برای تمدید دفترچه‌های بیمه‌ خانواده‌هایشان به اداره تامین اجتماعی دامغان مراجعه کرده بودند، پاسخ دلسرد کننده دریافت کرده‌اند و دفترچه‌های بیمه‌شان تمدید نشده است.

------------------------------

افزایش۵۰درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث کار درلرستان

به گزارش ایلنا، آمار فوت ناشی از حوادث کار طی نه ماهه سال ۱۳۹۴ در استان لرستان در حالی ۵۰ درصد افزایش یافت که آمار مصدومین این حوادث کار با کاهش ۲۱ درصدی مواجه بود.
بر اساس اعلام روابط عمومی پزشکی قانونی استان لرستان، طی نه ماهه نخست سال ۱۳۹۴ تعداد ۱۵جسد (۱ زن و ۱۴ مرد) به دلیل فوت ناشی از حوادث کار در مراکز پزشکی قانونی استان لرستان مورد معاینه قرار گرفتند. این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ۱۰ نفر (۱ زن و ۹ مرد) بود، ۵۰ درصد افزایش داشته است.
همچنین در این مدت آمار مصدومین ناشی از حوادث کار با ۴۹۰ مورد شامل (۱۷ زن و ۴۷۳ مرد) نسبت به مدت مشابه سال قبل که تعداد مصدومین ۶۲۴ مورد (۱۷ زن و ۶۰۷ مرد) بود؛ ۲۱ درصد کاهش داشته است.

------------------------------

اقدام به خودکشی یک کارگر به دلیل اختلاف با کارفرما

«حسین اسدبیگی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه ساعت ۲۰ دوشنبه ۵ بهمن ماه در شهرستان یزد یک مورد اقدام به خودکشی گزارش شد، گفت فرد اقدام کننده به خودکشی با حدود ۵۰ سال سن به پشت بام کارخانه رفته و به دلیل اختلاف با کارفرما تهدید کرد که خود را به پایین پرت می‌کند.
وی ادامه داد: پس از تماس با همکاران ما در اورژانس اجتماعی، آن‌ها به محل اعزام شدند و با فرد اقدام‌کننده گفت‌وگو کردند که در ‌‌‌نهایت ساعت یک و نیم صبح روز سه‌شنبه همکاران اورژانس اجتماعی موفق شدند، وی را از اقدام به خودکشی منصرف کرده و سپس فرد مذکور را به بیمارستان روانپزشکی یزد اعزام کنند.
رئیس مرکز اورژانس اجتماعی با تاکید براینکه با توجه به افزایش موارد اقدام به خودکشی در جامعه یکی از ماموریت‌های اورژانس اجتماعی مداخله در این موارد است، خاطرنشان کرد: در مواقعی که فردی تهدید به خودکشی می‌کند با اورژانس اجتماعی (۱۲۳) تماس گرفته می‌شود و در صورت لزوم کار‌شناسان، روان‌شناسان و مددکاران با خودروهای ویژه خدمات اجتماعی سیار خود را به محل رسانده و با انجام مصاحبه تخصصی با فرد اقدام کننده تلاش می‌کنند؛ وی را از این کار منصرف کنند.
وی ادامه داد: همچنین با رفع خطر خودکشی، فرد را دعوت به انجام درمان در بیمارستان‌ یا مراجعه به مراکز مداخله در بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی بهزیستی می‌کنند.

------------------------------

نگرانی کارگران مجتمع هفت تپه از به تأخیر افتادن بازنشستگی مشاغل سخت

منابع خبری ایلنا در مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه می‌گویند: این معوقات در اصل به ۴ درصد حق بیمه‌ اضافی مربوط می‌شود که می‌بایست توسط کارفرمای این واحد بابت ایامی که کارگران مشمول در مشاغل سخت و زیان آور اشتغال داشته به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.
کارگران هفت تپه بابیان اینکه در محل کار آنها روز به روز بر تعداد کارگرانی که به دلیل داشتن کار سخت و زیان آور منتظر پرداخت شدن سهم بیمه اضافی خود هستند، افزوده می‌شود؛ افزودند: در حال حاضر مهم‌ترین مشکل آنها این است که سازمان تامین اجتماعی از تاریخ ۱۴ مهر ماه سال ۹۳ سهم ۴ درصدی حق بیمه اضافی را تا دو برابر افزایش داده است.
آنها می‌گویند از آنجا که کارفرما در حالت عادی برای پرداخت سهم بیمه اضافی مشکل مالی داشته است بطور قطع با افزایش این مبلغ دیگر احتمال بازنشستگی پیش از موعد آنها کمرنگ‌تر خواهد شد.

------------------------------

اتهامات وارده به کارگران غیر قانونی است

جداری فروغی وکیل ۷ نفر از کارگران بافق در تماس تلفنی با ایلنا با اشاره به قراربرگزاری جلسه دوم دادگاه کارگران در بیست و هفتم ماه جاری گفت: در جلسه اول دادگاه که بیست و ششم دی ماه برگزار شد، نماینده شرکت سنگ آهن حضور داشت و اظهار نمود هیچ گونه شکایتی علیه کارگران ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به اعلام رضایت شرکت سنگ آهن و مطالعه پرونده، نظر من این است که اتهامات وارده به کارگران هیچ کدام بر مبنای قانونی صورت نگرفته است.
فروغی در پایان ابراز امیدواری کرد که در جلسات آتی حکم تبرئه کارگران صادر شود.

------------------------------

کارکنان معترض پتروشیمی با وعده مجلس به اجتماع خود خاتمه دادند

تعدادی از این تجمع‌کنندگان در تماس‌های جداگانه ای که با ایلنا داشتند یادآور شدند: امروز دومین روزی است که برای پیگیری خواسته‌های صنفی خود در تهران تجمع می‌کنند.
این کارکنان بایادآوری اینکه تجمع روز گذشته آنها مقابل ساختمان وزارت نفت برپا شده بود، افزوند: در نتیجه برپایی این گردهمایی صنفی مسئولان وزارت نفت به آنها متذکر شدند که رسیدگی به خواسته‌های آنها در حدود اختیارات مجلس است و به وزارت نفت مربوط نمی شود.
معترضان که شمار آنها حدود ۱۵۰ نفر بابیان اینکه به نمایندگی از ۷۰۰۰ هزار نیروی استخدامی وزارت نفت در تهران حضور دارند، افزودند: برای همین مسئله امروز در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی حاضر شده‌اند.
از قرار معلوم این اجتماع صنفی که از ساعت هشت صبح امروز شروع شده بود در نهایت با حضور یکی از نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس و تعدادی از نمایندگان شهرهای اهواز و بهبهان و وعده رسیدگی به مشکلات آن‌ها در ساعت یازده به پایان رسید و حاضرین تهران را به مقصد شهر و دیار خود ترک کردند.
معترضان می‌گویند: آنها و دیگر همکارانشان از قبل خصوصی سازی واحدهای پتروشیمی به استخدام وزارت نفت درآمده بودند اما پس از واگذاری به بخش خصوصی استمرار برخی مزایای استخدامی و بازنشستگی آنها که در چارچوب قوانین استخدامی وزارت نفت تعریف شده است با مشکلاتی روبرو شده‌است.

------------------------------

تجمع کارگران معدن طزره در اعتراض به معوقات مزدی

کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز یکشنبه (ششم بهمن‌ماه) بیش از پانصد نفر از همکاران آن‌ها در محوطه این واحد معدنی تجمع صنفی برپا کردند.
این کارگران افزودند: ابتدا در محوطه مستقر در کارگاه معدن تجمع کردیم اما در نهایت چون به خواسته ما از سوی کارفرما توجهی نشد با طی یک مسافت ۷۰کیلومتری تجمع خود را به مقابل دفتر اداری معدن در شهر شاهرود انتقال دادیم.
کارگران معدن طزره با یادآوری اینکه محل کار آنها یکی از معادن البرز شرقی محسوب می‌شود، افزودند: در حال حاضر بابت نیمی از مزد مهرماه و تمامی مزد ماه‌های آبان و آذر طلبکارند.
همچنین به نقل از کارگرانی که در اجتماع صنفی امروز شرکت دارند علاوه بر مطالبات مزدی بیمه کارگران نیز از آبان ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

------------------------------

مرگ یک کارگر وسوختگی شدید چهارکارگردیگر

براساس اخباردریافتی ایلنا، روز گذشته بر اثر وقوع یک انفجار تانکر در شرکت پل فیلم قزوین، ۴ نفر از کارگران مشغول در این واحد دچار سوختگی شدند و یک نفر جان باخت.
۳ نفر از مصدومان حادثه به مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی و یکی دیگر از آن‌ها نیز به علت مسمومیت استنشاقی به بیمارستان بوعلی سینا انتقال یافتند.
از قرار معلوم تانکر منفجر شده خالی بوده اما بدلیل اینکه قبلا حاوی مواد شیمیایی بوده در هنگامی که کارگران قصد نشت گیری و تعمیر آن را داشته‌اند منفجر شده است.
رئیس مرکز عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی قزوین اعلام کرده است: شدت سوختگی مجروحان حادثه بالا است و حال ۲ تن از آن‌ها وخیم گزارش شده است.

------------------------------

کارگران نساجی مازندران برای چهارمین‌ بار تجمع کردند

منابع خبری ایلنا در کارخانه «نساجی مازندران» با اعلام این خبر گفتند: دلیل اعتراض امروز آنها بی‌توجهی کارفرمای کارخانه به اجرای مصوبه شورای تامین شهرستان درخصوص پرداخت یک ماه از مجموع مطالبات معوقه آنها است.
این کارگران یادآور شدند: در پی برپایی تجمعات صنفی که در روزهای ۲۵ و۲۶ دی ماه انجام شد، شورای تأمین شهرستان قائم شهر مصوب کرد که کارفرما یک ماه از مجموع ۴ ماه مزد عقب افتاده آنها را تا پایان دی‌ماه پرداخت کند.
این کارگران که شمار آنها در حدود ۴۰۰ نفر است، افزودند: با گذشت بیش از پنج روز از شروع ماه بهمن هنوز کارفرمای نساجی قائم شهر به وعده خود عمل نکرده است.
آنها با یادآوری اینکه پیش از این نیز در واکنش به بدقولی کافرما در روز سوم بهمن ماه مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کرده‌بودند؛ افزودند: امروز نیز کارگران در واکنش به بد عهدی کارفرما دوباره تصمیم گرفتند مقابل فرمانداری تجمع کنند و از مسئولان این نهاد دولتی بخواهند به مشکلاتشان که ناشی از عدم دریافت ۴ ماه مزد معوقه است، رسیدگی کنند.

------------------------------

اختلاف کارگران و کارفرمای گسترش ماناساز بر سراضافه کاری

یکی از کارگران این واحد سازنده قطعات بتنی و فلزی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از ابتدای تیرماه سال جاری کارفرما از یکسو زمان ناهار و نماز و نهار روزانه را کاهش و سوی مقابل تا یک ساعت بر مدت زمان کار روزانه افزوده است.
وی ادامه داد: پیش از این ساعت کاری کارگران این کارخانه ازساعت هفت و پانزده دقیقه صبح شروع و ساعت چهار بعد اظهر خاتمه می‌یافت و مابین این زمان به هرکارگر برای صرف ناهار و اقامه نماز یک ساعت فرصت داده می‌شد اما از تیر ماه سال جاری تا کنون هم این مهلت نماز و ناهاز روزانه به نصف کاهش یافته و هم یک ساعت به زمان کاری روزانه اضافه شده است.
این کارگر گسترش مانا ادامه داد: علاوه براین از زمان شروع این تغییرات تعطیلی روزهای پنجشنبه نیز برداشته شده و تمامی 95 کارگر در روزهای پنجشنبه نیز مانند روزهای عادی در محل کار خود حضور دارند.
وی افزود: با وجود این تغییر شرایط تا به کارگران از بابت افزوده شدن زمان کاری هیچ مزایای مزدی اضافی تعلق نگرفته‌است.
این کارگر با بیان اینکه در ادامه این وضعیت اعضای شورای اسلامی کار کارخانه دادخواستی را در اداره کار شهرستان آبیک مطرح کرده اند، افزود: ابتدا هیئت تشخیص اداره کار آبیک در تاریخ یکم آبان ماه سال جاری به استناد به ماده 26 قانون کار (تغییر شرایط کار منوط به موافقت اداره کار است) این اقدام کارفرما را غیر قانونی تشخیص داد و به استناد ماده 59 قانون کار (موضوع جلب رضایت کارگر برای انجام کار اضافی و پرداخت مزایای آن توسط کارفرما) به پرداخت مزایای جانبی مربوطه به کارگران رای داد.
وی بابیان اینکه در نهایت این رای با اعتراض کارفرما در هیات حل اختلاف اداره کار آبیک شکسته شد؛ افزود: درحال حاضر پیگیری‌های نهاد صنفی کارگران گسترش مانا برای اجرای تمامی آنچه که در قانون کار برای پرداخت مزایای اضافه کاری در نظر گرفته شده است ادامه دارد.

------------------------------

تجمع کارکنان رسمی پتروشیمی‌های واگذارشده در ماهشهر

کارکنان که در این اجتماع صنفی حضور داشتند در تماس با ایلنا گفتند، حدود 150 نفر هستیم که از قبل خصوصی سازی واحدهای پتروشیمی به استخدام وزارت نفت درآمده بودیم اما در حال حاضر که مدیریت و مالکیت این واحدها از دست دولت خارج شده‌است از بابت دسترسی به برخی مزایای استخدامی و بازنشستگی که در چارچوب قوانین استخدامی وزارت نفت تعریف شده است با ابهاماتی روبرو هستیم.
به گفته این کارکنان اجتماع صنفی امروز با به هم پیوستن گروه‌هایی از کارکنان رسمی واحدهای پتروشیمی مستقر در مناطق مختلفی همچون بندرامام و ماهشهر و عسلویه در استان خوزستان تشکیل شده است.
به گفته این فعالان، از زمان واگذاری مدیریت و مالکیت این واحد‌ها به بخش خصوصی وضعیت استخدامی آن‌ها با ابهاماتی مواجه شده است و این مسأله موجب نگرانی کارکنان رسمی این واحدهای اقتصادی را فراهم کرده است.

------------------------------

یک کشته و۱۹ مجروح در حادثه ریزش آوار در کویت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته رسانه‌های داخلی کویت از وقوع یک حادثه ریزش آوار در یکی از پروژه‌های عمرانی در شهر صباح الاحمد این کشور که منجر به کشته شدن دست کم یک کارگر وزخمی شدن ۱۹ تن دیگرانجامید خبر داده‌اند.
بر اساس گزارش روزنامه «القبس» بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که در زمان حادثه یکی دیگر از کارگر در زیر آوار مدفون شده و تیم‌های امداد تلاش دارند وی را از زیر آوار بیرون بکشند.

------------------------------

بخشی از طلب کارگران مترو تهران پرداخت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا،کارگران خدماتی مترو که از پیمانکار سابق خود (شرکت زمان روب) بابت ۱۴ ماه سنوات، ۷ ماه اضافه کاری و ۹ ماه عیدی و چهار ماه بیمه معوقه همچنان طلبکارند اما بابت بخشی از دستمزد جاری معوقه در ابتدای ماه جاری (پنجشنبه اول بهمن‌ماه) با آنها تسویه شده است.
این کارگران که شمار آنها حدود 400 نفر است در توضیح مطالبات خود می‌گویند: قرار است باقیمانده طلب مزدی آنها تا پایان اسفندماه پرداخت شود.
این کارگران که در خطوط ۱و ۲و ۴ مترو تهران از ابتدای شروع به کار مترو مشغول به کار هستند گفتند: از زمان راه اندازی نخستین خط مترو در سالهای پایانی دهه 70 به عنوان نیروی خدماتی در مجموعه مترو مشغول‌کارند و از ابتدایی دهه 90 زیر نظر پیمانکاران مشغول کارند.
آنها می‌گویند که پیمانکار قبلی آنها در سال ۹۴ مسئولیت آنها را برعهده گرفته است و تقریبا از‌‌ همان زمان شاهد ایجاد تاخیر در پرداخت‌ مزد و کاهش مزایا و کاهش اضافه کاری خود بوده‌اند.
این کارگران گفتند:با تغییر و تاخیر در مزد دریافتی خود چند بار اعتراض کردند که صدای اعتراضشان با اخراج،تهدید و گرفتن تعهد خاموش شد.
این کارگران افزودند: از حدود سه ماه پیش قرارداد پیمانکار قبلی با مترو تهران به پایان رسیده است اما این شرکت همچنان به آن‌ها بدهکار است .
کارگران ادعا کردند در اخبار تازه ای که از جانب مدیر شرکت زمان روب شنیده شده، وعده تسویه کامل با این کارگران را تا پایان سال داده شده است.

------------------------------

تجمع دوباره کارگران فاز ۱۴ عسلویه برای معوقات مزدی

براساس اخباری که به نقل از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است، اجتماعات صنفی کارگران شاغل در پروژه‌های فاز ۱۴ عسلویه که از دیروز شنبه (۳ بهمن‌ماه) آغاز شده بود صبح امروز نیز ادامه یافته‌است.
براساس عکس‌هایی که توسط کارگران شاغل در منطقه عسلویه از این تجمع صنفی بدست آمده است، تجمع امروز از نخسیتن ساعات بامداد و پیش از روشن شدن هوا شروع و تا پیش از ظهر ادامه یافته است.
از قرار معلوم، کارگران حاضر در این اجتماع صنفی خواهان تعیین تکیلف ۶ ماه طلب مزدی پرداخت نشده خود شدند.
به نقل از کارگرانی که امروز نیز شاهد برپایی این اجتماع صنفی بوده‌اند، گفته می‌شود که امروز نیز تجمع انبوه کارگران معترض در اطراف محل پروژه برای مدتی انجام فعالیت های روزانه از جمله عبور و مرور را با مشکل مواجه کرده بود.

------------------------------

انفجار دیگ بخار جان۶کارگر بنگلادشی را گرفت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ به نقل از پلیس بنگلادش، این حادثه صبح روز شنبه -۳ بهمن ماه- در یک کارخانه‌ای تولید لاستیک در بنگلادش رخ داده است که در نتیجه آن دست کم ۶کارگر کشته و۱۰کارگر دیگر زخمی شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، پلیس بنگلادش همچنین از انتقال مجروحان حادثه به مراکز درمانی خبر داده اما جزئیات بیشتری درباره این حادثه منتشر نکرده است.

------------------------------

۷۵ کارگر کاشی خزر بیکار شدند

کارگران کاشی خزر با اعلام این خبر به ایلنا افزودند: در حال حاضر تنها کارگرانی که با امضا رضایت‌نامه کتبی شرایط کنونی کارخانه را پذیرفته‌اند می‌توانند در محل کار خود حاضر شوند.
کارخانه کاشی خزر بیش از ۲۰۰ کارگر دارد و از قرار معلوم در حال حاضر ۱۳۲ نفر از کارگران این واحد صنعتی حاضر به امضا متن رضایت نامه تهیه شده از سوی کارفرما شده‌اند و در مقابل حدود ۷۵ کارگر که سابقه برخی از آن‌ها به ۱۴ سال هم می‌رسد وجود دارند.
از قرار معلوم به دنبال تجمعات صنفی که از روز ۱۶ تا ۲۲ دی ماه سال جاری توسط کارگران کاشی خزر برپا شد، کارفرما فعالیت این واحد تولیدی با متوقف کردن فعالیت کارخانه، از سرگیری آن را به امضا متنی کتبی از سوی کارگران مشروط کرده است.
کارگران کاشی خزر با بیان اینکه فعالیت این واحد تولیدی از روز پنجشنبه (اول بهمن‌) و بدون حضور کارگرانی حاضر به امضا متن رضایت‌نامه نشده‌اند از سرگرفته شده است، افزودند: ظاهرا کارفرما قصد دارد تا کارگران مورد نظر را به بیمه بیکاری معرفی کند.
اوبا تأکید بر اینکه طبق قانون کار وادار کردن کارگر به امضای چنین تعهد نامه‌هایی عملی مجرمانه است، در ادامه گفت: در حال حاضر ۷۵ کارگر قراردادی در کارخانه کاشی خزر با میانگین سوابق ۱۴ سال کار بیکار شده و هیچ مسئولی پاسخگوی مشکلات آنان نیست.

------------------------------

معطلی۱۰ ماهه کارکنان دانشگاه پزشکی فارس برای خانه‌دارشدن

تعدادی از کاکنان دانشگاه علوم پزشکی فارس با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: از فرودین ماه سال ۹۳ تاکنون روند اجرای پروژه مسکونی ۴۰۰ واحدی اعضای این تعاونی متوقف مانده است.
به گفته اعضای این تعاونی عملیات ساخت این پروژه مسکونی از اواسط سال ۹۲ که میان تعاونی مسکن دانشگاه علوم پزشکی فارس با یک شرکت پیمانکار ساخت پروژه‌های مسکونی قرارداد همکاری منعقد شد، آغاز شد اما در ‌‌نهایت به دلیل بروز اختلافی که در ابتدای سال ۹۳ میان طرفین قرارداد اتفاق افتاد ادامه پروژه دیگر متوقف شده است.
به نقل از کارکنانی که به واسطه عضویت در تعاونی مسکن دانشگاه علوم پزشکی فارس در پروژه یاد شده نام‌نویسی کرده‌اند، گفته می‌شود: تا به این لحظه هرکدام از آن‌ها نزدیک به ۶۰ میلیون تومان بابت ساخت این پروژه پیش قسط داده‌اند.
آن‌ها می‌گویند با وجود آنکه نزدیک به یک سال از توقف فعالیت ساخت و ساز پروژه مذکور می‌گذرد اما هنوز وضعیت تکمیل این پرژه مشخص نیست.
یکی از اعضای این پروژه ناتمام مسکونی با اشاره به پیگیری‌های بی‌نتیجه‌ای که تاکنون از سوی اعضای این تعاونی برای روشن شدن وضعیت کلی پروژه انجام شده است، گفت: واقعیت این است که در حال حاضر مجموع اعضا مبلغی در حدود ۲۰ میلیارد تومان بابت ساخت این پروژه پرداخت کرده‌اند.

------------------------------

مرگ ۳ کارگر در دو حادثه جداگانه

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا،در حادثه اول که صبح امروز در مشهد رخ داد، ۲کارگر مقنی در چاه ۱۵ متری دچار گازگرفتگی شدند و چون حاضرین در محل متوجه بروز حادثه نشدند هر دو کارگر جان خود را از دست دادند.
حسن جعفری مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد،درباره جزئیات این حادثه به رسانه‌ها گفته است:ظهر امروز (شنبه سوم بهمن ماه) در پی تماس با سامانه ۱۲۵ از گرفتار شدن دو کارگر مقنی در چاه ، نجاتگران ایستگاه‌های شماره ۲، ۸ و ۲۹ آتش نشانی مشهد به محل حادثه واقع در جاده کلات، روستای کاظم آباد شدند.
وی افزود: در نخستین بررسی‌ها مشخص شد، یکی از کارگر مقنی که حدوداً ۲۵ سال سن داشته در داخل چاه خشکی در مقابل یک ساختمان در حال احداث به عمق تقریبی ۱۵ متر مشغول حفاری بوده که دچار گازگرفتگی می‌شود و مقنی ۶۰ ساله‌ای که در بالای چاه حضور داشت با مشاهده این اتفاق به قصد کمک به داخل چاه می‌رود که متاسفانه او نیز در چاه گرفتار می‌شود.
مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفت: بنا بر اظهار اهالی، این حادثه بطور تقریبی پس از گذشت ۴۵ دقیقه به سامانه ۱۲۵ اعلام شده و در این فاصله زمانی اهالی محل در اقدامی ناآگاهانه برای نجات دو مقنی تلاش کردند و پس از نافرجام ماندن تلاششان از آتش نشانی درخواست کمک می‌کنند.
جعفری در خصوص عملیات نیروهای این سازمان گفت: یکی از نجاتگران با تجهیزات لازم و بستن دستگاه تنفسی به درون چاه رفته و با همکاری سایر نجاتگران، دو مقنی محبوس شده را از درون چاه خارج کردند و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.
متاسفانه پس از معاینه پیکر این دو کارگر چاه کن تکنسینهای اورژانس۱۱۵ مرگ این دو کارگر را تأیید کردند.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به عصر روز گذشته (دوم بهمن) مربوط می‌شود، کارگر دیگری براثر سقوط از بالابر در کارگاه بستنی سازی جان خود را از دست می‌دهد.
حسین صالح نظرآبادی،مدیر منطقه ۳ آتش نشانی مشهد درباره این حادثه که در خیابان مفتح مشهد اتفاق افتاده، به رسانه ها گفته است:با اعلام وقوع این حادثه با سامانه ۱۲۵،گروه نجات ایستگاه ۶ آتش نشانی و امدادگران مشهد به محل حادثه اعزام شدند.
تیم آتش نشانی و امداد با حضور محل حادثه با کارگر جوانی که دچار آسیب جدی از ناحیه کمر و مچ پا شده روبرو شدند که با انتقال مصدوم به سطح امن وی را برای اعزام به مراکز درمانی تحویل عوامل اورژانس دادند.
مدیر منطقه ۳ آتش نشانی مشهد درباره چگونگی وقوع این حادثه گفت: کارگرجوان برای انتقال مقدار زیادی شیلنگ توپی از بالابر استفاده کرده بود که بالابر در حال پایین آمدن به علت گیر کردن شیلنگ در بین مسیر متوقف شده اما با فعال بودن بالابر کابل آن‌‌ رها می‌شود وهنگامی که کارگر برای آزاد شدن بالابر ضربه‌ای به آن وارد می‌کند‌‌ رها شده کارگر وبالابرسقوط می‌کنند.
صالح نظرآبادی افزود: در پیگیری‌های به عمل آمده مشخص شد کارگرحادثه دیده در اثر شدت جراحات وارده در بیماستان جان خود را از دست داده است.

------------------------------

کارگران بافق باز هم به دادگاه احضار شدند

به گزارش ایلنا، قرار است بیست و هفتم ماه جاری دومین جلسه دادگاه ۹ نفر از کارگران معترض بافق برگزار شود.
پیشتر اولین جلسه دادگاه این کارگران ۲۶ دی ماه برگزار شد و در طی آن کارگران احضار شده به ارتکاب عناوینی چون اخلال در نظم و جلوگیری از فعالیت و تولید معدن در زمان اعتراضات صنفی سال گذشته متهم شده‌اند.
این وضعیت در حالی است که پیش از این قرار بود براساس مصوبات شورای تامین استان یزد و وعده‌های مسئولان محلی و منطقه‌ای، پیگیری قضایی این کارگران متوقف شود.

------------------------------

کارگران« نساجی مازندران» بازهم تجمع کردند

به گزارش ایلنا؛ پیشتر در آخرین تجمع کارگران کارخانه نساجی مازندران که در روز‌های ۲۵ و۲۶ دی ماه انجام شد کارفرما وعده پرداخت یک ماه از مجموع ۴ ماه مزد عقب افتاده ۴۰۰کارگر این کارخانه را حداکثر تا پایان دی ماه داده بود.
کارگران مورد نظر بابیان اینکه با گذشت سه روز از شروع ماه بهمن هنوز در مورد پرداخت مطالبات مزدی آنها اتفاقی نیفتاده است، در تشریح جزئیات این خبر گفتند: در هفته گذشته آن‌ها تجمع مشابهی را در مقابل فرمانداری قائم شهر برگزار کرده بودند که در نتیجه مسئولان اداری استان برای بررسی خواسته‌های آن‌ها تشکیل جلسه دادند.
به ادعای کارگران نساجی مازندران این جلسه که در محل فرمانداری قائم شهر با حضور معاون سیاسی استانداری مازندران، فرماندار قائم شهر، دو نفر از نمایند گان مجلس به همراه نمایندگانی از سرمایه گذار وکارگران برگزار شد، مقررشد که کارفرما تا پایان هفته گذشته معادل یک ماه از مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند که با وجود اتمام مهلت مقرر هنوز اتفاق خاصی نیافتاده است.
به گفته کارگران، همچنین اعضای حاضر در جلسه مصوبه دیگری را در حمایت از کارگران تصویب کرده‌اند که کارفرما به ازای پرد اخت یک ونیم میلیارد تومان کمک مالی که قرار است با پیگیری‌های استانداری مازندران از یکی از بانک‌ها بگیرد همه مطالبات مزدی وبیمه‌ای ۴۰۰ کارگر این کارخانه را تا ۲۵ بهمن ماه پرداخت کند.

------------------------------

بازگشت بکار کارگران کاشی خزر مشروط شد

این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا اعلام کردند: این اتفاق پس از آن افتاده است که نزدیک به نیمی از جمعیت ۲۰۰ نفری کارگران کاشی خزر از روز شانزدهم تا بیست‌ودوم دی ماه بت برپایی تجمعات صنفی خواستار به روز شدن روند پرداخت مطالبات مزدی خود می‌شوند.
به گفته یکی از این کارگران کارفرمای کاشی خزر به او و همکارانش اعلام کرده‌است که چنانچه کارگری حاضر به امضا متن تعهدنامه نیست می‌بایست با دریافت نامه ترک‌کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری خود را به اداره کار معرفی کند.
از قرار معلوم تا این لحظه حدود ۱۳۲ نفر از کارگران کاشی خزر حاضر به امضا متن رضایت نامه کتبی شده‌اند. در همین رابطه، یکی دیگر از کارگران کاشی خزرکه نخواست نامش فاش شود گفت: طی یک سال گذشته همواره دستمزد آن‌ها با نزدیک به دو تا سه ماه تاخیر پرداخت شده است. همچنین حق بیمه تمام آن‌ها از چهار ماه پیش تاکنون پرداخت نشده و علاوه بر آن از ماه‌ها پیش نیز مزایای اضافه کاری به کارگران داده نشده است.
وی بابیان اینکه فعالیت کارخانه کاشی خزر از زمان شروع اعتراضات صنفی توسط کارفرما متوقف شده است، افزود: در حال حاضر کارگران امضا کننده این رضایت‌نامه منتظر آغاز به کار این واحد تولیدی هستند.

------------------------------

ده هزار کارگر شرکت نفتی شل اخراج می شوند

به گزارش ایلنا، کاهش شدید قیمت نفت در ماههای گذشته، نرخ سودآوری شرکت نفتی شل را پایین آورده و قیمت سهام این شرکت به شدت تنزل پیدا کرده است.
مدیران این شرکت قصد دارند منحنی رشد اقتصادی شرکت را که به پایین ترین نقطه در طول سالهای گذشته رسیده دوباره بهبود ببخشند.
به همین منظور برای کاهش هزینه های جاری تصمیم گرفته اند دست به تعدیل گسترده بزنند و ده هزار نفر از نیروی کار این شرکت را اخراج کنند.
این کارگران تعدیلی از میان پرسنل مستقیم این شرکت یا پیمانکاران طرف قرارداد با شل انتخاب شده اند و مدیران انتظار دارند این تعدیل بتواند به افزایش بهره وری مالی و کاهش بدهی های این شرکت بیانجامد.

------------------------------

تجمع کارگران صابون سازی خرمشهر مقابل فرمانداری

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر که تعدادشان نزدیک به ۱۵ نفر گزارش شده است؛ روز گذشته در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی مقابل فرمانداری خرمشهر تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض صابون صازی خرمشهر در این باره گفته است: امروز برای چندمین باری است که در سال ۹۴ تجمع می‌کنیم؛ حدود سه سال از زمان‌توقف فعالیت صابون سازی خرمشهر می‌گذرد و در این مدت تمامی پیگیری‌ها برای تعیین تکلیف مطالبات کارگران بی‌نتیجه بوده‌است.
وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۱۲۰کارگر در استخدام این واحد صنعتی هستند که دست کم ۸۰ نفرشان بابت بیش ازدو سال دستمزد و سه سال حق بیمه پرداخت نشده و همچنین سنوات از کارفرما طلبکارند.
او گفت: کارگران این مجموعه توقع داشتند که بعد از این همه سال بخشی از معوقات مزدیشان پرداخت ‌شود اما تا هم کنون خبری از پرداخت طلب مزدیمان نیست و مسئولان نیز توجه‌ای به این موضوع ندارند.
براساس اخبار منتشر شده کارگران معترض صابون سازی خرمشهر ، بیشتر آنان که دارای سوابق ۲۰ سال کار هستند چند سال است شرایط بازنشستگی با قانون مشاغل سخت وزیان آور را دارند اما به دلیل پرداخت نشدن سهم ۴ درصدی کارفرما به تامین اجتماعی از امکان بازنشسته شدن محروم شده‌اند.
او در ادامه گفت: در میان کارگران بازنشسته این کارخانه ، کارگرانی بودند که برای رسیدن به بازنشستگی نیمی از سهم ۴ درصدی کارفرما را خودشان پرداخت کرده اند.
به گفته وی، از زمانی که مدیریت و مالکیت صابون سازی خرمشهر در واپسین سالهای دهه ۸۰ تغییر کرد، پرداخت مطالبات مزدی کارگران آن با مشکلاتی روبرو شد که هنوز ادامه دارد. با این حال آنان نیازمند دریافت حداقل بخشی از معوقات حقوقی خود هستند.
گفتنی است کارخانه صابون سازی خرمشهر سال ۸۷ از سازمان بنیاد شهید منفک شده و به بخش خصوصی واگذار شده است.