افق روشن
www.ofros.com

اخبار دولتی: روزگار سیاه کارگران درایران (بهمن)


خبرگزاری کار ایران                                                                                         سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹ فوریه ۲۰۱۹


سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹ فوریه ۲۰۱۹

اعتراض به عدم احیای بیمارستان ازسوی کارکنان بیمارستان امام خمینی کرج

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود دویست نفر از کارکنان بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج در اعتراض به عدم مشارکت سازمان همیاری شهرداری‌های استان البرز در احیای این مرکز درمانی و عدم همکاری با با خریدار جدید آن، تجمعی را در حیاط این بیمارستان برگزار کردند.
به گفته قاسم طاهری (نایب رییس شورای اسلامی کار بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج)؛ روال اعتراض امروز همچون سابق، پیگیری احیای بیمارستان و اعلام حمایت از سرمایه‌گذار خیّری است که اخیرا اقدام به خرید این مرکز درمانی نموده، بوده است. وی تاکید کرد که تجمع امروز مسالمت‌آمیز بوده و بدون هیچ‌گونه حاشیه‌ای به پایان رسید.

----------------------

پایان اعتراض دو روزه کارکنان سهام عدالت در تهران/ سازمان خصوصی‌سازی قول پرداخت داد

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض صنفی جمعی از کارکنان دفاتر سهام عدالت که از سراسر کشور راهی تهران شده و مقابل ساختمان وزارت اقتصاد تجمع کرده بودند، پس از دو روز خاتمه یافت.
گفته می‌شود؛ عصر دیروز علی اشرف عبدالله پوری حسینی (رئیس سازمان خصوصی سازی) با دعوت از نمایندگان کارکنان معترضان وعده داد که تا یک هفته آینده ۳۶ ماه از مطالبات مزدی ۴۸ ماهه آنها را بر اساس بودجه ۲۵ میلیارد تومانی که از سوی هیات وزیران برای جبران خدمات کارکنان شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت تخصیص یافته، پرداخت خواهد کرد.
«پوری حسینی» در خصوص امنیت شغلی کارکنان دفاتر سهام عدالت خطاب به نمایندگان کارگران نیز گفت: در این ارتباط منتظر لایحه آزادسازی سهام عدالت در صحن علنی مجلس هستیم.
کارکنان دفاتر سهام عدالت می‌گویند: برهمین اساس جدا از شش نفر از همکارانمان که به نمایندگی از بقیه مسئولان پیگیری مطالباتمان را برعهده گرفته‌اند، مابقی که از دفاتر شهرستان و استان‌های مختلف کشور به تهران آمده بودند با اعتماد به وعده رئیس سازمان خصوصی‌سازی با پایان دادن به اجتماع صنفی خود، همگی راهی محل سکونت و کار خود شدند.

----------------------

مرگ یک کارگر پیمانکاری فلات قاره بر اثر حمله قلبی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز یک کارگر پیمانکاری شرکت نفت فلات قاره شاغل در منطقه بهرگان، بر اثر حمله قلبی جان خود را از دست داد. متوفی «محمد جعفر بهرامی‌پور» و از نیروهای پیمانکاری بوده است.
همکاران فرد متوفی می‌گویند: بهتر است معاینات دوره‌ای و طب صنعتی برای کارکنان پیمانکاری یا همان ارکان ثالثی‌ها در صنعت نفت، با جدیت بیشتر انجام شود تا از حوادث این‌چنینی بتوان پیشگیری کرد.

----------------------

جان‌باختن یک کارگر، بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا، ظهر دیروز، یک کارگر جوان -که از اهالی ایذه‌ بود- حین کار در پتروشیمی مخازن سبز عسلویه، از ارتفاع ۲۰متری سقوط کرد و جان خود را از دست داد.

----------------------

استمداد کارگران متالوژی پودر ایران از مسئولان/ هنوز معوقات خود را دریافت نکرده‌ایم

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران کارخانه «متالوژی پودر ایران» در استان قزوین که در زمینه تولید قطعات و پودر آهن مشغول کارند، می‌گویند که دستمزد سه ماه آخر سال ۹۶ و آذر و دی ماه سال جاری آنها به تاخیر افتاده و عیدی و پاداش پایان سال ۹۶ را نیز دریافت نکرده‌اند.
به گفته این کارگران، هرچند بار‌ها شرایط دشوار کاری آنها از رسانه‌های جمعی اطلاع‌رسانی شده اما توجهی به تغییر شرایط آنها نشده است. موضوعی که به اعتقاد این افراد؛ ناشی از مهم نبودن این وضعیت برای کارفرما و مسئولان به حساب می‌آید.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه؛ در حال حاضر وضعیت تولید و فروش محصولات این کارخانه خوب است ولی کارگران با چند ماه مزد معوقه، سهمی از رونق تولید کارخانه ندارند.
یکی از کارگران در ارتباط با وضعیت کنونی کارخانه متالوژی پودر ایران گفت: اگرچه در ماه‌های نخستین سال جاری کمبود منابع مالی برای تهیه مواد اولیه تولیدی باعث شده بود این شرکت دچار مشکلاتی در زمینه تولید شود اما تقریبا از نیمه دوم سال جاری که تحریم‌های اقتصادی شدت گرفت و شاهد افزایش نرخ ارز بودیم، بسیاری از خریداران قطعات صنعتی و غیرصنعتی به تولیدات داخلی روی آوردند و در این بین شرکت متالوژی پودر ایران نیز سفارش خوبی از خریداران دریافت کرد. که موجب شد کارگران در چند شیفت کاری مشغول کار شوند.
در تاریخ ۱۳ بهمن ماه جاری سیدحسام الدین امامی (مدیرعامل و رئیس هیات مدیره مجتمع متالوژی پودر ایران) در خصوص مشکلات موجود در این واحد صنعتی به ایلنا گفته بود؛ باتوجه به شرایط اقتصادی کشور این شرکت تمام تلاش خود را برای پرداخت مطالبات معوقه مزدی کارگران به کار خواهد گرفت.

----------------------

دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸ فوریه ۲۰۱۹

تجمع همزمان کارگران خدماتی و آتش‌نشانان شهرداری آبادان

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز دو‌شنبه (۲۹ بهمن ماه) شماری از کارگران مجموعه شهرداری آبادان تجمع کردند. کارگران حاضر در این اجتماع مدعی هستند که دو تا سه ماه مطالبات مزدی طلبکارند. آنها می‌گویند علاوه بر حقوق، حق بیمه آنها نیز با تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود.
به گفته کارگران کارگران شهرداری آبادان، پس از هر بار تجمع، مسئولان شهری یک ماه از معوقات مزدی آنها را آنهم به صورت پایه حقوق به حساب کارگران واریز می‌کنند. به نقل از این کارگران گفته می‌شود؛ جدا از مطالبات کارگران خدماتی و فضای سبز، تعدادی از کارگران واحد آتش نشانی نیز به نمایندگی از همکاران خود در ادامه پیگیری‌های صنفی، تجمع اعتراضی دیگری را در مقابل دفتر امام جمعه آبادان برپا کردند.
مطالبات کارگران آتش‌نشان تقریبا مشابه مطالبات مزدی و بیمه‌ای کارگران خدماتی و فضای سبز است.
این کارگران می‌گویند: بی‌نظمی در پرداخت حقوق و بیمه آنها در حالی ادامه دارد که شهرداری از دو سال پیش به آتش نشانان لباس کار نداده است و خودروهای آتش‌نشانی به دلیل کمبود منابع مالی تجهیز نشده و از ایمنی لازم برخوردار نیستند.

----------------------

تجمع کارکنان سهام عدالت ادامه دارد

کارکنان دفاتر سهام عدالت در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: دلیل استمرار اعتراض آنها پرداخت نشدن دستمزدشان از ۴۸ ماه گذشته تاکنون است.
برپایه این اطلاعات، ظاهرا کارکنان سهام عدالت‌ جدا از معوقات مزدی، به نداشتن امنیت شغلی بعد از ۱۲ سال سابقه کار در دفاتر سراسر کشور نیز انتقاد دارند.
همچنین گفته می‌شود یکی دیگر از خواسته‌های کارکنان سهام عدالت در اجتماع امروز، توجه به امنیت شغلی آنها در لایحه آزادسازی سهام عدالت است که قرار است به زودی در صحن علنی مجلس مطرح و برای تصویب به رای گذاشته شود.
طبق ادعای آنها، در لایحه مذکور به امنیت شغلی کارکنان سهام عدالت که بیش از ۱۲ سال است در مجموعه شرکت‌های سهام عدالت شهرستانی سابقه کار بیمه‌ای داشته و عمر مفید خود را در شرکت‌های مذکور سپری کرده‌اند، هیچ‌گونه توجهی نشده است.

----------------------

اصلاحات پارامتریک در ادامه تهاجمِ "کارآفرین‌ها" به حقوق کار است/ بارِ ورشکستگی‌ها بر دوش کارگران و بازنشستگان

به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح اصلاحات پارامتریک قانون تامین اجتماعی» مورد انتقاد همه فعالان کارگری قرار گرفته است. ناصر آقاجری (فعال کارگری پروژه‌ای) در تحلیل این طرح با اشاره به طرح‌های مشابه با هدف حمله به حقوق کارگران، می‌گوید: با بردن لایحه "اصلاحات پارامتریک قانون تامین اجتماعی" به مجلس قصد دارند باقیمانده قدرت خرید کارگران را از سفره کوچک آنها بربایند. این طرح در ادامه تهاجم کارآفرین‌ها برای از میان برداشتن حداقل حقوق، عملی شده است. با وجود چنین وضعیتی هر روز کارگران می‌باید با توجه به مشکلات و محدودیت‌های اجتماعی موجود، دست به اعتراض به یکی از این لایحه‌های دولتی بزنند و باز برخی دولتمردان نئولیبرالیِ پس از جنگ، ترفندی جدید برای حمله به منافع کارگران تدارک می‌بینند.

کاستی در اجرای قانون علت همه نابسامانی‌هاست

وی ادامه می‌دهد: پس از منفعل کردن قرارداد موقتی‌ها با اخراج‌ها و بلک لیست‌ها و بیکاری‌ها، شمشیر را روی دیگر کارگران صنایع بزرگ و دولتی کشیده‌اند. گویی دولت نیازی به نیروی کار ندارد. زیرا منابع ارزی نفتی را با یک اقلیت کوچکِ دست چین شده، اداره خواهند کرد و ارز نفتی را بین خودی‌ها تقسیم خواهند نمود. وی معتقد است؛ علت عمده همه‌ی این نابسامانی‌ها، کاستی‌ها در اجرای قانون اساسی است، که یک عده برای منافع فردی خود، دست به حذف آن اصولی در قانون اساسی می‌زنند که در جهت منافع مردم است. این فضا شرایطی را فراهم کرده تا هواداران سرمایه‌داری مالی، مناسبات اقتصادی کشور که قانون اساسی حدود آن را مشخص کرده است، تغییر دهند تا صندوق بین‌المللی پول از عملکرد اقتصادی آنها اعلام رضایت کند.

بحرانِ دست‌سازِ نئولیبرال‌های وطنی!

آقاجری می‌افزاید: از سوی دیگر اکثر مردم به خصوص بازنشستگان و کارگران بدون آگاهی از محتوی تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی چشم امیدشان به اجرای قوانینی است که دیگر با این مناسبات وجود خارجی ندارند. در این شرایط دشوار، علاوه بر عدم تشکل کارگران، این بی‌خبری از واقعیت مناسبات اقتصادی موجود؛ مزید بر علت شده است تا این روند پیش گرفته شده‌ی دولت، جامعه را به وسیله نئولیبرال‌های وطنی به سمت بحران سوق دهد.
دولت‌ها چه کرده‌اند که کار به اینجا کشیده؛ آقاجری در این رابطه می‌گوید: دولت‌ها، به نام خصوصی‌سازی، پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها را که با منابع ملی همه مردم کشور ساخته شده است، زمانی که به مرحله بهره‌برداری می‌رسند، طبق دستور صندوق بین‌المللی پول -این نهاد "عمو سامی"- دراختیار چند وابسته خودی قرار می‌دهند تا منافع آن در اختیار ملت قرار نگیرد. این صنایع مادر (پتروشیمی‌ها) که مواد خام آنها در درون کشور تولید می‌شود و محصولاتشان تنها یک کالای نیمه ساخته شده است، مانند نفت مشتری فراوانی در جهان دارد، لذا ارز زیادی را در اختیار مالکان فعلی آن قرار می‌دهد. همین طور پالایشگاه‌ها را که تولید سودزایی دارند به نام خصوصی‌سازی به یک درصد از خودی‌ها واگذار کرده‌اند.
او معتقد است بحران فقط به صنایع مادر ختم نمی‌شود: برخی واحدهای تولیدی کوچک‌تر یا به کلی تعطیل شده‌اند یا با ظرفیت حداقل روزگار می‌گذرانند و کارگران‌شان هم هر روز با تعداد بیشتری بر خیل بیکاران افزوده می‌شوند. به خصوص که هر سال تعداد زیادی از جوانان دختر و پسر به سپاه بیکاران دانش آموخته افزوده می‌شود، بحران هم بیشتر تشدید می‌شود.

معلول‌ها را رها کنید؛ علت در تعدیل و خصوصی‌سازی‌ست!

او تاکید می‌کند: کارگران و بازنشستگان و همه حقوق‌بگیران باید نسبت به مناسبات تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی که علت اصلی و عمده‌ی این نابه‌هنجاریهای اجتماعی است و دولت برغم فاجعه اقتصادی – اجتماعی که این مناسبات و مدیریت دولتی نا کارآمد، ایجاد کرده، همچنان پای در تداوم این روند می‌فشارد، انگشت بگذارند و معلول‌هایی که هر روزه از آستین بیرون می‌آید را رها کنند.
آقاجری معتقد است؛ قوی‌ترین کشورهای اقتصادی و نظامی جهان چون امریکا و اروپا چنان در بحران‌هایی که مناسبات تعدیلی ایجاد کرده است، زمین گیر شده بودند که بزرگترین بانک‌های چندملیتی‌شان (سمبل‌های نئولیبرالی) ورشکسته شدند و مردم آمریکا با جنبش وال استریت، سرمایه‌داری را به چالش گرفتند. ولی پلیس سرمایه، سرکوب خونین جمعیت میلیونی بدون تشکل را آغاز و اجتماعات اعتراضی را متلاشی کرد. تنها عاملی که آمریکا را تا حدودی از بحران دور کرد، جنگ‌های منطقه‌ای بود که به جهان تحمیل کرد و روزگار مردم خاورمیانه را به خاک سیاه نشاند.
وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر کشورهای وابسته و پیرامون امپریالیسم با خریدهای نجومی اسلحه از امریکا و برخی کشور های غربی چرخ‌های اقتصاد فرسوده‌شان را به حرکت درآوردند. منظورم از کشورهای وابسته‌ی پیرامونی، امارات، قطر، بحرین، کویت و عربستان است.
او می‌افزاید: اینک همه می‌بینند که بحران با جلیقه زردها، اروپا را به چالش گرفته است ولی متاسفانه همه این تجربه‌هایی که در زمان حال عملی می‌شوند، دولت‌های ما را آگاه نمی‌سازد و آنها همچنان به سوی پرتگاه ورشکستگی اقتصادی گام برمی‌دارند؛ پرتگاهی که بیشترین هزینه‌اش را بازهم، کارگران وزحمتکشان شهر و روستا در ایران پرداخت خواهند کرد. سزای این تعدیل‌ها، مسلم است که «ورشکستگی» است؛ انتظاری جز این نمی‌توان داشت اما مع‌الاسف، بار ورشکستگی را با طرح‌هایی مثل اصلاحات پارامتریک، بر دوش کارگران و بازنشستگان می‌گذارند!

----------------------

یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷ فوریه ۲۰۱۹

تجمع در اعتراض به بلاتکلیف ماندن واگذاری و احیای بیمارستان

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر امروز بالغ بر دویست نفر از کارکنان بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج در اعتراض به وضعیت بلاتکلیفی این مرکز درمانی بزرگ در حیاط این بیمارستان اقدام به برگزاری تجمع کردند.
قاسم طاهری (نایب رییس شورای اسلامی کار بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج) پیرامون تجمع امروز به خبرنگار ایلنا، گفت: دلیل تجمع امروز ما، حمایت از پزشک خیّری بود که اقدام به خرید این بیمارستان کرده است.
وی ادامه داد: متاسفانه آنچه که شاهدش هستیم این است که مسئولان البرز با این فرد برای طی مراحل قانونی آن همکاری‌های لازم را صورت نمی‌دهد و این امر در پیشرفت جریان واگذاری و احیای بیمارستان، خلل ایجاد کرده است.
طاهری افزود: از حوالی ظهر، تجمع امروز را با جمعی از کارکنان بیمارستان در حیاط این مرکز درمانی آغاز کردیم اما در صورت نگرفتن پاسخی مناسب برای مطالبات‌مان، اعتراضات‌مان را در حمایت از خریدار خیّر بیمارستان و احیای اینجا، طی روزهای آتی در مقابل استانداری استان البرز انجام خواهیم داد.
نایب رییس شورای اسلامی کار بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج در پایان، اشاره کرد: به جز ۴ ماه پایه حقوق، بقیه مطالبات مزدی کارکنان این بیمارستان که هنوز معوق باقی مانده، بین ۸ الی یازده ماه است. گفتنی است ما نه عیدی و پاداش برای سال آینده‌مان را گرفته‌ایم و نه سبد کالای حمایتی‌ای که بسیاری از اقشار کم‌درآمد دریافت کرده‌اند.

----------------------

تجمع کارکنان سهام عدالت مقابل ساختمان وزارت اقتصاد

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارکنان دفاتر سهام عدالت، امروز ‌یکشنبه (۲۸ بهمن ماه) مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی واقع در میدان امام خمینی تجمع کردند.
این گروه از کارگران که از استان‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود عازم تهران شده‌اند، می‌گویند: حدود ۱۵۰۰ نفر هستیم که پس از ۱۲ سال فعالیت در دفاتر شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، هنوز وضعیت شغلی‌مان مشخص نیست و در عین حال به دلیل پرداخت نشدن حدودا ۴۸ ماه از مطالبات مزدی‌مان، در وضعیت بد معیشتی قرار داریم.
یکی از معترضان حاضر در تجمع گفت: متاسفانه در لایحه آزاد سازی سهام عدالت که قرار است بزودی در صحن مجلس مطرح و برای تصویب به رای گذاشته شود در خصوص امنیت شغلی کارکنان سهام عدالت که بیش از ۱۲ سال است در مجموعه شرکت‌های سهام عدالت شهرستانی سابقه کار بیمه‌ای داشته و عمر مفید خود را در شرکت‌های مذکور سپری کرده‌اند هیچ‌گونه توجهی نشده است.
او افزود: بخش دیگری از اعتراضات کارکنان سهام عدالت درباره اختصاص ۲۵ میلیارد تومان بودجه از سوی هیات وزیران برای جبران خدمات کارکنان شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت است.
به ادعای وی ؛باوجود اصلاح مصوبه پرداخت بودجه ۲۵ میلیارد برای حقوق معوقه سنوات ۹۴لغایت ۹۶ کارکنان تعاونیهای سهام عدالت شهرستانهای کشور که بیش از نود درصد آنها از مددجویان تحصیلکرده نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) و از اقشار ضعیف جامعه هستند؛ متاسفانه سازمان خصوصی سازی برخلاف مصوبه مورخ۹۷/۶/۷ هیات وزیران اعلام کرده از هر شرکت تعاونی سهام عدالت شهرستانی فقط به دونفر حقوق پرداخت می‌کند. این درحالیست که در اردیبهشت۸۷ توسط هیات عالی واگذاری و وزارت تعاون و سازمان خصوصی سازی ایین نامه‌ای که هم تعداد نیروی کار اداری و هم فرمول محاسبه و تعیین سقف حقوق رامشخص کرده به تعاونی‌های شهرستانی سهام عدالت ابلاغ شده ولی متاسفانه سازمان خصوصی سازی به این آیین نامه پایبند نیست و تعهدنامه را هم که جهت پرداخت تنظیم کرده خلاف مصوبه هیات دولت است.

----------------------

درخواست کارگران خطوط ابنیه راه‌آهن برای وصول مطالبات معوقه در آستانه سال نو

به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن در این نامه از مسائل مالی و مشکلاتی که به مطالبات مزدی و بیمه‌ای آنها بازمی‌گردد، به عنوان علت اصلی مشکلات خود یاد کرده‌ و خواستار رسیدگی به اوضاع نابسامان شغلی خود در آستانه سال نو شدند.
در این بیانیه، شورای هماهنگی ضمن تشریح مطالبات صنفی کارگران خطوط ابنیه فنی خواستار تسریع در پرداخت‌ها برای تامین معاش خانواده‌های خود شده‌اند.
شورای هماهنگی همچنین درخواست ایجاد تشکل مستقل کارگری برای رسیدگی به مشکلات کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن را مطرح کرده‌ و گفته‌اند: از همه مسئولان بالادستی در همه استانها ضمن تقاضای رسیدگی به مشکلات کارگران خطوط ابنیه خواستار بررسی راه‌حل‌های مناسب برای مشخص شدن وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات معوقه مزدی خود هستیم.

----------------------

بیمارستان "نمازی شیراز" به غیراورژانسی‌ها خدمات نمی‌دهد!/ پرستاران ۷ ماه کارانه پرداخت نشده دارند

پرستاران و کادر درمانی بیمارستان نمازی شیراز در تماس با خبرنگار ایلنا از عدم پرداخت کارانه‌های خود در ۷ ماه گذشته خبر دادند؛ طبق اظهارات این پرستاران، کارانه پزشکان این بیمارستان نیز در ۱۳ ماهِ گذشته، پرداخت نشده است.
در عین حال مدیریت این بیمارستان در نامه‌ای خطاب به رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان فارس، خواستار حل مشکلاتِ مالی این بیمارستان شده است. در این نامه آمده است: به دلیل عدم پرداخت مطالبات توسط سازمان‌های بیمه‌گر از جمله بیمه سلامت و تامین اجتماعی، در تامین دارو و تجهیزات مشکل داریم و ارائه خدمات درمانی به بیمارانِ غیراورژانسی تعلیق شده است.
در همین نامه بر عدم پرداخت کارانه پزشکان در ۱۳ ماه گذشته و کادر درمانی در ۷ ماه گذشته تاکید شده و آمده است که از این پس، بیماران غیراورژانسی، پذیرش غیربیمه‌ای می‌شوند و باید صورتحساب بپردازند!
پرستاران این بیمارستان می‌گویند: نباید اختلال در تسویه حساب بیمه‌گرها با بیمارستان، معیشت کارکنان را دچار مشکل نماید.

----------------------

شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶ فوریه ۲۰۱۹

آغاز سومین روز تجمع کارگران شهرداری سروآباد/ شهردار: درآمد پایدار نداریم

برخی منابع کارگری به خبرنگار ایلنا گفتند: سه روز از اعتراض کارگران شهرداری سروآباد در کردستان می‌گذرد و این کارگران هنوز منتظرند تا مسئولان شهری در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آنها کاری انجام دهند.
این کارگران که تعدادشان ۴۷ نفر است، در ادامه تجمع اعتراضی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته، امروز شنبه (۲۷ بهمن ماه) نیز در مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: دستمزد ما در ۷ ماه گذشته پرداخت نشده و در شرایط فعلی که در آستانه سال نو قرار داریم، نگران افزایش معوقات مزدی و تامین هزینه‌های زندگی خود هستیم.
طبق اظهارات این کارگر، مسئولان شهری در آخرین روز از تجمع کارگران که هفته گذشته انجام شد، با پرداخت حداقل یک میلیون تومان به هریک از کارگران وعده پرداخت بخشی دیگر از مطالباتمان را دادند و اعتراض کارگران را موقتا خاتمه دادند.
به گفته وی، هم‌اکنون که حدود ۵ روز از وعده مسئولان شهر سروآباد برای پرداخت حداقل بخش از مطالباتمان می‌گذرد، اقدامی صورت نگرفته و کارگران همچنان منتظر تحقق آن هستیم.
فرزاد اخترکاوان (شهردار سروآباد) با تایید معوقات مزدی کارگران شهرداری گفت: هفت ماه حقوق و ۴۰ ماه مزایای کارگران و کارکنان شهرداری این شهر پرداخت نشده است.
به گفته وی؛ مشکلات مالی، نبود درآمد پایدار و عدم وصول مطالبات شهرداری مشکلات زیادی از جمله پرداخت حقوق و مزایای کارگران را برای ما ایجاد کرده است. وی یادآور شد: شهرداری سروآباد بیش از ۵۰ میلیارد ریال بدهی دارد که بخش عمده‌ای از آن مربوط به حقوق و مزایای کارگران و کارکنان شهرداری است.
اختر کاوان با بیان اینکه شهرداری سروآباد فاقد درآمد پایدار است، اضافه کرد: البته شهرداری ۲۰ میلیارد ریال نیز از دستگاه‌ها و نهادهای مختلف طلب دارد که در صورت پرداخت این مطالبات می‌توانیم تا حدودی مشکلات مالی شهرداری و بخشی از حقوق و مزایای پرسنل را پرداخت کنیم.

----------------------

تجمع کارگران بلبرینگ‌سازی تبریز مقابل ساختمان فرمانداری

به گزارش ایلنا، حوالی ظهر امروز (۲۷ بهمن ماه) شماری از کارگران کارخانه «بلبرینگ‌سازی تبریز» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در مقابل ساختمان فرمانداری تبریز تجمع کردند.
علت برپایی این اعتراض صنفی، حدودا ۷ ماه معوقات مزدی اعلام شده است.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت دارند، گفته می‌شود، کارخانه بلبرینگ‌سازی تبریز از زمان خصوصی‌سازی با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شده است. کارگران بلبرینگ‌سازی یادآور می‌شوند که پیش از این نیز به دلیل بی‌توجهی‌مدیریت این واحد صنعتی، بابت معوقات مزدی خود اقدامات اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند.

----------------------

جمعی از فارغ‌التحصیلان حقوق در اعتراض به بیکاری مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (27 بهمن) جمعی از فارغ‌التحصیلان رشته حقوق و متقاضیان آزمون وکالت، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
حاضران در تجمع خواستار افزایش ظرفیت آزمون وکالت در سال جاری شدند و گفتند: اگر وکالت ظرفیت ندارد، چرا دانشگاه‌ها تا این اندازه دانشجوی حقوق می‌گیرند؟!
آنها از نمایندگان مجلس درخواست دارند که کانون وکلا را به افزایش ظرفیت آزمون وکالت مجاب نمایند. معترضان پیش از این نیز مقابل کانون وکلای مرکز تجمع کرده بودند.

----------------------

تجمع دوباره اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی/ هنوز مشکلاتمان حل نشده است

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی از ساعت ۹ صبح امروز (شنبه ۲۷ بهمن ماه) در اعتراض به تخلفات تعاونی مسکن خود مقابل ساختمان وزارت کار در خیابان آزادی تهران (نبش بهبودی) تجمع کردند.
جمعی از آنها که مقابل ساختمان وزارت کارحضور داشتند، در مورد دلایل اعتراض خود، گفتند: در اجتماع روز پنجم دی ماه مقابل ساختمان وزارت کار، خانم پروانه رضایی (مدیرکل تازه منصوب شده اداره کل تعاون استان تهران) از ما اعضای معترض تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی فرصت یک هفته‌ای خواست تا پیگیر وضعیت مشکلات‌مان باشد. در حال حاضر که حدودا دو ماه از این وعده می‌گذرد علارغم پیگیری ایشان، همچنان مشکلات به قوت خود باقی است و اقدام مثبتی در خصوص تخلفات صورت گرفته اعضای سابق هیات مدیره (که در عین حال تعلیق نیز شده‌اند)، صورت نگرفته است.
اعضای این تعاونی که اکثریت آنها از خانواده‌های ایثارگر و از جهادگران سازندگی هستند، در ادامه افزودند: برابر اسنادی که موجود است؛ هیات مدیره قبلی این تعاونی در زمان تصدی خود طبق قرارداد به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و در اداره امور تعاونی تخلفاتی داشته‌اند در نتیجه مشکلاتی برای اعضا ایجاد شده است. در عین حال هیات مدیره تعاونی که متخلف شناخته شده، بدون توجه به حکم قوه قضائیه و مقررات اداره کل تعاون درحالی‌که در تعاونی سمتی نداشتند و توسط دادگاه تعلیق شده بودند، مجمع عمومی برگزار کرده و آن را در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسانده است؛ این درحالیست که پروژه‌های بزرگ این تعاونی بلاتکلیف مانده و ما از سال ۸۲ منتظر مشخص شدن وضعیت زمین‌ها و تحویل آپارتمان‌هایمان هستیم!
اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما خواستار آن هستیم که با اجرای قانون به مشکلاتمان که ناشی از تخلفات یک عده افراد سودجوست خاتمه داده شود، افزودند: طی سال جاری تجمعات متعددی مقابل مراجع قضایی، اداره کل تعاون استان تهران و وزارت کار برگزار کرده‌اند به امید اینکه مشکلاتشان برطرف شود.
طبق اظهارات معترضان؛ بسیاری از کسانی که عضو این تعاونی هستند درآمد چندانی ندارند. خیلی از آنها مستاجر‌ند و فرزند دانش آموز و دانشجو در شرف ازدواج دارند.

----------------------

پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴ فوریه ۲۰۱۹

تبرئه کارگران هپکو از برخی از اتهامات در دادگاه تجدیدنظر

سیدسعید میرمحمدی (وکیل برخی ‌از کارگران هپکو) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ‌از صدور حکم برائت این‌ کارگران در دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی خبر داد و گفت: کارگران هپکو که در دادگاه بدوی به حبس تعلیقی محکوم شده بودند، در دادگاه‌ تجدیدنظر تبرئه شدند.
وی افزود: پانزده تن از کارگران شرکت هپکو اراک که در خرداد ماه سال جاری در اعتراض به معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شرکت دست به تجمع اعتراضی زده بودند، توسط شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو اراک جمعاً به ۲۴ سال و ۶ ماه حبس و ۱۱۱۰ ضربه شلاق محکوم شدند، اما احکام صادره که به صورت گروهی در دادگاه بدوی صادر شده به مدت ۵ سال تعلیق شده بود.
میرمحمدی بیان داشت: اسامی این کارگران، مجید لطیفی، بهروز حسنوند، حمیدرضا احمدی، امیر هوشنگ پور فرزانگان، مرتضی عزیزی، هادی فاضلی، ابولفضل کریمی، فرید کوهدانی، مجید یحیایی، امیر فتاح‌پور، یاسر قلمی، امیر فرید افشار، مهدی عابدی، علی ملکی و بهروز ولاشجردی است.
او عنوان کرد: این کارگران در دادگاه بدوی به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات و تظاهرات غیرقانونی» به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم شدند.
وکیل برخی از کارگران هپکو گفت: علاوه بر آن هادی فاضلی، امیر فریدافشار و ابوالفضل کریمی هر یک از بابت اتهام «معاونت در اخلال در نظم عمومی از طریق تحریک کارگران» به ۶ ماه حبس و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» هر یک به ۱ سال حبس محکوم شده بودند و همچنین بهروز حسنوند بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
وی اضافه کرد: هفت تن از این کارگران، بابت اتهام «معاونت اخلال در نظم عمومی» و یک تن بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند که اجرای مجازات مذکور در متن رأی به استناد ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی به مدت ۵ سال معلق و تعلیق شد که با اعتراض به رای صادره در دادگاه تجدیدنظر تبرئه شدند و در خصوص اتهام برخی از آنها تحت عنوان تبلیغ علیه نظام که در دادگاه بدوی محکوم شده بودند، حکم‌ نقض شده ولی این اتهام برای رسیدگی چون در صلاحیت دادگاه انقلاب می‌باشد به این دادگاه ارجاع شده است.

----------------------

تجمع معلمان در ارومیه و سنندج/ «آموزش رایگان» حق همه فرزندان ایران است

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (25 بهمن ماه) جمعی از معلمان در شهرهای سنندج و ارومیه مقابل ادارات اموزش و پرورش تجمع کردند.
معلمان که پلاکاردهایی در دست دارند، خواستار رسیدگی به مطالبات خود از جمله؛ لغو خصوصی‌سازی آموزش و افزایش عادلانه حقوق معلمان شدند.
حاضران در تجمع می‌گویند: تا زمانی که بودجه‌های لازم برای آموزش و پرورش در نظر گرفته نشود، نمی‌توان امید داشت که دانش‌آموزان از آموزش کیفی و رایگان بهره‌مند شوند.

----------------------

تجمع دوباره کارگران روغن جهان مقابل استانداری زنجان

به گزارش‌ خبرنگار ایلنا، صبح امروز (پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه) کارگران روغن نباتی جهان در پی محقق نشدن خواسته‌های خود مقابل استانداری زنجان تجمع کردند.
یکی از کارگران این مجموعه به خبرنگار ایلنا گفت: مشکلات روغن نباتی جهان به قوت خود باقی است و کارفرما هیچ اقدام مثبتی برای ادامه روند تولید علارغم مهیا بودن شرایط آن صورت نداده است. در عین حال او عقیده دارد که منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید در این واحد وجود ندارد.
وی افزود: یک سال است همه مسئولان وعده پیگیری می‌دهند؛ اما عمل نمی‌کنند. ۵ ماه معوقات حقوقی، مشکلات بیمه کارگران که ماه‌ها پرداخت آن به تاخیر افتاده و تامین مواد اولیه همچنان گریبان‌گیر این مجموعه است.
یکی دیگر از کارگران اظهار کرد: قرار بود مسئولان استانی موضوع مطالبات مزدی‌مان را از طریق کارفرما پیگیری کنند و نتیجه را به اطلاع کارگران برسانند. کارگران روغن نباتی جهان می‌گویند: پیگیری نشدن مشکلاتمان باعث شده هرچند وقت یکبار کارگران دست به اعتراض صنفی بزنند.
وی در ادامه درباره مشکلات صنفی خود و همکارانش گفت: طی چند روز گذشته سرویس ایاب ذهاب کارگران به دلیل معوق ماندن مطالبات راننده‌ها متوقف شده است. باتوجه به اینکه کارفرما برنامه‌ مشخصی برای پرداخت مطالبات معوقه مزدی و بیمه‌ای ما ندارد، با توجه به آنکه در آستانه سال نو قرار داریم، نگران افزایش معوقات مزدی و تامین هزینه‌های زندگی خود هستیم.
به گفته وی، باتوجه به اینکه کارخانه روغن نباتی جهان از ظرفیت‌های بالایی برای ایجاد شغل برای اهالی استان برخوردار است. از شخص استاندار انتظار داریم به عنوان بالاترین مقام استانی پیگیر راه‌اندازی کارخانه و بررسی مشکلات کارگران باشند.

----------------------

در نامه‌ نمایندگان 120 هزار کارگر پیمانکاری صنعت نفت مطرح شد؛

مبالغی را که به پیمانکار می‌دهید، مستقیم به خودمان بپردازید/ چرا باید شرکتی نباشی تا پیشرفت کنی؟!

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان پیمانکاری صنعت نفت در نامه‌ای سرگشاده خطاب به اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، به ترسیم شرایط ناگوار خود پرداختند و از تبعیض میان شرایط شغلی خود و رسمی‌ها انتقاد کردند.
در بخشی از این نامه آمده است: اینجانبان قریب یکصد و بیست هزار نفر نیروی شرکتی (پیمانکاری یا ارکان ثالث) شاغل در شرکت‌های تابعه وزارت نفت اعم از شرکت ملی گاز، نفت، حفاری، پالایش و پخش فراورده‌های نفتی و پتروشیمی‌ها؛ پس از آنکه طی مکاتباتی با معاونت پارلمانی و حقوقی وزارت نفت، ایشان دلیل عدم حمایت و توجه به مطالبات ما را تلویحاً ضعف قانون‌گذاری در حوزه نیروهای شرکتی عنوان کردند، از حدود دو سال پیش تاکنون در جهت برقراری عدالت سازمانی اینجانبان با مکاتبات متعدد مطالبات خویش از جمله تبدیل وضعیت و عقد قرارداد مستقیم با دستگاه متبوعه خود را طی ملاقات‌های حضوری، به بیش از هشتاد و پنج نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور انعکاس داده و از نمایندگان مذکور نیز قول مساعدت و همکاری گرفته‌ایم. لکن با کمال تاسف تاکنون به هیچ نتیجه عملی، قابل ملاحظه و ملموسی جز اظهارنظرهای متناقض برخی از نمایندگان در رسانه‌ها در مورد "طرح عقد قرارداد مستقیم با نیروهای خدماتی توسط دستگاه‌های اجرایی و حذف شرکت‌های پیمانکاری تامین نیروی انسانی"که آخرین بار در تاریخ۹۷/۰۹/۲۷ در دستور جلسه کمیسیون اجتماعی قرار گرفت، نرسیده‌ایم.

چرا برای کمیسیون اجتماعی مجلس کم‌اهمیتیم؟!

آنها در ادامه چند پرسش را با نمایندگان مجلس مطرح می‌کنند: آیا در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی انتظار پیگیری و تصویب طرحی که منجر به اجرای عدالت که از اصول مترقی قانون اساسی است، بیجا، غیرممکن و دست نیافتنی است؟ آیا جای تعجب ندارد که اعضای محترم کمیسیون اجتماعی با گذشت تنها دو هفته از قرار گرفتن طرح مذکور در دستور جلسه، از آخرین وضعیت آن بی‌اطلاع بوده که در مورد سرنوشت آن در خبرگزاری‌ها اظهارنظرهایی متناقض بیان می‌کنند!؟ این طرح که شامل حال قریب پانصد هزار نیروی شرکتی شاغل در همه دستگاه‌های اجرایی در سراسر کشور می‌گردد، آنقدر کم اهمیت است که سرنوشتش ارزش به حافظه سپردن ندارد و نباید نمایندگان محترم پیگیر آن باشند!؟
آنها در ادامه می‌گویند: قطعا نمایندگان محترم اگر بخواهند به این روش مطالبه اصلی ما را پیگیری نمایند، نباید از نیروهای شرکتی انتظار اعتماد دوباره به خودشان در انتخابات آتی را داشته باشند. بدیهی است همانطور که شرکتی‌ها توانستند با هماهنگی و اتحاد این تعداد نماینده را در خیلی از شهرستان‌های کشور ملاقات نمایند و خواسته واحد خود را مطرح نمایند، خواهند توانست در انتخابات آتی نیز به صورت هماهنگ و با وحدت نظر عمل نمایند. شاید به زعم این عزیزان موضوع ما شرکتی‌ها اهمیت چندانی نداشته و ارزش پیگیری ندارد و موضوعات مهمتری وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود! مسئولین محترم به ما شفاف بگویید ما قشر محروم کارگر شرکتی که قشری فوق‌العاده آسیب‌پذیر می‌باشیم از دید مجلسی که در راس امور است مقدم بر همه هستیم یا خیر؟ پراهمیت‌ترین موضوع کمیسیون اجتماعی چیست و کدام موضوع شمولیتی بیش از موضوع ما دارد که به ما توجهی نمی‌شود؟ چطور است که به نیروهای قرارداد مدت موقت نفت که همکاران ما هستند و صرفا بخاطر شانس آنها و بخشنامه دولت بدون هیچگونه آزمونی در سال ۹۰ از شرکتی به قرارداد مستقیم تبدیل وضعیت شدند و جمعیتشان به ۳۴ هزار نفر هم نمی‌رسد اینقدر توجه می‌شود و به صورت مداوم به کمیسیون دعوت می‌شوند و طرح ساماندهی آنان تنظیم، تصویب و پیگیری می‌شود ولی هیچ توجهی به ما قریب که ۵۰۰ هزار نفر نیروی شرکتی کل دستگاه‌های اجرایی و ۱۲۰ هزار نفر نیروی شرکتی ارکان ثالث وزارت نفت هستیم نمی‌شود؟ آیا با این عملکردتان فاصله و شکاف طبقاتی و اجتماعی را در دستگاه‌ها روز به روز بیشتر نمی‌کنید؟

چرا ما را «حجمی» کردند؟!

در ادامه این نامه طولانی آمده است: جالب است بدانید وزارت نفت به جای پیشرفت دادن و ارتقای شغلی ما، اخیراً پیمان‌های تامین نیروی انسانی را حجمی نموده و هیچ گونه نظارتی نیز بر این موضوع علیرغم تذکرات مکرر ما صورت نپذیرفته است! جای سوال دارد که آیا در کل دنیا یک نیروی تحصیلکرده، با سابقه و با تجربه را بعد از سالیان سال خدمت، به لحاظ سازمانی ارتقاء می‌دهند و قراردادی یا رسمی نموده و به او ارج، بها و مسئولیت بیشتری می‌دهند یا اینکه وضعیت او را بدتر و او را حجمی می‌کنند و به جای پیشرفت، پسرفت می‌دهند؟ لازم است خطاب به مسئولان محترم بگوییم و تاکید کنیم پرسنل شرکتی با این قبیل تصمیمات هیچ امیدی به آینده ندارند و قطعا با این نحوه مدیریت و ترسیم آینده شغلی تاریک و فراهم شدن موجبات نا امیدی بین کارکنان شرکتی که بیش از ۸۰ درصد شاغلین در شرکت‌های تابعه وزارت نفت را تشکیل می‌دهند و عملا چرخ صنعت به دست توانمند آنها می‌چرخد، صنعت نفت چوب این بی‌تدبیری‌ها را در آینده خواهد خورد چراکه هیچ انگیزه و روحیه‌ای در نیروها برای بروز خلاقیت‌ها، نوآوری و تلاش مضاعف جهت بهبود وضعیت صنعت وجود ندارد. این سبک نوین مدیریتی مسئولین عزیز تنها مزیتش سرازیر نمودن کارگرانی سرخورده، عصبی، بی‌انگیزه و ناامید به جامعه خواهد بود که قطعاً اثری به شدت منفی بر جامعه به جا گذاشته و خواهد گذاشت.
نیروهای پیمانکاری صنعت نفت در ادامه آورده‌اند: آیا وقتی دو نفر همکار در یک اتاق در مشاغل هم ردیف و هم تراز فعالیت می‌کنند و عینا یک کار را نیز انجام می‌دهند، ولی یکی از آنها که رسمی یا قرارداد مستقیم است به چشم یک شهروند درجه چندم به دیگری که شرکتی است نگاه می‌کند، دیگر امیدی برای ما باقی می‌ماند که دستمان در کار نلرزد؟ این چه سبک مدیریت است که پیشرفت در آن بر اساس شایستگی نبوده و فقط باید شرکتی نباشی تا پیشرفت کنی؟ چرا با تبدیل وضعیت ما به قرارداد مستقیم ما را به پیشرفت سازمانی بر اساس شایستگی‌هایی که داریم امیدوار نمی‌کنید؟ چه دلیلی دارد نیرویی که در حال انجام فعالیتی مستمر در دستگاه اجرایی می‌باشد و به سی سال خدمت او در سازمان متبوعه‌اش نیاز است مستقیما با خود او قرارداد منعقد نگردد و با واسطه به او حقوقش را بپردازند؟

واسطه‌ها را حذف کنید!

در بخشی دیگر از این نامه می‌خوانیم: ما می‌گوییم مبالغی را که به پیمانکار می‌دهید تا او به ما بپردازد را مستقیما به خودمان بپردازید، کجای این موضوع بار مالی برای دولت دارد؟ به این ترتیب هزینه‌های جاری دولت نه تنها بیشتر نمی‌شود بلکه کمتر شده وحقوق ما به دلیل حذف واسطه و دریافت مستقیم از سازمان متبوع خود، افزایش نیز می‌یابد. نمایندگان محترم ما بدعتی ایجاد نکرده‌ایم فقط خواهان جاری شدن عدالت هستیم. همانطور که همکارانمان طی تصویب‌نامه شماره ۲۱۳۴۷۱/ت۴۷۶۴۳ ه مورخ ۹۰/۱۱/۰۱ هیئت وزیران و بخشنامه شماره ۲۰۰/ ۲۸۲۹۸ مورخ ۹۰/۱۱/۰۹ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری به کلیه دستگاه‌های اجرایی کشور، از نیروی شرکتی به قرارداد مستقیم تبدیل وضعیت شدند، شما نیز با استناد به قوانین موجود که طبق آنها چنین بخشنامه‌ای صادر و اجرا گردید، طرح مربوط به ما را نیز تصویب کرده تا هر دولتی با ما سلیقه‌ای برخورد نکند و ما شرکتی‌ها نیز مثل همکارانمان که در گذشته قراردادی شدند تبدیل وضعیت شویم تا ضمن داشتن امنیت شغلی، با امید به آینده، ارتقاء سازمانی وپیشرفت کاری برای سازمان خود موثر و‌کارآمدتر باشیم. متاسفانه در شرایط کنونی مسئولین محترم حتی وقت ملاقات به ما نمی‌دهند و ما در سازمان شهروند درجه چندم می‌دانند.

----------------------

چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳ فوریه ۲۰۱۹

تجمع کارگران کارتن ایران مقابل شعبه ۶ تامین اجتماعی

سنگ‌اندازی در بازنشستگی سخت و زیان‌آور کارگران

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز چهارشنبه (۲۴ بهمن ماه ) جمعی از کارگران کارخانه کارتن ایران مقابل ساختمان شعبه شش اداره تامین اجتماعی واقع در سه راه آذری تجمع کردند.
یکی از کارگران کارخانه کارتن ایران در تشریح مشکلات بازنشستگی خود گفت: به صورت مشخص کارگران شاغل در کارتن ایران که شمار مجموع آنها تا ۳۵۰ نفر می‌رسد، سالهاست که در مشاغل سخت و زیان‌آور مشغول کار هستند اما تقریبا از شش ماه پیش علیرغم اینکه کارفرما با درخواست بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور تعدادی از کارگران موافق و حاضر است چهاردرصدِ بازنشستگی پیش از موعد آنها را بپردازد، تامین اجتماعی شعبه شش به بهانه‌های مختلف مخالفت و سنگ‌اندازی می‌کند.
وی با یادآوری اینکه ممکن است برای برخی مدیران شعب تامین اجتماعی و کارفرمایان اهمیت به تاخیر افتادن بازنشستگی کارگران چندان محسوس نباشد اما این اتفاق برای کارگرانی که دیگر در کارخانه جایی ندارند، تحمل‌ناپذیر است.
این کارگر کارخانه کارتن سازی ایران که به نمایندگی از سایر همکاران خود سخن می‌گفت، از مدیریت شعبه ششم اداره تامین اجتماعی تهران‌ درخواست کرد هرچه زودتر شرایط بازنشستگی آنها را فراهم‌ کنند.
حسن دویران (عضو هیت مدیره کارخانه کارتن ایران) با تایید اعتراض کارگران این کارخانه به ایلنا گفت: در جلسه‌ای که با مدیریت شعبه ششم تامین اجتماعی تهران در ارتباط با مشکلات کارگران این کارخانه داشتیم، ایشان قول همکاری دادند.
او افزود: باتوجه به اینک سازمان تامین اجتماعی یکی از سهامداران کارخانه کارتن ایران است، امیدواریم در آینده نزدیک این مشکل با تلاش آن سازمان مرتفع شود.

----------------------

یک کارگر جان باخت، دیگری مصدوم شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته در حین فعالیت یک دستگاه بیل مکانیکی در پروژه فاضلاب بافت تاریخی بوشهر، بر اثر ریزش کانال یک کارگر در محل حادثه جان باخت و کارگر نیز دچار مصدومیت شد.
در همین رابطه، داریوش وحدتی (مسئول عملیات اداره آتش‌نشانی استان بوشهر) به ایلنا گفت: عصر دیروز (سه‌شنبه) ساعت ۱۷:۱۳ وقوع این حادثه به ما اعلام شد. وی با بیان اینکه در پی اعلام خبر، تیم نجات و تیم عملیات آتش‌نشانی به محل حادثه رجوع کرد، توضیح داد: علت وقوع حادثه به ما ریزش کانال اعلام شد. جزییات حادثه البته هنوز در دست بررسی است. گفتنی است به خاطر بافت قدیمی‌ آن بخش شهر، ویژگی‌های خاصی دارد که می‌توانسته موجب این حادثه شود.
وحدتی افزود: در زمان برش آسفالت، دیواره کانال ریزش کرد. یکی از کارگران در بین دیواره‌ها و آوار گیر افتاد و متاسفانه جان خود را از دست داد. همکاران ما به محض حضور در محل، کارهایی را جهت جلوگیری از ریزش مجدد آوار انجام داده، شروع به حفاری و خاک‌برداری کردند تا دیگر فرد مصدوم را نجات دهند. گفتنی است تیم اورژانس و هلال احمر هم وارد عمل شدند.
وی اظهار داشت: طی عملیات نجات، تلاش شد فرد مصدوم را با سرعت بالا نجات دهیم. خوشبختانه وی در زمان نجات، برخوردار از علایم حیاتی و سطح هشیاری کامل بود. بعد از آن، این کارگر مصدوم تحویل تیم فوریت پزشکی و سپس به بیمارستان شهدای خلیج فارس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انتقال یافت.
مسئول عملیات اداره آتش‌نشانی استان بوشهر در پایان، پیرامون دو کارگر حادثه دیروز گفت: فردی که فوت کرد، در حدود ۴۰ ساله و فرد نجات یافته، حدودا سی ساله بود. هر دوی آنها کارگران بخش پیمانکاری شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر بودند.

----------------------

سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲ فوریه ۲۰۱۹

واریز دستمزد آذرماه کارگران هفت تپه

کارگران روزمزدی، قرارداد مستقیم و مشمول طرح طبقه‌بندی مشاغل شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران هفت تپه می‌گویند که طبق وعده کارفرما در جلسه با نمایندگان کارگری در دفتر تهران، حقوق و دستمزد مربوط به آذرماه کارگران در روز ۲۱ بهمن ماه پرداخت شد.
به گفته آنها، براساس برنامه زمان‌بندی شده نمایندگان کارگران هفت تپه با کارفرما قرار بود حقوق و دستمزد آذرماه کارگران بین روزهای هجدهم تا بیست ویکم بهمن پرداخت شود که انجام شد.
همچنین کارگران هفت‌تپه می‌گویند؛ طبق همین برنامه زمان‌بندی شده قرار است حقوق دستمزد دی ماه کارگران در روز ۱۵ بهمن ماه ‌و حقوق بهمن ماه نیز به همراه عیدی و پاداش پایان سال کارگران در روز ۲۸ اسفند ماه به حساب آنها پرداخت شود.
طبق اظهارات آنها؛ انعقاد قرارداد کار مستقیم با بیش از ۱۵۰۰ کارگر روزمزدی نیز از مطالبات کارگران هفت تپه در اعتراضات اخیر بود که از ابتدای بهمن ماه جاری عملی شد. در عین حال کارفرما همه کارگران روزمزدی را مشمول طرح طبقه‌بندی مشاغل کرده است.
به گفته کارگران هفت تپه؛ تحقق برخی مطالبات کارگران در این واحد کشاورزی و صنعتی در حالی عملی می‌شود که هنوز بهره‌برداری از شش هزار هکتار از مزارع نیشکر آغاز نشده است.

----------------------

یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰ فوریه ۲۰۱۹

مرگ یک راننده ماشین‌آلات سنگین در معدن هردورود نور

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز جمعه یک راننده ماشین‌آلات سنگین، در معدن واریزه کوهی هردورود نور در جاده هراز آمل به دلیل حادثه در حین کار جان خود را از دست داد. منابع خبری ایلنا در ارتباط با بروز این حادثه می‌گویند: هرچند وقت یکبار، باید انتظار کشته شدن رانندگان ماشین‌آلات سنگین در معادن جاده هراز را داشت دلیل آن هم عدم رعایت مسائل ایمنی، شیب زیاد معادن و بی‌توجهی بهره‌برداران به تذکرات کارشناسان است.

----------------------

کف و سقف عیدی کارگران مشخص شد

به گزارش ایلنا، براساس قانون کار کلیه کارگاه‌های مشمول مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد ، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.
این قانون دو تبصره دارد:
تبصره ۱- مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یکسال در کارگاه کار کرده‌اند باید به ماخذ ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه گردد. مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده در فوق تجاوز نماید.
تبصره ۲- در کارگاه‌هایی که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبالغ فوق پرداخت می‌نمایند. عرف کارگاه معتبر خواهد بود.
همچنین براساس بند ۱۰ ماده ۹۲ قانون مالیات مستقیم عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعاً معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات مستقیم است.
بر اساس این گزارش در بخشنامه مزد سال جاری، از اوایل سال ۱۳۹۷ حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار (اعم از قرارداد دائم یا موقت) مبلغ ۳۷۰.۴۲۳ ریال (۳۷۰ هزار و ۴۲۳ ریال) تعیین شده بود.
بر همین اساس، مبلغ عیدی کارگران امسال حداقل ۲ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۵۳۸ تومان و حداکثر ۳میلیون و ۳۳۳ هزار و ۸۰۷ تومان است.

----------------------

شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۹ فوریه ۲۰۱۹

مرگ کارگر جوان معدن طلا به دلیل سقوط در دستگاه خردکن

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (نوزدهم بهمن ماه) در معدن طلای داشکسنِ قروه، یک جوان بر اثر نبود تجهیزات ایمنی، داخلِ دستگاه خردکن سنگ افتاد و جان خود را از دست داد. از قرار معلوم، این جوان ۲۲ ساله و اهل روستای نی‌بند بوده است.
همکاران این جوان می‌گویند شدت جراحات وارده به حدی بوده که جوان آسیب دیده قبل از انتقال به مراکز درمانی جان باخته است.

جزئیات بیشتر از حادثه مرگبار در معدن طلای قروه/ فرماندار: دستگاه‌های ذیربط رسیدگی کنند

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، یک کارگر 22 ساله بر اثر سقوط در دستگاه خردکن در معدن طلا در قروه جان باخت.
منابع خبری ایلنا، محل کار متوفی را معدن طلای «ساریگونی» و هویت او را محمدرضا صادقیان اعلام کردند.
کارگران محلی با استمداد از مقامات محلی و استانی خواستار رسیدگی به این حادثه دردناک شدند و می‌گویند: مسئولان باید به مساله «ایمنی» در این معدن طلا در منطقه محروم قروه رسیدگی کنند.
موحد امان‌اللهی (فرماندار قروه) نیز در ارتباط با این حادثه ضمن تاکید بر لزوم پیگیری دقیق موضوع گفت: دستگاه‌های نظارتی و ذیربط را در این مورد مسئول پیگیری می‌نماییم تا حقوق کارگر جان‌باخته استیفا گردد و از وقوع حوادثی اینچنین در آینده پیشگیری شود.

----------------------

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۶ فوریه ۲۰۱۹

کارگران شهرداری «آبژدان اندیکا» دست‌کم ۸ ماه دستمزد معوقه دارند/ شهردار: منابع مالی نداریم

جمعی از کارگران شهرداری آبژدان اندیکا در استان خوزستان در تماس با خبرنگار ایلنا، از چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند. به گفته این کارگران، در شهرداری آبژدان حدود ۴۰ نفر در بخش‌های مختلف مشغول به کار هستند که دست‌کم ۸ ماه دستمزد پرداخت نشده دارند. جدا از دستمزد، عیدی سال گذشته این کارگران نیز بعد از گذشت ۱۱ ماه از سال هنوز پرداخت نشده است.
آنها همچنین از احتمال عدم پرداخت معوقات قبل از پایان سال ابراز نگرانی کردند و گفتند: مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات، مشکلات بسیاری برای خانواده‌های کارگران به وجود آورده است.

منابع مالی برای پرداخت دستمزد کارگران نداریم

شهرام ور ناصری (شهردار آبژدان اندیکا) با تایید معوقات مزدی کارگران گفت: شهر آبژدان یکی از شهرهای کوچک در استان خوزستان است که منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات مزدی و هزینه‌های شهرداری ندارد.
او با بیان اینکه مجموع کارگران این شهرداری به حدود ۴۰ نفر می‌رسد، افزود: ظرفیت نیروی کار شهرداری آبژدان ۱۵ نفر است اما متاسفانه در گذشته حدود ۴۰ نیروی اضافه وارد بدنه شهرداری شده که باتوجه به درآمد کم، شهرداری قادر به پرداخت حقوق این نیروها نیست..
وی ادامه داد: با مسئولان مربوطه استانی و شهرستان از ابتدای هفته جاری پیگیری‌های زیادی انجام و نشست‌های مختلفی برگزار و مقرر شد یک ماه حقوق معوقه این نیروها پرداخت شود.
شهردار آبژدان اندیکا ضمن قدردانی از پیگیری‌های فرماندار این شهرستان گفت: قطعا با پرداخت یک ماه حقوق مشکل به صورت اساسی حل نخواهد شد بلکه مسئولان باید چاره‌ای اساسی برای رفع این معضل بیندیشند تا تمام مطالبات این افراد پرداخت شود.
شهر آبژدان یکی از شهرهای شهرستان اندیکا محسوب می‌شود که در بخش آبژدان قرار دارد، این بخش با جمعیتی بیش از ۲۳هزار نفر از بخش‌های تابعه شهرستان اندیکا محسوب می‌شود.

----------------------

پایانِ اعتراض ۲۴ روزه کارگران قطار شهری اهواز/ کارگران مشغول کار شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در قطار شهری اهواز اعلام کردند: از صبح امروز کارگران این پروژه عمرانی به اعتراض بیست و چهار روزه خود (که از روز از بیست و سوم دی آغاز شده بود) خاتمه دادند.
بر همین اساس؛ تمامی کارگرانی که در نوبت صبح مشغول کار بوده‌اند، به کار خود بازگشته‌ و در حال حاضر فعالیت بخش‌های مختلف این پروژه عمرانی در اهواز به حالت عادی بازگشته است.
کارگران تصریح کردند: تجمع بیست و چهار روزه آنها درحالی امروز خاتمه یافته است که روز گذشته (در بیست و سومین روز از اعتراض) مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز و چند نفر از مدیران سازمان در جمع کارگران حاضر شده و وعده دادند تا پایان ۱۵ اسفند ماه سال جاری ۵ ماه از معوقات مزدی کارگران را پرداخت کنند.
به گفته آنها؛ کارگران قطار شهری اهواز در حال حاضر حدود ۱۵ ماه مطالبات مزدی عقب افتاده از کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون طلبکارند که مربوط به سال جاری و سنوات گذشته می‌شود.

----------------------

نماینده کارگران لاستیک پارس ساوه تعلیق از کار شد/کارفرما: تعلیق به علت تمرد از دستورات و ایجاد تشنج بود

کارگران کارخانه لاسیک پارس ساوه در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفتند: دو نفر از همکاران ما که یکی از آنها نماینده کارگران در کارخانه لاستیک پارس ساوه است، از دو هفته پیش اجازه حضور در این واحد تولیدی را نیافته‌اند.
به گفته آنها، کارفرما درحالی از حضور این دو نفر در کارخانه جلوگیری کرده است که یکی از آنها عضو شورای اسلامی کار کارخانه بوده و هر دو به صورت قراردادی با شرکت کار می‌کردند. و هنوز مدت زمان این تعلیق از سوی کارفرما اعلام نشده است.
کارگران در توجیه مخالفت خود با تعلیق همکارانشان اظهار داشتند: این کارگر مسئولیت پیگیری مطالبات صنفی‌ همکاران خود و پیگیری مشکلات آنها را برعهده داشته است. طبق اظهارات آنها، در دو هفته گذشته کارگران نسبت به عملکرد سرپرست شیفت انتقاداتی داشته و در واحد مربوطه تجمع کرده بودند که احتمالاً منظور کارفرما از «تحریک کارگران برای اعتراض» همین بوده است. با این‌حال این دو کارگر حتی در این تجمع حضور نداشتند.
کارگران در تشریح مخالفت خود با تعلیق همکارانشان گفتند: انتظار می‌رود لااقل نمایندگان کارگری تشکل‌های قانونی از مصونیت و چتر حمایت برای دفاع از حقوق کارگران یک واحد تولیدی برخوردار باشند. این نوع اقدامات کارگران را نسبت به این نوع تشکل‌ها بدبین می‌کند. چرا یک نماینده کارگری باید به اتهام «تحریک کارگران برای اعتراض» تعلیق از کار شود؟!
از قرار معلوم حدود دو ماه پیش کارخانه طی مزایده به کارفرمای جدید تحویل داده شده و کارگران نگران امنیت شغلی خود بودند.
مهرداد فرزادنیا (مدیرعامل لاستیک پارس ساوه) در رابطه با تعلیق کاری دو کارگر در این واحد تولیدی به ایلنا گفت: این دو کارگر از کار تعلیق شده و به علت «تمرد از دستورات و ایجاد تشنج» در اختیار کمیته انضباطی این واحد تولیدی قرار گرفته‌اند.
به گفته کارفرما، این دو کارگر خواستار تعویض سرپرست شیفت خود بودند و فقط همین دو نفر چنین اعتراضی داشتند. آنها در راستای همین اعتراض، دستگاه‌ها را خاموش کرده و اجازه کار کردن به دیگر کارگران نداده‌اند.
او در پاسخ به این پرسش که چرا یک عضو شورای اسلامی کار را تعلیق از کار کرده‌اید، گفت: او هنوز سر پُست شورای اسلامی کار است و حقوق ماهیانه‌‌اش حتی در ایام تعلیق به او پرداخت می‌شود. در نهایت با رای کمیته انضباطی تکلیف دو کارگر مشخص خواهد شد.

----------------------

سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۵ فوریه ۲۰۱۹

تجمع کارگران شهرداری توحید در اعتراض به ۵ ماه معوقات مزدی

یکی از منابع خبری در شهرداری توحید در شهرستان چرداول به خبرنگار ایلنا گفت: این کارگران در واحد اداری شهرداری توحید و سازمان‌های واسطه به آن به‌صورت قراردادی مشغول کارند. آنها صبح امروز (۱۶ بهمن ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود به نشانه اعتراض در مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.
حدود ۲۳ نفر از کارگران شهر توحید که در ۵ ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنان پرداخت نشده است، گفتند: در شرایط فعلی که در آستانه سال نو قرار داریم، نگران افزایش معوقات مزدی و تامین هزینه‌های زندگی خود هستیم.
به گفته کارگران شهرداری توحید، شهرداری و شورای شهر هیچ برنامه‌ای برای پرداخت مطالبات‌ آنها ندارد.
از قرار معلوم حق بیمه کارگران شهرداری توحید طی دو ماه گذشته پرداخت نشده و کارگران برای تعویض دفترچه‌های بیمه دچار مشکل هستند.

کارگران دو ماه مزد و یک ماه حق بیمه طلبکارند

یوسف سیدمرادی (سرپرست شهرداری توحید) با تکذیب ادعای کارگران و کارکنان شهرداری به ایلنا گفت: کارگران و کارکنان شهرداری توحید مطالبات طلبکارند اما مطالبات مزدی آنها دو ماه است و حق بیمه آنها نیز به تامین اجتماعی برای یک ماه پرداخت نشده است.
او با بیان اینکه اخیرا برای هریک از کارگران حدود ۵۰۰ هزار تومان بن درنظر گرفته‌ایم، در بخش پایانی سخنان خود گفت: روز گذشته معاونت عمرانی استانداری ایلام به مناسبت ایام دهه فجر که از منطقه چرداول بازدید می‌کرد وعده کمک به شهرداری را برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران داد.

----------------------

تجمع اعضای سپیدار 2 و 3 مقابل وزارت کار/ چرا حکم وزارت تعاون اجرایی نشد؟

اعضای شرکت تعاونی مسکن اتوبوسرانی در تماس با خبرنگار ایلنا، از برگزاری تجمع مقابل وزارت کار خبر دادند و گفتند: امروز صبح (16 بهمن) به نشانه اعتراض مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمع شدیم تا اعتراض خود را نسبت به تخلفات شرکت تعاونی مسکن نشان دهیم.
در این تجمع، اعضای پروژه‌های سپیدار 2 و 3 و پروژه سهیل شرکت داشتند و خواسته‌ی آنها، اجرای حکم وزارت تعاون در رابطه با متخلف بودن اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی است.
معترضان می‌گویند: هیات مدیره تعاونی که متخلف شناخته شده، بدون توجه به حکم وزارت تعاون، بدون ارسال دعوتنامه برای اعضا، مجمع عمومی برگزار می‌کند؛ این درحالیست که پروژه‌های مسکونی سالهاست بلاتکلیف مانده و ما از سال 91 منتظر تحویل آپارتمان‌هایمان هستیم!

----------------------

ریزش آوار ۴ کارگر ساختمانی را در دزفول مصدوم کرد

به گزارش ایلنا، صبح امروز سه‌شنبه (۱۶ بهمن ماه ماه) در اثر تخریب دیوارهای یک ساختمان مسکونی در حال ساخت در حوالی خیایان فردوسی دزفول ، ۴ کارگر ساختمانی به دلیل شدت مصدومیت روانه بیمارستان شد.
عبدالحسین معظم فر (مدیرعامل آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول)، با تایید این خبر گفت: این حادثه در نتیجه رعایت نکردن اصول ایمنی رخ داده است.
به گفته وی، کارگران مصدوم در حال بتون‌ریزی سقف یک ساختمان در حال ساخت بودند که ناگهان با فروریختن حدود ۱۰۰ متر از سقف دچار حادثه می‌شوند.

----------------------

دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۴ فوریه ۲۰۱۹

تجمعِ کارگران قطار شهری اهواز از بیست و دو روز گذشت

به گزارش خبرنگار ایلنا، دور سوم از اعتراض کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز از بیست و سوم دی آغاز شده‌ است. این کارگران در اعتراض به آنچه تاخیرهای طولانی در پرداخت معوقات مزدی خود می‌خوانند، برای سومین بار در سال جاری دست از کار کشیدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران می‌گویند: دی ماه سال جاری حدودا ۱۹ ماه دستمزد مربوط به سال گذشته و جاری کارگران پروژه قطار شهری به تاخیر افتاده بود لذا تصمیم گرفتیم بار دیگر دست به اعتراض بزنیم.
به گفته آنها، طی یک ماه و نیم گذشته با پیگیری مستمر کارگران حدودا چهار ماه از مطالبات ۱۹ ماهه آنها پرداخت شده و در حال حاضر ۱۵ ماه دیگر از مطالبات باقی مانده است. در این اعترض که بیش از بیست و دو روز تداوم داشته، کارگران خواستار پاسخگویی مدیرعامل قطار شهری اهواز و مدیریت شرکت پیمانکاری کیسون (مجری پروژه) در ارتباط با نابسامانی اوضاع هستند.
روز گذشته شهرام شاهین زاده (مدیرعامل قطار شهری اهواز) در پاسخ به ادعای کارگران به ایرنا گفت: طی بیست روز گذشته معادل چهار ماه و نیم حقوق کارگران این طرح پرداخت شده است و تا پیش از پایان سال نیز تلاش می‌کنیم حدود پنج ماه دیگر از معوقات مزدی کارگران را مترو اهواز را پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه برخی کارگران در اعتراضات اخیر خواستار پرداخت حقوق و تسویه حساب فوری سال ۹۶ هستند، افزود: این در حالی است که در ابتدا باید اسناد خزانه در فرابورس معامله شوند و برای تبدیل آنها به منابع مالی دست‌کم بیست روز زمان نیاز است.
وی با اشاره به اینکه حق اعتراض برای کارگران محفوظ است و به عنوان مدیرعامل قطار شهری از آنها حمایت می‌کنم، اظهار داشت: شرکت کیسون به عنوان پیمانکار اصلی این پروژه به هر دلیل پاسخگوی مطالبات کارگران نیست و از همین رو کارگران به سمت کارفرمای اصلی می‌آیند که این نیز امری طبیعی است.
شاهین‌زاده یادآور شد: من به عنوان مدیرعامل قطار شهری مسئولیت پذیرفته‌ام و طبق نظر شورای تامین، وظیفه نظارت بر پرداخت حقوق کارگران را برعهده دارم.
وی با بیان اینکه از هر مسیری که پرداخت حقوق کارکنان را تسهیل کند استقبال می‌کنیم، گفت: بخش‌های حقوقی و اداری سازمان قطار شهری نیز در این مسیر از کارگران حمایت می‌کنند.
مدیرعامل قطار شهری اهواز خاطرنشان کرد: چندی پیش در گفتگو با کارگران تعهد دادم که حقوق ۲ ماه آنها را تا پایان بهمن ماه پرداخت کنم اما با تلاش‌های صورت گرفته این ۲ حقوق در همان اوایل بهمن ماه پرداخت شد، کارگران با اعتراضات خود خواسته‌ها را به گوش ما رسانده‌اند و ما نیز درحال حل مشکل هستیم اما ادامه این تجمعات ممکن است سبب کاهش تمرکز ما شود.

----------------------

قرار بازداشت «پروین محمدی» به وثیقه تبدیل نشد

محمدعلی جداری فروغی (وکیل پروین محمدی) در تماس با خبرنگار ایلنا، گفت: امروز از شعبه 102 دادگاه کیفری 2 فردیس دادنامه‌ای ابلاغ شد که در آن ضمن بیان اتهامات موکل، عنوان شده که با توجه به نیابت اعطایی از معاونت محترم دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه 33 اوین، قرار بازداشت موقت تایید شده است.
وی با بیان اینکه تلاش برای تبدیل قرار بازداشت به وثیقه به نتیجه نرسید، ابراز امیدواری کرد که در پرونده‌های صنفی باتوجه به ماهیت آنها، شرایط کیفری اعمال نشود و از فعالان صنفی حمایت شود.

----------------------

مرگ یک کارگر در خوی بر اثر سقوط درکانال فاضلاب

به گزارش ایلنا، «مجید خلخالی» از سقوط یک نفر کارگر به داخل گودال مربوط به پروژه فاضلاب شهری خبر داد که منجر به مرگ وی شد.
وی با بیان اینکه این حادثه شب گذشته در پروژه در دست اجرای آب فاضلاب شهری خوی روی داد، اظهار کرد: پس از اعلام وقوع حادثه بلافاصله تیم تخصصی نجات این سازمان در محل حادثه حضور یافته و امدادرسانی به مصدوم را آغاز کردند.
خلخالی گفت: مصدوم از کارگران مشغول در پروژه فاضلاب شهری بود که به دلیل بی احتیاطی و عدم رعایت نکات ایمنی دچار حادثه شده بود در کمترین زمان ممکن توسط نجاتگران سازمان آتش نشانی از داخل گودال به بیمارستان منتقل شد.
به گفته مسئول روابط عمومی اداره آب و فاضلاب شهرستان خوی این کارگر به دلیل شدت جراحات وارده در مسیر انتقال به بیمارستان جان باخت.

----------------------

یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۳ فوریه ۲۰۱۹

انتقال پرونده پروین محمدی به دادگاه/ امیدوارم قرار بازداشت نقض شود کنیم

محمدعلی جداری فروغی (وکیل پروین محمدی) در تماس تلفنی با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: پس از مراجعه به شعبه 11 دادیاری دادسرای فردیس، متوجه شدم که پرونده‌ی این فعال کارگری در پی اعتراض به قرار بازداشت، به شعبه 102 دادگاه کیفری 2 شهرستان فردیس ارجاع شده است. وی با ابراز امیدواری نسبت به ارسال پرونده موکل خود به دادگاه گفت: امیدوارم رسیدگی به قرار بازداشت به نتیجه برسد و قرار بازداشت به وثیقه تبدیل شود. موکلم از میگرن شدید رنج می‌برد و این بیماری، تحمل حبس را برای او دشوار می‌سازد. پروین محمدی، عصر نهم بهمن ماه در پردیس کرج بازداشت شد. او هم‌اکنون در زندان شهید کچوئی کرج به سر می‌برد.

----------------------

شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۲ فوریه ۲۰۱۹

کارگرانِ «متالوژی پودر ایران» ۵ ماه معوقات مزدی و عیدی طلبکارند/ کارفرما: در تلاشیم مطالبات را پرداخت کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران کارگران مجتمع متالوژی پودر ایران در تماس با ایلنا، از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند. به گفته این کارگران، علیرغم اینکه از آغاز سال ۹۷ تاکنون حدود ۱۱ ماه گذشته است اما تا این لحظه در خصوص پرداخت ۳ ماهه مطالبات مزدی دی، بهمن، اسفند و عیدی سال ۹۶ و دستمزد آذر و دی ماه سال جاری (۹۷) حدود ۱۴۰ کارگر باقیمانده در این واحد صنعتی اقدامی صورت نگرفته است. براین اساس ۳ماه از مطالبات معوقه کارگران مجتمع متالوژی پودر ایران مربوط به ماه‌های دی، بهمن و اسفند ۹۶ و ۹۴ می‌شود که کارخانه برای مدت ۱۸ ماه تعطیل اعلام شده بود. این کارگران که در شرکت متالوژی پودر ایران واقع در شهر صنعتی قزوین به صورت رسمی و قراردادی مشغول به کار هستند، از این دیرکرد ناراضی هستند در بخش دیگری از مطالبات خود می‌گویند: تقریبا یک ماه پیش کارفرما تعداد حدود ۱۲ نفر از همکارانشان را با سوابق کاری ۱۸ تا ۲۰ سال به دلیل عدم نیاز از کار بیکار کرد. طبق اظهارات کارگران این کارخانه در حال حاضر وضعیت تولید و فروش محصولات این کارخانه بسیار خوب است ولی کارگران با چندین ماه مزد معئقه هیچ سهمی از محل درآمد کارخانه ندارند.
از سوی دیگر به نقل از کارگران این واحد نقل می‌شود که پرداخت دو ماه (آذر و دی) حق بیمه کارگران این کارخانه با مشکل پرداخت مواجه شده است.
سیدحسام الدین امامی (مدیرعامل و رئیس هیات مدیره مجتمع متالوژی پودر ایران) در خصوص مشکلات موجود در این واحد تولیدی توضیحات مکتوبی را به شرح ذیل برای ایلنا ارسال کرد: قطعا در جریان بحرانی که گریبانگیر واحدهای تولیدی است و بخشی از آن ناشی از تحریم‌های استکبار جهانی و عمدتا منبعت از شرایط اقتصادی کشور است، قرار دارید و می‌دانید که اکثریت قریب به اتفاق واحدهای صنعتی و تولیدی با بحران نقدینگی و عدم وصول مطالبات، بدهی‌های کمرشکن بانکی دست به گریبانند و بعضا نیز تعطیل یا در شرف تعطیلی قرار دارند. این مجتمع هم از این قاعده مستثنی نیست اما تمام توان وهمت خود را به کار بسته که از تعطیلی واحد و بیکار شدن پرسنل به هر نحو ممکن جلوگیری نماید که متاسفانه این تلاش به ضروزیان پی در پی سهامداران منتهی شده است. معهذا در تلاش هستیم مطالبات کارگران ازجمله عیدی آنها را با وصول مطالبات خود تامین و پرداخت نماییم و لحظه‌ای از این اندیشه غافل نبوده و نخواهیم بود. انشالله این مهم محقق خواهد شد.

----------------------

بلاتکلیفی کارگران «سامان کاشی بروجرد» درخصوص مطالبات مزدی و سنواتی ۱۰ میلیاردی

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در کارخانه سامان کاشی بروجرد گزارش داده‌اند که بلاتکلیفی کارگران این واحد تولیدی علیرغم طی کردن مراحل حقوقی و طرح شکایت به اداره کار بروجرد هنوز ادامه دارد. این درحالی‌ست که مطالبات مزدی برخی از کارگران از مرز ۴۴ ماه نیز گذشته است و برخی کارگران تا سقف ۲۰ سال سنوات مطالبات دارند که از فروردین سال ۹۴ که اعلام ورشکستگی شده، هنوز مطالبات آنها محقق نشده است.
از قرار معلوم کارفرمای این کارخانه تولیدکننده انواع کاشی در بروجرد از ۲۵ اسفند ماه سال ۹۳ کلیه خطوط تولید کارخانه را به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید، غیرفعال و تعطیل کرده است.
یکی از کارگران در تشریح جزئیات این خبر گفت: حدود ۲۰۰ نفر از کارگران علیرغم طلبی که از شرکت دارند، مشمول بیمه بیکاری شده‌اند با این حال عدم دریافت مطالبات مزدی و سنوات آن‌ها مشکلات فراوانی در زندگی‌شان به وجود آورده است.
طبق اظهارات آنان؛ کارگران سامان کاشی بروجرد که تعداد آن‌ها به ۳۲۰ نفر می‌رسد، هر کدام بین حدود ۵ تا ۲۰۰ میلیون طلب از کارفرما دارند که امیدوارند با طی شدن مراحل قانونی به حق و حقوق خود برسند.
عبدالعلی گیوکی (رئیس اداره کار شهرستان بروجرد) در ارتباط با وضعیت پرونده کارگران سامان کاشی بروجرد گفت: کارگران این واحد تولیدی مجموعاً ۱۰ میلیارد تومان مطالبه دارند که طی بررسی‌های اداره کار به دادگستری ارجاع داده شده است.

----------------------

پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۳۱ ژانویه ۲۰۱۹

انتقال پروین محمدی به زندان شهید کچوئی کرج

محمدعلی جداری فروغی (وکیل پروین محمدی) در تماس با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: پیرو جلسه دیروز در شعبه 11 دادیاری دادسرای پردیس کرج، ابتدا برای موکلم قرار بازداشت موقت یک ماهه و بعد از ارائه توضیحات، قرار وثیقه 300 میلیونی صادر شد که امروز صبح پس از ارجاع پرونده از شعبه 11 به شعبه 12، مجددا قرار بازداشت یک ماهه صادر و پیرو آن، پروین محمدی به زندان شهید کچوئی کرج منتقل شد.
این وکیل دادگستری ابراز امیدواری کرد که با انجام دفاعیات لازم و با رسیدگی به اعتراض به قرار بازداشت، این فعال کارگری سریعتر آزاد شود. پروین محمدی عصر نهم بهمن ماه در پردیس کرج بازداشت شد.

----------------------

در شهرداری‌ها چه می‌گذرد؟ / سفره خالی کارگران و سفره‌های رنگین پیمانکاران!

به گزارش خبرنگار ایلنا، دلالی نیروی انسانی، تحت عنوان برون‌سپاری در شهرداری مدت‌ها است کلید خورده و فراگیر شده است؛ به گونه‌ای که بسیاری از کارگران شهرداری‌ها به‌جای قرارداد مستقیم با شهرداری با پیمانکاران طرف قرارداد هستند. در بند «ز» ماده ۱۷۴ برنامه پنجم توسعه، بحث برون‌سپاری وظایف قابل واگذاری و هدایت بودجه شهرداری‌ها به سمت هزینه‌کرد در حوزه وظایف اصلی و قانونی آنها و ممنوعیت پرداخت هرگونه هزینه از اعتبارات شهرداری به دستگاه‌های اجرایی مطرح شده است. شهرداری‌ها می‌توانند طی قراردادهای حجمی یا تأمین نیروی انسانی اقدام به برون‌سپاری کنند. به این روش شهرداری‌ها رابطه کاری خود را با بخش عمده‌ای از کارگران قطع کرده و به واسطه‌گران نیروی انسانی یعنی شرکت‌های پیمانکاری بسپارند. این پیمانکاران و شرکت‌های تامین نیروی انسانی کمترین هزینه‌های تولید اعم از سرمایه اولیه و ابزارآلات تولید و هزینه مواد خام اولیه را صرف می‌کنند اما نقش پررنگی در گردش مالی شهرداری‌ها دارند تا جایی که نفوذ سیاسی زیادی پیدا می‌کنند؛ همچنانکه به گفته محمدمهدی تندگویان (عضو شورای شهر چهارم) حتی در حد تعیین شهردار مناطق نیز نفوذ و قدرت دارند. واسطه‌ها را بدون این اصل مهم سیاست‌های تعدیل ساختاری یعنی ارزان‌سازی نیروی کار نمی‌توان شناخت؛ بدون سیاست مهم لایه لایه کردن نیروی کار. به این معنا تعداد نیروی کار کمتری با کارفرما در ارتباط کاری مستقیم هستند و رابطه‌ کارفرما با خیل کارگرانش به صورت غیرمستقیم تبیین می‌شود. همین بود که ادغام عمودی نیروی کار، اندک اندک به سمت لاغرسازی صنایع سوق داده شد. «کاهش هزینه‌های تولید» و «کوچک‌سازی دولت» دو علتی است که حامیان گسترش شرکت‌های پیمانکاری بیان می‌کنند؛ با اینحال در عمل لااقل از جیب شهرداری‌ها و از محل درآمدهای شهری هزینه‌ای کاسته نشده است. به نظر می‌رسد که مقصود از این کاهش هزینه اتفاقاً کاهش هزینه نیروی کار بوده است. نارضایتی نیروی کار از وضعیت گسترش شرکت‌های پیمانکاری اما در مقابل گسترش پیمانکاری شدن قد علم کرده است و بالاخره کارفرما و پیمانکار باید پاسخ اعتراضات کارگری را بدهد.

کارگران پیمانکاری شهرداری ۱۰ شهر طی ۳ ماه گذشته معترض بودند

در سه ماهه اخیر کارگران شهرداری در دست‌کم ۱۰ شهر یعنی شهرهای نیشابور، شوشتر، شادگان، دزفول، آبادان، بندر امام، مریوان، آبژدان اندیکا، حمیدیه و لالی (خوزستان) نیروهای پیمانکاری‌ای بودند که به دلیل معوقات مزدی تجمعاتی داشتند. در عین حال کارگران شهرداری کورائیم، زرآباد (سیستان) و سی‌سخت (کهگیلویه و بویراحمد) اخیراً نسبت به عدم پرداخت دو تا هفت ماه دستمزدشان انتقاد کرده‌اند. مشکلات بیمه‌ای و معیشتی مهم‌ترین دلیل این تجمعات بود و همه این کارگران معوقات مزدی پرداخت نشده داشتند. با این وجود این مشکلات حتی باعث نشد که شهرداری‌های کل کشور به عنوان کارفرما تصمیمی مبنی بر لغو پیمان با پیمانکاران بگیرند. پرسش اصلی اینجاست که تکلیف شهرداری‌ها در برخورد با پیمانکاران متخلف یا آن گروه که در انجام تعهدات خود دچار مشکل می‌شوند، چیست؟
یکی از کارگران شهرداری نیشابور که مشکلات معیشتی در نیمه دی ماه همسرانشان را هم به اعتراض کشانده بود، می‌گوید؛ کنار دغدغه عدم پرداخت ۲ ماه معوقات مزدی حالا با پیمانکاری شدن کار، اندک امنیت شغلی خود را نیز از دست می‌دهیم. ۱۵ سال برای شهرداری کار کردم که با باز شدن پای پیمانکاران شهری، ما کارگران خدماتی دچار مشکل می‌شویم. می‌گوییم چرا حقوقمان کم شده؛ جواب می‌دهند؛ «بیشتر کار کنید؛ بیشتر بگیرید!»
این کارگر شهرداری نیشابور تصریح می‌کند: پیش از این من با دو حق فرزند حدود ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تومان دستمزد دریافت می‌کردم که این رقم در قرارداد جدید به یک میلیون ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.
چندی پیش شهردار یکی از شهرها درباره کاهش دستمزد کارگران گفته بود؛ کارگران با اضافه‌کاری و تعطیل‌کاری این اختلاف را جبران کنند. البته پیمانکار و شهرداری‌ها کاهش دستمزد کارگران در تبدیل قرارداد از رسمی به پیمانکاری را رعایت حداقل دستمزد می‌دانند و به سراغ این منطق می‌روند که راه برای اضافه‌کاری کارگران و بیشتر حقوق گرفتن بازشده است. اما جالب اینجاست که برخی کارگران شهرداری گاه و بیگاه از عدم پرداخت چند ماهه اضافه‌کاری‌ها و تعطیل‌کاری‌ها گفته‌اند. از قرار معلوم وعده‌‌دهندگان معجزه را از دور تشخیص داده‌اند!

وقتی مهندس ناظر معوقات مزدی را گزارش نمی‌کند کارگر مجبور به اعتراض می‌شود

دستمزد معوقه فصل مشترک مشکلات نیروهای پیمانکاری شهری است. شهرداری‌ها نه تنها در نظارت و پایش عملکرد پیمانکاران ضعیف عمل می‌کنند، بلکه به وظیفه‌ای که طی تبصره ماده ۱۳ قانون کار بر دوش آنان گذاشته شده عمل نمی‌کنند. فرشاد اسماعیلی (کارشناس روابط کار) در گفتگو با ایلنا تاکید دارد که تکالیف پیمانکار و مسئولیت وی در قبال کارگران همان است که در ماده ۱۳ قانون کار آمده است.
او می‌افزاید: پیمانکار طبق آن موظف است که تمامی مقررات این قانون را در مورد کارگران خود اعمال نماید. طبق تبصره همین ماده ۱۳ مطالبات کارگر جزو دیون ممتاز بوده و کارفرمایان موظف می‌باشد. بدهی پیمانکاران به کارگران را برابر رای مراجع قانونی از محل‌ مطالبات پیمانکار، من‌جمله ضمانت حسن انجام کار، پرداخت نمایند. یعنی حتی اگر پیمانکار به هر دلیل نتواند حقوق کارگران را بدهد وظیفه کارفرما است که حقوق کارگران را پرداخت کند.
اسماعیلی در تشریح تخلفات عمده شهرداری‌ها و پیمانکاران بیان می‌کند: پیمانکار موظف است که برای کارگران کارنامه کارکرد روزانه صادر کند و در اختیار کارگران قرار دهد. مهندس ناظر می‌تواند از ادامه کار کارگران بدون کارنامه جلوگیری کند. اما مهندسین ناظر در قراردادهای پیمان چه می‌کنند؟ چرا هیچوقت نمی‌بینیم مهندس ناظر یا مهندس مشاور عدم ارائه کارنامه کارکرد روزانه کارگران یا عدم پرداخت حقوق کارگران را گزارش کند؟
او می‌افزاید: پیمانکار متعهد است که دستمزد کارگران را طبق قانون کار مرتباً پرداخت کند. درصورتی‌که در پرداخت ‌دستمزد کارگران تاًخیری پیش آید، مهندس مشاور به پیمانکار اخطار می‌دهد که طلب کارگران راپرداخت نماید.
این کارشناس روابط کار تشریح می‌کند: درصورت استنکاف پیمانکار، کارفرما می‌تواند دستمزد کارگران را برای ماه یا ماه‌هایی که صورت وضعیت آن به پیمانکار پرداخت شده است، طبق کارنامه‌های کارگری که در دست کارگران و دارای امضای رئیس کارگاه است، با توجه به پرداخت‌های علی‌الحساب که به آن‌ها شده است، باحضور نماینده مهندس مشاور و پیمانکار، از محل مطالبات پیمانکار پرداخت کند و مبلغ پرداختی را به اضافه ۱۵ درصد، به حساب بدهی پیمانکار منظور نماید و اگر مطالبات پیمانکار کافی نباشد، حتی از محل تضمین‌های پیمانکار تاًمین کند.​

سفره‌ای که برای پیمانکاران شهرداری‌ها پهن می‌کنند!

برای پیمان‌های بین شهرداری و پیمانکاران در چه شرایطی حق فسخ وجود دارد؟ کدام وجه در عملکرد شهرداری این بعد از قانون کار را منعکس می‌کند که تاکید دارد پرداخت دستمزد کارگران جزو دیون ممتازه کارگران بر دوش کارفرماست؟ اسماعیلی پاسخ می‌دهد: شرایط عمومی پیمان اختیاراتی را هم به کارفرمایان داده است. درصورت تکرار تاًخیر در پرداخت دستمزد کارگران به مدت پیش از یک ماه، برای ماهی که صورت وضعیت آن پرداخت شده است، کارفرما می‌تواند پیمان را فسخ کند. کدام یک از شهرداری‌ها از این اختیار استفاده کرده‌اند؟ وقتی چند بار شهرداری قراردادهای پیمانکاران را به دلیل عدم پرداخت حقوق کارگران فسخ کند دیگر پیمانکاران معنای ممتازه بودن حقوق کار را می‌فهمند. شهرداری‌ها باید از این حق فسخ استفاده کنند اما با توجیهاتی مثل اینکه کار می‌خوابد و ضرر می‌دهیم و خدمات عمومی را نمی‌توان لنگ گذاشت، ارزنی‌ست حقوق کارگران زحمت‌کش که پشت خرمن می‌افتد و پیمانکار هم تنها چیزی که نمی‌فهمد حقوق ممتازه است. سفره‌هایی که در شهرداری‌ها برای پیمانکاران پهن می‌شود را مقایسه کنید با سفره‌های خالی کارگران تا بفهمید قضیه این برون‌سپاری‌ها از چه قرار است.

بی‌حقوق شده‌ها، خیابان‌ها را نظافت می‌کنند؛ پارک‌ها را آب می‌دهند و زیر پای مردم را جارو می‌کنند

فرشاد اسماعیلی می‌گوید: کارگران شهرداری که کار مستمر می‌کنند چرا باید با واسطه قرارداد داشته باشند؟ این نقض غرض است. وی می‌افزاید: این فرم کارگران به اصطلاح شرکتی برای کارهای موقت و مقطعی پیش‌بینی شده بود نه برای کارگر شهرداری که هر روز دارد خیابان‌ها را نظافت می‌کند یا پارک‌ها را آب می‌دهد و زیر پای مردم را جارو می‌کند. همین می‌شود که هرچه از حقوق کار عقب‌نشینی می‌شود پیمانکاران جلوتر می‌آیند. ما می‌گوییم این رفتگر شهرداری باید قرارداد مستقیم داشته باشد و استخدام شهرداری شود، گوش نمی‌کنند بعد می‌بنیم نه تنها مستقیم استخدام نشده و رسمی نیستند، بلکه توسط پیمانکار به‌صورت ساعتی به بهره‌کشی گرفته می‌شوند. بیش از ۹۰ درصد کارگران شهرداری‌ در روزهای جمعه و ایام تعطیل سر کار حاضر می‌شوند اما بعضا از باغبان تا رفتگر خیابان، اضافه‌کاری به آن‌ها پرداخت نمی‌شود. به‌کارگیری کارگر شهرداری به‌صورت ساعتی، خلاف ماده ۱۵ فصل سوم قانون کار است. آیا به کارگران جمع‌آوری زباله و رفتگرانی که شب کار می‌کنند، شب‌کاری پرداخت می‌شود؟!

بر اجاره بهای آدم‌ها نسبت به اجاره بهای خانه‌ها کمتر ‌نظارت می‌کنند!

این کارشناس روابط کار با اشاره به اینکه برخی شهرداری‌ها حقوق کار را به سمت اجاره اشخاص می‌برند، تاکید می‌کند: اینکه پیمانکار ندارد حقوق بدهد را شهرداری‌ها هم باید جواب دهند. چرا تضمین مالی محکم نمی‌گیرید؟ چرا وقتی تضمین گرفته‌اید از تضمین حقوق کارگر را پرداخت نمی‌کنید؟ چرا قرارداد پیمانکاری که حقوق کارگر را نمی‌دهد، فسخ نمی‌کنید؟ چرا نه تنها فسخ نمی‌کنید قراردادش را تمدید می‌کنید؟ چرا مهندس ناظر و مهندس مشاور جرئت نمی‌کند بگوید پیمانکار حقوق کارگر را تضضیع می‌کند؟ چه سیستمی تعبیه کرده‌اید در این سالها که داد کارگران غالب شهرداری‌ها درآمده است و هر روز سفره‌شان خالی‌تر می‌شود.
اسماعیلی در پایان خاطرنشان می‌کند: برون‌سپاری به این شکل ویژگی بارز سیتسم کارگاه داری نئولیبرالیستی است. شهرداری‌ها با این نحوه بهره‌کشی از کارگران از طریق پیمانکاران واسطه نماد اجرای نیئولیبرالیسم شده‌اند.

رانت در برون‌سپاری‌های پروژه‌های شهری بیداد می‌کند

محمدمهدی تندگویان (عضو دوره چهارم شورای شهر تهران) معتقد است که هزینه‌های شهرداری‌ها با برون‌سپاری قراردادهای حجمی اتفاقاً کاهش نداشته است. در مورد شهرداری‌ها لااقل این محرز است که پروژه‌های شهری با هزینه ۲ تا ۳ برابری تمام می‌شود.
او می‌گوید: شهرداری‌ها نیز همچون دولت مدت‌هاست که به صورت مستقیم با نیروی کار قرارداد نمی‌بندد و در مجموعه شهرداری‌ها نیز بخشی از پرسنل مورد نیاز خدمات یا بخش‌های اداری را به صورت پیمانکاری از طریق چند پیمانکار تامین می‌کنند. یک قرارداد کلی و ثابت در شهرداری با پیمانکاران وجود دارد و آنها نیز براساس نیاز شهرداری خدمات را پوشش می‌دهند.
او تاکید دارد: عدم نظارت بر پیمانکاری‌ها سبب شده تا گاهاً شاهد ارائه لیست‌هایی از سوی پیمانکاران به شهرداری‌ها باشیم که بیش از تعداد نیروی انسانی واقعی‌‌ای بوده که به‌کار گرفته و در هزینه‌های شهرداری‌ها لحاظ شده است. سال‌ها است که پایش بر پیمانکاری‌های مطرح می‌شود اما در عمل اتفاقی نمی‌افتد. عملاً ندیدیم که ساماندهی در بحث منابع انسانی یا کاهش هزینه‌ها در اثر قرارهای پیمانکاری اتفاق بیفتد.
تندگویان با اشاره به اینکه برآورد اولیه انجام هر کاری به خصوص در کارهای عمرانی بین ۲ تا ۳ برابر افزایش را شاهد هستیم که ناشی از عوامل مختلفی است اما یکی از دلایل آن زد و بندهایی است که در پیمانکاری‌ها اتفاق می‌افتد، بیان کرد: بخشی از افزایش هزینه‌ها پذیرفتنی هست. علت اصلی عدم کارشناسی مناسب و برآورد درست ازانجام پروژه است و در عین حال این پیمان‌ها شامل حال کسانی می‌شود که یا ذیصلاح نیستند یا روابط و رانتی داشته باشند. بابت هزینه‌ها اعدادی را می‌گویند که کار را بگیرند و به مرور رانت‌هایی می‌گیرند تا افزایش هزینه دهند. این مساله باعث شده هزینه یک پروژه چندین برابر شود که اصلا پذیرفته شده نیست.

حدود ۸۰ درصد از قراردادها خارج از استانداردها واگذار می‌شوند

این عضو شورای شهر چهارم با بیان اینکه پایش وجود ندارد و دستگاهی با پیمانکاران متخلف نمی‌کند، تصریح می‌کند: یک دیوان محاسبات شهری لازم است تا به این مسائل رسیدگی کند. برای پیمانکاران و بدنه شهرداری هیچ سازوکار نظارتی وجود ندارد. البته شهرداری نظارت فنی اجرا انجام می‌دهد اما نظارت مالی ندارد و بعد سازمانی که بتوان پرونده نظارت مالی را به آن ارجاع داد برای برخورد وجود ندارد.
محمدمهدی تندگویان در پایان تصریح کرد: ضرایب بالاسری در قراردادها که طبق دستورالعمل‌های مصوب سازمان برنامه و بودجه کشور تنظیم می‌شود. احکام عملیات کاری معمولا مشکل دارند که معمولاً هزینه‌ها چندین برابر می‌شود. موضوع این است که در شهرداری باید به این سمت برویم که خارج از شرایط مناقصه‌ای برگزار نشود. لیست مناسب از پیمانکاران شهری به دست بیاید و براساس و مبنای استاندارد وارد انجام مناقصات شوند. مثل کاری که وزارت نفت انجام می‌دهد. با نظارت پیمانکار انتخاب می‌شود. در شهرداری‌ها حدود ۸۰ درصد از قراردادها خارج از استانداردها واگذار می‌شوند که باعث رانت می‌شود. روش انتخاب پیمانکار برای پروژه‌ها دارای مشکل است.
کارگران زیادی تحت تاثیر برون‌سپاری‌های بی‌قاعده هستند و مشکلات معیشتی فراوانی دارند. لایه لایه شدن کارگران شهری طی قراردادهای پیمانکاری و مواجهه با پیمانکاران متفاوت هرچه بیشتر باعث تضییع حقوق کارگران شهرداری‌ها شده است. آیا زمان حذف پیمانکارانی که حتی سرمایه ویژه‌ای با خود به همراه می‌آورند نرسیده است؟
گزارش: مریم وحیدیان

----------------------

چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۳۰ ژانویه ۲۰۱۹

جعفر عظیم زاده و پروین محمدی بازداشت شدند

محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم زاده) در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: حدود ساعت 17:30 روز گذشته جعفر عظیم زاده و پروین محمدی در منطقه پردیس کرج بازداشت و به کلانتری 11 فردیس اعزام شدند.
وی در ارتباط با دلایل بازداشت این فعالان کارگری گفت: با پیگیری‌هایی که امروز انجام دادم، مشخص شد که با نیابت قضایی صادره بر مبنای محکومیت، عظیم زاده به 6 سال زندان محکوم شده و روانه زندان اوین شده است.
وی ادامه داد: از آنجا عظیم‌زاده در پرونده دیگری در ساوه ابتدا به یازده سال زندان محکوم شده بود ولی خوشبختانه در شعبه 8 دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی از اتهامات تبرئه شد و دادگاه، کلیه فعالیت‌های ایشان را صنفی شناخت، در اسرع وقت درخواست اعاده دادرسی خواهم داد و امیدوارم حکم 6 سال زندان ایشان نیز نقض شود.
این وکیل دادگستری در مورد دلیل بازداشت پروین محمدی ابراز بی‌اطلاعی کرد و با تاکید بر صنفی بودن فعالیت‌های این دو نفر گفت: ایشان نیز به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان فردیس اعزام شده است.

----------------------

استمرار اعتراض کارگران متروی اهواز به ۱۸ ماه مزد معوقه

شماری از کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند که در ادامه اجتماعات اعتراضی روزهای گذشته، بازهم شماری از همکاران آن‌ها در مقابل ساختمان قطار شهری تجمع کردند.
بنا به اظهارات کارگران، حدود۱۰۰ کارگر قرار دادی در این تجمع صنفی حضور دارند.
کارگران مورد نظر می‌گویند: طلب مزدی آن‌ها مربوط به ۱۸ ماه گذشته است و از شهریور ماه سال گذشته (۹۶) مطالبات مزدی آنها به تاخیر افتاده است.
به نقل از کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری کیسون مشغول کارند، اعتراضات صنفی اخیر آن‌ها از چندین ماه پیش آغاز شده است؛ اما تا این لحظه مدیران شرکت پاسخ قانع کننده‌ای برای آن‌ها نداشته‌اند.
براساس این اظهارات در پروژه ساخت قطار شهری اهواز حدودا ۲۰۰ کارگر مشغول کارند که به بی‌توجهی مسئولان قطار شهری و شرکت پیمانکاری کیسون در پرداخت مطالبات مزدی‌شان معترضند.

----------------------

سرمازدگی جان دو کولبر جوان را گرفت

به گزارش خبرنگار ایلنا، سرمازدگی جان دو کولبر جوان بانه‌ای را گرفت. از قرار معلوم، جسد بیجان این دو کولبر را در حالی در ارتفاعات نزدیک بانه پیدا کرده‌اند که در اثر سرمازدگی به اغما فرو رفته بودند؛ این دو کولبر قبل از رسیدن به بیمارستان جان باختند. در همین حین، یک ماشین با ١٥ نفر سرنشین که همه کولبر بوده‌اند به دره افتاده است و از قرار معلوم حال جسمانی دو نفر از آنها وخیم است.

----------------------

آزادی محمد خنیفر با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد خنیفر، کارگر بازداشتی مجتمع نیشکر هفت‌تپه که روز ششم بهمن ماه بازداشت شده بود، عصر روز گذشته با وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شد. خنیفر از کارگرانی است که در تجمعات کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه حضور داشته است.

----------------------

۷۰ درصد از کارگران زیر خط فقر هستند/ افزایش دستمزد تورم‌زا نیست

به گزارش خبرنگار ایلنا، با نزدیک‌تر شدن به جلسات تعیین حداقل مزد سال آینده اقتصاددانان و فعالان کارگری بر لزوم ترمیم قدرت خرید کارگران تاکید دارند و می‌گویند افزایش دستمزد امسال باید پاسخگوی مشکلات ناشی از بحران اقتصادی برای خانواده‌های کارگری باشد.
فریبرز رئیس دانا (اقتصاددان) معتقد است؛ رقمی که برای سال ۹۷ برای حداقل دستمزد تعیین شده بود از چند جهت نادرست و ناعادلانه بود.
وی تصریح کرد: در سال ۹۷ با در نظر گرفتن یک خانواده ۳.۵ نفره، خط فقر مطلق طبق محاسبات من ۳.۳۴ میلیون تومان بود که با احتساب ضریب دریافتی واقعی که اگر آن را ۱.۶ حداقل مزد بدانیم، بنابراین حداقل مزد نباید کمتر از ۲.۱ میلیون تومان باشد. لازم به ذکر است که این رقم ربوط به وقتی است که بحران اقتصادی سال ۹۷ آغاز نشده بود. این بحران اقتصادی مطابق محاسبات من موجب تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی شد و در نتیجه محاسبات ما، باید حداقل دستمزد به رقم ۲.۸ میلیون تومان برسد. یعنی اگر جلسه مزدی در میانه سال برگزار می‌شد باید مزد به این رقم می‌رسید؛ در نهایت برای اینکه افزایش دستمزد سال ۹۸ را نیز در نظر بگیریم به رقم ۳ میلیون و نیم برای اینکه کارگران را از خط فقر مطلق نجات دهیم، می‌رسیم.
رئیس دانا خاطرنشان کرد: اگر هزینه مسکن را نیز در محاسبات بیاوریم، این رقم باید به حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای خانواده ۳.۵ نفره می‌رسید اما با توجه به اینکه بیکاری گسترده در جامعه وجود دارد که به برآورد من نرخ ۱۹.۵ درصد و به برآورد آمار رسمی نرخ ۱۲ درصد است، واضح است که آن رقم تعیین شده حداقل نیز که پایه آن یک میلیون و ۱۱۱ هزار تومان بود، قابل حصول نبود.
این اقتصاددان رقابت ناگزیر بیکاران را دلیل عدم تحقق دستمزد حداقلی دانسته و گفت: از آنجا که تشکل و سندیکا برای حمایت از همان حداقل ناعادلانه نیز وجود ندارد و کارفرماهای دولتی و خصوصی از اوضاع بهره‌برداری می‌کنند، حداقل مزد محقق نمی‌شود. به این دلیل که عامل اصلی و محرک برای همه آنها سود است؛ نه توسعه و رفاه اجتماعی.

۷۰ درصد از کارگران زیر خط فقر مطلق هستند

رئیس دانا با اشاره به اینکه با وجود بیکاری و نبود تشکل‌های مستقل کارگری و وجود تشکل‌های قدرتمند کارفرمایی و با گرایش دولت به نفع کارفرماها، طبق محاسبات من چیزی حدود ۷۰ درصد از کارگران در عین حال که تعداد کل کارگران به ۱۴ میلیون نفر می‌رسد، زیر خط فقر مطلق (۳ میلیون و ۳۳۴ هزار تومان) هستند، اظهار داشت: با وجود تورمی که به اقتصاد ایران تحمیل شده، ۷۰ درصد کارگران و بیش از آن زیر خط فقر مطلق هستند. به این ترتیب در سال جدید برای این مذاکرات شرایطی لازم است که بتواند زندگی طبقه کارگر را به علاوه وضعیت اقتصادی از این نابه‌سامانی نجات بدهد.
وی افزود: تاکنون برای سال‌های متمادی حداقل دستمزد کمتر از نرخ تورم واقعی بالا رفته است. در عین حال محاسبه حداقل دستمزد به گونه‌ای بوده که بخش زیادی از کارگران را زیر خط فقر مطلق نگاه داشته است. در حال حاضر ۵۰ درصد از کارگران زیر خط فقر مطلق هستند. بنابراین باید پایه‌های محاسباتی تغییر کند. آمارهایی که دولت‌ها و مراکز آماری در زمان مذاکرات تحمیل می‌کنند، درست نیست. کارگران باید نمایندگان اقتصاددان، حقوقدان و جامعه‌شناس خود را داشته باشند که در مذاکرات وارد شوند.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه نمایندگانی که از قاطبه طبقه کارگر رای نیاورده‌اند، نباید در این مذاکرات شرکت کنند، بیان کرد: پیش از هر چیز باید دلگرمی به حضور مستقل طبقه کارگر وجود داشته باشد که البته در شرایط فعلی خیالپردازانه است که فکر کنیم که این دلگرمی در فاصله چند هفته به وجود می‌آید.
او ادامه داد: نیاز اصلی کارگران تشکل مستقل است که بتوانند نمایندگان واقعی برای خود برگزینند تا پای میز مذاکره بروند. برای سال ۹۸ باید پایه حقوقی که حدود یک میلیون و ۱۱۱ هزار تومان است، به بالای ۲ میلیون تومان برسد که اگر حق مسکن، اولاد و غیره هم به آن اضافه شود، بتواند نزدیک به خط فقر مطلق را نشان بگیرد. اما با وجود بیکاری و شرایطی که این بیکاری تحمیل می‌کند، این رقم‌ها هم در عمل تحقق پیدا نمی‌کند.

رقم خط فقر برای خانواده ۵ نفره ۴ میلیون و نیم است

رئیس دانا معتقد است که قراردادهای موقت، قراردادهای سفید امضا و بیکاری گسترده در طیف‌های مختلف باعث می‌شود، همین میزان از حداقل دستمزد محقق نشود.
او ادامه داد: تصویب قوانین برای اینکه کارفرماها مجازات شوند خوب است اما اگر تشکل کارگری وجود نداشته باشد، این قوانین روی کاغذ باقی می‌ماند. اگر تشکل کارگری وجود نداشته باشد، مثل هر سال نمایندگان کارگری در جلسات دستمزد شورای عالی کار نتیجه زیادی نخواهد گرفت و توانایی عملی برای توفیق بر سر میز مذاکره نخواهند داشت. در این صورت می‌توان بر اساس نجات این ۶۰ درصد کارگری که زیر خط فقر هستند، حداقل دستمزد را تعیین کرد.
این اقتصاددان با بیان اینکه نحوه محاسبه حداقل دستمزد می‌تواند بر حسب خط فقر متفاوت باشد، تصریح کرد: اگر واقعیت خط فقر را درنظر بگیریم یعنی یک سفره برای یک خانوار ۵ نفره پهن کنیم و نان و پنیر و اندکی گوشت و وسایل دیگر بر سر این سفره بگذاریم و بعد هزینه‌های بهداشت، درمان و حمل و نقل را آنگونه که متداول است، با شرایط سنی متفاوت اعضای خانواده درنظر بگیریم و اگر این هزینه سرسام‌آور مسکن که چیزی حدود ۴۰ درصد هزینه خانوار را به‌طور متوسط تشکیل می‌دهد و برای برخی خانواده‌ها تا ۶۰ درصد نیز می‌رسد، لحاظ کنیم، رقم خط فقر می‌تواند به ۴ میلیون و نیم و ۵ میلیون برسد. برای خانوار ۳.۵ نفره که مقیاس آمارگیری است، حدوداً ۳ و نیم میلیون می‌شود.
وی افزود: محاسباتی هست که کمی عادلانه‌تر رقم ۳ و نیم میلیون برای خانوار ۳.۵ نفری را به ۵ میلیون تا ۶ میلیون می‌رساند. من می‌دانم که خودنمایی کردن و رقم‌های جعلی درآوردن برای اینکه برخی خود را دلسوز نشان دهند از خط دانش اقتصادی خارج است. تمام این ارقام با واقعیت‌ها سر و کار دارد و نمی‌گویم که حداقل دستمزد را به ۷ میلیون برسانید؛ برای اینکه برای من دست بزنند و بگویند که دلسوز تر و انقلابی‌تر است. برای اینکه کل توان اقتصادی را نیز درنظر می‌گیرم.

حداقل دستمزد نباید از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پایین‌تر نیاید

رئیس دانا خاطرنشان کرد: برای یک خانوار ۳.۵ نفری (به شرط آنکه مراقبت جدی وجود داشته باشد که بیکاری زهر خود را نریزد و به خاطر اینکه فشارهای کارفرمایی و دولت این تصمیمات را ملغی نکند)، به گمان من باید شرایطی به وجود بیاید که حداقل دستمزد برای کارگران از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پایین‌تر نیاید و تعداد کارگران محروم زیر خط فقر بیش از این گسترش پیدا نکند.
وی افزود: من نمی‌گویم در بحث بالا بردن حداقل دستمزد باید بی‌پروا سخن گفت و حرف‌های غیرعلمی زد و خودنمایانه رقم بدهیم. اما باید این نکته را یادآور شد که بالا بردن حداقل دستمزد به این سادگی‌ها باعث تورم نمی‌شود. این افسانه‌هایی که رسانه‌های مختلف دو جناح در گوش مردم می‌خوانند، نشان دهنده انگیزه درونی آن گویندگان است که با تمام قامت در دفاع از سود و سرمایه و لایه‌های قدرتمند حاکم در اقتصاد که اقتصاد را به‌ روز سیاه و فلاکت کشاندند، صحبت می‌کنند.
این اقتصاددان گفت: من به عنوان فردی که در زمینه اقتصادسنجی کارهایی کرده‌ام و کارم اقتصاد کاردبردی است از یک طرف و به عنوان یک اقتصاددان علاقمند به اقتصاد سیاسی و فعال در این زمینه از طرف دیگر می‌گویم که اگر حداقل دستمزد طوری تعیین شود که یک خانوار ۳.۵ نفری بتواند به ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دست پیدا کند و بیمه‌های بیکاری گسترده شده و شامل همه بیکاران شود و تشکل‌های کارگری قدرتمند از این شرایط دفاع کنند، چنین وضعیتی موجب تورم و تورم افسار گسیخته نمی‌شود.

بالا بردن معقول حداقل مزد تاثیر چندانی در تورم ندارد

وی با اشاره به اینکه نهایتاً چنین وضعی می‌تواند ۳ یا ۴ درصد به نرخ تورم اضافه کند، گفت: سرکوب کردن منافع کارگران و به محرومیت کشاندن مردم، جوابِ عکس می‌دهد. اگر این فشارها بر کارگران وارد شود، موجب پایین نگهداشتن قوه خرید توده‌های مردم می‌شود. وقتی قوه خرید توده‌های مردم پایین می‌آید، نتیجه این می‌شود که بازار متزلزل می‌شود، انگیزه‌های سرمایه‌گذاری داخلی از بین می‌رود و کالاهای بنجل خارجی که براساس شرایط متفاوت به قیمت‌های ارزان تولید شده و به دلایل سیاسی وارد بازار ایران می‌شود، به جامعه سرازیر می‌شود و در اقتصاد هم موجب می‌شود که توانایی تولید بازهم پایین‌تر بیاید و بیکاری و فقر گسترش پیدا کند. این مساله است که به زیان کارگران است؛ نه بالا بردن دستمزد.
رئیس دانا در پایان خاطرنشان کرد: با به‌کار بردن ارقام خیالی مخالف هستم اما می‌گویم که اگر حداقل دستمزد تعیین شده در سال ۹۷ به بیش از دو برابر برای سال ۹۸ افزایش پیدا کند و حق مسکن و اولاد اعمال شود و تشکل‌های کارگری پا بگیرد، ممکن است موجب بالا رفتن نرخ تورم شود اما بسیار محدود است. درحالیکه اثر مثبت آن در تولید و رونق‌زایی اقتصاد خیلی بالاتر است. گفتگو: مریم وحیدیان

----------------------

سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۹ ژانویه ۲۰۱۹

تجمع رانندگان وانت‌بار مقابل ساختمان شورای شهر تهران

به گزارش ایلنا، از صبح امروز تعدادی از رانندگان وانت‌بار نسبت به عوارض ورود به طرح ترافیک و همچنین تصمیم‌های شورای شهر و شهرداری تهران درباره ممنوعیت ورود آنها به محدوده زوج‌ و فرد در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.
اعتراض‌کنندگان تأکید داشتند: ما وظیفه حمل‌ و نقل عمومی را به‌عهده داریم و با هرگونه عوارض ورود به طرح ترافیک مخالفیم.
ملاقات با اعضای شورای شهر تهران و همچنین محسن پورسیدآقایی (معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری تهران)، درخواست اصلی تجمع‌کنندگان بود.

----------------------

کارگران شهرداری زرآباد در سیستان هفت ماه مطالبات مزدی طلبکارند/ عضو شورای شهر: درآمد نداریم، نیازمند کمک مسئولان هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شهرداری زرآباد واقع در شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان در تماس با ایلنا از ۷ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند. این کارگران که در بخش‌های مختلف خدماتی و فضای سبز مشغول به کار هستند، می‌گویند: ۷ ماه معوقات مزدی دارند و سایر مزایای مزدی آنها نیز از سه سال پیش پرداخت نشده است. در عین حال حق بیمه آنها چندین ماه به تعویق افتاده و هم‌اکنون به صورت اقساط به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود.
عضو شورای شهر زرآباد اما کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی را علت تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری اعلام کرد.
«یوسف مصلحی» از تلاش برای پرداخت مطالبات کارگران شهرداری زرآباد خبر داد و به ایلنا گفت: پرداخت حقوق کارگران شهرداری تقریبا شش تا هفت ماه به تاخیر افتاده که در این بین بخشی از مطالبات (۵ ماه) به صورت علی‌الحساب (۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان) به کارگران پرداخت شده است.
او با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران به دلیل کمبود درآمدهای شهرداری و منابع مالی است چراکه درآمد شهرداری زرآباد پیشتر از محل ارزش افزوده و صدور عوارض ساخت و ساز تامین می‌شد، افزود: سالهای گذشته شهرداری زرآباد دست‌کم ۵۰ تا ۶۰ میلیون ارزش افزوده دریافت می‌کرد که این رقم در سال جاری به ۲ میلیون تومان کاهش یافته است.از طرفی به خاطر وضعیت پایین معیشت مردم زرآباد و مسکوت ماندن ساخت و ساز شهری، شهرداری فعلا با مشکل مواجه شده و جوابگوی حقوق کارگران و کارکنان خود نیست. این عضو شورای شهر زرآباد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تعهدات به‌ موقع دولت در پرداخت سهم شهرداری بسیار کارساز است، در خصوص برنامه‌های درآمدی این شهرداری در آینده گفت: احداث کارخانه سنگ‌شکن تنها پروژه‌ای است که از دو سال قبل شورای شهر و شهرداری برای افزایش درآمد شهری پیگیر ساخت آن هستند. باوجود آنکه منابع مالی آن تامین شده اما برای دریافت مجوز نمی‌توانیم از بروکراسی اداری چند نهاد دولتی مرتبط عبور کنیم به همین دلیل طرح همچنان بلاتکلیف مانده است.
مصلحی با بیان اینکه انتظار می‌رود با اصلاح قوانین و مقررات سهم شهرداری نیز اصلاح شود، در خاتمه افزود: تنها امید ما برای پرداخت حداقل بخشی از حقوق کارگران در آستانه سال نو موافقت سازمان شهرداری‌ها با پرداخت وام به شهرداری است که اگر با آن موافقت نشود به‌صورت جدی با مشکل مواجه خواهیم شد.

----------------------

گلایه کارگردان شهرداری دلند از معوقات مزدی و بیمه‌ای/ شهردار: کمبود منابع مالی داریم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران مجموعه‌های شهرداری دلند از دست‌کم چهار ماه معوقات مزدی خود خبر دادند. به گفته این کارگران که در سازمان‌هایی همانند آتش نشانی، فضای سبز و خدماتی و اداری شهرداری دلند در استان گلستان کار می‌کنند، مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است.
این کارگران که زیر نظر شهرداری دلند به صورت رسمی و پیمانی مشغول به کار هستند، گفتند: تا این لحظه مسئولان شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر دلند نتوانسته‌‌اند به خواسته‌های آنها رسیدگی کنند.
کارگران در ادامه تصریح کردند: حدود ۴۰ نفر هستیم که جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی، حدود سه ماه است که حق بیمه‌مان به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است و مسئولان شهری دلند ماه‌هاست که می‌گویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.
کارگران شهرداری دلند خواستار آن هستند تا شهردار در مقام کارفرمای اصلی چاره‌ای برای تامین منابع مالی شهرداری و پرداخت دستمزد نیروی کار شهرداری بیندیشد. رضا سلطانی (شهردار دلند) با تایید این معوقات مزدی به ایلنا گفت: درآمد ماهانه شهرداری دلند در حدی نیست که بتواند هزینه‌های جاری شهرداری و مطالبات معوقه کارگران خود را در بخش‌های مختلف را پرداخت کند، به همین دلیل شهرداری به دنبال افزایش اعتبارات و کسب درآمد است.
او با بیان اینکه این کاهش درآمد شهرداری دلند باعث بروز مشکلاتی ناشی از کمبود منابع مالی شده است به همین دلیل هم اکنون کارگران ماه‌هاست که معوقات مزدی طلب دارند، افزود: جدا از معوقات مزدی حدودا ۴۸۰ میلیون تومان بدهی به تامین اجتماعی داریم.
او ریشه مشکلات فعلی را در کاستی‌های شهردوره قبل دانسته و گفت: منابع مالی شهرداری از طرق محل ارزش افزوده تامین می‌شد اما در سال جاری دولت این منابع مالی را به حداقل ۱۰ میلیون تومان کاهش داده و در عین حال سرانه شهرداری را قطع کرده است.

----------------------

دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۸ ژانویه ۲۰۱۹

علی نجاتی به مرخصی استعلاجی آمد

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی نجاتی (از اعضای سندیکای نیشکر هفت‌تپه ) که پیش از این بازداشت شده بود، برای مداوا به مرخصی استعلاجی آمد. پیش از این وکیل نجاتی از بیماری‌های جسمی او خبر داده بود.
این کارگر بازنشسته بعد از تجمعات کارگران نیشکر هفت‌تپه بازداشت شد البته دادستان شوش هر نوع ارتباط بین این دستگیری و اعتراضات کارگران را رد کرد.

----------------------

پرداخت بخشی از معوقاتِ کارگران شهرداری مریوان/ امیدواریم به وعده‌ها عمل شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (هشتم بهمن ماه) کارگران شهرداری مریوان بعد از یک هفته اعتراض صنفی به سر کار بازگشتند.
این کارگران با بیان اینکه یک میلیون و 600 هزار تومان به عنوان «علی‌الحساب» دریافت کردیم و توافق شد که مابقی مطالبات تا آخر ماه پرداخت شود، گفتند: امیدواریم مسئولان به وعده‌هایشان عمل کنند و معوقات ما را به زودی بپردازند.
200 کارگر شهرداری مریوان تا شش ماه معوقات مزدی پرداخت نشده داشتند که بخشی از این معوقات امروز پرداخت شد؛ شهرداری، کمبود نقدینگی را دلیل تاخیر در پرداخت معوقات کارگران اعلام کرده است.

----------------------

کارگران کشتارگاه "پرسفید آمل" تا سه ماه مزد معوقه طلب‌ دارند/ کارفرما: طلب‌هایمان وصول نمی‌شود

جمعی از کارگران کشتارگاه پر سفید آمل در تماس با خبرنگار ایلنا، از دست‌کم سه ماه معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، در این واحد کشتارگاهی حدودا ۱۲۰ کارگر مشغول کار هستند که سه ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
به گفته آنها، میزان مطالبات کارگران بیش از سه ماه است که اخیرا کارفرما دو ماه از معوقات مزدی آنها را پرداخت کرده است.
این کارگران که به صورت قراردادی مشغول به کارند، از بی‌نتیجه ماندن پیگیری‌ها و ادامه بلاتکلیفی خود خبر دادند. آنها می‌گویند که علاوه بر دستمزد، حق بیمه‌شان نیز با تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود.
نصیر عمرانیان محمدی (عضو هیات مدیره کشتارگاه پر سفید) در آمل با تایید این معوقات مزدی به ایلنا گفت: پیشتر مطالبات معوقه کارگران این واحد کشتارگاهی ۵ ماه بود که با پیگیری و دخالت اعضای هیات مدیره هم‌اکنون معوقات تا سه ماه تقلیل یافته است.
او افزود: کارگران شاغل در کشتارگاه یک ونیم ماه معوقات مزدی طلب کارند و کارکنان بخش‌های اداری که تعدادشان به حدود ۱۴ نفر می‌رسد، تا سه ماه معوقات مزدی طلبکارند. او اضافه کرد: در کشتارگاه کارگرانی هستند حتی به شرکت بابت خریدی که از فروشگاه داشته‌اند، بدهکار هستند.
محمدی با بیان اینکه شرکت پر سفید حدودا ۱۹ میلیارد تومان طلب مالی از خریداران خود دارد، افزود: اگر حداقل بخشی از این مطالبات به شرکت بازگردد توان مالی خوبی برای پرداخت دستمزد کارگران خواهیم داشت.
به گفته وی، در خصوص این موضوع با برخی نهادهای دولتی مستقر در شهرستان همانند فرمانداری به صورت کتبی و شفاهی مکاتبه کرده‌ایم و امیدواریم به نتیجه قابل قبولی برسیم.
محمدی اظهار داشت: کاهش درآمد کشتارگاه‌ها باعث بروز مشکلاتی شده است و به همین دلیل هم‌اکنون کشتارگاه‌ها با ۲۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند.
به گفته وی، سایر مجموعه‌های کشتارگاهی مستقر در استان نیز وضعیت خوبی ندارند و شرکت پر سفید به نسبت آنها وضعیت بهتری دارد. این درحالی‌ست که طی یک الی دو سال گذشته شاهد تعطیلی تعدادی از واحدهای کشتارگاهی در استان بوده‌ایم.

----------------------

انتقاد کارگران شهرداری کورائیم از معوقات مزدی/شهردار: منابع مالی کافی نداریم

جمعی از کارگران شهرداری کورائیم در استان اردبیل در تماس با خبرنگار ایلنا، از چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، کارگران شهرداری کورائیم، چهارماه دستمزد پرداخت نشده دارند و اضافه‌کاری این کارگران نیز در شش ماه گذشته پرداخت نشده است.
از قرار معلوم حق بیمه کارگران شهرداری کورائیم از شهریور ماه پرداخت نشده و کارگران برای تعویض دفترچه‌های بیمه دچار مشکل هستند.
در عین حال این کارگران از احتمال عدم پرداخت معوقات قبل از پایان سال ابراز نگرانی کردند و گفتند: مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات، مشکلات بسیاری برای خانواده‌های کارگران به وجود آورده است.

منابع مالی برای پرداخت دستمزد کارگران نداریم

طاهر شیردل (سرپرست شهرداری کوائیم) با تایید معوقات مزدی و بیمه کارگران گفت: شهر کورائیم یکی از شهرهای کوچک زیر هزار نفر جمعیت است که منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات مزدی و هزینه‌های شهرداری ندارد.
او با بیان اینکه مجموع کارگران این شهرداری به حدود ۱۴ نفر می‌رسد، افزود: قبل از سال جاری منابع مالی شهرداری کورائیم و سایر شهرهای کوچک از طرق محل ارزش افزوده تامین می‌شد اما در سال جاری دولت این منابع مالی را به سازمان هدفمندی یارانه‌ها اختصاص داده و شهرداری‌های کوچک فاقد درآمد را دچار مشکلات مالی کرده است. کورائیم از توابع شهرستان نیر و استان اردبیل است که در فاصله ۵۵ کیلومتری مرکز شهرستان نیر و ۳۴ کیلومتری مرکز استان(اردبیل) قرار دارد.

----------------------

یکشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹

کارگران سیمان لوشان خواستار حل مشکلات و رفعِ موانع راه‌اندازی این واحد تولیدی شدند

اداره کار: پیگیر وضعیت سیمان لوشان و کارگرانش هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران کارخانه سیمان لوشان به نمایندگی از جانب حدود ۱۵۰ کارگر بیکار شده این واحد صنعتی، از اعضای شورای تامین شهرستان رودبار، خواستار حل مشکلات و رفعِ موانع راه‌اندازی این واحد تولیدی شدند.
از قرار معلوم کارخانه سیمان لوشان با ظرفیت تولید ۳۰۰ تنی یکی از مطرح‌ترین واحد‌های تولیدکننده سیمان در شمال کشور بوده است که از مهر ماه سال ۹۲ به دلیل ساختار فرسوده و به بهانه مشکلات زیست محیطی با حدود ۱۵۰ کارگر تعطیل اعلام شد.
کارگران با بیان اینکه این کارخانه بعد از تعطیلی به یک پیمانکار واگذار شد تا در ازای استخراج معادن سنگ آهک آن یک صنعت جدید در جوار معدن ایجاد کند و کارگران بیکار شده آن را مشغول به کار کند، افزودند: در حال حاضر چندین سال است پیمانکار از معادن سنگ این کارخانه روزانه ۱۰ تا ۲۰ تن سنگ (تراورتن) استخراج می‌کند اما طبق تعهدی که به شورای تامین شهرستان رودبار حین واگذاری داده تا هم‌اکنون اقدامی در جهت راه‌اندازی واحد جدید و اشتغال کارگران بیکار شده، صورت نداده است.
به گفته این کارگران، آن زمان یکی از طرح‌های پیشنهادی پیمانکار ایجاد یک کارگاه سنگبری در جوار معدن سنگ در منطقه کوه‌های آسمانسرای حاشیه شهر لوشان بود که پیمانکار در مقام خریدار بعد از گذشت ۴ ماه به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی از ایجاد آن خودداری کرد و اخیرا نیز طرح احیای کارخانه سیمان را پیگیری می‌کند.
کارگران با بیان اینکه آنها می‌خواهند تا همانند قبل در واحد صنعتی محل کار سابق خود مشغول به کار شوند، اظهار داشتند: شهریور ماه سال جاری با درخواست پیمانکار هیاتی از سوی سازمان صنعت و معدن استان گیلان برای بازرسی از وضعیت کارخانه وارد شهر لوشان شدند و قرار شد با یک فرصت دو ماهه، خریدار عملیات احیای کارخانه سیمان لوشان را آغاز کند اما متاسفانه تا امروز که سه ماه از این فرصت می‌گذرد، هیچ اقدامی برای حل مشکلات و رفعِ موانع راه‌اندازی این واحد تولیدی صورت نگرفته و ما کارگران همچنان منتظر هستیم.
به گفته کارگران سیمان لوشان، این واحد قبل از خرداد سال ۹۲ بیش از ۱۸۰ کارگر داشت که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری کار می‌کردند اما با وقوع مشکلات مربوط به کمبود منابع مالی، کارگران پیمانکاری در تیر و شهریور ۹۲ کار خود را از دست دادند.

پیگیر وضعیت سیمان لوشان و کارگرانش هستیم

محمد حیدری (رئیس اداره کار شهرستان رودبار) در خصوص پیگیری وضعیت کارخانه سیمان لوشان و اشتغال کارگران این واحد گفت: پیگیر وضعیت راه‌اندازی کارخانه سیمان لوشان هستیم و هم‌اکنون بخش‌هایی از این کارخانه آماده کار هستند و به محض آماده‌سازی کامل و تامین مواد اولیه راه‌اندازی خواهد شد. او با بیان اینکه در حال حاضر ۲۸ نفر از مجموع ۴۹ کارگر مستقیم کارخانه سیمان لوشان مشغول کار شده‌اند، در ادامه درباره اشتغال کارگران پیمانکاری (غیرمستقیم) کارخانه سیمان لوشان گفت: در مجموع کارخانه سیمان لوشان حدود ۷۶ کارگر پیمانکاری دارد که آنها نیز به مرور طبق اولویت‌بندی همزمان با شروع به کار کارخانه به کار گرفته می‌شوند.

----------------------

تاخیر پنج ساله در پرداخت معوقات کارگرانِ پیمانکاری فولاد زاگرس/ کارفرما: هرچه پیامک دادیم، برای تسویه نیامدند!

کارگران پیمانکاری فولاد زاگرس در قروه کردستان در تماس با خبرنگار ایلنا، از معوقات مزدی خود و تاخیر طولانی در پرداخت این معوقات خبر دادند. این کارگران که تعداد آنها حدود ۳۰ نفر است، می‌گویند: از زمان خاتمه کار شرکت پیمانکاری «خوان‌گل» در سال ۹۱، مطالبات مزدی پرداخت نشده، داریم و کارفرمای شرکت پیمانکاری علیرغم گذشت سال‌ها این مطالبات را نپرداخته است.
یکی از این کارگران می‌گوید: من دو میلیون تومان طلب دارم اما ارزش واقعیِ دو میلیون تومان در سال ۹۱ کجا و آنچه امروز می‌توان با این پول خرید کجا؟! به گفته‌ی این کارگر، بعد از خاتمه کار، پیمانکار با عده زیادی تسویه حساب کرده است اما مطالبات حدود سی کارگر را نپرداخته است.
امامی (مدیرعامل شرکت پیمانکاریِ خوان‌گل) در رابطه با معوقات مزدی این ۳۰ کارگر می‌گوید: از سال ۸۵ تا ۹۱ در فولاد زاگرس کار کردم اما بعد از اینکه به دلیل خصوصی‌سازی، شرکت چندپاره شد، کار شرکت ما سال ۹۱ خاتمه یافت. بعد از خروج، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از سهامداران فولاد زاگرس، طلب داشتیم که به ما پرداخت نشده بود.

سه بار تلاش برای تسویه حسابِ کارگران!

وی با بیان اینکه در همان زمان حدود ۸۰۰ میلیون به دارایی، مبلغی به تامین اجتماعی و مبلغی دیگر بابت تسویه دستمزد کارگران، بدهکار بودیم، افزود: فولاد زاگرس مطالبات ما را در چند قسمت پرداخت کرد؛ اولین قسط، مستقیم به دارایی پرداخت شد؛ پول بعدی، ۵۵۰ میلیون تومان بود که در همان زمان – اواخر سال ۹۳- در حضور نمایندگان اداره کار، فرماندار و نهادهای ذیربط دیگر، سه روز اعلان تسویه حساب کردیم؛ ۳۰۰ کارگر هم آمدند و تسویه حساب کردند اما باقی را هرچه گفتیم و پیامک دادیم برای تسویه نیامدند! امامی در ادامه افزود: سال بعد دوباره با هماهنگی اداره کار، دو روز در این نهاد نشستیم و فراخوان تسویه حساب دادیم؛ این‌بار هم فقط ۸ نفر آمدند؛ این کار را بار سوم هم تکرار کردیم که ۲ نفر برای تسویه آمدند؛ لذا ۳۰ نفر از کارگران علیرغم بارها دعوت برای تسویه حساب، حاضر به دریافت مطالبات خود نشدند.
این کارفرما با تاکید بر اینکه مقصر، خود کارگران هستند که برای تسویه حساب مراجعه نکرده‌اند، افزود: حال که خودشان نیامده‌اند، از ما طلب سود تاخیر و غرامت دارند! درحالیکه تاخیر، از خودشان بوده‌است.
او البته یادآور می‌شود که هنوز هم حاضر به مذاکره هست و به شرطی که همه کارگران باقیمانده برای تسویه حساب حاضر شوند، مطالبات آنها را خواهد پرداخت.

----------------------

درصد از حوادث منجر به فوت در بخش ساختمان است/بازرسی فنی از کارگاه‌های ساختمانی باید اولویت وزارت کار باشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، عباس شیری (بازرس کانون کارگران ساختمانی سراسر کشور) گفت: ۵۰ درصد از حوادث منجر به فوت در بخش ساختمان است.
وی افزود: رعایت مدل خودبازرسی کارگاه‌ها الزامی است. در بخش ساختمان کشور به علت خلاء ارتباطی کارفرما با حوزه ایمنی همچنان آمار تلفات ناشی از محیط کار بالاست که این خلاء نظارتی در کارگاه‌های ساختمانی با استقرار کمیته‌های نظارت فنی از بین می‌رود.
شیری گفت: ساختمان یکی از بخش‌های مهم اقتصادی است که نقش برجسته‌ای در توسعه کشور دارد و نظارت بر رعایت ایمنی در کارگاه‌های ساختمانی و پروژه‌های عمرانی که دارای بیشترین حوادث کارگاهی هستند، ضروری است. براساس استانداردهای بین‌المللی هر حادثه منجر به فوت باعث از بین رفتن ۷۵۰۰ روز کاری می‌شود و طبق آمارهای بین‌المللی هر ساله ۶۰ هزار حادثه منجر به فوت در کارگاه‌های ساختمان‌سازی کشورهای مختلف رخ می‌دهد. و در کشور ما نیز این آمار بالا و نزدیک به ۵۰ درصد آمار حوادث کاری را حوادث کارگاه‌های ساختمانی به خود اختصاص داده است.
او با اشاره به اینکه براساس مصوبه سال ۹۲ شورای فنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارگاه‌های با بیش از ۲۵ نفر کارگر مشمول استقرار کمیته‌های نظارت فنی هستند، گفت: با مصوبه جدید شورای فنی وزارت کار همه کارگاه‌ها افزون بر آموزش‌های فنی باید نسبت به استقرار ناظر فنی در کارگاه اقدام کنند.
بازرس کانون کارگران ساختمانی سراسر کشور با اشاره به اینکه متاسفانه در خیلی از کار گاه‌های ساختمانی مقررات ایمنی محدود به همان نصب تابلو شعاری (اول ایمنی، بعد کار) در سر در کارگاه شده است و در عمل چیزی که به آن بها داده نمی‌شود همان ایمنی و آئین‌نامه‌های آن است. افزود: علارغم آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های فراوان تدوین شده، عدم وجود ضمانت اجرایی کافی، ضعف دولت در انجام بازرسی و کنترل‌های لازم و همچنین تمایل کارفرمایان به کسب بالاترین سود در کارگاه‌های ساختمانی و حذف هزینه‌های حیاتی ارتقای ایمنی در این کارگاه‌ها باعث وقوع حوادث مرگبار برای نیروهای شاغل در این بخش‌ها می‌شود.
شیری گفت: بکارگیری مسئولان ایمنی متخصص و توانمند، اجرای قانون مجریان ذیصلاح در امر ساخت و ساز، افزایش آموزش‌های ایمنی و فرهنگ‌سازی آن در همه سطوح کارفرمایان، کارگران و سرپرستان کارگاه‌های ساختمانی و ورود بیشتر و جدی‌تر مهندسین ناظر در امر نظارت بر رعایت آئین‌نامه‌های حفاظت فنی ساختمان و مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان و نیز اجرای قاطع ماده ۱۰۵ قانون کار توسط ضابطین و بازرسین اداره کار می‌تواند به کاهش آمار حوادث در پروژه‌های ساختمانی شود.
به گفته این فعال کارگری، سقوط از ارتفاع، برخورد مصالح ساختمانی با سرو کمر، سقوط از چاه، سقوط از سقف، سقوط از جرثقیل، سقوط از چاهک آسانسور و رعایت نکردن نکات ایمنی هنگام کار از نمونه عوامل اصلی وقوع حوادث کار منجر به فوت در بخش ساختمانی است.
وی گفت: بازرسی فنی از کارگاه‌های ساختمانی به علت وقوع بیشترین حوادث کارگاهی باید دراولویت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشد.

----------------------

مسئولان حداقل بخشی از مطالباتمان را بپردازند

کارگران شهرداری مریوان در تماس با خبرنگار ایلنا، از ادامه اعتراض صنفی خود خبر دادند.
این کارگران می‌گویند: بیش از دویست نفر هستیم که تا شش ماه معوقات مزدی پرداخت نشده داریم؛ در شرایط فعلی ادامه کار برایمان بسیار سخت شده و خواسته ما از مسئولان این است که حداقل بخشی از معوقات ما را پرداخت کنند.
این کارگران که از روزهای میانی هفته گذشته، اعتراض صنفی خود را آغاز کرده‌اند، در واحدهای مختلفِ تنظیف، فضای سبز و اداری مشغول به کار هستند.
شهرداری مریوان کمبود نقدینگی و بدهی‌های انباشته شهرداری را دلیل تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران عنوان می‌کند.

----------------------

چهارشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳ ژانویه ۲۰۱۹

دومین روز از تجمع کارگران شهرداری مریوان/برای پرداخت مطالبات بودجه اختصاص دهید

کارگران شهرداری مریوان در تماس با خبرنگار ایلنا از تجمع خود مقابل ساختمان شهرداری خبر دادند.
این کارگران که معوقات مزدی آنها به شش ماه می‌رسد، از سال‌های ۹۵ و ۹۶ نیز مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. آنها روز گذشته با پهن کردن سفره خالی مقابل شهرداری، اعتراض خود را به این وضعیت نشان دادند.
این کارگران که تعدادشان بیش از ۲۰۰ نفر است (۱۴۰ نفر در بخش تنظیف و ۵۸ نفر در بخش موتوری این شهرداری کار می‌کنند) می‌گویند: بعد از ماه‌ها بی‌حقوقی، در این شرایط نامناسب اقتصادی، حتی نان خالی هم نمی‌توانیم برای خانواده‌هایمان تهیه کنیم.
آنها از مقامات بالاتر درخواست دارند که برای پرداخت حداقل بخشی از مطالبات کارگران شهرداری مریوان، بودجه اختصاص دهند. شهرداری مریوان، کمبود منابع مالی را دلیل تاخیر در پرداخت معوقات کارگران می‌داند و می‌گوید درآمد شهرداری به دلیل بدهی‌ها و کمبود منابع، کاهش یافته است.

----------------------

بخشی از معوقات مزدی کارگران مجموعه شهرداری آبادان پرداخت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شهرداری آبادان گفتند که روز گذشته و امروز (دوم و سوم بهمن ماه) بخشی از معوقات مزدی چهار ماهه خود را دریافت کرده‌اند.
طبق اظهارات یکی از کارگران شهرداری آبادان؛ حدود ۲ هزار کارگر در مجموعه شهرداری آبادان به صورت رسمی و غیررسمی مشغول کارند که مطالبات مزدی و بیمه‌ای متفاوتی دارند.
این کارگر با بیان اینکه پرداخت مطالبات مزدی او و سایر همکارانش در مجموعه شهرداری آبادان از مهر ماه به تاخیر افتاده است و پاداش و اضافه‌کاری‌ها به‌صورت کامل پرداخت نمی‌شد، در ادامه گفت: اخیرا شهرداری آبادان با تامین اعتبار بخشی از این مطالبات را به حساب کارگران واریز کرده است.
او در توضیح مطالبات معوقه و پرداخت شده خود و همکارانش گفت: حدود ۱۵۰ کارگر شاغل در آتش‌نشانی مطالبات مزدی ماه‌های مهر، آبان و آذر خود را به صورت پایه حقوق بدون دریافت اضافه‌کاری و سایر مزایای مزدی دریافت کرده‌اند.
او با بیان اینکه در حال حاضر یک ماه دستمزد دی ماه آتش‌نشانان پرداخت نشده است، در ادامه درباره معوقات بیمه‌ای همکاران خود گفت: شهرداری آبادان یک ماه (آذر) حق بیمه سال ۹۴، ۵ ماه حق بیمه (اردیبهشت،خرداد، تیر، مرداد و شهریور) سال ۹۵، سه ماه حق بیمه (آذر، دی و بهمن) سال ۹۶ و ۴ ماه حق بیمه ماه‌های (مهر، آبان و آذر و دی) سال جاری آتش‌نشانان را به تامین اجتماعی واریز نکرده است.
بنا به اظهارات این منبع کارگری در شهرداری آبادان، مطالبات مزدی ۱۳۰ کارگر واحد اتوبوسرانی در ماه‌های مهر و آبان به صورت کامل پرداخت شده و دستمزد دو ماه آذر و دی خود را از شهرداری طلبکارند. در عین حال پرداخت حق بیمه کارگران اتوبوسرانی نیز در ماه‌های آذر و دی ماه سال جاری به تاخیر افتاده است.
طبق اظهارات این کارگر، حدود هزار کارگر نیز که در بخش‌های خدماتی و اداری شهرداری آبادان مشغول کارند که بخشی از دستمزد شهریور ماه خود را به همراه دستمزد ماهه‌های مهر و آبان به صورت پایه حقوق دریافت کرده‌اند. همچنین حدود ۵۰۰ کارگر شاغل در واحد عمران و فضای سبز آبادان پایه حقوق شهریور خود را دریافت کرده‌اند وهنوز خبری از پرداخت مطالبات مربوط به مهر و آبان آنها که قرار بود امروز سوم بهمن ماه پرداخت شود، تا این لحظه نبوده است.
به گفته وی، هنوز خبری از پرداخت مطالبات مزدی حدودا ۶۰ تا ۷۰ نفر از کارگرانی که به صورت روزمزدی در سازمان فضای سبز شهرداری آبادان مشغول کارند، نیست درنتیجه کارگران برای دریافت مطالبات مزدی خود بلاتکلیف هستند.

----------------------

در پی سقوط ۳ نفر در دیگ بخار در شهرک صنعتی چرمشهر در ورامین؛ ۲ نفر جان باختند

به گزارش ایلنا، محمد کرم درآبادی (مدیر روابط عمومی اورژانس تهران) از سقوط ۳ نفر در دیگ بخار در شهرک صنعتی چرمشهر در ورامین خبر داد و گفت: متاسفانه ۲ نفر در این حادثه جان باختند.
درآبادی از سقوط سه نفر داخل دیگ بخار خبر داد و افزود: این حادثه در شهرک صنعتی چرمشهر رخ داد.
وی اشاره کرد: این حادثه ساعت ۱۶:۰۴ عصر سه‌شنبه به اورژانس اطلاع داده شد که بلافاصله ۳ آمبولانس به محل اعزام شدند.
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران گفت: در این حادثه یک نفر مصدوم شد و متاسفانه ۲ نفر جان باختند.

----------------------

سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲ ژانویه ۲۰۱۹

کارگران شهرداری لوشان هنوز پیگیر دریافت معوقات خود هستند

شماری از کارگران تجمع‌کننده به خبرنگار ایلنا گفتند: از روز یکشنبه سی ام دی ماه تاکنون برای پرداخت مطالبات‌مان بارها اعتراضاتی داشته‌ایم.
یکی از کارگران فضای سبز شهرداری لوشان گفت: هفت ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داریم، همچنین جدا از دستمزد حق بیمه ما چندین ماه به تاخیر افتاده است.
این کارگران که خواستار دریافت مطالبات معوقه خود هستند، در ادامه افزودند: مسئولان مربوطه در خصوص پرداخت معوقات مزدی وعده‌هایی داده‌اند اما هنوز محقق نشده است.
از قرار معلوم تعدادی از کارگران در پیگیری مطالبات مزدی خود به دفتر حجت‌الاسلام بابایی (امام جمعه شهر لوشان) نیز مراجعه کرده‌اند. لوشان ازجمله شهرهای بخش مرکزی شهرستان رودبار در استان گیلان است.

----------------------

تجمع بازنشستگان فرهنگی و کشوری مقابل وزارت کار/از آینده صندوق‌ها بیمناکیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز از ساعت ده صبح، جمعی از معلمان بازنشسته و سایر بازنشستگان کشوری مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. این بازنشستگان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و بیمه‌ای خود می‌گویند: از آینده صندوق‌های بازنشستگی بیمناکیم؛ اگر قرار باشد به بحران صندوق‌ها رسیدگی نشود، اوضاع از این هم بدتر خواهد شد.
بازنشستگان خواستار توجه کمیسیون تلفیق بودجه به مطالبات بازنشستگان ازجمله ضرورت «همسان‌سازی»، ارتقای خدمات بیمه‌ای و بهبود صندوق‌ها هستند و از وزارت کار نیز می‌خواهند که رفاه بازنشستگان را در اولویت قرار دهد.

----------------------

مراجعه کارگران قفل‌کار به دادگستری شهرستان البرز/خواستار تسریع در پرداخت مطالبات‌مان هستیم

کارگران کارخانه قفل کار قزوین در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: صبح امروز برای استمداد به دادگستری شهرستان البرز مراجعه کردیم تا مسئولان قضایی این شهرستان پیگیر مشکلاتمان باشند.
از قرار معلوم این واحد تولیدکننده قفل و یراق‌آلات درهای چوبی (که از دی ماه سال ۹۶ تعطیل اعلام شده)، اخیرا با حکم دادگستری شهرستان البرز برای پرداخت مطالبات کارگران و سایر بدهی‌های کارخانه بعد از چند مرحله مزایده به فروش رسیده است.
کارگران که خواهان وصول طلب مزدی چندین ساله خود هستند، می‌گویند: از مسئولان دادگستری شهرستان البرز در خواست داریم مبلغی که از فروش این کارخانه بدست آمده را به دلیل مشکلات مالی که هر یک از کارگران طی چند سال گذشته در نتیجه دریافت نکردن سالها دستمزد با آن موجه شده‌اند، هرچه سریعتر به حساب کارگران واریز کنند. طبق اظهارات کارگران قفل‌کار؛ آنها پیگیری‌های زیادی برای وصول مطالبات خود از سال ۸۹ به بعد (همزمان با شروع مشکلات کارخانه) انجام داده‌اند که در نهایت در سال جاری مسئولان قوه قضائیه با درخواست شکایت کارگران موضوع مطالبات آنها را به صورت جدی پیگیری کردند.
کارگران قفل‌کار گفتند: دادگستری شهرستان البرز با فروش کارخانه به یک سرمایه‌گذار جدید ضمن راه‌اندازی دوباره این کارخانه در عین حال منابع مالی برای پرداخت مطالبات معوقه مزدی حدود ۷۰ کارگر را فراهم کرد.
آنها اظهار داشتند: بعد از گذشت دو ماه از فروش کارخانه هنوز مطالبات معوقه مزدی به دلیل طولانی شدن روند قانونی‌ آن به حساب کارگران طلب کار واریز نشده و ما کارگران خواستار تسریع در پرداخت‌ها هستیم.

----------------------

کارگران شهرداری مریوان سفره خالی پهن کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (دوم بهمن ماه) کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود مقابل شهرداری سفره خالی پهن کردند.
این کارگران که در بخش‌های مختلفِ فضای سبز، جمع‌آوری زباله و خدمات شهری اشتغال دارند، بین یک تا چند ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
شهرداری مریوان، کم شدن درآمدها و بدهی‌های انباشته نهاد شهرداری -که زاییده مدیریت قبلی‌ست- را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران می‌داند.
با این حال کارگران می‌گویند سفره‌هایمان خالی‌ست و بیش از این نمی‌توانیم منتظر بمانیم که شهرداری منبع درآمد پیدا کند.

----------------------

دوشنبه ١ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱ ژانویه ۲۰۱۹

اسماعیل بخشی بازداشت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، نیمه شب گذشته، اسماعیل بخشی از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه بازداشت شد.
از قرار معلوم این فعال کارگری در منزل مسکونی خود بازداشت شده است.
کارگران نیشکر هفت تپه می‌گویند: از دلایل این بازداشت و محل نگهداری بخشی بی‌اطلاعیم.

----------------------

دومین روز از تجمع کارگران شهرداری لوشان

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (یکم بهمن ماه) کارگران شهرداری لوشان برای دومین روز متوالی در اعتراض به ۷ ماه معوقات مزدی خود، مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر تجمع کردند.
این کارگران که مدعی هستند دستمزد آنها در ۷ ماه گذشته پرداخت نشده، می‌گویند: در شرایط فعلی که در آستانه سال نو قرار داریم، نگران افزایش معوقات مزدی و تامین هزینه‌های زندگی خود هستیم.
کارگران شهرداری لوشان می‌گویند: شهرداری هیچ برنامه‌ای برای پرداخت بخشی از مطالبات‌مان را ندارد.
جبار چگینی (نائب رئیس شورای شهر لوشان) با تایید اجتماع صنفی کارگران شهرداری لوشان به ایلنا گفت: مهمترین موضوع در شهرداری لوشان تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران است. در حال حاضر کارگران شهرداری لوشان هفت ماه مطالبات معوقه دارند که این موضوع آنها را در شرایط سخت مالی قرار داده است.
او با بیان اینکه شهرداری لوشان در مدیریت و تنظیم امور مالی دچار کاستی‌های بسیار است و پیش از این یکبار استیضاح شده، افزود: به نظر می‌رسد مدیریت شهری لوشان به‌جای حفظ وضعیت موجود، به هزینه‌های شهر افزوده و درآمد شهرداری را صرف بدهی‌های مالی شهرداری کرده است و در این بین مطالبات مزدی کارگران پرداخت نشده و وضعیت معیشتی آنها در نتیجه هفت ماه بی‌پولی به‌هم‌ریخته شده است.
نائب رئیس شورای شهر لوشان افزود: ما در شورای شهر متوجه شدیم که درآمد شهرداری در ماه‌های گذشته، رشد قابل قبولی داشته؛ به طوری که این نهاد فقط در سه ماهه دوم سال ۹۶ (از شهریور ماه تا آذر ماه) حدود ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان درآمد مالی داشته که می‌تواند بخشی از این درآمد را صرف بدهی خود به کارگران بکند.
چگینی در پایان تاکید کرد: شهرداری‌ها باید به‌سوی منابع مالی پایدار حرکت کنند. تنها به این ترتیب است که می‌توان از پرداخت منظم دستمزد کارگران مطمئن بود.

----------------------

"کلاه‌زردها" مقابل وزارت نیرو جمع شدند

چرا چارت خالی برای استخدام ما در نظر نمی‌گیرند؟!

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (اول بهمن ماه) بیش از سیصد نفر از اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق از استان‌های مختلف به تهران آمدند و در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل وزارت نیرو تجمع کردند.
حاضران در تجمع که از استان‌های دور و نزدیک از جمله از آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان به تهران آمده‌اند، می‌گویند: علیرغم مصوبه وزیر مبنی بر تبدیل وضعیت و استخدامِ دائم ما، سازمان توانیر از اجرای قانون عدول می‌کند و به بهانه‌ی نبودن چارت خالی، از استخدام ما سر باز می‌زند.
از قرار معلوم، حدود ۴۰ نفر از حاضران در تجمع، به همراه خانواده‌هایشان به تهران آمده‌اند تا بلاتکلیفی خود را بیشتر و عیان‌تر به مسئولان نشان دهند.
این اپراتورها که پیش از این نیز بارها به تهران آمده‌اند و پیگیری وضع استخدامی خود شده‌اند، می‌گویند ۴۱۱۰ نفر در سراسر کشور هستیم که علیرغم پیگیری‌های متعدد، هنوز در بلاتکلیفی به سر می‌بریم.
اعضای شورای هماهنگی اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق سراسر کشور نیز با انتقاد از کوتاهی وزارت نیرو و سازمان توانیر می‌گویند: به تازگی بحث «آزمون» و لزوم جذب آزمونی را پیش کشیده‌اند؛ این بحث، هم خلاف مصوبات وزارتخانه است و هم ناعادلانه است؛ چطور می‌خواهند از نیرویی که بیش از ده سال سابقه کار دارد، آزمون بگیرند و تعیین کنند که آیا قبول یا مردود است؟!
تجمع‌کنندگان خواستار پاسخگویی مقامات وزارت نیرو هستند و می‌گویند از بوروکراسی کشدار و بلاتکلیفی خسته‌ایم!

----------------------

مقاومت کارگران شهرداری نیشابور دربرابر تبدیل قرارداد دائمی به موقت/نگرانی‌ها ادامه دارد

کارگران شهرداری نیشابور که شمار آنها به حدود ۳۰۰ نفر می رسد در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند؛ چندمین بار در ماه جاری در انتقاد به تبدیل وضعیت قراردادهای کاری خود به پیمانی مقابل ساختمان شهرداری و دفتر پیمانکار تجمع کردیم که نتیجه‌ای نصیب‌مان نشد.
آنها با بیان اینکه در حال حاضر در پیگیری مطالبات صنفی خود عاجر شده و به دلیل نگرانی از دست دادن شغل خود اعتراض نمی‌کنند، افزودند: علارغم پافشاری مدیران شهری نیشابور برای تبدیل وضعیت استخدامی ما، هنور هیچ کارگر خدماتی (منطقه دو) با پیمانکار قرارداد امضا نکرده است.
کارگران شهرداری منطقه دو نیشابور در ادامه درباره مطالبات خود از شهرداری گفتند: جدا از مشکلاتی که در نتیجه ورود پیمانکار به بخش خدماتی برای ما کارگران منطقه دو ایجاد شده، هر یک از کارگران بابت حق سنوات و اضافه‌کاری تا ۳۰ میلیون تومان از شهرداری طلبکاریم.
به گفته کارگران؛ روز پنجشنبه هفته گذشته نیز مسئولان شهری در ورزشگاه بلوار غزالی جلسه‌ای را با حضور کارگران خدماتی برگزار کردند که نتیجه‌ای دربرنداشت. کارگران نیز به بیان نگرانی‌های آینده شغلی خود بعد از تبدیل وضعیت شغلی پرداختند.
آنها افزودند: مسئولان باید تصمیم جدی برای حذف پیمانکار و نوع قرارداد کارگران بگیرند چراکه این موضوع هر روز نگرانی ما را بیشتر می‌کند.
به گفته کارگران قرارداد مستقیم شهرداری منطقه دو شهرداری نیشابور، وقتی شهرداری نیشابور در مقام کارفرمای اصلی می‌تواند به صورت مستقیم با همه کارگران قرارداد منعقد و مطالبات آنها را به صورت کامل پرداخت کند، دیگر چه نیازی است تا با واسطه قراردادن پیمانکار، امکان نادیده گرفته شدن بخشی از مطالبات مزدی آنها را رقم بزند.