کارگران پلیاکریل اصفهان از نیمهراه تجمع بازگردانده شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع صنفی صبح امروز (شنبه/ 30 بهمن) کارگران مجتمع صنعتی پلی اکریل اصفهان به دلیل مداخله عوامل انتظامی ناتمام ماند.
براساس اطلاعاتی که از طریق شماری از این کارگران در اختیار ایلنا قرار گرفته است، قرار بود برای ساعت 8 صبح امروز تجمع صنفی در اعتراض به معوقات مزدی و توقف فعالیتهای کارخانه پلیاکریل اصفهان در اطراف این واحد صنعتی برگزار شود که در نهایت این اتفاق صورت نگرفت.
در تجمع ناتمام امروز، کارگران پلی اکریل اصفهان قصد داشتند تا از استانداری و دولت بخواهند که با تخصیص اعتبارات مالی مناسب، جلوی تعطیلی کامل این مجتمع صنعتی را گرفته و سقوط امنیت اقتصادی و اجتماعی بیش از هزار خانوار جلوگیری کنند.
گفته میشود در همین رابطه شماری از کارگران این واحد تولیدی در اطراف جاده مبارکه جمع شدهبودند که در نهایت توسط عوامل انتظامی متفرق شده و به وسیله اتوبوسهایی که جزء ناوگان سرویس کارکنان پلیاکریل محسوب میشود به محل کارخانه منتقل میشوند.
بیش از 1700 نفر از کارگران پلی اکریل اصفهان به عدم دریافت 7 ماه از دستمزد (مرداد تا بهمن) 95، پرداخت نشدن کامل دستمزد تیر ماه و تعطیلی کامل این مجتمع صنعتی، اتمام قراردادها و و معرفی آنها به بیمه بیکاری بازمیگردد.
آنطور که کارگران پلی اکریل اصفهان می گویند قرارداد بیش از 500 نفر از آنها از فردا (یکشنبه/ 1اسفند) به پایان میرسد و در راستای تصمیمی که از قبل اتخاذ شده است، قرار است همه آنها را برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار اصفهان معرفی شوند.
در خصوص باقیمانده کارگران نیز که شمار آنها تا حدود هزار و دویست نفر برآورد می شود نیز گفته میشود پس از آنکه قراردادهای این کارگران نیز در 30 فروردین سال 96 به پایان رسید، همه آنها برای دریافت بیمه بیکاری معرفی خواهند شد.
----------------------
کشته وزخمی شدن دو کارگر ساختمانی در شرق تهران
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه که روز گذشته (جمعه 29 بهمن ماه)شهرک حکیمه واقع در شرق تهران رخ داد ه است، در نتیجه آن دوکارگر ساختمانی که در یک محل گودبرداری شده مشغول انجام کار بودند با ریزش ناگهانی بخشی از دیواره محل گود بر داری شده محبوس میشوند.
بنابر این گزارش، پس از حضور نیروهای امداد ونجات در محل حادثه، دو کارگربا تلاش چند ساعته امداد گران از زیر آوار خارج شدند اما متاسفانه یکی از آنها به دلیل سنگین بودن آوار و جراحات وارده کشته از زیر آوار بیرون کشیده شده است.
----------------------
فردا جلسه دادگاه تجدید نظر محمد حسن تشکری برگزار میشود/ نسبت به صدور حکم برائت امیدواریم
«محمد علی جداری فروغی» وکیل کارگران معدن سنگ آهن مرکز ی بافق به ایلنا میگوید که قرار است برای ساعت 10 صبح فردا (یکشنبه اول اسفند) جلسه پرونده «محمد حسن تشکری» کارگر معدن سنگ آهن بافق و عضو شورای شهر بافق در دادگاه تجدید نظر استان یزد برگزار شود.
وی گفت: از آنجا که دلایل کافی برای محکومیت محمد حسن تشکری وجود ندارد در لایحه تقدیمی به دادگاه تجدید نظر موضوع تبرئه وی را خواستار شدهایم که امیدواریم در نهایت حکم برائت وی صادر شود.
جداری فروغی با یادآوری اینکه در راستای برگزاری همین جلسه صبح امروز برای مطالعه پرونده موکل خود به شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان یزد مراجعه کرده بود، گفت: پیش از این شعبه 105 دادگاه کیفری 2 یزد به استناد ماده 618 قانون مجازات اسلامی برای آقای تشکری مجازات تحمل 11 ماه حبس و 50 ضربه شلاق تعلیقی را تعیین کرده بود که در همین رابطه با استفاده از حق قانونی اعتراض درخواست تجدید نظر به محضر دادگاه ارائه شدهاست.
----------------------
اعتراض صنفی کارگران شیشه قزوین سهروزه شد
این کارگران در تماسهای جداگانه به ایلنا گفتند که از روزپنجشنبه (۲۸ بهمن ماه) دست از کار کشیدهاند تا اعتراض خود را به آنچه که ۵ ماه مطالبات مزدی سال ۹۵ عنوان میشود، نشان دهند.
آنها در عین حال یادآور شدند: نزدیک به ۲۶۰ کارگر هستیم که در آستانه شب سال نو با حجمی از معوقات مزدی روبرو هستیم و همین مسئله برمشکلات اقتصادی خانوادههای ما افزوده است.
به ادعای این کارگران تا به این لحظه کارفرمای آنها جدیت مشهودی برای پرداخت معوقات مزدی و نیز عیدی پایان سال نشان نداده است و همین مسئله بر دغدغههای آنها افزوده است زیرا تا به این لحظه شمار قابل توجهی از آنها در پرداحت اجازه مسکن خود با مشکل مواجه شدهاند.
این در حالی است که ظاهرا کافرمای این واحد تولیدی در روزهای گذشته راجع به تعئیل احتمالی شماری از کارگران شیشه قزوین صحبتهای کرده است.
کارگران تاکید دارند با وجود آنکه چندین نوبت در محوطه کارخانه تجمع اعتراضی بر پا کرده اند اما کارفرما اعتنایی به تامین امنیت شغلی و وضعیت پرداخت مطالبات معوقه آنان نداشته است.
----------------------
تبدیل وضعیت 470 تن از کارگران قراردادی شهرداری شوشتر به پیمانی
منابع کارگری در شهرداری شوشتر با اعلام این خبر به ایلنا گفتند:ازشهریورماه سال جاری تا هم اکنون حدود 470 تن از کارگران شهرداری شوشتر که در بخش های موتوری ، حراست ، تنطیف وحمل زباله مشغول کارند با تصویب شورای اسلامی این شهر ،از قرار داد مستقیم به پیمانکاری تبدیل وضعیت شده اند که این موضوع باعث نگرانی آنان شده است.
طبق ادعای کارگران، شهرداری شوشتر در ابتدا قرار داد کار کارگران بخش جمع آوری زباله وتنطیف را به پیمانی تبدیل کرد واز آن به بعد بصورت جدی تلاش کرد تا به هر طریق ممکن قرارداد کاری باقیمانده کارگران قرار دادی را به وضعیت پیمانی تبدیل کند که در نهایت اول بهمن ماه بجز تعداد کمی مسئولیت همه کارگران به چند پیمانکار سپرده شد.
به گفته آنان، شهرداری شوشتر برای تبدیل وضعیت قرارداد کار کارگران قراردادی آنان را تحت فشار قرار داده و هیچ توجه های به نارضایتی کارگران که منجر به چند تجمع در مقابل ساختمان شهرداری وشورای شهر شد، نکردند.
همچنین از سوی کارگران شهرداری شوشترگفته میشود اصرار شهرداری وشورای شهر شوشتر برای تبدیل وضعیت قرارداد باقیمانده کارگران قرار دادی صرفا بخاطر تامین امنیت شغلی وبالا بردن افزایش در آمد کارگران صورت گرفته است.
به گفته آنان ،این ادعا در حالی مطرح است که شهرداری شوشتر به فکر سودی است که بابت و اگذاری این نیروها از شرکتهای خدماتی و پیمانکاری دریافت میکند و وضعیت کارگرانی که با حداقل دستمزد سالها به عنوان نیروی شرکتی باقی میمانند را در نظر نمیگیرد در حالیکه شهرداری به این نیروها احتیاج دارد و باید از آنها حمایت کند.
کارگر شهرداری شوشتر در خاتمه تصریح کردند، جدا از ناثباتی شغلی که هم اکنون با حضور شرکت های واسطه ای نیروی انسانی با آن مواجه ایم دست کم بابت سه ماه معوقات مزدی از شهرداری طلبکاریم که از مدتها قبل به تاخیر افتاده است.
----------------------
تجمع کارگران ذوب آهن اردبیل برای معوقات مزدی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل روز گذشته چهارشنبه (27 بهمن ماه) در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی وبلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کردند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماع صنفی شرکت داشتهاند گفته میشود، در کارخانه دوب آهن اردبیل بیش از 400 نفر کارگر رسمی وقرار دادی فعالیت دارند که 13 ماه مطالبات معوقه مزدی از کارفرما طلبکارند.
به گفته آنان پیش از این نیز تعداد زیادی از کارگر قراردادی کارخانه از سوی کارفرما به بهانه مشکلات مالی با اتمام قرار داد کار بیکار شدهاند.
آنها میگویند در آخرین پی گیریهای که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی از سوی کارفرما برای دریافت مطالباتمان نشنیدیم و به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان تجمع کنیم.
----------------------
کارگران نورد لوله اهواز 4 ماه معوقات مزدی دارند
به گزارش منابع کارگری ایلنا از خوزستان، همزمان با اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز در روزهای گذشته، کارگران نورد لوله نیز دست به تجمع اعتراضی زدند.
بنا به اظهارات این منابع، کارگران کارخانه نورد لوله اهواز 4 ماه معوقات مزدی داشته و با تجمع در مقابل کارخانه مانع از ورود کامیون های حمل و نقل به داخل کارخانه شدند.
به گفته این منابع، با ادامه این وضعیت اوضاع معیشتی این کارگران سخت تر شده و آنان خواستار توجه مسئولان به مشکلات خود هستند.
----------------------
ریزش دیوار ساختمان در حال ساخت جان یک کارگر را گرفت
به گزارش ایلنا، در اثر حادثه ریزش آوار دیوار یک ساختمان در حال ساخت که امروز حوالی ظهر در خیابان امیر کبیر شهرستان کاشان به وقوع پیوست، یک کارگر جان خود را از دست داد و کارگر دیگر مصدوم شد. کارگر مصدوم همان زمان به اورژانس کاشان انتقال داده شده است.
----------------------
قطع 4 انگشت دست یک کارگر 16 ساله
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح روز گذشته (26 بهمن ماه) کارگری 16 ساله در حین کاربا چرخ گوشت در یک کارگاه تهیه کننده مواد غذایی واقع در خیابان سیمون بولیوار تهران به دلیل بی احتیاطی دچار سانحه شد و 4 انگشت دست چپش را از دست داد.
بر اساس این گزارش، با اطلاع سایر کارگران به گروهای امداد و نجات، این کارگر مصدوم را که پیش از آن انگشتان دستش توسط همکارانش از چرخ گوشت بیرون آورده شده بود، تحویل عوامل اورژانس شده و او برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل شد.
----------------------
کارگران کارخانه کاشی شیرکوه یزد 6 ماه معوقات مزدی دارند
از قرار معلوم، مراجعات کارگران به کارفرما وهمچنین تجمعات چند روز گذشته آنان مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان تفت جهت پیگیری وضعیت معوقات مزدی تا کنون بی نتیجه مانده است.
کارگران این کارخانه که در شهرستان تفت استان یزد واقع است، می گویند در تجمعات دو روزه آنان که در روز های 24 و25 بهمن ماه که مقابل ساختمان فرمانداری انجام شده است مسئولان فرمانداری وعده پرداخت دو ماه از مطالبات مزدیشان را تا پایان هفته جاری داده اند.
به گفته آنها ،در آستان نوروز سال 96، کارگران این واحد تولیدی در تامین مایحتاج خانوار با مشکلات جدی مواجه هستند.
----------------------
تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران جهان الکتریک ادامه دارد
تعدادی از کارگران جهان الکتریک در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: بهصورت مشخص حدود 180 کارگر در این واحد تولیدی با سوابق بالای 15 سال مشغول کارند که میانگین حجم معوقات مزدی آنها تا4 ماه میرسد.
به ادعای کارگران این کارخانه؛ کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی از پرداخت مطالبات معوقه آنان در حالی خوداری میکند که وضعیت تولید و فروش این واحد تولیدی در سال جاری مطلوب بوده است.
از قرار معلوم این کارگران که بیش از 15 سال سابقه کار در این کارخانه را دارند، به دلیل مشکلات معیشتی بیش از این نمیتوانند منتظر پرداخت دستمزدشان بمانند و به همین دلیل از مسئولان استانداری وفرمانداری شهرستان نیشابوور خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدهاند.
----------------------
کارگران سیمان مسجد سلیمان حاضر به نِسیهکاری شدند/ پرداخت مطالبات و بازگشایی کارخانه خواسته اصلی
به گزارش خبرنگارایلنا، در ادامه گرفتاریهایی که تاکنون کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان با کارفرما برسر دریافت معوقات مزدی خود و راهاندازی فعالیتهای این واحد تولیدی دارند، کارگران یاد شده اعلامکردند که حاضرند در صورت تامین نِسیهای حداقل اقلام ضروری زندگی، فعالیت روزانه خود را از سر بگیرند.
براساس اطلاعاتی که توسط منابع ایلنا بدست آمده است ظاهرا در جلسهای که روز گذشته میان شماری از کارگران مسجد سلیمان با مسئولان محلی برگزار شده است، موضوع پرداخت دستکم سه ماه از مجموع مطالبات مزدی تمامی کارگران رسمی، قراردادی و پیمانکاری و.... مطرح شده است.
در عین حال از جانب این کارگران سیمان مسجد سلیمان پیشنهاد دیگری نیز مطرح شده است که براساس آن چنانچه کارفرمای آنها به کمک فرمانداری مسجد سلیمان با اصناف، فروشگاهها، نانوایی، درمانگاه، داروخانه و پمپبنزین این شهرستان بر سر تامین اقلام مورد نیاز خانوادههای کارگران توافق کند، آنها حاضرند تا به کار سابق خود بازگردند.
کارگران ارائه دهنده این پیشنهاد میگویند: ما خواهان تامین اقلام مورد نیاز خانوادههای خود هستیم برای همین اگر امکان استفاده نسیه از خدمات مراکز یاد شده میسر باشد حاضرهستیم به کار سابق بازگردیم.
کارخانه حدود 470 کارگر دارد که این کارگران از حدود دو ماه قبل به دلیل پرداخت نشدن مطالبات 4 ماه گذشته خود دست به اعتراض صنفی زده اند و در انتظار پرداخت مطالبات معوقه و آغاز فعالیت کارخانه ازسوی مسئولان هستند.
این وضعیت در حالی است که طی روزهای گذشته فعالیت این کارخانه توسط کارفرما متوقف شده است.
----------------------
تجمع کارگران رینگ مشهد در اعتراض به تعویق مزایای مزدی
کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند:حوالی ظهر امروز بیش از 400 کارگر شاغل در این کارخانه در اعتراض به پرداخت نشدن برخی مزایای مزدی خود مقابل دفتر نهاد صنفی کارخانه تجمع کردند.
کارگران این واحد تولیدی می گویند ،شرکت رینگ سازی مشهد هر ساله عیدی سالانه کارگران را 21 تا 22 بهمن ماه پرداخت میکرد اما مدیریت جدید با تغییر روال پیشین هنوز این مبلغ را به کارگران پرداخت نکرده واین موضوع باعث اعتراض کارگران شدهاست.
طبق اظهارات آنان ،علاوه بر آن ،کارفرما دو سال است مبلغی را که طبق عرف کارگاه به عنوان پاداش مدیریتی به 1200کارگر پرداخت میکرد، بهطور کامل قطع کردهاست.
کارگران در ادامه دلیل قطع شدن پرداخت این مزایا را تصمیم مدیریت جدید کارخانه اعلام کرد و گفت: اتخاذ این تصمیم باعث نگرانی آنها شدهاست.
----------------------
دوماه از مطالبات کارگران کنتور سازی ایران پرداخت شد
به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه کنتور سازی ایران میگویند روز پنجشنبه (21 بهمن ماه) معادل دو ماه مزد از مجموع 5 ماه مطالبات باقی مانده سال جاری را دریافت کردهاند.
پیش از این کارگران مورد نظر از مجموع معوقات مزدی خود، معادل دو ماه را که مربوط به ماههای تیر و شهریور میشد را دریافت کرده بودند.
کارفرمای این واحد تولیدی به کارگران وعده داده تا پایان سال جاری عیدی و سنوات کارگران پرداخت می شود.
این کارگران که شمار آنها به 350 نفر میرسد در توضیح مابقی مطالبات خود میگویند: در حال حاضر آنها به غیر از سه ماه معوقات مزدی مربوط به آبان ،آذر و دی ، بابت برخی مزایای مزدی نیز از کارفرما طلبکارند.
کارگران در خاتمه میگویند؛ علاوه بر تعویق سه ماهه دستمزد ، بخشی از مشکلات کارگران تا چندی پیش مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی بود که اخیرا با توافقی که با تامین اجتماعی صورت گرفته این مشکلات به صورت موقت خاتمه پیدا کرده است.
----------------------
تجمع کارکنان گروه ملی فولاد برای پرداخت معوقات مزدی
به گزارش منابع خبری ایلنا از اهواز، حدود 600 نفر از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز برای سومین روز متوالی در اعتراض به معوقات چند ماهه خود در محل ورودی این شرکت اقدام به تجمع صنفی کردند.
بر همین اساس، این کارکنان و کارگران گروه ملی صنعتی فولاد در اهواز صبح امروز مقابل این شرکت تجمع کرده و خواهان پرداخت مطالبات خود از سوی شرکت شدند.
بنا به اظهارات یکی از کارکنان شرکت گروه ملی صنعتی فولاد در اهواز، علت تجمع کارگران این شرکت معوقات کارگران شرکت گروه ملی صنعتی فولاد در اهواز از مهر ماه امسال بوده که به دلیل پرداخت نشدنحق بیمه، تمدید دفترچه بیمه آنها مقدور نیست.
به گفته این کارگر، آنها در گذراندن زندگی روزمره خود دچار مشکل شده اند و وعده و وعیدهای مدیرکارخانه جهت پرداخت معوقات به رغم گذشت چند ماه هنوز هیچ اقدام جدی صورت نگرفته است.
از قرار معلوم، یکی از مسئولان شرکت صبح امروز در جمع کارگران وعده پرداخت معوقه را در مدت چهار روز آینده داده است اما اعتراض کارگران همچنان ادامه دارد.
----------------------
51 کارگر قرار دادی شرکت پترو صنعت دنیز اخراج شدند/تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق 250 کارگر
به گزارش ایلنا ،این کارگران که از طریق شرکت پیمانکاری« پترو صنعت دنیز »در تکمیل پروژه طرح توسعه فولاد خراسان در شهرستان نیشابور شاغل بودند هنوز بابت دست کم سه ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند.
آنها بایادآوری اینکه پس از تکمیل بخشی از پروژه فولاد خراسان پیمانکار حاضر به بستن قرارداد جدید نشده است، میگویند: تا پیش از این به اتفاق 250کارگر در این کارگاه مشغول کار بودیم تا اینکه ابتدای بهمن ماه جاری با تکمیل بخشی از این پروژه به دلیل علام عدم نیاز از سوی کارفرما اخراج شدیم.
آنها در عین حال از احتمال افزایش این تعدیلها ابراز نگرانی کرده و گفتند: با تکمیل تدریجی پروژه طرح توسعه فولاد خراسان این تعدیل ها افزایش پیدا خواهد کرد.
به گفته کارگران این شرکت پیمانکاری ، با وجود اخراج شمار قابل توجهی از همکارانمان، اما هنوزبینظمی در پرداخت حقوق همچنان در این واحد عمرانی ادامه دارد.
----------------------
کشته شدن یک کارگر چاهکن بر اثر تخریب چاه
به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته حادثهای در خیابان فیاض شهر سمنان به وقوع پیوست که طی آن یک کارگر چاه کن در حین حفر چاه بر اثر تخریب دیواره دچار حادثه میشود. در اثر این حادثه یک کارگر ایرانی 40 ساله که در زیر آوار مدفون شده بود، جانش را از دست داد.
به گفته سعید اسماعیل پور (مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر سمنان)، امداد گران پس از اطلاع از حادثه بلافاصله در محل حاضر شدند وبا تلاش چند ساعته این کارگر مقنی را در عمق شش متری چاه از زیر خاک خارج کردند که متاسفانه پس از معاینات اولیه مرگ این کارگر توسط عوامل اورژانس تایید شد.
----------------------
معرفی کارگران قطب نساجی کشور به بیمه بیکاری/مشکل پلیاکریل حل نشد
جمعی از کارگران شرکت پلیاکریل اصفهان در تماس با ایلنا از تصمیم هیات اجرایی مستقر در این کارخانه برای معرفی کارگران به بیمه بیکاری خبر دادند.
از قرار معلوم، هیات اجرایی دولت که در این کارخانه برای حل مشکلات مستقر شده، نتوانسته گرهای از کار این قطب نساجی کشور باز کند؛ این هیات اعلام کرده حداقل تا سه ماه آینده هیچ راهاندازی در واحدهای اکریلیک وجود نخواهد داشت و از کارگران هم خواسته که تا آخر بهمن ماه نسبت به معرفی خود به بیمه بیکاری اقدام کنند.
حالا پس از این ابلاغ رسمی که یکشنبه انجام شده، موجی از یاس و نارضایتی پلیاکریل را فراگرفته؛ کارگران این واحد تولیدی قدیمی میگویند: بعد از ماهها وعدههای توخالی، نه تنها 8 ماه معوقات مزدی ما پرداخت نشد بلکه درنهایت آب پاکی را روی دست ما ریختند.
این کارگران از بیتدبیری مسئولان انتقاد دارند و میگویند: وظیفه هیات اجرایی وقتی در کارخانهای مستقر میشود، حل مشکلات واحد و راهاندازی تولید است؛ حال اینکه در بیش از 8 ماه گذشته هیات اجرایی پلیاکریل نتوانست هیچ قدمی بردارد. حالا هم قصد دارند کارخانه را به کلی تعطیل کنند.
یکی از کارگران پلی اکریل میگوید: 8 ماه است دستمزد ما را نپرداختهاند؛ اینقدر شب عید تحت فشاریم که مجبوریم خودمان را به بیمه بیکاری معرفی کنیم که حداقل شب سال نو چندغاز بتوانیم به خانه ببریم؛ او ادامه میدهد: چطور قبل از تسویه حساب با ما و پرداخت مطالباتمان میخواهند ما را به تامین اجتماعی و بیمه بیکاری معرفی کنند.
از قرار معلوم کارگران پلیاکریل و نمایندگان آنها به رایزنی با هیات اجرایی و باقی مقامات مسئول ادامه میدهند اما این کارگران میگویند تا زمانی که تدبیر مناسبی در کار نباشد و کسی پاسخگو نباشد، چشممان آب نمیخورد که اوضاع عوض شود.
----------------------
تعطیلی 230 واحد مرغداری در خوزستان
« علی مراد محمدی» در این باره به ایلنا گفت: از مجموع 2 هزارو 300 واحد مرغداری در استان خوزستان، حدود 230 واحد از ابتدای سال 94 تا هم اکنون تعطیل شدهاند.
وی با بیان اینکه این موضوع باعث بیکاری بیش از هزار کارگر فصلی و دائمی شاغل در مرغداریها در استان خوزستان شده است در ادامه افزود: این کارگران بعد از بیکارشدن برای تامین معاش خانوادههایشان به شغلهایی نظیر دستفروشی روی آوردهاند.
محمدی با تاکید بر اینکه مرغداریهای باقیمانده نیز با مشکلات زیادی با حداقل نیروی کار فعالیت دارند؛ اظهار داشت: درطول این سالها به تبع ایجاد مشکلاتی نظیر پایین آمدن قیمت مرغ از حد تعیین شده منجر به تعطیلی اغلب این واحدها شده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزی مرکزی استان خوزستان افزود: درحال حاضر مرغ به قیمت 4 تا 4 هزار و 300 تومان آنهم بصورت کشته از مرغداریها خریداری میشود این درصورتی است که قیمت تمام شده هر کیلو مرغ حدود 4 هزارو 800 تومان است.
به گفته وی؛ مهمترین دلایل پدید آمدن شرایط فعلی ورود دلالان ونبود تعادل در قیمت مرغ و همچنین افزایش سرسامآور قیمت گاز طی چند سال گذشته بوده است که به مرورکارفرمایان را واردار به تعطیلی واحدهای مرغداری خود کرده است.
او در خاتمه گفت: یکی دیگر از دلایل تعطیلی واحدهای مرغداری عدم حمایت دولت از خسارتهایی است که مرغداران را دچار ضرر وزیان میکند.
----------------------
4 ماه مطالبات مزدی کارگران سد بابا حیدر پرداخت نشده است
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ کارگران شاغل در پروژه سد بابا حیدر واقع در شهرستان فارسان استان چهار محال بختیاری که تعداد آنها حدود 50 نفر گزارش شده است حدود 4 ماه مطالبات مزدی عقب افتاده طلبکارند.
این کارگران روز (یکشنبه 24 بهمن ماه) با به همراه داشتن چند پلاکادر مقابل ساختمان استانداری چهار محال بختیاری دست به اعتراض صنفی زده و خواستارمطالبات صنفی خودشدند.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خود گفتهاند: تا این لحظه کارگران سد بابا حیدر با عیدی وسنوات سال گذشته (94) حدود 14 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مسئله باعث شده کارگران دچار مشکلات معیشتی ناشی از دریافت حقوق بشوند.
ظاهرا پیمانکار این پروژهها به کارگران گفته است که به دلیل عدم تامین اعتبار، از پرداخت دستمزد آنان ناتوان است و در حال حاضر حدود 8 میلیارد تومان از سازمان آب ومنطقه ای چهار محال بختیاری طلبکار است.
به گفته کارگران این پروژه عمرانی، خواسته ما از مسئولان استانی و شهرستانی این است که با توجه به افزایش هزینههای جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه پرداخت تمامی معوقات کارگران فراهم شود.
----------------------
مرگ یک پرستار جوان حین شیفت کاری
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته یک پرستار 35 ساله در بیمارستان شفا کرمان حین شیفت کاری جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، این پرستار جوان که مهدیه رضایی نام داشت، بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست دادهاست.
مرحومه « مهدیه رضایی » ۳5 ساله و با 15 سال سابقه بهدنبال شیفتهای فشرده در بیمارستان محل کار صبح روز گذشته در شیفت خود دچار ایست قلبی شد و چون این ایست قلبی حین شیفت رخ داد پس از 1 ساعت احیا متأسفانه ایشان فوت کردند.
این مرحومه سرپرستار بخش روماتولوژی بیمارستان شفا کرمان بودند وهیچ گونه سابقه قلبی نداشته است و پس از 15 سال خدمت به مردم در حین شیفت کاری با درد سینه مواجه شده و دچار ایست قلبی شده و فوت نمود.
----------------------
سیمان مسجد سلیمان از امروز تعطیل شد/ وعده پرداخت مطالبات برای سهشنبه
منابع خبری ایلنا در کارخانه سیمان مسجد سلیمان گفتند: به دنبال تصمیمی که کارفرمای این واحد تولیدی از روزهای گذشته گرفته بود، فعالیت کارخانه از امروز (دوشنبه 25 بهمن ماه) متوقف شده است.
این کارگران که شمار آنها تا نزدیک به 480 نفر میرسد این اقدام کارفرما را با اعتراضات صنفی که آنها از روز 17 دیماه تا کنون داشتهاند مرتبط دانستند و یادآور شدند که دلیل اعتراضات صنفی آنها تنها به تعویق افتادن معوقات مزدی بوده است.
برپایه این اظهارات هرکدام از کارگران سیمان مسجد سلیمان براساس نوع کار و قرارداد استخدامی بین 5 تا 16 ماه دستمزد معوقه طلبکارند.
به گفته منابع ایلنا توقف فعالیت کارخانه سیمان مسجد سلیمان که از قبل توسط کارفرما به اطلاع نهادهای اداری محلی رسیده بود در حالی از بامداد امروز آغاز شده است که پیشتر اعضای نهاد صنفی کارگری این واحد تولیدی در اواخر هفته گذشته وادار به استعفا شده بودند.
در عین حال این کارگران میگویند که از سوی مسئولان فرمانداری به آنها وعده پرداخت مطالبات مزدی برای روز سه شنبه 26 بهمن ماه (فردا) داده است و به همین دلیل این کارگران به منظور اعلام حسن نیت خود امروز از برپایی تجمع صنفی در محوطه کارخانه خودداری کردهاند.
از سوی دیگر این کارگران میگویند با وجود توقف اجتماعات صنفی، صبح امروز سه نفر از همکاران آنها توسط نهاهای نظارتی برای چند ساعت توقیف میشوند که پس از اطلاع دیگر همکاران آنها با پیگیریهای به عمل آمده در نهایت همگی آزاد میشوند.
----------------------
جناب شهردار، مبلمان شهری را از جیب رانندگان تاکسی تغییر ندهید
چهارشنه هفته گذشته، حدود صد نفر از رانندگان فرودگاهی تهران برای اعتراض به سازمان تاکسیرانی رفتند تا مشکلات و مطالبات خود را با مسئولان این سازمان در میان بگذارند.
تعدادی از این رانندگان پس از خاتمه این اعتراض صنفی که به گفته خودشان تا حدودی موفقیتآمیز بودهاست، به خبرگزاری ایلنا آمدند و مشکلات خود را برای طرح در این رسانه مطرح کردند.
رانندگان فرودگاههای تهران میگویند سازمان تاکسیرانی تهران آنطور که باید بر عملکرد شرکتهای خصوصی نظارت ندارد؛ شرکتها رانندگان را به انحاء مختلف تحت فشار قرار میدهند و هر روز شرایط کاری را سختتر میکنند.
این رانندگان میخواهند که سازمان تاکسیرانی پیگیر مطالباتشان باشد. از قضا در فرودگاه بینالمللی امام خمینی فقط اتوموبیلهای خاص خارجی میتوانند کار کنند؛ رئیس شهرک فرودگاهی حتی به ماشین های ساخت سایپا هم اجازه فعالیت نمیدهد و تاکسیهایی که مورد نظر این سازمان است، 90 میلیون تومان وام با بهره بالای بیست درصد برای رانندگان خرج برمیدارد و پرداخت اقساط چنین وامی برای رانندگان تاکسی آسان نیست، رانندگان میگویند پرداخت این وام غیرممکن است.
رانندگان میگویند این شرکتهای خصوصی خودشان تاکسی ندارند؛ اتومبیل وارد میکنند و با وامهای سنگین و به صورت اجاره به شرط تملیک به رانندگان تحمیل میکنند. مشکل دیگر این رانندگان تفکیک حوزه کاری دو فرودگاه تهران است، که رانندگان شاغل در یک فرودگاه نمیتوانند در دیگری کار کنند.
رانندگان تاکسیهای فرودگاهی تهران میگویند: تاکسیهای واگذاری باید متناسب با شرایط مالی رانندگان باشد؛ چرا شرکتها از جیب رانندهها سود کلان به جیب بزنند و سفره رانندهها سال به سال خالیتر باشد.
یکی از راننده ها خطاب به شهردار تهران میگوید: لطفا در سیاستها تجدیدنظر کنید و مبلمان شهری را از جیب رانندگان تاکسی تغییر ندهید.
رانندگان از تجمع چهارشنبه راضیند؛ گویا قرار شده شرکتها تا اردیبهشت ماه به رانندگان فرصت تصمیمگیری بدهند؛ رانندگان میگویند از این شاخه به آن شاخه فرج است؛ شاید در این مدت اتفاق مثبتی بیفتد.
----------------------
70کارگر نخ البرز تعدیل شدند
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: به دنبال توقف بخشی از فعالیت کارخانه نخ البرز در ماه گذشته، حدود 70 نفر از مجموع 350 کارگر شاغل در این واحد صنعتی پس از خاتمه قرارداد کار بیکار شدند.
از قرار معلوم این کارگران که در ابتدای دی ماه سال جاری تعدیل شدهاند اما هنوز بابت دو ماه مزد معوقه از کارفرمای طلبکار هستند.
منابع ایلنا با یادآوری این نکته که کارگران شاغل در کارخانه نخ البرز نیز طلب مشابهی از کارفرمای خود دارند، میگویند دلیل تعدیل کاهش فروش محصولات این کارخانه بوده است.
به گفته کارگران نخ البرز سال گذشته میزان تولیدات این واحد خیلی خوب بوده اما سال جاری به دلیل نوسان قیمت ارز در خرید مواد اولیه تولید میزان تولیدات به یکباره کاهش یافته است.
بنا برادعای این کارگران اخراجی، پیش از این در این واحد تولیدی حدود 1200کارگر رسمی وقرار دادی کار میکردند که طی سالهای گذشته به مرور با استفاده از قانون مشاغل سخت وزیان آور باز نشسته شدهاند.
این منابع با اشاره به سوابق کم اشتغال کارگران تعدیل شده، میافزایند: هم اکنون در این کارخانه 35 کارگر رسمی و 325 کارگر قرار داد موقت مشغول کارند که این موضوع باعث شده تا جدا از معوقات مزدی نگران امنیت شغلی وپرداخت مطالبات پایان سال خود باشند.
----------------------
سقوط در کانال آسانسور جان نگهبان ساختمان را گرفت
براساس اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته سقوط در کانال آسانسور در کرمان به مرگ نگهبان ساختمان انجامید.
از قرار معلوم، آسانسور ساختمان بعد از نقص فنی در یک طبقه گیر میکند که درب آسانسور در طبقه دیگر توسط نگهبان این ساختمان باز میشود و این فرد از کانال آسانسور در طبقه سوم ساختمان سقوط کرده و در دم فوت میکند.
ماموران آتشنشانی پس از اعرزام به محل حادثه با پیکر بیجان این نگهبان مواجه میشوند.
----------------------
معوقات مزدی کارگران طرح انتقال آب دشت سیستان
به گزارش خبرنگار ایلنا، مطالبات مزدی کارگران طرح انتقال آب با لوله به مزارع دشت سیستان در شش ماه گذشته پرداخت نشدهاست.
به گزارش منابع محلی، روز گذشته (بیست و چهارم بهمن ماه) بیش از ۵۰ نفر از این کارگران با حضور در مقابل دفتر طرح و دیدار با نماینده مجری طرح نسبت به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود معترض شدند و خواستار پیگیری این موضوع ازسوی آنان شدند.
این کارگران در منطقه شمالی شهرستان هیرمند در منطقه لنگر بارانی مشغول بکار هستند و پرداخت نشدن دستمزد در ماههای گذشته مشکلات بسیاری را برای آنها و خانوادههایشان به وجود آوردهاست.
ظاهرا مسئولین استان سیستان و بلوچستان، بدحسابی پیمانکار را دلیل اصلی تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران آبرسان عنوان میکنند.
----------------------
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز یکشنبه ( 24 بهمن ماه) بیش از دویست نفر از همکاران آنها در مقابل ساختمان استانداری تجمع صنفی برپا کردند.
این کارگران افزودند: بیش از 700 کارگر هستیم که چهارماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشدهاست.
طبق اظهارات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان این مجموعه صنعتی ، پرداخت مطالبات آنان را منوط به افزایش تولید کرده بود.
کارگران معترض با یادآوری اینکه محل کار آنها پیش از این متعلق گروه سرمایهگذاری امیر منصورآریا بود که پس از ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی و مصادره اموال متهم اصلی پرونده در دی ماه سال 91 اخیرا به یکی از بانکها طلب کار واگذار شده است در خاتمه افزودند: در حال حاضر بابت دستمزد مهر ،آبان آذر ودی ماه خود از کارفرما طلبکاریم و این در حالی است که تعدادی دیگری از همکرانمان مطالبات مربوط به تسویه حساب 9 ماه گذشته خود را نگرفتهاند.
----------------------
نمایندگان کارگران سیمان مسجد سلیمان استعفا کردند/ اعتراض صنفی به روز سیوهشتم رسید
تعدادی از کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان در تماس با ایلنا گفتند که همه اعضای شورای اسلامی کار این واحد تولیدی در روز چهارشنبه گذشته ( 20 بهمن ماه) استعفا کردهاند.
آنطور که اطلاعات منتقل شده از این کارگران نشان میدهد دلیل این استعفا اعمال فشاری بوده است که از سوی مسئولان شهرستانی واستانی برای پایان دادن اعتراض صنفی کارگران سیمان مسجد سلیمان وارد شده است.
به گفته کارگران از زمانی که اجتماع صنفی آنان در محوطه کارخانه آغاز شده است نه تنها کارفرما اهمیتی به پرداخت مطالبات عقب افتاده آنان نداده بلکه بدور از انتظار ما مسئولان استانی وشهرستانی برای خاتمه اعتراضات کارگری فشار زیادی را به اعضای شورای کارگری وارد کرده بودند که در نتیجه آن ناچارا همه اعضای شورای کارخانه استعفاء کردند.
به صورت مشخص این کارگران میگویند: ظاهرا وعدههایی که کارفرمای کارخانه برای پرداخت طلب ما کارگران داده بود در همان حد شعار باقیمانده است و انگار قرار نیست کسی به غیر از خود ما پیگیر مطالبات صنفی مان باشد.
این کارگران در عین حال از نهادهای صنفی کارگری ودولتی در استان خوزستان وشهرستان مسجد سلیمان انتقاد کرده و گفتند: این نهادها تا این لحظه در پیگیری مطالبات آنها هیچ اقدامی نکردهاند.
این کارگران که شمار آنها تا 480 نفر برآورد میشود بابت 5 تا 16ماه معوقات مزدی خود طلبکارند و به همین دلیل از تقریبا 38روز قبل با تجمع در محوطه کارخانه خواستار معوقات مزدی خود شدهاند.
به گفته یکی از کارگران این کارخانه در حالی اجتماعات صنفی امروز نیز در محوطه کارخانه ادامه دارد که روز گذشته برای اولین بار اجتماعات صنفی خود را از داخل کارخانه به مقابل ساختمان فرمانداری انتقال دادیم.
طبق اظهارات این کارگر معترض همچنین دیروز شخص فرماندار شهرستان مسجد سلیمان در پی گیری مطالباتمان وعده رسیدگی داده است.
----------------------
مشخص شدن زمان دادگاه عظیمزاده و احسانیراد در ساوه
محمدعلی جداری فروغی، وکیل جعفر عظیمزاده و شاپور احسانیراد در تماس تلفنی با ایلنا گفت: به موجب اخطاریه شعبه 101 دادگاه کیفری 2 ساوه، دادگاه رسیدگی به اتهامات این دو فعال کارگری، ساعت 12 ظهر روز بیست و یکم اسفندماه برگزار خواهد شد.
این وکیل دادگستری افزود: در متن اخطاریه آمده که در خصوص شکایت شرکت نورد و لوله صفا علیه موکلین، جهت رسیدگی و اخذ آخرین دفاعیات در این شعبه دادگاه حاضر شوید.
جداری فروغی در پایان گفت: در فاصله دادگاه قبلی تا این دادگاهی که قرار است ماه بعد برگزار شود، بررسیها توسط دادگاه مزبور انجام خواهد شد و امیدوارم با توجه به محتویات پرونده، حکم برائت موکلین صادر شود.
----------------------
تحریمها را به نفع کارگران ایران لغو کنید
به گزارش ایلنا، سندیکای کارگران فلزکار مکانیک به مناسبت سفر لوفون نخستوزیر سوئد به ایران در نامهای خواستار لغو تحریمها به نفع کارگران ایران شدهاست.
در متن این نامه آمدهاست:
آقای لوفون، مطمئناٌ اطلاع دارید که آنچه این روزها در جامعه کارگری ما میگذرد، و به ویژه شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی، در وجه قابل توجه ای ،مستقیم و غیر مستقیم، نتیجه سیاست اعمال تحریم های اقتصادی و بانکی- مالی علیه ایران است که اتحادیه اروپا و آمریکا در سال های اخیر بر ایران تحمیل کردهاند. به دلیل ادامه غیرقابل توجیه این تحریم های برخی صنایع کشور با مشکل فعالیت و ادامه کار روبرو شده و این به نوبه خود اثرات مخربی در رابطه با اشتغال و امور معیشتی و اجتماعی کارگران و زحمتکشان داشتهاست. این تحریم ها که علاوه بر قطعات یدکی و مواد اولیه ضرور برای کارکرد صنایع، همچنین شامل مواد غذایی و دارویی نیز میگردد، که بطور مشخص زحمتکشان ایران را هدف گرفته و در حقیقت جنگی خاموش بر علیه خانواده های زحمتکش ایرانی است.
در پاین این نامه میخوانیم: ما از شما میخواهیم که نه تنها در جهت لغو این تحریمها از سوی کشور خود اقدام کنید، بلکه در اتحادیه اروپا نیز به طور فعال و موثر برای خاتمه این جنگ خاموش علیه زحمتکشان ایران به مقابله برخیزید.
----------------------
21 کارگر دیگر هم از آپادانا سرام اخراج شدند
تعدادی از کارگران اخراج شده با اعلام این خبر به ایلنا افزودند: تا پیش از این اتفاق حدود 120 کارگر واحد اداری بودیم اما از ابتدای مهر ماه سال جاری تا هم اکنون به دلیل آنچه از سوی کارفرما «کاهش هزینه ای جاری کارخانه» عنوان میشود، در چهار مرحله تعدیل شدیم که آخرین دوره اخراج در دو گروه 6 و15 نفره در پایان آذر ودی ماه انجام شده است.
کارخانه آپادانا سرام که در قزوین، کیلومتر 42 جاده بوئین زهرا،واقع شده و از قرار معلوم هرکدام از کارگر تعدیل شده تا نزدیک به 10 سال سابقه کاری داشتهاند.
به گفته آنان کارفرمای این واحد تولیدی مدعی است توان پرداخت به موقع حقوق حدود 120کارگر شاغل در بخشهای اداریکارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل کارگران واحد آزمایشگاه، مالی، برنامه ریزی، نظارت راه بردی قصد کاهش هزینههای جاری کارخانه را دارد.
به ادعای آنان این وضعیت در حالی است که پیشتر حدود 20 نفر از همکاران آنها در مهر ماه تعدیل شدهبودند.
به گفته کارگران در ادامه تصمیم گیری های مدیریتی شرکت آپادانا سرام تعداد 15نفر در آبان ماه ، 6 نفر در آذر و همچنین 15کارگر دیگر در دی ماه اخراج شده اند.
کارگران بخش اداری آپادانا سرام در ادامه میگویند از مجموع همکاران باقیمانده آنها تنها حدود 64 نفر تقریبا به صورت روزانه در محل برای انجام کارشان حضور دارند و نگرانند که مبادا با پایان ماه جاری شغلشان را از دست بدهند.
در عین حال منابع خبری ایلنا در خصوص وضعیت بیمه بیکاری کارگران اخراجی گفتند: هنوز مقرری بیمه بیکاری کارگران اخراجی محقق نشده است.
به گفته یکی از کارگران اخراجی ،به صورت مشخص اداره کار بوئین زهرا از پرداخت مستمری بیمه بیکاری کارگران اخراجی آپادانا سرام به دلایل نامعلومی خوداری میکند.
گفتنی است در کارخانه آپادانا سرام بیش و هزارو 100 کارگر مشغول کارند.
----------------------
وضعیت مساعد کارگران مصدوم معدن مس سرچشمه
منابع ایلنا در معدن مس سرچشمه کرمان میگویند حال هر سه مصدوم حادثه انفجار معدن مس سرچشمه کرمان مساعد و رضایت بخش است.
پیش از این انفجار کپسول اکسیژن در تاریخ 19 بهمن سال جاری در معدن مس سرچشمه موجب کشته شدن 1 کارگر و زخمی شدن 5 کارگر شد که 2 نفر از این کارگران در بخش (ای.سی.یو) بیمارستان علی ابن ابیطالب بیمارستان رفسنجان بستری شدند.
بر اساس آخرین اطلاعاتی که توسط منابع ایلنا بدست آمده است،یک نفر از این کارگران مصدوم به نام «علی اسبرقی» پس از انتقال به بیمارستان خاتم الانبیا تهران مورد عمل جراحی قرار گرفت و در روزهای آینده مرخص میشود.
«جواد بختیاری» کارگر مصدوم دیگری که در بخش (ای.سی.یو) بیمارستان علی ابن ابیطالب بستری شده بود هم اکنون از دستگاه تنفس مصنوعی جدا شده است و سطح هوشیاریاش بهتر شده است.
«اصغر میرزایی» نیز که در روزهای گذشته از بخش (ای.سی.یو) به ریکاوری منتقل شده بود باید از لفحاظ شنوایی سنجی بررسی شود.
----------------------
معوقات مزدی کارگران پروژه های غیرهمسطح گرگان/ کارگران مقابل شهرداری تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران پروژههای غیرهمسطح گرگان که در شش ماه گذشته دستمزد خود را دریافت نکردهاند، روز گذشته مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند.
از قرار معلوم، این کارگران طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری هستند که این شرکت وصول نشدن بدهیهای خود از شهرداری را دلیل این تاخیر عنوان میکند.
این کارگران که تعداد آنها بیش از صد نفر است، پیش از این نیز در دی ماه مقابل شهرداری گرگان جمع شده و خواستار پرداخت مطالبات خود شدند.
کارگران میگویند: مناقشات بین شرکت پیمانکاری و شهرداری به ما مربوط نمیشود و بایستی شهرداری به گونهای بر عملکرد پیمانکاران زیرمجموعه خود نظارت کند که حق و حقوق کارگران به موقع پرداخت شود.
این کارگران در آستانه سال نو با ابراز نگرانی از این دیرکرد میگویند: اگر این حقوق معوقه پرداخت نشود، شب عید به مشکل برمیخوریم و این شرایط واقعا غیرقابل تحمل است.
----------------------
تجمع کارگران اخراجی روغن نباتی جهان در مقابل استانداری زنجان
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ علت این اقدام اعتراضی اخراج ناگهانی حدود 200 نفر از کارگران روغن نباتی جهان در اوایل بهمن ماه جاری است و آنان خواستار بازگشت به کار وپرداخت معوقات حقوقی خود هستند.
بر اساس این گزارش؛ این کارگران که تا این لحظه چندین اقدام اعتراضی در مقابل کارخانه و نهاد های مرتبط دولتی در زنجان انجام داده اند ، متاسفانه تا این لحظه هیچ پاسخی از سوی مسئولان و کارفرما به خواستههای کارگران داده نشده است.
از قرار معلوم کارفرما برای کم کردن هزینه های کارخانه به بهانه عدم نیاز اقدام به اخراج این 200 نفر کرده است .
به گفته یکی از معترضین ، این کارخانه از زمان واگذاری به بخش خصوصی به بهانههای مختلف در آستانه تعطیلی قرار گرفته و تعداد زیادی از نیروی کار آن بیکار شده اند.
معترضان که تقریبا 10 الی 15روز پیش به بهانه خاتمه قرارداد،با چندین سال سابقه از کار بیکار شدهاند میگویند، هر یک از ما کارگران روغن نباتی جهان دستکم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بعد از اخراج بسیار برایمان سخت شده است و نمیتوانیم جواب زن بچههایمان را بدهیم.
----------------------
یک کارگر ساختمانی با سقوط بر روی میلگرد جان باخت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا،صبح امروز(23 بهمن ماه) بر اثر این حادثه که در یکی از پروژههای ساختمانی در خیابان دانش آموز شیراز به وقوع پیوست، این کارگر ساختمانی به دلایل نامعلومی از ارتفاع تاور بر روی میلگردهای قرار داده شده در دیواره های پشت بام سقوط کرد.
روابط عمومی سازمان آتش نشانی شیراز علت مرگ این کارگر را فرو رفتن میلگرد در بدن این کارگر عنوان کرده است.
----------------------
کشته وزخمی شدن سه کارگر بوشهری در جریان آتش سوزی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، معاون عملیات سازمان آتش نشانی بوشهر با تایید این حادثه گفته است: روز گذشته در پی آتش سوزی در یک پروژه گردشکری در حال ساخت در بوشهر یک کارگر جوشکار کشته ودو کارگر دیگر دچار سوختگی شدند.
به گفته داریوش وحدتی ، مصدومان این حادثه که دچار سوختگی تقریبا 10 درصدی شده بودند همان دقایق اولیه توسط عوامل امداد ونجات به بیمارستان شهدای خلیج فارس منتقل شدند وحال عمومی آنان رو به بهبودی است.
----------------------
کارفرمای هفتتپه بابت طلب بازنشستگان چِک کشید
به گزارش ایلنا کارگران بازنشسته مجتمع نی شکر هفت تپه میگویند بعد اظهر روز پنجشنبه (21 بهمن ماه)همزمان با آخرین تجمع آنان معادل 40 درصد از مطالبات بازنشستگی حدود 200 نفر از کارگران در قالب چک بانکی پرداخت شده است.
این کارگران بازنشسته که از اسفند ماه سال 94 تا آذر ماه سال جاری به مرور بازنشسته شدهاند بابت مزایای پایان کار بین 70 تا 100 میلیون تومان بستانکار بودهاند اما تنها موفق به دریافت حدود 10 میلیون تومان از این طلب شدهبودند.
به گفته یکی از کارگران بازنشسته نی شکر هفت تپه؛ از مجموع کارگران بازنشسته حدود 150نفر بدنبال سنوات بازنشستگی خود هستند ومابقی بازنشستهها خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هستند.
براساس گفتههای این کارگر بازنشسته از قرار معلوم کارفرمای بخش خصوصی کارخانه که اواخر سال گذشته مسئولیت مجتمع نیشکر هفت تپه را پذیرفته است برای پرداخت مطالبات بازنشستگی این 200 کارگر چک بانکی سه روزه صادر کرده است که از امروز تا سشنبه باید نقد شود.
به گفته وی ، همچنین گروهی دیگر از کارگران در مجتمع نی شکر هفت تپه وجود دارند که از اول آذر ماه سال جاری مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت زیان آور شده اند که مطالبات بازنشستگی آنها هنز پرداخت نشده است.
----------------------
ادامه تاخیر در مطالبات مزدی کارگران آذر آب اراک
منابع کارگری ایلنا در شرکت آذر آب اراک با اعلام این خبر گفتند؛ این کارگران که در شرکت آذر آب بصورت پیمانی ، قراردادی ورسمی مشغول کارند از آذر ماه سال جاری دستمزد نگرفته اند.
کارگران با بیان اینکه مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است،در ادامه افزودند: از مجموع 1700 کارگر شاغل در مجموعه آذر آب حدود500 تا 600 نفرشان به صورت پیمانی تحت مسئولیت «شرکت میثاق صنعت»مشغول کارند که پرداخت دستمزد آنها نیز مانند همکاران قرار داد مستقیم و رسمی آنها به تاخیر افتاده است.
برپایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران آذر آب اراک در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است؛ این کارگران جدا از معوقات مزدی کارگران نگران پرداخت نشدن به موقع عیدی سال نو هستند و در عین حال مشکلات مالی ایجاد شده برای شماری از خانوادههای آنها تولید زحمت کرده است
به گفته وی آنها بارها از کارفرمای بخش خصوصی کارخانه درخواست کردهاند که حقوق معوقه را پرداخت نمایند که در عمل واکنش کارفرما به دادن وعدههای عمل نشده منجر شده است.
همچنین در مورد پرداخت نشدن حق بیمه این کارگران نیز گفته میشود که با فاصلهای که در سوابق بیمهای آنها به وجود آمده است، فرصت استفاده از حق بازنشستگی برای حدود 17 کارگری که مشمول قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هستند در معرض تهدید قرار گرفته است.
----------------------
پیکر بیجان دومین کارگر متروی قم خارج شد/ ادامه عملیات آواربرداری
مهدی فراهانی، معاون اورژانس قم در گفتگو با خبرنگار ایلنا از خاتمه عملیات امداد حادثه ریزش متروی قم خبر داد.
به گفته این مقام مسئول در نخستین ساعات بامداد امروز پیکر بیجان دومین کارگر مدفون در زیر آوار توسط ماموران آتشنشانی خارج شد.
وی افزود: برهمین اساس عملیات امداد و نجات در همان لحظه خاتمه یافت اما با وجود بارش باران و سرمای هوا، عملیات آواربرداری همچنان ادامه دارد.
----------------------
سیاستهای تعدیلی یعنی استقرار نظام بردهداری/فقط اتحاد کارگری چارهساز است
ناصر آقاجری (فعال کارگری مناطق آزاد) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ در ارتباط با مذاکرات مزدی 96 گفت: نمایندگان کارگران در شورایعالی کار اگر واقعا میخواهند کاری سازنده انجام دهند، باید سیاستهای دولت برای قیچی کردن منافع کارگران را به جد، زیر سوال ببرند.
وی با بیان این که شاکله اصلی سیاستهای تعدیلی دولتها در بیش از دو دهه گذشته براساس حذف منافع کارگران شکل گرفته؛ افزود: سیاستهای انقباضی دو دهه گذشته در پی استقرار نظام بردهداری با هدف منتفع شدن دلالان داخلی و بینالمللی بودهاست.
آقاجری ادامه داد: حال تنها راهحل افزایش عادلانه دستمزدها، زمین گذاشتن این نوع سیاستها و اجرای کامل ماده 41 قانون کار بهخصوص بند دوم آن یعنی محاسبه سبد معاش خانوارهای کارگری است.
این فعال کارگری افزود: نکته مهم دیگر این است که نرخ تورم را بایستی به صورت پیوسته در طول دو دهه موردنظر قرار داد و نمیتوان با لحاظ کردن نرخ تورم آنی یا مقطعی، از این شکاف عمیقی که بین شاخصهای زندگی شایسته و مزد کارگران در بیش از دو دهه گذشته به وجود آمده، چشمپوشی کرد.
آقاجری از تجربه مبارزاتی کارگران صنعت نفت در سالهای پیش از انقلاب اسلامی برای گرفتن امتیاز از شرکت نفت انگلیس و ایران، بهعنوان یک تجربه موفق از اتحاد کارگران یاد کرد و گفت: گرچه قانون کار آن زمان نسبت به قانون کار فعلی، بسیار ناقصتر بود اما کارگران شرکت نفت با اتحاد و همبستگی توانستند امتیازاتی از قبیل خانه سازمانی رایگان، وامهای مسکن کمبهره، آذوقه ماهیانه و امکانات رفاهی و تفریحی از کارفرمای انگلیسی بگیرند.
وی ادامه داد: این تجربه نشان میدهد که تنها اتحاد کارگری میتواند برای رفع مشکلات فرودستان چارهساز باشد؛ حال اگر نمایندگان کارگران در شورایعالی کار میخواهند حداقل بخشی از مطالبات کارگران را برآورده کنند بایستی ارتباط خود را با بدنه کارگری جامعه افزایش دهند، صدای همه فعالان را بشنوند و سپس با جلب اعتماد همه کارگران و با یک پشتوانه قوی سراغ دولت و کارفرمایان بروند و از منافع کارگران دفاع کنند.
----------------------
مرگ پنج کارگر در انفجار پروژه آبگرم میناب
به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر روز گذشته (بیستم بهمن)، در انفجار ناشی از گازهای زیر زمینی به هنگام حفاری حوالی روستای کولغان، پنج کارگر کشته و یک کارگر دیگر روانه بیمارستان شد.
در همین رابطه، معاون عملیات سازمان آتش نشانی بندرعباس به یک رسانه محلی گفت: ساعت 13:41 خبر وقوع انفجار اطراف روستای کولغان در مسیر جاده میناب به بندرعباس به ستاد فرماندهی آتش نشانی بندرعباس اعلام شد.
وی ادامه داد : این سانحه در یک پروژه چشمه آبگرم اتفاق افتاد و در زمان وقوع سانحه کارگران در تونل مشغول به کار بودند.
امینی زاده با بیان اینکه گاز اشباع شده در محیط بر اثر جرقهای منفجر شده، اظهار کرد: بر اثر این انفجار پنج نفر از کارگران جان خود را از دست دادند و یک کارگر دیگر نیز روانه بیمارستان شد که حال وی وخیم است.
به گفته امینی زاده، نجاتگران آتشنشانی بندرعباس پس از ساعتها تلاش موفق شدند همه کارگران حادثهدیده را به سطح زمین منتقل کنند.
----------------------
نجات سه کارگر انتقال برق جیرفت/وضع عمومی کارگران مساعد است
احمد امینیروش، فرماندار جیرفت، در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: دیروز عصر، سه کارگر انتقال برق جیرفت که از شانزدهم بهمن ماه در ارتفاعات جبالبارز گیر افتاده بودند، پس از چهار روز، نجات پیدا کردند.
وی افزود: روز گذشته به دلیل بدی آب و هوا، بالگرد نتواست به منطقه برسد اما نیروهای هلال اجمر شهرستان و تیم کوهنوردی حدود ساعت 15 عصر دیروز خود را به محل کارگاه این کارگران رساندند و آنها را نجات دادند.
امینیروش افزود: حال عمومی این سه کارگر مساعد است و از آنجا که از محل کارگاه خارج نشده بودند، آذوقه برای این چهار روز به اندازه کافی داشتهاند.
روز شانزدهم بهمن، پنج کارگر انتقال برق جیرفت در ارتفاعات جبالبارز گیر افتادند که متاسفانه دو نفر از آنها جان خود را از دست دادند. سه کارگر دیگر روز گذشته پس از چهار روز نجات پیدا کردند.
----------------------
پرداخت بخشی از طلب کارگران هپکو پس از یک ماه تجمع
کارگران شرکت هپکو در اراک در تماس با ایلنا از پرداخت بخشی از مطالبات خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، امروز صبح حدود دو ماه از معوقات مزدی این کارگران به حساب آنها واریز شدهاست.
کارگران میگویند: در جلسه امروز صبح در استانداری اراک، مسئولان وعده دادند که مابقی مطالبات مزدی کارگران را قبل از 15 اسفند پرداخت کنند.
از قرار معلوم روز گذشته نیز این کارگران تجمعی در میدان شهدا در اراک برگزار کردند که این تجمع تا حدود ساعت 19 عصر ادامه داشته است.
کارگران شرکت هپکو از حدود یک ماه پیش در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و همچنین واگذاری کارخانه به بخش خصوصی، تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
یکی از کارگران این کارخانه میگوید: امیدواریم اکنون پس از یک ماه اعتراض، مسئولان به وعدههای خود عمل کنند و مطالبات را هر چه زودتر پرداخت کنند.
----------------------
کارکنان ثامن الحجج کرمان مقابل دفتر نماینده مجلس تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان معترض که تعدادشان نزدیک به 30 نفر برآورد میشود صبح امروزبه نمایندگی از جمعیت 300 نفری کارکنان شعب ثامن الحجج کرمان با تجمع در مقابل ساختمان دفتر پورابراهیمی نماینده کرمان در خیابان شریعتی خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
به گفته آنها هرچند در تجمع اعتراضی امروز مان ، آقای محمد رضا پور ابراهیمی که در عین حال رییس کمیسیون اقتصادی مجلس است در دفتر کارش در شهر کرمان حضور نداشت اما تجمع کنندگان با بیان مشکلاتشان به مسئول این دفتر خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
----------------------
عملیات امداد و نجات کارگران انتقال برق جیرفت هنوز به نتیجه نرسیدهاست
احمد امینیروش، فرماندار جیرفت، در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با وضعیت سه کارگر انتقال برق جیرفت که شانزدهم بهمن ماه در ارتفاعات جبالبارز در برف گیر افتادند؛ گفت: روز گذشته نیز نتوانستیم به علت بدی آب و هوا به نتیجه برسیم.
امینی روش افزود: امروز عملیات امداد و نجات را از محور دیگری شروع کردهایم و در این عملیات، علاوه بر تیم امداد و نجات کرمان و جیرفت، تیم های کوهنوردی، هلال احمر و راهداری بم هم حضور دارند.
فرماندار جیرفت ادامه داد: امروز دستگاهها در محل مستقر هستند و همه امکانات موجود است؛ بنابراین امیدواریم تا عصر به نتیجه برسیم.
گفتنی است، 5 کارگر انتقال برق جیرفت، شانزدهم بهمن در ارتفاعات جبالبارز زیر برف مدفون شدند که تا کنون پیکر بیجان دو نفر از آنها پیدا شده ولی از سرنوشت سه نفر دیگر با وجود گذشت چهار روز اطلاعی در دست نیست؛ قابل ذکر است فرماندار جیرفت چندین بار ابراز امیدواری کرده این سه نفر در کارگاه خود زنده باشند.
----------------------
وضعیت نامشخص کارگران تعدیلی افق کوروش
به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران فروشگاه افق کوروش در شیراز در ماههای گذشته تعدیل شدهاند.
در همین رابطه، این کارگران که تعداد آنها دستکم چهار نفر است در تماسهای جداگانه به ایلنا، گفتند: تا پیش از تعدیل در سمتهای مختلف همچون مسئول چیدمان وفروش فعالیت داشتیم اما در نیمه دوم سال جاری به تدریج و به نوبت، شغل خود را از دست دادیم.
برپایه این اطلاعات ظاهرا دلیل این تعدیلها هنوز برای کارگران یاد شده که حداقل دارای یک سال سابقه کار بودهاند روشن نیست و در عین حال هنوز وضعیت پرداخت معوقات مزدی و نیز عودت اسناد تجاری که در بدو استخدام به عنوان ضمانت از آنها گرفته شده بود، نامشخص است و در نتیجه همین مسئله ضمانتنامهها، باعث تردید آنها در مراجعه به ادارات کار شده است.
----------------------
در جریان مزایده، حقوق ممتازه کارگران نادیده گرفتهشد/ به داد کارگران کشت و صنعت برسید
به گزارش خبرنگار ایلنا، نمایندگان کارگران دو مجتمع کشت و صنعت و دامداری مهاباد که حدود 16 ماه دستمزد معوقه دارند، در نامهای خطاب به وزیر کار خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.
در این نامه آمدهاست:
احتراماً به استحضار میرساند شرکتهای زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری سبز در مهاباد (شرکت کشت و صنعت مهاباد- شرکت مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد- شرکت سردخانه زمزم مهاباد و شرکت مجتمع همامرغ مهاباد) که در سال 1386 براساس اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد. ما کارگران شرکت فوقالذکر مشاهده کردیم که هر سال وضع معیشت و امنیت شغلی و حقوق ما روز به روز بدتر میشود. علیالخصوص از سال 1393 ناامیدی و یاس تمام وجود کارگران وخانوادههای آنها را گرفت تا اینکه در سال 1394 به علت بدهی سهامداران به بانکها دارایی، تامین اجتماعی و افراد حقیقی و حقوقی این مجموعههای تولیدی توسط قاضی شعبه دوم عمومی مهاباد برابر مزایده واگذار شد و در جریان این مزایده حقوق ممتازه ما کارگران نادیده گرفته شد و مجدداً روز از نو و روزی از نو. مالک جدید اقدام به قطعه قطعه نمودن شرکتها نموده و تنها چیزی که در این سالها به آن توجه نشده تولید و حق و حقوق کارگران مظلوم است.
فیالحال که این نامه تقدیم می گردد بیش از یک سال و نیم است حقوق و معوقات حقوقی دریافت نکردهایم. حق بیمه ما کارگران پرداخت نشده و وضعیت حق سنوات ما نامعلوم است و هنوز عیدی و پاداش آخر سال 94 را دریافت نکردهایم. لذا ما کارگران زحمتکش و ستم دیده شرکتهای کشت و صنعت و مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد از حضرتعالی خواهشمندیم محض رضای حق تعالی به دادمان برسید و نگذارید فرصتطلبان حقوق قشر ضعیف کارگر را پایمال کنند.
در زیر خواستههیا خود را به ترتیب و به صورت اجمالی تقدیم میداریم:
1-پرداخت حقوق معوقه بیش از یک سال و نیم
2-پرداخت حق بیمه ماههای شهریور، مهر، آذر و دی 1395
3-پرداخت عیدی و پاداش سال 1394
4-پرداخت سنواتی پرسنل از بدو استخدام تا به حال (با توجه به مزایده شرکتها)
----------------------
کارگران ستاره خلیج فارس نگران بیپولی در شب عید/ مطالبات پرداخت نشد
جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از ادامه معوقات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران میگویند دستمزد آنها از آبان ماه پرداخت نشده و با احتساب این ماه، چهار ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
یکی از کارگران این پالایشگاه میگوید: هیچ خبری از پرداخت مطالبات ما نیست؛ امسال وضعیت به مراتب از سالهای قبل بدتر است و نگرانیم که مطالبات ما پرداخت نشود و شب عید، بیپول بمانیم.
در پالایشگاه ستاره خلیج فارس چندین شرکت پیمانکاری به صورت سلسله مراتبی وجود دارد و معمولا مطالبات کارگرانی که شاغل در شرکت های پیمانکاری رده چندم هستند، با تاخیر بسیار پرداخت می شود.
----------------------
اخذ تعهدنامه از کارگران شهرداری شوشتر برای توقف اعتراضات
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ منابع کارگری ایلنا در شهرداری شوشتر با اعلام این خبر گفتند: پس از اعتراض صنفی کارگران شهرداری شوشتر در واکنش به تبدیل وضعیت قراردادهای خود به پیمانی در روزهای پنجم وششم بهمن ماه، در جریان این اعتصاب کارگری روز گذشته؛ شهرداری شوشتر گروهی از کارگران را برای دادن تعهدنامه به کمیته انظباتی احضار کرد.
یکی از کارگران شهرداری شوشتر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: روز گذشته شهرداری شوشتر در اقدامی تاملبرانگیز برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی کارگران با تشکیل کمیته انظباتی از حدود 40 تا 50 نفر از کارگران خدماتی و فضای سبز تعهدنامه کتبی گرفته است.
به ادعای وی؛ درعین حال کارفرما به بهانه جلوگیری از اعتراضات احتمالی تهدید کرد؛ درصورت بروز هرگونه اعتراض، کارگرانی که از آنها تعهدنامه اخذ کرده را سریعا اخراج خواهد کرد.
او با بیان اینکه این اقدام شهرداری شوشتر درحالی روز گذشته انجام شد که اعتراضات کارگران در روزهای پنجم وششم بهمن ماه در جریان بکارگیری دوباره شهرداری از پیمانکاران صورت گرفته بود؛ در ادامه گفت: این اجتماعات که صرفا به خاطر نگرانی کارگران از تهدید امنیت شغلی آنان برگزار شده بود تا امروز موثر واقع نشده و شهرداری بدون توجه به کارگران مسئولیت بخشهای مختلف زیرمجموعه خود را به پیمانکاران مختلف واگذارکرده است.
این کارگر در ادامه میگوید: علارغم موارد ذکر شده؛ کارگران شاغل در شهرداری هماکنون سه ماه حقوقشان را دریافت نکردهاند و بیمه تامین اجتماعی آنان نیز دچار مشکلاتی است.
----------------------
یک از کارگران معدن مس سرچشمه از بخش ای.سی.یو خارج شد/امیدواری به بهبودی حال کارگر دیگر وجود دارد
به گزارش ایلنا؛ پس از انفجار یک کپسول اکسیژن در روز (دوشنبه/18 بهمن) در معدن مس سرچشمه 2 کارگر به بخش (ای.سی.یو) بیمارستان علی ابن ابیطالب شهرستان رفسنجان منتقل شدند. حال خبر میرسد که یکی از آنها با نام «اصغر میرزایی» پس از انجام دومین عمل جراحی به بخش ریکاوری منتقل شده است.
نماینده امور ایمنی و بهداشت مس کرمان که در بیمارستان حضور دارد نسبت به بهبودی حال این دو کارگر اظهار امیدواری کرده است.
----------------------
تاکسیرانان تهرانی در نمازخانه سازمان تاکسیرانی تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ جمعی از تاکسیرانان تهرانی در تماس با ایلنا از تجمع خود در نمازخانه سازمان تاکسیرانی تهران خبر دادند.
به گفته این رانندگان، حدود صد نفر از تاکسیرانان از ساعات ابتدایی صبح امروز با تجمع در نمازخانه سازمان تاکسیرانی، خواستار مذاکره با مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شدهاند.
تجمعکنندگان در ارتباط با علت برگزاری این اعتراض صنفی میگویند: از عملکرد سازمان تاکسیرانی تهران ناراضی هستیم؛ یکی از خواستههای ما به سامان شدن وضعیت شرکتهای خصوصی تاکسیرانی است؛ سازمان تاکسیرانی قصد دارد رانندگان را هر جور شده تحت پوشش شرکتهای خصوصی دربیاورند و این شرکتها مبالغ گزافی را جهت وام خرید خودرو به رانندگان تحمیل میکنند.
یکی از رانندگان با بیان اینکه معاونت سازمان در جمع تجمعکنندگان حاضر شده است؛ میگوید: مطالبات ما گسترده است و ما خواهان مذاکره و طرح مطالبات با شخص مدیریت سازمان تاکسیرانی هستیم و میخواهیم دغدغههای رانندگان را به مدیریت منتقل کنیم.
----------------------
تجمع کارگران شهرداری بجنورد مقابل ساختمان فرمانداری
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این کارگران که در شهرداری شهربجنورد در استان خراسان شمالی مشغول کارند.صبح امروز (19 بهمن ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهرداری بجنورد فراغی که دست کم 4 ماه مطالبات مزدی طلب دارند گفته میشود بیتوجهای به پرداخت مطالبات آنهاباعث شده است تا آنها پیش از این در چند نوبت مقابل ساختمان استانداری استان وشورای شهر بجنورد اعتراض صنفی بر پا کنند.
طبق اظهارات آنان مجموع مطالبات معوقه آنان به حدود 4 میلیارد تومان می رسد که پیش از این شهردار شهر بجنورد تصمیم گرفته بود با فروش بخش از امکلاک شهرداری بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کند.
به گفته کارگران معترض جدا از معوقات مزدی چندین ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی واریز نشده ومیزان بدهی شهرداری به تامین اجتماعی به حدود 14 میلیارد تومان رسیده است.
----------------------
بیش از دو ماه تجمع کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد/ مطالبات پرداخت نشد
کارگران کشت و صنعت مهاباد در تماس با ایلنا از ادامه اعتراضات صنفی خود و پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران شاغل در دو مجتمع کشت و صنعت مهاباد و دامداری صنعتی مهاباد، که 16 ماه است دستمزد نگرفتهاند، تجمع علیرغم جمع شدن چادرها همچنان ادامه دارد. اکنون بیش از دو ماه است که این کارگران بیرون مجتمع، تجمع کردهاند.
کارگران میگویند بیش از سه ماه حق بیمه آنها نیز پرداخت نشده است.
از قرار معلوم پس از انجام مزایده در این مجتمع، بخشی از مطالبات کارگران دو مجتمع آن به نامهای بیمه هما مرغ و سردخانه زمزم به صورت تقسیطی پرداخت شده، اما از پرداخت مطالبات دو مجتمع دیگر خبری نیست.
----------------------
تجمع سراسری کارکنان ثامن الحجج مقابل استانداریها
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه برپایی سلسله تجمعات صنفی کارکنان موسسه ثامن الحجج در نقاط مختلف کشور، صبح امروز شنبه (19بهمن ماه) نیز گروهی از کارکنان این موسسه مالی به صورت جداگانه اما همزمان در مقابل ساختمان چند استانداری تجمع کردند.
از قرار معلوم تجمع کنندگان از شعب مختلف استانهای گیلان، قزوین، کرمان، کردستان ، اردبیل ، فارس، خراسان رضوی، مازندران ....وکرمانشاه هستند که تا این لحظه به صورت همزمان در اجتماعات صنفی امروز حضور دارند.
به گفته یکی ازکارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج ،شب گذشته «سیف الـله سیف »رئیس کل بانک مرکزی به منظور شرکت در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید ، وارد کرمانشاه شده به همین دلیل همکاران ما در استان کرمانشاه قصد دارند تاپیش از تجمع مقابل استانداری در مقابل اتاق بازرگانی کرمانشاه تجمع کنند.
طبق اظهارات وی ،تعداد کارکنان موسسه ثامن الحجج در سراسر کشور تا حدود 2700 نفر برآورد میشود که تا قبل از بحران اخیر این موسسه مالی در 470شعبه مشغول کار بودند که با انحلال موسسه حدود یکسال است وضعیت شغلی مشخصی ندارند وبلاتکلیف ماندهاند.
او با بیان اینکه قبل از انحلال این موسسه باید به وضعیت شغلی آنها رسیدگی می شد، افزود: بعد از واگذاری مسئولیت سرپرستی حسابهای مشتریان این موسسه به بانک پارسیان قرار بود همین بانک نیز در مورد وضعیت شغلی کارکنان موسسه ثامنالحجج تصمیم گیری کند و در همین رابطه حتی مسئولان بانک مذکور در یک نوبت از 1500 نفر از کارکنان ثامن الحجج آزمون استخدامی اخذ کردند که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است.
به گفته وی ، در حال حاضر همه کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج خواستار اشتغال خود هستند، افزود: این در حالیست که طی یکسال گذشته که فعالیت موسسه ثامن الحجج متوقف شده است برخی از کارکنان آن شغلی برای تامین مایحتاج زندگیشان پیدا نکرده اند وهم اکنون به سختی گذران می کنند.
این کارمند با بیان اینکه او وسایر همکارانش با میانگین سوابق7 سال به امید بازگشت به کار، هر چند روز یکبار پیگیر وضعیت شغلی خود از نهادهای مختلف مرتبط با موسسه ثامن الحجج هستند در خاتمه درباره پی گیری مطالباتشان افزود: جدا از تجمعات قبلی که در تهران وسایر استانهای کشور برگزار شده است از آخرین پی گیری مطالبات صنفی سه روزه خود در تهران که ( در روز های 11 ، 12 و 13 بهمن ماه )در مقابل ساختمان بانک مرکزی ومجلس شورای اسلامی انجام شد هنوز نتیجه ای نگرفتهایم.
----------------------
یک ماه از مطالبات معدنچیان طزره پرداخت شد/ ادامه تجمع صنفی در رختکن
تعدادی از کارگران معدن در تماس با ایلنا گفتند: باوجود آنکه روز گذشته (18 بهمن ماه) در اولین روز تجمع معادل یک ماه از مجموع 4 ماه معوقات مزدی کارگران رسمی وقرار دادی پرداخت شده است اما نگرانی از وضعیت نامعلوم مابقی مطالبات مزدی مان باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.
آنان بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه خود هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت واحد البرز شرقی پاسخ مشخصی به این خواستههای کارگران داده نشده است.
به گفته این کارگران، در حال حاضر مجموع مطالبات کارگران رسمی وقرار دادی سه ماه مزد معوقه است که کارفرما روز گذشته حقوق مهر ماه را با چهار ماه تاخیر به حساب همه کارگران پرداخت کرده است.
به گفته منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی ، تقریبا از یکسال بیش از هزار کارگر معدن البرز شرقی در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند.
----------------------
مرگ 64 کارگر در استان آذربایجان شرقی بر اثر حوادث کاری
به گزارش ایلنا، در ده ماهه اول سالجاری 64 نفر بر اثرحوادث کاری دراستان آذربایجان شرقی جان خود را از دست دادند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 47 نفر بود حدود36درصد افزایش یافته است. یک نفر از فوت شدگان در این مدت زن بوده است.
به گزارش16بهمن روابط عمومی پزشکی قانونی آذربایجان شرقی، درطی این مدت تعداد یکهزارو 83 نفر نیز بر اثر حوادث کار در استان مصدوم شدند که از این تعداد 27 نفر زن ویکهزارو10 نفر مرد بودند. تعداد مصدومین حوادث کاری درده ماهه اول سال گذشته یکهزارو147نفر بود که این آمار درده ماهه سالجاری 3 درصد کاهش یافته است.
بر اساس همین گزارش در طی دیماه امسال تعداد 6 نفر به علت حادثه کاری فوت کرده که این آماردر مدت مشابه سال گذشته 4 نفر بوده است.
همچنین76 نفرنیز به علت مصدومیت حوادث کاری در دیماه به ادارات پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که این آمار نسبت به آذر ماه سال گذشته کاهش حدود 76 درصدی را نشان می دهد.
گفتنی است تعداد کل فوت شدگان حوادث کاری در سال 94 برابر با 50 نفر بود که همگی آنان مرد بودند.تعداد کل مصدومین حوادث کار نیز در سال 94 برابر با یک هزارو310نفر بود که از این تعداد 28 نفر زن و یکهزارو 282 نفر مرد بودند.
----------------------
دو تن از کارگران پیمانکاری شرکت ملی گاز جان باختند
به گزارش منابع خبری ایلنا از سیستان و بلوچستان، صبح دیروز (18 بهمن) دو تن از نیروهای پیمانکاری شرکت پیمانکار جهاد نصر کرمان در پی تمیز کردن خط لوله گاز جان خود را از دست دادند.
بر اساس این گزارش، یکی از کارگران جوان ۱۸ ساله اهل بزمان (بخش بلوچستان) و دیگری یک مهندس ۴۵ ساله اهل شهرکرد بوده است.
بنا بر اظهارات «مجید بوجارزاده» سخنگوی شرکت ملی گاز، حادثه خط لوله گاز ایرانشهر به زاهدان در پی عملیات (پاکسازی) توپکرانی و خروج توپک از خط رخ داد.
از قرار معلوم، این خط خالی از گاز بود و به دلیل سیلاب اخیر در سیستان و بلوچستان گل و لای وارد آن شده بود، کارگران شرکت پیمانکار در حال تمیز کردن خط بود که توپک از خط خارج شده و در پی آن دو کارگر کشته شدند.
از سوی دیگر، مدیرعامل شرکت گاز زاهدان در این زمینه اظهار داشت: انفجار خط لوله انتقال گاز از بزمان به زاهدان در مرحله آزمایشی، رخ داده است.
«طهرانی مقدم» افزود: چنانچه این انفجار با وجود گاز انجام می شد بسیار وسیعتر بود و مشکلات بیشتری را به دنبال داشت.
وی افزود: از شمار مجروحان احتمالی خبری در دست نیست.بر اثر خط لوله انتقال گاز در مسیر بزمان به زاهدان در حین انجام آزمایش دچار انفجار شده است.
وی بیان کرد: در حال بررسی موضوع هستیم و اطلاعات تکمیلی متعاقباً اعلام میشود.
----------------------
مرگ یک کارگر معدن مس سرچشمه و جراحت 5 کارگر دیگر
تعدادی از کارگران مس سرچشمه در تماس با ایلنا اعلام کردند که حوالی ساعت 3 بعد ظهر روز گذشته یک انفجار در واحد مولیبدن معدن مس سرچشمه به وقوع پیوست که بر اثر این انفجار یک کارگر به نام «سعید عباس پور» جان خود را از دست داد
همچنین 5 کارگر با نام های «علی استبرقی»، «اصغر میرزایی»، «علی عظیمی»، «علی آقایی» و «جواد بختیاری» مجروح شده اند که 2 نفر از آنها «اصغر میرزایی» و «جواد بختیاری» هم اکنون در بخش (ای. سی. یو) بیمارستان علی ابن ابیطالب شهرستان رفسنجان بستری هستند. گزارش دقیقی از حال عمومی این دو کارگر در دست نیست.
به گفته مدیر روابط عمومی مس منطقهای کرمان این کارگران در حال برشکاری بودهاند که کپسول اکسیژن منفجر شد. «علی میر افضلی» همچنین گفته است که این کارگران برای دو شرکت پیمانکاری «آسیا کانی» و «حامی فراور الوند» کار می کردند.
----------------------
کشف پیکر دومین کارگر انتقال برق جیرفتی/ وضعیت سه کارگر دیگر همچنان نامعلوم است
احمد امینیروش، فرماندار جیرفت در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با کارگران انتقال برق مفقود در ارتفاعات جبالبارز جیرفت گفت: امروز (نوزدهم بهمن ماه) جسد دومین کارگر توسط نیروهای امداد پیدا شد.
وی افزود: متاسفانه به دلیل بدی آب و هوا، بالگرد امداد نتوانست به منطقه کارگاه کارگران برسد؛ درنتیجه وضعیت سه کارگر مفقود همچنان نامشخص است.
امینی روش باز هم امیدواری در مورد صحت جسمانی سه کارگر مفقود را تکرار کرد و گفت: انشالله فردا اطلاع از وضعیت این سه کارگر حاصل خواهد شد.
----------------------
کارگر محبوس در حادثه ریزش چاه پاکدشت زنده خارج شد
به گزارش ایلنا، بنا به اظهارات مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری پاکدشت، نیروهای سازمان آتشنشانی پاکدشت با اطلاع از ریزش چاه در یکی از منازل منطقه معروف به شن و ماسه، در محل حاضر و نسبت به خارج سازی کارگر محبوس شده در این چاه اقدام کردند.
قاسم خواجهحسینی افزود: با تلاش نیروهای این سازمان و با خارج کردن آوار، این کارگر زنده از داخل چاه خارج شد.
----------------------
کارگران آبفا خوزستان خواستار پرداخت مطالبات خود شدند
به گزارش منابع خبری ایلنا، شماری از کارگران پیمانکاری شرکت آب و فاضلاب خوزستان خواستار پرداخت مطالبات خود شدند.
از قرار معلوم، بیش از 50 نفر از کارگران پیمانکاری شرکت آب و فاضلاب خوزستان در شهرهای آبادان، خرمشهر، هویزه و سوسنگرد صبح امروز (18 بهمن) با تجمع در مقابل ساختمان این شرکت در اهواز خواستار پرداخت مطالبات خود از سوی پیمانکار شدند.
بنابه اظهارات یکی از کارگران، مطالبات بیش از 100 نفر از کارگران این شرکت پیمانکاری مربوط به سالهای 92 و 93 تاکنون پرداخت نشده است و مدیران شرکت آب و فاضلاب وعده کرده بودند که در مدت 14 روز مشکل کارگران با پیمانکار را حل کنند اما با گذشت 10 ماه هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی با انتقاد از آزاد شدن ضمانتنامههای پیمانکار قبلی از تسویهحساب با کارگران، گفت: ضمانتنامههای پیمانکار که نزد کارفرما (شرکت آبفا) بوده آزاد شده و ما اکنون چیزی در دست نداریم درحالیکه این مساله غیرقانونی است و تا زمان تسویهحساب با کارگران باید این ضمانتنامهها نگهداری میشد تا حق کارگران ضایع نشود.
به گفته وی، با وجود بدحسابی این پیمانکار، متاسفانه شرکت آبفا خوزستان بازهم به این شرکت طرح برای اجرا داده است.
----------------------
سقوط یک کارگر ساختمانی از طبقه هفتم پاساژ علاء الدین تهران/حال عمومی کارگر خوب است
به گزارش ایلنا بعد از ظهر امروز یک کارگر جوان از منفذی در داخل طبقه هفتم پاساز علاء الدین سقوط کرد.
به گفته اورژانس حال عمومی این کارگر خوب است.
از قرار معلوم این کارگر ساختمانی بر روی تورهای که در پایین ساختمان جهت عملیات عمرانی نصب شده بود سقوط کرده است.
در حال حاضر نیروهای اورژانس و آتش نشان در محل حضور دارند.
پیمانکار تخریب طبقه هفتم وابسته به شهرداری است/کارگر علاءالدین سالم است
علی علیزاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت جسمانی کارگری که امروز از ساختمان علاءالدین سقوط کرده گفت: خوشبختانه حال این کارگر خوب است و صدمات جدی ندیده است.
وی ادامه داد: پیمانکار تخریب طبقه هفتم ساختمان علاءالدین وابسته به مجموعه شهرداری است و این کارگر از مجموعه مدیریت علاءالدین نیست.
علیزاده تاکید کرد: بارها نسبت به شیوه تخریب طبقه هفتم ساختمان علاءالدین انتقاد کردهایم.
وی ادامه داد: این شیوه غیر اصولی است.
----------------------
ادامه اعتراض کارگران سیمان مسجد سلیمان پس از 32 روز
منابع خبری ایلنا گزارش کردند که کارفرمای کارخانه سیمان مسجد سلیمان پس از سی ودو روز از اعتراض صنفی کارگران به دلیل پرداخت نشدن 4 ماه از مطالبات معوقهشان، آنها را تهدید به اخراج کرده است.
براین اساس ظاهرا این تصمیم کارفرما پس از آن صورت گرفته است که اعتراض 32 روزه کارگرانی که خواهان معوقات مزدی خود هستند بر فعالیت این واحد تولیدی تاثیر گذاشته است به طوری که شنیده میشود کارفرما قصد دارد در روزهای آینده در مورد نحوه فعالیت این کارخانه تصمیمات جدیدی را اتخاذ کند.
در این زمینه یکی از کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز کارفرما نامه ای را به مدیران داخلی شرکت ابلاغ کرده است که از آنها خواسته شده از تاریخ 20 بهمن ماه از ورود کارگران همه کارگران رسمی قراردادی و پیمانکاری به کارخانه جلوگیری کنند ودر عین حال این مسئله را در نامه ای جدا گانه به اداره کار مسجد سلیمان اطلاع رسانی کرده وخواستار برقراری بیمه بیکاری کارگران شده است.
با این حال منابع ایلنا میگویند که کارگران سیمان مسجد سلیمان همچنان خواستار معوقات مزدی خود هستندو پیگیری آن را از کارفرما مطالبه میکنند.
----------------------
کولبرها زیر همین پرچم زندگی میکنند/پیامهای تسلیت ته میکِشد و برف هنوز قربانی میگیرد
به خانه که برمیگردد، اوضاع به کلی تغییر کرده، یک تلفن به سادگی او را به هم میریزد؛ گرچه حرفها بریده، بریده و ناقص است و کسی اصل مطلب را نمیگوید، اما همه چیز را خوب فهمید؛ فهمید که حتما اتفاق بدی افتاده، اتفاقی بسیار بدتر از آن که بتوان تصور کرد؛ صدای پر از بغض و ناله اما خوددار آنسوی خط مجابش کرد که هرجور شده کار را زمین بگذارد و راهی خانه شود؛ "راهیِ بیوران علیا..."
محمدنژاد یک کارگر فصلی است؛ کارگری که زمستانهای سخت کردستان، برای روزمزدی و کارگری راهی شهرها و روستاهای دور میشود؛ میوهچینی، کار ساختمانی، هرکاری که بشود با عرق جبین، نان حلال به دست آورد و برای خانواده چشم انتظار در سردشت فرستاد؛ در بیوران علیا...
و چه سخت است که با یک تلفن برگردی و جنازه فرزند جوانت را ببینی، پیکر بیجان پسر شانزده سالهات، علی را. چند روز پیش خداحافظی کردهای، رفتهای و حالا که بازگشتهای، روستا قیامت کبراست، جنازههای زیر برف مانده را بیرون آوردهاند؛ فرزندت هم میان آنهاست و به همین سادگی، تلخترین تشییع جنازه عمرت را تجربه میکنی.
علی محمدنژاد، محصل سال سوم دبیرستان است؛ او نه کارگر است و نه قرار است نانآور خانواده باشد؛ علی فقط یک دانشآموز است، دانشآموزی از خانواده کارگر که به خاطر شهریه مدرسه به کوهستان میزند؛ کولبر نیست اما میخواهد یکبار این راه سخت را امتحان کند؛ یکبار کول ببرد تا بلکه بتواند حداقل بخشی از شهریه مدرسه را خودش بپردازد؛ اما انگار شانس با او همراه نیست؛ همان اولین بارگرفتار برف و بهمن میشود و جان جوانش قربانی...
حالا چند روز از این حادثه گذشته، حادثهای که نهم بهمن ماه در ارتفاعات مرزی سردشت رخ داد و شانزده کولبر را در زیر آوار برف مدفون کرد. چهار کولبر آنقدر در شرایط سختی گیر میافتند که بعد چند ساعت تلاش نیروهای امداد و مردم محلی، اجسادشان پیدا میشود و خانوادههای روستایی بیوران علیا و سردشت و مهاباد عزادار میشوند. علی محمدنژاد اولین جنازهای است که پیدا میشود؛ دانشآموز جوانی که یکبار، فقط یکبار، دل به کوهستان زده، دیگر به خانه بازنمیگردد.
عموی علی شرح حادثه را اینطور میدهد: میخواستند بروند بار بیاورند که نشد؛ این کاروان چیزی حمل نمیکرد؛ به خاطر برف و بوران خالی برمیگشتند که گرفتار شدند. بعد خبردار شدن، یک جماعت در مسجد جمع شدیم و رفتیم کمک؛ از هلال احمر هم آمدند؛ بالای هزار نفر از روستاها جمع شدند؛ اما چهار نفر را نتوانستیم نجات دهیم؛ یکی هم برادرزاده خودم، علی.
مقامات میگویند: کولبری فرصت شغلی است
فرماندار سردشت، یک روز پس از حادثه میگوید: این کولبران متوفی قاچاق حمل میکردهاند؛ آنهم از معابر غیرقانونی. این مقام مسئول، کولبری را فرصت شغلی میداند و میگوید فقط در سردشت، 8000 کارت تردد صادر کردهایم و برای آنها که از معابر قانونی تردد میکنند، مشکلی پیش نمیآید. استاندار آذربایجان غربی هم در مورد این حادثه گفته است: کولبری از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر و آن هم فقط در بازارچه مرزی رسمی تعریف میشود غیر آن هرچه باشد کولبر نیستند. قربانعلی سعادت در ادامه افزوده است: کسانی که از معابر غیررسمی و آنهم در ساعات شبانه تردد میکنند به هیچ وجه کولبر نیستند، بلکه قاچاقچیاند و باید حوزه کولبری و قاچاق تفکیک شوند.
این ادعاها، اعتراضات فعالان کارگری را برانگیخت؛ فعالان میگویند: کولبری از سر فقر و گرسنگی است؛ مرزنشینان گرسنه و بیکار جانشان را کف دست میگیرند و سراغ کوهستان میروند، آن وقت مسئولان آنها را قاچاقچی خطاب میکنند و با آنها برخورد میکنند؛ میگویند این راه پرخطر، آخرین چاره کارگران بیکار کردستان و آذربایجان غربی است؛ میگویند: کولبری، فرصت نیست، فرصت شغلی کارخانههایی است که تعطیل میشوند؛ فرصت شغلی، ساختمانسازی است که خوابیده است؛ صنعتی است که بیرونق است؛ کولبری، فرصت شغلی نیست، راهی است ناگزیر برای به سختی زنده ماندن.
واکنشها به این اظهارات کم نبوده است. در روزهای بعد از حادثه سردشت، اعتراضات هم به این اظهارات، هم به تصاویر و کلیپهایی که از معاش سخت و جانکاه کولبران منتشر شده است، بالا گرفت؛ تصویر پیرمرد 70 سالهای که با دندان عفونت کرده، کولبری میکند و از حمایتهای اجتماعی دوران سالمندی محروم است، یکی از این تصاویر دلخراش است که خیلیها را متوجه بیتوجهی مسئولانی کرده است که گویی خود را به خواب زدهاند و این همه فقر، بیکاری و گرسنگی را نمیبینند. کولبری با هیچ تعریفی، شغل محسوب نمیشود، حالا همین فرصت معاش ناگزیر نیمبند هم نه امنیت شغلی دارد، نه بیمه بیکاری دارد و نه مسئولان پاسخگوی حوادث این شغل پرخطر هستند. خیلی از فعالان کارگری و مدنی، خطاب به مسئولان نامهنگاری کردند، طومار امضا کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت دردناک کولبران شدند.
عثمان عباسی، معلم کرد، در رابطه با حادثه سردشت، نامهای خطاب به استاندار آذربایجان غربی نوشتهاست. در این نامه این معلم از برخوردهای غیرمسئولانه مسئولان گلایه کرده و میگوید اولین بار نیست که این قبیل حوادث رخ میدهد؛ او به حادثه ریزش بهمن در سال 68 در روستای درمان آباد که مرگ 24 نفر ازکولبران مرزی را در یک شبانهروز در برداشت اشاره میکند و میگوید: قصد مطلق گویی ندارم و نمیگویم هیچ اقدام مثبتی هم صورت نگرفته است. موانع و مشکلات را هم مدنظر دارم امّا وضعیت موجود در یک کلام اصلاَ متناسب با تلاشها و فداکاری شهروندان این دیار نیست. چراکه کمتوجهی و بیمهری برخی از مسئولان ذیربط در ابعاد مختلف کاملاً نمایان، ملموس و قابل درک است.
این معلم ادامه میدهد: آنچه از همه این دردها به نظر نگارنده برای خودم و همشهریانم جانکاهتر است، وجود نوعی نگرش غیرواقع بینانه و ناعادلانه است. اگرچه در رسانهها، نقلقولهایی از جنابعالی مبنی بر قاچاقچی خواندن کولبران منتشر شده است، امّا امیدواریم نگرش جنابعالی و زیرمجموعه مدیریت کلان استان به دور از این دیدگاه بوده و روندی که در ابتدا به آن اشاره گردید در راستای خدمتگزاری صادقانه و رفع موانع و ایجاد زیرساختهای اشتغالزایی واقعی و توسعه پایدار در مناطق مختلف استان بهصورت متوازن و عادلانه تدوام یابد. او در پایان خطاب به فرماندار میگوید: باید با مردم بود و ماند تا حس تعلق و همدردی و همنوایی ایجاد گردد. امید است سکانداران دولت امید در سطوح مختلف اگر تدبیری در آستین دارند، در فرصتهای پیش رو دریغ ننمایند.
اما متاسفانه حادثه سردشت، یک نمونه نادر نیست، سه روز بعد از حادثه سردشت، یک کولبر نوزده ساله در ارتفاعات سیچومان پیرانشهر جان خود را از دست میدهد. پیش از این هم بارها این اتفاقات رخ دادهاست. کولبران زمستانها زیر آوار برف مدفون شدهاند و تابستانها اسیر سیلاب شدهاند؛ از این بلایای طبیعی که بگذریم، کولبران گاه و بیگاه هدف گلوله مرزبانان قرار گرفتهاند و جان دادهاند.
کولبرانی که کارت هم دارند از شرایط ناراضیاند
مسئولان کولبری با کارت تردد را یک فرصت شغلی میدانند. حال اگر از تعاریف قانونی فرصتهای شغلی، آنطور که در اصل 43 قانون اساسی آمده، بگذریم و جدای از این که بخواهیم به تعهد دولت در برنامه پنجم توسعه مبنی بر لزوم تدوین کار شایسته اشاره کنیم، کولبرانی که کارت هم دارند از شرایط ناراضیند. محمد کولبری است که چندسالی است کارت دارد و از طریق بازارچه مرزی سردشت، ارتزاق میکند. او میگوید: به همین سادگیها هم نیست. هر دفعه باید حدود 50 هزارتومان برای کرایه دواب بدهیم؛ الاغ و قاطر کرایه کنیم. تازه ما هم نه بیمه هستیم نه خدماتی به ما ارائه میدهند. یکی از کولبرها، چند روز پیش از قاطر افتاد و پایش شکست، حالا زمینگیر شده، نه بیمهای دارد و نه کسی قرار است به او خرج درمان بپردازد؛ کارت تردد به چه کارش میآید؟ محمد میگوید: گرفتن کارت تردد هم ساده نیست، به هر کسی نمیدهند؛ باید شرایط داشته باشی، کارت پایان خدمت میخواهند، باید ثابت کنی سرپرست خانوار هستی و خیلی چیزهای دیگر... محمد سالهاست کولبر است، آنهم قانونی، ولی میگوید آه در بساط ندارم، نه حساب بانکی، نه یک سقف سه در چهار برای خانوادهام، نه حتی یک موتورسیکلت برای رفت و آمدم.
طبیعی است برای مسئولان، حادثه مرگ کولبران هم کهنه میشود؛ اظهارنظرها و پیامهای تسلیت هم ته میکشد؛ این روزها حادثههای دردناک کم نیست؛ این روزها کارگران به همین سادگی قربانی میشوند؛ از جان باختن آتشنشانان در شعلههای آتش بیتدبیری مسئولان در پلاسکو گرفته تا مرگ دلخراش دو سیمبان مریوانی و زیر آوار برف ماندن کولبرها، همه و همه حوادث غمباری هستند که ارمغانی به جز مرگ برای کارگران نداشتهاند. این حوادث، اگرچه برای مسئولان کهنه میشوند، اما هرگز رنگ نمیبازند، بلکه بدون تردید در حافظه جمعی ملت ثبت میشوند.
وقتی از عموی علی محمدنژاد، دانش آموز دبیرستانی متوفی در حادثه سردشت، میپرسم با مسئولان چه صحبتی داری؟ میخواهی چه اقدامی انجام دهند؟ با غمی که انگار در صدایش جا خوش کرده، میگوید: میخواهم یادشان نرود که ما هم زیر همین پرچم زندگی میکنیم، همین...
گزارش: نسرین هزاره مقدم
----------------------
کارگران شهرداری «حر» سه ماه معوقات مزدی دارند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این کارگران که در شهرداری حر به صورت قرادادی و روزمزدی مشغول کارند؛ سه ماه حقوق معوقه طلب دارند.
کارگران با بیان اینکه مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد به آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است؛ به سایر رسانهها گفتهاند باوجود آنکه مرتبا پیگیر مطالبات مزدی عقب افتاده خود از مسئولان شهرداری و شورای شهر هستند اما توجهی به پرداخت مطالباتمان نمیشود.
طبق اظهارات آنان؛ مشکلاتی که در زمینه پرداخت حقوق بوجود آمده باعث نگرانی کارگران شهرداری شده و آنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.
کارگران شهرداری حر با اشاره به اینکه آنها به دلیل ترس از اخراج توان مطرح کردن مشکلاتشان در نهادهای کارگری و رسانهها را ندارند، گفت: اکثر قریب به اتفاق کارگرانی که در این واحد کار میکنند روز مزدی بوده و به دلیل نداشتن قرارداد کار طبیعتا فاقد امنیت شغلی هستند.
----------------------
نارضایتی کارگران هپکو یکماهه شد
منابع خبری ایلنا در کارخانه هپکو در اراک میگویند که دلیل برپایی این اعتراض یکماهه؛ بیفاوتی کارفرمای کارخانه در قبال پرداخت مطالبات کارگران است.
به ادعای این کارگران، مشکلات کارخانه هپکو اراک زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی از سال 86 به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان تاکنون با مشکلات فراوانی روبهرو هستیم و طی این مدت به دلیل بیتوجهی مسئولان نه تنها وعدههای هنوز بیعمل مانده است که هر روز بر فشار مشکلات افزوده میشود.
طبق اظهارات کارگران هپکو در جریان اعتراض امروز آنها، چند نفر از مسئولان استانی که درعین حال از اعضای شورای تامین استان هستند وارد کارخانه شده و هماکنون پیرو مشکلات این واحد صنعتی با کارگران صحبت میکنند.
معترضان که درحال حاضر امیدوارند در جلسه مذکور حداقل به بخشی از مطالبات خود برسند، در ادامه درباره تجمع روز گذشته کارگران افزود: روز گذشته (17بهمن ماه) برای چندمین بار مسیر کارخانه تا میدان شهدای اراک را راهپیمایی کردیم و پس از استقرار در میدان شهدا برای نشان داده شدن اعتراضات صنفی خود گروهی از کارگران چادر برپا کردند.
به گفته کارگران این کارخانه، مشکلات کارخانه ماشینسازی هپکو زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی از سال 86 به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان تاکنون با مشکلات فراوانی روبهرو هستیم و طی این مدت به دلیل بیتوجهی مسئولان نه تنها وعدههای هنوز بیعمل مانده است که هر روز بر فشار مشکلات افزوده میشود.
طبق اظهارات معترضان درحالی این مشکلات ادامه دارد که کارگران این شرکت بارها در پی عدم تحقق وعدههای مسئولان در پرداخت حقوق و معوقاتشان مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان مرکزی وحتی پایتخت تجمع کردهاند.
کارگران تصریح کردهاند در چند اجتماعی که کارگران مقابل ساختمان استانداری استان مرکزی انجام دادهاند مسئولان استانی وعده پرداخت مطالبات معوقه ما را به همراه تعیین تکلیف سهامداران کارخانه را داده بودند که متاسفانه تا به امروز عملی نشده و کارگران همچنان با مشکلات زیادی روبرو هستند.
----------------------
کارگران معدن طزره در محل کارشان تجمع کردند
منابع خبری با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: بامداد امروز (دوشنبه 18 بهمن ماه) گروهی از کارگران معدن زغال سنگ طزره به دلیل معوقات مزدی و بیپاسخ ماندن خواستههایشان تجمع صنفی برپا کردند.
از قرار معلوم این کارگران که شمار آنها در حدود 500 نفر برآورد میشود؛ با برپایی تجمع در رختکن محل کار خود پیگیر معوقات مزدی خود شدهاند.
یکی از کارگران معدن طزره در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: بیش از هزار کارگر هستیم که چهارماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه باوجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
به گفته وی، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده؛ درصورت تامین مالی تا روزهای آینده بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکردهاند؛ آنها هنوز بستانکارند.
این کارگر معدن طزره با یادآوری اینکه محل کار آنها یکی از معادن البرز شرقی محسوب میشود، افزود: این کارگران درحال حاضر بابت دستمزد مهر، آبان، آذر و دی ماه طلبکارند این در حالی است که کارگران دستمزد شهریور ماه خود را با تقریبا چهار ماه تاخیر در دیماه دریافت کردهاند.
همچنین به نقل از این کارگران که در اجتماع صنفی امروز شرکت دارند؛ یکی دیگر از مواردی که باعث نگرانی کارگران شده شایعه واگذاری دوباره این واحد معدنی است.
او با بیان اینکه هنوز به درستی و نادرستی این خبر واقف نیستیم؛ در ادامه گفت: شرکت ذوب آهن اصفهان که معدن زغال سنگ البرز شرقی را اواخر سال 93 بهصورت اقساطی از سازمان خصوصیسازی خریداری کرده؛ هماکنون در پرداخت برخی اقساط آن به سازمان خصوصیسازی ناتوان شده و به همین دلیل قصد فروش معدن را دارد.
وی در ادامه طرح مشکلات صنفی کارگران این مجموعه به مسئله بیمه تکمیلی کارگران معدن طزره اشاره کرد و مدعی شد؛ اخیرا پیامکی ازسوی بخش اداری معدن در رابطه با بیمه تکمیلی به هریک از کارگران ارسال شده و در آن آمده است؛ شما تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتهاید اما وقتی این موضوع را پیگیری کردیم هنوز هیچیک از کارگران از امکانات بیمه تکمیلی برخوردار نشده بودند.
----------------------
قانون گذار حق حذف حقوق اکتسابی کارگر را ندارد
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ «حسین اکبری» فعال کارگری در نشست تخصصی «بررسی لایحه اصلاح قانون کار از منظر حقوق عمومی و اقتصاد سیاسی» اظهار داشت: از آنجا که لایحه اصلاح قانون کار ویژگیهای لازم را در تامین حقوق بنیادین کار ندارد، باید برای همیشه به دولت بازگردد.
اکبری با بیان اینکه قانون کار باید برگرفته از مقررات سازمان بینالمللی کار باشد، گفت: قانون کار باید تحت تاثیر شرایطی باشد که در مقاوله نامهها و توصیه نامههای سازمان جهانی کار به صراحت ذکر شدهاست.
وی در ادامه افزود: معمولا مهمترین مفاد و اصول بنیادین قانون کار در قانون اساسی که قانون مرجع هر کشوری است گنجانده میشود، برای نمونه در کشور مکزیک، اصول بنیادین قانون کار، فصل سوم قانون اساسی این کشور را به خود اختصاص داده است و در عین حال مناسبات روابط کار در مکزیک طوری سازماندهی شده است که امکان جایگزینی عرف با حداقلهای قانونی وجود دارد.
این فعال صنفی کارگری درادامه با اشاره به قانون کار مصوب 1328 و 1337 و مقایسه آن با قانون کار سال 68 تصریح کرد: میتوان مدعی شد که قانون کار پیش از انقلاب در موضوعات مختلف از جمله بحث سازماندهی نهادهای صنفی کارگری مترقی تر از قانون کار فعلی بودهاست، البته واضح است که در قانون کار قبل از انقلاب ماده 33 به کارفرمایان امکان فسخ یک جانبه قرار دادهای کاری را میداد و برای همین از آن به عنوان پلیس قانون یاد میشد.
اکبری در ادامه صحبتهای خود هدف از تدوین لایحه ضد کارگری اصلاح قانون کار را انجام هر آن چیزی دانست که تا به امروز سلب آن از کارگران توسط آیین نامه، ابلاغیه و دستور العملها ممکن نشده است.
وی با یادآوری این اصل حقوقی که قانون باید جامع و مانع باشد و اصول لازم الاجرا را رعایت کند؛ گفت: اما این لایحه که قرار است مبنای شکل گیری قانون باشد این شرایط را ندارد و با قانون اساسی و حتی حقوق کودک در تضاد است.
این فعال کارگری در ادامه با اشاره به اصلاحات ضد کارگری که در ارتباط با مواد 7 و 27 قانون کار در لایحه پیشنهادی دولت گنجانده شده است، گفت: قانونگزار اجازه از بین بردن حقوق مکتسبه را ندارد اما در این لایحه امنیت شغلی کارگر با تغییر مواد 7 و 27 به صورت جدی مورد هجمه قرار گرفته است.
اکبری افزود: نویسندگان لایحه اصلاح قانون کار علاوه بر لگدمال کردن امنیت شغلی، مزد را به بهره وری و شرایط اقتصادی کشور گره زدهاند .
وی در ادامه با انتقاد از رویکرد وزارت کار در خصوص دستور العمل شماره 40 معاونت روابط کار وزارت کار، افزود: این دستور العمل که قراردادهای زیر یکسال را در کارهای ماهیتا مستمر ممنوع اعلام کرده اما اجرای آن بود کمتر از 72 ساعت پس از ابلاغ، ابطال شد.
اکبری با بیان اینکه بی قانونی در لایحه اصلاح قانون کار قبض و بسط یافته است، تصریح کرد: نویسندگان لایحه مذکور نه تنها برای سه جانبهگرایی محلی از اعراب قائل نشدهاند بلکه درصدد بودهاند تا مناسبات بیقانونی حاکم در مناطق آزاد را به کارگاههای مشمول قانون کار تسری دهند.
این فعال کارگری در دنباله صحبتهای خود به اقدامات انجام شده برای دور زدن تکلیف مندرج در فصل 5 قانون کار پرداخت و افزود: فصل 5 قانون کار به توسعه انسانی از طریق آموزش توجه دارد اما در لایحه اصلاح قانون کار بدون توجه به این موضوع، شرایط طرح واپسگرایانه استاد شاگردی که بازهم در دولت گذشته نوشته شده بود از نو گنجانده شده است و از سوی دیگر شرایط در جهت به رسمیت شناختن پدیده کار کودک تغییر کرده است.
وی با اشاره به اهمیت وجود تشکل های مستقل کارگری که در فصل ششم قانون کار به آن اشاره شده است، تصریح کرد: مقاوله نامه های سازمان جهانی کار در این خصوص بسیار کامل است اما ایران به آنها نپیوسته است. چرا که اگر الحاق به این مقاوله نامه ها صورت گیرد، خود به خود به قانون تسری مییابد.
----------------------
دو کارگر انتقال برق جیرفتی جان خود را از دست دادند
به گزارش ایلنا، براساس اعلام فرمانداری جیرفت، دو نفر از کارگران خط انتقال برق که در ارتفاعات برفی روستای جشار در شهر جبالبارز گرفتار شده بودند، جان خود را از دست دادند. سرنوشت سه نفر دیگر از این کارگران همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
از قرار معلوم، روز شنبه (شانزدهم بهمن ماه)، شش نفر از کارگران خط انتقال برق در ارتفاعات برفی جبالبارز گرفتار شدند که سه نفر از این افراد برای نجات دیگران سعی داشتند خود را به نزدیکترین روستای این منطقه بنام دهنو برسانند که در نهایت یک نفر موفق به رسیدن به روستا و اطلاع رسانی از وضعیت همکاران خود می شود.
روز گذشته (هفدهم بهمن ماه)، جسد یکی از کارگران توسط نیروهای امداد پیدا شد و جستجوها برای پیدا کردن جسد کارگر دوم و روشن شدن وضعیت سه کارگر باقیمانده همچنان ادامه دارد.
----------------------
با تغییر قواعد بازی سهم بری نیروی کار از تولید و توزیع کاهش می یابد
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ «محمد مالجو» اقتصاددان در نشست تخصصی «بررسی لایحه اصلاح قانون کار از منظر حقوق عمومی و اقتصاد سیاسی» اظهار داشت: لایحه اصلاح قانون کار 60 درصد از جمعیت کشور را دچار بحرانِ اختلال در بازتولید نیروی اجتماعی می کند.
مالجو با تاکید بر اینکه تدوین کنندگان لایحه اصلاح قانون کار و حامیان آن در بدنه دولتها به جای موانع سیاسی تولید، توان مقاومت نهادینه شده نیروی کار را هدف گرفته اند، تصریح کرد: از آنجا که دست حامیان این لایحه به تغییرموانع سیاسی تولید نمی رسد، میکوشند با تغییر قواعد بازی سهم بری نیروی کار از تولید و توزیع را کاهش دهند.
مالجو با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون کار امنیت شغلی زایل شده کارگران را زایلتر کرده است گفت: در لایحه اصلاح قانون کار تبصرههای یک ، سه و چهار حذف شده که در نتیجه دیگر وزارت کار تکلیفی در خصوص تعیین حداکثر مدت موقت در کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیر مستمر دارند را ندارد.
وی در ادامه با بیان اینکه مفهوم «انعطاف پذیر کردن» بازار کار از رهگذر تغییر قانون کار، یک تصور غلط و یک مفهوم سیاست زدایی شدهاست، تصریح کرد: درواقع آنچه در اینجا مطرح است این است که نیروی کار همانند یک دستمال کاغذی استفاده شده به دور انداخته شود.
مالجو افزود: این بدان معنا است که کارفرما میتواند بنابر تشخیص خود اگر کارگر برایش سودآوری نداشته باشد وی را کنار بگذارد.
وی با بیان اینکه در لایحه های اصلاح قانون کار کارفرمایان به طرز خدایگان گونه ای در مقام خدایی قرار گرفته اند، گفت: در این لایحه دست کارفرما برای اخراج کارگر باز گذاشته شده است و در این راه حتی تنها تشکل کارگری درون کارگاه که همان شورای اسلامی کار باشد هم به رسمیت شناخته نشده است.
وی در ادامه با بیان اینکه تشکل های کارگری موجود توان احقاق حقوق کارگران را ندارند تصریح کرد: این تشکل های کارگری در لایحه اصلاح قانون کار تضعیف شده اند چرا که منفعت کارفرمایان در این جهت میل می کند البته باید یادآور شد تشکل های کارگری موجود هم توان نمایندگی کارگران را ندارند.
مالجو در ادامه با بیان اینکه تدوین کنندگان لایحه اصلاح قانون کار برخورد دولت های گذشته با لایحه اصلاح کار در یک راستا بوده است، تصریح کرد: این لایحه در زمانی که کشور با بیشترین معضلات اجتماعی از قیبیل نابرابری و فقر روبرو است به مجلس ارسال شده است.
وی افزود: در این چارچوب سهم سود بخش خصوصی افزایش پیدا می کند و موازنه به نفع آنان شکل می گیرد و کفه ترازو از منافع اکثریت توده ها به اقلیت صاحب سرمایه میل می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: در واقع امنیت شغلی کارگران که زمانی در قالب قراردادهای موقت به صورت غیر قانونی و بعد از آن به صورت شبه قانونی تهدید شده بود حالا در لایحه اصلاح قانون کار شکل قانونی گرفته است.
این اقتصاددان با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون کار باید به طور کامل پس گرفته شود، افزود: نیروی مادی مقاومت باید در بیرون از تالارهای قدرت شکل بگیرد تا بتواند توان مقاومت نهادینه شده خود را تثبیت کند.
وی با بیان این که فعالیت های نامولد بر بخش مولد غلبه یافته است تصریح کرد: حجم عظیم برنامه مالی در بخش های نامولد جریان دارد و سرمایه تجاری و دلال مابانه بر توان تولید سایه انداخته است.
----------------------
اعتراض صنفی کارگران نی بر حجمی وبازنشسته هفتتپه مشروط خاتمه یافت
منابع کارگری ایلنا در شهر شوش در توضیح این اتفاق افزودند: در ادامه اعتراضات صنفی یک هفته گذشته کارگران بخش کشاورزی وصنعتی که شب گذشته با پرداخت بخشی از مطالباتشان خاتمه پیدا کرد، امروز یکشنبه کارگران نی بر حجمی وبازنشستگان پیگیر مطالبات مزدی، بیمهای وسنوات بازنشستگی خود شدهبودند که طبق توافق به عمل آمده حاصله لحظاتی قبل همه کارگران به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند .
به گفته یکی از معترضین ، پیش از ظهر امروز کارگران نیبر حجمی که بدنبال معوقات بیمه ای وپاداش وبهره برداری سالهای 94 و 95 خود بودند با توافقی که ظاهراکارفرما برای بر طرف کردن مشکلات بیمه ای آنان داده است همگی به سر کارشان بازگشته اند.
به گفته وی، بعد اظهر امروز نیز فرمانداری شهرستان شوش برای پی گیری مطالبات کارگران بازنشسته با کارفرما وارد مذاکره شد که نتیجه آن خاتمه موقت اعتراض صنفی کارگران بازنشسته بود.
او با بیان اینکه در جلسهای فوق که در محل فرمانداری شوش برگزار شده است فرماندارکارفرمای بخش خصوصی را وادار به پرداخت مطالبات معوقه مزدی وسنواتی کارگران کرد در ادامه افزود: در ادامه مذاکرات بین فرماندار ومدیریت کارخانه صورت جلسه ای هم برای پرداخت مطالبات کارگران نوشته شد که طبق آن کارفرما بخش خصوصی مکلف شد تا پایان هفته جاری به هر کارگر بازنشسته ای که ازاول آذر ماه سال جاری مشمول بازنشستگی شده مبلغ 7 میلیون تومان پرداخت کند.
طبق اظهارات وی همچنین کارفرما باید 40 درصد از سنوات بازنشستگی کارگرانی که از ابتدای سال جاری بازنشسته شده اند را تا پایان سال پرداخت کند.
از طرف دیگر در جلسه یاد شده قائم مقام مجتمع نی شکر هفت تپه وعده تغییر مدیر اجرایی مجتمع را داد ه ودر مورد پرداخت مطالبات سایر کارگران نیز قرار است برنامه ای پرداختی خود را به فرمانداری اعلام کند.
----------------------
تاخیر 5 ماهه در پرداخت دستمزد کارگران شهرداری «بندرماهشهر»
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارگران شاغل در مجموعههای شهرداری بندر ماهشهر واقع در استان خوزستان هنوز دستمزد5 ماهه گذشته خود را دریافت نکردهاند.
این کارگران میگویند: شهرداری مدعی است مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است . همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته این کارگران، مسئولان شهرداری ماهشهر ماههاست که میگویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.
در همین رابطه نماینده مردم بندر ماهشهر، امیدیه، هندیجان و بندر امام با تایید تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران بند ماهشهر به یک رسانه محلی گفته است: شهرداری بندر ماهشهر که مدعی مشکل تامین منابع مالی است میتواند با منابع مالی که اخیرا از محل ارزش افزوده به حساب شهرداری ماهشهر واریز شده است مطالبات کارگران زیر مجموعه خود را پرداخت کند.
علی گلمرادی با بیان اینکه یقیناً با توجه به بهبود وضعیت مالی شهرداری ماهشهر هیچگونه عذر و بهانهای برای پرداخت نکردن معوقات مالی کارگران خدماتی وفضای سبز وجود ندارد افزوده است:کارگران شهرداری ماهشهر قشر سخت کوش و فهیمی هستند که در شرایطی که 5 ماه دستمزد دریافت نکرده اند در انجام وظایف خود کوتاهی نمی کنند.
----------------------
تجمع اعتراضی کارگران اخراجی دانشگاه جندی شاپور دزفول
به گزارش ایلنا، 20 تن از کارگران اخراجی پیمانکاری طرف قرارداد با دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول صبح امروز (17 بهمن) در تجمعی صنفی خواستار بازگشت به کار شدند.
بنا به اظهارات معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه دزفول، کارگران فضای سبز و باغبانی محوطه دانشگاه جندی شاپور دزفول که زیر نظر پیمانکار فعالیت می کردند اخیرا اخراج شده اند که در اعتراض به این موضوع و بازگشت دوباره به کار صبح امروز درب فرمانداری تجمع کردند.
امیر عیسی زاده افزود: با پیگیری انجام شده مشکل بیمه بیکاری این کارگران اخراجی حل شده ولی کارگران خواهان بازگشت به کار هستند.
وی گفت: برای حل این مشکل پیگیری از طریق ریاست دانشگاه جندی شاپور صورت گرفته و دانشگاه در حال بررسی موضوع است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول نیز به ایرنا گفت:این کارگران زیر نظر شرکت سبزآفرین دز یکی از شرکت های پیمانکاری دانشگاه فعالیت می کردند.
فخرالدین ترابی زاده با اشاره به اینکه شرکت پیمانکاری اقدام به تعدیل نیرو کرده است گفت: مجموع کارگران این شرکت پیمانکاری 20 نفر هستند که حدود 12 نفر از آنها طبق خواسته پیمانکار اخراج شدهاند.
وی افزود:طبق قرارداد پیمانکار برای تعدیل نیروها و به کارگیری آنها اختیار دارد ولی ریاست دانشگاه تلاش زیادی برای به کار گیری مجدد این کارگران داشته و به پیمانکار توصیه کرده برای جلوگیری از بیکار شدن این کارگران در بخش های دیگر به کار گرفته شوند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه پیمانکار بر اساس نوع کار به طور شناور ودر برخی زمان ها به کارگران نیاز دارد می تواند کارگران را هنگام عدم نیاز تعدیل کند ولی پیگیری هایی از سوی دانشگاه برای به کار گیری دوباره آنها صورت گرفته است که امیدواریم نتیجه بخش باشد.
----------------------
بیش از 60 درصد از کارگران خباز تهرانی بیمه نیستند/ تخلف کارفرمایان در ارائه لیست بیمهای
«حسین موسوی» رئیس انجمن صنفی کارگران خباز استان تهران در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی با استناد به ماده 92 قانون نظام صنفی خود را از انجام بازرسی های بیمه ای معاف کرده است این در حالی است که بیش از 60 درصد از کارگران خباز استان تهران بیمه نیستند.
وی افزود: از سویی اکثریت کارگران که بیمه هستند هم با وجود بیمه پردازی سابقه بیمه ندارند که این موضوع موجب نارضایتی کارگرانی شده است که به امید بازنشستگی بیمه پردازی میکردند.
موسوی افزود: بر اساس ماده 92 قانون نظام صنفی سازمان تامین اجتماعی تنها در صورتی نسبت به انجام بازرسیهای بیمهای اقدام میکند که کارگر بیمه نشده خود راسا از کارفرما در این خصوص شکایت کند.
موسوی با بیان اینکه کارفرمایان خباز استان تهران در ارائه لیست بیمهای خود تخلف میکنند، افزود: تعداد کثیری از کارفرمایان خباز استان تهران در لیست بیمهای خود اقوام و دوستان خود را قرار میدهند که این نیز از دیگر آفات انجام نشدن بازرسیهای بیمهای است.
رئیس انجمن صنفی کارگران خباز استان تهران افزود: البته علاوه بر ماده 92 قانون نظام صنفی مشکل دیگری که کارگران را آزار میدهد توافق اتحادیه کافرمایان خباز استان تهران با سازمان تامین اجتماعی بر سر انجام نشدن بازرسیهای بیمه است.
----------------------
مرگ یک کارگر نانوا در اثر انتشار گاز مونواکسیدکربن
به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته، انتشار گاز مونواکسیدکربن در یک نانوایی در تهران به مرگ یک کارگر و مصدومیت کارگری دیگر انجامید.
براساس اعلام پایگاه خبری 125، این حادثه حوالی ساعت ده صبح روز گذشته، در شهرک قیامدشت، خیابان شهید باهنر رخ داده است.
براساس این گزارش، نیروهای عملیاتی بی درنگ پس از ایمن سازی محل حادثه، با استفاده از تجهیزات فردی خود را به داخل مغازه رساندند که پس از بررسی با پیکر بی رمق دو نفر مرد حدوداً 45 ساله مواجه شدند.
آتش نشانان هر دو نفر را تحویل امدادگران اورژانس دادند که پس از معاینات اولیه متأسفانه مشخص شد یک نفر از کارگران جان خود را از دست داده است و کارگر دیگر برای اقدامات بعدی به مراکز درمانی منتقل شد.
----------------------
نگرانی کارگران معدن طزره از وصول نشدن طلب مزدی پیش از پایان سال
تعدادی از کارگران معدن زغال سنگ طزره در تماس با ایلنا گفتند: بابت مطالبات مزدی ماههای مهر ،آبان ،آذر و دی ماه طلبکاریم و با توجه به مخارج سنگین سال نو خانواده هایمان از کارفرما میخواهیم تا بدهی خود را پرداخت کند.
به گفته آنان هم اکنون در معدن زغال سنگ طزره که یکی از واحدهای زیر مجموعه معادن البرز شرقی است نزدیک به هزار و 400 کارگر در این واحد تولیدی مشغول کارند که نگران دریافت مطالبات معوقه به همراه عیدی خود هستند.
به ادعای کارگران، ظاهرا کارفرما این معدن مدعیاست که به دلیل ناتوانی مالی قصد پرداخت عیدی کارگران را تا پایان سال ندارد در عوض میتواند حداقل دو ماه از مطالبات مزدی آنها را پرداخت کند.
کارگران معدن طزره با بیان اینکه اصلی ترین مشکل معدن طزره وصول نشدن مطالباتش است در ادامه گفتند: در حال حاضر مجموع معادن البرز شرقی به دلیل وصول نکردن مطالبات معوقه خود دچارکمبود نقدینگی است و سرمایه در گردش ندارد.
به گفته آنان، اگر مطالبات معوقه این معدن از بدهکاران وصول نشود همه کارگران برای تامین هزینه ای سال نو خانوادههای خود دچار مشکل خواهند شد.
کارگران در ادامه سخنان خود تصریح کردند؛ تعویق در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران معدن طزره در حالی ادامه دار شده است که پیش از این مدیریت این واحد معدنی وعده داده بود که در هفته جاری یک ماه از مطالبات کارگران را پرداخت کند که تا این لحظه عملی نشده است.
همچنین به نقل از یکی از کارگران معدن طزره گفته میشود جدا از مشکلاتی که در پرداخت مزدی وجود دارد ، او همکارانش با مشکل کیفیت نازل وعده غذایی که هر روز به عنوان ناهار توزیع میشود، مشکل دارند.
بنا به اظهارات وی، برخی از خوراکهایی که به عنوان وعده غذایی اصلی در میان این کارگران توزیع می شود؛ تنها به دلیل دارا بودن صرفه اقتصادی پایین توسط پیمانکاران مربوطه در فهرست برنامه غذایی روزانه کارگران قرار گرفته به طوریکه برخی کارگران در مواجه با این وضعیت با خوددرای از خوردن غذا و دور ریختن آنچه که به آنها تحت عنوان وعده غذایی داده شده است، معترض شده است.
----------------------
کولبران از مظلومترین اقشار طبقه کارگر هستند/ کولبری از سر بیکاری و درماندگی است
به گزارش ایلنا، انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد در ارتباط با مرگ کولبران و بیتوجهی مسئولین بیانیه صادر کردهاست.
در بخشی از این بیانیه آمدهاست: کارگران کولبر انسان های شریفی هستند که به دلیل بیکاری و نبود شرایط کاری مناسب و شغلی پایدار در استان های مرزی در ازای دریافت مزدی ناچیز با وجود خطرات بسیار خود را به دست کوران حوادث میسپارند و در سختترین شرایط موجود برای رسیدن به لقمه ای نان، در این راه قدم میگذارند و متاسفانه بیشترشان به سلامت به مقصد نمیرسند و جان خود را از دست میدهند . سالهاست که این خطرات و نامهربانیها از این کارگران کولبر شریف قربانی میگیرد و صدها هزار خانواده و کارگر را داغدار میکند.
در ادامه این بیانیه میخوانیم: به طور قطع، کارگران کولبر بدون داشتن تشکلات کارگری و بی بهره از بیمههای بیکاری از مظلوم ترین و بی حقوق ترین بخش طبقه کارگر ایران هستند که همانند اکثریت کارگران ایران دچار استثمار و بی توجهی شدهاند .کارگرانی که از سر گرسنگی ناچارند سلامت و زندگی خود را به خطر بیندازند.
در پایان این بیانیه، این تشکل صنفی، صحنه های دردناک منتشر شده در فضای مجازی از مرگ دلخراش کولبران را منشا زخمی عمیق در دل طبقه کارگر ایران دانستهاست.
----------------------
اعتراضی دیگر از کارگران هفت تپه/ اینبار نیبران حجمی و بازنشستگان تجمع کردند
منابع خبری ایلنا در مجتمع نیشکر هفتتپه به ایلنا گفتند: از قرار معلوم اعتراض صنفی یازده روزه کارگران بخش صنعتی وکشاورزی کارخانه عصر روز گذشته با وعده پرداخت مطالبات معوقه کارگران از سوی کارفرما خانمه پیدا میکند اما در عوض از صبح امروز گروهی دیگر که شامل کارگران بازنشسته و نیبران حجمی مجموعه نیشکر هفتتپه هستند از صبح امروز (یکشنبه 17 بهمن ماه)برای پی گیری مطالبات مزدی خود مقابل درب ورودی مجتمع اجتماع کردهاند.
گفته میشود خواسته اصلی کارگرانی که در تجمع امروز حاضر شدهاند دریافت تمام مطالبات مزدی وبیمه ای معوقه است، همچنین گفته میشود 80 نفر از رانند های استیجاری که 4 ماه دستمزد آنان به تعویق افتاده است نیز در این تجمع حضور دارند.
منابع خبری ایلنا در مورد دلیل خاتمه تجمعات کارگران بخش کشاورزی وصنعتی مجتمع کشت وصنعت هفت تپه بعد از یازده روز اعتصاب میگویند؛ این اجتماع صنفی عصرروز گذشته زمانی خاتمه یافت که کارفرما وعده پرداخت دو ماه از مطالبات معترضان را تا پایان وقت اداری امروز یکشنبه 17 بهمن ماه) داد و در مقابل پاداش و بهربرداری سالهای 94 و 95 کارگران این بخشها نیز قرار است در هفته اول اسفند پرداخت شود.
در عین حال کارفرما وعده کرده حدود 12 میلیارد تومان برای فاصله بیمه دوران بیکاری کارگران نیبر ( فصلی) که مربوط به سالهای 68 تا 92 آنان می شود را تا پایان بهمن ماه پرداخت کند.
برهمین اساس همکاران بخش های صنعتی وکشاورزی به همراه کارگران نی بر فصلی با اعتماد به وعده های کارفرما موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند وفعالیت خود را در کارخانه و مزارع از سر گرفتند.
----------------------
کشاورزان شین آباد در جاده میاندوآب- بوکان تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (16 بهمن)، مردم شینآباد در اعتراض به بیتوجهی مسئولان اداره راه میاندوآب، در جاده میاندوآب- بوکان تجمع کردند.
ساکنان روستای شینآباد که در این تجمع شرکت داشتهاند، میگویند: این جاده به دلیل نداشتن علائم ایمنی و عدم رعایت استانداردها، برای مردم و به ویژه کشاورزان به شدت خطرناک است و هرساله تعدادی از کشاورزان روستا در همین جاده قربانی میشوند.
از قرار معلوم، در روزهای گذشته، یکی از ساکنان این روستا به نام آقای مجید قادری ۵۰ ساله و دارای ۴ فرزند که یکی از آنان معلول است در حین گذر از این جاده دچار سانحه شده و جان خود را از دست داده است.
تجمعکنندگان میگویند پس از تجمع دیروز مسئولان اداره کار شهرستان، وعدههایی دادهاند و قرار است ایمن سازی جاده انجام شود؛ منتظر هستیم تا این وعدهها برآورده شوند.
----------------------
تبعیض در شهرداری تا کی؟/ آتشنشانها همچنان پیگیر مطالبات خود هستند
«نادر مرادی»، عضو شورای اسلامی کار آتشنشانی تهران در گفتگو با ایلنا با ابراز تاسف از حادثه دلخراش پلاسکو اظهار داشت: در وهله اول این ضایعه را باید به مردم تسلیت گفت که تعدادی از صدیق ترین خادمان خود را از دست دادهاند و در مرحله بعد باید از مسئولان خواست که از این قبیل حوادث درس بگیرند و در عملکرد خود تجدیدنظر کنند.
وی با انتقاد از عملکرد شهرداری تهران ادامه داد: شهادت آتشنشانها قبل از هر چیز باید زنگ اخطاری باشد برای مدیران شهرداری که خود را به خواب زدهاند و فریاد عدالتخواهی کارگران را نمیشوند.
این آتشنشان با بیان این که تبعیض در ساختار شهرداری تهران بین کارمندان و کارگران، نهادینه شدهاست، گفت: در تخصیص بودجههای شهرداری کارگران اصلا به حساب نمی آیند و مدیران همواره کمبود بودجه را بهانه قرار میدهند و از برآورده کردن مطالبات کارگران سرباز میزنند.
مرادی در ادامه به تشریح مطالبات آتشنشانان شهرداری تهران پرداخت و گفت: یکی از مهمترین مطالبات آتشنشانها، اجرای دقیق آیین نامه مشاغل سخت و زیانآور است که در این زمینه با وجود مصوبه سال 92 دولت، هنوز مشکلاتی وجود دارد.
وی به شرط حداقل سنی 50 سال برای بهره مند شدن آتشنشانان کارمند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد به عنوان یک مانع قانونی یاد کرد و گفت: با وجود این شرط، آتشنشانان کارمند در عمل نمی توانند با بیست سال سابقه خدمت بازنشست شوند و در مورد کارگران هم تعدادی آتشنشان پیمانکاری وجود دارد که قرارداد مستقیم با شهرداری ندارند و در مورد اینها هم باید این مشکل به زودی حل شود تا بتوانند مشمول آیین نامه مشاغل سخت و زیانآور شوند.
عضو شورای اسلامی کار آتشنشانی تهران در ادامه به دیگر تبعیضها در ساختار آتش نشانی تهران اشاره کرد و گفت: دستمزد آتشنشانان مشمول قانون کار از آتشنشانان مشمول قانون استخدام کشوری پایینتر است، مزایای ضمن خدمت و پاداش پایان خدمت آنها هم پایینتر است و در عمل در ساختار شهرداری، بیشتر بودجهها نصیب کارمندان میشود.
این فعال صنفی آتشنشانان در پایان اظهار داشت: شاید زمان آن رسیده که یک بار برای همیشه مسئولان بالادستی به ساختار ناهمگون و پر از تبعیض شهرداری با دقت نگاه کنند و در پی رفع مشکلاتی باشند که مدیران شهرداری با فرافکنی آنها را نادیده میگیرند و از پاسخگویی طفره میروند.
----------------------
سه تا چهار هزار کارگر کاله تعدیل خواهند شد
براساس اخبار دریافتی ایلنا، قائم مقام شرکت کاله اظهار داشتهاست: سه تا چهار هزار نفر از پرسنل شرکت تعدیل خواهند شد تا بتوانیم در شرایط فعلی باقی بمانیم.
صرافی ملایری درباره تعدیل کارکنان این شرکت گفت: از سال 90 و 91 بنا به درخواست مسئولان دو استان تهران و اصفهان از ما دعوت شد تا اقدام به احداث صنایع تبدیلی در استانها کنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه ما شیر عمده این مناطق را خریداری میکردیم قرار شد که به جای حمل و نقل به آمل، فرآوری در خود استانها در کارخانه ها انجام شود.
قائم مقام شرکت کاله ادامه داد: برای پاسخ به این تقاضا عملیات احداث کارخانههایی در تهران و اصفهان با ظرفیت هر کدام هزار تن شیر انجام شد اما زمانی که قرار شد کمکهای لازم مانند اعطای زمین یا تسهیلات بانکی اتفاق افتد نتوانستیم از آنها بهره گیریم.
----------------------
یازدهمین روز اعتراض کارگران هفت تپه به دلیل بدقولی کارفرما
براساس اطلاعاتی که از سوی منابع کارگری این مجتمع صنعتی ،کشاورزی در اختیار ایلنا قرار گرفته است ؛ قرار بود روز گذشته ( 15 بهمن ماه ) طبق وعده ای که پیشتر کارفرما به کارگران داده بود بخشی از مطالبات کارگران پرداخت شود.
کارگران این واحد صنعتی میگویند برهمین اساس همکاران بخش های صنعتی وکشاورزی به همراه کارگران بازنشسته که آماده بودند بعد از دریافت دستمزد آذر ماه خود به اعتراض 10 روزه خود خاتمه دهند اما زمانی که متوجه شدند وعده های کارفرما محقق شدنی نیست مجددا به اعتراض صنفی خود ادامه دادند.
گفته می شود براساس و عده های داده شده قرار بود کارفرمای مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در اولین قسط از پرداخت مطالبات کارگران در فاصله روز های 12 تا 15 بهمن ماه حقوق آذر ماه کارگران را پرداخت کند که تا این لحظه توانایی کافی برای انجام این کار را نداشته است.
کارگران معترض مجتمع نی شکر هفت تپه که دست کم دو ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکردهاند وبه همین دلیل از روز چهارشنبه ششم بهمن ماه دست از کار کشیده وهر روز در محوطه کارخانه تجمع می کنند.
براساس گزارش یکی از کارگران، پیش از این نیز در واکنش به بدقولی کافرما تجمعات مشابهی را در محوطه کارخانه انجام داده ایم اما درتجمع امروز که همکاران نی بر و بازنشسته ما را همراهی می کنند در نهایت امروزمنجر به درگیری کارگران با عوامل کارفرما شده است.
به گفته وی با بحرانی شدن وضعیت کارخانه کارگران معترضین با مسدود کردن دربهای ورودی کارخانه مانع ورود وخروج برخی مدیران کارخانه به محل کارشان شدهاند.
این کارگر در ادامه افزود: با توجه به اینکه در آستانه سال نو قرار داریم کارفرمای مجتمع کشت وصنعت هفت تپه قصد ندارد به وعده خود مبنی بر پرداخت حداقل بخش از مطالبات معوقه کارگران عمل کند.
وی که احتمال می دهند در نتیجه وضعیت پیش آمده دستمزد بهمن واسفند ماه آنها نیز به سرنوشت مطالبات مزدی پرداخت نشده آنها دچار شود؛ افزود: از آنجایی که از آغاز اعتراض صنفی مان تاکنون یازده روز می گذرد در این مدت فعالیت کارخانه نی شکر متوقف شده است.
به ادعای این کارگر معترض، همه مسئولان بویژه مسئولان استان و شهرستانی از موضوع اعتصاب کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه با خبرند اما تاکنون مطالبات آنها بر زمین مانده است.
----------------------
مصدومیت و سوختگی ۲ کارگر کاشانی
به گزارش ایلنا، دو کارگر براثر آتش سوزی در یک کارگاه تعمیر مبل در کاشان دچار سوختگی سطحی شدند. بلافاصله پس از این حادثه آتش نشانان کاشان در محلی حضور یافته و حریق را مهار کردند.
نیروهای امدادی این دو کارگر را برای درمان به بیمارستان شهید بهشتی کاشان اعزام کردند.
در یک حادثه دیگر که پیش از ظهر امروز در جعفرآباد کاشان رخ داد یک کارگاه تولیدی ظروف یکبار مصرف دچار حریق شد.
در این حادثه یکی از چهار سوله این کارخانه که حاوی مواد اولیه پلاستکی بود دچار حریق شد که با حضور ۸ دستگاه خودرو حریق از آتش نشانی کاشان و کمک گرفتن از چندین خودرو آتش نشان شهرستان آران وبیدگل آتش مهارشد.
علت آتش سوزی این کارخانه در دست بررسی است.
----------------------
حریق یک مجتمع مسکونی در رشت منجر به مصدومیت یک آتش نشان شد
به گزارش اخباردریافتی ایلنا، حوالی ساعت 8 شب گذشته (جمعه 15 بهمن ماه) ، در پی حریق یک مجتمع مسکونی در بلوار لاکان ،خیابان 16 متری سمیه یک آتش نشان با فروریختن سقف یکی از واحدها زیر آوار مدفون می شود.
معاونت عملیات سازمان آتش نشانی رشت با تایید این خبر به رسانه ها گفته است؛ در این حادثه آتش سوزی که شب گذشته به وقوع پیوست قسمتی از آوار یکی از منازل مسکونی بر روی یکی از آتش نشانان ریخت که خوشبختانه مدتی بعد عوامل آتش نشانی همکار محبوس خود را از زیر آوار خارج کرده وبه عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
شهرام مومنی با بیان اینکه این آتش نشان مصدوم سریعا توسط عوامل اورژانس به بیمارستان انتقال پیدا کرد در خاتمه گفته است ؛یکی از اصلی ترین مشکلات آتش نشانان حین اطفاءحریق دخالت برخی شهروندان در کار آتش نشانان است که در این مورد نیز چند نفر از شهروندان به اجبار تجهیزات و لوله های نواری را از آتش نشانانمی گرفتند.
وی در خاتمه از همه شهروندان خواسته است حین بروز حادثه از دخالت در کار آتش نشانان خودداری کنند.
----------------------
یک ماه از طلب کارگران سیمان مسجد سلیمان پرداخت شد/ادامه تجمع کارگران در محوطه کارخانه
تعدادی از کارگران سیمان مسجد سلیمان در تماس با ایلنا گفتند: باوجود آنکه روز پنجشنبه ( 16 بهمن ماه) معادل یک ماه از مجموع 5 ماه معوقات مزدی کارگران رسمی وقرار دادی پرداخت شده است اما نگرانی از وضعیت نامعلوم کارخانه باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.
به گفته منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی ، تقریبا از یک ماه پیش 470 کارگر کارخانه سیمان مسجد سلیمان در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند.
از قرار معلوم این چندمین مرتبهای است که کارگران این واحد تولیدی در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات صنفی زدهاند.
آنان بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت مابقی مطالبات خود هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان پاسخ روشنی به این خواستههای کارگران داده نشده است.
به گفته آنان ،به صورت مشخص میانگین مطالبات هر یک از کارگران بین 15 تا 20 میلیون تومان است که از کارفرما انتظار دارند مابقی مطالبات سال جاری آنان را یکجا پرداخت کند.
علاوه بر این میزان طلب بیمه ای کارگران حدود 4 ماه بودکه هفته گذشته کارفرما با دادن چک به اداره تامین اجتماعی دو ماه از حق بیمه ماههای آبان وآذر را پرداخت کرده است اما آنچه باقی مانده حق بیمه مربوط به ماه های شهریور و مهر است که هنوز پرداخت نشده است.
----------------------
18 کارگر بهنوش گچساران اخراج شدند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ؛ این اخراج برای 18 کارگر که درکارخانه بهنوش کچساران در استان کهکیلویه وبویر احمد فعالیت دارند در آذر ماه سال جاری اتفاق افتاده است.
این کارگران بابیان اینکه همان زمان کارفرمای کارخانه علت این اخراج ها را رکود بازار فروش محصولات عنوان کرده بود، افزودند ؛ برای پیگیری وضعیت اشتغالمان چندین تجمع مقابل ساختمان فرمانداری گچساران انجام داده ایم که در آخرین تجمع به دستور فرماندار اداره کار مسئول پی گیری بازگشت بکار ما شد.
برپایه اطلاعاتی که کارگران بهنوش گچساران داده اند در حال حاضر نزدیک به دو نیم ماه از این ماجرا میگذرد اما هنوز تمامی کارگران اخراج شده نتوانستند به کار سابق خود بازگردند.
به گفته آنان ،همکارانی که اخراج شدند حدودا 10 سال سابقه کاری داشتند و در زمان اخراج کارفرما به آنها وعده داد که در صورت بهبود شرایط همه آنها را دوباره استخدام خواهد کرد.
از قرار معلوم کارگران اخراج شده این واحد تولیدی طی این مدت که اخراج شدهاند در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کردهاند اما به دلیل شرایط سنی که دارند تا این لحظه هیچ کاری برای آنها پیدا نشده است.
----------------------
رد اعاده دادرسی اسماعیل عبدی
سمانه اسدخانی، وکیل اسماعیل عبدی در گفتگو با ایلنا از رد درخواست اعاده دادرسی موکل خود خبر داد.
اسدخانی گفت: برای حکم 5 سال حبس صادره در شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر درخواست اعاده دادرسی داده بودیم که این درخواست در شعبه 33 دیوان عالی کشور در قم، رد شد.
این وکیل دادگستری افزود: برای رد درخواست دلیل خاصی نیاوردهاند و تنها بیان شده که رای اولیه مطابق قانون صادر شده و اعاده دادرسی مردود است.
وکیل دبیرکل کانون صنفی معلمان گفت: هرچند میتوان مجددا درخواست اعاده دادرسی کرد ولی قاعدتا به نتیجه نخواهد رسید چرا که یک بار رد شده و احتمال رد شدن دوباره زیاد است.
وی گفت: حقوق قانونی موکلم را از همه مجاری ممکن پیگیری خواهم کرد.
----------------------
جمعیت «در سن کار» به 8.5 میلون نفر رسید
به گزارش ایلنا، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد، جمعیت در سن کار (بالای 10سال) در سال 1384 برابر با 56.8میلیون نفر بود که با 15درصد رشد در سال 1394 به 65.3میلیون نفر رسیده است.
«عیسی منصوری» اظهار داشت: با توجه به افزایش قابل ملاحظه میزان جمعیت در سن کار و بنا بر برخی تعاریف، کشور با پنجره فرصت جمعیتی روبه رو است.
پنجره جمعیتی به شرایطی اتلاق می شود که تعداد جوانان یا افراد فعال در سنین کار یا به عبارتی جمعیت تولیدکننده در یک کشور به طور قابل توجهی بیشتر از افراد سالمند و کودک و نوجوان یا جمعیت مصرف کننده است.
منصوری افزود: این پنجره فرصت و پتانسیل بالقوه جمعیتی، نیازمند فراهم آوردن محیط و بسترهای اجتماعی، اقتصادی،سیاسی و فرهنگی و اتخاذ خط مشی های مناسب است و صرف گشودن پنجره جمعیتی نمی تواند موجب رشد و توسعه اقتصادی شود.
مرکز آمار ایران نرخ بیکاری تابستان امسال را 12.7 درصد اعلام کرده است. روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به تابستان گذشته 1.8 درصد و نسبت به بهار 1395 معادل 0.5 درصد افزایش داشته است.
تعداد شاغلان کشور در تابستان 1395 برابر با 23 میلیون و 31هزار و 464 نفر بوده که نسبت به تابستان سال قبل (1394) 628 هزار و 16 نفر افزایش یافته است.
همچنین در فاصله یاد شده، نسبت اشتغال ( نسبت تعداد شاغلان به جمعیت 10 ساله و بیشتر) با 0.6 درصد افزایش از 34.7 درصد به 35.3 درصد رسیده است.
----------------------
مرگ یک راهدار فداکار در حین خدمترسانی به مسافران در راهمانده
به گزارش ایلنا، بامداد روز گذشته (پانزدهم بهمن ماه)، محمدعلی طلوعی مقدم، رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان پردیس، حین کمک به مسافران در راه مانده در محور مبارکآباد، جان خود را از دست داد.
در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در ارتباط با شهادت این راهدار آمدهاست:
بار دیگر خدمت گزاری از جنس صداقت، خدمت و مهربانی از جان شیرین خود گذشت تا شیرینی زندگی و ایمنی هموطنان و مسافران جاری و برقرار باشد.
با عرض تاسف و تاثر شب گذشته راهدار پیشکسوت و تلاشگر، رئیس اداره راهداری وحمل ونقل جاده ای پردیس زنده یاد محمد علی طلوعی مقدم در حین خدمت رسانی به مسافران جاده ای در محور هراز دراثر سقوط بهمن جان به جان آفرین تسلیم و به دیار باقی شتافت.
با عرض تسلیت و تعزیت به تمام راهداران زحمتکش و همکاران شریف در سراسر کشور به ویژه همکاران و همراهان آن مرحوم در استان تهران همچنین خانواده صبور و داغدار وی، از خداوند رحمان و رحیم رحمت الهی ، علو درجات و مقام شهید را برای عزیز رخت بر بسته مسئلت داریم.
----------------------
لزوم تامین امنیت کارگران کولبر/ کولبران باید از شغل مناسب یا بیمه بیکاری بهره مند شوند
به گزارش خبرنگار ایلنا، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه در ارتباط با لزوم تامین امنیت کارگران کولبر کردستان بیانیه صادر کردهاست.
در بخشی از این بیانیه آمدهاست: سالهاست که بسیاری از کارگران بیکار و فاقد هر گونه امکان تأمین معیشت از طرق امن و بی خطر در شهرها و روستاهای مرزی کشور بویژه منطقه کردستان روی به بارکشی چه با استفاده از چهارپایان و چه با بستن بارهای سنگین بر پشت خود، در ازای دریافت مزدی ناچیز آن هم با به استقبال رفتن انواع خطرات نموده اند. سالهاست که خطرات مذکور از این انسان های محروم، رنجور از تلاش بی وقفه اما ندار و فقر زده قربانی میگیرد و صدها و هزاران خانواده را داغدارتنها نان آورانشانکرده که درهر بار خطر کردن برای عبور از مرز از ترس در کمین نیروهای مرزدار نیافتادن باید شب ها و روزها بدون آب و غذا در میان دره ها و سنگلاخ های کوهستان می گذراندهاند.
در ادامه این بیانیه آمدهاست: این انسان های رنج دیده، از محرومترین و بی حقوق ترین بخش طبقه کارگر ایران هستند که برای تأمین ابتدائی ترین نیازهای زندگیشان یعنی نمردن از گرسنگی ناچارند سلامتی و زندگی خود را به خطر بیاندازند. حق حیات از ابتدائی ترین و از حقوق جهان شمول انسانی است. محافظت از جان انسان های جوامع از وظایف دولتها است. کارگران کولبر مرزی باید از شغل مناسب یا بیمه بیکاری برخوردار باشند و تا تحقق این خواست که ناچار به کولبری هستند باید از امنیت جانی از طریق تأمین امنیت مسیرهای رفت و آمد آنان توسط دولت برخوردار گردند.
----------------------
مرگ 16 نفر در استان کردستان بر اثر حوادث کاری
به گزارش ایلنا، در9ماهه سال جاری 16کارگر براثر حوادث کار در استان کردستان جان خودرا از دست دادند که نسبت به22نفر فوت شدگان مدت مشابه سال قبل 27درصد کاهش یافته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان کردستان،هر16نفر فوت شدگان حوادث کار 9ماهه امسال مردبودند این درحالی است که از 22نفر فوت شدگان حوادث کار 9ماهه سال قبل 21نفر مرد و یک نفر دیگر زن بودند.
این گزارش می افزاید در همین مدت یعنی9ماهه امسال 300نفر نیز براثر حوادث کار مصدوم وجهت صدورگواهی به پزشکی قانونی استان مراجعه کرده اند که از این تعداد296نفر مرد و4نفر دیگر زن بودند که نسبت به 309مورد مدت مشابه سال قبل 3درصد کاهش داشته است.
----------------------
مرگ دو کارگر سیمبان مریوانی حین انجام وظیفه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز دوشنبه 11 بهمن، داریوش شکری و پیام محمدی، دو سیمبان ۲۲ و ۲۳ ساله اهل روستای چشمیدر از توابع سروآباد و از نیروهای شرکت پیمانکار روستایی اداره برق شهرستان سروآباد؛ برای انجام عملیات و رفع مشکل برق رسانی به منطقه اورامان اعزام شده بودند که در راه گرفتار بهمن شدند و جان باختند.
پس از بروز حادثه، نیروهای امداد به محل اعزام شدند اما عملیات امداد و نجات نیروهای امدادی نتوانست مانع از مرگ این دو سیمبانی شود که ساعت ها زیر بهمن در اتوموبیل شخصی خود به دام افتاده بودند.
فعالان کارگری کردستان با ابراز تاسف از این حادثه میگویند: این سیمبانان نیز همانند آتشنشانان در حین انجام وظیفه و خدمترسانی، دچار مشکل شدند و متاسفانه جان خود را از دست دادند؛ بهتر است مسئولان بیش از این به فکر رعایت اصول ایمنی شغلی باشند تا هر هفته و هر روز شاهد این نوع وقایع دردناک نباشیم.
----------------------
کشته و زخمی شدن دو کارگر در باغستان کرج
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه روز گذشته (13 بهمن ماه) موقعی اتفاق افتاده است که دو کارگر حین لایروبی فاضلاب در بلوار باغستان کرج دچار حادثه میشوند.
به دنبال اعلام حادثه ریزش دیواره کانال فاضلاب، ماموران امداد و نجات بلافاصله به محل وقوع حادثه اعزام شدند که در بررسیهای اولیه مشخص شد، یکی از کارگران به دلیل حج سنگین آوار همان دقایق اولیه دچار خفگی شده و جان سپرده است و کارگر دیگری که به شدت مصدوم شده بود برای ادامه درمان توسط اورژانس مستقر در محل به بیمارستان منتقل شده است.
----------------------
تجمع سه روزه کارکنان موسسه ثامنالحجج موقتا خاتمه یافت
تعدادی از افراد حاضر در اجتماع کارکنان موسسه ثامنالحجج به ایلنا گفتند: همه معترضان از بعد ار ظهر روز گذشته به شهرهای محل سکونت خود بازگشتهاند اما هنوز بلاتکلیفی در وضعیت شغلیشان که باعث برپایی این اعتراض صنفی شده بود؛ مشخص نیست.
به ادعای معترضان روز گذشته از طرف «شهاب نادری» نماینده مردم روانسر و عضو کمسیون اقتصادی مجلس با نماینده پارلمانی وزارتخانه اقتصاد صحبتهایی شد و درنهایت آنها قول جداگانهای برای پیگیری مطالباتمان دادند.
کارکنان موسسه ثامنالحجج با بیان اینکه روز گذشته صرفا به خاطر تعطیلی چندروزه مجلس موقتا به اعتراض صنفی خود پایان دادهایم، در ادامه میگویند؛ به محض اطلاع از بازگشایی مجلس دوباره از شهرهای محل سکونت خود به تهران سفر میکنیم و پیگیر مطالباتمان میشویم.
پرسنل ثامنالحجج مدعیاند از دی ماه سال گذشته (94) حدود 2700 نفر از کارکنان موسسه ثامنالحجج که در 470 شعبه در سراسر کشور فعالیت دارند به دلایل متوقف شدن فعالیت این موسسه مالی ازسوی شورای عالی پول اعتبار، بانک مرکزی و قوه قضائیه تاکنون سرگردان مانده و هیچ مسئولی پیگیر کار آنها نبوده است.
تجمعکنندگان که به نمایندگی از جمعیت 2700 نفری کارکنان این موسسه مالی اعتباری عازم تهران شده و طی روزهای یازدهم، دوازدهم و سیزدهم بهمن ماه مقابل ساختمان بانک مرکزی و مجلس تجمع کرده بودند، در ادامه میگویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه به اعتراضات صنفی خود ادامه میدهیم.
اعتراض کارکنان موسسه ثامنالحجج روز دوشنبه، 11 بهمن ماه مقابل ساختمان بانک مرکزی انجام شد و در روزهای 12 و 13 بهمن ماه نیز در مقابل ساختمان مجلس ادامه یافت تا سرانجام آنان که سه روز متوالی را در سرمای کمسابقه خیابانهای پایتخت گذرانده بودند و شبها را در محوطه آرامگاه رهبر فقید انقلاب (بهشت زهرا) سپری میکردند، بدون دریافت پاسخ مشخصی از نمایندگان و دولت راهی شهرشان شدند.
----------------------
60 کارگر شیشه قزوین در نوبت اخراج قرار گرفتند
منابع کارگری ایلنا در کارخانه «شیشه قزوین» گزارش دادند؛ در این واحد تولیدی حدود 320 کارگر مشغول به کار هستند اما طی چند ماه گذشته به دلیل آنچه ازسوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان میشود؛ اسامی 60 کارگر این واحد تولیدی تا پایان ماه جاری در لیست اخراج قرار گرفته است.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه، مدیریت شیشه قزوین عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست و باید برای کاهش هزینههای تولید از نیروی کار کارخانه کم کند.
درعین حال کارگران درخصوص وضعیت قرارداد کار خود میگویند؛ کارفرمای این کارخانه با کارگران قراردادی قرارداد کار سه ماهه منعقد کرده درعین حال کارگرانی که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری در این واحد تولیدی شاغل هستند؛ فاقد قرارداد کار مشخص هستند.
منابع خبری در این واحد تولیدی در ادامه میگویند؛ کارفرما به کارگرانی که در لیست اخراج قرار دارند، گفته برای تسویه حساب کامل، آنان باید تا حداقل یکسال آینده صبر کنند.
به گفته آنان؛ مجموع مطالبات حدود 320 نفر از کارگران قراردادی و پیمانکاری شیشه قزوین دستکم در 8ماه گذشته به تاخیر افتاده و حق بیمه آنان نیز از تیر ماه تا هم اکنون پرداخت نشده است.
طبق ادعای کارگران شیشه قزوین؛ افزایش بدهیهای مالی این واحد تولیدی به اداره تامین اجتماعی قزوین باعث شده که این اداره از تمدید دفترچههای درمانی کارگران و خانوادههایشان خوداری کند.
این کارگران که احتمال میدهند درنتیجهی وضعیت پیش آمده؛ ممکن است سایر کارگران نیز امنیت شغلی خود را از دست بدهند، در بخش پایانی سخنان خود گفتند: تقریبا اسفند ماه هر سال کارفرما به بهانه کاهش هزینههای مالی کارخانه تعدادی از نیروی کار کارخانه را تعدیل میکند.
به گفته آنان؛ اسفند ماه سال گذشته بود که تعداد 25 نفر از همکارانمان پس از خاتمه قرارداد کار ازسوی کارفرما اخراج شدند همچنین طی چند ماه گذشته سه نفر از کارکنان بخش اداری کارخانه از کار بیکار شدهاند.
گفتنی است، کارگران کارخانه شیشه قزوین که در کیلومتر 33 جاده قزوین به رشت واقع شده است؛ از تقریبا شش ماه پیش چندین نوبت به دلیل پیگیری مطالبات معوقه مزدی خود در محل کارخانه دست به اعتراض صنفی زدهاند.
----------------------
بلاتکلیفی کارگران اخراج شده شهرداری تاکستان برای بازگشتبه کار
به گزارش ایلنا، مرداد ماه سال جاری75 نفر از مجموع 150 کارگر خدماتی شهرداری تاکستان که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پاکراه» در استان قزوین مشغول بکارند ، با حداقل 7 سال سابقه کار به دلیل عدم نیاز از سوی کارفرما اخراج شدند.
با وجود آنکه از آن تاریخ تاکنون کارگران بیکار شده با طرح شکایت در اداره کار شهرستان تاکستان پیگیر مطالبات معوقه و بازگشت بهکار خود شدهاند، اما هنوز بلاتکلیف هستند.
از قرار معلوم کارگران پیمانی شهرداری تاکستان در پنج ماهی که اخراج شدهاند در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کردهاند اما به دلیل شرایط سنی که دارند تا این لحظه هیچ کاری برای آنها پیدا نشده است.
گفته میشود کارگران اخراجی در حال حاضر4 ماه است تحت پوشش بیمه بیکاری هستند و نگرانند که با ادامه این وضعیت نتوانند برای مدت زیادی با این شرایط بتوانند زندگی کنند.
به گفته کارگران اخراجی مدیریت این شرکت پیمانکاری مدعی است که در شرایطی که به دلیل مشکلات اقتصادی حتی قادر به پرداخت دستمزد کارگران موجود نیست امکان بازگشت به کار اخراج شدگان وجود ندارد.
----------------------
معوقات کارگران پرداخت خواهد شد
به گزارش منابع کارگری ایلنا، در پی تجمع گروهی از کارگران کارخانه کاشی اصفهان در روز یکشنبه (5 بهمن ماه) در مقابل این کارخانه مدیر عامل این شرکت اعلام کرد: با کمک و مساعدت مسئولان استان و شهرستان حقوق و مزایای معوقه کارگران پرداخت میشود.
«امیرحسین کمالی» ادامه داد: مشکلات فعلی ارثی است که از مدیریت قبلی کارخانه رسیده و به رغم تلاش های انجامی شده طی پنج ماه گذشته ما قادر به پرداخت فقط 2 ماه حقوق ومزایای کارگران شده ایم.
وی پیش از این گفته بود: کارکنان این کارخانه چند ماه حقوق و مزایای خود را از مدیریت قبلی طلبکارند و زمانی که مسئولیت این واحد صنعتی را پذیرفتم، قرار شد تسهیلات بانکی برای حل مشکل در اختیار مدیریت کارخانه قرار گیرد اما این تسهیلات تاکنون پرداخت نشده است.
کارخانه کاشی اصفهان بیش 40 سال پیش دارای ظرفیت تولید 10 میلیون متر مربع انواع کاشی در سال و دارای 600 کارگر شاغل است.
----------------------
تجمع آتشنشانان مشهدی مقابل ساختمان استانداری
به گزارش ایلنا، جمعی از آتش نشانان بخش خصوصی در مشهد امروز با حضور در مقابل استانداری خراسان رضوی خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود شدند.
این گروه از آتش نشانان نسبت به خصوصی سازی خدمات آتش نشانی در مشهد معترض بوده و خواهان تجدیدنظر در این خصوص هستند.
به گزارش منابع محلی، معاون خدمات و محیط زیست شهرداری مشهد در این باره اظهار داشت: 120 نیروی آتش نشانی جذب شده از طریق بخش خصوصی از پنج سال پیش تاکنون در چهار ایستگاه آتش نشانی این کلانشهر خدمت می کنند.
«خلیل الـله کاظمی» ادامه داد: شرایط رفاهی و معیشتی این افراد تفاوتی با آتش نشانان سازمانی ندارد و حتی تا پارسال که مصوبه یکسانسازی حقوق کارکنان شهرداری در شورای اسلامی شهر مشهد مصوب شد آنها نسبت به آتش نشانان سازمانی حقوق بیشتری دریافت می کردند.
وی ادامه داد: تاکنون نیز هیچ تفاوتی بین شان و منزلت این آتش نشانان با آتش نشانان سازمانی وجود نداشته است.
معاون شهردار مشهد در خصوص اعتراض آتش نشانان بخش خصوصی به محاسبه نشدن پنج سال سابقه کار آنها نیز گفت: این قانون مربوط به وزارت کشور است. پارسال که مجوز جذب 300 آتش نشان به شهرداری مشهد از طریق شرکت در آزمون داده شد، شرکت در آن آزمون شرایط خاصی داشت.
وی افزود: یکی از این ضوابط «شرط سنی» بود لذا آتش نشانان بخش خصوصی خواستار این بودند که سابقه فعالیتشان در شرط سنی لحاظ شود اما به رغم پیگیری موضوع وزارت کشور این امر را قبول نکرد.
کاظمی ادامه داد: آتش نشانی شغلی پرخطر و مقدسی است لذا هیچگاه شرایط احساس ناامنی کاری برای شاغلان در این بخش را فراهم نمی کنیم. تجمع امروز آتش نشانان بخش خصوصی مشهد تحت تاثیر حادثه ساختمان پلاسکو تهران صورت گرفته است.
آتش نشانان بخش خصوصی چند ماه قبل پیش نیز با حضور در شورای اسلامی شهر مشهد خواستار پیوستن به بدنه سازمان آتش نشانی شهرداری مشهد شده بودند.
هزار و 300 آتش نشان در قالب 48 ایستگاه در شهر مشهد به سه و نیم میلیون جمعیت ثابت این کلانشهر و 25 میلیون زائر سالانه حرم مطهر امام رضا(ع) خدمت می کنند.
----------------------
تجمع صنفی کارکنان ثامن الحجج در تهران وارد سومین روز خود شد
یکی از کارمندان حاضر در این اجتماع صنفی به خبرنگار ایلنا گفت: تجمع اعتراضی کارکنان ثامن الحجج در مقابل ساختمان مجلس در حالی وارد سومین روز شده است که برخی نمایندگان طی دیروز و امروز به نمایندگان ما وعده دادهاند که به وضعیت بلاتکلیفی کارکنان موسسه تعطیل شده ثامن الحجج رسیدگی خواهند کرد.
این پرسنل سرگردان موسسه ثامن الحجج بابیان اینکه او سایر همکارانش نسبت به وعده های داده شده نمایندگان مجلس امیدوار هستند، افزود: بدون شک همه کارکنان موسسه ثامن الحجج که از سه روز پیش در تهران حضور دارند منتظر پاسخ نمایندگان مجلس خواهند بود.
وی با تاکید بر اهداف صنفی اجتماعات اعتراضی کارکنان موسسه ثامن الحجج گفت :در مجموع حدود 2700 نفر شاغل در موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج به وعدهای داد ه شده نمایند گان مجلس اعتماد کردهاند اما متاسفانه تا این لحظه به مطالبات قانونی آنها رسیدگی نشده است.
او با بیان اینکه پرسنل حاضر در تهران خواستار اشتغال خود و همکارانشان هستند، افزود: این در حالیست که طی یکسال گذشته که فعالیت موسسه ثامن الحجج متوقف شده است برخی از کارکنان آن شغلی برای تامین مایحتاج زندگیشان پیدا نکرده اند وهم اکنون به سختی گذران می کنند.
به گفته یکی دیگر از معترضین در سه روزی که از حضور کارکنان موسسه ثامن الحجج در تهران میگذرد این کارگران شب را در اماکن مذهبی اطراف تهران سپری کردهاند.
----------------------
کارخانههای «کنتور سازی ایران» و «صنایع کم مصرف ایرانیان» پلمپ شدند/ بلاتکلیفی 350کارگر
به گزارش ایلنا، کارخانه های «کنتور سازی ایران» و «صنایع کم مصرف ایرانیانّ روز گذشته (دوشنبه 12 بهمن ماه) به دلیل افزایش بدهی مالی معوقه به اداره مالیات با حکم قضایی پلمپ شده است.
کارگران میگویند علاوه بر بدهی کارخانه کنتور سازی ایران به اداره مالیات، این دو واحد تولیدی بدهیهای دیگری نیز به چند نهاد دولتی و خصوصی همچون اداره تامین اجتماعی، چند بانک خصوصی و دولتی دارند.
بنا بر این گزارش هر دو کارخانه کنتور سازی و صنایع کممصرف ایرانیان دارای کارفرمای واحد هستند، از مجموع 350کارگر این دوکارخانه 50 کارگردر کارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان مشغول کارند که حدود 10 ماه مزد معوقه از کارفرما طلب کارند .
کارگران می گویند با وضعیت پیش آمده قرار است همه کارگران برای دریافت مقرری بیمه بیکاری اقدام کنند.
به ادعای آنان پیش از پلمب این دو کارخانه، مدیر عامل کارخانه کنتور سازی ایران چندی پیش با شکایت سهامداران کارخانه راهی مراجع قضایی شده بود.
گفتنی است، کارگران کارخانههای کنتورسازی و صنایع کم مصرف ایرانیان که در شهر صنعتی البرز قزوین واقع شده است از یک سال پیش به دلیل پی گیری مطالبات معوقه مزدی خود مرتبا در مقابل نهادهای مختلف دولتی استان قزوین ومحل کارخانه دست به اعتراض صنفی می زنند.
----------------------
پرداخت یک ماه از مطالبات معوقه کارگران پیمانکاری ماشین سازی اراک
منابع خبری ایلنا از اراک، از واریز شدن یک ماه از مطالبات معوقه کارگران پیمانکار فنی طرف قرارداد شرکت ماشین سازی اراک در ظهر روز گذشته خبر دادند.
بر همین اساس، پیشتر شرکت پیمانکار فنی طرف قرارداد شرکت ماشین سازی اراک وعده داده بود که قصد دارد دو ماه از مجموع چهار ماه مطالبات کارگران را پرداخت کند که ظاهرا این اتفاق به دلیل تسویه نشدن صورتحساب توسط کارفرمای مادر عنوان شده است.
----------------------
پنجمین کولبر گرفتار در ریزش بهمن سردشت درگذشت
به گزارش ایلنا «رسول خضری» نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی امروز (سه شنبه، 12 بهمن ماه) خبر از درگذشت پنجمین کولبری خبر داد که در حادثه ریزش بهمن در زیر برف مدفون شده بود.
در حادثه ریزش بهمن در سردشت در 9 دی سال جاری 16 کولبر در مرز سردشت در زیر برف مدفون شدند؛ که پس از تلاشهای چند ساعته از زیر آوار خارج شدند؛ اما 4 نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند.
نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز یادآور شد کولبرها "کارگرانی" هستند که از هیچگونه مزایای شغلی از جمله بیمه برخوردار نیستند.
این در حالی است میراشکان مهدوی، فرماندار سردشت پیش از این اعلام کرده بود کولبرانی که در بهمن گرفتار شده بودند کولبر "به معنای واقعی" نبودند و به دنبال قاچاق بودهاند.
----------------------
26 روز از آغاز اعتراض کارگران مسجد سلیمان گذشت/ ادامه بیتفاوتی مسئولان مربوطه
به گزارش خبرنگار ایلنا، 480 کارگر سیمان مسجد سلمیان امروز وارد بیست و ششمین روز اعتراض صنفی خود که به منظور پیگیری مطالبات برزمینمانده آنها صورت گرفتهاست، شدند.
در این باره یکی از کارگران معترض سیمان مسجد سلیمان گفت: نگرانی همه ما تامین معاش خانوادههایمان است و برای همین در مدت شکل گیری این اجتماع صنفی از مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستانی و استانی انتظار داشتیم که واکنش بهجا و مناسب خود نشان دهند که دغدغههای ما برای آنها اهمیت دارد.
به گفته وی، مهمترین خواسته کارگران این کارخانه پرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی است.
او با بیان اینکه الآن همه ماغم نان داریم، افزود: به نظر میرسد مدیران کارخانه سیمان مسجد سلیمان بعد از 26 روز از آغاز اعتصاب کارگران مسجد سلیمان، عمق و شدت این اعتراض را درک نکردهاند و از کارگران انتظار دارند با نادیده گرفتن خواسته هایشانه پیشنهادهای یکسویه و نامعقول آنان پاسخ مثبت دهند.
او گفت: روز گذشته همزمان با بیست وپنجمین روز از اعتراض ،چند تن از مسئولان کارخانه با حضور در جمع کارگران معترض خواستند با داده وعده پرداخت حداقل بخشی از مطالبات کارگران را در هفته جاری وآینده به نوعی کارگران را از ادامه تجمعات خود منصرف کنند که با مخالفت کارگران روبرو شد.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن میگفت در ادامه با انتقاد از آقای علی عسکر ظاهری ، نماینده مسجد سلیمان در مجلس تصریح کرد: آقای ظاهری به عنوان نماینده مردم مسجد سلیمان در این مدت 26 روزه از اعتراض ما کارگران سیمان مسجد سلیمان پی گیری مشکلات صنفیمان نبوده است.
او با بیان اینکه آقای ظاهری از مشکلات کارگران این واحد مطلع است؛ گفت: اعضای شورای کارگری این کارخانه در چندین نوبت برای برطرف شدن مشکلات کارگران سیمان مسجدسلیمان به صورت شفاهی وکتبی اطلاع رسانی کرده بودند که متاسفانه ایشان مشکلات کارگران مسجد سلیمان را درحاشیه قرار داده است و حتی به تلفنهایی که از سوی کارگران به وی میشود پاسخ نمیدهد.
از قرار معلوم در این واحد تولیدی حدود 480 کارگر رسمی و قراردادی شاغل در این واحد تولیدی بین 15 تا 18 ماه مطالبات معوقه مزدی، طلبکارند.
----------------------
پیگیری همسانسازی و مستقیم شدن قرارداد، بازهم کلاهزردها را به تجمع کشاند
شماری کارگران پستهای فشارقوی برق در تماس با ایلنا گفتند که از صبح امروز نزدیک به 540 نفر از آنها با تجمع در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی خواستار مستقیم شدن قراردادهای استخدامی و تامین شدن اعتبارات مالی مربوط به همسانسازی مزد سال 96 خود هستند.
آنها میگویند که این خواستههای صنفی را به استناد بند 61 قانون بودجه سال 95 و دستورالعمل مربوط به همسان سازی مزدی خود پیگیری میکنند.
آنطور که معترضان میگویند در تجمع امروز با شماری از نمایندگان مجلس مانند علیرضا محجوب، شهاب نادری، نادر قاضی پور، عبدالرضا مصری، محسن بیگلری و مهدی فرشادان ملاقات داشتهاند و بار دیگر مطالبات خود را به آنان یادآور شدهاند.
در اطلاعیهای که در رابطه با این اجتماع صنفی توسط شورای هماهنگی بهره بردارن پستهای فشار قوی برق کشور تهیه و صبح امروز منتشر شده، آمده است: علی رغم اینکه طرح یکسان سازی حقوق و مزایای اپراتورهای کار معین در برنامه ششم تصویب شده است در هنگام بررسی طرح مسئولان وزارت نیرو و نماینده دولت سنگ اندازی هایی انجام دادند.
در ادامه این اطلاعیه یادآور شده است درست در زمانی که یکسان سازی حقوق و مزایای در برنامه ششم توسعه تصویب شده است مسئولان وزارت نیرو و شرکت توانیر درصدد هستند تا بخش فوق توزیع پستهای فشار قوی برق کشور را به شرکتهای توزیع که دارای مشکلات عدیده هستند، واگذار کنند.
----------------------
تجمع کارکنان اخراجی ثامن الحجج مقابل ساختمان مجلس
به گزارش ایلنا، بیش از 500 نفر از مجموع 2700 کارمند ثامن الحجج که در 480 شعب این موسسه مالی اعتباری اشتغال دارند از بامداد روز گذشته دوشنبه (11 بهمن ماه) به تهران آمدند تا باردیگر اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود را اعلام کنند.
تعدادی این افراد که شماری از آنها روز گذشته تجمع مشابهی را مقابل ساختمان بانک مرکزی برپا کرده بودند؛ افزودند: به احترام شهدای آتشنشانی روز گذشته مراسم تشییع و خاکسپاری آنها برگزار شد، اجتماع صنفی خود را نیمهکار رها و آنرا امروز در مقابل ساختمان مجلس برپا کردیم.
این تجمع کنندگان بایدآوری اینکه پیشتر آنها در تاریخ 13دی تجمع مشابهی را در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی برپا کرده بودند؛ افزودند: آنزمان تعدادی از نمایندگان مجلس قول پی گیری مطالباتمان را داده بودند که پس از گذشت یک ماه این وعدهها هنوز عملی نشده است.
موسسه ثامن الحجج تا پیش از متوقف شدن فعالیت هایش در دیماه سال گذشته در سراسر کشور 480 شعبه داشت که درآن نزدیک به 2700 نفر مشغول کارند.
کارکنان موسسه ثامن الحجج در ادامه میگویند: با وجود پیگیریهای آنها و تجمع در مقابل نهادهای مختلف در مدت یک سال گذشته هنوز هیچ کدام از مسئولان مربوطه به خواستههای آنها رسیدگی نکردهاند.
----------------------
کارگران هپکو بازهم تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا کارگران کارخانه هپکو اراک امروز نیز بابت پیگیری مطالبات صنفی خود در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند.
این کارگران که شمار آنها تا حدود 1000 نفر برآورد میشود،روز گذشته نیز همزمان با ورود محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت به شهر اراک مقابل ساختمان استانداری تجمع کرده بودند.
ظاهرا این سفر در راستای پیگیری مصوباتی بوده است که در سفر آبانماه هیات دولت به استان اراک صورت گرفته بود.
کارگران میگویند: به دنبال اجتماع صنفی روز گذشته، سخنگوی دولت دستور رسیدگی به مشکلات کارگران کارخانه هپکو را داده و در همین رابطه حتی شب گذشته جلسهای با حضور برخی از مسئولان استانی برگزار شده است .
کارگران تصریح کردند.بر اساس مصوبه شب گذشته کارفرما هپکو مکلف شدهمه مطالبات کارگران شرکت هپکو را تا اسفند ماه پرداخت کند.همچنین بخشی از این مطالبات قرار است طی روز های شنبه ویکشنبه هفته آینده به حساب کارگران واریز شود.
همچنین مقرر شده است حدود 45 میلیارد تومان از تسهیلات بانکی که از دی ماه از سوی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت برای هپکو در نظر گرفته شده بود هر چه سریعتر پرداخت شود.
کارگران هپکو در ادامه در خصوص منفک کردن کارخانه از بخش خصوصی گفتند: طبق تصمیمی که در جلسه مذکور اتخاذ شده قرارشد برسی این موضوع در دست پیگیری دولت قرار بگیرد ضمن آنکه کارگران پیشنهاد کرده بودند تا زمان برطرف شدن مشکلات کارخانه،این واحد بمدت حداقل سه سال تحت نظارت مستقیم دولت قرار گیرد .
با این حال کارگران معترض هپکو میگویند: تا زمان دریافت بخش نخستمطالبات مزدی خود که قرار است کارفرما تا روز شنبه ویکشنبه به حساب آنان واریز کند به اعتراضات آرام صنفی خود در محل کارخانه ادامه خواهند داد.
----------------------
کارگران کارخانه کاشی نیلو نجف آباد خواستار حل مشکلات صنفی خود شدند
به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه کاشی نیلو نجف آباد متعلق به بخش خصوصی خواستار حل مشکلات صنفی خود شدند.
این کارگران روز دوشنبه (11 بهمن ماه) با حضور مقابل کارخانه و میدان گلدشت نجف آباد، نداشتن امنیت شغلی و تاخیر در پرداخت حقوق ماهانه از سوی مالکان این کارخانه را از جمله مطالبات خود بیان کردند.
کارگران این کارخانه خصوصی مدعی شدند حقوق و مزایای آنان طی یکسال گذشته پرداخت نشده است و به همین دلیل خواستار پیگیری مطالبات خود از سوی مسئولان این شهرستان شدند.
این کارخانه در سال های اخیر به بخش خصوصی واگذار شد و سالانه قادر به تولید هشت میلیون متر مربع انواع کاشی کف و نماست.
----------------------
اعتراض کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گستردهتر شد
این کارگران که تعداد آنها تا 3 هزار نفر برآورد شده است، میگویند: در بخشهای مختلف صنعتی وکشاورزی مجتمع نیشکر هفتتپه مشغول کارند و از روز چهارشنبه (ششم بهمن ماه) اعتراض صنفی خود را نسبت به تاخیر در پرداخت شدن مطالبات مزدی خود از سر گرفتهاند که تا امروز دوشنبه (11بهمن ماه ) ادامه یافته است.
به ادعای این کارگر از قرار معلوم بعد از تجمع روز گذشته (یکشنبه 10 بهمن ماه) کارگران کارفرما بر اساس صورت جلسه ای که در روز های اخیر تنطیم کرده بود یک ماه از معوقات مزدی کارگران بخش صنعتی و گروهی از کارگران بخش کشاورزی را پرداخت کرد که در نتیجه آن کارگران خشمگین شده و با همراهی کارگرانی که پرداخت مطالبان مزدی شان همچنان با بیتوجهای کارفرما روبرو شده است اعتراض صنفی امروز را تشدید کرده اند.
به گفته وی تشدید اعتراضات کارگری در حالی ادامه دارد که طی چند روزی که اجتماع صنفی کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه از سر گرفته شده هیچ مقام دولتی پی گیری مطالباتمان نبوده است.
این کارگر معترض مجتمع نی شکر هفت تپه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران در اجتماع امروز خود همچنین خواستار تغییر برخی عوامل مدیریت خصوصی کارخانه هستند، افزود: اگر دستکم پاداش وبهربرداری سالهای 94 و 95 به همراه حقوق کامل آذر ماه آنها پرداخت شود، دلیلی برای استمرار این اعتراض صنفی وجود ندارد.
در عین حال بیش از 250 نفر از کارگران بازنشسته این مجتمع که هنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی خود را از کارفرما دریافت کنند در این اجتماع چند روزه همکران خود را همراهی می کنند.
همچنین پرداخت نشدن حق بیمه دوران بیکاری کارگران نیبر که در فاصله سالهای 68 تا 92 مشغول کار بودهاند از دیگر خواسته های این گروه از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه است.
آنان در خاتمه تصریح کردند ؛ پایان هفته جاری کارفرما باید حدود 12 میلیارد تومان برای فاصله بیمه دوران بیکاری کارگران نی بر و8 میلیارد تومان بابت سنوات کارگران بازنشسته پرداخت کند.
----------------------
انتقاد فروشندگان و انبارداران شرکت حیاتگستر از عدم پرداخت معوقات
جمعی از فروشندگان شرکت حیات گستر بروجرد که به نوعی زیرمجموعه شرکت نساجی بروجرد محسوب میشود و فروشنده حوله و وسایل خواب در سراسر کشور است، در تماس با ایلنا از عملکرد این شرکت ابراز نارضایتی کردند.
این فروشندگان که تعداد زیادی از آنها در ماههای گذشته تعدیل شده اند، بیش از سه ماه مطالبات مزدی دارندو شرکت کمبود نقدینگی را دلیل این تاخیر عنوان میکند.
در عین حال، انبارداران این شرکت در اصفهان نیز از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود انتقاد دارند و میگویند با وجود مراجعات، معوقات مزدی ما پرداخت نشده است.
از قرار معلوم، این شرکت با تعدادی از پیمانکاران خود نیز در ماههای گذشته تسویه حساب نکرده و این پیمانکاران نتوانسته اند صورت وضعیت های خود را وصول کنند.
----------------------
تجمع کارکنان ثامن الحجج در برابر ساختمان بانک مرکزی
کارکنان حاضر در تجمع امروز که تعدادشان 100نفر گزارش شده، واز نقاط مختلف کشور برای پی گیری وضعیت اشتغال خود عازم تهران شده اند به ایلنا گفتند: هرکدام از ما در موسسه ثامن الحج بین 4 تا12 سال سابقه کار داریم که با مختل شدن فعالیت این موسسه مالی، از دی ماه سال گذشته با مشکل امرار معاش روبرو شدهایم.
آنها با یادآوری اینکه در مجموع شمار آنها نزدیک به 2700 نفر میشود که تا پیش از این اتفاق در 470 شعبه موسسه ثامن الحجج در سراسرکشور مشغول کار بودند، افزودند: بانک مرکزی با همراهی شورای عالی پول اعتبار و قوه قضائیه قبل از آنکه دستور انحلال این موسسه را صادر کنند باید به وضعیت شغلی کارکنان ثامن الححج سر وسامان می دادند.
این تجمع کنندگان در ادامه افزودند : بعد از واگذاری مسئولیت سرپرستی حسابهای مشتریان این موسسه به بانک پارسیان قرار بود همین بانک نیز در مورد وضعیت شغلی کارکنان موسسه ثامنالحجج تصمیم گیری کند و در همین رابطه حتی مسئولان بانک مذکور در یک نوبت از 1500 نفر از کارکنان ثامن الحجج آزمون استخدامی اخذ کردند که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است.
به گفته آنها امروز برای ششمین بار است که برای پی گیری مطالبات صنفی خود به تهران آمده ایم ،در تجمع روز نخست که در تاریخ 13 دی ماه مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی انجام شد از طرف هیات رئیسه مجلس و فراکسیون کارگری نامه ای به بانک مرکزی نوشته شد که تا امروز نتیجه ای در بر نداشته است.
کارکنان موسسه ثامن الحجج در ادامه میگویند برهمین اساس برای ششمین بار اجتماعات صنفی خود را که از مدتها قبل از شهر ها وشهرستانهای مختلف آغاز شده است در تهران منسجم کرده ایم .
تجمعکنندگان که به نمایندگی از جمعیت 2700 نفری کارکنان این موسسه مالی اعتباری عازم تهران شده وهم اکنون مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کرده اند در ادامه میگویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران میمانیم و به شهرهایمان بازنمیگردیم.
----------------------
تجمع کارگران کاغذسازی نوظهور در اعتراض به شرایط بد شغلی
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود 50 نفر از کارگران شرکت کاغذسازی نوظهور در اعتراض به موج تعدیلها، معوقات مزدی و پرداخت نشدن حق بیمهها، تجمع کردند.
حاضران در تجمع میگویند: بیش از صد نفر از کارگران، از سال 94 حدود 5 ماه مطالبات مزدی دارند؛ در سال 95 هم سه ماه طلب مزدی کارگران پرداخت نشده؛ آنها می گویند: مدیریت کمبود نقدینگی را بهانه قرار داده و مطالبات ما را پرداخت نمی کند.
به گفته این کارگران، در ماههای گذشته، تعداد زیادی از کارگران این شرکت تعدیل شده اند که به علت عدم پرداخت به موقع حق بیمه، کارگران تعدیلی نتوانسته اند از بیمه بیکاری استفاده کنند.
کارگران نوظهور میگویند: علاوه بر مطالبات بیمهای سالهای قبل، امسال نیز حق بیمه ما به موقع پرداخت نمیشود و از این شرایط نامناسب شغلی، خسته شده ایم؛ کارگران میگویند: در هفته جاری به اعتراضات خود ادامه خواهیم داد و اگر مدیریت شرکت نخواهد پاسخگوی ما باشد، به مراجع قانونی بالاتر شکایت میبریم.
----------------------
مرگ دردناک کولبران کرد در سردشت/دو کولبر در مراقبتهای ویژه بستری هستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، نهم بهمن ماه، یک گروه 16 نفره از کولبرانی که از مرز سردشت بازمیگشتند، با ریزش بهمن مواجه میشوند؛ مردم محلی و پس از آن نیروهای آتشنشانی به کمک می آیند؛ اما حجم آوار برف سنگین است و پیدا کردن بعضی از کولبران از زیر برف به سختی انجام میشود.
منابع محلی میگویند: 4 نفر به حدی در زیر آوار سنگین ماندند که دو نفر از آنها عصر همان روز و دو نفر دیگر روز بعد جان خود را از دست میدهند.
عصر روز نهم بهمن ماه، نُه نفر از کولبرانی که دچار سرمازدگی و یا شکستگی اغضا شده اند، به بیمارستان امام خمینی سردشت منتقل میشوند که 7 نفر سرپایی مداوا میشوند و دونفر از آنها همچنان در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بستری هستند و تحت درمان قرار دارند؛ این دو نفر جوان های 21 و 27 ساله هستند.
یکی از فعالان مدنی سردشت که درمحل امداد و نجات حاضر بوده، ضمن تقدیر از مردم محلی برای کمک به امدادگران، میگوید: سوال اینجاست که در شرایطی که کار این کولبران قانونی است و تعدادی از آنها کارت تردد دارند، پس چرا باید در چنین وضعیتی به سر ببرند؛ وی میگوید: متاسفانه بیشتر کولبران، کارگران فصلی هستند که به دلیل بیکاری به کولبری روی می آورند؛ اصولا چرا باید وضع اشتغال در کردستان به این شکل باشد که عده ای مجبور شوند با جان خود امرار معاش کنند و به دل کوههایی بزنند که هر روز، هزاران خطر در کمین آنهاست.
----------------------
سقوط 20 کارگر معدن از پشت نیسان وانت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، 20 نفر از کارگران معدن زغالسنگ پویش شهرستان طبس از توابع خراسان جنوبی یکشنبه شب بعد از اتمام کار و در حال انتقال به خوابگاه از عقب وانت نیسان سقوط کردند.
بر اساس گزارش پایگاه پلیس، علت این حادثه عمل کردن جک کمپرس وانت نیسان عنوان شده است.
از قرار معلوم، تعدادی از کارگران حادثه دیده در محل درمان شدند و هفت نفر که برخی از آنان دچار شکستگی شده بودند برای درمان به بیمارستان شهید سید مصطفی خمینی (ره) طبس منتقل شدند.
این شهرستان شش ناحیه اصلی زغالسنگ پروده، مزینو، نایبند، آبدوغی، کلشانه و کالشور دارد.
سالانه بیش از 1.7 میلیون تن زغالسنگ از حوزه معادن زغالسنگ طبس استخراج میشود و بیش از چهار هزار نفر در این حوزه مشغول کار هستند.
----------------------
تجمع اعتراضی کارگران ماشین سازی اراک
به گزارش منابع کارگری ایلنا از اراک، در پی بی توجهی به خواسته های کارگران ماشین سازی اراک، ظهر روز یکشنبه (11 بهمن) حدود 100 تن از کارگران این شرکت دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان پرداخت 4 ماه مطالبات معوقه خود شدند.
یکی از کارگران در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: با وجود مراجعات مکرر به مدیریت شرکت و بیان مشکلات صنفی کارگران با پیمانکار مربوطه در ماه های گذشته حتی به یکی از خواسته های ما که پرداخت بموقع مزد کارگران بود، توجهی نشد و بر همین اساس تمام کارگران دست به این تجمع زدند که تا حصول به مطالباتمان آنرا ادامه خواهیم داد.
وی که نخواست نامش فاش شود، افزود: 100 تن از کارگران بخش جوشکاری صنعتی شرکت ماشین سازی اراک رأس ساعت 15 ظهر دیروز با تجمع به بیان خواسته های محقق نشده خود پرداختند که در گفتگو با مدیر تولید این بخش قرار شد تا دو ماه از مطالبات مزدی معوق مربوط به ماه های آبان و آذرماه سال جاری پرداخت شود.
به گفته این کارگر، مدیر تولید به کارگران قول داده تا دستمزد ماههای دی و بهمن ماه نیز در اسفندماه به طور یکجا پرداخت شود و با این وعده کارگران به محل کار خود مراجعه کرده و مشغول کار می شوند.
----------------------
افزایش فشار کاری بر کارگران در پتروشیمی امیرکبیر
در حالی که منابع کارگری ایلنا از بندر امام، جان باختن «ایاد معروف» کارگر 25 ساله داربست بند زیر مجموعه پتروشیمی امیرکبیر را ناشی از رعایت نشدن اصول ایمنی از جمله پرمیت و کار در شرایط آب و هوایی نامناسب بر می شمارند، همکاران وی موارد دیگری را متذکر شدند.
بنا به اظهار این کارگران، در روزهای اخیر فشار کاری که مستقیماً توسط بخش تعمیر و نگهداری شرکت مادر (پتروشیمی امیرکبیر) بر کارگران پیمانکار دست دو شرکت رامپکو وارد می شد، شرایط پراسترسی بر آنان وارد کرد که با حوادث کاری از جمله سقوط این کارگر جوان بی ارتباط نیست.
کارگر حادثه دیده از ارتفاع حدود 3 متر به حوضچه آب با عمق 2 و نیم متری سقوط و از ناحیه گردن آسیب میبیند.
به گفته کارگران، از یکسال و نیم گذشته تاکنون عملکرد مدیران پیمانکاری در خصوص رعایت اصول ایمنی طوری است که معمولا کارگران زیر دست برای حفظ امنیت شغلی خود ترجیح میدهند تا در زمان کار چندان پیگیر رعایت شدن اصول ایمنی نباشند و از ترس اخراج به کار مشغول باشند.
----------------------
انتقاد تجمع کنندگان از بی تفاوتی مسئولان خوزستان
تعدادی از این کارگران در تماس با ایلنا یادآور شدند: از زمانی که اجتماع صنفی آنان در محوطه کارخانه آغاز شده است نه تنها کارفرما اهمیتی به پرداخت مطالبات عقب افتاده آنان نداده بلکه بدور از انتظار ما با بی تفاوتی مسئولان استانی وشهرستانی برای پیگری مطالباتمان روبرو شدهایم.
به صورت مشخص این کارگران میگویند: ظاهرا وعدههایی که کارفرمای کارخانه برای پرداخت طلب ما کارگران داده بود در همان حد شعار باقیمانده است و انگار قرار نیست کسی به غیر از خود ما پیگیر مطالبات صنفی مان باشد.
این کارگران در عین حال از نهادهای صنفی کارگری ودولتی در استان خوزستان وشهرستان مسجد سلیمان انتقاد کرده و گفتند: این نهادها تا این لحظه در پیگیری مطالبات آنها هیچ اقدامی نکردهاند.
این کارگران که شمار آنها تا 480 نفر برآورد میشود بابت 5 ماه معوقات مزدی خود طلبکارند و به همین دلیل از تقریبا 24 روز قبل در محوطه کارخانه خواستار معوقات مزدی خود شدهاند.
به گفته یکی از کارگران معترضین در چند روزی که در محوطه کارخانه اجتماع صنفی انجام داده بودیم هیچ مسئولی پی گیر مطالباتمان نبود به همین جهت تصمیم گرفته ایم در صورت ادامه بی تفاوتی مسئولان استانی وشهرستانی به تهران سفر کنیم تا صدایمان را از نزدیک به گوش مسئولان برسانیم.
----------------------
نامه کارگران فرش پارس خطاب به فرماندار شهرستان البرز
به گزارش ایلنا در این نامه که به امضای اعضای شورای اسلامی کار کارخانه فرش پارس رسیده آمده است: حدود 300 کارگر رسمی وقرار دادی شرکت فرش پارس هستیم که از 5 تا 8 ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلب کاریم.
نویسندگان این نامه همچنین با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد صنعتی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، افزودهاند: در حال حاضر شرایط مالی کارگران این کارخانه بسیار نامناسب و بحرانی است و در صورت بیتوجهی به مشکلات باید به زودی شاهد تعطیلی و بیکاری کارگران باشیم.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود 300 کارگری است که در کارخانه کار میکنند. به همین دلیل طی یکسال گذشته کارگران «فرش پارس» چندین بار هم به بصورت کتبی وشفاهی مشکلات ناشی از پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود را به اطلاع مسئولان از جمله استانداری، فرمانداری، دادگستری و اداره کار قزوین رساندهاند، که تاکنون بیفایده بوده است.
کارگران «فرش پارس» در این نامه با اشاره به اینکه کارفرما هنوز عیدی سال 94 ما کارگران را پرداخت نکرده است در خاتمه درباره معوقات بیمهای خود میگویند علاوه بر تعویق 5 تا 8 ماه حقوق، از آبان ماه سال جاری بیمه کارگران این واحد به تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچههای درمانی خانوادههای کارگران فاقد اعتبار است.
----------------------
تجمع کارگران بازنشسته فرنخ ،ناز نخ ومه نخ قزوین مقابل ساختمان استانداری
به گزارش ایلنا، به نقل از منابع خبری در کارخانه های فرنخ ،ناز نخ ومه نخ گفته میشود که حدود 156 نفر از کارگران بازنشسته واحد ناز نخ و حدود 200 نفر از واحد های فر نخ و مه نخ که از سال 90 تاکنونبه مرور بازنشسته شدهاند هنوز نتوانستهاند سنوات پایان کار خود را دریافت کنند و به همین دلیل تعدادی از آنها صبح امروز با تجمع مقابل ساختمان استانداری قزوین خواستار پی گیری مسئولان این نهاد دولتی در دریافت مطالبات خود شدند.
به گفته یکی از کارگران بازنشسته مجتمع تولیدی ناز نخ مجموع مطالبات سنواتی آنان به حدود یازده میلیارد تومان میرسد که به صورت مشخص میزان طلب هر یک از کارگران حدود 30 تا 40 میلیون تومان می شود.
طبق اظهارات وی، کارگران بازنشسته بعد از سالها تلاش با سوابق بالای 20 سال توانستیم با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور از این کارخانه بازنشسته شویم اما ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان می کند اما آنها که از ادامه این وضعیت خسته شدهاند تصمیم به برپایی این تجمع گرفته اند.
----------------------
تشدید اعتراضات کارگری در مجتمع نی شکر هفت تپه
یکی از کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: دلیل تشدید امروزاعتراضات کارگران این مجتمع عملی نشدن وعده کارفرمای بخش خصوصی کارخانه در پرداخت مطالباتشان است.
به گفته وی در آخرین اعتراض کارگران که در روز چهارشنبه هفته گذشته(6بهمن ماه) انجام شد کارفرما وعده پرداخت حداقل یک ماه از مطالبات کارگران را برای روز شنبه (9 بهمن ) وحداکثر امروز یکشنبه ( 10 بهمن ماه) داده بود اما از آنجایی این وعده محقق نشد کارگران معترض امروز اجتماع اعتراضی خود را در محوطه کارخانه از سرگرفتند.
به ادعای این کارگر از قرار معلوم در این مدت چند روزه مدیریت کارخانه برای پرداخت بدهی های معوقه خود به کارگران جلسهای برگزار کرده است و که نتیجه آن در قالب صورت جلسهای نهایی شده است.
گفته می شود براساس این صورت جلسه، کارفرمای نیشکر هفتتپه تصمیم گرفته است که حقوق آذر ماه کارگران را در فاصله روزهای 12 تا 15 بهمن ماه، حقوق دی ماه را هفته اول اسفند ، عیدی پاداش سال جاری را از 20 تا25 اسفند، حقوق بهمن ماه را از 25 تا پایان سال جاری پرداخت کند.
همچنین براساس صورت جلسه فوق کارفرما وعده کرده حق پاداش وبهره برداری سالهای 94 و 95 کارگران را به همراه حقوق اسفند ماه کارگران 15 اردیبهشت ماه را مشروط به اینکه کارگران زودتر از موعد مقرر بهربرداری مزارع نی شکر را به پایان برسانند پرداخت کند که همه این مواردمورد مخالفت کارگران قرار گرفت.
از قرار معلوم این برنامهریزی کارفرما دلیل برپایی اعتراضات کنونی است زیرا کارگران معترض میگویند به دلیل فشارمالی نیازمند هستند تا کلیه مطالبات خود را در فواصل زمانی کمتر و پیش از اتمام سال جاری دریافت کنند.
همچنین کارگران در روزهای گذشته به خبرنگار ایلنا گفته بودند در شرایط کنونی که مدیریت کنونی مجتمع همواره مدعی مواجه بودن با مشکل کمبود منابع مالی است، ورود بخش خصوصی به این محیط صنعتی میتوان از منظر آنها به معنی تعطیلی این واحد صنعتی تلقی شود.
----------------------
همه آنها که در پلاسکو مسئولند
به گزارش ایلنا، علیرضا مقدم، حقوقدان و وکیل دادگستری در یادداشت پیشرو به معرفی تمامی شخصیتهای حقوقی و حقیقی میپردازد که طبق مقررات جاری کشور در رابطه با حادثه پلاسکو، دارای مسئولیت بودهاند.
به خاطر میخی، نعلی افتاد و به خاطر نعل، اسبی افتاد و به خاطر اسبی ، سواری افتاد و به خاطر سواری، جنگی شکست خورد و به خاطر شکستی، مملکتی نابود شد و همه این ها به خاطر کسی بود که میخ را خوب نکوبیده بود.
وقوع بسیاری از حوادث تلخ و دردناک به خاطر قصور و نادیده گرفتن جزئیات کوچک و عدم حسن انجام وظیفه است در این روزها که همگی دنبال مقصر وقوع حادثه پلاسکو میگردند و هر از گاهی انگشت اتهام به سمت نهادهای حقوقی و حقیقی نشانه میرود، بررسی مقصرین از این منظر که در آینده از وقوع چنین حوادثی پیشگیری شود مفید فایده است، لذا این نوشتار نه به قصد متهم نمودن و شخصی کردن مقصرین حادثه پلاسکو را که صرفا جهت بازخوانی نقش اشخاص مختلف مرتبط با حادثه پلاسکو و جلوگیری از تکرار حوادثی مشابه در آینده صورت گرفته است.
1. مالکان و ساکنان
در درجه اول حفظ جان و برقراری امنیت در محل کسب و کار و زندگی بر عهده ساکنان و مالک است و در صورت تخطی از وظایف ذاتی ایشان ، افراد و سازمانها مسئولیتپذیر باید باشند.
در خصوص حادثه پلاسکو اگر مالک و ساکنان کمترین مراقبت و رعایت اصول ایمنی راانجام میدادند شاید امروز شاهد وقوع چنین حادثهای نبودیم.
این استدلال که ساکنان مستأجر بوده و مالک اصلی بنیاد مستضعفان است، نمیتواند ذرهای از این مسئولیت بکاهد و تکالیف انسانی و قانونی نظیر ماده 20 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 و ماده 486 قانون مدنی در الزام انجام تعمیرات اساسی و کلی در ساختمان اثبات کننده مسئولیت مالک و ساکنین است.
2. هیات مدیره ساختمان
اصولا حفظ نظم و تعمیرات در مشاعات و برقراری و رعایت اصول ایمنی در ساختمان جزء تکالیف قانونی هیات مدیره ساختمان است و صرفنظر از این موضوع جهت جلوگیری از خسارات بیش از حد وفق بند 14 قانون تملک آپارتمانها و ماده 20 آییننامه اجرایی؛ مدیریت ساختمان را باید به عنوان یک واحد مستقل در مقابل آتش سوزی بیمه نماید و این تکلیف قانونی به صورت اجبار بر عهده هیات مدیره قرار گرفته است که در صورت عدم اقدام و بروز آتش سوزی هیات مدیره مسئول خواهد بود.
3. شهرداری
برداشت و تعریفی که از شهرداری در ایران وجود دارد با اکثر نقاط جهان تفاوت داشته و شهرداری در ایران به کمترین درجه اهمیت رسیده است این در حالی است که واژه شهرداری معادل لغت انگلیسی municipality است و به ناحیهای اطلاق میشود که در آن صلاحیت اعمال قدرت سیاسی وجود داشته و خدمات دولتی محلی را همانند فاضلاب، پیشگیری از جرم، خدمات آتش نشانی و غیره را به عموم ارائه میدهد و دارای وظایف متعدد و متنوع است. ولی در ایران تعریف کلی و اساسی شهرداری این گونه است که شهرداری موسسه ای عمومی و غیردولتی و مستقل است که به موجب قانون در شهرها تشکیل میشودو عهدهدار امور محلی و داره خدمات به شهروندان و سکنه شهری میباشد لذا مدیریت واحد شهری در ایران وجودندارد و وظایف در بین سازمانها و شرکتهای دولتی و غیردولتی محلی متعددی توزیع شده است.
از وظایف اصلی شهرداری وظیفه نظارتی و حفاظتی است که مطابق بند 14 ماده 55 قانون شهرداریها و به استناد تبصره 6 ماده 100 همین قانون است، اگر شهرداری تهران به وظیفه قانونی خویش عمل کرده بود شاهد چنین حادثهای نبودیم زیرا بر اساس قوانین ذکر شده اتخاذ تدابیر موثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچه و اماکن عمومی بر عهده شهرداری است.
و صرف اخطار آن هم به دفعات مکرر منجر به رفع مسئولیت از شهرداری نبوده و لزوما باید دفع خطر یا از طریق بازسازی یا تخریب بنا انجام میگرفت که متاسفانه علیرغم تکرار این گونه موارد اقدام عملی تاکنون در پایتخت شاهد نبودهایم.
4. شورای شهر
حسب بند 11 ماده 71 قانون تشکیل شورای شهر و روستا وظیفه نظارت بر امور اماکن عمومی و اتخاذ تدابیر احتیاطی برای جلوگیری از خطر آتش سوزی و ... را بر عهده دارد علاوه بر این مسئولیت نظارت بر کار شهرداری نیز بر عهده این شورا است؛ لذا در این راستا در صورت قصور از انجام وظایف میتوانند مقصر حادثه محسوب میشوند.
5. وزارتخانههای کار و بهداشت
مقررات مندرج در فصل 4 قانون کار ، وزارت کار و رفاه اجتماعی با وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی را مسئول درخواست پلمپ واحدهای کارگاهی غیرایمن میداند.
حسب ماده 105 قانون کار هر گاه در حین بازرسی به تشخیص بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفهای احتمال وقوع حادثه و یا بروز خطر در کارگاه داده شود و بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفهای مکلف هستند مراتب را فورا و کتبا به کارفرما یا نماینده او و نیز به رئیس مستقیم خود اطلاع دهند و حصب تبصره این قانون میتوانند از دادسرای عمومی محل تقاضای تعطیلی کارگاه را نمایند و زمانی این دستور رفع میشود که رفع نواقص صورت گیرد.
با توجه به آیین نامه و مصوبات مربوط به ایمنی و بهداشت محیط در راستای قانون کار؛ این وظایف قانونی عمدتا در محل کارگاههای بزرگ و برای حفظ جان و سلامت کارگران باید رعایت شود براین اساس تلقی مغازه البسه فروشی به معنای ماهوی کارگاه اگرچه به دور از ذهن است اما طبق قانون اگر بازرسان این وزارت در این موارد نیز دخالت مینمودند، از وقوع این حادثه و خسارتهای مادی و معنوی آن جلوگیری میشد.
6. سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی
رشادت و فداکاری ماموران آتش نشانی بالاخص در حادثه پلاسکو بر هیچ کس پوشید نیست و ایثار ایشان در تقدیم جان خود برای حفظ جان و مال مردم تهران، ستودنی و به حق آتشنشانان جانباخته دراین حادثه، لایق وصف شهید خواهند بود. ولی این ایثار و از خودگذشتگی نمیتواند مانع بررسی و وظایف اصلی و نحوه عملکرد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران شود زیرا وظیفه اصلی این سازمان بر اساس بند 5 ماده چهارم اساسنامه تشکیل آتش نشانی بررسی صلاحیت فنی و امکانات ایمنی شرکتها و محرز بودن امور ایمنی و نجات و اطفای حریق از وظایف ذاتی این سازمان است و اداره پیشگیری از حریق از بخشهای اصلی این سازمان محسوب میگردد.
در بررسی میزان قصور باید مباحث عدم توانایی و یا فقدان تجهیزات و یا سطح پایین آموزش در اطفا و کنترل حادثه پلاسکو مورد بررسی قرار گیرد ؛ بالاخص در خصوص نحوه فرماندهی و صدور دستورات و میزان اهمیت به حفظ جان عوامل آتش نشانی در خور تحقیق و بررسی و در صورت لزوم توبیخ و یا تشویق مسئولین مرتبط خواهد بود.
7. اصناف
اصناف مطابق بند ز ماده 37 قانون صنفی نظارت بر اجرای مقررات فنی و ایمنی و حفاظتی و بیمهگذاری واحدهای صنفی را بر عهده خواهند داشت . و بر اساس تبصره ذیل این ماده چنانچه در اجرای مقررات بهداشتی و ایمنی با مخالفت مالک ملک مواجه شوند میتوانند با جلب موافقت مجمع امور صنفی و با هزینه خود اقدام نمایند.
بنابریان اگر صنف مربوطه به این مسئولیت توجه مینمود از وقوع حادثه جلوگیری بعمل میآمد.
8. سازمان مدیریت بحران شهر تهران
این سازمان با اساسنامهای مشتمل بر 24 ماده و 18 تبصره مصوب صدو و شصت و یکمین جلسه از دومین شورای اسلامی شهر مورخ 28/4/1384 تشکیل شده است.
پیشگیری و اقدام و مقابله با حوادث از وظایف اصلی این سازمان است و دولت نیز بودجهای در سال برای این سازمان در نظر میگیرد شاید اگر این سازمان بررسی وضعیت ایمنی چنین ساختمانهایی را صورت میداد و راهکاری برای آن باتوجه به حضور نهادهای مختلف ارائه میداد شاهد چنین حوادثی نمیشدیم.
9. قوای سه گانه قضائیه ، مجریه و مقننه
در قانون اساسی وظایف ذاتی بر این نهادها گذاشته شده است و عدم وجود قوانین کاربردی و اجرایی و عدم اجرای مقررات و عدم نظارت بر اجرای قانون و عدم پیشگیری از وقوع جرم میتواند در قصور این قوا مورد بررسی قرار گیرد.
جالب این است که مقامات قضائی قصد دارند حادثه را بر اساس قتل شبه عمد مورد بررسی و قضاوت قرار دهند و شاید بهتر بود قوه قضائیه در این قبیل ماجراها بالاخص با توجه به سابقه وجود و قابلیت پیش بینی این حوادث حسب بنده 5 اصل 156 قانون اساسی از وقوع جرم پیشگیری بعمل میآید بالاخص که معاونت پیشگیری از جرم در این قوه وجود داشته و حداقل میبایست مطالعات و نظریه پردازی دراین زمینه داشته باشند.
و سرانجام باید گفت مطابق نظریه اندیشه همبستگی اجتماعی که موردا ستقبال شرع و اندیشمندان عدم اجماعی نیز واقع شده است در بروز چنین حوادثی جامعه مسئول است بالاخص که در صحنه وقوع حادثه شاهد حضور بیدلیل و گسترده افراد جامعه نیز بودیم که قطعا این تجمات مانع امدادرسانی سریع در چنین حوادثی خواهد بود. در هر حال در وقوع چنین حوادثی جامعه نیز مسئولیت دارد و این مسئولیت از باب مسئولیت انسانی است؛ بیایید از امروز حتی اگر کوبیدن میخی بر عهده ما گذاشته شد آن را به نحو احسن انجام دهیم تا شاهد چنین حوادث و شکستهایی نباشیم.
----------------------
تردید کارگران برای شرکت در انتخابات نهاد صنفی/ دغدغه هفت ماه بیحقوقی در پلیاکریل
کارگران پلیاکریل اصفهان در تماس با ایلنا از برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار در این واحد تولیدی و عدم رغبت کارگران به شرکت در این انتخابات خبر دادند.
از قرار معلوم، کارگرانی که هفت ماه است دستمزد خود را دریافت نکردهاند، انگیزه زیادی برای شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی کار ندارند و میگویند اول بایستی تکلیف این معوقات روشن شود.
منابع خبری ایلنا در پلیاکریل با انتقاد از کندی کار تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات می گویند: اداره کار همکاری لازم را با کارگران انجام نداد و تایید صلاحیتها به حدی طولانی شد تا در این موقع بحرانی که اوج نارضایتی کارگران است، انتخابات برگزار شود.
این منابع معتقدند اگر در ماههای ابتدایی سال انتخابات برگزار میشد، کارگران رغبت بیشتری برای شرکت کردن داشتند و میگویند: در شرایطی که هستیم یا به دلیل عدم حد نصاب شرکت کنندگان شورا نخواهیم داشت یا در بهترین حالت، یک شورای ضعیف خواهیمداشت؛ و این هر دو فقط به نفع کارفرماست.
پلی اکریلیها میگویند نوروز نزدیک است و انگار هیچ یک از مقامات محلی و استانی قرار نیست فکری به حال ما و خانواده هایمان بکنند که هفت ماه است بیحقوقیم و مشکلات مالی بسیار داریم.
----------------------
پیروزی کارگران فلزکار در ترکیه
به گزارش خبرنگار ایلنا، 2200 کارگر فلز کار ترکیه شاغل در 16 واحد تولیدی، پس از آنکه مذاکرات با کارفرمایان به نتیجه نرسید، بیستم ژانویه دست به اعتصاب زدند.
اگرچه در ماههای اخیر دولت ترکیه با هرنوع حرکت اعتراضی و تجمع، مخالفت آشکار داشته است اما این بار پس از گفتگوهای بیحاصل طولانی، کارگران فلزکار دست به یک اعتراض وسیع جمعی زدند تا از حقوق خود دفاع کنند.
پس از این اعتصاب، بیست وسوم ژانویه مذاکرات با کارفرمایان بار دیگر در آنکار برگزار شد؛ بعد از اتحاد کارگران، کارفرمایان پذیرفتند که دستمزد و مزایای کارگران را افزایش دهند و سطح تسهیلات را بالا ببرند.
در شرایط فعلی این یک پیروزی برای کارگران فلزکار به حساب می آید و اتحادیههای جهانی کارگران صنعتی این پیروزی را به همکاران ترک خود تبریک گفته اند.
----------------------
واژگونی خودرو حامل کارگران یک کشته و13مصدوم برجا گذاشت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا بعد اظهر روز گذشته (8بهمن ماه) بر اثر واژگونی یک دستگاه وانت نیسان حامل کارگران در محور جاده کشت وصنعت کارون شوشتر، یک کارگر کشته شد و 13 کارگر دیگر به بیمارستان منتقل شدند.
سرپرست مرکز فوریتهای پزشکی شوشتر با تایید این خبر به سایر رسانهها گفته است؛ چهار نفر مصدوم بدحال این حادثه جهت روند درمانی بهتربه مرکز استان انتقال داده خواهند شد.
محمد خواه با بیان اینکه این خودرو حامل کارگران به دلیل لغزندگی جاده واژگون شده است،در ادامه گفته است: نیروهای امدادی و فوریتهای پزشکی سریعا به محل حادثه اعزام شدند و مجروحان را به بیمارستان خاتم الانبیاء منتقل کردند.
----------------------
تجمع کارگران فیبر ایران مقابل ساختمان استانداری گیلان
یکی از کارگران اخراجی در گفتگو با ایلنا در خصوص برپایی این تجمع صنفی گفت: حدود 54 کارگرهستیم که از آذر ماه سال جاری و بهدنبال متوقف شدن فعالیت کارخانه اخراج شدهایم.
به گفته او کارفرما در زمان اخراج آنها حدود 5 ماه مطالبات مزدی بدهکار بود که وعده پرداخت آنرا برای بعد از اتمام عملیات بازسازی و نوسازی کارخانه به آنان داده است و در عین حال هنوز هیچ اقدامی برای برقراری مقرری آنها انجام نداده است.
در عین حال کارگران درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالباتشان میگویند: بعد از بدقولی کارفرما، شورای اشتغال منطقه آزاد انزلی مصوبه ای را در خصوص دریافت 8 ماه مقرری بیمه بیکاری برای کارگران اخراج شده فیبر ایران تصویب کردند که در آن کارفرما مکلف می شد همه کارگران را برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار وتامین اجتماعی معرفی کند و این در حالیست که کارفرما از این مصوبه شورای اشتغال منطقه آزاد انزلی تمکین نمی کند.
به گفته آنان پیش از این نیز چندین مرتبه مقابل استانداری گیلان وسایر نهادهای دولتی استان وشهرستان دست به اعتراض صنفی زدهاند اما با هر نوبت تجمع با وعده بیعمل مسئولان هر روز بر مشکلاتمان افزوده میشود.
طبق اظهارات وی از مجموع 110 کارگر شاغل این کارخانه حدود 54 کارگر از کار بیکار ومابقی برای انجام نوسازی در کارخانه مشغول کارند.
----------------------
تعیین نوبت دادگاه تجدید نظر دو فعال کارگری
محمدعلی جداری فروغی، وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانیراد، در تماس تلفنی با ایلنا از تعیین جلسه رسیدگی به تجدیدنظرخواهی موکلانش خبر داد.
وی گفت: پس از صدور حکم یازده سال حبس برای این دو فعال کارگری، به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی، به حکم صادره اعتراض و درخواست تجدیدنظرخواهی کردیم.
فروغی افزود: طی اخطاریه دریافتی از شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر دادگستری استان مرکزی (اراک) مطلع شدیم که جلسه رسیدگی به تجدیدنظرخواهی ساعت نه صبح 19 اردیبهشت ماه سال آینده تعیین شده است.
این وکیل دادگستری با بیان این که در جلسه دادرسی، شرکت پروفیل صفا در مقام شاکی خصوصی موکلین اعلام کرده بود اصولا هیچ گونه شکایتی علیه جعفر عظیم زاده ندارد؛ ابراز امیدواری کرد با رسیدگی عادلانه و استماع دفاعیات قانونی، در مرحله تجدیدنظر، حکم تبرئه موکلین از اتهامات امنیتی صادر شود.
----------------------
پرداخت معوقات خواسته کارگران سیمان مسجد سلیمان برای پایان اعتراض
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران سیمان مسجد سلیمان (کارون) که از 23 روز قبل در اعتراض به تعویق 5ماه حقوق و سایر مشکلات صنفی خود دست از کار کشیدهاند، پایان اعتراض خود را به دریافت معوقات مزدیشان منوط کردهاند.
از قرار معلوم در این واحد تولیدی حدود 480 کارگر رسمی و قراردادی شاغل در این واحد تولیدی بین 15 تا 18 ماه مطالبات معوقه مزدی، طلبکارند.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
به نقل از کارگران سیمان مسجد سلیمان گفته میشود تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه ومسئولان استانی پاسخ مشخصی به خواستههای آنان داده نشده است که در نتیجه آن اعتراض صنفی از کار کارگران استمرار پیدا کرده است.
کارگران معترض، بخش دیگری از مشکلات کارخانه سیمان مسجد سلیمان را ناشی از سوء مدیریت میدانند. به ادعای آنان، کارفرما گفته است توان پرداخت مطالبات حقوقی کارگران را ندارد و تنها میتواند با فروش بخش از املاک و زمینهای کارخانه بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کند.
کارگران سیمان مسجد سلیمان تاکید دارند که از حدود 4 سال پیش شرایط تولید در این واحد تولیدی با مشکلاتی روبرو بوده است، به طوری که در دنباله این وضعیت از آن زمان تا کنون کارفرما بدون توجه به اشتغال کارگران چندین نوبت فعالیت تولیدی کارخانه را به بهانه نداشتن صرفه اقتصادی متوقف کرده است.
کارگران با بیان اینکه بیتوجه ای کارفرما به مطالبات صنفیشان باعث کاهش انگیزه کار شده است، در ادامه پیرامون سایر مشکلاتشان گفتند: حدود 6 سال است کارفرما بر خلاف قانون کار از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه خوداری می کند.
----------------------
لزوم حذف شرکتهای پیمانکاری در ارتباطات زیر ساخت/ خواستار عقد قرارداد مستقیم هستیم
جمعی از کارگران شرکت مخابرات زیرساخت به نمایندگی از همکاران خود با ایلنا تماس گرفتند و از وجود شرکتهای پیمانکاری در مخابرات انتقاد کردند.
این کارگران که نمایندگی سه هزار نفر از همکاران خود در سراسر کشور را برعهده دارند، می گویند: از سال 89، بخشی از فعالیت شرکت ارتباطات زیرساخت به چندین شرکت پیمانکاری واگذار شد و از آن زمان تبعیض در حقوق و مزایا بین کارگران قرارداد مستقیم و کارگران پیمانکاری مخابرات پا گرفت.
یکی از این نمایندگان با بیان این که خواسته اصلی ما اجرای همسان سازی و عقد قرارداد مستقیم با مخابرات است، می گوید: در همین رابطه بارها با نمایندگان مجلس و مقامات دولتی رایزنی و نامه نگاری کردیم؛ حتی پیش از این، 50 نفر از نمایندگان در حمایت از ما به وزیر ارتباطات نامه نوشتند و درخواست کردند که ما را تعیین تکلیف کنند، اما به این نامه پاسخی داده نشد.
کارگران پیمانکاری ارتباطات زیرساخت، از لزوم ارسال لایحه توسط دولت سخن میگویند؛ میگویند بین دولت و مجلس گیر افتاده ایم؛ از قرار معلوم، آخرین راهکاری که نمایندگان مجلس به آنها ارائه کرده اند، ارسال لایحه جذب توسط دولت است، اما ظاهرا دولت و به طور مشخص وزارت ارتباطات هیچ اهتمام و انگیزه ای برای این کار ندارد؛ ظاهرا حذف شرکت های پیمانکاری به نفع بالادستی ها نیست و کارگران در رسیدن به مهمترین مطالبه خود که همان عقد قرارداد مستقیم با دولت است، همچنان سرگردان ماندهاند.
----------------------
تجمع همزمان کارکنان ثامن الحجج در گیلان و آذربایجان غربی
به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال برپایی تجمعات صنفی کارکنان موسسه ثامن الحج در نقاط مختلف کشور، صبح امروز شنبه (9بهمن ماه) نیز گروهی از کارکنان این موسسه مالی به صورت جداگانه اما همزمان در دو استان گیلان وآذربایجان غربی مقابل ساختمانهای استانداری تجمع کردند.
برپایه این اطلاعلات حدود 90 کارمند در 18 شعبه موسسه ثامن الحجج در گیلان و78 کارمند در 13 شعبه ثامن الحجج آذربایجان غربی در اجتماعات صنفی امروز حضور دارند، تمامی این افراد مشغول کار بودند که تقریبا از دی ماه سال گذشته تا خرداد ماه سال جاری که شعب ثامن الحجج تعطیل شده است، کار خود را از دست دادهاند.
تعداد کارکنان موسسه ثامن الحجج در سراسر کشور تا حدود 2700 نفر برآورد میشود که تا قبل از بحران اخیر این موسسه مالی در 470شعبه مشغول کار بودند، آنان تقریبا از یکسال پیش به دلایل متوقف شدن فعالیت این موسسه مالی از سوی شورای عالی پول اعتبار، بانک مرکزی وقوه قضائیه تاکنون بلاتکلیف ماندهاند.
کارکنان موسسه ثامن الحجج مدعی اند که بعد از واگذاری مسئولیت سرپرستی حسابهای مشتریان این موسسه به بانک پارسیان قرار بود تا مدیران این بانک نیز در مورد وضعیت شغلی کارکنان موسسه ثامنالحجج تصمیم گیری کنند و در همین رابطه حتی در یک نوبت از 1500 نفر از کارکنان ثامن الحجج آزمون استخدامی اخذ شد که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است.
به گفته آنان هر یک ازکارمندان اخراجی با میانگین سوابق7 سال به امید بازگشت به کار، هر چند روز یکبار پیگیر وضعیت شغلی خود از نهادهای مختلف مرتبط با موسسه ثامن الحجج هستند.
در این زمینه می توان گفت آنان برای پی گیری مطالبات مزدی خود یک تجمع جمعی در روز 13 دی ماه با سفر به تهران در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی انجام داده اند.
همچنین در روز های دوم وششم بهمن ماه کارکنان این موسسه در استانهای کرمان وفارس بصورت جداگانه برای پی گیری مطالبات صنفی خود مقابل ساختمان استانداری های محل اشتغال خود دست به اعتراض زده اند.
----------------------
مرگ کارگر بنابی بر اثر گازگرفتگی
به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته (هشتم بهمن ماه)، یک کارگر جوان در مغازه لوازم یدکی، واقع در خیابان مطهری بناب در اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، یک کارگر دیگر هم همزمان در این مغازه دچار گازگرفتگی شده است که توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان تبریز منتقل شده و در حال حاضر حال او چندان وخیم نیست.
----------------------
جزئیاتی از حادثه منجر به فوت کارگر پتروشیمی امیرکبیر
به گزارش منابع کارگری ایلنا از بندر امام، کارگر جانباخته یکی از کارگران پیمانکارهای دست دو شرکت رامپکو به نام شرکت «فولادپیکر» بخش داربستبندی پروژههای شرکت رامپکو(مسئول بخش تعمیر و نگهداری پتروشیمی امیرکبیر) را عهدهدار بوده است.
براساس اظهارات منابع ایلنا، کارگر حادثه دیده از ارتفاع حدود 3 متر به حوضچه آب با عمق 2 و نیم متری سقوط و از ناحیه گردن آسیب میبیند.
همچنین بر پایه این اظهارات در زمان این حادثه کارگر یاد نشده با وجود فعالیت در محیطی لغزنده سطح داربست نه به کمربند ایمنیویژه کار در ارتفاع مجهز بوده و نه سطح حوضچه توسط حفاظ توری بسته شده بود.
بر اساس اظهارات کارگران، این کارگر در محیط باز که همراه وزش تند باد هم بوده به کار خود ادامه میدهد، مسئله ای که در صورت حضور ناظر ایمنی و یا وجود پرمیت بایست کار در چنین شرایطی متوقف شود.
این در حالی است که به گفته کارشناسان ایمنی، اگر سرعت باد بیشتر از ٩ متر بر ثانیه باشه معمولاً کار در ارتفاع تعطیل میشود؛ همچنین اگر وزش باد به ١٢ متر در ثانیه برسد تمام کارهای در ارتفاع و لیفتینگ هم باید تعطیل شود.
منابع ایلنا میگویند: جدا از رعایت نشدن اصول ایمنی، از یکسال و نیم گذشته تاکنون عملکرد مدیران پیمانکاری در خصوص رعایت اصول ایمنی طوری است که معمولا کارگران زیر دست برای حفظ امنیت شغلی خود ترجیح میدهند تا در زمان کار چندان پیگیر رعایت شدن اصول ایمنی نباشند.
----------------------
پیکر کارگر پتروشیمی امیرکبیر به بیمارستان منتقل شد
به گزارش ایلنا، در پی حادثه سقوط کارگر داربستزن زیر مجموعه یکی از شرکتهای پیمانکاری تعمیرات پتروشیمی امیرکبیر به حوضچه کولینگ سقوط کرد، روابط عمومی پتروشیمی امیر کبیر، ضمن عرض تسلیت اعلام داشت پیکر کارگر مذکور از آب بیرون و به بیمارستان منتقل شد.
به گفته منابع خبری ایلنا، «عیاض معروف» کارگر 25 داربستزن ساکن شهرک طالقانی ماهشهر از کارگران تعمیرکار زیرمجموعه پیمانکار تعمیرات پتروشیمی امیرکبیر زمانی که در حال باز کردن داربستها بوده به حوضچه کولینگ سقوط میکند.
----------------------
مرگ کارگر داربستزَن براثر سقوط به حوضچه کولینگ
به گزارش منابع کارگری ایلنا از منطقه ویژه اقتصادی بندرامام، بامداد امروز کارگر داربست زن زیر مجموعه یکی از شرکت های پیمانکاری تعمیرات پتروشیمی امیرکبیر بر اثر نداشتن کمربند ایمنی کار در ارتفاع به حوضچه کولینگ سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
به گفته منابع خبری ایلنا، این کارگر حدود 25 ساله داربست زن «عیاض معروف» نام دارد و زمانی که در حال باز کردن داربست ها بوده به حوضچه کولینگ سقوط می کند.
----------------------
ادامه معوقات مزدی کارگران پیمانکاری رجاء
به گزارش خبرنگار ایلنا، دستمزد آذرماه و دی ماه تعداد زیادی از کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء پرداخت نشده است.
از قرار معلوم، چند صد نفر از کارگران فنی، موتوریست و برق که طرف قرارداد با شرکت های پیمانکاری رجاء هستند، در دو ماه گذشته معوقات مزدی خود را دریافت نکرده اند.
یکی از کارگران پیمانکاری برق می گوید: مراجعات به مسئولان شرکت های پیمانکاری تا کنون بی نتیجه بوده است و علی القاعده مرسوم، این شرکت ها مسئولیت را متوجه کارفرمای مادر یا همان شرکت رجاء می دانند و از زیر بار مسئولیت طفره می روند.
در عین حال، کارگران موتوریست از مشکلاتی در مورد حق بیمه خود انتقاد دارند و می گویند حق بیمه ما به صورت تمام وقت پرداخت نمی شود.
----------------------
مصدومیت چهار کارگر در انفجار تونل کوهرنگ 3
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، چهار کارگر در محل پروژه انتقال آب کوهرنگ سوم (بیرگان) عصر روز چهارشنبه (6 بهمن ماه) در حادثه انفجار برای انجام عملیات بازگشایی این طرح مصدوم شدند.
از قرار معلوم، این حادثه در محل احداث طرح انتقال آب کوهرنگ 3 (بیرگان) رخ داد که در پی آن چهار کارگر بومی منطقه مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند.
به گفته فرماندار کوهرنگ، حال عمومی کارگران رضایت بخش است و به زودی از بیمارستان ترخیص می شوند.
همچنین به گفته مجری طرح سد بیرگان در کوهرنگ، شمار کارگران مشغول به کار در کارگاه طرح سد بیرگان و تونل سوم کوهرنگ بیش از 2 هزار نفر ذکر شده است.
----------------------
تاخیر 6 ماهه در پرداخت دستمزد 50 کارگر پیمانکارای سد سرداب
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ کارگران شرکت پیمانکاری مهندسی آب و خاک؛ صبح امروز پنجشنبه (7 بهمن ماه) به ایلنا گزارش دادند که باوجود پیگیری مداوم آنان برای دریافت به موقع دستمزدشان، پیمانکار این پروژه 6 ماه دستمزد کارگران را به همراه سه ماه حق بیمه پرداخت نمیکند.
حدود 50 کارگر شاغل در پروژه سد سرداب فریدونشهر که از اردیبهشت ماه سال 90 زیرنظر شرکت مهندسی آب وخاک در پروژه سد سرداب فعالیت دارند؛ از مرداد ماه حقوق نگرفتهاند.
یکی از کارگران شرکت مهندسی آب و خاک در پروژه سد سرداب در تشریح جزئیات مطالبات همکارانش توضیح داد: معوقات مزدی کارگران به ماههای مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر و دی ماه در سالجاری به همراه سه ماه حق بیمه آبان آذر ودی مربوط میشود.
او در ادامه گفت: نیروی کار پیمانکاری شرکت مهندسی آب و خاک در پروژه سد سرداب فریدونشهر دارای سوابق کاری سه تا 4 سالهاند که فعالیت 30 نفر از همکارانمان به دلیل متوقف شدن فعالیت پروژه در برخی از فصول محدود شده و آنها بیکار میشوند و کارگران باقیمانده نیز مسئولیت نگهبانی و نگهداری از پروژه وماشینآلات را برعهده میگیرند.
این منبع خبری دلیل افزایش مشکلات پرداخت حقوق کارگران را تامین نشدن منابع مالی پیمانکار دانست و در ادامه گفت: شرکت مهندسی آب و خاک در اجرای پروژه سد سرداب حدود 50 کارگر قراردادی دارد که درحال حاضر 20 نفرشان مشغول کارند. 30 نفر دیگر نیز بدون دریافت مطالبات مزدی خود موقتا بیکار هستند.
او با بیان اینکه شرکت مهندسی آب وخاک باید تکلیف نهایی معوقات حقوقی کارگران پیمانکاری زیرمجموعه خود را مشخص کند؛ گفت: شرکت مهندسی آب و خاک هر ماه به بهانه نداشتن منابع مالی از پرداخت حقوق کارگران در موعد مقرر طفره میرود.
این کارگر در خاتمه اضافه کرد: امیدوارم کارگران این شرکت که در شرایط بد مالی قرار دارند با همراهی مسئولان آب منطقهای اصفهان به عنوان کارفرمای اصلی بتوانند مطالبات قانونی خود را از پیمانکار دریافت کنند.
----------------------
اعتراض کارگران سیمان مسجدسلیمان ادامه دارد
منابع خبری ایلنا در کارخانه سیمان مسجدسلیمان میگویند؛ دلیل برپایی این اعتراض بیست روزه بیتفاوتی کارفرمای کارخانه در قبال پرداخت مطالبات کارگران است.
به ادعای این کارگران؛ مشکلات کارخانه سیمان مسجدسلیمان از حدود 4 سال قبل و زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی به بهانه مشکلات مالی از آن زمان تاکنون با مشکلات فراوانی روبه رو شده و طی این مدت به دلیل بیتوجهی مسئولان نه تنها وعدههای آنان به نسبت کارگران هنوز بیعمل مانده که هر روز بر فشار مشکلات افزوده میشود.
یکی از کارگران سیمان مسجدسلیمان میگوید معترضان همانند روزهای گذشته به صورت دوشیفت اما آرام در محوطه کارگاه و استراحتگاه کارخانه جمع شده و منتظر عملی شدن وعدههای داده شده درخصوص مطالباتشان هستند.
وی با بیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه پاسخ مشخصی به این خواستهها داده نشده است.
این کارگران که دستمزد آنها در 5ماه گذشته پرداخت نشده، میگویند؛ بخش دیگری ازنگرانی ما این است در صورت ادامه مشکلات مالی این کارخانه و باتوجه به اینکه به ماههای پایانی سال نزدیک میشویم کارفرما علاوه بر مشکل پرداخت دستمزد در پرداخت عیدی کارگران نیز دچار مشکل شود.
کارگران سیمان مسجدسلیمان میگویند: خواسته ما کارگران تنها بهروز شدن مطالبات مزدی و حقوقی است با این حال مسئولان در این واحد صنعتی نتوانستهاند مشکلات این واحد معدنی را حل کنند و حدود 480 آنها برای دریافت مطالبات معوقه خود همچنان سرگردانند.
این کارگران درخصوص مطالبات همکاران بازنشسته خود نیز میگویند: حدود 100 نفر از کارگر شاغل در کارخانه سیمان مسجدسلیمان از حدود دو سال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیانآور قرار دارند اما به دلیل پرداخت نشدن هزینه بازنشستگی پیش از موعد ازسوی کارفرما معطل صدور احکام بازنشستگی خود هستند.
طبق اظهارات این کارگر سیمان مسجدسلیمان، مدیران این واحد تولیدی به بهانه ناتوانی مالی از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری میکند.
----------------------
دومین تجمع اعتراضی کارکنان موسسه ثامنالجج کرمان طی هفته جاری
به گزارش ایلنا، این تعداد نیروی کار روز شنبه (2 بهمن ماه) نیز در اعتراض به به مشخص نبودن وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کرده بودند.
از قرار معلوم، این معترضان از ساعت نه صبح مقابل استانداری کرمان تجمع کردهاند و از آنجا که مسئولان کرمان در تجمع روز نخست وعده پیگیری مطالبات صنفی آنان را داده بودند به دلیل پیگیری نشدن مطالباتشان امروز نیز دست به اعتراض زدهاند.
آنان با بیان اینکه مسئولان این استان به ظاهر با کارکنان و کارگرانی همانند ما که وضعیت شغلی مشخصی ندارند؛ همراه هستند اما در واقع ما بدون حامی هستیم؛ تصریح کردند: در تجمع یک روزه خود متوجه شدیم مسئولان استانداری نمیخواهند به صورت مستقیم درگیر مشکلاتمان بشوند.
کارکنان موسسسه ثامنالحجج در کرمان با ابراز نگرانی از وضعیت بوجود آمده برای مجموعه کارکنان این موسسه تصریح کردند: از کلیه مسئولان کشوری واستانی میخواهیم با درک همه مشکلاتی که در نتیجه انحلال موسسه ثامنالحجج برای مجموعه کارکنان موسسه بوجود آمده درخصوص پیگیری وضعیت اشتغال آنان کمک کنند.
لازم به یاد آوری است از مجموع 2700 نفر از کارکنان موسسه ثامنالحجج که در 480 شعبه در سراسرکشور فعالیت دارند تعداد حدود 400 نفر در 33 شعبه استان کرمان شاغل هستند که تقریبا از دی ماه سال گذشته (94) به دلایل متوقف شدن فعالیت این موسسه مالی از سوی شورای عالی پول اعتبار، بانک مرکزی وقوه قضائیه تاکنون بلاتکلیف ماندهاند.
----------------------
برونسپاری و مشکلات کارگران شهرداری شوشتر
به گزارش ایلنا، شماری از کارگران شهرداری شوشتر دیروز (6 بهمن ماه) با تجمع در مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
از قرار معلوم، این تجمعات اعتراضی از روز سهشنبه هفته جاری (5 بهمن ماه) در اعتراض به تغییر بدون اطلاع قبلی قراردادهای کاری کارگران قرارداد مستقیم زیرپوشش شهرداری آغاز شده است.
بنابه اظهارات این کارگران، شهرداری شوشتر از اول بهمن امسال قراردادهای کارگران را بدون اطلاع آنها تغییر داده و همه را به پیمانکار واگذار کرده است، این درحالیست که از اوایل سال 94 این کارگران تبدیل وضعیت شده و با شهرداری قرارداد مستقیم امضا کرده بودند.
بنابه گفته یکی از کارگران، حدود 300 نفر کارگران شهرداری شوشتر تا پیش از سال 94 زیرنظر پیمانکار بوده و مشکلات زیادی در دریافت حقوق داشتند بهطوری که بخشی از مطالبات خود را تا کنون دریافت نکردهاند.
پیمانی کردن قراردادهای کارگران تاثیر مستقیمی روی دستمزد آنان داشته بهطوری که دریافتی آنان از حدود 14 میلیون ریال بعد از تبدیل قرارداد به پیمانکاری به هشت حدود میلیون ریال کاهش مییابد.
به گفته منابع محلی، شهردار شوشتر در اینباره گفته است: شهرداری شوشتر یک سال و نیم قبل، به دلیل اختلاف با پیمانکار، به صورت موقت و یکماهه مستقیما با کارگران قراردادی منعقد کرد تا مشکل پراخت حقوق کارگران را حل کند اما این قرارداد اکنون برای شهرداری دردسرساز شده و برای کارگران انتظاراتی ایجاد کرده است.
«مهراب فلسفی» افزود: در تمام شهرداریهای کشور بهکارگیری نیروی انسانی در بخش کارگری برونسپاری شده و به پیمانکار واگذار شده است و ما نیز در راستای برونسپاری، قراردادهای کارگران را تغییر دادهایم که کارگران واحد فضای سبز در آبان 94، واحد خدمات شهری در شهریور امسال و سایر واحدها از ابتدای بهمن امسال تحت پوشش پیمانکار قرارگرفتهاند.
وی تاکید کرد: این تبدیل وضعیت در میزان دریافتی کارگران تغییری ایجاد نمیکند و حقوق کارگران کاهش پیدا نمیکند و کارگران از بابت تاخیر در پرداخت حقوق هیچگونه مشکلی ندارند و تنها اعتراض آنها به امضای قرارداد با پیمانکار است.
----------------------
اعتراض 20 روز کارگران سیمان مسجد سلیمان برای معوقات مزدی
این کارگران در تماسهای جداگانه به ایلنا گفتند که تقریبا 20 از روز پیش دست از کار کشیدهاند.
ظاهرا اعتراض این کارگران بابت دریافت نکردن مطالبات مزدی سال 95 و نامشخص بودن وضعیت کارخانه است.
این کارگران شرایط معیشتی خود را ناگوار توصیف کردهاند و میگویند همکاران رسمی کارخانه که حدود 300 نفر می شوند حدود 5 ماه مطالبات عقب افتاده مزدی دارند، در عین حال حدود 180 نفر از نیروهای قرار دادی آنان نیز ظاهرا حدود 15 تا 18 ماه مطالبات عقب افتاده طلبکارند.
کارگران سیمان مسجد سلیمان تاکید دارند که از حدود 4 سال است که شرایط تولید در این واحد تولیدی با مشکلاتی روبرو بوده است، به طوری که در دنباله این وضعیت از حدود 20 روز پیش فعالیت کارخانه تحت تاثیر قرار گرفته است.
آنها با یادآوری اینکه کارگران برای پی گیری مشکلات بوجود آمده بارها به نهاد های دولتی مستقر در شهرستان مسجد سلیمان مراجعه کرده انددر خاتمه گفتند:باتوجه به وضعیت نامناسب معیشتی و شرایط دشوار اقتصادی انتظار داریم تا کارفرمای با تامین مواد اولیه تولید امکان اشتغال دوباره را برای کارگران فراهم کند.
----------------------
کارکنان موسسه ثامن الحجج در استانداری فارس تجمع کردند
این تعداد کارمند که در شعب مختلف موسسه ثامن الحجج در شهر شیراز مشغول کارند در گفتگو با ایلنا از نامشخص بودن وضعیت شغلی خود خبر دادند و افزودند: این تجمع اعتراضی صبح امروز با حضور حدود 60 نفر از آنها در مقابل ساختمان استانداری فارس انجام شد که به دنبال آن یکی از مسئولان استانداری با حضور در جمع تجمع کنندگان وعده رسیدگی به مشکلاتمان را داده است.
یکی از معترضان که در این اجتماع صنفی حضور داشت، گفت: امروز متوجه شدیم که مدیران سرپرستی شعب ثامن الحجج در استان فارس در پاسخ به پیگیری های استانداری عنوان کردهاند که هیچ مشکلی متوجه کارکنان شعب نیست و همگی آنان به زودی مشغول کارمی شوند.
این کارمند موسسسه ثامن الحجج در شیراز با یادآوری اینکه او و همکارانش با میانگین سوابق4تا 8سال به امید بازگشت به کار، هر چند روز یکبار پیگیر وضعیت شغلی خود از نهادهای مختلف هستند اما هنوز نتیجهای از پی گیری های انجام شده نگرفتهاند، افزود: از مدیران وسرپرستان شعب ثامن الحجج در استان فارس میخواهیم به جای پاسخ های مبهم، امکان تحقق خواستههای صنفیمان را فراهم کنند.
گفتنی است حدود ۲۷۰۰ نفر از کارکنان موسسه ثامن الحجج که در ۴۷۰ شعبه در سراسرکشور فعالیت دارند تقریبا از یکسال پیش به دلایل متوقف شدن فعالیت این موسسه مالی از سوی شورای عالی پول اعتبار، بانک مرکزی وقوه قضائیه تاکنون بلاتکلیف ماندهاند.
----------------------
پیکر چهارمین آتشنشان شهید هم یافت شد
جلال ملکی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اعلام کرد: پیکر چهارمین آتش نشان شهید پیداشد ودر حال خروج از زیرآوار پلاسکو هستند.
با احتساب شهید بهنام میرزانی خانی که در بیمارستان به شهادت رسید، این پیکر متعلق به پنجمین آتش نشان شهید است.
وی ادامه داد: این افراد برای احراز هویت دقیقتر به پزشکی قانونی منتقل خواهند شد.
دو پیکری که امروز از زیرآوار خارج شدند با کمک سگهای واحد سپکای ناجا بود.
----------------------
پرداخت 4 ماه بیمه بیکاری به بیکارشدگان پلاسکو
به گزارش ایلنا، در جلسه امروز هیات وزیران، تصمیماتی درباره جبران خسارت و حمایت از اصناف و کارگران خسارت دیده اتخاذ شد.
بر این اساس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلیه افراد بیکار بیمه شده را که قبلاً در ساختمان پلاسکو اشتغال به کار داشته اند، اعم از اینکه بیمه خویش فرما، بیمه شده و یا در وضعیت بیمه منقطع قرار داشته باشند، به مدت ۴ ماه طبق مقررات و به فوریت تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دهد و ضمناً حقوق دی ماه آنان را در اسرع وقت پرداخت نماید.
کلیه شاغلانی نیز که دارای بیمه نیستند (اعم از کارگر یا کارفرما) با شناسایی از طریق اتاق اصناف ایران، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مثل بیمه شده ها به مدت ۴ ماه از دی ماه تا فروردین ماه از حداقل دستمزد قانونی و سایر مزایای مربوط به آن برخوردار شوند.
----------------------
کارگران کاشی گیلانا به بیمه بیکاری معرفی شدند
کارگران کارخانه کاشی گیلانا واقع در شهر منجیل در استان گیلان در تماس با ایلنا گفتند: روز گذشته نزدیک به 90 نفر از همکاران آنها برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدهاند.
آنها با یادآوری این نکته که این اتفاق درست چند روز بعد از جلسه اعضای کمسیون کارگری این شهرستان به منظور بررسی مشکلات کارگران کاشی گیلانا انجام شده است افزودند: در حال حاضر حدود 20 کارگر باقیمانده با قبول شرایط کارفرما برای انجام امور نگهبانی ومحافظت از ماشین آلات کارخانه مشغولکارند.
از قرار معلوم کارگران به کار گرفته شده به کارفرماتعهد داده اند که تا حداقل شش ماه مطالبات مزدی خود را از کارفرما طلب نکنند تا کارخانه برای بازگشایی مجددا به خریدار جدید واگذار شود.
کارگران کاشی گیلانا در ادامه تصریح کردند ،تعطیلی کارخانه کاشی گیلانا بدنبال مشخص شدن وضعیت کارخانه و واگذاری سهام آن به خریدار جدید صورت گرفته است.
کارگران کارخانه کاشی گیلانا در در ادامه با ابراز نگرانی از وضعیت بیکاری خود گفتند: کارخانه کاشی گیلانا منبع درآمد خانوارهای کارگرانی است که اگر کارفرما سعی می کرد حداقل یک ماه از مطالبات عقب افتاده مزدی آنان را پرداخت کند بازهم به فعالیت تولیدی خود ادامه میدادند.
در عین حال کارگران کاشی گیلانا مدعی هستند از خرداد ماه دستمزد دریافت نکردهاند. همچنین گفته میشود معوقات مزدی پیشین این کارگران که مربوط به سالهای 89تا دی ماه سال 93می شود به حدود 30 ماه می رسد.
----------------------
تجمع کارگران شهرداری شوشتر در اعتراض به بازگشت پیمانکاران
کارگران معترض به ایلنا درباره تجمع دو روز گذشته خود می گویند : از ابتدای ماه جاری، شهرداری شوشتر وضعیت استخدامی کارگران شاغل در بخش های موتوری ،آتش نشانی،حراست واداری این مجموعه را از حالت قرارداد مستقیم به به پیمانکاری تغییر داده است و در نتیجه امنیت شغلی صاحبان این مشاغل در معرض تهدید قرار گرفته است.
کارگران با بیان اینکه مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر شوشتر هیچ توجهی به مخالفت کارگران این مجموعه در زمینه حضور دوباره پیمانکاران نکردهاند، افزودند: این بیتوجهیها در حالی ادامه دارد که کارگران ناچار شدند روز(5بهمن ماه )اجتماع صنفی خود را مقابل ساختمان فرمانداری برگزار کرده و برای امروز (6 بهمن ماه) نیز مقابل ساختمان واحد موتوری شهرداری شوشتر تجمع کنند.
به گفته آنان پیش از این کارگران واحد های مختلف شهرداری شوشتر چند بار در اعتراض به بازگشت پیمانکاران نیروی انسانی مقابل ساختمان فرمانداری و دفتر نماینده شوشتر در مجلس تجمع کرده بودند که موثر واقع نشد، و شهرداری بدون توجه به کارگران مسئولیت بخشهای مختلف زیر مجموعه خود را به پیمانکاران مختلف واگذارکرد.
شرکت کنندگان در تجمع صنفی امروز که مخالف تصمیم شهرداری برای تغییردادن رابطه استخدامی خود هستند؛ میگویند: برخلاف ادعای مدیران شهری که مدعی هستند ورود پیمانکار باعث افزایش درآمد کارگران میشود با باز شدن پای پیمانکاران در مجموعه شهرداری،وضعیت امنیت شغلی و معیشتی آنها بطور جدی آسیبپذیر خواهد شد.
به گفته آنان ،پیش از این تجربه کار کردن برای پیمانکاران مختلف و بدحسابیهای آنها را داشتهایم و برای همین از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.
آنها بایادآوری اینکه هنوز به دلیل بدحسابی های پیمانکاران پیشین بابت معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند،افزودند: در طول دو سالی که با شهرداری شوشتر به صورت مستفیم کار می کنیم احساس آرامش وتامین امنیت شغلی داریم اما با اتفاقی که با ورود دوباره پیمانکاران برای ما افتاده باعث نگرانی ما شده است.
آنها در خاتمه گفتند:بدنبال اعتراض روز گذشته آنان مقابل ساختمان فرمانداری قرار بود از دیروز اعضای شورای تامین شهرستان شوشتر جلسه ای را در خصوص تایین تکلیف کارگران شهرداری برگزار کنند که تا این لحطه انجام نشده است.
----------------------
افزایش تعداد مصدومان حادثه پلاسکو به ۲۰۷ نفر
حسن عباسی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا؛ در مورد آخرین تعداد مصدومان حادثه ساختمان پلاسکو گفت: ۲۰۷ نفر مصدوم از ابتدای این حادثه تا صبح امروز گزارش شدهاست.
وی ادامه داد: از این تعداد ۴۹ نفر به بیمارستان منتقل شدهاند.
----------------------
اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه از سرگرفتهشد
به گزارش منابع کارگری ایلنا، شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه که در بخشهای کشاورزی وصنعتی این مجتمع مشغول کارند، امروز چهارشنبه (6 بهمن ماه) نیز نسبت به آنچه که پرداخت نشدن حقوق خود عنوان شد در محل این شرکت در شهرستان شوش دست به تجمع زدند.
بر همین اساس، تعداد حدود 500 نفر از همه واحد های این مجتمع، از صبح امروز در محوطه شرکت تجمع کرده و خواستار پرداخت مطالبات معوقه خود شدهاند.
کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه طی ماه های گذشته نیز با تجمع در محل این شرکت، خواهان مطالبات صنفی خود شده بودند.
به ادعای کارگران، یکی دیگر از عوامل اجتماع امروز آنان این است که به تازگی مدیریت مجتمع نیشکر هفت تپه به مدیران زیر مجموعه خود ابلاغ کرده است که به هر ترتیب مانع اعتراض کارگران شوند.
حاضران در این اجتماع صنفی تصریح کردند، کارفرمای خصوصی اگر به تعهدات مالی خود در برابر کارگران عمل کند دیگر نیازی ندارد که تا برپایی اجتماعات صنفی را ممنوع اعلام کند.
این کارگران که مدعی هستند تا همین لحظه کارفرمای این واحد صنعتی بابت بدحسابی در مقابل آنها مرتکب تخلف از قانون شده است، گفتند؛ کارفرمای مجتمع هفتتپه تا پایان سال بیش از 45 میلیارد تومان تعهدادت مالی به کارگران دارد که با ید پرداخت کند.
آنها در توضیح بخشی از مطالبات خود یادآور شدند که از یکسو هنوز دوماه از موعد دریافت آخرین دستمزدشان گذشته است و از سوی دیگر مطالبات مربوط به پاداش سال گذشته آنان نیز هنوز صورت نگرفته است.
همچنین بیش از 250 نفر از کارگران بازنشسته این مجتمع هنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی خود را از کارفرما دریافت کنند در عین حال تعداد زیادی از کارگران روزمزدی مجتمع حقوق بهمن واسفند ماه سال گذشته (94) خود را از کارفرما طلبکارند.
همچنین پرداخت نشدن حق بیمه دوران بیکاری کارگران نیبر که در فاصله سالهای 68 تا 92 مشغول کار بودهاند از دیگر خواسته های این گروه از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه است.
آنان در خاتمه تصریح کردند ؛با وجود وعدههای کارفرما در خصوص رفع مشکلات کارگران این گروه صنعتی ،کشاورزی هنوز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
----------------------
مرگ دو راننده ایرانی در سیواس ترکیه
براساس اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته، دو ایرانی به اسامی حافظ خاوندی 53 ساله و سیامک پارسا 34 ساله بر اثر استنشاق گاز سمی منوکسید کربن در داخل کامیون خود در نزدیکی روستای کوکلوجه در جاده سیواس-آنکارا در ترکیه جان خود را از دست دادند.
خاوندی (راننده کامیون) و پارسا (صاحب کامیون) که از اصفهان عازم کوتاهیه ترکیه بودند، برای استراحت در یک ایستگاه پمپ بنزین نزدیک این روستا توقف کرده و برای گرمایش از سیستمی که به طور مستقل از موتور کامیون کار می کرده، استفاده کرده اند.
تیم پزشکی و ژاندارمری اعزامی به محل حادثه مرگ این دو راننده را تایید کردند و اجساد آنها به سردخانه بیمارستان پزشکی دانشگاه جمهوریت منتقل شدند.
----------------------
کلاه زردها روز گذشته از آتشنشانان شهید تقدیر کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته اپراتورهای پستهای فشار قوی برق از رشادت آتشنشانان جان باخته در حادثه پلاسکو تقدیر کرد.
این اپراتورها با حضور در ایستگاههای آتش نشانی استانهای محل فعالیت خود ضمن تسلیت به آتشنشانان، یاد شهدای فاجعه پلاسکو را گرامی داشتند.
یکی از این کارگران وزارت نیرو میگوید: از یک طرف بیتوجهی ها و بی مبالاتی های مسئولین و از سوی دیگر فداکاریهای آتشنشانان همه را غافلگیر کرد؛ ما هم به سهم خود فقط خواستیم از این فرزندان رشید وطن تقدیر کنیم و بگوییم که قدردان این همه فداکاری هستیم.
----------------------
سوختگی دو کارگر در کارخانه فولاد میبد
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز حوالی ساعت 4:30 بامداد، دو کارگر کارخانه تازه تأسیس ذوب آهن قراضه در میبد، دچار سوختگی 10 و 15 درصدی شدند.
مصدومین این حادثه که بر اثر انفجار در دستگاه پرس رخ داد، توسط پرسنل اورژانس میبد به بیمارستان منتقل شدند.
این کارخانه به تازگی در 20 کیلومتری جاده ندوشن ـ میبد تاسیس شده است.
----------------------
مسئولان حادثه در میدان نفتی نرگسی مشخص شدند
به گزارش منابع کارگری ایلنا، مسئولان حادثه صبح چهارشنبه ( 29 دیماه) میدان نفتی نرگسی که منجر به مسمومیت شدید و فوت سه نفر از کارکنان پیمانکار طرح تعمیرات اساسی شد، مشخص شدند.
بر همین اساس، بعد از گذشت یک هفته از وقوع حادثه نشت گاز در واحد بهره برداری میدان نفتی نرگسی که منجر به مسمومیت شدید و فوت سه نفر از کارکنان پیمانکار طرح تعمیرات اساسی شد، مدیر عملیات، رئیس اچ اس ای، رییس حراست شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران و رییس H.S.E و مسئول نظارت بر تعمیرات اساسی شرکت خدمات مهندسی و تجهیزات صنعتی توربین جنوب را از سمت خود برکنار شدند.
این حادثه زمانی اتفاق میافتد که میان فعالیت پیمانکار عملیات اورهال تاسیسات بهره برداری میدان نفتی نرگسی با واحد ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) هماهنگی لازم صورت نگرفته است و در نتیجه درب مخزن ذخیره سازی نفت بدون انجام کامل عملیات رسوب زدایی به روی کارگران گشوده میشود و در نتیجه به دلیل نشت گاز H2S پنج تن از کارگران پیمانکار دچار گاز گرفتگی شدند.
به گفته بسیاری از کارشناسان ایمنی، صدور مجوز شروع کار ایمن (پرمیت) در عملیات احداث یا تعمیرات اساسی تاسیسات بایست مورد ارزیابی کارشناسان ایمنی قرار بگیرد.
لازم به یادآوری است، در ششم اردیبهشت سال 94 همین حادثه بر تعدادی از کارگران شاغل در پروژههای فازهای ۱۷ و ۱۸ عسلویه گذشت؛ حادثه ای که در آن دو تن از کارگران بر اثر مسمومیت گازی جانشان را از دست دادند.
----------------------
گزارشی از وضعیتِ شغلی آتشنشانهای تهران؛
خیابانِ «بهشت» جهنمِ آتشنشانها بود
ششمین روز بعد از حادثه پلاسکو، نگرانی و التهاب نه تنها فروکش نکرده، بلکه بیشتر هم شده؛ موج احساسات و همدلی با آتشنشانها بالا گرفته. خیلیها در ایستگاهها حاضر میشوند و به آتشنشانها تسلیت میگویند؛ خیلیها به محل حادثه میروند، تا جایی که میتوانند به امدادگران نزدیک می شوند و به آنها که در این سرما همچنان مشغول آواربرداری هستند، غذا و لباس گرم میرسانند و خداقوت میگویند؛ جای خوشحالی است که این حمایت جمعی از قهرمانان امداد و نجات، همگانی است؛ پیر و جوان و محصل و کسبه هم نمیشناسد.
این روزها، این موج حمایت در شکلهای مختلف خودش را نشان میدهد؛ حتی در فضای مجازی هم کارزاری در حمایت از آتشنشانها راه افتاده؛ کمپینی خطاب به ریاست مجلس شورای اسلامی برای افزایش حقوق و مزایای آتشنشانها.
شهرداری بازهم کارگرانش را به امان خدا رها کرده
اما آتشنشانها، خود این روزها حال و هوای مناسبی ندارند. نه تنها عزادارند، بلکه از شهرداری و شورای شهر شاکیاند که پیش از این حادثه، آنچه باید، انجام ندادند؛ خیلی از وعدهها محقق نشد، از جمله این که قراردادهای شغلی آتشنشانها بهسامان و یکدست نشد. قرارداد شغلی آتشنشانها، دو نوع است، یا کارگری است و یا کارمندی؛ قراردادهای کارگری هم متفاوت هستند؛ بعضیها پیمانکاری هستند و بعضیها مستقیم با خود شهرداری یا شرکتهای متعلق به شهرداری تهران قرارداد بستهاند. سطح دستمزد و مزایای آتشنشانها با قراردادهای شغلی مختلف، متفاوت است، به عبارتی قانون کار یکسان، مزد یکسان به هیچوجه در شهرداری تهران رعایت نمیشود و آتشنشانان هم از این بیقاعدگی کلی مستثنا نیستند. کار همهشان، امداد و نجات است اما سطح دریافتیها خیلی متفاوت است. این فقط یک بخش از تفاوتهاست؛ مساله مهم دیگر، استفاده از امکان بازنشستگی پیش از موعد و سخت و زیانآور محاسبه شدن شغل آتشنشانهاست؛ برای آتشنشانهای کارگر، سختی شغل درنظر گرفته میشود و میتوانند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند، اما آتشنشانهایی که کارمند شهرداری هستند، بایستی سی سال تمام کار کنند تا بتوانند بازنشست شوند.
پیش از این هم خیلیها گفته بودند که کارگران شهرداری ازجمله آتشنشانها و بهشت زهراییها مشغول سخت و زیانآور میشوند؛ ازجمله رئیس فراکسیون کارگری شورای شهر، اواسط تابستان وعده داده بود که این اتفاق خواهد افتاد؛ حالا چند ماه گذشته؛ در این ماهها یا وعدهدهندگان دچار فراموشی شدند و به آنچه وعده داده بودند، عمل نکردند یا اینکه شهرداری تهران زیر بار نرفته و کارگرانش را بازهم به امان خدا رها کرده...
این روزها که این حادثه رخ داده، طبیعی است که وعدههای بیشتری هم به آتشنشانها داده بشود؛ در این روزهای پساحادثه، مقامات شهرداری و شورای شهر به محل حادثه میآیند، پای دردل آتشنشانها مینشینند و وعده میدهند که به زودی همه چیز گل و بلبل میشود؛ آتشنشانها را گرچه به سختی میتوان به حرف واداشت، اما همانهایی که حاضر میشوند صحبت کنند، میگویند ما را به خیر شهرداری امیدی نیست؛ چشم و گوشمان پر است از این وعدههای توخالی...
بعد از تجمع خیابان بهشت، بدبخت شدیم
تلاش برای صحبت کردن با آتشنشانهای بیشتر و اطلاعات دقیقتر گرفتن از این امدادگران در مورد این که این روزها، پس از پلاسکو اوضاع چطور میگذرد و چه حال و هوایی دارند، اگر نگوییم، غیرممکن است، باید بگوییم خیلی سخت است. یک آتشنشان شاغل در یکی از ایستگاههای مرکزی تهران میگوید: بچهها بدجور میترسند؛ به ما گفتهاند با خبرنگارها صحبت نکنیم...
یکی دیگر از آنها که فقط حاضر است تلفنی صحبت کند و نمیخواهد هیچ ردپایی از او در این گزارش باقی بماند، میگوید: بعد از تجمع خیابان بهشت تحت فشار قرار گرفتیم و از حقوق و مزایا کاسته شد...
تجمع خیابان بهشت، به حدود یک سال پیش برمیگردد که کارکنان آتشنشانی تهران مقابل شهرداری تجمع کردند؛ آن روز هم برای سختی کارشان جمع شده بودند، سختی کاری که بعد از گذشت یک سال هنوز هم لحاظ نمیشود؛ هنوز هم خیلی از آنها باید سی سال تمام کار کنند تا بازنشست شوند..
یکی دیگر از آتشنشانها میگوید: خیابان بهشت، جهنم آتشنشانها بود؛ خیلیها را که روز تجمع آمده بودند، از بخش عملیات به دفتری منتقل کردند، خودم یازده ماه است که مزایا نگرفتهام؛ ما قبل از این حادثه هم نمیتوانستیم صحبت کنیم؛ حق اعتراض نداشتیم، حالا که فضا امنیتی شده دیگر خدا به دادمان برسد اگر بخواهیم حرفی بزنیم....
وقت خداحافظی با آتشنشانهای نگران میرسد؛ یک امدادگر که حداقل دو شب در هفته گذشته را در محل حادثه پلاسکو مشغول آواربرداری بوده و صدایش خیلی خیلی خسته است میگوید: تو رو خدا شما با مسئولان صحبت کنید، بگید سر حرفشون بمونند و این بار ما رو فراموش نکنند؛ میترسیم این دفعه هم وعدهها مثل قبل باشد، بازهم باد هوا....
گزارش: نسرین هزاره مقدم
----------------------
معوقات مزدی کارگران سد سرداب فریدونشهر
براساس اخبار دریافتی ایلنا، دستمزد پرسنل سد سرداب فریدونشهر اعم از کارمندان دفتری، مهندسین و کارگران در شش ماه گذشته پرداخت نشده است.
از قرار معلوم پیمانکار دستمزد این کارگران را به بهانه عدم وصول مطالبات خود از کارفرمای مادر یا همان شرکت آب منطقهای اصفهان پرداخت نکردهاست.
به گفته منابع محلی، تعداد پرسنل این سد بیش از صد و پنجاه نفر برآورد می شود.
ظاهرا این طرح که از سال ۹۱ به مرحله اجرا رسیده ، قرار بوده چهار ساله به پایان برسد، ولی اکنون با پیشرفت ۵۰ درصدی با کندی کار مواجه شده و علت این امر، مشکلات مالی عنوان شده است.
----------------------
کارگران کاشی اصفهان اعتراض کردند
به گزارش منابع کارگری ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه کاشی اصفهان روز گذشته با حضور مقابل این کارخانه در جاده نجفآباد خواستار پرداخت حقوق و دستمزد معوقه خود شدند.
به گفته کارگران، این اعتراض صنفی به دلیل آنچه دریافت نکردن مزدکامل آنان طی 6 ماه گذشته یاد شده، برگزار شده است.
از قرار معلوم به دنبال جابهجایی مدیریت این واحد تولیدی، تسهیلات بانکی وعده داده شده پرداخت نشده است و همین مسئله باعث شده است تا در این فاصله زمانی تنها برای 2 ماه مطالبات آنها به صورت کامل پرداخت شده است.
کارخانه کاشی اصفهان بیش 40 سال پیش در 15 کیلومتری جاده اصفهان نجفآباد احداث شده و دارای ظرفیت تولید 10 میلیون متر مربع انواع کاشی در سال است.
----------------------
جمعی از فعالان کارگری و مدنی سنندج از آتش نشانان شهید تقدیر کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته، جمعی از فعالان کارگری و مدنی شهرستان سنندج به همراه جمعی از مردم در ایستگاه مرکزی آتش نشانی سنندج حضور پیدا کردند.
حاضران با تقدیم دسته های گل از آتش نشانان شهید حادثه پلاسکو و دیگر کارگران جانباخته در این حادثه تقدیر کردند.
یکی از حاضران در این برنامه میگوید: حضور ما فقط میتواند مرهمی بر درد آتشنشانانی باشد که همکاران شریفشان را در حادثه دلخراش پلاسکو از دست داده اند و هنوز با سختیها و خطرات فراوان، حافظ مال و جان مردم هستند.
----------------------
مرگ یک کارگر رامسری بر اثر سقوط از ارتفاع
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، یک کارگر ساختمانی در سقوط از ارتفاع در یکی از ساختمانهای 24 واحدی در حال ساخت در رامسر جان باخت.
به گفته این منبع آگاه، این کارگر 25ساله که بنام سید محمد رضا-م شهرت دارد در طبقه آخر یک ساختمان در حال ساخت مشغول کار بود که به دلیل نامعلومی از بالا به پایین پرت شد و پس از برخورد با سیم های برق به پایین سقوط می کند.
----------------------
سرگردانی موقت کارگران فرنخ و مهنخ به دلیل توقف فعالیت
منابع کارگری در قزوین با بیان اینکه این دو واحد تولید کننده منسوجات در قزوین که از سوی یک کارفرما اداره میشود، عصر روز شنبه (دوم بهمنماه) به دلایل نامعلومی فعالیت خود را متوقف کردهاند، گفتند: به تبع این اتفاق حدود 200 کارگر قرار دادی هم اکنون بلاتکلیف هستند.
بر پایه این اطلاعات تعطیلی این دو کارخانه نساجی موقتی است و در حال حاضر فقط حدود 20کارگر در محوطه این کارخانهها برای انجام امور نگهبانی و مراقبت باقی ماندهاند.
در این زمینه گفته میشود کارگرانی که تا پیش از این اتفاق در کارخانههای ریسندگی فرنخ و مه نخ مشغول به کار بودهاند، روز گذشته(سوم بهمن ماه) در اعتراض به وضعیت پیش آمده مقابل ساختمان استانداری واداره کار وتامین اجتماعی قزوین تجمع کردند.
این وضعیت در حالی است که حدود 100 نفر از این کارگران با سوابق کاری بیش از 25 سال در شرف بازنشستگیاند.
بنا بر ادعای کارگران این کارخانه، در پی گیری مطالبات صنفیمان ، مسئولان استانی روز گذشته قول بازگشت بکار همه کارگران وآغاز فعالیت دوباره این واحد تولید کننده منسوجات را داده اند.
----------------------
23 کارگر آبفای بیرجند اخراج شدند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا افراد اخراج شده از کارگران قرار دادی شرکت سازه های آبی هستند که از حدود یک ماه پیش به دلیل آنچه پی گیر مطالبات صنفی عنوان میشود، تاکنون اجازه حضور در این پروژه عمرانی را نداشته اند.
طبق اظهارات کارگران سازه های آبی، کارفرمای این پروژه عمرانی که از حدود یک سال و نیم پیش اجرای سیستم فاضلاب بیرجند در مسیر جاده امیرآباد را بر عهده گرفته است در حالی این 23 کارگر را به بهانه برهم زدن نظم محیط کار اخراج کرده است که افراد مورد نظر مانند سایر کارگران هیچ دخالتی موثر و مستقیمی در اعتراض صنفی ماه گذشته ندارند.
به گفته کارگران، شرکت «سازه های آبی» از چندین ماه پیش معوقات مزدی کارگران زیر مجموعه خود را پرداخت نکرده است ودر این بین فقط مبالغ کمی را به صورت الحساب به کارگران داده است. در عین حال این 23 کارگر اخراجی نیز بعد از گذشت یک ماه از زمان اخراجشان هنوز نتوانسته اند مطالبات معوقه خودرا از کارفرما دریافت کنند.
به نقل از این کارگران گفته می شود علاوه بر چندین ماه مزد معوقه وحق بیمه وعیدی وسنوات در عین حال کارگران از دریافت حق اضافه کاری درروزهای عادی وتعطیل محروم بوده اند.
آنان در خاتمه در پی گیری مطالبات معوقه خود گفته اند بار از نهاد های مرتبط دولتی همانند اداره کار وآبفای بیرجند پی گیری بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه خود شده انداما تا کنون هیچ پاسخی دریافت نکرده وبلاتکلیف مانده اند.
----------------------
خواهان پاسخگویی مسئولان ذیربط هستیم/ یاد آتشنشانان و کودکان فقیر گاراژ غنی آباد گرامی
به گزارش خبرنگار ایلنا، سی و نُه انجمن مردم نهاد در واکنش به حوادث دردناک از قبیل حادثه آتشسوزی ساختمان پلاسکو و سوختن دو کودک کار در گاراژی در شرق تهران، بیانیه مشترک صادر کردند.
در این بیانیه آمده است: اگر داغداری واکنش "طبیعی" به چنین مصیبتهایی باشد، اعتراضِ اجتماعی، واکنشی" جمعی" در برابر آن است، اما شوربختانه آنچه کمتر میان سلفی ها و شعارها و غرولندهای فراگیر مشاهده میشود، اعتراضی متشکل و جمعی ست. "مسئولان امر" در این وضعیت همان 'واکنش طبیعی تعمیم یافته' را از خود نشان می دهند و با اظهار تاسف،جملات قصار می گویند و با فاجعه عکس یادگاری میگیرند. بازار مقصر یابی داغ میشود،حال آنکه یافتن مقصر در این شرایط مانند یافتن قطره ای آب در میانِ امواج خروشانِ دریاست!
در پایان این بیانیه که به صورت مشترک توسط انجمنهای حمایت از حقوق کودک صادر شده، میخوانیم: ما موسسات، سازمانهای مردم نهاد فعال حقوق کودک، فعالان مدنی و دانشجویی ضمن تسلیت به بازماندگان حادثه ی ساختمان پلاسکو و بزرگداشت یاد کودکان فقیر سوخته در گاراژ غنی آباد خواهان پاسخگویی مسئولان ذیربط، تجهیز کامل سازمان آتشنشانی های کشور و فراهم سازی امکان تحصیل رایگان و تامین اجتماعی مناسب برای همه کودکان و خانواده ی آنها هستیم.
----------------------
رانندگان اتوبوسرانی رشت تجمع کردند
به گزارش ایلنا، این افراد در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق شان در بلوار شهید چمران رشت روز گذشته تجمع کردند.
رانندگان اتوبوسرانی رشت در ادامه اعتراض شان از روشن کردن اتوبوس ها برای جا به جایی مسافران خودداری کردند.
یکی از از رانندگان معترض به نمایندگی از همکارانش گفت : الان ۲ ماه است که حقوق نگرفته ایم و وارد ماه سوم می شویم.
وی افزود : علاوه بر این مابه التفاوت افزایش سالانه حقوق و مزایای از سال ۹۰ تا کنون پرداخت نشده است.
تجمع رانندگان اتوبوس رانی رشت پس از یک ساعت با وساطت و قول مسوولان این شرکت برای پرداخت مطالبات خاتمه یافت و رانندگان به سرکارشان بازگشتند.
----------------------
طومار مطالبات فرهنگیان بازنشسته به رئیس جمهور تحویل شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، فرهنگیان بازنشسته طوماری به رئیس جمهور تحویل دادند.
یکی از معلمان بازنشسته میگوید در این طومار که به امضای 1200 فرهنگی بازنشسته رسیده، مطالبات اصلی این قشر از بازنشستگان مطرح شده است.
او در تشریح این مطالبات می گوید: همسان سازی مستمری بازنشستگان فرهنگی با بازنشستگان دیگر ارگان ها و نهادهای دولتی و توجه به وضع معیشتی فرهنگیان بازنشسته از مهمترین این مطالبات است، که پیش از این در تجمعات اعتراضی مقابل مجلس و دیگر نهادهای دولتی، بارها مطرح کردیم و حالا به صورت مکتوب، به رئیس جمهور تحویل دادیم.
این بازنشستگان می گویند: رونوشت این طومار را در روزهای آینده به مجلس تحویل خواهیم داد.
----------------------
به اوضاع نابسامان ذوب آهن کردستان رسیدگی کنید
به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با سفر محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهور به استان کردستان، کارگران بیکار شده فولاد قروه، با تحویل یک طومار، خواستار رسیدگی به اوضاع معیشتی خود و اوضاع نابسامان ذوب آهن کردستان شدند.
در متن این طومار که به امضای بیش از پنجاه کارگر بیکار شده فولاد زاگرس رسیده، آمده است: درخواست داریم، نسبت به راه اندازی و حل مشکل این مجموعه که اشتغال 400 نفر به صورت مستقیم و 1600 نفر به صورت غیر مستقیم را فراهم میکند، اقدام کنید.
در ادامه این طومار کارگران یادآورشده اند که کارخانه فولاد زاگرس تنها واحد تولیدی، صنعتی در شهرستان قروه است که سهم بسزایی در معیشت اهالی شهرستان قروه و آبادانی این شهر به عنوان سومین شهر پرجمعیت استان کردستان، داراست.
----------------------
آتش پلاسکو خیلیها را از نان خوردن انداخت
صبح یکشنبه (سوم بهمن ماه) برابر اعلان قبلی وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی کارگران و کسبه ساختمان پلاسکو برای ثبت نام دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار جنوب غرب تهران در خیابان 30 تیر مراجعه کردهاند؛ سنگینی شوک حادثه آتشسوزی پلاسکو به حدی است که میتوان از روی چهره و رفتار نگران، این افراد را از سایر افراد حاضر در اداره کار تشخیص داد.
شاید ادامه امیدواری، این افراد را که در ظرف چند ساعت شاهد زیر رور شدن زندگی خود بودهاند هنوز سرپا نگهداشته و باقیمانده همین حس آنها را در چهارمین روز بعد از حادثه به اینجا کشانده تا برای دریافت مقرری بیمه بیکاری اقدام کنند.
سالن شماره 6 اداره کار جنوب غرب تهران برای رسیدگی به وضعیت کارگران سابق ساختمان پلاسکو اختصاص داده شده است، فضایی تقریبا 60 متری مرکب از 5 اتاق که در طبقه اول ساختمان اداره قرار دارد و کارگران مراجعهکننده باید نفر به نفر، فرم در دست برای پیگیری بیمه بیکاری خود به همه این اتاقها سرک بکشند.
تردد از اتاقی به اتاق دیگر تنها فرصتی است که این کارگران را برای لحظاتی به گفتگو میکشاند، گفتگویی که در آن صحبت اصلی، چگونه خلاص شدن از این بحران است.
نگرانی از پرداخت نشدن مقرری بیکاری به بیمهشدگان اختیاری
مردی حدودا 40 ساله که به اقتضای سن، موهای سرش فلفل نمکی شده است؛ تا چهار روز قبل که هنوز ساختمان پلاسکو سرپا بود به عنوان کارگر فروشنده در یکی از واحدهای تجاری آن مشغول کار بود، ظاهرا از بابت بیمه تامین اجتماعی مشکلی ندارد اما نگران است که چون بیمهاش اختیاری است، مقرری بیکاری به او تعلق نگیرد.
انگار اضطراب در صدایش جا خوش کرده و تبدیل به لحنش شده باشد؛ خطاب به اطرافیانش هستند، میگوید قبل از من چند نفر دیگر از همکاران پلاسکو برای فرم پرکردن اینجا بودند، همانها به من گفتند که تامین اجتماعی به بیمه شده اختیاری، مقرری بیکاری نمیدهد.....
اما موضوع تعلق نگرفتن مقرری بیکاری به بیمهشدگان اختیاری محدود به این جمع نمیشود، در سایر اتاقها هم هرجا که بتوان چند نفر را در کنار هم قرار داد، همین صحبت جریان دارد.
در یک قسمت چند کارگر شاغل در کارگاههای ساختمان پلاسکو نشستهاند و سرگرم پرکردن فرم بیمه بیکاری هستند، نگرانی از برقرار نشدن بیمه بیکاری در میان آنها هم وجود دارد.
مرد جا افتاده دیگری که ظاهرا در روز آتشسوزی در محل ساختمان پلاسکو حضور داشته و تنها به دلیل ازدحام جمیعت حاضر در محل حادثه از حضور در محل کارش بازمانده است، با صدایی خسته اما معترض میگوید: مگر میشود به بیمهشده اختیاری مقرری بیکاری نداد؟! .... تا زمانی که ساختمان سرپا و کارگاهها دایر بودند؛ من و 40 نفر دیگر در قسمت باربری ساختمان کار میکردیم و هر ماه از دستمزدمان حق بیمه کسر میشد ......
برای اثبات ادعا اوراق دسته شده بارنامهها را به عنوان مدرک نشان داده و ادامه میدهد: من امروز تمام مدارکم را آوردهام.... و در شرایطی که الان هستم، نمیتوانم هیچ عذر و بهانهای را برای تعلق نگرفتن مقرری بیکاری قبول کنم.
مراجعهکنندگان سالن شماره 6 اداره کار جنوب غرب تهران فقط کارگران سابق کارگاههای پلاسکو نیستند، تعدادی از کسبه پیشین این ساختمان نیز در جمع آنها حضور دارند، اگر تا دیروز احوال کارگران با صاحبکاران مستقر در این ساختمان متفاوت بود؛ امروز حال و روز همه آنها خراب است و هرکدام به نوبت مشغول پرکردن فرم هستند.
جوان بلند قدی که معلوم نیست در زمان دایر بودن پلاسکو کارگر یا صاحب کار بوده است، با طعنه میگوید: بیمه بیکاری فایدهای به حال من ندارد قبلا مقرری بیمه بیکاری دریافت می کردم اما پس از چند بار که بازرسان تامین اجتماعی در نبودنم به خانهام آمدند، مقرریام قطع شد و بعد مجبور بودم تا مدتی با موتور مسافرکشی کنم.
یک ساعت به ظهر ماندهاست، در ساختمان اداره کار جنوب غرب تهران شمار کسانی که برای دریافت مقرری بیکاری مراجعه میکنند رو به افزایش است؛ جدا از بحث تعلق نگرفتن بیمه بیکاری به بیمهشدگان اختیاری شاغل در پلاسکو، افرادی هم هستند که باوجود اشتغال در کارگاههای این ساختمان هرگز بیمه نبودهاند.
کارگران بیمه نشده پلاسکو به یکی-دو نفر محدود نمیشود، تنها کافی است که با دقت بیشتر به صحبت مراجعهکنندگان گوش کرد تا آنها نیز به خوبی به چشم بیایند.
یکی از این کارگران میگوید: اینکه میگویند تنها 4 هزار کارگر بیکار شدهاند درست نیست... تامین اجتماعی در حساب و کتابش تنها بیمه شدگان شاغل در پلاسکو را لحاظ کرده و سایرینی را که با وجود دریافت مزد بیمه نبودهاند را از قلم انداخته است.....
کمتوجهی به رعایت اصول ایمنی همه ما را بیکار کرد
یکی از کسبه سابق پلاسکو که در نزدیک او قرار دارد، جمله ناتمام را اینطور ادامه میدهد: آماری که درباره تعداد بیکاران پلاسکو اعلام کردهاند حداقل از نظر من درست نیست. ساختمان پلاسکو تا زمانی که برپا بود 50 درصد از پوشاک و البسه کشور را تامین میکرد بنابراین شمار کارگران مرتبط با این ساختمان باید خیلی بیشتر از اینها باشد..... هر مغازه پلاسکو دستکم با دو کارگاه پوشاک در ارتباط بود.... که با یک حساب سرانگشتی از تعداد چرخکاران، اتوکاران، برشکاران و کارگران بستهبندی این کارگاهها میتوان گفت که هر مغازه با معاش نزدیک به 100 خانواده در ارتباط بود.
یکی دیگر از کارگران پلاسکو میپرسد؛ حتی اگر با برقراری بیمه بیکاری، اعطای وام ارزان قیمت، استخدامها و در نهایت ساخت بنای جدید در ظرف مدت دو سال به تمامی وعدههای مسئولان مربوطه جامه عمل پوشانده شود، چهکسی امنیت معاش آنها را در طول این مدت تضمین خواهد کرد؟!
او ادامه میدهد: تا قبل از این فاجعه در هر مغازه دستکم 200 میلیون تومان پول نقد، سفته چک و ارز بود و حالا کسبه نگران هستند که با توجه به این اتفاق دیگر نتوانند مطالبات خود را پیگیری کنند و همین بلای جان کارگرانی است که معاش خانوادههای آنها از این راه تامین میشد....
شخص دیگری این گفتگو را اینطور ادامه میدهد: اگر به ما مقابله با حریق را آموزش میدادند امروز زندگیمان در آتش نسوخته بود.... کمتوجهی نسبت به رعایت اصول ایمنی همه ما را بیکار کرد.
گزارش: پیام عابدی، پانید فاضلیان
----------------------
تجمع کارگران هپکو هنوز ادامه دارد
منابع خبری ایلنا در کارخانه هپکو اراک می گویند که دلیل برپایی این اعتراض پانزده روزه بیتفاوتی کار فرمای کارخانه در قبال پرداخت مطالبات کارگران است.
به ادعای این کارگران مشکلات کارخانه هپکو اراک زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی از سال 86 به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان تا کنون با مشکلات فراوانی روبه رو هستیم و طی این مدت به دلیل بیتوجهای مسئولان نه تنها وعدههای هنوز بی عمل مانده است که هر روز بر فشار مشکلات افزوده میشود.
طبق اظهارات کارگران هپکو در جریان اعتراض روز های گذشته آنها،روز چهارشنبه هفته گذشته جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد و سازمان خصوصی سازی واعضای هیات مدیره کارخانه در تهران بر گزار شدکه در آن جلسه مقرر شد در جلسه ای دیگری اعضای هیئت عالی برای واگذاری سهام شرکت هپکو تصمیم گیری کنند.
معترضان که در حال حاضر امیدوارند در جلسه مذکور که قراربود دیروز شنبه برگزار شودبه مطالبات خود برسند افزود:این جلسه بصورت موقت به احترام جانباختگان حادثه دلخراش آتش سوزی ساختمان پلاسکو موقتا لغو شده است. در عین حال این کارگران که از بابت واریز نشدن 5 ماه مطالبات معوقه خود در آستانه سال نو نگرانند یادآور می شوند که در حال حاضر منفک کردن بخش خصوصی کارخانه در صدر خواستههای آنان قرار دارد .
کارگران معترض هپکو که در پی اعتراضات هفته های گذشته خود دیروز شنبه مقابل ساختان استانداری استان مرکزی وامروز سوم بهمن ماه در محوطه کارخانه به اعتراضات صنفی خود ادامه داده اند می گویند تا بازگشتن سهام کارخانه به بخش دولتی به تجمعات هر روز ه خود ادامه می دهیم.
----------------------
اظهارات استاندار اصفهان ضدکارگری است
اگر دولت از خود رفع تکلیف کند، چه کسی به دادکارگران پلیاکریل برسد
جمعی از کارگران شرکت پلیاکریل اصفهان در تماس با ایلنا، از اظهارات اخیر استاندار اصفهان انتقاد کردند.
استاندار اصفهان شامگاه یکشنبه هفته گذشته در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوال یک خبرنگار در خصوص روند رسیدگی به مشکل کارگران کارخانه پلی اکریل که چند روزی است روبروی استانداری اصفهان تجمع میکنند، اظهار داشته است: در هیچ کجای بودجه کشور منابع مالی برای پرداخت حقوق کارگران بخش خصوصی دیده نشده است و از این رو ما در استانداری پولی نداریم که به کسی پرداخت کنیم.
این مقام مسئول در ادامه گفتهاست: در حال حاضر در تلاش هستیم که تسهیلاتی را از بانک ملی و تجارت و بخشی هم اعتبارات دولتی برای حل مشکل این کارخانه تخصیص دهیم. او در پایان اظهاراتش از کارگران این کارخانه علی رغم اینکه حق دارند و شش ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند درخواست کرده است صبوری کنند.
کارگران پلیاکریل از این اظهارات ناراضیند و انتقاد دارند. این کارگران میگویند: دو هزار کارگر پلیاکریل دارند چوب بیتدبیریها را میخورند و سرگردانند؛ حالا استاندار هم می گوید به ما ربطی ندارد.
این کارگران می گویند: چرا استاندار از بیکفایتی هیات اجرایی دولت که در ماههای گذشته در پلی اکریل مستقر شده، سخنی نمیگوید؛ چرا از این که این هیات نتوانست محصولات کارخانه را بفروشد؛ نتواست تسهیلات بگیرد؛ و با این بیکفایتی تولید را خواباند، حرفی به میان نمی آید.
این کارگران معترضند و میگویند در سال جدید فقط سه ماه حقوق گرفتهایم؛ اگر قرار باشد دولت به داد ما نرسد؛ چه باید کرد؟
----------------------
مسئولان تقصیر را بر گردن بگیرند
حدود 4000 کارگر پلاسکو در صورت سالم ماندن، بیکار شده اند
به گزارش خبرنگار ایلنا، انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران با صدور یک بیانیه تاثر خود را از رخداد دردناک ساختمان پلاسکو بیان کردهاست.
در بخشهایی از این بیانیه آمدهاست: «آتشسوزی» باز هم بیرحمانه و اینبار در ساختمان «پلاسکو» تهران جان و مال شمار زیادی از عزیزان ما را گرفت. آتشسوزی و خسارات ناشی از آن، امری هم قابل پیشگیری و هم قابل کنترل است. اینبار همگان، بهطور مستقیم یا غیرمستقیم و از دریچهی دوربینها، کوتاهی و ناکارآمدی سیستم مدیریت شهری، بهوِیژه در مواجهه با اینگونه بحرانها و نبود امکانات پیشگیری از واقعه و کنترل آن را به روشنی دیدند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: سیستم مدیریت شهری، با نداشتن احساس مسئولیت در برابر جان و مال مردم با جدی نگرفتن هشدارهای مکرر و کتبی سازمان آتشنشانی دربارهی ایمن نبودن ساختمان پلاسکو، هیچ اقدام عملی و قاطع برای جلوگیری از واقعهای که بهخوبی از نزدیکی آن با خبر بود را انجام نداد و از ادامهی فعالیت این ساختمان تا ایجاد امکانات و برقراری سیستمهای ایمنی ممانعت نکرد. بدون شک، مدیریت شهری و در راس آن شهردار تهران مسئول مستقیم فاجعهای است که میتوانست رخ ندهد. مالک و هیات مدیرهی ساختمان نیز به دلیل بیتوجهی به هشدارهای سازمان آتشنشانی و روزآمد نکردن سیستم حفاظتی ساختمان، دومین مسبب و مقصر ماجرا هستند.
در ادامه میخوانیم: سازمان مدیریت شهری اضافه بر نادیده گرفتن قانونشکنیها، نارساییها و کمبودهای لازم برای پیشگیری از حادثه، جلوگیری نکردن قاطعانه از ادامهی فعالیت اقتصادی ساختمانی بزرگ و پرجمعیت که امکانات حفاظتی و اعلان و اطفای آتش نیز در آن موجود نیست و با فراهم نکردن بودجه کافی و تجهیزات پیشرفتهی لازم برای سازمان آتشنشانی از یک طرف و مدیریت ضعیف بحران، ناتوانی در کنترل محدوده و استفاده نکردن از تیم زبده آشنا به محدوده و موانع و امکانات آن، از طرف دیگر بیشترین تقصیر را در تبدیل این واقعه به یک حادثهی دلخراش داشته است. از سوی دیگر به گفته مسئولان، در این ساختمان بیش از 560 واحد تجاری و کارگاه تولیدی پوشاک فعالیت داشتهاند. این بدان معنی است که دستکم 4000 کارگر در این ساختمان و ساختمانهای مجاور با کمترین میزانِ نظارت و بازرسی وزارت کار و تامین اجتماعی مشغول به کار بودند. هم اکنون این کارگران حتی در صورت سالم ماندن و آسیب ندیدن، همگی بیکار شدهاند، اما به دلیل قرار داشتن در شمار کارگران کارگاههای دارای 10 نفر کارکن و کمتر، از پوشش حمایتی و نظارتی قانون کار و برخورداری از حق جبران خسارت و بیمه بیکاری محروم هستند.
----------------------
تجمع کارگران شهرداری نی ریز در اعتراض به عدم دریافت حقوق
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این کارگران که در شهرداری شهر نی ریز از توابع شهرستان نی ریز در استان فارس مشغول کارند. روز گذشته (2 بهمن ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان اداره تعاون ،کار ورفاه اجتماعی این شهر تجمع کردند.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهرداری نی ریز که حدود 4ماه مطالبات مزدی طلب دارند گفته میشود بیتوجهای به پرداخت مطالبات آنها، باعث شده است تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند.
طبق اظهارات آنان ،جدا از اعتراض روز گذشته، آنها تجمعات متعددی را در مقابل ساختمان شهرداری ودفتر امام جمعه این شهر بر گزار کرده اند که تا کنون افاقه نکرده است.
----------------------
عدم پرداخت «جمعه کاری» در سیمان دشتستان
کارگران سیمان دشتستان در استان بوشهر در تماس با ایلنا از عدم پرداخت بخشی از مطالبات خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، حق کار در روز جمعه برای حدود 500 نفر از کارگران این واحد تولیدی در چند سال گذشته پرداخت نشدهاست.
این کارگران میگویند: توقع داریم این مطالبات مزدی ما به صورت دقیق محاسبه و در اسرع وقت پرداخت شود.
کارگران سیمان دشتستان میگویند: اگر قرار باشد مطالبات مزدی ما به موقع پرداخت نشود یا مقدار آن دقیق محاسبه نشود، اعتراض خواهیم کرد.
----------------------
بیکاری 160 کارگر نورد زرفام در پی ورود سرمایهگذار هندی
منابع کارگری ایلنا در یزد گزارش کردند، کارخانه ذوب نورد زرفام در استان یزد که در زمینه ساخت و تولید انواع شمش های فولادی فعالیت دارد به دلیل آنچه واگذاری مالکیت کارخانه به یک کارفرمای هندی عنوان میشود، موقتا از حدود دو هفته پیش تعطیل اعلام شده است.
در نتیجه این اتفاق 160 کارگر شاغل در این واحد تولیدی با یک ماه ونیم ماه حقوق معوقه به همراه عیدی وسنوات سال جاری هم اکنون از کار بیکار شده اند.
بنابر اظهارات کارگران کارخانه ذوب نورد زرفام ، این واحد صنعتی دارای تولید و بازار فروش خوبی بود اما کارفرمای این کارخانه تازه تاسیس که ظاهرا امکان نگهداری کارخانه نداشته است به تازگی مالکیت آن را به یک سرمایه گذار هندی واگذار کرده و از قرار معلوم کارفرمای جدید قصد دارد برای ادامه تولید از نیروهای کار هندی استفاده کند.
کارگران با یادآوری این نکته که هنوز مالکیت این واحد صنعتی به صورت کامل به کارفرمای خارجی تبار جدید منتقل نشده است، میگویند که با وجود داشتن 5 سال سابقه کار در این واحد تولیدی، کارفرمای جدید از زمان تعطیلی کارخانه به آنها اجازه ورود به محل کارگاه را نداده است و در عین حال گفته شده است که باید در ماه جاری همه آنها برای تسویه حساب اقدام کنند.
طبق اظهارات 160کارگر این واحد صنعتی، همه آنها روز گذشته (شنبه 2 بهمن ماه) به دلیل نامشخص بودن وضعیت شغلیمان مقابل ساختمان استانداری یزد تجمع کرده بودند.
آنها گفتند: مسئولان استانداری یزد در تجمع روز گذشته قول ادامه اشتغال آنها در کارخانه ذوب نورد زرفام را داده اند.
ضمن اینکه امروز یکشنبه نیز اعضای شورای تامین شهرستان اشکذر در محل فرمانداری این شهرستان قرار است جلسهای را در ارتباط با ما کارگران ومشکلات کارخانه بر گزار کند.
----------------------
لغو تجمع پرستاران به حرمت شهادت آتش نشانان
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با ایلنا با اشاره به ساماندهی پرستاران برای برگزاری تجمع اعتراضی در دوم دی ماه مقابل وزارت بهداشت گفت: این تجمع، به علت حادثه دلخراش ساختمان پلاسکو و شهادت آتشنشانان جان برکف، کنسل شد و سازمان نظام پرستاری از پرستاران خواست که فعلا تجمع برگزار نشود.
وی ادامه داد: در عوض در سالن اجتماعات سازمان نظام پرستاری یک مراسم سوگواری برای آتشنشانان برگزار کردیم و پس از آن پرستاران در نزدیکترین ایستگاه آتشنشانی، با تقدیم گل به همکاران شهدای آتش نشانی، علاوه بر عرض تسلیت، به روح این فداکاران ادای احترام کردند.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری با بیان این که این تجمع به ضورت خودجوش توسط پرستاران در فضای مجازی سازماندهی شده بود؛ گفت: پرستاران در ماههای گذشته امیدوار بودند که از طریق چانه زنی و مذاکره بتوانند وزارت بهداشت را به تحقق مطالبات قانونی خود مجاب کنند، که وقتی همه تلاشها برای مذاکره و چانه زنی به نتیجه نرسید، تصمیم گرفتند مقابل وزارت بهداشت جمع شوند و صدای خود را به گوش مسئولان این سازمان برسانند؛ که متاسفانه نه تنها به درخواست مجوز برای برگزاری تجمع که توسط خانه پرستار ارسال شد، رسیدگی نشد، بلکه قبل برگزاری تجمع به اشکال مختلف سعی کردند که جلوی برگزاری آن را بگیرند.
شریفی مقدم در ادامه به مطالبات پرستاران اشاره کرد و گفت: جامعه پرستاری کشور در بیش از سه سال گذشته، به دنبال تحقق مطالبات قانونی خود از قبیل اجرای قانون تعرفهگذاری، اجرای کامل قانون ارتقاء بهره وری و منظم شدن پرداخت مطالبات مزدی بوده است که نه تنها این مطالبات برآورده نشده بلکه طرحهای ضد پرستاری وزارت بهداشت مانند طرح تربیت کمک پرستار یا طرح تربیت پرستار بیمارستانی، اوضاع شغلی پرستاران را بحرانیتر کردهاست.
----------------------
بهبود شرایط ایمنی کارگاهها خواست کارگران است/ خاک در چشم مردم نپاشند
به گزارش ایلنا، اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار بیانیه ای به بازماندگان حادثه پلاسکو تسلیت گفتهاست.
در این بیانیه آمده است: امروزه دیگر در ربع اول قرن ۲۱ و بر متن رشد غول آسای تکنولوژی و قدرت خلاقانه انسان در بهبود شرایط ایمنی و زیست، حادثه و تصادف خواندن مرگ انسانها و مدفون شدن آنان در زیر آواری از آهن داغ و آتش در ساختمانهایی همچون پلاسکو، از طریق آدرس دهی فریبکارانه و انداختن تقصیر بر گردن قصور افراد، خاک پاشیدن در چشم مردم است.
در ادامه این بیانیه میخوانیم: تحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز تاسف عمیق از جان باختن دو کودک کار در میان شعله های آتش و دهها نفر از مردم و آتش نشانان در فاجعه ساختمان پلاسکو، این ضایعه دردناک را به خانواده های این عزیزان و مردم شریف و آزاده ایران تسلیت میگوید و اعلام میدارد: تمامی کسانی که در راس اداره یک جامعه، چنین حوادث و فجایع قابل پیشگیری را رقم میزنند، بایستی پاسخگو باشند.
----------------------
شهادت قهرمانان امداد و نجات را به جامعه زحمتکشان تسلیت میگوییم
به گزارش ایلنا، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور به مناسبت شهادت آتش نشانان تهران، بیانیه صادر کردهاست.
در این بیانیه آمده است:شعله ای زبانه کشید و آتشی در دلها نشاند. خبر دردناک شهادت آتش نشان هایی که رفتند تا با خون خود آتشی را خاموش کنند که دیگرانش به شرار جهل و بی مسئولیتی در حیطه اجتماعی و مدیریتی افروخته بودند. ایران را به سوگ نشاند. شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان کشور، شهادت عاشقانه قهرمانان امداد و نجات تهران را به خانواده ی این عزیزان و جامعه آتش نشانان کشور و خیل عظیم زحمت کشان ایران، تسلیت عرض مینماید.
----------------------
تجمع کارکنان موسسه ثامن الحجج در کرمان
یکی از کارکنان حاضر در این تجمع صنفی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ما حدود 400 کارمند موسسه ثامن الجج در 33 شعبه در استان کرمان هستیم که تقریبا از دی ماه سال گذشته با تعطیلی تدریجی شعب ثامن الحجج در کرمان ار خرداد ماه بیکار شده ایم.
به گفته وی به دنبال صدور دستور توقف فعالیت موسسه ثامن الحجج از سوی شورای عالی پول اعتبار، بانک مرکزی و دستگاه قضایی، تمامی 2700 نفری که در 480 شعبه این موسسه مشغول به کار بودند، بیکار شدهاند.
وی افزود: پیش از این نیز کارکنان موسسه ثامن الحجج تجمعات متعددی را در خصوص نامشخص بودن وضعیت شغلی خود در تهران و شهرستانهای محل سکونت خود تجمعات متعددی برگزار کردهاند.
او بابیان اینکه در این خصوص تاکنون با بیتوجهی مسئولان مواجه بودهایم، ادامه داد: در رابطه هنوز اقدامی از سوی مسئولان مربوطه صورت نگرفته و همچنان بیش از 2700 نفر از کارکنان ثامن الحجج در سراسر کشور دستشان به جایی بند نیست.
این کارمند موسسسه ثامن الحجج در کرمان با یادآوری اینکه او و همکارانش با میانگین سوابق4تا 8سال به امید بازگشت به کار، هر چند روز یکبار پیگیر وضعیت شغلی خود از نهادهای مختلف مرتبط با موسسه ثامن الحجج هستند و هنوز نتیجه ای از پی گیری های انجام شده نگرفته اند، افزود: از ساعت 7 صبح امروز که اعتراض کارکنان شعب کرمان مقابل ساختمان استانداری شکل گرفته وهمچنان ادامه دارد تا این لحطه هیچ از مسئولان این نهاد دولتی حاضر به شنیدن خواسته های صنفی ما نشده ومرتبا ما معترضین را بین دفاتر معاونت های مختلف پاس کاری می شویم.
به گفته او، آنها در همین رابطه از مسئولان استانی بویژه شخص استاندار آقای علیرضا رزم حسینی و نمایندههای متتخب مردم کرمان در مجلس به ویژه آقای محمد رضا پورابراهیمی توقع دارند حداقل به مشکلاتشان که در نتیجه بی تدبیری مدیران بالادستی ثامن الحجج صورت گرفته گوش فرا بدهند.
----------------------
سیل امواج تسلیت در ایستگاه یک آتش نشانی/آتش نشانی شغل نیست، عشق است
این روزها فضای تهران سنگین است؛ همه نگران آنهایی هستند که زیر آوار پلاسکو ماندهاند. خانواده های آتش نشان ها سرگردانند؛ از مسئولان ایستگاهها پیگیر میشوند، اما هیچ کس پاسخی نمیدهد که قانعشان کند...
ایستگاه یک آتشنشانی تهران ساعت یازده صبح شنبه:
بیرون ایستگاه پلاکاردهای بزرگ تسلیت و دسته های گل چهارچوب در را پوشانده؛ در صورت ماموران آتش نشانی نگرانی و غم داد می زند؛ محوطه ایستگاه کم کم شلوغ می شود؛ از سازمان ثبت احوال کشور آمده اند؛ برای عرض تسلیت به آتش نشانان....
آتشنشانان عزادار و گریان ایستاده اند و در کنارشان کارمندان ثبت احوال. صورت ها را اشک پوشانده.
سودجویی کسبه و بیمبالاتی مسئولان، جان همکارانم را گرفت
یکی از مسئولان سازمان ثبت احوال صحبت میکند؛ بعد نوحه خوانی و فاتحه؛ در نهایت یکی از مسئولان منطقه 5 عملیات تهران که چند وقتی است بازنشست شده، تشکر می کند و از غم همکارانش میگوید. میگوید این آتشنشان ها که اینجا ایستاده اند هم مجبورند که بمانند و آماده خدمت رسانی به مردم باشند، وگرنه همهشان داوطلبند که بروند و همکارانشان را از زیر آوار بیرون بکشند؛ میگوید خطر جزئی از کار ماست ولی در هیچ کجای دنیا آتشنشان ها اینقدر در معرض خطر نیستند؛ میگوید: سودجویی کسبه و بیمبالاتی مسئولان، جان همکارانم را گرفت.
مراسم تمام می شود ولی تسلیت گفتن به آتش نشان ها تمامی ندارد.... خیلیها می آیند با صورت گریان، آتشنشان ها را در آغوش می گیرند، تسلیت می گویند و می روند...
شنیده بودیم خانوادههای آتشنشانان محبوس در آوار هم در ایستگاه یک هستند؛ آتش نشان ها میگویند خانواده ها اینجا نیستند؛ میآیند و می روند؛ ماموران آتش نشانی میگویند نمیتوانیم در چشم خانوادههای همکارانمان نگاه کنیم؛ نمی دانیم به آنها چه بگوییم. میگوییم بروید ما پیگیریم؛ کاری از دستمان برنمیآید؛ حرف دیگری نداریم که به این مادرها و همسرهای نگران بگوییم....
شاید امروز، شنبه، دوم بهمن ماه، ایستگاه یک آتش نشانی تهران غمگینترین جای جهان باشد، برای آنها که می آیند، تسلیت میگویند و می روند، برای ماموران آتش نشان که می ایستند تا در آغوششان بکشند و کمی از غمهایشان سبک شود؛ برای مامورانی که ایستاده اند تا باز هم بدون امنیت جانی و شغلی و بدور از حمایت مسئولان به مردم خدمت رسانی کنند؛ و به راستی که آتشنشانی شغل نیست؛ عشق است....
گزارش: نسرین هزاره مقدم
----------------------
به کارگران خیاط، کفاش و آتشنشانان تسلیت میگوییم
به گزارش خبرنگار ایلنا، سندیکای کارگران فلزکار مکانیک با انتشار بیانیهای حادثه پلاسکو را به کارگران ایران تسلیت گفتهاست.
در این بیانیه آمده است: به خانواده های عزیزان کارگر و زحمتکشانی که با چشمان گریان برای کمک به کارگران خیاط و کفاش و پیراهن دوز به پلاسکو رفتند، تسلیت میگوییم.