افق روشن
www.ofros.com

اخبار روزگار سیاه کارگران در ایران (بهمن ماه)


خبرگزاری کار ایران                                                                                                                   پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳

اعتراض جمعی از کارگران و رانندگان پلی‌اکریل اصفهان به پرداخت نشدن مطالبات مزدی

کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان از تاخیر چند ماهه در پرداخت مطالبات مزدی خود و رانندگان سرویس‌های حمل و نقل کارخانه این واحد صنعتی خبر می‌دهند.
براساس اطلاعاتی که از سوی فعالان کارگری اصفهان در اختیار ایلنا قرار گرفته ‌است در سه روز گذشته جمعی از کارگران و رانندگان کارخانه پلی اکریل اصفهان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود حرکت‌های اعتراضی کرده‌اند.
بطور مشخص در مورد اعتراض رانندگان گفته می‌شود که در روز دوشنبه رانندگان سرویس‌های حمل و نقل کارگران کارخانه پلی اکریل به دلیل پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق معوقه (ماه‌های آبان، آذر، دی و بهمن سال ۹۳) با تاخیر یک ساعته کارگرانی که قصد رفتن به منازل خود را داشتند جابجا کردند.
همچنین در مورد اعتراض کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان گفته می‌شود که در روزهای سشنبه و چهارشنبه (۲۷ و ۲۸ بهمن‌ماه) حدود دویست نفر از کارگران کارخانه پلی اکریل در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات دو ماه اخیر (دی و بهمن سال ۹۳) به مدت چند ساعت در محوط کارخانه تجمع کردند.
به ادعای کارگران در تمامی این اقدامات اعتراضی مسئولان مالی – اداری کارخاه پلی‌اکریل با حضور در جمع معترضان وعده دادند که به خواسته‌های آن‌ها رسیدگی خواهد شد.

--------------------------------

تجمع کارگران تبریز کف در محوطه کارخانه

شماری از کارگران کارخانه «تبریز کف» صبح دیروز و امروز (۲۸ و ۲۹ بهمن ماه) در واکنش به تعویق ۶ ماه حقوق وسایرمزایای جانبی خود، در محوطه کارخانه تجمع کردند. منابع کارگری ایلنا در کارخانه تبریز کف گزارش کردند؛ اعتراض کارگران از دیروز ۴ بعد اظهر در واکنش به بی‌توجه‌ای کارفرما کارخانه به پرداخت مطالبات معوقه آنان صورت گرفته است.
به گفته کارگران تبریز کف، مطالبات معوقه آنان تا چند ماه قبل بیشتر از ۶ ماه بوده اما کارفرما اخیرا ۴ ماه آن را به صورت یکجا به حساب کارگران پرداخت کرده است.
کارگران می‌گویند علاوه بر تعویق حقوق کارگران قدیمی کارخانه، کارفرما حقوق ۶۰ نیروی کار جدیدی که از مهر ماه به استخدام کارخانه در امده اند را پرداخت نمی‌کند.
به ادعای کارگران، این واحد تولید کننده انواع کاشی وسرامیک در بازار رقابت از فروش خوبی بر خورداراست و کارفرما مقدار زیادی از محصولات تولیدی آن را به خارج از کشور صادر می‌ کند اما با این حال با سود سرشاری که از فروش محصولات کارخانه به جیب می‌زند نسب به پرداخت مطالبات کارگران بی‌توجه ای نشان می دهد. کارگران همچنین گفتند: در خصوص پی گیری مشکلاتمان در کارخانه کف تبریز نامه نگاری‌های زیادی با برخی مسئولان استان وشهرستان انجام داد‌هایم اما تا کنون به موضوع مشکلات کارگران توجه‌ای نشده است.
کارگران تبریز کف میانگین مطالبات معوقه خود را حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیون تومان ذکر کردند ودر ادامه در خصوص مشکلات بیمه‌ای خود گفتند؛ علاوه بر ۶ ماه حقوق، چندین ماه است که کارفرما از پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی خوداری می‌کند. کارگران می‌گویند؛ تنها واکنش کارفرمای کارخانه کف تبریز به مطالبات حدودا ۲۱۰ نفر از کارگران اینست که می‌گوید وضع مالی من به نسبت شما کارگران بد‌تر است.

--------------------------------

نارضایتی کارگران کشتی‌های یدک کش خرمشهر از پیمانکار

کارگران کشتی‌های یدک کش در خرمشهر به شرایط کاری خود اعتراض دارند.
این کارگران به ایلنا گفته‌اند؛ حدود ۱۲۷ نفر از کارگران اداره کل بنادر و دریانوردی خرمشهر را کارگران کشتی‌های یدک کش تشکیل می‌دهند که به واسطه شرکت پیمانکاری ««فن آوران بحر» به کار جدا سازی کشتی از یدک کش اشتغال دارند. این کارگران از شرایط کار با این پیمانکار به دلیل نوع قرارداد کار خود و همچنین پرداخت نشدن بخشی از اضافه کاری‌ها اعتراض دارند.
کارگران پیمانی کشتی‌های یدک کش مدعی‌اند، این شرکت پیمانکاری از ۸ ماه پیش که مسئولیت کارگران کشتی‌های یدک کش را بر عهده گرفته است از پرداخت بخش قابل توجه‌ای از اضافه کاری‌های کارگران در هر ماه خودداری می‌کند.
کارگران می‌گویند، شرکت پیمانکاری فن‌آوران بحر تا پیش از قرارداد جدید، جزء شرکتهای لیست سیاه اداره بنادر و دریانوردی خرمشهر بود اما به دلایل نامعلومی اکنون دوباره در پروژه‌های این اداره قبول مسئولیت کرده است.
این منابع خبری در تشریح جزئیات پرداخت نشدن اضافه کاری‌ها توضیح دادند: هر کارگر کشتی‌های یدک کش ۳۶۰ ساعت در ماه کار می‌کند. از این میزان کار ۱۹۲ ساعت کار قانونی کارگران است و مابقی ساعات کار بر اساس قانون باید به عنوان اضافه کاری پرداخت شود اما کارفرما از مجموع ۱۶۸ ساعت اضافه کاری فقط ۱۲۰ ساعت آن را به کارگران پرداخت می‌کند.
به گفته آنان، حتی اداره کار و رئیس مناطق آزاد آبادان طبق خواسته کارگران از کارفرما خواسته‌اند مطالبات مربوط به اضافه کاری‌ و سایر مزایای کارگران یدکش را پرداخت کند اما کارفرما زیر بار مسئولیت آن نمی‌رود.
این کارگران همچنین در این باره تصریح کرده‌اند؛ علاوه بر پرداخت نشدن بخشی از حق اضافه کاری‌ها در ۸ ماه گذشته، کارفرما حق بیمه مزایای اضافه کاری کارگران را به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌کند که این موضوع باعث کاسته شدن از مستمری کارگران در هنگام بازنشستگی خواهد شد.
کارگران پیمانی کشتی‌های یدک کش همچنین به قراردادهای کاری خود معترض‌اند. آنان می‌گویند علاوه بر اینکه کارفرما قرارداد‌های کوتاه مدت ۳ تا ۴ ماهه با کارگران منعقد می‌کند، در متن قرارداد بسیاری از معیارهای قانونی وجود ندارد. به عنوان مثال در متن قرارداد کارگران در خصوص پرداخت اضافه کاری‌ها همانند شب کاری‌ها، جمعه کاری‌ها و... آیتمی دیده نمی‌شود.
کارگران همچنین می‌گویند کارفرما در پرداخت حقوق کارگران سلیقه‌ای عمل می‌کند و رقم آن را به صورت دلخواه تغییر می‌دهد.
کارگران پیمانی بنادر و دریانوردی خرمشهر در ادامه این گفتگو مدعی گروکشی کارفرما بعد از اتمام یک دوره از قرا داد کاری‌شان شدند و در این باره گفتند: بعد از هر دوره از قرا دادکاری، این شرکت پیمانکاری با گرو نگه داشتن بخش از مطالبات کارگران آنان را وادار به تسویه حساب می‌کند و می‌گوید اگر برگه تسویه حساب را امضاء نکنید از قرا داد بعدی خبری نیست. اخیرا هم از کارگران خواسته شده است اگر برگه‌های تسویه حساب را امضاء نکنید از عیدی و پاداش پایان سال خبری نیست.

--------------------------------

سه کارگر ساختمانی در تهران دچار گازگرفتگی شدند

صبح امروز سه کارگر ساختمانی در تهران بر اثر گازگرفتگی دچار مسمومیت شدند.
به گزارش ایلنا، این حادثه در اتاقک اسکان کارگران یک ساختمان ۵ طبقه در حال ساخت واقع در خیابان ولیعصر، بالا‌تر از پارک وی، خیابان قرنی اتفاق افتاده است که طی آن سه کارگر تبعه افغانستان در در سنین ۲۰، ۲۸ و ۳۰ سال که دجار مسمومیت شده بودند توسط عوامل آتش‌نشانی نجات یافتند.
بر اساس اعلام آتش‌نشانی تهران، بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که استفاده از اجاق‌گاز خوراک‌پزی و بسته بودن همه راه‌های ورودی هوا علت بروز این حادثه بوده است.

--------------------------------

اعلام اسامی کشته شدگان حادثه سقوط آسانسور حمل بار در اصفهان

در پی حادثهٔ سقوط آسانسور حمل بار در یک مجتمع در حال ساخت در اصفهان، که به کشته و مجروح شدن ۹ نفر انجامید، روابط عمومی پزشکی قانونی اسامی کشته شدگان این حادثه را اعلام کرد.
بر اساس اطلاعاتی که توسط روابط عمومی پزشکی قانونی کشور در اختیار ایلنا قرار گرفته است، «اسماعیل بیگی»، «اکبر دیانی»، «محمود افشاری»، «غلامرضا عطایی»، «حسین مرادی»، «محمود چهرآزی»، «قدرت الله نجاتی» و «اسماعیل بختیار» ۸ کشته شدهٔ حادثهٔ سقوط آسانسور حمل بار در اصفهان هستند.
همچنین حال «شهریار جناب» تنها مصدوم حادثه که هم اکنون در بیمارستان الزهرا اصفهان بستری است وخیم گزارش شده است و وی هم اکنون در بخش احیاء اورژانس مرکز درمانی الزهرا در بیهوشی به سر می‌برد.
یکی از اعضای کادر درمانی محمد صفری به خبرنگار ایلنا گفت: حال این کارگر مصدوم مساعد نیست و از روز گذشته که به این واحد درمانی منتقل شده در بیهوشی کامل به سر می‌برد و دچار شکستگی‌های متعددی در نواحی سر و سایر نقاط بدن شده است.
به گزارش ایلنا، در پی حادثهٔ سقوط آسانسور حمل بار در یک مجتمع مسکونی در حال ساخت از ارتفاع ۳۰ متری در بلوار کشاورز اصفهان، ۸ کارگر ایرانی بین سنین ۳۰ تا ۴۰ ساله، در دم جان باختند و یک کارگر ۳۰ ساله نیز به شدت مصدوم شد.

--------------------------------

۲۶ کارگر فصلی معدن طلای «آق‌دره» بهار به کار باز نمی‌گردند

۲۶ کارگر فصلی معدن طلای «آق‌دره» واقع در استان آذربایجان غربی از ۱۵ بهمن ماه به دلیل «عدم نیاز کارفرما به کار آنان» تسویه حساب کامل شدند.
منابع خبری ایلنا در معدن طلای آق‌دره امروز به ایلنا گفته‌اند تسویه حساب کامل با ۲۶ کارگر فصلی به این دلیل انجام شده است که مدیران معدن طلای آق دره در جریان اعتراض ۳۵۰ کارگر فصلی در روز ششم دی ماه، آنان را عامل اصلی اغتشاش در معدن معرفی کرده بودند.
بنا بر این گزارش، تسویه حساب شدگان کارگرانی هستند که از یک تا هفت سال سابقه کار دارند و به دلیل ماهیت کار فصلی هر سال با آغاز فصل سرما و به ویژه در ابتدای زمستان بیکار می‌شوند و مجددا در اوایل فصل بهار دوباره به کارشان بازمی گشتند. اما امسال به دلیل اعتراض صنفی با کارگران فصلی تسویه حساب کامل شده است و این کارگران امکان بازگشت بکار مجدد در فصل بهار را ندارند.
کارگران اخراجی به ایلنا گفته‌اند از چهار روز پیش به واحد اداری معدن فرا خوانده شده‌اند و همه مطالبات آنان که شامل سنوات، عیدی و سایر مزایای شغلی می‌شد به آنان پرداخت شده و حتی عضویت این ۲۶ کارگر در تعاونی مصرف کارگران لغو شده است.
بر اساس ادعای کارگران فصلی معدن آق دره، از مجموع ۲۶ کارگر، ۱۲ نفر در جریان شکایت کارفرمای این واحد معدنی به نهاد قضایی تکاب احضار شده بودند که اکنون با قید وثیقه آزاد شدند.
کارگران همچنین گفتند: دلیل تشکیل پرونده قضایی برای کارگران معترض، واکنش حدود ۳۵۰ نفر از کارگران این معدن به اخراج‌شان بوده است.

--------------------------------

آخرین اخبار از حادثه کشته شدن ۸ کارگر ساختمانی در اصفهان

رئیس اداره بازرسی کار استان اصفهان علت حادثه سقوط آسانسور حمل بار در اصفهان که روز گذشته منجر به کشته شدن ۸ کارگر شد را «خارج شدن سیم بکسل از قلاب بالابر» اعلام کرد و احتمال داد حمل وزن غیر مجاز عامل این نقص فنی بوده باشد.
«امیرمسعود حاج رستم» در گفتگو با خبرنگار ایلنا محل وقوع این حادثه را در مجتمع مسکونی در حال ساخت ۱۶ طبقه‌ای و ۱۵۰۰ واحدی در خیابان قائمیه (بلوارکشاورز) دانست و در توصیف بالابری که باعث مرگ ۸ کارگر شده است گفت: این نوع بالابر مخصوص حمل بار دارای یک سبد ۵/۱ در ۵/۳ متری است که دیروز به دلیل نقص فنی، سیم بکسل از قلاب بالابر خارج شده و سبد به همراه ۹ کارگر به پایین پرتاب شده است.
وی با بیان اینکه هنوز نمی‌دانیم سقوط دقیقا در چه طبقه‌ای اتفاق افتاده است، گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که سقوط درطبقه ۶ یا ۷ اتفاق افتاده است.
رئیس اداره بازرسی کار اصفهان با اشاره به اینکه شرایط فیزیکی سایر کارگران این پروژه ساختمانی خوب است، درباره شرایط روحی کارگران شاهد حادثه گفت: وضعیت روحی سایر کارگران پس از مشاهده آن صحنه دلخراش چنان آشفته است که تاکنون نتوانسته‌اند اسامی کارگران متوفی را به ما بگویند و ما منتظریم تا خانواده‌ها و یا کارفرما این اسامی را بصورت صحیح در اختیار ما قرار دهد.
این مقام دولتی با تصحییح شایعه‌های مطرح شده در باره این حادثه گفت: کارگران در حین پایین آمدن از ساختمان دچار این حادثه شده‌اند نه در حین بالا رفتن.
حاج رستم تاکید کرد: از مهم‌ترین علت بروز این حادثه عدم رعایت نکان ایمنی توسط کارگران بوده است چرا که سوار شدن بر این نوع بالابر ممنوع است، همچنین عدم نظارت درست و اصولی سازمان نظام مهندسی بر روی این پروژه از عوامل موثر در وقوع این حادثه بوده است.
به گفته حاج رستم، تنها مجروح این حادثه بر اثر شکستکی شدید لگن دربیمارستان الزهرا به سر می‌برد.

--------------------------------

افزایش نگران کننده مرگ کارگران بر اثر سقوط آسانسورهای باری

حادثهٔ امروز در اصفهان که منجر به کشته شدن ۸ کارگر ساختمانی شد، بر تعداد حوادث کار در یکی ازبزرگ‌ترین استان‌های کشور افزود. خبر کشته شدن این کارگران در حالی منتشر شد که روز گذشته پزشکی قانونی در گزارشی از افزایش ۲۲ درصدی آمار کارگرن کشته شده اصفهان در ۱۰ ماههٔ گذشته خبر داده است. بنا بر این گزارش، در ده ماهه نخست امسال تعداد ۱۲۷ نفر (همگی مرد) به دلیل حوادث ناشی از کار در اصفهان جان باخته‌اند.
این گزارش همچنین آمار مصدومین ناشی از حوادث کار اصفهان را ۲۵۲۲ مورد اعلام کرده که نسبت به مدت مشابه پارسال دو دهم درصد رشد داشته است.

افزایش مرگ کارگران بر اثر سقوط آسانسور
منابع خبری می‌گویند پاره شدن سیم بالابر عامل سقوط آسانسور و در پی آن کشته و زخمی شدن ۹ سرنشین این آسانسور بوده است. حادثه‌ای که به گفتهٔ کار‌شناسان ایمنی می‌تواند ناشی از استفاده نابه جا از آسانسور حمل بار برای حمل مسافر و همچنین عدم رعایت نکایت ایمنی در هنگام نصب و زاه اندازی آن باشد.
در همین رابطه «ابوالفضل اشرف منصوری» رئیس انجمن‌ صنفی کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار کشور امروز در گفتگو با ایلنا از بالا بودن حوادثی که برای سرنشینان آسانسورهای باری در ایران رخ می‌دهد خبر داد و گفت: با وجود آنکه مطابق مقررات وزرات کار و سازمان ملی استاندارد نصب و نگه داری قطعات آسانسور مستلزم رعایت آیین نامه‌های متعددی است اما در عمل نظارت چندانی بر رعایت این آیین نامه‌های ایمنی انجام نمی شود.
این کارشناس ایمنی درباره حوادث آسانسور توضیح داد: نمونهٔ شایع نقص ایمنی در نصب و نگه داری آسانسور به قطعهٔ loud cell بر می‌گردد. وظیفهٔ این قطعه سنجش ظرفیت وزن آسانسور است و در واقع اجازه نمی‌دهد که آسانسور از حد مجاز سنگین‌تر شود. اما در بسیاری از مواقع شاهدیم که بعد از نصب و راه اندازی اسانسور این قطعه غیرفعال می‌شود.
منصوری اضافه کرد: طبق آیین نامه های ایمنی نمی‌توان از هر قطعه ای در نصب آسانسور استفاده کرد و باید این قطعات قبل از استفاده شدن توسط پیمانکار ذی صلاح نصب و دست کم سالی یکبار از نظر صحت عملکرد مورد بازبینی قرار بگیرد.
وی به مواردی چون عدم دقت کافی در طراحی کانال و چاهک و موارد دیگری مانند استفاده از موتور آسانسور حمل بار برای جابه جایی افراد اشاره کرد و گفت: عدم رعایت نکات ایمنی در هر یک از این موارد می‌تواند حوادث جبران ناپذیری را رقم بزند و جان افراد را به خطر بیاندازد.

--------------------------------

مصدومیت ۳ کارگر «آلومینیوم سازی اراک» بر اثر دو حادثه جداگانه طی یک روز

بر اثر وقوع دو حادثه جدا گانه طی یک روز در کارخانه آلومینیوم سازی اراک، سه کارگر مصدوم شدند.
به گزارش ایلنا، در حادثه نخست که بعد از ظهر روز شنبه (25 بهمن) حوالی ساعت ۴ بعد از ظهر در بخش احیاء کارخانه آلومینیوم سازی اراک رخ داد، کارگر ۴۱ ساله‌ای بنام «مهدی احمدی» پس از آنکه حین انجام کار از پله سقوط کرد، دستگاه مکنده مواد مذاب به روی او افتاد. کارگران می گویند این دستگاه که حدود ۳۵۰ کیلوگرم وزن داشته است، بعد از کار می‌بایستی به «کرن» وصل می‌بود و به دلیل آزاد بودن دستگاه درکنار پله‌ها چنین حادثه ای رخ داده است.
بنابراین گزارش، آقای احمدی ظرف دو روز اخیر به دلیل خونریزی از ناحیه شکم مورد عمل جراحی قرار گرفته و دو بار نیز ناحیه مچ پای او جراحی شده است.
همچنین منابع خبری ایلنا در اراک گزارش داده اند درحادثه دوم روز شنبه در کارخانه آلومینیوم سازی راک، دو کارگر بخش دیگری از کارخانه بر اثر ریزش مواد مذاب (سایفون) بر روی بدنشان و سقوط از پله‌ها دچار آسیب دیدگی جدی شده اند که هم اکنون این دو نیز در بیمارستان ولیعصر اراک بستری هستند.

--------------------------------

سقوط آسانسور در اصفهان جان ۸ كارگر ساختمانی را گرفت

بر اثر سقوط یك آسانسور حمل بار ساختمانی در بلوار كشاورز اصفهان، ۸ کارگر كشته شدند و یك نفر به شدت آسیب دید.
به گزارش ایلنا، ظهر امروز (۲۸ بهمن) به دلیل سقوط آسانسور حمل بار ساختمانی از ارتفاع ۳۰ متری در یك مجتمع مسكونی نیمه ساز مقابل خیابان قائمیه در بلوار کشاورز اصفهان، ۸ كارگر ایرانی بین سنین ۳۰ تا ۴۰ ساله، در دم جان باختند و یك کارگر ۳۰ ساله نیز به شدت مصدوم شد.
بر اساس این گزارش، كارگر مصدوم به بیمارستان الزهرا منتقل شده است.
در همین رابطه بخوانید «افزایش نگران کننده مرگ کارگران بر اثر سقوط آسانسورهای باری»/

--------------------------------

طومار ۱۰۰۰ امضایی بازنشستگان تهران برای افزایش واقعی «حداقل مستمری» ۹۴

جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران با امضای طوماری از «سید تقی نوربخش» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواستند تا در آستانه شروع سال 94 مستمری‌ بیمه شدگان بازنشسته، از کار افتاده و مقرری بگیر این سازمان بر اساس سبد واقعی هزینه‌های زندگی افزایش یابد.
به گزارش ایلنا، امضا کنندگان این طومار که تعداد آنها در حدود هزار نفر عنوان شده است مدعی اند مبالغی که هم اکنون توسط سازمان تامین اجتماعی بابت «حداقل مستمری‌» پرداخت می‌شود با خط فقر موجود فاصله زیادی دارد.
در این طورمار آمده است: از یکسو حدود ۵۵ درصد از جامعه 5 میلیون نفری مستمری بگیران این سازمان را حداقل بگیران تشکیل می‌دهند و از سوی دیگر متوسط دریافتی کل بازنشستگان تامین اجتماعی رقمی در حدود یک میلیون تومان است و این وضعیت با واقعیت‌های اقتصادی همخوانی ندارد.
نویسندگان این نامه سرگشاده با استناد به اظهارت «علی اصغر بیات» رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته مبنی بر اینکه «هم اکنون ۶۵ درصد از بازنشستگان تنها توانایی خرید نان را دارند؛ می‌افزایند: این وضعیت درحالی است که بازنشستگان ۳۰ سال از عمر خود را صرف تولید کالا و خدمات و توسعه زیرساخت‌های جامعه کرده‌اند و در تمامی این مدت که بخشی از آن مقارن با سالهای جنگ بوده است هر ماه حدود یک سوم حقوق و مزایای خود را بابت دسترسی به خدمات درمانی و بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده‌اند.
بازنشستگان تهرانی با یادآوری شرایطی که در بند دوازدهم از اصل سوم و اصل بیست و نهم قانون اساسی تعیین شده است خواستار اجرای کامل مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی شده اند.
در بند دوازدهم از اصل سوم قانون اساسی دولت مکلف به پی‌ریزی اقتصادی صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه‏های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه. شده است همچنین به موجب اصل بیست و نهم قانون اساسی برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بی‌سرپرستی، درراه‏ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی‌درمانی و مراقبتهای پزشکی به صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی که دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایتهای مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند.
به موجب مواد مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی نیز سازمان تامین اجتماعی مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کار افتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد را با توجه به افزایش هزینه زندگی با توصیب هیات وزیران به همان نسبت افزایش دهد و میزان مستمری از کار افتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد.

--------------------------------

کارگران «کاشی سمند» ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند

حدود ۸۰ نفر از کارگران کارخانه «کاشی سمند» در استان سمنان ظرف ۳ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولید کاشی گزارش داده‌اند معوقات حقوقی کارگران مربوط به آبان، آذر و دی ماه سال جاری است. علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران مربوط به ۶ ماه از سال جاری به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران گفتند: طی چند سال اخیر کارفرما به دلیل مشکلات نقدینگی حقوق کارگران را با سه الی چهار ماه تاخیر پرداخت می‌کرده است بطوریکه آخرین دریافتی کارگران مربوط به حقوق مهر ماه بوده است.
به گفته آنان؛ مطالبات معوقه کارگران کاشی سمند در حالی است که پیش از این در دی ماه سال گذشته این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی تعطیل و حدود ۱۵۰ کارگر آن بیکار شده‌ بودند.
طبق اظهارات کارگران، کارفرمای کاشی سمند اخیرا با ادامه همکاری حدود ۱۰ نفر از کارگران قرارداد موقت بعد از اتمام مدت قرارداد موافقت نکرده و این کارگران هم اکنون برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند.
کارگران کارخانه کاشی سمند همچنین گفتند؛ کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌دهد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما متاسفانه وعده خود را عملی نمی‌کند.
طبق اظهارات کارگران، دلیل بحرانی بودن وضعیت این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.

--------------------------------

تجمع ۸۰ کارگر «سها سرام» در اعتراض به تعویق ۶ ماه حقوق

۸۰ نفر از کارگران کارخانه کاشی و سرامیک «سها سرام»، صبح امروز (٢٧ بهمن) در مقابل فرمانداری اردکان تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در یزد دلیل تجمع صنفی امروز کارگران سها سرام را پرداخت نشدن حقوق ۱۵۰ نفر از کارگران این کارخانه طی ۶ ماه گذشته اعلام کرده‌اند.
این کارگران همچنین می‌گویند پرداخت حق بیمه آنان به سازمان تأمین اجتماعی طی یک سال اخیر به تعویق افتاده است.
یکی از تجمع کنندگان به تشریح جزییات جلسهٔ برگزار شدهٔ امروز در فرمانداری اردکان پرداخت و گفت: در جلسه‌ای که صبح امروز در محل فرمانداری اردکان بین فرماندار، دادستان و سهامداران شرکت سها سرام برگزار شد، با برخورد نگهبانی از ورود کارگران به داخل فرمانداری ممانعت به عمل آمد. این در حالی است که به گفتهٔ این کارگر تمامی سهامداران کارخانه در جلسه حضور داشتند و به همین علت هم، همهٔ کارگران می‌خواستند در جلسهٔ پیگیری وضعیت خودشان شرکت کنند که از ورود آن‌ها ممانعت به عمل آمد.
این کارگر خاطر نشان کرد: با پایان یافتن جلسه اعلام شد قرار است کارخانه تا چند روز آینده توسط فردی خریداری شود و به ما گفته‌اند پیگیری مطالبات باید از طریق مدیریت جدید انجام شود.
به گفتهٔ این کارگر، با توجه به شرایط پیش آمده، کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند و مشخص نیست در ‌‌نهایت چگونه باید به حق و حقوق قانونی‌شان دست پیدا کنند.
کارگران سها سرام می‌گویند با توجه به ماهیت سخت و زیان‌آور شغلشان، تعویق یک ساله در پرداخت حق بیمه آنان را در هنگام بازنشستگی پیش از موعد دچار مشکل خواهد کرد.
یکی از کارگران با اعلام اینکه علی رغم شکایت‌های صورت گرفته از سوی تعدادی از کارگران هنوز نتوانسته‌ایم به مطالباتمان دست پیدا کنیم گفت: تعدادی از کارگران در طول این مدت شکایاتشان را به اداره کار داده‌اند و علی رغم دریافت حکم مبنی بر پرداخت حقوقشان از سوی کارفرما، هنوز موفق به دریافت مطالباتشان نشده‌اند.
این کارگران همچنین از عدم پرداخت عیدی و مزایای پیش‌بینی شده در قانون به کارگران در طول دوسال فعالیت این کارخانه خبر داده‌اند.
پیش از این نیز ایلنا، از برگزاری تجمعات اعتراضی کارگران شرکت سها سرام در مقابل فرمانداری یزد خبر داده بود.
گفتنی است، این سومین بار طی دو ماه گذشته است که کارگران این کارخانه در برابر فرمانداری اردکان تجمع می‌کنند اما با وجود جلساتی که توسط فرمانداری و با حضور مدیران شرکت انجام شده، هنوز هیچ اقدامی برای رسیدگی به وضعیت کارگران صورت نگرفته است. کارگران امیدوارند با برگزاری جلسه ی امروز شرایط پیگیری مطالباتشان به صورت جدی تر از سوی مسولین استان پیگیری شود.
«سها سرام» تولید کننده کاشی و سرامیک، شرکتی تازه تاسیس است و تحت مالکیت خصوصی اداره می‌شود. به گفته کارگران، از ۴ ماه گذشته کارخانه تعطیل شده و از آن زمان به بعد تمام کارگران این شرکت که تعدادشان به ۱۵۰ نفر می‌رسد نتوانسته‌اند حقوق و معوقات خود را دریافت کنند.

--------------------------------

کارفرمای معدن «گله توت» مقصر حادثه کشته شدن کارگر شناخته شد

در حادثهٔ معدن گله توت که منجر به کشته شدن یک کارگر ۲۳ ساله شد، کارفرما ۱۰۰ درصد مقصر شناخته شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در پی وقوع حادثهٔ ریزش معدن زغال سنگ گله توت در زرند کرمان که روز ۲۸ دی ماه به وقع پیوست و منجر به کشته شدن مسلم رشیدی کارگر جوان این معدن شد، کارفرمای معدن گله توت به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و خطای انسانی، مقصر شناخته شد و پرونده هم اکنون جهت بررسی در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته است تا نسبت به پرداخت دیون و خسارت کارگر از سوی کارفرما اقدامات لازم صورت گیرد.
رییس اداره بازرسی کار کرمان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در حادثهٔ ریزش زغال سنگ در معدن گله توت که منجر به کشته شدن کارگر ۲۳ سالهٔ این معدن شدن، کارفرما ۱۰۰ درصد مقصر شناخته شده است.
هادی آرمین، در تشریح علت حادثه گفت: کارگران در مرحلهٔ بردن «دساندری» بودند (تونل شیبداری است که یک افق را به افق پایین‌تر از خود وصل می‌کند) که حادثه ریزش معدن اتفاق می‌افتد و برخورد سنگ به این کارگر منجر به آسیب دیدگی وی و در ‌‌نهایت مرگ این کارگر جوان می‌شود.
وی ادامه داد: این مرحله در واقع یک مرحلهٔ تغییر مقطع است. یعنی با وصل یک افق به افق دیگر تونل باز‌تر می‌شود. در این مرحله فشار زیادی به کارگر وارد می‌شود که منجر به وقوع حادثه می‌شود. با توجه به شیبی که وجود دارد باید احتیاط لازم انجام شود، یعنی باید قبل از آن بررسی شود که ریزشی اتفاق نیفتد. تجهیزات نگه دارنده نیز باید از استحکام ویژه‌ای برخوردار باشند. متاسفانه این احتیاط‌ها انجام نشده است.
در این حادثه «عدم رعایت برخی مسائل ایمنی» عامل بروز حادثه اعلام شده که گزارش آن در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته است. به گفتهٔ رئیس اداره بازرسی کار کرمان، به دلیل «تغییر مقطع» که تونل‌ها انجام می‌دهند لازم بود تدابیر خاصی از سوی مسولین ایمنی و کارفرمای معدن اندیشیده شود تا ایمنی لازم برای حفاظت از جان کارگران فراهم شود.
ریس اداره بازرسی کار کرمان ادامه داد: به دلیل عدم رعایت شرایط ایمنی در حین کار، کارفرمای معدن ۱۰۰ درصد مقصر شناخته شده، چون این کار تجهیزات نگهدارندهٔ محکمتری را طلب می‌کند که متاسفانه متناسب نبودن تجهیزات با شرایط سخت کار باعث شد چنین حادثه‌ای رقم بخورد.
وی در پایان گفت: حوادث معادن زغال سنگ عمدتا ناشی از ریزش معدن و انتشار گاز است. شاید انتشار گاز و وجود آن قابل پیشگیری و پیش بینی از سوی مسولین معدن نباشد اما در ارتباط با حوادثی که در اثر ریزش معدن اتفاق می‌افتد پیش بینی‌ها می‌تواند کمک کننده باشد و درصد وقوع این حوادث را به حداقل برساند. ما به عنوان بازرسین اداره کار، معتقدیم خیلی از حوادث معدنی در صورتی که احتیاط لازم قبل از انجام عملیات پیش بینی شود، کاهش می‌یابد. اما مشکل اصلی زمانی است که پیش بینی لازم را در خصوص احتمال خطرات گسترده‌ای که در کمین معدنچیان وجود دارد انجام ندهیم. استفاده از تجهیزات نگه دارندهٔ مناسب در مواردی که شیب زیاد در معدن وجود دارد می‌تواند درصد وقوع این حوادث را به پایین‌ترین نقطهٔ ممکن برساند. به عنوان مثال در همین مورد گله توت اگر خطای انسانی مسولین معدن در بحث تغییر مقطع نبود این اتفاق برای کارگر معدن گله توت نمی‌افتاد.
۲۸ دی ماه یک کارگر پیمانی معدن گله توت در کرمان که در پی حادثه ریزش معدن دچار مصدومیت جدی شده بود شامگاه پنجشنبه ۹ بهمن ماه در بیمارستان شهید باهنر کرمان درگذشت. «مسلم رشیدی» کارگر ۲۳ ساله معدن گله توت پس از حادثه به دلیل شدت جراحات وارده از زرند به کرمان منتقل شد و در بیمارستان باهنر کرمان تحت مداوا قرار گرفت اما علی رغم بهبود نسبی حالش به دلیل وخیم بودن عفونت ریه، پس از ۲۱ روز مقاومت جان خود را از دست داد.
معدن گله توت دارای ۲۳۰ کارگر است و در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان زرند قرار دارد.

--------------------------------

۲۴۴ کارگر «فولاد آذربایجان» اسفندماه اخراج می‌شوند

براساس تصمیم مالک جدید کارخانه فولاد آذربایجان تا یک هفته دیگر تعداد ۲۴۴ نفر دیگر از کارگران قرارداد موقت این واحد صنعتی پس از اتمام مدت قرارداد کار اخراج خواهند شد.
به گفته منابع کارگری ایلنا در استان آذربایجان شرقی، مدیریت خصوصی کارخانه فولاد آذربایجان به کارگران اعلام کرده که قصد دارد از ابتدای اسفند ماه با تعداد ۲۴۴ نفر از کارگران شاغل در بخش‌های تعمیرات و فضای سبز این واحد صنعتی تسویه حساب کند.
بر این اساس شنیده می‌شود کارگرانی که قرار است از هفته آینده با اتمام اعتبار قرارداد کار تعدیل شوند بصورت شفاهی توسط مسئولان و سرپرست کارگاه محل اشتغال‌شان برای تحویل وسایل و تسویه حساب به واحد اداری فراخوانده شده‌اند.
همچنین گفته می‌شود به دنبال انتشار این خبر گروهی از کارگران با اجتماع و تحصن در محوطه کارخانه اعتراض کردند.
تصمیم کارفرمای فولاد آذربایجان برای تعدیل این تعداد از کارگران در حالی است که پیش از این نیز در دو نوبت حدود ۴۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی به دلیل اتمام قرارداد تعدیل شده بودند.
گفته می‌شود از زمان واگذاری این واحد صنعتی به بخش خصوصی (گروه مالی ملت و یک شخص حقیقی)، کارفرما وضعیت استخدامی همه کارگران پیمانکاری را به قرارداد موقت تغییر داده است و بطور مشخص از دی ماه تاکنون که اعتبار قراردادهای قبلی تمام شده با همه آن‌ها قراردادهای سه روزه منعقد می‌کند.
کارگران معترض به رویکردهای تعدیلی کارفرمای خصوصی کارخانه فولاد آذربایجان به ایلنا گفته‌اند با توجه به تعهد قانونی که توسط سازمان خصوصی سازی از خریداران واحدهای خصوصی گرفته می‌شود، کارفرمای فولاد آذربایجان نمی‌تواند به راحتی گروه گروه کارگران قراردادی را پس از خاتمه قرارداد اخراج کند.
در همین رابطه «محمود ماهیار» نماینده قانونی کارگران فولاد آذربایجان با تایید این خبر به ایلنا گفت: از قرار معلوم این تصمیم روز گذشته گرفته شده است و در حال حاضر کارگران قراردادی که از خبر تعدیل خود مطلع شده‌اند و برای پی‌گیری به دفتر امور اداری مراجعه کرده‌اند.
وی بابیان اینکه همه کارگران اخراجی دست کم داری ۱۰ سال سابقه کار هستند؛ ادامه داد: خواسته مشخص مراجعه کنندگانی که هم اکنون در بیرون دفتر اداری کارخانه جمع شده‌اند تامین امنیت شغلی است.

--------------------------------

تلفات حوادث کار در اصفهان ۲۲ درصد افزایش یافت

تعداد فوت شدگان ناشی ازحوادث کار در ده ماه سال ۱۳۹۳ در استان اصفهان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد رشد داشت.
به گزارش ایلنا، روابط عمومی پزشکی قانونی استان اصفهان روز دوشنبه ضمن اعلام این خبر، درباره مصدومان حوادث کار در این استان گزارش داد: در این مدت آمار مصدومین ناشی از حوادث کار با ۲۵۲۲ مورد شامل ۱۲۶ زن و ۲۳۹۶ مرد نسبت به مدت مشابه سال قبل دو دهم درصد افزایش داشته است.
روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی اصفهان همچنین اعلام کرده است: در این مدت تعداد ۱۲۴ هزار و ۸۱۰ نفر درحوزه معاینات سرپائی این اداره کل و مراکز تابعه مورد معاینه قرار گرفتند.
این روابط عمومی با اشاره به اینکه از این تعداد ۴۰ هزار و ۸۰۶ نفر زن و ۸۴ هزار و چهار نفر مرد بودند، افزوده است: این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل یک و چهار دهم درصد کاهش یافت.

--------------------------------

پایان ۱۳ روز اعتصاب کارگران «لوله و نورد صفا»

اعتصاب صنفی نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از کارگران لوله و نورد صفا روز گذشته (26 بهمن) با وعدهٔ پرداخت بخشی از معوقات حقوقی کارگران تا ۱۲ اسفند ماه، به پایان رسید. در همین حال به گفتهٔ کارگران، در دو روز گذشته علاوه بر اخراج ۱۰ نفر از کارگران متخصص، ۴ نفر دیگر از کارگران به دلیل عدم رضایت از نحوهٔ پرداخت مطالبات حقوقی اقدام به تسویه حساب و ترک کار کرده‌اند.
یک منبع کارگری در ساوه، صبح امروز از پایان اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا پس از ۱۳ روزاعتصاب و اعتراض صنفی خبر داد و گفت: در پی وعدهٔ کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبت حقوقی آبان ماه کارگران تا دوازدهم اسفند، فعلا کارگران به کار بازگشته‌اند، اما خط تولید «آر بی‌» که از خطوط تولید اصلی کارخانه است به دلیل اخراج ۱۰ کارگری که روز شنبه از کار اخراج شدند نمی‌تواند شروع به کار کند.
به گفتهٔ این کارگر، دو تن از ۱۰ کارگر اخراجی به خواستهٔ خودشان مجددا به کار بازمی گردندند و با بازگشت به کار آن‌ها هم موافقت شده، اما بقیهٔ کارگران با شرکت تسویه حساب کرده‌اند.
وی همچنین از ترک کار ۴ کارگر دیگر این کارخانه در روز گذشته خبر داد و گفت: پس از اخراج ۱۰ کارگر متخصص خط تولید «آر بی‌» در روز ۲۵ بهمن ماه، روز گذشته هم ۴ نفر از کارگران اقدام به ترک کارکردند.
وی دلیل ترک کار این کارگران را عدم رضایت آن‌ها از وضعیت پرداخت مطالبات حقوقیشان عنوان کرد و گفت: این کارگران در خط تولید آر بی‌ مشغول به کار بوده‌اند و این خط جزء خطوط اصلی است که باید راه اندازی شود، زیرا عمدهٔ تولید کارخانه روی پایهٔ همین خط قرار دارد.
به گفتهٔ وی، این کارگران اخراجی در زمرهٔ نیروهای متخصص و ارشد کارخانه لوله و نورد صفا بودند که بدون حضور آن‌ها خط تولید آر بی‌ قادر به ادامه فعالیت نیست.
این کارگر ادامه داد: در حال حاضر تمام کارگران آمادگی خود را برای ادامه کار اعلام کرده‌اند اما اخراج کارگران باسابقه و ارشد خط تولید آر بی‌باعث شده این خط نتواند شروع به کار کند.

ادامه اعتصاب در صورت عملی نشدن وعده
بیش از هزار کارگر لوله‌سازی صفا که حقوق ماه‌های آبان، آذر و دی را دریافت نکرده‌اند، نسبت به معوقات بیمه ای خود نیز معترضند. در همین حال در چند روز گذشته و در پی اعتراض صنفی کارگران، کارفرمای این کارخانه وعدهٔ پرداخت معوقات حقوقی آبان ماه را تا ۱۲ اسفند داده است. یکی از کارگران در این باره گفت: طبق وعدهٔ کارفرما قرار است مطالبات حقوقی آبان ماه کارگران تا ۱۲ اسفند پرداخت شود و ۲۰ اسفند ماه هم حقوق آذر ماه پرداخت شود و پس از آن هم در چند روز باقیمانده تا پایان سال قرار است عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
این کارگر ابراز امیدواری کرد این وعدهٔ کارفرما عملی شود تا دیگر شاهد ادامه دار شدن مشکلات صنفی کارگران نباشیم. به گفتهٔ این کارگر، در حال حاضر کارگران به امید وعده پرداخت معوقات حقوقی به کار بازگشته‌اند وامیدوارند این وعده‌ها به حقیقت بپیوندد اما در صورت محقق نشدن وعده‌ها مجددا به اعتراض‌شان ادامه می‌دهند.

پیشینهٔ اعتراض
دوره جدید اعتراض صنفی کارگران لوله و نورد صفا که از روز ۱۲ بهمن آغاز شد. این اعتراض صنفی که منجر به توقف تولید شد، پس از آن رخ داد که کارفرما از پرداخت قسط دوم طلب کارگران سر باز زد.
شورای تامین ساوه، ماه گذشته مصوب کرده بود در روزهای ۲۱ دی، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود. این مصوبه روز ۲۰ دی ماه و پس از تجمع کارگران در محوطه کارخانه در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه به امضای کارفرما و اعضای شورای تامین رسید. شورای تامین در عین حال مصوب کرده بود بیش از ۱۶ ماه حق بیمه عقب افتاده کارگران قبل از روز ۲۶ دی پرداخت شود. اگرچه کارفرما قسط اول مطالبات معوقه کارگران را با یک روز تاخیر در تاریخ ۲۲ دی پرداخت کرد اما حاضر نشد بیمه عقب افتاده کارگران را به صورت کامل پرداخت کند و فقط بیمه معوقه شهریور و آذر ماه امسال را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرد.
پس از گذشت ۳ روز از موعد پرداخت قسط دوم، کارگران در اعتراض به خلف وعدهٔ کارفرما دست از کار کشیدند و تولید را متوقف کردند و نهایتا از روز گذشته ۲۶ بهمن ماه با وعدهٔ پرداخت معوقات مجددا به کار بازگشتند.

--------------------------------

روایت ۹ ماه بلاتکلیفی کارگران «ذوب آهن اردبیل»؛ بدون حقوق، بدون بیمه

کارگران «ذوب آهن اردبیل» که از اردیبهشت ماه سال جاری با تعطیلی کارخانه بیکار شده‌اند، با ادامه یافتن بلاتکلیفی‌ ۹ ماهه‌شان تا به حال چندین بار به نهادهای صنفی کارگری استان اردبیل مراجعه کرده‌اند اما تا کنون از این رایزنی‌ها نتیجه‌ای حاصل نشده است.
«مرتضی مقدم» دبیر خانه کارگر اردبیل با بیان این مطلب، به ایلنا گفت: کارفرما به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد فعالیت «ذوب آهن اردبیل» را از اردیبهشت ماه سال جاری متوقف کرده است و حدود ۲۵۰ تن از کارگران این کارخانه ذر ۹ ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده‌اند.
این فعال کارگری با بیان اینکه کارگران با وجود توصیه اداره کار برای حضور در محل کار در ایام تعطیلی کارخانه، حدود ۸ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند و بیمه آنان نیز متوقف شده است، ادامه داد: به همین دلیل ۱۵۸ نفر از این کارگران در اداره کار اردبیل ثبت شکایت کرده‌اند و مطالبه صنفی آنان در هیات تشخیص اداره کار در حال رسیدگی است.
به گفته دبیر خانه کارگر اردبیل، در ایم تعطیلی کارخانه تنها حقوق تیرماه پرداخت شده و مطالبات مزدی کارگران ذوب آهن اردبیل مربوط به ماهای اردیبهشت، خرداد، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر و دی می‌شود. همچنین کارفرما حق عیدی سال ۹۲ کارگران را که شامل دو ماه پایه مزدی‌شان می‌شود پرداخت نکرده است.
این فعال کارگری در ادامه پیرامون سوابق اعتراضات کارگران ذوب آهن اردبیل توضیح داد: کارگران ذوب آهن اردبیل در ماه جاری چندین تجمع اعتراضی در خصوص پی گیری مطالبات معوقه خود در محوطه کارخانه و همچنین مقابل ساختمان استانداری اردبیل برپا کرده‌اند که تا کنون بی تاثیر بوده است.
دبیر خانه کارگر اردبیل در بخش دیگری از این گفتگو به مشکلات کارگران برای حضور در کارخانه پس قطع سرویس‌های رفت و آمد کارگران از اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده ۱۵۲ قانون کار کارفرمای کارخانه ذوب اهن اردبیل موظف با تامین سرویس ایاب و ذهاب کارگران است که در این مورد با قطع سرویس حمل ونقل کارگران هزینه مازادی را به کارگران بیکار تحمیل کرده است.
مقدم در پایان درباره بخش دیگری از مطالبات کارگران ذوب اهن اردبیل گفت: کارگران ذوب آهن اردبیل همچنین مدعی‌اند کارفرما طی دو سال گذشته لباس و کفش ایمنی کار به آنان نداده است. همچنین از بدو تاسیس آب شرب کارخانه قطع بوده و کارگران قابل نوشیدن را از منزل به کارخانه می‌بردند.

--------------------------------

کارگر گاوداری در سمنان بر اثر حمله گاو کشته شد

یک کارگر گاوداری در شهرستان مهدیشهر استان سمنان بر اثر حمله گاو شیری به شدت مجروح و در بیمارستان فوت کرد.
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح امروز یکشنبه (۲۶ بهمن ماه) زمانی رخ داد که یک کارگر ۳۰ ساله افغان شاغل در یک واحد دامداری در شهرستان مهدیشهر سمنان در حین دوشیدن شیر، مورد حمله گاو قرار گرفت و از چند ناحیه مجروح شد که پس از انتقال به بیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده جان باخت.

--------------------------------

شکایت ۹ روزنامه نگار از مدیرمسول «کسب و کار»

۱۵ نفر از روزنامه نگاران روزنامه «کسب و کار» می‌گویند بدون دریافت مطالبات حقوقی شان در یک ماههٔ گذشته اخراج شده‌اند.
این روزنامه نگاران مدعی‌اند مدیریت روزنامه کسب و کار با خودداردی از انعقاد قرارداد کار کتبی، عدم پرداخت سهم کارفرمایی خود به حساب تامین اجتماعی، پرداخت نکردن سنوات، عیدی، بن کارگری، حق مسکن و لحاظ نکردن افزایش حقوق‌ سالانه و رعایت نشدن اخلاق حرفه‌ای مرتکب تخلفات «حقوق کار» شده است.
یکی از روزنامه نگاران این روزنامه درباره این تعدیل نیروی کار این روزنامه به ایلنا گفت: در پی اخراج‌های گسترده این روزنامه و عدم پرداخت مطالبات حقوقیمان، به همراه ۸ نفر دیگر از خبرنگاران تعدیل شده به اداره کار شکایت کردیم و قرار است تا یک هفتهٔ آینده به شکایتمان از مدیر مسول روزنامه کسب و کار رسیدگی شود.
این روزنامه نگار اخراجی که نخواست نامش منتشر شود در خصوص عدم واریز حق بیمه از سوی کارفرما مدعی شد: از اردیبهشت ماه گذشته که که در روزنامهٔ کسب و کار مشغول به کار شدیم، تنها یک ماه از بیمه‌های روزنامه نگاران رد شده و حقوق دی ماه نیز پرداخت نشده است.
این روزنامه نگار خودداری از انعقاد قرارداد کتبی و پرداخت نکردن سنوات و عیدی و بن کارگری و حق مسکن را از تخلفات دیگر کارفرما برشمرد و گفت: در ۹ ماه گذشته هر بار که بحث قرارداد‌ها را مطرح می‌کردیم با بی‌توجهی وی مواجه می‌شدیم و در ارتباط با پرداخت شدن بیمه‌های روزنامه نگاران هم به ما اطلاعات غلط داده می‌شد. یعنی به ما می‌گفتند که بیمه‌ها رد شده ولی وقتی پیگیری کردیم متوجه شدیم تنها ۱ تا ۲ ماه از بیمه‌های روزنامه نگاران به حساب تامین اجتماعی واریز شده است.
به گفته این روزنامه‌نگار، مدیر مسئول روزنامه کسب و کار در پایان دی ماه امسال بدون اعلام قبلی اقدام به کاهش تعداد صفحات روزنامه و تغییر شرایط کاری خبرنگاران این روزنامه کرده است و در ‌‌نهایت تعدادی از آنان تعدیل شده‌اند.
یکی دیگر از روزنامه نگاران اخراجی در این باره به ایلنا گفت: از پایان دی ماه، ما با تغییر سیاست کاری روزنامه مواجه شدیم به نحوی که به یکباره تعداد صفحات روزنامه کاهش پیدا کرد و تبلیغات افزایش یافت. در واقع از روزنامه نگاران تلویحا می‌خواستند که روزنامه را همراه خود به این طرف و آن طرف شهر ببرند و نقش «آگهی بگیر» (بازاریاب) را بازی کنند.
به گفتهٔ وی این روزنامه که نزدیک به ۱ سال از عمر انتشار آن می‌گذرد، در حال حاضر با ۴تا ۵ نفر اداره می‌شود.
این روزنامه نگار در ادامه به شکایت ۹ نفر از روزنامه نگاران روزنامه کسب و کار از مدیرمسول این روزنامه اشاره کرد و ضمن بیان این مطلب که «این اولین بار نیست که این روزنامه مرتکب چنین تخلفاتی می‌شود»، گفت: پیش از این نیز عده‌ای از روزنامه‌نگاران سابق این روزنامه نسبت به عدم رعایت حق و حقوشان نسبت به مدیرمسئول این روزنامه معترض بودند اما هنوز موفق به دریافت مطالباتشان نشده‌اند به همین دلیل، بعد از اینکه مذاکراتمان با مدیر مسئول روزنامه کسب و کار برای دریافت حقوق دی ماه و دیگر حقوق قانونی بی‌نتیجه ماند، به همراه ۸ نفر دیگر از روزنامه نگاران اقدام به شکایت از مدیر مسئول این روزنامه کردیم.
این روطنامه‌نگار اخراجی دلیل شکایت نکردن سایر روزنامه نگاران بیکار شده این روزنامه را اخذ سفته از روزنامه نگاران هنگام استخدام ذکر کرد و گفت: متاسفانه علی رغم غیر قانونی بودن این کار، از برخی خبرنگاران سفته گرفته شده و به همین دلیل نتوانستند اقدام به شکایت کنند. گفتنی است اخذ سفته از مصادیق قراردادهای سفید امضاء و غیرقانونی است.
قرار است دادگاه شکایت این تعداد روزنامه‌نگار از روزنامه کسب و کار در روز۳اسفندماه سال جاری برگزار شود.

نقش روزنامه‌نگاران در پایمال شدن حقوق صنفی‌شان
به گفتهٔ یکی از روزنامه نگاران روزنامه کسب و کار، پرداخت مطالبات حقوقی روزنامه نگاران هرگز طبق اصول مشخص دنبال نشده و همواره به عنوان الویت‌های دوم وسوم حرفهٔ خبرنگاری در نظر گرفته شده است.
«شاید بخشی از این مسئله ناشی از اهمال و کم کاری خود این قشر در پیگیری مطالبات حقوقیشان باشد و بخش دیگر آن ناشی از تسلط نگرشی باشد که به صرف چهرهٔ فرهنگی بودن آن‌ها را از پیگیری حق و حقوق قانونیشان باز می‌دارد. این نگرش باعث می‌شود خبرنگاران را به عنوان عضوی از این جامعه که در ازای کاری که می‌کنند حق و حقوقی دارند محسوب نکنند و صرفا بر وجههٔ فرهنگی کار ما تاکید می‌شود در حالیکه در شرایط فعلی خبرنگاران با حداقل‌ها سر می‌کنند و زندگی را به سختی می‌گذرانند.»
وی بیمه نبودن بساری از روطنامه‌نگاران را شاهدی بر این ادعا برشمرد و گفت: هنوز روزنامه نگاران موفق نشده‌اند یک نهاد صنفی قدرتمند برای پی‌گیری مطالبات صنفی اولیه خود از جمله بیمه و حداقل دستمزد تشکیل دهند.
به گفتهٔ این روزنامه نگار، تاکید بیش از حد بر وجههٔ فرهنگی کار روزنامه نگاری باعث می‌شود بسیاری از روزنامه نگاران پیگیر مطالبات حقوقی و بیمه‌ای خود نباشند در حالیکه ما هم شهروند همین جامعه هستیم و ما هم باید قدرت تامین هزینه‌های زندگی را داشته باشیم.

چهرهٔ فرهنگی هستید، دنبال پول نباشید
«جدی گرفته نشدن انعقاد قراردادهای کتبی در حرفهٔ روزنامه نگاری باعث شده در صورت بروز مشکلی در روابط کار، روزنامه نگاران با مشکل مواجه شوند و احساس امنیت شغلی نداشته باشند.»
یکی از روزنامه نگاران اخراجی روزنامه کسب و کار باذکر این مطلب به دغدغه‌های شغلی روزنامه نگاران و خبرنگاران اشاره کرد و گفت: علی رغم اینکه از ابتدا وعدهٔ پرداخت به موقع حق و حقوق به ما داده می‌شود و مدیر مسول سعی می‌کند به هر طریقی شده خبرنگار را جذب کند اما در ‌‌نهایت وقتی زمان پرداخت مطالبات می‌شود با تاکید و بزرگ نمایی وجههٔ فرهنگی روزنامه نگاران آنان را از مطالبهٔ حق و حقوق قانونی‌شان منصرف می‌کنند.
این روزنامه نگار همچنین به شرایط سخت کار روزنامه نگاری و عدم وجود حاشیه امنیت برای روزنامه نگاران در خصوص پیگیری مطالبات صنفی‌ اشاره کرد و گفت: متاسفانه شرایط کار ما به گونه‌ای است که اگر چنین مشکلی برای خبرنگاران پیش بیاید بسیاری از آن‌ها صلاح نمی‌بینند که شکایت کنند و آن هم به این دلیل است که بی‌جهت باور کرده‌اند کسی که کار فرهنگی می‌کند نباید به دنبال مطالبات حقوقی‌اش باشد. در حالیکه این مطالبات قانونی است و حداقل چیزی است که هر فردی که کار می‌کند برای تامین مخارج زندگی باید دریافت کند.
گفتنی است،تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتگو با مدیر مسول این روزنامه فرهنگی-اقتصادی تاکنون بی نتیجه مانده است.

--------------------------------

کارگران «قند کامیاب» امسال را با اضطراب از دست دادن شغل به پایان می‌رسانند

کارگران کارخانه «قند کامیاب» از کاهش امنیت شغلی‌شان به سبب کاهش تولید به حداقل ظرفیت ممکن اعلام نارضایتی می‌کنند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه قند کامیاب گزارش دادند، این واحد تولیدی با اشتغال ۱۴۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان قند و شکر در خمینی شهر اصفهان است که هم اکنون با ۲۰ درصد ظرفیت تولید در آستانه تعطیلی مجدد قرار دارد.
کارگران با بیان اینکه «در سه روز گذشته مواد اولیه برای تولید وجود ندارد» به سابقه تعطیلی این کارخانه در سال گذشته اشاره کرده و گفته‌اند: سال گذشته این کارخانه به دلیل نداشتن مواد اولیه تولید تعطیل شد و کارگران بیکار شده بودند به همین دلیل اکنون نیز با توجه به نبود مواد اولیه تولید در روزهای پایانی سال ۹۳، نگران از دست دادن شغل خود با تعطیلی کارخانه هستند.
به گفته کارگران کارخانه قند کامیاب، مشکلات این کارخانه دست کم از دو سال قبل آغاز شده به همین دلیل در حال حاضر کارفرما نمی‌تواند منابع مالی لازم را برای بالا بردن توان تولید تامین کند.
گفتنی است کارخانه قند کامیاب به علت کمبود مواد اولیه تولید و قطعی گاز و برق از اوایل بهمن‌ماه سال ۹۲ به حالت تعطیل درآمده بود و ۱۵۰ کارگر آن بیکار شده بودند اما با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی (شرکت مصباح) مجددا شروع به تولید کرد و دوباره کارگران به کار خود بازگشتند.
کارگران قند کامیاب می‌گویند؛ ما نگران تعطیلی مجدد این واحد تولیدی در آستانه سال نو هستیم چرا که سال گذشته درست با وجود مشکلات مشابه امروز، کارخانه تعطیل شد و کارگران بیکار شدند.
به گفته آنان با وجود تعویق دو ماه حقوق ماهای بهمن و اسفند سال ۹۲ و دی ماه سال ۹۳ کارفرما باید نقدینگی کافی برای پرداخت مطالبات پایان سال کارگران را که شامل عیدی نیز می‌شود فراهم کند. اما وضعیت فعلی کارخانه نگرانی کارگران را دو چندان کرده است.

--------------------------------

تجمع کارگران «کیان تایر» به دلیل نگرانی از دریافت نکردن مطالبات پایان سال

شماری از کارگران کارخانه «کیان تایر» صبح دیروز و امروز (۲۵ و ۲۶ بهمن ماه) در واکنش به کاهش تولید به حداقل ظرفیت کارخانه و به تبع آن نگرانی از دریافت نکردن مطالبات پایان سال خود، در محوطه کارخانه تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه کیان تایر به ایلنا گفته‌اند: علت تجمع دو روزه آنان اعتراض به مشکلاتی است که در نتیجه کاهش تولید، کارخانه را با مشکلات مالی روبرو کرده است و این شائبه را به وجود آورده که ممکن است مطالبات پایان سال آنان پرداخت نشود.
به گفته کارگران؛ کارخانه کیان تایر ۱۰۰۶ کارگر دارد که تنها حدود ۳۰۰ نفرشان با قرارداد دائمی مشغول به کارند. از آذر ماه سال جاری تولید در این کارخانه به سبب کاهش تقاضا بسیار کم شده است از این رو افزایش مشکلات کارخانه در آستانه سال نو کارگران موقت را نگران امنیت شغلی و پرداخت نشدن مطالبات پایان سال خود کرده است.
کارگران مدعی شدند؛ واردات بی‌رویه انواع لاستیک خودرو با نازل‌ترین قیمت، کارخانه کیان تایر و سایر کارخانه‌های تولید کننده لاستیک را دچار رکود کرده است. در حال حاضر تولید در این کارخانه حدود ۴۰ تا ۵۰ تن کاهش پیدا کرده و این در حالی است که پیش از این کیان تایر روزانه حدود ۶۰ تن تولید داشته‌ است.
کارگران کیان تایر همچنین افزودند: اصلی‌ترین مشکل کارخانه کیان تایر وصول نشدن مطالباتش است. شرکت کیان تایر محصولات مورد نیاز کارخانه‌های دو خودرو ساز را به واسطه ضمانتی که وزیرصنعت به کارخانه داده تحویل می‌دهد اما اکنون سه ماه است که نمی‌تواند مطالبه حدودا ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی خود را از خودرو سازی‌های سایپا و ایران خودرو دیزل وصول کند.
کارگران می‌گویند: شرکتهای خودرو ساز در پاسخ به پرداخت نکردن بدهی‌های کارخانه کیان تایر می‌گویند ما خودمان از دولت مطالبه داریم که اگر بتوانیم یک دهم آن را وصول کنیم حتما طلب شما را می‌دهیم.
منابع کارگری ایلنا در کیان تایر همچنین مدعی شدند شرکت کیان تایر در حال حاضر به دلیل وصول نکردن مطالبات معوقه خود و کاهش تولید دچار کمبود نقدینگی است وسرمایه در گردش ندارد. اگر مطالبات معوقه کارخانه از بدهکاران وصول نشود در آستانه سال نو علاوه بر کاهش امنیت شغلی کارگران احتمال تعطیلی کارخانه نیز وجود دارد.

--------------------------------

سنگ‌اندازی اداره کار اردکان در راه «بازگشت به کار» نماینده کارگران چادرملو

با وجود گذشت دو ماه از صدور حکم تبرئه نماینده کارگران پیمانی معدن چادرملو، اداره کار اردکان هنوز حاضر به قبول دادخواست بازگشت به کار نماینده کارگران نشده است.
بهرام حسنی‌نژاد دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران چادرملو که در پی شکایت کارفرما پس از اعتصاب یک ماهه کارگران این شرکت معدنی در سال گذشته از کار اخراج شده بود، در دو ماه گذشته با وجود صدور حکم تبرئه از تمام اتهامات موفق به بازگشت به کار نشده است.
حسنی‌نژاد در این باره به ایلنا گفت: متاسفانه پس از طرح شکایت من در اداره کار اردکان، این اداره ارائهٔ دادخواست بازگشت به کار از سوی من را بی‌مورد دانسته و پیگیری این امر را موکول به رای دیوان عدالت اداری کرده است در حالیکه حکم اخراج من توسط اداره کار و با شکایت کارفرما صادر شده بود و پس از تبرئه شدنم دیگر این اقدامات توجیهی ندارد.
وی اضافه کرد: مسئولین اداره کار اردکان حتی حاضر به پذیرش دلایل دادخواست من مبنی بر بازگشت به کار نشده‌اند و اعلام کرده‌اند این مسئله باید در راستای طرح شکایت خودم در دیوان عدالت اداری پیگیری شود.
به گفتهٔ حسنی‌نژاد، اداره کار اردکان رای هیئت حل اختلاف در خصوص اتمام قرارداد او را ملاک قرار داده و هرگونه تغییر در شرایط کاری این کارگر را منوط به رای دیوان عدالت اداری کرده است.
حسنی‌نژاد در خصوص اظهار نظر‌های کار‌شناسی در خصوص پیگیری وضعیت بازگشت به کارش گفت: در خال حاضر ۴ ماه از مدت قرارداد من باقی مانده که طبق نظر کار‌شناسان اداره کار در تهران و با توجه به مواد ۱۷ و ۱۸ قانون کار باید برای گذراندن چهار ماه باقیمانده به کار بازگردم ضمن اینکه بر اساس‌‌ قانون کار باید حق و حقوقم توسط کارفرما پرداخت شود اما در ‌‌نهایت قرار شد نظر نهایی در مورد بازگشت به کارم به تایید اداره کار اردکان برسد که متاسفانه تا به حال این اداره نسبت به درخواست من ترتیب اثری نداده و ارائهٔ دادخواست را منوط به رای دیوان عدالت اداری کرده است.
به گفتهٔ حسنی‌نژاد، او باید تا مرداد ماه سال آینده که تاریخ رسیدگی به شکایتش در دیوان عدالت اداری است صبر کند و پس از آن نسبت به ارائهٔ دادخواست در خصوص حکم بازگشت به کارش اقدام کند.
بهرام حسنی‌نژاد، دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو که اخراج او در سال گذشته باعث اعتصاب یک ماههٔ کارگران در این واحد معدنی شدن بود، پیش از این در چهاردهم دی ماه به ایلنا خبر داده بود که اداره کار اردکان حاضر به ثبت دادخواست بازگشت به کارش نشده است. این در حالی بود که به گفتهٔ وی حکم تبرئهٔ او از تمام اتهامات وارده از طرف کارفرما از سوی دادگاه صادر شده است و وی می‌تواند طبق احکام صادر شده مجددا نسبت به بازگشت به کار اقدامات قانونی را انجام دهد. در پی این اقدام، دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران چادرملو نامه‌ای به این اداره نوشت و عنوان کرد که چون این اداره در راه گرفتن حکم بازگشت به کار او سنگ اندازی می‌کند وی این قضیه را از طریق واحد جبران خدمت وزارت کار در تهران پیگیری می‌ کند.
گفتنی است، براساس مادهٔ ۱۷ و ۱۸ قانون کار «در صورتیکه توقیف کارگر در مراجع حل اختلاف منتهی به صدور حکم محکومیت نشود مدت توقیف، جزء سابقهٔ خدمت کارگر محسوب می‌شود و کارفرما مکلف است ضمن صدور مجوز بازگشت به کار، ضرر و زیان وارده را جبران و مزد و مزایای کارگر را نیز پرداخت کند»
به گفتهٔ حسنی‌نژاد رای هیئت حل اختلاف مبنی بر اتمام قرارداد او در شرایطی صادر شده که چند ماهی از مدت تعلیق او از کار گذشته بود و چون این رای از نظر وی در شرایط متناسب با شرایط کار او صادر نشده بود با شکایت او به دیوان عدالت اداری رفت تا در خصوص رای نهایی تصمیم گیری شود. این شکایت هم اکنون در دیوان عدالت در حال پیگیری است.

--------------------------------

جزئیات حادثه تصادف کارگران روزمزدی «هفت تپه»

در پی وقوع حادثه منجر به مجروحیت ۱۶ نفر از کارگران روز مزدی نی بر هفت تپه، یکی از کارگران این مجتمع به تشریح جزئیات این حادثه پرداخت.
این کارگر به ایلنا گفت: حوالی ساعت ۱۳ روز گذشته (۲۴آبان ماه) ۱۶ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری «افق طلایی شوش‌تر» که با یک دستگاه وانت نیسان قصد عزیمت به محل کار خود در مزارع نی شکر را داشتند که با یک خودرو کامیون تریلر حامل نی بریده شده در جاه‌های فرعی منتهی به مجتمع کشت وصنعت هفت تپه برخورد می‌کنند.
این منبع مطلع با بیان اینکه در نتیجه این برخورد ۸ نفر از کارگران از ناحیه دست و پا دچار شکستگی شده‌اند، گفت: مابقی کارگران دچار آسیب دیدگی جزئی شده‌اند اما راننده وانت (راننده طرف قرار داد شرکت پیمانکاری) که شدت مصدومیت اش بیشتر بوده است به دلیل آسیب دیدگی‌های جدی از ناحیه قفسه سینه و سر هنوز در بیمارستان مافی شوش بستری است.
به گفته وی، اکثر حوادث تصادفی که در این منطقه برای کارگران به وجود می‌‌اید یکی عبور و مرور کامیون‌های «نی‌کش» (ترلیلی‌هایی که نی بریده حمل می‌کنند) است و دیگری گرد و خاک ناشی از عبور این خودرو‌ها در جاده‌های خاکی بین مزارع است که عبور و مرور را برای رانندگان که اغلب کارگرانی هستند که در این مسیر تردد دارند سخت می‌کند.
وی گفت: در گذشته این جاده‌های خاکی توسط خودرو‌های مخصوص آب پاشی می‌شد تا دید رانندگان از شدت گرد و خاک محدود نشود، اما چند ماهی است همین کار ساده برای حفظ جان کارگران انجام نمی‌شود.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه با بیان اینکه حدودا دو ماه پیش حادثه مشابهی منجر به مرگ دو کارگر نی بر شد افزود: این کارگران که قصد ورود به مزارع برای فعالیت روزانه‌شان را داشتند با محدود شدن دیدشان که ناشی از گرد و غبار خودروهای سنگین بود با یکی از خودرو‌های حمل نی از روبرو بر خورد کردند و کشته شدند.
وی همچنین در خصوص وضعیت شغلی کارگران روزمزد نی بر گفت: این کارگران با قرارداد شفاهی سر کار می‌آیند وبه همین صورت نیز از کار خود اخراج می‌شوند. قرار داد کتبی بین کارگر و کارفرما وجود ندارد و بیمه تامین اجتماعی آنان نیز در هر چند روز که سر کار حاضر شوند به تامین اجتماعی واریز می‌شود.
این کارگر نی شکر هفت تپه با بیان اینکه حقوق کارگران روز مزدی در مجتمع کشت وصنعت که زیر نظر چندین شرکت پیمانکاری فعالیت دارند هر ماه با تاخیر پرداخت می‌شود در مورد آخرین معوقات حقوق این کارگران گفت: این کارگران دو ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند.
او در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه شرکت اصلی مجتمع کشت صنعت هفت تپه نیز در گذشته نیروی کار خود را با وانت بار و خودرو‌های مشابهه جابجا می‌کرد گفت: وقوع چندین حادثه تصادف در بین خودروهای حمل ونقل حامل کارگران باعث شد در ‌‌نهایت مجتمع چندین خودروی مینی بوس را با خودرهای وانت جایگزین کند.

--------------------------------

تجمع ۱۰۰ کارگر مرکز خرید پدیده شاندیز در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق

نزدیک به ۱۰۰ کارگر مرکز خرید «پدیده شاندیز» واقع در مشهد صبح امروز (شنبه ۲۵ بهمن) در اعتراض به تعویق بیش از چهار ماه حقوق مقابل درب ورودی شهر رؤیایی این شرکت تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۴۷۰ کارگر مرکز خرید پدیده شاندیز مشهد از مهر ماه امسال تاکنون حقوقی دریافت نکرده‌اند.
این کارگران در هفته‌های گذشته نیز در اعتراض به تعویق حقوق‌شان دست از کار کشیده بودند اما کارفرما به آن‌ها قول داده بود معوقات‌شان را تا روز شنبه ۲۵ بهمن پرداخت کند.
کارگران می‌گویند کارفرما مدعی است به دلیل آنکه دادستانی حساب های شرکت را مسدود کرده نمی‌تواند حقوق عقب افتاده کارگران را پرداخت کند.

--------------------------------

تعویق ۳ ماه و نیم حقوق ۶۳۰ کارگر معدن قشلاق

کارگران معادن زغال سنگ «قشلاق» (البرز شمال شرق) در استان گلستان از تعویق ۳ ماه و نیم حقوق ۶۳۰ کارگر شاغل در این واحد معدنی، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان می‌شود خبر دادند.
کارگران معدن زغال سنگ قشلاق به ایلنا گفته‌اند حقوق ماه‌های آبان، آذر، دی و نیمی از حقوق اردیبهشت ماه سال جاری را نیز دریافت نکرده‌اند. به همین دلیل طی هفته‌های گذشته چندین تجمع در محوطه معدن و در مقابل فرمانداری آزادشهر برگزار کردیم اما در آخرین تجمع شخص آقای فرماندار حضور نداشت و اجتماع کارگران سریعا خاتمه یافت.
کارگران می‌گویند علاوه بر تعویق ۳ ماه و نیم حقوق، عنوان سختی کار نیمی از کارگران پر سابقه این معدن که بیمه آنان در سالهای ۸۳ تا ۷۸ در تامین اجتماعی شهرستان شاهرود رد می‌شده دچار مشکل است که اگر کارگران بتوانند این مشکل را با همکاری تامین اجتماعی شاهرود رفع کنند ۱۷۰ نفر از کارگران مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته می‌شوند.
به گفته آنان، پس از پی‌گیری مطالباتمان کارفرما وعده پرداخت یک ماه حقوق را حداکثر تا پایان امروز ۲۵ بهمن ماه داده بود اما تا لحظه ارسال خبر هیچ پولی به حساب کارگران واریز نشده است.
کارگران مدعی شدند؛ همچنین کارفرما وعده پرداخت یک ماه دیگر از معوقات حقوقی‌مان را در ماه آینده داده است و همچنین وعده کرده عیدی کارگران را قبل از ۱۵ اسفند ماه به حساب کارگران پرداخت کند.
کارگران معدن قشلاق همچنین گفتند: ٰیکی دیگر از مشکلات نحوه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارگاه معدنی است چرا که حقوقشان پس از اجرای این طرح هیچ تغییری نکرده است.
کارگران معدن قشلاق می‌گویند حقوق دریافتیشان به صورت حداقلی محاسبه می‌شود و هیچگونه مزایای شغلی برای افزایش حقوق ندارند.

--------------------------------

۱۰ کارگر لوله و نورد صفا اخراج شدند/ ادامه اعتصاب کارگران

۱۰ کارگر لوله و نورد صفا در میانه اعتراض صنفی نزدیک به ۱۰۰۰ کارگر این واحد تولیدی اخراج شدند. کارگران به نقل از مدیران کارخانه می‌گویند این ۱۰ کارگر به توصیه شورای تامین شهرستان ساوه در لیست اخراج قرار گرفته‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارفرما صبح امروز (شنبه ۲۵ بهمن) با نصب اطلاعیه‌ای در محوطه کارخانه از اخراج «حجت محبوب»، «حسن امیدشمالی»، «داوود واحدی»، «منصور بصیری»، «حبیب اوتادی»، «نعمت صدری‌خانلو»، «احمد امانی»، «مهدی اکبری‌نوری»، «غلامرضا غلامی» و «نبی‌الله حیدری» خبر داد.
بر اساس این گزارش، کارفرما هفته گذشته دو نفر از مهندسان کارخانه به نام‌های «علی حاج حسینی» و «محمدرضا خوشرو» را به دلیل همراهی با اعتصاب کارگران اخراج کرده بود.
اعتراض صنفی کارگران لوله و نورد صفا - که از روز ۱۲ بهمن آغاز شده - در پی آن دنباله دار شده است که قسط دوم مطالبات معوقه کارگران با ۵ روز تاخیر در تاریخ ۱۵ بهمن پرداخت شد. کارگران در پی این تاخیر ۵ روزه خواستار پرداخت پیش از موعد قسط سوم مطالبات معوقه‌شان شدند و تا امروز از راه‌اندازی مجدد تولید سر باز زده‌اند.
گفتنی است تاخیر ۵ روزه در پرداخت قسط دوم طلب کارگران در حالی اتفاق افتاد که شورای تامین شهرستان ساوه ماه گذشته مصوب کرده بود در روزهای ۲۱ دی، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
این مصوبه روز ۲۰ دی پس از تجمع کارگران در محوطه کارخانه در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه به امضای کارفرما و اعضای شورای تامین رسید.
شورای تامین در عین حال مصوب کرده بود بیش از ۱۶ ماه حق بیمه عقب افتاده کارگران قبل از روز ۲۶ دی پرداخت شود. اگرچه کارفرما قسط اول مطالبات معوقه کارگران را با یک روز تاخیر در تاریخ ۲۲ دی پرداخت کرد اما حاضر نشد حق بیمه عقب افتاده کارگران را به صورت کامل پرداخت کند و فقط حق بیمه معوقه شهریور و آذر ماه امسال را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرد.

--------------------------------

مصدومیت ۱۵ کارگر «نی بر» هفت تپه بر اثر تصادف اتومبیل

برخورد دو دستگاه خودرو در شهرستان شوش در شمال خوزستان به مصدوم شدن ۱۵ کارگر منجر شد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه حوالی ساعت ۱۳ ظهر روز جمعه (دیروز) بین یک دستگاه تریلر حمل نیشکر و یک دستگاه وانت نیسان حامل کارگران «نی بر» شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در نزدیکی شهر حر و در جاده‌های فرعی منتهی به این شرکت رخ داد.
در این حادثه ۱۵ سرنشین خودروی وانت نیسان مصدوم شدند که توسط چهار دستگاه آمبولانس به درمانگاه شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و نیز بیمارستان نظام مافی شوش منتقل شدند.
همچنین از شهرستان شوش خبر می‌رسد که از هفت مصدوم منتقل شده به بیمارستان نظام مافی شوش، حال دو تن وخیم است. هشت مصدوم دیگر این حادثه نیز پس از مداوا از درمانگاه شرکت هفت تپه مرخص شدند.
طبق گزارش پلیس راه، سبقت غیر مجاز وانت نیسان حامل کارگران نی بر در جاده اختصاصی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه عامل این حادثه بوده است.
در دی ماه نیز واژگونی یک دستگاه وانت نیسان حامل کارگران نی بر این شرکت به کشته شدن دو کارگر و مصدوم شدن هفت نفر دیگر انجامید.
کارگران محلی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در شمال خوزستان و نیز کارگران مزارع کشاورزی در این استان اغلب به وسیله وانت بار جا به جا می‌شوند.

--------------------------------

دلایل اعتراض رانندگان اتوبوس‌رانی اصفهان در روز ۲۲ بهمن/ شورای تأمین مأمور رسیدگی شد

منابع کارگری ایلنا از رسیدگی به مطالبات کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه در شورای تامین استان اصفهان خبر می‌دهند. کارگران می‌گویند رسیدگی به مطالبات‌شان پس از آن در دستور کار شورای تامین قرار گرفته است که نزدیک به هزار راننده معترض این شرکت اتوبوسرانی روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۲ بهمن) مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.
یک عضو شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: شورای تامین استان بعد از تجمع هزار نفری کارگران مقابل ساختمان شهرداری وعده داد که به مطالبات طرح شده در این تجمع تا روز یکشنبه این هفته رسیدگی خواهد کرد.
او با اشاره به جلسه دیروز (جمعه ۲۴ بهمن) شورای تامین با دو تن از اعضای شورای اسلامی کار اتوبوس‌رانی اصفهان، افزود: نمایندگان کارگران در این جلسه مطالبات همکاران خود را به گوش مسئولان استانی رساندند.
این فعال کارگری در تشریح دلایل دور جدید اعتراضات صنفی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه بیان کرد: شرکت واحد اصفهان به جای واگذاری اتوبوس‌ها به رانندگان به صورت خود مالکی، با بخش خصوصی قرارداد می‌بندد و اتوبوس‌ها را با قیمت پایین‌تری به شرکت‌ها واگذار می‌کند. شرکت‌های بخش خصوصی نیز رانندگان بازنشسته را برای کار بر روی این اتوبوس‌ها استخدام می‌کنند. این در حالی است که در سراسر کشور، اتوبوس‌ها به صورت خودمالکی به رانندگان واگذار می‌شوند.
او در تشریح سایر دلایل اعتراض کارگران افزود: مدیر عامل وقت شرکت واحد اصفهان در سال ۸۳ طرح طبقه بندی مشاغل را با بودجه‌ای بالغ بر ۲ میلیارد تومان امضاء کرد اما چندی بعد از شرکت رفت. مدیرعامل بعدی در سال ۸۹ این طرح را با‌‌ همان بودجه ۲ میلیارد تومانی که ۶ سال پیش امضاء شده بود اجرا کرد. حقوق کارگران بر اثر اجرای این طرح روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان افزایش پیدا کرد. بعد‌ها فهمیدیم که آن زمان [سال ۸۹] نامه‌ای مبنی بر افزایش ۱۰۵ هزار تومانی حقوق کارگران به سازمان شهرداری‌ها ابلاغ شده بود اما مدیران شرکت واحد با اجرای طرح طبقه بندی از اجرای آن نامه سر باز زدند.
او تصریح کرد: اگر آن نامه اجرا می‌شد حقوق کارگران بیش از سه برابر میزانی که بر اثر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل افزایش پیدا کرد افزایش می‌یافت.
این فعال حقوق صنفی کارگران در عین حال گفت: در حال حاضر من با بیش از ده سال سابقه کار روزانه ۲۸ هزار تومان حقوق می‌گیرم در حالی که رانندگان شاغل در کرج و تهران با سابقه کار مشابه به ترتیب روزانه ۳۳ و ۴۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند.
او در ادامه بیان کرد: از ۲۰ سال پیش مقرر شد که روزانه ۳۴ تومان بابت نظافت اتوبوس به رانندگان پرداخت شود. در حال حاضر حق نظافت اتوبوس‌‌ همان ۳۴ تومان است. سوال من این است که پرداخت روزی ۳۴ تومان به رانندگان در سال ۹۳ به چه دردی می‌خورد؟ نظافت که‌‌ همان نظافت است.
این نماینده کارگری در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: این نگرانی وجود دارد که شرکت واحد در آستانه سال نو کارگرانی را که به صورت فعال در اعتراضات صنفی شرکت می‌کنند اخراج کند زیرا مشابه این اتفاق در سال گذشته به وقوع پیوست. البته اعضای شورای تامین در جلسه دیروز به نمایندگان کارگران قول داده‌اند که نگذارند شرکت واحد هیچ کارگری را اخراج کند.
گفتنی است خبرنگار ایلنا علی رغم هماهنگی قبلی تا این لحظه موفق نشده است با مدیران شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه تماس بگیرد.

--------------------------------

انفجار بخاری جان کارگر مرغداری را در «ماکو» گرفت

روز گذشته بر اثر انفجار بخاری نفتی در یکی از مرغداری‌های شهرستان ماکو یکی از کارگران شاغل در این مرغداری کشته شد.
به گزارش ایلنا بر اثر انفجار بخاری نفتی در مرغداری واقع در شهرک «میلان» از توابع شهرستان ماکو، کارگری به نام «منصور دلایی میلان» به علت سوختگی شدید، جان خود را از دست داد.
بنا بر این گزارش، این کارگر متأهل و دارای دو دختر و دو پسر بوده است.

--------------------------------

ادامه اعتراض کارگران بیکار شده «قند ورامین»/ کارگران هر روز تجمع می‌کنند

کارگران قند ورامین امروز نیز در اعتراض به تعطیلی این واحد تولیدی و بلاتکلیفی شغلی‌شان به اجتماع خود در مقابل درب ورودی کارخانه ادامه دادند. این کارگران از اوائل بهمن‌ماه و متعاقب تعطیلی این واحد تعطیلی به طور روزانه در مقابل درب این کارخانه تجمع می‌کنند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند؛ تجمع کنندگان کارگرانی هستند که با سوابق بالا به قراردادهای موقت و دائمی دراین کارخانه مشغول به کار بودند اما بعد از اعلام تعطیلی کارخانه از سوی کارفرما هنوز وضعیت مشخصی ندارند و هر روز مقابل درب کارخانه به امید از سر گیری فعالیت کارخانه تجمع می کنند.
کارگران گفتند؛ در کارخانه قند ورامین ۱۶۰ کارگر رسمی با سوابق بالای ۲۰ سال و ۲۴۰ کارگر قرار دادی با سوابق ۲ تا ۱۶ سال مشغول به کار بودند که اکنون شائبه اخراج کارگران قرار دادی در کارخانه قوت گرفته است.
به گفته کارگران، کارفرما قصد دارد به مرور کارگران قرار داد موقت را بعد از اتمام قرا داد کاریشان اخراج کند. در حال حاضر کارفرما با ۱۰ نفر از کارگران قرار دادی این موضوع را مطرح کرده اما تسویه حسابی انجام نشده است.
بر اساس گفته‌های کارگران قند ورامین، وضعیت ۱۶۰ کارگر رسمی با سوابق ۲۰ سال به بالا هنوز مشخص نیست و اگر مشکلات بازنشستگی کارگران رسمی که مربوط به سختی کارشان است از سوی کارفرما رفع شود غالب کارگران رسمی امکان بازنشسته شده تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور را دارا می‌شوند.
کارگران قند ورامین درباره مشکلات بازنشستگی کارگران دائمی گفتند؛ عمده مشکل کارگران رسمی کارخانه برای بازنشسته شدن این است که دو سال آخر سوابق بیمه‌شان با عنوان شغلی سخت وزیان آور رد نشده است.
به گفته کارگران، عنوان سخت وزیان آور شغلی کارگران این کارخانه هر دو سال یکبار با درخواست کارفرما از سوی تامین اجتماعی تمدید می‌شد اما دو سال است کارفرما این روند را تمدید نکرده است.
کارگران قند ورامین همچنین درباره معوقات حقوقی‌شان می‌گویند: کارگران این کارخانه یک ماه حقوق دی ماه خود را از کارفرما طلب دارند. حتی چند روزی است فیش حقوقی دی ماه کارگران این کارخانه صادر شده اما هنوز پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است.
کارگران قند ورامین درباره سایر مطالبات صنفیشان می‌گویند: ۳ سال است که حق کفش و لباس کارگران پرداخت نشده است. همچنین حق بن خوار و بار کارگران نیز به صورت اقساطی به حقوق کارگران افزوده می‌شد.

--------------------------------

اعتصاب هشدار آمیز کارگران فولاد آلمان

همزمان با شروع دور سوم مذاکرات افزایش دستمزد کارگران صنایع فولادی و الکترونیکی در هامبورگ اعضای اتحادیه کارگری فولاد آلمان، اعتصاب هشدارآمیز برپا کردند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا به نقل از کانال اول تلویزیون دولتی آلمان، «آ. اِر. دِ» در حالی که دور سوم مذاکرات مربوط به مناقشه افزایش حقوق و دستمزد کارگران صنایع فولادی و الکترونیکی در هامبورگ آلمان آغاز شد اتحادیه کارگری فولاد آلمان همزمان از بیش از ده هزار عضو خود درخواست کرد تا کل امروز را در یک اعتصاب هشدارآمیز بسر ببرند و دست از کار بکشند.
این اتحادیه برای اعضای خود یک افزایش حقوق پنج و نیم درصدی را مطالبه کرده است، غافل از آنکه کارفرمایان این صنایع تنها با یک افزایش دو ممیز دو دهم درصدی به دستمزدهای فعلی کارگرانشان موافقت کرده‌اند.

--------------------------------

مرگ کارگر براثر آتش‌سوزی در مشهد

مدیرمنطقه ۳ عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد از مرگ کارگری در پی حریق در یک مجتمع تجاری در حال ساخت خبر داد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا مدیرمنطقه ۳ عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد، در این باره گفت: در ساعت ۱۰ صبح روز گذشته (معع بیست و سوم بهمن) حادثه آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت آکسون به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و به دنبال آن ستاد فرماندهی بیش از ۵۰ آتش‌نشان به همراه ۱۵ خودرو و تجهیزات مربوطه به محل حادثه واقع در میدان ۱۷ شهریور مشهد اعزام کرد.
«ابوالفضل تیموری» با اشاره به حضور آتش‌نشانان در محل گفت: پس از حضور آتش‌نشانان در محل مشاهده شد که حریق در قسمت نمای این مجتمع تجاری در حال ساخت رخ داده و شعله‌های آتش‌ نیمی از نمای این ساختمان ۱۷ طبقه را در برگرفته و آتش در حال سرایت به داخل ساختمان است.
مدیرمنطقه ۳ عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد با بیان اینکه یک کارگر نیز مشغول کار بر روی نمای این ساختمان بود، اظهار کرد: هنگام وقوع حریق متاسفانه این کارگر در میان شعله‌های آتش محبوس شده و به علت صدمات ناشی از سوختگی، جان خود را از دست داد.
تیموری با بیان اینکه آتش‌نشانان از چند جهت عملیات اطفای حریق را آغاز کرده و پس از مدتی ضمن مهار حریق موفق به اطفای کامل آن شدند، خاطرنشان کرد: علت این حادثه از سوی کار‌شناسان در دست بررسی است اما با توجه به اینکه کارگران مشغول ایزوگام کردن نمای این ساختمان بودند، ممکن است این موضوع علت وقوع حریق باشد.

--------------------------------

مرگ کاربر جرثقیل در شهرک غرب

کاربر ۵۵ ساله یک دستگاه جرثقیل تاور بر اثر حادثه حین کار جان خود را از دست داد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا روز سشنبه بیست و یکم بهمن‌ماه به دنبال تماس‌هایی با سامانه ۱۲۵ مبنی بر معلق ماندن اپراتور جرثقیل تاور، نجاتگران ایستگاه ۲۵ ظهر سه‌شنبه روانه شهرک غرب، خیابان ایران زمین، خیابان مهستان شدند.
«حجت راستاد» افسر آماده منطقه ۲ عملیات در این باره گفت: با رسیدن آتش‌نشانان به محل حادثه مشاهده شد کاربر جرثقیل تاور به صورت معلق میان زمین و آسمان مانده و هر لحظه احتمال سقوط آن وجود داشت.
وی افزود: آتش‌نشانان بلافاصله پس از کشیدن نوار خطر در اطراف محل حادثه اقدام به مهار تاور کرده و با رعایت کامل اصول ایمنی و با استفاده از سبد، کاربر جرثقیل تاور که مردی ۵۵ ساله بود را به پایین منتقل کردند که پس از تحویل به امدادگران اورژانس مرگ وی توسط آنان تأیید شد.

--------------------------------

۳ کارگر اعتصابی بر اثر انفجار در شرکت نفت «پتروبراس» برزیل جان باختند

انفجار در شرکت نفت برزیلی «پتروبراس» باعث کشته شدن حداقل سه کارگر شد.
به گزارش ایلنا به نقل از راشاتودی، مقام‌های برزیل اعلام کردند که در اثر انفجار در شرکت نفت پتروبراس حداقل سه کارگر کشته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.
۷۴ کارگر در بخشی از شرکت که انفجار روی داد، حضور داشتند که عملیات جست‌وجو برای یافتن شش نفر از آن‌ها همچنان ادامه دارد.
این در حالی است که کارگران شرکت نفت پتروبراس روز گذشته - چهارشنبه - در اعتراض به شرایط کار و تعویق در پرداخت حقوق خود دست به اعتصاب زده بودند.
هنوز درباره علت انفجار در شرکت نفت پتروبراس گزارشی منتشر نشده است.

--------------------------------

اعتصاب کارگران صنعت نفت برزیل در واکنش به تعویق حقوق

کارگران صنعت نفت برزیل در اعتراض به شرایط نامناسب کاری خود دست به اعتصاب زدند.
به گزارش ایلنا به نقل از افه، کارگران شرکت نفت برزیلی «پتروبراس» در اعتراض به شرایط نامناسب کاری و تعویق در پرداخت حقوق خود دست به اعتصاب زدند.
کارگران شرکت نفت پتروبراس همچنین با بستن پل ۱۳ کیلومتری در نزدیکی خلیج «گونابارا» باعث ترافیک سنگین در منطقه و نیز ایالت «ریو دو ژانیرو» شدند.
کارگران برزیلی، بخشی از مسیر پل را سوار بر اتوبوس پیموده و سپس برای بستن پل به صورت پیاده راه‌پیمایی کردند.
حدود دو هزار و ۳۰۰ کارگر شرکت نفتی پتروبراس حقوق خود را دریافت نکرده‌اند.
کارگران نفتی برزیلی گفتند که «الومینی انخنهاریا» کارفرمای شرکت نفتی پتروبراس از بیستم دسامبر گذشته حقوق کارگران را پرداخت نکرده است و همچنین حقوق باقی‌مانده حدود ۴۰۰ کارگر که اخراج شده‌اند، نیز مشخص نشده است.

--------------------------------

«مس کاران» تعطیل شد؛ ۸۰ کارگر بیکار شدند

با تعطیلی کارخانه «مس کاران» سمنان ۸۰ کارگر بیکار شدند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند پیش از تعطیلی کارخانه مس کاران که در زمینه تولید انواع آندهای مسی و مفتول‌های مسی بدون اکسیژن در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت می‌کرد، ۸۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند.
کارگران می‌گویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.
به گفته کارگران در روزهای آخر فعالیت کارخانه اداره گاز و برق استان به دلیل افزایش مطالباتشان گاز و برق کارخانه را قطع کردند و طبیعتا کارخانه تعطیل شد.
به ادعای کارگران مس کاران؛ کارفرما یکی از دلایل تعطیلی کارخانه را نوسانات نرخ دلار عنوان کرده است. کارفرما به کارگران گفته است کاهش اخیر نرخ دلار باعث تغییرات مکرر قیمت مواد اولیه تولید (مس) شده و در این شرایط ادامه تولید در این کارخانه توجیه اقتصادی ندارد.
کارگران مس کاران می‌گویند بیکاری ۸۰ کارگر قرارداد موقت و دائمی با چندین سال سابقه کار در آستانه پایان سال، شرایط زندگی را برای خانواده‌هایشان سخت کرده است.

--------------------------------

دو تن از کارگران معترض «فولاد و چدن دورود» تنبیه شدند

در حالیکه هنوز مطالبات حقوقی کارگران فولاد و چدن دورود طی چهار ماه گذشته پرداخت نشده است، منابع کارگری از لرستان خبر می‌دهند چند کارگر این کارخانهٔ صنعتی که در تجمع اعتراضی کارگران در یک ماهه ی اخیر شرکت کرده بودند با نظر مدیریت کارخانه تنبیه شده‌اند و شغل پایین‌تری به آنان واگذار شده است.
به گزارش ایلنا، این کارگران پیش از این از تکنیسین‌های برق بودند که به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی کارگران از سوی کارفرما مورد تنبیه قرار گرفته و به بخش سنگ زنی که به گفتهٔ کارگران سخت‌ترین قسمت کارخانه است منتقل شده‌اند. منابع ایلنا معتقدند کار در این قسمت هیچ تناسبی با رشتهٔ تخصصی و موقعیت شغلی این کارگران که دارای سابقهٔ ۱۰ ساله کار در این شرکت هستند، ندارد.
به گفتهٔ منابع آگاه در یک سال گذشته وضعیت فولاد و چدن دورود در زمینهٔ پرداخت حقوق و مزایا مساعد نبوده و بخش از آن به دلیل شرایطی است که در اثر اجرای پروژه‌های در دست بهره برداری شرکت به وجود آمده است.
گفته می‌شود این کارگران از روز جمعه ۱۷ بهمن ماه به بخش سنگ زنی (سخت‌ترین بخش کارخانه) منتقل شده‌اند.
کارگران کارخانهٔ فولاد و چدن می‌گویند این دو نفر به خاطر دفاع از حقوق کارگران در کنار سایر همکارانشان در تجمع حضور داشتند و به خاطر دفاع از حقوق صنفیشان مورد تنبیه قرار گرفته‌اند.
یکی از کارگران که به شدت از این اتفاق ناراحت بود به ایلنا گفت: مسولین شرکت به عمد این کار را انجام می‌دهند تا سایر کارگران بترسند و دیگر برای دفاع از حقوق صنفیشان اعتراض نکنند. گفته می‌شود یکی از این کارگران دچار مشکلات تنفسی است و کار در بخش سنگ زنی که شرایط سختی هم دارد، برای وضعیت جسمی این کارگر هم خطرناک است و از سر ناچاری و برای تامین مخارج زندگی مجبورند این شرایط سخت را تحمل کنند.

فشار وارده بر صنعت سیمان به کارگران منتقل می‌شود
در همین حال «منصور ساکی» رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار لرستان با تایید خبر انتقال بین بخشی کارگران فولاد و چدن به ایلنا گفت: چند نفر از کارگران فولاد و چدن دورود در پی برگزاری تجمع اعتراضی مورد تنبیه قرار گرفته‌اند و به بخش دیگری منتقل شده‌اند. این دو کارگر کارگران قسمت برق هستند که در حال حاضر در بخش سنگ زنی به کار گرفته شده‌اند.
منصور ساکی در رابطه با شرایط صنعت سیمان گفت: شرایط نامطلوب فروش سیمان و کاهش صادرات محصولات سیمانی باعث شده صنعت سیمان کشور زمین گیر شود. توقف تولید کلینکر در یک ماههٔ اخیر فشار‌ها را بر این صنعت بیشتر کرده است اما به هر حال این شرایط نباید باعث شود تا حقوق کارگران پایمال شود.
این فعال کارگری همچنین به مشکلات به وجود آمده برای کارخانه‌های سیمانی اشاره کرد و گفت: بدهی‌های شرکت‌های سیمانی به بانک‌ها و سازمانهای مالیاتی و همچنین بدهی‌ها بابت گاز و برق و مواردی از این دست باعث شده کارگران در برخی شرکت‌ها تحت فشار قرار بگیرند.
ساکی اضافه کرد: تا زمانی که وضعیت فروش سیمان در داخل و در بخش صادرات از رکود به وجود آمده خارج نشود، شرایط به همین شکل باقی خواهد ماند.
لازم به یادآوری است صبح روز ۴ بهمن ماه، نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران فولاد و چدن دورود در پی عدم پرداخت مطالبات حقوقیشان در ۴ ماه گذشته دست به تجمع زدند که در پی این تجمع ضمن ضبط کارت ورود و خروج دو نفر از کارگران حاضر در این دو کارگر برای چند ساعت بازداشت شدند و به این کارگران اخطار داده شده در صورت برگزاری تجمعی دیگر با آنان برخورد جدی‌تری صورت خواهد گرفت. از آن پس علی رغم پرداخت قسمتی از حقوق مهرماه و بازگشت به کار مجدد این دو کارگر برخورد‌ها با آن‌ها وارد فاز تازه تری شده و در آخرین اقدام شرایط انتقال آن‌ها به بخش دیگری از کارخانه که گفته می‌شود شرایط سختی از لحاظ کاری دارد فراهم شده است.

--------------------------------

مرگ یک کارگر بر اثر آتش سوزی ساختمان ۱۷ طبقه در مشهد

آتش سوزی گسترده در نمای یک ساختمان ۱۷طبقه در حال ساخت در مشهد جان یک کارگر را گرفت.
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح امروز (۲۱ بهمن) در میدان ۱۷ شهریور مشهد، زمانی رخ داد که چند کارگر ساختمانی مشغول عایق کاری یک ساختمان تجاری در حال ساخت بودند که ناگهان در میان شعله‌های آتش گرفتار شدند.
بر اساس این گزارش، یکی از کارگران در مسیر شعله‌های آتش قرار داشت دچار سوختگی شدید شده و باقی کارگران توانستند خود را نجات دهند.
طبق نظر کار‌شناسان آتش نشانی، احتمال وقوع این حادثه انتقال حرارت از قیر مذاب به مواد قابل اشتعال در نمای ساختمان بوده است.

--------------------------------

وقوع دو حادثه کار در «سیمان سپاهان» طی سه روز

روز یکشنبه نوزده بهمن ماه براثر سقوط قلاب جرثقیل سقفی در کارخانه سیمان سپاهان یکی از کارگران این واحد صنعتی از ناحیه ران پا آسیب دید. سه روز پیش از این حادثه نیز یکی دیگر از کارگران کارخانه سیمان سپاهان به نام «علی اکبری» در هنگام کار مجروح شده بود.
منابع خبری ایلنا در کارخانه سیمان سپاهان با اعلام این خبر گفته‌اند که آقای «ابراهیم رجبی» کارگر واحد تعمیرات کارخانه سیمان سپاهان در روز یکشنبه براثر سقوط قلاب جرثقیل سقفی یکی از سالن‌های این کارخانه آسیب دیده و هم اکنون در بیمارستان شهید مطهری «فولادشهر» اصفهان بستری است؛ حال عمومی وی مطلوب بوده و در انتظار نوبت جراحی است.
گفته می‌شود این حادثه زمانی رخ داد که اپراتور جرثقیل از طریق دستگاه کنترل از راه دور برای جابجایی قلاب جرثقیل که در قسمتی از فضای محصور سقف گیر کرده بود اقدام می‌کند که در ‌‌نهایت به دلیل پاره شدن سیم نگهدارنده، قلاب به سمت زمین‌‌ رها شده و با آقای رجبی که در زیر آن قرار داشت برخورد می‌کند.
این حادثه در شرایطی اتفاق افتاده است که پیش از این نیز در روز پنجشنبه شانزدهم بهمن‌ماه (سه روز قبل‌) یکی دیگر از کارگران کارخانه سیمان سپاهان به نام «علی اکبری» براثر گیرکردن در تسمه نقاله کلینکر مجروح شده بود.

--------------------------------

۶ ماه تعویق حقوق و خروج ۱۰۰ کارگر از کارخانه آدنیس/ کارفرما اکیدا تکذیب می‌کند

۲ ماه پس از انتشار خبر تعویق سه ماهه مطالبات حقوقی کارگران لوازم خانگی آدنیس اکنون از مشهد خبر می‌رسد، معوقات حقوقی این کارگران به ۶ ماه افزایش پیدا کرده است. منابع کارگری ایلنا در شرکت آدنیس با اعلام این خبر گفته‌اند در طی این مدت نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران تعدیل شده‌اند و تعدادی از بازنشستگان این شرکت که در یک سال گذشته بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به اخذ حکم ترک کار خود نشده‌اند. در همین حال مسول واحد حقوقی این شرکت صنعتی موضوع معوقات حقوقی کارگران را تکذیب کرده و ضمن بیان این مطلب که مسائل داخلی شرکت نباید رسانه‌ای شود، کارگران اخراجی را به بیان شایعات واهی متهم می‌کند. این در حالیست که دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کشور صحت ادعای کارگران آدنیس را تایید کرده است.
یک منبع کارگری در مشهد با اعلام این خبر که ۶ ماه از عدم پرداخت معوقات حقوقی کارگران آدنیس گذشته است به ایلنا گفت: مدیران شرکت، در طی این مدت تنها به پرداخت برخی مساعده‌ها اکتفا کرده‌اند و معوقات حقوقی کارگران به ۶ ماه رسیده است. وی همچنین از واریز حق بیمهٔ ماههای شهریور، مهر، آبان و آذر ماه خبر داد و گفت: بعد از تعویق چند ماهه حقوق بالاخره طی یک ماه گذشته با کمک مدیر کل تامین اجتماعی استان، به صورت اقساط ده درصد، حق بیمه‌های ماههای ۶ و ۷ و ۸ و ۹ را پرداخت کردند تا دفترچه‌های بیمهٔ کارگران تمدید شود.
این فعال کارگری همچنین از تعدیل یا ترک کار حدود ۱۰۰ کارگر دیگر ادنیس مشهد در ۲ ماههٔ اخیر خبر داد و گفت: به دلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات، و عدم فعالیت مستمر و بهینهٔ مجموعه متاسفانه تعداد زیادی از کارگران در۲ ماههٔ اخیر تعدیل شده و یا به دلیل رکود کار از شرکت رفته‌اند و در حال حاضر ۳۰ تا ۴۰ نفر کارگر در کارخانه حضور دارند. گفته می‌شود تمام کارگران تعدیل شده قرارداد موقت بوده‌اند.
وی گفت: در پی تعویق چند ماهه در پرداخت مطالبات نزدیک به ۶۰ نفر از کارگران بازنشسته این شرکت که در یک سال گذشته بازنشسته شده اند، در چند ماههٔ اخیر اقدام به طرح شکایت کرده‌اند و اداره کار استان در جریان روند رسیدگی به شکایات کارگران قرار دارد.
این کارگر همچنین درباره مشکلات ناشی از عدم واریز به موقع سنوات برخی از کارگران این شرکت گفت: سنوات کارگران قراردادی در سال‌های ۹۱، ۹۲ و ۹۳ باقی مانده و نزدیک به ۲۰ نفر از کارگران بازنشسته این شرکت هم که سال گذشته بازنشسته شده‌اند به دلیل عدم پرداخت 4 درصد کارفرما درگیر مسائل بازنشستگی و مستمری شان هستند.
وی در خصوص وضعیت فعلی کارخانهٔ آدنیس گفت: کارخانه آدنیس یکی از برندهای باسابقه و قدیمی در صنعت لوازم خانگی کشور است که به دلیل مشکلات مدیریتی این روز‌ها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند که نتیجهٔ آن کاهش تولید و عقب افتادن مطالبات کارگران است.
گفته می‌شود تعداد کارگران این کارخانه در سال‌های گذشته نزدیک به ۳۰۰ نفر بوده، اما مشکلات ناشی از عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات بیمه‌ای کارگران باعث شده کارگران رغبتی به کار کردن در این کارخانه نداشته باشند و به همین دلیل تعداد کارگران این کارخانه ظرف چند ماههٔ گذشته به کمتر از ۵۰ نفر رسیده است. به گفته کارگران این کارخانه، معوقات بیمه‌ای این کارخانه به اداره تامین اجتماعی مشهد از حدود چهار سال پیش شروع شده و این معوقات بدهی‌های سنگینی را برای آدنیس به وجود آورده که قادر به پرداخت آن نیست.

اکیدا تکذیب می‌کنیم
مسول واحد حقوقی شرکت آدنیس اما کلیه اطلاعات ارائه شده به ایلنا توسط کارگران را تکذیب می‌کند و با بیان این مطلب که «این‌ها مسائل داخلی شرکت آدنیس است و نباید خبری شود»، به خبرنگار ایلنا گفت: بحث شش ماه حقوق معوقه کذب است و شایعاتی است که توسط برخی از کارگرانی که از شرکت تعدیل شده یا رفته اند در اختیار رسانه ها قرار گرفته و در حال حاضر هم بیمه‌ها را پرداخت کرده‌ایم.
وی همچنین گفته‌های کارگران در خصوص تعویق در دریافت سنوات کارگران قراردادی و بازنشسته را نادرست خواند و گفت: تاکنون تمام مطالبات کارگران پرداخت شده و هیچ کارگر بازنشسته‌ای سنوات طلبکار نیست.
کارشناس حقوقی شرکت آدنیس در ارتباط با دلایل تعدیل کارگران گفت: کار ما به دلیل نوع تولیداتمان فصلی است و در این فصل طبیعی است که تعدادی از کارگران از کارخانه تعدیل شوند و در فصل کار مجددا بازگردند. بنابراین با توجه به نوع کارمان این مسلئه چندان عجیب نیست. وی اضافه کرد: در برخی از فصل‌ها ما با کاهش تولید مواجه‌ایم به همین دلیل ممکن است تعدادی از کارگران بیکار شوند.

کار فصلی؟!
در همین حال رحمت الله پورموسی رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار خراسان رضوی ضمن تکذیب اظهارات این مقام حقوقی شرکت آدنیس، گفت: «کدام کار فصلی؟! شرکت آدنیس یک شرکت تولید کننده لوازم خانگی است همه می‌دانند تعریف کار فصلی چیست.»
وی مشکلات مدیریتی را دلیل اصلی ارائهٔ این توجیهات دانست و مدعی شد: مشکلات شرکت آدنیس ناشی از ضعف مدیریت است. پورموسی تعویق شش ماهه در پرداخت مطالبات کارگران این شرکت را تایید کرد و گفت: حقوق ۶ ماه کارگران آدنیس به همراه عیدی و پاداش امسال پرداخت نشده و علی رغم مکاتبات انجام شده با ادارات کار و سازمان صنعت و معدن، متاسفانه کارگران این کارخانه همچنان سرگردان هستند.
دبیر کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با انتقاد از اجرایی نشدن قانون مشاغل سخت و زیان آور گفت: در قانون تامین شرط بازنشستگی در مشاغل سخت وزیان آور پرداخت حق بیمه ۴ درصدی توسط کارفرمایان پس از اتمام کار اعلام شده است. در حالیکه می‌بینیم با آیین نامهٔ جدید، بسیاری از کارگران برای گرفتن حق بیمهٔ ۴درصد خود بین تامین اجتماعی و کارفرما سرگردانند.
رحمت الله پورموسی به آیین نامه جدید مشاغل سخت و زیان آور اشاره کرد و اضافه کرد: در بحث آیین نامهٔ جدید مشاغل سخت و زیان آور ما با مشکلاتی مواجه شده‌ایم از جمله اینکه تا زمانی که ۴ درصد از سوی کارفرما واریز نشود حکم ترک کار برای کارگر صادر نمی‌شود و طبیعتا مستمری هم برقرار نمی‌شود در حالیکه این موضوع باید بین خود سازمان تامین اجتماعی و کارفرما حل شود نه اینکه کارگر در این بین سرگردان شود.
وی در ارتباط با سنوات معوقه کارگران آدنیس گفت: کارگران به عدم پرداخت حق سنواتشان اعتراض دارند چرا که با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی این سنوات می‌تواند به عنوان سرمایه گوشه‌ای از مشکلاتشان را حل کند.
پورموسی خواستار تعجیل در پرداخت حق سنوات کارگران آدنیس شد و افزود: برخی از کارگران بعد از ۲۵سال سابقه کار با حقوق بازنشستگی که دریافت می‌کنند نمی‌توانند پاسخگوی خانواده خود باشند. شاید این حق سنوات بتواندسرمایه‌ای باشد تاگامی در رفع مشکلات برداشته شود.
وی در خصوص کارگران تعدیل شده نیز گفت: به دلیل اینکه در این چند ماهه معوقات حقوقی به موقع داده نشد بسیاری از کارگران تعدیل شدند و کارگرانی هم که در این مدت بازنشسته شده‌اند در خصوص وضعیت بیمه‌ای دچار مشکل‌اند.

--------------------------------

مجروح شدن ۳ کارگر بر اثر ریزش دیوار کانال فاضلاب شهری در تهران

سه کارگر مقنی براثر ریزش ناگهانی دیواره‌های کانال آب فاضلاب شهری واقع در بلوار معلم، به شدت مصدوم شدند.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، صبح دیروز (۱۹ بهمن ماه) عده‌ای از کارگران مشغول حفر کانال برای سیستم فاضلاب شهری بودند که به یکباره بخشی از دیواره خاکی آن ریزش کرد و سه نفر تا کمر در زیر خاک گرفتار شدند.
بنا بر این گزارش، آتش نشانان با برداشتن خاک به سرعت هر سه کارگر افغان را از زیر آوار خارج کردند که خوشبختانه هر سه از این حادثه جان سالم بدر بردند.

--------------------------------

تعویق ۳ ماه حقوق کارگران ECC در آبادان

پرداخت حقوق ۱۲۰ کارگر شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC)، به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» ذکر می‌شود طی سه ماه اخیر به تعویق افتاده است.
کارگران به ایلنا گفته‌اند؛ حدود ۱۲۰ کارگر در شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC) که در فاز سه پالایشگاه آبادان عهده‌دار ساخت سازه‌های صنایع نفت است مشغول به کارند که حقوق سه ماه آبان، آذر و دی را دریافت نکرده‌اند.
کارگران پرداخت نشدن مطالبات این شرکت پیمانکاری از سوی وزارت نفت را باعث به تعویق افتادن حقوق‌شان می‌دانند.
کارگران شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب می‌گویند؛ این شرکت در گذشته بیش از دو هزار کارگر داشت که با رکود بازار کار در منطقه و سایر نقاط کشور این رقم به ۱۲۰ کارگر کاهش یافته است.
به ادعای کارگران؛ کارگران به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج، قدرت پی گیری مطالبات صنفی خود را ندارند.

--------------------------------

آلودگی شدید هوا کارخانه‌های خوزستان را تعطیل نمی‌کند/ بیشترین آسیب سهم کارگران فضای باز

فعالان کارگری در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه، از اجباری بودن حضور کارگران این واحد تولیدی در روزهایی که آلودگی هوا در محل کارشان از مرز هشدار می‌گذرد خبر می‌دهند.
کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به ایلنا گفته‌اند تشدید بحران آلودگی‌ هوای مناطق جنوبی کشور به ویژه خوزستان که در اغلب فصول سال هوایی غبارآلود دارد، باعث شده این پدیده تاثیر غیر قابل جبرانی بر سلامت کارگران این مجتمع بگذارد که بطور عادی نیز در شرایط سخت و زیان آور و یا در فضای باز کار می‌کنند.
به گفته آنان، کارگران خوزستانی که در فضای باز کار می‌کنند تاثیرات پدیده ریزگرد‌ها را به وضوح بر قرنیه چشم، قلب و ریه خود احساس می‌کنند. همچنین بیماری‌های قلبی عروقی، امراض انسدادی مزمن ریه، آسم و آلرژی، افسردگی و اضطراب و... از دیگر عوارضی است که با ورود ریزگرد‌ها به کشور در بین مردم خوزستان بویژه کارگرانی که در فضای باز کار می‌کنند دیده می‌شود.
کارگران هفت تپه می‌گویند اکثر نیروی کار این مجتمع کشت و صنعت در فضای باز مشغول بکارند و به همین دلیل بیش از سایر شهروندان در معرض آلودگی هوا قرار دارند. با وجود انکه کارگران این مجتمع انتظار دارند در روز هایی که آلودگی هوا تشدید می شود کارفرما کار در واحد را تعطیل اعلام کند اما همچنان با این وضعیت از کارگران کار می کشند.
به گفته کارگران؛ میزان آلودگی هوای استان خوزستان بر اثر ورود ریزگرد‌ها به مرحله ای رسیده که امکان خروج از خانه وجود ندارد. به همین دلیل مرتبا کار‌شناسان و برخی مسئولان نسبت به وضعیت موجود به شاغلین مناطقی که غبار همه جا را فراگرفته هشدار می‌دهند.
کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در خصوص فعالیت کارگران در مناطق آلوده به گرد و خاک می‌گویند؛ ادامه فعالیت کارگاه‌های مشمول قانون کار در روزهای آلوده به توافق کارگران با کارفرمای واحد تولیدی سپرده شده است. به همین دلیل در سالهای اخیر هر بار که میزان آلایندگی هوا بیشتر از حد مجاز افزایش یافته است دولت با تعطیلی کارکنان اماکن دولتی موافقت کرده اما تعطیلی کارگران منوط به توافق با کارفرما شده است.
به گفته کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه،از آنجا که تمامی کارگران و کارمندان به عنوان انسان بطور یکسان در معرض عوارض آلودگی هوا قرار دارند، محروم کردن کارگران از مصوبات مربوط به شرایط کار در هوای آلوده مصداق بارز تبعیض در جامعه است.

--------------------------------

مرگ نگهبان یک شرکت اکتشافی در گیلانغرب بر اثر مسمومیت

دو برادری که به عنوان نگهبان شب یک شرکت اکتشافی در شهر گیلانغرب استخدام شده بودند، بر اثر مسمومیت با گاز منواکسیدکربن کشته و مصدوم شدند.
به گزارش ایلنا، بر اساس اعلام پایگاه خبری پلیس این حادثه در چادر نگهبانی یکی از شرکت‌های اکتشافی در اطراف گیلانغرب واقع در استان کرمانشاه روی داده است.
سرهنگ یوسف حاتمی، فرمانده انتظامی گیلانغرب، درباره این حادثه گفت: در پی اعلام مرکز پلیس ۱۱۰ مبنی بر مرگ مشکوک واقع در پشت کوه‌های «تنگه حاجیان»، ماموران جهت بررسی صحت و سقم موضوع به محل اعزام شدند.
او ادامه داد: بنا به اظهارات عوامل این شرکت اکتشافاتی، دو نفر از کارگران روزمزد شرکت که از عشایر کوچ‌رو منطقه و با یکدیگر برادر بودند، به عنوان نگهبان شبانه یک دستگاه بلدوزر در پشت کوه‌های تنگه حاجیان مشغول به کار می‌کردند، که به دلیل استفاده از ذغال چوب جهت گرمایش چادر نگهبانی دچار گازگرفتگی ناشی از گاز منو اکسید کربن شده‎اند.
سرهنگ حاتمی ادامه داد: در این حادثه یکی از نگهبانان که جوانی حدودا 24 ساله است فوت کرده و برادر 34 ساله او دچار مسمومیت شدید شده که جهت مداوا به بیمارستان انتقال یافته است.

--------------------------------

تجمع کارگران شیشه آبگینه در اعتراض به تعویق ۳ ماه حقوق

شماری از کارگران کارخانه «شیشه آبگینه» قزوین که حقوق آبان، آذر و دی‌ماه را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ کارفرما به پرداخت مطالبات صنفیشان، صبح امروز در نمازخانه کارخانه تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه شیشه آبگینه گزارش داده‌اند، امروز دومین روز است که کارگران در ادامه اعتراضات صنفی خود طی ماهای گذشته و در واکنش به بی‌تفاوتی کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی‌شان در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.
کارگران گفتند؛ اعضای هیئت مدیره حدود دوماه پیش با انتصاب دو تن از مدیران کارخانه (قائم مقام مدیر عامل و مدیر اداری) تا حدودی مشکلات کارخانه را رفع کردند و این واحد فعالیت تولیدی خود را به مدت یک ماه از سر گرفت. اما از ۱۵ روز قبل مشکلات کارخانه وارد فاز جدیدی شده بطوری‌که کارفرما مجددا فعالیت کارخانه را متوقف کرده است.
به گفته کارگران، مشکل عمده‌ای که اخیرا کارفرما آن را مطرح می‌کند موضوع انتقال سند کارخانه از شرکت سرمایه گذاری غدیر به نام اوست. کارفرما می‌گوید تا زمانی که این شرکت سرمایه گذاری همه اسناد رسمی کارخانه را به نام وی انتقال ندهد تا مشخص شدن وضعیت، فعالیت کارخانه را متوقف می‌کند.
بنا بر این گزارش، کارگران کارخانه شیشه آبگینه خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سر گیری فعالیت کارخانه هستند، اما نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیده اند.
به گفته آنان در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران آبگینه با خبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ادامه دارد.
همچنین منابع خبری ایلنا در شیشه آبگینه در خصوص بدهکاریهای این کارخانه به سازمانهای مختلف مدعی شدند، این کارخانه حدود ۳ میلیارد تومان به اداره گاز و بیش از ۲ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

--------------------------------

پرداخت حقوق ۹۰۰ کارگر قطارشهری اهواز ۴ ماه به تعویق افتاده است

منابع کارگری ایلنا در پروژه قطار شهری اهواز از پرداخت نشدن ۴ ماه از معوقات حقوقی حدود ۹۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کیسون (مجری این پروژه) خبر می‌دهند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند؛ با وجود آنکه یکماه به پایان سال جاری باقی است و کارگران انتظار دارند عیدی و پاداش پایان سال خود را دریافت کنند اما کارفرما مطالبات حقوقی ۴ ماه گذشته ۹۰۰ کارگر را پرداخت نکرده است.
به گفته منابع کارگری ما، پیش از این حقوق کارگران ۵ ماه به تعویق افتاده بود که در روز پنجشنبه (۹ بهمن ماه) یک ماه از حقوق مربوط به شهریور ماه کارگران پرداخت شده است.
کارگران شرکت پیمانکاری کیسون می‌گویند، پرداخت مابقی معوقات حقوقی کارگران برای تامین معاش در شرایط اقتصادی کنونی ضروری است و علاوه بر آن کارفرما باید عیدی و پاداش پایان سال کارگران را پیش از آغاز سال نو بپردازد.
به ادعای کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز شرکت پیمانکاری کیسون در اجرای پروژه قطار شهری اهواز حدود ۹۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که هر ماه حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند، کارگران که دارای سوابق کاری ۳ تا ۱۲ساله هستند در بخش‌های حفاری، تاسیسات، خدمات و حراست فعالیت می‌کنند، از وضعیت شغلی خود رضایت ندارند.
همچنین کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز دلیل افزایش مشکلات پرداخت حقوق کارگران را سوء مدیریت پیمانکار عنوان کردند. کارگران می‌گویند مدیریت شرکت کیسون هر ماه به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی از پرداخت حقوق کارگران در موعد مقرر خودداری می‌کند این در حالیست بر اساس گفته‌های مدیر عامل قطارشهری اهواز همه صورت وضعیت‌های مالی شرکت کیسون توسط شرکت قطار شهری اهواز زودتر از موعد مقرر پرداخت می‌شود.
کارگران شرکت کیسون در خاتمه اظهار امیدواری کردند که بتوانند با همراهی مسئولان قطار شهری اهواز مابقی مطالبات قانونی خود را از کارفرما وصول کنند.

--------------------------------

اعتراض صنفی کارگران پیمانی «لوله‌سازی خوزستان» برچسب سیاسی خورد

کارگران یکی از پیمانکاران نیروی انسانی کارخانه «لوله‌سازی اهواز» که طی دو ماه گذشته حقوق دریافت نکرده‌اند، در ادامه اعتراض صنفی چند روز گذشته، امروز (۱۹ بهمن) نیز در محوطه کارخانه تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه لوله سازی اهواز گزارش دادند؛ کارگران شرکت پیمانکاری «سیال سازه روشن» که تعدادشان ۱۲۰۰ نفر است در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق و اعلام نارضایتی از شرایط کار در این شرکت پیمانکاری، خواستار دریافت معوقات حقوقی و تغییر وضعیت شغلی خود هستند.
کارگران پیمانی لوله سازی اهواز در تشریح جزئیات مشکلات خود می‌گویند در این کارخانه دو هزار و ۴۰۰ کارگر کار می‌کنند که ۱۲۰۰ نفراز آنان تحت مدیریت شرکت پیمانکاری «سیال سازه روشن» فعالیت دارند و مابقی کارگران قرارداد رسمی وزارت نفت هستند که به طور مستقیم با کارخانه لوله سازی کار می‌کنند.
به گفته آنان، دلیل اعتراض کارگران پیمانکاری برخوردار نبودن از مزایایی است که سایر همکاران رسمی و قرارداد مستقیم‌شان از کارفرما دریافت می‌کنند.
کارگران گفته‌اند؛ همکاران رسمی و قرارداد موقت‌شان از مزایا‌ی ویژه‌ای همانند پاداش، «نفت کارت» و حق کار در شرایط آب و هوایی بد و مزایایی چون استفاده از منازل سازمانی و... برخورداند اما این مزایا به ما کارگران پیمانکاری تعلق نمی‌گیرد.
کارگران تصریح کردند؛ از روز دوشنبه (۱۳ بهمن) که کارگران پیمانی با اجتماع در محوطه کارخانه فعالیت تولیدی بخشی از کارخانه را در سه کارخانه‌ شماره یک، ۴ و پوشش متوقف کرده‌اند، کارفرما نسبت به این موضوع بی‌تفاوتی نشان می‌دهد و سعی می‌کند به جای رفع مشکلات کارگران، به اجتماع صنفی کارگران در ایام دهه فجر برچسب سیاسی بزند.
به ادعای کارگران لوله سازی اهواز، اخیرا کارفرما با نصب اطلاعیه‌ای در محوطه کارخانه هر گونه اجتماع صنفی کارگری را ممنوع اعلام کرده و برپایی تجمع کارگری در ایام دهه فجر را عملی ضد انقلابی دانسته است.
به اعتقاد کارگران، اجتماع صنفی آنان برای تحقق حقوق صنفی‌شان انجام شده است و برچسبهای سیاسی به کارگرانی که بدنبال حقوق خود هستند نمی‌چسبد.

--------------------------------

مقاومت ۹ تن از کارگران «نیر پارس» در برابر تبدیل قرارداد دائمی به موقت

اعمال فشار کارفرمای «نیر پارس» برای تبدیل وضعیت قرارداد کار کارگران دائمی این شرکت باعث شده است تا ۹ نفر از این کارگران از دریافت مزایای قانونی محروم شوند.
این کارگران به ایلنا گفته‌اند در یک سال گذشته مدیریت شرکت نیر پارس بصورت جدی تلاش کرده است تا به هر طریق ممکن قرارداد کاری باقیمانده کارگران دائمی این شرکت را به وضعیت قرارداد موقت تبدیل کند.
شرکت نیر پارس یکی از واحدهای صنعتی زیر مجموعه گروه مپنا (شرکت خدمات مهندسی، صنعتی و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران) است که در زمینه طراحی، ساخت و راه انـدازی پروژه‌ها نفت و گاز فعالیت دارد. تا پایان سال گذشته ۴۳ کارگر از مجموعه ۳۰۰ کارگرانی که در دفتر تهران نیر پارس شاغل بوده‌اند دارای قراردادهای دائمی کار بودند که از ابتدای سال ۹۳ با تصمیم مدیریت شرکت برای تبدیل وضعیت قراردادهای خود تحت فشار قرار گرفته‌اند.
گفته می‌شود اصرار کارفرمای نیر پارس برای تبدیل وضعیت قرارداد باقیمانده کارگران دائمی در حالی است که هم اکنون نزدیک به ۶ هزار نفر از کارگران شاغل در گروه مپنا با قراردادهای دائمی مشغول کار هستند.
برابر ماده 7 قانون کار، قرارداد کار عبارت است از قراردادهای کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در ازای دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می‌دهد؛ فعالان کارگری معتقدند از سالهای نخستین دهه ٧۰ که با رای دیوان عدالت اداری انعقاد قراردادهای موقت کار در مشاغل دائم جنبه قانونی پیدا کرده است امنیت شغلی کارگران بسیار آسیب پذیر شده است.
بر اساس اطلاعات موجود نخستین بار در واپسین روزهای سال ۹۲ «امور کارکنان» مپنا با ارسال نامه‌های جداگانه‌ای از کارگران رسمی این شرکت خواست تا برای تمدید قراردادهای سال ۹۳ به این واحد اداری مراجعه کنند اما به دلیل عدم استقبال کارگرانی دریافت کننده این نامه، بار دیگر واحد امور کارکنان شرکت «نیر پارس» موضوع تبدیل قراردادهای کار کارگران رسمی را در فرودین سال ۹۳ به آن‌ها یادآور شد که در ‌‌نهایت از مجموع کارگران رسمی تعداد ۲۱ نفر از آن‌ها راضی شدند تا در برابر دریافت مزایای انگیزشی همچون افزایش حقوق پایه، قرارداد کارشان را از دائمی به موقت تبدیل کنند.
از ۲۲ کارگر باقیمانده‌ای نیز که تا این زمان هنوز تبدیل وضعیت قراردادهای کار خود خود را نپذیرفته‌اند، تعداد ۱۳ نفر از ترس اینکه کارفرما مزایای جانبی آن‌ها را قطع کند پس از مدتی حاضر به تسویه حساب و تبدیل وضعیت قراردادهای کاری خود شده‌اند اما در ‌‌نهایت ۹ نفر از این کارگران که در آستانه بازنشستگی قرار دارند پیشنهاد کارفرما را نپذیرفته‌اند و گفته می‌شود که در حال حاضر به آن‌ها تنها مزد پایه پرداخت می‌شود و در مقابل حق قانونی انجام «اضافه کاری» و «اعزام به ماموریت» آن‌ها از سوی کارفرما به رسمیت شناخته نشده و حتی به آن‌ها برخلاف سایر کارگران نیرپارس مزایای قانونی و عرفی تعلق نمی‌گیرد.
دلیل اصلی مخالفت ۹ کارگری که تاکنون با پیشنهاد کارفرمای نیر پارس برای تسویه حساب و تسویه حساب اقدام نکرده‌اند این است که اصولا در قراردادهای موقت کار هیچ ضمانتی برای استمرار رابطه کاری وجود ندارد و بنابراین نمی‌توان به استمرار پرداخت مزایای انگیزشی امیدوار بود و چون در حال حاضر کارگران به دلیل داشتن سابقه کاری بالا در آستانه بازنشستگی قراردارند، در خوشبینانه‌ترین حالت هرگونه تغییر غیر مستمر در میزان دریافتی‌های مزدی آن‌ها می‌تواند مبنای محاسبه مستمری‌های بازنشستگی آن‌ها را تغییر دهد بنابراین ترجیح آن‌ها این است که این یکی دو سال باقیمانده تا بازنشستگی را نیز با همین شیوه معمول کار کنند.
به گفته کارگران حتی با وجود آنکه آنها با شکایت در اداره کار توانسته‌اند برای دریافت مزایای مزدی مورد نظر خود از هیات تشخیص اداره تهران رای بگیرند اما تا این لحظه کارفرما به عناوین مختلف از پرداخت این مزایا که شامل سبد کالا می‌شود خودداری کرده است.

--------------------------------

معرفی ۱۹۰ کارگر «آجر جیل» به بیمه بیکاری/ ۳۰ کارگر همچنان بلاتکلیف‌اند

نماینده کارگران کارخانه «آجر جیل» در اهواز با اشاره به تعطیلی این کارخانه از خرداد ماه سال جاری و سپری کردن ۱۹ ماه بدون حقوق توسط ۲۲۰ کارگر، اعلام کرد که ۱۹۰ نفر از این کارگران سرانجام برای دریافت مقرری بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.
«رحیم باوی» در این باره به ایلنا گفت: از مجموع ۲۲۰ کارگر کارخانه آجر جیل که از خرداد ماه سال گذشته (۹۲) حقوق نگرفته‌اند و خرداد ماه امسال نیز شاهد تعطیلی این کارخانه بودند، ۱۹۰ نفر از بهمن ماه جاری برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند اما ۳۰ کارگر باقی مانده به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه‌های‌شان به سازمان تامین اجتماعی، امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری را ندارند.
به گفته نماینده کارگران آجر جیل، بدهی‌های کارفرما به تامین اجتماعی باعث شده است کارگرانی که به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند هم بیش از ۶ ماه نتوانند مقرری بگیرند.
او گفت: کارخانه آجر جیل به دلیل اختلافات داخلی سهامداران کارخانه بر سر مالکیت آن از خرداد ماه ۹۳ تعطیل اعلام شده است و این در حالی است که کارخانه در زمینه فروش و تولید محصولات خود مشکلی ندارد.
نماینده کارگران سوابق کار کارگران بیکار شده آجر جیل را از ۱۵ تا ۲۰ سال عنوان کرد و در مورد نوع قرار داد همکارانش گفت: قرارداد کار کارگران در زمان اشتغال از ۶ ماه تا یکسال تمدید می‌شد.
رحیم باوی در پایان با بیان اینکه تنها خواسته او و سایر همکارانش احیاء کارخانه و بازگشت به کار است، در خصوص پی گیری‌های صنفی همکارانش گفت: با وجود آنکه کارگران برای حل مشکل خود به ارگان‌های مختلفی در استان مراجعه کرده‌اند اما پیگیری‌های آن‌ها نتیجه‌ای در بر نداشته است.

--------------------------------

روایتی از اتوبوس‌هایی که کارگران عسلویه را به قبرستان می‌رسانند

حادثه‌ کشته شدن شش کارگر در اثر تصادف اتوبوس سرویس فاز ۱۲ عسلویه اولین بار نیست که زنگ خطر «استفاده از اتوبوس‌های فرسوده برای حمل و نقل کارگران عسلویه» را به صدا درآورده است. پیش از این نیز هر بار در هنگام وقوع حوادث مشابه تصور می‌شد زنگ خطر به صدا درآمده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در تازه‌ترین حادثه که روز پنجشنبه شانزدهم بهمن‌ماه در بندر سیراف (طاهری) رخ داده است، شش نفر از ۳۵ سرنشین یک دستگاه اتوبوس بنز ۳۰۷ به دلیل برخورد با یک دستگاه کامیون حامل سنگ‌های عظیم معدنی کشته شدند و شش نفر دیگر راهی بیمارستان شدند که اکنون حال دو نفر از مصدومان وخیم گزارش شده است.
اگرچه به گفته منابع مطلع در زمان وقوع این تصادف، کامیون حامل سنگ بدون علائم هشدار دهنده در کناره جاده متوقف بوده و در محل بروز حادثه برای کمک به دید رانندگان عبوری امکانات روشنایی وجود نداشته است، اما منابع ایلنا تاکید دارند که نقص فنی سیستم ترمز اتوبوس در بروز این واقعه موثر بوده است.
عکس‌هایی که پس از تصادف بامداد روز پنجشنبه توسط کارگران برای ایلنا ارسال شده است نشان می‌دهد که شدت برخورد اتوبوس حامل کارگران با کامیون به حدی بوده که در نتیجه آن قسمت عقبی کامیون پس از شکستن شیشه جلوی اتوبوس داخل اتاق سرنشینان شده و تا محدوده صندلی راننده و مسافران ردیف اول پیشرفته است؛ همچنین این عکس‌ها نشان می‌دهند که براثر این برخورد مقداری از بار سنگ کامیون متوقف شده به داخل اتوبوس پرتاب شده است.
از مجموع این عکس‌ها می‌توان چنین نتیجه گرفت که اگر سیستم ترمز اتوبوس به موقع کار می‌کرد خسارت این تصادف به شکستن شیشه جلو و نهایتا تخریب فضایی که صندلی راننده در آن قرار دارد محدود می‌شد.
در همین رابطه یکی از مسئولان شرکت در‌ریز روز پنجشنبه به ایلنا گفت: تاریکی جاده، توقف کامیون حامل سنگ و مهار نشدن سرعت بالای اتوبوس حامل کارگران در بروز این حادثه ناگوار موثر بوده است.
وی در عین حال در خصوص تردد اتوبوس‌های فرسوده برای حمل کارگران عسلویه توضیح داد: با وجود اقداماتی که از سوی فرمانداری برای منع تردد اتوبوس‌های فرسوده صورت گرفته است اما در عمل هنوز پیمانکاران حمل و نقل از این خودرو‌ها برای جابجایی مسافران استفاده می‌کنند.
حادثه بامداد روز پنجشنبه نخستین حادثه‌ای نیست که تاکنون برای کارگرانی که در عسلویه به واسطه اتوبوس‌های فرسوده‌ای میان محل کار و اقامت خود تردد دارند اتفاق افتاده‌است؛ شامگاه روز نهم اردیبهشت‌ماه سال جاری نیز تعداد ۲۱ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری «دریز» که سوار بر یک دستگاه اتوبوس بنز ۳۰۷ از محل کار به اقامتگاه خود بازمی‌گشتند بر اثر سقوط به دورن کانالی که در مجاورت جاده قرار داشت صدمه دیدند؛ یکی از عکس‌های منتشر شده این حادثه نیز نشان می‌دهد که گروهی از مردم در داخل کانالی که اتوبوس حامل کارگران به داخل آن سقوط کرده‌است سرگرم کمک به مصدومان حادثه هستند.
آنزمان گفته ‌شد به دلیل نبود دستگاه خنک کننده و تهویه مطبوع در داخل اتوبوس، راننده برای تخلیه هوای داخل کابین مسافران سرعت خود را افزایش داده تا از این طرق به کمک پنجره‌های سرنشینان جابجایی هوا صورت بگیرد اما چون راننده نتوانسته سرعت خود را به موقع مهار کند در ‌‌نهایت اتوبوس به همراه سرنشینان آن به داخل کانالی که برای تخلیه پساب‌های صنعتی احداث شده است سقوط کرده است.
در پی این حادثه نیز «پرویز گلریز» از مسئولان شرکت پیمانکاری درریز در مقام کافرما به ایلنا گفته بود: در حدود ۲ هزار کارگر مشغول کار هستند که از طرف این شرکت برای حمل و نقل روزانه آن‌ها ۷۰ خودروی اتوبوس دارای مجوز تردد راهنمایی و رانندگی اختصاص داده شده است؛ بطور کلی در منطقه عسلویه پیمانکاران برای جابجایی کارگران خود از محل کار به محل سکونت به بیش از ۱۰ هزار خودرو نیاز دارند که با توجه به شرایط اقتصادی تامین این تعداد خودروی غیر فرسوده میسر نیست و در نتیجه در حال حاضر بیش از ۹۰ در صد اتوبوس‌هایی که از آن‌ها برای جابجایی کارگران استفاده می‌شود قدیمی و فرسوده‌اند.
گفته‌های مسئولان این شرکت پیمانکاری در حالی مطرح شده است که به موجب مقررات جاری کارفرمایان مظف‌اند تا در صورت لزوم وسلیه حمل و نقل مناسب را برای جابجایی کارگران خود فراهم کنند.
ماده ۱۵۲ قانون کار به صراحت تاکید دارد در صورت دوری کارگاه و عدم تکافوی وسلیه نقلیه عمومی صاحب کارگاه باید برای رفت و برگشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب را در اختیار آن‌ها قرار دهد؛ همچنین در ماده ۱۷۳ همین قانون در مواردی که کارفرما از انجام این تکلیف قانونی خودداری کند آمده است: علاوه بر رفع تخلف در مهلتی که دادگاه با کسب نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین خواهد کرد، با توجه به تعداد کارگران و حجم کارگاه، در کارگاه‌های کمتر از ۱۰۰ نفر برای هر بار تخلف به پرداخت جریمه نقدی از هفتاد تا یکصد و پنجاه برابر حداقل مزد روازنه رسمی یک کارگر در تاریخ صدور حکم محکوم خواهد شد و به ازای هر صد نفر کارگر اضافی در کارگاه ۱۰ برابر مزد به حداکثر جریمه مذکور اضافه خواهد شد.
البته در صورت طرح این مطالبه از سوی کارگران، می‌توان انتظار داشت که این پاسخ شنیده شود که چون در حال حاضر عسلویه منطقه ویژه‌ای قلمداد می‌شود کارفرمایان از انجام تکلیفی که در ماده ۱۵۲ قانون کار پیش بینی شده معاف هستند و به همین دلیل نمی‌توان در مورد آن‌ها مجازات مقرر شده در ماده ۱۷۳ این قانون را اعمال کرد اما با این وجود نیز «مقررات اشتغال نیروی انسانی در مناطق ویژه اقتصادی» کارفرمایان این مناطق را ملزم کرده است تا با همکاری مسئولان سازمان هر منطقه نسبت به تامین سرویس مطمئن حمل و نقل کارگران اقدام کنند.
ماده سوم مقررات اشتغال نیروی انسانی مناطق ویژه اقتصادی صراحت دارد که سازمان هر منطقه آزاد و ویژه به عنوان ناظر بر رعایت حقوق کارگران ‌می‌تواند برای تضمین تعهداتی که کارفرمایان در برابر کارگران برعهده دارند از آن‌ها ضمانت‌های لازم را اخذ کند تا در صورت عدم انجام این تعهدات از طریق محاکم و مراجع قانونی آن‌ها را نسبت به انجام تکلیف قانونی ملزم کند.
همچنین در ماده چهارم این مقررات آمده است سازمان هر منطقه با مشارکت کارفرمایان و کارگران نسبت به تامین امکانات رفاهی مورد نیاز کارگران آن منطقه از قبل مسکن، تاسیسات ورزشی، خدمات بهداشتی و درمانی تسهیلات لزام به منظور تهیه آذوقه و مایحتاج عمومی اقدام خواهد کرد.
بنابراین از مجموع مقرارت یاد شده می‌توان نتیجه گرفت که در مورد تامین سرویس حمل و نقل مناسب کارگران شاغل در پروژه‌های در دست احداث منطقه ویژه عسلویه هم کارفرمایان آن‌ها و هم مسئولان منطقه ویژه وظیفه و تکلیفی قانونی دارند که دست کم تاکنون در مورد کارگرانی که به واسطه شرکت در ریز در پروژه‌های پالایشگاهی این منطقه شاغل هستند اجرا نشده است.

گزارش از پانید فاضلیان

--------------------------------

کارگران فولاد البرز مقابل فرمانداری تاکستان تجمع کردند

نزدیک به ۶۰ کارگر کارخانه فولاد البرز در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و تهدید امنیت شغلی‌شان صبح امروز مقابل ساختمان فرمانداری تاکستان تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه فولاد البرز گزارش دادند، کارفرمای کارخانه فولاد البرز به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد از یکسال پیش تا کنون حدود ۲۱۰ نفر از مجموع ۴۰۰ کارگر این کارخانه را بعد از اتمام قرارداد کاری‌شان اخراج کرده است.
بنا بر این گزارش، مدیران کارخانه فولاد البرز در سال ۹۲ حدود ۱۵۰ کارگر قرارداد موقت این واحد تولیدی را در دو مرحله با سوابق ۸ تا ۱۵ سال تعدیل کردند. همچنین ۶۲ نفر از کارگران قرار دادی نیز در مهر و آبان ماه سال جاری با اتمام قرار داد کارشان تعدیل شده‌اند.
کارگران می‌گویند شرایط تولید در کارخانه مهم فولاد البرز بسیار نامناسب و بحرانی است و کارفرما توان پرداخت مطالبات معوقه کارگران در ماهای آبان، آذر و دی را ندارد. پیش از این معوقات حقوقی کارگران ۴ ماه بود که بعد از اجتماع هفته پیش کارگران، کارفرما پنجشنبه هفته گذشته ساعت ۴ ونیم بعد از ظهر یک ماه حقوق مهر ماه را پرداخت کرد.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۱۹۰ کارگری است که در کارخانه باقی مانده‌اند. به همین دلیل طی یک ماه گذشته کارگران فولاد البرز بیش از ۵ بار مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری تاکستان تجمع کرده‌اند.
کارگران شرکت فولاد البرز درباره معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند علاوه بر تعویق سه ماه حقوق، بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز با مشکلات زیادی روبروست. به طوریکه چهار الی ۵ ماه از سال دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.
به گفته منابع کارگری ایلنا در کارخانه فولاد البرز، کارگران این واحد با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار می‌کنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغل‌شان هستند.
طبق ادعای کارگران فولاد البرز، وضعیت پرداخت حقوق کارگران این کارخانه در گذشته نیز با اعتراض کارگران مواجه شده است بطوری که در ماهای مهر و آبان کارگران برای وصول مطالبات صنفی خود ناچار شدند در چند مرحله فعالیت خطوط تولیدی کارخانه را متوقف کنند.

--------------------------------

کارگران پیمانی «لوله سازی اهواز» دست از کار کشید‌ه‌اند

۱۲۰۰ کارگر کارخانه «لوله سازی اهواز» که زیر نظر شرکت پیمانکاری «سیال سازه روشن» فعالیت دارند، از روز دوشنبه (۱۳بهمن) تاکنون در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی دو ماه گذشته و عدم تغییر وضعیت شغلی خود دست از کار کشیده‌اند.
کارگران کارخانه لوله سازی اهواز به ایلنا گفته‌اند: نزدیک به ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه لوله سازی اهواز را کارگران پیمانکاری شرکت «سیال سازه روشن» تشکیل می‌دهند. این کارگران علاوه بر آنکه طی دو ماه گذشته (آذر و دی) حقوقی دریافت نکرده‌اند، از شرایط کار با این شرکت پیمانکاری رضایت ندارند و خواستار تغییر وضعیت شغلی خود هستند.
به گفته کارگران، در کارخانه لوله سازی اهواز که یکی از شرکتهای معتبر در زمینه تولید لوله‌های نفت و گاز است دو هزار و ۴۰۰ کارگر کار می‌کنند که ۱۲۰۰ نفر از آنان تحت مدیریت شرکت پیمانکاری «سیال سازه روشن» در سه کارخانه‌ شماره یک، ۴ و پوشش فعالیت دارند و مابقی کارگران قرارداد رسمی وزارت نفت هستند که به طور مستقیم با کارخانه لوله سازی کار می‌کنند.
کارگران می‌گویند همکاران رسمی و قرارداد مستقیم‌شان از مزایا‌ی ویژه‌ای همانند پاداش، «نفت کارت» و حق کار در شرایط آب وهوایی بد و مزایایی چون استفاده از منازل سازمانی و... برخورداند اما این مزایا به کارگران پیمانکاری تعلق نمی‌گیرد.
به اعتقاد کارگران، یکی دیگر از عمده مشکلات کارگران پیمانی که نمی‌توانند موضوع تغییر وضعیت خود را پی گیری کنند، تغییرات پی در پی اعضای هیئت مدیره کارخانه لوله سازی اهواز است که ما را بلاتکلیف کرده است.

--------------------------------

تعویق دو ماه حقوق ۳۰۰ کارگر پیمانی «مس سرچشمه»/ کارگران به تبعیض معترض‌اند

۳۰۰ کارگر مس سرچشمه که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری ارفع سازان کار می‌کنند، دو ماه است حقوقی دریافت نکرده‌اند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند نسبت به تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا بین کارگران پیمانی این کارخانه و سایر کارگران مس سرچشمه معترض‌اند.
یکی از نمایندگان غیر رسمی کارگران در تشریح دلایل اصلی نارضایتی کارگران گفت: علی رغم شرایط سخت کاری که کارگران پیمانی در آن مشغول به کارند از حداقل مزایای شغلی سایر کارگران برخوردار نیستند. کارگران پیمانی همیشه در معرض بیشترین تبعیض‌ها قرار می‌گیرند. تفاوت در پرداخت مزایا بین کارگران پیمانی با کارگران رسمی و قرارداد مستقیم باعث شده کارگران پیمانی با حداقل دستمزد - که آن را هم به موقع دریافت نمی‌کنند - زندگی کنند و طبیعتا این مسئله شرایط سختی را برای کارگران ایجاد می‌کند که در ‌‌نهایت می‌تواند آن‌ها را نسبت به ادامه کار بی‌انگیزه کند.
این کارگر شرکت پیمانکاری ارفع سازان همچنین به عدم تمدید بیمه‌ تکمیلی درمان کارگران از سوی شرکت پیمانکاری اشاره کرد و گفت: علی رغم اینکه برای بیمهٔ درمان تکمیلی از حقوق کارگران ماهانه مبلغی کسر می‌شود اما نزدیک به ۱سال است وقتی برای کارهای پزشکی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنیم باید مجددا مبالغ اضافه‌ای را پرداخت کنیم.
این کارگر درباره آنچه «شرایط ناعادلانهٔ پرداخت مزایا در شرکت پیمانکاری ارفع سازان» می‌خواند به ایلنا گفت: اختلاف و تبعیض حقوقی در شرایط برابر تنها محدود به کارگران پیمانی و سایر کارگران مس سرچشمه نمی‌شود بلکه در برخی موارد بین نیروهای این شرکت پیمانکاری هم تبعیض وجود دارد.
کارگران می‌گویند در یک ماه گذشته ۱۴ کارگر پیمانی به دلیل مشکلات قراردادی به وجود آمده بین ارفع سازان و شرکت مس، اخراج شده بودند که با اعتراض و اعتصاب صنفی سایر کارگران مجددا به کار بازگشته‌اند. اما به گفتهٔ منابع آگاه، این کارگران اخراجی علی رغم بازگشت به کار هنوز وضعیت باثباتی از لحاظ قرارداد ندارند و ممکن است مجددا بیکار شوند.
به گفته نماینده غیررسمی کارگران، کلیه نیروهای این شرکت پیمانکاری در حالی در خط تولید شرکت مس سرچشمه مشغول به کارند که مزایایی شغلی همکاران هم‌رده‌شان به آن‌ها پرداخت نمی‌شود، وی همچنین به وعده‌های داده شده در خصوص پرداخت حقوق و مزایا اشاره کرد و گفت: پس از اعتراض ۲۰ روز گذشته کارگران برای بازگشت به کار کارگران اخراجی، به ما وعده دادند که مطالباتمان را تا ۱۰ بهمن ماه پرداخت کنند اما هنوز هیچ مبلغی از حقوق و مزایا به کارگران پرداخت نشده است و کارگران همچنان بلاتکلیفند.
کارگران شرکت پیمانکاری ارفع سازان که همگی از سالهای ۸۹ تحت قرارداد با این شرکت پیمانکاری فعالیت می‌کنند، خواستار این هستند که امتیازاتی که شرکت مس سرچشمه برای سایر کارگران خود قائل می‌شود به آن‌ها نیز تعلق گیرد.
بنا به گفته این کارگران، از بین ۳۰۰ کارگر شرکت ارفع سازان تنها ۴۰ نفر از مزایای حداقلی برخوردارند که آن هم چندان چشمگیر نیست. کلیه نیروهای پمپ بنزین شهرک مس سرچشمه، نیروهای قسمت لیفتراک، تعدادی از کارگران بخش ماشین آلات کارخانه سیلیس، کارگاه تاسیسات کارخانه و کارگاه اجرایی کارخانه شهرک از نیروهای شرکت ارفع سازان هستند اما هیچگونه امتیازی از سوی شرکت مس سرچشمه به آنان تعلق نمی‌گیرد.
گفته می‌شود شرکت پیمانکاری ارفع سازان یکی از شرکت‌های مادر پیمانکاری طرف قرارداد با مس سرچشمه است که پروژه‌های مختلفی را در این شرکت در حال اجرا دارد.

--------------------------------

ریزش ناگهانی زغال مهره‌های کمر معدنچی جوان را شکست

هنوز یک هفته از مرگ کارگر ۲۳ ساله معدن گله توت زرند نگذشته بود که معادن کرمان باز هم حادثه آفرید و این بار کارگر ۳۱ ساله معدن «همکار» در خطر فلج شدن قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز پنجشنبه (۱۶ بهمن ماه) یک کارگر بخش استخراج معدن «همکار» واقع در شهرستان راور بر اثر ریزش ناگهانی زغال سنگ دچار حادثه شد و در اثر شدت جراحات وارده به بیمارستان شهید باهنر کرمان منتقل شد.
مجید نیکخواه کارگر ۳۱ ساله معدن همکار که بر اثر این حادثه دچار شکستگی مهرهٔ کمر شده است، به احتمال زیاد صبح فردا (یکشنبه ۱۹ بهمن) تحت عمل جراحی سنگینی قرار خواهد گرفت.
یکی از اعضای کادر درمانی این کارگر در بیمارستان باهنر کرمان به ایلنا گفت: از روز گذشته که این کارگر را به بخش اعصاب بیمارستان باهنر منتقل کرده‌اند تحت دارو درمانی قراردارد و به گفتهٔ پزشکان در صورت باثبات شدن وضعیت جسمانی، تا صبح فردا تحت عمل جراحی قرار خواهد گرفت.
وی همچنین در ارتباط با وضعیت جسمانی این کارگر معدن گفت: شکستگی مهره کمر باعث شده تا ریسک عمل بالا‌تر رود و با تشخیص فلج اندام تحتانی، تحت عمل جراحی قرار خواهد گرفت.
این منبع خبری هرگونه تشخیص قطعی در این مورد را به نتیجهٔ عمل جراحی این کارگر جوان موکول کرد.

چند کارگر دیگر باید قربانی شوند؟
بخت با مجید نیکخواه یار بوده که هنوز نفس می‌کشد. این معدن در سال‌های گذشته شاهد حوادث مرگباری بوده است. در تازه ترین نمونه در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۹۳ بود که یکی از کارگران معدن همکار به نام «ابراهیم ضیاء‌الدینی» در حادثه‌ای مشابه جانش را از دست داد. کارگران معدن، یکی از دلایل اصل حادثه در معدن همکار را شییب زیاد کارگاه و نبود نیروی انسانی کافی عنوان کرده بودند. به گفتهٔ کارگران معدن همکار، وجود کارگاهایی با شیب زیاد برای استخراج را یکی از دلایلی دانسته‌اند که می‌تواند منجر به وقوع چنین حوادثی شود.
معدن همکار در شهرستان راور واقع شده است و یک معدن شبه دولتی وابسته به شرکت زغال سنگ است حوادث خطرناک در معادن زغالسنگ کرمان تمامی ندارد. این حوادث در حالی تکرار می شود که کار‌شناسان بار‌ها نسبت به بکارگیری تجهیزات مناسب و عدم استفاده از بهره‌برداری سنتی هشدار داده‌اند.

--------------------------------

تحصن ۵۰۰ راننده کامیون در کارخانه «سیمان ارومیه» به سومین روز رسید

صبح امروز بیش از ۵۰۰ نفر از راننده‌های پایانه‌های کارخانه سیمان ارومیه برای سومین روز پیاپی در واکنش به آنچه توزیع ناعادلانه بار از سوی شرکتهای حمل و نقل می‌خوانند در «سالن ایلان» پایانه سیمان ارومیه تحصن کردند.
«صادق تقی لو» دبیر انجمن صنفی راننده‌های سیمان ارومیه در این باره به ایلنا گفت: سه روز است که رانند‌ه‌های کامیونهای حمل بار سیمان در محوطه پایانه و سالن «ایلان بار» کارخانه سیمان ارومیه در اعتراض توزیع ناعادلانه بار از سوی شرکت‌های حمل و نقل مستقر در پایانه‌های کارخانه سیمان ارومیه تجمع کرده‌اند.
به گفته این فعال صنفی، شرکت‌های حمل و نقل مستقر در پایانه کارخانه سیمان ارومیه بدون در نظر گرفتن نوبت بار کامیون‌داران، ۹۰ درصد از بارهای سیمان کارخانه را به کامیونهای طرف قرار داد با خود می‌سپارند. این در حالی است که طبق تفاهم نامه‌ای که پیش از این بین انجمن صنفی رانندگان کامیون و انجمن صنفی پایانه‌ای حمل ونقل سیمان ارومیه امضاء شده است، می‌بایستی شرکتهای حمل ونقل به همه کامیونداران طبق نوبت بار ارائه دهند اما این شرکت‌ها بدون در نظر گرفتن تفاهم نامه به طور سلیقه‌ای عمل می‌کنند.
او گفت: شرکتهای حمل ونقل باید در هر روز حداقل به ۱۵۰ راننده کامیونی که دارای کارت نوبت هستند بار تحویل دهند اما آنان علاوه بر آنکه نوبت دهی رابر اساس کارت نوبت رعایت نمی کنند بجای اعلام بار به کامیون داران، وظیفه توزیع بار سیمان را نیز خود به عهده‌ گرفته‌اند که قانونی نیست.
به گفته وی، مدیر کل حمل و نقل پایانه‌های استان آذربایجان غربی نیز روز گذشته در واکنش به اعتراض رانندگان، با ارسال نامه‌ای به رئیس انجمن صفی رانندگان سیمان ارومیه مفاد توافق نامه را به انجمن تذکر داده و تاکید کرده اند در صورت هر گونه ایجاد تنش در میان رانند‌ها این موضوع را از سوی مراجع قضایی پی گیری می‌کند.
او گفت: همچنین در نامه فوق با ذکر وظایف انجمن‌های صنفی راننده های کامیون آمده است سازمان حمل ونقل استان باهرگونه ایراد سخنرانی و تداخل در وظایف شرکت‌های حمل ونقل و برهم زدن نظم عمومی محوطه پایانه با انجمن صنفی رانندگان برخورد قانونی می‌کند.
تقی لو در خاتمه اظهار داشت موارد فوق در حالی از سوی مدیر کل حمل ونقل مطرح شده است که در بند ۲ توافق نامه بین انجمن صنفی کامیونداران و شرکتهای حمل نقل آمده است که ردیف نوبت دهی وکنترل نظارت بر نوبت دهی به رانندگان به عهده انجمن صنفی رانندگان است.

--------------------------------

کشته شدن دست کم پنج کارگر در عسلویه

صبح امروز بر اثر سانحه رانندگی در بندر سیراف (طاهری) واقع در منطقه ویژه عسلویه، پنج نفر از کارگران شاغل در فاز ۱۲ عسلویه کشته شدند. این حادثه در حالی اتفاق افتاده که ایلنا پیش از این بارها نسبت به خطر بکارگیری اتوبوس های فرسوده برای حمل و نقل کارگران این منطقه هشدار داده بود.
منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه گزارش داده اند این حادثه حوالی ساعت ۶ صبح امروز برای کارگرانی اتفاق افتاده است که طبق برنامه کاری روزانه از فاصله حدودا چهار کیلومتری محل اقامت شان عازم محل کار بودند.
بنا بر این گزارش، کارگران حادثه دیده از نیروهای متخصص و ماهری بوده‌اند که به واسطه شرکت پیمانکاری «درریز» در پروژه‌هایی که کارفرمای اصلی آن شرکت «پتروپارس» است مشغول فعالیت بودند.
براساس اطلاعات بدست آمده این حادثه زمانی رخ داد که راننده سرویس کارگران به دلیل نقص فنی سیستم ترمز نتوانست سرعت رو به افزایش خودرو را در سراشیبی جاده بندر سیراف مهار کند و در نتیجه از قسمت جلو اتوبوس با قسمت عقب یک دستگاه کمپرسی تصادف کرد.
از قرار معلوم شدت تصادف صبح امروز سرویس حامل کارگران فاز ۱۲ به حدی بود که به غیر از راننده تمامی سرنشینان ردیف جلویی سرویس کارگران (حدود پنج نفر) جان خود را از دست داده‌اند و دست کم حدود پنج نفر دیگر از سرنشینان این اتوبوس براثر آسیب‌ ناشی از این تصادف به بیمارستان امام خمینی کنگان منتقل شده‌اند.
به گفته منابع خبری ایلنا، اتوبوسی که در جریان حادثه امروز از آن برای جابجایی کارگران استفاده شده است مدل فرسوده «بنز ۳۰۷» بوده است که در لحظه تصادف دست کم ۳۰ نفر کارگر بصورت ایستاده و نشسته در آن حضور داشتند.
کارگران عسلویه پیش از این نیز نسبت به حادثه خیز بودن تردد اتوبوس‌های فرسوده‌ای که به عنوان سرویس جابجایی کارگران در جاده‌های منطقه ویژه عسلویه تردد می‌کنند هشدار داده بودند.

شمار کشته‌شدگان تصادف اتوبوس کارگران در عسلویه به ۶ نفر

در حالی که ایلنا ساعتی قبل از کشته شدن دست کم پنج کارگر در حادثه تصادف اتوبوس حامل کارگران فاز ۱۲ عسلویه در بندر سیراف (طاهری) خبر داده بود، آخرین گزارش‌‌ها از کشته شدن ۶ نفر و مصدومیت جدی ۶ کارگر دیگر حکایت دارند که احتمال مرگ یکی از این مصدومان می‌رود.
منابع خبری ایلنا اسامی کشته‌شدگان حادثه صبح امروز را «ابوالقاسم جعفرپور»، «رحیم‌الله کاکاوند»، «حسین قطامی‌پناه»، «اکبر آرامش»، «مهدی باقری» و «تیمور حسین پور» گزارش کرده‌اند.
بنا بر گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت ۵ و ۴۰ دقیقه صبح امروز یک دستگاه اتوبوس فرسوده «بنز ۳۰۷» حامل ۳۵ تن از کارگران شرکت پیمانکاری درریز (پیمانکار ساخت پالایشگاه) در محور بندر سیراف (طاهری) با یک دستگاه کامیون متوقف شده در کنار جاده برخورد کرد.
بر اساس این گزارش، در این حادثه ۵ کارگر در دم کشته شدند و ۲۲ نفر دیگر نیز مصدوم و راهی بیمارستان امام خمینی کنگان شدند که گزارش های تکمیلی از کشته شدن ششمین کارگر در جریان عملیات نجات حکایت دارد.
این حادثه زمانی رخ داد که راننده سرویس کارگران به دلیل نقص فنی سیستم ترمز نتوانست سرعت رو به افزایش خودرو را در سراشیبی جاده بندر سیراف مهار کند و در نتیجه از قسمت جلو اتوبوس با قسمت عقب یک دستگاه کامیون حامل سنگ‌های معدنی تصادف کرد.
به گفته یکی از شاهدان حادثه، کامیون حامل سنگ‌های معدنی در کنار جاده متوقف بود و اتوبوس حامل کارگران در تاریک - روشن حوالی پنج صبح، به دلیل فرسودگی و نداشتن چراغ با این کامیون برخورد کرده است.
همچنین یکی از ماموران گروهای امداد و نجات حاضر در محل حادثه در خصوص جزئیات بیشتر این حادثه به ایلنا گفت: در برخورد اولیه اتوبوس با کامیون، سنگهای عظیم معدنی که در قسمت بار کامیون قرار داشتند به داخل اتوبوس پرتاب شدند و 5 نفر از کارگرانی که در ردیف‌های جلوی اتوبوس نشسته بودند و سه نفر از کارگران در بین صندلی ها محبوس شده بودند که با برش بخش از اتوبوس توسط همکارانمان در آتش نشانی، بیرون کشیده شدند.
به اعتقاد یکی از کارگران شاهد حادثه، اگر امکانات روشنایی جاده مهیا بود شاید امروز این حادثه اساسا اتفاق نمی‌افتاد.
گفتنی است، کارگران عسلویه پیش از این نیز نسبت به حادثه خیز بودن تردد اتوبوس‌های فرسوده‌ای که به عنوان سرویس جابجایی کارگران در جاده‌های منطقه ویژه عسلویه تردد می‌کنند هشدار داده بودند.

--------------------------------

کارگران «کاشی ارچین» برای جلوگیری از خروج تولیدات، به مرخصی تشویقی نمی‌روند

۴۰۰ کارگر کارخانه «کاشی ارچین» در میبد یزد، نزدیک به دو ماه حقوق و بیش از ۸ ماه بیمه و پاداش و عیدی طلبکارند. این کارگران طی دو هفته گذشته اعتصاب کرده بودند.
این کارگران به ایلنا گفته‌اند، از اردیبهشت ماه سال جاری حق بیمه‌ای از سوی شرکت برای کارگران به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است و تنها از سوی شرکت، مبلغ کمی به تامین اجتماعی جهت تمدید دفترچه‌های بیمهٔ کارگران پرداخت شده که آن هم به صورت کامل هزینه‌های درمان را پوشش نمی‌دهد.
همچنین گفته می‌شود، برخی از کارگران قدیمی این شرکت هم که در ماههای گذشته بازنشسته شده‌اند به دلیل عدم واریز حق بیمه با مشکل مواجه شده‌اند و هنوز تکلیف بازنشستگی آنها مشخص نیست.

دلایل اعتصاب کارگران
گفته می‌شود کارخانهٔ کاشی ارچین میبد از دو هفتهٔ پیش تا کنون به دلیل اعتصاب کارگران در تعطیلی به سر می‌برد. یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: دلیل اصلی اعتراض و اعتصاب صنفی کارگران در حال حاضر این است که تکلیفشان مشخص شود. در یک سال گذشته به دلیل عدم تامین مواد اولیه توسط شرکت بعضی اوقات کارگاه در دوشیفت تعطیل می‌شد و این مسئله باعث بلاتکلیفی کارگران شده بود به نحوی که به دلیل اوضاع نابسامان شرکت تعدادی از کارگران طی ماههای گذشته کار در این کارخانه را‌‌ رها کرده‌اند و در جستجوی کار دیگری هستند.
این کارگر همچنین به عدم تمدید به موقع دفترچه‌های بیمهٔ کارگران اشاره کرد و گفت: در طی این مدت به دلیل بدهی که شرکت به سازمان تامین اجتماعی دارد آنطور که شنیده‌ایم مبلغ آن به ۶۰۰ میلیون تومان می‌رسد، دفترچه‌های بیمه هم با مشکل مواجه بوده است و این مسئله مشکلات بسیاری را برای این کارگران ایجاد کرده است به نحوی که تمام هزینه‌های درمانشان را در چند ماههٔ اخیر به صورت آزاد حساب کرده‌اند.
این کارگر در ارتباط با سایر مشکلاتی که برای کارگران کاشی ارچین به وجود آمده گفت: شرکت از صندوقی که مختص کارگران بود و از طریق بانک مهر به کارگران وام تعلق می‌گرفت برداشت‌هایی را انجام داده تا اقساط ۶ تا ۷ ماههٔ کارگران را به بانک پرداخت کند اما عملا هیچ مبلغی به بانک بابت اقساط معوقه پرداخت نشده در حالیکه مبلغ اقساط این صندوق هر ماه از حقوق کارگران کسر می‌شده است. وی همچنین از خالی شدن صندوق کارگران خبر داد و گفت: مبالغی که از حقوق کارگران بابت اقساط این وام‌ها کسر می‌شد هم از صندوق برداشته شده است. به گفتهٔ کارگران حداقل رقم موجود برای هر کارگر در صندوق ۲ تا ۳ میلیون تومان بوده است.
یکی دیگر از کارگران کاشی ارچین در ارتباط با قطع مزایای شغلی در یک ساله گذشته گفت: در یک ساله گذشته بن کارگری و شیر روزانه هم به کارگران داده نشده است. یعنی حداقل مزایایی که مربوط به کارگر بود از او دریغ شده است.

سهامداران بابت خرید کاشی پول نمی‌دهند
کارگران معتقدند در چند ماههٔ گذشته علی رغم تولید نسبتا بالا موجودی شرکت مطلوب نبوده و این امر ناشی از این است که سهامداران اصلی خود خریدار محصولا شرکت شده‌اند و اساسا آورده‌ای را وارد شرکت نمی‌کند. به گفتهٔ کارگران علی رغم اینکه بارگیری محصولات انجام می‌شود و کاشی‌ها از شرکت خارج می‌شوند اما نقدینگی به شرکت وارد نشده است.
یکی از کارگران مشکلات به وجود آمده را ناشی از شیوهٔ مدیریت شرکت می‌داند و معتقد است، از وقتی مدیران و سهامداران اصلی خودشان خریدار محصولا ت شده‌اند هیچ درآمدی عاید شرکت نمی‌شود در نتیجه کارخانه با کمبود نقدینگی برای پرداخت به کارگران مواجه شده است.
یکی از کارگران در توضیح این مورد گفت: وقتی مدیریت یا رئیس هیئت مدیره خودش کاشی فروش شود و هیچ درآمدی را در پی فروش کاشی‌ها به شرکت تزریق نکند، اگر همهٔ سهامداران اصلی این کار را انجام دهند، به تدریج کارخانه با کمبود نقدینگی مواجه می‌شود.
به گفته این کارگر، در طول ماهای گذشته علی رغم اعتراضاتی که کارگران نسبت به وضعیت کارخانه داشته‌اند و وعده‌هایی که داده شده عملا وضعیت شرکت هیچ تغییری نکرده است. وی ادامه داد در طی این مدت به دلیل تعویق‌های پیاپی در پرداخت حقوق و مطالبات کارگران، آن‌ها بار‌ها نسبت به شرایط معترض شده‌اند اما هربار با وعده‌هایی تلاش کرده‌اند تا کارگران را نسبت به بهبود شرایط امیدوار کنند. کارگران حسن نیتشان را به شرکت نشان داده‌اند. آن‌ها دلسوز کارخانه هستند و اکثرا بومی هستند و تمام تلاششان را می‌کنند تا حتی یک پیچ و مهره از دستگاههای کارخانه کسر نشود تا حقوق کارگری که بابت تولید کاشی بیشترین سختی را تحمل می‌کند مورد اجحاف قرار نگیرد.
این کارگر در ارتباط با شرایط فعلی کارخانه در زمان اعتصاب کارگران گفت: درحال حاضر هم که کارگاه تعطیل است به کارگران مرخصی تشویقی داده‌اند تا اگر نمی‌خواهند کارکنند این مدت را استراحت کنند. تنها دلیل این کار این است که بتوانند کاشی‌ها را از کارخانه خارج کنند. این مسئله باعث شده کارگران در برابر این تشویق‌های تحمیلی مقاومت کنند و از کارخانه خارج نشوند تا آقایان نتوانند کاشی‌هایی که حاصل دسترنج کارگران است از کارخانه خارج کنند. موجودیت کارخانه در همین کاشی‌ها نهفته است و کارگران در شرکت مانده‌اند تا نگذارند بارگیری انجام شود.
گارگران می‌گویند، قرار است روز جمعه مجمعی با حضور سهامداران و مدیران برگزار شود تا نسبت به وضعیت کارخانه و کارگران تصمیم گیری‌هایی صورت بگیرد. به گفتهٔ آن‌ها به دلیل جوی که در شرکت حاکم است مدیران چندان توجهی به نماینده کارگران که می‌تواند صدای کارگران را به گوش آن‌ها برساند نمی‌کنند.
شرکت کاشی ارچین میبد در سال ۱۳۸۰ تاسیس شده و در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ کارگر رسمی و قراردادی در آن مشغول به کارند. این کارخانه در زمینی به مساحت ۱۳ هکتار و در کیلومتر ۶ جاده میبد به یزد احداث گردیده است.

--------------------------------

مصدومیت کارگر تولیدی تشک و تخت خواب در جنوب تهران

شامگاه گذشته وقوع آتش‌سوزی در یک کارگاه تولید تشک و تخت خواب در جنوب تهران باعث مصدومیت یک کارگر شد.
به گزارش ایلنا، در ساعت ۱۹ و ۳۷ دقیقه شب گذشته در پی تماس شهروندان محله مرتضی گرد با سامانه آتش‌نشانی مبنی بر آتش‌سوزی در یک ساختمان ۴ طبقه آتش‌نشانان عازم محل حریق در بزرگراه آزادگان محله مرتضی گرد شدند.
بنا بر این گزارش، محل حریق طبقه سوم یک ساختمان ۴ طبقه بود که بدون توجه به نکات ایمنی یک واحد ۲۰۰ متری مسکونی به کارگاه تولید تشک و تخت خواب تبدیل شده و این مکان مملو از مواد قابل اشتعال بود بطوری که آتش هر لحظه در حال سرایت به طبقه چهارم بود و دود غلیظی نیز متصاعد شده بود.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران درباره این حادثه گفته است: آتش‌نشانان از چند جهت وارد عملیات شدند و یک کارگر ۳۵ ساله ایرانی هم در وضعیت خطرناک در میان شعله‌های آتش‌ محبوس شده بود خارج و تحویل عوامل اورژانس دادند که پس از اقدامات اولیه به مراکز درمانی اعزام شد.
به گفته این مقام مسئول در آتش‌نشانی علت این آتش‌سوزی توسط کار‌شناسان آتش‌نشانی در دست بررسی می‌باشد.

--------------------------------

تجمع هر روزه کارگران قند ورامین/ کارگران به دلایل تعطیلی کارخانه مشکوک‌اند

کارگران کارخانه تعطیل شده قند ورامین در اعتراض به ادامه یافتن بلاتکلیفی و بی‌توجهی کارفرما نسبت به مطالبات صنفی‌شان، امروز نیز برای چهارمین روز متوالی در هفته جاری در محوطه کارخانه تجمع کردند. کارگران پس از اعلام تعطیلی کارخانه، در طول هفته گذشته نیز روزانه برای اعلام اعتراض در محوطه کارخانه حاضر می‌شدند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه قند ورامین گزارش دادند؛ بعد از اعلام تعطیلی کارخانه قند ورامین از سوی کارفرما، کارگران برای مشخص شدن وضعیت شغلی‌شان تقریبا هر روز در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.
به گفته کارگران، یکی از دلایل اجتماع اعتراضی آنان بدقولی کارفرما در عمل به وعده بازگشت به کار آنان است. کارفرما از تاریخ ۲۹ دی ماه کارخانه را تعطیل اعلام کرده و بعد از آن طی چند اطلاعیه‌ که تاریخ‌شان مرتبا را تمدید می‌شده، از ورود کارگران به کارخانه ممانعت کرده است.
کارگران اخراجی قند ورامین می‌گویند در آخرین اطلاعیه کارفرما آمده است که کارخانه از تاریخ ۱۱ تا ۱۳ بهمن ماه تعطیل است و از کارگران خواسته شده بود بعد از این تاریخ به کارخانه بازگردند. اما با احتساب دیروز و امروز دو روز از موعد تعهد کارفرما می‌گذرد و همچنان کارگران به کار خود باز نگشته‌‌اند.
کارگران می‌گویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده «کمبود مواد اولیه تولید (شکر خام)» بوده است، اما کارگران مدعی‌اند در پشت اقداماتی که کارفرما بخاطر آن کارخانه را تعطیل و کارگران را بیکار کرده است هدف دیگری دنبال می‌شود.
کارگران به ایلنا گفته‌اند پیش از تعطیلی قند ورامین، ۱۱۰ کارگر دائمی و ۲۹۰ کارگر قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق ۲۰ تا ۲۵ سال مشغول کار بودند که عموما در شرف بازنشستگی‌ قرار داشتند.
به گفته کارگران، کارفرما پس از اعلام اخراج، لیست همه کارگران را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی کرده است. این در حالیست که یک ماه حقوق کارگران در دی ماه پرداخت نشده و این کارگران مطالبات دیگری همانند بن کارگری و عیدی از کارفرما طلب دارند.
کارگران می‌گویند بیکاری ۴۰۰ کارگر قرارداد موقت و دائمی با چندین سال سابقه کار در آستانه پایان سال، شرایط زندگی را برای خانواده‌هایشان سخت کرده است.

--------------------------------

درهای کارخانه «لوله و نورد صفا» به روی کارگران اعتصابی بسته شد

کارخانه لوله و نورد صفا حوالی عصر دیروز (سه‌شنبه ۱۴ بهمن) در پی ادامه دار شدن اعتراض صنفی بیش از ۱۰۰۰ کارگر این واحد تولیدی تعطیل شد و کارگران اعتصابی که در محل کار تحصن کرده بودند به بیرون از درهای کارخانه هدایت شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه لوله و نورد صفا عصر دیروز پس از آن تعطیل اعلام شد که صد‌ها کارگر اعتصابی به صورت همزمان با حدود ۲۶ راننده کامیونی که به عدم پرداخت به موقع دستمزدشان معترض بودند در محوطه این واحد تولیدی تجمع کردند.
کارگران لوله و نورد صفا از روز یکشنبه (۱۲ بهمن) در اعتراض به خودداری کارفرما از پرداخت قسط دوم طلب‌شان دست از کار کشیده بودند.
بر اساس این گزارش، شورای تامین ساوه ماه گذشته مصوب کرده بود در روزهای ۲۱ دی، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
این مصوبه روز ۲۰ دی پس از تجمع کارگران در محوطه کارخانه در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه به امضای کارفرما و اعضای شورای تامین رسید.
شورای تامین در عین حال مصوب کرده بود بیش از ۱۶ ماه حق بیمه عقب افتاده کارگران قبل از روز ۲۶ دی پرداخت شود.
اگرچه کارفرما قسط اول مطالبات معوقه کارگران را با یک روز تاخیر در تاریخ ۲۲ دی پرداخت کرد اما حاضر نشد حق بیمه عقب افتاده کارگران را به صورت کامل پرداخت کند و فقط حق بیمه معوقه شهریور و آذر ماه امسال را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرد.
حالا پنج روز از موعد پرداخت قسط دوم مطالبات معوقه کارگران می گذرد اما کارفرما تاکنون پولی به حساب کارگران واریز نکرده است.
گفتنی است تلاش‌ خبرنگار ایلنا برای تماس با کارفرما و مقام‌های دولتی شهرستان ساوه از جمله فرماندار و رئیس اداره کار به منظور کسب اطلاع بیشتر از وضعیت کارخانه لوله و نورد صفا تا لحظه تنظیم این خبر بی‌نتیجه بوده است.

--------------------------------

تجمع همزمان کارگران «لوله و نورد صفا» و رانندگان کامیون‌ در محوطه کارخانه

اعتراض صنفی بیش از ۱۰۰۰ کارگر لوله و نورد صفا صبح امروز (سه شنبه ۱۴ بهمن) وارد سومین روز متوالی شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صدها کارگر اعتصابی صبح امروز با تجمع در محوطه کارخانه سعی کردند توجه مقام‌های محلی را به خواسته‌های خود جلب کنند. همزمان نزدیک به ۲۶ راننده کامیون که با سفر از بندرعباس به ساوه برای کارخانه لوله و نورد صفا مواد اولیه [ورق] آورده بودند مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. این رانندگان به عدم پرداخت به موقع دستمزدشان اعتراض دارند.
ایلنا دیروز گزارش داده بود توقف تولید در کارخانه لوله و نورد صفا پس از آن رخ داده که کارفرما از پرداخت قسط دوم طلب کارگران سر باز زده است.
گقتنی است شورای تامین ساوه ماه گذشته مصوب کرده بود در روزهای ۲۱ دی، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
این مصوبه روز ۲۰ دی ماه و پس از تجمع کارگران در محوطه کارخانه در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه به امضای کارفرما و اعضای شورای تامین رسید.
شورای تامین در عین حال مصوب کرده بود بیش از ۱۶ ماه حق بیمه عقب افتاده کارگران قبل از روز ۲۶ دی پرداخت شود.
اگرچه کارفرما قسط اول مطالبات معوقه کارگران را با یک روز تاخیر در تاریخ ۲۲ دی پرداخت کرد اما حاضر نشد حق بیمه عقب افتاده کارگران را به صورت کامل پرداخت کند و فقط حق بیمه معوقه کارگران مربوط به شهریور و آذر ماه امسال را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرد.
حالا کارفرما با گذشت چهار روز از موعد پرداخت قسط دوم حاضر نیست این مبلغ را به کارگران پرداخت کند و کارگران در اعتراض به خلف وعده او تولید را متوقف کرده‌اند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: یکی از مدیران میانی کارخانه دیروز در جمع کارگران حاضر شد و گفت هر کارگری که از شرایط کارخانه ناراضی است خود را معرفی کند تا با او تسویه حساب کنیم. یعنی بعد از آنکه کارگران تا این حد با کارفرما مدارا کردند جواب آخرشان اخراج است.
این کارگر معترض افزود: در روزهای اخیر زمزمه‌هایی مبنی بر تعدیل ۲۰۰ کارگر کارخانه شنیده می‌شود که احتمال می‌رود به قصد ترساندن کارگران این شایعه را پخش کرده باشند اما از طرفی سیاست‌های اخیر کارفرما از جمله قطع حق اضافه کاری کارگران و کاهش تعداد کارگران شیفت نگهبانی واحدهای برق، تاسیسات و... ازدو نفر به یک نفر احتمال صحت این زمزمه‌ها را تقویت کرده است.
لازم به ذکر است قریب به اتفاق کارگران لوله و نورد صفا با قرارداد موقت در این واحد تولید مشغول به کارند. این کارخانه در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------------

پایان مشروط اعتصاب یک هفته‌ای کارگران «تکاب نیرو»

صبح امروز اعتصاب کارگران «تکاب نیرو» پس از یک هفته توقف کار و تحصن در نمازخانه این واحد خدماتی بصورت مشروط خاتمه یافت.
منابع خبری ایلنا در انبار مرکزی شرکت برق تهران (تکاب نیرو) با اعلام این خبر افزودند: ۶۰ کارگر تکاب نیرو که در اقدامی هماهنگ در این اعتراض صنفی شرکت کرده بودند روز گذشته تصمیم به پایان اعتصاب گرفته‌اند.
براساس تصمیم کارگران تکاب نیرو، همزمان با خاتمه اعتصاب و بازگشت به کار کارگران این واحد خدماتی، پنج نفر از آن‌ها به عنوان نماینده برای مذاکره با مدیریت برق منطقه‌ای تهران تشکیل جلسه خواهند داد.
تکاب نیرو یکی از واحدهای زیر مجموعه شرکت منطقه‌ای برق تهران است که به گفته کارگران در واقع حکم انبار مرکزی این شرکت را دارد.
کارگران تکاب نیرو مدعی‌اند که شرکت برق منطقه‌ای تهران بابت مزایای دو سال پادش کار و یک سال سختی کار به هر یک از آن‌ها در حدود سه میلیون تومان بدهکار است.
این کارگران از روز هفتم بهمن (سه‌شنبه هفته گذشته) تا روز سیزدهم بهمن (روز گذشته) در اقدامی اعتراضی از انجام فعالیت روزانه خود که به ثبت ورود و خروج موجودی انبارهای شرکت برق تهران مربوط می‌شود خوداری کردند اما برای جلوگیری از هرگونه بی‌نظمی درب‌های انبارهای این شرکت را بسته بودند.
ظاهرا این اعتراض صنفی با استناد به ماده ۱۴۲ قانون کار انجام گرفته بود که صراحت دارد: «در صورتی که اختلاف نظر در مورد مواد مختلف این قانون و یا پیمانهای قبلی و یا هر یک از موضوعات مورد درخواست طرفین برای‌ انعقاد پیمان جدید، منجر به تعطیل کار ضمن حضور کارگر در کارگاه و یا کاهش عمدی تولید از سوی کارگران شود، هیأت تشخیص موظف است بر‌اساس در خواست هر یک از طرفین اختلاف و یا سازمانهای کارگری و کارفرمایی، موضوع اختلاف را سریعاً مورد رسیدگی قرار داده و اعلام نظر نماید».
کارگران تکاب نیرو مدعی‌اند از زمانی که این شرکت در نیمه‌های دهه ۷۰ فعالیت مستقل خود را آغاز کرده است مطالبات مزدی آن‌ها با مشکلاتی پرداخت شده است.

--------------------------------

نیمی از کارگران قراردادی «نورد نوشهر» اخراج شدند

دست کم ۵۰ کارگر قراردادی کارخانه «نورد نوشهر» در شش ماه گذشته به دلیل کاهش تولید به مرور اخراج شدند.
«نصراله دریابیگی» دبیرخانه کارگر مازندران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه نورد نوشهر که در زمینه تولید انواع میلگرد در غرب مازندران فعالیت دارد پیش از این حدود ۱۰۰ کارگر داشت که کارفرما در طول شش ماه گذشته ۵۰ نفرشان را بعد از اتمام قرار داد کاراخراج کرده است.
او گفت: این واحد صنعتی با استفاده از تسهیلات ویژه در زمان دولت سازندگی در بهترین نقطه شهر نوشهر برای ایجاد اشتغال مولد تاسیس و به بخش خصوصی واگذار شد اما پس از گذشت حدود ۲۰ سال از زمان آغاز بکار این کارخانه هنوز کارگران به دلیل موقت بودن قرارداد کارشان امنیت شغلی ندارند و به راحتی از سوی کارفرما اخراج می‌شوند.
به گفته دبیر خانه کارگر مازندران، سرمایه گذار فعلی این کارخانه بنا دارد به مرور با اخراج کارگران، این واحد بزرگ صنعتی را تعطیل کند.
دریابیگی توضیح داد: نیت دیگر کارفرما از تعطیلی کارخانه نورد نوشهر تبدیل این واحد صنعتی به انواع واحد‌های مسکونی و تجاری است، چرا که این سرمایه گذار به راحتی می‌تواند با توجه به موقعیت زمین‌های کارخانه اقدام به ساخت و ساز واحد‌های مسکونی و تجاری کند و از این راه سود‌های کلانی به جیب بزند.
این منبع خبری در مورد معوقات حقوقی کارگران قراردادی نورد نوشهر گفت: کارگران قرار دادی این کارخانه که ۵۰ نفرشان نیز اخراج شده‌اند حدود سه ماه از کارفرما مطالبات بیمه‌ای دارند. همچنین به گفته کارگران کارفرما هرماه حقوق آنان را با تاخیر پرداخت می‌کرده و کارگران عیدی و پاداش سال گذشته را دریافت نکرده‌اند.
به گفته دریابیگی، در گذشته دلیل عمده مشکلات مالی کارخانه‌ها همانند نورد نوشهر، دریافت نشدن طلب‌های این کارخانه از خریداران و در نتیجه افزایش بدهی‌های بانکی کارخانه بود اما امروزه بی‌تجربه بودن مدیران بخش خصوصی و عدم نظارت مسئولان بر عملکرد این سرمایه داران، عامل شکست کارخانه شده است.
این فعال کارگری در خاتمه اظهار داشت: با وجود همه مشکلاتی که در چند ماه گذشته کارگران این کارخانه متحمل شده‌اند از مسئولان استانی و شهرستانی می‌خواهیم برای تداوم تولید و اشتغال کارگران نورد نوشهر همه تلاش خود را به کار گیرند.

--------------------------------

ادامه اعتصاب کاركنان بخش‌ حمل‌ و نقل در فرانسه

کارکنان بخش حمل و نقل در فرانسه در اعتراض به پایین بودن دستمزد خود به اعتصاب ادامه می‌دهند.
به گزارش ایلنا به نقل از پرنسالاتینا، کاركنان بخش حمل و نقل و اتحادیه‌های کارگری در فرانسه در اعتراض به شرایط کار و پایین بودن حقوق خود به اعتصاب ادامه می‌دهند.
نمایندگان مدیران بخش حمل و نقل در فرانسه و مسئولان اتحادیه کارگری پنجشنبه گذشته پس از ۱۰ روز اعتصاب کارمندان این بخش با هم مذاکره کردند، اما به توافقی بر سر افزایش حقوق كاركنان و كارگران نرسیدند.
کاركنان بخش حمل و نقل از جمله تاکسیرانی، اتوبوسرانی، مترو و سایر بخش‌ها تصمیم گرفتند اعتصابی را که از ۱۸ ژانویه گذشته آغاز کردند، ادامه دهند.
مسئولان اتحادیه کارگری در فرانسه نیز اعلام کردند که حقوق‌ها در این بخش از فرانسه از دو سال گذشته افزایشی نداشته‌اند، و اضافه کاری‌ها در حقوق ثابت اعمال نمی‌شود.
کارمندان فرانسوی خواستار افزایش ۱۰۰ یورو به حقوق ماهیانه و ۱۰ یورو به صورت اضافه کاری ساعتی هستند.

--------------------------------

سقوط مرگبار کارگر جوشکار در یوسف آباد تهران

یک کارگر جوشکار پس از سقوط از طبقه سوم ساختمانی در تهران، جان باخت.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، روز گذشته کارگری در حین اسکلت بندی ساختمانی مسکونی در منطقه یوسف آباد تهران به علت رعایت نکردن اصول ایمنی و نبستن کمربند ایمنی از طبقه سوم ساختمانی به طبقه منفی یک سقوط کرد که متاسفانه مرگ وی توسط نیروهای اداد ونجات تایید شد.

--------------------------------

چهار کارگر ساختمانی بر اثر سقوط بالابر کشته شدند

بر اثر سقوط دستگاه بالابر از طبقه هشتم یک ساختمان نیمه کاره در بندر عباس ۴ کارگر ساختمانی کشته شدند.
به گزارش ایلنا، این حادثه زمانی اتفاق افتاد که ۵ کارگر به دلیل نقص فنی دستگاه بالابر از طبقه ۸ یک ساختمان نیمه کاره واقع در شهرک آزادگان بندر عباس سقوط کردند.
گفتنی است، نیروهای امدادی مستقر در محل حادثه گزارش داده‌اند که ۴ نفر ازاین کارگران دردم جان باخته‌اند ویکی کارگران به دلیل شدت جراحات به بیمارستان انتقال داده شده است.

--------------------------------

با تعطیلی «استیل گداز سینا» ۳۶ کارگر در همدان بیکار شدند

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار همدان از تعطیلی شرکت «استیل گداز سینا» و بیکاری ۳۶ کارگر این واحد تولیدی خبر داد.
«احمد معبودی» در این باره به ایلنا گفت: شرکت استیل گداز سینا در چند روز گذشته به بهانه کاهش تولید و بازاریابی تعطیل شد و ۳۶ کارگر آن را در ایام پایانی سال بیکار شدند.
این فعال کارگری با بیان اینکه پردخت حقوق کارگران این شرکت از ۶ ماه تا یکسال به تاخیر افتاده است گفت: نبود مدیریت کارآمد باعث شده تا این واحد تولیدی به تعطیلی کشیده شود و به صورت اسمی و صوری به شرکت استیل گداز پارس واگذار شود.
معبودی واگذاری صوری این شرکت را موجب بلاتکلیفی کارگران بیکار شده دانست و افزود: هیئت مدیره شرکت استیل گداز سینا مدعی است که با کارگران تسویه حساب کرده است ولی این موضوع سندیت نداشته و از طرف کارگران معتبر نیست.
معبودی خاطرنشان کرد: شرکت استیل گداز سینا سال ۸۷ در شهرک صنعتی بوعلی تاسیس و فعالیت تولیدی خود را آغاز کرده و در حال حاضربا ۳۶ کارگر تعطیل شده است.

--------------------------------

تظاهرات صد‌ها کارگر عراقی به دلیل تاخیر در پرداخت حقوق‌

صد‌ها کارگر کارخانه نساجی شهر «کوت» عراق در اعتراض به تاخیر پنج ماهه در پرداخت حقوق‌شان تظاهرات کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از سومریه نیوز، صد‌ها کارگر کارخانه نساجی کوت در استان «واسط» امروز-سه شنبه-در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق‌شان از پنج ماه پیش تا کنون دست به تظاهرات زدند.
کارگران نساجی کوت طی تظاهرات خود اقدام به بستن جاده‌های اصلی در استان واسط کردند.
این کارگران روز گذشته نیز به دلیل ادامه تاخیر در پرداخت حقوق‌شان تظاهرات کرده و تهدید کردند که در صورتی که دولت عراق خواسته آن‌ها را برآورده نکند، دست به تحصن زده و جاده‌های اصلی در واسط را می‌بندند.

--------------------------------

محاکمه ۹ کارگر معدن بافق در پی شکایت دولت

۵ ماه از آخرین اعتصاب نزدیک به ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق می‌گذرد. با وجود آنکه کارگران اعتصابی در پی وعده لغو خصوصی سازی ۲۸/۵ درصد از سهام این معدن و عدم پیگرد قضایی ۹ کارگر بازداشتی به کار بازگشته بودند، از بافق خبر می‌رسد که نه تنها سرنوشت این سهام ۲۸/۵ درصدی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد بلکه اتهامات وارده بر این ۹ کارگر پس گرفته نشده و یک جلسه از دادگاه آن‌ها برگزار شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اولین جلسه دادگاه ۹ کارگری که در پی شکایت کارفرما در جریان آخرین اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق بازداشت شده بودند در حالی برگزار شده است که کارفرما در جریان‌‌ همان اعتراضات اعلام کرده بود شکایتش از کارگران را پس گرفته است.
بر اساس این گزارش، «امیرحسین کارگران» و «علی صبری» دو کارگری که پیش از آغاز اعتراضات صنفی کارگران بازداشت شده بودند به اخلال در نظم عمومی، بازداشتن مردم از کسب و کار و ایراد خسارت و ناامنی به صورت گسترده از طریق به تعطیلی کشاندن معدن سنگ آهن مرکزی متهم شده‌اند و «رضا خواجه زاده»، «محمدرضا ایرانی»، «علی‌محمد تشکری»، «رضا دهستانی» و «کاظم کارگران» علاوه بر سه اتهام قبلی، عنوان «تمرد از فرمان مامورین» را نیز در لیست اتهامات وارده بر خود می‌بینند.
منابع کارگری می‌گویند اتهامات وارده بر «جلیل کمالی» از سایر کارگران سبک‌تر است اما در لیست اتهامات وارده بر «محمدحسن تشکری»، رئیس وقت شورای اسلامی شهر بافق عناوین امنیتی دیده می‌شود.
به یک روایت قاضی در اولین جلسه رسیدگی به اتهامات این ۹ کارگر گفته است اگر چه کارفرما شکایت خود را پس گرفته است اما آن‌ها با شکایت فرمانداری به دادگاه احضار شده‌اند.
کارگران می‌گویند پس از اولین جلسه دادگاه به فرمانداری مراجعه کرده‌اند تا از دلایل شکایت فرمانداری با خبر شوند اما فرماندار بافق به آن‌ها گفته است که او از آن‌ها شکایت نکرده بلکه دولت از آن‌ها شکایت کرده است.
در همین رابطه، «دخیل عباس زارع‌‌زاده» نماینده بافق در مجلس درباره اتهامات وارده بر کارگران به ایلنا گفت: یکی از بندهای مصوبه شورای تامین عدم پیگرد قضایی کارگران بود. مدیر عامل معدن سنگ آهن مرکزی هم شکایت خود را پس گرفته است اما کارگران پیگرد می‌شوند و برای‌شان دادگاه برگزار شده است. این را باید از قوه قضاییه پیگیری کنید.
او افزود: اگر کارگران حرکتی کردند ضد نظام یا ضد دولت نبوده است بلکه به این دلیل بوده که مردم بافق به حق خود برسند.
این نماینده مجلس نهم درباره وعده دولت مبنی بر لغو خصوصی سازی سهام ۲۸/۵ درصدی معدن سنگ آهن مرکزی بافق، گفت: بحث ۲۸/۵ درصد متاسفانه پا در هواست و هیچگونه تعیین تکلیفی راجع به آن نشده است. به احتمال قوی این ۲۸/۵ درصد به شرکت فولاد خوزستان واگذار شده است.
لازم به ذکر است آقای زارع‌زاده روز دوم آذر ماه نیز به ایلنا گفته بود «بحث لغو واگذاری ۲۸/۵ درصد پیگیری نشده و مورد غفلت واقع شده است. ظاهرا این ۲۸/۵ درصد به شرکت فولاد خوزستان واگذار شده و جزء اموال این مجموعه محسوب می‌شود» اما مدیر روابط عمومی استانداری یزد‌‌ همان زمان ضمن تکذیب واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به شرکت فولاد خوزستان، گفت «تصمیم‌های قبلی که در حضور وزیر کار گرفته شده بود پابرجاست و تصمیم جدیدی گرفته نشده است».

پیشینه اعتراضات کارگران
حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق اولین بار در تاریخ ۲۷ اردیبهشت امسال در اعتراض به خصوصی سازی معدن تحصن کردند. این تحصن - که ۳۹ روز طول کشید - بر خلاف پیش بینی‌ها به یکی از طولانی‌ترین اعتراضات صنفی کارگران پس از انقلاب تبدیل شد.
کارگران متحصن به واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن به شرکت فولاد خوزستان معترض بودند و اصرار داشتند فرآیند خصوصی سازی متوقف شود. آنان معتقد بودند خصوصی سازی به تعدیل نیرو و کاهش دستمزد‌ها منجر خواهد شد زیرا کارفرمای بخش خصوصی به دنبال افزایش تولید با هزینه کمتر و سود بیشتر است.
یکی از کارگران‌‌‌‌ آن زمان به ایلنا گفته بود بیشتر قراردادهای کارگران معدن سنگ آهن بافق موقت است و اگر این کارگران با کارفرما یا پیمانکار به مشکل بخورند، قراردادشان تمدید نمی‌شود.
تغییر مدیرعامل معدن، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور، تضمین راه اندازی و تامین بودجه کارخانه‌های جوار معدنی نظیر کارخانه‌های فرآوری سنگ آهن و فولاد سازی، واگذاری ۱۵ درصد از سهام معدن به مردم بافق، گاز کشی این شهرستان و دو بانده شدن جاده بافق - یزد از دیگر مطالبات کارگران متحصن بود.
این تحصن در ‌‌‌‌نهایت با لغو موقت خصوصی سازی معدن و وعده دولت مبنی بر تحقق مطالبات کارگران در تاریخ ۴ تیر پایان یافت. «محمد عباسی‌بافقی»، ‌ سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق‌‌ همان روز از مهلت دو ماهه کارگران به دولت برای تعیین سرنوشت نهایی سهام این معدن خبر داد.
با گذشت بیش از یک ماه از مهلت یاد شده، «علی ربیعی» وزیر کار در تاریخ ۲۳ مرداد به شهرستان بافق رفت و با مسئولان، نمایندگان کارگری و کارگران معدن سنگ آهن بافق گفتگو کرد.
اگر چه در این سفر سرنوشت توقف کامل خصوصی سازی و واگذاری ۱۵ درصد از سهام معدن به شهرستان بافق معلوم نشد اما آقای ربیعی در جمله‌ای تاریخی به نمایندگان کارگران گفت «اگر این اعتصاب (که ۳۹ روز طول کشید)، ۳۳۹ روز هم ادامه پیدا می‌کرد اجازه نمی‌دادم مویی از سر کارگر‌ها کم شود».
هنوز یک هفته از اظهار نظر وزیر کار نگذشته بود که پلیس ۲ کارگر معدن سنگ آهن بافق را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرد اما تلاشش برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر به نتیجه نرسید. کارفرما در پی اعتراض صنفی پیشین کارگران از این ۱۸ نفر شکایت کرده بود. این بازداشت‌ها در آستانه پایان مهلت دو ماهه کارگران به دولت برای لغو کامل خصوصی سازی معدن صورت می‌گرفت.
کارگران معدن سنگ آهن بافق در اعتراض به این بازداشت‌ها از ساعت ۱۰ شب ۲۸ مرداد تولید را متوقف کرده و دست از کار کشیدند. ۱۶ کارگر یاد شده نیز پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آوردند.
در مذاکرات فردای‌‌‌‌ همان روز (۲۹ مرداد) میان پلیس و نماینده کارگران، پایان اعتراض صنفی کارگران به لغو حکم بازداشت هر ۱۸ کارگر منوط شد و جانشین فرمانده نیروی انتظامی یزد به طور تلویحی با خواسته کارگران موافقت کرد اما بر خلاف وعده داده شده، ماموران یگان ویژه پلیس عصر‌‌‌‌ همان روز در معدن مستقر شدند.
به یک روایت، نیروی یگان ویژه پلیس به قصد متفرق کردن تحصن کنندگان و بازداشت ۱۶ کارگری که پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آورده بودند در معدن مستقر شده بود. در پی ورود این نیروی نظامی به محل کار کارگران، اخبار ضد و نقیضی از بازداشت شماری از ۱۶ کارگر پناه برده به معدن و فرار شمار دیگری از آنان منتشر شد.
نیروی یگان ویژه پلیس ساعاتی پس از خبری شدن ورودش به معدن (عصر ۳۰ مرداد) از آنجا خارج شد و در قرارگاهی نظامی در شهرستان بافق مستقر شد.
دور دوم اعتراض صنفی کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق وارد پنجمین روز متوالی می‌شد که خبر رسید پلیس نیمه شب یکم شهریور ۵ کارگر معدن سنگ آهن بافق را بازداشت کرده است. پلیس این ۵ کارگر را در خانه‌ای شخصی بازداشت کرده بود. این کارگران جزء لیست بازداشت ۱۸ نفره پلیس بودند که به دلیل پناه گرفتن در میان کارگران معترض، این نهاد نظامی پیش‌تر موفق نشده بود آنان را بازداشت کند.
خانواده‌های کارگران بازداشت شده صبح همان روز مقابل دفتر کارفرما تحصن کردند و تاکید کردند تا آزادی کارگران به تحصن خود ادامه می‌دهند و اجازه خروج کارفرما از دفترش را نخواهند داد. همزمان با این تحصن، تعدادی دیگر از خانواده‌های کارگران بازداشت شده مقابل فرمانداری حاضر شده‌ بودند.
در پی این تحصن‌ها، مدیرعامل معدن با حضور در جمع معترضان وعده داد که با اعلام رضایت، امکان منع تعقیب و آزادی همه کارگران بازداشت شده و تحت پیگرد قرار گرفته را فراهم خواهد کرد.
خانواده‌های کارگران بازداشتی و جمعی از شهروندان بافق آن شب (یکم شهریور) را مقابل فرمانداری به صبح رساندند.
مدیرعامل معدن فردای آن روز در تاریخ ۲ شهریور با ارسال نامه‌ای به شورای تامین بافق از شکایت خود انصراف داد و درخواست کرد کارگران بازداشت شده آزاد شوند. در این نامه افشاء شد که ۹ کارگر تا آن روز بازداشت شده بودند.
در پی انصراف کارفرما از شکایتش، کارگران آزاد نشدند. اگر چه او از شکایتش انصراف داده بود اما شورای تامین استان یزد با آزادی کارگران موافقت نمی‌کرد. شورای تامین اعلام کرده بود انصراف کارفرما از شکایتش به معنای گذشت او از جنبه خصوصی اتهام کارگران است و این شورا درباره گذشت از جنبه عمومی اتهام آنان تصمیم گیری خواهد کرد.
در روزهای بعدی و تا پایان اعتصاب، خانواده‌های کارگران بازداشتی معدن سنگ آهن بافق به موازات اعتصاب حدود ۵ هزار کارگر این معدن مقابل فرمانداری تحصن می‌کردند.
شورای تامین استان یزد در نهایت با حضور معاون امنیتی وزیر کشور و «ابوالحسن فیروزآبادی»، قائم مقام وزیر کار عصر روز ۸ شهریور تشکیل جلسه داد و تصمیماتی را برای شروع به کار مجدد کارگران معدن سنگ آهن بافق و تامین مطالبات آن‌ها اتخاذ کرد‌. اگرچه این تصمیمات به نتیجه‌ خاصی منجر نشد، اما سه کارگر بازداشتی معدن سنگ آهن بافق در روزهای بعد آزاد شدند.
صبح روز ۱۲ شهریور در شانزدهمین روز متوالی اعتصاب حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق، جمعی از مقام‌های دولتی و امنیتی استان یزد و شهرستان بافق وارد معدن شدند و با کارگران اعتصابی‌ به مذاکره پرداختند.
در پی این مذاکره قرار شد ۶ کارگر بازداشتی دیگر معدن سنگ آهن بافق از زندان «خلد برین» یزد آزاد شوند و کارگران اعتصابی ماشین‌های معدن (دامپتراک‌ dump truck) را روشن کنند و در صورت حضور ۶ کارگر بازداشتی در بافق تولید را آغاز کنند.
بر اساس گزارش‌های کارگران، مقام‌های دولتی و امنیتی در این مذاکره وعده دادند خصوصی سازی معدن لغو شود و ۱۵ درصد از سهام معدن تا ۴ ماه آینده به مردم شهرستان بافق واگذار شود.
در نهایت ۶ کارگر بازداشتی معدن سنگ آهن بافق عصر‌‌ همان روز از زندان «خلد برین» یزد آزاد شده‌ و راهی شهرستان بافق شدند.

--------------------------------

کارگران ذوب آهن اردبیل برای دومین بار تجمع کردند

کارگران ذوب آهن اردبیل در اعتراض به ادامه یافتن بلاتکلیفی و بی‌توجهی کارفرما به مطالبات صنفی‌شان، امروز نیز برای دومین روز در هفته جاری در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: در تجمع روز نخست (شنبه ۱۱ بهمن ماه) در مقابل ساختمان استانداری هیچ پاسخ قاطعی از سوی مسئولان شنیده نشد و ما ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفته‌مان مجددا امروز نیز در مقابل ساختمان استانداری تجمع کنیم.
به گفته کارگران، در اجتماع امروز کارگران ذوب آهن اردبیل، مدیر کل سیاسی استانداری اردبیل در جمع معترضین حاضر شد و با دعوت نمایندگان کارگری و کارفرمایی تشکیل جلسه داد.
کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل می‌گویند در جلسه‌ امروز کمیسیون کارگری که مدیر کل سیاسی استانداری پیرامون بررسی مشکلات کارگران ذوب آهن ترتیب داده بود، نماینده کارفرما مکلف به مشخص کردن وضعیت کارگران و پرداخت مطالباتشان تا یک ماه آینده شد.
به گفته کارگران؛ کارفرما به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد فعالیت این کارخانه را از اردیبهشت ماه سال جاری متوقف کرده است اما نظر کارگران خلاف عقیده کارفرماست.
کارگران همچنین درباره مطالبات معوقه‌شان گفتند: ما ۸ ماه حقوق در ماهای اردیبهشت، خرداد، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر و دی به همراه یکسال عیدی سال ۹۲ را از کارفرما طلب داریم. همچنین بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز دچار مشکلاتی بسیاری بود که طبق آخرین گزارش، از دیروز دفترچه‌های درمانی کارگران در حال تمدید اعتبار است.
بنا بر گزارش کارگران اجتماع صنفی کارگران ذوب آهن همانند روز نخست با دخالت ماموران انتظامی متوقف شد. کارگران بعد از آنکه از سوی نیروهای نظامی به پارک مجاور ساختمان استانداری انتقال پیدا کردند به مروور متفرق شدند.

--------------------------------

۱۰۰۰ کارگر «لوله و نورد صفا» دست از کار کشیدند

بیش از ۱۰۰۰ کارگر لوله و نورد صفا ساعت ۱۲ ظهر دیروز (یکشنبه ۱۲ بهمن) دست از کار کشیدند. توقف تولید در این واحد تولیدی پس از آن رخ داد که کارفرما از پرداخت قسط دوم طلب کارگران سر باز زد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای تامین ساوه ماه گذشته مصوب کرده بود در روزهای ۲۱ دی، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
این مصوبه روز ۲۰ دی ماه و پس از تجمع کارگران در محوطه کارخانه در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه به امضای کارفرما و اعضای شورای تامین رسید.
شورای تامین در عین حال مصوب کرده بود بیش از ۱۶ ماه حق بیمه عقب افتاده کارگران قبل از روز ۲۶ دی پرداخت شود. اگرچه کارفرما قسط اول مطالبات معوقه کارگران را با یک روز تاخیر در تاریخ ۲۲ دی پرداخت کرد اما حاضر نشد بیمه عقب افتاده کارگران را به صورت کامل پرداخت کند و فقط بیمه معوقه شهریور و آذر ماه امسال را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرد.
بر اساس سخنان کارگران، حالا کارفرما با گذشت سه روز از موعد پرداخت قسط دوم حاضر نیست این مبلغ را به کارگران پرداخت کند و کارگران در اعتراض به خلف وعده او تولید را متوقف کرده‌اند. گفتنی است کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------------

کارگران معدن آنومالی شمالی مقابل دفتر پیمانکار تجمع کردند

حدود ۴۰ کارگر اخراجی معدن سنگ آهن آنومالی شمالی واقع در بافق به همراه خانواده‌هایشان صبح امروز (یکشنبه ۱۲ بهمن) مقابل ساختمان شرکت پیمانکاری «شهداب» در معدن سنگ آهن مرکزی این شهرستان تجمع کردند. کارگران معترض خواستار استخدام در معدن سنگ آهن مرکزی یا راه اندازی مجدد معدن آنومالی شمالی شده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شرکت شهداب پیمانکار چندین معدن در استان یزد از جمله معدن آنومالی شمالی و معدن سنگ آهن مرکزی است و کارگران به این دلیل مقابل ساختمان این شرکت پیمانکاری در معدن سنگ آهن مرکزی تجمع کردند. این کارگران روز چهارشنبه ۸ بهمن نیز مقابل درب ورودی معدن سنگ آهن مرکزی تجمع کرده بودند.
گفتنی است نزدیک به ۸۵ کارگر معدن آنومالی شمالی از یک ماه و نیم پیش پس از اتمام پروژه استخراج سنگ آهن از این معدن، بیکار شده‌اند.
حدود ۳۵ نفر از این کارگران با مصوبه شورای تامین جذب معدن سنگ آهن مرکزی شده‌اند و به سایر کارگران که بیش از یک و سال و نیم سابقه کار دارند گفته شده است خود را به بیمه بیکاری معرفی کنند.
منابع کارگری می‌گویند مدیران شرکت پیمانکاری شهداب در تجمع صبح امروز کارگران گفته‌اند در صورتی که کارفرما به معدن آنومالی شمالی بودجه اختصاص دهد بلافاصله استخراج سنگ آهن را آغاز خواهد کرد.

--------------------------------

ابهام قانونی درباره تعطیلی کارگاه هنگام آلودگی هوا/ سلامت کارگران خوزستان در مخاطره است

یک فعال کارگری در خوزستان نسبت به تهدید سلامت کارگران شاغل در مناطق جنوبی کشور، به دلیل تشدید بحران آلودگی‌ هوا هشدار داد.
«آقایار حسینی» دبیر خانه کارگر اهواز در این باره به ایلنا گفت: تشدید بحران آلودگی‌ هوای مناطق جنوبی کشور به ویژه خوزستان که در اغلب فصول سال هوایی غبارآلود دارد، باعث شده این پدیده تاثیر غیر قابل جبرانی بر سلامت کارگرانی بگذارد که در شرایط سخت و زیان آور و یا در فضای باز کار می‌کنند.
او با بیان اینکه میزان آلودگی هوای استان خوزستان بر اثر ورود ریزگرد‌ها به مرحله هشدار رسیده است، گفت: در شرایطی که سلامت کارگران هر لحظه با وجود پدیده گرد و غبار در بسیاری از استان‌ها از جمله خوزستان تهدید می‌شود، تاکنون اقدام جدی و قابل ملاحظه‌ای از سوی مسئولان مشاهده نشده است.
به گفته این فعال کارگری، پزشکان به کارگران فضای باز در این مناطق درباره بیماری‌های قلبی عروقی، امراض انسدادی مزمن ریه، آسم و آلرژی، افسردگی و اضطراب هشدار می‌دهند.
این مقام کارگری بابیان اینکه ادامه فعالیت کارگاه‌های مشمول قانون کار در روزهای آلوده به توافق کارگران با کارفرمای واحد تولیدی سپرده شده است، گفت: از آنجا که تمامی کارگران و کارمندان به عنوان انسان بطور یکسان در معرض عوارض آلودگی هوا قرار دارند، محروم کردن کارگران از مصوبات مربوط به شرایط کار در هوای آلوده مصداق بارز تبعیض در جامعه است.
به گفته وی، هر چند در قانون کار، شرایط فعالیت‌ کارگران در محیط‌های آلوده و مشاغل سخت و زیان آور مشخص شده است، اما شرایط قانونی در مورد کار در روزهای آلودگی مبهم است.
وی افزود: به همین دلیل در سالهای اخیر هر بار که میزان آلایندگی هوا بیشتر ازحد مجاز افزایش یافته است دولت با تعطیلی کارکنان اماکن دولتی موافقت کرده اما تعطیلی کارگران منوط به توافق با کارفرما شده است.

--------------------------------

آتش سوزی کارخانه پلاستیک سازی در بنگلادش ۱۳ قربانی گرفت

حادثه آتش سوزی در یک کارخانه پلاستیک‌سازی در پایتخت کشور بنگلادش، به کشته شدن ۱۳ کارگر منجر شد.
به گزارش ایلنا، مقامات داخلی بنگلادش اعلام کردند، این آتش سوزی در یک کارخانه تولید پلاستیک در پایتخت این کشور اتفاق افتاد که بر اثر آن ۱۳ تن جان خود را از دست دادند و تعدادی دیگر نیز مجروح شدند.
به گفته این منبع خبری، علت بروز آتش سوزی در ساختمان چند طبقه این کارخانه نامشخص است اما ممکن است نقص فنی در سیلندر گاز موجب این حادثه شده باشد.
نیروهای آتش نشان بنگلادش نیز گفته اند،شعله‌های آتش تحت کنترل درآمده ولی عملیات جستجو در میان آوار ادامه دارد.
شبکه خبری بی‌بی سی در این باره گزارش داده است وقوع آتش سوزی در کارخانه‌های بنگلادش امر شایعی است چرا که وضعیت ایمنی در اغلب این کارخانه‌ها نامناسب است. در سال ۲۰۱۲، وقوع آتش سوزی در کارخانه‌ای خارج از پایتخت بنگلادش موجب از دست رفتن جان ۱۱۲ کارگر شد.

--------------------------------

کارگر ۲۳ ساله معدن «گله توت» سرانجام کشته شد

به دنبال وقوع حادثه ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» در روز پنجشنبه ۱۸ دی ماه که به مصدومیت سه کارگر انجامید، از کرمان گزارش می‌رسد که یکی از مصدومان پس از ۲۱ روز مقاومت سرانجام ۹ بهمن ماه در بیمارستان شهید باهنر کرمان در گذشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یک کارگر پیمانی معدن گله توت در کرمان که در پی حادثه ریزش معدن دچار مصدومیت جدی شده بود شامگاه پنجشنبه ۹ بهمن ماه در بیمارستان شهید باهنر کرمان درگذشت. «مسلم رشیدی» کارگر ۲۳ ساله معدن گله توت پس از حادثه به دلیل شدت جراحات وارده از زرند به کرمان منتقل شد و در بیمارستان باهنر کرمان تحت مداوا قرار گرفت اما علی رغم بهبود نسبی حالش به دلیل وخیم بودن عفونت ریه، پس از ۲۱ روز مقاومت جان خود را از دست داد.
یکی از اعضای خانواده مسلم رشیدی امروز (دوازدهم بهمن) به ایلنا گفت: با بهبود نسبی وضعیت جسمانی پزشکان امکان انجام عمل جراحی را پیدا کردند، اما پنجشنبه شب مجددا حال او وخیم شد و در اثر عفونت شدید ریه فوت کرد.
به گفتهٔ وی، علت فوت مسلم رشیدی از سوی پزشکی قانونی اصابت جسم سخت، پاره گی و عفونت ریه و صدمه به کلیه‌ها عنوان شده است.
این عضو خانواده رشیدی همچنین به حوادث مشابه‌ای که در سالهای گذشته در این معدن خصوصی برای کارگران اتفاق افتاده اشاره کرد و گفت: طبق اطلاعاتی که به ما رسیده این معدن در سالهای گذشته بازهم دستخوش حوادثی از این دست بوده اما عملا هیچ اقدامی جهت بهبود وضعیت ایمنی معدن صورت نگرفته است.

ضرروت نظارت بر معادن خصوصی
حوادث معدن در کرمان در حالی ادامه دارد که سال گذشته، در پی حادثهٔ انفجار در معدن چشمه پودنه سه کارگر این معدن کشته شدند. علت این حادثه عدم رعایت مسائل ایمنی عنوان شده بود. پس از آن بود که خانه معدن ایران با ارسال نامه‌ای نسبت به آنچه «وضعیت خطرناک و غیر ایمن معادن زغالسنگ کشور» می‌خواند، هشدار داده بود. معدن گله توت دارای ۲۳۰ کارگر است و در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان زرند قرار دارد.
گفته می‌شود مسلم رشیدی به همراه دو کارگر دیگر در زمان حادثه در تونل معدن مشغول انجام اتصال آهن آلات بودند که به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم در نصب این آهن آلات، با ریزش معدن مواجه شدند و چون این اتفاق در قسمت شیب دار تونل رخ داد نتوانستند به موقع فرار کنند و زیر آوار مدفون شدند.
به گفتهٔ خانواده مسلم رشیدی، علی رغم اینکه به نظر می‌رسد عدم رعایت نکات ایمنی عامل حادثه بوده است، اما هنوز نتیجهٔ گزارش بازرسی اداره کار زرند در خصوص حادثه به اطلاع آن‌ها نرسیده است. گفتنی است، علی رغم اینکه پیش از این گفته شد گزارش بازرسی اداره کار زرند ارائه شده، ایرانمنش ریاست اداره کار زرند هرگونه پاسخگویی در این زمینه را منوط به هماهنگی‌های انجام شده با این اداره کل دانسته است.
یکی از همکاران کارگر متوفی با ابراز تاسف از وقوع این حادثه به ایلنا گفت: آمار موارد حادثه خیز به خصوص در معادن خصوصی بیش از معادن دیگر است و این ناشی از عدم نظارت و بازرسی دقیق از این معادن است. وی گفت: این اولین باری نیست که ما شاهد حوادث اینچنینی هستیم، طبیعتا این خطرات همواره در کمین کارگران معادنی که از ایمنی کمتری هم برخوردار هستند خواهد بود اما باید مسولین راه حلی برای کاهش وقوع این حوادث پیدا کنند. وی ادامه داد: بسیاری از حوادثی که اتفاق می‌افتد رسانه‌ای نمی‌شود و بعضا می‌بینیم که کارفرمای یک معدن حتی خبر ندارد که در معدن همجوارش حادثه اتفاق افتاده و یک کارگر کشته شده است.

کارفرما:حوادث معدن غیر قابل اجتناب اند
در همین حال، فتاحی کارفرمای معدن گله توت که پیش از این در گفتگو با ایلنا، جنس آهن آلات مورد استفاده در حین کار را یکی از عوامل بروز این حادثه اعلام کرده بود، امروز ضمن بیان این مطلب که «کارگران همگی تحت پوشش بیمه هستند و خسارت‌های وارده توسط بیمه پرداخت می‌شود»، در اظهار نظری تامل برانگیز، حوادث معدن را غیر قابل اجتناب دانست و گفت: هیچ مسئول معدنی نمی‌تواند تضمین کند که معدن حادثه نداشته باشد. کار در معدن حادثه ساز است و نمی‌توان منکر آن شد.
وی در خصوص وقوع حوادث مشابه در معدن گله توت در سالهای گذشته گفت: تنها یک حادثه در ۶ سال گذشته اتفاق افتاده و این دومین حادثه‌ای است که پس از ۶ سال در معدن گله توت اتفاق افتاده است. و اینکه می‌گویند معدن گله توت حوادث دیگری هم داشته شایعه است و قابل قبول نیست.
فتاحی ادای توضیحات بیشتر در خصوص علت حادثه را به زمان دیگری موکول کرد. کارفرمای معدن گلع توت پیش تر هم در اظهار نظر دیگری در خصوص حادثه گفته بود «در جاده‌های کشور هر روز تعداد زیادی کشته می‌شوند چرا هیچکس به آن‌ها رسیدگی نمی‌کند. کار در معدن، جنگ با طبیعت است و این مشکلات هم اتفاق می‌افتد.»
لازم به یادآوریست، پنجشنبه ۱۸ دی ماه بود که در پی حادثه ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» سه نفر مجروح شدند که حال یکی از آنان وخیم گزارش ش.، کارفرما معدن گله توت پس از حادثه در گفتگوی کوتاهی با ایلنا علت حادثه را نامرغوب بودن جنس آهن آلات مورد استفاده توسط کارگران ذکر کرد که در زمان اتصال آن به محل مورد نظر چون در قسمت شیب دار تونل بوده باعث ریزش و در ‌‌‌نهایت منجر به بروز حادثه شده است.

--------------------------------

اعتصاب کارگران «تکاب‌ نیرو» درب انبار مرکزی شرکت برق تهران را بست

کارگران «تکاب نیرو» در منطقه جاده قدیم کرج، از روز سه‌شنبه (هفتم بهمن) تاکنون در اعتراض به آنچه که طولانی شدن پرداخت مطالبات مزدی‌شان عنوان شده، دست از کار کشیده‌اند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه «تکاب نیرو» گفته‌اند: نزدیک به ۶۰ کارگر در این مجموعه که به نوعی انبار مرکزی شرکت برق تهران محسوب می‌شود مشغول کار‌ند اما به دلیل وضعیتی که از روز سه شنبه پیش آمده دست از کار کشیده‌اند و درب انبارهای شرکت بسته شده است.
به گفته یکی از کارگران این اقدام اعتراضی کارگران واکنش به تعللی است که مسئولان شرکت برق منطقه‌ای تهران در پرداخت مزایای دو سال پاداش‌ و یک سال حق سختی کار کارگران انجام داده‌اند‌ و به همین دلیل در حال حاضر هر کارگر تکاب نیرو بطور متوسط نزدیک به سه میلیون تومان طلبکار است.
بر اساس این گزارش، کارگران از روز سه‌شنبه ساعات کار خود را محوطه نمازخانه سپری می‌کنند و به محل کارشان نمی‌روند. به همین دلیل برای جلوگیری از بی‌نظمی طی این مدت درب انبارهای مرکزی شرکت برق منطقه‌ای تهران به روی ورود و خروج هرگونه وسائل و تجهیزات بسته بوده است.
ظاهرا این اعتراض صنفی با استناد به ماده ۱۴۲ قانون کار انجام گرفته است که صراحت دارد: «در صورتی که اختلاف نظر در مورد مواد مختلف این قانون و یا پیمانهای قبلی و یا هر یک از موضوعات مورد درخواست طرفین برای‌ انعقاد پیمان جدید، منجر به تعطیل کار ضمن حضور کارگر در کارگاه و یا کاهش عمدی تولید از سوی کارگران شود، هیأت تشخیص موظف است بر‌اساس در خواست هر یک از طرفین اختلاف و یا سازمانهای کارگری و کارفرمایی، موضوع اختلاف را سریعاً مورد رسیدگی قرار داده و اعلام نظر نماید.»
به گفته منابع خبری ایلنا، شرکت تکاب نیرو یکی از زیر مجموعه‌های شرکت منطقه‌ای برق تهران است که از سال‌های میانی دهه ۷۰ بصورت مجموعه مستقل در زمینه تهیه، تجهیز، ترخیص و نگهداری تجهیزات مصرفی برق تهران فعالیت دارد و از آن زمان تاکنون به تدریج پرداخت مطالبات مزدی کارگران آن با مشکلاتی همراه بوده است.
به گفته کارگران تکاب نیرو به دنبال طولانی شدن اقدام اعتراضی کارگران این واحد خدمات و پشتیبانی صبح امروز جسله‌ای مشترکی با حضور مدیران این شرکت و شرکت برق منطقه‌ای تهران برگزار شده است که تا لحظه تنظیم این خبر از تصمیمات جلسه مذکور اطلاعی در دست نیست.

--------------------------------

چهارمین تجمع اعتراضی کارگران مس خاتون آباد در مقابل فرمانداری

صبح امروز بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران قراردادی شرکت‌های تابعه مس خاتون آباد برای چهارمین روز پیاپی در مقابل فرمانداری شهر بابک تجمع کردند.
این کارگران که امروز هم به همراه خانواده‌هایشان در مقابل فرمانداری شهر بابک تجمع کرده‌اند، به ایلنا گقتند در طی این چهار روزی که به همراه خانواده‌هایمان در مقابل فرمانداری چادر زده‌ایم، هیچ مقام مسولی به وضعیت ما رسیدگی نکرده است.
این کارگران که به برگزاری آزمون استخدامی توسط شرکت مس ایران برای جذب نیروی جدید معترضند، می‌گویند برگزاری آزمون استخدامی می‌تواند امنیت شغلی‌شان را با تهدید جدی مواجه کند.
کارگران می‌گویند ۴ - ۵ سال به امید اینکه ما را استخدام کنند در شرکت مانده‌ایم و کار کرده‌ایم حالا که شرایط بهتر شده می‌خواهند با برگزاری آزمون تعداد نیرو‌ها را کاهش دهند.
به گفته ی یکی از کارگران معترض، کارگران به شرط اینکه آزمون استخدامی در حد تعیین سطح باشد مشکلی ندارند اما ترسشان از این است که با این آزمون تعداد زیادی از نیروهایی که در این سال‌ها به امید استخدام در شرکت کار کرده‌اند حذف شوند.
در همین حال روز پنجشنبه معاون سیاسی فرمانداری شهربابک در گفتگویی با ایلنا، ضمن غیر قابل قبول خواندن تجمعات اعتراضی صورت گرفته از سوی کارگران شرکت‌های تابعه مس خاتون آباد به ایلنا گفته بود، نگرانی کارگران بی‌مورد است زیرا طبق صورتجلسه‌ای که به امضای هیئت مدیره مس رسیده قرار نیست کسی حذف و یا اخراج شوند. این سخنان در حالی است که معاون سیاسی فرماندار در بخش دیگری از صحبت‌هایش جذب نیروی متخصص را به نفع شرکت مس و کارگران دانست و گفت: طبیعتا این حق شرکت است که به اندازهٔ نیازش نیرو جذب کند و در همین راستا هم باید از نیروهای متخصص بهره بگیرد. وی همچنین به تعامل گسترده ی شرکت مس مبنی بر برگزاری آزمون استخدامی در بین کارگران شرکت های تابعه آن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیشترین تعامل با این کارگران انجام شده زیرا شرکت مس به جای اینکه این آزمون را در سطح کشوری و یا حتی استانی برگزار کند، قرار است این آزمون را در بین نیروهای موجود برگزار کند. نکته ای که به زعم کارگران معترض حداقل کاری است که شرکت مس می توانست در مقابل وفاداری کارگران شرکت های تابعه خود انجام دهد.
یکی از کارگران ضمن بیان این مطلب، با متناقض خواندن اظهارات معاون سیاسی فرمانداری شهربابک گفت: اگر واقعا چنین صورتجلسه‌ای تنظیم شده چرا در حال حاضر هیچگونه قراردادی با کارگران بسته نمی‌شود تا حداقل امنیت شغلی برایشان تامین شود.
به گفتهٔ کارگران در ابتدا قرار بود این آزمون از بین ۲۸۵ نفر صورت بگیرد اما چند روز گذشته خبر داده‌اند این تعداد به ۳۳۶ نفر رسیده است یعنی تعداد نفرات برای آزمون افزایش یافته است که از نظر کارگران نوید دهنده ی چالش های بیشتری بر سر راه برگزاری آزمون استخدامی است.
وی ادامه داد: اگر قرارداد‌ها بسته شود آنوقت در هر ردهٔ شغلی که خواستند می‌توانند از این کارگران در مجموعهٔ مس استفاده کنند. به گفتهٔ وی خواسته واقعی کارگران این است که یا این تضمین امنیت شغلی به صورت مکتوب به کارگران داده شود و یا اینکه نسبت به انعقاد قرارداد قبل از برگزاری آزمون اقدامات لازم به عمل آید.
گفتنی است در یک ماه گذشته، این ششمین باری است که نزدیک به ۲۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های ذوب مس خاتون آباد به همراه خانواده هایشان در مقابل فرمانداری شهربابک تجمع کرده‌اند. کارگران خواستار تضمین امنیت شغلیشان در صورت برگزاری آزمون توسط شرکت مس ایران هستند.

--------------------------------

بیکاری ۱۳۰ نفر از کارگران «فارسیت دورود» در کمتر از یک ماه

به گفتهٔ منابع کارگری در لرستان، شرکت فارسیت دورود که در شرف بازگشایی مجدد قرار دارد به دلیل کمبود نقدینگی اقدام به تعدیل نیرو کرده است که در نتیجهٔ آن از ماه گذشته تاکنون ۱۳۰ کارگر پیمانی این شرکت بیکار شده‌اند. پیش از این اخراج‌ها، تعداد کارگران این شرکت ۳۶۸ نفر بوده است.
یک منبع کارگری در این باره به ایلنا گفت: با توجه به رکود کار در چند ماههٔ اخیر و افزایش مبلغ مطالبات کارگران قرار شد که با توافق دو طرفه تعدادی از کارگران تعدیل و حکم بازخریدی برایشان صادر شود.
وی گفت: تعدیل نیرو‌ها که از اواسط دی ماه شروع شده تا به امروز ادامه داشته و تعداد آن‌ها درحال حاضر به ۱۳۰ نفر رسیده است. به گفتهٔ وی، این اقدام شرکت فارسیت در راستای کاهش تعداد نیرو‌ها و جلوگیری از تعطیلی کامل شرکت صورت گرفته است.
همه ۱۳۰ کارگران تعدیل شده، کارگر پیمانی هستند و ۸ تا ۱۰ سال سابقه کار دارند. منابع خبری می‌گویند، قرار است تا پایان سال با این کارگران تسویه حساب صورت بگیرد.
اگر چه بازخریدی نزدیک به ۱۳۰ نفر از کارگران فارسیت، توافقی انجام شده و قرار است کارگران به ازای هر سال خدمت مطالبات حقوقی خود رابه طور کامل دریافت کنند اما سختی پیدا کردن شغل دراستان‌هایی چون لرستان که رتبهٔ اول بیکاری در کشور را دارند، به قدری زیاد است که معلوم نیست تکلیف وضعیت شغلی این تعداد از کارگران بعد از این چه می‌شود. این در حالیست که به گفتهٔ کارگران هنوز بودجهٔ لازم جهت بازگشایی فارسیت دورود تامین نشده است.
یکی از فعالین کارگری دراین باره به ایلنا گفت: وضعیت تامین بودجه برای بازگشایی مجدد فارسیت دورود به گونه‌ای است که هنوز مشخص نیست به رغم این تعدیل نیروی گسترده آیا بالاخره کارخانه فارسیت فعالیتش را از سر می‌گیرد یا خیر. وی گفت: اگر تعهدات مورد نظر در خصوص بازگشایی مجدد فارسیت دورد به موقع به انجام نرسد، این حجم از تعدیل نیرو نه تنها کمکی به کارخانه نکرده است بلکه فقط ۱۳۰ نفر را به تعداد بیکاران استان تحمیل کرده است. ابن کارگر ادامه داد با توجه به شرایط فعلی مشخص نیست چگونه می‌خواهند مطالبات کارگران را وصول کنند.
به گفتهٔ وی بسیاری از این کارگران ۱۲ تا ۱۳ ماه حقوق و معوقات طلبکارند که کارفرما وعده داده تا پایان سال نسبت به تسویه حساب کارگران اقدام کند.
پیش از تعدیل نیرو‌ها، ۳۶۵ کارگر در این شرکت مشغول به کاربودند. حدود ۸۰ نفر از کارگران رسمی و مابقی کارگر پیمانی هستند که با تعدیل انجام شده تعداد آنان به ۲۳۵ نفر خواهد رسید.

--------------------------------

تجمع کارگران ذوب آهن اردبیل مقابل ساختمان استانداری

نزدیک به ۱۰۰ کارگر کارخانه ذوب آهن اردبیل در اعتراض به تعویق ۸ ماه حقوق و نامشخص بودن وضعیت شغلی‌شان صبح امروز مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه ذوب آهن اردبیل گزارش دادند، کارفرما به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد فعالیت این کارخانه را از اردیبهشت ماه سال جاری متوقف کرده است و هم اکنون ۲۵۰ نفر از کارگران این کارخانه بلاتکلیف هستند.
به گفته کارگران، آنان علاوه بر دریافت نکردن ۸ ماه حقوق مربوط به ماهای اردیبهشت، خرداد، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر و دی ماه به همراه حق عیدی سال ۹۲ را هم دریافت نکرده‌اند.
کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل همچنین پیش از این از اخراج چند تن از نمایندگان کارگری این کارخانه به دلیل پی گیری مطالبات صنفی همکاران‌شان خبر داده بودند. آنان می‌گویند سه تن از اعضای انجمن‌صنفی کارگران به نام‌های «مقصود محجوری»، «حسن رونقی» و «اصغر بابا‌زاده» از مهر تا اسفند ماه سال گذشته به دلیل انجام وظیفه قانونی‌شان اخراج شده‌اند.
به ادعای کارگران، در اعتراض صبح امروز که با دخالت ماموران انتظامی حوالی ظهر امروز خاتمه یافت مسئولان استانداری به کارگران گفتند این کارخانه متعلق به بخش خصوصی است و ما زورمان به آنان نمی‌رسد.

--------------------------------

اعتراض کارگران فصلی «کارون شوشتر» به پائین بودن دستمزد

صبح امروز جمعی از کارگران «نی بر» مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر (که به کار تخصصی بردیدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) در اعتراض به پایین بودن مزد دست از کار کشیدند.
کارگران درباره دلایل اعتراض امروزشان به ایلنا گفته‌اند: حداکثر دریافتی یک کارگر فصلی حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان است که با این میزان حقوق باید ماه‌های بیکاری را هم سپری کنند.
همچنین این کارگران از دریافت حقوق جانبی از جمله حق شیفت، اضافه کاری و سایر مزایای حقوقی بی‌بهره‌اند.
از سوی دیگر حدود ۵۰۰ نفر از کارگران فصلی «نی بُر» در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر که بعد از برطرف شدن مشکل فواصل بیمه‌ای‌شان از چند ماه پیش موفق به بازنشستگی شده‌اند از میزان مستمری خود رضایت ندارند.
به گفته این کارگران، مستمری کارگران بازنشسته به اندازه نیمی از حقوق کارگران دائمی است و هیچ تناسبی با وضعیت معیشتی‌شان ندارد.
منابع خبری ما در تشریح جزئیات بازنشستگی کارگران فصلی نی بر می‌گویند: کارگران فصلی پیش از این به دلیل وجود فاصله در پرداخت حق بیمه فصول بیکاری، امکان بازنشسته شدن نداشتند، اما پس از پی گیری کارگران، کارفرما متعهد به پرداخت بیمه فصول بیکاری کارگران نی بر به تامین اجتماعی شد و به این ترتیب امکان بازنشستگی برای کارگران نی بر فراهم شده است.
بر این اساس، به طور عادی یک کارگر فصلی شاغل در مشاغل سخت و زیان آور که ۶ ماه از سال را کار می‌‌کند بعد از ۵۰ سال امکان بازنشسته شدن دارد. در ضمن بیمه تامین اجتماعی این کارگران در فصل بیکاری به صورت عادی پرداخت شده است.
کارگران فصلی نی بر می‌گویند، محاسبات بازنشستگی کارگران فصلی که ۶ ماه از سال را بیکار بوده‌اند بر مبنای محاسبات بازنشستگی دو سال پایان خدمت، یکسال به بصورت سخت و زیان آور و یکسال به صورت عادی محاسبه می‌شود. به همین طریق میزان حقوقی که بعد از بازنشستگی می‌گیرند نیمی از حقوق کارگران دائمی است.
منابع خبری ایلنا در خصوص اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگران فصلی نی بر توضیح دادند: یکی دیگر از دلایل اعتراض امروز کارگران فصلی نی بر، اجرای نادرست طرح طبقه بندی مشاغل است.
به گفته کارگران، این طرح در سال ۸۶ بدون در نظر گرفتن سابقه کار، تحصیلات و... کارگران نی بر در سه گروه شغلی ۵، ۶، ۷ در این مجتمع اجرا شده و هیچ گونه تاثیری بر افزایش حقوق کارگران نداشته است.

--------------------------------

موج اخراج‌ پایان سال به راه افتاده است/ جدول

هر ساله با نزدیک شدن به پایان سال حجم گسترده‌ای از کارگران به ویژه کارگرانی که با قراردادهای کار سست‌تری در بازار کار ایران مشغول به کارند بیکار می‌شوند. مرور آمار خبرهای مربوط به اخراج کارگران که راه به رسانه‌های رسمی یافته‌اند نشان دهنده اخراج ۲۱۹۱ نفر از کارگران پیمانی و قراردادی و در موارد کمتری کارگران دائمی در طول ماه‌های آذر، دی و هشت روز ابتدایی بهمن ۹۳ است. هر چند آمارگیری از کارگران اخراجی بر اساس اخباری که در رسانه‌ها منعکس شده‌اند مسلماً بیانگر تمام واقعیتی که در بازار کار ایران جریان دارد نیست، اما در نبود آمار رسمی در این خصوص، این شیوه محاسبه نه تنها گوشه‌ای از هیبت واقعیت موجود را در قالب ماکتی کوچک روشن می‌سازد، بلکه درباره گسترش اخراج کارگران در روزهای منتهی به پایان سال هشدار می‌دهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اخراج کارگران واحدهای صنعتی و خدماتی در بازه زمانی مذکور عمدتا به دلیل اتمام مدت قرارداد‌ رخ داده اما در موارد اعتراضات صنفی نیز به اخراج نماینده کارگران منجر شده است. نگاهی به متن اخبار اخراج‌ها نشان می‌دهد بسیاری از کارگران در هنگام اخراج معوقات مزدی نیز داشته‌اند، به همه این‌ها اضافه کنید مخارج پایان سال و شروع سال نو را که پیادمدهای اخراج را برای خانواده‌های کارگری سخت‌تر کند.
بر اساس این گزارش، تنها در آذر ماه تعداد اخراجی‌ها ۸۷۹ مورد گزارش شده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به اخراج ۳۰۰ کارگر راک سرامیک و بیکاری ۲۸۰ کارگر قند قهستان در پی تعطیلی بزرگ‌ترین کارخانه قند خراسان جنوبی اشاره کرد.

همچنین روند اخراج کارگران در دی ماه ادامه داشته و اخراج‌ها به ۶۴۶ مورد رسیده است. اگرچه شیب اخراج کارگران در این ماه کند‌تر بوده اما دلایل اخراج کارگران در این ماه عمدتا شامل اعتراض به عدم رسیدگی به معوقات حقوقی و صنفی از سوی کارفرما بوده است. به شکلی که از ۹ مورد خبر اخراج که توسط ایلنا منتشر شده، در ۶ مورد اخراج کارگران به دلیل اعتراض صنفی صورت گرفته و در سه مورد دیگر تعدیل نیرو، تعطیلی کارخانه و اتمام قرارداد کارگران فصلی از دلایل بیکاری کارگران بوده است.

در مجموع اگر آمار ۶۶۶ مورد اخراجی هشت روز اول بهمن ماه را به نفرات اخراجی قبلی اضافه کنیم، رقمی معادل ۲۰۱۹۱ نفر به دست می‌آید که در مقایسه با ما‌های دیگر سال رقم قابل توجهی است. آمار‌ها نشان می‌دهد ۹۰/۷۳ درصد موارد اخراج شامل کارگران قراردادی شده و تنها ۹/۲۶ درصد از این کارگران به صورت دائم و رسمی مشغول به کار بوده‌اند. این آمار کفهٔ ترازوی اخراج را به سمت کارگرانی که با قراردادهای موقت مشغول به کارند سنگین‌تر کرده است.

فعالین کارگری معتقدند یکی از عمده‌ترین معضلاتی که ممکن است در ماههای پایانی سال گریبان کارگران قراردادی و همچنین کارگران فصلی را بگیرد، بحث اتمام قرارداد‌ها و تعدیل نیرو توسط واحدهای تولیدی و صنعتی بوده است. کارگرانی که با قراردادهای موقت به کار در واحدهای صنعتی و خدماتی مشغولند با هر نوع قراردادی، خواه ۱ ماه و خواه ۳ ماهه و نهایتا یک ساله، پس از اتمام قراردادشان باید نگران این باشند که آیا این بار قراردادشان تمدید می‌شود یا اینکه شرکت‌ها و سازمان‌ها به بهانهٔ تعدیل نیرو و کمبود نقدینگی و هزار بهانهٔ دیگر عذرشان را می‌خواهند. بسیاری از کارفرما‌ها یکی از دلایل تعدیل نیرو و یا اخراج کارگران در ماههای پایانی سال را ناشی از گستردگی مطالبات کارگران رسمی می‌دانند که تعهد مزدی بیشتری برای واحد تولیدی یا صنعتی مربوطه ایجاد می‌کنند. بنابراین چون شرکت‌ها بعضا ممکن است توان این را نداشته باشند تا از پس مطالبات سایر کارگران برآیند عطای امضای قرارداد مجدد را به لقایش می‌بخشد و با کارگر قراردادی و پیمانی که از کمترین امنیت شغلی هم برخوردار است قرارد مجدد منعقد نمی‌کنند.
مسئلهٔ تعدیل نیرو و یا اخراج کارگران، شاید در روزهای پایانی سال برای قشری که نتوانسته پا به پای افزایش نرخ تورم اندوختهٔ مالی‌اش را افزایش دهد گران‌تر تمام شود. به عبارت بهتر موضوع زمانی بغرنج‌تر می‌شود که بدانیم مخارج آغازسال نو چه فشار سنگینی بر خانواده‌های کارگری وارد می‌کند. نگاهی به آمار خبرهای مربوط به اخراج کارگران که در دو ماههٔ اخیر از طریق سرویس کارگری ایلنا منتشر شده نشان می‌دهد، روند اخراج کارگران در ماههای پایانی سال با شیب تندتری پیش می‌رود.
اگر چه این آمار تنها نشان دهندهٔ بخشی از ده‌ها مورداخراجی است که این رسانهٔ کارگری به دلیل کمبود منابع قادر به انعکاس آن شده است، اما همین تعداد قابل استناد نیز نشان دهندهٔ موج گسترده اخراج کارگران در شش ماههٔ دوم سال نسبت به شش ماه اول آن است. تعطیلی واحد صنعتی، کمبود نقدینگی ورکود بازار و تلاش برای حفظ شرکت به بهانهٔ بکارگیری نیرو متخصص عمده‌ترین دلایلی است که کارفرما را مجاب می‌کند عذر کارگر قراردادی را پس از اتمام قراردادش و یا در حین قرارداد بخواهد. در این شرایط اگر کارگر خوش شانس باشد و حقوق و معوقات مزدی نداشته باشد که غالبا چنین است، عمدتا به بیمهٔ بیکاری معرفی می‌شود و مجددا باید به دنبال شغل جدیدی برای تامین مخارج زندگی باشد، امری که طبیعتا در شرایطی که دوماه بیشتر به پایان سال باقی نمانده بعید به نظر می‌رسد.
از جانب دیگر، تحلیل این آمار نشان می‌دهد بخش اعظمی از اخراج‌ها در پی یک اعتراض صنفی که احیانا منجر به اعتصاب کارگران شده صورت گرفته است. امری که بیش از همه نشان دهنده فقدان امنیت شغلی کارگران در اثر عدم توازن قدرت در بین دو طرف معامله در حوزهٔ کار یعنی کارگر و کارفرماست.
کمبود و یا بهتر است بگوییم عدم شکل گیری تشکل‌های صنفی کارگری قدرتمند، که توان سازمانی‌شان را به مدد کار تیمی افزایش داده باشند موجب شده تا بسیاری از کارگران واحدهای مختلف تولیدی و صنعتی در پی کوچک‌ترین اعتراض صنفی با برخورد شدید از سوی مسولین شرکت و نهایتا اخراج از کار - حتی به رغم تمام نشدن زمان قرارداد - مواجه شوند. یکی از دلایل این امر سکوت قانون کار در مقابل این حق صنفی کارگران است. اگرچه روح مادهٔ ۱۴۲ نشان دهندهٔ این است که قانون گذار حق اعتراض و اعتصاب صنفی را برای کارگر قابل پیش بینی دانسته است اما در هیچ یک از مواد قانون کار به صراحت در این رابطه سخن گفته نشده است، این یکی از مواردی است که به گفتهٔ فعالان کارگری دست کارفرما را برای اعمال قدرت هرچه بیشتر در مورد حقوق کارگران باز می‌گذارد. فعالین کارگری در این مورد، عدم پیوستن ایران به مقاوله نامه‌های ۸۷ و ۹۸ سازمان بین المللی کار را یکی از موارد نقض حقوق کارگران ایرانی می‌دانند. این مقاوله نامه‌ها به خصوص مقاوله نامه ۸۷ بر آزادی فعالیت تشکل‌های کارگری و حمایت از حقوق کارگران از طریق تشکیل این انجمن‌های صنفی تاکید دارد.
به باور بسیاری از فعالن کارگری، یکی از دغدغه‌ها و چالش‌های اساسی کارگران در بازار کار امروز ایران، عدم داشتن امنیت شغلی است. وقتی گفته می‌شود بیش از ۹۰ درصد قرارداد‌ها از نوع قرارداد موقت است آنوقت سخن گفتن از امنیت شغلی آن هم در شرایط نابرابری که بین کارگر و کارفرما در بازار کار حاکم است کمی بعید به نظر می‌رسد. پدیدهٔ قراردادهای سفید امضا نیز که چند سالی است در کشور باب شده و برخی از آن با عنوان سونامی یاد کرده‌اند، بیش از پیش شرایط را برای کاهش امنیت شغلی کارگران فراهم کرده است. کارگران از آینده شغلی خود اطلاعی ندارند به این ترتیب کارفرما هر موقع تمایل داشت می‌تواند به راحتی کارگر را از کار برکنار می‌کند. این در حالیست که در بسیاری از مواردی که ماهیت کار و یا شغل مورد نظر مستمر و دائم است هم ما با ازدیاد قراردادهای موقت روبرو هستیم. اگرچه از نظر بسیاری از فعالین کارگری این معضل تازه‌ای نیست و سالهاست که کارگران قراردادی به اشکال مختلف طعم تلخ اخراج در روزهای پایانی سال را چشیده‌اند و چون دستشان هم به جایی بند نیست بنابراین به هر شکل ممکن صرفا به گذران زندگی با حداقل‌ها اکتفا می‌کنند، البته اگر این حداقل‌ها را با حداقل‌های زندگی یک خانواده‌های متوسط روبه پایین درنظر بگیرید، یعنی شرایطی که بسیاری از خانواده‌های کارگری در نقاط مختلف ایران با آن مواجه‌اند.

بی ثباتی استخدامی عامل اصلی کاهش قدرت نیروی کار
کار‌شناسان اقتصادی وضعیت بازار کار ایران را در خصوص شکل انعقاد قرارداد‌ها، با عنوان بی‌ثباتی استخدامی تعبیر می‌کنند. ابراهیم رزاقی اقتصاددان در این باره می‌گوید: در اوایل انقلاب ۹۰ درصد استخدامی‌ها رسمی بودند در حالیکه امروزه با شیوع نادرست قراردادهای موقت بی‌ثباتی استخدامی بیشتر شده و در حال حاضر ما با عکس حالت اول مواجه‌ایم یعنی ۹۰ درصد قرارداد‌ها تبدیل به قرارداد موقت شده‌اند. در نتیجه در حال حاضر می‌توانیم ایران را در زمره کشورهایی قرار دهیم که درگیر بی‌ثباتی استخدام است و امنیت شغلی کارگران به دلیل شکل قرارداد‌هایشان مرتبا با تهدید مواجه می‌شود.
این اقتصاددان اصل ۴۳ قانون اساسی را از جمله اساسی‌ترین وظایف دولت در راستای تضمین برقراری عدالت اجتماعی می‌داند و معتقد است این اصل خواهان برقرای عدالت اجتماعی برای همه افراد جامعه است که وظیفهٔ آن را هم به عهدهٔ دولت گذاشته شده در همین اصل هم نیروی کار با یک بار کار کردن در روز باید قادر به تامین زندگی‌اش باشد. در شرایط کنونی طبق آمار رسمی ۳ میلیون و طبق آمار غیر رسمی ۱۵ میلیون بیکار در کشور وجود دارد، خیلی از کسانی هم که کار می‌کنند به دلایل مختلف از کارشان راضی نیستند. یکی از عمده‌ترین دلایل این نارضایتی‌ها هم شکل قراردادهاست که عمدتا موقت است و در بسیاری از موارد به صورت شفاهی تنظیم می‌شود و روی کاغذ نمی‌آید. در چنین شرایطی طبیعی است که بی‌ثباتی استخدامی بیش از پیش تقویت می‌شود و طبیعتا موج اخراج و تعدیل کارگران هم گسترده‌تر از قبل می‌شود.
این در شرایطی است که به گفتهٔ وی، در ۸ ساله اخیر نزدیک به ۷۰ درصد قدرت نیروی کار به دلیل بالارفتن نرخ تورم داخلی و عدم تناسب آن با میزان دستمزد کارگران کاهش یافته است. بنابراین حتی اگر به گفتهٔ منابع رسمی قدرت نیروی کار ۳۰ درصد کاهش یافته باشد باز هم به دلیل تورم موجود، کارگران هیچ ظرفیتی جهت پس انداز ندارند. در چنین شرایطی باید پرسید این کارگران که در روزهای پایانی سال بیکار می‌شوند چگونه باید به استقبال سال جدید بروند آنهم در شرایطی که نه امکان یافتن شغل جدید به زودی فراهم است و نه بیمه‌های بیکاری به حد کافی و به موقع از آن‌ها حمایت می‌کنند. به خصوص اینکه کارگری که برچسب اخراج به او می‌خورد به مراتب با شرایط سخت تری هم برای پیدا کردن شغل جدید روبروست.

گزارش از لیلا رزاقی

--------------------------------

تجمع گروهی از کارگران قدیمی وزارت نیرو در مقابل مجلس

جمعی از کارگران شرکت‌های برق ستان‌های تهران، البرز، قم در اعتراض به کسر نشدن حق بیمه از مزایای جانبی دستمزد، صبح امروز در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند. کارگران می‌گویند کسر نشدن حق بیمه از سایر مزایا، باعت کاهش مستمری آنها در هنگام بازنشستگی خواهد شد.
یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت: به دنبال این تجمع از ما خواسته شده است تا برای ثبت درخواست خود و گفتگو با یکی از نمایندگان کمسیون انرژی وارد ساختمان مجلس شویم.
وی گفت: حدود هشتاد نفر هستیم که در اعتراض به توقف کسر شدن حق بیمه از مزایای جانبی مزد در این اجتماع صنفی شرکت کرده‌ایم.
این کارگر اداره برق تهران در توضیح دلایل این اجتماع اعتراضی افزود: تابستان امسال دولت طی بخشنامه‌ای اعلام کرد که از این پس دیگر تنها از دستمزد پایه کارگران شاغل در دستگاه‌های دولتی حق بیمه کسر خواهد شد و این اقدام دست‌کم در زیر مجموعه‌های وزارت نیرو باعث نگرانی هزار و پانصد کارگر با سابقه شده‌ است.
این کارگر وزارت نیرو بابیان اینکه بیشتر شرکت کنندگان این اجتماع صنفی را کارگرانی تشکیل می‌دهند که در آستانه بازنشستگی قرار دارند، افزود: با ابلاغ این تصمیم دولت مستمری بازنشستگی همه هزار و و پانصد کارگری که هم اکنون در شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نیرو، واپسین سالهای کاری خود را می‌گذرانند تا یک سوم کاهش خواهد یافت.
وی افزود: آنطور که شنیده‌ایم دیوان عدالت اداری نیز در تایید این اقدام دولت سازمان تامین اجتماعی را ملزم کرده است تا تمامی حق بیمه‌هایی که در سالهای گذشته از مزایای جانبی بیمه شدگان دریافت کرده است را به نرخ روز بازپرداخت کند.
این کارگر وزارت نیرو ادامه داد: با این حال شنیده‌ایم که سازمان تامین اجتماعی حتی آنقدر منابع مالی ندارد که بخواهد این پول را به نرخ زمان وصل بازپرداخت کند.

--------------------------------

۵ معدنچی در شرق چین کشته شدند

در اثر طغیان آب در یک معدن در شرق چین پنج کارگر کشته شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از النشره، در اثر طغیان آب در معدن زغال سنگ «چوچیان چوانگ» در منطقه «یونگ چیاو» پنج کارگر جان خود را از دست دادند. در همین حال، ۲۷ کارگر این معدن نیز موفق به فرار از محل حادثه شدند.

--------------------------------

تلفات حوادث کار در استان مرکزی دو برابر شده است

مدیرکل پزشکی قانونی استان مرکزی از دو برابر شدن تلفات حوادث کار در ۹ ماهه نخست سال ۹۳ در استان مرکزی خبر داد.
دکتر منبتی صبح امروز در این باره به ایلنا گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، اجساد ۴۰ نفر که بر اثر حوادث کار جان خود را از دست داده بودند، در مراکز پزشکی قانونی استان معاینه شدند، که آمار مذکور در مقایسه با ۲۰ مورد معاینه مدت مشابه در سال گذشته، افزایش دو برابری را نشان می‌دهد.

--------------------------------

تظارهرات هزاران کارگر آلمانی برای افزایش مزد

هزاران کارگر آلمانی برای درخواست افزایش مزد تظاهرات کردند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، به نقل از پایگاه خبری quotation mark الیوم السابع quotation mark، این کارگران که از بخشهای مختلف صنعتی و از شهرهای مختلف آلمان بودند خواستار افزایش مزد خود شدند.
اتحادیه های کارگری در آلمان خواستار آن هستند که مزدشان پنج و نیم درصد افزایش یابد. این در حالی است که کارفرمایان فقط با افزایش دو و دو دهم درصد مزد موافقند.

--------------------------------

اعتصاب کارگران صنایع فلزات ترکیه در اعتراض به پایین بودن مزد

هزاران نفر از کارگران صنایع فلزی ترکیه در سراسر این کشور اعتصاب کردند. به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شبکه تلویزیونی ای پی تی ان، کارگران چهل کارخانه صنایع فلزات ترکیه در اعتراض به پایین بودن دستمزدها و نابرابری آن اعتصاب کرده اند.
این اعتصاب در روز گذشته (پنج شنبه نهم بهمن ماه) آغاز شد و صدها نفر از کارگران با تجمع در برابر کارخانه قبضه ترکیه علیه مسئولان شعار دادند.
یکی از کارگران معترض گفت ما زندگی سختی داریم. بدهیمان زیاد است. سعی می کنیم دخل و خرجمان را برابر کنیم به همین علت هم مجبوریم اضافه کاری کنیم چون حقوقمان کفاف نمی دهد.
قرار است مرحله دوم اعتصاب نوزدهم فوریه برگزار شود. اعتصاب پس از شکست مذاکرات میان رؤسای اتحادیه ها با نمایندگان کارفرمایان شروع شد.

با وجود گرانی نان کارگران نانوا کماکان با دستمزد بخور و نمیر زندگی می‌کنند

انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سقز و حومه با انتشار نامه‌ای سرگشاده، خلاصه‌ای از پیگیری‌های این تشکل صنفی در خصوص دستمزد کارگران خباز در سال‌های ۹۲ و ۹۳ را تشریح کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این نامه سرگشاده در شرایطی به نگارش درآمده است که کارگران نانوای سقز و شهرهای مجاور برخلاف سایرکارگران ایران بر اساس دستمزد سال ۹۱ در نانوایی‌ها کار می‌کنند و تلاش نمایندگان صنفی آن‌ها برای الزام کارفرمایان خبازی‌ها به اجرای مزد مصوب شورای عالی کار در دو سال گذشته تاکنون بی‌نتیجه بوده است.
متن کامل این نامه که در اختیار ایلنا قرار گرفته است در ادامه می‌آید:

با سلام
خلاصه‌ای از پیگیری‌هایی که در خصوص دستمزد کارگران خباز در طول سال ۹۲ و ۹۳ توسط هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خباز صورت گرفته و تا به حال بی‌نتیجه بوده به شرح زیر می‌باشد:
در سال ۱۳۹۲ طی ۶ بار مکاتبه با فرمانداری و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اتحادیه کارفرمایان خباز و طومار جمعی از کارگران در اعتراض به عدم اجرای مقررات قانون کار و همچنین چهار بار جلسه در محل فرمانداری و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نتیجه‌ای حاصل نگردید و از ابتدای سال ۹۳ طی ۹ بار مکاتبه با فرمانداری و اتحادیه کارفرمایان خباز و استانداری استان کردستان و سایر ادارات مربوطه و ۸ بار جلسه در محل فرمانداری و اداره تعاون و اداره اصناف و انجمن صنفی کارگران خباز و دو مورد طومار دسته جمعی کارگران خباز در اعتراض به عمل نکردن به مقررات قانون کار و بخشنامه شورای عالی کار، نمایندگان کارفرمایان به صراحت اعلام می‌دارند که به هیچ وجه حاضر به افزایش دستمزد کارگران خباز و اجرای بخشنامه شورای عالی کار نبوده و در طول این دو سال کارگران خباز کماکان با دستمزد ناچیز و بخور و نمیر کارمی کنند.
متاسفانه مسئولین محترم هیچ توجهی به این وضعیت نابسامان نداشته و کارگران عملا از هیچگونه حمایتی برخوردار نبوده و این در حالی است که چنانچه کارگری بنا‌ به هر دلیلی در محل کار حاضر نشود چندین مامور و بازرس برای مقصر جلوه دادن و بهانه‌ای برای اخراج کارگر در محل حاضر شده و موضوع را به نفع کارفرمایان پیگیری می‌نمایند اما عمل نکردن به مقررات قانون کار از جانب نمایندگان کارفرمایان از دیدگاه مسئولین قصور یا مغایرتی با قانون کار نبوده چون مشکلات موجود کارگران خباز همچنان به قوت خود باقی است.

--------------------------------

تجمع اعتراضی کارگران «مس خاتون آباد» در سومین روز متوالی

صبح امروز بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران قراردادی شرکت‌های تابعه مس خاتون آباد برای سومین روز پیاپی در مقابل فرمانداری شهر بابک تجمع کردند.
به گفتهٔ منابع ایلنا در کرمان، این کارگران که امروز هم به همراه خانواده‌های‌شان در مقابل فرمانداری شهربابک تجمع کرده‌اند، می‌گویند برگزاری آزمون استخدامی شرکت مس ایران امنیت شغلی‌شان را با تهدید جدی مواجه می‌کند.
این کارگران پیمانی که از روز سه شنبه هفتم بهمن ماه به طور متوالی اقدام به تجمع در مقابل فرمانداری شهربابک کرده‌اند، خواستار رسیدگی به وضعیت استخدامشان در پی اعلام خبر برگزاری آزمون استخدامی جهت جذب نیروی جدید از طرف شرکت مس ایران هستند.
کارگران می‌گویند «ما با آزمون استخدامی، به شرط اینکه در حد تعیین سطح باشد مشکلی نداریم اما ترسمان این است که با این آزمون تعداد زیادی از نیروهایی که در این سال‌ها به امید استخدام در شرکت کار کرده‌اند حذف شوند.»

مشکل کارگران برگزاری آزمون نیست
اگرچه معاون سیاسی فرمانداری شهربابک معتقد است تجمعات ریشه در مسائل دیگری دارد و نگرانی کارگران در خصوص برگزاری آزمون استخدامی بی‌مورد است، اما به گفته یکی از کارگران برگزاری آزمون استخدامی شرکت مس، در شرایطی که بسیاری از کارگران فعلی این پروژه‌ها به امید استخدام رسمی سال‌ها در این شرکت فعالیت کرده‌اند می‌تواند منجر به حذف بسیاری از نیرو‌ها شود.
معاون سیاسی شهرستان شهربابک، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه اینکه چرا هنوز هیچ اقدامی جهت رفع نگرانی نیروهای قراردادی شرکت‌های تابعه مس در خصوص تهدید امنیت شغلیشان صورت نمی‌گیرد، گفت: نگرانی این کارگران در خصوص برگزاری آزمون بی‌مورد است چون در صورتجلسه‌ای که با حضور مسولین مس تنظیم شد، مقرر شد هیچ نیروی حذف یا اخراج نشود.
ابوسعیدی به روند جذب نیرو در شرکت مس خاتون آباد پرداخت و گفت: شرکت می‌خواهد نیرو‌های متخصص به خدمت بگیرد، در چنین شرایطی طبیعی است که باید به اندازه نیازش کارگر جذب کند. شرکت همه جور تعاملی با کارگران داشته و تا این اندازه برای آن‌ها اهمیت قائل شده که نمی‌خواهد آزمون را کشوری و یا منطقه‌ای برگزار کند بلکه اگر آزمونی هم برگزار شود در داخل شرکت و بین همین نیروهاست.

کارگران دنبال بهانه‌اند!
علی رغم اینکه معاون سیاسی فرمانداری شهر بابک رویکرد شرکت مس در برگزاری آزمون استخدامی را جذب نیروی متخصص به قدر نیاز می‌داند اما از سویی دیگر در بخش دیگری از صحبت‌هایش از تنظیم صورتجلسه‌ای با حضور مدیریت مس خبر می‌دهد که طی آن مقرر شده هیچگونه حذف نیرویی بعد از برگزاری آزمون صورت نگیرد.
ابوسعیدی تجمعات چند روز اخیر کارگران پیمانی مس را نوعی بهانه جویی خواند و گفت: وقتی صورتجلسه‌ای با امضای اعضای هیئت مدیره مس تنظیم شده که در پی این آزمون هیچکس اخراج نمی‌شود پس این تجمعات و اعتراضات ریشه در جای دیگری دارد و بهانه جویی است.
وی ادامه داد: شخص فرماندار و هم خود من به عنوان معاون سیاسی فرمانداری د رتجمعات اعتراضی ماه گذشته در جمع معترضین حضور یافتیم و در این خصوص به آن‌ها توضیحات لازم را دادیم تا اطمینان حاصل کنند که قرار نیست کسی حذف شود ولی باید این آزمون برگزار شود تا بعد‌ها خود این کارگران ضرر نکنند!
وی وجود فارغ التحصیلان شاغل با رشتهٔ غیر مرتبط را یکی از معضلات دیگر شرکت مس می‌داند که به گفتهٔ وی برگزاری آزمون می‌تواند وضعیت شغلی آن‌ها را مشخص کند. ابوسعیدی در اینباره گفت: خواستهٔ کارگران این است که آزمون لغو شود و اگر لغو شود خود کارگران ضربه می‌خورند. چون طبیعتا یک فرد با لیسانس جغرافیا نمی‌تواند با این عنوان که مدرک کار‌شناسی دارد در سطح لیسانس در شرکت مس کار کند، چون رشتهٔ تحصیلی‌اش غیر مرتبط است. معاون سیاسی فرمانداری وعده داد پیگیری‌های لازم در این خصوص از سوی فرماندری ادامه یابد.
وی تصریح کرد: کارگران در این خصوص توجیه شده‌اند و ما نمی‌دانیم واقعا دلیل اعتراض آن‌ها چیست. وقتی اعضای هیئت مدیره امضاء کرده‌اند که کسی اخراج نمی‌شود پس دیگر چه دلیلی برای نگرانی وجود دارد.
در یک ماه گذشته، این پنجمین باری است که نزدیک به ۲۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های ذوب مس خاتون آباد در مقابل فرمانداری شهربابک تجمع کرده‌اند.

--------------------------------

تجمع ۲۰۰ نفر از کارگران مس خاتون آباد در مقابل فرمانداری شهربابک

صبح امروز کارگران اقماری شرکت ذوب خاتون آباد بار دیگر در مقابل فرمانداری شهر بابک در کرمان تجمع کردند. صبح دیروز نیز تجمع مشابهی در مقابل فرمانداری شهربابک برگزار شده بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران شرکتهای تابع ذوب مس خاتون آباد بار دیگر در مقابل فرمانداری تجمع کردند. کارگرانی که در پروژه‌های پالایشگاه، اکسیژن، اسید، انبار کنسانتره و کانی مس مشغول به کارند نسبت به برگزاری آزمون استخدامی در مجتمع صنعتی ذوب مس خاتون آباد معترض‌اند.
این کارگران که امروز به همراه خانواده‌هایشان در مقابل فرمانداری شهربابک تجمع کرده بودند می‌گویند برگزاری آزمون استخدامی شرکت مس ایران امنیت شغلیشان تهدید می‌کند.
یکی از کارگران معترض در گفتگو با ایلنا، با بیان اینکه در دو روز گذشته به طور متناوب این تجمعات برگزار شده گفت: متاسفانه هیچ یک از مسولین فرمانداری و همچنین مسولین شرکت مس به وضعیت ما رسیدگی نمی‌کنند.
وی ادامه داد: ما با آزمون استخدامی، به شرط اینکه در حد تعیین سطح باشد مشکلی نداریم اما ترسمان این است که با این آزمون تعداد زیادی از نیروهایی که در این سال‌ها به امید استخدام در شرکت کار کرده‌اند حذف شوند.
این کارگر گفت: تعدادی از نیروهای بومی پروژه خاتون آباد در سال‌های گذشته به عنوان نیروی پیمانکار در شرایط سخت و تحت قرارداد‌های موقت کار کردند به امید اینکه بعد از ۴سال و راه اندازی پروژه استخدام رسمی شوند اما در حال حاضر شرایطی را گذاشته‌اند که طی آن ممکن است بسیاری از کارگران حذف شوند.
به گفتهٔ کارگران، وجود شرط سنی و همچنین طرح مسائلی چون ارائهٔ معافیت پزشکی باعث می‌شود عملا بسیاری از کارگران از کار بیکار شوند و در آزمون پذیرفته نشوند.
به گفتهٔ منابع خبری در کرمان این چهارمین باری است که نزدیک به ۲۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های ذوب مس خاتون آباد در مقابل فرمانداری شهربابک تجمع کرده‌اند. پیش از این نیز کارگران در تاریخ‌های ۲۴ و ۲۸ دی در مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند.

--------------------------------

کارگران اخراجی معدن آنومالی شمالی تجمع کردند

حدود ۳۰ کارگر اخراجی معدن سنگ آهن آنومالی شمالی واقع در ۲۵ کیلومتری شهرستان بافق صبح امروز (چهارشنبه ۸ بهمن) مقابل درب ورودی معدن سنگ آهن مرکزی این شهرستان تجمع کردند. کارگران معدن آنومالی خواستار استخدام در معدن سنگ آهن مرکزی هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به ۸۵ کارگر معدن آنومالی شمالی حدود یک ماه و نیم پیش پس از اتمام پروژه استخراج سنگ آهن از این معدن بیکار شدند.
بر اساس این گزارش، حدود ۳۵ نفر از این کارگران با مصوبه شورای تامین جذب معدن سنگ آهن مرکزی شده‌اند و به سایر کارگران که بیش از یک و نیم سال سابقه کار دارند گفته شده است خود را به بیمه بیکاری معرفی کنند.
منابع کارگری ایلنا می‌گویند پیمانکار معدن آنومالی شمالی با کارگران قرارداد کار یکساله بسته بوده است اما آن میزان سنگ آهنی را که می‌خواسته در این مدت استخراج کند طی مدت ۵ ماه استخراج کرده است.
کارگران معترض دیروز به دفتر امام جمعه بافق مراجعه کردند و در روزهای گذشته نیز به اداره کار و فرمانداری مراجعه کرده بودند.
گفتنی است معدن آنومالی شمالی از معادن مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران به شمار می‌آید.

--------------------------------

کشته شدن یک کارگر پس از سقوط از ارتفاع ۱۵ متری

بعد از ظهر دیروز (هفتم بهمن) یک کارگر ساختمانی در شمال غرب تهران بر اثر سقوط کانکس محل استراحت‌اش از ارتفاع ۱۵ متری به داخل محل گود برداری شده کشته شد.
به گزارش ایلنا، آتش‌نشانان این کارگر ۲۸ ساله را در حالی پیدا کردند که به دلیل برخورد لودر با کانکس محل اقامت‌اش، از ارتفاع ۱۵ متری به عمق محل گودرداری شده‌ای سقوط کرده بود.
بر اساس این گزارش، آتش‌نشانان پس از حضور در محل حادثه این کارگر را به عوامل اورژانس تحویل دادند که مرگ او به تایید عوامل اورژانس رسید.

--------------------------------

تعویق حقوق ۴۲۰ کارگر «کنتورسازی ایران» به ۴ ماه رسید

منابع خبری ایلنا در کارخانه «کنتور سازی ایران»، از تعویق ۴ ماه حقوق ۴۲۰ کارگر این کارخانه به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی ذکر می‌شود، خبر دادند.
یکی از کارگران این کارخانه که هویت‌اش نزد ایلنا محفوظ است، با اعلام این خبر گفت: کارفرمای کارخانه کنتور سازی ایران از مهر ماه سال جاری به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را ندارد. این کارگران فقط در آبان ماه مبلغ بسیار ناچیزی را بصورت علی‌الحساب دریافت کرده‌ بودند.
او افزود: علاوه بر حقوق، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرماست که بعد از توافق با تامین اجتماعی هم اکنون حق بیمه به صورت اقساطی پرداخت می‌شود.
به گفته این کارگر، مشکلات کارخانه و کارگران از سال ۸۸، زمانی آغاز شد که این واحد تولیدی از وزارت نیرو به بخش خصوصی انتقال یافت.
این کارگر بخش دیگری از مطالبات کارگران را پرداخت نشدن حق تولید ذکر کرد و درباره سایر مطالبات کارگران گفت: کارگران کنتورسازی ایران پیش از خصوصی سازی کارخانه علاوه بر حق تولید در مناسبت‌های خاص همانند اعیاد مذهبی و آغاز سال تحصیلی مزایایی تعلق می‌گرفت. همچنین در زمان مالکیت دولت هرچند ماه یکبار به کارگران بن‌های غیر نقدی تعلق می‌گرفت که پس از واگذاری کارخانه به بخش خصوصی این مزایا بطور کل قطع شده است.
این کارگر کارخانه کنتورسازی ایران بهانه کارفرما را پرداخت نشدن حقوق کارگران، دریافت نکردن طلب کارخانه از وزارت نیرو ذکر کرد و گفت: طبق اظهارات کارفرما، خریدار محصولات این کارخانه که وزارت نیرو و سایر ادارات برق در سراسر کشور هستند، بدهی‌های خود را به موقع پرداخت نمی‌کنند.
به گفته وی، این ادعای کارفرما برای وصول نشدن مطالبات کارخانه از وزارت نیرو در حالی مطرح است که طی چند روز اخیر این کارخانه مبلغ ۶ میلیارد تومان از مطالبات معوقه خود را از وزارت نیرو وصول کرده است اما تا کنون حقوق معوقه کارگران پرداخت نشده است.

--------------------------------

دست کارگر بازیافت در کاشان از زیر دستگاه خردکن آزاد شد

صبح امروز کارگر یک کارگاه بازیافت در کاشان هنگام کار با دستگاه آسیاب (خرد کن) دچار مصدومیت از ناحیه دست شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان، در ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه امروز (۸ بهمن) وقوع حادثه‌ای در بلوار «قطب راوندی» به آتشنشانی کاشان اطلاع داده شد. در این حادثه دست یک کارگر تبعه افغانستان در دستگاه آسیاب (خرد کن) گیر کرده بود که پس از اعزام ایستگاه‌های شماره ۲ و ۴، آتشنشانان با تجهیزات مربوطه اقدام به برش دستگاه آسیاب و باز کردن جداره دستگاه کردند و به این ترتیب دست این کارگر از دستگاه آسیاب آزاد شد.

--------------------------------

تجمع کارگران قند ورامین مقابل درب ورودی کارخانه

نزدیک به ۲۰۰ کارگر قند ورامین در اعتراض به تعطیلی این واحد تولیدی و بلاتکلیفی وضعیت شغلی‌شان صبح امروز بار دیگر مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض با اشاره به اشتغال حدود ۴۰۰ کارگر پیش از تعطیلی این واحد تولیدی به ایلنا گفت: تجمع کنندگان کارگرانی هستند که بعد از اعلام تعطیلی کارخانه بیکار شده‌اند و مخالف دریافت مقرری بیمه بیکاری هستند.
این کارگر با بیان اینکه ۱۶۰ نفر از همکارانش با قرارداد دائمی و سوابق ۲۰ تا ۲۵ سال در شرف بازنشستگی قرار دارند، گفت: کارگران رسمی کارخانه شرایط بازنشسته شدن با قانون مشاغل سخت زیان را دارا هستند و طبیعتا قرار گرفتن آنان تحت پوشش بیمه بیکاری به زیان آنها تمام می‌شود و روند بازنشستگی‌شان را پیچیده می‌کند.
این کارگر قند ورامین با اشاره به پرداخت نشدن یک ماه از حقوق کارگران در دی ماه درباره سایر مطالبات همکارانش تصریح کرد: ۳ سال است که حق کفش و لباس کارگران پرداخت نشده است. همچنین بن کارگران نیز به صورت اقساطی به حقوق کارگران افزوده می‌شد.
این کارگر معترض با تاکید بر اینکه بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کارگران در آستانه سال نو، بی‌عدالتی است افزود: از مسئولان شهرستان و استانی می‌خواهیم به وضعیت اشتغال کارگران قدیمی این کارخانه رسیدگی کنند.

--------------------------------

تجمع بازنشستگان «پارسیلون» مقابل استانداری لرستان

بیش از ۷۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه «نخ پارسیلون» واقع در خرم آباد که از سال ۹۰ تا ۹۲ بازنشسته شده‌اند صبح امروز در مقابل استانداری لرستان تجمع کردند. این کارگران همچنان پیگیر دریافت معوقات ۴ ساله حقوقی و سنوات پایان خدمت خود هستند.
به گفته منابع خبری ایلنا در خرم آباد، ۱۳۴ نفر از بازنشستگان کارخانه نخ پارسیلون که از سال ۹۰ تا ۹۲ بازنشسته شده‌اند، بخشی از حقوق سالهای ۸۷ تا ۹۱ را طلبکارند. همچنین این کارگران سنوات پایان خدمت خود در سال ۹۱ را هم دریافت نکرده‌اند. حجم معوقات مزدی این بازنشستگان تا ۱۸ ماه می‌رسد و حقوق پرداخت نشده عمدتاً مربوط به سنوات پایان کار بوده و بخشی از آن نیز شامل عیدی و پاداش و معوقات مقطعی حقوق در فاصلهٔ سالهای ۸۷ تا ۹۱ را شامل می‌شود.
یکی از کارگران بازنشسته کارخانه نخ پارسیلون در این باره به ایلنا گفت: میانگین مبلغ سنوات خدمت ۱۳۴ بازنشسته این کارخانه با توجه به میزان سوابق کاری‌شان حدود ۲۰ میلیون تومان است. این کارگران با استفاده از تسهیلات مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده‌اند اما کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، پرداخت مطالبات کارگران را به تاخیر انداخته است.
به گفتهٔ وی، در سال جاری کارگران بازنشسته پارسیلون بار‌ها در مقابل ادارات مختلف تجمع کرده‌اند اما کسی به مشکلات آن‌ها رسیدگی نمی‌کند. امروز هم دو نفر به نمایندگی از سایر بازنشستگان با مسولین استانداری صحبت کردند اما باز هم نتیجه ای نگرفتیم.
این کارگر بازنشسته ادامه داد: علی رغم شکایتی که توسط کارگران تنظیم شد و همچنین رای دادگاه مبنی بر توقیف اموال کارخانه اما به واسطه رایزنی‌هایی که مدیریت پارسیلون انجام می‌دهد هنوز موفق به دریافت مطالبات خود نشده‌ایم و عملا پیگیری‌هایمان بی‌نتیجه بوده است. به همین دلیل مطابق ماههای گذشته صبح امروز باز هم تعدادی از کارگران بازنشسته این واحد تولید کننده انواع نخ پلی استر در شهرستان خرم آباد در اعتراض به ۴ سال مطالبات معوقه در مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردند تا حداقل صدایشان شنیده شود.
او افزود: کارفرما در توجیه عدم پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته و شاغل کارخانه، کمبود نقدینگی و منابع مالی را بهانه می‌کند.
گفته می‌شود، در جریان پیگیری‌های حقوقی کارگران از اداره کار و سایر نهادهای دولتی، بخش کمی از مطالبات حقوقی و سنواتی کارگران بازنشسته (حدود دو تا سه میلیون تومان) پرداخت شده است
لازم به یادآوری است، این واحد در سال ۸۹ به دلیل سیاست گذاری‌های غلط اقتصادی دولت و ناتوانی مسئولان کارخانه در رقابت با محصولات مشابهه خارجی به مدت سه سال تعطیل اعلام شد

--------------------------------

تجمع کارگران «دربال» مقابل ساختمان فرمانداری میاندورود

جمعی از کارگران اخراجی شرکت دربال صبح امروز سه شنبه (۷ بهمن ماه) در اعتراض به اخراج و تعطیلی این واحد صنعتی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان میاندورود مازندران تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، یکی از کارگران درباره دلایل اعتراض گفت: کارفرمای واحد کشتارگاهی دربال به بهانه انجام تعمیرات ساختمانی از یک هفته قبل علاوه بر اخراج ۱۰۰ نفر از کارگران، این واحد تولیدی را موقتا تعطیل اعلام کرده است.
او میانگین سوابق کار کارگران دربال را ۱۵ سال ذکر کرد و افزود: کشتارگاه دربال بیش از ۱۲۰ کارگر دارد که همه آنان در آستانه سال نو بیکار شده اند. نگرانی کارگران تامین معیشت خانواده‌هایشان بعد از دست دادن شغل است.
وی در خصوص وضعیت بازنشستگی تعدادی از همکاران خود تصریح کرد: ۱۵ نفر از کارگران شاغل در شرکت دربال تا پایان سال جاری مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور خواهند شد.
او اظهار داشت: در طول سال تعدادی از همکارانمان بازنشسته شدند اما کارفرما راضی به جایگزین کردن نیروی کار جدید به جای کارگران بازنشسته نمی‌شد. به این ترتیب کار در برخی از بخش‌ها به دلیل کمبود نیروی کار فشار مضاعفی به کارگران وارد می‌کرد.
یکی دیگر از کارگران در ادامه سخنان همکارش درباره نوع قرار داد کاری نیروی کار دربال گفت: قرار داد کارگران دربال هر چند ماه یکبار موقتا تمدید می‌شد اما کارگران با سابقه انتظار داشتند کارفرما به دلیل سابقه زیادشان در کارخانه با آنان قرار داد دائمی امضاء می‌کرد.
به گفته وی، بعد از اجتماع کارگران دربال پیرامون مشکلات کارگران جلسه‌ای با حضور نمایندگان نهاد‌های دولتی در محل ساختمان فرمانداری برگزار شد و قرار شده است این جلسه در روز ۵ شنبه مجددا تکرار شود. طبق اظهارات حاضرین در جلسه، اگر شرکت زربال قصد تعمیرات دارد باید نامه‌ای به اداره کار ارسال کند تا در زمینه پوشش بیمه بیکاری کارگران اقدام شود. همچنین کارفرما باید متعهد به بازگرداند کارگران بعد از انجام کار تعمیرات شود.
به گفته وی، مدیران شرکت دربال در جلسه دیگری که روز گذشته در محل فرمانداری برگزار شده بود، ۴ ماه فرصت خواسته‌اند تا این واحد صنعتی را دوباره راه اندازی کنند.

--------------------------------

اعتصاب کارگران «سیمان تجارت مهریز» به دومین روز رسید

کارگران کارخانه سیمان تجارت مهریز در اعتراض به آنچه توهین دو تن از مدیران این کارخانه به کارگران می‌خواندند، صبح امروز برای دومین روز متوالی دست از کار کشیدند و تولید را متوقف کردند.
اخبار دریافتی ایلنا حکایت از این دارند که کارگران معترض، خواهان اخراج این دو مدیر به دلیل رفتار توهین آمیز با کارگران هستند.
به گفته آن‌ها، رفتار توهین‌آمیز این دو مدیر کارخانه سیمان تجارت مهریز سابقه داشته است و این اولین بار نیست که از سوی آنان به کرگران توهین می‌شود.
کارگران معترض این واحد تولیدی می‌‎‎گویند تا زمانی که این دو مدیر از کار برکنار نشوند بر اعتراض خود پافشاری خواهیم کرد.
آن‌ها معتقدند که مسئولان اداره کار نیز بیشتر هوادار کارفرمایان هستند و سخنان نماینده آن‌ها متقاعد کننده نیست.

--------------------------------

کارگران آبفای اهواز تجمع کردند/ وعده پرداخت مطالبات تا چند روز آینده

جمعی از کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز صبح امروز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود در مقابل ساختمان اداره آب و فاضلاب غرب اهواز تجمع کردند.
نماینده کارگران معترض به ایلنا گفت: صبح امروز سه شنبه (۷ بهمن ماه) جمعی از کارگران پیمانی آبفای اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» کار می‌کند در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و پرداخت نشدن ۵ حق بیمه‌شان به سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع زدند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود ادامه داد: معوقات بیمه‌ای کارگران مربوط به ماهای فروردین، مرداد، آبان، آذر و دی ماه سال جاری است. به گفته وی، از یکسال پیش دستمزد و بیمه کارگران پیمانی به صورت نامنظم پرداخت می‌شده است، به همین دلیل این وضعیت کارگران آبفا و خانواده‌های‌شان را دچار مشکل کرده است.
او همچنین تصریح کرد: شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» در حال حاضر به عنوان آخرین پیمانکار آبفای اهواز از مرداد ماه مسئولیت حدود ۳۰۰ کارگر را به عنوان موتورچی و پمپ چی آب در سطح شهر اهواز بر عهده گرفته است، پیش از این کارگران تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری دیگر مشغول کار بودند.
به گفته این کارگر آب و فاضلاب اهواز، همزمان با اجتماع کارگران، مدیر عامل اداره آبفای اهواز در جمع معترضین حاضر شد و وعده پرداخت بخشی ازمطالبات کارگران را تا چند روز آینده داد.

--------------------------------

هفت کارگر قدیمی «ساراول» اخراج شدند

در یک هفته گذشته هفت نفر از کارگران قراردادی کارخانه «ساراول» واقع در جاده مخصوص کرج به دلیل اتمام قرارداد کار اخراج شده‌اند.
کارگران کارخانه ساراول با اعلام این خبر به ایلنا گفته‌اند که همکاران اخراج شده آن‌ها در قسمت‌های مختلف، اداری و خط تولید این واحد سازنده دستگاه‌های تهویه مطبوع مشغول کار بوده‌اند.
به گفته این منابع خبری، کارگران تازه اخراج شده تا پیش از اتمام اعتبار قرارداد کار، به مدت ۵ تا ۲۲ سال با قرارداد موقت در این واحد صنعتی مشغول کار بوده‌اند.
در عین حال «همایون ساعد» یکی از کارگران اخراج شده ساراول با تایید خبر اخراج خود و شش نفر از همکارانش گفت که حکم اخراجش هفته گذشته بصورت شفاهی به وی ابلاغ شده است.
این کارگر اخراجی بابیان اینکه بصورت قراردادی در ۱۶ سال گذشته به عنوان نگهبان و راننده برای شرکت ساراول فعالیت می‌کرده است، افزود: عصر سه‌شنبه (۳۰ دی) به من گفتند که قرارداد کاری‌ات امروز تمام می‌شود و دیگر نیازی نیست که از فردا در کارخانه حاضر شویم.
این کارگر اخراجی افزود: شاید از نظر قانونی بتوانند من را اخراج کنند اما هنوز نمی‌توانم متوجه شوم که دلیل اخراج من چه بوده است؟
این کارگر قدیمی کارخانه ساراول در پایان گفت: وقتی به گذشته فکر می‌کنم که دوران جوانی خود را چگونه گذراندم حس می‌کنم عادلانه نیست پس از ۱۶ سال کار امروز با داشتن همسر و فرزند تنها به دلیل اتمام قرارداد بیکار شوم.

--------------------------------

۱۰۰ کارگر کارخانه «دربال» اخراج شدند

دبیر خانه کارگر مازندران از اخراج ۱۰۰ کارگر شرکت «دربال» واقع در استان مازندران خبر داد.
«نصرالله دریابیگی» در این باره به ایلنا گفت: شرکت دربال تا پایان ماه گذشته ۱۲۰ کارگر قرارداد موقت داشت اما کارفرما ۱۰۰ کارگر این واحد تولیدی را از ابتدای بهمن ماه و بعد از اتمام قرارداد کارشان اخراج کرده است.
او میانگین سابقه کار کارگران اخراجی را ۷ تا ۱۷ سال ذکر کردو گفت: کارفرما دلیل قانع کننده‌ای برا ی اخراج کارگران ندارد واین کارگران اخراجی باید به محل کار خود بازگردند.
به گفته وی، با وجود اطلاع مسئولان کارگری شهرستان از موضوع اخراج کارگران شرکت دربال، هنوز اقدام قاطعانه‌ای صورت نگرفته و هم اکنون قرار است این کارگران برای پیگیری مطالبات صنفی خود به اداره کار شهرستان ساری شکایت کنند.
این فعال کارگری در تشریح سابقه فعالیت این واحد تولیدی گفت: کشتارگاه صنعتی مرغ دربال یکی از شرکتهای سهامی زربال آمل است که زیر نظر سازمان اقتصادی کوثر در ساری فعالیت دارد.

--------------------------------

بخشی از معوقات حقوقی کارگران «فولاد و چدن دورود» پرداخت شد

بخش عمده‌ای از مطالبات معوقه مهرماه کارگران فولاد و چدن دورود پرداخت شد.
به گزارش منابع خبری ایلنا در کارخانه فولاد و چدن دورود، نزدیک به ۷۰ درصد از مطالبات حقوقی مهرماه کارگران فولاد و چدن دورود امروز پرداخت شده و به این ترتیب مطالبات حقوقی کارگران به ۳ ماه کاهش یافته است.
در پی اعتراض دو روز گذشته بیش از ۵۰ نفر از کارگران فولاد و چدن دورود در مقابل واحد اداری این کارخانه حدود ۹۰۰ هزار تومان از حقوق مهرماه همهٔ کارگران واریز شده اما هنوز تکلیف مطالبات ماه‌های آبان و آذر و دی ماه کارگران مشخص نیست.
منابع خبری ایلنا در ارتباط با وضعیت دو کارگری که پس از اعتراض صنفی کارگران این کارخانه در روز چهارم بهمن،، توسط کارفرما از ورود آن‌ها به کارخانه ممانعت به عمل آمده بود گفته‌اند: خوشبختانه یکی از کارگران به کار بازگشته اما وضعیت دیگر کارگری که کارت‌اش توسط مسولین ضبط شده است هنوز مشخص نیست.
وی ادامه داد: معلوم نیست قرار است باقی مطالبات کارگران چه زمانی پرداخت شود اما امیدواریم هرچه سریع‌تر سایر مطالبات معوقه کارگران پرداخت شود، چون شرایط فعلی به شدت کارگران را خسته کرده است.
گفتنی است کارخانه فولاد وچدن دورود نزدیک به ۱۴۰ کارگر رسمی و پیمانی دارد. کارگران این کارخانه به دلیل عدم دریافت به موقع مطالباتشان با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند. کمبود نقدینگی و رکود در بازار فروش قطعات فولاد وچدن و همچنین راه‌اندازی و تجهیز کارخانه فولاد وچدن به دستگاه‌های پیشرفته، عمده‌ترین دلایلی است که باعث تعویق در پرداخت مطالبات کارگران شده است. مدیریت فولاد و چدن دورود در آخرین گفتگوی خود با ایلنا، وعده تا پیش از پایان سال کلیه مطالبات کارگران فولاد و چدن دورود وصول شود و شرایط کارخانه به وضعیت مطلوب برسد.

--------------------------------

کارگر معدن «چشمه پودنه» اخراج شدند/ تلفات اعتصاب به ۹ نفر رسید

پس از اخراج ۲ کارگر در پی اعتراض صنفی کارگران معدن ذغال سنگ «چشمه پودنه»، ۷ کارگر دیگر طی هفته گذشته به جمع کارگران اخراجی معدن چشمه پودنه اضافه شدند. کارگران این معدن در اعتراض به دریافت نکردن ۴ ماه حقوق دست از کار کشیده و اعتراض کرده بودند.
به گزارش ایلنا، در پی اعتراض صنفی بیش از ۲۹۰ نفر از کارگران معدن چشمه پودنه در تاریخ ۱۴ دی ماه، اینک تعداد کارگران اخراجی این معدن به ۹ نفر رسیده است.
یکی از کارگران اخراجی معدن چشمه پودنه که نخواست نامش منتشر شود درباره دلایل اخراج خود و همکارانش به ایلنا گفت: پس از اتمام قرارداد کارمان در تاریخ ۳۰ آدرماه سال جاری، از جانب کارفرما گفته‌اند دیگر قراردادی با ما تمدید نمی‌شود و هنوز هیچ تسویه حسابی هم با ما صورت نگرفته است و ما در بلاتکلیفی کامل به سر می‌بریم.
وی گفت: هنوز مشخص نیست دلیل ممانعت کارفرما از ورود ما به معدن چبست اما دلیلی که فعلا به ما گفته‌اند این است که به خاطر راه اندازی تجمع و برگزاری اعتصاب نباید به معدن بازگردیم.
وی درباره اعتراض همکارانش توضیح داد: کارگران از این وضعیت خسته شده‌اند. اقساط معوقه و دغدغهٔ تامین معیشت برای کارگران آنقدر زیاد است که نمی‌توان مدت طولانی به این وضعیت ادامه داد.
این کارگران با قرارداد موقت مشغول به کار بودند و بین ۵ تا ۱۰ سال سابقهٔ کار دارند.
گفتنی است، ۲۹۰ کارگر معدن چشمه پودنه ۱۴ دی ماه جاری، در اعتراض به تعویق ۴ ماهه در پرداخت حقوق و دستمزد به مدت یک هفته دست از کار کشیدند. در پی این اعتراض صنفی، ۲ نفر از کارگران به نام‌های «مهدی محمدی» و «علی علیزاده» با شکایت کارفرما بازداشت و سپس از کار اخراج شدند. پس از آن به دنبال وعده‌های داده شده مبنی بر پرداخت معوقات، کارگران به کار بازگشتند اما در یک هفتهٔ اخیر در پی اتمام قرارداد‌های موقت، ۷ نفر دیگر از کارگران شرکت کننده در اعتراضات صنفی بیکار شده‌اند.
بنا بر این گزارش، در پی این تجمع اعتراضی حقوق مهرماه کارگران پرداخت شده است و ۷ کارگر نیز پس از اتمام قراردادشان اخراج شده‌اند. اگرچه هنوز دلیل اصلی اخراج این کارگران اعلام نشده است، اما یکی از کارگران اخراجی به ایلنا گفت: دلیل اصلی عدم تمدید قرارداد این ۷ کارگر سردستگی آن‌ها در اعتراضات صنفی کارگران معدن چشمه پودنه در ماه گذشته عنوان شده است.
این کارگر در ارتباط با وضعیت پیگیری مطالبات کارگران اخراجی گفت: فعلا به اداره کار شکایت کرده‌ایم اما به دلیل اینکه مشکل عدم تمدید قرارداد است فعلا پیگیری در مورد کار ما انجام نمی‌شود و حق را به کارفرما می‌دهند.
وی ادامه داد: نه سختی کار به ما تعلق می‌گیرد و نه حق زیر زمین کارکردن. کارگران امنیت شغلی ندارند. قرارداد‌ کار همه کارگران 29 روزه است. از همهٔ معادن اطراف تولیدمان بیشتر است اما علی رغم این حتی حقوقمان را به موقع در یافت نمی‌کنیم. به محض اینکه اعتراضی هم صورت بگیرد اخراج می‌شویم. درست مانند یک برده با ما رفتار می‌شود و کارفرما می‌خواهد هرچه بگوید ما بگوییم چشم!
عدم وجود نماینده و نهاد کارگری و همچنین در نظر گرفتن شرایط سخت کار از دیگر دلایل اعتراض کارگران معدن چشمه پودنه است.
گفتنی است، معدن چشمه پودنه یک معدن نوپاست که ۱۰ سال از تاسیس آن می‌گذرد. به گفتهٔ کارگران، این معدن تا سالهای آینده ذخیرهٔ بالایی جهت استخراج دارد. معدن چشمه پودنه در ۴۵ کیلومتری شهر کوهبنان در شمال استان کرمان قرار دارد.

--------------------------------

ادامه اعتراض کارگران معدن طزره برای دومین روز متوالی

کارگران معدن ذغال سنگ «طزره» که طی ۳ ماه گذشته حقوق دریافت نکرده‌اند در ادامه اعتراض صنفی روز گذشته، امروز (ششم بهمن) نیز در محوطه معدن تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معدن طزره (از معادن البرز شرقی واقع در سمنان) که تعدادشان ۱۴۰۰ نفر گزارش شده است در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق و تاخیر در پرداخت ۴ ماه حق بیمه سهم کارگران به سازمان تامین اجتماعی، صبح دیروز دست از کار کشیدند و ابتدا در محوطه کارخانه و سپس با تعداد کمتری در مقابل فرمانداری شاهرود تجمع کردند.
ایلنا دیروز گزارش داد فرماندار شاهرود با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده است که طی ۱۰ روز آینده مطالبات حقوقی آنان پرداخت شود، اما امروز کارگرانی که برای تمدید دفترچه‌های بیمه‌ خانواده‌های‌شان به اداره تامین اجتماعی دامغان مراجعه کرده بودند، پاسخ دلسرد کننده دریافت کرده‌اند و دفترچه‌های بیمه‌شان تمدید نشده است.
کارگران می‌گویند در گذشته نیز چنین وعده‌هایی دریافت کرده‌اند اما به دلیل محقق نشدن‌، به وعده‌های جدید نیز امیدوار نیستند.

--------------------------------

۴ ماه بیکاری کارگران «قند قهستان» بدون دریافت ۸ ماه حقوق و بیمه بیکاری

۲۸۰ کارگر کارخانهٔ قند قهستان پس از گذشت چهار ماه از تعطیلی کامل این کارخانه، هنوز موفق به دریافت مطالبات حقوقی خود نشده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه قند قهستان واقع در استان خراسان جنوبی به دلیل خشکسالی‌های متوالی و تامین نشدن نقدینگی در مهرماه سال جاری تعطیل شد و ۲۸۰ کارگری که به صورت مستقیم با این کارخانه قرارداد کار داشتند بدون دریافت ۸ ماه حقوق بیکار شدند. این کارگران از فرودین تا مهر ۹۳ حقوق دریافت نکرده‌‌ بودند.
«مصطفی یکه خانی» رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه با بیان اینکه «تمامی کارگران قند قهستان به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند»، گفت: علی رغم اینکه ۳ماه از معرفی کارگران به بیمه بیکاری گذشته است اما مستمری بیمه بیکاری کارگران هنوز برقرار نشده چون هنوز وجهی از جانب کارفرما بابت حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
وی درباره پیگیری‌های انجام شده در خصوص برقرای بیمهٔ بیکاری گفت: در ماه‌های گذشته بار‌ها پیگیر این موضوع بوده‌ایم و به ما وعده دادند تا از ابتدای بهمن ماه پرداخت حق بیمه انجام شود اما متاسفانه علی رغم گذشت یک هفته هنوز این وعده عملی نشده است.
یکه خانی، به عدم تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران و مشکلات به وجود آمده در این خصوص اشاره کرد و گفت: عدم تمدید دفترچه‌های درمانی در ۳ ماههٔ اخیر باعث شده کارگران تمام مخارج درمان خانواده‌های‌شان را به صورت آزاد پرداخت کنند و طبیعتا این مسئله باعث می‌شود فشار سنگینی به کارگران که در حال حاضر شغلی هم ندارند وارد شود.
وی درباره پیگیری معوقات حقوقی کارگران بیکار گفت: از طریق اداره کار و دادگستری در حال پیگیری این مطالبات هستیم. از ابتدای سال جاری تاکنون، کارگران کارخانه قند قهستان حقوق دریافت نکرده‌اند. کارگران فصلی هم که از سال گذشته در کارخانه کار می‌کردند هنوز حقوق نگرفته‌اند. برخی از کارگران برای پیگیری معوقاتشان به اداره کار شکایت کرده‌اند و از طرق قانونی پیگیر دریافت مطالباتشان شده‌اند که یا از طریق فروش اموال و اثاثیه کارخانه معوقات پرداخت شود و یا به هر شکلی که می‌توانند با فروش سهام کارخانه حقوق و مزایای کارگران را بپردازند.
یکه خانی ادامه داد: اخیرا اعلام کرده‌اند که فردی سهام شرکت را خریده است و قصد احیاء دوباره آن را دارد اما با توجه به روند فعلی بعید می‌دانیم این مسئله هم به نتیجه برسد.
وی در تشریح وضعیت امروز کارگران این شرکت، به وجود بحران بیکاری در منطقه اشاره کرد و گفت: با این وضعیت تا وقتی که کارگران تحت پوشش بیمهٔ بیکاری باشند حقوق مختصری دریافت می‌کنند، خیلی‌ها با سیلی صورتشان را سرخ نگه می‌دارند. برخی بعد از بیکاری در حال مسافرکشی هستند، برخی هم خانه نشین شده‌اند. واقعیت این است که با تعطیلی این کارخانه خیلی‌ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم بیکار شدند. حتی دامداری‌های منطقه هم که از تفاله‌های چغندر برای دام‌هایشان استفاده می‌کردند در حال حاضر با مشکل مواجه‌اند.
نماینده کارگران قند قهستان یکی از دلایل تعطیلی این کارخانه را واردات بی‌رویهٔ شکر طی ۸ سال گذشته دانست و درباره تنوع قراردادهای کاری کارگران این واحد تولیدی گفت: در کارخانهٔ قند قهستان به صورت مستقیم ۲۸۰ نفر کارگر کار می‌کنند که از این میان ۱۱۰ کارگر بصورت دائمی و مابقی کارگران فصلی هستند که از سال گذشته تا زمان تعطیلی مشغول به کار بودند. علاوه بر کارگران مستقیم، این کارخانه به صورت غیر مستقیم برای نزدیک به ۴ هزار نفر ایجاد شغل می‌کرد.
این فعال کارگری دربارهٔ وضعیت کارخانه‌ها و صنایع فعال در خراسان جنوبی گفت: بحران خشکسالی و موقعیت خاص جغرافیایی این منطقه باعث شده میل به سرمایه گذاری کمتر باشد به همین جهت اگر دولت به کمک کارخانه بیاید و جلوی کشت چغندر را نگیرد اوضاع بهتر می‌شود.
وی گفت: در حال حاضر اگر کسی بخواهد چغندر کشت کند نه کود به آن‌ها می‌دهند و نه بذر. توجیه دولت این است که به دلیل بحران خشکسالی که در منطقه وجود دارد کشت چغندر به دلیل مصرف زیاد آب به صرفه نیست، در حالیکه به گفتهٔ مسولین صنایع قند، این ادعا درست نیست.
این کارگر کفت: به دلیل عدم حمایت‌های لازم از کشت چغندر، در حال حاضر خیلی‌ها درخت زرشک می‌کارند اما چهار پنج ماه طول می‌کشد تا ثمر بدهد. واقعیت این است که چون این منطقه بادخیز است کشت چغندر به صرفه‌تر از زرشک است و به سرعت نتیجه می‌دهد. ضمن اینکه دامداران هم می‌توانند از تفاله چغندر برای دام‌هایشان استفاده کنند.
گفتنی است، کارخانه قند قهستان تنها کارخانه قند منطقهٔ خراسان است که نزدیک ۵۳ سال از عمر آن می‌گذرد اما شاید در ده سالهٔ اخیر بد‌ترین سالهای فعالیت خود را سپری کرده باشد. کارگران این کارخانه به ایلنا گفته‌اند مشکلات قند قهستان تقریبا از ده سال قبل شروع شده است. آنان خشکسالی‌های متوالی و عدم تامین نقدینگی را دلیل اصلی توقف فعالیت این واحد تولیدی که تنها کارخانه تولید قند خراسان جنوبی و اولین کارخانهٔ قند منطقهٔ خراسان است می‌دانند.
گفته می‌شود برخی معضلات از جمله سوء مدیریت‌، فرسوده بودن تجهیزات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بدهی به چغندرکاران و در نتیجه عدم پرداخت حقوق و مطالبات کارگرن، از جملهٔ مشکلات این مجموعه است.

--------------------------------

«قند ورامین» تعطیل شد؛ ۴۰۰ کارگر بیکار شدند

با تعطیلی کارخانه «قند ورامین» ۴۰۰ کارگر بدون دریافت حقوق آخرین ماه کارشان بیکار شدند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند پیش از تعطیلی قند ورامین، ۱۱۰ کارگر دائمی و ۲۹۰ کارگر قرارداد موقت در این کارخانه مشغول کار بودند.
کارگران می‌گویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده «کمبود مواد اولیه تولید (شکر خام)» بوده است.
کارفرما به کارگران گفته است اخیرا وزارت جهاد کشاورزی مانع ورود شکر خام به کشور شده و این واحد تولید قند، بدون وجود شکر خام امکان ادامه حیات ندارد.
در چند سال اخیر این کارخانه در بعضی از ماهای سال به دلیل نداشتن شکر خام موقتا تعطیل می‌شده اما حقوق کارگران در ایام بیکاری پرداخت می‌شده است اما این بار با وجود آنکه زمان پایان قرارداد کارگران تا پایان اسفند ماه است، کارفرما پس از اعلام اخراج، آنان را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی کرده است.
کارگران قند ورامین می‌گویند بیکاری ۴۰۰ کارگر قرارداد موقت و دائمی با چندین سال سابقه کار در آستانه پایان سال، شرایط زندگی را برای خانواده‌های‌شان سخت کرده است.

--------------------------------

۱۱۲ کارگر «پارس سرام» اخراج شدند/ ۶۰ نفر دیگر در نوبت

منابع خبری ایلنا در کارخانه «پارس سرام» واقع در قرچک ورامین از اخراج ۱۱۲ کارگر این واحد تولید محصولات چینی بهداشتی خبر می‌دهند.
کارگران کارخانه پارس سرام به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولیدی ۴۵۰ کارگر مشغول به کار بودند اما طی یک هفته گذشته به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۱۱۲ نفر از نیروی کار این کارخانه پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
کارگران پارس سرام می‌گویند علاوه بر این ۱۱۲ کارگری که اخراج شده‌اند، کارفرما اسامی ۶۰ کارگر قرارداد موقت دیگر که ۲ تا ۶ سال در این کارخانه سابقه کار داشته‌اند را در لیست اخراجی‌ها قرار داده است. این ۶۰ کارگر ماه آینده پس از خاتمه قرارداد کارشان بیکار می‌شوند.

--------------------------------

کشته شدن کارگر شهرداری تهران در اثر تصادف/ راننده متواری است

صبح امروز (ششم بهمن) یک کارگر خدماتی شهرداری تهران در مسیر جنوب به شمال بزرگراه شیخ فضل الله نوری در اثر تصادف با خودروی سواری کشته شد.
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه حدود ساعت شش و ۳۰ دقیقه صبح امروز در مسیر جنوب به شمال بزرگراه شیخ فضل الله نوری، قبل از میدان صنعت اتفاق افتاد و خودروی سواری پس از تصادف با رفتگر شهرداری، از محل حادثه متواری شد.
به گفتهٔ رییس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، نوع خودروی سواری هنوز مشخص نیست اما بنا به گفته یک شاهد عینی حادثه، خودرو مذکور پژو ۴۰۵ بوده است.
مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس تهران نیزدرباره این حادثه گفته است: فرد مصدوم حادثه که رفتگر شهرداری بود پس از بررسی توسط نیروهای اورژانس و با وجود نداشتن علایم حیاتی، به بیمارستان بهمن اعزام و پس از معاینه کامل و تلاش پزشکان، فوت وی تایید شد.

--------------------------------

کارگران «گسترش مانا ساز» ۲ ماه حقوق نگرفته‌اند

۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه «گسترش مانا ساز» در استان قزوین ظرف ۲ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولید قطعات سنگین بتنی و فلزی گزارش داده‌اند معوقات حقوقی کارگران مربوط به آذر و دی ماه سال جاری است. علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران روز مزدی نیز سال گذشته به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است به طوری که ۹ نفر از کارگران روزمزدی به دیوان عدالت اداری شکایت کرده‌اند و پرونده آنان از سوی نمایندگان کارگری کارخانه در دست پی گیری است.

--------------------------------

تجمع صنفی کارگران معدن طزره با وعده فرماندار شاهرود خاتمه یافت

کارگران معدن ذغال سنگ طزره (در استان سمنان) که صبح امروز در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق ابتدا در محوطه کارخانه و سپس در مقابل فرمانداری شاهرود تجمع کرده بودند، می‌گویند فرماندار شاهرود با حضور در جمع معترضین به آنان وعده داده است مطالبات معوقه‌شان تا ده روز آینده پرداخت شود.
به گزارش ایلنا، این کارگران که صبح روز امروز (پنجم بهمن) با توقف کار روزانه برای وصول مطالبات معوقه خود در محوطه معدن اجتماع کرده بودند اما به دلیل آنچه «بی‌توجهی کارفرما» می‌خواندند محل اعتراض را به مقابل فرمانداری منتقل کردند.
کارگران این معدن می‌گویند بعد از اجتماع مقابل ساختمان فرمانداری شاهرود، فرماندار با حضور در جمع معترضین وعده پی گیری مطالبات کارگران را حداکثر تا ده روز آینده داد و کارگران پس از شنیدن سخنان این مقام مسئول به اجتماع صنفی خود خاتمه دادند و به محل کار خود بازگشتند.

--------------------------------

تاخیر دو ماه حقوق ۳۰۰ کارگر قوطی ایران با وجود حجم بالای تولید

منابع کارگری ایلنا در کارخانه قوطی ایران از تاخیر دو ماه حقوق حدود ۳۰۰ کارگر قراردادی این کارخانه با وجود حجم بالای تولید خبر می‌دهند.
کارگران قوطی ایران به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولید کننده انواع قوطی‌های مواد غذایی، حدود ۳۰۰ کارگر مشغول به کارند که هر ماه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند. با این حال کارگران در دو ماه اخیر (آذر و دی) حقوقی دریافت نکرده‌اند.
بر اساس سخنان کارگران، علاوه بر حقوق، بخشی از مطالبات صنفی کارگران مربوط به تاخیر در پرداخت یک‌ساله عیدی است. به عنوان مثال قرار است کارفرما عیدی سال ۹۲ را پایان سال جاری به کارگران پرداخت کند.
کارگران می‌گویند تاخیر در پرداخت حقوق و عیدی در این کارخانه بصورت روال در آمده و کارگران از ترس از دست دادن شغل‌شان توان اعتراض به کارفرما را ندارند.
کارگران قوطی ایران همچنین نسبت به فقدان نهاد تاثیر گذار کارگری در این واحد تولیدی معترض‌اند. آنان می‌گویند «در این واحد بزرگ تولیدی بیش از ۱۰ سال است که انتخابات شورای اسلامی کار برگزار نمی‌شود چون کارفرما اعتقادی به تشکیل نهاد کارگزی ندارد و با انتخاب «نماینده کارگر» به جای تشکیل نهاد صنفی، مشکلات ما را دو چندان کرده است.»

--------------------------------

وعده مزدی فرماندار سنندج در پی تجمع دیروز کارگران نانوا

رئیس انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه از قول شفاهی فرماندار مبنی بر فیصله دادن به موضوع افزایش دستمزد کارگران نانوای این شهرستان تا دو هفته آینده خبر داد.
«یدالله صمدی» با اشاره به تجمع عصر دیروز (شنبه ۴ بهمن) کارگران نانوا مقابل فرمانداری سنندج در اعتراض به ثابت ماندن دستمزدشان از سال ۹۱ به ایلنا گفت: در پی برگزاری این تجمع اعتراضی، جلسه‌ای با حضور نمایندگان کارگران، نمایندگان کارفرمایان و مقامات محلی در ساختمان فرمانداری برگزار شد.
او که خود از حاضرین در این جلسه بوده است، افزود: فرماندار در این جلسه به صورت شفاهی قول داد که موضوع افزایش دستمزد کارگران نانوای سنندج را تا دو هفته آینده فیصله دهد.
این فعال کارگری در ادامه بیان کرد: ما در این جلسه علاوه بر مذاکره برای افزایش دستمزد نسبت به حمایت مسئولان دولتی از مکانیزه شدن کارگاه‌های خبازی هشدار دادیم. صمدی گفت: در حالی که مقام‌های دولتی استان کردستان می‌گویند نرخ بیکاری در این استان ۲۸ درصد است، مکانیزه کردن خبازی‌ها حداقل ۲ کارگر نانوا را در هر کارگاه بیکار می‌کند.

--------------------------------

اخراج ۱۲۰۰ کارگر در «آران و بیدگل» طی سال جاری

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان آران و بیدگل از اخراج ۱۲۰۰ نفر ار کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان از ابتدای سالجاری تاکنون خبر داد.
«مرتضی رحیمی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا در آران و بیدگل، رکود بازار فرش، تغییر دستگاه‌های بافندگی و تغییرات ساختاری واحدهای تولیدی و صنعتی را مهم‌ترین دلیل اخراج این تعداد کارگران عنوان کرد و افزود: کارگران اخراجی تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفته‌اند.
وی همچنین از افزایش ۵۰ درصدی تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در این شهرستان خبر داد و گفت: تنها در دو ماه اخیر بالغ بر ۴۰۰ نفر از کارگران به دلیل اخراج از کار تحت پوشش بیمه بیکاری قرارگرفته‌اند.
رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان آران و بیدگل قرارداد‌های موقت و سفید امضا را مهم‌ترین مشکل جامعه کارگری این شهرستان عنوان کرد و اظهارداشت: اعتباد، نبود امنیت شغلی، نوسانات بازار فروش و عدم پایداری شغل از دیگر مشکلات کارگری این شهرستان می‌باشد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان آران و بیدگل همچنین از کشته شدن یک کارگر و نقص عضو ۱۶ کارگر در حین کار از ابتدای سالجاری تاکنون خبر داد و افزود: طی ده ماه گذشته ۱۵۰ حادثه و ۴۸۰ مورد براشتغال اتباع بیگانه نظارت و بازرسی شده است.
این مقام دولتی همچنین از کاهش مدت زمان رسیدگی به شکایات از ۲۷ روز به ۱۲ روز نسبت به مدت مشابه سال قبل سخن گفت و یادآور شد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون به ۲۵۰ شکایت از ۲۸۰ شکایت واصل شده به این اداره رسیدگی شده که ۷ نفر از آن‌ها حکم بازگشت به کار دریافت کرده‌اند.
وی تعداد معافیت حق بیمه کارفرما از ابتدای سالجاری تاکنون در این اداره را بالغ بر ۹۶۳ نفر عنوان کرد و اظهارداشت: از ابتدای سالجاری تاکنون نیزعلاوه بر ۶۸ مورد بارزسی و نظارت بر تعاونی‌ها، تعداد ۵ تعاونی در این شهرستان تشکیل داده‌ایم.
شایان ذکراست درحال حاضر بیش از ۱۶ هزار نفر در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان آران و بیدگل مشغول به کار می‌باشند که ۱۳ هزار نفر آن‌ها فقط در شهرکهای صنعتی این شهرستان فعالیت می‌کنند.

--------------------------------

تهدید به اخراج دو کارگر «فولاد و چدن دورود» پس از تجمع اعتراضی

در پی تجمع روزگذشته کارگران فولاد و چدن دورود، صبح امروز کارت دو نفر از کارگران پیمانی این شرکت به نشانه تهدید به اخراج برداشته شده است.
منابع خبری ایلنا در این کارخانه گفته‌اند: در پی تجمع روز گذشتهٔ بیش از ۵۰ نفر از کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود که در اعتراض به تعویق ۴ ماهه در پرداخت مطالبات کارگران انجام شد کارت ورود و خروج دو نفر از کارگران حاضر در تجمع توسط کارگزینی ضبط شد.
منابع کارگری همچنین از بازداشت چند ساعته سه کارگر به دلیل شرکت در تجمع خبر دادند. به این کارگران اخطار داده شده در صورت برگزاری تجمعی دیگر با آنان برخورد جدی‌تری صورت خواهد گرفت.
یکی از کارگران درباره دلایل این اقدام تهدید آمیز گفت: به دلیل فضایی که در شرکت وجود دارد حق هرگونه اعتراضی از کارگران گرفته شده است. بنابراین با کوچک‌ترین اعتراضی برخورد می‌شود.
کارگران فولاد وچدن دورود در چند ماههٔ گذشتهٔ به دلیل تعویق به وجود آمده در پرداخت مطلباتشان شرایط سختی را سپری کرده‌اند. شرایط سخت کار به رغم تولید مطلوب و از طرفی عدم پرداخت حقوق و مزایا در آستانه پایان سال باعث شده تا کارگران فولاد و چدن دورود نسبت به ادامه روند موجود اظهار نگرانی کنند.
کارگران می‌گویند «ماه‌ها تحمل کردیم تا اوضاع بهتر شود اما هرچه می‌گذرد امیدی به بهبود شرایط نداریم. اردیبهشت ماه بود که کارفرما از ما قول گرفت اگر ۶ ماه شرایط را تحمل کنیم اوضاع بهتر می‌شود. ما هم نه تنها ۶ ماه بلکه نزدیک به ۹ ماه شرایط سخت را تحمل کردیم و تولید را به حداکثر رساندیم، اما علی رغم تولید مطلوب نتوانستیم فروش خوبی داشته باشیم.»
بدهی‌های کلان این شرکت صنعتی بابت خرید قراضه به شرکت‌های سیمانی و رکود در بازار فروش محصولات و در عین حال تجهیز و راه اندازی پروژه‌های جدید در کارخانه باعث شده شرکت دچار کمبود نقدینگی شود و در پی آن کارگران نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه شوند.
یکی از کارگران معترض ضمن اشاره به این که پرداخت مطالبات کارگران باید جز اصلیترین الویت‌های مسولین شرکت باشد گفت: در طول ماه‌های گذشته بار‌ها به ما وعده داده شده اما این وعده‌ها محقق نشده‌است. به جای اینکه مطالبات کارگران را پرداخت کنند، سرمایه کارخانه را صرف خرید مواد اولیه می‌کنند تا تولید بیشتر شود و چرخ پروژه تجهیز کارخانه بچرخد در حالیکه الویت اول پرداخت مطالبات معوقه کارگران است.
به گفتهٔ کارگران، وعده‌های داده شده در خصوص بهبود شرایط حفاظت و ایمنی کارخانه محقق نشده و برنامه توزیع شیر روزانه که قرار بود مجددا برقرار شود هنوز اجرایی نشده است.
یکی از کارگران در اینباره به ایلنا گفت: «موادی که درکارخانجات فولاد برای قالب سازی استفاده می‌شود، سرطان زاست و برای ریه و حنجره مضر است و کارگران باید برای دفع مضرات ناشی از استنشاق این مواد، به صورت روزانه شیر مصرف کنند ولی چند وقتی است که شیر مصرفی روزانه کارگران قطع شده است. توزیع شیر روزانه و تجهیز کارگران به لباس کار مناسب حداقل کاری است که باید در شرایط فعلی برای کارگران انجام دهند.»
کارخانه فولاد و چدن دورود زیرمجموعهٔ هلدینگ فارس خوزستان است و عمده‌ترین خریدار محصولات شرکت فولاد وچدن دورود، شرکت‌های سیمانی هستند که قطعات سنگ شکن و سیمانی مورد استفادهٔ خود را از این طریق تامین می‌کنند

--------------------------------

محاکمه یک معلم در سقز به اتهام تشویش اذهان عمومی

دادگاهی در سقز «سلیمان عبدی» از فعالان حقوق صنفی معلمان را به اتهام تشویش اذهان عمومی محاکمه می‌کند. اولین جلسه رسیدگی به اتهام آقای عبدی روز پنج‌شنبه هفته گذشته (۲ بهمن) برگزار شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آقای عبدی در این جلسه اتهام وارده بر خود مبنی بر تشویش اذهان عمومی را رد کرده است. بر اساس این گزارش، اداره اماکن سقز روز یکشنبه هفته گذشته (۲۸ دی) آقای عبدی را احضار و پرونده این فعال حقوق صنفی معلمان را پس از حدود ۶ ساعت بازجویی به شعبه ۵ دادگاه عمومی این شهرستان ارسال کرده است.
آقای عبدی عصر‌‌ همان روز با قرار وثیقه آزاد شده است.
گفتنی است احضار آقای عبدی دو روز پیش از تحصن گسترده معلمان در ده‌ها شهر کشور از جمله سقز صورت گرفته است. معلمان متحصن به وضع معیشتی خود، بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش و خدمات ضعیف بیمه طلایی معترض‌ بودند.
آقای عبدی دبیر هنرستان شهید «بید هندی» و رئیس تعاونی مصرف فرهنگیان سقز است.

--------------------------------

تجمع پذیرفته شدگان در آزمون استخدامی «پالایش و پخش» مقابل مجلس

بیش از ۵۰ تن از پذیرفته شدگان در آزمون استخدامی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران صبح امروز (یکشنبه ۵ بهمن) مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حاضرین در تجمع امروز که از نقاط مختلف کشور به تهران سفر کرده بودند به عدم استخدام‌شان در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با وجود گذشت بیش از دو سال از برگزاری آزمون استخدامی این شرکت دولتی معترض‌اند.
معترضان می‌گویند تمام مراحل استخدام پذیرفته شدگان در این آزمون از جمله مصاحبه، ضمانت، تحقیقات محلی و... انجام شده است. یکی از معترضان در این رابطه به ایلنا گفت «استخدام پذیرفته شدگان در آزمون استخدامی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران معطل امضای وزیر نفت است.»
گفتنی است بیش از ۳۰۰ متقاضی در سال ۹۰ در آزمون استخدامی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران پذیرفته شدند. همچنین دولت یازدهم سال گذشته با استخدام حدود ۱۴۰ متقاضی دیگر که از سهمیه فرزندان خانواده‌های شهید و ایثارگر برخوردار بودند موافقت کرد. شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از شرکت های زیر مجموعه وزارت نفت به شمار می‌آید.

--------------------------------

کارگران معدن «طزره» در واکنش به تعویق ۳ ماه حقوق دست از کار کشیدند

صبح امروز (۵ بهمن ماه) کارگران معدن طزره، از معادن ذغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به پرداخت نشدن بیش از ۳ ماه حقوق دست از کار کشیده و در محوطه معدن تجمع کردند. این کارگران سپس به دلیل آنچه «بی‌توجهی کارفرما به این اعتراض» ذکر کرده‌اند، برای ادامه اعتراض به مقابل فرمانداری شاهرود رفتند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع به ایلنا گفت: در تجمع امروز حدود هزار نفر از مجموع ۱۴۰۰ کارگر این واحد معدنی در اعتراض به وصول نشدن مطالبات چند ماهه‌شان دست از کار کشیدند و در مقابل ساختمان امور اداری تجمع کردند.
به گفته این منبع خبری علاوه بر تعویق بیش از سه ماه حقوق کارگران در ماهای آبان، آذر و دی‌، حق بیمه ۱۴۰۰ کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود و در حال حاضر ۴ ماه است که حق بیمه کارگران معادن البرز شرقی پرداخت نشده و به تبع آن دفترچه‌های درمانی تعداد زیادی از کارگران فاقد اعتبار شده است.
بنا بر اطلاعاتی که توسط این کارگر در اختیار ایلنا قرار گرفته، یکی دیگر از دلایل اعتراض امروز کارگران خوداری کارفرما از ابلاغ رسمی شدن حدود ۱۰۰ نفر از کارگران قرار دادی است. به گفته وی اگر این حکم سریعا ابلاغ شود حقوق و سایر مزایای قانونی کارگران تا پایان سال افزایش می‌یابد.
او در ادامه افزود: همچنین کارگران معدن طزره به تهدیداتی که از سوی کارفرما متوجه نمایندگان کارگری در این واحد معدنی شده است معترض‌اند.

--------------------------------

یک فعال کارگری در شهرستان آبادان از پرداخت نشدن هزینه‌های درمان تکمیلی حدود ۶۰۰ نفر از کارگران مناطق سه گانه شهرداری آبادان در سال ۹۲ خبر داد.
«مصطفی نظری» نماینده کانون شوراهای اسلامی کار در شهرهای آبادان، خرمشهر و اروند کنار با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۶۰۰ نفر از کارگران شاغل در مناطق سه گانه شهرداری آبادان که سال گذشته (۹۲) تحت پوشش بیمه تکمیلی سینا قرار گرفته بودند بعد از گذشت ۱۰ ماه از سال جاری (۹۳) هنوز نتوانسته‌اند هزینه‌های درمانی سال گذشته خود را از این شرکت بیمه گر وصول کنند.
او با بیان اینکه بهانه شرکت بیمه گر در پرداخت هزینه‌های درمانی سال گذشته کارگران شهرداری وصول نشدن ۸۳ میلیون تومان از مطالبات معوقه شهرداری آبادان عنوان می‌شود در ادامه گفت: این در حالی است که شهرداری آبادان سال پیش به ازای هر یک از کارگران و اعضای خانواد‌های‌شان ماهانه مبلغ هفت هزار تومان بابت پوشش بیمه تکمیلی درمان کسر کرده است.
او گفت: به غیر از کسر سهم کارگران، کارفرما ۵۰ درصد از هزینه‌های درمان تکمیلی کارگران شهرداری را متقبل شده است که باید به شرکت بیمه گر بپردازد. اما به دلیل پایبند نبودن شهرداری به تعهدات قانونی‌اش به شرکت بیمه گر کارگران موفق به دریافت هزینه درمان خود نشده‌اند.
نماینده کارگران آبادان ادامه داد: دلیل شرکت بیمه سینا برای پرداخت نکردن هزینه‌های بیمه تکمیلی کارگران شهرداری را وصول نشدن بدهی ۸۳ میلیون تومانی‌اش از شهرداری آبادان است. با این حال شرکت بیمه گر موظف است هر چه سریع‌تر هزینه‌های درمانی سال گذشته کارگران شهرداری را پرداخت کند.
این فعال کارگری با بیان اینکه ادامه روند جاری منجر به افزایش مشکلات مالی و دغدغه‌های روحی برای کارگران شهرداری شده است، اظهار داشت: انتظار داریم مسئولان شهرداری برای رفع مشکلات به وجود آمده برای بیمه شدگان راه حلی بیاندیشند تا این قشر آسیب پذیر را از بلا تکلیفی نجات دهند.

--------------------------------

تجمع اعتراضی کارگران نانوا مقابل فرمانداری سنندج

نزدیک به ۱۵۰ کارگر نانوا در سنندج عصر امروز (شنبه ۴ بهمن) مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. این کارگران به ثابت ماندن دستمزدشان از سال ۹۱ تاکنون معترض‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسئولان فرمانداری سنندج دقایقی پیش کارگران را برای مذاکره به داخل ساختمان این نهاد دولتی هدایت کرده‌اند. هم اکنون نمایندگان کارگران، نمایندگان کارفرما و مقامات محلی درباره میزان افزایش مزد کارگران شاغل در نانوایی‌های سنندج مذاکره می‌کنند.
تجمع امروز کارگران در پی آن برگزار می‌شود که مذاکرات نمایندگان کارگران و کارفرمایان در هفته‌های گذشته درباره افزایش مزد کارگران نانوا بی‌نتیجه مانده بود. کارگران پیش از این به ایلنا گفته بودند که نمایندگان کارفرمایان با افزایش مزد کارگران خباز حتی برای چند درصد نیز موافقت نمی‌کنند.
گفتنی است دولت از اوایل آذر ماه قیمت نان را نزدیک به ۳۰ درصد گران کرده است اما دستمزد کارگران شاغل در نانوایی‌های سنندج از سال ۹۱ افزایشی نداشته است. این در حالی است که دولت یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت نان را افزایش دستمزد کارگران نانوا عنوان کرده بود.

--------------------------------

کارگران کمپرسورسازی تبریز مانع خروج ابزار کارشان از کارخانه شدند

کارگران شرکت کمپرسورسازی تبریز از ساعت ۲۰ پنجشنبه‌ تا ساعت ۲ بامداد جمعه در مقابل این کارخانه تجمع کردند و مانع خروج ماشین‌آلات و سوخت موجود در کارخانه توسط عوامل کارفرما شدند.
یک پایگاه خبری در استان آذربایجان شرقی امروز (چهارم بهمن) اعلام کرد، در حاشیه این تجمع صنفی بیش از ۳۰ خودروی نیروی انتظامی مشاهده می‌شده است.
پایگاه خبری آناج همچنین اعلام کرده است که در آذرماه سال جاری نیز کارگران این کارخانه در اعتراض به عدم دریافت سه ماه حقوق و پرداخت نشدن حق بیمه کارگران طی یک سال و نیم گذشته، اعتصاب کرده بودند.

--------------------------------

تجمع کارگران «فولاد و چدن دورود» در اعتراض به ۴ ماه بی‌حقوقی

صبح امروز (چهارم بهمن) جمعی از کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق‌شان طی چهار گذشته در مقابل واحد اداری این کارخانه تجمع کردند.
کارگران حاضر در این تجمع که تعدادشان ۵۰ نفر برآورد می‌شود حقوق ماه‌های مهر، آبان، آذر و دی‌ماه را دریافت نکرده‌اند.
کارگران فولاد و چدن دورود پیش از این به ایلنا گفته بودند علاوه بر تعویق حقوق، نسبت به جذب نیروی جدید در شرایطی که به گفته ی آنها وضعیت مالی شرکت مناسب نیست هم معترض‌اند. به گفتهٔ این کارگران، در حالیکه بسیاری از کارگران این شرکت علی رغم ۱۰ تا ۱۵ سال سابقهٔ کار همچنان در خطوط تولید باقی مانده‌اند، عده‌ه‌ای که به تازه گی به شرکت وارد شده‌اند به بهانهٔ جذب نیروی متخصص استخدام می‌شوند.
شرایط سخت کار به رغم تولید مطلوب و از طرفی عدم پرداخت حقوق و مزایا در آستانه پایان سال باعث شده تا کارگران فولاد و چدن دورود نسبت به ادامه روند موجود اظهار نگرانی کنند. کارگران می گویند «در طول ماه‌های گذشته بارها به ما وعده داده شده اما این وعده‌ها محقق نشده‌اند.»
این در حالی است که مدیریت این کارخانه بزرگ صنعتی، کمبود نقدینگی و مطالبات معوقه شرکت فولاد و چدن دورود را یکی از عوامل اصلی تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران فولاد و چدن می‌داند. وی روز پنجشنبه در گفتگویی با ایلنا وعده داد، تا قبل از پایان سال کلیه معوقات کارگران وصول شود.
لازم به یادآوری است، بیش از ۱۴۰ کارگر قراردادی و رسمی این شرکت به دلیل آنچه «رکود بازار فروش قطعات فولاد و چدن و بدهی‌های کلان این شرکت به شرکت‌های دیگر سیمانی» عنوان می‌‌شود بیش از ۴ ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.

--------------------------------

مرگ کارگر میانسال بر اثر ریزش آوار خانه‌ای در کاشان

ظهر امروز یک کارگر ساختمانی میانسال در کاشان بر اثر ریزش آوار ساختمان کشته شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان، «داوود داوودی» کارگر ۵۳ ساله ظهر امروز (چهار بهمن) هنگام کار کردن در ساختمانی واقع در ابتدای خیابان امیر کبیر کاشان به علت ریزش آوار جان باخته است.
بر اساس این گزارش، جسد این کارگر توسط ماموران آتش نشانی کاشان از زیر آوار به بیرون آورده شده است.

--------------------------------

کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام با وجود تغییر کارفرما به کار بازنگشتند

در حالی که حدود یک ماه از تغییر مدیرعامل پتروشیمی ایلام می‌گذرد، بیش از یکصد کارگر اخراجی این واحد تولیدی هنوز به کار بازنگشته‌اند. منابع کارگری می‌گویند نمایندگان ایلام در مجلس به آنان وعده داده بودند که همه کارگران اخراجی به محض تغییر کارفرما به کار بازگردند.
منابع کارگری ایلنا می‌گویند نمایندگان ایلام در مجلس نهم این وعده را در جریان تجمع اعتراضی کارگران اخراجی مقابل مجلس مطرح کرده بودند. کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام در تاریخ ۲۵ آبان سال جاری با سفر به تهران مقابل مجلس تجمع کرده بودند.
کارگران می‌گویند با گذشت حدود یک ماه از آغاز به کار مدیرعامل جدید پتروشیمی ایلام، هنوز موفق نشده‌اند او را ملاقات کنند. این کارگران از ابتدای تابستان امسال اجازه ندارند به این واحد تولیدی وارد شوند.
این کارگران با وجود نزدیک به ۵۰ میلیون تومان حقوق معوقه و حکم اداره کار مبنی بر الزام کارفرما برای انعقاد قرارداد مستقیم با آنان بار‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند که در صورت تضمین امنیت شغلی حاضرند با پیمانکار نیز قرارداد امضاء کنند، البته با این شرط که مدت زمان قرارداد کارشان کمتر از یکسال نباشد و امنیت شغلی‌شان در صورت تعویض پیمانکار به خطر نیافتد اما کارفرما با شکایت در دیوان عدالت اداری، اجرای حکم اداره کار را به تعویق انداخته و به کارگران گفته است با آنان قرارداد کار یک ماهه یا در ‌‌‌‌نهایت ۴۵ روزه منعقد می‌کند. این در حالی است که کارفرما در پی تجمع کارگران مقابل مجلس در تاریخ ۱۴ مهر ماه وعده داده بود تمامی ۱۰۴ کارگر اخراجی را به صورت پیمانی و تا پایان اسفند ماه امسال استخدام کند و متعهد شود امنیت شغلی همه کارگران بعد از اتمام این قرارداد تضمین شود و با تغییر احتمالی پیمانکار کارگری اخراج نشود.

ظلم، آشکار است
«احمد شوهانی»، نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی در این رابطه امروز به ایلنا گفت: معلوم نیست کدام نهاد مسئولیت تصمیمات مدیران مجتمع صنعتی پتروشیمی ایلام را بر عهده دارد. ما نمی‌دانیم بازگشت به کار کارگران اخراجی این مجموعه را از کجا پیگیری کنیم و سر در گم مانده‌ایم.
او افزود: من با وزیر نفت درباره ضرورت بازگشت به کار این کارگران صحبت کردم اما او گفت مجتمع پتروشیمی ایلام، شرکتی خصوصی است و وزارتخانه متبوعش در این امر دخالتی نمی‌کند. در ادامه با مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی صحبت کردم اما او هم همین جواب را به من داد.
این نماینده مجلس بیان کرد: ۵۱ درصد سهام پتروشیمی ایلام به طور مشترک در اختیار شرکت بازرگانی پتروشیمی و گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان است. شرکت بازرگانی پتروشیمی هم خصوصی است هم دولتی. همچنین ۳۴ درصد سهام این مجتمع متعلق به سازمان‌های زیر مجموعه وزارت کار یعنی صندوق بازنشسنگی کشوری و شستا است.
شوهانی در عین حال تصریح کرد: ظلم به این کارگران اشکار است. کارفرما باید آنها را به کار باز گرداند و امنیت شغلی‌شان را تضمین کند.

--------------------------------

مستمری کارگران نی‌بُر «کارون شوشتر» کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد

حدود ۵۰۰ نفر از کارگران فصلی «نی بُر» در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر که بعد از برطرف شدن فواصل بیمه‌ای‌شان از چند ماه پیش بازنشسته شده‌اند از میزان مستمری بازنشستگی خود رضایت ندارند.
کارگران بازنشسته کارون شوشتر به ایلنا گفته‌اند که با محقق شدن مطالبات بیمه‌ای حدود ۱۸۰۰ نفر از کارگران فصلی نی بُر که بعد از اعتراضات سال گذشته آنان انجام شد، حدود ۵۰۰ نفر از کارگران تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدند. اما این گروه از کارگران به میزان مستمری‌شان معترض‌اند و می‌‌گویند این مستمری به اندازه نیمی از حقوق کارگران دائمی است و هیچ تناسبی با وضعیت معیشتی‌شان ندارد.
یکی از این کارگران فصلی (نی بُر) در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر در تشریح جزئیات بازنشستگی همکارانش گفت: کارگران فصلی پیش از این به دلیل وجود فاصله در پرداخت حق بیمه فصول بیکاری بعد از ۲۵سال، امکان بازنشسته شدن نداشتند، اما پس از پی گیری کارگران، کارفرما متعهد به پرداخت بیمه فصول بیکاری کارگران نی بر به تامین اجتماعی شد و این امکان هم اکنون برای کارگران نی بر فراهم شده است.
او افزود: به طور عادی یک کارگر فصلی شاغل در مشاغل سخت و زیان آورکه ۶ ماه از سال را کار می‌‌کند بعد از ۵۰ سال امکان بازنشسته شدن دارد. در ضمن بیمه تامین اجتماعی این کارگران در فصل بیکاری به صورت عادی پرداخت شده است.
او گفت: محاسبات بازنشستگی کارگران فصلی که ۶ ماه از سال را بیکار بوده‌اند بر مبنای محاسبات بازنشستگی دو سال پایان خدمت، یکسال به بصورت سخت و زیان آور و یکسال به صورت عادی محاسبه می‌شود. به همین طریق میزان حقوقی که بعد از بازنشستگی می‌گیرند نیمی از حقوق کارگران دائمی است..

--------------------------------

دلایل اعتراض صنفی معلمان طی دو روز گذشته

شمار زیادی از معلمان در نقاط مختلف کشور طی دو روز گذشته در اعتراض به وضع معیشتی خود از رفتن به کلاس‌های درس خودداری کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از معلمان شهرهای اسلامشهر، رباط کریم، شهر قدس، کرج، شهریار، شیراز، شاهرود، سقز، بانه و مریوان در دو روز گذشته (سه شنبه ۳۰ دی و چهارشنبه ۱ بهمن) از رفتن به کلاس‌های درس خودداری کردند.
همچنین صد‌ها معلم روز سه شنبه ۳۰ دی مقابل اداره آموزش و پرورش شاهرود و روز چهارشنبه ۱ بهمن مقابل اداره آموزش و پرورش مریوان تجمع کردند.
معلمان متحصن به وضع معیشتی خود، بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش و خدمات ضعیف بیمه طلایی معترض‌اند.
در همین رابطه، یک فعال حقوق صنفی معلمان که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: معلمان از شائبه افزایش نزدیک به ۱۴ درصدی حقوق‌شان در سال ۹۴ نگران‌اند و به همین دلیل بودجه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش را ناکافی می‌دانند.
او در عین حال گفت: در حالی که بودجه برخی نهادهای خاص در سال آینده بیش از ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده‌ است معلوم نیست دولت برای افزایش نزدیک به ۲۰ درصدی بودجه آموزش و پرورش چه توجیهی دارد.

--------------------------------

۴۰ کارگر دائمی معدن طلای آق دره اخراج شدند

۴۰ کارگر پیمانی معدن «طلای آق‌دره» واقع در استان آذربایجان غربی دیروز (یکم بهمن) به دلیل «عدم نیاز کارفرما به کار آنان» اخراج شدند.
منابع خبری ایلنا در معدن طلای آق‌دره امروز به ایلنا گفته‌اند پس از بیکاری ۳۵۰ نفر از کارگران فصلی معدن طلای آق دره در دی ماه که به اعتراض کارگران منجر شد، روز یکم بهمن ماه شرکت پیمانکاری «پویا زرکان» از ورود ۴۰ کارگر دائمی به این واحد معدنی جلوگیری کرده است.
بنا بر اظهارات کارگران، اخراج بی‌سابقه این تعداد نیروی کار دائمی در معدن طلای آق دره با حضور تعدادی از مدیران رده بالای معدن انجام شده است.
منابع خبری ما با اشاره به تفاوت نوع کار 40 کارگری که دیروز اخراج شده‌اند با 350 کارگر فصلی این معدن که ماه گذشته اخراج شده بودند توضیح دادند: پس از خروج کارگران فصلی از معدن، حدود ۲۵۰ نفر از کارگران که عموما کارگران فنی، نگهبانان و رانندگان ماشین‌های راه سازی همانند لودر وبولدزر هستند در فصل سرما باقی می‌مانند و به کار آماده‌سازی معدن برای سال آینده و زمان بازگشت به کار کارگران فصلی مشغول می‌شوند. کارگرانی که دیروز اخراج شده‌اند از همین نیروهای دائمی بودند. اخراج شدگان از هشت تا ۱۲ سال سابقه کار داشته‌اند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند به کارگران دائمی اخراجی گفته شده است همچون کارگران فصلی با آغاز فصل بهار (۱۵ فروردین) دوباره به کارشان باز می‌گردند اما هیچ تضمینی برای بازگشت به کار آنان از سوی پیمانکار وجود ندارد.

--------------------------------

مرگ کارگر ۱۸ ساله در استخر ذخیره آب بسطام

ریزش دیوار هفت متری استخر ذخیره آب در بسطام از توابع شهرستان شاهرود جان کارگر ۱۸ ساله‌ای را گرفت.
به گزارش دریافتی ایلنا از مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان سمنان، پس از گزارش روز چهارشنبه یک مورد حادثه منجر به فوت و اعزام گشت انتظامی مشخص شد در این حادثه‌ دو نفر کارگر ۵۰ و ۱۸ ساله تبعه افغانستان در حال کار در محوطه داخلی استخر احداث شده از سوی شهرداری بسطام بودند که بر اثر ریزش دیواره استخر کارگر ۱۸ ساله جان باخت.
پس از حضور مراجع قانونی جسد متوفی به سردخانه منتقل شد و با تشکیل پرونده، تحقیقات پلیس برای علت وقوع حادثه آغاز و همچنان ادامه دارد.

--------------------------------

چرا کارگران اخراجی معدن «چشمه پودنه» امیدی به دادخواهی ندارند

رییس اداره کار کوهبنان در ارتباط با پیگیری وضعیت کارگران اخراجی معدن چشمه پودنه گفت: هنوز هیچ دادخواستی از سوی کارگران برای پیگیری دلایل اخراجشان به این اداره ارائه نشده است.
«محمد بساره» ضمن اظهار بی اطلاعی از اخراج این دو کارگر، به تصمیم پیشین مدیریت این معدن مبنی بر تعدیل نیرو در چند ماههٔ گذشته اشاره کرد و گفت: هرچند که قرار بود عده‌ای از کارگران پس از پایان قراردادشان به دلیل وضعیت نامناسب مالی معدن تعدیل شوند، اما در حال حاضر با توجه به اینکه اخراج این دو کارگر پیش از پایان قراردادشان رخ داده این مسئله در صورت شکایت کارگران اخراجی قابل پیگیری است. البته این در صورتی است که اخراج کارگران از سوی کارفرما تایید شده باشد.
وی در پاسخ به اینکه «کارگران به ایلنا گفته‌اند اخراج شان از سوی کارفرما تایید شده است»، توضیح داد: اگر اخراج این دو کارگر از سوی کارفرما تایید شده، کارگران جهت اخذ حکم بازگشت به کار فرصت یک ماهه دارند تا نسبت به ارائه دادخواست اقدام کنند. بدیهی است که حقوق و مزایای کارگران هم باید طبق بازه ی زمانی مشخص توسط کارفرما پرداخت شود.
به گفتهٔ وی پایان قرارداد این کارگران ۹۳/۱۰/۳۰ است و کارفرما باید تا پایان مدت قرارداد با کارگران تسویه کامل انجام دهد و پس از این تاریخ اگر به هردلیلی مایل به تمدید قرارداد نبود آن وقت می‌تواند تمدید قرار داد را انجام ندهد.
این سخنان در حالی از سوی رئیس اداره کار کوهبنان مطرح می‌شود که کارگران به ایلنا گفته‌اند امید چندانی جهت پیگیری مطالباتشان از طریق اداره کار کوهبنان ندارند و به همین دلیل شکایت نکرده‌اند. آن‌ها معتقدند مراحل پیگیری دادخواست برای کارگران اخراجی عملا به گونه‌ای است که نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت جز خرج اضافه‌ای که بابت رفت و آمد به اداره کار روی دست کارگران باقی می‌گذارد.
محمد بساره در ارتباط با این مسئله می‌گوید: این چنین نیست و اگر دادخواست بازگشت به کار از سوی کارگران تنظیم شود به آن رسیدگی خواهد شد.
به گفته ریس اداره کار کوهبنان، در حال حاضر معدن چشمه پودنه فعال است و حقوق مهرماه کارگران پرداخت شده است. وی در ارتباط با وضعیت پرداخت معوقات کارگران گفت: هنوز حقوق ماه‌های آبان و آذر و دی ماه به این کارگران پرداخت نشده است و طبق وعده کارفرما قرار است به زودی این معوقات وصول شوند.

دلایل اعتراض کارگران
۱۴ دی ماه، ۲۹۰ کارگر معدن چشمه پودنه کرمان در اعتراض به تعویق ۴ ماهه در پرداخت مطالبات حقوقی خود به مدت یک هفته دست از کار کشیدند. پس از این اعتصاب صنفی دو تن از کارگران به نام‌های علی علیزاده و مهدی محمدی با شکایت کارفرما اخراج شدند. دلیل شکایت کارفرما، توهین کارگران اخراجی به وی عنوان شده است. هرچند که کریم دادی مدیر عامل معدن چشمه پودنه از ارائهٔ هر گونه توضیح بیشتر در خصوص دلایل اخراج این کارگران خوددادری کرد اما در گفتگویی کوتاه به ایلنا گفت: دلیل این اخراج مربوط به اعتراضات صنفی کارگران نیست.
گفتنی است، کارگران علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق به مدت ۴ ماه، به بی توجهی کارفرما نسبت به شرایط سخت کار نیز معترض بودند. در پی اعتراض صنفی،کارگران تنها موفق به دریافت دستمزد مهرماه خود شدند.
مهدی محمدی» یکی از کارگران اخراجی این معدن در زمان اعتراض به ایلنا گفته بود، متاسفانه کارفرما با دادن نسبت‌های ناروا به ما دو نفر، زمینهٔ اخراحمان را از معدن فراهم کرد.
وی گفت: بعد از شکایت کارفرما من و علی علیزاده دیگر کارگر معدن چشمه پودنه به مدت ۲۴ ساعت در بازداشت بودیم و بعد از مراجعهٔ ایشان به دادسرای کوهبنان برای پیگیری شکایت، با اتهامات مختلفی مواجه شدیم، تا حدی که ما را ترساندند که اگر رضایت کارفرما را برای بازپس گیری شکایت جلب نکنیم امکان بازداشت مجددمان وجود دارد.
علی علیزاده دیگر کارگر اخراجی معدن چشمه پودنه نیز ضمن اشاره به اتهاماتی که از سوی کارفرما به این کارگران نسبت داده شده است، در این باره گفته بود: دادستان به ما گفت اگر نتوانید رضایت کارفرما را جلب کنید ممکن است بازداشتتان ادامه پیدا کند.

--------------------------------

بیکاری بیش از ۱۰۰ کارگر بدون دریافت ۷ ماه حقوق/ کارگران اعتراض کردند

کارگران کارخانه «ذوب آهن آلیاژی ملایر» بیش ۷ ماه حقوق و معوقات بیمه‌ای طلبکارند. گفته می‌شود این کارخانه از ۳۰ آبان ماه به طور کامل تعطیل شده و به دلیل تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه کارگران نمی‌توانند از خدمات بیمهٔ بیکاری استفاده کنند. به گزارش منابع خبری ایلنا در همدان، نزدیک به ۱۱۰ نفر از کارگران قراردادی شرکت ذوب آهن آلیاژی ملایر از تیرماه سال ۹۳ تا کنون حق عیدی و سنوات دریافت نکرده‌اند. یکی از کارگران معترض ضمن بیان این که «مطالبات کارگران تنها محدود به هفت ماههٔ اخیر نمی‌شود» به ایلنا گفت: علاوه بر معوقات امسال، حقوق و معوقات ماههای خرداد، مهر و آذر ۹۲ باقی مانده است. این منبع کارگری همچنین اعلام کرد کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر از ۳۰ آبانماه به طور کامل تعطیل و نزدیک به ۱۱۰ کارگر از آن زمان تاکنون بیکار شده‌اند. گفته می‌شود این شرکت ۱۲۰ نفر نیروی داشته که در حال حاضرپس از تعطیلی شرکت، غیر از نیروهای نگهبانی کلیه کارگران بیکار شده‌اند. کارگران به ایلنا گفته‌اند، به دلیل تاخیر در پرداخت حق بیمه به مدت ۷ ماه، آن‌ها نمی‌توانند تحت پوشش بیمهٔ بیکاری قرار گیرند. یکی از کارگران معترض نیز به مشکلات به وجود آمده برای خود و همکارانش در پی عدم واریز حق بیمه از سوی کارفرما اشاره کرد و گفت: در چند ماههٔ اخیر که حق بیمه پرداخت نشده، با مشکل عدم تمدید دفترچه‌ها مواجه شدیم و مجبور شدیم تمام هزینه‌های درمانی مان را از جیب پرداخت کنیم. در چنین شرایطی نه می‌توانیم از خدمات تامین اجتماعی استفاده کنیم و نه امکان استفاده از خدمات بیمه‌هایی چون بیمه سلامت برایمان وجود دارد. وی همچنین از تنظیم شکایتی جهت پیگیری مطالبات معوقه توسط کارگران خبرداد و گفت: کارگران پیگیر حقوق قانونی شان هستند و با پیگیری های انجام شده قرار است هرچه سریعتر مطالبات بیمه ای کارگران پرداخت شود تا حداقل در این زمینه از مشکلاتمان کاسته شود. باز هم معضل سفیدامضاء همهٔ ۱۱۰ کارگر بیکار شده، قراردادی هستند. معضل وجود قراردادهای سفید امضاء مشکل تازه ای نیست و یکی از مواردی است که کارگران ذوب آهن آلیاژی از آن با عنوان سوء استفاده کارفرما جهت اتمام بی ضابطه قراردادها نام می‌برند. یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: از ابتدای شروع به کار دولت مرتب این مورد از سوی وزیر صنعت تاکید شد که قراردادهای سفید امضاء باید برچیده شوند، اما عملا این اتفاق نیفتاد. وی عدم نظارت اداره کار بر شیوه انعقاد قرارداد‌ها را دلیل سوء استفاده کارفرما عنوان کرد و گفت: علی رغم اینکه یک نسخه از قرارداد‌ها باید در اختیار اداره کارقرار بگیرد اما اداره کار ملایر هرگز نسبت به اخذ برگه سوم قرارداد کارگران ذوب آهن آلیاژی که به عنوان سند قرارداد باید در اختیار اداره کار باشد، اقدام نکرد. این مسئله باعث شد کارفرما به صورت کاملا غیر قانونی نسبت به بستن قراردادهای سفیدامضاء اقدام کند. به گفته این کارگر، انعقاد قراردادهای سفیدامضاء باعث می‌شود کارفرما هر زمان که بخواهد تاریخ اتمام قرارداد را ثبت کند. به همین دلیل است که با تعطیلی شرکت پایان قرارداد کارگران را ۳۰/۸/۹۳ اعلام کرده‌اند. تجمع کارگران مقابل فرمانداری روز گذشته نیز نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران این شرکت در مقابل فرمانداری ملایر تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات معوقشان شدند. به گفتهٔ کارگران در جلسه‌ای که در فرمانداری مابین مسولین شرکت و مسولین فرمانداری ملایر برقرار شد، اجازهٔ ورود به نماینده کارگران داده نشد و طرفین پس از انجام مذاکراتی در غیاب نمایندگان کارگری اعلام کردند معوقات کارگران به صورت اقساط تا اردیبهشت ماه به حساب‌شان واریز می‌کنند. امری که به گفتهٔ کارگران، با توجه به میزان بالای معوقات حقوقی و بیمه‌ای وصول زود هنگام آن دور از ذهن است. گفتنی است، کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر دارای مالکیت خصوصی است و در زمینه ریخته‌گری و تولید انواع فولادهای معمولی و آلیاژی فعالیت می‌کرد. به گفتهٔ منابع کارگری دلیل تعطیلی این کارخانه معوقات بانکی و کمبود نقدینگی عنوان شده، امری که به زعم آن‌ها با توجه به تولید بهینه و فروش متناسب با شرایط تولید توجیه مناسبی نیست.

--------------------------------

کارگران فولاد و چدن دورود ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

پرداخت معوقات حقوقی کارگران فولاد و چدن دورود از مرز چهار ماه گذشت. به گفتهٔ کارگران علی رغم وعده‌های داده شده مبنی بر بهبود اوضاع در ماه‌های منتهی به پایان سال هنوز هیچ اقدامی جهت پرداخت معوقات حقوقی کارگران صورت نگرفته است.
منابع خبری ایلنا در این کارخانه گزارش داده‌اند ۱۵۰ کارگر قراردادی و رسمی این شرکت به دلیل آنچه «رکود بازار فروش قطعات فولاد و چدن» عنوان می‌‌شود بیش از ۴ ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند. یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: علی رغم وعده‌های داده شده در خصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران، هنوز هیچ اقدامی از سوی کارفرما جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و حقوق شهریور ماه هم به صورت نیمه به حساب کارگران واریز شده است.
به گفتهٔ منابع خبری، در طول این مدت برخی از کارگران به دلیل اعتراضاتی که نسبت به دریافت معوقات داشتند با مشکل مواجه شده‌اند. کارگران می‌گویند. فضای مدیریتی در این شرکت به گونه‌ای است که عملا حق هرگونه اعتراض صنفی را از کارگران سلب کرده است.
همچنین در رابطه با ملزومات حفاظت ایمنی در کارخانه فولاد و چدن دورود گزارش شده است که علی رغم تمام شرایط ویژه‌ای که در این شرکت به لحاظ سختی کار وجود دارد، کارگران از حداقل حفاظت ایمنی برخوردار هستند.
به گفتهٔ کارگران، وعده‌های داده شده در خصوص بهبود شرایط حفاظت و ایمنی کارخانه محقق نشده و برنامه توزیع شیر روزانه که قرار بود مجددا بین کارگران برقرار شود هنوز اجرایی نشده است.
کارگران می‌گویند موادی که درکارخانجات فولاد برای قالب سازی استفاده می‌شود، سرطان زاست و برای ریه و حنجره مضر است و کارگران باید برای دفع مضرات ناشی از استنشاق این مواد، به صورت روزانه شیر مصرف کنند ولی متاسفانه چند وقتی است که شیر مصرفی روزانه کارگران قطع شده است.
کارگران بدهی‌های کلان شرکت فولاد و چدن به کارخانه‌هایی چون سیمان آبیک، سیمان شاهرود، سیمان قائن و سیمان زنجان یکی از عوامل اصلی تعویق در پرداخت مطالباتشان می‌دانند. به گفته یکی از کارگران این شرکت بالغ بر۷۰۰ میلیون تومان به سازمان تامین اجتماعی دورود بدهکار است. حجم بدهی بالای شرکت به تامین اجتماعی باعث شده امسال مبلغی اندک فقط جهت تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران واریز شود تا حداقل در این بخش با مشکل مواجه نشوند.
در این بین یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران، جذب نبروی مازاد به بهانه خرید دستگاههای جدید است. کارگران می گویند در حالیکه شرکت نمی تواند پاسخگوی بدهی های خود به کارگران و سایر شرکت ها باشد، اقدام به جذب نیروی جدید کرده است. به گفته ی منابع خبری، نیروهای جدید عمدتا در پست های مدیریتی و به صورت رسمی استخدام شده‌اند.
گفتنی است، کارخانه فولاد و چدن دورود زیرمجموعهٔ هلدینگ فارس خوزستان است و عمده‌ترین خریدار محصولات شرکت فولاد وچدن دورود، شرکت‌های سیمانی هستند که قطعات سنگ شکن و سیمانی مورد استفادهٔ خود را از این طریق تامین می‌کنند، اما به دلیل آنجه رکود بازار خرید و فروش مصالح سیمانی و ساختمانی عنوان شده است، در چند ماههٔ اخیر با مشکل جدی در پرداخت معوقات حقوقی کارگران خود مواجه شده‌اند. شرکت فارس خوزستان با ۲۰ زیرمجموعه هلدینگ درصنعت سیمان کشور فعال است اما به گفتهٔ منابع کارگری در شرکت فولاد و چدن دورود، شرکت‌های سیمانی که خریدار اصلی محصولات این شرکت هستند بیشتر خریدهای خود را از کارخانه‌های دیگر شهر‌ها تامین می‌کنند با این توجیه که کیفیت محصولات آن‌ها بهتر است.