۶۷ کارگر چدن پارس ساوه بیكار شدند
ایلنا: یك فعال كارگری در ساوه اعلام کرد: در پی عدم تمدید قرارداد، ۶۷ كارگر واحد صنعتی چدن پارس بیكار شدند.
مهدی زمانی در گفت گو با ایلنا ضمن اعلام این خبر گفت: کارخانه چدن پارس واقع در شهرک صنعتی ساوه كه متعلق به بخش خصوصی است، به علت نداشتن نقدینگی و کمبود مواد اولیه ناچار شده است ادامه همکاری با ۶۷ کارگرقرار دادی خود را متوقف کند.
او با اشاره به اینکه ۲۰ درصد از مواد اولیه کارخانه چدن پارس از کشورهای خارجی از جمله چین تامین میشوند، افزود: حدود ۸۰ درصد از مواد مورد نیاز تولید این کارخانه از منابع داخلی تامین میشود.
این فعال کارگری نبود نقدینگی و به صرفه نبودن تولید را از بارزترین مشکلات این واحد تولیدی دانست و اظهار داشت: ع عدم افزایش قیمت محصولات تولیدی این کارخانه در سه سال گذشته با توجه به تورم و گرانیهای ناشی از هدفمند کردن یارانهها، باعث شده است این واحد صنعتی دچار مشکل شود.
زمانی در ادامه گفت: کارگران واحد تولیدی چدن پارس با تایید مشکلات کارفرمای خود از عدم حمایت دولت از این واحد صنعتی گلایه دارند و از مسئولان میخواهند در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی مشکلات این واحد صنعتی رفع شود.
او در خاتمه گفت: با بیكاری ۶۷ کارگر قراردادی مجموع کارگرانی که در این واحد فعالند به ۱۳۵ نفر میرسد که از این تعداد فقط ۹ نفر دارای قرارداد رسمی هستند.
------------------------
شیوع ایدز بین كودكان كار ۴۵ برابر متوسط كشوری است
ایلنا: یك مددكار اجتماعی از نتایج تحقیقی در خصوص فراگیری بیماری ایدز در میان كودكان كار خبر داد كه بر اساس این تحقیق میزان ابتلای كودكان زبالهگرد و دستفروش به بیماری ایدز برابر با زنان ویژه است.
فرشید یزدانی در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار كرد: حدود ٤/۵ درصد كودكان کار و خیابان به ویروس HIV آلوده هستند كه این رقم ۴۵ برابر متوسط كشوری است و میتواند با شیوع این بیماری در میان زنان ویژه برابری كند.
عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان، در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به نتایج پژوهش جدیدی كه در مقالهای توسط دكتر محرز ارائه شده است، گفت: کودکان در سنین بین ١٠ الی ١۴سال و ١۵ الی ١٨ سال بدلیل عدم توجه والدین شروع به استفاده مواد مخدر و مشروبات الکلی می کنند که بررسیها نشان داده ٦٠ درصد از کودکان کار استعمال دخانیات را تجربه کردهاند که سیگار و سایر مواد دخانی را شامل میشود.
این فعال حقوق كودكان افزود: طبق این پژوهش ٢٠ درصد از كودكان كار تجربه استفاده از مواد مخدر را دارند و ۴٠ درصد نیز مشروبات الكلی را تجربه كردهاند.
یزدانی در ادامه پدیده كودكان كار را حاصل سیاستهای كلان اقتصادی-اجتماعی دانست و تصریح كرد: رشد تورم و بحرانهای اقتصادی باعث فقیرتر شدن خانوادههای ضعیف میشوند و این روند از مهمترین عوامل ورود كودكان به بازار كار به شمار میروند.
او با بیان اینكه برای كاهش آسیبهای اجتماعی كودكان كار ابتدا باید عوامل ورود این كودكان به بازار كار را نابود كرد، افزود: با وجود آنكه افزایش فقر به تبع بحرانهای اقتصادی حاصل سیاستهای دولت است اما به نظر میرسد دولت دغدغه خاصی برای پوشش و ساماندهی اصولی و بلند مدت این كودكان نداشته باشد.
عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان در خاتمه با اشاره به «طرح ساماندهی كودكان كار و خیابان» كه در حال اجراست، گفت: متاسفانه نگاه انسانی در برخورد با این كودكان وجود ندارد و درباره ساماندهی این كودكان همانگونه تصمیمگیری میشود كه در خصوص جمعآوری یا نصب مبلمان شهری برنامهریزی میشود اما با این حال امیدواریم دولت هر چه زودتر برنامهای دقیق و اصولی با نگاهی انسانمحور برای حمایت از کودکان کار در نظر بگیرد.
------------------------
کارگر جوشکار بر اثر سقوط از ساختمان جان خود را از دست داد
ایلنا: عضو هیئت رئیسه انجمنصنفی کارگران ساختمانی کشوراعلام کرد: کارگر ۴۵ سالهای معروف به سید امین در حین انجام کاربر اثر سقوط از طبقه پنجم ساختمانی واقع در میدان شهدا، خیابان نادری جان خود را از دست داد.
محمد باقری با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در این حادثه که دقایقی پیش اتفاق افتاده است هنوز هیچ یک از مراجع قانونی و ارگانهای امداد رسانی در محل وقوع حادثه حاضر نشدهاند.
او افزود: به گفته شاهدان عینی دلیل سقوط این کارگر از طبقه پنج ساختمان مسکونی که مشغول جوشکاری بوده است نبستن کمربند ایمنی حین انجام کار بوده است.
------------------------
هفت کارگر در ریزش ساختمان مجروح شدند
ایلنا: در نتیجه تخریب غیر اصولی یک ساختمان دو طبقه قدیمی در میدان قزوین تهران، هفت کارگر زیر آوار گرفتار شدند.
به گزارش ایلنا، ساعت ۰۹: ۱۹ دقیقه صبح جمعه ساختمان دو طبقه قدیمی در میدان قزوین، خیابان مخصوص فرو ریخت و تعدادی از کارگران زیر آوار گرفتار شدند.
قبل از وقوع این حادثه عدهای از کارگران در داخل و بالای سقف این ساختمان سرگرم تخریب دیوارها بودند که ناگهان با ریزش دیوارها و سقف بر روی کارگران، تعداد ۷ نفراز آنها زیر آوار ماندند. آتش نشانان با همکاری اهالی محل موفق شدند هر۷ کارگر را از زیر آوار بیرون آورند و برای مداوا و انتقال به مرکز درمانی در اختیار امدادگران اورژانس قرار دهند.
این حادثه به دلیل تخریب غیر اصولی و عدم استفاده از کارگران ماهر برای تخریب این ساختمان قدیمی رخ داد و چون درهنگام ریزش آوار اغلب کارگران در روی سقف ساختمان قرار داشتند به همین خاطر آنها به صورت سطحی در زیر آوار گرفتار شدند. همین عامل موجب شد که تمامی کارگران زنده نجات پیدا کنند. امدادگران اورژانس همه این کارگران را که البته سه تن از آنها آسیب بیشتری دیده بودند برای مداوا به مراکز درمانی منتقل کردند.
------------------------
تاكید ILO بر آزادی تشکلها و چانهزنیهای جمعی
ایلنا: سازمان جهانی کار (ILO) گزارشی در مورد شرایط جهانی مرتبط با اصول اساسی و حقوق کار گزارش تازهای منتشر كرده است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی سازمان جهانی کار، در این گزارش كه با عنوان «اصول اساسی و حقوق کار: از تعهد تا عمل» در صد و یکمین کنفرانس بینالمللی کار که از ٣٠ می تا ١۴ ژوئن سال ٢٠١٢ میلادی در ژنو برگزار میشود، منتشر شده به مسائلی از جمله آزادی تشکلها و چانهزنیهای جمعی، کار اجباری، كودكان کار و تبعیض پرداخته شده است.
این گزارش نخستین گزارشی است که تحت «بیانیه ٢٠٠٨ سازمان بینالمللی کار در مورد عدالت اجتماعی برای جهانی شدن عادلانه» صادر شده و بر اهمیت ویژه این حقوق جهت حفظ ارتباط میان پیشرفت اجتماعی و رشد اقتصادی تاكید دارد.
«گای رایدر» مدیر اجرایی استانداردهای، اصول اساسی و حقوق کار ILO در این زمینه میگوید: «این گزارش نگاهی دارد به پیچیدگیهای زندگی واقعی دنیای کار و به دنبال تشخیص فرصتها و چالشهای کلیدی است. بالاتر از همه اینکه در پی مشخص ساختن این مطلب است که سازمان بینالمللی کار، به همراه کشورهای عضو و شرکای اجتماعی، دقیقاً چه کاری را برای غلبه بر این پیچیدگیها باید انجام دهند.»
این گزارش بر این مسأله تأکید دارد که رعایت اصول اساسی و حقوق کار به عنوان کلیدی جهت جهانی شدن عادلانه و پایدار و همینطور یکی از ستونهای «برنامه کار مناسب و معقول در سازمان بینالمللی کار» شناخته شده است.
در این گزارش آمده که بیش از نیمی از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی میکنند که در آنها هنوز «کنوانسیونهای سازمان بینالمللی کار» در مورد آزادی تشکلها و چانهزنیهای جمعی به تصویب نرسیده است، با این وجود که در حدود ٩٠ درصد کشورهای عضو سازمان بینالمللی کار تمامی هشت کنوانسیون را تصویب کردهاند.
رایدر میگوید: «این به آن معنی نیست که ٩٠ درصد کار انجام شده است. تصویب همواره به معنی رعایت این حقوق نیست و تصویب نکردن هم معنی رعایت نکردن حقوق را نمیدهد».
در کنفرانسی که در ژنو برگزار میشود در خصوص "نظرسنجی کلی" هیئت کارشناسان در مورد کاربرد کنوانسیونها و توصیهها گفتوگو میشود تا برای نخستین بار چالشها و موفقیتهای اجرای همه ٨ کنوانسیون اساسی سازمان بینالمللی کار مورد بررسی قرار گیرد.
کنوانسیونهای اساسی از این قرارند: کنوانسیونهای شماره ٨٧ و ٩٨ در خصوص آزادی تشکلها و چانهزنیهای جمعی، کنوانسیونهای شماره ٢٩ و ١٠۵ در مورد کار اجباری، کنوانسیونهای شماره ١٠٠ و ١١١ در مورد تبعیض و کنوانسیونهای شماره ١٣٨ و ١٨٢ در مورد كودكان کار است.
------------------------
تبدیل قرارداد بیش از ۵٧٠٠ كارگر پیمانی شرکت نفت
مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران گفت: براساس بخشنامه نخست، تا امروز با ٣ هزار و ٧٠٠ نفر از نیروهای فوق دیپلم به بالا و براساس بخشنامه دوم با حدود ٢ هزار نفر از افراد دیپلمه با ١٠ سابقه کار، قراردادهای مستقیم منعقد شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، عباس خنیفر اظهار کرد: شرکت ملی نفت ایران به طور متوسط سالانه ۳ هزار نفر را جذب میکند، ضمن آنکه این شرکت در سال گذشته ۴ هزار و ۹۰۰ نفر جذب کرده است.
مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران از دریافت مجوزهای لازم برای استخدام هزار و ۸۰۰ نفر در سال جاری خبر داد و گفت: در صورت موافقت وزیر، آزمونهای استخدامی را برای این افراد برگزار میکنیم.
او با اشاره به وضعیت ۹۶۰ نفر از داوطلبان باقی مانده از آزمون استخدامی سال گذشته گفت: از میان این افراد، به ترتیب نمرههای قبولی در آزمون، ۱۳۰ نفر را در برنامه جذب قرار دادهایم که پیش بینی میکنیم تا ۱۰ خرداد ماه به آنان اعلام رسمی شود.
خنیفر افزود: چنانچه نیازهای شرکت با افراد پذیرفته شده تامین نشود، آن دسته از افرادی که در آزمون پذیرفته نشدهاند نیز با مصاحبههای فنی - تخصصی و طبق نیاز واحدها جذب میشوند.
مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه فرآیند جذب و استخدام نیروها اندکی زمانبر است، گفت: برای جذب نیروهای جدید، نخست باید ظرفیت سازیهای لازم در بخشهایی چون اسکان و آموزش انجام و سمتهای کف سازمان نیز خالی شود تا بتوان نیروهای جدید را جذب کرد.
وی درباره جنسیت افرادی که در این آزمونها شرکت میکنند نیز اظهار داشت: بیشترین نیازهای منابع انسانی شرکت ملی نفت در بخشهای عملیاتی است و از آنجایی که آقایان برای انجام این دسته از فعالیتها مناسبتر هستند، این دسته از برنامههای استخدامی بیشتر مربوط به آقایان میشود.
خنیفر همچنین از آغاز بازنگری در نحوه برگزاری آزمونهای استخدامی، انجام مصاحبهها و نمره دهی به داوطلبان خبر داد و تاکید کرد: هدف از بازنگری در این آزمونها دریافت کمترین شکایت از داوطلبان است.
وی فرآیند عقد قرارداد مستقیم با نیروهای پیمانکار را طولانی و مهمترین دلیل آن را حضور بسیاری از کارکنان شرکت ملی نفت ایران در مناطق عملیاتی خواند.
به گفته او در شرکت ملی نفت ایران یک دبیرخانه مرکزی و در شرکتهای تابعه نیز دبیرخانههای فرعی تشکیل شده تا کار رسیدگی به عقد قراردادهای مستقیم در سریعترین زمان و به بهترین شیوه انجام شود.
امضای قرارداد پس از گزینش و انجام طب صنعتی
خنیفر با بیان اینکه افراد دارای شرایط برای عقد قرارداد باید مراحلی چون گزینش و طب صنعتی را بگذرانند، گفت: بعد از امضای قرارداد، مراحل گزینش برای تایید صلاحیت افراد انجام میشود و در صورتی که فردی در گزینش پذیرفته نشود، از ادامه خدمت منفک میشود.
او افزود: در طب صنعتی نیز وضع به این ترتیب است که اگر فردی در مراحل تست پذیرفته نشود، از ادامه خدمتی که انجام میدهد منکف میشود ولی امکان دارد با توجه به شرایط فیزیکی در جای دیگری از خدمات آن فرد استفاده کرد.
مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران درباره افرادی که در گروه سوم مشاغل مانند فضای سبز و آبدارخانه مشغول به کار هستند، گفت: این افراد باید هرچه سریعتر نسبت به تشکیل تعاونیهای مربوطه اقدام کنند، زیرا شرکت ملی نفت ایران از ادامه همکاری با آنان در قالب شرکتهای پیمانکاری، منع شده است.
وی از آمادگی شرکت ملی نفت ایران برای کمک به این افراد و ارائه خدمات مشاوره حقوقی خبر داد و گفت: برای آسان سازی امور، افرادی که توانایی هدایت تیم را دارند، حتی از میان بازنشستهها شناسایی کردیم و آموزشهای لازم را نیز به آنان دادهایم.