افق روشن
www.ofros.com

،بیکاری ۱۳۰۰ نفر از کارگران پویا

مرخصی اجباری کارگران بوشهر مسواک و چند خبر دیگر


خبرگزاری کار ایران                                                                                                شنبه ٨ مهر ١٣٩١

کشته شدن کارگر ۴۰ ساله در پی ریزش آوار

ریزش‌آوار در شهرستان آذرشهر باعث كشته شدن یك کارگر ۴۰ ساله شد.
به گزارش ایلنا، حبیب حسین‌قلی‌زاده، مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجان‌شرقی با اعلام این خبر گفت: این حادثه در ساعت 10:30 صبح امروز _ ۸ مهر_ به اپراتور فوریت‌های پزشکی گزارش شد و به دنبال آن، تکنیسین‌های فوریت‌های پزشکی پایگاه آذرشهر به محل حادثه اعزام شدند. وی گفت: عملیات امداد و نجات این کارگر تا ساعت ١۴:٣٠ ادامه داشت، اما متاسفانه گروه‌های اعزامی نتواستند جان کارگر را نجات دهند.

----------------------------------------------

بیکاری ۱۳۰۰ نفر از کارگران کارخانه پویا خودرو شرق

دبیر خانه کارگر تهران از بیکاری ۱۳۰۰ نفر از کارگران کارخانه پویا خودرو شرق خبر داد و اعلام کرد: این کارخانه هم اکنون تعطیل شده است.
بنا به گزارش ایلنا، اسماعیل حق پرستی در توضیح این خبر گفت: مالکان خصوصی کارخانه قطعه سازی پویا خودرو شرق به سبب انعقاد قرارداد تولید با کارخانه‌های خودرو ساز که ناشی از بحرانهای اقتصادی طی سالهای اخیر صورت گرفته است، ناچار شده‌اند از بهمن ماه سال ۹۰ به مرور تمامی ۱۳۰۰ کارگر خود را اخراج کرده و این کارخانه را تعطیل کنند.
این فعال کارگری با بیان اینکه سابقه فعالیت کارگران بیش از پنج سال است، تصریح کرد: کارگران از اردیبهشت ماه سال جاری هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند.
در همین حال، یک فعال کارگری در سمنان خبر داد که به مانند کارگران کارخانه پویا خودرو شرق، پرداخت حقوق ۸۰ کارگر کارخانه پی وی سی سمنان هم پنج ماه به تعویق افتاده است.
حبیب الله محقق، دبیر خانه کارگر سمنان با اعلام این خبر گفت: در حالی که ظاهرا این کارخانه مشکلی در خصوص تامین مواد اولیه و فروش محصولات ندارد اما کارفرما دلیل تعویق حقوق کارگران را فقدان نقدینگی اعلام می‌کند.

----------------------------------------------

تعویق ۵ ماه حقوق ۸۰ کارگر پی وی سی سمنان

یک فعال کارگری در سمنان از تعویق ۵ ماهه حقوق ۸۰ کارگر کارخانه پی وی سی سمنان خبر داد.
حبیب الله محقق، دبیر خانه کارگر سمنان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در حالی که ظاهرا این کارخانه مشکلی در خصوص تامین مواد اولیه و فروش محصولات ندارد اما کارفرما دلیل تعویق حقوق کارگران را فقدان نقدینگی اعلام می‌کند.

----------------------------------------------

تصحیح خبر طومار ۳ هزار امضایی کارگران قزوینی

در پی انتشار خبری مبنی بر امضای طوماری در اعتراض به وضعیت معیشتی توسط ۳ هزار کارگر قزوینی توسط گروه استان‌های ایلنا، تحقیقات گروه کارگری خبرگزاری کار نشان می‌دهد که دو هزار امضای کارگران قزوینی در مرحله اول طومار ۱۰ هزار امضایی کارگران خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحویل ایشان شده است. خبرگزاری ایلنا ضمن پوزش از مخاطبان خود این خبر را تصحیح می‌کند.

----------------------------------------------

۳ هزار کارگر قزوینی خواهان دستمزد واقعی شدند

۳ هزار نفر از کارگران استان قزوین با امضای طوماری، خواهان افزایش حداقل دستمزد‌ها بر اساس تورم واقعی و متناسب برای تامین شرافتمندانه سبد هزینه یک خانوار چهار نفره شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، در نامه ضمیمه این طورمار که خطاب به وزیر کار تنظیم شده، آمده است: از یک سال و نیم پیش با آغاز فاز اول طرح قطع یارانه‌ها، اقلام و کالاهای اساسی زندگی چندین برابر افزایش قیمت یافته است و این در حالی است که حتی در طول این مدت میانگین دستمزد کارگران حتی نسبت به سال‌های قبل از اجرای فاز اول قطع یارانه‌ها نیز کاهش پیدا کرده است.
کارگران در این نامه با انتقاد از قانون مالیات بر ارزش افزوده، عنوان کرده‌اند: در طول مدت زمان اجرای این قانون با اعمال ۴ و سپس ۵ درصدی مالیات بر ارزش افزوده بر روی کلیه کالاهای مصرفی، عملا حدود ۵ درصد از دستمزد روزانه زیر خط فقر ما کارگران به خزانه دولت سرازیر شده است.
کارگران با ذکر اینکه «عدم پرداخت به موقع دستمزد زیر خط فقر کارگران بیداد می‌کند» آورده‌اند: توام با چنین وضعیت اسفبار و غیرقابل تحملی در مورد دستمزد‌ها، اصلاحیه‌ای بسیار ضد کارگری بر روی قانون کار که امنیت شغلی و معیشت کارگران را نشانه رفته است تهیه شده و قرار است بزودی به مجلس ارائه شود و مبنای میانگین حقوق دوسال آخر کارگران برای تعیین حقوق بازنشستگی به میانگین حقوق ۵ سال آخر آنان تغییر پیدا کرده و باعث افت شدید حقوق بازنشستگان خواهد شد. در ادامه این نامه آمده است: بیمه میلیون‌ها کارگر ساختمانی علی‌رغم ثبت نام و تحمل هزینه، هنوز به سرانجامی نرسیده است و شرکت‌های پیمانکاری همچنان مشغول چپاول دسترنج کارگران هستند و ناامنی شغلی، اخراج کارگران و تعطیلی کارخانه‌ها در بد‌ترین وضعیت نسبت به سال‌های پیش قرار دارد.
بدون تردید نه تنها ما کارگران بلکه هیچ انسان شریف و منصفی چنین شرایطی را بر میلیون‌ها کارگر و خانواده‌های آنان بر نمی‌تابد. لذا ما کارگران امضاء کننده این طومار به عنوان اقداماتی بسیار مبرم و عاجل برای پایان دادن به وضعیت مشقت بار موجود، مصرانه خواهان افزایش حداقل دستمزد‌ها بر اساس تورم واقعا موجود و تامین شرافتمندانه سبد هزینه یک خانوار چهار نفره با دخالت نماینده‌های منتخب مجامع عمومی کارگران کارخانه‌ها و مراکز تولیدی و خدماتی هستیم.
بنا به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، بیش از ۳ هزار کارگر از واحدهای تولیدی همچون فرش پارس، هفت الماس، قفل کار، ایساکو، سلیکات، نشاسته البرز، بسته بندی البرز، پرسیلندر، نیروی محرکه، فرنخ، مه نخ، نازنخ، بازنشسته‌های ایران ریسه، اسوه ایران، نخ الوند، کالی شویی، رامو، ایران چوب، نخ البرز، گاز کنترل، تک تاز موتور، بافنندگان قزوینی، دارو شیشه، مهرام و کارتن پارس و... این طومار را امضا کردند.

----------------------------------------------

مرخصی اجباری کارگران بوشهر مسواک

رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان بوشهر از مرخصی اجباری تعدادی از کارگران کارخانه «بوشهر مسواک» خبر داد.
محمد اسماعیل دشمن زیاری در این رابطه به ایلنا گفت: کارخانه بوشهر مسواک که وسایل بهداشتی همچون مسواک و نخ دندان و... تولید می‌کند اخیرا به مشکلاتی برخورده است که باعث شده تعدادی از کارگران خود را به مرخصی اجباری بفرستد.
وی در پایان با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران و دستمزد اندک آنان اظهار امیدواری کرد تا هر چه زود‌تر مشکل این واحد تولیدی و به تبع آن کارگرانش حل شود.

----------------------------------------------

كشته شدن دو كارگر آلومینیوم ساوه در تصادف سرویس كارخانه

خواب آلودگی راننده سرویس کارگران شیفت شب کارخانه آلومنیوم سازی ساوه حادثه ساز شد.
مهدی زمانی نوری با اعلام این خبر به ایلنا گفت: سرویس مینی بوس حامل ۹ نفر از کارگران شیف شب کارخانه آلومینیوم سازی شهرک ساوه هنگام انتقال کارگران دچار حادثه تصادف با یک تریلی شد که در این حادثه دو نفر از کارگران جان باخته و سایرین بشدت مصدوم شده‌اند.
وی افزود: راننده خواب آلود هنگام خروج از شهرک صنعتی و ورود به محور اصلی شهر به دلیل نبود علائم هشدار دهنده و سرعت گیر، با یک دستگاه تریلی برخورد کرده است كه در این حادثه تمامی سرنشینان مینی بوس مصدوم شده و دو نفر نیز کشته شده‌اند.
این فعال كارگری اسامی كشته‌شدگان حادثه را مهدی شجاع و سید سجاد جلیلیان ذكر كرد و افزود: با همکاری مسئولان کارخانه آلومنیوم سازی كارگران مصدوم به بیمارستان شهید چمران و شهید مدرس شهرستان ساوه منتقل شدند كه به دلیل كمبود امکانات درمان آنان بی‌نتیجه ماند و این کارگران در نبود آمبولانس توسط اتومبیل شخصی مدیرعامل به بیمارستان سرنا و شهریار تهران انتقال یافته‌اند.
دبیر اجرایی خانه کارگر در ادامه با انتقاد از مسئولان شهرک صنعتی کاوه اظهار داشت: شهرک صنعتی کاوه یکی از بزرک‌ترین شهرکهای صنعتی کشور بالغ بر ۵۰ هزار بیمه شده اصلی و ۱۰ هزار بازنشسته و مستمری بگیر که با احتساب خانوار کارگری بالغ بر ۶۵ درصد جمعیت شهرستان را تشکیل می‌دهد، فاقد امکانات مناسب درمانی است.