افق روشن
www.ofros.com

شرایط دشوار كارگران معترض نساجی مازندران و

... وقوع ۲۸۹ حادثه شغلی در کرمانشاه در طی سال جاری و


خبرگزاری کار ایران                                                                                            یکشنبه ١٩ آذر ١٣٩١

وقوع ۲۸۹ حادثه شغلی در کرمانشاه/ ۱۶۹ حادثه در کارگاه‌های ساختمانی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از وقوع ۲۸۹ حادثه در كارگاه های این استان طی سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، سهراب براندیشه در نشستی با انجمن صنفی مسئولین ایمنی و بهداشت کار استان، جلوگیری از حوادث مرگبار ساختمانی را نیازمند ارتقای سطح فرهنگ ایمنی دانست و اعلام كرد: ۴۶ درصد از حوادث ناشی از کار در کشور در پروژه‌های ساختمانی رخ می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه در ۷۰ درصد این رخداد‌ها، مرگ نیروهای کار قطعی است، گفت: این در حالی است که تنها ۱۷ درصد از حوادث مرگبار در دنیا به پروژه‌های ساختمانی مربوط می‌شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۸۹ مورد حادثه در سطح کارگاه‌های استان کرمانشاه رخ داده است که ۱۶۹ مورد از آن‌ها در پروژه‌های ساختمانی به وقوع پیوسته است.
وی با اشاره به رسالت سنگین انجمن صنفی مسئولین ایمنی و بهداشت کار استان، گفت: لازم است که این انجمن در خصوص تقویت فرهنگ ایمنی میان کارگران و کارفرمایان، اقدام کند و برای نیل به این هدف، صدور بخشنامه و آیین نامه به تنهایی کافی نیست.
براندیشه با اشاره به بازرسی‌های مکرر و ادواری بازرسان این اداره کل از واحدهای کارگری کرمانشاه گفت: در هشت ماه سپری شده از سال جاری هفت هزار و ۵۵۷ مورد بازرسی از واحدهای کارگری استان به عمل آمده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در پایان تصریح کرد: با کارفرمایانی که موارد ایمنی و مقررات بهداشت کار را رعایت نکنند، برخورد قانونی خواهیم کرد.

--------------------------

شرایط دشوار كارگران معترض نساجی مازندران در پایتخت

کارگران نساجی مازندران می‌گویند طبق وعده‌ای که به آن‌ها در جریان آخرین سفر به تهران داده شده است، برای بازگشایی کارخانه و دریافت مطالبات معوقه خود تا پایان آذرماه منتظر خواهند ماند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی سفر هفته گذشته جمعی از کارگران نساجی مازندران به تهران و اقامت دو روزه آن‌ها در محل دفتر مركزی این كارخانه پایتخت برای تجمع در مقابل نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی، سرانجام این کارگران شامگاه سه شنبه تهران را به مقصد قائمشهر ترک کردند تا بار دیگر تحقق وعده مسئولان کشوری و استانی را انتظار بکشند. سعید ابراهیمی نماینده منتخب کارگران نساجی مازندران در این باره گفت: این کارگران در حالی برای پیگیری مطالبات خود در شرایط بد آب و هوایی به تهران آمده و در دفتر مركزی كارخانه مقیم شدند که هم از بابت تامین هزینه‌های کرایه اتومیبل و خورد و خوراک دچار مشکل بودند و هم از نظر پوشش در برابر سرما و محل اقامت و اسکان سرپناه مناسبی نداشتند. وی گفت: هر چند در ‌‌نهایت کارگران نساجی مازندران چاره‌ای جز پذیرش وعده نمایندگان مجلس و بازگشت به شهر خود نداشتند اما چنانچه این بار نیز در موعد مقرر هیچ گام مثبت و قابل توجهی در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات کارگران برداشته نشود کارگران به همراه خانواده‌های خود عازم تهران خواهند شد.

گفتند برگردید و تا آخر آذر صبر كنید
نماینده کارگران نساجی مازندران با یادآوری اینکه در جریان این تجمع حدود ۲۰۰ نفر به نمایندگی از کارگران شاغل و بازنشسته نساجی مازندران در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته در مقابل نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی تجمع کردند، گفت: به دنبال این تجمع روز چهارشنبه جمعی از نمایندگان مجلس از جمله نایب رئیس مجلس، رئیس فراکسیون کارگری مجلس، یکی از اعضای کمسیون صنایع و یکی از نمایندگان قائمشهر در مجلس با تجمع کنندگان دیدار کرده و از آن‌ها خواستند تا برای بازگشایی کارخانه و دریافت مطالبات خود تا پایان آذر ماه صبر کنند.
به گفته ابراهیمی یک روز پیش از این نیز کارگران یاد شده در اقدامی مشابه در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده بودند، گفت: به دنبال این تجمع نهاد ریاست جمهوری به کارگران وعده رسیدگی داده بود.
وی گفت: قرار بود مرکز رسیدگی به شکایات مردمی نهاد ریاست جمهوری در خصوص اعتراض و خواسته‌های کارگرن نساجی مازندران جلسه‌ای را تشکیل دهد که به در پی افزایش آلودگی هوای پایتخت و اعلام تعطیلی دو روزه این شهر نتیجه این جلسه برای کارگران معترض نامعلوم ماند.

آمدیم به تهران چون كسی پاسخگو نبود
تجمع اعتراضی هفته گذشته کارگران نساجی مازندران در تهران پس از آن برگذار شد که نماینده کارفرمای خارجی این کارخانه نتوانست به هیچ کدام از تعهدات خود عمل کند.
پیش‌تر به دنبال تجمع اعتراضی مشابهی که اواخر ماه گذشته در تهران و توسط همین کارگران برگذار شده بود، نماینده کارفرمای خارجی کارخانه نساجی مازندران در حضور جمعی از مقامات و مسئولان استانی و کشوری متعهد شده بود که تا روز ۱۰ آذرماه علاوه بر بازگشایی کارخانه، حدود ۲ میلیارد تومان از مطالبات معوقه کارگران را نیز پرداخت کند. همچنین به موجب این توافق دولت نیز متعهد شده بود تا درصورت اجرایی شدن وعده کافرما، بابت پرداخت باقیمانده طلب کارگران مبلغ سه میلیارد تومان تسهیلات در اختیار کارفرما بگذارد.
بنا بر ادعای کارگران نساجی مازندران که تا کنون حجم مطالبات معوقه آن‌ها به ۲۸ ماه رسیده است، با گذشت نزدیک به یک هفته از موعد مقرر هنوز نماینده کارفرما به وعده خود عمل نکرده است.
ابراهیمی، نماینده منتخب کارگران نساجی مازندران در این باره می‌گوید: حتی مسئولانی که در جریان توافق یاد شده قرار داشتند نمی‌دانستند که چرا نماینده کافرمای خارجی به تعهدات خود عمل نکرده است.
وی بابیان اینکه کارگران نساجی مازندران هفته گذشته زمانی به تهران آمدند که هیچ مقام مسئولی پاسخگوی برآورده نشدن مطالبات آن‌ها نبود، گفت: هرچند سفر دو روزه این کارگران به تهران موجب دلخوری برخی شد اما واقعیت این است که برای کارگران نساجی مازندران راهی به غیر مراجعه نمانده است.

كارگران صدقه گیر شده‌اند
این فعال کارگری گفت: کارگران نساجی مازندران خواهان بازگشایی کارخانه، دریافت مطالبات معوقه خود و واگذاری اداره و مالکیت کارخانه به دولت هستند.
منتخب کارگران نساجی مازندران در تشریح وضعیت این کارگران گفت: حدود ۸۰۰ کارگر کارخانه نساجی مازندران ۲۸ ماه حقوق و مزایای معوقه طلبکار هستند، خوشبختانه برخی از این کارگزان به موقع بازنشسته شده‌اند و تنها بابت سنوات و حقوق پرداخت نشده طالبکار هستند اما سایر کارگران که آن‌ها نیز بابت حقوق معوقه از کارفرما طلبکار هستند، نه می‌توانند به کار خود ادامه دهند و نه می‌توانند بازنشسته شوند.
وی ادامه داد نتیجه این وضعیت باعث شده تا برای خانواده‌های کارگران نساجی مازندران گرفتاری‌های متعدد اقتصادی-اجتماعی رخ بدهد. به گفته کارگران نساجی مازندران هم اکنون مسئله تامین معاش انقدر برای آن‌ها و همکارانشان مهم و حیاتی است که به دنبال تعطیلی کارخانه، برخی از کارگران مجبور شده‌اند تا از محل وجوهات شرعی اقوام و خویشان خود مانند صدقه و کفاره گذران زندگی کنند.

كارگران مدیریت دولتی را ترجیح می‌دهند
این کارگران در جریان تجمعات اخیر خود علاوه بر آنکه خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات قانونی خود شده‌اند، موضع خلع ید کارفرمای خارجی را نیز خواستار شده‌اند.
نصر الله دریابیگی دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران نیز که از قبل در جریان مشکلات کارگران کارخانه نساجی مازندران قرار دارد به خبرنگار ایلنا گفت: بهتر است مسئولان هرچه زود‌تر مطالبات قانونی کارگران این کارخانه را برآورده کنند.
وی بایادآوری اینکه کارخانه نساجی مازندران زمانی سنبل توسعه و پیشرفت استان مازندران تلقی می‌شد گفت: در سالهای قبل از انقلاب فعالیت این کارخانه آنقدر رونق داشت که حداقل ۶ هزار کارگران در نقاط مختلف مازندران برای این کارخانه کار می‌کردند.
این فعال کارگری با بیان اینکه بعد از انقلاب در نتیجه اشتباه مدیران دولتی این کارخانه به مرور دچار بحران شد گفت: هرچند وضع امروز نتیجه ناکارآمدی مدیران دولتی است اما چون برای کارگران نساجی مازنردان بی‌کفایتی سرمایه گذار خارجی محرض شده است کارگران نظارت دولت را بر وضعیت کنونی ترجیح می‌دهند.
حدود سه سال پیش کارخانه نساجی مازندران از سوی دولت به یک سرمایه گذار خارجی که داری تابعیت کشور ترکیه بود واگذار شد، با وجود آنکه این سرمایه گذار نوسازی کارخانه و افزایش فرصتهای شغلی از جمله تعهدات کارفرمای جدید بود اما در ‌‌نهایت این کارخانه تعطیل و کارگران آن بدون دریافت مطالبت معوقه خود بیکار شدند.
کارگران نساجی مازندران به استناد اسناد موجود می‌گویند: کارخانه در شرایطی تعطیل شده است که بانک ملی بابت خرید ماشین‌آلات جدید و مدرن تسهیلاتی ارزی میلیاردی در اختیار مالک جدید قرار داده است.

كارگران همكار خود را از زیر خاك بیرون كشیدند

با تلاش کارگران، کارگری که به طور کامل در خاک دفن شده بود از مرگ نجات یافت.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان آتش نشانی مشهد، این حادثه بر اثر گودبرداری غیراصولی در فضای ۲۰۰ مترمربعی رخ داد که هیچ گونه حفاظی نیز نداشت. در این حادثه دیوار خاکی ناگهان روی کارگر سقوط می کند و منجر به دفن شدن وی در عمق ۳ متری می شود.
این گزارش حاكی است تا رسیدن آتش نشانان، کارگران موفق به خارج کردن سر همكار خود از خاک شده بودند.

--------------------------

۲۷ میلیون جمعیت روستایی از تغذیه‌ صحیح برخوردار نیستند

اتحادیه فراگیر ملی تخصصی تولیدی کشاورزی سیب زمینی کاران کشور در نامه‌ای خطاب به رئیس دولت دهم ضمن انتقاد از عدم تغذیهٔ صحیح ۲۷ میلیون جمعیت روستایی از عدم پرداخت ۱۰ میلیارد تومان حق انبارداری سیب زمینی‌های خریداری شده از کشاورزان که در آستانه انتخابات سال ۸۸ در میان مردم توزیع شد انتقاد کرد.
به گزارش ایلنا ‏، در متن این نامه آمده است: درحال حاضر ۲۷ میلیون نفر جمعیت روستایی از تغذیه صحیح محصولات خود بی‌نصیب هستند. سوء تغذیه ‏، امید به زندگی، مرگ و می‌ر، عدم بهداشت تعریف شده ‏، عدم تامین درمان، تامین اجتماعی و مسکن ‏، مهاجرت، ترک تحصیل و در کل مدارا با وضعیت موجود ‏، نمی‌تواند افتخاری را نصیب صاحبان مملکت کند.
این اتحادیه در بخش دیگری از نامه با اشاره به توزیع سیب زمینی در آستانهٔ انتخابات ۸۸ برای ایجاد فضای باز سیاسی آورده است: از سال ۸۷ که بر اساس تصمیم دولت ‏، سیب زمینی تولیدی کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شد و برای ایجاد فضای باز سیاسی در معابر عمومی ‏، جلوی مساجد ‏، مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و نظامی به طور رایگان توزیع شد. دولت محترم از مفاد قرارداد تنظیمی با کشاورزان سر باز زده و ۱۰ میلیارد تومان حق انبارداری محصول مورد قرارداد را به کشاورزان پرداخت ننموده است.
دربخش دیگری از این نامه آمده است: اکنون که چند ماهی به دوران ۴ ساله ریاست جمهوری باقی نمانده است و به دوران طلایی مرحله دیگری از انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم این محصول بی‌رگ علاوه بر نقش تخریبگری‌اش در بحران آبهای زیر زمینی و به هم ریختن الگوی کشت ریشه بیش از ۵۰ هزار بهره بردار تولیدکننده کشاورز را هدف گرفته است و تنها کالایی است که با نجابت تمام در مقابل تحریم‌های خارجی وسیاستهای متزلزل داخلی همچنان قیمتش را به قیمت خودکشی تولید کننده از دست سلف خر‌ها و دیون بانک‌ها پائین نگاه داشته است.
اتحادیه فراگیر ملی تخصصی تولیدی کشاورزی سیب زمینی کاران کشور در ادامهٔ نامه از رئیس دولت دهم می‌پرسد: آیا می‌دانید قیمت کود شیمیایی اوره از کیسه‌ای ۲۵۰۰ به ۴۰۰۰۰ تومان، فسفات آمونیوم از ۳۰۰۰ به ۷۰۰۰۰ تومان، تراکتور چهار سیلندر از ۱۰ میلیون به ۲۴ میلیون تومان، کیسه پریپلین از ۱۰۰ به ۴۰۰ تومان، گازوئیل از ۱۶ به ۳۵۰ تومان، چای که چاشنی رفع خستگی کشاورزان است از ۸۰۰۰ به ۳۰۰۰۰ تومان، تیرآهن ۲۷ از ۴۰۰۰۰۰ به ۱۶۰۰۰۰۰ تومان و پراید از ۷ میلیون به ۱۴ میلیون تومان و دلار از ۱۰۰۰ به ۳۷۰۰ تومان رسیده است ولی سیب زمینی که قیمت تمام شده آن در سر مزرعه ۳۲۰ تومان و به ازاء هر ماه انبار داری ۳۰ تومان به قیمت آن افزوده شده اکنون از کیلویی ۵۰ تومان تا ۲۰۰ تومان رسیده است.
این اتحادیه در پایان از رئیس دولت و سایر مسئولان می‌خواهد که «در یک اقدام خداپسندانه و انسانی، تصمیم عاجل برای جبران خسارت وارده در طول ۳ سال زراعی گذشته بر سیب زمینی کاران کشور اتخاذ فرمایند.»

--------------------------

بیكاری ۳۰ کارگر قراردادی صنایع فلزی ایران

۳۰ کارگر کارخانه صنایع فلزی ایران، پس از اتمام قرارداد توسط کارفرمای دولتی این واحد تولیدی بیکار شدند.
نماینده کارگران صنایع فلزی ایران با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: در پی عدم پرداخت معوقات حقوقی کارگران کارخانه صنایع فلزی ایران و اعتراضات مکرر بیش از ۶۰۰ کارگر این کارخانه در مقابل نهادهای دولتی برای رسیدگی به مشکلات کارگران این کارخانه، نماینده‌ای از جانب دولت در کارخانه مستقر شد که متاسفانه بجای ایجاد فضای کسب کار و افزایش اشتغال‌زایی، تعداد ۳۰ کارگر قرار دادی این کارخانه با اتمام قرار داد کاریشان بیکار شده‌اند.
پروین محمدی با بیان اینكه تعداد كارگران اخراجی ظرف هفته‌های آینده افزایش خواهند یافت، افزود: كارگران نگران‌اند كه دولت به بهانه کاهش سفارشات کار، همه کارگران قراردادی این کارخانه را اخراج کند.
به گفته محمدی، همچنین نماینده دولتی مستقر در کارخانه در تلاش است با این اقدام خود علاوه بر تعطیلی سالن شماره یک این کارخانه تمام کارگران رسمی را به کارخانه شماره دو انتقال دهند.
این فعال كارگری در ادامه اضافه کرد: هم اکنون حدود ۱۵۰ کارگر رسمی این واحد تولیدی که در شرف بازنشسته شدن هستند با دریافت حقوق خود در منزل بسر می‌برند و به آنان گفته شده تا رسیدن به سن بازنشستگی در منزل باشند.
این نماینده با بیان اینکه نگرانی کارگران این واحد صنعتی به سبب نداشتن امنیت شغلی بیشتر شده است گفت: تنها کمک کارفرمای دولتی کارگران صنایع فلزی ایران بیكار ساختن کارگران قراردادی با هدف تعطیلی کارخانه شماره یک بوده است.

--------------------------

کشته و مجروح شدن ۵ کارگر ساختمانی در تهران

صبح امروز بر اثر ریزش آوار ساختمانی در شرق تهران یک کارگر ساختمانی کشته و چهار كارگر دیگر با جراحات شدید به بیمارستان منتقل شدند.
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح امروز - پنجشنبه ۱۶ آذر - در یک باب مغازه ۵۰ متری در محله خاک سفید تهران، زمانی رخ داد که ۵ کارگر ساختمانی تبعه افغانستان مشغول انجام عملیات عمرانی بودند که رعایت نکردن اصول ایمنی سبب تخریب این مغازه و محبوس‌ شدن پنج کارگر در زیرآوار شد.
بنابر این گزارش، نیروهای آتش‌نشانی در ساعت ۱۷: ۱۰ از وقوع این حادثه مطلع شدند و در پی آن ستاد فرماندهی آتش‌نشانان دو ایستگاه ۹۲ و ۵۶ را به همراه گروه نجات ۱۰ به محل حادثه واقع در محله خاک‌سفید خیابان امین خیابان بهشت‌غربی اعزام کرد.
این گزارش حاکی است دو تن از کارگران تا پیش از رسیدن عوامل آتش‌نشانی از محل توسط اهالی خارج شده بودند، و آتش‌نشانان عملیات خود را برای نجات سه کارگر دیگر آغاز کرده و پس از مدتی هر سه کارگر که یکی از آنان تا گردن در میانه سنگ و خاک محبوس شده بود را خارج کردند. پس از خروج کارگران محبوس در زیرآوار عوامل اورژانس مستقر در محل مرگ یکی از این کارگران را تایید و چهار مصدوم دیگر را برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل کردند.

--------------------------

تیک‌ تاک متوقف شد/ تعویق حقوق کارگران رسمی و قراردادی

یك عضو شورای اسلامی کار کارخانه تیک تاک قزوین از تاخیر در پرداخت حقوق ۶۰ کارگر این کارخانه خبر داد.
علی حاجی‌وند با اعلام توقف تولید كارخانه تیك تاك، به ایلنا گفت: کارفرمای این کارخانه افزایش قیمت مواد اولیه تولید به تبع افزایش قیمت دلار را دلیل تعطیلی عنوان كرده و گفته است كه تولید این كارخانه دیگر صرفه اقتصادی ندارد.
این فعال کارگری تعداد كارگران رسمی كارخانه تیك تاك را ۳۵ نفر عنوان كرد و گفت: كارگران رسمی با سوابق بیش از ۲۲ سال، حقوق مهر و آبان ماه خود را دریافت نکرده‌اند و تنها در شهریور ماه مبلغی به صورت علی‌الحساب به آنان پرداخت شده است.
نماینده کارگران کارخانه تیک تاک در باره مطالبات حقوقی کارگران قراردادی نیز گفت: این کارگران پس از خاتمه مدت قرارداد کار هم اکنون از سوی کارفرما برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند و حقوق آنان نیز یک ماه به تعویق افتاده است.
حاجی‌وند گفت: تعدادی از کارگران رسمی که در شرف بازنشستگی قرار دارند به سبب پرداخت نشدن چند ماه از حق بیمه‌شان شرایط بازنشستگی ندارند.

بروز مشکل در سوابق بیمه کارگران رسمی
در همین رابطه یکی دیگر از کارگران کارخانه تیک تاک در تشریح وضعیت خود گفت: در طول ۲۰ سالی که به عنوان یک راننده لیفتراک کار کرده‌ام سوابق بیمه من از سوی کارفرما به عنوان سخت و زیان آور پرداخت نشده است و اکنون با سازمان تامین اجتماعی در این مورد دچار مشکل شده‌ام.
او اضافه کرد: به گفته کارفرما مشکلات تهیه مواد اولیه عمده‌ترین مشکل این کارخانه است که در صورت ادامه مشکلات تولید این کارخانه همچنان متوقف خواهد ماند. گفتنی است کارخانه تیک تاک واحد تولید کننده سیم‌های جوش و میخهای پرچ بوده است.

--------------------------

بسیاری از کارگران ساختمانی هیچگاه به بازنشستگی نمی‌رسند

یک فعال کارگری در خرم‌دره معتقد است کاهش ساخت و ساز مسکن در فصول سرد سال باعث ایجاد فاصله در سوابق بیمه‌ای کارگران ساختمانی می‌شود و از این رو بسیاری از کارگران ساختمانی با کمبود سابقه هیچگاه به سنین بازنشستگی نمی‌رسند.
کاظم خلجی، سرپرست خانه کارگر خرم‌دره درباره یکی دیگر از دلایل ایجاد فاصله بیمه‌ای در سوابق کارگران ساختمانی، به ایلنا گفت: امروز با وجود افزایش قیمت مصالح ساختمانی ساخت و ساز مسکن بیش از فصول سرد سال‌های گذشته در کاهش ساخت مسکن تاثیر گذار بوده است و به همین دلیل شاهد بیکاری تعداد زیادی از کارگران ساختمانی هستیم که ایام بیکاری اجباری در سوابق بیمه‌ای آنان لحاظ نمی‌شود.
او در ادامه به تشریح دلیل دیگری برای ایجاد فاصله بیمه‌ای پرداخت و افزود: پر کردن سوابق بیمه‌ای برای کارگران ساختمانی منوط به کار است و کارگرانی که به دلایل خاصی همانند اتمام پروژه تا پیدا کردن پروژه دیگر، بین سوابق کاری‌شان فاصله می‌افتد، با وجود آنکه در تمامی مدت کار حق بیمه می‌پردازند اما ممکن است هیچ‌گاه به سن بازنشستگی نرسند.
این فعال کارگری با بیان اینکه قانون باید راه کار مناسبی را برای رفع این مشکل تدبیر کند، اظهار داشت: زمانی که ساخت و ساز کم است دولت باید با تامین منابع مالی مبلغی را برای بیمه کارگران ساختمانی اختصاص دهد تا در زمان بیکاری از این منابع مالی جهت پرداخت بیمه این کارگران استفاده شود.
او در خاتمه ضمن تاکید برتصویب قوانین حمایتی برای کارگران ساختمانی گفت: دولت با حذف سهمیه بیمه کارگران ساختمانی، منابع مالی این طرح را نیز تامین کند تا با از بین رفتن همه موانع دغدغه‌های بازنشستگی این کارگران نیز حل شود.

--------------------------

تصادف وانت و اتوبوس به کشته شدن کارگر شهرداری مشهد انجامید

در برخورد اتوبوس حامل دانش‌آموزان با یک وانت شهرداری در مشهد، یک کارگر شهرداری کشته شد.
محمد تقی فخریان، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفتگو با ایلنا درباره این حادثه گفت: اتوبوسی دانش آموزان منطقه تباتکان را برای بازدید از نمایشگاه بسیج که در بهشت رضای مشهد برگزار شده بود منتقل می‌کرد که در هنگام بازگشت پس از برخورد با یک دستگاه وانت شهرداری در پل استقلال مشهد واژگون شد.
فخریان با تاکید بر اینکه اتوبوس واژگون شده ارتباطی با اردوهای راهیان نور ندارد، افزود: در این حادثه از سرنشینان اتوبوس ۱۶ نفر مجروح شدند که از این تعداد ۸ نفر سرپایی مداوا و ۸ نفر دیگر نیز با اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.