افق روشن
www.ofros.com

بیكاری ۹۰ کارگر نورد ذوب فلزات، موج

جدید اخراج و بلاتکلیفی ده ساله کارگران سامیکو صنعت


خبرگزاری کار ایران                                                                                       شنبه ٣٠ اردیبهشت ١٣٩١

بیكاری ۹۰ کارگر نورد ذوب فلزات خلیج فارس

ایلنا: یک فعال کارگری در خرمدره اعلام کرد: ۹۰ کارگر کارخانه ذوب فلزات نورد خلیج فارس در پی عدم تمدید قراردادشان بیکار شدند. کاظم خلجی در گفتگو با خبر نگار ایلنا با اعلام این خبر گفت: کارخانه ذوب فلزات نورد خلیج فارس واقع در شهرک صنعتی ابهرکه در زمینه ذوب آهن آلات قراضه فعالیت دارد از ۱۲۰ کارگر فعال خود، ۹۰ كارگر قراردادی را تمدید قرارداد نکرده است.
او تعدیل ۹۰ کارگر قراردادی این واحد تولیدی را به جهت مشکلات مالی و نبود نقدینگی عنوان کرد و افزود: هم اکنون این کارگران با دریافت بیمه بیکاری امرار معاش می‌کنند. دبیر اجرایی خانه کارگر خرم دره با بیان اینکه فعالیت این کارخانه با اخراج سه چهارم كارگرانش طبیعتا محدود شده است اظهار داشت: هم اکنون ۳۰کارگر از مجموع ۱۲۰ کارگری که در این واحد تولیدی فعال بودند باقی مانده‌اند.
اوبا اشاره به اینکه صاحبان کارخانه ذوب فلزات نورد خلیج فارس قول داده‌اند که در صورت حل مشکلات مالی‌شان دوباره کارگران بیکار شده را بکار خود باز گردانند تصریح کرد: ارائه تسهیلات مالی کم بهره به واحدهای تولیدی از سوی دولت می‌تواند مشکلات صنعت را تا حدودی کاهش دهد.

------------------------------

موج جدید اخراج كارگران به راه افتاده است

ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر تهران نسبت به عواقب روی آوردن برخی بنگاه‌های بزرگ کشور به اخراج نیروهای کار هشدار داد.
اسماعیل حق پرستی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه موج جدیدی از اخراج کارگران به راه افتاده است اظهار داشت: اکثر واحدهای تولیدی و صنعتی با افزایش مشکلاتشان ناچارند با بخش اعظمی از نیروی کار خود تمدید قرارداد نكنند یا نسبت به اخراج آنان اقدام می‌کنند.
او افزود: به دنبال تشدید بحران و رکود اقتصادی در کشور و اینکه عرضه نیروی کار فراوان با ایجاد فرصت‌های جدید شغلی همخوانی ندارد باعث شده است جمع کثیری از کارگران به راحتی اخراج شوند. به گفته وی موج جدیدی از بیکاری به صورت گسترده و رو به رشد در کشور ظاهر شده است.
این فعال کارگری در ادامه از مشکلات واحد‌ها و مراکز خدماتی یاد کرد و گفت: اکثر هتل‌داران بخاطر کاهش مسافران خارجی مشکل پیدا کرده و کارگران خود را اخراج می‌کنند. او افزود: هتلداران برای كاهش هزینه‌ها نیروی كار جوان خود را اخراج و از نیروهای بازنشسته استفاده می‌کنند که نیاز به پرداخت بیمه و مالیات ندارند.

------------------------------

بلاتکلیفی ده ساله کارگران سامیکو صنعت

کارخانه سامیکو صنعت همدان بمدت ۱۰ سال است که به جهت مشکلات مالی که از جانب مدیر عامل ایجاد شده است تعطیل وکارگران آن بلاتکلیف شده اند.
ایلنا: یک فعال کارگری در همدان از بلاتکلیفی ۱۰ ساله کارگران کارخانه سامیکو صنعت همدان خبر داد.
چنگیز اصلانی به خبرنگار ایلنا گفت: کارخانه سامیکو صنعت همدان بمدت ۱۰ سال است که به جهت مشکلات مالی و مدیریتی تعطیل و کارگران آن بلاتکلیف شده‌اند.
دبیر اجرایی خانه كارگر همدان با بیان اینکه چک‌های بی‌محل مدیر عامل، کارخانه را به تعطیلی کشاند اظهار داشت: ۱۸۰ کارگر رسمی و ۲۴۰ کارگر قراردادی این واحد تولید کننده لوازم خانگی از نیمه دوم سال ۸۱ تا هم اکنون حقوق و سایر مزایای قانونی خود را طلب دارند.
او با اشاره به اینکه هیئت تسویه این کارخانه برای پرداخت حقوق و سایر مطالبات کارگران بمدت ۱۰ سال است که در پی فروش كارخانه جهت پرداخت مطالبات كارگران هستند افزود: تعداد کمی از این کارگران با قانون جدید بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور امکان بازنشستگی دارند که با مشکلات به وجود آمده این امکان از آنان سلب شده است.
به گفته اصلانی کارگران کارخانه سامیکو صنعت همدان خواستار پرداخت سنوات بر مبنای هر سال سه ماه از کارفرما هستند چرا که مقصر اصلی تعطیلی کارخانه را اشتباهات مدیریتی او می‌دانند .
این فعال كارگری مدعی شد: مدیر عامل این واحد تولیدی با وجود استفاده از همه تسهیلات بانکی و سایر امکانات، توانایی اداره این کارخانه را نداشت و باعث شد کارخانه تعطیل شود.
او با بیان اینکه کارگران در هنگام تعطیلی کارخانه دارای سوابق ۱۰ تا ۲۵ سال بودند گفت: ۸۰ درصد کارگران فنی و با مهارت بودند که در این ۱۰ سال بلاتکلیف‌‌‌ رها شده‌اند.
نماینده کارگران کارخانه سامیکو صنعت اظهار داشت: به رغم پیگیری و مراجعه کارگران به مسوولان کشوری و استانی، هنوز هیچ اقدامی در جهت رفع مشکلات کارگران این شرکت انجام نگرفته و پاسخ قانع‌‏کننده‌‏ای در این زمینه دریافت نشده است.
گفتنی است کارخانه سامیکو صنعت از ٢۴/١١/٨١ به رغم تولید بالا اعلام ورشکستگی کرد، و هم اکنون با داشتن ماشین آلات و نیروهای آماده بکاری که ده سال است در بلاتکلیفی بسر می‌برند كارگران منتظر حمایت‌های دولت در جهت بازگشایی این واحد تولیدی هستند.