افق روشن
www.ofros.com

دیدار هماهنگ‌كنندگان طومار ۳۰ هزار امضایی با معاون روابط كار و چند خبر دیگر


خبرگزاری کار ایران                                                                                           سه شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۱

دیدار كارگران معترض تهرانی با معاون روابط كار

جمعی از كارگران به همراه هماهنگ‌كنندگان طومار ۳۰ هزار امضایی در اعتراض به كاهش ارزش مزد سال ۹۱ و اصلاح قوانین کار و تامین اجتماعی دیروز برای پیگیری پاسخ دولت به خواست كارگران به وزارت کار مراجعه کردند.
به گزارش ایلنا‏، در آخرین روز بهمن‌ماه سال ۹۱، در حدود۵۰ کارگر از کارخانه‌های تهران به نمایندگی از سایر کارگران امضا کننده طومار یاده شده برای پیگری خواسته‌های خود به وزارت تعاون‏، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کردند.
در این مراجعه‏ ‏حضوری، دو نفر از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران با مسئولان این وزارتخانه از جمله ابراهیم نظری جلالی معاون تنظیم و نظارت بر روابط کار دیدار و گفت‌وگو کردند.
گفته می‌شود در جریان این دیدار کارگران با اشاره به فرارسیدن زمان تعیین مزد سال ۹۲ در شورای عالی کار و همچنین انتشار شایعاتی در خصوص احتمال افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی مزد سال آینده، نسبت به سکوت این وزارتخانه در قبال خواسته‌های طومار ۳۰ هزار امضایی اعتراض کردند که در ادامه این دیدار مسئولان وزارت کار وعده‌ داده‌اند که تا دو هفته آینده بصورت کتبی به طومار یاد شده پاسخ خواهند داد.

-------------------------------

جدال تشكل‌های كارگری منافع كارگران را به حاشیه برده است

یك فعال كارگری در استان گلستان معتقد است كارگران از اختلاف میان تشکل‌های کارگری بیشترین زیان را می‌بینند.
هادی رضا‌زاده، دبیر خانه كارگر گلستان با انتقاد از تشكل‌های كارگری وابسته به دولت، به ایلنا گفت: برخی تشكل‌های رسمی با سوءاستفاده از عنوان «نماینده كارگری» علاوه بر آنکه عملا هیچ دفاعی از کارگران انجام نمی‌دهند بلکه با تایید نظرات تحمیلی دولت موجب تصویب قوانینی به زیان کارگران می‌شوند.
این فعال كارگری با بیان اینکه امید کارگران در شرایط نامناسب اقتصادی به نمایندگان صنفی‌شان است، تاکید کرد: اختلافات و لابی‌های پشت پرده بعضی از مسئولان تشکلات کارگری به قیمت تضعیف اقتصاد و فشار به قشر کارگر تمام شده است.
رضا‌زاده جدال تشكل‌های كارگری را موجب به حاشیه رفتن مطالبات اصلی جامعه كارگری دانست و گفت: مشكلات از جایی شروع می‌شود كه تشكل‌هایی كه باید در چارچوب موازین صنفی حركت كنند سعی می‌كنند همانند دولت مردان به دنبال مچ گیری از رقیبان باشند.
دبیر خانه كارگر گلستان ادامه داد: در همه جای دنیا نمایندگان کارگران برای منزلت اجتماعی جامعه کارگری می‌جنگند اما اكنون در ایران تشكل‌های كارگری به جان هم افتاده‌اند و هر تشکل ساز خود را می‌زند. رضازاده در پایان از تشكل‌های كارگری درخواست كرد بجای لابی با دولت مردان و رقابت برای گرفتن امتیاز از دولت، در جهت حفظ منافع جامعه کارگری با هم متحد شوند.

-------------------------------

اخراج ۴۰ کارگر «نی بر» خوزستان شایعه است

در پی انتشار اخباری مبنی بر اخراج ۴۰ کارگر «نی بر» دو كارخانه هفت تپه و كشت و صنعت كارون شوشتر به دلیل اعتراض صنفی یك هفته‌ای این كارگران در مقابل ساختمان دولت، یكی از نمایندگان كارگران در تماس با ایلنا ضمن تكذیب این شایعه، انتشار چنین اخباری را موجب ترس و دلسردی كارگران از پی‌گیری حقوق صنفی خود دانست.
به گزارش ایلنا، این نماینده كارگران كشت و صنعت شوشتر كه نخواست نامش فاش شود، تهدید شغلی كارگران در زمان حضور یك هفته‌ای در تهران را تایید كرد اما از محقق نشدن این تهدید در زمان بازگشت به خوزستان خبر داد و گفت: کارگران پس از تجمع اعتراضی هفت روزه خود در مقابل ساختمان ریاست جمهوری به خوزستان بازگشتند اما دلیل بارندگی‌های مداوم امکان کار در مزارع وجود نداشت و كارگران پس از این تعطیلی اجباری، هم اکنون به کار تخصصی بریدن ساقه نیشكر در مزارع مشغول‌اند.
این فعال كارگری با اعلام نگرانی كارگران در پی انتشار این شایعه، اظهار كرد: پی‌گیری مطالبات صنفی در چارچوب قوانین هرچند بدون هزینه نیست اما انتشار شایعه اخراج فعالان صنفی پیش از وقوع، تنها باعث ناامیدی، ترس و دلسردی كارگران از پی‌گیری مطالبات بحق خود خواهد شد.

-------------------------------

اعتراض كارگران به نفع كارفرمایان شد

نماینده كارگران كشت و صنعت كارون شوشتر همچنین در ادامه سخنان خود در خصوص آخرین وضعیت مطالبات این کارگران در مجلس، تصریح کرد: بررسی مشکلات بیمه‌ای بیش از سه هزار کارگر نی برخوزستان در روزهای ۲۹ و ۲۸ بهمن در کمسیون اجتماعی مجلس با حضور نمایندگان مجلس و کارفرمایان این دو مجموعه تولیدی و همچنین نمایندگانی از تامین اجتماعی بررسی شد.
این فعال كارگری از برگزاری اولین جلسه کمیته‌ای متشکل از نمایندگان کارگران و کارفرمایان، دولت و سازمان تامین اجتماعی که شامگاه دوشنبه (٣٠ بهمن) در ساختمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: در جلسه دیشب مقرر شد، دولت بخش اعظمی از بدهی‌های بیمه‌ای مجتمع کشت وصنعت کارون شوشتر و هفت تپه را که رقم آن بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان است را ببخشد. این کارگر اضافه کرد: سهم کارفرما و کارگران با بخشودگی ۱۰۰ میلیارد تومانی، حدود ۷۰ میلیارد تومان شده و آنان موظف شده‌اند این رقم را پرداخت کنند.
او گفت: در این میان سهم هر کارگر برای پرداخت فاصله بیمه‌ای، در گذشته به نسبت سوابق در حدود ۴۰ الی ۵۰ میلیون تومان می‌شد که این رقم هم اکنون به كمتر از ۸ میلیون تومان رسیده است.
او با بیان اینکه کارگران توان پرداخت این مبلغ را نیز ندارند، اظهار داشت: خواسته کارگران این است که این مبلغ از سنوات پایان خدمتی کارگران کسر و پرداخت شود. در غیر اینصورت کارگران توان پرداخت آن را نخواهند داشت.
او در خاتمه گفت: تلاش کارگران و تحمل مشكلات گوناگون اقامت یك هفته‌ای در تهران به سود کارفرمایان این دو شرکت شد، در صورتی كه کارگران انتظار داشتند اگر قرار بود تخفیفی اختصاص یابد شامل حال کارگران شود.

-------------------------------

اعتصاب کارگران بزرگترین تولید کننده پلاتین جهان

کارگران شرکت معدنی «آنگلوآمریکن» بزرگ‌ترین تولید کننده پلاتین جهان، امروز در اعتراض به خشونت اعمال شده علیه معدنچیان در یکی از معادن این شرکت در استان شمال غرب آفریقای جنوبی دست از کار کشیدند.
به گزارش ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی آفریقای جنوبی، بدنبال حرکت اعتراضی معدنچیان، تمامی فعالیت معادن شرکت «آنگلوآمریکن» روز سه شنبه در این کشور متوقف شد. براساس این گزارش، در جریان تیراندازی روز دوشنبه گارد امنیتی یکی از معادن این شرکت در منطقه «روستنبرگ» واقع در ۱۲۰ کیلومتری ژوهانسبورگ، بسوی معدنچیان، یکی از آنان کشته و حداقل ۱۳ نفر زخمی شدند.
گفته می‌شود که تیراندازی گارد امنیتی این معدن در زمانی صورت گرفت که میان اعضای دو اتحادیه رقیب معدنکاران درگیری صورت گرفته بود.
یک مقام پلیس محلی عنوان کرده است که درگیری این کارگران برای اشغال یک دفتر اتحادیه در معدن یاد شده بوده است.
بگزارش شبکه تلویزیونی آفریقای جنوبی، نزدیک به یکهزار معدنچی همچنین روز سه شنبه در ورزشگاه «بلسکوپ» واقع در منطقه روستنبرگ اقدام به برگزاری تجمعی اعتراضی کردند.
براساس این گزارش، یکی از رهبران معدنچیان گفته است که نیروهای گارد شرکت آنگلوآمریکن حق دخالت در مسایل و اختلافات میان دو اتحادیه ملی معدنکاران و معدنکاران و کارگران ساختمان نداشته‌اند.
منطقه روستنبرگ واقع در یکصد کیلومتری ژوهانسبورگ سال گذشته میلادی شاهد اعتراض‌های وسیع کارگری و نیز درگیری نیروهای پلیس با معدنچیان بود. در جریان این درگیری‌ها و تنش‌های کارگری شمار زیادی از معدنچیان کشته و تعداد زیادی از آن‌ها زخمی و دستگیر شدند.

-------------------------------

مرگ تعمیركار آسانسور بر اثر سقوط از طبقه ششم

کارگر تعمیر کار آسانسور به علت سقوط از طبقه ششم ساختمانی در تهران جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (۳۰ بهمن ماه)، یك کارگر سرویس کار آسانسور، هنگام تعمیر آسانسوری در یک مجتمع مسکونی در بزرگراه حکیم، بلوار تعاون از طبقه ششم ساختمان ده طبقه به داخل چاهک آسانسور سقوط كرد و جان خود را از دست داد.
بر اساس این گزارش، گروه‌های امداد و نجات در بررسی‌های خود از محل حادثه دریافتند کارگری در حین تعمیر آسانسور سقوط کرده و به علت مصدومیت و خونریزی شدید جان خود را از دست داده است.