افق روشن
www.ofros.com

چه کسانی مقصر جانباختن زنان کارگر کارگاه تولید پوشاک در خیابان جمهوری هستند؟

تحصن کارگران پلی اکریل در اعتراض به تعطیلی اکریلیک ۲

خبرگزاری کار ایران                                                                                          سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹٢

نقش بازرسی کار و قانون نظام صنفی در کشته شدن دو کارگر

یک نهاد کارگری در واکنش به حادثه آتش‌سوزی روز یکشنبه کارگاهی در خیابان جمهوری که به کشته شدن دو کارگر منجر شد، بیانیه‌ای صادر کرد.
به گزارش ایلنا، در بیانیه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، با اشاره به رعایت نشدن قانون کار در بازرسی به موقع دولت از این کارگاه، آمده است: امیدواریم این بار موضوع در کوتاه مدت به فراموشی سپرده نشود و شاهد عکس العمل متناسب دستگاههای مسئول، بخصوص قوه قضائیه باشیم.
در این بیانیه همچنین درباره نقش کارفرما در وقوع این حادثه آمده است: علیرغم تأکید قانون به منع کار در ایام تعطیل رسمی، کارفرما از کارگر خواسته است که سرکار بیاید و از طرف دیگر برای انجام کار، اصول ایمنی را رعایت نکرده است.
در بیانیه این نهاد کارگری همچنین به ماده ۹۲ قانون نظام صنفی اعتراض شده است که طبق آن بازرسان تامین اجتماعی بدون طرح شکایتی از جانب کارگران، اجازه بازرسی از کارگاه‌های کوچک را پیدا نمی‌کنند.
متن کامل بیانیه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری پیرامون حادثه روز یکشنبه، در ادامه می‌آید:
بار دیگر در یک حادثه دلخراش دو کارگر زن مظلومانه جان خود را از دست می‌دهند این در حالی است که این اتفاق در میان نگاههای بهت زده مردم و در شرایطی که آن‌ها عاجزانه استمداد کمک می‌طلبیدند و آتش نشانان نیز در محل حضور داشتند از ارتفاع سقوط کردند و متأسفانه جان خود را از دست دادند. کارگران زنی که در روز میلاد رسول اکرم (ص) که یک روز تعطیل است مجبور شدند برای امرار معاش خانواده در محیط کار باشند، چه کسانی مقصرند؟
۱- آیا کارفرما مقصر است، چرا که علیرغم تأکید قانون به منع کار در ایام تعطیل رسمی از کارگر می‌خواهد که سرکار بیاید و از طرف دیگر رعایت اصول ایمنی و حفاظت را نمی‌کند.
۲- آیا بازرسی کار مقصر است که بعلت عدم سرکشی و حضور، رعایت نکات ایمنی و حفاظت را چک نکرده و به کارفرما تذکر نداده است؟
۳- آیا ماده ۹۲ قانون نظام صنفی مقصر است که اجازه ورود بازرسان تأمین اجتماعی را به کارگاه کوچک نمی‌­دهند؟
۴- آیا شهرداری و آتش نشانی مقصرند که با اینکه میلیارد‌ها تومان برای آن خرج شده و ظاهراً ایستگاه‌ها و تجهیزات آن نشان از هزینه‌های گزاف می‌دهد آمادگی کافی برای امداد رسانی نداشته و تجهیزات آن قبلاً چک نشده و امداد با تأخیر انجام می‌شود.
۵- آیا مردمی که ناظر این اتفاق بودند مقصرند که می‌توانستند با حداقل امکانات جلوی فوت کارگران را بگیرند ولی شاید اصلاً هیچکدام مهم نیست؟ چرا که جان انسان کم اهمیت شده، حداکثر مثل این اتفاق سالهاست در ایران برای کارگران رخ می‌دهد، شاید یک هفته یا بیشتر در صدر اخبار قرار می‌­گیرد ولی بعداً به فراموشی سپرده می‌شود و ما منتظر می‌مانیم تا اتفاق دیگری بیفتد.
مجلس ماده ۹۲ نظام صنفی را تصویب کرد که از حضور بازرسان تأمین اجتماعی در کارگاههای کوچک جلوگیری کند، امروز معلوم نیست که کارگران فوت شده اصلاً بیمه باشند یا نه، که اگر چنین است بخشی از دین این کارگران مظلوم زن که شاید نان آور خانواده هم باشند بر گردن نمایندگان مجلس است.
آیا وقت آن نرسیده که مجموعه مسئولان مرتبط با این حادثه و حوادث مشابه یکبار به شکل جدی مواخذه شوند که با وجود هزینه‌های فراوان چرا ما باید مرتباً شاهد اینگونه حوادث تلخ باشیم در این رابطه باید تشکلات کارگری عکس العمل نشان دهند و خواستار بازخواست و مجازات همه عوامل دست اندرکار باشند. ما امیدواریم این بار موضوع در کوتاه مدت به فراموشی سپرده نشود و شاهد عکس العمل متناسب دستگاههای مسئول، بخصوص قوه قضائیه باشیم. اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری

---------------------------------------

آتش‌نشان‌ها یا آتش‌نشانی؛ مقصر کشته شدن دو کارگر کدام‌ است؟

فردای حادثه آتش‌سوزی یک کارگاه تولید پوشاک در خیابان جمهوری تهران که روز ۲۹ دی‌ماه رخ داد و به کشته شدن دو کارگر زن انجامید، سخنگوی آتش‌نشانی تهران مصاحبه‌ای را انجام داده است که حاوی نکات قابل تأمل و روشن‌گری است.
ایلنا در روز حادثه، به نقل از شاهدان عینی گزارش داده بود که دقایقی پس از وقوع حادثه در ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه، یک ایستگاه آتشنشانی در محل مستقر شده بود و پس از استقرار آنان، یکی از زنان کارگر از پنجره طبقه پنجم این ساختمان خارج شده و منتظر باز شدن نردبام‌های آتش‌نشانی بود اما بنا به آنچه شاهدان عینی «نقص فنی جک‌های دستگاه بالابر» و طبعا باز نشدن نردبام‌ها ذکر کرده‌اند، این کارگر با سقوط به زمین جان‌باخته‌ است.
دقایقی پس از انتشار این خبر در ساعت ۱۲و ۵۱ دقیقه، آقای جلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران با خبرنگار ایلنا تماس گرفت و با لحنی گلایه‌آمیز درخواست کرد تا این خبر به گونه‌ای تغییر کند که مسئله «نقص فنی دستگاه بالابر» مطرح نشود. استدلال سخنگوی سازمان آتش نشانی برای طرح چنین درخواستی این بود که وقتی ایشان به عنوان منبع رسمی در دسترس خبرنگاران ما قرار دارند، چرا از اطلاعات تایید نشده شاهدان عینی برای تنظیم خبر استفاده شده است. به آقای ملکی توضیح داده شد که مشاهدات مردم دارای ارزش خبری هستند و این رسانه قادر به اجابت درخواست ایشان نیست.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی همچنین در گفتگویی که در روز حادثه با ایلنا انجام داد، در واکنش به سئوالی پیرامون نقص فنی دستگاه بالابر، ضمن اعلام بررسی این احتمال، متذکر شد که «به طور معمول نوع کارکرد چهار جک دستگاه بالابر به گونه‌ای است که بالا رفتن دستگاه دو یا سه دقیقه زمان می‌برد.»
جلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران فردای حادثه، در روز دوشنبه (۳۰ دی‌ماه) گفتگویی با خبرگزاری مهر انجام داده و گفته است که «دو زنی که خود را از پنجره آویزان کرده بودند، بی‌توجه به هشدار‌ها و تذکر آتش‌نشانان قصد پرتاب خود به پایین را داشتند.» او در تشریح اقدام آتش‌نشانان در این لحظه، گفته است که «در‌‌ همان لحظه یکی از نردبام‌های هیدرولیکی در پایین ساختمان مستقر و جک نردبام زده شد اما به دلیل اشکالات فنی در قطعات کامپیوتری متاسفانه پله‌های نردبام باز نشد.» ملکی گفته است که «جایگزین کردن نردبام دیگر حدود ۲ دقیقه زمان نیاز داشت که در همین حین یکی از زن‌ها خود را به پایین پرتاب کرد. آتش نشانان بلافاصله نردبام را باز کرده اما نفر دوم نیز خود را به پایین انداخت.»
حال با در نظر داشتن سخنان سخنگوی آتش‌نشانی، به فیلم حادثه‌ای که برای یکی از زنان رخ داد نگاهی می‌اندازیم و با جداسازی و علامت‌گذاری تصاویر به روایت واقعه می‌پردازیم.

تعادل زن چگونه بر هم خورد
در تصویر شماره یک، ساختمانی را می‌بینیم که نمای بیرونی‌اش را ورقه‌های فلزی شکل داده‌اند. این ورقه‌های فلزی به صورت عمودی و افقی در نمای ساختمان قرار گرفته‌اند. زنی را مشاهده می‌کنیم که از پنجره این ساختمان در حال سوختن، بیرون آمده و میان دو پنجره و در محل تلاقی ورقه‌های عمودی و افقی خود را نگاه داشته است، به این ترتیب که انگشتان دستانش را دور ورقه عمودی قلاب کرده و ورقه افقی را تکیه‌گاه نیمی از عرض کف پا‌هایش قرار داده است. قطعا برای این نحوه استقرار نمی‌توان از فعل «آویزان شدن» استفاده کرد. لغتنامه دهخدا «آویزان» را «آونگ» معنا کرده است، با استناد به این معنا، اگر دو یا یکی از دستان این زن لبه پنجره یا ورقه افقی را گرفته بودند و پا‌هایش تماسی با ورقه عمودی نمی‌داشتند، او در حالت آویزان و معلق قرار می‌گرفت، اما در تصویر اول به وضوح این زن در حالت تعادل نسبی قرار دارد. پرسش نخست این است که چه عاملی باعث بر هم خوردن تعادل این زن شده است؟

نقش آب فشار قوی در بر هم خوردن تعادل
آتش‌نشانان برای مهار آتش از آب فشار قوی استفاده کرده‌اند. به دلیل نقص فنی دستگاه بالابر، آب از سطح خیابان به طبقه پنجم شلیک می‌شده و با وجود انبوه دودی که تمام فضا را پوشانده بوده، طبیعتا هدایت‌ آب سخت می‌شده است. در لحظه‌ای که تصویر شماره دو ثبت شده، اصابت آب به بدن زن به وضوح پیداست. دامن مانتوی زن نیز به دلیل ضربه آب و جریان هوای تندی که آب فشار قوی ایجاد می‌کرده، از بدنش جدا شده است. در تصویر شماره دو لباس این زن کاملا آغشته به آب و طبیعتا سنگین شده است. در تصویر شماره سه مشاهده می‌کنیم که در هنگام سقوط زن، ورقهٔ فلزی که تکیه‌گاه پای راست او بوده، شکسته شده است. احتمالا عامل اصلی سقوط شکسته شدن ورقه بوده، اما در هنگام جدا شدن این ورقه، هنوز دو دست و پای چپ او تکیه‌گاه داشته‌اند. بنابراین نقش عامل اصابت آب پرفشار که خاصیت لغزندگی نیز دارد در جدا شدن یک پا و دو دست این کارگر جوان و از دست دادن تعادل و سقوط او خاصه در موقعیت پر تنش و نامتمرکزش، غیر قابل انکار است.
با این حال. سخنگوی آتش‌نشانی گفته است که این دو زن قصد «پرتاب» خود را داشته‌اند و به تذکرات مأموران برای «نپریدن» توجهی نکرده‌اند. ملکی این سخن را در گفتگو با سایر خبرگزاری‌ها نیز تکرار کرده است. او به ایسنا گفته است: «متاسفانه این دو (کارگر) علی‌رغم هشدار‌ها و درخواست آتش نشانان خود را به پایین پرتاب کرده‌اند.»
اما نکته خلاف واقع دیگری که به سادگی با مشاهده این فیلم قابل اثبات است در بخش دیگری از سخنان آقای ملکی عنوان شده است. او در واکنش به این سئوال منطقی که چرا آتش‌نشانان از تشک بادی نجات استفاده نکرده‌اند، منکر عدم وجود این وسیله نجات در وسایل آتشنشانان شده و گفته است: باد شدن تشک‌ها یک الی دو دقیقه زمان نیاز داشته است در صورتی که با مشاهده این فیلم در می‌یابیم که از زمان خروج این زن از پنجره (و نه از زمان رسیدن آتش نشانان به محل حادثه) سه دقیقه و سه ثانیه زمان سپری شده است.
چه موضوعی قرار است در این واقعه پنهان بماند که سخنگوی سازمان آتش‌نشانی به وضوح خلاف واقع می‌گوید؟ او نگران قضاوت عمومی راجع به آتشنشان‌هاست؟ طبق تصاویر ثبت شده، نیروهای آتش‌نشانی پیش از کشته شدن کارگران خود را به محل حادثه رسانده‌ بودند و به اقتضای شغل شرافتمندانه‌شان آماده بوده‌اند برای نجات این کارگران جان خود را به خطر بیاندازند. اما وسایل ضروری نجات را در اختیار نداشته‌اند. چه کاری از دست آن‌ها بر می‌آمده جز اینکه از سطح زمین آب را به سمت شعله‌های آتش شلیک کنند؟ حتی اگر ناآزموده بودن آتشنشان‌ها در این واقعه بی‌تاثیر نبوده باشد، آنان نمی‌توانند مقصر قلمداد شوند بلکه کسانی که از افراد غیر ماهر برای عملیاتی با این اهمیت استفاده کرده‌اند باید پاسخگوی عملکردشان باشند. اما با گذشت دو روز از این حادثه نه تنها شهردار تهران یا آتش‌نشانی تهران از شرم نبود امکانات برای نجات این دو جان شریف استعفا نداده‌اند، بلکه حتی مدیران پایین دستی‌شان هم از مردم عذرخواهی نکرده‌اند.
اما نکته قابل تامل آنجاست که می‌بینیم در تاریخ دو آذرماه سال جاری، یک حادثه آتش‌سوزی در نزدیکی بازار تهران (مرکز سرمایه پایتخت) رخ داده است و آقای ملکی در آن زمان از ارسال سریع پنج ایستگاه آتش‌نشانی به محل حادثه خبر داده بود. خوشبختانه در این حادثه هیچ کس کشته نشد. جا دارد آتش‌نشانی اعلام کند که در زمان آتش‌سوزی این کارگاه، تا پیش از سقوط کارگران دقیقا چند ایستگاه در محل حضور داشته‌اند.

---------------------------------------

تحصن کارگران پلی اکریل در اعتراض به تعطیلی «اکریلیک ۲»

جمعی از کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به ادامه سیاست کوچک سازی کارخانه که با وجود نامهٔ فرمانداری شهرستان مبارکه مبنی بر توقف این روند در حال انجام است، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۴۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان ساعت ۷ صبح امروز (۳۰ در ماه) در مقابل مسجد کارخانه تجمع کرده و بعد از راهپیمایی در محوطه کارخانه به ساختمان اداری رفته و در مقابل دفتر مدیرعامل تحصن کردند.
وی با اشاره به نامهٔ فرمانداری شهرستان مبارکه در تاریخ ۱ دی ماه مبنی بر توقف سیاست کوچک سازی در کارخانه پلی اکریل اصفهان، افزود: سیاست کوچک سازی با گذشت یک ماه از ابلاغ این مصوبه هنوز متوقف نشده است و کارگران نیز به همین دلیل به اعتراض مجدد دست زده‌اند.
وی با اشاره به انتقال بخش «اکریلیک ۲» به شرکت «الیاف زاینده رود» که در مراحل پایانی خود قرار دارد و بر اساس سیاست کوچک سازی کارخانه پلی اکریل اصفهان انجام می‌شود، بیان کرد: کارگران ناراضی بعد از تحصن در مقابل دفتر مدیر عامل به بخش اکریلیک ۲ رفته و تابلوهای الیاف زاینده روز را از سر در این بخش پایین آوردند و پس از وقفه‌ای کوتاه، بار دیگر در مقابل دفتر مدیر عامل کارخانه تحصن کردند که این تحصن همچنان ادامه دارد.
گفتنی است بر اساس سیاست کوچک سازی، بخش‌های مختلف کارخانه پلی اکریل اصفهان به شرکت‌های کوچک تری در حال واگذاری است به طوری که آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکریلیک ۲ به «الیاف زاینده رود»، اسکله سازی به «شرکت خدمات بندری» و خدمات به شرکت «پهن گستر» انتقال پیدا می‌کند.
این نماینده کارگری با اشاره به توقف تولید در بخش اکریلیک ۲ از فردا (۱ بهمن ماه) به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود مواد اولیه خوانده می‌شود، گفت: به بیش از ۱۸۰ کارگر بخش اکریلیک ۲ گفته شده که از فردا بر سر کارشان حاضر نشوند چرا که به دلیل کمبود مواد اولیه، ادامه تولید امکان پذیر نیست اما وضعیت حقوق این کارگران هنوز روشن نشده است.
وی افزود: مدیرعامل به حراست کارخانه دستور داده که بخش اکریلیک ۲ را پلمپ کنند تا کارگران از فردا نتوانند وارد این بخش شوند در حالی که شنیده شده است مواد اولیه شرکت (اکریلو نیتریل) در بندر ماهشهر وجود دارد.
وی افزود: حتی اگر این موضوع صحت نداشته باشد با رفع بخشی از تحریم‌ها که امروز یا فردا اتفاق می افتد، مشکلات پیش روی ورود مواد اولیه به کشور تسهیل می‌شود و نباید مشکل خاصی باشد.
این نماینده کارگری در پایان اظهار داشت: کارگران معتقدند تعطیلی بخش اکریلیک ۲ به منظور خلوت سازی کارخانه از کارگران معترض، و در ادامهٔ اجرای سیاست کوچک سازی در غیاب کارگران انجام خواهد شد.

---------------------------------------

کارگران پتروشیمی فجر از دریافت مجدد عیدی کارمندی نگرانند

شرکت پتروشیمی فجر در سال گذشته، عیدی کارگران شاغل در این مجموعه را بر خلاف قرارداد کار آن‌ها، کارمندی پرداخت کرد و کارگران نسبت به تکرار این موضوع نگران‌اند.
یکی از نمایندگان کارگران در این باره به ایلنا گفت: در بند دهم از قرارداد کار کارگران پتروشیمی فجر ذکر شده که پرداخت پاداش نوروزی (عیدی)، کمک هزینه مسکن، کالاهای اساسی ضروری، کمک هزینه عائله‌مندی و... تابع قوانین کار و تامین اجتماعی است اما کارفرما در سال گذشته، عیدی کارگران را کارمندی (معادل ۴۰۲ هزار و ۵۰۰ تومان) پرداخت کرد.
وی تصریح کرد: این در حالی است که عیدی کارگران بر اساس قوانین کار و تامین اجتماعی باید بین ۲ تا ۳ برابر حداقل مزد مصوب شورای عالی کار پرداخت شود، بنابراین شرکت پتروشیمی فجر درسال گذشته مرتکب تخلف آشکار شده و مبلغ قابل توجهی را از سفره کارگران برداشته است.
این نماینده کارگری افزود: جالب آنجاست مزایایی که از سوی وزارت نفت برای کارمندان ابلاغ می‌شود ، شامل کارگران نمی‌شود و در این مواقع، ما کارگر هستیم نه کارمند؛ اما در موضوع عیدی برعکس عمل می‌شود که نشان می‌دهد کارفرما هنگام پرداخت مزایای کارگران به میل شخصی عمل می‌کند.
وی در پایان با انتقاد از شرایط یک طرفه قرارداد کار کارگران پتروشیمی فجر به سود کارفرما، اظهار داشت: بیش از ۲۱۳ کارگر پتروشیمی فجر با این مجموعه قراداد مستقیم امضا کردند که شرایط قرارداد کار آن‌ها به شدت ناعادلانه است و کارفرما همین قرارداد به شدت ناعادلانه را نیز به صورت مکرر زیر پا می گذارد.

---------------------------------------

تعویق ۶ ماه حقوق کارگران و احتمال تعطیلی کارخانه «صفائیه گلشن»

کارگران کارخانه فرآوری سولفات سدیم «صفائیه گلشن» شش ماه حقوق و دستمزد دریافت نکرده‌اند. یکی از کارگران این واحد تولدی در خراسان جنوبی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: علاوه بر تأخیر ۶ ماهه در پرداخت حقوق، ۳۵ نفر از کارگران «صفائیه گلشن» طی دو سال گذشته بیکار شده‌اند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود، تعداد کارگران باقی مانده در این کارخانه را ۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: این کارخانه که هم اکنون با حداقل نیروی کار به تولید ادامه می‌دهد، در آستانه تعطیلی قرار دارد.
یک مقام کارفرمایی در کارخانه فرآوری سولفات سدیم «صفائیه گلشن» نیز با تأیید تاخیر ۶ ماهه در پرداخت حقوق کارگران، دلیل انباشته شدن معوقات حقوقی کارگران را کمبود منابع مالی عنوان کرد.
«محمد صفوی» مدیر مالی و اداری کارخانه صفائیه گلشن از احتمال تعطیلی کارخانه تا پایان سال خبر داد و درباره تعویق حقوق کارگران توضیح داد: حقوق یک ماه کارگران در اواسط سال ۹۰ بابت تامین سوخت کارخانه هزینه شد و مابقی معوقات مربوط به انباشته شدن تاخیر ماهانه در پرداخت حقوق کارگران است که در طول دو سال به مرور به پنج ماه رسیده است.
او درباره تعدیل نیروی کار این کارخانه گفت: در سال ۹۰ بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و حذف یارانه‌های واحد‌های تولید ناچار شدیم ۳۵ نفر از کارگران خود را به دلیل افزایش مشکلات مالی تعدیل کنیم.

---------------------------------------

هر روز باید منتظر حادثه‌ای چون آتش‌سوزی جمهوری باشیم

یک فعال صنفی حقوق کارگران خیاط در واکنش به حادثه پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در خیابان جمهوری تهران که به کشته شدن دو کارگر زن منجر شد، با تاکید بر رعایت نشدن اصول اولیه ایمنی کار در کارگاه‌های کوچک تولید پوشاک، وقوع چنین حوادثی در کارگاه‌های مشابه با توجه به قرار داشتن در فصل سرد سال را محتمل دانست.
«رضا فراهانی» از فعالان سابق سندیکای کارگران خیاط در این باره به ایلنا گفت: به دلیل ضعف نظارت دولت بر ایمنی کار شاهد نادیده گرفته شدن اصول اولیه ایمنی کار به ویژه در کارگاه‌های کوچک خیاطی، کفاشی و چاپخانه‌ها هستیم و در این میان سلامت و گاه همچون امروز «زندگی» کارگران این کارگاه‌ها مورد تهدید جدی قرار می‌گیرد.
این فعال کارگری با اشاره به ماهیت کارمزدی فعالیت در واحدهای کوچک تولیدی، گفت: مبنای دستمزد اغلب کارگران شاغل در این واحدها کمتر از یک دهم قیمت تمام شده محصول نهایی است. این در حالی است که به دلیل نامناسب بودن شرایط کار در این کارگاه‌ها اغلب این کارگران به طور متداول در معرض ابتلا به سل، رماتیسم، سوءتغذیه و استرس‌های روانی هستند.
وی با بیان اینکه سال‌هاست بازرسان نهادهای نظارتی چون تامین اجتماعی، وزارت کار، وزارت بهداشت و حتی شرکت‌های بیمه خصوصی که کارفرمایان را در قبال وقوع حوادث اینچنینی بیمه می‌کنند هیچ نظارتی بر شرایط کار این واحدها ندارند، گفت: نقص فنی و نادیده گرفته شدن اصول ایمنی در سیم‌کشی برق و لوله‌کشی آب و گاز این واحدها باعث شده است که تهدیدات مرگباری متوجه کارگران شود.
این فعال مستقل کارگری با یادآوری اینکه «در سال‌های پیش از انقلاب و حتی در دوران سخت جنگ تحمیلی، بازرسان دستگاه‌های نظارتی رعایت حداقل اصول ایمنی را به مالکان ساختمان‌های کارگاه‌های کوچک متذکر می‌شدند»، گفت: اکنون سال‌هاست که این وظیفه چندان جدی گرفته نمی‌شود.
وی با بیان اینکه وضعیت نظارت بر اصول ایمنی در واحدهای کوچک تولیدی در زمان دولت احمدی‌نژاد بیش از هر زمان دیگری تضعیف شد، گفت: مسئله اصلی دیگری که نباید به آن بی‌توجه بود، جای خالی نهادهای مستقل و مقتدر صنفی است که امکان هشدار دادن کارگران به کارفرمایان و دولت را برای جلوگیری از وقوع حوادث اینچنینی، سلب کرده است.
فرهانی در پایان افزود: وقتی مالکان ساختمان‌های این کارگاه‌ها تنها به دنبال افزایش مبلغ اجاره هستند و سفارش‌دهندگان نیز سودایی جز پایین آوردن هزینه تولید ندارند، طبیعی است که صاحبان این کارگاه‌ها خود را ملزم به رعایت اصول ایمنی ندانند و در نتیجه تنها سلامتی و زندگی کارگرانی که هر روز به عنوان خیاط، چاپ‌چی و کفاش کار می‌‌کنند در معرض تهدید قرار گیرد.

---------------------------------------

هزار کارگر «پارس جنوبی» خواستار برخورد با متخلفان تامین اجتماعی شدند

جمعی از کارگران بیمه شده شاغل منطقه پارس جنوبی خواستار برخورد دستگاه قضایی با متخلفان احتمالی پرونده تخلفات مالی در تامین اجتماعی شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این گروه هزار نفره از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی که در زمره مهندسان، تکنسین‌ها و کارگران صنعتی قرار دارند در نامه‌ای خطاب به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، با اشاره به گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس آورده‌اند: طبق گزارش مجلس در دوره یکساله تصدی سعید مرتضوی در سازمان بیمه‌گر کارگران، از اموال و حقوق قانونی ۳۷ میلیون و ۷۵۷ هزارو ۵۹۵ فرد بیمه شده، برداشت‌های غیر قانونی صورت گرفته است.
در این نامه آمده است: ما کارگران امضا کننده به عنوان گروهی از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی خواهان مجازات مسببین برداشت‌های غیرقانونی صورت گرفته از ذخایر تامین اجتماعی هستیم.
امضا کنندگان این طومار سرگشاده که تا کنون به امضای هزار کارگر منطقه پارس جنوبی رسیده است، در ادامه با یادآوری اینکه به استناد گزارش هیئت تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در مرداد ماه سال ۹۲ مدیرعامل وقت برای ۵۰ نفر از مدیران و معاونان این سازمان حدود ۶ میلیارد و ۲۴۳ میلیون پاداش در نظر گرفته که تنها پاداش یکی از مدیران ۴۰۰ میلیون تومان بوده است، افزوده‌اند: در حالی که سازمان تامین اجتماعی یک موسسه عمومی غیر دولتی است، مدیریت دولتی وقت مالکیت ۱۷۸ شرکت از مجموعه سازمان سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) را که ارزش واقعی آن بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود را به مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان به بابک زنجانی فروخته‌ است.
این کارگران در ادامه یادآور شده‌اند، واگذاری انجام شده در حالی است که در سال ۱۳۲۵ دولت وقت بنا بر درخواست سراسری کارگران ایران نخستین بار با تشکیل سازمان تامین اجتماعی موافقت کرد و از آن زمان تا کنون ۶۶ سال است که منابع اصلی این سازمان بصورت بین‌النسلی از محل حق بیمه ماهیانه خانواده ۳۷ میلیون نفری کارگران و بیمه شدگان، تامین می‌شود.
کارگران امضا کنندگان این طومار بابیان اینکه معلوم نیست مدیریت دولتی سازمان تامین اجتماعی با چه توجیه و منطقی ضمن برداشت‌های نابجا از منابع، اموال خصوصی و غیر دولتی این سازمان را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ است، یادآور شده‌اند که منابع برداشت شده و اموال واگذار شده به تامین هزینه خدمات درمانی و بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی تعلق داشته‌اند.
این کارگران در خاتمه نامه خود با یادآوری اینکه این بخش از اقدامات انجام گرفته مدیریت دولتی وقت سازمان تامین اجتماعی می‌تواند مصداق اعمال مجرمانه‌ای همچون خیانت در امانت، تصرف در اموال غیر تلقی شود، از رئیس قوه قضاییه خواسته‌اند تا متخلفان احتمالی برخورد کنند.

---------------------------------------

جزئیات حادثه سقوط دو کارگر بر اثر آتش‌سوزی

سخنگوی آتشنشانی در گفتگو با خبرنگار ایلنا به بیان جزئیاتی از حادثه آتش‌سوزی پیش از ظهر امروز در ساختمانی پنج طبقه در تقاطع خیابان جمهوری و ابوریحان پرداختند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جلال ملکی، سخنگوی آتش‌نشانی کشور زمان وقوع حادثه را ۱۱ و ۳۳ دقیقه صبح امروز (یکشنبه) اعلام کرد و گفت: ۲۵ یا ۲۶ نفر در طبقات به طرز خطرناگی گرفتار شده بودند که دونفر از آنان کشته شدند.
سخنگوی آتشنشانی درباره نجات یافتگان این حادثه گفت: ۸ نفر از کارگران از طریق دستگاه بالابر از پنجره ساختمان نجات یافته‌اند و ۱۵ نفر از پله‌ها (و بدلیل تجمع دود) با استفاده از دستگاه تنفسی توسط آتشنشانان به بیرون از ساختمان هدایت شدند.
سخنگوی آتشنشانی درباره اظهارات شاهدان عینی که دلیل تاخیر در نجات دو کارگر زنی که از پنجره طبقه پنجم ساختمان آویزان شده و سپس با سقوط به زمین کشته شدند، گفت: وقوع نقص فنی در دست بررسی است و اکنون قادر به تایید آن نیستیم اما به طور معمول نوع کارکرد چهار جک دستگاه بالابر به گونه‌ای است که بالا رفتن دستگاه دو یا سه دقیقه زمان می‌برد.
ملکی همچنین از مصدوم شدن سه نفر از آتشنشانان طی این حادثه خبر داد.
اطلاعات تایید نشده ایلنا از وقوع آتش سوزی در کارگاه پوشاکی در مساحت ۸۰ متر مربع حکایت دارد.

---------------------------------------

دو کارگر زن بر اثر آتش‌سوزی در یک کارگاه تولیدی کشته شدند

پیش از ظهر امروز به دنبال وقوع یک حادثه آتش‌سوزی در یک واحد تولیدی پوشاک واقع در خیابان جمهوری تهران، دو کارگر زن بر اثر سقوط از ساختمان پنج طبقه کشته و یک کارگر زن نیز مصدوم شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا مستقر در محل حادثه، پس از شعله‌ور شدن آتش و در شرایطی که مأموران آتشنشانی به محل حادثه رسیده بودند، این دو کارگز زن از بیم شعله‌های آتش خود را از پنجره‌های ساختمان به بیرون پرتاب کردند.
اطلاعات تایید نشده به واسطه شاهدان عینی این واقعه حاکی از آن است که بالابر آتشنشانی به دلیل نقص فنی، نتوانسته است به پنجره‌ای که دو زن کارگر قرار گرفته بودند برسد و کارگران از ترس شعله‌های آتش خود را به پایین پرتاب کرده و در دم جان باخته‌اند.
هنوز گزارش رسمی در خصوص علت این حادثه و تعداد قربانیان منتشر نشده است.

---------------------------------------

کارگر پلی اکریل اصفهان به دلیل اعتراضات صنفی تهدید شدند/ انتشار تصویر نامه تهدید آمیز

بیش از ۲۰ کارگر پلی اکریل اصفهان با دریافت نامه‌هایی جداگانه از سوی مدیران کارخانه، به دلیل آنچه شرکت در «تجمعات غیرقانونی و دادن شعار» خوانده شده، تهدید به اخراج شده‌اند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: مدیران کارخانه با ارسال نامه‌هایی جداگانه به بیش از ۲۰ کارگر پلی اکریل اصفهان، آن‌ها را به دلیل شرکت در تجمعات اعتراضی تهدید به اخراج کرده‌اند.
وی با اشاره به سایر اقدامات تهدید آمیز مدیران کارخانه، افزود: آنان حاضر نبودند قرارداد کار «کیومرث رحیمی»، یکی از چهار کارگر بازداشت شده در دور دوم تجمعات اعتراضی کارگران و چند کارگر معترض دیگر را تمدید کنند که با مقاومت و اعتراض دسته جمعی سایر کارگران از تصمیم خود منصرف شدند.
وی در تشریح مقاومت و اعتراض دسته جمعی کارگران پلی اکریل اصفهان در این خصوص، بیان کرد: کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به خودداری مدیران کارخانه از تمدید قرارداد همکاران شان در روز‌های یکشنبه و دوشنبه هفته جاری (۲۲ و ۲۳ دی ماه) در بازه زمانی تغییر شیفت در دو نوبت صبح و عصر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
این نماینده کارگری در پایان تصریح کرد: قرارداد جدید کارگرانی که تمدید قرارداد نشده بودند، یک ماهه منعقد شده در حالی که قرارداد آن‌ها طی سالیان گذشته یکساله منعقد می‌شد.
گفتنی است ایلنا روز گذشته از با انتشار گزارشی از اعمال فشار به تعدادی از فعالان کارگری که در خصوص مسائل صنفی‌شان اطلاع‌رسانی کرده بودند؛ هشدار داده بود که برخورد با فعالان کارگری به قصد انصراف آنان از فعالیت صنفی‌ طی یک ماه گذشته وارد فاز تازه‌ای شده است و این خطر وجود دارد که در صورت ادامه این برخوردها، روند اطلاع رسانی از جامعه کارگری بدلیل نبود تضمینی برای «آزادی پس از بیان» با اخلال مواجه شود.

×××

نسخه ای از نامه تهدید آمیز مدیران کارخانه و قرارداد جدید یک ماهه برخی از کارگران معترض که از سوی نمایندگان کارگران پلی اکریل اصفهان در اختیار ایلنا قرار گرفته است، در ادامه می آید:

---------------------------------------

کشته وزخمی شدن چهار کارگر چاه کن در تهران

روز گذشته بر اثر ریزش آوار چاهی در منطقه در میدان آرژانتین و بلوار افریقا تهران، سه کارگر کشته و کارگر دیگری با جراحات شدید به بیمارستان منتقل شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه زمانی رخ داد که سه کارگر ساختمانی که در مجاورت یک ساختمان بلند مرتبه درحال ساخت، مشغول حفر چاه بودند بر اثر ترکیدن چاه فاضلاب ساختمان مجاور و جاری شدن فاضلاب آن به درون چاه جدید در عمق ۲۰ متری در میان آب و فاضلاب مدفون شدند.
براساس این گزارش، کارگر چهارم که در بالای چاه ناظر این حادثه بوداقدام به نجات همکارانش می‌کند که در ‌‌‌‌نهایت وی نیز گرفتار می‌شود.
بنا بر این گزارش، عوامل امداد و نجات پس از حضور در محل سه کارگر محبوس را از زیر آوار خارج و مرگ آن‌ها را تایید کردند.
کارگر چهارم نیز که برای نجات همکارانش بشدت مجروح شده بود برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل شد..

---------------------------------------

نیمی از کارگران نماینده ای در شورای تعیین مزد ندارند

یک فعال مستقل کارگری با انتقاد از انحصارگرایی قانون کار در خصوص معرفی نمایندگان کارگران به شورای عالی کار، معتقد است دولتی‌ترین تشکل رسمی کارگری، عهده دار معرفی نماینده کارگری به این شورا شده‌ است.
«کاظم فرج اللهی» در این باره به ایلنا گفت: قانون کار مصوب سال ۶۹، هر کجا که به حضور نمایندگان کارگران نیاز بوده است، مثلا هیات‌های تشخیص، هیات‌های حل اختلاف، سازمان جهانی کار، شورای عالی تامین اجتماعی و... معرفی نمایندگان را بر عهده هر ۳ تشکل رسمی کارگری قرار داده است و همین روند هم می‌تواند در شورای عالی کار به اجرا در آید اما قانون کار حق معرفی نمایندگان کارگران به شورای عالی کار را به صورت انحصاری به کانون عالی شوراهای اسلامی کار سپرده است.
وی ادامه داد: دموکراتیک‌ترین شیوه برای معرفی نماینده کارگری به شورای عالی کار، حالت ترکیبی است. مثلا کانون عالی شوراهای اسلامی کار ۵۰ درصد از کارگران را پوشش می‌دهد و کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران هم ۵۰ درصد؛ بنابراین حق معرفی ۳ نماینده کارگری شورای عالی کار باید به نسبت جمعیتی که این دو تشکل رسمی کارگری پوشش می‌دهند، میان آن‌ها تقسیم شود.
این فعال مستقل کارگری با اشاره به کارگران صنوف و حرف که انجمن های صنفی آنها را نمایندگی می کنند، افزود: ماده ۱۶۷ قانون کار در حق کارگرانی که تحت پوشش شوراهای اسلامی کار نیستند جفا کرده و اجرای آن عین بی‌عدالتی است. به عبارتی، این ماده قانونی به سود شورا‌ها و به زیان دو تشکل رسمی کارگری دیگر است.
به گفته فرج اللهی، انحصار گرایی در معرفی نماینگان کارگران به شورای عالی کار منجر به تصویب مزد کمتر از حداقل‌های قانونی در سالیان گذشته شده است چرا که شوراهای اسلامی کار که مسئول معرفی نماینده کارگران به شورای تعیین مزد بوده‌اند در همه ادوار یا دولتی بوده‌اند یا به یکی از جناح‌های حکومتی وابسته بوده‌اند و حتی بندهایی از اساسنامه و آیین نامه شورا‌ها، هیچ قرابتی با رسالت و وظایف تشکل صنفی کارگری ندارد.
وی تصریح کرد: پرسش اینجاست که ۲ تشکل رسمی کارگری دیگر چه میزان به شاخص‌های یک تشکل واقعی کارگری نزدیک هستند. کارنامه درخشانی داشته‌اند یا همچون شورا‌ها در همه ادوار دولتی بوده‌اند؟ آنجاهایی که تریبون داشته‌اند چقدر از حق کارگران دفاع کرده یا حداقل مشکلات آن‌ها را بیان کرده‌اند؟
این فعال مستقل کارگری در پایان با انتقاد از ترکیب ناعادلانه شورای عالی کار که با حضور ۳ نماینده کارگری، ۳ نماینده کارفرما و ۵ نماینده دولت برگزار می‌شود، اظهار داشت: در چنینی شرایطی که اصل سه جانبه گرایی به محاق فراموشی رفته است حتی اگر به جای دو تشکل رسمی کارگری دیگر، تشکل‌های صد درصد کارگری و مستقل هم نماینده معرفی کنند، امکان تاثیرگذاری بر مزد کارگران را نخواهند داشت.

---------------------------------------

نهادهای امنیتی برای جلوگیری از اعمال فشار به کارگران وارد عمل می‌شوند؟

اعمال فشار و برخورد با فعالان کارگری به دلیل اطلاع‌رسانی از مشکلات صنفی‌شان وارد فاز جدیدی شده است. طی یک ماه اخیر در کنار گزارش این اعمال فشار‌ها از جانب کارگران، بعضا تکذیبیه‌هایی از سوی کارگرانی به ایلنا رسیده است که اساساً خود با این خبرگزاری تماس گرفته بودند تا مشکلات صنفیشان را مطرح کنند. این روند در نمای نخست هرچند به قدر کفایت شفاف به نظر می‌رسد، اما زوایای پنهان بسیاری دارد که با امکانات یک رسانه قابل پی‌گیری و اثبات قضایی نیست و دخالت نهادهای دولتی متصدی امنیت شهروندان ـ خاصه در دولت مدعی حقوق شهروندی ـ را طلب می‌کند. در این گزارش در حکم نمونه به سه مورد می‌پردازیم.

کنتورسازی ایران
ایلنا در تاریخ ۱۸ دی‌ماه خبری از تعویق بیش از دو ماه حقوق کارگران کنتورسازی ایران و خطر توقف بیمه کارگران به دلیل بدهی کارفرما به سازمان تامین اجتماعی را منتشر کرد. این خبر را رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه داده بود. یک روز بعد، در تاریخ ۱۹ دی ماه تکذیبیه‌ای دو خطی از جانب منبع خبر، رئیس شورای اسلامی کار کنتورسازی ایران (که از ذکر نامش می‌پرهیزیم) به ایلنا رسید که متن و تصویر آن در ادامه منتشر می‌شود. نماینده کارگران کنتورسازی ایران در تکذیبیه مذکور نوشته بود: «اینجانب [...] مطالب نقل شده از قول اینجانب در سرویس کارگری مورخ ۱۸/۱۰/۹۲ را تکذیب نموده و ضمن اعلام عدم صحت موارد مندرج در خبر خواستار حذف سریع از آن سایت می‌باشم» به دلیل تایپ این جوابیه در برگه‌ای بی‌سربرگ، ایلنا که طبق قانون مطبوعات موظف به درج این جوابیه بود چندین بار با شماره تلفن عمومی‌اش با منبع خبرش تماس گرفت اما نماینده کارگران به تماس‌های ما پاسخی نداد. پس از دقایقی که با شماره تلفنی دیگر با ایشان تماس گرفتیم تلفن پاسخ داده شد اما بلافاصله پس از معرفی خود با قطع تماس مواجه شدیم. از این رو به ناگزیر ناچار به درج جوابیه با این توضیح شدیم که «امکات تایید تکذیبیه از جانب فرستنده‌اش را نیافتیم.» چند دقیقه‌ای پس از انتشار جوابیه و توضیح، فردی که خود را مدیرعامل کارخانه کنتورسازی معرفی می‌کرد با ایلنا تماس گرفت و خواستار حذف توضیحات اضافه بر جوابیه شد. به ایشان گفتیم که تا زمانی که موفق به گفتگو با تکذیب کننده خبر نباشیم نمی‌توانیم توضیحات را حذف کنیم. فردی که خود را مدیرعامل کارخانه کنتورسازی معرفی می‌کرد قول داد که به زودی رئیس نهاد کارگری کارخانه‌اش با ما تماس می‌گیرد و ما هم به او قول دادیم که پس از تایید صحت این تاکذیبیه از ارسال کننده‌اش، توضیح مختصرمان را حذف می‌کنیم. قول آقای مدیرعامل خیلی زود محقق شد و کمتر از سه دقیقه بعد از این گفتگو، نماینده کارگران با ایلنا تماس گرفت. از آنجا که این گفتگو قابلیت روشنگری دارد، متن گفتگو در ادامه می‌آید.
ایلنا: شما آقای [...] رئیس شورای اسلامی کار شرکت کنتورسازی ایران هستید؟
نماینده کارگران: بله. خودم هستم.
ایلنا: شما با خبرنگار ما صحبت کرده بودید؟
نماینده کارگران: بله.
ایلنا: شما گفته بودید از کارخانه مطالباتی دارید. درباره دو ماه حقوق معوقه و...
نماینده کارگران: بله. ما دو ماه حقوق معوقه داریم که آن هم دارد انشاالله حل می‌شود. بن کارگری، عیدی و پاداش هم طلبکاریم.
ایلنا: پس چرا برای ما تکذیبیه فرستادید. مگر ما ننوشته بودیم که دو ماه حقوق نگرفته‌اید؟
نماینده کارگران: بله. خوب «امروز» پرداخت کردند. من که نمی‌توانم بگویم پرداخت نکردند.
ایلنا: امروز پرداخت کردند... بعد از انتشار خبر ما؟ شما (خبر ما را) تکذیب کردید؟
نماینده کارگران: بله. وقتی امروز دادند من که نمی‌توانم بگویم ندادند. تکذیب کردم.
ایلنا: باشه. خیلی ممنون.
نماینده کارگران: از شما ممنون.
[قطع تماس]
هرچند ایلنا بعد از این گفتگو از طریق منابع کارگری‌اش در کارخانه کنتورسازی مطلع شد که بر خلاف گفته نماینده کارگران، حتی مطالبات تمامی کارگران در روز پنجشنبه ۱۹ دی‌ماه (همزمان با ارسال تکذیبیه «تمامی موارد مندرج در خبر») پرداخت نشده است و مطالبات یک ماه از دو ماه کارگران پیمانی این کارخانه روز دوشنبه پرداخت شده است.
اما از آنجا که تمامی موارد مطرح شده در آن گفتگو، از جمله بدهی بیمه‌ای کارخانه کنتورسازی به تامین اجتماعی تکذیب شده بود، تحقیقاتی در این رابطه انجام شد و متوجه شدیم آقای «علیرضا محسنی» مدیرکل تامین اجتماعی استان قزوین، دو روز پیش از ارسال این خبر گفتگویی با پایگاه خبری تامین اجتماعی انجام داده و طی این مصاحبه از بدهی بیش از چهار میلیارد تومانی این کارخانه خبر داده بود.

آلومتک
در تاریخ پنجم دی‌ماه، خبری به نقل از رئیس شورای اسلامی کار کارخانه آلومتک مبنی بر ۳ ماه تعویق حقوق کارگران این کارخانه در ایلنا منتشر شد. در تاریخ ۱۷ دی‌ماه جوابیه‌ای از سوی مدیرعامل این کارخانه به ایلنا ارسال شد که حاوی مطالب جالبی است که در موقع مناسب به آن می‌‌پردازیم. اما نکته قابل تأمل نامه‌ای از سوی رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه خطاب به مدیرعامل، به ضمیمه این جوابیه مدیرعامل به ایلنا ارسال شده بود که ضمن انتشار تصویر نامه، ذکر بخش‌هایی از این نامه برای روشنگری در این خصوص خالی از فایده نخواهد بود.

مدیریت محترم کارخانجات آلومتک
جناب آقای [...]

«... در بحث خبرگزاری صحبت‌های اینجانب خطاب به عملکرد مدیریت سابق بود که این مبحث‌ها با تلفن همراه و درمینی بوس تیم ورزشی ا نجام گردید.»... «... و همچنین در گفت گوی آنروز کلی از ارزش‌ها و هیئت همراه جنابعالی تقدیر کردیم»... «گفته شد که در زمان ایشان ما کارگران و نماینده‌های کارگری استرس اخراج کارگر نداریم»... «در حال حاضر شرکت در حال رو به رشد و گرفتن سفارش و رضایت مشتریان می‌باشد انشاء الله این تلاش‌ها شما و سایر عزیزان زحمت کش به بار بنشیند و شاهد مجدد آلومتک فعال و پویا باشیم.» اما بشنوید از گفتگوی ایلنا با رئیس شورای اسلامی کار آلومتک پس از دریافت این جوابیه که روز چهارشنبه، ۲۵ دی‌ماه انجام گرفت و بخش‌هایی از آن به تناسب موضوع در ادامه می‌آید: «مطالبات معوقه کارگران شرکت آلومتک متاسفانه همچنان باقی مانده است.»... «معوقات کارگران سه ماه تعویق حقوق است که در زمان مدیریت جدید روی داده و مشکلات بیمه‌ای و مالیاتی شرکت مربوط به مدیریت سابق کارخانه است.»... «ممکن است چند عدد و رقم از جانب من جابجا گفته شده باشد اما این نمی‌تواند ما را از موضوع اصلی که پی گیری معوقات و مطالبات کارگران است دور کند.»

نیشکر هفت تپه
نمونه سوم، مربوط به مجتمع کشت و صنعت هفت تپه است و بر خلاف سایر موارد تکذیبیه‌ای به ایلنا ارسال نشده است. یک فعال شناخته شده جامعه کارگری ایران و از کارگران مجتمع هفت تپه به نام «رضا رخشان» روز سه‌شنبه، ۲۴ دی‌ماه به ایلنا خبر داد که پیرو گفتگوی ۳۰ آذرماه با ایلنا، توسط حراست مجتمع هفت تپه با تهدید اخراج مواجه شده است.
«رضا رخشان» از فعالان مستقل صنفی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه به خبرنگار ایلنا گفت: به دلیل رسانه‌ای کردن مشکلات صنفی همکارنش توسط عوامل کارفرما (حراست) تهدید به اخراج شده‌ است.
وی یادآور شد: اواخر آذرماه امسال جمعی از کارگران این مجموعه در اعتراض به تاخیری که در پرداخت مطالبات مربوط به حقوق ماه‌های مهر، آبان و پاداش سالیانه آن‌ها به وجود آمده‌ بود برای مدت چند روز در محوطه کارخانه اجتماعات اعتراضی برگزار کردند و در ‌‌نهایت با دریافت مطالبات خود به کار خویش بازگشتند.
رخشان با اشاره به اخباری که‌‌ همان زمان به نقل از وی در رابطه با مشکل صنفی به وجود آمده در خبرگزاری ایلنا منتشر شده بود، گفت: پس از آنکه کارفرما مطالبات کارگران را پرداخت کرد، عوامل مدیریت مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت‌تپه من را به دلیل رسانه‌ای شدن این ماجرا احضار و تهدید به اخراج کردند و هم اکنون مطلع شده‌ام که پرونده استخدامی من توسط عوامل کارفرما در دست بررسی است.
وی بابیان اینکه گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی مطابق هیچ قانونی جرم تلقی نمی‌شود گفت: کارفرمای دولتی مجتمع نیشکر هفت‌تپه حق ندارد به دلیل رسانه‌ای شدن مشکلات کارگران مرا اخراج کند.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه این تهدید در تعارض آشکار با منشور حقوق شهروندی دولت یازدهم است، گفت: از رئیس جمهور و هیات همراش که هم اکنون در استان خوزستان حضور دارند، انتظار دارم تا به این مسئله رسیدگی کنند.
رخشان اشاره بابیان اینکه وی هم اکنون بصورت قرارداد کاری و موقت در مجتمع نیشکر هفت‌تپه کار می‌کند، گفت: ابتدای آذرماه امسال پس از سه سال اخراج و دوری از محیط کار به صورت قراردادی در مجتمع نیشکر هفت‌تپه استخدام شدم و این قرارداد نیز در آخر اسفند ماه خاتمه می‌یابد.
وی با اشاره اینکه وی درگذشته نزدیک به ۱۵ سال در مجتمع نیشکر هفت‌تپه به عنوان کارگر مشغول کار بوده است، گفت: پس از آنکه در سال ۸۸ به دلیل انجام فعالیت‌های صنفی به مدت ۱۷ روز بازداشت شدم، کارفرما بدون در نظر گرفتن شرایط قانون کار مرا به بهانه ترک کار و غیبت غیر موجه اخراج کرد.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت‌تپه یادآور شد: به موجب ماده ۱۷ قانون کار چنانچه کارگری در زمان اشتغال بازداشت شود اما این بازداشت منجر به محکومیت وی نشود، قرارداد این کارگر در مدت بازداشت به حالت تعلیق درآمده و دوباره به کار سابق خود بازمی‌گردد.
رخشان با بیان اینکه پس از اثبات بیگناهی و آزاد شدنش برای شکستن حکم اخراج و بازگشت بکار خود به مراجع قانونی مراجعه کرد، گفت: در ‌‌نهایت توانستم از دیوان عدالت اداری رای بازگشت به کار خود را بگیرم اما مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار به این رای ترتیب اثر نداده و بازهم حکم به اخراج من دادند و آذرماه امسال پس از سه سال دوری بصورت قراردادی به کارخانه بازگشته‌ام.

---------------------------------------

شکایت ۱۵۰۰ کارگر بیمه‌شده از بروز تخلفات در تامین اجتماعی

یک وکیل دادگستری گفت: گروهی از کارگران بیمه شده سازمان تامین اجتماعی به استناد گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس از این سازمان به وی وکالت پیگیری قضایی داده‌اند.
«خلیل بهرامیان» با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از کارگران شاغل و بازنشسته‌ای که تحت پوشش خدمات بیمه‌ای و درمانی سازمان تامین اجتماعی قراردارند از طریق نمایندگان خود به وی وکالت داده‌اند تا بابت تخلف‌های احتمالی مسئولان سازمان تامین اجتماعی در مراجع قضایی اقامه دعوی کند.
وی بابیان اینکه در حال حاضر به استناد مدارک موجود از جمله گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس از عملکرد سازمان تامین اجتماعی سرگرم نوشتن شکایت اولیه است، گفت: به احتمال قوی نوشتن دادخواست شکایت چهارشنبه آینده تکمیل و برای پیگیری در دادسرای کارکنان دولت ثبت خواهد شد.
این وکیل دادگستری در توضیح دادخواست شکایت خود گفت: به موجب این دادخواست علیه همه اشخاص حقیقی و حقوقی که در سه دهه گذشته در سازمان تامین اجتماعی دارای مسئولیت بوده و از همین طریق با عملکرد نادرست خود خساراتی را متوجه سازمان تامین اجتماعی و حقوق بیمه شدگان آن کرده‌اند اقامه دعوی خواهد شد.
وکیل دادگستری بایادآوری اینکه سازمان تامین اجتماعی یک موسسه عمومی غیر دولتی است که وظیفه دارد به خانواده کارگران بیمه شده خدمات بیمه‌ای و درمانی ارائه کند، گفت: گزارش منتشر شده از سوی هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی نشان داد که مدیریت اخیر سازمان تامین در دوره حضور خود مرتکب تخلف‌هایی شده است و این درحالی است که در همین مدت، خانواده‌های بسیاری از بیمه شدگان این سازمان به دلیل مشکلات مالی در معرض آسیب‌های جدی اجتماعی قرار داشتند.
وی بایادآوری اینکه در دادخواست شکایت قرار است به تمامی تخلفات احتمالی که در سه دهه گذشته در سازمان تامین اجتماعی رخ داده است رسیدگی شود، گفت: پس از ثبت شکایت در دادسرای کارکنان دولت، تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در حجمی گسترده و با هماهنگی دستگاه قضایی، نهاد ریاست جمهوری و کمسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد.

توضیح یکی از نمایندگان کارگران
در همین رابطه، «پروین محمدی» از نمایندگان کارگرانی که در رابطه با پیگیری قانونی تخلفات انجام شده در سازمان تامین اجتماعی به آقای خلیل بهرامیان وکالت داده‌اند، به ایلنا گفت: پس از انتشار اخبار حیف و میل اموال سازمان تامین اجتماعی، نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از کارگران بیمه شده سازمان تامین اجتماعی به عنوان بخشی از مالکان این سازمان عمومی غیر دولتی با امضاء طوماری به نمایندگان خود وکالت دادند تا از طریق استخدام وکیل دادگستری این موضوع را در دستگاه قضایی پیگیری کنند.
وی بابیان اینکه امضا کنندگان این طومار از کارگران شاغل بازنشسته واحدهای صنعتی و خدماتی هستند، گفت: جمع آوری امضا برای پیگیری این موضوع هنوز ادامه دارد.
این فعال صنفی کارگری بایادآوری اینکه نمایندگان امضا کنندگان این طومار در سال ۹۱ با جمع‌آوری طومار‌ی ۴۰ هزار امضایی، درخواست کارگران معترض را برای افزایش واقعی دستمزد به مسئولان وقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعکس کرده بودند، گفت: به موجب متن این طومار نمایندگان امضا کنندگان می‌توانند در اعتراض به غارتگری‌های انجام شده علاوه بر به‌کارگیری همه اقدامات مقتضی، از طریق استخدام وکیل علیه همه اشخاص حقیقی و حقوقی (دولتی و غیر دولتی) که در سوء استفاده‌های صورت گرفته نقش داشته‌اند، در دادگاه صالحه اقامه دعوی کنند.

---------------------------------------

تعویق ۲ تا ۴ ماه از حقوق کارگران پروژه پل میانگذر دریاچه ارومیه

جمعی از کارگران شاغل و بیکار شده پروژه «پل میان گذر» دریاچه ارومیه که زیر نظر شرکت صنایع دریایی ایران صدرا فعالیت دارند با حضور در دفتر ایلنا در ارومیه به مشخص نبودن آینده شغلی خود اعتراض کردند و خواستار دریافت مطالبات معوقه‌شان شدند.
یکی از کارگران شرکت صنایع دریایی ایران صدرا به نمایندگی از همکارانش گفت: از سال ۸۲ که شرکت صنایع دریایی ایران صدرا فعالیت خود را در پروژه پل میان‌گذر ارومیه آغاز کرد، ۴۰۰ کارگر مشغول به کار شدند اما تا امروز تعداد کارگران به ۲۰ نفر کاهش یافت.
با بیان اینکه تعداد کارگران این شرکت تا پایان مهر ماه سال جاری ۳۰ کارگربود در ادامه افزود: ۱۰ کارگر با سوابق کار ۷ تا ۱۰ سال ابتدای آبان ماه بیکار شدند که هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه خودرا از پیمانکار شرکت صنایع دریایی ایران صدرا دریافت کنند.
او در خصوص معوقات مالی این تعداد کارگر گفت: این کارگران دو ماه حقوق (شهریور و مهر) بعلاوه سنوات پایان خدمت، حق مرخصی، حق اولاد، وسایر مزایای قانونی خود را از پیمانکار طلب دارند.
نماینده کارگران در بخش دیگری از سخنان خود در مورد معوقات حقوقی ۲۰ کارگر شاغل پل میانگذر ارومیه گفت: ۲۰ کارگری که در اجرای پروژه پل میانگذار دریاچه ارومیه باقی مانده‌اند بیش از ۴ ماه است که حقوق‌شان به تاخیر افتاده است.
به گفته وی، بهانه شرکت دریایی صدرا در پرداخت نشدن معوقات مالی این تعداد کارگر، کمبود منابع مالی و عدم پرداخت صورت وضعیت‌های مالی شرکت از جانب طرف قرار داد خود عنوان می‌شود.
او با بیان اینکه برای پی گیری مطالبات معوقه‌مان به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شکایت کرده‌ایم در خاتمه افزود: با وجود آنکه از هیئت تشخیص اداره کار رأی به مصادره اموال پیمانکار گرفته‌ایم اما متاسفانه کارفرما با اتمام بخش اصلی پروژه، تجهیزات خود را به مکانی دیگر انتقال داده است.
او در خاتمه با بیان اینکه شرکت صنایع دریایی صدرا موظف به پرداخت مطالبات قانونی کارگران خود است افزود: تا به امروز این شرکت حاضر به پرداخت مطالبات معوقه کارگران نشده و در این زمینه سایر مسئولان استانی نیز پاسخگو نیستند.
حداکثر تا پایان بهمن ماه مطالبات معوقه کارگران پرداخت می‌شود
در این زمینه «علی رضا ناصح» مدیر پروژه پل میانگذر دریاچه ارومیه پرداخت نشدن دو الی سه ماه از حقوق کارگران را تایید کرد و دلیل تأخیر در پرداخت حقوق کارگران را پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی شرکت بعد از اتمام کار دانست.
او با بیان اینکه وزارت راه مسکن و شهرسازی مسئول پرداخت صورت وضعیت‌ها ی مالی شرکت مجری «صنایع دریایی صدرا» است، به ایلنا گفت: در صورت پرداخت شدن صورت وضعیت‌های مالی شرکت صنایع دریایی صدرا به عنوان مجری پروژه پل میانگذار دریاچه ارومیه همه بدهی کارگران حداکثر تا پایان بهمن ماه پرداخت می‌شود.
این کارفرما در این زمینه تاکید کرد: در صورت پرداخت نشدن صورت وضعیت مالی شرکت از سوی این وزارت خانه، شرکت صدرا منابع مالی دیگری را برای پرداخت مطالبات مالی کارگران در نظر می‌گیرد.

---------------------------------------

۸۱ کارگر در دو استان مسموم شدند

۶۹ نفر از کارگران یک کارگاه پسته پاک کنی در کرمان و ۱۲ کارگر سردخانه‌ای در بیرجند بر اثر استنشاق گاز منو اکسید کربن مسموم شدند.
به گزارش دریافتی ایلنا، حادثه کرمان که به مصدومیت ۶۹ کارگر کارگاه پسته پاک کنی انجامید، در ساعت ۷ و ۵۸ دقیقه صبح امروز رخ داد.
اورژانس کرمان گزارش داده است که تعدادی از این کارگران در محل درمان شده‌اند و ۳۹ نفر برای درمان بیشتر به بیمارستان منتقل شدند.
مدیر اورژانس کرمان در گفتگو با خبرگزاری دولت، علت بروز این حادثه را تهویه نامناسب سالن این کارگاه عنوان و اعلام کرد دودی که از بخاری این کارگاه خارج می‌شد، بوسیله فن به داخل نفوذ می‌کرد و منجر به مسمومیت کارگران این کارگاه شده بود.

حادثه بیرجند
در حادثه دوم که در بیرجند رخ داد، ۱۲ کارگر سردخانه‌ای در بیرجند نیز بر اثر استنشاق گاز منو اکسید کربن مسموم شدند.
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این کارگران دیروز در سردخانه‌ای در کیلومتر ۱۵ جاده بیرجند - مشهد بر اثر استشمام گاز منو اکسیدکربن ناشی از دود ماشین لیفتراک و همچنین دود زغال و چوب که برای گرمایش استفاده شده بود دچار مسمومیت شدند.
آقای آذرکیش افزود: ۸ نفر از این کارگران با کمک امدادگران اورژانس در محل درمان شدند و ۴ نفر دیگر نیز به بیمارستان ولی عصر اعزام شدند. [اخبار تکمیلی ارسال می‌شود]

---------------------------------------

تهدید به اخراج یک فعال صنفی کارگران «هفت‌تپه» به دلیل گفتگو با ایلنا

یک فعال صنفی کارگری در مجتمع کشت صنعت نیشکر هفت‌تپه به دلیل انعکاس مشکلات صنفی همکارنش تهدید به اخراج شد. «رضا رخشان» از فعالان مستقل صنفی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه به خبرنگار ایلنا گفت: به دلیل رسانه‌ای کردن مشکلات صنفی همکارنش توسط عوامل کارفرما تهدید به اخراج شده‌ است.
وی یادآور شد: اواخر آذرماه امسال جمعی از کارگران این مجموعه در اعتراض به تاخیری که در پرداخت مطالبات مربوط به حقوق ماه‌های مهر، آبان و پاداش سالیانه آنها به وجود آمده‌ بود برای مدت چند روز در محوطه کارخانه اجتماعات اعتراضی برگزار کردند و در نهایت با دریافت مطالبات خود به کار خویش بازگشتند.
رخشان با اشاره به اخباری که همان زمان به نقل از وی در رابطه با مشکل صنفی به وجود آمده در خبرگزاری ایلنا منتشر شده بود، گفت: پس از آنکه کارفرما مطالبات کارگران را پرداخت کرد، عوامل مدیریت مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت‌تپه من را به دلیل رسانه‌ای شدن این ماجرا احضار و تهدید به اخراج کردند و هم اکنون مطلع شده‌ام که پرونده استخدامی من توسط عوامل کارفرما در دست بررسی است.
وی بابیان اینکه گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی مطابق هیچ قانونی جرم تلقی نمی‌شود گفت: کارفرمای دولتی مجتمع نیشکر هفت‌تپه حق ندارد به دلیل رسانه‌ای شدن مشکلات کارگران مرا اخراج کند.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه این تهدید در تعارض آشکار با منشور حقوق شهروندی دولت یازدهم است، گفت: از رئیس جمهور و هیات همراش که هم اکنون در استان خوزستان حضور دارند، انتظار دارم تا به این مسئله رسیدگی کنند.
رخشان اشاره بابیان اینکه وی هم اکنون بصورت قرارداد کاری و موقت در مجتمع نیشکر هفت‌تپه کار می کند، گفت: ابتدای آذرماه امسال پس از سه سال اخراج و دوری از محیط کار به صورت قراردادی در مجتمع نیشکر هفت‌تپه استخدام شدم و این قرارداد نیز در آخر اسفند ماه خاتمه می‌یابد.
وی با اشاره اینکه وی درگذشته نزدیک به ١۵ سال در مجتمع نیشکر هفت‌تپه به عنوان کارگر مشغول کار بوده است، گفت: پس از آنکه در سال ٨٨ به دلیل انجام فعالیت‌های صنفی به مدت ١٧ روز بازداشت شدم، کارفرما بدون در نظر گرفتن شرایط قانون کار مرا به بهانه ترک کار و غیبت غیر موجه اخراج کرد.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت‌تپه یادآور شد: به موجب ماده ١٧ قانون کار چنانچه کارگری در زمان اشتغال بازداشت شود اما این بازداشت منجر به محکومیت وی نشود، قرارداد این کارگر در مدت بازداشت به حالت تعلیق درآمده و دوباره به کار سابق خود بازمی‌گردد.
رخشان با بیان اینکه پس از اثبات بیگناهی و آزاد شدنش برای شکستن حکم اخراج و بازگشت بکار خود به مراجع قانونی مراجعه کرد، گفت: در نهایت توانستم از دیوان عدالت اداری رای بازگشت به کار خود را بگیرم اما مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار به این رای ترتیب اثر نداده و بازهم حکم به اخراج من دادند و آذرماه امسال پس از سه سال دوری بصورت قراردادی به کارخانه بازگشته‌ام.

---------------------------------------

از امروز درمانگاه‌های وزارت نفت کارگران موقت و پیمانی را نمی‌پذیرند

رئیس خدمات پشتیبانی بهداشت و درمان صنعت نفت و گاز استان فارس روز گذشته با صدور بخشنامه‌ای به روسای درمانگاه‌های ۸ واحد صنعتی، دستور توقف ارائه خدمات توسط درمانگاه‌های مستقر در این واحد‌ها به کارگران پیمانکاری و قرارداد موقت را صادر کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در منطقه، فریدون جمشیدی، رئیس خدمات پشتیبانی بهداشت و درمان صنعت نفت و گاز استان فارس در بخشنامه‌ای که ۲۳ دی‌ماه سال جاری به روئسای درمانگاه‌های موجود در مناطق عملیاتی «آغار»، «دالان»، «لاوان»، «گاز پارسیان»، «تابناک»، «ایثار»، «سعادت‌آباد» و «S۱ فراشمند» صادر کرده، از آنان خواسته است که کارگران پیمانی و قرارداد موقت را نپذیرند و آنان را به درمانگاه‌های تامین اجتماعی بیرون از واحدهای محل اشتغال‌شان ارجاع دهند.

---------------------------------------

کارگران پتروشیمی رازی خواستار حضور رئیس‌جمهور در بندر امام شدند

حدود هزار نفر از کارگران پیمانی پتروشیمی رازی صبح امروز، هم‌زمان با سفر رئیس جمهور به خوزستان، برای چهارمین بار طی دو هفته اخیر در مقابل دفتر مرکزی تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، نماینده کارگران پتروشیمی رازی در چهارمین تجمع اعتراض‌آمیزشان طی دو هفته اخیر که صبح امروز بیرون از محل کارخانه صورت گرفت، خواستار حضور «روحانی» در منطقه صنعتی بندر امام و آگاهی از مشکلات کارگران پیمانی شدند.
نماینده کارگران پتروشیمی رازی که نخواست نامش فاش شود، تجمع امروز کارگران را به دلیل سفر رئیس جمهور به خوزستان متفاوت با سایر تجمعات دو هفته اخیر خواند و گفت: کارگران پیمانی پتروشیمی رازی انتظار دارند روحانی به بندر امام نیز سفر کند و از نزدیک با مشکلات کارگران پیمانی آشنا شود.
او مطالبه کارگران را رفع تبعیض حقوق کارمندان رسمی با کارگران پیمانی خواند و گفت: بعد از تجمع حدود هزار نفر از کارگر این مجتمع در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته و تجمع روز یکشنبه (۲۲ دی ماه)، هنوز هیچ یک از مسئولان پتروشیمی پاسخگوی مطالبات کارگران نشده‌اند.
این کارگر گفت: عصر دیروز (دوشنبه ۲۳ دی) بعد از گذشت دو هفته از اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی، کارفرمای اصلی پتروشیمی رازی به همراه سایر نمایندگان کارفرمایی جلسه‌ای مشترک با نمایندگان کارگری برگزار کردند.
او در خصوص نتیجه مذاکرات دیروز نمایندگان کارگران پیمانی با کارفرما گفت: کارگران پیمانی از جلسه دیروز نتیجه‌ای نگرفتند و او فرصت خواست در این زمینه با اعضای هیئت مدیره پتروشیمی رازی که در کشور ترکیه زندیگی می‌کنند مذاکره کند.

---------------------------------------

کارگران قند اهواز در مسیر عبور رئیس جمهور تجمع کردند

حدود ۶۰ نفر از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که طی دو سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به تعطیلی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کرده‌اند، صبح امروز همزمان با سفر رئیس جمهور به اهواز نیز در مسیر عبور او از فرودگاه به مصلی تجمع کردند. این کارگران دیروز نیز تجمعی ۵۰ نفره را شکل داده بودند.
«هوشنگ طاهری»، نماینده کارگران روز گذشته درباره پیشنه مشکلات کارگران قند و تصفیه شکر اهواز به ایلنا گفته بود: هیئت دولت سابق در دور دوم سفرهای استانی خود به خوزستان برای حل مشکلات کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز مصوبه‌ای را تصویب کرد که این مصوبه نه تنها نتوانست مشکلات کارخانه و کارگران را رفع کند بلکه بعد از تصویب آن گره‌ای باز نشدنی به مشکلات کارگران افزوده شد. [اخبار تکمیلی ارسال خواهد شد.]

---------------------------------------

تجمع جمعی از کارگران شرکت واحد در اعتراض به برگزاری مقدمات انتخابات شورا

در حالی که به گفته یکی از اعضای شورای اسلامی کار شرکت واحد، برگزاری انتخابات مربوط به این تشکل کارگری تا نیمه بهمن‌ماه خاتمه می یابد، صبح امروز جمعی از کارگران شرکت واحد بار دیگر در اعتراض به نحوه برگزاری مقدمات برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار این واحد خدماتی در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.
«رحیم عباسی» یکی از اعضای عضو شوراهای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به خبرنگار ایلنا گفت: انتخابات مربوط به شوراهای اسلامی کار مناطق و سامانه‌های این مجموعه خدماتی از ابتدا تا نیمه بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
به گفته این مقام کارگری در شرکت واحد، با پیگیری‌های که توسط آقای «یحی عظیمی» مشاور مدیرعامل شرکت واحد و نماینده کارفرما در شوراهای اسلامی کار این مجموعه انجام شد، روند برگزاری انتخابات این تشکل کارگری از سر گرفته شده است.
وی افزود: در همین راستا مسئولان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هفته گذشته آزمون کتبی مربوط به تایید صلاحیت داوطلبان شرکت در انتخابات شورای اسلامی کار در مناطق و سامانه‌های مختلف شرکت واحد را برگزار کرده‌اند.
این اظهارات در حالی است که آقای رحیم عباسی پیش از این در نخستین روز از ماه جاری از توقف روند برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار، بسته شدن دفاتر این تشکل در مناطق و سامانه‌های کار شرت واحد به دلیل ثبت شکایت‌برخی کارگران شرکت واحد در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داده بود.
به گفته این عضور شورای اسلامی کار شرکت واحد، باپیگیری‌های آقای نماینده کارفرما، در نهایت اداره کار استان تهران این شکایت‌ها را وارد ندانست و در نتیجه روند برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار در شرکت واحد از سر گرفته شد.

اعتراض جمعی از کارگران
این اظهارات در حالی از سوی عضو شورای اسلامی کار شرکت واحد تهران مطرح می‌شود که صبح امروز بار دیگر گروهی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با تجمع در محوطه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به از سر گیری روند برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار این مجموعه اعتراض کردند.
بنا بر ادعای این کارگران، مدیریت شرکت واحد در مقام کارفرما از ابتدای برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار در مناطق و سامانه‌های مختلف شرکت واحد، مرتکب تخلفاتی در خصوص تشکیل و برگزاری نمایشی مجمع عمومی کارکنان با حضور افراد سوری و انجام ندان دستورات از پیش مشخص شده این مجامع شده‌است.
معترضان که معتقدند بازرسان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدا در جریان این تخلفات بوده‌اند، خواهان ورود جدی مسئولان ارشد وزارت کار و به ویژه سازمان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی برای ابطال روند برگزاری این انتخابات هستند.
معترضان همچنین با یادآوری اینکه در پی مراجعه آنها به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مسئولان این وزارت خانه دستور توقف برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار در مناطق مختلف شرکت واحد را صادر کرد، افزودند: پس از یک وقفه کوتاه مسئولان سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران این دستور توقف وزارت کار را نادیده گرفته و هم اکنون با همکاری مدیریت شرکت واحد روند برگزاری این انتخابات را پیگیری می‌کنند.

---------------------------------------

تجمع اشتباهی کارگران قند اهواز به قصد دیدار با رئیس جمهور

جمعی از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که طی دو سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به تعطیلی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کرده‌اند، به دلیل آنکه گمان می‌کردند رئیس جمهور امروز به اهواز سفر می‌کند، صبح امروز در مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
«هوشنگ طاهری»، نماینده کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در این تجمع حضور یافته بود، به ایلنا گفت: حدود ۵۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در ۳۸ماه گذشته بلاتکلیف بوده‌اند، با شنیدن خبر سفر رئیس جمهور به شهر اهواز، صبح امروز - دوشنبه- در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان نسبت به مشکلاتشان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
او با اشاره به اینکه هدف از تجمع امروز کارگران قند اهواز دیدار با رئیس دولت و هیئت همراه بود، اظهار داشت: این در حالی است که کارگران با تجمع در مقابل استانداری متوجه شدند سفر هیأت دولت به استان خوزستان هنوز انجام نشده و قرار است این سفر فردا صورت گیرد.
این فعال کارگری در زمینه مشکلات کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز یادآور شد: هیئت دولت سابق در دور دوم سفرهای استانی خود به خوزستان برای حل مشکلات کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز مصوبه‌ای را تصویب کرد که این مصوبه نه تنها نتوانست مشکلات کارخانه و کارگران را رفع کند بلکه بعد از تصویب آن گره‌ای باز نشدنی به مشکلات کارگران افزوده شد.
طاهری در تشریح جزئیات مصوبه دولت دهم گفت: هیات دولت در زمان آقای احمدی‌نژاد مصوب کرد که کارخانه قند اهواز از مالکیت بانک ملی و بانک ملت خارج و به قیمت دفتری به وزارت صنایع و معادن واگذار شود، اما بعد از مدتی، به تشخیص وزارت صنایع و معادن، انتقال کارخانه از بخش خصوصی به دولت مغایر قانون تشخیص داده شد.
او با بیان اینکه این مصوبه در پایان دولت گذشته با اعتراض چندین باره کارگران باطل اعلام شد، افزود: با ابطال این موصوبه مجددا وزارت صنعت، معدن و تجارت تکلیف کارخانه و پرداخت حقوق معوقه کارگران را به بانکهای سهام دار کارخانه (ملی و ملت) محول کرد.
او افزود: متاسفانه بانک‌های مذکور بعنوان مالکین کارخانه حاضر نیستند مسئولیت کارخانه را برعهده بگیرند و این مساله مشکلات کارگران و کارخانه را پیچیده کرده است.
نماینده کارگران با بیان اینکه این بانک‌ها با با ارسال نامه‌ای به کمسیون فرعی دولت نسبت به این موضوع معترض شده‌اند، اظهار داشت: با این حال دولت با اعتراض این بانک‌ها موافقت نکرده و با این وجود همچنان آنان در تعیین تکلیف کارخانه و کارگران‌شان کوتاهی می‌کنند.
این کارگر به نمایندگی از سایر کارگران قند اهواز از دولت آقای روحانی خواست راهکار کار‌شناسی شده‌ای را برای برسی و رفع مشکلات کارخانه قند اهواز و کارگران بیکار شده‌اش ترسیم کنند تا آنان نیز در آستانه سال نو با دریافت مطالبات و رفع مشکلات کارخانه خبر خوشحال کننده‌ای را برای خانواده‌های‌شان ببرند.

---------------------------------------

کارگران پتروشیمی بوعلی ناچار به امضای قرار داد شدند

کارگران پتروشیمی بوعلی سینا که طی سه ماه گذشته از امضای قراردادی که ناعادلانه می‌خواندند خودداری کرده بودند، سرانجام با سیاستی که پیمانکار در پیش گرفت، ناچار به امضای این قرار داد شدند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بیش از ۱۶۰ کارگر پیمانی پتروشیمی بوعلی سینا که به شرایط ناعادلانهٔ قرارداد پیشنهادی پیمانکار (شرکت فرا صنعت) معترض بودند و از امضای آن خودداری می‌کردند، پس از به کارگیری سیاست تهدید از جانب این شرکت پیمانکاری، به امضای قرارداد تن دادند.
این کارگر پتروشیمی بوعلی سینا در تشریح آنچه سیاست تهدید از جانب پیمانکار می‌خواند، گفت: پس از سه ماه مقاومت و در سومین روزی که پیمانکار از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کرده بود و کارگران به ناچار خارج از محوطه کارخانه تجمع کرده بودند، مینی بوسی حامل کارگران روزمزد را به کارخانه آوردند تا با تحریک و تهدید ضمنی معترضان، آن‌ها را به امضای قرارداد ترغیب کنند.
این نماینده کارگری تصریح کرد: این حربه موثر واقع شد و کارگران معترض برای حفظ شغل‌شان به امضای قرارداد پیشنهادی شرکت پیمانکاری تن دادند.
وی در پایان بیان کرد: البته به کارگران قول داده شده است که تا پایان هفته جاری، جلسه‌ای میان نمایندگان آنان، پیمانکار و کارفرما به منظور بررسی مطالباتشان برگزار شود.
گفتنی است ایلنا پیش از این در تاریخ 17 دی‌ماه خبر داده بود که پیمانکار پتروشیمی بوعلی سینا در واکنش به خودداری کارگران واحد تعمیرات و نگهداری از امضای قرارداد، کارت ورود به کارخانه را از آن‌ها گرفته بود و کارگران تا پایان روز چهارشنبه که قرارداد را امضا کردند، اجازه ورود به کارخانه را نداشتند.
همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا (زیر نظر هلدینگ خلیج فارس) در ابتدای سال جاری به کارگران پیمانی واحد تعمیرات و نگهداری قول داده بود تا مزد پایه آن‌ها مانند کارگران سایر کارخانه‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا کند که این مبلغ در ماه‌های اخیر به صورت کارت هدیه به کارگران پرداخت می‌شد اما در قراردادی که اواخر شهریور ماه به کارگران ارائه شد، مزدپایه‌ آن‌ها افزایش پیدا نکرده بود و کارگران نیز به نشانه اعتراض، بیش از ۳ ماه بود که از امضای قرارداد خودداری می‌کردند.

---------------------------------------

جزئیاتی از حادثه سقوط سه کارگر در مشهد از ارتفاع ۳۵ متری

یکی از پرسنل آتشنشانی مشهد که صبح امروز در محل سقوط سه کارگر از ارتفاع ۳۵ متری ساختمانی در حال احداث حضور داشته است، در گفتگو با ایلنا جزئیاتی از حادثه امروز را تشریح کرد.
به گزارش ایلنا، این حادثه در ساعت ۱۰ صبح امروز در محله مرفه نشین «احمدآباد» زمانی رخ داد که کارگران مشغول باز کردن داربست‌های نمای یک ساختمان حدود ۵۰ متری بودند که بر اثر‌‌ رها شدن ناگهانی داربست‌ها، هر سه کارگر از ارتفاع ۳۵ متری سقوط کردند.
شاهدان عینی به عوامل آتش‌نشانی گزارش داده‌اند که دوتن از کارگران در هنگام سقوط خود را بین طبقات نجات می‌دهند و با شتاب به زمین برخورد نمی‌کنند اما یکی از کارگران به زمین برخورد می‌کند و پس از تحویل به اورژانس، بر اثر شدت جراحات جان می‌بازد.
گفته می‌شود یکی از کارگران نجات یافته از ناحیه دست دچار شکستگی شده و دیگری دچار جراحاتی در ناحیه سر شده است.
همچنین منابع ما در اورژانس مشهد خبر داده‌اند که از مجموع سه کارگری که در جریان سقوط داربست برج سلمان مجروح شده‌اند، یک نفر به طور سرپایی مداوا شد و دو نفر دیگر به بیمارستان‌های امام‌رضا و شهید کامیابی منتقل شده‌ بودند که تلاش‌ها برای زنده ماندن یکی از آنان بی‌ثمر بوده است.

---------------------------------------

با تصمیم دولت؛ ۴۲۵ کارگر معدن البرز غربی بیکار می‌شوند

نماینده کارگران معدن البرز غربی (سنگ‌رود) گفت: با تصمیم وزارت صنعت‌، معدن و تجارت و شرکت فولاد ایران به زودی این واحد معدنی منحل و تمامی ۴۲۵ کارگر معدنچی بیکار خواهند شد. «مرتضی نیک‌‌پور» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: مقدمات انحلال این معدن، در ۹ آذرماه سال جاری و به بهانه زیان‌ده بودن این معدن استخراج زغال‌سنگ‌ انجام شده است. وی با بیان اینکه قرار است چهارشنبه این هفته در تهران جلسه‌ای قطعی برای رسیدگی به این موضع برگزار شود، گفت: طبق اطلاعات بدست آمده در حالی که در این جلسه نمایندگانی از شرکت فولاد و وزارتخانه‌های صنعت و دارایی حضور دارند، جای نمایندگان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی خالی است. به گفته این کارگر معدنچی مسئولان وزارت صنعت و شرکت فولاد درحالی معدن زغال سنگ سنگرود را زیان دیده اعلام کرده‌اند که در حال حاضر پیمانکار این معدن ماهیانه درآمد قابل توجهی کسب می‌کند. نیک‌پور گفت: تلاش برای انحالال معدن سنگ رود در حالی است، که مدت ۱۹ ماه و ۱۰ روز از سابقه کار این کارگران به دلیل مخالف سازمان تامین اجتماعی جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی‌شود. وی یادآور شد: این مدت سابقه مربوط به سالهای میانه دهه ۸۰ است که در آن زمان مسئولیت استخراج معدن به پیمانکران متعددی سپرده شده بود و در حالی که کارگران آماده کار بودند فعلیت معدن متوقف شده بود. مسئول شورای اسلامی کار معدن البرز غربی گفت: سازمان تامین اجتماعی بابت این مدت بالغ بر یک میلیارد تومان حق بیمه دریافت کرده است اما مسئولان سازمان تامین اجتماعی اکنون این بخش از سابقه کارگران را سخت و زیان آور ثبت نمی‌کند. نیک‌پور افزود: به همین دلیل اکنون کارگران معدنچی سنگرود برای بازنشستگی با مشکل کمبود سابقه مواجه‌اند.

۴۲۵ خانواده کارگری درآمدشان را از دست می‌دهند
در همین رابطه «غلامحسین فلاحتی» مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان گیلان به خبرنگار ایلنا گفت: چنانچه معدن سنگ رود منحل شود، حداقل ۴۲۵ خانواده کارگری در منطقه لوشان با مشکل قطع منبع درآمد مواجه خواهند شد.
وی بابیان اینکه معدنچیان این معدن در حال حاضر نیز زیر نظر پیمانکار مشغول استخراج زغال سنگ هستند، گفت: مسئله زیان‌ده بودن معدن از حدود دو سال پیش مطرح شده است.
این مقام کارگری در استان گیلان با طرح این احتمال که ممکن است موضوع انحلال زغال سنگ سنگ‌رود با هدف خصوصی سازی این واحد معدنی صورت گرفته باشد، گفت: درست نیست معاش و زندگی ۴۲۵ خانواده کارگری دستخوش چنین بهانه‌گیری‌هایی قرار گیرد.
گفتنی است در سال ٨۵، مسئله تعطیلی این معدن مطرح شده بود که پس از مسافرت کارگران به تهران و برپایی تجمعاتی، این اقدام از برنامه دولت احمدی‌نژاد کنار گذاشته شد.

---------------------------------------

کارگران ماشین آلات تراکتورسازی ایران امروز

بار دیگر مقابل دفتر امام جمعه تبریز و استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند

جمعی از کارگران پتروشیمی رازی صبح امروز، یکشنبه، در سومین روز از اعتراضات‌شان به آنچه وجود تبعیض در حقوق و مزایای کارگران پیمانی و کارمندان رسمی می‌خوانند، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از نمایندگان کارگران درباره تجمع امروز به ایلنا گفت: بخشی از کارگران پیمانکاری پتروشیمی رازی صبح امروز (۲۲ دی ماه) به سبب ادامه بی‌توجه‌ای کارفرما به اعتراضات‌شان، که در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه (18 و 19 دی ماه) در مقابل ساختمان دفتر مرکزی این شرکت در بندر امام صورت گرفت بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع آرامی را برپا کردند.
نماینده کارگران پیمانی پتروشیمی رازی مدعی حضور هزار کارگر پیمانی در این تجمع شد و تصریح کرد: خواسته ما کارگران پیمانی پتروشیمی رازی که حدود هزار و ۸۵۰ نفر از مجموع سه هزار کارگر شاغل در این کارخانه هستیم، رفع تبعیض حقوق و مزایا در مقایسه با کارمندان رسمی است.
او گفت: مشکل کارگران پیمانی از آنجایی آغاز شد که از تاریخ یکم اسفند ماه سال ۸۷، ۸۵ درصد سهام پتروشیمی رازی به بخش خصوصی (سرمایه‌گذاری از کشور ترکیه) واگذار شد.
به گفته وی، سطح حقوق کارگران پیمانی کارخانه به نسبت کارگران رسمی که در سمتهای اداری پتروشیمی فعالیت دارند بسیار ناچیز است و این تبعیض باید هر چه سریع‌تر برطرف شود.
همچنین این کارگر در خصوص واکنش کارفرمای اصلی کارخانه به اعتراض صنفی کارگران پیمانکاری پتروشیمی رازی گفت: تا به امروز کارفرمای اصلی کارخانه که ساکن ترکیه است، هیچ عکس العملی را در خصوص اعتراض صنفی کارگران نشان نداده و به گفته مدیر کارخانه، قرار است تا عصر امروز این کارفرما برای حضور در جلسه‌ای مشترک که بین نمایندگان کارگران و سایر مسئولان استانی برگزار می‌شود، حاضر شود. ١۵٧٢٠ ٢٣ ٣۵ ٤ ۴ ۵٧ ٥ ٦٧ ۶ ٧ ٨۵٤٣٠ ٩٠ ٠ ١٨٨ ١٣٨٩ ١٣٩٠ ٢٠٠٧ ٢٠٠٨ ٢٠٠٩ ٢٠١١٠٠٠

---------------------------------------

کارگران ماشین آلات تراکتورسازی ایران امروز

بار دیگر مقابل دفتر امام جمعه تبریز و استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا جمعی از کارگران کارخانه ماشین آلات تراکتورسازی تبریز پیش از ظهر امروز مقابل دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز تجمع کردند.
این کارگران که بیش از ۹ ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ مسئولان استانی به خواسته‌های‌ صنفی‌شان از آیت الله محسن مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی استمداد طلیبدند.
بر پایه همین گزارش نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در پی این تجمع و دیدار با نمایندگان کارگران تجمع کننده دستور داده است تا نماینده‌ای از طرف وی برای پیگیری موضوع در جلسه‌ای که به همین منظور در استانداری آذربایجان شرقی تشکیل می‌شود شرکت نماید.
به گفته یکی از کارگران، امام جمعه تبریز ضمن تعیین نماینده‌ای از جانب خود، نامه‌ای نیز به استاندار آذربایجان شرقی ارسال کرده است.
این گزارش حاکی است کارگران تجمع کننده پس از پیگیری موضوع از طریق امام جمعه تبریز به سمت استانداری آذربایجان شرقی حرکت کنند.
این کارگران با سردادن شعارهایی از حمله «شهید شهیدلر حقمیز ییبلر / کارگر پولن آمریکا گزیبلر» در مقابل استانداری آذربایجان شرقی خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
خبرنگارما گزارش داده است که کارگران قصد ورود به محوطه استانداری آذربایجان شرقی را داشتند که ماموران نیروی انتظامی اجازه این تجمع را ندادند.
بر پایه این گزارش معاون جدید سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی که امروز عصر قرار است معارفه‌اش انجام شود، در جمع این کارگران معترض حاضر شد و در سخنانی بر پیگیری قاطع مشکلات کارگران تاکید کرد.
«سعید شبستری خیابانی» همچنین در گفتگوی کوتاهی با خبرنگار ایلنا در تبریز اظهار داشت: مشکلات کارگران این واحد صنعتی برای ما نگران کننده بوده و بر همین اساس ‌‌‌نهایت تلاش خود را برای رفع مشکلات آنان بکار خواهیم بست.
بر اساس این گزارش، در پی قول قاطع معاون جدید سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی کارگران به تجمع خود پایان دادند. معاون جدید سیاسی امنیتی استاندار آذربایحان شرقی با اشاره به گفتگو با این کارگران معترض اظهار داشت: با توافقی که صورت گرفت مقرر شده است در مهلتی ۱۰ روزه مشکلات کارگران بررسی و اقدام جدی در این خصوص به عمل آید.
شبستری خیابانی افزود: مقرر شده است عصر امروز و فردا در جلسات شورای تأمین مشکلات کارگران ریشه یابی و برای رفع آن تصمیمی عاجل گرفته شود.
گفتنی است، کارگران تراکتورسازی ایران پیش از این با تجمع در مقابل استانداری آذربایجان شرقی و ساختمان صنعت، معدن و تجارت استان، خواستار دریافت مطالبات صنفی‌شان شده بودند.
پرداخت 9 ماه حقوق عقب افتاده، سنوات کارگران بازنشسته شده، تمدید دفترچه‌های تأمین اجتماعی، پرداخت بدهی‌ها به سازمان تامین اجتماعی و بانک‌ها و از سرگیری دوباره تولید را از جمله ممهترین خواسته‌های کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی عنوان شده است.

---------------------------------------

بلاتکلیفی ۲۵۰ نفر از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی شرکت مخابرات

بعد از گذشت بیش از ۱۶ ماه از اعلام نتایج آزمون استخدامی سال ۹۱ شرکت مخابرات ایران، ۲۵۰ نفر از پذیرفته شدگان در رشته ارتباطات سیار هنوز جذب نشده‌اند.
«شهره علی مرادپور»، یکی از قبول شدگان آزمون استخدامی شرکت مخابرات ایران به ایلنا گفت: بعد از گذشت ۱۶ ماه از زمان بر گزاری آزمون استخدامی شرکت مخابرات ایران، هنوز وضعیت اشتغال ۲۵۰ نفر از قبول شدگان این آزمون در رشته ارتباطات سیار مشخص نیست.
او درت شریح جزئیات این خبر گفت: شرکت مخابرات ایران در شهریور ماه سال ۹۱ آزمونی را بعد از حدود ۱۰ سال برای اشتغال۲۵۰۰ نفر در دو رشته ارتباطات سیار و مخابرات استانها به صورت سراسری بر گزار کرد که در ‌‌نهایت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر پس از طی مراحل مصاحبه و ارائه مدارک در رشته مخابرات استان‌ها جذب شدند.
او گفت: از بین پذیرفته شدگان، ۲۵۰ نفر نیز که در رشته ارتباطات سیار پذیرفته شده بودند هنوز بلاتکلیف بوده و شرکت مخابرات در زمینه استخدام آنان کوتاهی می‌کند.
او گفت: این پذیرفته شدگان (در رشته ارتباطات سیار) در پی چندین مرحله پی گیری، بالاخره توانستند شرکت مخابرات را در اسفند ماه سال ۹۱ وادار به دعوت از پذیرفته شدگان برای مصاحبه حضوری کند.
علی مرادپور که به نمایندگی از سایر پذیرفته شدگان سخن می‌گفت در ادامه اظهار داشت: در مصاحبه مذکور هیچ مدرک و نشانی از مصاحبه شونده اخذ نشد که این موضوع علاوه بر آنکه موجب نگرانی مصاحبه شوند گان شد، تایید می کرد مصاحبه مذکو نمایشی است.
به گفته وی، باخره شرکت ارتباطات سیار بعد از پی گیری و نامه نگاری‌های این ۲۵۰ نفر، پذیرفت لیست نهایی قبول شدگان رشته ارتباطات سیار را در آخرین روزهای سال ۹۱ اعلام کند.
او افزود: مسئولان شرکت مخابرات بعد از اعلام اسامی پذیرفته شدگان، وعده دادند که بعد از سپری شدن ایام تعطیلات نوروز (۹۲)، این تعداد پذیرفته شده در شرکت مخابرات شاغل می شوند، اما بعد از گذشت ۱۰ ماه از سال ۹۲ این وعده هنوز محقق نشده و هنوز این ۲۵۰ نفر که نیازمند شغل برای تامین معاش هستند، استخدام نشده‌اند.
او گفت: شرکت مخابرات برای جذب این تعداد نیروی انسانی همکاری ندارد و علاوه بر آن مسئولان شرکت ارتباطات سیار که زیر مجموعه شرکت مخابرات ایران است، قبولی این ۲۵۰ نفر را به رسمیت نمی‌شناسند.
علی مرادپور ادامه داد: اعلام بی‌نیازی از جذب این ۲۵۰ نفر در حالی از سوی مسئولان شرکت مخابرات کشور مطرح می شود که پذیرفته شدگان منتظر، متوجه استخدام تعدادی خارج از لیست قبولی‌ها در شرکت مخابرات شده‌اند.

---------------------------------------

تعدیل تدریجی ۴۵۰ کارگر قطعه‌سازی شمال طی دو سال اخیر

رئیس نهاد کارگری کارخانه «صنایع قالب و قطعه سازی شمال» از تعدیل ۴۵۰ کارگر این واحد طی ۲ سال گذشته خبر داد.
«شهرام موسوی» رئیس شورای اسلامی کار کارخانه صنایع قالب و قطعه سازی شمال، واقع در استان مازندران، به ایلنا گفت: این کارخانه که در زمینه تولید سیستمهای سوخت رسانی انواع خودرو فعالیت دارد به دلیل افزایش تحریم‌های اقتصادی کشور‌های غربی ناچار شد بخشی از نیروی کار خود را به دلیل پایین آمدن منابع مالی‌اش ظرف دو سال گذشته به مرور تعدیل کند.
این کارگر کارخانه قطعه‌سازی با بیان اینکه کاهش تولید خودرو سازان، قطعه سازان را نیز با چالش‌هایی مواجه ساخته است، اظهار کرد: کارفرمای این واحد تولیدی به سبب ناتوانی در پرداخت هزینه‌های تولید در سال ۸۹ با پافشاری شهرداری قائم شهر، ناچار شد کارخانه را از حوزه شهری به شهرک صنعتی بشل در سواد کوه انتقال دهد، همین امر بهانه‌ای شد تا تعداد کارگران از ۵۰۰ نفر به ۶۰ نفر کاهش یابد.
او در این زمینه اضافه کرد: علاوه بر تعدیل گسترده، تعدادی از کارگران نیز بدلیل فاصله زیاد محل زندگی تا کارخانه، به طور خودخواسته این کارخانه را ترک کردند.
موسوی با اشاره به ایجاد فضای امید در بخش صنایع پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، وضعیت تولید در این کارخانه را «در حال بهبودی» توصیف کرد و افزود: در سال جاری پس از روی کار آمدن دولت آقای روحانی وضعیت کارخانه تغییر کرد و در حال حاضر این کارخانه با مشکلات مالی کمتری روبروست.
موسوی در ادامه سخنان خود به توقف تعدادی از ماشین‌آلات تولیدی این کارخانه در گمرک اشاره کرد و توضیح داد: بخش دیگری از مشکلات کارخانه صنایع قالب و قطعه سازی شمال مربوط به طولانی بودن ساز و کار اداری آزاد سازی برخی از قطعات وارداتی این کارخانه از گمرک است که تولید را با مشکل مواجه کرده است.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه صنایع قالب و قطعه سازی شمال، در خاتمه مشکلات این واحد قطعه‌سازی را از تبعات وجود بحران در کارخانه‌های بزرگ خودروسازی دانست و افزود: امیدواریم در دولت جدید تمهیداتی اندیشیده شود تا امنیت شغلی کارگران در واحد‌های تولیدی و صنعتی تضمین داشته باشد.

---------------------------------------

تجمع کارگران پیمانی پتروشیمی رازی در اعتراض به تبعیض حقوق

---------------------------------------

تجمع کارگران پیمانی پتروشیمی رازی در اعتراض به تبعیض حقوق

صبح امروز (چهارشنبه) بیش از هزار کارگر پیمانکاری «پتروشیمی رازی» در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق و سایر مطالبات صنفی‌شان در مقابل ساختمان دفتر مرکزی این شرکت در بندر امام تجمع کردند.
نماینده کارگران این کارخانه، در توضیح علت اعتراض امروز کارگران پتروشیمی رازی به ایلنا گفت: تجمع صبح امروز کارگران پتروشیمی رازی در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق بین کارگران پیمانی و کارمندان رسمی است.
نماینده کارگران که نخواست نامش فاش شود، مجموع کارگران پتروشیمی رازی را حدود سه هزار نفر ذکر کرد و در ادامه افزود: کارگران پیمانی پتروشیمی رازی که زیر نظر چندین شرکت پیمانکاری همانند «پیشکامان فن اندیش»، «پیشگام فرا صنعت»، «تعمیرات نیروگاههای حرارتی خوزستان» و... فعالیت دارند حدود هزار و ۸۵۰ نفر هستند که در مقایسه با کارمندان اداری این کارخانه که زیرنظر شرکت اصلی کار می‌کنند، از حقوق و مزایای کمتری برخوردارند.
اوبا بیان اینکه مجموع دریافتی کارگران پیمانی پتروشیمی رازی کفاف معاش زندگی آنان را نمی‌دهد، در تشریح جزئیات مشکلاتشان گفت: از تاریخ یکم اسفند ماه که ۸۵ درصد سهام پتروشیمی رازی به بخش خصوصی (ترک) واگذار شد، مشکلات کارگران پیمانی نیز آغاز شده است.
به گفته وی، سطح حقوق کارگران پیمانی کارخانه به نسبت کارگران رسمی که در سمتهای اداری پتروشیمی فعالیت دارند بسیار ناچیز است و این تبعیض باید هر چه سریع‌تر برطرف شود.
وی ادامه داد: حقوق یک کارگر پیمانی بین ۵۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار تومان است این در حالیست که دریافتی ماهانه یک کارمند رسمی پتروشیمی چندین برابر یک کارگر است.
این کارگر در خاتمه در مورد سایر مطالبات معوقه کارگران پتروشیمی رازی گفت: کارگران درتجمع امروز خود همچنین خواستار لحاظ شدن سختی کار در حقوق و بیمه، دریافت سرویس ایاب و ذهاب و تامین یک وعده غذای گرم در روز است.

---------------------------------------

,محکومیت پیمانکار در پی شکایت ۷۶ کارگر پالایشگاه آبادان

در پی شکایت ۷۶ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری «ثمین صنعت فردان» به دلیل رعایت نشدن موارد حمایتی قانون کار از سوی کارفرما، صبح امروز این مقام کارفرمایی با رأی هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار منطقه آزاد اروند رود، محکوم شناخته شد.
«سیامک ملک»، نایب رئیس اتحادیه کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز طبق رای صادر شده از سوی هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار منطقه آزاد اروند، مدیرعامل شرکت ثمین صنعت یکی از پیمانکاران زیر مجموعه پالایشگاه آبادان که در زمینه حمل و نقل فعالیت دارد به دلیل رعایت نکردن برخی موارد حمایتی قانون کار و عدم پرداخت برخی مطالبات معوقه کارگران، محکوم شناخته شد.
او با بیان اینکه یکی از موارد مورد شکایت کارگران، نحوه تنظیم و مدت قرارداد های کاری است، افزود: با وجود آنکه همه کارگران قرارداد یکطرفه‌ای را از ۱۵ خرداد ماه سال جاری تا ۱۵ خرداد ماه سال ۹۳ منعقد کرده‌اند، اما کارفرما اخیرا تلاش می‌کرد کارگران را وادار به عقد قرارداد سه ماهه کند.
به گفته نماینده کارگران پالایشگاه آبادان، قرار داد مورد پیشنهاد کارفرما به صورت سفید امضاء بوده که در آن هیچ یک از موارد قانونی عقد قرارداد کار رعایت نشده بوده است.
ملک با اشاره به تهدیدهایی که برای عقد قرارداد تازه متوجه کارگران شده بود، گفت: با این وجود هیچ یک از کارگران قرارداد مورد نظر را امضاء نکردند.
این فعال کارگری با انتقاد از تعلق نگرفتن تسهیلات مشاغل سخت و زیان آور به کارگران این شرکت پیمانکاری، در مورد سایر خواسته‌های صنفی کارگران ثمین صنعت فردان افزود: کارگران بدون برخورداری از حقوق جانبی از جمله حق مرخصی، حق ایاب و ذهاب، حق اولاد، حق نهار و... روزانه بیش از ۸ ساعات کار می‌کنند.
او اظهار داشت: کارگران در روزهای تعطیل نیز با تصمیم کارفرما مشغول به کارند و با وجود آنکه کارفرما موظف است حق اضافه کاری را طبق قانون جاری کار در مناطق آزاد پرداخت کند، اما از این وظیفه شانه خالی می‌کند.
این کارگر در ادامه با اشاره به تأخیر ۱۵ تا ۲۰ روزه در پرداخت حقوق کارگران «ثمین صنعت فردان» در ادامه درباره شیوه عجیب و غیر قانونی محاسبه حق بیمه کارگران گفت: کارفرما هنگام کسر هفت درصدی سهم کارگر در پرداخت حق بیمه از «مبلغ دریافتی» کارگر ۷ درصد را کسر می‌کند و زمان پرداخت لیست بیمه به تامین اجتماعی، سهم ۷ درصدی کارگر را از «پایه حقوق» کسر می‌کند.
ملک شیوه محاسبه و پرداخت حقوق کارگران ثمین صنعت فردان را غیر قانونی دانست که موجب می‌شود در عمل هیچگاه سختی کار کارگران با این فرمول ابداعی، جبران نشود.
او تاکید کرد: آثار این تخلف نه تنها در زمان اشتغال، که بیش از آن در زمان بازنشستگی و محاسبه مستمری بازنشستگی کارگران آشکار می‌شود.

---------------------------------------

کارگر پتروشیمی فجر بدلیل پیگیری مشکلات صنفی، بیکار شد

یکی از کارگران قرارداد مستقیم پتروشیمی فجر می‌گوید بدلیل پیگیری اعتراضات صنفی کارگران قرارداد موقت، قرارداد کاری‌اش تمدید نشده است.
«محمد صادق زارع» در این باره به ایلنا گفت: مدیرعامل پیشین پتروشیمی فجر با اجرای مصوبه هیات وزیران مبنی بر جذب نیروهای باسابقه و دارای مدرک تحصیلی توسط ادارات و شرکت‌های دولتی (تبدیل قرارداد از پیمانی به مستقیم) مخالفت می‌کرد.
وی ادامه داد: این موضوع را در‌‌ همان برهه (اردیبهشت ماه ۹۱) با ارسال نامه‌ای به اداره روابط کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) پیگیری کردم و در جوابیه نامه‌ام که در تاریخ ۳۱ خرداد ماه ارسال شد، آمده بود که بر اساس گفته مدیرعامل، مقدمات تبدیل قرارداد کارگران فراهم شده و همه آن‌ها در شرف عقد قرارداد مستقیم با شرکت قرار دارند.
این فعال کارگری تصریح کرد: این در حالی است که در آن برهه هیچ اتفاقی در شرکت صورت نگرفته بود و کارگران برای تحقق مطالبات شان از جمله تبدیل قرارداد، اعتراضات صنفی گسترده‌ای را انجام می‌دادند.
به گفته زارع، بعد از پیگیری‌های مکرر کارگران از دفتر ریاست جمهوری، وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و...، مدیرعامل وقت پتروشیمی فجر مجبور شد با کارگران واجد شرایط در ۳۰ مهر ۹۱ قرارداد مستقیم امضا کند.
وی افزود: هنوز ۳ ماه از امضای قرارداد نگذشته بود که با تشکیل کمیته بررسی نیروهای قرارداد موقت شامل رئیس حراست، رئیس امور اداری، رئیس اداره روابط کار، رئیس امور حقوقی و رئیس تعمیرات پتروشیمی فجر، مسائلی را برای من پیش آوردند و با اخذ تعهد مبنی بر اینکه اقدام صنفی انجام ندهم به ادامه کار مشغول شدم.
این فعال کارگری با انتقاد از ترکیب این کمیته که نماینده کارگری در آن حضور ندارد، بیان کرد: در دور جدید تمدید قرارداد‌ها در سال جاری، این کمیته بار دیگر تشکیل شد و بدون آنکه مرا برای ارائه توضیحات بخواهند به عدم تمدید قرارداد من رای داده‌اند.
زارع در پایان با اشاره به قراردادهای ۲۵ روزه پتروشیمی فجر با برخی کارگران برای فرار از پرداخت بیمه، سنوات و...، تاکید کرد که چند تن دیگر از کارگران پتروشیمی فجر شرایطی مانند وی دارند.

---------------------------------------

کارگران «کنتورسازی ایران» بیش از دو ماه حقوق نگرفته‌اند

مسئول نهاد کارگری کارخانه «کنتور سازی ایران»، از تعویق دو ماه و ۱۵ روز حقوق ۴۱۰ کارگر این کارخانه به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی ذکر می‌شود، خبر داد.
«داوود آخوندی» رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه به ایلنا گفت: کارفرمای کارخانه کنتور سازی ایران (واقع در استان قزوین) از آبان ماه سال جاری هیچ حقوقی به کارگران پرداخت نکرده است و این درحالی است که کارگران روزانه با تولید حدود ۸ هزار کنتور، سود قابل توجهی را نصیب کارخانه می‌کنند.
نماینده کارگران کنتورسازی ایران افزود: علاوه بر حقوق، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرماست که به صورت مداوم به تامین اجتماعی پرداخت نشده و طبعا باعث ایجاد فاصله در سوابق کارگران شده است.
او در ادامه، بدهی بیمه‌ای کارخانه کنتور سازی ایران به تامین اجتماعی را حدود ۱۲ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: در این مورد این کارخانه از اداره تامین اجتماعی استان تذکرات متعددی را دریافت کرده است.
به گفته این فعال کارگری، مشکلات کارخانه و کارگران از پنج سال گذشته، زمانی آغاز شد که این واحد تولیدی از وزارت نیرو به بخش خصوصی انتقال یافت.
آخوندی بخش دیگری از مطالبات کارگران را پرداخت نشدن حق بن کارگری از سال ۹۱ تا کنون ذکر کرد و درباره سایر مطالبات کارگران گفت: کارگران کنتورسازی ایران عیدی و پاداش شش ماهه نخست سال جاری را نیز دریافت نکرده‌اند.
مسئول نهاد کارگری کارخانه کنتورسازی ایران بهانه کارفرما را پرداخت نشدن حقوق کارگران، دریافت نکردن طلب کارخانه از شرکت‌های دولتی سفارش دهنده ذکر کرد و گفت: طبق اظهارات کارفرما، خریدار محصولات این کارخانه که وزارت نیرو و سایر ادارات برق در سراسر کشور هستند، بدهی‌های خود را به موقع پرداخت نمی‌کنند.

---------------------------------------

تجمع کارگران تراکتورسازی تبریز در اعتراض به تعویق ۸ ماهه حقوق

دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز از تجمع کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در مقابل سازمان صنایع و معادن آذربایجان‌ شرقی در اعتراض به تعویق ۸ ماهه در پرداخت حقوق شان خبر داد.
«کریم صادق‌زاده» در این باره به ایلنا گفت: ۲۵۰ کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در ۸ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده و مهم‌تر از همه با بلاتکلیفی، تعطیلی خط تولید و رها شدن کارخانه از سوی مالک آن (شرکت سرمایه گذاری ملت) روبرو هستند و مسئولان ارشد استان نیز خود را از این موضوع کنار کشیده‌اند.
وی در تشریح مطالبات صنفی کارگران گقت: پرداخت حقوق عقب افتاده، سنوات کارگران بازنشسته شده، تمدید دفترچه‌های تأمین اجتماعی، پرداخت بدهی‌ها به سازمان تامین اجتماعی و بانک‌ها و از سرگیری دوباره تولید، از جمله خواسته‌های کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز است.
به گفته صادق زاده، کارگران انتظار داشتند پس از تجمع در مقابل استانداری در تاریخ ۲۷ آذر ماه، مسئولان دولت یازدهم برای رفع مشکلات آنان دست به کار شوند اما در این خصوص اقدامی نشد.
این فعال کارگری افزود: کارگران به ناچار در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما و مسئولان استان نسبت به مشکلات صنفی شان ابتدا در داخل کارخانه و سپس در مقابل سازمان صنایع و معادن استان تجمع کردند.
صادق‌زاده تصریح کرد: این واحد صنعتی به علت عدم وجود مدیرعامل و هیات مدیره قانونی در ۱۰ ماه گذشته با انواع بدهی‌های انباشته به بانک‌ها، سازمان مالیات، بیمه، سازمان خصوصی‌سازی و شهرداری‌ روبه رو است.
وی در ادامه بیان کرد: مطالبات تجمع کنندگان غیرقانونی نیست و آن‌ها فقط خواستار پاسخگویی و حل مشکلات شان توسط مسئولان استان هستند.
صادق زاده درباره نتیجه مذاکرات کارگران با مسئولان استان گفت: مسئولان در این تجمع از کارگران خواستند به خانه‌های خود بازگردند تا در اسرع وقت با تشکیل جلسه ویژه کمیسیون کارگری در استانداری و فرمانداری نسبت به تحقق خواسته‌های آن‌ها اقدام شود.
وی تصریح کرد: ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز قبل از واگذاری با تولید سالانه ۶۰۰ دستگاه انواع لودر تنها تامین کننده این دستگاه در کشور بود اما بعد از واگذاری، تولید سالانه به ۳۳ دستگاه کاهش یافته است.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز در پایان اظهار داشت: مشکلات کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی نتیجه اجرای نادرست سیاست‌های کلان کشور در واگذاری‌ واحدهای صنعتی، تجاری و... از سوی متولیان امر در دولت‌های گذشته است.

---------------------------------------

مریضی مانع حضور کارگر روزمزد در محل کارش نشد؛ مرگ به دلیل خواب‌آلودگی

در پی حادثه صبح دیروز در یکی از تونل‌های پروژه قطار شهری اهواز که به کشته شدن یک کارگر پیمانی انجامید، مدیرعامل قطار شهری اهواز به تشریح جزئیات این حادثه پرداخت.
«عباس هلاکویی» مدیرعامل قطار شهری اهواز به ایلنا گفت: در ساعت ۵ بامداد روز دوشنبه، «علی زادحزباوی» ۲۱ ساله، از کارگران پیمانی شرکت پیمانکاری «کیسون» که مسئولیت سوزن‌بانی ریل قطارهای حاوی خاک حفاری تونل را بر عهده داشت، به دلیل تصادف با واگن‌ کشته شد.
هلاکویی که به عنوان کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون فعالیت می‌کند، دلیل وقوع این حادثه را خواب بودن کارگر در هنگام عبور قطار ذکر کرد و گفت: طبق شواهد، این کارگر در روز حادثه دچار سرماخوردگی شدیدی بوده که به علت استفاده از دارو و خواب آلودگی متوجه عبور قطار نمی‌شود.
مدیرعامل قطار شهری اهواز عرض تونل محل حادثه را حدود ۶۰ تا ۷۰ سانتی‌متر ذکر کرد و گفت: سوزن‌بان‌ها که بصورت روزمزد استخدام می‌شوند در نوبت‌های (شیفت) ۱۲ ساعته مشغول به کارند، به هیچ وجه نباید در هنگام کار استراحت کنند چرا که روزانه سه تا چهار واگن از تونل‌ها گذر می‌کنند و به دلیل عرض کم تونل‌ها، هر غفلتی باعث بروز حادثه می‌شود.
به گفته هلاکویی، طبق اظهارات راننده قطار و سایر کارگرانی که سوار واگن حمل خاک بودند، در هنگام حادثه این کارگر با گذاشتن کارتن و پتو در کنار ریل خوابیده بود و آنان زمانی متوجه حضور وی شدند که امکان نجات وجود نداشته است.
او گفت: به گفته کارگران حاضر در محل حادثه، با گیر کردن لباس این کارگر به یکی از واگن‌ها، بدن وی چندین متر بر روی ریل کشیده می‌شود که به احتمال زیاد، مرگ وی بر اثر ضربه مغزی بوده است.
مدیرعامل قطار شهری اهواز در پایان این گفتگو، اظهار کرد: برای فهمیدن علت دقیق حادثه باید منتظر نظر نهایی کار‌شناسان ایمنی کار و پزشکی قانونی بود.

---------------------------------------

مرگ کارگر ۲۱ ساله در تونل قطار شهری اهواز

روز گذشته یک کارگر پیمانی پروژه قطار شهری اهواز پس از حدود ده ساعت کار مداوم، بر اثر تصادف با واگن حمل خاک کشته شد.
به گزارش ایلنا، «علی زادحزباوی» کارگر ۲۱ ساله پروژه قطارشهری (در حال احداث) اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «کیسون» استخدام شده بوده است، صبح روز گذشته در هنگام کار در تونلی کم‌عرض در عمق زمین بر اثر گیر کردن لباس کارش به واگن حمل بار، چندین متر به روی زمین کشیده شد و پس از برخورد سرش با دیواره تونل جان باخت.
این حادثه حوالی ساعت پنج صبح دوشنبه در حالی رخ داده است که حدود ده ساعت از شیفت کاری این کار می‌گذشته و دو ساعت بعد نوبت کاری او خاتمه می‌یافته است. اخبار تکمیلی ارسال خواهند شد.

---------------------------------------

خودداری کارگران پتروشیمی بوعلی سینا از امضای قرارداد ناعادلانه

پیمانکار پتروشیمی بوعلی سینا (شرکت فراصنعت) از عصر یکشنبه هفته جاری (۱۵ دی ماه) در واکنش به خودداری بیش از ۱۶۰ کارگر واحد تعمیرات و نگهداری از امضای قرارداد، کارت ورود به کارخانه را از آن‌ها گرفته است و کارگران از روز گذشته اجازه ورود به کارخانه را ندارند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا (زیر نظر هلدینگ خلیج فارس) در ابتدای سال جاری به کارگران پیمانی واحد تعمیرات و نگهداری قول داده بود تا مزد پایه آن‌ها مانند کارگران سایر کارخانه‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا کند که این مبلغ در ماه‌های اخیر به صورت کارت هدیه به کارگران پرداخت می‌شد.
وی ادامه داد: اما در قراردادی که اواخر شهریور ماه به کارگران ارائه شد، مزدپایه‌ آنها افزایش پیدا نکرده بود و کارگران نیز به نشانه اعتراض، بیش از ۳ ماه است که از امضای قرارداد خودداری می‌کنند.
به گفته این نماینده کارگری، چند تن از نماینده کارگران امروز به فرمانداری رفته و با «جعفر طباطبائی» فرماندار ماهشهر دیدار کردند که وی به آن‌ها گفته است قرارداد را امضا کنید و پس از ورود به کارخانه، مطالبات خود را پیگیری کنید.
وی در پایان تصریح کرد: البته حرف فرماندار غیر منطقی است چرا که اگر قرارداد را امضا کنیم، میان کارگران و پیمانکار توافق صورت گرفته است و ادامه اعتراضات کارگران وجهه قانونی نخواهد داشت.

---------------------------------------

حقوق کارگران پتروشیمی فجر با وجود تبدیل قرارداد، افزایش نیافت

با گذشت بیش از یک سال از تبدیل قرارداد کارگران پتروشیمی فجر (از قرارداد پیمانی به مستقیم)، تغییر محسوسی در حقوق دریافتی آن‌ها به وجود نیامده است.
یکی از نمایندگان کارگران در این باره به ایلنا گفت: در حقوق دریافتی بیش از ۱۶۰ کارگر واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی فجر که سال گذشته تبدیل قرارداد شدند (از پیمانی به مستقیم)؛ تغییر محسوسی به وجود نیامده است.
وی ادامه داد: هنگامی که موعد پرداخت عیدی فرا می‌رسد، کارگران قرارداد مستقیم را کارمند به شمار می‌آورند تا عیدی کارمندی به آن‌ها پرداخت کنند چرا که عیدی کارمندی معمولا از عیدی کارگری (معادل ۲ الی ۳ برابر مزدپایه) کمتر است.
این نماینده کارگری افزود: از طرفی هنگام پرداخت پاداش، کارگران قرارداد مستقیم را کارگر به شمار می‌آورند تا پاداش کمتری به آن‌ها تعلق بگیرد چرا که پاداش کارگران معادل ۵۰۰ هزار تومان و پاداش کارمندان بین ۱ تا ۲ میلیون تومان است.
وی تصریح کرد: از زمان تبدیل قرارداد کارگران پتروشیمی فجر، حق بدی آب و هوا، حق ارتفاع و... در فیش حقوقی آن‌ها محاسبه نشده که قرار است این موارد از ابتدای سال آینده به فیش حقوقی کارگران اضافه شود اما شنیده شده که پتروشیمی فجر نمی‌خواهد ما به التفاوت این مزایای حقوقی را که برای هر کارگر معادل ۷ الی ۸ میلیون تومان می‌شود پرداخت کند.
به گفته وی، تبدیل قرارداد کارگران پتروشیمی فجر تنها اسمی بوده و حتی پرونده‌های انضباطی کارگران قرارداد مستقیم برای بررسی به کمیته انضباطی شرکت پیمانکاری (رامپکو) ارسال می‌شود تا در آنجا در خصوص آن‌ها تصمیم گیری شود.

---------------------------------------

کاشی سمند تعطیل شد؛ بیکاری ۱۵۰ کارگر

دبیر خانه کارگر سمنان از تعطیلی کارخانه کاشی سمند و بیکاری ۱۵۰ کارگر این کارخانه خبر داد و گفت: ۶ ماه از معوقات حقوقی و بیمه‌ای کارگران پرداخت نشده است.
«حبیب‌الله محقق» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه کاشی سمند که یکی از تولید کنندگان کاشی و سرامیک در استان سمنان است، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کاهش منابع مالی ذکر شده، تعطیل شده است.
او با بیان اینکه ۱۵۰ کارگر این کارخانه هم اکنون بیکار شده‌اند، افزود: از مجموع کارگران حدود ۸۰ نفر تا امروز به اداره کار شکایت کرده‌اند و باقی کارگران که امیدوار به بازگشایی کارخانه و بازگشت بکار بودند، پس از آنکه متوجه شدند کارخانه دیگر فعالیت نخواهد کرد، به اداره کار مراجعه کرده و در حال طی مراحل اداری شکایت خود هستند.
دبیر خانه کارگر سمنان با اشاره به مشکلات معیشتی بیش از ۱۵۰ کارگر به تبع تعویق ۶ ماه حقوق، افزود: علاوه بر ۶ ماه حقوق؛ بیمه، عیدی و پاداش سال ۹۱ کارگران نیز پرداخت نشده است.
به گفته محقق، پیش از این نیز این واحد تولیدی به سبب مشکل فنی در یکی از کوره‌ها، به صورت نیمه فعال درآمده بود و کارگران با هشدار به مسئولان، نگران امنیت شغلی خود شده بودند.
محقق در ادامه اظهار داشت: کارخانه کاشی سمند در مقایسه با رقبای خود، توانایی بسیار بالایی در فروش محصولات خود دارد و سالانه بخش زیادی از تولیدات خود را صادر می‌کند، اما کارگران معتقدند، آنچه باعث تعطیلی این کارخانه شده ضعف مدیریت در این کارخانه است.
این فعال کارگری در ادامه، پیرامون بدهی‌های این واحد به سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: بدهی‌های بیمه‌ای کاشی سمند به تامین اجتماعی بیش از یک میلیارد تومان است.

---------------------------------------

مسئولان شهرداری آبادان پاسخگوی ۸ ماه طلب حقوقی کارگران شهری نیستند

رئیس شورای اسلامی کار کارگران شهرداری منطقه دو آبادان از پرداخت نشدن مطالبات معوقه هشت ماهه نخست سال ۹۱ حدود ۲۰۰ نفر از کارگران شهرداری منطقه دو آبادان خبر داد.
«اصغر منفرد» در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: افزایش حقوق قانونی حدود ۲۰۰ نفر از کارگران شهرداری منطقه دو آبادان در سال ۹۱ بعد از گذشت ۸ ماه از سال در آذر ماه افزایش یافت و این در حالی‌است که مابه‌التفاوت افزایش دستمزد هشت ماه نخست سال گذشته تا کنون که ۱۰ ماه از سال ۹۲ می‌گذرد، به کارگران پرداخت نشده است.
او با بیان اینکه در این زمینه هیچ مسئولی در شهرداری آبادان پاسخ گوی مطالبات معوقه کارگران نیست، افزود: با نامه نگاری‌هایی که اعضای شورای کارگری در این زمینه با مسئولان شهرداری کرده‌اند، با وجود دستوراتی که شهردار منطقه درخصوص پرداخت معوقات سال گذشته کارگران شهرداری داده است اما مدیران پایین دستی شهرداری به بهانه کمبود منابع مالی این معوقات را پرداخت نمی‌کنند.
این فعال کارگری در بخش دیگری از سخنان خود، به رعایت نشدن بهداشت و ایمنی کار در مورد کارگران شهرداری منطقه دو آبادان اعتراض کرد و گفت: شهرداری منطقه دو آبادان حداقل‌های بهداشت و ایمنی کار را در مورد کارگران رعایت نمی‌کند.
او در این زمینه با ذکر مثالی گفت: اگر کارگری در حین کار دچار مصدومیت شود، در سطح منطقه حتی یک جعبه کمک‌های اولیه برای انجام مداوای مقدماتی وجود ندارد.
منفرد همچنین در این زمینه تصریح کرد: طبق قانون کار کارفرما موظف است هر شش ماه یکبار به کارگر خود لباس کار و کفش ایمنی تحویل دهد این در حالیست که در طول چند سالی که کارگران در شهرداری منطقه دو آبادان مشغول کارند لباس و کفش ایمنی دریافت نمی‌کنند.
رئیس شورای اسلامی کارگران شهرداری منطقه دو آبادان در ادامه سخنان خود درباره مشکلات بیمه تکمیلی کارگران شهرداری منطقه دو آبادان گفت: با وجود آنکه کارگران شهرداری تحت پوشش بیمه تکمیلی سینا قرار دارند اما به دلیل آنکه کارفرما ماهانه به طور منظم حق بیمه کارگران را به بیمه گذار پرداخت نمی‌کند، کارگران امکان استفاده از خدمات بیمه تکمیلی را ندارند.
نماینده کارگران منطقه دو شهرداری آبادان در مورد مشکلات مربوط به بازنشستگی تعداد ۴۰ نفر از هم‌کارانش اظهار داشت: این تعداد کارگر که مشمول بازنشستگی پیش از موعد تحت قانون مشاغل سخت زیان آور هستند، به دلیل آنکه کارفرما بر اساس قانون کار، سهم ۴ درصدی خود را به بیمه تامین اجتماعی واریز نکرده است، با وجود بیش از ۲۰ سال کار امکان بازنشسته شدن ندارند.

---------------------------------------

پرداخت حقوق معوقه کارگران پولاد سازان فرآیند، پس از یک هفته اعتراض

نماینده کارگران کارخانه «پولاد سازان فرآیند» شهرستان شهریار از پرداخت حقوق معوقه کارگران پس از یک هفته اعتراض صنفی خبر داد.
«حاجی‌زاده» نماینده کارگران پولادسازان فرآیند به ایلنا گفت: حقوق ۱۰۰ کارگر این کارخانه به دلیل آنچه از سوی کارفرما «کمبود منابع مالی» عنوان می‌شود از آبان ماه سال جاری به تاخیر افتاده بود به همین دلیل در یک هفته گذشته کارگران در واکنش، دست از کار کشیده و فعالیت تولیدی کارخانه را متوقف کرده بودند.
او افزود: با اعتراض یک هفته‌ای کارگران، کارفرما مکلف شد حقوق عقب افتاده کارگران را روز یکشنبه (دیروز) پرداخت کند.
به گفته این فعال کارگری، این واحد تولید کننده انواع مخازن پالایشگاهی در شهرک صفا دشت شهرستان شهریار مبالغ کلانی از برخی شرکتهای سفارش دهنده محصولاتش طلب دارد که به موقع نتوانسته است این مطالبات را وصول کند، به همین دلیل کمبود منابع مالی دامن‌گیر کارخانه شده است.
حاجی‌زاده در ادامه به توقف تعدادی از ماشین‌آلات تولید این کارخانه در گمرک اشاره کرد و توضیح داد: بخش دیگری از مشکلات کارخانه پولاد سازان فرآیند مربوط به طولانی بودن ساز و کار اداری آزاد سازی برخی از دستگاه‌های وارداتی این کارخانه از گمرک است که تولید در این کارخانه و فعالیت کارگران را با مشکل مواجه کرده است.
نماینده کارگران کارخانه پولاد سازان فرآیند در ادامه با بیان اینکه اگر این واحد تولید کننده انواع مخازن نتواند در آینده سفارشات جدید کاری بگیرد دچار مشکل تامین منابع مالی خواهد شد، در خاتمه اظهار داشت: در حال حاضر معوقات حقوقی کارگران این کارخانه پرداخت شده اما کارگران نگرانند که مبادا دوباره با افزایش مشکلات مالی کارخانه که به تبع کاهش سفارشات در این واحد تولیدی اتفاق افتاده است، شغل‌شان را از دست بدهند.

---------------------------------------

تجمع کارگران کارخانه قند کامیاب در مقابل فرمانداری خمینی‌شهر

نماینده کارگران کارخانه قند کامیاب از تجمع صبح امروز جمعی از کارگران این کارخانه در مقابل فرمانداری خمینی شهر اصفهان خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود، در تشریح دلایل تجمع امروز قند کامیاب به ایلنا گفت: جمعی از کارگران کارخانه قند کامیاب خمینی شهر اصفهان که بین ۴ تا ۱۱ ماه است به سببب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی مداوم خط تولید، حقوق نگرفته‌اند، صبح امروز - یکشنبه - در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما و مسئولان استانی نسبت به مشکلات صنفی‌شان در ابتدا در داخل کارخانه تجمع کردند و سپس به سمت فرمانداری خمینی شهر حرکت کردند.
نماینده کارگران با بیان اینکه این واحد بیش از ۱۵۰ کارگر دارد که به دلیل تعطیلی‌های مکرر کارخانه امنیت شغلی‌شان را در مخاطره می‌بینند، افزود: آخرین بار این کارخانه از ۲۳ تا ۲۷ آذر ماه بمدت ۴ روز به دلیل انباشت تدریجی بدهی‌ها تعطیل شد که با وساطت مسئولان اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی و فرمانداری خمینی شهر مجددا کارخانه تولید خود را از سر گرفت.
این فعال کارگری انباشت بدهی‌ها به سازمانهای مختلف را یکی از عوامل توقف تولید در این کارخانه دانست و در این زمینه افزود: صبح امروز نیز اداره گاز شهرستان خمینی شهر به دلیل انباشت بدهی‌های کارخانه، گاز را قطع کرد و مجددا تولید در این کارخانه متوقف شد.
نماینده کارگران قند کامیاب یاد آور شد: همچنین کارخانه قند کامیاب به سازمان تامین اجتماعی بیش از یک میلیارد تومان بدهکار است و این موضوع باعث شده این سازمان به بهانه پرداخت نشدن طلب‌اش، با اعمال فشار به کارگران از تمدید اعتبار دفترچه‌های درمانی آنان خودداری کند.
به گفته این کارگر کارخانه قند کامیاب، بخش اعظمی از مشکلات این واحد تولیدی، تامین نشدن مواد اولیه تولید به دلیل بد حسابی‌های مالی کارفرما به فروشندگان مواد اولیه بوده است.
او در باره نتیجه مذاکرات کارگران با مسئولان فرمانداری گفت: مسئولان فرمانداری خمینی شهر با حضور در تجمع امروز، از کارگران خواسته‌اند به خانه‌های خود بازگردند و تا زمانی که مطالبات خود را از کارفرما دریافت نکرده‌اند به کارخانه باز نگردند.
نماینده کارگران قند کامیاب افزود: طبق وعده‌های فرمانداری، کارفرما موظف شده است ضمن پرداخت حقوق ایام بیکاری کارگران، با پرداخت بدهی‌های اداره گاز، مجددا کارگران را به کارخانه بازگرداند.

---------------------------------------

انفجار مخزن سوخت، جان دو کارگر را گرفت

شمار قربانیان حادثه انفجار مخزن سوخت در پتروشیمی خرم‌آباد به دو نفر افزایش یافت.
به گزارش دریافتی ایلنا، بر اثر انفجار و آتش‌سوزی صبح امروز در مخزن گازوئیل کارخانه پتروشیمی خرم‌آباد، دو کارگر با نام‌های «بهمن آزادی مقدم» و «محمد مهدی مهدی پور» جان باختند و یکی از کارگران که تا کنون نامش اعلام نشده است در بیمارستان شهدای عشایر خرم‌آباد تحت معالجه است.
بر اساس این گزارش، کارگران جان باخته، حوالی ساعت ده صبح امروز در بالای مخزن نیمه خالی گازوئیل پتروشیمی مشغول عملیات جوشکاری بودند که بر اثر وقوع انفجار و سپس آتش‌سوزی، از ازتفاع به پایین پرتاب شدند.
پتروشیمی خرم آباد یکی از خطوط لوله اتیلن غرب کشور است که در مجاورت شهرک صنعتی شماره ۲ خرم آباد و در زمینی به وسعت ۱۳۰ هکتار احداث شده است. [اخبار تکمیلی ارسال خواهند شد]

نقش پیمانکار در انفجار مخزن ۳۰ هزار تنی و مرگ دو کارگر در خرم‌آباد

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که در جریان حادثه انفجار صبح روز گذشته پتروشیمی خرم آباد، بدلیل خالی نبودن مخزن گازوئیل و استخدام نیروی کار غیر ماهر، پیمانکار نیروی انسانی مقصر اصلی حادثه بوده است.
به گزارش منابع کارگری ایلنا در منطقه، در حال حاضر پیمانکار این کارگران برای تکمیل تحقیقات قانونی توسط اداره آگاهی بازداشت شده است.
گفتنی است، روز گذشته بر اثر انفجار و آتش‌سوزی مخزن گازوئیل در پتروشیمی خرم‌آباد، دو کارگر ۲۵ و ۲۹ ساله به نام‌های «بهمن آزادی مقدم» و «محمد مهدی مهدی پور» در هنگام جوشکاری مخزن سوخت جان باختند.

عملکرد پیمانکار پیش از وقوع حادثه
«پیمان نادر نیا» دبیر خانه کارگر خرم‌آباد درباره حادثه روز گذشته به ایلنا گفت: کشته شدگان در زمان حادثه در بالای مخزن سوخت مشغول کار بودند و پزشکی قانونی علت مرگ آن‌ها را ضربه مغزی و جراحات متعدد عنوان کرده است.
این فعال کارگری به دو تن دیگر از کارگران پتروشیمی خرم‌آباد که در جریان حادثه دیروز دچار جراحت شده‌اند اشاره کرد و گفت: علاوه بر دو کارگری که کشته شده‌اند، یکی دیگر از کارگران دچار موج حاصل از انفجار شده و کارگر دیگری نیز از ناحیه لگن دچار شکستگی شده است.
دبیر خانه کارگر خرم ادامه داد: کارگرانی که روز گذشته در جریان انفجار مخزن گازوئیل پتروشیمی خرم دچار حادثه شدند، افرادی در جستجوی کار بودند که برای جوشکاری مخزن نیمه خالی سوخت، توسط یکی از پیمانکاران جزء پتروشیمی استخدام شده بودند.
وی با اشاره به اینکه این کارگران توسط پیمانکار با آموزش‌های ایمنی لازم آشنا نشده بودند، گفت: به نظر می‌رسد حادثه روز گذشته درغیاب مسئولان واحد ایمنی معدن روی داده باشد و در این صورت مسئولان بخش‌های «پیمانکاری» و «واحد ایمنی» پتروشیمی به وظیفه قانونی خود عمل نکرده‌اند.
وی با اشاره به ظرفیت 30 هزار تنی این مخزن سوخت، گفت: اگر این مخزن در فاصله نزدیکتری به تاسیسات پتروشیمی قرار می‌داشت باید شاهد تلفات و خسارت‌هایی به مراتب بیشتری می‌بودیم، گفت: به نظر می‌رسد که روز گذشت
نادرنیا بابیان اینکه در حال حاضر در استان لرستان به دلیل بالابودن نرخ بیکاری، جویندگان کار ممکن است به هر شغلی روی آورند، تایکد کرد: مسئولان پیمانکاری موظف بودند تا آموزش‌های لازم را به کارگران بدهند و در مقابل مسئولان واحد ایمنی می‌بایست بر رعایت شدن اصول ایمنی در زمان جوشکاری نظارت می‌کردند.

کارگران پتروشیمی خرم آباد بدلیل سقوط از ارتفاع و موج انفجار جان باخته‌اند

مدیر کل روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان می‌گوید دو کارگر آسیب دیده در حادثه انفجار مخزن سوخت در پتروشیمی خرم‌آباد بدلیل شدت جراحات وارده ناشی از سقوط از ارتفاع و موج انفجار، جان باخته‌اند.
«هوشنگ بادپی» در خصوص انفجار و آتش‌سوزی صبح روز گذشته (۱۴ دی ماه) در مخزن گازوئیل کارخانه پتروشیمی خرم‌آباد، به ایلنا گفت: دو کارگر آسیب دیده در انفجار به نام‌های «بهمن آزادی مقدم» و «مهدی‌پور» به بیمارستان شهدای عشایر لرستان منتقل شدند که آقای آزادی مقدم پیش از رسیدن به بیمارستان و آقای مهدی‌پور در بیمارستان فوت شدند.
وی ادامه داد: آقای آزادی مقدم قبل از آنکه به بیمارستان برسد به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد و آقای مهدی‌پور هم با حال بسیار وخیمی وارد اورژانس بیمارستان شد که ۳ ساعت اقدامات درمانی بر روی وی موثر واقع نشد و عصر دیروز درگذشت.
به گفته بادپی، آسیب دیدگی کارگران فوت شده بیشتر ناشی از ضربه بوده است چرا که آن‌ها بعد از وقوع انفجار از ارتفاعی که در حال جوشکاری بوده‌ سقوط کرده‌اند.
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پایان اظهار داشت: شدت جراحات وارده به خونریزی داخلی، آسیب شدید به ناحیه شکم و پارگی عروق دو کارگر یاد شده منجر شده بود که هر دو در ‌‌‌نهایت فوت شدند.

دلیل انفجار در پتروشیمی خرم‌آباد، نقض اصول ایمنی بوده است

به باور یک فعال مستقل کارگری بعید است در جریان حادثه روز گذشته پتروشیمی خرم آباد خطای اصلی متوجه کارگران جوشکار بوده باشد.
«ناصرآغاجری» از فعالان مستقل صنفی کارگران نفت و پتروشیمی به ایلنا گفت: طبق شواهد، حادثه روز گذشته انفجار مخزن گازوئیل پتروشیمی خرم آباد به دلیل نادیده گرفته شدن اصول ایمنی کار رخ داده است.
وی تأکید کرد: به دلیل بالا بودن خطر بروز انفجار و آتش سوزی در هنگام جوشکاری مخازین سوخت، کارفرما باید از کارگران مجرب و متخصص استفاده می‌کرد.
او گفت: طبق اعلام منابع کارگری در منطقه، کارگران حادثه دیده در انفجار روز گذشته پتروشیمی خرم آباد، جوشکاران ساده ای بوده اند که کوچکترین آشنایی با شرایط کار در مخازن سوخت نداشته‌اند.
وی افزود: علاوه بر این، در محیط‌های حساسی همچون مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی که کوچکترین بی احتیاطی می‌تواند به بروز حادثه ای جبران ناپذیر منجر شود، هرگونه عملیات جوشکاری در اطراف مخازن سوخت می‌بایست با تایید واحد ایمنی انجام شود.
وی یادآور شد: اصول ایمنی حکم می کند که به هنگام جوشکاری در مخازن مواد سوختی، باید قبل از هر چیز این مخازن تخیله و ترجیحا شستشو داده شده باشند زیرا در غیر اینصورت ممکن است به دلیل وجود مواد سوختی و یا بخارات ناشی از آن حادثه انفجار یا آتشسوزی رخ دهد.
به باور این فعال کارگری از آنجا که انفجار روز گذشته در هنگامی روی داد که اقدامی جهت تخیله و شستشوی مخزن گازویئل نشده بود، بدون شک مسئولان پیمانکاری و واحد ایمنی پتروشیمی نیز مقصر بوده اند و بنابراین در حادثه روز گذشته کارگران جوشکار هیچ اختیاری از خود نداشته‌اند.
وی افزود: در شرایط اقتصادی کنونی ترس از اخراج و بیکاری می تواند دلیل آن باشد که کارگران با نادیده گرفتن اصول ایمنی ریسک کننده و به دستور کارفرما آگاهانه به استقبال خطر بروند.
به باور این فعال صنفی کارگری در این شرایط نهادهای نظارتی وظیفه دارند تا با تاکید بر ضرورت اجرای کامل اصول ایمنی و حمانیی قوانین کار و تامین اجتماعی از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنند.

اعتراض کارگری در بخش‌های حمل و نقل و آشپزخانه پالایشگاه پارسیان

دبیر خانه کارگر مهر و لامرد گفت: کارگران حمل و نقل و آشپزخانه پالایشگاه گاز پارسیان شهرستان مهر هفته گذشته در اعتراض به پایین بودن دستمزد‌های خود اعتراض کردند.
«عبدالرضا روحی» به ایلنا گفت: کارگران پیمانکاری پالایشگاه این اعتراض‌های صنفی را بصورت جداگانه برگزار کردند.
وی در خصوص اعتراض کارگران پیمانکاری آشپزخانه پالایشگاه گفت: در این اعتراض صنفی که ظهر روز سه‌شنبه ۱۱ دیماه روی داد، معترضان خواهان پرداخت مزایای مربوط به سختی کار و بدی آب و هوا بودند.
به گفته دبیر خانه‌کارگر مهر و لامرد، در این حرکت صنفی که از حوالی نمیروز آغاز و تا اندکی بعد از ظهر ادامه داشت، تمامی کارگران پیمانکاری بخش آشپزخانه پالایشگاه حضور داشتند.
وی افزود: این حرکت اعتراضی سرانجام پس از گذشت چند ساعت با وعده مسئولان اداری و امور قراردادهای پالایشگاه مبنی بر برآورده شدن خواسته صنفی کارگران خاتمه یافت.

مطالبات کارگران آشپزخانه
وی در تشریح جزئیات مطالبات کارگران بخش آشپزخانه پالایشگاه پارسیان گفت: معترضان خواهان برخورداری از مزایای ماهانه سختی کار و بدی آب هوا هستند.
روحی بابیان اینکه این مبلغ در مجموع برای هر کارگر شاغل در بخش آشپزخانه تا ۳۰۰ هزار تومان در هر ماه برآورد می‌شود، گفت: از گذشته پرداخت چنین مزایایی به کارگران تعلق می‌گرفت اما ظاهرا پرداخت چنین مزایایی از مدتی پیش با تشخیص اداره محیط زیست منطقه متوقف شده بود به نظر می‌رسد به این با تجدید نظر به عمل آمده پرداخت این مزایای جانبی از سر گرفته شده است.
این فعال کارگری افزود: مطالبات مورد نظر کارگران آشپزخانه در اختیارات مدیریت پالایشگاه قراردارد، این کارگران تا آذرماه سال جاری در استخدام شرکت پیمانکاری «پاک اندیش خان میرزا» بودند و در حال حاضر زیر نظر شرکت پارسیان توکل فعالیت دارند.

مطالبات کارگران حمل و نقل
دبیر خانه کارگر لامرد و مهر همچنین در خصوص اعتراض کارگران بخش حمل و نقل پالایشگاه گاز پارسیان گفت: در روز دوشنبه ۹ دیماه سال جاری تمامی رانندگان سرویس‌های حمل و نقل کارکنان پالایشگاه در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد‌های خود اعتراض کردند.
وی بابیان اینکه طبق قراردادی که میان مدیریت پالایشگاه با شرکت‌های پیمانکاری منعقد شده است، وظیفه جابجایی کارکنان پالایشگاه بر عهده ۱۹ راننده مینی بوس قراردارد، گفت: رانندگان معترض خواهان آن بودند که مدیریت پالایشگاه به وعده خود در خصوص افزایش ۳۰۰ هزار تومانی حقوق آن‌ها عمل کند.
روحی افزود: به دنبال این اعتراض صنفی، مدیریت پالایشگاه دو دستگاه اتوبوس را برای جابجایی کارکنان خود جایگزین رانندگان مینی بوس معترض کرد.
وی با اشاره به شکسته شدن شیشه این اتوبوس‌ها در جریان جابجایی کارکنان پالایشگاه، توضیح داد: هر چند دلیل شکسته شدن شیشه اتوبوس‌ها مشخص نیست اما واحد حقوقی پالایشگاه در این رابطه رانندگان معترض را مقصر دانست و علیه آن‌ها شکایتی را تنظیم کرد.
به گفته این فعال کارگری، در پی اقدام واحد حقوقی پالایشگاه، تمامی ۱۹ راننده مینی بوس‌های حمل و نقل کارکنان پالایشگاه در روز چهارشنبه به اعتراض خود خاتمه داده و به کار سابق خود بازگشتند.

---------------------------------------

پنج کارگر کامبوجی در درگیر با پلیس کشته و زخمی شدند

دست کم سه کارگر صنعت نساجی در جریان تظاهرات اخیر توسط پلیس کامبوج کشته و دو نفر دیگر زخمی شده اند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، بیشتر این کارگران معترض کامبوجی خواهان افزایش دستمزد ماهانه‌‌ خود، از ۵۸ یورو به ۱۱۶ یورو هستند.
اعتراض کارگران شاغل در صنایع نساجی کامبوج پس از آن بالا گرفت که اتحادیه‌های کارگری، پیشنهاد کارفرمایان را مبنی بر افزایش دستمزد ماهانه بالغ بر ۶۹ یورو رد کردند و کارگران کارخانه‌ها را به اعتصاب همگانی فراخواندند.
در حال حاضر، حدود ۶۵۰ هزار کارگر در صنایع نساجی کامبوج مشغول به‌کار هستند که بیش از ۴۰۰ هزار نفر آنها برای شرکت‌های نساجی غربی همچون گپ، نایک و H& M فعالیت می کنند.
در حال حاضر صنعت نساجی کامبوج به واسطه اشتغال این حجم از نیروی انسانی بکی از مهمترین منابع تامین ارز و درآمد زایی کشور کامبوج محسوب می شود.

---------------------------------------

تأخیر ۷ ماهه در پرداخت حقوق کارگران «فن آوران اروند»

یک فعال کارگری در آبادان از تعویق ۷ ماه حقوق ۶۰ کارگر کارخانه صنایع تبدیلی «فن آوران اروند»، به دلیل کمبود مواد اولیه تولید خبر داد.
«مصطفی نظری»، نماینده محوری کانون شوراهای اسلامی کار در شهرهای آبادان، خرمشهر و اروند کنار در این باره به ایلنا گفت: کارخانه «فن آوران اروند» که در زمینه تولید الکل از نی شکر فعالیت دارد به دلیل آنچه «نداشتن ملات» (نی شکر) ذکر می‌کند، تولید را کاهش داده و از پرداخت حقوق کارگران خودداری می‌کند.
او با بیان اینکه کارگران فقط در مرداد ماه مبلغ کمی از حقوق‌شان را به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند، افزود: معوقات مالی کارگران علاوه بر حقوق خرداد، در ماه‌های تیر، مرداد، شهریور، مهر، آبان و آذر سال جاری نیز پرداخت نشده است.
به گفته این فعال کارگری، دلیل کاهش تولید و تعویف هفت ماهه در پرداخت حقوق کارگران در حالی از جانب کارفرما مطرح می‌شود که این ماده اولیه تولید، به دلیل مزارع کشت و صنعت عظیمی همچون «هفت تپه» و «کارون شوشتر»در استان خوزستان، به وفور قابل دسترس است.
نظری در خاتمه افزود: کارگران به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج، قدرت پی گیری مطالبات صنفی خود را ندارند.

---------------------------------------

تاخیر ۴ ماهه در پرداخت مستمری و پاداش معلمان بازنشسته

معلمانی که در مهرماه سال جاری بازنشسته شده‌اند هنوز پاداش پایان خدمت، حکم بازنشستگی و مستمری ۳ ماه گذشته‌شان را دریافت نکرده‌اند.
«محمد تقی سبزواری» از فعالان صنفی فرهنگیان در این باره به ایلنا گفت: معلمانی که در ابتدای مهر ماه سال جاری بازنشسته شده‌اند بعد از گذشت نزدیک به ۴ ماه هنوز پاداش پایان خدمت و مستمری شان در ماه‌های مهر، آبان و آذر را که در مجموع بیش از ۴۰ میلیون تومان می‌شود، دریافت نکرده‌اند.
وی با انتقاد از خلف وعده «حمیدرضا حاجی بابایی» وزیر سابق آموزش و پرورش مبنی بر پرداخت پاداش پایان خدمت معلمان یک هفته پس از بازنشستگی، ادامه داد: روال پرداخت پاداش پایان خدمت در آموزش و پرورش پاسخگوی سیر صعودی تورم در کشور نیست، چرا که پرداخت این پاداش همواره با تأخیر مواجه است که این موضوع با تورم بالای ۳۵ درصد عقلانی بنظر نمی‌رسد.
به گفته سبزواری، این نحوه پرداخت پاداش مسلماً ارزش سرمایه گذاری بازنشستگان فرهنگی را به نصف کاهش می دهد و این با نفس پرداخت پاداش در تضاد است چرا که پاداش بازنشستگی باید بتواند گره ای از مشکلات مالی بازنشستگان را باز کند.
این فعال صنفی معلمان در پایان تصریح کرد: پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان فرهنگی طی سالیان گذشته بین ۶ تا ۹ ماه طول کشیده است بنابراین تاخیر ۴ ماهه سال جاری خیلی جای تعجب ندارد.

---------------------------------------

شهرداری برای کارگران فضای باز تجهیزات تنفسی وارد کند

یک فعال صنفی کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران معتقد است آلودگی هوا سلامت کارگرانی که در فضای باز کار می‌کنند را به شدت در معرض تهدید قرار داده است.
«سعید ترابیان» به ایلنا گفت: کارگران شرکت واحد به دلیل ماهیت خدماتی شغل‌شان باید همیشه در محل کار خود حضور داشته باشند و به همین دلیل فعالیت این گروه از کارگران حتی در روزهای هشدار و بحرانی آلودگی هوا که عموم مردم تعطیل هستند، ادامه دارد.
این فعال کارگری تأکید کرد: در شرایطی که آلودگی هوا از کنترل خارج شده است، حداقل وظیفه شهرداری به عنوان کارفرما استفاده از تحقیقات روز جهانی در کشورهای آلوده و واردات آخرین فناوری و تجهیزاتی همچون فیلترها و ماسک‌هایی است که به طور خاص برای شاغلین فضای باز در کشورهای آلوده طراحی شده اند.
این فعال صنفی بابیان اینکه حتی اقدامات باز دارنده‌ای همچون استفاده از ماسک‌های تنفسی و یا برخورداری از مزایای بازنشستگی پیش از موعد نمی‌تواند در دراز مدت عوارض ناشی از تنفس هوای آلوده را جبران کند، گفت: چنانچه مسوئلان فکری به حال بهبود هوای کشور نکنند، در آینده بخش قابل توجهی از این کارگران باید دوران بازنشستگی‌شان را در مراکز درمانی سپری کنند.
ترابیان با اشاره به اینکه درحال حاضر هیچ قانونی برای تغییر شرایط کار کارگران در روزهای آلوده وجود ندارد، افزود: هرچند بازبینی قوانین در کاهش ساعات کار و تغییر شرایط کار به سلامتی کسانی که در معرض مستقیم عوامل آلاینده هوا قرار دارند، «مختصر کمکی» می‌کند اما مادامی که فکری برای بهبود وضعیت هوای پایتخت نشود این اقدامات تاثیری نخواهد نداشت.

---------------------------------------

سکوت سران تشکل‌های کارگری به دلیل بی‌نیازی به آراء کارگران است

یک فعال مستقل کارگری با انتقاد از سکوت تشکل‌های رسمی کارگری در خصوص تخلفات صورت گرفته از جانب اعضایشان در سازمان تامین اجتماعی، معتقد است سکوت سران این تشکل‌ها به دلیل بی‌نیازی به آراء کارگران است.
«پروین محمدی» در این باره به ایلنا گفت: اگر تشکل‌های رسمی کارگری در خصوص اعضای متخلف شان سکوت کرده‌اند، حتما دلیل خاصی وجود دارد که باید مشخص شود؛ چرا که اگر واقعا پاک باشند باید خودشان را از متخلفان مبری می‌کنند تا محبوبیت و وجهه کارگری شان حفظ شود و رای دهندگان برای دوره‌های بعدی بار دیگر به آن‌ها اعتماد کنند، اما چون سران این تشکل‌ها نیازی به جلب حمایت کارگران احساس نمی‌کنند، نیازی هم به حفظ وجهه کارگری ندارند.
وی تصریح کرد: اگر انتخابات تشکل‌های رسمی کارگری، انتخاباتی واقعی و آزاد بود، سران این تشکل‌ها برای جلب اعتماد افکار عمومی و بدنه جامعه کارگری به تخلفات اعضای خود واکنش نشان می‌دادند، اما سکوت فعلی آن‌ها نشان می‌دهد از بدنامی غارت اموال کارگران هراسی ندارند.
این فعال مستقل کارگری در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه تعهدات سازمان تامین اجتماعی درخصوص درمان، حقوق مستمری بگیران و... در طول سالیان گذشته به صورت قابل قبولی انجام نگرفته است، متوجه می‌شویم با سازمانی طرف‌ایم که علی رغم ثروت و گستردگی مالی، توان رسیدگی به تعهداتش را ندارد.
وی افزود: نحوه ارائه خدمات سازمان تامین اجتماعی طی چند سال گذشته برای کارگران کاملا محرز کرده بود که اموال شان در بزرگ‌ترین صندوق سرمایه گذاری خاورمیانه هرز می‌رود.
وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی متعلق به کارگران است چرا که ۷ درصد از مزد کارگران به این صندوق بیمه گر واریز می‌شود. حتی ۲۱ درصد سهم حق بیمه کار فرما نیز از حقوق کارگر پرداخت می‌شود زیرا کارفرما هنگام محاسبه هزینه‌ها، این ۲۱ درصد را زیر مجموعه هزینه نیروی کار به شمار می‌آورد. بنابراین کارگران صاحبان اصلی تامین اجتماعی هستند اما در اداره‌ این سازمان دخالتی ندارند و صندوق را به دولت واگذار کرده‌اند.
این فعال مستقل کارگری افزود: اتفاق مضحک آن است که صندوق در اختیار بزرگ‌ترین بدهکارش (دولت) قرار دارد؛ مثل اینکه من اختیار خانه‌ام را به بزرگ‌ترین بدهکارم بدهم تا او تصمیم بگیرد من در خانه چه کار کنم.
محمدوی گفت: وقتی در جریان دعوای گروه‌ها، تخلفات میلیاردی آقای مرتضوی در تامین اجتماعی آشکار شد، دیدیم‌‌ همان کسانی که به عنوان نمایندگان کارگران در تامین اجتماعی حضور داشتند و در راس تشکلات رسمی کارگری نیز قرار دارند، دستشان به اموال کارگران آلوده است.
این فعال مستقل کارگری با اشاره افشاگری درخصوص تخلفات سازمان تامین اجتماعی پس از چرخش دولت‌ها، تصریح کرد: وقتی آقای احمدی‌نژاد در سال ۸۴ بر سر کار آمد، مرتب از لیستی صحبت می‌شد که در جیب‌اش دارد و متاسفانه افشاگری تخلفات مالی در سازمان تامین اجتماعی پس از پایان هر ۳ دوره روسای دولت گذشته تکرار شده است، اما در حال حاضر با توجه به اینکه آقای مرتضوی به دلیل سابقه‌اش در برخورد با مطبوعات و ماجرای کهریزک چهره خوبی در جامعه ندارد، مردم گمان می‌برند اگر قرار باشد حقی به حق دار برسد اولین فردی که باید محاکمه شود مرتضوی است.
وی افزود: غارت اموال کارگران در تامین اجتماعی فقط به دوره ریاست مرتضوی بر سازمان و دوره ۸ ساله احمدی‌نژاد محدود نمی‌شود و سازمان تامین اجتماعی باید از ابتدای انقلاب تا به امروز مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرد.
محمدی با اشاره به سرانجام نامعلوم تحقیق و تفحص مجلس از تامین اجتماعی در سال ۸۹، عنوان کرد: در گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس از تامین اجتماعی در سال ۸۹، بعد از یک هفته اعلام شد هزار میلیارد تومان تخلف پیدا شده است و در صورتی که یک هفته دیگر به ما وقت داده شود به مبلغی بالا‌تر از ۳ هزار میلیارد تومان می‌رسیم اما آن تحقیق و تفحص به دلایل نامعلومی متوقف شد.
این فعال مستقل کارگری در ادامه بیان کرد: مالباختگان اصلی در پرونده فساد مالی در تامین اجتماعی کارگران هستند و آن‌ها خواهان مجازات همه متخلفان، چه پیش از دوره ریاست مرتضوی بر سازمان و چه بعد از آن هستند و در این مسیر، امیدی به تشکل‌های رسمی کارگری نمی‌رود چرا که این تشکل‌ها بدلیل ماهیت غیر کارگری شان همواره با دولتی که بر سر کار است همراهی می‌کنند.
وی تصریح کرد: آقای مرتضوی می‌گوید برای همه اقدامات خود در تامین اجتماعی، تاییدیه هیات امنا را دارد؛ مطمئن باشید فردی که قاضی است برای همه کار‌هایش حتی اگر تخلف باشد، سند دارد، اما باید پرسید چرا به مدیران سازمان تامین اجتماعی اختیار داده می‌شود که مبالغی را از بودجه غیر شمول بذل و بخشش کنند؟ آیا تضمینی وجود دارد که بعد از افشای این تخلفات، صندوق در دست افرادی امین قرار بگیرد یا باید منتظر افشاگری دیگری در ۸ سال بعد باشیم؟
این فعال مستقل کارگری در پایان اظهار داشت: امیدورام اجازه داده شود محاکمه متخلفان تا نتیجه نهایی و مجازات متناسب با جرم پیش برود هرچند نمی‌توان [...] خیلی امید داشت.

---------------------------------------

پلیس نظامی کامبوج به سمت کارگران معترض آتش گشود

پلیس نظامی کامبوج کارگران معترض را در نزدیکی پایتخت به گلوله بست و چهار نفر از آنان را کشت.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، دو نفر از فعالان حقوق بشر در کامبوج که شاهد درگیری کارگران معترض و پلیس نظامی بودند، گفتند که پلیس نظامی کارگران یک کارخانه پوشاک را در نزدیکی پنوم پن به گلوله بست و چهار نفر از آنان را کشت.
این فعالان افزودند که کارگران معترض به سمت نیروهای پلیس نظامی سنگ و بمب‌های آتش زا پرتاب کردند.
فعالان افزودند که این کارگران از جمله ۳۵۰ هزار کارگر کامبوجی هستند که در اعتراض به پایین بودن دستمزد خود دست به اعتصاب زده‌اند.
در همین حال، «خینگ تیتو» سخنگوی پلیس نظامی کامبوج گفت که فقط یک نفر در این درگیری کشته و تعدادی نیز زخمی شدند. تیتو افزود که آنچه پلیس نظامی انجام می‌دهد فقط انجام وظیفه است.

---------------------------------------

فرج‌اللهی: سبد کالا بدون تضمینی برای ارزش‌گذاری‌، به زیان کارگران است

یک فعال مستقل کارگری گفت: شرایط اجتماعی-اقتصادی ایران برای پرداخت کالایی و غیر نقدی دستمزدها فراهم نیست.
«کاظم فرج‌اللهی» در این باره به ایلنا گفت: در شرایط کنونی پرداخت کالایی و غیرنقدی دستمزد به معنی مثله (تکه تکه) کردن قدرت اقتصادی کارگران است.
وی بابیان اینکه در حال نیز به دلیل پرداخت شدن مبالغ ثابتی که تحت عنوان مزایای جانبی حقوق مسکن، اولاد، خواروبار و بن صورت می‌گیرد، قدرت خرید کارگران هرسال بطور کامل افزایش نمی‌یابد، افزود: با این شرایط و با پرداخت بخشی دیگری از دستمزد کارگران در قالب سبد کالا باید شاهد تکه تکه شدن بیشتر قدرت کارگران باشیم.
وی تاکید کرد: به دلیل مشکلات اقتصادی به خصوص پس از نوسانات دو سال اخیر اقتصادی، هم اکنون دستمزد کارگران نیازمند بازنگری و افزایش واقعی است.
فرج‌اللهی همچنین با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از نیروی کار در سراسر کشور به دلیل اشتغال در کارگاه‌های کوچک و غیر رسمی از شمول حمایت‌های قوانین کار و تامنی اجتماعی خارج هستند و حتی در بیشتر مواقع دستمزدهای زیر حداقلی دریافت می کنند، گفت: پرداخت کالایی و غیر نقدی دستمزد باعث تقلیل بیشتر قدرت خرید این گروه از کارگران می‌شود، زیرا کارفرمایان این واحدها چندان خود را ملزم به رعایت معیارهای قانونی نمی‌داند.
این فعال صنفی کارگری گفت: در چنین شرایطی پرداخت غیر نقدی دستمزدها به منزله بدعتی برای کاهش بیشتر حمایت‌های اجتماعی از نیروی کار تلقی می‌شود.
فرج اللهی در بخش دیگری از این گفتگو به سابقه پرداخت‌های غیر نقدی در سال‌های پس از انقلاب تا پیش از روی کار آمدن دولت احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: در زمان توزیع بن کارگری به تدریج از کیفیت و کمیت کالاهای توزیعی کاسته شد. کارگران باسابقه و قدیمی به خاطر دارند که در سالهای نخست توزیع بن کارگری، به هر خانوار معادل 20 کیلوگرم اقلام مصرفی مرغوب تعلق می‌گرفت اما درسالهای پایانی به تدریج ارزش سبد کالای بن کارگری برای هر خانوار به حدود 4 کیلوگرم اقلام مصرفی نامرغوب کاهش یافته بود.
وی افزود: مادامی که تضمینی برای ارزشگذاری کیفیت و کمیت پرداختی‌های غیر نقدی وجود نداشته باشد، هرگونه پرداخت کالایی می تواند به زیان کارگران منجر شود.
این فعال کارگری با یادآوری معیار تعیین دستمزد با لحاظ کردن «شرایط واقعی» اقتصادی کشور، افزود: در شرایطی که همواره اکثریت شورای عالی کار معتقدند که افزایش دستمزدها باعث اخراج کارگران می شود، پرداخت غیر نقدی مزد تنها به تثبیت این تفکر کمک خواهد کرد.

---------------------------------------

کارگران «روغن‌ نباتی قو» تجمع اعتراضی بر پا کردند

رئیس شورای اسلامی کار کارخانه روغن نباتی قو از تجمع حدود ۱۵۰ نفراز کارگران این کارخانه به دلیل بی‌نظمی در پرداخت حقوق و سایر مطالبات صنفی‌شان خبر داد.
«احمد افضلی» در توضیح علت اعتراض امروز کارگران روغن نباتی قو، به ایلنا گفت: تجمع صبح امروز کارگران در اعتراض به بی‌توجه‌ای کارفرمای جدید کارخانه به پرداخت نشدن به موقع حقوق و سایر مطالبات‌شان همانند بهره وری، عدم تأمین لباس کار، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و مشکلات ناشی از سوءمدیریت برگزار شده است.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه روغن نباتی قو با بیان اینکه از یکسال گذشته با تغییر کارفرما، محاسبات حقوقی ۲۱۰ کارگر کارخانه بهم ریخته است، افزود: در گذشته کارگران طبق روال یکسری مزایا‌ی قانونی دریافت می‌کردند که با ورود کارفرمای جدید، این مزایا قطع شده است.
این فعال کارگری با ذکر نمونه‌ای گفت: کارفرما طبق قانون مکلف است یک وعده غذای گرم به کارگران بدهد اما یکسال است که نهار در این کارخانه قطع شده است.
افضلی با اشاره به تعهد کارفرما مبنی بر تأمین دو دست لباس کار در سال، افزود: کارفرما از یکسال پیش سهمیه لباس کارگران را قطع کرده است و ما باید خود هزینه لباس کار را پرداخت کنیم.
نماینده کارگران روغن قو با بیان اینکه مشکلات کارخانه و کارگرانش ناشی از سوءمدیریت است، اظهار داشت: مدیریت جدید کارخانه سعی دارد با یک روش مدیریت استبدادی، در بین کارگران رعب و وحشت ایجاد کند که این وضعیت به مرور باعث ایجاد جو خفقان در کارخانه شده است.
او با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلات کارگران مربوط به تبعیض در پرداخت حق بهره‌وری است، گفت: کارفرمای جدید علاوه بر آنکه سهم تعدادی از کارگران را از بهره‌وری تولید کم یا قطع کرده است، بدون دلیل مشخصی به حق بهره‌وری تعدادی از کارگران خاص، افزوده است.
او در تشریح دیگر مشکلات صنفی کارگران، به ایجاد جو بی‌اعتمادی در کارخانه اشاره کرد و گفت: به دستور کارفرمای جدید، در تمام بخش‌های تولیدی و غیر تولیدی کارخانه دوربین‌های مدار بسته‌ای نسب شده است و حرکات کارگران زیر نظر گرفته می‌شود و هر روز تعدادی از کارگران باید درباره بی‌اهمیت‌ترین کارها، به کارفرما توضیح دهند.
رئیس شورای اسلامی کارگران کارخانه روغن نباتی قو در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ابهاماتی که در مورد سلامت واگذاری کارخانه برای کارگران وجود دارد، اظهار داشت: از یکسال پیش که مدیریت این کارخانه از بنیاد شهید به بخش خصوصی واگذار شده است، این ابهامات برای نیروی کار این کارخانه مرتفع نشده است.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه روغن نباتی قو در پایان تأکید کرد: تا زمانی که کارفرمای جدید در خصوص پرداخت مطالبات کارگران و رعایت حقوق قانونی آنان بی‌توجه باشد، کارگران به تجمع خود ادامه می‌دهند.

---------------------------------------

کارگران قند کامیاب با ۴ تا ۱۱ ماه حقوق معوقه، بیکار شدند

نماینده کارگران کارخانه قند کامیاب از توقف تولید و بیکاری ۱۵۰ نفر از کارگران این کارخانه خبر داد و گفت: پرداخت حقوق کارگران از ۴ تا ۱۱ ماه به تاخیر افتاده است.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود، درباره دلایل تعطیلی کارخانه قند کامیاب به ایلنا گفت: کارگران سوءمدیریت را عامل اصلی تعطیلی کارخانه می‌دانند چرا که «قند کامیاب» به دلیل انباشت تدریجی بدهی‌ها تعطیل شده است.
نماینده کارگران قند کامیاب همچنین از بی‌اعتبار شدن دفترچه‌های تأمین اجتماعی کارگران خبر داد و گفت: کارخانه قند کامیاب به سازمان تامین اجتماعی بیش از یک میلیار تومان بدهکار است و این موضوع باعث شده تامین اجتماعی به بهانه پرداخت نشدن طلب‌اش از کارخانه، با فشار به کارگران از تمدید اعتبار دفترچه‌های درمانی آنان خودداری کند.
به گفته این کارگر، از مجموع ۱۵۰ کارگر قند کامیاب، ۲۶ نفر کارگر رسمی هستند که با سابقه ۱۹ سال کار، در صورت ادامه فعالیت این کارخانه می‌توانستند تا یک سال دیگر تحت قانون مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شوند اما در شرایط فعلی در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
نماینده کارگران در خاتمه خواستار رفع مشکلات کارگران از مسئولان استانی شد و گفت: کارگران با طرح شکایت جمعی به اداره کار اصفهان هم اکنون منتظر نتیجه پی‌گیری «قانونی» خود هستند.

کارفرما: تعطیلی کارخانه موقتی است
در این رابطه، مدیر عامل کارخانه قند کامیاب در گفتگو با ایلنا ضمن تایید تعطیلی کارخانه، توقف تولید را موقتی دانست و گفت: کارخانه به خاطر انجام یکسری تعمیرات اساسی تعطیل شده است که به زودی با اتمام تعمیرات، کارگران به کار خود باز می‌گردند.
او با بیان اینکه کارخانه قند کامیاب دو روز است که تعطیل شده است در مورد معوقات حقوقی کارگران کارخانه گفت: اغلب معوقات حقوقی کارگران پرداخت شده و آنچه باقی مانده، بسیار ناچیز است.

---------------------------------------

کارگران نیروگاه دماوند ۲۰ درصد از مطالبات خود را دریافت کردند

در پی تجمع اعتراضی صبح روز گذشته کارگران نیروگاه دماوند تهران، کارفرما ۲۰ درصد از مطالبات کارگران را پرداخت کرد.
یکی از کارگران نیروگاه دماوند که نخواست نامش فاش شود، به ایلنا گفت: با وساطت فرمانداری پاکدشت کارگران معترض از عصر روز گذشته به کار خود بازگشتند.
وی بابیان اینکه کارفرما بابت ۲۰ درصد مطالبات مورد نظر مبلغی در حدود یک میلیارد تومان به حساب ۵۱۰ کارگر نیرو‌گاه واریز کرده‌ است، گفت: پرداخت این مبلغ در حالی صورت گرفت که پیش‌تر کارفرما مدعی بود که با مشکل کمبود نقدینگی مواجه است.
این کارگر افزود: طبق توافق انجام شده قرار است روز یکشنبه جلسه‌ای در خصوص تعیین تکلیف پرداخت معوقات مربوط به عیدی، پاداش، اضافه کاری و بن کارگری سال‌های ۹۰ تا ۹۱ کارگران نیروگاه دماوند برگزار شود.
وی همچنین در خصوص تشکیل شورای اسلامی کار به عنوان یکی دیگر از خواسته‌های صنفی کارگران معترض نیروگاه دماوند، گفت: تحقق این درخواست ظاهرا با محدودیت‌های مواجه است که در حال رایزنی هستیم.
گفتنی است، حدود یکصد نفر از کارگر نیروگاه دماوند صبح روز گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه خود در مقابل در ورودی نیروگاه تجمع کردند. این تجمع درحالی برگزار شد که پیش‌تر کارفرمای این نیروگاه متعهد شده بود تا مطالبات معوقه کارگران را بصورت تدریجی پرداخت کند.

---------------------------------------

شهردار جدید رفسنجان قصد بازگرداندن پیمانکاران را دارد

یکی از کارگران فضای سبز شهرداری رفسنجان از تصمیم شهردار جدید این شهر برای واگذار کردن مسئولیت نگهداری فضا‌های سبز رفسنجان به شرکت‌های پیمانکاری خبر داد.
«عباس غلامحسینی» از کارگران فضای سبز شهرداری رفسنجاندر این باره به ایلنا گفت: شهرداری جدید رفسنجان در حالی چنین تصمیمی گرفته است که شهردار قبلی بنا بر درخواست کارگران به فعالیت شرکت‌های پیمانکاری در حوزه فصای سبز خاتمه داده بود.
وی بابیان اینکه شهر دار قبلی این تصمیم را در شهریور ماه سال جاری گرفته بود، گفت: در این سه‌ ماه اخیر که پیمانکاران کنار گذاشته شده‌اند، حقوق ماهانه هر کارگر فضای سبز حداقل ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
به گفته غلامحسینی دلیل این افزایش حقوق، پرداخت حق اضافه کاری به صورت واقعی بوده است، چرا که دلالان نیروی کارگر (پیمانکاران) با وجود دریافت کامل حقوق کارگران از شهرداری، برای کسب سود بیشتر این مبلغ را به کارگران نمی‌پرداختند.
وی بابیان اینکه هم اکنون حدود ۸۵ کارگر با سابقه ۱۵ تا ۲۸ سال در بخش فضای سبز شهر رفسنجان مشغول به کار هستند، گفت: پیمانکاران برای کسی سود دلالی بیشتر به دنبال کار بیشتر و پرداخت مزد کمتر هستند و به همین دلیل کارگران ترجیح می‌دهند که در استخدام شهرداری باقی‌ بمانند.
وی بابیان اینکه «پس از گذشت سه ماه از زمان تصمیم شهرداری قبلی، شهردار جدید در روزنامه‌های محلی آگهی‌هایی در رابطه با به مناقصه گذاشتن مسئولیت حفظ و نگهداری از فضاهای سبز را منتشر کرده‌ است»، افزود: در این رابطه تاکنون نامه‌هایی را خطاب به مسئولان استانداری و مقامات اداره کار استان نوشته‌ایم.

---------------------------------------

کارگران نیروگاه دماوند ۲۰ درصد از مطالبات خود را دریافت کردند

در پی تجمع اعتراضی صبح روز گذشته کارگران نیروگاه دماوند تهران، کارفرما ۲۰ درصد از مطالبات کارگران را پرداخت کرد.
یکی از کارگران نیروگاه دماوند که نخواست نامش فاش شود، به ایلنا گفت: با وساطت فرمانداری پاکدشت کارگران معترض از عصر روز گذشته به کار خود بازگشتند.
وی بابیان اینکه کارفرما بابت ۲۰ درصد مطالبات مورد نظر مبلغی در حدود یک میلیارد تومان به حساب ۵۱۰ کارگر نیرو‌گاه واریز کرده‌ است، گفت: پرداخت این مبلغ در حالی صورت گرفت که پیش‌تر کارفرما مدعی بود که با مشکل کمبود نقدینگی مواجه است.
این کارگر افزود: طبق توافق انجام شده قرار است روز یکشنبه جلسه‌ای در خصوص تعیین تکلیف پرداخت معوقات مربوط به عیدی، پاداش، اضافه کاری و بن کارگری سال‌های ۹۰ تا ۹۱ کارگران نیروگاه دماوند برگزار شود.
وی همچنین در خصوص تشکیل شورای اسلامی کار به عنوان یکی دیگر از خواسته‌های صنفی کارگران معترض نیروگاه دماوند، گفت: تحقق این درخواست ظاهرا با محدودیت‌های مواجه است که در حال رایزنی هستیم.
گفتنی است، حدود یکصد نفر از کارگر نیروگاه دماوند صبح روز گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه خود در مقابل در ورودی نیروگاه تجمع کردند. این تجمع درحالی برگزار شد که پیش‌تر کارفرمای این نیروگاه متعهد شده بود تا مطالبات معوقه کارگران را بصورت تدریجی پرداخت کند.

---------------------------------------

تأخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری پالایشگاه آبادان

نایب رئیس اتحادیه کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان از تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق و بیمه کارگران سه شرکت پیمانکاری مستقر در بندر صادراتی ماهشهر خبر داد.
«سیامک ملک» در این باره به ایلنا گفت: سه شرکت پیمانکاری «میخک قشم»، «عدالت کار» و «به‌ساخت» که تحت مسئولیت پالایشگاه آبادان در بندر صادراتی ماهشهر فعالیت دارند، به طور میانگین سه ماه است که پرداخت حقوق کارگران خود را به تاخیر انداخته‌اند.
او با بیان اینکه در هر کدام از این شرکت‌ها بیش از ۳۰ کارگر پیمانی کار می‌کنند، افزود: شرکت «میخک قشم» در زمینه خدمات نظافتی و «عدالت کار» و «به‌ساخت» نیز در زمینه تعمیرات مخازن و ابزار دقیق در بندر صادراتی ماهشهر فعالیت دارند.
به گفته این فعال کارگری در پالایشگاه آبادان، علاوه بر سه ماه تعویق حقوق و بیمه، پیمانکاران لباس کار و کلاه ایمنی کارگران را در موعد مقرر تأمین نمی‌کنند.
ملک افزود: تاخیر در پرداخت حق بیمه این کارگرانی که در شرایط سخت آب و هوایی کار می‌کنند باعث شده، تامین اجتماعی در تمدید دفترچه‌های درمانی آنان کوتاهی کرده و هم اکنون این کارگران برای مداوای بیماریهای خود از جمله بیماریهای شغلی، دچار هزینه و مشکلات مالی فراوانی می‌شوند.
پیمانکار: تأخیر دولت پرداخت حقوق کارگران را به تعویق انداخته است
در این زمینه «علی رضایی» مدیر عامل شرکت خدماتی میخک قشم با تایید یک ماه تاخیر در پرداخت حقوق ۲۶ کارگر پیمانی این شرکت، دلیل تأخیر در پرداخت حقوق کارگران را پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران از سوی پالایشگاه آبادان دانست.
او با بیان اینکه پالایشگاه آبادان صورت وضعیت‌ها ی مالی پیمانکاران خود را با تاخیر پرداخت می‌کند افزود: پالایشگاه آبادان از مهر ماه سال جاری هیچ مبلغی بابت صورت وضعیت‌های مالی شرکت میخک قشم پرداخت نکرده است با این حال ما سعی کرده‌ایم حقوق مهر و آبان کارگران را به حسابشان واریز کنیم.
مدیر عامل شرکت پیمانکاری میخک قشم، میزان بدهی پالایشگاه آبادان را بیش از ۱۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: پالایشگاه آبادان باید بابت سه ماه از صورت وضعیت مالی شرکت هر ماه مبلغ ۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کند.
متاسفانه ایلنا موفق به گفتگو با مدیران دو شرکت پیمانی دیگر که در این خبر ذکرشان رفته است نشد.

---------------------------------------

واقعی ساختن مزد کارگران به تعطیلی کارخانه‌ها و اخراج نمی‌انجامد

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: برخلاف تبلیغاتی که در چند سال گذشته به شدت رایج شده‌ است، افزایش واقعی مزد دلیل اخراج کارگران و تعطیلی واحدهای صنعتی نیست.
«ابراهیم رزاقی» در این باره به ایلنا گفت: دولت با تقسیم ناعادلانه یارانه میان تولید کنندگان، واردکنندگان و سوداگران باعث افزایش سیاست‌های تعدیلی شده‌ است.
این مدرس دانشگاه بابیان اینکه در حال حاضر فعالیت‌های تولیدی به نسبت فعالیت سوداگری و وارداتی از هزینه‌ اولیه بالاتری برخوردار است، افزود: در شرایطی که دولت هنوز یارنه‌ بخش تولید را پرداخت نکرده است و تولید کنندگان ناچارند که تمام هزینه‌های تولید را خود پرداخت کنند، واردکنندگان و سوداگران به دلیل دسترسی داشتن به ارزهای نفتی و برخورداری از مزایای پرداخت مالیات کمتر از نوعی حمایت‌های یارانه‌‌ای دولت برخوردار هستند.
وی افزود: نتیجه این سیاست ناعادلانه دولت سوق دادن سرمایه‌های خرد و کلان جامعه به سمت فعالیت اقتصادی غیر تولیدی است که یکی از اصول آن مخالفت با واقعی شدن دستمزدهاست.
رزاقی بایادآوری اینکه همواره بیشترین اشتغال کشور در فعالیت‌ اقتصادی تولیدی متمرکز است، افزود: وقتی دولت از تولیدکنندگان در مقابل ورادکنندگان و سوداگران حمایت نمی کند، بخش تولید ناچار است تا برای بقای خود، از افزایش واقعی هزینه نیروی انسانی جلوگیری کنند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: تا زمانی که دولت در خصوص افزایش هزینه های فعالیت‌های اقتصادی تولیدی اقدامی انجام ندهد، افزایش واقعی دستمزد همواره به عنوان عامل اخراج کارگران معرفی خواهد شد.
وی افزود: این درحالی است که به موجب قانون اساسی همه شهروندان باید بتوانند از طریق اختیار کردن شغل مورد علاقه خود هزینه‌های زندگی خانواده‌شان را تامین کنند،
به باور این مدرس دانشگاه در حال حاضر سالهاست که در ایران به دلیل پیاده شدن الگوهای سرمایه‌داری و حمایت دولت از فعالیت‌های اقتصادی غیر تولیدی، شهروندان مزد بگیر نمی‌توانند با اختیار کردن یک شغل دلخواه هزینه‌های زندگی خود را تامین کنند.
رزاقی بابیان اینکه بسیاری از مزدبگیران به دلیل ناکافی بودن مزد دریافتی ناچار به اختیار کردن مشاغل دوم و سوم هستند.افزود: در حال حاضر با وجود تاکید صریح قانون اساسی، در کشور نگاهی حاکم است که در مقابل افزایش واقعی دستمزدها مقاومت می کند.
وی بابیان اینکه این دیدگاه باعث شده تا مزدبیگران به عنوان اکثریت جامعه دچار نوعی روزمرگی اقتصادی شوند، افزود: اینکه امروز می‌بینیم شمار قابل توجهی از کارجویان حاضر هستند در ازای انجام یک کار معمولی را به قیمتی در حدود یک سوم مزد مصوب انجام دهند نتیجه جا افتادن همین تفکر اقتصادی است.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: در این میان نبود تشکل‌های کارگری قوی باعث شده است تا منطق قانون کار مبنی بر افزایش دستمزدها بر مبنای نرخ واقعی تورم در قبال منطق سرمایه داری مبنی بر جلوگیری از افزایش هزینه های تولید بیشتر رنگ ببازد.

---------------------------------------

تجمع کارگران نیروگاه دماوند در اعتراض به تعویق مطالبات صنفی و فقدان نهاد کارگری

حدود ۱۰۰ نفر از کارگران نیروگاه دماوند صبح امروز در واکنش به بی‌توجه‌ای به اعتراضات‌ گذشته‌شان، بار دیگر در مقابل درب ورودی این نیروگاه تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع، در توضیح علت برگزاری مجدد اجتماع اعتراضی کارگران نیروگاه دماوند به ایلنا گفت: ۵۱۰ کارگر شاغل در این نیروگاه بیش از یک سال است بابت معوقات پراکنده حقوقی طی سال‌های ۹۰ تا ۹۱، از جمله اضافه کاری، عیدی، پاداش و بن کارگری از این نیروگاه طلبکارند.
این کارگر در تشریح جزئیات خواسته‌های حقوقی کارگران گفت: بن کارگری، حق کنترل فرکانس و پاداش تولید کارگران از سال ۹۰ پرداخت نشده است. همچنین کارفرما مکلف است هر سال دو دست لباس کار در اختیار کارگران قرار دهد اما کارگران همچنان با لباس‌های کار سال ۹۰ مشغول کارند.
وی افزود: به جز مطالبات معوقه یاد شده، کارگران نیروگاه دماوند در یک سال و نیم گذشته دستمزد ماهیانه خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند.
این کارگر با بیان اینکه تاخیر در پرداخت مطلبات قانونی کارگران بعد از واگذاری و انتقال مالکیت نیروگاه دماوند از وزارت نیرو به بنیاد شهید آغاز شد، افزود: کارفرمای جدید در خصوص پرداخت مطالبات سال ۹۰ کارگران نیز بی‌توجه است.
او گفت: بعد از تجمع روز ۱۸ آبان ماه، مسئولان سیاسی شهرستان تهران با رضایت کارفرما وعده دادند که هر ماه بخشی از معوقات مالی کارگران را پرداخت کنند که متاسفانه این وعده عملی نشد و کارگران مجددا تصمیم به تجمع گرفتند.
این کارگر افزود: علاوه بر محقق نشدن وعده پرداخت مطالبات معوقه از سوی کارفرما و مسئولین استانداری، بین کارگران شایعه شده است که کارفرما قصد دارد در واکنش به اعتراضات صنفی، سایر مزایای قانونی را نیز قطع کند.
او همچنین گفت: در اجتماع امروز، کارگران علاوه بر پرداخت نشدن مطالبات مالی خود، کارگران اعتراض‌شان را نسبت به اینکه کارفرما اجازه تشکیل نهاد کارگری همانند شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی را در این نیروگاه نمی‌دهد اعلام کردند.
وی با بیان اینکه کارگران نیروگاه دماوند بر رفع مشکلات صنفی خود به اکثر ارگان‌ها همانند مجلس، وزارت نیرو، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی.. نامه نگاری کرده‌اند افزود: با وجود آنکه هر کاری از دستمان بر می‌آمد در چارچوب قانون انجام دادیم اما متاسفانه هنوز مشکلات ما رفع نشده است.
به گفته وی، آغاز مشکلات کارگران نیروگاه حرارتی دماونداز سال ۹۱ زمانی آغاز شد که مالکیت نیروگاه از سوی وزارت نیرو به بنیاد شهید بابت یکسری از مطالبات واگذار شده است که با ادامه این روند کارگران ناچارا به اعتراضات صنفی خود ادامه دهند.

---------------------------------------

تأخیر در ارائه لباس و کفش ایمنی به کارگران پتروشیمی فجر

نایب رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام از تاخیر چند ماهه پیمانکار پتروشیمی فجر در ارائه لباس و کفش ایمنی به کارگران انتقاد کرد.
«عباس رضایی» در این باره به ایلنا گفت: تاخیر شرکت پیمانکاری «رامپکو» در ارائه لباس و کفش ایمنی به کارگران از سال گذشته شروع شد اما بعد از پیگیری‌های زیاد و در میان گذاشتن این معضل با مسئولین ایمنی پتروشیمی فجر، در ‌‌نهایت در اردیبهشت ماه سال جاری یک دست لباس ایمنی به کارگران داده شد.
وی ادامه داد: عرف کارگاه‌ها در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر بدین ترتیب است که هر ۶ ماه یکبار لباس ایمنی و هر سال یکبار کفش ایمنی به کارگران داده می‌شود اما شرکت پیمانکاری رامپکو بدلیل مشکلات مالی یا هر دلیل دیگری این عرف را رعایت نمی‌کند.
این فعال کارگری تصریح کرد: کارگران از لحاظ ایمنی در مضیقه‌اند و مشکل دارند و از طرفی، خودشان نمی‌توانند لباس و کفش ایمنی تهیه کنند. شرکت پیمانکاری رامپکو هم این معضل را به صورت جدی پیگیری نمی‌کند و به بهانه‌های مختلف از تهیه لباس و کفش ایمنی برای کارگران سر باز می‌زند.
به گفته رضایی، محیط کارگاه صنعتی است و کارگران نمی‌توانند با لباس شخصی کار کنند و اساسا چنین اقدامی از نظر ایمنی ممنوع است و از طرفی، مسئولین ایمنی نیز به کارگران اجازه نمی‌دهند بدون لباس و کفش ایمنی وارد کارگاه شوند.
نایب رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام در پایان اظهار داشت: این معضل را بار‌ها به مسئولین ایمنی پتروشیمی فجر گوشزد کرده‌ایم اما ظاهرا فشاری به پیمانکار وارد نمی‌کنند.

---------------------------------------

تعدیل تدریجی ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه «عقاب افشان»

دبیر خانه کارگر سمنان از تعدیل تدریجی حدود ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه «عقاب افشان» طی یک سال گذشته به دلیل کاهش میزان تولید خبر داد.
حبیب الله محقق بااعلام این خبر به ایلنا گفت: طی یکسال گذشته ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه عقاب افشان (تولید کننده اتوبوس‌های اسکانیا)، به دلیل افزایش مشکلات ناشی از تحریمهای اقتصادی به مرور بیکار شده‌اند که بیکاری ۷۰۰ نفر از آنان طی سه ماهه اخیر صورت گرفته است.
او با بیان اینکه تولید در کارخانه عقاب افشان با حداقل ظرفیت نیروی کار انجام می‌شود، افزود: نقص فنی این اتوبوس‌ها و وقوع تصادفات مرگبار اخیر باعث توقف شماره‌گذاری محصولات این کارخانه از جانب نیروی انتظامی شده است.
این فعال کارگری در سمنان افزود: پیش از این، کارخانه عقاب افشان روزانه حدود ۷ اتوبوس تولید و شماره گذاری می‌کرد، اما پس از تشدید تحریم‌های اقتصادی به دلیل تأمین نشدن قطعات، به تولید به روزی یک اتوبوس کاهش یافت.
او در این زمینه اضافه کرد: علاوه بر تحریم‌ها، وقوع حادثه تصادف یک دستگاه اتوبوس ساخت این کارخانه در اتوبان تهران – قم، مشکلات این واحد تولیدی را دو چندان کرد، بطوری‌که هم اکنون در این کارخانه تولیدی صورت نمی‌گیرد.
این فعال کارگری درباره کاهش نیروی کار کارخانه عقاب افشان اظهار داشت: به طور معمول هر روز کارفرما با ۵ نفر از کارگران تسویه حساب می‌کند که به این ترتیب هر هفته ۳۵ تا ۴۰ کارگر بیکار می‌شوند.
دبیر خانه کارگر سمنان در خاتمه تصریح کرد: بر اساس گزارشات پلیس راهور تصادفات اتوبوس‌های اسکانیا به دلیل نقص فنی رخ داده و این درحالیست که بر اساس ادعای مدیر کارخانه، تمامی قطعات بکار گرفته شده در اتوبوس‌های ساخت این کارخانه استاندارد هستند.

---------------------------------------

پایان موقت اعتراض کارگران در مجتمع نیشکر هفت‌تپه:

کارگران هفت‌تپه با وعده دریافت مابقی طلب به کار خود بازگشتند

یک فعال کارگری در مجتمع نیشکر هفت‌تپه گفت: کارفرمای این واحد صنعتی – کشاورزی روز گذشته بخشی از مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کرد.
رضا رخشان با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: روز گذشته کارفرمای مجتمع نیشکر هفت‌تپه با پرداخت یک ماه از مطالبات معوقه کارگران به اعتراض‌های صنفی چند روز اخیر خاتمه داد.
وی گفت: شخص مدیرعامل و یکی از اعضای شورای اسلامی کار مجتمع نیشکر هفت‌تپه به کارگران وعده‌داده‌اند که سایر مطالبات آن‌ها در هفته پیشرو پرداخت خواهد شد.
این فعال کارگری بابیان اینکه مدیریت و عضو شورای اسلامی کار با حضور در میان کارگران معرتض این وعده را داده‌اند؛ افزود: گفت درحال حاضر کارگران برای اثبات حسن نیت خویش به کار خود بازگشته‌اند.
وی در عین حال از نامشخص بودن زمان پرداخت مطالبات بخشی از کارگران نی‌بر این مجتمع صنعتی خبر داد و افزود: این گروه از کارگران بصورت فصلی در استخدام کارخانه بودند از چند روز پیش و با آغاز اعتراضات صنفی به مرخصی فرستاده شدند.
یادآوری می‌شود: در تاریخ ۳۰ آذرماه سال جاری جمعی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و مزایا (حقوق مهر وآبان و یک ماه حقوق بابت پاداش سالیانه) معترض شده و در محوطه کارخانه تجمع کردند.

---------------------------------------

۴ دی‌ماه، روز رسیدگی به اخراج نماینده کارگران چادرملو/شیوه جدید طبقه بندی مشاغل مبهم است

رئیس انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) نسبت به شیوه جدید اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این معدن سنگ آهن انتقاد کرد.
«حسین جناحی» به ایلنا گفت: یکی از مطالبات صنفی کارگران معدن چارملو که در اعتراضات صنفی شان مطرح می‌کردند، اصلاح طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت آسفالت طوس بود اما شیوه جدید اجرای این طرح تفاوت چندانی در حقوق کارگران ایجاد نکرده است.
او در این باره توضیح داد: طرح طبقه بندی مشاغل جدیدی که در شرکت آسفالت طوس (پیمانکار) اجرا می‌شود از طرح طبقه بندی مشاغل شرکت سنگ آهن چادرملو (پیمان دهنده) پیروی می‌کند اما شیوه اجرایش مبهم است. در این طرح، پاداش تولید کارگران کم شده اما ضریب پایه حقوق کارگران افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: کارگران به شیوه جدید اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت آسفالت طوس اعتراض دارند و انجمن صنفی این مساله را پیگیری می‌کند.
نماینده کارگران معدن چادرملو در پایان پیرامون وضعیت پرونده اخراج «بهرام حسنی‌نژاد» دبیر انجمن صنفی شرکت آسفالت طوس گفت: جلسه هیات تشخیص روز سه شنبه ۴ دی در اداره کار اردکان برگزار شد و مقرر شد بعد از تحقیق از محل کار اقای حسنی نژاد در خصوص بازگشت به کار این فعال کارگری حکم صادر شود.
گفتنی است به دنبال اخراج آقای حسنی‌نژاد، اعتراضات صنفی حدود ۸۰۰ کارگر شرکت آسفالت طوس که به عنوان نیروی پیمانی در معدن چادرملو مشغول کارند از تاریخ پنجم آذرماه سال جاری آغاز شد.
این اعتراضات سرانجام در تاریخ ۱۹ آذرماه با وعده مسئولان اداره کار اردکان به نمایندگان کارگران معدن چادرملو مبنی بر بررسی خارج از نوبت موضوع اخراج نماینده صنفی شان، و همچنین تعیین ساز و کار بررسی و تحقق سایر مطالبات صنفی کارگران خاتمه یافت و کارگران به کار خود بازگشتند.

---------------------------------------

کارگران «آلومتک» ۳ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند

رئیس شورای اسلامی کار کارخانه «آلومتک» قزوین تولید کننده کابل‌ برق، از تعویق ۳ ماهه حقوق ۱۸۰ کارگر این کارخانه به دلیل کمبود منابع مالی خبر داد و گفت: تولید در این واحد از یک سال و نیم پیش به حداقل ظرفیت کاهش یافته است.
«مرتضی جنت آبادی» به ایلنا گفت: کارگران از مهر ماه سال جاری هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند و با توجه به کاهش تولید در کارخانه طی یک سال و نیم گذشته، پیش از ۱۵۰ کارگر با میانگین سوابق ۱۸ سال کار، سال ۹۱ در دو مرحله بیکار شدند.
نماینده کارگران، تعداد کارگران‌ این واحد صنعتی را پیش از سال ۹۰ حدود ۳۸۰ نفر اعلام کرد و افزود: طی دو سال گذشته کارگران به دلیل افزایش مشکلات به مرور تعدیل شدند و اکنون تعداد کارگران آلومتک به ۱۸۰ نفر رسیده‌ است که از این تعداد تنها ۷ کارگر قدیمی قرارداد دائمی دارند و مابقی با قرارداد موقت مشغول کار هستند.
به گفته رئیس شورای اسلامی کار کارخانه «آلومتک»، این ۱۸۰ کارگر هر روز صبح بدون آنکه کاری برای انجام دادن در کارخانه وجود داشته باشد در محل کار خود حاضر می‌شوند.
این فعال کارگری در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کارخانه آلومتک گفت: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت بیمه است که کارفرما به صورت مداوم آن را به تامین اجتماعی واریز نکرده است.
او در ادامه، معوقات بیمه‌ای کارخانه آلومتک به تامین اجتماعی را بیش از ۶۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: با وجود اینکه کارفرما ماهانه از حقوق کارگران مبلغی را به عنوان سهم کارگر (۷ درصد از حقوق) کسر کرده است اما با کوتاهی در پرداخت بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی کارگران را دچار مشکلات بیمه‌ای کرده است.
او گفت: با فاصله‌ای که در سوابق بیمه‌ای کارگران بوجود آمده است امکان بازنشستگی زود هنگام برای کارگران فراهم نیست.
به گفته وی، تعدادی از کارگران رسمی این کارخانه که امکان بازنشستگی پیش از موعد را پیدا نکرده‌اند هم اکنون با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری، منتظر رای دیوان هستند.
نماینده کارگران کارخانه آلومتک در ادامه این گفتگو به نوسانات تولید در این کارخانه پرداخت و گفت: در سال‌های ۸۶ تا ۹۰ تولید روزانه این کارخانه ۴۰ هزار تن بود، اما در سال ۹۰ تولید به ۱۵۰۰ تن در روز رسید و از سال ۹۱ تا کنون نیز این رقم به روزانه ۱۰۰ کیلو گرم در ماه رسیده است.
این فعال کارگری، عمده‌ترین دلیل مشکلات مالی آلومتک را پرداخت نشدن مطالبات کارخانه از سوی برخی سفارش دهندگان عنوان کرد و با ذکر مثالی گفت: سه سال است وزارت نیرو از پرداخت بدهی‌ حدود ۸ میلیارد تومانی‌اش به این کارخانه خودداری می‌کند.
جنت آبادی با اشاره به اینکه محصولات این واحد تولیدی که هادی‌های فشار قوی انتقال نیروست فقط برای مصارف انتقال برق کاربرد دارد، اظهار داشت: این در حالیست که وزارت نیرو سفارشات جدیدی نیز به کارخانه‌ آلومتک نمی‌دهد از این رو باعث افزایش مشکلات مالی این واحد شده است.

---------------------------------------

تأخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق ۱۴۰ کارگر پیمانی آبفای آبادان

یک فعال کارگری در آبادان از تعویق ۴ ماه حقوق ۱۴۰ کارگر شرکت پیمانکاری «فخر و ظفر» مجری پروژه‌های شرکت آبفای آبادان، به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی خبر داد.
مصطفی نظری، نماینده محوری کانون شوراهای اسلامی کار در شهرهای آبادان، خرمشهر و اروند کنار با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این شرکت پیمانکاری که در زمینه لوله گذاری انشعابات آب و رفع شکستگی لوله‌های شهر با شرکت آبفای آبادان همکاری دارد به بهانه دریافت نکردن صورت وضعیت‌های مالی از سوی شرکت آبفا به کارگران اعلام کرده است که توان پرداخت به موقع حقوق را ندارد.
او با تاکید بر اینکه حقوق کارگران از شهریور ماه سال جاری به تعویق افتاده است، افزود: کارگران به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج، قدرت پی گیری مطالبات صنفی خود را ندارند.
این فعال کارگری با استناد به اظهارات منابع کارگری این کارخانه اعلام کرد که طلب شرکت فخر و ظفر از آبفای آبادان بیش از یک میلیارد تومان است.
نظری سابقه کار کارگران این واحد تولیدی را بیش از ۱۵ سال اعلام کرد و در ادامه این گفتگو با اشاره به اضطراب کارگران از فقدان امنیت شغلی، گفت: این کارگران نگران‌اند که با ادامه وضعیت نامناسب اقتصادی شرکت پیمانکاری فخر و ظفر، علاوه بر حقوق شغل‌شان را نیز از دست بدهند.
این فعال کارگری، پرداخت نکردن مطالبات معوقه ۱۴۰کارگری را که ۱۵ سال در شرایط سخت و زیان‌آور کار کرده‌اند را غیر قانونی دانست و در خاتمه گفت: شرکت فخر و ظفر چندین سال است مشکل تامین منابع مالی دارد اما کارگران این واحد به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج، قدرت بیان مشکلاتشان را در مراجع قانونی پیدا نکرده‌اند.

---------------------------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق کارگران «موکت پنگوئن»/ تعطیلی «نخ پنگوئن»

نماینده کارگران کارخانه «موکت پنگوئن» از تأخیر سه ماه در پرداخت حقوق بیش از ۵۰ کارگر شاغل در این واحد، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان می‌شود خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: دو واحد تولیدی تحت مسئولیت صنایع نساجی پنگوئن به نام‌های «موکت پنگوئن» و «نخ پنگوئن» در شهرک صنعتی رشت فعالیت داشتند که هر کدام به ترتیب در زمینه تولید موکت و تولید انواع کاموا و نخ فرش فعالیت می‌کردند.
این فعال کارگری با اعلام اینکه کارخانه «نخ پنگوئن» هم اکنون تعطیل شده است افزود: در واحد دیگر، «موکت پنگوئن» نیز علاوه بر سه ماه تعویق در پرداخت حقوق کارگران، تولید نیز به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
این کارگر درباره دلایل افت تولید در کارخانه موکت پنگوئن، گفت: کارفرما با این توجیه که پولی برای خرید مواد اولیه ندارد هر ماه حدود ۱۵ روز کارخانه را تعطیل می‌کند.
نماینده کارگران موکت پنگوئن معتقد است تعطیلی اجباری کارخانه علی رغم وجود مواد اولیه در انبارها صورت می‌گیرد و دلیل اصلی تعطیلی نیمی از ماه، بپرداخت نصف حقوق کامل کارگران است.

روند بیکارسازی کارگران
در این باره، «حسن ایزدی» دبیر خانه کارگر استان گیلان ضمن تایید ادعای کارگران کارخانه موکت پنگوئن، وضعیت کارخانه را نامناسب توصیف کرد و گفت: کارفرما با ایجاد شرایط سخت کاری سعی می‌کند کارگران را به نحوی از کارخانه فراری دهد.
او گفت: تعداد ۷ نفر از کارگران مهر ماه سال جاری اخراج شده‌اند که پرونده شکایت ۴ نفرشان از ۲۵ آذر ماه در شورای حل اختلاف اداره کار در جریان است.
دبیر خانه کارگر گیلان یادآور شد: پرداخت حقوق این کارگران در حالی سه ماه به تاخیر افتاده است که در شرایط تورمی فعلی، کارگران حتی در صورت دریافت به موقع حقوق کامل نیز به سختی از عهده مخارج زندگی بر می‌آیند.

تعیین مدیر تسویه
«غلاحسین فلاحتی»، رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان گیلان نیز با تایید خبر تعطیلی کامل کارخانه «نخ پنگوئن» و بیکاری 50 کارگر رسمی و قرار دادی این کارخانه، به ایلنا گفت: کارفرما با تعیین شخصی به نام « مدیر تسویه» قرار است با تمامی کارگران و همچنین با سایر طلبکاران کارخانه تسویه حساب کند.

---------------------------------------

تعویق ۶ ماهه در پرداخت حقوق کارگران سیمان لوشان

نماینده کارگران پیمانی کارخانه سیمان لوشان از ادامه بلاتکلیفی ۱۸۰ نفر از کارگران در نتیجه تعطیلی این واحد تولیدی خبر داد.
«سید نوری میر بابایی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۱۸۰ نفر از کارگران کارخانه سیمان لوشان که یکی از واحد‌های تولید کننده سیمان در شمال کشور (گیلان) است، قبل و بعد از تعطیلی کارخانه (مردادماه) در چند مرحله تعدیل شدند اما بدلیل آنکه کارفرما با آنها تسویه حساب نکرده، معوقات حقوقی شان به بیش از ۶ ماه رسیده است.
او با بیان اینکه این کارگران برای بازگشت به کار خود تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان گیلان برگزار کرده اند، افزود: آخرین تجمع اعتراضی کارگران روز (یکشنبه یکم آذر ماه) برای دومین بار در مقابل استانداری گیلان بود که مسئولان طبق روال گذشته پاسخ روشنی به خواسته های کارگران ندادند.
وی با بیان اینکه ۱۸۰ کارگر این واحد، منتظر بازگشایی مجدد کارخانه هستند، افزود: کارفرما (سیمان لوشان) هنوز با هیچ یک از کارگران بیکار شده تسویه حساب نکرده و معوقات حقوقی آنان نیز (از تیر ماه) باقی مانده است.
این کارگر در ادامه در باره وضعیت کارخانه بعد از تعطیلی گفت: این کارخانه بعد از بیکاری کارگران به حال خود‌‌‌ رها شده و از روزی که کارگران در کارخانه حضور فیزیکی ندارند بیش از یک میلیارد تومان از اموال موجود در محوطه کارخانه از سوی برخی از افراد فرصت طلب به یغما رفته است.
نماینده کارگران سیمان لوشان وضعیت زندگی و تامین معاش کارگران بیکار شده کارخانه را نامناسب توصیف کرد و در خاتمه تاکید کرد: اگر مسئولان استانی تمایلی به پی گیری موضوع تعطیلی کارخانه سیمان لوشان ندارند، کارگران ناچار خواهند شد با سفر به تهران این موضوع را از طریق مسئولان نهادهای مرتبط دولتی مقیم در تهران دنبال کنند.
لازم به یاد آوری است؛ ۶۷ درصد از سهام سیمان لوشان متعلق به کارخانه سیمان تهران و ۳۳ درصد بقیه متعلق به بیمه سلامت است.

---------------------------------------

تجمع روزانه کارگران پلی اکریل همچنان ادامه دارد

یکی از کارگران کارخانه پلی‌اکریل اصفهان از برقراری اجتماعات اعتراضی کارگران این واحد تولیدی در زمان جابه‌جایی شیفت‌های کاری خبر داد.
این کارگر کارخانه پلی اکریل که نخواست نامش فاش شود، به ایلنا گفت: در اعتراض به بی پاسخ ماندن مطالبات صنفی خود روزی دو نوبت در هنگان شورع و پایان کار در محوطه کارخانه تجمع می کنیم.
وی بابیان اینکه این تجمعات اعتراضی هر روز صبح و عصر و در زمان جابجایی شیفت کاری برگزار می‌شود، گفت: به منظور کاهش تنش‌ها در هر نوبت کاری کارگران پلی اکریل هر روز هنگام ورود و خروج به مدت نیم ساعت در داخل محوطه کارخانه حاضر شده و خواسته‌های صنفی خود را مطرح می‌کنند.
به گفته این کارگر پلی اکریل تا این لحظه به هیچ یک از خواسته‌های صنفی آنها از جمله در خواست تشکیل شورای اسلامی کار، توقف سیاست کوچک سازی کارخانه و جابجایی مدیریت ترتیب اثر داده نشده است.
یادآوری می‌شود به دنبال تصمیم مدیرت کارخانه پلی اکریل اصفهان مبنی بر تفکیک بخش های مختلف این واحد تولیدی، کارگران از هشتم آبان ماه گذشته با برپایی اجتماعات اعتراضی در داخل محوطه کارخانه نسبت به این اقدام اعتراض کردند.
معترضان همچنین خواستار احیا مجدد شورای اسلامی در این واحد تولیدی و نظارت این تشکل صنفی بر نحوه انعقاد قراردادهای جدید کار و فعالیت پیمانکار غذاخوری شرکت نیز هستند.

---------------------------------------

معرفی ۹ کارگر معترض به دستگاه قضایی

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس گفت: تعداد ۹ نفر از کارگران دو کارخانه‌ «سیمان استهبان» و «فراپاکس» واقع در شیراز به دلیل پیگیری‌خواسته‌های صنفی اخراج و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.
«مهرزاد مویدی» از برخورد یکسویه برخی مدیران واحدهای تولیدی استان در رویارویی با حرکت‌های صنفی کارگران انتقاد کرد و به ایلنا گفت: اتفاقاتی که در کارخانه‌های سیمان استهبان و فراپاکس رخ داده است نشان می‌دهد که برخی مدیران حتی حاضر نیستند تا با کارگران در مورد خواسته‌های قانونی‌شان مذاکره کنند.
به گفته این فعال کارگری در شیراز، در حالی که به موجب قانون کار مذاکره با نهادهای صنفی و انعقاد پیمان دسته‌جمعی یکی از راه‌های انتقال خواسته‌های کارگران و مدیریت است، در وقایع اخیر مدیران کارخانه‌های سیمان استهبان و فراپاکس حتی حاضر نشدند تا از طریق مراجع تشخیص و حل اختلاف پاسخ کارگران و نمایندگان آن‌ها در شورای اسلامی کار را بدهند.

اخراج و تعقیب قضایی ۵ کارگر سیمان استهبان
در حال حاضر پنج نفر از کارگران کارخانه سیمان استهبان به دلیل پیگیری خواسته‌های صنفی خود اخراج و با شکایت کارفرما تحت پیگیرد مراجع قضایی قرار گرفته‌اند.
مویدی با بیان اینکه در میان کارگران مورد نظر برخی از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه سیمان استهبان نیز حضور دارند، درخصوص علت اخراج و پی‌گرد قضایی آن‌ها گف
ت: طبق گزارش رسمی حدود ۳۰۰ کارگر کارخانه سیمان استهبان از مدتی قبل نسبت به پایین بودن کیفیت امکانات رفاهی کارخانه و نیز نحوه توزیع پاداش‌ تولید معترض بودند.
این مقام کارگری بایادآوری اینکه حدود دو ماه پیش این کارگران مطالبات قانونی خود را از طریق شورای اسلامی کار به مدیریت کارخانه ابلاغ کردند، گفت: بی‌توجهی مدیریت نسبت به این مطالبات در ‌‌‌نهایت باعث واکنش اعتراضی کارگران و توقف تولید برای کمتر از یک روز کاری شد.
وی بابیان اینکه در حال حاضز مدیریت کارخانه در واکنش به حرکت اعتراضی کارگران تعدادی از آن‌ها را اخراج و تحت تعقیب قضایی قرارداده است، گفت: این اقدام مدیریت سیمان استهبان در حالی است که به موجب رای «هیات موضوع ماده ۲۲ اداره کار» قرار بود طرفین دعوا با یکدیگر مذاکره و مصالحه کنند.

وضعیت مشابه ۵ کارگر فراپاکس
مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان فارس همچنین در خصوص وضعیت مشابهی که برای کارگران و اعضای شورای اسلامی کار کارخانه فراپاکس ایجاد شده است، گفت: در این واحد تولیدی نیز تعدادی از کارگران از جمله نائب رئیس شواری اسلامی کار به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود اخراج و تحت تعقیب مراجع قضایی قرار گرفته‌اند.
به گفته مویدی، در این واحد تولیدی نیز پس از آنکه مدیریت حاضر نشد تا در خواست کارگران را برای بهبود امکانات رفاهی بپذیرد، جمعی از کارگران برای مدتی کوتاه در محوطه کارخانه تجمعی اعتراضی برپا کردند.
وی به نقل از کارگران این واحد تولیدی افزود: بعد از این تجمع تعداد ۵ نفر از کارگران برای مذاکره با مدیریت انتخاب شدند که در ‌‌‌نهایت همه آن‌ها توسط کارفرما اخراج و در مراجع قضایی تحت تعقیب قرار گرفتند.
وی بابیان اینکه در میان کارگران اخراجی این واحد تولیدی یکی از اعضای شورای اسلامی کار نیز حضور دارد، گفت: کارفرمای فراپاکس نیز بدون مراجعه به هیات موضوع ماده ۲۲، با کارگران معترض خود برخورد کرده است.

برخورد قهرآمیز با خواسته‌های صنفی کارگران
این مقام صنفی کارگری در شیراز با اشاره به وقایع مشابهی که برای کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان اتفاق افتاده است، گفت: به نظر می‌رسد برخی مدیران واحدهای صنعتی ترجیح می‌دهند که تا به جای انجام تعهدات قانونی خود و یا مذاکره، با نشان دادن قدرت خود از فعالیت‌های صنفی کارگری جلوگیری کنند.
وی بابیان اینکه در کارخانه‌های فراپاکس و سیمان استهبان پس از اخراج و معرفی کارگران مورد نظر به دستگاه قضایی همه چیز به حالت عادی بازگشته است، افزود: وقتی پای کارگری با شکایت کارفرما در مراجع قضایی غیر از اداره کار باز می‌شود، زمان زیادی صرف اثبات مجرمیت و بی‌گناهی کارگر می‌شود و در این مدت کارگر مرود نظر و خانواده وی با مشکلات بسیار جدی مواجه خواهد بود.

---------------------------------------

تجمع کارگران شرکت مخابرات روستایی در مقابل مجلس

جمعی از کارگران مخابرات روستایی در اعتراض به خوداری شرکت مخابرات ایران از اجرای قانون بودجه سال ۹۲ صبح امروز در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز همزمان با تجمع کارکران تهرانی در حمایت از گزارش کمیته تحقیق مجلس از تامین اجتماعی، گروهی از کارگران شرکت مخابرات روستایی نیز با در دست داشتن تابلو نوشته‌هایی که در آن‌ها به اجرا نشدن بند ۸۶ قانون بودجه سال ۹۲ اشاره شده بود، در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
در اجتماع امروز همچنین تجمع کنندگان، با سردادن شعارهایی چون «تامین اجتماعی حمایت، حمایت» و «شرکت مخابرات خجالت، خجالت» خواسته‌های صنفی خود را مطرح ‌کردند.
«قربانی»، نماینده کارگران شرکت مخابرات روستایی در رابطه با دلایل این اجتماع اعتراضی به ایلنا گفت: به موجب بند یاد شده از قانون بودجه سال ۹۲، شرکت مخابرات ایران موظف است تا با کارگران مخابراتی در چارچوب قوانین کار و تامین اجتماعی قرارداد کار معقد کند.
وی بابیان اینکه با گذشت ۹ ماه از شروع سال جاری هنوز مسئولان شرکت مخابرات ایران به وظیفه قانونی خود عمل نکرده‌اند، افزود: در حال حاضر بیش از هزار نفر در مراکز مخابراتی سراسر کشور روزانه حدود ۱۴ ساعت کار می‌کنند اما مسئولان شرکت‌ مخابرات مزایای قانونی از جمله حق بیمه آن‌ها را بصورت نیمه وقت محاسبه و پرداخت می‌کنند.
وی بابیان اینکه در ۱۷ مهرماه سال جاری و به دنبال آخرین اجتماع این کارگران، مسئولان شرکت مخابرات با امضای تفاهم نامه‌ای خود را متعهد به اجرای بند ۸۶ قانون بودجه کردند، افزود: با گذشت نزدیک به دو ماه از مهلت تعیین شده هنوز این تفاهم نامه اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه مسئولان سازمان تامین اجتماعی نیز به عنوان یکی از ذی‌نفعان تا این لحظه هیچ تلاشی برای اجرای قانون بودجه به خرج نداده‌اند، گفت: با توجه به اینکه در بودجه سال ۹۲ برای این خواسته کارگران مخابرات روستایی اعتبارات مالی خاص مشخص شده‌ است از نمایندگان مجلس می‌خواهیم که با صراحت بیشتری موضوع را پیگیری کنند.

---------------------------------------

کارگران تهرانی در حمایت از کمیته تحقیق و تفحص مجلس تجمع کردند

صبح امروز صد‌ها نفر از کارگران شاغل و بازنشسته استان تهران با تجمع در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، از هیأت تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی حمایت کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در این تجمع که تا لحطه ارسال خبر با حضور ۵۰۰ کارگر آغاز شده است، کارگران پارچه نوشته‌هایی با مضامین حمایت از هیئت تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی در دست دارند.
حسین دهدشتی، یکی از اعضای هیئت تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی با حضور در جمع کارگران حاضر در مقابل ساختمان مجلس گفت: کمیته به وظیفه قانونی خود عمل کرده و تحت تأثیر جوسازی‌های اخیر قرار نمی‌گیرد.
کارگران در اجتماع امروز با در دست داشتن پارچه نوشته‌هایی خواستار رسیدگی جدی به گزارش کمیته تحقیق تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی و همچنین انجام تحقیق وتفحص از سایر سازمانهای دولتی مرتبط با کارگران همچون صندوق مهر امام رضا، وزارت کار و مسکن مهر شدند.

---------------------------------------

مزد عادلانه تورم‌زا نیست

یکی از هماهنگ‌ کنندگان طومار اعتراضی کارگران به دستمزد، مدعیان تورم‌زا بودن افزایش واقعی دستمزد‌ها را به مناظره دعوت کرد.
«پروین محمدی» با اعلام اینکه ادعای تورم‌زا بودن افزایش واقعی دستمزد کارگران صحت و مبنای واقعی ندارد، گفت: در تمامی سالهای گذشته این ادعا با هدف راضی نگهداشتن کارگران به دریافت دستمزدهای زیر خط فقر مطرح شده است.
وی بابیان اینکه از نظر اقتصادی افزایش دستمزد زمانی تورم‌زا خواهد بود که درآمد مزدبیگران از هزینه‌های آن‌ها پیشی بگیرد، گفت: سالهاست که در شورای عالی کار به واسطه چنین استدلال‌هایی دستمزد‌ها از هزینه‌های واقعی زندگی عقب مانده‌اند و درنتیجه کارگران ایران هیچگاه بیش و حتی برابر خرج خانواده‌های‌شان مزد نگرفته‌اند تا ایجاد تورم کند.
این فعال کارگری با یادآوری اینکه مخالفان واقعی شدن دستمزد‌ها همواره تعیدل نیروی انسانی و بحران‌های کارگری را از عوارض افزایش مزد اعلام کرده‌اند، افزود: این ادعای کاذب در حالی همچنان مطرح می‌شود که نوسانات اقتصادی اخیر که یاعث بیکاری هزاران کارگر شد نشان داد که اخراج کارگران هیچ ارتباطی با افزایش مزد ندارد.
این فعال صنفی کارگری با یادآوری اینکه در سال گذشته نیز به دلیل چنین استلال‌های نادرستی دستمزد کارگران کمتر از نرخ رسمی تورم افزایش یافته بود، افزود: با توجه به اینکه مسئولان ارشد دولتی خود از تورم ۴۵ درصدی در جامعه خبر می‌دهند، انتظار کارگران برای سال ۹۳ افزایش واقعی دستمزد متناسب با نرخ تورم است.
محمدی در پایان افزود: به همین دلیل از تمامی مدعیان تورم زا بودن افزایش دستمزد کارگران دعوت می‌کنیم تا برای اثبات صحت‌ ادعاهای خود در مناظره‌ای با کارگران شرکت‌ کنند.

---------------------------------------

برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار شرکت واحد متوقف شد

اداره کار استان تهران به منظور تضمین سلامت انتخابات نهادهای کارگری، برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران در مناطق مختلف این مجموعه خدماتی را به تعویق انداخت.
«رحیم عباسی»، یکی از اعضای شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به دلیل عدم برگزاری به موقع انتخابات شورای اسلامی کار شرکت واحد و اتمام اعتبارنامه اعضای کنونی آن، دفا‌تر این تشکل کارگری در برخی مناطق شرکت واحد توسط کارفرما بسته شده است.
نائب رئیس شورای اسلامی کار سامانه ۵ شرکت واحد افزود: به دنبال این اتفاق، کارفرما از اعضای شورای اسلامی کار خواسته‌ است تا به فعالیت شغلی سابق خود بازگردند.
به نظر می‌رسد اقدام وزارت کار برای ایجاد وقفه در برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار شرکت واحد تهران در واکنش به اعتراضات جمعی از کارگران و فعالان مستقل صنفی در این واحد خدماتی صورت گرفته باشد.
پیش از این ایلنا گزارش داده بود که گروهی ۱۰۰ نفره از کارگران شرکت‌ واحد با مراجعه حضوری به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتراض‌های کتبی خود را درباره مقدمات برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار به ثبت رسانده‌ بودند.

---------------------------------------

کارگران هفت‌تپه برای دومین روز متوالی تجمع کردند

کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه امروز نیز برای دومین روز متوالی با تجمع در مقابل ساختمان اداری کارخانه پی‌گیر مطالبات معوقه خود شدند.
«رضا رخشان» از فعالان صنفی کارگران هفت تپه، از استمرار حرکت‌های اعتراضی همکاران‌اش خبر داد و به ایلنا گفت: علت این اقدام اعتراضی پرداخت نشدن حقوق ماه‌های مهر، آبان، پاداش سالیانه و عدم بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل بوده‌ است، تا این لحظه هیچ پاسخ رسمی به کارگران داده نشده است.
وی افزود: این در حالی است که مسئولان کارخانه در تلاش‌اند تا به روش‌های مختلف از ادامه اجتماعات اعتراضی کارگران جلوگیری کنند و در تازه‌ترین اقدام برای جلوگیری از تجمع اعتراضی کارگران، از صیح امروز کارگران فصلی نی‌بر توسط کارفرما مرخص شده‌اند.

شورای کار: وضعیت پیش آمده دائمی نیست
در همین رابطه «فردها کیارسی»، از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه نیشکر هفت‌تپه با تایید خبر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، به خبرنگار ایلنا گفت: از روز گذشته جمعی از کارگران این واحد تولیدی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه و عدم بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل تجمعاتی را بر پا کرده‌اند.
وی بابیان اینکه به غیر از این افراد سایر کارگران کشاروزی و صنعتی مجتمع نیشکر هفت‌تپه به فعالیت روزانه خود مشغول‌اند، افزود: بیشتر تجمع کنندگان کارگران با سابقه و در شرف بازنشستگی هستند که با توجه به شرایط پیش آمده نگران دوران بازنشستگی خود هستند.
وی بابیان اینکه با پیگیری‌های انجام شده بخشی از مطالبات معوقه کارگران نیشکر هفت‌تپه ظرف هفته آینده پرداخت می شود، گفت: در حال حاضر به دلیل نوسانات بازار خریداران شکر قیمت مناسبی را به کارخانه پرداخت نمی‌کنند و به همین دلیل برخلاف سالهای گذشته تأخیراتی در پرداخت حقوق کارگران به وجود آمده است.
وی بابیان اینکه در حال حاضر در مجتمع نیشکر هفت‌تپه فصل برداشت و فروش محصول آغاز شده‌است، افزود: وضعیت پیش آمده مقطعی بوده و جنبه دائمی ندارد.

---------------------------------------

کارگران پیمانی شهرداری طبس خواستار حذف پیمانکار شدند

جمعی از کارگران شهرداری طبس که تحت نظارت شرکت پیمانکاری «درخشان کویر یزد» فعالیت دارند روز گذشته با مراجعه به خانه کارگر طبس در استان خراسان جنوبی خواستار تبدیل وضعیت قرارداد کاری خود از «پیمانی» به «قرارداد مستقیم» شدند.
«غلام‌رضا محمدی» دبیر خانه کارگر طبس با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: کارگران پیمانی شرکت درخشان کویر یزد از نداشتن امنیت شغلی به دلیل نوع قرارداد کاری و همچنین دستمزد ناکافی ابراز نارضایتی می‌کنند.
این فعال کارگری با بیان اینکه بخش عمده‌ای از حقوق این کارگران به پیمانکار اختصاص می‌یابد، گفت: این در حالیست که کارگران پیمانکاری «درخشان کویر یزد» مدعی‌اند که حقوق دریافتی آنان کفاف زندگی خانوادگیشان را نمی‌دهد و در این بین شرکت واسطه‌ای که هیچ نقشی در خدمات شهری ندارد به واسطه کار آنان به سودهای کلانی دست پیدا کرده‌ است.
به گفته دبیر خانه کارگر طبس، کارگرانی که توسط شرکت‌های واسطه نیروی انسانی از جمله شرکت پیمانکاری درخشان کویر یزد در شهرداری طبس مشغول به کارند ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری آنان وجود دارد.
این فعال کارگری در ادامه سوابق کاری این کارگران را بین ۱۰ تا ۱۶ سال ذکر کرد و درباره اعتراض کارگران به کاهش مدت زمان قرار داد کاری توضیح داد: با وجود آنکه کارگران پیمانی شرکت درخشان کویر تا پایان سال جاری قرار داد دارند اما اخیرا پیمانکار در یک اقدام غیر منتظره از کارگران خواسته است قرار داد دیگری که تا اواسط دی ماه مهلت دارد را امضاء کنند.

---------------------------------------

بیکاری ۱۵۰ کارگر «کاشی سمند» پس از ۸ ماه بی‌حقوقی

یک فعال کارگری در سمنان از بیکاری ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه کاشی سمند خبر داد و گفت: بیش از ۸ ماه است که پرداخت حقوق و بیمه این تعداد کارگر به تعویق افتاده است.
«حبیب الله محقق» دبیر خانه کارگر سمنان در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: این ۱۵۰ کارگر اخراجی در بخش‌های سورت، فنی، تهیه لعاب، پرس، خط لعاب، بارگیری، تولید، کوره، کنترل کیفیت و بسته بندی کارخانه کاشی سمند کار می‌کردند.
این فعال کارگری افزود: کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌داد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما متاسفانه با گذشت هشت ماه از سال نه تنها حقوق و بیمه کارگران برقرار نشد بلکه آنان شغل‌شان را نیز از دست دادند.
محقق با اشاره به مشکلات معیشتی بیش از ۱۵۰ کارگر به دلیل تعویق ۸ ماهه حقوق، افزود: علاوه بر ۸ ماه حقوق و بیمه، عیدی و پاداش سال ۹۱ کارگران نیز پرداخت نشده است.

---------------------------------------

تجمع اعتراضی ۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان

۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح امروز در دومین روز از دور سوم اعتراضاتشان، در واکنش به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از نمایندگان کارگران درباره تجمع امروز به ایلنا گفت: ۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح امروز (یکشنبه ۱ دی ماه) در فاصله زمانی تغییر شیفت، از ساعت ۷ تا ۳۰: ۷ در محوطه کارخانه تجمع کردند.
این کارگر پلی‌اکریل اصفهان تصریح کرد: عصر روز گذشته هم نزدیک به ۲۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان با تجمع در محوطه کارخانه نسبت به تداوم وضع موجود اعتراض کردند.
گفتنی است دور سوم تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل اصفهان از صبح روز گذشته آغاز شده است و آنطور که کارگران این مجموعه تاکید دارند تا توقف کامل سیاست کوچک سازی کارخانه ادامه پیدا می‌کند.