طلب مزدی ۲۵۰ کارگر آبفای اهواز از پیمانکار سابق
این گروه از کارگران آبفای اهواز در تماس با خبرنگار ایلنا گفتهاند که از تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال ۹۲ تا پایان اسفند ماه سال ۹۲ تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «اسکله ساز» به عنوان (اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب) در غرب وشرق اهواز مشغول به کار بوده اما از زمان خاتمه قرارداد پیمانکار، تاکنون هنوز نتوانستهاند مطالبات معوقه خود را از پیمانکار دریافت کنند.
به ادعای این تعداد کارگر پمپ پی وموتور چی، مدیران پیمانکاری در طول زمان ۴۵ روزی که زیر نظر پیمانکار مذبور مشغول فعالیت بودند نیمی از دستمزد، حق سنوات، مرخصی، پاداش، اضافه کاری وعیدی خود را هنوز دریافت نکردهاند.
بر اساس اظهارات کارگران، پیمانکار پیشین به هر کارگر اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب به صورت میانگین حدود یک میلیون تومان بدهی دارد.
طبق اظهارات کارگران، سازمان آب وفاضلاب بعد از خروج پیمانکار قبلی، قرارداد کار جدیدی را در بخش ایستگاههای آب با پیمانکارجدید منعقد کرده و پیمانکار جدید نیز بصورت مستمر در پرداخت مزایای مزد آنها با تاخیر عمل میکند.
کارگران پیمانکاری آبفای اهواز همچنین در مورد معوقات بیمهای خود گفتند؛ به غیر از مزد پرداخت نشده در ۴۵ روز فعالیت شرکت پیمانکاری اسکله ساز سوابق بیمه تامین اجتماعی آنها نیز دچار مشکل شده بطوریکه بیمه کارگران در ۱۵ روز دوم بهمن ماه به همراه بیمه کامل اسفند ۹۲ و فروردین ۹۳ کارگران پرداخت نشده است.
بنا بر این گزارش، کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار دریافت مطالبات معوقه هستند، اما مسئولان آبفای اهواز با وجود خروج پیمانکار پیشین به عنوان کارفرمای اصلی مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را بر عهده نمیگیرند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیدهاند.
به گفته کارگران، طی چند سال گذشته حدود بیش از ۲۵۰ کارگر شرکت آبفای اهواز تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری همانند «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت میکرد هاند و در عین حال بخشی از مطالبات این کارگران در زمان هر یک از این پیمانکاران پرداخت نشده است.
---------------------
تعطیلی ۳۷۸ واحد تولیدی و صنعتی در استان همدان
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اعلام کرد: در استان همدان یکهزار و ۳۲۷ واحد تولیدی دارای پروانه فعالیت هستند که در حال حاضر ۳۷۸ واحد تولیدی تعطیل است و ۲۱۰۰ نفر نیز در این زمینه بیکار شدهاند.
حمیدرضا متین افزود: واحد تولید پودر سنگ و ۵۸ واحد شن و ماسه از بین کل واحدهای تعطیل استان به سبب برودت هوا تعطیل هستند که از اواخر اسفندماه دوباره به چرخه فعالیت بازمیگردند.
متین با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰۸ واحد تولیدی و صنعتی استان همدان بهطور کامل تعطیل هستند، عنوان کرد: این واحدها از سال ۹۱ تاکنون از چرخه تولید خارج شدهاند.
وی بدهی واحدهای تولیدی به بانکها و رکود در بازار را از مهمترین عوامل موثر در تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در همدان دانست و گفت: برای سال آینده رشد ۵ درصدی پیشبینی شده که با توجه به رشد فعلی، دولت به دنبال ۱۰ برابر کردن رشد اقتصادی کشور است
---------------------
مرگِ خاموش رانندگان کامیونهای فرسوده
غلامرضا خادمی، رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی رانندگان حمل و نقل کشور در گفتگو با ایلنا؛ با اشاره استفاده رانندگان کامیونها از گاز پیک نیکی برای ایجاد گرمایش خودرو گفت: متاسفانه تعداد بسیار کمی خودرو سنگین در کشور وجود دارد که از سیستم سرمایشی، گرمایش تعبیه شده و قابل استفاده در زمان استراحت برخوردار باشند.
وی دلیل استفاده از گاز پیکنیکی برای ایجاد گرمایش درون خودروهای سنگین را توقف کامیون برای استراحت دانست و گفت: برای استفاده از سیستم گرمایش، سرمایش باید خودرو روشن و در حال حرکت باشد و چون خودروهای سنگین موجود در کشور سیستم گرمایش، سرمایش درجا ندارند، رانندگان مجبور به استفاده از لوازم گرمایشی مانند گاز پیکنیکی میشوند.
وی به عنوان نمونه دو مورد از مسمومیت راننده مشهدی با گازمونوکسید کربن در مرز قصر شیرین در تاریخ بیست و پنج دی ماه و مرگ راننده ۵۰ ساله در بزرگراه تهران کرج در تاریخ بیست و هفتم دی ماه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در فصل سرما شاهد مرگ بسیاری از رانندگان ناوگانهای بین شهری هستیم که در خودرو متوقف شده خود برای تامین گرما در زمان استراحت از لوازم نامناسب گرمایشی استفاده کرده و براساس نشت گاز co2 جان خود را از دست دادهاند.
خادمی افزود: اینک که تحریم ها برداشته شده زمان آن رسیده که برای تجهیز ناوگان حمل و نقل بین شهری تمهیدات مناسبی اندیشیده شود.
رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی رانندگان حمل و نقل کشور با اشاره به زمان اجرای برجام و شرایط پساتحریم افزود: اکنون زمان مناسبی برای مسئولین است تا با نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای به خودروهای سنگین مجهر به سیستمهای جدید گرمایشی، سرمایشی جلوی اینگونه حوادث غم انگیز را بگیرند.
خادمی با تاکید بر لزوم ایجاد استراحتگاهای بین راهی برای رانندگان خودروهای سنگین گفت: مسئولان به جای اغراق و کم توجهی در تامین شرایط رفاهی رانندگان جادهای در رفع مشکلات صنف رانندگان جادهای کشور بکوشند.
---------------------
مرگ یک کارگر بر اثر آتش سوزی درانبار
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، «قاسم نبهانی» بخشدار بخش شعیبیه شهرستان شوشتر درباره وقوع این حادثه گفت: در آتش سوزی انبار شرکت جهاد نصر یک کارگر ۲۵ ساله جان خود را از دست داد.
وی افزود: این حادثه روز گذشته (۲۹ دی ماه) حدود ساعت ۹ صبح اتفاق افتاد که متاسفانه یکی از کارگران این شرکت به دلیل صد درصد سوختگی جان باخت.
بخشدار بخش شعیبیه شهرستان شوشتر تصریح کرد: این آتش سوزی که در جریان آن لوازم و وسایل موجود در انبار از بین رفت، پس از دو ساعت مهار شد.
وی با اشاره به همجواری آشپزخانه با انبار شرکت گفت: جزئیات دلایل بروز این حادثه در دست بررسی است.
لازم به ذکر است، شعیبیه از توابع شوشتر، با جمعیت بالغ بر ۲۲ هزار نفر، هم اکنون دارای ۵۸ روستا است که ۴۰ روستای آن صاحب دهیاری است. شوشتر دارای سه بخش مرکزی، میان آب و شعیبیه است
---------------------
اجرای مقررات مشاغل سخت و زیانآور در مورد پرستاران
محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار گفت: وزارت بهداشت با آوردن دلایلی مثل نیروی کم و بودجه ناکافی قانون مشاغل سخت و زیانآور را برای پرستاران اجرایی نمیکند.
دبیر کل خانه پرستار با تاکید بر اینکه طبق قانون ارتقای بهره وری، شغل پرستاری از مشاغل سخت است، گفت: وزارت بهداشت قانون مشاغل سخت و زیان آور را مثل بقیه قوانین علی رغم تکلیفی که دارد اجرا نمیکند.
شریفی با تاکید بر اینکه وضعیت پرستاران شرکتی به مراتب بدتر است به ماجرای فوت پرستار نیشابوری در حین احیاء بیمار مبتلا به آنفلوانزا اشاره کرد و گفت: هر ۱۵ بیمار واگیردار تحت نظر یک پرستار هستند از این رو این پرستاران شرایط کاری مطلوبی ندارند.
شریفی ادامه داد: این پرستاران در بیمارستانهای محل کار امکانات کمی دارند و نمیتوانند مرتبا روپوش (گان) و ماسک عوض کنند. در این شرایط پوست آنها در تماس با ترشحات و خون بیمار مبتلا به بیماری واگیردار است.
دبیر کل خانه پرستار با هشدار نسبت به احتمال بالای ابتلای پرستاران به بیماریهای خطرناک مسری گفت: در یک چنین شرایط شغلی سخت و خطرناکی است که آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور برای پرستاران اجرایی نمیشود.
---------------------
انفجار دیگ بخار دست کم ۸ کارگر را در شرق پاکستان کشت
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، این حادثه صبح امروز سه شنبه -۲۹ دی ماه- در کارخانهای در یکی از مناطق شهر «پنجاب» واقع در شرق پاکستان رخ داده است که در نتیجه آن دست کم هشت کارگر کشته و۱۵ کارگر دیگر زخمی شدهاند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، هنوزجزئیات بیشتری از این حادثه منتشر نشده است.
---------------------
خاتمه تجمع صنفی کارگران ارفع سازان در مس سرچشمه
به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اخبار منتشر شده در رسانههای محلی شهرستان رفسنجان پیش از این دستکم ۲۵۰ نفر از کارگران شاغل در یکی از شرکتهای پیمانکاری مجتمع مس سرچشمه برای مدت دو روز (روزهای یکشنبه و دوشنبه ۲۷و ۲۸ دیماه) به اتفاق اعضای خانوادههای خود مقابل دفتر نظارت شهرک مجتمع مس سرچشمه تجمع کرده بودند.
از قرار معلوم این تجمع حوالی عصر روز گذشته و پس از آنکه مسئولان مس سرچشمه، مدیران شرکت ارفعسازان به اتفاق مسئولان اداری رفسنجان در جلسه مشترک خود به نمایندگان کارگران وعده رسیدگی به مطالبات صنفی کارگران معترض را میدهند، خاتمه مییابد.
به نقل از کارگرانی که به اتفاق خانوادههای خود در این تجمع صنفی دو روزه شرکت کرده بودند، گفته میشود که کارگران معترض خواهان تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند.
بصورت مشخص این کارگران خواهان آن هستند که ادامه رابطه استخدامی آنها در چهار چوب قراردادی که در مجتمع مس سرچشمه به نام قرارداد استخدامی «۲۴۳۰» شناخته میشود تغییر یابد اما از قرار معلوم با این استدلال که در حال حاضر توان مالی کافی را ندارد از قبول خواستههای آنها خودداری کرده است.
این کارگران در توضیح مزایای این مدل قرارداد استخدامی به ایلنا گفتند: در قراردادهای موسوم به ۲۴۳۰ امنیت و مزایای شغلی کارگران مانند کارگران رسمی است و به عبارت دیگر کارگرانی که تابع این مدل قرارداد کاری هستند هم درآمد ماهانه بیشتری دارند و هم از بابت آینده شغلی خود بیشتر مطمئن هستند و ظاهرا به غیر از آنها تاکنون این تبدیل وضعیت برای گروه دیگری از همکاران آنها اتفاق افتاده است.
یکی از معترضان با یادآوری سابقه پیگیریهای صنفی خود و همکارانش در شرکت ارفعسازان برای تبدیل وضعیت استخدامی، افزود: پیش از این نیز مسئولان مربوطه تنها وعده میدادند و در عمل شرایط کاری ما تغییری نداشت.
---------------------
طلب مزدی کارگران صدرا بهشهر به ماه پنجم رسید
منابع کارگری ایلنا در کشتی سازی صدرا بهشهر گزارش دادهاند این کارگران که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری صنعتی دریایی ایران صدرا به کارهای تعمیرات کشتی، ساخت سکوهای نفتی و.. غیره در سواحل دریای خزر مشغولاند در ۵ماه گذشته مزدی دریافت نکردهاند.
به نقل از این کارگران گفته میشود که معوقات مزدی پرداخت نشده آنها به ماههای مرداد، شهریور، مهر، آبان وآذر مربوط است.
کارگران با بیان اینکه به آنها گفته شده است که در یکی از این روزها معادل ۳۰ درصد مزد پرداخت نشده آنها به حسابشان واریز شود، افزودند: ظاهرا کافرما به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینههای جانبی را ندارد.
کارگران با اشاره به اشتغال حدود ۲۴۰ کارگر رسمی و قرار دادی در «کشتی سازی صدرا» میگویند: پیش از این در این واحد صنعتی حدود ۱۸۰۰ کارگر کار میکرد که اکثر آنان تحت مسئولیت شرکتهای پیمانکاری مشغول بودهاند که با خروج تدریجی پیمانکاران بیشتر کارگران تعدیل شدهاند.
براساس ادعای کارگران، به دلیل رکودی که بر اقتصاد کشور حاکم است، سفارشها برای ساخت کشتیهای جدید کاهش یافته و عمده فعالیت این مجموعه به تعمیر کشتیهای فرسوده محدود شده است.
همچنین کارگران این واحد کشتی سازی میگویند: افزایش بدهیهای این واحد به اداره تامین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی باعث شده است تا تامین اجتماعی از تمدید دفترچههای آنها خوداری کند.
---------------------
تاخیر پرداخت مطالبات کارگران P. V. C سمنان ادامه دارد
کارگران این کارخانه گزارش کردند؛ کارفرمای کارخانه P. V. C از تیر ماه سال جاری به دلیل آنچه که کمبود نقدینگی عنوان می شود از پرداخت به موقع مزد و مزایای قانونی آنها خودداری کرده است.
آنها میگویند تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی آنها به بهانه مشکلات مالی در حالی اتفاق افتاده است که کارفرمای P. V. C در ابتدای سال جاری فعالیتهای خود را توسعه داد و در همین راستا تعداد کارگران این واحد تولیدی از حدود ۱۵۰ کارگر به ۲۵۰ کارگر افزایش یافته است.
به ادعای این کارگران؛ مطالبات معوقه آنها در حال حاضر بشامل مزایای مزدی سه ماهه تابستان و پاییز و بخشی از حق بیمههای پرداخت نشده به سازمان تامین اجتماعی میشود.
کارگران در ادامه گفتند: در بین کارگران کارخانه پی وی سی کارگرانی وجود دارند که هم اکنون خود ویا خانوادههایشان در بیمارستانهای طرف قرار داد با تامین اجتماعی بستری هستند در حال حاضرآنان بیشتر از هر زمانی به دفتر چههای در مانی تامین اجتماعی خود نیازمندندامابا مشکلاتی که در زمینه تمدید نشدن دفترچهها برایشان پیش آمده برای پرداخت هزینههای درمانی سر گردان شدهاند.
---------------------
انتظار دو ماهه کارگران آسفالتطوس برای تجدید انتخابات انجمن صنفی
جمعی از کارگران آسفالت طوس معدن چادرملو در تماس با ایلنا از انتظار دو ماهه خود برای برگزاری انتخابات هیات مدیره انجمن صنفی این واحد خبر می دهند.
به گفته این کارگران آنها به اتفاق دیگر همکارانشان حدود دو ماه پیش درخواست برگزاری انتخابات جدید هیات مدیره این تشکل صنفی را به اداره کار اردکان ارسال کردهاند اما تاکنون مجوزی برگزاری این انتخابات صادر نشده است.
در این رابطه گفته میشود در این مدت تنها ماموران اداره کار از 36 کارگری که مایل به عضویت در نهاد صنفی کارگران آسفالت طوس هستند نامنویسی کردهاند اما ادامه کار متوقف شده است.
بصورت مشخص کارگران معدن چادرملو میگویند در تماسهایی که با اداره کار داشتهاند تنها بصورت شفاهی خبر رد شدن صلاحیت چهار نفر از کارگران علاقمندان به عضویت در این نهاد صنفی داده شده است.
آنچه که مایه تعجب کارگران پیمانکاری معدن چادر ملو شده این است که دستکم دو نفر از کارگران رد صلاحیت شده از اعضای هیات مدیره قبلی این نهاد صنفی کارگری بودهاند.
---------------------
جان باختن ۷۷ نفر بر اثر حوادث کار در اصفهان
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، سلیمانپور، مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، جسد ۷۷ نفر که بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده بودند در مراکز پزشکی قانونی استان اصفهان معاینه شدند.
سلیمانپور افزود: تعداد متوفیان ناشی از حوادث کار در مدت مشابه سال قبل، ۱۱۲ نفر بود که در سال جاری با کاهش ۳۱. ۳ درصدی روبرو بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان تصریح کرد: لازم به ذکر است در مدت مذکور ۲ هزار و ۱۲۵ مصدوم ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان اصفهان مراجعه کردند که از این تعداد یک هزار و ۹۶۴ نفر مرد و ۱۶۱ نفر زن بودند.
---------------------
انتظار کارگران کرمانیت برای دریافت معوقات مزدی
به گزارش ایلنا گروهی از کارگران کرمانیت (سازنده ورقهای سیمانی)در تماس با ایلنا از پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که شمار آنها تا نزدیک به ۶۵ نفر است در محدوده کیلومتر ۵ جاده کرمان-تهران مشغول کارند بصورت متوسط تا چند ماه مزایای مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
از قرار معلوم، کمبود نقدینگی و بدهیهای معوقه کارخانه به نهادهای مختلف از جمله تامین اجتماعی دلیل اصلی این تاخیر عنوان شده است.
در عین حال نمایندگان این کارگران از مذاکرات و رایزنیها با نماینده شهر کرمان وسایر مقامات محلی جهت حل مشکل این کارگران خبر دادند و اظهارا امیدواری کردند که ظرف هفته آینده حداقل بخشی از معوقات مزدی این کارگران پرداخت میشود.
---------------------
کارگران کارخانه سیمان درود آزاد شدند
به گزارش ایلنا، بعداز ظهر امروز 12 کارگر بازداشتی سیمان درود با قرار کفالت تعدادی از همکارانان خود در همین واحد صنعتی آزاد شدند.
از قرار معلوم در جلسه روز گذشته شورای تامین شهرستان درود ،مقرر شده بود کارگران بازداشت شده با قرار کفالت آزاد شوند که بعد از ظهر امروز همه این کارگران بازداشتی آزاد شدند.
بنا بر اعلام منابع کارگری ایلنا، کارگران آزاد شده به نام های منصور ساکی، احمد رضا باجلان، بهروز ساکی، رضا نادی سر اعضا شورا کارگران قراردادی و رسمی هستند و احمد رضا سالاروند، عباس شیرنژاد، ، اکبر میرزایی،علیرضا فریدونپور اعضا شورای اسلامی کار کارگران پیمانکاری سیمان دورد هستند، که همگی به اتفاق چهار کارگر دیگر به نامهای رضا لیریایی، جلال قائد رحمت، عارف دالوند و علی حاجی وند باشکایت کارفرما بازداشت شده بودند.
---------------------
گیر کردن دست کارگر به دلیل نقص فنی بالابر
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، پس از تماس با سامانه۱۲۵ آتشنشانی شیراز و اعلام حادثه سقوط بالابر در یک ساختمان در دست احداث، آتش نشانان ایستگاه پنج به محل وقوع حادثه واقع در بولوار باهنر جنوبی اعزام شدند.
با حضور آتش نشانان ایستگاه پنج در محل مشخص شد به علت نقص فنی، بالابر خاموش نشده و دست کارگر در بین بالابر گیر افتاده که توسط حاضرین در محل حادثه و قبل از رسیدن تیم امدادی رها سازی شده بود. امدادگران پس از ایمن سازی، کارشناسی علت حادثه و تنظیم صورتجلسه عملیات خود را به پایان رساندند.
سازمان آتش نشانی از کلیه کارگران و رانندگان جرثقیل خواست با توجه به رعایت نکات ایمنی از بروز حادثه جلوگیری کنند
---------------------
بازنشستگان فرهنگی مقابل مجلس تجمع کردند
به گزارش ایلنا، صبح امروز حدود صد نفر از بازنشستگان فرهنگی مقابل مجلس تجمع کردند.
جمعی از معترضین در گفتگو با ایلنا، وضعیت معیشتی نابسامان بازنشستگان فرهنگی و عدم اجرای ماده 125 قانون خدمات مدیریت کشوری را دلیل برگزاری این تجمع عنوان کردند.
از قرار معلوم تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را نسبت به وضعیت نامناسب شغلی و معیشتی نشان دادهاند.
---------------------
کارگران بافق دادگاهی شدند
به گزارش ایلنا، روز گذشته اولین جلسه دادگاه ۹ نفر از کارگران معترض بافق بر گزار شد.
از قرار معلوم در این جلسه کارگران تفهیم اتهام شدهاند و به آنها اتهاماتی از قبیل اخلال در نظم و جلوگیری از فعالیت و تولید معدن وارد شده است.
به گفته کارگران، جلسه بعدی دادگاه به حدود بیست روز دیگر موکول شده است.
پیگیری قضایی کارگران معترض بافق در حالی انجام میشود که یکی از مصوبات شورای تامین استان یزد در سال گذشته توقف لغو پیگیری قضایی کارگران معترض این واحد معدنی بوده و در عین حال نیز مدیریت شرکت سنگ آهن بافق شکایت طرح شده علیه این کارگران را پس گرفته است.
در عین حال اوایل ماه جاری استاندار یزد نیز در گفتگو با یک رسانه محلی عنوان کرده است: ما همراه و همدل هستیم و چنانچه شاکی رضایت داده باشد طبق قوانین قضایی پرونده مختومه اعلام میشود.
---------------------
۲۰۰ کارگر معدن زغال سنگ «معدن جو» اخراج شدند
منابع کارگری ایلنا در طبس میگویند در این واحد تولیدی حدود هزارو ۱۰۰کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای دی ماه سال جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «کمبود منابع مالی» عنوان شده است، تعداد ۲۰۰کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ۱۰ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شدهاند.
این کارگران میگویند کارفرما مدعی است این واحد معدنی در زمینه دریافت مطالبات مالی خود از خریداران زغال سنگ دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینههای جاری معدن در مرحله نخست ۲۰۰ نفر از کارگران را اخراج کرده است.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر دادهاند. آنان میگویند؛ بعد از سالها تلاش در این معدن فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
طبق اظهارات کارگران معدن معدن جو؛ با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان شهرستانی و مدیران معدن خواسته بودند به مشکلات این معدن رسیدگی کنند اما آنان نسبت به این موضوع بیتوجهی کردهو سکوت آنان در نهایت به اخراج کارگران ختم شد.
---------------------
کارگران قند فسا به بیمه بیکاری معرفی شدند
اعضای شورای اسلامی کارخانه قند فسا در تماس با ایلنا از توقف کامل خط تولید این کارخانه و معرفی کارگران به بیمه بیکاری خبر دادند.
به گفته این فعالان صنفی، اواخر هفته گذشته حدود ۱۶۰ کارگر بیکار شده این کارخانه به اداره کار شهرستان فسا مراجعه کردند.
این کارگران با اشاره به مراجعات مکرر کارگران بیکار شده به مقامات مسئول گفتند: مدیر عامل کارخانه مشکل اصلی را عدم تامین شکر خام توسط وزارت صنعت و معدن عنوان کرده است و در عین حال زمان مشخصی برای بازگشایی مجدد کارخانه اعلام نکرده است.
اعضای شورای اسلامی کارخانه قند فسا در پایان با بیان نگرانی کارگران بیکار شده قند فسا گفتند: کارخانه قند فسا منبع درآمد خانوارهای کارگری در شهرستان فسا است و با تعطیلی این کارخانه معیشت جمعی مردم این شهرستان با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
---------------------
کارکنان پتروشیمی در تهران تجمع کردند
به گزارش ایلنا، صبح امروز حدود سیصد نفر از کارکنان پتروشیمی های اراک، تبریز، اصفهان و امیرکبیر به قصد پیگیری مطالبات صنفی خود به تهران آمدند.
تعدادی از این تجمع کنندگان در تماس با ایلنا گفتند: ابتدا قصد مراجعه به ساختمان مجلس شورای اسلامی را داشتیم اما در نهایت تجمع صنفی خود را در مقابل وزارت نفت برپا کردیم.
این تجمع کنندگان عدم امنیت شغلی و شرایط نامناسب بازنشستگی پس از واگذاری پتروشیمی ها به بخش خصوصی را دلایل برگزاری این تجمع صنفی عنوان کردند.
عدم پاسخگویی وزارت نفت به مطالبات کارکنان پتروشیمی ها پس از برگزاری تجمعات پی در پی هفته ها و ماههای گذشته، علت اصلی برگزاری تجمع مشترک در تهران عنوان شده است.
---------------------
آزادی کارگران بازداشتی سیمان دورود با قرار وثیقه
به گزارش ایلنا، صبح امروز جلسه شورای تامین کار شهرستان دورود با حضور فرماندار، رئیس کار شهرستان و نماینده کارفرما، در محل فرمانداری جهت رسیدگی به مطالبات صنفی کارگران سیمان دورود برگزار شد.
آن طور که کارگران سیمان دورود در جریان اخبار این جلسه شورای تامین بودهاند، این جلسه تا حوالی عصر امروز ادامه داشته و در نهایت با توافق در مورد تعیین قرار وثیقه برای آزادی کارگران بازداشت شده خاتمه یافته است.
این در حالی است که در نماز جمعه هفته گذشته (روز جمعه بیست و پنجم دیماه) حجت الاسلام رضا حقیان امام جمعه شهرستان دورود در خطبههای خود با اشاره به حضور کارگران سیمان دورود و مسئولان شهری در جمع نمازگزاران جمعه گفته است: درخواست من این است که مسئولان در این مساله بر اساس عدالت و قانون رفتار کنند.
همچنین رحمت الـلهپور موسی دبیر کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور نیز با ابراز تاسف از ماجرای بازداشت کارگران معترض سیمان دورود به ایلنا گفت: در میان کارگران بازداشت شده سیمان دورود نام مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان لرستان و اعضای شوراهای اسلامی کار کارگران قراردادی و پیمانی کارخانه نیز به چشم میخورد و این مساله بسیار ناراحت کننده است.
وی ادامه داد: تشکلهای کارگری تنها ابزار قدرت کارگران برای پیگیری مطالبات صنفی هستند که انتظار میرود شرکای اجتماعی کارگران این مسئله را درک کنند.
به گفته این فعال صنفی کارگری اما در عمل طی چند سال اخیر فشار برخی کارفرمایان در نقاط مختلف کشور بر نهادهای صنفی کارگری بیشتر شده چنانچه در موارد مختلف شاهد اخراج ودر نهایت اقامه دعوای حقوقی قضایی علیه تعدادی از فعالان صنفی کارگری بودهایم.
---------------------
کارگران ساختمانی بیمه بیکاری و ازکار افتادگی ندارند
محمد باقری عضو هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی نمیپذیرد که بیمه بیکاری و از کار افتادگی را برای کارگران ساختمانی تدارک ببیند، گفت: کارگران ساختمانی سالها است که به این قضیه معترضند.
وی ادامه داد: فعالان صنفی کارگران ساختمانی بارها اعتراض خود را از طریق رسانه ها به گوش مسئولان رسانده اند ولی تا کنون پاسخ مناسبی دریافت نکرده ایم.
باقری افزود: با وجود موقت بودن شغل کارگران ساختمانی و فقدان امنیت شغلی ، این کارگران بیمه بیکاری ندارند
وی ادامه داد: از آن مهمتر این است که کارگاههای ساختمانی حادثه خیز هستند و در شرایط فعلی اگر سر ساختمان اتفاقی برای کارگران بیفتد از هیچ حمایتی برخوردار نمیشوند.
وی ادامه داد: شاید در رابطه با کارگران فوتی مستمری پرداخت شود ولی به هیچ وجه تامین اجتماعی گواهی پزشکی را برای طول درمان و تادیه هزینه های درمان نمیپذیرد.
عضو هیات مدیره کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی در ادامه گفت: برای نمونه کارگری داریم که بیش از یک سال است که روی تخت دراز کشیده و هیچ منبع درآمدی ندارد، در شرایط این چنینی چه کسانی یا چه نهادهای هزینه های خانواده این کارگر حادثه دیده را تقبل می کنند؟
وی در ادامه نسبت به ایجاد صندوق بیمه بیکاری ابراز امیدواری کرد و گفت: با ایجاد صندوق خاص برای کارگران ساختمانی، پس از بروز حوادث شغلی، بخشی از هزینه های خانوار توسط همبن صندوق می تواند تامین شود.
وی در پایان گفت: در صورت ایجاد این صندوق، کارگران بیکار شده واجد شرایط می توانند از مزایای بیمه بیکاری و از کار افتادگی استفاده کنند.
---------------------
الزام کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران نساجی قائمشهر
منابع کارگری ایلنا در نساجی مازندران با اعلام این خبر گفتند: در هفته گذشته آنها تجمع مشابهی را در مقابل فرمانداری قائم شهر برگزار کرده بودند اما پس از تجمع امروز مسئولان اداری استان برای بررسی خواستههای آنها تشکیل جلسه دادند.
به گفته آنان در جلسه امروز که در محل فرمانداری قائم شهر برگزار شده است معاون سیاسی استانداری مازندران، فرماندار قائم شهر، دو نفر از نمایند گان مجلس به همراه نمایندگانی از سرمایه گذار وکارگران حضور داشتند و در نتیجه کارفرما مکلف شد که تا پایان هفته جاری معادل یک ماه از مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند.
بر اساس این گزارش، همچنین اعضای حاضر در جلسه امروز مصوب کردند به ازای پرد اخت یک ونیم میلیارد تومان کمک مالی که قرار است با پیگیریهای استانداری مازندران صورت بگیرد همه مطالبات مزدی وبیمهای ۴۰۰ کارگر این کارخانه را تا ۲۵ بهمن ماه پرداخت کند.
آنها در خصوص برپایی این تجمع گفتند: دلیل اجتماع امروز و هفته گذشته کارگران پرداخت نشدن ۴ ماه دستمزد با احتساب دی ماه جاری است علاوه بر آن کارفرما حق بیمه ۴۰۰ کارگر این کارخانه را که به ماهای خرداد، مرداد وشهریور مربوط میشود را هنوز پرداخت نکرده است.
---------------------
رادیولوژیست ها مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند
به گزارش ایلنا، صبح امروز گروهی از متخصصان پرتونگاری (رادیولوژیستهای مراکز درمانی) مقابل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تجمع کردند.
از قرار معلوم افراد حاضر در این اجتماع صنفی از متخصصان پرتونگاری شاغل در مراکز درمانی مستقر استانهای مختلف کشور هستند و شمار آنها تا چند صد نفر برآورد میشود.
تعدادی از تجمع کنندگان در توضیح خواستههای صنفی خود که منجر به برپایی تجمع امروز شده است گفتند: نظام خودارجاعی در ساختاردرمانی کشور که وظیفه تشخیص بیماری و درمان ،هر دو را بر عهده پزشک می گذارد، نقش متخصصین رادیولوژی را کمرنگ کرده است.
آنها افزودند: یکی دیگر از مطالبات جامعه رادیولوژی کشور رفع تبعیض آشکار در نظام سلامت کشور است و آنها میخواهند تا در این خصوص مسئولان مربوطه در وزارت بهداشت دیدار و گفتوگو داشته باشند.
---------------------
فشار کارفرما بر کارگران رسمی نیرپارس تشدید شد
به گزارش ایلنا کارکنان مورد نظر که شمار آنها تا حدود هفتنفر ذکر شده است از جمله کارکنانی متخصص قدیمی هستند که براساس قراردادهای استخدامی قدیمشان در استخدام رسمی شرکت فنی و مهندسی نیرپارس هستند.
از قرار معلوم اصرار برای تبدیل وضعیت این کارکنان از سال ۹۲ که مدیریت کنونی نیرپارس حضور دارد آغاز شده است و در همین رابطه تاکنون به غیر از هفت کارگر باقیمانده حدود ۴۵ کارکنان رسمی نیرپارس با پیگیری واحد امور اداری تبدیل وضعیت شدهاند.
کارکنان مورد نظر که مدعیهستند به دلیل قبول نکردن پیشنهاد کارفرما مبنی بر بازخریدی و تبدیل وضعیت استخدامی خود از دریافت مزایای جانبی همچون پاداش، اضافه کاری، تشویقی، حق ماموریت و برخوداری از بیمه تکمیلی و خدمات رفاهی محروم شدهاند، می گویند: در تازهترین تحول فشارها برای وادار کردن آنها به تبدیل وضعیت قراردادکار استخدامی تشدید شدهاست.
بصورت مشخص این کارگان میگویند: از نیمه آذرماه سال جاری امکان دسترسی آنها به وسائل ارتباط جمعی از جمله خط تلفن و اینترنت قطع شده است.
در خصوص پیگیری خبر خبرنگار ایلنا چند نوبت تلاش کرد تا صحت ماجرا را از زبان روابط عمومی شرکت نیرپارس جویا شود اما مسئولان این بخش با بیان اینکه موضوع پیش آمده از طریق گفتوگو میان کارکنان و مدیریت در دست حل و فصل است، از ارائه توضیحات بیشتر خودداری کردند.
---------------------
مرگ کارگر مجتمع گل گهر سیرجان
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، هرچند در رسانههای محلی کرمان به زمان وقوع این حادثه اشارهای نشدهاست اما از هویت کارگر متوفی به عنوان عباس عباسی قرائی ۲۶ ساله نامبرده شده است.
آنطور که در این اخبار به نقل از عباس سلیمانزاده معاون بهرهبرداری کارخانه کنسانتره گهرزمین (از شرکتهای وابسته به معدن گلگهر) در توضیح ماجرا آمده است: این حادثه زمانی اتفاق میافتد که کارگر متوفی سرگرم بیرون کشیدن قطعه سنگی از لای نوار نقاله بوده است.
به گفته این مقام مطلع ظاهرا در این هنگام قسمتی از لباس مرحوم قرائی در نوار نقاله گیر میکند و به دنبال این اتفاق وی به داخل دستگاه سنگ شکن کشیده شده و در نهایت براثر جراحتی که از ناحیه مجروح میبیند در همان لحظات اولیه جان خود را از دست میدهد.
---------------------
کشته وزخمی شدن ۱۶کارگر در حادثه واژگونی سرویس حامل کارگران
به گزارش ایلنا، چهارشنبه شب مینی بوس حامل کارگران یکی از واحدهای صنعتی مورچه خورت در کیلومتر ١۵ اتوبان آزادگان استان اصفهان روبروی کاروانسرای عباسی به دلایل نامعلومی از مسیر خود منحرف و واژگون شد.
بر اثر این حادثه دلخراش دو نفر از کارگران یک زن و یک مرد در دم کشته و ۱۴ نفر زخمی شدند.
براساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی استان اصفهان، امدادگران پایگاه امداد و نجات هلال احمر و اوراژانس ۱۱۵ بلافاصله با حضور د رمحل حادثه مصدومین را از مینی بوس واژگون شده خارج و به بیمارستان گلدیس انتقال دادند.
سپس امدادگران دو نفر از کارگران محبوس شده در خودرو که متاسفانه فوت شده بودند را خارج کردند.
---------------------
کشته و زخمی شدن ۳ کارگر در اثر سقوط در پروژه فولاد زرند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، سقوط ۳ کارگر از ارتفاع در پروژه فولاد زرند ایرانیان، یک کشته و دو مجروح بر جای گذاشت.
سرپرست اداری و پشتیبانی شرکت قائم الرضا در پروژه فولاد زرند ایرانیان ضمن اظهار تاسف از حادثه روی داده در این پروژه گفت: ماهیت پروژههای صنعتی به شکلی است که امکان بروز حادثه در آن وجود دارد و در پروژههای این چنینی جلوگیری از حادثه به صورت مطلق امکان پذیر نیست.
«مهرداد پارسایی» افزود: در شرایط کاملا ایمن نیز ممکن است چنین حوادثی به دلیل خطای انسانی و یا عدم رعایت موارد ایمنی اتفاق بیفتد.
پارسایی تصریح کرد: کارگر فوت شده ۲۸ سال سن داشته و کار نصب تجهیزات در ارتفاع را انجام میداده است.
وی با بیان اینکه فرد فوت شده جزو پیمانکاران پروژه نیز بوده، افزود: این فرد تجربه کمی نداشته و حتی چندی پیش بر اساس ارزیابی عملکرد واحد ایمنی پروژه به عنوان کارگر ایمنی نمونه معرفی شده بود.
سرپرست اداری و پشتیبانی پروژه فولاد زرند ایرانیان با بیان اینکه حادثه میتواند برای هر کس حتی افراد با تجربه نیز رخ دهد، خاطرنشان ساخت: کار نصب در ارتفاع معمولا توسط افراد متبحر انجام میشود و فرد فوت شده در این زمینه دارای تجربه بوده است.
وی درخصوص آسیب دو کارگر دیگر نیز گفت: این افراد از کارگران پیمانکاری شرکت آب و خاک بودند که یکی از آنها از ناحیه دست دچار آسیب جزئی شده و دیگری نیز سطح هوشیاریاش بهتر شده است.
پارسایی با بیان اینکه حادثه سقوط یک کارگر از ارتفاع و مرگ وی توسط مسوولین ذیربط شهرستان از جمله بازرسین اداره کار در دست بررسی است، اظهارداشت: پس از تکمیل مستندات، تکمیل گزارش و جمع بندی، علت حادثه اعلام میشود.
---------------------
مسیر ورودی مجتمع مسکونی کلاک کارگران سایپا مسدود شد
گروهی از کارگران کارخانه سایپا که از طریق تعاونی مسکن خود در پروژه کلاک ساکن هستند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: بیش از دو سال است که تلاش کردهاند تا با همه مشکلات ناشی از بدقولی تعاونی در خصوص تاخیر در تحویل واحدها و تامین امکانات رفاهی اولیه کنار بیایند اما دیگر نمیتوانند مشکلات ناشی از اختلافات باقیمانده میان شهرداری کرج و سازندگان این پروژه مسکونی را تحمل کنند.
آنها بابیان اینکه تا به این لحظه ارزش ریالی مبالغی که بابت ساخت و تحویل این واحدهای مسکونی به مدیران تعاونی مسکن کارگران سایپا پرداخت کردهاند تا حدود دو برابر مبلغ قرارداد اولیه بوده است، افزودند: اکنون انتظار داریم مسئولان تعاونی در مقام مدیران ساخت پروژه هرچه سریعتر راهی بیابند تا بدون تراشیدن هزینه جدید برای ساکنان این مجتمع مسکونی مشکل پیش آمده با شهرداری کرج برای همیشه مرتفع شود.
به گفته این کارگران در سال ۹۲ و پس از آنکه پروژه احداث این مجتمع مسکونی به دلیل مشکلات مالی برای مدت ۸ ماه متوقف شده بود، آنها طبق مذاکرات انجام شده با مدیران تعاونی مسکن کارگران سایپا حاضر شدند تا طبق زمان تعیین شده تمامی هزینههای اضافی مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بابت اضافه بنا، تعهدات به پیمانکاران،نما سازی، دیوار کشی را پرداخت کنند و در نهایت طبق همین توافق تا ۱۵ آذرماه سال جاری به تعهدات جدید خود عمل کردند.
به گفته این کارگران باوجود آنکه در راستای همین توافق اعضای پروژه کلاک در قالب متمم قرارداد تعاونی سه فقره چک بانکی مدتدارد در وجه تعاونی صادر کردهاند، افزودند: با وجود آنکه قرار بود که تعاونی مسکن کارکنان سایپا این مبالغ جدید را بابت هزینههای اضافی اختصاص دهد و در نهایت مقدمه صدور سند ثبتی تفکیک شده هر واحد مسکونی را فراهم کند اما در نهایت هنوز این اتفاق نیفتاده است و با وجود نقد شدن تمامی چکهای صادر شده گفته میشود که هنوز بدهی شهرداری پرداخت نشده باقیمانده است.
این گروه از اعضای تعاونی مسکن کارگران سایپا با یادآوری اینکه از زمان اتمام و تحویل این پروژه مسکونی ۱۴۴ واحدی تا این لحظه حدود ۱۱۰ خانوار کارگری ساکن شدهاند، افزودند: در ادامه باقیماندن اختلاف حساب تعاونی با شهرداری کرج از تاریخ ۱۵ دی ماه سال جاری عوامل شهرداری با قراردادن یک بلوک بزرگ سیمانی در مسیر متنهی به درب ورودی مجتمع و قسمت اصلی راه عبور و مرور خوردوهای اهالی مجتمع را مختل کردهاند و تا به امروز که نزدیک به ۱۰ روز از این اتفاق میافتد پیگیری ساکنان به تعاونی مسکن کارکنان ساپیا و شهرداری کرج بینتیجه بوده است.
---------------------
۱۲کارگر سیمان درود بازداشت شدند
به گزارش ایلنا، کارگران سیمان درود که از سه روز پیش برای در اعتراض به متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه وتامین امنیت شغلی خود در اعتراض هستند و از قرار معلوم در میان کارگران بازداشت هشت عضو نهادهای صنفی کارگران قراردادی و پیمانکاری این کارخانه حضور دارند.
بنا بر اعلام منابع کارگری ایلنا، آقایان منصور ساکی، احمد رضا باجلان، بهروز ساکی، رضا نادی سر اعضا شورا کارگران قراردادی و رسمی هستند و آقایان احمد رضا سالاروند، عباس شیرنژاد، ، اکبر میرزایی،علیرضا فریدونپور اعضا شورای اسلامی کار کارگران پیمانکاری سیمان دورد هستند که همگی به اتفاق چهار کارگر دیگر باشکایت کارفرما بازداشت شدهاند.
رضا لیریایی، جلال قائد رحمت، عارف دالوند و علی حاجی وند چهار کارگر دیگری هستند که همراه نمایندگان صنفی خود امروز بازداشت شدهاند.
لازم به ذکر است منصور ساکی مسئول کانون شوراهای اسلامی استان لرستان نیز هست.
---------------------
مرگ کارگر در اثر آتش سوزی کارگاه مبل سازی
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، ستاد فرماندهی آتشنشانی گفت: در پی تماس با سامانه ۱۲۵ در ساعت۲۰ : ۲۲ دقیقه شب گذشته (۲۲ دی ماه) پس از دریافت خبر وقوع حادثه آتشنشانان ایستگاههای ۱۰۳ و ۱۷ به همراه تانکر و خاور تنفسی به حادثه واقع در محله سراج، خیابان والائیان شمالی اعزام شدند.
معاون منطقه ۳ عملیات سازمان آتش نشانی تهران درباره جزئیات این حادثه افزود: محل آتش سوزی یک کارگاه دو طبقه تولید و رنگ کاری مبل بود که بر اثر آتش سوزی طبقه اول به وسعت ۱۰۰ متر مربع پر از شاسیهای مبل، تخته و لوازم رنگ آمیزی کاملا شعله ورشد.
«مرتضی بهروز» افزود: وجود مواد قابل اشتعال فراوان در محل باعث آتش گرفتن کل کارگاه شد، و آتش به طبقه بالای این کارگاه به مساحت ۱۵۰ متر مربع نیز سرایت کرد.
وی تصریح کرد: درهای بزرگ و آهنی این کارگاه بسته بود اما چون دیوارهای آن گچی و ضعیف بودند، آتش نشانان بلافاصله با تخریب بخشی از دیوارها وارد کارگاه شدند که در آنجا با حجم زیادی از آتش روبرو شدند.
وی ادامه داد: آتش نشانان به سرعت عملیات خود را از داخل و بیرون کارگاه آغاز کرده و به سرعت به مهار آتش سوزی پرداخته و شعلههای آتش را کاملا مهار و خاموش کردند.
بهروز گفت: نیروهای آتش نشانی در حین عملیات، پیکر سوخته فردی را که یکی از کارگران مبل سازی بود درگوشهای از کارگاه پیدا کردند و وی را از محل خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس دادند که پس از معاینات اولیه مرگ کارگر تائید شد.
معاون عملیات منطقه آتش نشانی با اشاره به اینکه علت بروز این آتش سوزی هم اکنون توسط کارشناسان آتش نشانی در دست بررسی است، خاطرنشان کرد: پس از خاموش شدن کامل آتش دود حاصله از این آتش سوزی توسط آتش نشانان و به وسیله چند دستگاه فن قوی از کارگاه خارج ومحل کاملا ایمن شد.
---------------------
اعتراض کارگران کاشی خزر خاتمه یافت
براساس اطلاعاتی که به نقل از کارگران این واحد تولیدی در اختیار ایلنا قرار گرفته است به دنبال توافقی که روز گذشته میان چهار نفر از نمایندگان کارگران کاشی خزر با مسئولان اداره کار شهرستان رشت صورت گرفته است تمامی کارگران معترض به اقدامات اعتراضی خود خاتمه دادهاند.
برابر اخباری که تا پیش از این ایلنا منتشر کرده بود، کارگران کاشی خزر از روز چهارشنبه (۱۶ دی ماه) تا روز گذشته ۲۲ دی ماه بمدت ۷ روز اعتراض صنفی کرده بودند که طی دو روز آخر اعتراض صنفی کارگران به اداره کار شهرستان رشت کشیده شد.
این کارگران خواهان وصول مطالبات معوقه وتامین امنیت شغلی بودند که توافق صورت گرفته قرار شده است تا در روزهای آینده با حضور نمایند گان آنها، مسئولان اداره کار شهرستان رشت و کارفرما جلساتی دیگری در مورد تحقق این خواستهها برگزار شود.
---------------------
تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران شرکتی در ارومیه
گروهی از پرستاران شرکتی ارومیه در گفتگو با ایلنا از تاخیر ۶ ماهه در پرداخت کارانه خود خبردادند.
به گفته این پرستاران طی سالهای اخیر تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران شرکتی در بیشتر مراکز درمانی به یک رویه معمول تبدیل شده است.
این پرستاران افزودند: با وجود یکسان بودن شغل و ساعات کار، تفاوت بسیاری در میزان دریافتی پرستاران رسمی و شرکتی وجود دارد.
آنها قراردادهای موقت و غیر شفاف و عدم مسئولیت پذیری وزارت بهداشت در قبال کادر درمان شرکتی را علت اصلی پایین بودن دستمزدهای پرستاران شرکتی و تاخیرهای مکرر در پرداختها عنوان کردند و افزودند: یکی از مطالبات اصلی جامعه پرستاری، درخواست سازماندهی قراردادها و مناسبات شغلی پرستاران شرکتی است.
---------------------
معوقات مزدی کارگران شهرداری لوشان ادامه دارد
این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: نزدیک به ۷۵ نفر هستیم که به دلیل مشکلات مالی و معیشتی در موقعیت نامناسبی قرارداریم.
آنها میگویند آنچه در طول یک سال گذشته به مشکلات صنفی آنها افزوده است تغییرات مکرر شهردار از سوی اعضای شورای شهراست .
در این خصوص یکی از کارگران شهرداری لوشان گفت: طی یک سال جاری سیستم مدیریتی شهرداری سه مرتبه تغییر کرد ه وآخرین مرحله نیز حدودا یک هفته پیش بود که یک شهردار جدید به شهرداری معرفی شده است.
آنها میگویند: ادامه مشکلات مالی آنها در حالی است که شورای شهر و شهردار نیز بارها به کارگران قول پرداخت حقوق معوقه آنان را دادهاند ولی عملاً نتوانستهاند قول خود را عملی کنند.
کارگران با بیان اینکه با ورود شهردار جدید یک ماه از مطالبات مربوط به شهریور ماه کارگران پرداخت شده است؛ ادامه داد: از قرار معلوم به غیر از مزد معوقه حق بیمه او همکارانش بصورت کامل به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
همچنین یکی دیگر از کارگران شهرداری لوشان نیز گفت: به دلیل عدم پرداخت حقوق و دستمزد در سه ماه گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شدهایم.
به گفته این کارگران آنها بارها از شهردار و شورای شهر درخواست کردهاند تا که حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی تنها قول میدهند و در عمل ما را فراموش کردهاند.
---------------------
سرگردانی کارگران بازنشسته مهنخ و نازنخ ادامه دارد
منابع کارگری در این واحد نساجی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: کارگران یاد شده که هم اکنون از طریق قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدهاند همچنان بابت بخشی از مزایای دستمزد و سنوات پایان کار خود از کارفرما طلبکارند.
گفته میشود پس از تسویه حساب، این کارگران بخشی از مطالبات خود را بصورت قسطی دریافت میکنند اما قسمت باقیمانده مزایای همگی آنها که بالغ بر ۲ میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان هنوز پرداخت نشده و از قرار معلوم در تمامی این ۶ سال کارفرما به دلیل آنچه که نداشتن منابع مالی عنوان شده است از پرداخت این طلب خودداری کرده است.
این گروه از کارگران بازنشسته کارخانههای ناز نخ و مه نخ افزودند: بعد از آنکه کارفرما مشترک این دو واحد نساجی در سال ۸۹ به بهانه انجام تعمیرات اساسی فعالیت تولیدی را متوقف کرد، حدود ۵۰۰ کارگری که تا آنزمان در نازنخ و مهنخ کارمیکردند یکجا و از طریق فسخ قرارداد کار، بازخریدی و اجرای مقررات بازنشستگی تعدیل شدند.
این کارگران بابیان اینکه از جمع تمامی آنها تنها حدود ۳۵۰ کارگر توانستند با استفاده از قانون مشاغل سخت وزیان آور پیش از موعد بازنشسته شوند، افزودند: از میان کارگران بازنشسته حدود ۲۰۰ نفر بعد از مدتها دوندگی سرانجام موفق شدند برای دریافت سنوات پایان کار خود طبق احکام مراجع قانونی قسمتی از اموال کارخانه را مصادره کنند. اما ۱۵۰ کارگر باقیمانده هنوز موفق به دریافت معوقات مزدی خود نشدهاند.
آنها با یادآوری اینکه در ۶ سالی که از پرداخت نشدن باقیمانده طلب مزدی آنها میگذرد در نتیجه رکود اقتصادی پیش آمده ارزش ریالی طلب آنها تا یک سوم کاهش یافته است، افزودند: از مدتی قبل آنها نیز موفق شدند تا برای دریافت طلب خود حکم قضایی توقیف و برداشت از موجودی حساب بانکی کارفرما را بگیرند اما در مراجعه به واحد حقوقی بانگ پاسارگاد به آنها گفته شد که این موجودی حساب به دلیل طلب خود بانک توقیف شده است.
---------------------
بازداشت شدگان مرتبط با اعتراض کارگران عسلویه آزاد شدند
منابع خبری ایلنا در عسلویه از آزادی افرادی خبر میدهند که در جریان اعتراضات اخیر کارگران فازهای ۲۳ و ۲۴ عسلویه بازداشت شده بودند.
از قرار معلوم کارگران بازداشت شده عصر روز گذشته با اخذ تعهد آزاد شدهاند و همزمان با این اتفاق نزدیک به یک ماه از مطالبات مزدی این کارگران پرداخت شده است.
در عین حال به نقل از این کارگران پیمانکاری که در روزهای اخیر با برپایی اجتماعات صنفی خواستار وصول معوقات مزدی خود شده بودند گفته میشود که هنوز از نحوه پرداخت باقیمانده معوقات مزدی آنها خبری نیست.
پیش از این یک مقام مطلع در منطقه ویژه عسلویه با تایید مشکلات صنفی کارگران پیمانکاری فازهای ۲۳ و ۲۴ این منطقه به ایلنا گفته بود: البته این وضعیت باعث بروز نارضایتی در میان کارگران شده است و در این رابطه مسئولان ارشد منطقه عسلویه از طریق شورای تامین درصدد هستند تا کارفرما و پیمانکاران را نسبت به انجام تعهدات مزدی انجام نشده ملزم کنند.
---------------------
مرگ یک کارگر چاهکن بر اثر گازگرفتگی
براساس اخبار دریافتی ایلنا روز دوشنبه یک کارگر براثر گازگرفتگی در چاه کشاورزی در شهرستان سیریک استان هرمزگان جان خود را از دست داد.
فرماندار سیریک در این ارتباط گفت: این کارگر به همراه دو کف زن دیگر برای کف شکنی چاه کشاورزی در روستای سردرنک از توابع بخش مرکزی سیریک به درون چاه رفتند که متاسفانه به علت گازگرفتگی جان خود را از دست داد.
وی اضافه کرد: از پنج سال گذشته تاکنون بیش از شش نفر به علت افتادن یا بروز حادثه در چاه جان خودشان را از دست دادند
---------------------
حذف تبصرههای ضد اشتغال از برنامه ششم
وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی با حضور در همایش بررسی مسایل و مطالبات کارگران، از حذف تبصرههای ۳۳ و ۲۴ برنامه ششم توسعه خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، علی ربیعی با قرار گرفتن در پشت تریبون از برداشته شدن تبصرههای ضد اشتغال در برنامه ششم خبر داد تا به دغدغه کارگران در این خصوص پایان دهد.
وی گفت: با حمایت رئیس جمهور تبصرههای نگرانکننده را که به زیان جامعه کار و کارگری بود از برنامه ششم برداشتیم و قرار شد موارد دیگری را جایگزین کنیم که رئیس جمهور این کار را برعهده من گذاشت.
وزیر کار تصریح کرد: با حمایت رییس جمهور قرار شد تا شخصا مواردی را به جای تبصره های برداشته شده تنظیم و جایگزین کنم که در این خصوص بیشتر روی نظامات تشویقی رفته ایم ولی آن بخشهای نگران کننده را به طور کامل حذف کرده ایم و دیگر از لایحه برنامه ششم حذف شده اند.
وی با بیان اینکه در خصوص مقوله دستمزد نباید تند حرکت کنیم، افزود: تلاش ما این است که در مورد دستمزد تصمیمی بگیریم که هم اشتغال ایجاد شود و هم کارگر سرکار برود و وضعش بهتر شود و این امر یک برنامه واقعی می خواهد.
به گفته ربیعی در دولت تدبیر و امید فاصله مزد و تورم بهبود بخشیده شد هر چند که این مساله راضی کننده نیست و زندگی کارگران را نمی چرخاند ولی نسبت به شرایط گذشته بهتر است.
وزیر کار با بیان اینکه در دولت یازدهم مسکن کارگری و مسکن اجتماعی را تثبیت کردیم، ادامه داد: امسال برای 25 هزار مسکن اجتماعی و بازنشستگان سهمیه گرفته ایم و قرار است این میزان را افزایش دهیم که منتظر ارزان تر شدن وام آن هستیم.
وی همچنین از بیمه 10 میلیون کارگر مزد بگیر فاقد دفترچه در حاشیه شهرها خبرداد.
وزیر کار در ادامه افزود: متاسفانه امروز کارفرمایان و کارآفرینان دلسوز خانه نشین شده اند در حالی که عده ای لمپن از پول بانکها برداشتند و سرمایه دار شدند و عده ای دیگر خوردند و بردند و آنها هم که آجر روی آجر گذاشته و پولشان را به تولید می بردند و به چشم نمی آید مایوس شده اند و امروز حال و روز خوشی ندارند.
به گفته ربیعی، یکی از این افراد 12 هزار و 500 میلیارد تومان اموال تامین اجتماعی را فروخته و 16 هزار میلیارد تومان چک کشیده است در حالی که این رقم پول چند خانه 50 میلیون تومانی و 100 میلیون تومانی می شود لذا باید همه تلاش کنیم با ب.زها و کسانی که از پول تامین اجتماعی می خورند بجنگیم.
در ادامه این مراسم، حمیدرضا سیفی - رییس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی استان تهران - نیز با انتقاد از کسانی که کارگر و کارفرما را در مقابل هم قرار می دهند، گفت: کارفرما و کارگر بدون دیگری معنا ندارد لذا ما معتقدیم که دولت کنار برود تا ببیند که آیا کارفرما و کارگر می توانند توافق کنند یا نه؟
سیفی تصریح کرد: در قانون اساسی کف حمایت وظیفه دولت است و دولت تامین کننده مسکن ، آموزش، بهداشت و درمان است لذا اگر دولت سهم خود را بدهد کارفرمایان هم می پردازند.
وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی باید به کارگر و کارفرما برگردد، افزود: اگر امروز 42 میلیون نفر تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند اجازه بدهند کارگر و کارفرما اداره این سازمان را بر عهده بگیرند و دولت وزارتخانه خود را اداره کند.
رییس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی استان تهران با تاکید بر لزوم ابقای شورای عالی تامین اجتماعی گفت: احیای این شورا موجب می شود که در حوزه تامین اجتماعی، کارگری و کارفرمایی دخالت موثر داشته باشند و دولت سازمان را از بروکراسی و اشرافی گری خارج کند.
وی با اشاره به رتبه 118 کسب و کار ایران در میان 180 کشور دنیا، افزود کرد: چنین رتبه ای نشان می دهد که فضای کسب و کار کشور قفل شده است وقتی خط فقر را زیر دو میلیون تومان تعریف می کنیم و دولت سهم خود را در قبال نیروی کار پرداخت نمی کند کارفرمایان هم نمی توانند در این فضا فعالیت کنند.
به گزارش ایسنا، کاظم جلالی - رییس مرکز پژوهشهای مجلس - نیز در بخش پایانی این مراسم، از جامعه کارگری به عنوان سرمایه بزرگ و با ارزش کشور یاد کرد و گفت: با وجود آنکه بار اصلی این انقلاب بر دوش کارگران بوده و بیشترین شهدا را در دوران انقلاب و 8 سال دفاع مقدس تقدیم کردند اما متاسفانه در بحث عدالت اجتماعی و تحقق مطالبات آنها موفق عمل نکرده ایم.
وی ادامه داد: امروز کسی نمی تواند انکار کند که با 720 هزار تومان نمی شود زندگی کرد و این رقم با تورم کنونی در داخل کشور قابل پاسخگویی نیست لذا وقتی اعلام می کنیم که خط فقر در تهران زیر دو میلیون تومان است، چه کسی با 720 هزار تومان قادر به زندگی خواهد بود؟
به اعتقاد رییس مرکز پژوهشهای مجلس، آمار و ارقامی که در جامعه ارائه می شود واقعی نیست چنانچه در سال 91 و در دولت دهم نرخ رشد کشور از سوی مرکز پژوهشهای مجلس، منفی 3.5 درصد اعلام شد و در دولت یازدهم مرکز آمار این نرخ رشد را منفی 5.4 اعلام کرد در حالی که اعلام بانک مرکزی منفی 5.8 درصد بود و امروز منفی 6.5 درصد گزارش می شود.
جلالی با بیان اینکه باید یک نظام آماری درست تدوین شود، افزود: اگر تورم یک روند کاهشی را طی می کند مردم باید آن را لمس کنند لذا پیشنهاد من این است که یک نظام آماری فرادولتی و خارج از حیطه دولت به وجود آید که اعمال نظر دولتی در آن صورت نگیرد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس درباره اصلاح اساسنامه سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: در این خصوص باید نظام کارگری کشور را که اصلی ترین سرمایه سازمان است به خدمت بگیریم. در جلسه ای که با دکتر نوربخش، رییس سازمان تامین اجتماعی داشتیم اعلام کردیم که بخش زیادی از مشکلات کارگران از ناحیه فرافکنی است و قوانین ما مشکلات زیادی دارد که باید بازنگری شود اما بدنه کارشناسی و گسترده در اختیار دولت است و مرکز پژوهشهای مجلس به عنوان بدنه کارشناسی مجلس دارای پرسنل و اعتبارات محدودی است.
جلالی پیشنهاد کرد: کانون های کارگری جلساتی را با مرکز پژوهشهای مجلس برگزار کنند و نتایج اقدامات صورت گرفته را ببینند و اگر در آن ضعفی دیدند بازگو کنند و نظرات کارشناسی خود را در میان بگذارند.
وی در پایان با بیان اینکه لایحه برنامه ششم توسعه هنوز به مجلس راه نیافته و بودجه سال 95 نیز با تاخیر همراه شده است، از تشکلهای کارگری خواست تا یک کارگروه مشترک با مرکز پژوهشهای مجلس تشکیل بدهند و نکات و موارد مربوط به حوزه کارگری را در این کارگروه به بحث و بررسی بگذارند.
---------------------
بازداشت ۱۰ نفر از کارگران فازهای ۲۳ و ۲۴ عسلویه توسط عوامل انتظامی
منابع خبری جداگانه ایلنا در منطقه عسلویه در اینباره به نقل از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه گفتهاند که کارگران موردنظر؛ بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری دست سوم و چهارم با عناوین مختلفی همچون نقاش، عایقکار، ابزار دقیق درپروژههای در دست ساخت در این قسمت از عسلویه مشغول کارند.
در این باره گفته میشود که دستکم شمار این کارگران بصورت تقریبی تا نزدیک به هزار نفر برآورد میشود و بخش قابل توجهی از آنها، به دلیل انچه که پرداخت نشدن صورت وضعیت مالی و یا بدحسابی کارفرما و پیمانکار عنوان میشود از میانه تابستان مزد معوقه طلبکارند.
از قرار معلوم در روزهای اخیر حدود ۴۰۰ نفر از این کارگران برای پیگیری معوقات مزدی خود از حضور در محل کار خودداری کرده و در بیرون کارگاه و اطراف مسیرهای منتهی به محل کارشان تجمع میکنند که در ادامه این وضعیت روز گذشته حدود ۴۰ نفر از این کارگران تصمیم میگیرند تا برای پیگیری خواستههای صنفی خود به فرمانداری کنگان مراجعه کنند.
به گفته کارگرانی که در فازهای یاد شده منطقه عسلویه اشتغال دارند ظاهرا در جریان مراجعه روز گذشته این افراد به فرمانداری روز گذشته شماری از کارگران توسط عوامل انتظامی بازداشت شدهاند.
در این رابطه یک مقام آگاه در منطقه ویژه عسلویه با تایید موضوع پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران پیمانکاری فازهای ۲۳ و ۲۴ به ایلنا گفت: البته این وضعیت باعث بروز نارضایتی در میان کارگران شده است و در این رابطه مسئولان ارشد منطقه عسلویه از طریق شورای تامین درصدد هستند تا کارفرما و پیمانکاران را نسبت به انجام تعهدات مزدی انجام نشده ملزم کنند.
وی در عین حال با رد صحت خبر بازداشت کارگران مراجعه کننده به فرمانداری کنگان گفت: کارگرانی که به نمایندگی از همکاران خود برای پیگیری وصول خواستههایشان مراجعه کردهبودند از طریق مسئولان مربوطه در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفتند و هیچ برخودری با آنها صورت نگرفته است.
وی افزود: اما از آنجا که در جریان اعتراضات صنفی اخیر حدود ۱۰ نفر از کارگران به عنوان عامل برهم زننده نظم عمومی شناخته شده بودند تعدادی از آنها با تصمیم مقامات مسئول بصورت جداگانه توسط عوامل انتظامی بازداشت شدهاند.
---------------------
بلاتکلیفی کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تبریز ادامه دارد
منابع کارگری در تبریز با اعلام این خبر به ایلنا میگویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای مهر ماه سال جاری تاکنون، حدود ۳۰۰ کارگر با سابقه در بلاتکلیفی به سر میبرند و در عین حال هنوز بابت ۹ ماه مزایای مزدی معوقه طلبکارند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده در حالی ادامه دارد که بیشتر کارگران کارخانه تعطیل شده ماشین آلات صنعتی تبریز به دلیل داشتن بیش از بیست سال سابقه انجام کارهای سخت و زیان آور از هم اکنون نگران بازنشستگی خود هستند.
مطابق این اطلاعات ازمهر ماه امسال فعالیت کارخانه ماشین آلات صنعتی به دلیل مشکلات مالی متوقف شده است و باگذشت نزدیک به چهار ماه از این زمان هنوز اقدام مشخصی در خصوص پرداخت معوقات مزدی و روشن شدن وضعیت استخدامی آنها صورت نگرفته است.
به نقل از این کارگران گفته میشود که در حال حاضر آنها هر روز در محل کار حاضر شده و پس از چند ساعت سرگردانی دوباره آنجا را ترک و با انجام مشاغلی چون مسافرکشی مخارج زندگی خود را تامین میکنند.
از قرار معلوم به دلیل غیت طولانی مدت کارفرما ، کارگران این واحد تولیدی از طریق نهاد صنفی خود درصدد هستند تا برای وصول مطالبات معوقه و تعیین تکلیف کارگران به کمک مسئولان اداری بحث اعلام ورشکستگی کارخانه را دنبال کنند و در این رابطه نیز هم اکنون هیاتی با نظارت دستگاه قضایی در کارخانه حضور دارد.
کارگران ماشین آلات صنعتی همچنین میگویند که به غیر از آنها اشخاص حقیقی و حقوقی دیگری نیز از کارفرمای آنها طلبکارند اما خوشبختانه با مداخله دستگاه قضایی و مسئولان اداری هنوز روند پرداخت حق بیمههای آنها متوقف نشده است.
---------------------
مصدومیت سه کارگر فنی عسلویه در سانحه رانندگی
اطلاعاتی که توسط منابع ایلنا به دست آمده است در ساعت پنج بامداد روز شنبه ۱۹ دی ماه خودروی مینی بوس حامل مهندسان شاغل در شرکت بهره برداری و مدیریت پتروپارس (POMC) واقع در پارس جنوبی به دلیل لغزندگی ناشی از بارش باران واژگون میشود.
از قرار معلوم در جریان این حادثه سه نفر از سرنشینان دچار مصدومیت شده که همگی آنها به بیمارستان امان خمینی کنگان منتقل میشوند.
بر همین پایه این اطلاعات ، ۲ تن از این افراد سرپایی مداوا و ترخیص شدند و نفر سوم نیز پس از آنکه به مدت ۱۲ ساعت در بخش بستری میشود با تشخیص پزشکان مرخص میشود.
---------------------
مرگ دو کارگر قند نقده براثر انفجار گاز
براساس اطلاعاتی که توسط خبرنگار ایلنا بدست آمده است گفته میشود که در این حادثه که حوالی ساعت ۱۳ اتفاق افتاد، دو نفر از کارگران این کارخانه به نامهای «رسول» و «منصور» کشته شدند و یکی دیگر از کارگران دچار سوختگی شدهاست.
از قرار معلوم حادثه زمانی اتفاق افتاده است که کارگران برای بازکردن یخ مخزن روغن سیاه از کپسول گاز خانگی برای ایجاد شعلههای آتش استفاده کنند.
---------------------
انتقال تجمع کارگران کاشی خزر به مقابل اداره کار رشت
یکی ازکارگران کاشی خزر با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبج امروز ساعتی پس از آنکه او و همکارانش برای ششمین روز متوالی گروهی مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند، حدود ۵۰ نفر از کارگران کاشی خزر تصمیم گرفتند تا با تجمع در مقابل اداره کار رشت خواسته های صنفی خود را پیگیری کنند.
وی در توضیح علت جابجایی محل اجتماع خود و همکارانش گفت: از همان آغاز هدف ما از برپایی تجمع صنفی پیگیری خواستههایمان بود اما چون تاکنون هیچ مقام مسئولی به موضوع رسیدگی نکرده است در نتیجه تصمیم گرفتیم تا محل تجمع خود را تغییر بدهیم.
این کارگر یاد آور شد که او و همکارانش بابت عیدی و پاداش سال ۹۳ و چهار سال حق سنوات پرداخت نشده طلبکارند و در عین حال از زمان شروع اعتراضات صنفی اخیر کارفرما فعالیت این واحد تولیدی را متوقف کرده است.
این کارگر کاشی خزر با بیان اینکه بی توجهی کارفرما به طولانی شدن زمان پرداخت معوقات مزدی آنها باعث تشدید نارضایتی او و همکارانش شده است افزود: پس از اجتماع در مقابل اداره کار حوالی ظهر امروز جلسه مشترکی میان سه نفر ازنمایندگان منتخب کارگران با معاونت اداره کار شهرستان رشت تشکیل شد که در حال حاضر همچنان ادامه دارد.
---------------------
تجمع کارگران سیمان دورد در مقابل کارخانه
یکی از کارگرانی که در این تجمع اعتراضی حضور یافته، به ایلنا گفت: بی توجهی اعضای هیت مدیره سیمان درود به درخواستهای مکرر آنها درخصوص بهبود وضعیت شغلی کارگران در نهایت منجر شد تا این اجتماع صنفی را برپا کنند.
او گفت: مشکلات کارگران سیمان درود تقریبا از حدود چهار ماه پیش که کارفرما با متوقف کردن خطوط تولیدی این کارخانه کارگران را بلاتکلیف وبیکار کرد آغاز شده است.
این کارگر با بیان اینکه همکاران وی در کارخانه کاری برای انجام دادن ندارند، افزود: کارفرما سیمان درود تعمیرات کارخانه را بهانه کرده تا آنها را تعدیل کند.
این کارگر معترض سیمان درود در بخش دیگری از سخنان خود درباره پی گیری های همکارانش برای از سر گیری فعالیت کارخانه گفت: آنها از چهار ماه پیش برای از سر گیری فعالیت کارخانه ، پی گیری های زیادی از نهادهای مختلف دولتی در استان لرستان انجام داده اند که نتیجه ای در بر نداشتهاست.
این کارگر معترض درباره معوقات حقوقی کارگران افزود: این وضعیت در حالی است که آنها هنوز بابت مزایای مربوط به حق افزایش تولید، آکورد، حق پاداش و پرداختیهای ویژه اعیاد سالهای قبل طلبکارند.
---------------------
معطلی کارگران تعدیل شده قطار شهری اهواز برای بیمه بیکاری
«آقایار حسینی» دبیر خانه کارگر اهواز با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صندوق بیمه بیکاری با این استدلال که شرایط اخراج ۳۸۰ کارگر تعدیل شده پروژه قطار شهری اهواز با دستور العمل مربطه مغایرت دارد از برقراری مقرری بیمه بیکار آنها خود داری میکند.
وی بابیان اینکه در همین رابطه روز گذشته جمعی از این کارگران تعدیل شده با مراجعه به خانه کارگر اهواز خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده بودند، افزود: این کارگران خواهان برقراری مقرری بیمه بیکاری و یا بازگشت به کار بودند.
وی افزود: از قرار معلوم به این کارگران گفته شده است که در دستور العمل مورد اشاره تنها به کارگران پیمانی بیکار شدهای مقرری بیمه بیکاری پرداخت میشود که قرارداد کاری او و یا پروژه کاری که او در آن مشغول کار است خاتمه یافته باشد و یا اینکه توسط کارفرما به کارگر دیگری جای آنها مشغول کار شده باشد.
حسینی بابیان اینکه کارگران مورد نظر بصورت حدودی در نیمه نخست آبان ماه تعدیل شده بودند، افزود: چون کارگران مورد نظر پیش از اتمام زمان پروژه و قرارداد خود اخراج شده و هیچ کارگر جایگزینی هم به جای آنها مشغول کار نشده است در نتیجه با تشخیص مسئولان صندوق بیمه بیکاری امکان برقراری مقرری بیمه بیکاری آنها وجود ندارد.
دبیرخانه کارگر اهواز بابیان اینکه وضع چنین شرایطی برای پرداخت مقرری بیمه بیکاری کارگران پیمانکاری بیسابقه است، یادآور شد: خواسته این کارگران یک توقع بدیهی و حداقلی است که باید به آن رسیدگی کرد.
---------------------
تجمع صنفی کارگران کاشی خزر به روز ششم رسید
کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: با گذشت ۶ روز از آغاز تجمعات صنفیشان هنوز به مطالبات آنها رسیدگی نشده است.
کارخانه کاشی خزر شماره ۱ که در شهرک صنعتی رشت قرار دارد در زمینه ساخت کاشی دیوار فعالیت دارد و از قرار معلوم تا نزدیک به ۴۰۰ کارگر در آن مشغول کارند.
کارگران این واحد صنعتی میگویند که از کارفرمای خود بابت دستمزد مربوط به ماههای آبان وآذر، عیدی و پاداش سال ۹۳ و چهار سال حق سنوات پرداخت نشده طلبکارند و برای همین از روز شانزدهم دی ماه هر روز در مقابل محل کار خود تجمع میکنند.
این کارگران میگویند انتظار ما از مقامات مسئول این است که حداقل در واکنش به اجتماعات صنفی آرامی که بصورت هر روز برگزار میکنیم نشان دهند که پیگیر خواستههای صنفی ما هستند.
---------------------
نگرانی کارگران کاشی کویر از استمرار تعطیلی این واحد تولیدی
کارگران کارخانه کاشی کویر یزد در تماس با ایلنا ازتوقف فعالیت خط تولید این کارخانه در ماه گذشته خبر میدهند.
این کارگران که نگرانند ادامه این وضعیت برای مدت طولانی و نامعلوم هستند، افزودند: در صورت تعطیلی این کارخانه حدود ۴۰۰ کارگر بیکار میشوند.
از قرار معلوم، این کارگران بابت مزایا و سنوات سال ۹۳ و بخشی از دستمزدهای سال جاری از کارخانه طلبکارند.
به گفته این کارگران، در روزهای گذشته حدود ۲۰۰ نفر از همکاران آنها جهت مطالبه معوقات مزدی خود که بالغ بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان میشود به اداره کار شهرستان یزد شکایت کردهاند.
---------------------
تجمع اعتراض کارگران کاشی خزر برای مطالبات معوقه
به گفته منابع خبری ایلنا، اعتراض امروز در ادامه اعتراضات کارگران است که در واکنش به پرداخت نشدن دو ماه حقوق ماههای آبان وآذر و عیدی و پاداش سال ۹۳ و چهار سال حق سنوات پرداخت نشده است که از بعد از ظهر روز چهارشنبه (۱۶ دی ماه) آغاز شدهاست.
کارگران این کارخانه در ادامه میگویند طی یک سال گذشته همواره دستمزد آنها با نزدیک به دو تا سه ماه تاخیر پرداخت شده است.
در عین حال به گفتهٔ این کارگران حق بیمه تمام آنها از چهار ماه پیش تاکنون پرداخت نشده و علاوه بر آن از ماهها پیش نیز مزایای اضافه کاری به کارگران داده نشده است.
برپایه این این اطلاعات شمار کارگران معترض حاضر در این تجمع تا لحطه ارسال خبر از حدود ۱۰۰ کارگر گذشته است و همگی آنها درخارج از کارخانه مقابل درب ورودی تجمع کردهاند.
از قرار معلوم کارفرمای این واحد تولیدی به کارگران معترض گفته است که برای رفع مشکلات صنفی کارگران منتظر ورود اعضای هیئت مدیره و سهام داران اصلی به کارخانه است با این حال هیچ خبری از آنها نیست.
به گفته آنان در شرایطی که همه مسئولان شهرستانی رشت واداره شهرکهای صنعتی رشت از مشکلات کارگران کاشی خزر با خبرند اما هنوز بیتفاوتی کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آنها ادامه دارد.
---------------------
فولاد خرم آباد موقتا تعطیل شد/ بیکاری ۳۰ کارگر شاغل
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، مجتمع فولاد خرم آباد که در زمینه ساخت و تولید انواع میلگرد در شهرک صنعتی شماره ۲ خرم آباد فعالیت دارد به دلیل آنچه که از سوی کارفرما کمبود مواد اولیه تولید و بحران در منابع مالی عنوان میشود، موقتا از از یک ماه پیش تعطیل اعلام شده وحدود ۳۰ کارگرشاغل در این واحد تولیدی با ۷ ماه معوقات مزدی هم اکنون بیکار شدهاند.
به گفته آنان پیش از این نیز حدود ۵۰نفر از مجموع ۸۰کارگر این کارخانه در فاصله زمانی یک سال گذشته پس از اتمام قراردادهای کاریشان اخراج شدهبودند.
بنابر اظهارات کارگران کارخانه فولاد خرم آباد، این واحد صنعتی دارای تولید و بازار فروش خوبی بود و سالانه ۲۴ هزار تن میلگرد تولید میکرد اما از یکسال قبل با نامناسب شدن شرایط تولید به تدریج در پرداخت مزد کارگران وقفه ایجاد شده و در نهایت با آغاز تعدیلهای کارگران کارخانه متوقف شد.
کارگران اخراجی میگویند، هم اکنون برای پیگیری مطالبات صنفی خود به اداره کار خرم آباد شکایت کردهایم وپروندههای دادخواست ما کارگران در دست پی گیری است.
---------------------
تجمع گروهی از کارگران منطقه ویژه بندر امام مقابل اداره کار
به گزارش منابع خبری ایلنا، صبح امروز حدود ۶۰۰ نفر از کارگران قرارداد موقت و پیمانکاری شاغل در واحدهای پتروشیمی بندر امام خمینی در مقابل اداره کار منطقه ویژه اقتصادی (سایت ۱) دست به تجمع اعتراضی زدند.
کارگران معترض به ایلنا گفتند: تبعیض مزدی میان کارگران رسمی و موقت منطقه ویژه امام خمینی و همچنین وضعیت شغلی نامناسب کارگران پیمانکاری از دلایل شکل گیری این تجمع صنفی است که در آن هم کارگران موقت و هم کارگران پیمانکاری شرکت کرده اند.
به گفته یکی از کارگران قراردادموقت، قانون کار برابر- دستمزد برابر در منطقه ویژه امام خمینی اجرا نمی شود و با وجود برابری مشاغل و مدارک تحصیلی تبعیض چندمیلیون تومانی در دریافتی ها به چشم می خورد.
از قرار معلوم، کارگران موقت خواستار اجرای مصوبه هیئت وزیران با موضوع: «ساماندهی حقوق و مزایای نیروهای قراردادموقت» و کارگران پیمانکاری خواستار تضمین امنیت شغلی و افزایش دستمزد و مزایا مشابه نیروهای قراردادی هستند. .
همچنین اعتراض به نحوه رسیدگی به اختلافات روابط کار در این منطقه ویژه اقتصادی یکی دیگر از دلایل برپایی این تجمع صنفی عنوان شده است، در این باره به نقل از کارگران گفته شده است که آنها خواهان اجرایی شدن ماده ۳۰ قانون مناطق ویژه اقتصادی است.
بر اساس این ماده، هیئت رسیدگی حل اختلاف موظف است ظرف ده روز از تاریخ دریافت شکایت به موضوع رسیدگی و نظر خود را اعلام دارد اما به گفته فعالان صنفی کارگری در عمل ممکن است روند رسیدگی به اختلاف های روابط کار تا بیش از چند ماه هم طول بکشد.
از قرار معلوم این اجتماع صنفی ساعتی بعد با تحویل رونوشتی از خواستههای کارگران تجمع کننده به دفتر اشتغال منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی خاتمه یافت.
---------------------
تجمع مربیان پیش دبستانی و نهضت سوادآموزی مقابل مجلس
به گزارش ایلنا، امروز جمعی از مربیان پیشدبستانی و آموزشدهندگان طرح فرد به فرد نهضت سوادآموزی مقابل مجلس تجمع کردند.
گفتی است مربیان پیش دبستانی خواستار تغییر وضعیت خود بوده و حداقل درخواست خود را تبدیل به شرایط حقالتدریسی مطرح کردند.
آموزشدهندگان طرح فرد به فرد نهضت سوادآموزی نیز از خواستارتبدیل وضعیت هستند.
---------------------
تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری کنگاور
گروهی از کارگران شهرداری کنگاور به ایلنا گفتند طی سه ماه گذشته دستمزد و مزایای آنها پرداخت نشده است.
به گفته این کارگران، از مهرماه هیچ پرداختی به حدود ۱۵۰ کارگر خدماتی این واحد شهرداری انجام نشده است.
این کارگران قرارداد شغلی خود را پیمانکاری عنوان کردند و گفتند: مسئولان شهرداری دلیل عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران را مشکلات پیمانکار عنوان کردهاند.
به گفته این کارگران علیرغم اهمال پیمانکار، شهرداری موظف به نظارت بر عملکرد پیمانکار و رسیدگی به مطالبات مزدی کارگران است.
از قرار معلوم، در روزهای گذشته فرمانداری شهرستان کنگاور وعده رسیدگی به مساله و وصول معوقات مزدی کارگران را داده است.
---------------------
کارگر ایران چوب اخراج شدند
منابع کارگری ایلنا در قزوین میگویند در این واحد تولیدی حدود ۷۰ کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای دی ماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۱۸کارگر قرار دادی این کارخانه با میانگین سوابق کار ۵ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شدهاند.
این کارگران میگویند کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینههای جاری کارخانه در مرحله نخست ۱۸ نفر از کارگران کارخانه را تعدیل و برای در حال حاضر برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدهاند.
این منابع کارگری همچنین از تلاش کارفرما برای جابجایی کارخانه به شهرک صنعتی کاسپین خبر داده و از اینکه ممکن است کارفرما پس از جابجایی و نقل مکان کارخانه به محل جدید از نیروهای باسباقه قدیمی استفاده نکند، اعلام نگرانی کردند.
به ادعای کارگران کارخانه چوب ایران، آنها نگران هستند که جدا از کارگران رسمی مبادا ۳۸ کارگر قراردادی باقیمانده در کارخانه نیز از ابتدای ماه آینده پس از خاتمه قرارداد کارشان بیکار شوند.
---------------------
بیکاری۳۳۰۰کارگر در پی تعطیلی ۳۰ درصد واحدهای تولیدی
براساس اخبار دریافتی ایلنا، معاون امور صنایع و معادن صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: تعطیلی واحدهای تولیدی در این استان سبب بیکار شدن تعداد بسیاری از کارگران این واحدها شده است.
سید حسین حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۰ تا ۳۵ درصد از واحدهای تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد تعطیل است، افزود: تعطیلی واحدهای تولیدی در این استان، بیکار شدن ۳ هزار و ۳۰۰ کارگر را به همراه داشته است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۶۵ تا ۷۰ درصد از واحدهای تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد فعال بوده و ۶ هزار و ۲۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.
معاون امور صنایع و معادن صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد به عوامل اصلی تعطیلی واحدهای تولیدی در این استان اشاره کرد و گفت: رکود اقتصادی و کمبود نقدینگی و کمبود منابع مالی از مهمترین عوامل تعطیلی واحدهای تولیدی در این استان است.
حسینی با تأکید بر اینکه فعال شدن واحدهای تولیدی تعطیل شده در کهگیلویه و بویراحمد در گرو حمایت مسئولان بوده است، افزود: از بین بردن مشکل کمبود نقدینگی و منابع مالی و تسهیل در تسهیلات میتواند سبب فعال شدن واحدهای تولیدی در استان شود
---------------------
نگرانی ۴۰۰ کارگر پیمانکاری عسلویه از بیکاری
فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا، گفتند: از قرار معلوم حدود ۴۰۰ کارگر فنی زیر نظر یک پیمانکار دست چندم در بخشی از پروژههای فازهای ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه مشغول کارند و آنطور که به نقل از این کارگران گفته میشود تمای آنها دستکم حدود چهار ماه است که بابت معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
این کارگران پیش از این در روزهای گذشته به نشانه اعتراض به طولانی شدن معوقات مزدی خود تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.
به گفته این منابع، کارفرمای اصلی این کارگران شرکت پیمانکاری مورد نظر را به دلیل ناتوانی در انجام پروژه محوله بر اساس جدول زمانبندی مندرج در قرارداد و نیز استمرار نارضایتی کارگران شاغل در پروژه خلع ید کرده است.
فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه بابیان اینکه در حال حاضر هیچ اطلاعی از چگونگی پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری مورد نظر وجود ندارد، افزودند: این کارگران در حال حاضر جدا از دغدغه تامین معاش نگران آینده شغلی خود نیز هستند.
بصورت مشخص به نقل از این کارگران گفته میشود، آنها اکنون که بیکار شدهاند نگرانند مباداد در نتیجه تجمعاتی که برای پیگیری مطالبات صنفی خود برپا کرده بودند توسط سایر پیمانکاران و کارفرمایان فعال در منطقه ویژه عسلویه استخدام نشوند.
---------------------
مرگ کارگر بر اثر سقوط از اسکله نفتی
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا: شناور ناجی اداره بندر و دریانوری خارک با همکاری شرکت پایانههای نفتی صبح روز شنبه جسد بیجان این کارگر را در ساحل کنار گلزار شهدای گمنام این جزیره خارک از آب بیرون کشیدند.
جزیره خارک از توابع شهرستان بوشهر و بزرگترین پایانه صادرات نفت کشور است که در فاصله ۵۷ کیلومتری شمال غرب بوشهر در آبهای خلیج فارس واقع است.
لازم به ذکر است، هنوز علت سقوط این کارگر از روی اسکله صادراتی پایانه های نفتی جزیره خارک به دریا مشخص نشده و در دست بررسی است.
---------------------
اعتراض کارگران کاشی خزر یک به پرداخت نشدن معوقات مزدی
منابع خبری ایلنا در استان گیلان با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: دلیل اصلی نارضایتی کارگران کاشی خزر رشت تاخیرهایی است که در یک سال گذشته در پرداخت مطالبات آنها به وجود آمده است.
کارگران این کارخانه صنعتی به ایلنا گفتهاند، طی یک سال گذشته همواره دستمزد آنها با نزدیک به دو تا سه ماه تاخیر پرداخت شده است.
در عین حال به گفتهٔ این کارگران حق بیمه تمام آنها از چهار ماه پیش تاکنون پرداخت نشده و علاوه بر آن از ماهها پیش نیز مزایای اضافه کاری به کارگران داده نشده است.
به گفته کارگران، کارفرما در سه ماه گذشته (از آبان ماه) فقط در دو مرحله مبلغی در حدود ۸۰۰ هزار تومان را بصورت الحساب به حساب کارگران پرداخت کرده است.
جدا از این مسئله کارگران کاشی خزرمیگویند: از قرار معلوم کارفرما در صدد توقف روند تولید است چرا که امروز شنبه عوامل نگهبانی بر اساس دستوری که به آنها محول شده بود قصد داشتند تا از ورود کارگران به محل کار جلوگیری کنند که در نهایت این اتفاق میسر نشد.
علاوه بر این کارگران کاشی خزر بابیان اینکه در حال حاضر وضعیت تولید در این واحد تولیدی مناسب است با این حال کارفرما مرتبا میگوید منابع مالی کافی برای پرداخت دستمزد کارگران نداریم در ادامه میگویند: روز چهارشنبه کارفرما قصد خروج۱۲ تریلی کاشی را از کارخانه داشت که کارگران مانع آن شدند.
پیش از این از سوی منابع ایلنا گفته شده بود که رکود شدید در ساخت و ساز، افت شدید فروش داخلی و صادرات، انباشت بیش از حد محصولات در انبار کارخانجات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، ازجمله دلایلی است که فعالیت کارخانجات تولیدی کاشی و سرامیک کشور را با مشکلات جدی روبرو کرده است.
---------------------
خوداری کارفرمای سیمان کارون از بازگشت به کار ۲۶ کارگر اخراجی
منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: بصورت مشخص شمار کارگران اخراجی سیمان کارون ۳۹ نفر است که پس از اتمام مدت قراردادشان در شامگاه روز ۳۱ مرداد ماه با میانگین ۱۵ سال سابقه کار اخراج شده بودند.
به گفته کارگران از قرار معلوم ۲۶نفر از همکاران اخراجی حدود پنج ماه پیش پس از دریافت خبر اخراج خود شکایتی را در اداره کار مسجد سلیمان مطرح و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات مزدی خود میشونداما مابقی کارگران بجز ۴ کارگر که مجددا در کارخانه مشغول بکار شدهاند وضعیت مشخصی ندارند.
برپایه این گزارش، مرجع رسیدگی کننده به این شکایت در اداره کار مسجد سلیمان (هیات حل اختلاف) با این استدلال که «ماهیت کار کارگران سیمان کارون دائمی است» اخراج آنها را نپذیرفته و برای آنها رای بازگشت به کار صادر کرده است.
کارگران با بیان اینکه این ۲۶ نفر با وجود اینکه احکام بازگشت به کار آنها صادر شده است اما مدیریت سیمان کارون از به کارگیری مجدد کارگران تعدیل شده خودداری می کند افزودند: علاوه بر آن طبق احکام صادره کارفرما مکلف است سه ماه از معوقات حقوقی وبیمهای کارگران را پرداخت کند اما اعتنایی به این موضوع ندارد.
در همین رابطه یکی از کارگران اخراجی به ایلناگفته است: چند وقت پیش نامههای بازگشت به کارمان را به کارخانه بردیم اما مدیریت کارخانه میگوید که اعضای هیئت مدیره که در دفتر تهران هستند با بازگشت به کارمان موافقت نمیکند.
کارخانه سیمان کارون در شهر گلگیر استان خوزستان واقع شده است.
---------------------
تا خیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری اسلامیه
منابع خبری ایلنا در خراسان جنوبی از تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران خدماتی شهرداری اسلامیه خبر میدهند.
به نقل از این منابع خبری، این کارگران که تعدادی از آنها پیمانی و تعدادی دیگر شرکتی هستند، در بخشهای مختلف شهرداری اسلامی مشغول به کار هستند و از یک تا سه ماه معوقات مزدی دارند.
از قرار معلوم تعداد این کارگران ۵۵ نفر است و در بخشهای خدماتی شهرداری اسلامیه مشغول به کار هستند.
به گفته این منابع، برخی از این کارگران بابت دستمزد و تعدادی دیگر بابت مزایا و اضافه کار از شهرداری و شرکتهای زیرمجموعه آن طلبکارند.
اسلامیه در بخش مرکزی شهرستان فردوس در استان خراسان جنوبی واقع شده است.
---------------------
طلب مزدی کارگران «فولاد قزوین» تا شش ماه رسید
این منابع کارگری به ایلنا گفتهاند کارخانه فولاد البرز که در زمینه تولید انواع میلگرد در شهرستان تاکستان استان قزوین فعالیت دارد حدود ۲۰۰کارگر قرار دادی دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت میشود.
این کارگران با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران رسمی کارخانه بیش از شش ماه است، افزودند: فعالیت این واحد صنعتی از ابتدای فصل پاییز متوقف شده بود و به تازگی مطالبات مربوط به خرداد ماه کارگران توسط کارفرما در هفته گذشته پرداخت شده است.
همچنین برپایه این اطلاعات در خصوص معوقات بیمهای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه فولاد البرز نیز گفته میشود: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه توسط کارفرماست که باعث شده تا سازمان تامین اجتماعی از تمدید دفترچه بیمه کارگران خودداری کند.
به گفته کارگران این کارخانه علاوه بر مزد معوقه، بابت بخشی از عیدی سال ۹۳ و حق بن سالهای، ۹۳ و ۹۴ نیز طلبکارند.
به گفته کارگران فولاد البرز، بیتوجهای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها باعث شده است تا حدود ۶۰ نفر از کارگران به اداراره کار ودر نهایت سایر مراجه قضایی شکایت کنند و در همین رابطه حتی حکم توقیف برخی اموال کارخانه برای تعدادی از کارگران صادر شده است.
---------------------
نفر از کارگران کمباینسازی اراک به کار بازگشتند
براساس اطلاعاتی که به نقل از کارگران این واحد تولیدی در اخیتار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است، این کارگران بخشی از 186 کارگری هستند که پیشتر کارفرما آنها را به دلیل کمبود نقدینگی اخراج کرده بود.
در خصوص سایر کارگران تعدیل شده گفته میشود، که آنها هنوز با حکم اداره کار مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری هستند.
همچنین در دیداری که زمانی قمی استاندار استان مرکزی با سهامدار اصلی شرکت کمباین سازی در شهر مشهد داشته است، وی از این مقام خواستار عمل به تعهدات و اقدامات اجرایی جهت بازگشت به کار کارگران اخراجی شده بود.
به گفته این مقام مسئول موضوع بازگشت به کار کارگران تعدیل شده کمباین سازی اراک در شرایطی مطرح میشود پس از پرداخت شدن تسهیلات اعتباری به مدیریت کمباین سازی اراک باید تاحدودی مشکل کمبود نقدینگی این واحد صنعتی مرتفع شده باشد.
---------------------
کارگران پیمانکاری عسلویه روز گذشته تجمع کردند
منبع خبری ایلنا در عسلویه از تجمع صنفی روز گذشته حدود ۴۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری عسلویه خبر داد.
به گفته این منابع، این کارگران که در فاز ۱۹ عسلویه مشغول به کار هستند، حدود ۴ ماه مطالبات مزدی معوقه دارند.
از قرار معلوم این کارگران طرف قرارداد با شرکتهای پیمانکاری دست سوم و چهارم هستند.
در عین حال، منابع خبری دیگر در عسلویه از تجمعات صنفی مشابه روز گذشته در فازهای ۲۱، ۲۲ و ۲۴ خبر دادند و افزودند: معترضان در این فازها نیز کارگران طرف قرارداد با شرکتهای پیمانکاری دست چندم هستند.
در همین رابطه فعالان کارگری عسلویه به ایلنا گفتند: اعتراضات کارگران عسلویه عموما منحصر به کارگران اجرایی- صنعتی طرف قرارداد شرکتهای پیمانکاری دست سوم و چهارم است.
این فعالان با بیان این مطلب که مشکل اصلی از شرکت های پیمانکاری است، افزودند: این در حالی است که پرداخت دستمزدهای نیروی کار طرف قرارداد کارفرمای مادر یا شرکتهای پیمانکاری دست اول به صورت مرتب انجام میشود و معمولا معوقات مزدی ندارند.
---------------------
مرگ ۲ کارگر ساختمانی براثر سقوط از ارتفاع
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «سید جلال ملکی» در اینباره گفت: در ساعت ۱٦:۵۳ روز گذشته یک مورد حادثه سقوط از ارتفاع به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و در پی آن ستاد فرماندهی آتشنشانان دو ایستگاه را به محل حادثه واقع در تهرانپارس، بلوار پروین اعزام کرد.
وی با اشاره به حضور آتشنشانان در محل حادثه اظهار کرد: پس از حضور آتشنشانان در محل حادثه مشخص شد که حادثه در یک ساختمان هشت طبقه در حال ساخت رخ داده و در جریان آن دو کارگر که مشغول کار بر روی تیرآهنهای این ساختمان بودند، همراه با یکی از تیرآهنها از طبقه هشتم به طبقه دوم این ساختمان سقوط کردهاند.
ملکی با بیان اینکه آتشنشانان بلافاصله همزمان با ایمنسازی محل دو فرد حادثه دیده را خارج کرده و به عوامل اورژانس مستقر در محل تحویل دادند، گفت: پس از بررسی علائم حیاتی توسط تکنسینهای اورژانس، مرگ دو کارگر به دلیل شدت جراحات وارده تایید و اعلام شد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران تابعیت دو کارگر کشته شده در این حادثه را ایرانی و سنشان را ۲۵ و ۳۰ سال عنوان کرد و گفت: بیاحتیاطی حین کار علت این حادثه بوده است؛ چرا که تیرآهنی که کارگران روی آن ایستاده بودند فاقد اتصالات محکم بوده است.
---------------------
سقوط کارگر ۳۵ ساله در چاه
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «مهران صفری» با اعلام این خبر گفت: روز پنجشنبه گزارش یک مورد سقوط در چاه به تیمهای هلال احمر اطلاع رسانی شد که بلافاصله تیم امداد کوهستان و امداد جاده ای در محل حضور یافتند.
وی با ذکر اینکه این حادثه در یک واحد تولیدی در شهرک قطعه سازی رزن رخ داده است گفت: پس از ۲۰ دقیقه تلاش عوامل هلال احمر فرد مجروح نجات یافت.
وی بیان کرد: عوامل فوریتهای پزشکی شهرستان رزن نیز در محل حادثه حضور داشتند و طبق بررسی های صورت گرفته این فرد از ناحیه کمر، دست و پا مجروح شده و به علت کمبود اکسیژن در داخل چاه دچار تنگی نفس شده بود.
وی اظهار کرد: تیمهای هلال احمر به سانحه دیدگان یک مورد واژگونی خودرو در گردنه اوج امداد رسانی کردند که در این عملیات امدادی یک نفر بصورت سرپایی مداوا و یک سرنشین خودرو نیز به علت شدت جراحات وارده به بیمارستان ولیعصر (عج) رزن منتقل شد.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان رزن خاطر نشان کرد: شامگاه چهارشنبه هفته جاری نیز یک مورد واژگونی خودرو در سه کیلومتری پایگاه امداد جاده ای رخ داد که دو نفر از سرنشینان خودرو مجروح شدند.
صفری اضافه کرد: یک نفر از سانحه دیدگان به بیمارستان رزن منتقل شده و دیگر مجروح این سانحه رانندگی نیز بصورت سرپایی مداوا شد.
---------------------
آتش سوزی در پناهگاه حیوانات جان یک کارگر را گرفت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،روز گذشته (۱۵ در ماه) وقوع آتش سوزی در یکی از کانکس های پناهگاه حیوانات زاگرس کرمانشاه یک کارگر نگهبان به نام «اکبر عبرنا» دچار سوختگی شده وجان خود را از دست میدهد.
شیلان لرستانی مدیر پناهگاه حیوانات زاگرس با اعلام این خبر به سایر رسانه ها گفته است پناهگاه حیوانات زاگرس که در ابتدای جاده سراب نیلوفر کرمانشاه قرار دارد، کار جمع آوری، درمان و عقیم سازی سگ های ولگرد سطح شهر را به منظور کنترل جمعیت آنها انجام می دهد.
به گفته وی با وجود آتش سوزی در پناهگاه زاگرس، روند رسیدگی به حیوانات ادامه دارد
---------------------
کارگران باقیمانده «فولاد قزوین» به ۲۰۰ نفر رسید
منابع کارگری ایلنا در این واحد صنعتی میگویند:طی ده ماه گذشته تاکنون نزدیک به ۴۰۰ کارگر کارخانه «فولاد قزوین» به دلیل اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شدهاند.
طبق ادعای کارگران، کارفرما هر ماه تعدادی از کارگران این کارخانه را پس از اتمام قرار داد کاری تعدیل میکند چنانچه در حال حاضر تعداد کارگران باقی ماندهاند در این واحد تولیدی حدود ۲۰۰ نفر است.
در مورد کارگران اخراج شده ظاهرا تمامی آنها بصورت مجزا شکایتی را در اداره کار تاکستان طرح کرده و در حال حاضر با رای اداره کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری معرفی شدهاند.
در عین حال این کارگران درباره مطالبات معوقه خود میگویند که کارفرما دو ماه مزد بدهکار است، همچنین با وجود آنکه ار ۱۵ شهریور ماه سال جاری قرار داد بیمه تکمیلی کارگران با شرکت بیمه گر به اتمام رسیده هنوز کارفرما از حقوق کارگران مبالغی را برای بیمه تکمیلی کارگران کسر می کند.
---------------------
کارگران البرز شرقی به کار خود بازگشتند
منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ البرز شرقی اعلام کردند؛ تجمع دو روزه کارگران این واحد معدنی پس از آن خاتمه یافت که برخی مسئولان استانی به آنها وعده دادند که خواستههای آنها رسیدگی خواهد شد.
از قرار معلوم روز گذشته مسئولان فرمانداریهای سه شهرستان مینودشت،دامغان وشاهرود که کارگران معدن طزره در آن ساکن هستند، به همراه اعضای شورای کارگری معدن و رئیس اداره کار شهرستان در محل فرمانداری شاهرود برای برسی مشکلات پیش آمده در معدن البرز شرقی تشکیل جلسه دادند.
گفته میشود براساس تصمیماتی که در این جلسه گرفته شده است تا روز یکشنبه -بیست وهفتم دی ماه-تکلیف کارگران معدن طزره مشخص خواهد شد.
به ادعای کارگران، امروز نیز تعدادی از اتوبوسهای معدن در سه راه مهماندوست (جاده اصلی منتهی به معدن) به مدت ۱۵ دقیقه به نشانه اعتراض متوقف شدند و بعد به محل کارشان رفتند
کارگران تصریح کردند؛چند وقت پیش بخشی از مطالبات معدن از سوی شرکت ذوب آهن اصفهان پرداخت شد به همین دلیل کارگران انتظار داشتند کارفرما بخشی از معوقات مزدی آنان را پرداخت کند که عملی نشد.
به ادعای کارگران معترض البرز شرقی، کارفرما گفته است منابع مالی بدست آمده را خرج سایر بدهیهای مالی معدن کرده و کارگران باید برای رسیدن به معوقات مزدی خود باید همچنان تا دریافت بخش دیگری از مطالبات معدن از شرکت ذوب اهن منتظر باشند.
به نقل از کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی؛ علاوه بر تاخیر ۲ ونیم ماهه در پرداخت حقوق کارگران، بخشی از بیمه کارگران به تاخیر افتاده است. در حال حاضر کارفرما با دادن چک به اداره تامین اجتماعی بخشی از مشکلات بیمهای کارگران را که مربوط بهتعویض وتمدید دفترچههای درمانی کارگران است را مرتفع کرده است.
---------------------
کارگران خدماتی مترو تهران دوباره تجمع کردند
یکی از کارگرانی که خود در این تجمع صنفی حضور داشت با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: صبح امروز به اتفاق همکارانم در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود مقابل ساختمان شورای شهر تهران در خیابان بهشت تجمع کردند.
این کارگران که شمار آنها در حدود ۴۰۰ نفر است، بصورت پیمانکاری در بخش خدمات مترو تهران مشغول بکارند و مدعیهستند که بدون آنکه پیمانکارسابق همه مطالبات مزدی آنها را داده باشد قصد تسویه حساب و قطع همکاری با شرکت مترو را دارد.
از قرار معلوم پیمانکار پیشین علاوه بر آنکه بیش از دو ماه مزد پرداخت نشده به آنها بدهکار است در زمان حضورش به عنوان پیمانکار سایر مزایای قانونی آنها را لحاظ نکرده است که از جمله این مزایا هفت ماه اضافه کاری، بخشی از حق بیمه و مزایای عیدی و سنوات پایان کار است.
وی افزود: در ارتباط با این مشکل پیشتر نیز تجمعی مشابهی در مقابل شرکت بهره برداری مترو واقع در چهارراه کالج برپا کرده بودیم که تا به امروز بینتیجه بوده است.
---------------------
کارگران ملچ آرام با وعده دریافت مزد به کار بازگشتند
این کارگران که تعداد آنها در جدود پنجاه نفر است، در تماس با ایلنا گفتند: در حال حاضر پیمانکار معدن در مقام کارفرما معادل ۵۰۰ هزار تومان از معوقات مزدی هر کارگر را پرداخت کرده است و قرار است با پرداخت مبالغی دیگر تا آخر هفته بابت یک ماه مزد معوقه با آنها تسویه حساب کند.
کارگران معدن ملچ آرام میگویند: بیش از ۱۰ ماه دستمزد پرداخت نشده اما آنها با وعده پیمانکار معدن از روز گذشته به کار خود بازگشته اند.
این کارگران برای سالهای طولانی بصورت موقت در معدن ملچ آرام مشغول کار بودهاند، در عین حال می گویند: تا به امروز پیمانکار معدن در مواجه با کارگرانی که خواهان دریافت مزد خود شدهاند مدام وعده داده است و بصورت مشخص تاکید دارد که تا آخر سال جاری تمامی طلب آنها را پرداخت خواهد کرد و این در حالی است که فرصت چندانی تا پایان سال باقی نمانده است.
---------------------
کارگران البرز شرقی به کار خود بازگشتند
منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ البرز شرقی اعلام کردند؛ تجمع دو روزه کارگران این واحد معدنی پس از آن خاتمه یافت که کارگران احساس کردند کارفرما وسایر مسئولان به خواستههای صنفی آنان توجهای ندارند.
به گفته کارگران، چند وقت پیش بخشی از مطالبات معدن از سوی شرکت ذوب آهن اصفهان پرداخت شد به همین دلیل کارگران انتظار داشتند کارفرمای معدن بخشی از معوقات مزدی آنان را پرداخت کند که عملی نشد.
به ادعای کارگران معترض البرز شرقی، کارفرما گفته است منابع مالی بدست آمده را خرج سایر بدهیهای مالی معدن کرده و کارگران باید برای رسیدن به معوقات مزدی خود باید همچنان تا دریافت بخش دیگری از مطالبات معدن از شرکت ذوب آهن منتظر باشند.
به نقل از کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی؛ علاوه بر تاخیر ۲ ونیم ماهه در پرداخت حقوق کارگران، بخشی از بیمه کارگران به تاخیر افتاده است. در حال حاضر کارفرما با دادن چک به اداره تامین اجتماعی بخشی از مشکلات بیمهای کارگران را که مربوط به تعویض وتمدید دفترچههای درمانی کارگران است را مرتفع کرده است.
---------------------
مرگ یک کارگر معدن به دلیل نبود وسایل گرمایشی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته یک کارگر نگهبان معدن سنگ به دلیل برودت زیاد هوا و نبود وسایل گرمایشی مناسب در کانکس محل اقامت خود جان باخته است
این کارگر30 ساله از اهالی شهرستان کرج بود که به عنوان نگهبان در یک معدن سنگ مرمریت در روستای 'کلتپه قرمیش' از توابع بخش سیمینه این شهرستان به کار اشتغال داشت.
این کارگربر اثر برودت شدید هوا ناشی از بارش سنگین برف در اتاقک محل اقامتش در این معدن جان خود را از دست داد.
پس از این حادثه پلیس به همراه نیروهای هلال احمر، دبیر ستاد مدیریت بحران و بخشدار سیمینه در محل حاضر شدند و پس از طی مراحل قانونی جسد این فرد به بیمارستان شهید قلی پور بوکان انتقال یافت.
---------------------
آتشسوزی در عسلویه ۶ کارگر را کشته و مجروح کرد
براساس اطلاعاتی که بصورت جداگانه توسط منابع ایلنا بدست آمده است این حادثه ساعاتی پیش اتفاق افتاد و از قرار معلوم ۳ کارگر مصدوم و ۳ کارگر دیگر جان خود را از دست دادهاند.
در مورد وضعیت کنونی سه کارگر مصدوم شده در این حاثه گفته میشود که هم اکنون یکی از آنها در بخش آی سی یو و دو کارگر مصدوم شده دیگر در بخش عمومی بیمارستان امام خمینی کنگان بستری هستند.
از قرار معلوم این حادثه زمانی اتفاق افتاده است که کارگران مشغول اتصال لولههای جی. آر. پی (فایبرگلاس) فاضلاب بودند که بصورت ناگهانی موادی که از آن برای چسباندن و آببندی اتصالات استفاده میشود از داخل لوله آتش میگیرد.
به گفته منابع ایلنا، لولههای جی. آر. پی از ترکیبات مختلف فیبر، شیشه، رزین و ماسه تشکیل شدهاند و برای اتصال آنها باید از چسبهای شیمیایی استفاده کرد که ترکیبات آنها هنگام استفاده حرارتی با دمای بالا تولید میکند.
بر پایه این اطلاعات، از آنجایی که لولههای جی.پی.آر نیز از جنس مواد قابل احتراق هستند احتمال دارد که واکنش شیمایی آنها در مجاورت با ماده چسبنده گرمایی تا حد احتراق و اشتعال تولید کند.
پیگیری خبرنگار ایلنا برای تماس با مقامات مطلع و مرتبط با جزئیات این حادثه و انتشار اخبار تکمیلی ادامه دارد.
توضیحات یک مقام مطلع در مورد حادثه فاز ۱۴ عسلویه
در پی انتشار خبر حادثهای که شب گذشته برای تعدادی از کارگران فاز ۱۴ منطقه ویژه عسلویه اتفاق افتاد، یک مقام مسئول در منطقه عسلویه، به ایلنا گفت: در حادثه شب گذشته آقایان «دهقانی»، «پیمان براتی» و «آذرخش» براثر گاز گرفتگی جان خود را ازدست دادند و تنها مصدوم حادثه که از نیروهای واحد H. S. E (ایمنی و حفاظت فنی) بود که ساعتی بعد از بستری شدن در بیمارستان با نظر پزشکان معالج مرخص شد.
این مقام مطلع در خصوص چگونگی وقوع این حادثه گفت: کارگران در داخل لوله مشغول استفاده از مواد شیمیایی برای چسباندن اتصالات نهایی بودند که براثر تولید گاز ناشی از استفاده ماده چسبنده دچار مسمومیت میشوند.
وی بابیان اینکه از نظر فنی استفاده از مواد چسبنده لولههای جی. آر. پی میتواند تولید حرارت و گاز بکند، گفت: البته این حرارت به منزله ایجاد آتشسوزی نیست اما تنفس گازهایی که از واکنش شیمایی حاصل از برخودر این ماده چسبنده با قطعات اتصالات متصاعد میشود میتواند بصورت جدی خطر آفرین باشد.
وی بابیان اینکه طبق مقررات اصول ایمنی تمامی کارگرانی که برای متصل کردن قطعات لولههای جی. آر. پی در فضای داخلی لولهها قرار میگیرند باید جدا از داشتن پرمیت (برگ مجوز کاری) به ابزار کار و ایمنی مناسب مجهز باشند، ادامه داد: البته در حال حاضر بررسی علت وقوع این حادثه از سوی کارشناسان مختلف از جمله پزشکی قانونی آغاز شده است.
---------------------
تجمع کارگران معدن طزره مقابل ساختمان معدن و فرمانداری
کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز یکشنبه (۱۴دیماه) بیش از پانصد نفر از همکاران آنها در معدن ذغال سنگ طزره در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع صنفی برپا کردند.
معدن طزره یکی از معادن البرز شرقی محسوب میشود و از قرار معلوم کارگرانی که در این واحد معدنی مشغول کارند بابت نیمی از مزد مهرماه و تمامی مزد ماههای آبان و آذر طلبکارند.
از قرار معلوم در تجمع امروز حدود۲۰۰ نفر از کارگران از ساعت ۷صبح و تا پایان ساعت کاری در مقابل ساختمان اداری معدن در شاهرود تجمع کردند و مابقی کارگران نیز که در دامغان ساکن هستند به دلیل بعد مسافت همزمان در مقابل فرمانداری تجمع کرده اند.
گفته می شود که همه این کارگران روز گذشته نیز با برپایی اجتماع صنفی در این واحد معدنی خواستار پرداخت مزد خود شده بودند.
به نقل از کارگرانی که در اجتماع صنفی امروز شرکت داشته اند به آنها گفته شده است دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی آنها پرداخت نشدن همه مطالبات معوقه معدن ذغال سنگ البرز شرقی از سوی شرکت ذوب آهن بوده است.
---------------------
تجمع کارگران پستهای فشار قوی برق در سمنان
نمایندگان کارگران اپراتوری برق پستهای فشار قوی در گفتگو با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: هرچند پس از برگزار نشدن جلسه پیگیری مطالبات کارگران پست های فشار قوی برق، این کارگران به شهرهای محل سکونت خود بازگشتند اما تعدادی از این کارگران روز گذشته در استان سمنان با برپایی تجمعات صنفی خواستههای خود را پیگیری کردند.
برپایه این اطلاعات ظاهرا در استانهای دیگر نیز تجمعات صنفی مشابهی برگزار شده است اما بصورت مشخص روز گذشته تعدادی از کارگران پست های برق فشار قوی استان سمنان از ساعت 9 تا 12 مقابل ساختمان مرکزی برق منطقه ای استان سمنان جمع شدند.
---------------------
تعطیلی بیش از 30 واحد تولیدی و صنعتی گیلان
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، تعطیلی بیش از ۳۰ شرکت بزرگ صنعتی و تولیدی در ۱۰ سال اخیر در گیلان، خود سبب افزایش آمار بیکاری در این استان شده است.
در همین راستا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اظهار داشت: در گیلان ۷۰ درصد مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در حوزه کمبود نقدینگی و تسهیلات بانکی است.
وی با بیان اینکه بهطور قطع وجود اینگونه مشکلات در شرایط اشتغال و اشتغالزایی واحدها تاثیرگذار است، افزود: برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی در گیلان با حداقل ظرفیت در حال فعالیت هستند.
منتظری خاطرنشان کرد: کمبود سرمایه در گردش و مواد اولیه و اعمال تحریمها، تأثیرات عمدهای در وضعیت ادامه حیات واحدها و کارخانجات تولیدی در سالهای اخیر ایجاد کرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با بیان اینکه عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی و صنعتی بر مشکلات اشتغال در واحدها دامن زده است، تصریح کرد: بازنگری در برخی قوانین و ایجاد چتر حمایتی از سوی دستگاههای مرتبط قسمتی از مشکلات عدیده این حوزه را کاهش میدهد.
وی تشکیل کارگروه رفع موانع تولید را یکی از دستاوردهای استان گیلان در عرصه رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی عنوان کرد و افزود: ایده اولیه این کارگروه در استان گیلان شکل گرفت و یکسال بهصورت آزمایشی در استان اجرا شد که نتایج نسبتا مطلوبی نیز داشت.
---------------------
مشکلات بیمه ای ۸۰۰ کارگر فولاد اسفراین
«داوود امیری»، مسئول شورای اسلامی کار کارخانه فولاد اسفراین با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این کارگران به لحاظ نوع کار و شرایط محیطی کارگاه مشمول مقررات بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور هستند اما چون در پروندههای بیمه آنها سمت شغلی دیگری رد شده است، سازمان تامین اجتماعی از صدور حکم بازنشستگی برای آنها خودداری میکند.
مسئول نهاد صنفی کارگران این واحد صنفی در ادامه گفت: براساس مستندات موجود برای این کارگران در سازمان تامین اجتماعی به عنوان کارگر «شالیکوب» و یا «طلاساز» پرونده بیمه تشکیل شده است و این در حالی است که در کارخانه فولاد اسفراین هرگز چنین سمت شغلی وجود نداشته است.
نایب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان خراسان شمالی افزود: جدا از این مسئله سازمان تامین اجتماعی مدعی است که در برخی دورههای زمانی در پرونده بیمهای گروهی از این کارگران هیچ نشانی از پرداخت شدن حق بیمه وجود ندارد.
این فعال صنفی کارگری ادامه داد: این وضعیت در حالی است که ۱۴۰نفر از کارگران مورد نظر در بدو استخدام خود که به مدت دوسال مشغول به مهارت آموزی بوده اند و هنوز بقایای دفترچه بیمههای قدیمی خود را که نشان میدهد در دوره زمانی مورد نظر به عنوان کارگر در فولاد اسفراین مشغول کار بودهاند اما سازمان تامین اجتماعی شهرستان دو سال دوره مهارت آموزی این کارگران را جزء سوابق بیمه ای نمی پذیرد.
امیری گفت: به هر دلیلی پرونده بیمهای کارگران باسابقه فولاد اسفراین دارای مشکل است که نباید در آینده ارتباطی با درخواست بازنشستگی آنها داشته باشد چرا که هم براساس احکام هیاتهای تشخیص و حل اختلاف ادارت کار و هم براساس آراء دیوان عدالت اداری رابطه شغلی محرز است.
---------------------
خودداری سیمان کارون از بازگشت به کار کارگران تعدیل شده
منابع خبری ایلنا از بینتیجه ماندن تلاشها و پیگیریهای این کارگران اخراجی در اداره کار شهرستان، فرمانداری مسجدسلیمان و استانداری خوزستان خبر میدهند.
این کارگران که تعداد آنها حدود ۶۵ است حدود ۵ ماه پیش تعدیل شده بودند و از قرار معلوم با وجود اینکه احکام بازگشت به کار آنها صادر شده است اما مدیریت سیمان کارون از به کارگیری مجدد کارگران تعدیل شده خودداری میورزد.
این کارگران اوایل شهریور ماه امسال به دلایل نامعلومی اخراج شدند و در طول ماههای گذشته، پیگیریهای آنها برای بازگشت به کار با بیتوجهی هیات مدیره سیمان کارون روبرو شده است.
در همین رابطه یکی از کارگران اخراجی سیزدهم دی ماه به یک رسانه محلی گفته است: روز گذشته نامههای بازگشت به کارمان را به کارخانه بردیم اما مدیریت کارخانه میگوید که هیئت مدیره با بازگشت به کارمان موافقت نکرده است.
کارخانه سیمان کارون در شهر گلگیر استان خوزستان واقع شده است.
---------------------
باقیماندن کارکنان رسمی پتروشیمی ماهشهر در چارچوب مقررات وزارت نفت
کارکنانی که در اجتماع صنفی صبح امروز نیروهای رسمی واحدهای پتروشیمی واگذار شده به هلدینگ خلیج فارس حضور داشتند با اعلام این خبر در توضیح خواستههای صنفی مطرح شده در بیانیه خود به ایلنا گفتند: ما در زمان استخدام کارمند وزارت نفت بودیم و برهمین اساس همچنان میخواهیم براساس مقررات استخدامی و بازنشستگی این وزارتخانه بمانیم.
از قرار معلوم الغای مصوبه مربوط به ممنوعیت جابجایی محل اشتغال کارکنان رسمی پالایشگاههای خصوصی سازی شده یکی دیگر از خواستههای شرکنندگان تجمع امروز بوده است.
در تجمع صنفی امروز کارکنان رسمی واحدهای زیر مجموعه هلدینگ خیلج فارس کارکنان شرکتهای واگذار شدهٔ فن آوران، امیرکبیر، تندگویان، بوعلی و خوزستان حضور داشتند.
شرکتکنندگان در این اجتماع صنفی در توجیه این حرکت اعتراضی بینتیجه بودن پیگیریهای قبلی خود از جمله انجام مکاتبات اداری با مقامات مسئول و برپایی تجمع صنفی مشابه در روز ۱۳ آذر ماه سال جاری را یادآور شده و افزودند: وضعیت مبهمی که از زمان واگذاری این واحدها به بخش خصوصی صورت گرفته است دست کم باعث نگرانی ۶ هزار کارمندی شده است که پیشتر براساس مقررات وزارت نفت به استخدام این مجتمعها درآمده بودند.
آنها افزودند: در بیانیهای که پس از خاتمه اجتماع امروز آنها تنظیم شده است از مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس خواستهشده است تا به وضعیت آنها رسیدگی شود
---------------------
گروهی از کارکنان رسمی پتروشیمی ماهشهر مقابل فرمانداری تجمع کردند
به گزارش ایلنا، امروز ساعت ده صبح بعد از خاتمه تجمع در سایت ۴ منطقه آزاد اقتصادی ماهشهر، ۳۵ نفر از نمایندگان معترضین مقابل فرمانداری ماهشهر جمع شدند.
به گفته منابع ایلنا تجمع اعتراضی صبح امروز در مقابل فرمانداری ماهشهر از ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح به طول انجامید.
بر اساس گفته یکی از نمایندگان کارکنان، ساعت ۱۱ معاون فرماندار ماهشهر در جمع معترضان حاضر شده و با اعلام این مطلب که مقامات صدای شما را شنیدهاند، قول پیگیری مطالبات معترضین را داد.
بر اساس این اظهارات، کارکنان رسمی پتروشیمی قرار است در روزهای آینده از همه مجاری قانونی برای پیگیری مطالباتشان استفاده کنند.
---------------------
دومین روز تجمع کارگران معادن اولیه پابدانا بی نتیجه پایان یافت
منابع آگاه در این معدن در گفتگو با ایلنا گفتند: در معادن مستقر در منطقه کوهبنان استان کرمان بیش از هزار کارگر مشغول کارند که عموم این کارگران با مشکل مزد معوقه مواجه هستند که کارگران معدن پابدانا یکی از همین گروه محسوب میشوند.
وی بصورت مشخص در مورد معوقات مزدی کارگران معدن ذغال سنگ پابدانا گفت: افرادی که در اجتماع صنفی امروز حضور داشتند حدود دو ماه مزد معوقه طلبکارند، مدیران معدن در مقام کارفرما دلیل این بدحسابی را وصول نشدن مطالبات معدن عنوان می کنند.
برپایی بینتیجه تجمع امروز در حالی است که روز گذشته نیز همین کارگران در همین محل تجمع مشابهی را برپا کرده بودند که در پایان مدیریت معدن به آنها وعده پرداخت یک ماه مزد معوقه داده شد اما کارگران معترض با استناد به اینکه اکنون حجم معوقات مزدی آنها نزدیک به سه ماه میشود خواستار دریافت دو ماه مزد معوقه شدند.
منابع ایلنا با یادآوری اینکه کارفرما حتی هنوز به وعده خود مبنی بر پرداخت یک ماه مزد معوقه عمل نکرده است، افزودند: هنگامی که کارگران پابدانا از مسئولان معدن درخواست پرداخت مزد میکنند به آنها گفته میشود که شرکت ذوب آهن اصفهان پول ذغال خریداری شده را نپرداخته است و از قرار معلوم به نقل از مسئولان ذوب آهن اصفهان گفته میشود که میتوانند بابت بدهی خود بحشی از تولیدات خود برای فروش را در اختیار مدیریت معدن بگذارند.
---------------------
کارکنان رسمی پتروشیمی اصفهان تجمع کردند
به گزارش ایلنا، امروز صبح جمعی از کارکنان رسمی پتروشیمی اصفهان مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.
در این تجمع که از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح به طول انجامید، حدود صد نفر از کارکنان رسمی پتروشیمی اصفهان شرکت کردند.
براساس اظهارات کارکنان رسمی این واحد پتروشیمی، از سال ۸۲ که مدیریت و مالکیت پتروشیمی اصفهان به بخش خصوصی واگذار شده است وضعیت استخدامی و بیمه بازنشستگی کارکنان این شرکت همچنان نامشخص و بلاتکلیف است.
به گفته این کارکنان، علاوه بر نامشخص بودن وضعیت استخدامی و بازنشستگی، کارکنان نسبت به عملکرد سهامدار اصلی این شرکت پتروشیمی نیز معترض هستند.
از قرار معلوم این سهامدار در حال حاضر میلیاردها تومان به بانکها و تامین اجتماعی بدهکار است و به همین دلیل در پرداخت حق سنوات و مزایای کارکنان تعلل ورزیده است.
---------------------
کارگران معدن زغال سنگ ملچ آرام رامیان تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض که تعدادشان نزدیک به ۴۰ نفر برآورد میشود صبح امروز با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری «رامیان» خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
به گفته این منبع خبری علاوه بر تعویق حدود ۱۰ ماه حقوق کارگران در سه ماه ه پایانی سال ۹۳ و هفت ماهه آخرسال ۹۴، حق بیمه ۵۰کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت میشود و به تبع آن دفترچههای درمانی تعداد زیادی از کارگران فاقد اعتبار شده است.
طبق اظهارات کارگران این کارگر از قرار معلوم بدهی کارفرما اصلی به پیمانکاران باعث شده است تا علاوه بر دستمزد مسئله پرداخت حق بیمه آنها با مشکل مواجه شود.
کارگران معترض در خاتمه گفتند:بصورت مشخص کارفرمای اصلی معدن که در پرداخت صورت وضعیتهای مالی معدن تعلل میکند نیز خود نیز از شرکت ذوب آهن اصفهان طلب کار است.
---------------------
کارگران معدن زمستان یورت غرب مقابل فرمانداری آزاد شهرتجمع کردند
یکی از کارگران حاضر در این تجمع به ایلنا گفت: در تجمع امروز از مجموع ۱۷۰کارگر این واحد معدنی حدود ۸۰ تا ۱۰۰ کارگر حضور نداشتند.
وی در خصوص معوقات مزدی خود و همکارانش گفت: این معوقات مزدی شامل سه ماهه آخر سال ۹۳ و هفت ماه در سال جاری (۹۴) میشود و علاوه بر این حق بیمه کارگران نیز با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت میشود که به تبع آن دفترچههای درمانی تعداد زیادی از کارگران فاقد اعتبار شده است.
بنا بر اطلاعاتی که توسط این کارگر در اختیار ایلنا قرار گرفته، یکی دیگر از دلایل اعتراض امروز کارگران یکی دیگر از مشکلات کارگران معدن قشلاق نحوه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل است چرا که آنان معتقدند حقوقشان پس از اجرای این طرح هیچ تغییری نکرده است.همچنین حق اجرای این طرح در سال ۸۳ به مبلغ حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به کارگران داده نشده است.
---------------------
تجمع کارکنان رسمی پتروشیمی های واگذارشده در ماهشهر
به گزارش ایلنا فعالان صنفی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام و ماهشهر با اعلام این خبر گفتند در این اجتماع صنفی که از ساعت ۸ و نیم امروز صبح آغاز شده است، دستکم ۱۰۰۰ نفر از کارگران مجتمعهای بندرامام، بوعلی سینا، امیرکبیر، تندگویان، اروند، فجر خوزستان، مارون و رازی شرکت داشتند.
از قرار معلوم این تجمع در سایت ۴ منطقه آزاد اقتصادی ماهشهر برگزار شده است.
به گفته این فعالان، از زمان واگذاری مدیریت و مالکیت این واحدها به بخش خصوصی وضعیت استخدامی آنها با ابهاماتی مواجه شده است و همین مساله موجبات نگرانی کارکنان رسمی این واحدهای اقتصادی را فراهم کرده است.
---------------------
اخراج گسترده کارگران در یک شرکت تولید و ساخت لوازم یکبار مصرف پزشکی
براساس اخبار دریافتی ایلنا، رحیم جعفری، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خرم دره گفت: از سال گذشته تاکنون یک شرکت تولید و ساخت لوازم یکبار مصرف پزشکی و اتاق عمل ۳۱ میلیارد تومان از دولت و هفت میلیارد تومان از تامیناجتماعی طلب دارد که به علت وصول نشدن این طلبها شرکت مجبور به اخراج ۳۶ کارگر خود شده است.
وی با بیان اینکه این شرکت یکی از شرکتهای باسابقه در شهرستان است، عنوان کرد: این شرکت بیش از یک دهه است که در زمینه تولید و ساخت لوازم یکبار مصرف پزشکی و اطاق عمل فعالیت میکند و یکی از شرکتهایی است که بیشتر نیروی آن را بانوان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه این شرکت بیشتر محصولات خود را به بیمارستانهای خصوصی و دولتی میفروشد، عنوان کرد: از سال گذشته تاکنون شرکت مذکور ۳۱ میلیارد تومان از دولت و هفت میلیارد تومان از تامیناجتماعی طلب دارد که تاکنون نتوانسته این طلبها را وصول کند.
این مسئول با بیان اینکه شرکت مذکور به دلیل طلب میلیاردی از دولت و بیمارستانهای دولتی مجبور به اخراج کردن ۳۶ نفر از نیروهای خود طی روزهای اخیر شد، تصریح کرد: در این شرکت قبلا ۴۶۰ نیروی کار مشغول به کار بودند که به دلیل اخراجها، در حال حاضر به ۳۰۰ نفر نیرو رسیدهاند.
وی با بیان اینکه تداوم وضع موجود موجب میشود این شرکت توان خرید مواد اولیه را برای تولید محصول خود نداشته باشد، یادآور شد: تداوم وضع موجود در نهایت به تعطیلی شرکت منجر میشود.
---------------------
اعتراض نیم ساعته کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه
بر اساس اطلاعات منابع خبری ایلنا در عسلویه، امروز صبح جمعی از کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ در اعتراض به حدود ۴ ماه معوقات مزدی به مدت نیم ساعت دست از کار کشیدند.
از قرار معلوم، صبح امروز این کارگران به نشانه اعتراض در خوابگاهها ماندند و سر کار حاضر نشدند.
این کارگران که حدود سیصد نفر ازنیروی کار فنی و خدماتی هستند، در یک شرکت پیمانکاری دست سوم مشغول به کار هستند.
بر پایه این اطلاعات، پس از گذشت نیم ساعت با مداخله پیمانکار مادر و دادن وعده به شرکت پیمانکار طرف قرارداد با کارگران مبنی بر پرداخت صورت وضعیتهای عقب مانده، کارگران به ناچار اعتراض را متوقف و سر کار حاضرشدند.
از قرار معلوم این کارگران در هفته های گذشته نیز تجمعات اعتراضی ترتیب داده بودند.
---------------------
مسمومیت ۹ کارگر با گاز کلر در کاغذ سازی پارس
همکاران این کارگران به ایلنا گفتهاند در این حادثه ۹ نفر از کارگران که حوالی ساعت ۱۲ شب مشغول افزودن گاز کلر به خمیر کاغذ ( برای افزایش سفیدی کاغذ) بودند ناگهان بر اثر مسمومیت تنفسی گاز کلر مصدوم می شوند.
این منابع با بیان اینکه کارگران در نتیجه مسمومیت تنفسی دچار تهوع، سرگیجه و تنگی نفس شدهاند در ادامه افزودند:کارگران مسموم درابتدا به درمانگاه هفت تپه و سپس با سه دستگاه آمبولانس به بیمارستان نظام مافی شوش منتقل شدند.اماامروز کارگران بهبودی نسبی پیدا کرده اند واحتمال ترخیص آنها وجود دارد.
این منابع با یادآوری اینکه مسمومیت تنفسی در میان کارگران شاغل در کاغذ سازی پارس دارای سابقه است تاکید دارند که از نظر اصول ایمنی کار و حفاظت فنی باید تمامی کارگرانی که محیط کار آنها در معرض انتشار کلر قراردارد در زمان کار به ماسکهای تنفسی مخصوصی مجهز شوند تا در مواقع ضروری بتوانند از آن استفاد کنند
---------------------
تاخیر ۴ماهه در پرداخت دستمزد کارگران شهرداری «سی سخت»
منابع کارگری در شهر سی سخت با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود ۱۰۳کارگرشاغل در مجموعه خدمات وفضای سبز و شهرداری سی سخت هنوز دستمزد ماههای شهریور، مهر، آبان، آذر خود را دریافت نکردهاند.
به نقل از این کارگران که در دارای سوابق ۸ تا ۱۰ ساله هستند، گفته میشود که مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است.
بر این اساس این معوقات حقوقی شامل عیدی و پاداش وبخش زیادی از دستمزد سال ۹۰ تا ۹۳ کارگران است و مجموع طلب کارگران از کارفرما به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان میرسد.
در این باره کارگران مذکور می گویند آنچه در طول یک سال گذشته به مشکلات صنفی آنها افزوده است تغییرات مکرر شهردار از سوی اعضای شورای شهراست و اکنون از یک ماه پیش مسئولیت این شهرداری را به یک شهردار جدید محول شده است.
همچنین از قرار معلوم علاوه بر دستمزد، شهرداری سی سخت در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز کوتاهی کرده است .
بر پایه این اطلاعات ظاهرا شهرداری سی سخت برای کاهش هزینههای جاری خود تصمیم دارد از نیرویهای خدماتی خود کم کند واین موضوع باعث نگرانی کارگران شده است.
---------------------
مرگ کارگر شهرداری بر اثر تصادف زنجیرهای
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «مهدی رضایی» با اعلام این خبر افزود: این حادثه حوالی ساعت ۱۵: ۳بامداد امروز (دوازدهم دی) در بلوار صدمتری حدفاصل شهرک نیروی هوایی و میدان شهید عباسپور مشهد رخ داد.
وی گفت: در این تصادف دو دستگاه کامیون به علت نامعلوم با یکدیگر برخورد کردند و کامیون دیگری نیز که در این مسیر در حرکت بود به منظور پیشگیری از برخورد با این کامیونها از مسیر منحرف و با ستون کنار جاده برخورد کرد.
وی اظهار کرد: یک خودرو تریلی نیز در این مسیر کنترل خود را از دست داده و به کارگر شهرداری که مشغول پاکسازی و رفت و روب بود برخورد کرد.
رضایی با بیان اینکه این کارگر در دم جان خود را از دست داد گفت: در پی برخورد این چهار دستگاه خودرو سنگین، شش دستگاه خودرو سواری نیز شامل چهار دستگاه وانت، یک خودرو پژو و یک دستگاه پراید از مسیر منحرف و با یکدیگر برخورد کردند.
وی تصریح کرد: چهار نفر از پنج سرنشین خودرو پراید نیز در این حادثه مصدوم و به بیمارستان اعزام شدند.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی مشهد تاکید کرد: پس از ایمن سازی محل و انتقال خودروها به مکان امن، جسد کارگر شهرداری نیز تحویل نیروی انتظامی حاضر در محل شد.
---------------------
بیتوجهی مسئولان قطار شهری به مطالبات کارگران بخش خدماتی مترو
کارگران بخش خدماتی مترو در گفتگو با ایلنا گفتند: با رفتن پیمانکار کارگران خدماتی ظاهرا تحت نظر شرکت مترو به فعالیت خود ادامه دادند اما شرکت مترو برای پرداخت مزد ماههای آبان و آذر و پنج ماه حق بیمه این کارگران زیر بار نمیرود و همچنان هفت ماه اضافه کاری، عیدی، مزایا و سنوات دیگر این کارگران مسکوت مانده است.
با توجه به تجمع اعتراضی که بارها این کارگران داشتهاند و وعده رسیدگی به مشکلاتشان آنها، در مراجعات این کارگران به مسئولان مترو برای تاخیر در پرداختها و پرداخت نشدن حق بیمه به آنها گفته شده هزینههای پرداخت مزد کارگران به شرکت زمان روب داده شده و طرف حساب کارگران شرکت پیمانکاری زمان روب است و مترو دخالت و مسئولیتی در این زمینه ندارد.
کارگران خدماتی مترو با اشاره به جوابگو نبودن مسئولین مترو افزودند: این در حالی است که ظاهرا شرکت پیمانکاری زمان روب سی ام آبانماه همکاری خود را با مترو قطع کرده است و نماینده پیمانکار زمان روب نیز جوابگوی اعتراضات کارگران نیست.
---------------------
بلاتکلیفی۸۰ نفر پرسنل شرکت ارتباطات ایرانیان اروند (دیمو) خوزستان
پرسنل اخراجی شرکت ارتباطات ایرانیان اروند در گفتگو با ایلنا گفتند: علاوه بر مطالبات مزدی خود که از دی ماه ۹۳ تا شهریور ۹۴ نپرداخته است، حق بیمه آنها را نیز از آذر ۹۳ تا شهریور ۹۴ به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است که به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه، این کارگران نمیتوانند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند.
شرکت ارتباطات ایرانیان اروند (دیمو) که فعالیت خود را در شهریور سال ۹۱با تولید گوشی و تبلت در شهر اهواز شروع کرده بود اما مدیریت این شرکت به طور ناگهانی در شهریور ۹۴ تمامی پرسنل خود را به بهانه عدم نیاز اخراج کرده و شرکت را تعطیل نموده است اما حقوق و بیمه پرسنل را هنوز پرداخت نکرده است.
این درحالی است که شرکت ارتباطات ایرانیان اروند (دیمو) در منطقه آزاد اروند خرمشهر به ثبت رسیده اما فعالیت خود را در شهر اهواز شروع کرده و مدیرعامل این شرکت در سال ۹۱ به عنوان کارآفرین برتر سال شناخته شده است.
---------------------
کارگران پیمانکاری آبفای اهواز خواستار حذف پیمانکار شدند
منابع کارگری ایلنا در آبفای اهواز با اعلام این خبر گفتند: سالهاست که زیر نظر پیمانکار در آبفای اهواز به عنوان تلمبه چی (اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب) مشغولیم و در تمامی این سالها پیمانکار در مقام کارفرما به تمامی تعهدات مزدی خود عمل نکرده است.
این کارگران میگویند جدا از آنکه در نتیجه استمرار این وضعیت دستمزدهای آنها دیگر پاسخگوی هزینههای زندگی نیست، پیمانکار کنونی در حال حاضر بابت حدود پنج ماه دستمزد (دو ماه ۹۲ وسه ماه ۹۴) بدهکار است.
کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار آن هستند تا مدیریت آبفای اهواز در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرحهای مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.
آنها با اشاره به میانگین ۱۵ تا ۱۹ سال سابقه کاری خود در آبفای اهواز میگویند، تجربه سالها حضور پیمانکاران در این شرکت نشان داده است که مدیران پیمانکاری نه تنها تاثیری بر فرآیند کار این شرکت ندارند بلکه در عمل میتوانند به عاملی برای تهدید امنیت شغلی کارگران تبدیل شوند.
به گفته این کارگران با روزی ۱۲ ساعت کار مداوم و سخت از حداقلهای مزدی محروم هستیم و مسئولان اداره آب وفاضلاب اهواز به مشکلاتمان که در نتیجه حصور پیمانکار ایجاد شده، اعتنایی نمیکنند.
کارگران آبفای اهواز، در ادامه یاد آور شدند، طی دو سال گذشته آنها برای دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین در اعتراض به سیاست گذاریهای مدیران در رابطه با واگذاری بخش عمدهای از تأمین نیروی انسانی به شرکتهای پیمانکاری دست به تجمع زده بودند.
آنها افزودند: از آن زمان تا هم اکنون مسئولان هیچ تصمیم جدی برای حذف پیمانکارو نوع قرار داد کارگران نگرفتهاند واین موضوع هر روز نگرانی کارگران را بیشتر میکند چرا که جدا از مشکل ناکافی بودن مزد، در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار در مقاطعی حق بیمه آنها بطور کامل پرداخت نشده است.
---------------------
پرونده کارگران بافق، مراحل قانونی خود را طی می کند
به گزارش ایلنا «سید محمد میرمحمدی» استاندار یزد در گفتوگو با یک رسانه محلی در خصوص مختومه شدن پروندههای کارگران بازداشتی شرکت سنگ آهن مرکزی- بافق گفت: این پرونده طبق قانون قضایی روال قانونی خود را طی میکند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به نام سال همدلی و هم زبانی این پرونده مختومه شود بیان کرد: اتفاقی افتاده و دراین رابطه پرونده تشکیل شده است. پرونده مراحل قانونی خود را طی می کند و ما با کسی مشکلی نداریم.
میرمحمدی افزود:ما همراه و همدل هستیم. و چنانچه شاکی رضایت داده باشد طبق قوانین قضایی پرونده مختومه اعلام میشود.
سید محمد میرمحمدی در پاسخ به این سوال که نتیجه حکمیت وزیر دادگستری در مورد 28.5 درصد در چه مرحله ای است گفت:بحث حکمیت نبوده است و بر ما تکلیف روشن است و اگر تامین اجتماعی تامین اعتبار کند سهام توسط وی خریداری میشود.
---------------------
کارگران فصلی معدن آقدره بازهم تعدیل شدند
برپایه این اظهارات که از طریق کارگران این واحد معدنی در اختیار ایلنا قرار گرفته است: امسال نیز قرار داد کار حدود ۳۰۰ کارگر فصلی این واحد معدنی با شروع فصل زمستان دیگر تمدید نشده است.
به نقل از این کارگران گفته می شود که آنها در بهار هرسال فعالیت خود را در معدن آقدره شروع کرده و تا شروع سرمای فصل زمستان به همکاری خود با این واحد معدنی ادامه میدهند.
منابع کارگری با یادآوری اینکه تعدیل شدگان از یک تا هفت سال سابقه کار دارند،افزودند: زمان بازگشت بکار این تعداد کارگر فصلی بهار سال بعد است اما هیچ تضمینی برای بازگشت بکار این کارگران از سوی پیمانکار بعد از ایام بیکاری وجود ندارد.
به گفته منابع ایلنا از قرار معلوم کارفرما با این استدلال که سرمای فصل زمستان مانع فعالیت کارگران فصلی میشود به قرار داد کاری آنها خاتمه میدهد و این در حالی است که در سایر واحدهای معدنی مجاور فعالیت کارگران حتی در سرمای زمستان ادامه دارد.
معدن طلای آق دره در۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب در منطقه سرد سیر آذربایجان غربی قرار دارد اما به گفته کارگرانی که در این واحد معدنی مشغول کارند برخلاف سالهای گذشته سرمای هوای امسال آنقدر شدید نسیت که امکان فعالیت کارگران متوقف شود.
---------------------
مفقود شدن یک کارگر لنج باری
به گزارش ایلنا، روز گذشته (8 دی ماه) یک فروند لنج باری در استان خورستان، حوالی جزیره خارک دچار حریق شد.
بر اساس اعلام اداره بنادر و دریانوردی خارگ، موتورلنج یاد شده دارای ۶ نفر خدمه بوده که پس از انجام عملیات تجسس و نجات ۵ نفر از خدمه شناور نجات یافتند.
براساس این گزارش؛ تلاشها برای یافتن یک نفر دیگر از خدمه مفقودی در حال انجام است.
شناور یاد شده از نوع موتورلنج باری بود که از مبداء هندیجان در استان خوزستان به سمت دبی در حرکت بوده است.
---------------------
بهداشت روانی کارگران به اندازه رعایت اصول ایمنی ضروری است
یک کارشناس صنعتی معتقد است در محیطهای شغلی پرخطر و پراسترس نادیده گرفتن خواستههای روانی و ذهنی کارگران میتواند به اندازه نادیده گرفتن اصول ایمنی و حفاظت فنی حادثه ساز باشد.
«مهدی فلاحی» با اعلام این خبر به ایلنا که در اقتصاد تولید محور سلامت روانی کارگران به اندازه سلامت جسمی آنها حائز اهمیت است؛ گفت: تامین سلامتی کارگران تنها به اجرای آیین نامههای ایمنی و حفاظت فنی در محیطهای کاری محدود نمیشود
این کارشناس مسائل اجتماعی در توضیح این مطلب افزود: فشار استرش شغلی به اندازه استفاده نکردن از کلاه، دستکش، ماسک و کفش ایمنی میتوان باعث وارد آمدن آسیبهای جدی به سلامتی کارگران شود.
وی بابیان اینکه زندگی کارگران تنها به هشت ساعت کار روزانه در محیط کارگاه محدود نمیشود، ادامه داد: نگرانی از نحوه محاسبه و پرداخت مطابت مزدی، تامین و تبعیضهای شغلی باعث میشود تا به مرور زمان به بهداشت روانی کارگران خدشه وارد شود.
فلاحی با یادآوری اینکه بهویژه در محیطهای شغلی دور افتاده، بد آب و هوا و پرخطر احتمال فرسایش روحی و جسمی کارگران بیشتر میشود، گفت: البته بسته به شرایط هنجاری محیط اجتماعی که کارگران و خانوادههای آنها در زندگی میکنند سرعت فرسایش ذهنی کارگران تشدید مییابد.
این روانشناس صنعتی ادامه داد: عوامل تولید فرسایش ذهنی کارگران میتواند به مرور زمان درقالب واکنشهای رفتاری مثل افسردگی، انواع خشونتهای کلامی و درگیری و برخورد فیزکی میان کارگران با گروه همکاران و خانوادههای آنها بروز پیدا کند.
وی افزود: برای همین ضروری است تا در کادر سازمانی محیطهای شغلی پرخطر علاوه بر واحد آتشنشانی، درمانگاه، تعمیرات، حفاظت فنی و بهداشت کار واحد سازمانی دیگری برای حضور مددکاران اجتماعی در نظر گرفته شود.
به عقیده این روانشانس صنعتی همانطوری که بازدید مرتب و دورهای از تاسیسات بخشهای مختلف کارگاه میتوان احتمال ابتلای کارگران به آسیبهای جسمی را به حداقل ممکن رساند، حضور مستمر مددکاران اجتماعی بر مناسبات سازمانی کارگران شاغل در محیطهای شغلی نیز میتواند از فرسایش ذهنی نیروی انسانی جلوگیری کند.
فلاحی با یادآوری اینکه در مناسبات صنعتی نیروی انسانی روند مجرب شدن و کارآزموده شدن را طی میکند، افزود: این وضعیت درست برعکس روند فرسایشی تجهیزات و ماشینآلات مورد استفاده در محیط کارگاه است و بنابراین حضور مددکاران اجتماعی در محیطهای صنعتی برای حفظ نیروی ماهر انسانی امری ضروی است.
این روانشناس صنعتی با اشاره نقشی که مقررات کار و تأمین اجتماعی برای شورهای عالی کار و حفاظت فنی پیشبینی شده است، تأکید کرد: برای همین ضروری است تا نمایندگان این شوراهای عالی از اختیارات قانونی خود برای حضور مددکاران اجتماعی در محیطهای صنعتی استفاده کنند.
---------------------
گاز گرفتگی جان ۲ کارگر را گرفت
معاون عملیات منطقه ۳ آتش نشانی درباره وقوع این حادثه در روز گذشته گفت: در پی تماس با سامانه ۱۲۵آتشنشانی در ساعت ۴۲: ۱۲ روز دوشنبه (۷ دی)، آتش نشانان ایستگاه ۵۶ به محل حادثه واقع در محله حکیمیه، خیابان والفجر، کوچه خلیلی اعزام شدند.
بهروز رضایی معاون عملیات منطقه ۳ آتش نشانی افزود: این حادثه در طبقه اول یک ساختمان ۵ طبقه مسکونی در حال ساخت اتفاق افتاد که منجر به مسمومیت دو کارگر افغان شد.
رضایی درباره جزئیات بروز این حادثه اضافه کرد: با تائید عوامل اورژانس مشخص شد این دوکارگر جوان که در داخل یکی ازاتاقهای واحد مسکونی خوابیده بودند، بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست دادند.
معاون عملیات منطقه ۳ آتش نشانی علت وقوع این حادثه را بیاحتیاطی و استفاده ازاجاق خوراک پزی برای گرم کردن محل استراحت خود در یک اتاق ۶ متر مربعی ذکر کرد و افزود: روشن بودن دو دستگاه اجاق خوراک پزی و همچنین مسدود کردن تمامی در و پنجرهها ومنافذ ورودی هوا و همچنین استفاده از شیلنگ و بستهای نامناسب باعث شد که گاز منوکسید کربن ناشی روشن بودن این وسایل حرارت زا در فضای اتاقها انتشاریافته و این دو کارگر را دچار مسمومیت کند.
معاون عملیات منطقه ۳ آتش نشانی درخاتمه اظهار داشت: اجساد این دو کارگر ۲۰ ساله افغان جهت انجام تحقیقات و بررسی علت بروز این حادثه به پزشکی قانونی انتقال یافتند.
---------------------
یک کشته وچهار مجروح در حادثه ریزش آوار
به گزارش ایلنا، ساعت ۳۰: ۹ صبح روز گذشته، در اثر ریزش آوار در یک ساختمان نیمه تمام در خیابان گلباد تبریز یک کارگر کشته و چهار کارگر دیگر مجروح شدند.
حسینقلیزاده مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تبریز در رابطه با جزییات این حادثه به خبرنگار ایلنا گفت: ریزش آوار در حین عملیات نخاله برداری یک ساختمان دو طبقه در خیابان گلباد تبریز رخ داد.
وی گفت: عملیات نجات و امداد حدود دو ساعت به طول انجامید.
وی افزود: در پی این حادثه، یک کارگر ۶۰ ساله جان خود را از دست داد و چهار کارگر دیگر مجروح شدند که بلافاصله به بیمارستان امام رضا در تبریز منتقل شدند.
حسینقلیزاده در رابطه با قربانیان این حادثه گفت: قربانیان همه اعضای یک خانواده بودند که متاسفانه پدر خانواده در این حادثه جان خود را از دست داد.
وی در پایان حال عمومی مجروحین حادثه را غیروخیم توصیف کرد و گفت: عمده جراحات وارده به قربانیان شکستگی از ناحیه دست، پا و یا گردن است.
---------------------
کارگران پست های فشار قوی برق برای دومین روز تجمع کردند
به گزارش ایلنا، صبح امروز، جمعی حدود ۳۰۰ نفر از کارگران پستهای فشار قوی برق، در دومین روز از اعتراض صنفی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گفته اعضای شورای کارگران پستهای فشار قوی، کارگران معترض که از نقاط مختلف کشور روز گذشته به تهران آمدهاند، پس از تجمع دیروز مقابل سازمان مدیریت، امروز مقابل مجلس تجمع کردند.
به گفته این فعالان، معترضان به قصد پیگیری مطالبات صنفی، شب گذشته را در تهران ماندند وبر این تصمیم هستند که تا زمان حصول نتیجه در تهران بمانند.
اعضای شورای اپراتوری در ادامه، از نشست امروز ظهر مجلس با هدف بررسی مطالبات کارگران پستهای فشار قوی خبر دادند و گفتند: قرار است ساعت ۱۳ امروز یک نشست مشترک در کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شود.
آنها از حضور اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، نمایندگان وزارت نیرو و سازمان مدیریت و اعضای شورای کارگران پستهای فشار قوی در این نشست خبر دادند و اظهار امیدواری کردند که در طی این نشست مطالبات کارگران مطرح و توافق حاصل شود.
---------------------
دو کارگر جوان در گودال آب و فاضلاب جان باختند
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، عصر یکشنبه (۶ دی) ریزش دیواره گودال آب و فاضلاب در بلوار امام رضا در کاشان منجر به مرگ دو کارگر تبعه افغانستان شد.
مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان در ارتباط با این حادثه اظهار داشت: تیم عملیاتی با دریافت گزارش این حادثه در عصر روز یکشنبه با تجهیزات اقدام به خارج کردن جانباختگان از زیر آوار نمودند.
وی گفت: دو جانباخته ۱۷ ساله که پسر عمو بودند، هنگام حفاری و اتصال انشعابات فرعی فاضلاب برای آپارتمانهای این محدوده براثر ریزش دیواره گودال فاضلاب جان باختند.
---------------------
بیکاری ماهانه ۳۰۰ کارگر در صنعت کاشی یزد
به گزارش ایلنا، محمدحسین فرشادپور، عضو هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران، پیش از ظهر دیروزدر سیزدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی از وضعیت فعلی صنعت کاشی و سرامیک در استان یزد انتقاد کرد.
وی در این نشست که با حضور استاندار و جمعی از اصحاب صنعت استان یزد برگزار شد اظهار داشت: ماهانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از کارگران این صنعت اخراج و یا برای دریافت بیمه بیکاری معرفی میشوند.
وی با اشاره به وضعیت اشتغالزایی صنف کاشی و سرامیک در استان یزد و با تاکید بر محوریت استان یزد در صنعت کاشی کشور، عنوان کرد: این صنعت در استان یزد در شرایط فعلی با رکود شدید و دپوی بیش از حد محصولات تولیدی روبهرو شده و بازاری برای فروش محصولات کاشی و سرامیک نیست.
---------------------
جان باختن۲۴۳کارگربراثرحوادث کاری طی ۸ماه دراستان تهران
به گزارش ایلنا، براساس اعلام روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران تا پایان آبان ماه امسال ۲۴۳ مورد فوت ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده است.
این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت ناشی از حوادث کار ۳۲۱ نفر اعلام شده بود ۳/۲۴ درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، از کل فوت شدگان ناشی از حوادث کار در ۸ماه نخست امسال ۲۴۱نفر مرد و ۲ نفر زن بوده است.
در آبان ماه امسال نیز تعداد فوت ناشی از حوادث کار با ۳/۸ درصد کاهش نسبت به آبان سال قبل ۲۲ نفر اعلام شده است.
---------------------
تجمع کارگران پست های فشار قوی برق مقابل سازمان مدیریت
اعضای شورای کارگران پستهای فشار قوی در خصوص علت برپایی این تجمع صنفی به ایلنا گفتند: حدود ۴۷۰۰ کارگر متخصص هستیم که در شرکتهای برق منطقهای سراسر کشور در کاری سخت و زیان آور را انجام میدهیم و با وجود مستمر بودن این حرفه هنوز رتبه بندی مشاغل در مورد ما اجرایی نمیشود.
معترضان با اشاره به تاکیدی که در قانون کار برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در مشاغل تخصصی شده است خواستار اجرای این بخش از مقررات قانون کار شدند و در عین حال از اینکه هنوز وضعیت استخدامیشان در مقابل شرایط همکاران تازه استخدام شده پیمانی آنها مشخص نیست انتقاد کردند.
این گروه از کارگران معترض با یادآوری اینکه یکی از مطالبات آنها تبدیل وضعیت از قراردادی به دائمی است از عدم امنیت شغلی گلایه کردند افزودند: سالها قبل به عنوان اپراتور شرکتی در این مجموعه کارکردیم و در سالهای پایانی دهه ۸۰ پس از برگزاری تجمعهای صنفی متعدد توانستیم از مصوبه دولت وقت استفاده کرده و وضعیت استخدامی خود را به قرارداد مستقیم تبدیل کنیم.
معترضان با یادآوری اینکه مسئولان وزارت نیرو درسال ۹۲ اقدام به جذب نیروی پیمانی از طریق آزمون استخدامی کردند؛ افزودند: در این استخدامها هیچ امتیازی برای آنها و همکارانشان که نزدیک به ۱۵سال سابقه کار در شرکت نیرو را دارند در نظر گرفته نشد.
این کارگران در عین حال از وضعیت نامعلوم قراردادهای شغلی خود در سال آینده ابراز نگرانی کردند و افزودند: خبرهایی شنیدهایم که قرار است از سال آینده اپراتورهای فشار قوی، جزء نیروهای حجمی محسوب بشوند و این مساله بر نگرانی ۴۷۰۰ کارگر متخصص افزوده است.
این فعالان صنفی با اشاره به ماده ۳۲ قانون خدمات کشوری مبنی بر اینکه مشاغل حاکمیتی قابلیت خصوصی سازی ندارند افزودند: از قرار معلوم قرار است از سال آینده بر اساس یک برداشت ناصحیح و غیر قانونی از اصل ۴۴ قانون اساسی، پای پیمانکاران به پستهای فشارقوی باز شده و خدمات اپراتوری به بخش خصوصی واگذار شود.
این کارگران در ماههای گذشته نیز تجمعاتی مقابل مجلس ترتیب داده بودند که از قرار معلوم، تا کنون مطالبات صنفی آنها برآورده نشده است.
---------------------
مطالبات کارکنان آتش نشانی تهران برآورده نشده است
جمعی از کارکنان آتش نشانی تهران در تماس با ایلنا از برآورده نشدن مطالبات صنفی خود خبر دادند و گفتند: علیرغم گذشت دو هفته از اعتراض نسبت به شرایط شغلی نامناسب و اجرایی نشدن آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور، مدیریت نسبت به مطالبات آنها همچنان بی توجه مانده است.
آتش نشانان گفتند : مدیران وعده داده اند از ابتدای سال آینده مزایای کارمندان اداری در مورد آتش نشانان عملیاتی نیز اجرایی شود.
آنها افزودند: اما در مورد اجرای آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور هیچ قولی داده نشده است.
به گفته این آتش نشانان، مدیریت به کارکنان عملیاتی گفته است به جای اجرایی شدن بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور می توانند از بازنشستگی انگیزشی پیش از موعد استفاده کنند.
این آتش نشانان در عین حال از کاهش ساعات شیفت کاری و تنزل مزایای شغلی معترضان خبر دادند و افزودند: سازمان آتش نشانی، کارکنان معترض را تحت فشار قرار داده است.
---------------------
۱۳۰ کارگر نخ البرز تعدیل شدند
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود ۴۰نفر از این کارگران در ابتدای آبان ماه سال جاری تعدیل شده بودند که از ابتدی ماه جاری (دی ماه) نیز نزدیک به ۹۰کارگر دیگر به جمع کارگران تعدیل شده این واحد تولیدی اضافه شدهاند.
کارگران میگویند دلیل تعدیل این تعداد نیرو کار از سوی کارفرما کاهش فروش محصولات این کارخانه بوده است.
به گفته کارگران نخ البرز سال گذشته میزان تولیدات این واحد خیلی خوب بود اما سال جاری میزان تولیدات به یکباره به نصف کاهش یافت.
بنا برادعای این کارگران اخراجی، پیش از این در این واحد تولیدی حدود ۴۲۶کارگر کار میکردند که غالب آنها بصورت قرار دادی مشغول کار بودند.
این منابع با اشاره به سوابقگاه تا ۱۲ ساله اشتغال کارگران تعدیل شده، میافزایند: در میان این کارگران تعدادی بصورت مستمر مشغول کار بودند که در حال حاضر با طرح شکایت در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف قصد بازگش به کار خود را دارند.
---------------------
نماینده کارگران «گسترش مانا ساز» اخراج شد
کارگران این واحد صنعتی در شهرستان آبیک با اعلام این خبر به ایلنا گفتهاند «مرتضی اهوارکی» از کارگران رسمی و از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه گسترش مانا ساز است حدود از ۲۵ روز پیش تاکنون اجازه حضور در این واحد تولیدی را نداشته است.
به گفته این کارگران کارفرمای آقای اهوراکی در حالی به قصد اخراج وی از حضورش در محل کار جلوگیری کرده است که وی در سه سال گذشته در نهاد صنفی کارگران کارخانه گسترش مانا عضویت داشته است.
همکاران این فعال کارگری میگویند که کارفرمای آنها به بهانه غیبتی که آقای اهوراکی در روزهای مصادف با تعطیلی اربعین حسینی داشته است در صدد اخراج او برآمده ست.
آنها تاکید دارند اگرچه آقای اهوراکی در زمان اربعین حسینی در محل کارش حضور نداشته است اما پیشتر برای برای رفتن به سفر زیارتی کربلا درخواست مرخصی خود را به مدیریت کارخانه تحویل داده و در مقابل بصورت شفاهی نظر موافق کارفرما را جلب کرده است.
کارگران در توضیح ماجرای اخراج این کارگر میگویند: آقای اهورایی قبل از ایام اربعین حسینی برای همراهی پدرش بیمارش در سفر به کربلا برای مدت ۱۰ روز درخواست مرخصی می کند و در مقابل پس از موافقت شفاهی کارفرما برای خرید بلیط هواپیما اقدام میکند و در نهایت یک روز قبل از آغاز سفرش برگه مرخصی خود را به واحد امور اداری تحویل میدهد.
کارگران در ادامه گفتند: از قرار معلوم در زمان تحویل برگه مرخصی آقای اهوراکی مسئول واحد امور اداری کارخانه گسترش مانا در محل کارش حضور نداشت و در حال حاضر کارفرمای آنها به بهانه به ثبت نرسیدن درخواست مرخصی آقای اهوراکی از حدود 25 روز پیش مانع حضور او در محل کارش شده است.
بر اساس این گزارش، نماینده کارگران گسترش مانا ساز بعد از پیگیری ماجرای اخراجش از جانب کارفرما به توصیه وی بصورت قانونی به اداره کارشهرستان آبیک شکایت می کندو در حال حاضر پرونده داد خواست وی در جریان است.
---------------------
نگرانی ۳۰۰ راننده «شرکت بین المللی خلیج فارس » از احتمال تعدیل
کارگران این واحد حمل ونقل جادهای به ایلنا گفتهاند در حال حاضر حدود ۳۰۰کارگر راننده در این واحد خدماتی باقیماندهاند که با وضعیت پیش آمده همگی از بابت امنیت شغلی خود احساس نگرانی میکنند.
کارگران باقیمانده این واحد تولیدی میگویند: بیش از ۵۰ درصد فعالیت روزمره شرکت بین المللی خلیج فارس که در زمینه حمل بار به تمام نقاط کشور فعالیت دارد از حدود یک سال پیش به دلیل مشکلات مدیریتی متوقف شده است.
براساس گفته این کارگران در حال حاضر فعالیت شعبه مرکزی این شرگت حمل و نقل که در شهرستان اسلامشهر واقع شده به همراه ۲۷ شعبه دیگر آن متوقف شده و رانندههای شاغل در این بخشها کاری برای انجام دادن ندارند.
کارگران با بیان اینکه مشکلات شرکت حمل ونقل خلیج فارس از زمانی مدیریت جدید آغاز شده است در ادامه مدعی شدند : در زمان مدیریت قبلی این شرکت وشعبات آن هر روز حدود ۹۰۰ کامیون را بار نامه می کردند اما این رقم امروز به حدود ۴۰۰ بارنامه کاهش یافته است.
به گفته این منابع، آنها از بابت دریافت مطالبات یک ماهه معوقه مزدی خود هیچ مشکلی ندارند اما چون غالب کارگران از طریق قراردادهای موقت کار میکنند این نگرانی وجود دارد که با پایان یافتن اعتبار قرارداد، کار خود را از دست بدهند.
کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس در توجیه علت نگرانی خود میگویند این واحد حمل ونقل جادهای پیش از این حدود هزار کارگر قراردادی تحت عنوان راننده کامیون و اداری داشته اما از ابتدای فروردین تا پایان مهر ماه سال جاری نزدیک به ۴۰۰نفر از آنان را به دلیل عدم نیاز به مرور اخراج شدند.
طبق اظهارات کارگران، همچنین طی یک سال گذشته این واحد حمل ونقل جادهای بدهیهای مالی زیادی (حدود ۶۰ میلیارد تومان) بابت بارنامه به رانندههای مالک کامیون بدهکار است.
این کارگران دربخش دیگری از سخنانشان درباره بیمهای تکمیلی خود افزود: با وجود آنکه هزینه بیمه مکمل درمانی کار آفرین بصورت ماهانه مبلغ ۵۰ یک هزارو۸۴۰ از دستمزد آنها کسر میشود اما در ازای آن خدمات خوبی از شرکت بیمه گر دریافت نمیکنند.
---------------------
جریمه سنگین عامل فاجعه معدن سوما در ترکیه
به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته یک دادگاه محلی در ترکیه حکم داده است که مالک معدن سوما و یک انستیتوی دولتی باید ۳۹۵ هزار لیره به خانواده یکی از قربانیان فاجعه معدن سوما پرداخت کنند.
«اوزای ارن» ۳۶ ساله، یکی از قربانیان فاجعه معدن سوما در سال گذشته است که پس از این فاجعه خانواده او شکایت کردهاند و حکم جریمه به دنبال این شکایت صادر شده است.
این نخستین بار است که چنین جریمه سنگینی برای عاملان اصلی این فاجعه تعیین میشود.
در جریان فاجعه معدن زغال سنگ سوما در ترکیه در سال گذشته میلادی ۳۰۱ معدنچی جان خود را از دست دادند.
---------------------
نگرانی ۲۵ کارگر «شرکت تولیدی سموم علف کش» از آینده شغلی
یکی از کارگران این واحد تولیدی که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: فعالیت روزمره شرکت تولیدی سموم علف کش ساوه از ابتدای سال جاری به بهانه نداشتن نقدینگی برای تهیه مواد اولیه تولید متوقف شده است.
او با بیان اینکه در شرکت سموم علف کش نزدیک به ۲۵ کارگر با سابقه مشغول کارند، گفت: تمامی این کارگران که محل کار هفت نفرشان در دفتر مرکزی شرکت است در نه ماه گذشته هر روز در محل کار خود حاضر شدهاند از وضعیت به وجود آمده احساس نگرانی میکنند.
وی به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفت: مدیریت جدید شرکت تولیدی سموم علف کش که از فروردین ماه در کارخانه مستقر شده است عقیده دارد که منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید وجود ندارد این در حالیست که کارفرما با اعتبار شرکت به سادگی میتواند مواد اولیه تولید را از بازار داخلی فراهم کند.
این کارگر بابیان اینکه از زمان متوقف شدن فعالیت شرکت سموم علف کش کارفرما دستمزد او و همکارانش را با تاخیر پرداخت میکند افزود: علاو ه بر دستمزد، پرداخت بیمه کارگران این واحد تولیدی که در آستانه بازنشستگی هستند در دو ماه گذشته به تامین اجتماعی واریز نشده است.
وی در عین حال از متوقف شدن حق اضافه کاری، نهار وسرویس ایاب وذهاب کارگران خبر داد وگفت: در حالی کارفرمای جدید این محدودیتهای شغلی را از ابتدای سال جاری برای کارگران ایجاد کرده که پیش از این در زمان مدیریت سابق، کارگران ازپرداخت بموقع دستمزد وسایر امکانات ومزایای شغلی خود از کارفرما رضایت داشتند.
---------------------
پرستاران شرکتی امنیت شغلی ندارند
«حسین علینسایی» عضو شورای عالی نظام پرستاری در رابطه با به کارگیری پرستاران شرکتی در گفتگو با ایلنا گفت: طرح به کارگیری پرستاران شرکتی پس از اعتراضات جامعه پرستاری در دولت قبل ملغی شد اما وزارت بهداشت دولت فعلی دوباره این طرح را احیاء کردهاست.
علینسایی با بیان این مطلب که با اجرای این طرح، وزارت بهداشت از خود رفع مسئولیت کرده است، افزود: طرح های غیر اصولی نمی تواند مشکلات جامعه پرستاری را حل کند.
وی ادامه داد: سپردن مسئولیت شغلی پرستاران به شرکت های خصوصی، توهین به جامعه پرستاری است.
این فعال صنفی در ادامه به عدم امنیت شغلی پرستاران شرکتی اشاره کرد و گفت: سطح امنیت شغلی کادر درمان شرکتی بسیار پایین است.
وی ادامه داد: در برخی از بیمارستانها، به دلیل تعهد خدمت پرستاران طرحی، مسئولان به دنبال بهره گیری از پرستاران طرحی به جای پرستاران شرکتی هستند و در مناطقی نیز مازاد نیرو وجود دارد که پرستاران شرکتی همیشه اولین قربانیان تعدیل هستند.
وی در همین رابطه به ماجرای اخراج 95 پرستار کرمان اشاره کرد و گفت: سخنگوی وزارت بهداشت ادعا کرده که مساله اخراج نبوده بلکه اتمام قرارداد است.
وی ادامه داد: این ادعا در حالی مطرح می شود که در عمل این پرستاران قربانی قراردادهای موقت یک ساله شدند و پس از اتمام زمان قرارداد، برای آنها عدم نیاز صادر شد.
علی نسایی افزود: علاوه بر این، گاهی به راحتی محل خدمت پرستاران شرکتی باسابقه را عوض کرده و آنها را به اطراف شهرها یا نقاط دور می فرستند.
وی ادامه داد: متاسفانه شرایط قراردادی این پرستاران نیز به گونه ای است که حق هیچ اعتراضی ندارند و اگر بخواهند دست به اعتراض صنفی بزنند، به راحتی در معرض اخراج قرار می گیرند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری پایین بودن سطح دستمزد پرستاران شرکتی را یک مشکل دیگر عنوان کرد و گفت: دستمزد و مزایای پرستاران شرکتی بسیار پایین تر از پرستاران رسمی است.
وی ادامه داد: عدم اجرای طرح رتبه بندی ، دستمزدهای پرستاران شرکتی را علیرغم دارا بودن مدارک دانشگاهی، بسیار پایین نگاه داشته است.
علینسایی در پایان گفت: وظیفه وزارت بهداشت به جای در دستور قراردادن طرح های غیر اصولی مانند طرح تربیت پرستار در بیمارستانها، رسیدگی به مطالبات انباشته جامعه پرستاری است.
---------------------
دهها کشته در انفجار یک کارخانه گاز صنعتی در نیجریه
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، روز پنج شنبه وقوع یک انفجار در یک کارخانه گاز صنعتی در نیجریه دهها کشته برجای گذاشت.
این حادثه هنگامی رخ داد که یک کامیون حامل گاز شروع به پر کردن کپسولهای گاز کرده بود.
منابع محلی این کشور، تعداد تلفات این حادثه را بین ۴۰ تا ۱۰۰ نفر اعلام کردهاند.
کارخانه محل وقوع حادثه در جنوب شرقی نیجریه واقع شده است.
---------------------
دستگاه بتن ریز دست کارگر را له کرد
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، در پی تماس با سامانه ۱۲۵آتشنشانی تهران، ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران، در ساعت ۱۸: ۱۳دقیقه روز پنج شنبه، آتش نشانان ایستگاه ۱۰ را به همراه گروه امداد و نجات ۱۸ را به خیابان سپهر واقع در خیابان مرزداران اعزام کرد.
علی امینی مدیر منطقه ۲ آتش نشانی تهران که در محل حادثه حضور داشت، در این باره گفت: کارگر ۴۷ سالهای که در یک پروژه شهری سرگرم کار بود، ناگهان دست راستش میان دستگاه بتن ریز گیر کرد.
وی با اشاره به آسیب دیدگی شدید انگشتان دست این کارگر، افزود: آتش نشانان بلافاصله در محل حادثه حضور یافته و با استفاده از دستگاه برش موفق شدند درون کانال زیرزمینی رفته و دست این کارگر شرکت پیمانکاری را آزاد کردند.
وی علت وقوع این گونه حوادث را بیاحتیاطی و رعایت نکردن اصول ایمنی اعلام کرد و افزود: کارگر مصدوم توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل شد.
امینی در خصوص رعایت نکات ایمنی به کارگران توصیه کرد که، در هنگام کار با این گونه دستگاهها و ماشین آلات حتما باید از هوشیاری و دقت عمل بالایی برخوردار باشند و در هنگام خستگی و خواب آلودگی از انجام کار با این دستگاهها جدا خودداری کنند.
---------------------
مرگ کارگر معدن در اثر سقوط از ارتفاع
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، در تاریخ دوم دی ماه، سقوط از ارتفاع منجر به مرگ یک کارگر ۶۸ ساله خلخالی شد.
این حادثه در حالی اتفاق افتاد که کارگر ساده معدن شن و ماسه به اتفاق تنی چند از کارگران مشغول حمل پاکتهای محتوی مواد منفجره برای چالگذاری و انفجار در ارتفاع بیش از ۲۰۰ متر بودند که با سقوط به پایین و برخورد با صخرههای سنگی در دم جان باخت.
به علت عدم دسترسی انسانی به محل سقوط این کارگر معدن شن و ماسه جمعیت هلال احمر با دو تیم مجهز امدادی و تیم کوهستان در منطقه خمس بخش مرکزی خلخال وارد عمل شد و پس از سه ساعت تلاش جسد این کارگر ساده معدن شن و ماسه که از اهالی خلخال است از صخرهها با سختیهای فراوان و تلاش امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر به پایین معدن انتقال یافت و تحویل مراجع قضایی و انتظامی شد.
معدن و کارگاه فرآوری شن و ماسه قزل قوم خلخال در ۱۷ کیلومتری از شهرخلخال و در مسیر جاده خلخال به شاهرود واقع است.
---------------------
طلب مزدی هفت کارگر مخابرات طبس از پیمانکار سابق
این کارگران که تعداد آنها ۷ نفر است در تماس با خبرنگار ایلنا گفتهاند که از تاریخ یکم تیر ماه سال ۹۲ تا پایان۳۰ آبان ماه سال جاری تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری که در زمینه تامین وپشتیبانی تجهیزات بانکی - مخابراتی فعالیت دارد به عنوان راننده شرکت مخابرات طبس مشغول به کار بوده اما پس از خاتمه قرارداد پیمانکار، تا کنون نتوانستهاند مطالبات معوقه خود را از پیمانکار دریافت کنند.
بر اساس این گزارش، این کارگران مدعیاند در زمان فعالیت خود با پیمانکار سابق به عنوان راننده در اختیار بوده و هر ماه بابت دستمزد ماهانه و اجاره خودرو از کارفرما مبلغی حدود یک میلیون ۳۰۰ هزار تومان در یافت میکردهاند.
به ادعای این تعداد راننده، مدیران پیمانکاری در طول زمان کارشان حداقلهای مزدی را به آنها پرداخت میکرده است. همچنین حق سنوات، مرخصی، پاداش، اضافه کاری وعیدی آنها را نیز در طول مدت همکاری پرداخت نکرده است.
بر اساس اظهارات کارگران، آنان برای پی گیری مطالبات معوقه خود از از این پیمانکار به اداره کار طبس شکایت کردند که در نهایت در ابتدای ماه جاری مدیران این پیمانکاری با حضور در اداره کار طبس حاضر شد ومسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را بر عهده نگرفت.
بنا بر ادعای کارگران پیمانکاری مخابرات طبس، پیمانکار پیشین به هر کارگر راننده حدود ۵ تا ۷میلیون تومان بدهی دارد.
طبق اظهارات کارگران، شرکت مخابرات طبس بعد از خروج پیمانکار قبلی، قرارداد کار جدیدی را در بخش تامین وپشتیبانی تجهیزات بانکی - مخابراتی با پیمانکارجدید منعقد کرده است و مدیران پیمانکار جدید نیز ضمن تعدیل ۳ کارگر رانند هنوز با سایر رانندهها قرار دادی کتبی منعقد نکرده است.
---------------------
سوختگی یک کارگردرآتش سوزی تعمیرگاه خودرو
به گزارش ایلنا، ساعت 23:30 سه شنبه شب وقوع آتش سوزی در یک تعمیرگاه خودرو در خیابان هنگام تهران منجر به سوختگی یک کارگر شد.
به گزارش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، پیمان شامانی فرمانده آتش نشانان اعزامی به محل حادثه در این باره گفت: در محل حادثه یک دستگاه خودروی سواری داخل مغازه مکانیکی دچار آتش سوزی شده و در حال گسترش و سرایت به دیگر خودروهای موجود در مکانیکی بود.
پیمان شامانی افزود: یکی از کارگران مکانیکی که در مغازه مشغول به کار بود از ناحیه دست و صورت دچار سوختی شد که توسط آتش نشانان تحویل عوامل اورژانس گردید
---------------------
تجمع کارگران اردل به روز دوم کشیده شد
نمایندگان کارگران به ایلنا گفتهاند پس از تجمع امروز، جلسهای در دفترمدیر عامل برگزار شد و نمایندگان آنها خواستههای صنفی کارگران آردل را مطرح کردند.
از قرار معلوم در جلسهٔ امروز ضمن تشریح اثرات تعطیلی کارخانهٔ اردل بر زندگی کارگران، آخرین خواستههای کارگران مطرح شد.
پرداخت حدود 6 ماه مزد معوقه و مشخص شدن نحوه محاسبه و پرداخت سنوات پایان کار از جمله مطالبات کارگران معترض اردل است که روز گذشته نیز به برای همین خواستهها تجمع مشابهی برپا کرده بودند.
همچنین به گفتهٔ یکی از کارگران، اکثریت کارگران اردل که بین ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند مشمول مقررات سخت و زیان آور هستند اما چون کارفرما ۴درصد حق بیمه اضافی را به پرداخت نمیکند امکان بازنشستگی آنها وجود ندارد.
---------------------
کارگران پیمانی رجا امروز تجمع کردند
گروهی ازکارگران معترض در تماس با ایلنا گفتند، در این تجمع که از ساعت ده صبح شروع شد، حدود دویست نفر از کارگران شرکت کردند.
به گفته این کارگران که بصورت پیمانکاری در بخش های مختلف فنی و خدماتی شرکت رجا مشغولکارند، نگرانی از تعدیل و اخراج احتمالی، دلیل اصلی برپایی این اجتماع صنفی بوده است.
یکی از این کارگران در توضیح این مسئله گفت: به تازگی با جابجا شدن پیمانکاران رجا صحبتهای در مورد تجیمع و تعدیل کارگرانی که به واسطه همین پیمانکاران در شرکت رجا مشغول کارند شنیده میشود.
وی افزود: این مسئله در کنار تاخیرهایی که همواره در بحث پرداخت مطالبات مزدی از سوی پیمانکاران رجا وجود دارد باعث تشدید نگرانی او و همکارانش شده است.
در همین رابطه «رامیز قلی نژاد» ، مدیر وابط عمومی شرکت راه آهن رجا در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن تایید خبر اعتراض کارگران تاکید کرد: کارگران معترض از طریق پیمانکار در مجموعه رجا مشغولکارند.
وی با تاکید بر این که به طور قطع شرکت رجا بر عملکرد شرکت های پیمانکاری نظارت می کند، گفت: مشکل اصلی کارگران با پیمانکاران است.
وی در تشریح مطلب افزود: برای مثال وقتی قرارداد یک شرکت پیمانکاری خاتمه می یابد، تضمینی برای برنده شده این شرکت در مناقصه بعدی نیست لذا شرکت جدیدی که وارد میشود ممکن است از پرسنل شرکت قبلی استفاده نکند که این مساله می تواند به نگرانی کارگران و تعدیل نیروها بیانجامد.
قلی زاده در پایان ضمن تایید مجدد نگرانی های کارگران گفت: به طور قطع از طریق مدیریت راه آهن، مطالبات کارگران را پیگیری خواهیم کرد.
---------------------
طلب مزدی کارگران «فرش پارس» تا شش ماه رسید
این منابع کارگری به ایلنا گفتهاند کارخانه فرش پارس که در زمینه تولید انواع موکت در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد حدود ۲۴۰کارگر رسمی قدیمی و۲۰۰ کارگر قرارداد موقت دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت میشود.
این کارگران با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران رسمی کارخانه شش ماه است، افزودند: کارگران قرار دادی کارخانه نیز برای مدت سه ماه است که مزد دریافت نکردهاند.
همچنین برپایه این اطلاعات در خصوص معوقات بیمهای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه فرش پارس گفته میشود: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است، به همین دلیل دفترچههای درمانی کارگران برای تمدید دچار اشکال است.
به گفته کارگران این کارخانه تاخیر در پرداخت حق بیمه کارگران مشکلاتی را برای کارگران مشمول قانون بازنشستگی زود هنگام بوجود آورده است بطوری که کارگرانی که دنبال استفاده از این شرایط قانونی بودند به مشکل برخورد کردند.
به گفته کارگران فرش پارس، بیتوجهای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها باعث شده است تا آنها در روز دهم آذر ماه تجمع اعتراضی را در محوطه کارخانه برپا کنند.
وی افزود: بعد از این تجمع کارفرما وعده پرداخت بخشی از مطالبات مزدی کارگران را داد که تاکنون عملیاتی نشده است.
---------------------
مرگ یک کارگر در اثر سقوط از ارتفاع
به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر ساختمانی در طبقه ششم یک مجتمع مسکونی در حال احداث، مشغول کار بود که از طبقه ششم به منفی یک سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
براساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، آتش نشانان بلافاصله پس از ایمن سازی محل حادثه با استفاده از برانکارد ویژه در حضور عوامل اورژانس این کارگر ۲۲ ساله را به سطح زمین انتقال و تحویل عوامل اورژانس دادند.
از قرار معلوم، متاسفانه بر اثر سقوط بر روی داربست های فلزی و آسیب دیدگی شدید، این کارگر بنا به اعلام عوامل اورژانس جان خود را از دست داده بود.
طلب مزدی کارگران «فرش پارس» تا شش ماه رسید
این منابع کارگری به ایلنا گفتهاند کارخانه فرش پارس که در زمینه تولید انواع موکت در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد حدود ۲۴۰کارگر رسمی قدیمی و۲۰۰ کارگر قرارداد موقت دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت میشود.
این کارگران با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران رسمی کارخانه شش ماه است، افزودند: کارگران قرار دادی کارخانه نیز برای مدت سه ماه است که مزد دریافت نکردهاند.
همچنین برپایه این اطلاعات در خصوص معوقات بیمهای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه فرش پارس گفته میشود: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است، به همین دلیل دفترچههای درمانی کارگران برای تمدید دچار اشکال است.
به گفته کارگران این کارخانه تاخیر در پرداخت حق بیمه کارگران مشکلاتی را برای کارگران مشمول قانون بازنشستگی زود هنگام بوجود آورده است بطوری که کارگرانی که دنبال استفاده از این شرایط قانونی بودند به مشکل برخورد کردند.
به گفته کارگران فرش پارس، بیتوجهای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها باعث شده است تا آنها در روز دهم آذر ماه تجمع اعتراضی را در محوطه کارخانه برپا کنند.
وی افزود: بعد از این تجمع کارفرما وعده پرداخت بخشی از مطالبات مزدی کارگران را داد که تاکنون عملیاتی نشده است.
---------------------
کارگران آردل دوباره تجمع کردند
یکی از تجمع کنندگان در گفتگو با ایلنا گفت: این تجمع در مقابل دفتر یکی از سهامداران کارخانه در خیابان مطهری تهران برگزار شد و علت آن اعتراض به عدم واریز ۴درصد حق بیمه توسط کارفرما بود.
وی گفت: نزدیک به ۳۴ نفر از کارگران کارخانهٔ اردل که دارای مشاغل سخت و زیان آور هستند در مرحلهٔ بازنشستگی قرار دارند اما به دلیل پرداخت نشدن ۴ درصد حق بیمهٔ ای که کارفرما ملزم به پرداخت آن است هنوز تکلیف آنها مشخص نیست.
به گفته کارگران در تجمع نخست (۱۴ شهریور ماه) قرار بود کارفرما علاوه بر معوقات مزدی وبیمهای، سهم ۴ درصدی در بازنشستگی پیش از موعد در قانون مشاغل سخت وزیان آور کارگران را به تامین اجتماعی پرداخت کنداما به این موضوع اعتنایی ندارد و در نتیجه کارگران ناچار شدندبرای دومین باز دست به تجمع بزنند.
این کارگران در توضیح ماجرا گفتند: از ابتدای سال جاری فعالیت تولیدی کارخانه متوقف شدو ۳۴ نفر از کارگران رسمی اردل مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور شده اند.
معترضان میگویند: حالا با گذشت بیش از ۷ ماه از تعطیلی کارخانه اردل قصد داریم تا بازنشسته شویم اما کارفرما در این فاصله راضی به پرداخت سهم ۴ درصدی خود به تامین اجتماعی نمیشود و در عمل مانع بازنشستگی کارگران با سابقه شده است.
کارگران اردل در ادامه سخنان خود میگویند در حال حاضرتنها بهانه کارفرما برای نگه داشتن ما ۳۴ کارگر در کارخانه فقط دادن خدمات پس از فروش به محصولاتی است که پیش از تعطیلی کارخانه به مشتریان تعهد داده است.
به گفته معترضین یکی دیگر از موضوعاتی که باعث شده که کارفرما زیر بار مالی پرداخت سهم ۴ درصدی کارگران برای بازنشستگی نرود افزایش سهم کارفرمایان در مشاغل سخت و زیانآوراست که از تاریخ ۱۴ مهر ماه سال ۹۳ از ۴ درصد به ۸ درصد افزایش یافت.
طبق اظهارات کارگران اردل با طولانی شدن موضوع بازنشستگیمان حتی به کارفرما پیشنهاد دادیم حاضر هستیم نیمی از سهم ۴ درصدی او را تقبل میکنیم اما کارفرما موافقت نکرد و در عمل از کارگران توقع دارد تا از دریافت سنوات پایان کار خودداری کنند.
---------------------
خواستههای کارگران سنگ آهن بافق محقق نشده است
منابع خبری ایلنا در شرکت سنگ آهن معدنی بافق میگویند: در حالی که آخرین جلسه شورای تامین استان یزد برای رسیدگی به وضعیت مطالبات کارگران این واحد معدنی در نهم شهریور ماه برگزار شده است اما هنوز از اجرای این مصوبات هیچ خبری نیست.
برپایه این اطلاعات در زمان برپایی اعتراضات صنفی سال گذشته یکی از خواستههای کارگران معدن بافق توقف واگذاری ۵. ۲۸ درصد سهام این شرکت به بخش خصوصی بود و انتقال حدود ۱۵ درصد این سهام به شهر بافق بود و از قرار معلوم با وجود آنکه در جلسه شورای تامین با این خواسته کارگران موافقت شده است اما هنوز اثری از اجرای آن به چشم نمی خورد.
همچنین در حالی که یکی دیگر از مصوبات شورای تامین استان یزد توقف لغو پیگیری قضایی ۱۱ نفر از کارگران معترض، این واحد معدنی بوده و در عین حال نیز مدیریت شرکت سنگ آهن بافق شکایت طرح شده علیه این کارگران را پس گرفته است اما به گفته منابع ایلنا تعدادی از این کارگران برای تاریخ بیست و ششم ماه جاری به دادگاه احضار شدهاند.
برپایه این اطلاعات حتی در آخرین جلسه پیگیری مطالبات کارگران بافق که در تاریخ بیست و یکم آذر، نماینده کارگران از فرماندار علت احضار مجدد کارگران را جویا شده که این پرسش در آن جلسه، بیپاسخ مانده است.
در این باره «یونس الستی»، ریاست هیات مدیره سنگ آهن مرکزی بافق در رابطه با برآورده نشدن مطالبات کارگران این شرکت به خبرنگار ایلنا گفت: پیگیری وضعیت۵. ۲۸ درصد همچنان ادامه دارد.
وی افزود: در جلساتی که در این رابطه با سازمان خصوصی سازی کشوربرگزار شده است، مدیریت سازمان اعلام کرد که تعیین تکلیف این سهام از حیطه سازمان خصوصی سازی خارج است و دولت باید در این مساله ورود کند.
الستی ادامه داد: در این خصوص هم اکنون وزیر دادگستری در حال بررسی مساله است و امیدواریم تا آخر سال جاری با پیگیریهای در دست اقدام، مصوبات شورای تامین استان اجرایی شود.
ریاست هیات مدیره سنگ آهن مرکزی بافق در رابطه با احضار مجدد کارگران علیرغم وعده هاو مصوبات قبلی مبنی بر لغو پیگیری قضایی گفت: شرکت سنگ آهن مرکزی بافق، شکایت خود را پس گرفته است ولی با این وجود، این کارگران ماه آینده به دادگاه احضار شده اند.
وی ادامه داد: مساله تداوم پیگیری قضایی کارگران نیز توسط هیات مدیره شرکت سنگ آهن در حال پیگیری است.
---------------------
کارگران قرارداد مستقیم پالایشگاه پارسیان امروز تجمع کردند
کارگران معترض در گفتگو با ایلنا از نامشخص بودن وضعیت شغلی خود خبر دادند و افزودند: این تجمع اعتراضی که حدود یکساعت به طول انجامید با حضور یکی از مسئولان پالایشگاه در جمع نیروهای معترض و دادن وعده رسیدگی به مشکلات کاگران قرارداد مستقیم پایان یافت.
کارگران معترض گفتند: این کارگران ۴سال پیش در راستای اجرای مصوبه دولت قبل از حالت پیمانکاری به قراردادی تبدیل وضعیت شدند اما از آن زمان تاکنون وضعیت پرداخت برخی از مزایای مزدی آنها بصورت نامعلوم باقیمانده است.
کارگران معترض افزودند: در حالی که قراردادهای کاری همگی آنها براساس مدریک تحصیلی کارشناسی و بالاتر و شرایطی بد آب و هوایی محل کارگاه تنظیم شده است، اما در مقابل مزایای مزدی آنها از کارگران دیگری که با مدراک تحصیلی پایینتر و زیر نظر پیمانکار در مشاغل خدماتی کار میکنند کمتر است.
شایان ذکر است شهرستان مهر در ۲۵ کیلومتری عسلویه قرار دارد و مانند عسلویه از هوای گرم و طاقت فرسایی برخوردار است کارکنان این پالایشگاه از کمترین مزایایی برخوردارند.
این کارگران که جمعا ۱۳۰ نفر هستند مدعیاند که پس از تغییر وضعیت در شرایطی بدتر از قبل قرار گرفتند و در شرایط کنونی نه از شرایط کارکنان قرار داد مستقیم و نه از مزایا و پاداش آخر سال کارگران خدماتی برخوردار نیستند.
کارگران افزودند: حدود ۲ سال است که درخصوص مشکلاتمان با مسئولین شهرستان و نماینده شهر در مجلس و فرماندار و مسئولین و مدیران پالایشگاه گرفته دیدارهایی داشتیم که هیچ نتیجهای در برنداشته است.
---------------------
بلاتکلیفی کارگران ابر صنعتی ایران پنج ساله شد
یکی از کارگران این کارخانه صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از سال ۹۰ فعالیت کارخانه ابر صنعتی متوقف شده و از آن زمان به بعد از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری شد.
وی بابیان اینکه در میان تعدیل شدگان تعدادی از کارگران دارای سابقه کاری بالایی بودند گفت: در حال حاضر علاوه بر معوقات مزدی که مربوط به سال ۹۰ میشود موضوع بازنشستگی و تعیین تکلیف کارگران بیکار شده از مشکلات اساسی است که عزم جدی برای رسیدگی به آن مشاهده نمیشود.
به گفتهٔ این کارگر در این پنج سال مدیران شرکت وعده رسیدگی به وضعیت بازنشستگی کارگران باسابقه را داده بودند و قرار بود تا در ازای پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی دستکم تعداد ۱۱ نفر ازکارگران باسابقه بازنشسته شوند که در عمل این اتفاق نیفتاده است.
به گفته وی، ظاهرا کارفرما مدعی است که منابع کافی برای تامین پرداخت معوقات مزدی وبیمهای کارگران ندارد و این در حالیست که به فاصله چند ماه بعد بعد از تعطیلی کارخانه تمامی فضای کارخانه توسط کارفرما تفکیک و به اشخاص مختلف اجاره داده شده است.
طبق ادعای وی، حتی در ۲۰ تیر ۹۱ کارفرما در شعبه ۱۰۲ کیفری شهرستان حاضر شد و به کارگران قول داد تا مبلغی از طلب کارگران را پرداخت کند و پس از این وعده تا تاریخ نهم اردیبهشت سال 94 کارگران هیچ خبری از کارفرما نداشتند.
به گفته وی پیش از این در اول مهر ۹۱ در اداره کار شهرستان البرز طی مذاکراتی توافق کرده بودزمینه بازنشستگی 11 نفر از کارگران بالای ۲۰ سال دارای مشاغل سخت و زیان آور را با هماهنگی بیمه فراهم کند که بازهم این اتفاق نیفتاد و در عمل کارگران تاریخ نهم اردیبهشت سال جاری (۹۴) از کارفرما هیچ اطلاعاتی در دست نداشتیم.
در ادامه این کارگر افزود: بعد ازتقریبا سه سال آخرین دیدار کارگران با کارفرما در اردیبهشت ماه سال جاری مجددا فراهم شد ومجدداوی وعده پرداخت مطالبات و تعیین تکلیف کارگران بازنشسته را داد و از کارگران وقت سه ماهه گرفت وبرای تضمین یک فقره سفته به مبلغ یک میلیارد تومان به سر رسید –نهم مرداد ماه سال ۹۴ برای پرداخت کلیه مطالبات کارگران داد اما این وعده نیز تا هم اکنون عملی نشده وهمه ما کارگران را با این وعدهها سرگرم کرده است و به هیچکدام از تعهداتش پایبند نیست.
اودر بخش دیگری از سخنان خود درباره مشکلاتی که به دنبال پرداخت نشدن حقوق وبیمه کارگران ایجاد شده، گفت: ما کارگران ابر صنعتی ایران در شرایط بسیار سختی زندگی میکنیم و پیش زن و بچه خود شرمندهایم و نمیدانیم چکار کنیم. در عین گرفتاری کاری، درآمدی نداریم، تامین اجتماعی دفترچههای ما را اعتبار نمیزند به همین دلیل از مسوولان میخواهیم تا فکری به حال ما و خانوادههایمان بکنند.
---------------------
کارگران تعدیل شده دارو سازی کوثر به کار خود بازگشتند
منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: کارفرمای داروسازی کوثر مدعی است تعدیلهای انجام شده در راستای «افزایش سرسام آور بهای مواد اولیه» صورت گرفته بود و بصورت مشخص حدود۲۰ روز بعد آن، تمامی ۶۰ کارگر مشغول کار خود شدند.
کارگران در خصوص وضعیت فعلی کارخانه گفتند:با وجود پرداخت به موقع دستمزد آنها آنچه که در حال حاضر باعث نگرانی آنان شده است افزایش سرسام آور بهای مواد اولیه تولید است که کارخانه را دچار مشکل کرده است.
کارگران در تشریح مشکلات کارخانه دارو سازی کوثر افزودند: مواد اولیه تولید شرکت دارو سازی کوثر که در زمینه تولید داروهای آنتی بیوتیک فعال است از شرکتی به نام «دانا» در تبریز به قیمت هرکیلو حدود ۹۰ هزار تومان تهیه میشد اما هم اکنون این کارخانه به اجبار ناچار است بعد از استفاده ازمواد اولیه وارداتی، برای ادامه تولید مواد اولیه خود را از یک شرکت تازه تاسیس در اطراف تهران به قیمت هر کیلو گرم ۲۰۰ هزار تومان خریداری کند که صرفه اقتصادی ندارد.
به ادعای کارگران دارو سازی کوثر این در حالی است که سازمان غذا و دارو به عنوان متولی کارخانههای دارو سازی باید اجازه هر گونه افزایش قیمت وصدور مجوزبرای تامین مواد اولیه تولید را بدهد.
---------------------
مرگ یک کارگر جوان در پی ریزش آوار
به گزارش ایلنا، ساعت ۱۵: ۱۵ روز گذشته، ریزش آوار در خیابان پاسداران تهران منجر به مرگ یک کارگر ۲۸ ساله ایرانی شد.
بر اساس اعلام سازمان آتش نشانی و مدیریت خدمات ایمنی شهرداری تهران، پس از حضور آتشنشانان در محل مشاهده شد که حادثه در یک ساختمان در حال ساخت رخ داده و در حالی که کارگران مشغول بتن ریزی برای سقف طبقه اول بودند ناگهان سقف این طبقه تخریب و یکی از کارگران در زیر آوار محبوس شده است.
بر اساس این گزارش، مدتی بعد عوامل آتش نشانی فرد محبوس را از زیر آوار خارج کرده و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند که پس از بررسی علائم حیاتی مشخص شد این فرد جان خود را از دست داده است.