افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (دی


خبرگزاری کار ایران                                                                                          پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۹ ژانویه ۲۰۱٧

تعداد زیادی آتش نشان زیر آوار ماندند

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان آتش‌سوزی صبح امروز در ساختمان پلاسکو، آتش‌نشان‌هایی که برای عملیات امداد و نجات به محل اعزام شدند، زیر آوار ماندند. از قرار معلوم در جریان فروریختن ساختمان،  حدود 40 آتش نشان زیر آوار مانده‌اند؛ همچنان تلاش برای نجات مصدومین ادامه دارد.

حدود 30 آتش‌نشان زیر آوار مانده‌اند/ عملیات امداد و نجات به کندی پیش می‌رود

یک فعال صنفی آتش نشانان حاضر در محل حادثه، در تماس با ایلنا از مدفون شدن حدود 30 آتش نشان در حادثه آتش سوزی پلاسکو خبر داد.
وی با بیان این که تعداد آتش‌نشان‌هایی که جان خود را در این حادثه از دست دادند، مشخص نیست؛ گفت: عملیات امداد به دلیل حجم بالای آوار و خرابی، به کندی پیش می رود و ممکن است ساعتها و حتی روزها طول بکشد.
این فعال صنفی آتش‌نشانان که در محل حضور دارد گفت: در حال حاضر لودرها مشغول خاکبرداری هستند؛ تیم امداد و نجات نگران سلامتی آتش نشانان هستند و  امیدواریم همکاران ما سالم از این مهلکه بیرون بیایند.

ماموران آتش نشانی می‌گویند آوار سنگین است / همکاران آتش نشانمان پیامک دادند زنده‌ایم

میدان فردوسی از تاکسی پیاده می‌شویم . خیابان رو به پایین بسته است ماشین‌ها نمی‌توانند جلوتر برود. پیاده جلو می‌رویم. ازدحام مردم زیاد است ، وسط خیابان مملو از آمبولانس و ماشین‌های آتش نشانی است. یک موتور سوار از راننده یک ماشین آتش نشانی با عجله می‌پرسد خداوکیلی ماموران زنده ماندند یا نه آتش نشان جواب می‌دهد غافلگیر شدیم واقعا نمی‌دانیم نمی‌دانم. جلوتر می‌رویم که یک مرد با شتاب می‌گذرد می‌گوید رئیس شعبه بانک تجارت نزدیک پلاسکو هستم. نگران است و می‌خواهد مطمئن باشد اتفاقی برای دفترش نیافتاده باشد. هوای خیابان فردوسی پر از دود و غبار آتش است. چشم‌ها را می‌زند . جلوتر کمه می‌رویم ازدحام بیشتر می‌شود. ابتدای کوچه »صبح امروز« به بعد بسته است ماموران اجازه نمی‌دهند کسی جلوتر برود. حتی به کسبه محلی هم اجازه نمی‌دهند جلوتر بروند. یکی می‌خواهد کرکره مغازه‌اش را پایین بکشد دیگری نگران دوستانش است که مغازه‌دار هستند اما هیچ کس اجازه جلو رفتن ندارد، حتی ما با کارت خبرنگاری . با ماموران آتش نشانی تماس می‌گیریم چند تن از فعالین صنفی آتش نشانی امروز در حال امداد و نجات هستند به محل می‌آیند تا ما را با خود ببرند ولی باز هم مانع می‌شوند یکی از آتش نشان‌ها می‌گوید بیش از 20 نفر از همکارانمان زیر آوارند چند تاشان از همانجا پیامک دادند که زنده‌ایم و بیایید نجاتمان دهید نمی‌دانید چقدر سخت است خواندن پیامکی که از زیر آوار آمده . چند نفر نزدیک می‌آیند که می‌خواهند ما را که کمی جلوتر رفته‌ایم از محل دور کنند. یک مامور نیروی انتظامی می‌گوید نجات این آدم‌ها مهمتر است ، بروید مزاحم نشوید. در حال برگشتیم یک آتش نشان با صدای بلند می‌گوید باهم در تماسیم اینجا هنوز خیلی کار دارد چند روزی حداقل طول می‌کشد خدا به خیر بگذراند برای همکارانمان دعا کنید....

گزارش : نسرین هزاره مقدم- پیام عابدی

برای نجات همکارانمان حاضریم به تهران بیاییم

فضل الله رشیدی مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری خرم آباد  در تماس با خبرنگار ایلنا از اعلام آمادگی  صد درصدی جهت اعزام نیرو برای  کمک رسانی به  همکاران آتش نشان تهرانی خبر داد.
وی گفت:  بسیار متاسف ومتاثر شدم وقتی لحظه فروریختن ساختمان بروی همکاران آتش نشانی تهران را در ساختمان پلاسکو مشاهده کردم.  من و دیگر همکارانم آمادگی خود را  جهت کمک رسانی به آسیب دیدگان این حادثه دلخراش اعلام می کنیم .  رشیدی در پایان گفت: از خداوند متعال آرزوی سلامتی آتش نشانان گرفتار در آوار و همچنین بهبودی  مصدومین این سانحه دلخراش را داریم .

------------------------

مرگ دو کودک کار در آتش‌سوزی انبار ضایعات/ فعالان حقوق کودک می‌گویند اعتراض خواهیم کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، یک  اتفاق ناگوار این روزها خبرساز شده است؛ خبری که ساده نیست و نمی‌توان به سادگی از کنارش گذشت. دو کودک زباله گرد در لهیب آتش در یک انبار ضایعات در شرق تهران  می‌سوزند و جان خود را از دست می‌دهند.
دو کودک کار 7 و 8 ساله افغانستانی در جریان آتش‌سوزی  در انبار ضایعات در یک فضای بسته محبوس می شوند و کسی به دادشان نمی‌رسد؛ پدر این دو کودک درگیر اعتیاد است، بارها اقدام به ترک کرده اما در این تلاش ها برای بهبودی، موفق نبوده؛ روز حادثه او نیز که مشغول رتق و فتق کیسه های ضایعات است،  سعی می کند کودکانش را نجات دهد، اما نمی‌تواند...
حالا چند روز از این حادثه گذشته، فعالان حقوق کودک می‌گویند این حادثه پذیرفتنی نیست، اعتراض خواهیم کرد. می گویند شنبه 2 بهمن به وزارت کار می‌رویم و اعتراض می کنیم؛ می گویند آنچه رخ داده، نباید اتفاق می افتاد؛
براساس قانون کار و کنوانسیون جهانی حقوق کودک، کار کودکان ممنوع است، اعتراض فعالان حقوق کودک به این است که  علیرغم این ممنوعیت‌های قانونی، نرخ کار کودکان در سال‌های گذشته رو به افزایش گذاشته و کودکانی که در معرض همه نوع آسیب، کمک خرج خانواده ها می‌شوند، از چتر حمایت مسئولان محرومند.

------------------------

عدم پرداخت معوقات کارگران پیمانکاری رجاء/ کارگران نگران روزهای پایانی سال هستند

به گزارش خبرنگار ایلنا، دستمزد آذر ماه و دی ماه  بیش از پانصد کارگر پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء هنوز پرداخت نشده است.
این کارگران که بارها به مقامات مسئول در شرکت رجاء مراجعه کرده اند، می‌گویند: شرکت رجاء می گوید به طور منظم با شرکت های پیمانکاری تسویه حساب می کند و مسئولیت عدم پرداخت معوقات، بر عهده خود شرکت های پیمانکاری است. از آن طرف، پیمانکاران می‌گویند نقدینگی نداریم.
در حال حاضر، کارگران فنی، برق و موتوریست رجاء که در شرکت ها پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، نگران روزهای پایانی سال هستند و می‌گویند: اگر اوضاع بر همین منوال پیش برود، احتمالا پرداخت بخشی از مطالبات مزدی سال جاری، به سال بعد واگذار می‌شود و این مساله برای کارگران پیمانکاری، نگران‌کننده است.

------------------------

تعدیل گسترده کارگران در پالایشگاه هرمزگان

کارگران پالایشگاه هرمزگان واقع در شهر بندرعباس، در تماس با ایلنا از تعدیل چند صد نفر از همکاران خود خبر دادند. به گفته این کارگران در اوایل ماه جاری با تعداد زیادی از کارگران این پالایشگاه تسویه حساب انجام شده‌است. کارگران، تعداد تعدیلی‌ها را چند صد نفر عنوان می‌کنند.
یکی از کارگران این پالایشگاه که خودش سرپرست تعدادی از کارگران پیمانکاری این واحد را بر عهده دارد، می‌گوید: در پالایشگاه هرمزگان حدود هزار کارگر پیمانکاری مشغول به کار هستند که در اقدامی عجیب، با حدود نیمی از آنها تسویه حساب شده است.
این کارگر، با بیان این که چند روز قبل از این تعدیل، کارگران پالایشگاه در اعتراض به معوقات مزدی، تجمعات اعتراضی برگزار کردند، این تعدیل ها را با تجمعات اعتراضی بی ارتباط نمی داند و می‌گوید: گرچه پس از تجمعات کارگران، بخشی از معوقات پرداخت شد، اما احتمال دارد کارگران به دلیل حضور در این تجمعات تعدیل شده بودند.
یکی از کارگرانی که قراردادش تمدید نشده و با وجود ادامه کار پروژه محل فعالیتش، بیکار شده می گوید: ما کارگران تعدیلی نگران هستیم که ممکن است طبق اتفاقی که بارها قبل از این در پروژه های نفتی برای کارگران تعدیلی رخ داده، در لیست سیاه قرار بگیریم و هیچ پیمانکاری در سال آینده  با ما قرارداد منعقد نکند.

------------------------

گاز منواکسیدکربن در فریدون‌کنار جان یک کارگر را گرفت

به گزارش ایلنا، این حادثه که برای 2 جوان کارگر اتفاق افتاد به‌دلیل استفاده از گاز پیک نیک در یک کارگاه بلوک‌زنی رخ داده است.
به گفته سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران، این 2 جوان که برایگرم کردن فضای داخلی استراحت‌گاه خود از گاز پیک‌نیک استفاده کردند که در اثر استنشاق گاز منواکسید کربن دچار مسمومیت شدید شدند. 
ذکریا اشک‌پور افزود: در این حادثه که در خیابان ولیعصر 25 شهر فریدون‌کنار اتفاق افتاد این کارگر 30 ساله جان باخت و دیگری که 25 سال دارد دچار مسمومیت شدید شد. وی افزود: در این حادثه پایگاه‌های اورژانس فریدون‌کنار و شیرمحله به محل اعزام شدند که اقدامات احیاء برای جوان 30 ساله موثر نبود و جوان 25 ساله پس از انجام اقدامات درمانی به بیمارستان امام‌خمینی فریدون‌کنار منتقل شد.

------------------------

وضعیت جسمی دو کارگر مصدوم میدان نرگسی رضایت بخش شد

 به گزارش منابع کارگری ایلنا در منطقه وحدتیه در استان بوشهر، وضعیت جسمی دو تن از حادثه دیدگان حادثه صبح امروز تاسیسات بهره برداری میدان نفتی نرگسی که به بیمارستان شهید گنجی برازجان منتقل شده بودند رضایت بخش است. 
بنا بر این گزارش، این حادثه در ساعت 8:30 صبح امروز (چهارشنبه، 29 دی‎ماه)رخ داده است.
از قرار معلوم این حادثه زمانی اتفاق می‌افتد که میان فعالیت پیمانکار عملیات اورهال تاسیسات بهره برداری میدان نفتی نرگسی با واحد ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) هماهنگی لازم صورت نگرفته است و در نتیجه درب مخزن ذخیره سازی نفت بدون انجام کامل عملیات رسوب زدایی به روی کارگران گشوده می‌شود و در نتیجه به دلیل نشت گاز H2S پنج تن از کارگران پیمانکار دچار گاز گرفتگی شدند.
مصدومان حادثه گاز گرفتگی در میدان نرگسی بلافاصله برای اقدام‎های درمانی و معالجه به بیمارستان وحدتیه منتقل می‌شوند، اما متاسفانه در طول مسیر سه تن از کارکنان شرکت پیمانکار تعمیرات تاسیسات بهره برداری میدان نفتی نرگسی فوت شدند.

------------------------

حادثه‌ در شرکت حفاری نفت نرگسی جان سه کارگر را گرفت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، بامداد امروز شماری از کارمندان تعمیرات شرکت نفت گچساران که برای تمیز کردن و تعمیر بخش هایی از لوله ها و تاسیسات چاه نرگسی  وارد این تأسیسات شده بودند، دچار گازگرفتگی و خفگی شدند.
بر همین اساس،  در این حادثه 3 تن از آنان فوت کرد و چندین نفر نیز به بیمارستان اعزام شدند.  این حوزه نفتی یکی از حوزه های نفت گاز کچساران می باشد.
اخبار تکمیلی ارسال خواهد شد.

------------------------

ریزش آوار در مشهد منجر به مصدومیت دوکارگر شد

به گزارش اخباردریافتی ایلنا، حوالی ساعت 10 صبح امروز چهارشنبه (29 دی ماه)، ریزش آوار در یک ساختمان در حال ساخت در خیابان فدائیان اسلام مشهد منجر به مصدومیت دو کارگر ساختمانی  شد.
بر اساس گزارش سرپرست ایستگاه دوم سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر مشهد، پس از حضور آتش‌نشانان در محل مشاهده شد بر اثر ریزش  دیواره محل گودبر داری شده یک کارگر 40 ساله تا کمر زیر  آوار مدفون ودیگری با برخورد نخالهای دیواره  بر روی سرش مصدوم شده اند.
بر اساس این گزارش، مدتی بعد عوامل آتش نشانی فرد محبوس را از زیر آوار خارج کرده و به همراه کارگر مصدوم به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند .

------------------------

پرداخت یک ماه مطالبات مزدی در ستاره خلیج فارس/ کارگران منتظر دریافت دستمزد مهرماه هستند

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته هفته جاری یک ماه از مطالبات مزدی هزار کارگر پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس پرداخت شد. این کارگران که دستمزد شهریورماه خود را دریافت کرده اند، با احتساب این ماه، چهار ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
یکی از کارگران پیمانکاری این پالایشگاه گه چندین سال است به صورت قراردادی در این پالایشگاه مشغول به کار است؛ می‌گوید: پرداخت یک ماه از مطالبات، آنهم با این همه تاخیر، کارگران را راضی نکرده است.
او می‌گوید: وعده دادند در روزهای ابتدای هفته بعد، دستمزد مهرماه را هم پرداخت کنند و ما کارگران منتظر تحقق این وعده هستیم.
این کارگر می‌گوید: معمولا در ماههای پایانی هر سال نگرانی کارگران پیمانکاری هم از بابت تمدید قرارداد در سال بعد و هم از بابت دستمزدهای معوقه افزایش پیدا می‌کند؛ چرا که معمولا بخشی از دستمزد هر سال را در سال بعد تسویه می کنند و این خودش مشکلی است که تبدیل به یک عرف و عادت شده‌است.

------------------------

خودسوزی نانوای اردبیلی در هاله ای از ابهام

به گزارش خبرنگار ایلنا، اوایل هفته جاری یک نانوای اردبیلی مقابل اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل، اقدام به خودسوزی کرد. این نانوا پس از خودسوزی که منجر به سوختگی 60 درصدی شد به یکی از بیمارستانه‌های تبریز منتقل شد.
شنیده‌ها حاکی از این است که فرد مورد نظرکه احمد ارشدی نام داشته است، در بیمارستان فوت کرده است.
علت اصلی وقوع این خودسوزی مشخص نیست. منابع خبری ایلنا می‌گویند به یکی از بانک های خصوصی مقروض بوده است و به دلیل این بدهی و همچنین بدهی جداگانه دیگری که به اداره غله داشته است، نتوانسته آرد مورد نیاز خود را تحویل بگیرد.
 او بارها به اداره صنعت و معدن اردبیل مراجعه می‌کند اما خبری از تحویل آرد نمی شود؛ تا این که یک روز خودش را در روز روشن، مقابل چشم مردم و کارمندان اداره صنعت و معدن اردبیل به آتش می‌کشد.
در همین رابطه، چند نوبت با اداره صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل تماس برقرار شد اما مسئولان این سازمان از ارائه توضیحات  به خبرنگار ایلنا خودداری کردند.

------------------------

مطالبات 4 ماهه کارگران ارگ قدیم بم یکجا پرداخت شد

به گزارش ایلنا،در پی تجمع  پنج روزه کارگران  پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم که از روز `پانزدهم تا بیستم آذر ماه مقابل ساختمان پایگاه  ارگ بم انجام شد یک منبع کارگری در ارگ بم اعلام کرد: حدود دو هفته پیش  پایگاه میراث فرهنگی  ارگ قدیم بم همه مطالبات 4 ماهه 118 کارگر پروژه مرمت را  یکجاپرداخت کرد.
پیشتر اعلام شده بود که پرداخت  نشدن دستمزد وبیمه کارگران پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم  به دلیل « کمبود منابع مالی» بوده است.
منابع ایلنا با تاکید بر اینکه در حال حاضر کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم به  شیوه محاسبه حق عیدی  خود انتقاد دارند، اظهارداشت: قرارداد کار کارگران شاغل در پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم بر مبنای قانون کار منعقد شده است، بنابراین نباید مانند کارمندان عیدی بگیرند.
بر این اساس از حدود  دو سال پیش تاکنون پایگاه ارگ قدیم بم عیدی کارگران  پروژه نجات بخشی ارگ قدیم را  به شیوه کارمندان دولتی محاسبه می می کند و این در حالی است که  این کارگران دولتی از «مزایای کارمندی» بی‌بهره‌اند.

------------------------

بازگشت آرامش با بازگرداندن لایحه اصلاح قانون کار/ امیدوارم با پیوستن به مقاوله نامه 144، تشکل های مستقل پا بگیرند

بهرام حسنی نژاد، فعال کارگری در گفتگو با ایلنا با اشاره به نتیجه جلسه عصر روز گذشته مبنی بر نگارش نامه‌ای از جانب دولت به کمیسیون اجتماعی مجلس برای بازگرداندن لایحه اصلاح قانون کار گفت: امیدوارم با این تصمیم صحیح، بحران فکری کارگران برطرف شود و ثبات و آرامش به خانواده کارگران که بازوان تولید و سازندگی هستند، بازگردد.
وی افزود: این لایحه، چیزی جز  یک اقدام یک جانبه علیه کارگران نبود و بازگرداندن آن می تواند به ایجاد فضای مسالمت آمیز میان کارگران و دولت کمک کند. دبیر سابق انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو با بیان این که صیانت از دستاوردهای تاریخی کارگران، بر عهده دولت هاست؛ افزود: تصمیم برای بازگرداندن لایحه اصلاح قانون کار، بدون تردید یک تصمیم صحیح و عاقلانه است؛ چرا که قانون کار فقط محدود به کارگران نیست، بلکه بخش عظیمی از جامعه از جمله، معلمان، پرستاران و خانواده های دستمزدبگیران، متاثر از این سند قانونی هستند؛ لذا نمی توان به همین راحتی آن را تغییر داد یا از حیز انتفاع ساقط کرد.
حسنی نژاد در ادامه به موضوع پیوستن ایران به مقاوله نامه 144 سازمان جهانی کار اشاره کرد و گفت: پیش شرط مقاوله نامه 144، مقاوله نامه های 98 و 87 است و امیدوارم پذیرش 144، منجر شود که دولت دو مقاوله نامه بنیادین 98 و 87 را هم به رسمیت بشناسد.
وی در پایان تصریح کرد: یکی از مطالبات کارگران این است که براساس مقاوله‌نامه های بنیادین سازمان جهانی کار، تشکل های مستقل صنفی، آزادانه و  بدون اعمال محدودیت، پا بگیرند و امیدواریم پذیرش مقاوله نامه 144 راه رسیدن به این مطالبه تاریخی را هموار کند.

------------------------

واهمه کلاه زردها از خصوصی سازی/ تفکر وزارت نیرو مخالف قشر زحمت‌کش اپراتور است

به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای اپراتورهای پست های فشار قوی برق با صدور بیانیه ای نسبت به زمزمه‌های خصوصی سازی در وزارت نیرو انتقاد کردند.
در این بیانیه آمده است: علیرغم دستاوردهای بزرگی از جمله اضافه شدن بند ۶۱ بودجه در سال جاری و همچنین ماده ۱۳ بند (د ) قانون برنامه ششم توسعه که مجلس دهم، وزارت نیرو را به نمایندگی از دولت مکلف به اجرای طرح یکسان سازی حقوق و مزایای اپراتورهای کار معین پست های فشار قوی برق با سایر نیروهای پیمانی و رسمی نموده است، متاسفانه مسئولین کلان وزارت نیرو از ابتدای امر هیچ گاه درصدد رفع مشکلات حقوقی این قشر خودم و مظلوم در عرصه زیر بنایی اقتصادی کشور یعنی اپراتورهای کار معین پست های فشار قوی برق کشور نبوده و نخواهند بود و همه وقت طی ادوار گذشته با مطرح کردن طرح های مختلف که همه این طرح ها مغایرت آشکار و صریح با سیاست های کلان نظام است، اسباب نگرانی اپراتورها را فراهم آورده اند.
در ادامه این بیانیه می خوانیم: متاسفانه طی روزهای گذشته شایعاتی که نزدیک به واقعیت هستند به گوش میرسد که مقرر پست های فوق توزیع انتقال نیروی برق به شرکت های خصوصی توزیع واگذار گردد و این مسئله نقض صریح اصل ۴۴ قانون اساسی است؛ این مسئله در اتاق های فکر مسئولین وزارت نیرو کلید خورده که مخالف قشر زحمتکش اپراتورهای کار معین هستند.
در پایان این بیانیه، این فعالان کارگری ابراز امیدواری کرده اند که نقشه هایی که وزارت نیرو و سازمان مدیریت برای اپراتورهای پست های فشار قوی برق در سر دارند، با درایت نمایندگان خانه ملت نقش بر آب شود.

------------------------

مرگ کارگر 17 ساله براثر سقوط در چاه

به گزارش ایلنا، روز گذشته (بیست و هشتم دی ماه)، سقوط کارگر 17 ساله به عمق 8 متری چاه منجر به مرگ وی شد. این حادثه حوالی ساعت 15 روز گذشته در  خیابان جهاد اکبر، خیابان شاملو رخ داد.
از قرار معلوم، در طبقه منفی یک ساختمان 4 طبقه در حال ساخت، کارگران مشغول حفر چاه بودند که به یکباره یک کارگر17 ساله به عمق 8 متری چاه سقوط و زیر آوار مدفون می شود.

------------------------

مصدومیت یک کارگر شهرداری زنجان براثر برخورد با خودرو

به گزارش ایلنا، یک کارگر شهرداری زنجان براثر برخورد خودرو، مصدوم و راهی بیمارستان شد.
از قرار معلوم، این کارگر 52 ساله شهرداری زنجان صبح هنگام، حین انجام وظیفه بر اثر برخورد یک دستگاه خودرو سواری پژو مصدوم شد و از سوی عوامل اورژانس به بیمارستان آیت الله موسوی زنجان انتقال یافت.
این حادثه منجر به جرح حوالی ساعت هفت صبح امروز (چهارشنبه 29 دی ماه) درمقابل جهاد دانشگاهی واقع در کمربندی شمالی شهر زنجان اتفاق افتاد.
به گفته یکی از کارگران شهرداری زنجان، هنگام سپیده دم که هوا هنوز روشن نیست مشغول رفت و روب خیابانها می شویم و این نیز با خطراتی همراه است و متاسفانه برخی رانندگان حین رانندگی به نقطه مقابل خود توجه کافی ندارند و با بی احتیاطی و سهل انگاری خود جان کارگران شهرداری و همچنین عابران را تهدید می کنند.

------------------------

تلاش پیمانکاران عسلویه برای شناسایی کارگران درحال تحصیل/کارگران از محدودیت‌های احتمالی نگرانند

منابع خبری ایلنا در منطقه عسلویه افزودند: به تازگی پیمانکاران حاضر در این منطقه عملیاتی درصدد شناسایی نیروهای انسانی برآمده‌اند که همزمان با فعالیت شغلی خود به ادامه تحصیل مشغولند.
برپایه این اطلاعات ظاهرا این اقدام ابتدا از سوی شرکت مپنا که هم اکنون یکی از پیمانکاران حاضر در پروژه‌های منطقه ویژه عسلویه محسوب می‌شود آغاز شده و در ادامه سایر شرکت های پیمانکاری نیز درصدد شناسایی کارکنانی برآمده‌اند که هم اکنون به ادامه تحصیل در مقاطع مختلف مشغولند.
برهمین اساس در اطلاعیه که برای نخستین بار در خصوص شناسایی کارکنان شاغل در منطقه عسلویه صادر شده، از تمامی کارکنان شرکتی و پیمانکاری که در مقاطع کاردانی- کارشناسی- کارشناسی ارشد یا دکتری به هرصورت (روزانه، شبانه، پیام نور، نیمه حضوری، مجازی و...) مشغول به ادامه تحصیل هستند، خواسته شده است تا تاریخ 18 دیماه فرم اداری مربوطه را تکمیل کنند.
در ادامه این اطلاعیه خطاب به کارکنان مشغول به ادامه تحصیل آمده است که عدم تکمیل و ارسال فرم مورد نظر از یکسو تخلف محسوب شده و از سوی دیگر ممکن است در سنوات آتی برای دسترسی کارکنان مورد نظر به مزایای شغلی ناشی از ادامه تحصیل محرومیت‌هایی را فراهم کند.
منابع ایلنا می‌گویند: اگرچه مهلت زمانی تعیین شده در اطلاعیه مورد نظر به سرآمده است اما از آنجایی که سایر پیمانکاران حاضر در منطقه عسلویه نیز به تبعیت از این اطلاعیه، دستور العمل‌های مشابهی را برای شناسایی کارکنان شاغل خود صادر کرده‌اند، در حال حاضر موجی از نگرانی در میان کارگران شاغل در این منطقه ایجاد شده است.
در توضیح این نگرانی گفته می‌شود: هرچند کارفرمایان می‌توانند مدعی باشند که برای سازماندهی منابع انسانی می‌بابیست از وضعیت تحصیلی کارکنان خود مطلع باشند اما در عمل چون همواره مدیریت شرکت‌ها در مواجه با مسائل مربوط به نیروی انسانی رویکردی دست بالا را اتخاذ کرده‌اند؛ ممکن است شناسایی کارکنان مشغول به تحصیل در آینده به ایجاد محدودیت‌هایی برای عموم کارکنان منجر شود.
به ادعای منابع ایلنا با وجود شرایط سخت کار در منطقه ویژه عسلویه، بخش قابل توجهی از کارکنان شاغل در این منطقه با انگیزه دست یافتن به زندگی بهتر یا مشغول تحصیل هستند یا قصد انجام این کار را دارند و برای همین نگرانند که مبادا اصرارهای کارفرمایان به شناسایی نیروهای انسانی درحال تحصیل به زیان آنها تمام شود.

------------------------

مشکلات کارگران ماشین سازی اراک همچنان ادامه دارد

به گزارش منابع کارگری ایلنا از اراک، معوقات مزدی کارکنان پیمانکاری شرکت ماشین سازی اراک از سه ماه گذشته تاکنون ادامه دارد.  
بیش از 60 تن از این کارگران که به صورت پیمانکاری در سمت‌های شغلی همچون متخصص جوشکار صنعتی فلزسنگین و دیگ های بخار مشغول کارند، از مهرماه سال جاری تاکنون هیچگونه مزدی دریافت نکرده اند و بنا به اظهارات آنان کارفرما حتی از پرداخت مساعده طفره رفته است. 
جدا از این مسئله گویا این کارگران در خصوص نحوه تنظیم لیست‌های ماهیانه بیمه مشکلاتی دارند و مدعی هستند در لیست‌های مذکور از آنها به عنوان «کارگر ساده» نامبرده می‌شود.
به گفته کارگران در طی این چند سالی که در این شرکت  پیمانکاری مشغول کار هستند حتی یکبار هم مسئولان اداره کار به این کارگاه ها سرکشی نکرده است تا بیمه و شرایط کاری کارگران را کنترل کند. 
این در حالی است که پیشتر معاونت نیروی انسانی ماشین سازی اراک، در پاسخ به وضعیت کارگران اظهار داشت: «به دلیل مدیریت کنترل عملکرد بخش پیمانکاران به خوبی رصد شده و قصوری در این زمینه مشاهده نشده است».
به گفته رضایی تمامی کارگران زیر مجموعه پیمانکاری ما دارای قراردادهای کاری بوده و تکایف خودشان مشخص است، تمامی کارگران بیمه شده و از مزایایی چون، بن، حق مسکن، ناهار، هزینه رفت و آمد برخوردار هستند، چیزی که کارگران از اساس آن را نادرست می شمارند. 
از سوی دیگر اما نمایندگان کارگران در شورای اسلامی کار این کارخانه علاوه بر تأکید ادامه مشکلات کارگران پیمانی، دلیل این وضعیت این مشکل را مدیریت نادرست و مشکلات پیش آمده برای صندوق ذخیره فرهنگیان یاد می کنند.

------------------------

تجمع کارگران شرکت مخازن نفتی «تهران جنوب» در بوشهر

به گزارش منابع کارگری ایلنا، کارگران شرکت مخازن نفتی «تهران جنوب» در شهرستان دیلم از توابع بوشهر دست به تجمع اعتراضی زدند.
بر همین اساس، حدود ۵ ماه است که کارگران معوقات مزدی خود را دریافت نکرده اند.
از قرار معلوم، کارگران به دنبال بی توجهی به خواسته خود مبنی بر پرداخت معوقاتشان در مقابل در ورودی این شرکت تجمع اعتراض‌آمیز برگزار کردند. 

------------------------

آسیب‌دیدگی 3 کارگر در آتش‌سوزی بزرگ شهرک شکوهیه قم

مهدی فراهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا ، با اشاره به انتشار خبر آتش‌سوزی یکی از کارخانه‌های شهرک صنعتی شکوهیه قم اظهار داشت: هنوز آتش سوزی به صورت کامل برطرف نشده و تلاش برای خاموش کردن آن ادامه دارد.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص تعداد کارگران آسیب دیده در این سانحه گفت: آخرین آماری که همکاران به بنده اطلاع داده‌اند آسیب دیدگی 3 کارگر بوده که یکی از آنها به صورت سرپایی مداوا و دو نفر دیگر به علت شدت جراحات وارده به بیمارستان منتقل شدند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان قم اضافه کرد : در حال حاضر در مسیر شهرک شکوهی هستم تا از نزدیک در جریان امور قرار بگیرم و امیدواریم تعداد آسیب دیدگان بیش از این سه نفر نباشد.
همچنین سیار فرماندار و اروجی مدیر کل مدیریت بحران استان هم اکنون در محل آتش سوزی حضور دارند.
بر اساس تازه ترین اخباره رسیده آتش سوزی در کنترل نیروهای آتش نشانی است اما هنوز مهار نشده است. ظاهرا کمبود مواد لازم برای مهار کامل آتش مورد نیاز است. طبق شنیده ها قرار است یک بالگرد از تهران برای خاموش کردن کامل آتش سوزی به منطقه اعزام شود.

------------------------

تجمع کارگران کشت و صنعت مقابل فرمانداری مهاباد

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز همزمان با سفر استاندار آذربایجان غربی به مهاباد، جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد، مقابل فرمانداری مهاباد جمع شدند. کارگران می گویند:  از ساعت نه صبح تا حدود ساعت 14 مقابل فرمانداری ایستادیم اما نه استاندار آذربایجان غربی و نه فرماندار مهاباد، با وجود این که در ساختمان فرمانداری حضور داشتند،  حاضر نشدند با ما صحبت کنند.
این کارگران با انتقاد از عدم پاسخگویی مسئولان استان می گویند: 16 ماه دستمزد طلبکاریم؛ بیش از چهل روز مقابل درب مجتمع در برف و سرما تجمع کردیم، ولی کسی پاسخگو نشد؛ حالا هم که استاندار به این شهر آمده حاضر نیست پای درددل ما بنشیند و حداقل به مشکلاتمان گوش بسپارد.
از قرار معلوم حدود چهل نفر از کارگران مجتمع کشت و صنعت، به نمایندگی همکارانشان در تجمع امروز شرکت داشته اند.  

------------------------

قطع دست راننده 50 ساله در کوهپایه اصفهان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا مدیر حوادث و فوریت های پزشکی استان اصفهان با تایید این خبر به رسانه ها گفته است؛پس از این حادثه ماموران اورژانس 115  شهرستان کوهپایه در شرق استان اصفهان خود را به محل حادثه می‌رسانند و متوجه می‌شوند که دو دست یک راننده از محل ساعد قطع شده است.
غفور راستین در خصوص امداد رسانی به این کارگر مجروح گفته است: امدادگران‌ بلافاصله پس از اقدامات اولیه درمانی وی را  از  محل حادثه  به بیمارستان الزهرا منتقل کردند.
به گفته وی  با توجه به اینکه  دودست این فرد قطع شده بود مجبور بودیم او در حداقل زمان ممکن به بیمارستان منتقل کنیم .

------------------------

دست کارگر خرمدره‌ای حین کار قطع شد

به گزارش ایلنا،  صبح امروز، یک کارگر 45 ساله  در خرم‌دره استان زنجان،  که در یکی از شرکت‌های شهرستان خرم‌دره مشغول کار بود، در حین کار با سم‌پاش وصل شده به تراکتور دچار حادثه شد که طی این حادثه دست چپ این کارگر از ناحیه مچ قطع شد.
از قرار معلوم، کارگر مصدوم ابتدای کار به بیمارستان امداد ابهر منتقل شد که پس از آن، برای معالجات بیشتر، توسط هلیکوپتر امداد به بیمارستان زنجان انتقال پیدا کرد.

------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران فولاد وچدن ادامه دارد

منابع خبری ایلنا در کارخانه فولاد وچدن درود گزارش داده‌اند حدود 108 کارگر رسمی و قراردادی این کارخانه به  دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» عنوان می‌‌شود؛ با احتساب عیدی سا 94 بیش از ده ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران در تشریح جزئیات این خبر گفت: نزدیک به 108 نفر هستیم که از سه سال پیش با جابجایی مدیریت کارخانه با مشکلاتی مواجه شده‌ایم.
به گفته وی در مقابل این طلب مزدی او و همکارانش از کارفرما هر دو ماه یکبار به صورت علی الحساب مبالغی در حدود 200 تا 300هزار تومان دریافت کرده اند.
به ادعای این کارگر واحد تولیدی  فولاد چدن  که در استان لرستان فعالیت دارد طی سه سال گذشته این واحد از تولید وفروش خوبی برخوردار نیست.
اودر ادامه با ذکر مثالی گفت: مجموع تولیدات 10 ماه گذشته این واحد صنعتی به اندازه تولید ماهانه ایام پیش از بحران اخیر بوده است.
طبق اظهارات این کارگرفولاد وچدن درود؛ او وسایر همکارانش پیگیری زیادی را برای وصول مطالبات خود از مسئولان نهاد های مستقر در استان وشهرستان انجام داده‌اند اما در این استان وشهرستان هیچ مسئولی از جمله اداره کار پاسخگو ی مطالبات کارگران نیستند.
همچنین  به نقل از این کارگر گفته می‌شود که  مشکل سه نفر از همکاران پیمانی و رسمی کارخانه فولاد چدن و ماشین سازی درود که از روز 13 آذرماه  با 14 سال سابقه کارتاکنون  اجازه حضور در محل کارشان  را ندارند  هنوز برطرف نشده است.
به گفته وی این سه کارگر به جرم  موضوع علنی شدن تخلفات اداری یکی از مدیران پیشین این  کارخانه از همان زمان تاکنون به دستور کارفرما نیروی مازاد اعلام شده و ورودشان به محل کار ممنوع اعلام شده است

------------------------

جلسه رسیدگی به تجدیدنظرخواهی کارگران بافق مشخص شد/ امیدوارم حکم برائت صادر شود

محمدعلی جداری فروغی، وکیل کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق در تماس تلفنی با ایلنا از مشخص شدن تاریخ تشکیل جلسه رسیدگی به اتهامات کارگران این معدن در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد خبر داد.
فروغی گفت: جلسه رسیدگی به تجدیدنظرخواهی محمدحسن تشکری، کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق و عضو شورای شهر بافق، ساعت نه صبح یک‌شنبه اول اسفند 95 تعیین شده است؛ این متهم در شعبه 5 دادگاه کیفری 2 یزد با استناد به ماده 618 قانون مجازات اسلامی به 50 ضربه شلاق و یازده ماه حبس تعلیقی به مدت 5 سال محکوم شده بود که به این حکم اعتراض کردیم.
وی افزود: شش کارگر دیگر نیز در شعبه 105 دادگاه کیفری 2 یزد به استناد ماده 618 قانون مجازات اسلامی،  هرکدام به 30 ضربه شلاق و هفت ماه حبس تعلیقی محکوم شده بودند که جلسه رسیدگی به تجدیدنظرخواهی آنان نیز ساعت نه صبح 14 اسفند 95 خواهد بود.
این وکیل دادگستری در پایان اظهار داشت: با توجه به این که کارگران در دادگاه بدوی از اتهامات سنگین تبرئه شده اند و دلایلی مبنی بر محکومیت آنها وجود ندارد، امیدوارم با رسیدگی عادلانه حکم برائت کلیه آنها صادر شود.

------------------------

تجمع صنفی کارگران هپکو اراک وارد هشتمین روز شد

در همین رابطه یک مقام مطلع به خبرنگار ایلنا گفت: هنوز اتفاق تازه‌ای نیفتاده است و ما همچنان برای پیگیری مطالباتمان هر روز دست به تجمع می‌زنیم.
وی ادامه داد: تازه‌ترین اخبار شفاهی تایید نشده حاکی از آن است که ممکن است برای فردا صبح (چهار شنبه 29 دی ماه)  در تهران جلسه مشترکی با حضور برخی مسئولان استانداری استان مرکزی، نمایندگان کارگران هپکو، مسئولان سازمان خصوصی سازی و نماینده سهامداران و مدیریت کارخانه هپکو برگزار شود تا راجع به واگذاری مالکیت خصوصی کارخانه به دولت توافقی حاصل شود.
این مقام مطلع با یادآوری اینکه از سال 86 با واگذاری کارخانه هپکو به بخش خصوصی  به تدریج مشکلات این کارخانه وکارگرانش  افزون شد  در ادامه گفت:از قرار معلوم آن زمان این کارخانه به ارزش مالی 70 میلیارد تومان از سوی یک شخصی بصورت اقساطی خریداری شده است  وخریدار تا به امروز نتوانسته است به تعهدات مالی  وقانونی خود  در قبال کارخانه وکارگران عمل کند.
این مقام مطلع همچنین در خصوص مطالبات مزدی کارگران هپکو افزود: مجموع مطالبات حقوقی بیش از 1000کارگر این واحد صنعتی به 5 ماه می‌رسد اما در حال حاضر  منفک کردن بخش خصوصی  کارخانه در صدر خواسته‌های کارگران معترض قرار دارد.
او بابیان اینکه از شنبه هفته گذشته که اعتراضات صنفی آرام کارگران هپکو شروع شده است، تا به امروز نتیجه ای که نشان از رفع مشکلات م کارگران این واحد بدهد مشاهده نشده است در خاتمه گفت: همچنین کارگران این واحد از نتیجه  جلسه  روز یکشنبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که در  وزارت صنعت، معدن و تجارت دررابطه با مطالبات کارگران هپکو برگزار شده مطلع نیستند.

------------------------

تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل سازمان برنامه و بودجه

به گزارش ایلنا، صبح امروز، جمعی از بازنشستگان فرهنگی از ساعت ده صبح مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.
تجمع کنندگان می‌گویند: از وضعیت بد معیشتی و تبعیض حقوقی خسته هستیم. این بار تصمیم گرفتیم که مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کنیم که شاید مسئولان این سازمان صدای ما را بشنوند وبه دردهای ما رسیدگی کنند.
بازنشستگان فرهنگی که خواهان یکسان سازی مستمری‌های خود با سایر بازنشستگان و افزایش سطح مستمری‌های خود هستند، پیش از این نیز بارها مقابل مجلس و دیگر نهادهای رسمی تجمع کرده‌اند.

------------------------

لایحه اصلاح قانون کار برگردد، کارگران خاطرجمع می‌شوند

اکبر علیپور، رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس) در گفتگو با ایلنا با اشاره به جلسه شورای سه جانبه ملی که قرار است امروز عصر برگزار شود؛ اظهار داشت: به نمایندگی از جانب 2400 کارگر معدن چادرملو میخواهم بگویم که تنها خواسته ما در مقطع فعلی، بازگرداندن لایحه اصلاح قانون کار است.
وی افزود: اگر قرار است اجماعی صورت بگیرد، بهتر است این اجماع نظرات کارگران را که در ماههای گذشته بارها و بارها از بلندگوهای مختلف اعلام شده است، در نظر بگیرد و لایحه بی‌قید و شرط برگردانده شود.
علیپور با یادآوری الحاق ایران به مقاوله‌نامه 144 سازمان جهانی کار گفت: حالا که الحاق به مقاوله نامه سه جانبه گرایی انجام شده و مسئولان هم در موردش خبررسانی کرده اند و داد سخن داده اند، بهتر است در عمل هم به الزامات آن پایبند باشند و طبق نظر شرکای اجتماعی، همین امروز عصر تصمیم بگیرند که لایحه را برگردانند.
رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو تصریح کرد: همکاران من در معدن چادرملو پیش از این طومار اعتراض به لایحه اصلاح قانون کار را امضا کردند و برای دولتیان و نمایندگان مجلس هم فرستادند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما کارگران خواستار بازگشت لایحه اصلاح قانون کار بوده ایم و همچنان هستیم؛ فقط با عودت این لایحه دردسرآفرین است که کارگران خاطرجمع می‌شوند.

------------------------

کارگران گیلانا با وعده رسیدگی به تجمع خود خاتمه دادند

آنطور که منابع خبری ایلنا گزارش داده‌اند؛ معترضان از کارگرانی هستند که روز گذشته(27 دی ماه) در واکنش  به متوقف شدن فعالیت این واحد تولیدی به دلیل انباشت بدهی به نهادهای دولتی و تبعا نگرانی از آینده شغلی‌شان مقابل ساختمان فرمانداری رودبار دست به اعتراض صنفی زنده بودند.-
این کارگران که شمار آنها به 110 نفر می رسد می‌گویند: روز گذشته مسئولان  فرمانداری رودبار وعده بر گزاری جلسه‌ای را به صورت حضوری با نمایندگان آنها واعضای شورای تامین شهرستان ترتیب داده اند.-
به گفته آنان مسئولان فرمانداری رودبار که به خوبی از وضعیت  کارخانه وکارگران کاشی گیلانا واقفند روز گذشته نیز با گوش دادن به سخنان ومشکلات  کارگران از زبان  نمایندگان کارگری وعده  پی گیری ومطرح کردن مشکلات را در شورای تامین شهرستان در  جلسه روز سه شنبه 29 دی ماه دادند.-
کارگران تصریح کردند: خواسته ما پرداخت مطالبات معوقه مزدی و مشخص شدن وضعیت  کارخانه است که  مالکان  آن تا به امروز به این موضوع بی اعتنا بوده اند. کارگران این واحد صنعتی می‌گویند ،برهمین اساس همه کارگران کارخانه  کاشی گیلانابا اعتماد به وعده مسئولان فرمانداری  موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.

------------------------


مرگ چهار کارگر در اثر مسمومیت با مونواکسید کربن در دماوند

به گزارش ایلنا، نیمه شب یک‌شنبه، چهارکارگر در روستای وادان دماوند براثر خفگی با مونواکسید کربن جان خود را از دست دادند.
از قرار معلوم، پنج کارگر تبعه افغانستان و پاکستان  در ساختمان نیمه‌کاره‌ای واقع در روستای وادان بخش مرکزی شهرستان دماوند مشغول کار بوده‌اند که به علت نشت گاز منواکسید کربن دچار خفگی شدند.
پس از اعزام، عوامل امداد با پیکر بی‌جان سه کارگر مواجه شدند. دو کارگر دیگر نیز توسط عوامل امدادی به بیمارستان اعزام شدند که متاسفانه نفر چهارم نیز در بیمارستان فوت و نفر دیگر تحت مراقبت‌های ویژه بستری است

------------------------

صبح امروز دوشنبه (۲٧ دی ماه)انجام شد؛

کارگران کاشی گیلانا مقابل فرمانداری رودبار تجمع کردند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا  با اشاره به اشتغال حدود 110 کارگر در این کارخانه به ایلنا گفتند: دلیل متوقف شدن فعالیت تولیدی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی همچون بانک ها، اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.
به گفته کارگران، عمده‌ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی 2میلیاردی به اداره گاز منجیل است که در نتیجه انباشت بدهی، گاز کارخانه قطع شده و کارگران از مهر ماه کاری برای انجام دادن نداشته‌اند. همچنین این واحد  حدود 600 میلیون به اداره برق و6 میلیارد تومان به اداره تامین اجتماعی بدهی دارد.
در عین حال گزارش می‌رسد کارگران کاشی گیلانا از خرداد ماه  دستمزد دریافت نکرده‌اند. گفته می‌شود معوقات مزدی  پیشین این کارگران که  مربوط به سالهای 89تا دی ماه سال 93می شود به حدود 30 ماه می رسد.
به گزارش منابع خبری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا، بخش دیگری از  مشکلات کارگران این کارخانه به انصراف سرمایه گذار جدید  این کارخانه از خرید محصولات آن باز‌می‌گردد.
به گفته  کارگران با وجود همه مشکلاتی که طی چند سال  گذشته ما کارگران کاشی گیلانا برای فعال نگه داشتن کارخانه متحمل شده ایم  امیدوار بودیم با ورود سرمایه گذار جدید بخش زیادی از مشکلات کارخانه مرتفع شود اما به دلایلی که ما از آن بی خبریم این سرمایه گذار از خرید محصولات کارخانه منصرف شده است. بر اساس این گزارش، با معلوم شدن موضع سرمایه گذار کارخانه مبنی بر انصراف از خرید،  کارگران  چند روز پیش برای مشخص شدن وضعیت فعلی کارخانه به استانداری گیلان مراجعه می کنند .از قرار معلوم مسئولان استانداری  به کارگران  که چندین ماه مزد معوقه طلب دارندگفته‌اند اگر وضعیت کارخانه بدون پیدا کردن سرمایه گذار به همین منوال ادامه پیدا  کند ناچاریم این کارخانه را تا پایان سال ورشکسته اعلام کنیم.
به گفته یکی از کارگران این موضوع از آن جهت موجب نگرانی کارگران کاشی گیلانا شده است که آنان بعد از چند سال پیگیری  وتجمع در مقابل نهادهای دولتی شهرستان و محوطه کارخانه بجای شنیدن خبر های خوش از زبان مسئولان بالا رتبه استان، خبر تعطیلی کارخانه را بشوند.
او با بیان اینکه کارگران با وجود تعویق حدود 34 ماه مطالبات حقوقی از سال 88تا کنون، این روزها بلحاظ مالی در شرایط نامناسبی به سر می‌برند، تاکید کرد: مسئولان استانی می‌خواهند به جای حل مسئله  صورت مسئله را پاک کنند اما کارگران مخالف این موضوع هستند.
به گفته این کارگر کاشی گیلانا، بیشتر ماشین آلات وتجهیزات کارخانه از سوی طلبکاران مصادره شده است و اخیرا نیز تعدادی از کارگران بازنشسته کارخانه برای وصول بخش از مطالبات بازنشستگی خود بخشی از اموال کارخانه را به مزایده گذاشته اند.در حال حاضر یک دستگاه لوردر نیز از کارخانه خارج شده است.
وی ضمن بیان اینکه هر چند تلاش مدیریت فعلی کارخانه کاشی گیلانا را برای از سر پا نگه داشتن کارخانه نباید نادیده گرفت در خاتمه اظهار داشت:از قرار معلوم  مسئولان دولت با پرداخت وام  شش میلیاردی  کارخانه کاشی گیلانا در راستای نجات این  واحد بحران زده موافقت کرده است اما کارفرما به دلیل نداشتن ضمانت نامه معتبر امکان دریافت این وام را بعد از سالها پیگیری ندارد.

------------------------

حادثه ای در چاه، باعث مرگ سه کارگر مقنی در ورامین شد

به گزارش ایلنا، این حادثه زمانی رخ داد که در ابتدا دو کارگر مقنی در محوطه یک واحد صنعتی ، مشغول حفر چاه بودند که ناگهان بر اثر ترکیدن چاه فاضلاب مجاور و جاری شدن فاضلاب آن به درون چاه جدید در عمق چاه در میان آب و فاضلاب مدفون می شوند.
براساس این گزارش، کارگر سوم که در بالای چاه ناظر این حادثه بوداقدام به نجات همکارانش می‌کند که در نهایت وی نیز گرفتار  می‌شود.
بنا بر این گزارش، عوامل امداد و نجات پس از حضور در محل سه کارگر محبوس را بعد از حدود 5ساعت تلاش از زیر آوار فاضلاب خارج و مرگ آن‌ها را تایید کردند.
گفته می شود  این سه کارگر حدودا 45 ،20 و 17 ساله  تبعه افغان و همگی عضو یک خانواده بودند.

------------------------

فوت یک کارگر براثر سوختگی ناشی از حادثه کار

برپایه این اطلاعات، ظاهرا کارگر مورد نظر تا روز چهارشنبه گذشته (22 دیماه) در شرکت ایرانول مشغول کار بوده است  که بعد از جراحت براثر حادثه کار به بیمارستان مطهری منتقل می‌شود.
گفته می‌شود وی هنگام کار با دستگاه حلال اتانول، دچار سوختگی شده و در نهایت براثر عوارض سوختگی بر روی تخت بیمارستان جان خود را از دست می‌دهد.

------------------------

مردم اینجا دارند لای بی‌شناسنامه‌گی می‌میرند/ بیایید یک شب میهمان ساز بلوچی علی‌خان شوید

نوازندگان دوره‌گرد بلوچ این روزها باز هم با ایلنا تماس گرفتند. هنوز شناسنامه دار نشده اند و دربدر به دنبال ثبت هویت هستند؛ بدون هویت از حداقل های حقوق شهروندی هم محرومند، کودکانشان نمی توانند مدرسه ثبت نام کنند و درس بخوانند. حتی نمی‌توانند خانه اجاره کنند. حتی یارانه هم نمی‌گیرند.
زهره صیادی، ماههاست دنبال کار شناسنامه دار کردن این هنرمندان بدون شناسنامه است. او می گوید: نامه‌ای نوشته‌ام خطاب به تمام مسئولانی که دردهای ما را شنیده اند، ولی دست روی دست گذاشته اند و برای بی شناسنامه ها کاری نکرده اند.
او در این نامه نوشته است:    راستش نمی دانم دقیقا برای چه کسی می نویسم. به خانم مولاوردی که به نمایشگاهمان سر زد و حرفهایمان را شنید و ارزشها و نیازهای زیستن متفاوتمان را تماشا کرد. به مسئولین  مذهبی و محلی که یک یک سراغشان رفتیم و دردهایمان را برایشان بازگو کردیم. به نمایندگان استان سیستان و بلوچستان،  به دکتر امینی فرد،  نماینده‌ای که مهر ماه امسال حرفهایمان را شنید و همکارش را فرستاد که شماره ما را بگیرد تا پی جوی سختی هایمان بشود . به جناب مطهری که با پیامهایمان تقاضای شنیده شدن را برایش مطرح کردیم.
صیادی می‌گوید: لطفا باورتان بشود! باورتان بشود که بخشی از یک فرهنگ باارزش در این ناباوری دارد محو می شود. باورتان بشود ترانه های سیستان و بلوچستان، نواها و سازهایشان دارند می‌میرند؛ کاری کنید، کاری کنیم که نمیرند.
او از همه مقامات و مسئولان دعوت می‌کند یک شب به قلعه حسن خان بیایند و میهمان ساز بلوچی علی خان شوند تا این گنج سرشار از هنر ولی  در معرض خطر را با همه وجود لمس کنند و دریابند.
صیادی از زبان نوازندگانی که ساکن قلعه حسن خان هستند و صدایشان به جایی نرسیده؛ نوای دادخواهی سر می دهد و می‌گوید: پول نداریم که وکیل بگیریم اما جواب نامه‌ها و تقاضاهامان سکوت نیست؛ ما که شناسنامه بخشی از این سرزمینیم، شناسنامه می‌خواهیم.

------------------------

50 کارگر فیبر ایران انزلی بیکار شدند

کارگران این واحد صنعتی واقع در منطقه آزاد انزلی در تماس با ایلنا افزودند: تا پیش از این اتفاق حدود  110 کارگر بودیم اما از 16 آذر ماه گذشته به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان می‌شود، در قالب یک گروه 50 نفره تعدیل شدیم.
کارخانه فیبر ایران انزلی در منطقه آزاد انزلی  واقع شده است و از قرار معلوم هرکدام از کارگر تعدیل شده تا نزدیک به 18سال سابقه کاری داشته‌اند. به گفته آنان کارفرمای این واحد  تولیدی مدعی است  توان پرداخت به موقع حقوق حدود 50کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل  کارگران قصد کاهش هزینه‌های جاری کارخانه را دارد.
به ادعای آنان این تعدیل‌ها در حالی اتفاق افتاده است که پیشتر کارفرما قصد داشت ، کارخانه را به بهانه نوسازی چند ماهی تعطیل کند  اما از آن زمان تا کنون با پی گیری کارگران نیمی از کارگران برای انجام کار نوسازی ه کار سابقشان بازگشتند.
این کارگران می‌گویند همکاران باقی‌مانده آنها که تعدادشان به حدود 60 نفر می رسد تقریبا به صورت روزانه برای انجام تعمیرات در محل  کارشان حضور دارند و در مقابل  کارگران اخراجی که بدنبال مقرری بیمه بیکاری هستند برای پیگیری مطالبات مزدی خود در دفتر اشتغال منطقه آزاد انزلی  شکایتی را مطرح کرده‌اند.
همچنین این کارگران می گویند، مشکلات این کارخانه  از سال 92 زمانی آغاز شده است که در طول این مدت میزان تولیدات این کارخانه  که بخشی از آن از طریق وشرکتهای واسطه ای به کشوری های خارجی  صادر می شد به حداقل رسیده است.
بنا بر ادعای کارگران این کارخانه، کارفرما در زمان اخراج به آنها وعده داده است پس از برطرف شدن مشکلات کارخانه دوباره همه آنها به کار سابق خود بازگردانده خواهند شد.
کارگران فیبر ایران انزلی با بیان اینکه با شرایط پیش آمده هیچ تضمینی برای امنیت شغلی کارگرانی که موقتا اخراج شده  وجود ندارد  در خاتمه درباره مطالبات معوقه خود می‌گویند؛  از شهریور ماه دستمزد وسایر مزایا  مزدی خود را از کارفرما طلبکاریم.همچنین  دو ماه از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی واریز نشده است.

------------------------

چهل روز از اعتراضات کارگران کشت و صنعت مهاباد گذشت/ کارگران می گویند فرمانداری هم کاری نکرد

کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در تماس با ایلنا از ادامه اعتراضات خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، بیش از چهل روز است که در بیرون مجتمع و در هوای سرد ایستاده اند و نسبت به 16 ماه مطالبات مزدی خود اعتراض کرده اند. این کارگران می‌گویند: علیرغم اعتراضات طولانی و مراجعات مکرر به همه مقامات مسئول در سطح شهرستان و استان، هیچ کس پاسخگوی ما نیست و فقط وعده های توخالی می‌دهند.
از قرار معلوم شنبه هفته جاری، جلسه ای در فرمانداری مهاباد با حضور فرماندار مهاباد، نمایندگان کارگران و کارفرمای جدید مجتمع برگزار شده که در نهایت این جلسه نیز به نتیجه مشخصی نرسیده و زمان پرداخت مطالبات کارگران مشخص نشده است.
یکی از نمایندگان کارگران که در این جلسه حاضر بوده، می گوید: کارفرمای جدید و مقامات می‌گویند نقدینگی نداریم؛ اما باید پرسید اگر نقدینگی نیست چطور  کارفرمای جدید توانسته مجتمع را در مزایده خرایداری کند اما حالا که نوبت به پرداخت مطالبات کارگران رسیده، می گوید نقدینگی نیست.
این کارگران پس از واگذاری مجتمع از طریق مزایده، بیش از ۱۶ ماه است که دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند.
در سی و هفتمین روز اعتراض، نیروی انتظامی از این کارگران که بیرون مجتمع در هوای سرد چادر زده بودند، خواست که چادرها را جمع کنند؛ کارگران ولی می گویند این روزها بدون چادر هم به اعتراض خود ادامه داده‌ایم و در انتظار پاسخگویی مسئولان هستیم. 

------------------------

200 کارگر در شهرک صنعتی هلال آران و بیدگل بیکار شده اند

براساس اخبار دریافتی ایلنا، سعید رزمی منش، رئیس هیات امنای شهرک صنعتی هلال آران و بیدگل از بیکاری 200 کارگر این شهرک صنعتی در سال جاری خبر داد.
رزمی منش با بیان این که شهرک صنعتی هلال از ۱۷ سال پیش کار خود را آغاز کرده است به یک رسانه محلی گفت: هم اکنون حدود ۱۰۰ شرکت تولیدی در این شهرک صنعتی فعالیت می کنند که دچار مشکل هستند و با وجود آن که حدود هشت ماه پیش جلسه ای با حضور استاندار در استانداری برگزار شد و وی دستور داد ظرف مدت یک ماه مشکلات مربوط به اسناد مالکیت این واحدها حل شود، هنوز این مسائل پابرجاست و از میان نرفته است.
رئیس هیات امنای شهرک صنعتی هلال دشواری فعالیت صاحبان صنایع این شهرک را یادآور شد و خاطرنشان کرد: برخی از واحدهای صنعتی به دلیل استهلاک دستگاه ها، بازدهی خود را از دست داده‌اند که در نهایت موجب بیکاری کارگران می شود، همان طور که امسال نیز تا به حال حدود ۲۰۰ کارگر بیکار شده‌اند.

------------------------

اعتراض کارگران هپکو وارد ششمین روز شد/ احتمال ورود ستاد رفع موانع تولید به مشکل هپکو

یکی از کارگران کارخانه هپکو با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معترضان همانند روزهای گذشته در ساعات کاری بصورت آرام در محوطه کارخانه جمع شده‌، فعالیتی کارخانه همچنان متوقف شده است اما مطالبات صنفیمان برزمین مانده است.
وی بابیان اینکه همه ما خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، و منفک کردن کارخانه از بخش خصوصی  هستیم، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری  استان پاسخ مشخصی به این خواسته‌های کارگران داده نشده است.
او با بیان اینکه مدیریت کنونی کارخانه هپکو با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود 1000کارگر این واحد صنعتی باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانواده‌های این کارگران شده‌اند، افزود: در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم که نسبت به پی گیری مطالبات کارگران هپکو  سریعتر اقدام کنند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران هپکو حدود 5 ماه مزد معوقه است علارغم آنکه کارگران دیگر تمایلی با ادامه همکاری با بخش خصوصی کارخانه را ندارند.
طبق اظهارات این کارگرمعترض در حالی سهامدار بخش خصوصی کارخانه این واحد را در سال 86  به ارزش مالی 70 میلیارد تومان خریداری کرده است که قرار بود وی در ابتدا بعد از پرداخت 20 درصد از مبلغ توافق شده مابقی را طی چهارو نیم سال آینده بصورت اقساطی پرداخت کند.این در حالیست که از پایان تعهد وی بیش از 5 سال گذشته و او قصد پرداخت بدهی های مالی خود به کارخانه وکارگران را ندارد.
 او بابیان اینکه از شنبه هفته گذشته که اعتراضات صنفی آرام کارگران هپکو شروع شده است، تا به امروز نتیجه ای که نشان از رفع مشکلات ما بدهد نگرفته ایم  در پایان در خصوص اقداماتی که انجام شده است، گفت: با وجود پی گیری های که از سوی کارگران وبرخی مسئولان استانی برای بازگرداندن شرکت هپکو به بخش دولتی انجام شده و هنوز نتیجه ای حاصل نشده‌است.
از قرار معلوم تا این لحظه وزرای صنعت و اقتصاد برای رسیدگی به وضعیت این کارخانه مکاتباتی انجام داده‌اند و ظاهرا در همین رابطه قرار است برای امروز، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت که در تهران برگزار شود، در جلسه امروز خود به مشکلات آنها رسیدگی کند.

------------------------

اعتراض کارگران هپکو به روز پنجم رسید/ خصوصی سازی بی‌برنامه مشکل کارگران

«ابوالفضل پور وفایی» رئیس کانون هماهنگی وشوراهای اسلامی کار استان مرکزی به ایلنا گفت: در حال حاضر 5 روز از اجتماع صنفی بیش از 1000 کارگر کارخانه هپکو اراک  در یک هفته گذشته می‌گذرد اما هیچ کدام از مسئولان  هنوز به صورت جدی به خواسته‌های  کارگران هپکو اهمیت  نداده اند.
به گفته این فعال صنفی، شرکت هپکو حدود 10 سال پیش(86) از بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شد اما با افزایش مشکلات مالی علاوه بر کاهش تولید نتوانست اشتغال بیش از 2 هزار کارگر خود را حفظ کند و به تدریج با تعدیل و بازنشستگی، تعداد کارگران اکنون به  حداقل نیم  رسیده است.
طبق اظهارات وی خصوصی‌سازی بدون برنامه در «هپکو» بیشترین ضربه را به تولید و زندگی کارگران آن وارد کرده بطوری که اکنون این کارخانه با کمترین ظرفیت تولید و حداقل نیروی کار به  فعالیت  ادامه می‌دهد.
پور وفایی در ادامه گفت: بخش دیگری  از مشکلات  هپکو را ناشی از سوء مدیریت  است به ادعای وی ، بخش خصوصی کارخانه هنوز نتوانسته است به تعهدات مالی خود در قبال خرید کارخانه  عمل کند ودر این زمینه  نیز می توان گفت  مسئولان مربوطه نیز نظارت ودقت لازم را  حین واگذاری انجام نداده اند.
رئیس کانون هماهنگی وشوراهای اسلامی کار استان مرکزی با بیان اینکه رساندن پیام حق طلبانه کارگران به مردم و مسئولان از وظایف این نهاد کارگری است افزود: در زمینه پی گیری مشکلات کارگران هپکو کانون هماهنگی شوراهای کار استان مرکزی نیز به نوبه خود تمام تلاش خود را برای پی گیری مطالبات کارگران این واحد با مسئولان مربوطه  انجام داده است  که امیدواریم مثمر ثمر واقع شود.
وی خارج شدن شرکت هپکو از سلطه بخش خصوصی را از مواضع کارگران و تشکیلات کارگری برشمرد و اظهار داشت: به دلیل اینکه بخش خصوصی تا بحال توان اجرایی و همینطور مدیریت درستی در اداره این واحد صنعتی نداشته است بهتر است تا این واحد صنعتی مجددا به دولت واگذار شود تا با مسئولیت مستقیم دولت کارگران نیز حقوق معوقه خود را دریافت کنند.
این فعال کارگری با یادآوری این مطلب که واگذاری این واحد صنعتی به بخش خصوصی در زمان خودش با تفکری غیر کار‌شناسی همراه بوده است، گفت: واگذاری می‌بایست بصورت کارشناسی وبا دقت ونظارت انجام شود تا بعدها کارحانهو کارگران آن با مشکل روبرو نشوند.
پوروفایی، در ادامه با بیان اینکه اخیرا برخی افراد از اجتماع  چند روزه کارگران  هپکو برداشت سیاسی کرده اند گفت:آنان برای تحقق حقوق صنفی‌شان تجمع کرده اند و انگ زدن به کارگرانی که بدنبال حقوق خود هستند روا نیست.

------------------------

تجمع کارگران شهرداری کنگاور مقابل ساختمان فرمانداری

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛این کارگران  که در واحدهای خدماتی وفضای سبز شهرداری  کنگاور بصورت قراردادی  مشغول کارند صبح امروز (25 دی ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود به نشانه اعتراض مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کرده‌اند.
براساس این گزارش، کارگران شهر کنگاور که در طی دست‌کم  سه ماه ونیم گذشته دستمزد آنان پرداخت نشده است؛ می‌گویند با تغییر شهردار که  چند ماه قبل انجام شده؛ بازهم ما با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجهیم.
طبق اظهارات آنان، بی‌توجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر کنگاور به پرداخت مطالبات آن‌ها باعث شده  که آنان نگران امنیت شغلی خود نیز باشند.

------------------------

میزگرد «بررسی لایحه اصلاح قانون کار از منظر اقتصاد و حقوق کار»

به گزارش ایلنا؛   روز دوشنبه (27 دی)، میزگردی با عنوان «بررسی لایحه اصلاح قانون کار از منظر اقتصاد و حقوق کار» در دانشکده اقصاد دانشگاه تهران  برگزار می شود.علیرضا محجوب، محمد مالجو و علی خدایی میهمانان این میزگرد هستند.
این میزگرد ساعت 17 در محل دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در خیابان کارگر شمالی، مقابل بیمارستان دکتر شریعتی برگزار می‌شود.

------------------------

کارگران «سد کانی سیب» سه ماه مزد معوقه طلب دارند

به گزارش ایلنا، کارگران پیمانی  شاغل در پروژه ساخت سد کانی سیب پیرانشهر واقع در استان  آذربایجان غربی ،سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم این کارگران روز پنجشنبه (23 دی ماه) در اعتراض به مطالبات مزدی خود، دست از کار کشیده و تجمع کرده اند اما تا کنون موفق نشد‌ه ا ند معوقات خود را دریافت کنند.
گفته می‌شود کارگران این پروژه عمرانی که از شهر های مختلف  در پروژهای ساخت ساخت سد کانی سیب پیرانشهر مشغول کارند، برخی از روزهای سال برای دریافت مطالبات معوقه خود به نشانه اعتراض  کارکردن در محل کار خود را متوقف کرده اند.
ظاهرا پیمانکار این پروژه‌ها به کارگران گفته است که به دلیل عدم تامین اعتبار، از پرداخت دستمزد آنان ناتوان است.
گفتنی است پروژه سد کانی سیب در محدوده جغرافیایی شهرستان پیرانشهر و در 120 کیلومتری شهر ارومیه در جنوب استان آذربایجان غربی واقع گردیده است، این سد از جنس خاکی با هسته رسی بر روی رودخانه گلاس به ارتفاع 52/5 متر  در حال  ساخت است.

------------------------

کارگران «شرکت احیا صنعت ادوات» نگران معوقات مزدی

کارگران پیمانکاری شرکت احیا صنعت ادوات که شرکت طرف قرارداد با شرکت حمل و نقل ریلی رجاء است، در تماس با ایلنا از عدم پرداخت حق بیمه و مطالبات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، حق بیمه این کارگران در چند ماه گذشته پرداخت نشده و هشتاد کارگر این شرکت بابت تعویض دفترچه های بیمه درمانی تامین اجتماعی خود با مشکل مواجهند. از طرف دیگر این کارگران دستمزد دی ماه خود را نیز هنوز دریافت نکرده اند و می‌گویند: دستمزد برج هشت (آبانماه) نیز با تاخیر و در دو قسط پرداخت شد و نگرانیم  این رویه تبدیل به یک عادت شود و هر ماه دستمزدها را با تاخیر و قسطی بپردازند.
علاوه بر این کارگران سایت چرخ و محور که پیش از این طرف قرارداد با شرکت احیا صنعت ادوات بوده اند نیز می گویند: هنوز تسویه حساب با کارگران انجام نشده و مشخص نیست چه زمانی قرار است معوقات پرداخت شود.

------------------------

درخواست کارگران آونگان از وزیر کشور برای معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر گفتند: این تجمع صنفی صبح روزپنجشنبه(23 دی ماه) و در جریان سفر از قبل اعلان شده  «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور به استان مرکزی صورت گرفته است.
کارگران  کارخانه  آونگان طی دو سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به  معوقات مزدی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کرده‌اند، که آخرین آن روز پنجشنبه صورت گرفته بود.
این کارگران مدعی اند طی 27 ماه گذشته مطالبات مزدی وبیمه آنها از سوی کارفرما کارخانه پرداخت نشده  ودر نتیجه آن بلاتکلیف شده اند.  به گفته آنان شرکت آونگان که نبشی ساختمان و دکل مخابرات تولید می‌کرد، از حدود 10سال پیش خصوصی شده است که در نتیجه  خصوصی سازی نزدیک به 1200کارگر در این کارخانه مشغول به کار بودند به تدریج اخراج شدند.

------------------------

سستی خاک جان کارگران تونل انرژی را گرفت/ حال مصدومین وخیم نیست

حسن مطلبی، مدیر روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تبریز در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با حادثه روز گدشته تونل انرژی تبریز و مرگ سه کارگر شاغل در این پروژه گفت: این حادثه دیروز حول و حوش ساعت یک بعدازظهر رخ داد که با توجه به فاصله کوتاه محل حادثه تا ایستگاه مرکزی سازمان آتش‌نشانی، در کمتر از یک دقیقه ماموران امداد به محل رسیدند.
وی در ارتباط با دلایل بروز حادثه گفت: با ورود ماموران به محل، مشخص شد تونل تولید انرژی برق مربوط به اداره توزیع برق منطقه ای تبریز به دلیل سستی خاک ریزش کرده و 5 نفر از کارگران محبوس شده اند.
وی با بیان این که کارگران متوفی، کارگران پیمانکاری شاغل در یک شرکت طرف قرارداد با شرکت توزیع برق منطقه ای تبریز بودند؛ ادامه داد: از آنجایی که شرایط محیط مناسب نبوده و خاک تونل سست بوده، شرکت پیمانکار قصد تحکیم سازی و انجام بتن آرمه داشته که متاسفانه  کارگران آن پایین در حین کار، گرفتار می شوند سستی خاک، موجب ریزش می‌شود.
مطلبی با بیان این که سستی خاک به حدی بود که شرایط محیط را برای امدادگری بسیار خطرناک ساخته بود؛ گفت: خاک به شدت سست بود و مرتب ریزش اتفاق می‌افتاد. دو کارگری که محبوس نشده بودند، بیرون آورده شدند و مصدومیتشان جدی نبود. حتی به مراکز درمانی هم منتقل نشدند.
مدیر روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تبریز در ارتباط با وضعیت سه کارگر متوفی گفت: این سه کارگر در عمق سیزده متری زمین بین فنس‌ها و بتن محبوس شده بودند و تنها یک قسمت از سر یک کارگر از بیرون مشخص بود.
وی افزود: شرایط به حدی خطرناک بود که نیروهای امداد نمی‌توانستند جلو بروند و با وجود این که حین عملیات، چند بار ریزش رخ داد، با عملیات کار در ارتفاع روی فضای معلق، پس از شش ساعت و نیم تلاش، اجساد خارج شدند.

------------------------

کارگران شهرداری ایذه 8 ماه مزد معوقه دارند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، حدود 100 کارگر خدماتی که در سطح شهر دزفول که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری بصورت پیمانی مشغول کارند؛ حدود 8 ماه حقوق معوقه طلب دارند.
این کارگران می‌گویند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آن‌ها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است. همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
این کارگران می‌گویند: در حال حاضربا مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجه شده‌ایم و در این زمینه مسئولان شهرداری ایذه ماههاست که می‌گویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.
در همین رابطه شهردار ایذه نیز درحاشیه تجمع کارگران خدماتی شهرداری به رسانه‌ها گفته است مطالبات  این کارگران مربوط به  پیمانکار و زمان مدیریت شهردارسابق  است ودر حال حاضر شهرداری تمام تلاش خود را برای پرداخت به موقع حقوق کارگران به کار گرفته‌است.
 در ادامه «باباپور » شهردار سابق شهر ایده در واکنش به ادعای صریح  شهردار  فعلی ایذه مبنی بر اختصاص دادن معوقات حقوق کارگران به دورهای قبل، اظهار داشت: بهمن ماه سال گذشته زمان تحویل شهرداری تمامی  معوقات مزدی  کارگران و حتی حقوق بازنشستگان را تسویه حساب کردیم.
وی با تاکید بر اینکه اسناد مالی این ادعا در شهرداری موجود است، افزود: ضمناً بالغ بر دو میلیارد تومان که بخشی از آن مربوط به فروش 100 غرفه به مبلغ 900 میلیون تومان بود، را تحویل شهرداری دادیم.

------------------------

کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس دست از کار کشیدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (بیست و چهارم دی ماه)، بیش از پانصد نفر از کارگران پیمانکاری یک شرکت زیرمجموعه شرکت فلات در مجموعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اعتراض به ماهها معوقات مزدی خود در محوطه پالایشگاه تجمع کردند.
این کارگران که از طریق یک شرکت پیمانکاری در زیر نظر شرکت فلات قاره (از پیمانکاران اصلی پالایشگاه ) مشغول فعالیت هستند و کار لوله کشی صنعتی (پایپینگ) انجام می‌دهند، از شهریورماه تا کنون دستمزد نگرفته‌اند و از قرار معلوم حق بیمه آنها نیز واریز نشده است.
این کارگران که بیش از سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، می‌گویند: مراجعات به مدیران شرکت‌های پیمانکاری و کارفرمایان مادر تا کنون نتیجه بخش نبوده است. بنابراین تصمیم گرفتیم امروز صبح با برپایی این تجمع صنفی، به این شکل صدای اعتراض خود را به گوش مقامات پالایشگاه برسانیم.
معمولا دستمزد کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس که طرف قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری دست چندم هستند، با چندماه تاخیر پرداخت می‌شود.

------------------------

مرگ سه کارگر در اثر ریزش تونل در تبریز

به گزارش ایلنا، روز گذشته (24 دی ماه)، بر اثر ریزش یک تونل در خیابان خاقانی تبریز، سه کارگر جان خود را از دست دادند. در این حادثه، تونل موسوم به تونل انرژی،  حدود ساعت 13 روز گذشته ریزش می کند و پنج کارگر زیر آوار می‌مانند.
ماموران آتش‌نشانی پس از دو ساعت تلاش،  موفق به نجات جان دو کارگر می‌شوند اما سه کارگر دیگر جان خود را از دست می‌دهند که آتش‌نشانان بعد از شش ساعت تلاش موفق می شوند جسد آنها را از زیر آوار بیرون بکشند.
سه کارگر فوت شده  22 ، 23 و 24 سال سن داشتند. یکی از فوتی های این حادثه اهل مازندران، یکی همدانی الاصل و دیگری اهل اسپیران از روستاهای بخش مرکزی تبریز بودند.
علت این  حادثه، سستی و نشست خاک عنوان شده است.  از قرار معلوم، تونل انرژی به طول ۴ کیلومتر، عمق ۱۲ و قطر ۲.۵ متر برای حل مشکل تامین برق مرکز تبریز به منظور انتقال ۵۰۰ مگاوات برق فشار قوی، در حال احداث است.

------------------------

مرگ دو کارگر در دو حادثه جداگانه با دستگاه موتور آب

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، در حادثه اول که روز چهارشنبه (۲۲ دیماه)،در ساوه رخ داد، گیر کردن لباس یک کارگر در غلاف موتور آب به مرگ او انجامید.
در این رابطه سرهنگ پرویز اسدی فرمانده انتظامی شهرستان ساوه، درباره جزئیات این حادثه به رسانه‌ها گفته است: روز حادثه، گیر کردن لباس یک کارگر در غلاف موتور آب، عوامل نیروی انتظامی و گروه امداد و نجات منطقه را به محل حادثه کشاند.
در محل حادثه کارگر ۲۳ ساله‌ای دیده می‌شد که بر اثر بی‌احتیاطی و سهل انگاری، لباس کارش بر اثر نزدیکی زیاد با دستگاه موتور آب گیر کرده بود. وی افزود: عوامل امداد نجات بی‌درنگ با استفاده از تجهیزات امداد و نجات، این کارگر را از دستگاه آزاد کرده و وی را تحویل عوامل اورژانس دادند که متاسفانه مرگ ایشان توسط عوامل اورژانس تایید شد.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به عصر‌‌ همان روز چهارشنبه (۲۲ دی ماه) مربوط می‌شود، کارگر دیگری براثر برق گرفتگی با دستگاه موتور آب در حاشیه رودخانه‌ای بابل رود استان مازندران جان خود را از دست می‌دهد.
 اشکپور، سخنگوی اورژانس مازندران درباره این حادثه که در «بالامیربازار» منطقه سنگ پل در حریم رودخانه بابل رود اتفاق افتاده، به رسانه‌ها گفته است: در این حادثه جوان ۲۷ ساله حین انجام کار با موتور آب دچار برق گرفتگی شد و به داخل آب افتاد. به گفته وی عوامل امداد ونجات پس از رسیدن به محل حادثه و بررسی وضعیت، متوجه شدند که مصدوم فاقد علائم حیاتی است که بلافاصله اقدامات احیا را شروع و وی را به بیمارستان شفا بابلسر منتقل کردند اما متاسفانه اقدامات امدادی عوامل بیمارستانی هم ماثر واقع نشد و این کارگر فوت کرد.

------------------------

معوقات مزدی کارگران طرح مسکن مهر نفت اهواز

به گزارش ایلنا، شماری از کارگران طرح 2 هزار واحدی مسکن مهر نفت در اهواز، خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده خود شدند.
تعدادی از کارگران طرح 2 هزار واحدی مسکن مهر نفت روز پنجشنبه (23 دی ماه) با تجمع در محل کارگاه این طرح نسبت به پرداخت نشدن مطالبات خود از شهریور ماه اعتراض کردند. 
به گفته یکی از کارگران، به دنبال چندین بار اعتراض کارگران این طرح حقوق مرداد به کارگران پیمانکاری پرداخت شد.
کارگران مدعی هستند، پیمانکار طرح اذعان داشته مطالباتی از شرکت نفت دارد اما مسئولان شرکت نفت می گویند که هیچگونه بدهی در این طرح ندارند.

------------------------

مزد پرداخت نشده کارگران کنتورسازی به 6 ماه رسید/ وعده فرماندار برای انجام تغییرات

تعدادی از کارگران کارخانه کنتورسازی قزوین در تماس های جداگانه با ایلنا از ادامه معوقات مزدی خود خبر دادند. این کارگران می گویند در سال جاری فقط سه ماه دستمزد گرفته ایم و شش ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داریم. از قرار معلوم در شش ماه گذشته، حق بیمه این کارگران نیز پرداخت نشده است.
کارگران کنتورسازی که تعداد آنها 300 نفر است، در هفته ها و ماههای گذشته، تجمعات اعتراضی متعددی برگزار کرده اند اما هنوز تکلیف مطالبات مزدی آنها مشخص نیست. کارگران می گویند: در ماههای گذشته ظرفیت تولید این کارخانه به نزدیک صفر رسیده و از آینده این واحد تولیدی قدیمی نگرانیم. این کارگران در ادامه از وعده های مدیران خبر می‌دهند و می گویند: ظاهرا امروز قرار است یک ماه از مطالبات به حساب ما واریز شود.
از قرار معلوم، فرماندار قزوین به کارگران وعده داده با انجام یک سری تغییرات، به زودی مشکلات واحد حل می شود و علاوه بر پرداخت معوقات، سطح تولید هم افزایش خواهد یافت.

------------------------

کارگران پیمانی شهرداری کرمان حدود 5 ماه مزد معوقه طلبکارند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا،از قرار معلوم کارگران خدماتی  وفضای سبز شاغل در  شهرداری کرمان  که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری بصورت پیمانی مشغول کارند؛ حدود 5 ماه مزد  معوقه طلب دارند.-
این کارگران گفته اند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آن‌ها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است. همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.-
این کارگران مدعی اند: در منطقه‌ای محروم  کرمان و با شرایط سخت، مشغول خدمت رسانی به شهرورندان هستیم اما شرکتهای پیمانکاری و مسئولان شهری شهر کرمان هیچ فکری به حال ما نمی‌کنند.-
به گفته یکی از کارگران شهرداری کرمان، طی یک ماه  گذشته در پی گیری مطالبات مزدی مان  چندین بار دست از کار کشیده ایم و به نشانه اعتراض از جمع آوری  زبالهای شهری  خوداری کرده ایم اما هیچکدام از  این اقدامات مسئولان شهری را  وادار به پرداخت مطالباتمان نکرده است.-
در همین رابطه  مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز کرمان در خصوص مطالبات صنفی  کارگران شهرداری این شهر گفته است قرار است به زودی جلسه در خصوص پی گیری مشکلات کارگران شهرداری  ومطالبات آنان با مسئولان شهری بر گزار شود.-
به گفته محمدرضا محمدرضاخانی  شرکت های پیمانکاری طرف قرار داد با شهرداری در حال حاضر منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران خود ندراند و هیچ مسئولیتی را  در قبال آنان نمی پذیرند.-
 طبق اظهارات وی،پیمانکاران باید حجم زیادی از خدمات  وپرداخت مطالبات کارگران را به عهده بگیرد و شهرداری نیز دنبال راهکاری برای ارائه  خدمات رفاهی مطلوبتر ودر عین حال حافظ حقوق و کرامت کارگران خود باشد.

------------------------

مشکل رانندگان حمل و نقل درون شهری بابت طرح ترافیک/ شهرداری تهران به دنبال رانت‌جویی و ایجاد انجمن های فرمالیته نباشد

علیرضا مقدم، وکیل دادگستری در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با عملکرد شهرداری تهران گفت: سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، رانندگان حمل و نقل درون شهری را مجبور می کند برای گرفتن طرح ترافیک به عضویت انجمن‌های صنفی کارفرمایی از بالاساخته و فورمالیته دربیایند.
وی افزود: شهرداری با ایجاد این انجمن‌های صنفی کارفرمایی و مجبور کردن رانندگان به عضویت در آنها، یک برداشت خلاف از قانون را اجرا می‌کند؛ چرا که براساس قانون، شهرداری مسئولیت نظارت و ساماندهی حمل و نقل درون شهری را برعهده دارد، نه اینکه شرکت و یا انجمن تاسیس کرده و ایجاد رانت برای یک عده خاص کند. این کارشناس حقوقی با تاکید بر این که این انجمن و عضویت اجباری، نارضایتی عمیقی بین رانندگان حمل و نقل درون شهری به وجود آورده، افزود: در حال حاضر شورای تامین و مراجع ذیصلاح در حال رسیدگی به این مساله غیرقانونی هستند.
مقدم در ادامه اظهار داشت: مساله ایجاد انجمن های صوری کارفرمایی، تبعات ناگوار بسیاری دارد؛ اول این که این انجمن ها از رانندگان، حق عضویت های کلان می گیرند و این به سودجویی و طمعکاری عده ای انجامیده؛ دوم این که انجمن صنفی کارفرمایان حمل و نقل درون شهری برخلاف ماده 178 قانون کار، گزینشی عمل می‌کند و عده‌ای را از عضویت منع می‌کند؛ در نتیجه آن عده نمی‌توانند طرح ترافیک بگیرند و امرار معاش کنند.
این وکیل دادگستری که وکالت عده ای از رانندگان درون شهری را در شکایت علیه این اقدام شهرداری برعهده دارد؛ تاکید می‌کند: این رانندگان خودشان اتحادیه و تشکل صنفی دارند و نیازی به انجمن‌های صنفی کارفرمایی از بالاساخته ندارند.
مقدم در پایان با بیان این که بهتر است شهرداری تهران به وظایف قانونی خود بازگردد و از اجحاف در حق شهروندان دست بردارد؛ تصریح کرد: این عملکرد شهرداری تبعات کلی برای کشور دارد؛ مجبور کردن کارگران یک صنف به عضویت در انجمن صنفی کارفرمایی، معادلات روابط کار و آمارهای مربوط به بازار کار را مخدوش می‌کند.

------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران مقره سازی را به تجمع کشاند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،کارگران کارخانه مقره سازی  که در شهر صنعتی کاوه مشغول کارند با اعلام این خبر به رسانه ها  گفته اند:  ما حدود 200 کارگر هستیم  که جدا از 7 ماه مزد معوقه بابت عیدی وپاداش سال 94 نیز طلبکاریم .
این کارگران افزودند:  هفت ماه است  مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده استبه همین دلیل  دیروز نیمی از کارگران برای پی گیری مطالبات معوقه خود در محل کارخانه دست به اعتراض صنفی زدند طبق اظهارات کارگران مقره سازی، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده بود که در صورت تامین مالی تا روز‌های آینده بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارگران عمل نکرده‌اند وهنوز آنها بستان‌کارند.
همچنین به نقل از کارگران معترض گفته می شود همچنین تعداد زیادی از کارگران قدیمی کارخانه که امکان بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور را دارند به دلیل مشکلات بیمه امکان بازنشسته شدن برای آنها مهیا نشده است وحتی گفته می شود تعدای ازهمین  کارگران به دلیل انباشت بدهی کارفرما به آنان برای تامین معیشت زندگیشان خود خواسته محل کار خود را ترک کرده اند.
در این رابطه معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری ساوه در گفتگو با رسانه‌ها اصلی‌ترین مشکل این واحد صنعتی را کمبود نقدینگی کارفرمای کارخانه عنوان کرد ه و و گفته است: نبود سرمایه در گردش لازم و کاهش نقدینگی کارخانه مقره سازی موجب بروز برخی مشکلات مالی برای این واحد تولیدی شده است.
حسین معمارنیا افزود: این واحد تولیدی نیاز به تامین نقدینگی و سرمایه در گردش لازم برای خریداری مواد مکمل مقره به عنوان کالای تولیدی خود دارد تا بتواند این کالا را در بازار مصرف به فروش برساند.
وی همچنین گفته است: در عین حال فرمانداری ساوه مکاتبات و پیگیری‌های لازم را با مرجع ذیربط برای اعطای تسهیلات با نرخ کم به منظور تامین نقدینگی شرکت انجام داده است و تا حصول قطعی نتیجه پیگیر خواهد بود.
به گفته وی ؛به دلیل بروز مشکلات مالی این شرکت در  پرداخت هزینه های خدماتی  نیز با مشکل مواجه شده که علارغم پیگیری‌های لازم در خصوص پرداخت هزینه‌های بیمه تامین اجتماعی، مالیات، برق، گاز و ...  بصورت قسط بندی و نیز بخشودگی جرائم اما تا این  لحظه مشکل همچنان باقی است و این واحد تولیدی با چالش جدی مواجه است.
معمارنیا تعویق پرداخت حقوق کارگران این شرکت را به دلیل نبود نقدینگی لازم بیان کرد و اعتراض در این خصوص را حق قانونی کارگران دانست و گفت: تمام سعی و تلاش خود را بکار خواهیم بست تا بزودی مشکلات این واحد تولیدی برطرف و مطالبات کارگران برآورده شود.

------------------------

مرگ یک کارگر لایروب در آران بید گل کاشان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا براساس خبری که به نقل از مسئول امور مناطق اورژانس 115 آران بیدگل در رسانه‌ها منتشر شده است این حادثه در روستای علی آباد این شهرستان برای یک  کارگر که مشغول لایربی چاه بود اتفاق افتاده است.
در این رابطه « علی قربانیان » به رسانه‌ها گفته است: روز گذشته حادثه محبوس شدن یک کارگر داخل چاه در منطقه آران بید گل  شهرستان کاشان به سامانه 115 اعلام و یک دستگاه آمبولانس از پایگاه جواد الائمه سفید دشت به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور امداد گران اورزانس در محل حادثه، معلوم شد در داخل یک چاهی حفر شده یک کارگر حین لایروبی در عمق آن به دلایل نامعلومی دچار خفگی شده است.

------------------------

چهار ماه است که برادرم زندگی نباتی دارد/ ثامن‌الحجج پاسخگوی ما نیست

حسین جان‌بیگی گوشی را برمی‌دارد.، وقتی از برادرش می‌پرسم و اینکه وضعیتش این روزها چگونه‌است، مکث می‌کند و پس از درنگی با لهجه خوش‌آهنگ خراسانی می‌گوید مجتبی همچنان در کماست؛ وضعیتش هیچ تغییری نکرده...
مجتبی جان‌بیگی، برادر حسین، قبل از تصادف هولناک، معاون موسسه ثامن‌الحجج در شعبه بجستان در خراسان رضوی بود. حوالی برج چهار امسال، شعبه‌های ثامن الحجج جنوب استان خراسان رضوی ادغام می‌شوند؛ مجتبی که ساکن بجستان است، مجبور می‌شود هر روز مسیر 140 کیلومتری بجستان- کاشمر را برود و برگردد؛ مجتبی صبح‌ها می‌رود کاشمر و هر شب به بجستان بازمی‌گردد؛ آنهم با اتومبیل شخصی. بیستم شهریور ماه امسال در مسیر بجستان به کاشمر، اتوموبیل شخصی مجتبی واژگون می شود و حالا او چهار ماه است که در کماست و خانواده‌اش در التهاب مداوم به سر می‌برند. از قرار، با دونفر از همکارانش عازم محل کار بودند که این حادثه رخ می‌دهد. آن دو نفر آسیبی نمی‌بینند اما مجتبی دیگر هرگز چشمانش را بازنمی‌کند.
حسین می‌گوید: برادرم 4 ماه است زندگی گیاهی دارد و دقیقا موسسه ثامن‌الحجج مسئول این اتفاق است؛ برادرم 7 سال سابقه کار داشت. معاون شعبه بود؛ زندگی خوبی داشت، این ادغام مسبب همه بدبختی‌های ما شد. چرا مدیران فکر نکردند که چطور قرار است  کارمندان موسسه در جاده‌های خطرناک و پرپیچ و خم خراسان رضوی هر روز بروند و برگردند. این جاده‌ها برای سفرهای سالی یک بار هم خطرناک است، چه برسد به اینکه بخواهد مسیر هر روزه رفت و برگشت انسان باشد. او می‌گوید: خیلی از همکاران قدیمی مجتبی بعد از این حادثه انصراف دادند و دیگر کاشمر رفتن را رها کردند.
مجتبی که یک فرزند دو ساله دارد، هنوز خیلی جوان است. مجتبی متولد 1364 است اما به قول برادرش چهار ماه است که زندگی نباتی دارد. شاید هم تا آخر عمر همینطوری بماند. حالا او در تربت حیدریه بستری است؛ قلب و کلیه‌ها سالم است اما هوشیاری برنمی‌گردد. برادرش در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید: موسسه ثامن‌الحجج باید پاسخگوی فرزند دوساله مجتبی باشد؛ در این چهارماه موسسه سراغی از ما نگرفت. نمی‌دانند که چطور روزگار می‌گذرانیم. درد و رنجمان یک طرف؛ مخارج سنگین درمان طرف دیگر؛ روزی 170 هزار تومان پول فیزیوتراپی می‌دهیم.... حسین می گوید انگار  موسسه دچار مشکل است، می‌خواهد منحل شود؛ حقوق مجتبی هم  مرتب پرداخت نشده است؛ این موسسه پاسخگوی کارمندان و شاغلانش نیست، با این اوصاف چه کسی می‌خواهد جوابگوی خانواده ما باشد.؟
این‌ها تنها بخشی از دردهای خانواده‌ جان بیگی است؛ خانواده‌ای که فرزند جوانشان در جاده‌های خطرناک به خاطر بی‌تدبیری مسئولان و ندانم‌کاری مدیران یک موسسه اعتباری به این حال و روز افتاده است. ثامن الحجج موسسه‌ای است در آستانه انحلال که نه تنها 2700 پرسنل آن یک سال تمام است که سرگردانند و وضعیت شغلیشان مشخص نیست، بلکه بارها به تهران آمده‌اند و مقابل مجلس تجمع کرده‌اند. یکی از همین تجمع‌کننده‌ها که دهم همین ماه از خراسان آمده‌بود، شماره تلفن برادر مجتبی را به همراه داشت. او می‌گفت موسسه نه تنها سرگردانمان کرده، بلکه این همکارمان را هم به این روز نشانده؛ او می‌گفت کاش نمایندگان مجلس به اوضاع ما رسیدگی کنند و فکری هم به حال خانواده مجتبی بکنند که واقعا گرفتارند و مستاصل.
مجتبی جان بیگی را باید قربانی حوادث شغلی به شمار آورد. او در مسیر رسیدن به محل کار هرروزه‌اش، دچار حادثه شده است، بنابراین بدون تردید مسئولیت متوجه مسئولان است و بایستی به خانواده او غرامت بپردازند؛ حالا جدا از همه اینها، چه کسی می‌خواهد پاسخگوی فرزنده دوساله مجتبی باشد که این روزها نمی‌تواند دیگر پدر را در کنار خود داشته باشد؛ کودک دو ساله‌ای که سهمش از زندگی پدر بیجانی است که در تربت حیدریه بستری است و خودش در بجستان بلاتکلیف و سرگردان....
 همکاران بیکارشده مجتبی در پلاکاردی که برای حمایت از او تهیه کرده‌اند، به درستی پرسیده‌اند: این است نتیجه ساماندهی؟ چه کسی پاسخگو است؟ گزارش: نسرین هزاره مقدم

------------------------

نگرانی اتحادیه های صنفی جهانی از عدم رعایت اصول ایمنی در پاکستان/ حداقل پنج کارگر در آتش سوختند

به گزارش خبرنگار ایلنا، نهم ژانویه، حداقل 5 کارگر در جریان آتش‌سوزی یک کشتی حامل سوخت در پاکستان جان خود را از دست دادند. چندین کارگر هم در این حادثه مصدوم شدند.
صاحب این کشتی حالا به جرم عدم رعایت اصول ایمنی،  توسط پلیس بازداشت شده است و در زندان به سر می‌برد.
رئیس فدراسیون اتحادیه های صنفی پاکستان می‌گوید: ایمنی یکی از اصول فراموش شده در پاکستان است و دولت و کارفرمایان هیچ اهمیتی به آن نمی‌دهند.  
از قرار معلوم این چندمین بار در چند ماه اخیر است که در اسکله‌های پرتردد پاکستان، کارگران قربانی بی توجهی مقامات و کارفرمایان می‌شوند.

------------------------

مدفون شدن کارگر ۵۰ ساله زیر آوار میلگرد

به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر ۵۰ ساله اصفهانی زیر آوار میلگرد مدفون شد.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان، سقوط میلگرد از داخل ماشین، منجر به بروز این حادثه شده است.
مدیر روابط عمومی و بین الملل سازمان آتش نشانی اصفهان در این خصوص اظهار داشت: به دلیل بی‌توجهی در بارگیری صحیح میلگرد و عدم ایستایی ماشین حمل، بار میلگرد بر روی کارگر ۵۰ ساله سقوط کرد.
محمد شریعتی افزود: زمانی که آتش نشانان به محل حادثه رسیدند، به دلیل وخامت شرایط موجود، امکان برش میلگرد‌ها وجود نداشت، بنابراین با استفاده از جک‌های بادی و سیستم‌های پنوماتیک اقدام به نجات کردند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: آتش نشانان پس از نجات مصدوم اقدام به انجام عملیات احیا کردند و توانستند علائم حیاتی را به وی بازگردانند. از قرار معلوم، کارگر مصدوم برای ادامه مداوا به بیمارستان منتقل شده است.

------------------------

مرگ ۶۵ نفر در استان مازندران براثر حوادث کاری

به گزارش ایلنا، در نه ماهه سال جاری تعداد ۶۵ نفر بر اثر حوادث کار در استان مازندران جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۳ (سیزده درصد) کاهش داشته است.
به گزارش روابط عمومی پزشکی قانونی مازندران، دکتر علی عباسی، مدیر کل پزشکی قانونی این استان، تصریح کرد: بر اساس آمارهای مراکز پزشکی قانونی استان، در نه ماهه سال جاری به ترتیب شهرستان آمل با ۱۲ مورد، بابل با ۸ مورد و ساری و می‌اندرود با ۷ مورد بیشترین موارد مرگ ناشی از حوادث کار را داشتند.
وی تصریح کرد: براساس این گزارش عمده دلایل مرگ افراد در حوادث کار مربوط به سقوط از بلندی با ۳۴ نفر و پس از آن برق گرفتگی با ۱۸ و برخورد جسم سخت با و سایر با ۳ مورد در رتبه بعدی قرار دادند.
براساس تفکیک ماه شهریور با ۱۵ مورد و مرداد با ۱۴ بیشترین و تیر ماه با ۳ مورد کمترین آمار فوتی در آن به ثبت رسید.
سنین ۲۱ تا ۴۰ سال با ۲۰ مورد دارای بیشترین فوتی و بیش از ۶۱ سال با ۳ فوتی کمترین آمار را داشتند.
عباسی با بیان اینکه از تعداد ۶۵ مورد فوتی ۵۵ نفر متاهل و ما بقی مجرد هستند گفت: تعداد ۵۹ نفر از فوت شدگان حوادث کار در نه ماه سالجاری دارای ملیت ایرانی و ما بقی غیرایرانی هستند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با اشاره به اینکه بیشترین حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان می‌باشد؛ گفت: ارزش نهادن به جان انسان‌ها، داشتن برنامه ایمنی در کار، رعایت استاندارد‌ها و قوانین مربوطه، آموزش و ایجاد نظام اطلاع‌رسانی و عبرت از حوادثی که اتفاق افتاده را از مهم‌ترین راهکار‌ها در راستای کاهش حوادث ناشی از کار است.

------------------------

تجمع صنفی کارگران سامان کاشی بروجرد در پی معوقات بیمه‌ای

به گزارش ایلنا، حدود 80 نفر از این کارگران مقابل سازمان تأمین اجتماعی این شهر به دلیل آنچه تعلل کارفرما در پرداخت حق بیمه هر ماه کارگران گفته می‌شود، تجمع کردند. به گفته کارگران، کارفرما حق بیمه را به حساب تأمین اجتماعی واریز نکرده لذا تا زمانی که پرداخت حق بیمه کارگران به روز نشود تامین اجتماعی نمی‌تواند بیمه بیکاری آنها را برقرار کند.
همچنین گفته می‌شود، 56 نفر از کارگران سامان کاشی بروجرد در آستانه بازنشستگی بوده اما کارفرما بیمه آنها را واریز نکرده و شرایط برای بازنشستگی آنها فراهم نیست. این اعتراض در حالی رخ می‌دهد که ماه گذشته (30 آذر) کارگران کاشی سامان کاشی بروجرد در اعتراض به بی‌توجهی مدیران کارخانه به پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان فرمانداری بروجرد تجمع کردند.
به گفته کارگران سامان کاشی در نتیجه فشارهای ناشی از بحران مالی که با آن دست به گریبانند همراه نمایندگان این واحد صنعتی، از یک‌سال و نیم پیش مرتب و دسته‌جمعی مقابل دفا‌تر مسئولان شهرستانی، استانی و مقابل ساختمان مجلس در تهران دست به تجمع زده‌اند.
طبق اظهارات کارگران سامان کاشی، این واحد به علت  مشکلات مالی، نبود سرمایه در گردش و بازار فروش، عدم نقدینگی و تهیه مواد اولیه و بدهکاری به سیستم بانکی از اسفندماه سال 93 تاکنون نیمه‌تعطیل است.
سال‌های گذشته این کارخانه با بیش از 400 کارگر فعالیت داشته که بیش از 250 کارگر آن اخراج شده‌اند و هم‌اکنون این واحد نیمه‌فعال با حدود 100 کارگر و با ظرفیت اندک کار می‌کند.

------------------------

تجمع دوباره کارگران بازنشسته فولاد مقابل ساختمان مجلس

به گزارش منابع خبری ایلنا گروهی از کارگران وکارکنان بازنشسته فولاد که برای دومین بار در ماه جاری از سراسر کشور به تهران آمده‌اند از ساعت ۸ صبح امروز (چهارشنبه 22 دیماه) مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی اجتماع کردند.
 این تجمع مقارن ادامه بررسی مفاد لایحه برنامه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی بوده است و از قرار معلوم تجمع‌کنندگان خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، انتقال به صندوق بازنشستگی کشوری با تطبیق آیین‌نامه معتبر فولاد، مکلف کردن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آیین‌نامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه‌ سنواتی هستند.
آن‌ها می‌گویند، دلیل اعتراض امروزمان در مقابل ساختمان مجلس رسیدگی به وضعیت بازنشستگان صنعت فولاد در لایحه بودجه ۹۶ وبرنامه ششم توسعه است که از قرار معلوم  وضعیت آن در جلسه بعد از ظهر  نهایی خواهد شد.
طبق اظهارات  این کارگران بازنشسته ، با وجود اعتراضات مکرر بازنشستگان صنعت فولاد در خصوص محقق نشدن مطالبات قانونیشان، و قولهای بی‌نتیجه مسئولان، با وجود ضعف جسمانی ناچاریم تا برای پیگیری مطالباتمان به تهران بیایم.
به گفته یکی از بازنشستگان معترض، چندین سال است به دلیل مشکلات مالی صندوق فولاد آسایش دوران بازنشستگی‌مان برهم خورده  ومرتبا مسئولان برای  پی گیری مشکلات بازنشستگان فولاد بار مالی  آن را بهانه می‌کنند.
طبق اظهارات وی، آیا رواست، بازنشسته‌ای که در زمان اشتغالش برای مدت سه دهه سخت ترین شرایط کاری را متحمل شده و حق بیمه پرداخت کرده است، حالا باید امروز به‌جای استراحت هر روز بدنبال مطالبات مزدی خود و تامین منابع مالی  باشد؟
طبق ادعای این کارگر معترض ،از روز هفتم تا به امروز ۲۲دی ماه که برای دومین بار برای پیگیری مطالباتمان به تهران آمده‌ایم شمار قابل توجهی از همکاران بازنشسته‌مان که پیشتر در اجتماع نخست ما را همراهی کرده بودند، به دلیل کهولت سن فوت کرده‌اند.

------------------------

آغاز چهارمین روز اعتراض کارگران شرکت هپکو

شماری از کارگران تجمع‌کننده به ایلنا گفتند: از هیجدهم دیماه تاکنون برای پرداخت مطالباتمان هر روز تجمع کرده‌ایم.
یکی از کارگران شرکت هپکو گفت: از پنج ماه پیش تاکنون مزدی به آن‌ها پرداخت نشده‌است، افزودند: اگر این اتفاق صورت بگیرد دیگر دلیلی برای ادامه یافتن اعتراض‌های صنفی وجود ندارد.
 این کارگران که خواهان بازگرداندن مسئولیت مدیریت این واحد خصوصی سازی شده به سازمان نوسازی صنایع هستند، افزودند: در جریان تجمعات روزهای گذشته مسئولان مربوطه در خصوص پرداخت معوقات مزدی وعده‌هایی دادند که هنوز محقق نشده است.
کارگران هپکو با اشاره به پی گیری دو نفر از نمایندگان شهرستان اراک در مجلس گفتند: اخیراعلی اکبر کریمی و سید مهدی مقدسی که هر دو از حوزه انتخابیه اراک در کمیسیون‌های اقتصادی و صنعت مجلس شورای اسلامی عضویت دارند، در رابطه با وضعیت پیش آمده نامه‌ای را خطاب به وزیر امور اقتصادی و دارایی نوشته‌اند که ما منتظر پاسخ این نامه هستیم.

------------------------

238 تن به دلیل صدمات حوادث کار در استان تهران فوت کردند

به گزارش ایلنا، به گفته مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران، از ابتدای فروردین تا پایان آبان ماه امسال 238 تن به دلیل صدمات ناشی از حوادث کار در این استان فوت کردند. «مسعود قادی پاشا» اظهار داشت: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 242 تن فوت شده 7 /1 درصد کاهش نشان می دهد.  وی از کل فوت شدگان ناشی از حوادث کار در 8 ماه امسال را 233 تن مرد و پنج تن زن اعلام کرد.
با بررسی آمارهای منتشر شده در سال های اخیر، سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن از جمله مهم ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار در کشور است که با رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاعات می توان بروز این حوادث را تا حد قابل توجهی کاهش داد.
در سال گذشته (1394) یکهزار و 494 تن در حوادث ناشی از کار در کشور جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (1393) با آمار تلفات حوادث کار یک هزار و 891 تن بود، 21 درصد کاهش داشت.
همچنین در سال گذشته از کل تلفات حوادث کار در کشور یکهزار و 479 تن، مرد و 15 تن زن بودند.

------------------------

کارگران اخراجی فولاد ارفع می‌گویند وعده‌ها محقق نشده است / تشکل‌های کارگری استان به اداره کار معترض شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، دو کارگر پیمانکار فولاد ارفع که پیش از این بیکار شده بودند، از بی‌نتیجه ماندن پیگیری‌های بازگشت به کار خود خبر دادند.
این کارگران که در مجتمع گندله‌سازی اردکان یزد مشغول به کار بوده‌اند، سال ۹۴، در انتخابات مجمع عمومی کارگران شرکت آهن و فولاد ارفع، به عنوان رئیس و نایب رئیس شورای اسلامی کار انتخاب شدند. پس از آن به دلیل تغییر پیمانکار، شورا منحل شد و این دو کارگر هم اخراج شدند.
این دو کارگر که در چند ماه گذشته به طرق مختلف برای بازگشت به کار خود تلاش کردند، تا کنون نتوانسته‌اند به سر کار بازگردند.
این کارگران می‌گویند: روز دوشنبه هفته گذشته (سیزدهم دی ماه)، نمایندگان تشکل‌های کارگری استان یزد در محل دفتر مدیر کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان جمع شدند و نسبت به اخراج ما به عنوان رئیس ونائب رئیس شورای اسلامی کار یکی از شرکتهای پیمانکاری شرکت فولاد ارفع، اعتراض کردند.
از قرار معلوم، در این جلسه، اعضای شوراهای اسلامی کار و انجمن‌های صنفی واحدهای استان‌ها حضور داشته‌اند و مقامات وزارت کار به آن‌ها گفته‌اند که همه تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا اخراجی‌ها به سرکار بازگردند.
یکی از حاضران در این جلسه می‌گوید: در حال حاضر، اکثریت قریب به اتفاق کارگران در واحدهای مختلف، پیمانکاری هستند و اگر قرار باشد، نمایندگان قانونی این کارگران هم امنیت شغلی نداشته باشند، بحث تشکل‌یابی و ایجاد نهاد کارگری برای اکثریت کارگران بی‌معنا می‌شود؛ کارگری که قرارداد شفاهی دارد یا فاقد قرارداد است یا در نهایت مدت قراردادش یک ماه است، چطور می‌تواند از حقوق همکاران خود دفاع کند.
در عین حال روابط عمومی شرکت آهن و فولاد ارفع پیش از این توضیحاتی برای ایلنا ارسال کرد که در آن آمده بود: دو کارگر اخراجی طرف قرارداد با یک شرکت همکار بوده‌اند و از این بابت مسئولیتی متوجه فولاد ارفع نیست.

------------------------

مدفون شدن یک راننده بیل مکانیکی در معدن شن ماسه پاکدشت

منابع کارگری ایلنا در شهرستان پاکدشت خبر داده‌اند در جریان حادثه‌ای که بعد اظهر روز گذشته (سه شنبه۲۱ دیماه) روی داد، یکی از کارگران معدن به نام «عباس لگزایی»، ۵۵ ساله، متاهل و از اهالی منطقه پاکدشت  در زیر گل و لای حاصل از ریزش معدن مدفون شدن.
منابع ما گزارش داده‌اند در هنگام ریزش دیواره معدن، کارگر مورد نظر در کابین دستگاه بیل مکانیکی، مسئولیت هدایت دستگاه را به عهده داشته است که به دلیل سست بودن دیواره شنی معدن، با ریزش شن و ماسه مدفون شده است.
از قرار معلوم، نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند و پس از یک عملیات امداد و نجات چند ساعته، آوار شن، تخلیه و جسد متوفی از اتاقک بیل مکانیکی خارج شد.

------------------------

مصدومیت سه کارگر در حادثه انفجار کوره ذوب در تاکستان قزوین

به گزارش ایلنا، ظهر روز دوشنبه،  انفجار کوره ذوب مواد فلزی در کارخانه الوند فولاد آریا در تاکستان باعث مصدومیت سه کارگر شد.
از قرار معلوم، با حضور ماموران در محل حادثه مشخص شد یک واحد کوره ذوب مواد فلزی در شرکت الوند فولاد آریا به علل نامعلومی منفجر شده که بلافاصله نیز عوامل اورژانس و آتش نشانی در صحنه حاضر و حریق توسط عوامل آتش‌نشانی مهار شد.
در این حادثه انفجار سه نفر از کارگران شرکت مصدوم که توسط عوامل اورژانس جهت مداوا به بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان تاکستان منتقل شدند.

------------------------

پرستاران مینابی ده ماه معوقات مزدی دارند

به گزارش ایلنا، معوقات پرستاران مینابی از فروردین ۹۵ (به‌مدت ۱۰ ماه) پرداخت نشده است.
این معوقات شامل اضافه کار و کارانه این پرستاران است.
این پرستاران در ماههای گذشته بار‌ها به مدیریت بیمارستان‌های این شهر مراجعه کردند اما ظاهرا کمبود نقدینگی باعث شده است که تا کنون معوقات مزد یاین پرستاران پرداخت نشود.
رئیس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری میناب، مرتضی حکمتی، نیز علت این تأخیر‌ها را ناشی از افزایش تعرفه‌های پزشکان در پی اجرای طرح تحول سلامت برشمرده و افزوده‌است: با اجرای طرح تحول سلامت اگرچه میزان پرداختی از جیب مردم در بخش بستری و نه پاراکلینیک به ۶ درصد در مناطق شهری و ۳ درصد در مناطق روستایی کاهش یافته اما عملاً سازمان‌های بیمه‌گر را با مشکل مواجه کرده است.
وی با بیان این‌که حقوق پرسنل از بودجه جاری و کارانه و اضافه کار پرسنل از درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها پرداخت می‌شود، تصریح کرده: اما هم‌اکنون میزان درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها با کاهش فرانشیز سهم مردم بسیار ناچیز است که بر این اساس نمی‌توانند معوقات پرستاران را پرداخت کنند.

------------------------

تجمع کارگران شهرداری کوزران مقابل ساختمان شهرداری

یکی از منابع خبری ایلنا در شهرداری کوزران گفت: این کارگران  که در واحدهای خدماتی وفضای سبز شهرداری کوزران بصورت قراردادی  مشغول کارند صبح امروز (۲۱ دی ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود به نشانه اعتراض مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده‌اند.
براساس این گزارش، حدود۴۵ نفر از کارگران شهر کوزران که در طی دست‌کم پنج ماه گذشته دستمزد آنان پرداخت نشده است؛ می‌گویند با تغییر شهردار که از تقریبا دو ماه گذشته انجام شده؛ بازهم ما با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجهیم.
طبق اظهارات آنان، بی‌توجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر کوزران به پرداخت مطالبات آن‌ها باعث شده سال گذشته نیز حدود ۴ ماه از حق بیمه آنان به تامین اجتماعی واریز نشود.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهر داری کوزران گفته می‌شود بی‌توجه‌ای به پرداخت مطالبات آن‌ها، باعث شده است تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند.
در همین رابطه سه نفر از اعضای شورای شهر کوزاران که صبح امروز در اجتماع صنفی کارگران شهرداری حاضر شده بودند مشکل کارگران شهرداری کوزران را تامین منابع مالی اعلام کرده وقول پی گیری مطالبات مزدی وبیمه‌ای آنان را داده‌اند.

------------------------

تجمع کارگران کانسرام و سیمان در مقابل فرمانداری طبس

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه های کانسرام و سیمان مقابل امروز (دوشنبه 20 دیماه) برای چهارمین مرتبه مقابل فرمانداری ویژه طبس تجمع کردند. در این تجمع که صبح امروز انجام شد تعداد حدودا ۲۰ کارگر خواستار پرداخت نزدیک به نزدیک به ۹ ماه عقب مانده خود شدند.
پیشتر کمیسیون کارگری شهرستان طبس که زیر نظر شورای تامین است، یکشنبه هفته گذشته به اعضای هیات مدیره این کارخانه ها یک هفته مهلت داده بود تا جهت تعیین تکلیف پرداخت حقوق معوق کارگران خود به معاونت استانداری و فرمانداری ویژه طبس مراجعه کنند.
از قرار معلوم کارفرمای این واحد صنعتی در مدت تعیین شده برای مراجعه به فرمانداری اقدام نکرده است. 
به دلیل اینکه مهلت یک هفته‌ای تعیین شده بدون مشخص شدن وضعیت مطالبات کارگران خاتمه یافته است، اکنون زمزمه‌های در خصوص احتمال پرداخت مطالبات پرداخت نشده کارگران از طریق صدور حکم توقیف اموال کارخانه‌های کانسرام و سیمان شنیده می‌شود.
 در همین ارتباط گفته می‌شود که پیشتر از سوی بیش از ۱۰۰ کارگر این واحد تولیدی دادخواستی در خصوص بدحسابی کارفرما در مراجع قانونی تشکیل شده است.
در عین حال معاون استاندار و فرماندار ویژه طبس نیز در ارتباط وضعیت این کارگران به رسانه‌ها گفته بود:اگر مدیران کارخانه ها اقدام نکنند از ابزار حاکمیتی استفاده خواهیم کرد.

------------------------

تجمع کارگران کانسرام و سیمان در مقابل فرمانداری طبس

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه های کانسرام و سیمان مقابل امروز (دوشنبه 20 دیماه) برای چهارمین مرتبه مقابل فرمانداری ویژه طبس تجمع کردند.
در این تجمع که صبح امروز انجام شد تعداد حدودا ۲۰ کارگر خواستار پرداخت نزدیک به نزدیک به ۹ ماه عقب مانده خود شدند.
پیشتر کمیسیون کارگری شهرستان طبس که زیر نظر شورای تامین است، یکشنبه هفته گذشته به اعضای هیات مدیره این کارخانه ها یک هفته مهلت داده بود تا جهت تعیین تکلیف پرداخت حقوق معوق کارگران خود به معاونت استانداری و فرمانداری ویژه طبس مراجعه کنند. از قرار معلوم کارفرمای این واحد صنعتی در مدت تعیین شده برای مراجعه به فرمانداری اقدام نکرده است. 
به دلیل اینکه مهلت یک هفته‌ای تعیین شده بدون مشخص شدن وضعیت مطالبات کارگران خاتمه یافته است، اکنون زمزمه‌های در خصوص احتمال پرداخت مطالبات پرداخت نشده کارگران از طریق صدور حکم توقیف اموال کارخانه‌های کانسرام و سیمان شنیده می‌شود.
 در همین ارتباط گفته می‌شود که پیشتر از سوی بیش از ۱۰۰ کارگر این واحد تولیدی دادخواستی در خصوص بدحسابی کارفرما در مراجع قانونی تشکیل شده است. در عین حال معاون استاندار و فرماندار ویژه طبس نیز در ارتباط وضعیت این کارگران به رسانه‌ها گفته بود:اگر مدیران کارخانه ها اقدام نکنند از ابزار حاکمیتی استفاده خواهیم کرد.

------------------------

معوقات کارگران پروژه ساخت روگذر شهر گرگان ۶ ماهه شد

به گزارش ایلنا، حدود ۹۰ کارگرپیمانی شاغل در پروژه ساخت روگذر و زیرگذر شهر گرگان واقع در استان گلستان، ۶ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم این کارگران دیروز (شنبه ۱۸ دی ماه) در اعتراض به مطالبات مزدی خود، مقابل ساختمان استانداری و شورای شهر گرگان دست به تجمعات اعتراضی زده‌اند اما تا کنون موفق نشد‌ه ا ند معوقات خود را دریافت کنند.
گفته می‌شود این تعداد کارگر که در پروژهای ساخت زیرگذر وروگذر ناهارخوران، شهید حتملو و ۴ هزار شهید استان گلستان مشغول کارند، مرتبا برای دریافت مطالبات معوقه خود بین کارفرمای شرکت پیمانکار و مسئولان شهرداری گرگان پاس کاری می‌شوند.
ظاهرا پیمانکار این پروژه‌ها به کارگران می گوید که به دلیل عدم تامین اعتبار، از پرداخت دستمزد آنان ناتوان است.
 از سوی دیگر مسئولان شهرداری گرگان مدعی‌اند نیمی از تعهدات شهرداری به پیمانکار نقدی پرداخت شده و مابقی با تها‌تر ملک و زمین به پیمانکار پرداخت شده است در نهایت شهرداری  درقبال کارگران هیچ تعهد قانونی ندارد.

------------------------

کارگران بازداشتی پلی اکریل با قید کفالت آزاد شدند/ مطالبات معترضان بی‌پاسخ ماند

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر امروز، هفت نفر از کارگران بازداشتی پلی اکریل به قید کفالت آزاد شدند.
این کارگران که در جریان تجمع روز گذشته کارگران پلی اکریل در اصفهان بازداشت شده بودند، شب گذشته را در بازداشتگاه به سر بردند و ظهر امروز همگی با قرار کفالت آزاد شدند.
در عین حال کارگران پلی اکریل از بی‌نتیجه بودن تجمع روز گذشته خبر می‌دهند و می‌گویند: مسئولان در مورد زمان پرداخت مطالبات شش ماهه کارگران  هیچ وعده ای نداده اند و تا کنون به هیچ نتیجه ای نرسیده ایم.

------------------------

کارگران شهرداری دزفول بین سه تا چهار ماه مزد معوقه طلب دارند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، حدود ۲۰۰ کارگرپیمانی خدماتی که درفضای سبز شاغل شهرداری دزفول که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری بصورت پیمانی وحجمی مشغول کارند؛ دست کم بین ۳ تا ۴ ماه حقوق معوقه طلب دارند.
این کارگران می‌گویند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آن‌ها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است. همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
این کارگران می‌گویند: در منطقه‌ای محروم و با شرایط سخت، مشغول خدمت رسانی به مردم هستیم اما دولت و مسئولان هیچ فکری به حال ما نمی‌کنند.
به گفته این کارگران، از زمان تغییر وضعیت شغلیمان از قرار دادی به حجمی با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجه شده‌ایم و در این زمینه مسئولان شهرداری دزفول ماههاست که می‌گویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.
در همین رابطه معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری دزفول که روز گذشته در اجتماع صنفی کارگران شهرداری حاضر شده بود نیز مشکل کارگران شهرداری خوزستان از جمله شهر دزفول را تامین منابع مالی اعلام کرده است.
به گفته امیر عیسی‌زاده برای رفع مشکلات کارگران شهرداری دزفول تاکنون جلسات متعددی را با حضور مسئولان شهرداری برگزار کرده‌ایم که نتیجه آخرین جلسه که دیروز  همزمان با تجمع کارگران برگزار شد بخشی از مطالبات کارگران پرداخت شد.
همچنین رئیس شورای اسلامی شهر دزفول نیز دراین خصوص به سایر رسانه‌ها گفته است به دلیل رکود ساخت و ساز و کاهش درآمد، مشکل مالی گریبانگیر شهرداری این شهر شده و به همین دلیل شهرداری توانایی به موقع بدهی خود را به پیمانکار ان را ندارد.
به گفته عظیم سرافراز کارگران شهرداری دزفول علاوه بر معوقات مزدی چندین ماه بیمه از کارفرما طلبکارند.
طبق اظهارات وی برای رفع مشکلات بیمه‌ای کارگران شهرداری با اداره تامین اجتماعی دزفول وارد مذاکره شده‌ایم که طلب خود را از پیمانکاران بصورت اقساط دریافت کند تا توانایی پرداخت بیمه کارگران برای پیمانکاران تسهیل شود.

------------------------

کارگران ایران از حقوق بنیادین محرومند/ در بشقابی که غذا نیست، قاشق و چنگال طلا نگذارید

عبدالـله وطنخواه، نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران در گفتگو با ایلنا در ارتباط با الحاق ایران به مقاوله نامه ۱۴۴ سازمان جهانی کار گفت: وقتی که اصل نیست، فروع هم فایده‌ای ندارد؛ بایستی به دولت ایران گفت در بشقابی که غذا نیست، قاشق و چنگال طلا نگذارید.
وی در تشریح این مطلب گفت: کارگران ایران از حقوق بنیادین و اولیه محرومند و ساختار روابط کار در کشور ما به گونه‌ای است که حاصل مبارزات تاریخی کارگران نادیده گرفته شده، لذا پیوستن به یک مقاوله نامه جانبی نمی‌تواند چاره‌ساز باشد.
وطنخواه با بیان اینکه مقاوله‌نامه ۱۴۴ پیش‌فرض‌هایی دارد و تا زمانی که تشکل‌های مستقل و آزاد وجود نداشته باشند، اجرای آن محلی از اعراب ندارد؛ گفت: این مقاوله نامه ابزاری است برای اجرای یک سری اصول پایه‌ای که در مقاوله نامه ۹۸ و ۸۷ به صراحت آمده است.
وی ادامه داد: ایران با وجود اینکه عضو هیات مدیره سازمان جهانی کار است، به این اصول الزامی پایبند نیست و این الحاق هم نمی‌تواند هیچ نوع تعهدی برای دولت ایجاد کند. این فعال کارگری در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر عودت لایحه اصلاح قانون کار برای کارگران از همه چیز مهم‌تر است و این نوع نمایش‌های تبلیغاتی یا قیافه گرفتن دولت در مجامع بین المللی به هیچ وجه به درد کارگرانی نمی‌خورد که قرار است حداقل‌ها را هم از آن‌ها سلب کنند.
وطنخواه در پایان اظهار داشت: تن ندادن دولت و حاکمیت به قواعد سرمایه‌داری و اینکه تنها استثمار صرف را از سرمایه‌داری به عاریت گرفته‌اند و قواعد حمایتی را وانهاده‌اند، گریز از وظایف عرفی دولت‌ها در نظام ساخت یافته لیبرالیسم است و معنای آن چیزی نیست جز استثمار مکرر کارگران.

------------------------

تجمع کارگران هپکو وارد سومین روز شد

اعتراض صنفی کارگران «هپکو اراک» امروز در حالی وارد سومین روز خود شد که در جریان اعتراض صنفی روز گذشته، یک تشکل صنفی کارگری استان مرکزی با ارسال نامه‌ای از مسئولان سازمان گسترش نوسازی ایران در خواست کرده است تا مسئولیت مدیریت این واحد تولیدی را دوباره برعهده بگیرد.
منابع کارگری ایلنا در شرکت هپکو با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: که نامه مذکور از سوی مجمع نمایندگان کارگران استان مرکزی نوشته شده است.
در عین حال این منابع گفتند که صبح امروز (دوشنبه ۲۰ دی ماه) کارگران کارخانه هپکو برای سومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفیشان به تبع ناتوانی مالی بخش خصوصی کارخانه در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
بیش از ۵۰۰کارگر کارخانه ماشین سازی هپکو اراک از روز شنبه ۱۸ دی ماه تاکنون با برپایی تجمع در محوطه این کارخانه ومیدان اصلی شهر اراک خواستار پرداخت دست کم ۵ ماه حقوق معوقه و همچنین تعیین تکلیف سهامدار اصلی این کارخانه شده‌اند.
به گفته این کارگران شرکت هپکو، در حالی سهامدار اصلی کارخانه این واحد را در سال ۸۶ به ارزش مالی ۷۰ میلیارد تومان خریداری کرده است که قرار بود وی در ابتدا بعد از پرداخت ۲۰ درصد از مبلغ توافق شده مابقی را طی چهارو نیم سال آینده بصورت اقساطی پرداخت کند.
طبق ادعای کارگران بخش خصوصی نه تنها کارفرمای بخش خصوصی بعد از گذشت ۵ سال از زمان تعهدات مالی خود نتوانسته است بدهی مالی خود را بصورت اقساطی پرداخت کند بلکه چند سالی است قصد دارد این کارخانه را به بهانه نداشتن توجیه اقتصادی تعطیل ومنحل کند.
به گفته معترضین ادعای نداشتن توجیه اقتصادی در حالی از سوی سهامدار بخش خصوصی مطرح است که طبق اسناد موجود فقط در سال نخست واگذاری (سال ۸۶) شرکت هپکو این سهامدار بیش از ۱۷ میلیارد تومان سود سهام برداشت کرده است.
به ادعای کارگران معترض هپکو، قصد سهامدار اصلی کارخانه مبنی بر فروش زمین کارخانه است. به گفتهٔ آن‌ها قیمت بالای ۱۱۵ هکتارزمینی که کارخانه در آن قرار دارد باعث شده سهامداران در صدد فروش آن باشند و در این بین با متوقف کردن تولیدات و به تاخیر انداختن دستمزد کارگران قصد دارند کارخانه را به تعطیلی ودر نهایت به انحلال بکشانند. کارگران می‌گویند، مشخص نیست در این بین تکلیف حق و حقوق کارگران که مرتب به تعویق می‌افتد چه می‌شود.

------------------------

کارگران کارخانه پشم سنگ مقابل کارخانه تجمع کرده‌اند

این کارگران در تماس جداگانه به ایلنا گفتند: در حدود 200 کارگر هستیم که دستمزد آبان و آذر سال 95 خود را دریافت نکرده‌ایم و برای این مدت تنها در حدود 500 هزار تومان پول به صورت علی الحساب برایمان واریز شده است. ضمن اینکه هنوز عیدی سال 95 خود را دریافت نکرده‌ایم.
از این 200 کارگر، در حدود 60 نفر رسمی و الباقی قراردادی هستند. آنطور که کارگران پشم سنگ می‌گویند مدیریت کارخانه از مرداد 93 از ساعات اضافه کاری کارگران قراردادی کاسته است و در ماه‌های اخیر کارگران رسمی نیز تمامی ایام هفته را در کارخانه حضور ندارند. 
کارگران تاکید دارند که کارخانه پشم سنگ تولیدات خود را به فروش می رساند و با این اوضاف آنها نبایست در چنین شرایطی باشند.
تجمع کنندگان می گویند: ما فقط خواستار مطالبات صنفی خود هستیم و برای همین است این اجتماع اعتراضی را در محوطه کارخانه برپا کرده ایم زیرا خانواده‌های ما در موقعیت کنونی دیگر تحمل فشار اقتصادی ناشی از به تاخیر افتادن مطالبات مزدی را ندارند.

------------------------

کارگران کارخانه نوظهور نگران وضعیت خود هستند

«اکبر قربانی»، دبیر  خانه کارگر غرب در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: عملکرد مدیریت شرکت صنایع کاغذسازی نوظهور (تولید کننده دستمال کاغذی‌های نرمه) در مقام کارفرمای اصلی موجب شده‌است تا کارگران این شرکت در اعترض به عدم دریافت مطالبات خود و پرداخت نشدن حق بیمه مقابل شرکت تجمع می‌کنند.
قربانی افزود: این کارخانه در گذشته ناچندان دور 500 کارگر داشت که سال گذشته  با تعدیل‌های صورت گرفته تعداد آنها به 260 کارگر رسید اما روند تعدیل امسال هم ادامه یافت چنانچه هم اکنون تعداد کارگران این واحد تولیدی  به حدود 100 نفر رسیده است.
وی ادامه داد: در صورت ادامه این وضع احتمال اینکه تا سال آینده باقیمانده کارگران نیز تعدیل شوند زیاد است.  
شرکت صنایع کاغذسازی نوظهور که زمانی یکی از معروفترین برندهای تولید کننده دستمال‌های کاغذی بود در حال حاضر تنها 12 کارگر رسمی دارد و الباقی دارای قراردادهای یک ماهه هستند.
کارگران این کارخانه از نبود امنیت شغلی، تاخیر در پرداخت مزد و مزایای مزدی و پرداخت نشده حق بیمه اجباری خود گلایه مند هستند . این در حالی است که تاکنون پاسخی از سوی اداره کل کار استان تهران دریافت نکرده‌اند.
قربانی در ادامه تصریح کرد: بیشتر کارگران تعدیل شده بیش از 15 سال سابقه کار دارند با این وجود مدیریت کارخانه بدون توجه به تجربه کارگران و وفاداری آنها به نام کارخانه دست به تعدیل گسترده کارگران زده است.
قربانی با اشاره به کوتاهی‌های صورت گرفته از سوی اداره کل کار استان تهران در این خصوص، گفت: کارگران این کارخانه  از اداره کار برای احقاق حقوق شان استمداد جستند اما اما مدیر کل جدید این اداره تاکنون به این مسئله توجه چندانی نداشته است.

------------------------

۳۸ روز تجمع کارگران کشت و صنعت در هوای سرد/ دیروز گفتند چادر‌ها را جمع کنید

کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در تماس‌های جداگانه با ایلنا از ادامه تجمع صنفی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، امروز (بیستم دی ماه)، ۳۸ امین روز از تجمع صنفی این کارگران در بیرون مجتمع و در فضای باز است.
بیش از ۵۰ نفر از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد که پس از واگذاری مجتمع از طریق مزایده، بیش از ۱۶ ماه است دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند، در سی و هشت روز گذشته، در هوای سرد چادر زدند و با افروختن آتش در سرما به تجمع خود ادامه دادند.
حالا نماینده این کارگران که همچنان بیرون مجتمع ایستاده‌اند و در حال اعتراض هستند، می‌گوید: در روز سی و هفتم تجمع، آمدند و از ما خواستند که چادر‌ها را جمع کنیم. نیروی انتظامی با حکم آمد و گفت چادر‌ها غیرقانونی است؛ باید جمع شود.
این کارگر با بیان اینکه مسئولان محلی و استانی در این مدت طولانی اعتراض، پاسخگوی کارگران نبوده‌اند؛ ادامه داد: نه تنها حق و حقوق ما را ندادند بلکه مجبورمان کردند چادر‌ها را هم جمع کنیم. مراجعات ما به مقامات هیچ نتیجه‌ای نداشته است اما چه با چادر چه بدون آن، به اعتراض ادامه می‌دهیم.
در عین حال که این کارگران همچنان به اعتراض خود ادامه می‌دهند، تلاش خبرنگار ایلنا برای تماس تلفنی با نماینده مردم مهاباد در مجلس تا این لحظه بی‌نتیجه مانده است.

------------------------

متن مقاوله نامه ۱۴۴ سازمان جهانی کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، هفته گذشته ایران به مقاوله نامه 144 سازمان جهانی کار پیوست. سازمان جهانی کار، این مقاوله نامه را که در ارتباط با سه‌جانبه گرایی است، پس از مقاوله نامه های حق تشکل و آزادی اجتماعات تصویب کرده‌است.
متن فارسی این مقاوله‌نامه به شرح زیر است:
کنفرانس عمومی سازمان بین المللی کار که به دعوت هیات مدیره دفتر بین المللی کار شصت و یکمین اجلاس خود را در دوم ژوئن ۱۹۷۶ در ژنو تشکیل داد. ضمن یادآوری مفاد مقاوله‌نامه آزادی سندیکایی و حمایت از حق تشکل (۱۹۴۸ میلادی) و مقاوله‌نامه حق تشکل و مذاکرات جمعی (۱۹۴۹ میلادی) و توصیه نامه مشاوره (در هر سطح صنعت و در سطح ملی) ۱۹۶۰ میلادی که موید حق کارفرمایان و کارگران به تشکیل سازمان‌های آزاد و مستقل بوده و خواستار موازینی به منظور توسعه مشاوره موثر در سطح ملی بین مقامات دولتی و سامان‌های کارفرمایی و کارگری است و همچنین مفاد مقاوله‌نامه‌ها و توصیه‌نامه‌های متعدد بین المللی کار که متضمن مشاوره‌های سازمان‌های کارفرمایی و کارگری در جهت اقدامایت در مورد اجرای مفاد مقاوله‌نامه مزبور است و با توجه به چهارمین موضوع دستور کنفرانس تحت عنوان «ایجاد تشکیلات سه جانبه به منظور توسعه ا جرای استانداردهای بین المللی کار» و یا تصمیم به تصویب طرح‌های ویژه‌ای در خصوص مشاوره‌های سه جانبه به منظور توسعه اجرای استانداردهای بین المللی کار، با تصمیم بر اینکه طرح‌های مذکور باید به صورت یک مقاوله‌نامه بین المللی در آید، در تاریخ ۲۱ ژوئن ۱۹۷۶ مقاوله نامه زیر را به نام مقاوله‌نامه مشاوره‌های سه جانبه (استانداردهای بین المللی کار)، ۱۹۷۶ تصویب می‌نماید:
ماده ۱
در این مقاوله‌نامه، واژه سازمان‌های واجد صلاحیت نمایندگی عبارت است از سازمان‌های کارفرمایی و کارگری نماینده و بهره‌مند از حق آزادی تشکل.
ماده ۲
۱. هر عضو سازمان بین المللی کار که به این مقاوله‌نامه‌ ملحق می‌گردد متعهد می‌شود که ترتیباتی را به منظور انجام موثر مشاوره بین نمایندگان دولت و کارفرمایان و کارگران در رابطه با امور مربوط به فعالیت‌های سازمان بین المللی کار طبق مفاد بند ۱ ماده ۵ مقاوله نامه حاضر فراهم سازد.
۲. ماهیت و شکل ترتیبات مذکور بند ۱ ماده در هر کشور طبق روال ملی آن کشور و پس از مشورت با سازمان‌های نماینده می‌باشد، در صورتی که چنین سازمان‌هایی وجود داشته باشند و چنین ترتیباتی تاکنون فراهم نشده باشد.
ماده ۳
۱. نمایندگان و کافرمایان و کارگرانی که به منظور مشارکت در ترتیبات مذکور در این مقاوله‌نامه تعیین می‌گردند باید آزادانه به وسیله سازمان‌های نماینده خود (در صورت وجود) انتخاب شوند. ۲. در هر مرجعی که مشاوره صورت می‌گیرد کارفرمایان و کارگران باید دارای نمایندگی برابر باشند.
ماده ۴
۱. مقامات صلاحیت‌دار باید مسئولیت کمک به انجام ترتیبات مذکور در این مقاوله‌نامه را تقبل نمایند.
۲. در مواردی که سازمان‌های واجد خصوصیت نمایندگی وجود دارند، بایستی بین مقامات صلاحیت‌دار این سازمان‌ها، ترتیبات مقتضی به منظور تامین مالی هر گونه برنامه آموزشی مورد نیاز شرکت کنندگان در آن ترتیبات فراهم گردد.
ماده ۵
هدف ترتیبات مذکور در این مقاوله‌نامه باید مشاوره در موارد زیر باشند.
الف) در مورد پاسخ‌های دولت به پرسشنامه‌های مربوط به موضوعات دستور جلسه کنفرانس بین المللی کار و اظهارنظرهای دولت در خصوص متن‌های پیشنهادی که در کنفرانس مورد بحث قرار خواهد گرفت.
ب) در مورد پیشنهادهایی که به مرجع یا مراجع ذیصلاح در خصوص تقدیم مقاوله‌نامه‌ها و توصیه‌نامه با توجه به مفاد ماده ۱۹ اساسنامه سازمان بین المللی کار ارائه می‌شود. پ) بررسی مجدد مقاوله‌نامه‌هایی که مورد الحاق قرار نگرفته‌اند و نیز توصیه‌نامه‌هایی که مفاد آن‌ها به مرحله اجرا در نیامده است در فواصل زمانی مناسب به منظور تعیین تدابیر لازم که باید برای توسعه اجرا و الحاق آن‌ها به نحوی مقتضی اتخاذ نمود. ت) در مورد موضوعات خارج از گزارش‌هایی که طبق مفاد ماده ۲۲ اساسنامه سازمان بین المللی کار به دفتر بین المللی کار تقدیم می‌شود.
ث) در مورد پیشنهادهای مربوط به لغو الحاق مقاوله‌نامه‌های که به تصویب رسیده‌اند.
۲. در فواصل زمانی مناسب (حداقل سالی یک بار) که با توافق تعیین می‌شود، بایستی مشارکتی به منظور انجام ملاحظات لازم در خصوص موضوعات مذکور در بند یک این ماده انجام پذیرد.
ماده ۶
مقامات صلاحیت‌دار در موارد مقتضی پس از مشورت‌ با سازمان‌های نماینده (در صورت وجود چنین سازمان‌هایی) بایستی گزارشات سالانه‌ای در خصوص اجرای ترتیبات مقرر در این مقاوله‌نامه منتشر سازند.

------------------------

الحاق به مقاوله نامه ۱۴۴ و عدم پایبندی به الزامات سازمان جهانی کار

در روزهای گذشته، معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از الحاق ایران به مقاوله نامه ۱۴۴ سازمان جهانی کار خبر داده است.
این لایحه که مربوط به سه‌جانبه‌گرایی است، رعایت جلسات سه جانبه را در مورد امور مربوط به فعالیت‌های سازمان جهانی کار الزامی می‌داند؛ بر این اساس، نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان بایستی در مورد اموری که به سازمان جهانی کار مربوط است، به صورت سه‌جانبه به مذاکره بپردازند.
لیکن مساله‌ای که مطرح می‌شود این است که پیش شرط این مشاوره سه جانبه تحت عنوان مقاوله‌نامه ۱۴۴، حق ایجاد تشکل‌ها و آزادی سندیکایی و حق ایجاد تشکل‌های آزاد است و این مقاوله‌نامه در پیوست مقاوله‌نامه‌های بنیادین ۹۸ و ۸۷ تصویب شده است. به عبارتی بایستی تشکل‌های آزاد و حق اجتماعات و اعتراض صنفی به رسمیت شناخته باشد و در ذیل آن، دولت‌هایی که به مقاوله نامه ۱۴۴ ملحق می‌شوند، بایستی در مورد فعالیت‌های سازمان جهانی کار به صورت سه‌جانبه مذاکره کنند.
حال جدا از دلایل دولت ایران برای پیوستن به این مقاوله‌نامه که به نظر نمی‌آید از جمله مقاوله نامه‌های کلیدی و بنیادین باشد و تغییر محسوسی در فضای زیستی، شغلی و یا معیشتی کارگران به وجود بیاورد؛ انتقادات بسیاری هم به این الحاق وارد است. دولت ایران، هرگز در سالهای گذشته، حق ایجاد تشکل‌های آزاد را به رسمیت نشناخته و مذاکرات جمعی و چانه زنی را به شیوه مورد قبول این سازمان رعایت نکرده، در نتیجه پیوستن به مقاوله نامه‌ای که پیش شرط آن وجود و رسمیت تشکل‌های مستقل و آزاد است، اعتبار چندانی نمی‌تواند داشته باشد.
عدم رعایت قواعد آمره، مسئولیت زاست
در رابطه با عدم الزام به مقاوله نامه‌های بنیادین ۹۸ و ۸۷، محمد شریف، حقوقدان و وکیل دادگستری اینطور می‌گوید: در حقوق بین‌الملل، برخی مقاوله نامه‌های سازمان جهانی کار، آمره و به همین دلیل، برای همه کشور‌ها لازم الاجرا هستند. این دو مقاوله‌نامه نیز، جزء قواعد آمره هستند. عدم رعایت این قواعد آمره، مسئولیت‌هایی در پی دارد. از آنجا که دولت ایران عضو هیات مدیره سازمان جهانی کار است، محمد شریف در ادامه گفتگو به بحث دولت‌های عضو اشاره می‌کند و می‌گوید: کشورهای عضو ILO، تعهداتی دارند و‌‌ همان عضویت کافی است که متعهد به اجرای مقاوله‌نامه‌های بنیادین از جمله ۹۸ و ۸۷ باشند. لذا برای دولت‌های عضو، بحث الحاق یا عدم الحاق به مقاوله‌نامه‌های بنیادین مطرح نیست، بلکه اجرا یا عدم اجرا مهم است؛ اگر مقاوله‌نامه‌های بنیادین و قواعد آمره سازمان جهانی کار توسط دولت‌های عضو اجرا نشود، تبعات حقوقی دارد.
حال، در شرایطی که حق ایجاد تشکل‌های آزاد و حق اعتراض صنفی و اعتصاب، از مطالبات اصلی کارگران ایران است، دولت ایران نه تنها سالهاست که در عمل خود را ملزم به رعایت این دو مقاوله‌نامه ندانسته، بلکه احکام قضایی صادر شده برای کارگران، در مواردی با تصریحات این دو مقاوله‌نامه در تضاد آشکار بوده‌است. در مورد اینکه کارگران چه دستاویزی دارند و چگونه می‌توانند دولت را ملزم به اجرا کنند، شریف می‌گوید: در این رابطه می‌تواند فرایند حقوقی آغاز شود؛ یعنی کارگران می‌توانند به سازمان جهانی کار این عدم الزام را اعلام کنند، و لیکن اینگونه نیست که بلافاصله آثار خودش را نشان دهد؛ بلکه در نظام حقوقی بین الملل این پروسه زمانبر است.

لایحه اصلاح قانون کار را باور کنیم یا این الحاق را

در نهایت، جدا از الزاماتی که عمدا یا سهوا رعایت نشده، فعالان کارگری انتقادات دیگری هم دارند؛ این روز‌ها بحث لایحه اصلاح قانون کار داغ است؛ دولت این لایحه را بدون جلب نظر شرکای اجتماعی تدوین و برای بررسی و تصویب به مجلس فرستاده است. حال فعالان می‌گویند لایحه اصلاح قانون کار را باور کنیم یا این الحاق را. آن‌ها می‌گویند: وقتی در تدوین اصلاحات مهم‌ترین سند قانونی سه جانبه‌گرایی و مذاکرات دسته‌جمعی رعایت نشده؛ چگونه می‌توانیم الحاق به مقاوله نامه ۱۴۴ در ارتباط با سه‌جانبه‌گرایی در مقولات مربوط به سازمان جهانی کار را تفسیر کنیم؟ به عبارت دیگر وقتی در مهم‌ترین تصمیم‌گیری‌های جمعی، نظرات و خواسته‌های کارگران نادیده گرفته می‌شود؛ آیا این الحاق چیزی بیش از یک ژست تبلیغاتی برای سرپوش گذاشتن بر کمبود‌ها می‌تواند به حساب بیاید؟ بنابراین کارگران حق دارند که به این قبیل رویه‌کاری‌ها اعتماد چندانی نداشته باشند.
نسرین هزاره مقدم

------------------------

تجمع گروهی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته در مقابل شهرداری تهران

به گزارش خبرنگار ایلنا بیش از 100 نفر از معلمانی که  در حدود 30 سال پیش برای ساخت مسکن مقداری زمین‌ را از اداره واحد تعاونی اداره کل آموزش و پرورش استان تهران خریداری کرده‌ بودند، حوالی ساعت 9 صبح امروز مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.
این افراد در دست خود تابلو نوشته‌هایی در دست داشتند که بر روی آنها عباراتی همچون، «سرمایه معلمان بازیچه دست مدیران»، «معلمان را فراموش نکنید»، «آقای شهردار فریاد رس معلمان»، «معامله با اندوخته معلمان» نوشته شده بود.
شماری از این تجمع کنندگان در توضیح این گردهمایی خیابانی خود گفتند: در مجموع بیش از 800 معلم شاغل و بازنشسته هستیم که در سالهای گذشته مالک بخشی از زمین‌های مسکونی واقع در فاز‌های 1، 2 و 4  منطقه یادگار امام (خیابان ایثارگران شمالی روبروی پارک ژوراسیک ) هستیم. آنها در ادامه افزودند: اجتماع امروز پس از آن شکل گرفته است که مطلع شدیم، شهرداری تهران قصد دارد تا اراضی که قطعات معتلق به ما در آن قرار دارد را به عنوان منابع طبیعی و فضای سبز قلمداد کند.
فرهنگیان یاد شده یادآور شدند: اگرچه شهرداری تهران وعده داده است تا در ازای قطعات یادشده همچنین می گویند که شهرداری تهران به آنها وعده داده است که در ازای تبدیل این قطعات به فضای سبز، به نحوی خسارت وارده به مالکان را جبران می‌کند اما تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده است.
معلمانی که در تجمع امروز حضور داشتند خواستار ملاقات با شهردار تهران بودند اما ماموران شهرداری که در میان تجمع کنندگان حضور داشتند به آنها گفتند که امکان ملاقات با شهردار تهران برای آنها وجود ندارد.

------------------------

مسئولان استانی به جای حل مساله، صورت مساله را پاک نکنند

«علیرضا خرمی»، عضو شورای اسلامی کار پلی‌اکریل اصفهان در گفتگو با ایلنا در ارتباط با تجمع امروز صبح کارگران این واحد تولیدی گفت: تا ساعتی پیش کارگران معترض در چهارراه آبشار اصفهان مقابل دفتر مرکزی شرکت تجمع کرده بودند که ظاهرا با آنها برخورد و با مداخله عوامل انتظامی، کارگران متفرق شده‌اند.
مسئول نهاد صنفی کارگران کارخانه پلی‌اکریل افزود: این رفتار با کارگرانی که بیش از شش ماه دستمزد نگرفته‌اند و آینده روشنی ندارند، به هیچ وجه صحیح نیست؛ بهتر است مسئولان به جای پاک کردن صورت مساله، مشکل پلی اکریل را اصولی حل کنند.
وی با بیان این که تجمع حق قانونی کارگران است؛ افزود: تا قبل از استقرار هیات اجرایی دولت در کارخانه از دست کارفرما به دولت شکایت می بردیم، حالا به کجا پناه ببریم؛ اوضاع پلی‌اکریل روز به روز بدتر شده است.
خرمی در پایان با تاکید بر این که هیچ یک از مقامات مسئول استان اصفهان امروز در جمع کارگران حاضر نشده‌اند؛ افزود: مشکل پلی اکریل را همه مقامات می دانند اما متاسفانه مایل به پاسخگویی و شنیدن صدای کارگران نیستند.

------------------------

دومین روز تجمع کارگران ماشین سازی هپکو در اراک

تعدادی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: در تجمع روز نخست که دیروز (شنبه ۱۸ دی ماه) در میدان اصلی شهر اراک صورت گرفت به جز وعده‌های غیرعملی هیچ پاسخ قاطعی ازسوی مسئولان شنیده نشد و ما ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفته‌مان امروز نیز در محل کارخانه تجمع کنیم.
کارگران معترض می‌گویند دلیل اعتراض ما کارگران ماشین سازی هپکو اراک عدم دریافت دست کم ۵ ماه مزد معوقه است که کارفرما از پرداخت آن به کارگران خوداری می‌کند.
 معترضین با بیان اینکه خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه خود هستند، در ادامه گفتند:بخش دیگری از مطالبات کارگران هپکو  مشخص نبودن وضعیت سهامداران این کارخانه است که مدیریت کارخانه در این خصوص نیز پاسخ مشخصی به ما کارگران نمی دهد.
به گفته آنان، کارگران این واحد تولیدی به این دلیل پیگیر مطالبات خود هستند که دغدغه تامین معاش خانواده‌هایشان را دارند و از مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستانی و استانی انتظار دارند که به دغدغه‌های آن‌ها احترام بگذارند.
معترضین بابیان اینکه هر یک از ما کارگران دست‌کم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بسیار برایمان سخت شده؛ در ادامه گفتند: در این شرایط نمی‌توان از ما انتظار داشت که نسبت به وضعیت ماشین سازی هپکو اراک بعد از خصوصی‌سازی و مطالبات مزدی خود بی‌تفاوت بمانیم.

------------------------

کارگران معترض پلی اکریل راهپیمایی کردند/ تلاش برای متفرق کردن تجمع‌کنندگان

منابع خبری ایلنا در پلی‌اکریل از تجمع صبح امروز حدود ۶۰۰ نفر از کارگران این شرکت خبر دادند.
از قرار معلوم، این معترضان از ساعت نه مقابل استانداری اصفهان تجمع می‌کنند و از آنجا که مسئولان اصفهان حاضر به مذاکره با این کارگران نشده‌اند، پس از گذشت ساعتی، معترضان به سمت میدان انقلاب اصفهان حرکت می‌کنند.
در حال حاضر، تعدادی از این کارگران حوالی میدان انقلاب شهر اصفهان هستند و به سمت دفتر مرکز ی شرکت در حال راهپیمایی هستند.
کارگران می‌گویند در جریان این راهپیمایی، عوامل انتظامی کارگران را متفرق کرده‌اند.
کارگران معترض پلی اکریل که در شش ماه گذشته دستمزد نگرفته‌اند؛ می‌گویند: هیچ کس، نه کارفرما و نه استانداری حامی ما نیست؛ نه تنها حق و حقوق ما را نمی‌دهند بلکه صدای ما را هم نمی‌شنوند.

------------------------

کارخانه آسفالت «میهن کویر» پاکدشت پلمب شد/ بلاتکلیفی 80 کارگر

به گزارش ایلنا، کارخانه آسفالت «میهن کویر» که دست کم 20 سال از آغاز فعالیت‌اش می‌گذرد پس از شکایت مالک اصلی کارخانه از سایر شرکا به دلیل  اختلافات بین آنها با حکم قضایی پلمپ شد.
منابع کارگری  در این واحد تولیدی می‌گویند  از روز  چهارشنبه هفته گذشته این واحد تولید کننده آسفالت  با حکم مراجع قضایی  موقتا پلمب شده وکسی پاسخگوی مشکلات کارخانه وبه تبع آن کارگران نیست. به همین دلیل جمعی از کارگران در اعتراض با این موضوع ، روز گذشته (شنبه 18 دی ماه) مقابل ساختمان فرمانداری پاکدشت  از مسئولان این نهاد دولتی در خواست رسیدگی کردند.
به گفته این منبع خبری، با وضعیت پیش آمده مجموع 80 کارگر این کارخانه که  دست کم بصورت میانگین 10 سال سابقه کاری دارند نگران از دست دادن شغلشان هستند. گفتنی است کارخانه آسفالت میهن کویر پاکدشت  در  کلیلومتر 34 جاده خاوران نرسیده به شریف آباد ، جنب کانال آب واقع شده است.

------------------------

مصدومیت یک کارگر براثر ضرب و شتم ماموران منتسب به شهرداری رشت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه روز گذشته زمانی رخ داده است که یکی از بازرسان سازمان تاکسی رانی شهر رشت بنام «محسن جماعتی» که برای پی گیری مطالبات صنفی ۴ ماه گذشته خود به دفتر شرکت پیمانکاری «مراقبتی حفاظتی مجریان نظم گیل» مراجعه کرده بود بصورت ناگهانی از سوی یکی از ماموران شرکت مذکور مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد.
 آقای محسن جماعتی  کارگر مضروب در گفتگو به سایر رسانه‌ها در خصوص روز حادثه گفته است: من چندین سال است به عنوان بازرس سازمان تاکسیرانی رشت مشغول به فعالیت هستم و حدود ۴ ماه است که حقوق و دستمزد قانونی خود را دریافت نکرده‌ام و به سختی معیشت خود و خانواده‌ام را تأمین می‌کنم.
به گفته وی، روز گذشته برای پیگیری مطالبات خود به دفترمدیر شرکت مراقبتی حفاظتی مجریان نظم گیل که تحت مسدولیت بخش شهرداری رشت فعالیت دارد مراجعه کرده بودم که حین صحبت با مدیر شرکت یکی از ماموران شرکت مذکور بصورت ناگهانی به طرف من حمله‌ور شد ومرا مورد ضرب وشتم قرار داد.
این بازرس سازمان تاکسیرانی رشت که از ناحیه صورت دچار آسیبدیدگی شده در خاتمه درباره پی گیری موضوع ضرب وشتم خود گفته است؛ برای پی گیری این موضوع بصورت کتبی وشفاهی با مسئولان بخش حراست شهرداری رشت اطلاع رسانی کرده‌ام وانتظار دارم مسئولان بخش حراست به این موضوع رسیدگی کنند.
در این زمینه یک عضو شورای اسلامی شهر رشت پیش از ظهر امروز یکشنبه در جلسه شورای اسلامی این شهر با انتقاد به ضرب و شتم بازرس سازمان تاکسیرانی رشت گفته است: با کمال تاسف باخبر شدیم در روز گذشته که ما در شورای شهر حضور داشتیم؛ یک کارگر زحمتکش شهرداری رشت برای مسائل مرتبط با معوقات مزدی خود با خشونت مواجه شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
به گفته «محمود باقری‌خطیبانی»، این قابل پذیرش نیست کارگرانی که درخواست احقاق حقوق خود را دارند به جای اینکه به مطالبات آنان توجه شود؛ مورد ضرب و شتم قرار بگیرند.
اوبا بیان اینکه کارگران زیر مجموعه شهرداری رشت از جمله پاکبانان وکارگران فضای سبز و... ماه‌ها مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارنددر خاتمه تصریح کرده است: ب این کارگران برای تامین معیشت خود به سختی زندگی می‌کنند.

------------------------

موج تعدیل کارگران در شرکت نوظهور

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدیل کارگران در شرکت صنایع کاغذسازی نوظهور، موجب نگرانی کارگرانی شده است که در این واحد تولیدی شاغلند.
تعدادی از این کارگران صبح امروز در تماس با ایلنا گفتند: حدود بیست کارگر قراردادی دیروز تعدیل شدند. قرارداد این کارگران یک ماهه بوده و پس از خاتمه زمان، کارفرما به دلیل عدم نیاز، قرارداد آن‌ها را تمدید نکرده است.
از قرار معلوم، قراردادهای کارگران قراردادی در شرکتی که در حال حاضر ۱۲۰ کارگر دارد و فقط ۱۲ نفر از آن‌ها رسمی هستند، یک ماهه است و در یک سال گذشته، تعداد زیادی از کارگران به تناوب تعدیل شده‌اند؛ به طوری که از ۲۶۰ کارگر این شرکت تولیدی، بیش از نیمی در یک سال گذشته بیکار شده‌اند.
نمایندگان کارگران نوظهور می‌گویند: نگران آینده این واحد تولیدی هستیم؛ به همه مقامات حتی به رئیس جمهور نامه نوشتیم و درخواست کردیم که به وضعیت ما رسیدگی کنند؛ حداقل تسهیلات و وام بدهند که این واحد سرپا بماند، اما هیچ خبری نشده است. اگر به داد این واحد نرسند، عنقریب است که همه کارگران آن بیکار شوند.
یک کارگر دیگر می‌گوید: بیش از بیست سال است که در شرکت نوظهور مشغول به کار هستم، اما این روز‌ها اوضاع اصلا خوب نیست؛ حقوق‌ها عقب می‌افتد؛ این اواخر هر دو ماه یک بار دستمزدمان پرداخت شده‌است. با اینکه رسمی هستم اما نگرانی برای آینده این واحد جدی است. بایستی مسئولان فکری به حال ما بکنند.
در حال حاضر، کارگران شرکت صنایع کاغذسازی نوظهور در کیلومتر ۶ جاده کرج-شادآباد، منتظر توجه مسئولان و تدبیر آن‌ها هستند که شاید از این طریق بشود اشتغال ۱۲۰ کارگر باقیمانده این واحد را حفظ کرد.

------------------------

معدنچیان طزره باز هم تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز کارگران معدن زغال سنگ طزره که از زیر مجموعه شرکت زغال سنگ البرز شرقی هستند بازهم در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
در این تجمع که از ساعت هفت صبح در رختکن کارگران معدن برگزار شده است، حدود ۵۰۰ نفر از کارگران شرکت دارند.
این کارگران که دستمزد آن‌ها در ۴ماه گذشته پرداخت نشده، می‌گویند؛ بخش دیگری ازنگرانی ما این است در صورت ادامه مشکلات مالی معدن و با توجه به اینکه به ماه‌های پایانی سال نزدیک می‌شویم کارفرما علاوه بر مشکل پرداخت دستمزد درپرداخت عیدی کارگران نیز دچار مشکل شود.
کارگران معدن زغال سنگ طزره می‌گویند: خواسته ما کارگران تنها به روز شدن مطالبات مزدی و حقوقی است با این حال مسئولان در این واحد معدنی نیز تا کنون نتوانسته مشکلات این واحد معدنی را حل کند وحدود ۷۰۰ آن برای دریافت مطالبات معوقه خود همچنان سرگردانند.
از قرار معلوم در تجمع امروز مدیر منطقه‌ای طزره در جمع معترضین حاضر شده است. یکی از تجمع کنندگان می‌گوید: مدیر منطقه‌ای طزره وعده پرداخت یک ماه از مطالبات معوقه کارگران را داده است با این حال ما کارگران خواستار مابقی معوقات مزدی خود هستیم.

------------------------

کارخانه هپکو اراک از سوی سازمان خصوصی سازی تعیین تکلیف می شود

به گزارش ایلنا، در حالی که کارگران کارخانه هپکو دومین روز از اعتراضات  خود را برپا کردند، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مرکزی اعلام کرد: رسیدگی به تنگناهای کارخانه هپکو اراک از سوی سازمان خصوصی سازی به جریان افتاده و در اسرع وقت تعیین تکلیف می شود.
«ظفر افشون» گفت: با توجه به اینکه مدیریت فعلی کارخانه هپکو به تعهدات قانونی خود عمل نکرده، بر اساس قانون تعیین تکلیف این کارخانه در دستور کار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته است. 
وی ادامه داد: سازمان خصوصی‌سازی در برخورد با مالک به عنوان فردی که چنین سرمایه ملی و برند ملی را طبق اصل 44 خریداری کرده موظف به برخورد قاطعانه است که این مهم با جدیت دنبال می شود. 
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مرکزی بیان کرد: کارخانه هپکو اراک با با شرایط 20 درصد نقد و مابقی به صورت اقساط پنج ساله در دولت نهم به بخش خصوصی واگذار شده اما سرمایه گذار نه تنها به تعهدات خود در خصوص پرداخت اقساط به دولت عمل نکرده بلکه با برنامه های غیر کارشناسی، این شرکت هم اکنون به حالت نیمه تعطیل درآمده است. 
افشون بیان کرد: بر اساس پیگیری های مدیریت ارشد استان مرکزی 450 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره از سوی ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی کشور برای ساماندهی شرایط فعلی و پرداخت معوقات کارگران، کارخانه هپکو در نظر گرفته شده که در صورت ارائه ضمانت نامه قانونی این میزان تسهیلات در اسرع وقت در اختیار این کارخانه قرار می گیرد. 
شرکت هپکو در سال 1351 در زمینی به وسعت 90 هکتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راه سازی تاسیس و از سال 1354شروع به فعالیت کرد. شرکت هپکو اراک در حال حاضر 22 نوع ماشین آلات راه سازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید می کند که هشت نوع محصولان آن تحت لیسانس کشورهایی از جمله ژاپن ، آلمان ، سوئد است.

------------------------

کارگران هپکو اراک تجمع کردند

منابع کارگری در این واحد تولید به ایلنا گفتند، کارگران کارخانه «ماشین سازی هپکو اراک» که هم اکنون در زمینه تولید اسکلت‌های فلزی ساختمان فعالیت دارند، طی ۵ ماه گذشته دستمزد آن‌ها به تاخیر افتاده است.
به همین دلیل کارگران این کارخانه که با ادامه بی‌توجه‌ای مسئولان کارخانه واستانی مواجه شده‌اند به نشانه اعتراض در میدان مرکزی شهر اراک (میدان شهدا) تجمع کردند.
 به گفته کارگران این کارخانه، مشکلات کارخانه ماشین سازی هپکوزمانی آغاز شد که این واحد صنعتی از سال ۸۶ به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان تا کنون با مشکلات فراوانی روبه رو هستیم و طی این مدت به دلیل بی‌توجه‌ای مسئولان نه تنها وعده‌های هنوز بی عمل مانده است که هر روز بر فشار مشکلات افزوده می‌شود.
طبق اظهارات معترضین در حالی این مشکلات ادامه دارد که کارگران این شرکت بار‌ها در پی عدم تحقق وعده‌های مسئولان در پرداخت حقوق و معوقاتشان مقابل نهاد‌های مختلف دولتی در استان مرکزی وحتی پایتخت تجمع کرده‌اند که آخرین آن روز یکشنبه هفته گذشته مقابل ساختمان سازمان خصوصی سازی برگزار شد.
کارگران تصریح کرده‌اند در اجتماع روز شانزدهم آبان ماه مقابل ساختمان استانداری استان مرکزی مسئولان استانی وعده پرداخت حدود ۶ میلیارد مطالبات معوقه ما را به همراه تعیین تکلیف سهامداران کارخانه را داده بودند که متاسفانه تا به امروز عملی نشده وکارگران همچنان با مشکلات زیادی روبرو هستند.

------------------------

کارگران ایران ترانسفو زنجان می‌گویند؛ دستمزدمان پایین است

جمعی از کارگران ایران ترانسفو زنجان در تماس با ایلنا از پایین بودن دستمزدهای پایه خود انتقاد کردند.
به گفته این کارگران، علاوه بر پایین بودن سطح دستمزدهای پایه، با کاهش سطح تولید، پاداش افزایش تولید و اضافه کاری کارگران بخش تولید قطع شده و در نتیجه عایدی این کارگران کاهش یافته است.
یکی از کارگران این واحد تولیدی می‌گوید: نسبت به سال پیش، نزدیک به چهارصد هزار تومان کمتر دریافتی دارم و این مساله مشکلات بسیاری را برایم به وجود آورده‌است. کارگران ایران ترانسفو زنجان می‌گویند: چند وقتی است مدیرعامل جدید آمده و وعده‌هایی داده است که امیدواریم به زودی اوضاع بهتر شود؛ به گفته این کارگران، مدیرعامل از افزایش سطح تولید و بالاتر رفتن عایدی کارگران خبر داده‌است.
بیش از سه هزار کارگر در کارخانه ایران ترانسفو زنجان مشغول به کار هستند.

------------------------

تجمع کارگران شهرداری فراغی در اعتراض به عدم دریافت حقوق

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این کارگران که در شهرداری شهرفراغی از توابع بخش پیشکمر شهرستان کلاله در استان گلستان  مشغول کارند. روز گذشته (۱۷دی ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کرد‌ند.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهرداری فراغی که حدود ۵ ماه مطالبات مزدی طلب دارند گفته می‌شود بی‌توجه‌ای به پرداخت مطالبات آن‌ها، باعث شده است تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند.
طبق اظهارات آنان همزمان با اعتراض تعدادی از همکاران نمان برای بیان مشکلات صنفی  خود با فرماندار شهرستان کلاله دیدار کرده اند که در آن دریدار فرماندار قول پی گیری مطالباتمان را داده است.

------------------------

فوت کارگر ساختمانی در اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی در سقوط از ارتفاع در یکی از هاپیرمارکت های در حال ساخت در دزفول جان باخت.
بر همین اساس، این حادثه صبح روز شنبه برای مسئول قطع و وصل بالابر یک مجتمع تجاری در دست ساخت در شهر دزفول رخ داد.
به گفته این منبع آگاه،  این کارگر 45 ساله ساکن دزفول هنگام استفاده از بالابر قصد تحویل یا دریافت بار داشته که به علت بی احتیاطی دچار حادثه شده و به پائین سقوط کرده است.

------------------------

اتحادیه‌های کارگری جهانی خواستار شدند؛

توقف فشار بر علیه فعالان کارگری صنعت نساجی در بنگلادش

به گزارش خبرنگار ایلنا، در هفته‌های گذشته، هزاران کارگر صنعت نساجی در بنگلادش بار‌ها به خیابان‌ها آمدند و خواستار افزایش دستمزد و بازگشت به کار همکاران اخراجی خود شدند.
این تجمعات صنفی با برخورد پلیس مواجه شد و تعداد زیادی از فعالان کارگری دستگیر شدند. در حال حاضر یازده تن از رهبران اتحادیه‌ای این کشور در بازداشت به سر می‌برند؛ بیش از ۱۶۰۰ کارگر معترض اخراج شده و مقامات قضایی کشور برای حدود ششصد نفر از شرکت کنندگان در تجمع، پرونده تعقیب قضایی گشوده‌اند.
حالا، در روزهای اخیر اتحادیه‌های کارگری جهانی از جمله اتحادیه جهانی صنایع (IndustriALL) در نامه‌ای خطاب به مقامات دولت بنگلادش، خواستار توقف بازداشت و آزار و اذیت فعالان کارگری بخش نساجی این کشور شده‌اند.
در این نامه از کارفرمایان صنعت نساجی و پوشاک بنگلادش که همه صاحبان برندهای جهانی هستند و همچنین از دولت این کشور خواسته شده، هرچه سریع‌تر فعالان بازداشتی را بی‌قید و شرط آزاد کنند و موجبات بازگشت به کار اخراجی‌ها را فراهم آورند. در این نامه آمده آزار و اذیت فعالین صنفی در این کشور بایستی متوقف شود.

------------------------

نوازنده‌های بی‌شناسنامه بلوچ مقابل مجلس جمع شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارشنبه صبح جمعی از نوازندگان دوره گرد بدون شناسنامه بلوچ که سالهاست به دنبال دریافت شناسنامه برای خود و فرزندانشان هستند و به نتیجه نرسیده‌اند، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
زهره صیادی فعال حقوق کودک که در این تجمع حاضر بوده می‌گوید: بچه‌ها هم همراهمان بودند؛ پلاکاردهایی در دست داشتیم در ارتباط با حقوق کودکان و پیمان‌نامه حقوق کودک؛ گفتند درخواستتان را بنویسید و امضا کنید، ما هم خطاب به نمایندگان نوشتیم و امضا کردیم.
این فعال حقوق کودک می گوید: درخواست شناسنامه برای این خانواده ها، یک خواسته انسانی و قانونی است و از آن دست نمی‌کشیم. چهارشنبه هم گفتیم: می‌رویم و منتظر می مانیم؛ اگر اتفاق مثبتی نیفتد، دوباره با جمعیت  بیشتری باز می‌گردیم.

------------------------

مرگ یک کارگر تراشکار در فلاورجان اصفهان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (۱۷ دی ماه) یک کارگر شاغل در یک کارگاه تراشکاری در شهرستان فلاور جان استان اصفهان هنگام کار با دستگاه تراش جان خود را از دست داد.
بر اساس این گزارش، این کارگر پیش از ظهر روز گذشته  با دستگاه تراش سرگرم کار بود که ناگهان بخشی از بدن وی به دستگاه گیر می کند.
سایر کارگران به دنبال مشاهده این صحنه وحشتناک سراسیمه با سامانه ۱۲۵ تماس گرفته و از آتش نشانی فلاور جان درخواست کمک کردند که متاسفانه به دلیل شدت جراحات وارده این کارگر بعد از تحویل به عوامل اورژانس جان خود را از دست می دهد.
همچنین ابراهیم قاسمی مسئول واحد آتش نشانی شهرداری فلاورجان با تایید این خبر گفته است: دلیل اصلی وقوع این حادثه هنوز مشخص نیست ودر دست برسی است.

------------------------

معطلی کارگران اخراجی آزاد راه تهران شمال برای دریافت معوقات مزدی

منابع ایلنا در پروژه آزاد راه تهران شمال با اعلام این خبر افزودند کارگران یاد شده از طریق شرکت پیمانکاری «ارسا ساختمان»  چندین سال است  در پروژه آزاد راه تهران شمال مشغول به کار بودند که با وجود گذشت حدود سه ماه از زمان قطع همکاری آنها هنوز موفق به انجام تسویه حساب نشده‌اند.
برپایه این اطلاعات کارگران یاد شده که تا این لحظه هیچ شکایتی را در مراجع حل اختلاف مطرح نکرده اند تا به این لحظه برای وصول مطالبات خود  چندین بار به واحد اداری مالی و دفتر کارفرما شرکت پیمانکاری مراجعه کرده‌اند اما هنوز برای وصول بخشی از  مزایای حق سنوات خدمت و حق عیدی، حق بیمه، مرخصی، اضافه کاری‌های عادی و جمعه کاری‌ها معطل مانده‌اند.
بنا بر ادعای کارگران، کارفرمای شرکت ارسا ساختمان به هر یک از این کارگران اخراجی  آزاد راه تهران شمال حدود 9 میلیون تومان تومان بدهی دارد اما پیمانکار این ادعای کارگران را رد می‌کند.
گفتنی است افراد اخراج شده از کارگران قرار دادی ارسا ساختمان هستند که دو نفرشان به دلیل  آنچه پی گیر مطالبات صنفی  خود عنوان می کنند از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری از کار بیکار شده اند.

------------------------

دومین حادثه در شرکت کشتی سازی ندیم گسترش خلیج فارس

به گزارش ایلنا، بعداظهر روز دوشنبه (۱۳ دی ماه)، یک کارگر شرکت کشتی سازی ندیم گسترش خلیج فارس بر اثر برخورد با یک دستگاه لیفتراک در حین کار، به شدت از ناحیه پا مجروح می‌شود.
ظاهرا این کارگر که به نام «احمد قاسمی» شهرت دارد در حال سندبلاست کردن سطح کشتی برای رنگ کاری بوده است که یک دستگاه لیفتراک در حال کار به پایش برخورد می‌کند.
با تلاش تیم‌های امدادی حاضر در محل، فرد حادثه دیده که به طور شدیدی از ناحیه پا دچار آسیب شده بود به بیمارستانی درشهر بند عباس منتقل می‌شود.
بر اساس گزارش‌های رسیده از بندر عباس، این دومین حادثه ظرف مدت ۱۰روز گذشته در شرکت کشتی سازی ندیم گسترش خلیج فارس است که منجر به مرگ یک کارگر و مصدوم شدن کارگر دیگری شده است.
گفتنی است تقریبا ده روز پیش (عصر روز دوشنبه ۶ دی) کارگر دیگری با نام «حسن باد آورده» با ۱۹ سال سابقه کار، که در بخش مونتاژ این شرکت مشغول به کار بود نیز دچار حادثه شغلی شد و جان خود را از دست داد.

------------------------

دو کارگر ساختمانی بر اثر سقوط بالابر کشته وزخمی شدند

به گزارش ایلنا، این حادثه دیروز چهارشنبه (15 دی ماه)زمانی اتفاق افتاد که 2 کارگر 32 و 45 ساله به دلیل نقص فنی دستگاه بالابر از طبقه پنجم یک ساختمان در حال ساخت واقع در شهرک 22 بهمن به طبقه دوم ساختمان مجاور سقوط کردند.
گفتنی است، نیروهای امدادی مستقر در محل حادثه گزارش داده‌اند که  یک نفر ازاین کارگران دردم جان باخته‌ و کارگر دیگری به دلیل شدت جراحات به بیمارستان شهید بهشتی انتقال داده شده است.

------------------------

کارگران «جهان الکل لوشان» دست کم دو ماه مزد معوقه طلب دارند

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: در کارخانه «جهان الکل لوشان» که در زمینه تولید الکل و ماء الشعیر در شهرک صنعتی جمال آباد لوشان فعالیت دارد حدود ۴۰کارگر مشغول کارند که دست کم بابت دو ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلبکار‌اند.
این کارگران می‌گویند: در مقابل این طلب مزدی از کارفرما به تازگی تنها، مبلغی در حدود ۹۰۰ هزار تومان به صورت علی الحساب دریافت کرده‌اند.
بنا بر ادعای کارگران، کارفرمای کارخانه «جهان الکل لوشان» به دلیل آنچه گسترش بحران در صنایع غذایی و کمبود نقدینگی نامیده می‌شود، مطالبات کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند.
منابع خبری ایلنا در این واحد تولیدی با اشاره به اینکه کارخانه جهان الکل در زمینه فروش محصولات خودهیچ مشکلی ندارد در ادامه افزودند: این در حالیست که تاخیر در پرداخت حقوق برای کارگران شاغل در این کارخانه سئوال برانگیز شده است.
طبق اظهارات آنان با وجود بهبود وضعیت مالی کارخانه در سال جاری، شرایط مالی کارگران تغییری نکرده و مشکلات معیشتی آنان به تبع عدم دریافت حقوق روز به روز بیشتر می‌شود.
همچنین به نقل از این کارگران گفته می‌شود، مدیر عامل شرکت همزمان با استخدام نیروی کار ، ضمن عقد قرار داد یکطرفه از همه کارگران سفته اخذ می‌کند واین موضوع باعث شده‌است تا کارگران از ترس به اجرا گذاشته شدن سفته‌هایشان، جرات اعتراض نداشته باشند.
به گفته کارگران این کارخانه  همچنین به همین دلیل تعدادی از همکاران سابق آنان که به مرور از این واحد تولیدی به نوعی از کار بیکار شده‌اند بعد از گذشت چندین ماه قدرت وصول مطالبات مزدی خود را از کارفرما ندارند.

------------------------

کارگران پارس سرام خواستار اجرا ی طرح طبقه بندی مشاغل هستند

منابع خبری در این واحد تولیدی گزارش کردند نزدیک به۳۰۰ کارگر رسمی وقراردادی شاغل در کارخانه پارس سرام هستیم که که از سال ۹۱ بدنبال اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد تولیدی هستیم.
به گفته کارگران این کارخانه این وضعیت در حالی است که در قانون کار بر الزامی بودن اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر تاکید شده است طبق اظهارات کارگران این واحد تولیدی مسکوت ماندن اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در مورد جمعیت ۳۰۰ نفری کارگران که تعداد ۷۰ نفر به صورت رسمی مشغول کارندباعث شده است تا درآمد مزد بگیران این کارخانه در حد و اندازه حداقل‌های قانونی باقی بماند.
به گفته آنان یکی از دلایل مخالفت کارفرما با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل همسان شدن دستمزد کارگران قرار دادی با کارگران رسمی است که به بهانه مشکلات مالی قصد عملیاتی کردن این طرح را ندارد.
آن‌ها در ادامه با اشاره به «ماده ۵۰ قانون کار» گفتند: بر اساس ماه ۵۰ قانون کار، وظیفهٔ پیگیری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلت‌های تعیین شده مشاغل کارگاههای خود را ارزیابی نکرده باشند، بر عهدهٔ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
به گفته این کارگران  مسئولان وزارت کار در مورد مسکوت ماندن اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگران شرکت پارس سرام پاسخگو نیستند وظاهرا در این زمینه هیچ پافشاری ندارند.
در عین حال منابع خبری ایلنا در خصوص وضعیت پرداخت دستمزد کارگران پارس سرام گفتند: صرف‌نظر از همه کاستی‌هایی که در مورد شرایط مزدی کارگران این واحد تولیدی وجود دارد اما دست کم در مقایسه با شرایط سال گذشته کافرمای این واحد تولیدی به وضعیت پرداخت به موقع دستمزد کارگران توجه خیلی بهتری دارد بطوری که در عمل دستمزد کارگران در هر ماه پرداخت می‌شود.

------------------------

محکومیت 50 کارگر به شلاق و حبس در عربستان

به گزارش ایلنا؛ دادگاهی درعربستان سعودی در حدود ۵۰ کارگر خارجی شرکت ساختمانی بن‌لادن  را به تحمل بین یک ماه و نیم تا چهار ماه حبس محکوم کرده است. علاوه بر احکام حبس، هر کدام از کارگران به تحمل 300 ضربه شلاق محکوم شده‌اند.
ظاهرا تمامی این 50 کارگر خارجی هستند و 6 ماه است که معوقات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند.
شرکت سعودی بن لادن که متعلق به خاندان بن لادن است سال گذشته بیش از هزار کارگر خود را اخراج کرده بود در آن زمان  کارگران پس از اینکه شنیدند این شرکت آنان را اخراج کرده است، تعدادی اتوبوس را به آتش کشیدند.
شرکت سعودی بن لادن ادعا می‌کند که به دلیل مشکلات مالی قادر به پرداخت حقوق کارگران خارجی خود نیست. این در حالی است که این شرکت یکی از با نفوذترین شرکت‌های سعودی است و در بیشتر کشورها اقدام به سرمایه گذاری خارجی کرده است.

------------------------

حتی یک کارگر ساختمانی جدید هم بیمه نشده است/ تاخیر سازمان تامین اجتماعی از 10 ماه گذشت

«محمد باقری»، در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: هم اکنون صدها هزار کارگر ساختمانی در سراسر کشور در انتظار بیمه شدن هستند اما سازمان تامین اجتماعی علی رغم وظیفه‌ای که داشته تاکنون این کارگران را بیمه نکرده است.
وی افزود: انتظار می رفت که سازمان تامین اجتماعی حسب انجام وظیفه امسال 200 هزار کارگر ساختمانی را بیمه کند اما تاکنون که 10 ماه از سال گذشته است کوچکترین قدمی در این خصوص برنداشته است.
این عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور با اشاره به قطع کردن بیمه افرادی که کارگر ساختمانی نبوده‌اند، تصریح کرد: طبعا باید افرادی که کارگر ساختمانی هستند باید به سرعت جایگزین این افراد می‌شدند اما این جایگزینی ها با تعلل سازمان تامین اجتماعی تاکنون انجام نشده است.
باقری با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی باید هر چه سریعتر تکلیف بیمه کارگران ساختمانی بیمه نشده را روشن کند، تصریح کرد: کارگران ساختمانی را نباید جز قشر نامطلع جامعه تصور کرد و بعد بر سر مسئله بیمه هرگونه که لازم دیدند با آنها  تا  کنند.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور در ادامه با بیان اینکه منابع بیمه کارگران ساختمانی از محل صدور مجوز ساخت و ساز تامین شده است، تصریح کرد: قابل درک نیست که وقتی منابع بیمه نمودن کارگران ساختمانی بینی شده است چرا حتی یک کارگر ساختمانی در سال 95 بیمه نشده است. باقری با بیان اینکه بسیاری از کارگران ساختمانی دچار قطعی عضو هستند و جراحت‌های عمیق در سطح بدنشان دارند، تصریح کرد: کارگران ساختمانی در حال بازی با جانشان هستند اما مسئولین سازمان تامین اجتماعی در خواب زمستانی به سر می‌برند.
ایران یکی از بالاترین آمار حوادث کار را در دنیا دارد در این میان بیش از 40 درصد از این حواث برای کارگران ساختمانی به وقوع می پیوندد.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور در پایان افزود: اگر مسئولین سازمان تامین اجتماعی آنطور که می گویند دلشان برای کارگران ساختمانی می‌سوزد بر اساس همان لیستی که انجمن های صنفی کارگران ساختمانی ارائه کرده‌اند کاگران ساختمانی را بیمه کنند.

------------------------

خودداری دو روزه کارگران نیروگاه رامین اهواز از خوردن غذا

منابع کارگری ایلنا در واحد نیروگاه رامین اهواز  با اعلام این خبر  به ایلنا گفتند: دلیل اصلی نارضایتی این دسته از کارگران، به اجرا درنیامدن بخشنامه‌ مربوط به افزایش مزایای مزدی است که به تازگی از سوی وزارت نیرو به واحدهای زیر مجموعه‌ این وزارتخانه ابلاغ شده است.
در این رابطه به نقل از کارگران معترض گفته می‌شود، از دو روز پیش که آنها اقدام اعتراضی خود را با نخوردن غذای کارخانه آغاز کرده‌اند، مدیریت این واحد صنعتی در مقام کارفرما هیچ پاسخ روشنی به آنها نداده است.
منابع ایلنا می‌گویند: نیروگاه رامین اهواز دست‌کم 850 کارگر دارد و از قرار معلوم پیش از شکل گیری این اقدام اعتراضی صنفی، کارگران یاد شده از راه‌های دیگری از جمله انجام مکاتبه با کارفرما پیگیر به اجرا درآمدن بخشنامه مربوط به افزایش مزایای مزدی خود شده بودند که در نهایت بی‌پاسخ ماند.

------------------------

تجمع کارگران بازنشسته پوشینه بافت مقابل ساختمان استانداری قزوین

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این کارگران می‌گویند: از سال ۸۹ سنوات خدمتی و مطالبات معوق کارگران بازنشسته شرکت پوشینه بافت پرداخت نشده و هیچ  شخصی در این رابطه پاسخگو نیست.
این کارگران بابیان اینکه کارخانه پوشینه بافت در سال ۹۰ تعطیل اعلام شده است در ادامه گفتند: در حال حاضر فقط ۱۰ کارگر به عنوان نگهبان در کارخانه پوشینه بافت حضور دارندکه از ابتدای سال جاری مطالبات مزدی خود را از کارفرما دریافت نکرده‌اند.
طبق اظهارات کارگران بازنشسته واحد نساجی پوشینه بافت، بی‌توجه‌ای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آن‌ها وسایر نهاد‌های دولتی وخصوصی باعث شده است تا آن‌ها دست به اعتراض صنفی بزنند.
به گفته آنان شرکت پوشینه بافت یکی از قربانیان اجرای ناصحیح خصوصی سازی و رکود در صنعت نساجی است که در سالهای نه چندان دور، بیش از ۲ هزار کارگر در آن مشغول بکار بوده و روزانه ۳۶ تن منسوجات تولید می‌کردند، اما این شرکت در سال ۹۰ تعطیل و در خواست ورشکستگی آن در ابتدای سال ۹۱ به مراجع قضایی ارسال شده است.
از قرار معلوم در تجمع روز گذشته کارگران پوشینه بافت کارگران دو واحد کنتور سازی ایران ورسا نور نیز برای رسیدگی به مشکلات صنفی خود برای چند مین بارمقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کرده بودند.

------------------------

جلوگیری از فعالیت شرکت های بین‌المللی ضدکارگری در ایران

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران فلزکار و مکانیک در نامه‌ای از دولت خواستند تا در راستای صیانت از حقوق نیروی انسانی، در قبال فعالیت شرکت‌های نفتی که در کارنامه خود سابقه نادیده گرفتن حقوق کارگران را دارند، موضع متناسبی را اتخاذ کند.
در این نامه که رونوشت آن برای ایلنا هم فرستاده شده‌است، نسبت به عملکرد ناصحیح شرکت نروژی DNO در کشور یمن اشاره کرده‌اند و خواستار این شده‌اند که از بازشدن پای این شرکت به حوزه نفت و گاز ایران جلوگیری شود.
در نامه آمده است شایسته نیست شرکت هایی نظیر DNO که در منطقه به عملکرد ضدکارگری و سودجویی متهمند، دامنه عمل خود را به کشور ما گسترش دهند. در پایان، کارگران از دولت خواسته‌اند تا از پذیرفتن این شرکت‌ها و انجام هرگونه مذاکره با آن جلوگیری شود.

------------------------

کارگران پروژه راه آهن قزوین رشت دست از کار کشیدند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا منابع خبری گیلان در این رابطه گفته اند صبح روز گذشته (دوشنبه 13 دی ماه 95) شماری از کارگران شاغل در پروژه راه آهن قزوین به رشت که تحت مسئولیت شرکت  پیمانکاری «خلخال دشت» مشغول بکار هستند  در اعتراض به چندین ماه مطالبات مزدی خود دست به اعتراض صنفی زده اند.
از قرار معلوم، این کارگران برای چندمین بار است در پی بی توجه ای پیمانکار به پرداخت مطالباتشان در محل کارگاه ومقابل نهاد های مختلف دولتی ددست به اعتراض صنفی می زنند.
ظاهرا دستمزد و مزایای این کارگران که تعداد آنها به حدود 200 نفر می رسد در 5 ماه گذشته پرداخت نشده است.
به گفته یکی از معترضین  در حالی روز گذشته به اعتراض صنفی خود پایان دادیم که سرپرست کارگاه این پروژه عمرانی به ما کارگران  وعده پرداخت حداقل  500 هزار تومان را بصورت الحساب داد.

------------------------

تجمع کارگران کشتارگاه پرندک خزر مقابل استانداری گیلان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، یکی از کارگران اخراجی در گفتگو با دیگر رسانه‌ها در خصوص دلایل تجمع امروزخود وسایرهمکارانش مقابل ساختمان استانداری گیلان گفته است؛ حدود ۱۰۰ کارگر کشتارگاه پرندک خزر با سوابق بالای کاری هستیم که از اردیبهشت ماه سال جاری بدنبال متوقف شدن ۴ ماهه فعالیت کشتارگاه به دلیل تخلفات بهداشتی با ۶ تا ۱۴ ماه حقوق معوقه از کار اخراج شده‌ایم.
به گفته او کارفرما در زمان اخراج کارگران جدا از پرداخت مطالبات معوقشان وعده بازگشت بکارشان را بعد از بازسازی کشتارگاه ورفع موانع بهداشتی آن داده بود اما بعدا (شهریور ماه) که کشتارگان مجددا راه اندازی شد به بهانه‌های مختلف از جمله مشکلات مالی نه تنها از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت بلکه با جذب نیروی کار جدید غیر بومی کارگران با سابقه شغلشان را از دست دادند.
کارگران درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالباتشان می‌گویند «بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به اداره کار شهرستان صومعه سرا شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده به دادسرای انتقال پیدا کرد.
به گفته کارگران، مجموع مطالبات این ۱۰۰ کارگر از کارفرما حدود ۲ میلیارد تومان می‌شود که هر کدام از کارگران مبالغی حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان از کارفرما طلب دارند در ۹ماه گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.
کارگران اخراجی کشتارگاه «پرندک خزر» می‌گویند پس از پی‌گیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبشان بگیرند اما پیش از کارگران، بانک کشاورزی بابت طلب میلیاردی خود تمامی اموال کارخانه را مصادره کرد و اکنون دست کارگران به جایی بند نیست.
به گفته آنان پیش از این نیز چندین مرتبه مقابل استانداری گیلان وسایر نهادهای دولتی استان وشهرستان دست به اعتراض صنغی زده‌اند اما هر بار که تجمع می‌کنیم با وعده بی‌عمل مسئولان هر روز بر مشکلاتمان افزوده می‌شود.

------------------------

مصدومیت یک کارگر جوان در اثر سقوط به چاهک آسانسور

به گزارش ایلنا، روز گذشته سقوط یک کارگر جوان به چاهک آسانسور در اقدسیه تهران، به مصدومیت کارگر انجامید.
براساس اعلام سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، این حادثه حوالی ساعت ۱۱ صبح دیروز، در یک مجتمع در حال احداث در اقدسیه رخ داده است.
ناصر کیانی رئیس ایستگاه ۶۱ آتش نشانی در این باره گفت: بنابراظهار دیگر کارگران این مجموعه، یک کارگر جوان در هنگام کار در طبقه منفی دو، به علت بی‌احتیاطی و نبود حفاظ ایمنی در اطراف چاهک آسانسور، به داخل این چاهک در طبقه منفی شش سقوط کرده و از ناحیه دست وپا و قفسه سینه دچار مصدومیت شده بود.
وی افزود: آتش نشانان به سرعت خود را به طبقه منفی شش رساندند و این کارگر ۲۵ ساله ایرانی را که دچار مصدومیت شدید شده بود را با استفاده از تجهیزات ویژه نجات و برانکارد به طبقه همکف انتقال و برای مداوا در اختیار عوامل اورژانس قرار دادند.

------------------------

پرداخت ناقص اضافه کاری وحق مسکن کارگران شهرداری اهواز

این کارگران در تماس با ایلنا گفتند ، حدود 150 نفر هستیم که باوجود قانونی بودن افزایش حق مسکن و اجباری بودن اضافه کاری  ها کارفرمای آنها مزایای مزدی آنها را بصورت  کامل پرداخت نمی کند.
به گفته آنان این ادعا در حالی  مطرح است که بر اساس مصوبه شورای عالی کار افزایش حق‌ مسکن کارگران از نیمه‌دوم سال (پاییز 95) لازم‌الاجرا شده است.
طبق اظهارات وی ، همچنین برابر مواد 58 و 59 قانون کار  کارفرما باید بابت هر ساعت کار اضافی 40 درصد  مزد بیشتر پرداخت  کند که در این مورد  هیچ اقدامی انجام نمی دهد.
کارگران  ضمن ابراز نارضایتی از عملکرد شرکت پیمانکاری «امان دژ خوزستان»  می گویند کارگران پیمانکاری علاوه بر آنکه دستمزد خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، از شرایط کار با این شرکت پیمانکاری رضایت ندارند و خواستار تغییر وضعیت شغلی خود هستند.

------------------------

خاتمه تجمع کارکنان موسسه مالی ثامن الحجج در مقابل مجلس

تعدادی از کارکنان موسسه ثامن الحجج به ایلنا گفتند: تجمع روز گذشته آنها پس از آن خاتمه یافت که از طرف مجلس شورای اسلامی برای پیگیری مشکلات آنها به معانت امور مجلس بانک مرکزی نامه‌هایی نوشته شد.
به گفته آنان، روز گذشته از طرف هیات رئیسه مجلس و فراکسیون کارگری با آنها صحبت‌هایی شد و درنهایت به آنها نامه‌های جداگانه‌ای برای پیگیری مطالباتشان داده شد.
 کارکنان موسسه ثامن الحجج در ادامه می‌گویند برهمین اساس همه ۲۰۰نفر از نمایندگانی که از جانب همه کارمندان این موسسه از شهر‌های مختلف کشور برای رسیدگی به مشکلاتشان به تهرانآمده بودند با اعتماد به موثر بودن این کمک نمایندگان مجلس موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.
گفتنی است حدود ۲۷۰۰ نفر از کارکنان موسسه ثامن الحجج که در ۴۷۰ شعبه در سراسرکشور فعالیت دارند تقریبا از یکسال پیش به دلایل متوقف شدن فعالیت این موسسه مالی از سوی شورای عالی پول اعتبار، بانک مرکزی وقوه قضائیه  تاکنون بلاتکلیف مانده‌اند.

------------------------

کارگران پیمانی فضای سبز منطقه سه شهرداری اهواز تجمع کردند

این کارگران به ایلنا گفته‌اند: حدود 150 نفر هستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری « پارسوماش» در ناحیه  3 و 4 منطقه  سه شهر اهواز مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجه‌ای مدیران این شرکت بابت  چند ماه مزد از کارفرما طلبکاریم.
به گفته کارگران معترض،کارفرمای شرکت پیمانکاری دستمزد ماه های مهرآبان و آذر را به آنان پرداخت نکرده بود  که با تجمع روز گذشته دستمزد یک ماه مطالبات مربوط به مهر ماه کارگران به حسابشان واریز شد.
به ادعای آنان ، یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه سه اهواز ناکافی بودن دستمزد آنان است.
به گفته  آنان آنچه کارگران شهرداری اهواز هر ماه به عنوان دستمزد می گیرند حداقل‌های مزدی قانون است اما این حداقل‌ها کفاف معیشت آنها را نمی‌دهد. از طرفی حقوق کارگران تنها یکبار در سال افزایش پیدا می‌کند و آن یکبار هم به گونه‌ای تعیین می‌کنند که به هیچ وجه با هزینه‌های زندگی و نرخ تورم واقعی همخوانی ندارد.

------------------------

جلسه رسیدگی به مشکلات تعاونی مسکن رانندگان شرکت واحد در شورای شهر

به گزارش ایلنا، روز گذشته (دوازدهم دی ماه) جلسه فراکسیون کارگری شورای شهر به موضوع تعاونی مسکن رانندگان شرکت واحد اختصاص داشت.
در این جلسه، اعضای فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران، اعضای شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی، نمایندگان کارگران شرکت واحد و مدیران شرکت واحد اتوبوسرانی حضور داشتند و حاضران در جلسه در ارتباط با پروژه‌های سپیدار ۲ و ۳ به بحث و بررسی پرداختند.
در ابتدای این جلسه تعدادی از نمایندگان کارگران، به بیان مشکلات رانندگان پرداختند و همینطور مدیرعامل تعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی نکاتی نکانی را در مورد پروژه مسکونی سپیدار مطرح کرد.
در این رابطه محسن سرخو رئیس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران خواستار آن شد تا یک گزارش کار‌شناسی توسط شرکت واحد از وضعیت پروژه، یک نسخه از قرارداد با پیمانکار و آخرین مراحل قضایی تا ضبط اموال پیمانکار، تعداد واگذاری‌ها، و میزان بدهکاری اعضا ظرف مدت یک هفته تهیه شود و در اختیار اعضای فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران قرار بگیرد.
احمد حکیمی‌پور نماینده شورای اسلامی شهر تهران و عضو فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد کرد یکی از راه‌های تامین مالی، می‌تواند مصوبه شورا برای تامین مالی این پروژه از محل ماده‌های ۱۶ و ۱۷ باشد.
در پایان مقرر شد طی یک هفته آینده گزارشات مذکور تهیه شده و یک هفته پس از ارائه این گزارشات، مجددا جلسه‌ای برای بررسی وضعیت پروژه‌های سپیدار ۲ و ۳ تشکیل شود.

------------------------

معوقات کارگران ستاره خلیج فارس پرداخت نشد

کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماسهای جداگانه با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، دستمزد چند صد نفر از کارگران این پالایشگاه از شهریورماه پرداخت نشده و این کارگران 4 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران که در شرکت‌های پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، می‌گویند: زمان پرداخت مطالبات ما مشخص نیست و با وجود مراجعات مکرر به مسئولان، هنوز هیچ پاسخی نگرفته‌ایم.
این کارگران با بیان این که مسئولان پالایشگاه و کارفرمایان مادر بهتر است، هرچه زودتر فکری به حال وضعیت نابسامان شرگت‌های پیمانکاری کنند، می‌گویند: کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس نه تنها امنیت شغلی ندارند، بلکه در تامین حداقل‌های زندگی خود نیز به علت نامنظم بودن دستمزدها ناتوان هستند.

------------------------

سرگردانی یک ساله، کارکنان ثامن‌الحجج را به مقابل مجلس کشاند

به گزارش ایلنا، به دنبال اعلام متوقف شدن فعالیت موسسه ثامن الحجج در کشور صبح امروز دست کم ۲۰۰ نفر از مجموع دو هزارو ۷۰۰ نفر از کارکنان موسسه ثامن الحجج که از نقاط مختلف کشور خود را به پایتخت رسانده‌اند، خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود از نمایندگان مجلس شدند.
بر اساس گزارش یکی از معترضین گفت: تقریبا یکسال پیش به دلایلی که ما بی‌خبریم به دستور شورای عالی پول اعتبار، بانک مرکزی وقوه قضائیه فعالیت تمامی ۴۸۰ شعبه موسسه ثامن الحجج متوقف و در نتیجه حدود ۲۷۰۰ پرسنل آن تاکنون سرگردان مانده‌اند.
او با بیان اینکه کارکنان موسسه ثامن الحجج اعتقاد دارند که قبل از انحلال این موسسه باید به وضعیت شغلی آن‌ها رسیدگی شود، افزود: بعد از واگذاری مسئولیت سرپرستی حساب‌های مشتریان این موسسه به بانک پارسیان قرار بود همین بانک نیز در مورد وضعیت شغلی کارکنان موسسه ثامن‌الحجج تصمیم گیری کند و در همین رابطه حتی مسئولان بانک مذکور در یک نوبت از ۱۵۰۰ نفر از کارکنان ثامن الحجج آزمون استخدامی اخذ کردند که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است.
این کارمند موسسسه ثامن الحجج با یادآوری اینکه کارمندان اخراجی با میانگین سوابق۷ سال به امید بازگشت به کار، هر چند روز یکبار پیگیر وضعیت شغلی خود از نهادهای مختلف مرتبط با موسسه ثامن الحجج هستند، افزود: علاوه بر نامشخص بودن وضعیت شغلی، مدیریت موسسه ثامن الحجج به هریک از کارکنان خود مبالغ قابل توجهی بابت سنوات ودو ماه دستمزد بدهکار است.
به گفته او آن‌ها در همین رابطه از نماینده‌های مجلس به ویژه اعضای فراکسیون کارگری توقع دارند تا به مشکل آن‌ها رسیدگی کند.
تجمع‌کنندگان که از شعب مختلف موسسه ثامن الحجج در سراسر کشور به نمایندگی از جمعیت ۲۷۰۰ نفری کارکنان این موسسه مالی اعتباری امروز گرد‌هم آمده‌اند، می‌گویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران می‌مانیم و به شهر‌هایمان بازنمی‌گردیم.

------------------------

ادامه اعتراض کارگران کشت و صنعت مهاباد در چادرها/ مذاکرات در اداره کار به نتیجه نرسید

کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در تماس با ایلنا از ادامه اعتراضات صنفی خود خبر دادند.
این کارگران، بیش از سه هفته است که بیرون مجتمع چادر زده‌اند و در سرما و یخبندان، به نشانه اعتراض به عدم دریافت دستمزد، حتی شب‌ها را هم در این چادر‌ها به سر می‌برند.
معترضان می‌گویند: بیش از شانزده ماه است که دستمزد ما پرداخت نشده؛ به گفته یکی از این کارگران، ما خواهان اجرای ماده ۱۲ قانون کار هستیم؛ او می‌گوید به راستی چرا کارفرما و مقامات پس از برگزاری مزایده، کارگران را قربانی کرده‌اند؟
این کارگران در عین حال از برگزاری یک جلسه مذاکره در اداره کار مهاباد در شنبه (۱۱ دی) خبر دادند. از قرار معلوم در این جلسه، چهار نفر از نمایندگان کارگران، نمایندگان کارفرما، مقامات اداره کار و مسئولان محلی شرکت داشته‌اند.
یکی از کارگران حاضر در این جلسه با بیان اینکه این مذاکرات بی‌نتیجه خاتمه یافت؛ می‌گوید: ما حاضر بودیم ۵۰ در صد از مطالبات را دریافت کنیم و به کارفرما فرصت بدهیم تا مشکلات را حل و باقی طلب ما را واریز کند؛ اما طرف مقابل این پیشنهاد را قبول نکرد، پیشنهاد آن‌ها این است که برای یک ماه اعتراض را متوقف کنید تا مشکلات را حل کنیم، اما ما نمی‌توانیم این پیشنهاد را بپذیریم؛ چرا که در ماههای گذشته هیچ قدمی در جهت حل مشکلات ما برداشته نشده.
کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد می‌گویند صدایمان به جایی نمی‌رسد. به نظر می‌رسد هیچ کس حامی ما نیست و همه مسئولان شهر و مقامات محلی، از کارفرما حمایت می‌کنند؛ برای ما به جز ادامه این اعتراضات هیچ راهی نمانده است.

------------------------

مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه در دست پیگیری است

به گزارش ایلنا، استاندار خوزستان با تائید مسایل و مشکلات جامعه کارگری شاغل در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه گفت: مسایل و مشکلات کارکنان و بازنشستگان این شرکت در دست پیگیری است.
«غلامرضا شریعتی» در محل گروه صنایع کاغذ پارس در هفت تپه اظهار داشت: مدیریت این شرکت باید تلاش کند تا حقوق کارگران را بموقع پرداخت کند و حق سنوات بازنشستگان خود را نیز بتدریج پرداخت نماید.
وی افزود: کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در شرایطی به بخش خصوصی واگذار شد که هفت ماه حقوق معوقه داشت و مشکلات بسیاری شرکت را زمین‌گیر کرده بود و سطح زیر کشت مزارع نیشکر نیز به شدت کاهش یافته بود، اما در مدت حدود یکسال بخش خصوصی برای احیای این شرکت بزرگ تولید شکر به خوبی وارد عمل شده به طوریکه حقوق معوقه کارگران آن به یک ماه کاهش یافته است.
وی مجموع کارگران و افراد شاغل در این شرکت را بیش از سه هزار و 500 نفر عنوان کرد و اظهار داشت: با احتساب خانوارهای این کارکنان، بیش از 13 هزار نفر به صورت مستقیم از این شرکت ارتزاق می کنند، لذا نباید کاری کرد که روند تولید و فعالیت در این شرکت مختل شود.
جمعی از کارکنان بازنشسته کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در شمال خوزستان روز شنبه در محل این شرکت تجمع صنفی برگزار کردند. تأخیر در پرداخت حقوق و مطالبات کارگران شاغل در این شرکت بارها مورد اعتراض جامعه کارگری قرار گرفته است.

------------------------

خاتمه اعتراضات کارگران بازنشسته نی شکر هفت تپه/ کارفرما با معترضان توافق کر

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض صنفی کارگران واحد صنعتی مجتمع نی شکر هفت تپه شامگاه دیروز شنبه (11 دی ماه)طور موقت خاتمه یافته است. از قرار معلوم این بازنشستگان که  از هفته گذشته تا دیروز چندین تجمع اعتراضی مقابل سختمان اداری مجتمع برپا کرده بودند و خواستار پرداخت سنوات بازنشستگی وسهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی از کارفرما شده بودند، به طور موقت به این اعتراضات خاتمه داده‌اند. ظاهرا در جلسه شب گذشته که با حضور نمایندگانی از بازنشستگان کارخانه و مدیرعامل وسایر مسئولان این واحد تولیدی برگزار شده است، نمایندگان کارگران  بازنشسته به یک توافق نسبی با کارفرما دست پیدا کردند و کارفرما وعده پرداخت مطالبات بازنشستگان را داده است. به گفته یکی از کارگران بازنشسته نی شکر هفت تپه،طبق توافق بدست آمده از مجموع کارگران بازنشسته  که حدود ۱۵۰ نفر بدنبال سنوات بازنشستگی خود بودند در دو مرحله تا آبان ماه سال 96 سنوات بازنشستگی خود را دریافت خواهند کرد همچنین مابقی بازنشستگان معترض که خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان بودندکارفرما  وعده پرداخت آن را تا یک هفته آینده به تامین اجتماعی کرده است.

------------------------

مدیریت کارخانه نیشکر هفت تپه موظف به پرداخت مطالبات کارکنان شد

به گزارش ایلنا، در پی تجمع صنفی بازنشستگان شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه عصر دیروز (11  دی ماه) فرماندار شوش در جلسه شورای تامین این شهرستان برای حل مشکل کارکنان شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اعلام کرد، مدیریت این شرکت موظف به پرداخت مطالبات کارکنان و بازنشستگان شده است.
«رضا نجاتی» در نشست شورای تأمین این شهرستان افزود: مدیر عامل این شرکت موظف شده تا نسبت به پرداخت حق سنوات بازنشستگان، پیمانکاران و نیز مطالبات کارگران نی بر و کارکنان سایر بخش های این شرکت در اسرع وقت اقدام کند.
وی با اشاره به اعتراض مکرر کارکنان و بازنشستگان این شرکت به دلیل پرداخت نشدن به موقع حقوق و مطالبات بیان کرد: طبق تصمیم شورای تامین شهرستان شوش شخص مدیر عامل این شرکت مکلف شد تا با پرداخت مطالبات بازنشستگان و کارکنان سایر بخش ها در اسرع وقت نسبت به حل مسایل و مشکلات جامعه کارگری این شرکت اقدام کند.
جمعی از بازنشستگان شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه روز شنبه برای چندمین بار در اعتراض به پرداخت نشدن حق سنوات خود دست به تجمع زدند. کارگران نی بر ، پیمانکاران و نیز کارکنان سایر بخش های این شرکت به دلیل پرداخت نشدن به موقع حقوق و مطالبات خود بارها دست به تجمع اعتراض آمیز زده‌اند.

------------------------

تجمع صنفی بازنشستگان نیشکر هفت تپه

به گزارش ایلنا، شماری از کارکنان بازنشسته کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه امروز در محل این شرکت تجمع صنفی برگزار کردند. 
بر همین اساس، بازنشستگان این مجتمع صنعتی در هفته های گذشته (7 و 8 دی ماه) در مقابل اداره مرکزی نیشکر هفت تپه پیگیری دریافت سنوات بازنشستگی خود شدند اما با گذشت 10 ماه بی نتیجه بوده و بازنشستگان همچنان بلاتکلیف هستند. 
به گفته یکی از این کارگران، نشست روز چهارشنبه گذشته (8 دی ماه) نمایندگان سازمان خصوصی سازی با کارگران معترض بازنشسته این شرکت بی نتیجه بوده است. همچنین گفته می شود مدیریت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اخیرا حاضر شده حق سنوات بازنشستگان را از سال آینده به صورت قسطی در مدت 18 ماه پرداخت کند که مورد موافقت بازنشستگان قرار نگرفت. 
این شرکت حدود چهار هزار نفر نیروی رسمی، پیمانی، قراردادی و نیز موقت دارد. 
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از فعالیت آن می گذرد.  این کارخانه طبق اصل 44 قانون اساسی اواخر پارسال از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذر شد. 

------------------------

دست کم 20 کارگر سپهر الکتریک تعدیل شدند

منابع کارگری ایلنا در شهرک صنعتی البرز می‌گویند: اخیرا نزدیک به 20 کارگر شاغل در  کارخانه «سپهر الکتریک» به دلیل اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شده‌اند . برپایه این اظهارات  کارفرما هر سال در فاصله روز های آذر و دی ماه تعداد قابل توجه ای از نیروی کار کارخانه را به بهانه «رکود بازار فروش محصولات» تعدیل می کند. از قرار معلوم 20 کارگری که اخیرا از کار بیکار شده اند هر کدام نزدیک به 5 سال سابقه کار دارند.
به گفته آنان کارفرمای این واحد  تولیدی مدعی است در این فصل از سال به دلیل کاهش حداقلی تولیدات کارخانه توان پرداخت به موقع دستمزد کارگران شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل  کارگران قصد کاهش هزینه‌های جاری کارخانه را دارد.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر داده‌اند. آنان می‌گویند: بعد از 5ساله کار در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
به ادعای وی این تعدیل‌ها در حالی برای کارگران سپهر الکتریک اتفاق افتاده است که  هر یک از  این کارگران متاهل ودارای  زن وفرزند هستند که با وضعیت بوجود آمده مشکلات زیادی  در امرار معاش آنان بوجود خواهد آمد.

------------------------

د بیکاری کارگران در پی تعطیلی احداث خط ریلی شیراز-کرمان

براساس اخبار دریافتی ایلنا، عدم تامین اعتبار مالی، پروژه احداث خط ریلی شیراز- کرمان را به تعطیلی کشاند.
از قرار معلوم، با تعطیلی این پروژه در هفته گذشته، ۹۰۰ کارگر شاغل در آن بیکار شده‌اند. علاوه بر این ۸۰۰ نفر هم به طور غیرمستقیم در این پروژه شاغل بوده‌اند. این پروژه پس از رشد ۶۰ درصدی، در هفته گذشته به علت کمبود بودجه تا مدت نامعلوم تعطیل شده است.
جواد زارع‌پور، مدیر عامل موسسه الهادی که مجری ساخت این پروژه است، ضمن تایید تعطیلی کامل خط ریلی شیراز – کرمان به یک رسانه محلی گفت: خط ریلی شیراز به کرمان در استان فارس ۲۰۰ کیلومتر طول دارد که در دو قطعه در حال ساخت بود.
وی با بیان اینکه موسسه الهادی بابت اجرای این خط ریلی طلب ۱۰۰ میلیارد تومانی از دولت دارد افزود: از سال ۹۱ که اجرای این خط ریلی آغاز شد بالغ بر ۱۴۵ میلیارد تومان برای آن هزینه شد که تنها ۴۵ میلیارد تومان از سوی دولت پرداخت گردید و مابقی از منابع داخلی این موسسه تامین شده است.
زارع‌پور با تاکید بر اینکه عدم پرداخت مطالبات، پروژه مذکور را به تعطیلی کشاند، افزود: از اول سال ۹۴ تا کنون هیچ پولی از سوی دولت برای این پروژه تخصیص نیافته است.

------------------------

کارگران بیکار شده فولاد زاگرس نگران زنجیره فولاد کردستان هستند/ برای جذب دوباره کارگران تعهدی در کار نیست

تعدادی از کارگران بیکار شده فولاد زاگرس در قروه کردستان، در تماس با ایلنا از تصمیم مسئولان برای ایجاد زنجیره فولاد در کردستان ابراز نگرانی کردند. این کارگران می‌گویند تصمیم به تاسیس یک کارخانه فولاد جدید در قروه نگران‌کننده است؛ چرا که فولاد زاگرس و تاسیسات آن چند سال است که بلااستفاده مانده و ۴۰۰ کارگر متخصص آن بیکار هستند.
این کارگران با بیان اینکه بهتر است مسئولان به جای مکان یابی و ایجاد اشتغال در یک نقطه جدید، فکری به حال کارگرانی بکنند که با وجود تخصص، از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند و تخصصشان بدون استفاده مانده است؛ گفتند: اگر قرار است چند سال طول بکشد تا تاسیسات جدید راه‌اندازی شود، چرا از ظرفیت‌های بیکارمانده فولاد زاگرس استفاده نمی‌شود.
در همین رابطه، محمد دره رزمی، رئیس سازمان صنعت و معدن استان کردستان، به ایلنا گفت: تاسیس زنجیره فولاد در کردستان، تصمیم وزارت صنعت و معدن است و در سال ۹۳، مصوب شده است. ایجاد این زنجیره فولاد، فقط مربوط به قروه نیست، بلکه قرار است، در سقز، بیجار و قروه تاسیس شود.
دره رزمی در پاسخ به این پرسش که چرا فولاد زاگرس دوباره راه‌اندازی نمی‌شود؛ گفت: یکی از آلترناتیو‌ها همین فولاد زاگرس است و احتمال دارد در قروه همین مجموعه را برای راه‌اندازی انتخاب کنیم.
رئیس سازمان صنعت و معدن در ارتباط با نگرانی کارگران بیکار شده فولاد زاگرس گفت: از نظر قانونی هیچ تعهدی الزام آوری برای جذب این کارگران وجود ندارد. این ۴۰۰ نفر با مجموعه‌ای همکاری می‌کردند که مجموعه تعطیل شده و آن‌ها تسویه حساب کرده‌اند؛ لذا تعهدی برای استخدام مجدد آن‌ها نیست. البته استفاده از تجربه آن‌ها می‌تواند مفید باشد.
گفتنی است، شرکت فولاد زاگرس به موجب مجمع فوق العاده‌ای که در اسفند ماه ۹۲ توسط سهامداران عمده این شرکت شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، منحل اعلام شد.

------------------------

کشته شدن یک کارگر بر اثر سقوط در کارخانه کشتی سازی

یک منبع خبری در شرکت ندیم گسترش خلیج فارس در مورد جزئیات این حادثه به ایلنا گفت: عصر روز دوشنبه  (6 دی ماه) یک کارگر شاغل در بخش مونتاژ حین جمع آوری ابزار کار خود ناگهان از محل سرسره بالابر کشتی سقوط می کند.
منابع  خبری در گفت‌وگو با ایلنا، هویت کارگر کشته شده را «حسن باد آورده»از اهالی روستای گچین بالا اعلام کرد و گفتند این کارگربه علت پوسیدگی تخته های زیر پا از ارتفاع 5 متری به پایین  (کف بتنی )سقوط کرده  ودچار حادثه شده است.
بر پایه این اطلاعات این کارگر حادثه دیده از سوی  همکارانش به نزدیکترین در مرکز درمانی انتقال داده می‌شود اما علیرغم تلاش کادر درمان این کارگر جان خود را از دست می‌دهد. به نقل از همکاران آقای باد آورده، او بیش از19 سال سابقه کار در شرکت کشتی سازی ندیم گسترش خلیج فارس را به صورت قرار دادی داشت ودر آستانه بازنشستگی بود.

------------------------

کارگر هندی در حادثه ریزش معدن کشته وزخمی شدند

به گزارش ایلنا این حادثه روز جمعه دریکی از  معادن ایالت« لالماتیا » هند برای 25 کارگر شاغل در این معدن رخ داده است.
در جریان این حادثه 15 کارگر نیز زخمی شده ودست کم 10 معدنچی دیگر جان خود را از دست داده اند.
رسانه ها اعلام کرده اند ،مقام‌های مسئول تحقیقات درباره علت وقوع این حادثه را آغاز کرده‌ و حین حادثه دویست امدادگر از سازمان مدیریت بحران هند در محل حاضر بوده و در تلاش بودند معدنچیان محبوس شده در زیر آوار را نجات بدهند.
گفته می شود ،سال گذشته نیز سی و هشت معدنچی در سوانح مختلف معدن در هند، جانشان را از دست دادند.

------------------------

مطالبات کارگران پیمانکاری رجاء علیرغم خاتمه قرارداد پرداخت نشد

جمعی از کارگران پیمانکاری رجاء در تماس با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که تعداد آنها صد نفر است، در سایت چرخ و محور مشغول به کار هستند و می‌گویند: شهریورماه، قرارداد شرکت پیمانکاری طرف قرارداد ما خاتمه پیدا کرد و پس از آن به یک شرکت پیمانکاری جدید منتقل شدیم؛ با این وجود، شرکت پیمانکاری قبلی هنوز مطالبات مزدی ما را پرداخت نکرده‌است.
براساس ادعای کارگران، شرکت پیمانکاری قبلی، بیمه و سنوات معوقه این کارگران را نپرداخته‌است.
کارگران سایت چرخ و محور می‌گویند: بارها برای تسویه حساب و دریافت مطالبات خود به شرکت فوق مراجعه کرده‌ایم، اما تا کنون پاسخ روشنی نگرفته‌ایم و مشخص نیست چه زمانی قرار است این شرکت، مطالبات ما را پرداخت کند.

------------------------

کارگران سهام دارن کارخانه قند یاسوج مقابل بانک تجارت تجمع کردند

به گزاش خبرنگار ایلنا، از حوالی ساعت 9 صبح امروز، جمعی از کارگران سهام دار کارخانه قند یاسوج که بیشترشان از کارگران بازنشسته یا تعدیل شده این واحد هستند در مقابل بانک تجارت در اعتراض به فروش این کارخانه تجمع کرده اند.
این گروه از کارگران که صاحب 13 درصد از سهام کارخانه هستند، گفتند:  بانک تجارت که صاحب بیش از 80 درصد از سهام کارخانه است ، بدون مشورت گرفتن از آنها، کارخانه قند یاسوج را فروخته است.
آنطور که بازنشستگان و کارگران سابق کارخانه قند یاسوج می‌گویند، بانک تجارت نماینده کارگران و هیچ کدام از سهام داران را در جریان این معامله قرار نداده‌ است.
معترضین خواهان شفاف سازی از روند انجام این معامله هستند و تاکید دارند که فروش این کارخانه بدون در نظر گرفتن میزان سهم آنان عملی غیر قانونی است.
کارگران قند یاسوج، بیش از 10 روز است که در اعتراض به عدم دریافت مزد و مزایای مزدی مهر، آبان و آذر 95 ، عدم پرداخت مزایای مزدی 93 و 94 و تعطیلی تدریجی این کارخانه مقابل کارخانه قند یاسوج تجمع کرده‌اند.

------------------------

تجمع کارگران صنعت نساجی یزد مقابل سازمان صنعت و معدن/ با واردات پارچه چینی مخالفیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، از ساعت نه صبح امروز ( یازدهم دی ماه)، جمعی از کارگران صنعت نساجی یزد مقابل سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان تجمع کردند. تجمع کنندگان نسبت به واردات بی‌رویه پارچه چینی اعتراض دارند و می‌گویند ورود پارچه چینی، صنعت نساجی یزد را با مشکل مواجه کرده است.
یزد یکی از قطب‌های نساجی و ریسندگی کشور محسوب می‌شود و در حال حاضر صنعت نساجی و پارچه‌بافی این استان وضعیت مساعدی ندارد.
کارگران نساجی یزد می‌گویند: واردات پارچه بی کیفیت چینی به معنای تعطیلی کارخانه ها و بیکاری کارگران است. در تجمع امروز بیش از پنجاه نفر شرکت کرده‌اند.

------------------------

توقیف اموال پلی اکریل متوقف شود/ به شعار راه‌اندازی تولید دلخوش بودیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران شرکت پلی‌اکریل اصفهان، طوماری خطاب به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی امضا کرده‌اند. از قرار معلوم، سازمان تامین اجتماعی به بهانه بدهی شرکت پلی اکریل اقدام به توقیف و مزایده بخشی از دارایی‌های این شرکت (ویلاهای موجود در دهکده تفریحی زاینده رود) کرده است و کارگران با امضای این طومار، خواستار توقف توقیف این اموال شده‌اند.
متن این طومار که رونوشت آن برای مسئولان استان اصفهان ارسال شده، به شرح زیر است:
احتراما همانگونه که مستحضرید کارگران شرکت پلی اکریل ایران حدود شش ماه حقوق معوقه داشته و آنچه آنان را در این ماه‌های پرمخاطره گذشته همچنان دلگرم نگه داشته است، امید به راه اندازی مجدد تولید است. پرسنل زحمتکش گمان این دارند که با حضور در صحنه و تلاش برای راه‌اندازی تولید، آینده‌ای روشن پیش رو خواهیم داشت و این موضوع هنوز نور امیدی در دل این کارگران خسته است. ولی متاسفانه با خبر شدیم که ویلاهای چادگن که جزء معدود سرمایه و دارایی باقی مانده از این پیکر نحیف بوده، نیز دستخوش دست‌اندازی سازمان تامین اجتماعی شده و تنها پشتوانه و امید به آینده کارگران را به ناامیدی تبدیل کرده است. سازمان تامین اجتماعی که بنیان وجودی و اعتبار خود را از این کارگران به عاریت گرفته، در عوض حمایت از تولید، بر پیکر نیمه جان این صنعت مادر لگد زده و اینگونه چوب حراج زدن و به ثمن بخس فروختن این املاک اسباب شرم و خجالت را پدید آورده است.
مسئولین محترم مگر نه این است که حقوق کارگر از دیون ممتاز بوده و هر آچه که از ما یملک هم باقی مانده باشد متعلق به کارگران و در نهایت در خدمت تولید و به گردش درآمدن چرخ تولید و صنعت است. پس در هر صورت تسخیر و تملک غیرقانونی ویلاهای چادگان، کارگران پلی اکریل امید خود به آینده را واهی دانسته و شعار راه‌اندازی تولید را دستمایه استثمار خود خواهیم دانست و پی خواهیم برد وقتی مسئولین خود آگاهانه یا ناآگاهانه تیشه به ریشه تولید می‌زنند از کارگر مظلوم چه انتظاری خواهند داشت. لذا از باب تظلم عاجزانه از شما مسئولین دلسوز خواستاریم تا موضوع توقیف اموال شرکت پلی اکریل را پیگیری و متعاقبا دستور توقف عملیات اجرایی مربوطه تا تعیین تکلیف حقوق و مزایای پرسنل را صادر فرمایید.

------------------------

تجمع دو ساعته کارگران معدن طزره در محوطه معدن

کارگران معادن ذغال سنگ طزره با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز شنبه ( 11 دی ماه) بیش از 500 نفر از همکاران  شیف صبح آنها در محوطه این واحد معدنی برای مدت نزدیک به دو ساعت تجمع صنفی برپا کردند.
این کارگران افزودند: نزدیک به چهار ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مختلف، هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
کارگران معدن طزره با تاکید براینکه خواسته آنان تنها به روز شدن مطالبات مزدی و حقوقی است، افزودند: معوقات مزدی مان مربوط به ماههای شهریور ، مهر،آبان وآذر می شود که از قرار معلوم کارفرما وعده پرداخت یک ماه آن را تاپایان هفته جاری داده است. طبق اظهارات کارگران این واحد معدنی،اخیرا  شورای تامین استان سمنان نیز  برای برسی مشکلات کارگران معدن طزره  تشکیل جلسه داده است  و در آن به کارفرما درباره به روز شدن معوقات مزدی کارگران تاکید شده است.
همچنین به نقل از کارگرانی که در اجتماع صنفی امروز شرکت دارند اجتماع صنفی آنها مدت نزدیک به دو ساعت ادامه داشته وپس از آن با وعده کارفرمای معدن طزره و اعضای شورای کارگری، تجمع کنندگان به کار خود بازگشتند.

------------------------

مصدومیت شش کارگر در حادثه برخورد دو مینی‌بوس در نطنز

به گزارش ایلنا، ساعت ۲۱ پنج شنبه شب (نهم دی ماه)، برخورد دو مینی بوس حامل کارگران کارخانه‌های نطنز در جاده خالد آباد به ده آباد از توابع بخش امامزاده نطنز موجب مصدوم شدن ۶ تن از کارگران سرنشین دو وسیله نقلیه شد. از قرار معلوم، مجروحان و مصدومان حادثه توسط سه اکیپ از پرسنل اورژانس ۱۱۵ و پایگاه امداد و نجات جمعیت هلال احمر بادرود جهت درمان به بیمارستان فاطمیه بادرود اعزام شدند.
ظاهرا این می‌نی‌بوس‌ها متعلق به شهروندان خالدآبادی بوده که به عنوان سرویس رفت و آمد کارگران استفاده می‌شده است.

------------------------

آتش‌سوزی گسترده در انبار لوازم خانگی/ یک آتش‌نشان مصدم شد

جلال ملکی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به حادثه آتش‌سوزی در انبار لوازم خانگی گفت: این حادثه در ساعت 18:35 دقیقه شب گذشته (پنجشنبه 9 دی‌ماه) در یک انبار لوازم خانگی در خیابان جمهوری، ابتدا خیابان جمالزاده گزارش شد.
وی ادامه داد: 3 ایستگاه آتش‌نشانی به همراه یک خودرو تنفسی، به محل اعزام شدند و مشاهده شد که آتش‌سوزی در انباری پشت فروشگاه لوازم خانگی با مساحتی حدود 200 متر رخ داده است، همچنین این انبار با یک رمپ به انبار دیگری در زیر زمین متصل می‌شد که این دو قسمت پر از لوازم خانگی همچون یخچال ، گاز ، ماشین لباسشویی و .. بود.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با اشاره با اینکه آتش سوزی به رمپ نیز سرایت کرده اما به طبقه پایین نرسیده بود، افزود: دود غلیظی ایجاد شده بود و آتش نشانان از دو جهت عملیات را آغاز کردند. خوشبختانه به هیچکدام از کسبه و شهروندان در این حادثه آسیبی وارد نشد اما یکی از آتش‌نشانان از ناحیه دست آسیب دید. ملکی اظهار کرد: این حادثه که خسارت مالی بسیاری به بار آمورد در ساعت 21 و 30 دقیقه به پایان رسید.

------------------------

هزاران بازنشسته در کره جنوبی تظاهرات کردند

به گزارش ایلنا؛ هزاران نفر از بازنشستگان کشور کره جنوبی روز گذشته، پس از انتشار خبر بازداشت «مون هیونگ-پیو»، رئیس صندوق ملی بازنشستگی این کشور به خیابان‌ها آمدند و تظاهرات کردند.
علت بازداشت رئیس صندوق ملی بازنشستگی کره جنوبی، دست داشتن وی در پرونده فساد رئیس جمهوری این کشور اعلام شده است.
دادستانی کره جنوبی در جریان تحقیق بر روی پرونده فساد « پارک گیون-هه»، رئیس جمهوری این کشور متوجه شده است که رئیس صندوق بازنشستگی تحت اعمال نفوذ، رئیس جمهوری به یک بنیاد غیر انتفاعی تحت حمایت وی کمک مالی کرده است.
بخش انگلیسی خبرگزاری یونهاپ گزارش داده است که در تظاهرات روز گذشته، بازنشستگان بنرهایی را حمل می‌کردند که در آنها خواهان برخورد جدی قضایی با رئیس جمهوری و رئیس صندوق ملی بازنشستگی کره جنوبی بودند.
رئیس صندوق ملی بازنشستگی کره جنوبی یکی از سهامداران شرکت سامسونگ است و ظن آن می‌رود که در جریان کسب مجوز دولتی برای ادغام یک شرکت عمده کره‌ای در شرکت سامسونگ، صندوق ملی بازنشستگی نقش مهمی ایفا کرده باشد.
اتهام هیونگ «حیف و میل» اموال صندوق بازنشستگی این کشور است. دادستانی کره جنوبی تاکنون رسما حکمی برای پیگرد رئیس صندوق ملی بازنشستگی صادر نکرده است اما باید هرچه سریعتر با تکمیل پرونده دستور آزادی یا زندانی کردن هیونگ را صادر کند.

------------------------

جان کارگران ساختمانی افغانستان برای دولت اهمیتی ندارد

به گزارش ایلنا؛ سال 2016 میلادی تعداد زیای از کارگران افغان در پروژه های ساختمانی جان خود را از دست داده اند. دولت افغانستان در این خصوص آماری اعلام نکرده است اما اتحادیه های کارگری افغانستان از مرگ بیش از 100 کارگر در سال 2016  میلادی خبر می دهند.
حال « معروف قادری»، رئیس اتحادیه ملی کارگران افغانستان به یک شبکه رادیویی محلی این کشورگفته است که جان کارگران ساختمانی برای دولت اهمیتی ندارد چرا که با شرکت ها و افرادی که حقوق کارگران را نقض می کنند برخوردی نمی کند.
رئیس اتحادیه ملی کارگران افغانستان تاکید دارد که شرکت هایی که در پروژه های ساختمانی افغانستان فعالیت دارند الزامی برای رعایت ایمنی کارگاه برای خود نمی بینند از این رو برای پایین آوردن هزینه‌های ساخت و ساز کارگران را بدون برخورداری از امکانات اولیه، مثل کلاه ایمنی و کمربند به بالای داربست می فرستند.
از سویی قانون کار افغانستان کارفرمایان را ملزم کرده است که قواعد فنی ایمنی، حفظ سلامت محیط تولید، آتش‌نشانی، عرضه خدمات اولیه طبی و سایر قواعد حفاظت کار را به صورت مداوم به کارکنان آموزش دهد. این قانون همچنین کارفرمایان را ملزم کرده است تا در صورت بروز حادثه‌ کارگران را به بیمارستان منتقل و هزینه درمان آن‌ها را فراهم کنند.
با این وجود آنچنان که رئیس اتحادیه ملی کارگران افغانستان می‌گوید عدم نظارت بر اجرای قانون موجب شده است که خاطیان بدون توجه به عواقب کار خود جان کارگران ساختمانی را به خطر بی اندازند. قادری تاکید دارد که برای محاکمه خاطیان باید دادگاه ای ویژه کار تشکیل شود تا با مطابقت دادن قوانین با خاطیان برخورد شود.

------------------------

بیش از هزار کارگر بنگلادشی اخراج شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتصابات هفته گذشته کارگران صنعت نساجی بنگلادش، به اخراج خدود هزار و پانصد کارگر انجامید.
این کارگران که در تظاهرات و راهپیمایی‌های هفته گذشته شرکت داشتند، پس از بازگشت به کارخانه‌ها، توسط مدیران صنعت نساجی این کشور اخراج شدند.
در جریان اعتصابات هفته گذشته، بیش از ۵۰ کارخانه نساجی بنگلادش تعطیل شدند. در این اعتراضات، ده‌ها هزار کارگر صنعت نساجی دست از کار کشیدند و در خیابان‌های داکا راهپیمایی کردند.
در جریان این اعتراضات خیابانی، پلیس با تظاهرکنندگان درگیر شد و حداقل دوازده کارگر را بازداشت کرد. خواسته کارگران صنعت نساجی بنگلادش، علاوه بر افزایش سه برابری دستمزد، بازگشت به کار کارگرانی است که درماههای گذشته تعدیل شده‌اند.

------------------------

سقوط بهمن به مرگ یک کارگر راهداری انجامید

به گزارش ایلنا، چهارشنبه (هشتم دی)، یک کارگر راهداری در جاده کرج- چالوس بر اثر سقوط بهمن جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، این واقعه در ۱۰ کیلومتری کنارگذر شهرستانک در جاده کرج – چالوس رخ داده است.
پس از بروز حادثه، نیروهای هلال احمر استان البرز با حضور در این محل نسبت به خارج کردن جسد این مرد ۴۵ ساله از زیر بهمن اقدام کردند.

------------------------

کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه تجمع کردند

به گزارش ایلنا به نقل از منابع خبری در کارخانه نی شکر هفت تپه؛ گفته می‌شود که حدود ۲۰۰نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از اسفند ماه سال ۹۴ تا هم اکنون بازنشسته شده‌اند؛ هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را دریافت به همین دلیل تعدادی از این کارگران بازنشسته طی دو روز گذشته (هفتم وهشتم دی ماه) با تجمع مقابل درب ورودی این واحد تولیدی خواستار دریافت مطالبات خود شدند.
به گفته یکی از کارگران بازنشسته نی شکر هفت تپه؛ از مجموع کارگران بازنشسته حدود ۱۵۰ نفر بدنبال سنوات بازنشستگی خود هستند ومابقی بازنشسته‌گان معترض خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هستند. در این باره یکی از کارگران میانگین مطالبات هر یک از کارگران بازنشسته را ۷۰ میلیون تومان ذکر کرد و در ادامه افزود: پیش از این نیز تجمعات مشابهی را مقابل کارخانه انجام داده‌ایم که تا به امروز بی‌تاثیر بوده است.
براساس گفته‌های این کارگر بازنشسته از قرار معلوم کارفرمای بخش خصوصی کارخانه که اواخر سال گذشته مسئولیت مجتمع نیشکر هفت تپه را پذیرفته است توانایی مالی کافی برای پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته را ندارد.
به گفته وی همزمان با تجمع روز گذشته کارگران بازنشسته، نماینده گانی از سازمان خصوصی سازی در جمع معترضین حاضر شده وپس از شنیدن مشکلات بازنشستگان قول پی گیری مطالبات آنان را داده‌اند.
او گفت: طبق اظهارات نمایندگان سازمان خصوصی سازی درصورتی که بخش خصوصی مجتمع نتواند تا دو ماه آینده به تعهدات قانونی خود در قبال کارگران شاغل وبازنشسته عمل کند سلب مالکیت می‌شود.

------------------------

اعتراض کارگران پلی اکریل بی نتیجه خاتمه یافت/ کارگران در خیابان راهپیمایی کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از تجمع صبح امروز مقابل استانداری اصفهان، کارگران پلی اکریل اعتراض خود را با راهپیمایی در خیابانهای اصفهان ادامه دادند.
این کارگران می گویند ابتدا مقابل دفتر امام جمعه رفتیم و پس از آن، فرماندار اصفهان با حضور در محل تجمع، به صحبت کردن پرداخت. به گفته  کارگران، صحبت های فرماندار متقاعد کننده نبوده و فقط حرف های تکراری گذشته بازگو شده است. کارگران می گویند: مسئولان راه حل عملی برای حل مشکل پلی اکریل ارائه نمی دهند.
از قرار معلوم، پس از صحبت های فرماندار باز هم کارگران به راهپیمایی در خیابان سپه اصفهان ادامه داده اند که این اعتراض با برخورد مواجه شده و نیروی انتظامی کارگران را متفرق کرده است. 
کارگران پلی اکریل حوالی ساعت دو بعدازظهر از خاتمه بدون نتیجه این تجمع صنفی خبر دادند. 

------------------------

تجمع صنفی کارگران کارخانه قند یاسوج وارد هشتمین روز شد

به گزارش ایلنا؛ تعدادی از کارگران کارخانه قند یاسوج در تماس با ایلنا گفتند که تجمع صنفی آنها امروز وارد هشتمین روز خود شده است اما تا کنون هیچ کدام از مسئولین کارخانه پاسخگوی آنان نبوده اند. تعداد کارگرانی که در تجمع امروز حضور دارند بیش از30 نفر است.
اعتراض کارگران به تعطیلی تدریجی این کارخانه از سال 93،  عدم پرداخت دستمزد مهر، آبان و آذر سال 95 و مزایای مزدی سال 93 و 94 بر می گردد. کارگران کارخانه قند یاسوج همچنین مبالغی از سال 82 طلب کار هستند که تاکنون به آنها پرداخت نشده است.
از سویی کارگران فصلی این کارخانه که تعداد آنها در حدود 130 نفر است و از سال 93 بیکار شده اند هنوز بر سر کار خود باز نگشته اند. هم اکنون بیمه بیکاری این کارگران قطع شده است.
این در حالی است که مدیریت این کارخانه وعده داده بود تمامی کارگران فصلی را پس از رونق گرفتن کارخانه به سر کار باز می گرداند. اما حالا نه تنها کارگران فصلی بیکار شده اند بلکه کارگران رسمی که بیش از 20 سال سابقه کار دارند در خطر مواجهه با بیکاری قرار دارند و هیچ کس نیز پاسخگوی آنها نیست.  
اخیرا کارخانه قند یاسوج به علت بدهی به سیستم بانکی به فروش رسیده است اما کارگران این کارخانه  که 13 درصد از سهام آن را در اختیار دارند از فروش و نحوه واگذاری این کارخانه مطلع نشده اند.
کارگران امیدوارند که سهام داران جدید کارخانه با اتخاذ رویکرد تعاملی با کارگران، مشکلات این کارخانه را حل کنند تا به زودی شاهد بازگشایی کامل این کارخانه باشند.   

------------------------

کارگران نساجی های بنگلادش اعتصاب کردند

به گزارش ایلنا؛ به دنبال مخالفت اتحادیه های کارفرمایی نساجی بنگلادش با افزایش دستمزد کارگران، از شب گذشته کارگران دست به اعتصاب و برگزاری تجمعات گسترده زدند. خبرگزاری فرانسه گزارش داده است  که این تجمعات امروز نیز به صورت پراکنده در نقاط مختلف این کشور برگزار می شود. تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه کارگران بر سر کار باز گشته اند مخابره نشده است. چرا که کارگران به اخراج بیش از 1500 کارگر صنایع نساجی بنگلادش و برکناری 3500 نفر از اعضای سندیکاهای کارگری این کشور معترض هستند.
هر چند پلیس برگزاری هر گونه تجمع را ممنوع اعلام کرده است، اما کارگران صنایع نساجی بنگلادش علاوه بر افزایش دستمزد خواهان بازگشت کارگران اخراجی بر سر کار هستند.
در همین رابطه یکی از اعضای سندیکای کارگری نساجی بنگلادش که از کار برکنار شده است به خبرگزاری فرانسه گفت که کارگران مطالبات اصلی خود را به موازات هم پیش می برند، از این رو فعلا دلیلی برای عقب نشینی نمی بینند.
کارگران صنایع نساجی بنگلادش که عموما پوشاک برندهای معتبر را تولید می کنند سال ها است که به پایین بودن سطح دستمزدها اعتراض دارند و خواهان افزایش سه برابری آن هستند. 

------------------------

بست نشینی سه کارگر اخراجی فولاد چدن درود در محوطه کارخانه

منابع  کارگری ایلنا در استان لرستان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند؛ حوالی ساعت  9 صبح امروز، سه نفر از کارگران اخراجی فولاد درود که پیشتر ورود آنها به محل کارشان به دلایل نامعلوم از سوی کارفرما ممنوع اعلام شده بود،  در اعتراض به از دست‌دادن شغل و مختل شدن زندگی روزانه خانواده‌هایشان در در محوطه کارخانه اقدام به بست نشینی کردند.
هویت این کارگران پوریا دیناوند ، بهمن فولاد وند وسیامک یار احمدی عنوان شده است و از قرار معلوم شدت فشار روحی نشای از تعلیق از کار و توقف درآمدهای مزدی آنها باعث شده است تا این کارگران برای پیش برد خواسته‌های صنفی خود، دست به این اقدام اعتراضی بزنند.  
 برپایه این اطلاعات، کارگران یادشده، از نیروهای پیمانی و رسمی کارخانه فولاد چدن و ماشین سازی درود هستند که از روز 13 آذرماه  با 14 سال سابقه کارتاکنون اجازه حضور در محل کارشان  را پیدا نکرده اند.
به نقل از منابع ایلنا ظاهرا این سه کارگر با موضوع علنی شدن تخلفات اداری یکی از مدیران پیشین این مرتبط تشخیص داده شده‌اند و از همان زمان تاکنون به دستور کارفرما نیروی مازاد اعلام شده و ورودشان به محل کار ممنوع اعلام شده است. در عین حال منابع ایلنا می‌گویند به دنبال بست‌نشینی این سه کارگر از صبح امروز ماموران محلی و نهاد‌های صنفی کارگران استان لرستان درصدد رسیدگی به این ماجرا برآمده‌اند.
از سوی دیگر به نقل از کارگران این واحد صنعتی که امروز از نزدیک شاهد تحصن صنفی همکاران خود در محوطه کارخانه هستند، نقل می‌شود که وضعیت نگران کننده این سه کارگر درحالی است که هم اکنون جمعیت در حدود 100 نفری کارگران این واحد صنعتی دست‌کم بابت هشت ماه مطالبات مزدی و بیمه‌ای طلبکارند.

------------------------

افزایش آمار متوفیان و مصدومین حوادث ناشی از کار در لرستان

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید رضا نظیفی با اعلام این مطلب افزود: در ھشت ماھه اول سال جاری لرستان تعداد فوت شدگان حین کار در این استان به 18 نفر رسید.
وی با بیان اینکه تعداد 18 نفر (ھمگی مرد) به دلیل فوت ناشی از حوادث کار در مراکز پزشکی قانونی استان لرستان مورد معاینه قرار گرفته‌اند، اظهار داشت: آمار تعداد فوت شدگان ناشی از حوادث کار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 38 درصد افزایش داشته است.
دکتر نظیفی بیان داشت: در هشت ماهه نخست سال قبل در لرستان تعداد 13 نفر شامل 12 مرد و یک زن به دلیل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند. مدیرکل پزشکی قانونی استان لرستان همچنین افزود: همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان آبان‌ماه 483 نفر به دلیل حوادث ناشی از کار مصدوم شده اند که به لحاظ تفکیک جنسیتی شامل 16 زن و 467 مرد می باشند.
حمید رضا نظیفی تاکید کرد: آمار مصدومین حوادث ناشی از کار در هشت ماهه نخست سال قبل نیز تعداد 442 نفر شامل 16 زن و 426 مرد بوده است که این آمار نیز امسال با افزایش 9 درصدی مواجه است.
بر اساس این گزارش، بی احتیاطی، وسایل بی حفاظ، وسایل معیوب، عدم استفاده از وسایل حفاظتی، فقدان اطلاعات، ازدحام و بی‌نظمی تجهیزات، لباس خطرناک، عدم آموزش، نور ناقص و تهویه نامطلوب به تربیت از مهمترین عوامل ایجاد حوادث ناشی از کار است.

------------------------

کارگران خدماتی مجتمع آلمینیوم المهدی در اعتراض به اخراج تجمع کردند

یکی از کارگران حاضر در این تجمع صنفی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ما حدود 230 کارگر پیمانی شاغل در بخش خدماتی آلومینیوم المهدی در استان هرمزگان هستیم که برای انجام کارهای  خدماتی مانند امور فضای سبز ،آبدارخانه  و نظافت در این مجتمع مشغول کار بودیم.
او با بیان اینکه از صبح امروز کارفرما مانع ورود او وسایر همکارانش به محل کارشان شده است؛ در ادامه افزود: مسئولان مجتمع آلومینیوم المهدی به من و دیگر همکارانم گفته‌اند که دلیل این تعدیل‌ها، ناکافی بودن منابع مالی بوده است.
به گفته وی،پیش از این نیز کارگران خدماتی مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل  تجمعات متعددی را در خصوص نامشخص بودن وضعیت شغلی خود به مسئولان کارخانه وشهرستان گوشزد کرده بودند اما با بی توجه ای مسئولان به این موضوع امروز شاهد عملی کردن  اخراج 230 نفر از کارگران  هستیم.
 طبق اظهارات این کارگر،هریک از ما در طول فعالیت کاری‌مان زحمات زیادی در مجتمع آلومینیوم المهدی و این درست نیست که کارفرما پس از بهره‌کشی از ما  حکم اخراج ما را صادر کند.

------------------------

مرگ دلخراش کارگر جوان در دستگاه نورد آهن

به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر ۲۰ ساله افغانستانی در هنگام کار با دستگاه نورد آهن جان خود را از دست داد. 
به گزارش پایگاه خبری ۱۲۵، این کارگر پیش از ظهر روز گذشته با دستگاه نورد سرگرم کار بود که ناگهان به داخل دستگاه کشیده شده و جان خود را از دست داد.  سایر کارگران به دنبال مشاهده این صحنه وحشتناک سراسیمه با سامانه ۱۲۵ تماس گرفته و از آتش نشانی تهران درخواست کمک کردند. 
رسول سعادتی رییس ایستگاه ۶۶ آتش نشانی که به همراه آتش نشانان درمحل حادثه حاضر شده بود، دراین خصوص گفت: بنابه اظهارکارگران این کارگاه، این کارگر۲۰ ساله که حسین - الف نام داشت درلحظات اولیه وقوع این حادثه با فریاد درخواست کمک کرد که دیگر دیر شده بود و او به میان این دستگاه پرقدرت کشیده شده و در دم جان داد. 
وی درمورد چگونگی بروز این حادثه افزود: این کارگر جوان مشغول وارد کردن یک قطعه آهن به داخل دستگاه نورد بود که ناگهان خودش نیز به درون این دستگاه کشیده شد و به طرز دلخراشی جان خود را از دست داد.

------------------------

کارگران پلی اکریل باز هم تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان برای چندمین بار در هفته‌های گذشته دست به تجمع اعتراضی زدند. 
در این تجمع که از ساعت نه صبح مقابل فرمانداری اصفهان برگزار شده است، حدود ۵۰۰ نفر از کارگران شرکت دارند. 
این کارگران که دستمزد آن‌ها در ۶ ماه گذشته پرداخت نشده، می‌گویند: آخرین دریافتی ما از کارخانه مربوط به خرداد ماه است و ما در شرایط فعلی به هیچ وجه توانایی اداره کردن هزینه‌های زندگی را نداریم. 
کارگران پلی اکریل می‌گویند: هیات اجرایی مستقر در کارخانه نیز تا کنون نتوانسته مشکلات این واحد تولیدی را حل کند، هنوز خطوط تولید راه نیفتاده و ۲۰۰۰ کارگر این کارخانه همچنان سرگردانند.
  از قرار معلوم در تجمع امروز صبح کسی از مسئولان استانی در جمع معترضین حاضر نشده است. یکی از تجمع کنندگان می‌گوید: مسئولان حاضر نیستند صدای ما را بشنوند اما ما به اعتراضات خود ادامه خواهیم داد.

------------------------

پایان اعتراض یک روزه کارگران بازنشسته فولاد در تهران

تعدادی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور به ایلنا گفتند: تجمع یک روزه ما در حالی خاتمه یافت که در  روز گذشته‌  تعدادی از نمایندگان مجلس وعده دادند که ظرف مدت 10 روز آینده به این مشکل در کمیسیون تلفیق رسیدگی خواهند کرد.
 به گفته آنان ،روز گذشته آقایان حمید رضا فولاد گر نماینده مردم اصفهان، نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه وخانم زهرا سعیدی نماینده مردم شهرستان مبارکه از جمله نمایندگان بودند که با حضور در اجتماع بازنشستگان فولاد، درباره رفع مشکلات آنها وعده رسیدگی دادند.
بازنشستگان فولاد  جدا از همسان سازی حقوق خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، انتقال به صندوق بازنشستگی کشوری با تطبیق آیین‌نامه معتبر فولاد، مکلف کردن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آیین‌نامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه‌های سنواتی هستند.
 کارگران بازنشسته فولاد در خاتمه می‌گویند برهمین اساس همه کارگران بازنشسته که از شهر های مختلف کشور برای رسیدگی به مشکلاتشان به تهران امده بودند با اعتماد به وعده  نمایندگان مجلس موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.

------------------------

پرداخت مطالبات کارگران گروه ملی فولاد منوط به افزایش تولید شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان شرکت گروه ملی فولاد برای سومین بار در یک هفته اخیر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات خود دست به تجمع زده‌اند، و در این میان   که مدیریت مجموعه در مقام کارفرما از تهران به نزد آنها در اهواز رفته و اعلام کرده است برای اینکه معوقات شما را پرداخت کنیم باید تولید افزایش یابد.
در همین خصوص یکی از نماینده کارگران در خصوص اقدامات کارفرمای این شرکت به ایلنا گفت: ظاهرا اعتراضات صنفی‌ما چندان خوشایند کارفرما نبوده است و برای همین مدیریت مجموعه در جلسه خود با کارگران مراتب نارضایتی خود را اعلام کرده است.
از قرار معلوم بخشی از مشکلات این کارگران با پرونده اختلاسی که چند سال پیش در گروه ملی فولاد اتفاق افتاده است، ارتباط دارد و در همین راستا اکنون مدتی است که در میان کارگران این مجموعه صنعتی صحبت از واگذاری مالکیت این گروه در میان است.
کارکنان این مجموعه صنعتی می‌گویند به همین دلیل تا مشخص شدن وضعیت مجموعه، امکان پرداخت مطالبات مزدی آنها نیست، مگر این که از محل فروش عواید محصولات کارخانه بتوان برای این مسئله تامین اعتبار مالی کرد.
براساس این اظهارات که به نقل از مدیریت مجموعه در اختیار ایلنا قرار گرفته‌است، در صورت مشخص شدن وضعیت شرکت، تسویه مطالبات معوقه کارکنان آغاز خواهد شد.  از قرار معلوم مدیریت مجموعه در جلسه اخیر خود با کارگران خواستار آن شده است تا به منظور به سودآور کردن فعالیت‌ خطوط تولید، سقف تولید کارخانه از حدود 30 تا 50 هزار تن تا 100 هزار تن افزایش یابد و در مقابل این اظهارات کارگران نگرانند که مبادا در صورت بروز چنین اتفاقی بازهم مشکل پرداخت مطالبات آنها حل نشده باقی بماند.
در عین حال ظاهرا کارکنان این مجموعه نسبت به وظایفی که درشرایط نامساعد کنونی به عنوان حامی مالی یکی از تیم‌های ورزشی برعهده این واحد صنعتی گذاشته شده، معترضند.

------------------------

کارگران شهرداری هشترود سه ماه مزد نگرفته‌اند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارگران شاغل در مجموعه‌های شهرداری هشترود  واقع در استان آذربایجان شرقی هنوز دستمزد سه ماهه گذشته خود را دریافت نکرده‌اند.
 این کارگران می‌گویند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است . همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
این کارگران می‌گویند: در منطقه ای محروم و با شرایط سخت، مشغول خدمت رسانی به مردم هستیم اما دولت و مسئولان هیچ فکری به حال ما نمی‌کنند. به گفته این کارگران، مسئولان شهری هشترود  ماههاست که می‌گویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.

------------------------

تجمع کارگران سبز مهاباد برای 26مین روز متوالی/مذاکرات بر سر حقوق صنفی از سر گرفته شود

چندین نفر از کارگرانی که در تجمع امروز حضور دارند به ایلنا گفتند که برای 26 امین روز مقابل این مجتمع تجمع کرده اند و خواستار دریافت مطالبات مزدی خود هستند اما تاکنون مدیران این مجتمع در این خصوص به آنها پاسخی نداده‌اند.
این کارگران می‌گویند در کل نزدیک به 100 کارگر هسیتم که به دلیل بدحسابی کارفرما و توقف تولید با مشکل معیشتی روبرو شده‌ایم.
آنطور که کارگران می‌گویند مبالغی به آنها به صورت علی الحساب پرداخت شده است اما مبالغ پرداختی تکاپوی معیشت کارگران و زندگی آنان را نمی‌کند و به همین دلیل آنها بر ادامه اعتراض خود مصر هستند.
در تجمع امروز همانند تجمعات روزهای گذشته، کارگران کشت و صنعت، مجتمع دامداری، سرد خانه زمزم و هما مرغ مهاباد حضور دارند .
کارگران همچنی در اطراف کارخانه چادر برپا کرده‌اند کرده‌اند و به علت سردی هوا با داخل مجتمع رفته‌اند اما تاکید دارند که همزمان با پرداخت مطالبات، مذاکرات بر سر حقوق صنفی از سر گرفته شود.  

------------------------

تجمع بازنشستگان فولاد مقابل ساختمان مجلس

به گزارش ایلنا، صبح امروز دست کم 800  نفر از بازنشستگان صنعت فولاد  کشور که از نقاط مختلف کشور خود را به پایتخت رسانده‌اند، خواستار رسیدگی به  وضعیت بازنشستگان صنعت فولاد در لایحه بودجه 96 وبرنامه ششم توسعه شدند.
تجمع‌کنندگان خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، انتقال به صندوق بازنشستگی کشوری با تطبیق آیین‌نامه معتبر فولاد، مکلف کردن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آیین‌نامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه‌های سنواتی شدند.
 همچنین بازنشستگان فولاد نسبت به تصویب بند 9 بودجه سال 91 که به‌موجب آن صندوق بازنشستگی فولاد از وزارت صنعت، معدن و تجارت جدا شده و به‌گفته این تجمع‌کنندگان منجر به سرگردانی بازنشستگان شد، اعتراض دارند.
از قرار معلوم، بازنشستگان صنعت فولاد کشور  همچنین در این تجمع خواستار همسان سازی حقوق بازنشستگان قدیمی هستند.
به گفته یکی از معترضین ، برخی  اعضای  کمسیون اجتماعی مجلس که  صبح امروز با معرضین ملاقات حضوری داشته اند داخل مجلس در حال رایزنی با کمیسیون های مختلف هستند، این نمایندگان وعده هایی نیز به معترضین داده اند.
تجمع‌کنندگان که از مناطقی همچون کرمان، اصفهان، مشهد، مبارکه، زیرآب، طبس، سمنان، شاهرود، سنگرود گرد‌هم آمده‌اند می‌گویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران می مانیم و به شهرهایمان بازنمی‌گردیم.

------------------------

تجمع کارگران سد سیمره برای معوقات مزدی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ حدود100نفر کارگران  شاغل در پروژه سد سیمره واقع در بخش هندمینی از توابع شهرستان بدره  استان ایلام روز گذشته (دوشنبه 9 دی ماه) با  به همراه داشتن چند پلاکادر دست به اعتراض صنفی زده و خواستارمطالبات صنفی خودشدند.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خود گفته اند: تا این لحظه کارگران سد سیمره بین 11 تا 13 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مسئله باعث شده تا کارگران دچار  مشکلات معیشتی ناشی از دریافت حقوق بشوند.
به گفته کارگران معترض  خواسته ما از مسئولان استانی وشهرستانی این است که با توجه به افزایش هزینه‌های جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه‌ پرداخت  تمامی معوقات کارگران فراهم شود.

------------------------

مرگ خاموش جان دو کارگر میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران را گرفت

حسن عباسی؛ سخنگوی اورژانس تهران در خصوص نشت گاز در میدان مرکزی میوه و تره بار مرکزی به خبرنگار ایلنا گفت: روز گذشته حادثه نشت گاز و گاز گرفتگی در میدان مرکزی میوه‌وتره بار تهران رخ داد و در این مورد با مرکز اورژانس تماس گرفتند و بلافاصله یک دستگاه آمبولانس به محل حادثه در سالن A3 اعزام شد. 
وی ادامه داد: با حضور نیروهای امدادی اورژانس تهران مشخص شد؛ دو مرد که در این سوله در حال استراحت بودند از ساعت‌ها قبل دچار گاز گرفتگی شده و جان خود را از دست داده‌اند. 
عباسی در مورد علت حادثه خاطرنشان کرد: هنوز علت رخ دادن این حادثه از سوی همکاران ما مشخص نشده و تحقیقات در این خصوص در دست انجام است.

------------------------

تجمع کارگران اخراجی شرکت تراورس راه آهن اندیمشک

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،یکی از کارگران اخراجی در گفتگو با رسانه ها در خصوص دلایل تجمع  امروزخود وسایرهمکارانش مقابل دفتر نماینده اندیمشک گفته است؛  حدود 100  کارگر شرکت تراورس راه آهن اندیمشک با سوابق بالای کاری  هستیم که کارفرما  اخیرا  از ورودمان به محل کارمان جلوگیری کرده است.
به گفته وی ،  کارفرمای شرکت تراورس به بهانه کاهش هزینه ای جاری  شرکت او وسایر همکارانش را  از کار بیکارکرده و آنان برای پیگیری مطالباتشان مقابل دفتر نماینده شهرستان اندیمشک در مجلس تجمع کرده اند.
 از قرار معلوم  اجتماع امروز کارگران تراورس بتنی اندیمشک با وعده پی گیری های نماینده  اندیمشک  موقتا خاتمه پیدا کرده است.
گفتنی است  شرکت تراورس  اندیمشک یکی از شرکت های اقماری راه آهن است که امور نگهداری خط و ابنیه فنی خط آهن را انجام می دهد.

------------------------

تجمع کارگران اخراجی شرکت تراورس راه آهن اندیمشک

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،یکی از کارگران اخراجی در گفتگو با رسانه ها در خصوص دلایل تجمع  امروزخود وسایرهمکارانش مقابل دفتر نماینده اندیمشک گفته است؛  حدود 100  کارگر شرکت تراورس راه آهن اندیمشک با سوابق بالای کاری  هستیم که کارفرما  اخیرا  از ورودمان به محل کارمان جلوگیری کرده است.
به گفته وی ،  کارفرمای شرکت تراورس به بهانه کاهش هزینه ای جاری  شرکت او وسایر همکارانش را  از کار بیکارکرده و آنان برای پیگیری مطالباتشان مقابل دفتر نماینده شهرستان اندیمشک در مجلس تجمع کرده اند.
 از قرار معلوم  اجتماع امروز کارگران تراورس بتنی اندیمشک با وعده پی گیری های نماینده  اندیمشک  موقتا خاتمه پیدا کرده است.
گفتنی است  شرکت تراورس  اندیمشک یکی از شرکت های اقماری راه آهن است که امور نگهداری خط و ابنیه فنی خط آهن را انجام می دهد.

------------------------

موتوریست های رجاء تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (ششم دی ماه) حدود ۵۰ نفر از کارگران پیمانکاری موتوریست مولد برق رجاء در محوطه راه آهن تجمع کردند.
این کارگران که تعداد آن‌ها ۱۲۰ نفر است و طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری هستند، سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم، حق بیمه این کارگران نیز از مهر ماه پرداخت نشده و این کارگران برای تعویض دفترچه‌های بیمه خود با مشکل مواجهند.
موتوریست‌های معترض می‌گویند: مسئولان شرکت حمل و نقل ریلی رجاء باید هرچه سریع‌تر فکری به حال کارگران پیمانکاری کنند؛ چرا که شرکت‌های پیمانکاری به هیچ وجه پاسخگوی مطالبات کارگران نیستند.

------------------------

26 کارگر« کاغذ سازی پارس »بیکار شدند

منابع کارگری ایلنا در شوش با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: از حدود یک ماه پیش تا به امروزنزدیک به 26 کارگر پیمانی  وقرار دادی کارخانه کاغذ سازی پارس که تحت مسئولیت  یک شرکت تامین کننده نیروی انسانی در محدوده هفت تپه خوزستان فعالیت دارند  بیکار شده‌اند که از این میان دست کم  6 نفر در فاصله روزهای  24 تا 27 آذر ماه شغل خود را از دست داده اند.
بنا بر ادعای  این منبع خبری شرکت   پیمانکاری مورد نظر تامین کننده نیروی انسانی  کارخانه کاغذ سازی پارس  هفت تپه در بخش خدمات ،فضای سبز ونگهبانی و ... است و از قرار معلوم این تعدیل ها در راستای کاهش هزینه های مالی صورت گرفته است.
 بر اساس این گزارش از قرار معلوم بیش از 400 کارگر بصورت قرار دادی وپیمانکاری تحت مسئولیت شرکت تامین کننده نیروی انسانی کاغذ  سازی پارس مشغول کارند که بنا بر ادعای  آنان  کارفرما بعد از اخراج  کارگران بومی  قصد دارد نیروی کار غیر بومی جایگزین آنان کند.
آنها با یادآوری اینکه کارگران برای پی گیری مشکلات بوجود آمده بارها به نهاد های دولتی مستقر در شهرستان شوش مراجعه کرده اند، در خاتمه گفتند: باتوجه به وضعیت نامناسب معیشتی و شرایط دشوار اقتصادی انتظار داریم تا کارفرما امکان اشتغال دوباره را برای کارگران اخراجی فراهم کند.

------------------------

معوقات کارگران فضای سبز بجنورد 9 ماهه شد

به گزارش ایلنا، کارگران فضای سبز بجنورد با گذشت 9 ماه از سال، هنوز حقوق مربوط به سال گذشته را دریافت نکرده و پیگیری‌های آنان تاکنون به نتیجه نرسیده است. شمار کارگران بیش از 300 نفر بوده و معوقات آنها مربوط به سه ماه آخر سال 94 و فروردین ماه امسال است که هنوز اعتبار مورد نیاز برای پرداخت این معوق تامین نشده است.
بنا به اظهارات آنان، معوقات مربوط به شهردار پیشین بوده و برخی از این کارگران بیش از 10 سال در فضای سبز خدمت کرده‌اند و پرداخت نشدن حقوق کارگران موجب سخت شدن زندگی و ایجاد برخی مشکلات برای این قشر شده است.
به گفته یکی از کارگران، شهرداری به آنها اعلام کرده پولی برای پرداخت این مطالبات ندارد و کارگران باید صبر کنند تا در اولین فرصت که پولی دست شهرداری را گرفت این بدهی پرداخت شود.
کارگران فضای سبز آبان ماه امسال نیز در محل شورای اسلامی شهر بجنورد تجمع کرده بودند و نسبت به پرداخت نشدن حقوق معوق معترض شده بودند. علاوه بر کارگران فضای سبز شهرداری، رانندگان سازمان اتوبوسرانی بجنورد نیز دو ماه است که حقوق نگرفته و معترض هستند.

------------------------

8کارگر کارخانه «مانا ساز» اخراج شدند

کارگران این واحد صنعتی واقع درشهرستان آبیک در تماس با ایلنا افزودند: این اخراج در تاریخ اول دی  ماه   جاری  در حالی انجام شده است که پیشتر کارفرما اسامی 20 نفر از کارگران را در لیست اخراج قرار داده بود.
به گفته آنان ، هرکدام از کارگر تعدیل شده تا نزدیک به 10 سال سابقه کاری داشته‌اند و هم اکنون برای پیگیری مطالبات مزدی خود در اداره کار آبیک شکایتی را مطرح کرده‌اند.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از تعدیل‌های اخیر هنوز نزدیک به 70کارگردر این واحد مشغول کارند، افزودند: این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا همکاران باقیمانده آنها از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
کارگران  اخراجی کارخانه گسترش مانا ساز در بخش دیگری از مشکلات خود  گفتند: در حال حاضر کارفرمای این  واحد تولیدکننده قطعات سنگین بتنی و فلزی به بهانه نامطلوب بودن شرایط تولید به  کارگران در خواست مرخصی اجباری  داده است.
طبق اظهارات کارگران گسترش مانا ساز در حال حاضر تعدادی کمی از کارگران با در خواست یک ماهه مرخصی اجباری کارفرما موافقت کرده  و مابقی مردد هستند. کارگران گسترش مانا ساز با بیان اینکه با شرایط پیش آمده هیچ تضمینی برای امنیت شغلی کارگرانی که از مرخصی اجباری  باز می گردند وجود ندارد  در خاتمه درباره مطالبات معوقه خود می‌گویند؛  از شهریور ماه دستمزد وسایر مزایا  مزدی خود را از کارفرما طلبکاریم.

------------------------

دولت کارگران را خودی نمی‌داند/ نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم

«محمد خداپرست» دبیر اتحادیه کارگران صنعت انرژی در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب، اظهار داشت: تدوین‌کنندگان لایحه اصلاح قانون کار در جهت تخریب اتحاد جامعه کارگری خیز برداشته‌اند؛ چراکه بی‌دفاع کردن کارگران برای آنها اولویت به خصوصی در مناسبات روابط کار دارد.
خداپرست بر ضرورت تقویت «جامعه مدنی کارگری» تاکید کرد و افزود: اگر جامعه مدنی کارگری به مفهوم واقعی آن وجود داشت، امروز می‌توانستیم از موضع برابر بر سر حقوق اولیه خود با دولت و کارفرمایان مذاکره کنیم و اراده خود را به موازات اراده فرادستان جامعه پیش ببریم.
دبیر اتحادیه کارگران صنعت انرژی با بیان اینکه دولت‌ها کارگران را در دایره غیرخودی‌ها تصور می‌کنند، تصریح کرد: اگر دولت‌ها کارگران را خودی می‌دانستند این لایحه تخریب کننده را به مجلس ارسال نمی‌کردند و حتی قانون جبارانه اشتغال در مناطق آزاد را به کارگاه‌های کوچک زیر 5 نفر و 10 نفر  تعمیم نمی‌دادند.
دبیر اتحادیه کارگران صنعت انرژی با اشاره به مشکلات کارگران شاغل در صنعت انرژی، تصریح کرد: کارگران شاغل در این بخش از بسیاری از حقوق خود محروم هستند و بعضی از آنها ماه‌هاست که حقوق دریافت نکرده‌اند حال در این شرایط با انواع هجمه‌ها به روحیه آنها و خانواده‌هایشان آسیب وارد می‌کنند.
دبیر اتحادیه کارگران صنعت انرژی در پایان با اشاره به تلاش‌های این اتحادیه برای تقویت اتحاد کارگران این بخش، گفت: کارگران نمی‌توانند دست روی دست بگذارند و از تشکل‌یابی غافل شوند چراکه دستیابی به مطالبات تنها از این طریق ممکن می‌شود.

------------------------

تاخیر 4 تا6 ماهه دستمزدکارگران شیشه قزوین/کارگران قراردادی نگران تعدیل هستند

تعدادی از کارگران شیشه قزوین در تماس با ایلنا از ادامه تاخیر در پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم دستمزد شهریور، مهر، آبان و آذر حدود 260 کارگر رسمی و قراردادی کارخانه شیشه قزوین به همراه 6 ماه دستمزد 60 کارگر دیگر که در شرکت‌های پیمانکاری در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند، هنوز پرداخت نشده است.
در عین حال این کارگران می‌گویند که کارفرما قصد داشت تعدادی از نیروی کار قراردادی کارخانه را تعدیل کند واین امکان هنوز فراهم نشده وهمین مسئله بر نگرانی کارگران قراردادی افزوده است.
از قرار معلوم کارفرمای شیشه قزوین اعلام کرده که ابتدای دی ماه، حدود 60 نفر از کارگران قراردادی را تعدیل خواهد کرد.
طبق اظهارات آنان، علاوه بر دستمزد این واحد بدهی‌های مالی زیادی بابت تاخیر در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی وعیدی وسنوات سالهای گذشته کارگران دارد ودر این زمینه می وان گفت با وجود بهبود نسبی تولید در این واحد تولید انواع شیشه هنوز کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه کارگران بی‌اعتناست.
به گفته آنان تاخیر‌هایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده؛ باعث شد چندین بار کارگران در محوطه کارخانه دست به اعتراض صنفی بزنند.

------------------------

مسمومیت ۲۳کارگر کارخانه سیمان زرندیه براثر استنشاق گاز مونوکسید کربن

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (پنجم دی ماه)، ۲۳ نفر از کارگران شرکت سیمان زرندیه بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن دچار مسمومیت و به بیمارستان منتقل شدند.
از قرار معلوم، این حادثه حدود ساعت پنج صبح روز یکشنبه در شرکت سیمان خاکستری زرندیه رخ داد که طی آن بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن، ۲۳ نفر از کارگران این شرکت دچار مسمومیت شدند.
ظاهرا به جز دو نفر از مصدومان، بقیه به صورت سرپایی مداوا و‌‌ همان ساعات اولیه مرخص شدند. این دو نفر در بیمارستان مدرس ساوه بستری هستند.

------------------------

مرگ روزانه چهار کارگر ساختمانی بر اثر حوادث در کشور

به گزارش ایلنا، مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد، روزانه چهار کارگر ساختمانی در کشور به صورت مستقیم بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند.
«محمد اصابتی» در نخستین همایش ایمنی ، بهداشت و محیط زیست در صنعت ساختمان در محمود آباد مازندران افزود: روزانه 20 تا 24 کارگر ساختمانی نیز بر اثر بیماری های ناشی از کار جان می بازند.
وی گفت : تنها در سال گذشته افزون بر یک هزار و 400 نفر از کارگران ساختمانی در حوادث ناشی از کار جان باختند و آمار سال 93 هم حدود یک هزار و 800 نفر بود.
اصابتی افزود: از سال 89 تا سال 94 در یک پروسه زمانی پنج ساله حدود 10 هزار کارگر ساختمانی در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند. بنا به اظهار وی، تنها در سال 93 سازمان تامین اجتماعی حدود پنج هزار میلیارد ریال مستمری به از کار افتادگان ناشی از حوادث کار پرداخت کرد. مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون خسارت سالانه ناشی از حوادث کار در کشور را برابر با بودجه هدفمندی یارانه ها اعلام کرد.

------------------------

تجمع دوباره کارگران گروه ملی صنعتی فولاد

به گزارش منابع کارگری ایلنا، شماری از کارگران شرکت گروه ملی صنعتی فولاد امروز یکشنبه (5 دی ماه) نیز نسبت به آنچه که پرداخت نشدن حقوق خود عنوان شد در محل این شرکت در اهواز دست به تجمع زدند. 
بر همین اساس، این تعداد حدود 700 نفر از واحد تولید این شرکت، از صبح امروز در محوطه شرکت تجمع کرده و خواستار پرداخت حقوق خود شده اند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد در اهواز روز چهارشنبه (یکم دی ماه) با تجمع در محل این شرکت خواهان پرداخت حقوق و مزایای معوقه سه ماه گذشته خود شدند.
به گفته کارگران این واحد صنعتی، سه ماه از پرداخت نشدن حقوق آنان گذشته و از سوی دیگر مطالبات مربوط به تسویه حساب 9 ماه گذشته برخی از آنان نیز هنوز صورت نگرفته است.
همچنین کارگران برای تمدید دفترچه بیمه با مشکل روبه رو شده و به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه دفترچه تامین اجتماعی تمدید نمی شود. با وجود وعده‌های کارفرما در خصوص رفع مشکلات کارگران این گروه صنعتی هنوز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

------------------------

مرگ کارگر پارس جنوبی براثر سقوط درب ضد حریق

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ، منابع خبری پارس جنوبی اعلام کردند صبح روز جمعه (سوم دی ماه) یک  کارگر شاغل در پالایشگاه سوم پارس جنوبی  واقع در فاز 4 و 5  حین نصب درب ضد حریق  دچار حادثه می‌شود.
بر اساس گزارش این منابع خبری ، از قرار معلوم این کارگر بعد از وقوع حادثه سریعا از سوی همکارانش به نزدیکترین مرکزدرمانی انتقال می یابد اما به علت شدت آسیب دیدگی، در روز بعد (شنبه چهارم دی ماه) جان خود را از دست می‌دهد

------------------------

کارگران مولد بخار رجاء حال و روز خوشی ندارند/ معوقات پرداخت نشد

کارگران پیمانکاری مولد بخار رجاء در تماس با ایلنا از وضعیت نابسامان شغلی خود خبر دادند. این کارگران پیمانکاری می‌گویند: برای آبان مبلغ کمی به عنوان علی‌الحساب دریافت کرده‌ایم و دستمزد آذر ماه پرداخت نشده است. به دلیل عدم پرداخت، شب یلدا شرمنده خانواده‌هامان شدیم.
این کارگران که تعداد آن‌ها حدود ۱۲۰ نفر است، در تعویض دفترچه‌های بیمه خود نیز با مشکل مواجهند.
کارگران مولد بخار می‌گویند: این روز‌ها حال و روز پرسنل استیم (مولد بخار)، اصلا خوب نیست. حال در این هوای سرد که ما پرسنل استیم مامور گرم کردن مسافران هستیم، چه کسی مسئول گرم کردن کانون خانواده‌های ما است؛ آن‌ها می‌گویند: مسئولین محترم فکری به حال مامورینی کنند که در سرمای استخوان شکن مامور رسیدگی به امور گرمایشی مسافران هستند؛ مامورینی که دستان پینه بسته‌شان نشان از بستن لوله‌های سرد انتقال بخار در زیر واگن‌ها و صدای گرفته و سرفه‌های مکررشان نشان از استنشاق دود حاصل از گازوئیل و روغن است.
این کارگران با بیان این که کسی پاسخگو نیست؛ می‌گویند: شرکت پیمانکاری مربوطه مدعی است که رجاء صورت وضعیت‌ها را پرداخت نمی‌کند و در نتیجه شرکت توان پرداخت ندارد.

------------------------

تجمع کارگران آزاد را ه پونل به تالش برای معوقات مزدی

فعالان صنفی کارگری شهرستان تالش با اعلام خبر ،تجمع امروز کارگران  پروژه آزاد راه پونل به تالش مقابل ساختمان  شرکت پیمانکاری چولاب درشهرستان  تالش  گفتند: اعتراض صنفی کارگران امروز (5 دی ماه) در ادامه بی توجه ای های کارفرما در پرداخت معوقات مزدی  وبیمه ای  آنان آغازشده  است.
به گفته  این منابع خبری کارگران معترض که در بخش‌های عملیات خاکی و اجرا کار می‌کنند خواستار دریافت دست کم 10ماه حقوق معوقه  وسه ماه حق بیمه هستند که کارفرمای شرکت  پیمانکاری چولاب  به عنوان مجری این پروژه با همراهی مسئولان اداره راه استان گیلان وعده پرداخت آن را به کارگران داده بودند که هنوز تا این لحظه عملی نشده است.
او با اشاره به وعده و وعیدهای تحقق نیافته مسئولان، از انتقال مشکلات به مراجع بالا‌تر خبر داد و گفت: عامل اعتراضات صنفی کارگران  پروژه آزاد راه پونل به تالش بی‌توجه‌ای پیمانکار به پرداخت مطالبات 10ماهه کارگران است. پیمانکار به جای چاره اندیشی منطقی برای پرداخت معوقات مزدی وبیمه ای ، سکوت اختیار کرده وکارگران را بلاتکلیف کرده است.
این منبع خبری بابیان اینکه  کارگران شاغل برای این پروژه عمرانی در شهرستان تالش زحمات بسیاری کشیده اند در ادامه در خصوص بخش دیگری از مطالبات کارگران آزاد راه پونل به تالش افزود: جدا از 10 ماه مزد معوقه وسه ماه حق  بیمه ،کارگران این پروژه  هنوز عیدی سال 94 خود را از پیمانکار دریافت نکرده اند.
به گفته  این منابع خبری در استان گیلان خواسته کارگران آزاد راه  محور پونل به تالش از مسئولان استانی وشهرستانی با  بر پایی این تجمع این است که با توجه به افزایش هزینه‌های جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه‌ پرداخت  حداقل بخشی از معوقات کارگران فراهم شود.

------------------------

سرما کارگران کشت و صنعت مهاباد را ناخوش کرد/ اصرار تجمع کنندگان به تجمع در مقابل کارخانه

کارگران معترض کشت و صنعت مهاباد در تماس‌های جداگانه با ایلنا از ادامه اعتراضات خود خبر دادند.
این کارگران می‌گویند: با وجود اینکه دو روز است برف می‌بارد، همچنان بیرون درب مجتمع به تجمع ادامه داده‌ایم.
معترضان با بیان اینکه در طول روزهای گذشته به دلیل سرمای شدید و ایستادن بیرون مجتمع، مریض شده‌ایم و تعدادی از ما به شدت سرما‌خورده‌ایم، می‌گویند: همچنان در انتظار وجدان‌های بیدار هستیم. ما درخواست داریم نماینده مردم مهاباد در مجلس، استاندار آذربایجان غربی و باقی مقامات محلی و استانی فکری به حال ما بکنند.
بیش از ۵۰ نفر از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد که پس از واگذاری مجتمع از طریق مزایده، بیش از ۱۶ ماه است دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند، بیش از بیست و پنج روز است که در هوای سرد چادر زده‌اند و با افروختن آتش در سرما به تجمع خود ادامه داده‌اند.
این کارگران می‌گویند: مسئولان از ما می‌خواهند بعد ۱۶ ماه انتظار باز هم از صفر شروع کنیم و از طریق آن‌ها با سازمان بازرسی کشور نامه‌نگاری کنیم تا مشخص شود که در حین مزایده، حق و حقوق ما لحاظ نشده؛ این در حالیست که این مقامات همه در جریان مشکلات ما هستند اما به هیچ وجه پاسخگوی مطالبات قانونی ما نیستند.

------------------------

نامه کارگران شهرداری لوشان خطاب به شهردار

به گزارش ایلنا، حدود 80 نفر از کارگران شاغل در مجموعه واحد های زیر مجموعه شهرداری  لوشان در نامه‌ای خطاب به شهرداراین شهر خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
در این نامه که رو نوشت آن به  اعضای شورای  شهر لوشان نیز ارسال شده است،ضمن بیان تعویق دست کم سه ماهه مطالبات مزدی خود از شهردار این شهر خواسته اند راه حل مناسبی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران زیر مجموعه شهرداری پیدا کند.
در ابتدای این نامه آمده است: به استحضار می‌رساند ما کارگران شاغل در واحدهای مختلف شهرداری لوشان که دارای سوابق کاری  بالایی هستیم ؛ پس از سالها  تحمل سختی های کار در بیشتر ماهای سال دستمزدمان با تاخیر آنهم با حداقل نرخ ممکن پرداخت می شود.
در ادامه این نامه آمده است: آنچه موجب  بهبود وضعیت شغلی ما کارگران شهرداری لوشان وتا حدود رفع کننده مشکلات مالی مان می شود پرداخت  حداقل بخشی از مطالبات مان است که از قرار معلوم آنهم در توان مالی شهرداری نیست.
به گفته آنان ،بر اساس محاسباتی که ما کارگران انجام داده ایم شهرداری لوشان برای تسویه  کامل حقوق و مزایای معوقه  مربوط به کارگران حداقل نیاز به یک میلیاردو 500 میلیون تومان منابع مالی تا پایان سال جاری (95) دارد که آنهم با در نظر گرفتن میزان در آمد  کنونی شهرداری لوشان نه تنها امکان تسویه کامل وجود ندارد بلکه پرداخت  حداقل بخشی از معوقه کارگران نیز میسر نیست.
در پایان این نامه، کارگران  درخواست رسیدگی به مشکلات خود را مطرح کرده‌اند و گفته‌اند: جناب شهردار، پس از جلساتی که جنابعالی با برخی اعضای شورای شهر ومسئولان شهرستان درباره رفع مشکلات کارگران شهرداری داشتید ،اینجانبان امضاء کنندگان ذیل  این نامه  ضمن تقاضای رسیدگی به مشکلات کارگران زیر مجموعه شهرداری خواستار برسی راه حلهای مناسب  برای رایزنی با مسئولان دولتی ویا فروش برخی اموال شهرداری برای پرداخت حداقل بخشی از مطالبات  هستیم.

------------------------

آتش سوزی در یکی از فلرهای فاز 20 و 21

به گزارش منابع کارگری ایلنا، در نخستین ساعات بامداد امروز آتش سوزی در فاز 20 – 21 واقع در عسلویه رخ داد.
بر همین اساس گفته می شود، این حادثه 8 مصدوم داشته و برج دی متانایزر دچار خسارت شده است.
همچنین گفته شده، نشتی شیر  یکی از پمپ‌ها در فازهای ۲۰ و ۲۱ در ساعت 1:15 دقیقه بامداد موجب بروز آتش  در برج دیمتانایزر (جداکننده گاز متان) شده است.
 بعد از حادثه گروه‌های امدادی به سمت پالایشگاه اعزام و ستاد مدیریت بحران در منطقه ویژه تشکیل شده است.
این آتش سوزی پس از اتمام خوراک برج دی متانایزر در ساعت 2:35 مهار شد. 

7 مصدوم آتش سوزی در فاز 20 و 21 عسلویه سرپایی درمان شدند

به گزارش ایلنا،  فرماندار عسلویه در خصوص آتش سوزی بامداد امروز در فازهای 20 و 21 میدان گازی پارس جنوبی اظهار داشت: این حادثه 7 مصدوم داشت که  به صورت سرپایی درمان شدند و این حادثه تلفات جانی در پی نداشته است. 
 عبداللـه نادری گفت: حادثه آتش سوزی ساعت 1 و 15 دقیقه بامداد امروز بر اثر نشت گاز در پالایشگاه فازهای 20 و 21 به وقوع پیوست.
 وی افزود: آتش با سرعت عمل نیروهای عملیات و امدادرسان ساعت 2 و 30 دقیقه مهار شد.
همچنین «مهدی یوسفی» مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در همین زمینه گفت: تنها 7 نفر که بر اثر استنشاق دود ناشی از آتش اظهار ناراحتی می کردند به صورت سرپایی درمان شدند.

------------------------

کارگران تبرئه شدند/ صدور احکام قضایی برای فعالین صنفی مخالف مقاوله‌نامه‌های بین المللی است

اکبر علیپور، رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس) در گفتگو با ایلنا با اشاره به تبرئه کارگران این معدن گفت: خدا را شکر در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد همه کارگران چادرملو تبرئه شدند و این پرونده به طور کامل بسته شد.
وی افزود: این ختم به خیر شدن، اتفاق میمونی است که آن را به همه کارگران  چادرملو و همه دستمزدبگیران زحمتکش تبریک می‌گویم و معتقدم همه کسانی که همراه و همدل انجمن صنفی کارگران چادرملو بودند و بانی خیر شدند، در صدور این حکم عادلانه نقش فعال و تحسین برانگیز داشته اند.
علیپور با بیان این که هدف انجمن صنفی چادرملو، احقاق حقوق قانونی کارگران است و در این زمینه گام‌های اساسی هم برداشته‌شده است، افزود: صدور احکام قضایی برای فعالین صنفی که براساس اصول قانونی به مطالبه گری می پردازند، با هیچ یک از اصول قانون اساسی و مقاوله‌نامه‌های بین المللی همخوانی ندارد و مساله این است که بدون شک این نوع برخوردها نمی‌تواند گره ای از گره های تولید و اقتصاد را بگشاید یا در حل مشکلات فعلی جامعه موثر باشد.
رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو در انتها خاطرنشان کرد: کارگران در کمال قانونمندی،  دنبال یک لقمه نان حلال هستند و این کارگرنماهای سودجو هستند که در مسیر احقاق حق کارگران سنگ اندازی می کنند و راه گفتگو میان کارگران و طرف های مقابل را مسدود می‌کنند.

------------------------

مشکل بیمه ای کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه هنوز ادامه دارد

یکی از کارگران نی شکر هفت تپه در شهرستان شوش در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: با گذشت چندین ماه از رسانه‌ای شدن مشکلات بیمه ای کارگران نی شکر هفت تپه در شهرستان شوش، هنوز هیچ نهادی به مشکلات ما رسیدگی نکرده است.
این کارگر مجتمع نی شکر هفت تپه در تشریح مشکلات بیمه خود وهمکارانش  گفت : اداره تامین اجتماعی  شعبه هفت تپه به دلیل بدهی‌های مالی کارفرمای مجتمع نیشکر هفت تپه به تامین اجتماعی  چندین ماه است از تمدید دفترچه‌های درمانی کارگرانی که برای تمدید دفترچه‌های درمانی خود اقدام می‌کنند خودداری می کند.
به گفته وی در مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی هفت تپه و طرح درخواست  تمدید ویا تعویض دفترچه‌ها، مسئولان تامین اجتماعی عملی شدن این امر را منوط به پرداخت  مطالبات معوقه  کارفرمای مجتمع کردند اما ظاهرا کارفرمای بخش خصوصی مجتمع نی شکر هفت تپه  توانایی  پرداخت یکجای مطالبات تامین اجتماعی را ندارد.
اوبا بیان اینکه این عمل اداره تامین اجتماعی هفت تپه خلاف قانون است چراکه این کارگران بیش از 20 سال است که به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت می‌کننددر ادامه افزود: در حال حاضر مشکلات بیمه‌ای ناشی از عدم تمدید وتعویض دفترچه‌های درمانی این تعداد کارگر و خانواده‌هایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است. این کارگر نی شکر هفت تپه با اعتراض به این‌که چرا کسی به فریاد ما نمی‌رسد، گفت: اداره تامین اجتماعی  هفت تپه با تحت فشار قرار دادن کارگران می‌خواهد به بدهی‌های قبلی خود از کارفرما برسد که  رقم آن به 150 میلیارد تومان می رسد.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه در خاتمه سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه در بین کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه کارگرانی وجود دارند که هم اکنون خود و یا خانواده‌هایشان در بیمارستان‌های طرف قرارداد با تامین اجتماعی بستری هستند و با مشکلاتی که در  زمینه تمدید نشدن دفترچه‌ها برایشان پیش آمده برای پرداخت هزینه‌های درمانی سرگردان شده‌اند از مسئولان تامین اجتماعی می خواهیم به مشکلات ما کارگران نی شکر هفت تپه بیشتر توجه کنند.

------------------------

انتقاد کارگران و کارفرمایان نانوایی های مریوان از کیفیت آرد

جمعی از کارگران و کارفرمایان نانواییهای سنگکی مریوان در تماس با ایلنا از کیفیت آرد دریافتی انتقاد کردند.
به گفته این کارگران، وزارت بازرگانی بر کیفیت گندم خریداری شده توسط کارخانه های آرد شهرستان نظارت ندارند و این گندم از کیفیت لازم برخوردار نیست.
کارفرمایان نانوایی‌های مریوان می گویند: اگر کار به همین روال پیش برود، در آینده نزدیک مشتریان خود را از دست خواهد داد و بازار کار کساد خواهد شد.
کارگران نیز با بیان این که بهتر است به جای تسلط واسطه گری در بازار گندم و آرد، نظارت حاکم شود؛ می گویند: این بی کیفیتی نه تنها در تعارض با منافع مردم است، بلکه  امنیت شغلی کارگران نانوایی ها را از بین می برد و به ازدیاد نرخ بیکاری می انجامد.

------------------------

بازنشستگان پیش از موعد تامین اجتماعی تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (چهارم دی ماه) بیش از ششصد نفر از بازنشستگان پیش از موعد سازمان تامین اجتماعی از سراسر کشور به تهران آمدند و از ساعت ۸ صبح مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این بازنشستگان که در وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های مختلف دولتی مشغول کاربوده‌اند، در سالهای نیمه دوم دهه ۸۰ در قالب قوانین بازنشستگی پیش از موعد بازنشسته شده‌اند. مشکل از انجا آغاز می‌شود که مدیران وقت سازمان تامین اجتماعی در محاسبه مستمری دوران بازنشستگی آن‌ها، سنوات ارفاقی را نادیده می‌گیرند و تنها بر اساس میانگین حق بیمه ای که توسط این افراد در دو سال آخر خدمتشان پرداخت شده است، محاسبات خود را انجام می‌دهند.
حاضران در تجمع که از روزهای قبل در فضای مجازی برای حضور در مقابل مجلس سازماندهی کرده‌اند، مهم‌ترین مطالبه خود را اجرای صحیح قانون بازنشستگی پیش از موعد (مصوب شهریورماه سال ۸۶) و محاسبه سنوات ارفاقی در برقراری مستمری‌ها عنوان کردند.
این گروه از بازنشستگان خواستار پیگیری مسئولان وزارت رفاه و نمایندگان مجلس در خصوص تصویب بند (ب) ماده 13 لایحه برنامه ششم توسعه که به موضوع پرداخت حق و حقوق و کسورات معوق بازنشستگی‌ آنها مربوط می‌شود، شدند.

------------------------

معطلی 200 کارگر شهرداری آبادان برای بازنشستگی پیش از موعد

منابع کارگری ایلنا در شهرداری آبادان گزارش می‌دهند؛  حدود 200 کارگر شاغل در مجموعه های شهرداری آبادان و وسازمانهای وابسته ،از هشت ماه پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل پرداخت نشدن هزینه بازنشستگی پیش از موعد از سوی کارفرما معطل صدور احکام بازنشستگی خود هستند.
طبق اظهارات کارگران شهرداری آبادان ،مدیران شهرداری آبادان به بهانه ناتوانی مالی از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری می‌کند.
به ادعای منابع کارگری ایلنا وضعیت به وجود آمده درحالی است که مجموع کارگران شاغل در مجموعه شهرداری آبادان و سازمانهای وابسته ،حدودا 2 هزار نفر است  و هر روز بر تعداد کارگران مشمول بازنشستگی افزوده می شود.
بر اساس این گزارش ،ظاهرا این مشکل از آنجایی ناشی می‌شود که سازمان تامین اجتماعی از تاریخ 14 مهر ماه سال 93 هزینه بازنشستگی پیش از موعد را از 4 درصد حق بیمه اضافی تا دو برابر افزایش داده است و همین مسئله بر بدحسابی کارفرمای آنها افزوده است.
طبق اظهارات این منابع کارگری  اگر امکان بازنشستگی این تعداد کارگر شهرداری آبادان فراهم شود  مسئولان شهری می تواند به همین تعداد نیروی کار جویای کار جذب شهرداری کنند.

------------------------

تایید مرگ فرزند کارگر سنندجی در اثر قصور پزشکی

به گزارش خبرنگار ایلنا، پرسام عزیزی فرزند یک کارگر سنندجی، کودک ده ساله‌ای بود که روز هفتم مرداد سال جاری در بیمارستان آموزشی درمانی بعثت سنندج، مقابل چشمان پدر و مادرش به دلایل نامعلوم فوت می‌کند.
پدر پرسام عزیزی،‌‌ همان روز‌ها به ایلنا گفت: فرزندم ده دقیقه بعد از تزریق آمپول بیهوش شد؛ او پس از بیهوشی به کما رفت و پانزده ساعت بعد جان خود را از دست داد. او همچنین گفت: تشخیص پزشکان در گزارش بیمارستان «مرگ بر اثر خفگی» است اما آنچه مبهم است اینکه چرا پس از تزریق آمپول آنهم در یک مرکز درمانی آموزشی، باید فرزندم دچار خفگی شود و جان خود را از دست بدهد.
همان زمان پدر پرسام از تصمیم خود مبنی بر شکایت به مراجع قضایی خبر داد و حالا چند ماه دوندگی و شکایت به نتیجه رسیده است؛ نتیجه‌ای که گرچه برای پدر و مادر پرسام قانع کننده نیست ولی پزشک و رزیدنت را در مرگ پرسام رویهمرفته به میزان ۵۰ درصد مقصر تشخیص می‌دهد.
آقای عزیزی که کارگر یک شرکت تولید وسایل پزشکی است، می‌گوید: فرزندم را از دست دادم، اما با وجود اندوه فراوان از تلاش برای احقاق حق و عدالت دست برنداشتم؛ نمی‌خواستم کودکان دیگر، فرزندان دیگران به سرنوشت فرزند من دچار شوند، فرزندم روز قبل از مراجعه به بیمارستان در کلاس‌های درسی‌اش حاضر شده بود، هیچ مشکل حادی نداشت، فقط سرفه می‌کرد و احساس سرماخوردگی داشت؛ اما متاسفانه بیست و چهار ساعت بعد جنازه‌اش را تحویل گرفتم.
در گزارش اداره کل پزشکی قانونی استان کردستان که شانزدهم آذرماه ابلاغ شده، دلیل مرگ اینطور ذکر شده: نامبرده به دلیل تزریق آمپول دگزامتازون دچار یک واکنش دارویی آلرژیک غیرقابل پیش بینی شده. این گزارش تشخیص اولیه بیمارستان مبنی بر مسمومیت با ترکیبات مخدر را اشتباه توصیف کرده و دو تن از کادر درمانی بیمارستان را در مجموع، ۵۰ درصد در این مرگ مقصر دانسته است. این گزارش ۵۰ درصد مابقی را به زمینه مساعد بیمار و غیرقابل پیش بینی بودن واکنش دارویی اولیه نسبت داده است.
پدر پرسام گرچه از اشتباه دانستن تشخیص اولیه خرسند است، اما می‌گوید قصد دارند نسبت به رای صادره اعتراض کند. عزیزی می‌گوید: برای بررسی مجدد، پرونده را به پزشک قانونی تهران خواهیم فرستاد. عزیزی معتقد است بیمارستان و کادر درمانی‌اش صد درصد مقصرند.
این نتیجه نصفه و نیمه پس از ماه‌ها دوندگی، خانواده پرسام را راضی نکرده است، اما نشان دهنده این است که سطح خدمات درمانی در دسترس کارگران و طبقات فرودست پایین است و بدون تردید بروز چنین حوادث دردناکی باید زنگ هشدار باشد برای مسئولین و سیاستگذاران تا به جای اصرار مداوم بر خصوصی سازی درمان، ارائه خدمات درمانی رایگان و باکیفیت برای کم درآمد‌ها و کارگران را در دستور کار قرار دهند.

------------------------

جان باختن راننده جرثقیل دربابل براثرسقوط تیربرق

به گزارش ایلنا، پنج شنبه (دوم دی ماه)، بر اثر سقوط تیربرق بر روی راننده جرثقیل در جاده گنج افروز روستای سید کلا بابلکنار بابل، یک نفر کشته شد.
از قرار معلوم، در این حادثه که ساعت ده و نیم صبح رخ داد، راننده جرثقیل قصد بلند کردن تیر برق از پشت کامیون و کاشتن آن در محل مورد نظر را داشت که با سقوط آن، تیربرق به سر وی برخورد کرد.
تکنسین‌های اورژانس ۱۱۵ تلاش‌های فراوانی برای احیا کردند که متاسفانه تاثیری نداشت، اما با این حال به بیمارستان بهشتی بابل منتقل شد که باز هم تلاش‌های کادر درمانی بیمارستان برای احیا ثمری نداشت.

------------------------

کارگران روزمزدی نی‌بر مجتمع نیشکر هفت تپه تجمع کردند

به گزارش ایلنا، حدود 150 کارگر نی‌بر روز مزدی نیشکر هفت تپه که به کاهش چند صد هزار تومانی مزدشان از ابتدای آبان ماه سالجاری معترض‌اند، صبح امروز (دوم دی ماه) با ترک محل کارشان در مزارع نیشکر، در مقابل  ساختمان صنعتی مجتمع در شوش تجمع کردند.
به ادعای یکی از کارگران نی‌بر حاضر در این اجتماع صنفی، دلیل اعتراض امروز آنان بی‌توجهی کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران نی‌بر روزمزدی است. این کارگران به تبع نداشتن قرارداد کار و حق بیمه از حداقل‌های قانونی کار محروم هستند.
به گفته این کارگر، از ابتدای آبان ماه که بهره‌برداری مزارع نی‌شکر آغاز شده است. کارفرما در محاسبه پرداخت دستمزد ماهانه آنان همانند قبل  بصورت روزمزدی عمل نکرده است.
طبق اظهارات وی، از قرار معلوم کارفرما از آبان ماه مبنای محاسبه دستمزد کارگران روزمزدی نی‌بر را تناژی قرار داده است که با این وضعیت دستمزد هر یک از کارگرانی که نتوانند طبق محاسبات جدید کارفرما نی از مزارع ببرند به حداقل چندصد هزارتومان کاهش می‌یابد.

------------------------

سقوط مرگبار کارگر جوان به چاهک آسانسور

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (اول دی ماه)، سقوط یک کارگر جوان به انتهای چاهک آسانسور در خیابان دیباجی تهران به مرگ او انجامید.
براساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی ۱۲۵، حسین محمدی افسر آماده منطقه دو عملیات آتش نشانی تهران در خصوص این حادثه گفت: در یک ساختمان پنج طبقه در حال احداث یک پدر و پسر که نصاب آسانسور بودند در حال نصب آسانسور در طبقه پنجم بودند که ناگهان پسر ۲۵ ساله به انتهای چاهک آسانسور سقوط کرد.
وی در ادامه گفت: آتش نشانان بلافاصله با استفاده از تجهیزات مخصوص خود را به انتهای چاهک آسانسور رساندند و پس از خارج کردن مرد جوان، وی را برای انجام معاینات پزشکی تحویل امدادگران اورژانس دادند که متأسفانه پس از معاینات اولیه مشخص شد کارگر جوان بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است.
این افسر آماده اضافه کرد: با توجه به شوک زدگی مرد میانسال، نیروهای عملیاتی وی را نیز برای انتقال به مراکز درمانی تحویل عوامل اورژانس دادند و پس از ایمن سازی و تحویل محل حادثه به مالک ساختمان، به مأموریت خود پایان دادند. محمدی خاطرنشان کرد: در بررسی‌های اولیه مشخص شد شکسته شدن تخته چوبی در زیر پای کارگر جوان موجب سقوط وی به چاهک آسانسور شده است.

------------------------

کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در انتظار تصویب طرح جذب/بیش از ۳۰۰۰ نفر بلاتکلیفند

به گزارش خبرنگار ایلنا، سه شنبه (سی آذر)، بیش از پانصد نفر از کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمده و مقابل مجلس و بانک کشاورزی تجمع کردند.
این کارگزاران با بیان این که تجمع ما مقابل مجلس در راستای تجمعات قبلی و فقط با هدف یادآوری به نمایندگان برگزار شد؛ می‌گویند: نمایندگان وعده دادندکه طرح جذب ما هفته آینده در قالب بند 41 برنامه ششم توسعه، در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.
این کارگزاران که در انتظار تصویب طرح جذب خود به سر می‌برند و در ماههای گذشته جهت پیگیری مطالبات خود بارها به تهران آمده‌اند؛ می‌گویند: پس از تجمع مقابل مجلس، مقابل بانک کشاورزی رفتیم و در نهایت نمایندگان کارگزاران با نمایندگان بانک و صندوق بیمه کشاورزی جلسه‌ای برگزار کردند که در این جلسه مسئولان بانک کشاورزی وعده دادند که در جریان تصویب طرح در مجلس، کارشکنی نکنند و از طرف دیگر با خصوصی‌سازی کارگزاری صندوق بیمه کشاورزی مخالفت کنند.
کارگزاران می‌گویند: بیش از سه هزار نفریم که وضعیت شغلی بلاتکلیف داریم؛ تاکنون نه بانک کشاورزی و نه وزارت جهاد کشاورزی از ما حمایت نکرده‌اند؛ حتی سازمان نظام مهندسی کشاورزی که اکثریت قریب به اتفاق ما کارگزاران عضو آن هستیم، در مقابل اجحاف در حق اعضای خود سکوت کرده‌است و از ما حمایت نمی‌کند؛ این بار چشم امید به وعده‌های نمایندگان مجلس داریم و منتظریم که با تحقق این وعده‌ها، از این شرایط دشوار شغلی رهایی پیدا کنیم.

------------------------

بخشی از مطالبات کارگران کمپروسورسازی تبریز پرداخت شد

به گزارش ایلنا، کارگران کمپروسور سازی تبریز می‌گویند؛ از بعد از ظهر روز گذشته تا صبح امروز (دوم دی ماه) معادل یک ماه حقوق کامل مرداد به همراه 50 درصد مزد باقی مانده شهریور ماه سال جاری را دریافت کرده‌اند.
این کارگران که شمار آن‌ها حدود 136 است، در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آن‌ها غیر از سه ماه معوقات مزدی مربوط به مهر، آبان و آذر ماه، بابت بخشی از حق بیمه نیز از کارفرما طلبکارند. با این حال از کارفرما انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات بیمه‌ای آنان مابقی مطالبات سالجاری آنان را نیز پرداخت کند. به گفته کارگران این واحد تولیدی، آنان تقریبا از 20 روز پیش تا بعد از ظهر روز گذشته (یکم دی ماه) در محوطه کارخانه و خارج از آن در حال برپا کردن اجتماعات صنفی بودند. در تمامی این مدت کارفرما مدعی بود که منابع مالی کافی برای پرداخت معوقات مزدی آنها را ندارد اما پس از آنکه در روز گذشته تجمع کارگران معترض از محوطه داخلی کارخانه به خارج از آن منتقل شد، کارفرما نسبت به پرداخت معوقات بخشی از مزدی آنها اقدام می‌کند.

------------------------

کارگران چادرملو تبرئه شدند

محمدعلی جداری فروغی، وکیل کارگران چادرملو در تماس تلفنی با ایلنا، اظهار داشت: پس از برگزاری جلسه رسیدگی به اتهام کارگران معدن چادرملو در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد، امروز صبح پیامکی مبنی بر ابلاغ حکم دریافت کردم.
وی افزود: پس از بررسی مشخص شد که نسبت به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی در مورخ ۲۱ آذرماه، رای مورد اعتراض پس از اصلاح، در شعبه فوق‌الذکر تایید شده است.
فروغی با بیان اینکه متاسفانه سیستم ابلاغ الکترونیک، اطلاعات کامل در ارتباط با جزییات حکم ارائه نمی‌دهد و از نظر قانونی هر حکم یا ابلاغ یا احضاری که به طرفین دعوا ابلاغ می‌شود، باید روشن و مشخص باشد؛ گفت: پس از مراجعه حضوری مشخص شد که حکم تبرئه کارگران صادر شده است.

------------------------

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز تجمع کردند

به گزارش ایلنا، شماری از کارکنان گروه ملی صنعتی فولاد در اهواز دیروز چهارشنبه (یکم دی ماه) با تجمع در محل این شرکت خواهان پرداخت حقوق و مزایای معوقه سه ماه گذشته خود شدند. 
این افراد که حدود 300 نفر بودند؛ اظهارکردند؛ به نمایندگی از مجموعه کارکنان این شرکت دست به تجمع زده‌اند. 
به گفته یکی از کارگران، طی دو سال گذشته شرکت با مشکلاتی دست به گریبان است و این موضوع وضعیت پرداخت مطالبات ما را تحت‌الشعاع قرار داده است.
پیش از این مدیریت گروه ملی صنعتی فولاد یادآور شده بود: «هر شرکتی مشکلات داخلی خود را دارد، هیات مدیره، مشکلات کارگران را درک کرده و سعی دارد هر ماه حقوق کارگران را در روز مشخصی پرداخت کند و شرایط را به نوعی پیش ببرد که حقوق معوق آنها نیز جبران شود». حالا کارگران می‌گویند این وعده‌ها محقق نشده است.

------------------------

کشته شدن یک راننده تراکتور در بخش بام صفی آباد اسفراین

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر گفتند؛ این حادثه حوالی ساعت 9 صبح روز  گذشته ( 30آذرماه) دریکی از جاده های مزارع بخش بام صفی آباد شهرستان اسفراین در استان خراسان شمالی زمانی اتفاق افتاد  که تریلی یک دستگاه تراکتور حامل بار به دلایل نامشخصی از  محل  استقرار خود  خارج شده و به سر  راننده تراکتور برخورد می کند.
طبق اظهارات شاهدین  ،کارگرکشته شده این  حادثه که آقای « عابد عابدی» نام دارند بعد از وقوع حادثه سریعا توسط اهالی  محلی به در مانگاه   بخش بام انتقال پیدا می کند.
طبق ادعای یکی از اهالی بخش بام ،از قرار معلوم آقای عابدی تا 45 دقیقه بعد از  وقوع حادثه زنده بوده اما به دلیل تعلل کادر در مانگاه بخش بام  برای اعزام وی به بیمارستان در نهایت وی کشته می شود.
به گفته وی، آقای عابدی از کارگران سابق ساختمانی منطقه اسفراین بودکه طی  ما ههای  گذشته به دلیل نبود کار  ساختمانی وقطع پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی ، وی ناچار بود به عنوان راننده با یک دستگاه تراکتور کار کند.

------------------------

تجمع کارگران کمپروسور سازی تبریز مقابل ساختمان کارخانه

منابع خبری ایلنا در در کارخانه «کمپروسور سازی تبریز» واقع درشهرک صنعتی قراملک تبریز با اعلام این خبر می‌گویند در حالی اعتراضات آرام صنفی کارگران این  واحد تولیدی امروز چهارشنبه (یک دی ماه) ادامه دارد که صبح امروز کارگران در اطراف محوطه ورودی کارخانه محل اعتراضات خود را از درون کارگاه به محوطه ورودی ساختمان کارخانه انتقال داده‌اند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت دارند گفته می‌شود،در کارخانه کمپروسور سازی تبریز حدود 136 نفر کارگر رسمی وقرار دادی فعالیت دارند که از مرداد ماه  به دلیل ناتوانی های مالی کارفرما دستمزد نگرفته اند.
همچنین گفته می‌شودکه بخشی از  حق بیمه کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده ودر حال حاضر کارگران برای تمدید دفترچه‌های درمانی خود از سوی تامین اجتماعی با مشکل روبرو هستند.
به گفته کارگران ، درکارخانه کمپرسور سازی  تبریز  زمانی بیش از 700 نیروی کارگری دائم و قرار داد موقت  کار می کردند  اما بعد از آنکه مدیریت کارخانه به بخش خصوص واگذار شده است، مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز شده وتعداد کارگران به حداقل تقلیل یافت.

------------------------

کارگران پیمانی اتوبوسرانی آبادان دست کم سه ماه مزد معوقه طلبکارند

منابع کارگری ایلنا در آبادان گزارش دادند، این کارگران که در شرکت اتوبوس رانی آبادان تحت مسئولیت شرکت‌ واسطه نیروی انسانی (پیمانکاری) تحت عناوین شغلی راننده، تعمیرات، موتوری و ستادی مشغول کارند دست کم در سه ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند.
به گفته کارگران، معوقات حقوقی نیروی کار اتوبوس رانی آبادان  در ماه‌های  مهر ، آبان و آذر سال جاری به تاخیر افتاده است. همچنین کارگران بخشی از دستمزد شهریور ماه  خود را از پیمانکار طلبکارند.
به گفته این کارگران از مجموع 140  کارگر شاغل درشرکت اتوبوس رانی آبادان، نزدیک به 108 نفر را کارگران پیمانکاری ومابقی را کارگران رسمی تشکیل می‌دهند  که  کارگران پیمانکاری علاوه بر آنکه دستمزد خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، از شرایط کار با این شرکت پیمانکاری رضایت ندارند و خواستار تغییر وضعیت شغلی خود هستند. بنا بر ادعای کارگران، همه امکانات  از قبیل مالکیت خودرو ها ،هزینه های حمل ونقل شهری  وحتی پرداخت حق بیمه کارگران پیمانی از سوی  شرکت اتوبوسرانی آبادان  تامین می شود این در حالیست که پیمانکار در این بین بدون هیچ نقشی هر ماهه فقط بخشی از دستمزد کارگران را به خود اختصاص می دهد.
به گفته این کارگران، همکاران رسمی و قرارداد مستقیمشان از مزایا‌ی ویژه‌ای همانند پاداش، حق طرح طبقه بندی مشاغل وغیره.. برخورداند اما این مزایا به ما کارگران پیمانکاری تعلق نمی‌گیرد.
همچنین به نقل از این کارگران که  دارای سوابق  6  تا 10 ساله هستند، در بخش دیگری از مطالبات خود گفتند،چندین سال است حدود 100 کارگر رسمی وقرار دادمستقیم شاغل در شرکت اتوبوس رانی آبادان بازنشسته شده‌اند این در حالیست که کارگران پیمانی از سازمان اتوبوس رانی آبادان انتظار داشتند برای بالا بردن انگیزه کاری  ، آنان را جایگزین نیروی کار بازنشسته می کرد.

------------------------

ادامه اعتراضات صنفی کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد/ در سرما و یخبندان تجمع کرده‌ایم

جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در تماس‌های جداگانه با ایلنا از ادامه اعتراض صنفی خود مقابل درب این مجتمع خبر دادند.
به گفته این کارگران که بیش از ۱۶ ماه است دستمزد و حق بیمه آن‌ها پرداخت نشده؛ اعتراض در چادر‌ها با وجود سرما و یخبندان ادامه دارد.
در اعتراض امروز حدود ۵۰ نفر از کارگران این مجتمع شرکت دارند و می‌گویند: هر کدام از ما بیش از ۲۰ سال سابقه کار داریم ولی حالا در نان شب مانده‌ایم و شرمنده خانواده‌هایمان هستیم.
این کارگران از اداره کار مهاباد هم انتقاد دارند و می‌گویند: علیرغم مراجعات مکرر، این اداره کار در مقابل مطالبات ما پاسخگو نیست.
یکی از حاضران در این تجمع با اشاره به ماده ۱۲ قانون کار و لزوم حفظ حق و حقوق کارگران در هنگام تغییر حقوقی در وضعیت مالکیت کارگاه گفت: اگر این الزام قانونی رعایت می‌شد، ما کارگران امروز مشکلی نداشتیم. این کارگر می‌گوید: درست است که در کشور مشکلات اقتصادی هست، اما نباید همه بار این مشکلات بر دوش کارگران بیفتد.

------------------------

تجمع کارگران پروژه راه آهن قزوین- رشت مقابل فرمانداری رودبار

تعدادی از کارگران معترض  به خبر نگار ایلنا در رودبارگفتند :صبح امروز  چهارشنبه (یکم دی ماه 95)شماری از کارگران شاغل در پروژه راه آهن قزوین به رشت که تحت مسئولیت پیمانکار در منطقه شهرستان رودبار مشغول بکار هستند  در اعتراض به 5 ماه مزد معوقه  مقابل ساختمان فرمانداری رودبار دست به اعتراض صنفی زده اند.
به گفته یکی از کارگران ،شرکت پیمانکار، مسئولیت 14 کیلومتر از پروژه راه آهن قزوین رشت در منطقه شهرستان رودبار است ، به دلیل ناتوانی های مالی در پرداخت مطالبات مزدی کارگران زیر مجموعه خود کوتاهی می کند.
به گفته وی طی هفته های گذشته هر روز پیمانکار با پی گیری برخی مسئولان  وعده پرداخت بخشی از مطالبات 5ماهه کارگران را داده است اما هر روز  که می گذرد کارفرما اعتنایی به پرداخت مطالباتمان نشان نمی دهد.
وی بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت شرکت پیمانکاری مسکن وعمران قدس رضوی مجری پروژه و مسئولان وزارت راه وشهرسازی پاسخ مشخصی به این خواسته‌ها داده نشده است.
طبق اظهارات این کارگر معترض ،بی‌توجه‌ای کارفرمای واسط به مطالبات کارگران باعث شده تا آنان برای انتقال مشکلاتشان ، صبح امروزچهارشنبه  – یکم دی ماه- قابل ساختمان فرمانداری  تجمع کنند.
به ادعای وی، دلیل مشکل به وجود آمده این است که مسئولان شرکت پیمانکاری  مسکن وعمران قس رضوی  به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی امکان به موقع پرداخت حقوق کارگران را ندارند.
این کارگران با اشاره به وعده و وعیدهای تحقق نیافته مسئولان در خاتمه گفت:در صورت عملی نشدن پرداخت مطالباتمان به تجمعات خود به صورت گسترده تری ادامه می دهیم.

------------------------

کارگران رستوران پلی اکریل دست از کار کشیدند

منابع خبری ایلنا در شرکت پلی اکریل اصفهان در تماس با ایلنا از اعتراض صنفی کارگران شاغل در رستوران این واحد تولیدی خبر دادند.
از قرار معلوم، این کارگران که تعداد آن‌ها ۴۸ نفر است، از روز دوشنبه (۲۹ آذر)، از طبخ غذا خودداری کردند و دست از کار کشیدند.
ظاهرا دستمزد و مزایای این کارگران در هفت ماه گذشته پرداخت نشده است. کارگران رستوران در پلی اکریل، طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری هستند که این شرکت از شرکت‌های اقماری پلی اکریل است و زیرمجموعه آن محسوب می‌شود.
روز گذشته (۳۰ آذر)، مدیر منابع انسانی پلی اکریل طی نامه‌ای خطاب به مدیران بخش‌ها ازکارگران خواسته به علت خودداری پرسنل رستوران از توزیع غذا، خودشان غذا تهیه کنند. در این نامه آمده، هزینه وعده‌های غذایی به کارگران پرداخت می‌شود.

------------------------

ریزش سقف در حال بتن ریزی جان دو کارگر را گرفت

به گزارش ایلنا، روز گذشته (30 آذر)، کارگران در آمل، در حال بتون ریزی سقف ساختمان بودند که، سازه ریزش کرد و دو کارگر در زیر آوار ماندند وجان باختند. براساس اعلام روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان مازندران، این حادثه حدود ساعت ۱۴ روز گذشته در یک ساختمان نیمه ساز رخ داد. از قرار معلوم، طی این حادثه دو کارگر افغانستانی زیر آوار ماندند و جان خود را از دست دادند. نیروهای امدادی با حضور در محل، اجساد را از زیر آوار خارج کردند.

------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شرکتی شهرداری کرمان

به گزارش خبرنگار ایلنا، دستمزد کارگران شرکتی شهرداری کرمان که تعداد آنها بالغ بر صد نفر است، در 5 ماه گذشته پرداخت نشده است.
این کارگران در عین حال از عدم پرداخت حق بیمه های خود نیز انتقاد دارند و می‌گویند: در 5 ماه گذشته شرکت پیمانکار حق بیمه ما را پرداخت نکرده و اکنون در تعویض دفترچه های بیمه با مشکل مواجه هستیم.
این کارگران که بیشتر از کارگران خدماتی و فضای سبز هستند؛ می گویند: مراجعات به مقامات استانداری و شورای شهر تا کنون بی‌نتیجه مانده است و همه مسئولان شهری، شرکت پیمانکار را مسئول پرداخت معوقات می‌دانند؛ پیمانکار مربوطه هم می گوید: از شهرداری طلبکارم و توان پرداخت ندارم.

------------------------

به خطر افتادن معیشت کارگران تاکسیران؛ «اوبر» را محدود کرد

به گزارش ایلنا؛ با گسترش فعالیت‌های شرکت تاکسیرانی اوبر در 5 قاره دنیا بسیاری از رانندگان تاکسی‌های مسافربری با مشکلات عدیده‌ای در تامین معاش خود مواجه شده‌اند از همین رو تاکسیرانان اعتراضات گسترده صنفی به راه انداخته و تاکید کرده‌اند که اوبر باید از کشورشان برود.
حال خبر می‌رسد که شرکت اوبر در سه ماهه سوم سال 2016 در حدود 800 میلیون دلار ضرر دیده است؛ که همین امر موجی از نگرانی در خصوص بیکار شدن رانندگان شاغل در این شرکت به راه انداخته است.
به نظر می‌رسد که دولت‌ها با درنظر گرفتن گسترش رونق گرفتن فعالیت‌های اوبر در سال‌های گذشته، به دنبال محدود کردن فعالیت‌های اوبر بوده اند؛ چراکه تجمعات و اعتصابات برگزار شده در اعتراض به فعالیت‌های اوبر به سیستم حمل و نقل کشورهای در حال توسعه خسارات جبران ناپذیری وارد کرده است.