افق روشن
www.ofros.com

اخبار روزگار سیاه کارگران در ایران (دیماه)


خبرگزاری کار ایران                                                                                                                سه شنبه ۳۰ دیماه ۱۳۹۳

مقاومت در برابر حکم «بازگشت به کار» ۴۰ کارگر فولاد آذربایجان یک ماهه شد

ممانعت کارفرما از بازگشت به کار ۴۰ کارگر اخراجی فولاد آذربایجان یک ماهه شد. این کارگران پس از اتمام قرارداد کارشان در پایان آذر ماه و همزمان با واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند.
خبرنگار ایلنا گزارش داده است کارگران اخراجی فولاد آذربایجان دیروز (دوشنبه ۲۹ دی) مقابل فرمانداری میانه تجمع کرده بودند و به خلف وعده کارفرما مبنی بر بازگشت به کار خود معترض بودند.
ایلنا پیش از این گزارش داده بود بازگشت به کار کارگران اخراجی فولاد آذربایجان پس از تجمعات اعتراضی این کارگران مقابل درب ورودی کارخانه در روزهای ۶، ۷ و ۸ دی به جواب معاینات طب صنعتی و آزمایشات مربوطه منوط شده است.
در همین رابطه، یکی از کارگران اخراجی که نخواست نامش فاش شود گفت «در حالی که جواب آزمایشات کارگران اخراجی فولاد آذربایجان مشکل خاصی ندارد، کارفرما هر روز به یک بهانه بازگشت به کار کارگران را به تعویق می‌اندازد.»
گفتنی است شورای تامین شهرستان میانه پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی تصویب کرده بود کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند.
۲۴۱ کارگر رسمی و ۳۳۰ کارگر پیمانی در کارخانه فولاد آذربایجان که در شهرستان میانه واقع شده است مشغول به کارند. این کارخانه علی رغم نگرانی‌های کارگران در پایان آذر ماه به بخش خصوصی واگذار شده است.

--------------------------------

مرگ کارگر ساختمانی بر اثر سقوط به چاهک آسانسور

یک کارگر ۴۲ ساله شامگاه روز دوشنبه براثر سقوط از ارتفاع در حین انجام کار ساختمانی در بلوار شهید اندرزگو تهران جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این کارگر تبعه کشور افغانستان حین انجام کار در طبقه دوازدهم یک ساختمان درحال احداث در بلوار شهید اندرزگو منطقه کامرانیه، به دلیل نامعلومی به درون چاهک آسانسور سقوط کرد.
بنا بر این گزارش، ماموران آتش نشانی که در ساعت ۱۸ روز گذشته از حادثه مطلع شده بودند با حضور در محل حادثه و خارج کردن مصدوم از درون چاهک آسانسور وی را تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند اما این کارگر به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.

--------------------------------

۱۰۰ کارگر شهرداری «سی سخت» ۵ ماه حقوق نگرفته‌اند/ معرفی کارگران به کمیته امداد

پرداخت حقوق ۱۰۰ نفر از کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری «سی سخت» واقع در استان کهکیلویه و بویر احمد ۵ ماه به تاخیر افتاده است.
منابع کارگری ایلنا در شهرداری سی سخت گزارش دادند، این کارگران که تحت مسئولیت شهرداری سی سخت در نقاط مختلف شهر به کارهای خدماتی و فضای سبز مشغول‌اند، علاوه بر حقوق اسفند ماه سال گذشته حقوق شهریور، مهر، آبان و آذر سال جاری را دریافت نکرده‌اند.
به گفته این کارگران، علاوه بر تعویق ۵ ماه حقوق، کارگران حق سنوات، عیدی و پاداش سال گذشته را نیز هنوز دریافت نکرده‌اند.
«عبادالله غلامی» یکی از کارگران خدماتی شهرداری سی سخت در خصوص مطالبات معوقه خود و سایر همکارانش به ایلنا گفت: تاخیر در پرداخت حقوق قانونی کارگران خدماتی باعث شده این کارگران در شرایط سخت معیشتی قرار گیرند به طوری که در تامین مایحتاج روزانه خود ناتوان شده‌اند.
او در ادامه بیان کرد: اقساط معوقه و دغدغهٔ تامین معیشت ما کارگران خدماتی آنقدر زیاد است که نمی‌توانیم مدت طولانی به این وضعیت ادامه بدهیم. متاسفانه در حال حاضر این موضوع به اعتبار، منزلت و کرامت کارگران خدماتی شهرداری ضربه‌های جبران ناپذیری وارد کرده است.
غلامی با بیان اینکه شهرداری هر ۵ تا ۶ ماه یکبار به کارگران خدماتی و فضای سبز حقوق پرداخت می‌کند در ادامه گفت: شهرداری سی سخت از ۷ سال پیش حقوق کارگران را به صورت علی‌الحساب می‌پردازد، یعنی هیچ وقت ما حقوق کامل نگرفته‌ایم. آخرین حقوقی که چند روز پیش به حساب کارگران ریخته شد حقوق مردادماه بود که آنهم ناقص پرداخت شد.
این کارگر شهرداری سی سخت در بخش دیگری از سخنان خود مدعی شد: شهرداری سی سخت بجای پرداخت کردن حقوق معوقه کارگران در اقدامی عجیب تعدادی از کارگران خدماتی که نیازمند پول بودند را برای اخذ وام ۵۰ هزار تومان به کمیته امداد معرفی کرده است. این کارگران به سبب سختی کار روزانه‌شان مبتلا به انواع بیماری‌های جسمی شده‌اند و قرار بود آنان با اخذ این وام به پزشک معالج مراجعه کنند.
این کارگر خدماتی شهرداری سی سخت با بیان اینکه کارگران با سوابق بالا (۶ تا ۱۲ سال) به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج قدرت بیان مشکلاتشان را ندارند در ادامه دلیل به تعویق افتادن حقوق کارگران خدماتی و فضای سبز را ناشی از نبود امکانات مالی در شهرداری سی سخت عنوان کرد.
او گفت: به گفته مسئولان شهرداری درآمد ماهانه شهرداری سی سخت در حدی نیست که بتواند هزینه‌های جاری شهرداری و مطالبات معوقه کارگران خدماتی و فضای سبز را پرداخت کند، به همین دلیل شهرداری به دنبال افزایش اعتبارات و کسب در آمد است.
او در این زمینه تصریح کرد: به ما گفته‌اند منابع مالی شهرداری سی سخت را چند کارخانه (سنگ شکنی و آب معدنی) تامین می‌کردند که از چند سال پیش تولیدات این کارخانه‌ها متوقف شده است.
غلامی افزود: در حالی شهرداری سی سخت به مشکلات کارگران زیر مجموعه خود بی‌تفاوت‌ است که این کارگران حداقل حقوق را دریافت می‌کنند.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مزد کارگران شاغل در این کارخانه بر مبنای رقم حداقل دستمزد محاسبه می‌شود، در ادامه گفت: کارگران روزانه از ۸ تا ۱۰ ساعت کار شبانه روزی هیچ گونه مزایای جانبی همانند اضافه کاری و... برای بالا بردن مبلغ دریافتی خود ندارند.

--------------------------------

هفت سال انتظار کارگران پل میان‌گذر ارومیه برای دریافت سنوات خدمت

با گذشت هفت از سال از گشایش پل میان‌گذر دریاچه ارومیه هنوز کارگران شاغل در این پروژه عمرانی موفق به دریافت سنوات پایان کار خود نشده‌اند.
یکی از کارگرانی که در زمان ساخت پل میان‌گذر دریاچه ارومیه در این پروژه عمرانی مشغول به کار بود؛ به ایلنا گفت: نزدیک به ۳۰ کارگر هستیم که با وجود اتمام پروژه هنوز بابت سنوات پایان کار از کارفرما طلبکاریم.
وی گفت: بابت این طلب سال گذشته حدود ۱۶ کارگر این پروژه از شرکت «ایران صدرا» به عنوان مجری پروژه پل میانگذر ارومیه به اداره کار شکایت کردند‌؛ در این رابطه هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار نیز کارفرما را به پرداخت مطلبات قانونی محکوم کرده‌اند.
به گفته این کارگر سابق پل میانگذر دریاچه ارومیه، با وجود آنکه نماینده کارفرما آراء هیات‌های تشخیص و حل اختلاف را پذیرفته است اما تا این لحظه خبری از پرداخت مطالبات معوقه کارگران نیست و به همین دلیل امروز تعدادی از کارگران برای توقیف اموال کارفرما به واحد اجرای احکام اداره کار مراجعه کردند.
وی گفت: پیش از این قرار بود تا از محل فروش اموال کارگاه، مطالبات کارگران پرداخت شود اما از زمان اتمام پروژه بساط کارگاه به تدریج برچیده شده است و در حال حاضر اموال مشخص و معقولی که کارگران بتوانند توقیف کنند وجود ندارد.
وی ادامه داد: با این حال کارگران شاکی امروز با مراجعه به واحد اجرای احکام اداره کار خواستار توقیف اموال خود شدند.
پل میانگذر دریاچه ارومیه که ۱۷۰۹ متر طول دارد و بر روی دریاچه ارومیه احداث شده‌ است و قسمتی از بزرگراه شهید کلانتری محسوب می‌شود، این پل دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی را به هم متصل می‌کند.

--------------------------------

تجمع کارگران ماشین لنت در مقابل تامین اجتماعی سمنان

صبح امرو ز ۲۰ نفر از کارگران اخراجی و شاغل در کارخانه «ماشین لنت تهران» در سمنان، در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه و تعویق ۴ماهه در پرداخت مطالبات حقوقی‌شان، در مقابل سازمان تامین اجتماعی این شهرستان تجمع کرند.
سید جواد موسوی، نماینده کارگران اخراجی شرکت ماشین لنت سمنان در این زمینه به ایلنا گفت: این کارگران که به نمایندگی از سایر کارگران در این تجمع حاضر شده‌اند مطالبات صنفی متعددی دارند. گروهی از کارگران که هم اکنون در این کارخانه شاغل هستند نسبت به عدم پرداخت ۴ماهه حقوقشان معترض‌اند، برخی از کارگران که عمدتا کارگران تعدیل شده و اخراجی شرکت هستند نسبت به در نظر گرفته نشدن بیمهٔ مشاغل سخت و زیان آور از سوی تامین اجتماعی معترضند و در مرحله بازنشستگی دچار مشکل شده اند و برخی دیگر از کارگرانی که به تازگی تعدیل شده اند با توجه به تعویق دوماهه در پرداخت حق بیمه نمی‌توانند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند.
نماینده کارگران همچنین از عدم پرداخت ۲ساله حق بیمه برای کارگران تعدیل شده این شرکت که حکم بازگشت به کار دارند خبرداد و گفت: دوسال است که علی رغم تایید حکم بازگشت به کار در اداره کار سمنان، ما را به شرکت راه نمی‌دهند و از طرفی حق بیمه‌ای هم رد نمی‌کنند تا دفترچه‌های بیمه‌مان تمدید شود.
وی در ارتباط با مشکلات بیمه‌ای کارگران تعدیل شده گفت: علی رغم اینکه اداره کار قرارگرفتن کارگران این شرکت را در رده مشاغل سخت و زیان آور طی حکمی تایید کرده اما تامین اجتماعی مدعی است چون عنوان شغلی در لیست بیمه‌ای قید نشده بنابراین شرایط استفاده از تسهیلات مشاغل سخت و زیان آور شامل کارگران نمی‌شود، در حالیکه اهمال در زمینه عدم قید عنوان شغلی از سوی کارفرماست تا به این وسیله ۴درصد حق بیمه مشاغل سخت را به کارگران پرداخت نکند پس کارگر در این بین بی‌تقصیر است. این در حالیست که به گفتهٔ وی همهٔ این کارگران در طرح طبقه بندی جای گرفته‌اند و حکم کارگزینی دارند.
او گفت: تامین اجتماعی پیگیری مطالبات بیمه‌ای کارگران را منوط به ارائهٔ حکم کارگزینی کرده اما چون شرکت نمی‌خواهد زیر بار هزینه برود و ۴درصد را پرداخت کند همکاری لازم را با کارگران انجام نمی‌دهد.
موسوی در ارتباط با وضعیت ۵ نفر از کارگران رسمی اخراجی این شرکت که در دو سال گذشته تعدیل شده‌اند، گفت: مشکل بیمه‌ای دیگری که در ارتباط با کارگران اخراجی وجود دارد این است که علی رغم اینکه حکم بازگشت به کار کارگران رسمی این شرکت صادر شده اما ۲سال است شرکت اقدام به رد کردن بیمهٔ کارگران نمی‌کندو این مسئله باعث شده دفترچه‌های بیمه ما تمدید نشود. وی گفت: وقتی مشکل رابا تامین اجتماعی مطرح می‌کنیم، آن‌ها می‌گویند مشکل خودتان است و می‌توانید شکایت کنید. این درحالیست که به گفتهٔ وی ۷درصد حق بیمه از کارگران تعدیل شده توسط شرکت ماشین لنت کسر شده اما به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.
موسوی ادامه داد: علی رغم همکاری نهادهای ذیربط در استان سمنان پیرامون اخذ حکم بازگشت به کار کارگران تعدیل شده ماشین لنت، ولی مشکل اصلی کارگران مربوط به بعد از گرفتن حکم اداره کار است.
وی به مشکلات کارگران تعدیل شده پس از اخذ حکم بازگشت به کار اشاره کرد و گفت: پس از اینکه حکم را دریافت کردیم تازه مشکلاتمان شروع شد. یک ماه بعد از مراجعه به دادگستری حکم به شرکت ابلاغ شد و پس از آن چون شرکت پول را پرداخت نی کند ۴ماه طول می‌کشد تا حکم توقیف اموال اخذ شود و اموال شرکت به مزایده گذاشته شود که در ‌‌نهایت باز هم مشخص نیست کارگر به حق و حقوقش می‌رسد یا خیر.
وی اضافه کرد: بعد از طی تمام این مراحل تازه باید بابت عدم پرداخت حق بیمه که جز اساسی‌ترین حقوق کارگر است بین تامین اجتماعی و شرکت سرگردان باشیم. این درحالیست که تامین اجتماعی تنها سازمانی است که خودش راسا می‌تواند در خصوص توقیف اموال شرکت و رد حقوق کارگران وارد عمل شود
موسوی همچنین به عدم پرداخت ۲ماهه حق بیمهٔ کارگران تعدیل شده برای تحت پوشش قرار گرفتن بیمهٔ بیکاری اشاره کرد و گفت: حدود دو ماه است که لیست بیمه از سوی شرکت رد نمی‌شود، به همین دلیل تعدادی از کارگرانی که اخیرا تعدیل شده‌اند نمی‌توانند تحت پوشش بیمهٔ بیکاری قرار بگیرند و سرگردان شده‌اند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع در این رابطه به ایلنا گفت: کارگران تعدیل شده ماشین لنت به دلیل عدم واریز بیمه از سوی شرکت سرگردان شده‌اند تامین اجتماعی از آن‌ها می‌خواهد خودشان حق بیمه را واریز کنند و سپس تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند حال سوال ما اینست که وقتی شرایط به گونه‌ای است که نه کاری داریم و نه با توجه به سن و سالمان می‌توانیم در جایی مشغول به کار شویم چگو نه می‌توانیم حق بیمه پرداخت کنیم. گفته می‌شود کارگران تعدیل شده عمدتا، ۱۵ الی ۲۲ سال سابقه کار دارند.
به گفته کارگران، ۶۰ الی ۷۰ نفر از کارگران قراردادی ورسمی در دو سال گذشته به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و کاهش تولید عنوان شده، اخراج شده‌اند. ودر حال حاضر تنها ۳۵ نفر از کارگران در شرکت کار می‌کنند. ٩٠ درصد این کارگران بالای ١۵ سال سابقه کار داشتند و از آن زمان تاکنون در زمینه پرداخت حق بیمه‌ها بین شرکت و تامین اجتماعی سرگردان هستند.

--------------------------------

شکایت کارفرما از ۶ کارگر سیمان سپاهان برای دریافت ۱۰ میلیارد خسارت اعتصاب

مدیرعامل سیمان سپاهان با طرح دادخواست در شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی (جزایی) دادگستری شهرستان مبارکه، خواستار محاکمه ۶ تن از نمایندگان کارگران پیمانی این کارخانه برای دریافت غرامت اعتصاب کارگران سیمان سپاهان در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر ماه امسال شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمدصادق نادری»، «مجید امیریان»، «علی یزدانی»، «مهران جعفری»، «حسینقلی منصوریان» و «محمد علیرضایی» ۶ کارگری هستند که مدیرعامل سیمان سپاهان در شرح دادخواست خود برای ریاست دادگاه مبارکه خواستار محکومیت‌شان به پرداخت قریب به ده میلیارد ریال به عنوان غرامت اعتصاب شده است.
کارفرما در شرح این دادخواست مدعی شده است کارگران پیمانی سیمان سپاهان در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر ماه امسال به تحریک این ۶ نماینده کارگری تجمع کردند و کارخانه در پی برپایی این تجمعات اعتراضی، قریب به یک میلیارد تومان زیان کرده است.
مدیر عامل سیمان سپاهان علاوه بر درخواست محکومیت این کارگران به پرداخت غرامت اعتصاب، از ریاست دادگاه مبارکه خواسته است آنها را به پرداخت خسارات دادرسی از جمله هزینه دادرسی، حق الوکاله و... محکوم کند.
این دادخواست در شرایطی در قوه قضاییه طرح شده است که کارگران می‌گویند در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر ماه امسال با توجه به ماده ۱۴۲ قانون کار و در اعتراض به خلف وعده کارفرما مبنی بر تبدیل وضعیت کارگران پیمانی به قرارداد مستقیم در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند.
این دادخواست از آن جهت قابل تامل است که ماده ۱۴۲ قانون کار به صراحت حق کاهش عمدی تولید را برای کارگران به رسمیت شناخته است. در این ماده قانونی آمده است: «در صورتی که اختلاف نظر در مورد مواد مختلف این قانون و یا پیمان‌های قبلی و یا هر یک از موضوعات مورد درخواست طرفین برای انعقاد پیمان جدید، منجر به تعطیل کار ضمن حضور کارگر در کارگاه و یا کاهش عمدی تولید از سوی کارگران شود، هیات تشخیص موظف است بر اساس درخواست هر یک از طرفین اختلاف و یا سازمان‌های کارگری و کارفرمایی، موضوع اختلاف را سریعاً مورد رسیدگی قرار داده و اعلام نظر نماید.»
مدیر عامل سیمان سپاهان این دادخواست را به محتویات پرونده شکایت قبلی خود از این ۶ کارگر مستند کرده است. او پیش‌تر از این کارگران به اتهام اخلال در نظم در شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی (جزایی) دادگستری مبارکه شکایت کرده بود.
در همین رابطه، یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: کارفرما دادخواست جدید خود درباره این ۶ کارگر را به اعتراف نامه‌ای که در جریان شکایت قبلی و تحت فشار روانی از آنها اخذ شده بود مستند کرده است.
کارفرما در شرح دادخواست خود خطاب به ریاست دادگاه مبارکه گفته است: «نمایندگان شرکت‌های پیمانکاری کارخانه سیمان سپاهان در تاریخ‌های ۱۹ و ۲۰ مهر ماه امسال بدون هر گونه دلیل و مجوز قانونی سایر پرسنل شرکت‌های پیمانکاری را تحریک به تعطیلی خطوط بارگیری و تجمع و اعتصاب در سطح این شرکت کرده که در نتیجه اقدامات مجرمانه مشارالیهم این شرکت قادر به ایفاء تعهدات داخلی و صادراتی خود نشده و بر اثر اقدامات مجرمانه نامبردگان، شرکت قریب به مبلغ ده میلیارد ریال از منافع ممکن الحصول محروم و متضرر مانده است که در همین ارتباط نیز شکایتی علیه نامبردگان تحت عنوان اخلال در نظم مطرح که پس از صدور کیفر خواست به شعبه ۱۰۱ کیفری ارجاع و به کلاسه ۹۳۰۹۸۳ ثبت شده است. از این رو با تقدیم دادخواست و مستندا به بند ۲ ماده ۹ قانون آیین دادرسی کیفری، تقاضای صدور حکم دایر بر محکومیت نامبردگان به پرداخت خسارت ناشی از وقوع جرم با جلب نظر کار‌شناس و به شرح دادخواست و سایر خسارات دادرسی از جمله هزینه دادرسی، حق الوکاله وکیل و غیره را دارد.»
لازم به ذکر است کارفرما در حالی خواستار محکومیت نمایندگان کارگران به پرداخت غرامت اعتصاب شده است که پیش‌ از این در رابطه با اخراج محمدصادق نادری از نمایندگان کارگران پیمانی این کارخانه گفته بود اخراج آقای نادری ارتباطی با سیمان سپاهان ندارد.

شکایت کارفرما مانور تبلیغاتی است
در همین رابطه، یک وکیل پایه یک دادگستری گفت دادخواست مدیرعامل سیمان سپاهان در دادگستری مبارکه رد می‌شود چرا که وجهه قانونی ندارد.
«علیرضا مقدم» در گفتگو با خبرنگار ایلنا بیان کرد: دریافت خسارت یا بر اساس قرارداد است یا بر اساس ضمانت قهری. قاعدتا در این جور مسائل خسارت قراردادی نداریم. از طرفی کارفرما نمی‌تواند بر اساس ضمانت قهری، خسارت خود را به اعمال این ۶ کارگر منتسب کند بنابراین طرح دادخواست در این موضوع بی‌معناست.
او در ادامه با تاکید بر اینکه دادخواست مدیرعامل سیمان سپاهان مانور تبلیغاتی است، تصریح کرد: در خسارت قراردادی، بین کارگر و کارفرما قراردادی نوشته می‌شود با این مضمون که اگر کارگر کارش را برای یک روز هم تعطیل کرد به کارفرما خسارت پرداخت کند. حالا فرض کنید کارفرما باری را به انبار تحویل دهد و کارگر از بار خوب نگهداری نکند و بار آسیب ببیند. پرداخت خسارت در این حالت بر اساس ضمانت قهری است اما اثباتش اسباب دارد و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
مقدم افزود: غرامت اعتصاب در دادخواست مدیرعامل سیمان سپاهان قریب به یک میلیارد تومان ذکر شده است یعنی او برای طرح دادخواست در قوه قضاییه ۳ درصد این رقم را که بالغ بر ۳۰ میلیون تومان می‌شود هزینه کرده است.
او در عین حال گفت: اگر کارفرما به جای این هزینه به مشکلات کارگران رسیدگی کند و این ۳ درصد و هزینه‌های مشابه را خرج کارگران کند قطعا نتیجه بهتری می‌گیرد.

--------------------------------

کارگران دفتر رامپکو در ماهشهر ۵ ماه حقوق نگرفته‌اند

منابع خبری ایلنا در منطقه آزاد ماهشهر از طولانی شدن تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران شاغل در دفتر شرکت پیمانکاری رامپکو در ماهشهر خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، گفته می‌شود این کارگران که تعداد آن‌ها ۱۰ نفر است از حدود ۵ ماه پیش تاکنون مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند.
از قرار معلوم این کارگران با قراردادهای سه ماهه در استخدام مستقیم شرکت رامپکو هستند و به دلیل تاخیری که در پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها به وجود آمده‌ است هم اکنون با مشکلات مالی مواجه شده‌اند.
در همین رابطه یکی از مسئولان شرکت رامپکو در تهران به خبرنگار ایلنا گفت: تاخیر پنج ماهه در پرداخت کارگران این شرکت بعید است.
وی بابیان اینکه پرداخت کارگران پروژه‌ای ممکن است تا ۲۰ روز هم به تاخیر بیافتد افزود: در مورد صحت وضعیتی که ظاهر برای کارگران دفتر ماهشهر پیش آمده است پیگیری خواهیم کرد.
شرکت رامپکو یکی از پیمانکاران فعال نیروی انسانی است که اجرای پروژه‌های پتروشیمی و پالایشگاهی مناطق نفت و گاز فعالیت دارد.

--------------------------------

اعتراض کارگران پالایشگاه مس خاتون آباد به برگزاری آزمون استخدامی

۱۳۰ نفر از کارگران بومی پروژه پالایشگاه ذوب مس خاتون آباد واقع در شهر بابک کرمان با نوشتن نامه‌ای سرگشاده، خواستار رسیدگی مسئولان به اعتراض‌شان درباره نحوه برگزاری آزمون استخدامی در این مجتمع صنعتی شدند.
به گزارش ایلنا، این کارگران که صبح امروز نیز در اعتراض به برگزاری آزمون استخدامی شرکت ملی صنایع مس ایران در مقابل فرمانداری شهربابک تجمع کرده بودند با نوشتن نامه‌ای سرگشاده خواستار پیگیری وضعیت شغلی‌شان شدند.
در این نامه سرگشاده آمده است: تعداد ۱۳۰ نفر نیروی بومی از طریق کمیته جذب شرکت مس در پروژه پالایشگاه مس خاتون آباد از زمان استارت پروژه به صورت قراردادی مشغول به کار شده‌اند به مدت ۳ الی ۴ سال در این پروژه با دلخوش بودن به قول و وعده مدیر عامل سابق صنایع مس ایران (دکتر سعد محمدی) مبنی بر جذب کلیه نیرو‌ها بعد از راه اندازی و به امید آینده‌ای بهتر، با پایین‌ترین حقوق و مزایا در شرایط سخت و آلاینده محیط مشغول به کار بوده‌اند.
در این نامه در تشریح علت اعتراض کارگران آمده است: تمامی کشاورزی و دامپروری منطقه که زمانی رونق بسیار بالایی داشت به دلیل آلایندگی و اختصاص آب منطقه به شرکت مس به کلی از بین رفته و کلیه مردم این منطقه به ناچار به دنبال کار صنعتی بوده و عده‌ای در شرایط سخت شرکت مس مشغول به کار شده‌اند. ضمن اینکه تمامی این افراد سرپرستی خانواده‌ای با چند سر عائله را برعهده گرفته و تعدادی کفیل پدر و مادر هستند.
در بخش‌هایی از این نامه به وعدهٔ مسولین این شرکت در خصوص جذب نیروهای بومی اشاره شده و آمده است: «در اوایل شروع پروژه مدیریت وقت جناب آقای دکتر سعد محمدی در چندین مرحله بازدید از پروژه در خصوص جذب نیروهای بومی شاغل در پروژه قول جذب بعد از راه اندازی دادند ولی با تغییر دولت و سیستم مدیریت شرکت مس مسئولین جدید وعده‌های داده شده را نپذیرفته و اظهار می‌نمایندکه گفته‌های وی چون مکتوب نشده است قابل قبول نمی‌باشد و همچنین سیاست دولت قبلی ربطی به دولت جدید ندارد و لذا در این میان قشر ضعیف و کارگر است که متحمل ضرر می‌شود. حال با توجه به اتفاقات پیش آمده هنوز توقع دارند که قولهای شفاهی مسئولین شرکت مس را دوباره بپذیریم».
کارگران همچنین پیگیری‌های انجام شده در خصوص وضعیت استخدام‌شان را بی‌نتیجه دانسته و با اشاره به حادثهٔ کشته شدن کارگران در جریان اعتراضات کارگری سال ۸۲ در همین مجموعه صنعتی که در اعتراض به خصوصی سازی آن صورت گرفت، آورده‌اند: «با توجه به اینکه مسئولین شرکت مس جوابگوی مسئولین شهرستان و کارگران پروژه پالایشگاه نمی‌باشند علی رغم مکاتبات و پیگیریهای مکرر با مسئولین شهرستان و شرکت مس متأسفانه هیچگونه نتیجه مطلوبی بدست نیامده است و مسئولین شرکت مس بدون توجه به زحمات ۴ ساله نیروهای مشغول بکار، جهت تأمین نیروی استخدامی اقدام به برگزاری آزمون با شرایطی که اکثر نیروهای موجود مشمول شرایط آن نمی‌باشند کرده است و هیچ توضیحی در خصوص موارد ذیل نداده‌اند.
چرا از حدود ۳ سال قبل با توجه به درصد بالای بیکاری در شهرستان تاکنون هیچ نیروی بومی جذب نشده است؟
چرا حقوق نیروهای بومی کمتر از نصف حقوق نیروهای غیر بومی در شرایط یکسان کاری می‌باشد؟
چرا در هر مقطع زمانی از مجموع ۵۰۰ نفر نیروی شاغل در پروژه فقط تعداد ۱۳۰ نفر نیروی بومی مشغول به کار بوده است؟
در انتهای این نامه کارگران پروژه پالایشگاه ذوب مس خاتون آباد خواستار پیگیری مطالبات صنفی‌شان از طریق نهاد رهبری شده‌اند.

--------------------------------

تجمع اعتراضی ۱۵۰ کارگر ذوب مس خاتون آباد در شهر بابک

حدود ۱۵۰ کارگر مجتمع «ذوب مس خاتون آباد» در شهر بابک کرمان صبح امروز (یکشنبه ۲۸ دی) در اعتراض به برگزاری آزمون استخدامی در این مجتمع صنعتی مقابل فرمانداری تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض که در پروژه‌های پالایشگاه، اکسیژن، اسید، انبار کنسانتره و کانی مس مشغول به کارند به تصمیم اخیر مدیران شرکت ملی صنایع مس ایران [پیمان دهنده] مبنی بر برگزاری آزمون استخدامی در مجتمع صنعتی ذوب مس خاتون آباد [پیمانکار] معترض‌اند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی به ایلنا گفت: تعدادی از نیروهای بومی پروژه خاتون آباد در سال‌های گذشته به عنوان نیروی پیمانکار در شرایط سخت و تحت قرارداد‌های موقت کار کردند به امید اینکه بعد از ۴سال و راه اندازی پروژه استخدام رسمی شوند اما در حال حاضر شرایطی را گذاشته‌اند که طی آن ممکن است بسیاری از کارگران حذف شوند.
وی برگزاری آزمون از طریق شرکت ملی صنایع مس ایران را در شرایط فعلی و علی رغم وعده‌های داده شده نوعی تهدید امنیت شغلی برای کارگران بومی پالایشگاه مس خاتون آباد دانست و گفت: وجود شرط سنی و همچنین طرح مسائلی چون ارائهٔ معافیت پزشکی باعث می‌شود عملا بسیاری از کارگران از کار بیکار شوند و در آزمون پذیرفته نشوند.
بر اساس این گزارش، مدیرعامل پیشین شرکت ملی صنایع مس ایران پیش از شروع به کار این پروژه‌ها قول داده بود تمامی کارگران را بعد از راه اندازی مجتمع صنعتی ذوب مس خاتون آباد استخدام کند اما مدیران فعلی این مجموعه استخدام کارگران را به ارائه مدرک کتبی از وعده‌های مدیرعامل پیشین منوط کرده‌اند.
گفتنی است کارگران ذوب مس خاتون آباد روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۴ دی) نیز مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند.
بنا بر گزارش رسانه‌های محلی، «میثم یزدان پناه ابوسعیدی» معاون سیاسی امنیتی فرمانداری شهربابک، در تجمع هفته گذشته در جمع کارگران گفته بود: ما به دنبال حق شما هستیم ولی هر چیزی از راه قانون باید صورت گیرد. اگر یک ماه جلوی فرمانداری هم بنشینید تا زمانی که خسارت به اموال دولتی، توهین به اشخاص و بر خلاف نظام کاری صورت نگیرد هیچ کس با شما کاری ندارد اما اگر بخواهد کاری خلاف قانون صورت گیرد طبق قانون با شما برخورد می‌شود. فکر نکنید ما نسبت به تجمع حساس هستیم.
این مقام دولتی در تجمع آن روز تاکید کرده بود: افرادی که شرایط ثبت نام دارند اگر به عنوان اعتراض ثبت نام نکنند اولین کسانی هستند که به حق خود ظلم کرده‌اند. از طرفی در آزمون اخیر امتیاز خاصی برای شما قائل شده است لذا در این آزمون شرکت کنید.
او همچنین گفته بود: شما افرادی نیستید که به دنبال اغتشاش باشید، بنابراین اگر از طریق قانون جلو بروید ما شما را حمایت می‌کنیم.
لازم به ذکر است سابقه برخورد خشونت آمیز با اعتراضات کارگران این مجتمع صنعتی - معدنی در زمستان سال ۸۲، باعث حساسیت یافتن اعتراضات صنفی در این منطقه شده است. تجمعات اعتراضی کارگران ذوب مس خاتون آباد در زمستان ۸۲ در پی اخراج شماری از کارگران این مجتمع صنعتی آغاز شد. کارگران معترض پس از برپایی یکسری تجمعات اعتراضی، جاده منتهی به کارخانه را بستند که اعتراضات صنفی آنها در نهایت با برخورد پلیس به خشونت کشیده شد.

--------------------------------

سه ماه تعویق حقوق ۲۱۰ کارگر «آریا خزر شمال» به روایت کارفرما

در حالی که منابع خبری ایلنا در کارخانه «آریا خزر شمال» واقع در شهر صنعتی نکا از سه ماه تأخیر در پرداخت حقوق ۲۱۰ کارگر این کارخانه خبر می‌دهند، مدیر عامل این واحد تولیدی ضمن تایید معوقات حقوقی کارگران، اعلام کرد به دلیل نبود سرمایه در گردش توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را از دست داده است.
«صدر الدین بامتی»، مالک کارخانه آریا خزر شمال در این باره به ایلنا گفت: از سال ۸۸ که این واحد تولید کننده کیسه‌های نایلونی با ۱۷ کارگر آغاز به کار کرد سرمایه در گردش کارخانه به راحتی جوابگوی منابع مالی کارخانه بود اما بعد از گذشت چند سال با افزایش چند برابری هزینه‌ها از جمله مواد اولیه، امروز توان مالی کارخانه محدود شده است.
او گفت: سال ۸۸ برای تهیه هر کیلو مواد اولیه (مواد پتروشیمی پلی پروپیلن) هزار و ۱۰۰ تومان پرداخت می‌کردیم اما امروز این مبلغ به ۴۸۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است.
او مهم‌ترین عامل تعویق حقوق کارگران کارخانه آریا خزر شمال را ناشی از عدم وجود سرمایه در گردش دانست و در ادامه با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران یکسان نیست گفت: مجموع طلب کارگران از کارخانه حدود ۳۵۰ میلیون تومان مربوط به حقوق ماه‌های مهر، آبان و آذر است.
او افزود، علاوه بر معوقات سه ماهه اخیر، پیش از این نیز حقوق کارگران این کارخانه تا ۵ ماه به تعویق می‌افتاد.
به گفته کارفرما، برای جبران مشکلات مالی این واحد تولیدی نیاز به دریافت تسهیلات بانکی است اما وامهایی که به این کارخانه پیشنهاد می‌شود با بهره‌های بانکی بالاست و توان بازپرداخت بهره این وام‌ها را نداریم. از جانب دیگر برخی از بانکهای شهرستان برای پرداخت تسهیلات به تولید کنندگان اسناد کارخانه را به عنوان ضمانت وام قبول نمی‌کنند.
به گفته رئیس هیت مدیره شرکت آریا خزر شمال، این واحد تولیدی که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان کیسه‌های نایلونی در استان مطرح است در ۱۰ ماه گذشته با حداقل ظرفیت تولید کار می‌کرده است.
مالک کارخانه آریا خزر شمال با بیان اینکه مسئولان شهرستانی بویژه فرمانداری توجهی به مشکلات تولید کنندگان در بخش خصوصی ندارند، گفت: چند سال است که ما (تولید کنندگان) هر چه فریاد می‌زنیم هیچ مسئولی صدای ما را نمی‌شنود. آیا منطقی است که ما میلیار‌دها تومان سرمایه خود را در بخش تولید بکار بگیریم اما با سیاست گذاری‌های غلط اقتصادی مسئولان سرمایه ما به زیان برسد.

--------------------------------

تجمع ۳۰ کارگر بازنشسته مقابل تامین اجتماعی سقز

حدود ۳۰ کارگر که تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد بازنشسته شده‌اند صبح امروز (یکشنبه ۲۸ دی) مقابل یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی در شهرستان سقز تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این گروه از کارگران بازنشسته به شیوه محاسبه مستمری‌شان توسط سازمان تامین اجتماعی اعتراض دارند.
بر اساس این گزارش، سازمان تامین اجتماعی مستمری این گروه از کارگران بازنشسته را بر اساس حقوق آخرین دو سال پرداخت حق بیمه یعنی حقوق بیست و چهار و بیست و پنجمین سال کاری محاسبه کرده است.
معترضان می‌گویند سازمان تامین اجتماعی هزینه‌ای را که بابت ۵ سال زودتر بازنشسته کردن آنان دریافت کرده است در محاسبه مستمری‌شان در نظر نگرفته است.
میزان مستمری بازنشستگی عبارت است از یک سی‌ام متوسط مزد یا حقوق بیمه شده ضربدر سنوات پرداخت حق بیمه.
بر این اساس متوسط مزد یا حقوق برای محاسبه مستمری بازنشستگی عبارت است از مجموع مزد یا حقوق بیمه شده که بر اساس آن حق بیمه پرداخت شده ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه تقسیم بر بیست و چهار.

مستمری ناعادلانه بازنشستگان پیش از موعد
ایلنا پیش از این گزارش داده بود گروهی از مستمری ‌بگیران تامین اجتماعی که شمار آن‌ها تا حدود ۴۰ هزار نفر می‌رسد و پیش از بازنشسته شدن برابر قوانین کار و تامین اجتماعی در استخدام دستگاه‌های دولتی بودند، در فاصله سالهای ۸۶ تا ۸۹ با مصوبه دولت و مجلس از مزایای پنج سال سنوات ارفاقی استفاده کردند و پیش از موعد بازنشسته شدند.
بر اساس مقرراتی که به بازنشستگی پیش از موعد این گروه از کارگران دولت منجر شد، سازمان تامین اجتماعی در زمان صدور حکم بازنشستگی این کارگران، حق بیمه و مستمری مربوط به سنوات ارفاقی را به نرخ روز دریافت کرده است و علاوه بر آن بابت هر سال باقیمانده تا پر شدن سابقه پرداخت حق بیمه، مبلغ اضافی دیگری را که بصورت پلکانی و با ضریب ۱. ۱ محاسبه می‌شد دریافت کرده است.
براین اساس چنانچه در سال ۸۶ قرار بود تا یک کارگر شاغل در دستگاه دولتی با استفاده از این مصوبه پس از ۲۵ سال پرداخت حق بیمه بصورت پیش از موعد بازنشسته شود، دولت در مقام کارفرما می‌بایست از یکسو به نرخ سال ۸۶ معادل ۵ سال حق بیمه را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌کرد و از سوی دیگر بابت همین ۵ سال مبلغ اضافی دیگری را که با ضریب ۱. ۱ و بصورت پلکانی و تصاعدی محاسبه می‌شد به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کرد.
طبق گفته این گروه از بازنشستگان، سازمان تامین اجتماعی در شرایطی که بابت بازنشستگی پیش از موعد آن‌ها همه هزینه‌های جانبی را محاسبه و از کارفرما دریافت کرده است اما در محاسبه و پرداخت مستمری آن‌ها بدحسابی و کم فروشی کرده است.
بر این اساس در شرایطی که مبنای محاسبه مستمری بازنشستگی بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی میانگین جمع حقوق بیمه پرداخت شده دو سال آخر سابقه کاری است، سازمان تامین اجتماعی مستمری این تعداد از بازنشستگان پیش از موعد را بدون محاسبه هزینه‌های مربوط به سنوات ارفاقی محاسبه کرده است.
معترضان به این شیوه محاسبه سازمان تامین اجتماعی مدعی‌اند که برابر قانون وقتی کارفرمایان آن‌ها همه هزینه‌های اضافی بازنشستگی پیش از موعد آن‌ها را پرداخت کرده است دلیلی ندارد که این هزینه‌ها در محاسبه مستمری‌های آن‌ها لحاظ نشود.
بازنشستگان معترض می‌گویند مستمری آنان که بدون محاسبه ۵ سال ارفاق سنوات بازنشسته شده‌اند با یک بازنشسته معمولی که با سنوات کامل بازنشسته شده است حدود یک میلیون تومان اختلاف دارد.
این گروه از بازنشستگان با یادآوری اینکه در فاصله سالهای ۸۶ تا ۹۰ حدود ۵ هزار نفر از آن‌ها با طرح دعوی در دیوان عدالت اداری توانستند سازمان تامین اجتماعی را نسبت به تغییر شیوه محاسبه مستمری‌های خود وادار سازند، می‌گویند از سال ۹۰ سازمان تامین اجتماعی در شیوه بازنگری مستمری همه بیمه شدگانی که چنین وضعیتی بازنشسته بودند تجدید نظر کرد اما در ‌‌‌نهایت از سال ۹۱ تاکنون این سازمان به استناد رای جدید دیوان عدالت اداری در محاسبه مستمری‌های آن‌ها به شیوه سابق کم فروشی و بدحسابی کرده و هزینه‌های مربوط به سنوات ارفاقی را نادیده گرفته است.

--------------------------------

مصدومیت دو کارگر در یکی از پروژه‌های آب و فاضلاب تهران

عصر دیروز دو کارگر در هنگام کار در یکی از پروژه‌های آب و فاضلاب تهران در عمق ۵ متری چاه گرفتار شدند.
به گزارش ایلنا، حادثه ریزش چاه و گرفتار شدن دو کارگر در سعادت آباد ساعت ۱۶ دیروز (۲۷ دی) به سازمان آتش‌نشانی شهر تهران اعلام شد.
بنا براین گزارش، پس از حضور نیروهای امدادی مشاهده شد در یکی از پروژه‌های آب و فاضلاب دو کارگر افغان در چاهی به عمق ۵ متر به دلیل ریزش دیواره‌های چاه مدفون شده‌اند که آتش‌نشانان بلافاصله و پس از ساعات‌ها تلاش توانستند این دو کارگر ۲۲ و ۲۳ ساله را نجات دهند.

--------------------------------

مرگ کارگر ساختمانی در محمودآباد

یک کارگر ساختمانی در محمودآباد بر اثر سقوط از یک ساختمان چهارطبقه جان باخت.
به گزارش ایلنا، ماموران پاسگاه انتظامی سرخرود شهرستان محمودآباد شب گذشته (۲۶ دی) در پی کسب خبری مبنی بر مرگ مرد ۳۰ ساله در یکی از مناطق مسکونی سریعا به محل حادثه عزیمت کردند.
ماموران با حضور در محل حادثه با انجام تحقیقات از شاهدان عینی دریافتند فردی به نام «حسین ـ س» ۳۰ ساله و اهل استان اردبیل، حین کار در یک ساختمان از طبقه چهارم به پایین سقوط کرده است.

--------------------------------

صدور حکم «تعلیق» برای نماینده کارگران دخانیات کردستان

نماینده کارگران کارخانه دخانیات کردستان می‌گوید به دلیل پی‌گیری مطالبات صنفی همکارانش با حکم تعلیق از کار مواجه شده است.
«حسین گلی» رئیس شورای اسلامی کار کارخانه دخانیات کردستان واقع در شهر سقز از ابلاغ حکم تعلیق از کار خود به بخش کارگزینی این کارخانه خبر داد و در گفتگو با ایلنا اخراج خود را غیر قانونی خواند.
او در این باره توضیح داد: پس از آنکه مدیریت کارخانه دخانیات کردستان حاضر نشد تا در خواست ما را برای بهبود وضعیت پرداخت حقوق کارگران بپذیرد، در اقدامی غیر منتظره حکم تعلیق من را صادر کرد.
گلی دلیل اخراج خود را انجام وظیفه نمایندگی‌اش در پی گیری مطالبات صنفی کارگران ذکر کرد و گفت: به موجب قانون کار مذاکره نهادهای صنفی با کارفرما، مهم‌ترین راه‌ انتقال خواسته‌های کارگران به مدیریت کارخانه است و به همین دلیل قانون کار تضمین‌هایی را برای حفظ امنیت شغلی نمایندگان کارگری پس از مذاکره با کارفرما پیش‌بینی کرده است اما در موضوع تعلیق من، قانون رعایت نشده است.
رئیس نهاد کارگری کارخانه دخانیات کردستان انتقال مشکلات کارگران به کارفرما را شایسته تقدیر دانست و درباره شرایط فعلی‌اش اظهار داشت: هم اکنون من در این کارخانه سرگردان شده‌ام و حق ورود و دخالت در هیچ کاری را ندارم. هرچند کارفرما در دوره تعلیق از خدمت پایه حقوق را به من می‌پردازد اما با حدف مزایای شغلی، حقوق دریافتی‌الم نسبت به قبل نصف شده است.
این فعال کارگری درباره پی‌گیری حقوقی موضوع تعلیق‌اش گفت: پس از این اتفاق برای من مشخص شد که نمایندگان کارگران در محاکم کار هیچ حامی و پشتیبانی ندارند و حرف ما شنیده نمی‌شود. به همین دلیل تنها اقدامم نوشتن نامه‌ای به نهاد کارگری بالا دستی، کانون شوراهای اسلامی کار استان کردستان بود که در آن نامه دلیل برخورد با خود را توضیح دادم.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه دخانیات کردستان درباره مطالبات صنفی همکارانش گفت: حقوق و مزایای دریافتی کارگران این کارخانه پس از خصوصی‌سازی کاهش یافته است. کارگران اکنون به دنبال برقراری مزایایی هستند که در زمان مالکیت بخش دولتی وجود داشت و اکنون به طور کامل قطع شده است.
گلی تعداد کارگران کارخانه دخانیات کردستان را ۱۷۰ نفر ذکر کرد که به صورت رسمی و قراردادی با سوابق ۱۲ تا ۲۵ کار می‌کنند.
نماینده کارگران دخانیات کردستان در خاتمه گفت: به نظر می‌رسد برخی مدیران واحدهای صنعتی ترجیح می‌دهند که تا به جای انجام تعهدات قانونی خود و مذاکره با کارگر، با نشان دادن قدرت خود از فعالیت‌های صنفی کارگران جلوگیری کنند.

--------------------------------

نارضایتی کارگران معدن سنگرود از شرایط انتقال به طبس

سر انجام پس از ماه‌ها اعتراض کارگری در معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی)، منابع خبری ایلنا از انتقال ۵۱ نفر از کارگران این واحد معدنی تعطیل شده از استان گیلان به یکی از کارگاه‌های تولید زغال‌سنگ در ۳۵ کیلومتری معدن پروده طبس واقع در استان خراسان جنوبی خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، پس از تعطیلی این معدن هم اکنون تعداد کارگران منتقل شده به سایر واحد‌های زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به ۸۳ نفر رسیده است. کارگران منتقل شده به شرایط نامتعارف و نامناسب کاری خود در کارگاهای دور از محل زندگی‌شان معترض اند.
بنا بر این گزارش، از مجموع ۱۳۲ کارگری که قرار بود برای پر کردن سابقه بازنشستگی خود به سایر معادن زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید انتقال پیدا کنند، هم اکنون ۳۲ نفر از کارگران معدن سنگرود به معدن «گلرود» واقع در استان مازندران منتقل شده‌اند و اخیرا نیز ۵۱ نفر دیگر بعد از یک اجتماع صنفی یک روزه، به یک کارگاه تولید زغال سنگ در ۳۵ کیلومتری معدن زغال سنگ پرورده طبس منتقل شده‌اند.
طبق اظهارات کارگران معدن سنگرود، این انتقال بدنبال دومین جلسه بررسی وضعیت بازنشستگی کارگران معدن زغال سنگ سنگرود در روز ۲۶ مهر ماه در محل ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران انجام شده است. در این جلسه در خصوص وضعیت بازنشستگی کارگران تصمیم گیری شده است.
نماینده کارگران معدن زغال سنگ سنگرود با ابراز نارضایتی از شرایط کارگران منتقل شده معدن سنگرود به دو واحد معدنی «پرورده» طبس و «گلرود» مازندران گفت: کارگران معدن سنگرود در شرایطی انتقال پیدا کرده‌اند که نمایندگان دولت به هیج یک از شرایط کاری که قرار بود بعد از انتقال برای آنان فراهم شود عمل نکرده‌اند.
او با بیان اینکه کارگران منتقل شده به معدن طبس انتظار داشتند از شرایط مساوی با سایر کارگران شاغل در معدن پرورده طبس برخوردار باشند افزود: بعد از ورود به معدن ما را به کارگاهی فرستادند که شرایط محیطی، بهداشتی، ایمنی این کارگاه برای کار فراهم نبود.
او گفت: آنچه باعث نگرانی کارگران شده، امکانات حداقلی این کارگاه معدنی است. این واحد فاقد شرایط استخراج زغال سنگ، ایمنی کار و امکانات بهداشتی، تاسیساتی و اقامتی است. گویا تاکنون از این واحد هیچ زغالی استخراج نشده است.
به ادعای کارگران معدن سنگرود؛ علاوه بر آنکه این کارگران منتقل شده را با یک فاصله ۳۵ کیلیومتری از کارگاه اصلی معدن پرورده بکار گماشته‌اند به آنان گفته شده به هر ترتیبی که است که باید با شرایط این کارگاه تولید زغال سنگ کنار بیایند.
به گفته نماینده کارگران «این انتقال نیست بلکه تبعید کارگران معدن سنگرود به بیابانهای اطراف شهر طبس است».
او افزود: کار در بیابانهای کویری طبس برای کارگرانی که در شهر خود و کنار خانواده‌هایشان در شرایط بهتری کار کرده‌اند بسیار سخت است. «ما چگونه می‌توانیم ۴ تا ۵ سال با این شرایط کنار بیاییم.»
نماینده کارگران گفت: به دنبال شرایط کار مشابه آنچه در معدن سنگرود داشتیم بودیم نه اینکه ما را برای کار به جایی ببرند که از خود بی‌خبریم چه برسد از خانواده‌هایمان.
به گفته وی، وضعیت کار کارگران سنگرود در معدن طبس و گلرود به صورت ۱۵ روز کار و ۱۵ روز استراحت تعریف شده است که کارگران در ایام استراحت می‌توانند در کنار خانواده‌های خود باشند. اما بعید به نظر می‌رسد که با توجه به بعد مسافت محل کار و محل سکونت، کارگران در موعد مقرر بتوانند به دیدار خانواده‌هایشان بروند.

--------------------------------

کارگران «نورد و لوله صفا» بار دیگر دست از کار کشیدند

بیش از یک هزار کارگر کارخانه نورد و لوله صفا در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۶ ماه حق بیمه‌شان دست از کار کشیدند. کارفرما پیش از این وعده داده بود مطالبات بیمه‌ای کارگران را اواسط هفته گذشته پرداخت کند.
منابع کارگری ایلنا می‌گویند عملکرد کارفرما در گذشته به گونه‌ای بوده است که کارگران نمی‌توانند به ادعای او مبنی بر قسط بندی مطالبات بیمه‌ای اعتماد کنند.
کارگران در روزهای گذشته گفته بودند مسئولان تامین اجتماعی ساوه به آنها گفته‌اند کارفرما حق بیمه شهریور و آذر ماه امسال را پرداخت کرده است اما هنوز حق بیمه معوقه دیگر ماه‌های دو سال گذشته را پرداخت نکرده است.
بر اساس گزارش دیگری که به ایلنا رسیده است کارفرما روزهای پنج‌شنبه و جمعه هفته گذشته را روز کاری اعلام کرده بود اما کارگران در اعتراض به تعلل او در پرداخت حق بیمه‌ معوقه‌شان، این دو روز را در کارخانه حاضر نشدند.
بر اساس این گزارش، کارفرما امروز (27 دی) با نصب اطلاعیه‌ای در تابلوی اعلانات تهدید کرده است که در صورت خودداری کارگران از تولید، برای معترض اعلام غیبت می‌کند.
کارگران پیش از این قصد داشتند تا روز یکشنبه به تولید ادامه دهند اما آنطور که خودشان می گویند عصر روز چهارشنبه هفته پیش اطلاعاتی به دست‌شان رسیده است مبنی بر اینکه کارفرما در وعده‌هایش صادق نیست.
در همین حال، یک مقام آگاه در تامین اجتماعی ساوه که نخواست نامش فاش شود گفت کارفرما برنامه‌ای برای پرداخت قسطی مطالبات کارگران ندارد و تاکنون مذاکره مشخصی در این باره صورت نگرفته است.

پیشینه اعتراض
نزدیک به ۶۰ کارگر نورد و لوله صفا روز ۲۱ دی در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه بیمه مقابل فرمانداری ساوه تجمع کردند. همزمان بیش از ۱۰۰ کارگر دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند و در اقدامی اعتراضی و نمادین، تعدادی لاستیک را به آتش کشیدند. کارگران ناراضی روز شنبه نیز تجمع مشابه‌ای را در محوطه کارخانه برگزار کرده بودند.
شورای تامین ساوه در پی این تجمعات مصوب کرد در روزهای ۲۱ دی ماه، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
شورای تامین در عین حال مصوب کرد که بیش از ۱۶ ماه بیمه معوقه کارگران روز ۲۳ یا ۲۴ دی ماه پرداخت شود و پرداخت حقوق ماه‌های دی، بهمن و اسفند کارگران را به سال آینده موکول کرد.
قسط اول مطالبات معوقه کارگران نورد و لوله صفا روز ۲۲ دی پرداخت شد.
گفتنی است کارگران نورد و لوله صفا پیش از این از تاریخ ۲۷ مهر تا ۱۷ آبان به مدت ۱۸ روز در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و چندین ماه بیمه دست از کار کشیده بودند.
کارخانه نورد و لوله صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------------

واکنش «راه آهن طبس» به تعویق حقوق کارگران پیمانی

در پی انتشار خبری درباره پرداخت نشدن مطالبات حقوقی بیش از ۲۰ نفر از کارگران راه آهن که زیر نظر شرکت پیمانکاری نادرکاران فردا در شهرستان طبس کار می‌کنند، اداره کل راه آهن شرق در واکنش به درج عنوان «کارگران راه آهن طبس» در تیتر این خبر تکذیبه‌ای به ایلنا ارسال کرد. ایلنا در تاریخ 24 آذماه خیر داده بود بیش از ۲۰ نفر از کارگران راه آهن طبس، که تحت قرارداد با شرکت پیمانکاری «نادرکاران فردا» مشغول به کار بودند، با وجود سپری شدن یک ماه از اتمام قرارداد کارشان بین ۱ تا ۲ ماه حقوق و بیش از ۴ سال حق سنوات خدمت خود را دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران این شرکت پیمانکاری به ایلنا گفته بود: بعد از گذشت نزدیک به ۱ ماه از اتمام قرارداد با شرکت نادرکاران فردا، این شرکت هنوز با کارگران تسویه حساب نکرده است و بیشتر کارگران این شرکت از ۱ تا ۲ ماه و تعدادی از آنان تا ۵ ماه حقوق طلبکارند. عدم پرداخت حق بیمه به مدت ۴ ماه از دیگر مطالبات صنفی کارگران این شرکت پیمانکاری است.
اداره کل راه آهن شرق کشور در تکذیبیه ارسالی به دفتر خبرگزاری ایلنا، انتصاب شرکت پیمانکاری نادرکاران فردا به راه آهن طبس را نادرست خوانده و طی یک ایراد انشایی عنوان «کارگران راه آهن طبس» را خلاف واقع دانسته است. این در حالی است که این اداره کل، پیش از این در نامه‌ای جداگانه خواستار پیگیری وضعیت کارگران شرکت نادرکاران فردا لز طریق معاونت مسافری راه آهن جمهوری اسلامی شده بود که رونوشت آن به دفتر خبرگزرای ایلنا هم ارسال شد. تکذیبیهٔ ارسالی از سوی اداره کل راه آهن شرق و همچنین رونوشت نامهٔ ارسالی از سوی این اداره کل در ارتباط با پیگیری وضعیت کارگران شرکت نادر کاران فردا مطابق ماده ۲۳ قانون مطبوعات در ادامه می‌آید.
در تکذیبیه اداره کل راه آهن شرق آمده است: «در خصوص خبر منتشر شده در آن خبرگزاری با کد خبر ۲۳۳۴۶۸ مورخ: ۲۴/۹/۱۳۹۳ با عنوان‌» عدم پرداخت حقوق ۲۰ کارگر راه آهن طبس یک ماه پس از خاتمه قرارداد پیمانکار» به اطلاع می‌رساند که شرکت نادرکاران فردا با اداره کل راه آهن شرق یا ایستگاه راه آهن طبس هیچگونه قراردادی حهت تامین نیرو ندارد و انتصاب عدم دریافت حقوق کارگران آن شرکت به اداره کل راه آهن شرق یا ایستگاه راه آهن طبس خلاف واقع می‌باشد.»
همچنین در نامه‌ای که در تاریخ ۲۴ /۹/۱۳۹۳ خطاب به معاونت مسافری راه آهن جمهوری اسلامی ایران ارسال و رونوشت آن از طریق این اداره،در اختیار ایلنا قرار گرفته مدیر کل راه آهن شرق از این معاونت درخواست پیگیری مطالبات معوقه این کارگران را خواستار شده است. در این نامه آمده است: «به پیوست خبر خبرگزاری ایلنا با عنوان"عدم پرداخت حقوق ۲۰ کارگر راه آهن طبس یک ماه پس از خاتمه قرارداد پیمانکار ارسال می‌گردد. "لطفا اوامر مقتضی مبنی بر پیگیری موضوع از طریق شرکت رجاء و ناظر قرارداد امر به ابلاغ گردد»
گفتنی است، شرکت نادرکاران فردا ارائه دهنده خدمات به شرکت‌های حمل و نقل ریلی است و به عنوان پیمانکار با شرکت راه آهن سراسری ایران (رجا) کار می‌کند. در همین حال برخی از فعالین صنفی می‌گویند وضعیت رسیدگی به مشکلات حقوقی کارگران در شرکت نادرکاران فردا به دلیل آنچه «بی‌توجهی کارفرما به وضعیت کارگران عنوان شده» مناسب نیست.

--------------------------------

مرگ دو کارگر در اهواز هنگام نصب آسانسور

بر اثر سقوط آسانسور در یک ساختمان در حال ساخت در اهواز، دو کارگر کشته شدند.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که ساعت ۱۱و ۳۱ دقیقه امروز (۲۲ دی) به آتش‌نشانی اهواز اطلاع داده شد، دو کارگر در ساختمانی در حال احداث واقع در خیابان سقراط منطقه امانیه اهواز، هنگام نصب آسانسور کشته شدند.
بنا بر این گزارش، آتش‌نشانان پس از ایمن‌​سازی محل حادثه، اجساد دو کارگر را خارج کرده و جهت انجام امور قانونی، تحویل پلیس حاضر در محل دادند.

--------------------------------

ریزش آوار عامل مرگ یک کارگر ساختمانی در محله دولت آباد

یک کارگر ساختمانی در حال انجام کار در محله دولت آباد تهران بر اثر ریزش آوار جان باخت.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که صبح امروز دوشنبه (۲۲ دی ماه) رخ داد، دو کارگر در یک محل گودبرداری شده در حوالی میدان اول تا دوم محله دولت آباد تهران حین انجام کار با ریزش بخشی از دیواره یک پروژه ساختمانی ۱۰۰ متری با عمق ۴ متر زیر خروار‌ها خاک مدفون شدند.
بنا بر این گزارش، با حضور گروهای امداد و نجات در محل حادثه، یکی از کارگران که تا کمر زیر خاک مدفون شده بود نجات پیدا کرد اما کارگر دوم که به طور کامل در خاک مدفون شده بود به دلیل سنگین بودن آوار دچار خفگی شد و جان باخت.

--------------------------------

مرگ یک کارگر بر اثر آتش سوزی کارگاه رنگرزی مبلمان

آتش سوزی گسترده در یک کارگاه رنگرزی مبلمان در در شهرک علی آباد قاجار واقع در شهرستان چهاردانگه جان یک کارگر را گرفت.
به گزارش ایلنا، صبح امروزحادثه آتش سوزی در یک کارگاه رنگرزی مبلمان در شهرک علی آباد قاجار چهاردانگه باعث مرگ یک کارگر و مصدومیت یک کارگر دیگر شد.
بر اساس این گزارش، پس از آنکه کارگران ناگهان در میان شعله‌های آتش گرفتار شده بودند، با حضور گروهای امداد و نجات یک کارگر نجات پیدا کرد اما کارگر دوم بر اثر استنشاق دود و مواد سمی دچار خفگی شد.

--------------------------------

تعهد پرداخت حقوق کارگران لوله صفا اجرا نشده است

قسط اول مطالبات معوقه نزدیک به یک هزار کارگر لوله و نورد صفا برخلاف تعهد کارفرما به شورای تامین شهرستان ساوه، هنوز پرداخت نشده است. این در حالی است که کارفرما ابتدای هفته جاری به شورای تامین شهرستان ساوه تعهد داده بود که قسط اول مطالبات معوقه کارگران لوله و نورد صفا را روز گذشته (یکشنبه ۲۱ دی) پرداخت کند.
کارگران لوله و نورد صفا از شهریور ماه امسال تاکنون حقوق نگرفته‌اند و از ابتدای پارسال تا به حال بیش از ۱۶ ماه حق بیمه‌شان به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
بر اساس گزارش دیگری از کارگران، کارفرما امروز نیز کارخانه را تعطیل کرده است. با توجه به آنکه کارفرما کارخانه را از روز ۷ دی ماه تعطیل کرده بود، امروز پانزدهمین روز متوالی تعطیلی کارخانه محسوب می‌شود.
کارگران در عین حال گزارش داده‌اند یکی از مدیران بلند پایه کارخانه در گفتگو با آنها از تعهد کارفرما به شورای تامین مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه در ۴ نوبت تا پایان سال ابراز بی‌اطلاعی کرده است.
ایلنا پیش از این به نقل از کارگران گزارش داده بود که شورای تامین ساوه مصوب کرده است در روزهای ۲۱ دی ماه (دیروز)، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند، مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
بر اساس این گزارش، شورای تامین پرداخت حقوق ماه های دی، بهمن و اسفند ماه کارگران را به سال آینده موکول کرده است. این شورا همچنین مصوب کرده است که بیش از ۱۶ ماه بیمه معوقه کارگران از اواسط این هفته پرداخت شود.
گفتنی است نزدیک به ۶۰ کارگر لوله و نورد صفا دیروز (یکشنبه ۲۱ دی) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه خود مقابل فرمانداری ساوه تجمع کرده بودند. همزمان بیش از ۱۰۰ کارگر دیگر در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند و در اقدامی اعتراضی و نمادین، تعدادی لاستیک را به آتش کشیدند. کارگران ناراضی روز شنبه نیز تجمع مشابه‌ای را در محوطه کارخانه برگزار کرده بودند.
کارگران این واحد تولیدی پیش از این از تاریخ ۲۷ مهر تا ۱۷ آبان به مدت ۱۸ روز در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و چندین ماه بیمه دست از کار کشیده بودند.
کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------------

تجمع بازنشستگان پارس متال در محوطه کارخانه

جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه پارس متال در اعتراض به آنچه «بدحسابی‌های کارفرما» می‌خواندند صبح امروز در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند.
منابع کارگری در پارس متال به ایلنا گفته‌اند تجمع‌کنندگان که تعداد آن‌ها بیش از ۱۰۰ نفر برآورد می‌شود از مدیران کارخانه می‌خواهند که به تعهدات مالی خود در قبال بازپرداخت وامی که از طرف بانک مهر اقتصاد بابت معوقات مزدی آن‌ها پرداخت شده است عمل کند.
به گفته این منابع خبری، تجمع کنندگان بخشی از کارگران شاغل و بازنشسته‌ای هستند که در فاصله سالهای ۹۱ تا تابستان سال جاری به تدریج بازنشسته شده‌اند اما در زمان اشتغال خود به اجبار کارفرمای وقت مبالغ ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان وام بانکی بابت مطالبات مزدی و سنوات پایان کار دریافت کرده‌اند اما در حال حاضر از اینکه در نتیجه بدحسابی کارفرما چک‌های ضمانت اجرا و مستمری بازنشستگی آن‌ها توقیف شود بسیار نگران‌اند.
به گفته کارگران پارس متال، در آن مقطع زمانی، به اجبار کارفرمای وقت همه کارگران شاغل و در آستانه بازنشسته شدن از ترس تمدید نشدن قراردادهای کار خود دست‌ کم بابت پنج ماه مطالبات معوقه معادل ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان وام بانکی دریافت کردند.
به گفته کارگران، بانک مهر اقتصاد در ازاء دریافت چک‌های ضمانت ۱۶ و ۳۲ میلیون تومانی این وام را پراخت کرد و قرار بود که کارفرما مسئولیت بازپرداخت آن‌را برعهده بگیرد اما از آنزمان تاکنون به دلیل تغییرات پی‌درپی مدیریت کارخانه بازپرداخت این وام به تاخیر افتاده است.
کارگران پارس متال که هم اکنون خود نیز در بازپرداخت این وام به سرنوشت همکارن بازنشسته دچار شده‌اند می‌گویند: در نتیجه تکرار تاخیر کارفرما بانک مهر اقتصاد علاوه بر صدور اخطاریه برای دریافت‌کنندگان وام و صادرکنندگان چک‌های ضمانت تهدید کرده است که چنانچه تا پایان ماه جاری نسبت به تسویه حساب اقساط معوقه اقدامی نشود از طریق قانونی چک‌های ضمانت‌ها را به اجرا خواهد گذاشت.
این کارگران بایادآوری اینکه تصمیم مسئولان «قرارگاه خاتم‌الاوصیا» به عنوان مالک کارخانه پارس متال در کاهش تولیدات این واحد صنعتی بر افزایش فشاری که در چند سال اخیر از سوی بانک مهر اقتصا به کارگران وارد می‌شود افزوده است، گفته‌اند: در حال حاضر نزدیک به یک ماه است که میزان تولید روزانه کارخانه از حدود ۸۰ تن به کمتر از ۲۵ تن رسیده است و در همین مدت بانک مهر اقتصاد بابت مطالبات معوقه کارگران شاغل و بازنشسته را بیش از گذشته تحت فشار گذاشته است چنانچه در برخی موارد این وضعیت برای کارگرانی که از آشنایان خود چک ضمانت دریافت کرده‌اند اختلافات جدی خانوادگی ایجاد کرده است.
این منابع خبری بابیان اینکه تا به این لحظه مسئولان کارخانه در پاسخ به نگرانی کارگران شاغل و بازنشسته خواستار گرفتن مهلت برای بازپرداخت وام‌های مورد نظر شده‌اند، می‌گویند: از قرار معلوم بانک مهر اقتصادی به تازگی تهدید کرده است که چنانچه تا ابتدای ماه بهمن در مورد بازپرداخت اقساط عقب افتاده کارگران بازنشسته اقدامی صورت نگیرد، بانک از طریق توقیف مستمری‌های بازنشستگی آن‌ها مطالبات معوقه خود را وصول خواهد کرد.

--------------------------------

تجمع اعتراضی کارگران سیمان سپاهان در محوطه کارخانه

منابع کارگری می‌گویند نزدیک به ۲۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان اصفهان ظهر امروز (دوشنبه ۲۲ دی) در اعتراض به اخراج نماینده خود در محوطه کارخانه تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض در این تجمع با حمل پلاکاردهایی، خواستار بازگشت به کار «محمدصادق نادری»، نماینده اخراجی‌شان شدند.
بر اساس سخنان کارگران، کارفرما صبح امروز از قصد کارگران برای تجمع مطلع شده بود و به همین دلیل پیش از ظهر، ساعاتی قبل از پایان زمان کاری، شمار زیادی از کارگران را مرخص کرد تا تعداد تجمع کنندگان کاهش پیدا کند.
آقای نادری از نمایندگان کارگران پیمانی سیمان سپاهان در پایان آبان ماه اخراج شده است. کارگران می‌گویند آقای نادری بعد از پیگیری مهم‌ترین مطالبه صنفی بیش از ۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان مبنی بر تبدیل وضعیت قرارداد کار از پیمانی به قرارداد مستقیم اخراج شده‌ است.
گفتنی است کارگران سیمان سپاهان پیش از این در طومارهایی با حدود ۴۰۰ امضاء، خواستار بازگشت به کار نماینده اخراجی‌شان اصفهان شدند.

--------------------------------

کارگران لوله صفا به صورت همزمان مقابل فرمانداری ساوه و در محوطه کارخانه تجمع کردند

نزدیک به ۶۰ کارگر لوله و نورد صفا صبح امروز (یکشنبه ۲۱ دی) در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه بیمه مقابل فرمانداری ساوه تجمع کردند. همزمان بیش از ۱۰۰ کارگر دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند و لاستیک به آتش کشیدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود یک هزار کارگر لوله و نورد صفا از شهریور ماه امسال تاکنون حقوق نگرفته‌اند. کارفرما ماه گذشته قول داده بود مطالبات معوقه‌ کارگران را تا روز ۵ دی ماه پرداخت کند. کارگران می‌گویند کارفرما نه تنها مطالبات معوقه آن‌ها را در موعد مقرر پرداخت نکرده است بلکه خط تولید کارخانه را از روز ۷ دی ماه تعطیل کرده است.
این در حالی است که کارخانه لوله و نورد صفا پیش از این نیز در فاصله روزهای ۲۹ آذر تا ۵ دی ماه به دلایلی چون کمبود مواد اولیه، فوت مادر کارفرما و مرگ یکی از کارگران به نام «فرزاد صفری» بر اثر حادثه حین کار تعطیل بوده است.
در همین رابطه، یکی از کارگران با اشاره به جلسه دیروز کارفرما و شورای تامین شهرستان ساوه به ایلنا گفت: در جلسه دیروز مصوب شد که بیست و یکم دی ماه (امروز)، دهم بهمن، دهم اسفند و ۲۵ اسفند، مبالغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
او افزود: بر اساس این مصوبه، پرداخت سه ماه از حقوق کارگران به سال آینده موکول می‌شود. همچنین در جلسه دیروز مصوب شد که بیش از ۱۶ ماه بیمه معوقه کارگران از اواسط این هفته پرداخت شود.
این کارگر معترض در تشریح نیت همکارانش از به آتش کشیدن لاستیک‌ در محوطه کارخانه گفت: مقام‌های محلی اعتراضات کارگران لوله و نورد صفا را نادیده می‌گیرند، بنابراین ما با به آتش کشیدن لاستیک‌ و ایجاد دود و آلایندگی سعی می‌کنیم مردم عادی را از اعتراض صنفی‌مان با خبر کنیم.
گفتنی است کارگران لوله و نورد صفا دیروز نیز در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند. همچنین کارگران این واحد تولیدی از تاریخ ۲۷ مهر تا ۱۷ آبان و به مدت ۱۸ روز در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه بیمه دست از کار کشیده بودند .
کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------------

۱۰۸ کارگر کشت صنعت بهکده رضوی ۸ ماه مزد و ۴ ماه بیمه طلب‌کارند

«کشت و صنعت بهکده رضوی» در خراسان شمالی حال و روز خوشی ندارد؛ یک منبع کارگری در خراسان شمالی از تعویق در پرداخت مطالبات ۱۰۸ کارگر شاغل در این مجتمع صنعتی خبرداد.
این منبع آگاه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۱۰۸ کارگر شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی ۸ماه حقوق و نزدیک به ۴ماه بیمه پرداخت نشده طلبکارند.
وی گفت: متاسفانه علی رغم پیگیری‌های انجام شده در خصوص رسیدگی به مطالبات کارگران این شرکت سهامی هنوز هیچ اقدام مثبتی در راستای وصول مطالبات صورت نگرفته است.
این کارگر همچنین از تجمع هفتهٔ گذشته حدود ۱۰۰ نفر از کارگران کشت و صنعت بهکده رضوی در مقابل استانداری خراسان شمالی خبر داد و گفت: سه شنبه هفته گذشته پس از مدت‌ها نامه نگاری حدود ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی در اعتراض به وضع موجود در مقابل استانداری خراسان شمالی تجمع کردند تا شاید به مطالباتشان رسیدگی شود.
عدم پرداخت مطالبات بیمه‌ای کارگران به مدت ۴ماه مشکل اصلی کارگران کشت و صنعت زراعی عنوان شده است، مشکلی که به گفتهٔ کارگران تا پیش از این اتفاق نیفتاده بود و اکنون برای تعدادی از آنها که در شرف بازنشستگی هستند تولید نگرانی کرده است.
یکی از کارگران در اینباره به ایلنا گفت: در شرایطی که تا یکی دو سال آینده نزدیک به ۲۰ نفر از کارگران این شرکت بازنشسته می‌شوند؛ عدم پرداخت حق بیمه به مدت چهار ماه آنها را در خصوص برخورداری از مستمری بازنشستگی نگران کرده است.
به گفتهٔ یکی دیگراز کارگران عدم پذیرش دفترچه‌های بیمه توسط مراکز درمانی نیز از دیگر مشکلاتی است که به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه توسط کارفرما برای آن‌ها به وجود آمده است.
واگذاری سو‌ال برانگیز مدیریت بهکده رضوی در دولت دهم
مجتمع کشت و صنعت بهکده رضوی در خرداد ماه سال ۱۳۶۳ با مصوبه مجلس شورای اسلامی به کمیته امداد امام واگذار شد اما در سال ۱۳۸۸ دولت دهم این شرکت صنعتی را به سازمان جهاد کشاورزی واگذار کرد و از آن سال تاکنون این شرکت به صورت شرکت سهامی زراعی اداره می‌شود.
گفته می‌شود ۵۱درصد از سهام آن به نام مردم و ۴۹ درصد سهام دولتی باقیمانده نیز به نام جهاد کشاورزی است.
کارگران معتقدند دولت دهم بدون درنظر گرفتن مصوبه مجلس، اقدام به واگذاری این مجتمع به جهاد کشاورزی کرده است امری که از نظر کارگران چون مراحل تقدیم لایحه به مجلس را طی نکرده غیرقانونی است.
آنها می‌گوید پس از واگذاری این شرکت به جهاد کشاورزی در سال ۱۳۸۸ هر ساله با تغییر مدیریت مواجه بوده‌ایم و سوء مدیریت‌ها و عدم اجرایی شدن وعده‌های دولت مبنی برتزریق بودجه برای تجهیز زیرساخت‌های این شرکت عامل اصلی در به وجود آمدن چنین وضعیتی است.
یکی از کارگران در ارتباط با تعهدات دولت پس از واگذاری این شرکت به جهاد کشاورزی گفت: در سال ۸۸ دولت تعهد کرده بود که در صورتیکه شرکت سهامی زراعی در بهکده رضوی راه اندازی شود ۳میلیارد تومان در جهت تجهیز زیرساخت‌های این شرکت کمک خواهد کرد که هیچوقت اجرایی نشد.
وی می‌گوید: علاوه بر تسهیلات پرداخت نشده قرار بود ۵۰۰ هکتار به عنوان سهم دولت و از محل اراضی ملی به ما زمین واگذار کنند که آن هم اتفاق نیفتاد، یعنی دو وعدهٔ اصلی دولت در این خصوص که می‌توانست وضعیت شرکت را بهبود ببخشد تاکنون عملی نشده است.
وی به وضعیت خاص حقوقی منطقه بهکده رضوی اشاره کرد و تاثیر آن بر موقعیت کاری شرکت‌ها و کارگران شاغل در این شرکت‌ها را ناشی از عدم تغییر اسناد مالکیت این منطقه به نام دولت دانست و گفت: کارگران بلاتکلیفند؛ شرایط خاص حقوقی منطقهٔ بهکده رضوی در ارتباط با وضعیت مالکیت آن باعث شده است تا در پیگیری مطالباتمان و استفاده از تسهیلات دولتی به مشکل برخورد کنیم.
این کارگران علاوه براعلام نارضایتی نسبت به عدم دریافت حقوق به مدت ۸ ماه و عدم واریز حق بیمه به مدت۴ ماه، نسبت به وضعیت نامناسبت معیشت و همچنین مهاجرت گسترده از روستای بهکده رضوی به حاشیه بجنورد به دلیل آنچه بیکاری کارگران عنوان شده، معترضند.
بهکده رضوی روستایی واقع در ۸۵ کیلومتری غرب شهرستان مانه و سملقان در استان خراسان شمالی است که حدود هزار و ۱۰۰ نفر جمعیت دارد و دارای هزار و دویست هکتار از بهترین اراضی آبی و دیمی در کشور است وتن‌ها مرکز نگه داری جذامیان بهبود یافته دراین روستا قراردارد؛ در حال حاضر نیز ۸۰ نفر این افراد در روستای بهکده زندگی می‌کنند.
منابع کارگری می‌گویند برخی از این کارگران فرزندان و نوه‌های‌‌‌ همان جذامیان بهبود یافته‌اند که به دلیل نبود کار مجبور به ترک روستا و حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ‌تر استان شده‌اند.

--------------------------------

افزایش ۱۵ درصدی جان باختگان حوادث کار در همدان/ مجروحان کار ۲۸ درصد زیاد شدند

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان از کشته شدن ۵۱ نفر در این استان بر اثر حوادث ناشی از کار طی ۹ ماه گذشته خبر داد.
«علی احسان صالح» درباره این آمار توضیح داد: شمار جان باختگان حوادث کار در ۹ ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است.
وی با ذکر اینکه تمامی فوت شدگان ناشی از حوادث کار در ۹ ماهه اول امسال مرد بوده‌اند بیان کرد: شمار جان باختگان حوادث کار همدان در سال گذشته ۴۳ مرد و یک زن بوده است.
وی از افزایش ۲۸ درصدی مجروحان سوانح کار خبر داد و گفت: ۴۴۱ نفر در سوانح ناشی از کار در ۹ ماهه سالجاری مجروح و مصدوم شدند که از نظر جنسیت ۴۳۴ نفر از مجروحان مرد و هفت نفر زن هستند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان یادآور شد: سال گذشته در این مدت زمان ۳۳۸ مرد و پنج زن در حوادث ناشی از کار مجروح و مصدوم شدند.
وی حوادث کار را از دو منظر تشریح کرد و گفت: برخی از افراد پیش از بروز سانحه به علت بیماری از جمله سکته قلبی جان باخته سپس دچار سانحه کار می‌شوند که در معاینات پزشکی این موضوع رصد و مشخص می‌شود.
وی سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن از مهم‌ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار دانست که می‌توان با رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاعات بروز این حوادث را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

--------------------------------

ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» سه مصدوم بر جا گذاشت

عصر روز پنجشنبه ۱۸ دی ماه، در پی حادثه ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» شهرستان زرند سه نفر به نام‌های آقایان رشیدی، بکتاشی و کمساری مجروح شدند.
به گفتهٔ منابع کارگری ایلنا، این کارگران در عمق ۲۷۰ متری زمین مشغول به کار بودند که به دلیل ریزش ناگهانی معدن دچار حادثه شده و به بیمارستان امام علی تامین اجتماعی زرند انتقال یافتند.
در همین رابطه حبیب الله خنجری فرماندار زرند در گفتگویی با ایلنا ضمن تایید این خبر در تشریح جزییات حادثه گفت: عصر روز پنجشنبه، پنج معدنچی در عمق ۲۷۰ متری زمین و در بخش پیشروی معدن مشغول به کار بودند که ناگهان بر اثر ریزش معدن سه نفر از آنان دچار حادثه شده و به بیمارستان امام علی تامین اجتماعی زرند انتقال یافتند که یکی از آنان به دلیل شدت جراحات وارده به کرمان منتقل شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا عدم رعایت استانداردهای ایمنی علت وقوع این حادثه بوده است گفت: به دلیل بازرسی‌های مستمر، معدن گله توت از استانداردهای لازم در بحث حفاظت و ایمنی برخوردار است ولی باید علت دقیق حادثه مشخص شود.
فرماندار زرند همچنین از پیگیری این حادثه در معدن گله توت خبرداد و گفت: گزارش بازرسی از معدن قرار است امروز (۲۰ دی) نهایی شود و قطعا پس از بررسی دقیق ابعاد حادثه می‌توانیم گزارش دقیقی از علت وقوع آن ارائه دهیم.
گفتنی است در پی تماس خبرنگار ایلنا با بیمارستان تامین اجتماعی زرند، یکی از منابع آگاه از انتقال مسلم رشیدی به بیمارستان باهنر کرمان خبرداد و گفت: این کارگران بیشتر از ناحیه سر و سینه و دست دچار جراحت شده بودند که دو نفر از آنها که دارای جراحت کمتری بودند با مساعد شدن وضعیت جسمی‌شان صبح امروز از بیمارستان ترخیص شدند.
این منبع خبری در بیمارستان امام علی گفت: یکی از کارگران به دلیل شدت جراحات وارده و خونریزی شدید داخلی به بیمارستان شهید باهنر کرمان منتقل شد تا تحت مداوا قرار گیرد.
از وضعیت جسمی این کارگر هنوز خبر دقیقی در دست نیست اما به گفته ی فرماندار زرند طبق آخرین پیگیری ها، جراحی انجام شده بر روی این کارگر رضایت بخش بوده است.
لازم به یادآوری است حوادث معدن در کرمان در حالی ادامه دارد که سال گذشته، درپی حادثه ی انفجار در معدن چشمه پودنه سه کارگر این معدن کشته شدند. علت این حادثه عدم رعایت مسائل ایمنی عنوان شده بود. پس از آن بود که خانه معدن ایران با ارسال نامه‌ای نسبت به آنچه «وضعیت خطرناک و غیر ایمن معادن زغالسنگ کشور» می‌خواند، هشدار داده بود.
معدن گله توت دارای ۲۳۰ کارگر است و در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان زرند قرار دارد.
/خبر تکمیلی/ در پی انتشار خبر مصدومیت سه کارگر بر اثر ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» در شهرستان زرند، از کرمان گزارش می‌رسد که حال یکی از مصدومان این حادثه وخیم است.

تشریح وضعیت کارگر مصدوم حادثه معدن «گله توت»

در پی انتشار خبر مصدومیت سه کارگر بر اثر ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» در شهرستان زرند، از کرمان گزارش می‌رسد که حال یکی از مصدومان این حادثه وخیم است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز پنجشنبه ۱۸ دی ماه، در پی حادثه ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» سه نفر مجروح شدند که حال یکی از آنان وخیم گزارش شده است و این کارگر هم اکنون در بخش یک آی سی یو بیمارستان شهید باهنر کرمان بستری است.
یکی از کارکنان بخش آی سی یو بیمارستان باهنر در گفتگو با ایلنا درباره با وضعیت این کارگر توضیح داد: بعد از عمل جراحی که صبح امروز بر روی او انجام شد فعلا به کمک دستگاه تنفس می‌کند و دارو می‌گیرد تا وضعیت‌اش ثابت شود.
گفته می‌شود، این کارگر از نواحی دو پا، مهره گردن و شکم دچار آسیب جدی شده است.
وی ضمن بیان اینکه فعلا نمی‌توان هیچ نظر قطعی در زمینهٔ وضعیت جسمی او ارائه کرد، گفت: در حال حاضر نمی‌توان نظر قطعی درباره وضعیت جسمی ایشان داد، چون آسیب‌های وارده در نواحی گردن و پا و همچنین شکم جدی است و باید منتظر باشیم تا ببینیم شرایط او در روزهای آینده چگونه پیش می‌رود. اما به هرحال روند درمان در حال طی شدن است.
گفتنی است این کارگر ۲۴ ساله پس از حادثه ریزش معدن گله توت در روز پنجشنبه به همراه دو کارگر دیگر ابتدا به بیمارستان امام علی زرند منتقل شد اما به دلیل شدت جراحات به بیمارستان شهید باهنر کرمان انتقال پیدا کرد.

--------------------------------

۱۳ کارگر پیمانی آب و فاضلاب اهواز اخراج شدند

۱۳ کارگر پیمانی شرکت آب و فاضلاب اهواز به دلیل «عدم نیاز کارفرما به آنان» اخراج شدند.
به گزارش ایلنا، ۱۳ کارگری که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» برای شرکت آب و فاضلاب اهواز کار می‌کردند بعد از ۴ سال کار مستمر، اکنون به دلیل عدم نیاز کرفرما اخراج شده‌اند.
یکی از کارگران شاغل در آبفای اهواز درباره آخرین وضعیت همکارانش اخراجی‌اش گفت: کارگران اخراجی هیچ حامی برای دفاع از خود ندارند. هم اکنون این کارگران بدون انجام اقدامی با پذیرفتن شرایط اخراج در حال انجام امور تسویه حساب خود هستند.
او گفت: ۲۸۰ کارگران پیمانی آبفای اهواز با وجود فقدان امنیت شغلی از سوی پیمانکاران، بیش از ۴ ماه است که نتوانسته‌اند مطالبات معوقه خود را از پیمانکاران دریافت کنند.
به گفته وی، از یکسال پیش دستمزد کارگران پیمانی به صورت نامنظم پرداخت می‌شده است و به همین دلیل به طور دقیق نمی‌شود معوقات حقوقی کارگران پیمانی شرکت آبفای اهواز را محاسبه کرد.
این منبع خبری در تشریح وضعیت قرار داد کارگران پیمانی آب وفاضلاب اهواز گفت: حدود ۳۰۰ کارگر پیمانی آبفای اهواز که هم اکنون تعداد آنان به ۲۸۰ نفر رسیده است از یک سال پیش تحت مسئولیت پنج شرکت پیمانکاری «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت می‌کنند. این کارگران در طی این مدت هنوز نتوانسته‌اند معوقات حقوقی خود را که به بیش از ۴ ماه می‌رسد از این پیمانکاران دریافت کنند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود با بیان اینکه از تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال ۹۲ تا مهر ماه سال جاری هر ماه ۵۰ درصد ازحقوقمان را دریافت کرده‌ایم، افزود: آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ایم نیمی از حقوق آبان ماه بود که چند روز پیش پرداخت شده است.
به گفته وی، شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» در حال حاضر به عنوان آخرین پیمانکار آبفای اهوازاست که از مرداد ماه مسئولیت حدود ۲۸۰ کارگر را به عنوان موتورچی و پمپ چی آب در سطح شهر اهواز بر عهده گرفته است.
او گفت: این شرکت نیز بعد از عقد قرار داد با آب وفاضلاب اهواز، با کم کردن ساعتهای اضافه کاری، حقوق کارگران را به حداقل رسانده است. با این شرایط درآمد ماهانه کارگران کفاف معاش خانواده‌های‌شان را نمی‌دهد.
وی در مورد معوقات بیمه‌ای کارگران پیمانکاری آبفای اهواز اظهار داشت: بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز از بهمن ماه سال گذشته به صورت نامنظم پرداخت شده است که این وضعیت خانواده‌های کارگری را برای استفاده از بیمه دچار مشکل کرده است و کارگران نگران تاثیر فاصله بیمه‌ای در هنگام بازنشستگی هستند.
این کارگر شرکت آبفای اهواز که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت با بیان اینکه هیچ نظارتی بر کار پیمانکاران از سوی شرکت آب وفاضلاب اهواز نیست در خاتمه تصریح کرد: پیمانکاران به هر بهانه‌ای سعی دارند حقوق صنفی کارگران را پایمال کنند.

--------------------------------

اخراج ۲ کارگر در پی اعتراض صنفی در معدن چشمه پودنه/ کارگران ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

۲۹۰ کارگر معدن چشمه پودنه درکرمان، نزدیک به ۴ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا از اعتراض صنفی ۲۹۰ کارگر معدن چشمه پودنه در واکنش به تعویق ۴ ماه حقوق طی هفته‌ی گذشته خبر می‌دهند. کارگران این معدن از یکشنبه هفته گذشته (۱۴ دی) به دلیل عدم پرداخت حقوق و معوقات مزدی خود دست از کار کشیده‌اند.
بنا بر این گزارش، در پی این تجمع اعتراضی، حقوق مهرماه کارگران پرداخت شده است و فعلا در پی وعده های داده شده از امروز شنبه (۲۰ دی) به کار بازگشته‌اند.
یکی از کارگران معدن چشمه پودنه درباره دلایل اعتراض همکارانش توضیح داد: کارگران از این وضعیت خسته شده‌اند. از شهریور ماه گذشته حقوق کارگران پرداخت نشده و در شرایط سختی به سر می‌برند. اقساط معوقه و دغدغهٔ تامین معیشت در این منطقه آنقدر زیاد است که نمی‌توان مدت طولانی به این وضعیت ادامه داد. او پرسید: چرا باید برای دریافت مطالبات به حقمان این همه سختی را تحمل کنیم؟
منابع کارگری ایلنا همچنین از اخراج دو نفر از کارگران در پی این اعتصاب صنفی خبر می‌دهند.
بنا به گفته کارگران، در پی تجمع هفتهٔ گذشته، دو نفر از کارگران معترض توسط کارفرما اخراج شده‌اند. گفته می‌شود این دو کارگر اخراجی، از کارگران بخش استخراج و ایمنی معدن هستند.
یکی از کارگران این کارخانه روز شنبه (20 دی) به ایلنا گفته است با وجود آنکه کارگران چیزی بیش‌تر از حقشان نمی‌خواهند، اما کارفرما می‌گوید فعلا پول ندارد که به کارگران بدهد و از آن‌ها خواسته چند روزی صبر کنند.
این در حالی است که به گفتهٔ این کارگر، بعید به نظر می رسد که به زودی مطالبات وصول شود.
او در این باره گفت: با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال کارفرما باید با بخش خصوصی و کارگران تسویه کند نه اینکه آن‌ها را به حال خود‌‌ رها کند. اگر قسط بانکی تان یک روز عقب بیفتد باید جریمه دیر کرد پرداخت کنید در چنین شرایطی این شیوه برخورد با کارگرانی که در سخت‌ترین شرایط کار می‌کنند و حتی سختی کار هم دریافت نمی‌کنند غیرمنصفانه است.
وی همچنین به شرایط سخت کار در معدن اشاره کرد و گفت: متاسفانه هیچگونه سختی کاری به کارگران معدن پرداخت نمی‌شود. یکی از دلایل اعتراض کارگران هم همین عدم در نظر گرفتن شرایط سخت کار است.
این منبع کارگری همچنین به عدم وجود نماینده کارگری و شورای کارگری در معدن چشمه پودنه اشاره کرد و گفت: متاسفانه یکی از مشکلات اساسی ما این است که در این معدن نه نماینده کارگری وجود دارد و نه شورای اسلامی کار.
در حالیکه طبق قانون کار در کارگاه‌های بالای دویست نفر باید شورای کارگری متشکل از ۴ عضو اصلی و سه عضو علی البدل تشکیل شود اما به دلیل عدم پیگیری‌های مستمر تاکنون این قانون در معدن چشمه پودنه اجرایی نشده است.
لازم به یادآوری است که در فروردین ماه سال جاری نماینده کارگری این معدن در پی پیگیری مطالبات صنفی کارگران مجبور به استعفا و ترک کار اجباری شد. ترک کار اجباری این فعال کارگری پس از آن صورت گرفت که وی در رابطه با حادثه ‌ای که در روز یکم اسفند ماه منجر به کشته شدن سه نفر از کارگران این معدن به نام‌های «محمدرضا صادقی»، «حسین محمدی» و «حسین اسلامی» شده بود، در گفتگو با ایلنا از به روز نبودن استانداردهای ایمنی در این معدن خبر داده بود.
قرار بازداشت ۲۴ ساعته برای کارگران اخراجی
در پی اعتراض صنفی کارگران معدن چشمه پودنه که منجر به اعتصاب صنفی این کارگران در هفتهٔ گذشته شده است، یکی از دو کارگر اخراجی این شرکت معدنی در گفتگویی با ایلنا از طرح شکایت توسط کارفرما خبر داد و گفت: به دلیل اعتراض هفتهٔ گذشته، کارفرما از ما دو نفر شکایت کرد که به همین دلیل باید به مدت ۲۴ ساعت در بازداشت باشیم.
وی گفت: اعتراض صنفی هفتهٔ گذشته که منجر به اعتصاب کارگران شد دلیل اصلی اخراج و طرح شکایت علیه ما بود.
این کارگر اخراجی همچنین در خصوص وضعیت کارگران این معدن گفت: شرایط سخت کار و عدم پرداخت حقوق و معوقات به مدت ۴ ماه باعث می‌شود فشار زیادی به کارگران وارد شود که در ‌‌نهایت منجر به اعتراض آن‌ها می‌شود.
گفتنی است، معدن چشمه پودنه یک معدن نوپاست که ۱۰ سال از تاسیس آن می‌گذرد. به گفتهٔ کارگران، این معدن تا سالهای آینده ذخیرهٔ بالایی جهت استخراج دارد.معدن چشمه پودنه در ۴۵ کیلومتری شهر کوهبنان در شمال استان کرمان قرار دارد.

--------------------------------

سرانجام ۵ ماه حقوق معوقه کارگران معدن سنگرود پرداخت شد

کارگران معدن زغالسنگ سنگرود (البرز غربی) که در روز چهارشنبه (۱۷ دی‌ماه) در اعتراض به تعطیلی کارخانه، عدم دریافت حقوق و شرایط درنظر گرفته شده برای انتقال نیروی کار این معدن به معادن دیگر، در تونل شماره ۹ (واقع در عمق زمین) تحصن کرده بودند، سرانجام روز پنجشنبه ۵ ماه از معوقات حقوقی‌شان را دریافت کردند اما تا کنون تصمیمی در رابطه با تغییر شرایط ادامه کار کارگران اتخاذ نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از گذشت یک روز از آخرین اعتراض صنفی حدود ۱۰۰ نفر از کارگران معدن زغال سنگ سنگرود که در بامداد روز پنجشنبه با دخالت ماموران انتظامی و امنیتی خاتمه یافت، سرانجام ۵ ماه از معوقات حقوقی ۳۲۳ کارگر قرار دادی و رسمی این معدنی پرداخت شد.
به گزارش منابع کارگری ایلنا، در جلسه‌ای که اعضای شورای تامین استان گیلان روز پنج شنبه (۱۸ دی ماه) بعد از خاتمه تحصن کارگران سنگرود برگزار کردند مقرر شد ۵ ماه از معوقات حقوقی کارگران از سوی سازمان تهیه و تولید مواد معدنی و ایمیدرو سریعا پرداخت شود.
کارگران می‌گویند همچنین در روزی که خودمان را در تونل شماره ۹ معدن سنگرود حبس کرده بودیم دو نماینده از شرکت «تهیه و تولید مواد معدنی» و «طرح توسعه و تجهیز معادن طبس» که برای انتقال تجهیزات و نیروی انسانی به معدن سنگرود آمده بودند را با خود به داخل تونل بردیم تا از نزدیک به آن‌ها نشان داده شودکه این معدن سرشار از رگه‌های زغال سنگ است. آنان پس از مشاهده رگه‌های زغال سنگ متعجب شدن وبا تایید صحت گفته‌های کارگران از تونل خارج شدند وبه تهران بازگشتند.
به گفتهٔ این کارگر، هنوز مسئولان استانی در مورد سایر مشکلات کارگران این واحد معدنی تصمیمی نگرفته‌اند. با این وجود کارگران براساس وعده‌های داده شده تا آخر هفته جاری صبر می‌کنند تا راه حل قانع کننده‌ای برای بهبود وضعیت کارگران فراهم شود.

--------------------------------

وعده کارفرما برای اصلاح نظام مزدی کارگران «پارس خودرو»

سه روز اعتراض کارگری در کارخانه «پارس خودرو» در واکنش به «دریافت دستمزد ناکافی» سرانجام در تاریخ دهم دی ماه خاتمه یافت. کارگران در اولین پیام صنفی به کارفرما، در روزهای یکشنبه تا سه شنبه (هفتم تا نهم دی ماه) هنگام نهار در سالن غذاخوری کارخانه حاضر نشدند.
به گزارش ایلنا، کارگران که تفاوت دریافتی خود و کارگران هم عرض شان در خودروسازی سایپا را شاهد تبعیض و دستمزد ناکافی می دانند، می‌گویند دلیل اقدام اعتراضی شان بی‌تفاوتی کارفرما نسبت به درخواست‌ بازبینی دستمزد‌ها بوده است. طبق گفته معترضان سه سال پیش در نتیجه اجرای سیاست‌های تعدیلی، مزایای پاداش بهره‌وری کارگران پارس خودرو از حدود ۲۰۰ هزار تومان در ماه به حدود ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان کاهش یافته است.
کارگران سالن‌های «۳۵ دستگاه»، «P. K»، «ماکسیما»، «رنگ»، «L90» و «G. T. X» که در این اعتراض صنفی شرکت داشتند به ایلنا گفته اند در روزهایی که غذای کارخانه را به نشانه اعتراض تحریم کرده بودند برخی از مسئولان پارس خودرو با حضور در خطوط تولید از کارگران دعوت می کردند تا برای صرف غذا در سالن غذا خوری حاضر شوند و بعضا آن‌ها را تا رستوران کارخانه همراهی می‌کردند اما در ‌‌نهایت کارگران پس از حضور در سالن غذا خوری و تحویل گرفتن سینی‌های غذا آن را روری میز می‌گذاشتند و با ذکر صلوات به آرامی از سالن خارج می‌شدند.
کارگران کارخانه پارس خودرو مدعی‌اند که باوجود اشتغال نزدیک به هفت هزار نفر در این واحد صنعتی، کارفرما حاضر به بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل نیست و در نتیجه دستمزد پایه اغلب کارگران باسابقه و تازه استخدام شده بصورت برابر و برمبنای حدقل مزد محاسبه و پرداخت می‌شود.
معترضان در عین حال با اشاره به اینکه هم اکنون در این واحد صنعتی تنها یک نماینده کارگری مسئولیت پیگیری مطالبات صنفی آن‌ها را برعهده دارد، می گویند: از نظر منطقی یک نفر قادر به پیگیری خواسته‌های هفت هزار نفر نیست بنابراین ما خواهان تشکیل نهاد صنفی قوی‌تری همچون شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی کارگری هستیم.
معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی کارخانه پارس خودرو پس از خاتمه اعتراض کارگران، در گفتگو با ایلنا به این اعتراض صنفی واکنش نشان داد. این مقام مسئول در مصاحبه ی پیش رو اگر چه گزارش تفاوت ۴۵ درصدی حقوق و مزایای کارگران این واحد تولیدی و کارخانه سایپا را تایید نکرد اما اذعان کرد تفاوت حقوقی کارگران این دو کارخانه از ۵ درصد آغاز می‌شود و این تفاوت حقوقی در سطوح بالا‌تر شغلی بیشتر می‌شود. او همچنین به ایلنا گفت که مدیریت این کارخانه برنامه‌ای برای برخورد با کارگران معترض ندارد. مدیر منابع انسانی پارس خودرو همچنین بحث و بررسی درباره تشکیل شورای اسلامی کار در این کارخانه خودرو سازی را به آینده موکول کرد. به گفته این مقام کارفرمایی کارخانه پارس خودرو برنامه های برای افزایش حقوق کارگران دارد؛ هر چند به گفته او این برنامه‌ها پیش از اعتراض کارگران در دستور کار قرار داشته است.

متوجه دغدغه کارگران هستیم
معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی کارخانه پارس خودرو در این گفتگو مدعی مخالفت کارگران با اطلاق عنوان «اعتصاب غذا» به اعتراض صنفی‌شان شد و گفت: کارگران برای سیستم مدیریتی کارخانه پیام داشتند و از طریق این اعتراض صنفی قصد داشتند پیام خود را به گوش ما برسانند.
او افزود: کارگران می‌گویند حقوق‌شان با کارگران شرکت هولدینگ سایپا متفاوت است اما سایپا و ما (پارس خودرو) دو شرکت جدا از هم هستیم و این مقایسه، مقایسه درستی نیست. البته از جهاتی حق با کارگران است اما مدیریت ارشد این تفاوت حقوقی را نادیده نگرفته است چرا که وضعیت از قدیم اینگونه بوده است.
مدیر منابع انسانی پارس خودرو همچنین در واکنش به خواسته کارگران در اعتراضات صنفی هفته گذشته مبنی بر تشکیل مجدد شورای اسلامی کار در این کارخانه، گفت: کارگران پارس خودرو نماینده قانونی دارند و این نماینده قانونی با رای حود آن‌ها انتخاب شده است. این نماینده کارگری و عضو علی البدل او حضور فعالی در بحث‌های کارگری کارخانه دارند و خیلی از مباحث و مشکلات کاری را به ما منتقل می‌کنند.
او با بیان اینکه در اعتراضات هفته گذشته، خواسته‌ای مبنی بر تشکیل شورای اسلامی کار نشنیده است، ادامه داد: شرکت به تکلیف قانونی‌اش مبنی بر فراهم سازی زمینه انتخاب نماینده کارگری عمل کرده است، یعنی با نظر وزارت کار، انتخابات برگزار کرده است تا کارگران نماینده خود را انتخاب کنند.
این مقام مسئول در پاسخ به خبرنگار ایلنا که پرسید «آیا انتخاب یک نفر به عنوان نماینده صنفی ۷ هزار کارگر از نظر عقلی قابل دفاع است»، گفت: این موضوع و ایراد قابل بررسی است و ما تشکیل شورای اسلامی کار را در آینده به بحث می‌گذاریم.
او در ادامه از ادعای کارگران مبنی بر «انحلال شورای اسلامی کار کارخانه پارس خودرو در سال ۸۸ در پی کارشکنی کارفرما و به تعویق افتادن چندین باره مجمع عمومی این نهاد صنفی» ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: من دو سال است به کارخانه پارس خودرو آمده‌ام و از اتفاقات گذشته آگاه نیستم، اما این را می‌دانم که سیستم مدیریتی حاکم بر پارس خودرو در دو سال گذشته پیگیر مطالبات کارگران بوده است. ما یک تکلیف قانونی داریم که این تکلیف را انجام داده‌ایم (انتخاب نماینده به جای تشکیل شورای کار) و می‌توان درباره بیشتر از آن بحث کرد.
او افزود: با توجه به پرداختی و وضعیت کارخانه، شرایط کارگران پارس خودرو از حد استاندارد بالا‌تر است اگر چه وقتی حقوق آن‌ها را با تورم و شرایط اقتصادی می‌سنجیم می‌بینیم که این میزان در آمد، شایسته نیست.
مدیر منابع انسانی پارس خودرو گفت: در سال‌های گذشته در بحث منابع انسانی پارس خودرو، چیزی برای پرسنل کم نگذاشتیم، آنهم در شرایطی که تولید ما بعد از وضع تحریم‌ها به یک چهارم کاهش پیدا کرد چرا که پارتنر (همکار) خارجی قطعات محصولات تولیدی این کارخانه مانند تیانا، ماکسیما، مگان، ال ۹۰ و... را تامین می‌کرد.
او افزود: در حالی که نیروی انسانی کارخانه برای تولید ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار محصول در سال جذب شده بودند، تولید ما بعد از وضع تحریم‌ها به یکباره تا ۱۵۰ هزار محصول در سال کاهش پیدا کرد. منطق در این موقعیت می‌گوید مدیران جلسه بگذارند، پیگیری کنند و از ۷۴۰۰ کارگر، ۱۵۰۰ تا ۲ هزار کارگر را اخراج کنند اما ما یک کارگر را هم به صورت اجباری و الزامی اخراج نکردیم.
مدیر منابع انسانی پارس خودرو تصریح کرد: ما در سال‌های گذشته ۲ طرح بازخرید اختیاری گذاشتیم که تعداد کارگران بر اثر این طرح‌ها از ۷ هزار نفر به ۶۷۰۰ نفر رسید. این طرح‌ها حاوی شرایط خوبی بودند. گفته بودیم اگر کارگری در بیرون از کارخانه کار دارد مثلا مغازه یا تعمیرگاه دارد، ماندنش کمکی به مجموعه نمی‌کند. در واقع برای این دسته از کارگران طرح بازخرید را گذاشته بودیم تا به صورت اختیاری بروند.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: در شرکتی که ۹۰ درصد پرسنل قراردادی هستند، وارد فضای تعدیل شدن خیلی راحت بود. ما می‌توانستیم هر ماه هدف گذاری کنیم، تعدادی از کارگران را تعدیل کنیم و کارخانه را سبک کنیم اما بخاطر مسائل انسانی و اخلاقی این کار را نکردیم. حتی پرسنل در مقطعی از سال گذشته، یک روز در میان به کارخانه می‌آمدند اما حقوقشان را کامل می‌گرفتند و حق شیفت را هم دریافت می‌کردند.
او در ادامه با دفاع از طرح طبقه بندی مشاغل اجرا شده در کارخانه پارس خودرو مدعی شد: طبقه بندی مشاغل در کارخانه پارس خودرو یکی از سالم‌ترین طرح‌های طبقه بندی مشاغل است زیرا کارگران در دو سال گذشته کمترین اعتراضی به این طرح نداشته‌اند.
او در عین حال با اشاره به نگرانی کارگران از توقف تبدیل قرارداد نزدیک به ۵۰۰ کارگر پیمانی پارس خودرو، گفت: در گذشته آیین نامه‌ای بود که می‌گفت هر ماه ۱۰ کارگر پیمانی تبدیل قرارداد شوند، اما حدود یک سال و نیم پیش بدلیل شرایط نامناسب تولید، بخشنامه‌ای مبنی بر توقف تبدیل قرارداد کارگران پیمانی صادر شد.
او ادامه داد: در پی این بخشنامه، تبدیل قرارداد کارگران برای ۳ یا ۴ ماه متوقف شد اما مجوز قرارداد مستقیم کردن کارگران را دوباره گرفتیم و تا پیش از این ماه، هر ماه ۵ کارگر را تبدیل قرارداد می‌کردیم.
او بیان کرد: با بهبود شرایط تولید در سال جاری، زمینه تبدیل قرارداد ۲۵ کارگر در هر ماه را فراهم کرده‌ایم که از این ماه اجرا می‌شود و تبدیل قرارداد این ۲۵ کارگر هم اکنون در کمیته جذب مطرح است.

تفاوت‌های کارگران سایپا و پارس خودرو
مدیرمنابع انسانی کارخانه پارس خودرو همچنین درباره این انتقاد کارگران که «چرا درآمد آن‌ها تا حدود ۴۰ درصد به نسبت سایر همکارانشان در کارخانه سایپا کمتر است»، گفت: در واقع بین دریافتی کارکنان پارس خودرو با کارکنان ساپیا تفاوت وجود دارد اما هرگز دامنه این اختلاف مزدی به ۴۰ درصد نمی‌رسد.
او در تشریح دامنه اختلاف مزدی کارکنان ساپیا و پارس خودرو توضیح داد: در مورد دستمزد کارگران ممکن است این اختلاف در ‌‌نهایت به ۵ درصد برسد که البته در مورد دستمزد نیروهای کار‌شناسی و مدیریتی این شکاف مزدی بیشتر می‌شود اما هرگز دامنه این شکاف به ۴۰ درصد نمی‌رسد.
وی در ادامه افزود: با این همه مدیریت پارس خودرو متوجه شکاف به وجود آمده است و به همین منظور از حدود هفت ماه پیش برای پرکردن این شکاف برنامه ریزی کرده است.
این مقام مدیریتی در کارخانه پارس خودرو با بیان اینکه بخشی از شکاف مزدی به وجود آمده ناشی از تحریم‌های اقتصادی است که از حدود ۳ سال پیش به وجود آمده است، افزود: رکود ناشی از این تحریم باعث شد تا میزان تولید روزانه در پارس خودرو تا حدود یک سوم کاهش یابد؛ با وجود راه‌اندازی خطوط تولید خودروهای مگان و قشقایی، عدم همکاری شرکت‌های رنو فرانسه و نیسان ژاپن باعث توقف تولید این خودرو‌ها شد.
وی افزود: بطور مشخص در چنین شرایطی اجرای هرگونه سیاست تعدیل ساختاری در حوزه نیروی انسانی اقدامی منطقی تلقی می‌شود اما در عمل مدیریت پارس خودرو چنین رویکردی را اتخاذ نکرد.
به گفته مدیر منابع انسانی پارس خوردو، اگر چه به دلیل تبعات رکود اقتصادی مزایای اضافه کاری و پاداش بهره وری کارگران کاهش یافته است اما در پرداختی‌هایی که مطابق عرف جاری به کارگران تعلق می‌گرفته هیچ تغییری ایجاد نشده است.
وی افزود: بطور مثال سال گذشته مبلغ ۱۸ میلیارد تومان بابت توزیع کمک‌های نقدی و غیر نقدی در میان کارگران این واحد صنعتی هزینه شد؛ با وجود آنکه در نتیجه اجرای سیاست‌ بازخریدی داوطلبانه حدود ۵۰۰ کارگر پارس خوردو تعدیل شده بودند اما باز هم اعتبارات مربوط به این کارگران در میان باقیمانده کارگران تقسیم شد؛ چنانچه شب عید علاوه بر پرداختی‌های قانونی به هر کارگر پارس خودرو یک سبد ۷۰۰ هزار تومانی کمک نقدی، گوشت، مرغ، آجیل و... تعلق گرفت.
مدیرمنابع انسانی کارخانه پارس خودرو همچنین در پاسخ به این نقد کارگرانی که معتقند «وقتی تولید تقریبی روزانه خودروی پراید در این واحد صنعتی از ۶۰ دستگاه به ۶۰۰ دستگاه رسیده است چرا باید در محاسبه مزایای مزدی آن‌ها تعدیلی صورت بگیرد»، گفت: واقعیت این است که تولید خودروی پراید در کارخانه پارس خوردو بصورت اجرتی است؛ در اصل پراید متعلق به کارخانه ساپیاست در گذشته این کارخانه تولید سفارشات مازاد ظرفیت خود را به پارس خودرو واگذار می‌کرد و بابت تولید هر دستگاه پراید مبلغی را به پارس خودور می‌پرداخت.
وی بابیان اینکه این مبلغ در سالهای اخیر از یک میلیون و سیصد هزار تومان به حدود یک میلیون و هفتصد هزار تومان افزایش یافته است، ادامه داد: بخشی از این مبلغ هزینه مواد اولیه‌ای می‌شود که توسط پارس خودرو خریداری شده است، در واقع از بابت تولید پراید پول زیادی نصیب پارس خودرو نمی‌شود.
وی افزود: به جرئت می‌توان گفت در چند سال اخیر که بحران اقتصادی پیش آمده و طبعا بر فعالیت کارخانه سایپا نیز تاثیر گذاشته است؛ تولید پراید در کارخانه پارس خودرو موجب نارضایتی کارگران سایپا شده است.
وی با بیان اینکه در این سال‌ها مدیریت پارس خودور برای استفاده از ظریفیت‌های خالی کارخانه توانسته است تا نظر کارخانه سایپا را برای افزایش تعداد سفارش‌های اجرتی جلب کند؛ گفت: می‌توان تصور کرد که کارگران سایپا از این وضع چندان خرسند نیستند، رکود اقتصادی فعالیت کارخانه ساپیا را تاحدود کاهش داده است و این کاهش به معنی تعدیل مزایای اضافه کاری و پاداش تولید کارگران است بنابراین کارگران سایپا می‌توانند مدعی باشند که اگر مسئولیت تولید خودروهای پرایدی که هم اکنون بصورت اجرتی در پارس خودرو صورت می‌گیرد به کارخانه ساپیا منتقل شود درآمد کاسته شده آن‌ها تاحدودی جبران می‌شود.
این مقام کارفرمایی در کارخانه پارس خودرو همچنین افزود: رکود اقتصادی باعث شد تا فعالیت شیفت شب در کارخانه پارس خودرو متوقف شود و تولید سرانه ۳۰۰ هزار دستگاه به حدود ۱۲۰ هزار دستگاه کاهش یابد، چنانچه سال گذشته به دلیل متوقف شدن برخی خطوط تولید، فعالیت کارگران پارس خودرو به دو گروه کاری و متفاوت در روزهای زوج و فرد تقسیم می‌شد.
وی افزود: در این شرایط به غیر از خط L۹۰ که میزان تولید آن به حدود ۳۰ دستگاه در روز رسیده بود خط تولید پراید نیز فعال بود، بنابراین مدیریت کارخانه از طریق رایزنی توانست برای استفاده از حداکثر ظرفیت نیروی انسانی از کارخانه سایپا سفارش تولید روازنه حدود ۵۰۰ دستگاه خودروی پراید را بگیرد.
این مقام کارفرمایی در کارخانه پارس خودرو با بیان اینکه ممکن بود تا پیش از رکود اقتصادی پیش آمده شمار تولید خودروهای پراید ساخت پارس خودرو تا حدود ۶۰۰ دستگاه در روز هم برسد گفت: بدون شک اگر کارخانه پارس خوردو نیز مانند کارخانه‌های سایپا و ایران خوردو قادر به تولید مستمر یک خودروی مشخص مانند پراید یا پژو بود در بحران اقتصادی پیش آمده کار آسان‌تری می‌داشت.
این مقام مدیریتی یادآور شد: در نتیجه رکود اقتصادی سال ۹۲، مجموع خودروهای تولید شده در این واحد صنعتی به حدود ۸۰ هزار دستگاه کاهش یافته بود، شرایطی که در آن اجرای سیاست‌های تعدیلی در حوزه نیروی انسانی آنهم در مجموعه‌ای مانند پارس خودرو که بیشتر کارگران آن قراردادی هستند توجیه پذیر بود؛ اما با اجرای استراتژی احیا مدیریت شرکت نه تنها چنین تعدیلی صورت نگرفت بلکه می‌توان گفت در صورت تحقق اهداف تعیین شده می‌توانیم به زودی شاهد بازگشت رونق به کارخانه نیز باشیم.
وی در تشریح استراتژی احیایی که توسط مدیریت پارس خودرو اجرا شده است، افزود: از جمله این استراتژی افزایش روزانه تعداد خودروهای L۹۰ در پارس خودرو است، هم اکنون تعداد این خودرو‌ها از ۳۰ دستگاه به ۷۰ دستگاه در روز افزایش یافته و پیش بینی می‌شود که به زودی شمار آن به یکصد دستگاه در روز برسد همچنین با راه‌اندازی خطوط تولید «برلیانس» که امیدواریم روند تولید آن در پارس خودرو مستمر باشد وضعیت کنونی به مراتب بهتر خواهد شد.

وعده اصلاح نظام مزدی کارگران
وی افزود: واقعیت این است که ما نگرانی کارگران را درک می‌کنیم اما باید پذیرفت که اگر مجموعه کارگران و مدیریت پارس خودرو در اجرای تحقق اهداف تعیین شده همکاری نکنند امکان عبور از وضعیت بحرانی پیش آمده به مراتب دشورا‌تر خواهد شد.
او با یادآوری دیدارهای حضوری که بصورت هفتگی با کارگران پارس خودرو دارد؛ گفت: هم من و هم سایر مدیران کارخانه از مشکلات مالی کارگران باخبریم و این مسئله در اولویت برنامه‌های مدیریت قرار دارد، چنانچه طبق برنامه‌ای که تهیه آن از هفت ماه پیش در دستور کار مدیرعامل و اعضای هیات مدیره بود؛ قرار است که دستمزد کارگران پارس خودرو بر مبنای نظام پرداخت کارخانه سایپا افزایش یابد.
وی گفت: در همین رابطه به غیر از کمک‌های نقدی و غیر نقدی، کمک هزینه مسکن کارگران پارس خودور مطابق پرداختی‌های ساپیا ترمیم شده است و بطور قطع اگر کارگران پیش از اجرایی شدن این اقدامات در جریان برنامه ترمیم دستمزدهای خود قرار می‌گرفتند اتفاق هفته گذشته پیش نمی‌آمد.
مدیر منابع انسانی سایپا با اشاره به اتفاقات هفته گذشته گفت: آن موقع شخصا در سالن‌های مختلف به کارگران گفتم که بازبینی دستمزد‌ها در اولویت برنامه‌های مدیریت است و چنانچه از محل اجرای برنامه‌های جدیدی منفعتی نصیب کارخانه شود بطور قطع برای همین منظور هزینه خواهد شد اما واقعیت این است که باید از مدیریت حمایت کرد و فرصت داد که زمینه تحقق این مطالبات را فراهم کند.
وی همچنین در مورد انتقاد دیگر کارگران پارس خودرو مبنی بر اینکه «چرا سهیمه شیر روزانه آن‌ها قطع شده است» گفت: برخلاف تصورات رایج قطع شدن توزیع شیر روزانه کارگران به دلیل مسائل مالی نبوده است، دلیل این اتفاق به مشکلات شرکت توزیع کننده شیر در تهیه بسته بندی شیرهای مورد استفاده باز می‌گردد، بطور مشخص مدتی بود که شیرهای تهیه شده در بسته بندی‌های دیگری مانند شیر کاکائو توزیع می‌شد. همین مسئله باعث توقف توزیع شیر در میان کارگران شد که خوشبختانه این مسئله مرتفع و توزیع شیر از چندی پیش دوباره آغاز شده است.
او همچنین در پاسخ نگرانی کارگران پارس خودرو مبنی بر اینکه «با وجود وعده‌های مدیریت برای ترمیم دستمزد‌ها چه تضمینی وجود دارد که تعدادی از آن‌ها به ظن مشارکت در اعتراض صنفی هفته گذشته پس از اتمام قرارداد کار تعدیل نشوند»، گفت: بحث اخراج در کار نیست؛ در سخت‌ترین روز‌ها در پارس خودرو هیچ کارگری تعدیل نشد بنابراین اکنون که در آستانه اوج گیری دوباره هستیم دلیلی ندارد که کارگری اخراج شود.
وی افزود: از نظر مدیریت اتفاق هفته گذشته یک اتفاق منفی نیست؛ کارکنان پارس خودرو براساس رویکردی که دارند حق اظهار نظر و انتقاد دارند؛ چنانچه این اتفاق در ملاقات‌های حضوری مدیریت با پرسنل همیشه اتفاق می‌افتد.
وی گفت: بطور یقین قرار نیست در رابطه با اتفاقات هفته گذشته کارگری تعدیل شود، اظهار نظر و انتقاد آزادانه در ‌‌نهایت به بهبود سیستم مدیریتی کمک می‌کند و بنابراین اعتراض صنفی عملی منفی تلقی نمی‌شود.

--------------------------------

۵۰ روز تحقیر کارگران راک سرامیک پشت درهای بسته کارخانه

۵۰ روز از اخراج غیر قانونی ۳۰۰ کارگر راک سرامیک شهرضا می‌گذرد اما کارفرما همچنان از اجرای رای بازگشت به کار این کارگران خودداری می‌کند.
«مصطفی اباذری»، رئیس اداره کار شهرضا در این باره به ایلنا گفت: کارفرما تمایلی به اجرای رای هیات حل اختلاف این اداره مبنی بر بازگشت به کار ۳۰۰ کارگر اخراجی راک سرامیک ندارد.
او افزود: اداره کار شهرضا علاوه بر صدور حکم بازگشت به کار همه ۳۰۰ کارگر اخراجی راک سرامیک، کارفرما را ملزم کرده است که حقوق ایام بلاتکلیفی و بیمه آذر ماه کارگران را پرداخت کند.
اباذری با اشاره به تداوم ممانعت کارفرما از ورود کارگران راک سرامیک به کارخانه با وجود ابلاغ حکم، تصریح کرد: کارگران هم اکنون پیگیر اجرای این حکم در مراجع قضایی هستند.
این مقام دولتی در ادامه بیان کرد: حالا که کارفرما از اجرای حکم اداره کار سر باز می‌زند، کارگران با توجه به محتوای حکم می‌توانند برای دریافت حقوق ایام بلاتکلیفی ماه‌های بعد نیز به این اداره درخواست بدهند.
او در عین حال گفت: دلیلی موجهی مبنی بر تعطیلی کارخانه راک سرامیک و قطع رابطه کاری کارگران و کارفرما وجود ندارد و تازمانی که اینگونه باشد، کارفرما مکلف است حقوق ایام بلاتکلیفی کارگران را پرداخت کند.
رئیس اداره کار شهرضا در پایان گفت: در صورت خودداری بیشتر کارفرما از اجرای حکم، کارگران می‌توانند حکم توقیف اموال کارخانه را از مراجع قضایی بگیرند تا حقوق ایام بلاتکلیفی‌شان از این محل پرداخت شود.

--------------------------------

کارگران در اعتراض به تغییر قانون کار تجمع کردند/ هشدار نسبت به اخراج گسترده نیروی کار

جمعی از نمایندگان کارگران تهران و شهرهای اطراف صبح امروز در اعتراض به آنچه «تلاش مجلس برای تغییر مواد حمایتی قانون کار تحت لایحه خروج از رکود اقتصادی» می‌خواندند، در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، معترضین که از نمایندگان کارگران در شوراهای اسلامی کار، کانون‌های بازنشستگی و انجمن‌های صنفی کارگری استان‌های تهران، البرز و قم هستند، معتقدند که در صورت اجرای تغییرات مد نظر مجلس در قانون کار، قراردادهای شفاهی کمتر از سی روز در بازار کار ایران رواج خواهد یافت و کارگران حتی در مدت محدود قراردادهای موقت نیز امنیت شغلی نخواهند داشت.

رواج قراردادهای کار کمتر از ۳۰ روز
در تبصره‌ای که طبق تصمیم مجلس قرار است به ماده قانونی معرف قراردادهای کار (ماده ۷ قانون کار) افزوده شود، «قراردادهای با بیش از ۳۰ روز باید بصورت کتبی و در فرم مخصوص که توسط وزارت کار در اختیار طرفین قرار می‌گیرد باشد.» کارگران می‌گویند در صورت تصویب این تبصره برای کارفرمایان به صرفه است که دیگر هیچگاه قرارداد کتبی نبندند چرا که در این صورت بطور اتوماتیک طول عمر قرارداد‌ها حداکثر ۳۰ روزه خواهد شد و کارفرما هر زمان که اراده کند می‌تواند کارگر را اخراج و حداکثر خسارت اخراج به کسری از ۳۰ روز خواهد رسید. به عقیده کارگران تصویب این تبصره بازار کار را با هرج و مرج مواجه می‌کند و اثبات هرگونه ادعایی از سوی کارگر را در مراجع حل اختلاف به دلیل کتبی نبودن قرارداد غیر مستند و غیرممکن می‌کند.
کارگران معترض که می‌گویند افزوده شدن این تبصره به ماده ۷ قانون کار باعث کاهش مدت قراردادها در بازار کار می‌شود؛ در توضیح این ادعا به ایلنا گفته‌اند: با افزوده شدن این تبصره به قانون کار به دلیل امکان اخراج آنی کارگر امنیت شغلی نیروی کار به کمتر از ۳۰ روز خواهد رسید و در این خصوص هیاتهای حل اختلاف امکانی برای صدور رای بازگشت بکار نخواهند داشت.
آنان می‌گویند سایه این تبصره بر شکل گیری تشکیلات کارگری نیز سنگینی می‌کند چرا که در چنین شرایطی تشکلهای کارگری موجود به سرعت روند کاهشی بخود می‌گیرند و این بار صدای کارگران برای احقاق حقوق حداقلی، ‌دیگر از جایی شنیده نخواهد شد که این خود نقض آشکار حقوق و زیر پا گذاشتن بخش قابل توجهی از حقوق بنیادین کار و مقاوله نامه‌های مرتبط را بهمراه خواهد داشت.
به گفته معترضین، این تبصره به شکل کاربردی مواد ۴۱ و ۱۴۸ قانون کار را هم تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و زمینه را برای فرار کارفرمایان از ایفای تعهدات قانونی بهمراه می‌آورد چرا که پس از تصویب این تبصره، امکان طرح دعوی از سوی کارگر به صفر می‌رسد.

قانونی شدن اعمال سلیقه کارفرما
کارگران در تجمع امروز همچنین اعتراض خود را به افزوده شدن بندی به ماده ۱۰ قانون کار تحت اصلاح ماده ۱۶ لایحه خروج از رکود اعلام کردند که بر اساس آن «فسخ قرارداد به نحوی که در متن قرارداد پیش بینی شده است» قانونی می‌شود. کارگران می‌گویند افروده شدن این بند به دلیل خیل بیکاران در بازار کار ایران به کارفرما اجازه می‌دهد هر شرطی را در متن قرارداد برای فسخ در نظر بگیرد و هیچ محدودیت قانونی برای «شرط فسخ قرارداد» در نظر نگرفته است.
به گفته معترضینی که امروز به مقابل مجلس آمده بودند، این بند قادر است راه هرگونه طرح دعوی از سوی کارگر در هیاتهای حل اختلاف را بسته و هیات‌ها را از ورود به شکایت و دادخواهی منع کند.

هشدار نسبت به اخراج گسترده کارگران
کارگران در تجمع امروز همچنین نسبت به افزوده شدن بندی به ماده ۲۱ قانون کار نیز اشاره کرده و هشدار داده‌اند که این بند تعدیل و اخراج گسترده کارگران را در واحدهای متوسط و بزرگ را هدف گرفته است.
به گفته معترضین، این بند که به شرایط خاتمه قرارداد کار می‌پردازد، پایان قرارداد کار را به «تغییرات ساختاری در اثر شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و تغییر خط تولید، تغییر نوع محصول با لزوم تغییرات گسترده در فناوری مطابق با مفاد ماده ۹ قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل و نوسازی صنایع کشور» پیوند زده که در صورت تشخیص هر یک از موارد فوق از سوی کارفرما امکان تعدیل و اخراج گسترده کارگران امکان پذیر می‌شود و هیچ مرجعی امکان رسیدگی نخواهد داشت.
کارگران می‌گویند با تصویب این بند ما باید شاهد بیکاری گسترده کارگران در واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی باشیم که این شامل همه کارگرانی که دارای قرارداد دائم هم هستند می‌شود.
کارگران در این تجمع اعتراضی همچنین به الحاق یک تبصره به ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی تحت عنوان ماده ۱۷ الحاقی اشاره کرده‌اند و می‌گویند در صورت تصویب ضربه سنگینی به منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی وارد خواهد شد و این سازمان را از بخش مهمی از درآمد‌هایش محروم می‌کند.

سخنرانی معترضان در این اجتماع صنفی «حسن صادقی» رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: مواردی که در ارتباط با اصلاح قانون کار به لایحه خروج از رکود پیشنهاد شده است تنها باعث سوء استفاده از دغدغه‌ حفظ تولید و اشتغال می‌شود.
وی افزود: محتوای این پینشهادات طوری است که سودجویان می‌توانند بیش از هر زمان دیگری حقوق بنیادین نیروی کار را تضییع کنند.
وی بابیان اینکه «تصویب و اجرای چنین پیشنهادی در ‌‌نهایت تمامی دستاوردهای صنفی که جامعه کارگری بعد از انقلاب به دست آورده است را نابود خواهد کرد»، افزود: قانون کار قبل از انقلاب در مقایسه با این پیشنهادات، حقوق صنفی بیشتری را برای کارگران قائل شده است.
معاون دبیر کل خانه کارگر افزود: در حالی قانون کار مانع تولید معرفی شده که طبق تحقیقات کار‌شناسی سیاست گذاری‌های غلط اقتصادی در زمینه‌های بازرگانی و بانکی دلیل اصلی رکود تولید است.
صادقی بابیان اینکه اجرای همین قانون کنونی کار در دهه ۶۰ و ۷۰ خورشیدی باعث افزایش رونق اقتصادی و توسعه در کشور بود گفت: بی انصافی است که بخواهیم قانون حمایتی کار را مانع تولید قلمداد کنیم.

افزایش نابرابری در روابط کار
در این تجمع همچنین «حسین حبیبی» دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران گفت: مواردی که از سوی نمایندگان مجلس به لایحه خروج از رکود اقتصادی اضافه شده است باعث نابرابر شدن روابط کار خواهد شد.
وی با بیان اینکه مطابق قانون اساسی هر فرد از حق اختیار کردن داوطلبانه شغل برخوردار است، افزود: پیشنهادات نمانیدگان مجلس با زیر سوال بردن ماهیت حقوقی قرارداد کار باعث می‌شود که کارگران برای تامین معاش خود به هر شرایطی که از سوی کارفرما تعیین می‌شود تن دهند.
این فعال صنفی کارگری افزود: روزی که این لایحه مطابق پیشنهادات نمایندگان مجلس تصویب و اجرایی شود دیگر همه قواعد اخلاقی، عرفی و قانونی اخلاقی حاکم بر مناسبات اجتماعی در راه پیوستن به اردوگاه‌های سرمایه داری لجام گسیخته نادیده گرفته خواهد شد.
وی با دعوت از پیشنهاد دهندگان موضوع اصلاح قانون کار برای شرکت در مناظره گفت: تجریه اجرای این اصلاحات در سالهای گذشته نشان داده است که از طریق اعمال چنین قوانینی تنها امکان کسب سود از طریق استثمار نیروی انسانی فراهم می‌شود.

تصمیم‌گیری پشت درهای بسته
«اکبر شوکت» عضو کارگری هیات امنای سازمان تامین اجتماعی نیز بابیان اینکه رویکرد مجلس نهم به رویکرد ضد کارگری شباهت دارد، افزود: در شرایطی که مطابق قانون برنامه توسعه دولت موظف است تا اصلاح قانون کار با رویکرد سه جانبه دنبال کند مشاهده می‌کنیم که نمایندگان مجلس قصد دارند تا در پشت درهای بسته برای کارگران تصمیم گیری کنند.
وی ادامه داد: دولت در تدوین لایحه خروج از رکود اقتصادی آنقدر هوشیارانه عمل کرد که حاضر نشد بدون طی تشریفات قانونی صحبتی از اصلاح قانون کار به میان بیاورد با این حال نمایندگان مجلس که پیش‌تر در جریان اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی مواضع خود را در قبال مشکلات جامعه کارگری مشخص کرده بودند بصورت سرخود در لایحه پیشنهادی دولت اقدام به اصلاح قانون کار کردند.
وی یادآور شد: شرایط اصلاح قانون کار از قبل در قانون برنامه توسعه مشخص شده است که به موجب آن باید از طریق گفت‌و‌گوهای دسته جمعی و در جهت نزدیک شدن به استناداردهای سازمان جهانی کار باشد.

--------------------------------

حکم شورای تأمین برای بازگشت به کار نماینده کارگران «واکن پارس» اجرا نشد

کارگران واگن پارس اراک می‌ گویند کارفرما با گذشت بیش از ده روز از امضای مصوبه شورای تامین این شهرستان، هنوز آقای «علی درخشنده‌بخت»، رئیس نهاد کارگری واگن پارس را به کار باز‌نگردانده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای تامین شهرستان اراک روز ۷ دی ماه امسال در جلسه‌ای با حضور نمایندگان کارگران و کارفرما تصویب کرده بود کارفرما با رئیس اخراجی شورای اسلامی کار واگن پارس قرارداد کار منعقد کند و او را به کار خود بازگرداند.
در خبری دیگر، کارگران می‌گویند کارفرما در روزهای گذشته تعدادی دستگاه‌ مسدود کننده امواج موبایل در کارخانه نصب کرده است.
یکی از کارگران به ایلنا گفت که همکارانش نگران روشن شدن دستگاه‌های مسدود کننده امواج موبایل هستند و برای جلوگیری از وقوع این اتفاق قصد دارند به قوه قضاییه شکایت ببرند.
او در عین حال تاکید کرد مهلتی که کارگران در خاتمه اعتراض صنفی ده روزه شان به کارفرما و قرارگاه خاتم الاوصیاء دادند رو به اتمام است.
گفتنی است کارگران واگن پارس اراک روز دوشنبه این هفته (۱۵ دی) بعد از ده روز متوالی اعتراض صنفی، با وساطت اعضای شورای اسلامی کار تولید را از سر گرفتند. اعضای شورای اسلامی کار واگن پارس آن روز از ۹۰۰ کارگر اعتصابی این کارخانه درخواست کردند برای نشان دادن حسن نیت خود به مقام‌های محلی تولید را از سر بگیرند و به کارفرما و قرارگاه خاتم الاوصیاء جهت اجرای مصوبه شورای تامین زمان بدهند. کارگران در این ده روز در اعتراض به اخراج آقای درخشنده‌بخت دست از کار کشیده بودند.
کارگران واگن پارس معتقدند نماینده اخراجی‌شان تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
ایلنا در بحبوحه اعتراضات به نقل از کارگران گزارش داده بود که نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء، سهامدار اصلی کارخانه، به کارگران معترض واگن پارس گفته است اخراج رئیس شورای اسلامی کار با نظر سهامدار اصلی صورت گرفته است.

--------------------------------

تحصن معدنکاران سنگرود در عمق زمین با دخالت ماموران انتظامی خاتمه یافت

اعتراض صنفی روز گذشته ۱۰۰ نفر از کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) در ساعت ۳ بامداد روز جاری (۱۸ دی ماه) با دخالت ماموران امنیتی و انتظامی موقتا خاتمه یافت و کارگران بعد از سپری کردن یک روز در عمق زمین راهی خانه های شان شدند. کارگران صبح دیروز در اعتراض به آنچه «محقق نشدن وعده های مسئولان برای رسیدگی به شرایط کارگران پس از تعطیلی معدن» چنین اقدام صنفی نامتعارفی را پیش گرفته اند.
به گزارش ایلنا، احتمال می رود دخالت ماموران امنیتی و انتظامی در بامداد امروز برای خروج کارگران از محل تحصن شان در عمق زمین از این جهت نیز اتفاق افتاده باشد که به دلیل تعطیل شدن کار استخراج امکان تجمع گاز متان در تونل های عمق زمین، احتمال گازگرفتگی یا انفجار در محل تحصن کارگران می رفته است.
به گزارش منابع کارگری ایلنا، روز چهارشنبه (۱۷ دی ماه) ۱۰۰ نفر از کارگران معدن زغال سنگ سنگرود در واکنش به عملی نشدن وعده‌های مسئولان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمان تهیه و تولید مواد معدنی و همچنین سازمان تامین اجتماعی تا ساعت ۳ بامداد روز جاری خود را در تونل شماره ۹ (واقع در ۸ کیلومتری ساختمان اداری این واحد معدنی) حبس کردند.
کارگران می گویند روز گذشته مشاور نیروی انسانی «سازمان تهیه و تولید مواد معدنی» به همراه نماینده «سازمان طرح توسعه و تجهیز معادن طبس» برای انتقال نیروی انسانی و ماشین آلات و تجهیزات این معدن به یکی از معادن تازه تاسیس طبس وارد معدن سنگرود شده بودند که انتقال ابزار کار در مقابل چشم کارگران بیکار خشم آنان را برانگیخت.
پیش از این از سوی سازمان های دولتی تصمیم گرفته شده بود که پیش از انتقال تجهیزات معدن، زمینه بازنشستگی کارگران باقی مانده در معدن سنگرود فراهم شود و بر این اساس مقرر شده بود تعدادی از کارگران برای تکمیل سابقه کاری شان برای کار از منطقه رودبار در استان گیلان به معدنی در طبس واقع در استان خراسان جنوبی بروند.
بر اساس گفته های کارگران، شرکت «طرح توسعه و تجهیز معادن طبس» در حالی دیروز قصد داشت نیروی کار و تجهیزات معدن سنگرود را بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای به یکی از معادن تازه تاسیس طبس انتقال دهد که این شرکت حاضر نشده بود هزینه ایاب و ذهاب کارگرانی که قرار است به طور مداوم از معدن سنگرود در غرب کشور به معادن طبس در شرق کشور رفت و آمد کنند را پرداخت کند.
کارگران معترض می گویند مصوبه‌ای که در جلسه روز ۲۶ مهر ماه در محل ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران پیرامون بررسی وضعیت بازنشستگی ۳۲۲ کارگر این معدن تصویب شد، قرار نیست به طور کامل اجرایی شود و رضایت کارگران در مورد برخی موارد اجرا شده ی این مصوبه جلب نشده است

چالش کارگران و تامین اجتماعی
یکی دیگر از دلایل اعتراض کارگران معدن سنگرود، شرایط جدیدی است که تامین اجتماعی در خصوص سوابق بیمه‌ای کارگران مطرح کرده است.
بنا بر گفته کارگران، معدن سنگرود در فاصله سالهای ۸۳ تا ۸۵ به دلایلی موقتا تعطیل شد. اما در آن مقطع زمانی کارفرمای بخش خصوصی که بهره بردار زغال سنگ معدن محسوب می شد حق بیمه کارگران را به طور منظم به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌کرد بطوری که در ان مقطع حدودا دو ساله، تنها سه ماه از حق بیمه کارگران در موعد مقرر پرداخت شده بود.
در آن زمان پس از شکایتی که کارگران در اداره کار مطرح کردند، مابقی ماه‌ها به صورت عادی (بدون درج سوابق سخت و زیان آور) فقط با رد لیست بیمه‌ای (بدون پرداخت مبلغ) پرداخت شد.
موضوع مورد مناقشه تامین اجتماعی و کارگران اکنون این است که به دلیل درج نشدن عنوان شغلی درست و بد حسابی کارفرمای بخش خصوصی، طبق قوانین جدید تامین اجتماعی، شرایط بازنشستگی کارگران معدن سنگرود تحت قانون ویژه بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور به مشکل بر خواهد خورد چرا که در فاصله سال های ۸۳ تا ۸۵، نوزده ماه و ۱۰روز از سوابق بیمه‌ای کارگران معدن مشابه کارگران مشاغل عادی محاسبه شده است. بنابرین پرونده ۸۸ کارگر مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور که هم اکنون به تامین اجتماعی ارسال شده برای انجام تعهد بازنشستگی با مشکل قانونی روبرو شده است.

بیمه بیکاری برقرار نشد
مطابق مصوبه مهرماه، وضعیت کارگرانی که مشمول قانون بیمه بیکاری شده‌اند نیز اکنون مبهم است. پیش از این قرار بود با شرایط ویژه‌ای که هیئت وزیران برای ۱۰۴ کارگر این معدن در نظر گرفته‌ است، آنان بتوانند مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند. اما اکنون با وجود آنکه از ارسال مدارک این کارگران به اداره کار شهرستان رودبار می گذرد، اما هنوز مقرری بیمه بیکاری آنان به مرحله پرداخت نرسیده است.

مهاجرت از غرب به شرق کشور
منابع کارگری ایلنا همچنین درباره شرایط کارگرانی که قرار بود به سایر معادن تحت پوشش شرکت «تهیه و تولید» انتقال داده شوند، گزارش می دهند وضعیت کار این کارگران بصورت ۱۵ روز کار و ۱۵ روز استراحت است. ۳۲ نفر از کارگران تا کنون شرایط این انتقال را پذیرفته اند اما حدود ۱۰۰ نفر دیگر با این استدلال که به دلیل زندگی در منطقه ای کوهستانی در ارتفاعات رودبار ناچارند فصل زمستان در کنار خانواده های شان باشند، این شرایط را نپذیرفته اند و اکنون در بلاتکلیفی به سر می برند.

معدن هنوز زغال دارد
ایلنا پیش از این اعلام کرده بود که کارگران به اصل تصمیم دولت درباره تعطیلی معدن به دلیل اتمام ذخایر ذغال سنگ معترضند و این ادعا را غیر کارشناسی می دانند. به همین دلیل کارگران روز گذشته نمایندگانی که از دو شرکت «تهیه و تولید مواد معدنی» و «طرح توسعه و تجهیز معادن طبس» برای انتقال تجهیزات و نیروی انسانی به معدن سنگرود آمده بودند را با خود به یکی از تونل‌ها (تونل شماره ۹) بردند تا از نزدیک به آن‌ها نشان دهند که این معدن سرشار از رگه‌های زغال سنگ است.

زندگی در منطقه رو به نابودی است
یکی از کارگران امروز (18 دی) در توصیف شرایط زندگی کارگران معترض به ایلنا گفت: شرایط کار و زندگی کارگران این معدن که ۸ ماه حقوق نگرفته‌اند بسیار سخت شده است. آن‌ها دیروز با تحصن در عمق زمین به گونه ای یک اعتراض انتحاری انجام دادند چون احتمال خطر در تونل های زغال سنگ تعطیل شده بسیار بالاست.
او گفت: چرا دولت مردان بدون در نظر گرفتن همه شرایطی که کارگران با آن روبرو هستند مصوباتی را یکسویه به نفع دولت تصویب می‌کنند. چرا شرایط زندگی، درآمد، کار و شرایط خانوادگی کارگران در مصوبات دولت دیده نمی‌شود. ما چگونه می‌توانیم با‌‌ رها کردن خانواده‌هایمان در دل ارتفاعات رودبار برای دریافت حقوق ناچیزی هزاران کیلومتر دور‌تر از خانواده‌هایمان کار کنیم.
او گفت: دیگر خسته شده‌ایم، تعطیلی معدن صدمات جبران ناپذیری را به خانواده‌های مان وارد کرده است. تعطیلی معدن و بی پولی کارگران معدن که عمده ساکنان این منطقه هستند سبب شده بسیاری از کسبه و اصناف، کسب و کار خود را به شهرهای اطراف انتقال دهند. با خالی شدن سکنه روستا‌ها، مدارس هم یک به یک در حال تعطیلی هستند.
این کارگر در پایان گفت: اشتغال مردم در سالهای گذشته از طریق سه واحد صنعتی معدن سنگرود، سیمان لوشان و کارخانه آب معدنی داماش تامین می شد اما حالا با تعطیلی این سه واحد صنعتی، زندگی هم در این منطقه در حال از بین رفتن است.

قیمت سبد هزینه خانوار کارگری در تهران بیش از سه میلیون تومان/ مزد چقدر تعیین شود تا پس‌انداز کنیم؟

یک روز پس از برگذاری دومین جلسه مشورتی شورای عالی کار برای محاسبه دستمزدهای سال جدید و همزمان با انتشار سخنان معاون روابط کار دولت مبنی بر «تعیین مزد کارگران به طوری که قدرت پس‌انداز داشته باشند»، یک فعال حقوق صنفی کارگران در تهران گفت که هزینه زندگی خانواده‌های کارگری در فاصله دو ماه پایانی فصل پاییز حدود ۳۴۰ هزار تومان افزایش یافته است.
«حسین حبیبی» دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: براساس برآوردهای انجام شده در آذرماه سال جاری میانگین هزینه‌های یک خانواده چهار نفر بالغ بر سه میلیون و چهار صد هزار تومان رسیده است.
وی افزود: این درحالی است که برآورد همین هزینه‌ها برمبنای قیمت‌های ماه آبان عددی در حدود سه میلیون و هشتاد هزار تومان را نشان می‌دهد.
به گفته این فعال کارگری؛ خوراک، مسکن، پوشاک، بهداشت و درمان، تحصیل، حمل و نقل و فرهنگ از جمله مولفه‌هایی است که در محاسبه هزینه‌های یک خانوار چهار نفره مورد استفاده قرار گرفته است.
وی گفت: در این سبد هزینه‌های مسکن و خوراک به ترتیب بیش از ۳۲ و ۲۷ درصد هزینه‌های زندگی را به خود اختصاص داده‌اند.
حبیبی در توضیح اقلامی که برای محاسبه هزینه سبد خوراک مصرفی خانواده‌های متوسط مورد استفاده قرارگرفته‌اند، گفت: آخرین برآورد‌ها نشان می‌دهد که در فاصله یک ماهه گذشته میانگین هزینه‌ خوراک یک خانواده چهار نفر از ۷۸۵ هزار تومان به بیش از ۸۷۱ هزار تومان افزایش یافته است.
دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران با بیان اینکه کالاهایی مانند نان و غلات، انواع گوشت، میوه و سبزی و لبنیات اقلام تشکیل دهنده سبد خوارک کارگران هستند، ادامه داد: مقایسه آمارهای دوماه گذشته نشان می‌دهد که مصرف گوشت قرمز تا ۹ درصد کاهش یافته و در مقابل میزان مصرف کالاهایی همچون گوشت ماهی، میوه و سبزی بین ۴۷ تا ۵۴ درصد افزایش یافته است.

--------------------------------

بیش از ۱۰۰ کارگر معدن سنگرود در عمق زمین تحصن کردند

بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران بخش‌های مختلف معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) از صبح امروز دست از کار کشیده و در یکی از تونل‌های این معدن دست به تحصن زده‌اند. کارگران اعتصاب کننده می‌گویند به دلیل عملی نشدن وعده‌های داده شده می‌خواهند خود را در معدن حبس کنند.
به گفتهٔ منابع خبری ایلنا، کارگران بخش های انتظامات و اداری این معدن هم در جمع اعتصاب کنندگان حضور دارند. آنان می‌گویند هر لحظه بر تعداد کارگران متحصن افزوده می‌شود.
یکی از کارگران در حالیکه در حال ورود به تونل بود در ارتباط با دلایل این اعتصاب صنفی به ایلنا گفت: مسولین می‌خواهند هرجور شده این معدن را منحل کنند. علی رغم مصوبه هیئت دولت در خصوص حل مشکل بیمهٔ بیکاری و بازنشستگی کارگران معدن سنگرود، تامین اجتماعی هنوز ساز خود را می‌زند.
به گفتهٔ این کارگر، «مشکلات صنفی این کارگران یکی دوتا نیست.» از ۸ ماه حقوق معوق گرفته تا مشکلات حل نشده در زمینه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور و...
یکی دیگر از کارگران درباره این مشکلات و در ‌‌نهایت اعتصاب صنفی کارگران گفت: دیگر خسته شده‌ایم. نزدیک به ۸ ماه حقوق طلبکاریم، بیشتر کارگران این معدن تا یک دوسال سال آینده بازنشسته می‌شوند و هنوز مشکل بیمه‌ای‌شان حل نشده است.
این کارگر اضافه کرد: تا کی این وضعیت را تحمل کنیم. همهٔ کارگران تصمصم گرفتند امروز با حبس کردن خودشان در تونل به این شرایط سخت خاتمه دهند. مردن بهتر از زندگی است که ما داریم!
کارگران سنگرود چندی پیش در پی مصوبهٔ هیئت دولت مبنی بر حل مشکل بیمهٔ بیکاری با شرایط ویژه‌ای که هیئت وزیران برای این کارگران در نظر گرفته‌ مدارکشان را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار شهرستان رودبار ارسال کردند. این کارگران بعد از پایان دوره مقرری بگیری ایام بیکاری تا پایان سال ۹۴ و ۹۵ بازنشسته می‌شوند. علی رغم این مصوبه به گفتهٔ کارگران اعتصاب کننده هنوز تامین اجتماعی به وظایف خود در این خصوص عمل نکرده است.
یکی از کارگران اعتصاب کننده به ایلنا گفت: سازمان تامین اجتماعی قوانین خودش را یکجانبه و بدون در نظر گرفتن مصوبهٔ هیئت دولت در خصوص سنگرود اجرا می‌کند و همچنان بر مواضع خودش پافشاری می‌کند. در شرایطی که هیئت دولت به ما امتیاز ویژه داده است، تامین اجتماعی به وظایفش عمل نمی‌کند.
به گفتهٔ این کارگر با توجه به قانون جدید مشاغل سخت و زیان آور به دلیل فاصله‌ای که در سالهای گذشته در کار معدن افتاد و کارگران بدون تحت پوشش قرار گرفتن بیمه بیکاری، بیکار شدند، هیچ کارگری نمی‌تواند در سنگرود بازنشسته شود مگر اینکه تامین اجتماعی مصوبهٔ هیئت دولت را اجرا کند.
گفتنی است در ماههای گذشته بسیاری از کارگران این معدن در پی اقداماتی مبنی بر خصوصی سازی شرکت و به گفته ی آنها حرکت مسولین در مسیر انحلال این شرکت معدنی به معادن دیگر منتقل شده اند. [خبرهای تکمیلی متعاقبا ارسال می‌شود]

--------------------------------

۵۰۰ کارگر برق منطقه‌ای با لباس کار مقابل مجلس تجمع کردند

نزدیک به ۵۰۰ کارگر شاغل در شرکت‌های برق منطقه‌ای وزارت نیرو صبح امروز (چهارشنبه ۱۷ دی) مقابل مجلس تجمع کردند.
خبرنگار ایلنا حاضر در این تجمع صنفی گزارش داده است این کارگران که از سراسر کشور و به نمایندگی از حدود ۵ هزار تن از همکاران‌شان به تهران سفر کرده‌اند خواستار استخدام رسمی در شرکت‌های برق منطقه‌ای هستند.
بر اساس این گزارش، کارگران معترض با شرکت‌های برق منطقه‌ای قرارداد کار مستقیم و یکساله منعقد کرده‌اند و در قرارداد کارشان آمده است کارفرما تضمینی مبنی بر استخدام آن‌ها ندارد.
در همین رابطه، یکی از کارگران به ایلنا گفت: شرکت‌های برق منطقه‌ای وزارت نیرو در سال‌های گذشته تعداد زیادی کارگر پیمانی استخدام کردند و در قرارداد کارشان آورده‌اند که آن‌ها را بعد از ۵ سال استخدام می‌کنند. حتی وضع حقوقی کارگران پیمانی از ما بهتر است.
او در ادامه بیان کرد: ما بین کارگران رسمی (استخدام دائم) و کارگران پیمانی (طرف قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری) گیر افتاده‌ایم. نه ما را رسمی کرده‌اند نه وعده رسمی شدن می‌دهند در حالی که بیشتر ما حدود ۷ سال سابقه کار داریم.
گفتنی است کارگران معترض در پست های انتقال برق فشار قوی و زیر نظر شرکت‌های برق منطقه ای وزارت نیرو مشغول به کار هستند.
ایلنا صبح امروز گزارش داده بود که همزمان با تجمع کارگران شرکت‌های برق منطقه‌ای، جمعی از کارگران کارخانه «ایران تایر» نیز به صورت همزمان اما هماهنگ نشده، اعتراض صنفی خود را از جاده مخصوص کرج به بهارستان آوردند تا نمایندگان مجلس را از جزئیات آنچه «قراردادهای کار ناعادلانه» می‌خوانند مطلع کنند. این کارگران همچنین با صدور بیانیه‌ای تلاش اخیر مجلس برای کاهش مواد حمایتی قانون کار تحت لایحه خروج از رکود اقتصادی را محکوم کردند.

--------------------------------

تجمع کارگران «ایران تایر» به قصد امر به معروف و نهی از منکر نمایندگان مجلس

جمعی از کارگران کارخانه «ایران تایر» صبح امروز اعتراض صنفی خود را از جاده مخصوص کرج به بهارستان آوردند تا نمایندگان مجلس را از جزئیات آنچه «قراردادهای کار ناعادلانه» می‌خوانند مطلع کنند. این کارگران همچنین با صدور بیانیه‌ای تلاش اخیر مجلس برای کاهش مواد حمایتی قانون کار تحت لایحه خروج از رکود اقتصادی را محکوم کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگرانی که در تجمع امروز مقابل ساختمان مجلس حضور یافته‌اند پارچه نوشته‌ای دردست دارند که بر آن نوشته شده است «ما کارگران مظلوم و مستضعف برای امر به معروف (اجرای قانون) و نهی از منکر (بی‌عدالتی) آمده‌ایم.»
کارگران ایران‌تایر می‌گویند که چهار نوع قرارداد کار متفاوت در این کارخانه حاکم است و کارگران با وجود انجام کار برابر، بسته به نوع قرارداد کاری‌شان دستمزدهای متفاوتی دریافت می‌کنند.
به گفته کارگران معترض، در کارخانه ایران تایر 720 کارگر تحت قراردادهای کار دائمی، قرارداد موقت مستقیم، پیمانکاری و روزمزد مشغول به کارند. از این میان 250 کارگر با قرارداد دائمی و 150 کارگر با قرارداد موقت مستقیم استخدام شده‌اند و سایرین با قراردادهای موقت پیمانی و روزمردی کار می‌کنند.
کارگرانی که امروز به مقابل مجلس آمده‌اند معتقدند که استخدام کارگر روزمزدی برای کاری که جنبه استمراری دارد و محدود به فصل خاصی نمی‌شود، بی‌عدالتی است چرا که آنان با وجود انجام کاری برابر با سایر کارگران، از حمایت بیمه محروم‌اند و دستمزدی به مراتب کمتر از سایر کارگران دریافت می‌کنند.
کارگران معترض ایران تایر که برای حضور در تجمع امروز صبح مقابل مجلس به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌اند که خط تولید متوقف نشود، در تشریح دیگر مشکل صنفی‌شان به خبرنگار ایلنا گفته‌اند که به شیوه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه معترض‌اند چرا که کارگران با وجود انجام کاری مشابه، در شرایطی برابر و حتی کار با دستگاه‌های یکسان، از پایه شغلی و حقوق نابرابری برخوردارند.
کارگران همچنین از افزایش 1/4 تا 1/3 تولید ایران تایر خبر می‌دهند و می‌گویند با وجود تولید بیشتر، به آنان پاداش متناسب با تولید پرداخت نمی‌شود. استناد کارگران برای طرح این مطالبه صنفی ماده 47 قانون کار است که تصریح دارد: به منظور ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر و کیفیت بهتر و تقلیل ضایعات و افزایش علاقمندی و بالا بردن سطح درآمد کارگران، طرفین قرارداد دریافت و پرداخت پاداش افزایش تولید را مطابق آیین‌نامه ای که به تصویب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین می‌شود منعقد می‌نمایند.
کارگران معترض همچنین می‌گویند که حق تولید و حق مهارت آنان که قاعدتا می‌بایست ابتدای سال جاری 25 درصد افزایش می‌داشت، نه تنها به نسبت پارسال افزایشی نیافته بلکه به دلایلی که برای کارگران مفهوم نیست، پنج درصد کاهش داشته است.

اعتراض به تغییر قانون کار
کارگران ایران تایر که از صبح امروز مقابل ساختمان مجلس تجمع کرده‌اند همچنین به تلاش برخی نمایندگان برای گنجاندن تغییراتی در قانون کار تحت لایحه خروج از رکود اقتصادی اعتراض دارند. کارگران به ایلنا گفته‌اند که در صورت تصویب تغییرات مد نظر مجلس در قانون کار، امنیت شغلی آنان حتی با وجود قراردادهای کوتاه مدت بیش از امروز به خطر خواهد افتاد.
ایلنا در تاریخ پنجم دی‌ماه گزارش داده بود که مجلس برای بررسی لایحه خروج از رکود اقتصادی کمیسیون ویژه‌ای تشکیل داده است و قصد دارد تعدادی از مواد قانون کار را تحت عنوان ماده الحاقی ۱۸ این لایحه تغییر دهد.
این ماده الحاقی در صورت تصویب، بندهایی را به مواد ۷، ۱۰ و ۲۱ قانون کار اضافه می‌کند و همچنین دولت را مکلف می‌کند که ماده ۲۷ قانون کار را تغییر دهد. در صورت تصویب این تغییرات به قدرت کارفرمایان برای اخراج کارگران افروده خواهد شد.

--------------------------------

۹۰۰ کارگر قطار شهری اهواز ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

منابع کارگری ایلنا در پروژه قطار شهری اهواز از تعویق چهار ماه حقوق ۹۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کیسون خبر می‌دهند.
کارگران روز چهارشنبه (17 دی) به ایلنا گزارش دادند که با وجود پیگیری مداوم آنان برای دریافت به موقع دستمزدشان، پیمانکار این پروژه چهار ماه حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کند.
بر اساس این گزارش، کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز که زیر نظر شرکت پیمانکاری کیسون فعالیت دارند هر ماه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند.
یکی از کارگران پروژه قطار شهری اهواز در تشریح جزئیات مطالبات همکارانش توضیح داد: معوقات حقوقی کارگران به ماههای شهریور، مهر، آبان و آذر سال جاری (۹۳) مربوط می‌شود. پیش از این حقوق کارگران ۵ ماه به تعویق افتاده بود که چند روز پیش کارفرما دستمزد مرداد ماه را پرداخت کرد.
او در ادامه گفت: نیروی کار شاغل در پروژه قطار شهری اهواز دارای سوابق کاری ۳ تا ۱۲ساله‌اند که در بخشهای حفاری، تاسیسات، خدمات و حراست پروژه فعال‌اند. علاوه بر این کارگران متخصص، پیمانکار این پروژه تعداد ۳۰ کارگر راننده را با خودروهای شخصی‌شان (اغلب وانت بار‌) به استخدام پروژه در آورده است. مطالبات حقوقی این تعداد راننده ۵ ماه است و مرداد ماه را هم شامل می‌شود.
این منبع خبری دلیل افزایش مشکلات پرداخت حقوق کارگران را سوء مدیریت پیمانکار دانست و در ادامه گفت: شرکت کیسون در اجرای پروژه قطار شهری اهواز حدود ۹۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که وضعیت پیش آمده آنان را نگران تامین معاش و امنیت شغلی خود کرده است.
او با بیان اینکه شرکت قطار شهری اهواز باید تکلیف نهایی معوقات حقوقی کارگران را مشخص کند گفت: شرکت کیسون هر ماه به بهانه نداشتن منابع مالی از پرداخت حقوق کارگران در موعد مقرر طفره می‌رود.
این کارگر در خاتمه اضافه کرد: امیدوارم کارگران با همراهی مسئولان قطار شهری اهواز بتوانند مابقی مطالبات قانونی خود را از پیمانکار دریافت کنند.

--------------------------------

کارگران «سها سرام» ۶ ماه حقوق و بیش از یک سال بیمه طلبکارند

منابع کارگری در یزد از تعویق ۶ماهه در پرداخت حقوق نزدیک به ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه «سها سرام» خبر دادند.
این کارگران روز سه‌شنبه (۱۶ دی) به ایلنا گفته‌اند که پرداخت حق بیمه آنان به سازمان تأمین اجتماعی نیز بیش از یک سال به تعویق افتاده است.
کارگران سها سرام می‌گویند با توجه به ماهیت سخت و زیان‌آور شغل‌شان، تعویق در پرداخت حق بیمه آنان را در هنگام استفاده از مزیت بازنشستگی پیش از موعد دچار مشکل خواهد کرد.
به گفته این کارگران، از ۳ ماه گذشته کارخانه تعطیل شده و از آن زمان به بعد تمام کارگران این شرکت که تعدادشان به ۱۵۰ نفر می‌رسد نتوانسته‌اند حقوق و معوقات خود را دریافت کنند.
این منابع کارگری همچنین از عدم پرداخت عیدی و مزایای پیش‌بینی شده در قانون به کارگران در طول سه سال فعالیت این کارخانه خبر داده‌اند.
کارگران بیکار شده کارخانه سها سرام می‌گویند ۸۵ نفر از کارگران این کارخانه در اداره کار اردکان طرح شکایت کرده‌اند امیدوار به رسیدگی هستند.
منابع خبری ایلنا در خصوص وعده‌های داده شده از سوی مسولان کارخانه پیرامون رسیدگی به وضعیت وصول مطالبات کارگران می‌گویند سهامدار اصلی کارخانه وعده داده است به کار‌ها رسیدگی کند، و امیدواریم این اتفاق بیفتد.
کارگران همچنین از برگزاری تجمعات اعتراضی بیش از ۶۰ نفر از کارگران شرکت سها سرام در مقابل فرمانداری یزد خبر داده و گفته‌اند: کارگران این کارخانه در یک ماههٔ گذشته دو بار در برابر فرمانداری یزد تجمع کرده‌اند تا به مطالباتشان رسیدگی کنند. اما با وجود جلساتی که توسط فرمانداری و با حضور مدیران شرکت انجام شده، هنوز هیچ اقدامی در راستای رسیدگی به وضعیت کارگران صورت نگرفته است.
گفتنی است «سها سرام» تولید کننده کاشی و سرامیک، شرکتی تازه تاسیس است و تحت مالکیت خصوصی اداره می‌شود. منابع کارگری در یزد کمبود نقدینگی و ضعف مدیریتی را دلیل تعطیل شدن این شرکت صنعتی می‌دانند.

--------------------------------

۱۵ کارگر «صنایع کم مصرف ایرانیان» بدون دریافت ۶ ماه حقوق بیکار شدند

در پی اعتراض به تعویق شش ماه حقوق بیش از ۹۰ کارگر کارخانه «صنایع کم مصرف ایرانیان» زیر مجموعه کارخانه کنتور سازی ایران، ۱۵ نفر از کارگران این واحد تولیدی بیکار شدند.
یکی از این کارگران اخراجی که خواست هویت‌اش نزد ایلنا محفوظ بماند، درباره دلایل اعتراض کارگران توضیح داد: کارفرمای کارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان (واقع در استان قزوین) از تیر ماه سال جاری هیچ حقوقی به کارگران پرداخت نکرده است به همین دلیل کارگران این مجموعه در واکنش به بی‌تفاوتی کارفرما در پرداخت مطالباتشان روز پانزدهم آذرماه دست از کار کشیدند. اما کارفرما روز بعد (۱۶ آذر) حکم اخراج ۳۰ نفر از کارگران را به آنان ابلاغ کرد که کارگران در حمایت از همکاران اخراجی‌شان، تجمعی اعتراضی برپا کردند.
این کارگر اخراجی ادامه داد پس از حمایت سایر کارگران با برگزاری تجمع، کارفرما راضی شد به شرط امضای تعهدنامه کارگران اخراجی را به کار بازگرداند اما ما ۱۵ کارگر (۱۱ مرد و 4 زن) راضی به امضای تعهدنامه نشدند و به همین دلیل اخراج شدند.
این کارگران اخراجی کارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان با بیان اینکه تمامی ۱۵ کارگر بیکار شده برای دریافت مطالبات معوقه خود به اداره کار شهرستان البرز قزوین شکایت کرده‌اند، گفت: اداره کار با تعیین دو فرصت ده روزه از کارفرما خواسته است مطالبات ۱۵ کارگر بیکار شده را پرداخت کند و در غیر اینصورت پرونده شکایت کارگران را به مراجع قانونی بالا‌تر ارجاع می‌دهد.
او همچنین گفت: در روزی که کارگران اعتراض کردند نماینده اداره کار شهرستان البرز در جمع معترضین حضور پیدا کرد. وقتی کارگرانی که او را نمی‌شناختند از او درخواست کارت شناسایی برای بیان مشکلات صنفی‌شان کردند، نماینده اداره کار به شدت ناراحت شد و محل اعتراض کارگران را ترک کرد.
او درباره مطالبات معوقه کارگران گفت: از تیر ماه سال جاری هیچ حقوقی به کارگران پرداخت نشده است. مشکلات کارگران هر روز بیشتر می‌شود اما کارفرما با بی‌تفاوتی به این موضوع دائما به کارگران وعده پرداخت مطالبات‌شان را می‌دهد.
این کارگر میانگین مطالبات معوقه هر یک از کارگران را حدود ۵ میلیون تومان ذکر کرد که علاوه بر ۶ ماه حقوق، کارگران ۳۰۰ هزار تومان حق بن به همراه حق سنوات سال ۹۲ را از کارفرما طلب دارند.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مزد کارگران شاغل در این کارخانه بر مبنای رقم حداقل دستمزد محاسبه می‌شود، در ادامه گفت: کارگران این کارخانه هیچ گونه مزایای جانبی همانند اضافه کاری و... برای بالا بردن مبلغ دریافتی خود ندارند.
وی همچنین درباره نوع قرار داد همکارانش گفت: با وجود ماهیت دائمی و مستمر شغل ما در این کارخانه، قرارداد کارگران موقتی است که هر ماه یکبار از سوی کارفرما تمدید می‌شود.
وی در مورد وضعیت فعلی خود و سایر همکارانی که راضی به امضای تعهدنامه نشده‌اند گفت: کارکردن در کارخانه‌ای که کارفرمای آن توجه‌ای به نیروی کار خود ندارد بیهوده است. ما چندین سال از عمرمان را با کار کردن در این کارخانه هدر دادیم. در حال حاضر هم با انجام دادن کارهای ساختمانی معاش خانواده خود را تامین می‌کنیم.

--------------------------------

ساخت غیر اصولی مسجد رضویه ۵ کشته و مجروح بر جا گذاشت

یک کارگر ساختمانی به دلیل ساخت غیر اصولی مسجدی در شهرستان محلات کشته شد.
به گزارش دریافتی ایلنا، صبح دیروز (۱۵ دی) بر اثر فروریختن ساختمان مسجد رضویه در شهرستان محلات، ۴ کارگر مجروح شدند و یک نفر کشته شد.
خبرگزاری موج گزارش داده است که ساخت غیر اصولی این مسجد عامل حادثه بوده است.

--------------------------------

اعتراض رانندگان شرکت واحد در برابر ساختمان شواری شهر و شهرداری

صبح امروز جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران در اعتراض به دریافت نکردن تسهیلاتی که قرار بود در سالهای گذشته بابت خرید مسکن به آنان پرداخت شود در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پیشتر در تاریخ سوم آذرماه سال جاری گروه دیگری از کارگران شرکت واحد با اجتماع در مقابل ساختمان شهرداری خواستار رسیدگی به این مشکل صنفی شده بودند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: در سالهای پایانی دهه ۸۰ با موافقت شهرداری مبلغ ۷۵ میلیارد تومان از محل فروش زمینهای مازاد شرکت واحد برای تهیه مسکن مناسب به کارگران شرکت واحد اختصاص یافت و از ابتدا قرار شد این مبلغ به صورت بلاعوض به کارگران برای تهیه مسکن داده شود.
وی با بیان اینکه در زمان مدیریت پیشین شرکت واحد این مبلغ به دلیل وجود برخی تبعیض‌ها درست در میان کارگران توزیع نشد گفت: نصف بیشتر کارگران نتوانستند از این کمک‌ها استفاده کنند و امروز کارگران نمی‌دانند این مبلغ کجا هزینه شده است.
این کارگر شرکت واحد ادامه داد: افرادی که مبلغ کمک را تحت عنوان تعاونی‌های مسکن شرکت واحد دریافت کردند در تحویل مسکن با تاخیر سه ساله روبرو شدند.
وی افزود: آنزمان مبلغ تعیین شده تنها به گروه محدودی پرداخت شد، افرادی که همراه مدیرعامل وقت از خارج از به شرکت واحد آمده بودند و سابقه کمی داشتند بیشترین استفاده را از این تسهیلات بردند، همچنین آنزمان این کمک به برخی افراد داده شده که از شرکت واحد بازنشسته یا بازخرید شده بودند و دیگر شاغل نبودند.
این کارگر شرکت واحد بابیان اینکه در عمل کارگران اصلی شرکت واحد از دریافت چنین کمکی محروم ماندند، تاکید کرد: اگر در ابتدا مبلغ ۷۵ میلیارد تومان را تقسیم بر تعداد کارگران می‌کردند به همه کارگران ۱۰ تا ۱۲ میلیون کمک هزینه خرید مسکن تعلق می‌گرفت.
وی با اشاره به پروژهای مسکن سپیدار دو و سه که برای کارگران شرکت واحد در نظر گرفته شده است، گفت: در این پروژه تاخیر دو ساله وجود داشته و کارگران بیش از ۷۰درصد از مبلغی را که باید پرداخت می‌کردند هزینه کردند اما پروژه تنها ۴۰ درصد پیشرفت داشته و در حال حاضر نیز کار متوقف شده است.
این کارگر با اشاره به انتخابات تعاونی مسکن کارگران گفت: اعضای هیات مدیره این تعاونی باید توسط کارگران انتخاب شوند اما متاسفانه مدیران شرکت واحد با خودمانی سازی، خود هیات مدیره تعاونی مسکن را به عهده گرفتند.
به گفته منابع ایلنا همزمان با تجمع امروز، «حقانی» از اعضای فراکسیون کارگری شورای شهر تهران در جلسه علنی امروز شورای شهر خواستار آن شد که مسئولان شهرداری و شرکت واحد در رابطه با مشکل پیش آمده پاسخگو باشند.
براساس اطلاعات بدست آمده پس از آنکه در صحن شورای قرار شد تا از مسئولان مربوطه در رابطه با مشکل مسکن کارگران شرکت واحد توضیح خواسته شود؛ کارگرانی که در بیرون ساختمان شورای شهر تجمع کرده‌بودند اجتماع صنفی خود را به مقابل ساختمان شهرداری تهران منتقل کردند.

--------------------------------

مرگ سومین کارگر حادثه انفجار کارخانه فروز گاز ساوه

کارگر مصدوم حادثه انفجار در کارخانه فروز گاز شهر صنعتی کاوه جان سپرد.
خبر کشته شدن تنها مصدوم حادثه انفجار دیروز در کارخانه فروز گاز در حاالی منتشر می‌شود که ایلنا روز گذشته گزارش داده بود که «رضا عسگری» و «شهرام حشمتی» از کارگراناین کارخانه بر اثر انفجار بشکه حاوی استون و سیلندرهای گاز استیلن کشته شده‌اند و «حجت‌الله رحیمی»، دیگر کارگر این کارخانه بر اثر وقوع این انفجار به شدت مجروح شده است.
از ساوه گزارش می‌رسد که «حجت الله رحیمی» روز گذشته در بیمارستان شهید مدرس بر اثر جراحات ناشی از انفجار جان خود را از دست داده است.

--------------------------------

کشته شدن کارگر ساختمانی در مشهد بر اثر ریزش دیوار

یک کارگر ساختمانی در مشهد بر اثر ریزش دیوار در پروژه‌ای ساختمانی کشته شد.
به گزارش ایلنا، طی این حادثه که پیش از ظهر امروز (۱۵ دی) در بلوار ملک آباد مشهد هنگام تخریب دیواره‌های قدیمی یک ساختمان گودبرداری شده اتفاق افتاد، ریزش دیوار سبب مدفون شدن کارگر شد.
سرپرست ایستگاه ۳ سازمان آتش نشانی مشهد درباره این حادثه توضیح داده است که پس از خارج کردن این کارگر از زیر آوار توسط آتشنشانان، عوامل اورژانس حاضر در محل حادثه مرگ این کارگر را تایید کرده‌اند.

--------------------------------

روایتی از مرگ کارگر ایران‌ایر در هنگام کار/ اگر درمانگار وجود داشت شاید رجبی زنده می‌ماند

مرگ یکی از کارکنان شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما) بر اثر حمله قلبی در محل کار، روشن‌گر یکی از مصائب خاموش کارگران در واحدهای تولیدی خدماتی فاقد مراکز بهداشتی و درمانی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ماه گذشته یکی از کارکنان شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما) دچار حمله قلبی شد اما به دلیل غیر فعال بودن درمانگاه مستقر در فرودگاه مهرآباد جان خود را از دست داد.
منابع خبری ایلنا در شرکت هواپیمایی هما می‌گویند در بعد از ظهر روز پنجشنبه ششم آذرماه سال جاری «مجید رجبی» از کارکنان شاغل در قسمت تعمیرات و و نگهداری این شرکت در محل کار خود براثر حمله قلبی جانش را از دست داده است.
به گفته این منابع خبری، حادثه منجر به فوت آقای رجبی در روزهایی اتفاق افتاده است که فعالیت درمانگاه شرکت هما در راستای سیاست‌های صرفه‌جویانه مدیریت این شرکت متوقف شده بود.
براساس این اطلاعات در سال ۹۰ مدیریت وقت هما تصمیم گرفته بود تا در راستای کاهش هزینه‌ها فعالیت شیفت شب درمانگاه شبانه روزی شرکت هما را متوقف کند اما در ادامه اجرای همین سیاست‌ها بار دیگر در تاریخ ۱۱ آبان ماه سال جاری بر اساس تصمیم جدیدی که برای محدود شدن فعالیت‌ درمانگاه هما گرفته شده است این بار فعالیت گردشی درمانگاه در روزهای تعطیلی و آخر هفته متوقف شد و برای روزهای معمولی نیز رویه کار از دو شیفت کاری صبح و عصر به فعالیت ستادی صبح تا عصر تغییر کرد.
منتقدان این اقدام بایادآوری اینکه رویه اخیر فعالیت درمانگاه تا روز ۲۰ آذرماه سال جاری ادامه داشته است، افزودند: بعد از حادثه فوت آقای رجبی مدیریت تصمیم گرفت تا فعالیت درمانگاه را به‌‌ همان وضعیت شبانه روزی که تا قبل از سال ۹۰ اداره می‌شد بازگرداند.
به گفته این کارگران، تصمیم به محدود شدن فعالیت درمانگاه هما در حالی صورت گرفته است که به دلیل تردد شبانه روزی مسافران پروازهای شرکت هواپیمایی هما همواره بخش قابل توجهی از کارکنان این شرکت هواپیمایی در مجموعه فرودگاه مهرآباد تهران مستقرند و بنابراین درمانگاه این شرکت باید برای رسیدگی به حوادث احتمالی بصورت مستمر فعال باشد.
این کارگران در تشریح چگونگی نیمه فعال بودن درمانگاه در بازه زمانی یاد شده افزودند: آقای رجبی دور از چشم دیگران دچار حادثه شد اما وقتی همکارنش برای کمک به وی با درمانگاه تماس گرفتند متوجه شدند که تنها امکانات امدادی موجود یک دستگاه آمبولانس به همراه راننده است و در درمانگاه هیچ نیروی متخصصی برای معاینه و سپس انتقال آقای رجبی به بیمارستان وجود ندارد.
در همین رابطه یکی از اعضای خانواده مرحوم رجبی در گفتگو با ایلنا با تایید این خبر در تشریح این حادثه افزود: مرحوم رجبی به وسیله آمبولانس به بیمارستان آزادی منتقل شد اما آنطور که ما شنیدیم زمانی که همکارانش از وضعیت وی مطلع می‌شوند هیچ امکانات درمانی اولیه‌ای وجود نداشته است، حتی یک پزشک یا فرد مطلع به علوم پزشکی برای معاینه بالینی وی نبود.
این عضو خانواده رجبی با یادآوری اینکه مرحوم رجبی به دلیل شرکت در جنگ تحمیلی از ناحیه ریه دچار آسیب شده بود و در سالهای اخیر عوارض این آسیب جسمانی برای وی مشکلات قلبی ایجاد کرده بود گفت: هرچند بعد از این حادثه مدیریت هما با پرداخت کمک‌های علی الحساب مالی به برگزاری مراسم ترحیم کمک کرده است اما واقعیت این است که اگر در زمان حادثه درمانگاه شرکت هما فعال بود شاید اکنون آقای رجبی در قید حیات بود و می‌توانست تا مهرماه سال جاری از مزایای بازنشستگی خود استفاده کند.

--------------------------------

سه کارگر فروز گاز ساوه بر اثر وقوع انفجار کشته و مجروح شدند

دو کارگر شرکت فروز گاز ساوه صبح امروز (یکشنبه ۱۴ دی) بر اثر وقوع انفجار در این واحد تولیدی کشته شدند. کارگر دیگری نیز بر اثر وقوع این انفجار به شدت مجروح شد.
به گزارش ایلنا، «رضا عسگری» و «شهرام حشمتی» از کارگران کارخانه «فروز گاز» امروز بر اثر انفجار بشکه حاوی استون و سیلندرهای گاز استیلن کشته شدند و «حجت‌الله رحیمی»، دیگر کارگر این کارخانه، بر اثر وقوع این انفجار به شدت مجروح شد.
آقای رحیمی هم‌اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان بسر می‌برد و تا ساعاتی دیگر روانه اتاق عمل خواهد شد.
گزارش‌ها حکایت از این دارند که یکی از این کارگران بلافاصله بعد از وقوع انفجار جان باخته است و دیگری بعد از انتقال به بیمارستان شهید مدرس ساوه فوت کرده است.
مقام‌های دولتی شهرستان ساوه می‌گویند سقف یکی از سالن‌های کارخانه فروز گاز به متراژ ۲۰۰ متر مربع بر اثر وقوع این انفجار از جا کنده شده است.
گفتنی است کارخانه فروز گاز، تولیدکننده گاز استیلن و اکسیژن است.

--------------------------------

اداره کار درخواست بازگشت به کار نماینده اخراجی کارگران چادرملو را ثبت نکرد

نماینده اخراجی کارگران معدن چادرملو از ثبت نشدن شکایت‌اش در اداره کار اردکان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه اخراج من در اداره کار بر اساس شکایت کارفرما انجام گرفته بود، حال که دادگاه من را از اتهاماتی که کارفرما متوجهم کرده بود تبرئه کرده است، اداره کار نیز باید در تصمیمش تجدید نظر کند و درخواست بازگشت به کار من را مورد رسیدگی قرار دهد.
بهرام حسنی نژاد، دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو که اخراج او در سال گذشته باعث اعتصاب یک ماهه کارگران در این واحد معدنی شده بود، رو یکشنبه (14 دی) درباره ممانعت اداره کار از ثبت درخواست بازگشت به کارش به ایلنا گفت: متاسفانه مراجعه من به اداره کار اردکان جهت اخذ حکم بازگشت به کار تاکنون بی‌نتیجه بوده است. وقتی به اداره کار اردکان مراجعه کردم، رییس این اداره به من گفت که حکم اصلی در خصوص اتمام قراردادم توسط هیئت حل اختلاف صادر شده و ما مطابق آن حکم عمل می‌کنیم.
وی گفت: اداره کار اردکان دادخواست مرا در خصوص بازگشت به کار بی‌معنی دانسته و گفته بر اساس رای هیئت حل اختلاف حکم اتمام قرارداد صادر شده و دادخواست شما بی‌مورد است.
وی گفت: در پی این اقدام رییس اداره کار اردکان نامه‌ای به این اداره نوشتم و عنوان کردم که چون این اداره در راه گرفتن حکم بازگشت به کارم سنگ اندازی می‌کند من این قضیه را از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری می‌کنم.
وی اضافه کرد: در واقع اداره کار اردکان، درخواست بازگشت به کار مرا با توجه به رای هیئت حل اختلاف در خصوص اخراج و اتمام قراردادم بی‌مورد می‌داند، در حالیکه اساسا رای اتمام قرارداد من در شرایطی صادر شد که من از کار اخراج شده بودم و تاخیر هیئت حل اختلاف در برگزاری جلسهٔ رسیدگی به پرونده من باعث شد تا کار به موعد اتمام قرارداد برسد و اخراجم تسهیل شود.
وی تاکید کرد: این مشکل هیئت حل اختلاف است که چند ماه پس از اخراج من از معدن چادرملو، جلسه رسیدگی به پرونده را برگزار کرد در حالیکه من در آن زمان از کار اخراج شده بودم.
وی گفت: با شکایت سال گذشته کارفرما که منجر به بازداشت جمعی از کارگران هم شد، در واقع ما توقیف شده بودیم و در شرایط تعلیق کار قرارداشتیم. براساس مادهٔ ۱۷ و ۱۸ قانون کار «در صورتیکه توقیف کارگر در مراجع حل اختلاف منتهی به صدور حکم محکومیت نشود مدت توقیف، جزء سابقهٔ خدمت کارگر محسوب می‌شود و کارفرما مکلف است ضمن صدور مجوز بازگشت به کار، ضرر و زیان وارده را جبران و مزد و مزایای کارگر را نیز پرداخت کند.»
به گفتهٔ حسنی‌نژاد رای هیئت حل اختلاف مبنی بر اتمام قرارداد او در شرایطی صادر شده که چند ماهی از مدت تعلیق او از کار گذشته بود و چون این رای از نظر وی در شرایط متناسب با شرایط کار او صادر نشده بود با شکایت او به دیوان عدالت اداری رفت تا در خصوص رای نهایی تصمیم گیری شود. این شکایت هم اکنون در دیوان عدالت در حال پیگیری است.
وی همچنین دربارهٔ حواشی حکم صادر شده مبنی بر اخراجش در پی شکایت کارفرما گفت: حکم اخراج من در واقع بی‌اساس بود. نه احکام دیوان عدالت و نه مواد قانون کار هیچکدام نمی‌تواند دلیل اخراج مرا توجیه کنند. حکم اخراج من تنها در پی شکایت کارفرما صادر شد و در تمام احکامی هم که توسط هیئت حل اختلاف صادر شد اصلا به مسئلهٔ اخراج رسیدگی نشده است.
حسنی‌نژاد ادامه داد: هیئت تشخیص حکم اخراج مرا درست در زمانی که هنوز قراردادم تمام نشده بود صادر کرد و آن هم بر اساس ماده غیرمرتبط ۱۵۸ بوده است که مربوط به رای هیئت تشخیص است. هیئت حل اختلاف در اردیبهشت ۹۳ چند ماه بعد به این مسئله رسیدگی کرد و گفت که قرارداد شما تمام شده است در حالیکه حکم صادره برای من اخراج بود و جلسهٔ حل اختلاف با تاخیر برگزار شد.
این فعال صنفی تصریح کرد: طبق دستور العمل وزارت کار هیئت‌های حل اختلاف موظفند ۱۷روز بعد از موضوع اخراج به آن رسیدگی کنند اما هیت حل اختلاف بعد از گذشت چهارماه از صدور حکم به آن رسیدگی کرد، در شرایطی که از نظر کاری طبق ماده ۱۷ قانون کار با شکایت کارفرما ما در حالت تعلیق قرار داشتیم. از طرفی هیئت‌های تشخیص موظفند که به شکایت کارگر رسیدگی کنند در حالیکه در آن دوره و در جریان صدور حکم اخراج هیئت تشخیص اداره کاه هیچ توجهی به شکایت ما نداشت.
دبیر انجمن صنفی چادرملو درباره پیگیری پرونده خود گفت: در پی مشکلی که در اداره کار اردکان به وجود آمد، امروز یکشنبه (14 دی) به بخش جبران خدمت وزارت کار در تهران مراجعه کردم تا هم خواستار رسیدگی به برخورد اداره کار اردکان و جوابی که به من داده شده باشم و هم مشکل بازگشت به کار خودم در پی رای صادره را از طریق این اداره پیگیری کنم. وی تصریح کردادراه کار اردکان حتی از ارائهٔ برگه دادخواست به من خودداری کرد به همین دلیل به تهران آمدم تا بتوانم شکایتم را مطرح کنم وقطعا پیگیر ثبت شکایتم در وزارت کار هستمٰ.
وی همچنین از پیگیری شکایتش در خصوص بازگشت به کار در دیوان عدالت اداری خبر داد گفت: با صدور حکم تبرئه من از اتهامات وارد شده از سوی کارفرما، پیگیر شکایتم نسبت به رای صادره از سوی هیئت حل اختلاف اردکان هستم اما متاسفانه علیرغم گذشت چند ماه از طرح شکایت در دیوان عدالت هنوز پاسخی در این زمینه دریافت نکرده‌ام.
لازم به یادآوری است، به تازگی بیش از ۶۵۰ نفر از کارگران شرکت معدنی چادرملو با امضای طوماری حمایت خود را از دبیر انجمن صنفی کارگری این معدن که متعاقب اعتصاب یک ماهه کارگران در سال گذشته اخراج شده بود، اعلام کرده و خواستار بازگشت به کار او شدند.

--------------------------------

کارگر شهرداری قم در هنگام کار کشته شد

شب گذشته بر اثر وقوع تصادف خودرو یک کارگر شهرداری در قم کشته شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه حوالی ساعت ۲۱ شب گذشته در حالی رخ داد که یک خودرو سواری پژو در حین عبور از خیابان بهشت در شهر قم با یک کارگر شهرداری بنام «عباس ربیع الاولی» بشدت برخورد کرد.
گفته می‌شود راننده پژو پس از وقوع این حادثه از صحنه تصادف متواری شده است و هم اکنون مراجع قانونی در حال پیگیری این موضوع هستند.

--------------------------------

کارگران واگن پارس در خیابان مجاور کارخانه تجمع کردند

منابع کارگری گزارش داده‌اند نزدیک به ۱۵۰ کارگر واگن پارس اراک صبح امروز (یکشنبه ۱۴ دی) در خیابان مجاور کارخانه، منتهی به بلوار آیت‌الله اراکی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران واگن پارس به خودداری کارفرما از اجرای مصوبه شورای تامین مبنی بر بازگشت به کار آقای درخشنده ‌بخت، رئیس اخراجی نهاد کارگری این واحد تولیدی معترض‌اند.
منابع ایلنا ساعاتی پیش گزارش داده‌ بودند ماموران حراست امروز از ورود ۵ نفر از کارگران به کارخانه جلوگیری کرده‌اند.
این دومین تجمع اعتراضی کارگران واگن پارس در خیابان مجاور کارخانه است. کارگران پیش‌تر در سومین روز اعتراض صنفی در این خیابان تجمع کرده بودند.
گفتنی است کارگران واگن پارس از روز ۳ دی در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
کارگران معترض می‌گویند نماینده اخراجی‌شان تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.

--------------------------------

اعتراض کارگران چادرملو نسبت به کاهش ۲۰ درصدی پاداش تولید

کارگران سایت صنعتی معدن چادرملو از ابتدای امسال با کاهش ۲۰ درصدی کارانه یا پاداش تولید مواجه شده‌اند.
کارگران معدن چادرملو به ایلنا گفته‌اند در دو ماه اخیر به دلیل کاهش میزان تولید به شدت از میزان کارانه‌ها کاسته شده که این مسئله منجر به اعتراض کارگران سایت صنعتی و «خط کوه» شده است.
بر اساس این گزارش، کاهش ۲۰ درصدی پاداش تولید از فرودین ماه امسال اتفاق افتاده و کم کم این کاهش ۲۰ درصدی برای سایر بخش‌های معدن مانند خط کوه نیز اجرا شده است.
یک منبع آگاه خبری در این کارخانه از اعتراض صنفی کارگران سایت صنعتی چادرملو در خبر داد و گفت: روز سه شنبه ۹ دی ماه نزدیک به ۲۵۰ نفر از کارگران سایت صنعتی معدن چادرملو در اعتراض به کاهش شدید کارانه‌ها در محل کارخانه تحصن کردند.
این منبع کارگری اضافه کرد: این اعتراض صنفی به صورت همزمان توسط کارگران خط کوه نیز انجام شد که طی آن کارگران این بخش نیز برای چند ساعتی دست از کار کشیدند. به گفتهٔ وی کارگران سایر بخش های معدن نیز دارای مشکلات صنفی مشابهی هستند.
این منبع آگاه افزود: با وعده‌های داده شده قرار شد جلساتی در تهران برگزار شود تا نسبت به رفع این مشکل اقدامات لازم به عمل آید. به گفتهٔ وی کارفرمای معدن چادرملو به کارگران اعلام کرده است طبق دستور وزارت کار اقدام به کم کردن کارانه‌ها کرده است. اقدامی که قرار است از سوی نمایندگان کارگری معدن چادرملو با استعلام از سوی وزارتخانه در خصوص کاهش کارانه‌ها پیگیری شود.
گفتنی است معدن چادرملو دارای بیش از ۲۱۷۰ کارگر است که در بخش‌های سایت صنعتی، سنگ شکن، خط کوه، بخش‌های آزمایشگاهی و کارگاهی و... که تحت نظر شرکت پیمانکاری آسفالت طوس فعالیت می‌کند مشغول به کارند. عمده‌ترین مشکلات کارگران معدن چادرملو در دو سالهٔ اخیر، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش کارانه‌ها و درخواست بازگشت دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران چادرملو بوده است. کارگران معدن جادرملو سال گذشته نیز در واکنش به اخراج «بهرام حسنی‌نژاد» نماینده صنفی‌شان دست از کار کشیده بودند.

--------------------------------

جلوگیری از ورود ۵ کارگر «واگن پارس» به کارخانه/ اعتصاب به دهمین روز رسید

صبح امروز (یکشنبه ۱۴ دی) در دهمین روز متوالی از اعتراض صنفی کارگران واگن پارس اراک، ماموران حراست از ورود ۵ نفر از کارگران به کارخانه جلوگیری کردند.
کارگران به ایلنا گزارش داده‌اند امروز قصد داشتند برای نشان دادن حسن نیت خود و دعوت کارفرما به اجرای مصوبه شورای تامین شهرستان اراک مبنی بر بازگشت به کار رئیس نهاد کارگری واگن پارس، تولید را از سر بگیرند اما ممانعت حراست از ورود همکاران‌شان به کارخانه، آنها را از تصمیم‌شان منصرف کرده است.
بر اساس گزارش کارگران، کارفرما این ۵ کارگر را به آزمایشگاهی در شهر اراک منتقل کرده است تا از آن‌ها، آزمایش اعتیاد بگیرد.
در همین رابطه، یکی از کارگران به ایلنا گفت: در حالی که هر ۹۰۰ کارگر اعتصابی در برابر زیاده خواهی کارفرما تصمیم به توقف تولید گرفته‌اند، ماموران حراست با این استدلال که این ۵ کارگر اعتراضات را هدایت می‌کنند از ورودشان به کارخانه ممانعت کرده‌اند.
گفتنی است کارگران واگن پارس از روز ۳ دی در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
کارگران معترض می‌گویند آقای درخشنده‌بخت، نماینده اخراجی‌شان، تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.

--------------------------------

پایان بی نتیجه مذاکرات در نهمین روز اعتصاب/ احتمال بازدید فرمانده خاتم الاوصیا از «واگن پارس»

مذاکرات امروز (شنبه ۱۳ دی) اعضای شورای اسلامی کار واگن پارس اراک با کارفرما برای بازگشت به کار آقای درخشنده‌بخت، رئیس اخراجی نهاد کارگری این واحد تولیدی نتیجه‌ای در برنداشت.
منابع کارگری ایلنا میگویند اگرچه کارفرما دراین جلسه به دریافت نامه شورای تامین شهرستان اراک مبنی بربازگشت به کارآقای درخشنده‌بخت اعتراف کرد اما درعین حال گفت که قرارگاه خاتم الاوصیاء اجازه بازگشت به کار این کارگر را نمیدهد. این در حالی است که ایلنا در روزهای گذشته به نقل از کارگران گزارش داده بود نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء، سهامدار اصلی کارخانه، به کارگران معترض واگن پارس گفته است اخراج رئیس شورای اسلامی کار با نظر سهامدار اصلی صورت گرفته است. کارگران همچنین می‌گویند در پایان ساعت کاری، رفت و آمد ماموران لباس شخصی وابسته به یک نهاد نظامی را در کارخانه مشاهده کرده اند. کارگران می گویند احتمال میرود فرمانده قرارگاه خاتم الاوصیاء فردا به کارخانه بیاید واین موضوع به نگرانی‌هایی دامن زده است. پیش از این، نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء در کارخانه حاضر شده بود و به گفته کارگران با لحن تندی با آنان صحبت کرده بود.
گفتنی است کارگران واگن پارس از روز ۳ دی در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند. کارگران معترض می‌گویند نماینده اخراجیشان تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
ایلنا در نهمین روز اعتصاب کارگران واگن پارس از توزیع شبنامه علیه کارگران معترض خبر داده بود.

--------------------------------

سه ماه تأخیر در پرداخت حقوق کارگران معدن نگین طبس

منابع کارگری در طبس از تعویق ۳ ماهه در پرداخت حقوق و مزایای بیش از ۳۰۰ نفر از کارگران شرکت معدنی نگین خبر می‌دهند.
یک فعال کارگری در این باره به ایلنا گفت: حقوق ماه‌های آبان و آذر هنوز پرداخت نشده و تنها بعد از پیگیری‌های فراوان نیمی از حقوق مهرماه طی ده روز گذشته وصول شده است.
وی ضمن بیان این مطلب که علاوه بر مشکل تعویق در پرداخت حقوق و مزایا، کارگران معدن نگین با مشکلاتی چون کم بودن میزان حقوق نیز مواجه‌اند گفت: علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق از سوی شرکت معدنی نگین، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران این است که علی رغم کار طاقت فرسایی که انجام می‌دهند اصلا استراحتی ندارند و حقوق بسیار پایینی دریافت می‌کنند.
این منبع خبری افزود: برای کارگری با ۲۱ ساعت کار روزانه و ۲۰ روز کار در ماه نهایتا ۱میلیون ۵۰۰ هزار تومان حقوق در نظر می‌گیرند که با توجه به شرایط سخت کار و مدت زمان بالای آن غیر منصفانه است.
وی همچنین به مشکلات بیمه‌ای کارگران این شرکت معدنی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بیمهٔ مسولیت این شرکت به درستی به وظایف بیمه‌ای خود عمل نمی‌کند و کارگران با کمترین حمایت بیمه‌ای در این شرکت کار می‌کنند.
این منبع آگاه در ادامه از وجود نهاد کارگری ضعیف در این شرکت خبر داد و گفت: بیش از ۳۶۰ کارگری که در این شرکت فعال هستند تنها دو نماینده کارگری و یک نفر ناظر از طرف خود شرکت دارند در حالیکه از نظر قانون کار، شرکتی با چنین وسعتی باید ۵ نفر نماینده کارگری داشته باشد نه سه نفر! که از آن سه نفر هم یک نفر به عنوان ناظر از سوی کارفرما تعیین شده است.
وی همچنین از تخصیص ۴۰ درصدی حقوق، در روزهای تعطیل خبرداد و گفت: قبلا به ازای کار در روزهای تعطیل ۳برابر حقوق به کارگران پرداخت می‌شد اما در حال حاضر به ازای کار در روز تعطیل ۴۰ درصد حقوق را محاسبه می‌کنند و دیگر سه برابر حقوق پرداخت نمی‌شود.
این منبع کارگری همچنین تصریح کرد: همه می‌دانند که شرایط کار در معادن چقدر سخت است. بسیاری از کارگران در مجموع ۹ ماه کار می‌کنند و تنها ۳ماه در کنار خانواده‌هایشان هستند. بسیاری از کارگران چون اصلا در خانه حضور ندارند، نمی‌توانند بزرگ شدن فرزندانشان را ببینند. اگر به همه این سختی‌ها عدم دریافت حقوق و مطالبات کارگران را اضافه کنید آنوقت متوجه می‌شوید که کارگران معدن چه شرایط سختی را تحمل می‌کنند. وی اضافه کرد: متاسفانه هیچکس جوابگوی این مشکلات نیست و روز به روز هم بر این مشکلات اضافه می‌شود.
این کارگر در انتها ضمن تاکید بر وضعیت بد اقتصادی کارگران معدن نگین گفت: شهر ما کوچک است، کارگران به سختی تامین معاش می‌کنند. بالا رفتن خرید‌های قسطی برای مخارج روزمره خانواده‌ها فشار سنگینی بر کارگران وارد می‌کند. وقتی این قسط‌های دیر به دیر پرداخت شود آبروی کارگر در خطر می‌افتد. در نظر بگیرید، اگر همین حقوق نصفه و نیمه هم به موقع پرداخت نشود از پس مخارج روزمره زندگیشان به هیچ وجه بر نمی‌آیند.
برخی از منابع کارگری در طبس عدم پرداخت مطالبات کارگران معدن نگین را بدهی شرکت‌های دیگر به این شرکت معدنی و همچنین وجود دلال‌های زغال سنگ که مواد معدنی را با سود بیشتر از خارج از کشور وارد می‌کنند، عنوان کرده‌اند.

--------------------------------

توزیع شب نامه علیه کارگران در نهمین روز از اعتصاب «واگن پارس»

اعتراض صنفی ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در واکنش به خودداری کارفرما از اجرای مصوبه شورای تامین این شهرستان مبنی بر بازگشت به کار رئیس نهاد کارگری کارخانه، صبح امروز (شنبه ۱۳ دی) به نهمین روز متوالی وارد شد.
منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند در نهمین روز اعتراض صنفی در کارخانه واگن پارس، شب نامه‌ای علیه کارگران اعتصابی در کارخانه توزیع شده است.
بر اساس گزارش کارگران، در این شب نامه گفته شده است کارگران واگن پارس خواستار پایان اعتصاب و بازگشت به کار هستند.
کارگران در حالی این شب نامه‌ را شنبه در کمدهایشان یافته‌اند که کارخانه در روزهای پنج شنبه و جمعه تعطیل بوده است.
کارگران در عین حال می‌گویند از صبح امروز در کارخانه شایعه شده است که آقای درخشنده‌بخت، رئیس نهاد کارگری واگن پارس، اخراج نشده بلکه استعفاء داده است.
بر اساس گزارش دیگری از کارگران، کارکنان ساختمان اداری به دستور کارفرما و مدیر داخلی کارخانه صبح امروز به کارگاه آمده بودند تا تولید را راه بیاندازند.
یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود در این رابطه به ایلنا گفت: کارفرما بر خلاف دستوری که صادر کرده بود خود در کارگاه حاضر نشد اما مدیر داخلی به کارگاه آمد که کارگران به او اجازه صحبت کردن ندادند.
او افزود: البته شماری از مدیران میانی برای کارگران صحبت کردند که این صحبت‌ها به درگیری لفظی میان تعدادی از کارگران موافق و مخالف راه اندازی خط تولید منجر شد‌ اما در ‌‌‌نهایت کارکنان ساختمان اداری به کار خود بازگشتند و تولید همچنان متوقف ماند.
گفتنی است کارگران واگن پارس از روز ۳ دی در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
کارگران می‌گویند نماینده اخراجی‌شان تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
ایلنا در هفته‌های گذشته به نقل از کارگران گزارش داده بود که نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء، سهامدار اصلی کارخانه، به کارگران معترض واگن پارس گفته است اخراج رئیس شورای اسلامی کار با نظر سهامدار اصلی صورت گرفته است.

--------------------------------

تعویق ۶ ماه حقوق و بیمه ۱۲۰ کارگر صنایع P.V.C سمنان

منابع خبری ایلنا در کارخانه صنایع P.V.C سمنان از تعویق ۶ ماهه حقوق و بیمه ۱۲۰ کارگر این کارخانه خبر می دهند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند با وجود آنکه چند ماهی است به صورت مرتب حقوق دریافت می‌کنند ولی دریافتی‌های آنان مربوط به معوقات حقوقی شش ماه گذشته‌شان است.
به گفته کارگران، در حال حاضر مشکل اصلی آنان پرداخت نشدن حق بیمه‌شان به تامین اجتماعی (شعبه مهدیشهر سمنان) است بطوری که خانواده‌های اکثر کارگران در طول دو ماه گذشته بیمه نداشته‌اند.
بنا بر این گزارش، از فروردین ماه سال جاری کارفرما تنها سه ماه از حق بیمه کارگران را - به صورت نامنظم - به تامین اجتماعی پرداخت کرده است.
یکی از کارگران که نخواست نامش منتشر شود با بیان اینکه دفترچه تامین اجتماعی ۹۰ درصد از کارگران فاقد اعتبار است، در ادامه مهم‌ترین خواسته کارگران این کارخانه را تمدید دفترچه‌های فاقد اعتبار از سوی تامین اجتماعی ذکر کرد و گفت: با وجود اقساطی شدن مطالبات بیمه‌ای این کارخانه، متاسفانه کارفرما به موقع اقساط بیمه‌ای کارگران را به تامین اجتماعی مهدیشهر پرداخت نمی‌کند.
این کارگر همچنین افزود: با افزایش مشکلات کارگران کارخانه پی وی سی سمنان، در سال جاری شخص استاندار بازدیدی از کارخانه انجام داد. در این بازدید استاندار ضمن برسی وضعیت کارخانه و کارگرانش نامه‌ای را به اداره کار وتامین اجتماعی نوشت تا به نوعی به مشکلات بیمه‌ای و حقوقی کارگران رسیدگی شود.
او گفت: در پی نامه استاندار، یکی از بازرسان اداره کار برای پی گیری موضوع حقوق معوقه و بیمه کارگران به کارخانه پی وی سی آمد. او بجای رسیدگی به مشکلات کارگران با دفاع از کارفرما سعی می‌کرد به نوعی کارگران را متقاعد کند که از حقوق صنفی‌شان چشم‌پوشی کنند.
این کارگر کارخانه پی وی سی سمنان در بخش دیگری از سخنانش درباره دلایل به تعویق افتادن حقوق و بیمه کارگران این کارخانه گفت: کارفرمای کارخانه پی وی سی دلیل مشکلات مالی کارخانه را به تبع کاهش فروش عنوان می‌کند در حالی که که وضعیت فروش این کارخانه به نسبت سالهای گذشته بهتر است.
او در اثبات صحت ادعای خود تصریح کرد: کارفرما در ماهای اخیر برای به موقع تحویل دادن محصولاتی که سفارش گرفته است ناچار شد ۴۰ نفر نیروی کار جدید استخدام کند.

--------------------------------

کارگر فاز ۲۱ عسلویه در هنگام کار جان باخت

یکی از کارگران شاغل در فاز ۲۱ منطقه عسلویه عصر روز چهارشنبه هفته گذشته در هنگام انجام کار جان خود را از دست داد.
منابع خبری ایلنا در عسلویه درباره این حادثه گزارش دادند «سجاد انصاری» کارگری که یک ماه از زمان استخدامش در شرکت پیمانکاری I. G. C می‌گذشت عصر روز چهارشنبه (۱۰ دی‌ماه) در محل کار خود هنگام کار جان باخته است.
به گفته فعالان کارگری در عسلویه هنوز علت مرگ این کارگر که در حدود ۲۲ سال سن داشت اعلام نشده است.
این منابع خبری در عین حال یادآور شده‌اند به غیر از حادثه هفته گذشته که هنوز علت دقیق آن مشخص نشده است، از حدود یک سال گذشته تا کنون حدود هشت نفر از کارگران شاغل در فازهای ۲۰ و۲۱ منطقه ویژه عسلویه براثر تنفس گاز سمی H۲S کشته شده‌اند.

--------------------------------

کاهش امنیت شغلی ۳۴۷ کارگر آ.ب.ث/ اخراج ۱۸۰ نفر ظرف سه سال

منابع کارگری ایلنا در شرکت تولیدی «کندر» (آ. ب. ث) از کاهش امنیت شغلی‌ ۳۴۷ کارگر قرار موقت این واحد تولید کننده انواع محصولات شوینده در سمنان خبر می‌دهند.
کارگران این کارخانه به ایلنا گزارش داده‌اند که این واحد تولیدی پیش از سال ۹۰ حدود ۵۲۷ کارگر داشت که این تعداد به تدریج تا به امروز به ۳۴۷ نفر تقلیل یافته است.
بنا بر این گزارش، مدیران کارخانه کندر در سال ۹۰ حدود ۱۵۰ کارگر قرارداد موقت این واحد تولیدی را یکجا تعدیل کردند. همچنین ۳۰ نفر از کارگران قرار دادی نیز در شهریور ماه سال جاری با اتمام قرار داد کارشان تعدیل شدند.
کارگران شرکت تولیدی کندر می‌گویند با وجود آنکه کارفرمای این کارخانه دستمزد کارگران را به موقع پرداخت می‌کند اما کارگران با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار می‌کنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغل‌شان هستند.
به گفته کارگران آ.ب.ث این کارخانه در سال جاری به دلایلی همچون مشکلات قیمت گذاری محصولات و ورود رقبای جدید دچار کاهش تولید و سفارش شده است. بطوری که اگرچه تعدیل نیروهای قرار دادی این کارخانه در سال ۹۰ به دلیل بحران اقتصادی ناشی از تحریم‌ها اتفاق افتاد اما تعدیل کارگران در شهریور ماه امسال به سبب پائین بودن حجم سفارشات محصولات تولیدی انجام شده است.
بر اساس این گزارش، کاهش تولید تاثیر مستقیم بر کاهش نیرو دارد چرا که وقتی تولید کم شود کارفرما ناچار است نیروهای کار را به اندازه کاهش تولید‌ات کارخانه کم کند.

--------------------------------

هدفمندی یارانه‌ها ماهانه ۱۵۰ هزار تومان از مزد کارگران کاست

یک کار‌شناس مسائل کارگری گفت: برای ترمیم قدرت خرید از دست رفته کارگران باید قبل از هرچیز دستمزد کارگران به اندازه قدرت خرید قبل از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها ترمیم شود.
«علیرضا حیدری» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: دست‌کم از ابتدای دهه ۹۰ تا کنون شکاف میان دستمزد و هزینه‌های زندگی به بیشترین میزان خود رسیده است.
این فعال کارگری با استناد به سبدی که در سال ۸۵ توسط وزارت کار و امور اجتماعی وقت برای براورد هزینه‌های زندگی کارگران تعیین شده بود گفت: بر مبنای این معیار دولتی، امروز یک خانواده کارگری ماهانه از یک میلیون و ششصد هزار تومان تا دو میلیون پانصد هراز تومان هزینه دارد.
حیدری یادآور شد: این افزایش هزینه در نتیجه اعمال سیاست‌های اقتصادی بوده‌است که از یکسو با افزایش بهای قیمت تمام شده مواد اولیه و هزینه‌های گمرکی، مالیاتی و بانکی قمیت کالاهای اساسی را تاچند برابر افزایش داده و از سوی دیگر به نام حمایت از تولید مانع از افزایش واقعی دستمزد کارگران شده است بطوری که امروز قدرت خرید کارگران از حدود ۴۵ هزینه‌های زندگی به حدود ۳۵ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: براساس اجرای این سیاست‌ها امروز با تعریف سرانه درآمد ۲ دلار در روز به عنوان خط فقر جهانی هر نفر، هزینه خوراک حداقلی یک خانواده چهار نفر برمبنای دلار مبادلاتی دست کم ۶۴۸ هزار تومان برآورد می‌شود.
دبیر پیشین کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار کشور یاد آور شد: این درحالی است شورای عالی کار برای مجموع هزینه‌های خوراک، پوشاک، بهداشت، مسکن و آموزش سال ۹۳ کارگران مبلغی در حدود ۷۰۰ هزار تومان را به عنوان مزد پایه تعریف کرده است.
وی با یادآوری اینکه «منظور از حداقل مزد، درآمدی است که به وسلیه آن یک کارگر ساده و بدون مهارت بتواند از طریق آن هزینه‌های ماهیانه یک خانواده ۳ تا ۴ نفری را تامین کند»، گفت: سالهاست که حداقل مزد‌های تعیین شده در شورای عالی کار این قابلیت را از دست داده‌اند.
حیدری افزود: اینکه شکاف مزدی امروز کارگران با هزینه‌های زندگی به کمک مزایای اضافی دیگری همچون ضرایب ریالی و پایه سنواتی طرح طبقه بندی مشاغل جبران می‌شود قلب واقعیت است و تعریف واقعی مزد در تعارض است.
دبیر پیشین کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور افزود: این مزایای جانبی در اصل وجه تمایز کارگران ماهر از کارگران غیر ماهر است و در شرایطی که بیشتر کارگران باسابقه به دلیل استخدام‌های موقت از دریافت چنین مزایایی محروم هستند نباید پرداخت آنرا مکمل هزینه‌های زندگی عنوان کرد.
وی ادامه داد: مقایسه آمار‌ها نشان می‌دهد که کارگران امروز باید دست کم ۱۵۰ هزار تومان دیگر دریافت کنند تا قدرت خرید آن‌ها به اندازه قدرت خریدی که پیش از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها داشتند ترمیم شود.
این کار‌شناس کارگری در عین حال با یادآوری شکافی که از سال ۵۷ تاکنون میان درآمد و هزینه‌های کارگران ایجاد شده است گفت: بازخواهی این طلب مسئله‌ای است که باید پس از محاسبه دقیق و بصورت تدریجی جبران شود.

--------------------------------

مسمومیت ۱۵ کارگر داروساز با گاز کلر

عصر روز گذشته براثر تنفس گاز کلر ۱۵ کارگر یک شرکت دارویی در تهران دچار مسمومیت شدند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «حسن عباسی»، مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس تهران گفت: حوالی ساعت ۱۵ روز گذشته این حادثه به اورژانس تهران اعلام و نیروهای این مجموعه به محل حادثه واقع در جاده مخصوص کرج اعزام شدند.
وی اظهار کرد: نیروهای اورژانس پس از ارایه خدمات درمانی اولیه مسموم شدگان را برای مداوا به بیمارستان فیاض بخش تهران منتقل کردند.
عباسی مشکل این افراد را تنفسی اعلام کرد و گفت: تمامی مصدومان این حادثه مرد هستند که وضعیت جسمی سه نفر آن بدحال گزارش شده است.

--------------------------------

سقوط از ارتفاع جان کارگری در صومعه‌سرا گرفت

در شهرستان صومعه سرا واقع در در غرب استان گیلان، یک کارگر ساختمانی در این براثر سقوط از ارتفاع، جانش را از دست داد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، فرمانده نیروی انتظامی روز گذشته گفت: یک کارگر ساختمانی ۳۲ ساله در خیابان سردارجنگل بلوار شهید سرشاد صومعه سرا، براثر سقوط از ارتفاع جانش را از دست داد.
«سرهنگ اردشیر آقاجانی» افزود: این کارگر در بام ساختمان مسکونی سه طبقه مشغول فعالیت نجاری بود که بر اثر سهل انگاری و نداشتن وسایل ایمنی، سقوط کرد و در دم جان باخت.
وی با اشاره به اینکه ماموران پس از اطلاع از موضوع به محل حادثه اعزام شدند، اظهار کرد: ماموران با جسد غرق به خون این کارگر جوان روبرو شدند و پرونده کارگر فوت شده را برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی ارجاع دادند.

--------------------------------

انتظار ۶۰ کارگر «پارسیلون» برای بازنشستگی/ کارفرما ۲۶ میلیارد تومان به «تأمین» بدهکار است

تجمع بیش از ۶۰ نفر از کارگران پارسیلون در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمهٔ ۴درصد مشاغل سخت و زیان آور، با واکنش مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی خرم آباد روبرو شد.
مدیر کل تامین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در لرستان بدهی شرکت پارسیلون و تاخیر این شرکت در ارائه ی لیست بیمه شدگان به تامین اجتماعی را علت اصلی اعتراض کارگران دانست و گفت: شرکت پارسیلون سالهاست که حق بیمه کارگران را پرداخت نمی‌کند. با اینهمه سازمان تامین اجتماعی به تعهدات بیمه ای خود در قبال این شرکت عمل کرده است. شهناز حمزه لویی همچنین اعلام کرده شرکت پارسیلون ۲۶ میلیارد تومان بدهی به تامین اجتماعی دارد.
مدیر کل تامین اجتماعی استان لرستان اقدام به تجمع کارکنان شرکت پارسیلون را پیش داوری خواند و خاطر نشان کرد در صورتیکه ۱۰۰ نفر کارگر مشمول بازنشستگی شرکت پارسیلون شرایط ۷۳۰۰ روزه را داشته باشند آن‌ها را بازنشسته می‌کنیم.
وی همچنین به عدم دریافت لیست کارگران مشمول بیمه مشاغل سخت و زیان آور از سوی کارفرما اشاره کرد و گفت: درصورت ارائه لیست کارکنان این شرکت به سازمان و واجد شرایط بودن آنان، تامین اجتماعی همکاری لازم را خواهد داشت.
مدیر تامین اجتماعی استان لرستان در حالی از عدم ارائهٔ لیست کارگران شرکت پارسیلون به تامین اجتماعی سخن می‌گوید که به گفتهٔ کارگران معترض، آن‌ها مدتهاست پیگیر وصول حق بیمهٔ مشاغل سخت و زیان آور هستند. به گفتهٔ یکی از این کارگران «مدتهاست که علی رغم پیگیری‌های انجام شده، در کارخانه پارسیلون، کارگران مشمول بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور بین شرکت و تامین اجتماعی سرگردان هستند چرا که از یکسو کارفرما حاضر به پرداخت ۴ درصد حق بیمه اضافی در مشاغل سخت و زیان‌آور نیست و از سوی مقابل سازمان تامین اجتماعی نیز برای وصول این طلب هیچ اقدامی نمی‌کند و به کارگران می‌گوید خودشان باید پیگیر مطالباتشان از شرکت باشند.»
این در حالی است که بر اساس ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی، تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود، همچنین به موجب آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور، کارفرمایان موظف‌اند تا بابت بازنشستگی پیش از موعد کارگران مشمول، ۴ درصد حق بیمه اضافی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.
به گفتهٔ کارگران کارخانه پارسیلون، چندی پیش جلسه‌ای در سازمان تامین اجتماعی برگزار شد که در آن رییس سازمان تامین اجتماعی خرم آباد متعهد شده بود تا در ازای دریافت سند مالی معتبر از کارفرمای پارسیلون با بازنشستگی پیش از موعد ۷۰ کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور موافقت کند. به گفتهٔ کارگران، از آن زمان تاکنون سازمان تامین اجتماعی تنها با بازنشستگی ۱۰ تا ۱۲ کارگر مشمول موافقت کرده و سایر کارگران همچنان سرگردان هستند.
گفتنی است،جمعی از کارگران کارخانهٔ پارسیلون خرم آباد که مشمول قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هستند صبح روز یکشنبه ۷ دی ماه، در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه ویژه‌ی مشاغل سخت و زیان آور در مقابل اداره تامین اجتماعی خرم‌آباد تجمع کردند. عدم واریز ۴درصد حق بیمه اضافه توسط کارفرما شرکت پارسیلون به تامین اجتماعی موجب به تاخیر افتادن زمان بازنشستگی آنان شده است.

احضار مجدد ۸ کارگر معترض معدن طلای آق دره به دادگاه

هشت نفر از کارگران معترض معدن طلای آق دره صبح امروز (۱۱دی) به دادگاه عمومی شهرستان تکاب احضار شدند. روز سه شنبه نیز (۹ دی) یازده نفر از کارگران این واحد معدنی با شکایت کارفرما به این نهاد قضایی احضارشده بودند که با قید وثیقه آزاد شدند. گفته می‌شود شاکی هشت کارگری که امروز به دادگاه احضار شده‌اند یکی از نگهبانان این معدن است که مدعی است در تجمع صنفی روز شنبه (۶ دی)، توسط این هشت کارگر مضروب شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت پنج روز از آغاز اعتراض حدود ۳۵۰ نفر از کارگران فصلی بیکار شده‌ی معدن آق دره، علاوه بر یازده کارگر احضار شده در روز سه شنبه، هشت کارگر دیگر نیز صبح امروز توسط دادگاه عمومی شهرستان تکاب احضار شده‌اند.
بنا بر گزارش منابع کارگری ایلنا، اکثر احضارشدگان امرو کارگرانی بوده‌اند که روز سه‌شنبه نیز با شکایت کارفرما به دادگاه عمومی تکاب رفته بودند و اکنون با قید وثیقه آزادند.
یکی از شاهدان حادثه درباره اتفاقی که منجر به شکایت نگهبان معدن آق دره از هشت کارگر شده است، به ایلنا گفت: در روز تجمع، وقتی ماموران نیروی انتظامی وارد کارخانه شدند یکی از کارگران را از میان جمع جدا کردند و او را برای مراقبت به این نگهبان تحویل دادند اما دقایقی بعد درگیری مختصری میان این نگهبان و کارگرانی که قصد آزاد کردن همکار خود را داشتند اتفاق افتاد.

--------------------------------

کارفرما لغو حکم اخراج نماینده کارگران را نپذیرفت/ ادامه اعتصاب در «واگن پارس» برای هشتمین روز

اعتراض صنفی ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در واکنش به خودداری کارفرما از اجرای مصوبه شورای تامین این شهرستان مبنی بر بازگشت به کار رئیس نهاد کارگری کارخانه، صبح امروز (پنج شنبه ۱۱ دی) به هشتمین روز متوالی وارد شد.
منابع کارگری گزارش داده‌اند کارفرما دیروز هم بر اخراج و جلوگیری از ورود آقای درخشنده‌بخت، نماینده کارگران، به کارخانه تاکید کرده بود و هم از کارگران خواسته بود خط تولید را راه اندازی کنند اما کارگران خط تولید در واکنش به بی‌تفاوتی کارفرما به مطالبه‌شان، امروز نیز سر کار حاضر نشده‌اند.
بر اساس این گزارش، کارخانه واگن پارس دو پنج شنبه در ماه تعطیل است و این پنج شنبه روز تعطیل کارخانه است.
یکی از کارگران در همین رابطه به ایلنا گفته است «مقاومت کارفرما در برابر بازگشت به کار آقای درخشنده‌بخت، رئیس نهاد کارگری واگن پارس، عجیب به نظر می‌رسد گویی که او به فکر راه اندازی خط تولید کارخانه و جلوگیری از زیان بیشتر نیست.»
کارگران همچنین گزارش داده‌اند اعضای شورای اسلامی کار دیروز با رئیس حراست واگن پارس ملاقات داشتند و با او به توافقاتی رسیده‌اند.
ایلنا هفته گذشته به نقل از کارگران گزارش داده بود کارفرما رئیس حراست واگن پارس را با وجود آنکه دو ماه به پایان قرارداد کارش باقی مانده بود از کار منفک کرده است و یک نظامی بازنشسته را جایگزین او کرده است.
کارگران همان روز مدعی شده بودند این تغییر مدیریتی در واگن پارس به قصد اعمال محدودیت بیشتر بر کارگران در کارخانه است.
گفتنی است کارگران واگن پارس از چهارشنبه هفته گذشته (۳ دی) در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
کارگران می‌گویند نماینده اخراجی‌شان تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
ایلنا در روزهای گذشته به نقل از کارگران گزارش داده بود که نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء، سهامدار اصلی کارخانه، به کارگران معترض واگن پارس گفته است اخراج رئیس شورای اسلامی کار با نظر سهامدار اصلی صورت گرفته است.

--------------------------------

فرماندار تکاب: خودکشی نبود؛ خودزنی سطحی بود

فرماندار شهرستان تکاب در جنوب استان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) اخبار انتشار یافته در ایلنا پیرامون خودکشی سه نفر از کارگران معدن طلای آق دره در تجمع اعتراضی روز شنبه (۶ دی) را تکذیب کرد.
به گزارش ایلنا، مهدی قهرمانی در این باره گفت: معدن طلای آق دره همه ساله با فرا رسیدن فصل زمستان، سه ماه تعطیل و دوباره در فصل بهار آغاز بکار می‌کند.
وی گفت: هر سال حدود ۳۰۰ نفر از کارگران این معدن به دلیل تعطیلی زمستانی بیکار می‌شوند که این امر چندین سال است به یک روال تبدیل شده و برخلاف خبر برخی رسانه‌ها مبنی بر اخراج این کارگران، آن‌ها مجددا در فصل بهار به کار خود بازمی گردند.
قهرمانی افزود: چندی قبل ۳۰ نفر از این کارگران در اعتراض به تعطیلی فصلی این معدن در برابر کارخانه آق دره تجمع می‌کنند که یکی از کارگران بوسیله شیشه‌ای شکسته اقدام به خودزنی می‌کند که از ناحیه شکم بصورت سطحی مجروح می‌شود که جراحت وی حتی نیاز به جراحی هم پیدا نکرد.
به گفته این مقام دولتی، مشکل بیکاری سه ماهه این کارگران از طریق مراجع قانونی باید پیگیری و تلاش شود تا از همین مجرا راه حلی برای این موضوع پیدا شود.
قهرمانی با انتقاد از برخی رسانه‌ها نسبت به انتشار اخبار کذب در این زمینه اضافه کرد: اکنون حال عمومی این کارگر رضایت بخش است و مشکلی ندارد.
وی گفت: در کارخانه و معدن طلای آق دره تکاب ۸۸۰ نفر به کار اشتغال دارند که از این تعداد تنها ۳۰۰ نفر از کارگران روز مزد بخش معدن هستند.

--------------------------------

مرگ کارگر ساختمانی ۱۷ ساله در تهران

عصر دیروز (۱۰ دی) یک کارگر ساختمانی ۱۷ ساله به دلیل ریزش آوار در محل گودبرداری ساختمانی در تهران کشته شد.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که ساعت ۱۶و ۳۹ دقیقه روز چهارشنبه به آتشنشانی تهران اطلاع داده شد، یک کارگر جوان افغان در هنگام کار در قطعه زمینی به وسعت ۲۰۰ متر که به عمق ۴ متر گودبرداری شده بود، بر اثر ریزش آوار مدفون شد.
بنا بر این گزارش، آتش‌نشان‌ها با آغاز عملیات خود این کارگر ۱۷ ساله را از زیر آوار خارج کردند و به عوامل اورژانس تحویل دادند که در ‌‌نهایت مشخص شد جان خود را از دست داده است. این عملیات درساعت ۱۷و ۳۰ ذقیقه به پایان رسید.

--------------------------------

کارگران واگن پارس مقابل ساختمان اداری کارخانه تجمع کردند

کارگران واگن پارس اراک صبح امروز (چهارشنبه ۱۰ دی) در هفتمین روز اعتراض صنفی، مقابل ساختمان اداری کارخانه تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران واگن پارس در این تجمع اعتراضی با سر دادن شعار، خواستار بازگشت به کار رئیس اخراجی نهاد کارگری این واحد تولیدی شدند.
در همین رابطه، یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود گفت: کارفرما به اعضای شورای اسلامی کار گفته است نامه‌ای از شورای تامین شهرستان اراک مبنی بر ضرورت بازگشت به کار رئیس شورا دریافت نکرده است.
او ادامه داد: این در حالی است که تمام مسئولان استان بر ارسال این نامه به کارفرما تاکید دارند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار مرکزی در روزهای گذشته گفته بود فرماندار، کارفرما، نمایندگان کارگران و شماری دیگر از مقام‌های مسئول در تاریخ ۷ دی با حضور در محل فرمانداری اراک تشکیل جلسه دادند و مصوب کردند که کارفرما با رئیس اخراجی شورای اسلامی کار واگن پارس قرارداد کار منعقد کند و او را به کار خود بازگرداند.
گفتنی است ۹۰۰ کارگر واگن پارس از چهارشنبه هفته گذشته (۳ دی) در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
کارگران می‌گویند نماینده صنفی‌شان تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
ایلنا در روزهای گذشته به نقل از کارگران گزارش داده بود که نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء، سهامدار اصلی کارخانه، به کارگران معترض واگن پارس گفته است اخراج رئیس شورای اسلامی کار با نظر سهامدار اصلی صورت گرفته است.

--------------------------------

اعتراض صنفی کارگران معدن البرز مرکزی با وعده پرداخت اقساطی مطالبات خاتمه یافت

اعتراض صنفی چهار روز گذشته ۱۲۰۰ نفر از کارگران معدن زغال سنگ البرز مرکزی (سواد کوه) در استان مازندران با وعده مسئولان این شرکت در خصوص پرداخت شدن بخشی از مطالبات معترضان امروز صبح خاتمه یافت.
«رحیم گودرزی» رئیس انجمن صنفی کارگران معدن البرز مرکزی درباره دلایل اعتراض کارگران به ایلنا گفت: اعتراض صنفی ۱۲۰۰ نفر از کارگران این واحد معدنی که از روز شنبه (۶ دی ماه) آغاز و تا ساعت ۱۰ صبح امروز (۱۰ دی ماه) خاتمه یافت در واکنش به عملی نشدن وعده کارفرما در پرداخت ما به التفاوت مزد ناشی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بوده است.
نماینده کارگران با بیان اینکه طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد معدنی از تاریخ یکم اردیبهشت ماه سال ۹۲ اجرایی شده است در ادامه افزود: پیرو جلسه روز ششم خرداد ماه سال گذشته (۹۲) نمایندگان کارگران با معاون مدیر کل کار و مسئول طرح طبقه بندی مشاغل استان مازندران قرار شد ما به التفاوت مزد ناشی از اجرای این طرح به کارگران پرداخت شود.
او در تشریح جزئیات گفت: کارگران این معدن زیر نظر ۱۱ شرکت پیمانکاری کار می‌کنند که تمامی این پیمانکاران تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری هلدینک «سامان» در معادن البرز مرکزی فعالیت دارند.
به گفته وی، کلیه پیمانکاران به ویژه پیمانکار اصلی معدن (هلدینگ سامان) در جلسه روز ششم خرداد سال ۹۲ موافقت خود را برای پرداخت ما به التفاوت مزد ناشی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بعد از اجرای آن اعلام کردند.
گودرزی با بیان اینکه میزان مطالبات معوقه ۱۲۰۰ کارگر این معدن با اجرای این طرح حدود ۲ میلیارد تومان می‌شود در ادامه افزود: بعد از آنکه شرکت هلدینگ سامان میزان مطالبات کارگران را محاسبه کرد، به بهانه کمبود منابع مالی سعی کرد به نوعی از پرداخت آن به کارگران طفره رود.
کارگران می‌کویند در حالی شرکت هلدینگ سامان کمبود منابع مالی را برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران بهانه می‌کند که وضعیت مالی خوبی دارد.
نماینده کارگران گفت: علاوه بر آن کارگران این معدن با سوابق ۱۰ تا ۲۰ ساله مطالبات بیشتری را بااجرای این طرح از کارفرما می‌خواستند که مابه التفاوت سالهای قبل از اجرای این طرح (قبل یکم اردیبهشت ۹۲) با رضایت کارگران به کارفرما بخشیده شد.
به گفته گودرزی، هم اکنون رقم طلب هر کارگر بر اساس میزان دریافتی و سوابق کارشان حدود ۲ تا ۳ میلیون تومان بر آورد می‌شود.
این فعال کارگری در معدن البرز مرکزی در خصوص پایان اعتراض صنفی ۱۲۰۰ نفر از همکارانش تصریح کرد: عصر دیروز (۹ دی) مدیر عامل معدن البرز مرکزی به صورت علی الحساب ۲۴۰ میلیون تومان به شرکت هلدینگ سامان واگذار کرد تا حداقل بخشی از مطالبات کارگران را (حدود ۲۰۰ هزار تومان) پرداخت کند. به همین دلیل کارگران از صبح امروز موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
گودرزی در خاتمه سخنان خود در مورد پرداخت مابقی مطالبات کارگران البرز مرکزی با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل گفت: قرار شده است شرکت پیمانکاری هلدینگ سامان مابقی مطالبات کارگران این واحد را به صورت اقساطی در هرماه به حساب کارگران پرداخت کند.

--------------------------------

تعویق سه ماه «اضافه تدریس» قریب به نیم میلیون معلم

عضو کانون صنفی معلمان ایران از تعویق سه ماهه در پرداخت «اضافه تدریس» فرهنگیان خبر داد. این در حالی است که از یک میلیون و ۱۳ هزار فرهنگی شاغل در وزارت آموزش و پرورش، حدود نیمی از آن‌ها در مدارس اضافه تدریس انجام می‌دهند.
«محمدرضا نیک‌نژاد» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: اضافه تدریس فرهنگیان با گذشت بیش از سه ماه از آغاز سال تحصیلی پرداخت نشده است.
او همچنین درباره یکی دیگر از مشکلات صنفی معلمان اعلام کرد: حق تصحیح برگه‌های امتحانی و مراقبت از جلسات امتحان در ماه‌های خرداد و شهریور نیز به معلمان پرداخت نشده است.
نیک‌نژاد تصریح کرد: این در حالی است که هنوز بخشی از حق تصحیح برگه‌های امتحانی و مراقبت از جلسات امتحان در سال گذشته پرداخت نشده است.
او در ادامه گفت: تعویق سه ماهه اضافه تدریس معلمان در وضعیت اقتصادی امروز کشور هیچ توجیهی ندارد و به گسترش نارضایتی معلمان از وزارت آموزش و پرورش و دولت دامن می‌زند.
این فعال صنفی معلمان در پایان گفت: در حالی که دولت و وزارت آموزش و پرورش پول فرهنگیان را در حساب‌های خود نگه داشته‌اند، فرهنگیان مجبورند فشار شرایط نامناسب اقتصادی کشور را تحمل کنند.

--------------------------------

کارگران پروژه‌ای نفت در ۲۰ سال به اندازه ۳۰ سال کار می‌کنند

یک فعال حقوق صنفی کارگران در عسلویه خواستار تغییر مقررات بازنشتسگی در مورد کارگرانی شاغل در پروژه‌های احداث مجتمع‌های نفتی و گازی شد.
«ناصر آغاجری» در این باره به ایلنا گفت: در پروژه‌های پتروشیمی و پالایشگاهی فشار کار آنقدر بالاست که میزان ساعات کار یک کارگر پس از ۲۰ سال فعالیت از سابقه ۳۰ سال فعالیت یک کارگر معمولی بیشتر است.
وی در توضیح این مسئله گفت: در ساخت پروژه‌های نفت و گاز اولویت بر اتمام هرچه زود‌تر زمان پروژه است بنابراین کارگران شاغل در این پروژه‌ها دست کم هر روز با انجام ۴ ساعت اضافه کاری اجباری تا ۱۲ ساعت کار می‌کنند، استراحت آن‌ها در تعطیلات رسمی و آخر هفته ممکن است لغو شود و از همه مهم‌تر اینکه کارفرمایان در بیشتر مواقع به آن‌ها اجازه استفاده از حق مرخصی‌شان را نمی‌دهند.
این فعال کارگری ادامه داد: همه این موارد در حالی است که هم به دلیل ماهیت کار و هم به دلیل متفاوت بودن شرایط آب و هوایی در مناطق احداث پروژه‌های نفت و گاز، بیشتر کارگران شاغل در این پروژه‌ها مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفته و نباید روزانه بیشتر از ۶ ساعت کار کنند.
وی افزود: یک محاسبه سرانگشتی مشخص می‌کند در شرایطی که برمبنای مقررات کار و تامین اجتماعی سابقه کاری یک کارگر معمولی پس از ۳۰ سال فعالیت مستمر (معادل شصت و سه هزار و سیصد و شصت ساعت) می‌شود و در مقابل سابقه کار یک کارگر شاغل در پروژه‌های نفت و گازی پس از ۲۰ سال فعالیت دست کم معادل شصت و چهار هزار و هشتصد ساعت است.
این فعال حقوق صنفی کارگران پتروشیمی و پالایشگاهی بااشاره به اختلاف هزار و چهارصد و چهل ساعتی که میان ساعات کار انجام شده توسط یک کارگر معمولی با ساعات کار انجام شده توسط یک کارگر شاغل در پروژه‌های نفتی‌ و گازی وجود دارد، گفت: این تفاوت درحالی است که بیشتر کارگران معمولی در طول دوران خدمت خود از حق استفاده از مزایای انواع مرخصی، تعطیلی آخر هفته و حق نپذیرفتن انجام اضافه کاری برخوردار نیستند.
وی در تشریح شرایط سخت کاری کارگران شاغل در پروژه‌های نفتی و گازی گفت: در بد‌ترین حالت محل کار کارگران عادی ممکن است در خارج از محدوده شهر اقامت آن‌ها باشد اما در مورد کارگاه‌های مرتبط با پروژه‌های نفتی و گاز، بیشتر کارگران مهاجرانی هستند که از استان‌های دیگر آمده‌اند و باید دور از خانواده در خوابگاه‌هایی که در مجاورت محل پروژه دایر است ساکن شوند.
آغاجری افزود: در شرایط که قانون کار در مورد کارگران مهاجر بر گردشی بودن نوبت‌های کاری و حق برخودرای کارگر از مرخصی‌های چند‌هفته‌ای برای دیدار با خانواده تاکید دارد اما در مورد کارگران پروژه‌ای به دلیل اصراری که بر اتمام هرچه زود‌تر پروژه‌ها وجود دارد معمولا این حق نادیده گرفته می‌شود.
به گفته این فعال صنفی خاص بودن شرایط احداث پروژه‌های پتروشیمی و پالایشگاه، در این کارگاه‌ها شرایطی مشابه اردوگاه‌های کار حاکم است و بطوری که کارگران شاغل در این پروژه‌ها پس از ۲۰ سال کار معادل ۳۰ سال و ۹ ماه سابقه کاری یک کارگر معمولی کار می‌کنند.
این فعال صنفی کارگری ادامه داد: با همه این دشواری‌ها قوانین و مقررات تامین اجتماعی در مورد تادیه حقوق این کارگران با نارسایی‌های جدی همراه است، به عنوان مثال بیشتر کارگر شاغل در پروژه‌های نفتی و گازی به دلیل موقتی بودن کارشان سابقه کاری مستمری ندارند، ممکن است در پروژه با عنوان یکی از مسئولان کارگاه مشغول شوند در پروژه بعدی به عنوان یک کارگر فنی کار کنند. حتی ممکن است در یک مقطعی حق بیمه آن‌ها برمبنای دستمز واقعی پرداخت نشده باشد.
وی افزود: مشکل کنونی کارگران پروژه‌ای با مقررات تامین اجتماعی این است که کار‌شناسان سازمان در زمان محاسبه سابقه و مستمری این کارگران به این واقعیت‌ها توجه نمی‌کنند و در نتیجه بسیار پیش آمده که مستمری این کارگران پس از سال‌ها کار طاقت فرسا چیزی در حدود حداقل‌های قانونی است که این وضعیت با توجه به واقعیت‌های موجود ناعادلانه است.

--------------------------------

آخرین تحولات در معدن سنگرود/ ۱۰۰ کارگر هنوز بلاتکلیف‌اند

منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) جزئیات جدیدی را از وضعیت انتقال، بازنشستگی و بیمه بیکاری ۳۲۲ کارگر این واحد معدنی اعلام کردند.
کارگران معدن زغال سنگ سنگرود گزارش دادند، پیرو دومین جلسه بررسی وضعیت بازنشستگی کارگران معدن زغال سنگ سنگرود که صبح روز ۲۶ مهر ماه در محل ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برگزار شد، هم اکنون پرونده ۸۸ کارگر مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور به تامین اجتماعی ارسال شده است.
بنا بر گزارش کارگران، همچنین ۱۰۴ کارگری که تا پایان سال ۹۴ و ۹۵ مشمول بازنشستگی می‌شوند با شرایط ویژه‌ای که هیئت وزیران برای این کارگران در نظر گرفته‌ است توانسته‌اند مدارک‌شان را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار شهرستان رودبار بارسال کنند. این کارگران بعد از پایان دوره مقرری بگیری ایام بیکاری تا پایان سال ۹۴ و ۹۵ بازنشسته می‌شوند.
پبش از این ایلنا گزارش داده بود «هیات وزیران در تاریخ ۲۸ آبان ماه به پیشنهاد وزارت خانه‌های کار و صنعت مصوبه‌ای را مختص کارگران معدن سنگرود که تا پایان ۹۴ و ۹۵ بازنشسته می‌شوند به ثبت رسانده و قرار است این مصوبه به زودی برای کارگران مشمول این واحد معدنی اجرایی شود.»
نماینده کارگران در خصوص وضعیت ۱۳۲ کارگری که تا پایان سال ۹۸ به مرور شرایط بازنشستگی پیدا می‌کنند گفت: این تعداد کارگر نیز برای تکمیل سوابق بیمه‌ای خود به یکی از واحد‌های زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید انتقال پیدا می‌کنند. در حال حاضر حدود ۳۲ نفر از این کارگران به معدن «گلرود» واقع در استان مازندران انتقال یافته‌اند.
این کارگر درباره شرایط کارگران انتقالی معدن سنگرود به معدن گلرود مازندران گفت: وضعیت کار این کارگران در معدن گلرود به صورت ۱۵ روز کار و ۱۵ روز استراحت است که در ایام استراحت می‌توانند در کنار خانواده‌های خود باشند.
این کارگر معدن سنگرود در ادامه درباره ۱۰۰ کارگر دیگری که قرار است به سایر معادن زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید انتقال یابند گفت: این کارگران هم اکنون بلاتکلیف بوده و انتظار دارند طبق توافقات قبلی به واحدهای معدنی همانند «انگوران» در زنجان، «طلای موته»، «نخلک» در اصفهان و.. انتقال یابند.
او تصریح کرد: دلیل تاکید کارگران برای انتقال به این معادن، روباز و غیر زغالی بودن این معادن است که از شرایط کار بهتری به نسبت معادن زغال سنگ برخوردارند.
این منبع خبری در معدن سنگرود در خاتمه گفت: با وجود آنکه مخالف واگذاری این معدن به بخش خصوصی هستیم ولی در شرایط فعلی که قرار است فعالیت تولیدی این معدن برای همیشه متوقف شود دولت می‌تواند حداقل برای کارگرانی که به دلیل مشکلات خانوادگی امکان انتقال به سایر معادن را ندارند بهره برداری از این معدن را به بخش خصوصی واگذار کند.

--------------------------------

مرگ کارگر ۳۱ ساله بر اثر سقوط از ساختمانی در سرعین

روز گذشته (۹ دی) یک کارگر ساختمانی در شهر سرعین هنگام انجام کار در ساختمان نیمه کاره ۱۳ طبقه‌ای، بر اثر سقوط از ارتفاع جان باخت.
به گزارش ایلنا، در اخبار منتشر شده از این حادثه، علت سقوط این کارگر ۳۱ ساله بی‌احتیاطی ذکر شده اما توضیحی درباره علت و زمان دقیق حادثه ارائه نشده است.

--------------------------------

سه روز اعتراض کارگری در «پارس خودرو» با تحریم غذای کارخانه

تعدادی از کارگران کارخانه خودروسازی پارس خودرو طی سه روز اخیر در اعتراض به آنچه «دریافت دستمزد ناکافی» می‌خوانند در واکنشی صنفی از خوردن غذای کارخانه خودداری کرده‌اند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه پارس خودرو روز سه‌شنبه (۹ دی) به ایلنا گفته‌اند که تعداد قابل توجهی از کارگران از روز یکشنبه (هفتم دی ماه) تاکنون در اقدامی اعتراضی برای خوردن وعده‌های غذایی ناهار و شام در رستوران کارخانه حاضر نشده‌اند.
کارگران می‌گویند دلیل این اقدام اعتراضی، بی‌تفاوتی کارفرما به درخواست‌ بازبینی دستمزد‌ها بوده است و در حال حاضر کارگران سالن‌های «۳۵ دستگاه»، «P. K»، «ماکسیما»، «رنگ»، «L۹۰»، «پرس»، «G. T. X» از خوردن وعده‌های غذایی که توسط کارفرما تدارک دیده شده است خودداری می‌کنند.
کارگران شرکت کننده در این اقدام صنفی با تاکید براینکه حرکت‌ اعتراضی آن‌ها بر روند تولید روزانه کارخانه تاثیر منفی نداشته است افزوده‌اند که از زمان آغاز این اقدام اعتراضی برخی از مسئولان کارخانه از جمله معاون تولید و مدیران و روسای کارخانه با حضور در خطوط تولید از کارگران دعوت کرده‌اند تا برای صرف غذا در سالن غذا خوری حاضر شوند و بعضا آن‌ها را تا سالن غذا خوری همراهی می‌کنند اما در ‌‌نهایت کارگران پس از حضور در سالن غذا خوری و تحویل گرفتن سینی‌های غذا آنرا روری میز می‌گذارند و با ذکر صلوات به آرامی از آنجا خارج می‌شوند.
براساس گفته‌های منابع خبری ایلنا، کارگران شرکت کننده در این اقدام اعتراضی برای نهار و شام خود و همکارنشان از منزل با خود غذا آورده و در ساعت غذاخوری به جای رفتن به سالن غذاخوری در‌‌ محل کار غذا‌شان را صرف می‌کنند.
طبق گفته معترضان سه سال پیش در نتیجه اجرای سیاست‌های تعدیلی مدیریت کارخانه، مزایای پاداش بهره‌وری کارگران پارس خودرو از حدود ۲۰۰ هزار تومان در ماه به حدود ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان کاهش یافته است.
همچنین کارگران کارخانه پارس خودرو مدعی‌اند که باوجود اشتغال نزدیک به هفت هزار نفر در این واحد صنعتی، کارفرما حاضر به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نیست و در نتیجه دستمزد پایه اغلب کارگران باسابقه و تازه استخدام شده بصورت برابر و برمبنای حدقل مزد محاسبه و پرداخت می‌شود.
به گفته معترضان، اجرای سیاست‌های تعدیلی در مورد محاسبه و پرداخت دستمزدهای آن‌ها در حالی است که در همین مدت میزان تولید روزانه کارخانه از حدود ۶۰ دستگاه به حدود ۶۰۰ دستگاه افزایش یافته است.
معترضان در عین حال با اشاره به اینکه هم اکنون در این واحد صنعتی تنها یک نماینده کارگری مسئولیت پیگیری مطالبات صنفی آن‌ها را برعهده دارد افزودند: از نظر منطقی یک نفر قادر به پیگیری خواسته‌های هفت هزار نفر نیست بنابراین ما خواهان تشکیل نهاد صنفی قوی‌تری همچون شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی کارگری هستیم.

--------------------------------

۴۰ کارگر اخراجی «فولاد آذربایجان» به صورت مشروط به کار بازمی‌گردند

بازگشت به کار ۴۰ کارگر اخراجی فولاد آذربایجان پس از تجمع سه روزه این کارگران مقابل کارخانه به جواب معاینات طب صنعتی و آزمایشات مربوطه منوط شد.
منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند نزدیک به ۴۰ کارگر پیمانی فولاد آذربایجان در پایان آذر ماه، همزمان با واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، در پی اتمام قرارداد کارشان اخراج شدند.
بر اساس این گزارش، کارگران اخراجی از اول این هفته مقابل درب اصلی کارخانه تجمع می‌کردند تا اینکه کارفرما عصر دیروز با وساطت نمایندگان مجلس با بازگشت به کار این کارگران به صورت مشروط موافقت کرد.
منابع ایلنا می‌گویند کارفرما انعقاد قرارداد جدید با کارگران اخراجی را به جواب معاینات طب سنتی و آزمایشات خون، ادرار، ریه، قلب، چشم، گوش و... منوط کرده است.
در همین رابطه، یکی از کارگران اخراجی که نخواست نامش فاش شود گفت: بسیاری از کارگران فولاد آذربایجان سال‌ها سابقه کار دارند. دستگاه‌های خط تولید این کارخانه سر و صدای وحشتناکی دارند و اگر کارگری برای چندین سال با این دستگاه‌ها کار کند شنوایی‌اش قطعا ضعیف می‌شود.
او افزود: بنابراین انجام این آزمایشات برای کارگرانی که سال هاست در کارخانه کار می‌کنند لزومی ندارد و برای مثال اگر کارگری شنوایی‌اش ضعیف شده باشد در این سال‌ها و بر اثر سر و صدای خط تولید ضعیف شده است.
این کارگر ناراضی همچنین گفت: کارگران فقط برای آنکه کار خود را از دست ندهند به انجام این آزمایشات تن داده‌اند.
گفتنی است ۲۴۱ کارگر رسمی و ۳۳۰ کارگر پیمانی در کارخانه فولاد آذربایجان مشغول به کارند و بر اساس مصوبه شورای تامین، کارفرمای خصوصی این واحد تولیدی ندارند کارگری را اخراج کند.

--------------------------------

تأخیر سه ماهه در پرداخت حقوق ۲۹ کارگر سیمان کارون

منابع خبری ایلنا در کارخانه «سیمان کارون» واقع در شهرستان مسجد سلیمان از بلاتکلیفی ۲۹ نفر از کارگران قرار دادی این واحد تولیدی بعد از بازگشت به کار خبر داد و گفت: این کارگران از مهر ماه سال جاری هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه سیمان کارون پیش از این اعلام کرده بودند که ابتدای شهریورماه سال جاری تعداد ۶۵ نفر از کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سیمان کارون در شهر «گلگیر» شهرستان مسجد سلیمان به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شدند که ۲۹ نفر از آنان با وساطت نهادهای دولتی مستقر در استان همچون استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» به کار بازگشتند.
بر اساس این گزارش، این واحد تولید کننده سیمان بیش از ۷۰۰ کارگر رسمی و قراردادی دارد که کارگران رسمی ۴۰۰ نفر هستند. کارگران قرار داد ی هم با سوابق یک تا ۱۵ سال زیر مجموعه یک شرکت پیمانکاری تامین کننده نیروی انسانی کار می‌کنند.
یکی از ۲۹ کارگر سابقا اخراجی سیمان کارون در تشریح مطالبات خود و همکارانش گفت: ما از اول مهر ماه سال جاری فعالیت مجدد خود را با وساطت مسئولان به ویژه استانداری آغاز کردیم اما در طول سه ماه گذشته کارفرما هیچ حقوقی به ما پرداخت نکرده است. او در ادامه اظهار داشت: علاوه بر آن بیمه ما نیز به صورت ناقص به تامین اجتماعی پرداخت شده است.
به گفته این کارگر، کارگران سه ماه است که بدون قرار داد به صورت مجانی برای کارخانه سیمان کارون کار می‌کنند و کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی کافی از پرداخت حقوق آنان طفره می‌رود. این در حالیست که سایر کارگران رسمی و قرار دادی این کارخانه تقریبا به موقع حقوقشان را دریافت می کنند.
او در خاتمه اظهار داشت: همچنین کارفرما اجازه اضافه کاری، جمعه کاری و کار کردن در سایر روزهای تعطیل رسمی را به این ۲۹ کارگر نمی‌دهد.

--------------------------------

تهدید امنیت شغلی۴۵۰ کارگر شهید قندی یزد

یک فعال کارگری در کارخانه شهید قندی یزد با نامناسب و بحرانی خواندن شرایط تولید این کارخانه مهم مخابراتی، این وضعیت را تهدیدی برای امنیت شغلی ۴۵۰ کارگری دانست که هم اکنون در این واحد تولیدی مشغول به کارند.
این منبع آگاه با بیان این مطلب که از زمان خصوصی سازی کارخانه شهید قندی، تعداد کارگران رفته رفته کاهش پیدا کرده است، به ایلنا گفت: از زمان خصوصی سازی شرکت به خصوص در چند سالهٔ اخیر روند تولید کاهش محسوسی داشته به نحوی که کارگران دائما خطر توقف تولید و بیکاری را حس می‌کنند و امنیت شغلی‌شان تهدید می‌شود.
وی گفت: در اثر خصوصی سازی این کارخانه طی ۱۰ سالهٔ اخیر، تعداد کارگران ۶۲/۵ درصد کاهش پیدا کرده و از ۱۲۰۰ نفر به ۴۵۰ نفر رسیده است.
وی ضمن اشاره به مشکلات مدیریتی این شرکت، بدون مدیرعامل بودن این کارخانه را یکی دیگر از عوامل کاهش روند تولید ذکر کرد و گفت: نزدیک به ۴۰ روز است که این شرکت مدیر عامل ندارد. عدم معرفی مدیرعامل پس از گذشت بیش از یک ماه از استعفای مدیرعامل سابق و نداشتن سه نفر از اعضای هیات مدیره باعث شده روند تولید به پایین‌ترین سطح خود در سال‌های اخیر برسد. وی نتیجهٔ این روند را ایجاد استرس، بی‌انگیزگی و سردرگمی کارگران توصیف کرد.
این منبع آگاه در ارتباط با نحوه هزینه کرد کارخانه گفت: کارخانه با هزینه بسیار بالایی اداره می‌شود که در بازار رقابت ما را با مشکل مواجه کرده است.
او گفت: مشکل اینجاست که مسئولان هزینه تولید را فقط حقوق و مزایای پرسنل می‌بینند و انواع و اقسام هزینه‌های غیرضروری، ماموریت‌های غیرلازم در داخل و خارج کشور و هزینه‌های پنهان مانند ضایعات، انجام نشدن تولید، عدم برنامه ریزی و دوباره کاری را در نظر نمی‌گیرند.
وی در ادامه به وجود دفتر ستادی این شرکت در تهران اشاره کرد و در ارتباط با عدم توازن توزیع درآمد تولید میان عوامل تولید کننده، مدعی شد: هزینه پرسنلی کارخانه واقع در یزد با ۴۵۰ نفر کارگر تقریبا معادل دفتر تهران با ۵۰ نفر کارمند است، که این منصفانه نیست.
این منبع کارگری در پایان در ارتباط با بحث عدم وجود امنیت شغلی که بیش از ۴۵۰ کارگر کارخانه شهید قندی یزد را تهدید می‌کند گفت: کاهش کارگران این واحد تولیدی در ده سالهٔ اخیر نشان می‌دهد که نمی‌توان به آینده شغلی امیدوار بود. مشکلات بانکی و عدم اعتبار شرکت نزد بانک‌ها و عدم پرداخت مطالبات این شرکت توسط شرکت‌های بزرگ و مقتدر مانند مخابرات ایران از مشکلات عمده این شرکت است.
در شرایطی که منابع کارگری شرایط کارخانه شهید قندی را نامناسب توصیف می‌کنند، گویا وزارت صنعت و معدن نظر متفاوتی دارد چرا که این شرکت از سوی وزارتخانه به عنوان صادر کننده نمونهٔ ملی در سال ۹۳ انتخاب شده است. گفته می‌شود این شرکت به عنوان یک برند معتبر در صنایع مخابرات و اطلاع رسانی با صادرات خدمات فنی و مهندسی و کالا در بین ۱۰ صادر کننده بر‌تر سال ۹۳ قرار گرفته است.
گفتنی است کارخانجات تولیدی شهید قندی در سال ۱۳۶۳، تحت پوشش وزارت پست و تلگراف و تلفن در شهر یزد جهت تامین انواع کابلهای مخابراتی و توسعه ارتباطات و ایجاد تحول در شبکه عظیم مخابراتی درکشور تاسیس شد و در سال ۱۳۸۳ در راستای سیاسیت های اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد.

--------------------------------

احضار ۱۱ کارگر معدن طلای آق دره به دادگاه عمومی تکاب

صبح امروز یازده نفر از کارگران فصلی معدن طلای آق دره با شکایت کارفرما به دادگاه عمومی شهرستان تکاب احضار شدند.
به گزارش ایلنا، روز شنبه (ششم دی ماه) تعدادی از کارگران معدن «طلای آق‌دره» در اعتراض به تصمیم کارفرما مبنی بر تعدیل ۳۵۰ نفر از همکارانشان در داخل محوطه این معدن تجمع کردند. پس از اتفاقات روز شنبه که منجر به مصدومیت دست کم یکی از کارگران شد، صبح امروز (سه شنبه ۹ دی) دادگاه عمومی شهرستان تکاب با شکایت کارفرما یازده نفر از کارگران بیکار شده این واحد معدنی را احضار کرد.
منابع خبری ایلنا گزارش داده‌اند که آقایان «یوسف کاووسی»، «عباس آذر»، «محمد خسروی»، «منصور دخ»، «خلیل عظیمی»، «فاتح رحیمی»، «ایوب مولودی»، «رضا بهاری»، «رضا یوسفی»، «عابد رحمانی» و «عطاء‌اله صبوری» کارگرانی هستند که با شکایت کارفرما به دادگاه عمومی تکاب احضار شده‌اند.
یکی از این کارگران که نخواست نامش منتشر شود درباره علت احضار خود و همکارانش به دادگاه گفت: دلیل تشکیل پرونده قضایی برای کارگران، واکنش حدود ۳۵۰ نفر از کارگران این معدن به اخراج‌شان بوده است.
وی با بیان اینکه فصلی بودن کار کارگران معدن طلای آق دره امنیت شغلی و روانی آنان را بر هم زده است، گفت: در تجمع اعتراضی روز شنبه، یکی از همکاران که امروز نیز به جرم اغتشاش و برهم زدن امنیت از سوی دادگاه تکاب احضار شده است حوالی ساعت ۸ شب اقدام به خود کشی کرد که با عکس العمل به موقع سایر همکاران وی از مرگ حتمی نجات یافت. او هنوز در بیمارستان شهدای تکاب بستری است و وضع عمومی‌اش رو به بهبودی است اما چون خود قادر به حضور در دادسرا نیست، پدرش به نمایندگی از او حضور یافته است.

--------------------------------

اخراج رئیس نهاد کارگری «واگن پارس» لغو شد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی از الزام کارفرما به انعقاد قراردادکار با رئیس اخراجی نهاد کارگری کارخانه واگن پارس خبر داد.
«شکرالله حسن‌بیگی» در این باره به ایلنا گفت: در جلسه‌ای که دیروز با حضور فرماندار، کارفرما، نمایندگان کارگران و شماری دیگر از مقام‌های مسئول در محل فرمانداری اراک برگزار شد، مصوب شد که کارفرما با رئیس اخراجی شورای اسلامی کار واگن پارس قرارداد کار منعقد کند و او را به کار خود بازگرداند.
او افزود: رئیس نهاد کارگری واگن پارس مورد قبول کارگران است و خودداری کارفرما از تمدید قرارداد او به تجمعات کارگری دامن زده است.
حسن‌بیگی در ادامه با انتقاد از لحن تند سخنرانی نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء در جمع کارگران واگن پارس، گفت: این نوع صحبتی را که آقایان در آن روز انجام داده بودند قبول ندارم اگرچه شورا هم اشتباهاتی داشته اما در مجموع پیگیر مطالبات کارگران بوده است.
این مقام دولتی در پایان با اشاره به گزارش‌های کارگران مبنی بر ورود ده‌ها مامور نظارتی وابسته به یک نهاد نظامی به کارخانه، گفت: این موضوع تایید نشده و واقعا به این شکل نبوده است.

--------------------------------

تداوم کار و بیمه کارگران فصلی معدن طلای آق دره در فصول سرد ناممکن است

یک روز پس از انتشار خبر خودکشی یکی از کارگران فصلی معدن طلای آق دره، امروز یک منبع آگاه در اداره کار آذربایجان غربی اعلام کرد: تداوم کار و بیمه کارگران فصلی معدن طلای آق دره در فصل زمستان غیر ممکن است.
این کارشناس اداره کار که نخواست نامش منتشر شود در تشریح دلایل اعتراض کارگران معدن طلای آق دره به ایلنا گفت: بیش از ۱۰ سال است و همواره قرارداد کار نزدیک به ۳۵۰ نفر از کارگران معدن طلای آق دره به صورت فصلی منعقد می‌شود و هر ساله این تعداد کارگر به خاطر مشکلاتی که به تبع بیکاری در فصول سرد سال برای‌شان فراهم می‌شود در این ایام در محوطه معدن دست به تجمع می‌زنند.
او گفت: در تجمع روز شنبه (۶ دی ماه) کارگران فصلی معدن طلای آق دره همانند سالهای پیش خواستار تداوم بیمه تامین اجتماعی و ادامه اشتغالشان بودند که به نظر می‌رسد تحقق خواسته این کارگران در منطقه‌ای که به دلیل شرایط نامناسب جوی امکان کار کردن وجود ندارد غیرممکن باشد.
او با بیان اینکه بکار گیری این کارگران در فصل زمستان برای کارفرما مسئولیت دارد در ادامه افزود: این معدن در فصل کار بیش از ۵۲۰کارگر دارد که حدود۲۷۰ نفرشان فصلی هستند که به تازگی تعدیل شده‌اند. اگر این کارگران بخواهند در معدن روبازی همانند آق دره در فصل سرما کار کنند عملا امکان هیچ استخراجی نخواهند داشت.
او در مورد پرداخت بیمه کارگران فصلی در ایام بیکاری گفت: این امکان هر چند که کارفرما موافق باشد برای تامین اجتماعی امکان پذیر نیست چرا که تامین اجتماعی زیر بار مسئولیت بیمه‌ای کارگرانی که در کارگاه حضور فیزیکی ندارند نخواهد رفت.
وی در خصوص وضعیت کارگرانی که در این معدن به طور مداوم کار می‌کنند گفت: حدود ۲۵۰ نفر از کارگران این معدن را کارگران فنی و نگهبانان تشکیل می‌دهند. این کارگران وظیفه حراست و بررسی نقشه‌های فنی معدن را برای سال آینده که کارگران فصلی باز می‌گردند بر عهده دارند.
این منبع دولتی در ادامه در مورد تامین امنیت شغلی کارگران فصلی معدن طلای آق دره گفت: هر ساله کارفرمای این واحد معدنی به نوعی امنیت شغلی کارگران فصلی را تامین می‌کند. او هر ساله برای تامین نیاز معیشتی کارگران بیکار شده مبلغی حدود ۲ میلیون تومان به هر کارگر وام پرداخت می‌کند.
به گفته او، حدود ۹۹ درصد از کارگران فصلی معدن طلای آق دره بکار خود باز می‌گردنند چرا که کارفرما برای آموزش تعداد زیادی از این کارگران هزینه کرده است.
او در بخش دیگری از سخنان خود درباره آنچه خودزنی یکی از کارگران معدن طلای آق دره در جریان تجمع روز شنبه می‌خواند گفت: این کارگر به سبب مشکلاتی که در نتیجه بیکاری به او تحمیل شده دست به این اقدام زده که در حال حاضر در بیمارستان بستری است و وضعیت عمومی خوبی دارد.

--------------------------------

خروج ماموران از «واگن پارس» در پنجمین روز اعتراض کارگران

اعتراض صنفی نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در واکنش به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی صبح امروز (دوشنبه ۸ دی) به پنجمین روز متوالی وارد شد.
کارگران به ایلنا گفته‌اند بیشتر مامورانی که دیروز در محوطه کارخانه مستقر شده بودند، امروز در کارخانه مشاهده نمی‌شوند.
کارگران دیروز گزارش داده بودند ده‌ها مامور نظارتی وابسته به یک نهاد نظامی در حال رفت و آمد در محوطه کارخانه‌اند و در اتاق‌های مختلف تشکیل جلسه می‌دهند.
همچنین گزارش شده است کارفرما صبح امروز ۵ کارگر واگن پارس را به کارخانه راه نداده بود اما این کارگران ساعاتی پیش با میانجیگری اعضای شورای اسلامی کار وارد کارخانه شده‌اند.
گفتنی است ۹۰۰ کارگر واگن پارس از چهارشنبه هفته گذشته (۳ دی) در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
کارگران می‌گویند نماینده صنفی‌شان - آقای «درخشنده‌بخت» - تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
ایلنا در روزهای گذشته گزارش داده بود که طبق ادعای چندین نفر از کارگران، نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء (سهامدار اصلی کارخانه) به کارگران معترض واگن پارس گفته است اخراج رئیس شورای اسلامی کار با نظر سهامدار اصلی صورت گرفته است.

--------------------------------

کارگر نوجوان در آتش‌سوزی کارگاه مبل‌سازی کشته شد

آتش‌سوزی کارگاه مبل‌سازی در شهرک مرتضی گرد تهران جان کارگر ۱۷ ساله‌ای را گرفت.
به گزارش ایلنا، این آتش سوزی در ساعت ۱۹و ۱۵ دقیقه یکشنبه شب (۷ دی‌ماه) به آتش‌نشانی اطلاع داده شد
یک کارگر ۱۷ ساله ایرانی در جریان حریق گسترده‌ای که شب گذشته در شهرک مرتضی گرد تهران رخ داد، جان خود را از دست داد. پس از حضور آتش نشانان در محل مشاهده شد که حریق در یک کارگاه مبل سازی به مساحت ۵۰۰ متر مربع رخ داده و ۲۰۰ متر از این کارگاه که مسقف و مملو از مبل و مواد اولیه ساخت مبل بود کاملا شعله ور است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اظهارات برخی از افراد حاضر در محل گفت: این افراد به آتش نشانان اعلام کردند که یکی از همکارانشان در میان شعله‌های آتش محبوس مانده است که به همین دلیل آتش نشانان همزمان با عملیات اطفای حریق عملیات جستجو را نیز در دستور کار خود قرار دارند و پس از مدتی جسم کارگر ۱۷ ساله ایرانی را در حالی که پشت اجناس افتاده و دچار سوختگی شده بود پیدا کرده و به عوامل اورژانس تحویل دادند.
وی ادامه داد: تکنیسین‌های اورژانس پس از بررسی علائم حیاتی مرگ این کارگر ۱۷ ساله ایرانی را به علت آسیب دیدگی شدید ناشی از سوختگی و دود گرفتگی تایید و اعلام کردند.
ملکی با اشاره به عملیات آتش نشانان برای اطفای حریق خاطر نشان کرد: عملیات اطفای حریق نیز از چند جهت ادامه داشت و پس از مدتی آتش نشانان موفق به مهار و اطفای کامل حریق شده و از سرایت شعله‌های آتش به اماکن مجاور و چندین سیلندر گاز که در اطراف قرار داشت جلوگیری کردند.
وی با بیان اینکه پس از اطفای کامل عملیات لکه گیری و ایمن سازی در دستور کار قرار گرفت، گفت: عوامل آتش نشانی در ساعت ۲۱: ۰۲ به عملیات خود خاتمه دادند.
ملکی درباره علت وقوع این حادثه نیز خاطر نشان کرد: علت این آتش سوزی پس از بررسی کار‌شناسان سازمان اعلام خواهد شد اما خسارات ناشی از این حادثه بالا بود.

--------------------------------

تشریح جزئیات خودکشی کارگر معدن طلا آق‌دره و توضیحات وزارت کار

در پی انتشار خبر اقدام به خودکشی سه نفر از کارگران اخراجی معدن طلای آق‌دره، یکی از این سه کارگر به تشریح جزئیات این حادثه پرداخت.
او که در حال حاضر در بیمارستان شهدای تکاب بستری است به خبرنگار ایلنا گفت: صبح دیروز من و تعدادی از کارگران اخراجی در اعتراض به از دست دادن شغلمان در محوطه معدن تجمع کردیم که به دلیل بی‌اعتنایی کارفرما این تجمع تا حوالی ساعت ۸ شب به طول انجامید.
وی که به دلیل شدت جراحت به سختی سخن می‌گفت؛ افزود: با مشاهده این وضعیت در یک لحظه تصمیم گرفتم که به زندگی خود خاتمه دهم برای همین یک تکه شیشه را برداشته و به شکم خود فرو کردم از اتفاقات بعدی چیز در ذهنم نیست و زمانی هوشیاری خود را بدست آورم که دربیمارستان بستری بودم.
او گفت: به من گفته شده است که به دلیل شدت جراحت وارده همان دیشب در بیمارستان از ناحیه شکم مورد عمل جراحی قرار گرفته‌ام.
این کارگر اخراجی در خصوص شرایط شغلی خود گفت: چند سالی است که در این معدن با حداقل حقوق بصورت فصلی مشغول کارم اما هیچگاه احساس امنیت شغلی نکردم و این موضوع که هرلحظه امکان اخراج شدن وجود دارد نه تنها من بلکه سایر کارگران را آزار می‌داد.
وی گفت: در لحظه حادثه احساس کردم وضعیت شغلی وسرنوشت خانواده‌ من و سایر همکاران اخراج شده برای کسی مهم نیست و برای همین تصمیم گرفتم که به زندگی خود خاتمه دهم.
این کارگر اخراجی معدن آق‌دره همچنین گفت: شنیده‌ام برخی مسئولان اقدام به خودکشی من را تکذیب می‌کنند و می‌گویند که حادثه دیشب نتیجه مشکلات روحی وروانی من بوده است که از قبل داشته‌ام اما باید بگویم که اینطور نیست، من هیچ سابقه روانی ندارم وچنین ادعایی کذب است.
او که در ادامه مدعی شده بود دریافتی کارگران معدن طلای آق‌دره چیزی در حد و اندازه حداقل‌های قانونی است؛ افزود: کارگران این معدن با حداکثر کار حداقل حقوق (پایه حقوق) را می‌گیریند و هیچ گونه مزایای دیگری به آنها پرداخت نمی‌شود.
این کارگراخراجی افزود: برای فردی مانند من که با یک فرزند کوچک ساکن یک روستای دور افتاده وبدون امکانات‌ است، از دست دادن شغل و محل درآمد به معنی گرسنگی اعضای خانواده‌است.
وی ادامه داد: پیش از این حدود ۵ سال از سر ناچاری به تهران رفته بودم وبرای تامین معاش خانواده‌ام در یکی از شهرداری‌های بکار خدماتی مشغول بودم، وقتی به استخدام معدن درآمدم همه دلخوشی من این بود که در کنار خانواده‌ام هستم.

توضیحات وزارت کار
در پی انتشارخبر اقدام به خودکشی سه نفر از کارگران معدن طلای آق دره، مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی با ارسال توضیحاتی به ایلنا این خبر را تکذیب کرد.
در متن این توضیحات با اشاره به برگزاری تجمع اعتراضی روز گذشته معدن طلای آق‌دره آمده است: تجمع کارگران مربوط به تمدید قرار داد بوده که یکی از کارگران اخراجی اقدام به خودزنی نموده است وهیچ کارگر ویا فرد دیگری دراین تجمع اقدام به خود کشی نکرده است.
لغو جلسه بخشداری تخت سلیمان همچنین به گفته کارگران معدن آق‌دره در حالی که قرار بود ظهر امروز در بخشداری تخت سلیمان برای رسیدگی به وضعیت همکاران کارگران اخراجی آنها برگزار شود، این جلسه برگزار نشده است.
به گفته منابع ایلنا از قرار معلوم تمامی هفت کارگر اخراجی که قرار بود به نمایندگی از سایر اخراج شدگان گان در این جلسه شرکت کننده توسط دادستان تکاب برای ارائه توضیحات احضار شده و به همین دلیل جلسه مورد نظر برگزار نشده است.

--------------------------------

مرگ کارگر در دستگاه بزرگ بتون ساز

کارگر جوانی بر اثر سقوط به داخل دستگاه بتون ساز در یک شرکت تولیدی بتون جان خود را از دست داد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، وقوع این حادثه در ساعت ۰۹:۵۵ دقیقه صبح امروز توسط کارگران این شرکت تولیدی بتون اطلاع داده شد که بلافاصله آتش نشانان ایستگاه ۱۲ و گروه نجات ۵ در محل حادثه واقع در جاده ساوه، نرسیده به بزرگراه آزادگان حاضر شدند و عملیات خود را آغاز کردند.
«حسین حسین بیگی معاون منطقه چهار عملیات سازمان آتش نشانی تهران که از لحظات ابتدایی این حادثه در صحنه حضور داشت در این خصوص ابراز داشت: یکی از کارگران شرکت سرگرم کار بود که به دلایل نامعلومی از قسمت فوقانی یک دستگاه بتون ساز(بچینگ) و ارتفاع ۷ متری به پایین و داخل مخزن این دستگاه سقوط کرد و بین دیواره و ماسه های داخل مخزن مدفون شد.
وی با اشاره به این که این کارگر در زیرمقداری زیادی ماسه به عمق چهار الی پنج متر دفن شده بود و فقط پاهایش در زیر مخزن دستگاه دیده می شد، افزود: کارگران قبل ازحضور آتش نشانان برای نجات جان فرد مذکور و خارج کردن وی با استفاده از دستگاه هوا برش قسمتی از بدنه دستگاه را بریده بودند که تلاش آنان بی نتیجه بود واین فرد همچنان درزیر خروارها ماسه مدفون مانده بود.
معاون عملیات در ادامه اظهارداشت: آتش نشانان و نجاتگران با ایمن سازی محل حادثه و با استفاده از تجهیزات لازم پس از تلاش فراوان و تخلیه ماسه از اطراف پیکر این کارگر توانستند او را از داخل دستگاه بیرون آورده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دهند.
حسین بیگی با بیان این که علت بروز این حادثه توسط کارشناسان آتش نشانی تحت بررسی است.تصریح کرد: عوامل اورژانس بلافاصله به بررسی وضعیت مصدوم پرداختند و پس از انجام معاینات اولیه متاسفانه مرگ وی را تایید و اعلام کردند

--------------------------------

ماموران نظارتی وارد کارخانه واگن پارس شدند

تشکیل جلسه برای بازگشت نماینده کارگران به کارخانه

در در چهارمین روز اعتراض صنفی کارگران واگن پارس ، ماموران نظارتی صبح امروز (یکشنبه ۷ دی) وارد این کارخانه شده‌اند.
منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند این ماموران در حال رفت و آمد در محوطه کارخانه هستند و در اتاق‌های مختلف تشکیل جلسه می‌دهند.
همچنین اعضای شورای اسلامی کار واگن پارس صبح امروز به اداره کار رفته‌اند تا در جلسه‌ای با حضور مقام های اداره کار استان مرکزی، کارفرما، مدیر انتظامات و نگهبانی کارخانه و چند تن دیگر از مقام‌های محلی برای بازگشت به کار «علی درخشنده‌بخت»، رئیس شورا مذاکره کنند.
یکی از کارگران که نخواسته نامش فاش شود به ایلنا گفته است که در پایان این جلسه، به اعضای شورا گفته شده است جلسه را ترک کنند و نتیجه بعدتر به اطلاع‌شان رسانده خواهد شد.
گفتنی است ۹۰۰ کارگر واگن پارس از چهارشنبه هفته گذشته (۳ دی) در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
کارگران می‌گویند آقای درخشنده‌بخت تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
ایلنا در روزهای گذشته گزارش داده بود که نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء (سهامدار اصلی کارخانه) به کارگران معترض واگن پارس گفته است اخراج رئیس شورای اسلامی کار با نظر سهامدار اصلی صورت گرفته است.

--------------------------------

کشته شدن یک کارگر بر اثر ریزش دیواره کانال آب شهری در کاشان

ظهر دیروز ریزش دیواره کانالی در طرح احداث آب شهری کاشان به فوت یک کارگر انجامید.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که ظهرروز گذشته در بلوار دانش شهرکاشان رخ داد، کارگری در حین حفر کانال آب شهری بر اثر ریزش دیوارهای جانبی در زیر آوار گرفتار می‌شود.
بنا بر این گزارش، این کارگرتبعه افغان به دلیل سنگین بودن آوارقبل از اقدامات پیش بیمارستانی ماموران امداد ونجات دچار خفگی شده و جان خود را از دست می دهد.

--------------------------------

وزارت کار صلاحیت نماینده کارگران نانوایی‌های سنندج را تایید نکرد

وزارت کار صلاحیت «یدالـله صمدی»، نماینده کارگران نانوایی‌های سنندج را در انتخابات بازرسان انجمن صنفی کارگران خباز این شهرستان تایید نکرد.
آقای صمدی که هم اکنون دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج و حومه است به ایلنا گفت: اداره کار از کاندیداتوری من در انتخابات بازرسان انجمن صنفی کارگران خباز سنندج و حومه به بهانه آنکه دو سال سابقه بیمه متوالی ندارم ممانعت کرده است.
او افزود: رد صلاحیت من به بهانه نداشتن دو سال سابقه بیمه متوالی در حالی اتفاق افتاده است که آیین نامه چگونگی «تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و چگونگی عملکرد انجمن‌های صنفی و کانونهای مربوطه» درباره رد یا تایید صلاحیت کاندیدا‌های این تشکل‌های کارگری سکوت کرده است.
این فعال کارگری ادامه داد: این بهانه حتی با ماده ۳ دستورالعمل مربوط به انتخاب نماینده کارگران مغایر است. داشتن تابعیت ایران، داشتن حداقل بیست و دو سال سن، داشتن حداقل سواد خواندن و نوشتن و آشنایی به امور محوله، نداشتن سابقه محکومیت کیفری که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی گردد، نداشتن سمت مدیریت در واحد و برخورداری از صداقت و امانت و عدم اشتهار به فساد اخلاقی از جمله شروط این ماده برای تایید صلاحیت نمایندگان کارگران است.
صمدی گفت: آخرین شرط این ماده برای تایید صلاحیت نمایندگان کارگران می‌گوید کاندیدا باید کارگر‌‌ همان واحد بوده و دارای حداقل دو سال تمام سابقه کار متوالی یا متناوب در‌‌ همان واحد باشد، مگر در مورد واحدهایی که کمتر از دو سال سابقه فعالیت دارند.
دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج و حومه در ادامه بیان کرد: بنابریان می‌بینیم داشتن دو سال سابقه بیمه متوالی برای تایید صلاحیت در انتخابات انجمن‌های صنفی در هیچ جای قانون کار و دستور العمل‌های مربوطه ذکر نشده است اما این بهانه را به عنوان دلیل رد صلاحیت بنده اعلام کرده‌اند.
او افزود: از طرفی بیش از ۴ ماه است که اسامی سایر کاندیدا‌ها را به اداره کار تحویل داده ایم اما این اداره تاکنون در این باره اظهار نظری نکرده‌ است.
این فعال کارگری تصریح کرد: مدیرکل سازمان‌‌های کارگری و کارفرمایی وزارت کار مدتی پیش اعلام کرده بود که رویکرد این وزارتخانه، عدم دخالت در تشکل‌های صنفی کارگری و کارفرمایی است اما سخنان او به طور کامل با عملکرد وزارت کار در تضاد است چون که این وزارتخانه با آنکه مقاوله نامه‌های ۸۷ و ۹۸ ILO را پذیرفته است در قبال تشکل‌های کارگری خودساخته و مستقل بر اساس این مقاوله نامه‌ها عمل نمی‌کند و حاضر به رسمیت شناختن این دست از تشکل‌های کارگری نیست.
صمدی در پایان از نهادهای دولتی خواست که دید خود را نسبت به تشکل‌های کارگری تغییر دهند چرا که فعالان کارگری بر اساس قوانین موجود در کشور فقط خواستار زندگی انسانی‌تر هستند.

--------------------------------

اقدام به خودکشی سه کارگر بیکار شده معدن طلای آق‌دره

سه نفر از کارگران بیکار شده معدن طلای آق دره در استان آذربایجان غربی، شب گذشته (شنبه) در محوطهٔ معدن دست به خودکشی زدند.
منابع خبری ایلنا، در معدن طلای آق دره در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: حوالی ساعت ۸ شب گذشته، سه نفر از کارگران اخراجی معدن طلای آق دره در شهرستان تکاب که اسامی دو نفر از آنان بنامهای، «ی. ک» «ی. ر» است تحت فشار روحی وارده شده در اعتراض به از دست دادن شغلشان اقدام به خود کشی کردند.
براساس گفته‌های کارگرانی که در معدن حضور داشته‌اند؛ شب گذشته یکی از مصدومان به دلیل شدت جراحت در بیمارستان شهدای تکاب از ناحیه شکم مورد جراحی قرار گرفت که هم اکنون در بخش عمومی بیمارستان بستریست اما دو کارگر دیگر که جراحتشان سطحی بود بصورت سرپایی مداوا شده‌اند.
اقدام به خودکشی کارگران بیکار شده معدن طلای آق دره در حالی است که صبح روز گذشته گروهی از کارگران این واحد معدنی در اعتراض به اخراج ۳۵۰ نفر از همکارانشان در محوطه این معدن تجمع کرده بودند؛ این تجمع تا ساعت هشت شب ادامه داشت و پس از آن کارگران مورد نظر که صبر و تحمل خود را از دست داده بودند اقدام به خودکشی کردند.
به گفته کارگران این معدن با وجود آنکه روز گذشته برخی مسئولان شهرستان تکاب برای پیگیری موضوع درجمع کارگران اخراجی معترض حضور داشتند اما در ‌‌نهایت کارفرما توجهی به خواسته‌های تجمع کنندگان نکرد.
منابع ایلنا همچنین از برگزاری جلسه ویژه‌ای خبر می‌دهند که قرار است در رابطه با وضعیت پیش آمده حوالی ظهر امروز با حضور نمایندگان کارگران اخراجی و مسئولان شهرستان تکاب برگزار شود.

--------------------------------

تجمع ۶۰ نفر از کارگران پارسیلون در مقابل تامین اجتماعی خرم آباد

جمعی از کارگران کارخانهٔ پارسیلون خرم آباد که مشمول قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هستند صبح امروز در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه ویژه‌ای سخت و زیان آور بودن مشاغل آنهاست در مقابل اداره تامین اجتماعی خرم‌آباد تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان در گفتگوبا ایلنا عدم واریز ۴درصد حق بیمه توسط کارفرما شرکت پارسیلون به تامین اجتماعی و سرگردانی کارگران بازنشستهٔ این شرکت را دلیل این تجمع عنوان کرد و گفت: نزدیک به ۸۰ نفر از کارگران کارخانهٔ پارسیلون که دارای مشاغل سخت و زیان آور هستند در مرحلهٔ بازنشستگی قرار دارند اما به دلیل پرداخت نشدن ۴ درصد حق بیمهٔ‌ ‌ای که کارفرما ملزم به پرداخت آن است هنوز تکلیف آن‌ها مشخص نیست.
وی گفت: قرار بود با صدور آیین نامه جدید تامین اجتماعی مبنی بر بازنشستگی پیش از موعد کارگران در مشاغل سخت و زیان آور اوضاع بهتر شود اما عملا برای کارگران پارسیلون این اتفاق نیفتاد.
این کارگرگفت: ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی تصریح می‌کند که اساسا کارگر نباید پیگیر پرداخت شدن حق بیمه خود به سازمان تامین اجتماعی باشد چرا که قانون از یکسو کارفرما را ملزم به پرداخت حق بیمه کرده و از سوی دیگر به سازمان اختیار داده است که واریز شدن حق بیمه کارگران را مطالبه کند.
وی اضافه کرد: با این حال تامین اجتماعی با این دستگاه عریض و طویل از کارگر می‌خواهد که خودش برود و حقش را از کارفرما بگیرد، این در حالیست که هر گونه اعتراضی به کارفرما ممکن است به اخراج کارگران منجر شود. به همین دلیل ما در اینجا تجمع کرده‌ایم تا به تامین اجتماعی بگوییم فکر ی به حال ما کند و خودش پیگیر مطالباتمان باشد.
این کارگر افزود: مدتهاست که علی رغم پیگیری‌های انجام شده، در کارخانه پارسیلون کارگران مشمول بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور بین شرکت و تامین اجتماعی سرگردان هستند چرا که از یکسو کارفرما حاضر به پرداخت ۴ درصد حق بیمه اضافی نیست و از سوی مقابل سازمان تامین اجتماعی نیز برای وصول این طلب هیچ اقدامی نمی‌کند.
به گفتهٔ این کارگران، چندی پیش جلسه‌ای در سازمان تامین اجتماعی برگزار شد که در آن رییس سازمان تامین اجتماعی خرم آباد متعهد شد تا در ازای دریافت سند مالی معتبر از کارفرمای پارسیلون با بازنشستگی پیش از موعد ۷۰ کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور موافقت کند.
وی ادامه داد: از آن زمان تاکنون سازمان تامین اجتماعی تنها با بازنشستگی ۱۰ تا ۱۲ کارگر مشمول موافقت کرده است و سایر کارگران همچنان سرگردان هستند.
ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی تاکید می‌کند که تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود، همچنین به موجب آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور کارفرمایان مشمول موظف هستند تا بابت بازنشستگی پیش از موعد کارگران مشمول ۴ درصد حق بیمه اضافی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.

--------------------------------

تجمع کارگران واگن پارس با وساطت دو مقام مسئول پایان یافت

تجمع صبح امروز ۱۵۰ کارگر واگن پارس در بلوار منتهی به کارخانه با وساطت یک عضو شورای تامین و سرهنگ «مصطفی ویسمه‌ای»، فرمانده انتظامی شهرستان اراک پایان یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این دو مقام مسئول همزمان با تجمع امروز کارگران واگن پارس به کارخانه آمدند و با کارفرما مذاکره کردند.
آنطور که کارگران گزارش داده‌اند فرمانده انتظامی شهرستان اراک در مذاکره با کارفرما خواستار بازگشت به کار «علی درخشنده‌بخت»، رئیس شورای اسلامی کار کارخانه شده است.
کارگران در عین حال گزارش داده‌اند کارفرما در پاسخ این مقام نظامی گفته که اختیاری برای انعقاد قرارداد با آقای درخشنده‌بخت ندارد زیرا قرارگاه تصمیم به اخراج او گرفته است و خودش هم باید این تصمیم را ملغی کند.
بر اساس این گزارش‌ها، کارفرما در ‌‌نهایت به فرمانده انتظامی شهرستان اراک گفته است که خواسته‌ او را به سهامدار اصلی واگن پارس اطلاع می‌دهد.
کارگران همچنین می گویند به این دو مقام مسئول اطلاع داده‌اند که با تغییر مدیر انتظامات واگن پارس، فضای نامناسبی بر کارخانه حاکم شده است و فرمانده نیروی انتظامی قول پیگیری این موضوع را داده است.
گفتنی است کارگران معترض ساعاتی پیش پس از اطلاع از نتایج مذاکره این دو مقام مسئول با کارفرما و به خواسته آنها به کارخانه بازگشتند.

--------------------------------

کارگران فرش باستان سه ماه حقوق طلبکارند

منابع خبری ایلنا در کارخانه فرش باستان یزد گفته‌اند مدیریت این کارخانه حدود ۳ سالی است که به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و بدهی به شرکت‌های دیگر خوانده شده بیش از ۱۲۰ کارگر قراردادی خود را به تدریج تعدیل کرده است.
یکی از کارگران این کارخانه با اعلام این خبر به ایلنا از پرداخت نشدن دستمزدهای خود و سایر همکارانش برای سومین ماه پیاپی خبر داد و گفت: متاسفانه علی رغم پیگیری‌هایی که انجام داده‌ایم هنوز موفق به دریافت حقوق و معوقات سه ماه گذشته نشده‌ایم وتن‌ها قولی که به ما داده‌اند این است که به زودی معوقات را پرداخت می‌کنند.
وی گفت: وضعیت شرکت فرش باستان یزد علی رغم سابقهٔ طولانی این شرکت در صنعت فرش کشور به لحاظ وضعیت تولید و کمبود نقدینگی خوب نیست و عمده‌ترین دلیل آن تمایل سهامداران اصلی شرکت در خصوص فروش زمینی است که کارخانه در آن قرار دارد.
گفته می‌شود، تعداد نیروهای این شرکت در سال‌های گذشته مجموعا ۱۸۰ نفر بوده که تعدادی از آن‌ها رسمی بودند که در سه سال گذشته همزمان و با اجرای سیاست‌های تعدیلی بازنشسته شدند و تعداد دیگری از کارگران نیز در همین راستا به دلیل قراردادی بودن پس از اتمام مهلت قرارداد اخراج شده‌اند که در بین آن‌ها افرادی باسابقه کار ۱۵ تا ۱۸ سال نیز حضور داشته‌اند.
یک کارگر این کارخانه نیز این کارگر همچنین با بیان اینکه در یک سال گذشته به دلیل وضعیت بحرانی شرکت، حقوق کارگران تقریبا هر سه ماه یک بار پرداخت شده گفت: درحالی که مسولین شرکت برای پرداخت بدهی‌های مالی و حقوقی خود بار‌ها اقدام به فروش مواد اولیهٔ شرکت کرده‌اند، علاوه بر این تاخیر سه ماهه در سه سال گذشته نیز به کارگران مزایایی تعلق نگرفته‌است.
این کارگر در ارتباط با وضعیت کنونی کارخانه فرش باستان گفت: در حال حاضر تعداد کمی از کارگران رسمی مشغول فعالیت هستند اما به دلیل مشکلات کارخانه با تاخیر مطالبات مزدی خود را دریافت می‌کنند.
اگرچه علت اصلی به تعطیلی کشاندن کارخانه و بیکاری کارگران، کمبود نقدینگی عنوان شده‌است اما به گفتهٔ منابع آگاه در یزد تمایل سهامداران اصلی شرکت برای فروش زمین کارخانه به دلیل بالارفتن قیمت آن، از دلایل اصلی تسریع در توقف فعالیت این شرکت با سابقه عنوان شده است.
منابع کارگری معتقدند تولید فرش ماشینی علی رغم تمام کمبود‌ها هنوز هم سودآور است اما‌ مالکان کارخانه به رویکرد منفعت اندیشانه‌ای که دارند به مشکلات پیش آمده برای ۱۲۰ کارگر کارخانه اهمیت چندانی نمی‌دهند. سهام داران تمایلی به بقای شرکت ندارند.

توضیحات مدیریت کارخانه
در همین رابطه «حسین اخوان» مدیریت فرش باستان یزد ضمن تایید خبر عدم پرداخت معوقات حقوقی کارگران فرش باستان یزد گفت: متاسفانه از سال ۹۱ رویکرد اداره فرش باستان در جهت تعطیلی این واحد تولیدی بوده است؛ در واقع قرار بود تا ۲۵آذر ماه ۹۱ کلیه کارگران شرکت به دلیل بدهی‌های سنگین آن به تامین اجتماعی ودارایی و بانک‌ها تعدیل شوند اما به دلیل رایزنی‌هایی که با مسولین رده بالای استان انجام شد توانستیم کار را تا به اینجا پیش ببریم.
وی گفت: شرکت فرش باستان یزد در طول سالهای اخیر با بحران‌های عظیمی مواجه شد که عملا شرایط شرکت را به سمت بی‌ثباتی سوق داد. به عنوان نمونه فروش ۴۵۰۰ تخته فرش فاقد کیفیت توسط مدیریت سابق که کار به تعزیرات و استرداد فرش‌ها کشیده شد. و این مسائل باعث دلزدگی سهامداران برای ادامه سرمایه گذاری در این مجموعه شد. از طرفی بالارفتن نرخ ارز برای خرید مواد اولیه باعث شد با کمبود نقدینگی مواجه شویم و نتوانیم مواد باکیفیت را به میزان بالا خریداری کنیم به همه این‌ها بدهی کلان مجموعه به بانک‌ها را هم اضافه کنید.
مدیریت فرش باستان یزد در ادامه به مشکلات موجود در راه تخصیص منابع مالی برای پرداخت حقوق معوقه کارگران این شرکت اشاره کرد وگفت: علی رغم تمام رایزنی‌هایی که انجام شد و تسهیلاتی که از منابع مختلف استانی دریافت کردیم اما متاسفانه به دلیل عدم وجود هیئت مدیره منسجم، پیگیری کارهای اجرایی شرکت مثل پرداخت حقوق پرسنل به تعویق افتاد.
مدیریت کارخانه فرش باستان یزد تصریح کرد: در حال حاضر ۲۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کارند که تعدادی از آن‌ها در شرف بازنشستگی قرار دارند. الویت اول ما در یک سال گذشته بازپرداخت بدهی‌های تامین اجتماعی بود تا کارگران بازنشسته بتوانند مستمری بازنشستگی را دریافت کنند. چون بسیاری از پرسنل باقی مانده در شرف بازنشستگی هستند.
خوشبختانه در طول این مدت عده‌ای که مشمول بازنشستگی بودند بازنشسته شدند و آن عده‌ای که می‌دیدند کارخانه در شرف تعطیلی است در صنایع دیگر مشغول به کار شدند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود خبرهای رسیده مبنی بر سوددهی شرکت‌های تولید کننده فرش چرا فرش باستان یزد با این سابقهٔ طولانی در شرف تعطیلی است گفت: در شرایط فعلی اگر بخواهیم تولید با کیفیت داشته باشیم مطمئنا با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستیم و این مشکل گریبان سایر شرکت‌های تولید کننده فرش را هم می‌گیرد مگر اینکه کیفیت تولید فدای کمیت آن شود. وی تصریح کرد: هر شهرک صنعتی مثل نبض یک بیمار است. واقعیت این است که نبض شهرک‌های صنعتی ما نمی‌زند. در حال حاضر شهرک‌های صنعتی در یزد به دلیل کمبود منابع به قبرستان شبیه هستند تا شهرک‌های تولیدی ‍! طبیعی است که کارگران هم با مشکلاتی چون تعویق حقوق و مزایا و بیکار ی افسار گسیخته مواجه می‌شوند.
شرایط حاکم و عدم ثبات اقتصادی در کشور باعث دلزدگی سرمایه گذار و فرار او از ورود به چرخهٔ تولید شده است.
حسین اخوان در انت‌ها در ارتباط با یکی از دلایل اصلی سهامداران برای فروش زمین کارخانه فرش باستان یزد خاطر نشان کرد: شرایط حاکم و عدم ثبات اقتصادی در کشور باعث دلزدگی سرمایه گذار و فرار او از ورود به چرخهٔ تولید شده است. این مسئله باعث رکود اقتصادی و در ‌‌‌نهایت افزایش بحران اشتغال در کشور می‌شود. در شرایط اقتصادی فعلی سرمایه داران بخش خصوصی تمایلی به سرمایه گذاری ندارند و ترجیح می‌دهند به جای اینکه مرتب در گیر پرداخت بدهی به موسسات و ادارات مختلف باشند در خانه بنشینند و از سود بانکی که نصیبشان می‌شود بهره برداری کنند قطعا فروش زمین این کارخانه با قیمتی که در حال حاضر دارد می‌تواند یکی از الویت‌های اصلی برای سهامداران آن باشد.
وی همچنین وعده داد با رایزنی‌های انجام شده باقیمانده حقوق معوق کارگران فرش باستان یزد به زودی به آنان پرداخت شود. در حال حاضر نگرانی اصلی کارگران تعدیل شده این است که با توجه به اینکه عمدتا در سنین می‌ان‌سالی قرار دارند، بعد از تعطیلی کارخانه همانند همکاران‌ تعدیل شده‌، توانایی جذب مجدد در بازار کار را نداشته باشند.

--------------------------------

تنها جرم نماینده اخراجی کارگران سیمان سپاهان دفاع از مطالبات صنفی همکارانش است

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان اصفهان گفت دلیل اخراج «محمدصادق نادری» از نمایندگان کارگران پیمانی سیمان سپاهان، دفاع او از مطالبات صنفی همکارانش است.
«احمدرضا معینی» با غیرمنصفانه خواندن اخراج نماینده کارگران پیمانی سیمان سپاهان به ایلنا گفت: آخر و عاقبت هر نماینده کارگری که از حق و مطالبات صنفی کارگران دفاع کند همین است و هیچ نهادی از آنان دفاع نمی‌کند.
او افزود: آقای نادری حق بر گردن جامعه ما دارد چرا که برادر شهید است. خوبیت ندارد که مادر شهید برای پیگیری کارهای فرزندش از این اداره به آن اداره برود. تنها جرم و خلاف آقای نادری دفاع از مطالبات صنفی همکارانش است.
این فعال کارگری در عین حال گفت: متاسفانه اداره کار که تاییدیه نمایندگی کارگران سیمان سپاهان را برای آقای نادری صادر کرده است از او حمایت نمی‌کند.
گفتنی است کارفرما آقای نادری از نمایندگان کارگران پیمانی سیمان سپاهان را در پایان آبان ماه اخراج کرده است. کارگران می‌گویند او بعد از پیگیری مهم‌ترین مطالبه صنفی بیش از ۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان مبنی بر تبدیل وضعیت قرارداد کار از حالت پیمانی به قرارداد مستقیم اخراج شده است.

--------------------------------

اعتراض صنفی کارگران کاشی گیلانا پس از ۹۵ روز خاتمه یافت

منابع خبری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا از پایان اعتراض نودو پنج روزه ۱۲۹ کارگر این واحد صنعتی خبر می‌دهند.
یکی از کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر گفت: ‌سرانجام در روز شنبه گذشته (۲۹ آذر) کارگران به اعتراض نودو پنج روزه خود خاتمه داند و فعالیت کارخانه کاشی گیلانا از سرگرفته شد.
وی افزود: بازگشت به کار کارگران و شروع فعالیت کاشی گیلانا در حالی بود که پیش‌تر مسئولیت این واحد صنعتی دوباره به سهامدار سابق واگذار شده بود.
این کارگر ادامه داد: براساس جلسه‌ای که در تاریخ ۲۶ آذر ماه و با حضور هشت نفر از کارگران کاشی گیلانا در اداره صنعت، معدن و تجارت استان گیلان برگذار شد «آقای رسولی» کارفرمای سابق کارخانه کاشی گیلانا و دارنده حدود ۵۲ درصد ازسهام کارخانه بار دیگر مدیریت این واحد را را بر عهده گرفت.
به گفته این منبع خبری، ازمجموع ۱۷ ماه مطالبات معوقه ۱۲۹ کارگر کارخانه کاشی گیلانا تنها معادل یک ماه پرداخت شده است که آنهم از فروش بخشی از اموال کارخانه صورت گرفته است.
بنا بر این گزارش، پیش از این نیزکارگران این واحد صنعتی با فروش مقداری از کاشی‌های انبار شده، بیش از ۵ تن میوه درختان زیتون محوطه کارخانه، توانسته بودند مبلغ ناچیزی (۱۰۰ هزار تومان) از مجموع مطالبات حقوقی خود را دریافت کنند.
به گفته کارگران کاشی گیلانا براساس توافقی که میان آن‌ها و کارفرما صورت گرفته است، قرار است که میانگین تولید روزانه کارخانه تا ۲ هزار متر مربع کاشی افزایش یابد تا از این طریق امکان پرداخت مطالبات جاری و معوقه کارگران فراهم شود.
کارگران کاشی گیلانا به استناد این توافق مدعی هستند که از روز ۲۹ آذر تا به امروز (۶ دی ماه) در کارخانه کاشی گیلانا به طور میانگین روزانه حدود هزار و۶۵۰ متر کاشی تولید شده است کرده‌اند که برای بیشتر شدن این میزان باید مواد اولیه کاشی به موقع از سوی کارفرما تامین شود.
همچنین گفته می‌شود که کارفرما وعده پرداخت معوقات حقوقی کارگران را به شش ماهه دوم سال آینده (۹۴) موکول کرده است.
کارگران همچنین می‌گویند: قرار شده است ۷ ماه از معوقات بیمه‌ای کارگران این واحد تولید کننده کاشی از ماه جاری با توافق تامین اجتماعی به صورت اقساطی پرداخت شود.
این کارگران ادامه می دهند: با وجود همه مشکلاتی که در چند ماه گذشته با تعطیلی کارخانه متحمل شده‌اند از مسئولان استانی وشهرستانی می‌خواهیم برای تداوم تولید واشتغال کارگران کاشی گیلانا همه تلاش خود رابکار گیرند.
بنا بر اظهارات کارگران کاشی گیلانا، برخی مسئولان شهرستانی این همکاری را ندارند وبا شکایت برخی طلبکاران مالی کارخانه سریعا رای به توقیف اموال کارخانه می‌دهند که این اقدام مانع تولید می‌شود.
به گفته منبع ایلنا، با توجه به شرایط مالی کارگران کاشی گیلانا پس از ۱۷ماه تعویق حقوق، آنان می‌خواهند تا با همکاری مسئولان هر چه سریع‌‌تر به همه مشکلات این واحد پایان دهند.

--------------------------------

کارگران واگن پارس در بلوار منتهی به کارخانه تجمع کردند

۱۵۰ تن از کارگران واگن پارس اراک صبح امروز (شنبه ۶ دی) در اعتراض به خودداری کارفرما از تمدید قرارداد «علی درخشنده‌بخت»، رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه در خیابان واگن پارس منتهی به بلوار آیت الله اراکی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۷۵۰ کارگر دیگر واگن پارس در کارخانه مانده‌اند و با خودداری از ادامه تولید از نماینده اخراجی خود حمایت می‌کنند.
گفتنی است همه ۹۰۰ کارگر واگن پارس از چهارشنبه هفته گذشته (۳ دی) در اعتراض به اخراج رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
کارگران می‌گویند آقای درخشنده‌بخت تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
ایلنا در روزهای گذشته گزارش داده بود که نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء (سهامدار اصلی کارخانه) به کارگران معترض واگن پارس گفته است اخراج رئیس شورای اسلامی کار با نظر سهامدار اصلی صورت گرفته است.

--------------------------------

کارگران معدن طلای آق دره در اعتراض به اخراج ۳۵۰ نفر از همکارانشان تجمع کردند

صبح امروز جمعی از کارگران معدن «طلای آق‌دره» دراستان آذربایجان غربی در اعتراض به تصمیم کارفرما در خصوص تعدیل ۳۵۰نفرازهمکارانشان در داخل محوطه این معدن تجمع کردند.
به گزارش ایلنا یکی از کارگران حاضر در تجمع، گفت: تا پیش از این معدن طلای پویا زرکان آق دره ۵۵۰ کارگر داشت و در تجمع صنفی صبح امروز که در مقابل ساختمان نگهبانی معدن برگزار شد گروهی از کارگران تعدیل شده و شاغل شرکت داشتند.
وی بابیان اینکه معدن طلای آق دره در۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب قرار دارد در خصوص دلایل تجمع اعتراضی امروز گفت: شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آق‌ دره از ابتدای ماه جاری ۳۵۰ نفر از کارگران این معدن را به بدلیل تمام شدن مدت قرارداد اخراج کرده است.
او با یادآوری اینکه اخراج شدگان از یک تا هفت سال سابقه کار دارند، گفت: هر سال با آغاز فصل سرما و به ویژه در ابتدای زمستان تعداد زیادی از کارگران این معدن به مرور پس از اتمام اعتبار قرار دادهای کاریشان تعدیل می‌شوند.
او با اعلام اینکه هیچ تضمینی برای بازگشت بکار این کارگران از سوی پیمانکار بعد از ایام بیکاری وجود ندارد؛ افزود: استفاده فصلی از کارگران در معدنی که می‌توان مانند سایر معادن مجاور از آن بصورت مستمر بهره برداری کرد باعث بی‌انگیزه شدن نیروی کار شده است.
به گفته وی، معدن طلای آق دره جزء چند معدن مهم استخراج طلا در کشور است به همین علت دولت باید تعهد دهد که هیچ یک از کارگران این معدن اخراج ویا بیکارنخواهند شد.
وی در ادامه افزود: با وجود آنکه معادن دیگری در نزدیکی معدن زرکان تکاب وجود دارند اما کارگرانشان فصلی نیستند و به صورت سالیانه کار می‌کنند.
او اضافه کرد: حدود ۵۵۰ کارگر شاغل در این معدن با شروع فصل سرما هر ماه منتظرند که اسامیشان در لیست «تعدیلی‌ها» باشد بنابراین همواره حس اضطراب دائمی و ترس از بیکاری همیشه با این کارگران همراه بوده و باعث کاهش بهره‌وریشان شده است.
این کارگر قرار داد کاری این کارگران را یک تا سه ماهه ذکر کرد و در ادامه در خصوص حقوق دریافتی همکارانش گفت: علاوه بر آنکه پیمانکار حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند این کارگران هیچ گونه مزایای شغلی ندارند.
این کارگر با بیان اینکه او و همکارانش ماهانه ۱۲۰ ساعت اضافه کاری انجام می‌دهند افزود: با این حال کارفرما در محاسبه دستمزدآن‌ها به مزایای اضافه کاری توجه نمی‌کند.
او با بیان اینکه در تجمع امروز کارگران معدن طلای زرکان تکاب خواستار تداوم اشتغالشان شدند در ادامه گفت: اگر ۵۵۰ کارگر این معدن امنیت شغلی داشته باشند، کار توأم با آرامش آنان در می‌ان‌مدت به بالارفتن بهره‌وری می‌انجامد.
به گفته وی، مسئولان اداری شهرستان تکاب در جلسه امروزی که به همراه تجمع امروز کارگران برگزار شد چند پیشنهاد در زمینه رفع مشکلات حقوقی وبیمه‌ای کارگران به پیمانکار داد اما پیمانکار حاضر به قبول پیشنهاد بخشدار نشد.
او گفت: پس از تعدیل‌های صورت گرفته هم اکنون تنها ۱۸۰ کارگر باقی مانده است که ۲۹ نفراز آن‌ها را نگهبان شامل می‌شوند.

--------------------------------

مسمومیت گاز جان سه کارگر را گرفت

صبح امروز سه کارگر یک باب مغازه میوه فروشی در تهران براثر گاز گرفتگی جان خود را از دست دادند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران اعلام کرد: در حوالی ساعت هشت و نیم صبح امروز ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران از حادثه گاز گرفتگی در خیابان ظفر کوچه لادن مطلع شدند و بلافاصله ایستگاه ۸۹ آتش نشانی عازم محل حادثه شدند.
وی در بیان جزئیات این حادثه گفت: در زیر زمین ۸ متری یک باب مغازه میوه فروشی سه کارگر مشغول استراحت بودند که برای گرم کردن فضای آن از آبگرمکن معیوب استفاده می‌شد، دود کش آکاردویی، باز گذاشتن شیر آب داغ و بسته بودن در و پنجره به منظور گرم نگهداشتن فضای اتاقباعث انتشار گاز منو اکسید کربن و در نتیجه مسمومیت منجر به مرگ کارگران شد.
ملکی افزود: آتش نشانان هر سه تن را خارج و تحویل عوامل اورژانس دادند که متاسفانه مرگ هر سه کارگر میوه فروشی تایید شد.
به گفته این مقام مسئول در آتش نشانی محل حادثه پس از ایمن سازی تحویل عوامل انتظامی شد.

--------------------------------

یک کودک کار بر اثر تصادف در شهرک اندیشه کرج کشته شد

منابع خبری به ایلنا گزارش داده‌اند یک کودک کار ۵ ساله تبعه پاکستان روز گذشته حوالی شهرک اندیشهٔ کرج حین بازگشت به خانه بر اثر برخورد با یک دستگاه پراید کشته شد.
یک فعال حقوق کودکان در این رابطه به ایلنا گفت: متاسفانه این پسر بچه ۵ ساله ی مهاجر که جزء کودکان کار هم بود روز گذشته حین بازگشت به خانه با یک خودرو پراید تصادف کرد، اما علی رغم اقدامات انجام گرفته برای رساندن وی به بیمارستان، این کودک به دلیل شدت جراحاتی که به سرش وارد شده بود جان سپرد.
به گفتهٔ این عضو انجمن کوشا، این کودک به همراه خانواده‌اش در مناطق حاشیه‌ای اطراف کرج زندگی می‌کرد و از کمترین امکانات ایمنی و راهنمایی و رانندگی برخوردارند. وی گفت: مناطق حاشیه‌ای عمدتا از علائم راهنمایی و رانندگی برخوردار نیستند و بیشتر کودکان کار هم در همین مناطق زندگی می‌کنند.
وی در ادامه به مشکلات حاشیه نشینی کودکان کار پرداخت و گفت: شیوهٔ برخورد جامعه در تمام سطوح آن با این کودکان و خانواده‌هایشان باعث شده است که بیشتر آن‌ها به حاشیهٔ شهر‌ها پناه ببرند تا عملا از دید عموم خارج شوند.
این فعال حقوق کودکان با ابراز تاسف از برخوردهایی که گا‌ها با این کودکان و خانواده‌هایشان صورت می‌گیرد گفت: علاوه بر کودکان ایرانی بسیاری از کودکان غیر ایرانی مهاجر هم در میان حاشیه نشینان هستند و متاسفانه به دلیل برخورد‌هایی که صورت می‌گیرد این خانواده‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه از دید عموم خارج شوند و زندگی حاشیه نشینی را به زندگی در متن اجتماعی که آن‌ها را نمی‌خواهد ترجیح دهند.
وی گفت: نتیجه این حاشیه نشینی، دور افتادن از محیط امن برای زندگی است به نحوی که بسیاری از آن‌ها کمترین احساس امنیت را برای گذران زندگی روزمره‌شان ندارند.

زمستان‌ها فصل پرچالش کودکان کار است
کودکان کار در فصل سرما با خطرات و چالشهای بیشتری مواجه هستند. از عدم امنیت به دلیل تاریکی زودهنگام هوا برای دختران کار، تا بیماری‌های مخصوص این فصل که در اثر عدم درمان به موقع گا‌ها باعث مرگ و میر این کودکان می‌شود.
عضو کانون کودکان کار کوشا می‌گوید نزدیک شدن فصل سرما باعث بالا رفتن امار حوادث برای کودکان کار می‌شود. وی گفت: متاسفانه هر ساله با نزدیک شدن به فصل سرما و تاریک شدن زود هنگام هوا میزان حوادثی که در کمین کودکان کار است بیشتر می‌شود. این حوادث به خصوص برای کودکانی که در حاشیهٔ شهر‌ها زندگی می‌کنند و دسترسی آنچنانی به امکانات درمانی ندارند بیشتر است. غیر از حوادثی مانند تصادفاتی که در اثر بی‌احتیاطی و کمبود دید در زمستان اتفاق می‌افتد به دلیل سردی هوا انواع بیماری‌های ویروسی و عفونی که به دلیل عدم درمان به موقع بعضا مزمن می‌شود، عامل دیگر مرگ و میر کودکان کار است.

--------------------------------

مذاکرات کارگران و کارفرما بی‌نتیجه به پایان رسید/ ادامه اعتراض صنفی کارگران واگن پارس

اعتراض صنفی نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در پی بی‌نتیجه ماندن مذاکرات دیروز نمایندگان کارگران، کارفرما و نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء (سهامدار اصلی کارخانه) به دومین روز متوالی وارد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارفرما و نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء عصر دیروز (چهارشنبه ۳ دی) به نمازخانه کارخانه آمده و در جمع کارگران معترض حاضر شده‌اند.
بر اساس این گزارش، نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء به کارگران حاضر در نمازخانه کارخانه گفته که سهامدار اصلی به این نتیجه رسیده است که رئیس شورای اسلامی کار از کارخانه برود.
او به کارگران گفته است برای رئیس شورا مراسم تودیع برگزار می‌کند اما اخراج این نماینده کارگری به صلاح کارگران است.
ایلنا اگرچه از ضبط صدا و تصویر نماینده قرارگاه خاتم الاوصیاء توسط کارگران اطمینان ندارد اما گزارش موثقی دریافت کرده است که می‌گوید سخنرانی نماینده سهامدار اصلی کارخانه در جمع کارگران که با لحن تندی بیان شده‌ است توسط دوربین‌های روابط عمومی کارخانه ضبط شده است.
کارگران می‌گویند کارفرما و نماینده فرمانده قرارگاه خاتم الاوصیاء در جلسه‌ دیگری که غروب دیروز با حضور اعضای شورای اسلامی کار برگزار شده است مجددا بر اخراج رئیس شورا پافشاری کرده‌اند.
یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفته است اعضای شورای اسلامی کار تا شنبه (۶ دی) به کارفرما مهلت داده‌اند که رئیس شورا را به کار بازگرداند و در غیر اینصورت از سمت صنفی خود استعفاء می‌دهند.
گفتنی است کارگران واگن پارس از دیروز در اعتراض به خودداری کارفرما از تمدید قرارداد «علی درخشنده‌بخت»، رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند .
کارگران می‌گویند آقای درخشنده‌بخت تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
همچنین لازم به ذکر است که کارت ورود به کارخانه آقای درخشنده‌بخت در روزهای گذشته توقیف شده است و او اجازه ورود به این واحد تولیدی را ندارد.

توضیحات کارفرما
در همین رابطه، «علیرضا واعظی» مدیر روابط عمومی واگن پارس به ایلنا گفت: من مدیر روابط عمومی هستم و خیلی در جریان اتفاقات قرار ندارم. دیروز مدیر عامل و نماینده قرارگاه به کارخانه آمده بودند و صحبت کردند و اصلا تحصنی نبوده است.
او افزود: من خبر دیروز شما را دیدم. کارگران متحصن نه ۹۰۰ نفر بلکه ۱۰۰ نفر بوده‌اند.
واعظی در پاسخ به خبرنگار ایلنا که پرسید «آیا ۸۰۰ کارگر دیگر سر کار هستند و تولید در کارخانه ادامه دارد»، گفت: من از شما یک خواهشی دارم. مطبوعات باید به تولید کمک کنند. با توجه به آنکه مقام معظم رهبری امسال را سال حماسه اقتصادی نامگذاری کرده‌اند شما نباید به این مسائل دامن بزنید و باید به صنعت کمک کنید.
او در ادامه از تاکید نماینده قرارگاه بر اخراج رئیس شورای اسلامی کار واگن پارس ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت در بخشی از صحبت‌های کارفرما و نماینده قرارگاه در نمازخانه حاضر نبوده است.
او همچنین نسبت به جزییات جلسه غروب میان کارفرما، نمایندگان کارگران و نماینده قرارگاه و توقیف کارت ورود به کارخانه رئیس شورا ابراز بی‌اطلاعی کرد.

--------------------------------

مرگ کارگر معدن «همکار» بدلیل کمبود ایمنی و شرایط غیر استاندارد کار

معادن کرمان همچنان قربانی می‌گیرد. به گفتهٔ منابع خبری در معدن «همکار» واقع در شهرستان راور کرمان، یک کارگر بخش استخراج این معدن دوشنبهٔ هفته گذشته (۲۴ آذر ماه) بر اثر ریزش زِغال در دم جان باخت.
«ابراهیم ضیاء‌الدینی» کارگر ۲۹ سالهٔ این معدن در حین کار در بخش استخراج بر اثر ریزش ناگهانی زغال سنگ کشته شد. شاهدان عینی دلیل این امر را کمبود امکانات ایمنی و همچنین شیب زیاد این کارگاه در حین عملیات استخراج زغال می‌دانند.
به گفتهٔ یکی از کارگران، چند سال پیش نیز یکی دیگر از اعضای خانوادهٔ ابراهیم ضیاءالدینی بر اثر کار در بخش استخراج جان خود را از دست داده بود.
یکی از کارگران در این رابطه به ایلنا گفت: متاسفانه شرایط کار در برخی از مناطق معدن بسیار خطرناک است و باید شرایط ایمنی بهتری برای کارگران فراهم شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم. او گفت: این کارگر روز دوشنبه صبح در حین عملیات استخراج که باید به کمک حداقل ۲تا ۳ کارگر انجام شود دچار این سانحه شد.
او یکی از دلایل اصلی این حادثه را شییب زیاد کارگاه و نبود نیروی انسانی کافی در کنار این کارگر عنوان کرد و گفت: کانون چنین اتفاقاتی وجود کارگاهایی با شیب زیاد برای استخراج است که می‌تواند در حین عملیات استخراج حوادث ناگهانی این چنینی را ایجاد کند.
گفته می‌شود از زمان وقوع این حادثه در معدن همکار، کارگاه‌هایی که دارای شیب‌های زیاد در بخش استخراج هستند به دلیل استاندارد نبودن تعطیل شده‌اند.
معدن همکار در شهرستان راور واقع شده است و یک معدن شبه دولتی وابسته به شرکت زغال سنگ است.
حوادث مرگبار در معادن زغالسنگ کرمان درحالی ادامه دارد که کار‌شناسان عدم وجود تجیهزات مناسب و بهره‌برداری سنتی را دلیل عمده این حوادث عنوان می‌کنند.

--------------------------------

تایید حکم بازگشت به کار ۳۰۰ کارگر اخراجی راک سرامیک در مرجع حل اختلاف

در حالی که ۳۰۰ کارگر راک سرامیک شهرضا (از شهرستان‌های استان اصفهان) اول آذر ماه و در پی پایان قرارداد کارشان اخراج شدند، رئیس اداره کار این شهرستان از تایید حکم بازگشت به کار این کارگران در هیات حل اختلاف خبر داد.
«مصطفی اباذری»، رئیس اداره کار شهرضا با اشاره به حکم ماه گذشته هیات تشخیص مبنی بر بازگشت به کار کارگران اخراجی راک سرامیک، به ایلنا گفت: هیات حل اختلاف علاوه بر تایید حکم بازگشت به کار کارگران، کارفرما را به پرداخت معوقات ایام بلاتکلیفی مکلف کرده است.
او افزود: هیات حل اختلاف به این دلیل کارفرما را به پرداخت معوقات ایام بلاتکلیفی مکلف کرده است که او برای تعطیلی کارخانه، دلایل موجهی به این مرجع حل اختلافات کارگری و کارفرمایی ارائه نکرده است.
این مقام دولتی در ادامه بیان کرد: حکم هیات حل اختلاف دوشنبه (۱ دی) صادر شده است و برای اجرا در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته است.
اباذری در عین حال گفت: این حکم هنوز به کارفرما ابلاغ نشده است و به احتمال زیاد شنبه هفته آینده (۶ دی) به او ابلاغ خواهد شد.
رئیس اداره کار شهرضا در پایان با اشاره به بخشش بخشی از جریمه‌های کارفرما در جلسه دو هفته پیش شورای تامین استان اصفهان، گفت: یکسری از جرایم تاخیری کارفرما در جلسه دو هفته پیش شورای تامین بخشیده شد و قرار شد که اصل بدهی او تقسیط شود و کارفرما نیز در عوض زمینه بازگشت به کار کارگران را فراهم کند اما او تاکنون به وعده‌اش پایبند نبوده است.

--------------------------------

دو کارگر ساختمانی براثر ریزش دیوار جان باختند

براثر گوبرداری غیر اصولی، یک دیوار بر سر دو کارگر در کرج آوار شد و به مرگ آنان انجامید.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، رییس روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی کرج اعلام گفت: پیش از ظهر روز چهارشنبه گذشته براثر گودبرداری غیر اصولی بخشی از دیوار حیاط مسجد سلمان فارسی دراین منطقه فرو ریخت.
وی اظهار داشت: دراین حادثه که منطقه بلوار شهید حدادی کرج اتفاق افتاد دو کارگر۲۰ و ۲۷ ساله زیر آوار جان باختند که تلاش آتش نشانان برای نجات آنان بی‌نتیجه ماند.
موسوی گفت: عملیات انتقال اجساد این دو کارگرجوان حدود ۴۵ دقیقه زمان برد.
وی بیان کرد: برای انجام عملیات امداد و نجات در این محل ۱۲ آتش نشان به همراه چهاردستگاه خودرو عملیاتی از چهار ایستگاه به محل حادثه اعزام شدند.

--------------------------------

کارگران بلورک قزوین پنج ماه حقوق طلبکارند

کارگران کارخانه بلورک استان قزوین از ایجاد یک وقفه پنج ماهه در پرداخت شدن مطالبات مزدی خود خبر می‌دهند.
منابع کارگری ایلنا در استان قزوین با اعلام این خبر افزودند: ۱۲۰ کارگر کارخانه بلورک در سه شیفت کاری به ساخت بلورهای صنعتی مشغولند.
به گفته این کارگران کارفرمای بلورک هر چند وقت یکبار با معادل یک ماه از معوقات مزدی آن‌ها را پرداخت می‌کند اما با این حال همیشه حجم مطالبت مزدی پرداخت نشده آن‌ها تا حدود ۵ ماه برآورد می‌شود.
به ادعای کارگران بلورک قزوین این احتمال وجود دارد که بدحسابی کارفرما باعث اخلال در سوابق بیمه‌ای و تمدید دفترچه‌های تامین اجتماعی آن‌ها شده باشد.
به گفته کارگران این واحد صنعتی از سالهای آغازین دهه ۸۰ و زیر نظر بخش خصوصی در زمینه تولید بلورهای صنعتی و خانگی (شیشه چراغ خودرو و ظروف شیشه‌ای) فعالیت دارد.
در همین را بطه یکی از مدیران این واحد صنعتی با تایید تاخیر به وجود آمده، کمبود نقدینگی را دلیل اصلی به تاخیر افتادن مطالبات پنج ماه اخیر کارگران عنوان کرد.
وی افزود: از قرار معلوم به غیر از چند سال نخستین فعالیت کارخانه بلورک، کارگران این واحد صنعتی همیشه مطالبات صنفی خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند.
این مقام آگاه در کارخانه بلورک در عین حال افزود: بوجود آنکه این واحد تولیدی در پرداخت مطالبات مزدی کارگران خود دچار یک وقفه پنج ماهه شده است تا این لحظه اقدامات مدیریت شرکت در جهتی بوده که حداقل حق بیمه کارگران باکمترین تاخیر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شود.

--------------------------------

۹۰۰ کارگر واگن پارس در اعتراض به اخراج نماینده خود دست از کار کشیدند

نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در اعتراض به خودداری کارفرما از تمدید قرارداد کار رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کردند.
منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند قرارداد کار «علی درخشنده‌بخت»، رئیس شورای اسلامی کار واگن پارس تا پایان آذر ماه اعتبار داشته است.
کارگران می‌گویند آقای درخشنده‌بخت تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده در شورای اسلامی کار واگن پارس عضویت دارد و از مصونیت نمایندگی برخوردار است بنابراین کارفرما حق اخراج او را ندارد.
بر اساس این گزارش، کارفرما در ادامه تغیبرات خود به تازگی مدیر انتظامات واگن پارس را با وجود آنکه دو ماه به پایان قرارداد کارش باقی مانده بود از کار منفک کرده است و یک نظامی بازنشسته را جایگزین او کرده است.
آنطور که کارگران گزارش کرده‌اند مدیر جدید از صبح امروز مشغول به کار شده و نفرات جدیدی را در واحد انتظامات و نگهبانی جایگزین کرده است.
کارگران می‌گویند این تغییر مدیریتی در واگن پارس به قصد اعمال محدودیت بیشتر بر کارگران در کارخانه است.
در هیمن رابطه یکی از کارگران به ایلنا گفت هر شش عضو شورای اسلامی کار واگن پارس در اعتراض به خودداری کارفرما از تمدید قرارداد کار رئیس این نهاد کارگری، قراردادهای جدید خود را امضاء نکرده‌اند.
او در ادامه بیان کرد: اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارخانه واگن پارس که از وعده‌های کارفرما برای پایان دادن به اعتراضات صنفی پیشین کارگران بود متوقف شده است.
او در عین حال گفت: کارهای کار‌شناسی این طرح توسط شورای اسلامی کار کارخانه انجام و برای کارفرما ارسال شده است اما با گذشت دو هفته، هنوز برای اجرای آن اقدامی نشده است.
گفتنی است کارگران واگن پارس اراک یکبار در شهریور ماه امسال و باردیگر در تاریخ ۵ مهر ماه و به مدت یک هفته در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق و عملکرد بد مدیران کارخانه دست از کار کشیده‌ بودند.
آخرین اعتراض صنفی کارگران واگن پارس در پی پرداخت بخشی از مطالبات، استعفای مدیر داخلی کارخانه و وعده‌های مثبت کارفرما پایان یافت.
لازم به ذکر است قرارگاه خاتم الاوصیاء سهامدار اصلی کارخانه واگن پارس اراک است و تعیین کارفرمای این واحد تولیدی بر عهده این قرارگاه نظامی قرار دارد.

--------------------------------

استخدام کارگران زن خارجی در منازل ممنوع است

مدیر کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بکارگیری و اشتغال بانوان اتباع خارجی بعنوان خدمه و یا عناوین دیگر در منازل، غیر قانونی است.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا «علی اقبالی» با بیان اینکه اشتغال و بکارگیری زنان اتباع خارجی در ایران غیرقانونی است، گفت: به بانوان اتباع خارجی فلیپینی و یا کشورهای دیگر اجازه کار در ایران داده نمی‌شود و اگر در منازل مسکونی زن بعنوان خدمه بکار گرفته شود طبق قانون با متخلفین برخورد و به مقام قضایی معرفی می‌شود.
وی در مورد افزایش میزان مجازات‌ها، افزود: مجازات‌ بکارگیری اتباع خارجی غیر مجاز در هر روز پنج برابر حداقل مزد و در صورت تکرار ۱۰ برار حداقل مزد و در صورتی که به این مجازات توجه‌ نشود، مجازات تبدیل به زندان از ۹۱ تا ۱۸۰ روز خواهد شد.

--------------------------------

۱۱ درصد کودکان جهان کار اجباری می‌کنند

آمارهای جهانی نشان می‌دهد ۱۱ درصد از کودکان در سراسر جهان در معرض کار اجباری هستند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا در حال حاضر ۱۶۸ میلیون کودک در سراسر جهان در معرض کار اجباری هستند اما از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ آمار این کودکان به یک سوم کاهش یافته است. سازمان بین المللی کار در گزارشی اعلام کرد: در تمام کشورهای جهان مساله آزار و اذیت کودکان و کار اجباری وجود دارد اما به رغم خطر ۱۱ درصدی کار اجباری در جهان، این آمار هر سال در حال کاهش است چرا که بسیاری از کشور‌ها اقدامات قانونی خود را برای مبارزه با کار اجباری کودکان افزایش داده‌اند.
سی‌اس مانیتور در این باره گزارش داد، در ۲۵ اکتبر سال جاری میلادی (۲۰۱۴) آمریکای لاتین و کشورهای حوزه دریای کارائیب توافقنامه‌ای را امضا کردند که به موجب آن تمام انواع کار اجباری کودکان را تا سال ۲۰۲۰ میلادی در این مناطق ریشه کن کنند.
با وجود روند رو به کاهش سالانه آمارهای جهانی کار اجباری کودکان، این روند در سطح جهانی و منطقه‌ای به کندی پیش می‌رود. کار اجباری کودکان، علت و معلول فقر در جوامع مختلف است و بر کودکان، خانواده‌های آن‌ها، کشور و رشد جوامع تاثیر سوء می‌گذارد. کشورهای آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب رتبه سوم را به لحاظ بالا‌ترین نرخ کودکان کار در جهان دارند. رتبه‌های اول و دوم به ترتیب مربوط به کشورهای آفریقایی و آسیا – اقیانوسیه می‌شود. هرچند در کشورهای آفریقایی این آمار کاهش یافته اما این روند به کندی پیش می‌رود.
گزارش اخیر سازمان بین المللی کار به کشورهای آفریقایی هشدار می‌دهد که هرچه سریع‌تر با این مساله مبارزه کنند. گزارش این سازمان همچنین به تغییر نوع کار اجباری کودکان اشاره می‌کند. پیش از این کودکان (۵۹ درصد) در بخش کشاورزی مجبور به کار بودند اما امروزه بکارگیری آن‌ها در بخش‌های خدماتی بیشتر شده است.

تا پایان مهر ماه امسال ۲۹۷ مورد فوت ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل پزشکی قانونی استان تهران، این در حالیست که در مدت مشابه سال گذشته تعداد موارد فوت ناشی از حادثه کار ۲۸۲ مورد گزارش شده بود که این رقم رشد ۵. ۳ درصدی را در سال جاری نشان می‌دهد.
بر طبق این گزارش از کل فوت شدگان حوادث کار در ۷ ماهه امسال ۲۹۴ نفر مرد و ۳ نفر زن بوده‌اند. همچنین در مهر ماه امسال نیز تعداد فوت شدگان این حوادث با ۴۱. ۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴ نفر اعلام شده است.
طبق قوانین موجود حوادث ناشی از کار با دو ویژگی مشخص می‌شوند: حوادثی که در حین انجام وظیفه رخ می‌دهند و حوادثی که به سبب انجام وظیفه رخ می‌دهند. با بررسی آمارهای منتشر شده در سال‌های اخیر، سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت،، سوختگی و کمبود اکسیژن از جمله مهم‌ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار در کشور می‌باشند که با رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاعات می‌تواند بروز این حوادث را تا حد قابل توجهی کاهش داد