اولین روز اعتراض کارگران هفت تپه در تهران/ تصادف كارگران در راه پایتخت
صبح امروز (شنبه هفتم بهمن ماه) حدود ۳۰۰ نفر از مجموع ۷۰۰ کارگر «نیبر» نیشکر هفت تپه با سفر به پایتخت به جمع کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر پیوستند که از بامداد سه شنبه (سوم بهمن ماه) در تهران به سر میبرند و هر روز در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع میکنند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی به خبرنگار ایلنا گفت: چون از سال ۸۲ تا به امروز هیچ مسئولی در استان پاسخگوی خواستههای صنفی ما نبوده، ما دست از کار و زندگی خود کشیده و عازم تهران شدهایم تا به همراه همکارانمان در مجتمع کارون شوشتر بتوانیم مشکلات خود را به گوش شخص رئیس جمهوری برسانیم.
این کارگر با اشاره به مطالبات مشترک کارگران این دو واحد بزرگ کشت و صنعت در خوزستان، از جمله اجرای قانون مشاغل سخت و زیانآور، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، پرداخت منظم دستمزد و حقوق، به مشکلاتی که سازمان تامین اجتماعی در راه بازنشستگیشان قرار داده اشاره کرد و گفت: از عمده مشکلات کارگران نی بر پرداخت سهمی است که سازمان تامین اجتماعی برای بازنشسته شدن از ما میخواهد.
این کارگر با تشریح شرایط کار نیبری گفت: کارگران فصلی به دلیل اینکه بطور متوسط ۶ ماه در سال کار میکنند نمیتوانند مانند سایر کارگران بازنشسته شوند و به همین دلیل سازمان تامین اجتماعی مقرر کرده است که هر کارگر باید فاصله بیمهایاش را شخصا پر کند و به این منظور رقمی بین ۶ تا ۹ میلیون تومان در سال بپردازد.
او ادامه داد: رقمی که سازمان تامین اجتماعی از ما در خواست کرده در توان مالی ما نیست، چرا که ما در سال فقط شش ماه شاغل هستیم و دولت باید در این زمینه برای چاره اندیشی کند.
تصادف کارگران در مسیر تهران
همچنین با خبر شدیم یکی از ۱۹ اتوبوس و مینیبوسی که ۳۰۰ کارگر را از شوش دانیال به تهران رسانده است، در گردنه رازان خرم آباد تصادف کرده و در این حادثه ۸ کارگر دچار مصدومیت شدهاند.
این کارگران پس از مداوا در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد به مبداء بازگشتهاند.
-----------------------------
تجمع كارگران قند و تصفیه شکر اهواز در مقابل استانداری
بیش از ۵۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز صبح امروز (شنبه هفتم بهمن ماه) در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۵ ماهه خود در مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
هوشنگ طاهری، عضو شورای اسلامی کار کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در این تجمع حضور یافته بود، به ایلنا گفت: حدود ۸۰ کارگر این کارخانه بیش از ۲۵ ماه است که به سبب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق نگرفتهاند.
او افزود: یکی از دغدغههای کارگران، بدهیهای معوقه کارخانه به تامین اجتماعی و عدم ارسال لیستهای بیمه کارگران در سه ماه گذشته بوده است.
نماینده كارگران قند و تصفیه شكر اهواز با بیان اینکه این امر هم اکنون باعث شده دفترچههای درمانی کارگران بی اعتبار شود تصریح کرد: اداره تامین اجتماعی استان نیز از تمدید اعتبار دفترچههای درمانی کارگران از آبان ماه خوداری میکند.
طاهری ادامه داد: مشکلات معیشتی حاصل از عدم دریافت حقوق باعث افزایش نگرانی برای تامین معیشت خانوادههایمان شده و در حال حاضر در شرایط سختی به سر میبریم.
او در این زمینه اضافه کرد: هم اکنون در شرایطی هستیم که فرزندانمان از مدارس و دانشگاها ترک تحصیل میکنند تا شاید بتوانند هزینه زندگیمان را به حداقل برسانند.
نماینده کارگران قند و تصفیه شکر اهواز ادامه داد: مسئولان کارخانه به راه کارهایی که کارگران با تجربه برای خروج از این بحران ب پیشنهاد میکنند اهمیتی نمیدهند.
به گفته او تعدادی از کارگران متقاضی بازنشستگی این واحد تولیدی که در آستانه بازنشسته شدن هستند نیز به جهت اینکه لیست بیمهای معوق و جاری این کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است در این خصوص دچار مشکل شدهاند.
او با اشاره به اینکه تا کنون کارگران این کارخانه چندین بار جهت دریافت مطالبات قانونی خود دست به تجمع زدهاند، اظهار داشت: با وجود اینکه تجمع و اعتراضات زیادی در خصوص حل مسائل صنفیمان انجام دادهایم اما تاکنون توجهی از سوی مسئولان به مشكلاتمان نشده است.
-----------------------------
كارگران هفت تپه به جمع كارگران كارون شوشتر پیوستند
تجمع اعتراضی کارگران فصلی نی بر کارون شوشتر مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در حالی وارد پنجمین روز خود شد که حدود ۳۰۰ نفر از کارگران نیشکر هفت تپه نیز در اعتراض به مشکلات صنفی مشابهی از شوش دانیال با سفر به تهران به جمع کارگران کارون پیوستهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بامداد امروز (شنبه ۷ بهمن) ۳۰۰ نفر از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با ۱۹ دستگاه اتوبوس و مینیبوس برای پیگیری مطالبات صنفی خود به جمع کارگران کشت و صنعت کارون شوشتر پیوستهاند که از سه شنبه (۳ بهمن ماه) در تهران حضور دارند.
کارگران این دو مجتمع بزرگ کشت و صنعت واقع در استان خوزستان، علاوه بر درخواست تحت شمول قانون مشاغل سخت و زیانآور قرار گرفتن و اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق؛ خواستار تغییر ساز و کار رفع فاصله بیمهای خود هستند.
وجود فاصله بیمهای در سوابق این کارگران به آن دلیل است که به دلیل امکان برداشت محصول نیشکر تنها در نیمی از سال، کارگران نیبر به صورت فصلی مشغول به کارند و به همین دلیل حق بیمه آنان نیز تنها نیمی از سال پرداخت میشود. با این وجود سازمان تامین اجتماعی طبق نامهای به شماره ۱۱۰۱/۹۱/۱۹۰ در تاریخ هشتم مهرماه سال جاری، مقرر کرده است که برای رفع این فاصله بیمهای هر نفر کارگر در سال حدود ۹ میلیون تومان بپردازد که با این حساب هر کارگر برای رسیدن به شرایط بازنشستگی در مجموع میبایست حدود ۷۰ میلیون تومان بپردازند. کارگران نیشکر هفت تپه و کارون شوشتر با توجه به دستمزد دریافتی پرداخت این مبلغ را در توان خود نمیبینند و به تعیین سازوكاری كه پرداخت این مبلغ را ضروری میسازد اعتراض دارند.
یک از کارگران نیبر هفت تپه حاضر در تجمع امروز در گفتگو با ایلنا خطاب به نمایندگان مجلس و مدیران دولتی گفت: سوال ما از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مدیران دولتی این است که آنها اکنون کجا هستند تا از نزدیک شاهد اعتراض کارگران باشند؟
او اضافه کرد: چرا باید تاوان سیاستهای غلط و ناکار آمدی مدیران و کسری بودجههای دولت را ما کارگران بدهیم؟
به گفته این کارگر، بدلیل بیتوجهی مسئولان استانی در رسیدگی به مشکلات صنفی کارگران، آنان تصمیم گرفتهاند به تهران بیایند و همکاران خود در مجتمع کارون شوشتر را همراهی کنند.
یکی از کارگران مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر درباره تجمع پنج روزه کارگران در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری گفت: تا کنون جواب قانع کنندهای به ما داده نشده است اما کارگران مصمم به ادامه اعتراض تا رسیدن به خواستههای بحق صنفی خود هستند.
او ادامه داد: تنها پاسخی که به تجمعات پنج روزه ما داده شده این است که از مسئولان استانداری وفرمانداری استان خوزستان خواسته شده به تهران بیایند و با حضور در جلسات رسیدگی درباره مشکلاتمان پاسخگو شوند.
به گفته این کارگر، فردا (یکشنبه ۸ بهمن) نیز تجمعات آنان ادامه خواهد داشت.
-----------------------------
کارگران گیتی پسند هنوز حقوق معوقهٔ خود را دریافت نکردهاند
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان اصفهان از تعویق در پرداخت حقوق كارگران «گروه صنعتی گیتی پسند» به دلیل کمبود نقدینگی خبر داد.
علی یزدانی در این باره به ایلنا گفت: در حال حاضر گروه صنعتی گیتی پسند كج دار و مریز به فعالیت خود ادامه میدهد و کماکان کار میکند اما کمبود نقدینگی و حقوق معوقهٔ کارگران این مجموعه، این واحد بزرگ صنعتی را دچار مشکل کرده است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد بحران کمبود نقدینگی در کارخانه گیتی پسند اصفهان که از ابتدای سال آغاز شد، اكنون گستردهتر شده است. حقوق معوقه و کاهش شیفتهای کاری، زندگی بیش از ۵ هزار کارگر این کارخانه را با مشکلات جدی رو به رو کرده است.
این فعال کارگری با اشاره به مشکلات عدیدهٔ کارخانجات مرتبط با صنایع فلزی در استان اصفهان افزود: کارخانجاتی که با صنایع فلزی در ارتباط هستند دچار مشکلات عدیدهای شدهاند. گران شدن هزینهٔ تولید و عدم در آمد کافی از فروش محصولات چنین وضعی را برای آنان به وجود آورده است.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان اصفهان در پایان اظهار داشت: کارخانههای استان در شرایط فعلی اقتصادی هیچ گونه ثبات کاری ندارند و این موضوع، دامن کارگران این کارخانهها را گرفته است. یک روز تعدادی از کارگران را اخراج میکنند و فردا به آنها میگویند که دوباره به سر کار برگردید. این روند علاوه بر کاهش بهره وری این کارخانهها، شرایط نامناسبی را برای کارگران به وجود آورده است.
-----------------------------
هیچ کس نمیپرسد چرا اعتراضمان را به تهران آوردیم
سه تن از نمایندگان کارگران "نی بر" مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر که به همراه ۵٠٠ نفر از همکارانشان به تهران سفر کردهاند، با حضور در دفتر ایلنا به طرح جزئیاتی از مشکلات خود پرداخته و خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و قانون بازنشستگی پیش از موعد شدند که پیش از این توسط مسئولان ارشد دولتی در سفرهای استانی به آنان وعده داده شده بود.
کسی نپرسید چرا اعتراض به تهران رسید
به گزارش ایلنا، یکی از کارگران درباره پیشینه این اعتراض صنفی و دلیل سفر کارگران به تهران گفت: هر سال در چنین ایامی که فصل برداشت محصول نیشکر در شرکت کشت و صنعت کارون است، اما کارگران فصلی با اجتماع در مقابل نهادهای دولتی استان خوزستان و دفتر اداره مرکزی شرکت، خواستار رسیدگی به مشکلات صنفیمان میشویم اما امسال به دلیل آنکه از وعدههای مسئولان استانی از جمله مدیریت شرکت کشت و صنعت کارون و مسئولان بانک کشاورزی خوزستان مایوس شده بودیم، تصمیم گرفتیم با سفر به تهران و تجمع در مقابل ساختمان ریاست جمهوری قول رئیس دولت در سفر استانی به کارگران را یادآوری کنیم.
این کارگر با تاکید بر اینکه مسئولان از طریق رسانهها از سفر ما به تهران مطلعند، افزود: با گذشت سه روز متوالی از این تجمع، مسئولان کشوری هم همچون مسئولان استانی توجهی به خواستههای ما نکردهاند و حتی به دلیل کنجکاوی هم دلیل سفر ما به تهران را جویا نشدهاند.
او ادامه داد: مشکلات ما که مربوط به سالهای بسیار دور است اما از ۱۰ سال پیش به صورت جدیتری پیگیری میشود اما با هر بار شکایت و تشکیل پرونده، مجددا که برای پی گیری شکایتمان میآییم از ما خواسته میشود که پرونده جدیدی تشکیل دهیم.
او اضافه کرد: همچنین هر بار که تجمع میکنیم از ما خواسته میشود مطالباتتان را کتبی نوشته و مشکلاتتان را با تشکیل پرونده به صورت قانونی پی گیری کنیم. با وجود آنکه هر بار شماره نامههایی نیز به ما داده میشود، در نوبت بعدی مراجعه متوجه میشویم نام و نشانی در بایگانیها از ما موجود نیست، انگار با رفتن ما، اعتراضمان را تمام شده تلقی میکنند.
این کارگر معترض اضافه کرد: در اوایل دهه ٦٠ من و بسیاری از کارگرانی که امروز برای اعتراض به تهران آمدهایم، با دستمزد مناسب استخدام شدیم و از شرایط کار خود بسیار راضی بودیم اما به مرور زمان که تعداد کارگران بیکار و جوانان جویای کار افزایش یافت، حقوق ما هم به تدریج کاهش یافت چرا که نیروی کار در بیرون از شرکت آماده و منتظر جایگزینی بود.
نقش بانک کشاورزی در رسیدگی به مطالبات کارگران
دومین نماینده کارگران که برای طرح مطالبات همکارانش به دفتر ایلنا مراجعه کرده بود، اراضی زیر کشت نی شکر این مجتمع را ۲۴ هزار هکتار ذکر کرد و گفت: با این گستردگی زمین زیر کشت در گذشته ۱۸ هزار کارگر نی بر در این مزارع کار میکردند.
او افزود: با وجود کاهش نیروهای این شرکت هنوز هم کارفرمایان این واحد مدعی هستند که توان پرداخت مطالبات کارگران را ندارند.
این کارگر اضافه کرد: مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر وابسته به بانک کشاورزی است و پرداخت مطالبات کارگران نیز باید توسط این بانک انجام شود.
او در ادامه به یکی دیر از دغدغههای کارگران اشاره کرد: در بسیاری از ماهای سال که هنوز در مزارع نی شکر وجود دارد و از اتمام قرارداد کارگران نیز چندین ماه باقی مانده است، به دلایل نامعلومی به ما گفته میشود دیگر بر سر کار خود حاضر نشوید و بروید خانه و حقوق خود را بگیرید. کارگران از این دستور اطاعت نمیکنند چرا که حتی وقتی ما مشغول کار هستیم حقوقمان را نمیتوانیم به طور کامل دریافت کنیم، چگونه ممکن است برویم خانه و حقوق بگیریم.
این کارگر ادامه داد: از جمله سیاستهایی که مدیران ارشد این واحد در مقابل مطالبات کارگران اتخاذ کردهاند تغییرات پی در پی مدیران داخلی است تا هرموقع که کارگران پی گیر حقوق قانونیشان میشوند مدیر جدید از وجود مشکلات کارگران اظهار بیاطلاعی میکند.
او اضافه کرد: بیش از ۱۲ سال است که ما وعده دادهاند که تعداد زیادی از کارگران را باقانون بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور بازنشسته کنند اما هنوز این امر محقق نشده است.
او گفت: اجرای قانون سخت وزیان اور حق قانونی کارگران نی بر است که تا مدتها به سبب ناآگاهی کارگران و کم سواد بودنشان پی گیری نمیشده است.
سکوت از ترس اخراج
یکی دیگر از کارگران در ادامه سخنان همکارانش یادآور شد: تعداد دو هزار نفر از کارگران نی بر بصورت فصلی برای بریدن نیشکرهای شرکت کشت و صنعت کارون شوشتر استخدام شدهاند که تعداد هزارنفر از این کارگران غیربومی بوده و درکمپ مخصوص نی برها که شرکت در دراختیارشان گذاشته است زندگی میکنند.
به گفته این کارگر، این تعداد کارگر در شرایط بسیار سخت بدون داشتن حداقلهای رفاهی در این کمپها بدور از خانوادهایشان زندگی میکنند ودر هر یک ماه اگر توان مالیشان یاری کند میتوانند یک روز را برای دیدن خانوادههایشان اختصاص دهند.
او گفت: با وجود زندگی هزار کارگر در یک کمپ امکانات زندگی در آنجا بسیار محدود است. این کمپها فاقد حداقل امکانات بهداشتی و درمانی بوده و کارگران از ترس بیکاری ناچارند سکوت کنند و این شرایط سخت را تحمل کنند.
او در این مورد تاکید کرد: به جرأت میگویم از دو هزار کارگر شاغل در این مزارع حتی یک نفر هم دارای سلامت کامل جسمی نیست.
این کارگر اضافه کرد: خم شدن برای بریدن نی باعث شده بسیاری از کارگران دچار دیسک کمر شوند. کار با قمههای بلند و تیز برای بریدن نیها نیز همیشه کارگران را در خطر مصدومیت قرار داده. همچنین گرد و غبار حاصل از این کار نیز باعث مشکلات تنفسی شده است.
نماینده کارگران کارون شوشتر افزود: سختی کار در حین کار با گرامای ۵٠ درجه تابستان بقدری زیاد است که حین بریدن آنقدر دمای بدنمان بالا میرود که با عرق تنمان لباسهایمان کاملا خیس میشود وچسبیدن شیره نی به بدنمان نیز باعث زخم شدن بدنمان میشود.
او عنوان کرد: هر چند کارگران نی بر عموما کم سوادند اما بیتوجهای به مطالبات بحق و قانونی شان را نمیپذیرند.
در خاتمه این کارگر از نحوه عملکرد شورای اسلامی کار این واحد تولیدی انتقاد کرد و گفت: به نظر میرسد بعضی از این نمایندگان کارگران بجای دفاع از منافع کارگران بیشتر به فکر حفظ منافع کارفرمایان هستند
-----------------------------
تخریب غیر اصولی ساختمان ۳ کارگر را دفن کرد
تخریب غیر اصولی ساختمانی در تهران باعث مدفون شدن سه کارگر شد.
به گزارش ایلنا، صبح امروز (شنبه هفتم بهمن) ریزش ساختمان دو طبقه در حال تخریب در خیابان امین الملک (امامزاده حسن) سه کارگر را مدفون کرد.
بر اساس این گزارش، ساختمان دو طبقهای به مساحت تقریبی ۹۰ متر مربع به علت تخریب غیر اصولی و رعایت نکردن اصول ایمنی بر روی سه کارگر فرو ریخت و باعث مصدومیت آنان شد.
در این حادثه دو نفر از کارگران پیش از رسیدن گروههای امداد و نجات از زیر آوار خارج شده بودند اما نفر سوم به نام گلبدین-ت از اتباع افغانستان در زیر آوار همچنان گرفتار و محبوس بود كه با ورود گروهای امدادی، کارگر سوم نیز که از زیر انبوهی از خاک به بیرون انتقال یافته و برای درمان تحویل امدادگران اورژانس شد.