افق روشن
www.ofros.com

اعتراض كارگران قطار شهری اهواز

...سرگردانی ۴ ساله ۲۰۰ کارگر کارخانه نخ پنگوئن و


ایلنا - فارس - ایسنا                                                                                       پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۱

اعتراض كارگران قطار شهری اهواز به نحوه پرداخت مطالبات صنفی

در حالی که گفته می‌شود کارگران قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات صنفی ۶ ماه گذشته خود از دیروز اعتراض صنفی خود را آغاز کرده‌اند، مدیر عامل این مجموعه از پرداخت یک ماه حقوق کارگران خبر داد.
هلاکویی، مدیرعامل شرکت متروی اهواز در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشتک در رابطه با مطالبات معوقه کارگران قصد داریم که تا اول مهر با تمامی کارگران این مجموعه تسویه حساب کنیم. وی بابیان اینکه هم اکنون حدود ۸۰۰ کارگر در پروژه متروی اهواز مشغول کار هستند، گفت: با خبر شدیم که جمعی ۴۰ نفره از کارگران بخش حفاری نسبت به نحوه پرداخت مطالبات خود معترض شده‌اند.
مدیرعامل متروی اهواز یادآور شد: این گروه از کارگران به دلیل انجام کار بی‌وقفه شبانه-روزی در زیر زمین، دارای مشاغل سخت‌تر و تخصصی‌تری هستند و برای همین به نسبت سایر کارگران حدود ۳۰ تا۴۰ درصد بیشتر دستمزد می‌گیرند.
به گفته هلاکویی مشکل عدم پرداخت به موقع مطالبات مزدی کارگران متروی اهواز به پرداخت نشدن مطالبات پیمانکاران از سوی دولت باز می‌گردد.
کارفرمای متروی اهواز بایادآوری اینکه دولت از ابتدای سال جاری تنها به ۱۰ درصد تعهدات خود در زمینه تامین اعتبار پروژه مترو شهر اهواز عمل کرده است، گفت: بر همین اساس مطالبات مزدی کارگران شاغل در این پروژه بصورت علی الحساب و از طریق کمک‌ مالی نهادهایی مانند شهرداری اهواز پرداخت می‌شود.
این مقام مطلع در خصوص میزان مبالغی که در این مدت بصورت علی الحساب به کارگران مترو پرداخت شده است، گفت: مقدار این مبالغ به نسبت دفعات ثابت نیست اما در هر نوبت برای همه کارگران یکسان است بطوری که در برخی موارد بیش از دستمزد توافق شده به کارگران پرداخت شده است.
وی یادآور شد: در نتیجه این وضع تعداد کارگران شاغل در این مجموعه از ۱۲۰۰ نفر به ۸۰۰ نفر کاهش یافته و حتی بخشی از فعالیت‌های این پروژه شهری متوقف شده است. به گفته هلاکویی در این شرایط کارفرمایان پروژه مترو ناچار هستند تا منابع مالی حداقلی موجود را طوری تقسیم کنند که هم بتوان بخشی از حقوق کارگران را پرداخت کرد و هم بتوان در شرایط اقتصادی اخیر مواد اولیه کارگاه‌ها از جمله آهن و سیمان را تهیه کرد.
مدیرعامل متروی شهر اهواز در خصوص میزان طلب معوقه کارگران شاغل در این پروژه گفت: تنها کارگرانی که از ابتدای آغاز پروژه یعنی حدود ۵ سال پیش در استخدام موقت متروی اهواز هستند نزدیک ۶ ماه حقوق پرداخت نشده طلبکار هستند.
وی تصریح کرد: طلب معوقه کارگرانی که به مرور بعد از آغاز پروژه به استخدام متروی اهواز درآمده‌اند به مراتب کمتر از ۶ ماه است.
هشدار نسبت به تبعات بی‌توجهی به اعتراضات کارگران
این اظهارات از سوی کارفرمای پروژه قطار شهری اهواز در حالی مطرح می‌شود که به گفته یک فعال کارگری در اهواز هم اکنون به واسطه تعدیل‌های صورت گرفته و نیز اعتراض صنفی کارگران فعالیت این پروژه به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
آقایار حسینی، دبیر خانه کارگر خوزستان در این باره به ایلنا گفت: کارگران شرکت متروی اهواز که چند سالی است با تاخیر مطالبات معوقه خود را دریافت می‌کنند از روز گذشته به نشانه اعتراض صنفی فعالیت‌های روزانه خود را در کارگاه‌های این شرکت متوقف کرده‌اند.
وی بابیان اینکه کارگران متروی اهواز با قراردادهای یک ماهه و بصورت روز مردی در استخدام هستند، یاد آور شد: طبق برآوردهای اولیه احداث و راه‌اندازی متروی اهواز حداقل تا اواسط دهه ۹۰ طول خواهد کشید و این درحالی است که در تمامی ۶ سال گذشته قرارداد این کارگران ماه به ماه تمدید شده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز با بیان اینکه دلیل این تاخیر، تامین نشدن اعتبارات مصوب بوده است، افزود: مسئولان کشوری و استانی باید به این مهم توجه کنند.
این فعال کارگری با اشاره به تجمع اعتراضی کارگران قند اهواز و همچنین کارگران نی‌بر قند کارون، شوشتر و هفت تپه، در هفته گذشته گفت: اگر مسئولان مربوطه به این وضعیت رسیدگی نکنند باید در انتظار تبعات جدی این بحران‌ها باشیم.

----------------------

سرگردانی ۴ ساله ۲۰۰ کارگر کارخانه نخ پنگوئن

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر رشت از سرگردانی ۲۰۰ کارگر کارخانه نخ پنگوئن طی ۴ سال گذشته انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گیلان، محمد محمودیان در نشست تعاملی تعدادی از نمایندگان مردم گیلان در مجلس با شهردار رشت، به ارزیابی وضعیت کارخانجات گیلان پرداخت و با اعلام اینكه «اكثر کارخانجات گیلان در حال حاضر تعطیل‌اند»، اظهار کرد: هم اکنون کارگران کارخانه نخ پنگوئن رشت که بیش از ۲۰۰ نفر هستند توپ فوتبال بین ادارات استان از جمله اداره کار، دادگاه و کارخانه شده‌اند.
این عضو شورای شهر رشت با اشاره به اینکه برخی از کارگران شرکت نخ پنگوئن رشت شکوائیه‌هایی را تهیه کرده‌اند، گفت: باید تکلیف این کارگران توسط نمایندگان مجلس، استانداری و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان روشن شود.
محمودیان تصریح کرد: وام و تسهیلات بانکی‌ای که مدیر این کارخانه دریافت کرده صرف بدهی‌های قبلی او شده و واحد صنعتی را همچنان تعطیل و کارگران را بدون حقوق در خیابان‌ها و ادارات استان سرگردان کرده است.
وی از نمایندگان مردم گیلان به طور اخص خواست این مسائل را که از مسائل اجتماعی و چالش‌های مهم مردم است جدی بگیرند و این مشکل را از طریق تعامل با دولت و استانداری گیلان حل کنند.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر گیلان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح شرایط کشاورزان این استان پرداخت و گفت: در شرایط فعلی کشاورز ما حتی قادر نیست برنج خانوار خود را تامین کند.
این مقام مسئول تاکید کرد: به خاطر وضعیت نامناسب بخش کشاورزی گیلان، فرزندان کشاورزان این استان در رشت به دنبال کار هستند و اگر کار پیدا نکنند به ناچار به شغل‌های کاذب از جمله دست فروشی روی می‌آورند که معضلاتی را برای این شهر ایجاد کرده و می‌کند.

----------------------

بزرگ‌ترین دغدغه جذامیان، بیكاری فرزندانشان است

رئیس مرکز بررسی و تحقیق بیماریهای پوستی تبریز، بیکاری فرزندان جذامیان را بزرگترین دغدغه و خواسته ساکنان آسایشگاه «بابا باغی» تبریز عنوان کرد.
به گزارش ایلنا از تبریز، علیرضا فرشی آذری در حاشیه بازدید اعضای کارگروه حمایت از حقوق بهداشتی شهروندان شمالغرب کشور با بیان اینکه بیماران شفا یافته مرکز بابا باغی به عنوان بزرگ‌ترین آسایشگاه جذامیان كشور، با خانواده خود در قسمت آسایشگاهی به سر می برند و فرزندان سالم آنها تا مقطع دبیرستان در آموزشگاه ابوذر واقع در بابا باغی تحصیل كرده و برای ادامه تحصیل به مدارس شهر مراجعت می‌کنند، افزود: مشکلات مالی ادامه تحصیل فرزندان، اشتغال فرزندان بیکار، تعمیرات اساسی ساختمانهای مسکونی و تامین معاش افراد بیمار از جمله مشکلات و معضلات این مرکز است.
فرشی آذر، بیکاری فرزندان جذامیان را بزرگترین دغدغه و خواسته ساکنان باباباغی تبریز عنوان کرد و افزود: البته برخی از بیماران شفا یافته در قسمتهای مختلف این مرکز در انجام کارهای روزمره با دریافت مبلغ كمی همکاری می‌كنند ولی این کفاف فرزندان بیکار آنان را نمی‌دهد.
رئیس مرکز بررسی و تحقیق بیماریهای پوستی تبریز با اعلام اینكه بیماری جذام در کشور به کلی ریشه کن نشده است، ادامه داد: نیازی به جدا شدن جذامیان از محیط کار، خانواده وجامعه وجود ندارد و به محض شروع اولیه درمان، سرایت این بیماری از بین می‌رود. بر خلاف باورهای اجتماعی افراد به لحاظ ژنتیکی هرگز جذام نمی گیرند و سرایت این بیماری پایین است. رییس بیمارستان و آسایشگاه باباباغی با بیان اینکه تنها درصد پایینی از افراد که استعداد ژنتیکی این بیماری را دارند فقط در صورت تماس آنهم طولانی مدت با بیمار جزامی درمان نشده به این بیماری مبتلا می شوند افزود: در سالهای اخیر این بیماری بیش از ده ها برابر کاهش یافته و اکنون به ازای هر ده هزار نفر، شیوع یک نفر به جذام گزارش شده است.
وی با بیان اینکه در طول سالهای گذشته بیماری جذام بیشتر در استانهای خراسان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان و گیلان گزارش شده است افزود: اخیراً یک مورد نیز از تهران گزارش شده بود.
رئیس مرکز بررسی و تحقیق بیماریهای پوستی تبریز، آمار فعلی جمعیت ساکن در باباباغی را ۲۹۰ نفر اعلام کرد و افزود: از افراد ساکن در بابا باغی، ۱۰۹ نفر را آقایان و ۱۰۵ را بانوان جذامی تشکیل می دهند و علاوه بر افراد فوق، بیش از ۸۰ نفر نیز کودکان و فرزندان بیماران جذامی هستند که در این محل زندگی می کنند.
وی تعداد تخت های فعال در آسایشگاه باباباغی را ۷۰ تخت عنوان کرد و افزود: این تخت ها به طور متناوب در اختیار بیماران ساکن قرار گرفته و جریان درمانی آنها انجام می گیرد.

----------------------

اعتراض به تبعیض میان كارگران پیمانی و رسمی سازمان توسعه تجارت

جمعی از کارکنان رسمی و قراردادی سازمان توسعه تجارت ایران وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به خبرگزاری ایلنا، نسبت به وجود تبعیض‌ در زمینه حقوق و مزایای خود اعتراض کرده و خواستار پیگیری فوری دولت در این رابطه شده‌اند.
به گزارش ایلنا، در ابتدای این نامه آمده است: از سال گذشته حق بهره وری کارکنان رسمی و پیمانی مشغول در حوزه ستادی به موجب مفاد مصوبهٔ مورخ ۸۴/۴/۱۳ هیات وزیران در پی ادغام وزارتخانه‌های صنعت، معدن و بازرگانی به اجرا گذاشته شده و حقوق و مزایای آنان پرداخت می‌شود اما این حق به رغم صراحت مصوبهٔ مذکور و مستند قاطع و غیر قابل انکار ابلاغ شده از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری مبنی بر تسری وصف ستادی بودن به سازمان توسعه تجارت ایران، از سوی مدیریت سازمان مذکور نادیده گرفته می‌شود. ‌
بنا بر این گزارش، سید مهدی میر حسینی زواره‌ای معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری در نامه‌ای به تاریخ ۹۱/۶/۱۳ خطاب به تقی تقی‌پور مدیر کل امور اداری سازمان توسعهٔ تجارت، با اشاره این موضوع که «مسئولیت امر توسعه تجارت اعم از داخلی و خارجی در کشور و همچنین تولیت حوزه بازرگانی بین المللی در بخش صنعت، معدن و تجارت به عهدهٔ سازمان توسعه تجارت قرار دارد» ‌، این سازمان را در زمره دستگاه‌های «ستادی» دولت خوانده است.
کارکنان رسمی و قراردادی سازمان توسعه تجارت ایران در ادامهٔ نامهٔ خود با اشاره به عدم اجرای مصوبهٔ هیات وزیران مبنی بر ۱۵ درصد افزایش حقوق کارکنان قراردادی این سازمان آورده‌اند: کارکنان قراردادی سازمان توسعه تجارت ایران به رغم گذشت ۱۰ ماه از تاریخ تصویب ۱۵ درصد افزایش حقوق مصوب هیات وزیران، هنوز افزایش حقوقی را مشاهده نکرده‌اند. این موضوع در کنار قراردادهای تنظیم شده متمایز از آنچه در وزارتخانه به اجرا در آمده است موجب کاهش حقوق کارکنان نسبت به سال گذشته و در نتیجه تقلیل مستمر معاش آنان شده است.
در پایان این نامه با انتقاد از قطع مزایا و پاداش کارکنان رسمی شاغل در سازمان توسعه تجارت ایران آمده است: ارائه تسهیلات رفاهی مانند پاداش سالانه مطابق با قانون خدمات کشوری، پاداش روز ملی صنعت و معدن و دیگر مزایای مالی پرداخت شده در سطح وزارتخانه به کارکنان اعم از رسمی و قراردادی، از کارکنان رسمی و شاغل در سازمان توسعه تجارت ایران دریغ شده است‌.

----------------------

پایان یك هفته تجمع مستمر نی‌برها در مقابل ساختمان دولت

تجمع اعتراضی کارگران نی بر هفت تپه و کشت و صنعت کارون شوشتر که بامداد روزسه شنبه (۳ بهمن ماه) درمقابل ساختمان ریاست جمهوری آغاز شده بود عصر روز دوشنبه ۹ بهمن ماه با توافقاتی میان نمایندگان كارگران و وعده‌های مسئولان دولتی خاتمه یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع اعتراضی کارگران فصلی نی بر کارون شوشتر مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در حالی خاتمه یافته است که حدود ۳۰۰ نفر از کارگران نی‌شکر هفت تپه نیز که از روز شنبه هفتم بهمن ماه در اعتراض به مشکلات صنفی مشابهی از شوش دانیال با سفر به تهران به جمع کارگران کارون پیوسته‌ بودند.
به گفته یکی از کارگران معترض، پس از گذشت هفت روز از تجمع کارگران فصلی نی بر در مقابل ساختمان ریاست جمهوری، ناچار شدیم به وعده های مسئولان دفتر ریاست جمهوری برای پی گیری مطالباتمان اعتماد کنیم.
این كارگر در ادامه گفت: نمایندگان ما طی مذاكراتی كه به مسئولان داشته‌اند قرار شده است ظرف دو هفته آتی دولت مشکلاتمان را در مجلس مطرح کند و در این زمینه با پی گیری و هماهنگی مجلس و دولت پاسخ مثبی در جهت حل مشکلاتمان دریافت کنیم.
این كارگر با تاكید بر اهداف صنفی كارگران در طول مدت اقامت در تهران، گفت: کارگران با پایان دادن به تجمع خود نشان دادند که به وعدهای دولت اعتماد کرده‌اند.
اوبا بیان اینکه کارگران نی بر از روز شنبه به محل كار خود بازگشته و به کار خود ادامه خواهند داد، افزود: بعد از گذشت دو الی سه هفته فرصتی که دولت از کارگران خواسته است تا به مشکلاتمان رسیدگی کند، در صورت بی پاسخ ماندن خواسته هایمان، طبق گفته مسئولان دفتر ریاست جمهوری (که اگر به مشکلات شما رسیدگی نشد دوباره تجمع کنید)، ما به تجمعات خود ادامه خواهیم داد.

----------------------

تجمع مشترك کارگران نی بر خوزستان ادامه دارد

امروز، دوشنبه (نهم بهمن ماه) تجمع اعتراضی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون در مقابل ساختمان ریاست جمهوری وارد هفتمین روز خود شد و این در حالی است که کارگران نی بر مجتمع كشت و صنعت هفت تپه نیز برای سومین روز متوالی این کارگران را همراهی می کنند.
یکی از کارگران معترض نی بر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر حاضر در این تجمع، به ایلنا گفت: با وجود آنکه امروز هفتمین روز است كه ما کارگران فصلی نی بر برای پی‌گیری خواسته‌های صنفی‌مان در مقابل دفتر رئیس جمهور جمع شده‌ایم، با مذاكراتی که چند تن از کارگران به نمایندگی از همه کارگران نی بر انجام داده‌اند مطلع شدیم که هنوز به خواسته‌هایمان پاسخ قانع کننده‌ای داده نشده است.
او افزود: ما که طی این هفت روز به سختی توانسته‌ایم بدور از هر امکاناتی به تجمع خود ادامه بدهیم همچنان مصمم‌ایم تا زمان دریافت پاسخ قانع کننده‌ای که نشان دهنده حل مشکلاتمان باشد در تهران حضور یابیم.
گفتنی است کارگران این دو مجتمع بزرگ کشت و صنعت واقع در استان خوزستان، علاوه بر درخواست تحت شمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آور قرار گرفتن و اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق؛ خواستار تغییر ساز و کار رفع فاصله بیمه‌ای خود هستند. دبیر خانه کارگر همدان خبر داد:

----------------------

پرداخت نشدن مطالبات کارگران قارچ سینا دو سال پس از تعطیلی كارخانه

جمعی از کارگران واحد تولیدی «قارچ سینا»، با حضور در خانه کارگر همدان به پرداخت نشدن بخشی از حقوق و سایر مطالبات خود با وجود گذشت دو سال از تعطیلی این كارخانه شدند. دبیر خانه کارگر همدان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۶۷ کارگر بیکار شده «قارچ سینا» بعد از گذشت دو سال از ورشکستگی این واحد تولیدی هنوز نتوانسته‌اند مطالبات خود را دریافت کنند.
چنگیز اصلانی در این باره افزود: این كارگران پس از گذشت دو سال از بیكاری به نحوه عملكرد هیئت تسویه حساب با كارگران معترضند و معتقدند فعالیت این هیئت به كندی صورت می‌گیرد. او افزود: مشکلات نبود نقدینگی و افزایش بدهی‌ها در این واحد تولید کننده قارچ در گذشته، سبب شده در پرداخت بیمه‌های‌ کارگران فاصله ایجاد شود و اینك تعداد زیادی از این کارگران که شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت زیان آور را دارند، امكان بازنشستگی نداشته باشند. او با بیان اینکه فواصل بیمه‌ای کارگران دو نیم سال است اضافه کرد: با توجه به سختی کار کارگران در تولید قارچ، این شغل در زمره مشاغل سخت زیان آور قرار دارد.
این فعال کارگری در این زمینه ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی موظف است علاوه بر دریافت سهم کارگر که در گذشته به حساب سازمان واریز شده، کارفرما را نیز مکلف به پرداخت سهم خود در مورد بازنشستگی کارگران کند.
او از سابقه کار ۱۵ تا ۲۴ ساله بیشتر کارگران این واحد خبر داد و گفت: تامین‌‏اجتماعی نیز به دلیل واریز نشدن حق بیمه‌‏‌ها، از بازنشسته شدن کارگران با قانون مشاغل سخت وزیان اور خود داری می‌کند واین موضوع به مشکل اساسی برای کارگران تبدیل شده است.

----------------------

شکستگی لوله آب ۳ کارگر سیرجانی را گرفتار کرد

فارس: شکستگی لوله فضای سبز شهرداری سیرجان که بعد از ظهر امروز در طرح کانال انتقال آب مجتمع گل‌گهر به وجود آمد، کارگران را بر آن داشت تا برای ترمیم این شکستگی وارد کانال با عمق دو متری شوند.
با ریزش این کانال سه کارگر شهرداری سیرجان زیر آوار گرفتار شدند.
ناصر ستوده‌نیا مسئول آتش‌نشانی سیرجان گفت‌: نشت آب از طریق لوله شکسته و شنی بودن کانال موجب این حادثه شد که حسن پور‌جعفرآبادی کارگر ٢١ ساله دچار مرگ مغزی شد و حال وی وخیم است.
وی افزود: دو کارگر دیگر نیز در بیمارستان بستری و تحت درمان قرار گرفتند.

----------------------

تجمع اعتراضی کارگران شرکت صنایع غذایی فلات کوهرنگ شهر کیان در چهارمحال و بختیاری

ایسنا: طی گزارشی کوتاه وسربسته، ازتجمع تعدادی از کارگران یک شرکت خصوصی (شرکت صنایع غذایی فلات کوهرنگ شهر کیان در چهارمحال و بختیاری ) دراعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق، بیمه و اخراج مکرر کارگران توسط مدیران خبرداد.
برپایه این گزارش،کارگران معترض بازگرداندن حدود ١۵٠ نفر از کارگران اخراج شده این کارخانه را از دیگر خواسته‌های خود اعلام کردند و گفتند، با وجود پیگیری‌های مکرر و دیدار با مسئولین استانی از جمله نماینده شهرستان شهرکرد در مجلس، امام جمعه شهرکرد و شهر کیان، استاندار استان و فرماندار شهرکرد، تا کنون به هیچ نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.