دلیلی برای تاخیر در پرداخت مستمری بازنشستگان وجود ندارد
یك فعال مستقل كارگری گفت: برای كارگران بازنشسته تاخیر سازمان تامین اجتماعی در پرداخت مابه التفاوت مستمری به اندازه تحمیل بیمه تكمیلی درناك و غیر قابل تحمل است.
«پروین محمدی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: متاسفانه كانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی از رسالت اصلی خود باز مانده به بلندگوی تبلیغاتی مدیران سازمان تبدیل شده است.
وی با یادآوری اینكه رسالت اصلی كانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دفاع از حقوق كارگران بازنشسته و از كار افتاده است، گفت: متاسفانه مسئولان این نهاد صنفی دفاع از حقوق موكلان خود را فراموش كردهاند.
این فعال صنفی كارگری با بیان اینكه در سالهای اخیر همواره مسئولان سازمان تامین اجتماعی با تاخیر نسبت به افزایش مستمری بیمه شدگان بازنشسته و از كار افتاده اقدام كردهاند گفت: مسئولان تامین اجتماعی نه تنها بابت این تاخیر خسارتی نپرداختهاند كه حتی مبلغ مربوط به به مابه التفاوت را بصورت قسطی پرداخت كردهاند.
به گفته محمدی مسئولان سازمان تامین اجتماعی در كنار این اهمال و تاخیر از چند سال گذشته بدعت جدیدی را بنا نهادند و با نقض مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، مبلغ مستمری ها را بدون توجه به مصوبه دستمزدهای شورای عالی كار افزایش دادند.
این فعال كارگری گفت: با این حال با وجود آنكه سازمان تامین اجتماعی در نخستین روزهای امسال از افزایش ٢۵ درصدی مستمریها خبر داد اما باز هم به بهانه شائبه تبلیغاتی اعمال افزایش به تابستان موكول شد.
وی یادآور شد: هرچند در سالهای ۹۱ و ۹٢ سازمان تامین اجتماعی برای تبلیغات سیاسی دوباره مستمریها را بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی و برابر با حداقل مزد مصوب شورایعالی كار تعیین كرده است اما همچنان تاخیر در پرداخت مستمریها ادامه دارد.
این فعال صنفی كارگری گفت: این وضعیت در حالی ادامه دارد كه مسئولان دولتی این سازمان كنترل منابع و اموال سازمان را در اختیار گرفتهاند و حتی سال گذشته اعلام كردند كه با ذخیره سازی منابع هیچ مشكلی برای افزایش و پرداخت مستمریها ندارند.
---------------------------
۱۵۰ كارگر نیروگاه حرارتی تبریز با قرارداد كمتر از یك ماه كار میكنند
رئیس انجمن صنفی كارگران نیروگاه حرارتی تبریز در نامهای به كمیسیون اجتماعی مجلس، از عدم امنیت شغلی كارگرانی كه قراردادهایشان ٢۹ روزه است انتقاد كرد.
به گزارش ایلنا، «محمد رضا نوذری» در این نامه با اشاره به اشتغال ٢۵۰ كارگر در نیروگاه حرارتی تبریز، نسبت به فقدان امنیت شغلی ۱۵۰ كارگری كه به صورت شركتی قرارداد ٢۹ روزه بسته اند ابراز نگرانی كرد.
در بخشی از این نامه آمده است كه «قرار داد نفرات ٢۹ روزه در انتهای هر ماه خاتمه می یابد و با توجه به حساس بودن شرایط كاری نیروگاه با كمبود نفر در اتاق فرمان رو به رو می شویم.»
آقای نوذری در بخشی از این نامه به مذاكرات بی سرانجام خود با مدیریت نیروگاه حرارتی تبریز و شركت توانیر در رابطه با الغای قراردادهای ٢۹ روزه اشاره كرده است.
---------------------------
سقوط كارگر آرماتوربند از طیقه سوم
یك كارگر آرماتور بند بر اثر سقوط از ارتفاع ساختمانی در شهرستان شهریار، به شدت مصدوم شد.
به گزارش ایلنا، کارگر آرماتور بندی به نام «علیرضا دوستی» هنگام کار با میلگرد پس از بر خورد با برق سه فاز از طبقه سوم به طبق دوم سقوط کرد و به شدت مصدوم شد.
به گفته عوامل امداد و نجات این کارگر مصدوم برای مداوا به اورژانس تحویل داده شد.
---------------------------
ریزش مواد مذاب جان كارگری را گرفت
سرریز شدن مواد مذاب در کارخانه تازه تاسیس ذوب فلزات فجر سمنان، باعث کشته شدن یک کارگر شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این حادثه كه به كشته شدن كارگری به نام «مهدی تالشی» انجامید، در تاریخ عصر روز پنجشنبه ٢۶ اردیبهشتماه به دلیل انباشت مواد مذاب داخل كوره ذوب فلزات و سپس سرریز شدن این مواد رخ داده است.
همكاران كارگر جان باخته كه شاهد حادثه بودهاند به ایلنا گفتهاند كه مهدی تالشی با مشاهده سرریز شدن مواد مذاب قصد فرار داشته است اما بدلیل از دست دادن تعادل بر روی مواد مذاب میافتد و جانش را از دست میدهد.
گفتنی است کارخانه ذوب فلزات فجر سمنان با وجود آنكه طی شش ماه گذشته فعال بوده است اما از روز ٢٢ فروردین ماه همزمان با دور چهارم سفرهای استانی ریاست جمهوری و با حضور وزیر صنعت ومعدن و تجارت به طور رسمی افتتاح شده بود.
---------------------------
كارگران نیبر برای بازنشستگی ۴۰ سال كار میكنند
یكی از فعالان مستقل صنفی در شركت كشت و صنعت نیشكر هفت تپه از شرایط سخت و طاقت فرسای كار كارگران متخصصی كه به كار بریدن نیشكر (نیبر) اشتغال دارند خبر داد.
«رضا رخشان» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: این كارگران كه جمعیت آنها در حال حاضر تا حدود ٩۰۰ نفر میرسد، ۸ ماه از سال را به این كار طاقتفرسا اشتغال دارند و در زیر آفتاب سوزان جنوب كشور با قمه نیبری میكنند.
رخشان بابیان اینكه تا كنون در مزارع نیشكر هفت تپه هیچ دستگاه مدرنی نتوانسته به خوبی كارگران نیبری كند، گفت: با این حال این كارگران به لحاظ درآمد و بازنشستگی با مشكل مواجه هستند.
وی افزود: كارگران نیبر هم به لحاظ درآمد نسبت به دیگر كارگران هفت تپه دریافتی كمتری دارند و همچنین به دلیل فصلی بودن نوع كارشان، برای رسیدن به شرایط بازنشستگی باید حداقل ۴۰ سال كار كنند.
به گفته این فعال كارگری، درحال حاضر هیچ نهاد و دستگاهی پاسخگوی این مشكل كارگران نیبر نیست و به همین دلیل این كارگران از دولت و نمایندگان مجلس می خواهند كه برای ترمیم مزد و تسریع در بازنشستگی آنها تمهیداتی بیاندیشند.
---------------------------
لرستان قهرمان بیكاری كشور شد
مقایسه نرخ بیکاری در استانهای کشور نشان میدهد که کمترین نرخ بیکاری معادل ۵٫۴ درصد در استان خراسان جنوبی و بیشترین نرخ بیکاری در استانهای لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۲۰٫۶ درصد و ۱۸٫۸ درصد بوده است.
یه گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، مرکز آمار ایران با انتشار گزارش جامع مربوط به وضعیت بیکاری در پاییز ۱۳۹۱، تصویر تازهتری از شرایط کار در کشور را نمایش داد که با امار ارائه شده توسط رییس دولت تفاوت بنیادین دارد.
بر اساس این گزارش ۷۰ صفحهای، نرخ بیکاری کلی در کشور در پاییز سال گذشته، ۱۱٫۲ درصد بوده است؛ که سهم مردان ۹٫۸ درصد و سهم زنان ۱۷٫۷ درصد ذكر شده است. همچنین نتایج این آمار بیانگر آن است که نرخ بیکاری در نقاط شهری بیشتر از نقاط روستایی است، بهطوری که نرخ بیکاری در نقاط شهری ۱۲٫۵ درصد و در نقاط روستایی ۸ درصد است. بر پایه این گزارش، چنانچه جمعیت فعال، ۱۵ ساله و بیشتر در نظر گرفته شود نرخ بیکاری همان ۱۱٫۲ درصد به دست میآید.
مطابق نتایج به دست آمده، در فصل پاییز، نرخ مشارکت اقتصادی (یعنی درصد جمعیت فعال ـ بیکار یا شاغل ـ در سن کار) در جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در کل کشور ۳۷٫۵ درصد بوده است که این شاخص در بین مردان ۶۱٫۳ درصد و در بین زنان ۱۳٫۷ درصد محاسبه شده است. همچنین نتایج نشان میدهد که درصد جمعیت فعال ۱۰ ساله و بیشتر در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری است، بهطوری که نرخ مشارکت اقتصادی در نقاط روستایی ۳۹٫۸ درصد و در نقاط شهری ۳۶٫۶ درصد بوده است.
از سوی دیگر مقایسه نرخ بیکاری در گروهی سنی نشان میدهد بیشترین نرخ بیکاری در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله با ۲۷٫۸ درصد بوده است. بررسی این شاخص در بین مردان و زنان نشان میدهد همین گروه سنی در بین مردان با ۲۳٫۵ درصد و در بین زنان با ۴۷٫۹ درصد بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است.
در بخش دیگری از گزارش مرکز آمار، تغییرات نرخ بیکاری نسبت به تابستان ۹۱ و پاییز ۹۰ گردآوری شده شده است. بر این اساس، نرخ بیکاری کل در پاییز سال ۹۱ نسبت به تابستان آن سال ۱٫۲ درصد کاهش داشته است. همچنین این نرخ نسبت به پاییز سال گذشتهاش ۰٫۶ درصد کاهش یافته که در آن سهم نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیشتر است.
بررسی میزان اشتغال در بخشهای عمده فعالیت نشان میدهد، بیشترین درصد شاغلان در بخش خدمات و کمترین درصد شاغلان در بخش کشاورزی مشغول به کار بودهاند، به طوری که سهم شاغلان ۱۰ ساله و بیشتر در بخش خدمات ۴۷٫۱ درصد، در بخش صنعت ۳۴٫۸ درصد و در بخش کشاورزی ۱۸٫۱ درصد بوده است. بررسی وضع شغلی شاغلان نیز نشان میدهد، درصد شاغلان در بخش خصوصی (کارفرمایان، کارکنان مستقل، مزد و حقو قبگیران بخش خصوصی و تعاونی و کارکنان فامیلی بدون مزد) بیش از درصد شاغلان در بخش عمومی (مزد و حقوقبگیران بخش عمومی) است؛ به طوری که سهم اشتغال جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در بخش خصوصی ۸۳ درصد و در بخش عمومی ۱۷ درصد بوده است.
اما در بُعد استانی، گزارش مرکز آمار حاوی نکات قابل توجهی است. مقایسه نرخ بیکاری در استانهای کشور نشان میدهد که کمترین نرخ بیکاری معادل ۵٫۴ درصد در استان خراسان جنوبی و بیشترین نرخ بیکاری در استانهای لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۲۰٫۶ درصد و ۱۸٫۸ درصد بوده است. بررسی نرخ مشارکت اقتصادی در بین استانهای کشور نیز نشان میدهد که استان خراسان رضوی با ۴۲٫۵ درصد در جایگاه نخست قرار داشته و بعد از آن استانهای آذربایجان غربی و زنجان با ۴۲٫۴ درصد رتبه دوم نرخ مشارکت اقتصادی (نسبت مجموع جمیعت بیکار و شاغل به کل جمعیت بالای ۱۰ سال) را به خود اختصاص دادهاند. در مقابل، استان سیستان و بلوچستان با ۲۶٫۹ درصد پایینترین نرخ مشارکت اقتصادی را به خود اختصاص داده و در این در حالی که نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور ۳۷٫۵ درصد به دست آمده است.
از سوی دیگر، مقایسه استانها به لحاظ بخشهای عمده فعالیت اقتصادی نشان میدهد در استان خراسان جنوبی بیشترین شاغلان (۳۸٫۶ درصد) در بخش کشاورزی مشغول کار بودهاند و در مقابل استان تهران با ۱٫۷ درصد کمترین شاغلان بخش کشاورزی را داشته است. در بخش صنعت، استان یزد با ۴۶٫۶ درصد بیشترین و استان کرمانشاه با ۲۰٫۹ درصد کمترین درصد شاغلان را به خود اختصاص دادهاند. همچنین در بخش خدمات، استان تهران با ۶۰٫۲ درصد بالاترین و استان خراسان شمالی با ۳۴٫۲ درصد پایینترین درصد شاغلان را در بخش خدمات به خود اختصاص دادهاند.
گزارش از کریم داودی نژاد
---------------------------
اعتراض به تعویق چند باره افزایش مستمری بازنشستگان
عضو کانون بازنشستگان تامین اجتماعی مشهد با انتقاد از عملی نشدن وعده پرداخت افزایش ۲۵ درصدی حقوق بازنشستگان با وجود سپری شدن دو ماه از سال، گفت: تا این لحظه وعده افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی محقق نشده.
«حسین رسولی» با بیان اینکه پیش از این وعده داده شده بود افزایش حقوق بازنشستگان در خردادماه به همراه مابهالتفاوت ماههای گذشته پرداخت شود، به ایلنا گفت: اخیرا طبق گفته های رئیس کانون عالی بازنشستگان، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به دلیلتأمین نشدن منابع مالی آن قرار است در تیر یا مرداد پرداخت شود.
این فعال کارگری اضافه کرد: با وجود اینكه گفته میشود قرار است حقوق کارگران بازنشسته ۲۵ درصد افزایش پیدا کند اما هنوز هیچ گونه حکم حقوقی جدیدی مبنی بر اینکه حقوق بازنشسته ها ابلاغ نشده است.
او با بیان اینکه افزایش ۲۵ درصدی حقوق بازنشستگان در سال جاری در مقایسه با تورم موجود بسیار ناچیز است، افزود: باید مستمری بازنشستگان نیز با لحاظ كردن نرخ تورم ۳۱ درصدی اعلام شده از سوی بانک مرکزی افزایش می یافت درصورتیکه اینگونه نشده است.
عضو کانون بازنشستگان تامین اجتماعی مشهد در خاتمه اظهار داشت: در شرایطی كه كارگران بازنشسته در هنگام كار ۳۰ درصد از حقوق خود را در این صندوق سرمایهگذاری كردهاند، عادلانه نیست افزایش مستمری آنان متناسب با تورم افزایش نیابد.
---------------------------
خطر تعطیلی نیشكر هفتتپه با خالی ماندن جای بازنشستگان
یك فعال كارگری در كارخانه نیشكر هفتتپه گفت: در نتیجه اجرای قوانین بازنشستگی پیش از موعد تعداد كارگران شاغل در این واحد تولیدی تا یك سوم كاهش یافته است.
«رضا رخشان» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در چند سال گذشته با اجرای قوانین مختلف بازنشستگی تعداد زیادی از كارگران شاغل در نیشكر هفت تپه بازنشسته شدهاند بدون آنكه كسی جایگزین آنها بشود.
وی گفت: در حال حاضر در كارخانه نیشكر هفتتپه ۲۵۰۰ نفر به عنوان كارگر رسمی، قراردادی، پیمانی و فصلی مشغول كار هستند.
این فعال كارگری تصریح كرد: چنانچه این وضعیت ادامه یابد و هیچ نیرویی جایگزین كارگران بازنشسته نشود باید تا سه سال آینده شاهد تعطیلی كارخانه نیشكر هفتتپه باشیم.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی كشت و برداشت نیشكر در منطقه هفت تپه یادآور شد: كارخانه نیشكر هفته تپه نزدیك به نیم قرن سابقه فعالیت دارد و یكی از قطبهای صنعتی منطقه محسوب میشود.
---------------------------
كاهش ۵۰ در صدی سهمیه بیمه كارگران ساختمانی نیشابور
رئیس هیئت مدیره ی انجمن صنفی كارگران و استاد یاران ساختمانی نیشابور از كاهش بیش از ۵۰ در صدی سهمیه بیمه كارگران ساختمانی این شهرستان از سوی سازمان تامین اجتماعی خبر داد.
«عبدالله قدم یاری» در این باره به ایلنا گفت: در حالی كه همه ساله ۷۰۰ نفر كارگر ساختمانی در این شهرستان بیمه میشدند، تا كنون تنها ۳۰۰ كارگر ساختمانی در شهرستان نیشابور بیمه شدهاند.
وی با اشاره به عدم اجرای قانون «رفع موانع اجرایی بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی» تصریح كرد: قانون مذكور نه تنها اجرا نشده است بلكه سازمان تامین اجتماعی سهمیه بیمه كارگران ساختمانی شهرستان نیشابور را بیش از ۵۰ درصد كاهش داده است.
گفتنی است در روز های گذشته، گزارش های مشابه ای از سایر نقاط ایران به ایلنا رسیده است. كاهش ۱۰ برابری سهمیه ی بیمه ی كارگران ساختمانی استان تهران یكی از این موارد است.
«محمد باقری» رئیس هیئت مدیره ی انجمن صنفی كارگران و استاد یاران ساختمانی در هفته گذشته به ایلنا گفته بود: هر سال در استان تهران بیش از ۳۱ هزار و ۵۰۰ نفر سهمیه برای بیمه ی تامین اجتماعی كارگران ساختمانی اختصاص داده می شد كه در سال جاری به ۳ هزار نفر كاهش پیدا كرده است.
این در حالی است كه قانون رفع موانع اجرایی بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی، سازمان تامین اجتماعی را مکلف می كند با دریافت حق بیمه، کارگران شاغل در کارهای ساختمانی را به طور کامل و با نظارت دقیق بیمه كند. فعالان كارگری با استناد به این قانون معتقدند ایجاد نظام سهمیهبندی خلاف قانون و ناعادلانه است.
---------------------------
اخراج كارگران قدیمی برای صرفهجویی در هزینه كارگاه
یک نماینده مجلس از وزیرکار خواست تا اخراج اجباری کارگران از محل کارشان را بررسی کند.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، «احمد آریایینژاد» در تذکر شفاهی خود به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به اخراج کارگران از محل کار و استخدام نیروی جدید برای صرفهجویی در هزینههای کارگاهها، اعتراض کرد.
آریایینژاد همچنین با بیان اینکه گزارش بیمههایی که کارگاهها ارائه میکنند، با تعداد روزهای کاری کارگران هماهنگی ندارد، گفت: وزیر کار باید به این مساله رسیدگی کند.
---------------------------
مرگ یک کارگر متخصص در پالایشگاه نفت تهران
یك كارگر متخصص در پالایشگاه نفت شهید تندگویان تهران روز گذشته در حین کار دچار گازگرفتگی شدید شد وجان خود را از دست داد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، روز گذشته یك نیروی كار متخصص بنام «قاسم خدوم» در زمان انجام تعمیرات فنی در راكتورهای واحد آیزوماكس شمالی پالایشگاه تهران بر اثر گازگرفتگی (گاز نیتروژن) دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.
بر اساس این گزارش، مسئولان شرکت پالایش نفت شهید تندگویان تهران علت مرگ این کارگر را ورود او به یکی از ظروف واحد که تحت فشار گاز مثبت ازت قرار داشته عنوان کردهاند.
گفتنی است، هم اکنون علت حادثه توسط کارشناسان پلایشگاه شهید تند گویان تهران در حال بررسی است.
---------------------------
سقوط دو کارگر مقنی در چاه ٦ متری
دو كارگر مقنی براثر سقوط از ارتفاع ٦ متری چاه فاضلاب شهری واقع در خیابان ٢٠ متری جوادیه تهران به شدت مصدوم شدند.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، دو کارگر مقنی ٢۴ و ٢٦ ساله، بنامهای «کبیر- ت» و «عبدالحق-ت» هنگام حفر کانال و چاه فاضلاب شهری، از ارتفاع ٦ متری سقوط كرده و به شدت مجروح شدهاند.
به گفته کارشناسان گروه های امداد و نجات علت بروز این حادثه فقدان حفاظ و علائم هشدار دهنده مناسب بر روی چاه حفر شده عنوان شده است.
---------------------------
تهدید امنیت شغلی كارگران «نی بر» با واردات ماشینآلات درو
یکی از کارگران مجتمع صنعتی کارون شوشتر كه به كار تخصصی بریدن نیشكر اشتغال دارد، با انتقاد از بلاتکلیفی کارگران در فصلهایی از سال كه برداشت محصول صورت نمیگیرد، از تهدید امنیت شغلی این کارگران با خرید ماشین آلات جدید درو ابراز نگرانی کرد.
این كارگر که خواست نامش فاش نشود به ایلنا گفت: مسئولان مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر با افزایش تعداد ماشین آلات برداشت نی شکر سعی دارد به مرور ٢ هزار کارگر نی بر را از چرخه برداشت مزارع نی شکر خارج کند.
او این عمل مسئولان مجتمع کشت صنعت کارون را غیر اخلاقی دانست و افزود:در سال جاری با وجود اینکه دو هزار هکتار از مزارع بدون برداشت باقی مانده و قرار داد کاری کارگران نیز تا پایان خرداد ماه مهلت دارد، از تاریخ ١۵ اردیبهشت ماه به کارگران گفته شده است بر سر کار خود حاضر نشوند.
این كارگر با بیان اینکه این بیکاری ممکن است تا فصل برداشت بعدی (آبان ماه) به طول انجامد، اضافه کرد: چند سالی است مدیران کشت صنعت کارون شوشتر تنها فصولی به سراغ کارگران «نی بر» می روند که این ماشین آلات به علت بارندگی های زیاد قادر نیستند محصولی درو کنند.
به گفته وی هم اکنون در مزارع نیشکر،ماشین آلات بجای کارگران در حال برداشت محصول هستند و کارگرانی که در طول سالهای عمر خود با نگرانی در این مزارع کار کرده اند، از چرخه تولید کنار گذاشته شده اند.
این کارگر در خاتمه با ابراز نگرانی از وضعیت شغلی کارگران نی بر افزود: وقتی در این مورد به مدیران مجتمع ابراز نگرانی میکنیم در جواب به ما گفته می شود با خرید این ماشین آلات دیگر نیازی به کارگران نی بر نیست.
---------------------------
فشار به كارگران برای بازگرداندن بخشی از مزد
مسئول كانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار استان زنجان از تخلف برخی كارفرمایان این استان برای نپرداختن حداقل مزد قانونی به كارگران خبر داد.
«علیرضا آشیان» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: این گروه از كارفرمایان در ظاهر طبق مصوبه شورای عالی كار، دستمزد را از طریق بانك پرداخت میكنند و حتی برای كارگر فیش حقوقی نیز صادر میكنند اما در نهایت كارگران خود را برای بازگرداندن بخشی از دستمزد تحت فشار میگذارند.
این مقام كارگری گفت: كارگران شاغل در این واحدها از ترس بیكار شدن به خواسته كارفرما تن میدهند و به عنوان مثال ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تومان از مزد دریافتی را به كارفرما پس میدهند.
مسئول كانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار استان زنجان با بیان اینكه اغلب این تخلفها در واحدهای تولیدی و صنعتی كوچك رخ میدهند گفت: متاسفانه تعداد این واحدها كم نیست و در حال حاضر نزدیك به ٧٠٠ كارگر در زنجان به این شیوه كار میكنند.
به گفته آشیان هرچند برای بازرسان كار و فعالان صنفی كارگری اثبات این تخلف تاكنون ناممكن بوده است اما با این حال كارفرمایان متخلف تاكنون نتوانستهاند از پرداخت حق بیمه كارگران شاغل طفره بروند.
به گفته آشیان بیشتر كارگرانی كه در این واحدها كار میكنند افراد كم اطلاع و نیازمندی هستند كه برای اولین بار جذب بازار كار میشوند.
وی بابیان اینكه بطور معمول بیشتر این كارگران در اولین فرصت و با یافتن شغلی دیگر از این كارگاه ها خارج میشوند گفت: در برخی از موارد این كارگران بطور علنی گفتهاند كه مجبورند به دلیل «نداری» و مشكلات مالی با این شرایط كار كنند.
این مقام كارگری در استان زنجان افزود: هرچند برخی از این كارگران بعد از تغییر شغل برای استیفای حقوق از دست رفته خود اقدام می كنند اما مادامی كه با این شرایط كار میكنند جرئت شكایت و اعتراض را ندارند.
وی گفت: در این كارگاهها كارفرمایان چنان تسلطی دارند كه حتی در غیاب آنها نیز كارگران جرئت بیان واقعیت را ندارند.
این مقام كارگری بابیان اینكه در حال حاضر حدود ١١٠ هزار كارگر بیمه شده در استان زنجان مشغول كار هستند گفت: با وجود این تخلفات در سایر واحدهای تولیدی استان حداقلهای قانونی اجرا میشود.
وی گفت: به عنوان مثال در اواخر سال گذشته كارخانه ایران خودروی زنجان كه سازنده انواع قطعات خودور است؛ حقوق ١٨٠٠ كارگر خود را ٨ درصد افزایش داد.
---------------------------
واكنش استاندار به تعویق سه ماه حقوق كارگران شهرداری یزد
در پس تعویق سه ماه حقوق كارگران شهرداری یزد، استاندار از شهردار این شهر خواست «هرکاری دارید رها کنید، به مشکلات کارگران شهرداری یزد رسیدگی کنید.»
به گزارش ایلنا از یزد، جمعی از کارگران شهرداری یزد با حضور در استانداری به طرح مشكلات خود با استاندار پرداختند.
«محمدرضا فلاح زاده»، استاندار یزد در این جلسه که در سالن شهید منتظرقائم استانداری یزد برگزار شد، بر پرداخت فوری حقوق معوقه این کارگران تاکید کرد.
استاندار یزد در این جلسه خطاب به شهردار یزد گفت: هرکاری دارید رها کنید، به مشکلات کارگران شهرداری یزد رسیدگی کنید.
تعدادی از کارگران حضور یافته در این مراسم اعلام کردند ۴٢٠ هزار تومان بعنوان حقوق ماهانه دریافت می کنند که پرداخت این حقوق ٣ ماه به تعویق افتاده است.
یکی از کارگران در این رابطه به ایلنا گفت: روزانه از ساعت ۴ صبح تا ساعت ١٢ ظهر در محل کار خود حاضر می شویم و حتی در روزهای جمعه و تعطیل هم بکار بشغولیم.
---------------------------
نقض قرارداد و گرانفروشی مسكن به كارگران فلزكار مكانیك
رئیس هیات مدیره تعاونی مسكن كارگران «فلزكار و مكانیك» مسئولان شركت «عمران پرند» را به گرانفروشی و نقض قرارداد متهم كرد.
«مازیار گیلانی نژاد» با اعلام اینكه كارگران عضو این تعاونی تاكنون طبق قرارداد به تعهدات خود عمل كرده و ٧٠ درصد هرینه ساخت ساختمان را پرداختكرده اند، گفت: در مقابل مسئولان شركت عمران پرند به جای انجام دادن تعهدات قانونی خود مبنی بر تحویل واحدهای مسكونی از كارگران طلب پول بیشتر كردهاند.
به گفته این فعال صنفی كارگری در شرایطی كه به زمان تحویل این واحدهای مسكونی نزدیك میشویم مسئولان شركت عمران پرند با ارائه قراردادی اقدام به افزایش ۵٠ درصدی آورده كارگران كرده است.
وی افزود: شركت عمران پرند در قرارداد جدید در حالی بابت هزینه ایجاد تسهیلات زیر بنایی مبلغ ٦ میلیون ریال مطالبه كرده است كه نه مسئولان شركت عمران در این خصوص اطلاعی دارند و نه در قرارداد قبلی به چنین هزینه ای اشاره شده بود.
وی یادآور شد: پیشتر زمان واگذاری این واحدهای مسكونی با شش ماه تاخیر از پایان پاییز سال ٩١ به پایان بهار سال ٩٢ موكول شده بود.
به گفته گیلانی نژاد در حالی كه پیشتر قرار بود اعضای تعاونی مسكن كارگران فلزكار و مكانیك بابت ساخت و تحویل واحدهای مسكونی ٧۴ متری بلوكهای ٢٣٧ و ٢٣٢ پروژه پرند مبلغی در حدود ٣۵ میلیون تومان پرداخت كنند در حال حاضر این مبلغ به حدود ۴١ میلیون تومان افزایش یافته است.
---------------------------
بر شمار کودکان کار اضافه شده است
یک فعال اجتماعی کودکان کار و خیابان میگوید: در نتیجه وخامت اوضاع اقتصادی تعداد بیشتری از کودکان روانه بازارهای غیر رسمی کار شده اند.
حسین میربهاری با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: به دلیل افزایش غیر متعارف هزینههای زندگی و نا کافی بودن دستمزدهای تعیین شده، از ابتدای سال جاری عرضه و تقاضا برای اشتغال کودکان افزایش یافته است.
عضو جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان افزود: برهمین اساس ابتدای امسال شمار بیشتری از کودکان خانوادههای مستمند و نیازمند برای تامین معاش خانواده از مدارس راهی محیطهای کاری شدهاند بطوری که در برخی موارد شمار کودکان کار در خانوادههای کم درآمد افزایش یافته است.
این فعال اجتماعی بابیان اینکه این کودکان به دلیل کم توانی یا ناتوانی سرپرست خانواده به عنوان کمک خرج وارد مناسبات اقتصادی میشوند، گفت: بصورت عرفی درآمد کودکان کار از یک سوم تا یک دوم درآمد یک کارگر بالغ و معمولی متغییر است.
وی گفت: براین اساس و با توجه به حداقل دستمزد ۴۸۷ هزار تومانی مصوب شورایعالی کار، درآمد هر کودک کار بسته به نوع کار بطور متوسط از ۱۶۰ تا ۲۵۰ هزار تومان متغییر است که این پول در بیشتر مواقع به سرپرت کودک پرداخت میشود.
به گفته این عضو جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان هرچه کار کودکان سختتر باشد درآمد آنهانیز بیشتر خواهد بود اما هیچگاه درآمد انها با کارگران بالغ برابری نمیکند و این درحالی است که این کودکان در محیطهای کار پا به پای کارگران بالغ فعالیت میکنند.
وی افزود: برخلاف تصور عامه مردم حرفه بیشتر کودکان کار نه دست فروشی در کنار خیابان که انجام کارهای طاقت فرسا و سخت در کارگاههای غیر رسمی و دورافتاده است.
این فعال اجتماعی با بیان اینکه چون طبق قوانین جاری اشتغال کودکان زیر ۱۵ سال عملی مجرمانه تلقی میشود گفت: به همین دلیل کودکان کار در زمان کار از هیچ حق بیمهای و حمایت اجتماعی برخوردار نیستند.
وی یادآور شد: از آنجا که کودکان کار در حکم نیروهای ارزان قیمت تلقی میشوند، در بیشتر مواقع کارفرمایان به تخصص و مهارت تجربی آنها توجهی ندارند و پس از رسیدن به سن قانونی آنها را از محیط کار طرد میکنند.
به گفته میربهاری تنها در مواقعی که سودجویان قصد دارند از کودکان کار به عنوان سرپوشی برای پنهان کردن اعمال مجرمانه خود استفاده کنند درآمد این کارگران کوچک بصورت غیرعادی افزایش چشمگیری پیدا میکند.
---------------------------
همان حداقل دستمزد سال ۹۲ هم به کارگران واحدهای کوچک پرداخت نمی شود
علی اصلانی مسوول کانون شوراهای اسلامی کار از استان البرز گفت: به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی حداقل مزدی که توسط شورای عالی کار برای تمامی واحدهای تولیدی در سراسر ایران تعیین شده است، به ویژه در کارگاههای کوچک دارای کمتر از ۵ کارگر اجرا نمیشود…
به گفته وی دستمزد کارگران شاغل در کارگاههای کوچک صنفی حداقل ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان کمتر از حداقل دستمزد قانونی است و این در حالی است که دستمزدهای مصوب شورای عالی کار حتی در صورت پرداخت کامل کفاف تامین حداقل مخارج معیشتی کارگران را نمی دهد. کارگران واحدهای کوچکی نظیر فروشگاههای سوپرمارکت، مطب های پزشکی، دفاتر ثبت اسناد که اغلب کارکنان آنها دختران و پسران جوان مجرد و تحصیل کرده هستند که برای کمک به معاش خانواده کار می کنند به خاطر شرایط وخیم اقتصادی به شرابط کارفرمایان تن می دهند. به گفته اصلانی این کارگران در صورت شکایت از میزان دستمزدشان از سوی کارفرمایان اخراج خواهند شد. خودداری از پرداخت حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در واحدهای تولیدی کوچک در حالی است که گروهی از کارفرمایان نیز تهدید کرده اند در صورت ابطال مصوبه حداقل دستمزد شورای عالی کار تمام یا بخشی از کارگران خود را تعدیل و اخراج خواهند کرد.