اعتصاب و تجمع کارگران نی بُر کشت و صنعت کارون شوشتر
یك فعال كارگری در خوزستان خبر داد: بیش از هزار کارگر معترض «نی بُر» كشت و صنعت كارون شوشتر در اعتراض به عدم محاسبه سنوات بیمهای و افزایش نیافتن دستمزد خود در سالهای گذشته، دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردهاند.
آقایار حسینی خاطرنشان کرد: این کارگران فصلی كه به كار تخصصی بریدن نی اشتغال دارند خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و همچنین افزایش دستمزد ماهانه خود هستند.
او افزود: عدهی زیادی از کارگران نی بر کشت و صنعت به سن بازنشستگی رسیده اما امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای تامین اجتماعی را ندارند، علاوه بر این سازمان تامین اجتماعی کار این کارگران را جزء مشاغل سخت و زیان آور به حساب نمیآورد.
او یاد آور شد: در هفته اخیر یکی از کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر در حین سوزاندن ساقههای نی شکر دچار حریق شد و بر اثر جراحات وارده فوت كرده است.
------------------------------
كارخانههای یزد همچنان قربانی میگیرند
یک کارگر کارخانه نساجی یزد، جان خود را در حین كار از دست داد.
رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان یزد با بیان این خبر به ایلنا گفت: علی محمد حسین بیگی در هنگام تعمیر دستگاه کاردینگ، دست خود را از ناحیه آرنج از دست میدهد كه پیرو این حادثه در بیمارستان «افشار» یزد مورد درمان و پیوند دست قرار میگیرد اما متاسفانه تلاشها مثمر فایده نبوده و او فوت میکند.
رضایی با بیان اینکه هنوز علت حادثه مشخص نشده است گفت: بازرسین کار در حال بررسی موضوع هستند و از مسئولین درخواست شده تا در برقراری مستمری خانواده او تسریع بعمل آید.
رضایی در تشریح شرایط این كارگر افزود: علی محمد حسین بیگی در حدود ١۵ سال سابقه کار داشته و مکانیک این شرکت بوده است كه متاسفانه با وجود دارا بودن دو فرزند معلول جان خود را حین كار كردن از دست داده است.
لازم به یادآوری است ٢٠ آذرماه در پی انفجار كوره كارخانه فولااد غدیر یزد ١٨ كارگر جان خود را از دست دادند.
------------------------------
بیش از ٨٠ درصد از کارگران كشور زیر خط فقر زندگی میکنند
یک کارشناس مسائل کارگری اعلام کرد: بیش از ٨٠ درصد از کارگران سراسر کشور زیر خط فقر گذران زندگی میکنند.
محمد رضا عمادی در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن اشاره به افزایش بی رویه نرخ خط فقر در کلان شهرهای کشور تصریح کرد: با توجه به این که نرخ خط فقر در کلان شهرهای کشور یک میلیون و٢٠٠ هزار تومان برآورد شده است، بیش از٨٠ درصد از کارگران فعال در واحدهای تولیدی حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار را دریافت میکنند.
او نابرابریها در توزیع امکانات را موجب افزایش نرخ خط فقر اعلام کرد و افزود: پیش بینی میشود تا پایان سال جاری نرخ خط فقر روندی صعودی به خود بگیرد.
عمادی، از افزایش تعداد واحدهای بحرانی در کشور خبر داد و افزود: همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانهها به دلیل افزایش نرخ سوخت، واحدهای تولیدی کشور با بحران مواجه شدهاند.
این کارشناس کارگری، خواستار افزایش سیاست های حمایتی دولت از کارگران شد و گفت: به دلیل عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد زیادی از کارگران از واحدهای تولیدی اخراج شدهاند.
او تصریح کرد: افزایش حقوق تاثیری بر قدرت خرید ندارد و کارگران نیز این موضوع را پذیرفته اند که با افزایش حقوق نمی توان قدرت خرید کسب کرد زیرا تورم رشد خواهد کرد.
این کارشناس کارگری، افزود: کمک های غیر نقدی دولت مانند کاهش هزینه بیمه و کاهش هزینه مالیات و از سوی دیگر پرداخت کالا به کارگران بهتر از کمک نقدی است و این طرح بارها در جلسات مطرح شده امابه نتیجه نرسیده است.