افق روشن
www.ofros.com

اخبار اخراج و بیکاری کارگران و اعتراض به طرح لغو بیمه كارگران ساختمانی


خبرگزاری کار ایران                                                                                      چهارشنبه ٢۴ خرداد ١٣٩١

مقاومت نمایندگان كارگری خطر اخراج را در پی دارد

دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان گفت: به دلیل رواج قراردادهای موقت و نبود امنیت شغلی، قرارداد نمایندگان انتخابی کارگران در واحدهای تولیدی تمدید نمی‌شود.
اصغر برشان در این زمینه به ایلنا گفت: به جهت اینکه قانون از نمایندگان کارگری حمایت ویژه‌ای نمی‌کند آنان نیز در پی گیری مطالبات کارگران درصورتی که نظراتشان خلاف سیاست‌های مدیر عامل کارخانه باشد اخراج یا تهدید به اخراج می‌شوند.
این فعال كارگری با اشاره به اینکه قالب کارگران کشور با قراردادهای موقت مشغول به کار هستند افزود: به دلیل قراردادی بودن بعضی از نمایندگان کارگران در شوراهای اسلامی کار، در صورت انجام وظایف قانونی و تعهد به مسئولیت صنفی خود، از سوی کارفرما تهدید به اخراج یا عدم تمدید قرارداد می‌شوند.
این فعال کارگری در استان اصفهان با تاکید بر رواج برخورد با نمایندگان كارگری، افزود: در حال حاضر بسیاری واحد‌های کشور از جمله در استان اصفهان، اخراج کارگران قراردادی که عضو و یا نماینده کارگران هستند رواج یافته است.
او این عمل کارفرمایان را مغایر با اصل سه جانبه گرایی در سیاستهای سازمان بین‌المللی كار كه توسط وزارت کار پذیرفته شده است دانست و گفت: اگر روال اخراج نماینده کارگرانی که با قرارداد موقت فعالیت می‌كنند استمرار پیدا کند، باید فاتحه تشکل‌های صنفی-کارگری را خواند.
برشان در ادامه به ذكر مثالی پرداخت و گفت: در یكی از واحد تولیدی اصفهان دو نفر از پنج نماینده كارگران كه با قرارداد موقت مشغول به كار بودند تمدید قرارداد نشدند و اكنون بیكار هستند.
او افزود: ماهیت نهاد كارگری شورا‌ با این عمل کارفرمایان زیر سوال رفته و كاربرد خود را از دست داده است.
برشان بیان كرد: قانون از نمایندگان کارگری حمایت ویژه‌ای نمی‌کند و آنان نیز به تبع در پی گیری مطالبات کارگری ضعیف عمل می‌کنند
این فعال كارگری ادامه داد: فقدان امنیت شغلی نمایندگان کارگری در شوراهای اسلامی کار باعث شده است در اکثر واحد‌های تولیدی شوراهای اسلامی کار نداشته باشیم.
عضو سابق شورای عالی کار با بیان اینکه وزارت کار و کانون شوراهای اسلامی کار متولی حمایت از این تشکل‌های کارگری هستند افزود: اگر وزارت کار به طور جدی با این موضوع برخورد نکند در آینده‌ای نزدیک هیچ تشکل کارگری در واحد‌های مشمول قانون کار وجود نخواهد داشت.
او افزود: با این روال کسانی عضو تشکلات کارگری خواهند بود که فرمان بردار مدیران و کارفرمایان باشند و حساسیتی در خصوص پی گیری مطالبات و حقوق قانونی کارگران نداشته باشند.

----------------------------------

دستمزد كارگران با تورم موجود همخوانی ندارد

دبیر اجرایی خانه کارگر شهر ری اعلام کرد: افزایش ٣٠ درصدی قیمت نان نگرانی کارگران و سایر اقشار کم در آمد جامعه را افزایش داده است. علی ترکاشوند در این زمینه به ایلنا گفت: افزایش ناگهانی قیمت نان که در میان خانوارهای کم در آمد یکی از اساسی‌ترین كالاها و قوت غالب‌ است باعث نگرانی بیش از پیش جامعه كارگری شده است.
این فعال كارگری با انتقاد از وضعیت بد اقتصادی و افزایش روز افزون قیمت کالاهای مصرفی اظهار داشت: مردم تنها نگران این نیستند که قیمت کالاهای مورد نیازشان چند برابر می‌شود و قدرت خریدشان چند برابر کاهش یافته است، بلكه عمیقاً نگران این هستند که اگر وضع به همین روال پیش برود، بزودی گرسنگی مفرط را هم تجربه خواهند کرد.
تركاشوند با بیان اینکه افزایش حقوق نیروی کار با تورم موجود همخوانی ندارد تاکید کرد: مسئولان باید در خصوص افزایش قیمت نان وسایر کالا‌ها پاسخگو باشند. به گفته وی افزایش بهای نان تاثیرات منفی در قیمت سایر کالاهای مصرفی خواهد داشت و مسئولان موظفند تا دیر نشده نسبت به کاهش قیمت نان و سایر اقلام مصرفی اقدام کنند.

----------------------------------

٧٠ كارگر تكنو پخت رفسنجان اخراج شدند

کارخانه تکنو پخت رفسنجان با ادعای افزایش مشکلات مالی ٧٠ کارگر رسمی و قرارداد موقت خود را با سوابق ١٠ تا ٢۵ سال اخراج کرده است.
علی اکبر رواقی، رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کرمان با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: کارخانه تکنو پخت رفسنجان تولید کننده دستگاهای تولیدنان ماشینی از دی‌ماه سال گذشته تا امروز به تدریج از مجموع ١٠٠ كارگر رسمی و قراردادی خود، ٧٠ کارگر را اخراج کرده است.
این فعال كارگری با بیان اینكه از مجموع ٧٠ كارگر اخراجی، ۴٠ نفر دارای قرارداد مستمر و ٣٠ نفر قرارداد موقت بوده‌اند، تصریح كرد: چهار ماه است حقوق تمامی كارگران کارخانه تکنو پخت به تعویق افتاده است.
او با بیان اینکه مدیر کارخانه تکنو پخت قول داده بود کلیه معوقات کارگران را پرداخت کند افزود: در حال حاضر فقط پرداخت یک ماه از حقوق کارگران در روز پنجشنبه هفته گذشته محقق شده است.
رواقی با اشاره به سوابق ١٠ تا ٢۵ ساله كارگران این واحد تولیدی، اظهار داشت: با توجه به سوابق بالای کاری کارگران تكنو پخت و نزدیك شدن آنان به سن بازنشستگی، بیكاری آنان سابقه فعالیت آنان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و تبعات غیر قابل جبرانی به همراه خواهد داشت.

----------------------------------

٢٢٠ کارگر کارخانه کرمانیت بیکار می‌شوند

کارخانه کرمانیت تولید کننده ورق‌های ایرانیتی در استان کرمان در آستانه تعطیلی قرار گرفته و ٢٢٠ کارگران آن در شرف بیکاری قرار دارند.
عضو شورای اسلامی کار کارخانه کرمانیت با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این كارخانه به دلیل استفاده از مواد اولیه آزبست جهت تولید ورق‌های ایرانیتی، از سوی سازمان محیط زیست تهدید به تعطیلی شده است و بیش از ۲۲۰ کارگر آن در آستانه بیکاری قرار دارند.
غلام‌رضا فلاح ادامه داد: سازمان محیط زیست با صنایعی که در تولید محصولات‌شان از آزبست استفاده می‌کنند به دلیل سرطان‌زا بودن این محصول برخورد و اقدام به تعطیلی واحد‌ها می‌کند.
این فعال كارگری افزود: کارخانه کرمانیت علی‌رغم اینکه با مراكز علمی همچون دانشگاه صنعتی شریف و علم و صنعت قراردادهایی در جهت تهیه و تولید مواد جایگزین آزبست داشته، اما متاسفانه هنوز در تهیه این ماده به نتایج مثبتی نرسیده‌ است.
او با اشاره به اشتغال ۲۲۰ کارگر در این کارخانه، که تا پایان خرداد ماه سال جاری قرارداد دارند افزود: به دلیل نزدیكی به پایان مهلت تعیین شده توسط سازمان محیط زیست، مدیریت كارخانه پس از پایان مدت قرارداد، قرارداد این كارگران تمدید نخواهد شد و ٢٢٠ كارگر بیكار خواهند شد.
فلاح با اشاره به اقدامات صورت گرفته سایر تولیدكنندگانی كه از آزبست به عنوان مواد اولیه تولید استفاده می‌كنند، گفت: اکثر تولید کنندگانی که با مواد اولیه آزبست ورق ایرانیت تولید می‌کنند هم اکنون با انعقاد قرارداد با یک کارخانه اتریشی جهت تهیه مواد اولیه جایگزین اقدام کرده‌اند.
این فعال كارگری هشدار داد: در صورتی كه اقدامی جهت تهیه و جایگزینی مواد اولیه صورت نگیرد پس از اتمام مهلت قانونی، كارگران این كارخانه نیز به جمع بیكاران كشور افزوده خواهند شد.

----------------------------------

١٧کارخانه مولیبدن تعطیل و١٧٠٠ كارگر بیكار شدند

در نامه‌ای از سوی رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن به احمدی نژاد آمده است: باستحضار می‌رساند تولید‌کنندگان مشتقات مولیبدن از جمله تولید‌کنندگانی هستند که با توجه به طبیعت صادراتی محصولات خود که به بیش از ٩۵ درصد تولید آنان می‌رسد در معرض بیشترین آسیب از جانب تحریم‌های ناجوانمردانه و یک طرفه استعمار غرب بوده و با این وجود با تمام توان و با پذیرفتن سختی‌های موجود تلاش خود را برای استمرار تولید و صادرات محصولات خود داشته‌اند.
در ادامه این نامه آمده است: متاسفانه طی یک ماه گذشته شرکت ملی صنایع مس ایران که تولید‌کننده انحصاری ماده اولیه مصرف این صنعت می‌باشد اقدام به گران نمودن این ماده اولیه در بورس کالا نموده است و علیرغم توصیه مسئولین محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از تولید‌کنندگان و مصرف‌کندگان و بورس کالای ایران نسبت به کاهش نرخ کالا اقدام ننموده است و موجب گردیده تا وجه اقتصادی تولید در این صنعت به زیان تبدیل شده و عملا شرکت‌های فعال در این امر تولید مشتقات مولیبدن به دلیل گرانی مواد اولیه و عدم توجیه اقتصادی تولید از خرید ماده اولیه مورد نیاز خود خودداری نموده و در تعطیلی بسر برند.
بر این اساس مطرح شده؛ مکاتبات صورت گرفته طی یک ماه گذشته و انعکاس موضوع به مراجع ذیربط و عدم پاسخگویی آنان که موجب تعطیلی کامل ١٧ کارخانه با اشتغال ١٧٠٠ کارگر از این صنعت گردیده است دلیل ارسال این نامه و تصدیع جنابعالی می‌باشد. در سالی که مزین به عنوان تولید داخلی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی می‌باشد و عدالت و مهر پروری شعار آن دولت محترم می‌باشد شاهد هستیم که شرکتی با دسترسی به انفعال و استفاده از یارانه‌های دولتی در قالب انرژی و ... انتظار دارد ماده اولیه تولیدی خود را در تهران به قیمت تعیین شده در اروپا و با نرخ ارز بازار آزاد و به صورت نقدی به فروش برساند و تولید‌کنندگان با قبول تمام ریسک‌های موجود در قالب تغییرات نرخ ارز آزاد، تغییرات قیمت جهانی مولیبدن، تأخیر در دریافت پول (حداقل ٣ ماه) و ریسک جابجایی و ارز و ... با شرایط یک طرفه تعیین شده آنان اقدام به خرید ماده اولیه كنند.
نصیری در این نامه خطاب به رئیس جمهور تصریح کرد: از جنابعالی تقاضا دارد دستور فرمایید تا هر چه سریعتر با رسیدگی به این موضوع از تعطیلی بیشتر واحدهای تولیدی جلوگیری بعمل آمده و به هر نحوی که صلاح می‌دانید ضرر و زیان ناشی از عرضه گران این ماده اولیه که منجر به تعطیلی ١٧ واحد تولیدی گشته است، جبران گردد. با مرور اقدامات انجام شده طی یک ماه اخیر اطمینان دارد تنها دستور رسیدگی فوری جنابعالی می‌تواند این مشکل را مرتفع سازد چرا که در پیگیری‌های به عمل آمده، یک روز دفتر بازرسی جنابعالی را توصیه کننده گران شدن این ماده اولیه معرفی می‌کنند و روز دیگر بازرسی کل کشور را و روز دیگر نهاده‌های نظارتی کشور را. امیدوار است دستور رسیدگی فوری جنابعالی تحریم داخلی اعمال شده توسط تأمین کننده انحصاری ماده اولیه مورد نیاز این صنعت رفع نماید و زمینه ادامه تولید و فعال شدن کارخانجات را فراهم سازد.

----------------------------------

اعتراض به طرح لغو بیمه كارگران ساختمانی

۵٠٠ کارگر ساختمانی به نمایندگی از كارگران ساختمانی سراسر كشور امروز به تهران آمدند و در اعتراض به طرح لغو بیمه کارگران ساختمانی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در این تجمع نمایندگان انجمن‌های صنفی‌ کارگران ساختمانی استانهای قزوین، خراسان شمالی، مرکزی، البرز و... نسبت به حذف بودجه بیمه کارگران ساختمانی اعراض خود را به نمایندگان مجلس اعلام كردند.

طرح لغو بیمه كارگران ساختمانی
محمد باقری، عضو هیئت رئیسه انجمن صنفی کارگران و استادیاران ساختمانی تهران که در این تجمع حضور داشت درباره دلایل اعتراض‌شان به ایلنا گفت: پس از سال‌ها تلاش و مبارزه بیمه کارگران ساختمانی از مورخه ۱۸ اردیبهشت ۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و تعدادی از کارگران ساختمانی که کارت مهارت فنی حرفه‌ای را داشتند توانستند از خدمات بیمه‌ای بهره‌مند شوند.
اما از تاریخ یکم خرداد ماه سال ۹۱ تعدادی از نمایندگان مجلس با ارائه طرحی قصد توقف قانون بیمه‌ کارگران ساختمانی را مطرح كردند که موجب نارضایتی و خشم کارگران و نهاد صنفی‌ کارگران ساختمانی سراسر کشور شده است و امروز ما با حضور خود در مقابل مجلس شورای اسلامی از نمایندگان منتخب خود که در چند ماه گذشته وعده حمایت از کارگران را سر می‌دادند طلب استمداد کرده و خواهان لغو طرح فوق و اجرای مجدد قانون هستیم.

معضل تمدید كارت مهارت
علی صدیقی، عضو انجمن صنفی كارگران ساختمانی شهرستان نیشابور که در این تجمع حضور داشت درباره مشكلات این كارگران در خصوص تمدید اعتبار كارت‌های مهارت گفت: برای بیمه شدن کارگر ساختمانی داشتن کارت مهارت فنی حرفه‌ای الزامی است و مهلت این کارت‌ها سه ساله بوده که بعد از اتمام زمان انقضاء مشكلات كارگران ساختمانی شروع می‌شود.
او افزود: هر کارگر ساختمانی که بخواهد بعد از اتمام انقضاء کارت مهارت، بیمه خود را تمدید كند دوباره باید مراحل کسب کارت مهارت فنی حرفه‌ای را طی کند، که طی كردن این مراحل باعث یك سال فاصله در بیمه خواهد شد.
صدیقی در تشریح روند تمدید كارت مهارت كه به فاصله‌ی بیمه‌ای كارگران ساختمانی می‌انجامد افزود: در صورت انقضاء كارت مهارت، تا زمانی که كارگر ساختمانی بتواند کارت مهارت جدید بگیرد سهمیه بیمه‌ای آن استان تمام می‌شود و دوباره باید صبر کند تا سهمیه بیمه کارگران ساختمانی آن شهرستان برای سال بعد اعلام شود.

مكانیزم غیر اصولی صدور كارت مهارت
احمد زارعی، عضو انجمن صنفی آسفالت کاران استان تهران نیز كه در این تجمع شركت كرده بود با انتقاد از عدم همکاری سازمان فنی حرفه‌ای با انجمن‌های صنفی‌، به خبرنگار ایلنا گفت: بر خلاف ماده ١٨ قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار، سازمان فنی حرفه‌ای در خصوص اجرای آزمون مهارت ستجی کارگران ساختمانی هیچ‌گونه همكاری ندارد.
سید عسگر حسینی نماینده صنفی کارگران کچ کار پاکدشت نیز به طرح یكی دیگر از مشكلات كارگران ساختمانی پرداخت و گفت: سهمیه بیمه کارگران ساختمانی شهرستان پاکدشت ۱۷۰۰ نفر است که ۱۰۰۰ نفر را ما بیمه کرده‌ایم و مدارکش هم ارسال شده است.
او در ادامه گفت: از ۱۷۰۰ سهمیه فقط ۱۰۰۰ سهمیه به ما داده شده است و ۷۰۰ سهمیه بیمه کارگر ساختمانی هنوز طلب داریم وسازمان تامین اجتماعی در این مورد کوتاهی می‌کند.
ابو الفضل کریمیان، یكی دیگر از كارگران حاضر در این تجمع در خصوص مشکلات این صنف گفت: هر موقع که به بیمه تامین اجتماعی مراجعه می‌کنیم تامین اجتماعی در خصوص بیمه کارگران ساختمانی همکاری‌های لازم را ندارد.
اسماعیل عباسی عضو انجمن صنفی کچ کاران پاکدشت نیز افزود: سه سال است بدنبال بیمه کارگران ساختمانی هستیم که طی روزهای اخیر شنیده می‌شود بدلیل عدم بودجه کافی سهمیه بیمه کارگران ساختمانی را متوقف کرده‌اند.
محمد حسین باقری نائب رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مشهد نیز كه جهت این تجمع اعتراض‌آمیز به تهران آمده بود به خبرنگار ما گفت: طبق ماده ۱۸ قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار مورخه ۱۳ اسفند ماه سال ۹۰ ، مجلس وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی را مکلف كرد كه در خصوص کارگران و استادکاران صنایع ساختمانی هر گونه گواهی و تاییدیه به مراکز فنی وحرفه‌ای پیگیری بیمه درمان و امور رفاهی از طریق انجمن‌های صنفی مربوطه انجام پذیرد و این در حالی است كه دولت هیچ‌گونه توجهی به جایگاه نهاد صنفی كارگران كه مورد تاكید قانون است ندارد.
او گفت: متاسفانه سازمان فنی حرفه‌ای مشهد هیچگونه همکاری با انجمن‌های صنفی‌ استان ندارد.

یك طرح دو فوریتی در حمایت از كارگران ساختمانی
علیرضا محجوب، نماینده مردم تهران در مجلس كه از ابتدای این تجمع اعتراض‌آمیز در جمع كارگران ساختمانی حضور داشت، پس از شنیدن مشكلات و دلایل اعتراض كارگران ساختمانی به نمایندگی از آنان طرحی دو فوریتی رفع موانع اجرای طرح بیمه كارگران ساختمانی را تقدیم هیئت رئیسه مجلس كند.

تجمع کارگران ساختمانی مقابل ساختمان مجلس

صبح امروز جمعی از کارگران ساختمانی در اعتراض به نحوه اجرای بیمه کارگران ساختمانی و همچنین قوانین جدیدی كه در جهت محدودیت این بیمه‌ها وضع شده‌اند مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند‌. ‌
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان که در حدود ۵٠٠ نفر تخمین زده می‌شوند غالبا از اصناف کارگران ساختمانی استانهای قزوین، خراسان شمالی، مرکزی و البرز هستند و پلاکاردهایی با مضامین «قراردادن سهمیه برای بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی خلاف قانون است»، «سهمیه‌ها را حذف کنید»، «مصوبه مجلس اجرا شود»، در دست دارند.
كارگران در حال حاضر در مقابل مجلس شورای اسلامی حضور دارند‌.
علیرضا محجوب نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در اولین دقایق تجمع میان کارگران حضور یافت و با آنان صحبت کرد‌.
اخبار تكمیلی متعاقبا ارسال خواهند شد.

----------------------------------

لوله سازی سدید ماهشهر در آستانه تعطیلی

کارخانه لوله‌سازی سدید یکی از ۳ کارخانه بزرگ لوله سازی در کشور با ظرفیت تولید ۷۰۰ هزار تن لوله در ماه‌های پایانی سال گذشته قرارداد موقت ٩٠ كارگر خود را تمدید نكرده است.
قربان درویشی، دبیر اجرایی خانه كارگر بندر امام با اعلام این خبر، در تشریح مشكلات ٢۴٠ كارگر باقی مانده در این واحد بزرگ تولیدی به ایلنا گفت: کارخانه لوله سازی سدید به جهت افزایش مشکلات مالی توان پرداخت سه ماه حقوق کارگران خود را در سال جاری نداشته است و همچنین بدهی این کارخانه به کارگران در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال ٩٠ هنوز پرداخت نشده است.
درویشی با بیان اینکه کمبود نقدینگی بزرگترین مشکل این واحد تولیدی است، اظهار داشت: بعضی از خریداران محصولات و طرفین قرار داد این كارخانه در پرداخت پیش بهای کالای سفارش داده شده خود طفره می‌روند و این موضوع سبب كمبود نقدینگی جهت تهیه مواد اولیه تولید شده است.
این فعال كارگری با اشاره به اینكه یكی از مهم‌ترین خریداران محصولات این واحد كه تولیدكننده لوله‌های ۵۶ و ۳۲ اینچی می‌باشد شركت گاز است، بیان كرد: میزان طلب لوله‌سازی سدید از شرکت گاز ۲۴۰ میلیارد تومان است.
درویشی افزود: طبق مصوبه هیئت دولت در سال ۹۰ مبلغی در اختیار شرکت گاز قرار گرفت تا این شرکت دولتی بتواند چند قسط از بدهی‌های خود به کارخانه لوله سازی سدید را پرداخت کند که ۸ میلیارد تومان به عنوان قسط اول به حساب کارخانه واریز شد اما به دلیل عدم پرداخت باقی بدهی این واحد تولیدی دچار كمبود نقدینگی شده است.
دبیر اجرایی خانه كارگر بندر امام روند سعودی واردات لوله به داخل کشور را از دیگر مشکلات این واحد تولیدی دانست و افزود: لوله‌های وارداتی با قیمتی کمتر از تولید داخلی توانسته‌اند بخش اعظمی از بازار فروش این کارخانه را تصاحب کنند و به دلیل ارزانی این لوله‌های وارداتی بسیاری از مشتریان این کارخانه از خرید تولیدات داخلی امتناع می‌کنند.
این فعال كارگری هشدار داد: کارخانه لوله‌سازی سدید كه یکی از ۳ کارخانه بزرگ لوله سازی در کشور است در پی بحران‌ مالی هم اکنون در آستانه تعطیلی قرار گرفته و لازم است مسئولان در سال حمایت از تولید ملی برای خروج این کارخانه از بحران چاره‌ای بیاندیشند.

----------------------------------