اخراج ٣٠ نفر از کارگران سازمان پارکها و فضای سبز اهواز
دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز اعلام كرد: ٣٠ نفر از کارگران سازمان پارکها و فضای سبز اهواز اخراج شدند.
آقایار حسینی در گفتگو با ایلنا ضمن بیان مطلب فوق افزود: این کارگران که بمدت ٨ سال است به صورت قراردادی در سازمان پارکها و فضای سبز اهواز اشتغال داشتند به دلایل نامعلومی از ادامه فعالیت باز ماندند.
او ادامه داد: در شرایطی كه شهرداری منطقه دو اهواز در مورد اشتغال این كارگران اعلام نیاز كرده، اما با نظر سازمان پاركها و فضای سبز اهواز این کارگران اخراج شدند.
حسینی هچنین افزود: این کارگران به مدت ۴ ماه است که حقوق دریافت نکردهاند و بیمه آنان نیز پرداخت نشده است.
----------------------------
عدم پرداخت دستمزد کارگران واحدهای تولیدی در نیشابور
دبیراجرایی خانه كارگر نیشابور گفت: اكثر واحدهای تولیدی نیشابور به جهت نداشتن نقدینگی از تهیه مواد اولیه تولید و پرداخت حقوق به كارگران خود عاجزند.
محمد عمارلو در گفت گو با ایلنا ضمن بیان نمونهای از این واحدهای بحرانزده نیشابور افزود: كارخانه یخچال سازی البرز در نیشابور با وجود تولید خوب، به جهت نبود نقدینگی از پرداخت ٦ ماه حقوق ٧٦ كارگر خود خودداری كرده است.
او با بیان مثالهای دیگری ادامه داد: كارخانه پالود كه تولید كننده محصولات لبنی است و شركت جهان الكتریك كه تولید كننده كلید و پریزهای ساختمانی است نیز هر كدام به ترتیب با ٨٠ و ٣٠٠ كارگر، بمدت ۴ ماه است كه حقوق نپرداختهاند.
این فعال كارگری با بیان اینكه اكثر این واحدهای صنعتی با مشكل كمبود نقدینگی و مواد اولیه مواجهاند، خاطر نشان كرد: مالكان این شركتها به بهانه نبود نقدینگی و با وعده دریافت وام از دولت، حقوق كارگران را به تعویق میاندازند.
----------------------------
ادامه اخراج کارگران به تبع كمبود نقدینگی
نرخ بیکاری در این مناطق بالاست و اگر امکانات مالی واحد های تولیدی تامین نشود، مسلما مشکل اشتغال نیز بهبود نمییابد.
دبیر اجرایی خانه کارگر خرم دره گفت: وضعیت اشتغال در ابهر و خرم دره رضایت بخش نیست و روند اخراج کارگران در برخی واحدها ادامه دارد.
کاظم خلجی در گفت گو با ایلنا، اظهار داشت: نرخ بیکاری در این مناطق بالاست و اگر امکانات مالی واحدهای تولیدی تامین نشود، مسلما مشکل اشتغال نیز بهبود نمییابد.
او در خصوص افزایش تعطیلی واحدهای فعال در شهرکهای صنعتی ابهر، خرم دره، هیدج و صائینقلعه خبر داد و افزود: شرکت ذوب فلزات نبرد خلیج فارس با ١٠٠ کارگر تا ۵٠ درصد تعدیل نیرو داشته است و اگر این واحد به اخراج کارگران خود به جهت مشکلات مالی ادامه دهد، در آینده دچار مشکلات بیشتری خواهد شد.
خلجی در ادامه افزود: کارخانه فولاد سیادن با ١۴٠ کارگر و واحد تولیدی پوشش چاپ با ٣۵ کارگر هر کدام به جهت نداشتن نقدینگی در ماههای اخیر تعطیل شدهاند.
او با بیان اینکه افزایش ظرفیت کارگاهها میتواند مشکلات اشتغال را تا حدودی کاهش دهد، ادامه داد: کارخانجات نساجی نخ ایران، فرتاب و الیاف هامون نیز به دلیل فقدان نقدینگی و کمبود مواد اولیه با ظرفیت ۵٠ درصدی فعالیت دارند.
وی در ادامه اضافه کرد: واحد تولیدی ابهردانه که تولید کننده مواد غذایی و دانه طیور است با ٢٠ کارگر بیش از ۵ ماه است که تعطیل شده است.
این فعال کارگری در خاتمه از تعطیلی کارخانه سوخت فلزات ابهر با ٢٠٠ کارگر خبر داد و گفت: این شرکت نیز به دلیل افزایش بدهیهای بانکی تعطیل و در رهن بانک قرار دارد و برای پرداخت حقوق معوق کارگران خود طبق حکم هیئت حل اختلاف اموال کارخانه مصادره و به فروش میرسد.