سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹ مارس ۲۰۱۹
جزییات حداقل دستمزد و سایر سطوح مزدی سال آینده کارگران اعلام شد
به گزارش ایلنا، در نشست شورایعالی کار که با حضور محمد شریعتمداری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) و نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پس از ساعتها مذاکره به پایان رسید، حداقل دستمزد سال ۱۳۹۸ با ۳۶.۵ درصد رشد و سایر سطوح مزدی به میزان ۱۳ درصد به اضافه ۲۶۱ هزار تومان تعیین شد.
بر این اساس دستمزد کارگران حداقل مزدبگیر با افزایش ۳۶.۵ درصدی از یک میلیون و ۱۱۱ هزار و ۲۶۰ تومان سال ۹۷ به یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۸۸۲ تومان رسید.
در این نشست حق اولاد به ازای هر فرزند ۱۵۱ هزار و ۶۰۰ تومان، حق مسکن ۱۰۰ هزار تومان، حق بن کارگری ۱۹۰ هزار تومان و پایه سنوات نیز ۷۰ هزار تومان شد.
به این ترتیب حداقل دریافتی یک کارگر متأهل با یک فرزند، ماهیانه از حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به حدود ۲ میلیون تومان افزایش یافت.
همچنین حداقل دریافتی یک کارگر مجرد یا کارگر متأهل بدون فرزند با احتساب حق مسکن و حق بن کارگری و پایه سنواتی یک میلیون و ۸۷۰ هزار تومان میشود.
حداقل دستمزد روزانه کارگران ۵۰۵.۶۲۷ ریال
حداقل دستمزد ماهیانه ۱۵.۱۶۸.۸۱۰ ریال
حق اولاد یک فرزند ۱.۵۱۶.۸۸۱ ریال
حق اولاد دو فرزند ۳.۰۳۳.۷۶۲ ریال
پایه سنواتی ۷۰۰.۰۰۰ ریال (به شرط داشتن یک سال سابقه)
حق مسکن ۱.۰۰۰.۰۰۰ ریال
بن کارگری ۱.۹۰۰.۰۰۰ ریال
جزئیات سایر سطوح مزدی
در این نشست ، دستمزد کارگران دارای «سایر سطوح مزدی» که حقوق پایه آنها در سال جاری بیش از یک میلیون و ۱۱۱ هزار و ۲۶۹ تومان بود به صورت ترکیبی از درصد و رقم ریالی ثابت تعیین شد.
دستمزد سایر سطوح مزدی نسبت به حقوق پایه سال جاری ۱۳ درصد به اضافه روزانه ۸۷۰۴۹ ریال افزایش یافت.
حق اولاد یک فرزند ۱.۵۱۶.۸۸۱ ریال
حق اولاد دو فرزند ۳.۰۳۳.۷۶۲ ریال
پایه سنواتی ۷۰۰.۰۰۰ ریال
حق مسکن ۱.۰۰۰.۰۰۰ ریال
بن کارگری ۱.۹۰۰.۰۰۰ ریال
بر اساس این گزارش، با تعیین تکلیف دستمزد سال آینده کارگران، حداقل دریافتی کارگران دارای یک فرزند ۲۰.۲۸۵.۶۹۱ ریال و حداقل دریافتی کارگران متأهل دارای ۲ فرزند ۲۱.۸۰۲.۵۷۲ ریال است.
----------------
حداقل دستمزد 1 میلیون و 516 هزار تومان تعیین شد/ 45 درصد افزایش دریافتی کارگران
به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه شورای عالی کار با موضوع دستمزد بعد از بیش از 8 ساعت مذاکره، حداقل دستمزد کارگران را 15168822ریال تعیین کرد؛ حق اولاد برابر با 19719470 ریال و حق بن 1900000 ریال تعیین شد.
در توافق نهایی، حداقل دستمزد 37 درصد افزایش یافته است.
با این حساب با محاسبه حق مسکن 100 هزار تومانی و پایه سنوات 70 هزار تومانی، می توان گفت کل دریافتی کارگران با 45 افزایش به 20740769 ریال میرسد.
سایر سطوح مزدی 261 هزار تومان به اضافه 13درصد افزایش یافت
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ساعت 4 بامداد روز 28 اسفند ماه، بعد از 12 ساعت مذاکره پرچالش، میزان افزایش سایر سطوح مزدی مشخص شد.
براساس تصمیم شورای عالی کار، «سایر سطوح» به صورت ترکیبی، به میزان 261148 تومان به اضافه 13 درصد افزایش یافت.
سه ساعت پیش از این، در ساعت یک بامداد، حداقل دستمزد کارگران با 37 درصد افزایش ، 1 میلیون و 516 هزار تومان تعیین شد. به این ترتیب، حداقلبگیران بدون فرزند حدود 1 میلیون و 780 هزار تومان و کارگران متاهل با یک فرزند حدود 2 میلیون تومان دریافتی خواهند داشت.
----------------
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸ مارس ۲۰۱۹
رانندگان کمپرسی شهرستان ساوه مقابل فرمانداری اعتراض کردند
به گزارش ایلنا، تعدادی از رانندگان کمپرسی شهرستان ساوه در اعتراض به نحوه تقسیم لاستیک و نداشتن گازوئیل، در خیابان مقابل فرمانداری ویژه این شهر، کامیونهای خود را پارک کردند.
ویدئویی از این تجمع منتشر شده است که گوینده آن که یکی از همین کامیون داران است، ضمن اعلام دلایل این اقدام خود و همکارانش تاکید میکند: هیچ کس جوابگوی مطالبات ما نیست.
ایلنا با فرمانداری ساوه تماس گرفت اما فرمانداری پاسخی که به روشن شدن قضیه بیانجامد، ارائه نکرد.
----------------
حکم ۵ سال حبس داوود رضوی تعلیق شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر انقلاب طی حکمی ۵ سال محکومیت حبس «داوود رضوی» از رانندگان بازنشسته شرکت واحد اتوبوسرانی را تعلیق کرد.
این خبر را «صالح نیکبخت» وکیل داوود رضوی به او اعلام کرد. رضوی در این مورد به ایلنا، گفت: آقای نیکبخت شخصا به دادگاه احضار شد و حکم را ملاحظه کرد. به آقای نیکبخت اعلام کردهاند اگر تا ۵ سال پرونده جدیدی برای من باز نشود یا محکومیت جدیدی نگیرم، حکم دادگاه برقرار خواهد بود.
آذرماه سال ۹۷ حکم ۵ سال و ۴ ماه حبس «ابراهیم مددی» از همکاران داوود رضوی، تایید شده بود.
----------------
تجمع ۱۵ روزه کارکنان سهام عدالت بدون نتیجه ملموس تمام شد/ دیشب بدون امکانات در تهران ماندیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان سهام عدالت، بعد از پانزده روز به تجمع صنفی خود در تهران خاتمه دادند. این کارگران میگویند: پیشنهاداتی که در جلسه روز گذشته ارائه دادیم، پذیرفته نشد اما به خاطر فرارسیدن عید نوروز و تعطیلات، مجبور شدیم به خانههایمان برگردیم.
یکی از آنها میگوید: کارکنان مظلوم شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت که ۴۸ ماه است حقوق و دستمزد معوقهشان توسط سازمان خصوصیسازی پرداخت نشده، از دیروز ساعت یازده صبح که قرار بود جلسهای با سه نفر از نمایندگان کارکنان مذکور برگزار و در خصوص رفع مشکلات توافق شود، در میز خدمت سازمان خصوصیسازی حضور دارند و منتظر گرفتن پاسخ قطعی هستند؛ این درحالیست که شب گذشته سیستمهای گرمایشی اتاقها قطع شد و بدون امکانات گرمایشی تا صبح از سرما لرزیدیم.
از قرار معلوم مقرر شده، مطالبات آنها که زیر سی و پنج میلیون طلبکارند، پرداخت شود. این افراد میگویند بدون نتیجه ملموس مجبور شدیم به حضورمان خاتمه بدهیم.
----------------
در برخی نقاط مطالبات پرستاران از ۳۶۵ روز گذشت!
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرداخت به موقعِ مزایای مزدی از قبیل کارانه و حق شیفت، همواره از مطالبات پرستاران بوده است؛ مطالبهای که هیچ زمان پاسخ درخوری نیافته است.
اما حالا که در روزهای پایانی سال هستیم، فعالان صنفی پرستاران، نوک پیکان حملات را متوجه «طرح تحول سلامت» و هزینههای این طرح کردهاند و معتقدند با افزایش هزینههای سلامت، بازه زمانی پرداخت مطالبات پرستاران گسترش یافته است.
خالد بیت سعید (رئیس خانه پرستار خوزستان) در همین رابطه میگوید: متأسفانه با اجرای غیرکارشناسانه طرح تحول و تحمیل هزینههای سرسام آور و ظالمانه به سیستم نظام سلامت جهت برآوردن خواستههای مادی قشری خاص، بدهیها و معوقات از مرز 365 روز گذشته است.
وی تاکید کرده است: اول سال خبرهای خوش شنیدیم اما آخر سال با وعدههای واهی روبرو شدیم. هنوز مطالبات برخی پرستاران پرداخت نشده است.
----------------
یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷ مارس ۲۰۱۹
کارگران پیمانی کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۲۶ اسفندماه) نزدیک به ۲۱۰ کارگر بخش تعمیرات پالایشگاه آبادان در ادامه اعتراضات شش روز گذشته خود، خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل نسبت به سایر کارگران پیمانی پالایشگاه شدند.
به ادعای کارگران، اختلاف زیادی در دریافتیهای حقوق کارگران پیمانی کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان با سایر کارگران پیمانکاری پالایشگاه همانند کارگران پیمانکاری واحد بهرهبرداری و آتشنشانی وجود دارد.
کارگران پیمانی کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان میگویند که برخلاف نیروی کار پیمانی دیگر شرکتهای پالایشگاه آبادان، کمترین پایه حقوق را دریافت میکنند. به عنوان مثال میزان دریافتی کارگران واحد بهرهبرداری قبل از اجرای طرح طبقهبندی روزانه ۵۶ هزار تومان بود که بعد از اجرای طرح به ۶۱ هزار تومان افزایش یافت.
به گفته آنها، کارگران سالهاست پیگیر اجرای طرح طبقهبندی مشاغل خود هستند اما مشکل زیر بار نرفتن پیمانکاران تحت قرارداد با پالایشگاه است که باعث مسکوت ماندن آن شده است.
این کارگران در بخش دیگری از مطالبات خود به بیتوجهی پیمانکاران به پرداخت سنوات، عیدی، پاداش و حق مرخصی خود اشاره کردند که به درستی اجرا نمیشود.
امرالله قربانی (پیمانکار کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان) در دومین روز از اعتراض کارگران درباره میزان سنوات آنها به خبرنگار ایلنا گفته بود: طبق قانون مناطق ویژه اقتصادی، شیوه محاسبه سنوات خدمتی بر مبنای ۱۵ روز است که اگر کارگران برگههای تسویه خود را امضا کنند، عیدی و سنوات خود را طبق قانون مناطق آزاد سریعا دریافت خواهند کرد.
----------------
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶ مارس ۲۰۱۹
مجمع عمومی تعاونی مسکن برگزار نشدکوتاهی از کارگران است
به گزارش خبرنگار ایلنا، عدهای از اعضای تعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی در مقابل معاونت اجرایی حوزه ریاست قوه قضاییه (خیابان ولیعصر روبروی جامی) تجمع برپا کردند.
به گفته حاضران؛ بعد از ۵ سال پیگیریهایی که بابت مشکلات مربوط به پروژههای سپیدار ۲ و ۳ و سهیل داشتهاند، توانستند رایی از وزارت تعاون بابت متخلف بودن اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی مسکن شرکت واحد دریافت کنند.
به گفته آنها؛ هیات مدیره ۹ سال است کاری برای این پروژهها و مطالبات کارگران انجام نداده است. از همین رو و با توجه به رای وزارت تعاون، قرار شده بود خود کارگران رتق و فتق امور تعاونی را برعهده بگیرند. با این حال، طی حدودا ۱۰ روز اخیر، و درحالیکه از زمان حق اعتراض هیات مدیره تعاونی گذشته و قرار بود مجمعی برای رسیدگی به امورات تعاونی متشکل از کارگران شکل بگیرد، هیات مدیره فعلی توانستهاند توقف اجرای رای را بگیرند.
اعضای تعاونی مسکن شرکت واحد در پایان گفتند که پرونده تعاونی در دادگاه معطل مانده و میلیاردها تومان پول در آن تعاونی بلاتکلیف است. آنها خواستار این هستند که قوه قضاییه رسیدگی فوری به درخواستهایشان کند.
----------------
درخواست تجدیدنظر برای حکم شلاق جعفر عظیمزاده
محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیمزاده) در تماس تلفنی با خبرنگار ایلنا گفت: پیرو حکم صادره از شعبه 1190 دادگاه کیفری 2 تهران در مورد 30 ضربه شلاق برای جعفر عظیمزاده با عنوان غیبت از مرخصی، امروز مراتب تجدیدنظرخواهی خود را اعلام داشته و امیدواریم در دادگاه تجدیدنظر این حکم فسخ شود.
وی بازهم ابراز امیدواری کرد با رسیدگی در فضای مناسب، حکم شلاق این فعال کارگری نقض شود.
----------------
سقوط منجر به فوت یک کارگر از برج تهران
به گزارش ایلنا، سرهنگ آقایاری، رییس مرکز فرماندهی و کنترل پلیس پیشگیری پایتخت درباره جزییات این خبر گفت: ساعت ۲۰ امشب کارگر ۴۷ سالهای به هنگام انجام امور تاسیسات برج تهران واقع در خیابان هرمزان شهرک قدس از روی برج خنککننده چیلر بر روی بام ساختمان سقوط کرده است.
وی ادامه داد: این کارگر هنگام انتقال به مرکز درمانی فوت کرد.
----------------
بیکاری ۲۵ کارگر در اثر تعطیلی کارخانه واکسنسازی مهاباد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه واکسن سازی روناک که با نام کارخانه تولید فرآوردههای زیستی روناک در مساحتی بالغ بر ده هزار متر مربع و با هزینهای در حدود ۱۲ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سال ۹۰ در مسیر جاده مهاباد میاندوآب احداث شده بود، تعطیل شد.
با تعطیلی این کارخانه، ۲۵ کارگری که بهطور مستقیم در این واحد تولیدی مشغول به کار بودند، بیکار شدند.
این کارگران میگویند: از چند وقت پیش همزمان با گرانی ارز، مشکلات کارخانه شروع شد و در نهایت، تعطیلی کارخانه، تیر خلاص را بر زندگی و اشتغال ما وارد آورد.
یکی از مدیران این کارخانه نیز با تایید تعطیلی این واحد تجهیزات پزشکی گفت: واردات واکسن تب برفکی از ترکیه آن هم با قیمت چند برابر واکسن تولیدی در کارخانه روناک توسط نهادهای مسئول از یک طرف و افزایش قیمت ارز و وجود مشکل در تامین مواد اولیه از سوی دیگر سبب شده مقدار زیادی از واکسنها انبار شده و به فروش نرسد و پس از چند ماه مقاومت سرانجام مجبور به تعطیلی کارخانه شدیم.
----------------
مسمومیت چند کارگر عسلویه به دلیل آلودگی
بیمارستان شدند.
از قرار معلوم این مسمویت به دلیل آلایندههای محیطی و انتشار گاز "یس تری پلاس" در فضای آزاد و دریا بوده است اما دلیل قطعی اعلام نشده و کارشناسان محیط زیست در حال بررسی مساله و انجام آزمایشات دقیق هستند.
این اتفاق در حالی رخ داده که پیش از این نیز بارها نسبت به وضعیت آلایندههای محیطی عسلویه هشدار داده شده بود؛ با این حال این بار نیز هیچ کدام از پتروشیمیهای شاغل در منطقه، مسئولیت حادثه را نمیپذیرند.
البته وجود آلایندهها در سطح آب توسط مدیران و مسئولان تایید شده است.
مسمومیت 5 نفر از پرسنل مبین
علیرضا شمیم (مدیرعامل پتروشیمی مبین) نیز در ارتباط با این حادثه گفت: تصفیه خانه این شرکت از شبانهروز گذشته تاکنون در شرایط نرمال فرایندی بوده که ترندهای عملیاتی مربوطه و نتایج آنالیزرهای آنلاین خروجی، این ادعا را اثبات میکند.
وی افزود: در حال حاضر نیز تصفیه خانه و زباله سوزهای جامد و مایع در شرایط نرمال فرآیندی قرار داشته و مخازن ذخیره تصفیهخانه در حداقل ظرفیت عملیاتی هستند.
شمیم تصریح کرد: مواد شیمیایی مشاهده شده در کانال جمعآوری آبهای سطحی متعلق به این شرکت نبوده، بلکه کلیه شرکتهای فازیک پتروشیمی متصل به آن بوده و امکان تخلیه دارند، از طرفی این شرکت فاقد هرگونه مواد شیمیایی بوده و اصولاً نوع و ماهیت آلودگی ایجاد شده مؤید آلودگی هواست که عمدتاً بصورت ونت و تخلیه گازها به اتمسفر صورت میپذیرد.
مدیرعامل پتروشیمی مبین با اشاره به اینکه انتشار این حجم از آلودگی اتمسفری توسط پساب به هیچ وجه امکان پذیر نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه این شرکت نیز در این رخداد زیست محیطی تحت تأثیر قرار گرفته و تعداد 5 نفر از پرسنل شاغل به دلیل مسمومیت به درمانگاه اعزام شدند که تحت درمان قرار دارند.
از قرار معلوم تعداد زیادی از مصدومان از بیمارستانها و درمانگاههای محلی مرخص شدهاند.
----------------
پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴ مارس ۲۰۱۹
کارگران پیمانکاری فولاد زاگرس معوقاتشان را نگرفتند/ کارفرما: کوتاهی از کارگران است
به گزارش خبرنگار ایلنا، 30 کارگر پیمانکاری فولاد زاگرس که از سال 91 مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، همچنان در انتظار دریافت این مطالبات هستند.
این کارگران که پیش از این نیز از عدم دریافت معوقات مزدی خود انتقاد کرده بودند، حالا که سال 97 به روزهای پایانی خود نزدیک میشود، میگویند: امیدواریم امسال در همین روزهای باقیمانده بالاخره بتوانیم مطالبات مزدی خود را دریافت کنیم.
انتقاد کارگران از عدم دریافت معوقات مزدیِ قبل از سال 91 در حالی صورت می گیرد که کارفرمای شرکت پیمانکاری در مورد این کارگران به خبرنگار ایلنا میگوید: کوتاهی از خود کارگران است؛ بارها به کارگران خبر دادیم که برای تسویه مطالبات خود بیایید؛ به آنها پیامک دادیم اما نیامدند.
کارفرمای این کارگران پیش از این اعلام کرده بود که آماده مذاکره و پرداخت معوقات مزدی کارگران است.
----------------
سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲ مارس ۲۰۱۹
اعتراض کارگران کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان به مطالبات پرداخت نشده
کارفرما: مطالبات بهروز پرداخت میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۲۱ اسفندماه) نزدیک به ۲۱۰ کارگر بخش تعمیرات پالایشگاه آبادان که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «نسیم پاک» در کارگاه مرکزی مشغول کارند برای پیگیری وصول مطالبات معوقه خود، تجمع اعتراضی برپا کردند.
این کارگران علت اصلی برگزاری این تجمع را اعتراض به بیتوجهی پیمانکار به پرداخت سنوات، عیدی، پاداش و حق مرخصی خود عنوان کردند و در ادامه مدعی شدند: بخش دیگری از مطالبات ما مربوط به شیوه محاسبه سنوات پایان سال است.
آنها با تاکید بر اینکه خواسته ما دریافت حق سنوات بر اساس نامه ابلاغ شده هیات مدیره به پیمانکاران است، در ادامه افزودند: جدا از اینکه کارفرما پرداخت عیدی کارگران پیمانکاری بخش تعمیرات پالایشگاه آبادان را به تاخیر انداخته، دستور هیات مدیره پالایشگاه آبادان را مبنی بر پرداخت کمال حق سنوات کارگران بر اساس ۳۰ روز اجرایی نمیکند.
طبق اظهارات کارگران معترض؛ طبق مقررات قانون کار در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی شیوه محاسبه سنوات خدمتی بر مبنای ۱۵ روزه است اما هیات مدیره پالایشگاه، پیمانکاران این مجتمع را موظف کرده سنوات کارگران تحت مسئولیت خود را بر اساس ۳۰ روزه (طبق قانون کار سرزمین اصلی) پرداخت کنند.
کارگران در خاتمه درباره حق مرخصی خود تصریح کردند: به موجب قانون کنونی کار، هر کارگر میتواند ماهیانه دو و نیم روز مرخصی با حقوق استفاده کند، اما در مناطق آزاد نه تنها به کارگران امکان استفاده از چنین حقی داده نمیشود بلکه در مواردی پیمانکاران در پایان ماه بابت فعالیتی که کارگر در دوره مرخصی قانونی خود انجام داده است، پولی پرداخت نمیکنند.
امرالله قربانی کارفرمای (شرکت نسیم پاک) به خبرنگار ما گفت: طبق قانون مناطق ویژه اقتصادی شیوه محاسبه سنوات خدمتی بر مبنای ۱۵ روز است.
او با بیان اینکه مدیریت پالایشگاه آبادان که مورد ادعای کارگران است مرجع قانونی نیست، افزود: نامهای که هیات مدیره پالایشگاه آبادان برای پرداخت سنوات کامل بر مبنای ۳۰ روز ابلاغ کرده، موعد زمانی دارد و شامل حال این کارگران نمیشود.
قربانی افزود: مطالبات مزدی کارگران واحد تعمیرات تقریبا بهروز پرداخت میشود و در مورد پرداخت عیدی و سنوات هم اگر کارگران برگههای تسویه خود را امضا کنند، عیدی و سنوات خود را طبق قانون مناطق آزاد سریعا دریافت خواهند کرد.
----------------
اعتراض کارگران پیمانکاری فاز ۱۲ پارس جنوبی
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود ۱۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری فاز ۱۲ پارس جنوبی که در پالایشگاه نهم مشغول به کار هستند، مقابل دفتر کارفرما تجمع کردند.
این کارگران که حقوق بهمن و عیدی و سنوات خود را نگرفتهاند، میگویند: چرا باید شب عید بیپول باشیم و مطالباتمان پرداخت نشود؟
به گفتهی کارگران، این مشکل از پیمانکار قبلی است که قراردادش تمام شده و رفته اما دستمزد و معوقات کارگران را نپرداخته لذا مسئولیتی متوجه پیمانکار جدید (کارفرمای فعلی) نیست.
کارگران از مقامات منطقه ویژه درخواست دارند مطالبات آنها را از پیمانکار قبلی وصول کنند و به آنها بپردازند. آنها میگویند: دستمان به جایی بند نیست و شب عید درماندهایم. خانوادههایمان در انتظار هستند که برایشان پول بفرستیم و نمیتوانیم شب عید دست خالی به خانه بازگردیم.
فاز ۱۲ پارس جنوبی (پالایشگاه نهم) در کنگان واقع شده است.
----------------
مرگ یک کارگر جوان در آتشسوزی کارگاه مبل در جنوب تهران
به گزارش ایلنا، در آتش سوزی انبار و کارگاه مبل و مصنوعات چوبی شهرک گلریز واقع در جنوب پایتخت یک کارگر 27 ساله کشته شد.
از قرار معلوم این حادثه، ساعت 4 بامداد امروز رخ داده که بلافاصله آتشنشانان به محل حادثه اعزام شدهاند.
در زمان حادثه، دو جوان در کارگاه حضور داشته اند که آتش نشانان یک نفر آنان که دچار سوختگی شدید شده بود را به عوامل اورژانس تحویل دادند اما جوان دیگر بر اثر سوختگی جان خود را از دست داده است.
----------------
فوت یک کولبر ۱۵ ساله در ارتفاعات "تته" به دلیل خفگی در برف
به گزارش خبرنگار ایلنا، کولبری ۱۵ ساله اهل مریوان به علت سقوط و خفه شدن در درون برف در ارتفاعات کوه تته جان خود را از دست داد.
روز گذشته؛ پیکر کولبر فوت شده در ارتفاعات تته، به شهر مریوان انتقال داده شد.
از قرار معلوم، کولبر متوفی دانشآموز بوده که به دلیل مشکلات معیشتی به کولبری پناه آورده است.
----------------
دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱ مارس ۲۰۱۹
کارکنان سهام عدالت همچنان پیگیر مطالبات خود هستند
یکی از کارگران معترض سهام عدالت به خبرنگار ایلنا گفت: امروز ۷ روز است که حدود ۸۰ کارگر دفاتر شهرستانی تعاونیهای سهام عدالت در واکنش به بیتوجهی مسئولان سازمان خصوصیسازی و دفتر امور سهام عدالت به مطالباتشان دست از کار کشیده و مقابل ساختمانهای وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصیسازی متحصن شدهاند.
او گفت: کارکنان سهام عدالت به این دلیل پیگیر مطالبات صنفی خود و سایر همکارانشان هستند که دغدغه تامین معاش خانوادههایشان را دارند و از وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی و سایر مسئولان مرتبط انتظار دارند که به دغدغههای آنها احترام بگذارند.
به گفته وی، مهمترین خواسته کارکنان سهام عدالت پرداخت معوقات حقوقی چهار سال گذشته است.
او با بیان اینکه این تعداد کارگر غم نان دارند، افزود: به نظر میرسد مسئولان وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی بعد از یک هفته از آغاز اعتراضات کارکنان سهام عدالت، هنوز از کارگران انتظار دارند از مطالبات خود بعد از یازده سال سابقه چشمپوشی کنند.
او گفت: مسئولان سازمان خصوصیسازی و در راس آن وزارت اقتصاد همچون روزهای گذشته به مطالبات کارکنان دفاتر شهرستانی تعاونی سهام عدالت بیتوجهی نشان میدهند.
او با بیان اینکه کارکنان سهام عدالت با وجود تعویق حدود ۴۸ ماه مطالبات حقوقی از سال۹۴ تاکنون، در آستانه سال نو به لحاظ مالی در شرایط نامناسبی به سر میبرند، تاکید کرد: مسئولان میخواهند بهجای حل مسئله، صورتمسئله را پاک کنند اما کارگران مخالف این موضوع هستند.
----------------
ادامه اعتراض کارکنان وزارت جهاد کشاورزی به عدم افزایش حقوقها
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز تعدادی از کارکنان وزارت جهاد کشاورزی از سراسر کشور در محل ساختمان قدیمی وزارتخانه واقع در تقاطع خیابان ولیعصر و طالقانی گرد آمدند تا اعتراض خود را به عدم افزایش پنجاه درصدی حقوق و امتیازاتشان مطابق با فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری نشان دهند.
به گفته آنها؛ بهرغم تمام مکاتبات اداری و پیگیریهایی که از سوی مقامات دستگاههایی همچون جهاد کشاورزی، سازمان اداری و استخدامی کشور، نمایندگان کمیسیونهای مختلف مجلس و... صورت گرفته، با این حال دستورات لازم از سوی ریاست سازمان برنامه و بودجه برای بررسی نحوه اجرای این موضوع تاکنون محقق نشده است.
گفتنی است سهشنبه هفته گذشته تعدادی از آنها در مقابل مجلس و سپس سازمان برنامه و بودجه تجمع برگزار کردند.
در تجمع امروز در ساختمان قدیمی وزارت جهاد کشاورزی، کارکنان به عدم اهتمام وزیر جهاد جهت پیگیری تحقق مطالباتشان نیز اعتراض کردند.
----------------
یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰ مارس ۲۰۱۹
تجمع بازنشستگان فولاد اصفهان مقابل ساختمان استانداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز یکشنبه (۱۹ اسفند ماه) شماری از بازنشستگان فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
این بازنشستهها خواستار وصول یک ماه مستمری بهمن ماه و پرداخت به موقع عیدی خود هستند.
آنها میگویند: با وجود آنکه فقط ۱۰ روز دیگر به پایان سال باقیست، هنوز مستمری بهمن ماه خود را به همراه عیدی سال جاری دریافت نکردهایم.
----------------
استمرار تجمع کارکنان سهام عدالت در تهران/ هنوز پاسخ
شماری از کارکنان دفاتر سهام عدالت در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: در ادامه اجتماعات اعتراضی روزهای گذشته در تهران، بازهم برخی همکاران آنها در مقابل وزارت اقتصاد تجمع کردند.
بنا به اظهارات کارگران، تعدادی از کارکنان دفاتر تعاونیهای سهام عدلت کشور به نمایندگی از جمعیت ۱۵۰۰ نفری آنها در این تجمع صنفی حضور داشتند.
آنها اظهار داشتند: این دوره از اعتراض آنها از حدودا یک هفته پیش در انتقاد به ۴۸ ماه معوقات مزدی در تهران آغاز شده اما تا این لحظه علارغم وعدههای داده شده، مسئولان مربوطه پاسخ قانعکنندهای برای آنها نداشتهاند.
براساس این اظهارات در مجموعه تعاونیهای سهام عدالت کشور حدود ۱۵۰۰ نفر مشغول کارند.
----------------
کارگران شهرداری اندیمشک ۱۱ ماه معوقات مزدی طلبکارند/ عضو شورای شهر: منابع مالی کافی نداریم
جمعی از کارگران مجموعه شهرداری اندیمشک در تماس با خبرنگار ایلنا، از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، علیرغم اینکه از آغاز سال ۹۷ تاکنون حدود ۱۲ماه گذشته است اما تا این لحظه در خصوص پرداخت مطالبات مزدی حدود ۷۰۰ کارگر شهرداری اندیمشک اقدامی صورت نگرفته است.
این کارگران که در مجموعه شهرداری اندیمشک به صورت رسمی و قراردادی مشغول به کار هستند، از دیرکرد حقوق خود ناراضی هستند. آنها در خصوص مطالبات خود گفتند: کارفرما هر ۴۰ تا ۵۰ روز یکبار یکماه حقوق میدهد اما این حقوق مربوط به طلب مزدی یک سال گذشته است.
طبق اظهارات کارگران شهرداری اندیمشک؛ آخرین حقوقی که شهرداری به آنها پرداخت کرده، مربوط به اردیبهشت ماه است که آن را با تاخیر ۱۱ ماهه اخیرا پرداخت کرده است. آنها اظهار داشتند: اضافهکاری آنها نیز بهصورت حداقلی پرداخت میشود.
به نقل از کارگران شهرداری اندیمشک نقل میشود که؛ پیش از این پرداخت حق بیمه کارگران نیز با مشکل پرداخت مواجه شده بود که اخیرا با همکاری تامین اجتماعی مشکل مرتفع شده است.
این کارگران همچنین از احتمال عدم پرداخت معوقات قبل از پایان سال ابراز نگرانی کردند و گفتند: در این روزها که همه مردم در تکاپو برای خرید شب عید هستند، ما شرمنده همسر و فرزندانمان هستیم و کسی هم صدای ما را نمیشنود.
کارگران با بیان اینکه خواهان دریافت معوقات مزدی خود هستند و از مسئولان میخواهند به مشکلات شهرداری اندیمشک و کارگرانش رسیدگی کنند، افزودند: با وجود آنکه مسئولان شهرستانی بویژه شورای شهر اندیمشک در جریان مشکلات شهرداری و کارگرانش قرار دارند اما در عمل هیچ اقدامی انجام نمیدهند.
منابع مالی کافی برای پرداخت دستمزد کارگران نداریم
علی گل اندام (عضو شورای شهر اندیمشک) با تایید معوقات مزدی و بیمه کارگران این شهر گفت: شهرداری منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات مزدی و هزینههای شهرداری ندارد.
او با بیان اینکه مجموع کارگران این شهرداری به حدود ۷۰۰ نفر میرسد، افزود: معوقات مزدی کارگران مربوط به سال جاری نیست بلکه این مطالبات در طول سنوات گذشته ایجاد شده است.
طبق اظهارت وی؛ شهرداری اندیمشک در هر نوبت پرداخت علاوه بر معوقات مزدی جاری، دو ماه از مطالبات معوقه کارگران را نیز پرداخت میکند.
او با بیان اینکه در مجموعه شهرداری حدود ۷۰۰ نفر شاغلند، افزود: در مجموعه شهرداری اندیمشک شماری از کارگران که در بخشهای خدماتی و فضای سبز مشغول کارند ۹ تا ۱۰ ماه طلب مزدی دارند و سایرکارگران و کارکنان این مجموعه ۱۲ ماه مزد معوقه طلبکارند.
به گفته وی؛ حدود دو ماه پیش نیز سنوات شماری از کارگران شهرداری اندیمشک با پیگیری اعضای شورای شهر پرداخت شده است.
----------------
هشت ماه مطالبات مزدی کارگران شاغل در مسکن مهر پردیس پرداخت نشده است
مرتب وعده میدهند و عمل نمیکنند
«محمد باقری» به خبرنگار ایلنا، گفت: مسئولان عمران شهر جدید پردیس در دو ماه اخیر مرتب وعده دادهاند که مطالبات کارگران را میپردازند اما هیچ تحولی در این زمینه ایجاد نشده است.
باقری احتمال میدهد که چون دولت در پرداخت مطالبات پیمانکاران تعلل به خرج میدهد، این اتفاق رخ داده است.
او میافزاید: باید پاسخ روشنی به کارگران داده شود. آنها هشت ماه است که ریالی از بابت کارشان دریافت نکردهاند. مسئولان توجه ندارند که در آستانه سال نو قرار داریم. کارگران در این ایام برای خرید شب عید از جانب خانوادههایشان تحت فشار هستند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان تهران میافزاید: آنها شرمنده زنان و فرزندان خود هستند. از این رو اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ناچار به برگزاری تجمع هستیم.
باقری با بیان اینکه این کارگران در فازهای ۳، ۸، ۹ و... شهر جدید پردیس کار میکنند، گفت: تعداد پیمانکارانی که تکمیل مسکن مهر در این فازها را برعهده گرفتهاند، بالاست از این رو نمیتوان تخمین دقیقی از تعداد کارگران طلبکار ارائه داد اما به هرحال کارگران باید ظرف چند روز آینده به معوقات خود برسند.
----------------
تعدیلیهای فازهای ۲۲ تا ۲۴ عسلویه خواهان بازگشت به کار هستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، با اتمام برخی پروژهها در فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی، تعدادی از کارگران بیکار شدهاند.
این کارگران صبح امروز با حضور مقابل دفتر منطقه ویژه اقتصادی پارس، خواهان بازگشت به کار هستند و میگویند: چرا ما را شب عید بیکار میکنند؛ چگونه باید در شرایط اقتصادی فعلی، از پس هزینههای زندگی بربیاییم؟!
از قرار معلوم، تعداد زیادی از این کارگران بومیهای استان بوشهر هستند که پیش از این نیز بارها خوستار ارتقای وضعیت شغلی خود شده بودند.
بومیهای استان بوشهر خواستار این هستند که برای آنها ظرفیت خاص در پروژهها درنظر گرفته شود.
----------------
شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۹ مارس ۲۰۱۹
تجمع کارکنان سهام عدالت در واکنش به رفتار توهینآمیز مقابل سازمان خصوصیسازی
منابع کارگری در دفاتر سهام عدالت گزارش دادند: دلیل اجتماعات صنفی کارکنان سهام عدالت اینبار در مقابل سازمان بهزیستی، علاوه بر وضعیت نامشخص مطالبات مزدی و شغلی حدود ۱۵۰۰ نفر از کارکنان دفاتر سهام عدالت، در انتقاد به برخورد توهینآمیز با چند نفر از همکاران معلول جسمی در مقابل سازمان خصوصیسازی صورت گرفته است.
کارکنان دفاتر سهام عدالت در تشریح جزئیات این خبر مدعی شدند: صبح روز سهشنبه (۱۴ اسفند ماه) در سومین روز از اعتراض کارکنان دفاتر سهام عدالت مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی؛ برخورد توهینآمیزی با چند تن از همکاران معلول مقابل پارکینگ این سازمان شد که واکنش تعدادی از انجمنهای مدنی را نیز در پی داشت.
کارکنان سهام عدالت در واکنش به این اقدام بعد از اجتماع در مقابل ورودی سازمان خصوصیسازی، صبح امروز شنبه (۱۸ اسفند ماه) برای پیگیری حقوقی این موضوع مقابل سازمان بهزیستی کشور تجمع کرده و درخواست پیگیری کردهاند.
کارکنان معترض سهام عدالت کشور که همگی از مددجویان تحصیلکرده نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) و از اقشار ضعیف جامعهاند، درباره سوابق مشکلات خود گفتند: مشکلات کارکنان سهام عدالت از ۴ تا ۵ سال پیش همزمان با الکترونیکی شدن ثبت نام مشمولان آغاز شده واز آن موقع تا هماکنون مسئولان بدون توجه به پرداخت مطالباتمان و مشخص کردن وضعیت شغلیمان مارا به حال خود رها کردهاند.
به گفته کارکنان سهام عدالت؛ علاوه بر همه مشکلاتی که طول سالیان خدمت آنها در شهرستانها و مناطق محروم کشور متحمل شدهاند، مسئولان مربوطه در پاسخ به پیگیریهای آنها میگویند: به شما نیازی نیست.
آنها با بیان اینکه تقریبا هر چند وقت یکبار با جیب خالی خانوادهایمان را در شهرستانهای مختلف رها کرده و برای وصول مطالباتمان به تهران سفر میکنیم، افزودند: در نتیجه این همه دوندگی چیزی به جز توهین عایدمان نشده است.
از قرار معلوم اعتراض کارکنان سهام عدالت از حوالی ظهر امروز به مقابل ساختمان وزارت اقتصاد انتقال پیدا کرده است.
----------------
برای جعفر عظیمزاده درخواست اعاده دادرسی خواهیم داد
محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم زاده) در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: از آنجا که عظیمزاده به عنوان غیبت از مرخصی به 30 ضربه شلاق محکوم شده، در فرجه قانونی تقاضای تجدیدنظرخواهی خواهیم کرد.
وی در ادامه در تشریح وضعیت این فعال کارگری گفت: باتوجه به اینکه عظیم زاده به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام، به 6 سال زندان محکوم و در حال سپری کردن آن است و وی به همین اتهامات بدواً در شعبه اول دادگاه انقلاب ساوه به 11 سال زندان محکوم و بر اثر تجدیدنظرخواهی در شعبه 8 دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی تبرئه شده، نسبت به حکم شش سال حبس در دیوان عالی کشور، درخواستِ اعاده دادرسی خواهیم داد.
این وکیل دادگستری ابراز امیدواری کرد که در دیوان عالی این فعال کارگری که فعالیتهایش کاملاً در حیطه مسائل صنفی بوده، تبرئه شود.
----------------
پیدا شدن جسد یخزده یک کولبر نوجوان، ده روز بعد از مفقود شدن
به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز پنج شنبه یک جسد یخزده در منطقه مرزی ننور از توابع شهرستان بانه واقع در استان کردستان پیدا شد. این جسد متعلق به کولبر نوجوانی بود که ده روز قبل از آن مفقود شده بود.
هویت این کولبر “متین بدخشان و اهل پیرانشهر” اعلام شده است.
گفتنی است که متین بدخشان حدود ۱۰ روی پیش برای کولبری به منطقه مرزی ننور از توابع شهرستان بانه در استان کردستان رفته بود که در نهایت، کولبران توانستند جسد یخ زدهی او را پیدا و به خانوادهشان برسانند.
----------------
مرگ کارگر قروهای در آتشسوزی نیسان
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارشنبه شب در میدان میوه و ترهبار تهران، یک کارگر قروهای که بعد از تعطیلی کارخانه فولاد زاگرس، به کارگر سادهی ترهبار در تهران تبدیل شده بود، در جریان یک حادثه آتشسوزی جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، شبهنگام خودروی نسیان این کارگر آتش میگیرد و او در این حادثه جان میبازد.
این کارگر جوان که قصد داشته عید نوروز امسال به قروه بازگردد و ازدواج کند، اهل روستای شوراب حاجی، بخش سریش آباد شهرستان قروه بوده و این حادثه همکاران سابق او را در فولاد زاگرس بسیار ناراحت کرده است.
احمد امینی (نماینده کارگران بیکارشده فولاد زاگرس) که بارها برای پیگیری وضعیت این کارخانه به تهران آمده، در ارتباط با حادثه مرگ جوان قروهای میگوید: اگر این کارخانه در سال 92 تعطیل نمیشد و 400 کارگر آن آواره نمیشدند، خیلیها مثل این جوان، روانه پایتخت نمیشدند و سر خانه و زندگیشان میماندند.
امینی اضافه میکند: این جوان مثل خیلیها دور از خانه و خانواده به سر میبرد؛ بازهم میگویم اگر کارخانه را تعطیل نمیشد، کارگران فنی و متخصص دنبال کارگری و دستفروشی و مسافرکشی نمیرفتند.
کارخانه فولاد زاگرس با حدود 400 کارگر، در سال 92 توسط سهامداران و طی برگزاری یک مجمع فوقالعاده تعطیل شد.
----------------
پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۷ مارس ۲۰۱۹
تجمع معلمان در کرمانشاه/ چرا در بودجه جایی نداریم؟!
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شانزدهم اسفند) جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته کرمانشاه مقابل اداره آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.
این معلمان که نسبت به ناکافی بودن بودجههای آموزشی، سطح پایین خدمات بیمهای و درمانی و پایین بودن حقوق و مستمری فرهنگیان اعتراض دارند، میگویند: علیرغم اعتراضات بسیار، دولت و مجلس صدای ما را نمیشنوند و ما در بودجههای سالانه جایی نداریم.
معلمان بازنشسته نیز خواستار اجرای همسانسازی و بهبود سطح معیشت خود هستند و میگویند: هرچه تقلا کردیم به جایی نرسیدیم.
----------------
چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۶ مارس ۲۰۱۹
تجمع آتشنشانان در مقابل ساختمان مرکزی شهرداری آبادان/ تاخیر در پرداخت اضافهکار و حقوق
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز تعدادی از آتشنشانان ایستگاههای مختلف آبادان به نشانه اعتراض در محوطه ورودی ساختمان مرکزی شهرداری این شهر تجمع کردند.
پرسنل یکی از ایستگاههای آتشنشانی آبادان در ارتباط با این تجمع گفت: آتشنشانان با احتساب اسفند ماه، دو ماه معوقات مزدی کامل طلبکارند و دستمزد ماههای آبان، آذر و دی ماه آنها به صورت ناقص و بدون پرداخت اضافهکاری انجام شده است. این کارگران خواستار تسریع در پرداخت عیدی سال جاری خود هستند.
وی ادامه داد: جدا از دستمزد، حدود یکسال است حق بیمه آتشنشانان آبادانی که در ۵ ایستگاه آتشنشانی مشغول فعالیت هستند به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. علارغم آن تامین نشدن تجهیزات ایمنی از جمله مشکلاتی است که همچنان گریبانگیر این مجموعه است.
او اظهار داشت: آتشنشانان کار سخت و پرخطری دارند. با این حال در طول یکسال گذشته، در تامین لباس و کفش و سایر تجهیزاتی که به نوعی آنها را در برابر خطرات احتمالی در ماموریتهای اضطراری محافظت میکند کوتاهی شده است.
به گفته وی؛ یکی از ایستگاههای آتشنشانی در این شهر فاقد خودروی اطفاء حریق است. درواقع خودروی این ایستگاه از مدتها قبل خراب شده و تعمیر نشده است.
----------------
انتقال تجمع کارکنان سهام عدالت مقابل وزارت اقتصاد/ امروز جلسه تعلیق تعاونیهای سهام عدالت برگزار میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کار کنان معترض دفاتر سهام عدالت گفت: صبح امروز (چهارشنبه ۱۵ اسفند ماه) بعد از سه روز اجتماع بینتیجه مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی تصمیم گرفتیم اجتماع صنفی خود را مقابل ساختمان وزارت اقتصاد همزمان با جلسه مهمی که قرار است امروز درخصوص تعلیق تعاونیهای شهرستانی در این وزارتخانه برگزار شود، انتقال بدهیم.
آنها گفتند: جلسه پیش از ظهر امروز از آن جهت حائز اهمیت است که در خصوص تعلیق از کار فعالیت تعاونیهای سهام عدالت شهرستانی مسئولان ۲۷ دستگاه دولتی تصمیمگیری میشود و انتظار ما این است مسئولان حاضر در جلسه امروز به وضعیت اشتغال و پرداخت مطالبات کارکنان سهام عدالت که همگی از مددجویان تحصیلکرده نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) و از اقشار ضعیف جامعهاند، توجه ویژه کنند.
----------------
باوجودِ تورم ۵۰ درصدی، مزد ترمیم نشد/ آیا بازهم "حداقل دستمزد" کمتر از خط فقر تعیین میشود؟!
به گزارش خبرنگار ایلنا، هر ساله در روزهای پایانی زمستان، «مزد» تبدیل به مهمترین دغدغه کارگران میشود؛ اما تا چه اندازه مذاکرات مزدی در «شورای عالی کار» و ترکیب این شورا میتواند برآورندهی نیازها و ضروریات معیشتی طبقهی کارگر باشد؛ آنهم در شرایطی که ارزش پول ملی یکسوم شده و نرخ تورم به اذعان مقامات رسمی، رکوردها را پشت سر گذاشته است.
کاظم فرجاللهی (فعال کارگری مستقل) در این رابطه به دو اصل ایجابی در زمینه اشتغال و مزد اشاره میکند: اصل ۲۸ قانون اساسی و ماده ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر.
او در تفصیل بیشتر با اشاره به این دو الزامِ غیرقابل انکار میگوید: اصل بیست و هشتم قانون اساسی به روشنی بر وظیفهی مهم دولت در امر اشغال تاکید میکند: "دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون برای همهی افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید". در همین مورد ماده ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز میگوید: "هر شخصی حق دارد کار کند، کار خود را آزادانه برگزیند، شرایط منصفانه و رضایتبخشی برای کار خواستار باشد و در برابر بیکاری حمایت شود".
فرجاللهی در ادامه تاکید میکند: "هر کسی که کار میکند حق دارد مزد منصفانه و رضایتبخشی دریافت کند که زندگی او و خانوادهاش را موافق حیثیت و کرامت انسانی تامین کند و در صورت لزوم با دیگر وسایل حمایت اجتماعی کامل شود".
سیاستهای «اشتغالزدایی» دولتها
اما آیا این اصول رعایت شده است؟ فرجاللهی میگوید: در ایران، دستکم از بعد از تصویب قانون کار تا امروز، تمامی دولتها، نه تنها به وظیفه خود در امر ایجاد شغل عمل نکردهاند که بر عکس با اتخاذ و پیشبرد سیاستهای نادرست اقتصادی مبتنی بر واردات انبوه کالاهای مصرفی و سپس واگذاری کارخانجات و بنگاههای تولیدی به بخش خصوصی، ضربههای نابودکنندهای به صنعت، تولیدات داخلی و بسترها و زیرساختهای اشتغال وارد کردهاند. این سیاستها اضافه بر نابود کردن داراییهای عمومی، سبب افزایش شمار بیکاران و بالاتر رفتن نرخ بیکاری شده است.
او «تخلفات» را فقط محدود به اشتغالزدایی نمیداند: همین دولتها، در سازوکاری نادرست در تعیین مزد کارگران شاغل، با استناد به آمارهایی که در نادرستی و عدم دقت آنها تردیدی وجود ندارد و بدون توجه به حداقلهای مورد نیاز معیشت و گذران زندگی یک خانواده، همه ساله مبلغی را به عنوان حداقل مزد تصویب میکنند که فقط کسر کوچکی از میزان خط فقر است.
فرجاللهی در تشریح بیشتر «تخلفات مزدی» میگوید: مزد در واقعیت امر، قیمت فروش نیروی کار کارگر است. نیروی کار «ناکالایی» است که به مثابه یک کالا در بازارِکار و در ساختار ناعادلانه موجود، توسط کارفرما خریداری میشود. بر حسب قاعده در قیمتگذاری هر کالا در بازار، همواره دو عامل مهم -خریدار و فروشنده- حاضر و تعیینکننده هستند. اما در بازار کار، و به ویژه در ایران امروز و با سیاستهای اعمال شده، در عمل، دو عامل خریدار و فروشنده که اینجا مراد همان کارفرما و کارگر است، در سطحی یکسان و توازن قوایی عادلانه قرار ندارند و این امر زمینهساز تخلفهای آشکار است.
ماده ۱۶۷ زمینهساز ابطال ماده ۴۱
وی ادامه میدهد: براساس ماده ۴۱ قانون کار، حداقل مزد کارگران توسط نهادی موسوم به "شورایعالی کار" که زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، تعیین میشود - براساس آمار مزدِ نزدیک به ۸۰ درصد کارگران حداقل یا بسیار نزدیک به حداقل است و سایر سطوح مزدی نیز بر مبنای آن تعیین میشود- مطابق این ماده "
شورایعالی کار" باید حداقل مزد را به گونهای تعیین کند که زندگی یک خانوار کارگری(۳.۳ نفر) تامین بشود و همه ساله متناسب با نرخ تورم آن را افزایش دهد. اما همین قانون در ماده ۱۶۷، با چگونگی تعیین ترکیب اعضای این شورا، شرایط عملی نشدن مفاد ماده ۴۱ را فراهم کرده و سببساز ضایع شدن حقوق کلیه کارگران میشود. بر اساس این قانون وزیر کار، رییس این شورا و مسئول و تعیینکنندهی زمان و موضوع جلسات آن است. به این ترتیب، «قدرت» از نمایندگان کارگران سلب و زمینه اعمال نفوذ و تخلف فراهم میشود.
به اعتقاد فرجاللهی؛ «ترکیب اعضای شورایعالی کار» ناعادلانه و به ضرر کارگران است؛ چراکه در این ترکیب، کارگران دست پایین را دارند.
او در تشریح بیشتر این ادعا اضافه میکند: قانون کار، ترکیب اعضای این شورا، نسبت تعداد اعضای گروههای ذینفع و شیوه رایگیری و تصویب مصوبات را به طور کامل به زیان کارگران تعیین میکند: سه نفر نماینده کارگری، سه نفر نمایندگان کارفرمایان و سه نفر شامل وزیرکار و دو تن دیگر به انتخاب او به عنوان نمایندگان دولت در این "شورا" حضور دارند؛ به اینها بیفزاییم دولتی را که بیطرف نیست و خود کارفرمایی بزرگ است؛ اضافه بر آن شمار زیادی از مسئولان دولتی خود از فعالان اقتصادی هستند؛ فعال اقتصادی نیز نام مستعار و محترمانه کارفرما و سرمایهدار است.
فرجاللهی ادامه میدهد: با این ترکیب اعضا و شیوه رایگیری (اکثریت اعضای حاضر) روشن است که حضور یا عدم حضور و رای مثبت یا منفی نمایندگان کارگری حاضر در شورا در کم و کیف مصوبات آن و تعیین سطح مزد کارگران بدون اثر است. طنز تلخ قضیه برای کارگران اینجاست که فصل ششم این قانون و آییننامههای آن مانع مهمی در مسیر ایجاد و فعالیت تشکلهای مستقل کارگری هستند و کارگران از قدرت چانهزنی واقعی برخوردار نیستند.
بهرغم توفان تورمی، ترمیم مزد را جدی نگرفتند
این فعال کارگری در تشریح شرایط امسال و تمایزاتی که این مذاکرات مزدی با سالهای قبل دارد، میگوید: طبقه کارگر ایران با بضاعت و توانمندی موجود که کاملاً محدود است و با حضور نزدیک به شش میلیون جمعیت بیکار، که خود تهدید بزرگی برای امنیت شغلی و عامل سرکوب مزدهاست، آخرین روزهای سال ۱۳۹۷ را میگذراند. سالی که از همان ابتدا، همانند سالهای گذشته با قراردادهای شغلی موقت، تهدید مداوم بیکاری و مزدهایی کمتر از یک سوم خط فقر آغاز شد. در حالی آخرین روزهای سال سپری میشود و به سال نو نزدیک میشویم که هنوز مذاکرات مزدی به نتیجه که چه عرض شود، هنوز بهطور مشخص و طبق روال همه ساله جدی گرفته نشده و شروع هم نشده است.
وی تاکید میکند: البته از همان ماههای ابتدایی سال، به دلیل جهش قیمت ارز و توفان تورم و گرانی روزافزون قیمتها، نمایندگان کارگری شورایعالی کار پیگیر برگزاری جلسات و ترمیم ناگزیر مزد ۹۷ بودند اما این پیگیریها، به رغم بیداد تورمِ غیرقابل کتمان ۵۰ درصدی، هرگز جدی گرفته نشد؛ حتا به برگزاری یک جلسهی بدون تاثیر هم نیانجامید!
فرجاللهی در پایان اضافه میکند: در چنین شرایطیست که کارگران کاملاً «حق» دارند نگران آینده معیشتی خود باشند و از دولت مطالبه کنند؛ آنهم در شرایطی که با خصوصیسازیها و ترویج قراردادهای موقت، آینده شغلیشان سلب شده و با فراهم نبودن امکانِ مشارکت مدنی و صنفی، هیچ ابزاری برای احقاق حق ندارند.
گفتگو: نسرین هزاره مقدم
----------------
مرگ یک کارگر در کارخانه فولاد روهینا جنوب بر اثر حادثه کار
به گزارش ایلنا، کورش نوروزی (رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دزفول) در تشریح جزئیات این حادثه گفت: این حادثه حدود ساعت ۲۰:۳۰ شب گذشته زمانی رخ داد که یکی از کارگران کارخانه فولاد روهینا جنوب در خط تولید این کارخانه دچار حادثه شد.
به گفته وی؛ این کارگر ۳۹ ساله بین شمشک ورودی کوره و بازوهای کوره گرفتار شد که در نهایت منجر به وارد آمدن آسیب به کلیهها، کبد و خونریزی داخلی اندام وی شد.
طبق اظهارات رئیس اداره کار دزفول؛ کارگر حادثهدیده برای مداوا به بیمارستان بزرگ دزفول منتقل شد ولی با وجود جراحی انجام شده و تلاش کادر پزشکی، ساعت ۵:۳۰ صبح امروز چهارشنبه جان باخت.
نوروزی افزود: علت بروز این حادثه توسط کارشناسان در دست بررسی است.
مجتمع فولاد روهینا در ابتدای جاده دزفول به شوشتر واقع شده است.
----------------
سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۵ مارس ۲۰۱۹
تاخیر در پرداخت عیدی کارگران پیمانکاری معدن زغال سنگ البرز شرقی
معاون معدنی شرکت: واریز عیدی همزمان با دستمزد بهمن
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع در واحد ذغال سنگ البرز شرقی گزارش دادند: کارگرانی که در معدن زغال سنگ البرز شرقی بهصورت پیمانی در بخش خدماتی، استخراج و پیشروی معدن مشغول کارند، عیدی خودرا دریافت نکردهاند.
این کارگران با بیان اینکه همه کارگران قرارداد مستقیم شرکت؛ عیدی سال ۹۸ خود را از شرکت دریافت کردهاند، در ادامه افزودند: با وجود آنکه برای اولین بار زودتر از موعد سالهای گذشته؛ کارگران قرارداد مستقیم عیدی خود را با حقوق دی ماه دریافت کردهاند اما ما کارگرانی که تحت مسئولیت چند پیمانکار مشغول کاریم، هنوز امکان دریافت عیدی نداشتهایم.
معاون معدنی شرکت ذغال سنگ البرز شرقی با تایید عدم پرداختِ عیدی کارگران پیمانکاری به ایلنا گفت: با وجود آنکه شرکت البرز شرقی مسئولیتی در قبال پرداخت دستمزد و عیدی کارگرانی که تحت مسئولیت پیمانکاران مشغول کارند؛ ندارد با این حال با کمک مالی که به پیمانکاران میکنیم طی روزهای آینده عیدی آن دسته از کارگران پیمانکاری که تاکنون پرداخت نشده، همزمان با حقوق بهمن ماه پرداخت میشود.
کرامت قنبری با بیان اینکه هر ماه بهطور منظم صورت وضعیت مالی شرکتهای پیمانکاری پرداخت میشود، افزود: مسئولیت پرداخت مطالبات مزدی، سنواتی و عیدی کارگران برعهده پیمانکاران است.
به گفته وی، در شرکت البرز شرقی تعدادی از پیمانکاران عیدی و سنوات کارگران خود را به همراه حقوق ماهانه در طول سال پرداخت کردهاند اما آن دسته از پیمانکارانی که عیدی کارگران خود را تا امروز به هر دلیلی پرداخت نکردهاند با وجود آنکه طلبی از شرکت ندارند، به آنها کمک مالی میکنیم تا بتوانند عیدی کارگران مجموعه خود را پرداخت کنند.
----------------
سومین روز تجمع کارکنان سهام عدالت مقابل سازمان خصوصیسازی
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (۱۴ اسفند ماه) برای سومین روز متوالی جمعی از کارکنان دفاتر سهام عدالت سراسر کشور مقابل سازمان خصوصیسازی تجمع کردند.
در این تجمع که از ساعت ۹ صبح آغاز شد، حدود ۵۰ نفر از کارکنان دفاتر سهام عدالت از سراسر کشور شرکت دارند. بیشتر این کارکنان، از مددجویان تحصیلکرده نهادهای حمایتی بهزیستی، کمیته امداد امام(ره) و از اقشار ضعیف جامعه هستند.
اعتراض اصلی کارکنان دفاتر سهام عدالت، به عدم پرداخت دستکم ۳۶ ماه معوقات مزدی و اجرای قانون در خصوص استمرار وضعیت شغلیشان است.
معترضان امروز، به نشانه اعتراض پلاکادرهایی که در آن خواستههای صنفیشان درج شده، در دست گرفتهاند.
یکی از حاضران در تجمع میگوید: پس از ۱۲ سال خدمت صادقانه بدون دریافت دستمزدمان به حال خود رها شدهایم. از مسئولان میخواهیم که در برنامه طرح آزادسازی سهام عدالت به وضعیت اشتغال و پرداخت مطالبات این قشر زحمتکش که عمرخود را در این راه سرمایهگذاری کردهاند، چارهاندیشی کنند.
----------------
پایان اعتراض یک روزه کارگران ان جی ال دهلران/ مطالبات به زودی پرداخت میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی کارگران پروژه ساخت«ان جی ال دهلران»، امروز سهشنبه (۱۴ اسفند ماه) از پایان اعتراض یک روزه خود در محل کارگاه خبر دادند.
معترضان شامل برخی از کارگران پیمانی پروژه ان جی ال دهلران هستند که روز گذشته (۲۴ شهریور ماه) به روند کند پرداخت مطالبات مزدی خود، اعتراض کرده بودند.
به گفته آنان، مسئولان ارشد فرمانداری و اداره کار دهلران با گوش دادن به سخنان و مشکلات آنان، وعده پیگیری خواستههای کارگران را تا چند روز آینده دادند.
علی مجلسی (معاون سیاسی فرمانداری دهلران) گفت: با پیگیریهای انجام شده و قول مساعد مسئولان شرکت ان جی ال طی روزهای آینده تمام مطالبات کارگران پرداخت میشود.
به گفته وی، بعد از صحبت مسئولان ان جی ال در خصوص پرداخت مطالبات، کارگران متفرق شدند.
همچنین عباس بیشبهار (رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دهلران) گفت: بعد از تجمع کارگران ان جی ال بلافاصله موضوع را از طریق مسئولان شرکت پیگیری کردیم.
به گفته وی؛ شرکت اویکو که به عنوان پیمانکار ان جی ال مشغول به کار است، چندین ماه مطالبات کارگران را پرداخت نکرده است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دهلران اظهار داشت: در راستای پرداخت حقوق و مطالبات کارگران، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دهلران دیروز همزمان با اعتراض کارگران با نماینده شرکت اویکو جلسهای برگزار کردیم که قرار شد تا چند روز آینده تمام مطالبات کارگران را پرداخت شود.
وی بیان داشت: گروهی از کارگران به صورت روزمزد و گروهی دیگر به صورت قراردادی در این پروژه مشغول کارند که مطالباتشان را تا پایان آذر ماه دریافت کردهاند.
بیشبهار افزود: در این جلسه قرار شده تا ۱۵اسفند ماه تمام مطالبات کارگران پرداخت شود و برای بررسی بیشتر موضوع بازرسین کار، این اداره از نزدیک مشکلات را بررسی خواهند کرد.
----------------
اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوقها
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز عده زیادی از کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به عدم افزایش امتیازات آنها به میزان ۵۰ درصد براساس مندرجات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گفته معترضان؛ تبعیض در پرداخت حقوقها موجبات رنج فراوانی را برای کارکنان این وزارتخانه که مسئولیت خطیر و انقلابی تامین غذای ملت را بر عهده دارند، فراهم آورده است.
آنها میگویند که بیحاصل بودن دو سال پیگیری و نامهنگاری با مقامات کشور باعث شده که عدهای به نمایندگی از بیش از ۴۰ هزار نفر کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در سرتاسر کشور خود را به مقابل مجلس برسانند تا در روزهای پایانی سال ناخشنودی خود را از بیتوجهی به مطالبه قانونیشان ابراز دارند.
گفتنی است عباس پاپیزاده بالنگان (نماینده حوزه انتخابیه دزفول و عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی) در میان تجمعکنندگان حاضر شده و ضمن شنیدن مطالبات آنها، به ایراد سخنانی پرداخت. وی به معترضان اعلام داشت که پیگیر مطالبات آنها خواهد بود و در همین رابطه، با مقامات مربوطه در دولت جلسات گفتگویی خواهد داشت.
آنها در ادامه، تجمع دیگری را در مقابل سازمان برنامه و بودجه برگزار کردند.
گفتنی است کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به بیتوجهی روسای سازمان برنامه و بودجه به مطالباتشان در این سازمان را گل گرفتند.
----------------
دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۴ مارس ۲۰۱۹
بهنام ابراهیمزاده با قرار وثیقه آزاد شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (سیزدهم اسفند) بهنام ابراهیمزاده (فعال کارگری) با قرار وثیقه 200 میلیونی از زندان اوین آزاد شد.
این فعال کارگری، 21 آذرماه 97 بازداشت شده بود.
----------------
تجمع دو روزه کارگران بلبرینگسازی خاتمه یافت/ پرداخت بخشی از معوقات
منابع خبری کارگری در کارخانه بلبرینگسازی تبریز با بیان اینکه طی روزهای ۱۱ و ۱۲ اسفند ماه حدود ۱۸۰ کارگر کارخانه بلبرینگسازی تبریز برای وصول مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان تبریز دست به اعتراض صنفی زده بودند، اعلام کردند: سرانجام در پایان روز گذشته (۱۲ اسفند ماه) کارگران بلبرینگسازی، دومین روز از اجتماع صنفی خود را با دریافت بخشی از معوقات مزدی به پایان بردند.
این کارگران که نگران وضعیت فعلی محل کار و اشتغال خود هستند، گفتند: بابت ۷ ماه دستمزد از کارفرمای خود طلبکاریم که روز گذشته مسئولان استانی با تامین منابع مالی، یک ماه حقوق مهر ماه کارگران را به همراه عیدی پرداخت کردند.
یکی دیگر از دلایل شکلگیری اعتراضات کارگری در این واحد تولیدی کمبود ۵ میلیارد از مجموع ۱۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته دولت برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران این کارخانه بوده است که مسئولان روز گذشته وعده کردند به زودی این طلب کارخانه را به حساب آنها واریز کنند.
به گفته آنان، سال گذشته با پیگیری سازمان صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی، کارخانه بلبرینگسازی از بخش خصوصی به هیات حمایت از صنایع برگردانده شد. با این تصمیم دولت ۱۵ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات مزدی عقب افتاده و سنوات بازنشستگی کارگران این کارخانه اختصاص داد که ۱۰ میلیارد آن پرداخت شده اما خبری از پرداخت مابقی این اعتبار مالی دولت نیست.
کارگران این کارخانه با بیان اینکه در طول ۱۴ ماه گذشته که این کارخانه به هیات حمایت از صنایع بازگردانده شده، اتفاق خاصی در روند آغاز فعالیت تولیدی کارخانه مشاهده نشده است، افزودند: پیش از این نیز این واحد صنعتی به بخش خصوصی واگذار شد و در نتیجه اجرای غلط قانون خصوصیسازی با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شدیم و کارخانه تا مرحله ورشکستگی کامل پیش رفت.
طبق اظهارات کارگران بلبرینگسازی انتظار داشتیم دولت همه تسهیلاتی که در جهت راهاندازی مجدد این کارخانه و حفظ اشتغال کارگران آن اختصاص داده بود را در اختیار به این واحد قرار میگذاشت.
آنها در ادامه افزودند: در حال حاضر که حدود ۱۵ ماه از زمان واگذاری این کارخانه به هیات حمایت از صنایع میگذرد، تولید در کارخانه دچار رکود شده و کارگران در آستانه سال نو از لحاظ معیشتی دچار مشکل شدهاند.
به نقل از کارگران این کارخانه گفته میشود: جدا از مزد معوقه، مشکلات دیگری در زمینه امنیت شغلی، پرداخت نشدن سنوات بازنشستگی و بیمه تکمیلی داریم که امیدواریم به زودی مرتفع شود.
----------------
پروین محمدی با قرار کفالت آزاد شد
محمدعلی جداری فروغی (وکیل پروین محمدی) در تماس تلفنی با خبرنگار ایلنا گفت: پرونده پروین محمدی پس از بررسی در شعبات مختلف، به شعبه 7 بازپرسی دادسرای فردیس کرج ارجاع داده شد و بازپرس محترم پس از بررسی پرونده و اخذ توضیحات از موکل، قرار کفالت یک صد میلیون تومانی صادر کرد که پس از ارائه قبولی کفالت، حکم آزادی پروین محمدی به زندان شهید کچوئی ابلاغ شد.
جداری فروغی با ابراز خشنودی از این اتفاق افزود: رسیدگی در شعبه 7 بازپرسی و رفتار بازپرس محترم بسیار پسندیده و در چهارچوب قانون بود.
----------------
مرگ کارگر شهرداری در اثر ورود خودرو به فضای سبز
به گزارش ایلنا، صبح امروز (سیزدهم اسفند ماه) یک دستگاه سواری پراید در مسیر غرب به شرق بزرگراه شهید یاسینی در حال حرکت بوده که در همین حین به علت عدم کنترل وسیله نقلیه با گاردریل حاشیه بزرگراه برخورد کرده و وارد فضای سبز کنار اتوبان میشود.
در این فضای سبز، یک کارگر 60 ساله شهرداری در حال کار بوده که بر اثر برخورد شدید خودرو جان خود را از دست میدهد.
شدت جراحات به حدی بوده که کارگر آسیبدیده قبل از رسیدن به بیمارستان فوت میکند.
----------------
اعتراض کارکنان سهام عدالت ادامه دارد
مدیرکل دفاتر سهام عدالت: تصمیمگیری وضعیت شغلی کارکنان برعهده سازمان خصوصیسازی نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که بازهم کارکنان دفاتر سهام عدالت در پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود ، صبح امروز دوشنبه (۱۳ اسفند ماه) برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی تجمع کرده اند «اسماعیل مختاری دولت آبادی» مدیرکل دفاتر امور سهام عدالت کشور گفت: کارکنان معترض دفاتر سهام عدالت باید منتظر لایحه ارسالی دولت به مجلس در خصوص وضعیت شغلی خود باشند که قرار است به زودی در صحن علنی مجلس مطرح شود.
مختاری دولت آبادی در تشریح مشکلات کارکنان سهام عدالت به ایلنا اظهار داشت : ۱۰ تا ۱۲ سال پیش (از سال ۸۵) کارکنان دفاتر سهام عدالت برای شناسایی و ثبت نام مشمولان سهام عدالت به کار گرفته شدند ولی در سالهای ۹۳ تا ۹۴، سازمان خصوصی در راستای سیاست دولت الکترونیک سامانهای الکترونیکی برای ثبت نام مشمولان سهام عدالت راهاندازی کرد.
او با بیان اینکه با این اقدام دولت تقریبا از همان زمان فعالیت شغلی کارکنان سهام عدالت متوقف شد و آنها کاری برای انجام دادن نداشتند، افزود: با راهاندازی سامانه الکترونیکی مشمولان سهام عدالت همه مراحل ثبت نام مشمولان به صورت الکترونیکی انجام میشود و نیازی به فعالیت دفاتر و بکارگیری کارکنان به صورت فیزیکی نیست.
طبق اظهارت وی؛ از سوی دیگر شرکتهای تعاونی که در این خصوص ایجاد شدهاند غیردولتی به حساب می آیند و امکان استفاده از بودجه دولتی را ندارند با این حال دولت برای حمایت از دفاتر سهام عدالت که در پروسه زمانی ۱۰ تا ۱۲ ساله خدمات ارزشمندی را برای شناسایی و ثبت نام مشمولان سهام عدالت انجام دادهاند طی دو مرحله یکبار بین سالهای ۹۲-۹۳ به مبلغ ۳۷ میلیارد تومان و بار دیگر بین سالهای ۹۵- ۹۶ به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان بودجه اختصاص داد که مبلغ ۳۷ میلیارد تومان بابت مطالبات کارکنان دفاتر سهام عدالت پرداخت شده است.
او با بیان اینکه بودجه ۲۵ میلیارد تومانی که از سوی هیات وزیران برای جبران خدمات کارکنان شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت تخصیص یافته، آماده پرداخت به کارکنان دفاتر سهام عدالت است، افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد کارکنان تعاونیهای سراسر کشور با دادن تعهد با این پول تسویه حساب کرده و مطالبات خود را دریافت کردهاند. مابقی که شمارشان به حدود ۲۰ نفر میرسد تا امروز برای انجام تعهد و تسویه حساب اقدام نکرده و خواسته آنها از سازمان خصوصیسازی همزمان با پرداخت معوقات مزدیشان، ادامه فعالیت شغلیشان است.
به گفته مدیرکل دفاتر امور سهام عدالت کشور مشخص کردن وضعیت شغلی کارکنان دفاتر سهام عدالت از عهده سازمان خصوصیسازی خارج است و آنها باید منتظر تصمیمگیری مجلس و دولت در خصوص وضعیت خود باشند.
مختاری دولت آبادی با بیان اینکه تجمع آنها مقابل نهادهای مختلف چهره قشنگی ندارد، در ادامه افزود: معترضان میتوانند تا مشخص شدن وضعیت شغلیشان بر اساس لایحه ارسالی دولت به مجلس منتظر بمانند.
گفتنی است گروهی از کارکنان سهام عدالت طی یکسال جاری برای چندین بار برای معوقات مزدی و مشخص نبودن وضعیت شغلیشان مقابل نهادهای مختلف دولتی همانند وزارت اقتصاد و داریایی و سازمان خصوصیسازی دست به اعتراض صنفی زدهاند. این کارکنان از روز شنبه هفته جاری نیز (۱۱ اسفند ماه جاری ) تا امروز دوشنبه (۱۳ اسفند ماه) در اعتراض به آنچه خلف وعده علی اشرف عبدالله پوری حسینی (رئیس سازمان خصوصیسازی) در خصوص پیگیری مطالباتشان میخوانند در مقابل سازمان خصوصیسازی دست به تجمع زدهاند.
----------------
اعتراض کارگران خطوط ابنیه فنی راهآهن گستردهتر شد/ مسئولان چارهاندیشی کنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، از ۱۱ اسفند ماه کارگران خطوط ابنیه فنی در نواحی ریلی هرمزگان، لرستان، زاگرس، مشهد، اندیمشک و آذربایجان با برپایی یک تجمع صنفی در محوطه محل کار خود، انتقاد خود را نسبت به عدم پرداخت مطالبات مزدی اعلام کردند.
کارگران معترض که دستکم سه ماه معوقات مزدی به همراه چندین سال سنوات از کارفرما طلبکارند، اظهار داشتند: هر چند وقت یکبار برای پرداخت معوقات مزدی خود دست به اعتراض صنفی میزنیم اما در هر دوره کارفرما بخشی از مطالباتمان را برای خاتمه اعتراض کارگران واریز میکند.
کارگران خطوط ابنیه فنی با بیان اینکه ما خواستار دریافت مطالبات صنفی خود هستیم، در ادامه افزودند: بدنبال اجتماع چند روزه کارگران مدیران برخی مناطق ریلی که کارگران آن دست به اعتراض صنفی زدهاند، برای پیگیری مطالبات کارگران به تهران (دفتر مرکزی پیمانکار) رفته و در حال حاضر ما کارگران منتظر نتیجه این جلسه هستیم.
به گفته آنان، انتظار داریم مسئولان و سایر ذینفعان برای خاتمه اعتصاب و اعتراض کارگران خطوط ابنیه فنی، سکوت اختیار نکرده و چارهاندیشی کنند.
----------------
بینصیبان از طلا برای «نان» زمین را زیر پا میگذارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، «زمستان هر سال برای یافتن کار از آقدره سفر میکنیم؛ یکی میره بوشهر، یکی میره تهران؛ یکی میره اصفهان؛ کارگر فصلی که باشی باید زمین را زیر پا بگذاری برای «نان»؛ حتی اگر زیرِ زمین مملو از طلا باشه. یکی کار ساختمانی میکنه؛ یکی دستفروشی؛ یکی مسافرکشی. بیمه بیکاری هم نداریم. فقط تعداد کمی از کارگران اینجا بیمه بیکاری دارند و امثال ما اصلاً بیمه بیکاری نداریم. چون به صورت ثابت کار نکردهایم که بیمه بیکاری داشته باشیم.»
اینها روایت حال و روز این روزهای آقدرهایها از زبان یکی از کارگرانی است که آبان ماه بیکار شده است. بیکاری برای کارگران فصلی آقدره دردی آشناست ولی بازنشستگی دورترین آرزوست. کارگران فصلی هر ساله با آمدن فصل سرما بیکار میشوند.
این کارگر میگوید: اینهمه طلا اینجاست اما ما بینصیبیم. الان سرپل ذهاب به عنوان کارگر ساختمانی مشغول به کار هستم.
کارگران میگویند؛ امسال از روستای آقدره علیا از ۱۱۵ نفری که در معدن طلا کار میکردند، شاید ۲۰ نفر در زمستان هم کار میکردند. از اهالی چند روستا هستیم که با آمدن زمستان نمیتوانیم سر کار بمانیم. از روستای آقدره وسط ۶۰ و از آقدره سفلی ۳۰ نفر را بیرون کردهاند، یعنی ۳۲۰ نفر از ۵۳۰ کارگر فصلی بیکار شدهاند که بیشترشان اهل آقدره هستند.
یکی دیگر از کارگران میگوید؛ من ۷ سال است اینجا کار میکنم اما یک زمستان هم سر کار نماندهام. حتی امسال اعتراض کردم ولی گفتند باید بروم. گاهاً نمیتوانم کار پیدا کنم و باید برای این روزها پسانداز داشته باشم. ترس از بیپولی باعث شده حقوقم را با خیال راحت نتوانم خرج کنم.
همیشه یک آینده مبهم پیش رویشان است. از چند سال پیش که اعتراضات کارگران آقدره در راس اخبار قرار گرفته بود، شرایط بدتر هم شده است. طبق اظهارات کارگران؛ قبلاً قراردادشان ۳ ماهه بسته میشد اما اکنون قراردادها هم یک ماهه شده است.
کارفرما: لنگ کارگر نیستیم
روایت کارفرمای آقدره اما متفاوت است. میگوید کارگران با شرایط خوبی در معدن کار میکنند و دستمزد بالایی دریافت میکنند. احمدی نیری (مدیرعامل شرکت پویا زرکان و پیمانکار معدن آقدره) ضمن تایید بیکاری تعدادی از کارگران معدن آقدره علت افزایش تعدیل نیروی امسال معدن آقدره را چنین تشریح میکند: وزارت صنعت، معدن و تجارت، میزان بهرهبرداری در پروانه شرکت پویا زرکان برای استخراج از معدن طلای آقدره را نصف کرده است.
به گفته او، میزان استخراج از ۷۰۰ هزار تن به نصف این مقدار کاهش پیدا کرده است و همین امر سبب شده تا تعداد بیشتری از کارگران بیکار شوند.
نیری، البته تعدیل ۳۲۰ کارگر معدن را را تکذیب کرده و میگوید: امسال با آمدن زمستان ۱۵۰ تا ۲۰۰ کارگر تعدیل شدند که اغلب آنها بیمه بیکاری دریافت میکنند.
کارفرمای معدن آقدره میگوید: ما اینجا به مردمان یک روستا کار دادیم و زندگی یک روستا را تأمین میکنیم اما رسانهها فقط حرف از مشکلات کارگر میزنند. اصلا میدانید کارگران چقدر اینجا تخلف میکنند و برایمان دردسر درست میکنند؟ کارگر صفر ما اینجا بالای ۳ میلیون تومان حقوق میگیرد.
او البته شکایت دارد که چرا رسانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جانبِ کارگران را میگیرند درحالیکه گاهاً حق به جانب کارفرماست. احمدی نیری (مدیرعامل شرکت پویا زرکان پیمانکار معدن آقدره) معتقد است «اگر کارفرما نباشد، کارگران میخواهند چه کار کنند؟» وقتی میگوییم «اگر کارفرما نباشد، کارگران لنگ نمیمانند اما اگر کارگر نباشد کارفرما به پول نمیرسد.» جواب میدهد: «ما الان لنگ کارگر نیستیم. آنقدر تکنولوژی پیش رفته است که بدون کارگر هم میتوان پیش رفت.»
سهم معدنکاران آقدره از طلای نهفته زیر خاک، فلاکت بود
انفجارهای ممتد معدن امان روستاییان را بریده است. نگاه «سودمحور» سبب شده تا به گفته اهالی محل، معدنداران تعداد انفجارها را به بیش از استاندارد درنظر گرفته شده که ماهیانه ۴ انفجار است، برسانند. به گفته کارگران این استاندارد تنها در حضور بازرسان رعایت میشود. همین است که برخی از خانههای آقدره دچار تخریب میشود و حتی خانوادهها نمیتوانند جواز لازم برای نوسازی خانههایشان را بگیرند.
کارگران میگویند؛ اگر معدن طلا نداشتیم، لااقل به کشاورزی و دامپروری ادامه میدادیم؛ در معدن هم که نمیتوانیم کار کنیم.
آلایندههای معدن همچون جیوه و سیانور سبب شده تا زمینهای آقدره نیز خراب شود و دامپروری آسیب ببیند.
کارفرمای معدن آقدره درباره خسارات وارد شده به دلیل انفجار معدن بر منازل اهالی روستاهای همجوار، میگوید: در ماه حدود ۱۵ تا ۲۰ انفجار کم حجم اتفاق میافتد که آسیبی به منازل روستاییان وارد نمیکند چراکه فاصله زیادی با روستا دارد. او همچنین میگوید که میزان انفجارها به تایید کارشناس رسیده است.
خصوصیسازی معادن ممنوع است؟
طبق اصل ۴۴ قانون اساسی معادن را نمیتوان به بخش خصوصی واگذار کرد. مطابق این اصل از قانون اساسی مالکیت بخشهای بزرگ اقتصادی مانند سدها و معادن در اختیار دولت است و نمیتوان آن را به بخش خصوصی واگذار کرد. با این حال مدتهاست که از پیمانکاران بخش خصوصی برای بهرهبرداری از معادن استفاده میشود.
لاغرسازی صنایع به مدد سپردن بخشهای مختلف صنایع به پیمانکاران و لایه لایه کردن بخشهای بزرگ اقتصادی در دست شرکتهای پیمانکاری باعث کاهش هزینههای تولید و در مورد معادن باعث کاهش هزینههای بهرهبرداری میشود اما این کاهش هزینه به مدد هرچه ناامنتر کردن شغل کارگران توسط قراردادهای کاری کوتاه مدت برای تامین نیروی کار موقت و بیحقوق صورت میگیرد.
در عین حال شیوه تولید مبتنی بر توسعه شرکتهای پیمانکاری سبب میشود تا نیروی کاری که چه به لحاظ قرارداد کاری و چه به لحاظ میزان دستمزد طعمه آماده برای استثمار است، نتواند برای طرح مطالباتش متحد و منسجم شود. چه از این منظر که ترس از اخراج و از دست دادن آب باریکه باعث سکوت در برابر شرایط کاری شود و چه از این منظر که مشکلات مزدی و بیمهای کارگران را تبدیل به جزیرههای جداگانه با ویژگیهای متفاوت میکند.
ابتدا خصوصیسازی ناصحیح را اصلاح کنیم
در واکنش به این وضعیت عقاید مختلفی وجود دارد؛ اما در این بین دو عقیده رایج وجود دارد: دستهای پایان خصوصیسازی را راهکار میدانند و عدهای دیگر قائل به واگذاری به افراد دارای اهلیت و بخش خصوصی کارآمد هستند. از بین این دو راه در بین راههای متعدد موجود البته یک نقطه اشتراک وجود دارد که از چهرههای کارگری تا دولتی آن را تایید میکند و آن اینکه روند کنونی خصوصیسازی معیوب است.
فرامرز توفیقی (عضو کارگری شورای عالی کار) معتقد است که ریشه وضعیت اسفبار کارگران آقدره را باید در خصوصیسازی بدانیم.
این فعال کارگری روند ناصحیح و غیراصولی واگذاریها را از مشکلات عمده در مشکلات امروز کارگران شامل دستمزدهای معوقه و بیمههای عقب افتاده میداند و مشکل تشکلیابی کارگران در ایران را برگرفته از همین موضوع میداند.
توفیقی میگوید: بیشتر از اینکه دغدغه تشکلیابی را داشته باشیم باید نگران واگذاریها باشیم. باید در تلاش برای حفظ، صیانت و پایش اجرای صحیح اصل ۴۴ قانون اساسی باشیم. اگر واگذاریها با دقت و با مداقه صورت بگیرد، بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد. اگر شتابزده و عجولانه به دنبال واگذاری واحدهای صنعتی و تولیدی نباشیم و حیات خلوت و حاشیه امنی برای سوءاستفاده صاحبان سرمایه ایجاد نکنیم، شرایط کارگران بسیار بهتر خواهد شد.
وی افزود: اگر ما نتوانیم این فرایند خصوصیسازی را ترمیم کنیم، هر نوع تشکلیابی برای کارگران ناصواب است. چراکه نمیتوان هیچ یک از سه تشکل رسمی کارگری را در آنجا معنا داد. چون واگذاری از اساس غلط است. به طبع آن قانونشکنی و عدم اجرای قانون در آنجا مر و باب میشود.
هنوز خیلی از فعالیتهای کارگری به رسمیت شناخته نمیشود
این فعال کارگری با اشاره به اینکه الان هم که همه قراردادها موقت یا فصلی است و نیروی کار رسمی به ندرت مشاهده میشود، اظهار داشت: اگر کارگری حرفی را بزند که به مذاق کارفرما خوش نیاید، بلافاصله اخراج یا تعلیق میشود. کارگر برای اینکه حداقل حقوقش را داشته باشد، دست از تشکل و تشکلیابی برمیدارد.
این فعال کارگری با تاکید بر اینکه باید یک بازنگری صحیح از اصل ۴۴ قانون اساسی باید داشته باشیم، گفت: فصلی بودن معادن در انگلیس هم مشاهده میشود. اعتصابات کارگری معدنچیان در سالهای ۱۹۸۴-۱۹۸۵ بسیار اهمیت داشت اما در آنجا صنف و سندیکاهایی تشکیل میشود تا مطالبات کارگران را پیگیری کند. اما این معادن به صورت قانونمند واگذار شده است و حق و حقوقی برای کارگران درنظر گرفته میشود.
وی افزود: وقتی قانون به درستی اجرا نشود، تشکلیابی نیز سخت شده و جایی برای تشکلیابی کارگر باقی نمیماند. وقتی حق داشتن تشکل به رسمیت شناخته شود، کارگر فصلی و معدن توانست تشکل داشته باشد؛ آن زمان میتوان به سمت جلو حرکت کرد. در این مرحله میتوان در نوع تشکل، وابستگی یا عدم وابستگی آن به کارفرما و منافع کارفرمایی و انواع این مسائل صحبت کرد.
توفیقی در پایان خاطرنشان کرد: وقتی هنوز خیلی از فعالیتهای کارگری به رسمیت شناخته نمیشود و با کارگران بابت طرح مطالباتشان برخورد میشود، کارگر فصلی کاری به مراتب سختتر پیش رو خواهد داشت.
هرچه هست نباید فراموش کرد که کارگران فصلی آقدره هیچ دستاویزی برای طرح مطالباتشان ندارند. نقطه آسیبپذیریشان هم ترس از بیکاری است. کارگرانی که در ابتدای صف برای طرح مطالباتشان میایستند، همیشه بیشتر از دیگران ضرر میکنند...
گزارش: مریم وحیدیان
----------------
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۳ مارس ۲۰۱۹
معوقات مزدی کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه/ میگویند پولی در بساط نیست
جمعی از کارگران پیمانکاری پارس جنوبی در تماس با خبرنگار ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
این کارگران که به صورت پیمانکاری برای یکی از شرکتهای زیرمجموعهی دست چندمِ شرکت نفت و گاز پارس کار میکنند، میگویند از مهر ماه حقوق آنها که تعدادشان بیش از 100 نفر است، پرداخت نشده است.
کارگران از مراجعات مکرر خود به دفتر پیمانکار و کارفرما خبر میدهند اما علیالقاعده تاکنون هیچ نتیجه روشنی از این مراجعات حاصل نشده است؛ این درحالیست که پیمانکار مربوطه کمبود نقدینگی و اوضاع بد اقتصادی را دلیل تاخیر طولانی در پرداخت مطالبات کارگران عنوان میکند.
این کارگران میگویند: تاخیر یکی، دو ماهه در پرداخت حقوق کارگران پیمانکاری در عسلویه، یک عرف معمول است اما این بار تاخیر خیلی به درازا کشیده و در این اوضاع و احوال که تورم و گرانی بیداد میکند، نمیتوانیم بدون دریافت دستمزدهایمان، روزگار بگذرانیم.
آنها معتقدند؛ فشار شرایط بر دوش کارگران عسلویه نسبت به همیشه سنگینتر شده است و بهتر است شرکتهای اصلی یا همان کارفرمایان مادر، بر عملکرد شرکتهای پیمانکاری نظارت داشته باشند تا این شرکتها مجبور شوند حق و حقوق کارگران را به موقع پرداخت کنند. از سوی دیگر بایستی صورت وضعیت پیمانکاران را به موقع پرداخت کنند تا آنها بتوانند سروقت دستمزد کارگران خود را واریز نمایند.
----------------
اعتراض کارکنان سهام عدالت اینبار مقابل سازمان خصوصیسازی برگزار شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارکنان دفاتر سهام عدالت، امروز یکشنبه (۱۲ اسفند ماه) مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی تجمع کردند.
کارکنان سهام عدالت که صبح امروز از محل کار خود در استانها و شهرستانهای مختلف کشور به تهران آمده بودند، در تماس با ایلنا گفتند: نسبت به خلف وعده رییس سازمان خصوصیسازی که مورخ ۲۹ بهمن جاری به نمایندگان شرکتکنندگان در تجمع دو روزه مقابل وزارت اقتصاد قول دادند ۳۶ ماه از معوقات ۴۸ ماهه حقوق و بیمه کارکنان سهام عدالت را به صورت کامل پرداخت کنند، امروز مقابل سازمان خصوصیسازی دست به تجمع زدهایم.
----------------
چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۷ فوریه ۲۰۱۹
تجمع سه روزه کارگران شهرداری بروجرد برای معوقات مزدی
یکی از منابع خبری در شهرداری بروجرد به خبرنگار ایلنا گفت: صبح امروز کارگران شهرداری بروجرد برای سومین روز متوالی در اعتراض به ۸ ماه معوقات مزدی خود مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر دست به تجمع زدند.
به گفته این کارگران؛ حدود یک هزار و ۷۰۰ نفر در مجموعه شهرداری بروجرد مشغول کارند که در هشت ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنان پرداخت نشده است. آنها میگویند چند ماه مطالبات مزدی و بیمهای معوقه داریم. در هر دوره بعد از انتخابات شورای شهر که شهردار تغییر میکند؛ وعده پرداخت مطالبات داده میشود اما بازهم ما با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجهیم.
به گفته آنها اگر قرار است مشکلات به همان صورت قبل استمرار داشته باشد چرا اعضای شورای شهر در هر دوره مرتبا شهردار تغییر میدهند؟
به نقل از این کارگران گفته میشود جدا از معوقات مزدی در زمینه پرداخت بیمه تامین اجتماعی نیز با مشکل روبرو هستیم و در حال حاضر دفترچهای درمانی برخی از کارگران فاقد اعتبار است.
طبق اظهارات آنان تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران در مجموعه شهرداریهای شهر بروجرد درحالی ادامه دارد که از سوی مسئولان شهری و شورای شهر گفته میشود شهرداری به دلیل رکود در بازار مسکن همانند اغلب شهرهای کشور با چالش جدی روبهرو شده و منابع مالی خود را از دست داده است. اما به دنبال برنامهای نیستند که بتواند منابع درآمدی شهرداری را افزایش دهد و نه مدیران شهری و نه سایر مسئولان به موضوع ورود نمیکنند.
----------------
تجمع اعتراضی کارگران نگهداری ازخطوط راهآهن کرج
منابع کارگری در راهآهن کرج به خبرنگار ایلنا گفتند: صبح امروز (۸ اسفند ماه) گروهی از کارگران نگهداری از خطوط راهآهن کرج که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری مشغول کارند، در محدوده محل کار خود تجمع کردند.
به ادعای این کارگران؛ پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای آنها سه ماه به تاخیر افتاده و درخواست آنها در تجمع امروز تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی در آستانه سال نو است.
این کارگران که در خطوط ریلی راهآهن کرج به عنوان راننده کامیون، راننده درزین (وسیله نقلیه ریلی تردد ماموران راهآهن)، جوشکار و غیره مشغول کارند، اجتماع صنفی امروز خود را مقابل حوزه ۱۷ راهآهن کرج برپا کردند. آنها اظهار داشتند: چندین سال است که وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات مزدی مشخصی ندارند.
از قرار معلوم، همزمان با کارگران خطوط ریلی کرج، کارگران خطوط ریلی نواحی آذربایجان، زاگرس، شاهرود، هرمزگان و ...به طور نامنظم از ابتدای هفته جاری در اعتراض صنفی به سر میبرند.
----------------
اعتراض کارگران روغن نباتی گلنار با پهن کردن سفره خالی
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در کرمان اعلام کردند: صبح امروز (۸اسفند ماه) گروهی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار در ادامه پیگیرهای مطالبات مزدی خود به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان استانداری کرمان درخواست وصول مطالبات خود را داشتند.
به گفته کارگران این کارخانه، روز به روز بر بدهیهای کارگران این واحد تولیدی افزوده میشود ولی آنها شاهد هیچ راهحل مناسبی از سوی مسئولان استانی نیستند.
بنا بر ادعای کارگران، پیش از این در کارخانه روغن گلنار که از ماهها پیش فعالیت تولیدی آن متوقف شده، حدود هزارو ۲۰۰ کارگر مشغول کار بودند.در عین حال کارگرانی که هم اکنون در این واحد مشغول کارند جدا از معوقاتی که از سال ۹۴ طلب دارند از شهریور ماه سال جاری پرداخت دستمزد آنها به تاخیر افتاده است.
کارگران در خاتمه تصریح کردند: اخیرا محمدرضا پورابراهیمی (نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی)در نشست کارگروه رفع موانع تولید استان که اخیرا برگزار شده از توافق برای رفع مشکل کارخانه روغن نباتی گلناز و آغاز تولید مجدد این کارخانه خبر داده وما منتظر عملیاتی شدن آن هستیم.
----------------
۹ ماه دستمزد؛ مجموع مطالبات کارگران خدماتی شهرداری پارسآباد مغان
مشکلات مالی شهرداریهای کوچک ادامه دارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پیمانکاری شهرداری پارسآباد مغان دوشنبه همین هفته در پی عدم دریافت حقوق اعتراض کردند. به گفته آنها؛ ۱۰ ماه دستمزد و ۷ ماه حق بیمههایشان پرداخت نشده است.
در همین رابطه، مرتضی مقدم (دبیر اجرایی خانه کارگر استان اردبیل) به ایلنا، گفت: تعداد این کارگران در حدود ۱۰۰ نفر است. آنها نیروهای خدماتی پیمانکاری شهرداری پارسآباد مغان هستند که ۵ ماه دستمزد از پیمانکار قبلی و ۴ ماه از پیمانکار جدید طلب دارند. البته به تازگی یک ماه حقوق کارگران پرداخت شده است. با این حال، با توجه به نزدیک بودن به آغاز سال نو، کارگران مطالبه دستمزد و عیدیهای تاکنون پرداخت نشدهشان را دارند.
وی اشاره کرد: اکثر شهرداریهای کوچک در سطح کشور اکنون با یکچنین مشکلی مواجه هستند. با توجه به اینکه در ابتدای امسال کمکهایی که در قالب تبصره ۲ ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها صورت میگرفت حذف شد، بسیاری از آنها از ناحیه درآمدی دچار کمبودهای شدید شدهاند.
----------------
سه شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲٦ فوریه ۲۰۱۹
جمعی از رانندگان تاکسی در شهرستانِ درود استان لرستان، تجمع کردند
به گزارش ایلنا، جمعی از رانندگان تاکسی در شهرستان درود استان لرستان در روزهای گذشته برای پیگیری مطالباتشان تجمعی را برگزار کردند.
----------------
اعتراض شبانهروزی کارگران بازنشسته هفت تپه خاتمه یافت/ آغاز دوباره فعالیت مجتمع هفت تپه
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه، از پایان اعتراض شبانهروزی خود در مقابل این مجتمع خبر دادند.
معترضان شامل کارگرانی هستند که طی سالهای ۹۶ و ۹۷ بازنشسته شدهاند. آنها در اعتراض به روند پرداخت مطالبات سنواتی خود با زدن چادر مقابل مجتمع مانع ورود تریلرهای حامل نیشکر به درون کارخانه شدند که در نتیجه آن فعالیت کارخانه شکر مختل شده بود.
این تجمع اعتراضی روز چهارم اسفند ماه آغاز شد و درنهایت حوالی ۴ صبح روز دوشنبه (۶ اسفند ماه) با وعده مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت تپه و پادمیانی برخی مسئولان شهرستانی خاتمه یافت.
عدنان غزی (فرماندار شوش) نیز در تشریح اجتماع صنفی کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه گفت: تعدادی از بازنشستگان و نیبرهای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با اعتراض مانع ورود تریلرهای حامل نیشکر به درون کارخانه شدند که خوشبختانه با صحبتهای انجام شدهف این مشکل حل شد.
به گفته وی؛ توجه به صحبتهای انجام گرفته و حل مشکل ورود نی به درون کارخانه، بهرهبرداری و تولید شکر در کارخانه نیشکر هفت تپه از صبح دیروز آغاز شده است.
----------------
تجمع بازنشستگان مقابل مجلس/ همسانسازی و معیشت، دو خواسته اصلیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (هفتم اسفند) جمعی از بازنشستگان صندوق کشوری، فولاد و تامین اجتماعی، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
بازنشستگان خواستار بازنگری جدی در لایحه بودجه هستند به گونهای که مطالبات اصلی بازنشستگان که همسانسازی و بهبود مستمریهاست، برآورده شود. بازنشستگان میگویند تمامی مزایا و امتیازاتِ شاغلان همتراز باید نصیب بازنشستگان هم بشود.
بازنشستگان دو روز پیش از این (پنجم اسفند) نیز مقابل مجلس تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.
----------------
بخشی از مطالبات کارگران روغن نباتی جهان تا پایان سال پرداخت میشود
بررسی مشکلات کارخانه در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید
به گزارش ایلنا، کریم یاوری (مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) درباره پیگیری مطالبات کارگران روغن نباتی جهان در گفتگو با سایر رسانهها گفت: جلسات متعددی در پیگیری مشکلات واحد تولیدی روغن نباتی جهان و کارگرانش از سوی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان برگزار شده که بر اساس آن مشکلات این کارخانه و کارگرانش و در شرف حل و فصل قرار گرفت.
به گفته وی، در جلسهای که اخیرا از سوی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با کارگران و کارفرمای کارخانه روغن جهان در محل شرکت برگزار شد، مقرر شد کارفرما حداقل بخشی از مطالبات کارگران را قبل از پایان سال پرداخت کند وپرداخت مابقی مطالبات به سال آینده موکول شد.
طبق اظهارت یاوری، همچنین مقرر شده که از طریق کارگروه استانی تسهیل و رفع موانع تولید مشکلات مربوط به این واحد تولیدی بررسی شود.
به گفته وی، این کارخانه ۹۱ نفر کارگر دارد که کارگران به دلیل نبود مواد اولیه در این مدت کار نمیکردند؛ عمده معضل این واحد مواد اولیه است که باید از طریق وزارت صنعت یا انجمن مربوطه تامین شود.
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بر اساس دستور وزیر صیانت از نیروی کار در بنگاههای اقتصادی از جمله بنگاههای اقتصادی مشکلدار در جهت حفظ حیات اقتصادی بنگاهها و پایداری تولید و همچنین تثبیت اشتغال و حل و فصل مشکلات آنها به طور جدی در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد، افزود: مشکلات بنگاههای اقتصادی در ابتدا باید توسط مدیران، کارفرمایان و سهامداران رسیدگی و به موقع حل و فصل شود، در غیر اینصورت وزارتخانهها و سازمانهای صادرکننده مجوز باید در همراهی با کارفرما به رفع مشکل بپردازند و اگر حل نشد از طریق کارگروه استانی تسهیل و رفع موانع تولید برای حل و فصل مشکلات بنگاههای اقتصادی اقدام میشود.
این مقام مسئول در وزارت کار ادامه داد: چنانکه مشکلات از طریق مسیر گفته شده حل و فصل نشد و در کارگروه استانی نیز به نتیجه نرسید، ستاد ملی رفع موانع تولید باید به صورت جدیتری به مسایل بنگاه مشکلدار رسیدگی و در راستای حل و فصل مشکلات مرتبط با تولید و رفع موانع آن اقدام کند.
----------------
دستمزد کارگران ایرانی چند دلار است؟
در تعیین مزد دیگر نباید عرف هر ساله را در پیش گرفت
به گزارش خبرنگار ایلنا، روزهای پایانی سال است و بحث «دستمزد» و افزایش آن، داغ و پر تبوتاب؛ امسال اما «کمی» اوضاع با همیشه متفاوت است؛ قیمت دلار و ارز که از ابتدای سال دچار افزایش بیسابقه شده و بر اساس آمارهای رسمی در همین دی و بهمن، بازهم ۳۰ درصد گران شده، هم تولید را به دلیل وابستگی بیش از حد کالاهای اولیه و واسطهای به دلار از پا انداخته و هم کارگران را به علت پیوند معاش روزانه با قیمت ارز، دچار افت معیشتی شدید نموده است.
در این بین، گروههایی از دولتیها و کارفرمایان به روال هر ساله این استدلال را از سر گرفتهاند که اگر دستمزد بیش از میزان عرفی آن زیاد شود، «تابآوری» اقتصاد و تولید را پشت سر خواهد گذاشت و شاهد اتفاقات نامیمون خواهیم بود؛ علی خدایی (عضو کارگری شورای عالی کار) با قاطعیت این استدلال را رد میکند: وقتی سهم دستمزد در قیمت تمام شده کالاها و خدمات حول و حوش ۴ درصد است، چطور ادعا میکنند که افزایش این ۴ درصد، تولید را زمین میزند؟ چرا اینها باقی مولفههای اقتصاد را رها کردهاند و فقط به مزد کارگر چسبیدهاند؟! آیا افزایش یک مولفهی ۴ درصدی تورمزاست اما چند برابر شدن مولفههای تاثیرگذار نه؟!
«دستمزد کارگر» که بر سر آن مناقشات بسیاری است، بسیار مظلوم واقع شده؛ در اقتصادی که همه چیز آن از مواد واسطهای تولید گرفته تا خوراک روزمره مردم، به نرخ ارز و قیمتهای جهانی بستگی دارد، «دستمزد کارگران» تنها مولفهای است که به هیچ وجه با نمونههای خارجی آن مقایسه نمیشود! همه چیز با قیمت ارز محاسبه میشود و دلاریست و بالطبع روز به روز بالا میرود و مسئولان ادعا میکنند که در «دهکده جهانی» چاره ای جز این نیست! اما دستمزد کارگر، ریالی و ثابت است و علیرغم تلاشهای بسیار، در طول ماههای گذشته ریالی ترمیم نشده است.
علی خدایی معتقد است از آنجا که دولتیها و کارفرمایان در میانه سال و در بحبوحهی افزایش نرخ ارز، تن به «ترمیم دستمزد» ندادند حالا در پایان سال باید همه عقب ماندگیها را به یکباره جبران کنند.
اما دستمزد کارگر ایرانی چند دلار است و در مقایسه با کشورهای دیگر در بخشهای مختلف جهان، کارگر ایرانی چقدر مزد میگیرد؟
بهتر است نگاهی به دستمزد کارگران در چند کشور جهان در چند نقطه مختلف بیاندازیم؛ تا ماه ژانویه ۲۰۱۹، کمترین سطح دستمزد در بین اعضای اتحادیه اروپا متعلق به بلغارستان با ۲۸۶ یورو بوده است. همچنین در ۹ کشور که همگی آنها در شرق و مرکز اتحادیه اروپا هستند و معمولاً به عنوان کشورهایی با سرانه درآمد پایین طبقهبندی میشوند، حداقل سطح دستمزد کمتر از ۶۰۰ یورو است که عبارتند از لتونیبا ۴۳۰ یورو، رومانی با ۴۴۶ یورو، مجارستان با ۴۶۴ یورو، کرواسی با ۵۰۶ یورو، جمهوری چک با ۵۱۹ یورو، اسلواکی با ۵۲۰ یورو، لهستان با ۵۲۳ یورو، استونی با ۵۴۰ یورو و لیتوانی با ۵۵۵ یورو.
در ۷ کشورِ ثروتمندترِ عضو اتحادیه اروپا، حداقل سطح دستمزد بالای ۱۴۰۰ یورو در ماه بوده است که عبارتند از انگلیس با ۱۴۵۳ یورو، فرانسه با ۱۵۲۱ یورو، آلمان با ۱۵۵۷ یورو، بلژیک با ۱۵۹۴ یورو، هلند با ۱۶۱۶ یورو، ایرلند با ۱۶۵۶ یورو و لوکزامبورگ با ۲۰۷۱ یورو.
در آمریکا حداقل دستمزد در ماه ژانویه ۲۰۱۹ معادل ۱۰۹۸ یورو بوده است که نزدیک به سطح حداقل دستمزد در کشورهای متوسط اروپاییست.
حداقل دستمزد بدون مزایا در ایران کمتر از ۱۰۰ دلار است
حال اگر بحرانیترین و کمدرآمدترین کشورهای اتحادیه اروپا یا کشورهای اروپای شرقی را مدنظر قرار دهیم، به عددی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ یورو برای دستمزد ماهانهی کارگران میرسیم. اما در مورد کارگران ایرانی، با یک محاسبات ساده مشخص میشود که حداقل دستمزد چند دلار و یا چند یورو است؛ اگر حداقل دستمزد سال ۹۷ را دست و دلبازانه و خوشبینانه با در نظر گرفتن همه مزایا (بن، حق عائله و حق مسکن) ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم – البته حداقل مزد بدون این مزایا به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هم نمیرسد- و نرخ میانگین هفتگی دلار و یورو را از «میانگین موزون سنا» استخراج کنیم، خروجی ما کاملاً قابل استناد خواهد بود؛ در این سامانه، نرخ هفتگی یورو ۱۴۸۰۰ هزار تومان و نرخ هفتگی دلار آمریکا ۱۳۰۰۰ هزار تومان است؛ با احتساب این ارقام متوسط و حداقلی، حداقل دستمزد و مزایا، ۹۴.۵ یورو و ۱۰۷ دلار است.
اگر حداقل دستمزد را با سطح کمتری از مزایا در نظر بگیریم مثلا فرض کنیم که کارگر، حق عائله نمیگیرد، دستمزد بسیار کمتر از ۱۰۰ دلار در ماه خواهد شد. این را هم باید در نظر بگیریم که از میانه بهمن ماه، نرخ ارز سیر صعودی داشته است و اگر همین روند ادامه پیدا کند، به زودی ارزش دستمزد در مقابل ارز بازهم سقوط خواهد کرد و لاجرم این محاسبات بازهم بیاعتبار خواهد شد.
برخی کارشناسان اقتصادی بر این باورند که کارگران ایرانی کمدرآمدترین کارگران جهان هستند؛ حال اگر دستمزد را با دستمزد حداقلی در کشورهای اروپای شرقی مثل بلغارستان نیز مقایسه کنیم متوجه میشویم که این ادعا چندان هم نامربوط نیست؛ کارگر ایرانی کمتر از نصف کارگر بلغارستانی دستمزد میگیرد.
با این حساب، در شرایطی که همه چیز اقتصاد در سطوح کلان و خرد به نرخ دلار وابسته است، افزایش سرسامآور این نرخ، معیشت کارگر ایرانی را به شدت زمین زده است؛ امروز کارگر ایرانی، جزو ارزانترین کارگران جهان است!
آزادسازی خطرناک است
مرتضی افقه (اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید چمران اهواز) در این رابطه ضمن تایید اینکه کارگران ایرانی، از ارزانترین کارگران جهان هستند، میگوید: قیمت ارز یکی از متغیرهای اقتصاد ایران است که تاثیر مستقیم روی بقیه متغیرها دارد بنابراین تصمیمگیری در مورد آن، باید بسیار دقیق و مدبرانه باشد ولی متاسفانه دوستان طرفدار بازار آزاد که نگرش آنها در تصمیماتِ اقتصادیِ سه دههی گذشته تاثیرگذار بوده است، در شرایط فعلی نیز طرفدار آزادسازی نرخ ارز هستند و اتفاقاً اینها امروز باید استنطاق شوند که وقتی میگفتند نرخ واقعی دلار ۸ هزار تومان است، چه توضیحی برای ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانِ فعلی دارند؟!
وی با تاکید بر اینکه در اقتصاد ایران تاثیر افزایش نرخ ارز «بلافاصله» به دیگر قیمتها سرایت میکند، میافزاید: هماکنون همین اتفاق، بخش قابل توجهی از مصرفکنندگان کالاها و خدمات را که در واقع همان طبقهی کارگر است، به زیر خط فقر رانده است.
در این شرایط ، راهکار چیست؟ افقه به ضرورت اتخاذ راهکارهای ترمیمی در شرایط فعلی اشاره میکند و میگوید: دیگر نباید در تعیین «حداقل دستمزد» همان روال عرفی هر سال را در پیش بگیرند و به ده درصد یا ۲۰ درصدِ همیشگی بسنده کنند. باید قبول کنند که با این ارقام، «بحران معیشت» حل نمیشود و تداوم این بحران میتواند گرفتاریهای بسیاری در سال بعد به وجود بیاورد. دولت باید روی افزایش مکفی حداقل دستمزد و پرداختهای جنبیِ نقدی و غیرنقدی با جدیت بیشتر کار کند.
مزد را به اندازه کافی افزایش دهند
این استاد دانشگاه اضافه میکند: ممکن است عدهای به روال همیشه بگویند "منابع نداریم" ولی اکنون شرایط ویژه، حاکم است و حتی اگر لازم باشد باید یارانه دهکهای بالا را پرداخت نکنند و منابع آن را به ارتقای معیشت طبقه کارگر اختصاص بدهند چراکه فکر میکنم در شرایط فعلی، تبعات عدم پرداخت یارانه به چند دهک بالا، خیلی کمتر از تداوم شرایط ناگوار معیشتی فرودستان است.
وی تاکید میکند: بالا رفتن بیسابقهی نرخ ارز باعث شده کارگران ایرانی کمترین درآمد را تقریباً در مقایسه با کارگران نقاط مختلف جهان داشته باشند و دقیقاً به همین دلیل است که باید دولت در ابن شرایط ویژه، منابع لازم را برای حل مشکل اختصاص دهد.
به اعتقاد افقه، تنها چالش افزایش مزد در بخشهایی از بخش خصوصی است که توان افزایش عادلانه و مکفی دستمزد را ندارند که به اعتقاد این استاد دانشگاه، در این بخشها هم دولت باید به میدان بیاید و از طریق صرفهجویی در هزینههای جاری و کاستن از «نانخورهای بودجهای» به بخش واقعی تولید، کمک یارانهای بکند تا جبران هزینههای افزایش دستمزد بشود.
در این شرایط که دستمزد کارگران ایرانی به کمترین سطح ممکن رسیده، راهکارهای مختلفی مطرح میشود؛ برای نمونه رضا شیران خراسانی (عضو کمیسیون اجتماعی مجلس) از لزوم شناورسازی نرخ دستمزد با نرخ ارز سخن میگوید و معتقد است باید با افزایش نرخ ارز، دستمزد مشابه سایر مولفههای اقتصاد افزایش یابد؛ این، یک نظریهی عادلانه و منطقیست اما اگر این راهکار را قابل اجرا نمیدانند لااقل کاش در این «شرایط ویژه» به قانون کار بازگردند؛ به لزوم تبعیت دستمزد از سبد معاش حداقلی؛ سبدی که امسال در کمیته دستمزد با در نظر گرفتن تمام محذوریات و کمینهسازیها، ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار تومان محاسبه و بر سر مبلغ آن توافق شد.
گزارش: نسرین هزاره مقدم
----------------
دوشنبه ٦ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۵ فوریه ۲۰۱۹
اعتراض کارگران ماشینسازی تبریز به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران دو واحد تولیدی ماشینسازی تبریز و شرکت ریختهگری تبریز از صبح امروز در اعتراض به روند واگذاری ماشینسازی تبریز دست از کار کشیدهاند.
کارگران میگویند: ازچند روز پیش مشتری جدیدی اینبار گویا شخص حقیقی برای واگذاری ماشینسازی تبریز مطرح شده و کارگران نسبت به واگذاری این واحد تولیدی به شخص حقیقی معترض هستند.
آنها میگویند: ماشینسازی تبریز یک صنعت استراتژیک کشور است و ما خواستار این هستیم که این واحد تولیدی ذیل نهاد یا ارگان دارای اهلیت قرار بگیرد.
این در حالیست که اخیراً مزایده ماشینسازی تبریز لغو شده و جمعی از نمایندگان مجلس نسبت به واگذاری پیشین این واحد تولیدی انتقاداتی را مطرح کرده بودند.
----------------
پایان اعتراض یک هفتهای کارگران روغن نباتی جهان
معترضان خواستار تسریع در پرداخت معوقات خود هستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی کارگران کارخانه روغن نباتی جهان، امروز دوشنبه (۶ اسفند ماه) از پایان اعتراض یک هفتهای خود در مقابل ساختمان استانداری زنجان خبر دادند.
معترضان شامل برخی از کارگران روغن نباتی جهان در زنجان هستند که از حدود یک هفته پیش به روند پرداخت مطالبات مزدی خود اعتراض کرده بودند.
این کارگران به ایلنا گفتند: روز گذشته محمدرضا یوسفی (مدیرکل اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی زنجان) با حضور در بین معترضان وعده پیگیری مطالباتشان را در روزهای آینده داده است.
کارگران تصریح کردند: خواسته ما تسریع در پرداخت مطالبات مزدی و حفظ امنیت شغلیمان است که کارفرما تا امروز به این موضوع بیاعتنا بوده است.
کارگران این واحد تولیدی گفتند: همه کارگران و کارکنان روغن نباتی زنجان با اعتماد به وعده محمدرضا یوسفی به تجمع اعتراضی خود پایان دادهاند.
----------------
یکشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۴ فوریه ۲۰۱۹
تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای دریافت سنوات
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفتتپه دیروز و امروز (چهار و پنجم اسفند ماه) به صورت شبانهروزی با اجتماع مقابل این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند.
از قرار معلوم این کارگران بازنشسته که شمارشان به حدود ۵۰۰ نفر میرسد، طی سالهای ۹۶ و ۹۷ بازنشسته شدهاند و بعد از گذشت حدود دو سال هنوز نتوانستهاند بخش از مطالبات عقب افتاده سنواتی خود را دریافت کنند.
یکی از کارگران شاغل در مجتمع هفت تپه میگوید: اجتماع صنفی همکاران بازنشستهمان در حالی طی دو روز گذشته برگزار شد که بهرهبرداری و برداشت از شش هزار و ۳۰۰ هکتار مزارع نیشکر بعد از چهار ماه وقفه آغاز شده است.
او با بیان اینکه طی این دو روز کارگران بازنشسته با چادر زدن مقابل مجتمع از ورود و خروج خودروهای سنگین حامل نیشکر و شکر تولید شده به کارخانه و خارج از آن ممانعت میکنند، در ادامه افزود: جلوگیری از تولید شکر و انتقال نیهای برداشت شده به کارخانه، خسارات جبرانناپذیری را به شرکت وارد خواهد کرد.
به گفته او، بعد از ماهها چالش کارگری اخیرا این واحد صنعتی و کشاورزی به آرامش نسبی رسیده است و برداشت و بهرهبرداری از مزارع نیشکر در این مدت با چهار ماه تاخیر در آن بیسابقه بوده است.
طبق اظهارات وی، پرداخت مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته منوط به بهرهبرداری از مزارع نی و ادامه روند تولید شکر است.
----------------
تجمع بازنشستگان فرهنگی، علوم پزشکی و فولاد مقابل استانداری اصفهان/ لایحه بودجه منصفانه نیست!
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (پنجم اسفند) جمعی از بازنشستگان فرهنگی، علوم پزشکی و فولاد در اعتراض به اوضاع نامناسب معیشتی و برآورده نشدن مطالبات، مقابل استانداری اصفهان دست به تجمع اعتراضی زدند.
حاضران در تجمع خواستار اجرای دقیق همسانسازی؛ بهبود خدمات درمانی و بیمهای بازنشستگان و اصلاح لایحه بودجه به نفع بازنشستگان شدند.
بازنشستگان میگویند: دولت و مجلس نباید خواستههای قانونی بازنشستگان را تا این اندازه مورد بیتوجهی قرار دهند. لایحه بودجه ارائه شده به مجلس، منصفانه نیست و منافع ما را درنظر نمیگیرد.
----------------
ادامه تجمع کارگران روغن نباتی جهان برای معوقات مزدی
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری گفتند: از حدود یک هفته پیش گروهی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان برای وصول مطالبات معوقه خود تقریبا هر روز دست به اعتراض صنفی میزنند. امروز نیز اعتراض کارگران در مقابل ساختمان استانداری زنجان ادامه داشت.
به گفته کارگران معترض این واحد تولیدی، این کارخانه حدود ۱۱۰ کارگر شاغل دارد که سه ماه حقوق آذر، دی و بهمن ماه آنها در سال جاری پرداخت نشده در عین حال پرداخت مطالبات بیمه کارگران نیز به تامین اجتماعی از مدتها قبل با مشکل روبرو شده است.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه، علارغم اینکه جلسات متعددی در پیگیری مشکلات واحد تولیدی روغن نباتی جهان و کارگرانش از سوی مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شده اما همچنان کارخانه با مشکلات متعددی روبروست.
به گفته کارگران، یکی از دلایل اجتماع اعتراضی آنها؛ بدقولی کارفرما در عمل به وعده پرداخت مطالبات کارگران است. کارفرما به دنبال اجتماع چند روز کارگران در آذر ماه در محل استانداری وعده کرده بودکه هر ۱۵ روز یکبار یک ماه از مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند.
آنها با بیان اینکه بخشی از مطالبات مزدیمان را با پافشاری استانداری دریافت کردهایم، افزودند: کارفرما با نادیده گرفتن وعدههای داده شده، از پرداخت مابقی مطالباتمان کوتاهی میکند.
کارگران این کارخانه همچنین گفتند: بخش دیگری از اعتراضات کارگران ناشی از مشخص نبودن وضعیت تولید در کارخانه است.
طبق ادعای کارگران روغن نباتی جهان؛ مسئولان مرتبط با مشکلات کارگران روغن نباتی جهان نسبت به بهبود وضعیت کارخانه و پرداخت مطالبات کارگران آن بیتوجهی بوده و از مدتها قبل فعالیت تولیدی کارخانه را به حداقل کاهش دادهاند.
----------------
تجمع بازنشستگان مقابل مجلس/ نه دولت و نه نمایندگان درد ما را نمی فهمند!
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (پنجم اسفند) جمعی از بازنشستگان صندوقهای مختلف، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
حاضران در تجمع که در بین آنها اکثریت با بازنشستگان فرهنگی و کشوریست، خواستار رسیدگی به مشکلات معیشتی خود هستند و میگویند: ارائه لایحه بودجه و بررسی آن در مجلس، نشان داد که نه دولت و نه مجلس در فکر بهبود اوضاع معیشتی بازنشستگان نیستند.
این بازنشستگان میگویند: سفره ما خالیست و اگر اوضاع همینگونه پیش برود، سال آینده باید در انتظار مشکلات بیشتر باشیم.
حاضران در تجمع، خواستههای خود را ارتقای مستمریها، اجرای قوانین بر زمین ماننده از جمله همسانسازی و بهبود سطح بیمههای درمانی عنوان میکنند و میگویند: این خواستهها را بارها به گوش مسئولان رساندهایم اما متاسفانه تا امروز هیچ نتیجهای نگرفتهایم.
----------------
معوقات مزدی کارگران شهرداری سده به ماه هفتم رسید/ شهردار: پیگیر پرداخت مطالبات کارگران هستیم
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ منابع کارگری در شهرداری سده گزارش دادند ۳۲ کارگر قراردادی و پیمانی مجموعه شهرداری سده به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» عنوان میشود؛ شش تا هفت ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
یکی از کارگران در تشریح جزئیات این خبر گفت: بهرغم وعدههای داده شده درخصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران، هنوز هیچ اقدامی ازسوی مدیران شهری جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و علاوه بر آن حق بیمه کارگران چندین ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در حال حاضر دفترچههای درمانی کارگران فاقد اعتبار شده است.
او در خصوص وضعیت معوقات مزدی خود و همکارانش گفت: کارگرانی استخدامی و قرارداد مستقیم شش ماه مطالبات مزدی طلبکارند در عین حال ۱۵ کارگر که تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کارند، معوقات مزیشان به هفت ماه رسیده است.
این کارگران گفتند: شهردار هر سه تا چهار ماه یکبار یک ماه از طلب مزدی کارگران را پرداخت میکند و در حال حاضر که در آستانه سال نو قرار داریم نگران افزایش میزان مطالبات خود و پرداخت نشدن عیدی و پاداش پایان سال خود هستیم.
کارگران با بیان اینکه خواهان دریافت معوقات مزدی خود هستند و برای چندمین بار از تریبون رسانهها از مسئولان خواستهاند تا به مشکلات شهرداری سده و کارگرانش رسیدگی کنند، افزودند: با وجود آنکه مسئولان شهرستانی بویژه شورای شهر سده در جریان مشکلات شهرداری و کارگرانش قرار دارند اما در عمل هیچ اقدامی انجام نمیدهند.
سیدلطفالله موسوی (شهردار شهر سده) با بیان اینکه پیگیر موضوع مطالبات کارگران شهرداری هستم، افزود: کمبود منابع مالی علت به تاخیر افتادن دستمزد کارگران است چراکه شهرداری سده هیچگونه منبع درآمد پایداری ندارد.
او با بیان اینکه از ابتدای سال جاری مدیریت شهری شهر سده را پذیرفته و در این مدت کوتاه تمام تلاش خود را برای کاهش میزان مطالبات کارگران انجام داده است، افزود: در حال حاضر با تامین منابع مالی قصد داریم تا پایان سال جاری بخش دیگری از مطالبات کارگران را پرداخت کنیم.
----------------
۵۰ کشته و زخمی در پی حادثه در بزرگترین معدن نقره چین
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در پی تصادف یک اتوبوس در بزرگترین معدن نقره چین ۲۱ نفر کشته و ۲۹ نفر زخمی شدند. وزارت مدیریت بحران چین امروز -یکشنبه- با اعلام این خبر دلیل این حادثه را اشکال در ترمزهای اتوبوس اعلام کرد.
این حادثه پس از آن رخ داد که اتوبوس حامل ۵۰ معدنچی با دیواره تونل برخورد کرد. تیمی از وزارت مدیریت بحران برای «راهنمایی و یاری» تیمهای نجات به منطقه اعزام شده است. هیئتمدیره این معدن نیز تحت تحقیق قرار دارند.
از سوی دیگر، در پی برخورد یک قایق ماهیگیری با یک کشتی باری، پنج ماهیگیر مفقود شدهاند. این حادثه شامگاه گذشته -شنبه- در شرق چین روی داد.
تحقیق درباره هر دو حادثه در دست انجام است.
----------------
شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳ فوریه ۲۰۱۹
تجمع دوباره آتشنشانان آبادانی مقابل ساختمان فرمانداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شنبه ۴اسفند ماه) جمعی از آتشنشانان آبادانی در پی محقق نشدن خواستههای خود مقابل ساختمان فرمانداری آبادان تجمع کردند.
یکی از کارگران این مجموعه به ایلنا گفت: همه مسئولان وعده پیگیری میدهند؛ اما عمل نمیکنند. ۳ ماه معوقات حقوقی، مشکلات بیمه آتشنشانان که ماهها پرداخت آن به تاخیر افتاده و تامین نشدن تجهیزات ایمنی آتشنشانان مشکلاتی است که همچنان گریبانگیر این مجموعه است.
یکی دیگر از کارگران اظهار کرد: قرار بود مسئولان شهرستانی موضوع مطالبات مزدیمان را از طریق شهرداری پیگیری کنند و نتیجه را به اطلاع آتشنشانان و سایر کارگران مجموعه شهرداری که مطالبات مزدیشان همسان با اتشنشانان است، برسانند.
آتشنشانان آبادانی میگویند: پیگیری نشدن مشکلاتمان باعث شده هرچند وقت یکبار آتشنشانان دست به اعتراض صنفی بزنند.
طبق اظهارات معترضان؛ باتوجه به اینکه مدیران شهری برنامه مشخصی برای پرداخت مطالبات معوقه مزدی و بیمهای ما ندارند و با توجه به آنکه در آستانه سال نو قرار داریم، نگران افزایش معوقات مزدی و تامین هزینههای زندگی خود هستیم. از این رو از شخص فرماندار انتظار داریم به عنوان بالاترین مقام شهرستانی پیگیر وضعیت کارگران مجموعه شهرداری آبادان بویژه کارگران آتشنشانی باشند.
----------------
کارگران منطقه دوم شهرداری رشت معوقات مزدی دارند
شهرداری: فقط در پرداخت حقوق بهمن چهار روز تاخیر داشتهایم
کارگران ناحیه دو منطقه دو شهرداری رشت در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: ما کارگران شاغل در بخش گشتزنی تخلفات ساختمانی ناحیه دو منطقه دوم شهر رشت هستیم اما در نتیجه بیتوجهی مدیران دستکم دو ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکاریم.
به گفته این کارگران، کارگران ناحیه دو منطقه دوم شهرداری رشت دو ماه دستمزد پرداخت نشده، دارند. اضافهکاری این کارگران نیز دوماه پرداخت نشده و آنها منتظر دریافت عیدی پایان سال خود هستند.
از قرار معلوم پیش از این نیز کارگران شهرداری ناحیه دو منطقه دوم شهرداری رشت در زمینه پرداخت حق بیمه دچار مشکلاتی بودهاند اما اخیرا این مشکل برطرف شده است.
این کارگران از احتمال عدم پرداخت معوقات قبل از پایان سال ابراز نگرانی کردند و گفتند: مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات، مشکلات بسیاری برای خانوادههای کارگران به وجود آورده است.
امید آقاجانپور (رئیس ناحیه دو منطقه دوم شهرداری رشت) درخصوص مورد ادعای کارگران این منطقه گفت: کارگران ناحیه دو منطقه دوم شهرداری رشت فقط حقوق بهمن ماه خود را دریافت نکردهاند که آنهم فقط چهار روز به تاخیر افتاده است.
او با بیان اینکه مجموع کارگران این ناحیه به حدود ۱۱ نفر میرسد، در ادامه در خصوص عیدی کارگران این منطقه گفت: پرداخت عیدی کارگران بستگی به وضعیت مالی شهرداری دارد اما به طور معمول هر ساله عیدی کارگران یک هفته تا ده روز مانده به پایان سال پرداخت میشود.
----------------
کارگران پیمانکاری صنعت نفت:
جناب زدا ما نگرانیم!
به گزارش خبرنگار ایلنا، طرح اصلاحات پارامتریک قانون تامین اجتماعی که با هدف افزایش سن و سابقه بازنشستگی در دستور کار قرار گرفته است، نگرانیهای بسیاری را در میان کارگران دامن زده است.
کارگران پیمانکاری صنعت نفت که مدتهاست در تلاش برای رفع تبعیض و یکسانسازی دستمزدها در شرکت نفت هستند، ضمن نگرانی از این طرح بدون آنکه به جزئیات آن ورود کنند، میگویند: آقای زدا سرپرست سازمان گفتهاند که کارگران نگران نباشند؛ این تغییرات برای آنها نیست بلکه برای افراد جدیدالورود است. آقای زدا این فرموده حضرتعالی نشان دهندهی سوگیریهای بسیار نادرست است؛ سالها پیش با همین نوع تفکر، ناامنی شغلی را بر سر کارگران هم نسل من آوار کردند، چون قراردادهای موقت شامل آنها نبود و شد ارثیه نامیمون آنها برای کارگران هم نسل من! امروز اما ما نگران و مخالفیم؛ اتفاقا به خاطر اینکه این کار، شما شامل حال فرزندانمان و نسل بعدی خواهد شد.
این کارگران با تاکید بر اینکه نباید نمایندگان مجلس به چنین طرحی رای بدهند؛ میگویند: کارگران مشکلات بسیاری دارند؛ امنیت شغلی و حق معیشت شایسته که نداریم، بازنشستگی را هم میخواهند از ما بگیرند!
----------------
ناکافی بودن مزد، سلامت کارگران را به خطر انداخته/ اعضای کارگری شورای عالی کار از کارگران برای مذاکرات کمیته دستمزد کمک بخواهند
کاظم فرج الهی (فعال کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، دستمزد کارگران برای تامین معیشت خانودههای کارگری را ناکافی دانسته و معتقد است؛ دستمزد کسر کوچکی از حداقلهای مورد نیاز خانوادههای کارگری به ویژه در حوزه نیازهای اساسی همچون تغذیه، بهداشت و درمان و مسکن است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ناکافی بودن دستمزد لطمات زیادی به سلامت خانوادههای کارگری وارد کرده است، اظهار داشت: خانوادههای کارگری نیاز به حداقل ضروریات زندگی ازجمله تفریحات، فرهنگ، مسکن، بهداشت و درمان و تغذیه مناسب دارند اما در طول این سالها هرچه کمتر توانستهاند به احتیاجات اساسیشان پاسخ دهند.
فرج الهی ضمن بیان اینکه دستمزدِ بیش از ۸۰ درصد مزدبگیران کشور چیزی در حد حداقل حقوق کارگری است و این رقم جوابگوی هزینههای بالای تغذیه، سلامت و بهداشت و مسکن خانوار نیست، گفت: سلامت خانوادههای کارگری به سبب مشکلات معیشتی درخطر است و در صورتی که مابهالتفاوت ناشی از تورم افسارگسیخته سال ۹۷ درنظر گرفته نشود، این خطر بیشتر نیز خواهد بود.
افت مراجعه به مراکز درمانی در محلات پایین شهر
این فعال کارگری با بیان اینکه آمار مراجعان به بیمارستانها و مراکز درمانی در برخی نقاط به ویژه محلههای فقیرنشین کاهش داشته است، یادآور شد: حتی در قیاس با ماههای ابتدایی همین سال مراجعه به پزشکان عمومی نیز کمتر شده است. این امر نشاندهنده آن نیست که مردم در سلامت کامل هستند بلکه به این معناست که بخشی از مردم درآمد و ورودی کافی ندارند تا ضروریات پزشکی و بهداشتی را برای خود و خانواده خود تأمین کنند.
وی افزود: برخی از بیمارستانها عنوان میکنند که بخشی از تختهایشان نسبت به سال قبل خالی است که البته در هر بیمارستان نسبت به فقیرنشین یا ثروتمندنشین بودن محلهها متفاوت است. این امر نشاندهنده آن است که بسیاری از هموطنان ما و بسیاری از کارگران دارای درآمد کافی نیستند که به امور بهداشتی و درمانی خود رسیدگی کنند.
فرجالهی معتقد است که سلامت خانوادهها با ناکافی بودن دستمزد به خطر میافتد و یک جامعه بیمار تبعات بسیار زیادی در آینده متحمل خواهد شد. این نابسامانیها و بیعدالتیها بسیار خطرناک است.
بزهکاری نتیجه بلافصل فقر است
این فعال کارگری همچنین به افزایش جرم و جنایت به دلیل گسترش فقر و بیعدالتی در کشور اشاره کرده و گفت: جوانانی که در معرض بیعدالتی و تبعیض قرار میگیرند، دچار افسردگی میشوند یا در معرض بزهکاریها قرار میگیرند. این جوان وقتی از صداوسیما میشنود که چه اختلاسهای کلانی صورت میگیرد و ثروتهای بادآوردهای در طی خصوصیسازیهای غلط به دست کارفرمایان میافتد و سودهای کلانی طی نوسانات ارز یک خانواده را به سرعت پولدار میکند، سبب میشود که به برخی بزهکاریها گرایش پیدا کنند.
او ادامه داد: حتی اگر درصد کمی از جوانان در خانودههای کارگری به بزهکاری دچار میشوند، باز هم لطمات بزرگی به جامعه وارد شده است. خانوادههای مزدبگیران و کارگران نیز در معرض بیعدالتیها قرار دارند که موجب میشود حتی بنیان خانوادههایشان به سبب فقر آسیب ببیند.
فقط ۵ تا ۱۰ درصد هزینههای تولید مربوط به دستمزد کارگران است
فرج الهی با بیان اینکه در شرایط امروزی ایران قیمت تمام شده کالا و نسبت آن با دستمزد گویای این است که مزد میتواند خیلی بیش از این افزایش پیدا کند، اظهار داشت: پرداخت دستمزد کارگران حدود ۵ تا ۱۰ درصد قیمت تمام شده کالا را شامل میشود و اگر همین امروز دستمزد را چهار برابر کنیم، قیمت تمام شده کالا چیزی حدود بیست درصد افزایش پیدا میکند.
وی افزود: این ۲۰ درصد را میتوان با کمکهای دولتی، تخفیف در عوارض و امکانهای دیگر جبران کرد. هم تولید لطمه نخورد و هم دستمزد کارگران عادلانهتر باشد.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: این وظیفه دولت است که سیاستهایی برای ساماندهی تولید وضع کند و عوارض و مالیاتها را به گونهای تنظیم کند که جبران چند برابر کردن دستمزد را داشته باشد. بودجه کشور پر از رقمهای غیرضروری و زیاد برای برخی نهادهای خاص است. میتوان از این بودجهها کاست و تا این حد طبقه کارگر را در تنگنا قرار ندارد.
اعضای کارگری شورای عالی کار از کارگران برای مذاکرات کمیته دستمزد کمک بخواهند
این فعال کارگری با اشاره به اینکه مسئولان حقیقت را میدانند اما قدرت و چانهزنی کارگری که بتواند دستمزد را معقول و منطقی کند، وجود ندارد، گفت: برخی تشکلهای کارگری مستقل وادار به سکوت شدهاند و دیگر تشکلهای کارگری نمیتوانند فشار کافی را وارد کنند تا در شورای عالی کار دستمزد معقولتری تصویب شود.
او ادامه داد: نمایندگان کارگران در شورای عالی کار نباید فقط نگاه به بالا و چانهزنی از بالا را مدنظر قرار دهند بلکه باید طبقه کار را به کمک بخواهند و از آنان بخواهند تا به هر طریق که میتوانند کارفرمایان را مجاب کنند تا بتوان افزایش دستمزد معقولتری داشت. واقعیت این است که دستمزد فقط با مذاکره افزایش پیدا نمیکند.
----------------
مرگ یک کارگر بر اثر ریزش دیوار در زنجان
به گزارش ایلنا، ابوالفضل رستمی، معاون عملیات سازمان آتشنشانی زنجان در تشریح جزییات این حادثه گفت: در این حادثه کارگری بنام علی محمدی، هنگام ساخت و ساز دیوار، با فرو ریختن آن دچار حادثه شد و در دم جان باخت.
وی افزود: متأسفانه رعایت نشدن اصول ایمنی ساختوساز باعث وقوع این حادثه شده است.
معاون عملیات سازمان آتشنشانی زنجان با بیان اینکه کارگر فوتشده کارگر روزمزد بوده است، اظهار داشت: صاحب ساختمان و مهندس ناظر در محل حادثه حضور داشتند.
۱۳۹۷/۱۲/۰٣