دوشنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰ مارس ۲۰۱٧
«پلی اکریل» کلاف سردرگمی که کارگران را اسیر کرده است/ کجای این شب تیره بیاویزیم...
یک روز نیمه ابری اسفند ماه؛ اصفهان را به مقصد شهرستان مبارکه ترک میکنیم و پا به جاده ای می گذاریم که پایانش به سردرگمی دو هزار کارگر متخصص صنعت نساجی کشور میرسد.
دو سوی جاده، فقط بیابان است؛ این جاده، روزگاری محل گذر کامیون ها و وسایل نقلیه سنگینی بود که محصولات پلی اکریل را برای فروش یا صادرات میبردند، اما این روزها خبری از آن رفت و آمدها نیست. تولید خوابیده و جاده بدجورخلوت است...
چند کیلومتری مانده به مبارکه، ساختمانها در دل بیابان از دور چشمک می زنند؛ به پلی اکریل میرسیم، به قطب نساجی ایران؛ به تنها تولیدکننده اکریلیکِ کشور.
پلی اکریل سه ساختمان یا به عبارتی سه واحد تولید اصلی دارد: اکریلیک یک، اکریلیک دو و پلی استر. از همان ابتدای کار، تنها چیزی که به چشم می خورد، سکوت است و بلاتکلیفی. ازدرِنگهبانی که وارد میشویم، درد دلها شروع میشود:
«آمدهاید که وضعیت ما را ببینید؟ آمدهاید از غبار نشسته بر دستگاههای بی صدا مانده و از کارگرانی که ده ماه است حقوق نگرفتهاند گزارش بنویسید؟ بنویس با 28 سال سابقه فنی و تخصصی بیکارم. بنویس بلاتکلیف میآییم و می رویم، بنویس سوال ما کارگران این است: دست چه کسی پشت پرده این بلاتکلیفی است؟ سوال ما از مسئولان اقتصاد و صنعت، از نمایندگان مجلس این است: قبل از این، صنعت کاشی خوابید، حالا پلی اکریل، بعد از این نوبت کجاست؟ قرار است چه بلایی به سر تولید وطنی بیاورند؟»
شرکت پلی اکریل ایران در تاریخ 24 مردادماه 1353 با مشارکت بخش خصوصی و تعدادی از بانکهای تخصصی ایرانی و شرکت «دوپان دونمور» آمریکا تاسیس و تحت شماره 19413 در تهران به ثبت رسید. بهره برداری از کارخانه های پلی استر و اکریلیک در سال های 1357 و 1360 آغاز شد و شرکت در اردیبهشت سال 1361 تحت شماره 4500 در اداره ثبت شرکتهای اصفهان ثبت شد.
در سالهای رونق و اوج تولید، این کارخانه، یک سوم نیاز صنعت نساجی کشور را تامین میکرد، حتی بازار برای صادرات هم داشت؛ پلی اکریل، 1600 کارگر دارد، 400 نفر هم در شرکت DMT از شرکت های اقماری پلیاکریل که مواد اولیه آن را تأمین میکند، مشغول به کار هستند. حالا این 2000 کارگر، ماهها است که دستمزد نگرفتهاند، وضعیت بیمهشان هم بلاتکلیف است. این کارگران بارها و بارها در اعتراض به این وضعیت مقابل فرمانداری مبارکه تجمع کردهاند؛ حتی مقابل استانداری اصفهان رفتهاند، اما نه تنها هیچ پاسخی نگرفتهاند، بلکه بارها با آنها برخورد شدهاست، برخوردهایی که کارگران را هم خشمگین تر کردهاست و هم دلسردتر ؛ شاید به زعم مسئولان، کارگرانی که ده ماه است، سفره هایشان خالیست، باید بیش از این ریاضت بکشند و دم هم برنیاورند.
شهریورماه 1395، بعد از چندین و چند بار تغییرات مدیریتی، هیات اجرایی دولت در پلی اکریل مستقر شد؛ این هیات با وعده حل مشکلاتِ کارخانه سر کار آمد و قرار شد دولت هم تسهیلات بدهد؛ از تسهیلات وعده داده شده فقط نصف آن پرداخت شد و هیات اجرایی هم هیچ کاری از پیش نبرد؛ کارگران ماندند و یک دنیا سرگردانی و این سوال بی پاسخ که اگر قرار نیست دولت هم کاری بکند، باید به کجا پناه ببریم؟ کجای این شب تیره بیاویزیم قبای ژنده خود را؟!
پای درددل فعالان صنفی این واحد تولیدی مینشینیم. سعید هادی زاده، عضو شورای اسلامی کار پلی اکریل است. او میگوید: تا چند وقت پیش این کارخانه صددرصد خصوصی بود، اما حالا هیات اجرایی دولت آمده؛ با آمدن هیات، معضلات بیشتر شده، آمدند مشکلات را حل کنند، اوضاع را بدتر کردند، در این هفت ماه، حتی یک ریال هم به حسابمان واریز نکردند. حالا چون دست دولت است، سهامدار هم میگوید کاری نمی توانیم بکنیم و خود مسئولان باید مشکلاتتان را حل کنند؛ اوضاعِ خاصی شده، همه توپ را به همدیگر پاس میدهند.
چند ماه پیش، سهامدار اصلی پلی اکریل، خارج از مرزهای ایران فوت می کند. وارثانش به گفته کارگران، اعتقادی به تولید ندارند و نمی خواهند برای راهاندازی خطوط، از جیب مایه بگذارند؛ هیات دولت هم که هیچ قدم مثبتی برنداشته، حتی این کارگران نمیدانند تکلیفشان چه میشود و چه زمان قرار است معوقات تلنبار شده ماههای گذشته پرداخت شود. چند وقت پیش، بحث معرفی کارگران به بیمه بیکاری مطرح شد که موج جدیدی از نگرانی ایجاد کرد، این مساله به جایی نرسید و حالا مدیران از طرح اصلاح ساختار ی حرف می زنند؛ به این معنی که مدیران باید طرحی برای راه اندازی کارخانه ارائه کنند و کارگران را برای مدت محدود و معین به بیمه بیکاری معرفی کنند؛ اما در پلی اکریل هیچ طرحی برای احیای مجدد ارائه نشده و احتمالا برنامهای برای اصلاح و راه اندازی هم در کار نیست.
وارد سالن اکریلیک یک می شویم. گرد تعطیلی و خواب، روی دستگاهها نشسته؛ کارگران همچنان هر روز میآیند اما ساعات کاری را بیکار میگذرانند و دوباره برمیگردند؛ بیشترشان ساکن اصفهان هستند؛ برای رفت و آمد، سرویس دارند اما به قول خودشان، سرویس ها هم تق و لق هستند و مرتب کار نمیکنند؛ چون مطالبات آنها هم پرداخت نشده، خیلی روزها راننده ها در اعتصاب هستند.
یکی از کارگران این سالن می گوید: دو ماه است که دیگر خبری از غذا هم نیست؛ پول پیمانکار رستوران را ندادند، آنها هم گذاشتند و رفتند. ما هم که مرخصی نداریم، باید بیاییم، وسط برّبیابان، بدون غذا هشت ساعت علاف باشیم؛ حتی جایی برای گرم کردن غذا هم نیست.
زندگیِ خیلی از همکارانمان از هم پاشید؛ بی پولی است و فقر، شوخی که نیست!
یکی دیگر از کارگرها می گوید: به معنای واقعی کلمه وضعمان خراب است؛ حتی بانک ها هم دیگر به ما وام نمیدهند؛ کسی نمانده که مقروضش نباشیم؛ زندگیِ خیلی از همکارانمان از هم پاشید؛ بی پولی است و فقر، شوخی که نیست!
متوسط دستمزد کارگران پلی اکریل، دو میلیون تومان است، کارگران میگویند اگر تولید راه بیفتد اینقدر این کارخانه سودده است که پرداخت دستمزدها اصلا مشکل نیست. یکی از کارگران که تکنیسین است و ده سال سابقه کار دارد میگوید: وظیفه منِ کارگر نیست که مشکلات تولید را حل کنم و گره های کور صنعت را باز کنم؛ وظیفه منِ کارگر نیست که وزیر صنعت و معدن را بیاورم که خودش از نزدیک این اوضاع را ببیند؛ وظیفه نمایندگان مجلس است که کاری بکنند؛ وظیفه مسئولان استانی است که این مشکلات را حل کنند. چطور است که فقط وقت رأی دادن و حاضر شدن برای انتخابات که میشود، یاد ما کارگرها میافتند، اما اگر بگوییم حق و حقوقمان را میخواهیم، خرابکاریم و با ما برخورد می کنند.
شانزدهم بهمن ماه، کارگران پلی اکریل برای چندمین بار تجمع کردند؛ 800 نفر با پای پیاده راه افتادند و به سمت فرمانداری مبارکه رفتند؛ پاسخ که نگرفتند هیچ، با آنها برخورد هم شد. یکی از کارگران می گوید با شکم گرسنه تجمع کردیم، مورد برخورد هم قرار گرفتیم...
محمدی مهندس اکریلیک یک است؛ میگوید: خلاصه بگویم، بزرگترین مشکل، نامشخص بودن وضعیت مالکیت در چند سال اخیر است؛ واگذاری پلی اکریل در سال 83 به بخش خصوصی، خارج از ضوابط و چهارچوبهای قانونی انجام شد. بعد از آن، این واحد چند بار دست به دست شد و حالا اینجا عملا مالک مشخصی ندارد. هیات اجرایی دولت هم نه تنها حمایت مالی نکرد و مشکل کمبود نقدینگی همچنان پابرجاست، بلکه از کارگران حمایت معنوی هم نکردند. اگر میخواهند ما را به بیمه بیکاری معرفی کنند، بایستی اول طلب ما را بدهند. یک مهندس حداقل 40 میلیون طلب دارد، چطور برود بیمه بیکاری؟
کارهای هیات اجرایی فقط به نفع سهامدار تمام شده
احمدرضا شفیع زاده، یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی کار این کارخانه است. او هم معتقد است که پلی اکریل این روزها، صاحب ندارد. کارهای هیات اجرایی هم فقط به نفع سهامدار تمام شده؛ چرا که فقط بدهیهای سهامدار به دولت را فریز کردند اما نه معوقات کارگران پرداخت شد و نه خطوط تولید فعال شدند. به عقیده شفیع زاده، بحران اصلی پلی اکریل، بحران کارگری است که برای رفع این بحران، هیچ کاری نکردند. او میگوید: اگر قرار بود برویم بیمه بیکاری بگیریم، همان شهریورماه می رفتیم، نیازی به حضور هیات اجرایی و این همه تشریفات زائد نبود.
حرفها و درد دلهای کارگران پلی اکریل پایانی ندارد. کارگران وسط سالن اکریلیک یک جمع شده اند و میخواهند صدایشان به گوش مسئولان رسانده شود؛ میخواهند در این میان، کسی فکری به حال بلاتکلیفیشان کند.
گشت و گذار در سالنهای تولید که تمام میشود، سراغ مدیر اجرایی کارخانه میروم، محمدحسن کاویانی، مدیر اجرایی و عضو هیات اجرایی مستقر در کارخانه. او توضیحات زیادی نمی دهد؛ میگوید: فعلا مصاحبه نمیکنم تا مساله حل شود؛ از او می پرسم کی و چطور این مساله حل میشود؟ میگوید تاریخ دقیقی نمیتوانم بدهم؛ همه مقامات استانی و کشوری پیگیرند اما واقعا نمی دانم چه زمانی معوقات کارگران پرداخت می شود.
دیگر تقریبا نزدیک ظهر است. فضای پلی اکریل حسابی خلوت و سوت و کور است؛ کارگران با دوچرخه از این ساختمان به آن ساختمان میروند و به فکر این هستند که امروز را چطور بگذرانند؛ کجا غذا بخورند و آیا برای برگشتن به شهر، سرویس هست یا نه.
بعد پلیاکریل سری هم به DMT می زنیم؛ همان نزدیکی هاست؛ کارگران در محوطه جمع میشوند و میگویند ما هم وضعیتمان همان وضعیت پلی اکریل است، حتی بدتر؛ چون هیات اجرایی اینجا نیامده و ما هیچ کس را نداریم که کار را از طریقش پیگیری کنیم؛ ما چهارصد نفر منتظریم ببینیم چه اتفاقی برای پلی اکریل می افتد. می گویند: DMT پتانسیل این را دارد که حتی بیش از ظرفیت اسمی اش کار کند؛ دستگاهها و ماشین آلات همه استاندارد و آلمانی است، پرسنل، جوان و متخصص اما تولید ماههاست که متوقف شده و این همه پتانسیل، در حال هرز رفتن است.
این است معنای یکسان سازی: در بدبختی برابریم
ناهار را در سالن غذاخوری DMT، میخوریم. اینجا هنوز غذا برقرار است اما از بیست اسفند آن هم قطع میشود. پیمانکار رستوان میگوید: 7 ماه است که صورت وضعیت های من را پرداخت نکردهاند اما من از جیب، حقوق پرسنل آشپزخانه را دادهام؛ جالب اینجاست که میگویند باید جمع کنید و بروید؛ دیگر غذا نمیخواهیم؛ دلیلش می دانید چیست؟ یکسان سازی. چون در پلیاکریل پیمانکار رستوران گذاشته و رفته و غذا نمیدهند، اینجا هم میخواهند غذا را قطع کنند. این است معنای یکسان سازی به زعم آقایان....
کارگران هم از بیغذایی ناراحتند. میگویند این چه نوع یکسانسازی است که به ضرر کارگران است و به حذف تسهیلات می انجامد؟ این است معنای یکسان سازی: در بدبختی برابریم....
تلاش برای ملاقات با تقی خاکیانی، رئیس اداره کار شهرستان مبارکه به جایی نمیرسد؛ تلفنی حاضر به صحبت میشود؛ میگوید: حرف خاصی ندارم، لابد تمام حرفها گفته شده؛ مشکلات همانهاست که کارگران گفتند...
راه برگشت را در پیش می گیریم؛ کارگران در آخرین لحظه باز هم میخواهند از مشکلاتشان بگویند: میگویند شنیدهایم از روسیه و چین، الیاف وارد کرده اند و دیگر به نفعشان نیست که پلی اکریل راه بیافتد؛ شنیدهایم فقط قرار است تا انتخابات صبر کنند و بعدش به احتمال زیاد همه ما را می فرستند برای گرفتن بیمه بیکاری، شنیدهایم دستهایی پشت پرده در کار است، خیلی حرفهای جورواجور شنیدهایم و ما کارگران مانده ایم که کدام را باور کنیم.
گرچه یک ماه از معوقات کارگران را در آخرین روزهای سال دادند، اما سرگردانی و بلاتکلیفی همچنان پابرجاست.
از دور، ساختمان های پلیاکریل، شبیه یک ابهام است، یک ابهام بزرگ، یک علامت سوال بی انتها؛ شبیه گره کوری است که مسئولان باید آن را بگشایند، شبیه یک کلاف سردرگم است.
پلیاکریل، کلاف سردرگمی است که کارگران را اسیر کرده است؛ کارگران در چنبره هایش گیر افتادهاند؛ دو هزار کارگر متخصص صنعت دیرپای نساجی ایران به شدت سرگردانند....
گزارش: نسرین هزاره مقدم
--------------------------
یکشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹ مارس ۲۰۱٧
بخشنامه دستمزد ۹۶ ابلاغ شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، بر اساس مصوبه ۲۵ اسفند شورای عالی کار حداقل دستمزد سال آینده با افزایش ۱۴.۵ درصدی از ۸۱۲ هزار و ۱۶۶ تومان به ۹۲۹ هزار و ۹۳۱ تومان افزایش یافت.
همچنین سایر سطوح مزدی ، به میزان ۱۲ درصد نسبت به دستمزد ۹۵ افزایش پیدا کرد.
متن مصوبه شورای عالی کار به شرح زیر است:
۱- حداقل دستمزد سال ۱۳۹۶ روزانه ۳۰۹۹۷۷ ریال تعیین می شود.
۲- سایر سطوح مزدی از ابتدای سال ۱۳۹۶ به میزان ۱۲ درصد آخرین مزد (ثابت یا مبنا موضوع ماده ۳۶ قانون کار) سال ۱۳۹۵ به اضافه روزانه ۶۷۶۸ ریال افزایش می یابد.
تبصره - با اعمال افزایش این بند مزد شغل کارکرگرن مشمول طرح های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ روزانه ۳۰۹۹۷۷ ریال کمتر شود.
۳- نرخ پایه سنوات در سال ۹۶ در مورد کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه کرده باشند یا خیر، روزانه ۱۷.۰۰۰ ریال تعیین می شود.
تبصره (۱)- نرخ پایه(سنوات) کارگران مشمول طرحهای طبقه بندی مشاغل برای گروه یک مبلغ مذکور و سقف آن در گروه ۲۰ میلغ ۲۲۶۰۰ ریال همانند سال گذشته خواهد بود و برای سایر گروه ها بر اساس جدول اعلامی اداره کل روابط کار و جبران خدمت اقدام خواهد شد.
تبصره (۲)- به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال ۱۳۹۵ میزان مقرر در این بند (یا تبصره ۱ آن حسب مورد) تعلق می گیرد.
۴- مبلغ کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزهای موضوع تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار ماهیانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال از سوی کارفرمایان پرداخت می شود.
--------------------------
حکم دادگاه تجدیدنظر «محمدحسن تشکری» صادر شد
محمدعلی جداری فروغی( وکیل محمد حسن تشکری و جمعی دیگر از کارگران بافق) در تماس با ایلنا از صدور حکم نهایی موکل خود خبر داد.
به گفته این وکیل دادگستری، حکم نهایی موکلش صادر شده و به 30 ضربه شلاق تعلیقی به مدت 2 سال و 18 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده است.
وی افزود: پیش از این شعبه 105 دادگاه کیفری 2 شهرستان یزد طی رایی که به تاریخ 11 خرداد سال 95 صادر شده بود، محمد حسن تشکری را به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی (موضوع ماده 618 قانون مجازات اسلامی)، به تحمل 11 ماه حبس و 50 ضربه شلاق تعزیری معلق شده به مدت 5 سال محکوم کرده بود.
به گفته فروغی، در رای تجدیدنظر آمده است: به تجویز ماده 457 قانون آیین دادرسی کیفری و استناد به مواد 19 ، 66، 126 و 127 ، بند ب ماده 83 ، بند ب ماده 86 قانون مجازات اسلامی ضمن اصلاح عنوان اتهامی به معاونت در اخلال در نظم و اصلاح مجازات مقرر در رای بدوی به 18 میلیون ریال جزای نقدی جایگیزینی 6 ماه حبس تعزیری بعلاوه 30 ضربه شلاق تعزیری و تعلیق اجرای مجازات شلاق مذکور با همان شرایط مندرج در رای بدوی به مدت 2 سال، النهایه دادنامه تجدید نظر خواسته را در قسمت مورد اعتراض با اصلاح و تخفیفات به عمل آمده نتیجتا تایید و استوار مینماید. این رای قطعی است.
وی با یادآوری اینکه در پرونده دیگر کارگران معدن سنگ آهن بافق، مجازات شلاق به جریمه نقدی تبدیل اما در دادنامه محمد حسن تشکری مجازات 30 ضربه شلاق تعلیقی برای مدت 2 سال تعیین شده است، گفت: به نظر من هیچگونه دلیلی بر محکومیت موکلام به اتهام معاونت در اخلال در نظم وجود ندارد و می بایست حکم برائت صادر میشد.
--------------------------
معوقات کارگران زغالسنگ نگین طبس پرداخت شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، در آخرین روز سال ، معوقات کارگران زغالسنگ نگین طبس پرداخت شد.
معاون سیاسی، اجتماعی معاونت استانداری و فرمانداری ویژه طبس در همین رابطه گفت: حقوق کارگران شرکت معدنی زغالسنگ نگین که حدود ۶۰۰ نفر می باشند، ماه ها معوق مانده که باعث نگرانی کارگران و خانواده آنها شده بود.
سعید برقی افزود: با پیگیریهای صورت گرفته و نشستهای متعدد روز پایانی سال، برای سومین بار در اسفند ماه ۹۵ حقوق معوقه عزیزان کارگر در نگین به حساب هایشان واریز گردید.
در همین رابطه، خانه کارگر تشکیلات طبس نیز به نمایندگی از طرف کارگران، مراتب سپاس خود را از آقای سعید برقی معاون سیاسی، اجتماعی معاونت استانداری و فرمانداری ویژه طبس برای تحقق وعده ها و پرداخت حقوق معوقه اعلام کرد.
--------------------------
شنبه ۲٨ اسفند ۱۳۹۵ - ۱٨ مارس ۲۰۱٧
۸۰ کارگر خدماتی ناحیه ۴ شهرداری اهواز مطالبات مزدی ۹۵ خود را دریافت نکردهاند
تعدادی از این کارگران در تماسهای جداگانه به ایلنا گفتند که پیمانکار ناحیه 4 شهرداری اهواز تاکنون مطالبات مزدی دی، بهمن، اسفند و عیدی آنها را پرداخت نکرده است.
در حدود 40 نفر از این کارگران در این رابطه شکایتی به اداره کار اهواز ارائه کردهاند که مقرر شده است بعد از تعطیلات عید نوروز به شکایت آنها رسیدگی شود.
این کارگران مدعی هستند پیمانکار ناحیه 4 شهرداری اهواز از سایر کارگران که به اداره کار شکایت نکردهاند برگه تسویه حساب دریافت کرده است و این در حالی است که مطالبات مزدی و عیدی آنان نیز همانند سایر کارگران پرداخت نشده است.
گفته میشود پیمانکار مجموعه به کارگران وعده داده که مطالبات مزدی دی ماه آنان را تا روزهای آینده پرداخت و مطالبات مزدی بهمن و اسفند 95 را به ترتیب در اردیبهشت و خرداد 96 پرداخت کند که این موضوع با توجه به وضعیت نامطلوب معیشتی کارگران مورد مخالفت آنها قرار گرفته است.
--------------------------
معوقات مزدی کارگران پیمانکاری رجاء پرداخت نشد
جمعی از کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در تماس با ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، علیرغم این که سال 95 رو به اتمام است، دستمزد دو ماه بیش از دویست کارگر فنی، موتوریست و برق رجاء پرداخت نشده است.
این کارگران که در شرکت های پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، از این دیرکرد ناراضیند و می گویند: شب عید مطالبات ما را پرداخت نکرده اند و این مساله، زندگی ما را با مشکل مواجه کرده است؛ هیچ تاریخی نیز برای زمان واریز مطالبات اعلام نشده است.
گفتنی است عیدی این کارگران در روزهای گذشته پرداخت شده است.
--------------------------
جمعه ۲٧ اسفند ۱۳۹۵ - ۱٧ مارس ۲۰۱٧
شرایط زیستی نامناسب کارگران فاز 12 پارس جنوبی
منابع کارگری ایلنا از کنگان خبر می دهند، کارگران فاز 12 برای انتقال به استراحتگاه جدیدی که از نظر زیست محیطی در شرایط نامساعدی قرار دارد، تحت فشار قرار دارند.
یکی از این کارگران در گفتگو با خبرنگار ایلنا اعلام کرد، روزهای گذشته مسئولان شرکت پپیمانکاری مربوطه برای وادار کردن کارگران و کارکنان بخش تعمیرات و بهره برداری، جهت انتقال به استراحتگاه جدید که در معرض دود فلرها (دودکشها) قرار دارد، بدون اجازه به کمپ آنان وارد شده و برخی از وسایل را به محل جدید انتقال داده اند.
این کارگر که از وضعیت غذایی مجموعه هم ناراضی است، در ادامه گفت: مسئولان HSE پالایشگاه نهم در بازدیدی که از اقامتگاه جدید کارگران داشتند، شرایط زیستی این استراحتگاهها را بسیار نامناسب دانسته و این محل را رد کردند، اما کارفرمای اصلی در کمال شگفتی تأئید کرده است.
--------------------------
به بهانه خصوصیسازی، مخابرات را از فرار از قانون تبرئه نکنید
نه متوهیم نه زیاده خواه؛ حقوق قانونی ما را بدهید
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی کشور، در نامهای خطاب به وزیر ارتباطات، خواستار اجرای قانون و عقد قرارداد مستقیم شدند.
در بخشی از این نامه آمدهاست: جناب آقای وزیر در مملکتی که ما زندگی میکنیم آنچه که حرف اول را میزند قانون است و اگر هر یک از افراد جامعه به بهانههای مختلف از زیر بار رفتن آن خوداری نمایند، قطعا کشور دچار بحران ، هرج و مرج و خسارت جبران ناپذیری خواهد شد .
در ادامه نامه میخوانیم: شما به برکت و وجود همین ملت است که در حال حاضر سکاندار وزارت شدهاید و دارید امورات آنرا سامان دهی و سازمان دهی میکنید، ولی باید به عرض برسانیم که حقیقتا در نحوه مدیریتتان نقص و خلایی وجود دارد که به سبب آن جامعه بزرگ کارگزاران مخابرات روستایی از شما و مجموعه تان گله مند و دچار دل آزردگی و رنجیده خاطر شدهاند . اگر یادمان باشد از سالیان دور است که کارگزاران مخابرات روستایی در بدنه مخابرات جای گرفتهاند و در تمامی ایام سال افتخار خدمت رسانی به مردمان شریف روستایی را در کارنامه خود به ثبت رسانده و میرسانند و نیز حلقهایی محکم از زنجیر شرکت مخابرات بوده اند که کم و کاستی های موجود در زمینه ارتباطی را در تمامی نقاط روستایی در سراسر کشور برطرف نمودهاند و حال شما به جای تقدیر و تشکر و رفع مشکلات عدیده این قشر زحمت کش روستایی، با ادبیاتی دور از ذهن و شأن یک وزیر ، آنها را به باد انتقاد میگیرید.
در بخش دیگری از این نامه میخوانیم: شما دارید به بهانه خصوصی شدن شرکت مخابرات ایران بر اساس اصل 44 قانون اساسی ، مخابرات را از فرار از قانون تبرئه مینمایید، در حالی که صراحت قانون دلالت بر قرارداد تا زمان بازنشستگی و استمرار آن دارد و وزارات تعاون ، کار و رفاه اجتماعی آنرا دائم تلقی کرده است . آقای دکتر با وجود این همه مستندات شما باز هم کارگزاران را زیاده خواه و متوهم میدانید ؟ آیا ما دچار توهم شده اییم که می گوییم حق قانونی ما باید ادا شود؟
در پایان این نامه، کارگزاران مخابرات روستایی مطالبات خود را بیان کرده و آوردهاند: کارگزاران مخابرات روستایی حقیقتا راه برگشتی به جز ادامه راه موجود ندارند و هرگز دست از حق طلبی نخواهند کشید؛ پس چیزی که ما میخواهیم خارج از چهارچوبهای قانونی نیست و ادعای ما هم بر اساس زیاده خواهی و توهم استوار نیست . خواسته ما عقد قرارداد دائم و مستقیم با شرکت مخابرات ایران و دریافت حق و حقوقی قانونی که بر اساس طرح طبقه بندی واقعی شغلی که توسط وزارت کار تهیه و تنطیم میگردد، هست؛ نه چیزی بیشتر و نه کمتر .
--------------------------
اعتراض کارکنان پتروشیمی امیرکبیر به برکناری مدیرعامل شرکت
جمعی از کارکنان پتروشیمی امیرکبیر در تماسهای جداگانه با ایلنا، از برکناری مدیر مجموعه ابراز نارضایتی کردند.
از قرار معلوم، این کارکنان در روزهای گذشته در محوطه پتروشیمی دست به اعتراض زدند و خواستار بازگشت مدیر برکنارشده شدند.
کارکنان پتروشیمی امیرکبیر میگویند: مدیرعامل برکنارشده، در طول 20 ماه حضور در شرکت پتروشیمی امیرکبیر خدمات زیادی داشتند؛ هم تولید شرکت را در حد زیادی بالا بردند و هم رضایت کارکنان از ایشان بسیار بالاست. با توجه به اینکه هم دوره مدیریت ایشان هنوز به پایان نرسیده و هم در پیشبرد شرکت کاملا موفق بوده است، علت برکناری ایشان برای کارکنان سوال بزرگی است که تاکنون کسی به آن پاسخی نداده است.
--------------------------
پنجشنبه ۲٦ اسفند ۱۳۹۵ - ۱٦ مارس ۲۰۱٧
100 نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو دست به تجمع زدند
جمعی از کارگران کارخانه پارس قو در تماسهای جداگانه به ایلنا گفتند که کارفرمای کارخانه پارس قو دستمزد دی و بهمن و عیدی سال 96 آنها که در حدود 230 نفر هستند را به صورت کامل پرداخت نکرده است. از این رو از حوالی ساعت 9 صبح مقابل شرکت نهان گل، سهم دار عمده کارخانه روغن نباتی قو تجمع کردهاند.
این کارگران میگویند: کارفرما تنها برای تعدادی از کارگران مزد و مزایای دی ماه را واریز کرده است. عدم واریز 2 ماه حق بیمه هم موجب شده دفترچه بیمههای تامین اجتماعیمان تمدید یا تعویض نشود.
تعداد کارگران کارخانه پارس قو که در تجمع امروز حضور دارند در حدود 100 نفر است. آنها تاکید دارند که کارفرما مطابق مصوبه کمیسون کارگری فرمانداری مکلف شده مطالبات مزدی تمامی آنها را تا 15 اسفند پرداخت کند اما حالا با گذشت بیش از 10 روز از این تاریخ کارفرما تنها مطالبات مزدی دی ماه تعدادی از کارگران را پرداخت کرده است.
کارگران کارخانه همچنین میگویند نگران آن هستند که پرداخت دستمزد اسفند ماه آنان نیز با تاخیر انجام شود.
کارگران کارخانه پارس قو در تجمع امروز یادآور شدهاند که باتوجه به کاهش قدرت خریدشان به علت سطح پایین دستمزدها انتظار دارند که در پایان سال کارفرما کلیه مطالبات مزدی آنان را پرداخت کند.
--------------------------
چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵ مارس ۲۰۱٧
تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری ماشین سازی اراک
به گزارش منابع کارگری ایلنا از استان مرکزی، کارگران پیمانکاری جوشکاری ماشین سازی اراک تاکنون موفق به دریافت 3 معوقات مزدی خود نشده و دیروز سه شنبه (24 اسفندماه) دست به تجمع اعتراضی زدند.
کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا اظهار داشتند: در مراجعات مکرری که با مسئولان ماشین سازی داشتیم آنها توجهی به مشکلات ما نکردند و پیمانکار نیز با بیان اینکه صورتحساب ارائه شده به کارفرما هنوز پرداخت نشده قول مساعد داد که به محض پرداخت با کارگران نیز تسویه حساب صورت خواهد گرفت.
آنها ادامه دادند: به دلیل نداشتن قرارداد ما حتی از دریافت عیدی و سنوات و پاداش نیز محرومیم و این امر مشکلات عدیده ای را جهت گذران معیشت و گذران زندگی (خرید شب عید، بیمه ماشین و... ) خانواده هایمان فراهم آورده است.
همچنین کارگران اعلام کردند، در مراجعه به اداره کار نیز کمکی به ما نشد و به این ترتیب ما شاهد تحمل زورگویی های کارفرما هستیم؛ نمایندگان کارگران نیز تهدید به گفتگو نکردن با رسانه ها شده است.
وی افزود: طی چند روز گذشته شاهد آن بودیم که به کارکنان شرکت آجیل و شیرینی و تنقالات اهدا شده بود و ما در کمال ناباوری منتظر پرداخت معوقات حداقلی مزد خود هستیم.
--------------------------
افزایش 14.5 درصدی حداقل دستمزد
به گزارش خبرنگار ایلنا، مذاکرات مزدی 96 پس از چهارده ساعت حدود ساعت 5 صبح امروز (24 اسفند) خاتمه یافت.
در نتیجه این مذاکرات، حداقل دستمزد کارگران با 14.5 درصد افزایش به 930 هزارتومان در ماه رسید.
سایر سطوح مزدی 12 درصد به علاوه رقم ثابت روزانه 6768 ریال افزایش پیدا کرد.
براساس این مذاکرات، پایه سنواتی 51 هزار تومان تعیین شد.
از قرار معلوم، مزایای مزدی ثابت مانده و تغییری نکرده است.
حداقل دریافتی ماهانه هر کارگر به یک میلیون و ۳۱۷ هزار تومان میرسد
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ربیعی در پایان نشست شورایعالی کار که از عصر دیروز تشکیل شده بود، گفت شورایعالی کار یکی از جنبههای مشارکت و تصمیمگیری به ویژه برای تعیین مزد است.
وی افزود سه ماه است که نشستهای شورایعالی کار برای مزد تشکیل شده است.
وزیر کار گفت: مراقب زندگی کارگران هستیم و باید در تعیین مزد هم منافع کارگران و هم تولید را درنظر داشته باشیم.
ربیعی گفت: سال گذشته تصمیم گرفتیم به شکل پلکانی مستمری بازنشستگان را افزایش دهیم.
وی؛ افزایش حداقل دستمزد سال ٩٣ را ٢٥ درصد و با ملحقات ٣١ درصد، سال ٩٤ را١٧ درصد و با ملحقات ٢٠.٥ درصد و سال ٩٥ را ١٤ درصد و با ملحقات. ١٥.٣ درصد اعلام کرد.
ربیعی گفت: براساس مصوبه شورایعالی کار، حداقل دستمزد یک کارگر ساده با ١٤.٥ درصد افزایش به رقم ۹۳۰ هزار تومان در ماه رسید. همچنین دستمزد روزانه ٣٠٩٩٧٧ریال تعیین شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه به کارگران ساده دارای بیش از یک سال سابقه کاری که کارگاه آنها فاقد طرح طبقهبندی مشاغل محسوب میشود، به ازای هر روز ۱۷۰۰ تومان پایه سنواتی تعلق میگیرد، ادامه داد: براین اساس ماهانه به چنین کارگرانی مبلغ ۵۱ هزار تومان دیگر تعلق خواهد گرفت.
وی گفت: براین اساس مزایای پایه سنواتی کارگران معادل ۷۰ درصد افزایش یافته است.
ربیعی همچنین درمورد افزایش مزدی کارگران مشمول طرح طبقهبندی مشاغل (سایر سطوح مزدی) گفت: طبق مصوبه شورایعالی کار از ابتدای سال ٩٦ درآمد ماهانه این کارگران به میزان ١٢ درصد آخرین مزد سال ١٣٩٥ به اضافه روزانه ٦٧٦٨ ریال افزایش مییابد.
وی ادامه داد: مزایای بن کارگری و حق مسکن نیز همان مبالغ ۱۱۰ هزار تومان و ۴۰ هزار تومان سابق تعیین شد که نسبت به سال جاری تغییر نکرده است.
--------------------------
خاتمه تجمع کارگران بلبرینگ سازی با پرداخت یک ماه مزد وعیدی
به گزارش ایلنا، کارگران بلبرینگ سازی تبریز میگویند به دنبال تجمع اعتراضی نه روز گذشته کارگران بلبرینگ سازی صبح امروز چهارشنبه (25 اسفند ماه)، کارفرمای آنها معادل یک ماه مزد از مجموع سه ماه مطالبات باقی مانده سال جاری را پرداخت کرد و وبدین ترتیب کارگران موقتا به اجتماع صنفی خود خاتمه دادند.
به گفته این کارگران، کارفرمای آنها وعده داده است که تا پایان سال جاری معادل یک ماه دیگر از مطالبات مزدیشان را پرداخت خواهد کرد.
کارگران در توضیح مابقی مطالبات خود میگویند: در حال حاضر آنها فقط بابت سه ماه معوقات مزدی مربوط به دی ،بهمن از کارفرما طلبکارند ومشکلاتی نیز در زمینه پرداخت حق بیمه کارگران به بیمه تامین اجتماعی وجود دارد.
بنا به اظهارات این منابع کارگری در کارخانه بلبرینگ سازی تقریبا از انیمه دوم سال جاری بیش از 300کارگر کارخانه بلبرینگ سازی برای پیگیر معوقات مزدی خود دست به تجمعات صنفی متعدد زدهاند.
--------------------------
کارگران نگهبان مخازن پتروشیمی بندر امام یک ماه مزد و عیدی طلبکارند
این کارگران که تعداد آنها 43 نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند حدود 13 نفر از ما در این واحد پتروشیمی به صورت قراردادی مشغول کارند که همگی تمامی مطالبات معوقه خود را دریافت کرده اند اما مابقی که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پیام پازنان » مشغول کارند دستمزد اسفند ماه وعیدی وپاداش پایان سال خود را دریافت نکرده اند و ظاهرا کارفرما دلیل این وضعیت را کمبود نقدینگی اعلام کرده است.
در این زمینه یکی از کارگران واحد نگهبانی پایانه ها ومخازن پتروشیمی بندر امام با اشاره به اشتغال صدها کارگر رسمی وقراردادی در این مجموعه پتروشیمی میگوید:
همه کارگران شاغل در این مجموعه بزرگ مطالبات مزدی وعیدی خود را دریافت کرده انداما تا این لحظه هیچ خبری از پرداخت یک ماه دستمزد وعیدی ما نیست.
--------------------------
صدور حکم نهایی کارگران معدن بافق/ شلاق از بالای سر کارگران برداشته شد
محمدعلی جداری فروغی، وکیل جمعی از کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق در تماس تلفنی با ایلنا گفت: امروز (25 اسفند) حکم دادگاه 7 نفر از کارگران معدن سنگ آهن بافق از طرف شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد ابلاغ شد.
وی افزود: در دادنامه صادره بدوی، حکم صادره، 7 ماه حبس و 30 ضربه شلاق بود که برای مدت 5 سال تعلیق شده بود، اما در دادنامه تجدیدنظر مدت تعلیق به سه سال تقلیل یافته و 30 ضربه شلاق به یک میلیون تومان جریمه نقدی برای هرکدام از هفت نفر تبدیل شدهاست.
این وکیل دادگستری در انتها تصریح کرد: از نظر من در پرونده دلایلی مبنی بر محکومیت کارگران وجود نداشت، ولی علیرغم این مساله، تقلیل مدت تعلیق حکم و نیز تبدیل شلاق به جریمه نقدی، تغییرات مثبتی است که اتفاق افتادهاست.
--------------------------
دستمزد آذر ماه معدنچیان البرز شرقی پرداخت شد
منابع کارگری در معدن زغال سنگ البرز شرقی میگویند: روزگذشته کارفرمای این واحد معدنی دستمرد آذر ماه حدود هزارو 400 کارگر را پرداخت کرد با این حال دستمزد ماه های دی ،بهمن واسفند را طلبکاریم.
به گفته کارگران کارفرمای در تلاش است تا مطالبات معوقه مزدی کارگران این واحد معدنی را طی ماههای آینده به روز کند اما تامین نشدن منابع مالی از سوی کارفرمای اصلی باعت به تاخیر افتادند ستمزد کارگران می شود.
به نقل از کارگران البرز شرقی گفته می شود بر اساس زمان بندی انجام شده از سوی کارفرما قرار است در یک دوره زمانی تا آخر اسفند ماه یک ماه از معوقات مزدی کارگران این واحد معدنی پرداخت شود.
گفتنی است روز دوشنبه (10 بهمن ماه)عیدی بیش از هزارو 400 کارگرشاغل درمعدن زغال سنگ البرز شرقی پرداخت شده است.
--------------------------
ما دستفروشان کاسبایم نه جمع کردنی
اسفندماه شهرحال وهوای دیگری دارد پرازعطرو رنگ میشود. پر از هیجان و میشود. بخشی از این شادی به خاطر بساط رنگارنگ دستفروشانی است که به امید کسب روزی حلال، نگاهشان به دستان مشتریان نوروزی است: حراجه حراج.... آتیش زدم به مالم ....
راست میگویند آتیش زدند به مالشان.هم آتیش زدند به مالشان، هم جمعشان کردند. حالا دیگر نه مالی برای حراج کردن مانده نه صدایی برای دعوت همشهریان به نوروز و خرید نوروز....
علی یکی از همین دستفروشهاست که بساطش را بارها جمع کردهاند. او میگوید: "چندسالی است کار شهرداری شده است همین... یکدفعه می ریزند و همه را جمع میکنند و با خودشان میبرند. هرچقدرهم که التماس کنیم فایده ای ندارد. اجناسمان را توقیف می کنند و باید تعهد بدهیم که دیگر دستفروشی نکنیم. دو هفته قبل اینجا پر بود از دستفروشانی که از همین راه چرخ زندگی شان را می چرخاندند ولی ازچندروز پیش، شهرداری شروع کرد به جمع کردن ما ،هر روز بساط تعدادی از دوستان ما را جمع کردند. به خدا از سر ناچاری مجبور به دستفروشی میشویم تا شب عیدی شرمنده بچههایمان نباشیم. اگرچه با این خرج ومخارج، همیشه شرمندهایم. "
کمی جلوتراز علی، درست کنار متروی چهارراه ولیعصر، زینب با دختر5 ساله اش بساط پهن کرده است. اسباب بازی میفروشد. نگران است که مبادا ماموران شهرداری بیایند وببرندش. دوست ندارد دخترش این صحنهها را ببیند.می گوید: " کجا بروم؟ چه کارکنم؟ من وشوهرم هر دو کار میکنیم اما باز زندگیمان نمی چرخد.این شهرداری هم که شده قوز بالا قوز... "
برخورد قهری با دستفروشان تخلف است
محمد کریم آسایش،کارشناس شهری و فعالمدنی است؛ او با اشاره به اینکه برخورد قهری با دستفروشان تخلف است، می گوید:"شهرداریها با استناد به تبصره 1 بند 2 ماده 55 قانون شهرداریها در مورد سد معبر، اقدام به برخورد ضربتی با دستفروشها میکنند.براساس این تبصره از قانون شهرداری، سد معابر عمومی و اشغال پیاده روها و استفاده غیر مجاز آنها و میدان ها و پارک ها و باغ های عمومی برای کسب و یا سکنی و یا هر عنوان دیگری ممنوع است و شهرداری مکلف است از آن جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزاد نمودن معابر و اماکن مذکور فوق به وسیله مأمورین خود رأساً اقدام کند. در مورد دکه های منصوب قبل از تصویب این قانون، شهرداری مکلف است نسبت به برداشتن آنها اقدام و چنانچه صاحبان این قبیل دکه ها ادعای خسارتی داشته باشند با نظر کمیسون مقرر در ماده 77 نسبت به جبران خسارات آنها اقدام کند ولی کسانی که بعد از تصویب این قانون اقدام به نصب دکه هایی در معابر عمومی کنند شهرداری موظف است رأساً و به وسیله مأمورین خود در برداشتن این قبیل دکه ها و رفع سد معبر اقدام کند و اشخاص مزبور حق ادعای هیچگونه خسارتی نخواهند داشت.
آسایش این قانون را دارای ابهام دانسته وادامه میدهد:" درهیچ کجای این تبصره به طور مشخص درباره دستفروشی صحبت نشده است. شهرداری هم از این ابهام برای برخورد با دستفروشان سوء استفاده می کند و مصوبه را به نفع خود تصویب میکند. البته مرکز پژوهشهای مجلس در این زمینه تفسیری ارائه داده است اما این تفسیر بیشترجنبه مشورتی دارد. باید تفسیر مصوب مجلس صورت گیرد که چنین تفسیری وجود ندارد زیرا صراحت در این قانون موجود نیستٰ، شهرداری هم از این خلاء استفاده کرده و به نفع خودش تفسیر به رای می کند."
بنا بر نظر کارشناسان حقوقی سد معبر جرم نیست. شاید بتوان گفت تخلف است، اما برخورد قهری به هیچ وجه قانونی نیست.در این صورت، داربستهای ساختمانهایی که گاهی سالها پیادهرو را تسخیر کردهاند، هم به نوعی سد معبر محسوب شده و باید با صاحبان آن ملک، برخورد قهری صورت گیرد. موتوری که در پیاده رو پارک می کند، مغازهای که بخشی از بساطاش را در خیابان پهن میکند، نمایشگاههای خودروهای گرانقیمت که گاه خودروهایشان را خود را به خیابان های اطراف پهن میکنند پس تکلیفشان چیست؟ بنابراین براساس این قانون همه این موارد مصداق سدمعبر محسوب میشوند.
اما شهرداری معتقد است که هیچگاه به ماموران خود توصیهای برای برخورد قهری نکرده است و اگر مواردی هم بوده با مامور متخلف برخورد شدهاست و ما فقط آنها را جمع آوری میکنیم. اما علی دستفروش 26 سالهای که سالها است در تجریش کار میکند،نظر دیگری دارد. او نه تنها استفاده از کلمه "جمعآوری" برای دستفروشان را توهین آمیز میداند که معتقد است بسیاری از این ماموران با آنها برخورد قهری دارند که می گوید:" جوری از کلمه جمع آوری استفاده می کنند که انگار ما شئ و یا زبالهایم که باید کسی بیاید وما را جمع کند. برخورد قهری که حتما نباید به ضرب وجرح منتهی شود همین که ما را هول می دهند و سوار ماشین شان می کنند و یا با لگد بساطمان را به خیابان پرتاب میکنند، هم برخورد قهری است. یک زمانی دستفروش دلش به شب عید و چشماش به دست مشتری خوش بود، اما الان دست ودلمان می لرزد."
علی برنامه و طرح های شرکت شهربان برای دستفروشان را زورگویانه و غیر منطقی میداند و ادامه میدهد:" شهرداری دلش خوش است برنامه داده! در تصمیمات و برنامه هایشان مردم و دستفروشان را حساب نمیکنند.این طرح از پایه ایراد دارد. مکان تعیین می کنند و به دستفروش میگویند،برو آنجا. اگر هم نروی، برخورد را شروع میکنند. شرکت شهربان 48 نقطه ممنوع و 50 نقطه آزاد برای دستفروشی اعلام کرده.اما در مناطقی که اجازه دستفروشی داده، پرنده پر نمی زد و مشتری نیست،خوشی زیر دل کسی نزده که بیاید و کنار خیابان در سرما و گرما دستفروشی کند. "
به گفته این جوان غرفههایی هم که تعیین شده آنقدر گران است که انگار با تاجر فرش طرف هستند.برای مثال اجاره غرفههایی که شهرداری به دستفرشان در مترو زیرگذر ولیعصر میدهد روزی نزدیک به 250 هزار تومان است. دستفروش باید برای 15 روز 5 میلیون تومان بدهد، باید پول را همان ابتدا پرداخت کند در حالی که معلوم نیست اصلا دستفروش چقدرسود میکند؟ چطورمیتواند برای 15 روز 5 میلیون، جرینگی به شهرداری بدهد؟ در خیابان مظفر شمالی، بین انقلاب وبلوار کشاورز، غرفه ها را به 3 نوع تقسیم کرده اند. غرفه هایی که جایشان پرت است باید بابت 10 روز 3 میلیون؛غرفه های متوسط 4میلیون و بهترین غرفه ها باید روزی 500 هزار تومان پرداخت کنند،مگر ما روزانه چقدر فروش داریم که از پس این اجاره ها بربیاییم.
دستفروشی کد اقتصادی دارد
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند طبقهبندی مشاغل اقتصادی در وزارت اقتصاد و امور دارایی تهیه میشود. این طبقهبندی جهانی بوده و تحت عنوان ISCO شناخته میشود و در هر کشور با توجه به ویژگیهای کشور مربوطه بازتعریف میشود. بنابراین در این فهرست طولانی انواع دستفروشی بر اساس نوع کالا ذکر شده و برای آن کد اقتصادی در گرفته شده است. ممکن است این فهرست کامل نباشد، چرا که بررسی جامعی از شغل دستفروشی صورت نگرفته است. ولی در نهایت برای انواع دستفروشی کد اقتصادی وجود داردٰ، کد رسمی به معنای رسمیت بخشیدن دستفروشی به عنوان شغل است. کما اینکه تکدی گری، درلیست ذکر نشده چرا که شغل نیست.
کریم آسایش دراین باره و با اشاره به سازمانهایی که زیر مجموعه شهرداریاند و عملا بر خلاف قانون با دستفروشان برخورد میکنند،می گوید: شرکت شهربان و شرکت ساماندهی مشاغل و صنایع شهری دو نهادی هستند که زیر مجموعه معاونت خدمات شهرداری اقدام به برخورد با دستفروشان می کنند. این که دو دستگاه در یک مورد وارد شوند و کار کنند زمینه قانونی ندارد.
این فعال مدنی ادامه می دهد: در گذشته نقش شرکت شهربان در مورد ساخت و سازهای غیر مجاز بود. بدین معنا که وقتی ساخت و سازهای غیر مجاز صورت میگرفت قبل از ساخت جلویش را بگیرندٰ. در ماده 4 اساسنامه شرکت ساماندهی مشاغل وصنایع شهری شغل دستفروشی ذکر شده است. پس خود شرکت، دستفروشی را به رسمیت میشناسد.از سوی دیگر اگر قرار باشد شرکتی در این زمینه تخصص داشته باشد به لحاظ قانونی باید شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهری باشد و نه شرکت شهربان. در حالی که هر دوی این سازمان موازی کاری میکنند و زیر مجموعه یک معاونت هستند که این خود جای سوال دارد.
چه کسی دغدغه درست می کند ؟
شهردار تهران در روزهای گذشته، در کنفرانس لایحه مدیریت شهری از منتقدانش خواست تا برای مردم دغدغه درست نکنند؛ زیرا شرایط اقتصادی مردم به اندازه کافی سخت هست. گویا شهرداری فراموش کرده است که یکی از وظایف اش براساس قانون تهیه و تعیین میدانهای عمومی برای خرید و فروش ارزاق و توقف وسائط نقلیه وغیره وساماندهی کاسبانخرد است نه ضرب وشتم و برخورد قهری با آنان. شهروندان هنوزسیلی مامورسد معبر شهرداری روی گونه پیرزن فومنی و یا علی چراغی دورهگرد محله تهرانپارس که چند سال پیش توسط ماموران شهردار منطقه4تهرانجلو چشم پسرش کشته شد را فراموش نکرده اند.
گزارش: فرانک جواهری
--------------------------
یک ماه مزد وعیدی کارگران نگهبان مخازن پتروشیمی بندر امام پرداخت ش
منابع کارگری ایلنا در واحد پایانه ها ومخازن پتروشیمی بندر امام از پرداخت دستمزد اسفند ماه و عیدی پایان سال حدود 30 کارگر نگهبان این واحد خبر میدهند.
گفتنی است پیش از ظهر امروز منابع کارگری ایلنا از پرداخت نشدن یک ماه دستمزد اسفند ماه وعیدی سال 96 کارگران پیمانی بخش نگهبانی پایانه ها ومخازن پتروشیمی بندر امام خبر داده بودند که ظاهرا بعداز ظهر امروز پیمانکار این بخش به صورت یکجا همه مطالبات آنان را پرداخت کرده است.
--------------------------
سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴ مارس ۲۰۱٧
تجمع صنفی کارگران بلبرینگ سازی واردنهمین روز شد
به گزارش ایلنا؛ تعدادی از کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز در تماس با ایلنا گفتند که تجمع صنفی آنها امروز وارد نهمین روز خود شده است اما تا کنون هیچ کدام از مسئولین کارخانه پاسخگوی آنان نبودهاند.
اعتراض کارگران به عدم پرداخت دستمزد آذر، دی وبهمن سال 95 و پرداخت نشدن عیدی سال 96 بر میگردد.
کارگران می گویند تا این لحظه از نتیجه اعتراضمان در محوطه کارخانه و مقابل نهادهای دولتی تبریز نتیجه ای نگرفته ایم اما همکارانمان امیدوارند که کارفرمای کارخانه با اتخاذ رویکرد تعاملی با کارگران، مشکلات آنان را در روز های باقی مانده از سال حل کنند .
به گفته آنان، زمانی وضعیت تولیدات این کارخانه بسیار خوب بود اما از وقتی که شرکت بلبرینگ سازی به نام خصوصی سازی و اجرای سیاستهای اصل 44 از مالکیت مدیریت دولتی خارج شد، کارفرمای خصوصی جایگزین نتوانست به تعهدات مالی خود عمل کند و در نتیجه این وضعیت به وجود آمده است.
--------------------------
آغاز هشتمین روز تجمع کارگران کمپرسور سازی تبریز
شماری از کارگران تجمعکننده کارخانه کمپرسور سازی تبریز در تماس به ایلنا گفتند: از هفدهم اسفندماه تاکنون برای پرداخت مطالباتمان هر روز تجمع کردهایم.
به گفته کارگران کمپرسور سازی تبریز، از پنج ماه پیش تاکنون مزدی به آنها پرداخت نشده است، همچنین عیدی و پاداش پایان سال خود را دریافت نکردهایم.
کارگران این کارخانه با بیان اینکه جدا از مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، بدنبال تامین امنیت شغلی خود هستیم؛ در ادامه گفتند: طی روزهایی که تجمع کردهایم چند روزی کارفرمای بخش خصوصی کارخانه با تهدید کارگران درهای ورودی کارخانه را به روی آنان بست.
این کارگران که بخش دیگری از مطالباتشان بازگرداندن مسئولیت مدیریت این واحد خصوصیسازی شده به سازمان گسترش نوسازی صنایع است، افزودند: از زمانی که این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شده؛ مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز شده و تعداد کارگران از حدود 700 نفر به حداقل 120 نفر تقلیل یافته است.
کارگران کمپرسور سازی درباره سایر مشکلات صنفی خود میگویند؛ غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی ما وجود دارد در زمینه بیمهای نیز دچار مشکلاتی هستیم.
به گفته کارگران معترض اگر کارفرما حداقل بخشی از مطالباتمان را پرداخت کند دیگر دلیلی برای ادامه یافتن اعتراضهای صنفی وجود ندارد. با این وجود تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان استانی پاسخ مشخصی به این خواستهها داده نشده است.
--------------------------
تجمع کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان برای مطالبات پرداخت نشده
به گزارش ایلنا ،نزدیک به 80 کارگر پیمانی پالایشگاه آبادان صبح امروز (24 اسفند ماه) در اعتراض به به تاخیر افتادن دو ماه مزد و عیدی پایان سال از سوی پیمانکار مقابل درب ساختمان مرکزی پالایشگاه تجمع کردند.
کارگران یاد شده که از طریق یک شرکت پیمانکاری در پالایشگاه آبادان مشغول به کار هستند مدعیاند دو ما مزد وعیدی خود را از پیمانکار طلبکارند به همین دلیل صبح امروز با تجمع مقابل درب ساختمان مرکزی پالایشگاه آبادان خواستار پی گیری مطالبات خود از کارفرمای اصلی شدند
از قرار معلوم کارگران مورد نظر که در زمینه پرداخت حق بیمه ،مسکن و..دچار مشکل هستند می گویند حداقل دستمزدی که به عنوان یک کارگر متخصص از پیمانکران دریافت می کنند کفاف زندگی ما را نمی دهد.
این کارگران در توضیح ادعای خود گفته اند؛ بیشتر ما کارگر فنی هستی، ولی سقف دستمزد کارگران فنی و متخصص بین هشت میلیون تا 12 میلیون ریال است ولی پیمانکاردستمزد کارگر ساده را به ما پرداخت می کند همچنین عناوین شغلی هر یک از ما کارگران متخصص در تامین اجتماعی به عنوان کارگر ساده ثبت شده است.
--------------------------
نمایندگان کارگری از مبلغ سبد معیشت عقبنشینی نکنند/ سفره زحمتکشان خالیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، سندیکای کارگران فلزکار مکانیک با صدور بیانیه ای خواستار اعمال قانون و اجرایی شدن محاسبات سبد معیشت شده است.
در این بیانیه آمده است: سالهاست دستمزد کارگران نه بر طبق قانون اساسی ( اصل 43) و نه بر طبق ماده 41 قانون کار مصوب می شود. طی سالهای پس از انقلاب همه از سفره انقلاب سهم خود را برداشته اند و آنچه مانده سفره های خالی زحمتکشان است.
در ادامه میخوانیم: از اوایل زمستان، نوبخت و دیگران از تک نرخی بودن تورم سخن به میان آوردند و این بهانه ای شد تا کارفرمایان و وزارت کار در جلسات شورای عالی دستمزد، روی این تورم تک رقمی ایستادگی کنند. چگونه تورم را کارشناسان محترم دولتی تک رقمی می کنند و در حالی که تخم مرغ در دو ماهه گذشته از 350 تومان به 600 تومان رسیده است.
در بخش دیگر بیانیه میخوانیم: نمایندگان کارگری در این مرحله از گفتگوها توانسته اند هزینه سبد معیشتی تعریف کنند و کارفرمایان و وزارت کار نیز مصوبه اش را امضا کرده و قبول نموده اند که هزینه سبد معیشت 2 میلیون 489 هزار تومان است . هر چند که این سبد معیشتی با خط فقر تعریف شده توسط کارشناسان کارگر ی صد درصد فاصله دارد اما قدمی به جلو است.
در انتها این تشکل اعلام کرده است: پیشنهاد ما به نمایندگان کارگری حضور یافته در این جلسات این است که از مبلغ هزینه سبد معیشتی که به امضای طرفین رسیده است عقب نشینی نکنند. چنانچه کارفرمایان و وزارت کار اصرار به رقمی پایین تر از 2 میلیون و 489 هزار تومان اصرار دارند آنان از امضای این حداقل حقوق تحقیر آمیز خوداری کرده و جلسات شورای عالی دستمزد را به نشانه اعتراض ترک کنند تا در مقابل خانواده های کارگری سرافکنده نباشند.
--------------------------
هر کارگر لندنی ساعتی 45 هزارتومان درآمد دارد/ سبد رنگین کارگران بریتانیایی
به گزارش ایلنا؛ برابر ماده 41 قانون کاری که از سال 69 تا به امروز بر روی کاغذ، ملاک تنظیم روابط میان کارگر و کارفرما بوده است، حداقل دستمزد سالانه کارگران باید بر اساس ارزش تورمی سبد معیشت یک خانوار متوسط افزایش یابد، اگرچه در طول این سالها به دلیل اجرای ناقص قانون، در عمل افزایش سالیانه مزد کارگران روالی سلیقهای داشته است؛ اما امسال کارگروه ویژه مزد شورای عالی کار با محاسبه عدد 2 میلیون و چهارصد و هشتاد و نه هزار تومان به عنوان حداقل سبد یک خانوار متوسط، گام مهمی را در اجرای کامل تکلیف تعیین شده در ماده 41 قانون کار برداشته است.
برای دیده متن کامل
اینجا کلیک کنید.
--------------------------
تجمع کارگران اکیا خودرو مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی
به گزارش ایلنا، صبح امروز حدود 200 نفر از کارگران کارخانه خودرو سازی «اکیا خودرو » در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات مزدی خود از شهرستان صوفیان برای تجمع در مقابل استانداری آذربایجان شرقی به شهر تبریز آمدند.
به گفته منابع ایلنا، کارخانه اکیا خودرو در زمینه تولید اتوبوسهای درون شهری فعالیت دارد و کارگران آن مدعی هستند که طی یکسال گذشته حقوق نگرفته اند.
گفتنی است همزمان با اجتماع صنفی صبح امروز کارگران آکیا خودرو، کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز نیز در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی تجمع کرده بودند.
--------------------------
دو ماه مزد وعیدی مهمانداران شرکت رجاء پرداخت نشده است
منابع کارگری ایلنا در شرکت راه آهن رجا گزارش دادهاند این کارگران که به عنوان مهماندار تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری همانند «صنعت کاران بهمن» ،«آهودشت»،«سیمرغ »،«ماربین» وچند شرکت دیگر به کارهای خدمات دهی به مسافران (مهمانداری) مشغولاند در 2ماه گذشته مزدی دریافت نکردهاند.
این کارگران که از 8 تا 15 سال دارای سابقه کار هستند، در عین حال گفتند جدا از معوقات مزدی دو ماه گذشته عیدی وپاداش پایان سال مان به تعویق افتاده وخبری از پرداخت آن نیست.
به گفته کارگران مهماندار راهآهن رجا به تعویق افتادن مطالبات مزدی آنها درحالی است که ظاهرا شرکت رجا بهصورت منظم صورت وضعیتهای پیمانکار را پرداخت نمیکند.
آنها میگویند درحال حاضر جدا از مشکلات فوق، در زمینه قرارداد کار با پیمانکاران دچار مشکل هستند.
--------------------------
تجمع کارگران بلبرینگ سازی تبریز به استانداری رسید
منابع خبری در این واحد تولیدی با اعلام این خبربه ایلنا گفتند ،در ادامه اعترضات نه روز گذشته کارگران بلبرینگ سازی تبریز در محدوده کارخانه ، ساعاتی قبل کارگران تصمیم گرفتنند به همراه خانواده هایشان برای رساندن صدای اعتراضشان اجتماع صنفی خودرا از محل کارخانه به مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی انتقال دهند.
کارگران می گویند تا این لحظه از نتیجه اعتراضمان در مقابل استانداری نتیجه ای نگرفته ایم اما نمایندگان ما همچنان با مسئولین این نهاد دولتی در حال مذاکره هستند.
گفتنی است بیش از 190کارگر کارخانه بلبرینگ سازی تبریز از روز دوشنبه16 اسفند ماه تاکنون با برپایی تجمع در محوطه این کارخانه خواستار پرداخت دست کم سه ماه حقوق معوقه و عیدی وپاداش پایان سال خود شدهاند.
--------------------------
مزایای شب سال نو و سبد کالا به ما نگهبانان تره بار تعلق نمیگیرد
جمعی از نگهبانان میادین میوه و ترهبار تهران با ایلنا تماس گرفتند و از تبعیض نهادینه شده در ساختار شهرداری تهران انتقاد کردند.
این کارگران با بیان این که قصد درددل با مدیران میادین میوه و ترهبار داریم، افزودند: سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در هر سال و مناسبتهای مختلف برای کارکنان رسمی و قراردادی هدایای ویژه ای اعم از سبدهای کالا،بنهای خرید،تسهیلات ویژه و....در نظر میگیرد که این امر به نوبه خود امری بسیار پسندیده است و میتواند کمکی هر چند اندک به تأمین معیشت کارکنان و کارگران کند. اما متأسفانه برای کارکنان نگهبان پیمانکاری سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران، کوچکترین تسهیلاتی را در نظر نمیگیرد،در حالی که این قشر یکی از زحمتکشترین کارکنان این سازمان بوده ودر هر حال و هر شرایطی در سرما و گرما بدون هیچ امکاناتی به صورت شبانه روز و با حداقل حقوق مشغول انجام وظیفه می باشند؛ امیداست با یاری خداوند و همت مسئولین گوشه چشمی به این قشر زحمتکش انجام شود تا نگهبانان پیمانکاری نیز در ایام نوروز و سال جدید ۱۳۹۶ از سبد کالا بهرهمند شده و در این ایام، شرمنده خانواده و فرزندان خویش نشوند.
--------------------------
اعتراض صنفی کارگران سیمان صوفیان وارد دومین روز شد
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی خبر دادند، صبح امروز بیش از 250 نفر از کارگران سیمان صوفیان در آذربایجان شرقی بار دیگر تجمعهای اعتراضی خود را در محوطه کارخانه از سر گرفتند.
به نقل از کارگران سیمان صوفیان گفته میشود که مشکل اصلی این واحد صنعتی به تاخیر افتادن عیدی وپاداش پایان سال و دیرکرد در پرداخت برخی مزایای مزدی همانند پایه سنواتی وتجمیع سنواتی است.
همچنین براساس اطلاعاتی که از سوی این منابع گزارش شده است کارفرما از سال 92 تجمیع سنواتی مارا لحاظ نکرده واز ابتدای سال جاری پایه سنواتی ما افزایش پیدا نکرده است.
--------------------------
فرافکنی مسئولان با مقصر قلمداد کردن کارگران در حادثه پلاسکو
کارشناسی حادثه در حیطه مسئولیت دادسرا نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، دادسرای تهران با معرفی دو کارگر به عنوان مقصران اصلی حادثه پلاسکو؛ اعترافات آنها را منتشر کرد. دادسرای تهران این دو کارگر را مسئول غیرعمدی حادثه پلاسکو معرفی کرده است.
بنابر اظهارات سرپرست دادسرای جنایی تهران که خبرگزاری صداوسیما منتشر کرده، دو کارگر پلاسکو اعتراف کردهاند که از مهتابی داخل سقف یک سیم روکار با متراژ حدود 10 الی 15 متر کشیده و آن را ابتدا به یک یخچال وصل کرده و برخی روزها هم با اتصال به یک هیتر برقی خود را گرم میکردند.
حال فعالان کارگری میگویند عملکرد دادسرای تهران فقط فرافکنی است و حتی اگر براساس اعترافات این دو کارگر، حادثه بر اثر استفاده ناصحیح کارگران از هیتر برقی رخ داده باشد، بازهم کارگران بیتقصیرند؛ چراکه وظیفه کارفرماست که امکانات مناسب و ایمن در محیط کار فراهم کند.
حسین حبیبی (دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران) در ارتباط با این مساله میگوید: اعلام تقصیر دو کارگر ساده در رابطه با پلاسکو، ضعیفترین و مضحکترین حالت ممکن است. این کار به معنای انداختن توپ در زمین ضعیفترین بازیکنان عرصه اقتصاد است.
وی ادامه میدهد: اصلا چرا باید شرایط طوری باشد که دو کارگر برای تامین حوائج خود مجبور به برق دزدی بشوند؛ حتی اگر اقرار صورت گرفته صحت داشته باشد، نباید کارگران را مقصر قلمداد کرد؛ چراکه بیتردید این قصور، ناشی از رعایت نشدن تکالیف قانونی سایر اشخاص مرتبط و مسئولان است.
محسن سرخو (رئیس فراکسیون کارگری شورای شهر تهران) نیز در ارتباط با اظهارات دادسرای تهران به خبرنگار ایلنا گفت: کارشناسی در ارتباط با دلایل بروز حادثه پلاسکو و تشخیص مقصران حادثه، در حوزه کار دادسرا نیست؛ بلکه باید فرایند کارشناسی، دقیق و حساب شده انجام شود.
عضو شورای شهر تهران افزود: گرچه اظهارات مقام مسئول دادسرا تایید میکند که حادثه عمده نبوده، اما نباید کارگران را مقصر قلمداد کرد.
--------------------------
مرگ کولبری دیگر در ارتفاعات مریوان
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (23 اسفند) یک کولبر اهل روستای ویسه در ارتفاعات گردنه تته شهرستان مریوان جان خود را از دست داد.
کولبر 38 ساله مریوانی اهل روستای دویسه بر اثر ایست قلبی در گردنه "لوتو هه سونه" محور تته فوت کرد.
از قرار معلوم، این کولبر بعد از به دوش کشیدن وسایل کولبری و پیمودن مسیری از ناحیه قلب احساس ناراحتی میکند که متاسفانه دچار ایست قلبی شده و جان خود را از دست میدهد.
جنازه این کولبر توسط مردم محلی به شهرستان مریوان منتقل شدهاست.
این درحالیست که در روزهای گذشته و پس از اعتراضات بسیار به مرگ دردناک کولبران کرد، مسئولان از طرح بیمه کردن کولبران صحبت کردند؛ اما فعالان کارگری میگویند بیمه کردن فقط یک راه حل روبنایی موقت است و دردی را دوا نمیکند.
--------------------------
تجمع کارگران پیمانکاری برای مطالبات پرداخت نشده
به گزارش منابع خبری از کنگان، بامداد امروز شماری از کارگرانی که تا سال 91 از طریق شرکت پیمانکاری آذرخاک در فاز 13 کنگان مشغول کاربودند، در اعتراض به باقی ماندن معوقات مزدی خود تجمع کردند.
سایر کارگرانی که صبح امروز برای رفتن به محل کار خود فاز 13 کنگان متوجه این اجتماع صنفی اعتراضی شده بودند، میگویند: از قرار معلوم، این کارگران معترض حدود 15 نفر میشوند که تا سه سال پیش در استخدام شرکت آذرخاک از شرکت های زیرمجموعه «پتروپایدار ایرانیان» بودند.
به نقل از این کارگران عنوان میشود: در سال 91 و به دنبال خلع ید شرکت پیمانکاری که در استخدام آن بودند رابطه کاری آنها متوقف میشود اما هنوز بابت مطالبات مزدی آن دوران با آنها تسویه حسابی صورت نگرفته است.
به گفته این کارگران در مدت این چهار سال هیچ مقام کارفرمایی حاضر نشده است تا پاسخگوی مطالبات برزمین مانده آنها بشود و به همین دلیل آنها صبح امروز با تجمع در مقابل ورودی محوطه کارفرمای اصلی خواستار رسیدگی به معوقات 4 ساله خود شدند.
--------------------------
سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳ مارس ۲۰۱٧
اخراج 400 کارگر و کارمند بهشهر در سال جاری
براساس اخبار دریافتی ایلنا، نبی اله صفری، رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی بهشهر، اظهار کرد: در سال جاری 435 نفر از کارگران و کارکنان از 146 واحد صنفی، تولیدی، صنعتی، خدماتی، تعاونی، کشاورزی و دامداری اخراج شدند که 80 درصد آن ها معادل 348 نفر بومی و 20 درصد معادل 87 نفر غیربومی بودند.
وی افزود: اکثر موارد اخراج کارگران و کارکنان به دلیل شرایط بد اقتصادی و وضعیت نامساعد بازار فروش است که اخراج میشوند و در برخی موارد نیز زمان قرارداد کارگران یا کارکنان به اتمام رسیده و کارفرما به هر دلیل قرارداد را تمدید نمیکند.
رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی بهشهر با بیان اینکه از میان 435 نفر کارگران و کارکنان اخراجی در سال جاری 61 نفر به چرخه کار بازگشتند و همچنین برای 358 نفر از این کارگران بیمه بیکاری برقرار شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 570 نفر در شهرستان بهشهر بیمه بیکاری دریافت می کنند.
--------------------------
بازنشستههای صنعت فولاد دوباره در تهران تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز(23 اسفند ماه) کارگران بازنشسته صنعت فولاد از اقسا نقاط کشور با سفر به تهران برای چندمین بار در سه ماه گذشته دست به تجمع اعتراضی زدند.
در این تجمع که از ساعت نه صبح به صورت همزمان مقابل ساختمان دفتر مرکزی صندوق فولاد و سازمان برنامه بودجه برگزار شده است، تا کنون بیش از 100 نفر از بازنشسته ها شرکت دارند .
این بازنشستهها که خواستار وصول مطالبات محقق نشده خود هستند، میگویند: با وجود اعتراضات مکرر بازنشستگان صنعت فولاد در خصوص محقق نشدن مطالبات قانونیشان، و قولهای بینتیجه مسئولان، با وجود ضعف جسمانی باز هم برای چندمین بار ناچارشدیم برای پیگیری مطالباتمان به تهران بیایم.
آنان درباره بخشی از مطالبات خود می گویند صندوق بازنشستگی در حال حاضر هنوز ما به تفاوت افزایش 10 درصدی حقوق چهار ماه ابتدای امسال را به دلیل نداشتن بودجه به بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت نکرده است.
همچنین بازنشسته های صنعت فولاد حدود 8 ماه مابه تفاوت حقوقی مربوط به اجرای طرح همسان سازی را که از سال 91 اجرایی شده را طلبکارند.
کارگران بازنشسته فولاد در ادامه مطالبات صنفی خود می گویند جدا از مطالبات فوق بازنشستگان فولاد در زمینه دفترچه ای درمانی ،بیمه تکمیلی وتامین نشدن هزینه ای درمانی از حدود یکسال قبل با مشکلات زیادی روبرو هستند که متاسفانه مسئولان مربوطه هیچ توجه به آن ندارند.
گفتنی است پیش از این نیز بازنشسته های صنعت فولاد برای وصول مطالبات قانونی خود در روزهای هفتم و22 دی ماه مقابل ساختمان مجلس تجمع کرده بودند.
--------------------------
تجمع کارگران سیمان صوفیان در محوطه کارخانه
به گزارش منابع خبری ایلنادر تبریز، صبح امروز (23 اسفند ماه)، بیش از 250 نفر از کارگران پیمانی سیمان صوفیان تبریز در محوطه این کارخانه تجمع کرده اند.
در این تجمع که از ساعت 8 صبح آغاز شده و همچنان ادامه دارد، کارگران از به تاخیر افتادن عیدی وپاداش پایان سال و دیرکرد در پرداخت برخی مزایای مزدی همانند پایه سنواتی وتجمیع سنواتی انتقاد دارند.
کارگران سیمان صوفیان میگویند با وجود شرایط کاری سخت،کارفرما از سال 92 تجمیع سنواتی مارا لحاظ نکرده واز ابتدای سال جاری پایه سنواتی ما افزایش پیدا نکرده است.
از قرار معلوم، در تجمع صبح امروز، کارگران پیمانکاری واحد تاریکخانه وبارگیرخانه سیمان صوفیان حضور داشته اند.
--------------------------
معوقات مزدی کارگران ذوب آهن اردبیل/ تجمعات بیپاسخ ماند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران ذوب آهن اردبیل 14 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. این کارگران پیش از این بارها در مقابل استانداری اردبیل و دیگر نهادهای استانی دست به تجمع زدند که تاکنون این تجمعات هیچ حاصلی نداشتهاست.
روز گذشته نیز حدود صد نفر از این کارگران برای چندمین بار مقابل استانداری اردبیل جمع شدند و خواستار پرداخت معوقات خود شدند.
این کارگران هشتم اسفند ماه نیز مقابل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اردبیل دست به تجمع زده بودند.
یکی از حاضران در این تجمع میگوید: 14 ماه است که یک ریال دریافت نکرده ایم و اکنون در آستانه سال نو با مشکلات معیشتی بسیار دست و پنجه نرم میکنیم اما مسئولان فرافکنی میکنند و پاسخگوی ما نیستند.
استاندار اردبیل پیش از این در ارتباط با وضعیت این کارگران گفته بود: کارخانه ذوبآهن با سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان اردبیل احداث شده و سرمایهگذار این کارخانه مجتمع خود را به یک پیمانکار دیگر به صورت اجارهای واگذار کرده است.
مجید خدابخش با بیان این که پیمانکار مربوطه کارگرانی برای کار در این کارخانه به کار گرفته و در پرداخت حق و حقوق آنها کوتاهی کرده است که در واقع برطرف کردن این مشکل از حوزه وظایف استانداری اردبیل خارج بوده است؛ اظهار داشت: قانون برای این گونه مشکلات کارفرمایی و کارگری تمهیدات لازم را لحاظ کرده و باید کارگران شاکی این کارخانه با مراجعه به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل از طریق قانونی پیگیر موضوع باشند.
این اظهارات در حالی انجام شد که مراجعه این کارگران به اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اردبیل نیز حاصلی دربر نداشتهاست.
--------------------------
یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲ مارس ۲۰۱٧
ادامه اعتراضات صنفی کارگران بلبرینگ سازی مقابل فرمانداری تبریز
به گزارش ایلنا ، کارگران معترض بلبرینگ سازی که تعدادشان نزدیک به 190نفر برآورد میشود در ادامه اعتراضات صنفی خود ،صبح امروز (22 اسفند ماه)با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری تبریز خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
کارگران معترض بلبرینگ سازی مدعیاند علاوه بر سه ماه معوقات مزدی عیدی وپاداش پایان سال خود را هنوز دریافت نکرده اند.
آنها میگویند که بی توجهای به پرداخت مطالبات آنها ،باعث شده است تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند و در این مدت هیچ کدام از مقامات مسئول به وعدههای خود در مورد آنها رسیدگی نکردهاند.
گفتنی است بیش از 190کارگر کارخانه بلبرینگ سازی تبریز از روز دوشنبه16 اسفند ماه تاکنون با برپایی چندین تجمع در محوطه کارخانه ومقابل برخی نهاد های دولتی مرتبط استان خواستار پرداخت دست کم سه ماه حقوق معوقه و عیدی وپاداش پایان سال خود شدهاند.
--------------------------
تجمع بازنشستگان کشوری و لشگری سراسر کشور
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز جمع زیادی از بازنشستگان کشوری و لشگری سراسر کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند.
حاضران در این تجمع که در تهران مقابل نهاد ریاست جمهوری و در شهرهای دیگر مقابل سازمانهای بازنشستگی برگزار شد، خواسته های خود را همسانسازی مستمریها، افزایش خدمات بیمهای بازنشستگان و ارتقاء معیشت عنوان کردند.
برای برگزاری این تجمع از چند روز پیش در فضای مجازی، هماهنگی انجام شده بود.
--------------------------
حدود 70 کارگر «کیهان بُد» با اتمام قرار داد کار اخراج شدند
منابع کارگری ایلنا در کارخانه کیهانبُد (تولید کننده محصولات بهداشتی و تنظیم خانواده) میگویند در این واحد تولیدی حدود 110 کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای دی ماه سال جاری به دلیل نامعلومی که کارگران از آن اظهار بی اطلاعی می کنند ، تعداد 70 کارگر پس از خاتمه قرارداد، کارشان را از دست دادهاند.
این کارگران که بصورت میانگین بین 15 سال سابقه کار دارند، در ادامه درباره وضعیت خود میگویند: بعد از گذشت سه ماه هنوز کارفرما بابتب مطالبات پایان کار به آنها بدهکار است.
در ادامه کارگران اخراجی درباره معوقات مزدی خود می گویند؛تمامی کارگران اخراجی دست کم بابت یک ماه مزد و عیدی سال 96 طلبکارند.
به گفته آنها در زمان اشتغالمان شرایط تولید در کارخانه کیهان بد بسیار خوب بود و آنچه باعث شده تا کارفرما تصمیم به اخراج ناگهانی ما 70 کارگر بگیرد ، معلوم نیست.
در عین حال کارگران در خصوص وضعیت بیمه بیکاری خود گفتند: هنوز مقرری بیمه بیکاری کارگران اخراجی محقق نشده است.
--------------------------
تجمع دوباره کارگران کنتور سازی ایران مقابل استانداری قزوین
به گزارش ایلنا، تجمع اعتراضی دیروز صبح (21 اسفند ماه) آنها در ادامه بیتوجهای کارفرمای کارخانه کنتور سازی به تعویق معوقات مزدی وعیدی وپاداش پایان سال آنها صورت گرفته است.
کارگران می گویند از مهر ماه حقوق نگرفته ایم وتا این لحظه خبری از پرداخت عیدی وپاداش پایان سال نیست.
طبق ادعای کارگران کنتور سازی طی یک سال گذشته بارها برای مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالباتمان مقابل نهاد های مختلف دولتی استان دست به اعتراض صنفی زده ایم که آخرین آن هفته گذشته (17 اسفندماه) مقابل ساختمان استانداری و دفتر امام جمعه قزوین انجام شد.
به گفته آنان، مطالبات مزدی حدود 350 نفر از کارگران شاغل در واحد کنتور سازی با احتساب دو ماه عیدی حدود 7 ماه به تاخیر افتاده است.علاوه بر آن پرداخت دستمزد 80 کارگر شاغل درکارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان نیز که تحت مدیریت کارفرمای کنتور سازی فعالیت تولیدی دارد نیزدست کم 9 تا 10ماه به تاخیر افتاده است.
طبق اظهارات یکی از کارگران معترض قرار است سهام کارخانه کنتور سازی وصنایع کم مصرف ایرانیان به سرمایه گذار جدید واگذار شود اما آنچه ما کارگران از مسئولان می خواهیم تسهیل مراحل واگذاری سهام کارخانه به سرمایه گذار جدید است تا به حداقل بخشی از مطالبات معوقه خودقبل از نوروز 96 برسیم.
--------------------------
از سر گیری اعتراض کارگران پیمانکاری برای سه ماه مزد معوقه
به گزارش ایلنا، تجمع اعتراضی کارگران شرکت پیمانکاری پایندان واقع در فاز 13 عسلویه امروز (یکشنبه 22 اسفند ماه) از سر گرفته شد.
بامداد امروز حدود 400 تن از کارگران این شرکت پیمانکاری در اعتراض به بیتوجهی کارفرما در مورد پرداخت سه ماه مزد معوقه، مقابل محل استقرار کارفرمای اصلی (شرکت پتروپایدار ایرانیان) تجمع کرده و خواستار مطالباتشان شدند.
این کارگران خواستار رسیدگی و توجه به حقوق و مزایای خود با توجه به رو به اتمام بودن سال جاری هستند.
در روزهای گذشته این کارگران تجمعات اعتراضی مشابهی را در همین راستا ترتیب داده بودند.
--------------------------
شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱ مارس ۲۰۱٧
می خواهند مزد را «دقیقه نود» اعلام کنند/ سلب فرصت اعتراض از کارگران
اکبر علیپور (رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو) در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: انتظار کارگران برای اعلام نتایج مزدی، خیلی به درازا کشیده و این انتظار، آرامش را از کارگران سلب کردهاست.
وی با بیان این که سنگ اندازیهای دولت و کارفرمایان در مذاکرات مزدی با اهداف خاصی انجام میشود، ادامه داد: میخواهند دقیقه نود و در پایانی ترین روزهای سال مزد را اعلام کنند تا کارگران و نماینده های آنها هیچ فرصتی برای اعتراض به نتایج نداشته باشند.
علیپور در ادامه افزود: سالهاست که به بهانههای مختلف، اجرای قانون را زیر پا گذاشته اند و امسال هم که برای اولین بار محاسبات معیشت مورد توافق شرکای اجتماعی کارگران قرار گرفته، به نظر میرسد با به درازا کشاندن مذاکرات؛ قصد سنگاندازی و کارشکنی دارند.
این فعال کارگری با تاکید بر این که اگر امید کارگران را بار دیگر به یاس تبدیل کنند، نتیجه مطلوبی نخواهند گرفت؛ افزود: هرجور که بخواهند با کارگران تا کنند، نمیتوانند مطالبه افزایش دستمزد را به زمانی دیگر موکول کنند؛ چرا که اگر امسال نتیجه مذاکرات، برای کارگران مطلوب نباشد، بدون شک چه قبل سال و چه بعد سال، اعتراضات گسترده برگزار خواهد شد.
--------------------------
زنان قربانیان اصلی کالایی سازی و سیاستهای تعدیلی
به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم روز جهانی زن، پنجشنبه 18 اسفند در سرای محله ایوانک برگزار شد.
در این برنامه، محمد مالجو به رابطه سلطه طبقاتی و سلطه جنسیتی در سالهای پس از جنگ در ایران پرداخت و افزود در سالهای پس از جنگ شاهد تقویت و تحکیم سلطه طبقاتی بودیم و این باعث تشدید سلطه جنسیتی شده است.
وی در ادامه بحث، زنان را قربانیان اصلی سیاست های خصوصی سازی و کالاییسازی آموزش و بهداشت دانست و ابراز داشت: سیاست های تعدیلی و خصوصی سازیها قبل از هر چیز زنان را نشانه گرفته و حقوق آنها را سلب کردهاست.
در ادامه این برنامه ضمن پخش کلیپی از رزا لوکزامبورگ، سخنرانان دیگری نظرات خود را بیان کردند.
این برنامه به همت انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران با همکاری جمعی از فعالان زنان و دانشجویان علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
--------------------------
برگزاری دادگاه تجدیدنظر دو فعال کارگری در جو مناسب/ منتظر صدور حکم برائت هستیم
محمدعلی جداری فروغی، وکیل جعفر عظیمزاده و شاپور احسانیراد، در تماس تلفنی با ایلنا گفت: ساعت 12 ظهر امروز در شعبه 101 دادگاه کیفری 2 ساوه، رسیدگی به پرونده موکلین آغاز شد.
وی ادامه داد: وکیل شرکت شاکی (پروفیل ساوه) در جلسه اظهار داشت اصولا آقای جعفر عظیم زاده در جریان اعتراضات کارگری این شرکت نبوده و ما شکایتی علیه نامبرده نداشتیم و نداریم. در عین حال ایشان دو نفر شاهد به دادگاه معرفی کرد که شاهدان در ارتباط با شاپور احسانی راد گفتند که نامبرده در جریان اعتراضات چند صدنفری کارگران نسبت به ماهها دستمزد معوقه، در جمع کارگران اظهار داشته که از حق خود دفاع کنید، ولی نامبرده هیچ عمل خلافی انجام ندادهاست.
جداری فروغی با بیان این که در این جلسه آخرین دفاعیات نیز انجام شد و بیان شد که اتهامات وارده از جمله تشویش اذهان عمومی و اخلال در نظم به هیچ وجه وارد نیست؛ افزود: امیدوارم ریاست دادگاه که در شش ماه گذشته پرونده را به طور دقیق مورد تحقیق و بررسی قرار داده، حکم شایسته قانونی که همان برائت است، صادر کند.
--------------------------
کارگران شهرداری بروجرد باز هم تجمع کردند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا صبح امروز کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به معوقات مزدی خود برای چندمین بار در هفتههای گذشته دست به تجمع اعتراضی زدند.
در این تجمع که از ساعت نه صبح مقابل شورای شهر بروجرد برگزار شده است، صد ها نفر از کارگران خدماتی وفضای سبز شرکت دارند.
این کارگران که دستمزد آنها در 6 ماه گذشته پرداخت نشده، میگویند: در شرایط فعلی که کمتر از 10 روز به آغاز سال نو باقی است به هیچ وجه توانایی تامین هزینههای زندگی را نداریم.
کارگران شهرداری بروجرد می گویند جدا از معوقات مزدی 6 ماه گذشته کارگران عیدی وپاداش سال جاری را از شهرداری طلبکارند وتا این لحظه شهرداری هیچ برنامه ای برای حداقل بخشی از پرداخت مطالباتمان را ندارد.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهرداری بروجردگفته میشود بیتوجهای مسئولان شهری به پرداخت مطالبات آنهاباعث شده است تا آنها پیش از این در چند نوبت مقابل ساختمان شهرداری وشورای شهر بروجرد اعتراض صنفی بر پا کنند.
آنها می گویند در آخرین تجمعی که مقابل ساختمان شورای شهر (روز چهارشنبه 18 اسفند ماه) برگزار شد به نشانه اعتراض به صورت نمادین سفره خالی را مقابل ساختمان شورای شهر پهن کردیم تا مسئولا ن از وضعیت بد مالی ما با خبر شوند اما متاسفانه نه مدیران شهری ونه سایر مسئولان دولتی حاکم بر این شهر هیچ دخالتی به اعتراض کارگران شهرداری نمی کنند وخود را کنار کشیده اند.
--------------------------
ممانعت از فعالیت دستفروشان تهرانی در چهار راه ولیعصر
گروهی از شهروندان تهرانی در تماس با خبرنگار ایلنا از حضور دوباره عوامل انتظامی برای جلوگیری از فعالیت دستفروشان نوروزی در محدوده چهار راه ولیعصر تهران خبر میدهند.
همچنین گفته میشود که در اقدام امروز عوامل انتظامی، ماموران شرکت شهربان و حریمبان از واحدهای زیر مجموعه شهرداری تهران نیز حضور دارند.
در همین رابطه یکی از دستفروشان نوروزی با تایید این موضوع به ایلنا گفت: به صورت معمول از حوالی ساعت 9 صبح هر روز بساط کسب و کارمان را در پیادهروهای محدوده چهار راه ولیعصر (عج) برپا میکنیم اما امروز عوامل انتظامی زودتر از ما در محل مستقر شدند و از فعالیتمان ممانعت به عمل آوردند.
پیش از این نیز عوامل انتظامی در حوالی ظهر روز سه شنبه گذشته (17 اسفند ماه) با حضور در این محدوده شهری از برپایی بساط دسفروشان جلوگیری کرده بودند که در نهایت از بعد از ظهر همان روز باردیگر بار دیگر دستفروشان موفق به پهن کردن دوباره بساط خود شدند.
--------------------------
کارگران شهرداری رودبار جنوب معوقات مزدی دارند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، دستکم80کارگری که در شهرداری رودبار جنوب و سازمانهای وابسطه به آن به صورت شرکتی مشغول کارند از سال 93 تا کنون بابت عمده مطالبات مزدی خود طلبکارند.
برپایه این اظهارات کارگران مورد نظر که در مجموعه شهرداری رودبار جنوب وسازمانهای وابسطه به ان کار می کنند جدا از معوقات سال جاری در اصل بابت عمده مزایای مزدی سالهای 93 تا پایان 95، عیدی سال جاری و سنوات وذخیره مرخصی سالهای 93 و 94 بستانکار هستند.
به گفته این کارگران، علاوه بر همه این موارد ، کارگران مجموعه شهرداری رودبار جنوب بویژه کارگران مجموعه آتش نشانی فاقد لباس وسایر اداوات کار وآموزشهای لازم هستند.
گفتنی است عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری رودبار جنوب در استان کرمان مسبوق به سابقه است.
--------------------------
به مرگ گرفتندمان تا به تب راضی شویم/ زمزمههای تعدیل در مخابرات
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان شرکتی مخابرات در هفتهها و ماههای گذشته بارها از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمدند و مقابل خانه ملت تجمع کردند.
این شرکتیها که خواستار عقد قرارداد مستقیم با مخابرات و رفع تبعیض در این وزارتخانه هستند، نه تنها به مطالباتشان نرسیدهاند، بلکه این روزها بیشتر از همیشه نگران آینده شغلی خود هستند.
تعدادی از این کارکنان در تماس با ایلنا از شرایط به وجود آمده ابراز نگرانی کردند و گفتند: زمزمه های تعدیل در مخابرات به گوش می رسد؛ 40 هزار پرسنل شرکتی نه تنها از تبعیض رنج می بریم، بلکه با شرایط موجود نگران آینده شغلی خود هم هستیم.
وزیر ارتباطات اعلام کرده امکان عقد قرارداد مستقیم با نیروهای شرکتی در حال حاضر وجود ندارد.
در عین حال، شانزدهم اسفند مدیر منابع انسانی شرکت مخابرات به همه پرسنل و واحدهای این شرکت اعلام کرده که در راستای اجرای سیاست های تعدیلی و کاهش هزینه ها، به کارکنان متقاضی خروج (یعنی کسانی که داوطلبانه استعفا بدهند)، مبلغ تشویقی خواهد پرداخت.
این شرایط، کار را برای پرسنل شرکتی مخابرات سختتر کرده؛ این پرسنل که سالها در یک ساختار پرتبعیض کار کرده اند و خون دل خوردهاند، حالا میگویند: به مرگ گرفتندمان که به تب راضی شویم....
--------------------------
دولتمردان معنای اقتصاد مقاومتی را نمیدانند/ اتحاد کارگری راهحل ترمیم عادلانه مزد
ناصر آقاجری (فعال کارگری مناطق آزاد) در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان این که در حال حاضر وضع اقتصاد ایران یک معاهده چند مجهولی است، اظهار داشت: صندوق بین المللی پول از دولت ایران برای بهبود روند اقتصاد ایران و تک نرخی شدن تورم قدر دانی کرده ولی بدون تاسف اعلام نموده که نرخ بیکاری هم چنان بالا خواهد ماند؛ این یعنی یک معادله چند مجهولی.
وی ادامه داد: وضع اقتصاد بزعم این نهاد امپریالیستی بهبود یافته ولی اشتغال هم چنان در رکود مانده است؛ باید پرسید این چگونه بهبودی است که عامه ملت و نیروی کار را دربر نمی گیرد و فقط به این معناست که به فروش نفت قدرت خرید دلالها بالا رفته است.
این فعال کارگری افزود: در چنین شرایطی زمانی که دولت مردان اعلام میکنند اقتصاد مقاومتی را کامل کاربردی میکنند یا معنای اقتصاد مقاومتی را نمیدانند و یا میدانند و خود را به کوچه بانک جهانی امپریالیستی میاندازند.
آقاجری تصریح کرد: به هر حال هیچ راهی برای بیان درد های کارگران وجود ندارد ؛ تنها راه رهایی آنها فقط اتحاد و همبستگی صنفی است.
آقاجری در پایان گفت: مذاکرات مزدی بدون اتحاد عمل همه کارگران، دویدن به دنبال معلولهاست وبازده ای موقتی خواهد داشت و هرگز موفقیتی در کار نخواهد بود. با تعدیل ساختاری و خصوصی سازی، اقتصاد مقاومتی آب در هاون کوبیدن است. کارگران ایران برای رسیدن به حداقلهای حقوق صنفی شان هم باید روی اجرای قانون کار پافشاری کنند و هم باید به نمایندگان و دولتهایی رای بدهند که سیاستهای نو لیبرالیستی را نفی کنند و حداقل، به اصول قانون اساسی بازگشت کنند.
--------------------------
جمعه ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰ مارس ۲۰۱٧
نامه کارگران نخ البرز خطاب به تشکلات خانه کارگر
به گزارش ایلنا در این نامه که به امضای بیش از 20 نفر از کارگران کارخانه نخ البرزرسیده آمده است: حدود 350 کارگر رسمی وقرار دادی شرکت نخ البرز هستیم که سه ماه مزد معوقه سال از کارفرمای خود طلب کاریم.
نویسندگان این نامه همچنین با یاد آوری به اینکه کارفرما این واحد صنعتی به دلیل آنچه که غیر اقتصادی بودن روند فعالیت کنونی نامدارد، از پرداخت به موقع حقوق کارگران خوداری میکند، افزودهاند: در حال حاضر شرایط مالی کارخانه به سببب افزایش تولیدات بسیار خوب است وکارگران بصورت دوشیفت 12 ساعته مشغول کارند.
به گفته کارگران،در حال حاضرما از فروش محصولاتی که تولید می کنیم هیچ سهمی نداریم به همین دلیل طی ماه های گذشته کارگران «نخ البرز» چندین بار هم به بصورت کتبی وشفاهی مشکلات ناشی از پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود را به اطلاع مسئولان از جمله استانداری، فرمانداری، دادگستری و اداره کار قزوین رساندهایم که تاکنون بیفایده بوده است.
کارگران «نخ البرز» در این نامه با اشاره به اینکه هنوز عیدی سال 96 خود را دریافت نکردهاند در خاتمه درباره معوقات بیمهای خود میگویند علاوه بر تعویق سه ماهه حقوق وعیدی وپاداش پایان سال، چندین ماه مطالبات بیمه کارگران این واحد به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
--------------------------
تجمع کارگران پارسیلون به همراه خانوادهایشان
به گزارش ایلنا، روز پنجشنبه(19 اسفند ماه)کارگران معترض پارسیلون که تعدادشان نزدیک به 200نفر با خانوادههایشان برآورد میشود با تجمع در مقابل ساختمان استانداری لرستان خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
منابع خبری در کارخانه پارسیلون با اعلام این خبر گفتند: حدود130 نفر از مجموع 530 کارگر شاغل در کارخانه «پارسیلون» را کارگران رسمی تشکیل میدهند که حدود 41 ماه مطالبات معوقه مزدی پرداخت نشده طلبکارند .
به گفته آنان حدود 16ماه از این معوقات مزدی کارگران رسمی کارخانه مربوط به مطالبات مزدی ماهای پایانی سال گذشته ، 11 ماهه سال جاری با احتساب عیدی وپاداش است.در عین حال کارگران قرار دادی کارخانه که همزمان با تعطیلی کارخانه بیکار شده اند هر کدام از یک تا 10 میلیون تومان مطالبات مزدی وسنواتی خود را از کارفرما دریافت نکرده اند.
به گفته کارگران حدود یکسال است که مالکیت کارخانه پارسیلون که تولیدات آن از دی ماه سال گذشته متوقف شده است بابت به طلبکاران این شرکت که در میان آنها چند بانک نیز وجود دارد، واگذار شده است ور در همین راستا قرار است مدیریت این مجموعه از سوی مالکان جدید به شرکت آتیه دماوند محول شود.
کارگران با بیان اینکه خواهان بازگشایی کارخانه و دریافت معوقات مزدی خود هستند از دستگاه قضایی خواستند تا ترتیب انتقال مدیریت این واحد صنعتی را به شرکتآتیه دماوند (در مقام کارفرمای جدید) بدهد.
آنها ادامه می گویند؛با وجود آنکه همه مسئولان در جریان مشکلات کارخانه پارسیلون وکارگرانش قرار دارند اما در عمل هیچ واکنش عملی که نشان از محقق شدن خواستههایشان باشد؛ مشاهده نکردهاند.
--------------------------
پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۹ مارس ۲۰۱٧
تجمع معلمان شاغل و بازنشسته سراسر کشور
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز صبح تعداد زیادی از معلمان شاغل و بازنشسته در سراسر کشور، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
هماهنگی برای این تجمع که در تهران مقابل مجلس، و در استانهای دیگر مقابل ادارات آموزش و پرورش برگزار شده، از چند روز پیش در فضای مجازی انجام شدهبود.
حاضران در تجمع مهمترین مطالبات خود را ترمیم و اصلاح دستمزدها هماهنگ با سایر کارکنان دولت، اصلاح ساختار بیمه معلمان، پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت فرهنگیان و نقض احکام قضایی فعالین صنفی معلمان عنوان کردند.
این تجمع از ساعت ده صبح امروز آغاز شده و در آن چند صد نفر از معلمان شرکت کردهاند.
--------------------------
نه ماه است که دستمزد نگرفتهایم
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان که از تیرماه مطالبات مزدیشان پرداخت نشده و تغییرات مدیریتی کارخانه و استقرار هیات اجرایی دولت هم نتوانسته مشکلات آنها را حل کند، در نامهای خواستار رسیدگی به اوضاع شدند.
این کارگران میگویند بایستی تدبیری اندیشیده شود تا خط تولید این کارخانه فعال شده و مطالبات کارگران متخصص قطب نساجی کشور پرداخت شود.
برای مشاهده و مطالعه نامه
اینجا کلیک کنید.
--------------------------
معوقات مزدی کارگران شرکت پایندان پلدختر/ کارگران تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شرکت پایندان پلدختر 6 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران روز گذشته در مقابل این شرکت مستقر در منطقه سراب جهانگیر تجمع کردند.
یکی از حاضران در این تجمع میگوید: ما نیروهای پیمانی شرکت پایندان هستیم که شش ماه است مطالبات مزدی ما پرداخت نشده است. مدیریت شرکت هم به هیچ وجه پاسخگوی ما نیست.
کارگران میگویند اگر کارفرما نخواهد معوقات ما را پرداخت کند، دست به دامان مقامات شهری و استانی ازجمله فرماندار پلدختر و استاندار لرستان میشویم. شب عید است و اگر معوقات ما در این روزهای پایانی سال پرداخت نشود، بهطور جدی با مشکل مواجه خواهیم شد.
--------------------------
از سرگیری اعتراضات صنفی کارگران پیمانکاری عسلویه
به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، بامداد امروز (19 اسفندماه) کارگران پیمانکاری شرکت آزمون فلز واقع در فاز 22 و 24 اعتراض صنفی خود را از سر گرفتند.
حدود 400 نفر از کارگران شرکت پیمانکاری آزمون فلز در روزهای گذشته اعتراضات صنفی خود جهت دریافت چهار ماه از معوقات مزدی خود را متوقف ساخته بودند.
به گفته یکی از این کارگران معترض، با وعده کارفرما مبنی بر این که درصورت بازگشت به کار تمامی مطالبات واریز خواهد شد، به اعتراضات خود پایان دادیم اما در کمال ناباوری مشاهده کردیم تمامی این حرفها پوچ بود.
همچنین خبرهای دیگر از فاز 15- 16 عسلویه حاکی از این است که کارگران همین شرکت پیمانکاری بخشی از مطالبات خود را دریافت داشتهاند.
--------------------------
چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۸ مارس ۲۰۱٧
گلهای نارنجی پوش
براساس اخبار دریافتی ایلنا، یک روز برفی و سرد زمستان، آرمان متقی، یک دانشآموز دبیرستانی همدان، به یکی از خیابانهای شهر میرود. سر صحبت را با کارگر رفتگر شهرداری باز میکند و به درددلهایش گوش میسپارد؛ درددلهایی که خواندنیاند و دانشآموزی که در انتهای گزارش میگوید قلمم دیگر طاقت گریستن ندارد...
آرمان متقی، دانشآموز سال دهم، از همدان، 23 بهمن 1395:
چهارراه نظری همدان، بارش برف، گلهای نارنجی را در گوشهوکنار این شهر میرویاند. گلهای زمستانی در برابر سرما مقاوم هستند و نارنجیپوشان در برابر فقر. شاید خیابانها را بتوان با جارو نظافت کرد اما با وعدهوعید نمیتوان صورت غمگرفته عباسآقا را گردگیری کرد. آن برف که لبخند را بر صورت دانشآموزان کاشت، امید را از صورت پیرمرد برداشت. پارو توان کارکردن ندارد، گویی از بیتفاوتی برخی گله دارد. پاسخ سلام، درنگی عمیق است. دستهای سرد و خشکیدهاش آزارم میدهد. از سرپرست میترسد، تن به مصاحبه نمیدهد. درد کارگران روزمزد را خوب میدانم. سرما مچ سرپرست را میخواباند. به کاشانه میشتابد. نارنجیپوش میگوید: سه ماهی میشد که حقوق نگرفته بودیم، اعتصاب کردیم بلکه جواب دهد. کارگر جدید آوردند، ما هم ترسیدم و برگشتیم سرکار. حقوق عقبافتاده یک ماه را دادند، غافل از آنکه با پستانک، قصاب طلبکار را نمیتوان ساکت کرد. دخترم دانشجوی رشته عمران است و تحصیل، هزینه دارد. کیمیا، دخترم دو ساله بود که پول پوشکش را هم نداشتیم؛ مادرش یک صبح بیخبر رفت، میگویند با پسرعمویش که در ترکیه رستوراندار است، ازدواج کرده. از کودکی یتیم بودم، مادرم ده سال کیمیا را بزرگ کرد و بالاخره یک روز سیاهپوش شدم. من ماندم و یک خانه شیروانی و کلی پرسش و عقده که کیمیا از فقر و بیمادری به یدک میکشید. آرامآرام همهچیز داشت درست میشد که بعد از سالها بارکشی در میدان بار از بالای کامیون افتادم، مهرههایم جابهجا شد و خانهنشینی را تجربه کردم. آن زمان بود که متوجه کیمیا در سن بلوغ شدم که خیلی کمبود داشت؛ تنها راه، فراموشی گذشته بود. کیمیا که سالها تجدید شده بود، دانشگاه بوعلی قبول شد. از نارنجیپوشِ خسته پرسیدم: حداقلش صاحبخانه که هستی یا اجاره هم مجبوری بدهی؟ آهی کشید و در پاسخ من گفت: مادرم سرطان خون داشت؛ مخارج درمانش از عهده کارگر روزمزد خارج بود؛ پس مجبور شدیم پول نزول کنیم که خانه هم به گرو رفت. میدانی این وسط چی جالبتر از همه است؟! با ماهی 720 هزار تومان حقوق شهرداری، یارانهمان هم قطع شده است.
--------------------------
تجمع کارگران شهرداری بروجرد با پهن کردن سفره خالی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا منابع خبری در بروجرد اعلام کردند، روز گذشته(17 اسفند ماه) گروهی از کارگران خدماتی وفضای سبز شهرداری بروجرد در اعتراض به 6 ماه مزد معوقه به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند.
به گفته معترضین ، روز به روز بر بدهیهای کارگران وشهرداری افزوده می شود ولی ما شاهد هیچ راه حل مناسبی از سوی مسئولان شهری بروجرد مشاهده نمی کنیم.
کارگران می گویند جدا از مسئله به تاخیر افتادن 6 ماه معوقات مزدی مدیران شهری در آستانه سال نو قصد ندارند عیدی ما کارگران را پرداخت کند.این در حالیست که شهرداری فشار کار را بر روی ما کارگران برای آماده کردن شهر برای استقبال از نوروز سال 96 بیشتر کرده است.
بنا بر ادعای کارگران ؛ در شهرداری بروجرد بیش از یکهزار و 700 کارگر و کارمند شاغل هستند که از چندین سال است مطالبات مزدی خود را با تاخیر دریافت می کنند.
--------------------------
تجمع کارگران آب منطقه ای خوزستان برای معوقات مزدی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،روز گذشته(17 اسفند ماه) گروهی از کارگران آب منطقه ای خوزستان ،در اعتراض به معوقات مزدی وبیمه ای خود دست از کار کشیده و مقابل دفتر پیمانکار در شهرستان هندیجان تجمع کردند.
به گفته این منابع خبری کارگران معترض که در اجرای احداث شبکه های آبیاری تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری شرکت آریا رود پارس کار میکنند خواستار دریافت دست کم 9ماه حقوق معوقه هستند که کارفرمای شرکت آریا رود پارس به عنوان مجری این پروژه با همراهی مسئولان آب منطقه ای وعده پرداخت آن را به کارگران داده بودند که هنوز تا این لحظه عملی نشده است.
او با اشاره به وعده و وعیدهای تحقق نیافته مسئولان، از انتقال مشکلات به مراجع بالاتر خبر داد و گفت: عامل اعتراضات صنفی کارگران پروژه احداث شبکه آبیاری هندیجان بیتوجهای پیمانکار به پرداخت مطالبات 9 ماهه کارگران است. پیمانکار به جای چاره اندیشی منطقی برای پرداخت معوقات مزدی ، سکوت اختیار کرده وکارگران را بلاتکلیف کرده است.
به گفته این منابع خبری در استان خوزستان خواسته کارگران پیمانی شاغل در آب منطقه ای خوزستان از مسئولان استانی وشهرستانی با بر پایی این تجمع این است که با توجه به افزایش هزینههای جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه پرداخت حداقل بخشی از معوقات کارگران فراهم شود.
--------------------------
سرگردانی 36 کارگر پیمانکاری عسلویه برای بازنشستگی
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که شمار آنها در حدود 36 نفر است تا ابتدای ماه جاری (اسفند 95) از طریق شرکت جم صنعت کاران به عنوان کارگر پیمانکاری در پتروشیمی جم مشغول کاربودند اما از این زمان به بعد به تدریج توسط کارفرمای خود نیروی بازنشسته قلمداد و برای دریافت مستمری به سازمان تامین اجتماعی معرفی میشوند.
آنها میگویند در حالی که انتظار داشتند پس از صدور حکم ترک کارشان از سوی کارفرما، از سازمان تامین اجتماعی مستمری بازنشستگی دریافت کنند، افزودند: در نهایت پس از مراجعه به سازمان تامین اجتماعی مطلع شدیم که سالهاست مقررات بازنشستگی تغییر کرده است و بر همین اساس هنوز امکان استفاده از شرایط بازنشستگی را نداریم .
کارگران یاد شده که با داشتن بین 10 تا 12 سال سابقه پرداخت حق بیمه سنی بیشتر از 60 سال دارند، ادامه دادند: کارفرما در پتروشیمی مدعی است که برابر ماده 76 قانون تامین اجتماعی باید بازنشسته بشویم اما در مقابل سازمان تامین اجتماعی با یادآوری اینکه مدتهاست که این بخش از مقررات بازنشستگی تغییر کرده است، از صدور حکم و برقراری مستمری بازنشستگی برای ما خودداری میکند.
در ماده 76 قانون تامین اجتماعی که ظاهرا مورد استناد کارفرمای این گروه از کارگران پیمانکاری پتروشیمی جم قرار گرفته، ذکر شده است که کارگر با 60 سال سن و 10 سال سابقه بیمه پردازی میتواند بازنشست شود اما در مقابل تامین اجتماعی منطقه ویژه عسلویه با استناد به اصلاحیهای که در سال 80 در مقررات بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی به وجود آمده است، به آنها گفته که کارگر دارای 60 سال سن تنها به شرط داشتن 20 سال سابقه بیمه پردازی میتواند بازنشسته شود.
از قرار معلوم کارگران مذکور که براساس مقرراتی که آخرین بار در حدود پانزده سال قبل معتبر بودهاند شغل خود را از دست دادهاند توانستهاند تا برای بازگشت به کار نظر موافق مراجع حل اختلاف روابط کار محل کار خود را بدست بیاورند اما از قرار معلوم کارفرمای این کارگران در پتروشیمی جم همچنان بر صحیح بودن قرائت خود از مقررات تامین اجتماعی اصرار دارد و به همین دلیل هنوز حاضر نشده است تا آنها را کار سابق خود بازگرداند.
این 36 کارگر که اکنون در آستانه شب سال نو اصلیترین منبع درآمد خود را از دست دادهاند میگویند توقع داشتیم که بعد از بازنشستگی منبع درآمد جدیدی بدست خواهیم آورد اما حالا با این اوضاع اقتصادی همان ممر درآمد را نیز از دست داده و در نتیجه از این اتفاق پشیمان شدهایم.
--------------------------
«هشتم مارس» روز جهانی زنان کارگر
امروز هشتم مارس روز جهانی زن است؛ این روز یادبود کارگران زنی است که در دفاع از حقوقشان دست به تجمع و اعتراض زدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هشتم مارس، روز جهانی زن است. از برگزاری اولین روز جهانی زن بیش از ١٠٠سال میگذرد.
در ٨ مارس سال 1857 میلادی ، زنان کارگر نساج یک کارخانه بزرگ پوشاک در شیکاگو، برای اعتراض به شرایط سخت و نابرابر کاریشان با مردان و وضعیت بد اقتصادیشان ، دست به اعتصاب زدند. پلیس با حملهی وحشیانه به صفوف معترضین بسیاری را زخمی کرد و گویا این تظاهرات چندین کشته نیز برجای گذاشت.
خاطره این اعتصاب برای کارگران نساجی باقی ماند . در 8 مارس 1908، در واقع بعد از گذشت بیش از 50 سال ، کارگران زن کارخانه نساجی کتان در شهر نیویورک با خاطره اعتصاب در این روز ، به دلیل تبعیض ، محرومیت و فشار زیاد کار، دست به اعتصاب زدند . صاحب کارخانه به همراه نگهبانان برای جلوگیری از همبستگی کارگران دیگر بخشها با اعتصاب و گسترش اعتراض ، این زنان را در محل کار خود در کارخانه محبوس کرد . به دلایل ناشناخته ای آتش در کارخانه در گرفت و فقط تعداد کمی از کارگران زن محبوس توانستند خود را نجات دهند . 129 کارگر زن در آتش سوختند .
در نهایت پس از اعتراضات زنها در طول سالها و دههها و برجا گذاشتن خاطرههای دردناک ولی باشکوه از این روز، 27 آگوست 1910 ، 8 مارس به عنوان «روز جهانی زن» شناخته شد . در 8 مارس 1911 اولین روز جهانی زن در کشورهای سوئد، دانمارک، آلمان، اطریش، سوییس و آمریکا برگزار شد. میلیون ها زن در برگزاری این روز شرکت کردند .
هماکنون زنان بسیاری در سراسر جهان، روز جهانی زن را با برگزاری مراسم مختلف گرامی میدارند.
--------------------------
برگزاری دادگاه تجدید نظر دو فعال کارگری در چند روز آینده
محمدعلی جداری فروغی، وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانیراد در تماس تلفنی با ایلنا گفت: جلسه رسیدگی به اتهامات اخلال در نظم عمومی، تشویش اذهان عمومی و غصب عنوان و همچنین اخذ آخرین دفاع موکلین ساعت 12 ظهر روز شنبه 21/ 12/95 در شعبه 101 دادگاه کیفری 2 ساوه برگزار خواهد شد.
جداری فروغی ابراز امیدواری کرد با توجه به نبودن دلایل و مستندات کافی، انتظار داریم با توجه به دفاعیات به عمل آمده و رسیدگی عادلانه، حکم برائت موکلین از اتهامات صادر شود.
این وکیل دادگستری اشاره کرد جعفر عظیم زاده پیش از این نیز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به 6 سال حبس محکوم شده؛ همچنین در شعبه اول دادگاه انقلاب ساوه، جعفر عظیم زاده و شاپور احسانیراد به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی هر یک به 11 سال حبس محکوم شده اند.
این وکیل دادگستری در پایان گفت: با توجه به این که موکلین به عنوان فعال کارگری و بدون چشمداشت در جهت دفاع از حقوق صنفی کارگران اقداماتی انجام دادهاند، شایسته است که در برخورد با این پروندهها، قوه قضاییه به طریقی برخورد کند که عدالت رعایت شود و حکم برائت موکلین صادر شود.
--------------------------
تجمع کارگران بلبرینگ سازی به اداره کار آذربایجان شرقی کشیده شد
به گزارش ایلنا، صبح امروز چهارشنبه (18 اسفند ماه) کارگران شرکت «بلبرینگ سازی تبریز»برای سومین متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفیشان، مقابل اداره کل کار استان آذربایجان شرقی اجتماع کردند.
اعتراض صنفی کارگران «بلبرینگ سازی» امروز در حالی وارد سومین روز خود شد که در جریان اعتراض صنفی دوروز گذشته،کارگران این واحد تصمیم گرفتند تا برای رساندن صدای اعتراضشان اجتماع صنفی خودرا از محل کارخانه به مقابل ساختمان اداره کل کار استان انتقال دهند.
کارگران می گویند تا این لحظه از نتیجه اعتراضمان در مقابل اداره کل کار استان آذربایجان شرقی نتیجه ای نگرفته ایم اما نمایندگان ما همچنان با مسئولین این اداره در حال مذاکره هستند.
به گفته آنان، زمانی وضعیت تولیدات این کارخانه بسیار خوب بود اما از وقتی که شرکت بلبرینگ سازی به نام خصوصی سازی و اجرای سیاستهای اصل 44 از مالکیت مدیریت دولتی خارج شد، کارفرمای خصوصی جایگزین نتوانست به تعهدات مالی خود عمل کند و در نتیجه این وضعیت به وجود آمده است.
گفتنی است بیش از 190کارگر کارخانه بلبرینگ سازی تبریز از روز دوشنبه16 اسفند ماه تاکنون با برپایی تجمع در محوطه این کارخانه خواستار پرداخت دست کم سه ماه حقوق معوقه و عیدی وپاداش پایان سال خود شدهاند.
--------------------------
تجمع اعتراضی 400 کارگر شرکت پایندان در پی معوقات مزدی
منابع کارگری ایلنا از عسلویه از تجمع اعتراضی کارگران شرکت پیمانکاری پایندان واقع در فاز 13 عسلویه خبر دادند.
بر همین اساس، حدود 400 تن از کارگران این شرکت پیمانکاری در اعتراض به عدم دریافت سه ماه مزد خود در مقابل محل استقرار کارفرمای اصلی (شرکت پتروپایدار ایرانیان) تجمع کرده و خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شدند.
این کارگران خواستار رسیدگی و توجه به حقوق و مزایای خود با توجه به رو به اتمام بودن سال جاری هستند.
--------------------------
تجمع کارگران کمپروسور سازی تبریز در محوطه کارخانه
به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران شاغل در کارخانه کمپرسور سازی تبریز از روز گذشته تا کنون (18 اسفند ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن دستکم 4 ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کرده اند.
منابع خبری ایلنا درکارخانه «کمپرسورسازی تبریز» واقع درشهرک صنعتی قراملک تبریز با اعلام این خبر میگویند دلیل اعتراض امروز حدود 120 نفر از کارگران شاغل در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مزد ماههای آبان ، آذر دی وبهمن و نیز عیدی و پاداش پایان سال جاری است.
همچنین گفته میشود بخش دیگری از اعتراضات کارگران این کارخانه مربوط به خوداری کارفرمای این واحد از ورود کارگران به محل کارشان می شود.
به گفته کارگران این کارخانه، صبح دیروز وقتی قصد ورود به محل کارمان را داشتیم با دربهای بسته کارخانه مواجه شدیم که باعث تشدید اعتراضاتمان شد.
طبق اظهارات کارگران اینک ارخانه، درکارخانه کمپرسور سازی تبریز زمانی بیش از 700 نیروی کارگری دائم و قرار داد موقت کار می کردند اما بعد از آنکه مدیریت کارخانه به بخش خصوص واگذار شده است، مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز شده وتعداد کارگران به حداقل تقلیل یافت.
--------------------------
سه شنبه ۱٧ اسفند ۱۳۹۵ - ٧ مارس ۲۰۱٧
کارگران ماشین سازی تبریز در محوطه کارخانه تجمع کردند
به گزارش ایلنا ، گروهی از کارگران شاغل در کارخانه «ماشین سازی تبریز» صبح امروز (17 اسفند ماه )در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا درکارخانه «ماشین سازی تبریز» واقع درشهرک صنعتی قراملک تبریز با اعلام این خبر میگویند دلیل اعتراض امروز حدود 800 نفر از کارگران شاغل در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مزد ماههای دی وبهمن و نیز عیدی و پاداش پایان سال جاری است.
همچنین گفته میشود که در پرداخت حق بیمه کارگران یاد شده نیز مشکلاتی به وجود آمده است به طوری که حجم مطالبات تامین اجتماعی به حدود یک ونیم میلیارد تومان می رسد.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی کارخانه از سوی کارفرما بخش خصوصی عنوان میکنند که به تازگی مدیریت کارخانه را بر عهده گرفته است.
به گفته یکارگران معترض، شرکت ماشین سازی تبریز تا قبل از اسفند ماه سال گذشته دولتی بود (سازمان گسترش نوسازی) ولی بعد از آن در راستای سیاستهای اصل 44به بخش خصوصی (به صندوق بازنشستگی فولاد) واگذار شد و از آن زمان تاکنون وضعیت مالی کارخانه و کارگران بدتر شده و عمده مزایای شغلی کارگران قطع شده است.
طبق اظهارات وی، از زمانی که شرکت ماشین سازی تبریز بخش خصوصی واگذار شد روند تولید محصولات آن که در زمینه قطعات فولادی وچدنی فعالیت دارد کاهش محسوسی پیدا کرده است، به نحوی که اگر این روند ادامه یابد، خطر توقف دائم تولید و بیکاری کارگران را پیش رو خواهیم داشت.
به گفته او کارگران ماشین سازی تبریز در این تجمع اعتراضی خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود و همچنین پرداخت حداقل بخشی از مطالبات معوقهشان شدند.
--------------------------
تجمع کارگران کنتور سازی وصنایع کم مصرف ایرانیان مقابل استانداری قزوین
منابع خبری ایلنا در این دو واحد تولیدی گزارش کردند تجمع اعتراضی امروز صبح (17 اسفند ماه) آنها به دلیل بیتوجهای کارفرمای کارخانه کنتور سازی به تعویق معوقات مزدی وعیدی وپاداش پایان سال آنها صورت گرفته است.
به گفته آنان، مطالبات مزدی حدود 350 نفر از کارگران شاغل در واحد کنتور سازی با احتساب اسفند ماه حدود 5 ماه به تاخیر افتاده و 80 کارگر شاغل درکارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان نیز دست کم 9 ماه مزد معوقه طلبکارند.
طبق اظهارات کارگران معترض ، جدا از مسئله به تاخیر افتادن چندین ماهه دستمزد کارگران این دو کارخانه تا این لحظه هیچ خبری از وضعیت پرداخت عیدی وپاداش آنان نیست و در آستانه سال نو نگران وضعیت مالی خود هستند.
کارگران معترض با بیان اینکه قرار است مدیریت کارخانه کنتور سازی وصنایع کم مصرف ایرانیان به سرمایه گذار جدید واگذار شود در ادامه گفتند : در حال حاضرکارگران این دو واحد امیدوارند وضعیت مالی کارخانه در نتیجه واگذاری آن به یک کارفرمای دیگر بهبود پیدا کند.
به گفته کارگران هم اکنون در زمینه واگذاری سهام کارخانه به سرمایه گذار جدید مشکلاتی به وجود آمده که بخشی دیگر از خواسته ای ما کارگران در اجتماع امروز تسهیل این واگذاری از مسئولان است.
--------------------------
تجمع همزمان کارگران فرنخ وناز نخ مقابل استانداری قزوین
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (16 اسفند ماه) شماری از کارگران کارخانه فرنخ ،نازنخ در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در دریافت مطالبات مزدی عنوان میشود، مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند.
این کارگران که چندین ماه مطالبات مزدی معوقه طلبکارند در گفتگوبا یکی از رسانه های محلی گفتهاند: همزمان با تجمع روز گذشته مان مقابل استانداریمسعود بابایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در جمع ما معترضان حاضر شد ووعده پی گیری مطالباتمان را داد.
از قرار معلوم طبق وعده های مدیر کل کاراستان قرار شد حداکثر تا روز هیجدهم اسفند وضعیت پرداخت مطالبات کارگران فرنخ وناز نخ مشخص شود.بنابراین کارگران این دو کارخانه با اعتماد به وعده های داده شده موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه داده اند.
--------------------------
نجات دوکارگر افغان از زیر آوار
به گزرش ایلنا، دو کارگر مدفون شده در حادثه ریزش محل گود برداری شده در قیطریه تهران با تلاش آتشنشانان از زیر آوار خارج و سالم به بیمارستان منتقل شدند.
بنا به اظهارات روابط عمومی رئیس ایستگاه 6 سازمان آتش نشانی تهران ، در این حادثه دو کارگر افغان هنگامی که در حال محل گود برداری شده در عمق 5متری بودند، بر اثر فرو ریختن دیواره ضلع شمالی هر دو در زیر آوار مدفون میشوند.
بر همین اساس، این اتفاق صبح امروز (سه شنبه 17بهمن) در محله قیطریه ،خیابان شیروانیدر یک زمینی به وسعت 300 متر رخ داده است.
مصدومان این حادثه که هر دو 25 ساله بودند با تلاش آتشنشانان از زیر آوار بیرون کشیده شده بودند، توسط واحد امدادی فوریتهای پزشکی پس از دریافت خدمات درمانی اولیه به بیمارستان منتقل شدند.
--------------------------
مراجعه کارگران پارسیلون به دادگستری خرم آباد
منابع خبری ایلنا در کارخانه پارسیلون خرم آباد با اعلام این خبر گفتند: حدود 200 نفر از مجموع 530 کارگر شاغل کارخانه «پارسیلون» صبح امروز پس از طولانی شدن روند صدور حکم واگذاری محل کارشان به کارفرمای جدید با مراجعه به اداره کل دادگستری خرم آباداز این نهاد قضایی در خواست کمک کردند.
به گفته کارگران اخیرا مالکیت کارخانه پارسیلون که تولیدات آن از دی ماه سال گذشته متوقف شده است بابت دیون معوقه به چند بانک و سازمان طلبکار کارفرمای قبلی واگذار شدهاست و قرار است مدیریت آن به عهده شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند محول شود.
کارگران با بیان اینکه ما برای رسیدن به خواسته هایمان منتظر صدور حکم قضایی برای واگذاری شرکت ورسیدن به مطالبات معوقه خودهستیم در ادامه درباره معوقات مزدی خود گفتند: در کارخانه نساجی پارسیلون بیش از 530 نفر کارگر فعالیت دارد که حدود 41 ماه مطالبات معوقه پرداخت نشده طلبکارند.
به گفته آنها 16 ماه از این معوقات مزدی مربوط به مطالبات مزدی ماهای پایانی سال گذشته و11 ماهه سال جاری با احتساب عیدی وپاداش مربوز می شود.
طبق اظهارات کارگران شاغل در پارسیلون، همچنین چندین ماه است که حق بیمه کارگران شاغل به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در نتیجه دفترچه درمانی کارگران به خانواده هایشان در برخی از ماه های سال تمدید نمیشود.
همچنین جمعی از بازنشستگان این کارخانه که تعداد آنها در حدود 100نفر است و به تدریج از سال 92 بازنشست شدهاند به دلیل دریافت نکردن سنوات پایان کار در تجمع امروز حضور دارند.
--------------------------
ممانعت از فعالیت دستفروشان در محدوده چهار راه ولیعصر تهران
به گزارش خبرنگار ایلنا، دستفروشانی مطابق عرف جاری همیشه در واپسین روزهای باقیمانده از سال بساط کسب و کار خود را در محدوده تقاطع خیابان ولیعصر (عج) با انقلاب اسلامی شهر تهران دایر میکردند، اما ساعتی پیش توسط عوامل انتظامی از ادامه فعالیت منع شدند.
حوالی ظهر امروز (سهشنبه ۱۷ اسفندماه) یکی از شهروندان تهرانی در تماس با ایلنا از حضور عوامل انتظامی در محدوده چهارراه ولیعصر برای جلوگیری از فعالیت دستفروشانی خبر داد که مطابق معمول در روزهای پایانی هر سال بساط کسب و کار خود را در پیاده روهای این محدوده از پایتخت دایر میکنند.
خبرنگار ایلنا که دقایقی بعد از خاتمه این تماس خبری برای بررسی صحت این خبر در محدوده چهار راه ولیعصر تهران حاضر شد مشاهده میکند که ضلع جنوب غربی چهار راه ولیعصر برخلاف روزهای گذشته از حضور دستفروشان خالی است و معدودی از آنها مشغول جمع آوری باقیمانده اجناس خود هستند و در مقابل گروهی از عوامل انتظامی که با موتورسیکلت خود در محل حاضر بودند کنار نردههای فلزی این قسمت از پیاده روی چهارراه ولیعصر مستقر شده بودند.
در این باره برخی از عوامل انتظامی نیز اعلام کردهاند که ظاهرا شکایت کسبه و سد معبر از دلایل محول شدن این ماموریت به آنها بوده است.
همچنین معدود دستفروشانی که در این فاصله زمانی سرگرم برچین باقیمانده بساط کسب و کار روزانه خود از محدوده چهار راه ولیعصر تهران بودند نیز به صورت جداگانه به ایلنا گفتند: امروز برخلاف روزهای گذشته برچیدن بساط دستفروشی آنها از ضلع جنوب غربی چهار راه ولیعصر آغاز شده است و عوامل انتظامی بعد از اطمینان از تخلیه این قسمت به محل استقرار دیگر همکاران آنها در سایر اضلاع باقیمانده از محدوده چهار راه ولیعصر رفتهاند.
آنها افزوند: نمیدانیم که به چه دلیلی دیگر اجازه ماندن در این محدوده را نداریم و کجا قرار است به ما اجازه کسب و کار داده شود.
--------------------------
کارگران فصلی نی بر هفت تپه روز گذشته تجمع کردند
به گزارش ایلنا، صبح دیروز حدود 200 نفر از کارگران فصلی نی بر مجتمع کشتو صنعت هفت تپه در اعتراض به آنچه محقق نشدن مطالبات بیمهای خود از سوی کارفرماعنوان میکردند در محوطه مجتمع تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی گفت: اعتراض دیروز کارگران فصلی نیبر برای واریز بیش از 10 میلیارد تومان از حق بیمه پرداخت نشده آنها است.
از قرار معلوم این هزینه مربوط به دوران توقف فعالیت نیبری در بازمانی سالهای 68 تا 92 است.
به گفته وی ، همچنین به تاخیر افتادن یک ماه حقوق بهمن ماه ،عیدی پاداش سال جاری وحق بهربرداری سالهای گذشته از دیگر مطالبات کارگران حاضر در در اجتماع روز گذشته بوده است.
او با بیان اینکه در خصوص مطالبات بیمه ای کارگران نی بر در سال 93 در تهران اعتراض کرده بودند، گفت: پس از این ماجرا دولت طی مصوبهای مبلغ 25 میلیارد تومان برای پرداخت حق بیمه این کارگران اختصاص داد.
این اظهارات تا این لحظه مبلغ 15 میلیارد تومان از اعتبارات تعیین شده توسط دولت پرداخت شده است که نتیجه آن صدور احکام بازنشستگی برای شماری زیادی از کارگران نی بر بوده است.
این کارگر هفت تپه با بیان اینکه در صورت پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران که حدود 10 میلیارد تومان می شود حدود 180کارگر از مجموع 350کارگر فصلی نی بر کنونی بازنشسته میشوند، افزود: با این حال پس از گذشت چند سال از تصویب این مصوبه هنوز پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران مشخص نیست.
به گفته وی وجود فاصله بیمهای در سوابق این کارگران به آن دلیل است که به دلیل امکان برداشت محصول نیشکر تنها در نیمی از سال، کارگران نیبر به صورت فصلی مشغول به کارند و به همین دلیل حق بیمه آنان نیز تنها نیمی از سال پرداخت میشود.
--------------------------
صدور احکام تسویه برای 60 کارگر پیمانکاری فاز 13 عسلویه
به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، به دنبال اعتراض صنفی چند روز گذشته گروهی از کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 13 عسلویه، برای 60 نفر از کارگرانی که در این تجمعات صنفی حضور داشتند از سوی کارفرما احکام تسویه حساب صادر شد.
بنا به اظهار منابع مطلع از فاز 13 عسلویه، با وعده و وعید کارفرما به کارگران معترض مبنی بر اینکه در صورت پایان دادن به اعتراضات خود تمامی معوقات پرداخت و به حساب آنها واریز خواهد شد، کارگران شرکت نیروپژوه به اعتراض خود پایان داده و به کار بازمی گردند اما در کمال تعجب در پایان وقت اداری مطلع میشوند که کارفرما به جای واریز معوقات مزدی با همه آنها تسویه حساب کرده است.
کارگران یاد شده که در استخدام شرکت پیمانکاری نیروپژوه از زیرمجموعههای شرکت مپنا هستند، خواستار دریافت معوقات مزدی خود و بازگشت به کار هستند.
--------------------------
نارضایتی کارگران روزمزد پالایشگاه آبادان از شرایط کار با پیمانکاران
منابع کارگری ایلنا در پالایشگاه آبادان با اعلام این خبر گفتند : نزدیک به 150 نفر از کارگران پالایشگاه آبادان را کارگران روز مزدی تشکیل میدهند که به واسطه چند شرکت پیمانکاری به کار تعمیرات اشتغال دارند.
از قرار معلوم این کارگران از بابت شرایطی که توسط پیمانکاران برای کار آنها تعیین شده است معترضند و عین حال خواستار به روز شدن مطالبات مزدی خود شدند.
گفته میشود کارگران مورد نظر از سال 75 که به صورت روزمزدی در پالایشگاه آبادان مشغول کارند و در این مدت پیمانکاران مربوطه از پرداخت تمامی حقوق قانونی آنها خودداری کردهاند.
به نقل از این کارگران گفته میشود: هر روز تعداد زیادی از ما پشت درب ورودی پالایشگاه برای انتخاب شدن توسط پیمانکاران منتظر میمانیم و در این مدت گاهی ممکن است تا روزها بیکار بمانیم.
این کارگران روزمزد در تشریح جزئیات پرداخت نشدن قانونی دستمزدها وبیمه خود توضیح دادند: به دلیل شرایط کار که بیشتر چند روز درمیان است؛ ماهانه مبلغی بین 500 تا 600 هزار تومان در آمد داریم و به همین ترتیب نیز سابقه بیمه تامین اجتماعی ما نیز به صورت روزمزدی محاسبه و پرداخت میشود.
آنها با یادآوری اینکه هزینههای زندگی خانوادهایشان تفاوتی با دیگر خانوادههای مزدبگیر ندارد، گفتند: نهایتا بتوانیم با این مزد از عهده نیازهای اولیه خانوادههایمان برآییم و این در حالی است که به دلیل نوع و ماهیت کار پالایشگاه همواره در معرض حوادث کار قرار داریم.
این کارگران با یادآوری اینکه تاکنون شماری از همکاران آنها با امضا قراردادهای یک ساله به استخدام شرکتهای پیمانکاری درآمدهاند، افزودند: در حقیقت امکان بهبود شرایط شغلی برای همه ما وجود دارد اما نمیدانیم چرا پیمانکاران ترجیح میدهند تا از یکسو به همین شیوه روز مزدی به همکاری با ما ادامه دهند و از سوی دیگر مطالبات مزدی ما را به صورت سلیقهای پرداخت کنند.
به گفته این کارگران با وجود فعالیت بازرسان اداراه کار، این اتفاقات همچنان در حال رخ دادن است و آنها مجبورند تا برای تامین معاش خانوادههای خود به این شرایط تعیین شده از سوی پیمانکاران تن دربدهند.
--------------------------
تجمع کارگران بلبرینگ سازی تبریز برای معوقات مزدی
به گزارش ایلنا،از روز گذشته تاکنون (17 بهمن ماه) شماری از کارگران کارخانه «بلبرینگ سازی تبریز»در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه تجمع کردهاند.
منابع خبری ایلنا در در کارخانه « بلبرینگ سازی تبریز » علت برپایی این اعتراض صنفی دو روزه را سه ماه معوقات مزدی اعلام کردهاند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت دارند گفته میشود، در کارخانه بلبرینگ سازی تبریز حدود190 نفر کارگر رسمی وقرار دادی فعالیت دارند که کارفرما علاوه بر تاخیر مطالبات مزدی سه ماهه آذر ، دی وبهمن تاکنون، از واریز حق عیدی وپاداش پایان سال آنها نیز کوتاهی کرده است.
کارگران معترض میگویند: علیرغم همه پیگیری هایی که اعضای کمیسیون کارگری استان وفرمانداری تبریز طی ماه های گذشته انجام دادهاند، مشکلات مالی این کارخانه همچنان به قوت خود باقی است.
به گفته کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز، این واحد یکی از موفق ترین واحدهای صنعتی استان آذربایجان شرقی محسوب میشود که تا پیش از سال 91 محصولات آن به صورت پیش فروشی عرضه میشد.
آنها میگویند: مشکلات این صنعتی درست از زمان واگذاری آن به بخش خصوصی به تدریج ایجاد شده است.
--------------------------
دوشنبه ۱٦ اسفند ۱۳۹۵ - ٦ مارس ۲۰۱٧
اعتراض کارگران فازهای15 و 16 عسلویه برای 6 ماه مزد معوقه
به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، گروهی از کارگران شاغل در فازهای 15 و 16 عسلویه که به واسطه پیمانکاری آزمون فلز در پروژههای متعلق به شرکت تسکو مشغول کارند، از روز گذشته (یکشنبه 15 اسفندماه) برای دریافت معوقات مزدی خود در حالت اعتراض هستند.
به گفته یکی از کارگران، از مهرماه سال جاری تاکنون هیچ پرداختی به آنها صورت نگرفته و آنها که درحدود 100 نفر هستند از روز گذشته تا بامداد امروز ب مقابل درب ورودی محل کارشان شب را سپری کردهاند.
--------------------------
اعتراض صنفی کارگران فاز 22-24 وارد سومین روز خود شد
به گزارش منابع خبری ایلنا از عسلویه، کارگران پیمانکاری فازهای 22 و 24 منطقه ویژه عسلویه که خواهان دریافت معوقات مزدی خود هستند، صبح امروز (دوشنبه 16 اسفند ماه) سومین روز اعتراض صنفی خود را آغاز کردند.
گفته میشود که کارگران شرکت پیمانکاری آزمون فلز همانند روز گذشته با حرکت به سوی ورودی های محل کارشان اجتماع صنفی دیگری را برای پیگیری 4 ماه معوقات مزدی خود برپا کردند.
علاوه بر این، این کارگران از آنچه که شرایط نامناسب تامین آب مصرفی و وضعیت بهداشتی اقامتگاههای آنها نامیده میشود، انتقاد دارند.
--------------------------
اعتراضی بیش از 400 کارگر پیمانکاری فاز 13 عسلویه
به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، از بامداد امروز (دوشنبه 16 اسفندماه) کارگران چند شرکت پیمانکاری در اعتراض به چندین ماه معوقات مزدی خود در مقابل دربهای ورودی محل کارشان دست به تجمع زدند.
از قرار معلوم این کارگران در استخدام پیمانکاران زیرمجموعه مپنا هستند و ظاهرا در ادامه تجمع روز گذشته آنها از امروز نیز گروهی دیگر از کارگران شرکت های پیمانکاری استیم، اکسیرصنعت، نیروپژوه و تسکو به جمع آنها افزوده شدهاند.
همچنین گزارش ها حاکی از این است که کارگران شرکت پیمانکاری مثلثهای آنزان نیز از مهرماه تاکنون موفق به دریافت معوقات مزدی خود نشدهاند.
--------------------------
سرمای کولاک جان کولبر 17 ساله را گرفت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، در نتیجه سرمای کولاک شدیدی که از شب گذشته در منطقه سردشت استان آذربایجان غربی ایجاد شده بود یک کولبر 17 ساله جان خود را از دست داد.
براساس اطلاعاتی که در همین رابطه توسط رسانههای محلی منتشر شده است این کولبر جان باخته کامران رشکه نامداشته است.
از قرار معلوم وی در زمان حادثه از اعضای یک گروه چهار نفره کولبری بوده است که همگی در در ارتفاعات مرزی سردشت، گرفتار کولاک شدید میشوند.
به نقل از همین رسانهها از زبان «ریبین سوری» مسئول فوریتهای پزشکی بیمارستان سردشت آمده است: شب گذشته، پنج کولبر در ارتفاعات دوپزه نزدیک مرز کێلێ سردشت براثر کولاک شدید دچار سرمازدگی شدند.
به دنبال حضور نیروهای امدادی در محل حادثه سه نفر از کولبران به صورت سرپایی مداوا میشوند و دو نفر دیگر از جمله مرحوم رشکه به وسیله آمبولانس به بیمارستان امام خمینی(ره) سردشت منتقل میشوند.
ظاهرا شدت سرمازدگی در نهایت منجر به فوت کامران رشکه شده اما نفر دیگر همچنان بستری است.
در گزارش رسانههایی که خبر این حادثه را منتشر کردهاند، در خصوص علت این حادثه آمده است: این کولبران باتوجه به هوای نسبتا گرم ظهر دیروز لباس گرم همراه خود نبرده بودند و باتوجه به سردی چند درجه ای هوا در غروب و آغاز کولاک شدید، هنگام بازگشت دچار سرمازدگی شده اند.
پیش از این نیز در تاریخ نهم بهمن ماه سالجاری نیز در ارتفاعات مرزی سردشت و در نزدیکی روستای بیوران علیا 16 کولبر در زیر بهمن گرفتار شدند که از این تعداد 4 نفر جان خود را از دست دادند.
--------------------------
یکشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۵ مارس ۲۰۱٧
دومین روز تجمع کارگران پیمانکاری فازهای 22 و24 عسلویه
به گزارش منابع خبری ایلنا، کارگران پیمانکاری فازهای 22 و 24 منطقه ویژه عسلویه که خواهان دریافت معوقات مزدی خود هستند، صبح امروز (یکشنبه 15 اسفند ماه) دومین روز اعتراض صنفی خود را آغاز کردند.
گفته میشود که این گروه از معترضان همانند روز گذشته در محل کارشان با برپایی اجتماعاتی پیگیر حدود 4 ماه مزد پرداخت نشده خود شدهاند.
در همین رابطه یکی از کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا اعلام کرد، شمار کارگران اعتراضی به 700 نفر رسیده و این کارگران از شرکت های پیمانکاری همچون اکسیر صنعت، آزمون فلز، آذران گستر، پتروصنعت مپناو پناه ساز هستند.
در عین حال گفته میشود که از روز گذشته تاکنون وضعیت تامین آب مصرفی استراحتگاههای این کارگران که هموراه با تاکنر صورت میگرفته، با دشواریهایی روبرو شده است.
--------------------------
معوقات مزدی حدد 400 کارگران پیمانکاری فاز 13 عسلویه
منابع کارگری ایلنا از عسلویه، از معوقات مزدی حدود 400 تن از کارگران شرکت های پیمانکاری فاز 13 این منطقه خبر دادند.
یکی از کارگران در همین باره اظهار داشت: در حالی که به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم کارفرما هنوز مزد دی و یهمن ماه را پرداخت نکرده و تنها با دادن وعدههای بیمحل سعی دارد از بروز نارضایتی کارگران جلوگیری کند.
به گفته یکی دیگر از این کارگران وضعیت به وجود آمده در حالی است که همگی ما تنها خواستار دریافت معوقات مزدی خود هستیم و شنیدن دوباره چنین وعدهایی از زبان کارفرما برای ما کافی نیست.
این شرکت پیمانکاری زیرمجموعه شرکت مپنا است.
--------------------------
تجمع کارگران پلی اکریل در اعتراض به معوقات مزدی
به گزارش خبرنگار ایلنا صبح امروز بیش از دویست نفر از کارگران پلی اکریل اصفهان مقابل فرمانداری مبارکه تجمع کردند.
تجمع کنندگان می گویند کارخانه تعطیل شده و هشت ماه است دستمزد نگرفته ایم.
کارگران پلی اکریل که از تیرماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند و هیات اجرایی دولت نیز نتوانسته مشکلات این واحد نساجی را حل کند، پیش از این بارها تجمعات اعتراضی برگزار کرده اند اما هیچ پاسخی تا کنون نگرفته اند.
از قرار معلون مدیریت کارخانه به کارگران گفته به بیمه بیکاری مراجعه کنند و هیچ وعده ای حهت پرداخت معوقات نداده است.
کارگران پلی اکریل می گویند شب سال نو شرمنده خانواده هامان هستیم و امیدی به حل مشکلات نداریم؛ راهی به جز تجمعات مکرر برای ما باقی نمانده است.
--------------------------
تجمع رانندههای آبادانی مقابل شهرداری
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروزیکشنبه (15 اسفند ماه)گروهی از رانندههای اتوبوسهای خطوط ناوگان مسافر بری درون استانی شهر آبادان مقابل ساختمان شهر داری این شهر دست به تجمع زدند.
بنا بر این گزارش ، اعتراض این دسته از کارگران در انتقاد به جابجایی پایانه مسافربری به خارج از شهر است چرا که آنان معتقدند این جابجایی از سوی شهرداری موجب کاهش کسب کار آنها شدهاست.
--------------------------
ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران شرکت راه سازی مراغ
منابع خبری با اعلام این خبر به سایر رسانهها گفتهاند کارگران پروژه راه سازی در شهرستان رامیان استان گلستان به غیر از مطالبات مربوط به یک سال گذشته تا کنون، بابت چندین ماه حق بیمه پرداخت نشده وعیدی وپاداش پایان سال جاری نیز طلبکارند.
گفته میشود کارگران این پروژه عمرانی که از شهر های مختلف استان در پروژهای راه سازی شهر رامیان مشغول کارند، تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «مراغ» به کار مشغول هستند.
ظاهرا پیمانکار این پروژهها به کارگران گفته است که به دلیل عدم تامین اعتبار، از پرداخت دستمزد آنان ناتوان است.
طبق گفته کارگران این پروژه عمرانی طبق وعده این کارفرما قرار بود بخشی از معوقات مزدی کارگران پرداخت شود که هنوز این وعده محقق نشده است.
کارگران پروژه راه سازی مراغ که امیدوارند با حمایت دولت مشکلات این پروژه عمرانی مرتفع شود در ادامه می گویند:در این پروژه کارفرما هر ماهه به کارگران قول میدهد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت میکند اما باوجود گذشت یکسال هنوز این وعده محقق نشده است.
بنابراین گزارش، کارگران پروژه راه سازی مراغ که جدا از معوقات مزدی یکسال گذشته خودخواستار دریافت عیدی وپاداش پایان سال هستند در بخش پایانی سخنان خود گفته اند، نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانعکنندهای به آنها نمیدهند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیدهاند.
--------------------------
تجمع کارگران آبفای مشکین شهر مقابل ساختمان فرمانداری
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،صبح امروز (15 اسفندماه) جمعی از کارگران پیمانی آبفای مشکین شهر که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری کار میکنند در اعتراض به تعویق 10 ماه حقوق ، حق عیدی و پرداخت نشدن چندین ماه حق بیمهشان به سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع زدند.
کارگران معترض به دیگر رسانه ها گفتهاند از 10 ماه پیش دستمزد و بیمه کارگران پیمانی به صورت نامنظم پرداخت میشده است، به همین دلیل این وضعیت کارگران آبفای مشکن شهر و اعضای خانوادههایشان را دچار مشکل کرده است.
براساس اخباری که به نقل از کارگران منتشر شده است؛ برپایی تجمع امروز پاسخی به بیتفاوتی پیمانکار در خصوص پرداخت نشدن مطالباتی است که از یکسال گذشته باقی مانده است.
به گفته کارگران معترض، همچنین کارفرما از آذر ماه سال جاری کار در کارگاه را متوقف کرده وکارگران شاغل در آن وضعیت مشخصی ندارند.
--------------------------
دستگاه خمیر کوب دست کارگر شیرینی پزی را مجروح کرد
به گزارش ایلنا، در این حادثه که صبح امروز در یک واحد شیرینی پزی در بلوار اندرز گو تهران رخ داد، دست یک کارگر 30 ساله بین دستگاه خمیر کوب گیر کرد و دچار آسیب دیدگی جدی شد.
بر اساس این گزارش، مأموران امداد و نجات پس از انجام اقدامات اولیه، مصدوم را به بیمارستان منتقل کردند.
--------------------------
اجرای کامل ماده 41 و در نظر گرفتن سبد معاش در مذاکرات مزدی
به گزارش ایلنا، مجمع نمایندگان کارگری استان تهران با صدور بیانیهای تاکید کرد که کلیه تصمیمهایی که در خصوص مزد سال 96 در شورای عالی کار گفته می شود باید مطابق با توافق سه جانبهای که به تعیین مبلغ 2 میلیون 489 هزار تومان به عنوان سبد معیشت خانوارهای کارگری منجر شدهاست، باشد.
مجمع نمایندگان کارگران استان تهران در ادامه بیانیه خود که همزمان با نشست امروز اعضای شورای عالی کار در مورد تعیین مزد سال 96 برگزار شده است، با اشاره به ماده 41 قانون کار، تصریح کرده است که قیمت هزینههای سبد معیشت خط قرمز این تشکل صنفی کارگری است.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
مجمع نمایندگان کارگران استان تهران با توجه به جلسه امروز شورای عالی کار خواستار اجرای کامل ماده 41 و در نظر گرفتن سبد معیشت خانوار کارگری شد.
در ستاد مزد هزینه ماهیانه معیشت خانوار کارگری بر روی رقم 2.489.00 تومان توافق سه جانبه صورت گرفته گرفته است.این مبلغ خط قرمز مجمع کارگران استان تهران است. و از نمایندگان کارگران در شورای عالی کار خواهانیم که این نکته را در نظر داشته باشند و کلیه تصمیم های خود را با توجه به این موضوع لحاظ نمایند.
جلسات شورای عالی کار که سه جانبه برگزار میشود در نتیجه از دولتمردان در خواست داریم با توجه به اصول قانون اساسی رای و نظر خود را اعلام نمایند واز دیدگاه کارفرمایی در این جلسات پرهیز نمایند.
شورای عالی کار وظیفه اش تعیین حداقل مزد میباشد و می بایست طبق قانون حداقل های زندگی را در نظر بگیرد و با توجه به تامین این حداقل ها مزد را نهایی نمایند. اگر منطقی نگاه کنیم رقم 2.489.000 تومان حداقل هزینه ماهیانه برای خانوار کارگری است
--------------------------
هزینه معاش در کلانشهر از 2 میلیونتومان بیشتر است/ضرورت مقابله با اقتصاد رانتی
«کمال اطهاری» اقتصادان در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: بهبود معیشت کارگران تنها در گرو سیاستهای ترمیم مزدی نیست و در کنار آن باید شرایطی فراهم شود که ثروت عمومی از انحصار رانتهای اقتصادی خارج و در دسترسی یکسان نیروهای مولد جامعه قرار بگیرد.
وی در تحلیل خود از رقم 2 میلیون و 489 هزار تومانی که به تازگی از سوی کارگروه ویژه مزد سال 96 به عنوان سبد معیشت یک خانوار سه و نیم نفره اعلام شده است، گفت: این رقم تنها برای هزینههای سبد معیشت خانوارهای شهرها و نواحی مسکونی غیر از کلانشهرهاست چرا که با نگاهی گذار به هزینههای مسکن ، آموزش و حمل و نقل درمییابیم که این رقم جوابگوی هزینههای این اقلام نیست.
اطهاری با بیان اینکه کارگران و به طور کلی نیروی کار به عنوان ذهن سازنده جامعه نیازمند توانمد شدن هستند، افزود: متاسفانه در نتیجه رانتی شدن مناسبات اقتصادی به جای بهبود معیشت و توانمند سازی طبقه کارگر شاهد بروز نوعی کژکاردی در تنظیم مناسبات اقتصادی هستیم که نتیجه آن سقوط توان چانهزنی و قدرت اقتصادی طبقه کارگر بوده است .
این کارشناس اقتصاد سیاسی با بیان اینکه سنگینی بار تورم و رکود تنها نباید بر روی کمر خانوادههای کارگری سنگینی کند؛ از مصوبه اخیر مجلس در خصوص تعیین سقف حقوقی برای مدیران دولتی انتقاد کرد و گفت: در این ایام که بیشترین حساسیتهای بر روی دستمزد است و در خصوص افزایش چند درصدی آن ماهها و ساعتها چانه زنی میشود شاهد مصوبه مجلس برای نظامند شدن حقوقی نجومی مدیران هستیم.
وی بایادآوری اینکه مزایای تعیین شده برای مدیران دولتی حتی از تصور ماهرترین، پردرآمدترین و خوشاقبالترین کارگران شاغل در بازار کنونی کار فرسنگها به دور است، افزود: کافی است که دستمزد 812 هزار تومانی فعلی را با سقف حقوقی تعیین شده برای مدیران مقایسه کنیم آنگاه این پرسش مطرح میشود که کارگران و به طور کلی مزد بگیران چگونه میتوانند در شرایط فعلی اقدام به خرید مسکن کنند و یا حتی هزینههای حمل و نقل خود را فراهم کنند.
اطهاری در ادامه با بیان اینکه ارتقا نظام مزدی کشور به تعریف رویکرد اقتصاد سیاسی حاکم بر آن کشور بستگی دارد، تصریح کرد: گر چه در ایران مزد را وجوه نقدی و غیر نقدی میدانند که در ازای کار به کارگران پرداخت میشد اما مزد در چارچوب اقتصاد سیاسی هر آنچیزی است که از بابت مازاد فعالیتهای اقتصادی به شیوههای مختلف توزیع و باز توزیع میشود.
این کارشناس اقتصاد سیاسی در عین حال توزیع و بازتوزیع عادلانه مزد را فراتر از پرداختهای نقدی رایج و به عنوان «مازاد اقتصادی» که توزیع آن در گرو یک نظام تامین اجتماعی فراگیر قرار دارد؛ دانست و افزود: وجود یک نظام تامین اجتماعی فراگیر موجب میشود که کارگران و طبقات محروم در یک بورژوازیِ رانتی و غیر رقابتی حل نشوند.
وی با بیان اینکه جایگاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنها در میانجیگری میان کار و سرمایه در تعیین حداقل دستمزد خلاصه نمیشود، افزود: گرچه حفظ توازن در رابطه کارگران و کارفرمایان به عنوان عاملان اصلی کار و سرمایه مهم است اما سیاست گذاری اجتماعی و ساماندهی سیاست اجتماعی هم از وظایف وزارت رفاه و دولت است و باید به سمتی حرکت کرد که حمایت اجتماعی از کارگران تنها در قالب افزایش چند درصدی مزد خلاصه نشود.
--------------------------
شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۴ مارس ۲۰۱٧
دستمزد آبان ماه معدنچیان زغال سنگ البرز شرقی پرداخت شد
به گزارش ایلنا، کارگران معدن زغالسنگ البرز شرقی میگویند صبح امروزشنبه (14 اسفند ماه) معادل یک ماه مزد از مجموع چهار ماه مطالبات باقی مانده سال جاری را دریافت کردهاند.
پیش از این کارگران مورد نظر از مجموع معوقات مزدی خود، معادل یک ماه را در (19 دی ماه) مهر ماه را که مربوط به ماههای مهر میشد را دریافت کرده بودند.همچنین عیدی وپاداش پایان سال این کارگران هفته گذشته به حساب 1400 کارگر پرداخت شده بود.
به گفته این کارگران، کارفرمای آنها وعده دادهاست کهتا پایان سال جاری معادل یک ماه دیگر از مطالبات مزدیشان را پرداخت خواهد کرد.
کارگران در توضیح مابقی مطالبات خود میگویند: در حال حاضر آنها فقط بابت سه ماه معوقات مزدی مربوط به آذر، دی وبهمن از کارفرما طلبکارند ومشکلاتی نیز در زمینه پرداخت حق بیمه کارگران به بیمه تامین اجتماعی وجود دارد.
کارگران در خاتمه میگویند: همچنین کارفرما از قصد خود برای پرداخت همه معوقات مزدی تا قبل از اردیبهشت ماه سال آینده خبر داده است.
--------------------------
تجمع کارگران فضای سبز منطقه دو اهواز مقابل ساختمان شهرداری مرکزی
به گزارش ایلنا ،گروهی از کارگران پیمانی فضای سبز ناحیه دو منطقه دو شهرداری اهواز که دست کم سه ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلبکارند؛ صبح امروزشنبه (14 اسفند ماه) مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند.
این کارگران در این تماس گفتند: حدود 124 کارگر فضای سبزهستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری « سپهر قلعه گلی» در ناحیه دو منطقه دو شهر اهواز مشغولیم اما در نتیجه بیتوجهای مدیران این شرکت بابت دست کم سه ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکاریم.
به گفته کارگران معترض،شرکت پیمانکاری سپهر قلعه گلی دستمزد ماههای آذر،دی وبهمن آنان را به تاخیر انداخته وتا این لحظه از سال که چند روزی بیشتر به پایان سال 95باقی نمانده هنوز خبری از پرداخت عیدی وپاداش پایان آنها نشده است.
به ادعای آنان ، یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز محدودیت حق اولاد وبیمه خانوادههای آنان است.
به گفته آنان از قرار معلوم تا پیش از تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده، حق اولاد تنها به دو فرزند از مجموع فرزندان خانوداههای کارگری پرداخت میشد اما با تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده محدودیتهای مربوط به پرداخت حق اولاد و بیمه اجباری فرزندان کارگران برطرف شده است و بنابراین دیگر نباید هیچ محدودیتی در پرداخت این مزایای وجود داشته باشد.
در ادامه کارگران معترض تصریح کردند: علاوه بر موارد فوق کارفرما شرکت پیمانکاری بابت چندین سال سنوات از به کارگران بدهکار است.
براساس اظهارتی که به نقل از این کارگران در اختیار ایلنا قرار گرفته است حدود چهار روز قبل برخی از مدیران شهرداری منطقه در راستای آنچه که مبارزه با مفاسد اقتصادی و تحکیم سلامت اداری نامیده می شود توسط عوامل انتظامی فراخوانده شدهاند و همین مسئله سرگردانی این کارگران را دوچندان کرده است.
--------------------------
کارگران کاشی ایرانا 40 نفر شدند/ احتمال تعطیلی به دلیل بازار اشباع
«عزیزه شریفی» یا یادآوری این نکته که در دهه 70 تا نزدیک به 2 هزار کارگر در کارخانه کاشی و سرامیک ایرانا مشغول کاربودند، به ایلنا گفت:: اکنون مدتی است که از این تعداد تنها 40 کارگر بیشتر باقینماندهاست.
وی بابیان اینکه از مجموع کارگران باقیمانده 14 نفر رسمی و 26 نفر دیگر قراردادی هستند، از احتمال تعطیلی این واحد تولیدی خبر داد و افزود: کاشی و سرامیک ایرانا در حالی در آستانه تعطیلی قرار دارد که بسیاری از تجهیزان آن در سالهای گذشته نوسازی شدهاند.
مسئول نهاد صنفی کارگران کاشی و سرامیک ایرانا با بیان کارگران باقیمانده در آستانه بازنشستگی هستند، تصریح کرد: تعدادی از این کارگران از بابت دریافت سنوات بازنشستگی خود دچار مشکل هستند و از تیر ماه امسال مبالغی به آنها به صورت علی الحساب پرداخت شده و برخی از آنها سنوات خود را به صورت کامل دریافت کردهاند.
نماینده کارگران کاشی ایرانا با یاآوری اینکه درحال حاضر قرارداد باقیمانده همکاران غیر رسمی او به صورت ماهیانه تمدید میشود، افزود: دریافتی مزدی مجموع کارگران باقیمانده این واحد تولیدی رقم پایینی است و به همین دلیل کارفرما تا زمان بازنشستگی آنها را در استخدام خود نگهداشته است.
نماینده کارگران کاشی و سرامیک ایرانا با بیان اینکه آنچه که اشباع شدن بازار فروش محصولات کاشی و سرامیک نامیده میشود به بهانه خوبی برای تعطیلی این کارخانه تبدیل شده است، تصریح کرد: اینکه بخواهیم تیشه به ریشه کارخانه بزنیم کار آسانی است چراکه همین کارخانه با نیروی انسانی مشابه دیگر کاری غیر ممکن است.
وی در پایان افزود: تعطیلی صنایع کاشی و سرامیک با هزارن کارگر در سراسر کشور معضلی جدی است که نیازمند حمایت دولت و بخش خصوصی از تولیدات داخلی و تقویت صادرات است اما تا این لحظه عزمی جدی در این خصوص مشاهده نشده است.
--------------------------
دادگاه تجدید نظر هفت کارگر معدن بافق برگزار شد/ انتظار صدور حکم برائت
محمدعلی جداری فروغی (وکیل دادگستری) در تماس تلفنی با ایلنا از برگزاری دادگاه 7 کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق خبر داد.
فروغی گفت: در ساعت نُه صبح امروز (14 اسفند)، جلسه رسیدگی به تجدیدنظرخواهی موکلینم در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد انجام شد.
وی افزود: در این دادگاه، موکلین و اینجانب، دفاعیات مشروح خود را انجام دادیم و اعلام کردیم در تجمعی که چندهزار کارگر شرکت داشته اند، موکلین هم حضور داشته ولی هیچ گونه اخلال در نظم و ممانعت از کار صورت نگرفته است؛ لذا اتهام اخلال در نظم وارد نیست و باید حکم بدوی صادره فسخ شود.
این وکیل دادگستری در ادامه اظهار داشت: علاوه بر آن که دلایل و مستندات علیه کارگران در پرونده موجود نیست، شرکت سنگ آهن نیز رضایت کامل خود را اعلام کرده ؛ بنابراین امیدوارم ظرف یک هفته مهلت قانونی، حکم تبرئه صادر شود.
گفتنی است، 7 کارگر معدن سنگ آهن بافق در دادگاه بدوی هریک به 7 ماه حبس و 30 ضربه شلاق تعلیقی به مدت 5 سال محکوم شدهاند.
--------------------------
موفقیت در ادامه مذاکرات مزدی نیازمند ارتباط
تشکلهای عالی با بدنه/ ساختار شورای عالی کار دموکراتیک نیست
حسین اکبری (فعال مستقل کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با ادامه روند مذاکرات مزدی در شورای عالی کار گفت: عدد محاسبه شده برای سبد معیشت، عدد قابل قبولی است ولی ادامه ماجرا و موفقیت در شورای عالی کار، نیازمند قدرت چانهزنی حداکثری است.
وی ادامه داد: برای به دست آوردن این قدرت، سه تشکل عالی رسمی یعنی کانون عالی شوراهای اسلامی کار، کانون عالی انجمنهای صنفی و مجمع عالی نمایندگان، بایستی با اعضای خود در سراسر کشور تماس بگیرند؛ مسائل مطروحه را با آنها در میان بگذارند و از آنها نظرخواهی کنند؛ فقط به این طریق است که میتوانند حمایت حداکثری بدنه را به عنوان پشتوانه مذاکرات به همراه داشتهباشند.
اکبری با بیان این که یک رابطه متقابل همیشگی باید بین تشکلهای صنفی و موکلین آنها برقرار باشد، افزود: این رابطه باید مبتنی بر گزارشدهی منتخبان در سطوح عالی تشکل به بدنه و پرسشگری بدنه از منتخبان و هیات مدیره باشد؛ به عبارتی تشکل های عالی کارگری بایستی از یک طرف به اعضا گزارش بدهند و از طرف دیگر باید حتما مورد سوال قرار بگیرند.
این فعال کارگری افزود: هیچ نمایندهای قدرت و اختیار تام ندارد و این اختیار از جانب اعضا به آنها تفویض شده؛ لذا در شرایط این چنینی، باید رابطه تنگاتنگ تر باشد.
وی در ادامه بحث با بیان این که ساختار شورای عالی کار به علت نوع تقسیم آرا و ترکیب اعضای آن، دموکراتیک نیست و در آن توازن قوا وجود ندارد، تصریح کرد: دقیقا به همین دلیل است که سنبه طرف مقابل، به شدت پرزور است و نمایندگان کارگران در شورای عالی کار برای حصول به نتیجه، نیازمند حمایت حداکثری هستند.
وی تاکید کرد: فشار بدنه کارگری باید به گونهای باشد که این خلا دموکراتیک پر شود و به همین منظور تشکلهای عالی کارگری نقش برجسته ای دارند؛ باید از همه ابزارها از جمله قابلیتهای شبکههای اجتماعی، پیامک رسانی و ابزارهای رسانه ای استفاده کنند و با تشکل های زیر مجموعه خود تا پایه ای ترین آنها که در واحدها مستقر هستند، تماس بگیرند، نظرخواهی کنند و حمایت آنها را جلب کنند.
--------------------------
فشار کارفرمای شیر پگاه گیلان برای دریافت سفته از کارگران خدماتی
کارگران این واحد تولید کننده محصولات لبنی در استان گیلان با اعلام این خبر به رسانهها گفته اند مدیر عامل کارخانه شیر پگاه گیلان از ابتدای ماه گذشته (دی ماه) با نصب اطلاعیه ای در محل کارخانه از کلیه کارگران خدماتی وپیمانی درخواست اخذ سفته های 30 تا 40 میلیون تومانی وآوردن یک ضامن معتبر برای ادامه اشتغال کرده است.
به گفته کارگران این کارخانه،تلاش کارفرمای این واحد تولیدی برای دریافت اخذ سفته واوردن ضامن معتبر به این دلیل است تا از طرح شکایت احتمالی کارگران جلوگیری کرده باشد.
به گفته یکی از این کارگران کارفرمای پگاه گیلان به او و همکارانش اعلام کردهاست که چنانچه کارگری حاضر به آوردن سفته وضامن معتبر نیست میبایست محل کار خود را ترک کند.
از قرار معلوم تا این لحظه تعدادی از کارگران پگاه گیلان حاضر به آوردن سفته به همراه ضامن معتبر شدهاند اما سایر کارگران که این امکان برایشانوجود ندارد نگران از دست دادن شغل خود هستند.
کارگران واحد شیر پگاه گیلان با اشاره به غیر اخلاقی بودن این موضوع ادامه دادند: از اداره کل کار استان گیلان می خواهیم برای رسیدگی به این موضوعهر چه سریعتر اقدام کنند.
--------------------------
مصدومیت 9 کارگر نیروگاه برق علی آباد براثر انفجار
به گزارش ایلنا، پیش ازظهر روز گذشته (سیزدهم اسفند) تعدادی از کارگران در حال عملیات سرویسکاری و جوشکاری خط گاز در نیروگاه برق شهرستان علی آباد بودند که ناگهان در حوالی ساعت 11:30 انفجاری در این قسمت رخ داد.
از قرار معلوم، حوالی ساعت12:30 دقیقه، عملیات اطفای حریق در این نیروگاه به پایان رسید.
در این حادثه، 9 نفر در این حادثه دچار مصدومیت شدند که 5 نفرشان به شکل سرپایی خدمات درمانی را دریافت کرده و 4 تن دیگر به بیمارستان منتقل شدند.
--------------------------
تجمع اعتراضی گروهی از کارگران پیمانکاری عسلویه
به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، بامداد امروز (شنبه چهار دهم اسفند ماه) حدود 300 تن از کارگران پیمانکاری دست چندم فاز 22-24 در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
به گفته این کارگران، آنان از آذرماه سال جاری تاکنون هیچگونه مزدی دریافت نکرده اند، جزو شرکت های پیمانکاری دست سوم زیرمجموعه شرکت تسکو هستند.
کارگران علاوه بر معوقات مزدی خود نسبت به شرایط استراحتگاه ها و خوراک خود نیز معترضند. در این باره برخی از معترضان میگویند: بی کیفیتی و اندک بودن وعده های خوراک آنها هیچگونه تناسبی با میزان کار سخت آنان ندارد و از سوی دیگر در استراحتگاههای این افراد که تنها گنجایش 5 نفر دارد هم اکنون تا بیش از 10 نفر اقامت دارند.
یکی دیگر از این کارگان اظهار داشت: تا به این لحظه نه تنها قرارداد شماری از همکاران ما به خاطر آنچه که اعتراض به این شرایط نامیده نامیده میشود خاتمه یافته است بلکه سایر کارفرمایان نیز از استخدام و جذب آنها خودداری کردهاند.
لازم به یادآوری است، شرکت پتروسینا کارفرمای اصلی این شرکت های پیمانکاری است.
--------------------------
جمعه ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۳ مارس ۲۰۱٧
محاسبه سبد معاش خانوار مبنای علمی دارد/ ترمیم مزد در گرو اعضای کارگری شورای عالی کار
به گزارش خبرنگار ایلنا، فریبرز رئیس دانا درباره برآورد هزینه دو میلیون چهارصد و هشتادو نه هزار تومان برای حداقل سبد زندگی یک خانواده سه و نیم نفری مردبگیر از سوی کارگروه تخصصی مزد 96 شورای عالی کار گفت: با توجه به روند سرکوب مزدی که سالهای اخیر مدام درحال اوج گیری بوده است، رقم اعلامی یک اقدام کم سابقه امیدوار کننده است.
رئیس دانا افزود: در سالهای گذشته هر بار که نوبت تعیین مزد کارگران میرسید، ارقام و شاخصهایی غیرواقعی تعیین میشد.
این اقتصاددان با یادآوری اینکه رقم دو میلیون و هشتصد هزار تومانی تعیین شده حداقل بهایی است که باید یک خانواده سهو نیم نفره برای بیرون آمدن از محدوده خط فقر پرداخت کند، فزود: گمان میکنم این پیشرفت بدون فعالیتهای کارگران، نمایندگان کارگری و نیتهای خیری که اینجا و آنجا در کار بوده است میسر نبود.
وی با بیان اینکه ادامه گفتوگوهای مزدی سال 96 به توان چانهزنی و احساس تعهد اعضای تیم مذاکره کننده گروه کارگری در برابر جبهه متحد کارفرمایان دولتی و خصوصی دارد؛ افزود: اما باید یادمان باشد که 40 درصد خانوادههای کارگری بیشتر از 4 نفر جمعیت دارند و تنها حدود 20 درصد از آنها 3.5 نفری هستند.
رئیس دانا که مدعی است خود وی نیز در محاسبات جداگانهای ارزش خط فقر را برای سال 95 در حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان بدست آورده بود؛ افزود: اگر بخواهیم این رقم را براساس واقعیتهای اقتصادی به روز کنیم باید دستکم 200 هزار تومان دیگر به آن بیفزاییم.
وی با تاکید بر اینکه دستمزد کارگران باید به گونهای تعیین شود که این نرخهای واقعی سبد معیشت در آن لحاظ شوند، اظهار داشت: تردیدی نیست که در محاسبه سبد معیشت خانوارهای کارگری به گزارشهای مراکز رسمی مانند مرکز آمار ایران، بانک مرکزی و برآوردهای معاونت تغذیه وزارت بهداشت استناد شده است اما حقیقت دیگر این است که با توجه به تنوع منطقهای و صنعتی تعیین حداقل مزد فراگیر به تنهایی پاسخگوی نیازهای همه کارگران نیست و باید در کنار این مسئله نظام پرداختهای مزدبگیران نیز متحول شود.
رئیس دانا با ارزشزا خواندن ماهیت کارگران در بازارهای مختلف اقتصادی گفت: تاکید من بر تعیین کننده بودن توان چانهزنی و میزان مسئولیت پذیری اعضای کارگری جلسات تعیین مزد از این بابت است.
وی با تاکید بر اینکه رقم اعلام شده برای سال آینده باید زمینه برداشتن یک گام جدی عملی در جهت ادای دین به حقوق کارگران باشد، گفت: حقوق صنفی و اجتماعی کارگران بخشی از حقوق به رسمیت شناخته شده برای انسانهای جهان مدرن است و نادیده گرفته شدن این حقوق به منزله زیرپا گذاشتن کرامت انسانی خواهد بود.
رئیس دانا در ادامه با انتقاد از گمانه زنیهای «محمد باقر نوبخت» سخنگوی دولت، در خصوص افزایش 10 درصدی دستمزد برای سال 96 افزود: تا آنجا که میدانم در مجموعه دولت یازدهم به غیر از آقای نوبخت، مسئولان دیگری از جمله وزرای اقتصاد و دارایی، مسکن و شهرسازی و.... هستند که تا مغز و استخوان باور دارند تنها راه خوشبختی و توسعه جوامع تسهیل فرآیند سوبری بیشتر شوداگران دولتی و خصوصی است و برای همین در راستای مقاومت با بهبود وضعیت معیشتی کارگران مدام در حال ربودن گوی سبقت از یکدیگرند.
رئیس دانا با ارزشزا خواندن ماهیت کارگران در بازارهای مختلف اقتصادی گفت: تاکید من بر تعیین کننده بودن توان چانهزنی و میزان مسئولیت پذیری اعضای کارگری جلسات تعیین مزد از این بابت است که سالهاست در نتیجه به اجرا درآمدن سیاستهای نئولیبرالیستی کارگران سهمی از ارزشی که مولد آن محسوب میشوند، نبردهاند و در نتیجه به امروز در بدترین شرایط اقتصادی و اجتماعی قرار گرفتهاند.
این اقتصاددان با یادآوری اینکه آرمانشهر این گروه از مسئولان دولتی در استمرار اجرای سیاستهای نئولیبرالیستی خلاصه میشود، افزود: از سال 1986 سیاست های نولیبرالی پا به میدان گذاشته است این تفکر که اولویتدادن به سود باید در صدر برنامه دولتها باشد جز گسترش فقر برای کشورها دستاورد دیگری نداشته است.
رئیس دانا افزود: آشکارا بگویم دولتهایی که مسئولان آنها مدافع و مروج چنین اندیشههایی باشند مخالف جدی بهبود زندگی طبقه کارگر هستند.
--------------------------
کارکودک محصول فقر خانوار
به گزارش خبرنگار ایلنا، بنا بر آمار سازمان یونیسف، 37 درصد درآمد خانوارهای زیر فقر جهان، از طریق کار کودکان تامین می شود.
این سازمان آمار خود را به صورت تفکیکی بر حسب نواحی چندگانه جهان ارائه کرده است. براساس این آمار تفکیکی، در اروپا 14 درصد در آمد خانوارهای زیر فقر از طریق کار کودکان تامین می شود ولی همین آمار در خاورمیانه و شمال آفریقا، 53 درصد است.
این آمار نشان می دهد در مناطقی که از یک طرف نرخ فقر بالاتر و از طرف دیگر فرصت اشتغال شایسته کمتر است، کودکان سهم بالایی در تامین معیشت خانوار دارند.
براساس این آمار، کار کودک پیش از هر چیز، محصول فقر خانوار، بیکاری و پایین بودن دستمزدها است.
--------------------------
کارگر پارس فولاد سبزوار خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شدند
به گزارش ایلنا، کارگران طرح پارس فولاد سبزوار که از آذرماه سال جاری تاکنون بابت مطالبات مزدی خود، بستانکارند، خواستار پرداخت معوقات خود شدند.
بنا به اظهارات کارگران، ظاهرا کارفرمای این کارگران گفته است مطالبات مربوط به ماههای آذر و دی در هفته پیشرو و عیدی، پاداش و دستمزد بهمن و اسفند سال آینده پرداخت خواهد شد.
از قرار معلوم حدود 370 کارگر به واسطه شرکتهای پیمانکاری صفا فولاد و انرژی گستر در این پروژه مشغول کارند.
در این باره رمضانعلی سبحانی نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی به رسانهها گفته است: طبق اعلام شرکت ملی فولاد ایران اعتبارات طرح پرداخت شده و این شرکت به پیمانکاران بدهی ندارد و در عین حال پیگیری ها برای رفع مشکل و پرداخت حقوق کارگران در حال انجام است.
--------------------------
کارگر شهرداری رشت از سه هفته پیش در کما است
به گزارش خبرنگار ایلنا، سه هفته از بستری شدن یک کارگر پاکبان رشتی میگذرد.
در روزهای پایانی بهمنماه امسال، اسماعیل شیرسوار، کارگر پیمانکاری شهرداری منطقه دو رشت که تحت قرارداد شرکت سیمین کاران کار میکرد،براثرتصادف درحین کاربه کمارفت و کماکان با ضریب هوشیاری ۴ همچنان در وضعیت کما در بیمارستان پورسینا در رشت بستری است.
پزشکان میگویند از نظر پزشکی بازگشت این کارگر به زندگی میتواند فقط یک معجزه باشد اما خانواده این کارگر همچنان در بیمارستان در انتظار بهبودی او هستند.
این پاکبان با ۴۲ سال سن متأهل و دارای یک دختر است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت نیز در مورد وضعیت این پاکبان مصدوم میگوید: متاسفانه شیرسوار با ضریب هوشیاری ۴ همچنان در وضعیت کما قرار دارد و تاکنون بهبودی در وضعیت او به وجود نیامده است.
حاجی پور میگوید: این پاکبان کارگر شرکت سیمین کاران شهرداری منطقه دو رشت بود و لباس کار شب نما نیز پوشیده بود اما راننده خودروی ریو با بیاحتیاطی سبب این تصادف شده است.
--------------------------
پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۲ مارس ۲۰۱٧
اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز پایان یافت
کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر گفتند: سرانجام عصر روز گذشته چهار شنبه ( 11اسفند ماه) کارگران این واحد تولیدی با دریافت سه ماه از مطالبات معوقه خود به اعتراض 19روزه خود خاتمه دادند و در نتیجه فعالیت کارخانه ملی صنعتی فولاد اهواز از سرگرفته شد.
این کارگران که دستمزد آبان، آذر و دی ماه خود را دریافت کردهاند، در توضیح مابقی مطالبات خود میگویند: در حال حاضر آنها غیر از یک ماه معوقات مزدی مربوط به بهمن ماه، بابت بخشی از حق بیمه و سنوات سالهای گذشته نیز از کارفرما طلبکارند. با این حال از کارفرما انتظار دارند ضمن برطرف کردن مشکلات بیمهای و سنواتی عیدی و پاداش پایان سال آنان را نیز پرداخت کند.
به گفته کارگران این واحد تولیدی، آنان تقریبا از 19روز پیش تا بعد از ظهر روز گذشته (11 اسفند ماه) در محوطه کارخانه و خارج از آن در حال برپا کردن اجتماعات صنفی بودند. در تمامی این مدت کارفرما مدعی بود که منابع مالی کافی برای پرداخت معوقات مزدی آنها را ندارد اما پس از آنکه در روز گذشته تجمع کارگران معترض در نوزدهمین روز تشدید شد، کارفرما نسبت به پرداخت بخشی از معوقات مزدی آنها اقدام میکند.
--------------------------
سرگردانی کارگران اخراجی نساجی بروجرد ادامه دارد
به گزارش ایلنا؛ این کارگران که پیشتر در این کارخانه مشغول کار بودند از تقریبا یکسال پیش به دلیل آنچه که رکود حاکم بر بازار و عدم دریافت تسهیلات از جانب کارفرما عنوان شده است؛ تعدیل شدهاند.
این کارگران تعدیلی قرار بود مهرماه سال 95 دوباره به سرکار بازگردند، اما تاکنون فقط برای حدود 100 نفر از آنها این وعده محقق شده است؛ مدیران این واحد تولیدی به کارگران میگویند شرایط بازگشت به کار فراهم نیست.
از قرار معلوم، تسهیلات مورد نیاز به نساجی بروجرد تزریق نشده است. در عین حال «امید اعلایی» مدیر کارخانجات نساجی بروجرد در این رابطه به یک رسانه محلی گفته است: حدود 15 ماه پیش بود که موضوع تسهیلات برای اجرای طرح توسعه و نوسازی ماشینآلات در نساجی مطرح شد اما در این مدت خبری از تسهیلات نشده است.
به گفته وی، هماکنون نساجی اقدام به خرید یک دستگاه ماشینآلات خط چاپ کرده که با راهاندازی این دستگاه افزایش ظرفیت 20 هزار متری چاپ در کارخانه صورت میگیرد و همچنین 2 دستگاه اتوکانر برای ریسندگی خریداری شده که در اردیبهشت ماه راهاندازی میشود .با این اقدام ظرفیت تولید در خط رنگرزی نساجی بروجرد 30 درصد افزایش مییابد.
در ادامه اعلایی به بازگشت به کار کارگران نساجی بروجرد اشاره کرده و گفته است: از ابتدای سال تاکنون 100 نفر از کارگران تعدیلی بازگشت به کار شدهاند و قصد داریم 100 کارگر دیگر را در روزهای باقی مانده از سالجاری و ابتدای سال آینده (96) به کار بازگردانیم ولی هنوز درخصوص وضعیت اشتغال 230 کارگر باقیمانده تصمیمگیری نکردهایم.
همچنین در بخش دیگری از این گفتگو، "قدرت اله سعادتی" رئیس سازمان تامین اجتماعی بروجردبا اشاره به اینکه در مجموع 483 کارگر از اسفند ماه سال گذشته از واحد نساجی بروجرد بیکار شدهاند؛ افزود: در این واحد تعداد 250 کارگر از مقرری بیمه بیکاری استفاده میکنند که اخیرا مقرری حدود 130کارگر آن به اتمام رسیده است.
با این حال خواسته کارگران تعدیل شده نساجی بروجرد بازگشت به کار سابق تا رسیدن به شرایط قانونی ترک کار و بازنشستگی است.
به اعتقاد کارگران نساجی بروجرد، در شریط کنونی که بیکاری بیداد میکند قطع یقین برای افرادی که در موقعیت جسمی و سنی ما هستند؛ راه آبرومندی برای گذران زندگی و تامین معاش خانواده وجود ندارد.
--------------------------
چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱ مارس ۲۰۱٧
تجمع کارگران معدن کرومیت اسفندقه مقابل ساختمان استانداری کرمان
به گزارش ایلنا، کارگران معدن کرومیت اسفندقه که در فاصله 400 کیلومتری از شهر کرمان مشغول کارند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز چهارشنبه ( ۱۱ اسفند ماه) حدود50 نفر از مجموع همکاران آنها در اعتراض به مطالبات مزدی معوقه با سفر به کرمان مقابل ساختمان استانداری تجمع صنفی برپا کردند.
این کارگران افزودند: بیش از 230 کارگر هستیم که دست کم چهارماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
کارگران معدن اسفندقه با یادآوری اینکه محل کار آنها یکی از بزرگترین معادن کرمیت کشوراست، افزودند: در حال حاضر بابت دستمزد ماه های آبان ،آذر ،دی ،یهمن وعیدی وپاداش پایان سال طلبکارند این در حالی است که کارگران دستمزد مهر ماه خود رابا تقریبا چهار ماه تاخیر اخیرا دریافت کرده اند.
به گفته کارگران این واحد معدنی بخش دیگر از مشکلات این واحد مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی است که کارفرما 8 ماه در سال گذشته (94) و جاری(95) آن را به تعویق انداخته است.
طبق اظهارات کارگران شاغل در معدن اسفندقه افزایش بدهی های مالی این معدن به تامین اجتماعی باعث شده است تا در برخی ماههای سال دفترچه های درمانی کارگران فاقد اعتبار شود.
همچنین در مورد کارگران بازنشسته این واحد نیز گفته میشود که تعداد 100 نفر از کارگران این معدن که ازچند سال قبل امکان بازنشسته شدن را دارند اما به دلیل مشکلاتی که در پرداخت بیمه آنان به تامین اجتماعی به وجود آمده نمیتوانند بازنشسته شوند.
همچنین با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد صنعتی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، افزودهاند: در حال حاضر وضعیت شغلی کارگران این کارخانه به سبب شیوه مدیریت معدن نامناسب است و در صورت بیتوجهی به مشکلات باید به زودی شاهد تعطیلی این معدن و بیکاری کارگران باشیم.
طبق اظهارات کارگران معدن کرومیت اسفندقه ، کارگران این معدن عملکرد مدیریت کنونی را در وضعیت بحرانی محل کارشان موثر میدانند برای همین امروز بخشی از خواسته های کارگران تغییر سیاست های مدیریتی بوده است.
هب گفته کارگران، بیتوجهای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها وسایر نهاد های دولتی وخصوصی باعث شده است تا آنها نگران از دست داد ن شغل خود باشند.
--------------------------
نگرانی کارگران فلزکار از تکرار سیاست انجماد مزدی
به گزارش ایلنا، گروهی از فعالان صنفی کارگری فلزکار و مکانیک یادآور شدهاند: این روزها که شورای عالی کار براساس تکلیف قانونی که عهدهدار است به دنبال تصویب حداقل دستمزد سال 96 کارگران است، سخنگوی دولت بر تک رقمی شدن نرخ تورم اصرار کرده و منکر ادامه روند رو به افزایش بهای اقلام مصرفی خانوادههای کارگری میشود.
این گروه از فعالان سندیکایی کارگران فلزکار ومکانیک در ادامه با انتقاد از وضعیت بد اقتصادی و افزایش روز افزون قیمت کالاهای مصرفی اظهار کردند: مردم تنها نگران این نیستند که در برابر افزایش روز افزون بهای کالاهای مورد نیازشان هر روز از قدرت خریدشان کاسته میشود، بلکه آنها عمیقاً نگران این هستند که اگر وضع به همین روال پیش برود، بزودی باید به اتفاق خانوادههای نشستن طولانی مدت بر سر سفرههای خالی را تجربه کنند.
به ادعای این تشکل صنفی اصرار دولت بر تکرقمی شدن تورم و در نتیجه احتمال افزایش محدود دستمزدها درحالی است که مجلس شورای اسلامی همین امروز در مصوبهای حداقل حقوق مدیران دولتی را 15 برابر یک کارگر تعیین کرده است.
کارگران فلز کار ومکانیک در ادامه با طرح این سوال که چرا دولت بر تک نرخ بودن تورم اصرار دارد اما نمایندگان مجلس برای مدیران دولتی حقوقی تا 30 برابر دستمزد یک کارگر تعیین میکنند، گفتند: مگر خانوادههای مدیران مجبورند که گوشت و برنج و سایر اقلام مصرفی گرانتر بخرند که حالا حقوقشان اینقدر با مزد کارگران توفیر دارد؟
این کارگران یادآوری اینکه به دلیل روند روه به رشد گرانی تهیه اقلام ضروری زندگی روزانه خانوادههای کارگران روز به روز دشوارتر میشود، یادآور شدند: تنها در 15 روز گذشته فقط بهای تخم مرغ با 75 درصد رشد از 350 تومان به نزدیکی 600 تومان، بهای گوشت قرمز در یک ماهه گذشته با 15 درصد افزایش از 36 هزار تومان به 41 هزار تومان و در نهایت برنج در طول یکسال گذشته با 9 درصد افزایش از 9 هزار تومان به 13 هزار تومان افزایش یافته است.
آنها در ادامه با یادآوری اینکه خانوادههای آنه در مورد دیگر اقلام مصرفی نظیر پوردهای شویند و قرص های نان شاهد کاهش کمی و کیفی اقلام ارائه شده در بازار مصرف بودهاند؛ ادامه دادند: به غیر از این در هفتهای گذشت شورای شهر پایتخت با افزایش نرخ 15 درصدی بهای وسائط حمل و نقل عمومی موافقت کرد و تازه این در حالی است که در همین سال مزدبگیران فقط 3 بار گران شدن بهای آب، برق مصرفی خانوداههای خود را تجربه کردهاند.
به گفته این کارگران در حالی که سفره اقشار کم در آمد روزبه روز خالی ترمی شود، مسئولان دولتی بدون توجه به وضعیت نارضایتی پیش آمده در هر فرصتی از کاهش دستمزدها به عنوان راهکار موثری برای بهبود وضع اقتصادی ورضایت مردم سخن میگوید.
--------------------------
خاتمه تجمع معدنچیان نگین طبس با پرداخت یک ماه مزد معوقه
منابع خبری ایلنا در این واحد معدنی گزارش کردند به دنبال تجمع اعتراضی چهار روز گذشته کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس روز گذشته (10 اسفند ماه)کارفرما یک ماه از مطالبات 3 ماهه آنان را پرداخت کرده وبدین ترتیب کارگران موقتا به اجتماع صنفی خود خاتمه دادند.
این کارگران که دستمزد آذرماه خود را دریافت کرده اند در ادامه می گویند هنوز بابت دوماه مطالبت مزدی پرداخت نشده که مربوط به ماههای دی وبهمن از کارفرما طلبکارند.
به گفته آنان، در عین حال کارفرما روز گذشته به موجب صورت جلسه شورای تامین شهرستان طبس متعهد شده است تا در فرصت باقیمانده از سال جاری مطالبات مزدی برزمین مانده کارگران را به همراه عیدی وپاداش پایان سال پرداخت کند.
بنا به اظهارات این منابع کارگری در واحد معدن زغالسنگ نگین طبس در حدود 500 معدنچی در سه منطقه پروده 2، 3 و زون 4 طبس مشغول کارند که از ابتدای سال جاری مطالبات مزدی آنان با تاخیر پرداخت می شود.
--------------------------
کشته وزخمی شدن سه کارگر ساختمانی در شهرک اکباتان تهران
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، بعد اظهر روز گذشته (10 اسفند ماه)، سقوط بالابر در یک مجتمع مسکونی در حال ساخت در منطقه اکباتان تهران، موجب مرگ یک کارگر وصدومیت دونفر دیگر را به دنبال داشت.
براساس اعلام سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، این حادثه ساعت 13:54 دقیقه بعد اظهر روز گذشته درمیدان بسیج شهرک اکباتان رخ داد.
جلال ملکی در این مورد گفته است: در یک مجتمع مسکونی10طبقه با دوطبقه منفی، به یکباره بالابر به علت حمل بار بیش از ظرفیت مجاز از طبقات بالایی به طبقه منفی دوسقوط می کند.
وی اضافه کرد: آتش نشانان بلافاصله پس از حضور در محل حادثه، این سه نفر کارگر را که به شدت آسیب دیده بودند را از داخل کابین آسانسور خارج کردند که متاسفانه مرگ یکی از کارگران که 50 سال سن داشت ازسوی عوامل اورژانس تایید شد.
--------------------------
داستان مزد «از سیر تا پیاز»
ایلنا: شبانگاه نهم اسفندماه، خبر امیدوارکنندهای در رسانه ها منتشر شد؛ امیدوارکننده از این نظر که این خبر در کلیت خود نویددهنده فضای جدیدی در معادلات روابط کار کشور است. این خبر نشان میدهد که قدرت جمعی کارگران و اعمال فشار از پایین که به شکل های مختلف توسط تشکلهای رسمی و غیر رسمی و البته توسط رسانهها وارد میشود، میتواند مناسبات چانهزنی در بالا را به خوبی تغییر دهد..
و اما خبر ساده بود: در جلسه سه جانبه کمیته دستمزد، پس از سالها، حداقل هزینه زندگی ماهانه یک خانوار متوسط اعلام شد؛ یعنی دولت و کارفرمایان برای اولین بار بر سر مفهومی تحت عنوان سبد معاش خانوار با کارگران به تفاهم رسیدند و به عبارتی با این توافق، اذعان کردند که شکاف موجود میان دستمزد کارگران و هزینههای زندگی بسیار عمیق است...
متن کامل را
اینجا مطالعه کنید.
--------------------------
تجمع کارگران «شیشه قزوین» مقابل درب کارخانه
به گزارش خبرنگار ایلنا،جمعی از کارگران از مجموع بیش از 350کارگر که در کارخانه شیشه قزوین اشتغال دارند، برای چندمین بار در سال جاری در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزد در پنج ماه گذشته مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.
این کارگران میگویند دستکم طی یکسال گذشته کارفرمای شیشه قزوین به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق وعیدی آنان را با تاخیر پرداخت کرده است. به همین دلیل آنها در این واحد صنعتی مدام در حال اعتراض هستند.
آنها با یادآوری اینکه پیش از این نیز در واکنش به بدقولی کافرما تجمع مشابهی را در روز های 28 تا 30 دی ماه مقابل درب کارخانه انجام داده بودند؛ افزودند: این تجمع در نهایت منجر به پرداخت یک ماه از دستمزد مربوط به مهر ماه کارگران شد.
کارگران شیشه قزوین در عین حال یادآور شدند: در آستانه نوروزسال 96 جدا از مطالبات 5 ماه گذشته کارفرما بخشی از عیدی سال گذشته را به همراه عیدی سال جاری هنوز پرداخت نکرده است.
--------------------------
سقف حقوق مدیران تا ۶۰ درصد افزایش می یابد
به گزارش ایلنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 11 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اعاده شده از سوی شورای نگهبان براساس تبصره یک ماده 31، با 103 رأی موافق، 44 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس تبصره یک ماده 38 این لایحه؛ شورای حقوق و دستمزد میتواند با پیشنهاد رؤسای قوا، وزرا یا معاونان رئیسجمهور که ریاست دستگاههای اجرایی را بهعهده دارند و بالاترین مقام دستگاه های اجرایی، برای مشاغل تخصصی، مدیریتی، واحدهای عملیاتی و مناطق مرزی و محروم تا 60 درصد دریافت های موضوع این ماده علاوه بر سقف مقرر در این ماده منظور نماید.
--------------------------
سرگردانی 15 ساله بیش از هزارعضو یک تعاونی مسافربری
به گزارش ایلنا، این کارگران راننده و مالکان اتوبوسهایی که پیش از این در تعاونی مسافربری شماره یک به عنوان سهامدار عضویت داشته اند در تماسهای جداگانه به ایلنا گفتند:یک هزارو 264 نفر از مجموع هزارو 489 هستیم که عضویت تعداد زیادی از ما بین سالهای 81 تا کنون به دلایل آنچه که عدم فعالیت نامیده میشود، ملغی شده است.
آنها با بیان اینکه بر خلاف ماده 10 و 18 اساسنامه شرکت تعاونی شماره یک مدیریت تعاونی سهام از واگذاری این تعداد از کارگران عضو خودداری کرده است؛ افزود: رئیس تعاونی مسافر بری شماره یک با نادیده گرفتن این مواد قانونی اقدام به تغییر اساسنامه تعاونی و لغو عضویت این تعداد از اعضا کرده است و در عین حال هیچ یک از آنان تصویه حساب قانونی نکرده است.
به گفته آنان ماده 18 اساسنامه تاکید دارد لغو عضویت سهامداران تنها به دلیل فوت،استعفاء ،اخراج ،انحلال امکان پذیر است و در صورت چنین اتفاق سهام اعضای مذکور با احتساب ارزش افزوده آن باید به نرخ روز تعیین وپس از کسر دیون مالی عضو، ظرف مدت سه ماه به شخص مورد یا نماینده قانونی وی پرداخت شود.
همچنین ماده 10 اساسنامه مورد نظر مقرر داشته که سهامدار میتواند با موافقت هیئت مدیره سهم خودرا به سایر اعضا یا افراد واجد شرایط عضویت در تعاونی واگذار کند این در حالی است که در عمل هیئت مدیره تعاونی شماره یک با نادیده گرفتن این تکلیف قانونی، سهام شرکت تعاونی مسافربری شماره یک را به عده ای محدود اختصاص داده است.
کارگران سهام دار شرکت تعاونی شماره یک که همگی آنها از اسفند سال 79 به دنبال وصول مطالبات خود هستند،مدعیاند از مجموع سهامی که از ابتدای تاسیس این تعاونی در سال 59 آنها واگذار شده تاکنون هیچ گونه سود واقعی به آنها پرداخت نشده است و مدیریت تعاونی در خصوص گزارش سالانه و توزیع سود سهام شفاف عمل نکرده است.
این کارگران سهامدار در ادامه افزود: درحال حاضر عضویت 1264 نفر ازسهامداران این شرکت مسافربری به دلیل تخلفات هیات مدیره حذف شده وبیش از 15 سال است بدنبال احقاق حق خود هستند.
کارگران سهامدار شرکت تعاونی شماره یک در ادامه مدعی شدند، بخش دیگری ازمشکلات آنها مربوط به ابطال ماده 18 اساسنامه تعاونی است که در آن اعضای هیئت مدیره به استناد مصوبات مجمع عمومی روز 19 بهمن ماه سال 79 در قالب اصلاح اساسنامه این بند قانونی را به این شکل تغییر دادهاند.
آنان با اشاره به بی توجهی رئیس هیئت مدیره جهت پرداخت سود سهام تصریح کردهاند: هر موقع برای دریافت سود سهام به دفتر هیت مدیره رفتهاند با پاسخ درستی از سوی مسئولان هیئت مدیره روبرو نشدهاند و به صورت مشخص هیات مدیره در پاسخ به آنها عنوان کردهاست که تنها موظفند تا براساس آنچه که آنها آنرا اساسنامه جدید تعاونی میخوانند نسبت به واریز سود اعضا اقدام کنند.
آنها میگویند این درحالیست که از طرف مراجع قانونی تغییرات اساسنامه مورد نظر غیر قانونی تشخیص داده شده و حتی رای ابطال آن و احیاء اساسنامه پیشین صادر شده است.
گفتنی است در شهریور ماه سال59 سهام شرکت تعاونی مسافربری شماره یک به شماره ثبت 37774 با عضویت بین هزار نفر تقسیم شد که تا سال 79 تعداد سهامداران ان به هزارو 489 نفر افزایش یافت اما اعضای یاد شده می گویند در تمامی این مدت مسئله افزایش سهام در چارچوبی غیر از شرایط قانونی پیش بینی شده درآیین نامه و دستورالعمل صادر شده از سوی وزارت تعاون صورت گرفته است.
--------------------------
تاخیر در پرداخت مزد، کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز را به تجمع کشاند
یکی از منابع خبری ایلنا در استان خوزستان گفت که صبح امروز (11بهمن ماه)کارگران خدماتی منطقه 4 اهواز مقابل ساختمان شهرداری این منطقه تجمع کردهاند.
براین اساس منابع خبری دلیل تجمع این کارگران را پرداخت نشدن دست کم سه ماه از معوقات مزدی عنوان کردهاند.
این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در شهرداری منطقه 4 شهرداری اهواز مشغول کارند و آنطور که منابع ایلنا میگویند: مجموع کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه شهرداری اهواز سالها است که با عدم دریافت به موقع معوقات مزدی رو برو هستند.
در مقابل این وضعیت مسئولان شهرداری اهواز همواره این ادعا را دارند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی امکان پرداخت به موقع مزد کارگران را ندارند.
همچنین به نقل از این منابع خبری در خوزستان گفته می شود روز گذشته( 10 اسفند ماه )نیز کارگران منطقه 3 شهرداری اهواز که چندین ماه است معوقات مزدی خود را دریافت نکرده اندد مقابل ساختمان شهرداری منطقه سه دست به تجمع زده بودند.
--------------------------
شرکتیهای مخابرات نگران عدم تحقق وعدهها هستند
جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات سراسر کشور با ایلنا تماس گرفتند و از عدم تحقق وعدههای مسئولین ابراز نگرانی کردند.
به گفته این کارگران، در تجمع سوم اسفند نمایندگان مجلس وعده دادند که ظرف ده روز اقدامات مثبتی صورت خواهد گرفت اما اکنون بیش از یک هفته گذشته وهنوز هیچ اقدامی در جهت برآورده شدن مطالبات معترضان انجام نشدهاست.
کارگران مخابرات که از ساختار تبعیضآمیز این وزارتخانه و تفاوت آشکار میان دریافتیهای پرسنل رسمی و شرکتی به ستوه آمدهاند، میگویند اگر قرار باشد وعدهها محقق نشود باز هم اعتراض میکنیم و بدون تردید از همه مجاری قانونی برای پیگیری مطالباتمان استفاده خواهیم کرد.
--------------------------
تجمع بازنشستگان کشوری و لشگری مقابل مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دهم اسفند ماه) بیش از دو هزار بازنشسته لشگری و کشوری از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این بازنشستگان که در میان آنها تعداد زیادی از معلمان بازنشسته هم حضور داشتند، خواستار همسانسازی حقوق بازنشستگان و شاغلین و یکسان سازی مستمری ارگان ها شدند.
این بازنشستگان در عین حال خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شدند.
این چندمین بار در سال جاری است که بازنشستگان مقابل مجلس تجمعات اعتراضی برگزار میکنند.
سه شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۸ فوریه ۲۰۱٧
اعتراض صنفی کارگران گروه ملی فولاد اهواز به استانداری کشیده شد
به گزارش ایلنا ،جمعی از کارگران کارخانه ملی فولاد اهواز صبح امروز در هیجدهمین روز از اعتراض صنفی خود برای پیگری معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت کارخانه در مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردهاند.
تعدادی از این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: حدود 600 نفر هستیم و به نمایندگی از سوی مجموع 4هزار کارگر شاغل در کارخانه ملی فولاد اهواز از ساعت 10صبح امروز (سه شنبه 10 اسفند ماه) مقابل ساختمان استانداری خوزستان جمع شدهایم.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: تا این لحظه کارگران گروه ملی فولاد اهواز 4 تا 5 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند در عین حال پرداخت مطالبات سنواتی هر یک از کارگران که بالغ بر 5 تا 6 میلیون تومان میشود چندین سال است به تاخیر افتاده است.
این کارگران که احتمال می دهند در نتیجه وضعیت پیش آمده دستمزد اسفند ماه وپرداخت عیدی پاداش پایان سال آنها نیز به سرنوشت مطالبات مزدی پرداخت نشده آنها دچار شود.
آنها افزودند: از آنجایی که این کارخانه از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایهگذاری امیر منصورآریا در اهواز است بعد از مصادره شرکتهای متهم اصلی پرونده این واحد هم اکنون برای پرداخت دستمزد کارگران خود با مشکلاتی روبرو است.
تجمع کنندگان در عین حال پیرامون علت دیگر مراجعه خود به استانداری خوزستان گفتند: تجمع صنفی امروز از این رو صورت گرفته است که از مسئولان استانداری می خواهیم به وضعیت بلاتکلیفی کارخانه وپرداخت مطالبات معوقه کارگران آن برای همیشه رسیدگی
به گفته آنان بعد از گذشت چندین سال از ماجرای پرونده متهم اصلی هنوز وضعیت کارخانه به درستی مشخص نیست و پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه که با نظارت قوه قضائیه انجام می شودبه کندی صورت می گیرد.
این کارگران در عین حال گفتند: همچنین روز گذشته همزمان با هفدهمین روز از اعتراض، جدا از کارخانه فعالیت بخشهای مختلف مجموعه بزرگ ورزشی گروه ملی فولاد اهواز که به باشگاه استقلال صنعتی شهرت دارد متوقف شده است.
--------------------------
سه گروه از کارگران نی شکر هفتتپه همزمان تجمع کردند
به گزارش ایلنا، گروهی از کارگر روز مزدی شیفت عصر کارخانه نیشکر هفت تپه بعداظهرروز گذشته (دوشنبه 9 اسفند ماه) مقابل ساختمان صنعتی مجتمع در شوش تجمع کردند.
به ادعای یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی، دلیل این اعتراض صنفی بیتوجهی کارفرما نسبت به پرداخت مطالبات کارگران روزمزد است.
معترضان خود را پیگیر مطالبات صنفی حدود 1300 کارگر معرفی میکردند، افزودند: جدا از اینکه دستمزد ماهای دی وبهمن خود را دریافت نکردهایم هنوز بابت مطالبات بهمن واسفند ماه سال 94 بستان کاریم.
به گفته یکی از این کارگران همزمان با اعتراض روز گذشته آنان اجتماع کارگران نی بر نیز در محوطه کمپ به دلیل محقق نشدن مطالبات بیمه آنان ادامه داشته است .همچنین حدود 80 راننده خودروهای تریلی وتراکتور نی کش نیز برای چندین ساعت در اعتراض به دریافت نکرده مطالبات چند ماه خود دست از کار کشیده بودند.
طبق اظهارات وی، از قرار معلوم کارفرما برای پرداخت هر کدام از گروهای معترض مجتمع نی شکر هفت تپه زمان بندی مشخص کرده است و قرار است بخشی از مطالبات هر یک از این گروها تا پایان سال جاری پرداخت شود.
--------------------------
تاخیر یکساله در پرداخت مزایای مزدی کارکنان علوم پزشکی گیلان
منابع خبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که کارکنان شاغل در بیمارستانهاو مراکز در مانی علوم پزشکی گیلان در سال جاری فقط دستمزد پایه خود را دریافت کردهاند.
این پرسنل درمانی که به صورت رسمی ،قرار دادی وپیمانی در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان مشغول کارند، بیش از یکسال است اضافه کار ،کارانه، تعطیل کاری ،جمعه کاری و... دریافت نکردهاند.
این پرسنل میگویند پس از مراجعات فراوان به دفاتر مدیریتی بیمارستانها ودانشگاه علوم پزشکی گیلان متاسفانه همچنان معوقات مزدی ما پرداخت نشده باقی مانده است.
از قرار معلوم، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان طلب وصول نشده از سازمانهای بیمهگر را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی نیروی انسانی اعلام میکنند و میگویند تا زمانی که بیمه خدمات درمانی و سازمان تامین اجتماعی بدهیهای خود را وصول نکنند، قادر به پرداخت معوقات کارکنان خود نیستند.
--------------------------
معوقات مزدی کارگران معدن آقدربند سرخس
به گزارش ایلنا، ازفروردین ماه تا به امروز، حقوق 144 کارگر معدن زغالسنگ آق دربند سرخس پرداخت نشده است.
از قرار معلوم، مدیران معدن وعده دادهاند از محل فروش املاک این واحد معدنی، مطالبات مزدی کارگران را پرداخت میکند.
مدیرعامل شرکت معادن خاور نیز با تأیید عدم پرداخت حقوق کارگران معدن زغالسنگ آق دربند سرخس از فروردینماه امسال اظهار کرد: دو هفته پیش حقوق اسفندماه سال ۹۴ کارگران معدن پرداختشده و معوقههای آنها در سال ۹۴ تسویه شده است.
فضلالـله احتشام در ادامه به پرداخت حقوق معوقه کارگران در سال ۹۵ اشاره و خاطرنشان کرد: تا پایان امسال یک ماه عیدی و ۵ ماه از حقوق کارگران در سال ۹۵ پرداخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: ملکی در مشهد داشتیم که از محل فروش آن ۵ و نیم میلیارد تومان بدهیمان به بانکها را پرداخت کردیم و ۳ میلیارد باقیمانده آن تهاتر شد و یک میلیارد تومان از این مبلغ باقیمانده که ۵ ماه حقوق کارگران و یک ماه عیدی به آنها پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت معادن خاور افزود: ۱۲ ماه کارگران معدن آق دربند معوقات دارند که با پرداخت این مبلغ معوقه آنها به ۶ ماه میرسد.
احتشام عنوان کرد: طلبکاریهایی شرکت از محل فروش زغالسنگ دارد که اگر وصول شود، بهموقع میتوانیم حقوق کارگران را پرداخت کنیم.
--------------------------
دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲٧ فوریه ۲۰۱٧
حداقل هزینه زندگی ماهانه یکخانوار متوسط اعلام شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعضای کارگروه مزد سال ۹۶ در آخرین جلسه خود به اتفاق آرا حداقل هزینه زندگی ماهانه یک خانوار متوسط را عدد ۲ میلیون و چهارصد و ۸۹ هزار تومان اعلام کردند.
علی خدایی مسئول بخش کارگری کارگروه ستاد مزد سال ۹۶ در گفتوگو با ایلنا اعلام کرد: آخرین جلسه این کارگروه عصر امروز آغاز و ساعتی قبل ادامه یافت که مهمترین نتیجه آن تعیین عدد نهایی سبد اقلام ضروری خانوادههای کارگری بود.
وی با یادآوری اینکه در جلسات امسال گروه مزد ۹۶ نمایندگان سه گروه دولتی، کارفرمایی و کارگری بر مبنای گزارشهای رسمی بانکمرکزی، مرکز آمار و معاونت تغذیه وزارتبهداشت برای اولین بار سر تعیین عدد مشخصی برای هزینههای زندگی خانوارهای کارگری به توافق رسیدند.
خدایی همچنین گفت: طبق محاسبات انجام شده حداقل ارزش این سبد در حال حاضر رقمی بالغ بر ۲ میلیون و چهارصد و ۸۹ هزار تومان است.
وی ادامه داد: با استخراج این عدد جلسات ستاد ویژه مزد ۹۶ از این لحظه پایان یافته قلمداد میشود و از این پس ادامه مذاکرات مزدی در جلسات شورایعالی کار دنبال خواهد شد.
به گفته خدایی این محاسبه قرار است به صورت رسمی به جلسه شورایعالی گزارش شود تا جلسه روز یکشنبه محور ادامه مذاکرات مزدی سال ۹۶ قلمداد شود.
خدایی در ادامه گفت: در جلسات پیش روی شورای عالی کار براساس این محاسبات نحوه افزایش و ترمیم دستمزدهای کنونی کارگران توسط شرکای اجتماعی کارگری، کارفرمایی و دولتی مشخص خواهد شد.
--------------------------
سوختگی چهار کارگر در حادثه آتشسوزی پتروشیمی مروارید
بهرام دشتینژاد (مدیر ارشد HSC منطقه ویژه پارس) در گفتگو با خبرنگار ایلنا از وقوع آتش سوزی در پتروشیمی مروارید خبر داد.
به گفته این مقام مسئول این حادثه بین ساعات 13:30 تا 14 ظهر امروز و بر اثر آتش ناگهانی(فلش فایر) در برج خشک کننده این پتروشیمی روی داده است.
دشتینژاد در ارتباط با دلیل بروز حادثه گفت: 6 نفر از کارگران در حال تعویض یک قطعه بودند که این حادثه رخ داد؛ 4 نفر از این کارگران، دچار سوختگی 10 تا 35 درصد شدند که به مراکز درمانی عسلویه برای طی مراحل درمان منتقل شدند و دو کارگر دیگر به صورت سرپایی مداوا و ترخیص شدند.
این مقام مسئول افزود: 4 کارگر مصدوم در حال حاضر در بیمارستان عسلویه هستند و امکان دارد در صورت تشخیص پزشکان معالج برای ادامه درمان به شیراز منتقل شوند.
دشتی نژاد تصریح کرد: در این آتشسوزی هیچ مشکلی برای مخازن تولید به وجود نیامده و تولید با ظرفیت همیشگی ادامه دارد.
--------------------------
عیدی معدنچیان البرز شرقی پرداخت شد
این منابع با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در حالی صبح امروز دوشنبه (10 بهمن ماه)عیدی بیش از هزارو 400 کارگرشاغل درمعدن زغال سنگ البرز شرقی پرداخت شده است که آنان دستمزد ماهای آبان ،آذر ، دی و بهمن ماه خود را از کارفرما طلبکارند.
به نقل از کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی گفته می شود بر اساس زمان بندی انجام شده از سوی کارفرما قرار است در یک دوره زمانی تا آخر اسفند ماه 2 ماه از معوقات مزدی کارگران این واحد معدنی پرداخت شود.
به گفته آنان؛مشکلاتی که در زمینه پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای آنها در سال جاری به وجود آمده است باعث شده تا کارگران نگران تداوم مشکلات خود در سال آینده (96) شوند.
--------------------------
معوقات مزدی کارگر معدن زغالسنگ نگین طبس را به تجمع کشاند
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود 50 نفر از کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس، صبح امروز در اعتراض به آنچه که پرداخت نشدن معوقات مزدی آنها نامیده میشود، مقابل فرمانداری طبس تجمع کردند.
برپایه اطلاعاتی که این کارگران در اختیار ایلنا قرار دادهاند، آنها بابت دستمزد سهماهه آذر، دی و بهمن) و نیز عیدی سال 96 طلبکارند.
از قرار معلوم تعداد کارگرانی که مطالبات مزدی خود را دریافت نکردهاند در حدود 500 نفر است که در سه منطقه پروده 2، 3 و زون 4 معدن زغال سنگ نگینِ طبس کار میکنند.
به گفته آنها بعد از برپایی این تجمع مسئولان فرمانداری از نمایندگان آنها برای مذاکره دعوت کرده اند و در نتیجه این کارگران میگویند که به چشم خود دیدهاند که روسای ادارات کار و صنعت طبس برای شرکت در این جلسه خود را به محل تجمع رساندهاند.
معترضان با یادآوری اینکه پیشتر در روزهای شنبه و یکشنبه تجمع و اعتراض مشابهی را در محل کارشان برپا کرده بودند، تاکید کردند که تا این لحظه از مدیران خصوصی این واحد معدنی هیچ کس در مقام کارفرما حاضر به پاسخگویی نبودهاند.
آنطور که کارگران می گویند کارفرمای معدن زغال سنگ نگین طبس در مدت یاد شده حتی نسبت به پرداخت علی الحسابی مطالبات آنها اقدام نکرده است.
کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس امیدوارند که مذاکره امروز با مقامات استان نتیجه بخش باشد چرا که با وضع موجود انها حتی برای تردد عادی روزانه خود نیز با مشکل نقدینگی روبرو هستند.
--------------------------
تجمع کارکنان علوم پزشکی تهران برای افزایش دستمزد
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز دوشنبه (9 بهمن ماه)گروهی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان تهران با تجمع در مقابل ساختمان دفترمرکزی این دانشگاه در حوالی بلوار کشاورز خواستار پی گیری وضعیت افزایش دستمزدشان شدند.
کارکنان معترض که تعدادشان نزدیک به 100 نفر برآورد میشود در خصوص دلایل تجمع امروزشان می گویند؛حدود دو سال ونیم پیش مصوبه ای در خصوص افزایش 35 درصدی دستمزد کارکنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی در مجلس تصویب شده اما دانشگاه تا به امروز از اجرای آن خوداری کرده است.
--------------------------
معوقات مزدی کارگران ذوبآهن اردبیل/ کمیسیون کارگری امروز برگزار میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از صد کارگر ذوب آهن اردبیل چند ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. کارگران میگویند تا 14 ماه مطالبات و مزایای مزدی ما پرداخت نشدهاست.
منابع خبری ایلنا در اردبیل میگویند در سال جاری چند ماه حق اضافه کاری و دستمزد این کارگران پرداخت نشده و باقی مطالبات به حق سنوات و مزایای سالهای پیش مربوط می شود.
روز گذشته (هشتم اسفند ماه)، این کارگران مقابل اداره کار شهرستان اردبیل تجمع کردند و خواستار پاسخگویی مسئولین شدند.
از قرار معلوم مسئولین نیز وعده دادهاند که مشکلات این کارگران را رفع میکنند. منابع خبری ایلنا میگویند شخص استاندار اردبیل به دنبال حل این مشکل است و امروز نیز قرار است کمیسیون کارگری در شهرستان نمین اردبیل با حضور فرماندار این شهر برگزار شود.
قرار است مشکلات این کارگران در جلسه امروز بررسی و زمانی برای پرداخت مطالبات آنها مشخص شود. کارگران امیدوارند که امروز به نتیجه مشخصی برسند و در آستانه سال نو نگرانیشان برطرف شود.
--------------------------
سردرگمی کلاهزردها هنگام افزایش دستمزد سالیانه/ سالهاست نمیدانیم کارگریم یا کارمند
به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای هماهنگی بهرهبرداران پستهای فشارقوی برق کشور با صدور بیانیهای نسبت به نامشخص بودن اوضاع شغلی خود اعتراض کردند. در این بیانیه این فعالان کارگری بیان کردهاند که سالهاست سردرگمیم و مشخص نیست که کارگریم یا کارمند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
احتراما به استحضار کلیه مسئولین محترم وزارت نیرو، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و امور استخدامی کشور و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران میرساند که اینجانبان اپراتورهای قرارداد کارمعین پست های فشار قوی برق کشور، سالیان سال است که سردرگم در نوع قرارداد خود هستیم ،یعنی متاسفانه کماکان بعد از گذشت چندین سال هنوز مشخص نشده که کارمند هستیم یا کارگر ، مشمول قانون خدمات کشور هستیم یا قانون کار جمهوری اسلامی ایران. حتی خود مسئولین وزارت نیرو هم در جلسات برگزار شده جواب درستی در این خصوص نمیدهند حال پرسش اینجاست که اگر این کارکنان کارمند هستند، پس چرا آیتمهای کارمندان دولت در نوع قراردادهای آنها درج نمیشود ؟ و اگر کارگر هستند چرا طرح طبقه بندی مشاغل برای آنها اجرا نمیشود؟
این سر درگمی ها و نامه نگاری ها مسئولین امر هیچ گونه مشکلی از مشکلات این کارکنان خدوم صنعت برق کشور نکاسته و همچنان این کارکنان ( اپراتورهای قرارداد کارمعین پست های فشار قوی برق کشور ) چشم انتظار مرتفع کردن مشکلات حقوقی و قراردادیشان هستند.
به راستی باید بپرسیم که آیاکارمند هستیم یا کارگر ؟ پرسشی که سالهاست چشم انتظار پاسخگویی به آن هستیم. آیا مشمول قانون کار هستیم یا قانون خدمات کشوری؟ و در نهایت آیا هنگام اعلام افزایش حقوق سالیانه ، کارگریم یا کارمند؟
--------------------------
گاز کارخانه بلورک قطع شد/ سرگرانی 110 کارگر با دست کم 5 ماه مزد معوقه
کارگران این واحد تولیدی در تماس با ایلنا با اعلام این خبر گفتند: به دلیل بدهی کارخانه کریستال سازی بلورک به شرکت گاز،تقریبا از یک ماه پیش جریان گاز مصرفی کارخانه قطع شده وکارگران سرگردان شدهاند.
بر اساس اظهارات کارگران، پس از این اتفاق چون فعالیت کارخانه متوقف شده است هیچ یک از آنها اجازه ورود به محل کارشان را نداشتهاند.
به ادعای کارگران، قطع گاز بلورک به دلیل بدهی دست کم 400 تا 500 میلیون تومانی این واحد تولیدی به اداره گاز الوند انجام گرفته است.
کارگران بلورک در خاتمه تصریح کردند،جدا از وضعیت پیش آمده کارگران این کارخانه از شهریور ماه بجز مبالغ کمی که به صورت الحساب گرفتهاند دیگر دستمزدی دریافت نکرده اند و هیچ خبری از پرداخت عیدی وپاداش پایان سال کارگران نیست.
--------------------------
مرگ یک کارگر جوان درپی سقوط داخل چاهک آسانسور
به گزارش ایلنا، روز گذشته (هشتم اسفند) یک کارگر 25 ساله براثر سقوط در چاهک آسانسور یک ساختمان در حال ساخت در بلوار آیت الله کاشانی تهران جان خود را از دست داد.
براساس اعلام سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، این حادثه حوالی ساعت 10 صبح روز گذشته رخ داد و در آن کارگر 25 ساله افغانستانی هنگام کار از طبقه هشتم یک ساختمان درحال ساخت به داخل چاهک آسانسور در طبقه منفی 3 سقوط کرده و جان خود را از دست می دهد.
--------------------------
350 کارگر نخ البرز سه ماه مزد طلبکارند
منابع کارگری استان قزوین به ایلنا میگویند حدود 350 کارگر شاغل در کارخانه «نخ البرز» که در شهر صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد دست کم سه ماه مزد معوقه طلبکارند و به همین میزان پرداخت حق بیمه آنها نیز با تاخیر مواجه شده است.
به گفته کارگران نخ البرز، کارفرما این واحد از ابتدای سال جاری به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع دستمزد و بیمه کارگران را ندارد وآنها در دست کم سه ماه گذشته مزدی دریافت کردهاند.
طبق اظهارات آنان ، علاوه بر دستمزد این واحد بدهی های مالی زیادی بابت تاخیر در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی دارد ودر این زمینه می توان گفت دفترچه های در مانی کارگران هر چند ماه یکباربا مشکل تامین اعتبار روبروست.
این منابع کارگری با بیان اینکه افزایش مشکلات کارخانه باعث شد تا بهمن ماه 70 کارگر شاغل در واحد تولیدی با اتمام قرار داد کار تعدیل شوند در خاتمه افزود: هم اکنون در این کارخانه 35 کارگر رسمی و 325 کارگر قرار داد موقت مشغول کارند که این موضوع باعث شده تا جدا از معوقات مزدی نگران امنیت شغلی وپرداخت مطالبات پایان سال خود باشند.
--------------------------
یکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲٦ فوریه ۲۰۱٧
نگاهی به مقاولهنامههای مرتبط با مزد سازمان جهانیکار
به گزارش ایلنا، به همان سرعتی که به پایان سال 95 نزدیک میشویم بحث برسر چگونه افزایش یافتن مزد 96 در حال داغ شدن است؛ درحالی که معمول روال سالهای گذشته این روزها بیشتر تمرکز کارگران برای مقابله با مقاومت سنتی گروههای دولتی و کارفرمایی با افزایش واقعی مزد، بر اجرای کامل ماده 41 قانون کار یعنی تعیین مزد براساس ارزش تورمی سبد معاش خانوارهای کارگری متمرکز شده است، این گزارش قرار است برای کمک به افزایش قدرت چانهزنی بخش کارگری به بازخوانی آن گروه از مقاولهنامههای سازمان جهانی کار اختصاص یابد که به موضوع تعیین دستمزدها منصفانه کارگران مربوط میشود.
بازخوانی مقاولهنامههای سازمان جهانی کار از این حیث حائز اهمیت است که در راستای تنظیم بازار کار کشور سالهاست که مقررات قانون کنونی کار ایران از جمله نحوه تعیین مزد سالانه کارگران برمبنای همین مقاولهنامهها نوشته شده است.
سازمان جهانی کار از زمان آغاز فعالیتش تا به امروز دستکم 189 مقاولهنامه برای تنظیم روابط کارگران و کارفرمایان تصویب کرده است که محتوای شماری از آنها مختص تعیین مزد کارگران بخش کشاورزی و دریانوردی است اما در این میان چهارمقاولهنامه 26 ، 95، 100 و 131 که به ترتیب به «ساز و کار تعیین حداقل مزد»، «حمایت از مزد»، «تساوی مزدی در قبال کار هم ارزش» و «تعیین حداقل مزد» اختصاص دارند به صورت مستقیم به تعیین دستمزد واقعی برای عموم کارگران اختصاص دارند.
مقاوله نامه شماره 26: ساز و کار تعیین حداقل مزد
مقاوله نامه شماره 26 با موضوع « ساز و کار تعیین حداقل مزد، سال 1928» در 16 ژوئن 1928 میلادی تصویب شد. این مقاوله نامه میکوشد که کشورهای عضو سازمان جهانی کار که به این مقاولهنامه پیوستهاند را متعهد کند تا در رشتههای شغلی که در آن حداقل مزد تعریف نشده است، نظامی برای حداقل مزد تبیین کند و یا در صورت وجود از آن حمایت کنند.
این مقاوله نامه، 11 ماده دارد که در 5 ماده به شرح اصول کلی آن پرداخته است. در زیر به شرح مواد 1، 3، 4 و 5 که مهمتر هستند پرداخته شده است.
ماده 1مقاوله نامه شماره 26 «ساز و کارهای تعیین حداقل مزد» را مشخص کرده است. بر این اساس هر کشور عضو سازمان بین المللی کار که به این مقاوله نامه ملحق میشود متعهد میگردد که در رشته های شغلی که مقررات موثری برای تعیین حداقل مزد به صورت پیمان جمعی یا روش های دیگر ندارد و «میزان» مزد درآنها فوق العاده ناچیز است، ساز وکاری به وجود آورد و یا «در صورت وجود» از آن مراقبت کند.
ماده 2 مقاوله نامه شماره 26، رعایت نرخ های حداقل مزد تعیین شده برای کارفرمایان و کارگران ذینفع را «الزامی» دانسته است؛ الزامی دانستن رعایت نرخ های حداقل مزد از این جهت در مقاوله نامه شماره 26 مورد توجه قرار گرفته است که نتوان از طریق «قراردادهای فردی» و «دسته جمعی» نرخ حداقل دستمزد را کاهش داد.
در عین حال ماده شماره 3 مقاوله نامه شماره 26 کاهش حداقل دستمزد به وسیله مقام «صلاحیت دار» مجاز شمرده است.
ماده 4 مقاوله نامه « ساز و کار تعیین حداقل مزد، سال 1928» حق پیگیری قضایی را برای کارگری که کارش مشمول حداقل مزد میشود اما پایین تر از حداقل مزد دریافت میکند، را محفوظ دانسته است؛ بر این اساس کارگر «باید» حق داشته باشد که مابه التفاوت طلب خود را ظرف مدت مقرر در قوانین ملی از طریق قضایی یا هر راه قانونی دیگر، دریافت کند .
در ماده 5 نیز تاکید شده است که هر کشوری که به این مقاوله نامه پیوسته است باید هر ساله «گزارشی کلی» از «رشته فعالیت»ها که در آنها ساز و کار تعیین حداقل مزد اعمال شده به دفتر بین المللی کار ارسال کند؛ در عین حال این گزارش «باید» حاوی اطلاعاتی درباره تعداد تقریبی کارگران مشمول، نرخ های تعیین شده حداقل مزد و درصورت لزوم تصمیمات دیگری که در ارتباط با نرخ های حداقل مزد گرفته شده است، باشد.
مقاوله نامه شماره 95: مقاوله نامه حمایت از مزد
مقاوله نامه شماره 95 با موضوع « حمایت از مزد، 1949» در 8 ژوئن 1949 تصویب شده است. این مقاوله نامه مزد و نحوه پرداخت آن را تعریف کرده است. بر این اساس مزد نقدی باید «منحصرا» به پول رایج کشوری که کارگر در آن کار میکند پرداخت شود.
این مقاوله نامه ، 27 ماده دارد که در 17 ماده به شرح اصول کلی آن پرداخته است. در زیر به شرح مواد1، 2، 3، 4، 5، 6، 7، 8، 9، 10، 11 و 14 که از سایر مواد مهمتر هستند پرداخته شده است.
ماده 1 مقاوله نامه شماره 95 مزد را تعریف کرده است و آن را «اجرت» یا «درآمدی» میداند که صرف نظر از عنوان یا نحوه محاسبه آن به صورت نقدی به کارگر پرداخت میشود. البته این ماده قانون به صراحت مشخص کرده است که مزد طبق توافق و یا به وسیله قوانین و مقررات ملی تعیین میشود.
ماده 2 مقاوله نامه فوق با استناد به ماده 22 اساسنامه سازمان بین المللی کار یادآور شده است هر کشوری که به این مقاوله نامه پیوسته است باید در گزارش سالانه خود به سازمان بین المللی کار، کارگرانی را که به طور کامل و یا از بخشهایی از این مقاوله نامه مستثنی کرده است را اعلام کند.
ماده 3 مقاوله نامه «حمایت از مزد» پرداخت مزد به صورت سفته، حواله، کوپن یا هر شکل دیگری را که جانشین پول رایج «وانمود» شود را ممنوع اعلام کرده است.
در ماده 4 مقاوله نامه شماره 95 شرایطی را برای پرداخت مزد به صورت مزایای غیر نقدی به رسمیت شناخته است. بر این اساس مزایای غیر نقدی باید مورد مصرف شخصی کارگر و در جهت «منافع» وی باشد. همچنین ارزش تعیین شده برای این مزایا باید «عادلانه» و «معقول» باشد.
همچنین ماده 5 مقاوله نامه مذکور تاکید کرده است که مزد باید مستقیما به «کارگر ذی نفع» پرداخت شود. البته این شرط را هم گذاشته است در صورتی که قوانین و مقرارت ملی پیمان جمعی یا رای داوری طرق دیگری را مقرر کرده باشد این شراط قابل نقض است.
در عین حال ماده 6 مقاوله نامه مذکور ایجاد هر نوع قید از سوی کارفرما در راه استفاده آزادانه کارگران از مزد را ممنوع اعلام کرده است؛ به پرداخت مزد به صورت مزایای غیر نقدی پرداخته شده است: در مواردی که پرداخت بخشی از مزد به صورت مزایای غیرنقدی مجاز شمرده شود تدابیر لازم اتخاذ خواهد شد: الف : این مزایا مورد مصرف شخصی کارگر و خانواده او بوده و جهت منافع آنها باشد. ب: ارزش تعیین شده برای مزد عادلانه و معقول باشد
در ماده 5 مقاوله نامه شماره 95 سازمان جهانی کار بر پرداخت مستقیم مزد به کارگر تاکید شده است : «مزد باید مستقیما به کارگر ذینفع پرداخت گردد مگر آنکه قوانین و مقررات ملی پیمان یا رای داوری طریق دیگری مقرر کرده باشد یا آنکه کارگر ذینفع با روش دیگری موافقت کرده باشد».
همچنین در ماده 6 ایجاد هر نوع قید از سوی کارفرما در خصوص اینکه کارگر از مزد چگونه استفاده کند، ممنوع شده است. ماده 9 مقاوله نامه شماره 95 پرداخت مزد از سوی کارفرما به هر «واسطه» و «مامور کاریابی» را ممنوع اعلام کرده است.
این ممنوعیتها در ماده 7 نیز اعمال شده است. بر اساس ماده 7 هر نوع فشار برای خرید از فروشگاه وابسته به کارگاه به وسیله مزد پرداخت شده ممنوع است.
ماده 8 مقاوله نامه «حمایت از مزد» برداشت از مزد را در حدود قوانین و مقررات ملی یا پیمانهای جمعی را مجاز دانسته است البته کارگران «باید» از حدود و شرایط این برداشتها اطلاع داشته باشند. در عین حال ماده 9 هر نوع برداشت از مزد به منظور دست یابی یا حفظ شغل را ممنونع کرده است.
ماده 10 مقاوله نامه مذکور یاداور شده است که مزد تا حدودی که برای تامین معاش کارگر و خانواده او ضروری تشخص داده شود باید مصون از توقیف و یا انتقال باشد، درعین حال ماده 11 مقاوله نامه شماره 95 طلب کارگران در صورت ورشکستگی کارگاه در ردیف «دیون ممتازه» به شمار آورده است. دیون ممتازه بودن طلب کارگران به این معنا است که قبل از اینکه طلبکاران عادی سهم خود را دریافت کنند طلب مزدی کارگران پرداخت شود.
ماده 12 مقاوله نامه شماره 95 سازمان جهانی کار می گوید که «مزد باید در فواصل زمانی معین پرداخت گردد» در ماده 13 نیز موکدا آمده است: در شرایطی که پرداخت مزد به صورت نقدی است باید فقط در روزهای غیر تعطیل در محل کار یا در نزدیکی آن صورت گیرد.
ماده 14 مقاوله نامه مذکور هم تاکید کرده است که کارگران باید قبل از استخدام و هنگام هر تغییری از شرایط مزدی که به آنها تعلق میگیرد مطلع شوند. همچنین کارفرما باید به صورت شفاف «عناصر تشکیل دهنده مزد» را برای کارگر تشریح کند.
علاوه بر این در ماده 16 با اشاره به ماده 22 اساسنامه سازمان بین المللی کار تاکید شده است که کشورهایی که به این مقوله نامهها پیوستهاند ملزم هستند گزارشی از عملکرد خود در این خصوص ارائه دهند. در عین حال این گزارش باید حاوی اطلاعات کاملی درباره تدابیری باشند که به مقررات این مقاوله نامه اعتبار اعتبار قانونی میبخشد.
مقاوله نامه شماره 100: «تساوی مزدی در قبال کار هم ارزش»
مقاوله نامه شماره 100 با موضوع «تساوی مزدی در قبال کار هم ارزش»، در 6 ژوئن 1951 تصویب شده است. مقاوله نامه مذکور بر تساوی دستمزد زن و مرد در کارهای هم ارزش تاکید کرده است. مقاوله نامه شماره 100 ، 4 ماده دارد که مواد 1، 2 و 4 آن از سایر مواد مهم تر است.
تساوی مزدی در قبال کار هم ارزش در ماده 1 از این جهت مورد تاکید قرار گرفته است که به هرگونه تبعیض در خصوص پرداخت مزد بین زن و مرد پایان یابد.
ماده 2 مقاوله نامه «تساوی مزدی در قبال کار هم ارزش» رعایت «تساوی مزدی در قبال کار هم ارزش» را با ذکر شرایطی قابل اجرایی شدن دانسته است: الف) به وسیله وضع قوانین داخلی ب) به وسیله روشی که جهت تعیین دستمزدها، ضمن قوانین داخلی پیش بینی شده باشد. ج) از طریق انعقاد پیمان های جمعی بین کارگران و کارفرمایان. د) به روشی که از مجموع روش های بالا ترکیب شده باشد.
در عین حال همکاری با سازمانهای کارگری و کارفرمایی برای رعایت تساوی مزدی در ماده 4 مورد تاکید قرار گرفته است
مقاوله نامه 131:«تعیین حداقل مزد»
مقاوله نامه شماره 131 با موضوع «تعیین حداقل مزد» در 3 ژوئن 1970 تصویب شده است. مقاوله نامه مذکور با در نظر داشتن مقاوله نامه تعیین حداق مزد(در کشاورزی) تصویب شده است چرا که مقاوله نامه تعیین حداق مزد (در کشاورزی) سهم به سزایی در حمایت از گزوههای محروم مزد بگیر داشته است. به صورت کلی مقاوله نامه شماره 131 شرایط و اوضاع داخلی کشورها را در خصوص تعیین حداقل مزد مورد توجه قرار داده است.
مقاوله نامه «تعیین حداقل مزد» 6 ماده دارد که مواد 1، 3، 4 و 5 آن از سایر مواد مهم تر است.
در ماده 1 مقاوله نامه شماره 131 صراحتا تاکید شده است که کشورها عضو این سازمان میشوند که نظامی برای «حداقل مزد» ایجاد نمایند تا همه گروه های مزدبگیر را که شرایط کارشان به گونه ای است که سزاوار حمایت هستند تحت حمایت قرار دهد.
هچنین تاکید شده است که هر یک از کشورهایی که به این مقاوله نامه ملحق میشوند در نخستین گزارش خود باید اعلام کنند که در خصوص رعایت و زمینههای شرایط اجرای آن گزارشی ارائه کنند.
ماده 2 این مقاوله نامه به روشنی تاکید کرده است «حداقل های مزد اعتبار قانونی دارد و تنزل آن ممکن نیست».
ماده 3 مقاوله نامه شماره 131 با در نظر گرفتن «اوضاع و احوال ملی هر کشور» تاکید کرده است که نیازهای کارگران و خانوادههای آنان و عوامل اقتصادی عناصری است که باید در تعیین حداق مزد در نظر گرفته شود.
در بند 4 ماده 4 این مقاوله نامه آمده است در صورتی که ماهیت ساز و کار تعیین حداقل مزد اقتضا کند باید مشارکت مستقیم نمایندگانی از سازمانهای کارگری و کارفرمایی و سایر افراد واجد صلاحیت جلب شود.
در ماده 5 این مقاوله نامه تاکید شده است که باید تدابیر مناسبی مانند برقراری یک نظام بازرسی شایسته همراه با تدابیر ضروری دیگر در راستای تقویت آن، اتخاذ شود. در ماده 6 نیز آمده است که این مقاوله نامه نباید به عنوان اصلاحیه ی هیچ یک از مقاوله نامه های موجود تلقی گردد.
--------------------------
تجمع کارگران نی بر هفت تپه در محوطه کمپ نیبُرها
به گزارش ایلنا، صبح امروز گروهی ازکارگران نی بر مجتمع کشتو صنعت هفت تپه در اعتراض به آنچه محقق نشدن مطالبات بیمهای خود از سوی کارفرماعنوان میکردند در محوطه کمپ نیبُرها تجمع کردند.
در این زمینه یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی به ایلنا گفت: دلیل اعتراض امروز پرداخت نشدن حق بیمه دوران بیکاری کارگران نیبُر است که در فاصله سالهای 68 تا 92 مشغول کار بودهاند.
او با بیان اینکه در این خصوص کارگران یک بار در سال 93 اعتراض کرده بودند، گفت: پس از این ماجرا دولت طی مصوبهای مبلغ 25 میلیارد تومان برای پرداخت حق بیمه این کارگران اختصاص داد.
این اظهارات تا این لحظه مبلغ 15 میلیارد تومان از اعتبارات تعیین شده توسط دولت پرداخت شده است که نتیجه آن صدور احکام بازنشستگی برای شماری زیادی از کارگران نی بر بوده است.
این کارگر هفت تپه با بیان اینکه در صورت پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران که حدود 10 میلیارد تومان می شود حدود 180کارگر از مجموع 350کارگر نی بر کنونی بازنشسته میشوند، افزود: با این حال پس از گذشت چند سال از تصویب این مصوبه هنوز پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران مشخص نیست.
به گفته وی وجود فاصله بیمهای در سوابق این کارگران به آن دلیل است که به دلیل امکان برداشت محصول نیشکر تنها در نیمی از سال، کارگران نیبر به صورت فصلی مشغول به کارند و به همین دلیل حق بیمه آنان نیز تنها نیمی از سال پرداخت میشود.
--------------------------
شروع تصویربرداری مستند «فصل سیاه» در ارتباط با حوادث کار
میکائیل صدیقی (رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد) در تماس تلفنی با ایلنا از شروع تصویربرداری مستند «فصل سیاه» خبر داد.
به گفته صدیقی، فصل سیاه ، اسم مستند تصویری است در خصوص حوادث کار که روایت نشنیده خانواده کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد را به تصویر می کشد. روایتی پر از مظلومیت ، روایتی از جنس صداقت و استقامت ، بردباری و ایثار . روایت دست های زخمی و قلبهای با گذشت.
صدیقی می گوید امیدواریم با تدوین این فیلم مستند بتوانیم درد دل کارگران ساختمانی و خانواده عزیزانی که فوت شده اند را به گوش مسولان برسانیم.
به گفته صدیقی در حال حاضر چهار کارگر ساختمانی در مریوان قطع نخاع شده اند و دو کارگر هم فوت شدهاند؛ این مستند قرار است دردهای این عزیزان و خانوادههایشان را روایت کند.
--------------------------
180 کارگرشرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران بیکار شدند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این کارگران که به صورت حجمی از طریق شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در استان کهکیلویه وبویر احمد شاغل بودند از ابتدای اسفند ماه بیکار شده وهنوز بابت دست کم دو ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند.
یکی از کارگران اخراجی در گفتگو با سایر رسانه ها بایادآوری اینکه نزدیک به 300نفر بودیم که بین سالهای 94 تا 95 در حراست شرکت نفت وگاز گچساران مشغول کار شدیم در ادامه گفته است:این اقدام ناگهانی کارفرما برای اخراج 180 کارگر باعث شده تا حدود 50 نفر از کارگران برای بیان مشکلاتشان روز چهارشنبه (4اسفند ماه) مقابل ساختمان حراست شرکت بهره بردای نفت گاز گچساران تجمع کنند.
به گفته وی ، هر یک از کارگران اخراجی دست کم بین 8 ماه تا یکسال در استخدام حراست شرکت نفت وگاز گچساران مشغول کار بوده اند که تا به امروز هیچ یک از مسئولان حراست نفت وگاز گچساران جواب قانع کننده ای در خصوص اخراج ناگهانی کاین 180 کارگرو وضعیت مطالبات آنها ندادهاند.
--------------------------
تجمع کارگران فضای سبز شهرداری بهبهان مقابل فرمانداری
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (شنبه 7 بهمن ماه)کارگران فضای سبز شهرداری بهبهان واقع در جنوب شرق استان خوزستان در اعتراض به تبدیل وضعیت شغلی خود از پیمانکاری به حجمی مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند.
کارگران معترض به سایر رسانهها گفتهاند: اخیرا مدیریت شهرداری بهبهان با تغییر پیمانکار تامین نیروی انسانی به پیمانکار حجمی امنیت شغلی کارگران قرار دادی وپیمانکاری شاغل در مجموعه شهرداری را تهدید کرده است.
به گفته کارگران معترض شهرداری بهبهان هدف ما از انجام این تجمع تنها وصول مطالبات قانونی وفراهم شدن امنیت شغلی است و به همین دلیل از مسئولان فرمانداری انتظار داریم تا به وضعیت ما رسیدگی کنند.
--------------------------
یک کارگراداره برق گیلانغرب براثر برق گرفتگی به کما رفت
براساس اخبار دریافتی ایلنا، روز ششم اسفند،یک کارگرسیم بان اداره برق گیلانغرب برای کنترل برق در محله آزادگان این شهر بالای تیر برق رفته بود که بر اثر برق گرفتگی سیم سه فاز به شدت به زمین پرت شد وبه بیمارستان امام رضا کرمانشاه منتقل شد.
این سیم بان بر اثر برق گرفتگی سیم سه فاز بنا به گفته شاهدان به شدت پرت شده و در همان لحظه با هماهنگی نیروهای امدادی با اورژانس هوایی به مرکز استان اعزام شد.
این کارگر همچنان در بیمارستان بستری است و در کما به سر میبرد.
--------------------------
دفترچههای درمانی کارگران هفتتپه تمدید نمیشود
به گزارش ایلنا، دفترچههای خدمات درمانی کارگران هفتتپه به علت عدم پرداخت حق بیمه از سوی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه تمدید نمیشود.
بنا به اظهارات رئیس اداره تامین اجتماعی هفتتپه، هنوز فهرست بیمه ماه آذر، دی و بهمن کارگران شرکت کشتوصنعت نیشکر هفتتپه از سوی این شرکت به تامین اجتماعی ارسال نشده است.
به گفته «فردین خسروی»، طبق ضوابط و مقررات در صورت عدم ارسال فهرست بیمه امکان تایید دفترچههای بیمه کارگران وجود ندارد.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در اواخر سال گذشته در حالی به بخش خصوصی واگذار شد که مشکلاتی همچون حقوق معوقه، مشکلات بیمه، مشکلات تولیدی و صنعتی در این شرکت تبدیل به یک بحران کارگری و تولیدی شده بود.
در این شرکت حدود 5 هزار و600 کارگر مشغول به کار هستند.
--------------------------
شنبه ٧ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۵ فوریه ۲۰۱٧
اعتراض کارگران «گروه ملی فولاد اهواز» به پانزدهمین روز متوالی رسید
یکی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معترضان امروز همانند روزهای گذشته اما آرام در محوطه و مقابل درب ورودی کارخانه جمع شده و منتظر عملی شدن وعدههای داده شده در خصوص مطالباتشان هستند.
وی بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه خود هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه پاسخ مشخصی به این خواستههای ما داده نشده است.
او با بیان اینکه مدیریت کنونی گروه ملی صنعتی فولاد اهواز با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود 4 هزارکارگر شاغل در این کارخانه باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانوادههای این کارگران شدهاند، افزود: در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم که به مشکلاتمان رسیدگی کنند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات حدود 4 هزار نفر ازکارگران شاغل درگروه ملی صنعتی فولاد اهواز دستکم در 4 تا 5ماه گذشته به تاخیر افتاده و حق سنوات آنان نیز از چند سال قبل تا هم اکنون پرداخت نشده است. همچنین عیدی سال 96 کارگران تا به امروز به حساب کارگران پرداخت نشده است.
این کارگر معترض در ادامه میگوید تاخیرهایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که آنها هر روز انجام میدهد؛ همخوانی ندارد.
کارگران گروه ملی فولاد اهواز درباره سایر مشکلات صنفی خود میگویند؛ غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی آنها وجود دارد؛ کارفرما بیمه کارگران شاغل در این کارخانه را به صورت منظم به اداره تامین اجتماعی پرداخت نکرده که در نتیجه آن در برخی از ماه های سال دفترچههای درمانی کارگران فاقد اعتبار است.
به نقل از این کارگرگفته میشود دیروز (جمعه ششم بهمن ماه) همایون یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در چهاردمین روز از اعتراض در جمع کارگران معترض حاضر شده و وعده پی گیری مشکلاتشان را داده است.
این کارگردر خاتمه میگویند؛ انتظار ما از مقامات مسئول این است که حداقل در واکنش به اجتماعات صنفی آرامی که بصورت هر روز برگزار میکنیم نشان دهند که پیگیر خواستههای صنفی ما هستند.
گفتنی است گروه ملی فولاد اهواز یکی از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایهگذاری امیر منصورآریا در اهواز است که پس از ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای متهم اصلی پرونده هماکنون مدیریت این کارخانه با نظارت قوه قضائیه انجام میشود.
--------------------------
تجمع کارگران شهرداری مشکین شهر برای معوقات مزدی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این کارگران که در نقاط مختلف مشکین شهر استان اردبیل به کار جمع آوری زباله وفضای سبز مشغول کارند روز گذشته (جمع ششم بهمن ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
براین اساس کارگران خدماتی شهرداری وفضای سبز شهر مشکین شهر که مدعی اند علاوه بر معوقات مزدی عیدی وپاداش پایان سال خود را هنوز دریافت نکرده اند.با تجمع روز گدشته خود در مقابل ساختمان فرمانداری به نوعی از مسئولان این شهرستان درخواست پی گیری مطالبات خود را داشتند.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهر داری مشکین شهر گفته می شود بی توجهای به پرداخت مطالبات آنها ،باعث شده است تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند.
--------------------------
افزایش 11درصدی فوت شدگان در اثر حوادث کار
به گزارش ایلنا، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد، از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه سالجاری فوت های ناشی از حوادث نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11،4 درصد افزایش داشت.
به گفته «مسعود قادی پاشا» در 10ماهه امسال 303 تن در اثر حوادث ناشی از کار فوت و به پزشکی قانونی ارجاع داده شدند.
وی اعلام کرد: از کل فوت شدگان ناشی از حوادث کار در 10ماهه امسال 298 تن مرد و 5 تن زن بود.
قادی پاشا خاطر نشان کرد :در 10ماهه سال گذشته 272 تن براثر حوادث ناشی از کار فوت کردند .
براساس قوانین موجود، حوادث ناشی از کار با 2 ویژگی مشخص می شوند؛ حوادثی که در حین انجام وظیفه و حوادثی که به سبب انجام وظیفه رخ می دهند.
با بررسی آمارهای منتشر شده در سال های اخیر، سقوط از بلندی،اصابت جسم سخت،سوختگی و کمبود اکسیژن از جمله مهم ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار در کشور است که با رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاعات می توان بروز این حوادث را تا حد قابل توجهی کاهش داد.
در سال گذشته (1394) یکهزار و 494 تن در حوادث ناشی از کار در کشور جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال قبل از آن(1393) با آمار تلفات حوادث کار یکهزار و 891 تن بود، 21 درصد کاهش داشت.
همچنین در سال گذشته از کل تلفات حوادث کار در کشور یکهزار و 479 تن، مرد و 15 تن زن بودند.
--------------------------
لزوم توجه فرادستان به کمپین بودجه عادلانه/ وضعیت دستمزد معلمان به خصوص در بخش خصوصی اسفناک است
جعفر ابراهیمی (فعال صنفی معلمان) در گفتگو با خبرنگار ایلنا با انتقاد از دستمزدهای زیر خط فقر گفت: اگر چه از میانگین دستمزد معلمان و بازنشستگان آمار دقیقی از دست نیست اما به نظر میرسد این مبلغ بالاتر از یک میلیون و پانصد هزار تومان نباشد، این در حالی است که سه میلیون تومان خط فقر در سال 94 اعلام شده است و از آنجایی که دولت بصورت رسمی این شاخص را اعلام نمیکند به نظر میرسد این مبلغ در سال 95 به بالای سه و نیم میلیون تومان در کلانشهر ها رسیده باشد. به هر حال با همان میزان سال 94 هم بسیاری از معلمان به لحاظ در آمدی زیر خط فقر هستند.
وی ادامه داد: وضعیت دستمزد معلمان در بخش خصوصی به مراتب بدتر است و امنیت شغلی هم پایین است؛ از سویی آنها مشمول قانون کار و حداقل دستمزد یعنی 812 هزار تومان هستند و این در صورتی که تازه با این معلمان قرار داد امضا شود و از سوی دیگر به هیچ وجه امنیت شغلی ندارند. به هر صورت با احتساب این بخش از نیروی آموزشی ، وضعیت دستمزد معلمان حداقل نصف خط فقر است.
این فعال صنفی معلمان تهران در ادامه گفت: از سویی در سایه ادامه سیاستهای دولت های بعد از جنگ و پولی شدن مدارس، ما شاهد افت کیفیت تحصیلی در مدارس هستیم. دولت فعلی مانند دولت قبل دنبال درآمدزایی از آموزش است و این با وظیفه ذاتی دولت مبنی بر تامین آموزش رایگان و با کیفیت در تضاد است. مشکل اینجاست که دولت ها می خواهند منطق پولی و خصوصی سازی را به حوزههایی مثل آموزش تسری دهند و در این زمینه هم با برنامه عمل کردهاند؛ خروجی این سیاستها کیفیت زدایی از خدمات آموزشی و پرورش است که یکی از محصولات آن تولید ارتش کودکان کار و طرد شده از چرخه تحصیل است.
ابراهیمی سپس به اهداف کمپین پرداخت و گفت: بر مبنای این دو معضل اصلی یعنی وضعیت حقوق و دستمزد معلمان و وضعیت کیفیت آموزش در مدارس، کمپین بودجه عادلانه برای افزایش سهم بودجه آموزش و پرورش شکل گرفت. هدف کمپین این بود که روی تصمیم گیران ، جامعه و فضای مدرسه تاثیر بگذارد و با بسیج حامیان خود بتواند بر روند تصویب بودجه و افزایش سهم آموزش و پرورش تاثیر گذار باشد.
وی ادامه داد: با حمایت بیش از 110 هزار معلم از خواسته و مطالبه کمپین و ایجاد سطح بالایی از همبستگی صنفی و آموزشی، کمپین توانسته است بر جامعه فرهنگیان تاثیر بگذارد و از سویی بازتاب کمپین در رسانه و شنیده شدن صدای معلمان در ساختار قدرت نشان می دهد که فرادستان در دولت و مجلس از این خواسته مطلع هستند و نمی توانند این کمپین و مطالباتش را نادیده بگیرند.
وی با بیان این که قرار است روز یکشنبه نیز تعدادی از نمایندگان کمپین از سراسر کشور برای ارایه امضاها به مجلس بروند؛ افزود: ما امیدواریم که این پویش جمعی که منافع کل جامعه و کودکان را هدف قرار داده است، منتهی به نتیجه شود. از سویی می دانیم که مشکلات با یک سری امضا حل نمی شود؛ دولت روی سیاستهای خود تاکید و پافشاری دارد و برخی نمایندگان در مقوله آموزش و پرورش سیاسیکاری میکنند. ما معلمان حق خود میدانیم این موضوع را پیگیری کنیم و از تمام ابزارها بتوانیم برای بهبود و بهسازی ساختار آموزشی استفاده کنیم.
--------------------------
فاصله طبقاتی در جامعه غیرقابل انکار است/ مزد با کارشناسی دقیق و براساس قانون تعیین شود
به گزارش ایلنا، اتحادیه کارگران شهرداری تهران با صدور بیانیهای نسبت به روند عرفی تعیین حداقل دستمزد اعتراض کرده و خواستار محاسبه دقیق مزد براساس قانون کار شدهاست.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
کیست که نداند اجرای قانون هدفمندی یارانهها و سیاستهای غلط در حوزه کسب و کار، ضربه مهلکی بر معیشت کارگران وارد آورده است که باید اصلاح و جبران شود، همچنین بر مبنای ماده 41 قانون کار درصد واقعی تورم و محاسبات سبد معیشت خانوار میبایست در نظر گرفته شود. براستی حداقل حقوق تعیین شده چه درصدی از هزینه زندگی یک خانواده کارگری را تأمین میکند؟
آیا فاصله طبقاتی غیر قابل انکار در جامعه امروز که چون شعلهای در خانههای کارگران این مرز بوم زبانه میکشد مرتفع گشته یا لااقل برای سرد شدن این آتش اقدامی صورت پذیرفته است؟
به نظر ما ریشه ناتوانی در پاسخگویی به سوالاتی از این دست اعلام غیرواقعی نرخ تورم و عدم محاسبه دقیق هزینه سبد معیشتی کارگران است.
اتحادیه کارگران شهرداری تهران ضمن حمایت از اقدامات کارشناسی در تعیین افزایش سالیانه دستمزد، انتظار دارد تا ضمن رفع فاصله غیرعادلانه میزان دستمزد با هزینههای زندگی؛ اعمال همهجانبه امور کارشناسی و قانونی با تأکید بر مفهوم انصاف و عدالت مورد توجه و مداقه بیشتر قرار گیرد، تا بلکه کارگران نیز امید به زندگی و فردایی بهتر برای خانواده و فرزندان خود داشته باشند.
اتحادیه کارگران شهرداری تهران
--------------------------
جمعه ٦ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۴ فوریه ۲۰۱٧
گسیختگی زنجیره حقوق کار، آغاز برده داری نوین
به گزارش ایلنا، حسین اکبری از فعالان صنفی کارگری در این یادداشت یادآور میشود که با اجرای سیاستهای تعدیل اقتصادی، زنجیره حقوق صنفی کارگران ایران دچار از هم گسیختگی شده است و مادامی که این گسیختگی ترمیم نشود هرگونه دستاورد صنفی برای کارگران در قالب مقررات زدایی از روابط کار رنگ خواهد باخت.
با تصویب قانون کار مصوب اسفند ماه سال 1337 خورشیدی تنظیم روابط کار نسبت به مصوبات دوره های پیشین (مصوبه های سال های 1325 و 1328) جدی تر شد زیرا این قانون به صراحت اعلام کرد که در قراردادهای کار و یا پیمان های دسته جمعی کار نمی توان مزایایی کمتر از مزایای قانونی مقرر کرد (مواد 31 و 35 قانون کار مصوب 1337)* و این چنین بود که جنبه های امری و حمایتی قانون کار قطعیت یافت و به دنیال چنین قطعیتی در حقوق کار ایران در سال های پایانی دهه سی و سال های آغازین دهه چهل حقوق کار و بیمه های اجتماعی به عنوان رشته ای از مواد درسی حقوق و در دانشکده حقوق دانشکاه تهران تدریس شد.
در کلی ترین موارد حقوق کار بر سه محور اساسی تکیه دارد این سه محور عبارتند از : امنیت شغلی و حفظ کرامت انسانی ، معیشت و تامین سلامت جسمی و روانی و داشتن حق آزادانه تشکل یابی برای دفاع و حفاظت واز دو محورامنیت و معیشت که این سه محور اساسی بدون در نظر داشت توسعه انسانی و پیشبرد سیاست های توسعه ای پایدار ممکن نیست و در صورت تحقق چنین شرایطی هر آینه ممکن است حقوق کار در ورطه مخاطراتی که سیاست های طرفداران بازار آزاد به روابط کار دیکته می کنند؛ گرفتار و بی اثر شود .
در اعلام این سیاستها به ویژه آنجا که مباحث مزدی هر ساله در اسفند ماه شروع میشود نمایندگان کارفرمایان (اعم از دولتی و خصوصی ) آنجا که مخالفت خود را با افزایش یایه حداقل دستمزد بیان میکنند به نقش افزایش هزینه ها در تولید میپردازند و از این رهگذر عواملی را که به این افزایش هزینه در قیمت تمام شده میانجامد را به قانون کار و بیمه های اجتماعی نسبت میدهند و صراحتا خواهان برداشتن مقررات در این دو عرصه از حقوق کار می شوند تا شاید با کاهش هزینه هایی که مستقیم وغیر مستقیم از طریق این مقررات برایشان حاصل می شود سهم دستمزد را افزایش دهند .
این سیاست نه تنها در عرصه ملی که در روابط کار بین المللی هم رخ داده یا میدهد و طرفداران بازار آزاد و نئولیبرالیسم به عنوان فلسفه سیاسی نظام سرمایه جهانی اصرار دارند که از طریق استاندار سازی در قوانین، به اصطلاح قوانین سخت و باز دارنده را تعدیل و یاحذف کند. منتهی آنچه در ایران رخ داده و میدهد اینست که حقوق کار و رعایت آن از طریق قانون اساسی به عهده دولت گذاشته شده است و در عین حال دولت خود بزرگترین کارفرماست و مناسبات سرمایه و انباشت آن حکم به برقراری روابطی خارج از قوانین آمرانه و حمایتی میدهد و از طرفی در بر عهده گرفتن و اجرای مقررات کار هم از آنجا که جنبش کارگری ایران ازتوانمندی لازم برخوردار نیست دولت به خود حق داده و میدهد که نقش قیمومیتی نیروی کار راهم به عهده گیرد و این کار با توسل به شکل دهی سازمانهای کارگری از بالا پس از انقلاب تا کنون با شدَت و حدَت فزاینده ای صورت گرفته است . به همین دلیل دولت در اجرای مقررات کار بنحوی که خود مصلحت میدانسته و میداند عمل کرده و میکند .
از منظر دیگر اینکه چرا مثلا در فرانسه همین سیاست بازار آزاد نمی تواند مقررات زدایی را به راحتی به پیش برد اما درایران به راحتی اینکار صورت گرفته است و میگیرد (این مقایسه را از ان جهت میآورم که قانون کار در ایران نزدیکی های بسیاری با قانون کار فرانسه دارد و در موارد بسیاری اقتباس های قابل قبولی از حقوق کار فرانسه در حقوق کار درایران شده است برای نمونه اطلاق نام سندیکا به سازمان های کارگری در ایران از این دست اقتباس ها است). علت این تفاوت فاز در مقررات زدایی در این دوکشور میزان ناتوانی جنبش کارگری در ایران و ریشه دار بودن و توانمندی جنبش کارگری در فرانسه است.
قانون کار در ایران در عمل نقض گردیده است :
سال هاست که با اجرای مقرراتی چون اجرای قراردادهای کار موقت به جای کار با ویژگی دایم و مستمر امنیت شغلی را از کارگران گرفته است و درست به همین میزان کارگران را در ایجاد سازمان های صنفی و طبقاتی خود ناتوان ساخته است و از سوی دیگر در بازار نیروی کار با توجه به کمیت بالای بیکاری روز افزون ونیاز به حفظ کار برای شاغلین نرخ مزد هم به رغم تعیین پایه مزدی هرساله عملا از آن دفاع نمیشود و در بسیاری از بنگاه های کار و تولید به ویژه در کارگاههای کوچک نرخ های مصوب رعایت نمیشود . در عین حال عدم رعایت مزد پایه این اجازه را به سیستم کارفرمایی دادهاست تا متخصصان و دانش آموختگان را نیز با حداقل مزد پایه و کمی بیشتر (در موارد کاهش عرضه نیروی کار) به کار گیرند. در همین جا می توان گسیختگی در حقوق کار را به عینه مشاهده کرد و آنجا که شرکت های تامین نیروی انسانی در روابط کار برای سود جویی مداخله میکنند نیز عملا این زنجیره حقوق کار نه تنها گسیخته که اساسا نادیده گرفته میشود و پیمانکاران تامین نیروی کار در پیمانهای متقابل شرط بکارگیری کارگران را تبعیت از آیین نامه هایی میکنند که حق هرگونه اعتراض و حتی شکایت به مراجع قانونی را از کارگران سلب میسازد. چرا چنین شرایطی به وجود آمدهاست؟
در تمامی سالهای پس از انقلاب و پس از جنگ هشت ساله به جرات میتوان گفت که روابط کار و نهاد دولتی متولی آن آماج و هدف اولیه سیاست های نئولیبرالی بوده و هست و هیچ فرقی در تنوع دولت ها و تاثیر آن بر روابط کار و تهاجم علیه حقوق کار وجود نداشته است . با یقین کامل میتوان گفت که حتی دولت ها و مجالس اصلاح طلب و اصولگرا و این آخرین مجلس مرکب از سه گانه اصلاح طلب و اعتدالیون و اصولگرایان نیز در باره آنچه که مقررات زدایی از روابط کار نام گرفته است اتفاق نظر دارند و علیه کارگران بوده و هستند. تردید وجود ندارد که طی همه سال های مشاجرات و درگیری های برسر تصویب کار هر دفاعی هم از حقوق کار صورت گرفت مصلحت گرایانه بوده و به خاطر همان شرایط دوران، رفت و برگشت لایحه قانون کار در راهرو بین مجلس و شورای نگهبان و سپس تصویب آن توسط مجمع تشخیص مصلحت نطام (که بنا به ضرورت پایان دادن اختلافات به سود مصلحت نظام شکل گرفت)انجام شد. در این قانون آنچه بیش از هرچیز کارگران را در دفاع از حقوق کار بیدفاع کرد حذف حق اعتراض بود که این حق می توانست در صورت قانونی، خود اهرم نیرومندی در دست کارگران برای دفاع از امنیت و کرامت انسانی و معیشت از طریق اعمال اراده جمعی مدیریت شدهِ خود کارگران در سازمان های صنفی و طبقاتی(سازمان های سندیکایی) بدل شود .
اما همین قانون کار هم هیچگاه از سوی مخالفان آن پذیرفته نشد و درست از فردای تصویب و ابلاغ در سال 1369 اولین مخالفت ها باآن از راه های ممکن آغاز شد. برجسته ترین اقدام در کم اثر کردن و تحدید و تهدید قانون کار قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری بود که درحوزه روابط کار، کارگران این مناطق را از شمول قانون کار خارج و به قانون تعدیل یافته تری از مقررات کار در دوران پیش از انقلاب و حتی در مواردی پیش از تصویب در اولین قانون کار مصوب 1325 خورشیدی گرفتار کرد .
در بررسی قانون چگونگی اداره این مناطق در ماده 12 آمده است : مقررات مربوط به اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی و صدور روادید برای اتباع خارجی به موجب آییننامههایی خواهد بودکه به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
(این مقررات در تاریخ 3/8/1373 تحت عنوان «مقررات اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی در مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران» تصویب و به تایید رییس جمهور وقت رسیده است . )
در همه این سال ها مخالفت با قانون کار، رویکردی نولیبرالی داشته است که بصورت عریان یا پنهان ولی مستمر با طرح دفاع از حق آزادانه انتخاب از تریبون اتاق صنایع و معادن و بازرگانی بیان می شده است یا با توسل به نظریات فقهی اصل تراضی طرفینی به نام دفاع از حق مالکیت مشروع این مخالفت را جار زده و به پیش برده شده است.
امروز گرچه رویکرد نولیبرالی هنوز استیلای کامل نیافته است اما این گرایش قویترین گرایش و رویکردی است که توانسته است طی سالیان پس از جنگ ساز و کار های لازم اعم از قوانین و ساختار ها و نهاد های دولتی و غیر دولتی و بنیادها و نهاد های به ظاهر علمی و به واقع عقیدتی خود را برپا دارد و میرود تا لایه های مختلف سرمایه داری ایران را تابعی از نظریات خود ساخته و به اردوی خود بکشاند. اما آنچه را که طی این سال ها تجربه شده است و کاملا محسوس و قابل درک است تسلط بی چون و چرای سیاست های نئولیبرالیستی بر وزارت کار و نهاد های مرتبط با آن است. این وزارت خانه تجلی وحدت آشکار همه جناح ها و گرایشات موجود در قدرت و پیرامون آنست. این وزارت خانه چه در دستان صاحب منصبان پوپولیست اصولگرا و چه در زیر چتر هدایت دولت اصلاح طلبان حکومتی و یا چون امروز تحت امر دولت تدبیر و امید قرار داشته باشد آشکارا کارگردی نئولیبرالی دارد.
دلایل بسیار آشکار این ادعا آنقدر فراوانند که جای هیچ تردید و دفاعی را برای هیچ یک از این مسند نشینان وزارتی و حامیان آنان باقی نمی گذارد. خروجی این وزارت خانه اعم از آیین نامهها ، بخشنامه ها و دستور العمل ها و صدور سایر مستندات آمرانه غالبا در راستای نقض و لغو مقرراتی است که با موازین حقوق بنیادین کار مطابقت دارد . سیاهه ای از چکونگی پیشبرد سیاست ها و خط مشی های جاری به شرح زیر است:
شیوه گمراه کننده ای که تاکنون موجب کم توانی و شکل نایافتگی سازمان های سندیکایی فراگیر کارگران در ایران شده است نیز در همین وزارت خانه کاربست داشته است و آن استفاده اشرافیت کارگری گردآمده است. سالیان متوالی چنین ساختار تشکیلاتی کارگری خود کارگزار دولتی بوده است که با پیشبرد سیاست تعدیل ساختاری ، اولین گام های شتابان را برای هدایت گری به سوی نئولیبرالیسم برداشت، . درست در هنگامه ای که سیاست دولت سازندگی مناطق اقتصادی و تجاری را پی می گرفت، تشکلهای صنفی مورد نظر در سکوتی رضایت آمیز از درک فاجعه توسط سازمان های کارگری تحت پوشش خود جلوگیری کردند و با تبعیت آگاهانه و گاه کورکورانه بخشی از حقوق کار را که به هیات قانون کار درآمده بود به مسلخ سرمایه داران در مناطق آزاد کشانیدند. و باز در همان هنگامه نقض قرارداد های دایم و تبدیل قراردادهای کار موقت حتی به صورت قرارداد های سفید امضا کمترین واکنش از این اشرافیت مسلط بر مقدرات کارگران دیده نشد.
کارکرد ویژه این اشرافیت کارگری گردن نهادن به سیاست های تشکل ستیزی بود که تمامی نهاد های کارگری برآمده از شرایط پیش از انقلاب را هدف گرفته بود ودر نتیجه رادیکالیزم موجود در بین کارگران از طریق سازمان های کارگری وابسته کنترل و از فعالیت های کارگری به نام دفاع از انقلاب جلوگیری به عمل آمد و مسئولان وزارت کار با کاربست شیوه های فریب کارانه و پوپولیستی از نوع نئولیبرالی سیاستهای ضد کارگری را به پیش برده و این وزارت خانه را تابعی از سیاست های نئولیبرالی دولت ها ساخته اند .
این خط مشی آنجا که در دولت اصلاحات خروج کارگران قالیباف رااز شمول قانون کار و تامین اجتماعی را رقم زد، ادامه یافت و با مصوبه مجلس ششم به خروج کارگاه های تا دارنده پنج کارگر تکمیل شد اما این فرجام کار نبود چرا که کاهش کارگران تا دارنده ده کارگر به کارگاه های تا پنج نفر را به مذاق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن خوش نیامد و در دولت نهم اجرای کامل ماده 191 قانو کار دامنه شمول خروج کارگاه های دارنده تا ده کارگر را قطعیت بخشید که این مقررات زدایی از روابط کار در کارگاه های دارنده تا ده کارگر هنوز ادامه دارد . پی آمد مقررات زدایی از روابط کار به شیوه استاد شاگردی نوین دولت احمدی نژاد موجب اجرای آزمایشی آن در دولت یازدهم کردید و درست در همین شرایط هم اصل قانون کار با ارایه پیش نویس اصلاح قانون کار در سال 1390 از سوی دولت دهم مورد هجوم همه جانبه قرار گرفت. گرچه مجلس شورای اسلامی این لایحه را پس از بررسی کمسیون اجتماعی به دولت عودت داد تا تغییراتی در آن صورت گیرد اما این لایحه بدون هیچ تغییری از سوی دولت تدبیر و امید به مجلس بازگزدانده شد تا جای هیچ تردیدی باقی نماند که همه دولت ها اصل مقررات زدایی از روابط کار را به عنوان سیاست آشکار طرفداران بازار آزاد همچنان پی میگیرند و قافله مقررات زدایی از روابط کار را سر باز ایستادن نیست.
این خط مشی با تکیه بر وزارت خانهای تعقیب شده است که ساختار آن نیز عملا در خدمت بازار آزاد و سیاست های نئولیبرالی قرار دارد و بیهوده نیست که این ساختار با ترکیب و ادغام دو وزارت خانه کار و تعاون و یک سازمان وسیع و درآمدزای تامین اجتماعی که ازسرمایه بین النسلی کارگران به وجود آمده است؛ شکل میگیرد .
تجمیع دو وزارت کار و وزارت تعاون بعلاوه سازمان تامین اجتماعی نیز در راستای تقویت این خط مشی و به قصد نابودی بخش تعاونی در اقتصاد و دست اندازی به منابع سازمان بیمه ای کارگران در راستای این اهداف بوده است. منابع موجود در "سشتا" و توجیه اقتصادی مترتب بر این سازمان بیمه ای آنقدر وسوسه انگیز است که در دولت های مختلف تا کنونی گرایشات فساد انگیز را نیز به تبعیت از سیاست های ضد کارگری واداشته و در مقاطع مختلف دزدی ها و اختلاس های جدی و بهره برداری هایی چون کسب حقوق های نامتعارف را رقم زده است. به تبع چنین تغییر ساختاری در دولت دهم شورای عالی تامین اجتماعی به هیات امنا تغییر می یابد و اساسنامه سازمان تامین اجتماعی هم با تطمیع هیات امنای برگزیده وقت توسط رییس منصوب دولتی (قاضی مرتضوی معزول) تغییرات جدی می یابد. چنین است که هم سیاست های نئولیبرالی نظارت کارگران را از تامین سازمان تامین اجتماعی برمیدارد و هم فسادی سیستماتیک سبب غارت سرمایه بین النسلی کارگران میگردد و همین خط مشی است که عدم پیگیری و تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی را مسکوت میگذارد و عملا پیگرد قضایی آن را به تاریخ میسپرد. در چنین فضایی زنجیره حقوق کار از هم گسیخته است و بدون اتصال مجدد و ترمیم این زنجیره دفاع کارگران از حقوق خود و فعالیت مجدانه و دلسوزانه بخش هایی از نمایندگان کارگری و کنشگرانی که دل درگرو این طبقه مولد دارند عملا به بار نخواهد نشست. درک این موقعیت و شرایطی که کارگران و مزد و حقوق بگیران به آن گرفتار شده اند ضرورتی است که گریزی از آن نیست.
چنانچه این گسیختگی ترمیم نشود حتی اگر نرخی برابر و یا بالاتر از نزخ خط فقر نسبی هم مصوب شود چون سایر حقوق کار مصوب در پستوی مقررات بایگانی خواهد شد. نرخ مزدی که هیچ ضمان اجرایی برای برقرری آن وجود نداشته باشد تنها سودش باز هم به جیب کارفرمایان خواهد رفت که از یک سو حربه ای برای فشار در مقررات زدایی هرچه بیشتر از روابط کار و از سوی دیگر بهانه ای برای شدت بخشی به استثمار کاردر کار موجود خواهد شد .
چنانچه این گسیختگی ترمیم نشود و قانون کار نقش حمایتی خود را با تکیه بر اراده جمعی و سازمان یافته کارگران اعمال نکند هیچ کارگری حتی درصورت دریافت مزد مصوی نمی تواند به پایداری امنیت شغلی خود اطمینان داشته باشد
چنانچه این گسیختگی در زنجیره حقوق کار از راه ایجاد حق اعتراض به نقض حقوق کار ترمیم نشود هیچ کارگری در سلامت نسبی جسمی و روانی به بازنشستگی نمی رسد و استفاده از دوران فراغت پس از سالیان طولانی کار امکان پذیر نخواهد شد
چنانچه این گسیختگی ترمیم نشود نیروی مولد باز تولید نمیگردد و توسعه انسانی از راه برقراری نظام آموزش های مهارتی از بین خواهد رفت و جامعه این امکان را نخواهد یافت تا همواره انسان هایی کارآمد و سر زنده در خدمت تولید نعمات مادی و معنوی ضروری را در اختیار داشته باشد .
چنانچه این گسیختگی در زنجیره حقوق کار ترمیم نگردد انواع تبعیض در بکارگیری نیروی کار کارگران تثبیت خواهد شد و کار کودکان رواج لجام گسیخته ای می یابد و تبعیض جنسیتی شیوه بهره کشی متداول از کار زنان گسترش بی سابقه ای خواهد یافت .
ادامه این گسیختگی به هرچه بی رنگ شدن تامین اجتماعی خواهد انجامید و بهداشت و سلامت کارگران و مزد و حقوق بگیران متاثر از سیاست کالایی سازی خدمات بهداشت و درمان خواهدشد .
امرروز چهره شهر های کشور به ویژه تهران شیارهای عمیقی از کار دستفروشی جوانان جویای کار دیروز است که مایوسانه با عرضه اقلامی از کالای مصرفی در چهارراه ها و اتوبوس ها و قطار های متروی شهری روزگار میگذرانند این نیروی جوان می توانسته است در بنگاههای کار و تولید سازمان داده شود . گسیختگی و نادیده گرفتن حقوق کار جمعیت جوان دیروز و پا به سن گذاشته امروز را در تنگناهای اقتصادی گرفتار و از انگیزه های آنان برای ساختن فردایی بهتر می کاهد . در صورت ادامه این گسیختگی در حقوق کار ، کار مولد در میان جوانان بی رنگ خواهد شد و سرمایه های تجدید ناپذیر جوانی در ورطه ای از ناامیدی غرق خواهد شد .
فرجام جامعه ای که حقوق کار در آن نادیده گرفته شود نشان از تسلط شیوه برده داری نوین برآن جامعه خواهد بود . مبارزه با استیلای برده داری نوین از همه کارگران و زحمتکشان می طلبد که به احیای حقوق کار همت گمارند و این میسر نمیگردد مگر آنکه اعتراض به مقررات زدایی از روابط کار سنگ پایه مبارزات همبسته و پیوسته قرار گیرد و پیگیرانه دنبال شود و اولین قدم برای احیای این حقوق برگشت لایحه به اصطلاح " اصلاح قانون کار "و بی اثر شدن آن به عنوان مقدمه ای برای اصلاح واقعی قانون به سود جنبه های حمایتی آن خواهد بود.
--------------------------
پنجشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳ فوریه ۲۰۱٧
اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز به سیزدهمین روز رسید
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز که از 13 روز قبل در اعتراض به تعویق 5ماه حقوق و سایر مشکلات صنفی خود دست از کار کشیدهاند، پایان اعتراض خود را به دریافت معوقات مزدیشان منوط کردهاند.
از قرار معلوم در این واحد تولیدی حدود 4هزار کارگر رسمی و قراردادی شاغل در این واحد تولیدی بین 4 تا 5ماه مطالبات معوقه مزدی، طلبکارند. در عین حال پرداخت مطالبات سنواتی هر یک از کارگران که بالغ بر 5 تا 6 میلیون تومان میشود چندین سال است به تاخیر افتاده است.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
به نقل از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز گفته میشود تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان استانی پاسخ مشخصی به خواستههای آنان داده نشده؛ درنتیجه اعتراض صنفی کارگران استمرار پیدا کرده است.
طبق اظهارات این کارگران معترض، گروه ملی فولاد اهواز یکی از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایهگذاری امیر منصورآریا در اهواز است که پس از ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای متهم اصلی پرونده هماکنون مدیریت این کارخانه با نظارت قوه قضائیه انجام میشود.
کارگران در بخش پایانی سخنان خود گفتند: به نظر میرسد آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است طولانی شدن روند پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه از قوه قضائیه است و درحال حاضر علاوه بر پنج ماه دستمزد، عیدی نیز دریافت نکردهایم.
--------------------------
لزوم رسیدگی شهرداری به وضعیت کارگران پیمانکاری تره بارهای تهران
جمعی از نگهبانان پیمانکاری میادین میوه و تره بار تهران در تماس با ایلنا از عملکرد شهرداری تهران انتقاد کردند.
این نگهبانان میگویند وعده انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت هادیان شهر که یک شرکت وابسته به شهرداری است، با وجود گذشت چندین ماه از ابلاغ، هنوز محقق نشده است.
این کارگران پیمانکاری از جلسه عصر روز گذشته با مسئولان مربوطه شهرداری خبر دادند و افزودند: در این جلسه مهمترین مطالبات نگهبانان پیمانکاری میادین میوه و ترهبار مطرح شد.
نمایندگان نگهبانان، مهمترین این مطالبات را یکسانسازی دریافتی نیروهای رسمی و پیمانکاری، انعقاد قرارداد مستقیم با شهرداری و تامین مکان و فضای مناسب نگهبانی در بازارها و میادین، تامین وسایل سرمایشی و گرمایشی واحدهای نگهبانی و به سامان کردن شرایط شغلی نگهبانان عنوان کردند.
این نگهبانان میگویند مجددا وعدههایی جهت حل مشکلات ما داده شد و امیدواریم تا پایان سال جاری، مسئولان به وعدهها عمل کنند.
--------------------------
معلق ماندن پرداخت معوقات مزدی کارگران پیمانکاری ماشینسازی اراک
به گزارش منابع خبری ایلنا از اراک، کارگران پیمانکاری شرکت ماشینسازی اراک تاکنون 4 ماه معوقات مزدی خود را دریافت نکردهاند.
در تماس شماری از کارگران پیمانکاری ماشینسازی اراک با خبرنگار ایلنا، آنها ضمن اشاره به معوقات خود اعلام کردند: در پی پیش آمدن مشکلات معیشتی و خانوادگی شماری از کارگران، آنان با مراجعه به کارفرما درخواست تسویهحساب کردند که با پاسخ «فعلاً پول نیست و میتوانید بروید» مواجه شدند.
به گفته این کارگران با نزدیک شدن پایان سال و تامین مخارج معیشتی و زندگی در این ایام، حتی در مراجعه به مراجع قضائی همچون اداره کار و بیان مشکلات کارگران با این پیمانکاری و کارفرما، مراجع ذیربط نیز اقدامی در جهت رفع مشکل کارگران برنیامدند.
پیشتر روابط عمومی شرکت ماشینسازی اراک طی نامهای اعلام کرده بود، «مدیریت شرکت نیز به عنوان کارفرمای طرف قرارداد با پیمانکار مزبور پیگیر انجام تعهدات قراردادی او با کارکنانش خواهد بود» موضوعی که کارگران آن را لمس نمیکنند.
--------------------------
لزوم تعیین مزد براساس سبد معیشت/دولت تدبیر و امید به وعدهها عمل کند
به گزارش خبرنگار ایلنا، مجمع نمایندگان کارگران استان تهران با صدور بیانیهای خواستار واقعی شدن مزد کارگران شد.
در این بیانیه که متن آن در زیر آمده، لزوم تعیین دستمزد براساس محاسبه دقیق سبد معیشت مطرح شدهاست:
مجمع نمایندگان کارگران استان تهران باتوجه به هنگامه تعیین دستمزد 96، خواستار اجرای کامل ماده 41 و تعیین مزد واقعی برای کارگران در سال جدید میباشد.
با توجه به مغفول ماندن تبصره 2 ماده 41 از سوی دولت وکارفرمایان و در نظر گرفتن تورم در چانهزنیها متاسفانه تاکنون کارگران ایران، از رسیدن به حق طبیعی خود دور مانده و با فقر دست و پنجه نرم میکنند آشکار است که رقم فعلی مزد تفاوت فاحشی با سبد معیشت زندگی دارد.
این مجمع از دولت تدبیر و امید درخواست آن را دارد با توجه به وعدههایی که در دوران انتخابات و پس از آن به عموم جامعه داده است هرگز عملی نشده، لااقل قسمتی از آن را عملی سازد و رقم فعلی مزد را متناسب با سبد معیشت در نظر بگیرد و برای به حرکت در آوردن چرخ تولید و همراهی کارفرمایان خودش به آنها کمک نماید و به فکر هزینه کردن از جیب کارگران نباشد چرا که ما دیگر توان این همه فشار را نداریم.
دولتی که به بهانه کمک به کارفرمایان و مثلا به چرخش در آوردن چرخ تولید و خارج شدن از رکود فعلی به حذف تدریجی یارانهبگیرها نیز روی آورده است نباید از افزایش واقعی دستمزدها بهراسد.
با در نظر گرفتن عدم افزایش حقوق کارگران در سال های جنگ تحمیلی و عقبافتادگی مزدی کارگران، مجمع نمایندگان کارگران استان تهران خواستار افزایش حقوق متناسب با در نظر گرفتن سبد معیشت خانوار کارگران میباشد و از تمامی اعضای محترم شورای عالی کار و دولتمردان درخواست دارد به این مهم اقدام نمایند تا دستمزدی حتیالمقدور مناسب با واقعیات جاری جامعه برای کارگران در نظر گرفته شود.
مجمع نمایندگان کارگران استان تهران
--------------------------
چهارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲ فوریه ۲۰۱٧
تجمع کارگران کاشی اصفهان برای پرداخت معوقات مزدی
به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران کاشی اصفهان امروز با حضور مقابل استانداری اصفهان خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی و مطالبات خود شدند.
کارگران کارخانه کاشی اصفهان در هفتههای اخیر با حضور مقابل این کارخانه در جاده نجفآباد خواستار پرداخت دستمزد معوقه که 6 ماه است، شدند.
در پی جابهجایی مدیریت این واحد تولیدی، تسهیلات بانکی وعده داده شده پرداخت نشده و همین مسئله باعث شده در این فاصله زمانی تنها برای 2 ماه مطالبات آنها به صورت کامل پرداخت شده است.
مدیرعامل کارخانه کاشی اصفهان با بیان اینکه پرداخت حقوق معوقه کارگران کارخانه کاشی اصفهان از سوی مسئولان استان و شهرستان به طور جدی درحال پیگیری است، قول داده بود تا مشکل کارگران هرچه سریع تر برطرف شود.
همچنین معاون سیاسی، اجتماعی فرمانداری نجف آباد نیز اعلام کرده بود: برای پرداخت مطالبات کارگران و رونق دو کارخانه تولیدی کاشی به نامهای کاشی اصفهان و شرکت کاشی نیلو مقرر شد تا سهامداران و مدیریت آنها، اقدام به تزریق نقدینگی کنند.
--------------------------
محاسبه عادلانه مزد یا «چیدمان مهندسیشده» به نفع دولت و کارفرمایان!
هر سال به ماههای پایانی که نزدیک می شویم، هراس، دلهره و نگرانی به سراغ کارگران میآید. جمعیت عظیم کارگران، چه در کارگاههای کوچک و خرد و چه در صنایع و کارخانههای بزرگ، نتایج جلسات سه جانبه شورای عالی کار را انتظار میکشند و این خود سرآغاز دور مکرر دلهره و اضطراب است.
مزدبگیران به حاشیهها رانده شدند
این اضطراب و دلهره، چیز عجیبی نیست. سالهاست که مقدار متنابهی بدبینی هم به این موج نگرانی افزوده شده و شاید باید گفت کارگران حق دارند بدبین باشند؛ در طول سه دهه گذشته، نه معاش کارگران به یکباره به سطح قابل قبولی رسید و نه برنامه ای برای بهبود سطح معاش در دراز مدت ارائه شد. در سالهای جنگ، انجماد مزدی به بهانه شرایط بحرانی، دستمزد کارگران را ثابت نگه داشت و پس از آن نیز سالهای تعدیل اقتصادی فرا رسید؛ سالهایی که کاهش قدرت خرید کارگران و اجرا نشدن قانون کار، شرایط را برای کارگران سختتر کرد؛ در این سالها به بهانه سازندگی، مزدبگیران از عرصه تصمیمگیریهای اقتصادی خارج شده و نرم نرمک به حاشیهها رانده شدند. و به این ترتیب، فاصله سطح رفاهی و زیستی طبقات دستمزدبگیر با اقشار مرفه و بیشتر برخوردار روز به روز افزایش پیدا کرد؛ تا جایی که مطالبه دستمزد عادلانه به مهمترین مطالبه کارگران و مزدبگیران تبدیل شد.
یکی از مهمترین بحثهای مسکوت مانده قانون کار، مساله دستمزد است
خیلیها قانون کار را مهمترین دستاورد انقلاب برای کارگران میدانند؛ این قانون علیرغم کاستیها و ضعفهایی که در بحث آزادیهای مدنی و تشکل یابی مستقل دارد، در بحث حق و حقوق کارگران و به طور مشخص در تعیین حداقل دستمزد ، جانب کارگران را دارد و عموما کارفرمایان از سویه جانبدارانه این متن قانونی ناراضی هستند و به زعم خود در دایره بسته سودجویی کوتاهمدت استدلال میکنند که این قانون کفه ترازو را به نفع کارگران سنگینتر کرده و دست و بال تولیدگران را بستهاست و دقیقا همین نوع کارفرمایان البته با همدستی با دولت، ابتدا مناطقی را به بهانه آزادسازی تجارت، از شمول قانون کار خارج کردند و پس از آن به صرافت افتادند که همین متن قانون را هم تغییر دهند و معیار گنگ و نامفهومی تحت عنوان بهرهوری را به جای حقوق کارگر بنشانند. حال جدا از این اقدامات و تلاشها، مساله دیگری که مطرح است اینست که همین قانون کار در خیلی از بحث ها مسکوت مانده و اجرا نشده؛ و یکی از مهمترین این بحثهای مسکوت مانده، مساله دستمزد است.
ماده 41 قانون کار که یکی از مترقی ترین مواد این سند قانونی است، محاسبه حداقل دستمزد سالیانه را به دو معیار مربوط کردهاست، یکی بحث تورم سالیانه و دیگری لزوم تامین هزینههای خانوار یا همان بحث سبد معیشت. جدا از این که بند دوم ماده 41 یا محاسبه دقیق سبد معیشت یک خانوار متوسط هرگز در سالهای گذشته در دستور کار قرار نگرفته و شورای عالی کار، در این زمینه دست به تخلف آشکار زدهاست، فعالان کارگری معتقدند تورم رسمی، عینی و قابل لمس نیست. در واقع تورم اعلام شده توسط مراجع رسمی، یک مفهوم چیدمانی و مهندسی شده توسط دولت است و چیزی که مردم در زندگی روزانه خود لمس میکنند، بسیار بیش از اینهاست. «علیرضا خرمی»، عضو شورای اسلامی کار کارخانه پلیاکریل اصفهان (کارخانهای که با بیش از دو هزار کارگر، در آستانه تعطیلی و ورشکستگی است) میگوید: واقعیت این است که نرخ تورم تک رقمی اعلام شده، برای کارگران محلی از اعراب ندارد، چرا که تورمی که کارگران در زندگی روزمره خود لمس میکنند، بسیار بیش از اینهاست و این حاصل بیتدبیریها در سالهای گذشته است.
کارگران حق دارند بپرسند که دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را!
معمولا در محاسبات مزدی، مفهومی تحت عنوان نرخ تورم انتظاری، به عنوان مرجع تصمیمگیریها در نظر گرفته میشود. آذرماه امسال نرخ تورم انتظاری سال 96، 7.6 درصد اعلام شد؛ این نرخی است که پیش از موعد اعلام شده و به عمد پایین نگاه داشته شده تا به قول برخی فعالان کارگری دستاویزی برای ادامه روند فریز مزدی در دست باشد. حال جالب اینجاست که هنوز به پایان سال نرسیدیم و مذاکرات مزدی در میانه راه است، کذب بودن نرخ های رسمی تورم آن هم از نوع انتظاری آن مشخص شده؛ در روزهای گذشته، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران، از افزایش 15 درصدی نرخ اتوبوس و 20 درصدی مترو در سال آینده خبر داده است؛ با این اوصاف، کارگران حق دارند بپرسند که دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را!
اگر حتی فرض بگیریم، این نرخ تورم انتظاری رسمی، طابقالنعل بالنعل با واقعیت های معیشتی مردم همخوانی داشته باشد و به عبارت سادهتر، سال آینده صددرصد درست از آب دربیاید، باز هم مساله به قوت خود باقی است؛ چرا که عقب ماندگیهای چند ده درصدی سالهای پیش و فریز مزدی در سالهای تورم نجومی، باز هم جبران نخواهد شد و اینجاست که راه حل همان است که قانون گذار اندیشیده، محاسبه سبد معیشت خانوار یا تامین شایسته هزینه های زندگی، تنها با محاسبه دقیق نرخ نیازمندیهای یک خانوار متوسط است که مفهوم نرخ تورم مهندسی شده در حاشیه قرار میگیرد و از اعتبار ساقط میشود.
دولت تدبیر و امید که با وعدههای بسیار برای کارگران بر سر کار آمد، در سه سال گذشته نتوانست و یا نخواست راه حلی برای مهمترین مساله ای که کارگران با آن درگیر هستند و دست و پنجه نرم می کنند، پیدا کند. امسال هم دوباره روز از نو و روزی از نو. کارگران انتظار دارند که حداقل این بار یک تغییر بنیادین اتفاق بیفتد و قفل بیبرگی و فقر کارگران با کلید تدبیر و امید باز شود. اتفاقی که اگر رخ بدهد، یک اتفاق نادر و یک حرکت با ماهیت تقریبا انقلابی محسوب میشود، حداقل در سالهای پس از جنگ به این طرف...
در همین رابطه گروه کارگری شورای عالی کار که البته باید گفت در شرایط فقدان تشکل های مستقل و ناکارآمدی ابزارهای کنشمندی، نمیشود گفت نماینده واقعی کارگران هستند، اعلام کرده اگر قرار باشد محاسبات سبد معیشت در دستورکار قرار نگیرد، در مذاکرات سه جانبه شرکت نخواهند کرد. علیرضا مقدم، وکیل دادگستری هم در همین رابطه می گوید: اگر قانون اجرا نشود، سهجانبهگرایی فقط طبل توخالی است و اگر در محاسبات مزدی امسال اجرای بند دوم ماده 41 قانون کار و محاسبه دقیق سبد معیشت در دستور کار قرار نگیرد، بهتر است اعضای کارگری از حضور در جلسات انصراف دهند. چرا که اگر به نشانه اعتراض در این جلسات شرکت نکنند، در تصمیمگیریهای غیرقانونی شریک محسوب نمیشوند و بهتر میتوانند پاسخگوی کارگران باشند.
«دستمزد مناسب برای زندگی» چیست
«دستمزد مناسب برای زندگی»، یا به اصطلاح Living Wage ، حداقل درآمد لازم برای تامین نیازهای پایهای یک خانوار کارگری است. مقدار آن، گرچه تعیین کننده خط فقر است، اما با محاسبات دقیق، کمی بالاتر از خط فقر مطلق قرار میگیرد.
تعیین دقیق مقدار آن، به شاخص های اندازه گیری مختلفی وابسته است، تا جایی که میزان دقیق آن در نقاط مختلف یک کشور، با توجه به تفاوت هزینه ها، میتواند متفاوت باشد.
مقدار Living Wage در کشورهای مختلف، توسط محققان و پژوهشگران اقتصاد به طور مستقل، تعیین میشود و با حداقل دستمزد رسمی و مصوب دولتها (minimum wage) متفاوت است ؛ اما این محاسبات مستقل معمولا مبنای تصمیمگیری های رسمی مزد قرار میگیرد.
برای مثال، در بریتانیا، Living Wage ، سالانه توسط بنیادی غیر دولتی به همین نام محاسبه می شود که در سال گذشته میلادی میزان آن، 9.15 دلار در ساعت برای لندن و 7.85 دلار در ساعت برای دیگر نقاط بریتانیا تعیین شده است، در حالی که حداقل دستمزد رسمی که دولت تعیین کرده برای هر نفر، ساعتی 6.50 دلار است.
حال در ایران در شرایطی که هیچ بنیاد مستقلی برای محاسبه سالانه هزینههای خانوار وجود ندارد، در همین جلسات رسمی شورای عالی کار و ستاد مزد نیز مساله سبد حداقلی خانوار هرگز مورد اجماع سه ضلع مثلث مذاکرات قرار نگرفتهاست. باید دید امسال دولت کجای کار میایستد و چقدر قرار است حامی واقعی بخش عظیم ملت یعنی کارگران باشد. در طول سالهای گذشته، هم دولت در نقش مدافع کارفرمایان ظاهر شد و هم کارفرمایان به بهانه نبود رونق و رکود، از اجرای دقیق قانون دستمزد سرباز زدند و بار آوار اقتصاد را یکجا بر سر کارگران خالی کردند. بهانه کارفرمایان هم رکود و رشد نامناسب اقتصادی بوده و هم این که افزایش یکبارگی مزد می تواند مثل حباب، اقتصاد را بترکاند.
در ایران هیچ آمارگیری تقریبی یا دقیق از میزان سهم دستمزد نداریم
به همین دلیل و برای این که نگاه طیف کارفرمایان بهتر مشخص شود سراغ «مجید آهنگریان»، یکی از اعضای هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور رفتم و فقط دو سوال کلیدی را مطرح کردم. پاسخها تا حدودی روشن کننده است:
سوال اول: بسیاری از اقتصاددانان، سهم دستمزد را در قمت تمام شده کالا و خدمات بسیار پایین و زیر ده درصد تخمین میزنند؛ نظر شما در این مورد چیست و چرا وقتی دستمزد سهم قابل ملاحظهای در قیمت تمام شده ندارد، کارفرمایان حاضر به افزایش قانونی آن نیستند؟
پاسخ آهنگریان: سهم دستمزد، بستگی به نوع صنعت دارد؛ الزاما نمیتوان عدد ثابتی ارائه کرد. هرچه اتوماسیون و هوشمندسازی محیط کار افزایش پیدا کند، سهم دستمزد هم کمتر میشود و بالعکس در برخی صنایع یدی، سهم دستمزد به شدت بالاست. مساله این است که در ایران هیچ آمارگیری تقریبی یا دقیق از میزان سهم دستمزد در صنایع نداریم.
سوال دوم: کارفرمایان بر حسب قواعد اقتصاد مدرن، نباید با افزایش دستمزد مخالف باشند آنهم به دو دلیل؛ مفهوم بهرهوری مورد نظر کارفرمایان در نگاه درازمدت اقتصادی دقیقا بایستی با افزایش دستمزد ارتباط مستقیم داشته باشد؛ به عبارتی کارگر راضیتر، یعنی بهره وری بالاتر و مساله دوم این است که کارفرمایان اگر تولید کننده باشند (تاکید میکنم اگر تولیدکننده واقعی باشند) برای این که بتوانند کالاهای خود را در بازار داخلی به فروش برسانند، نیازمند این هستند که قدرت خرید مزدبگیران از سطح قابل قبولی برخوردار باشد، در غیر اینصورت، انبارهای پر از جنس و رکود مضاعف در کمین خواهد بود. حال چگونه است که کارفرمایان ایرانی اینگونه مقابل افزایش قانونی دستمزد جبهه میگیرند؟
پاسخ آهنگریان: در بحث شما دو محور طرح شد؛ یکی بحث انگیزه است. که من هم موافقم، انگیزش و رضایتمندی یک عامل مهم در بهرهوری کارگر است اما این که الزاما افزایش دستمزد باعث انگیزش نیروی کار می شود را موافق نیستم. و مساله دوم که به بازار عرضه اشاره میکند، باید گفت در خیلی از اقلام، سمت و سوی رونق بخشی به بازارها، رویکرد بینالمللی دارد یا به عبارتی، باز کردن درب های صادرات و قدرتمندی در رقابت، باعث رفع رکود میشود؛ پس رفع رکود هم لزوما به معنای افزایش مزد نیست، گرچه رونق مزد کمی هم به رونق بازار کمک میکند.
به هرحال و در هر صورت، این روزها بازهم بحث مزد و مذاکرات مزدی داغ است. در همین روزها معلمان نیز یک کمپین اینترنتی به راه انداخته اند؛ خواسته اصلی این کمپین که بیش از هفتاد هزار معلم و فرهنگی آن را امضا کردهاند، پیش از هرچیز خواسته تجدید نظر در بودجه دولت به منظور افزایش دستمزد معلمان است؛ در همین روزها کارگران هم در تب و تاب به سر میبرند. نگاهها به مذاکرات مزدی کارگران متفاوت است، خیلی ها با بدبینی و بر حسب عادت معتقدند که اتفاق خاصی نخواهد افتاد؛ روال ثابت است و جلسات سه جانبه فقط یک رنگ و لعاب تشریفاتی است. گرچه عدهای هم هستند که میگویند اگر کارگران تمام قد به میدان بیایند و از حقوق ابتدایی خود دفاع کنند، خرق عادت هم رخ خواهد داد. آنها میگویند چیز زیادی نمیخواهیم اجرای قانون را میخواهیم، حقی که دهههاست از ما سلب شده؛ به هر روی، روزهای پایانی سال، مزدبگیران نگران سال بعد هستند و دلواپس چرخ سنگین معاش خانوار که سالهاست به خوبی نمیچرخد؛ شاید این توقع زیادی نباشد که دولتمردان یکبار هم که شده به آنهایی بیندیشند که بار سنگین تولید، فرهنگ، آموزش و بهداشت جامعه بر شانههایشان افتاده، به دستمزدبگیران؛ آنها که دهههاست با فاصله طبقاتی معناداری از طبقات مرفه، برخوردار و به قولی معلوم الحال، به زیر خط فقر رانده شدهاند.
گزارش: نسرین هزاره مقدم
--------------------------
اعتراض کارگران آلومینیوم المهدی به اخراج 40 نفر از همکارانشان
یکی از کارگران معترض آلومینیوم المهدی در تماس با ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی قصد دارند تا در چندین مرحله کارگران خود را تعدیل کنند که اول اسفند ماه با اخراج 40 کارگر، مرحله نخست اخراج کارگران آغاز شده است.
او با بیان اینکه سوابق فعالیت بعضی از کارگران بیکار شده به 15 سال میرسد، اظهار کرد: در مجموع این کارخانه بیش از 2 هزار و 400 کارگر دارد که علاوه بر آنکه فاقد امنیت شغلی اند کارفرمای بخش خصوصی کارخانه در پرداخت مطالبات آنان بی توجهی میکند.
به گفته این کارگر، افراد حاضر در تجمع امروز از کارگران شیفت صبح کارخانه آلومینیوم المهدی هستند که به حمایت از 40 کارگر اخراجی دست از کار کشیده و با متوقف کردن تولید خواستار بازگشت بکار همکارانشان شدهاند.
این کارگر در ادامه اظهار داشت: کارگران نگراناند که روند اخراج کارگران ادامه پیدا کند و شاهد اخراج سایر کارگران قراردادی در هفتههای آینده باشیم.
او در ادامه با اشاره به اینکه بخش دیگری از مشکلاتمان مربوط به حذف برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید کارگران است که از بدو تاسیس این مجتمع به آنان پرداخت می شده است، افزود: همچنین مشخص نبودن وضعیت دارایی های صندوق قرض الحسنه کارگران بعد از خصوص سازی این کارخانه از دیگر موارد اعتراض امروز کارگران بود که تاکنون نسبت به آن بی توجهای شده است.
--------------------------
تجمع کارگران شاغل و بازنشسته پارسیلون برای چهار روز متوالی
منابع خبری ایلنا در استان لرستان میگویند: گروهی از کارگران شاغل و بازنشسته کارخانه پارسیلون خرم آباد از روز یکشنبه (یکم اسفند)تا به امروز مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردهاند و تا به امروز در حال تجمع هستند.
آنها گفتند: اجتماع صنفی یاد شده به صورت همزمان در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی وبلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه برگزار شده است.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشتهاند گفته میشود، در کارخانه نساجی پارسیلون بیش از 123 نفر کارگر رسمی فعالیت دارند که در 14 ماه گذشته حقوق نگرفتهاند. علاوه بر آن حدود 26 ماه از معوقات مزدی سالهای گذشته آنها هنوز پرداخت نشده است.
طبق اظهارات کارگران شاغل در پارسیلون، همچنین چندین ماه است که حق بیمه کارگران شاغل به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در نتیجه دفترچه درمانی کارگران به خانواده هایشان تمدید نمیشود.
همچنین جمعی از بازنشستگان این کارخانه که تعداد آنها در حدود 100نفر است و به تدریج از سال 92 بازنشست شدهاند به دلیل دریافت نکردن سنوات پایان کار در تجمع امروز حضور دارند.
به گفته آنان همچنین در این اجتماع صنفی چند روزه ک حدود 230 کارگر قرار دادی اخراجی کارخانه نیز حضور دارند. این کارگران که از دی ماه سال 94 از کار بیکار شدهاند مدعیاند که کارفرما هنوز بابت مطالبات معوقه با آنها تسویه حساب نکرده است.
در ادامه کارگران تاکید دارند که از زمان واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی این مشکلات آغاز شدهاست.
--------------------------
اخراج 35 نفر از کارکنان پیمانکاری بیمارستان اندیمشک
به گزارش ایلنا، 35 نفر از کارکنان پیمانکاری بیمارستان اندیمشک از سوی پیمانکار این بیمارستان اخراج شدند.
به گفته منابع محلی، مدیر شبکه بهداشت و درمان اندیمشک در خصوص علت اخراج گفته است نیروهایی که نسبت به اخراج آنها از بیمارستان اقدام شده رابطه استخدامی با بیمارستان نداشتند.
بنا به اظهار «سیما جمشیدی» در سالهای اخیر نیز 75 نفر برای نظافت بیمارستان امام علی(ع) جذب شده بودند که به علت نداشتن رابطه استخدامی اخراج شدند.
وی افزود: برای رفع مشکل نظافت بیمارستان به اجبار به صورت روزانه پنج نفر روزمزد در طول هفته و به طور چرخشی از 35 نفر استفاده می شد.
به گفته وی، با توجه به برگزاری مناقصه جدید پیمانکاری خدمات بیمارستان و جذب پیمانکار ، 14 نفر نیرو از سوی وی جذب شد.
--------------------------
اخراج 35 نفر از کارکنان پیمانکاری بیمارستان اندیمشک
به گزارش ایلنا، 35 نفر از کارکنان پیمانکاری بیمارستان اندیمشک از سوی پیمانکار این بیمارستان اخراج شدند.
به گفته منابع محلی، مدیر شبکه بهداشت و درمان اندیمشک در خصوص علت اخراج گفته است نیروهایی که نسبت به اخراج آنها از بیمارستان اقدام شده رابطه استخدامی با بیمارستان نداشتند.
بنا به اظهار «سیما جمشیدی» در سالهای اخیر نیز 75 نفر برای نظافت بیمارستان امام علی(ع) جذب شده بودند که به علت نداشتن رابطه استخدامی اخراج شدند.
وی افزود: برای رفع مشکل نظافت بیمارستان به اجبار به صورت روزانه پنج نفر روزمزد در طول هفته و به طور چرخشی از 35 نفر استفاده می شد.
به گفته وی، با توجه به برگزاری مناقصه جدید پیمانکاری خدمات بیمارستان و جذب پیمانکار ، 14 نفر نیرو از سوی وی جذب شد.
--------------------------
50 کارگر نمایندگی یک شرکت خودرو سازی اخراج شدند
منابع کارگری ایلنا در این استان گزارش کردند، نمایندگی « موحدی» ایرانخودرو که درکیلومتر یک جاده گرگان به تهران فعالیت دارد، از اول اسفند ماه جاری (95) به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشدهاند.
از قرار معلوم هرکدام از کارگر تعدیل شده تا نزدیک به 18سال سابقه کاری داشته وبعد از اخراج برای پیگیری وضعیت شغلی ودریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار گرکان شکایت کردهاند.
به نقل از کارگران اخراجی این نمایندگی خودرو در گرگان گفته می شود این تعدیلها بدنبال آن اتفاق افتاده است که شهرداری گرگان اخیرا از کارفرمای این صنعتی خواسته است تا بابت فعالیت در محدوده شهری مبلغ یک میلیاردو 500 میلیون تومان خسارت پرداخت کند.
به گفته وی این درحالیست که احداث این واحد نمایندگی تقریبا 25 سال پیش و زمانی انجام شد که زمینهای این منطقه در خارج از محدوده شهری واقع شده بود.
--------------------------
مزد مهندسی شده حتی برای زندگیبخورنمیر کافی نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه با صدور بیانیهای نسبت به روند تعیین دستمزد اعتراض کرده و خواستار اجرایی شدن کامل ماده 41 قانون کار شدهاست.
در بخشی از این بیانیه آمدهاست: دﺭ ﺣﺎﻟﯿﮑﻪ ﺑﻪ ﭘﺎﯾﺎﻥ ﺳﺎﻝ ۹۵ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪﯼ ﻧﺰﺩﯾﮏ میشویم ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺩﺳﺘﻤﺰﺩ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ﺟﺪﯾﺪ ﺍﺯ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﺩﻏﺪﻏﻪهایﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﺑﺸﻤﺎﺭ میرﻭﺩ . ﻧﻈﺮ ﺑﻪ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﯾﮏ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺷﺎﯾﺴﺘﻪ ﻭ ﺷﺮﺍﻓﺘﻤﻨﺪ، ﺣﻖ ﻣﺴﻠﻢ ﻫﺮ ﺍﻧﺴﺎﻧﯿﺴﺖ، ﺍﺯﯾﻨﺮﻭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻫﺮﭼﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺣﻘﻮﻕ ﻭ ﺩﺳﺘﺮﻧﺞ ﮐﺎﺭﮔﺮ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻢ ﻭ ﺍﺳﺎﺳﯽ ﺑﺎﺯﯼ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
در ادامه بیانیه میخوانیم: ﺍﻋﻼﻡ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﮐﻪ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺩﺳﺘﻤﺰﺩ ﺑﺎﯾﺪ ﻃﺒﻖ ﻫﻤﺎﻥ ﺩﻭ ﺍﺻﻠﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﮐﺎﺭ ﺫﮐﺮ شدﻩ ﺍﺳﺖ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﯿﺮﺩ؛ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﯾﻦ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻫﻢ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻧﺮﺥ ﺗﻮﺭﻡ ﻭ ﻫﻢ ﺣﻘﻮﻕ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎﻻﺗﺮ ﺍﺯ ﺧﻂ ﻓﻘﺮ ﺑﺎﺷﺪ . ﺩﺭ ﺳﺎﻟﯿﺎن ﺍﺧﯿﺮ ﺩﺭ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﻣﻤﮑﻦ، ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺣﻘﻮﻕ ﻓﻘﻂ ﺑﺮﺍﺳﺎﺱ ﻧﺮﺥ ﺗﻮﺭﻡ ﺻﻮﺭﺕ میگرفت ﻭ ﺩﻭﻟﺖ ﻫﻢ ﭼﺸﻢ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺍﺻﻞ ﺩﻭﻣﯽ ﮐﻪ ﻣﻬﻤﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﻣﯽﺑﺴﺖ . ﺍﮐﻨﻮﻥ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻧﮕﺮﺍﻧﯽﻫﺎﯼ ﻣﺎ ﺍﯾﻨﺴﺖ ﮐﻪ، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ آﻣﺎﺭﻫﺎﯼ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﮐﻪ ﻧﺮﺥ ﺗﻮﺭﻡ ﺍﻣﺴﺎﻝ ﺭﺍ ﺗﮏ ﺭﻗﻤﯽ ﺍﻋﻼﻡ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺣﻘﻮﻕ ﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻫﻢ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺣﺪ ﺑﺎﺷﺪ . ﺩﺭ ﭼﻨﯿﻦ ﺻﻮﺭﺗﯽ، ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﭘﯿﺸﮑﺶ، ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺑﺨﻮﺭ ﻧﻤﯿﺮ ﻫﻢ ﻣﯿﺴﺮ نمیشود.
در بخشی دیگر از این بیانیه آمدهاست: ما ﺍﻋﻼﻡ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ ﺍﺯ ﻓﻘﺮ ﺧﺴﺘﻪ ﺷﺪﻩﺍﯾﻢ . ﺍﺯ ﺍﺿﻄﺮﺍﺏ ﻭ ﺩﻏﺪﻩ ﻫﺎﯼ ﻣﻌﯿﺸﺘﯽ ﺧﺴﺘﻪ ﺷﺪﻩﺍﯾﻢ . ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯿﮑﻪ ﻣﺪﯾﺮﺍﻥ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺑﺎ ﺣﻘﻮﻗﻬﺎﯼ ﻧﺠﻮﻣﯽ ﭼﻨﺪ ﺻﺪ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺗﻮﻣﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﻣﺎﻩ، ﺷﺎﻫﺎﻧﻪ ﺭﻭﺯﮔﺎﺭ ﻣﯽﮔﺬﺭﺍﻧﻨﺪ ﺧﺴﺘﻪ ﺷﺪﻩﺍﯾﻢ ﺍﺯ اﯾﻨﮑﻪ ﻭﻗﺘﯽ ﻧﻮﺑﺖ ﺑﻪ ﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻣﯽﺭﺳﺪ ﺁﻧﭽﻨﺎﻥ ﻗﻄﺮﻩ ﭼﮑﺎﻧﯽ ﻭ ﻧﮑﺘﻪ ﺳﻨﺠﯽ ﻭ ﺭﯾﺰﺑﯿﻨﯽ ﺑﺨﺮﺝ ﻣﯽﺩﻫﻨﺪ ﻭ ﻣﻮ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻣﺎﺳﺖ ﺟﺪﺍ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ و ﺑُﺨﻞ ﻣﯽﻭﺭﺯﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻧﺘﯿﺠﻪﺍﺵ ﻫﻢ ﭼﯿﺰﯼ ﺑﺠﺰ ﻓﻘﺮ ﻭ ﻓﻼﮐﺖ ﻧﻤﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎﺷﺪ . ﺧﺴﺘﻪ ﺷﺪﯾﻢ ﺍﺯﯾﻨﮑﻪ ﮐﺎﺭﻓﺮﻣﺎﻫﺎ ﺑﻪ ﺑﻬﺎﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﻭﺍﻫﯽ، ﺑﺎ ﺗﺎﺧﯿﺮﻫﺎﯼ ﻣﮑﺮﺭ ﻭ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﺩﺭ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻫﻤﯿﻦ ﭼﻨﺪﺭﻏﺎﺯ ﺣﻘﻮﻕ ﺯﯾﺮ ﺧﻂ ﻓﻘﺮ، ﻣﻮﺟﺐ ﺑﻪ ﺧﻄﺮ ﺍﻓﺘﺎﺩﻥ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﺎ ﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ میشوند . ﻣﺎ ﺧﺴﺘﻪ ﺷﺪﯾﻢ ﺍﺯﯾﻨﮑﻪ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ، ﺷﺮﻣﻨﺪﻩ ﺑﺎﺷﯿﻢ.
--------------------------
آیا فتواها میتواند دولت را از خواب نولیبرالی بیدار کند؟/ شرکتهای هرمی خون کارگران را در شیشه کردهاند
ناصر آقاجری، فعال کارگری مناطق آزاد در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به رواج شرکت های هرمی و حمایت دولتیها از این نوع کسب و کار دلالگونه گفت: کار وارونه سازی واژه ها به جایی رسیده است که دولت مردانی که در رسانههای وطنی مرتب شعار اقتصاد مقاومتی میدهند و خود را مجری آن نشان میدهند، با صدور مجوز برای فعالیت اقتصادی شرکتهای هرمی، سرشت مناسباتی را که به آن باور دارند، در عمل به اجرا در میآورند.
وی ادامه داد: آنها قصد دارند راه مناسبات اقتصادی آمریکایی تعدیل ساختاری و خصوصی سازی، در سایه بی خبری اجتماعی تداوم یابد و "برادران صندوق بین المللی پول" را راضی نگهدارند، با این امید که سال "اقتصاد مقاومتی" هم در حال پایان است و در این روزهای پایانی، شاید بتوان با ترفند عملیاتی "مهندسی" شده وآمارهای نولیبرالیستی مردم را یک سال دیگر با امیدهای واهی و خالی از درون مایه، در آرزوی یک ناکجا آباد دیگر، سر گرم نمود.
آقاجری در ادامه بحث به ترفندهایی که برای کاستن از حمایتهای قانونی در پیش گرفته میشود اشاره کرد و گفت: دولتها قانون کاری را که بر اساس قانون اساسی ولی با ابهامتی فراوان در تبصره ها پذیرفته بود در بزرگترین مجتمعهای صنعتی کشور تحت عنوان مناطق آزاد تجاری – صنعتی حذف نمودهاند، هم چنین کارگاه های زیر ده نفر را در همه ی ایران از شمول قانون کار خارج کرده اند، حال اینک نوبت "اصلاح قانون کار" رسیده است.
این فعال کارگری در ادامه به نظر برخی مراجع در ارتباط با شرکتهای هرمی و شبکهای اشاره کرد و گفت: نظر آیتالله مکارم شیرازی در باره فعالیت شرکت های هرمی و بازاریابی شبکه ای به صراحت بیان شده؛ این مرجع شیعه عنوان کرده فعالیت این شرکتها " به یقین شرعا حرام است" و نظر اکثر روحانیون ارشد شیعه نیز همین است. اما جالب اینجاست که شورای نگهبان با 19 فقیه و24 حقوقدان در پاسخ به اعتراض و فتوای آیت اله مکارم شیرازی؛ کار شرکت های هرمی و بازاریابی شبکهای رامجاز دانسته است و سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این انتقادها به آیین نامه دیوان عدالت اداری استناد کرده است که مطابق آن برای دیوان عدالت، شورای نگهبان مرجع تشخیص شرعی بودن یا نبودن امور است.
وی در ادامه به عملکرد وزارت صنعت پرداخت و گفت: وزارت صنعت که کارش باید توسعه صنعتی کشور و حمایت از صنایع تولیدی باشد، در عمل، در جهت سرمایهداری مالی و دلالی گام برمیدارد. البته شاید در فرهنگ واژه های وزارت صنعت؛ تفسیر و تأویل توسعه صنعتی همین باشد. با چنین مناسباتی دیگر به وجود کارگران هم نیازی نخواهیم داشت و قانون کار هم به گونه واقعی غیرضروری میشود. تازه اگر چند تایی کارگر برای پخت نان سنگک لازم داشته باشیم می توانیم از چین میلیاردی وارد کنیم و یا مانند واردات میلیاردی "چوب بستنی" نان سنگک را هم از چین خریداری کنیم.
آقاجری تاکید کرد: آری به زعم چنین وزرا و دولت مردانی، تا دلار های نفتی وجود دارد، کار و تولید اقتصادی - صنعتی، آب در هاون کوبیدن است. با وجود این شرایط دولت ساخته، می توان حدس زد که به طور حتم آن چند هزار کاری را هم که دولت مردان تا پایان سال جاری وعده داده بودند، همین کارهای واسطه گری در شرکت های هرمی است.
وی در پایان اظهار داشت: حال سوال اینجاست که در شرایطی که مناسبات دلالی و واسطگی همه حیطههای اقتصاد را فراگرفته، آیا چنین فتواهایی میتواند این مشاوران ارشد اقتصادی دولت و دولت مردان را از خواب نولیبرالی بیدار کند؟ آینده، این پرسش را پاسخ خواهد داد.
--------------------------
اعتراض کارگران پتروشمی تکس آریا به اخراج احتمالی
به گزارش منابع کارگری ایلنا از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام، 45 تن از کارگران شرکت پتروشیمی تکس آریا برای دومین بار طی روزهای گذشته نسبت به دستور اخراج خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
یکی از کارگران در همین زمینه به خبرنگار ایلنا گفت: در حالی که هیچ مشکلی از بابت روند تولید وجود نداشت، کارفرما در تاریخ پنجم بهمن ماه دستور اخراج 45 تن از کارگران را صادر کرد.
وی ادامه داد: با اعلام این دستور تعدیل، در مقام زیانکار، اعتراض خود را اعلام و دست به تجمع زدیم که همان زمان با پادرمیانی اداره کار منطقه این دستور ملغی و به کار خود بازگشتیم.
این کارگر افزود: با این حال کارفرما بار دیگر براجرای دستور اخراج اصرار و اعلام کرد که این 45 نفر نهایتا تا روز 5 اسفندماه سال جاری اخراج خواهند شد و برای همین تجمع اعتراضی خود را برای دومین بار آغاز کردیم.
به گفته این کارگر، تصمیم اخراج کارگران به دلیل اختلافات بین مدیران ارشد شرکت صورت گرفته است و کارگران قربانی اختلافات مدیریتی بین دو شرکت شیمی تکس آریا و شیمی بافت شدهاند.
--------------------------
کارگران پروژه دریاچه هنر تهران تا 11 ماه مزد طلبکارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران پیمانکاری پروژه ساخت دریاچه هنر تهران از به تاخیر افتادن پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، این کارگران که تعداد آنها 35 نفر است، در پروژه احداث دریاچه هنر واقع در منطقه عباس آباد تهران مشغول به کار هستند و بابت نزدیک به 11ماه مزد و مزایای مزدی طلبکارند.
به گفته این کارگران، مدیران شرکت پیمانکاری که آنها در حال حاضر در استخدامش هستند علت به تاخیر افتادن مطالبات مزدی پرداخت نشده را کمبود نقدینگی عنوان کرده و مدعی هستند که شرکت نوسازی عباس آباد در مقام کارفرمای اصلی پروژه دریاچه عباس آباد هنوز صورت وضعیتهای مالی ماههای گذشته را پرداخت نکرده است.
براساس اظهارتی که به نقل از کارگران این پروژه عمرانی در اختیار ایلنا قرار گرفته است احداث پروژه دریاچه هنر که به عنوان دومین دریاچه مصنوعی بزرگ تهران مطرح است از از تیر ماه سال 93 در منطقه عباس آباد به آغاز شده ودر حال حاضر حدود یکسال است که ساخت این پروژه متوقف شده است.
--------------------------
سه شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱ فوریه ۲۰۱٧
تجمع جمعی از کارگران در اعتراض به روند تعیین دستمزد سالانه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز جمعی از کارگران مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
در این تجمع که توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران سازماندهی شده بود، حاضران خواستار افزایش عادلانه دستمزدها براساس میزان سبدهزینه شدند و اعلام کردند روند همیشگی تعیین دستمزد که به نفع دولت و کارفرمایان است، بایستی خاتمه یابد.
یکی از حاضران در این تجمع با بیان این که سالهاست با امضای طومارهای اعتراضی خواسته افزایش عادلانه مزد مطرح شده، اظهار داشت: امروز یک نامه اعتراضی خطاب به کمیسیون اجتماعی مجلس نوشته بودیم که تحویل نمایندگان دادیم.
--------------------------
تجمع کارکنان شرکتی مخابرات در اعتراض به تبعیض گسترده
صبح امروز بیش از پانصد نفر از کارکنان شرکتی مخابرات سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمعکنندگان میگویند: از تبعیض در مخابرات خستهایم؛ دستمزد و دریافتی ما با رسمیهای مخابرات اختلاف فاحش دارد؛ دستمزد پایه ما پایینتر است و پاداشهایی که به پرسنل رسمی مخابرات پرداخت میشود، به ما تعلق نمیگیرد.
حاضران در تجمع امروز که از ساعت نُه صبح آغاز شده، میگویند: خواستار انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، رفع تبعیض و برقراری امنیت شغلی هستیم. تجنع کنندگان معتقدند که واسطهها بایستی حذف شوند تا حقوق صنفی و شغلی کارگران تامین شود.
یکی دیگر از حاضران در این اعتراض صنفی میگوید: برای چندمین بار به تهران آمدهایم تا مسئولان صدای دادخواهی ما را بشنوند؛ حتی همکاران خانم ما با بچه کوچک آمدهاند و از ساعات ابتدایی در این تجمع شرکت داشتهاند؛ خدا را خوش نمیآید مسئولان همچنان خودشان را به خواب بزنند و پاسخگو نباشند.
--------------------------
مرگ کارگر ذوب آهن اصفهان براثر سقوط از ارتفاع
به گزارش ایلنا، صبح امروز یکی از کارگران واحد ککسازی کارخانه ذوبآهن اصفهان براثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داد.
هویت کارگر فوت شده حامد محمدی، 35 ساله عنوان شده است.
در همین رابطه، روابط عمومی شرکت ذوبآهن نیز به رسانهها اعلام کرده است: کلیت حادثه، سقوط از ارتفاع بوده اما هنوز جزئیات نحوه سقوط و دلایل آن مشخص نیست و شواهد نشان میدهد این اتفاق نیاز به بررسیهای فنی دارد که نتایج آن اعلام خواهد شد.
--------------------------
تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز چند صد نفر از بازنشستگان فرهنگی سراسر کشور مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این تجمع که از روزهای قبل در فضای مجازی سازماندهی شده بود، از ساعت ده صبح با حضور گسترده معلمان بازنشسته برگزار شد.
یکی از حاضران در تجمع امروز مطالبات این اعتراض صنفی را اجرای دقیق همسان سازی بازنشستگان فرهنگی با بازنشستگان بقیه ارگانهای دولتی، افزایش سطح تسهیلات خدماتی و درمانی در قالب بیمههای کارآمد و پرداخت معوقات مزدی بیان کرد.
گفتنی است فرهنگیان بازنشسته پیش از این نیز بارها مقابل مجلس و دیگر نهادهای مسئول، تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
--------------------------
وعده وعید نمیخوایم، دستمزد و عیدی میخوایم
به گزارش خبرنگار ایلنا، از ساعات آغازین صبح روز گذشته، حدود 500 نفر از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس که زیرمجموعه شرکت تهران جنوب محسوب میشوند، در اعتراض به 4 ماه معوقات مزدی در محوطه پالایشگاه تجمع کردند.
این کارگران که دستمزد آنها از آبان ماه پرداخت نشده با سردادن شعار «وعده وعید نمیخوایم، دستمزد و عیدی میخوایم» خواستار رسیدگی مسئولان پالایشگاه و مدیران شرکتهای پیمانکاری شدند.
یکی از حاضران در تجمع روز گذشته میگوید: در ساعات پایانی تجمع، مسئولان باز هم با حضور در جمع کارگران به وعده و وعید دادن پرداختند اما ما کارگران حرفمان این است که بهتر است دقیق مشخص کنند که چه زمان قرار است دستمزد ما را بدهند و چه مقدار از معوقات را میخواهند بپردازند.
این کارگر با بیان این که شب عید است و شرمنده خانواده هستیم، افزود: با پرداختهای نصفه نیمه و وعدههای سرخرمن مشکلات کارگران حل نمیشود.
--------------------------
امیدوارم حکم برائت محمدحسن تشکری صادر شود
محمدعلی جداری فروغی( وکیل کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق) در تماس تلفنی با ایلنا اظهار داشت: ساعت ده صبح اول اسفندماه، جلسه دادگاه تجدیدنظر محمدحسن تشکری در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد برگزار شد؛ تشکری در دادگاه بدوی به 11 ماه حبس تعلیقی و 50 ضربه شلاق تعلیقی محکوم شده بود.
فروغی ادامه داد: در دادگاه روز اول اسفند، با گذشت حدود یک ساعت از شروع دادرسی و درمیانه دفاعیات، شخصی وارد دادگاه شد و وکالتنامه بدون امضا به اضافه یک لایحه دفاعیه تقدیم دادگاه نمود ولی ریاست دادگاه، جلسه را متوقف کرد.
وی افزود: با مشاهده وکالتنامه آن شخص، موکل نیز اعلام کرد که ایشان را به عنوان وکیل انتخاب نکرده و درنتیجه وکالت شخص مزبور مورد تایید قرار نگرفت و نامبرده از جلسه خارج شد.
فروغی با ابراز تاسف از جریان پیش آمده و تاکید بر لزوم پیگیری موضوع براساس گزارشات موجود در صورتجلسه دادرسی، اضافه کرد: امیدوارم با توجه به نبودن شاکی خصوصی و نیز عدم وجود دلایل کافی، ظرف مهلت قانونی یک هفتهای، حکم برائت موکل صادر شود.
--------------------------
7 کارگر در حریق در کارخانه رنگرزی مصدو شدند
به گزارش ایلنا، شب گذشته کارخانه رنگرزی پارچه در شهر قدس دچار حریق و 7 کارگر مصدوم شدند.
مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس تهران اعلام کرد، در این حادثه 7 کارگر دچار دودگرفتگی شده و در محل مداوا شدند.
بنا به اظهارات «حسن عباسی» حوالی ساعت 19 شب گذشته حادثه حریق در کارخانه رنگ رزی پارچه در شهر قدس به مرکز اطلاع رسانی اورژانس تهران اعلام شد که در این آتش سوزی 7 کارگر این کارخانه دچار دود گرفتگی شدند که با حضور به موقع عوامل اورژانس این مصدومان در محل مداوا شدند.
--------------------------
گرفتار شدن یک کارگر بر اثر تخریب سقف یک ساختمان
به گزارش ایلنا، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اعلام کرد، بخشی از سقف طبقه اول یک ساختمان در حال تخریب فروریخت که یک کارگر در زیر آوار ماند.
بنا به اظهارات «سید جلال ملکی» ساعت 18 دیروز (2 اسفندماه) در مسیر شمال به جنوب خیابان شریعتی نرسیده به همت، خیابان سروستان چهارم، طبقه اول یک ساختمان دچار ریزش شد و یک کارگر در زیر آوار ماند.
از قرار معلوم، با حضور آتش نشانان و با استفاده از تجهیزات لازم عملیات آواربرداری انجام و این کارگر مصدوم از زیر آوار خارج و تحویل عوامل اورژانس شد.
--------------------------
دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰ فوریه ۲۰۱٧
تجمع اعضای تعاونی مسکن کارگران شش واحد خدماتی مقابل وزارت راه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود 300 نفر از اعضای تعاونی شش گانه مسکن کارکنان وکارگران واحد های پارس آرین ،صنایع معادن ،شرکت باریت، نیروی هوایی، بیمارستان پارس وشرکت توسعه صادارات معادن به نمایندگی از 2 هزارخانوار در مقابل ساختمان وزارت راه وشهرسازی تجمع کردند و خواستار ورود وزیر برای حل این مساله شدند.
از قرار معلوم، 2000 خانوارشاغل در این شش واحد صنعتی ومعدنی در سال 69 با پرداخت مبلغ 300 هزار تومان قطع زمینی را در منطقه سعادت آباد تهران برای ساخت مجتمع مسکونی خریداری کردهاند و پس از گذشت 26 سال اداره مسکن وشهر سازی به دلایل مختلفی اجازه ساخت وساز به اعضای این تعاونی را نمیدهد.
طبق گفته این شاکیان آنها سالهاست برای دریافت مجوز ساخت زمین های این پروژه پی گیری زیادی را در اداره مسکن وشهرسازی تهران انجام داده اند اما طی این مدت در جواب به آنها گفته شده است این زمینها به دلیل آنکه خارج از محدوده شهری است اجازه ساخت ندارند.
معترضان در ادامه تاکید کردند؛سال 69 که ما زمینها را خریداری کرده بودیم داخل محدوده شهر تهران واقع شده بود ودر همین راستا جواز ساخت به زمینها همجوار داده می شد اما امروز که ارزش مالی زمینها زیاد شده به ما گفته شده که این زمینها از نقشه جامع شهرتهران خارج شده واجازه ساخت داده نمیشود.
طبق گفته کسانی که در این تجمع حضور داشتند، نزدیک به 26 سال است که 2 هزار خانواده درگیر این مساله هستند و در این مدت زمان طولانی کسی پاسخگوی مشکلاتشان نبوده است.
به گفته یکی از معترضان بهدنبال تجمع امروز یکی از مسئولان وزارت راه وشهرسازی در جمع معترضان حاضر شد و به بهانه اینکه این زمینها خارج از محدوده شهرسازی است امکان ساخت وساز را غیر ممکن کرد.
--------------------------
قطع دست کارگر ریخته گری حین انجام کار
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح دیروز یکشنبه (یکم اسفند ماه)، یک کارگر 29 ساله که در یکی از کارگاه های ریخته گری محور جاده مخصوص مشغول کار بود، در حین کار با دستگاه برش آهن دچار حادثه شد که طی این حادثه دست این کارگر از ناحیه بازو قطع شد.
از قرار معلوم، گروهای امداد ونجات این کارگرصدوم را به همراه عضو قطع شده سریعا به بیمارستان تامین اجتماعی البرز کرج منتقل می کنند که بلافاصله توسط تیم پزشکی شکی این بیمارستان عضو قطع شده این کارگر پیوند زده می شود.
--------------------------
توقف تردد سرویسکارگران معدن طزره/ طلب معوقه رانندگان پنج ماهه شد
منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ طزره از قطع سرویس رفتو برگشت روزانه کارگران این واحد معدنی خبر دادند.
برپایه این اطلاعات، دلیل قطع سرویسهای رفت وبرگشت کارگران معدن زغال سنگ طزره طولانی شدن معوقات رانندگان عنوان شدهاست.
وی در توضیح دلیل این ماجرا افزود: رانندگان مورد نظر، حداقل از ابتدای پاییزتاکنون (نزدیک به پنج ماه) بابت جابجایی روزانه کارگران مزدی دریافت نکردهاند.
این کارگر بابیان اینکه مطابق ماده 152 قانون کار مسئولیت تامین هزینههای مربوط به رفت و برگشت کارگر بر عهده کارفرماست، افزود: بخش قابل توجهی از کارگران معدن طزره را اهالی روستاها وشهرهای اطراف شهرهای شاهرود وسمنان تشکیل می دهند که از صبح امروز برای رفت آمد بر محل کارشان دچار مشکل شدهاند.
وی با یادآوری اینکه معدن طزره در ارتفاعات مناطق معدنی شاهرود واقع شده است، گفت: به دلیل نامناسب بودن وضعیت جاده و نیز طولانی بودن مسیر، رفت و آمد روزانه بخش قابل توجهی از کارگران بدون وجود سرویسهای حمل و نقل مقدور نیست.
وی افزود: براین اساس چنانچه رفت و آمد سرویسهای حمل و نقل همچنان متوقف شود، معدنچیان طزره دیگر نمیتوانند به راحتی در محل کار خود حاضر شوند.
--------------------------
اعتراض رانندگان مجتمع هفتتپه بابت معوقات مزدی
منابع کارگری ایلنا در مجتمع نی شکر هفت تپه خبر دادند، صبح امروز حدود 50 نفر از رانندگان ماشین های استیجاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه که مسئولیت جابجایی کارگران را در بین مزارع کشاورزیبر عهده دارند در اعتراض به 7 ماه مطالبات پرداخت نشده دست به اعتراض صنفی زدند.
در همین رابطه، یکی از کارگران راننده که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت:ما حدود 50 راننده وانت بار در مجتمع نی شکر هفات تپه هستیم که بصورت مستقیم با کارفرما قرارداد کار داریم .
او با بیان اینکه طبق قرار داد مدیریت شرکت باید هر ماهه مطالبات مزد ی ما را به همراه اجاره بهای خودرو ها پرداخت کند افزود: به دلیل پرداخت نشدن این هزینه از سوی کارفرما امروز از جابجا کردن دیگر همکارانمان در سایر بخشهای این مجتمع خودداری کردیم.
ور در توضیح چرایی این اقدام اعتراضی گفت: رانندگان معترض حتی پول بنزین مورد نیاز برای روشن کردن ماشینهای خود نداشته و با قرض گرفتن از دیگران تاکنون به کار خود ادامه دادهاند.
--------------------------
ریزش تونل کارگر معدن کرومیتِ منوجان را به کما برد
به گزارش ایلنا، بر اثر ریزش معدن در حال حفاری کرومیت فاریاب در شهرستان منوجان، یک کارگر آسیب دید و پس از انتقال به مرکز درمانی به کما رفت.
حسین صادقی فرماندار منوجان در این رابطه گفت: داستان تکراری ریزش تونل معادن کرومیت فاریاب بخش آسمینون که طی سال های گذشته بارها اتفاق افتاده و جوانان این سرزمین را به کام مرگ کشانده باز هم تکرار شد.
وی افزود: علیرغم هشدارهایی که به صاحب این معدن مبنی بر رعایت نکات ایمنی داده شده بود اما متاسفانه این معدنکار برای رسیدن به سود اقتصادی بیشتر یک بار دیگر جان یکی دیگر از جوانان منطقه را در معرض خطر قرار داد و این جوان برای مداوا به بیمارستان ام لیلا بندرعباس انتقال داده شد و هم اکنون در کما به سر می برد.
این مقام مسئول سهل انگاری بازرسان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی را یکی دیگر از دلایل وقوع این حادثه اعلام کرد و دامه داد: بازرسی این معادن توسط کارشناسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام می گیرد که متاسفانه به دلیل بعد مسافت از مرکز استان حضور این بازرسان در این مناطق بسیار کمرنگ است.
بر اساس این گزارش، این معدن که یکی از معادن مهم تولید کننده کرومیت در کشور محسوب می شود سال ٩٣ نیز دو تن از کارگران خود را به دلیل ریزش به کام مرگ کشیده است و این سومین باری است که یک کارگر به دلیل مشابه، دچار حادثه می شود.
--------------------------
دوماه معوقات مزدی، کارگران کشتی سازی بحرگستر هرمز را به تجمع کشاند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود 300 نفر از مجموع کارگران شرکت کشتی سازی بحر گستر هرمز که از شرکت های تابعه مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) می باشد صبح امروز دوشنبه (2بهمن ماه) در محوطه کارگاه تجمع کرده اند.
تجمع کنندگان میگویند در حال حاضر تا حدود 700 کارگر از طریق شرکت بحر گستر هرمز در پروژههای کشتیسازی در استان هرمزگان مشغول کارند اما در عین حال هنوز بابت دوماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
طبق اظهارات کارگران شاغل دراین واحد کشتی سازی، همسان با دستمزدشان، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، همچنین مطالباتی نیز در ارتباط به دستمزد از سالها قبل وجود دارد.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشتهاند گفته میشود، علاوه بر دستمزد وبیمه پرداخت عیدی سال 96 کارگران هنوزمشخص نیست.
این کارگران که خواهان وصول طلب مزدی خود هستند میگویند بخش عمدهای از مشکلات مالی شرکت بحر گستر هرمز که باعث تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی وبیمه ای کارگران وشرکت های زیر مجموعه آن شده است ، وصول نشدن به موقع صورت وضعیت های مالی آن از شرکت اصلی است.
آنها میگویند در آخرین پی گیریهای که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی از سوی کارفرما برای دریافت مطالباتمان نشنیدیم و به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان تجمع کنیم.
--------------------------
یکشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹ فوریه ۲۰۱٧
تجمع ۱۵۰ نفری کارگران کاشی کویر یزد در محل کارشان
کارگرانی که در تجمع امروز حضور دارند به ایلنا گفتند که در حدود ۴۰۰ نفر هستیم که حجم معوقات مزدیمان به چهار ماه (آبان، آذر، دی و بهمن سال ۹۵) میرسد.
آنطور که کارگران کاشی کویر یزد میگویند آنها برای دریافت مطالبات مزدی خود با کارفرما صورت جلسهای امضا کرده بودند و قرار بود تا ۳۰ بهمن قسمتی از این مطالبات پرداخت شود اما بدحسابی کارفرما موجب شد تا کارگران تجمع امروز را ترتیب دهند.
در عین حال این کارگران مدعی هستند که هنوز بابت قسمتی از مطالبات مربوط به سالهای ۹۳، ۹۴ و ابتدای سال ۹۵ خود طلبکارند و طبق توافقی که با کارفرما داشتهاند قرار بود حداقل در ازاء این شرایط حداقل حق بیمههای آنها را به صورت کامل به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.
--------------------------
مرگ کارگر هما بر اثر ایست قلبی
به گزارش ایلنا یکی از کارگران شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی که در بخش رمپ فرودگاه اصفهان کار شاغل بود روز گذشته (شنبه/۳۰ بهمن) حین کار دچار ایست قلبی شد و هنگام انتقال به مراکز درمانی خارج از فرودگاه جان خود را از دست داد.
شنیدهها حاکی از آن است که بعد از این حادثه برای انتقال این کارگر مصدوم خودروی آمبولانسی از بیرون مجموعه فرودگاه اعزام شده است.
--------------------------
خاتمه تجمع کارگران شیشه قزوین با پرداخت یک ماه مزد معوقه
منابع خبری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند به دنبال تجمع اعتراضی سه روز گذشته کارگران شیشه قزوین روز گذشته (30 بهمن ماه)کارفرما یک ماه از مطالبات 5 ماهه آنان را پرداخت کرده وبدین ترتیب کارگران موقتا به اجتماع صنفی خود خاتمه دادند.
این کارگران که دستمزد مهرماه خود را دریافت کرده اند در ادامه می گویند هنوز بابت 4 ماه مطالبت مزدی پرداخت نشده که مربوط به ماههای آبان ،آذر ، دی وبهمن از کارفرما طلبکارند.
به گفته آنان ، در عین حال کارفرما روز گذشته وعده پرداخت یک ماه دیگر از مطالبات مزدی کارگران را به همراه عیدی وپاداش پایان سال در چند روز آینده داده است.
بنا به اظهارات این منابع کارگری در کارخانه شیشه قزوین تقریبا از ابتدای سال جاری بیش از 260 کارگر کارخانه شیشه قزوین برای پیگیر معوقات مزدی خود دست به تجمعات صنفی متعدد زدهاند.
--------------------------
تجمع کارگران قند ممسنی در اعتراض به 36 ماه مطالبات معوقه
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا یکی از کارگران معترض با اشاره به مطالبات 36 ماهه کارگران پیش از تعطیلی این واحد تولیدی به رسانهها گفته است: تجمع کنندگان کارگرانی هستند که بعد از اعلام تعطیلی کارخانه (مرداد ماه 95) بیکار شده و هنوز نتوانستهاند مطالبات معوقه مزدی خودرا دریافت کنند.
این کارگر با بیان اینکه یکی از دلایل تعطیلی این کارخانه واگذاری آن به بخش خصوصی بوده است ؛ درباره مشکلات کارخانه و همکارانش گفت: مشکلات کارخانه قند ممسنی از چندین سال پیش زمانی آغاز شده است که این واحد از بخش دولتی به خصوصی واگذار شد و کارفرمای نتوانست به تعهداتش در قبال کارخانه وکارگران عمل کند ودر نهایت این واحد تعطیل اعلام شد.
به گفته این کارگر قند ممسنی، کارفرما در زمان اخراج کارگران مرتبا وعده پرداخت مطالباتشان را میداد اما بعدا به بهانههای مختلف از جمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت .
به ادعای این کارگر کارخانه قند قهستان، همه کارگران این کارخانه که دست کم 36ماه ماه حقوق معوقه وبیمه ای طلب دارند، خواستار بازگشایی کارخانه با واگذاری مجدد آن به بخش دولتی هستند.