افق روشن
www.ofros.com

...ادامه تجمع کارگران قند اهواز، جان باختن كارگر اداره برق لنده و


خبرگزاری کار ایران                                                                                           یکشنبه ١۳ اسفند ۱۳۹۱

تجمع كارگران آونگان در مقابل كارخانه

صد نفر از کارگران شرکت آونگان اراک صبح امروز با تجمع در مقابل کارخانه اعتراض خود را نسبت به پلمپ این واحد تولیدی اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اراك، پس از صدور حکم ورشکستگی كارخانه آونگان در دی ماه سال گذشته صبح دیروز علیرغم توافقات انجام شده با طلبکاران مبنی بر پرداخت بدهی‌های شرکت در سه قسط، درب ورودی کارخانه پلمپ شد.
نماینده کارگران در این باره به ایلنا گفت: علی‌رغم صدور حکم ورشکستگی شرکت در سال گذشته تولید در کارخانه انجام می‌شد و حقوق کارگران نیز پرداخت می‌شد ولی از مهرماه امسال ورود تریلر به کارخانه ممنوع شد و فقط درب ورودی پرسنلی باز بود و از سوی دیگر طبق توافق انجام شده و قرارداد ارفاقی مقرر شده بود که بدهی‌های شرکت طی سه قسط در دیماه و بهمن ماه ۹۱ و اردیبهشت ماه ۹۲ به طلبکاران پرداخت شود و مطالبات و حقوق کارگران نیز طی ۶ سال قسط بندی شود ولی در روز گذشته شاهد بودیم که نیروی انتظامی همراه با یكی از مدیران كارخانه درب ورودی را پلمپ کردند.
در همین حال محمد حسن آصفری نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون کارگری مجلس در گفتگو با ایلنا از پیگیری این موضوع خبر داد و گفت: در خصوص موضوع شرکت آونگان با رئیس کل دادگستری صحبتهایی انجام شده و پیگیر موضوع هستم و در حال گفتگو با سایر مسئولین مربوطه نیز هستم تا مشکل مرتفع شود.

-------------------------------------

سقوط تیر برق، جان كارگر اداره برق لنده را گرفت

كارگر اداره برق شهرستان لنده واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد بر اثر سقوط یک اصله پایه فشار ضعیف برق جان باخت.
به گزارش «ایلنا» از شهرستان لنده، در ساعت۱۴ دیروز (شنبه) پرسنل اداره برق برای جمع آوری سیم‌های محوطه جدید مصلی شهر لنده و جابجایی تیر برق که اطراف آن قبلا خاک برداری شده بود اعزام شدند.
«فضل الله خنجری» یکی از كارگران این اداره برای جدا كردن کابل‌های انتقال برق به بالای دیرك برق رفت و مشغول بریدن کابل سوم بود که به یکباره تیر برق از جا کنده شد، به طوری كه این كارگر فرصت باز کردن کمربند ایمنی را پیدا نكرد و با سقوط دیرك این کارگر ۴۵ساله جان خود را از دست داد.
شهرستان لنده یکی از شهرستان‌های گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود که با یاسوج مرکز استان حدود ۲۴۰ کیلومتر فاصله دارد.

-------------------------------------

سومین تجمع کارگران قند اهواز در مقابل استانداری

دبیر اجرایی خانه کارگر استان خوزستان از تجمع امروز صبح بیش از ۳۰ نفر از کارگران قند اهواز در مقابل استانداری خبر داد.
آقایار حسینی در این باره به ایلنا گفت: صبح امروز بیش از ۳۰ نفر از کارگران قند اهواز برای سومین بار طی هفت روز اخیر با حمل پلاکاردهای در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
وی با انتقاد از عملکرد سازمان تامین اجتماعی در قبال کارگران قند اهواز ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی از آبان ماه امسال لیست بیمهٔ کارگران قند اهواز را رد نمی‌کند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان خوزستان در پایان اظهار داشت: علی رغم مصوبات کمیسیون کارگری استان هیچ گونه اقدامی در خصوص حل مشکلات صورت نگرفته و روال سابق کماکان ادامه دارد. به نظر نمی‌رسد ارادهٔ جدی در مسئولان برای حل مشکلات این کارگران وجود داشته باشد.

-------------------------------------

تحصن مجدد کارگران راه‌سازی کهگیلویه و بویراحمد

کارگران اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد برای دومین بار در یک ماهه اخیر بدلیل پرداخت نشدن مطالبات خود که شامل حقوق، اضافه کاری، ماموریت و حق عیدی می‌شود دست به تحصن زدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از یاسوج، بیش از ۱۰۰ کارگر شرکت‌های خدماتی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد بعد از اولین تحصن خود که دو هفته پیش در دفتر استاندار این استان به نتیجه‌ای نرسید، این بار در دفتر معاونت پشتیبانی اداره کل راه و شهرسازی استان دست به تحصن زدند.
گفتنی است، حدود ۲۳۰ کارگر خدماتی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد هفت ماه است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند.

-------------------------------------

دولتِ كارفرما طبیعتاً دغدغه‌های كارفرمایی دارد

رئیس اتحادیه كارگران قراردادی و پیمانی كشور با اعلام اینکه دولت بزرگ‌ترین کارفرمای کشور است، نگرانی دولت در مورد آثار تورمی افزایش حداقل مزد سالانهٔ کارگران را غیر واقعی دانست.
فتح الله بیات در این باره به ایلنا گفت: ابراز نگرانی دولت در مورد آثار تورمی افزایش حداقل دستمزد نا‌مربوط است. دولت به عنوان بزرگ‌ترین کارفرمای کشور نگران جامعه کارگری نیست بلکه دغدغهٔ منافع خودش را دارد. وی تصریح کرد: بار تورمی کشور از زمان اجرای مرحلهٔ اول طرح هدفمندی یارانه‌ها آغاز شد و ربطی به افزایش ناچیز سالانهٔ حداقل مزد کارگران ندارد.
بیات با تاکید بر رشد جهشی تورم از زمان اجرای مرحلهٔ اول طرح هدفمندی یارانه‌ها افزود: با اجرای مرحلهٔ اول طرح هدفمندی یارانه‌ها تورم رشد قابل توجهی پیدا کرد و حامل‌های انرژی و قبوض برق و آب و گاز بار سنگینی را روی دوش جامعه کارگری و حقوق بگیران انداخت.
این فعال کارگری در پایان اظهار داشت: قدرت خرید جامعه کارگری کاهش یافته و تنها امید آن‌ها به ادامهٔ زندگی و تامین معیشت خود افزایش سالانهٔ حداقل دستمزدشان است. دولت باید حداقل دستمزد کارگران را متناسب با شرایط نامناسب اقتصادی کشور افزایش دهد.

-------------------------------------

اخراج کارگران اولین حربهٔ کارفرمایان در مقابل وقوع بحران

دولت باید سیاست‌های حمایتی خود را از قالب شعار به عمل درآورد و با ارائه تسهیلات بانکی مناسب از کارفرمایان حمایت کند.
به گزارش ایلنا از ساری، رئیس شورای اسلامی کار شهرداری ساری با اعلام «اخراج کارگران به عنوان اولین حربهٔ کارفرمایان در مقابل وقوع بحران در واحدهای تولیدی»، از اخراج و تعدیل نیروی کار در شرایط خاص، انتقاد کرد.
ناصر وفایی نژاد درمورد اخراج و تعدیل نیروی کار، گفت: متاسفانه به دلیل اینکه نیروی کار «دم دست‌ترین» عامل تولید به شمار می‌رود، کارفرمایان در شرایط خاص نسبت به تعدیل یا اخراج این افراد اقدام می‌کنند و این در حالی است که طبق آمار وزارت کار، دستمزد کارگران تنها ۸ تا ۱۲ درصد هزینه‌های تولید را شامل می‌شود.
او افزود: متاسفانه از نگاه کارفرمایان، مقصر اصلی در کاهش توان واحد صنعتی، هزینه‌های دستمزد کارگران است، در حالی که باتوجه به سهم دستمزد در میزان هزینه تولید این امر نادرستی محسوب می‌شود.
عضو كارگری هیئت حل اختلاف اداره كار ساری در تشریح علت اصلی مشکلات صنعت کشور گفت: دولت باید سیاست‌های حمایتی خود را از قالب شعار به حالت عمل درآورد و با ارائه تسهیلات بانکی مناسب از کارفرمایان حمایت کند، چرا که با توجه به هزینه‌های بالای مواد اولیه در شرایط تحریم و همچنین جریمه‌های بالای سیستم بانکی کشور، صنعتگران با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند.
وفایی نژاد ادامه داد: بخش زیادی از بار صنعت کشور را کارگاه و کارخانه‌های خرد و کوچک به دوش می‌کشند و این کارگاه‌ها توان رقابت با واحدهای بزرگ دولتی مثل صنایع فولاد، صنایع نفت و.. را ندارند، لذا برای حضور در عرصه مجبورند در شرایط فشار و تنگنا نسبت به تعدیل یا اخراج کارگران اقدام کنند.
این فعال کارگری با اشاره به مشکلات صنعت کشور خاطرنشان کرد: صنعتگران کشور جهت حمایت از سرمایه واقعی صنعت کشور یعنی کارگران تلاشی نمی‌کنند لذا بیشترین فشار در شرایط خاص به کارگران وارد می‌شود که درصد کمی از هزینه‌های تولید را شامل می‌شوند.

-------------------------------------

بیکاری ۷۷ کارگر سد مخزنی شهر بیجار/ تبدیل قرارداد یک ماهه ۷۰ کارگر سد پلرود

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی به وزیر نیرو در خصوص اتخاذ تدابیر لازم به منظور جلوگیری از تعطیلی پروژه‌های ملی و عدم اخراج کارگران در پروژه های ملی سد پلرود رحیم آباد و سد مخزنی رودبار تذكر داد.
به گزارش ایلنا از رشت، متن کامل تذکر غلام علی جعفر زاده ایمن آبادی به مجید نامجو به شرح ذیل است:
به دنبال بروز مشکلات مالی ناشی از عدم تزریق به موقع اعتبار و کمبود نقدینگی و مطالبات بالغ بر ۱۹۰ میلیارد ریال قرارگاه خاتم الانبیاء به عنوان پیمان کار پروژه سد مخزنی پلرود شهرستان رودسر، این پیمانکار علاوه بر محدود نمودن جبهه‌های کاری به اخراج ۷۰ نفر از کارگران و انتقال برخی از ماشین آلات خود به استان کرمان مبادرت کرده و قرارداد تا پایان سال مابقی کارگران را لغو و مجدداً با آن‌ها قرارداد یک ماهه تنظیم نموده است.
۱- قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (موسسه ثارالله) پیمان کار این پروژه بوده که از تاریخ ۱۳۸۹/۱/۱۷شروع به کار کرده و تحویل پروژه تاریخ ۱۳۹۴/۷/۱۷ می‌باشد و تاکنون بیست درصد پیشرفت کار داشته است، درحالیکه می‌بایست ۴۰درصد پیشرفت کار داشته باشد. این پروژه با هدف تامین آب کشاورزی و شُرب مناطق شرقی استان گیلان با اعتباری بالغ بر ۸۸۸ میلیارد ریال در حال احداث می‌باشد.
۲- اعتبار تخصیص سال ۱۳۹۱، از سوی آب منطقه‌ای ۱۶ میلیارد تومان بوده که پیمان کار به همراه طلب سال گذشته بالغ بر ۲۰میلیارد تومان از آب منطقه‌ای طلب دارد و از ابتدای سال جاری مسئول پروژه با مراجعه حضوری مکرر به مسئولان استانی و شهرستانی درخواست حمایت و کمک برای گرفتن اعتبار لازم نمودند ولی به رغم وعده‌های داده شده نتیجه‌ای حاصل نشده و در ‌‌نهایت حدود ده ماشین سنگین (بلدوزر، لودر و کمپرسی) به کرمان انتقال داده شده است.
۳- شرکت آب منطقه‌ای گیلان تاکنون مبلغ ۲۸ میلیارد تومان برای خرید ۲۱۲ هکتار زمین حاشیه پروژه مذکور پرداخت کرده است و تعداد ۲۴ نفر از اهالی منطقه مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از شرکت آب منطقه‌ای طلب دارند که به همین دلیل املاک خود را در اختیار دارند و به دنبال نوسانات موجود در بازار از تحویل املاک خود با قیمت فعلی اظهار نارضایتی می‌کنند.
۴- با اتمام عملیات خاکریزی بدنه سد مخزنی شهر بیجار شهرستان رودبار، پیمانکار مذکور ۷۷ نفر از کارگران بومی پروژه را تعدیل نموده که این موضوع و نیز عدم استفاده از بیمه بیکاری موجب نارضایتی شدید کارگران بومی شده است.
وجود مشکلات معیشتی قشر کارگر، عدم تحقق وعده‌های داده شده، مطالبات حقوق و مزایا از جمله خواسته‌های کارگران می‌باشد که باتوجه به تورم و گرانی‌های اخیر و نزدیکی ایام انتخابات، رسیدگی و رفع مشکلات کارگران امری ضروری می‌باشد.

-------------------------------------

یازدهمین تجمع کارگران قند اهواز در مقابل استانداری

۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز، صبح امروز (هشتم اسفند) برای یازدهمین بار طی سال جاری در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۶ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
حسن لویلی، نماینده کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در این تجمع حضور یافته است، به ایلنا گفت: ۸۰ کارگر این کارخانه بیش از ۲۶ ماه است که به سبب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق دریافت نكرده‌اند.
او با اشاره به اینکه تا کنون کارگران این کارخانه چندین بار جهت دریافت مطالبات قانونی خود دست به تجمع زده‌اند، اظهار داشت: با اینکه تجمع و اعتراضاتی در خصوص حل مسائل صنفی‌مان انجام داده‌ایم، اما متاسفانه تاکنون با بی‌توجه‌ای مسئولان مواجه شده‌ایم.
این فعال کارگری در این زمینه اضافه کرد: کارگران بارها در مقابل نهاد‌های مختلف دولتی همانند استانداری خوزستان و اداره کل صنعت و معدن و تجارت تجمع كرده‌اند اما به هیچ یک از این تجمعات پاسخ قاطعی از سوی مسئولان داده نشده است.
نماینده حقوقی كارگران قند اهواز ادامه داد: مشکلات کارگران کارخانه تصفیه قند اهواز به سبب افزایش مشکلات مالی کارخانه که با واگذاری كارخانه به بانک‌های ملی و ملت در سال ۸۷ شروع شد و در این جریان تعدادی از کارگران آن نیز اخراج شدند.
لویلی درادامه با تشریح مشکلات کارخانه اضافه کرد: مالکیت این کارخانه بر عهده بانک ملی و ملت بود که با افزایش مشکلات این واحد تولیدی با تصویب هیات دولت به وزارت صنایع جهت راه اندازی مجدد واگذار شد. اما چندی پس از معرفی و استقرار مدیر عامل جدید کارخانه از سوی معاونت راهبردی رئیس جمهور، روند بازسازی و فعالیت مجدد کارخانه متوقف شد. او با اشاره به اینکه این کارخانه چند مصوبه هیئت دولت و ستاد تسهیل و پشتیبانی صنایع را دارا است ادامه داد: کارخانه قند اهواز با ظرفیتی بالغ بر تولید ۲۵۰ تن قند و شکر در روز چهار سالی است که تعطیل و تولید آن متوقف شده است.
این فعال كارگری افزود: در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت به خوزستان، هیات دولت مصوب کرد که کارخانه قند اهواز از مالکیت بانک ملی و بانک ملت خارج و به قیمت دفتری به وزارت صنایع و معادن واگذار شود، اما بعد از مدتی، به تشخیص وزارت صنایع و معادن، انتقال کارخانه به دولت مغایر قانون تشخیص داده شد و وزارت صنایع و معادن با استناد به همین مساله بازسازی کارخانه را تعلیق کرد.
او افزود: متاسفانه بانک‌های ملی و ملت نیز بعنوان مالکین قبلی کارخانه، با استناد به مصوبه دولت مبنی بر فروش کارخانه به وزارت صنایع و معادن از پیگیری امور کارخانه سرباز زدند که همین مساله تا امروز ادامه داشته و کارخانه در وضعیت تعطیلی کامل قرار دارد و هیچکدام از طرفین، مسئولیتی در قبال این کارخانه برعهده نمی‌گیرند.
نماینده كارگران قند اهواز یاد آور شد: با پیگیری‌های انجام شده، بانک‌های ملی و ملت حاضر نیستند مسئولیت کارخانه را برعهده بگیرند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز، با استناد به غیرقانونی بودن مصوبه دولت، روند بازسازی و راه اندازی مجدد کارخانه را متوقف کرده، که این مساله مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که هم اکنون در حالت تعطیل کامل به سر می‌برد، با ایجاد بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی مستقیم و اشتغال ۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم یکی از کارخانه‌های مهم و استراتژیک اهواز محسوب می‌شود که به دلیل تعطیلی این واحد تولیدی، اشتغال مردم منطقه تهدید شده است.
گفتنی است تجمع این کارگران تا لحظه ارسال این خبر همچنان ادامه دارد و تا كنون هیچ مسئولی از استانداری خوزستان در جمع كارگران حاضر نشده است.