تجمع کارگران اخراجی شهاب خودرو مقابل ساختمان وزارت كار
٦۵٠ كارگر اخراجی پیش از عزیمت به تهران، بامداد امروز در مقابل درب کارخانه تجمع كرده بودند اما در پی بیتوجهی به اعتراض آنان، عازم خیابان آزادی شدند.
ایلنا: پس از تجمع بینتیجه كارگران اخراجی شهابخودرو در مقابل ساختمان ریاست جمهوری در روز چهارشنبه هفته گذشته، این كارگران صبح امروز - شنبه - در اعتراض به اخراجشان در آغاز سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در مقابل وزارت کار ،رفاه و تامین اجتماعی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، كارگران اخراجی پیش از عزیمت به تهران، بامداد امروز در مقابل درب کارخانه تجمع كرده بودند اما در پی بیتوجهی به اعتراض آنان، عازم خیابان آزادی شدند و با تجمع در مقابل وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی از وزیر کار و سایر مسئولین درخواست پی گیری دلیل اخراج و بازگشت به کار كردند.
نماینده كارگران معترض، به خبرنگار ایلنا گفت: اخراج کارگران در آغاز سال جدید، با توجه به شعار امسال با عنوان حمایت از کار و تولید، کارگران را غافلگیر و متعجب کرده است.
او افزود: ما از دولت و نمایندگان مجلس و سایر دست اندرکاران میخواهیم نسبت به بازگشت بکار و پرداخت سایر مطالبات ۶۵۰ کارگر اخراجی اقدام کنند.
-------------------------------
کارگران توان تامین ٦٠ درصد از نیازهای اساسی خود را ندارند
یک فعال کارگری اعلام کرد: کارگران با دستمزد ۳۹۰ هزار تومانی توان تامین ۶۰ درصد از نیازهای خود را ندارند.
علیرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار ایلنا افزایش بیرویه نرخ خط فقر و اجرای قانون هدفمندی یارانهها را موجب کاهش قدرت خرید جامعه کارگری کشور اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از کارگران کشور به دلیل عدم تامین نیازهای اساسی خود زیر خط فقر گذران معیشت میکنند. از این رو دستمزد کارگران باید به گونهای افزایش یابد که نه تنها قدرت خرید کارگران کاهش نیابد بلکه توانایی آنها در تامین زندگی نیز افزایش یابد.
او با بیان اینکه تورم عمومی شامل ۳۰۰ قلم کالا است که به طور عام در جامعه مصرف میشود تصریح کرد: محاسبه نرخ تورم برای خانوارهای کارگری و کارمندی میتواند شامل اقلام خاصی باشد که به طور عام در میان این خانوارها استفاده میشود. این در حالیست که اقلامی که برای خانوارهای کارگری و یا کارمندی محاسبه میشود شاید یک دهم اقلامی باشد که در تورم عمومی، محاسبه میشود.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر لزوم منطقی کردن توزیع یارانهها جهت جبران کسری دستمزد گفت: پوشش سطح درآمدها میتواند به شکل متفاوتی نظیر افزایش یارانه برای خانوارهای آسیب پذیر انجام شود.
او با بیان اینکه بنگاههای اقتصادی دارای هزینههای گوناگونی همچون حاملهای انرژی هستند، تصریح کرد: همه این هزینهها میتواند در طول سال افزایش یابند، این در حالیست که هزینه دستمزد کارگران برای کارفرمایان طی سال تغییری نمیکند.
-------------------------------
قرارداد ۶۵۰ كارگر شركتي شهرداري رشت تبديل نشده است
ایلنا: سرپرست شهرداری رشت از عدم تبدیل قرارداد۶۵۰ کارگر شرکتی این نهاد به قرارداد مستقیم خبر داد.
مجتبی خدمت بین دانا، در گفتگو با خبرنگار ایلنا درگیلان، عدم تبدیل قرارداد این نیروهای شهرداری رشت را بر اساس بخش نامه مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری گیلان به شهرداران سراسر استان، عنوان کرد.
او خاطر نشان کرد: براساس این ابلاغیه چون شیوه نامه تبدیل قرارداد کارگران شهرداری مشخص نیست، خواسته شده فعلا در ۲ماهه اول سال ۹۱ قرارداد این پرسنل با همان قرارداد شرکتی تمدید شود تا شیوه نامه جدید از تهران ابلاغ شود.
خدمت بین دانا تعداد این نیروهای شهرداری رشت را حدود ۶۵۰ نفراعلام کرد و وعده داد تبدیل وضع قرارداد آنها از شرکتی به قراردادی اواسط اردیبهشت ماه سال جاری صورت پذیرد.
به گزارش ایلنا از رشت، مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری گیلان در آذرماه سال گذشته طی بخشنامهای به شهرداران استان با اشاره به نامه معاونت برنامه ریزی وتوسعه سازمان شهرداری هاتاکید کرده بود که امکان تبدیل وضع نیروهای شرکتی به قراردادی وجود ندارد.