افق روشن
www.ofros.com

،درخواست مجوز برای تجمع قانونی

...ادامه تجمع مشترك كارگران كارون و هفت تپه و


خبرگزاری کار ایران                                                                                          یکشنبه ٨ بهمن ۱۳۹۱

درخواست مجوز برای تجمع قانونی کارگران مقابل وزارت کار

جمعی از فعالان کارگری امروز درخواست برگزاری یک تجمع قانونی مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در اعتراض به لایحه پیشنهادی دولت برای تغییر قانون کار و همچنین عمل نکردن شورای عالی کار به ماده ۴۱ این قانون برای افزایش دستمزد‌ها متناسب با تورم و سبد هزینه یک خانوار چهار نفره و... را به استانداری تهران تحویل دادند.
به گزارش ایلنا، در این درخواست که با شماره ۱۱-۷۱۶۵۲ در استانداری تهران به ثبت رسیده و جمعی از فعالان مستقل کارگری اقدام به تهیه و ارسالش کرده‌اند، با اشاره به طومارهای اعتراضی کارگران در سه مرحله پیرامون موضوع کاهش ارزش دستمزد پیرو مرحله اول اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، آورده شده است: خواهان صدور مجوز قانونی برای برگزاری تجمع کارگری در مقابل وزارت کار در خیابان آزادی در روز ۲۸ بهمن ماه جاری از ساعت ده صبح لغایت ۱۲ ظهر می‌باشیم.

----------------------------

هنوز مقصر فاجعه یال شمالی مشخص نیست

یک فعال کارگری در طبس گفت: با گذشت چهل روز از کشته شدن هشت کارگر در جریان حادثه انفجار معدن یال شمالی هنوز مسوولان این حادثه مشخص نشده‌اند.
غلامرضا محمدی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: امروز (یکشنبه هشتم بهمن ماه) چهلمین روزی است که در جریان انفجار معدن یال شمالی هشت کارگر کشته شدند اما هنوز عاملان این حادثه مشخص نشده‌اند.
دبیر اجرایی خانه كارگر شهرستان طبس افزود: این درحالی‌است که پرونده این حادثه در تاریخ ۱۲/۱۰/۹۱ به دادگستری ارجاع و بلافاصله از متهمین و شاکیان حادثه دعوت بعمل آمده و جلسه اول دادگاه برگزار شده است.
این فعال با بیان اینکه تاریخ برگزاری جلسه دوم دادگاه شاکیان این پرونده هنوز ابلاغ نشده است، تصریح کرد: قولهایی از سوی مسئولان استانی به خانواده‌های قربانیان و حادثه دیدگان داده شده همانند پرداخت حقوق و ایجاد امكان اشتغال برای فرزندان قربانیان اما تضمینی برای تحقق این وعده‌ها وجود ندارد.
او با یادآوری اینکه باید پاسخگوی خانواده کارگران قربانیان بود؛ گفت: باید مشخص شود که چگونه در این معدن با وجود مسئول ایمنی و توربین‌های تخلیه هوا و دستگاه‌های هشدار دهنده در اثر انباشت گاز این انفجار مهیب رخ داده است.
این فعال کارگری گفت: بجاست مسئولان مربوطه اعلام کنند که برای مشخص شدن دلایل و عوامل این حادثه چه اقداماتی کرده‌اند و تاکنون از خانواده‌هایی داغدیده چه حمایت‌هایی به عمل آورده‌اند.
دبیر خانه کارگر طبس خواستار برخورد قانونی با مسببین این حادثه شد و تاكید كرد: در اینگونه حوادث همیشه کارگران هستند که قربانی می‌شوند. می‌باشیم.

----------------------------

اعتراض صنفی کارگران پیمانکاری تامین ترابر سبز

۴۰۰ تن از کارگران پیمانکاری شرکت پیمانكاری تامین ترابر سبز که زیر نظر راه آهن جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند در اعتراض به عدم تسویه حساب شرکت پیمانکاری قبلی (پویش پژوهان صنعت) و عدم پرداخت حقوق خود در دومین ماه شروع به کار شرکت پیمانکاری فعلی، دست به یک اعتراض صنفی زدند.
در همین رابطه نماینده کارگران معترض در تماس با ایلنا گفت: شرکت پویش پژوهان صنعت که پیمانکار قبلی این مجموعه بود هنوز با کارگران تسویه حساب نکرده است. شرکت تامین ترابر سبز که پیمانکار جدید این مجموعه است در دومین ماه شروع به کار خود توان پرداخت حقوق کارگران را ندارد و به مشکل برخورده است.
وی ادامه داد: به همین دلیل ۴۰۰ تن از کارگران پیمانکاری شرکت تامین ترابر سبز که در بخش تعمیرات جاری دیزل‌ها مشغول به کارند از صبح امروز دست به یک اعتراض صنفی زده‌اند.
او افزود: مشخص نیست شرکتی که کمتر از دو ماه از شروع به کارش گذشته است و توان مالی پرداخت حقوق کارگران خود را ندارد چگونه در مناقصهٔ برگزار شده برای این مجموعه برنده شده است.
گفتنی است «جوکار» مسئول پروژه دیزل‌های شرکت پیمانکاری تامین ترابر سبز در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا در این رابطه، وقوع این اعتراض صنفی را تکذیب کرد، اما مسئولان روابط عمومی شركت راه آهن قول پی‌گیری دادند.

----------------------------

ادامه تجمع مشترك كارگران كارون و هفت تپه/ تصاویر

اعتراض صنفی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری وارد ششمین روز خود شد. این در حالی است که امروز (یکشنبه، هشتم بهمن ماه) کارگران نی بر هفت تپه نیز برای دومین روز متوالی به جمع همكاران خود در مقابل این نهاد دولتی پیوسته‌اند.
یکی از کارگران نی بر مجتمع كشت و صنعت كارون شوشتر حاضر در این تجمع، به ایلنا گفت: امروز ششمین روزی است که ما از كار و زندگی خود در خوزستان دست کشیده‌ایم و برای مطالبه خواسته‌هایمان به تهران پناه آورده‌ایم تا شاید به مشکلاتمان رسیدگی شود.
او افزود: با وجود آنكه همکارانمان ازصبح روز گذشته از یک واحد تولیدی دیگر (مجتمع هفت تپه) به ما پیوسته‌اند و تعدادمان بسیار قابل توجه است متاسفانه هنوز پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکرده‌ایم.
این كارگر تاكید كرد: اگر پاسخی می‌گرفتیم این تجمع اعتراضی تا به امروز طول نمی‌کشید.
این کارگر با اظهار به اینکه در طول این شش روز هیچ مسئولی نه تنها حاضر نشد از مشكلات ما بپرسد، بلكه حتی كسی نپرسید که در این مدت چه می‌خورید و شب‌ها به کجا می‌روید، افزود: سال گذشته در مزارع نی شکر که کار می‌کردیم وقتی به علت سرما تعداد زیادی کلاغ به صورت دسته جمعی مردند ده‌ها خبرنگار و عکاس برای دریافت خبر و به تصویر کشیدن مرگ كلاغ‌ها به مزارع نی شکر آمدند. اما در این شش روزی كه در تهران هستیم با وجود آنكه از طریق ایلنا به همه مسئولان و مطبوعات اطلاع دادیم، كسی به سراغ‌مان نیامد.
او ادامه داد: زندگی کلاغهای همجوار ما برای خبرنگاران جذاب‌تر از کارگرانی بود که در وضعیت سخت معیشتی به سر می‌برند.
او افزود: در طول این چند روزی هم که در تهران هستیم با وجود اینکه همه مسئولان و رسانه‌های دولتی و صدا وسیما از وجود اعتراض ما با خبر هستند حتی کوچک‌ترین سختی به خود راه ندادند تا بیایند و از نزدیك مشکلات ما را جویا شوند.
این کارگر در خاتمه گفت: ما كه با تحمل سختی شش روز را در تهران گذرانده‌ایم تا زمانی كه جواب قانع كننده‌ای برای همسر و فرزندان‌مان به شهرمان نبریم به تجمع خود ادامه می‌دهیم
یكی دیگر از كارگران درباره شائبه تهدید قضایی در زمان بازگشت كارگران به خوزستان، گفت: اگر مسئولان استانی به وعده‌های خود ظرف پنج سال گذشته عمل می‌كردند هیچ نیازی به مراجعه ما به تهران برای پی‌گیری مسائل صنفی مان وجود نداشت.

 

 

----------------------------

فشار بر کارگران پیمانکاری رجا با جریمه‌های متوالی

یک فعال صنفی کارگری از فشار شرکت‌های پیمانکاری زیر مجموعه رجا به کارگران انتقاد کرد و جریمهٔ پی در پی کارگران از سوی این شرکت‌ها را به دلیل مشکلات مالی آنان خواند.
این فعال کارگری در تماس با ایلنا گفت: شرکت‌های پیمانکاری فشار شرایط اقتصادی را به کارگران منتقل می‌کنند و با جریمه‌های پی در پی آنان سعی می‌کنند تا مشکلات مالی خود را مرتفع کنند.
وی ادامه داد: برای مثال اگر یکی از مهتابی‌ واگن‌ها به هر دلیلی بسوزد یا خراب شود، کارگر مسئول بخش مربوطه بایستی جریمهٔ آن را بپردازد و چنین چیزی غیر منطقی و نامعقول است.
در همین رابطه «تورانی» رئیس اداره مطبوعات و رسانه‌های شرکت رجا ضمن اظهار بی‌اطلاعی از این موضوع به خبرنگار ایلنا گفت: چنین مسئله‌ای در صورت وقوع تخلف است و موضوع را پیگیری می‌کنیم.

----------------------------

کارگران قند اهواز برای دومین روز متوالی تجمع كردند/ این بار به همراه خانواده‌ها

صبح امروز (یکشنبه هشتم بهمن ماه) تعداد ۵۰ نفر از کارگران قند و تصفیه شکر اهواز برای دومین روز متوالی، این بار به همراه خانواد‌های‌شان در مقابل استانداری اهواز تجمع کردند.
هوشنگ طاهری، عضو شورای اسلامی کار کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: امروز دومین روز تجمع کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر در هفته اخیر برای احقاق حقوق معوقه است، که متاسفانه تا کنون هیچ عکس العمل قانع کننده‌ای از سوی مسئولان استانی در این زمینه مشاهده نشده است.
او میزان معوقات حقوقی کارگران کارخانه قند را ۲۵ ماه اعلام کرد و گفت: با وجود اینکه در سال اخیر بارها در مقابل استانداری و درب کارخانه تجمع کرده‌ایم اما به دلایلی که کارگران از آن بی‌اطلاعند، به مشکلات بیش از ۸۰ کارگر این کارخانه رسیدگی نمی‌شود.
مشکلات کارگری در استان پی گیری نمی‌شود
دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز با اظهار تاسف از عدم پی گیری مسئولان استانی در خصوص مشکلات کارگران تصریح کرد: با وجود اینکه مشکلات کارگری استان هر روز در حال افزایش است اما هیچ عکس العملی از جانب مسئولان استانی مشاهده نمی‌شود.
آقایار حسینی با بیان اینکه اکثر واحد‌های تولیدی و صنعتی در استان دچار مشکل شده‌اند، اظهار داشت: افزایش دفعات اعتراضات کارگری در استان، با بی‌توجه‌ای مسئولان استانی به تهران کشیده شده و ما امروزه شاهد هستیم تعداد زیادی از کارگران فصلی نی بر در صنایع کشت و صنعت شوشتر و هفت تپه شوش دانیال با سفر به پایتخت خواستار پی گیری مطالبات خود از شخص رئیس دولت هستند.

----------------------------

مصونیت قضایی برای فعالان کارگری

رئیس اتحادیه زنان کارگر با تاکید بر لزوم به رسمیت شناخته شدن فعالیت صنفی کارگران در دستگاه قضایی و تفاوت قائل شدن میان بازداشت کارگران به دلیل فعالیت صنفی و سایر جرم‌ها، در خصوص تغییرات لایحه دولت در در ماده ۱۷ قانون کار بیان کرد: بحث‌های حقوقی با آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد متفاوت است. اما اگر بخواهیم به صورت حقوقی بر روی این موضوع صحبت کنیم بایستی فعالیت‌های صنفی قانونی در آیین نامه‌های مربوط به مادهٔ ۱۷ قانون کار به رسمیت شناخته شود. اصولا فعالیت‌های قانونی صنفی نباید منجر به دستگیری شود. ما بایستی به این سمت حرکت کنیم.
سهیلا جلودارزاده در این باره به ایلنا گفت: باید در آیین نامه‌های مربوط به ماده ۱۷ قانون کار ذکر شود بازداشت‌هایی که به خاطر فعالیت کارگران در محدودهٔ روابط کار اتفاق می‌افتد نباید منجر به بیکاری آنان شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس ششم در ادامه با اشاره به تفاوت قانون و واقعیت موجود توضیح داد: واقعیت موجود با چنین بحث‌های حقوقی متفاوت است. اگر کارخانه‌ای دولتی باشد اساسا هیچ گونه فعالیت صنفی تحمل نمی‌شود. بسیاری از فعالان کارگری از کارخانجاتی که در آن‌ها کار می‌کردند اخراج شده‌اند.
نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: فعالان صنفی کارگری باید در محل کار خود مصونیت داشته باشند. نمایندگان فراکسیون کارگری مجلس باید طرح‌هایی را مطرح و تصویب کنند که منجر به تقویت این تشکل‌ها شود. ممکن است یک فعال سیاسی پست دولتی نداشته باشد که برای از دست دادنش بترسد اما فعالیت صنفی کارگران در فضای بسته منجر به از دست دادن شغل آنان و نابودی زندگیشان می‌شود. ما نباید به سمت مرز گسستگی کارگران از مسئولان حرکت کنیم. کارگری که چند ماه حقوق نگرفته است وقتی به این مرز برسد دیگر حرف هیچ کسی را قبول نمی‌کند زیرا فشارهای اقتصادی فراوانی که بر وی وارد می‌شود اجازهٔ این کار را نمی‌دهد.
سهیلا جلودارزاده در پایان اظهار داشت: روش‌های اقتصادی و کنترل اجتماعی زمانی که با فطرت انسان سازگار نباشد جوابگو نخواهد بود.

----------------------------

۶ کارگر زن در بنگلادش کشته شدند

در آتش سوزی یک کارخانه تولید لباس در بنگلادش ۶ کارگر کشته شده و ۵ کارگر دیگر نیز مصدوم شدند
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، پلیس بنگلادش گفت که در آتش سوزی یک کارخانه تولید لباس در «داکا» پایتخت این کشور ۶کارگر زن کشته و ۵ کارگر دیگر نیز زخمی شدند.
پلیس تصریح کرد که هنوز علت آتش سوزی در این کارخانه مشخص نیست، اما احتمال می‌رود در اثر اتصال برق باشد. بنا بر این گزارش، در ماه نوامبر نیز در اثر آتش سوزی در یک کارخانه تولید لباس در حاشیه داکا ۱۱۲ کارگر جان خود را از دست دادند. این حادثه بد‌ترین حادثه در بنگلادش طی سال‌های اخیر به شمار می‌رود.
در این کشور کارگران با دستمزد بسیار پایین در تولید لباس‌هایی که به کشورهای غربی صادر می‌شوند، مشغول به کار هستند.