تحصن کارگران کارخانه «فارسیت» در فرمانداری دورود
۴۰ نفر از کارگران کارخانه فارسیت دورود با تحصن در فرمانداری خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند.
به گزارش ایلنا، کارگران معترض با انتقاد از سوء مدیریت مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت فارسیت، عدم حضور آنان در محیط کار جهت پاسخگویی لازم به کارگران و عدم پرداخت مطالبات آنها را عامل تحصن خود عنوان كردهاند.
متحصنین نسبت به تصمیم مدیران ارشد این کارخانه در اخراج کارگران پیمانکار بالای ده سال سابقه کار معترضاند.
در همین رابطه عبداله قائد رحمتی کارشناس سیاسی ـ امنیتی فرمانداری دورود در گفتگو با خبرنگار ایلنا، وقوع این تحصن را تایید کرده است.
بنابر این گزارش، بعد از مذاکرات امروز کارگران با مسئولان فرمانداری، مدیران کارخانه فارسیت وعده دادهاند که طلب کارگران را که گفته میشود پنج ماه است حقوقی دریافت نکردهاند به آنها پرداخت کنند.
------------------------
آغاز بزرگترین اعتصاب کارگری در ترکیه ظرف ۲۰ سال گذشته
کارگران شاغل در صنعت چای ترکیه امروز (دوشنبه) در پی بینتیجه ماندن مذاکرات سندیکای کارگری با سازمان دولتی چای ترکیه در خصوص میزان افزایش حقوق و تمدید قرارداد دسته جمعی، دست به اعتصاب زدند.
به گزارش ایلنا، در صورت مشارکت همه کارگران در این اعتصاب، گفته میشود این بزرگترین اعتصاب کارگری در ۲۰ سال اخیر در بخش دولتی ترکیه خواهد بود.
اتحادیه کارگری صنایع مواد غذایی ترکیه، مذاکرات مربوط به تمدید قرارداد دسته جمعی حدود ۱۰ هزار تن از کارگران شاغل در ۵۸ کارخانه چای سازمان ˈچای کورˈ ترکیه را دنبال میکرد که این مذاکرات بینتیجه مانده است.
حدود ۳۰۰ تن از این کارگران امروز در مقابل ساختمان مرکزی سازمان چای ترکیه تجمع کرده و پلاکاردی با مضمون ˈدر این محل اعتصاب استˈ را نصب کردند.
ˈمصطفی توکلˈ یکی از مسوولین اتحادیه کارگری به خبرنگاران گفت: ۱۰ هزار تن از کارگران فعال در صنعت چای مشغول بکار هستند که هفت هزار و ۲۰۰ تن از آنان را کارکنان موسمی تشکیل میدهند.
او گفت: هنوز تعداد دقیق شرکت کنندگان در اعتصاب روشن نیست و این بعدا مشخص خواهد شد.
اتحادیه کارگری صنایع غذایی ترکیه پیشتر تهدید کرده بود که در صورت به توافق نرسیدن با کارفرما در خصوص تمدید قرارداد دسته جمعی کارکنان، ۱۰ هزار تن از کارگران شاغل در این بخش در اول ماه مه آینده مصادف با روز جهانی کارگر دست به اعتصاب خواهند زد.
------------------------
كشته شدن كارگر ساختمانی در خیابان دماوند
بر اثر ریزش دیوار ساختمانی در خیابان دماوند تهران، یك كارگر ساختمانی ۲۷ ساله جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، طبق بررسی آتشنشانی تهران دلیل ریزش آوار گودبرداری غیر اصولی عنوان شده است كه بر اثر آن بخشی از دیوار ساختمان ریزش کرد و کارگر ۲۷ ساله تبعه افغانستان زیر آوار مدفون شد.
------------------------
مصدومیت دو کارگر بر اثر سقوط در چاه آسانسور
دو کارگر درحین کار از طبقه همکف ساختمانی در حال ساخت به داخل چاهک آسانسور در طبقه منفی سه سقوط کردند.
به گزارش ایلنا، بعد از ظهر روز گذشته (31 فروردین ماه) دو کارگر درحین کار در طبقه همکف ساختمانی در حال ساخت در بزرگراه همت به داخل چاهک آسانسور درطبقه منفی سه سقوط کردند و از ناحیه پا و کمر به شدت زخمی شدند.
بر اساس این گزارش، یکی از کارگران پیش از رسیدن گروهای امداد و نجات از داخل چاهک خارج و به مراکز درمانی منتقل شده بود و دیگری از سوی این ماموران با استفاده از تجهیزات ویژه نجات از داخل چاهک آسانسور خارج و تحویل عوامل اورژانس شد.
------------------------
تجمع کارگران راه آهن یزد مقابل استانداری
جمعی از کارگران راه آهن یزد مقابل استانداری تجمع کردند.
به گزارش ایلنا از یزد، جمعی از کارگران «شرکتی» اداره کل راه آهن یزد ظهر امروز در اعتراض به عدم تغییر وضعیت شغلی خود در مقابل استانداری یزد تجمع کردند.
این کارگران که تعداد آنها در حدود ۱۰۰ نفر بود، با برافراشتن پارچه نوشتهای اعلام کردند كه خواستار اجرای دستور رئیس جمهوری درخصوص تغییر وضعیت قرارداد كاری از از شرکتی به قرارداد مستقیم هستند.
این کارگران پیش از این طی طوماری خواستار تغییر وضعیت قرارداد خود تا پایان فروردین ماه شده بودند.
------------------------
تجمع کارگران کاشی رویال سمنان در مقابل استانداری
صبح امروز کارگران کارخانه کاشی رویال سمنان در اعتراض به اقدام کارفرما که از صبح دیروز شنبه کارخانه را تعطیل اعلام کرده است، مقابل استانداری این استان تجمع کردند.
حبیب الله محقق، دبیر خانه کارگر سمنان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بیش از ۳۰ کارگر کارخانه کاشی رویال سمنان صبح امروز یکشنبه –یکم اردیبهشت ماه سال ۹۲ - در اعتراض به تعطیلی کارخانه از سوی کارفرما وعدم دریافت دو ماه حقوق معوقه خود در مقابل استانداری سمنان تجمع کردند.
او افزود: کارفرمای این واحد تولیدی صبح دیروز درب کارخانه را به روی کارگران خود بسته و از ورود ۳۰ کارگر خود به کارخانه ممانعت میکند.
او در خاتمه تصریح کرد:به گفته این کارفرما، هدف از این اقدام او، بیتوجهی مسئولان نسبت به در خواستهایش بوده وگفته است تا زمانی که مسئولان بویژه مسئولان استانی به خواستههایش بیتوجه باشند، کارخانه را همچنان تعطیل کرده و از ورود کارگران به کارخانه ممانعت خواهد كرد.
------------------------
اعتراض کارگران قند اهواز همزمان با سفر احمدینژاد به خوزستان
همزمان با سفر محمود احمدینژاد به اهواز، کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر این شهر صبح امروز در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
حسن لویمی، نماینده کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز در این زمینه به خبرنگار ایلنا گفت: جمعی از کارگران کارخانه قند وتصفیه شکر اهواز که ۲۷ ماه است به سببب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق نگرفتهاند همزمان با سفر رئیس دولت به شهر اهواز صبح امروز - یکشنبه- برای دومین روز متوالی در سال جدید با در دست داشتن پلاکاردهایی در اعتراض به بیتوجهی مسئولان استانی نسبت به مشکلاتشان مقابل استانداری شهر اهواز تجمع کردند.
او با اشاره به اینکه هدف از تجمع امروز کارگران قند اهواز دیدار با رئیس دولت و هیئت همراه است، اظهار داشت: هیئت دولت در دور دوم سفرهای استانی خود برای حل مشکلات کارخانه قند اهواز و کارگران آن مصوبهای را تصویب کرد که این مصوبه نه تنها نتوانست مشکلات کارخانه و کارگران را رفع کند بلکه بعد از تصویب آن گرهای باز نشدنی به مشکلات کارگران افزوده شد.
این فعال کارگری در تشریح جزئیات این مصوبه گفت: در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت به خوزستان، هیات دولت مصوب کرد که کارخانه قند اهواز از مالکیت بانک ملی و بانک ملت خارج و به قیمت دفتری به وزارت صنایع و معادن واگذار شود، اما بعد از مدتی، به تشخیص وزارت صنایع و معادن، انتقال کارخانه از بخش خصوصی به دولت مغایر قانون تشخیص داده شد.
نماینده حقوقی کارگران قند اهواز در این زمینه اضافه کرد: متاسفانه بانکهای ملی و ملت نیز بعنوان مالکین قبلی کارخانه، با استناد به مصوبه دولت مبنی بر فروش کارخانه به وزارت صنایع و معادن از پیگیری امور کارخانه سرباز میزنند که همین مشکل تا امروز ادامه داشته و کارخانه در وضعیت تعطیلی کامل قرار دارد و هیچکدام از طرفین، مسئولیتی در قبال مشکلات این کارخانه و کارگران بیکار برعهده نمیگیرند.
نماینده کارگران قند اهواز یاد آور شد: با پیگیریهای انجام شده، بانکهای ملی و ملت حاضر نیستند مسئولیت کارخانه را برعهده بگیرند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز، با استناد به غیرقانونی بودن مصوبه دولت، روند بازسازی و راه اندازی مجدد کارخانه را متوقف کرده، که این مساله مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
این کارگر به نمایندگی از سایر کارگران قند اهواز از دولت خواست راهکار کارشناسی شدهای را برای بررسی و رفع مشکلات کارخانه قند اهواز و کارگران بیکار شدهاش ترسیم کنند تا آنان نیز در سال جدید با دریافت مطالبات و رفع مشکلات کارخانه خبر خوشحال کنندهای را برای خانوادههای خود ببرند.
------------------------
وخیمتر شدن وضعیت معیشتی کارگران با افزایش قیمت نان
در پی انتشار خبر حتمی بودن افزایش قیمت نان در روزهای آینده، یک کارشناس مسائل کارگری نسبت به وخیمتر شدن وضعیت معیشتی کارگران در صورت گرانی نان هشدار داد.
علیرضا حیدری در این باره به ایلنا گفت: نان یک کالای ضروری پرمصرف است و از نظر اهمیت نخستین کالا در سبد هزینه مصرفی کارگران محسوب میشود.
وی یادآور شد: در سالهای گذشته همواره با افزایش بهای کالایهای ضروری چون مواد پروتئینی، لبنیات، انواع گوشت و میوه و سبزیجات، کارگران به دلیل ضعف قدرت اقتصادی نان را جایگزین این کالاها کردهاند.
به گفته این کارشناس مسائل کارگری با توجه به کاهش قدرت خرید کارگران چنانچه قیمت نان در سال ۹۲ تغییر کند باید شاهد كاهش تدریجی نان از سفره مزدبگیران بود.
حیدری تاکید کرد چنانچه نان نیز مانند گوشت، میوه و سبزی از سفره کارگران خارج شود، هیچ کالایی برای جایگزین شدن وجود ندارد.
دبیر سابق کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: به همین دلیل دولت باید قیمت نان را کنترل کرده و در شرایط تورمی کنونی مانع افزایش بهای آن بشود.
این فعال کارگری گفت: چنانچه در سال ۹۲ حداقل درآمد یک خانواده متوسط کارگری را ۵۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم، بابت سهم هزینه هر یک از اعضای خانواده ماهانه ۱۲۵ هزار و روزانه سه هزار تومان اختصاص مییابد.
حیدری بابیان اینکه این مبلغ سرانه بر مبنای دلار مبادلهای ۲۵۰۰ تومانی معادل حدود یک دلار خواهد شد، گفت: این مبلغ با تعریفهای جهانی که از خط فقر میشود بسیار مطابقت دارد. طبق تعریف سازمان ملل درآمد روزانه یک تا دو دلار معیار فقیر بودن افزاد تلقی میشود.
------------------------
گران شدن نان حتمی است
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از قطعی بودن افزایش قیمت نان خبر داد.
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، «عباس قبادی» با اعلام اینكه قیمت خرید تضمینی گندم طی امروز و فردا مشخص میشود، اظهارداشت: در حال حاضر گندم کشاورزان را به صورت علیالحساب کیلویی ۵۵۰ تومان خریداری میکنیم. قیمت پیشنهادی برای خرید تضمینی گندم بین ۶۵۰ تا ۸۰۰ تومان برای هرکیلو گرم است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش قیمت گندم، نان گران میشود، گفت: طبعاً قیمت نان گران میشود.
------------------------
كارگر مقتول عامل حادثه فولاد یزد معرفی شد
اداره کل کار استان یزد، کارگر کشته را مقصر حادثه فولاد یزد معرفی كرد.
به گزارش ایلنا از یزد، مدیر روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد درخصوص نتایج بررسی حادثه فولاد یزد گفت: این حادثه به علت بیاحتیاطی فرد فوت شده بوده و خسارت و مستمری وی نیز پرداخت میشود.
مصطفی سلمانیپور افزود: چون این حادثه ناشی از کار (در حین انجام کار) بوده است، طبق قانون تامین اجتماعی، هم بیمه و هم مستمری به خانوده کارگر فوت شده پرداخت میشود.
وی گفت: کارگر فوت شده راننده بیل مکانیکی بوده و مواد زائد مذاب را جابه جا میکرده است که بر اثر بیاحتیاطی در محلی که آب وجود داشته، مواد مذاب تخلیه میشود که در نتیجه موجب سرد و گرم شدن مواد و وقوع حادثه شده است.
وی درخصوص چگونگی حادثه هم گفت: مواد پس از سرد و گرم شدن به شکل گلوله در آمده و پرتاب میشود که یک گلوله شیشه بیل مکانیکی را شکسته، به سر راننده برخورد میکند و به فوت وی منجر میشود.
------------------------
از وعده ارائه خدمات دندانپزشکی تا تعدیل ۱۸۰ كارگر
یک سال پس از مطرح شدن وعده ارائه خدمات دندان پزشکی به کارگران کارخانه «فروآلیاژ ازنا»، این کارگران با مشكلات عجیبی مواجه شدهاند.
به گزارش ایلنا، اردیبهشت ماه سال ۹۱ بود که به کارگران کارخانه فروآلیاژ ازنا وعده داده شد که به زودی در محل کار آنها یک مطب دندانپزشکی راه اندازی خواهد شد.
بر این اساس قرار بود تا از طریق انعقاد یک تفاهمنامه همکاری میان کارفرمای شرکت فروآلیاژ با شرکتی به نام «بهبود آذین گستر» خدمات دندان پزشکی به کارگران و خانوادههای آنها ارائه شود.
بنا بر ادعای کارگران فروآلیاژ، در نهایت این تفاهم نامه همکاری امضا شد و به موجب آن هر ماهه مبلغی از حقوق آنها کاسته شود بیآنکه خدماتی به کارگران و اعضای خانوادههای آنها ارائه شود.
به گفته کارگران این وضعیت همچنان ادامه داشت تا اینکه در پاییز سال گذشته سه نفر پزشک برای اجرای این طرح در محلی خارج از شهر مستقر شدند که به دلیل دوری مسافت، محدود بودن زمان مراجعه به روزهای پنجشنبه و جمعه، کثرت مراجعه کنندگان و نبود امکانات اولیه مانند روشنایی معابر، کارگران نتوانستند از این خدمات استفاده کنند.
کارگران فروآلیاژ میگویند این وضعیت سرگردانی برای مدت نزدیک به یک سال ادامه داشت تا اینکه به تازگی به آنها گفته شده است به دلیل غیر معتبر بودن شرکت ارائه دهنده خدمات دندان پزشکی تفاهم نامه امضا شده غیر قابل اجراست.
تكذیب امضای تفاهمنامه
این اظهارات درحالی است که مسئولان شرکت «بهبود آذین گستر» به ایلنا میگویند که به عنوان مجری ارائه دهنده خدمان بهداشت دهان و دندان هیچ تفاهم نامهای را با کارخانه فروآلیاژ ازنا امضا نکردهاند.
به گفته خانم فرجی، مدیرعامل کنونی شرکت بهبود آذین گستر با اعلام اینکه شرکت متبوعش هیچ تفاهم نامهای را با کارخانه فروآلیاژ ازنا امضا نکرده است، در خصوص ادعای نارضایتی کارگران این کارخانه گفت: مدیرعامل سابق این شرکت بدون اجازه، از جانب خود و بطور شخصی قرادادی را با کارخانه فروآلیاژ امضا کرده است اما از نظر قانونی و حقوقی هیچ مسئولیتی متوجه شرکت بهود آذین گستر نیست.
وی گفت: این شکرت طبق اسناد قانونی، یک شرکت معتبر و فعال است که در زمینه ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان با سازمانها و نهادهایی چون بیمه ایران و دفاتر پیشخوان قرارداد همکاری دارد.
وی با بیان اینکه مجموعه تحت مدیریت وی با دولت یک قرارداد کلی در خصوص فعالیت در شهرستانها منعقد کرده است؛ تاکید کرد در حال حاضر تنها بصورت آزمایشی در تهران مشغول فعالیت هستیم.
هرچند بنا بر ادعای مدیرعامل، این شرکت هیچ تفاهم نامه همکاری با کارخانه فروآلیاژ منعقد نکرده است و از این بابت هیچ مسئولیتی ندارد اما در این میان نمیتوان نسبت به وضعیت کارگران کارخانه فروآلیاژ ازنا بیتفاوت بود.
این کارگران که سال گذشته شاهد تعدیل حدود ۱۸۰ نفر از همکاران خود بودند مدعیاند که همزمان با گرانیهای سال گذشته هر ماه مبلغی از حقوق آنها بابت ارائه خدمات دندان پزشکی کسر شده است بدون آنکه خدماتی ارائه شود.
------------------------
تعطیلی بیش از ۵۰۰ کارگاه کفاشی در اصفهان
معاون اتحادیه کفاشان استان اصفهان گفت: سال گذشته بیش از ۵۰۰ کارگاه کفاشی در اصفهان تعطیل شد.
محمد نایبپور، معاون اتحادیه صنف کفاشان اصفهان با بیان اینکه تولیدکنندگان کفش انگیزهای برای توسعه فعالیت خود ندارند، به ایلنا گفت: ابتدای سال ۹۱ با افزایش نرخ ارز، نرخ مواد اولیه وارداتی که اغلب از کشورهای اروپایی و چین وارد کشور میشدند به طرز چشم گیری افزایش یافت و افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی نرخ زیره کفش و مواد اولیه منجر به رشد ۶۰ درصدی قیمت نهایی کفش شد و با كاهش قدرت خرید مردم، در ایام پایانی سال استقبال خوبی از خرید کفش ایرانی نشد.
معاون اتحادیه صنف کفاشان اصفهان با اشاره به اینکه کارگاههای تولید کفش در تهران، اصفهان و تبریز هنوز برنامه خاصی برای افزایش تولید ندارند افزود: متاسفانه به دلیل نوسانات قیمتی سال گذشته همه تولیدکنندگان این صنف برای تولید مردد هستند.
وی در خاتمه با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۵۰۰ کارگاه تولید کفش در اصفهان تعطیل شد تصریح کرد: اگر در هر کارگاه هم ۵ نفر مشغول بوده باشند میبینیم تعداد زیادی از این افراد یا بیکار شدهاند و یا در کارهای خدماتی نظیر رانندگی مشغول شدهاند.