پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹٧ - ۱۹ آپریل ۲۰۱٨
تجمع بازنشستههای رنگین نخ سمنان مقابل استانداری/استانداری قول پیگیری داد
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (سیام فروردین) حدود بیست و پنج نفر از بازنشستگان رنگین نخ سمنان مقابل استانداری تجمع کردند.
خواستهی معترضان پرداخت معوقات مزدی است. حاضران در تجمع میگویند: از سال 92 که کارخانه تعطیل شده به دنبال دریافت مطالبات مزدی خود ازجمله حق سنوات و عیدی و حقوق معوق هستیم. بارها هم به نهادهای مرتبط مراجعه کردهایم اما تاکنون پاسخی نگرفتهایم.
بازنشستگان رنگین نخ سمنان مدعی هستند که حتی چهار درصد بازنشستگی پیش از موعد را از جیب خودشان پرداختهاند و کارفرما پس از تعطیلی واحد، هیچ اقدامی برای پرداخت مطالبات کارگران نکردهاست.
در تجمع امروز استانداری سمنان به معترضان قول پیگیری داده است و قرار است مطالبات این بازنشستهها توسط راهکارهای قانونی پیگیری شود.
کارخانه رنگین نخ سمنان در سال 1392 با داشتن حدود 180 کارگر تولید را متوقف کرد که از این تعداد، 50 نفر در آستانه بازنشستگی بودند.
-------------------
چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹٧ - ۱٨ آپریل ۲۰۱٨
امنیت شغلی کارگران «چوب و کاغد مازندران» با اجرای «طرح تنفس جنگل» به خطر افتاده است/بلاتکلیفی ۴۰۰ کارگر
کارگران کارخانه چوب و کاغذ مازندران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: کار روزمره این کارخانه که در زمینه تولید انواع کاغذ در استان مازندران فعالیت میکند، از تقریبا شش ماه قبل تاکنون به دلیل اجرای «طرح تنفس جنگل» ازسوی سازمان جنگلها برای تامین مواد اولیه تولید؛ به حداقل رسیده است.
آنان با بیان اینکه هماکنون کارگران این کارخانه از وضعیت موجود رضایت ندارند، در ادامه گفتند: کاهش تولیدات این کارخانه تهدیدی بر امنیت شغلی کارگران قراردادی و رسمی کارخانه شده بطوریکه از حدود ۲ هزار کارگری که در این کارخانه شاغل بودهاند، حدود ۴۰۰ نفر که در خارج از کارخانه و بخش جنگلکاری مشغول کار بودند، با اجرای این طرح بیکار شده و هماکنون وضعیت مشخصی ندارند.
به گفته کارگرانی که این اطلاعات را در اختیار ایلنا گذاشتهاند، در شش ماه گذشته فعالیت چوب کاغذ مازندران به دلیل تامین نشدن مواد اولیه تولید (چوب) رونق سابق را نداشته و کارفرما از مدتها قبل ناچار شده است بخش زیادی از فعالیت کارخانه را متوقف کند.
به گفته آنها، میزان تولیدات این کارخانه در گذشته ۱۷۰ هزار تن بود که در حال حاضر به ۱۲۰ هزار تن کاهش یافته و این روند کاهشی همچنان ادامه دارد.
منابع کارگری میگویند: خوشبختانه این کارخانه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شاغل هماکنون هیچ مشکلی ندارد و مدیریت جدید کارخانه که از یکسال قبل مسئولیت این واحد تولیدی را برعهده گرفته تا پایان سال ۹۶ همه مطالبات معوقه کارگران را بهجز اسفند ماه ۹۶ بهروز کرده است. کارفرمای جدید همچنین هزینه بازنشستگی تعداد بیش از ۲۰۰ نفر از همکاران بازنشسته کارخانه را پرداخت کرده که در این مورد رضایت کامل داریم.
به ادعای آنها؛ تا پیش از اینکه مدیریت جدید وارد کارخانه شود اوضاع تولید و پرداخت حقوق و مزایای کارگران خوب نبود اما از یک سال پیش که مدیریت شرکت تغییر کرد به مرور کارفرما تمام تلاش خود را برای رونق تولید و پرداخت مطالبات معوقه کارگران انجام داد اما مدتهاست با متوقف شدن هر گونه بهرهبرداری از منابع جنگلی (طرح تنفس جنگل) ما نیز دچار مشکل تامین مواد اولیه برای تولید شدهایم.
به نقل از کارگران این واحد گفته میشود؛ شرکت چوب و کاغذ مازندران یکی از واحدهای نمونه در استفاده از منابع جنگلی است. به همین دلیل از مسئولان در حوزه کشاورزی و جنگلداری در خواست داریم قبل از اجرای چنین طرحهایی که منافع ملی را تامین میکنند، فکری هم برای صنایع تبدیلی همانند واحدهای چوب و کاغذ بکنند.
به نقل از کارگران این واحد گفته میشود؛ با محدود شدن فعالیت تولیدی کارخانه چوب کاغذ که به متوقف شدن استفاده از منابع جنگلی بازمیگردد، انتظار داریم سازمان جنگلها برای تامین امنیت شغلی حدود ۲ هزار کارگری که در این کارخانه مشغول کارند و معاش خانوادههایشان به خطر افتاده حداقل اجازه برداشت از درختهای خشک و ریشهکن شده جنگلها را بدهند.
-------------------
گازگرفتگی دو نفر از کارکنان میدان نفتی نرگسی
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (بیست و نهم فروردین) دو کارگر در میدان نفتی نرگسی در شهرستان دشتستان استان بوشهر دچار گازگرفتگی شدند و نیروهای امدادی آنها را به بیمارستان شهید گنجی برازجان اعزام کردند.
این حادثه در ساعت 2:30 بامداد امروز رخ داد.
از قرار معلوم، یک نفر از پرسنل واحد بهرهبرداری نفت نرگسی وحدتیه شهرستان دشتستان برای روشن کردن فلر اقدام میکند که نشتی گاز H2S باعث گازگرفتگی او میشود. پس از آن که اقدامی برای جابجایی مصدوم نمیشود، یکی از پرسنل حراست برای حمل او، پیشقدم میشود که متأسفانه او هم دچار گازگرفتگی میشود.
حال نفر اول (کارگر واحد بهرهبرداری ) وخیم گزارش شدهاست.
-------------------
مصدومیت دو کارگر قوچانی بر اثر ریزش آوار
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (بیست و هشت فروردین) دو کارگر کارخانه در قوچان بر اثر ریزش آوار مصدوم شدند.
در پی این حادثه در کارخانه ای واقع در کیلومتر 30 جاده قوچان به چناران محدوده پاسگاه مومن آباد، امدادگران به محل اعزام شدند.
امدادگران پس از انجام اقدامات اولیه درمانی، کارگران مجروح این کارخانه را به بیمارستان موسی بن جعفرقوچان انتقال دادند.
-------------------
سه شنبه ۲٨ فروردین ۱۳۹٧ - ۱٧ آپریل ۲۰۱٨
یک کارگر شهرک صنعتی لیا دچار سوختگی دست و پا شد
به گزارش ایلنا، یک کارگر شاغل در یکی از واحدهای صنعتی مستقر در صنعتی شهرک صنعتی لیا در استان قزوین دچار سوختگی با اسید شد.
فرزین پاک فطرت (مدیر مرکز آموزشی - درمانی شهید رجایی قزوین) در این رابطه گفته است؛ این کارگر ۳۵ سال سن دارد که بر اثر سر ریز شدن اسید از ناحیه دست وپا وپشت بدن دچار سوختگی شده است.
به گفته پاک فطرت، سوختگی این کارگر ۱۸ درصدی است و مصدوم برای اقدامات درمانی هماکنون در بیمارستان شهید رجایی قزوین بستری است.
-------------------
ادامه اعتراض به بسته شدن مرزهای غربی کشور/در مریوان نیز سفره خالی پهن کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض به بسته شدن مرزهای کولبری در غرب کشور همچنان ادامه دارد.
در روزهای گذشته، کاسبکاران بانهای در اعتراض به بسته شدن مرزها در بلوار شهرداری بانه، سفره خالی پهن کردند؛ امروز مغازهداران مریوانی نیز به این اعتراض پیوستهاند و با پهن کردن سفره خالی در شهر مریوان، به کساد شدن کاسبی خود اعتراض کردهاند.
مغازهداران در شهرهای مرزنشین غرب کشور میگویند: با بسته شدن مرزهای کولبری و بالا رفتن تعرفههای گمرکی، قادر به خرید اجناس و فروش آنها با قیمت بالاتر نیستیم و در نهایت بازارمان را از دست میدهیم.
از روزهای ابتدایی سال جاری اعتراض به تصمیم دولت برای بستن مرزهای کولبری آغاز شده و بیش از همه در شهرستان بانه ادامه داشته است.
-------------------
نارضایتی رانندگان تریلرِ سنگ آهن سیرجان از عدم افزایش کرایهها
به گزارش خبرنگار ایلنا، رانندگان تریلرهای حمل بار سنگ آهن سیرجان نسبت به به کاهش تناژ ظرفیت بارگیری و افزایش نیافتن کرایهها انتقاد دارند.
یکی از این رانندگان میگوید: در ماههای گذشته نه تنها کرایهها تغییر نکرده و افزایش نیافته بلکه تناژ بارگیری تریلرها کاهش یافته، در نتیجه درآمد ما رانندگان نسبت به میانه سال قبل کمتر شدهاست.
به گفته او، در شرایط فعلی درآمد رانندگان آنقدر کم است که هزینههای نگهداری تریلر و باقی هزینههای سربار را کفاف نمیدهد.
به گفته آنها براساس بخشنامهای که از سوی پایانه به باربریهای مربوط ارائه شده است، تمامی ماشینهای سنگین میتوانند با وزن خود ماشین ۴۰ تن بار حمل کنند.
رانندگان میگویند: امیدواریم این ظرفیت افزایش پیدا کند تا علیرغم اینکه کرایهها نسبت به سال قبل زیاد نشده، حداقل بتوانیم درآمد خود را ثابت نگه داریم.
-------------------
جزئیات بیشتر از مرگ سه کارگر پارس جنوبی/سقوط از «مَنبسکت» علت فوت است
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز بیست و ششم فروردین، سه کارگر فنیِ شاغل در فاز 13 پارس جنوبی دچار حادثه شدند و در بیمارستان امام خمینی کنگان جان باختند.
منابع خبری ایلنا، علت مرگ این کارگران را سقوط از منبسکت (محفظه حمل نفر با سبد) که برای ساخت مراحل طبقات مخرن «الپیجی» استفاده میشود، اعلام کردند. این کارگران از ارتفاعی حدودا ۲۵ متری سقوط کردند.
ظاهرا این اتفاق به دلیل باز شدن ضامنها، بستها و شگلهای محفظه رخ داده است.
کارگران فوتی، کارگر پیمانکاری بودهاند و با یکی از شرکتهای پیمانکارِ فاز 13 طرف قرارداد بودهاند.
فرماندار انتظامی کنگان اعلام کردهاست که علت بروز این حادثه و سقوط کارگران در دست بررسی است.
-------------------
دوشنبه ۲٧ فروردین ۱۳۹٧ - ۱٦ آپریل ۲۰۱٨
برگزاری کمیسیون کارگری در رابطه با بازگشت به کار کارگران پالایشگاه گاز ایلام/ مدیرعامل: بیکارشدهها به پیمانکار جدید معرفی میشوند
به گزارش خبرنگار ایلنا، تکلیف بازگشت به کار یازده کارگر بیکار شدهی پالایشگاه گاز ایلام همچنان نامشخص است.
کارگران میگویند: پس از تجمعات هفته گذشته مقرر شد هفت نفر از اخراجیها بدون شرط به سر کار بازگردند اما هنوز خبری از تحقق این وعده نیست.
از قرار معلوم، امروز ظهر (بیست و هفتم فروردین) کمیسیون کارگری در استانداری ایلام تشکیل خواهد شد و موضوع بازگشت به کار اخراجیها در این کمیسیون بررسی میشود، مدیرعامل پالایشگاه گاز ایلام نیز در جلسه امروز شرکت خواهد کرد.
در عین حال مدیرعامل این پالایشگاه اعلام کردهاست که این کارگران به پیمانکار جدید معرفی میشوند.
این یازده کارگر در حالی که سالها سابقه کار دارند، در ابتدای سال جاری پس از تغییر شرکت پیمانکار، توسط پیمانکاران جدید به کار گرفته نشدند.
حالا مدیرعامل پالایشگاه اعلام کردهاست؛ این کارگران به پیمانکار جدید معرفی میشوند و باید مراحل اداری استخدام را مجدداً طی کنند.
-------------------
مرگ سه کارگر پارس جنوبی در اثر سقوط جرثقیل
به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر روز گذشته (بیست و ششم فروردین) سه کارگر شاغل در فاز 13 پارس جنوبی به دلیل سقوط جرثقیل مجروح شدند و در بیمارستان جان باختند.
حادثه زمانی رخ داد که جرتقیل سقفی از فاصله 25 متری سقوط کرد و روی کارگران آوار شد.
کارگران مصدوم را فوراً به بیمارستان امام خمینی کنگان منتقل کردند اما شدت جراحات به حدی بود که هر سه کارگر در بیمارستان فوت کردند.
براساس اعلام فرماندار انتظامی کنگان، علت حادثه در دست بررسی است.
اسامی جان باختگان این حادثه به قرار زیر است:
1- محمد فتحی، مونتاژکار
2- یزدان فروزنده، جوشکار
3- نجف خلیفه، کمک جوشکار
-------------------
مرگ راننده و کمک راننده تریلی در آتش گازوئیل
به گزارش ایلنا، روز گذشته یک تریلی حامل گازوئیل در مسیر ایرانشهر – سرباز در استان سیستان و بلوچستان واژگون شد که به دلیل وجود حجم بالای گازوئیل، فوراً آتش گرفت.
در این حادثه، راننده و کمک راننده تریلی در آتش سوختند و جان خود را از دست دادند.
این حادثه در کیلومتر 73 مسیر ایرانشهر - سرباز حوالی روستای مچکور رخ داد.
پیش از این نیز بارها حوادث مشابهی برای خودروهای حامل سوخت در استان سیستان و بلوچستان رخ دادهاست.
-------------------
توضیح رجا درباره یک خبر؛
تلاش میکنیم حقوق معوقه کارکنان پیمانکاری در اسرع وقت پرداخت شود
به گزارش ایلنا، در این نامه که به امضای براتاله صمدی راد (سرپرست دفتر مدیرعامل و روابط عمومی و امور بینالملل شرکت رجا) رسیده، آمده است:
با سلام واحترام
با عنایت به درج گزارشی در خبرگزاری ایلنا مورخ ۱۳۹۷/۰۱/۲۱ با کد خبری ۶۱۰۶۳۶، با عنوان «مطالبات مزدی مهمانداران رجا از بهمن ماه به تأخیر افتاده است» پاسخ ذیل ارسال میشود. خواهشمند است دستور فرمایید انعکاس آن اقدام فرمایند:
با توجه به بررسیهای به عمل آمده حدود ۴۰ درصد شرکتهای راهبری حقوق کارکنان خود را در اسفندماه ۹۶ پرداخت کردهاند. همچنین حدود ۸۰ درصد شرکتهای راهبری نیز عیدی کارکنان را پرداخت کردهاند و فقط تعدادی از شرکتها هنوز نسبت به پرداخت عیدی کارکنان خود اقدام نکردهاند.
لازم به ذکر است پیگیری پرداخت حقوق معوقه کارکنان پیمانکار به صورت مستمر از طرف شرکت رجا صورت گرفته و به محض تامین منابع مالی این مهم صورت میپذیرد.
تمام تلاش رجا این است تا تمام مراحل اداری، اخذ و تجمیع مستندات پرداختها در کمترین زمان ممکن صورت گرفته و نتایج ارزیابی راهبران و گزارشات ناظران با قید فوریت اعمال شده و صورت وضعیت کلیه پیمانکاران در اسرع وقت پرداخت شود.
در خاتمه یادآور میشود این شرکت به عنوان خرید خدمت شرکتهای راهبری درنظر گرفته میشود و مسؤولیت پرداخت حقوق برعهده شرکتهای پیمانکاری است. ولی متاسفانه مشکلات ایشان بعضا متوجه شرکت رجا شده است که نقشی در مدیریت مالی این شرکتها ندارد.
مستحضر هستید که بنا به ماهیت حقوقی مستقل شرکتهای پیمانکار، جذب یا بهکارگیری و پرداخت مطالبات کارکنان رأساً توسط خود شرکتهای راهبر صورت پذیرفته و ساماندهی آن نیز در حیطهٔ مسؤولیت آنان میباشد. لکن این شرکت در راستای نقش نظارتی خود و جلوگیری از بروز اتفاقاتی از این دست تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا حقوق معوقه کارکنان پیمانکاری در اسرع وقت پرداخت شود.
-------------------
یکشنبه ۲٦ فروردین ۱۳۹٧ - ۱۵ آپریل ۲۰۱٨
محمد حبیبی آزاد شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد حبیبی (فعال صنفی معلمان و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران) عصر امروز (بیست و ششم فروردین) با قید وثیقهی ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.
خانواده او ضمن ابراز خوشحالی از این آزادی گفتند: عصر امروز پس از گذاشتن وثیقه، مراحل قانونی طی شد و حبیبی از اوین خارج شد.
-------------------
کارگران اهورا دارو مطالبات مزدی خود را دریافت نکردهاند
افزایش نگرانیها از قراردادهای یکماهه
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران و کارکنان متخصص شرکت اهورا دارو در تهران به خبرنگار ما گفتند: کارفرما از بهمن ماه سال گذشته مطالبات مزدی ما را پرداخت نکرده و ما از امنیت شغلی به سبب داشتن قرارداد کار موقت (یک ماهه) و روزمزد برخورار نیستیم.
کارگران این واحد تولیدی که تعداد آنها حدود ۶۰ نفر برآورد میشود، در تشریح مشکلات صنفی خود گفتند: قراردادهای کاری همه ما کارگران و کارکنان متخصص شرکت اهورا دارو بهصورت یکماهه موقت و روزمزدی است و این موضوع امنیت شغلی ما را به خطر انداخته و دست کارفرما را برای اخراج بازگذاشته است.
به گفته کارگران این و احد، کارفرما هر سه ماه یکبار، تعدادی از کارکنان و کارگران این مجموعه را بدون پرداخت مطالبات مزدیشان از کار بیکار میکند، به همین دلیل تمامی کارگران اهورا دارو هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران اخراج هستند.
گفته میشود در این شرایط، تعدادی از کارگران شاغل در این واحد تولیدی، بهصورت خودخواسته محل کارشان را ترک کردهاند. تعدادی از کارگران نیز که برای تعطیلات نوروز رفته بودند، هنوز باز نگشتهاند.
به نقل از کارگران اهورا دارو گفته میشود؛ کارفرما پس از اخراج نیروی کار قبلی، کارگران جدیدی را جایگزین نیروی کار قبلی میکند و این روند تعدیل نیرو به یک رویه تبدیل شده و ادامهدار است.
آنها با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از همکاران آنها برای پیگیری مطالبات قانونی خود به مراجع تشخیص و حل اختلاف شکایت کرده و روند رسیدگی به پرونده آنها ادامه دارد، افزودند: طبق قانون قرارداد کار مدت موقت زیر یک سال در کارهای ماهیتا مستمر مشروط به بقای کارگاه و کار ممنوع است و کارفرمایان مکلف هستند در صورت انعقاد قرارداد مدت موقت قرارداد مزبور را حداقل به مدت یک سال منعقد نمایند.
کارگران اهورا دارو با بیان اینکه باتوجه آغاز سال جدید، افزایش هزینههای زندگی و وضعیت معیشتی نامطلوب، نیاز به امنیت شغلی و دریافت هرچه سریعتر مطالبات مزدی خود دارند، افزودند: جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی، کارگران این واحد در زمینه بیمه تامین اجتماعی و دریافت سنوات خود نیز دچار مشکل هستند.
آنها میگویند: از وضعیتی که در آن گرفتار شدهایم، رنج میبریم و هر ماه منتظریم تاکارفرما برگه تسویه حساب را به ما تحویل دهد. به همین دلیل خواهان ساماندهی وضعیت خود از مسئولان میباشیم.
-------------------
انتقاد کاسبکاران بانهای از بسته شدن مرز/معترضان سفره خالی پهن کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، بسته شدن مرز کولبری در بانه، بازار مغازهدارن بازار محلی بانه را کساد کردهاست. این روزها پس از بستن مرزها و بازگشایی بازار پیلهوری، کاسبیِ این مغازهداران که از اجناس خود را از کولبران میخریدند، با مشکل مواجه شدهاست.
مغازهداران بانه امروز به نشانه اعتراض در بلوار شهرداری سفره خالی پهن کردند تا به این طریق وضعیت نامناسب معیشتی خود را به مسئولان یادآوری کنند.
بسته شدن مرزهای کولبری در مرزهای غربی کشور، برای بسیاری از کولبران و مغازهداران این منطقه مشکلساز شدهاست. پیش از این محسن بیگلری (نماینده مردم بانه در مجلس) در اعتراض به این اقدام گفت: از آنجایی که در مناطق محروم غرب کشور مشاغل جایگزین وجود ندارد، بستن مرزهای غربی، اشتغال مردم محلی را با مشکل مواجه میکند و نه تنها کولبران، بلکه کاسبکاران محلی نیز متضرر میشود.
-------------------
جمعه ۲۴ فروردین ۱۳۹٧ - ۱۳ آپریل ۲۰۱٨
اعتراض سه روزه کارگران پالایشگاه گاز ایلام نتیجه داد/بازگشت بدون شرطِ هفت نفر از «اخراجیها»
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراضات کارگران ارکان ثالث پالایشگاه گاز ایلام که از اواسط هفته گذشته آغاز شده بود با پادرمیانی استاندار ایلام خاتمه یافت.
این کارگران که در اعتراض به اخراج یازده نفر از همکارانشان تجمع کردند، میگویند: یازده نفر از کارگران ارکان ثالث که چهار نفر از آنها عضو شورای اسلامی کار هستند، از ابتدای سال جدید بیکار شدند. ما در اعتراض به این اخراج، چند روز تجمع برگزار کردیم که در نهایت در جلسهای که با مسئولان استانداری داشتیم، قرار شد هفت نفر از اخراجیها بدون شرط به سر کار بازگردند.
به گفته این کارگران، تکلیف بازگشت به کار چهار کارگر اخراجیِ باقیمانده که اعضای شورای اسلامی کار هستند، هنوز مشخص نیست اما قرار است در جلسه روز یکشنبه با مدیرعامل پالایشگاه این موضوع مطرح و بررسی شود.
کارگران ارکان ثالثِ پالایشگاه گاز ایلام همچنین از قراردادهای موقت شغلی خود انتقاد دارند و میگویند: ما کارگران ارکان ثالث یا پیمانکاری طرف قرارداد با شرکتهای پیمانکاری مختلف هستیم و هر سال با تغییراتی که در ترکیب پیمانکاران رخ میدهد، امنیت شغلی ما به خطر میافتد. همواره نگرانیم که شرکت یا شرکتهای جدید با «تعدادی» از ما قرارداد منعقد نکنند و بیکار شویم.
-------------------
سقوط یک کارگر جوان به عمق محل گودبرداری در مشهد
آتشپاد حسن جعفری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: ساعتی پیش با اعلام بروز این حادثه به سامانه تلفنی 125 ، بلادرنگ تیم امداد و نجات ایستگاههای شماره 2 و 28 سازمان آتش نشانی مشهد روانه محل حادثه شدند و نسبت به انتقال فرد حادثه دیده اقدام کردند.
وی گفت: ماموران آتش نشانی پس از انتقال کارگر جوان به سطح زمین زمین وی را تحویل تکنسینهای اورژانس حاضر در محل دادند.
جعفری عنوان کرد: علت بروز این حادثه در دست بررسی است .
-------------------
پنجشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹٧ - ۱۲ آپریل ۲۰۱٨
پایان مذاکرات مزدی سال ۹۷/سایر سطوح ۱۰.۴ درصد افزایش یافت
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (بیست و دوم فروردین) مداکرات مزدی ۹۷ پس از روزها مذاکره و چانه زنی خاتمه یافت.
در جلسه عصر امروز که ساعت ۱۸ به پایان رسید، «سایر سطوح مزدی» ۱۰.۴ درصد به اضافه ۲۸۲۰۸ ریالِ آخرین مزد افزایش یافت. با اعمال این افزایش، مزد روزانه برای کارگران مشمول طرح طبقه بندی مشاغل نباید از ۳۷۰۴۲۳ ریال کمتر شود.
علاوه بر این «حداقل مزد روزانه» ۳۷۰۴۲۳ ریال تعیین شد.
پایه سنوات برای کارگران قرارداد دائم و موقتِ مشمول قانون کار با بیش از یک سال سابقه کار، روزانه ۱۷۰۰۰ ریال تعیین شد.
براساس مصوبه این جلسه کارفرمایان موظف به پرداخت «کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار» موضوع تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار، ماهیانه ۱۱۰۰۰۰۰ (یک میلیون و صد هزار ریال) شدند.
از قرار معلوم در روزهای آینده بخشنامه مزدی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ می شود. گفتنی است در روزهای پایانی سال ۹۶، حداقل مزد ۹۷، به میزان ۱۹.۸ درصد افزایش یافت.
-------------------
چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹٧ - ۱۱ آپریل ۲۰۱٨
کارخانه متالوژی پودر ایران با ۱۵۰ کارگر تعطیل شد
تجمع کارگران مقابل استانداری قزوین
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری ما در کارخانه متالوژی پودر ایران گزارش کردند، این واحد تولیدی که در زمینه تولید قطعات و پودر آهن در شهرک صنعتی البرز در استان قزوین فعالیت دارد، از امروز چهارشنبه (۲۲ فروردین ماه) به دلیل مشکلاتی که در زمینه مالی دارد، موقتا تعطیل اعلام شده و از کارگران آن خواسته شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری اقدام کنند.
این کارگران که بهصورت میانگین بین ۲۰ تا ۱۵ سال سابقه کار دارند، درباره وضعیت خود میگویند: مجموع ۱۵۰ کارگر این واحد تولیدی امروز با ورود به محل کارشان با درهای بسته کارخانه مواجه شدند که بالای آن نوشته شده بود "تا اطلاع ثانونی شرکت تعطیل است" و "کارگران اجازه ورد به محل کارشان را ندارند". به همین امروز صبح برای پیگیری وضعیت شغلیمان مقابل ساختمان استانداری قزوین دست به تجمع زدیم.
کارگران میگویند: چندین سال است شرایط تولید در کارخانه متالوژی پودر ایران خوب نیست و مرتبا مطالبات مزدی ما کارگران به تاخیر میافتد.
به گفته کارگران این کارخانه، جدا از وضعیت پیش آمده حدودا ۴ ماه مطالبات مزدی طلبکاریم که نحوه پرداخت آن مشخص نیست.
آنها با یادآوری اینکه پیش از این کارگران برای پیگیری مشکلات مزدی خود بارها به نهادهای دولتی مستقر در استان مراجعه کردهاند، در ادامه گفتند: در هر تجمع مسئولان استانی وعده پیگیری مطالباتمان را دادند اما در عمل هیچ اتفاق خاصی نیفتاد تا اینکه امروز بیکار شدیم.
-------------------
چهار ماه مزد و نیمی از عیدی کارگران «شیشه قزوین» پرداخت نشده است
به گزارش ایلنا، کارگران شیشه قزوین که تعداد آنها حدود ۲۸۰ نفر است، درباره طلب وصول نشده خود گفتند: مطالبات مزدی ما مربوط به ۴ ماه طلب مزدی سال گذشته میشود. همچنین کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی نیمی از عیدی پایان سال ۹۶ را پرداخت نکرده است.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه شیشه قزوین با یادآوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی، چند سال گذشته برای آنها با چالشهایی همراه بوده است، افزود: دستکم طی یک الی دو سال گذشته کارفرمای شیشه قزوین به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و عیدی آنها را با تاخیر پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه هرکدام از ما بهصورت میانگین ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار داریم، گفت: در نتیجه وضعیت پیش آمده ممکن است امنیت شغلی خود را از دست بدهیم.
این کارگران در خاتمه میگویند: با اینکه کارفرمای شیشه قزوین بارها وعده پیگیری این موضوع را داده است اما هنوز مشکل باقی است.
-------------------
۸۰ کارگر کنتورسازی ایران در نوبت اخراج قرار گرفتند
منابع کارگری ایلنا در کارخانه «کنتورسازی ایران» گزارش دادند؛ در این واحد تولیدی حدود ۲۴۰ کارگر مشغول به کار هستند اما طی یکماه گذشته به دلیل آنچه ازسوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان میشود؛ اسامی دستکم ۸۰ کارگر این واحد تولیدی تا پایان ماه جاری در لیست اخراج قرار گرفته است.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه، مدیریت کنتورسازی که اخیرا مسئولیت این واحد تولیدی را برعهده گرفته است، عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست و باید برای کاهش هزینههای تولید از نیروی کار کارخانه کم کند.
کارگران درخصوص وضعیت شرکت کنتورسازی ایران میگویند: این واحد از اواسط اسفند ماه فعالیت تولیدی خود را به بهانه آغاز تعطیلات نوروزی متوقف کرده و بعد از ایام تعطیلات نوروزی هر سه روز یکبار روند تعطیلات را تمدید میکند.
منابع خبری در این واحد تولیدی در ادامه میگویند: مجموع مطالبات حدود ۲۴۰نفر از کارگران قراردادی کنتورسازی به ۸ ماه مزد و عیدی سال ۹۵ و سه ماه ونیم مزد در سال ۹۶ مر بوط میشود.
این کارگران که احتمال میدهند درنتیجهٔ وضعیت پیش آمده؛ ممکن است سایر کارگران نیز امنیت شغلی خود را از دست بدهند، در بخش پایانی سخنان خود گفتند: کارگران شرکت کممصرف ایرانیان که از واحدهای زیرمجموعه شرکت کنتورسازی ایران در قزوین است، همانند کارگران کنتورسازی مطالبات مزدی طلبکارند.
تعدیل کارگران موقتی است
هادی غنچه (سرپرست شرکت کنتور سازی ایران) با تایید خبر تعدیل حدود ۷۰ تا ۸۰ نفر از کارگران گفت: این تعدیلها موقتی است و در راستای رهاسازی محصولات کارخانه از گمرک و زمینهسازی محصولات جدید صورت میگیرد.
او با بیان اینکه کارگران تعدیل شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی خواهند شد، تصریج کرد: قطعا کارگران تعدیل شده بعد از مدت زمانی حدودا ۷ تا ۸ ماه مجددا به کار سابقشان بازخواهند گشت.
وی در توضیح اظهارات خود گفت: بخش زیادی از محصولات کارخانه از سال ۹۲ در گمرک ازسوی طلبکاران توقیف شده و چندین سال بود که مدیران قبلی فکری برای تولید محصول جدید و بهروز نکرده بودند به همین دلیل ضمن اینکه قصد داریم در یک فرصت حدودا ۷ تا ۸ ماهه محصولات خود را از گمرک رها کنیم باید زمینه تولید یک محصولی جدید نیز در این مدت فراهم شود.
او گفت: در این فاصله ۷ تا ۸ ماهه که در آمد شرکت به سبب کاهش تولید به حداقل کاهش مییابد، تعدادی از کارگران را موقتا برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی میکنیم.
به گفته وی، در حال حاضر محصولی که از شرک تولید میشود رضایت خریدران را فراهم نمیکند و ما ناچاریم محصول جدیدی برای رضایت مشتریان به بازار عرضه کنیم.
وی درخصوص مطالبات معوقه کارگران کنتورسازی گفت: از آبان ماه سال ۹۶ که مدیریت شرکت را برعهده گرفتم کارگران ۱۱ ماه مطالبات معوقه طلب داشتند.
او با بیان اینکه مطالبات قبلی کارگران هنوز پرداخت نشده است، افزود: اسفند ماه سال گذشته بخش از مطالبات سال ۹۶ کارگران را به همراه عیدی پرداخت کردیم. همچنین بیمه کارگران بهروز شده است.
او در خصوص وضعیت کارگران صنایع کممصرف ایرانیان نیز گفت: در کارخانه صنایع کممصرف ایرانیان حدودا ۴۰ کارگر مشغول کارند که تعدادی از آنها به کنتورسازی انتقال داده میشوند و مقدمات انتقال آنها نیز فراهم شده است.
به گفته وی، در کارخانه صنایع کممصرف ایرانیان به نسبت کارخانه کنتورسازی از مشکلات کمتری برخوردار هستیم.
-------------------
کارگران ۲۵ ماه طلب بیمهای دارند/عدم تمدید قرارداد سه کارگر دیگر در سال جدید
به گزارش خبرنگار ایلنا، هرچند سال گذشته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از حل شدن مشکلات شرکت روغن نباتی جهان خبر داد و اعلام کرد 100 نیروی جدید را جذب خواهد کرد اما شواهد خلاف این امر را نشان میدهند. براساس اعلام یک منبع آگاه؛ همزمان با شروع به کار شرکت در سال جدید، تعدیل نیرو هم دوباره قوت گرفته است. این خبر را عسکر نجاریان (دبیر اجرایی خانه کارگر زنجان) در گفتگو با ایلنا تایید میکند و میگوید: 15 فروردین امسال دوباره سه نفر از کارگران شرکت را به بهانههای واهی همچون داشتن مشکلات کارگری، با عدم تمدید قرارداد تعدیل کردهاند.
کاهش کارگران شرکت از 600 به 125 نفر
وی با بیان اینکه از سال 91 تاکنون تعداد نیروهای این شرکت از 600 نفر به 125 نفر رسیده است، گریزی به سابقه شرکت روغن نباتی جهان میزند و یادآور میشود: اسفند ماه 91 بود که فردی 50 درصد سهام شرکت را میخرد و از همان زمان نیز تعدیل نیروی را به بهانه نبود مواد اولیه برای تولید آغاز میکند که این امر موجب اعتراض کارگران میشود.
نجاریان با بیان اینکه این شرکت هنوز به همین روال به کار خود ادامه میدهد و حتی اقدام به انعقاد قراردادهای موقت دو یا سه روزه با کارگران میکند، میگوید: این امر موجب شد کارگران در بهمن ماه سال گذشته مقابل استانداری تجمع کنند و بدین ترتیب استانداری برای رفع مشکل تامین مواد اولیه شرکت وارد عمل شد.
خلف وعده شرکت برای دعوت به کار دوباره کارگران
دبیر اجرایی خانه کارگر زنجان با اشاره به قول شرکت مبنی بر بکارگیری دوباره کارگران تعدیلی، تصریح میکند: شرکت اعلام کرده طرح توسعهای را در دستور کار دارد و دوباره نیروهای اخراجی و تعدیلی را دعوت به کار خواهد کرد اما متاسفانه خلف وعده میکند.
وی با بیان اینکه به دنبال اعتراض دوباره کارگران، دادگاه حکم توقیف اموال شرکت و دستور ادامه فرآیند تولید و پرداخت حق بیمه، سنوات و معوقات کارگران را داده، اظهار میکند: هرچند بخشی از معوقات کارگران پرداخت شده اما از سال 95 حق نوبت کاری کارگران و همچنین اضافه کار کارگران پرداخت نشده است.
25 ماه طلب بیمهای کارگران شرکت روغن نباتی جهان
نجاریان با اظهار اینکه کارگران در دو نوبت 12 ساعته بدون احتساب ایام تعطیل کار میکنند که 180 ساعت اضافه کارشان میشود، میگوید: این اضافه کار اصلا به کارگران پرداخت نمیشود همچنین کارگران شرکت 25 ماه طلب بیمهای دارند.
وی با بیان اینکه مطالبه کارگران از سال 95 پرداخت نشده است، اذعان میکند: کارگران بین 1 تا 4 ماه از شرکت طلبکار هستند و فقط دو ماه از عیدی سال 96 آنها واریز شده است.
نجاریان این را نیز اعلام میکند که: کارگران این شرکت زیر قانون کار و قرارداد خود حقوق میگیرند و حکم کارگزینی، فیش حقوقی، برگ دوم قرارداد و گواهی اشتغال به کار نیز به آنها داده نمیشود.
دبیر اجرایی خانه کارگر زنجان با بیان اینکه جامعه کارگری بدون پشتوانه است، میگوید: اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی پیگیر مسئله است و قولهایی نیز از طرف سازمان صنایع داده شده که امیدواریم بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
-------------------
سه شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹٧ - ۱۰ آپریل ۲۰۱٨
تجمع ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه کیان تایر
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه کیان تایر از ساعت ۹ صبح امروز مقابل کارخانه تجمع کردهاند. اعتراض آنها به پرداخت نشدن سنواتِ ایام خدمت به قرار ماهی ۵۰۰ هزار تومان بازمیگردد.
یک نفر از حاضران در تجمع میگوید: طبق توافقی که میان نمایندگان بازنشستگان، مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیات حمایت از صنایع به عنوان کارفرمای کیان تایر انجام شده، قرار بود طی دو سال مبلغ ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به ۴۰۰ بازنشسته کارخانه کیان تایر برای پرداخت مطالبات آنها درنظر گرفته شود.
با این حال به گفته معترضان، مسئولان کارخانه خلف وعده کردهاند و تنها در انتهای سال گذشته پس از مدتها، مبلغ ۳ میلیون تومان به هر بازنشسته پرداخت کردهاند.
کارگران بازنشسته کیان تایر سال گذشته به دفعات مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت و کارخانه تجمع کرده بودند، به امید اینکه تغییری جدی در وضعیت پرداخت مطالبات آنها صورت پذیرد. معترضان میافزایند: تا پیش از آخرین واریز پول به حساب بازنشستگان در اسفند، هفت ماه بود که ریالی به حسابهای ما واریز نشده بود که همین موضوع برای ما مشکلات معیشتی ایجاد کرده بود.
مطابق گفتههای معترضان هر کدام از آنها بابت سنوات بازنشستگی بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از کارخانه کیان تایر طلبکار هستند و قاعدتا حتی با پرداخت همان ۵۰۰ هزار تومان در ماه هم روند تسویهحساب آنها بیش از یک دهه طول میکشد.
-------------------
مطالبات مزدی مهمانداران رجا از بهمن ماه به تاخیر افتاده است
منابع کارگری ایلنا در شرکت راهآهن رجا گزارش دادند دستکم دو هزار نفر از مهمانداران شاغل در شرکت راهآهن رجا که تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری همانند «عصر دایا»، «آهودشت»، «سیمرغ»، «ماربین» و چند شرکت دیگر به کارهای خدماتدهی به مسافران یا همان شغل مهمانداری مشغولاند، از بهمن ماه سال گذشته مطالبات مزدیشان به تاخیر افتاده است.
این کارگران که از ۸ تا ۱۵ سال دارای سابقه کار هستند، در عین حال گفتند جدا از معوقات مزدی از امنیت شغلی برخوردار نیستند.
به گفته کارگران مهماندار راهآهن رجا، به تعویق افتادن مطالبات مزدی آنها درحالی است که ظاهرا شرکت رجا بهصورت منظم صورت وضعیتهای پیمانکار را پرداخت نمیکند.
آنها میگویند در حال حاضر فقط یک شرکت پیمانکاری به نام «آهو دشت» مطالبات مزدی مهمانداران زیرمجموعه خود را به موقع پرداخت میکند.
-------------------
ادامه بلاتکلیفی کلاهزردها/وزیر جدید «قرارداد دائم» را اجرایی نکرد
به گزارش خبرنگار ایلنا، اپراتورهای پستهای فشار قوی برق که تحت قرارداد وزارت نیرو در استانهای مختلف کشور مشغول به کار هستند، از اجرایی نشدن ابلاغیهی تغییر وضعیت خود انتقاد دارند.
این اپراتورها که در حال حاضر قرارداد شغلی آنها، «قراردادِ کار معین» است، میگویند: ما خواستارِ اجرایی شدن ابلاغیهای هستیم که وزیر قبلی نیرو در ارتباط با تبدیل وضعیت اپراتورهای قراردادکار معین پستهای فشار قوی برق کشور صادر کرده بود.
اعضای شورای هماهنگی اپراتورهای پستهای فشار قوی برق میگویند: با وجود اینکه سازمان امور استخدامی کشور شغل مذکور را در زمره مشاغل کارگری دانسته و وزارت نیرو را مکلف به تبدیل وضعیت نامبردگان مطابق ماده 124 قانون خدمات کشوری، از «کار معین» به «کارگری دائم» نموده و همچنین وزیر قبل اجرایی شدن تکلیف سازمان استخدامی را طی دستورالعملی به سازمان توانیر جهت اجرا ابلاغ کرده ولی متاسفانه با عوض شدن وزیر، در کل هیچ ارادهای برای اجرای این تکلیف قانونی وجود ندارد.
اپراتورهای پستهای فشار قوی برق بارها از شهرهای مختلف به تهران آمدهاند و به شیوههای مختلف خواستار حقوق قانونی خود شدهاند. صدور ابلاغیهی «کارگر دائم» در خرداد ماه سال گذشته موجب خوشحالی آنها شد اما این خوشحالی به دلیل اجرایی نشدن ابلاغیه علیرغم گذشت بیش از نُه ماه از صدور، به ناامیدی بدل شدهاست.
یکی از اعضای شورای هماهنگی اپراتورها میگوید: درست نیست هر وزیر جدیدی که بیاید، دستورالعملهای قبلی را باطل کند و به این شکل، نیروی کار را زیر فشار بگذارد؛ ما برای گرفتن حقمان خیلی دوندگی کردهایم و جای تاسف دارد که قصد دارند با بیتفاوتی از کنار الزامات قانونی رد شوند.
-------------------
دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹٧ -۹ آپریل ۲۰۱٨
دوره محکومیت «محمود بهشتی لنگرودی» به پنج سال کاهش یافت
به گزارش خبرنگار ایلنا، احکام زندان محمودبهشتی لنگرودی (سخنگوی کانون صنفی معلمان) که طی ۳ پرونده مجزا در دادگاه انقلاب در مجموع به ۱۴ سال حبس محکوم شده بود، پس از پیگیریها و پذیرش اِعمال ماده ۱۳۴ ازطرف شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب، ادغام و به ۵ سال حبس تبدیل شد.
خانواده بهشتی لنگرودی میگویند: از آنجا که این معلم زندانی نزدیک به یک سوم دوران حبس خود را متحمل شده، برای ایشان درخواست آزادی مشروط خواهیم کرد و امیدواریم این درخواست پذیرفته شود.
آنها با ابراز خوشحالی از تقلیل حکم گفتند: امیدواریم محمود بهشتی لنگرودی به زودی آزاد شود و به آغوش خانواده بازگردد.
-------------------
مطالبات مزدی و بیمهای کارگران فولاد ارومیه پرداخت نشد/ استاندار آذربایجان غربی پیگیر مشکلات کارگران است
به گزارش خبرنگار ایلنا، حق بیمهی کارگران فولاد ارومیه که چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، برای ماههای متوالی پرداخت نشده است.
از قرار معلوم برخی از این کارگران تا ده ماه معوقات مزدی پرداخت نشده، دارند. این کارگران میگویند: مراجعاتمان به کارفرما و اداره کار استان نتیجهای نداشتهاست و در حال حاضر دست به دامان استانداری شدهایم تا شاید استاندار فکری به حال ما بکند و از کارفرما بخواهد معوقات ما را پرداخت کند.
این کارگران در طول سال گذشته، هشت بار تجمع اعتراضی برگزار کردند که درنهایت در روزهای پایانی سال، کارفرما با حضور در جمع کارگران وعده داد ده درصد از مطالبات آنها را پرداخت میکند.
کارگران فولاد ارومیه میگویند: در روزهای آغازین سال جدید سراغ استانداری آذربایجان غربی رفتیم و فعلاً منتظریم تا استاندار مشکلات ما را پیگیری کند.
از قرار معلوم استاندار آذربایجان غربی اعلام کرده است مطالبات کارگران فولاد را پیگیری میکند و انشالله به زودی معوقات آنها پرداخت خواهد شد.
-------------------
مطالبات مزدی سال گذشته کارگران «متالوژی پودر ایران» پرداخت نشدهاست
به گزارش ایلنا، مطالبات مزدی سال گذشته جمعی از کارگران کارخانه مجتمع متالوژی پودر ایران، تولیدکننده قطعات تنها تولیدکننده پودر آهن در ایران پرداخت نشده است.
کارگران متالوژی پودر ایران در سال گذشته و جاری چند تجمع صنفی برگزار کردهاند که یکی از این تجمعها مربوط به روز گذشته ۱۹ فروردین ماه سال جاری میشود. دیروز کارگران معترض به سایتهای محلی این استان گفته بودند که شش ماه حقوق و عیدی پایان سال ۹۶ خود را دریافت نکردهاند.
به نقل از کارگران این کارخانه گفته میشود؛ مجتمع متالوژی پودر ایران شرکت تولید و فروش خوبی دارد، اما دلیل پرداخت نشدن دستمزد خود را از سوی کارفرما نمیدانیم.
دبیر خانه کارگر قزوین هم در تماس با ایلنا، پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران این واحد را تایید کرد.
-------------------
استمداد کارگران شیرآلات سیمگون از مسئولان/چند سال است که سرگردانیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران کارخانه شیرآلات سیمگون که شمار آنها تا ۷۰ نفر برآورد میشود، بهصورت قراردادی در این واحد صنعتی نیمه تعطیل مشغول به کار هستند.
به گفته این کارگران، هرچند بارها شرایط دشوار کاری آنها از رسانههای جمعی اطلاعرسانی شده است اما تاکنون هیچ توجهی به تغییر شرایط یا رسیدگی به وضعیت این کارگران نشده است.
موضوعی که به تفسیر این افراد ناشی از مهم نبودن این وضعیت برای کارفرما به حساب میآید.
این کارگران خواستار آن هستند که به قراردادهای سفید امضا، حقوقهای معوق ۱۲ تا ۱۳ ماهه و پرداخت حق بیمههای همراه با تأخیر پایان داده شود.
آنچه برای این کارگران حائز اهمیت است، دریافت مطالبات و حفظ امنیت شغلی است؛ چراکه در منطقه محل کار آنها فرصت شغلی دیگری وجود ندارد اما آنها باید پاسخگوی نیازهای خانوادههایشان باشند.
به گفته این کارگران که هریک از آنها دارای سوابقی بین ۱۵ تا ۲۰ سال هستند، جدا از معوقات مزدی ۱۳ ماهه، پرداخت سنوات حدود ۸ سال به تعویق افتاده است. همچنین عیدی کارگران در سه سال گذشته پرداخت نشده است.
این کارگران همجنین میگویند چندین سال است کارفرما به دلایلی که ما کارگران از آن بیاطلاعیم کارخانه را رها کرده و ما کارگران سرگردان شدهایم.
کارگران سیمگون با بیان اینکه در این واحد هیچ مسئولی نیست که پاسخوی کارگران باشد، افزود: به سبب بدهیهای انباشته هرچند وقت یکبار طلبکاران مالی شرکت به کارخانه میآیند و فعالیت تولیدی آن را متوقف میکنند. از آنجا که این کارخانه ظرفیت اشتغال حدودا ۶۰۰ کارگر را دارد و برای فروش محصولات تولیدی خود هیچ مشکلی ندارد، از مسئولان درخواست داریم برای رفع مشکلات پیش آمده که امنیت شغلی کارگران را به خطر انداخته، چارهاندیشی کنند.
-------------------
تعدیلِ کارگران ارکان ثالثِ پالایشگاه ایلام/انتظار برای تحقق وعدهها
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان ارکان ثالثِ پالایشگاه استان ایلام از تعدیل برخی همکاران خود خبر دادند.
این کارگران میگویند: یازده نفر از همکاران ما در روزهای ابتدایی سال جدید بیکار شدند.
از قرار معلوم تعدادی از این کارگران تعدیلی، اعضای شورای اسلامی کار این واحد تولیدی بودهاند و همین مساله موجب نگرانی بیشتر کارگران شده است.
این کارگران میگویند: کارفرما بایستی در ارتباط با چرایی این تعدیلها ما را قانع کند. باید بدانیم چرا همکارانمان در ابتدای سال جدید بیکار شدهاند؛ در غیر این صورت موضوع را از مقامات بالاتر پیگیری میکنیم.
کارگران ارکان ثالث پالایشگاه گاز استان ایلام در روزهای پایانی سال گذشته در اعتراض به کاهش مزایای مزدی خود تجمع اعتراضی برگزار کردند که این اعتراض دو روزه با وعده کارفرما به پایان رسید.
این کارگران در عین حال که برای سرنوشت همکارانشان ابراز نگرانی میکنند، میگویند: منتظر تحقق وعدههای داده شده هستیم و از کارفرما میخواهیم هرچه زودتر قولهای داده شده را اجرایی کند.
-------------------
دو کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه سقوط مینیبوس حامل کارگران به دره
به گزارش ایلنا، در یک سانحه رانندگی در موقعیت جغرافیایی میدان نفتی بیبی حکیمه در استان کهگیلویه و بویراحمد، دو نفر از کارگران دستگاه حفاری ۲۲ فتح شرکت ملی حفاری ایران کشته و ۱۴ نفر نیز مجروح شدند.
این حادثه ساعت ۱۹ روز گذشته یکشنبه (۱۹ فروردین) در نتیجه خارج شدن مینیبوس حامل ۱۶ نفر از کارکنان نوبت شب این دستگاه حفاری از مسیر اصلی جاده رخ داد. مجروحان این حادثه ازسوی نیروهای امدادی شرکت ملی حفاری به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
به دنبال این حادثه، تیمهای پزشکی و آمبولانسهای مورد نیاز توسط شرکت ملی حفاری ایران و شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران و نیروهای امدادی این شهرستان به این موقعیت کوهستانی اعزام و انتقال مجروحان به بیمارستانهای گچساران صورت گرفت.
میدان نفتی بیبی حکیمه در گستره عملیاتی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران قرار دارد و دکل ۲۲ فتح شرکت ملی حفاری ایران در این منطقه در حال حفر یک حلقه چاه است.
تعداد کارگران کشته شده حادثه مینی بوس شرکت ملی حفاری به ۳ نفر رسید
گزارش ایلنا، فرماندار گچساران گفت: یک دستگاه مینیبوس ساعت ۱۸ و ۴۵ دقیقه عصر دیروز یکشنبه ۱۹ فروردین هنگام جابهجایی کارگران شرکت ملی حفاری نفت در محل کاکامبارک- بی بی حکیمه (س) در جنوب گچساران واژگون شد.
عبدالرحیم رحیمی با بیان اینکه در این سانحه یک نفر در محل حادثه و یک نفر هم حین انتقال به بیمارستان جان باختند، افزود: یک نفر دیگر از مصدومان این حادثه نیز دقایقی پیش به علت شدت جراحات وارده در بیمارستان جان باخت.
وی گفت: در این حادثه ۱۵ نفر مصدوم شدند که هشت نفر به بیمارستانهای شهید رجایی و بعثت نفت گچساران انتقال داده شدند و هفت مصدوم دیگر به بیمارستان شهرستان دیلم استان بوشهر منتقل شدند.
در حادثه مینیبوس شرکت ملی حفاری ۲ نفر کشته شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران تعداد کارگران جانباخته حادثه مینیبوس شرکت ملی حفاری ایران را ۲ نفر اعلام کرد و گفت: خبرهای منتشر شده درباره جانباختن نفر سوم در سانحه رانندگی در موقعیت میدان نفتی بیبی حکیمه صحت ندارد.
بنا بر گزارش روابط عمومی شرکت حفاری شمال، محمد یعقوبی و سیداحسان موسوی، کارگران جانباخته حادثه سقوط مینیبوس حامل کارگران هستند و حسن نوروزی از کارگران مصدوم این حادثه هماکنون در بیمارستان برازجان تحت مراقبت پزشکی قرار دارد.
در یک سانحه رانندگی در موقعیت جغرافیایی میدان نفتی بیبی حکیمه در استان کهگیلویه و بویراحمد، دو نفر فوت شدند و بقیه مصدومان نیز در بیمارستانهای دیلم، بوشهر و برازجان تحت درمان هستند و سه مصدوم ترخیص شدهاند.
-------------------
حادثه برای دو کارگرِ سیمانکارِ سنندجی/یکی از کارگران جان خود را از دست داد
به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر شنبه هفته جاری، کارگرانِ سیمانکاری که مشغول کار در ساختمان شیرین عسل واقع در شهرک صنعتی شماره سه سنندج بودند، به شدت دچار حادثه شدند.
در این حادثه دو کارگر از بالای یک داربست ناایمن سقوط کردند. پس از رسیدن ماموران آتشنشانی به محل، متوجه شدند که یکی از کارگران جان خود را از دست دادهاست. کارگر دیگر که به شدت مصدوم شده بود، به بیمارستانی در شهر سنندج منتقل شد.
در این حادثه، کارگر بیست و هشت ساله به نام نوید محمدی بر اثر سقوط از ارتفاع جانش را از دست داد و کارگری دیگر به نام اسماعیل زندی به شدت مصدوم شد.
ظاهراً حال جسمانی اسماعیل زندی وخیم است و خانواده او به شدت نگران سلامتیاش هستند.
-------------------
مصدومیت ۵ کارگر در حادثه آتشسوزی شهر صنعتی بابکان آمل
به گزارش ایلنا، مدیر عملیات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل گفته است: به محض دریافت پیام آتشسوزی در شهرک صنعتی بابکان بلافاصله تیمهای عملیاتی با چهار دستگاه خودروی آتشنشانی و ۱۵ آتشنشان به محل اعزام شدند.
علیرضا اکبری افزود: آتشسوزی هنگام فعالیت واحد تولیدی و حین کار کردن کارگران حوالی ساعت ۵ عصر رخ داد و براساس گزارشهای اولیه چهار مرد و یک زن که از کارگران این واحد تولیدی بودند، بر اثر شدت انفجار ناشی از آتشسوزی و تخریب بخشی از واحد تولیدی دچار مصدومیت شدند.
وی گفت: اگرچه آتشسوزی خسارت مالی سنگین بر جای گذاشت، اما اعلام قطعی میزان خسارت مشخص نیست و کارشناسان مربوطه درحال جمعبندی هستند و گزارش نهایی آن بزودی اعلام خواهد شد.
براساس اظهارات حاضران در صحنه، ترکیدگی دیگ بخار باعث انفجار و آسیب جدی به تاسیسات و تجهیزات واحد و تخریب بخشی از سالن تولید پارچه شد.
-------------------
یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹٧ -٨ آپریل ۲۰۱٨
کارگران شهرداری حمیدیه حدود ۴ ماه مزد معوقه طلبکارند
به گزارش ایلنا، از قرار معلوم کارگران خدماتی و فضای سبز شاغل در شهرداری حمیدیه حدود ۴ ماه مزد معوقه طلب دارند.
این کارگران گفتهاند: مهمترین عامل پرداخت نشدن مزدشان کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است. همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
این کارگران میگویند: در منطقهای محروم با شرایط سخت، مشغول خدمترسانی به شهرورندان هستیم اما مسئولان شهری شهر حمیدیه هیچ فکری به حال ما نمیکنند.
به گفته یکی از کارگران شهرداری حمیدیه، این کارگران روز گذشته (۱۸ فروردین ماه) در پیگیری مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند اما این اقدام مسئولان شهری را وادار به پرداخت مطالباتمان نکرد.
در همین رابطه رئیس شورای اسلامی شهر حمیدیه درخصوص مطالبات صنفی کارگران شهرداری این شهر گفته است: پیگیر موضوع مطالبات کارگران شهرداری هستیم و درخصوص تجمع حق با کارگرانی است که ماهها حقوق دریافت نکردهاند.
به گفته احمد آلبو عبید، شهرداری حمیدیه بیش از ۷ میلیارد تومان بدهی مالی به نهادهای دولتی وخصوصی دارد که که این بدهیها بار سنگینی بر دوش شهرداری گذاشته است.
وی، در ادامه با بیان اینکه شهرداری حمیدیه هیچ گونه منبع درآمد پایداری ندارد، عنوان میکند: تنها منبع درآمدی پایدار آن ارزش افزوده است که متاسفانه در ماههای اخیر از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار خوزستان و سایر ارگانها پیگیری کردهایم که این ارزش افزوده را همانند سالهای قبل پرداخت کنند اما اتفاقی رخ نداده است.
-------------------
کارخانه مقرهسازی در آستانه تعطیلی/۱۳۰ کارگر بیکار شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در کارخانه مقرهسازی اعلام کردند: بیش از ۱۳۰ کارگر شاغل در این کارخانه بعد از پایان تعطیلات نوروزی از کار بیکار شدهاند.
آنها ضمن اشاره به وضعیت بحرانی کارخانه اظهار کردند: کارخانه «مقرهسازی» واقع در شهرستان ساوه به دلیل نامعلومی دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار دارد.
به گفته آنها، از مجموع ۱۵۰ کارگر کارخانه مقرهسازی، حدود ۱۳۰ کارگر اخراج شده و مابقی برای نگهداری از ماشینآلات و محافظت اموال در کارخانه باقی ماندهاند.
آنها با بیان اینکه کارگران این کارخانه روز گذشته (شنبه ۱۸ اسفند ماه) برای پیگیری وضعیت اشتغال خود مقابل ساختمان فرمانداری ساوه تجمع کرده بودند، افزودند: کارفرما تاکید دارد کارگران بیکار شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی معرفی شوند.
آنها با تاکید بر لزوم تامین امنیت شغلی کارگران این واحد تولیدی از سوی دولت، میگویند: کارگران این کارخانه انتظار دارند با حمایت دولت به کارشان بازگردند.
به گفته آنها، نگرانیهایی که کارگران به واسطه دریافت نکردن مطالبات معوقه خود متحمل شدهاند هماکنون با تصمیم کارفرما برای تعطیلی کارخانه، دوچندان شده است.
مقرهسازی وارث خصوصیسازی غلط شده است
در این زمینه داود میرزایی (دبیر خانه کارگر ساوه) با تایید مشکلات کارگران و کارخانه مقرهسازی گفت: مشکلات واحدهای صنعتی همانند مقرهسازی از زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی به بخش خصوصی واگذار شد.
او گفت: متاسفانه به دلیل اجرای غلط این قانون از حدود یک دهه قبل تاکنون مشکلات عمدهای متوجه امنیت شغلی و معاش کارگران شده است.
به گفته وی، واگذاری صنایع دولتی به بخش خصوصی درحالی صورت میگیرد که خریداران و مالکان جدید واحدهای صنعتی عمدتا هیچ شناخت کارشناسی از واحد مورد تملک خود ندارند و همین مساله، صنایع بزرگ را با مشکل جدی مواجه میکند.
میرزایی تاکید کرد: واگذار شدن واحدهای صنعتی به افرادی که احاطه کامل بر نحوه مدیریت صنایع بزرگ ندارند، از میزان تولید واحدهای صنعتی بهطور چشمگیری کاسته و این واحدها را با مشکل مالی روبرو کرده است.
این فعال کارگری افزود: به عنوان مثال واحدهایی مثل «مقرهسازی» در نتیجه همین شیوه واگذاری امروز برای ادامه فعالیت و پرداخت دستمزدهای خود با مشکلاتی مواجه هستند.
-------------------
ارقام پیشنهادی برای افزایش مزد سایر سطوح خندهدار است/ماده ۴۱ قانون کار باید ملاک باشد
فرشاد اسماعیلی (پژوهشگر حقوق کار و تامین اجتماعی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره ضرورت هماهنگی «مزد سایر سطوح» با تورم و هزینههای سبد معیشت موضوع ماده ۴۱ قانون کار، گفت: اگر قرار است نمایندگان کارگری بپذیرند که وارد سایر سطوح دستمزدی بشوند این دو ملاک تنها ملاکهای قانونی است و باید از رعایت آن در سایر سطوح مزدی نیز دفاع کنند.
وی با طرح این پرسش که اگر قرار باشد در سایر سطوح دستمزدی دو معیار «تورم» و «سبد معیشت» رعایت نشود دیگر چه نیازی به قانون کار است، گفت: اگر متر و معیار نباشد، آزادی کارفرما در تعیین دستمزد همانقدر است که در آزادی قراردادی مطرح بود والا اگر بحث درباره سایر سطوح دستمزدی در فضای آزاد چانهزنی باشد و بدون هیچ متر و معیاری، چه نیازی به تعیین دستمزد و نمایندگان کارگری و کارفرمایی؟
این پژوهشگر حقوق کار افزود: اگر قرار باشد این ملاکها لحاظ نشود کارگر و کارفرما مثل دوره حقوق خصوصی در حقوق کار میروند خودشان بحث میکنند که آنجا نیز طبیعتا زور کارفرما میچربد. اگر قرار باشد این متر و معیارها کامل لحاظ شود ارقامی که در حال حاضر برای افزایش مزد سایر سطوح گمانهزنی میشود، ارقام خندهداری است.
وی با بیان اینکه اگر قرار باشد باتوجه به ملاکهای تورم و سبد معیشت، نمایندگان کارگری و کارفرمایی بنشینند و مذاکره و چانهزنی کنند، قاعدتا نباید بر سر درصدهای پایین برای افزایش مزد سایر سطوح توافق کنند، گفت: مگر غیر از این است که بدون ملاکهای قانون کار نمایندگان کارگری نیز مثل خود کارگران در برابر صاحبان سرمایه و تولید دست پایین را دارند؟
اسماعیلی افزود: در قانون کار هر جا بحث تعیین دستمزد است ملاک قانونی این دو ملاک است: تورم و سبد معیشت. اگر ملاکها را کنار بگذاریم یعنی قدم برداشتهایم بهسوی دوره بردگی و استثمار کارگر و در شرایط آزاد تعیین دستمزد.
این پژوهشگر حقوق کار با تاکید بر اینکه برای رسیدن به عدالت اجتماعی یا از بین فقر یا سرکوب دستمزدی نمیشود دستمزد عدهای از کارگران را سرکوب کرد و دستمزد عدهایی دیگر را ترمیم، افزود: قرار نیست هرآنچه دولت برای کارمندان مجموعههای دولتی پیشنهاد کرده و این روش پلکانی که پیش برده را در شورای عالی دستمزد برای کارگران هم اعمال کنند.
اسماعیلی ادامه داد: دولت باید بداند که شورای علی کار جلسه هیات دولت نیست. اگر سایر سطوح دستمزدی بدون توجه به متر و معیار تورم و سبد معیشت تعیین شود و به عقب ماندگی دستمزدی همه کارگران در همه سطح در سالیان معوقه توجه نشود، تنها به نفع کافرمایان است و تله دستمزدی دیگری است که نباید در آن افتاد.
وی با بیان اینکه اگر مزد سایر سطوح باتوجه به متر و معیارهای واقعی و با جبران عقبماندگیها همراه نباشد و منجر به افزایش قدرت خرید کارگران در سایر سطوح مزدی نشود، به ترمیم شکاف طبقاتی یا کاهش تضاد کار و سرمایه کمکی نمیکند، گفت: این نگرش تنها موجب ضربه به بازار و معیشت فرودستان میشود.
این پژوهشگر حقوق کار افزود: سایر سطوح مزدی طبق عرف اغلب کارگاهها همه ساله از همین افزایش دستمزد سالیانه تبعیت میکرده و حالا اینکه بیایم سایر سطوح مزدی را آنهم بدون توجه به متر و معیار تورم و معیشت و در یک فضای آزاد گفتگو تعیین کنیم و ببینیم چه کسی زور بیشتری دارد، نتیجهاش معلوم است! تاریخ تعیین مزد هم همین را میگوید ضمنا تاریخ تایید کرده که این روش به تبعیض دستمزدی منجر خواهد شد.
اسماعیلی ادامه میدهد: وقتی وقتی عقبماندگیهای سالهای جنگ و تورم بالای ۴۰ درصد جبران نشده، وقتی فاکتورهای تعیین سبد معیشت یا اعمال نمیشود یا کامل اعمال نمیشود، وقتی شاخص تورم براساس کالاهای مصرفی کارگران و تورم دهکی تعیین نمیشود، وقتی امکان پژوهشهای مستقل برای بیاعتبار کردن گذارههای اقتصاددانان راست برای افزایش واقعی دستمزد وجود ندارد، به ناچار در این مناسبات به سمت آزادی قراردادها در حقوق خصوصی رفتهایم.
وی تاکید دارد که نمایندگان کارگری در هر سطحی و تحت هر شرایطی میبایست از تعیین دستمزد حول متر و معیارهای فعلی قانون کار یعنی «تورم» و «سبد معیشت» دفاع کنند و نگذارند فضای تعیین مزد سایر سطوح به سوی چانهزنیهای بدون متر و معیار برود.
این پژوهشگر حقوق کار با بیان اینکه عدهای از نمایندگان کارگری میگفتند بازی شطرنج کارفرمایان این گونه است که هر وقت کم میآورند میزنند، زیر میز و فریاد میکشند ما بردیم ما بردیم، گفت: این را «شطرنج بَرَرِهای» کارفرمایان میگفتند. اما به نظر میرسد کارفرمایان همیشه با یک روش قواعد بازی را دور نمیزنند. اینبار به شکل دیگری عمل میکنند. در این بازی شطرنج حریف کارگری برخی سربازهایش را میتواند یک یا دو خانه به جلو حرکت بدهد، به شرطی که بقیه سربازها که قبلا یک خانه جلو آمدهاند فقط در همان خانه خودشان کمی تکان بخورند.
-------------------
مرگ یک کارمند هلال احمر غرقآباد در اثر واژگونی آمبولانس
به گزارش ایلنا، روز گذشته (هجدهم فروردین) به دلیل واژگون شدن آمبولانس جمعیت هلال احمر شهر غرق آباد، یکی از کارکنان جان خود را از دست داد.
در این حادثه یکی دیگر از کارکنان امدادی جمعیت هلال احمر شهر غرق آباد مصدوم و به بیمارستان منتقل شد.
این حادثه در کیلومتر 30 جاده غرق آباد – ساوه (محدوده قیطانیه) اتفاق افتاد.
آمبولانس هلال احمر در حال انجام ماموریت دچار این حادثه شد.
غرقآباد شهریاست نزدیک ساوه که در استان مرکزی واقع است.
-------------------
رضایتمندی کارگران پروفیل ساوه باوجود تعویق ۵ ماه مزد
کارگران پروفیل ساوه، امروز یکشنبه (۱۹ فروردین ماه) به خبرنگار ایلنا گفتند: وضعیت کارخانه تقریبا از سه ماه قبل رو به بهبودی است و باوجود تعویق ۵ ماهه حقوق، دستمزد شهریور و بهمن ماه به همراه عیدی و پاداش پایان سال (۹۶) از سوی کارفرماپرداخت شده و مطالبات معوقه مربوط به مهر، آبان، آذر، دی و اسفند سال گذشته (۹۶) میشود.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه «پروفیل ساوه» با بیان اینکه مشکل نداشتن منابع مالی کافی باعث شده حقوق و بیمه کارگران چندین ماه به تعویق بیفتد، گفت: با تغییر رویکرد مدیرعامل کارخانه دو ماه از دستمزد کارگران این کارخانه پرداخت شده و فقط مطالبات قبلی باقی مانده است.
به گفته وی، قرار است امروز کارفرما که در عین حال مالک کارخانه است، در خصوص وضعیت شرکت و معوقات مزدی با کارگران گفتگو کند.
طبق اظهارات این کارگر پروفیل ساوه، بخشی از مشکلات کارگران این کارخانه مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی بود که در حال حاضر مشکلی در خصوص پرداخت حق بیمه وجود ندارد. همچنین درخصوص برقراری بیمه تکمیلی کارفرما برای ارسال مدارک فراخوان داده است که به زودی این مشکل بعد از چندین سال برطرف میشود.
این کارگر با بیان اینکه این واحد تولیدی در زمینه فروش و سفارش محصولات تولیدی مشکلی ندارد، در ادامه تصریح کرد: چندین ماه است درآمدی که از فروش محصولات کارخانه بدست میآید صرف پرداخت بدهیهای کارخانه به بانکها و نهادهای دولتی ومعوقات مزدی کارگران میشود.
او گفت: در حال حاضر سه ماه است با تغییر وضعیت کارخانه، انگیزه کارگران برای تولید نیز بیشتر شده و امیدواریم با پیگیری مسئولان استانی شاهد بهبودی کامل وضعیت این کارخانه مهم و پرداخت مطالبات معوقه کارگران باشیم.
-------------------
شنبه ۱٨ فروردین ۱۳۹٧ -٧ آپریل ۲۰۱٨
مرگ دلخراش کارگر ۱۶ ساله در کوره آجرپزی
به گزارش خبرنگار ایلنا، امیر گندمکار اظهار داشت: بعد از ظهر امروز شنبه با اعلام حادثه محبوسی کارگر کوره آجرپزی در زیر خرواری از خاک به آتشنشانی، نجاتگران دو ایستگاه این سازمان به همراه تجهیزات کامل روانه محل حادثه واقع در انتهای بلوار پنج تن شهرستان مشهد شدند.
وی افزود: کارگر ۱۶ ساله در حین ریختن خاک به داخل قیف دستگاه خشت زنی بود، به ناگهان به داخل قیف این دستگاه سقوط کرده بود.
وی با اشاره به محبوسی کارگر در زیر خرواری از خاک ، اظهار کرد: متاسفانه وی بر اثر وقوع این حادثه جان باخت.
به گفته وی ماموران آتش نشانی با حضور در محل حادثه ضمن برقراری ایمنی در محل، جسم بیجان این جوان را پس از ۴ ساعت عملیات از زیر خرواری خاک خارج و تحویل تکنسینهای اورژانس کردند که پس از تایید مرگ وی، به بهشت رضا منتقل شد.
افسر نگهبان آتش نشانی مشهد گفت: علت دقیق بروز این حادثه در دست بررسی است.
-------------------
تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران پارس پامچال ادامه دارد
کارگران کارخانه پارس پامچال در تماس به خبرنگار ایلنا گفتند: با وجود آنکه کارفرمای این واحد ادعا میکرد منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق و سایر مطالبات کارگران ندارد اما طی ماهای گذشته منابع مالی زیادی برای دریافت وام از ستاد تسهیل رفع موانع تولید وارد حساب کارخانه شده که کارگران از این پولها تا به امروز بیبهره بودهاند.
به ادعای کارگران، کارفرما هنوز بابت دستمزد شهریور، مهر، آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند سال ۹۶ به همراه عیدی و پاداش پایان سال به کارگران بدهکار است و در حال حاضر که در واپسین روزهای فروردین ماه هستیم، نگرانی بابت پرداخت نشدن دستمزدهای ماه جاری نیز وجود دارد.
جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، کارگران این کارخانه به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز دچار مشکل شدهاند.
طبق ادعای کارگران پارس پامچال در حال حاضر حدود ۱۰ نفر از کارگران که از اسفند ماه سال ۹۶ بازنشسته شدهاند به دلیل کامل نبودن سوابق بیمهای برای بازنشسته شدن دچار مشکل شدهاند.
در عین حال کارگران پارس پامچال مدعی شدند؛ کارگرانی که در شرف بازنشستگی هستند هزینه بازنشستگی خود را از جیب پرداخت کردهاند.
بنا بر این گزارش، کارگران کارخانه پارس پامچال خواستار دریافت مطالبات معوقه خود هستند اما مسئولان ذیربط و کارفرما هیچ پاسخ قانعکندهای به کارگران نمیدهند.
در این زمینه عیدعلی کریمی(دبیر خانه کارکر استان قزوین) با تایید خبر معوقات مزدی کارگران پارس پامچال گفت: کارخانه پارس پامچال نه در زمینه فروش و نه تولید دچار مشکل است اینکه چرا دستمزد کارگران خود را ۷ ماه به تاخیر انداخته جای سوال دارد.
او گفت: برخی کارفرمایان با بحرانی نشان دادن وضعیت کارخانه تحت مسئولیت خود سعی دارند نظر مسئولان را برای دریافت تسهیلات به خود جلب کنند.
به گفته وی، شرکت پارس پامچال ازجمله شرکتهای استان است که مورد توجه ستاد تسهیل استان بوده و تسهیلات بانکی حدودا دو نیم میلیارد تومانی دریافت کرده است. با این حال کارگران خود را بدون پرداخت دستمزد و حق عیدی نوروز ۹۷ راهی خانههایشان کرده است.
-------------------
انتقاد تاکسیرانان مشهدی از راهاندازی تاکسیهای اینترنتی
تعدادی از تاکسیرانان شهرداری مشهد در تماس با خبرنگار ایلنا، از «راهاندازی تاکسی اینترنتی در شهر مشهد» انتقاد دارند و میگویند با فراگیر شدن فعالیت تاکسیهای اینترنتی؛ معاش حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تاکسیران با مشکل روبرو شده است.
به گفته آنها، این در شرایطی است که فعالیت تاکسیهای اینترنتی به دلیل استفاده از خودروهای شخصی غیرقانونی است و تاکسیرانان شهرداری توان رقابت با تاکسیهای اینترنتی راهاندازی شده را به دلیل کاهش حداقلی قیمت هزینه جابجایی ندارند.
طبق اظهارات رانندگان تاکسیرانی مشهد، شرکتهای اینترنتی برخلاف مقررات برای جذب مسافران هزینه جابجایی را به حداقل نیم کاهش دادهاند. این در صورتی است که حتی صاحبان خودروهای شخصی که تحت نظارت و مسئولیت این شرکتها مشغول جابجایی مسافر هستند از تعرفههای جابجایی مسافر رضایت ندارند و میگویند از سر ناچاری مشغول به این کار هستند.
رانندگان تاکسیرانی شهرداری مشهد میگویند: راهاندازی تاکسی اینترنتی باعث کسادی کار آنها و بیکاری دهها تاکسیران در مشهد شده است.
به گفته آنها، همچنین تعداد زیادی از همکاران قدیمی آنها که در طرح نوسازی تاکسی صاحب خودروهای جدید شدهاند به دلیل نداشتن در آمد کافی توان پرداخت اقساط بانکی تاکسیهای نو خود را ندارند.
-------------------
بلاتکلیفی کارگران کارخانه «آجر گنبد»
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کارگران کارخانه «آجر ماشینی گنبد» مدعی شد که بعد از تعطیلات نوروز درهای کارخانه به روی آنها بسته شده و همگی سرگردان شدهاند.
وی افزود: وضعیت پیش آمده در حالی است که ۵۵ کارگر شاغل در این واحد صنعتی، هرکدام ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان بایت معوقات مزدی سال گذشته طلبکار هستند.
به گفته این کارگر، در جلسهای که قرار است فردا با حضور کارفرما در محل فرمانداری شهرستان گنبد تشکیل شود، برای وضعیت کارخانه و کارگرانش تصمیمگیری میشود.
این کارگر که تاکید دارد به دلیل مطلوب بودن بازار فروش، روند تولید این واحد صنعتی تا اسفند ماه سال گذشته بدون مشکل بود، مدعی است که مشکلات پیش آمده در نتیجه وضعیت مدیریتی کارخانه اتفاق افتاده است.
به ادعای این کارگر کارخانه آجر گنبد، کارفرما بدون توجه به وضعیت کارگران میگوید که پرداخت معوقات حقوقی کارگران درصورت بهبود وضعیت مالی کارخانه امکانپذیر است.
وی گفت: همچنین کارفرما میگوید کارگرانی که نمیتوانند با وضعیت کارخانه کنار بیایند، میتوانند محل کار خود را ترک کرده و شغل دیگری برای خود برگزینند.
براساس اظهارات این کارگر، کارخانه آجر ماشینی گنبد که در منطقه گنبد استان گلستان واقع شده است، مرداد ماه سال گذشته حدود ۱۱۰ کارگر داشت که این تعداد هماکنون به نصف رسیده است.
به گفته وی، همه کارگران این کارخانه قراردادی هستند که ماهها حقوق خود را بهصورت کامل از کارفرما دریافت نکردهاند و علاوه بر آن بیمه آنها در فاصله سالهای ۹۴ تا پایان ۹۵ به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
او گفت: در نتیجه پرداخت نشدن مطالبات بیمهای در حال حاضر حدود ۱۲ کارگر که مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیانآور هستند، جدا از معوقات بیمهای، به دلیل آنکه کارفرما برای پرداخت هزینه بازنشستگی آنها با مشکل روبروست، ناچار هزینه بازنشستگی خود را از جیب پرداخت میکنند.
-------------------
شش ماه دستمزد صیادان گلستانی همچنان پرداخت نشده است
امان کلگی توماج (عضو هیئت مدیره اتحادیه صیادان استان گلستان) با اعلام این خبر به خبرنگار ایلنا گفت: حدود ۱۴۰۰ صیاد در دو بندر «پره ترکمن» و «پره کومیش تپه» که در قالب ۲۱ شرکت تعاونی فعالیت دارند، دستکم ۶ ماه مطالبات مزدی از «شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی» بابت صید ماهیان خاویاری طلبکارند.
به گفته وی، شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی به عنوان کارفرما ماهیان خاویاری صید شده را از صیادان گلستانی طبق قرارداد از بیستم مهر ماه سال گذشته تا هماکنون خریداری کرده اما در حال حاضر که به پایان فصل صید ماهی نزدیک میشویم هنوز مطالبات صیادان را نپرداخته است.
به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه صیادان استان گلستان، در حالی مسئولان شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی در بخش ماهیان خاویاری استان گلستان مدعی کمبود منابع مالی برای پرداخت دستمزد ۶ماهه گذشته ۱۴۰۰ کارگر صیاد ماهی هستند که خاویار را به قیمت حداقلی از صیاد خریداری میکنند و آن را به قیمت بالایی به فروش میرسانند.
او با بیان اینکه هر ساله از بیستم مهر ماه تا بیستم فروردین سال بعد؛ فصل صید ماهیهای خاویاری آغاز میشود، در ادامه افزود: پیش از این مطالبات صیادان ماهیهای خاویاری بعد از گذشت یک هفته از سوی شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی پرداخت میشد.
به گفته توماج، در سختترین شرایط با حداقل دستمزد که رقم آن از ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان هم نمیرسد، شش ماه از سال را مشغول صید ماهیهای خاویاری هستیم که آنهم به تاخیر افتاده است.
-------------------
مرگ شش کارگر گرجستانی در حادثه ریزش یک معدن
به گزارش ایلنا، پایگاه خبری نیوز گئورگیا به نقل از وزارت کشور گرجستان گزارش داد که در اثر این حادثه که روز پنجشنبه رخ داد، سه معدنچی نیز زخمی شدند.
در دیوار یکی از تونلهای این معدن ذغالسنگ در زیر زمین ترکهایی ایجاد و سپس سقف تونل فروریخت و منجر به کشته و زخمی شدن کارگران معدن شد.
نیروی انتظامی در رابطه با این حادثه پرونده تشکیل داده و تحقیق و بررسی در مورد رعایت مقررات ایمنی یا سهلانگاری در این معدن ذغال سنگ ادامه دارد.
منابع خبری گرجستان همچنین گزارش دادند، سال گذشته میلادی بر اثر بروز حوادثه مشابه ۱۱ نفر در این کشور در معادن ذغال سنگ جان خود را از دست دادند.
-------------------
مرگ یک کارگر شهرک صنعتی خیام حین تمیزکاری
به گزارش ایلنا، سرهنگ حسین بیات مختاری (رئیس پلیس نیشابور) گفت: یک کارگر ۳۱ ساله شاغل در یکی از واحدهای شهرک صنعتی خیام نیشابور در استان خراسان رضوی، هنگام تمیزکاری و شستشوی دستگاه دچار حادثه شد و جانش را از دست داد.
به گفته وی، این کارگر پیش از حادثه با تمیزکاری دستگاه قصد تغییر شیف را داشت که بخشی از لباسش به دستگاه گیر میکند.
بیات مختاری گفت: این کارگر در همان لحظات اولیه حادثه جان باخته است.
-------------------
جمعه ۱٧ فروردین ۱۳۹٧ -۶ آپریل ۲۰۱٨
دو کارگر در دو حادثه جداگانه بر اثر سقوط جان باختند
به گزارش ایلنا، در حادثه اول که شب گذشته (۱۶ فروردین) در کاشان رخ داد، یک کارگر حدودا ۳۰ ساله حین جوشکاری سازه فلزی در حال ساخت از ارتفاع ۱۲ متری سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
روح الله فدایی (مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان) ، درباره جزئیات این حادثه گفته است: شب حادثه کارگری در حال جوشکاری سازه فلزی یک ساختمان بود که به ناگهان از طبقه سوم که حدودا ۱۲ متر ارتفاع داشت، سقوط کرد.
به گفته وی، با وجود اعزام تیم امداد و نجات ایستگاه ۲ آتش نشانی، این جوان که از اهالی الیگودرز بود، در محل حادثه فوت کرد.
او همچنین افزود: این نخستین حادثه غیرترافیکی با تلفات جانی در شهرستان کاشان در سال جدید است.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به روز پنجشنبه (۱۶ فروردین ماه) مربوط میشود، کارگر دیگری حین انجام کار حین استفاده از بالابر در ساختمانی نیمه کاره در تبریز بر اثر سقوط جان خود را از دست داد.
آتش پاد داوود طالب نژاد (مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز) درباره این حادثه که در یک پروژه ساختمانی در تبریز اتفاق افتاده، به رسانهها گفته است: کارگر ی حدودا ۴۶ ساله حین استفاده از بالابر ساختمانی از طبقه دوم ساختمان نیمه کاره در یک پروژه ساختمانی در حال احداث دچار حادثه میشود.
به گفته وی؛ آتش نشانان بلافاصله فرد مصدوم را برای مداوا در اختیار عوامل اورژانس قرار دادند که پس از بررسیهای لازم مشخص شد وی در دم جان باخته است.
-------------------
چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹٧ -۴ آپریل ۲۰۱٨
رضا شهابی آزاد شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا شهابی (فعال کارگری) پس از انتقال به دادسرای اوین در ساعت ۱۵:۴۰ امروز آزاد شد.
او ساعت ۱۴ امروز در اداره گذرنامه بازداشت شده بود.
به گفته همکاران شهابی، این بازداشت کوتاه مدت به ممنوعالخروج بودن شهابی مربوط بودهاست.
رضا شهابی بازداشت شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، به گفته همکاران و خانواده رضا شهابی، او ساعت 14 امروز به دادسرای اوین منتقل شده است.
دلایل بازداشت این فعال کارگری مشخص نیست.
-------------------
سقوط مرگبار کارگر ۵۰ ساله نظافتچی ساختمان
به گزارش ایلنا، سرهنگ مصطفوی سرپرست کلانتری ۱۰۵ سنایی درباره این خبر گفت: ساعت ۱۵:۴۰ روز جاری کارگر نظافتچی شرکتی در خیابان وزرا در حال نظافت شیشه ساختمان از طبقه چهارم سقوط کرد که بر اثر مصدومیت شدید فوت کرد.
-------------------
۲۳ کارگر کارخانه «نیوار مخزن» بیکار شدند
کارگران اخراجی کارخانه نیوار مخزن به خبرنگار ایلنا گفتند: در این واحد تولیدی ۲۳ کارگر مشغول به کار بودند که سال گذشته همزمان با انتقال تجهیزات و ماشینآلات کارخانه به کرج، از کار بیکار شدند.
این کارگران میگویند: کارفرما کارخانه را به مرور از شهرک صنعتی شمسآباد به منطقهای در کرج منتقل کرده به همین دلیل به تدریج کارگرانی که دیگر در نیوار مخزن کاری برای انجام دادن نداشتند؛ به مرور شغل خود را از دست دادند.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر دادهاند. آنان میگویند: بعد از ۱۶ تا ۲۳ سال سابقه کار در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
کارگران اخراجی همچنین میگویند: در حال حاضر همه مطالبات مزدیمان را از کارفرما دریافت کردهایم و برخی از همکارانمان که زودتر بیکار شدهاند هم اکنون مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند.
به گفته آنان، آخرین تعداد کارگران تعدیل شده نیوار مخزن حدود ۵ نفر است که در پایان اسفند ماه سال ۹۶ و در آستانه سال نو همزمان با اتمام قرارداد خود بیکار شدهاند. این کارگران که داری سوابق بیشتری به نسبت سایر همکران خود هستند نگران تاثیر بیمه بیکاری در میزان محاسبه مزد بازنشستگی خود هستند.
طبق اظهارات کارگران اخراجی نیوار مخزن، در زمان بازنشستگی، سازمان تامین اجتماعی به میزان پرداختی قبل و بعد بیمه بیکاری توجه دارد و آن را ملاک بازنشستگی قرار خواهد داد و صرفا مدت اخذ بیمه بیکاری در میزان سابقه مفید تاثیرگذار خواهد بود.
-------------------
کارخانه ایران سیلندر با ۸۰ کارگر تعطیل شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری ما در کارخانه ایران سیلندر گزارش کردند، این واحد تولیدی که در زمینه تولید انواع کپسول و سیلندرهای گاز در شهرستان ری در استان تهران فعالیت دارد، از اول فروردین ماه سال جاری (۹۷) به دلیل مشکلاتی که در زمینه تولید دارد، تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکار شدهاند.
این کارگران که به صورت میانگین بین ۱۵سال سابقه کار دارند، درباره وضعیت خود میگویند: مجموع ۸۰ کارگر این واحد تولیدی که بعد از تعطیلات نوروز با درهای بسته کارخانه مواجه شدند، هماکنون بیکارند و وضعیت مشخصی ندارند. به همین دلیل روز گذشته برای پیگیری وضعیت شغلیمان مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان ری دست به تجمع زدیم.
کارگران میگویند پیش از این شرایط تولید در کارخانه ایران سیلندر بسیار خوب بود و آنچه در این مدت کوتاه باعث بحرانی شدن وضعیت این واحد شده، برای کارگران نامعلوم است.
آنها با یادآوری اینکه کارگران برای پیگیری مشکلات بوجود آمده بارها به نهادهای دولتی مستقر در شهرستان ری مراجعه کردهاند، در ادامه گفتند: باتوجه به وضعیت نامناسب معیشتی و شرایط دشوار اقتصادی انتظار داریم تا کارفرمای با بازگشایی کارخانه امکان اشتغال دوباره را برای کارگران فراهم کند.
به گفته کارگران ایران سیلندر، کارفرمای این واحد تولیدی در عین واحد مالک یک کارخانه دیگر در قزوین است که از کارگران خواسته برای اشتغال دوباره باید به قزوین مهاجرت کنند.
ایران سیلندر به دلیل زیان انباشته تعطیل اعلام شد
در این زمینه مهدی آبادی (مدیرعامل کارخانه ایران سیلندر) گفته است: ما تصمیم گیرنده اصلی نیستم بلکه تصمیمی بود که سهامداران برای تعطیلی کارخانه گرفتهاند.
به گفته وی؛ چون این شرکت جزو ماده ۱۴۱ قانون تجارت است و زیان انباشته آن هم بیش از پنج و نیم برابر سرمایه اولیه است، سهامداران میتوانند از ادامه کار منصرف بشوند.
مهدی آبادی اظهار کرد: این شرکت از سال ۸۵ درگیر زیان میشود و تلاش زیادی کرد تا بتواند این زیان را جبران کند حتی دوبار افزایش سرمایه داد اما به نتیجه نرسید.
وی دلیل این زیان را تقاضای پایین دانست و گفت: همه جا لولهکشی گاز صورت گرفته و نیاز به سلندر گاز مایع در مناطق مختلف کشور کمرنگتر شده، از طرف دیگر چهار سال است که انجمن صنفی گاز مایع کشور نرخ آن را تغییر نداده است.
او همچنین در مورد تولید محصولات جدید خاطرنشان کرد: این شرکت به دلیل تکنولوژی قدیمی نمیتواند محصولات جدیدی تولید کند حتی برای تحقق این کار از کارشناسان خبره دعوت کردیم و همه آنها بر این باور بودند که نمیتوان محصول جدیدی تولید کرد.
مهدی آبادی در مورد وضعیت مطالبات کارگران ایران سیلندر گفت: مطالبات کارگران این کارخانه فبل از آغاز سال جدید پرداخت شده است.
دبیرخانه کارگر شهرستان ری نیز با انتقاد از بیتوجهی مسئولان استانی و کشوری نسبت به اخراج ۸۰ کارگر شرکت ایران سیلندر، تعطیلی این واحد بزرگ تولیدی را نشانه ناتوانی مسئولان در حفظ اشتغال موجود دانست.
علی ترکاشوند گفت: تعطیلی یکی از مهمترین واحدهای صنعتی شهرستان محروم ری در مقطعی که تبلیغات شعار حمایت از کالای ایرانی را سرلوحه اشتغالزایی قرار دادهایم، خود گواه عملکرد دستگاه اجرایی در بازار کار است.
به گفته وی، مهمترین وظیفه دولت در سال حمایت از کالای ایرانی، حفظ «اشتغال موجود» است و پس از آنکه در این زمینه موفق عمل کرد، از دولت انتظار میرود که به سراغ «ایجاد اشتغال» برود.
ترکاشوند با ذکر مثالی ادامه داد: اخراج کارگران ایران سیلندر با سوابق کاری بیش از ۱۵سال، به معنی نابودی تجارب ارزشمند دهها کارگر متخصص صنعتی است و پیام این اخراج برای سایر کارگران جوان که در انتظار فرصت شغلی هستند نابودی انگیزه کار و کسب تجربه است.
دبیر خانه کارگر شهرستان ری با بیان اینکه اخراج کارگران قراردادی در آستانه نو و بعد از ایام تعطیلات نوروز به یک روند تبدیل شده است، افزود: در حال حاضر این کارگران برای پیگیری مطالبات خود میتوانند بهطور قانونی به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح شکایت کنند و از این طریق با تشکیل پرونده پیگیر مطالبات معوقه و بازگشت به کار خود شوند.
-------------------
مرگ کارگر پارک کوهستان جلفا بر اثر گازگرفتگی
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (چهاردهم فروردین ماه) با اعلام خبر مسمومیت دو نفر از کارگران خدماتی در داخل چادر در محوطه پارک کوهستان واقع در در محدوده منطقه آزاد ارس، امدادگران مستقر در این پارک در محل حادثه حاضر شدند.
در جریان این حادثه، دو کارگر جوان دچار گازگرفتگی شده بودند که یکی از مصدومان که جوانی ۲۵ ساله بود، پس از انجام عملیات احیا از مرگ نجات یافت و نفر دوم با وجود تلاشها به دلیل شدت مسمومیت جان خود را از دست داد.
گویا افراد مذکور برای گرم کردن چادر از زغال استفاده کرده بودند که دچار حادثه شدند.
-------------------
تعطیلات اجباری برای کارگران آذر کنتر/ اخذ تعهدنامه برای دریافت نکردن دستمزد
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در کارخانه «آذر کنترل» میگویند، با آغاز سال جدید، کارفرما یک ماه فعالیت این واحد تولیدی را به بهانه افزایش تعطیلات نوروزی متوقف اعلام کرده و در نتیجه بیش از ۷۰ کارگر شاغل در این واحد بدون دریافت هیچ دستمزدی بیکار هستند.
به گفته یکی از کارگران این کارخانه، هنوز مشخص نیست دلیل واقعی این تعطیلی اجباری یکماهه چیست اما عمدهترین دلایلی که از سوی کارفرما عنوان میشود، کمبود نقدینگی است.
این کارگر با بیان اینکه ٰمشخص نیست این تعطیلیها یکماهه باشد یا طولانیتر، گفت: پایان سال ۹۶ کارفرما از هر یک از کارگران تعهدنامه کتبی مبنی بر تعطیلی یکماهه کارگران بدون دریافت دستمزد دریافت کرد. طبق این تعهدنامه هیچیک از کارگران شرکت که بهصورت میانگین ۱۵ سال سابقه کار دارند حق شکایت به مراجع قانونی برای دریافت مطالبات مزدی خود را ندارند. ضمن اینکه کارفرما وعده کرده حق بیمه کارگران را در این یک ماه به تامین اجتماعی بپردازد.
در این زمینه دبیر خانه کارگر قزوین گفت: برخی کارفرمایان با نقض قانون کار سعی دارند به عناوین مختلف حقوق صنفی و قانونی کارگران خود را تضییع کنند.
عیدعلی کریمی با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: در استان قزوین برخی کارفرمایان با افزایش تعطیلات نوروزی حقوق صنفی و قانونی کارگران خود را تضییع کنند.
او با بیان اینکه چندین سال است اقداماتی از این دست مرسوم و متداول شده است، افزود: برخی کارفرمایان، کارگران خود را به مرخصی اجباری میفرستند و برخی هم همانند شرکت آذر کنترل با اخذ تعهدنامه اجباری از کارگر مطالبات مزدی یکماهه آنها را پرداخت نمیکنند که به موجب این تعهد کارگران متعهد میشوند هیچ ادعای حقوقی برای دریافت مطالبات خود نداشته باشند.
این فعال کارگری اضافه کرد: علاوه بر این، تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی و حق بیمه، عدم تنظیم قرارداد کار و پرداخت نشدن دستمزد واقعی از مشکلات کارگران این شهرستان است.
به گفته وی، کسر یک ماه حقوق و سایر مزایای مزدی کارگران همانند سنوات، عیدی، مرخصی و غیره بر کارگران تاثیر منفی میگذارد و آنها متضرر خواهد شد.
به گفته کریمی، به دلیل عدم نظارت قانونی راه گریز از قانون به شکلهای مختلف برای کارفرمایان وجود دارد.
-------------------
توزیع غیرعادلانه کار و مرخصی، دو مشکل عمده نیروهای کار در عسلویه است
حسین مزارعی (نیروی متخصص برق در یکی از پالایشگاههای گاز عسلویه) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، گفت: نیروهای پیمانی و قراردادی کار در عسلویه با دو مشکل عمده مواجه هستند. اول، انواع آلودگیها، بهخصوص آلودگی هوا که موجب ابتلا به امراض و حساسیتهای پوستی و تنفسی یا موجب طولانیشدن زمان بهبود بیماریهای عادی و پیشپاافتادهای همچون سرماخوردگی میشود و از همین رو معمولا نیروهای کار در سنین بالا با این مسائل بیشتر دست و پنجه نرم میکنند. به علاوه، آلودگی صوتی در محیطهای کار موجب مشکلاتی از قبیل کمشنوایی برای کارگران میشود البته این مشکل شامل حال کارگران رسمی این منطقه نیز میشود.
وی افزود: مشکل دوم که تنها ما بهعنوان کارکنان شرکتهای پیمانکاری معمولا با آن مواجهیم، نحوه توزیع مرخصی است. نیروهای طرف قرارداد رسمی عموما در قبال هر 14 روز کار، از 14 روز استراحت برخوردار میشوند. درحالیکه افرادی مثل من که قراردادهایشان رسمی نیست، در ازای هر 14 روز کار، از 7 روز استراحت برخوردار میشوند. همچنین نیروهای رسمی، حقوق بسیار بالاتری در قیاس با نیروهای قراردادی و پیمانکاری دریافت میکنند. این درحالیست که محیط و حجم کار نیروهای رسمی و قراردادی یکسان است.
مزارعی در رابطه با نحوه دریافت دستمزد گفت: ما معمولا در 7-8 روز ابتدای هر ماه حقوقمان را دریافت میکنیم. ما تاکنون با معوقه دستمزدی مواجه نشدهایم چراکه شرکت ما، پیمانکار شرکت گاز است و شرکت گاز نظارت بالایی بر پیمانکارهایش در عسلویه دارد. البته این امر در مورد همه شرکتهای پیمانکاری صادق نیست. پیمانکارانی که عهدهدار پروژه در میادین گازی هستند، در نحوه مدیریت محیط و نیروهای کارشان از آزادی عمل بسیار زیادی برخوردار هستند. درواقع، هر کاری که مطابق میل و منافعشان باشد، میتوانند انجام دهند چراکه نظارت بر آنها بسیار کمتر است.
به اعتقاد فعالان کارگری شرایط کار در میادین گازی عسلویه با انتقادات بسیاری همراه است. یکی از این فعالان که رضا نام دارد و مایل به معرفی بیشتر خود نبود، به خبرنگار ما گفت: آلودگی محیطزیست در عسلویه بسیار گسترده شده است. بهخاطر آلودگیهای گسترده، بسیاری از کارگران این منطقه به بیماریهای صعبالعلاجی همچون سرطان مبتلا شدهاند. همچنین بهرغم پیگیریهای بسیار زیاد از طریق مراجع قانونی و در نبود قانون برای نحوه توزیع عادلانه کار و استراحت (موضوع 14 به 14) هنوز گشایشی برای نیروهای کار شاغل در این منطقه حاصل نشده است. درواقع، مساله 14 به 14 یکی از حیاتیترین مطالبات کاری در اینجا است. بهدلیل فقدان قانون برای آن، غیر از نیروهای شاغل در مراکز دولتی و بعضی شرکتهای پتروشیمی، اکثر نیروهای کار محروم از آن هستند. در صورت قانونی و اجرایی شدن آن، قطعا بهرهوری و سلامت نیروهای کار افزایش مییابد.
وی افزود: عدم طبقهبندی مناسب مشاغل و سختتر شدن روند جذب نیرو و استخدام از دیگر مشکلات موجود است. بهعلاوه، شرکتهای خرد، در قیاس با شرکتهای بزرگ، عیدی و سنوات را بهدرستی پرداخت نمیکنند و تخلفات بسیار زیادی در نحوه پرداخت دستمزدها دارند. این شرکتها به نحوههای مختلفی از میزان دستمزدها میکاهند، برای مثال اگر کارگران در یک ساعت و نیمی که طبق قانون کار در بین ساعات کار برای زمان نهار و نماز آنها درنظر گرفته شده، کار کنند، اضافه کار محسوب نشده و به دستمزد آنها افزوده نمیشود. همچنین تبعیض بسیار زیادی بین نیروهای کار رسمی و طرف قرارداد با شرکتهای دولتی از یک طرف و نیروهای شرکتهای پیمانکاری وجود دارد و کارکنان دولتی و رسمی از امکانات بسیار زیادی برخوردار هستند که نیروهای پیمانی محروم از آنها هستند.
وی در پایان، اظهار داشت: متاسفانه امیدی نمیتوان به بهبود اوضاع داشت. مسایل و مشکلات ما به انحای مختلف حتی توسط نمایندگان مجلس انعکاس یافته و پیگیریهای بسیار زیادی برای بهبود اوضاع انجام دادهایم اما هیچیک تاکنون ثمری نداشتهاست.
-------------------
سه شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹٧ -۳ آپریل ۲۰۱٨
فعالیت مجتمع نیشکر هفت تپه از سر گرفته شد/نگرانی کارگران از وضعیت پرداخت مطالبات معوقه
به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه از شروع به کار این کارخانه خبر دادند و گفتند: فعالیت این واحد تولیدی که از روز نهم فروردین ماه در نتیجه اعتراض کارگران به پرداخت نشدن مطالبات صنفیشان متوقف شده بود، از روز یکشنبه (دوازدهم فروردین) بار دیگر از سر گرفته شده است.
یکی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین دغدغه کارگران هفت تپه مسئله مشخص شدن وضعیت مجتمع و معوقات مزدی است، افزود: در حال حاضر دو ماه دستمزد بهمن و اسفند خود را به همراه عیدی و پاداش پایان سال ۹۶ از کارفرما طلبکاریم. عیدی کارگران روزمزد و قراردادی شرکت نیز بهصورت ناقص پرداخت شده است.
او افزود: جدا از نگرانیهای ناشی از دریافت نکردن حقوق در این فصل از سال که فصل بهرهبرداری و تولید شکر است، ما با کمبود آب برای آبیاری مزارع نیشکر نیز روبرو هستیم. همکارانمان در بخش آبیاری مزارع نیشکر میگویند مزارع به دلیل کمبود آب در حال خشک شدن هستند.
او گفت: بخش دیگری از مشکلات ما کارگران، بازداشت حدود ۱۰ نفر از همکارانمان در جریان اعتراضات اخیر است که از وضعیت آنها خبری نداریم. جدا از بازداشت تعدادی از کارگران، حدود ۵ نفر از همکارانمان در جریان اعتراضات اخیر حق ورود به محل کارشان را ندارند.
این کارگر با تاکید بر اینکه ما خواستار مشخص شدن وضعیت مطالباتمان هستیم، در ادامه افزود: برای کارگران هفت تپه این سوال مطرح است که چرا کارفرما با وجود این همه اعتراضات کارگری برنامه مدون و منظمی برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران شرکت ندارد. اگر شرکت در اینباره برنامهای دارد لازم است آن را ارائه کند تا نگرانی کارگران برطرف شود.
طبق اظهارات کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در حال حاضر که فصل بهرهبرداری و تولید شکر است، کارفرما توان پرداخت مطالبات مزدی آنها را ندارد چه رسد به فصل تابستان که فصل داشت مزارع است و از تولید خبری نیست. در این فضا آیا کارفرما میتواند دستمزد ماهانه حدود ۵ هزار کارگر را پرداخت کند؟
-------------------
بازگشت همه کارگران پلیاکریل به کارخانه/انتظار برای دریافت معوقات مزدی ادامه دارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (چهاردهم فروردین) قرار است بیمه بیکاریبگیرانِ پلیاکریل اصفهان به کارخانه بازگردند.
در روزهای پایانی اسفند ماه گذشته، مدیر منابع انسانی پلیاکریل اصفهان، نامهای خطاب به پرسنلی که «هنوز بیمه بیکاری میگیرند» منتشر کرد و از آنها خواست، چهاردهم فروردین ماه به کارخانه بازگردند. با این حساب، امروز حدود سیصد کارگر باقیمانده نیز به سالنهای تولید بازگشتند. باقی کارگران در آخرین ماههای سال گذشته به تدریج به کارخانه بازگشتند.
کارگران پلیاکریل میگویند: بخش اکریلیک کارخانه قرار است از امروز راهاندازی شود؛ پلیاستر نیز از قبل از سال، با ظرفیت محدود شروع به کار کردهاست اما همچنان مشکل مواد اولیه دارد.
«پرداخت معوقات مزدی» یکی دیگر از نگرانی های پلیاکریلیهاست. کارگرانی که از ابتدای سال گذشته (فروردین ۹۶) به بیمه بیکاری فرستاده شدند، هفت ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده مربوط به دستمزد سال ۹۵ دارند. عده معدودی نیز که سال ۹۶ را در کارخانه باقی ماندند، علاوه بر این هفت ماه معوقات، هر ماه مبلغ کمی به عنوان علیالحساب دریافت کردند و مابقی دستمزد خود را نگرفتهاند.
کارگران پلیاکریل میگویند: امیدواریم مطالبات مزدی ما هرچه سریعتر پرداخت شود و علاوه بر آن، با تهیه مواد خام مورد نیاز، تولید با حداکثر ظرفیت از سر گرفته شود.
کارگران پلیاکریل از ابتدای سال گذشته با توقف موقت تولید، به بیمه بیکاری فرستاده شدند. این کارخانه مدتهاست زیر نظر هیات حمایت از صنایع قرار دارد و تسهیلاتی برای راهاندازی مجدد به آن اختصاص داده شدهاست.
-------------------
۲۴۰ معدنچی اوکراینی در عمق ۱۰۰۰ متری محبوس شدند
به گزارش ایلنا به نقل تاس، شرکت برق اوکراین، برق معادن منطقه «پرفورمایسکوگول» را که در منطقه لوهانسک و در کنترل کییف قرار دارد، قطع کرده است. در اثر این اقدام آسانسورهای معدن از کار افتادهاند.
میخائیل وولینتس (رئیس اتحادیه تجاری مستقل معدنچیان اوکراین) گفت: ۲۴۰ معدنچی زیرزمین محبوس شدهاند.
وی در صفحه فیسبوک خود نوشت: «امروز، دوم آوریل، شرکت برق دولتی “رجیونالنیه الکتریشسکیه ستی” تمام معدنهای منطقه پرفورمایسکوگول در استان لوهانسک را بدون برق گذاشته است. وضعیت بحرانی است، حتی آسانسورهای معدن نیز از کار افتادهاند. در این بین، ۲۴۰ معدنچی زیر زمین، در عمق بیش از هزار متری، ماندهاند.»
به گفته وولینتس، برق فعلی معادن تنها برای تهویه هوا و پمپ کردن آب به بیرون کفایت میکند. یک برنامه اضطراری برای تخلیه معدنچیان گرفتار شده درنظر گرفته شده است. براساس این برنامه، معدنچیان از طریق دروازههای خروج اضطراری و با بالا رفتن از پلهها در بخش جنوبی معدن به سطح زمین خواهند رسید.
این نخستین حادثهای نیست که در جریان آن سازمانهای تامینکننده برق، الکتریسیته معادن زغال سنگ را قطع کرده و شماری از معدنچیان را زیر زمین رها میکنند.
-------------------
یکشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹٧ -۱ آپریل ۲۰۱٨
مین مثل مرگ؛ روزهایِ بلاتکلیفی مدام
به گزارش خبرنگار ایلنا، میم مثل مین؛ مین مثل مرگ؛ مرگ مثل انفجار در بانه، سردشت، سقز و یا مریوان، فرقی نمیکند؛ در گوشه گوشهی مرزهای غربی کشور در هر لحظه انفجار میتواند رخ بدهد؛ در هر لحظه مینِ خنثینشدهای میتواند منفجر شود و زندگی قربانی بیخبر از همهجا را تباه کند، به نیستی بکشاند.
قربانیان مین بسیارند و شرایطشان بسا با هم متفاوت باشد؛ اما در یک چیز مشترکند؛ همه آنها باید پس از انفجار، عمری را با دردها و آلام مصدومیت و محرومیت ناشی از آن، بسوزند و بسازند و خاموشی پیشه کنند. این مصیبت برای کارگران و کولبران به مراتب دردناکتر است؛ برای آنها که هنگام کار در مزرعه یا بار بردن در مرزهای غربی کشور قربانی مین میشوند.
شانزده میلیون مین خنثی نشده در کشور وجود دارد
حسین احمدی نیاز (وکیل دادگستری) که وکالت چند قربانی مین را در استانهای غربی کشور برعهده دارد، در ارتباط با این احتمال سیاه میگوید: ۱۶ میلیون مینِ خنثی نشده و کشف نشده در کشور وجود دارد که گستردگی جغرافیایی آن مناطق جنگزده غرب و جنوب کشور، یعنی آذربایجان غربی، کرمانشاه و کردستان و البته خوزستان را دربرمیگیرد. این مینها، هر لحظه و هر روز میتوانند قربانی بگیرند. این مینها در مناطق پاکسازی نشدهی نظامی قرار دارند، اما توسط نزولات جوی یا گل و لای زمین جابجا میشوند و به مناطق مسکونی میآیند و دقیقا همین جابجایی است که بسیار خطرآفرین است.
به گفته احمدی نیاز، قربانیان مین چند دسته هستند؛ برخی از آنها مثل هفت کودکِ «نشکاشِ» مریوان که در مهرماه ۱۳۹۲ قربانی انفجار مینهای خنثی نشده در حیاط مدرسه شدند، افراد عادی، کودکان و رهگذران هستند؛ اما دستهای دیگر از قربانیان مین که تعدادشان کم هم نیست، کارگران زمینهای کشاورزی در روستاهای مرزی و کولبران هستند؛ این دسته دوم در حین تلاش برای امرار معاش و در زمان تردد در مناطق پرخطر دچار حادثه میشوند و معمولا نیز آسیبهای جدی میبینند.
وضعیت برای کولبرانی که قربانی مین میشوند، دشوارتر است
به اعتقاد احمدینیاز فرقی نمیکند که کجا و چطور قربانی مین میشوی؛ در اکثر موارد، به دلیل خلا قانونی و حمایتی، قربانیان مین تنها میمانند و مجبور میشوند تا آخر عمر با دردهای ناشی از این حادثه بسوزند و دم برنیاورند؛ نه دیه مناسبی به آنها پرداخت میشوند و نه معمولا مستمری جانبازی به آنها تعلق میگیرد و البته وضعیت برای کولبرانی که قربانی مین میشوند، به خاطر ماهیت شغلیشان به مراتب دشوارتر است.
به سراغ این کولبران میرویم؛ آنها که هستیشان را سر نانِ بخورونمیرِ حداقلی گذاشتهاند؛ آنها که قرار بوده برای حمل باری سنگینتر و طاقتفرساتر از حد تحمل هر انسانی به جز یک «کولبر» مستاصل، چندرغاز بگیرند؛ اما مینی ناغافل منفجر شده و حالا زخمی، مصدوم، شکستهدل و خانهنشیناند.
قادر نباتی، یکی از همین کولبران است؛ کولبری که در سال ۹۳ هنگام حمل بار، نزدیک بازارچه مرزی بانه، دچار انفجار مین شده و یک پایش را از دست دادهاست؛ او نتوانسته در کمیسیون ماده ۲ که تنها مرجع رسیدگی به وضعیت قربانیان مین است و در فرمانداریها باحضور مقامات محلی برگزار میشود، حکم جانبازی بگیرد و در نتیجه مستمری ازجانبازی و از کارافتادگی به او پرداخت نمیشود و علیرغم اینکه متاهل و پدر چند فرزند است، هیچ منبع درآمدی ندارد.
خودش قصه تلخ زندگیاش را اینطور روایت میکند:
«آبان سال ۹۳ بود؛ داشتیم کول میبردیم؛ من و رفیقم با هم بودیم؛ میخواستیم وارد بازارچه مرزی بانه شویم که ناگهان رفتیم روی مین؛ من پای راستم از زانو قطع شد و رفیقم کور شد. بعد از حادثه ما را بردند بیمارستان بانه و مداوای جزئی کردند ؛ در نهایت هم من را به بیمارستان سنندج منتقل کردند؛ آنجا دکترها گفتند پایت از دست رفته است؛ نمیتوان کاری برایش کرد و پایم را بریدند؛ بعد از ۱۵ روز بدون یک پا برگشتم خانه؛ بدون آن که ریالی پول داشته باشم؛ این بماند؛ نه تنها هیچ پولی در جیبم نمانده بود؛ بلکه به خاطر هزینههای دوا و درمان کلی مقروض شده بودم؛ هیچ نهادی ریالی بابت هزینههای درمان و بیمارستان به من نپرداخت.»
چون کولبر بودم، از من حمایت نکردند
درخواست جانبازی قادر نباتی در کمیسیون ماده ۲ رد شده؛ وکیلش پرونده او رابرای شکایت از حکم صادره به دیوان عدالت اداری فرستاده و اکنون منتظر صدور حکم است؛ به قول خودش منتظر عدالتی است که حقش است.
این کولبر خانهنشین میگوید: نه دیه به من تعلق گرفت و نه جانبازی؛ نمیدانم در گزارش سانحه چه آورده بودند که در کمیسیون هیچ چیز به من تعلق نگرفت؛ شاید هم چون کولبر بودم، هیچ حمایتی از من نشد؛ گفتند بارت چه بوده؛ گفتم مقداری وسایل خانه و این چیزها؛ من یک کولبر سادهام؛ قاچاقچی نیستم؛ مشروبات الکی هم حمل نمیکنم؛ فقط دنبال روزی برای خانواده ام بودم که ناخواسته و بیتقصیر به این روز افتادم؛ حالا چه کسی باید پاسخگو باشد؛ من که گناهی ندارم....
احمدینیاز (وکیل دادگستری) در ارتباط با شرایط اسفبار قادر و امثال او میگوید: قربانیان مین جزو ستمدیدگانی هستند که دچار ظلم مضاعف شدهاند؛ به عبارتی میشود گفت این قربانیان، مغضوبانِ روی زمین به حساب میآیند؛ چراکه اینها توسط سلاحی که قاعدتاً در اختیار دولتها قرار دارد، مصدوم شدهاند و دیگر هرگز امکان بازگشت به حالت اولیهی قبل از مصدومیت را پیدا نخواهند کرد.
خیلی از قربانیان مین، سرپرست خانوار هستند
او ادامه میدهد: از کودک هفت ساله تا پیرمرد هفتادساله قربانی مین میشوند؛ نمونه دردناک آن هفت کودک روستای «نشکاش» مریوان؛ از «آلا» که چشمش ترکش خورد و نابینا شد گرفته تا دختران دیگری که در حادثه مصدوم شدند؛ خیلی از قربانیان مین، سرپرستان خانوار هستند که با مصدومیت آنها کل خانواده دچار مشکل میشود. از همه خطرناکتر، مینهای نفربری هستند که بر اثر گل و لای و یا با بارندگی جابجا میشوند؛ خیلی از پایگاههای نظامی در دهههای هشتاد و نود پاکسازی شدند؛ اما این پاکسازی از آنجا که در موارد بسیاری به بخش خصوصی واگذار شد، با دقت انجام نشد و در نتیجه چون این مینها در مناطق کوهستانیِ کردنشین که بارندگی بالاست، قرار داشتند، جابجا شدند و آمدند در مناطق مسکونی یا مزارع کشاورزی؛ و حتی در فضاهای آموزشی مثل مدارس. نکته مهم این است که شهروندان این مناطق آموزش کافی ندیدهاند.
قانون مستقلی در باب قربانیان مین نداریم
از او در ارتباط با سرنوشت دردناک قربانیان مین میپرسیم؛ اینکه چرا به آنها مستمری جانبازی تعلق نمیگیرد؛ احمدینیاز میگوید: در این زمینه ضعف قانونی داریم؛ هم از لحاظ شکلی و هم از لحاظ ماهوی. اولا تنها قانونی که در این زمینه داریم قانون پرطمطراق و پرسروصدایی به نام «قانون بازگشت مهاجران جنگی به مناطق خود» است که مربوط به بازگشت مهاجران جنگی به مناطق جنگزده است و تبصرهای دارد درباره اینکه کسانی که به مناطق جنگی بازگشتهاند اگر روی مین رفتند، باید مشخصا به آنها خسارت پرداخت شود. این ماده واحده بسیار قدیمی است و ما قانون مستقلی درباب قربانیان مین نداریم. این ایراد بسیار بزرگی است که به خلأ و ضعف قانونی در نظام حقوقی ایران برمیگردد. دوم این که همین قانون دستوپاشکسته دو سه بار هم مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفت؛ مثلا قبلا در آن آمده بود اگر فردی به دلیل کنجکاوی روی مین رفت، هیچ دیهای به او تعلق نمیگیرد که این بسیار ایراد داشت و در نهایت این بخش را اصلاح کردند. این قانون گرچه اصلاح شد، بازهم درباره قربانیان مین ناکارآمد است. یک مطالبه جدی این است که نمایندگان مجلس به این قضیه ورود کنند و قانون خاصی برای قربانیان مین تصویب کنند تا این خلأ و ضعف قانونی جبران شود. از بُعد شکلی نیز قانون موجود ایراد دارد؛ چراکه کمیسیون ماده «۲» که در فرمانداریها تشکیل میشود (قبلا در استانداریها بود) و درباره قربانیان مین تصمیمگیری میکند، متشکل از اعضای نهادهای بالادستی است که همه در این قضیه ذیمدخل و ذینفعاند و این مسئله براساس اصول قانون اساسی، خلاف اصل دادرسی بیطرفانه و منصفانه است؛ یک طرف، یک قربانی مینِ کور یا فلج و در طرف دیگر، یک دولت قرار دارد؛ این عدم تعادل طرفین معنایی جز نابرابریِ حقوقی ندارد. در کمیسیون باید نماینده قربانیان مین یا وکیل آنها یا اعضای نهادی که نمایندگی آنها را برعهده دارد حضور داشته باشند.
اکثر قربانیان مین از جامعه تهیدستاناند
این وکیل دادگستری، نقص دیگر را منوط کردن تصمیمگیری به «صورت سانحه» میداند و میگوید: «برای کولبری مثل قادر نباتی که نیمهشب در پنجکیلومتری مرز روی مین رفت و از پایش خون رفت، صورتسانحهای که از سوی نیروی انتظامی تنظیم شده باشد علیالقاعده، با توجه به شرایط، وجود ندارد؛ چراکه طبیعی است مردم محلی منتظر نیروی انتظامی نمیمانند و او را فورا به بیمارستان میرسانند. در این شرایط کمیسیون میگوید چون صورتسانحه رسمی وجود ندارد، پس نمیتوانیم رأی به جانبازی فرد بدهیم. اینجاست که میبینیم در غالب موارد، حق قربانیان مظلوم و محروم مین ضایع میشود. باید نهادهای تصمیمگیر به این نتیجه برسند که هیچ فردی از روی عمد یا با آگاهی روی مین نمیرود؛ پس همه قربانیان آن بدون استثنا باید از حقوق قانونی بهرهمند شوند؛ یعنی هم برای صدمهای که دیدهاند دیه بگیرند و هم جانباز محسوب شوند که بتوانند از مستمری جانبازی استفاده کنند. نکته دیگر هم درباره تضییع حقوق قربانیان مین این است: قربانی مین باید پس از حادثه خودش هزینههای درمان و بیمارستان را بپردازد؛ در حالی که اکثریت قربانیان مین از جامعه تهیدستاناند که حتی معمولا بیمه هم ندارند؛ یا کارگر سادهاند یا چوپان یا کولبر. درباره این قربانیان هیچ تصریح قانونی وجود ندارد که برای حادثهدیدگی با سلاحی که در اختیار دولتهاست حداقل خدمات درمانیِ ارائهشده رایگان باشد. باید این را هم بگوییم: حتی اگر همه حقوق قانونی به قربانیان مین تعلق بگیرد، یعنی هم دیه بگیرند و هم جانباز محسوب شوند، بازهم خلأهای روحی و عاطفی آنها پابرجاست و نیاز به خدمات حمایتی گستردهای دارند.»
فرزندانم آیندهای بهتر از من نخواهند داشت
آخرین حرفهای قادر نباتی، کولبری که یک پایش را بر اثر انفجار مین از دست داده، آخرین حرفهای کسی است که احساس میکند همه مهرههایش را در قمار باخته و دیگر هیچ شانسی برای آینده ندارد:
«من یک کولبرم؛ یک کارگرِ بیکار و خانهنشین که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد؛ نه بیمهای نه درآمدی و نه مستمریای؛ متولد ۱۳۵۱ هستم؛ دو تا بچه دارم؛ همسر دارم؛ خانوادهای بدون درآمد هستیم که در یک اتاق کوچک در خانه پدریام در سقز زندگی میکنیم. خرجم را هم با هزار منت از پدرم و برادرهایم میگیرم؛ هیچ کاری نمیتوانم انجام دهم؛ منبع درآمدی هم ندارم؛ دو تا پسر دارم که هنوز کوچکند و به درد کار کردن نمیخورند؛ بزرگ هم که شدند، باید چه بکنند؛ اینجا کار نیست؛ باید مثل من بروند کولبری؛ آنها هم آیندهای بهتر از من نخواهند داشت؛ یا روی مین میروند؛ از کوه سقوط میکنند وقطع نخاع میشوند یا در سقوط کولاک و بهمن جان خود را دست خواهد داد؛ آنها هم آیندهای بهتر از من نخواهند داشت.»
نباتی تنها قربانیای نیست که سالها پس از حادثهدیدگی به امان خدا رها شدهاست؛ «ناصر سرگران» که سالها پیش در رودخانه سقز دچار انفجار مین شد، همین اوضاع را دارد و «هادی لگزی»، متولد ۱۳۶۴ که در سال ۱۳۷۹ هنگامی که یک دانشآموز دبیرستانی بود، در مزرعه پدرش در روستای «کانی طومار» بوکان، وقتی مشغول وجین کردن علفهای هرز بود، روی مین رفت و و دو چشم، دو دست و حس بویاییاش را از دست داد.
هادی لگزی و ناصر سرگران نیز مثل قادر نباتی علیرغم تاکید تصریحِ قانون «بازگشت مهاجران جنگی» نتوانستهاند از مزایای جانبازی آن و مستمری آن بهرهمند شوند. هرچه دوندگی کردهاند به جایی نرسیدهاند.
دولت باید لایحهای مخصوص قربانیان مین تنظیم کند
برای پرسوجو درباره شرایط این قربانیان، به سراغ منصور مرادی (نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی) میرویم. مرادی نماینده مردمی است که حوادث دلخراش مین را بارها تجربه کردهاند؛ مرادی، در پاسخ به این پرسش که قربانیان مینی که نه دیه گرفتهاند و نه جانباز تلقی شدهاند، چگونه میتوانند به حقوق قانونی خود برسند، میگوید: «یکی از مناطقی که مردم آن در اثر انفجار مین قربانی شدهاند، شهرستان حوزه انتخابی من، مریوان، است. در حادثهای که چند سال پیش در روستای نشکاش رخ داد، بر اثر انفجار مینهایی که جابهجا شده و در مناطق مسکونی جا خوش کرده بودند، هفت کودک دبستانی دچار نقص عضو شدند. از این قبیل حوادث در روستاهای مریوان هم بارها اتفاق افتاده، اما متاسفانه هیچ حق و حقوقی به این قربانیان داده نشده است.»
این نماینده مجلس درباره راهکارهای احقاق حق قربانیان میگوید: «دولت باید درباره افرادی که در اثر سانحه انفجار مین نقص عضو میشوند یا حتی جانشان را از دست میدهند لایحهای تنظیم کند و به مجلس ارائه دهد تا حقوقَشان حفظ شود».
به قربانیان نه دیه دادند و نه مستمری
او ادامه داد: «در چند مورد که مربوط به سالها قبل است، چند درصد جانبازی به قربانیان تعلق گرفت، اما در موارد اخیرتر که ما بهعنوان نمایندگان مردم پیگیری کردهایم، دولت متاسفانه چندان جوابگو نیست و به برخی از قربانیان هیچ دیه یا مستمری پرداخت نکرده است».
او در ادامه تاکید کرد: «علاوه بر اینکه دولت میتواند با تنظیم لایحهای بحث حقوق قربانیان مین را به سرانجام برساند، نمایندگان مجلس نیز میتوانند در قالب یک طرح، مسئله حقوق آنان را مطرح و آن را بهصورت قانون تصویب کنند، اما مشکل متاسفانه کمبود اعتبارات است.»
مرادی ادامه داد: «در یکسالونیم گذشته، در مریوان موارد بسیاری را درباره پرونده کسانی پیگیری کردهام که قربانی سلاح شیمیایی شدهاند، اما باید بگویم درصد جانبازی پایینی، آن هم فقط برای تعداد کمی، درنظر میگیرند و مشکل اصلی نیز تامین نشدن اعتبارات است. شاید از ۴۸۰ پرونده شیمیایی، فقط برای ۲۰ نفر درصد جانبازی در نظر بگیرند؛ در مورد قربانیان مین نیز اوضاع به همین منوال است.»
به گفته مرادی یکی دیگر از مشکلات درخواست ارائه مدارک کامل، ازجمله برگه ترخیص بیمارستان از سوی کمیسیونهای پزشکی تصمیمگیرنده، است. این درحالی است که بسیاری از قربانیان مین یا شیمیایی در بیمارستانهای صحرایی مداوا شدهاند یا اگر بیمارستان هم رفتهاند، مدارک ترخیص نگرفتهاند و ندارند.
او علاوه بر مدارک بیمارستانی، به گزارش حادثه تاییدشده از سوی نهادهای امنیتی، بهعنوان یک سند مورد نیاز دیگر، اشاره کرد و گفت: «تا این مدارک تکمیل نباشد که در موارد بسیاری نیست، کمیسیونهای پزشکی پرونده را بررسی نمیکنند و به فرد مصدوم جانبازی تعلق نمیگیرد.»
سرنوشت قربانیان مین دردناک است؛ اما سرنوشت کولبرانی که حین کار بر اثر انفجار مین مجروح شدهاند؛ دردناکتر است؛ کارگرانی زمینخورده و حادثهدیده که نه تنها مستمری جانبازی به آنها تعلق نگرفتهاست؛ بلکه دیگر نه میتوانند کولبری کنند؛ نه میتوانند کارگر فصلی ساختمان باشند و نه حتی قدرت دستفروشی هم دارند؛ تقریبا میشود گفت از هستی ساقط شدهاند؛ حیاتشان به تمامی، قصهای است که هیچ پایان شادی ندارد؛ روزها انتظار بدون نان، بدون درآمد و بدون امید به آینده؛ روزهای بلاتکلیفی مدام....
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-------------------
شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹٧ - ۳۱ مارس ۲۰۱٨
آغاز فعالیت دوباره مجتمع نیشکر هفتتپه از فردا
به گزارش ایلنا، «عدنان غزی» گفت که تصمیم به تعطیلی مجتمع نیشکر هفتتپه موقتی و بهمنظور جلوگیری از اعتصابات کارگری و برخی مشکلات احتمالی صورت گرفته است.
وی بابیان اینکه شرکت نیشکر هفتتپه از فردا مجدد شروع به کار میکند، گفت: به دنبال جلسهای که با حضور استاندار، نماینده مردم شوش در مجلس و برخی از مدیران حوزه نیشکر برگزار شده است، مقرر شد نیشکر هفتتپه شروع به کار کند.
فرماندار شهرستان شوش با اشاره به وجود برخی مسائل و مشکلات موجود در شرکت نیشکر هفتتپه عنوان کرد: وجود برخی مسائل بین کارگر و کارفرما، به تعویق افتادن حقوق کارکنان و... دلیل این تعطیلی موقت بود.
غزی بیان کرد: مدیران شرکت نیشکر هفتتپه قول دادهاند مطالبات کارکنان تا اول خردادماه امسال پرداخت شود.
-------------------
ریزش معدن زغالسنگ در شهرستان راور/۳ کارگر کشته و زخمی شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، مالک اژدری (فرماندار شهرستان راور) با اعلام اینکه بخشی از معدن زغالسنگ همکار در این شهرستان ریزش کرده است، گفت: در این حادثه یک نفر کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.
وی افزود: ظاهرا این حادثه به دلیل عملیات پیکورکاری توسط کارگران به وقوع پیوسته است و جزئیات آن توسط دادستان راور در حال بررسی است.
هدایتی ( رئیس شورای کارگری معدن همکار) هم با تایید این خبر به یک سایت محلی گفته استِ: هر ٣ کارگر حادثه دیده اهل شهرستان راور هستند.
وی افزود: یکی از معدن کاران به نام "سفر زارع" متاسفانه به دلیل شدت جراحات در همان دقایق اولیه جان خود را از دست داد.
رئیس شورای کارگری معدن همکار ادامه داد: یکی از مصدومین نیز بنام "علیرضا خواجویی" در محل درمان و دیگر مصدوم این حادثه نیز بنام "مجتبی عباسی" به بیمارستان راور منتقل و در حاضر وضعیت او مساعد و تحت نظر است.
-------------------
تهدید و محدودیت فعالیت انجمن صنفی کارگران ایران پوپلین/ به دنبال تشکل قویتری هستیم
به گزارش ایلنا، این کارگران از محدودیت فعالیت اعضای انجمنهای صنفی کارگران ایران پوپلین که از آبان ماه سال ۹۶ شکل گرفته است، خبر دادند و گفتند: روزهای پایانی اسفند ماه سال گذشته چهار نفر از اعضای انجمن صنفی کارگران این واحد تولیدی به دلیل پیگیری مطالبات خود وهمکارانشان به بهانه اتمام قرارداد کار تعدیل شدند که بعد از گذشت پنج روز با وساطت برخی مسئولان با تعهد دوباره به کار سابقشان بازگشتند.
آنها با بیان اینکه ماهیت نهادهای صنفی کارگری واقعی و اصیل پیگیری حقوق قانونی همه افرادی است که در کسوت کارگر مشغول کارند، در ادامه گفتند: اخراج با تهدید نهادهای کارگری ایران پوپلین اقدامی غیرقانونی از سوی کارفرما است و باید مسئولان مرتبط به این موضوع رسیدگی کنند.
به گفته کارگران این کارخانه، این اقدام کارفرما به دنبال تجمع کارگران در پیگیری مطالبات چند ماه و عدم پرداخت عیدی انجام شده است. آنها افزودند: از دید کارفرما اعضای انجمن صنفی اعتراضهای کارگران کارخانه را رهبری میکنند. این در حالی است که اجتماعات کارگری در این کارخانه خودجوش واز جانب همه کارگران بوده وهیچ ربطی به اعضای انجمن صنفی ندارد.
کارگران با بیان اینکه در حال حاضر از مجموع ۲۹۵ کارگر ایران پوپلین ۲۹۰ نفر قراردادی و پنج نفر استخدامی هستند، افزودند: کارفرما پایان سال گذشته در صورتی قرارداد چهار نفر از اعضای انجمن صنفی را به بهانه اتمام قرارداد کار تمدید نکرد که همزمان قرارداد همه کارگران پایان اسفند ۹۶ به اتمام رسیده بود.
کارگران ایران پوپلین در بخش دیگری از سخنان خود درباره شکلگیری انجمن صنفی در این واحد تولیدی گفتند که آخرین دوره شورای اسلامی کار کارخانه ایراین پوپلین در سال ۹۰ به پایان رسید اما از آن سال دوره جدید به دلیل مخالفت کارفرما تشکیل نشده است. به همین دلیل کارگران پاییز سال گذشته (۹۶) همزمان با شدت گرفتن اعتراضهای کارگران، به درخواست شورای تامین شهرستان رشت پرونده نامزدی تعداد پنج نفر از کارگران این واحد برای شرکت در انتخابات انجمن صنفی تایید شده و در نهایت انجمن صنفی کارگران ایران پوپلین شکل گرفت.
آنها در تشریح محدودیتهایی که برای فعالیت انجمن صنفی کارگران قراردادی این کارخانه ایجاد شده است، گفتند: در طول چند ماه گذشته کارفرمایان و مدیران ایران پوپلین که تمایلی به فعالیت تشکلهای رسمی صنفی کارگری نداشتهاند، با تهدید امنیت شغلی نمایندگان کارگران، برای فعالیتهای صنفی آنها محدودیت ایجاد کردهاند.
کارگران ایران پوپلین در ادامه تشریح کردند که عدم تمدید یا فسخ زودهنگام قراردادهای کار سادهترین شیوهای است که کارفرمای ایران پوپلین با استفاده از آن توانسته تمایلات انجمنهای صنفی کارگران موقت را در داخل محیط کار محدود کند.
آنها افزودند: به موازات این محدودیتهای درون کارگاهی، کارفرمای ایران پوپلین در حال حاضر قرارداد همه کارگران را در سال جدید به صورت یک ماهه تنظیم کرده است. در عین حال دستمزد اسفند ماه کارگران این کارخانه پرداخت نشده است.
کارگران ایران پوپلین با بیان اینکه ما خواستار شکل گیری «تشکل کارگری» قویتری در این واحد تولیدی هستیم، افزودند: در حال حاضر به دنبال تشکیل شوراهای اسلامی کار در کارخانه ایران پوپلین هستیم؛ هر چند که در بهترین حالت به کارگران این واحدها اجازه تشکیل نهادهای صنفی «ضعیفتر» کارگری داده شده است.
-------------------
نگاهی به مشارکت صنفی طبقه کارگر در دهههای متاخر
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران ایرانی دههها دیرتر از همتایانشان در جهان صنعتی توانستند متشکل شوند. اولین سندیکاها و اتحادیههای کارگری در آغاز قرون هجدهم در انگلستان بوجود آمد. در فرانسه در خاتمه قرن هجدهم، در ایالات متحده آمریکا در اوائل قرن نوزدهم و در آلمان در اواسط قرن نوزدهم سندیکاها تشکیل شدند اما کارگران ایرانی تا قبل از قرن بیستم هیچ تشکل مدون و ساختیافتهای نداشتند. این را هم باید در نظر داشت که به علت پا نگرفتن سرمایهداری صنعتی و نبودن صنایع و کارخانههای مدرن، ایران در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، فاقد کارگر صنعتی و تحصیل کرده بود.
آغاز جنبش کارگری ایران به سالهای انقلاب مشروطه بازمیگردد. جنبش اتحادیهای ایران را کارگران مهاجری که از زور بیکاری و فقر به باکو و ماورای قفقاز مهاجرت کرده بودند و در آنجا به عضویت حزب سوسیال دموکرات کارگری روسیه درآمده بودند، پایهگذاری کردند. این کارگران مهاجر ابتدا حزب «اجتماعیون عامیون ایران» را به سیاق احزاب سوسیال دموکرات روسیه پاگذاری کردند و پس از آن نیز حزب عدالت را پایه گذاشتند.
اولین اتحادیه کارگری در سال ۱۲۸۴
در سال ۱۲۸۴ (یک سال قبل از به ثمر رسیدن انقلاب مشروطه) در چاپخانهای کوچک در تهران نخستین اتحادیه کارگری تأسیس شد. همزمان با اتحادیه کارگران چاپخانهها در دیگر کارخانهها نیز این امر رو به رشد نهاد، تا اینکه کارگران مشهد، تبریز، انزلی و دیگر نقاط کشور را هم دربرگرفت. شعارهای مزد عادلانه، هشت ساعت کار در روز و درخواست برای تدوین قانون کار، خواستههای اصلی این اولین تشکلهای کارگری را تشکیل میدادند.
در سال ۱۲۹۹ تعداد اتحادیههای کارگری تهران به ۱۵ رسیده بود، در سال ۱۳۰۰ شورای مرکزی اتحادیههای حرفهای کارگران ایجاد شد که هدف آن رهبری جنبش سندیکائی و اتحادیهای در سطح کشور بود. در عرض ۴ سال بیش از ۳۰ هزار کارگر و کارمند زیر پرچم شورای مرکزی اتحادیههای حرفهای گرد آمدند. تحت تأثیر همین جنبش بود که در فاصلهٔ سالهای ۱۳۰۴–۱۳۰۰ چندین اعتصاب بزرگ، ازجمله اعتصاب ۱۴ روزه کارگران چاپخانهها و اولین اعتصاب کارگران نفت آبادان انجام گرفت.
در سالهای بین ۱۳۰۴ تا ۱۳۲۰، تصویب قانون رضاخان مبنی بر ممنوعیت افکار اشتراکی، فعالیتهای اتحادیهای کارگران را تحت تاثیر قرار داد؛ بگیر و ببندها شروع شد و کارگران سالهای سیاه استبداد رضاخانی را تجربه کردند. در واپسین دهه حکومت رضاشاه، سیاست کلیدی دولت، سرکوب اتحادیههای کارگری و حامیان آنها در میان روشنفکران رادیکال بود.
حمله متفقین به ایران، گشایشی در کار طبقهی کارگر
حمله متفقین به ایران و فرار رضاشاه مخلوع، فضا را برای کارگران ایرانی بازکرد؛ با برکناری پهلوی اول گشایشی در کارِ طبقهی کارگر به وجود آمد که حاصل آن ایجاد دهها تشکل کارگری بود. بین سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲، فعالیت اتحادیههای کارگری به اوج خود رسید. در همین سالها، شورای متحده مرکزی اتحادیههای کارگران و زحمتکشان ایران تشکیل شد که در اوج فعالیت خود در سال ۱۳۲۵، ادعا کرد سیصد هزار عضو و هوادار دارد. اتحادیههای کارگری در این سالها بیشتر در شهرهای کلان و صنعتی ازجمله تهران، اصفهان و همچنین در صنعت نفت آبادان فعالیت داشتند.
طی دهههای ۱۳۲۰ و ۱۳۳۰، اندازه طبقهی کارگر صنعتی افزایش یافت. به طوری که در سالهای ۱۳۲۰-۱۳۳۵، تعداد کارگران در کارگاههای صنعتی (با ده کارگر و بیشتر) از ۴۰۰۰۰ به ۷۰۰۰۰ نفر افزایش یافت. این روند رو به افزایش همچنان ادامه پیدا کرد؛ به طوریکه در سال ۱۳۵۵، تقریبا ۱.۲۵ میلیون کارگر مزدبگیر در بخش تولید و فعالیتهای وابسته، مشغول به کار بودند؛ از این تعداد، فقط ۷۵۰۰۰۰ نفر در صنعت، معدن و مشاغل وابسته شاغل بودند.
کودتای بیست و هشتم مرداد، نقطهی پایان بر فعالیت آزادانهی اتحادیهای
کودتای بیست و هشتم مرداد ۱۳۳۲، بر فعالیت آزادانهی اتحادیههای کارگری نقطه پایان گذاشت؛ بعد از این تاریخ، کارگران مجبور شدند برای دفاع از حقوق صنفی خود هزینه بپردازند. از این سال، تا انقلاب ۱۳۵۷، ساماندهی اتحادیههای مستقل (اتحادیههای زرد و وابسته وجود داشتند) با دشواریهای بسیار مواجه شد. شاید سیاهترین بازه در این دوران، بین ۱۳۳۲ تا ۱۳۴۱ است که همه سندیکاهای کارگری عملاً غیرفعال شدند. پس از تصمیم دولت در سال ۱۳۴۲ مبنی بر اجازه تشکیل اتحادیههای کارگری زیر نظر وزارت کار، تعداد آنها از ۱۶ اتحادیه در سال ۱۳۴۳ به ۵۱۹ اتحادیه در سال ۱۳۵۱ افزایش یافت. البته دولت نیز آرام ننشست و در این سالها دست به ایجاد تشکلهای دستساخته برای به انحراف کشاندن جنبش کارگری زد. ایجاد سازمانی به نام «سازمان کارگران ایران» در سال ۱۳۴۶ با همین هدف صورت گرفت.
علیرغم همه فشارها و موازیسازیها، فعالیتهای مدنی کارگران در دهه ۱۳۵۰ با سرعت زیاد رو به افزایش گذاشت. بهطوریکه از ۱۴۰ اعتصاب در سالهای ۱۳۴۹-۱۳۵۶، ۸۳ درصد از آنها در موسسات صنعتی با صد کارگر و بیشتر اتفاق افتاد. همه این اعتصابات، کاملا صنفی و با هدفِ طرح خواستههای کارگری بودند و در بیش از نیمی از آنها، به خواستهای کارگران پاسخ مثبت داده شد.
فصل ششم قانون کار؛ تشکلیابی از طریق سه تشکل قانونی
با انقلاب ۱۳۵۷، مشارکت صنفی طبقهی کارگر وارد فصل جدیدی شد. در سالهای قبل از تصویب قانون کار، کارگران به شیوههای مختلف و بعضاً انقلابی، متشکل شدند یا همان تشکلها و سندیکاهای قبل از انقلاب را با شور بیشتر احیا کردند. در سال ۱۳۶۹ قانون کار توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد. فصل ششم این قانون به تشکلهای کارگری اختصاص دارد. سه تشکل در این قانون به رسمیت شناخته شدهاست. در ماده ۱۳۱ این قانون آمدهاست کارگران یک واحد فقط میتوانند یکی از سه مورد شورای اسلامی کار ، انجمن صنفی یا نماینده کارگران را داشته باشند. ساختار این سه تشکل کارگری و الزامات کارکردی برای ایجاد این تشکلها، از جمله نظارت وزارت کار و یا برای نمونه الزام به حضور نماینده کارفرما در شوراها، مورد انتقاد فعالان کارگریست.
همه این فراز و نشیبها را که کنار هم بگذاریم، درمییابیم در دهههای گذشته با وجود همه مشکلات و کاستیها، کارگران ایرانی توانستهاند با بهرهگرفتن از تمام ظرفیتهای قانونی به اتحاد صنفی و کنش متحد بپردازند و در عین حال برای از بین بردن موانع بر سر راه تشکلیابی مستقل، مطالبهگری کنند.
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-------------------
جمعه ۱۰ فروردین ۱۳۹٧ - ۳۱ مارس ۲۰۱٨
سیخ نانوایی، کارگر رشتی را راهی بیمارستان کرد
به گزارش ایلنا، روز گذشته (نهم فروردین)، فرو رفتن سیخ نانوایی در سر کارگر ۳۶ ساله در یک نانوایی در کلانشهر رشت، او را راهی بیمارستان کرد.
پس از این حادثه، بلافاصله سه آتشنشان و یک افسر ارشد به همراه یک دستگاه خودروی نجات به محل حادثه اعزام شدند.
عملیات ایمنسازی و جداسازی در محل حادثه انجام شد، اما کارگر مصدوم که از ناحیه سر دچار آسیب شده بود، برای ادامه مداوا به مراکز درمانی رشت اعزام شد.
این حادثه ظهر روز گذشته و در زمان طبخ نان روزانه رخ داد.
-------------------
کشته و زخمی شدن ۴ کارگر در ۲ حادثه جداگانه
به گزارش ایلنا، در حادثه اول که صبح روز گذشته در شهرستان اسکو در استان آذربایجان شرقی رخ داد، دو کارگر ساختمانی بر اثر ریزش بالکن طبقه فوقانی یک ساختمان در حال ساخت بر روی سرشان به شدت مجروح شدند که متاسفانه یکی از کارگران که ۳۶ سال سن داشت، بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
اما در حادثه دیگر که به عصر روز گذشته (نهم فروردین ماه) مربوط میشود، دو کارگر چاهکن حین حفر چاهی در کلات نادر از توابع استان خراسان رضوی بر اثر ریزش دیواره چاه محبوس شدند که یکی از آنها جان خود را از دست داد.
حامد پیروی (مسئول روابط عمومی هلال احمر کلات نادر)، با اشاره به حادثه ریزش چاهی واقع درکلات نادر که عصر روز گذشته اتفاق افتاد گفت: روز گذشته این حادثه به گروههای امداد و نجات گزارش شد که بلافاصله نیروهای امدادی در محل حضور یافتند.
وی با بیان اینکه این دو مقنی محبوسشده، مشغول حفاری چاه بودند که دچار حادثه شدند، افزود: عملیات آواربرداری، امداد و نجات با همکاری نیروی انتظامی، آتشنشانی و اورژانس صورت گرفت که متأسفانه مشاهده شد یک مقنی جان خود را از دست داده است و مقنی دیگر پس از رهاسازی و اقدامهای اولیه به بیمارستان منتقل شد.
-------------------
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۳۹٧ - ٢۹ مارس ۲۰۱٨
فعالیت مجتمع نیشکر هفتتپه موقتا متوقف شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، امید اسدبیک (مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت تپه) با انتشار بخشنامهای اداری اعلام کرد: با توجه به اتفاقات پیش آمده در روزهای اخیر توسط افراد غیردلسوز و بیمسئولیت که هیچگونه توجهی به قوانین جاری شرکت نداشتهاند، بنا به مسئولیت اینجانب برای جلوگیری از صدمات احتمالی غیرقابل جبران، این شرکت تا اطلاع ثانوی جهت تعیین تکلیف و ایجاد امنیت برای ادامه کار شرکت کلیه واحدها تعطیل اعلام میگردد. بدیهی است تنها بخش فعال شرکت حراست مجموعه خواهد بود که مسئولیت تامین و حفظ وحراست از اموال شرکت برعهده این واحد میباشد.
براساس این گزارش، تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران و کارکنان بخشهای مختلف موجب اختلال در روند کار و تولید در این شرکت تولید شکر از ابتدای سال جاری تاکنون شده است.
پیش از این نیز در تاریخ ۱۹ اسفند ماه سال (۹۶) تولید شکر در کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در استان خوزستان بدنبال اعتراضات کارگری متوقف شده بود که درنهایت با توافق حاصل شده بین کارگران و کارفرما بعد از سه روز وقفه از سر گرفته شد.
-------------------
خودکشی پسر افغانستانی در یک مجتمع مسکونی در ازگل
به گزارش ایلنا، سرهنگ ناصری درباره این حادثه گفت: این جوان سرایدار یکی از مجتمع های مسکونی محله ازگل بوده که با حلق آویز کردن خود دست به خودکشی زد.
وی تصریح کرد: تحقیقات تکمیلی در این خصوص ادامه دارد.
-------------------
ساختمانها قد میکشند و کارگران در ارتفاع میمیرند
به گزارش خبرنگار ایلنا، حوادث کار در ایران قصهای تلخ، تکراری و یکنواخت شده است. برای کارگران هم مرگ دارد و هم نقص عضو. سال ۹۶ هم به همین قاعده بود. اگرچه این سکانس-پلان همیشگی در هشت ماهه ابتدایی سال ۹۶ به نسبت سال پیش از آن کمتر قربانی گرفته است اما همین ۱۸ هزار و ۷۷۷ مصدوم و یک هزار و ۱۳۷ نفری که جان خود را از دست دادند، نشان میدهد که در مجموع ۱۹ هزار و ۹۱۴ نفر یا با مرگ دست و پنجه نرم کردهاند یا مستقیم به ضیافت آن رفتهاند.
در واقع نوعی مرگ خاموش زیر پوست شهرها در حال رقم خوردن است؛ البته علائم هشدار آن همانند روشنایی روز آشکار و غیرقابل انکار است؛ اما چه شده که برای متوقف کردن آن شاهد حرکتهای چندان موثر، متناجنس و بازدارندهای نیستیم؛ حرکتهایی که کارفرمایان خصوصی و دولتی را متقاعد به ایمنسازی کارگاههایشان بکند و در یک کلام به آنها بقبولاند که نمیتوانند به آسانی زیر تعهدات و تکالیف خود در آییننامههای ایمنی و بهداشت کار بزنند.
در صف اول قربانیان اما کارگرانی هستند که شهرها را برپا میکنند و بناها را به آسمان میرسانند، منتها بیکمربند و بدون حفاظ. مطابق اظهارات «مانیفر» مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی در سال جاری، ۴۸ تا ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار در حوزه ساختمان است و کارگاههای ساختمانی بیشترین خسارتها را در حوزه فعالیتهای ساختمانی به خود اختصاص میدهند.
اگر گفتههای این مقام مسئول در دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی را در کنارِ آمار سازمان پزشکی قانونی مبنیبر فوت ۴۸۵ نفر بر اثر سقوط از بلندی بگذاریم، زوایای تاریک وقوع این نوع از حوادث برایمان بیشتر روشن میشود.
کارگران ساختمانی البته در تمام این سالها در صف مقدم و سرلیست حوادثِ کار بودهاند. با این حال از آنجا که بیشتر آنها در کارگاههایی با کارفرمای خصوصی و به اصطلاح «بیتابلو» و خارج از نظارت، کار میکنند که تنها در فکر کاهش هزینههای ساختوساز و اتمام هرچه سریعتر کارهستند، تاکنون کار جدی برای نظارت بر ایمنی محیطهای کار آنها انجام نشده است.
برای اثبات اینکه کارگران ساختمانی با چه سختیهایی در ارتفاع دستوپنجه نرم میکنند تا خود را آن بالا نگه دارند، نیازی نیست که جای دوری برویم، از آنجا که تهران به پایتخت کارگاههای ساختمانی تبدیل شده است، هرجا که سر بگردانیم، میتوانیم قربانیان احتمالی را فارغ از اینکه از اتباع خارجی یا ایرانی باشند، بیابیم؛ یعنی همان کسانی که به گفته سازمان پزشکی قانونی« ۴۲ درصد» از کل حوادث کار نصیبشان میشود.
درک «مرگ بر اثر سقوط از ارتفاع» سختتر هم میشود، زمانی که بدانیم کارفرمایان بیتابلو و شخصیسازِ ساختمانی ابتداییترین ابزارآلات کار را هم نمی شناسند و اگر هم بشناسند به علت صرفهجویی ، آنها را در اختیارِ کارگران خود نمیگذارند؛ چنانکه بارها فعالان کارگران ساختمانی گلایه کردهاند که کارگران ساختمانی به علت رو به تزاید گذاشتن بیکاری، «مظلومانه» شرایط طاقتفرسای کار را میپذیرند و ناچارمیشوند که با هر ابزاری هرچند پوسیده و از رده خارج کار کنند: طنابهای کهنه، تختههای قدیمی که برای جابهجایی در ارتفاع زیرپا میگذارند و داربستهایی که الزامات یک داربست امروزی را ندارند.
دستورالعملهای ایمنی چه میگوید
مطابق آییننامههای ایمنی و بهداشت کار، داربستها باید دارای hand rail(جای دست روی داربست) و guard rail (لولهای که از داخل داربست برای جلوگیری از سقوط افراد بسته میشود) hoop iron (تسمهای فلزی است که به سر تخته داربست میبندند که از جدا شدن و شکاف برداشتن تختهها جلوگیری کند) Sole plate (تخته الوار کوتاه است که زیر بیس پلیت نصب میشود و فشار وارده را توزیع میکند) باشند. در عین حال در ارتفاع ۲ متر به بالا کارگر باید از safety harness (کمربند ایمنی) استفاده کند.
برای جلوگیری از سقوط کارگر، باید از سیستم جلوگیری از سقوط استفاده شود. برای پیشگیری از خطر برخورد اشیا با سر هم باید از کلاههای ایمنی به همراه چانهبند استفاده شود و در بالای محل کار safety net (تور ایمنی) نصب شود. در واقع کارگر باید تمامی این امکانات را بدون هیچ کم و کاستی از کارفرمای خود مطالبه کند و کارفرما هم موظف است که بر مبنای ماده ۹۱ قانون کار آنها را در اختیار کارگر خود بگذارد و از جانش محافظت کند.
با این حال کارگرانی که آجر روی آجر می گذارند و شب و روز خود را با بوی سیمان و آهن میگذارنند، روایتهایی مشابه و یکسان از کارفرمایانی دارند که قانون را فدای سرمایه کردهاند و انصاف را فدای سود بیشتر، به هر شکل با اهمال پیمانکار یا مالک ساختمان چنان آسیبی به یکی از اجزای بدن کارگران (سر و ستون فقراط یا هر دو) وارد شده است، که کیفیت زندگی آنها هیچگاه مانند گذشته نمیشود.
«راه رفتن برایم ممکن نیست»
«رضا» کارگر سیمان کار ساختمانی اهل شهرستان مریوان، واقع در استان کردستان است. وی چند ماه پیش از طبقه سوم یک کارگاه ساختمانی سقوط کرد و چندین آسیب به نقاط مختلف ستون فقراتش وارد شد. در مورد حادثهای که برایش اتفاق افتاده، میگوید: کارفرما از همان ابتدای کار کمربند ایمنی در اخیار من نگذاشته بود و من هم از روی ناچاری و احتیاجی که به پول داشتم؛ سیمانکاری ساختمان را قبول کردم؛ اما چند روز بعد به علت نداشتن کمربند از ارتفاع در طبقه سوم به پایین سقوط کردم و آسیبهای جدی از ناحیه کمر دیدم و حالا راه رفتن برایم ممکن نیست و در هر دو پایم بهصورت مداوم احساس کرختگی و گزگز دارم. استخوان لگنم هم ترک برداشته و دست راستم از کتف شکست.
رضا حالا دیگر خانهنشین شده است و از کارفرمای این کارگاه ساختمانی شکایت کرده است: زمانی که بازرس اداره کار به کارگاه آمد کارفرما تمام تجهیزات ایمنی را در کارگاه قرار داد و طوری وانمود کرد که مقصر حادثه من بودم و تمام ملزومات ایمنی در اختیارم گذاشته شده بود؛ لذا پس از انجام بازرسی و اعلام نتیجه آن، منِ حادثه دیده، مقصر معرفی شدم. به همین علت تاکنون نتوانستم مدارک لازم را برای گرفتن دیه از کارفرما فراهم کنم. امیدوارم شکایتی از کارفرما کردم به نتیجه برسد؛ هرچند شواهدی که کارفرما برای خود ردیف کرده، دست مرا بسته است؛ اما بدون گرفتن دیه گذران زندگی برایم دشوار و طاقتفرسا میشود.
مسئولیت حادثه بر گردن کارفرماست
کارگران آسیب دیده در همه جای ایران حضور دارند و تقریبا شهری وجود ندارد که قربانیان بلند مرتبهسازی در آن وجود نداشته باشند، با این حال قانون کار تا آنجا که توانسته مسئولیت حوادث کار را در صورت هرگونه قصور در ایمنسازی محیط کار متوجه کارفرمایان کرده است.
ماده ۹۵ قانون کار در این رابطه صراحت دارد و تاکید کرده است که مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار برعهده کارفرما یا مسئولین واحدهاست. ماده ۹۵ قانون کار این امر را هم پیشبینی کرده است که در صورت عدم رعایت مقررات ایمنی و پیشآمد حادثه، کارفرما از نظر کیفری و حقوقی مسئولیت دارد.
با این حال کارفرمایانی هم پیدا میشوند که ماده ۹۵ قانون کار را با شگردهای خود دور بزنند ازجمله کارفرمای «رضا» کارگر ساختمانی مریوانی یا کارفرمای کارگر ساختمانی به نام «سعید». سعید دو سال پیش در یک کارگاه ساختمانی نیمکاره در قم روی نمای خارجی یک ساختمان در طبقه پنجم کار میکرد که به علت استاندارد نبودن داربست به پایین پرت شد و به علت ضربه شدید به جمجهاش درجا جان سپرد.
با این حال کارفرما به منظور اینکه مسئولیت کیفری حادثه برگردنش نیفتد، پیکر سعید را شبانه به ساختمان نیمهکاره مجاور که سعید تا دو روز پیش در آن کار میکرد و با کارفرمایش به مشکل خورده بود، گذاشت؛ اما با پیگیریهای اهالی محل و خانواده سعید و ورود پلیس، در نهایت کارفرما ناچار شد که به قصور خود در تهیه داربست مناسب، معترف شود.
جان فدای سرمایه میشود
اگر مرگ حق است؛ ظاهرا با روال فعلی و اسفناک ایمنسازی کارگاههای ساختمانی و استفاده کارفرمایان از بیمههای مسئولیت مدنی که کارکردشان برخلاف نامشان تامین عدم مسئولیتپذیری کارفرماست؛ سقوط از ارتفاع هم حق کارگر ساختمانی است!
اینجا اما جان فدای سرمایه میشود و پاسخگویی کارفرما فدای قد کشیدن ساختمانش. در یک کلام میتوان گفت که صدای مظلومیت کارگران ساختمانی از ارتفاعی که در آن کار میکنند شنیده نمیشود.
گزارش: پیام عابدی
----------------------
مصدومیت ۷ کارگر در اثر انفجار در فولاد هرمزگان
به گزارش ایلنا، در اولین روز سال جدید، انفجار در آزمایشگاه منطقه ویژه فولاد هرمزگان، هفت نفر را راهی بیمارستان کرد.
این حادثه ساعت 16 روز گذشته (اول فروردین) رخ داد و پس از آن ماموران امدادی به محل اعزام شدند.
سه نفر از مصدومان حادثه به صورت سرپایی در محل مداوا شدند و 4 نفر نیز با توجه به شدت جراحت به بیمارستان محمدی بندرعباس منتقل شدند.
علت انفجار در آزمایشگاه فولاد، از سوی کارشناسان در حال بررسی است.