شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۰ آوریل ۲۰۱۹
مرگ کارگر شهرداری در اثر ورود خودرو به فضای سبز
به گزارش ایلنا، یک دستگاه اتوبوس در مسیر جنوب به شمال بزرگراه یاسینی در حال حرکت بوده که به علت عدم کنترل وسیله نقلیه، با گاردریل حاشیه بزرگراه برخورد کرده و وارد فضای سبز کنار اتوبان شد.
در این فضای سبز، یک کارگر ۵۵ساله شهرداری در حال کار بوده که بر اثر برخورد شدید خودرو جان خود را از دست داد.
بر اساس گفته های سرهنگ رازقی (رئیس مرکز فرماندهی و کنترل هوشمند پلیس راهور) ناتوانی راننده خورو اتوبوس در کنترل وسیله نقلیه و خواب آلودگی ناشی از خستگی عامل وقوع این حادثه بوده است.
گفتنی است پیش از این نیز در تاریخ سیزدهم اسفند ماه۹۷بر اثر برخورد یک دستگاه سواری پراید در مسیر غرب به شرق بزرگراه شهید یاسینی با گاردریل و انحراف آن به فضای سبز کنار اتوبان یک کارگر ۶۰ ساله شهرداری که مشغول کار بود ،جان خود را از دست داده بود.
-------------------
پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۸ آوریل ۲۰۱۹
وضعیت وخیم یکی از کارگران «ذوب رهام» چناران
جابجایی مواد مذاب ۷ کارگر را روانه بیمارستان کرد
به گزارش خبرنگار ایلنا، سهشنبه شب، سوختگی 7 کارگر کارخانه ذوب رهام چناران را روانه بیمارستان کرد.
بنا بر گزارش اولیه کارگران در حال جابهجایی مواد مذاب بودند که ظرف حاوی مواد، واژگون شده و افراد مذکور دچار سوختگی میشوند.
این 7 کارگر پس از حادثه به بیمارستان امام رضا (ع) منتقل شدند؛ به گفته منابع خبری ایلنا، این کارگران همچنان در بیمارستان بستری هستند و حال یکی از این کارگران وخیم است.
-------------------
چرخ زندگی "معلمان آزاد" با دستمزدهای مصوب وزارت کار نمیچرخد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کانون صنفی معلمان ایران (تهران) در بیانیهای به ناکافی بودن دستمزدهای معلمان آزاد و شرایط معیشتی آنها انتقاد کرد.
در این بیانیه میخوانیم: همه میدانند میانگین دریافتی معلمان در میان حقوق بگیران دولتی جزو پایینترین دریافتیهاست و همه ساله تعداد قابل توجهی از آنان هم به دلیل کمبود نیرو به ویژه در مقطع متوسطه و به خصوص در تهران، برای رفع این کمبود نیرو و کسریهای حقوق ناچیز خود به ناچار ساعاتی را به صورت حقالتدریس، مشغول به کار میشوند. بازهم همه میدانند که تعداد قابل توجهی از اینان معلمان بازنشستهای هستند که شرایط دریافتیشان حتی از شاغلان نیز بدتر است و در سالهایی که لازم است به استراحت و تفریح بپردازند، به اجبار شرایط سخت معیشتی و البته نیاز آموزش وپرورش به صورت حقالتدریس به کار میپردازند.
در این بیانیه به شرایط شغلی «معلمان آزاد» اشاره شده است: معلمان آزاد در شرایطی بسیار نامطلوب از نظر حقوق و بیمه در مدارس غیرانتفاعی و... به کار مشغولند. البته با کمترین میزان امنیت شغلی و پایینترین میزان دستمزد. شرایط اسفبار این مجموعه که بسیاری از افرادی که تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند نیز در کنار آنان قرار میگیرند، پیامد سیاست ارزانسازی نیروی کار است که دستکم در سه دهه گذشته توسط دولتهای مختلف دنبال شده است.
در ادامه آمده است: موضوع از این قرار است که جمع کثیری از مزدبگیران تامین اجتماعی، معلمان شاغل در بخش خصوصی هستند؛ از جمله معلمان آزاد (شاغل در غیرانتفاعیها)، معلمان آموزشگاهها و معلمان موسسههای آموزشی آزاد. این معلمان با توجه به ساعاتی که در مدرسه یا آموزشگاه حضور دارند و نیز قراردادی که موسسه با آنها میبندد، حتی میزانی کمتر از حداقل حقوق مصوب را دریافت میکنند. بسیاری از این معلمان تنها درآمد زندگیشان از همین راه است و بسیاری از آنها در وضعیت معیشتی نامطلوبی به سر میبرند. در این شرایط، اعضای شورای عالی کار در واپسین روزهای سال 97 تصمیم گرفتند حداقل حقوق کارگران و مزدبگیران تامین اجتماعی را از یک میلیون و صد و چهارده هزار تومان در سال 97 به یک میلیون و پانصد و شانزده هزار تومان در سال 98 افزایش دهند. این در حالی است که میانگین نرخ تورم در سال 97 بیش از 40 درصد و در برخی اقلام مانند خوراکیها و مسکن نسبت به سال قبل از آن بیش از 60 درصد بوده است و پیشبینیهای انجام شده توسط اقتصاددانان و دانشگاهیان در خصوص نرخ افزایش تورم درسال 98، با توجه به شرایط نابسامان اقتصادی کشور، رقمهای بالاتری را نشان میدهد. در این شرایط این میزان اندک افزایش حقوق مصوب شده، نه تنها چرخ زندگی کارگران و مزدبگیران تامین اجتماعی (ازجمله معلمان آزاد) را نمی چرخاند بلکه خود عاملی است که بسیاری از کارفرماها همین حداقل را مبنا قرار داده و از افزایش حقوق با توجه به نرخ تورم، خودداری کنند.
-------------------
سرمازدگی موجب مرگ سه کولبر شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، 27 فروردین سه کولبر به قصد بار بردن به آن سوی مرز به کوه زدند که هرگز به آن سمت مرز نرسیدند.
این سه کولبر در اثر سرمازدگی جان باختند و خانوادههای آنها با اجساد منجمد آنها روبرو شدند.
منابع خبری ایلنا، هویت این کولبران متوفی را حسین شمعزاده، بهمن جسور و سیروان پشنگ و محل حادثه را ارتفاعات پیرانشهر اعلام کردند.
-------------------
چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۷ آوریل ۲۰۱۹
تجمع کارگران قند فسا برای معوقات مزدی
به گزارش ایلنا، صبح امروز (۲۸ فروردین ماه) شماری از کارگران کارخانه «قند فسا» واقع در جنوب شرقی شیراز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و تجمع کردند.
کارگران علت برپایی این اعتراض صنفی خود را یک ماه معوقات مزدی اسفند ماه به همراه عیدی و پاداش سال ۹۷ خود اعلام کردهاند.
شیخ نیا (مسئول روابط عمومی کارخانه قند فسا) با تایید معوقات مزدی کارگران شاغل در این کارخانه گفت: با پیگیریهای صورت گرفته طی یک الی دو روز آینده عیدی این کارگران پرداخت میشود و دستمزد اسفند ماه کارگران نیز تا ۱۵ اردیبهشت پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: در این کارخانه ۲۶۰ نفر کارگر مشغول به کار هستند که ماهیانه برای پرداخت دستمزد آنها به بیش از یک میلیارد و دویست میلیون تومان منابع مالی نیازمند هستیم.
شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.
-------------------
حکم شلاق جعفر عظیمزاده لغو شد
محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیمزاده) در تماس با خبرنگار ایلنا، از لغو حکم شلاق جعفر عظیمزاده خبر داد.
او گفت: جعفر عظیمزاده در شعبه 1190 دادگاه کیفری 2 تهران به علت غیبت از مرخصی به 30 ضربه شلاق محکوم شده بود که پس از اعتراض، امروز در شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم شلاق لغو و به پرداخت 7 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
-------------------
سه شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶ آوریل ۲۰۱۹
تشریح آخرین وضعیت مجتمع هفت تپه از زبان کارگران
منابع کارگری در مجتمع هفت تپه با اعلام خبر اسمترار بارش در هفت تپه و در تشریح آخرین وضعیت این واحد کشاورزی و کارگران آن به خبرنگار ایلنا گفتند: بارندگیهای پیاپی و سیل اخیر در استان خوزستان، برداشت نیشکر را در مجتمع کشت و صنعت هفت تپه به تاخیر انداخته و در حال حاضر تعدادی از مزارع نیشکر این مجتمع در نزدیکی رودخانه کارون دچار آبگرفتگی شده است، بنابراین امکان فعالیت کارگران وجود ندارد و باید تا پایان سیل و آرام شدن وضعیت جوی، صبر کرد.
به گفته کارگران؛ این درحالیست که در یک ماه پایانی سال گذشته کار برداشت نیشکر و از سرگیری تولید شکر در مجتمع هفت تپه با حدودا ۴ ماه تاخیر توسط دستکم ۲۵۰۰ کارگر نیبر آغاز شده بود.
منابع کارگری با بیان اینکه دستکم دو ماه کار بهرهبرداری از نیشکر طول میکشد، در ادامه درباره وضعیت پرداخت مطالبات مزدی کارگران مجتمع هفت تپه بعد از چند ماه چالش کارگری سال گذشته گفتند: در حال حاضر همه کارگران قرارداد مستقیم شاغل در مجتمع نیشکر هفت تپه یک ماه مطالبات مزدی معوقه طلبکارند و با آغاز فصل بهرهبرداری شکر امیدواریم روند پرداخت مطالبات مزدی کارگران ادامه پیدا کند.
کارگران با بیان اینکه در هفته گذشته بخشی از مطالباتی که به عیدی و پاداش کارگران مربوط میشود پرداخت شد، افزود: آنچه باقی مانده ۸ ماه حق بن کارگران روزمزدی مجتمع است که در حال حاضر شرایط قرارداد کاری آنها بهصورت مستقیم شش ماهه تغییر کرده است.
کارگران همچنین از پرداخت نشدن سنوات گروهی از همکاران بازنشسته خود خبر دادند و در ادامه درباره مطالبات مزدی رانندههای خودروهای استیجاری گفتند: بیش از ۸۰ راننده وانتبار استیجاری که مسئولیت جابجایی حمل بار و کارگران را در بین مزارع کشاورزی برعهده دارند، دستکم ۶ ماه مزد دریافت نکردهاند.
کارگران هفت تپه در پایان اعلام کردند: تنها نگرانی کارگران هفت تپه وضعیت تنها همکار بازداشت شده است که امیدواریم در سال جدید با مساعدت مسئولان آزاد شود.
-------------------
مرگ ۱۶ کارگر در دو حادثه جداگانه آتشسوزی در امارات و چین
به گزارش ایلنا، روز گدشته (۲۶ فرودین ماه) در دو حادثه جداگانه، ۱۶ کارگر خارجی حین انجام کار بر اثر آتشسوزی در شهر العین امارات و استان شاندونگ در شرق چین جان خود را از دست دادند.
در اولین حادثه که روز گذشته در یک خوابگاه کارگری در شهر العین امارات رخ داد، شش کارگر که همگی مهاجر آسیایی به این کشور بودند بر اثر آتش سوزی محل اقامت خود که ناشی از اتصالی سیم برق بوده، جان خود را از دست دادند.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به روز گذشته (۲۶ فرودین ماه) مربوط میشود، ۱۰ کارگر دیگر که در شرکت دارویی عظیم چیلو تیانهه در استان شاندونگ در شرق چین مشغول کار بودند بر اثر آتش سوزی که از جرقه جوشکاری یک سیلندر بوجود امده جان خودرا از دست دادند.
-------------------
چرا آگهی فراخوان مزایده هپکو قیمت ندارد؟/ هپکو ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، سومین آگهی فراخوان مزایده انتشار یافته توسط سازمان خصوصیسازی به منظور «شناسایی متقاضیان بالقوه» و «تعیین قیمت پایه سهام قابل عرضه» منتشر شده است تا در مرحله بعدی، نسبت به عرضه سهام ۶۰.۷۲ درصدی به صورت رقابتی در بازار فرابورس اقدام شود.
در حالی سازمان خصوصیسازی از تعیین قیمت پایه سهام قابل عرضه شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو سر باز زده و در آگهی فراخوان صحبت از شناسایی آن کرده که بهمن ماه سال ۹۷ در فرآیند افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییهای ثابت مورد درخواست مجمع عمومی این واحد صنعتی، هیئت کارشناسان دادگستری تعیین قیمت کرده بود.
طی گزارش هیئت کارشناسان دادگستری (یک هیئت سه نفره) انتشار یافته توسط سایت سایت جامع اطلاعرسانی ناشران سازمان بورس ارزش داراییهای ثابت شرکت که برای تجدید ارزیابی داراییهای ثابت این واحد تولیدی مورد نیاز بوده، حدود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ارزیابی میشود.
در عین حال در سال ۹۶ که این شرکت واگذار میشده است، تنها ۳۰۰ میلیارد قیمتگذاری سازمان خصوصیسازی در خصوص داراییهای این شرکت بوده است و کارگران نگران واگذاری کمتر از ارزش واقعی این واحد تولیدی و سپردن به خریدار اهلیت ندارد، هستند. کارگران این واحد تولیدی پیشتر در بیانیهها و اعتراضاتشان تاکید کرده بودند که هپکو را دولتی کرده یا سهام آن را به کارگران واگذار کنید.
-------------------
مزد و مزایای ما خیلی پایین است/ چرا طرح طبقهبندی مشاغل اجرایی نمیشود؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، لایهلایه کردن نیروی کار و استمرار تبعیض در مزد و مزایای مزدی، در اکثر بخشهای صنعت و خدمات کشور به چشم میخورد؛ یکی از مهمترین این بخشها «صنعت نفت» است که کارگران پیمانکاری آن از شرایط شغلی خود انتقادات بسیار دارند.
این کارگران میگویند: متاسفانه از مزایای مناسب دریافتی و رفاهی همسان با رسمیها و قراردادیها برخوردار نیستیم و گاه با پرداختهای «کمک جبرانی معیشتی» از طرف شرکت نفت دلخوش میشویم که البته این پرداختها مستمر نیست. ما پیمانکاریها در این شرایط بد اقتصادی با حداقلها میسوزیم و میسازیم.
این کارگران خواستار رفع تبعیض و اجرای قانون کار یکسان- مزد یکسان هستند و میگویند در بخشهایی که کار وپروژه دائم است چرا شرکتهای پیمانکاری برچیده نمیشود؟
پیمانکاریها خواسته دیگری نیز دارند: اجرای کامل طرح طبقهبندی مشاغل؛ در برخی از زیرمجموعههای وزارت نفت، طرح طبقهبندی مشاغل برای پیمانکاریها اجرایی شده اما در بعضی دیگر از واحدها، خبری از اجرای این طرح برای کارگران پیمانکاری نیست؛ این درحالیست که براساس قانون کار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل یک «ضرورت» است.
"علی" کارگری که در بندر صادراتی "مجیدیه" کار میکند، میگوید: پایین بودن مزد، عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و عدم برخورداری از مزایای قانونی مثل «بدی آب و هوا» کار را برای ما کارگران پیمانکاری دشوار کرده و امیدواریم وزارت نفت به پایینترین زیرمجموعههای خود دقت بیشتری داشته باشد تا حقوق کارگران ضایع نشود.
-------------------
دوشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۵ آوریل ۲۰۱۹
نکاچوب در آستانه تعطیلی/ بیکاری احتمالی ۶۰۰ کارگر/ کارفرما: سازمان جنگلها قراردادش را با ما تمدید نمیکند
به گزارش خبرنگار ایلنا، عدهای از کارگران شرکت نکاچوب (واقع در شهرستان میاندورود، استان مازندران) به شرایط وخیمی که به لحاظ در خطر قرار گرفتن امنیت شغلیشان به وجود آمده، اشاره کردند و اظهار داشتند: به دلیل اتمام یافتن قرارداد حفاظت از جنگل با سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و عدم تمدید آن از سوی مدیریت این سازمان، از روز اول اردیبهشت ماه شرکت تعطیل و کارگران بیکار میشوند.
یکی از کارگران گفت: با توجه به اینکه سازمان جنگلهای کشور قراردادش را با ما تمدید نکرده، مدیریت شرکت به ما اعلام کرد که از یک اردیبهشت دیگر سر کار نیاییم چراکه نه چوبی برای شرکت میآید و نه قرارداد حفاظتی تمدید شده است و درآمدهای شرکت قطع میشود. بنابراین، شرکت به طور کامل تعطیل میشود.
وی افزود: بیش از ۶۰۰ نفر در این شرکت بهطور مستقیم مشغول به کار هستند که از این میان حدود ۵۰۰ نفر در جنگلها به حفاظت از درختان میپردازند و بقیه نیز در محل شرکت و در کارخانهاش اشتغال به کار دارند. جدا از اینها، در زمان فعالیت، حدود دو هزار نفر به شکلهای مختلف درآمدشان مرتبط به نکاچوب است.
این کارگر خاطرنشان ساخت: اگر این قرارداد تمدید نشود، نه فقط کارگران این شرکت بلکه کارگران شرکتهای دیگری که فعالیت مشابه دارند و جمعیت آنها به چندین هزار نفر میرسد، از کار بیکار میشوند.
وی در پایان، اشاره کرد: خبر تعطیلی شرکت باعث تشویش و نگرانی کارگران شده و آنها را به شدت نگران کرده است.
طرح حفاظت از جنگل؛ جایگزینی برای قطع درآمد ناشی از اجرای قانون تنفس جنگلها
فردین فردوسیپور (مدیرعامل شرکت نکاچوب) نیز به ایلنا توضیحاتی ارائه کرد که بیشباهت به گفتههای کارگران نبود. وی گفت: از دو سال پیش که قانون تنفس جنگلها اجرایی شد، اجازه بهرهبرداری از جنگلها دیگر داده نشد. در مقابل، اعلام شد که طرح حفاظتی جنگل جایگزین بهرهبرداری از جنگلها میشود. در نتیجه از طرف سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور قراردادی با ما برای حفاظت از جنگلها بسته شد.
وی گفت: حدود ۵۰۰ نفر و بیش از سی اتوموبیل و راننده مشغول فعالیت در جنگلها و اقدامات حفاظتی هستند. محل درآمد افراد هم از بابت دریافتی شرکت از سازمان جنگلها است. حقوقی که به کارگران داده میشد، حداقل حقوق مصوب وزارت کار بوده و مازادی به آنها پرداخت نمیشده است. این موضوع تا پایان فروردین امسال ادامه دارد.
وی اظهار داشت: سال گذشته، علاوه بر پیگیری برای تمدید زمان قرارداد حفاظتی، به دنبال این بودیم که از چوب درختهای شکسته و افتاده نیز بهرهبرداری به عمل آوریم. اما بهرغم تصویب بودجه طرح حفاظتی، در ابتدای سال جدید متوجه شدیم که قرارداد مذکور با شرکت ما بسته نخواهد شد.
عدم تمدید قرارداد موجب بیکاری حدود ۲۲۰۰ نفر در این منطقه میشود
فردوسیپور افزود: به همراه ما بیش از سیزده شرکت در این حوزه هستند - بزرگترینها شامل نکاچوب، شرکت چوب و کاغذ مازندران و شرکت چوب فریم هستند- که به مسئولان زیادی برای پیگیری این موضوع مراجعه کردند اما هیچکس کمکی نکرده است.
وی افزود: ما نه از وزیر جهاد کشاورزی، نه از دولت و نه از مجلس نتوانستیم پاسخ روشن و مثبتی پیرامون مطالبهمان دریافت کنیم. این امر موجب بلاتکلیفی ما و کارگران شده است. به ما گفته شده که طبق قرارداد باید عمل کرده و تا ۳۱ فروردین جنگل را تخلیه کنیم. طرف جدید قرارداد را هم سازمان جنگلها قصد دارد با درج آگهی بیابد.
وی خاطرنشان ساخت: عدم تمدید قرارداد موجب بیکاری حداقل ۶۰۰ نفر در شرکت ما میشود و براساس برآوردهایمان از تعداد نیروهای شرکتهای دیگر، احتمالا بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ نفر در این منطقه از کار بیکار میشوند.
نکاچوب در شرایط بسیار بدی به بانک ملی واگذار شد
فردوسیپور تصریح کرد: متولی نکاچوب خود وزارت جهاد کشاورزی بوده و این شرکتی نیست که خودسرانه از بدنه دولتیاش جدا شده باشد. اساس آن هم بر حفظ و احیاء جنگلها بوده است. در سال ۹۲ نکاچوب بابت رد دیون وزارت جهاد کشاورزی به بانک ملی واگذار شد اما متاسفانه وزارت کشاورزی آن را در شرایط بسیار بد و آسیبخوردهای واگذار کرده است. به حدی که تعداد پرسنل آن از حدود سه هزار نفر به حدود ۶۰۰ نفر تقلیل یافته است.
مدیرعامل شرکت نکاچوب در پایان، یادآور شد: سیلی که اخیرا آمد به زراعت و باغداری عده قابل توجهی از مردم و کارگران این شرکت لطمات بسیار زیادی را وارد آورد. حال در یک چنین شرایطی مسئولان مربوطه قرارداد یاد شده را هم تمدید نمیکنند. ما هم دیگر نمیدانیم که چه باید بکنیم. این مساله شرایط بسیار سختی را برای کارگران و آینده شرکت رقم خواهد زد. من هم نمیدانم چه جوابی باید به کارگران نکاچوب بدهم.
-------------------
کارگزاران مخابرات روستایی: اگر قرارداد امضا نکنیم حقوقمان را نمیپردازند
مدیرعامل مخابرات: قرارداد همه مزایا و رفاهیات را دارد و هیچ فشاری در کار نیست
نمایندگان جامعه کارگزاران مخابرات روستایی کشور در تماس با خبرنگار ایلنا، از افزایش فشارها بر کارگزاران مخابرات روستایی انتقاد کردند.
به گفتهی این نمایندگان کارگری، معاونت مالی شرکت مخابرات ایران به ناظرین مالی مناطق مخابرات استانها اعلام کرده است مادامی که کارگزاران مخابرات روستایی قرارداد ارسالی را امضا نکنند، حقوقی پرداخت نخواهد شد.
نمایندگان کارگزاران مخابرات روستایی کشور میافزایند: با این اقدامات قصد دارند کارگزاران را مجبور به پذیریش قراردادی نمایند که دارای اشکالات حقوقی و فنیست تا از این مسیر بتوانند به اهداف خود در خصوص کم کردن هزینههای جاری شرکت رسیده و به اصطلاح سودآوری شرکت را افزایش دهند.
مجید صدری (مدیرعامل شرکت مخابرات ایران) در این رابطه می گوید: هیچ فشاری در کار نبوده؛ ما چون حکم دیوان عدالت مبنی بر لزوم دائمی شدن کارگزاران مخابرات روستایی صادر شده، قراردادهایی را تنظیم و به کارگزاران ارائه کردیم.
او در پاسخ به این سوال که اگر قرارداد را امضا نکنند، چه خواهد شد، گفت: براساس ضوابط شغلی، قرارداد باید امضا شود؛ اگر امضا نکنند، هم برای آنها مشکل پیش میآید و هم برای مجموعه مخابرات.
صدری در ارتباط با ماهیت قراردادها و ادعای کارگزاران مخابرات روستایی مبنی بر اینکه قراردادها فاقد مزایا و رفاهیات قانونیست، گفت: قراردادهای تنظیم شده هرچه قانون کار گفته دارد؛ در واقع همه الزامات قانون کار و مصوبات شورای عالی کار در این قراردادها رعایت شده است و هیچ فشاری در کار نیست.
-------------------
یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴ آوریل ۲۰۱۹
امیدواری برای لغو حکم شلاق جعفر عظیمزاده
محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیمزاده) در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: پیرو صدور محکومیت جعفر عظیمزاده به 30 ضربه شلاق به اتهام غیبت از زندان، به رای صادره اعتراض کردیم و امروز تجدیدنظر خواهی به شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع شد.
این وکیل دادگستری ابراز امیدواری کرد در مرحله تجدیدنظر با رسیدگی عادلانه، حکم برائت عظیمزاده صادر شود.
-------------------
هپکو برای سومین بار به مزایده گذاشته شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان خصوصیسازی که اختیار مالکانه سهام ۶۰.۷ درصدی شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو را دارد، برای سومین بار با انتشار آگهی فراخوان عمومی اقدام به فروش سهام این واحد صنعتی کرده است.
در این آگهی فراخوان آمده است: سازمان خصوصیسازی در نظر دارد به استناد اختیارات حاصل از وکالتنامه مأخوذه نسبت به عرضه و واگذاری معادل ۶۰.۷۲ درصد از سهام هپکو اقدام کند. این آگهی به منظور شناسایی متقاضیان بالقوه و تعیین قیمت پایه سهام قابل عرضه، منتشر شده و در مرحله بعدی، نسبت به عرضه سهام فوق به صورت رقابتی در بازار فرابورس و مطابق با مقررات آن بازار اقدام خواهد شد.
این درحالی است که تجربههای پیشین واگذاری هپکو شکست خورده است و کارگران این واحد تولیدی خواستار دولتی شدن شرکت یا واگذاری سهام آن به کارگران هستند.
هپکو تاکنون یکبار به شرکت واگنسازی کوثر و بار دیگر به شرکت هیدرواطلس واگذار شده بود. با این حال در دی ماه سال ۹۶ اسدالله احمدپور مدیرعامل استعفا داد و سازمان خصوصیسازی مدیریت آن را به عهده گرفت.
-------------------
بیکاری ۵۰ کارگر پیمانکاری پتروشیمی بندر امام/ مدیران: در حال رایزنی برای بهکارگیری آنها در بخشهای دیگر هستیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته 50 کارگر پیمانکاری پتروشیمی بندر امام با اتمام پروژه بیکار شدهاند.
این کارگران که در شرکتهای پیمانکاری در بخش overhall یا تعمیرات اساسی مشغول به کار بودهاند، ارکان ثالث و طرف قرارداد با شرکتهای پیمانکاری محسوب میشوند که با خاتمه کار پروژه بیکار شدهاند.
مدیران شرکت میگویند: این نیروها که برای انجام یک پروژه خاص به پتروشیمی آمده بودند، پس از اتمام کار در پروژه نخست، در همه خدمات تعمیرکاری ممکن به کار گرفته شدند و زمانی که دیگر هیچ کاری برای آنها نبود، بیکار شدند.
در عین حال مدیران شرکت در تلاشند در صورت امکان این نیروها را در قسمتهای دیگر به کار بگیرند؛ آنها در حال رایزنی برای این مساله هستند.
در همین ارتباط، محسن بیرانوند، فرماندار شهرستان ماهشهر به خبرنگار ایلنا گفت: امروز متوجه این مسئله شدیم و تا ساعتی دیگر جلسهای با حضور نمایندگان شرکت مذکور و کارگران اخراجی در محل فرمانداری برگزار خواهد شد و مسئله را پیگیری میکنیم.
بیرانوند ادامه داد: ما با هرگونه اخراج بخصوص بهصورت دستهجمعی مخالف هستیم و قبلاً نیز این مسئله را به تمام شرکتهای شهرستان اعلام نمودهایم.
نماینده عالی دولت در شهرستان ابراز امیدواری نمود که با تعامل، مشکل اخراج کارگران برطرف شود.
-------------------
بررسی روند تاریخیِ «مقرراتزدایی» از نیروی کار/ مسیری که با بیکار کردن کارگران معترض مسدود شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، «مقرراتزدایی از نیروی کار» یکی از مولفههای مهم تعدیل ساختاری است که در همه جای جهان، حیات شغلی کارگران را تهدید میکند. طرفداران اقتصاد آزاد و سیاستهای تعدیلی، قوانین حمایتی و از جمله «قانون کار» را مهمترین سد در راه افزایش سودجویی سرمایهداران میدانند و از همین رو با این سندهای حمایتی مخالفند.
ناصر آقاجری (فعال کارگری پروژهای و سخنگوی اتحادیه کارگران پروژهای ایران) در رابطه با سیر تاریخی «مقرراتزدایی» در سه دهه گذشته میگوید: پس از پایان جنگ، مناسبات نئولیبرالی یا همان تعدیل ساختاری و خصوصیسازی با گرفتن وام از صندوق بینالمللی پول و با دور زدن اصول ۴۴ و ۴۵ قانون اساسی، عملا وارد مناسبات اقتصادی ایران شد اما چون این عملیات بهصورت خزنده و بدون اطلاع مردم کاربردی میشد، اصول آن میبایست به مرور زمان جایگزین قانون کار و برخی از اصول اقتصادی قانون اساسی همچون اصول ۴۴ و ۴۵ شود.
وی ادامه داد: در مرحله اول به نام «مقررات مناطق آزاد تجاری – صنعتی» کلیه کارگران قرارداد موقت را از شمول قانون کار خارج کردند و به جای قانون کار، مقررات مناطق آزاد و تجاری – صنعتی را اعمال کردند. طبق این مقررات، کارفرما موظف به بیمه کردن کارگران نیست و در شرایط اختلاف کارگر و کارفرما، هیاتهای حل اختلاف دیگر حق دخالت در حل این مسئله را ندارند و کارگران باید به صورت فردی به دادگاههای قضایی مراجعه کنند. همچنین کارگران قادر نیستند نمایندهای از طرف خود انتخاب کنند و در صورت اخراج کارگر به وسیله کارفرما، کارگر حتی با حکم دادگاه هم قادر به بازگشت به کار نیست و خواست کارفرما فراتر از حکم دادگاههای قضایی است.
"به گفتهی آقاجری، این گروه از کارگران کم نیستند: این کارگران شامل کارگران فنی، استادکاران، کاردانان و کارشناسان در پروژههای بزرگ مادر چون ساخت صنایع پتروشیمی و پالایشگاهها نیروگاهها، سدها و . . . هستند که تنها در یک منطقه عسلویه بیش از ۶۰ هزار را دربرمیگیرند."
اما بعد چه اتفاقی افتاد؛ آقاجری به ادامه روند «مقرراتزدایی» اشاره میکند: در مرحله دوم در دولت اصلاحات، کلیه کارگاههای زیر ده نفر از شمول قانون کار در سراسر کشور خارج شدند که شامل خانوارهای کارگران کارگاههای کوچک میشود که باید تا پایان عمر بدون سنوات و بازنشستگی و درمان و بهداشت و بدون حداقل حقوق کار کنند.
چگونه راه اعتراض کارگران مسدود شد؟!
این فعال کارگری با بیان اینکه اکثریت بزرگ کارگران ایران در همین دو بخش مشغول به کار هستند که بوسیله این مناسبات، «قانونزدایی» شدند، ادامه میدهد: این کارگران از همان اوایل دهه هفتاد به صورت گسترده در محیط کار به این روند اعتراض کردند اما در سالهای بعد با بیکاریهای بزرگی که در این بخش (قرارداد موقتیها) به وجود آمد، در عمل نیروهای معترض که اکثریت عضو اتحادیه نیروی کار پروژهای هستند، از محیط کار اخراج شدند و برخی دیگر به وسیله کارفرماها در لیست سیاه قرار گرفتند. در واقع این معترضانِ سابق، دیگر به هیچوجه امکان اشتغال نیافتند؛ اینها کارگران فنی و متخصص هستند که حالا باید برای گذران زندگی به مشاغل غیررسمی یا بسیار ساده پناه ببرند.
وی تاکید میکند: تحریمها نیز مزید بر علت شده و مانع از تداوم کار پروژههای صنعتی بزرگ شده است و این امر، بیکاری را تشدید کرده و کارگران را بدون برخورداری از بیمه بیکاری به لشکر بیکاران گسیل کرده است.
-------------------
مصدومیت کارگر کاشی پارس بر اثر سقوط از ارتفاع
به گزارش ایلنا، این حادثه ظهر امروز یکشنبه (۲۵ فروردین ماه) در کارخانه کاشی پارس واقع در شهر صنعتی البرز هنگامی رخ داد که کارگری حین انجام کار از ارتفاع سقوط کرد.
بنا بر گزارش وابط عمومی شرکت شهر صنعتی البرز، با حضور گروههای امداد و نجات، این کارگر جوان رهاسازی و به بیمارستان منتقل شد.
-------------------
شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳ آوریل ۲۰۱۹
آیا بازهم مزد واقعی کارگران کاهش مییابد؟
ما فقط تامین اجتماعی، اتحادیه تعاونیهای مصرف و قانون کار را داریم اما برخی میخواهند اینها را نابود کنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، در آخرین ساعات سال ۹۷، پایه حداقل دستمزد کارگران با ۳۶.۵ درصد افزایش به ۱ میلیون و ۵۱۶ هزار تومان رسید؛ سوال اساسی این است که آیا این افزایش، میتواند دغدغههای معیشتی کارگران را در سالی که تازه آغاز شده، تا حدودی مرتفع نماید؟
مازیار گیلانینژاد (فعال کارگری) در پاسخ به این سوال میگوید: تورم رشد یابنده سطح دستمزد واقعی کارگران را به شدت کاهش داده است. بهتر است نگاهی به لیست قیمت اقلام ضروری خانوار بیاندازیم؛ قیمت هر کیلو مرغ به حدود ۱۸ هزار تومان و هر کیلو گوشت گوسفندی به حدود ۱۲۰ هزار تومان رسیده و یک کیلو پنیر ۱۹ هزار تومان و قیمت یک کیلو پیاز بیش از ۱۰ هزار تومان است؛ در نتیجه گرانیها، این اقلام از سفره بسیاری از خانوادههای کارگری حذف شدهاند.
بازهم مزد واقعی کارگران کاهش مییابد
وی ادامه میدهد: کمیته مزد شورای عالی کار که در سالهای اخیر، خود هزینه سبد معیشت کارگران را محاسبه میکند، اسفند سال گذشته هزینه سبد معیشت خانوار کارگری را ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار تومان تعیین کرد.
پیشبینیها برای سال آینده باز هم افزایش بیشتر قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز کارگران و کاهش بیشتر مزد واقعی کارگران است. هم اکنون گوشت نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۶۰ درصد گران شده و با این دستمزد تنها حدود ۱۰ کیلو گوشت میتوان خرید.
گیلانینژاد تاکید میکند: با این دستمزد بیتردید کارگر از بهداشت و درمان و کیفیت غذایش خواهد کاست و مجبور است برای تامین زندگیاش دست به اضافهکاری بزند یا از بیمه درمانیاش صرفنظر کند. اینها همه نشانههایی از افول سطح زیستی کارگران است.
دستور فروش مجموعه شستا، نگرانکننده است
او ادامه میدهد: نمونههای بسیاری از تلاش برای دستاندازی به اموال کارگران در دست داریم. دستور برای فروش مجموعه شستا، یعنی فروش اموال کارگران به سرمایهداران و این اولین قدم در این راستاست. اینها دستورات صندوق بینالمللی پول و از مضرات اجرای نئولیبرالیسم در تمامی دنیاست. صندوق فولاد، فرهنگیان، تامین اجتماعی و آینده ساز همگی در صف ورشکستگی قرار دارند.
او در ادامه بازهم به موضوع «دستمزد» بازمیگردد: دستمزد کارگر فقط بخش ریالی آن نیست که مورد هجوم واقع گشته است بلکه ایمنی، کیفیت بیمه درمانی دفترچه تامین اجتماعی، کفش کار، رستوران، شیر و بسیاری موارد دیگر را میخواهند حذف کنند. با این شیوه هر روز از کیفیت دستمزدمان کاسته میشود.
آموزش رایگان، درمان رایگان و مسکن رایگان، جزیی از دستمزد ماست
گیلانینژاد ادامه میدهد: در همین شرایط موسسات به اصطلاح خیریهای هم هستند که عقیده دارند یک خانواده کارگری میتواند با ۵۰۰ هزار تومان زندگی کند. خب نظر ایشان این است که کارگر فقط باید نان خشک داشته باشد و زن و فرزندش هم باید کار کنند، فرزند کارگر که نباید درس بخواند؛ مریض هم که شد؛ مهم نیست چراکه به سادگی دیگری جای او را خواهد گرفت!
او تاکید میکند: ما معتقدیم آموزش رایگان، درمان رایگان و مسکن رایگان، جزیی از دستمزد ماست که در قانون اساسی آمده است. «ایمنی» بخش مهم دستمزد ماست که به آن اهمیت داده نمیشود و به همین خاطر حوادث شغلی هر ساله افزایش مییابد. خب اینها را ما جزیی از سبد معیشت میدانیم ولی برای برخی از دولتیها و کارفرمایان، این موارد برای کارگران، زیادی و «لوکس» است!
به امید بُن نمیتوان زندگی کرد!
او دلبستن به یارانه و سبد کالا را نادرست میداند و میگوید: کارگر در ازای کارش باید دستمزد عادلانه بگیرد؛ نمیتوان به امید یارانه و بُن زندگی کرد؛ یارانه از ابتدا تا امروز مبلغش فرقی نکرده است، بن کالا هم که قرار بود تا آخر سال ۳ بار به کارگران داده شود فقط یکبار داده شده است پس دل بستن به این موارد، کاری عاقلانه نیست. حق مسکن شده ۱۰۰ هزار تومان، ما میگوییم شما دستمزدی که حق ماست را بدهید ما احتیاجی به این ۱۰۰ هزار تومان که هزینه اسبابکشی هم نمیشود، نداریم.
این فعال کارگری در پایان به «داشتههایی» اشاره میکند که به زعم او در معرض خطر قرار گرفتهاند: ما سازمان تامین اجتماعی داریم که در منطقه بینظیر است. اتحادیه تعاونیهای مصرف را داریم که امکان یک سیستم توزیع عادلانه ضد سرمایهداری را فراهم میکنند که متاسفانه نابودشان کردهاند. قانون کاری داریم که اگر اجرا شود خیلی از مصائب از جمله عدم امنیت شغلی، دستمزد حقیرانه و سرمایهسالاری از بین میرود؛ منتها هرگز همتی برای بهرهگیری و احیای این فرصتها وجود نداشته است.
-------------------
پنجشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱ آوریل ۲۰۱۹
مصدومیت یک کارگر در ریزش تونل مترو تهران
به گزارش ایلنا، شب گذشته، ریزش تونل در حال ساخت تهران موجب مصدومیت یک کارگر شد.
مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس تهران در همین رابطه گفت: حوالی ساعت 19 شب حادثه ریزش تونل مترو در حال ساخت به سامانه 115 اعلام و بلافاصله تکنسینهای اورژانس به همراه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: بدلایل نامشخص قسمتی از این تونل ریزش میکند که منجر به مصدومیت یک کارگر شد.
درآبادی خاطرنشان کرد: تکنسینهای اورژانس این مصدوم را به مراکز درمانی منتقل کردند.
-------------------
چهارشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰ آوریل ۲۰۱۹
انفجار در معدن زغال سنگ دره صوف افغانستان/ هفت کارگر کشته و زخمی شدند
به گزارش ایلنا، به گفته مقامات استان سمنگان افغانستان شش کارگر معدنچی افغان شب گذشته بر اثر انفجار در یک معدن زغال سنگ در روستای «شب باشک» شهرستان «دره صوف» افغانستان کشته شدهاند.
یک نفر دیگر هم در این حادثه مجروح شده است و احتمال افزایش تلفات ناشی از این انفجار وجود دارد.
در این زمینه «صفتالله سمنگانی» (معاون استاندار سمنگان) گفت: این حادثه بر اثر انباشته شدن گازصورت گرفته که در نتیجه آن تونلهای معدن روی کارگران فرو ریخته و اقدامات امدادی در حال انجام است.
وزارت معادن افغانستان نیز اعلام کرد که این معدنچیان به صورت غیر قانونی به استخراج معادن زغال سنگ در این ولایت پرداختهاند.
معاون استاندار سمنگان عدم رعایت مسائل ایمنی را در روند استخراج معادن زغال سنگ را در این استان مورد تائید قرار داده است.
-------------------
کارگران خدماتی خط ۴ مترو تهران دو ماه اضافهکاری و عیدی طلبکارند
پیمانکار: با تامین مالی، مطالبات به زودی پرداخت میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲۰۰ کارگر شاغل در بخش خدمات خط ۴ متروی تهران که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پیمان مرو» مشغول به کار هستند، دو ماه اضافهکاری (بهمن و اسفند ۹۷) و عیدی سال گذشته خود را دریافت نکردهاند.
این کارگران میگویند: مهمترین عامل پرداخت نشدن مطالبات مزدی ما کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است. همچنین بخشی از بیمه همکاران ما به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته این کارگران، آنها درحالی مطالبات مربوط به دو ماه اضافهکاری و عیدی خود را از پیمانکار دریافت نکردهاند که کارفرما مدعیست صورت وضعیت مالی خود را با تاخیر از شرکت بهرهبرداری مترو دریافت میکند.
طبق ادعای کارگران خدماتی خط ۴ مترو تهران، در حال حاضر به جز کارگران پیمانی، سایر کارکنان و کارگرانی که بهصورت مستقیم (رسمی) با مترو همکاری دارند، همه مطالبات مزدی سال گذشته خود را به همراه عیدی دریافت کردهاند.
این کارگران با بیان اینکه حداقل حقوقی که دریافت میکنند در شرایط کنونی کفاف مخارج زندگیشان را نمیدهد، در ادامه میگویند: با شرایط سخت، مشغول خدمترسانی به مردم هستیم و از همه مزایا و کمکهای نقدی و غیرنقدی که همکاران رسمی به صورت ماهانه و عرفی دریافت میکنند، محروم هستیم.
آنها میگویند: ما فاقد امنیت شغلی هستیم و پیمانکاران هر زمانی که اراده کنند ما را از کار بیکار میکنند. بهمن ماه سال گذشته ۳۵ نفر از همکارانمان به یکباره با اتمام قرارداد کار بیکار شدند که اواخر سال فقط تعدادی از آنها به محل کارشان بازگشتند.
در همین رابطه امیرسعید نیاورانی (مدیرعامل شرکت پیمان مرو) با تایید ادعای کارگران خدماتی خط ۴ مترو تهران به ایلنا گفت: در تلاش هستیم با تعاملی که با شرکت بهربرداری مترو تهران داریم مطالبات عقبافتاده کارگران را که شامل دو ماه اضافهکاری و عیدی است، به زودی پرداخت کنیم.
او با اشاره به اینکه پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیاز تامین منابع مالی دارد، در ادامه در خصوص معوقات بیمه کارگران افزود: مطالبات بیمهای در شرف پیگیری و انجام است.
به گفته وی، باتوجه به وضعیت اقتصادی کشور، شرکتهای پیمانکاری در حال حاضر منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران خود ندارند.
-------------------
سه شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۹ آوریل ۲۰۱۹
معوقات مزدی معلمان رسمی قزوین/ بعید است تا آخر فروردین مطالبات پرداخت شود
جمعی از معلمان رسمی استان قزوین در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این معلمان میگویند: نه تنها حقالتدریس ما از ابتدای مهرماه 97 پرداخت نشده بلکه سه ماه حقالتدریس از سال تحصیلی قبلی (سال تحصیلی 96-97) طلبکاریم. با این وصف انگیزههایمان را از دست دادهایم.
این معلمان میگویند: دلیل اشتغال به صورت حقالتدریسی که نوعی اضافهکاری برای معلمان رسمی محسوب میشود این است که با حقوق ثابت امورات زندگیمان نمیگذرد؛ حال اگر قرار باشد برای دریافت پول حقالتدریس چند ماه منتظر بمانیم، زندگیمان به مشکل برمیخورد.
پیش از این قرار بود مطالبات و معوقات فرهنگیان تا پایان سال 97 پرداخت شود و در این زمینه، وعدههای بسیاری به معلمان داده شده بود؛ سپس اعلام کردند همه مطالبات تا 5 فروردین پرداخت خواهد که این وعده هم محقق نشد؛ این درحالیست که جبار کوچکینژاد (عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس) در این رابطه به خانه ملت گفته است: قرار بود بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات فرهنگیان اختصاص یابد اما سازمان برنامه و بودجه با فریبی که آموزش و پرورش را داد، مانع شد.
وی افزوده است: سایر دستگاهها مطالبات کارکنان خود را پرداخت کردهاند اما آموزش و پرورش همانند گذشته مطالبات کارکنان خود را با تأخیر طولانی پرداخت میکند. برخی مسئولان وزارت آموزش و پرورش از واریز مطالبات فرهنگیان تا پایان فروردین میگویند اما به نظر بنده بعید است این موضوع محقق شود و باید مطالبات را از اعتبارات سال 98 پرداخت کنند.
-------------------
یکی از کارگران حادثه بوکان جان خود را از دست داد
به گزارش ایلنا، حسین بهرامی آذر (مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان بوکان) گفت: هفته گذشته در حادثه ریزش دیوار در کوی مهندسین دو کارگر دچار مصدومیت شدند و به بیمارستان شهید قلیپور در بوکان انتقال یافتند.
وی ادامه داد: یکی از مصدومان این حادثه که ۴۶ سال سن دارد، بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان امام خمینی درگذشت.
بهرامی آذر اظهار داشت: در این حادثه دیوار یک ساختمان در حال ساخت بر روی کارگران فروریخت و با اقدام به موقع نیروهای امدادی و آتش نشانی مصدومان از زیر آوار بیرون کشیده شدند.
بوکان بزرگترین شهر جنوب استان آذربایجان غربی و مرکز شهرستان بوکان است.
-------------------
انفجار کپسول کارپید و قطع پای کارگر ۳۵ ساله
به گزارش ایلنا، مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان گفت: صبح امروز در پی اعلام انفجار کپسول کاربید در داخل یک کارگاه در جاده نجفآباد یک آمبولانس ۱۱۵ به محله حادثه اعزام شد.
وی افزود: در این حادثه مصدوم ۳۵ ساله از ناحیه مچ پا قطع عضو و به بیمارستان منتقل شد.
-------------------
دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۸ آوریل ۲۰۱۹
تجمع کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه برای دریافت سنوات
به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارکنان بازنشسته بخشهای مختلف اداری مجتمع نیشکر هفتتپه امروز (۱۹ فروردین ماه) با اجتماع مقابل مدیریت این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند.
از قرار معلوم این کارکنان بازنشسته که شمارشان به حدود ۷۰نفر میرسد، در سال ۹۶ به مرور بازنشسته شدهاند و بعد از گذشت حدود دو سال هنوز نتوانستهاند مطالبات عقب افتاده سنواتی خود را دریافت کنند.
از قرار معلوم این دسته از کارکنان اداری مجتمع نیشکر هفت تپه که اکثرا از مدیران با سابقه اجرایی و اداری بخشهای مختلف مجتمع هفت تپه هستند، بایستی طبق قانون نظام هماهنگ کشوری و براساس ضوابط مصوب شورای امور اداری و استخدامی کشور بازنشسته میشدند. اما بر اساس آرایی که دیوان عدالت اداری با شکایت آنها صادر کرده چون پرداختی حق بیمه آنها به صندوق تامین اجتماعی بوده همگی آنها مشمول قانون بیمه تامین اجتماعی بازنشسته شده و در عین حال کارفرمای هفت تپه نیز موظف به پرداخت حق سنوات آنها طبق قانون کارو مقررات بیمه تامین اجتماعی است.
-------------------
کارگران ۱۳۰ کارگاه صنایعدستی و ۱۴ مزرعه پرورش ماهی در لرستان بیکار شدند/ ۱۲۰۰ دام در لرستان تلف شد
کریم یاوری (مدیرکل حمایت از مشاغل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با بیان اینکه به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمام امکانات این وزارتخانه در اختیار ترمیم و بازسازی بنگاههای اقتصادی کشور قرار خواهد گرفت به خبرنگار ایلنا گفت: در استان گلستان حدود ۱۵۰ بنگاه اقتصادی در اثر سیل دچار خساراتی شدهاند که نزدیک به ۳ هزار کارگر شاغل در بنگاههای اقتصادی استان گلستان را تحت تاثیر سیل قرار داده است. همچنین حدود ۳ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی در استان گلستان نیز آسیبهایی به آنها وارد شده است.
مدیرکل حمایت از مشاغل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه علاوه بر وارد آمدن خسارت به زمینهای کشاورزی بعضی واحدهای دامی ازجمله تعداد حدود ۶۰ واحد مرغداری نیز دچار حادثه ناشی از سیل شدهاند، گفت: به غیر از شهرستان آق قلا سه بنگاه اقتصادی در گنبد کاوس نیز تحت تاثیر سیل بوده است.
به گفته یاوری؛ سه واحد تولیدی شامل شرکت آجرساز گنبد، شرکت سنگشکن آهو و همچنین شرکت پرورش و تولید مرغ مادر (پیگیر) که حدود ۵۰۰ کارگر دارد، در اثر سیل دچار آسیب شدهاند.
او ادامه داد: به دستور وزیر کار توافقنامهای بین سرپرست سازمان تامین اجتماعی و معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شده است که بر اساس آن به تشکیل پرونده در سریعترین زمان ممکن برای کارگران بیکار شده در اثر سیل در استانهای مختلف کشور و برقراری هرچه سریعتر بیمه بیکار اقدام شود. این تفاهمنامه به ادارات کار و سازمان شعب سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده است.
به گفته کریم یاوری؛ عمده خسارات در استان لرستان به مناطق مسکونی بوده است و تعدادی واحدهای دامی و آبزیان و کارگاههای زنبورداری و صنایعدستی و زمینهای زراعی مردم نیز آسیب دیده است.
یاوری تاکید کرد: حدود ۱۳۰ کارگاه صنایع دستی در اثر سیل لرستان دچار خسارت شدهاند و حدود هزار و دویست راس دام و ۱۴ مزرعه پرورش ماهی و حدود ۲۰۰ راس دام سنگین در سیل اخیر در استان لرستان تخریب شده که باعث بیکاری کارگران زیادی خواهد شد. البته این برآوردها اولیه است و آمارهای دقیقتر نیاز به بررسیهای بیشتر دارد.
-------------------
سیزده ماه معوقه مزدی و بلاتکلیفی
مالک قبلی حتی یکبار به ایلام نیامد/ دولتی شدن کشتارگاه، منع قانونی دارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کشتارگاه صنعتی دام ایلام که گفته میشود یکی از بزرگترینهای ایران و حتی غرب آسیا است، بعد از خصوصیسازی روزگاری را میگذراند که تقریبا مشابه شرایط دیگر بنگاههای بزرگ اقتصادی کشور بعد از واگذاری به بخش خصوصی است.
این کشتارگاه که تاریخ تاسیس آن به سال ۱۳۷۲ بازمیگردد و گفته میشود میزان ظرفیت اسمی آن یک هزار راس دام سبک و ۱۰۰ دام سنگین در یک شیفت اعلام شده، از تابستان سال ۹۶ در وضعیت تعطیلی قرار گرفته است.
مالکیت این کشتارگاه تا سال ۹۵ در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام قرار داشته، اما بعد از آن به بخش خصوصی واگذار شد. از ابتدای سال ۹۶ این فرد مالکیت این مرکز را در اختیار گرفت و البته به گفته کارگران؛ وامی حدود دو میلیارد تومان برای هدایت آن از بانک کشاورزی دریافت کرد که خود این نکته جالبی است چراکه حدود سه ماه بعد از واگذاری، مشکلات کشتارگاه آغاز شد.
یکی از کارگران این شرکت در گفتگو با ایلنا، از حدود سیزده ماه معوقه مزدی و عدم پرداخت بسیاری مزایا و مطالبات کارگران طی یکسال و نیم اخیر میگوید و اینکه سال جدید را در حالی آغاز کردهاند که هیچ تغییری در وضعیت معوقات انباشت شده آنها ایجاد نشد. به علاوه، از اواسط اسفند ماه کشتارگاه که طی چند ماه اخیر با تلاش کارگران اداره میشد، با همت مسئولان اداره برق، دچار قطعی برق شد و در خاموشی کامل فرورفت. همچنین در آخرین روزهای سال گذشته، شرکت بار دیگر به مزایده گذاشته شد و در روز ۲۸ اسفند برنده مزایده معرفی و اعلام شد.
وی اشاره کرد: در مزایده مجدد بحث معوقات کارگران لحاظ و قرار شد خریدار جدید آنها را با کارگران تسویه کند.
وی خاطرنشان ساخت: سازمان خصوصیسازی با دریافت حکم از قاضی، خریدار قبلی را به خاطر مشکلات ناشی از مدیریت وی، خود بهخود کنار گذاشت.
وی افزود: مدتی قبل در ابتدای سال جدید کارگران برای کار به کشتارگاه مراجعه کردند اما به دلیل بلاتکلیفی و نامشخص بودن وضعیت فعالیت این واحد، کار نکردند.
این کارگر در پایان، با اظهار ناامیدی از مدیریت بخش خصوصی، گفت: بخش خصوصی نهایتا چند ماه میآید اینجا را مدیریت میکند و سپس آن را رها میکند. به نظر کارگران بهتر است که مدیریت اینجا مجددا به شرکت پشتیبانی امور دام همچون گذشته، واگذار شود.
شکرالله شیرخانی (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام) پیرامون وضعیت این کشتارگاه گفت: در اردیبهشت ۱۳۹۶، این کشتارگاه به فردی به نام خانم فاطمه بهادر واگذار شد که اصلا اهلیت این کار را نداشت و حتی یکبار هم به ایلام نیامد. همسر وی کسی بود که بیشتر امورات این کشتارگاه را مدیریت میکرد. در زمان واگذاری به این فرد، سازمان خصوصیسازی اصلا نظر نهادهای محلی و استانی را نخواست. با گذشت حدود سه ماه از واگذاری، مدیریت نادرست وی موجب بیکاری کارگران آن واحد شد که تعدادشان قبلا حدود ۵۵ نفر بود که طی حدود یک سال اخیر و با بازنشست شدن عدهای دیگر، اکنون تعدادشان به ۲۵ نفر رسیده و ۱۲ ماه حقوق معوق برایشان ایجاد شده، و زیر فشار مشکلات معیشتی هستند. علاوه بر این، مشکلات این کشتارگاه مخاطرات بهداشتی نیز برای شهر ایلام به وجود آورد.
وی افزود: مجموعه مدیریتی استان، تلاش کردند شرایط مناسبی را برای این خانم جهت فعالیت فراهم آورند اما وی نتوانست به تعهداتش (بهخاطر عدم اهلیت) عمل کند.
شیرخانی گفت: در روزهای پایانی سال گذشته، سازمان خصوصیسازی مجددا کشتارگاه را به مزایده گذاشت و در تاریخ ۲۸ اسفند ۹۷ مشخص شد فردی برنده مزایده شده است. البته هنوز به صورت رسمی به وی ابلاغ نشده است.
وی افزود: بهبود وضعیت کارگران وابسته به این است که برنده مزایده، مدیریت آنجا را تحویل بگیرد. لازم به ذکر است که مطالبات کارگران نیز در همین مزایده لحاظ شده است و مالک جدید میبایستی تمامی مطالبات کارگران را پرداخت کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام در خصوص مالک قبلی این بنگاه توضیح داد: به لحاظ قانونی دادستانی و سازمان خصوصیسازی کشور پیگیر وضعیت این فرد هستند.
وی گفت: اگر بار قبل که شرکت در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته بود، سازمان خصوصیسازی پیرامون اهلیت خریدار آن به درستی تحقیق و بررسی کرده بود، مشکلاتی که برای این شرکت بعدا به وجود آمد، پیشامد نمیکرد. بنابراین، اگر فردی صاحب اهلیت شرکت را تملک کند، مشکلی در کار پیش نخواهد آمد و دغدغههای موجود برطرف خواهند شد.
وی پیرامون مطالبه کارگران جهت مجددا دولتی شدن کشتارگاه ایلام، اظهار داشت: مطالبه کنونی کارگران بازتاب تجربه تلخ مدیریت خصوصی پیشین است. طبق سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی خصوصیسازی باید صورت گیرد و دولت میبایستی خودش را کوچک کند بنابراین دولتی شدن کشتارگاه مانع قانونی دارد. اما مشکلی که وجود دارد این است که بعضا خصوصیسازی به شکلی نادرست و بدون مطالعه در کشور ما اجرا میشود بعد هم به کلیت آن ایراد وارد میکنند درصورتیکه مشکل از نحوه اجرا است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام در پایان، گفت: این در حیطه مدیریت سازمان خصوصیسازی کشور است که جلوی بروز خطای اولیه پیرامون واگذاری کشتارگاه را بگیرد و البته با توجه به سوابق گذشته، من بعید میدانم یکچنین اشتباهی دوباره رخ دهد و قطعا اینبار این سازمان همه جوانب را در نظر گرفته است.
-------------------
مرگ یک کارگر بر اثر ریزش دیوار مرغداری/ ۳ کارگر دیگر مصدوم شدند
جواد مرادی (مدیر جمعیت هلال احمر درمیان) اظهار داشت: هشت کارگر عصر روز گذشته در روستای بنیاب شهرستان در میان مشغول آواربرداری یک واحد مرغداری بودند که در اثر ریزش دیوار چهار نفر از آنها زیر آوار گرفتار شدند.
به گفته وی؛ ۲ تیم از هلال احمر شهرستان و یک تیم از اورژانس ۱۱۵ به محل حادثه اعزام شدند و افراد گرفتار زیر آوار خارج و به بیمارستان خاتم الانبیا (ص) اسدیه منتقل شدند.
طبق اظهارات وی؛ یکی از کارگران حادثه دیده در بیمارستان فوت کرد و ۲ نفر به صورت سرپایی درمان شدند. در عین حال کارگر چهارم که وضعیت خوبی نداشت برای ادامه روند درمان به مرکز استان منتقل شده است.
روستای بنیاب در پنج کیلومتری شهر اسدیه مرکز شهرستان درمیان در استان خراسان جنوبی واقع شده است.
-------------------
مصدومیت ۲ کارگر در حادثه آتش سوزی مغازه تعویض روغن
به گزارش ایلنا، صبح امروز (۱۸ فروردین ماه) آتشسوزی در یک مغازه تعویض روغن در کوی توحید (جاده تبریز – آذرشهر) در شهر تبریز باعث مصدومیت دو کارگر شد.
در این حادثه که دو دستگاه خودرو سواری که بیرون از مغازه پارک شده بودند نیز طعمه حریق شدند.
-------------------
تجمع کارگران «خانهسازی ایرداک» مقابل فرمانداری تبریز / فرماندار: اعتراض کارگران به دلیل تعدیل نیرو بود
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) شماری از کارگران کارخانه «خانهسازی ایرداک» در اعتراض به وضعیت شغلی و پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در مقابل ساختمان فرمانداری تبریز تجمع کردند.
بهروز مهدوی (فرماندار تبریز) با تایید اجتماع صنفی کارگران شرکت ایرداک گفت: علت اصلی تجمع کارگران ایرداک برای معوقات مزدی نبوده بلکه آنها برای حفط امنیت شغلی خود با توجه به واگذاری این واحد به بخش خصوصی تجمع کرده اند.
به گفته وی؛ شرکت ایرداک متعلق به بخش خصوصی است و مالک شخصی دارد و مالک تصمیم به تعدیل نیرو گرفته است و کارگران نیز به همین دلیل تجمع کرده بودند.
وی ادامه داد: طبق گفتههای کارگران، مالک کارخانه مدعی است که فقط این کارخانه را خریده و هیچ مسئولیتی در قبال کارگران ندارد و به همین دلیل می خواهد نیروهای شرکت را تعدیل وب یکار کند.
فرماندار تبریز با اشاره به صحبتهای انجام شده با کارگران و مسئولین اداره کل کار استان، اظهار داشت: موضوع را به اداره کار ارجاع دادیم تا از طریق آنها پیگیری لازم صورت گیرد و به این ۷۰ کارگر این شرکت نیز قول مساعدت های لازم را دادیم.
وی همچنین با اشاره به تجمعات سایر کارگران کارخانجات صنعتی استان و اینکه باید روند قضایی این شکایات طی شود، تاکید کرد: ما همواره حامی و پشتیبان کارگران زحمتکش هستیم و در قضیه تجمع کارگران بلبرینگ سازی نیز این موضوع را مطرح کردیم که کارگران ابتدا بهتر است از طریق مراجع قضایی مطالبات خود را پیگیری کنند و هیچ گونه نگرانی نیز نباید داشته باشند.
مهدوی در پایان ضمن تقدیر از زحمات مسئولین قضایی استان اظهارداشت: خوشبختانه ارتباط خوب و نزدیکی با دادگستری استان و حجت الاسلام مظفری رئیس دادگستری استان داریم و مطمئن هستیم که مسئولین قضایی استان در خصوص مطالبات کارگران نیز پیگیری و اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
-------------------
کارگران «متالوژی پودر ایران» ۵ ماه مزد معوقه و عیدی سال۹۶ طلبکارند
رضایتمندی کارگران از تغییر مدیریت کارخانه
کارگران متالوژی پودر ایران، امروز یکشنبه (۱۸ فروردین ماه) به خبرنگار ایلنا گفتند: وضعیت کارخانه تقریبا از ابتدای سال جاری با تغییر تیم مدیریتی کارخانه رو به بهبودی است و مطالبات معوقه مربوط به دستمزد سه ماهه پایانی سال ۹۶ به همراه عیدی و دو ماه حقوق پایان سال ۹۷ میشود.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه متالوژی پودر ایران با بیان اینکه مشکلات مدیریتی و نداشتن منابع مالی کافی باعث شده خطوط تولیدی کارخانه سال گذشته فعالیت مستمر نداشته باشد، گفت: سال گذشته این کارخانه در زمینه تولید وضعیت خوبی نداشت، اما در سال جاری با تغییر رویکرد کارفرمای اصلی، تیم مدیریتی کارخانه به طور کل تغییر کرد و در حال حاضر همه خط تولید کارخانه از روز پنجم فروردین ماه فعالیت مستمر پیدا کرده و کارگران مشغول کار شدهاند.
به گفته وی؛ فروردین ماه سال گذشته امنیت شغلی حدود ۱۵۰نفر از کارگران این کارخانه با تعطیلی موقت آن به خطر افتاده بود که با از سر گیری فعالیت تولیدی کارخانه خوشبختانه همه کارگران مجددا به کار سابقشان بازگشتند تا جایی که در سال جدید حتی کارفرما چند نیروی کار جدید نیز استخدام کرده است.
او گفت: در سال جدید ۵۲ تن تولید قطعه و۱۶۰ تن پودر آهن سفارش تولید داریم که با تغییر وضعیت کارخانه، کارگران با انگیزه بیشتر مشغول کارند. در عین حال کارفرما وعده کرده همه معوقات مزدی کارگران این کارخانه را تا پایان خرداد ماه پرداخت کند.
شرکت متالوژی پودر ایران تنها تولیدکننده پودر آهن در ایران و خاورمیانه است. این واحد تولیدی با تکیه بر کارگران متخصص مجرب، ماشینآلات منحصر بفرد و مواد اولیه مرغوب، به کار تولید محصولات با کیفیت عالی در شهر صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد.
-------------------
کارگران پروژه قطار شهری اهواز برای دومین روز متوالی تجمع کردند
کارگران پروژه قطار شهری اهواز در تماس با خبرنگار ایلنا از حضور در محل کار خود و مقابل ورودی کارگاه خبر دادند.
این کارگران که معوقات مزدی آنها به ۱۲ ماه میرسد، از سالهای ۹۵ و ۹۶ نیز مطالبات مزدی پرداخت نشده داشتند که در سه ماه پایانی سال گذشته، این مطالبات با حمایت مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز پرداخت شد. آنها روز گذشته با تجمع مقابل کارگاه محل کار خود واقع در خیابان فرودگاه شهر اهواز، اعتراض خود را به ادامه مشکلات خود در سال جدید نشان دادند.
این کارگران که تعدادشان به حدود ۲۰۰ نفر میرسد، میگویند: عیدی سال ۹۷ ما پرداخت نشده و بعد از ماهها بیحقوقی، در این شرایط نامناسب اقتصادی، خود و خانوادههایمان در وضعیت بد معیشتی قرار داریم.