اگر رئیس كانون نمیتواند حقوق بازنشستگان را بگیرد، استعفا دهد
عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان شهرستان البرز گفت: کانون عالی بازنشستگان هر چه سریعتر باید تکلیف نهایی خود را با افزایش حقوق و سایر مطالبات و مشکلات بازنشستگان مشخص کند.
«عیدعلی کریمی» در انتقاد به سخنان اخیر رئیس کانون عالی بازنشستگان كه مخالفت یکی از اعضای هیئت امنای تامین اجتماعی را عامل به تعویق افتادن افزایش حقوق بازنشستگان در سال جاری عنوان كرده بود، به ایلنا گفت: وظیفه کانون عالی بازنشستگان است كه در مقابل مواضعی که برخی اشخاص در هیئت امنا دارند ایستادگی كند و مقابله با این افراد را به گلایههای رسانهای محدود نكند.
او با اشاره به مصوبه افزایش ۲۵ درصدی حقوق مستمری بگیران، پرسید: چطور ممكن است با وجود موافقت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و مدیر عامل و اعضای هیات مدیره و هیات امنای تامین اجتماعی، مشاور رئیس جمهور و همچنین آمادگی معاونت مستمریهای سازمان برای پرداخت افزایش حقوق بازنشستگان، فقط یک فرد در هیات امنا سازمان مانع اجرای پرداخت افزایش حقوق کارگران شده است.
او با بیان اینکه کانون عالی باید هر چه سریعتر نسبت به مواضع این اشخاص عکس العمل نشان دهد، افزود: اگر رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی نمیتواند نسبت به احقاق حقوق بازنشستگان اقداماتی را انجام دهد و احساس عجز و ناتوانی میکند، باید ضعف خود را بپذیرد و از این سمت استعفا دهد.
-----------------------
كارگران نانواییها در محدوده مصوبه حداقل مزد قرار ندارند
مسئول كانون شوراهای اسلامی كار استان كردستان گفت: كارگران خباز (نانوا) در این استان بصورت كارمزدی و بر مبنایی غیر از مصوبه دستمزدهای شورای عالی كار حقوق میگیرند.
«شاكر ابراهیمی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: مبنای محاسبه و پرداخت دستمزد كارگران خباز توافق سه جانبهای است كه هر ساله در استانداری میان انجمن صنفی كارگران خباز، انجمن صنفی كارفرمایان خباز و مسئولان دولتی استان میشود.
وی با بیان اینكه اساس این توافق قیمت تمام شده آرد و گندم و نان، سهمیه نانواخانهها، میزان پخت و فروش نان است، گفت: متاسفانه نتیجه این توافق كه همواره با چند ماه تاخیر اعلام میشود كمتر از مصوبه دستمزدهای شورای عالی كار است.
این مقام كارگری گفت: با وجود اصراری كه انجمن صنفی كارگران خباز بر اجرای مصوبه دستمزد شورایعالی كار دارد، در جلسات مذاكره در خصوص محاسبه مزد كارگران خباز هیچ كدام از مطالبات قانونی كارگران از جمله حقوق خوار و بار، مسكن و اولاد لحاظ نمیشود.
وی افزود: بر این اساس در حال حاضر در استان كردستان دستمزد كنونی كارگران خباز معادل دستمزدهای دوسال پیش است.
به گفته مسئول كانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار استان كردستان هرچند كارگران خباز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند اما از آنجایی كه ملاك پرداخت دستمزد این كارگران متفاوت است، كارگران خباز همواره برای بازنشستگی و دریافت مستمری مكفی با مشكل مواجهاند.
ابراهیمی با بیان اینكه سالهاست كه چنین وضعی در نانواخانههای استان كردستان حاكم است، گفت: در خصوص اجرای قانون هدفمندی یارانهها كه به گران شدن قیمت نان منجر شد، توافق بر سر تعیین و افزایش دستمزد كارگران خباز سخت تر شده است.
-----------------------
فقدان امکانات نگهداری از فرزندان کارگران زن در بسیاری از واحدهای تولیدی
عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان سمنان گفت: به دلیل اوضاع نامناسب اقتصادی در بسیاری از كارگاهها قوانین حمایتی از «کارگران مادر» عمل کنند.
«حمید بهراد» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: به موجب ماده ٧٨ قانون کار در کارگاه هایی که کارگران زن دارای کودک نوزاد یا خردسال هستند کارفرما مکلف است برای نگهداری فرزندان این کارگران، شیرخوارگاه و یا مهد کودک دایر کند.
وی افزود: بدلیل وجود وجود این ماده، قانون كار به کارفرمایان مشمول اجازه نمیدهد که تحت هیچ شرایطی (حتی اوضاع نا مناسب اقتصادی) به این تعهد قانونی خود در برابر کارگران مادر عمل نکنند.
به گفته این مقام کارگری، امروز کارفرمایان مشمول ماده ٧٨ قانون کار براساس وضعیت درآمدی خود و همچنین تعداد کارگران مادری که استخدام کرده اند، باید نسبت به راه اندازی شیرخوارگاه یا مهدکودک اقدام میکنند.
عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان سمنان تصریح کرد: در حال حاضر حتی در برخی کارگاههای دولتی برای نگهداری کودکان نوزاد و خردسال کارگران مادر هیچ امکاناتی وجود ندارد و والدین این کودکان مجبوراند تا در طول ساعات کار با هزینه شخصی از فرزندان خود مراقبت کنند.
وی بابیان اینکه هم اکنون در استان سمنان هزینه یک مهدکودک در کمترین حالت سالانه ٨٠٠ هزار تومان است افزود: این درحالی است در سال ٩٢ صرفه نظر از دستمزد ناچیز کارگران،مبلغ حق اولاد در ماه كمتر از ۵٠ هزار تومان است.
این مقان کارگری گفت: حتی مجموع حق اولاد یک سال کارگر برای پرداخت هزینه مهدکودک کافی نیست.
-----------------------
تهدید به اخراج مربیان توسط اداره آموزش راهنمایی و رانندگی
رئیس انجمن صنفی مربیان آموزشگاه های رانندگی استان فارس از عدم وجود امنیت شغلی در این صنف انتقاد كرد.
«حسن روستا» در این باره به ایلنا گفت: مربیان آموزشگاه های رانندگی در حالی كه خط مقدم فرهنگ ترافیك هستند از امنیت شغلی كافی برخوردار نیستند.
وی با اشاره به عدم حمایتهای شغلی و اجتماعی از مربیان آموزشگاههای رانندگی تصریح كرد: یارانه دولت برای بیمه ی مربیان آموزشگاههای رانندگی در قوانین لحاظ نشده است و در حالی كه این مربیان جزء اصناف كارگری به شمار می آیند كل هزینهی بیمه بر دوش خودشان است.
این فعال صنفی در ادامه از تهدید به اخراج مربیانی كه برای تشكیل انجمن صنفی در استان خود اقدام می كنند توسط اداره آموزش راهنمایی و رانندگی انتقاد كرد.
به گفته ی آقای روستا، تجمعات صنفی مربیان آموزشگاه های رانندگی از سوی نهادهای نظارتی اغتشاش خواند می شود كه تاسف آور است.
رئیس انجمن صنفی مربیان آموزشگاه های رانندگی استان فارس در پایان افزود: بیش از ٤٠٠ مربی در استان فارس از كارت سوخت برخوردار نیستند و بدون سهمیه بندی به آموزش هنرجویان ادامه می دهند و تلاش ما تا به امروز برای رایزنی با ستاد سوخت به منظور حل مشكل مذكور به جایی نرسیده است.
-----------------------
مرگ کارگر افغان در عمق۳۰ متری چاه
یک کارگر جوان افغان که به لایروبی چاهی عمیق مشغول بود ساعت ۱۱ ظهر امروز و بر اثر ریزش دیواره چاه جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، کارگر جوان افغان که مشغول لایروبی یک چاه عمیق۳۰ متری در یکی از باغهای روستای علی آباد جم بود بر اثر ریزش دیوارههای چاه جان باخت.
بر اساس این گزارش، وی در حال لایروبی بستر چاه بود که حادثه رخ میدهد، ولی به دلیل عمق زیاد و محل نامناسب چاه عملیات بیرون کشیدن جسد این کارگر افغانی تا ساعت ۱۴ به طول انجامید.
جسد این كارگر تبعه افغانستان نهایتا با کمک یک جرثقیل و ورود یک كارگر افغان دیگر از چاه بیرون کشیده شد.
-----------------------
کارگران کارخانه آزمایش ۹ ماه حقوق نگرفتهاند
دبیر خانه کارگر شرق تهران از تعویق ۹ ماه حقوق کارگران کارخانه آزمایش خبر داد و گفت: این واحد تولیدی به دلیل آنکه تولیدات آن در یکسال گذشته به حداقل رسیده است توانایی پرداخت حقوق کارگران خود را ندارد.
«علی اکبر عیوضی» با اعلام خبر فوق به ایلنا گفت: کارخانه آزمایش در شرق تهران که یکی از برندهای باسابقه و قدیمی در صنعت لوازم خانگی کشور است ۹ ماه از حقوق ۱۰۰ کارگر خود را پرداخت نکرده است.
او مشکلات این واحد تولیدی را ناشی از سوء مدیریت عنوان کرد و افزود: پنچاه درصد از مشکلات این کارخانه مربوط به مشکلات اقتصادی حاصل از تورم است و مابقی آن از سوء مدیریت و ناسازگاری شرکا، نشأت میگیرد.
به گفته وی از مجموع یک هزار و صد کارگری که درسالهای گذشته در این کارخانه فعال بودهاند، امروزه فقط صد کارگر در این کارخانه باقی ماندهاند.
این فعال کارگری در خاتمه، با بیان اینکه این کارگران با سوابق ۲۰ سال خدمت در آستانه بیکاری هستند افزود: حمایت دولت از این بخش خصوصی میتواند مانع تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگراناش شود.
-----------------------
سقوط مرگ آور کارگر نظافتچی در چاه آسانسور
یک کارگر نظافتی در حین انجام کار در خیابان «میرداماد» تهران به چاه آسانسور سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح امروز (۲۷ خرداد ماه) در خیابان میر داماد هنگامی رخ داد که کارگر نظافت چی در طبقه همكف یك ساختمان شش طبقه مشغول نظافت بود.
گفته میشود این كارگر ۴۲ ساله به دلیل سقوط در چاه آسانسور و افتادن در در طبقه منفی سه ساختمان جان باخت.
پس از این حادثه با حضور گروههای امداد و نجات، جسد این کارگر از چاهك آسانسور خارج و منتقل شد.
-----------------------
كارگران زن در كردستان از ابتداییترین حقوق قانونی محروماند
مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان کردستان گفت: بیشتر کارگران زنی که در کارگاههای این استان مشغول کارند از ابتداییترین حقوق قانونی خود محروماند.
«سید شاکر ابراهیمی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: بیشتر زنانی که در استان کردستان به عنوان کارگر کار می کنند زنان سرپست خانوار یا بد سرپرستی هستند که تنها محل درآمد آنها همین دستمزد است.
این مقام کارگری افزود: از آنجایی که استان کردستان یک استان غیر صنعتی است و واحدهای تولیدی آن بیشتر به شیوه سنتی اداره میشود، کمتر کارگری را میتوان سراغ داشت که تمامی مطالبات خود را مطابق قانون دریافت کند.
وی افزود: در شرایط امروز که اصل روابط کار بر سکوت مطلق کارگر در برابر پایمال شدن حقوقش استوار است، وضعیت کارگران زن به مراتب از کارگران مرد بدتر است.
ابراهیمی افزود: در حالی که به موجب قانون کار زنان از انجام مشاغل طاقت فرسا و خطرناک معاف هستند، در استان کردستان به دلیل اوضاع نامناسب اقتصادی کارگران زن چه درکارگاههای زنانه و چه در محیطهای مردانه مجبور به انجانم هر کاری هستند.
وی گفت: در واحدهای تولیدی این استان شرایط کار برای کارگران زن به حدی طاقت فرساست که حتی ممکن است این کارگران از حقوق مادرانه خود در ایام بارداری، زایمان و شیردهی محروم شوند.
به گفته این مقام کارگری در واحدهای تولیدی مختلف این استان کارگر زن و کارگران مرد روزانه ۱۰ تا ۱۴ ساعت کارمیکنند اما در بهترین حالت دریافتی آنها برمبنای هشت ساعت کار روزانه پرداخت میشود.
مسئول کانونهماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کردستان گفت: این کارگران در بهترین حالت با «منت» کارفرما درآمدی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان دریافت میکنند و این درحالی است که حق واقعی آنها به مراتب بیشتر از این مبلغ است.
وی گفت: این کارگران میدانند که با توجه به برگههای تسویهحسابی که پیشاپیش بطور سفید امضا در اختیار کارفرما گذاشتهاند نمیتوانند در هیچ دعوای حقوقی برنده شوند.
-----------------------
پایان خرداد هم فرارسید/ كارگران بازنشسته هنوز منتظر افزایش مستمری هستند
عضو هیئت مدیره اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری کشور با انتقاد از بیتوجهای کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به معیشت کارگران بازنشسته از تاخیر سه ماهای كه در پرداخت افزایش مستمریهای این كارگران ایجاد شده است انتقاد كرد.
سهراب قنبری با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی پیشتر وعده داده بود كه تا پایان خردادماد مابه التفاوت مستمری كارگران بازنشسته پرداخت میشود.
وی افزود: با وجود فرارسیدن ایام آخر خرداد هنوز مابه التفاوت مربوط به افزایش مستمریهای سال 92 به كارگران بازنشسته پرداخت نشده است.
اوبا بیان اینکه در حال حاضر بازنشستگان از وضعیت فعلی خود گلهمند هستند، افزود: به نظر میرسد پرداخت مابه التفاوت حقوق بازنشستگان به ماههای بعد موکول خواهد شد چرا که بانکها به عنوان متولی پرداخت حقوق، طبق مقررا ت خود بعد از بیست وپنجم هر ماه دیگر هیچ گونه محاسباتی برای پرداخت حقوق ندارند.
دبیر خانه کارگر غرب تهران با بیان اینکه در شرایط اقتصادی كنونی بازنشستگان نگران تامین معاش خانواده خود هستند، افزود: دادن وعدههای غیرواقعی در خصوص پرداخت مابه التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اجحاف به حقوق آنان است.
این فعال کارگری در ادامه با تاکید بر اینکه کانون عالی باید پاسخگو حقوق از دست رفته بازنشستگان خود باشد، گفت: بسیاری بازنشستگان معتقد هستند كه به دلیل ضعف عملكرد مسئولان كانون عالی بازنشستگان باید خود برای پیگیری حقوق خود چاره اندیشی كنند.
قنبری در خاتمه با بیان اینکه هیچگاه بازنشستگان به مستمری واقعی خود دست پیدا نکردهاند اظهار داشت: دولت باید با توجه به شرایط سخت اقتصادی کشور که امرار معاش همه اقشار جامعه بویژه بازنشستگان را تحت شعاع قرار داده است برنامه ریزی مدونی را ترتیب میداد تا اقشار آسیب پذیر صدمات کمتری را متحمل میشدند.
حذف نام دو هزار و ۵۰۰ کارگر ساختمانی سمنانی از سامانه سهام عدالت
دبیر خانه کارگر سمنان از حذف اسامی دو هزار و ۵۰۰ کارگر ساختمانی که برای دریافت سهام عدالت در این استان اقدام کرده و متحمل هزینههایی شده بودن، انتقاد كرد.
«حبیب الله محقق» با اعلام مطلب فوق به ایلنا گفت: طی دو سال گذشته با فراخوان دولت تنها در عرض ۵ روز، دو هزار ۵۰۰ کارگر ساختمانی جهت دریافت سهام عدالت به صورت اینترنتی در سمنان ثبتنام کردند اما اسامی آنان در سامانه سهام عدالت وجود ندارد.
این فعال کارگری با بیان اینکه كسی جوابگوی کارگرانی که در شرایط سخت اقتصادی طی دو سال گذشته برای ثبت نام سهام عدالت خود هزینه کردهاند نیست، افزود: این تعداد کارگر باید علاوه بر پرداخت هزینه مجدد، یک روز از فعالیت کاری خود را برای ثبت نام در سهام عدالت تلف کنند و در این زمینه دچار خسارت میشوند.
او در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از کارکنان مرکز ثبت نام سهام عدالت در شهر دامغان اضافه کرد: با وجود اینکه مرکز ثبت نام سهام عدالت کارگران استان در شهر دامغان است کارکنان آن هیچ گونه همکاری و مشاورهای به کارگران در زمینه مشکلات ایجاد شده نمیدهند.
این مقام کارگری با انتقاد از عملکرد نامناسب دولت در واگذاری سهام عدالت به کارگران اظهار داشت: با وجود اینکه كارگران ساختمانی از دهکهای پایین اقتصادی و در اولویت دریافت سهام عدالت قرار دارند، متاسفانه امکان دریافت سهام عدالت را پیدا نکردهاند.