پنجشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹٦ - ۲۰ آوریل ۲۰۱٧
تجمع کارگران قند یاسوج به همراه خانوادهایشان
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته چهارشنبه (۳۰ فروردین ماه) کارگران معترض قند یاسوج که تعدادشان نزدیک به ۱۰۰ نفر با خانوادههایشان برآورد میشود با تجمع در مقابل ساختمان استانداری کهکیلویه و بویراحمد خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
از قرار معلوم حدود ۱۳۰ نفر از کارگر اخراجی و بازنشسته در کارخانه «قند یاسوج» از حدودا دو سال پیش بدنبال مطالبات مزدی وسنواتی خود هستند که هنوز محقق نشده است.
درعین حال یکی از اصلیترین مطالبات این دسته از کارگران کارخانه قند یاسوج که باعث تجمع روز گذشته آنان به همراه خانواده هایشان شده است؛ تخلیه واحدهای مسکونی سازمانی این کارخانه است که کارگران موردنظر از سالها قبل ساکن آن هستند.
این کارگران میگویند اخیرا کارفرمای این کارخانه برای گروهی از کارگران ساکن در خانههای سازمانی کارخانه اخطاریه تخلیه فرستاده است به همین با مراجعه به استانداری از مسئولان این نهاد دولتی میخواهیم به مشکلاتمان رسیدگی کنند.
----------------------
کارگران بازنشسته «رنگین نخ» برای سومین بار در هفته جاری تجمع کردند
یکی از کارگران بازنشسته این کارخانه درباره اعتراض روز گذشته خود و همکارنش به ایلنا گفت: از آنجا که مسئولان مربوطه تا این لحظه پاسخ قانع کنندهای به خواستههای صنفی کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ سمنان ندادهاند، اعتراضات صنفی کارگران بازنشسته همچنان ادامه دارد.
او با بیان اینکه کارخانه رنگین نخ دچار سوءمدیریت است و در حال حاضر فعالیت تولیدی آن متوقف شده است، تصریح کرد: با وجود آنکه سه روز در هفته جاری ما با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار دریافت حقوق معوقه و پرداخت سنوات بازنشستگی شدیم، هنوز کارفرما و مدیران کارخانه اهمیتی به پرداخت مطالباتمان نمیدهند.
وی افزود: با وجود آنکه از یکسال ونیم پیش برای وصول مطالباتمان با طرح شکایت رای به توقیف اموال کارخانه گرفتهایم؛ متاسفانه به دلیل آنکه اموال کارخانه قبل از ما از سوی یکی از بانکها توقیف شده است؛ امکان وصول مطالباتمان فراهم نشده و معطل ماندهایم.
کارگران بازنشسته رنگین نخ سمنان در ادامه این گفتگو مدعی گروکشی کارفرما برای پرداخت مطالبات بازنشستگیشان شدند و در این باره گفتند: کارفرما برای آزادسازی حدود یک میلیارد تومان از وثیقه بانکی خود که در نزد یکی از بانکها دارد؛ مطالبات بازنشستی ما را گرو نگه داشته و میگوید اگر یک میلیارد تومان وثیقه بانکی من از سوی بانک مورد نظر آزاد نشود امکان پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته نیز وجود ندارد.
معترضان میگویند با گذشت نزدیک به ۱۶ تا ۱۷ ماه از آن زمان دستکم هنوزما ۴۹ نفر نتوانستهایم به مطالبات مزدی وسنواتی خود برسیم از این رو از مسئولان استانداری، فرمانداری و سایر نهادهای دولتی مستقر در سمنان میخواهیم پیگیر مطالبات ما کارگران بازنشسته شوند.
----------------------
کشته شدن کارگر شهرداری مبارکه بر اثر برخورد با کامیون
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (۳۰ فروردین ماه)، یکی از کارگران فضای سبز شهرداری مبارکه، بر اثر بیاحتیاطی راننده کامیون کشته شد.
این حادثه روز گذشته (۳۰ فروردین ماه) برای این کارگر ۴۴ ساله که مشغول کار در یکی از پارکها شهر مبارکه استان اصفهان بود، زمانی اتفاق افتاد که راننده یک دستگاه کامیون حین حرکت به عقب به این کارگر که در کنار یک دستگاه فوتبال دستی فعالیت داشت برخورد میکند و میله فوتبال دستی به سینه وی فرو میرود.
----------------------
چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹٦ - ۱۹ آوریل ۲۰۱٧
چهار کارگر سیمان مسجدسلیمان با شکایت کارفرما احضار شدند
به گزارش ایلنا کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان میگویند که دلیل احضار همکاران آنها سلسله تجمعات صنفی بوده است که از بهمن واسفند ماه سال گذشته در این واحد تولیدی برپا شده بود.
برپایه این اطلاعات گفته میشود که ۴ کارگر احضار شده از سوی کارفرما به انجام اغتشاش ، اخلال در نظم و جلوگیری از اجرای پروژه فاز دوم کارخانه متهم شدهاند و قرار است صبح روز چهارم اردیبهشت ماه در محل دادسرای مسجد سلیمان حاضر شوند.
در عین حال همکاران این کارگران تاکید دارند دلیل اعتراضهای پنجاه روزه آنان پرداخت نشدن دست کم ۴ماه حقوق معوقه بوده است و هیچ کدام از کارگرانی که اکنون کارفرما از آنها شکایت کرده است در شکل گیری و استمرار این اقدام صنفی نقش خاصی نداشتهاند.
همچنین از سوی کارگران گفته می شود اجرای پروژه فاز دوم کارخانه از سال ۹۲ متوقف شده است.
----------------------
درخواست تغییر کاربری کارخانه روغن قو/خطر فروپاشی 300 خانوار کارگری
جمعی از کارگران روغن نباتی به ایلنا میگویند مالک کارخانه روغن نباتی پارس قو درخواست دریافت پروانه برای ساخت و ساز در مکان فعلی کارخانه را به شهرداری ارائه کرده است.
در همین رابطه روز گذشته در خبرها به از نقل از «جواد میرزاقلی» شهردار منطقه ۱۶ آمده بود که قرار است براساس درخواست مالک زمین های کارخانه روغن نباتی قو، موضوع صدور مجوز ساخت و ساز در این محدوده مورد بررسی قرار بگیرد.
در ادامه صحبتهای این مقام مسئول شهرداری تهرانآمده است که با روشن شدن وضعیت زمین های کارخانه روغن نباتی قو، تکلیف ۳۰۰ کارگر با قیمانده در این کارخانه نیز به زودی مشخص میشود.
پیشتر علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار و از فعلان صنفی کارگری محدوده شهر ری به ایلنا گفته بود که تعطیلی موفت کارخانه روغن نباتی قو غیر قانونی است چرا که هرگونه تغییر ساختار در کارخانهها باید به تصویب شورای عالی کار برسد.
کارگران روغن نباتی قو از ابتدای سال ۹۶ چندین تجمع صنفی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی بهمن و اسفند، پاداش و بخشی از عیدی خود برگزار کرده بودند. کارگران این کارخانه در تجمعات خود بارها نسبت به فروپاشی ۳۰۰ خانوار کارگری هشدار دادهاند.
----------------------
استمداد کارگران شیر پگاه تهران از قوه قضائیه
گروهی از کارگران کارخانه صنایع شیر پگاه تهران،روز گذشته(۲۹ فروردین ماه)با تجمع مقابل ساختمان قوه قضائیه از مسئولان قضایی کشور برای رفع تصرف غیر قانونی اراضی کارگران این کارخانه در منطقه تهران پارس در خواست استمداد کردند.
از قرار معلوم از حدود ۲۰ سال پیش صنایع شیر پگاه برای خانه دارکردن بیش از ۷۰۰ کارگر این واحد صنعتی، قطعه زمینی به وسعت حدودی ۱۵۰ هزار متر را در محدوده شهرک حکیمیه تهران پارس تهیه و واگذار میکند.
ظاهرا این زمینها بعدا توسط یکی از نهادها تصرف شده و کارگران پگاه علارغم گرفتن حکم تخلیه از دستگاه قضائیه هنوز نتوانستهاند به زمینهای خود برسند.
----------------------
وعده پرداخت سنوات خدمتی کارکنان هادیان شهر تا پایان فروردین ماه
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان موسسه هادیان شهر که یک شرکت زیرمجموعه شهرداری تهران است، بابت سنوات خدمت طلبکارند.
عیسی پور مدیرعامل موسسه هادیان شهر در این رابطه وعده داده که با اخذ و تامین اعتبارات لازم توسط اداره کل امور مالی شهرداری تهران ، پرداخت تسویه حساب سنوات خدمتی کارکنان تحت پوشش، همزمان با حقوق و مزایای فروردین ماه به حساب آنان واریز خواهد شد.
بیش از چند هزار کارگر خدماتی و انتظامی شهرداری تحت پوشش این موسسه قراردارند؛ به تازگی کارکنان سازمان ها و میادین میوه و ترهبار تهران هم تحت پوشش این موسسه قرار گرفته اند.
هادیان شهر یکی از شرکتهای اقماری شهرداری تهران است.
----------------------
یادداشتی از حسین اکبری: شاید رییس جمهور بخواند
ایلنا، «حسین اکبری» از فعالان صنفی کارگری مستقل در یادداشت پیشروی خود مهمترین مطالبات صنفی کارگران ایران را از دولت دوازدهم مطرح میکند.
میلیونها کارگر ایرانی درخواست ها ومطالبات جدی، فوری و انباشته ای دارند که حاصل سال ها بی توجهی دولت های پیشین از دولت سازندگی، اصلاح طلب و اصول گرا بوده است و نتایج زیان بار این بی توجهی ها میراثی است برجا مانده برای دولت یازدهم که حالا و به هر حال دکتر حسن روحانی به عنوان رییس جمهور و رییس این دولت است. رییس جمهوری که افتخارش این است که:«درس حقوق خوانده است وسرهنگ نیست» و به تبع همین ویژگی باید بتواند از نظر حقوقی این مطالبات را مورد توجه قرار دهد چنین انتظاری در آستانه و آغاز پذیرش این مسوولیت از رییس جمهوری که اعلام می کند با رای مردمی انتخاب شده است که مشکل معیشت و .... دارند حقی است برای کارگران ایران و بدیهی است که بیان این حق و اصرار به پرداختن آن از سوی دولت جدید ضرورتی است تاخیرناپذیر و از تمامی فعالان کارگری می طلبد که همه توان خود را برای هرچه بیشتر شنیده شدن این مطالبات به کار گیرند.
بخش عمده ای از این مطالبات به خاطر نادیده گرفتن حقوق کار از سوی دولت های پیشین ، بخش دیگری به واسطه بی تدبیری و بی برنامگی روسای جمهور سابق در ارتباط با اقتصاد تولیدی و اشتغال و بهره وری در حوزه صنعت، کشاورزی و خدمات و برخی نیز به دلیل نادیده گرفتن فصل سوم قانون اساسی در باره حقوق ملت و به تبع آن نادیده گرفتن و از بین بردن حقوق کارگران در تعیین سرنوشت خود و عدم مشارکت نیروی کار درحوزه های اقتصادی و اجتماعی است و گروهی هم به جهت مغایرت مواد بسیاری از قانون کار با قانون اساسی و خارج کردن بخش مهمی از نیروی کار از شمول قانون کار درتصدی دولت های پیشین است. ماحصل همه این بی توجهی ها امروز کارگران را در تنگناهایی قراد داده است که نه تنها از برآوردن نیاز های معیشتی خود ناتوان گردیده بلکه زندگی خود و فرزندان و آیندگان را نیز در خطر نابودی می بینند و سایه ای از تردید و ناامیدی بر زندگی امروز و فردایشان گسترده شده است. از این روبسیار منطقی است که عموم کارگران از رییس جمهور روحانی که « تدبیر و امید » را شعاردولت خود قراد داده است بخواهند که توجه جدی ، ویژه و فوری به این مطالبات را در دستور کار دولت خود قرار دهد!
اگر بپذیریم که کارگران نیز مانند میلیون ها خواهر وبرادر ایرانی مان خواستار توسعه همه جانبه و پایدار در ایران هستند و ضرورت دارد که رهروی این راه پر فراز و نشیب باشند، تردیدی به جا نمی ماندکه جز پرداختن به حقوق انسانی و قانونی و عرفی همه ایرانیان ازجمله کارگران و برقراری برابر حقوقی بر ای هم مردم (چه آنها که رای به ریاست جمهوری ایشان داده اند و چه آنها که حتی در انتخابات شرکت نکرده اند) از جانب رییس قوه مجریه رسیدن به این راه مقدور نمی باشد و نیز باید پذیرفت که در گام اول پرداختن به درخواست هایی که در زیر می آید به عنوان بخش اندک از مطالباتی است که ناگزیر باید به آنها پرداخت . این درخواست های عمدتا در هشت گروه دسته بندی می شوند این گروه مطالبات عبارتند از:
۱- حقوق کارشامل مجموعه قوانین ومقررات در روابط کار
الف:اصلاح فصل ششم قانون کار بر اساس اصول فصل سوم قانون اساسی و برابر با مقاوله نامه های سازمان بین المللی کار به ویژه مقاوله نامه ۸۷ و ۹۸در باره حق آزادی تسکل و مذاکرات دسته جمعی.
ب: رفع موانع به ظاهر قانونی و فراقانونی در راه فعالیت سازمان های کارگری اعم از سازمان های اتحادیه ای (سندیکا ها و اتحادیه ها و فدراسیون های کارگری طبق اصل ۲۶ قانون اساسی)و نهادهای مشارکتی در واحد های کار و تولید(شوراهای نظارتی و مشارکتی اصل ۱۰۴ قانون اساسی) و احترام به حق فعالیت تشکل های موجود و ایجاد این سازمان ها در بنگاه های تولیدی و خدماتی از سوی گارگران این بنگاه ها.
ج: اصلاح قانون کار در راستای حمایت و صیانت از کرامت انسانی کارگران .مقدم بر همه حذف ماده ۱۹۱ در باره خارج کردن کارگران کارگاه های دارنده تا ده کارگر ، کنار نهادن لوایح دولت دهم در باره «اصلاح » قانون کار و جلوگیری از هر تغییری در قانون کا در راستای تفکرات دولت دهم باشد .
د: برقراری روابط قانونمند با سازمان ها و نهاد های کارگری برای اصلاح نارسایی های قانونی که موجب سلب حقوق کار حمایتی کارگران است.
۲- رعایت حقوق و آزادی های مدنی برای کارگران:
الف : رفع محدودیت های فعالیت اجتماعی برای کارگران و آزادی بی قید وشرط کارگرانی که در دفاع از حقوق مدنی(فردی و اجتماعی) در زندان گرفتارند .
ب: حذف چتر های امنیتی از سوی نهاد های زیربط از سر کارگران و فعالان کارگری و احترام به حق آزادی بیان و قلم و مطبوعات کارگری برای توسعه انسانی در این طبقه اجتماعی
۳-اشتغال و رفع بیکاری:
رشد بیکاری در دولت های نهم و دهم نرخ بالایی را داراست و متاسفانه با تعابیر غلط از اشتغال از سوی دولت آقای احمدی نژاد و تقلیل تعریف شاغل تلاش شده است تا بیکاری فزاینده انکار و آمار نادرستی در باره ایجاد اشتغال بیان شود . همراه با آن بی توجهی جدی به تولیدات داخلی و واردات بی رویه کالاهای خارجی و تعطیلی واحد های تولیدی زیر ساخت های مفید اقتصاد در حوزه صنعت و کشاورزی را در معرض نابودی کامل قرار داده است و کارگران بیشماری (که گرچه آمار واقعی آن هرگز اعلام نشده است اما برای دولتمردان روشن است) اخراج شده اند و در بهترین حالت با در یافت مبالغ ناچیز بیمه بیکاری امرار معاش می کنند .
پرداختن به امر اشتغال نیاز به توجه جدی به موارد زیر را ایجاب میکند :
الف: شفافیت در اعلام نرخ بیکاری برای ارایه تدابیر درست و درازمدت برای رفع بیکاری .
ب: تشویق سرمایه گذاران برای ایجاد اشتغال و حفظ و نگهداری نیروهای کار موجود در بنگاه های اقتصادی از راه کاهش سهم بیمه و مالیات های کارفرمایی و برخورداری آن ها از کمک های دولتی (از محل اعتبارات یارانه ای).
ج: اعلام برنامه های ملی بهره وری با الویت بخشیدن به ایجاد اشتغال در بخش های صنعت و کشاورزی.
د: حذف بنگاه های پیمان کاری در بازار نیروی کار و ایجاد واحد تامین اشتغال در وزارت کار براساس برنامه اشتغالزایی مناسب با وضعیت، موقعیت و شرایط موجود با الویت بخشی به رفع بحران بیکاری.
۴- کارآیی نهاد های دولتی:
الف: استقلال وزارت خانه های مهم و کلیدی مرتبط با کار ، اشتغال و بهره وری و تفکیک وزارت صنایع و معادن و بازرگانی از یکدیگر. ادغام این وزارت خانه ها آنها را در سایه وزارت بازرگانی قرار داد که نتایج ناگوار آن کاهش تولیدات داخلی و رشد بی رویه واردات را درپی داشته است .
ب: ایجاد سازمان های دولتی پاک و مبارزه جدی با فساد و رشوه خواری در این نهاد ها
ج: تفکیک وزارت کار و تعاون و تامین اجتماعی .
د: رعایت استقلال سازمان تامین اجتماعی زیر نظارت شورای برگزیده از سازمان های کارگری و کارفرمایی و دولتی با حق برابر حقوقی برای هر یک ازاین سازمان ها.
۵- تعیین نظام عادلانه دستمزدها:
تعیین نظام عادلانه دستمزدها رابطه تنگاتنگ با اشتغال زایی و توسعه اقتصادی دارد . نظام کارآمد دستمزد باید مبتنی بر رعایت کارآمدی و تخصص گروه های شغلی باشد .
این کار با رواج بهره وری و نقش ارزشیابی مشاغل در آن امکان پذیر خواهد بود اما پیش از آن نیاز به تعیین حداقل دستمزد بر اساس ماده ۴۱ قانون کاراست که برعهده شورای عالی کار گذاشته شده است. متاسفانه از این ساز وکار قانونی هیچ گاه به درستی استفاده نشده است . این امر ناشی از اشکالاتی به قرار زیر است :
الف: رای نمایندگان کارگری در تعیین حداقل دستمزد با سایر ذینفع ها برابر نیست. درنتیجه پافشاری آنها در رعایت اصولی ماده ۴۱ بی نتیجه می ماند
ب: از آنجا که دولت خود کارفرمای بزرگی است منطقی است که در این شورا بی طرف نباشد و منافع خود را دنبال کند . رای دولت اگر کارفرمایی باشد و با منافع ملی که دولت آنرا نمایندگی می کند مغایرت داشته باشد بی شک به زیان کارگران و کل کشور خواهد بود .
ج: دولت ها تاکنون به رای شورای عالی کار عمل نکرده اند و تصمصم گیر نهایی بوده اند.
د: نمایندگی تشکل های کارگری به کانون عالی شوراها داده شده است که باتوجه به ماهیت این شوراها (به عنوان نهاد مشارکتی منطبق براصل ۱۰۴ قانون اساسی) آرای
نمایندگان این کانون ها مستقل نبوده و می تواند به هرطرف گرایش داشته باشد.
تنها برابر حقوقی همه ذینفع ها و ایجاد ساختاری که این برابر حقوقی را د رشورای عالی کار تامین کند می تواند به تعیین حداقل دستمزد واقعی بیانجامد .
۶- بیمه و درمان :
صندوق سازمان تامین اجتماعی سرمایه مشاع و بین النسلی کارگران است که مدیریت آن در اختیار دولت قرار گرفته است. با این همه امکانات بهداشت و درمان کافی در اختیار کارگران قرار نمی گیرد. سهم بیمه شده از هزینه درمان زیاد است. با توجه به پایین بودن دستمزد ها به نسبت سبد هزینه خانوار تحمیل این هزینه فقر بیشتری را در بین کارگران دامن می زند . ضروری است در سهم بیمه و درمان تجدید نظر جدی صورت گیرد.
۷- معیشت امروزه به عنوان مبرم ترین خواست عمومی و از جمله خواست جدی واساسی کارگران است. با توجه به گرانی و تورم فزاینده موجود زندگی در ایران را به روزمره گی وتلاش برای بقا و زنده ماندن بدل کرده است . فاجعه آنجا بیشتر نمایان میشود که پرداختن به امر معیشت همه ارزش های انسانی را در مخاطره افکنده است .
آسیب های اجتماعی یکی پس از دیکری بنیان های خانوار های زحمتکشان را در می نوردد. هیچ چیز مهم تر از رفع نیاز های اولیه مردم برای ادامه زندگی درخور و انسانی نیست ادامه وضعیت کنونی تحمل ناپذیر و درعین حال دردناک است باید از این بحران عبور کرد!
۸- از مواری که می تواند تضمینی برای پرداختن به مطالبات بالا قرار گیرد اجرای بی کم و کاست اصول فصل سوم قانون اساسی در باره حقوق ملت است که پرداختن به این فصل از جمله تاکیدات رییس جمهور چه در دوران پیش از انتخابات و چه پس از پیروزی در انتخابات در مراسم نتفیذ و تحلیف و در مصاحبه های مطبوعاتی ازسوی ایشان بیان شده است .
پیش نیاز پرداختن به مطالبات انباشته کارگران بیان آنها از سوی کارگران و شنیده شدن آن از سوی مسوولین است . وظیفه مندیم که این مطالبات را بنویسیم وبگوییم شاید رییس جمهور بخواند
----------------------
سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹٦ - ۱٨ آوریل ۲۰۱٧
بازنشستگان ذوب آهن مقابل صندوق بازنشستگی تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (سه شنبه بیستو نهم فرودین) بیش از صد نفر از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در خیابان وزرا تجمع کردند.
این بازنشستهها که خواستار رفع مشکلات درمانی خود از وزیر کار هستند، میگویند: از دو سال پیش که صندوق بازنشستگی فولاد به وزارت رفاه محول شده است، تمدید دفترچههای درمانی آنان با مشکل روبرو شده و در عمل صندوق بازنشستگی زیر بار پرداخت هزینه ای درمانی آنان نمی رود.
به گفته آنان در نتیجه وضع حاضر هم اکنون حدود ۱۶ هزار بازنشسته ذوب آهن اصفهان، با مشکل پرداخت نشدن هزینه ای درمانی از سوی صندوق فولاد روبرو هستند.
طبق ادعای آنان در حال حاضر شرکت سلامت بهداشت و درمان صنعت و معدن نوین (شسبد) در مقام مجری ارائه دهنده خدمات درمانی، مسئولیت پرداخت هزینه ای درمانی کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان را نمیپذیرد و در این خصوص از مسئولان وزارت رفاه می خواهیم تا به مشکلاتمان برای همیشه خاتمه دهد.
----------------------
وعده استانداری برای حل مشکلات کارگران بازنشسته I.T.I
به گزارش ایلنا، در حدود ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز امروز برای سومین روز متوالی مقابل استانداری استان فارس تجمع کردند.
تعدادی از این کارگران در اواخر تجمع امروز جلسهای با مدیر کل امور اقتصادی استانداری فارس داشتند. این مقام دولتی به آنها وعده داده است که مشکلات آنان هر چه سریعتر برطرف شود.
بیش از ۱۲۰۰ بازنشسته این کارخانه تولید کنند کارتهای سوخت که تاکنون که بیش از ۱۰ سال از بازنشستگی آنها میگذرد مطالبات مزدی ایام کار و سنوات بازنشستگی خود را دریافت نکردهاند.
----------------------
قطار جان مامور فنی راه آهن را در ورودی ایستگاه دامغان گرفت
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز صبح(سهشنبه/ 29 فروردین)، یک مامور فنی در ایستگاه راه آهن دامغان جان خود را از دست داد.
این مامور قطار در حال بررسی و سرکشی علائم در ایستگاه بوده که متاسفانه قطار از روی وی رد می شود و جان می بازد.
از قرار معلوم، تلاشها برای نجات این فرد فایده نمیبخشد و جان خود را از دست میدهد.
منابع خبری ایلنا میگویند : علت وقوع حادثه در دست بررسی است.
----------------------
حداقل و حداکثر حقوق فرهنگیان در سال 96 ابلاغ شد
به گزارش ایلنا، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش بخشنامه مربوط به تعیین ضریب حقوق سال 96 را ابلاغ کرد.
«حسین فرزانه» درمورد نحوه محاسبه ضریب حقوق فرهنگیان در سال 96 گفت: هیئت وزیران در جلسه 1396.1.20 به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ماده (76) قانون مدیریت خدمات کشوری - مصوب 1386 و بندهای (الف) و (ب) تبصره (12) قانون بودجه سال 1396 کل کشور، حداقل و حداکثر حقوق فرهنگیان را تصویب کرد.
وی افزود: ضریب حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و قضات برای سال 1396 به میزان 24 هزار و 144 ریال تعیین می شود.
فرزانه گفت: ضریب حقوق شاغلین مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت - مصوب 1370- (از جمله کارمندان وزارت اطلاعات و شاغلین پست های سیاسی وزارت امور خارجه) برای سال 1396 به میزان 1695 ریال تعیین می شود.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش افزود: حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلین موضوع ماده (76) قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارمندان دستگاههای اجرایی مشمول این قانون و سایر مشمولان ماده مذکور به استثنای مشمولین قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سال 1396 به میزان 10 میلیون و 350 هزار ریال و حداکثر حقوق و مزایای مستمر این قبیل کارکنان به میزان هفت برابر حداقل حقوق مذکور در این بند تعیین شد.
فرزانه گفت: حداقل حقوق کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سال 1396 به میزان 6 میلیون و 600 هزار ریال تعیین میشود که با احتساب فوق العادههای موضوع ماده (6) قانون یاد شده (فوقالعاده جذب و فوقالعاده ویژه طرح مسیر ارتقای شغلی) این میزان نباید کمتر از 10 میلیون و 350هزار ریال باشد.
----------------------
جمعی از نیروهای عملیاتی پالایشگاه آبادان خواستار شدند:
اقدام دولت برای تبدیل وضعیت کارگران پیمانکاری نفت آبادان
به گزارش خبرنگار ایلنا، نیروهای عملیاتی پالایشگاه آبادان همزمان با سفر وزیر نفت و رئیس جمهور به مناطق نفتی، در نامهای خواستار تبدیل وضعیت شدند.
در این نامه آمدهاست: رییس جمهور محترم و وزیر محترم نفت ، احتراما ما جمعی از نیروهای عملیاتی وبهره برداری در پالایشگاهآبادان سالهاست که از یک سری مزایای پرداختی محروم میباشیم؛ با توجه به شرایط سخت آب وهوایی، حتی با دادن یک وعده غذای گرم نیز مخالف هستند. طرح طبقه بندی مشاغل صورت نمیگیرد. چندین بار مکاتباتی با مدیران ومسئولین شهر انجام شده اما ترتیب اثری نداشته این نیروها بیش از 5 تا 17 سال سابقه کار دارند اما متاسفانه تبدیل وضعیت نیز نشده اند. خواهشمندیم جهت رفاه حال این نیروها که با بدترین شرایط، چرخ این صنعت راه می چرخانند، با تبدیل وضعیت و بهتر شدن شرایط کاری آنها همکاری لازم صورت گیرد.
----------------------
نجات دو کارگر ساختمانی از زیر آوار در تهران
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه حوالی ظهر روز گذشته (دوشنبه ۲۸ فروردین ماه) زمانی رخ داد که این دو کارگر در حین تخریب یک ساختمان قدیمی درخیابان تهران نو ،خیابان شهید رجبی با ریزش ناگهانی بخشی از دیواره ساختمان، زیر خروارها خاک و آجر مدفون می شوند.
بنا بر این گزارش، گروه امداد و نجات شهر تهران این دو کارگر را که بشدت ازناحیه سر وگردن آسیب دیده بودند را از زیر آوار خارج کرده و برای درمان به اورژانس انتقال داده اند.
----------------------
مصدومیت سه کارگر کارگاه صحافی در تهران بر اثر انفجار
به گزارش ایلنا، فجار و آتش سوزی یک کارگاه صحافی واقع در شهرک مشیریه ، مصدومیت سه کارگر را به همراه داشتهاست.
به گزارش 28فروردین پایگاه خبری ۱۲۵، مسعود حکاکی فرمانده نیروهای اعزام شده به محل حادثه در این باره گفت: در قسمت زیر زمین یک ساختمان مسکونی یک کارگاه ۱۰۰ مترمربعی با کاربری صحافی دچار انفجار و آتش سوزی شد.
وی با اعلام اینکه براثر این حادثه سه نفر از کارگران این کارگاه دچار مصدومیت شدند، افزود: نیروهای عملیاتی بی درنگ جریان برق و گاز ساختمان را به منظور ایمن سازی محل حادثه قطع کرده و با استفاده از تجهیزات خاموش کننده مشغول مهار شعله های آتش شدند.
این فرمانده آتش نشانی خاطرنشان کرد: آتش نشانان هر سه کارگر را از کارگاه خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند و پس از مهار کامل شعله های آتش، بطری های حاوی تینر و بنزین را از محل حادثه خارج کردند.
----------------------
مخابرات صورت مساله را پاک کرد/ بیکارشدیم اما قرارداد صوری نبستیم
در روزهای گذشته چند نفر از کارکنان شرکتی مخابرات کرمان به نمایندگی از جانب همکارانشان به خبرگزاری ایلنا آمدند و از ماههای پرفراز و نشیب دوندگی برای احقاق حقشان گفتند؛ گویا به تازگی نزدیک به پنجاه نفر از شرکتیهای مخابرات کرمان، از کار بیکار شده اند.
و اما کارکنان شرکتی مخابرات مدتهاست که از تبعیض در شرکت ملی مخابرات انتقاد دارند؛ شرکتیهای مخابرات بارها تجمع کردهاند و خواستار این شده اند که از مصائب بیشمار شرکت های پیمانکاری خلاص شوند و با خود شرکت مخابرات قرارداد مستقیم منعقد کنند تا از حقوق و مزایای یکسان با رسمیها برخوردار شوند.
شرکتیها میگویند مخابرات از اجرای قانون کار فرار میکند. میگویند به بهانه این که کارگر با شرکت پیمانکاری قرارداد بستهاست، قانون را به راحتی دور میزند و پرسنل خود را به امان خدا رها میکند.
قبل از هرچیز بهتر است به قانون نگاهی بیندازیم؛ ماده ۳۸ قانون کار واضح و روشن، تکلیف دستگاهها و شرکتها را روشن کردهاست. این قانون به اصل کار برابر-مزد برابر اختصاص دارد و به صراحت میگوید: برای انجام کار مساوی که در شرایط مساوی در یک کارگاه انجام میگیرد باید به زن و مرد مزد مساوی پرداخت شود. تبعیض در تعیین میزان مزد براساس سن، جنس، نژاد و قومیت و اعتقادات سیاسی و مذهبی ممنوع است.
در مخابرات مانند خیلی از ارگانها و نهادهای دیگر این قانون رعایت نمی شود؛ این مشکل، در وزارت نیرو هم هست، در جهاد کشاورزی هم است؛ در پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی هم همین تبعیض وجود دارد: کار یکی است، اما اختلاف مزد خیلی زیاد است. رسمیهای مخابرات بیش از سه برابر شرکتیها دریافتی دارند.
رای دیوان عدالت اداری در مورد ابطال دستور العملهای شماره ۳۶ و ۳۸ (موضوع منع تبعیض مزدی ) کار دشوار کارگران پیمانکاری را دشوارتر هم کردهاست.
در حال حاضر مخابرات بیش از بیست هزار نفر پرسنل شرکتی در شهرها و استانهای مختلف دارد.. این پرسنل شرکتی، طرف قرارداد با دو شرکت پیمانکاری عمده هستند، چندین شرکت پیمانکار خرد هم در مخابرات وجود دارد. تقریبا همه پرسنل شرکتی مخابرات از شرایط راضی نیستند و با ناخرسندی و از سر اجبار کار میکنند؛ شرایط شغلی این پرسنل در سالهای گذشته همواره بد بوده، اما رای دیوان عدالت اداری در مورد ابطال دستور العملهای شماره ۳۶ و ۳۸ (موضوع منع تبعیض مزدی ) کار دشوار کارگران پیمانکاری را دشوارتر هم کردهاست.
براساس دستورالعملهای شماره ۳۶ و ۳۸ که به ترتیب در سالهای ۹۲ و ۹۳ از سوی معاونت تنظیم روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شده بودند، تمامی کارفرمایان مشمول قانون کار ملزم شدهبودند تا به منظور برقراری عدالت مزدی و تساوی مزدی برای کار هم ارزش، شرایط یکسانی را نحوه محاسبه دستمزد کارگران پیمانکاری و قرارداد مستقیم در نظر بگیرند. این دستورالعملها به بهانه کاملا صوری، ابطال شدند؛ دستاویز دیوان عدالت برای ابطال این بود که خود وزیر کار دستورالعمل را امضا نکرده است! جالب است که بعد رسانه ای شدن ابطال، کارگران و فعالان کارگری از وزارت کار خواستند که این مشکل را حل کند و دستورالعمل مجددا با امضای وزیر صادر شود، اما در این زمینه هیچ اقدامی نشد. این بهانه گیری بیمورد دیوان عدالت اداری، حق خیلیها را ضایع کردهاست، از جمله پنجاه نفر از پرسنل شرکتی مخابرات کرمان.
نمایندگان این پرسنل میگویند برای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل براساس قانون کار اقدام کردیم. مهرماه سال گذشته، شورای حل اختلاف در کرمان رای داد که بایستی طرح طبقهبندی اجرایی شود. شرکت مخابرات تمکین نکرد و حدود پنجاه نفر فسخ قرارداد شدیم؛ چرا که حاضر نبودیم با شرکت پیمانکاری قرارداد ساده ببندیم و مخابرات هم حاضر نبود دستمزد کارشناسی براساس تخصصهای ما به ما بپردازد.
این کارگران مخابرات که همه دارای مدرک کارشناسی با متوسط سابقه ۱۵ سال هستند، میگویند: دوباره برای بازگشت به کار، به اداره کار مراجعه کردیم و حکم باز هم به نفع ما صادر شد: حکم بازگشت به کار با نوع قرارداد دائم. این حکم یک موفقیت محسوب میشد، اما باز هم تا اجرایی شدن راه درازی داشت، چرا که باز هم مخابرات زیر بار نرفت. این بار قراردادشان را با شرکت پیمانکاری فسخ کردند و گفتند دیگر شرکتی نیست که بخواهد با شما قرارداد دائم منعقد کند. در حالیکه ما در طول این سال ها پرسنل مخابرات بودیم و همه احکام ما را مخابرات صادر میکرد، پس از افت و خیز فراوان، ما را به جای خالی یک شرکت پیمانکاری حواله دادند.
در نهایت به ما گفتند دو راه دارید: یا قرارداد صوری ببندید با شرکتی که نیست، یا اگر نمیخواهید این قرارداد را امضا کنید بروید با یک پیمانکار ثالث مجهول، قرارداد ببندید و یک کار رده پایین غیرکارشناسی انجام دهید.
تعدادی از این کارگران این پیشنهادها را نپذیرفتند و همچنان در حال دوندگی برای احقاق حقشان هستند؛ میگویند مخابرات ما را به دنبال قانون فرستاد اما خود شرکت مخابرات، صورت مساله را پاک کرد و از قانون فرار کرد: ما بیکار شدیم، شرکت پیمانکاری حذف شد و سالها سابقه و تخصصمان به هیچ کاری نیامد. البته مخابرات میگوید اخراج نشدهاید اما اگر برگردیم با یک قرارداد صوری یا قرارداد غیرکارشناسی، یعنی این همه تلاش و دوندگی ما باد هوا بوده است؛ نه از طرح طبقه بندی خبری خواهد بود نه از قرارداد دائمی و یا قرارداد مستقیم.
اصل حقوقی و قانونی کاریکسان- مزد یکسان، یک حق بدیهی صنفی و شهروندی است که خود دولت هم آن را رعایت نمیکند؛ نه در صنعت، نه در خدمات و نه حتی در آموزش و پرورش، این اصل رعایت نمیشود.
به نظر میرسد ، شرایط برای کارگران پیمانکاری و شرکتی، ماه به ماه و روز به روز سخت تر میشود، به نظر میرسد یک خلا قانونی بزرگ وجود دارد؛ فقدان صراحت و ایجاب در قانون، دست کارفرمایان و نهادهای دولتی را باز گذاشتهاست. کارفرمایان و علیالخصوص وزارت خانه ها و ارگان های دولتی از این خلا و فضای خالی بیشترین سود را میبرند و به راحتی قانون را دور میزنند. اصل حقوقی و قانونی کاریکسان- مزد یکسان، یک حق بدیهی صنفی و شهروندی است که خود دولت هم آن را رعایت نمیکند؛ نه در صنعت، نه در خدمات و نه حتی در آموزش و پرورش، این اصل رعایت نمیشود و به این ترتیب، جمعیت زیادی از نیروی کار و دستمزدبگیران از اوضاع ناراضیند و از یک تبعیض نهادینه شده و جاافتاده در سیستم، رنج میبرند.
گزارش: نسرین هزاره مقدم
----------------------
طلب مزدی کارگران اتوبوس رانی زابل ادامه دارد
منابع خبری ایلنا در سیستان و بلوچستان از عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران اتوبوسرانی زابل خبر دادند.
از قرار معلوم دستمزد و مزایای این کارگران در 4 ماه گذشته پرداخت نشدهاست.
این کارگران همچنین عیدی ومزایای سال گذشته خود را نیز دریافت نکردهاند.
به گفته کارگران، مسئولان شهرداری زابل کمبود بودجه را دلیل تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران اتوبوسرانی عنوان میکنند.
کارگران به یک رسانه محلی گفته اند: اگر شهرداری پول ندارد پس چطور حقوقهای چندمیلیونی مدیران خود را میپردازد؟ جالب است که فقط وقتی بحث مطالبات کارگران میشود، یاد کمبود بودجه میافتند.
----------------------
دوشنبه ۲٨ فروردین ۱۳۹٦ - ۱٧ آوریل ۲۰۱٧
تجمع معلمان بازنشسته مقابل سازمان برنامه و بودجه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز جمعی از فرهنگیان بازنشسته مقابل سازمان برنامه و بودجه کشور تجمع کردند.
این چندمین بار در ماهها و هفتههای جاری است که معلمان بازنشسته مقابل مجلس و نهادهای ذیربط دیگر تجمعات اعتراضی برگزار میکنند.
یکی از بازنشستگان حاضر در تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: خواسته ما پرداخت مطالبات مزدی ازجمله پاداش پایان خدمت، اجرای صحیح همسان سازی مستمریها و ارتقاء خدمات درمانی بیمه تکمیلی است.
در تجمع امروز صبح، حدود صد نفر از بازنشستگان شرکت داشتند.
----------------------
اعتراض رانندگان اتوبوسهای شهری کرمانشاه/ بدحسابی شهرداری، مردم را سرگردان کرد
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (27فروردین)، تعدادی از رانندگان اتوبوسهای درون شهری کرمانشاه دست از کار کشیدند. این اعتراض، رفت و آمد مردم را با اختلال مواجه کرد.
درهمین رابطه، روز گذشته مسئول روابط عمومی اتوبوسرانی استان کرمانشاه به خبرنگاران گفت: از صبح امروز تاکنون به دلیل اعتراض جمعی از رانندگان واحد اتوبوسهای درون شهری وضعیت حمل و نقل عمومی کرمانشاه دچار بینظمی و اختلال شد.
فرهاد رشیدی با اشاره به اینکه رانندگان30 تا 40 دستگاه اتوبوس درون شهری به دلیل اعتراض به برخی از مشکلات خود اعتصاب کردند، گفت: این رانندگان دلیل اعتراض خود را وضعیت نابسامان یارانه، مسافتهای طولانی و پرهزینه بودن بودن تعمیرات اتوبوسها اعلام کردند.
فضل الله رنجبر فرماندار کرمانشاه در خصوص این موضوع نیزگفت: این رانندگان در رابطه با حق شارژهایی که شرکت های تابعه از آنها دریافت می کنند معترض بوده و خواهان اصلاح این وضعیت هستند. همچنین این رانندگان درخواست دریافت یارانه نیز داشتهاند.
فرماندار کرمانشاه افزود: جلساتی از طریق شهرداری و مجموعه اتوبوسرانی کرمانشاه برای رفع مشکلات این رانندگان تشکیل شده، اما با توجه به انعقاد قرارداد این رانندگان با شرکتهای تابعه از گذشته، باید بررسیهای بیشتری برای حل مشکل این رانندگان انجام شود که نیاز به زمان دارد.
----------------------
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز برای معوقات
به گزارش ایلنا، در حدود ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز امروز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و سنوات بازنشستگی مقابل استانداری استان فارس و دفتر امام جمعه تجمع کردند.
باوجود آنکه این تجمع، سومین تجمع کارگران مخابرات راه دور شیراز در 10 روز گذشته بوده است اما هنوز کارفرمای به تعهدات خود عمل نکرده است.
معترضان میگویند: ادامه این تعلل کارفرما باعث شده است تا دست کم ۱۲۰۰ نفر از کارگرانی که در گذشته برای این واحد صنعتی مشغول کار بودند با مشکل روبرو شوند.
----------------------
افزایش 28 درصدی فوتیهای حوادث کار در تهران
به گزارش ایلنا، مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد؛ از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ماه سال گذشته (۹۵) تعداد ۳۵۹ نفر به دلیل صدمات ناشی از حوادث کار در این استان فوت کردند.
«مسعود قادی پاشا» در ادامه گفته است: این میزان در مقایسه با مدت مشابه (سال۹۴)۲۸۰تن فوت شده ۲۸ درصد افزایش را نشان می دهد.
وی گفت: در این بازه زمانی تعداد ۳۵۳ نفر از فوت شدگان دارای جنسیت مرد و ۶نفر دیگر زن بودهاند.
----------------------
قطع پای کارگرکارخانه خوراک دام حین انجام کار
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شامگاه روز شنبه ۲۶ فروردین ماه، یک کارگر در بهبهان استان خوزستان ، که در یکی از شرکتهای خوراک دام مشغول کار بود، در حین کار با دستگاه خرد کن دچار حادثه شد که طی این حادثه پای این کارگر از ناحیه مچ قطع شد.
از قرار معلوم، : یک تیم از جمعیت هلال احمر خوزستان به محل حادثه اعزام شد که با استفاده از تجهیزات هیدرولیک برای بازکردن قیف اقدام ، و کارگر را از دستگاه رها کردند.
----------------------
سقوط گیوتین منجر به کشته وزخمی شدن دو کارگر اردبیلی شد
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، عصر دیروز یکشنبه (۲۷ فروردین ماه) به دنبال حادثه سقوط دستگاه گیوتین «دستگاه برش برقی آهن» در میدان آهنفروشان اردبیل دو کارگر کشته وزخمی شدند.
بر اساس گزارش مدیر عامل سازمان آتش نشانی اردبیل، این حادثه در ساعت ۲۰:۱۲ دقیقه شامگاه روزگذشته زمانی برای دو کارگر اتفاق افتاد که در نتیجه سقوط یک دستگاه گیوتن برقی در بازار آهن فروشان یکی از کارگران به دلیل آسیب دیدگی شدیداز ناحیه سر جان خودرا از دست داد وکارگر دیگری مجروح شد کهبه بیمارستان منتقل شد.
به گفته «محمودرضا یعقوبی» عدم رعایت مباحث ایمنی در حین انجام کار سبب بروز حوادث تلخی میشود که عواقب آن در بسیاری از مواقع غیرقابل جبران بوده و لزوم کنترل و انجام آموزشهای لازم را یادآوری میکند.
----------------------
بازنشستگان رنگین نخ سمنان مقابل فرمانداری جمع شدند
به گزارش ایلنا در ادامه اعتراض صنفی روز گذشته کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ سمنان امروز- دوشنبه۲۸ فروردین ماه- نیز این کارگران در اعتراض به بیتوجهای به خواستههای صنفیشان از مسئولان فرمانداری سمنان خواستند تا به مشکلات آنان رسیدگی کند.
نمایندگان کارگران به ایلنا گفتهاند در دومین روز تجمع مقابل ساختمان فرمانداری سمنان،معاون سیاسی این نهاد دولتی در جمع آنان حاضر شده وپی گیر مطالبات آنان با کارفرمای کارخانه شده است .
بر پایه این اطلاعات کارگران بازنشسته رنگین نخ که تعداد آنان به ۴۹ نفر می رسد از شهریور ماه سال ۹۳ بازنشسته شده واز آن زمان تا کنون نتوانسته اند معوقات مزدی دوران اشتغال و نیز سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند.
به گفته معترضین در آن زمان کارگران بازنشسته در واکنش به این اقدام چندین تجمع اعتراضی انجام دادند که در نهایت بعد از بدقولی کارفرما به پرداخت مطالباتمان همه کارگران به صورت مجزابه اداره کار سمنان شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.
معترضان می گویند با گذشت نزدیک به ۱۶ تا ۱۷ ماه از آن زمان دستکم هنوزما ۴۹ نفر نتوانسته ایم به مطالبات مزدی وسنواتی خود برسیم و حداقل مستمری بازنشستگی که بعد از ما هها دوندگی به حسابمان پرداخت می شود کفاف زندگی خانوادگی مارا نمی دهد.
----------------------
۲۷ کارگر اخراجی «داروگر»به اداره کار شکایت کردند
به گزارش ایلنا، ۲۷ کارگر اخراجی داروگر که روز گذشته (۲۷ فروردین ماه ) با تصمیم کارفرما ی کارخانه اخراج شدهبودند، امروز دوشنبه با طرح شکایتی در اداره کار غرب تهران، پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
این کارگران که بین ۱۸ تا ۲۶ سال سابقه کار هستند، یادآور شدند: توسط کارفرما از حدود دو هفته مانده به شروع سال جدید تا روز ۲۷ فروردین به مرخصی فرستاده شده بودیم و درست یک روز بعد از بازگشت به کار توسط کارفرما از ورود به محل کار منع شدیم.
آنها میگویند: خواسته ما این است که مانند سایر همکارانمان بتوانیم در کار سابق خود مشغول کار شویم و برای همین تصمیم گرفتیم تا از کمک مراجع قانونی استفاده کنیم.
----------------------
مرگ یک کولبر جوان در گردنه «تهته اورامان» کردستان
به گزارش خبرنگار ایلنا، کولبری 20 ساله به نام «نظیر اداک» اهل روستای ژیوار در گردنه ته ته اورامان کردستان، به دلیل واژگون شدن از صخره ها فوت شده است.
این حادثه حوالی ساعت چهار بامداد رخ دادهاست.
جسد نامبرده به سردخانه پزشکی قانونی مریوان منتقل شدهاست.
گفتنی است در روزهای گذشته، تعدادی کولبر در مناطق مرزی کردستان بر اثر حوادث طبیعی یا غیرطبیعی جان خود را از دست دادهاند. تامین امنیت جانی کولبران در حال حاضر یکی از دغدغه های جدی فعالین کارگری و مدنی است.
----------------------
مرگ دو کارگر کارخانه مقواسازی فریمان بر اثر گازگرفتگی
به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (بیست و هفتم فروردین) گازگرفتگی ناشی از مواد کاغذی در شرکت پارت سلولز شهرک صنعتی کاویان فریمان جان دو کارگر را گرفت و دو نفر دیگر را نیز مسموم و روانه بیمارستان کرد.
از قرار معلوم، در پی اطلاع از وقوع حادثه در ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه صبح روز گذشته در یکی از شرکتهای تولید کارتن، پرسنل آتشنشانی به سرعت به محل اعزام شدند.
کارگران این شرکت در اتاق تبدیل کاغذ و خمیر در حال نظافت و تخلیه خمیر کاغذ بودند که دچار گازگرفتگی حاصل از مواد موجود شدند و متاسفانه دوکارگر این شرکت به نامهای جواد ۴۰ ساله و قاسم ۳۶ساله در همان لحظه اولیه جان خود را از دست دادند و دو کارگر دیگر که ۲۷ و۳۰ سال سن دارند با حضور به موقع اورژانس احیا شدند.
شایان ذکر است، درکارخانه پارت سلولزواقع درکیلومتر 45 جاده فریمان، شهرک صنعتی کاویان، کارتن و مواد ضایعاتی کاغذی به خمیر تبدیل و انواع کارتن و محصولات مرتبط به آن تولید می شود.
----------------------
بلاتکلیفی دستفروشان تهلنجی آبادان/شهرداری به وعدهها عمل نکردهاست
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارشنبه هفته گذشته، شهرداری آبادان پس از اعتراض کسبه محلی، اقدام به جمعآوری دستفروشان بازار تهلنجیها در خیابان امام خمینی آبادان کرد.
شهرداری این اقدام را به بهانه ساماندهی دستفروشان انجام داده است، اما در عمل تعداد زیادی از دستفروشان این خیابان چند روزی است که سرگردانند و به قول خودشان، کاسبیشان کساد شده است.
یکی از این دستفروشان که بساطش را چهارشنبه جمعآوری کردهاند، میگوید: قرار بود از طرف شهرداری و شورای شهر مکانی را در بازار شب آبادان به ما اختصاص دهند، اما این وعده عملی نشد؛ به بازار شب مراجعه کردیم اما غرفهای در کار نبود.
این دستفروش که میگوید سالهاست از طریق گستردن بساط و دستفروشی امرار معاش میکند از شرایط موجود ناراضی است و اعتقاد دارد کسبه پرقدرت محلی، با شهرداری لابی میکنند و به این ترتیب کاسبی دستفروشان کساد میشود و خانوادههای بسیاری، بدون راهی برای کسب درآمد و بیکار، سردرگم میمانند.
از قرار معلوم دستفروشان تهلنجی آبادان، شنبه شب در خیابان امام خمینی این شهر دست به تجمع زدند و از مقامات شهرداری خواستند که به اوضاع نابسامان آنها رسیدگی شود.
----------------------
یکشنبه ۲٧ فروردین ۱۳۹٦ - ۱٦ آوریل ۲۰۱٧
آتش سوزی تعمیرگاه خودرو سه کارگر جوان را سوزاند
به گزارش ایلنا، امروز (بیست و هفتم فروردین)، آتشسوزی در یک تعمیرگاه خودرو، سه کارگر مکانیک را زخمی و روانه بیمارستان کرد.
براساس گزارش سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، طی تماس شهروندان با سامانه 125، ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران بی درنگ زنگ ایستگاه های 8 و 85 را ساعت 15:34 دقیقه دیروز به صدا درآورد و آتشنشانان را به محل حادثه در خیابان قصرالدشت، بعد از خیابان بهنود اعزام کرد.
به گفته علیرضا حسنی افسر آماده منطقه 5 عملیات آتش نشانی تهران، محل حادثه یک ساختمان دو طبقه بود که طبقه اول آن تعمیرگاه خودرو قرار داشت و طبقه بالای آن هم مهد کودک بود.
وی اضافه کرد: در این حادثه تعمیرگاه خودرو به متراژ تقریبی 35 مترمربع درپی بروز انفجار شدید دچار آتش سوزی شد.
حسنی ادامه داد: به دنبال بروز این آتش سوزی، سه تعمیرکار جوان در چاله سرویس این تعمیرگاه و در میان دود و آتش گرفتار و دچار مصدومیت و سوختگی شدید شدند.
وی با اعلام این که هنگام رسیدن آتش نشانان، دود و شعله آتش به شدت از دهانه این تعمیرگاه خارج می شد، تصریح کرد: نیروهای آتش نشانی بلافاصله به وسیله تجهیزات کامل انفرادی ضمن قطع جریان برق و گاز، با استفاده از یک رشته لوله آبدهی توانستند آتش را در کمترین زمان ممکن مهار و خاموش کنند.
افسر آماده منطقه 5 عملیات آتش نشانی در مورد مصدومین این حادثه گفت: هر سه تعمیرکار که شدیدا دچار سوختگی شده بودند توسط آتش نشانان نجات یافته و به سرعت به مکان امنی منتقل شدند.
وی در ادامه اظهار داشت: همزمان گروهی دیگر از آتش نشانان وارد طبقه دوم و مهد کودک شده و زن میانسالی را که در این طبقه محبوس شده بود، به خارج از ساختمان انتقال دادند.
علیرضا حسنی اضافه کرد: در هنگام وقوع این حادثه، یک دستگاه خودرو پراید در داخل تعمیرگاه قرار داشت که در اثر آتش سوزی، قسمت هایی از بدنه این وسیله نقلیه طعمه شعله های آتش شده و خسارتی به آن وارد شد.
این افسر آماده آتش نشانی خاطرنشان کرد: نیروهای آتش نشانی پس از خاموش کردن کامل این آتش سوزی، دود ناشی از آن را با استفاده از فن های قوی از داخل این تعمیرگاه به بیرون تخلیه کردند.
وی تاکید کرد: علت بروز این آتش سوزی و نیز میزان خسارت وارده هم اکنون از سوی کارشناسان این سازمان در دست بررسی است.
----------------------
بازنشستگان مخابرات راه دور شیراز بازهم تجمع کردند
به گزارش ایلنا، در حدود 100 نفر از کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز روز گذشته در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و سنوات بازنشستگی مقابل استانداری استان فارس تجمع کردند.
جمعی از این کارگران بازنشسته در تماس با ایلنا، یادآور شدند که مدیران این کارخانه صنعتی تولید کننده محصولات مخابراتی پرداخت مطالبات آنها را به دست فراموشی سپردهاند که این امر با توجه به اینکه از بازنشستگی اکثر آنها 10 سال میگذرد تعجب برانگیز است.
تعداد بازنشستگان این کارخانه که با مشکلات معیشتی از بابت عدم پرداخت مطالبات، دست و پنجه نرم میکنند بیش از 1200 نفر است.
کارگران مخابرات راه دور شیراز سال گذشته با برپایی چادر در محوطه این کارخانه چندین تجمع صنفی برگزار کردند و از نمایندگان استان فارس و مشئولان استان تقاضای استمداد کردند با این وجود تاکنون مشکلات آنان برطرف نشده است.
----------------------
دولت به تبعیض شغلی در عسلویه خاتمه دهد
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران پیمانکاری عسلویه همزمان با حضور ریاست جمهوری در این منطقه ویژه اقتصادی خواستار اقدام جدی دولت برای رفع شرایط نامناسب شغلی خود شدند.
این کارگران این منطقه بالابودن ساعات کاری روزانه و فشار حجم کار را یکی از اصلیترین مشکلات صنفی منطقه عسلویه دانسته و میگویند: اینجا برای هر کارگر حداقل روز کاری معادل 12 ساعت است و چنین وضعیتی تقریبا در تمامی روزهای هر ماه کاری در حال تکرار است.
به گفته این گروه از کارگران عسلویه، در حالی که در بیرون از این منطقه اقتصادی، هرکارگر موظف به انجام حداقل هشت ساعت در روز با احتساب مزایای اضافه کاری است: در منطقه ویژه عسلویه برای کارگرانی که بیشترشان به کارهای سخت و طاقت فرسا مشغولند چنین شرایطی وجود ندارد و در عمل کمتر شخصی وجود دارد که بتواند از مزایای مرخصی و تعطیلی استفاده کند.
از سوی دیگر آنها مدعی هستند: با این وضعیت، مزد دریافتی غالب کارگران منطقه عسلویه مبلغی نزدیک به دریافتی معمولی است که در کارگاههای معمولی بابت انجام کار مشابه پرداخت میشود.
آنها میگویند: صرفنظر از همه این حرفها از نظر قانونی به کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در شرایط شغلی به مراتب سخت تر و طاقت فرسا تر هستند، مزایای مزدی مانند سنوات و عیدی تعلق نمیگیرد و علاوه بر این تاخیر در پرداخت معوقات مزدی یک از سوی پیمانکاران به یک اتفاق جاری و معمولی تبدیل شده است.
این گروه از افراد شاغل در منطقه ویژه عسلویه افزودند: تازه این وضعیت جدا از شرایط متفاوت شغلی و مزدی کارگرانی است که از طریق پیمانکاران مختلف و متعدد در پروژههای واحد یا مشابه مشغول کارند.
آنها در عین حال خواستار توجه بیشتر دولت به شرایط تعیین کننده امکانات رفاهی، اقامتی، خورد و خوراک ، رفت و آمدی و ایمنی و بهداشتی کارگاهها و کمپهای اقامتی کارگران عسلویه شدند.
----------------------
انتظار ۸۰ کارگر روغن نباتی جهان برای بازگشت بهکار
منابع خبری ایلنا در استان زنجان از سرگردانی دستکم ۸۰ نفر از کارگران تعدیل شده روغن نباتی جهان خبر میدهند.
برپایه این اطلاعات، کارگران مورد نظر پیشتر در این کارخانه مشغول کار بودند که تقریبا از دو ماه پیش به همراه ۸۰ کارگر دیگر تعدیل میشوند.
از قرار معلوم دلیل تعدیل این ۱۶۰ کارگر اعلام عدم نیاز و کمبود مواد اولیه از جانب کارفرما عنوان شده است.
این کارگران تعدیلی قرار بود بعد از فراهم شدن شرایط کار وتامین مواد اولیه تولید دوباره به سرکار بازگردند و اگرچه تاکنون نیمی از آنها به کار سابق خود بازگشتهاند اما هنوز تعداد ۸۰ نفر بیکار و سرگردان باقیماندهاند.
از قرار معلوم ، به غیر از این کارگران تعداد ۶۰ کارگر در پایان سال گذشته هنوز در استخدام کارخانه روغن نباتی جهان باقیمانده بودند، که همگی آنها از یک هفته مانده به شروع سال جدید تا روز گذشته ۲۶ فروردین ماه کارخانه در تعطیلات و مرخصی بودند.
به گفته یکی از کارگران از روز گذشته که فعالیت تولیدی کارخانه از سر گرفته شد، و در این مدت به غیر کارگران باقیمانده، حدود نیمی از کارگران اخراجی نیز به کار خود بازگشتهاند اما هنوز حدود ۸۰ کارگر اخراج شده باقیماندهاند.
همچنین به نقل از منابع خبری ایلنا در زنجان گفته می شود شماری ازاین کارگران تعدیل شده صبح امروز ۲۷ فروردین ماه برای پی گیری وضعیت شغلیشان به اداره کار زنجان مراجعه کرده اند اما پاسخ روشنی به خواسته های آنان داده نشده است.
----------------------
«کارگران داروگر را به کارخانه راه ندادند
منابع کارگری با اعلام این خبر میگویند: ازصبح امروز (27 فروردین ماه) نزدیک به 27 کارگر شاغل در کارخانه «داروگر» اجازه ورود به محل کارشان را پیدا نکرده و در نتیجه در محل ورودی کارخانه اجتماع کردند.
برپایه این اظهارات این منابع خبری، از قرار معلوم 27 کارگری که صبح امروز یکشنبه (27 فروردین ماه) از حضور در محل کار همیشگی خود منع شدهاندبین 18 تا 26 سال سابقه کار دارند.
طبق گزارش کارگران،این تعدیلها در حالی اتفاق افتاده است که پیشتر کارفرما فعالیت کارخانه از حدود دو هفته مانده به شروع سال جدید تا روز گذشته (27 فروردین ) برای آنچه که انجام تعمیرات نامیده میشود، تعطیل اعلام کرده بود و تمامی کارگران تازه از دیروز اولین روز کاری خود در سال جدید را شروع کرده بودند.
به نقل از منابع ایلنا گفته می شود از همه کارگران منع شده به دلیل داشتن شرایط سنی و سابقهای نزدیک به بازنشستگی خواهان بازگشت به کار قبلی خود هستند.
از قرار معلوم دو نفر رسمی و25 نفر قرار دادی هستند که یکنفر از آنها در نهاد صنفی کارخانه داروگر نیز عضویت دارد.
گفتنی است کارخانه داروگر در زمینه تولید ظروف تولید محصولات شویند وبهداشتی با 500 کارگر جاده مخصوص تهران به کرج فعالیت دارد.
----------------------
سرگردانی کارگران اخراجی تولی پرس وبسته بندی البرز ادامه دارد
به گزارش ایلنا؛ این کارگران که پیشتر در این کارخانه مشغول کار بودند از روز ۱۴ فروردین ماه در راستای کاهش هزینهها از جانب کارفرما تعدیل شدهاند.
این کارگران تعدیلی که امیدوار بودند کارفرما آنان را دوباره به سرکار بازگرداند می گویند؛ مدیران این واحد تولیدی به ما کارگران میگویند شرایط بازگشت به کار فراهم نیست. با این حال خواسته ما بازگشت به کار سابق ودریافت مطالبات معوقه است.
از قرار معلوم،از روز گذشته(۲۶ فروردین ماه) کارفرما به کارگران تعدیل شده اطلاع داده برای گرفتن نامه ترک کار خود به کارخانه مراجعه کنند .در این بین تعدادی از کارگران نامه ترک کار خود را گرفته اند تا بتوانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
در عین حال کارگران تعدیل شده تولی پرس وبسته بندی البرز که تحت مسئولیت یک کارفرمای واحد فعالیت داشتند مدعی هستند مجموع مطالبات مزدی آنان به حدود ۲۵۰ میلیون تومان می رسد. همچنین گفته میشود این مطالبات مربوط به دستمزد اسفند ماه سال ۹۵ ،اضافه کاری اسفند ۹۴،حق شیف فروردین ۹۴ تا اسفند ۹۵ به همراه چند سال سنوات واضافه کاریها وتعطیل کاری ها می شود.
به اعتقاد کارگران تعدیل شده، در شریط کنونی که بیکاری بیداد میکند قطع یقین برای افرادی که در موقعیت جسمی و سنی ما هستند؛ راه آبرومندی برای گذران زندگی و تامین معاش خانواده وجود ندارد.
----------------------
کارگران پیمانکاری مس سرچشمه تجمع کردند
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران تینکرهای خمیری کانی مس از شرکتهای پیمانکاری معدن مس سرچشمه روز گذشته (شنبه/26 فروردین) تجمعی اعتراضی برای احقاق حقوق خود در زمینه تامین نیروی معدن سر چشمه برگزار کردند.
جمعی از این کارگران به ایلنا، گفتند که از 5 سال پیش به صورت کارگر پیمانکاری در شرکت تینکرهای خمیری کانی مس متعلق به معدن مس سرچشمه مشغول به کار شدیم و حالا پس از گذشت این مدت خواهان تبدیل وضعیت و انعقاد قرارداد مستقیم با معدن مس سرچشمه هستیم.
آنها همچنین از آنجایی که 5 سال است که در این شرکت پیمانکاری مشغوبل به کار هستند خواهان آن هستند که به کارگیری آنها در کارهای مربوط به معدن مس سرچشمه در اولویت باشد.
----------------------
مرگ دو کولبر دیگر در منطقه مرزی
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین دو کولبر کرد بر اثر حوادث غیرطبیعی جان خود را از دست دادند.
کولبر اول عطا حسینی نام داشته و کولبر دوم به نام آزاد محمودی که اهل روستای چیچومان بوده، در بیمارستان جان خود را از دست دادهاست.
مرگ کولبران در حالی اتفاق میافتد که نمایندگان مجلس و مسئولان محلی، اواخر سال گذشته از طرح بیمه کولبران صحبت کردند؛ این طرح قرار بود از نیمه دوم فروردین ۹۶ اجرایی شود.
به نظر میرسد اندیشیدن تمهیداتی برای حفظ جان کولبران در درجه اول اهمیت قرار دارد و مسئولان بایستی برای از بین بردن خطرات بیشمار شغل کولبری، به جای بیمه کولبران، به دنبال ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی باشند.
----------------------
تجمع کارگران بازنشسته رنگین نخ برای معوقات پرداخت نشده
شماری از کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان در تماس با ایلنا گفتند: نزدیک به۴۹ نفر از کارگران بازنشسته هستیم که هنوز بابت معوقات مزدی دوران اشتغال و نیز سنوات پایان خدمت طلبکاریم.
گفته میشود که مراجعه این کارگران از زمان بازنشستگی آنها در شهریور ماه سال ۹۳ تاکنون بینتیجه بوده است و برای همین امروز گروهی از آنها تصمیم گرفتهاند تا برای پی گیری مطالباتشان مقابل ساختمانهای فرمانداری و استانداری سمنان تجمع کردند.
به گفته یکی از این معترضان، کارخانه رنگین نخ سمنان در حال حاضر تعطیل شده است اما تا پیش از این در بخشهای مختلف آن حدود ۵۵ کارگر رسمی و ۲۰ کارگر قراردادی مشغول کار بودند.
این کارگر سابق رنگین نخ سمنان گفت: به غیر از جمعی کارگران معترضی که هنوز معطل دریافت سنوات پایان خدمت هستند، سایر کارگران باسابقه این واحد صنعتی به دلیل مشکلات بیمه هنوز امکان بازنشستگی پیدا نکردهاند.
به گفته وی کارگران بازنشسته رنگین نخ علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود ۶ ماه مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به زمان اشتغالشان میشود.
این کارگر بازنشسته بایادآوری اینکه پیش از بازنشستگی به مدت یک سال از سوی کارفرما اخراج شده بودند، تصریح کرد: کارفرما در زمان قطع همکاری با ما مرتبا وعده پرداخت مطالباتشان را میداد اما بعدا به بهانههای مختلف ازجمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.
این کارگر درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود و سایر همکارانش میگویند، بعد از بدقولی کارفرما همه کارگران به صورت مجزابه اداره کار سمنان شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.
به گفته او، بعداز کش و قوسهای فراوان تعداد کمی از کارگران توانستند بخشی حداقلی از مطالبات خود را دریافت کنند. اما بیشتر کارگران باقی مانده که هر کدام مبالغ زیادی از کارفرما طلب دارند طی ماهای گذشته بلاتکلیف بودهاند.
این کارگر بازنشسته «رنگین نخ سمنان» میگویند پس از پیگیریهای حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبشان بگیرند اما پیش از کارگران یکی از بانکهای دولتی برای وصول مطالبات معوقه خود اموال کارخانه را توقیف کرده بود و در نتیجه پیگیری کارگران تاکنون بینتیجه بوده است.
به گفته وی بدهی این کارخانه به بانک مذکور حدود ۲ میلیارد تومان است این در حالیست که ارزش ریالی اموال بجا مانده از این کارخانه حدود ۷۵۰ میلیون تومان میشود.
او در ادامه سخنان خود درباره جزئیات مطالبات کارگران بازنشسته و اخراجی کارخانه رنگین نخ میگویند میانگین سنوات پایان خدمت هریک از بازنشستگان براساس سوابق کاری حدود۴۰ میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
----------------------
مرگ کارگر تبریزی بر اثر ریزش دیوار
به گزارش ایلنا، روز گذشته (بیست و ششم فروردین)، یک کارگر۳۰ ساله بر اثر ریزش آوار در یک ساختمان قدیمی واقع در چایکنار- جنب شهرداری منطقه هشت تبریز،جانش را از دست داد.
براساس گزارش روابط عمومی آتش نشانی تبریز، اعلام وقوع حادثه ریزش آوار بر روی یک کارگر در یک ساختمان قدیمی در چایکنار - جنب شهرداری منطقه هشت، ستاد فرماندهی گروه نجات ایستگاه شماره یک را جهت بررسی و امداد و نجات عازم محل حادثه کرد.
بر اساس این گزارش، آتش نشانان ایستگاه شماره یک به محل حادثه شتافته و شاهد ریزش آوار و مدفون شدن وی بر روی یک جوان ۳۰ ساله شدند که آتش نشانان هر چه سریعتر اقدام به خارج کردن وی از زیر آوار کرده و در اختیار عوامل اورژانس قرار دادند.
----------------------
درخواست نیروهای پیمانکاری نفت برای تبدیل وضعیت/ چرا سهم ما از نفت فقط زحمت است؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با بازدید وزیر نفت از فازهای پارس جنوبی، نیروهای پیمانکاری خواستار تبدیل وضعیت و رفع تبعیض شدند.
این نیروها در تماس با ایلنا از تبعیض در وزارت نفت انتقاد کردند و گفتند: ما هم پا به پای نیروهای رسمی کار میکنیم ولی حقوق و مزایای ما خیلی کمتر ازحقوق نیروهای رسمی هست.
این نیروها میگویند: چرا باید تمامی سال برای نیروهای رسمی عید باشد ولی ما سالی ۱ بار ؛ لااقل پاداشهایی که به نیروهای نفتی تعلق میگیرد، به نیروهای پیمانکاری و قرارداد موقت هم بدهند نه اینکه یک سوم یا در بعضی جاها یک چهارم را برای این قشر در نظر بگیرند.
نیروهای پیمانکاری می گویند: سهم ما از نفت، فقط زحمت است و به چشم مسئولان نمیآییم.
----------------------
شنبه ۲٦ فروردین ۱۳۹٦ - ۱۵ آوریل ۲۰۱٧
سکوت علیه دورزدن قانون اساسی و حذف قانون کار ادامه دارد
ناصر آقاجری (فعال مستقل کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با شرایط فعلی و خارج کردن کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از شمول قانون کار گفت:
سکوت سنگین در مورد روند تدریجی دور زدن قانون اساسی و حذف قطعی قانون کار در مناطق آزاد هم چنان تداوم دارد، گویی حاکمان به این باور رسیده اند که وجود قانون برای جامعه امروزی غیرضروری است.
وی ادامه داد: انتقاد از عملکرد مسئولان در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، امر جدیدی نیست و سالهاست ادامه دارد؛ اما هیچ کس توجهی به این انتقادات خیرخواهانه نمیکند.
این فعال کارگری گفت: با وجود کاربردی کردن مناسبات اقتصادی نو لیبرالی (تعدیل ساختاری و خصوصی سازی) آقایان مرتب براقتصاد مقاومتی تکیه میکنند و حمایت از صنایع داخلی را در شعار های خود میگنجانند، ولی این فقط در حد شعار است؛ چرا که در عمل مناطق آزاد تجاری – صنعتی را توسعه میدهند.
وی تصریح کرد: ازهمه دردناکتر این است که هیچ نیرو و یا نهادی حرف از تغییر پایهای ساختار موجود، برای قانونمند کردن جامعه نمیزند.
آقاجری در ادامه به مساله افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد پرداخت و گفت: در شرایط فعلی مملکت که کارگران مزدبگیر مشکل دارند، میگویند مستمری کسانی را که در ماه دریافتی معادل 70 هزار تومان یا کمی بیشتر یا کمتر دریافت می کردند دوبرابر کردهاند، که دوبرابر شدن این اقلیت حتا اگر 5 یا 8 برابر هم میشد هنوز به حداقل حقوق نمیرسید. در عین حال این اعتراف به یک واقعیت دردناک است، اعتراف به این واقعیت که در کشور اقشاری وجود دارند که باید با ماهی 70 هزار تومان زندگی کنند. یعنی این خانواده ها در ماه تنها توانایی خرید کمتر از 60 عدد نان سنگک 1200 تومانی را دارند، حال سوال اینجاست بقیه نیازمندیها این مردم چگونه باید تامین گردد؟!
----------------------
نگرانی 700 کارگر لوله گستر اسفراین از تبعات خصوصی سازی
«عباس طالبی» رئیس شورای اسلامی کار شرکت لوله گستر اسفراین در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: سازمان خصوصی سازی قصد دارد سومین مرحله مزایده واگذاری این کارخانه را در 28 فرودین برگزار کند که همین موضوع موجب نگرانی 700 کارگر این کارخانه شده است.
وی با اشاره به سرنوشت کارخانههایی که در سالهای گذشته خصوصی شدهاند، افزود: حامیان خصوصی سازی اینگونه وانمود میکنند که خصوصی سازی کارخانهها موجب رونق تولید و افزایش روند اشتغالزایی میشود؛ اما کدام عقل سلیم با مشاهده به گل نشستن کشتی خصوصی سازی میپذیرد که روند خصوصی سازی به درستی هدایت شده است.
این فعال صنفی کارگری با اشاره به اصل 44 قانون اساسی افزود: از قرار معلوم سازمان خصوصی سازی این برنامه را در راستای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی، سیاست های کلان خصوصی سازی دولت و استفاده از توان شرکت های داخلی به اجرا گذاشته است، اما کارگرانی که در این واحد تولیدی مشغول کارند از بیم به خطر افتادن امنیت شغلی خود نسبت به اجرایی شدن این تصمیم معترضند.
مسئول نهاد صنفی کارگران کارخانه لوله گستر اسفراین با اشاره به مخالفتهای صورت گرفته در سطح استان خراسان شمالی، با خصوصی سازی این کارخانه، تصریح کرد: علاوه بر مخالفت مقام های این استان، اعضای کانون شوراهای اسلامی کار این استان هم با خصوصی سازی این واحد صنعتی مخالفند.
وی افزود: کارگری استان خراسان شمالی از جمله کارگران لوله گستر اسفراین از دولت میخواهند تا به جای واگذاری چنین صنایع استراتژیک و مهم که توان تامین نیازهای شرکتهای نفتی را دارند از برای حل مشکلات آنها اقدام کنند.
----------------------
عدم پرداخت مطالبات فرهنگیان/ حقالتدریسیها و بازنشستگان در انتظار واریز معوقات
به گزارش خبرنگار ایلنا، معلمان حق التدریس ، هفت ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
یکی از این معلمان به خبرنگار ایلنا گفت: جمعی از معلمان حقالتدریس هستند که تنها محل درآمدشان همین حقالتدریسی است که از آموزش و پرورش میگیرند. سوال ما از مسئولان این است وقتی مطالبات اینقدر دیر پرداخت میشود، معلمان حقالتدریس چطور باید زندگی کنند؟ چطور انگیزه تدریس داشته باشند. در عین حال، معلمان رسمی نیز برای پرکردن شکاف بین دستمزد و هزینههای معاش، به صورت حقالتدریسی اضافه کاری میکنند که عدم پرداخت آن مشکلاتی را برای این معلمان به وجود می آورد.
این تاخیر در پرداخت حقالتدریس معلمان در حالی صورت میگیرد که پیش از این در اسفندماه مسئولان آموزش و پرورش وعده داده بودند همه مطالبات قبل از شروع سال جدید پرداخت میشود.
در عین حال، چهل هزار بازنشسته فرهنگی، پاداش پایان خدمت طلب دارند. معلمان بازنشسته که تا کنون چندین تجمع اعتراضی مختلف مقابل مجلس و نهادهای ذی ربط برگزار کردهاند، از عدم پرداخت مطالبات خود از جمله پاداش پایان خدمت، انتقاد بسیار دارند.
----------------------
نگرانی ۷۰ کارگر «نوظهور» از توقف فعالیت این واحد تولیدی
«علیرضا هوشمند» مسئول نهاد صنفی کارگران کارخانه نوظهور در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: برخلاف وعدههایی که پیش از این توسط مدیریت این کارخانه در خصوص حمایت از کار و تولید داده شده بود اما در عمل فعالیت این کارخانه سازنده دستمال کاغذی متوقف شده است.
اشاره این فعال صنفی کارگری به تحقق نیافتن وعدههاییاست که مدیریت دستمال کاغذی نوظهور در مقام کارفرما، اسفند ماه سال گذشته برای حل مشکلات کارگران شاغل در این کارخانه داده بود.
در این جلسه که با حضور کارفرما و نمایندگان کارگران این واحد تولیدی مسئولان استانداری، ادارات کار و صنعت و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، مدیریت کارخانه متعهد شد که مطالبات مزدی بیش از ۷۰ کارگر این کارخانه را در اسرع وقت پرداخت کند.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه نوظهور با اشاره به عدم پرداخت ۸ ماه دستمزد کارگران این کارخانه، افزود: عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران برای مدیریت این کارخانه تبدیل به عادت شده است و قابل درک نیست که با وجود اینکه محصولات کارخانه به فروش می رسد مطالبات مزدی کارگران پرداخت نمیشود.
وی افزود: از سویی ۸ ماه حق بیمه کارگران واریز نشده است که همین موضوع موجب شده است که تعدادی از کارگران که در آستانه بازنشستگی هستند با مشکلاتی مواجه شوند.
هوشمند در پایان با تاکید بر اینکه تعداد کارگران کارخانه روز به روز در حال کاهش است، گفت: هیچ کدام از کارگران این کارخانه از بابت امنیت شغلی خیال آسودهای ندارند و به جد نگران معیشت خود و خانوادههایشان هستند.
----------------------
شش نفر در ارتباط با اعتراضات پالایشگاه کرمانشاه دستگیر و سپس آزاد شدند
نعمت صادقی (دادستان کرمانشاه) در نشست خبری پنج شنبه (24 فروردین) به مباحث مطرح شده در ارتباط با پالایشگاه کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در مورد اصل واگذاری پالایشگاه و قیمتگذاری آن مباحثی مطرح است که مراجع قانونی شامل کمیسیون مجلس، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی در حال بررسی موضوع هستند و به وظیفه خود عمل میکنند.
وی گفت: ورود دستگاه قضا ارتباطی با اصل واگذاری و کیفیت آن ندارد و صرفا به دلیل تجمع بدون مجوز و مستمر افرادی بود که میتوانست باعث اخلال در نظم، تخریب و توهین شود.
صادقی با اشاره به اینکه دغدغه آینده شغلی کارکنان پالایشگاه را درک میکنیم، تصریح کرد: اگر مطالباتی هست باید از روش قانونی پیگیری شود، در غیر اینصورت زمینه را برای استفاده افراد مغرض فراهم میکند. جلسهای در این خصوص برگزار شد و افراد تجمع کنند متعهد شدند از روال قانونی مطالبه خود را پیگیری کنند.6 نفر هم در این رابطه دستگیر شده بودند که همه آنها آزاد شدند.
گفتنی است دی ماه سال گذشته، کارگران پالایشگاه نفت کرمانشاه در اعتراض واگذاری به بخش خصوصی وزیرسئوال رفتن امنیت شغلیشان، چندین بار دست به تجمع زدند.
----------------------
نگرانی کارگران از روند جدید بلاتکلیفی در ارتباط با اصلاحیه قانون کار
حسین اکبری از فعالان مستقل کارگری در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با رد شدن لایحه اصلاح قانون کار در کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: علی القاعده رد کلیات این لایحه در کمیسیون تخصصی و طرح آن در صحن مجلس، باید منجر به خروج دایم این لایحه از دستور کار شود! اما کارگران براساس تجربیات خود از چگونگی برخورد دولت و وزارت کار، مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اجتماعی آن در ارتباط با این لایحه طی سال های ۱۳۹۰ تا کنون، به شدت نگران شکل گیری روند جدیدی از بلاتکلیفی این لایحه در کریدور مجلس شورای اسلامی هستند.
وی در ارتباط با ریشههای این نگرانی اظهار داشت: کارگران بیمناکند که تعیین تکلیف لایحه ضد کارگری به اصطلاح"اصلاح قانون کار " دستمایه سیاسی برای گرم شدن تنور انتخابات برای هر یک از کاندیداهای ریاست جمهوری آینده گردد و پس از طی برگزاری انتخابات بازهم سایه سنگین تشویش و نگرانی ناشی از تصویب آن بر زندگی کارگران برقرار بماند.
اکبری با بیان این که مقامات دولتی وزارت کار بارها در مقابل اعتراضات کارگری، وعده باز پس گیری لایحه ضد کارگری به اصطلاح "اصلاح قانون کار"را داده بودند؛ ادامه داد: این وعده ها تا کنون نتایجی به بار نیاوردهاست. این تاخیر در اجرای توافقات بین نمایندگان کارگران با وزیر و کارگزاران وزارت خانه مربوطه موجب بی اعتمادی کارگران به دولت یازدهم گردیدهاست.
این فعال کارگری افزود: سیاسی کاریهای برخی تشکل ها و افراد، شائبه فرصت سوزی عمدی برای کاهش اعتراضات علیه لایحه را به ذهن متبادر میکند؛ به این ترتیب بیم آن میرود که این اقدامات موجب ایجاد فرصت برای سرمایه داری ایران و نمایندگان آن در مجلس شورای اسلامی، هیات دولت، اتاق بازرگانی و کانونهای صنفی کارفرمایی گردد تادوباره با تمام نیرو برای تصویب این لایحه ضدکارگریِ مخالف قانون اساسی و مقاوله نامه های بین المللی به میدان آیند و باز هم کارگران نگران آینده نامعلوم خود و شاهد هرچه بیشتر از دست رفتن حقوق کار حمایتی شوند.
وی در پایان گفت: اینها بخشی از نگرانی کارگران از وضعیت کنونی است؛ آنچنان که حس خوب ناشی از شنیدن خبر ردکلیات این لایحه از سوی کمسیون اجتماعی، بلافاصله جای خود را به پرسش های بسیاری میدهد.
----------------------
مرگ کارگر سقزی براثر سقوط از داربست
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز پنجشنبه (24 فروردین) یک کارگر جوان سقزی براثر سقوط از داربست ساختمانی پنج طبقه جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، عصر پنجشنبه، این کارگر30 ساله در حال کار بر روی داربست فلزی در ساختمانی پنج طبقه در بلوار انقلاب شهر سقز سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
این کارگرجوان بدلیل شدت جراحات ناشی از سقوط قبل از انتقال به بیمارستان جان باخت.
----------------------
جمعه ۲۵ فروردین ۱۳۹٦ - ۱۴ آوریل ۲۰۱٧
کارگران پیمانی شهرداری شوشتر سه ونیم ماه مزد نگرفتهاند
منابع کارگری در شهرداری شوشتر با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این کارگران که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری به صورت حجمی، و پیمانی در فضای سبز وخدماتی شهرداری شوشتر مشغولاند نیمی ازدستمزد آذر ماه را به همراه دستمزد کامل ماههای دی ، بهمن واسفند را دریافت نکردهاند. همچنین عیدی کارگران به صورت ناقص پرداخت شده است.
در خصوص پرداخت نشدن معوقات مزدی این کارگران گفته میشود که کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی دلیل بروز این اتفاق بوده است.
طبق اظهارات آنان، بیتوجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر شوشتر به پرداخت مطالبات آنها باعث شده سال گذشته چندین مرتبه کارگران دست به تجمع اعتراضی بزنند.
یکی ازکارگران شاغل درفضای سبز شهرداری شوشتر با بیان اینکه کارگران شهرداری از حداقلهای مزدی برخوردار بوده وامنیت شغلی ندارند در خاتمه افزود: دی ماه سال گذشته با تصویب شورای اسلامی شهر شوشتر،شهرداری وضعیت استخدامی کارگران شاغل در بخش های موتوری ،آتش نشانی،حراست و اداری این مجموعه را از حالت قرارداد مستقیم به پیمانکاری تغییر داد و در نتیجه امنیت شغلی کارگران در معرض تهدید قرار گرفته است.
وی گفت: بیثباتی شغلی که هم اکنون با حضور شرکت های واسطه ای نیروی انسانی با آن مواجهیم قدرت اعتراض را از ما کارگران گرفته است.
----------------------
پنجشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹٦ - ۱۳ آوریل ۲۰۱٧
مرگ پرستار بیمارستان فیروزگر تهران در شیفت کاری
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز سیزدهم فروردین ماه، یک پرستار جوان در حین شیفت کاری جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم این پرستار 28 ساله، در پایان شیفت کاری شب سیزدهم فروردین به دیار باقی سفر کرد.
پرستار متوفی به نام مهدیه رضایی، در بخش مراقبهای ویژه بیمارستان فیروزگر به صورت قراردادی مشغول به کار بوده است.
گمانه زنی ها حکایت از این دارد که این پرستار به علت فشار کاری شدید دچار ایست قلبی شدهاست. در عین حال، منابع خبری ایلنا ضمن تایید این خبر از مشخص نبودن علت مرگ و ادامه تحقیقات برای کشف علت آن، خبر دادند.
----------------------
کونتور سازی آبفَر نباید منحل شود/نگرانی باقیمانده کارگران از سرنوشت شغلی
«ابولقاسم قادری» رئیس شورای اسلامی کار کارخانه «آبفَر» در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: تصمیم سهام دار عمده این کارخانه برای انحلال آن موجب تشویش خاطر حدود ۴۰ کارگری شده است که هنوز در این واحد صنعتی باقیماندهاند.
قادری با بیان اینکه در کارخانه آبفر تا پیش از سال ۹۵ نزدیک به ۴۰۰ کارگر مشغول کار بودند ، گفت: اگرچه گفته میشود که سهامدار اصلی این کارخانه سازنده کونتورهای برق به استناد ماده ۱۴۱ قانون تجارت تصمیم به انحلال کارخانه گرفته است اما از نظر منتقدان با توجه به وضعیت کنونی اموال و داراییها، کارخانه آبفر یک واحد زیانده نیست و نباید منحل شود.
بر اساس ماده ۱۴۱ قانون تجارت اگر بر اثر زیانهای وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیاتمدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رای واقع شود.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه آب فر با بیان اینکه مدیریت این کارخانه برای تعطیلی کردن کارخانه از سوی برخی موسسات بانکی و اعتباری تحت فشار قرار گرفته است، گفت: انحلال کارخانه با نیم قرن عمر یک بی تدبیری است، چرا که محصولات این کارخانه به فروش میرسد و مشتریان خود را دارد.
قادری بابیان اینکه از مسئولان مربوطه انتظار میرود تا با نظارت درست خود از انحلال یک واحد صنعتی پرسابقه جلوگیری کنند، افزود: اما حالا با باقی ماندن تعداد اندکی از کارگران و راهی کردن سایر کارگران برای دریافت مقرری بیکاری دست سهام دار عمده کارخانه برای تعطیلی آن بازمانده است. در هر صورت بهتر است در سال کار و تولید دولت با حمایت از کارخانه آبفر جلوی انحلال آن را بگیرد.
----------------------
چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹٦ - ۱۲ آوریل ۲۰۱٧
مرگ یک راننده در حادثه واژگونی تانکر حمل آب
به گزارش خبرنگار ایلنا، راننده تانکر حمل آب در شهرستان شبستر آذربایجان شرقی، در اثر حادثه تصادف و واژگونی تانکر، جان خود را از دست داد.
براساس اعلام اورژانس آذربایجان شرقی، این حادثه حدود ساعت 11صبح امروز (بیست و سوم فروردین) در راه روستائی چشمه کنان از توابع شهرستان شبستر رخ دادهاست.
از قرار معلوم، راننده متوفی 48 ساله بوده و قبل از رسیدن عوامل اورژانس، براثر شدت مصدومیت جان خود را از دست داده بود.
----------------------
زمزمه های انعقاد قرارداد در پلیاکریل/ کارگران از معرفی به بیمه بیکاری ناراضیند
به گزارش خبرنگار ایلنا، مدیریت شرکت پلیاکریل اصفهان به کارگران این واحد تولیدی گفته است که قرار است از شهریورماه تا پایان سال با آنها قرارداد منعقد کند؛ برای شش ماهه اول سال، کارگران قرار است بیمه بیکاری دریافت کنند.
کارگران پلیاکریل که از مردادماه مطالبات مزدی خود را دریافت نکردهاند میگویند عقد قرارداد برای نیمه دوم سال کمترین خواستهای است که مقامات میتوانند برآورده کنند؛ علاوه بر این، بایستی مطالبات مزدی ما را قبل از معرفی به بیمه بیکاری بپردازند.
در عین حال تعدادی از کارگران این شرکت که رسمی هستند یا در آستانه بازنشستگی قرار دارند، از معرفی به بیمه بیکاری ابراز ناخرسندی میکنند و میگویند: گرفتن بیمه بیکاری در سالهای پایانی خدمت، میتواند در میزان مستمری بازنشستگی تاثیر منفی داشته باشد و عملا مزایای سالها خدمت ما را زایل کند.
به هرحال، کارگران پلی اکریل معتقدند عقد قرارداد قانونی برای نیمه دوم سال، پرداخت مطالبات و معرفی به بیمه بیکاری به همراه تعهد برای پرداخت مابهالتفاوت دستمزد و مقرری بیکاری، حداقل مطالباتی است که در شرایط فعلی در انتظار برآورده شدن آن هستیم.
----------------------
تجمع کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز برای معوقات مزدی
به گزارش ایلنا، در حدود 200 کارگر بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز (I.T.I) روز دوشنبه، 21 فروردین در اعتراض به ادامه تاخیر در دریافت باقیمانده مطالبات مزدی و سنوات بازنشستگی خود مقابل کارخانه تجمع کردند.
جمعی از معترضین در این رابطه به ایلنا گفتند که بیش از 1200 کارگر بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز هستیم که از سال 1385 به تدریج بازنشسته شدهایم اما با این وجود تاکنون مطالبات مزدی و سنوات بازنشستگی خود را دریافت نکردهایم.
این کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز با یادآوری اینکه کارفرمای سابق آنها تابستان سال گذشته در استانداری متعهد به پرداخت معوقات برزمین مانده شده بود، افزودند: مجموع مطالبات بازنشستگان بدون احتساب خسارات دیرکرد پرداخت آن در حدود 30 میلیارد تومان است و مسئولان کارخانه بارها وعده داده بودند که این مطالبات پرداخت شود.
کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز سال گذشته با برپایی چادر چندین تجمع در محوطه کارخانه برگزار کرده بودند و با تعدادی از نمایندگان مجلس در استان فارس وارد رایزنی شده بودند.
کارخانه مخابرات را دور شیراز که زمانی از قطبهای صنعت مخابرات کشور بود هم اکنون هیچ فعالیتی در عرصه تولید ندارد. این در حالی است که مسئولان استان بارها وعده بازگشایی آن را داده بودند.
----------------------
معترضان معدن انگوران نسبت به تعدیل بومیها اعتراض دارن
«فائز برزگر» دبیر خانه کارگر زنجان میگوید: دلیل اعتراض اخیر کارگران معدن سرب و روی انگوران، تعدیل کارگران بومی بوده است.
وی ادامه داد: معترضان که بیشتر از اهالی مناطق مسکونی اطراف معدن از جمله دو روستای قلعه جوق و شیخ لر هستند، نسبت به تصمیمی که کارفرمای این واحد معدنی در خصوص تعدیل نیروی انسانی اتخاذ کرده است، انتقاد دارند.
این فعال صنفی کارگری در توضیح دلیل این اعتراض صنفی گفت: معترضان در برابر تعدیل نیروهای بومی این معدن نسبت به آنچه که ابقای نیروهای غیر بومی نامیده میشود، اعتراض دارند
وی با یادآوری اینکه در سالهای ۹۴ و ۹۵ در حدود ۲۰۰ کارگر معدن انگوران تعدیل شدهاند، افزود: معترضان میگویند در شرایطی که فعالیتهای معدن مشکلاتی را برای محیط زیست اهالی دو روستای قلعه جوق و شیخلر ایجاد کرده است، منصفانه نیست که کارگران بومی شاغل در این معدن در صدر برنامههای تعدیلی قرار بگیرند .
برزگر افزود: قاعدتا به توجه به اینکه کار دیگری در دو روستای قلعه جوق و شیخ لَر برای اهالی وجود ندارد، از مسئولان این معدن توقع میرود که به معاش خانوادههای کارگران بومی اهمیت دهند.
----------------------
«اشتغال پایدار» خواسته کارگران در کردستان/ جایی برای کار کُشتهها نیست
جمعی از کارگران شهر قروه کردستان با ایلنا تماس گرفتند و از شرایط اشتغال در کردستان انتقاد کردند.
این کارگران که پیش از این در فولاد زاگرس مشغول بودند میگویند: بعد تعطیلی کارخانه فولاد که تنها فرصت اشتغال شهرستان قروه و محل فعالیت تعداد زیادی از کارگران این شهرستان بود، بیکار شدیم؛ حالا فرصتهای شغلی جدید در منطقه ایجاد شده مثلا لاستیک بارز، اما به ما کارکُشتهها و متخصصها به این بهانه که شرایط سنی نداریم، کار نمیدهند.
یکی از این کارگران میگوید: نوزده سال سابقه فنی دارم؛ در دو سال اخیر بعد تعطیلی فولاد زاگرس مجبور شدم کارگر پیمانکاری شوم؛ حالا پروژه پیمانکاری تمام شده و دوباره بیکار شده ام؛ لاستیک بارز و کارخانههای جدید هم چون شرایط سنی ندارم، استخدامم نمیکنند.
کارگران کرد خواستار این هستند که در منطقه ای مانند کردستان که آمار بیکاری بالاست، اشتغال پایدار ایجاد شود و تخصص نیروی کار باسابقه، با بیکارشدن های مکرر و تعطیلی واحدها به هدر نرود.
----------------------
جمعی از کارگران معدن سرب و روی انگوران تجمع کردند
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران معدن سرب و روی انگوران واقع در شهرستان ماه نشان استان زنجان روز گذشته در اعتراض به تعدیل تعدادی از کارگران این معدن یک تجمع صنفی برگزار کردند. این معدن در گذشته بیش از ۵۰۰ کارگر داشت که از تعداد آنها به مرور کاسته شده است.
گفته می شود که شماری از اهالی روستای قلعهجوق در نزدیکی معدن انگوران در این تجمع با کارگران همراهی کرده اند.
معدن انگوران بیش از نیم قرن سابقه بهره برداری دارد.
----------------------
دوشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹٦ - ۱۰ آپریل ۲۰۱٧
کارگران کارخانه مدیران خودرو تجمع کردند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،روز گذشته (20 فروردین ماه) گروهی از کارگران شرکت خودروسازی مدیران خودرو در اعتراض به طولانی بودن ساعات کاری خود مقابل مسجد جامع بم تجمع کردند تا مشکلاتشان را با امام جمعه این شهرستان مطرح کنند.
به گفته یکی از کارگران معترض کارفرما به اجبار آنان را در روزهای تعطیل برای اضافه کار نگه می دارد وتداوم این موضوع مشکلات زیادی را برای آنان بوجود آورده است.
به ادعای وی جدا از اینکه روزی ۱۲ ساعت کار انجام می دهیم از وضعیت محیط کار خود رضایت نداریم چرا که این واحد صنعتی فاقد سیستم گرمایشی وسرمایشی وهمچنین دستگاهای تهویه است.
----------------------
عدم پرداخت مطالبات مزدی پرستاران بیمارستان شهید بهشتی کاشان
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرستاران بیمارستان شهید بهشتی کاشان معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم، اضافه کار پرستاران و کارانه (پرکیس) آنها موسوم به طرح «قاصدک» حدود هشت ماه است که عقب افتاده است.
یکی از پرستاران این بیمارستان به خبرنگار ایلنا گفت: حقوق پرستاران نسبت به پزشکان ناعادلانه است، همین مبلغ ناعادلانه هم به ما مرتب پرداخت نمی شود و از طرف دیگر اجازه اعتراض هم نداریم؛ اگر هم به هرشکل ممکن اعتراض کنیم، صدای ما را نمیشنوند. این پرستار از تبعیض نهادینه شده در وزارت بهداشت انتقاد کرد و گفت: وضعیت معیشتی پرستاران با توجه به سختی کار و مشکلات شغلی، بسیار نامناسب است.
----------------------
ادامه اعتراضات کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی/ تجمعکنندگان مقابل مجلس رفتند
جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تماس با ایلنا از ادامه اعتراضات صنفی خود در تهران خبر دادند.
این معترضان که صبح دیروز (بیستم فروردین) مقابل سازمان مدیریت تجمع کرده بودند، دیروز عصر مقابل بانک کشاورزی جمع شدند و خواستار رسیدگی مسئولان مربوطه به وضعیت نابسامان شغلی خود شدند.
در ادامه این اعتراضات، حدود 500 نفر از این کارگزاران امروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده اند. یکی از حاضران در تجمع میگوید: ما و همکارانمان از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمده ایم و شب گذشته را نیز در تهران سپری کردیم؛ خواسته ما تصویب طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی در کمیسیون اجتماعی مجلس است تا به این وسیله از بلاتکلیفی نجات پیدا کنیم.
این تجمعکنندگان میگویند تا حصول به نتیجه از اعتراضات خود دست برنخواهیم داشت؛ چرا که سالهاست به ما وعده های توخالی دادهاند اما هیچ اتفاق مثبتی در عمل رخ ندادهاست.
----------------------
تجمع صنفی رانندگان شهرداری آبادان برای معوقات مزدی
به گزارش ایلنا، جمعی از رانندگان خدمات شهرداری آبادان دیروز یکشنبه (20 فروردین) مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع صنفی زدند.
بر همین اساس، شمار این رانندگان که به 25 نفر می رسید در اعتراض به آنچه که پرداخت نشدن حقوق معوقه عنوان شده همراه با وسیله نقلیه خود مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
به گفته این رانندگان، از یکسال گذشته تاکنون شهرداری بابت کارکرد ماشینآلات از قبیل لودر، بولدرز و کامیون، هیچ پرداختی به انان نداشته است.
همچنین عنوان شده، شهرداری طی نامهای به بانک عامل درخواست باطل کردن چکهایی را داده که در وجه رانندگان صادر و به آنان تحویل داده شده بود.
بنا بر آخرین گزارش، تجمعکنندگان پس از گفتگو با معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه آبادان و دریافت نامهای به شهرداری مرکزی آبادان برای رفع مشکل، به تجمع صنفی خود پایان دادند.
----------------------
یکشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹٦ - ۹ آوریل ۲۰۱٧
کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی باز هم تجمع کردند
جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تماس با ایلنا از تجمع امروز صبح خود در تهران خبر دادند.
از قرار معلوم، صبح امروز (بیستم فروردین ماه)، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از استانهای مختلف به تهران آمدند و مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تجمع کردند.
در این تجمع که از ساعت 8 صبح آغاز شد، چند صد نفر از کارگزاران شرکت کردند. این تجمع تا ساعت 12 ظهر به طول انجامید و در طی آن مقامات سازمان مدیریت و برنامه ریزی با نمایندگان معترضان دیدار کردند و به آنها وعدههایی دادند.
مهمترین خواسته این کارگزاران که به طور متوسط ده تا دوازده سال سابقه کار دارند، تعیین تکلیف شغلی و عقد قرارداد مستقیم با صندوق بیمه کشاورزی است.
یکی از تجمع کنندگان میگوید با وجود سالها خدمت در صنعت بیمه، نه قرارداد شغلی داریم و نه از خدمات بیمه بهرهمند هستیم؛ خواسته ما تصویب طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی در کمیسیون اجتماعی مجلس است تا به این وسیله از بلاتکلیفی نجات پیدا کنیم.
گفتنی است کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی پیش از این نیز بارها به تهران آمدند و تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
----------------------
تجمع ۴ روزه کارگران پروژه گاز بید بلنددر بهبهان
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، جمعی از کارگران پروژه گاز « بیدبلند ۲ »از سه روز پیش تا به امروزیکشنبه (۲۰ فروردین ماه) در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی در نتیجه تعطیلی محل کار خود میخوانند در محوطه ورودی این پالایشگاه که در شهرستان بهبهان واقع شده است، تجمع کردهاند.
از قرار معلوم برخی منابع محلی می گویند واکنش معترضانه اهالی وبرخی از کارگران قرار دادی این پروژه نسبت به روند استخدام پالایشگاه بید بلند ۲ بهبهان باعث شده تا مدیران این پروژه پالایشگاهی ناچارا تصمیم به تعطیلی آن بگیرند.
همچنین بر اساس اطلاعاتی که به نقل از کارگران معترض گفته شده مسئولان محلی به اتفاقاتی که از مدتها قبل دامن گیراین واحد صنعتی شده بی توجهای نشان داده اند تا جایی که کارگران در روزهای تجمع ناچار شدند برای انتقال چندین باره مشکلات صنفی خود به فرمانداری بهبهان مراجعه کنند.
کارگران شاغل در این پروژه که به تعطیلی های پی در پی این پروژه عمرانی انتقاد دارند از مسئولین می خواهند برای همیشه به این مشکلاتی که صدمات غیر قابل جبرانی به این پروژه عمرانی (که یکی از بزرگترین پروژه گازی کشور محسوب می شود )وارد کرده خاتمه دهند.
لازم به یاد آوری است که در آذر ماه سال ۹۴ نیز در همین منطقه تجمع اعتراضی مشابهی برپا شده بود.
----------------------
حدود 150 کارگر روغن نباتی قو در محوطه کارخانه تجمع کردهاند
به گزارش ایلنا، در حدود ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو امروز در اعترض به بلاتکلیفی، عدم پرداخت مطالبات مزدی و مشکلات بیمهای در محوطه کارخانه روغن نباتی قو تجمع کردهاند.
در تجمع امروز تعدادی از رسانههای تصویری حضور دارند و کارگران میگویند که مدیریت کارخانه برای اینکه تعطیلی موقت کارخانه تا اواخر تیرماه را توجیه کند از آنها خواسته که با دوربین به کارخانه بیایند.
مدیریت کارخانه روغن نباتی قو پیشتر بر اساس مصوبه کمیسیون کارگری فرمانداری تعهد داده بود که مطالبات مزدی دی و بهمن و عیدی و پاداش آنان را پیش از آغاز سال جدید پرداخت کند اما تنها مطالبات دی ماه را واریز کرده است.
----------------------
تجمع کارگران قند ممسنی مقابل درب کارخانه
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا،جمعی از کارگران که پیش از این در کارخانه قند ممسنی اشتغال داشتند، در نوزدهمین روز از سال جاری در اعتراض به تعطیلی کارخانه و تاخیر در پرداخت دستمزد در ۳۶ ماه گذشته مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.
این کارگران میگویند، کارخانه قند ممسنی که در شهرستان رستم استان فارس واقع شده به بهانه شرایط بد اقتصادی، مرداد ماه سال ۹۵ تعطیل اعلام شده و همه کارگران آن بیکار شده اند. به همین دلیل آنها در این واحد صنعتی مدام در حال اعتراض هستند.
آنها با یادآوری اینکه پیش از این نیز به بی توجه ای کارفرما به مطالباتشان تجمع مشابهی را در بهمن ماه سال گذشته مقابل درب کارخانه انجام داده بودند؛ افزودند: این تجمعات تا به امروز نتیجه ای در بر نداشته وما کارگران همچنان بلاتکلیف هستیم.
منابع خبری با بیان اینکه یکی از دلایل تعطیلی این کارخانه واگذاری آن به بخش خصوصی بوده است ؛ درباره مشکلات کارخانه و همکارانش گفت: مشکلات کارخانه قند ممسنی از چندین سال پیش زمانی آغاز شده است که این واحد از بخش دولتی به خصوصی واگذار شد و کارفرمای نتوانست به تعهداتش در قبال کارخانه وکارگران عمل کند ودر نهایت این واحد تعطیل اعلام شد.
----------------------
ادامه اعتراضات کارگران چوفا/ مطالبات پرداخت نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (۱۹ فروردین) کارگران کارخانه چوب و فلز اردکان (چوفا) در اعتراض به بلاتکلیفی و عدم پرداخت مطالبات مقابل دفتر نماینده مردم اردکان در مجلس تجمع کردند.
از قرار معلوم، صد و پنجاه کارگر این کارخانه دو ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند و کارخانه نیز به طور موقت تعطیل است.
کارگران میگویند هیچ اطلاعی از تصمیمات مقامات نداریم و نمیدانیم چه زمانی قرار است به سر کار بازگردیم؛ حتی برای سال گذشته تسویه حساب مالی انجام نداده اند و مطالبات ما را نپرداختهاند.
این کارگران ۱۴ فروردین نیز مقابل فرمانداری اردکان تجمع اعتراضی برگزار کردند، اما نتیجهای نگرفتند.
گویا این کارخانه با مشکلات مالی و کمبود نقدینگی مواجه است و نه تنها قادر به پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیست بلکه نمی تواند خط تولید را فعال کند.
----------------------
کارگران «گروه ملی صنعتی فولاد اهواز» دو ماه مزد طلبکارند
شماری از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در تماس با ایلنا میگویند: اگرچه چالشهای صنفی سال گذشته آنها موقتا خاتمه یافته و در حال حاضر به کار همیشگی خود مشغولند اما هنوز بابت معوقات بر زمین مانده سال گذشته طلبکارند.
این کارگران شمار آنها به ۴ هزار نفر می رسد در خصوص معوقات مزدی خود یاد آور شدند: هنوز دستمزد بهمن، اسفند ماه سال گذشته خودرا به همراه چندین سال مطالبات سنواتی دریافت نکرده اند.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه گروه ملی صنعتی فولاد اهواز با یاد آوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مشکلات مدیریتی، چند سال گذشته برای آنها با چالشهایی همراه بوده است؛ افزود:بعد از تجمعات ۲۰ روزه کارگران این کارخانه در ماهای پایانی سال گذشته هنوز وضعیت مالکیت این کارخانه به طور قطع مشخص نشده اما کارگران بدنبال امنیت شغلی ومطالبات مزدی خود هستند.
او گفت: چندین سال است مدیریت گروه ملی فولاد اهواز که یکی از شرکتهای مصادره شده گروه سرمایهگذاری امیر منصورآریا درماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی است با نظارت قوه قضائیه انجام میشود.
وی با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی در مورد وضعیت مالکیت کارخانه و کارگرانش گفت: اگر مسئولان هر چه سریعتر وتکلیف مالکیت این کارخانه را مشخص کنند در آینده نزدیک شاهد بهبودی وضعیت کارخانه و کارگرانش خواهیم بود.
----------------------
اخراج ۴۰کارگر پیمانکاری شیشه قزوین
کارگران این واحد صنعتی در کیلومتر ۳۳ جاده قزوین به رشت در تماس با ایلنا افزودند: مدیران کارخانه «شیشه قزوین »در هفتمین روزاز سال جاری (۹۶) حدود ۴۰کارگر پیمانی این واحد تولیدی را با دست کم ۸ ماه معوقات مزدی تعدیل کردند.
کارگران افزودند: کارفرما اسامی این کارگران را به همراه ۲۰ نفر دیگر از ماهه ای پیش در لیست اخراجی که پیش از این تهیه شده قرار گذاشته بود که در مرحله نخست این ۴۰ کارگر اخراج شدند.
به گفته این کارگران، علت اخراج این گروه از همکاران آنها که دستکم تا ۱۰سال سابقه کار داشتهاند اتمام قرارداد کار بوده است.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از اخراجهای اخیر هنوز نزدیک به ۳۰۰ کارگر قراردادی در این واحد مشغول کارند، افزودند: از قرار معلوم این تعدیلها در راستای کاهش هزینهها صورت گرفته و باعث شده است تا باقیمانده کارگران نیز از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
کارگران این کارخانه میگویند کارخانه شیشه قزوین با وجود آنکه در سالهای گذشته هیچ مشکلی در زمینه تولید و فروش محصولات خود نداشت، هم اکنون از یکسال قبل به دلیل کمبود نقدینگی و عدم گردش مالی، دچار مشکل شده است.
----------------------
میوه فروشی پایان کار آهنگران
ساعت پنج صبح است؛ هوا کاملا تاریک ؛ نم نمک میرود که گرگ و میش شود. آقای نون از اتاقک پشت غرفه بیرون میآید و مشغول چیدن بارهای میوه میشود. کارتنها و جعبهها که شب خالی شدهاند، بایستی قبل طلوع آفتاب چیده شوند.
این آغاز یک روز کاری در یکی از میادین میوه و ترهبار تهران است. روزی که از ساعت پنج صبح شروع میشود و تا نیمه های شب ادامه دارد. کارگرانی که تهچهره شان از خستگی فریاد میزند، خوابآلود دست به کار میشوند و میوهها و سبزیجات را کنار هم میچینند؛ اواخر زمستان است، میوهها و سبزیجات زمستانی در سرمای سر صبح تهران؛ کامیون ها به نشانه شروع روز از دور نفیر میکشند و سیب، نارنگی، کرفس و کاهو در غرفهها چیده میشوند؛ آماده عرضه به بازار، آماده برچیدن و تلنبار شدن در کیسه های خرید مردم.
اما قصه آقای نون در همین جا آغاز نشده است. فولاد زاگرس که تعطیل شد، آقای نون چند وقتی در قروه ماند؛ حقوق بیکاری گرفت و مثل خیلیهای دیگر منتظر ماند که شاید دوباره گشایشی حاصل شود و کارخانه رونق بگیرد. بعد از نزدیک به دو سال راهی تهران شد؛ خیلی از هم ولایتیهاش در میدانهای میوه و تره بار در گوشه و کنار تهران مشغول بودند و او فکر میکرد شاید کارگری در این میادین، راه حلی باشد برای گذران زندگی، برای امرار معاش خانوادهای که مجبور شدند در کردستان بمانند و چشم انتظاری بکشند.
دلش نمیخواست به تهران بیاید ؛ نمی خواست از سالها سابقه کار صنعتی چشم بپوشد و کارگر روزمزد و فصلی باشد. دلش پیش کارخانه فولاد جامانده بود؛ پیش کورههای ذوب و خطوط تولید ورقهای آهن.
جرئت نداریم اسم بیمه را بیاوریم
حالا چندماهی است که تهران است؛ در پایتخت جاگیر شده و مشغول کاری است که از شرایطش به هیچ وجه راضی نیست:
« اینجا ساعت کاری مشخصی نداریم، گاهی نیمه شب تا صبح بارها را میچینیم، بعد چند ساعت استراحت میکنیم و باز تا هشت شب کار میکنیم؛ حقوق و مزایای چندانی هم نداریم؛ هفتگی به ما پرداخت میکنند؛ از مرخصی و بیمه هم خبری نیست؛ جرئت نداریم اسم بیمه را بیاوریم، اگر درخواست بیمه کنیم، میگویند بفرمایید خوش آمدید...»
آقای نون شبها را پشت همان غرفهای که کار میکند، به همراه کارگران دیگر میخوابد؛ ماههاست که خانوادهاش را ندیده و فقط هفته به هفته مقداری پول ناچیز به حساب آنها در قروه واریز میکند.
کارگری که سالها سابقه کار فنی و تخصصی و سابقه بیمه داشته، حالا در شرایطی به سر میبرد که مهارتها و تخصصهایش بلااستفاده مانده و به قول خودش این شغل نیم بند، کمی بهتر از بیکاری است و از ناچاری است که تن به این خواری داده است.
و اما قصه پرغصه فولاد زاگرس: شرکت فولاد زاگرس به موجب مجمع فوق العادهای که در اسفند ماه ۹۲ توسط سهامداران عمده این شرکت شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، منحل اعلام گردید. بعد از این انحلال، کارگران بارها تجمع برگزار کردند، نامهنگاری کردند، حتی به تهران آمدند و با مقامات مسئول دیدار کردند، اما هیچ کدام از اینها به نتیجه نرسید و قفلی که بر سردر کارخانه زده بودند، به هیچ وجه من الوجوه باز نشد.
خیلی از بیکارشدهها حالا دستفروشی میکنند
«احمد امینی» نماینده این کارگران بیکارشده است؛ او می گوید وضعیت آنها که رفتند تهران باز هم بهتر از خیلیها است؛ خیلی از بیکارشدهها حالا دستفروشی میکنند؛ گوشه کنار شهرهای کردستان بساط پهن کردهاند و خرت و پرت میفروشند؛ این سرنوشتی است که به ناچار نصیبشان شده، وقتی کار خودت نباشد و مبلغ ناچیز مقرری بیمه بیکاری هم کفاف ندهد، چارهای نداری جز این که تن بدهی.
چند وقت پیش در دی ماه 95، خبر ایجاد زنجیره فولاد در قروه کردستان منتشر شد؛ این خبر کارگران بیکار فولاد قروه را باز هم بیشتر نگران کرد؛ چرا که ابجاد این زنجیره، میتواند به این معنا باشد که قرار نیست فولاد قروه دوباره راهاندازی شود. کارگران میگویند: تصمیم به تاسیس یک کارخانه فولاد جدید در قروه نگرانکننده است؛ چرا که فولاد زاگرس و تاسیسات آن چند سال است که بلااستفاده مانده و ۴۰۰ کارگر متخصص آن بیکار هستند. این کارگران با بیان اینکه بهتر است مسئولان به جای مکان یابی و ایجاد اشتغال در یک نقطه جدید، فکری به حال کارگرانی بکنند که با وجود تخصص، از بیمه بیکاری استفاده میکنند و تخصصشان بدون استفاده مانده است؛ گفتند: اگر قرار است چند سال طول بکشد تا تاسیسات جدید راهاندازی شود، چرا از ظرفیتهای بیکارمانده فولاد زاگرس استفاده نمیشود.
در همین رابطه، محمد دره رزمی، رئیس سازمان صنعت و معدن استان کردستان در همان زمان به ایلنا گفت: تاسیس زنجیره فولاد در کردستان، تصمیم وزارت صنعت و معدن است و در سال ۹۳، مصوب شده است. ایجاد این زنجیره فولاد، فقط مربوط به قروه نیست، بلکه قرار است، در سقز، بیجار و قروه تاسیس شود. دره رزمی در پاسخ به این پرسش که چرا فولاد زاگرس دوباره راهاندازی نمیشود؛ گفت: یکی از آلترناتیوها همین فولاد زاگرس است و احتمال دارد در قروه همین مجموعه را برای راهاندازی انتخاب کنیم. رئیس سازمان صنعت و معدن در ارتباط با نگرانی کارگران بیکار شده فولاد زاگرس گفت: از نظر قانونی هیچ تعهدی الزام آوری برای جذب این کارگران وجود ندارد. این ۴۰۰ نفر با مجموعهای همکاری میکردند که مجموعه تعطیل شده و آنها تسویه حساب کردهاند؛ لذا تعهدی برای استخدام مجدد آنها نیست. البته استفاده از تجربه آنها میتواند مفید باشد.
حالا سوال اصلی این جاست که در کجای جهان، این حجم انبوه تخصص را معطل به حال خود رها میکنند و به سراغ طرحهای جدید میروند. مگر نیروی انسانی آن هم از نوع متخصص صنعتی، بالاترین سرمایه یک کشور نیست، پس چرا باید کارگران فولاد زاگرس بدون هیچ امیدی به آینده به مشاغل غیر رسمی روی بیاورند و نصیب شان از سالها کار و تلاش متعهدانه، بیکاری و دستفروشی باشد؟
آخر گفتگو آقای نون میگوید: روزی اتفاقی یکی از مدیران کارخانه فولاد زاگرس را در تره باری که کار میکنم، دیدم، مرا شناخت، با لبخندی که بوی یک آشنایی خیلی دور میداد، گفت: چه بهتر که آمدی پایتخت، امیدی نیست به کارخانه...
گزارش: نسرین هزاره مقدم
----------------------
شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹٦ - ۸ آوریل ۲۰۱٧
مرخصی اجباری کارگران داروگر دنبالهدار شد
شماری از کارگران شاغل در کارخانه «داروگر» در استان تهران در تماس با خبرنگار ایلنا میگویند: از یک هفته مانده به شروع سال جدید به مرخصی نوروزی رفتهاند و از آن زمان تاکنون دربهای این واحد صنعتی به روی آنها بسته مانده است.
برپایه این اظهارات، ظاهرا این سومین باروی است که مرخصی نوروزی حدود ۵۰۰ کارگر کارخانه داروگر توسط مدیریت این واحد صنعتی تمدید شده است و از قرار معلوم قرار است که مرخصی این کارگران دستکم تا روز ۲۵ فروردین ماه تمدید شود.
در این باره یکی از کارگران داروگر گفت: هنوز وضعیت هیچکدام از ما مشخص نیست چرا که پیش از این قرار بود این مرخصی با خاتمه تعطیلات نوروزی تمام شود.
وی در پایان تصریح کرد: کارخانه داروگر یکی از بهترین تولیدکنندگان محصولات شوینده با ۲۵۰۰کارگر در سطح کشور بود که سال ۸۸ بعدا ازواگذاری این کارخانه به بخش خصوصی تعداد نیروی کار خود را به حدود ۵۰۰ کارگر کاهش داد وبه این حال افتاده است.
----------------------
کارگران روغن نباتی قو از کارفرما به اداره کار شکایت کردهاند
بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو امروز(شنبه/۱۹ فروردین) برای پنجمین روز متوالی از ساعت ۸ صبح در محوطه این کارخانه تجمع کردهاند.
کارگران روغن نباتی قو نسبت به عدم پرداخت دستمزد، بهمن واسفند، پاداش و بخش از عیدی ۹۵ و عدم واریز سه ماه حق بیمه (دی، بهمن و اسفند) و تعطیلی موقت این کارخانه تا تیر ماه ۹۶ معترض هستند.
تعدادی از کارگران این کارخانه به ایلنا میگویند، در این رابطه شکایتی به اداره کار جنوب غرب تهران ارائه کردند و با توجه به قول مساعد مسئولان وزارت کار، انتظار دارند که هر چه سریعتر مشکلاتشان بر طرف شود.
کارگران روغن نباتی قو در روزهای گذشته چند نوبت تجمعی صنفی برگزار کردهاند که تجمع پیشین آنها روز چهارشنبه مقابل وزارت کار برگزار شده بود.
----------------------
تعدیل ۲۵ کارگر «تولیپرس» و«بسته بندی البرز» در نخستین روز کاری
شماری از کارگران شاغل در دو کارخانه تولی پرس و بسته بندی البرز در تماس با خبرنگار ایلنا، گفتند: صبح امروز پس از مراجعه به محل کارشان مطلع شدند که تعداد ۲۵ نفر از همکاران آنها از ورود به محل کار خود منع شدهاند.
شمار کارگران شاغل در دو واحد تولیدی «تولی پرس» و «بسته بندی البرز» که در استخدام کارفرمایی واحد هستند، در حدود ۵۸۰ نفر برآورد میشود و از قرار معلوم مدیریت این دو واحد تولیدی به منظور تعدیل قسمتی از این کارگران از ورود ۲۵ کارگر یاد شده به درون محل کارشان جلوگیری کرده است.
در خصوص کارگران تعدیل شده گفته میشود که تعداد۱۵ نفر از آنها دس اتخدام کارخانه تولیپرس بوده و ۱۰ کارگر دیگر نیز برای کارخانه بسته بندی البرز کار میکردهاند.
از قرار معلوم به غیر از سه نفر از این کارگران تعدیل شده که دارای قرارداد دائم هستند، باقیمانده کارگران به صورت قراردادی در استخدام کارفرما بودهاند.
همکاران این کارگران با یادآوری اینکه پیش از این به دستور کارفرمای مشترک برای همه آنها تا تاریخ ۱۹ فروردین ماه مرخصی اجباری تعیین شده بود، افزودند: از یکسو نگرانیم که کارفرما این مرخصی اجباری را از دستمزد فروردین ماه کسر کند و از سوی مقابل از بابت دچار شدن به سرنوشت همکاران تعدیل شده خود نیز در چار ترس و واهمه هستیم.
----------------------
سرگردانی شش ماهه کارگران تعدیلی فولاد البرز برای تامین معاش
به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت بیش از شش ماه از اخراج ۶۰ کارگر کارخانه فولاد البرز در شهرستان تاکستان استان قزوین، هنوز این کارگران معطل یافتن راهی برای تامین معاش خانوادههای خود هستند.
شماری از کارگران این واحد تولیدی در تماس با ایلنا یادآور شدند: پیش از اخراج به اتفاق ۸۰ کارگر دیگر در این واحد فولاد سازی مشغول کار بودیم اما در نهایت با آغاز نیمه دوم سال گذشته از این جمع تعداد ۶۰ کارگر توسط کارفرمای فولاد البرز اخراج میشوند و از آن زمان تاکنون برای یافتن شغل جایگزین سرگردان هستیم.
آنها با بیان اینکه کارفرمای سابقشان دلیل این اخراج را عدم نیاز به نیروی انسانی مازاد عنوان کردهاست، افزودند: با وجود این استدلال، پس از اخرجمان کارفرما افراد جدیدی را برای انجام همان کار سابق استخدام کرده است.
این کارگران اخراجی که در میان آنها افرادی با سابقه کاری نزدیک به ۱۸ سال هم حضور دارد، افزودند: اگرچه در حال حاضر مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنیم اما در شرایط اقتصادی کنونی تامین هزینههای زندگی آنقدر دشوار شده است که از آینده شغلی خود نگران هستیم.
بنا بر ادعای یکی ازکارگران فولاد البرز، اخراج کارگران قدیمی کارخانه در حالی انجام شده که کارفرما سریعا نیروی کار جدید جایگزین کارگران قدیمی کرد و اخراج شدگان که سالها در این کارخانه با چندین ماه مطالبات معوقه کار می کردند بی دلیل بیکار شدند.
به گفته وی هم اکنون بعد از گذشت شش ماه از زمان اخراج این کارگران ،آنان برای تامین معاش خود و خانوادههایشان نتوانستهاند شغل جدید پیدا کنند و در این زمینه نیز هیچ گونه رسیدگی از سوی مسئولان شهرستانی نشده است.
طبق اظهارات این منابع خبری در کارخانه فولاد البرز؛ هر یک از کارگران اخراجی بعد از اخراج برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار تاکستان شکایت کردند و هم اکنون سه ماه است مقرری آنان برقرار شده است.
این کارگر فولاد البرز درباره مطالبات معوقه همکاران اخراجی خود میگویند؛بعد از قطع رابطه استخدامی هر یک از کارگران با کارفرما ،همه مطالبات خود را بصورت قانونی دریافت کردهاند.
طبق ادعای وی، آنچه باعث نگرانی کارگران اخراجی شده این است که چرا کارفرما بعد از اخراج آنان که به بهانه عدم نیاز انجام شده سریعا نیروی کار جدید جایگزین کرده وآنان را در وضعیت بد اقتصادی ومالی قرار داده است.
----------------------
مرگ کارگر جوشکار در اثر انفجار تانکر گاز
به گزارش ایلنا، روز گذشته (هجدهم فروردین)، مخزن تانکر گاز مایع در چایپاره آذربایجان غربی منفجر شد که این حادثه موجب مرگ جوشکار و مجروح شدن کارگر جوشکار شد.
کارگر جوشکار برای مداوا به بیمارستان ارومیه منتقل شدهاست. از قرار معلوم این حادثه به ساختمانهای اطراف نیز آسیب وارد کردهاست.
علت حادثه، وجود گاز مایع در مخزن در حین جوشکاری اعلام شدهاست.
----------------------
چهارشنبه ۱٦ فروردین ۱۳۹٦ - ۵ آوریل ۲۰۱٧
بیکاری کارگران پیمانکاری داروسازی کوثر
تعدادی از کارگران پیمانکاری داروسازی کوثر در تماس با ایلنا از بیکاری خود در سال جدید خبر دادند.
به گفته این کارگران، بیش از 30 کارگر پیمانکاری شاغل در بخش بسته بندی در سال جدید تعدیل شده اند.
این کارگران می گویند در ماههای منتهی به آخر سال با تمام توان کار کردیم اما بعد از آغاز سال، به ما گفتند دیگر برایمان کار نیست و باید برویم.
پیش از این کارگران داروسازی کوثر از واگذاری ها به بخش خصوصی ابراز نگرانی کرده بودند و خواستار توقف روند برون سپاری شده بودند.
----------------------
تجمع کارگران روغن نباتیقو در مقابل وزارت کار
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه اجتماع صنفی روز گذشته کارگران کارخانه روغننباتی قو، صبح امروز نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی با حضور در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
شماری از این کارگران در خصوص این اجتماع صنفی به ایلنا گفتند: دقایقی بعد از برپایی این اجتماع صنفی، نمایندگان آنها توسط مسئولان وزارت کار برای گفتگو و مذاکره دعوت شدهاند.
آنها در خصوص علت مراجعه خود به وزارت کار میگویند: در کل نزدیک به ۲۰۰ کارگر هستیم که هنوز بابت مزایای مزدی بهمن، اسفند، و بخشی از عیدی ۹۵سال گذشته طلبکاریم.
کارگران حاضر در این اجتماع صنفی با خود بنرهایی همراه داشتند که بر روی آن نسبت به عواقب تعطیل شدن این واحد صنعتی هشدار داده بودند.
آنها در توضیح این نگرانی خود میگویند: پیش از این مدیریت کارخانه روغن نباتی قو در مقام کارفرما از توقف فعالیت این واحد صنعتی تا خاتمه تیرماه خبر داده است و همین ماجرا باعث تشدید نگرانی آنها شده است.
کارگران روغن نباتی قو در ۲ روز گذشته نیز بابت پیگیری مطالبات صنفی خود، تجمعاتی در محوطه محل کارشان برگزار کردهبودند.
----------------------
مرگ کارگر جوان مشهدی در دستگاه میکسر
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز یک حادثه به مرگ دلخراش یک کارگر جوان در مشهد انجامید.
این کارگر جوان ۳۱ ساله شاغل در یک کارخانه تولید کفپوش و عایق خودرو، به داخل دستگاه میکسر کشیده شد و جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، این فرد به دلیل شدت جراحات در دم جان خود را از دست داد؛ ماموران آتش نشانی تا کنون دو پای وی را از دستگاه رها سازی کرده اند و برای جدا سازی قسمت های دیگر بدن وی پس از حضور بازپرس ویژه قتل اقدام خواهند کرد .
این حادثه در شهرک صنعتی توس رخ دادهاست.
----------------------
اعتراض کارگران ایران ریسه به توقف بازنشستگی پیش از موعد
شماری از کارگران کارخانه نساجی ایران ریسه در تماس به ایلنا گفتند: به دلیل سختگیریهای سازمان تامین اجتماعی، بخش قابل توجهی از آنها نمیتوانند از بازنشستگی تحت قانون نوسازی صنایع استفاده کنند. در حال حاضر تعداد قابل توجه ای از کارگران این کارخانه در انتظار اجرایی شدن این قانون هستند.
به گفته کارگران این کارخانه، بهانه سازمان تامین اجتماعی برای صدور احکام بازنشستگی کارگران شاغل در این کارخانه وسایر کارگاه ها؛ پیشبینی نشدن منابع مالی در بودجه سنواتی است.
طبق اظهارات آنان، بر اساس قانون نوسازی صنایع کارگرانی که ۲۵ سال سابق کار دارند ، به ازای پنج سالی که باید به بیمه شده ارفاق شود، باید ۵۰ درصد حق بیمه این مدت را دولت و ۵۰ درصد دیگر را کارفرما بپردازد که در خصوص سهم دولت تامین اجتماعی مدعی است دو سالی است دولت هیچ منبع مالی برای اجرای این قانون اختصاص نداده بر این اساس اگر کارگری تمایل به بازنشستگی با استفاده از قانون نوسازی صنایع دارد میتواند سهم دولت و یا کارفرما را خودش بپردازد و زودتر بازنشسته شود.
به گفته کارگران ایران ریسه ،قانون سازمان تامین اجتماعی را موظف کرده است در صورتی که کارخانه و کارگران شرایط لازم را داشته باشند با استفاده از قانون نوسازی صنایع یا تسهیلات مشاغل سخت و زیانآور کارگران را پیش از موعد بازنشسته کند، با وجود این حق قانونی سازمان تامین اجتماعی تلاش میکند تا به هر طریق ممکن با اشکال تراشی و تعیین شروط محال از بازنشستگی پیش از موعد کارگران جلوگیری کند.
----------------------
معطلی کارکنان بیکار شده ثامن الحجج برای سنوات ادامه دارد
شماری از کارکنان بیکار شده این موسسه مالی اعتباری در تماس با ایلنا گفتند: از دی ماه سال ۹۴ حدود ۲۷۰۰ نفر که در ۴۷۰ شعبه موسسه ثامن الحجج در سراسرکشور مشغول کار بودند، با انحلال این موسسه مالی اعتباری از سوی بانک مرکزی با همراهی شورای عالی پول اعتبار و قوه قضائیه به مروربیکار شده اند.
به گفته آنان با وجود آنکه از آن تاریخ تا کنون کارکنان بیکار شده پیگیر مطالبات معوقه وبازگشت بکار خود هستند،اما تعداد زیادی از آنان موفق به دریافت سنوات خدمت نشده و همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند.
طبق اظهارات کارگران بیکار شده این موسسه مالی اعتباری ، هر کدام از همکاران اخراج شده دست کم ۸ میلیون وحداکثر ۳۰ میلیون تومان از بابت سنوات پایان کار خود طلب دارند. این در حالیست که تعداد کمی از پرسنل که موفق به دریافت سنوات خود شده اند از میزان حداقلی آن رضایت ندارند.
این پرسنل همچنین مدعی شدند به صورت میانگین سابقه هر کدام از کارگران اخراجی ۴تا ۱۲ سال است.
آنها در ادامه در مورد سرنوشت خود و دیگر همکاران تعدیل شده گفتند: با وجود ادامه بلاتکلیفی کارکنان موسسه ثامن الحجج برای بازگشت بکاردر سال جدید، هنوز فرصت دریافت مقرری بیمه بیکاری برای نیمی از کارگران وکارکنان بیکار شده موسسه ثامن الحجج در اداره کار شهرستان محل خدمتشان فراهم نشده و همین مسئله آنها را در موقعیت سخت بدی مالی قرار داده است.
----------------------
به اسماعیل عبدی مرخصی نوروزی داده نشد/ تقاضای اعاده دادرسی خواهیم کرد
حسین تاج، وکیل اسماعیل عبدی (فعال صنفی معلمان) در گفتگو با ایلنا در ارتباط با مخالفت با مرخصی نوروزی این فعال صنفی گفت: مرخصی دادن به زندانی منوط به شرایطی است که موافقت مسئولان زندان و مقامات دادستانی از جمله این شرایط است؛ در ارتباط با اسماعیل عبدی دادستانی می گوید بایستی چهار ماه از مرخصی قبلی سپری شده باشد که هنوز این مدت قانونی سپری نشده.
وی افزود: در عین حال ضابطین قضایی هم با مرخصی دادن به اسماعیل عبدی مخالف هستند.
تاج با بیان این که حکم قطعی موکل در دادگاه تجدیدنظر صادر شده و براساس این حکم، باید حدود 5 سال را در زندان بگذراند، ادامه داد: تقاضای اعاده دادرسی خواهیم کرد و امیدواریم در اعاده دادرسی، این فعال صنفی که تنها به جرم دفاع از حقوق معلمان و پیگیری مطالبات صنفی به زندان محکوم شده، تبرئه شود.
پیش از این خانواده اسماعیل عبدی در گفتگو با خبرنگار ایلنا از ندادن مرخصی نوروزی به او و همچنین انتقال عبدی به بند 350 زندان اوین و قطع تماسهای تلفنی او خبر داده بودند.
سه شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹٦ - ۴ آوریل ۲۰۱٧
تجمع کارگران روغن نباتی قو در محوطه کارخانه
جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی قو به ایلنا گفتند که از ساعت ۸ صبح امروز تا ساعت ۱۲ در محوطه کارخانه روغن نباتی قو یک تجمع صنفی برگزار کردهاند.
اعتراض کارگران روغن نباتی قو به عدم پرداخت مطالبات مزدی بهمن، اسفند و عیدی ۹۵ حدود ۲۸۰ کارگر این کارخانه باز میگردد.
این کارگران روز گذشته نیز تجمعی ۱۰۰ نفره در محوطه کارخانه برگزار کردند، و یادآور شدند تنها خواستار پرداخت کامل مطالبات خود هستند.
کارگران روغن نباتی قو پیش از این در اسفند ماه سال ۹۵ تجمعی اعتراضی مقابل دفتر سهام دار عمده این کارخانه برگزار کرده بودند.
----------------------
مرگ چهار کارگر صنعت نفت در سال جاری/ دوازدهم فروردین یک کارگر دکلبان جان خود را از دست داد
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز12فروردین ماه، بهزاد علوی، دکلبان قراردادی دکل ۹۱ فتح شرکت ملی حفاری ایران، به دنبال سقوط قاب دکل حفاری، جانش را از دست داد.
در حادثهای که پیش از آن ششم فروردین ماه در ایستگاه تقلیل فشار گاز همدان به وقوع پیوست، در نتیجه آتشسوزی گسترده، دو کارگر25و 37 ایستگاه گازهمدان براثر انفجارزنده زنده در آتش سوختند.
ظهرروز دهم فروردین نیز،یکی از کارگران پتروشیمی تندگویان به نام «علی حیدری» در حین انجام کار بر اثر سقوط بوم جرثقیل جان خود را از دست داد.
با احتساب این حوادث، میتوان گفت در 15 روزی که از آغاز سال 96 گذشته است، چهار کارگر شاغل در صنایع نفت و گاز جان خود را بر اثر حوادث کاری از دست دادهاند.
----------------------
واژگونی خودرو حامل کارگران31 کشته و مصدوم برجای گذاشت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا مقامات داخلی چین اعلام کردند ،روز گذشته ( 14 بهمن ماه) بر اثر واژگونی یک دستگاه کامیون حامل کارگران در یکی از مناطق مرکزی چین 12 کارگر کشته شد و 193 کارگر دیگر مصدوم شدند.
بنابر اعلام مقامات محلی استان «هونان»، 19 نفر مصدوم بدحال این حادثه جهت روند درمانی بهتربه مرکز در مانی انتقال داده شدهاند.
همچنین به نقل از رسانه ای چینی گفته شده یک نفر از کارگران جان باخته حین انتقال به بیمارستان کشته شده است.
----------------------
7 کارگر قند یاسوج تعدیل شدند
منابع خبری در کارخانه «قند یاسوج » از تعدیل 7 نفر از کارگران شاغل در این واحد تولیدی، به دلیل آنچه از سوی کارفرما عدم نیاز عنوان میشود، خبر می دهند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ، کارفرمای کارخانه قند یاسوج در روزهای پایای سال گذشته، اسامی 7 نفر از کارگران قرار دادی این واحد تولیدی را برای تعدیل به واحد اداری معرفی کرد.
این منابع با بیان اینکه همه این کارگران از تاریخ 30 اسفند ماه سال جاری بیکار شدهاند، افزود: کارگران تعدیل شده هنوز امیدوارند که در سال جدید بتوانند دوباره به کار قبلی خود بازگردند.
این کارگران بابیان همکاران بیکار شده آنان تا 25 سال سابق کار در این مجموعه را داشتند، در ادامه به سایر رسانها گفته اند: جدا از بیکاری 7 کارگر مورد نظر پیش از کارفرمای این کارخانه سابقه اخراج نیروی کار رسمی و قرار دادی با 25 سال سابقه کار را داشته است .
----------------------
مطالبات مزدی کارگران چوفا/ کارخانه به طور موقت تعطیل است
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران چوب و فلز اردکان (چوفا)، سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم عیدی این کارگران نیز در سال گذشته پرداخت نشده است.
منابع خبری ایلنا از نگرانی این کارگران خبر میدهند و میگویند: این کارخانه به طور موقت تعطیل است و مراجعات کارگران به مقامات محلی از جمله فرمانداری اردکان، تا کنون نتیجه ای نداشته است.
از قرار معلوم روز گذشته (14 فروردین) این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد و مطالبات خود و تعطیلی موقت شرکت، به فرمانداری شهرستان اردکان مراجعه کردند .
گویا این کارخانه با مشکلات مالی و کمبود نقدینگی دست و پنجه نرم می کند و نه تنها قادر به پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیست بلکه نمی تواند خط تولید را فعال کند.
کارخانه چوب و فلز اردکان(چوفا ) واقع دراردکان یزد در خیابان طالقانی است و در زمینه صنایع چوبی وفلزی شامل صندلی و مبل فعالیت می کند .
----------------------
انتظار کارگران سیمان مسجد سلیمان برای دریافت معوقات مزدی
شماری از کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان در تماس با ایلنا میگویند: اگرچه چالشهای صنفی سال گذشته آنها خاتمه یافته و در حال حاضر به کار همیشگی خود مشغولند اما هنوز بابت معوقات بر زمین مانده سال گذشته طلبکارند.
این کارگران شمار آنها ۴۷۰ نفر است در خصوص معوقات مزدی خود یاد آور شدند: هنوز دستمزد بهمن، اسفند ماه سال گذشته ، برخی مزایای عرفی ورفاهی و ۲ ماه پاداشهای نوسازی را دریافت نکردهایم.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه سیمان مسجد سلیمان با یادآوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مشکلات مدیریتی، سال گذشته برای آنها با چالشهایی همراه بوده است؛ افزود: در هم اکنون وضعیت محیط کار آنها در حد آرام و مطلوبی است.
وی گفت: در نهایت در تاریخ دوم اسفند ماه مدیریت در ازای پرداخت بخشی از معوقات مزدی شرایط بازگشت به کار کارگران را فراهم کرد و مابقی مطالبات کارگران قرار است تا بر اساس صورت جلسهای که به امضای اعضای کمسیون کارگری شهرستان مسجد سلیمان تنظیم شده است تا ۲۵ خرداد امسال به روز شود.
----------------------
شغل با کرامت یعنی بیکاران صنعت به سر کار بازگردند
احمد امینی، نماینده کارگران بیکارشده فولاد زاگرس، در تماس با ایلنا در واکنش به اظهارات وزیر کار و مقامات مسئول گفت: وزیر کار دوازدهم فروردین در جمع مقامات مسئول خراسان رضوی گفت خوشبختی جامعه در پرداخت یارانه ۲۵۰ هزار تومانی نیست، بلکه ما اگر بتوانیم یک شغل را با کرامت به یک خانواده دهیم، آن زمان کار ما ارزشمند است؛ این اظهارات جای حرف بسیار دارد.
وی خطاب به مقامات مسئول ادامه داد: اگر دولت در فکر حفظ کرامت انسانی و ایجاد مشاغل شایسته و با کرامت است، کاری کند که 400 کارگر بیکار فولاد زاگرس در قروه کردستان به سر کار بازگردند.
امینی در ادامه گفت: چرا نامهنگاریهای متعدد ومکرر به شخص ریاست محترم جمهوری و وزیران کابینه بی پاسخ مانده و همچنان بیکار هستیم اگر کرامت، یک هدف است است، شغلمان را به ما برگردانید و گامی در جهت کاهش بیکاری در منطقه محروم کردستان بردارید.
----------------------
کارگران به کسانی رای میدهند که مناسبات اقتصادی را تغییر دهند
ناصر آقاجری (فعال کارگری مناطق آزاد) در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: ساختار اقتصادی فعلی با حذف تدریجی قانون کار، ایجاد سرمایه داری دلالی توسط نهادینه کردن قراردادهای موقت کار و با مهندسی آمار تورم، بانی نابودی قدرت خرید کارگران وکل جامعه ایران شدهاست.
وی تاکید کرد: فرآیندی که حرکت این قطارامپریالیسمی (تعدیل ساختاری و خصوصی سازی )ایجاد نموده و آقایان هم قصد پیاده شدن از آن را ندارند، روز به روز بیشتر ایران را به پرتگاه ژرف فاصله طبقاتی و رکود میکشاند ؛ پس از نزدیک به سی سال از اجرای این سیاستها، چیزی که شاهد هستیم فقط گسترش رکود و تورم، فقر و بیکاری و فساد اقتصادی است و درنتیجه، کارگران ایران، یعنی تنها مولدان اجتماعی قربانی و از هستی ساقط شدهاند.
وی ادامه داد: در هر صورت کارگران ایران با نگرانی این واقعیت ها را دنبال میکنند و در شرایطی که قدرت اعتراض از آنها سلب شده، به دنبال راهکاری هستند که اوضاع را تغییر دهد.
این فعال کارگری در ادامه بحث به موضوع انتخابات اشاره کرد و گفت: کارگران ایران به کسانی رای می دهند که مناسبات اقتصادی تعدیل ساختاری و خصوصیسازی را نفی کنند و برای یک اقتصاد مردمی برنامه مشخص داشته باشند؛ برنامهای که بر محور توسعه صنعتی با رعایت استاندارد های جهانی برای تولید کالا برنامهریزی شده باشد و هدفش پایین آوردن حداقل استثمار کارگران و کلیه نیروی کار ایران باشد.
آقاجری ادامه داد: در غیر این صورت، این انتخابات هم مانند انتخابات پیشین، فایدهای برای نیروی کار و کارگران نخواهد داشت و قادر نخواهد بود پاسخ گوی نیازهای اجتماعی خیل عظیم دستمزدبگیران باشد.
----------------------
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹٦ - ۳ آوریل ۲۰۱٧
بهبود وضعیت استخدامی خواسته کارگران فصلی نیشکر میانآب
تعدادی از کارگران این واحد کشاورزی در تماس با ایلنا گفتند: در مجموع نزدیک به ۲۰۰ نفر هستیم که به صورت روزمزد و فصلی که از سالهای گذشته تا کنون در مزارع نیشکر مجتمع کشتو صنعت میان آب مشغول کار هستیم.
این کارگران در توضیح مشکلات صنفی خود که در روزهای گذشته منجر به برپایی یک اجتماع صنفی شده است، گفتند: طبق روال مرسوم در این مجموعه هر سال کارفرما مجموع کارگران روز مزد را به دو گروه تقسیم کرده و با کارگران حاضر در هر گروه در دو نوبت سه ماهه قرارداد کار منعقد میکند.
براساس گفته این کارگران، مطابق این روال هر سال نزدیک به ۱۰۰ نفر از آنها در قالب یک قرارداد سه ماهه به صورت گردشی در استخدام مجتمع کشت و صنعت میانآب درمیآیند که در نهایت همه آنها با پایان مدت قراردادقرار داد کار جایگزین باقیمانده کارگران دیگر میشوند.
در مجموع این کارگران میگویند که قرارداد کاری هرکدام از آنها در طول یک سال کاری به صورت منقطع در دو نوبت سه ماهه تمدید میشود ودر عمل هرکدام از آنها حدود نیمی از سال به عنوان کارگر فصلی و روز مزد بخش کشاورزی این مجتمع مشغول کارند.
کارگران مذکور که خواهان تثبیت موقعیت شغلی خود هستند، میگویند که در راستای پیگیری این خواسته صنفی خود برای روزهای ۵ و ۶ فرودین ماه سال جاری یک اجتماع صنفی را در محوطه مقابل ساختمان مجتمع کشت و صنعت میانآب برگزار کردهاند.
آنها بابیان اینکه در هر نوبت از این اجتماعات صنفی، دستکم ۵۰ کارگر حضور داشتهاند، ادامه میدهند: البته پیش از این نیز در طول سال گذشته با برپایی اجتماعات صنفی مشابه پیگیر این درخواست صنفی شده بودیم چرا که به دلیل نبود ثبات شغلی در بهترین حالت هر سال فقط برای مدت ۶ ماه دارای کار مشخص هستیم و ناچاریم تا در سایر ایام سال از طریق انجام کارهای ساختمانی یا مهاجرت به شهرستانهای مجاور، هزینه های زندگی خود را تامین کنیم.
به گفته این کارگران در چنین وضعیت نامناسب اقتصادی، انجام کارهای روز مزد و فصلی مانند مشاغل ساختمانی و کار در بخش زراعی مجتمع نیشکر میانآب نمی تواند منبع مناسبی برای تامین معاش و برقراری چتر بیمههای اجتماعی خانوادههای آنها محسوب شود.
----------------------
کارگران «تولی پرس» و«بسته بندی البرز»به مرخصی اجباری رفتند
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در قزوین می گویند، ۵۸۰ کارگر دو کارخانه «تولیپرس» و«بسته بندی البرز» که تحت مسئولیت کارفرمای واحد در محوطهای واقع در شهر صنعتی البرز قزوین مشغول به کارند، از روز پنجم تا ۱۹ فروردین ماه به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند.
به گفته یکی از این کارگران او و همکارانش از یک روز مانده به شروع سال جاری مطلع شدند که اولین روز کاری آنها در سال ۹۶ از روز چهاردهم فروردین آغاز خواهد شد اما امروز که طبق اطلاع قبلی کارفرما به محل کارشان مراجعه میکنند متوجه می شوند که تعطیلی آنها تا روز ۱۹ فروردین تمدید شده است.
وی بابیان اینکه هنوز علت این مرخصی اجباری ۱۰ روزه مشخص نیست؛ افزود: اما ظاهرا کارفرمای مشترک قصد دارد تا این مدت را از مزایای شغلی آنها کسر کند.
براساس این اظهارات، برای کارگران دو کارخانه تولیپرس و بسته بندی البرز بدون احتساب ایام تعطیل، سال ۹۶ با ۱۰ روز تعطیلی اضافی آغاز شده است.
این کارگر که تاکید دارد او و همکارانش در جریان این تصمیم مدیریت نبودهاند، گفت:هنوز مشخص نیست مرخصی اجباری در حد ۱۰ روز باقی بماند و ممکن است با توجه به شرایطی که بر این کارخانه حاکم است این وضعیت ادامه دار شود.
وی در ادامه درخصوص وضعیت دستمزد وبیمه کارگران گفت: در زمینه دریافت دستمزد مشکلی نداریم اما بیمه کارگران این دوکارخانه در سال گذشته حدود ۵ ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
----------------------
۱۵ کارگران تانیا شفق پرند به دلیل عدم نیاز اخراج شدند
منابع کارگری ایلنا در شهرک صنعتی پرند با اعلام این خبر میگویند: صبح امروز (۱۴ فروردین ماه) نزدیک به ۱۵ کارگر شاغل در کارخانه «تانیا شفق پرند» به دلیل عدم نیاز با اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شدهاند.
برپایه این اظهارات کارفرما هر سال در فاصله روز های فروردین ماه تعداد قابل توجه ای از نیروی کار کارخانه را به بهانه «عدم نیاز» تعدیل می کند. از قرار معلوم ۱۵ کارگری که صبح امروز دوشنبه (۱۴ فروردین ماه) از کار بیکار شده اند هر کدام از سه ماه تا ۴ سال سابقه کار دارند.
به گفته آنان کارفرمای این واحد تولیدی مدعی است در این فصل از سال به دلیل کاهش حداقلی تولیدات کارخانه توان پرداخت به موقع دستمزد کارگران شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل کارگران قصد کاهش هزینههای جاری کارخانه را دارد.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای بازگشت به کار خبر دادهاند. آنان میگویند: بعد از ماه های تلاش در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
به ادعای وی این تعدیلها در حالی برای کارگران تانیا شفق اتفاق افتاده است که هر یک از این کارگران متاهل ودارای زن وفرزند هستند که با وضعیت بوجود آمده مشکلات زیادی در امرار معاش آنان بوجود خواهد آمد.
گفتنی است کارخانه تانیا شفق پرند در زمینه تولید ظروف فولادی و آهنی در شهرستان رباط کریم در شهر صنعتی پرند فعالیت دارد.
----------------------
فقدان نظارت بر اجرای قوانین ایمنی عامل اصلی حوادث کار
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی فوت چند روز گذشته یکی از کارگران پتروشیمی تندگویان که بر اثر اصابت جسم سنگین از جرثقیل، «شهرام غریب» از کارشناسان ایمنی کار اظهار داشت: تعیین محوطه خطر به وسیله نوار خطر یا تابلوهای هشدار دهنده یکی از ابتدائیترین کارهای مسئولان ایمنی است.
وی بابیان اینکه محدوده محوطه خطر به اندازه شعاع طول بوم جرثقیل به علاوه 10 متر فاصله اضافی است، ادامه داد: مطابق اصول ایمنی به دلیل بالا بودن احتمال سقوط اجسام از جرثقیل حضور افراد در این محدوده ممنوع است.
به گفته این کارشناس ایمنی کار، کنترل توانائی تحمل بار سیمهای بکسل، کمربندها، تسمههای جرثقیل نیز بخش دیگری از وظایف کنترل مسئولان ایمنی است، کنترل سیمهای بوکسل و داشتن گواهینامه آنها حیاتی است بهطوریکه حتی اگر 5 درصد خوردگی داشته باشند قابل استفاده نیستند.
غریب همچنین بر زاویه بلند کردن بار توسط جرثقیل اشاره کرد و گفت: این زاویه باید طوری تنظیم شود که در تمام زوایا فشار بهطور یکسان پخش شود.
وی همچنین بر وظیفه قسمتهای TEST PARTY در صنایع نفت و گاز اشاره کرد و ادامه داد: کنترل جزء به جزء قطعات جرثقیل (بدنه، قلاب، کابین، ترمز، بوم و...) چندین روزه که به صدور گواهینامه سلامت دستگاه می انجامد نیز بسیار اساسی است.
وی افزود: در نهایت بایستی سیستم safety lifting (حمل و نقل ایمن) در روند کارها جاری باشد تا شاهد حوادث از این دست نباشیم.
----------------------
کشته شدن کارگر شهرداری پلدختر بر اثر برخورد با کامیون حمل زباله
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شب گذشته، یکی از کارگران خدماتی شهرداری پلدختر، بر اثر بی احتیاطی راننده خودرو حمل زباله کشته شد.
این حادثه شب گذشته (13 فروردین ماه) در مسیر خیابان چهار راه رهبری شهر پلدختر در استان لرستان زمانی اتفاق افتاد که کارگری بنام بهزاد خادمی 30 ساله فرزند عزیزالله حین جمع آوری زباله زیر چرخ کامیون حمل زباله شهرداری کشته می شود.
سرهنگ صفر عبدالوند ،کارشناس راهنمایی و رانندگی پلدختر با اعلام این خبر به سایر رسانه ها گفته است علت این حادثه بی احتیاطی راننده کامیون در حین سوار کردن سرنشین در قسمت خارجی وسیله نقلیه اعلام شده است.
----------------------
پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹٦ - ۳۰ مارس ۲۰۱٧
مرگ کارگر پتروشیمی تندگویان بر اثر اصابت جسم سنگین از جرثقیل
به گزارش ایلنا از بندر ماهشهر، عصر امروز یکی از کارگران پتروشیمی تندگویان(شهرستان بندر ماهشهر) بر اثر اصابت جسم سنگین رها شده از جرثقیل جان خود را از دست داد.
این کارگر که «علیرضا حیدری» نام دارد یکی از کارگران پتروشیمی تندگویان بوده که در حین کار دچار این حادثه شده و به دلیل شدت جراحات در بیمارستان جان خود را از دست می دهد.
به گزارش منابع محلی، «نصرت پناه» رئیس روابط عمومی پتروشیمی تندگویان در این خصوص اظهار داشت: جرثقیل در حال جابه جایی یک شی بوده که متأسفانه بر اثر خروج بوم جرثقیل از ریل و سقوط آن روی کارگر، دچار آسیب دیدگی شدید می شود و متاسفانه جان خود را از دست می دهد.
----------------------
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹٦ - ۲۹ مارس ۲۰۱٧
تعدیل کارگران لاستیک بارز کردستان
جمعی از کارگران لاستیک بارز در کردستان در تماس با ایلنا از تعدیل همکاران خود خبر دادند.
از قرار معلوم پیمانکار لاستیک بارز در کردستان تعدادی از کارگرانی که قراردادشان تمام شده را تعدیل کرده است.
این کارگران که تعداد آنها 50 نفر است قرار است در سال جاری برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه کنند.
کارگران لاستیک بارز کردستان می گویند: شرایط کاری ما نامناسب است و مجبور هستیم بدون قرارداد یا با قراردادهای سفید کار کنیم.
لاستیک بارز درشهرک صنعتی دهگلان در استان کردستان واقع شده است.
----------------------
دوشنبه ٧ فروردین ۱۳۹٦ - ۲٧ مارس ۲۰۱٧
انفجار ایستگاه گاز منجر به مرگ دو کارگر اداره گاز همدان شد
به گزارش ایلنا، ظهرروز گذشته (ششم فروردین ماه) حادثه انفجار ایستگاه تقلیل فشار گاز واقع در 10 کیلومتری پلیس راه جاده همدان - تهران ، سه راهی کوریجان منجر به مرگ دو کارگر شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان همدان در تشریح جزئیات این حادثه به سایر رسانه ها گفته است: این آتشسوزی در ایستگاه تقلیل فشار گاز در مسیرجاده همدان - تهران ،سه راهی کوریجان در مجاورت مجتمع رفاهی امیر اشرف در حالی اتفاق افتاده است که سه نفر از کارگران اداره گاز همدان برای سرویس دوره ای ایستگاه تقلیل فشار گاز به محل اعزام شده بودند.
علیمردان طالبی در ادامه با بیان اینکه دلیل وقوع این انفجار هنوز مشخص نیست ،گفته است: بعد از وقوع حادثه نیروهای امدای سریعابه محل اعزام شدند که متاسفانه مشخص شد دو نفر از کارگران که نزدیک به محل انفجار بودند به علت شدت سوختی فوت کرده اند وکارگر سومی که از محل حادثه دور بود آسیبی ندیده است.
----------------------
یکشنبه ٦ فروردین ۱۳۹٦ - ۲٦ مارس ۲۰۱٧
کارگران فولاد زاگرس تعیین تکلیف وضعیت شغلی خود را خواستار شدند
به گزارش ایلنا ،تعدادی از کارگران کارخانه فولاد زاگرس که طی سه سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به تعطیلی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کردهاند، روز گذشته (شنبه پنجم فروردین ماه) همزمان با سفر رئیس جمهور به کردستان در مسیر عبور او مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
یکی از کارگران روز گذشته درباره پیشنه مشکلات کارگران فولاد زاگرس به ایلنا گفته بود: سه سال است کارخانه فولاد زاگرس با حدود 400 کارگر تعطیل شده اما هنوز هیچ یک از اعضای هیئت دولت تاکنون در سفرهایشان به استان کردستان برای حل مشکلاتمان اقدامی انجام ندادهاند.
----------------------
تعویق در پرداخت مطالبات مزدی کارگران سیمان باقران
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارگران پیمانی شاغل در پروژه ساخت سیمان باقران در شهرستان درمیان استان خراسان جنوبی ، چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
از قرار معلوم تعدادی از کارگران این پروژه عمرانی که مدعیاند میزان مطالبات معوقه شان به حدود یکسال می رسد روز چهارشنبه (دوم فروردین ماه سال 96 )همزمان با افتتاح این کارخانه دست به اعتراض صنفی زدند.
گفته میشود اجرای طرح سیمان باقران که با سرمایهگذاری بیش از 520 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده توانایی اشتغال 350نفر بهصورت مستقیم وحدود 2 هزار نفر به صورت غیر مستقیم را دارد.
----------------------
پنجشنبه ۳ فروردین ۱۳۹٦ - ۲۳ مارس ۲۰۱٧
بیش از ۸۰ کارگر خدماتی ناحیه ۴ شهرداری اهواز مطالبات خود را دریافت نکرده اند
جمعی از کارگران خدماتی ناحیه ۴ شهرداری اهواز به ایلنا گفتند که مطالبات مزدی بهمن، اسفند ۹۵ و عیدی سال ۹۶ خود را دریافت نکردهاند و پیمانکار به تازگی مطالبات دی ماه آنها را پرداخت کرده است.
تعداد کارگران خدماتی ناحیه ۴ شهرداری اهواز بیش از ۸۰ نفر است که در حدود ۴۰ نفر از آنها در این رابطه شکایتی به اداره کار اهواز ارائه کردهاند و حداقل انتظار آنها این است که با رسیدگی عادلانه هر چه سریعتر به مطالبات خود دست یابند.
در حدود ۴۰ کارگر دیگر هم با وجود عدم دریافت مطالبات خود، برگه تسویه حساب سال ۹۵ را امضا کرده اند. گفته میشود که پیمانکار برای امضای برگه تسویه حساب به کارگران فشار وارد کرد است تا آنها بعدها مدعی عدم پرداخت مطالبات خود نشوند.
مطابق قانون کار حتی اگر پیمانکار با عدول از قانون طلب کارگران را پرداخت نکند، کارفرمای اصلی در اینجا شهرداری ناحیه ۴ اهواز مکلف است که آن را از محل ضمانت حسن انجام کار پرداخت کند.
کنشگران صنفی کارگری بارها از انفعال نهادهای زیرمجموعه وزارت کشور در خصوص تضییع حقوق کارگران شهرداریها انتقاد کردهاند.
----------------------
بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو مطالبات مزدی خود را دریافت نکردهاند
جمعی از کارگران کارخانه پارس قو تولید کنند روغن نباتی قو به ایلنا میگویند که کارفرما مطالبات مزدی بهمن و اسفند سال ۹۵ و بخشی از عیدی سال ۹۶ آنها را پرداخت نکرده است.
تعداد کارگران مذکور بیش از ۲۰۰ نفر است و پیش از این ۲ تجمع اعتراضی در ۲۶ و ۲۸ اسفند برگزار کرده بودند. تجمع ۲۶ اسفند مقابل شرکت نهان گل، سهم دار عمده کارخانه روغن نباتی قو و تجمع ۲۸ اسفند در حوالی اداره کار جنوب غرب تهران برگزار شد.
پس از تجمع دوم بود که کارفرما مطالبات مزدی دی ماه و بخشی از عیدی سال ۹۶ این کارگران را پرداخت کرد. این در حالی است که مطابق مصوبه کمیسون کارگری فرمانداری استان تهران کارفرما متعهد شده بود که تمامی مطالبات مزدی کارگران را تا ۱۵ اسفند ۹۵ پرداخت کند.
کارگران کارخانه پارس قو در تجمعات خود بارها متذکر شدهاند که با توجه آغاز سال جدید، افزایش هزینه های زندگی و وضعیت معیشتی نامطلوب، نیاز مبرمی به دریافت هر چه سریعتر مطالبات مزدی خود دارند.
----------------------
سقوط از ارتفاع و برق گرفتگی عوامل اصلی فوت کارگران ساختمانی
«میکائیل صدیقی» فعال صنفی کارگران ساختمانی در گفتوگو با ایلنا، اظهار داشت: در سال ۹۵ بیش از ۱۲۰۰ کارگر ساختمانی به دلایل مختلفی از قبیل سقوط از ارتفاع و برق گرفتگی جان خود را از دست دادهاند. به صورت کلی نیمی از حوادث کار برای کارگران ساختمانی به وقوع میپیوندد.
وی با بیان اینکه ضعف در نظارت و انجام بازرسیهای ایمنی تنها یکی از دلایل وقوع حوادث منجر به فوت برای کارگران ساختمانی است، افزود: در این میان کارفرمایان باید خود را نسبت به ایمن سازی کارگاه متعهد بداند و کارگاه را به تجهیزات لازم از قبیل کلاه ایمنی، بالابر و داربست های استاندارد مجهز سازند.
صدیقی پلمپ کارگاههای ساختمانی که ایمنی را رعایت نمی کنند، یکی از عوامل موثر در پیشگیری از حوادث دانست و افزود: آموزش کارگران و استادکاران ساختمانی ، وجود تفاهم نامه های سه جانبه و یا چند جانبه فی مابین انجمنها و ادارات مربوطه مثل ادارت کار از دیگر راهکارهایی است که به پیشگیری از حوادث کار میانجامد.
وی در ادامه با اشاره به وجود بیش از ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه نشده در سطح کشور تصریح کرد: در سال ۹۵ تنها تعداد بسیار محدودی از کارگران ساختمانی بیمه شدند این در حالی است که بر اساس قانون سهمیه بیمه بندی، هر سال باید تعداد مشخصی از کارگران در هر استان بیمه شوند.
مشاور کانون کشوری انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به وعده مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی برای بیمه نمودن ۱۰۰ هزار کارگر ساختمانی تا ابتدای سال ۹۶، تصریح کرد: قرار شده کارگرانی که در سامانه رفاهی برای بیمه شدن ثبت نام کردهاند به تدریج بیمه شوند که امیدواریم این تنها محدود به دوران پیش از انتخابات ریاست جمهوری نباشد.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این انجمن صنفی در سال ۹۵، تصریح کرد: انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد در سال ۹۵ برای اولین بار برای کارگران ساختمانی نمایشگاه عکس برپا کرد. همچنین مستند فصل سیاه در خصوص حوادث کار که روایت نشنیده خانواده کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد است هم به نمایش درآمد.
وی افزود: همچنین ۱۲ جلسه تخصصی در خصوص قیمت گذاری اجرایی رشته های ساختمانی ، برگزاری دو دوره مسابقات والیبال کارگران ، آمورش ۵۰۰ نفر از کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سروآباد، دریافت مجوز نصب اولین ایستگاه اطلاع رسانی کشور در میدان شبرنگ مریوان و برگزاری گردهمایی پیشگیری از حوادث ساختمانی از دیگر اقداماتی بود که توسط این انجمن صنفی کارگری انجام شد.
----------------------
سه شنبه ۱ فروردین ۱۳۹٦ - ۲۱ مارس ۲۰۱٧
انتظار ۱۳ کارگر بازمانده کاشی گیلانا برای بازنشستگی
منابع کارگری ایلنا در کاشی گیلانا میگویند از مجموع کارگران شاغل در کارخانه کاشیسازی گسلانا تنها ۱۳ نفر از باقیماندهاند که تا پیش از تعطیلی این واحد صنعتی مانند سایر همکاران خود در بخشهای نگهبانی واداری مشغول کار بودند.
از قرار معلوم در پی تعطیلی کارخانه کاشی گیلانا، سایر همکاران این کارگران توانستهاند تا با استفاده از ظرفیت قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور به صورت پیش از موعد بازنشسته شوند اما در مقابل این کارگران که هر کدام دارای ۲۲ تا ۲۵ سال سابقه کار در مشاغلی غیر از سخت و زیان آور هستند، نتوانستهاند از فرصت بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.
آنها میگویند در شرایطی قرار دارند که به دلیل اوضاع بازار کار شانس ناچیزی برای یافتن فرصت شغلی مجدد و تکمیل سوابق بیمه ای خود تا رسیدن موعد بازنشستگی هستند و برای همین از مسئولان مربوطه در وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی توقع دارند تا به طریقی شرایط استفاده آنها از بازنشستگی پیش از موعد را تسهیل کنند.
پیش از این اعلام شده بود که به دنبال متوقف شدن فعالیت کارخانه « کاشی گیلانا » حدود ۹۰ نفر از کارگران این کارخانه با ۱۹ تا ۲۵ سال سابقه کار برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار شهرستان رودبارمعرفی شدهاند.