افق روشن
www.ofros.com

،حوادث در حین کار و جان باختن کارگران

بیکاری، نداشتن بیمه و اسامی قربانیان حادثه سایت دفن زباله


خبرگزاری کار ایران                                                                                        دوشنبه ٦ خرداد ۱۳۹٢

هیچ مقامی حق ندارد معاش نیروی كار را بازیچه اغراض سیاسی قرار دهد

سعید ترابیان» از فعالان مستقل كارگری با اشاره به سخنان وزیر كار كه پیش از رسیدن به پست وزارت وعده داده بود «در نیمه دوم اردیبهشت ماه جلسه ویژه شورای» عالی كار برای بازبینی حقوق مسكن و خوار و بار كارگران برگزار می‌شود»، به ایلنا گفت: تنها یك روز تا پایان اردیبهشت و شروع خرداد باقیمانده است و هنوز سخنان وزیر كار مبنی بر بازبینی بخشی از حقوق كارگران در حد وعده باقیمانده است.
وی با ابراز نگرانی از اینكه موضوع بازبینی مزد با آغاز تبلیغات انتخاباتی منتفی شود، گفت: اگر شورای عالی كار در همان جلسه اسفند ماه خود در مورد افزایش مزد سال جدید بطور قانونی عمل می‌كرد، دیگر نیازی به شكایت كارگران و تشكیل مجدد جلسه شورای عالی كار نبود.
ترابیان با یادآوری اینكه خردادماه زمان شروع تبلیغات انتخاباتی است، گفت: مسئله دستمزد كارگران موضوعی مستقل بوده و هیچ ارتباطی با مسئله انتخابات ندارد و بنابراین نمی‌توان كارگران را به دلیل اعتراض به نحوه تعیین مزد به سیاسی كاری متهم كرد.
وی باانتقاد از اینكه سازمان تامین اجتماعی به بهانه همزمان شدن با ایام انتخابات، موضوع افزایش مستمری بازنشستگان این سازمان را به فصل تابستان موكول كرده‌است، گفت: هیچ مقامی حق ندارد معاش نیروی كار را بازیچه اقراض سیاسی قرار دهد.
این فعال صنفی كارگری افزود: حتی اگر طبق گفته‌های وزیر كار شورای عالی كار در جلسه پیشروی خود حقوق خوار و بار و مسكن كارگران را افزایش دهد بازهم خواسته كارگران در خصوص افزایش عادلانه و قانونی مزد برآورده نشده است.

سقوط از تیر چراغ برق جان کارگری را گرفت

دو كارگر اداره برق تهران بر اثر سقوط یک اصله پایه برق مصدوم شدند که در جریان این حادثه یکی از کارگران جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، ظهر روز گذشته (یکشنبه) دو کارگر اداره برق در خیابان سلمان فارسی که بر روی تیر برق مشغول کار بودند به زمین سقوط کرده و یکی از آنان که به شدت آسیب دیده بود جان خود را از دست داد.
بر اساس این گزارش، کارگر دیگر که از ناحیه گردن و کمر دچار آسیب دیدگی شدید شده بود، پس از انجام اقدامات اولیه درمانی توسط امدادگران اورژانس تهران به بیمارستان امام حسین (ع) منتقل شد.

--------------------------

مرگ مقنی 50 ساله در عمق 7 متری چاه

یك كارگر مقنی در عمق چاهی7 متری واقع در جاده قدیم قم، مقابل شرکت نفت بهران، بر اثر بی‌هوشی جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، صبح امروز کارگر 50 ساله ای به منظورحفر چاه در عمق هفت متری زمین در حال کار بود، ناگهان بر اثر عواملی که هنوز مشخص نشده است بی هوش شد.
بر اساس این گزارش، مرگ این کارگر كه توسط گروه‌های امداد و نجات به بیرون از چاه انتقال یافته بود، بعد از گذشت 40 دقیقه توسط عوامل اورژانس تایید شد.

--------------------------

بیكاری 78 نفر از کارگران صنایع ارسطو/ كارخانه به زانو درآمده است

78 نفر از كارگران قرارداد موقت کارخانه «صنایع شیمیایی و دارویی ارسطو» واقع در شهرک صنعتی کاوه ساوه، با عدم تمدید قرارداد بیكار شدند.
یکی از کارگران تعدیل شده با اعلام این خبر به ایلنا گفت كه کارفرمای کارخانه صنایع شیمیایی و دارویی ارسطو قرارداد 78 نفر از نیروهای قراردادی خود را به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی در تهیه مواد اولیه تولید» عنوان شده، تمدید نکرده است.
این كارگر با اشاره به سوابق گاه تا ۱2 سال کارگران تعدیل‌ شده، افزود: سابقه کار این کارگران حداقل یک و حداکثر 12 سال بصورت مستمر بوده و هم اکنون با طرح شکایت به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی این شهرستان پی گیر بازگشت به كار هستند.
او با اشاره به اینکه کارفرمایان خصوصی با افزایش مشکلات تولید سعی می کنند در اولین قدم حقوق نیروی کارخود را نادیده بگیرند، اضافه کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و افزایش مشکلات تولید، کارفرمای این کارخانه نیز مدعی است با توجه به گستردگی مشکلات ناچار شده است قرار داد 78 کارگر خود را تمدید نکند.

كارخانه به زانو درآمده است
در همین زمینه «اردشیر حاتمی فر»، معاونت طرح پروژه كارخانه ارسطو در واكنش به خبر تعدیل كارگران موقت این كارخانه، به ایلنا گفت: مسئولان کارخانه ارسطو به سبب کمبود منابع مالی و اینکه در تهیه مواد اولیه تولید دچار مشکل‌اند، ناچار شده اند در سال جاری با 78 نفر از کارگران متخصص خود تسویه حساب کنند.
او با بیان اینکه تعداد کارگران شاغل در این مجموعه 280 نفر هستند، افزود: در شرایط فعلی اقتصاد کشور که اکثر واحدهای تولیدی و صنعتی دچار مشکل شده‌اند شرکت صنایع شیمیایی ارسطو نیز تحت تاثیر قرار گرفته و دچار مشکل کمبود مواد اولیه تولید شده است.
به گفته وی کارفرما این کارخانه و سایر مسئولان از تعدیل نیروی کاری که هزینه‌های زیادی برای متخصص شدن‌شان متحمل شده اند، نارحت‌اند و قول داده اند در صورت حل مشکلات مالی مجددا از همه کارگران تعدیل شده خود دعوت بکار کنند.
این مقام کارفرمایی در کارخانه ارسطو اضافه کرد: نوسانات نرخ ارز و حذف نرخ ارز مرجع، این کارخانه را در تهیه مواد اولیه تولید که بخش عمده ای از آن از کشور هندوستان وارد می شود ناتوان کرده است.
حاتمی فر افزود: با توجه به اینکه برای جبران کاهش منابع مالی کارخانه از دولت در خواست وام سه میلیاردی کرده ایم و کارگروه استان با درخواست وام کارخانه موافقت کرده است، با این وجود روند پر پیچ وخم اداری برای دریافت این تسهیلات کارخانه را به زانو در آورده است.
معاونت طرح پروژه کارخانه ارسطو تاکید کرد: اگر مشکلات دریافت تسهیلات این کارخانه حل نشود و از سوی مسئولان صنعتی کشورحمایت نشویم با اتمام مواد اولیه‌ای که هم اکنون در انبارها ذخیره داریم مجددا ناچار خواهیم بود تعداد زیادی از کارگران خود را تعدیل کنیم.
او در خاتمه گفت:در طول این مدت کارفرما و سایر مسئولان در تلاش بوده اند نیروی کار خود را که جزءسرمایه های اصلی کارخانه محسوب می شوند حفظ کنند با این حال برای بازگرداندن نیروهای بیکار شده تمام تلاش خود را خواهیم کرد.

--------------------------

تجمع كارگران نساجی سیمین در اعتراض به بخشنامه جدید مشاغل سخت

جمعی از كارگران كارخانه نساجی سیمین اصفهان، صبح امروز در اعتراض به محروم شدن از مزایای قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور در مقابل سازمان تامین اجتماعی تهران تجمع كردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این كارگران كه در كارخانه نساجی سیمین اصفهان با شرایط سخت و زیان آور اشتغال دارند، خواهان بازنشستگی پیش از موعد در چارچوب قانون مشاغل سخت و زیان آور هستند.
گفته می‌شود دلیل تجمع امروز این كارگران مخالفت سازمان تامین اجتماعی با بازنشستگی پیش از موعد این كارگران بوده است. به گفته «اصغر برشان» دبیر اجرایی خانه كارگر استان اصفهان هم اكنون حداقل یكصد كارگر كارخانه نساجی سیمین اصفهان دارای شرایط استفاده از قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هستند.
این مقام كارگری افزود: با این حال سازمان تامین اجتماعی در تازه‌ترین بخشنامه مربوط به اجرای قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور شرایطی را تعیین كرده است كه به موجب آن بازنشستگی كارگران نساجی سیمین منتفی شده است.
به گفته برشان در بخشنامه جدید سازمان تامین اجتماعی آمده است كه كارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور برای استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد نباید در سوابق كاری خود دارای وقفه باشند.
وی بابیان اینكه در بخشنامه قبلی سازمان به چنین موضوعی اشاره نشده بود گفت: از آنجا كه كارخانه نساجی سیمین اصفهان چند سال پیش برای بازسازی و تغییر ساختار مدتی تعطیل و كارگران به صورت موقت به صندوق بیمه بیكاری معرفی شده بودند، این كارگران با سوابق فعلی خود امروز نمی‌توانند پیش از موعد بازنشسته شوند. دبیر اجرایی خانه كارگر استان اصفهان گفت: بر اساس بخشنامه جدید مدتی كه كارگران این كارخانه مقرری بگیر بیمه بیكاری بودند جزء سوابق سخت و زیان آور محسوب نشده و به همین دلیل در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی با بازنشستگی آنها مخالفت می‌كند.
به موجب قانون مشاغل سخت و زیان آور، كارگران كه قصد استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد را دارند باید یا بصورت متوالی دارای 20 سال سابقه و یا بصورت متناوب دارای 25 سال سابقه كار در مشاغل سخت و زیان آور را داشته باشند.
در سالهای اخیر سازمان تامین اجتماعی با كمبود منابع مالی مواجه بوده است و به نظر می‌رسد كه بخشنامه جدید سازمان در همین رابطه صادر شده است.

--------------------------

كارگران ساختمانی كرمانشاه در سال جدید بیمه نشده‌اند

در حالی كه قانون «رفع موانع اجرایی بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی»، سازمان تامین اجتماعی را مکلف می كند با دریافت حق بیمه، کارگران شاغل در کارهای ساختمانی را به طور کامل و با نظارت دقیق بیمه كند، رئیس انجمن صنفی برقكاران ساختمانی استان كرمانشاه از عدم بیمه ی كارگران ساختمانی این استان در سال جاری خبر داد.
«اسعد صالحی» در این باره به ایلنا گفت: با وجود گذشت دو ماه از سال 92، هیچ كارگر ساختمانی از استان كرمانشاه توسط سازمان تامین اجتماعی بیمه نشده است.
بدین ترتیب به نظر می رسد مشكل بیمه ی كارگران ساختمانی تنها به اعمال سهمیه بندی برای بیمه شان محدود نمی شود و سازمان تامین اجتماعی در برخی استانها، اساسا كارگران ساختمانی را بیمه نمی كند.
گفتنی است در روزهای گذشته، گزارش های مشابه‌ای از سایر نقاط ایران به ایلنا رسیده است. كاهش 10 برابری سهمیه ی بیمه ی كارگران ساختمانی استان تهران و كاهش 50 در صدی سهمیه ی بیمه كارگران ساختمانی نیشابور دو مورد از این گزارش هاست.
این فعال كارگری در ادامه نسبت به افزایش 7 هزار تومانی حق بیمه انتقاد كرد.
وی ادامه داد: سازمان فنی و حرفه ای استان كرمانشاه همچنان نظارت درستی بر روی صدور كارت مهارت برای كارگران ساختمانی ندارد.
صالحی پیش تر در اظهاراتی بیان كرده بود: «متاسفانه کارت‌های مهارت بدون هیچ گونه کنترلی برای متقاضیان صادر می‌شود. در اصطلاح عامیانه می‌توان گفت که سازمان فنی و حرفه‌ای کشور به صورت کیلویی کارت مهارت صادر می‌کند. وضعیت به گونه‌ای است که هر فردی از هر صنف و قشری که خود را به این سازمان معرفی می‌کند، کارت مهارت می‌گیرد.»

--------------------------

سقوط از ارتفاع عامل ۷۰ درصد حوادث مشاغل ساختمانی

طبق گزارش رسمی سازمان پزشکی قانونی، روزانه به طور متوسط بیش از پنج کارگر در سراسر ایران بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند.
به گزارش ایلنا، سازمان پزشکی قانونی در گزارشی كه اسفندماه سال گذشته منتشر كرد از کشته شدن یک هزار و ۵۱۷ کارگر در کشور بر اثر حوادث ناشی از کار در ده ماهه نخست سال گذشته خبر داد که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۱۴ درصد افزایش یافته است.
بر اساس آمارهای پزشكی قانونی مهم‌ترین علت حوادث ناشی از كار به ترتیب سقوط از بلندی، اصابت اجسام سخت، برق‌گرفتگی، سوختگی و کمبود اکسیژن گزارش شده و تاكید شده است: بیشترین قربانیان حوادث ناشی از كار را «كارگران ساختمانی» تشكیل می‌دهند.
هر چند مشاغل ساختمانی در نقاط دیگر جهان نیز با سهم ۱۷ درصدی از مجموع حوادث شغلی، در زمره حادثه‌خیزترین مشاغل شناخته می‌شوند اما سهم كارگران ساختمانی ایران 29 درصد بیش از همكاران‌شان در سایر نقاط دنیاست. در سال گذشته ۴۶ درصد از مجوع حوادث شغلی ایران در مشاغل ساختمانی رخ داده است كه این آمار تنها یک نما از فاجعه‌ای است كه هر روز در كارگاه‌های ساختمانی اتفاق می‌افتند.
زمانی که حادثه شغلی رخ می‌دهد نظرها بیشتر معطوف به شخص حادثه دیده می‌شود و معمولا هیچ توجهی به علت حادثه و بررسی مشکلات برای جلوگیری از تکرار آن نمی‌شود.
به اعتقاد كارشناسان كارگری، ضعف دولت در انجام بازرسی و کنترل‌های لازم و همچنین تمایل کارفرمایان به کسب بالا‌ترین سود در کارگاه‌های ساختمانی و به تبع حذف هزینه‌های حیاتی ارتقای ایمنی در این کارگاه‌ها باعث وقوع حوادث مرگبار برای کارگران در این بخش شده است.
فعالان صنفی، وزارت کار را به‌عنوان متولی نظارت بر ایمنی محیطهای شغلی می‌شناسند و معتقدند دولت نتوانسته است از عهده این مسئولیت بر آید، به‌طوری که افزایش وقوع حوادث شغلی در کارگاه‌های ساختمانی ناایمن و غیراستاندارد نشان می‌دهد که سلامت شاغلان در این محیط‌ها به طور دائمی در معرض تهدید قرار دارد.
در گفتگوی تفصیلی با «اكبر شوكت» رئیس هیئت‌مدیره کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور، به زوایای پنهان‌تری از فجایعی كه روزانه در كارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهند پرداخته‌ایم.

- سهم کارگران ساختمانی از مجموع حوادث کار در کشور چقدر است؟
حوادث رخ داده در حوزه ساختمان در کشور طبق آمار پزشکی قانونی میانگین حدود 46 درصد است که کشورمان از لحاظ پیشگیری حوادث کار در مقایسه با سایر کشورهای دنیا یکی از عقب مانده‌ترین کشورهاست.
کشورهای پیشرفته با رعایت اصول ایمنی در حوزه ساختمان این رقم را به زیر ۱۰ درصد کاهش داده‌اند، این در حالیست که در کشور ما بر خلاف کشورهای پیشرفته هر ساله آمار حوادث کار بویژه در بخش ساختمانی، رو به افزایش است.
بی‌توجهی به افزایش حوادث درحین کار و عدم برنامه ریزی برای جلوگیری از بروز این حوادث در کشور سبب افزایش این حوادث شده است.

- با توجه به تنوع حرفه‌های خطرناک در کشور، وقوع 46 درصد حوادث تنها برای یک حرفه، آمار وحشتناکی است. می‌توان عامل مشخصی را برای چنین آمار وحشتناکی ذکر کرد؟
مهم‌ترین عامل افزایش حوادث کار در بخش ساختمان در چند سال اخیر، در پیش گرفتن سیاست‌ ساخت و ساز بدون توجه به تمامی مختصات این حرفه خطرناک، از سوی دولت بوده است. به عنوان مثال طبق آمار مراجع رسمی رقم ساخت ساز در کشورمان در سال ۹۰ با ۳۰ درصد افزایش حدود ۲۰ میلیون متر مربع افزایش یافته است، این در حالیست که میزان افزایش حوادث در کارگاه‌های ساختمانی به تناسب توسعه ساخت وساز‌ها، افزایش می‌یابد.

- شایع‌ترین حادثه کار بین کارگران ساختمانی چیست؟
هم اکنون ۷۰ درصد از حوادث ناشی از کار که در پروژه‌های ساختمانی اتفاق می‌افتد مربوط به سقوط از ارتفاع است که بخش عمده‌ای از آن مربوط به کارگران «آرماتور بند» و «قالب بند» است که متاسفانه درصد زیادی از آن منجر به مرگ و میر نیروی کار می‌شود.

ـ عدم رعایت اصول ایمنی در کارگاههای ساختمانی تا چه میزان در بروز حوادث ناشی از کار موثر است؟
بر اساس تجربه می‌توان مدعی شد که در کشور ما هیچ کارفرمایی در کارگاه ساختمانی خود مسائل ایمنی را به طور کامل رعایت نمی‌کند و مشخص‌ترین اقدامی که در برخی کارگا‌ه‌ها می‌توان در خصوص رعایت ایمنی کار مشاهده کرد، آویزان کردن چند کلاه ایمنی بر روی میخ‌های دیوار است که آنهم از ترس ورود ناگهانی بازرسان کار آویخته شده است. روزانه در گوشه و کناراین شهر، ساخت و سازهایی انجام می‌شود که حتی کمترین اصول ایمنی کار در آن‌ها رعایت نمی‌شود. برای مثال داربست‌هایی که درکارگاه‌ها برپا می‌شود همگی غیراصولی و فاقد توری محافظ هستند، در حالی که با اقدام ساده‌ و کم هزینه‌ای مثل نصب اصولی این توری‌ها می‌توان سلامت جان کارگران و حتی عابران پیاده را تضمین کرد.

ـ آموزش کارگران ساختمانی در کاهش حوادث کار تا چه میزان موثر است؟
متاسفانه آموزشهایی که برای ایمنی کار صورت می‌گیرد فقط در حد پوشیدن کفش و کلاه ایمنی است و آموزشهای تخصصی نه تنها به کارگران که حتی به کارفرمایان نیز ارائه نمی‌شود.
ما هنوز هم بحث آموزش را تنها به کلاه ایمنی بر سر گذاشتن و چند مورد کوچک دیگر محدود می‌کنیم، در حالی که مواردی که به استفاده از کلاه ایمنی تأکید دارد، درصد پائینی از حوادث را شامل می‌شود و مسائل روز دنیا درباره بحث ایمنی در کار بسیار گسترده‌تر است.
برای ارائه آموزش‌های تخصصی و به روز دنیا لازم است سازمان فنی و حرفه‌ای علاوه بر تربیت نیروی متخصص که بر تمامی حقوق خود از جمله حق «کار ایمن» آگاه باشد، به شکل جدی «پای کار بیاید» تا کارفرمایان و کارگران شاغل نیز تحت این آموزش‌ها قرار گیرند.

ـ با این حساب و شناختی که از یک سازمان دولتی (مثل فنی و حرفه‌ای) موجود است نمی‌توان به ارائه آموزش فراگیر و همچنین - به قول شما - تربیت نیروی کار متخصص امیدوار بود. در حال حاضر چه تضمین‌هایی برای «پس از وقوح حوادث» وجود دارد؟
اساسی‌ترین بخش مشکلات کارگران ساختمانی بحث بیمه تامین اجتماعی آنان بود که سال‌ها از خدمات‌اش محروم بودند که این بخش هم با پی گیری کارگران و انجمن‌های صنفی طبق اصل ۲۹ قانون اساسی با مصوبه مجلس مرتفع شد.
قانون مصوب بیمه کارگران ساختمانی یکی از جدید‌ترین روشهای بیمه‌ای است که در کل دنیا در حال اجرا شدن است که اولین نمونه این نوع بیمه در کشور علی‌رغم مخالفتهای بسیار در بخش بیمه کارگران ساختمانی اجرایی شد.

- در حال حاضر چه تعداد کارگر ساختمانی مشمول بیمه قرار گرفته‌اند؟
هم اکنون هشت صد هزار نفر از خانواده یک و نیم میلیونی کارگران ساختمانی بیمه شده‌اند.

- با چه شرایطی؟
در قانون بیمه کارگران ساختمانی ذکر شده است ۷ درصد از حق بیمه را کارگر و ۲۰ در صد مابقی را از طریق عوارض پروانه‌های ساختمانی که از سوی کارفرمایان پرداخت می‌شود وصول کنند.

- مقتضیات کار ساختمانی در بیمه مخصوص این قشر در نظر گرفته شده است؟
حادثه کار در مفهوم کلی خود شامل کلیه حوادثی است که در ضمن کار و نیز در حین رفت و آمد به محل کار برای کارگر به وقوع می‌پیوندد اما آنچه که در بخش ساختمانی حائز اهمیت است این است که این قانون شامل حال کارگران ساختمانی که کارگاه ثابتی ندارند نمی‌شود. به همین بهانه بیمه تامین اجتماعی اجرای قانون در مورد این کارگران را نادیده گرفته و کوتاهی می‌کند.

- به حوادث کار بازگردیم. برای وقوع هر حادثه‌ شغلی می‌توان سه مقصر متصور شد. کارگر، کارفرما و دولت. نقش کدام یک از طرفین پررنگ‌تر است؟
مسئولیت حوادث حین کار با کارفرماست. طبق ماده ۸۷ قانون کار کارفرما موظف است نقشه ساختمانی ایمنی کارگاه خود را مشخص کند. در ماده ۸۷ قانون کار آمده است که «کارفرما موظف است نقشه‌های ساختمانی و‌ طرح‌های مورد نظر از لحاظ پیش بینی در امر حفاظت فنی و بهداشت کار را برای اظهار نظر و تایید به واحد کار و امور اجتماعی محل ارائه دهد.» متاسفانه بر خلاف تصریح قانون، ۹۰ درصد از کارگاه‌های ساختمانی موارد ایمنی پیش بینی شده را رعایت نمی‌کنند.

- چه کسی باید کارفرمایان را وادار به رعایت ایمنی کار کند؟
طبق قانون وظیفه بازرسی از کارگاه‌ها به عهده بازرسان کار است که واحد بازرسی کار از زیرمجموعه‌های وزارت کار محسوب می‌شود. عدم وجود بازرسی در کارگاه‌ها از مهم‌ترین عامل ایجاد حوادث شغلی به ویژه در بخش مسکن است. متاسفانه هیچ نظارتی از سوی بازرسان بر روی کارگاه‌های ساختمانی وجود ندارد.

- عاقلانه‌تر نیست که تشکل‌های کارگری به نیابت از کارگران وظیفه بازرسی را بر عهده گیرند؟
با توجه به اینکه بازرسی‌های کار به دلیل کمبود نیروی انسانی حتی فرصت بازرسی از واحد‌های ثابت را ندارند، و در حرفه ما ثبات شغلی تقریبا بی معناست لازم است این بازرسی‌ها به انجمن‌های صنفی واگذار شوند. بازرسان کار حتی فرصت پی گیری گزارشهای آماده از تخلفات کارگا‌ها را ندارند. بازرسی و نظارت بر کار کارگاهای ساختمانی در تخصص انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی است، همانطور که در شناسایی کارگران ساختمانی از سوءاستفاده‌گران برای معرفی به بیمه، تشکلان کارگری به نسبت دولت کمتر دچار مشکل می‌شوند.

- ظاهرا علاوه بر دولت نهادهای دیگری هم برای نظارت بر ایمنی مشاغل ساختمانی وجود دارند.
بله. نظام مهندسی هم مسئول است. متأسفانه مهندسان ناظر این سازمان نیز کمترین توجهی به امر ایمنی در کارگاه‌های ساختمانی ندارند و از هر هزار مورد حتی یک مورد نیز نمی‌بینیم که این ناظران بخواهند مسائل ایمنی را تذکر دهند.

- قصور کارگران در پی‌گیری صدماتی که بر اثر کار متحمل می‌شوند در چه مواردی است؟
اگر در نظر داشته باشیم که در صورت ثبت صحیح و گزارش به مراجع قانونی قابلیت پیگیری و احقاق حق مصدومین وجود دارد، مشکل معمولا مواقعی بروز می‌کند که حوادث گزارش نمی‌شوند و کارگران سال‌ها بعد و معمولا وقتی با کارفرما دچار اختلاف می‌شوند به یاد پیگیری مشکل خود می‌افتند که در آن زمان جمع آوری مستندات بسیار مشکل خواهد بود.
اما نباید فراموش کرد که افزایش وقوع حوادث شغلی نشان دهنده نقص در عملکرد مسئولان دولتی است. مسئولان پس از شناسایی عوامل حادثه سعی نمی‌کنند با اتخاذ سیاستهای پیشگیرانه با رفع نواقص کار، از تکرار حادثه و یا لااقل کاهش آن جلوگیری کنند.

--------------------------

اسامی قربانیان حادثه سایت دفن زباله برمشور شیراز اعلام شد

اسامی هفت قربانی حادثه سایت دفن زباله شیراز پس از كشف آخرین جسد اعلام شد.
بر این اساس در این حادثه هفت نفر جان خود را از دست دادند كه اسامی آنها به شرح ذیل است:
1-حسین بهمن پور از كارمندان سایت دفن زباله
2- پرویز بهمن پور از كارمندان سایت دفن زباله
3- مهندس محمدرضا جنتی از كارشناسان ارشد فضای سبز شیراز
4- مهندس كریم نوربخش از كارشناسان ارشد فضای سبز شیراز
5- حسین بهروز از آتش نشانان شیراز
6- عبدالله فولادی از آتش نشانان شیراز
7- موسی رحیمی از كارمندان سایت دفن زباله