افق روشن
www.ofros.com

تجمع پرستاران بیمارستان خمینی تهران

برق فشارقوی جان کارگر ۲۰ ساله را گرفت

خبرگزاری کار ایران                                                                                              سه شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹٢

بیش از ۵ هزار کارگر سوری از اردن اخراج می‌شوند

وزیر کار اردن با اعلام اینکه ۱۵ هزار کارگر مهاجر در این کشور وجود دارد، گفت: به منظور جلوگیری از فشارهای اقتصادی و رشد بیکاری، اردن تصمیم دارد ۵ هزار و ۷۲۳ کارگر سوری را از این کشور بیرون کند.
به گزارش دریافتی ایلنا، ‌«نضال القطامین» وزیر کار اردن با اعلام این خبر گفت: تعداد ۵ هزار و ۷۲۳ نفر کارگر سوریه‌ای را از این کشور بیرون می‌کند.
وی افزود: اردن تلاش می‌کند تا با این کار از فشار اقتصادی که از ورود پناهندگان جنگی سوری به این کشور وارد شده است، را بکاهد.
نضال یادآور شد: این اقدام می‌تواند فرصت کار را برای شهروندان اردنی فراهم کند و بازار کار هم تنظیم شود.
این مقام مسئول اردن تصریح کرد: در اردن نزدیک به ۱۵ هزار نفر کارگر مهاجر وجود دارد که تعداد ۵ هزار و ۷۲۳ نفر کارگر سوریه‌ای هستند و ۸ هزار و ۳۱۸ نفر از مصر به اردن آمدند.
وی با بیان اینکه کارگران غیر قانونی مهاجر ظرف ۱۱ماه آینده با بررسی وضعیت آن‌ها، از اردن اخراج می‌شوند، اظهار داشت: برخی از کارگران غیر قانونی سوری با عبور از مرزهای قبل از شروع اعتراضات سوریه برای کار به اردن آمده‌اند.
وزیر کار اردن خاطر نشان کرد: نیروهای اردنی معتقدند رقابت شدیدی میان کارگران سوری و اردنی به وجود آمده است.
وی افزود: اکنون درصد بیکاری اردن به ۱۴ درصد می‌رسد، این ارقام ارایه شده با وجود ۱۶۰ هزار کارگر سوری در اردن غیر رسمی است.
وی گفت: دولت اردن میزبان ۵۵۰ هزار پناهنده سوری است که در شمال این کشور اسکان دارند.

------------------------------

کارگر روس با دوختن دهانش اعتراض کرد

المپیک زمستانی سوچی با پنجاه میلیارد دلار بودجه، پرهزینه ترین المپیک زمستانی تاریخ خواهد بود با این حال گروههای طرفدار حقوق بشر می گویند بسیاری از ورزشگاههای المپیک سوچی توسط کارگران مهاجری ساخته شده است که پول خود را نگرفته اند.
به گزارش دریافتی ایلنا، دهها هزار تن از کارگران از سراسر روسیه و جمهوری‌های قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان بی وقفه در سوچی کار کردند تا المپیک زمستانی بدون هیچ تاخیری هفتم فوریه آغاز شود.
«سیمون سیمانوف» عضو گروه مموریال طرفدار حقوق کارگران مهاجر گفت شکایات کارگران به طور فزاینده ای در حال افزایش است و تدابیر ظالمانه ای توسط مسئولان برگزاری المپیک درباره کارگران اتخاذ شده است.
«توماس باخ» رییس کمیته بین المللی المپیک که ماه گذشته به این سمت انتخاب شد پایان اکتبر نخستین سفر خود به سوچی را صورت خواهد داد و سیمانوف ابراز امیدواری کرد باخ در این سفر مسئله حقوق کارگران را با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه مطرح کند.
«رومن کزنتزوف» یکی از کارگران سوچی روش بسیار جنجالی برای گرفتن دستمزد خود پیش گرفت. وی که مانند بسیاری از کارگران دیگر حقوقش ماهها عقب افتاده بود در مقابل مرکز رسانه ها در سوچی در حالی که دهان خود را دوخته بود و پلاکاردی در دست داشت که روی آن نوشته شده بود «من باید غذای کودکانم را تامین کنم»، ایستاد.
با این حال نیروهای پلیس روسیه پس از مدت کوتاهی وی را بازداشت کردند. کریل کزموک از دوستان این کارگر معترض با اعلام این خبر به رسانه ها گفت ما از شرایط کنونی بسیار شوکه شده ایم.
به گزارش خبرگزاری آلمان، سیمانوف نیز درباره این حادثه گفت اگرچه این اقدام کارگر روس از روی بیچارگی بود اما وی توانست توجه گسترده عمومی به مشکلات سوچی را جلب کند.

------------------------------

تجمع پرستاران بیمارستان امام خمینی تهران در اعتراض به اضافه کاری اجباری

پرستاران بیمارستان امام خمینی در اعتراض به کمبود پرسنل پرستاری و اضافه کاری اجباری در محوطه این بیمارستان تجمع کردند.
«محمد شریفی مقدم» دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با ایلنا ضمن اعلام این خبر، درباره جزئیات اعتراض صنفی پرستاران گفت: بیمارستان امام خمینی به دلیل قدیمی بودن چارت کاری‌اش که مربوط به ۵۰ سال پیش است با کمبود پرسنل پرستاری مواجه شده است
وی با اشاره به اینکه با توسعه بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی نیاز بیماران به مراقبت‌های پرستاری ۲ تا ۳ برابر شده است، افزود: از همین رو کمبود پرسنل در بیمارستان امام خمینی به علت دارا بودن بخش‌های تخصصی و غیر تخصصی نسبت به مراکز درمانی دیگر حاد‌تر است.
شریفی مقدم به اضافه کاری اجباری پرستاران اشاره کرد و افزود: به دلیل حاد بودن کمبود پرستار، بیمارستان به پرستاران اضافه کار اجباری می‌دهد که این با قوانین شغل پرستاری مغایر است.
دبیرکل خانه پرستار افزود: در قوانین پرستاری تاکید شده است به دلیل سخت و زیان بار بودن کار پرستاری، پرستاران در محیط کمتر باشند از همین رو اضافه کاری اجباری به پرستاران با این قوانین مغایر است.
شریفی مقدم با بیان اینکه پرستاران اضافه کاری اجباری را تحمل می‌کنند، افرود: براساس قانون ارتقا بهره وری براساس توافق دو طرف (پرستار و بیمارستان) تا سقف ۸۰ ساعت پرستار می‌تواند اضافه کاری داشته باشد اما می‌بینیم که تا در بیمارستان امام خمینی تا ۲۰۰ ساعت نیز به پرستاران اضافه کاری داده می‌شود که البته این قضیه در سایر بیمارستان‌ها نیز حاکم است.
دبیرکل خانه پرستار به علت اعتراض پرستاران بیمارستان امام خمینی اشاره کرد و افزود: بیمارستان امام خمینی این ماه پرداخت اضافه کاری پرستاران را به تاخیر انداخت که با فشار پرستاران هفته پیش این حق اضافه کاری پرداخت شد اما ۵ درصد از میزان اضافه کاری که باید پرداخت می‌شد را کسر کردند.
شریفی مقدم تصریح کرد: خواسته دوم پرستاران در این تجمع مربوط به اختلاف کارانه‌ها می‌شد که به رغم اینکه در طی ۵ سال گذشته درآمد بیمارستان بالا رفته است اما میزان کارانه پرستاری یا ثابت مانده یا اینکه افزایش کندی داشته است.
دبیرکل خانه پرستار با بیان اینکه تجمع پرستاران در بیمارستان امام خمینی از ساعت ۸ امروز آغاز شد، گفت: حدود ۲۰۰ نفر از پرستاران مجتمع بیمارستان امام خمینی در حیات بیمارستان تجمع کرده بودند.
وی ادامه داد: بیان اعتراضات پرستاران به مدت ۲ ساعت به طول انجامید و با آمدن رئیس بیمارستان پرستاران از حیات به سالن آمفی تئا‌تر بیمارستان منتقل شدند.
شریفی مقدم به نتایج اظهارات رئیس بیمارستان امام خمینی با پرستاران اشاره کرد و افزود: قرار بر این شد که اضافه کاری پرستاران مثل روال سابق پرداخت شود و ۵ درصدی هم که کسر شد تا آخر هفته جاری پرداخت کنند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین مقرر شد یک نفر از پرستاران به عنوان نماینده در سیستم مالی بیمارستان حضور داشته باشد که در پرداخت‌های پرستاری بیمارستان نظارت کند.
به گفته وی مسائل مربوط به کارانه نیز قرار بر این شد که با حضور این نماینده پرستاری مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد تا اگر مشکلی دارد اصلاح شود.
دبیرکل خانه پرستار خاطرنشان کرد: پرستاران بر این نظر بودند اگر خواسته‌های آن‌ها برآورده نشود برگزاری تجمع را تکرار می‌کنند اما رئیس بیمارستان قول داد که مطالبات ان‌ها را برآورده کند.

------------------------------

برق فشارقوی جان کارگر ۲۰ ساله را گرفت

یک کارگر ساختمانی در منطقه دمادشت تهران در اثر برق گرفتگی و سقوط از بلندی، جان خود را از دست داد.
به گزارش دریافتی ایلنا، این کارگر ۲۰ ساله که «واثق کوهی» معرفی شده است، به هنگام انتقال میلگرد به پشت بام کارگاه و اتصال با برق فشار قوی خیابان در دم جان باخت.
این حادثه در خیابان شهید کلانتری نبش کوچه زمرد به وقوع پیوست و در این کارگاه ساختمانی با وجود کم عرض بودن پیاده رو و نزدیکی ساختمان به کابل برق فشارقوی، یک بالکن در طبقه دوم احداث شده است.
یکی از کارکنان شهرداری حاضر در صحنه، احداث این بالکن را به دلیل نزدیکی با برق فشارقوی غیرقانونی عنوان کرد.
همچنین کار‌شناس اداره برق منطقه دماوند با حضور در صحنه حادثه گفت: در این کارگاه ساختمانی به حریم پیاده رو تجاوز شده است و شهرداری نباید با توجه به شرایط و وضعیت خطرناک این ساختمان اجازه ادامه کار را به پیمانکار می‌داد.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دماوند نیز درباره این حادثه گفت: به طور مکرر از پیمانکاران و تمامی کارگاه‌ها خواسته شده است از بکارگیری نیروهای غیر متخصص و اتباع خارجی خودداری کنند.
علی مشهدی عباسی افزود: رعایت نکات ایمنی از جمله تاکیدهای این اداره به کارگاه‌ها به هنگام دریافت مجوز فعالیت است، ولی متاسفانه در کارگاه‌ها گاهی شاهد بکارگیری نیروهای غیر فنی و رعایت نکردن نکات ایمنی هستیم که مسوولان امر باید مانع از ادامه کار اینگونه کارگاه‌ها شوند.

------------------------------

مرگ مقنی ۱۶ سال در عمق چاه

یک کارگر ۱۶ ساله در تبریز در حین حفر چاه بر اثر سقوط سطل پر از خاک جان باخت.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که امروز در محدوده جاده کرجان رخ داد، نوجوان ۱۶ ساله‌‌ای که به همراه پدرش مشغول حفر چاه بود بر اثر سقوط سطل پر از خاک و اصابت آن به سرش کشته شد.
بر اساس این گزارش، پیش از رسیدن نیروهای امداد و نجات ایستگاه ۱۴ آتش‌نشانی به محل حادثه، پدر این نوجوان او را از داخل چاه خارج کرده بود.
گفتنی است روز گذشته نیز یک کارگر ۱۶ ساله در تهران، بر اثر سقوط دستگاه بالابر به شدت از ناحیه سر، گردن و پا دچار آسیب‌دیدگی شد.

------------------------------

تعویق ۵ ماه حقوق ۱۲۰ کارگر صابون‌سازی نخل

نماینده کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر «نخل» از تعویق ۵ ماهه حقوق ۱۲۰ کارگر این کارخانه خبر داد و گفت: تولید در این واحد از یک سال و نیم پیش متوقف شده است.
«جاسم نیسی‌زاده» در این باره به ایلنا گفت: کارگران این کارخانه از اردیبهشت ماه سال جاری هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند و با توجه به تعطیلی کارخانه در یک سال و نیم گذشته، پیش از این نیز حقوق کارگران هر چند ماه یک بار از محل فروش اموال کارخانه پرداخت می‌شد.
او با بیان اینکه کارفرما در این کارخانه حضور فیزیکی ندارد، افزود: تمامی ۱۲۰ کارگر که ۹۰ نفر آنان قرارداد کار دائمی دارند، فقط برای حضور غیاب در محل کار خود حاضر می‌شوند.
عضو شورای اسلامی کار کارخانه صابون سازی خرمشهر در مورد مشکلات بیمه‌ای کارگران اظهار داشت: علاوه بر تعویق ۵ ماه حقوق، سوابق بیمه‌ای این کارگران نیز از دی ماه سال گذشته دچار مشکل شده است به همین دلیل بعضی از آنان که در شرف بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند، امکان استفاده از بازنشستگی پیش از موعد را پیدا نکردند.
به گفته این فعال کارگری، هم اکنون ۵۴ کارگر رسمی کارخانه با تشکیل پرونده در تامین اجتماعی آماده بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند، اما با وقفه‌هایی که در پرداخت حق بیمه‌شان وجود دارد، امکان بازنشسته شدن ندارند.
نماینده کارگران در مرد دلایل تعطیلی کارخانه نخل خرمشهر گفت: با وجود آنکه تولید در کارخانه از یکسال و نیم پیش متوقف شده است اما کارگران دلیل تعطیلی کارخانه و بلاتکلیفی خود را نمی‌دانند.
او در این خصوص اضافه کرد: این واحد تولیدی که از برندهای معرف و با سابقه در کشور است هم اکنون برای چندین سال تولید، مواد اولیه دارد و در زمینه بازار فروش نیز مشکلی مشاهده نمی‌شود.
نماینده کارگران صابون سازی خرمشهر (نخل) در خاتمه سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه مسئولان استانی و کشوری از وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش با خبرند از آنان می‌خواهیم نسبت به مشکلات کارگران این کارخانه احساس مسئولیت به خرج دهند.

------------------------------

تأخیر یک ساله در تحویل مسکن مهر به کارگران فلزکار و مکانیک

نماینده تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک گفت: نزدیک به یک سال از موعد تحویل واحدهای مسکونی به کارگران در پروژه شهر پرند می‌گذرد اما مسئولان شرکت عمران پرند به جای انجام تعهدات خود از کارگران طلب پول اضافی کرده‌اند.
«مازیار گیلانی‌نژاد» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: به موجب تفاهم نامه‌ای که در تاریخ ۲۵ اسفند ماه سال ۸۸، به امضای مشترک تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک و مسئولان شرکت عمران پرند رسید، قرار شد تا واحدهای مسکونی دو بلوک از فاز ششم این پروژه در قالب مسکن مهر به اعضای تعاونی واگذار شود.
رئیس هیات مدیره تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک بابیان اینکه کارگران طبق قرارداد به تعهدات مالی خود عمل کرده‌اند، افزود: قرار بود این واحد‌ها در آذر ماه سال گذشته به اعضای تعاونی تحویل داده‌ شود اما تا کنون این امر محقق نشده است.
وی با اشاره به مکاتبات انجام شده تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک با مسئولان شرکت عمران پرند گفت: مسئولان مربوطه در شرکت پیمانکار پروژه فاز ۶، به جای پاسخ دهی اعلام کرده‌اند که تحویل واحدهای مسکونی به کارگران فلزکار و مکانیک مستلزم پرداخت پول بیشتری است.
این فعال کارگری افزود: دریافت پول بیشتر از اعضای تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک درحالی است که به موجب قرارداد منعقد شده، پیمانکار پروژه موظف است تا بابت تاخیر ایجاد شده به مالکان خسارت بدهد.
وی یادآور شد: به موجب ماده ۷ این قرارداد، در ازاء هرماه تاخیر معادل نیم درصد ثمن معامله از سوی پیش فروشنده به پیش خریدار پرداخت و یا از میزان پرداخت مرحله سوم کسر خواهد شد.
گیلانی‌نژاد بابیان اینکه مسئولان شرکت عمران پرند تاکنون به درخواست این تعاونی مسکن کارگری پاسخ روشنی نداده‌اند، یادآور شد: اعضای این تعاونی در بد‌ترین شرایط مالی ممکن به تعهدات خود در خصوص پرداخت ۱۰ میلیون تومان پیش پرداخت عمل کرده‌اند و انتظار دارند تا طبق قرارداد صاحبخانه شوند.
این فعال کارگری بابیان اینکه در حال حاضر به دلیل نبود امکانات زیر ساختی نظیر خطوط لوله کشی آب و گاز اجرای این پروژه‌ها در مرز ۷۰ درصد متوقف شده‌است؛ افزود: چنانچه مسئولان شرکت عمران پرند امکانات زیربنایی را فراهم کنند، لااقل دیگر دلیلی برای تاخیر در تحویل خانه پیش فروش شده به متقاضیان وجود ندارد.

------------------------------

کارگر ۱۶ ساله بر اثر سقوط بالابر مجروح شد

صبح امروز بر اثر سقوط دستگاه بالابر، یک کارگر ساختمانی ۱۶ ساله به شدت از ناحیه سر، گردن و پا دچار آسیب‌دیدگی شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه در ساعات اولیه صبح امروز زمانی اتفاق افتاد که کارگران مشغول حمل اجناس و لوازم به وسیله بالابر به پشت‌بام یک ساختمان پنج طبقه در خیابان محمدیه تهران بودند که ناگهان بالابر از جایش کنده شد و بر سر کارگر ۱۶ ساله افغان سقوط کرد.
نیروهای امدادی مستقر در محل حادثه گزارش داده‌اند که این کارگر به شدت از ناحیه سر، گردن و پا دچار آسیب‌دیدگی شده بود و اکنون از وضعیت سلامت او اطلاعی در دست نیست.

------------------------------

مرگ کارگر صنایع فلزی خوانسار بر اثر حادثه شغلی

یکی از کارگران شرکت صنایع فلزی خوانسار بر اثر حادثه ناشی از کار جان باخت.
به گزارش ایلنا به نقل از خوانسارنیوز، بر اثر بروز حادثه در هنگام جابجایی دو کلاف از محصولات مفتولی شرکت صنایع فلزی خوانسار توسط جرثقیل سقفی و پاره شدن کمربند و سقوط آن، یکی از کارگران در دم جان باخت و کارگر دیگری مصدوم شد.
یکی از کارگران شرکت صنایع فلزی خوانسار درباره این حادثه گفت: در این حادثه که در ساعت ۹ و سی دقیقه صبح روز پنج شنبه ۲۸ شهریورماه رخ داد، یکی از کارگران به نام «محمدرضا داوودی» بر اثر ضربه به سر بلافاصله جان خود را از دست داد و کارگر دیگری نیز از ناحیه پا آسیب دید.

------------------------------

تظاهرات اتحادیه‌های كارگری در ایتالیا به خشونت كشیده شد

تظاهرات هزاران تن از شهروندان ایتالیایی که به دعوت اتحادیه‌های کارگری و به نشانه مخالفت با سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت صورت گرفته بود، به خشونت کشیده شد. به گزارش ایلنا به نقل از راشا تودی، روزنامه ایتالیایی «کوریره دلا سرا» نوشت که در جریان درگیری معترضان به سیاست‌های ریاضتی با نیروهای امنیتی، ۱۵ معترض دستگیر شده و ۲۰ نیروی پلیس نیز زخمی شدند.
عده‌ای از معترضان اقدام به پرتاب بطری آب و تخم‌مرغ به سمت نیروهای پلیس و ساختمان‌های دولتی کرده و سطل‌های زباله را در برابر ساختمان وزارت اقتصاد ایتالیا به آتش کشیدند.
سازمان‌دهندگان این تظاهرات، تعداد شرکت‌کنندگان در آن را ۷۰ هزار تن برآورد کرده‌اند ولی منابع دولتی اعلام کردند که حدود ۵۰ هزار تن در این تظاهرات شرکت داشتند. این اعتراض‌ها را اتحادیه کارگری «کوباس» از اتحادیه‌های وابسته به گروه‌های چپ‌گرا برنامه‌ریزی کرده بود.
معترضان معتقدند که دولت ایتالیا برای کاهش کسری بودجه، یک‌طرفه عمل کرده و بدون توجه به عوامل اصلی ایجاد این مشکل، تنها اقدام به کاهش دستمزد‌ها و خدمات عمومی کرده است.
ایتالیا در حال حاضر با طولانی‌ترین رکود اقتصادی در بیش از ۴۰ سال گذشته روبه‌رو بوده و نرخ بیکاری برای جوانان زیر ۲۵ سال به بیش از ۳۶ درصد رسیده است.

------------------------------

اعتصاب كارگران راه‌آهن در سان‌فرانسیسكو ادامه دارد

اعتصاب کارگران بخش راه آهن شهر سان‌فرانسیسکو در آمریکا كه در اعتراض به پائین بودن دستمزدها صورت گرفته است، وارد دومین روز شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، این اعتصاب در پی شسکت مذاکرات شرکت «پارت» با سندیکای کارگری صورت گرفت.
اعتصاب کارگران شرکت پارت باعث ایجاد اختلال در رفت و آمد مسافران و توقف حرکت قطارهایی شد که روزانه ۴۰۰ هزار مسافر را جابه‌جا می‌کنند. اختلاف میان شرکت پارت و سندیکای کارگری بر سر دستمزدهای کارگران و مزایایی که بیش از دو هزار راننده قطار و دیگر کارگران وابسته به این سندیکا دریافت می‌کنند، از حدود یک ماه قبل به وجود آمده است.
رهبران سندیکای کارگری سان فرانسیسکو علت درخواستشان برای افزایش دستمزد‌ها را بالا بودن هزینه‌های زندگی عنوان کرده‌ند. سانفرانسیسکو از جمله ۱۰ شهر گران آمریکا به شمار می‌رود.

------------------------------

بی‌احتیاطی کارفرما، علت مرگ کارگر ۲۳ ساله

عدم رعایت حریم خطوط سیم برق از سوی کارفرما، باعث جان باختن کارگری در رفسنجان شد.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی استان کرمان، روز گذشته در پی وقوع حادثهٔ برق گرفتگی در ساختمانی نیمه کاره در رفسنجان، کارگر ۲۳ ساله‌ای به علت شدت جراحات وارده جان باخت.
بر اساس این گزارش، ماموران با حضور در محل حادثه و طی بررسی‌های به عمل آمده، دریافتند که فردی ۲۳ ساله هنگام کار در بالای ساختمان و به علت برخورد میلگرد با کابل برق، دچار برق گرفتگی شده است.
گفتنی است، علت حادثه از سوی کار‌شناس حقوقی ادارهٔ برق، عدم رعایت حریم خطوط سیم برق از سوی کارفرما و ساخت و ساز نزدیک به کابل برق عنوان شده است.

------------------------------

آتش‌کاران کوره‌پزخانه‌ها هیچ‌گاه بازنشسته نمی‌شوند

نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های قرچک ورامین خواستار ساماندهی بیمه کارگران «آتش کار» در بیش از ۳۰ واحد فعال در کوره پزخانه‌‌های این شهرستان شد. «جعفر معصومی اصل» در این باره به ایلنا گفت: در هر واحد از کوره پزخانه‌های ورامین حدود ۲۰ کارگر دائمی آتش کار شاغل‌اند و در حرفه‌های «چرخکشی»، «بار کنی» و «کوره سوزی» مشغول به کارند.
معصومی با اشاره به دائمی بودن ماهیت شغلی این کارگران، بیان کرد: قرارداد این کارگران، دسته جمعی با اتحادیه صنف فخار (به عنوان نماینده کارفرمایان) و کانون انجمن‌های صنفی کارگران کوره پزخانه های استان تهران (به عنوان نماینده کارگران) هر سال یکبار بصورت کارمزدی منعقد می‌شود که کارفرما را موظف به پرداخت حق بیمه کارگران در طول سال می‌کند.
او در این باره اضافه کرد: در قرار داد مذکور ۲۵ درصد از کارمزد سالانه بابت سهم ۷ درصدی حق بیمه کارگر پیش بینی شده است که باید بعد از هر تسویه حساب از حقوق آنان کسر شود.
این فعال کارگری در قرچک در ادامه گفت: با وجود آنکه کارفرمایان این واحد‌ها بعد از هر تسویه حساب حق بیمه سهم کارگر را از دستمزد آنان کسر می‌کنند، اما در پرداخت کامل آن به تأمین اجتماعی کوتاهی می‌کنند.
معصومی با بیان اینکه کارگران کوره پزخانه‌ها با این روش پرداخت بیمه هیچ وقت به سن بازنشستگی نمی‌رسند افزود: اکثر این کارگران با آنکه به سن بازنشستگی رسیده‌اند کمتر از ده سال سابقه کار دارند. نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های قرچک ورامین در پایان با تاکید بر اینکه مسئولان باید چاره‌ای برای حل مشکلات بیمه‌ای کارگران کوره پزخانه‌ها بیاندیشند، در مورد نحوه محاسبه حقوق کارگران آتش کا رگفت: محاسبه حقوق کارگران آتش کار بر حسب مقدار آجر‌هایی است که جابجا کرده‌اند و ساعت کار این کارگران که بیشترشان چرخ کش هستند از ۱۲ شب تا ۳ بعد از ظهر به طول می‌انجامد.

------------------------------

تعویق ۶ ماهه حقوق ۱۵۰ کارگر کاشی سمند سمنان

دبیر خانه کارگر سمنان از تعویق ۶ ماهه حقوق و بیمه بیش از ۱۵۰ کارگر کارخانه «کاشی سمند» خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری، کارگران هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند و حق بیمه‌شان نیز به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
«حبیب الله محقق» با اعلام نیمه فعال بودن این واحد تولیدی به سبب مشکل فنی در یکی از کوره‌ها، به ایلنا گفت: کاشی سمند سمنان درحالی به صورت نیمه فعال درآمده است که در مقایسه با رقبای خود، توانایی بسیار بالایی در فروش محصولات داشته و سالانه بخش زیادی از تولیدات خود را صادر می‌کرده است.
این فعال کارگری در سمنان با اظهار بی‌اطلاعی از دلیل به تعویق افتادن ۶ ماه از حقوق و بیمه کارگران کاشی سمند افزود: با وجود آنکه کارفرما هر ماهه به کارگران خود قول می‌دهد که معوقات حقوقی آنان را به حسابشان واریز کند، اما متاسفانه با گذشت شش ماه از سال تا به امروز موفق به تحقق وعده‌هایش نشده است.
محقق با اشاره به مشکلات معیشتی بیش از ۱۵۰ کارگر به تبع تعویق ۶ ماه حقوق، افزود: علاوه بر ۶ ماه حقوق وبیمه، عیدی و پاداش سال ۹۱ کارگران نیز پرداخت نشده است. این فعال کارگری در ادامه سخنانش پیرامون معوقات بیمه‌ای کارگران کاشی سمند اضافه کرد: با آنکه کارفرما هر ماهه از حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه مبالغی را کارگران کسر می‌کند ولی این مبالغ به تامین اجتماعی واریز نمی‌شود.

------------------------------

کارگران راه‌آهن سان فرانسیسکو اعتصاب کردند

کارگران بخش راه آهن در شهر سان فرانسیسکو در آمریکا در اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، این اعتصاب در پی شسکت مذاکرات شرکت «پارت» با سندیکای کارگری صورت گرفت.
اعتصاب کارگران شرکت پارت باعث ایجاد اختلال در رفت و آمد مسافران و توقف حرکت قطارهایی شد که روزانه ۴۰۰ هزار مسافر را جابه‌جا می‌کنند.
اختلاف میان شرکت پارت و سندیکای کارگری بر سر دستمزدهای کارگران و مزایایی که بیش از دو هزار راننده قطار و دیگر کارگران وابسته به این سندیکا دریافت می‌کنند، از حدود یک ماه قبل به وجود آمده است.
رهبران سندیکای کارگری سان فرانسیسکو علت درخواستشان برای افزایش دستمزد‌ها را بالا بودن هزینه‌های زندگی عنوان کرده‌ند. سانفرانسیسکو از جمله ۱۰ شهر گران آمریکا به شمار می‌رود.

------------------------------

تعطیلی «فرش همدان» و اخراج ۲۵ کارگر

رئیس کانون شورای اسلامی کار استان همدان از تعطیلی کارخانه فرش دستی همدان و بیکاری ۲۵ کارگر رسمی این واحد تولیدی خبر داد.
«احمد معبودی» در این باره به ایلنا گفت: کارخانه فرش دستی همدان از واحدهای با سابقه در صنعت فرش، به دلیل کمبود نقدینگی و مشکلات تهیه مواد اولیه تولید از سوی کارفرما تعطیل اعلام شده و همه کارگران نیز اخراج شده‌اند.
این مقام کارگری همچنین درباره سه ماه حقوق معوقه کارگران افزود: کارفرما قول داده است معوقات حقوق این کارگران را که حدود سه ماه است به همراه کل سنوات خدمتی کارگران پرداخت کند.
به گفته معبودی، کارفرمای این کارگاه اعلام کرده است در حال حاضر با وضعیت فعلی اقتصادی کشور، تولید فرش توجیه اقتصادی ندارد. رئیس کانون شورای اسلامی کار استان همدان تعداد کارگران این واحد را ۲۵ نفر ذکر کرد و ادامه داد: سابقه کاری این کارگران از ۱۲تا ۲۰ سال است که تمامی این ۲۵ نفر از کارگران رسمی کارخانه فرش همدان بودند.
این فعال کارگری اضافه کرد: کارگران اخراج شده با طرح شکایت در اداره کار استان خواستار بازگشت به کار و دریافت معوقات حقوقی خود شده‌اند.

------------------------------

اتحادیه‌های كارگری ایتالیا دست به اعتصاب و تظاهرات می‌زنند

اعتراض‌ها علیه دولت «انریکو لتا» نخست‌وزیر ایتالیا در شهر رم امروز - شنبه ـ برای دومین روز متوالی ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز‏، این اعتراض‌ها را اتحادیه کارگری «کوباس» از اتحادیه‌های وابسته به گروه‌های چپ‌گرا برنامه‌ریزی کرده است و سازمان‌دهندگان آن گفته‌اند که انتظار دارند بیش از ۱۵ هزار تن در خیابان‌های رم به آن‌ها بپیوندند.
به‌رغم این‌که اعتراض‌های خیابانی روز گذشته عمدتا به آرامی برگزار شد، چهار هزار مامور پلیس در شهر رم مستقر شده‌اند تا مانع از بروز خشونت و شورش شوند.
کارمندان اداره‌های دولتی، بیمارستان‌ها و وسایل حمل و نقل عمومی روز جمعه سر کار خود حاضر نشدند.
این اعتصاب باعث شد که بسیاری از خدمات عمومی از جمله سرویس حمل و نقل عمومی در شهر رم مختل شود.
اعتصاب و اعتراض‌های سراسری اخیر، آزمون دیگری برای دولت متزلزل انریکو لتا است که در دوران کوتاهی که از عمرش می‌گذرد بار‌ها تا مرز فروپاشی پیش رفته است.
انتشار جزییات بودجه سال آینده دولت در روز سه شنبه منجر به تشدید اعتراض‌ها شد چرا که معترضان می‌گویند که تدابیر صرفه‌جویانه اقتصادی که در تنظیم بودجه در نظر گرفته شده است، منجر به اخراج بیشتر کارمندان خواهد شد.
علاوه بر معترضان به سیاست‌های اقتصادی دولت، مهاجران و گروه‌های حامی آن‌ها هم در تظاهرات دوروزه رم شرکت کرده‌اند. آن‌ها خواهان اقدام جدی‌تر دولت برای محافظت از مهاجران در برابر بهره‌کشی و خشونت هستند.

------------------------------

کارگران آلومینیوم المهدی خواستار یکسان سازی حقوق شدند

۱۵ کارگر در معدن طلای کلمبیا مفقود شدند وقوع حادثه در یک معدن طلا در شهر «بوریتیسا» واقع در شمال غرب کلمبیا دو کشته و چهار زخمی بر جای گذاشت.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه گلوبال پست، «سزار هرناندز» مسئول اورژانس استان «آنتیوکیا» گفت که در این حادثه ۱۵ تن نیز مفقود شده‌اند.
این معدن با مرکز شهر بوریتیسا حدود ۳۰ دقیقه فاصله دارد.
بر اساس این گزارش، دلیل وقوع این حادثه پاره شدن ریسمان انتقال مواد اولیه و به دنبال آن ایجاد حفره‌ای بزرگ در معدن اعلام شده است.
«خوان مانوئل سانتوس» رئیس‌جمهوری کلمبیا با خانواده‌های قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرده و تاکید کرده است که عملیات امداد و نجات را به دقت رصد می‌کند.

------------------------------

وضعیت معیشتی بازنشستگان تصویری از آینده برای کارگران امروز است

دبیر خانه کارگر استان مازندران در دیدار با استاندار، ملاک قرار دادن توجیه اقتصادی برای ارائه خدمات بیمه‌ای و درمانی به کارگران و بازنشستگان را خلاف اهداف انقلاب و ظلم به نیروی مولد اجتماع خواند.
به گزارش ایلنا از ساری، «نصرالله دریابیگی» در دیدار اعضای هیئت مدیره خانه کارگر استان مازندران با استاندار که با حضور مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت درمان تامین اجتماعی و مدیر امور شعب بانک رفاه و مدیرکل شعب شرکت بیمه ایران برگزار شد، از زحمات علی بابایی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دکتر خورشیدی معاونت درمان تامین اجتماعی استان تقدیر کرد و گفت: با توجه به زحمات این عزیزان هنوز وضعیت معیشتی بازنشستگان بسیار تلخ و رنج آور است.
وی وضعیت امروز بازنشستگان را تصویری از آینده برای کارگران امروز خواند و گفت: بی‌توجهی و عدم رسیدگی به شرایط معیشتی بازنشستگان به معنای اهمیت ندادن به کار و تولید است.

فقط ۶۳۰ هزار تومان
رئیس کانون بازنشستگان مازندران تعداد مستمری بگیران استان را ۹۲ هزارو ۶۷۳ نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد مستمری بگیر ۶۰ هزار و ۹۴۱ نفر بازنشسته و تعداد ۵ هزار و ۹۰۴ نفر از کار افتاده و تعداد ۲۵ هزار و ۸۲۸ نفر خانواده‌های بازنشسته فوتی هستند.
دریابیگی متوسط دریافتی مستمری بگیران استان را ۶۳۰ هزار تومان اعلام کرد و در ادامه افزود: وقتی متوسط سبد کالا در خانواره ۵ نفره یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده است، دریافتی ۶۳۰ هزار تومانی بازنشستگان به معنای فاجعه است.
وی هدفمندی یارانه‌ها را از دیگر مشکلات عمده بازنشستگان یاد کرد و گفت: مقرر شده بود هدفمندی یارانه‌ها کمک حال اقشار ضعیف جامعه باشد در حالیکه هدفمند کردن یارانه‌ها کمر جامعه کارگری را خم کرده است.
عضو اسبق شورای عالی کار با انتقاد از سیستم درمان تامین اجتماعی گفت: مقرر شده بود درمان رایگان باشد به همین دلیل در محاسبه سبد کالا در هیچ دولتی هزینه درمانی لحاظ نمی‌شده است اما در حال حاضر درد تامین هزینه‌های درمان بیش از بیماری رنج آور است.

تحمیل بیمه تکمیلی به مستمری بگیران
دریابیگی در بخش دیگر از سخنانش بیان کرد: بیمه تکمیلی، ‌ بیمه تحمیل شده برای تامین درمان مستمری بگیران است.
وی افزایش قیمت چند برابری بیمه تکمیلی را در توان بازنشستگان ندانست و افزود: بازنشستگان در حالت عادی هم توانایی تامین مایحتاج زندگی خود را ندارند و با سیلی صورت خود را سرخ نگه می‌دارند و توان پرداخت هزینه‌های اضافه را ندارند.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران از استاندار و مدیران مرتبط خواست نسبت به حل مشکل بیمه تکمیلی بازنشستگان ورود نمایند تا دغدغه این قشر از جامعه کاهش پیدا کند.
وی عدم توجیه اقتصادی را از دلایل افزایش نرخ بیمه تکمیلی توسط بیمه گذاران نام برد و گفت: نباید در نظام اسلامی برای قشر ضعیف جامعه همانند بازنشستگان توجیه اقتصادی مد نظر باشد و این ظلم به این قشر است.
در ادامه جلسه استاندار مازندران دستور داد مهندس محمد باقر طبیعی‌نژاد مدیرکل شعب شرکت بیمه ایران در استان مازندران به عنوان نماینده بیمه ایران مذاکراتی را یا نمایندگان جامعه کارگری در خصوص قیمت گذاری نهایی هزینه بیمه تکمیلی انجام دهد و ظرف چند روز آینده نتیجه مذاکره را به اطلاع استاندار برساند.

------------------------------

کارگران آلومینیوم المهدی خواستار یکسان سازی حقوق شدند

جمعی از کارگران قرار دادی کارخانه آلومینیوم المهدی با امضای طوماری، خواستار یکسان سازی حقوق و سایر مزایا در رابطه با بدی آب و هوا شدند.
«محمد دریانوس»، دبیر خانه کارگر بندر عباس در این باره به ایلنا گفت: در این طومار که به امضای ۶۰۰ نفر از کارگران متخصص قرار دادی شاغل در کارخانه الومینیوم المهدی بندرعباس رسیده، آمده است: ما کارگران کارخانه الومینیوم سازی المهدی، مدت‌هاست که پی‌گیر یکسان سازی حقوق و سایر مزایای قانونی خود در زمینه بدی هوا هستیم، ولی متاسفانه این خواسته صنفی و قانونی ما تاکنون محقق نشده است.
به گفته این فعال کارگری، کارگران به نمایندگی از ۱۸۷۵ کارگر این کارخانه، این نامه را امضا کرده‌اند خواستار پیگیری نهادهای مرتبط کشوری و استانی در خصوص رفع مشکلات صنفی نیروی کار این واحد تولیدی شده‌اند.
او با اشاره به اینکه هنوز مشکلات کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی با کارفرمای این واحد حل نشده است افزود: در جریان درگیری اعضای شورای اسلامی کار این کارخانه با کارفرما، از یک ماه پیش این نهاد صنفی منحل شده و ۶ نفر ازکارگران به دستور کارفرما تعلیق شده‌اند.
دریانوس در خاتمه با بیان کرد: این کارگران در چندین نوبت با تجمع در مقابل کارخانه و نهادهای دولتی خواستار رفع مشکلاتشان شده‌اند.

------------------------------

کارگران کنف‌کار ۷ ماه حقوق سال ۹۱ را دریافت نکرده‌اند

رئیس شورای اسلامی کارخانه کنف کار رشت اعلام کرد: ۳۵ درصد از معوقات سال ۸۵ و ۷ ماه حقوق سال گذشته کارگران کارخانه کنف کار پرداخت نشده است.
«عباس کارگر» در این باره به ایلنا گفت: از سال ۸۳ تا پایان سال ۹۱، ۱۸۷ کارگر این کارخانه به دلیل عدم دریافت حقوق با مشکلات بسیاری مواجه بوده‌اند.
او افزود: همچنین ۱۲۴ کارگری که از سال ۸۵ تا سال ۹۲به مرور بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمت خود را دریافت کنند.
این فعال کارگری رقم مطالبات بازنشستگان این کارخانه را ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و اظهار داشت: میزان بدهی کارخانه به بازنشستگان بیشتر از رقم مذکور بود که سرمایه گذار جدید با پرداخت ۸۵۰ میلیون تومان به بازنشستگان بخشی از سنوات آنان را پرداخت کرد.
نماینده کارگران کارخانه کنف کار رشت در ادامه با بیان اینکه اکنون بخش بافندگی و گونی بافی کارخانه فعال است تصریح کرد: تعداد کارگران کارخانه ۶۵ نفر است که ۵۵ کارگر آن سال ۹۲ استخدام شده‌اند و ۱۰ نفر باقی مانده کارگران قدیمی کارخانه‌اند که در شرف بازنشسته شدن قرار دارند.
رئیس شورای کارخانه کنف کار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شکایت ۱۴ نفر از بازنشستگان این کارخانه در دادسرای شهرستان سنگر گفت: این تعداد بازنشسته پی گیر دریافت مطالبات سنوات خدمتی خود بدنبال فروش اموال کارخانه هستند.
عباس کارگر در خاتمه از مسئولان خواست: با توجه به اینکه این واحد تولیدی احیا شده است از مسئولان استانی و کشوری می‌خواهیم با حمایت‌ قاطعانه خود مانع تعطیلی مجدد کارخانه و بیکاری کارگرانش شوند.

------------------------------

کالایی شدن آموزش علت خروج ۳/۵ میلیون کودک ایرانی از چرخه تحصیل

یک پژوهشگر مسائل اقتصادی با استناد به آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، جمعیت کودکان بازمانده از تحصیل را ۳/۵ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: آموزش در قیاس با گذشته کالایی‌تر شده است و از سویی در سالیان پس از جنگ ما شاهد زیر پا گذاشتن اصل ۳۰ قانون اساسی (آموزش رایگان) توسط دولت‌ها بوده‌ایم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمد مالجو» در نشستی که از جانب جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان پیرامون ارائه تعریفی درست از حق آموزش و چگونگی تبدیل آن به کالا و امتیاز برگزار شد، به بررسی زمینه‌های اقتصادی محرومیت از تحصیل پرداخت و در توضیح عوامل دهگانه‌ای که بر محرومیت از تحصیل مؤثر اند گفت: ارزان‌سازی نیروی کار، بیکاری، عقب‌نشینی دولت از وظایف اجتماعی که در سالیان پس از جنگ به طور مستمر و فزاینده اتفاق افتاده از عوامل مهم اقتصادی در محرومیت از تحصیل است و با عقب‌نشینی دولت در زمینه‌های بهداشت سلامت، مسکن، درمان، آموزش «فرد» متکلف به پرداخت هزینه‌ها شده است.
این اقتصاددان فقدان نظام جامع تأمین اجتماعی را از زمینه‌های اقتصادی محرومیت از تحصیل برشمرد و گفت: بیمه‌های اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی عمیقاً ناکارآمدند و این ناکارآمدی بر اقشاری که توانایی مالی کمتری در خرید کالا و خدمات از جمله آموزش دارند تأثیرگذار‌تر است.
این پژوهشگر در ادامه سخنانش جامعه مدنی را از جمله عوامل دهگانه مؤثر اقتصادی بر تحصیل کودکان دانست و توضیح داد: در سالیان پس از جنگ جامعه مدنی توجه بیشتری به حقوق مدنی سیاسی نسبت به حقوق اجتماعی داشت. بحث پرداختن به حقوق روزنامه‌نگاران و زندانیان سیاسی از موضوعات بسیار مهم در حقوق مدنی است اما کودکان کار‏، نیروی کار خارجی استثمار شده، متکدیان که از سنبل‌های حقوق اقتصادی و اجتماعی شهروندی محسوب می‌شوند مورد توجه قرار نگرفتند و این امر تحت تأثیر فرادستی گفتار لیبرال بوده است که در سالیان پس از جنگ تمامی فضاهای ما را اشغال کرده و معتقد است حقوق اجتماعی و اقتصادی محترمند اما باید آن‌ها را به بازار سپرد.
مالجو در ادامه سخنانش به توضیح اینکه بیکار‌تر شدن نهادهای اجتماعی ضربه‌گیر چگونه می‌تواند در نظام آموزشی و اقتصادی تأثیرگذار باشد پرداخت و عوامل تورم، بیکاری و نابرابری که امروزه در قیاس با گذشته افزایش پیدا کرده را در این امر سهیم خواند و گفت: نهادهای اجتماعی سنتی اما مدرن مانند خانواده و محله نهادهایی بودند که به عنوان ضربه‌گیر عمل می‌کردند. اما با فشار نهادهای دولت و بازار امروزه رو به افول پیش می‌روند و خانواده کارکرد حمایتی خود را از دست داده و محله در شهرهای بزرگ دیگر مفهوم گذشته را ندارد.
این دانش آموختهٔ اقتصاد ادامه داد: زمانی که از آموزش صحبت می‌کنیم باید به بازگشت و اجرایی شدن اصل ۳۰ قانون اساسی اشاره کرد. ما قانون اساسی بسیار عالی داریم که وجوه عالی آن معمولاً اجرا نمی‌شوند اما معمولاً ضعف‌های آن به خوبی اجرا می‌شوند.
مالجو در مورد دلایل اجرا نشدن اصل ۳۰ قانون اساسی که مربوط به آموزش رایگان است گفت: دسته‌ای از مخارج دولت برای انباشت سرمایه و دسته‌ دیگر جزو هزینه‌ها برای مطالبات اجتماعی شهروندان است و هزینه‌های دیگر که در دوره احمدی‌نژاد ۶۰ درصد مجموع هزینه‌ها تخمین زده شده بود، مربوط به تزریق طریقه حکومت‌کنندگان به حکومت‌شوندگان در زمینه‌های گوناگون اقتصادی و اجتماعی و تحقق امیال حکومت‌کنندگان است که خرج و هزینه‌های فراوانی دارد.
این فعال مدنی در مورد کالایی شدن آموزش گفت: در ایران پس از جنگ بحث آموزش وجهه کالایی به خود گرفت اما هنوز آموزش به کالایی ناب تبدیل نشده که فقط افراد با توانایی مالی به آن دست پیدا کنند. اما تولیدکنندگان آموزش برای افزایش ارزش مبادله‌ای این کالا قدم برمی‌دارد.
مالجو توضیح داد: دانشگاه آزاد، علمی کاربردی و شبانه و دانشگاه‌هایی که افراد می‌توانند بدون کنکور و با پرداخت شهریه از آموزش برخوردار شوند و جدای از معیار کنکور بتوانند از شرایط آموزشی استفاده کنند همه با وجود اصل ۳۰ قانون اساسی تنظیم شده است و این اصل بار‌ها توسط دولت‌های مختلف تاکنون زیر پا گذاشته شده است.

------------------------------

۳۰ کارگر شرکت آبهای عمیق تعدیل شدند

یک فعال کارگری در استان بوشهر از تعدیل ۳۰ نفر از کارگران شرکت آبهای عمیق به دلیل اتمام قرارداد کار خبرداد.
سید موسی جوانمردی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: شرکت آبهای عمیق که در سالهای اخیر در ارتباط با مجموعه سکو سازی ایران صدرا فعالیت داشته‌است.
سرپرست خانه کارگر بوشهر بابیان اینکه پیش از این نیز کارفرمای آبهای عمیق هفت نفر از کارگران این شرکت را به دلیل مشابه تعدیل کرده‌بود، گفت: تعدیل‌ها در حالی صورت گرفته است که این کارگران حدود سه ماه حقوق معوقه طلبکار هستند.
این فعال کارگری گفت: در حال حاضر تعداد کارگران باقیمانده این شرکت بالغ بر ۱۳ نفر است که به احتمال قوی آن‌ها نیز از شنبه آینده با اتمام مدت قرارداد تعدیل خواهند شد. وی دلیل تعدیل این کارگران رکود اقتصادی عنوان کرد و افزود: بیشتر این کارگران که از نیروهای فنی متخصص بوده‌اند به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.

------------------------------

۳۰ کارگر شرکت آبهای عمیق تعدیل شدند

یک کارگر فصلی در سنندج با سقوط از طبقه پنجم آپارتمان در حال ساخت مسکن مهر در این شهر جانش را از دست داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در سنندج، ظهر روز دوشنبه یک کارگر جوان سنندجی به نام «اسماعیل - م» در حال سیمان کاری بالکن طبقه پنجم ساختمان تعاونی مسکن خبرنگاران و هنرمندان سنندج بود که به دلیل عدم وجود داربست و حفاظ سقوط کرد و به دلیل صدمات وارده مغزی جان خود را از دست داد.

------------------------------

پیامدهای رفع محدودیت دو فرزند در پرداخت حق اولاد

یک فعال مستقل کارگری نسبت به پیامدهای منفی قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده که محدودیت دو فرزند در‌ پرداخت حق اولاد به کارگران را بر طرف کرده است هشدار داد.
«پروین محمدی» در این باره به ایلنا گفت: این قانون زمانی که ۸۰ درصد از نیروی کار کشور رسمی بودند و کارفرما به آسانی حق اخراج کارگران را نداشت مزیت محسوب می‌شد اما در حال حاضر با توجه به اینکه ۹۰ درصد از نیروی کار قراردادی شده‌اند و ملاک جذب و تمدید قرارداد کارگران «میل» کارفرماست، امنیت شغلی کارگران را تهدید می‌کند.
گفتنی است تا پیش از تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده، حق اولاد تنها به دو فرزند از مجموع فرزندان خانوداه‌های کارگری پرداخت می‌شد اما از این پس، هیچ محدودیتی در خصوص پرداخت حق اولاد فرزندان خانواده‌های کارگری وجود ندارد و کارفرمایان مکلف‌اند به تعداد فرزندان زیر ۱۸ سال و یا تحت تکفل قانونی معادل ۱۰ درصد حداقل مزد مصوب شورای عالی کار، حق اولاد پرداخت کنند.
این فعال کارگری با تشبیه سرنوشت این قانون با قوانینی همچون افزایش مرخصی زایمان که به ظاهر در حمایت از زنان مصوب شد افزود: قوانینی که در حمایت از زنان تصویب شدند امنیت شغلی آنان را در بسیاری از کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی به خطر انداختند و از آن پس از بسیاری از زنان در وهله اول برای ازدواج نکردن و در وهله دوم برای بچه دار نشدن تعهد گرفته می‌شود.
به گفته خانم محمدی، تصویب این قانون به دلیل آنکه دست کارفرما را برای اعمال قدرت به کارگران باز گذاشته شده است امکانی را برای سفره کارگران به وجود نمی‌آورد و در ‌‌نهایت، کارگران مجبور می‌شوند تعداد فرزندانشان را از کارفرما پنهان کنند.
وی با تاکید بر تاثیر مستقیم آمار بالای بیکاری در عدم امنیت شغلی کارگران، افزود: بر اساس پایه آماری غرب که فردی با یک ساعت کار در هفته را شاغل محسوب می‌کنند ۳ و نیم میلیون بیکار در ایران داریم که البته رقم واقعی بیکاران بیش از این‌ است.
این فعال مستقل کارگری در پایان با اشاره به گفته‌های مسولان دولتی که از سونامی بیکاری ۸ میلیونی به دلیل ورود ۵ میلیون نیروی کار تحصیل کرده به بازار کار خبر می‌دهند گفت: امنیت شغلی برای کارگران در اولویت است و اگر قرار است قدمی برای کارگران برداشته شود باید پایه مزدی آن‌ها که مطابق گفته رئیس جمهور غیر قانونی است به میزان نرخ رسمی تورم افزایش پیدا کند.

------------------------------

وزیر کار «ستم معیشتی» را متوقف کند/ فاصله فاجعه بار دستمزد و تورم

جمعی از فعالان مستقل کارگری در نامه‌ای خطاب به «علی ربیعی»، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از او خواستند در اولین گام و به عنوان اقدامی عاجل و فوری دستور تشکیل جلسه شورایعالی کار را با هدف افزایش حداقل مزد و اجرای کامل و بی‌نقص ماده ۴۱ قانون کار صادر کند.
به گزارش ایلنا، در این نامه که توسط سه تن از هماهنگ کنندگان طومارهای اعتراضی سال گذشته کارگران برای افزایش دستمزد، صبح امروز تحویل دبیرخانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد، با یادآوری چندین مرحله مکاتبه و پیگیر‌های انجام شده، درباره واکنش مقامات دولت دهم به مطالبه کارگران آمده است: تنها کاری که آن وزارتخانه در عکس العمل به اعتراض و خواستهای ما کارگران در طول بیش از یکسال گذشته نشان داده است ارائه جوابیه مختصری در توجیه وضعیت فلاکتبار موجود بوده است.
این فعالان مستقل کارگری با تأکید بر «رنجنامه» نبودن این نامه، خطاب به ربیعی آورده‌اند: این نامه، رنجنامه‌ای از سوی ما کارگران به محضر شما نیست بلکه فریاد اعتراض میلیون‌ها کارگر در سراسر کشور به حداقل مزد، اخراج سازی‌ها، عدم پرداخت دستمزد‌ها، عدم اجرای ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع، عدم اجرای کامل بیمه کارگران ساختمانی و اعتراضی کوبنده بر علیه اجرای بخشنامه طرح استاد شاگردی و تلاش احتمالی دولت برای ایجاد تغییرات ضد کارگری در قوانین تامین اجتماعی و قانون کار است.
این نامه که در اعتراض به عدم تناسب میان افزایش دستمزد و تورم نوشته شده، می‌افزاید: طبق آمار رسمی سطح تورم نسبت به سال گذشته در حال حاضر (بنا بر آمار دولتی) بیش از ۴۰ درصد و بطور واقعی هزینه‌های زندگی در طول دو سال گذشته تا چندین برابر افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که متوسط افزایش حداقل مزد در همین مدت فقط ۲۰ درصد بوده است. گذشته از ایجاد چنین فاصله فاحشی بین حداقل مزد با تورم موجود در طول دو سال گذشته، بر کسی پوشیده نیست که طی سالهای متمادی، آماری که از تورم واقعا موجود منتشر شده و شورایعالی کار بر اساس آن اقدام به افزایش حداقل مزد کرده است هیچگاه آمار درستی نبوده است.
این فعالان جامعه کارگری که نسخه‌ای از نامه قبلی خود به وزیر کار دولت دهم را نیز جهت رویت وزیر کار دولت یازدهم ضمیمه نامه خود کرده‌اند، در نامه‌ای که امروز به وزارت کار تحویل داده شد تأکید کرده‌اند: چنانچه عدم تناسب افزایش حداقل مزد کارگران با تورم واقعی در طول سالهای متمادی را با عدم افزایش حداقل مزد به نسبت تورم موجود در طی دو سال گذشته را در هم آمیزیم آنوقت اوج فاجعه و ستم معیشتی که بر میلیون‌ها خانواده کارگری روا شده است، بیش از پیش آشکار می‌شود.
این فعالان مستقل کارگری در بخشی از نامه خود به مصائب زندگی کارگری به تبع دریافت دستمزد بی‌تناسب با تورم اشاره کرده‌اند: در حال حاضر میلیون‌ها کارگر شاغل و بازنشسته در سطح کشور با دریافت ۵۰۰ الی ۷۰۰ هزار تومان در ماه، آنهم اگر به موقع پرداخت شود، چگونه اجاره بهای منزل مسکونی خود را پرداخت می‌کنند، چگونه فرزندانشان را راهی مدرسه و دانشگاه می‌کنند و چه مقدار برای خوراک و نوشاک و پوشاکشان باقی می‌ماند... بدون ذره‌ای اغراق میوه و شیر و گوشت در حال برچیده شدن از سفره میلیون‌ها خانواده کارگری است و در حال حاضر بسیاری از آن‌ها با پس مانده مرغ و گوشت تمیز شده در فروشگاههای این مواد، فقط بو و مزه آن‌ها را بر سر سفره‌هایشان می‌برند.
کارگران در ادامه نامه، پیرامون بی‌اعتبار شدن دفترچه‌های تأمین اجتماعی متذکر شده‌اند: حتما این را نیز می‌دانید که با معکوس شدن سهم بیمار در دفترچه‌های درمانی و افزایش آن به ۷۰ درصد از یک سو و چندین برابر شدن قیمت دارو و هزینه‌های پزشکی از سوی دیگر، کارگران و خانواده‌هایشان متحمل چه وضعیتی هستند و باز حتما متوجه هستید که نزدیک به چهار میلیون کارگر و جوان بیکار تحت چه شرایط هولناکی زندگی می‌کنند.
نویسندگان این نامه خطاب به علی ربیعی آورده‌اند: جناب وزیر، لیست سیاهه‌ای که از زندگی مشقت بار میلیون‌ها خانواده کارگری بر شمردیم بسیار طولانی‌تر از آن است که در این نامه گنجانده شود. اما از آنجا که شما به عنوان وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بطور بسیار مسلم و روشنی بر همه این مسائل اشراف دارید لذا باید تاکید کنیم که این نامه، رنجنامه‌ای از سوی ما کارگران به محضر شما نیست بلکه فریاد اعتراض میلیون‌ها کارگر در سراسر کشور به حداقل مزد، اخراج سازی‌ها، عدم پرداخت دستمزد‌ها، عدم اجرای ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع، عدم اجرای کامل بیمه کارگران ساختمانی و اعتراضی کوبنده بر علیه اجرای بخشنامه طرح استاد شاگردی و تلاش احتمالی دولت برای ایجاد تغییرات ضد کارگری در قوانین تامین اجتماعی و قانون کار است.
کارگران در بخش انتهایی نامه خود از وزیر کار خواسته‌اند: از جنابعالی انتظار داریم اطمینان حاصل کنید که سمت و سو دادن مطالبات کارگری به طرف شیک سازی لفظ کارگر و در پستو انداختن وعده‌های انتخاباتی جناب رئیس جمهور برای افزایش حداقل مزد، فقط و فقط باعث تشدید اعتراض ما کارگران به وضعیت مشقت بار موجود خواهد شد و لاغیر.

------------------------------

صنایع چوبی پونل تعطیل شد/ بیکاری ۸۰ کارگر

نماینده کارگران صنایع چوبی پونل از تعطیلی این واحد تولیدی و بیکاری ۸۰ کارگر این کارخانه خبر داد.
«فرهاد کیانی» با اشاره به اینکه کارخانه پونل در گذشته یکی از مطرح‌ترین واحد‌های تولید کننده صنایع چوبی بوده است، به ایلنا گفت: کارخانه پونل به دلیل آنچه از سوی کارفرما کاهش منابع مالی ذکر شده، تعطیل شده است.
این فعال کارگری همچنین درباره معوقات حقوقی کارگران گفت: با وجود آنکه کارفرما با تمامی کارگران این کارخانه تسویه حساب کرده است اما هنوز پولی بابت معوقات حقوقی و سایر مطالبات قانونی به حساب کارگران واریز نشده است.
کیانی تعداد کارگران این واحد را ۸۰ نفر ذکر کرد و ادامه داد: سابقه کار این کارگران از ۷ تا ۲۷ سال است که ۲۵ نفر از این کارگران رسمی و باقی با قرار داد موقت کار می‌کردند.
نماینده کارگران صنایع چوبی پونل، مجموع کارگران این واحد تولیدی پیش از مهرماه سال گذشته را ۱۱۵ نفر ذکر کرد که این از تعداد به تدریج 35 کارگر به بهانه افزایش مشکلات مالی اخراج شده بودند.
کیانی در خاتمه با بیان اینکه مسئولان این شهرستان نسب به مشکلات کارگران این واحد تولیدی آگاه بوده اما در این زمینه اقدام قابل ملاحظه‌ای انجام نمی‌دهند، تصریح کرد: این کارگران با طرح شکایت در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی پاکدشت منتظر پی گیری این نهاد دولتی هستند.

------------------------------

تعویق ۳ ماهه حقوق کارگران ثمین صنعت در شلمچه

نماینده محوری کانون شورای اسلامی کار در شهرهای آبادان، خرمشهر و اروندرود گفت: ۱۴۰ کارگر شرکت پیمانکاری ثمین صنعت به دلیل کاهش پروژه‌های اجرایی، سه ماه حقوق دریافت نکرده‌اند.
«مصطفی نظری» در این باره به ایلنا گفت: تشدید تحریم‌های اقتصادی باعث شده است این شرکت پیمانکاری که در زمینه ساخت تاسیسات و تجهیزات دریایی فعالیت دارد در اجرای پروژه‌های خود با کمبود مواد اولیه مواجه شود.
او با اشاره به مشکلات معیشتی ۱۴۰ کارگر به تبع تعویق سه ماه حقوق، افزود: ادامه این وضعیت باعث از دست رفتن بسیاری از پروژه‌های در دست اجرا می‌شود.
نظری بابیان اینکه فعالیت شرکت پیمانکاری ثمین صنعت همانند سایر پیمانکاران منطقه در نتیجه تحریم‌های اقتصادی و رکود بازار کار به حالت نیمه تعطیل درآمده است، افزود: به گفته کارگران، در صورت ادامه وضعیت فعلی کارفرما قصد دارد به تدریج همه کارگران را با پایان قراداد کاری‌شان تعدیل کند.

------------------------------

انتظار ۹۰۰ کارگر بازنشسته مخابرات راه دور شیراز برای دریافت حق سنوات

نماینده کارگران در کار کارخانه مخابرات راه دور شیراز اعلام کرد: ۹۰۰ نفر از کارگران این واحد تولیدی که از سال ۸۷ به مرور بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به دریافت بخش اعظمی از سنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.
«غلامحسین بانشی» رئیس شورای اسلامی کار کارخانه مخابرات راه دور شیراز در این باره به ایلنا گفت: رقم سنوات بازنشستگان این کارخانه با توجه به میزان سوابق کاری‌شان از ۵ میلیون تومات تا ۱۵ میلیون تومان است.
او افزود: در میان این کارگران بازنشسته، افرادی هم هستند که هنوز نتوانسته‌اند معوقات حقوقی چند ماه آخر فعالیت خود را از کارفرما دریافت کنند.
این کارگر با بیان اینکه بازنشستگی این کارگران با استفاده از قانون بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور، نوسازی صنایع و بازنشستگی عادی صورت گرفته است افزود: از کارگران قدیمی این واحد فقط ۳۰ کارگر باقی مانده‌اند که تا دو ماه آینده آنان نیز بازنشسته خواهند شد.
این فعال کارگری در خصوص سرانجام کارخانه مخابرات راه دور شیراز گفت: بعد از آنکه این واحد از بخش دولتی مجددا به بخش خصوصی واگذار شد، کارفرما با همکاری دولت سعی کرد با بازنشسته کردن کارگران مشمول، از مشکلات کارخانه کم کند.
بانشی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر این کارفرما در تلاش است با دست گیری پروژه‌های جدید کاری زمینه اشتغال کارگران جدیدی را فراهم کند.
او در خاتمه تعداد کارگران شاغل در این واحد را با کسر ۳۰ کارگر مشمول بازنشستگی حدود ۴۰ کارگر قرار دادی عنوان کرد و اظهار داشت: این تعداد کارگر هم اکنون در اجرای پروژه‌های نیمه تمام و کوچک با کارفرما همکاری می‌کنند.

------------------------------

تهدید صنفی کارگران بازنشسته برای کارگران شاغل

یکی از کارگران شرکت پیمانکاری ثمین صنعت فردان از بکارگیری مجدد کارگران بازنشسته در بسیاری از شرکتهای پیمانکاری در پالایشگاه آبادان انتقاد کرد.
یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: به تازگی شرکت ثمین صنعت فردان که یکی از شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه آبادان در زمینه حمل نقل است حدود ۲۰ کارگر بازنشسته را جایگزین نیروهای جوان و بیکار کرده است.
او با بیان اینکه بکارگیری نیروهای بازنشسته در شرکتهای پیمانکار نیروی انسانی منطقه رواج یافته است، افزود: بهره گیری از نیروهای بازنشسته در مشاغل سخت نوعی سوء استفاده و سودجویی است چرا که راه گریزی برای پیمانکاران در پرداخت هزینه‌های قانونی استخدام کارگران بیکار فراهم می‌آورد.
این کارگر مزایای شغلی که برای استخدام بازنشستگان مورد نیاز نیستند را رعایت حداقل دستمزد قانونی، پوشش بیمه، اضافه‌کاری و... ذکر کرد و افزود: پیمانکاران با استخدام کارگران بازنشسته که این قبیل مزایا را از سازمان تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند، در هزینه‌های استخدام نیروی انسانی به طور قابل ملاحظه‌ای صرفه‌جویی می‌کنند و در عین حال فرصت‌های موجود شغلی را از کارگران آماده به کار دریغ می‌کنند.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران این شرکت پیمانکاری سخن می‌گفت با بیان اینکه علی رغم تصریح قانون در خصوص منع بکارگیری مجدد بازنشستگان و افراد بازخرید شده، هم اکنون بسیاری از نیروهای شاغل منطقه را کارگران بازنشسته تشکیل می‌دهند، افزود: میلیون‌ها جوان بیکار تحصیل کرده در کشور وجود دارند که کسی به فکر آن‌ها نیست و بکارگیری افراد بازنشسته ظلم آشکاری در حق آنها و خانواده‌های‌شان است.

استخدام بازنشستگان با مجوز هیأت نظارت
در این باره، مدیر عامل شرکت ثمین صنعت فردان از شرکت‌های پیمانکاری زیر مجموعه پالایشگاه آبادان ضمن تایید بکارگری ۱۲ نفر از کارگران بازنشسته، اظهار کرد: استخدام نیروی انسانی و همچنین بکارگیری نیروهای بازنشسته با نظارت هیأت نظارت پالایشگاه آبادان صورت می‌گیرد.
«کیومرث بهروج» که با ایلنا گفتگو می‌کرد، با بیان اینکه جذب نیروی بازنشسته قانونی نیست، گفت: در خصوص موضوع منع بکارگیری نیروی بازنشسته در شرکت‌های پیمانکاری با دستگاه نظارتی پالایشگاه آبادان مذاکراتی صورت گرفته که امیدواریم در این زمینه اقدامات عملی انجام شود.
این پیمانکار در بخش دیگری از سخنان خود درباره دلایل عدم برخورداری کارگران از مزایای مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: این کارگران با توجه به نوع شغل‌شان که رانندگی ماشین آلات سنگین همانند لودر، گریدل، بلدوزر، غلطک، کامیون و لیفتراک است بلحاظ قانونی انکان استفاده از مزایای مشاغل سخت را ندارند چرا که ممکن است در هر نوبت کاری در بعضی روز‌ها، دو ساعت و یا ۵ ساعت کار کنند و مابقی ساعات کاری را بیکار باشند.
بهروج در توضیح مشکل صنفی کارگران پیرامون اضافه‌کاری گفت: حق اضافه کاری این کارگران در روز تعطیل (جمعه) از طرف شرکت ثمین صنعت با محاسبه۱۴۰ درصد حقوق به ازای ۸ ساعت کار پرداخت می‌شود و این در صورتی است که دستگاه نظارت بابت اضافه کاری کارگران هیچ پولی به شرکت پرداخت نمی‌کند.

------------------------------

اعتراض کارگران پتروشیمی رازی به یک بند از قرارداد کاری‌شان

عضو هیات مدیره اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی‌های بندر امام از اعتراض کارگران پیمانی پتروشیمی رازی نسبت به شرایط قراردادشان خبر داد.
«مازیار رحیم‌زاده» در این باره به ایلنا گفت: با گذشت ۲۰ روز از ابتدای مهر ماه، نزدیک به ۴۰۰ کارگر پیمانی پتروشیمی رازی (شرکت کارفرما) به نشانه اعتراض با شرکت پیمانکاری «پیشگامان فن اندیش تهران» قرارداد امضا نکرده‌اند.
وی با بیان اینکه اعتراض کارگران به ماده ۱۱ قرارداد این شرکت پیمانکاری است افزود: در ماده ۱۱ قرارداد، امتیاز استفاده از مدرک تحصیلی کارگران (مدرک تحصیلی فنی و حرفه‌ای یا دانشگاهی) به طور کامل به شرکت پیمانکاری سپرده شده است.
به گفته آقای رحیم‌زاده، در متن قرارداد آورده شده که در طول مدت قرارداد، امتیاز استفاده از مدرک تحصیلی به منظور دریافت گواهی صلاحیت پیمانکار و «غیره» برای این شرکت محفوظ است.
این فعال صنفی تصریح کرد: با چنین شرایطی ممکن است امتیاز مدرک تحصیلی کارگران برای مدت معینی به شرکت‌های دیگر به فروش برسد و به عبارتی دیگر، امکان سوء استفاده را برای شرکت پیمانکاری فراهم می‌کند.
عضو هیات مدیره اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام در پایان اظهار داشت: کارگران نسبت به ماده ۱۱ قراردادشان سوء ظن دارند و برای آنان، استفاده از کلمه «غیره» در متن قرارداد مبهم است.

------------------------------

تعویق ۶ ماه حقوق ۱۲۰ کارگر کشتی‌سازی اروندان در سال جاری

یک فعال کارگری در خوزستان از تاخیر ۶ ماهه حقوق ۱۲۰ کارگر شاغل در کشتی سازی اروندان در سال جاری و تأخیر ۴ ماه حقوق و سایر مزایای قانونی مربوط به سال ۹۰ این کارگران خبر داد.
«مصطفی نظری»، نماینده محوری کانون شورای اسلامی کار در شهرهای آبادان، خرمشهر و اروند رود در این باره به ایلنا گفت:
در شش ماهی که از سال جاری گذشته است، کارگران تنها ۴ ماه به صورت مساعده مبالغی را دریافت کرده‌اند و به این ترتیب مابقی حقوق ماههای فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و شهریور به کارگران کشتی سازی اروندان پرداخت نشده است.
به گفته این فعال کارگری در منطقه، به تازگی ۱۵ کارگر قراردادی این شرکت کشتی سازی نیز به دلیل آنچه «افزایش مشکلات مالی شرکت» ذکر شده است تمدید قرارداد نشده‌اند و پس از بیکاری این ۱۵ کارگر، باقی کارگران نیز نگران از دست دادن شغل‌شان هستند.
نظری با بیان اینکه شرکت کشتی سازی اروندان از شرکتهای تحت پوشش شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) است، گفت: کشتی سازی اروندان در اسفند سال ۸۸ براساس مصوبه هیات وزیران بابت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد و در ‌‌نهایت در دی ماه ۹۱ از طریق این سازمان به زیرمجموعه آن یعنی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) تحویل شده است.
این فعال کارگری عدم حمایت مالی سازمان تامین اجتماعی از این شرکت را به عنوان چالش اساسی تولید و کارگران نام برد و گفت: منابع مالی این شرکت باید هر چه سریع‌تر از سوی مسئولان سازمان تامین اجتماعی و شستا تامین شوند تا شاهد تعطیلی این کارگاه و بیکاری کارگرانش نباشیم.

------------------------------

تجمع کارگران واگن پارس همزمان با حضور وزیر کشور در اراک

اعتراض جمعی کارگران شرکت واگن پارس اراک در محوطه این کارخانه امروز شنبه (۲۰ مهرماه) درحالی وارد پنجمین روز می‌شود که حقوق کارگران هنوز پرداخت نشده و تجهیزات موجود در انبار تنها برای تولید کمتر از دو ماه کافی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اراک، «درخشنده» نماینده کارگران واگن پارس در شورای اسلامی کار، تعویق در پرداخت حقوق‌ کارگران را یکی از مشکلات بر شمرد و تصریح کرد: این مشکل هر ماه با واریز بخشی از مطالبات کارگران بطور موقت رفع می‌شود اما تمامی مشکلات کارگران مربوط به تأخیر پرداخت حقوق نیست بلکه بقای واگن پارس که اولین و مهم‌ترین خواسته کارگران این شرکت به شمار می‌رود.
درخشنده با بیان اینکه تجهیزات موجود در انبار حداکثر برای دو ماه تولید کافی است، افزود: بحث قرارداد‌ها، مواد مورد نیاز برای تولید، بی‌اعتبار بودن بیمه‌ها به دلیل مطالبات تأمین اجتماعی، بی‌اعتباری بیمه‌های تکمیلی به دلیل طلب شرکت بیمه‌گزار، تعطیلی سرویس‌های ایاب و ذهاب به دلیل عدم پرداخت حقوق رانندگان، قطع‌ گاه و بی‌گاه برق کارگاه به دلیل مطالبات شرکت برق از مشکلات کارگران واگن پارس به شمار می‌روند.
وی تصریح می‌کند: کارگران واگن پارس در این شرایط امنیت شغلی ندارند زیرا با اتمام مواد اولیه در کارگاه‌ها، کارخانه تعطیل و کارگران بیکار خواهند شد.
گزارش خبرنگار ما از اراک حاکس است، کارگران واگن پارس امروز در حالی تجمع کرده بودند که نماینده‌ای از بخش قراردادهای این شرکت از تهران با وعده پرداخت حقوق کارگران تا پایان وقت اداری امروز به اراک آمده بود و سرگرم گفتگو با مسئولان کارخانه و نماینده کارگران در شورای اسلامی کارگ بود و آن‌سو‌تر در شهر اراک مراسم تودیع و معارفه استانداران با حضور وزیر کشور در سالن استانداری مرکزی در حال انجام بود.
براساس این گزارش، اجتماع کارگران تا ساعت مخابره خبر همچنان ادامه دارد و کارگران منتظر خروجی جلسه مذاکره مدیریت با نماینده اعضامی از تهران هستند و تلاش‌های خبرنگار مابرای تماس با مسئولان واگن پارس و کسب نتیجه مذاکرات تا این لحظه به نتیجه نرسیده است.
تکمیلی ساعت ۳۰: ۱۷: به گفته یکی از نمایندگان شورای کارگری این جلسه بدون نتیجه به پایان رسیده و خواسته‌های کارگران استعفای مدیر و هیئت مدیره و باز گشت شرکت به سازمان گسترش یا مستقیما زیر نظر صنایع دفاع و همچنین حفظ امنیت شغلی کارگران ذکر شده است.
گفتنی است وزیر کشور در گفتگو با ایلنا در واکنش به این اعتراض صنفی با تأکید بر اینکه «برخورد راه مناسبی در مقابل تجمعات کارگری نیست» گفته است: حرفهای معترضین در تجمعات كارگری در کنار سخنان صاحبان صنایع باید شنیده شود.

------------------------------

برخورد، راه مناسبی با اعتراضات صنفی کارگران نیست

وزیر کشور با تأکید بر اینکه «برخورد راه مناسبی با تجمعات کارگری نیست» گفت: حرفهای معترضین در تجمعات كارگری در کنار سخنان صاحبان صنایع باید شنیده شود.
«عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور که در حاشیه مراسم معارفه استاندار جدید استان مرکزی با خبرنگار ایلنا گفتگو می‌کرد، در واکنش به تجمع کارگران کارخانه «واگن پارس» در مقابل استانداری گفت: استانداری با نماینده معترضین وارد مذاکره خواهد شد.
وزیر کشور در پاسخ به سئوالی پیرامون نحوه رفتار دولت با كارگران معترض گفت: قطعا باید سخنان معترضان صنفی در همه اقشار شنیده شود و در خصوص كارگران نیز عمده مشكلات مرتبط با مشكلات صنایع است كه در همین راستا دولت سیاستهای جدید خود را برای حل برخی مشكلات در كوتاه مدت تهیه و ابلاغ كرده است كه با پیگیریهای انجام شده امیدواریم برخی از مشكلات مرتفع شوند.
وی سپس افزود: حرفهای معترضین در تجمعات كارگری باید شنیده شود، همانطور که سخنان صاحبان صنایع نیز باید شنیده شود و دولت در این خصوص پس از شنیداداعاهای طرفین، تصمیمات متناسب با شرایط را اتخاذ کند.
گفتنی است همزمان با حضور وزیر كشور در اراك، جمعی از كارگران واگن پارس دست به تحصن زده بودند كه وزیر كشور در این خصوص نیز خواستار مذاكره استانداری با نماینده معترضان شد.

------------------------------

تلفات انفجار در کارخانه تولید وسایل آتش بازی به ۲۱ نفر رسید

ارتش ویتنام اعلام کرد شمار تلفات انفجار در کارخانه تولید وسایل آتش بازی در یک مجتمع نظامی در این کشور، به ۲۱ نفر افزایش یافت.
به گزارش دریافتی ایلنا، یک مقام ارتش ویتنام روز شنبه اعلام کرد شمار تلفات وقوع انفجار در کارخانه تولید وسایل آتش بازی در یک مجتمع نظامی در این کشور، به ۲۱ نفر افزایش یافته است.
شاهدان اعلام کردند ستون‌هایی از دود سیاه رنگ از مجتمع نظامی Z۱۲۱ در شمال هانوی به اسمان برخاسته است و اوضاع پس از چندین ساعت تحت کنترل در امده است.
یک مقام ارتش ویتنام - در حالی که خواست نامش فاش نشود - اعلام کرد: «۲۱ نفر کشته و ۹۸ تن دیگر زخمی شده‌اند. بیشتر زخمی شدگان دچار سوختگی شده‌اند.»
انفجار در کارخانه تولید وسایل آتش بازی همچنین سبب تخلیه حدود دو هزار نفر شد که در نزدیکی این مجتمع زندگی می‌کردند. یک افسر پلیس در استان فو تو گفت: «آتش سوزی در حال حاضر تحت کنترل در آمده است.» او افزود تحقیقات در باره علت این حادثه آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از هانوی، او گفت: «نخستین انفجار در ساعت پنج و ۵۵ دقیقه صبح رخ داد و به مدت چند ساعت انفجارهای دیگری نیز رخ داد. بوی باروت همه جا را فرا گرفته است. لرزش ناشی از انفجار‌ها از کیلومتر‌ها دور‌تر احساس شده است.»

------------------------------

تهدید شغل کارگران در پی ادامه بحران در واحدهای قطعه‌سازی

دبیر خانه کارگر تهران دلیل ادامه بحران در واحد‌های ریخته‌گری و قطعه‌سازی را عدم پرداخت مطالبات این واحدهای تولیدی از طرف کارخانه‌های خودرو سازی دانست.
«اسماعیل حق پرستی» در این باره به ایلنا گفت: بهره‌های زیاد بانکی، کمبود نقدینگی، قوانین مالی دست و پاگیر و به ویژه عدم پرداخت مطالبات قطعه سازان از طرف کارخانه‌های خودرو سازی باعث ادامه بحران در این صنعت شده است.
او با بیان اینکه در طول ۴ سال گذشته امنیت شغلی کارگران صنایع ریخته‌گری بیش از گذشته مورد تهدید قرار گرفته است، به استمرار بیکاری کارگران در این صنایع اشاره کرد و با ذکر مثالی گفت: کارخانه «سدید ریخته‌گر» که در جاده مخصوص تهران - کرج واقع شده است ۴ سال پیش ۴۰۰ کارگر شاغل داشت ولی هم اکنون تعداد کارگران آن به ۱۰۰ نفر رسیده‌اند.
حق‌پرستی اضافه کرد: مهم‌ترین مشکل کارخانه سدید ریخته‌گر که از توانمندترین واحدهای تولید قالب‌های خودرو به شمار می‌رود، بالا بودن سود تسهیلات بانکی است که این کارخانه را به زانو در آورده است.
دبیر خانه کارگر تهران با طرح این سوال که «تا چه زمان می‌توانیم شاهد صرف هزینه‌های میلیاردی برای ساخت واحد‌هایی باشیم که قرار است با بی تفاوتی دولت به حال خود رها شوند و نتوانند اشتغال و تولید خود را حفظ کنند؟»، تاکید کرد: صنایع ریخته‌گری، جزء صنایع مادر است و دولت باید با توجه به سابقه دیرینه‌ای که در صنعت کشور دارند باید از این صنایع حمایت کند.
او با انتقاد از تأخیر کارخانجات خودرو سازی در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان افزود: سرنوشت واحد‌های ریخته‌گری و کارگران‌شان برای کارخانه‌های خودرو ساز مهم نیست.
دبیر خانه کارگر ضمن تاکید بر وارد آمدن بیشترین زیان‌ها به کارگران واحدهای بحران‌زده، اظهار کرد: صنعت ریخته‌گری در خطر نابودی قرار دارد و سرنوشت هزاران نیروی فعال در این صنعت نگران کننده است.

------------------------------

سهم کارگران صنایع لبنی از افزایش بهای محصولات «هیچ» است

مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مازندران گفت: سهم کارگران شاغل در کارخانه‌های سازنده فراورده‌های لبنی از افزایش این محصولات «هیچ» است.
«میرعلی شیر افکن» در این باره به ایلنا گفت: روند افزایش بهای محصولات لبنی همچنان ادامه دارد اما حتی یک ریال از این افزایش قیمت به دستمزد کارگران شاغل در کارخانه‌های لبنیاتی افزوده نمی‌شود.
این مقام کارگری بابیان اینکه هم اکنون در استان مازندران ۱۰ کارخانه لبنیاتی فعال‌اند، گفت: به طور متوسط در هرکدام از این واحد‌ها حدود ۱۰۰ کارگر کار می‌کنند.
وی افزود: کارفرمایان صنایع لبنی با عضویت در تشکلهای صنفی تخصصی، پیوسته قیمت‌ محصولات خود را متناسب با هزینه افزایش می‌دهند.
شیرافکن ادامه داد: به عنوان مثال کافی است که در بازار بهای شیر، دلار و یا یونجه کمی بالا برود تا بلافاصله قیمت محصلات لبنی در بازار مصرف افزایش یابند.
وی با تاکید بر اینکه در عمل سهم کارگران شاغل صنایع لبنی از این افزایش پی در پی قیمت محصولات نهایی صفر است، گفت: در کارخانه‌های لبنیاتی کارگران با مشکلاتی چون کاهش درآمد، تاخیر در پرداخت مطالبات و تعدیل نیرو مواجه‌اند.
وی ادامه داد: کارفرمایان این صنعت اینطور استدلال می‌کنند که چون باید پاسخگوی هزینه‌های مربوط به تهیه مواد اولیه تولید باشند، قادر به ثابت نگهداشتن بهای محصولات و یا بهبود وضعیت شغلی و معیشتی کارگران نیستند.
این اظهارت مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مازندران در حالی مطرح می‌شود که یکی از کارگران اخراجی کارخانه صنایع شیر خزر به ایلنا گفته بود: کارفرمای این واحد تولیدی در پی عدم توافق با دولت بر سر افزایش بهای محصولات لبنی، فعالیت‌های خود را از نیمه تیرماه با تعدیل کارگران کاهش داده است.
به گفته این کارگر تعدیل شده، شرکت «صنایع شیر خزر» از سال ۷۸ فعالیت خود را آغاز کرد و تا پیش از این اتفاق ۱۵۰۰ کارگر در شهرهای مختلف کشور در این شرکت فعالیت می‌کردند

------------------------------

قطع پای چپ کارگر ۱۶ ساله در پایتخت

در حالی که قانون کار اشتغال نوجوانان را تنها تحت شرایط کارآموزی و در صورت وجود امکانات ایمنی مجاز می‌داند، دیروز نوجوانی در تهران هنگام کار با یک دستگاه میکسر از ناحیه پا به شدت مجروح شد.
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه در خیابان کارگر جنوبی، جنب اداره پست زمانی رخ داد که کارگر ۱۶ ساله‌ای در حین کار با دستگاه میکسر به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی درحین کار یک پای خود را از ناحیه مچ از دست داد.
بر اساس این گزارش، نیروهای امداد و نجات پس از رسیدن به محل حادثه، با استفاده از ابزار هیدرولیکی و دستگاه‌های برش اقدام به بریدن شفت دستگاه میکسر کرده و پس از‌‌ رها سازی این کارگر نوجوان از این وضعیت دردناک، او را تحویل امداد گران اورژانس دادند.

------------------------------

طی گزارشی ازعدم پرداخت یکسال مطالبات حقوقی بیش از ۱۰۰ کارگر کارخانه ماشین سازی درود، خبر داد.
برپایه این گزارش،این کارگران علاوه بر آنکه نگران تامین معیشت خود هستند هم اکنون بلاتکلیف بوده و از سرانجام وضعیت شغلی خود و کارخانه بی‌خبرند.
گفتنی است،این کارخانه زیر مجموعه‌های گروه صنعتی امیر منصور آریا است .پس از افشای تخلف سه هزار میلیارد تومانی بانکی، برخی مدیران در شرکت گروه امیر منصور آریا به دلیل مشارکت در تخلف یا در بازداشت به سر می‌برند و یا آنکه به قید وثیقه آزادند اما در این میان شرکت‌های تابعه گروه یکی پس از دیگری دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار گرفته‌اند.

------------------------------

سوءمدیریت کارخانه فولاد ملایر را به سوی تعطیلی کشانده است

در پی اعلام تاخیر ۵ ماهه در پرداخت حقوق ۲۴۰ کارگر شاغل در کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر و حرکت این واحد تولیدی به سمت تعطیلی، نماینده مردم ملایر در مجلس مدیریت نادرست را موجب مشکلات کارخانه و کارگران دانست.
«احمد آریایی‌نژاد» با تلخ توصیف کردن این رویداد، سوءمدیریت را عامل مشکلات این واحد صنعتی ذکر کرد و به خبرنگار ایلنا در همدان گفت: کارفرمای این کارخانه همواره دولت را بدهکار می‌کرد و مدیریت ضعیف خود را نادیده می‌گرفت.
آریایی‌نژاد تاکید کرد: دولتمردان به گوش باشند که به هرکسی تسهیلات دولتی پرداخت نشود و برای جلوگیری از تکرار این مشکل باید رو به تعاونی‌های دانش آموختگان حرکت کرد و پیش رفت.
وی با اشاره به اهمیت اشتغال در جامعه گفت: در این راستا باید سرمایه گذاران مورد توجه و نظارت ویژه قرار گیرند تا دچار مشکلات اینچنینی نشویم.

------------------------------

کارگران اخراجی فولاد زاگرس اجازه خروج اموال کارخانه را ندادند

کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس از تلاش مالکان کارخانه برای خروج ضایعات چدنی برای فروش و ممانعت کارگران با حمایت نیروی انتظامی از این اقدام خبر می‌دهند.
نماینده کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس در این باره به ایلنا گفت: کارفرما قصد داشت ضایعات چدنی را از کارخانه خارج کند و هنگامی که با ممانعت بیش از ۳۰ کارگر اخراجی کارخانه رو به رو شد از نیروی انتظامی کمک خواست که در ‌‌نهایت نیروی انتظامی نیز، حق را به کارگران داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود با اشاره به وجود بیش از ۶ هزار تن ضایعات چدنی در کارخانه افزود: کارگران شرط کرده‌اند زمانی ضایعات چدنی از کارخانه خارج شود و به فروش برسد که مطالباتشان پرداخت شده باشد.
بنا بر گفته نماینده کارگران، این ضایعات چدنی در بازار با قیمت هر کیلو ۶۰۰ تومان به فروش می‌رسد و شرکت‌های ذوب آهن خریدارش‌اند.
وی در پایان تصریح کرد: نزدیک به دوماه است که کارگران اخراجی فولاد زاگرس به صورت دسته جمعی و در سه نوبت از کارخانه نگهبانی می‌دهند زیرا کارفرما از اردیبهشت ماه، حقوق کارگران را پرداخت نکرده است.
گفتنی است کارگران اخراجی فولاد زاگرس پیش از این نیز اعلام کرده بودند با توجه به اینکه ۲۳۵ کارگر بیکار شده با طرح شکایت در دادگاه عمومی «سریش‌آباد» خواستار پرداخت مطالبات‌شان از طریق فروش بخشی از اموال کارفرما و شرکت پیمانکاری «خوان گل» شده‌اند، کارفرما با پیش‌دستی قصد به فروش رساندن این اموال و ضایعات و قراضه‌های ارزشمند را دارد که تا به امروز با دخالت مکرر کارگران، امکانش را نیافته است.

------------------------------

افت تولید و تعدیل کارگران در کارخانه‌های استان البرز هنوز ادامه دارد

مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان البرز گفت: اکثر کارخانه‌های این استان به دلیل مشکل نقدینگی با ۳۰ درصد ظرفیت تولید فعالیت می‌کنند.
«علی اصلانی»در این باره به ایلنا گفت: تا پیش از بحران مالی سال گذشته شهرک‌های صنعتی استان البرز با حدود ۷۰ درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت داشتند.
این مقام کارگری بابیان اینکه این وضعیت در واحدهای غذایی و قطعه سازی حاد‌تر است، ادامه داد: تعدیل فعالیت‌ واحدهای تولیدی بر فعالیت کارگران شاغل نیز تاثیر داشته است.
اصلانی با بیان اینکه تعدیل نیروی کار در قالب کاهش ساعات کاری، بازنشستگی و تمدید نشدن قرارداد کار بوده است، گفت: فقدان آمار دقیق مانع اطلاع رسانی و توجه به این مشکل بزرگ شده است.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان البرز تاکید کرد: چنانچه دولت در خصوص تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی اقدامی نکند، تعدیل‌های سال گذشته دوباره تکرار خواهد شد

------------------------------

طلب مزدی کارگران ماشین‌سازی درود یک ساله شد

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان لرستان از تعویق یک ساله مطالبات حقوقی بیش از ۱۰۰ کارگر کارخانه ماشین سازی درود خبر داد.
«منصور ساکی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این کارخانه که از زیر مجموعه‌های گروه صنعتی امیر منصور آریا است بعد از دستگیری مدیران این مجموعه در جریان مشارکت در تخلف ۳ هزارمیلیارد تومانی، دچار کمبود منابع مالی شد به گونه‌ای که توانایی پرداخت معوقات حقوقی کارگران را از دست داد.
او با بیان اینکه مجموع معوقات حقوقی کارگران کارخانه ماشین سازی به ۱۲ ماه رسیده است، افزود: حقوق کارگران در طول سه سال گذشته هر چند ماه یک بار به صورت علی‌الحساب پرداخت می‌شده است.
این فعال کارگری افزود: کارگران علاوه بر آنکه نگران تامین معیشت خود هستند هم اکنون بلاتکلیف بوده و از سرانجام وضعیت شغلی خود و کارخانه بی‌خبرند.
گفتنی است پس از افشای تخلف سه هزار میلیارد تومانی بانکی، برخی مدیران در شرکت گروه امیر منصور آریا به دلیل مشارکت در تخلف یا در بازداشت به سر می‌برند و یا آنکه به قید وثیقه آزادند اما در این میان شرکت‌های تابعه گروه یکی پس از دیگری دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار گرفته‌اند.

------------------------------

تجمع اعتراضی کارگران «آردل» مقابل دفتر مرکزی

بیش از ۶۰ کارگر کارخانه لوازم خانگی «آردل» در مقابل دفتر مرکزی این شرکت واقع در خیابان ولیعصر تجمع کردند.
نماینده کارگران این شرکت که در تجمع امروز حضور داشت به ایلنا گفت: حقوق ۹۲ کارگر شرکت لوازم خانگی آردل بیش از ۳ ماه است که پرداخت نشده و بیش از ۶۰ نفر از کارگران در اعتراض به این وضعیت در مقابل دفتر مرکزی شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
وی ادامه داد: سابقه بیمه کارگران شرکت به مدت ۷ ماه در سال گذشته و ۳ ماه در سال جاری رد نشده است زیرا کارفرما سهم حق بیمه‌اش را به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌کند.
به گفتهٔ این کارگر معترض، به دلیل آنکه سابقه بیمه کارگران در این ده ماه ثبت نشده است برخی از آن‌ها برای استقاده از قانون بازنشستگی پیش از موعد به مشکل برخورد کرده‌اند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود تصریح کرد: کارفرما بحث انحلال را پیش کشیده است و می‌خواهد شرکت را به دلیل افزایش زیان انباشته و بدهی بالا‌تر از سرمایه در گردش تعطیل کند و این در حالی است که شرکت طی سال‌های گذشته به تدریج خصوصی شده و با تعطیلی خط تولید و انحلال می‌توان زمین شرکت را با قیمت مناسبی به فروش رساند.
وی در ادامه افزود: نزدیک به ۱۵ نفر از کارگران این شرکت با وسایل نقلیه‌ شخصی شان وظیفه سرویس ایاب و ذهاب سایر کارگران شرکت را بر عهده داشتند که بیش از ۹ ماه است مزدشان پرداخت نشده و در مجموع نزدیک به ۳۰ میلیون تومان معوقه دارند.
نماینده کارگران شرکت لوازم خانگی آردل در پایان با انتقاد از توقیف غیر قانونی صندوق ذخیره پس انداز کارگران از سوی کارفرما اظهار داشت: این صندوق که از ۲۰ سال پیش فعال بوده و موجودی‌اش با کسر مبلغ اندکی از حقوق ماهانه کارگران تامین شده است، با سرمایه‌ای نزدیک به ۲۵ میلیون تومان از سوی کارفرما توقیف شده و مدت هاست نه وامی به کارگران پرداخت می‌شود نه پول اصلی به آن‌ها باز گردانده می‌شود.

------------------------------

میزان افزایش قربانیان حوادث کار از مرز ۱۰۰ درصد گذشت

آمار منتشر شده از سوی دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی نشان می‌دهد که در پایان نیمه دوم سال ۹۱، آمار مربوط به تعداد قربانیان حوادث ناشی از کار در مقایسه با نیمه نخست سال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش ایلنا، بر اساس آماری که سازمان تامین اجتماعی به تازگی منتشر کرده است، در سال ۹۱، تعداد ۲۰ هزار و ۵۳۲ نفر از بیمه‌ شدگان این سازمان در حین انجام کار دچار حادثه شده‌اند.
پیش‌تر این سازمان در اسفند ماه سال گذشته اعلام کرده بود که تعداد ۹ هزار و ۷۹۰ نفر از بیمه شدگان این سازمان در نیمه نخست سال ۹۱ در معرض حوادث شغلی قرار دادشته‌اند.
بر این اساس، در فاصله پاییز سال گذشته تا ابتدای سال جاری تعداد ۱۰ هزار و ۷۴۲ بیمه شده دیگر سازمان تامین اجتماعی به لیست آسیب دیدگان حوادث شغلی اضافه شده‌اند و به این ترتیب شمار حوادث حین کار ۱۱۰ درصد رشد داشته است.
مقایسه آمارهای منتشر شده توسط دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی نشان می‌دهد که در فاصله میان دو نیمه سال گذشته تعداد بیمه‌شدگان متوفی از ۵۳ نفر به ۱۱۳ نفر افزایش داشته است.
همچنین در این مدت تعداد بیمه شدگانی که بر اثر حادثه در حین کار از کارافتاده کلی شده‌اند از ۷۳ نفر به ۱۷۷ نفر رسیده است.
در مورد بیمه شدگانی که در فاصله زمانی یاد شده دچار ازکار افتادگی جزئی شده‌اند، آمار سازمان تامین اجتماعی نشان می‌دهد که تعداد این گروه از ۱۵۲ نفر به ۳۳۱ نفر تغییر کرده است.
تامین اجتماعی همچنین تعداد موارد پرداخت غرامت در دو نیمه نخست و پایانی سال ۹۱ را به ترتیب ۷۱۹ و ۹۶۷ مورد ذکر کرده است.
بر اساس این آمار همچنین در نیمه نخست سال ۹۱ تعداد هشت هزار و ۳۱۸ بیمه شده قربانی حوادث کار پس از طی دوره درمان بهبودی خود را بازیافته‌اند که این رقم در پایان نیمه دوم‌‌‌ همان سال به عدد ۱۸ هزار و ۹۴۴ مورد افزایش یافته است.
آمار اخیر دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین نشان می‌دهد که در مجموع تعداد بسیار بیشتری از بیمه شدگان مرد در معرض مستقیم آسیب‌های ناشی از حوادث حین کار قرار داشته‌اند، چرا که در سال ۹۱ تعداد مردان بیمه شده‌ای که قربانی حوادث ناشی از کار شده‌اند ۲۰ هزار و ۱۳۵ نفر و زنان ۳۹۷ نفر عنوان شده‌است.
به موجب این آمار یک ساله، تقسیم بندی بیمه‌شدگان بر مبنای مجرد یا متاهل بودن نشان می‌دهد که ۱۵ هزار و ۹۹۵ نفر از قربانیان بیمه شدگان متاهل هستند و در مقابل ۴ هزار و ۵۳۷ نفر از قربانیان حوادث شغلی را بیمه شدگان مجرد شامل می‌شود.
در گزارش دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی در مورد محل وقوع حوادث حین کار آمده است: محل وقوع ۱۹ هزار و ۵۷۹ مورد از حوادثت ثبت شده در داخل محل کارگاه بوده است.
بر مبنای این گزارش ۷۵۴ مورد دیگر از این حوادث در بیرون از محل کارگاه و ۱۹۹ حادثه شغلی باقیمانده در محل رفت و آمد به کارگاه رخ داده است.
همچنین به موجب این گزارش از نظر زمانی بیشترین آمار حوادث شغلی ثبت شده در صبح و کمترین آن مربوط به شب است چرا که ۱ز مجموع ۲۰ هزار و ۱۳۵ مورد گزارش ثبت شده تعداد ۱۳ هزار و ۷۸۷ مورد در ساعات صبح، ۵ هزار و ۴۸۶ حادثه در ساعات عصر و هزار و ۲۵۹ مورد دیگر در ساعات شب اتفاق افتاده‌اند.

جای خالی علت
در آمار جدید دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی در حالی هیچ اشاره‌ای به علل و دلایل وقوع حوادث حین کار نشده است که این سازمان به استناد گزارش سال گذشته دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی مدعی شده بود: نور ناقص، تهویه نامطلوب، لباس خطرناک و عدم آموزش دلایل اصلی وقوع حوادث حین کار در نمی‌ه نخست سال ۹۱ بوده‌اند.
به موجب گزارش سال گذشته در ۶ ماهه اول سال ۹۱ تعداد ۵ هزار و ۴۹۴ بیمه‌شده به دلیل بی‌احتیاطی، ۶۸۳ بیمه‌شده به دلیل عدم رعایت مقررات ایمنی، ۴۱۸ بیمه‌شده به دلیل وسایل بی‌حفاظ، ۳۳۶ بیمه‌شده به دلیل عدم استفاده از وسایل حفاظتی و ۳۰۰ بیمه‌شده نیز به دلیل استفاده از وسایل معیوب در ۶ ماهه اول سال ۹۱ دچار حوادث ناشی از کار شده‌اند.
در گزارش یاد شده همچنین آمده بود: ۹۲ بیمه‌شده بر اثر فقدان اطلاعات و ۵۰ بیمه‌شده بر اثر ازدحام و بی‌نظمی تجهیزات و ۲هزار و ۳۳۴ بیمه‌شده نیز بر اثر سایر علل دچار حوادث ناشی از کار شده‌اند

------------------------------

تعویق ۵ ماه حقوق کارگران فولاد آلیاژ ملایر

یک فعال کارگری در همدان از تاخیر ۵ ماهه حقوق ۲۴۰ کارگر شاغل در کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر خبر داد.
«فرامرز اصلانی» دبیر خانه کارگر استان همدان با بیان اینکه ذوب آهن ملایر در نتیجه رکود بازار کار و سوءمدیریت به حالت نیمه تعطیل درآمده است، به ایلنا گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد از کارگران شاغل در کارخانه حضور فیزیکی ندارند و تنها تعدادی از آنان که در بخش نگهبانی و تأسیسات کارخانه مسئولیت دارند در محل کار خود حاضر می‌شوند.
این فعال کارگری با اشاره به بلاتکلیفی کارگران، افزود: تعداد کارگران این واحد ۳۰۰ نفر است که ۶۰ نفر از آنان با وجود ماهیت استمراری شغل‌شان، از خردادماه سال جاری با اتمام قرارداد کاری‌شان تعدیل شده‌اند.
او بیان اینکه در طول شش ماهی که از سال ۹۲ می‌گذرد کارگران فقط یک ماه در قالب مساعده حقوق دریافت کرده‌اند، در مورد معوقات حقوقی ۶۰ کارگر تعدیل شده نیز گفت: ۶۰ کارگر اخراجی هنوز تسویه حساب نشده‌اند.
این فعال کارگری در استان همدان همچنین تصریح کرد: علاوه بر ۵ ماه حقوق، عیدی، پاداش و سنوات یک سال گذشته (۹۱) کارگران نیز پرداخت نشده است.
اصلانی وضعیت معیشتی کارگران این واحد تولید آهن را نامناسب توصیف کرد و گفت: کارگران تعدیل شده با آنکه از خرداد ماه بیکار شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.

کارگران در چه شرایطی کار می‌کردند
وی در ادامه درباره رعایت نشدن اصول ایمنی و حفاظت فنی در کارخانه فولاد آلیاژی ملایر اظهار داشت: بکار گیری کارگران غیر متخصص در بخشهای از کارخانه که کارگران نیاز به آموزش و مهارت دارند باعث ازدیاد حوادث کارگری در این کارخانه شده است.
او در ادامه به ذکر دو نمونه از حوادث شغلی این واحد پرداخت و گفت: آخرین حادثه در ۲۹ بهمن ماه سال ۹۱ اتفاق افتاد که کارگری ۲۲ ساله با نام «فرهاد دردی» در قسمت قراضه آهن مشغول به کار بود که هنگام جابجایی «زنبیل قراضه» دچار حادثه شد و پس از اعزام به بیمارستان غرضی ملایر بر اثر شدت خونریزی داخلی جان خود را از دست داد. همچنین، ۴۲ روز پیش از حادثه مذکور، کارگر دیگری با نام «یاسر می‌آبادی» ۲۹ ساله، که در بخش نورد این کارخانه مشغول به کار بود نیز دچار حادثه شغلی شد و جان خود را از دست داده است.
اصلانی با اشاره به مشکلات زیست محیطی این واحد تولیدی تصریح کرد: این کارخانه به سبب نداشتن دستگاه‌های تهویه هوا و فیلتر تصفیه، سلامت کارگران و همچنین ساکنین روستاهای همجوار را تهدید می‌کند.
دبیر خانه کارگر همدان در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از فرسوده بودن ماشین آلات کارخانه که به میزان قابل توجه‌ای تولید را کاهش داده است گفت: مالک کارخانه بجای نصب ماشین الات نو در کارخانه از دستگاهای فرسوده‌ای که توان تولید ندارند استفاده کرده است.
اصلانی در ادامه به ذکر دیگر مشکلات کارخانه فولاد آلیاژی ملایر برای ادامه تولید پرداخت و با یادآوری بدهی‌های سنگین مالی این واحد به تامین اجتماعی، اداره برق و گاز گفت: میزان بدهی‌های این کارخانه به این ادارات به ترتیب ۲، ۳ و یک میلیارد تومان است.

------------------------------

برای ما شغل پیدا کن یا از قدرت کنار برو

حدود ۱۵۰۰ شهروند مغربی که بیشتر آن‌ها فارغ التحصیلان بیکار بودند، در اعتراض به سیاست‌های دولت و وضع بازار کار در رباط پایتخت مغرب تظاهرات کردند.
به گزارش دریافتی ایلنا، تظاهرات فارغ التحصیلان بیکار با شرکت چند صد نفر تقریبا بصورت روزانه در خیابان‌های پایتخت مغرب برگزار می‌شود. اما دعوت برای تظاهرات روز یکشنبه سراسری بود. این افراد خواهان تحقق وعده‌های اخیر دولتشان در خصوص ایجاد اشتغال هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رباط، روی یک پارچه نوشته تظاهرکنندگان خطاب به عبدالله بن کرانه نخست وزیر مغرب نوشته شده بود: «برای ما شغل پیدا کن یا از قدرت کنار برو.»
از نظر اجتماعی نیز میزان بیکاری در دولت مغرب به رهبری حزب عدالت و توسعه ده درصد تخمین زده می‌شود اما بانک جهانی میزان بیکاری را در مغرب حدود ۳۰ درصد برآورد می‌کند.
ماه گذشته میلادی نیز هزاران نفر در اعتراض به «گرانی» در رباط تظاهرات کرده بودند.

------------------------------

مطالبهٔ بیمه، کارگزاران مخابرات روستایی را به تهران کشاند

صبح امروز (دوشنبه) جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی در اعتراض به اجرا نشدن مصوبه مجلس در خصوص استمرار بیمه و انعقاد قرارداد مستقیم کار، مقابل ساختمان شرکت مخابرات ایران تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض که تعدادشان صدها نفر تخمین زده می‌شود به نمایندگی از ۹ هزار کارگزار مخابرات روستایی در سراسر کشور به تهران آمده‌‌اند، امروز با تجمع مقابل ساختمان شرکت مخابرات ایران خواستار اجرای بند ۶۲ از ردیف ۸۶ قانون بودجه سال۹۲ شدند.
در بند ۸۶ قانون بودجه سال جاری آمده است: «صندوق تأمین اجتماعی موظف است کارگزاران و پیمانکاران حقیقی و افراد حقوقی و سایر افرادی که به ‌عنوان کارگر یا تحت هر عنوان دیگری طرف قرارداد مخابرات روستایی می‌باشند، را پس از واریز حق بیمه سهم کارگر توسط کارگزار و پیمانکار (کارگر) و تا زمان فروش سهام مدیریتی براساس قانون تأمین اجتماعی و قانون کار تحت پوشش بیمه قرار دهند. حق بیمه سهم کارفرما تا سقف دو هزار و چهارصد میلیارد (۲۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال از محل ردیف ۷۴ ۵۵۰۰۰۰ جدول شماره (۹) این قانون تأمین می‌شود.
وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی، ملزم به رفع مشکلات اجرای بند (۶۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل‌کشور مرتبط با کارگزاران مخابرات روستایی بوده و شرکت متولی (شرکت مخابرات ایران) متعهد به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار می‌باشند».

تعویق ۱۵ ماه حقوق بیش از ۱۰۰ کارگر آزمایش مرودشت

دبیر خانه کارگر شیراز از ۱۵ ماه تعویق حقوق بیش از ۱۰۰ کارگر کارخانه آزمایش مرودشت خبر داد و گفت: این واحد تولیدی از هشت ماه گذشته به طور کامل تعطیل شده است.
«علی راستگو» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارگران این کارخانه از خردادماه سال گذشته هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند و فقط یک ماه از معوقات آنان که مربوط به دی ماه سال گذشته است از محل فروش زایعات کارخانه پرداخت شده است.
او با بیان اینکه پیش از تعطیلی کارخانه، کارگران به امید پرداخت حقوق‌های معوقه در کارخانه کار می‌کردند، افزود: علاوه بر تعویق ۱۵ ماه حقوق، سوابق بیمه‌ای این کارگران نیز دچار مشکل شده است به همین دلیل برخی از این کارگران که در شرف بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند، امکان استفاده از بازنشستگی پیش از موعد را پیدا نکردند.
راستگو در ادامه به سوابق کاری ۲۰ ساله کارگران اشاره کرد و در خصوص مستمری بیمه بیکاری کارگران گفت: متاسفانه بعد از گذشت ۸ ماه از تعطیلی کارخانه هنوز مستمری بیمه بیکاری این کارگران برقرار نشده است.
دبیر خانه کارگر شیراز یکی از دلایل افزایش مشکلات کارخانه را ناشی از بدهی‌های سنگین مالی این واحد به تامین اجتماعی، دارایی و شهرداری دانست و افزود: با وجود آنکه کارگران برای حل مشکل خود به ارگان‌های مختلفی مراجعه کرده‌اند اما پیگیری‌های آن‌ها نتیجه‌ای نداشته است.

------------------------------

توقف تحمیل بیمه تکمیلی به بازنشستگان و حسابرسی

یک فعال جامعه کارگران بازنشسته در تهران با یادآوری اینکه نخستین بار در دولت دهم سازمان تامین اجتماعی با نقض قانون الزام، بیمه‌های مکمل درمانی را به بیمه‌شدگان بازنشسته، بازمانده و از کار افتاده تحمیل کرد، خواستار توقف تحمیل قرارداد خدمات بیمه مکمل درمانی به بیمه شدگان مقرری بیگر و مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی شد.
«حسین غلامی» در این باره به ایلنا گفت: انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی درمان نخستین بار از سال ۸۹ شروع و به بیمه شدگان غیر شاغل سازمان تأمین اجتماعی تحمیل شد. وی تاکید کرد: همکاری مدیران سازمان تامین اجتماعی و مسئولان کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در ترویج بیمه‌های مکمل خدمات درمانی در حالی بود که مطابق قانون الزام سازمان تامین اجتماعی از سال ۶۹ موظف است تا به بیمه‌شدگان خود خدمات درمانی رایگان ارائه کند.
غلامی ادامه داد: یه موجب این قانون سازمان تامین اجتماعی حتی مکلف است تا در نقاطی که برای استفاده بیمه شدگان این سازمان مراکز درمانی ملکی وجود ندارد نسبت به خرید خدمات درمانی از سایر مراکز درمانی اقدام کند.
این کارگر بازنشسته با یادآوری اینکه سازمان تأمین اجتماعی بابت ارائه خدمات بیمه‌ای و درمانی نزدیک به یک سوم در آمد ماهانه دوران خدمت سی سالۀ بیمه شدگان را دریافت کرده است، افزود: متاسفانه از حدود سه سال پیش تاکنون مدیران این سازمان با همراهی مسئولان کانون بازنشستگان تامین اجتماعی بدون توجه به وظایف قانونی و صنفی خود مانند یک بنگاه اقتصادی عمل کرده‌اند و بیمه شدگان غیر شاغل را واداشته‌اند تا هزینه بیمه مکمل پرداخت کنند.
وی افزود: این وضع در حالی به جامعه بیمه شدگان بازنشسته، از کار افتاده و بازمانده تحمیل شده‌است که به موجب قانون اساسی دولت ملزم به تامین هزینه بهداشت و درمان کلیه آحاد کشور است.
این عضو کانون کارگران بازنشسته تهران با یادآوری اینکه سال گذشته با واگذار شدن مسئولیت تامین بیمه‌ مکمل درمانی به شرکت بیمه دی، کارگران بازنشسته و از کار افتاده تهرانی بیشتر از هر زمانی دچار زحمت و مکافات شداند، گفت: بطور کلی در این سه سال قرارداد بیمه مکمل درمانی نه تنها کمکی به امر درمان و خدمات بیمارستانی مورد نیاز نکرد که حتی موجب اتلاف هزینه و سرگردانی زیاد بازنشستگان نیازمند به این خدمات شد.
غلامی ادامه داد: از آنجا که تا چند هفته دیگر موعد قرارداد بیمه خدمات درمانی مکمل به پایان می‌رسد، بازنشستگان تهرانی به عنوان بخشی از معترضان این رویه غیر قانونی هفته گذشته طی طوماری از مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواستار توقف کامل ترویج بیمه مکمل و بازگشت به قانون الزام شدند.
به گفته این کارگر بازنشسته، معرتضان ضمن آنکه بر انجام حسابرسی در خصوص تحمیل قرارداد بیمه تکمیلی به بیمه‌شدگان بازنشسته و از کار افتاده تاکید دارند، از مدیران سازمان تامین اجتماعی توقع دارند تا طبق قانون به وظایف قانونی خود در مقابل بازنشستگان و از کار افتادگان عمل کنند.

------------------------------

اعتراض کارگران ماشین لنت به تعویق ۱۱ماه حقوق

روز پنجشنبه ۳۸ نفر ازکارگران کارخانه ماشین لنت در اعتراض به اخراج و عدم دریافت بیش از ۱۱ماه حقوق، در مقابل اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان سمنان تجمع کردند.
«حبیب الله محقق»، دبیر خانه کارگر سمنان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: علت تجمع کارگران، اعتراض به تعویق ۱۱ ماه حقوق و همچنین اخراج ۲۰ نفر از کارگرانی است که ۵ نفرشان در آستانه بازنشستگی قرار دارند.
این فعال کارگری تعداد کارگران ماشین لنت را ۵۴ نفر ذکر کرد و افزود: این کارگران که دارای سوابق کاری بین ۱۰ تا ۲۳ سال هستند، در این شرایط سنی و مخصوصا در اوضاع اقتصادی فعلی که بسیاری از جوانان بیکارند، امکان یافتن شغل دیگری را ندارد.
به گفته این فعال کارگری، کارخانه ماشین لنت که در زمینه توبید قطعات خودرو فعالیت می‌کند، با وجود آنکه در سال‌های گذشته مشکلی در زمینه تولید و فروش محصولات خود نداشته است اما هم اکنون به دلیل کمبود نقدینگی و توقف گردش مالی، توان پرداخت دستمزد کارگران را ندارد.
محقق همچنین در مورد سایر مطالبات کارگران افزود: این کارگران علاوه بر اینکه یازده ماه حقوق از کارفرما طلب دارند، چهار سال عیدی، سنوات و حق بن خود را نیز دریافت نکرده‌اند.
گفتنی است در پی انعکاس مشکلات صنفی کارگران چندی پیش مسئولان جدید این کارخانه با ارسال متنی به ایلنا، عامل افزایش مشکلات کارخانه و کارگرانش را تخلفات و جرایم گسترده‌ مدیران سابق این کارخانه دانسته بودند.

------------------------------

پایان مهر قرارداد بیمه دی تمام می‌شود/ بی‌اطلاعی بازنشستگان از آینده بیمه تکمیلی

یک فعال جامعه کارگران بازنشسته تهرانی با یادآوری اینکه تا پایان مهرماه سال جاری قرارداد بیمه تکمیلی دی باطل می‌شود، گفت: تا این لحظه سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در خصوص نحوه تمدید قرارداد بیمه تکمیلی خدمات درمانی سکوت کرده‌اند.
«حسن ایزدان» عضو کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: مسئولان کانون عالی کارگران بازنشسته و سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به پرسش‌های کارگران بازنشسته و از کارافتاده فقط حرف‌های کلی می‌زنند و از اعلام جزئیات مربوط به خدمات بیمه تکمیلی خودداری می‌کنند.
وی ادامه داد: این نگرانی وجود دارد که بار دیگر ماجرای سال گذشته تکرار شود و سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی کارگران بازنشسته بدون اطلاع اعضا نسبت به تمدید قرارداد خدمات تکمیلی بیمه درمانی با یکی از شرکت‌های بیمه خصوصی اقدام کنند و هزینه آن را بصورت سرخود از مستمری ماهانه کارگران بازنشسته کسر کنند.
این کارگر بازنشسته یاد آور شد: طبق قانون باید مسئولان کانون عالی کارگران بازنشسته کشور و مدیران سازمان تامین اجتماعی ابتدا جزئیات مربوط به قرارداد ارائه خدمات تکمیلی بیمه درمانی را به اطلاع اعضای کانون‌های بازنشستگی برسانند و سپس به استناد رضایت افراد از محل مستمری‌های ماهیانه نسبت به کسر مبلغ حق بیمه اقدام کنند.
وی افزود: اقدام سال گذشته سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در خصوص تمدید قرارداد خدمات تکمیلی بیمه درمانی با شرکت بیمه دی غیر قانونی بود، زیرا کارگران بازنشسته در ابتدا از انعقاد قرارداد و کسر شدن هزینه حق بیمه از حقوقشان مطلع نبودند.
ایزدان با بیان اینکه به دلیل کم کاری سازمان تامین اجتماعی در ارائه خدمات درمانی رایگان به بیمه شدگان جامعه بازنشستگان و از کار افتادگان مجبور به استفاده از خدمات بیمه‌های تکمیلی است، گفت: مسئولان کانون و سازمان تامین اجتماعی نباید با اقدامات غیر قانونی خود از این مسئله سوء استفاده کنند.
وی افزود: صرف نظر این اقدامات غیرقانونی، کارگران بازنشسته از بد حسابی‌های شرکت بیمه دی در یک سال گذشته ناراضی‌اند و به هیچ وجه حاضر به تمدید شدن قرارداد با این شرکت نیستند.

------------------------------

تعویق ۵ ماه ازحقوق ۱۵۰ کارگر آدنیس در مشهد

نماینده کارگران کارخانه لوازم خانگی آدنیس در مشهد از تعویق ۵ ماه حقوق کارگران این کارخانه خبر داد و گفت: در شش ماهی که از سال جاری گذشته است، کارگران تنها حقوق مرداد ماه را دریافت کرده‌اند و به این ترتیب حقوق ماههای فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر و شهریور به کارگران آدنیس پرداخت نشده است.
این کارگر کارخانه آدنیس که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: کارخانه آدنیس در شهر مشهد که یکی از برندهای باسابقه و قدیمی در صنعت لوازم خانگی کشور است، از فروردین ماه سال جاری ۵ ماه از حقوق ۵۰ کارگر رسمی و ۱۰۰ کارگر قرار دادی را پرداخت نکرده است.
این کارگر، مشکلات فعلی کارخانه آدنیس را ناشی از سوءمدیریت عنوان کرد و با اشاره به روی کار آمدن کارفرمای جدید در آغاز سال جاری، افزود: از آغاز سال ۹۲ تا کنون این کارگران فقط مردادماه حقوق گرفته‌اند و حقوق ماههای فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر و شهریور کارگران پرداخت نشده است.
به گفته، نماینده کارگران کارخانه آدنیس، معوقات بیمه‌ای این کارخانه به اداره تامین اجتماعی مشهد حدود ۵۰۰ میلیون تومان است، اما با وجود شرایطی که تامین اجتماعی برای فسط بندی معوقات بیمه‌ای و حذف جریمه‌های کارفرمایان در نظر گرفته است، اقدامی جهت پرداخت بدهی صورت نمی‌گیرد.

------------------------------

کشته شدن ۳ کارگر معدن در آلمان

سه تن از کارکنان معدنی در آلمان در اثر استنشاق گاز دی اکسید کربن جان باختند.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، این حادثه در معدن پتاس شهر «اونتربرایستباخ» ایالت «تورینگن» آلمان روی داد.
این سه تن پس از یک انفجار کنترل شده و در عمق ۷۰۰ متری معدن دچار حادثه شدند اما چهار تن دیگر که همراه آنها بودند، زنده ماندند.
مدیر این معدن به اشاره به این حادثه گفت: «پس از هر انفجار، میزان گاز دی اکسید کربن موجود در معدن را کنترل می‌کنیم و این وظیفه اصلی این کارکنان بود اما این بار آنها خود قربانی گاز دی اکسید کربن شدند.»
شرکتی که از این معدن بهره‌برداری می‌کند، در پی انجام تحقیقات بیشتر درباره چگونگی وقوع این حادثه است.

------------------------------

۳۵ نفر از کارگران روغن نباتی شاد گل بیکار شدند

۳۵ کارگر با سابقه کارخانه روغن نباتی شاد گل پس از اتمام قرارداد موقت، بیکار شدند.
«محمد عمارلو» دبیر خانه کارگر نیشابور سابقه کارگران اخراجی را بین ۷ تا ۱۳ سال ذکر کرد و درباره دلایل ذکر شده برای اخراج کارگران گفت: کارفرمای کارخانه شاد گل قصد داشت با این کارگران نیز همانند سایر کارگران کارخانه قراداد سفید امضاء منعقد کند اما این ۳۵ کارگر در نتیجه‌ی مخالفت اخراج شدند.
عمارلو با تأکید بر اینکه طبق قانون کار وادار کردن کارگر به امضای قراداد سفید امضاء عملی مجرمانه است، گفت: در حال حاضر ۹۵ کارگر قراردادی در کارخانه شاد گل مجبور به امضاء قراداد سفید امضاء شده‌اند.
دبیر خانه کارگر نیشابور با اشاره به اینکه بسیاری از کارفرمایان بخش خصوصی با دور زدن قانون کار، حقوق نیروی کار را نادیده می‌گیرند، اضافه کرد: با توجه به اینکه قرارداد‌های نیروهای اکثر کارخانه‌ها یکسویه و سفید امضاء منعقد شده است، کارگران این واحد‌ها با وجود ماهیت دائمی کارشان اطلاعی از آینده شغلی‌ خود ندارند.
این فعال کارگری دلیل رواج این نوع قرار داد را در بازار کار ایران، پیش‌گیری از حق‌خواهی کارگران پس از اخراج ذکر کرد و در خاتمه یاد آور شد: طبق تبصره ماده ۱۰ قانون کار، قرارداد کتبی کارگران باید در چهار نسخه تنظیم و به نهادهای مختلف از جمله اداره کار، بیمه و.. ارسال شود و نسخه‌ای نیز در اختیار کارگران باشد ولی کارگران از مفاد این قرارداد بی‌خبرند و نسخه‌ای از قرارداد به آنان داده نمی‌شود.

------------------------------

بزرگترین معضل رانندگان نداشتن کارفرماست

رئیس انجمن صنفی رانندگان ناوگان ترابری کالای استان قم، نبود شرکت‌های حمل و نقل قوی که مالک وسیله نقلیه باشند را بزرگ‌ترین مشکل رانندگان کامیون دانست.
«علیرضا الله یاری» در این باره به ایلنا گفت: شرکت‌های حمل و نقل مالکیت وسیله نقلیه را به دلیل گرانی لوازم یدکی بر عهده نمی‌گیرند و در اکثر مواقع، رانندگان مالک وسیله نقلیه‌اند.
وی در تشریح مشکلاتی که به این دلیل برای رانندگان به وجود می‌آید افزود: هنگامی که رانندگان مالک وسیله نقلیه هستند خودشان باید دنبال بار، تعمیر وسیله نقلیه و... باشند در صورتی که اگر شرکت‌های حمل و نقل مالک وسیله نقلیه شوند موظف خواهند بود رانندگان را استخدام کنند.
این فعال صنفی بیان کرد: دولت برای راننده‌ای که ۲۰ سال کار کرده و وسیله نقلیه‌اش مستهلک شده است تسهیلاتی را در نظر می‌گیرد و به عنوان مثال، وسیله نقلیه‌اش را با قیمت ۲۰ میلیون تومان می‌خرد.
وی ادامه داد: این راننده برای ادامه کارش مجبور است وسیله نقلیه جدیدی بخرد که هزینه‌اش در حالت عادی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان است اما وی که بیش از ۲۰ سال کار کرده است توان ندارد هر ماه بین ۱ تا ۲ میلیون تومان قسط بدهد.
وی در تشریح مشکلاتی که عدم وجود کارفرما برای رانندگان حمل کالا به وجود آورده است گفت: سوء استفاده از بیمه رانندگان که شامل سوء استفاده از حمایت دولت هم می‌شود یکی از این مشکلات است.
الله یاری تصریح کرد: دولت ۳۰ درصد از سهم حق بیمه رانندگان را در قالب یارانه پرداخت می‌کند و بسیاری از افرادی که شغلشان رانندگی نیست از این موضوع سوء استفاده می‌کنند در صورتی که اگر شرکت‌های حمل و نقل رانندگان را استخدام کنند محل این سوء استفاده بسته می‌شود. همچنین رانندگان به دلیل آنکه کارفرما ندارند مشمول بیمه بیکاری و حق سنوات نمی‌شوند.
رئیس انجمن صنفی رانندگان ناوگان ترابری کالای استان قم در پایان با انتقاد از عدم امنیت شغلی رانندگان اظهار داشت: رانندگان به دلیل قسط‌های وسیله نقلیه‌شان مجبورند بار‌ها را با مبلغی که شاید مقرون به صرفه نباشد جا به جا کنند و همه این مشکلات به علت نبودن کارفرما است.

------------------------------

اصول ایمنی کار در معادن نمک سمنان رعایت نمی‌شوند

مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان سمنان از رعایت نشدن اصول ایمنی و حفاظت فنی در برخی معادن نمک این استان خبر داد.
«علیرضا برهانی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: بیشتر معادن نمک استان سمنان در روی زمین قرار دارند و عملیات استخراج نمک از آن‌ها در فضای باز انجام می‌گیرد.
وی بابیان اینکه در استان سمنان تنها تعداد معدودی از معادن سنگ نمک در دل کوه قرار قرار دارند، افزود: در این معادن نیز عملیات استخراج از طریق تونل‌های روز زمینی انجام می‌شود.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان سمنان با تاکید براینکه در بیشتر معادن نمکی که در دل کوه قرار دارند، عملیات استخراج نمک بدون رعایت الزامات ایمنی و حفاظت فنی انجام می‌شود، دلیل بی‌توجهی به الزارمات ایمنی و حفاظت فنی را پایین بودن تعداد کارگران شاغل در این معادن دانست.
برهانی با یادآوری اینکه قانون کار تنها بر تشکیل کمیته ایمنی و حفاظت فنی در کارگاه‌های بالای ۲۵ نفر تاکید دارد، گفت: از آنجا که در معادن مورد اشاره میانگین تعداد کارگران شاغل ۱۵ نفر بوده و این عدد کمتر از حد نصاب قانونی است بنابراین کمیته‌ای برای نظارت بر رعایت نکاتی ایمنی و حفاظت فنی وجود ندارد.
به گفته این مقام کارگری هرچند تا این لحظه گزارش مشخصی از بروز حوادث در این معادن ثبت نشده است اما به دلیل الزامی نبودن رعایت نکایت ایمنی کارگران شاغل در این معادن هرلحظه ممکن است بر اثر ریزش تونل‌های استخراج در درون معدن گرفتار شوند.
برهانی افزود: هرچند بازرسان کار و تامین اجتماعی در بازدید‌های دوره‌ای خود رعایت نکات ایمنی را به کارفرمایان معدنچی یادراور می‌شوند اما به دلیل نبود نیروی انسانی کافی در بخش بازرسی و شمار زیاد کارگاه‌ها بطور معمول باربینی مجدد کارخانه حداقل دو سال زمان می‌برد.

------------------------------

۳۰۰ کارگر استحصال طلای پویا در معرض سیانور و جیوه‌ قرار دارند

چکیده: «ماده سمی سیانور که برای جداسازی طلا از خاک معدن مورد استفاده قرار می‌گیرد به راحتی در محیط کارخانه پراکنده بوده و نظارت کافی بر نحوه نگهداری خام این ماده قبل از استفاده اعمال نمی‌شود./ این کارگران فاقد لباس مناسب کار در محیطهای آلوده بوده و ماسکهای جیوه‌ای که باید هر ۲۴ساعت یکبار تعویض شوند هر شش ماه یکبار در اختیار کارگران قرار می‌گیرند.»
۳۰۰ کارگر کارخانه استحصال طلای پویا زرکان در جنوب آذربایجان غربی، به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی و بهداشت در محیط کار روزانه در معرض مواد آلاینده صنعتی ناشی از فعالیت استخراج و تولید طلا به ویژه جیوه و سیانور قرار دارند.
یکی از کارگران شاغل در «کارخانه استحصال طلای پویا زرکان آق دره تکاب»که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: کارخانه پویا زرکان آق دره تکاب حدود ۸۰۰ کارگر دارد که از این تعداد ۳۰۰ کارگر در بخش استیصال طلا در کارخانه فعال بوده و مابقی ۵۰۰ کارگر در بخش استخراج طلا در معدن روباز کار می‌کنند.
او افزود: بهداشت و ایمنی کار در هیچ یک از مراحل استخراج و تولید در این کارخانه رعایت نمی‌شود و کارگران شاغل در این واحد تولیدی بدون وسایل و ابزار استاندارد در معرض انواع مواد سمی همانند سیانور و جیوه قرار دارند و نگران سلامت خود هستند.

معاوضه سلامت‌ با شغل
این کارگر که به نمایندگی از کارگران کارخانه استحصال طلای پویان زرکان سخن می گفت، با بیان اینکه ۳۰۰ کارگر کارخانه روزانه با ۳ تن سیانور سر و کار دارند، اضافه کرد: ماده سمی سیانور که برای جداسازی طلا از خاک معدن مورد استفاده قرار می‌گیرد به راحتی در محیط کارخانه پراکنده بوده و نظارت کافی بر نحوه نگهداری خام این ماده قبل از استفاده اعمال نمی‌شود و اثرات سیانور از جمله سوزش دست‌ها تا چند هفته پس از تماس با آن نیز احساس می‌شود.
به گفته وی، مسئله آلودگی محیط کار در کارخانه تولید طلای پویا زرکان تکاب سالهاست کارگران این کارخانه را آزار می‌دهد و آن‌ها از ترس از دست دادن شغل خود مجبورند آلودگی‌ها را به جان بخرند و دم نزنند چرا که آلوده شدن به مواد سمی و احتمال بیماری در آینده را به بیکاری و بی‌پولی ترجیح می‌دهند. این کارگر در ادامه افزود: در هر استریپ (باری که از محل استخراج وارد کارخانه می‌شود) ۱۰ کیلو طلا، ۲۰ کیلو نقره و ۶۰ کیلو جیوه از طریق جداسازی طلا با کربن استخراج می‌شود که مقدار زیادی از این جیوه استخراج شده در هوا بخار شده و محیط را آلوده می‌کند.
او از استحصال غیر اصولی و غیر بهداشتی طلا در این کارخانه انتقاد کرد و گفت: این کارگران فاقد لباس مناسب کار در محیطهای آلوده بوده و ماسکهای جیوه‌ای که باید هر ۲۴ساعت یکبار تعویض شوند هر شش ماه یکبار در اختیار کارگران قرار می‌گیرند.
او همچنین با بیان اینکه این واحد تولیدی فاقد دستگاه «اسکرابر» است، افزود: دستگاه اسکرابر دستگاهی است که بخارا‌های معلق هوا را می‌گیرد و باعث جدا سازی جیوه از بخار می‌شود.
او اضافه کرد: جیوه از خطرناک‌ترین آلاینده‌های زیست محیطی بوده که اثرات سمی شناخته شده‌ای برای انسان ایجاد می‌کند که مهم‌ترین آن ابتلا به بیماری سرطان و بروز انواع بیماریهای عصبی در بین کارگران است که هم اکنون تعداد زیادی از این کارگران دانسته و ندانسته به این بیماری‌ها مبتلا شده‌اند.
او به ذکر مثالی از پنهان ماندن بیماری‌های عصبی کارگران بر اثر تماس با جیوه پرداخت و گفت: حدود سه سال پیش کارگری به نام «سجاد.ق» بر اثر افسردگی شدید ناشی از صدماتی که به سیستم مرکزی اعصابش وارد آمده بود، با استفاده از سیانور که در دسترس تمام کارگران قرار دارد خودکشی کرد و جان باخت. این کارگر در ادامه گفتگو با انتقاد از بی‌توجهی بازرسان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نماینده اداره بهداشت در واحد‌های تولیدی استان آذربایجان غربی به مشکلات آشکار کارگران این کارخانه، گفت: در صورتی که بازرسان با استفاده از تمام ابزارهای در اختیار، به وظایف قانونی خود عمل می‌کردند امروز کارگران کار را با سلامتی‌شان معاوضه نمی‌کردند.
او در این رابطه اضافه کرد: انگار در سطح استان آذربایجان غربی حتی یک عدد دستگاه جیوه سنج وجود ندارد تا میزان جیوه معلق این کارخانه را که تا شعاع ۴۰ کیلومتری کارخانه قابل پراکندگی است را اندازه گیری کند.
این کارگر در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان ارومیه «سختی کار» این تعداد کارگر را مورد تایید قرار نمی‌دهد گفت: مسئولان اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان ارومیه می‌گویند سختی کار شما بعد از ۲۰ سال کار کردن قابل پیگیری است اما به دلیل اتمام ذخایر طلای این معدن تا ۵ سال آینده، کارگران این واحد اکنون با ۱۰ سال سابقه کار نمی‌توانند از مزایای «سخت و زیان‌آور» بودن شغل‌شان بهره‌مند شوند.

خطرات جیوه بر سلامتی
بر اساس اطلاعات دانشنامه مجازی ویکی پدیا، خطرات جیوه بر سلامتی بشر ابتدا توسط مصریان باستان که از بردگان جهت کار در معادن جیوه استفاده می‌کردند، کشف شده بود. احتمالا به خاطر سمّی بودن ملغمهٔ جیوه در استخراج طلا، بردگانی که در معادن شنگرف (HgS) رومی‌ها کار می‌کردند، بعد از ۶ ماه می‌مردند. از اوایل سدهٔ هجدهم میلادی توجه دانشمندان به احتمال روبرویی شغلی و تماس افراد عادی با جیوه جلب شد. انواع ترکیبات جیوه، سمیّت متفاوتی دارند، ترکیباتی مانند فنیل مرکور و الکوکسی الکیل، کمترین میزان آسیب، و ترکیبات الکیل جیوه بیش ترین آسیب را می رسانند.
جیوه از راه تنفس، گوارش و نیز از طریق پوست قابل جذب می‌باشد، بخار جیوه به دستگاه اعصاب مرکزی تمایل دارد، اما هدف اصلی Hg+۲ کلیه‌ها و کبد است. تا کنون مدارک محدودی در ارتباط با سرطانزا بودن جیوه ارائه شده‌است.
مطالعات جهانی نشان می‌دهند که در نتیجهٔ تماس مستقیم یا استنشاق بخارات جیوه، اختلالات مختلفی به وجود می‌آید که برخی از آن‌ها عبارتند از: اختلال دستگاه خود-ایمنی، اختلال در عملکرد کلیه، ناباروری، تاثیرات منفی روی جنین، مشکلات رفتاری– عصبی، ناکارآمدی قلبی، آلزایمر، تاثیرات مخرب بر دستگاه عصبی مرکزی و محیطی، تاثیرات چشمی، مشکلات دهانی، نارسایی حاد تنفسی، درماتیت، دمانس، تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، همانوری، کونژکتیویت، برونشیت، پنومونی، ورم ریه، تب بخار فلزی و اختلالات نوروسایکوتیک، اثر بر روی غده تیروئید، تولید مثل و سمیت ژنی.
استنشاق ۱ mg/m۳ بخار جیوه به ریه‌ها، کلیه‌ها و دستگاه عصبی آسیب زده و باعث تحریک پذیری شدید، بی ثباتی احساس، لرزش، کاهش وزن، ورم لثه، سردرد، کاهش رشد، التهاب ریه و آماس پوست می‌شود. این عوارض ممکن است در جمعیت‌های عمومی در مواجهه با ۱/۰ mg/m۳ نیز مشاهده گردد.

------------------------------

احتمال بیکاری ۷۰ کارگر در ذوب‌آهن اردبیل: تولید آهن توجیه اقتصادی ندارد

در حالی که کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل در تماس با ایلنا از تعویق سه ماهه در پرداخت حقوق ۳۵۰ کارگر و تأخیر ۸ ماهه در پرداخت حق بیمه آنان به تامین اجتماعی خبر می‌دهند، مدیر عامل این واحد تولیدی ضمن تایید یک ماه از معوقات حقوقی کارگران، اعلام کرد به دلیل افزایش هزینه‌های مالی کارخانه قصد دارد در ماه‌های آینده بیش از ۷۰ نفر از کارگران را تعدیل کند.
«تقی بهرامی»، مدیر عامل کارخانه ذوب آهن اردبیل در گفتگو با ایلنا اعلام کرد: در صورت تداوم مشکلات این مجموعه صنعتی در ماه‌های آینده ناچاریم به سبب افزایش مشکلات مالی و فشارهایی که مسئولان استانی به این واحد تولیدی وارد کرده‌اند، ۷۰ کارگر ماهر این کارخانه را تعدیل کنیم.
به گفته مدیرعامل ذوب آهن اردبیل، با تشدید مشکلات، علاوه بر تعدیل ۷۰ کارگر در ماه‌های آینده احتمال تعطیلی خط تولید و بیکاری بیش از ۳۵۰ کارگر شاغل در کارخانه وجود دارد. بهرامی در تشریح مشکلات کارخانه ذوب اهن اردبیل گفت: وجود شدید‌ترین تحریم‌ها و نوسانات نرخ ارز در سالهای اخیر باعث شده است تولید دراین واحد تولیدی به سبب کمبود مواد اولیه توجیه اقتصادی نداشته باشد، بطوری که درآمد حاصل از تولید کفاف پرداخت هزینه‌های جاری کارخانه و حقوق کارگران را نمی‌دهد.
این کارفرما، معوقات حقوقی ۳۵۰ کارگر کارخانه را بر خلاف ادعای کارگران تنها یک ماه ذکر کرد و گفت: معوقات حقوقی کارگران سه ماه بود که در ماه گذشته دو ماه از این بدهی به حساب کارگران واریز شده است و مابقی در دو مرحله به کارگران پرداخت می‌شود.
بهرامی در مورد معوقات بیمه‌ای کارگران نیز اظهار داشت: در مورد معوقات بیمه‌ای کارگران با اداره تامین اجتماعی سازش کرده‌ایم و قرار شده است بدهی‌های این واحد تولیدی به تامین اجتماعی که حدود یک میلیارد تومان است طی ۳۶ ماه به صورت اقساطی به تامین اجتماعی پرداخت شود.
مدیر عامل کارخانه ذوب آهن اردبیل با بیان اینکه بخش عمده‌ای از مواد اولیه تولید آهن این کارخانه از کشورهای روسیه و اوکراین تامین می‌شود، تصریح کرد: تولید شمش فولاد در داخل کشورکه ماده اولیه تولید آهن است تامین کننده مواد اولیه همه واحد‌های تولید آهن نیست و فقط کارخانه‌های دولتی از شمش تولید داخل بهره می‌برند و واحد‌های خصوصی ناچارند مواد اولیه تولید خود را از کشورهای خارجی وارد کنند.
بهرامی در این زمینه اضافه کرد: قبل از تحریم‌ها، کارخانه ذوب آهن اردبیل با ۹۰ درصد ظرفیت تولید فعالیت می‌کرد این در حالیست که هم اکنون این ظرفیت به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است.
این کارفرما تصریح کرد: تولید آهن با وضعیت فعلی، توجیه اقتصادی ندارد و تنها عاملی که ما را به ادامه فعالیت تولیدی تشویق می‌کند سرنوشت ۳۵۰ کارگر و مشکلات معیشتی آنان است.
مدیرعامل ذوب آهن اردبیل با طرح این سئوال که «تولید تا چه زمانی می‌تواند با وضعیت نامناسب اقتصادی کشور، زیان را تحمل کند و سرپا بایستد»، اظهار کرد: با این حال حتی کارخانه‌های دولتی که مورد حمایت دولت هستند نیز یا تعطیل شده‌اند و یا در شرف تعطیل شدن هستند.
اوبا بیان اینکه مسئولان دولتی هیچ توجهی به مشکلات تولید کنندگان بویژه در بخش خصوصی ندارند، گفت: دو سال است که ما (تولید کنندگان) هر چه فریاد می‌زنیم هیچ مسئولی صدای ما را نمی شنود. آیا منطقی است که ما میلیار‌ها تومان سرمایه خود را در بخش تولید بکار بگیریم و در ‌‌نهایت با سیاست گذاریهای غلط اقتصادی مسئولان سرمایه و تولید ما به زیان برسد.
مدیر عامل کارخانه ذوب آهن فولاد اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از افزایش مالیات بر در آمد واحدهای تولیدی گفت: مالیات بر درآمد مالیاتی است که نسبت به درآمد تولید کنندگان اخذ می‌شود این درحالیت که چند سالی تولید ما با زیان مواجه است و مسئولان مالیاتی نسبت به این موضوع بی‌توجه بوده و هر ساله مالیات این واحد را به طور سرسام اوری افزایش می‌دهند.
بهرامی در ادامه ظرفیت اشتغال در کارخانه ذوب آهن اردبیل را بیش از ۲ هزار نفر عنوان کرد و گفت: اگر بانک‌ها به تعهدات خود در قبال تولید کنندگان پایبند باشند ما تولید کنندگان می‌توانیم زمینه اشتغال و تولید حداکثری را فراهم کنیم.

------------------------------

۲ هزار کارگر ساختمانی شهریار بیمه نیستند

یک فعال کارگری در شهریار از اداره تامین اجتماعی این شهرستان به دلیل پذیرش نکردن ۲ هزار کارگر ساختمانی به بهانه کاهش میزان بودجه تخصیص یافته بیمه کارگران ساختمانی، انتقاد کرد.
«سید حسین باقریان» دبیر خانه کارگر شهریار در این باره به ایلنا گفت: اداره تامین اجتماعی شهرستان شهریار از پذیرش حدود دو هزار نفر از کارگران ساختمانی ساکن در شهرستان شهریار و ملارد که از سال ۹۰ از سازمان فنی حرفه استان تهران کارت مهارت دریافت کرده‌اند، خوداری می‌کند. او با بیان اینکه در حال حاضر این تعداد کارگر از خدمات تامین اجتماعی محرم‌اند، افزود: اداره تامین اجتماعی شهرستان شهریار معتقد است بودجه‌ای را که دولت برای بیمه کردن این تعداد کارگر تخصیص داده است ناکافی است.
این فعال کارگری دربخش دیگری از سخنان خود در باره ضرورت حذف سهمیه بیمه کارگران ساختمانی گفت: با توجه به اینکه سالانه تعداد کمی از کارگران ساختمانی موفق به دریافت بیمه تامین اجتماعی می‌شوند، امیدواریم با حذف سهمیه بندی، همه کارگران ساختمانی بتوانند از امکانات بیمه‌ای تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.
به گفته دبیر خانه کارگر شهرستان شهریار، در صورت وجود اراده‌ای برای حذف سهمیه طبق قانون رفع موانع اجرایی بیمه کارگران ساختمانی، تمامی کارگران می‌توانند از حق بیمه شدن بدون نوبت و سهمیه‌بندی برخوردار شوند.
گفتنی است، مجلس شورای اسلامی روز هفتم خرداد ماه، ‌ سازمان مالیاتی را مکلف کرد تا معادل عملکرد ۹ هزار میلیارد ریال از کل عوارض ارزش افزوده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، از محل منابع مندرج در بندهای (ج) و (د) ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده متمرکز نزد سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های کشور را برای بیمه کارگران ساختمانی به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند.
این در حالی است که قانون «رفع موانع اجرایی قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» که در دی ماه سال گذشته به تصویب رسیده بود، سازمان تامین اجتماعی را موظف می‌کرد با منابع حاصل از فروش پروانهٔ ساخت که از طریق شهرداری‌ها به صندوق تامین اجتماعی واریز می‌شد تمام کارگران ساختمانی را بیمه کند.

------------------------------

۳۰۰ کارگر شهرداری یاسوج ۷ تا ۱۱ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند

۳۰۰ کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری یاسوج که تحت نظارت چند شرکت پیمانکاری فعالیت دارند، به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران از سوی شهرداری یاسوج، چندین ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«علیرضا جنتی» دبیر خانه کارگر یاسوج در این باره به ایلنا گفت: از مجموع ۳۰۰ کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری یاسوج، ۲۰۰ کارگر در بخش خدماتی، تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «طریق کاران کویر» فعال بوده و ۱۰۰ کارگر دیگر نیز در فضای سبز مشغول به کارند که تحت مسئولیت ۵ شرکت پیمانکاری همانند «کویر کاران» و «ارمغان جاوید» در سطح شهر کار می‌کنند.
او افزود: ۲۰۰ کارگر بخش خدماتی شهرداری یاسوج از اردیبهشت ماه سال جاری حقوقی از شرکت پیمانکاری طریق کاران کویر دریافت نکرده‌اند و این کارگران علاوه برطلب ۵ ماهه خود از این پیمانکار، دو ماه حقوق اسفند ۹۱ و فروردین ۹۲ را نیز از پیمانکار قبلی طلبکارند.
این فعال کارگری در مورد معوقات ۱۰۰ کارگر شاغل در بخش فضای سبز شهرداری یاسوج اظهار داشت: این تعداد کارگر نیز که تحت نظارت ۵ پیمانکار همانند کویر کاران و ارمغان جاوید در مناطق مختلف شهر یاسوج کار می‌کنند از آبان ماه سال گذشته با احتساب مهرماه سال جاری حدود ۱۱ ماه است که حقوق نگرفته‌اند.
جنتی مهم‌ترین مشکل تعویق حقوق کارگران شهرداری را پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی شرکتهای پیمانکاری از سوی شهرداری‌ها عنوان کرد و افزود: شهرداری یاسوج دلیل پرداخت نکردن این صورت وضعیتهای پیمانکاران زیر مجموعه خود را کمبود منابع مالی اعلام کرده است.

------------------------------

فقط خطوط تولیدی کارخانه قند اهواز تعطیل‌‌اند

در پی انتشار خبری در خصوص وضعیت کارگران قند و تصفیه اهواز، یکی از کارکنان این کارخانه در تماس با ایلنا، توضیحاتی را ارائه داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس این توضیحات، مسئولیت کارخانه قند و تصفیه اهواز در سال ۸۷ به وزارت صنایع و معادن وقت واگذار شد اما سرانجام در اردیبهشت ماه سال جاری و در جریان آخرین سفر دولت قبل به استان خوزستان این مسئولیت دوباره به بانک‌های ملی و ملت به عنوان سهامداران اصلی کارخانه واگذار شد.
این کارگر گفت: با وجود آنکه بانک ملی ایران به عنوان یکی از سهامداران عمده امادگی خود را برای بازگشایی کارخانه قند و تصفیه اهواز اعلام کرده است اما تعلل مسئولان بانک ملت به عنوان دیگر سهامدار عمده این واحد تولیدی باعث بلاتکلیفی و سرگردانی کارگران شده‌است.
وی بابیان اینکه حجم حقوق و سنوات پرداخت نشده کارگران شاغل و بازنشسته کارخانه قند و تصفیه اهواز بالغ بر ۳۳ ماه است، افزود: هم اکنون قسمت‌های نگهبانی، آتشنانی و تصفیه آب فعال بوده و تنها خطوط تولید کارخانه غیر فعال است.
این کارگر قند و تصفیه شکر اهواز با اشاره به قدمت ۵۰ ساله این واحد تولیدی و نزدیکی محل آن تولیدی به بندر‌های ساحلی افزود: در صورت بازگشایی کارخانه امکان اشتغال بخش قابل توجهی از نیروهای بومی وجود خواهد داشت.

------------------------------

کارگران قند و تصفیه اهواز ۳۳ ماه حقوق معوقه طلبکارند

عضو شورای اسلامی کار کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز گفت: نزدیک به ۵۰ کارگر باقیمانده این واحد تولیدی بالغ بر ۳۳ ماه حقوق و دستمزد پرداخت نشده طلبکارند.
«هوشنگ طاهری» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز از نیمه تابستان سال ۸۷ تا به امروز در تعطیلی کامل به‌ سر می‌برد.
وی یادآوری شد: کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز پیش از تعطیل شدن به منظور تولید ماهیانه ۵۰۰ هزار تن قند و شکر بطور کامل بازسازی شده‌ بود.
نماینده کارگران کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز بابیان اینکه حجم محصول تولیدی این واحد صنعتی در آخرین روزهای فعالیتش بالغ بر ۳۸۰ هزار تن بوده‌ است، افزود: با وجود مهیا بودن بستر تولید در تمامی این سال‌ها حتی یک حبه قند و یا یک قاشق شکر ساخته نشده است.
به گفته طاهری، بانک‌های ملی و ملت به عنوان سهامداران اصلی این واحد تولیدی تمایل چندانی برای آغاز به کار دوباره کارخانه ندارند و این درحالی است که شرکت توسعه صنعت نیشکر خوزستان برای سرمایه گذاری در کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز ابراز آمادگی کرده است.
این عضو شورای اسلامی کار کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز بابیان اینکه تا پیش از تعطیلی این واحد تولیدی تعداد ۲۸۰ کارگر در این واحد تولیدی فعالیت می‌کردند، گفت: بعد از تعطیلی سال ۸۷، به اجبارکارفرما تعدادی از کارگران در ازای دریافت سه ماه و نیم حقوق و مزایای بازخرید شدند و تعداد کارگران باقیمانده به حدود ۱۸۰ نفر رسید.
وی افزود: پس از این اقدام چون کارفرما نسبت به پرداخت حق بیمه کارگران باقیمانده متعهد شده بود در نتیجه تعداد زیادی از کارگران باقیمانده از طریق بازنشستگی‌ پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدند.
طاهری ادامه داد: در حال حاضر تعداد کارگران باقیمانده این واحد تولیدی به حدود ۵۰ نفر رسیده است که تا پایان سال جاری نیز با ادامه اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور بازهم حدود ۱۲ از آن‌ها بازنشسته خواهند شد.
این مقام کارگری گفت: از آنجا که در این میان مسئله اصلی فشار ناشی از عدم پرداخت بالغ بر ۳۳ ماه حقوق و دستمزد به کارگران این کارخانه است، احتمال دارد این کارگران در ادامه پیگیری‌های خود برای روزهای آینده وارد تهران شوند.

------------------------------

وضعیت مالکیت پتروشیمی شازند برای کارگران مشخص نیست

رئیس انجمن صنفی کارگران فنی و تخصصی کارگاه مرکزی پتروشیمی شازند با انتقاد از عدم اجرای مصوبه دولت دهم در خصوص تبدیل قرارداد کارگران پیمانی، گفت: باید دولتی یا خصوصی بودن پتروشیمی شازند مشخص شود.
«غلامرضا عسگری» در این باره به ایلنا گفت: اگر شرکت پتروشیمی شازند دولتی است همه کارگران پیمانی این شرکت باید در قالب مصوبه دولت دهم تبدیل قرارداد شوند اما وضعیت تقسیم سهام این شرکت بین دولت و بخش خصوصی در اختیار نمایندگان کارگران قرار نمی‌گیرد.
گفتنی است هیات دولت در یکم بهمن ماه سال ۹۰، شرکت‌های تابعه وزارت نفت را موظف کرده بود قرارداد‌ پیمانکاری های تامین نیروی انسانی را فسخ کنند.
وی در ادامه با اشاره به راه اندازی شرکت تعاونی کارگران پتروشیمی شازند افزود: تعداد زیادی از کارگران پیمانی پتروشیمی شازند تا پایان سال جاری در قالب تعاونی کارگران قرار داد خواهند بست که منجر به افزایش حقوقشان می‌شود.
این فعال صنفی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر، نزدیک به ۲۰ شرکت پیمانکاری نیروی انسانی با پتروشیمی شازند قرارداد دارند و بیش از ۲ هزار کارگر را تحت پوشش قرار داده‌اند. بر اساس وعده مدیران پتروشیمی شازند، با پایان یافتن قرارداد شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی، شرکت تعاونی کارگران جایگزین آن‌ها خواهد شد.
به گفتهٔ آقای عسگری، سهام این تعاونی به هر کارگری که حداقل یک سال سابقه کار داشته باشد تعلق می‌گیرد و سود حاصل از فعالیت‌های اقتصادی‌اش نیز به حساب سهام داران واریز خواهد شد. رئیس انجمن صنفی کارگران فنی و تخصصی کارگاه مرکزی پتروشیمی شازند در پایان اظهار داشت: در صورت این جایگزینی، شرکت تعاونی کارگران وظیفه تامین نیرو را بر عهده می‌گیرد که تا سقف ۳۰ درصد از پرداختی پتروشیمی به کارگران را به عنوان حق تامین نیرو بر می‌دارد و مابقی را به عنوان حقوق به کارگران پرداخت می‌کند.

------------------------------

سقوط مرگبار دو کارگر مقنی به عمق ۱۱ متری چاه

عصر جمعه وقوع حادثه شغلی باعث سقوط دو کارگر مقنی به عمق ۱۱ متری زمین و جان باختن یکی از آنان شد.
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه روز گذشته در منطقه عبدل‌آباد تهران، خیابان لقمان‌جنوبی، زمانی رخ داد که دو کارگر افغان مشغول حفر چاهی در حیاط این خانه بودند اما هنگام کار با دستگاه «پیونجر» به علت برق‌گرفتگی به عمق ۱۱ متری چاه سقوط کردند.
بنا بر این گزارش، پس از سثوط کارگران مذکور که ۲۶ و ۲۰ ساله بودند به عمق چاه، آتش‌نشانان پس از حضور در محل حادثه اقدام به خارج‌کردن این دو کارگر کردند که پس از تحویل آنان به عوامل اورژانس و بررسی علائم حیاتی مشخص شد کارگر ۲۶ ساله به علت برق‌گرفتگی جان خود را از دست داده است.

------------------------------

لزوم سخت و زیان آور شناخته شدن رانندگی/ اشتباه ما پیامدهای جبران‌ناپذیری دارد

رئیس انجمن صنفی رانندگان ناوگان ترابری کالای استان قم با اشاره به آسیب‌ها و خطرات شغل رانندگی، خواستار حمایت قانون مشاغل سخت و زیان آور از رانندگان شد.
«علیرضا الله یاری» در این باره به ایلنا گفت: حق سختی کار شامل رانندگان نمی‌شود در حالی که رانندگی یکی از مشاغل سخت و زیان آور است و شاغلان این صنف در معرض انواع آسیب‌ها و حوادث شغلی غیر قابل جبران قرار دارند.
وی ادامه داد: رانندگانی که بیش از ۸ ساعت و بعضی اوقات تا ۱۶ ساعت به رانندگی در جاده مشغولند در تمام مدت کاری باید حواسشان را به جاده معطوف کنند و کوچک‌ترین اشتباه از سوی آن‌ها، پیامدهای خسارت باری به همراه دارد که معمولا غیر قابل جبران است.
این فعال صنفی در تشریح آسیب‌های شغل رانندگی تصریح کرد: رانندگان برای مدت زمان طولانی به صورت یکنواخت پشت فرمان می‌نشینند و رانندگی می‌کنند که به ستون فقراتشان آسیب می‌زند. همچنین سلامت چشمان اکثر رانندگان جاده‌ای به علت رانندگی در شب در معرض خطر است.
رئیس انجمن صنفی رانندگان ناوگان ترابری کالای استان قم در پایان اظهار داشت: در حال حاضر، رانندگان باید ۳۰ سال کار کنند تا بازنشست شوند و اکثر آن‌ها در سن ۶۰ سالگی بازنشست می‌شوند در حالی که رانندگی در این سن، کاری طاقت فرسا و خطرناک است.
گفتنی است مشاغل سخت و زیان آور به کارهایی گفته می شود که در آن، عوامل فیزیکی، ‌شیمیایی، ‌مکانیکی، ‌بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد است و در اثر اشتغال بیمه شده تنشی به مراتب بالا‌تر از ظرفیت‌های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد می‌شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن خواهد بود.
همچنین بیمه شدگانی که حداقل ۲۰ سال سابقه کار متوالی یا بیست و پنج سال سابقه کار متناوب و پرداخت حق بیمه در کار‌های سخت و زیان آور را داشته باشند می‌توانند بدون شرط سنی از سازمان تامین اجتماعی در خواست بازنشستگی کنند.

------------------------------

چقدر شیک؟

اسماعیل محمدولی
وزیر کار اخیرا در سفری به مازندران، در یک سخنرانی رسمی از مشکل خیاط محله‌ قدیمی‌اش در جنوب تهران سخن گفته است که گویا یک سال دربه‌در دنبال «کارگر ساده» می‌گردد و پیدا نمی‌کند. «حدود یک‌سال است که یک مغازه خیاطی در محله قدیمی ما به یک کارگر ساده نیاز دارد و هنوز نتوانسته جذب کند». آقای ربیعی بلافاصله اضافه کرده است: «امروزه کسی حاضر نیست وارد مشاغل پایین‌دستی شود.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این سخنرانی که ۲۲ شهریور در سالن اجتماعات استانداری انجام شده است درباره پیشنهاد رییس‌جمهوری برای شیک‌سازی عناوین شغلی حرفه کارگری نیز اظهاراتی داشته‌ است: «آقای رییس‌جمهوری پیشنهاد داده تا مطالعه کنیم و اسم کارها را شیک کنیم تا تمایل به کار شیک بیشتر شود.» آقای ربیعی به مردم وعده داده است که «در این زمینه درحال مطالعه هستیم». [گیومه‌ها نقل‌قول از خبرگزاری مهر. کد خبر: 213449] در این‌باره چند نکته گفتن دارد:
اول اینکه، کارفرما طبق قانون کار موظف است برای کارگر ساده حقوق اولیه‌ای را در نظر بگیرد، از جمله حداقل مزد (امسال 487‌هزار تومان)، بیمه، محدودیت 8ساعت کار در روز و...
آیا خیاط مورد اشاره وزیر، به‌عنوان کارفرما حاضر است این حقوق را برای استفاده از کارگر تامین کند؟ اما در شرایطی که عرضه نیروی کار در بازار اکنون اشتغال ایران چندین برابر تقاضاست، دانستن این‌که اگر کارفرما حاضر به رعایت این حقوق می‌بود، لازم نداشت یک سال آزگار به دنبال کارگر ساده بگردد، علم غیب نیاز ندارد. تنها کمی آگاهی از وضع موجود می‌خواهد.
رییس اتحادیه پیراهن‌دوزان تهران، شهری که آقای ربیعی مدعی است یک کارفرمای خیاط باید سالی را به‌دنبال یافتن کارگر باشد و دست آخر هم نیابد، روز 21 شهریور، یعنی یک روز پیش از این اظهارات گفته بود: «اکثر تولیدکنندگان این صنف در تهران به دلیل‌گران بودن مواد اولیه نیمه فعالند.» به کار رفتن واژه «اکثر» در سخنان آقای جواد درودیان، وقتی صاحب اهمیت می‌شود که بدانیم حدود ۴‌هزار کارگاه در اتحادیه‌ای‌ که ایشان پیگیری حقوق صنفیشان را بر عهده دارد عضویت دارند. او در این مصاحبه می‌گوید: «در نتیجه تورم و رکود اقتصادی موجود در کشور، بسیاری از کارگران شاغل در کارگاه‌های پیراهن‌دوزی (ظرف دو سال اخیر) اخراج و راهی یافتن شغل جدید شده‌اند... (بسیاری از آنان) امروز در سر چهارراه‌ها با موتور به کار جابه‌جایی مسافر و کالا مشغولند.» [گیومه‌ها نقل‌قول از خبرگزاری ایلنا. کد خبر: 103977]
پس اگر جواب به این سوال منفی است، که قطعا همین‌طور است، یعنی خیاط محله آقای وزیر حاضر به رعایت حقوق اولیه نیروی کاری که قصد استخدامش را دارد نیست. از سر قضا در این موقعیت بر عهده دستگاه وزارت کار است که به‌عنوان مجری قانون کار که در صورت بروز تخلف در استخدام، کارفرما را جریمه کند. خواه کارفرما خیاط محله قدیمی وزیر کار باشد، یا نباشد.
اما در اینجا ذکر نکته‌ای ضروری است. برخلاف تصور نهاد دولت‌ به عنوان بزرگ‌ترین کارفرمای کشور، قانون کار «مجموعه‌‌ای از قوانین دست‌وپاگیر که مانع ثبت رکورد اشتغالزایی در کارنامه دولت‌مردان می‌شود» نیست. این قانون قرار است پاسدار حقوق اولیه و حداقلی نیروی کار «انسانی» باشد تا همچون تجارب پیشین، بار دیگر شاهد شکسته شدن شأن انسان تحت‌تاثیر شرایط بازار نباشیم. نه تنها دولت – که درباره اجرای قانون کار به موجب همین قانون استثنائا حکم ضابط قضایی را دارد – بلکه وظیفه همه آحاد اجتماع – از جمله کارفرمایان – است که از قانون کار که غالب موادش حاصل صدها سال آزمون و خطای بشری است، پاسداری کنند. لااقل تا زمان دستیابی به شیوه مطمئن‌تری برای جلوگیری از تکرار تجربه بی‌شرمانه «برده‌داری».
دوم، وزیر کار در مازندران گفته پیشنهاد «شیک‌سازی» عناوین شغلی حرفه کارگری از سوی رییس‌جمهوری صادر شده است. اما پروژه جایگزینی واژه‌ای به جای کارگر ابتکار آقای روحانی نبوده است. در تاریخ ایران دو نفر دیگر نیز با اهدافی متفاوت با آقای رییس‌جمهور، به این کار اقدام کرده بودند: رضا‌شاه پهلوی و احمد توکلی. رضا‌شاه در پنج سال پایانی حکومتش از بیم قدرت گرفتن طبقاتی کارگران زیر عنوان «کارگر»، به روزنامه‌ها و دستگاه حاکمه دستور داده بود به جای واژه کارگر از «عمله» یا «فعله» استفاده کنند. احمد توکلی نیز که در 25 سالگی وزیر کار شده بود، در اولین پیش‌نویس قانون کار که در باب اجاره اسلامی تنظیم شده بود، از واژه «اجیر» به جای کارگر استفاده کرده بود و با ادبیات او کارفرما موجر نامیده می‌شد که نیروی کار را اجاره کرده است. دلیل این کار البته هنوز در تاریخ روشن نشده است.
بدون شک نه آقای روحانی که موفقیتش در یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری حال همه ما را بعد از چهار سال کمی بهتر کرد رضا‌شاه است و نه امروز، یکی از روزهای مهر 1392، شباهتی به دوران پر«شور» اوایل دهه60 دارد. دلیل پیشنهاد آقای روحانی - آن‌طور که اعلام شده است - را می‌توان در تصور ایشان از بی‌میل بودن کار کردن تحت عناوین شغلی کارگری جست‌وجو کرد. رییس‌جمهوری درست می‌گوید که کارگری اینک شغل محبوبی نیست اما برای رفع این مشکل واقعا بزرگ لازم نیست نام کارگران را شیک کنیم، باید فهمید که کارگری چرا محبوب نیست.
در شرایطی که به‌دلیل افزایش نیافتن دستمزد کارگران همپای تورم سال‌های جنگ و تحریم و نوسانات ارزی، ارزش دستمزد کارگران روز به روز کمتر و طبعا کارگران روز به روز فقیر‌تر می‌شوند، در شرایطی که عمده تضمین‌ها و ابزار حمایتی قانون کار از کارگران در دولت‌های گذشته با هر لقبی ذره‌ذره حذف شدند، در شرایطی که طبق آمار خوشبینانه دولتی امروز از هر دو کارگر یک‌نفر از همین ته مانده مواد حمایتی قانون کار هم محروم است و بدون بیمه و دریافت حداقل مزد قانونی، با شرایط بدوی مجبور به کار است، چطور می‌توان انتظار داشت که حرفه کارگری شأن داشته باشد؟ تحت این شرایط اگر به کارگر، «ابر مرد/زن» گفته شود و نام عنوان شغلی خیاط محله قدیمی آقای وزیر هم به «بزرگ سوزن‌داران» تغییر کند، پس از چندی این عناوین شیک هم اعتبارشان را از دست می‌دهند و باز باید رییس‌جمهوری پیدا شود تا این عناوین را شیک کند.
سوم، گفتیم رضا‌شاه در پنج سال پایانی حکومتش از بیم قدرت گرفتن طبقاتی کارگران زیر پرچم «کارگر»، به روزنامه‌ها و دستگاه حاکمه دستور داده بود به جای واژه کارگر از «عمله» یا «فعله» استفاده کنند. حکایت بانمکی درباره تبعات دستور رضاشاه برای تغییر عنوان کارگر وجود دارد که خواندنش در پایان این یادداشت طولانی و کمی ملال‌انگیز، خالی از لطف نیست.
این‌طور نقل می‌شود که در زمان صدور دستور شاه، شعری به صفحه ادبی یکی از نشریات رسید که مضمونی کاملا عاشقانه داشت و در یکی از مصرع‌هایش چیزی در مایه‌های «عشق‌ات به من کارگر افتاد» آمده بود. در این حکایت نقل شده که مسئول صفحه آن نشریه برای اجرای فرمان همایونی به نحو احسن، بیت را تغییر داد: عشق‌ات به من «فعله» افتاد

------------------------------

شک تاریخی کارگران به طرح شیک سازی واژه کارگر

رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز در واکنش به اظهارات اخیر معاون کارآفرینی وزیر کار در خصوص شیک سازی عنوان شغلی کارگر تاکید کرد: با شیک سازی واژه کارگر مشکلات دولت حل نمی‌شود.
«ناصر چمنی» با اشاره به حساسیت دولتمردان ایرانی به واژه کارگر در پیش و پس از انقلاب، به دستور تغییر واژه کارگر به «عمله» توسط رضا شاه و سپس تلاش برای جایگزین ساختن واژه کارگر با «اجیر» در پیش نویس اولین قانون کار پس از انقلاب اشاره کرد و افزود: قبل از انقلاب می‌خواستند کلمه کارگر را حذف کنند و بعد از انقلاب هم، برخی تنگ نظران این هدف را به طریقی دیگر دنبال می‌کردند اما دولتمردان باید بدانند با شیک سازی یا تحقیر عناوین شغلی، شأن یک شغل تغییری نمی‌کند.
اعتراض این فعال کارگری در واکنش به اظهارات اخیر معاون کارآفرینی وزیر کار مطرح می‌شود که روز دوشنبه اول مهرماه گفته بود: «به دلیل نارضایتی جویندگان کار از برخی عنوان‌های شغلی، شیک سازی این عناوین از جمله عنوان کارگری ضروری است.»
وی با انتقاد از مسئولان وزارت کار که به جای رسیدگی به مشکلات بنیادین جامعه کارگری روی مسائلی دست می‌گذارند که احساسات کارگران را جریحه‌دار می‌کند، افزود: چرا دولتمردان به جای این قبیل کارهای بی‌حاصل، موضوعاتی مثل کار شایسته را که در برنامه چهارم و پنجم توسعه آمده است دنبال نمی‌کنند؟
این فعال کارگری ادامه داد: چرا وزارت کار حداکثر مدت موقت برای کارهایی که ماهیت آن‌ها جنبه غیر مستمر دارد را تعیین نمی‌کند؟ چرا هیچ یک از وزیران کار پس از تصویب قانون کار در سال ۶۸ مصادیق کارهای دائم و موقت را تعیین نکرده‌اند؟ چرا وضعیت کارگرانی که در کارهای مستمر با قراردادهای موقت یک ساله، سه ماهه، یک ماهه و ۲۹ روزه مشغول به کارند مشخص نمی‌شود؟
وی با مقایسه «شیک سازی» عنوان کارگر و نظام نوین استاد – شاگردی که در دولت دهم طراحی و هم‌اکنون توسط دولت یازدهم اجرا می‌شود، تصریح کرد: یکی از اقداماتی که باید هر چه سریع‌تر در برنامه وزیر کار قرار بگیرد جلوگیری از ادامه اجرای نظام استاد - شاگردی است که با از بین بردن روابط کار میان کارآموز و کارفرما، آن‌ها را به استاد و شاگرد تبدیل کرده است و آشکارا به نقض حقوق بنیادین کار دامن می‌زند.
رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز در پایان اظهار داشت: اظهارات اخیر معاون وزیر کار در کنار اتفاقاتی که درسالهای گذشته برای تغییر واژه کارگر صورت گرفته باعث ایجاد نگرانی در میان کارگران شده است.

------------------------------

افزایش حق سیر کارگران پیمانی رجا در پی اعتراض کارگران

یک فعال صنفی کارگران تعمیرکار مولد بخار قطار راه آهن تهران و حومه، از افزایش «حق سیر» کارگران اداره مولد بخار تهران در پی اعتراض صنفی کارگران و خودداری تعدادی از آن‌ها از ادامه کار خبر داد.
این فعال کارگری که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: در ادامه خودداری از ادامه کار بیش از ۵۰ کارگر اداره مولد بخار تهران طی دو روز گذشته، هیات مدیره رجا (شرکت کارفرما) در جلسه ای که عصر روز گذشته تشکیل داد با توافق شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی تصمیم گرفت حق سیر کارگران را از کیلومتری ۱۵ تومان به کیلومتری ۲۲ تومان افزایش دهد.
وی ادامه داد: از سال ۸۹ که رجا با ۴ شرکت پیمانکاری نیروی انسانی «شمس ریل»، «گستره یاس»، «جهان صنعت کاران»، «صنعت گستران ریل» قرارداد دو ساله منعقد کرده تا به امروز که بیش از یک سال است قرارداد این شرکت‌ها در چند نوبت تمدید شده، حق سیر کارگران به ازای هر کیلومتر ۱۵ تومان بوده است.
این فعال صنفی افزود: در حالی که حق سیر پرداختی به اکثریت کارگران، کیلومتری ۱۵ تومان بوده است، کارگران پیمانی شرکت «مه ریل» که شرایط قراردادشان به دلیل برگزاری مناقصه تجدید شده، از سال گذشته کیلومتری ۲۲ تومان حق سیر می‌گیرند.
گفتنی است کارگرانی که همراه قطار به شهرستان‌های دیگر می‌روند مزیتی تحت عنوان حق سیر دریافت می‌کنند که به صورت کیلومتری به آن‌ها پرداخت می‌شود.
این فعال کارگری با بیان اینکه نزدیک به ۲۲۰ کارگر اداره مولد بخار تهران تحت پوشش ۵ شرکت پیمانکاری نیروی انسانی مذکور مشغول به کارند اظهار داشت: قرارداد همه این شرکت‌ها به جز شرکت پیمانکاری مه ریل از سال ۹۱ تا به امروز به جای آنکه به مناقصه گذاشته شود در چند نوبت تمدید شده است.
وی تصریح کرد: تمدید چند نوبته قرارداد شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی و رجا (شرکت کارفرما) به ثابت ماندن مزایای کارگران منجر شده است.
این فعال صنفی ادامه داد: اخباری نگران کننده‌ مبنی بر تمدید مجدد قرارداد شرکت‌های پیمانکاری و رجا تا پایان شهریور ماه سال آینده شنیده می‌شود که در صورت وقوع به زیان کارگران است زیرا مزایای آن‌ها به نرخ سال ۸۹ ثابت می‌ماند.
به گفتهٔ وی، شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی به دلیل شرایطی که رجا در قراردادهای به مناقصه گذاشته شده پیشنهاد می‌کند، تمامی مناقصات برگزار شده در سال جاری را تحریم کرده‌اند.
لازم به ذکر است شرکت پیمانکاری مه ریل نزدیک به ۷۰ کارگر را تحت پوشش دارد و طی مناقصه برگزار شده در دی ماه سال گذشته، جایگزین شرکت پیمانکاری «هجرت گستر جهان آفرین» شد.
این جایگزینی به دنبال انحلال شرکت پیمانکاری هجرت گستر جهان آفرین به دلیل افشای تخلفاتش در پرداخت حق بیمهٔ کارگران و بدهی بالا صورت گرفت.

------------------------------

کارگران سخت‌ترین کار جهان، از مزایای «مشاغل سخت و زیان آور» بی‌بهره‌اند

مسئول انجمن صنفی کارگران معادن البرز مرکزی اعلام کرد: ضریب سختی کار در حقوق ۱۲۰۰ کارگر شاغل در معادن البرز مرکزی اعمال نمی‌شود.
«رحیم گودرزیان سرخی» در این باره به ایلنا گفت: از سال ۸۲ که برابر سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی معادن البرز مرکزی به بخش غیر دولتی واگذار شد، اجرای قانون مشاغل سخت وزیان آور در این معدن متوقف شده است. او افزود: کارگران استخراج کننده زغال‌سنگ بر اساس اعلام سازمان جهانی کار در سخت‌ترین حرفه دنیا مشغول کارند و اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل در معادن البرز مرکزی آنان را از مزایای مختصری که طبق قانون به این کارگران اختصاص می‌باید، محروم می‌کند.
این فعال صنفی در ادامه به مشکلاتی که بر اثر اعمال نشدن ضریب سختی کار در حقوق این کارگران در آینده گریبان‌گیرشان خواهد شد، گفت: با عدم محاسبه ضریب سختی کار در حقوق کارگران، حق بیمه آنان نیز همچون کارگران مشاغل عادی به تأمین اجتماعی واریز می‌شود و طبعا سازمان نیز از قبول بازنشستگی پیش از موعد آنان سر باز می‌زند.
گودزیان اضافه کرد: کارفرما طبق قانون می‌بایست سهم ۴ درصدی خود را برای جبران سختی کار این کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز می‌کرد اما در حال حاضر بر اثر این بی‌قانونی، بیش از ۵۰ کارگر مشمول قانون سخت و زیان آور با سوابق کار بیش از ۲۰ سال امکان استفاده از بازنشستگی پیش از موعد را ندارند که با ادامه رویه فعلی، این مشکل در آینده برای کارگران بیشتری تکرار خواهد شد.
مسئول انجمن صنفی کارگران معادن البرز مرکزیبا بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی نیز در این زمینه با کارگران همکاری ندارد، اظهار داشت: تامین اجتماعی منطقه البرز مرکزی در استان مازندران بجای طلب سهم ۴ درصدی ۱۲۰۰ کارگر از کارفرما، از کارگران می‌خواهد برای بازنششسته شدنشان سهم ۴ درصدی کارفرما را خود واریز کنند.

این کارگر معدن در پایان از طرح شکایتی در تاریخ ۲۳ خردادماه سال جاری توسط انجمن صنفی علیه سازمان تامین اجتماعی در شعبه یازده دیوان عدالت اداری خبر داد و اظهار امیدواری کرد کارگران از طریق قانون بتوانند به حقوق خود دست یابند.
گفتنی است؛ در قانون کار ایران و در تعریف شغلهای سخت و زیان آور آمده است: «کارهای‌ سخت‌ و زیان‌ آور کارهایی‌ است‌ که‌ در آن‌ها عوامل‌ فیزیکی‌، شیمیایی‌، مکانیکی‌ و بیولوژیکی‌ محیط‌ کار غیر استاندارد بوده‌ که‌ در اثر اشتغال‌ کارگر تنشی‌ به‌ مراتب‌ بالا‌تر از ظرفیت‌های‌ طبیعی‌ (جسمی‌ و روانی‌) در وی‌ ایجاد می‌گردد که‌ نتیجه‌ آن‌ بیماری‌ شغلی‌ و عوارض‌ ناشی‌ از آن‌ می‌باشد.» و بعد این مشاغل را تعریف می‌کندکه در صدر آن‌ها کار در معدن را می‌شود دید: «کار در معادن‌ اعم‌ از تحت‌ الارضی‌ یا سطح‌ الارضی‌ که‌ ایجاب‌ می‌نماید کارگران‌ در تونل‌ها و راهروهای‌ سر پوشیده‌ به‌ استخراج‌ بپردازند. کار استخراج‌ شامل‌ جدا کردن‌ یا منفجر ساختن‌ مواد از سطح‌ کار، حمل‌ مواد عملیات‌ مربوط‌ به‌ انفجار، اداره‌ تأسیسات‌ آب‌ و برق‌ در داخل‌ معدن‌ و به‌ طور کلی‌ هر گونه‌ مباشرت‌ و نظارتی‌ که‌ ایجاب‌ نماید کارگر در تونل‌ها، راهرو‌ها یا می‌له‌های‌ معدن‌ انجام‌ وظیفه‌ نماید، می‌باشد».
مطابق این قانون «بیمه شدگانی که حداقل ۲۰ سال سابقه کار متوالی یا ۲۵ سال سابقه کار متناوب و پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور را دارا باشند، بدون شرط سنی می‌توانند درخواست بازنشستگی از سازمان تامین اجتماعی نمایند.»

------------------------------

کارگران میادین میوه و تره‌بار اهواز بیمه و بازنشستگی ندارند

دبیر خانه کارگر استان خوزستان از محرومیت بیش از ۱۰۰ کارگر شاغل در میادین میوه و تره بار شهرداری اهواز از خدمات بیمه تامین اجتماعی خبر داد.
«آقایار حسینی» در این باره به ایلنا گفت: این کارگران باربر که تحت استخدام غرفه داران میادین میوه و تره‌بار شهرداری اهواز مشغول به کارند، نه تنها بیمه نمی‌شوند بلکه برخورداری آنان از سایر حقوق اولیه کار همچون حداقل دستمرد و امنیت شغلی‌ نیز تنها در اختیار کارفرمای‌شان قرار دارد.
این فعال کارگری در ادامه به شرایط کاری غیر معمول این کارگران پرداخت و گفت: کارگران باربر معمولا از ۲ بامداد تا عصر‌‌ همان روز در میادین میوه و تره‌بار مشغول کارند.
دستمزد ثابتی ندارند و شرح کارشان بدون قرارداد مشخص و امکان چانه زنی، مطلقاً در اراده کارفرماست. از این رو جای تعجب نیست وقتی می‌بینیم اکثر این کارگران با ۲۰ تا ۳۰ سال سابقه کار مستمر، نهایتا ۵ سال سابقه بیمه دارند و احتمال بازنشسته شدن برای‌شان وجود ندارد.
این فعال کارگری در ادامه با اشاره به بخشنامه‌ سازمان تامین اجتماعی درمورد بیمه کارگران میادین میوه و تره بار گفت: با تسهیلاتی که برای بیمه کارگران میادین در نظر گرفته شده است، این کارگران با معرفی خود به مراجع ذی‌صلاح از جمله شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها، تشکل‌های صنفی کارگری و... می‌توانند به صورت گروهی یا انفرادی براساس قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با بهره‌مندی از یارانه دولت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند.
او در این زمینه اضافه کرد: مطابق این بخشنامه، کل حق بیمه کارگران باربر ۲۷ درصد از حداقل حقوق ماهیانه است که پرداخت ۲۰ درصد آن بر عهده دولت است و ۷ درصد مابقی را کارگر باربر پرداخت می‌کند.
حسینی در خاتمه بر اجرای طرح ساماندهی کارگران غرف در میادین میوه و تره‌بار تاکید کرد و گفت: با اجرای این طرح نظارتهای حمایتی دولت بر کارگران شاغل در میادین بیشتر می‌شود.

------------------------------

نقش معاون وزیر کار در بحران کیان تایر/ ما لاستیک البرز نیستیم

نماینده کارگران کارخانه کیان تایر گفت: با ورود دوباره هیات حمایت از صنایع، فعالیت این واحد تولیدی پس از حدود ۲ ماه توقف تولید و اعتراض کارگران، سرانجام در آخرین روزهای شهریور ماه از سرگرفته شد.
«ابراهیم رشت‌بری» به ایلنا گفت: در حال حاضر کارخانه ایران تایر با ۱۱۰۰ کارگر به طور موقت زیر نظر دولت قرار گرفته و چند روزی است که فعالیت خود را مجدداً آغاز كرده است.
وی بایادآوری اینکه کارخانه کیان تایر تحت مدیریت گروهی تحت عنوان «لاستیک البرز» در ۶ سال اخیر زیر نظر هیات حمایت از صنایع اداره شده است، گفت: ۲۴ تیرماه امسال هیات مذکور اداره کارخانه را به مالک اصلی یعنی شرکت لاستیک البرز واگذار کرد اما از آنجا که هیات مدیره این شرکت به هیچ کدام از تعهدات قانونی خود عمل نکرد، در ‌‌نهایت مسئولیت اداره کارخانه کیان تایر از سوم شهریور ماه به هیات نظارت بر صنایع واگذار شد.
این عضو شورای اسلامی کار کارخانه کیان تایر بایادآوری اینکه تمامی این اقدامات با نظر شورای تامین استانداری انجام شده است، گفت: هیات مدیره شرکت البرز مکلف بود تا پس از تحویل گرفتن مسئولیت اداره کارخانه کیان تایر اقداماتی همچون خرید مواد اولیه، پرداخت هزینه‌های آب و برق، حفظ و ادامه روند تولید، تأمین نقدینگی، و پرداخت به موقع حقوق و مطالبات کارگران را انجام دهد.
این مقام کارگری ادامه داد: اما در ‌‌نهایت هیات مدیره شرکت لاستیک البرز طبق پیش بینی کارگران کیان تایر به هیچ کدام از این وظایف عمل نکرد و در نتیجه کارخانه از ۲۵ تیر تا اواخر شهریور ماه تعطیل شده بود.

اگر بگذارند تولیدات، مخارج کارخانه را تأمین می‌کند
این فعال کارگری افزود: تعطیلی دو ماهه کارخانه کیان تایر درحالی رخ داد که این واحد تولیدی می‌تواند با در اختیار داشتن مواد اولیه انواع لاستیک وانت، اتوبوس، مینی بوس، کامیون، تریلر و حتی ماشین‌آلات راهسازی و کشاورزی را تولید کند.
این کارگر کیان تایر بایادآوری اینکه این کارخانه تنها واحد تولیدی سازنده تایر ماشین‌های کشاورزی و راه‌سازی در کشور است، گفت: چنانچه تولید در این کارخانه متوقف نشود محصولات کیان تایر قبل از تولید توسط خریداران پیش فروش خواهد شد.
رشتبر بابیان اینکه در حال حاضر کارگران کیان تایر بابت حقوق مرداد و شهریور طلبکار هستند، یادآور شد: تا قبل از ۲۴ تیر ماه کیان تایر زیر نظر هیات حمایت از صنایع مشغول فعال بود و حقوق کارگران از محل تولید و فروش لاستیک پرداخت می‌شد اما وقتی مسولیت اداره شرکت این کارخانه به شرکت لاستیک البرز محول شد اعضای هیات مدیره و مدیرعامل آن حتی حاضر به پرداخت حقوق تیرماه کارگران نشدند.
به گفته نماینده کارگران کیان تایر، پرداخت حقوق ۱۱۰۰ کارگر این کارخانه پس از آن صورت گرفت که کارگران در اعتراض به متوقف شدن تولید و پرداخت نشدن حقوق خود بار دیگر مانند سال ۸۶ تجمع کردند و در ‌‌نهایت فرمانداری اسلامشهر به منظور پایان دادن به اعتراض کارگران دستور داد تا از محل فروش محصولات تولید شده حقوق تیر ماه کارگران پرداخت شود.
وی تاکید کرد: کارگران کیان تایر از ابتدا با تصمیم هیات حمایت از صنایع مبنی بر واگذاری مسئولیت کارخانه به شرکت لاستیک البرز مخالف بودند و هنوز هم به مخالفت خود ادامه می‌دهند.
وی افزود: با این حال وقتی تابستان امسال کارگران کیان تایر نسبت به واگذاری مجدد مسئولیت اداره کارخانه به هیات حمایت از صنایع معترض شدند، اعضای هیات مذکور کارگران را از دخالت در این امر منع کردند.

هیات نظارت بر صنایع مانع واگذاری شد
رشت‌بر با یادآوری اینکه نخستین بار از سال ۸۷ مسئولیت اداره کارخانه کیان تایر به هیات نظارت بر صنایع واگذار شد، گفت: دلیل این اقدام ناتوانی هیات مدیره شرکت لاستیک البرز و بالا گرفتن اعتراض‌های کارگران کیان تایر بوده است.
به گفته این فعال کارگری از آنجا که شرکت لاستیک البرز به اشخاص حقیقی و حقوقی بسیاری بدهی مالی دارد، حضور هیات حمایت از صنایع در کارخانه لاستیک البرز باعث شد تا هیچ کدام از طلبکاران نتوانند با توقیف و مصادره اموال شرکت، مانع از ادامه فعالیت کارخانه کیان تایر شوند.

نقش معاون وزیر کار در بحران کیان تایر
نماینده کارگران کیان تایر با اشاره اینکه طبق قانون، معاون تنظیم و نظارت بر روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید در هیات حمایت از صنایع حضور داشته باشد، گفت: از نظر کارگران کیان تایر عملکرد نمایندگان این معاونت در هیات حمایت از صنایع در تمامی این سال‌ها منفعلانه بوده است.
وی با یادآوری شعارهایی که در دولت قبل توسط مسئولان وقت وزارت کار و امور اجتماعی در خصوص اشتغالزایی داده می‌شد، گفت: از آنجا که شخص معاون تنظیم و نظارت بر روابط کار و یا نماینده او در هیات حمایت از صنایع حضور داشتند، توقع کارگران کیان تایر این بود که هیات مذکور نگرانی‌ و خواسته‌های آن‌ها را درک کند.
به گفته رشت‌بر، این توقع حداقلی کارگران در ‌‌نهایت هیچ‌گاه برآورده نشد بطوری حتی در مقطعی نماینده معاون تنطیم و نظارت بر روابط کار به کارگران کیان تایر گفته بود که از نظر «شرعی» حضور هیات حمایت از صنایع در کارخانه کیان تایر صحیح نیست و مسئولیت کارخانه باید هرچه زود‌تر به مالک اصلی یعنی شرکت لاستیک البرز واگذار شود.
این کارگر کیان تایر با بیان اینکه حتی بعد‌ها مشخص شد که فرد مذکور در گرازش‌های خود به وزارت کار وضعیت کیان تایر را «مطلوب» عنوان کرده بوده. ادامه داد: این جانبداری ناعادلانه نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هیات حمایت از صنایع در حالی صورت گرفت که اعضای هیات مدیره شرکت لاستیک البرز با عملکرد خود در طی این سال‌ها گرفتاری‌های اجتماعی واقتصادی فراوانی را برای ۱۱۰۰ خانواده کارگری ایجاد کردند.
وی با یادآوری اینکه فرزندان بسیاری از کارگران کیان تایر به دلیل مشکلات مالی خانواده‌های خود ناخواسته از ادامه تحصیل منع شده‌اند، گفت: دلیل همه این گرفتاری‌ها اقدامات غیر قانونی و غیر شرعی هیات مدیره لاستیک البرز بوده است.

نگرانی کارگران از ناآشنایی هیأت با شرایط بازار
وی افزود: در تمامی این سال‌ها طبق قانون هر شش ماه یکبار مدت حضور هیات حمایت از صنایع در کارخانه کیان تایر با نظر شورای تامین استانداری تمدید شده است و در تمام این مدت، ۵ هیات اجرایی مسئولیت اداره موقت کارخانه کیان تایر را برعهده داشته‌اند. نماینده کارگران بابیان اینکه نمی‌توان گفت که در دوران حضور و فعالیت هیات اجرایی به کارگران کیان تایر «خوش گذشته‌» است، گفت: تنها مزیت حضور و فعالیت این هیت، پرداخت مطالبات کارگران و امکان برخورداری کارگران مشمول از شرایط بازنشستگی بوده‌ است. رشت‌بر ادامه داد: از آنجاکه اعضای هیات‌ اجرایی از میان مدیران دولتی انتخاب شده‌اند، مشکل اصلی این هیات‌ها ناآشنایی با شرایط بازار و صنعت است و کارگران از این مسئله خاطرات خوشی ندارند.
این کارگر کارخانه کیان تایر بابیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر یکی از مدیران فنی کارخانه کیان تایر در پنجمین هیات اجرایی حضور دارد، گفت: این اقدام پس از آن صورت گرفت که وزرای صنعت و کار دولت جدید با درخواست پیشنهادی کارگران کیان تایر مبنی بر حضور یکی از مدیران فنی کارخانه در هیات نظارت بر صنایع موافقت کردند.

کارگران کیان تایر خود را لاستیک البرزی نمی‌دانند
به گفته نماینده کارگران، از آنجا که کارگران کیان تایر نسبت به عملکرد هیات مدیره شرکت لاستیک البرز بدبین هستند با هرگونه واگذاری دوباره مسئولیت اداره این کارخانه به شرکت لاستیک البرز مخالفت می‌کنند.
این فعال کارگری با اشاره اینکه در نتیجه بحران‌های پیش آمده از سوی شرکت لاستیک البرز، کارگران کیان تایر امروز نسبت به هویت کارخانه خود تعصب پیدا کرده‌اند، گفت: کارگران کیان تایر به هیچ وجه خود را لاستیک البرزی نمی‌دانند.
وی به نمایندگی از ۱۱۰۰ کارگر این کارخانه گفت: از مسئولان دولت یازدهم به ویژه وزرای کار و صنعت می‌خواهیم که ضمن بازپس گیری این واحد واگذار شده از شرکت لاستیک البرز، مسئولیت و مالکیت این واحد تولیدی را به نحو مقتضی و قانونی به سرمایه گذاران واقعی و صنعتگران حقیقی واگذار کنند.

------------------------------

۱۰۰۰ کارگر شهرداری زابل ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند

بیش از هزار کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری زابل ۳ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«احمد دهمردی» سرپرست شهرداری زابل با تایید ادعای کارگران در خصوص تأخیر سه ماهه در پرداخت حقوق، به ایلنا گفت: سه ماه از حقوق و بیمه بیش از هزار کارگر و کارمند شهرداری زابل به سبب آنکه ۳ میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری زابل توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور پرداخت نشده، به تعویق افتاده است.
او افزود: اعتبارات سالانه شهر داری زابل سالانه حدود ۱۴ میلیون تومان است که این رقم با توجه به گستردگی خدمات شهرداری، بسیار ناچیز است.
دهمردی با بیان اینکه در یک سال گذشته دولت هیج حمایت مالی به شهرداری زابل نکرده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه شهرستان زابل فاقد مراکز صنفی و صنعتی است در نتیجه شهرداری در آمد خاصی از اخذ عوارض و مالیات سالانه ندارد.
سرپرست شهرداری زابل در مورد میزان بدهی شهرداری زابل به تامین اجتماعی گفت: میزان بدهی شهرداری به تامین اجتماعی زابل بیش از یک میلیارد تومان است که بااختصاص جرائم، هر روز بر این رقم افزوده می‌شود.

------------------------------

۶۰ کارگر معادن البرز مرکزی بر اثر مصرف آب آلوده مسموم شدند

مسئول انجمن صنفی کارگران معادن زغال سنگ البرز مرکزی از مسمومیت ۶۰ نفر از کارگران معدنی در این منطقه، به دلیل مصرف آب غیر بهداشتی خبر داد.
«رحیم گودرزیان سرخی» در این باره به ایلنا گفت: این کارگران که تحت استخدام شرکت پیمانکاری «کامیاب کار سنگ» فعالیت می‌کنند صبح دیروز (دوشنبه) طبق معمول از آب تانکر مصرف کردند اما پس از مصرف به دلیل نامعلومی که بی‌ارتباط با باز بودن درپوش تانکر و احیاناً وجود لاشه حیوان کوچکی نیست، حوالی ظهر دچار مسمویت شدید و اسهال خونی و استفراغ شدند.
او درباره شرایط فعلی سلامت این کارگران گفت: هم اکنون ۱۵ کارگر این شرکت پیمانکاری (کامیاب کار سنگ) بر اثر ابتلا به بیماری‌های گوارشی مورد اشاره، در بیمارستان شهدای زیرآب بستری بوده و مابقی کارگران به صورت سرپایی مداوا شدند.
این فعال کارگری در ادامه با اشاره به اشتغال ۱۲۰۰ کارگر تحت استخدام دوازده شرکت پیمانکاری در معادن البرز مرکزی، گفت: سلامن این کارگران به دلیل ضعف مشهود ایمنی و بهداشت کار، دائماً در معرض تهدید است.
به گفته این فعال کارگری رعایت نکردن اصول ایمنی و کوتاهی مسئولان در زمینه بازرسی و نظارت را عامل اصلی وقوع حوادث حین کار دانست و گفت: میانگین وقوع حوادث کار در این معادن سالانه ۳۰ مورد گزارش می‌شود که طی آخرین حادثه که دو ماه پیش رخ داد، دو کارگر جان‌شان را از دست دادند.

------------------------------

۵ هزار کارگر بازنشسته فولاد در سوادکوه ۴ ماه مستمری دریافت نکرده‌اند

دبیر خانه کارگر استان مازندران اعلام کرد: ۵ هزار کارگر بازنشسته صنعت فولاد کشور در معادن زغال سنگ سواد کوه در ۴ ماه گذشته مستمری‌شان را دریافت نکرده‌اند.
نصرالله دریابیگی در این باره به ایلنا گفت: صندوق بازنشستگان فولاد پیش از تحولات اخیر و انتقال به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در پرداخت مستمری بازنشستگان دچار مشکلاتی بود، اما پس از انتقال این صندوق از وزارت صنعت، مشکلات بازنشستگان فولاد چندین برابر شده است.
این فعال کارگری تأخیر در پرداخت مستمری بازنشستگان را مشکلی مستمر و همیشگی عنوان کرد و گفت: حقوق بازنشستگان فولاد یا با تأخیرهای دراز مدت پرداخت می‌شود، یا هر دو ماه یک‌بار به صورت علی‌الحساب پرداخت می‌شود.
دریابیگی انتقال صندوق بازنشستگی کارگران فولاد را از وزارت صنعت به وزارت کار «بی برنامه» توصیف کرد و گفت: پس از انجام این انتقال نه وزارت صنعت، معدن و تجارت خدماتی به بازنشستگان ارائه می‌دهد و نه در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برنامه مشخصی برای اداره این صندوق وجود دارد.
دبیر خانه کارگر مازندران در پایان ضمن توصیف دشواریهایی که این کارگران بازنشسته در طول زمان خدمت‌شان به طور هر روزه تحمل می‌کردند، گفت: کارگرانی که تمامی سال‌های کارشان را در اعماق زمین یا معادن روی زمینی صرف کرده‌اند، اکنون پس از بازنشستگی تنها شایسته احترام‌اند و این در حالی است که عدم پرداخت حقوق این کارگران بازنشسته، خانواده‌های آنان را نیز درگیر مشکلاتی می‌کند که هیچ ارتباطی با کارگر بازنشسته نداشته است.

------------------------------

انکار ۵ سال کار «سخت و زیان آور» کارگران بافندگی پاکان

رئیس شورای اسلامی کارگران کارخانه بافندگی پاکان اعلام کرد: ۵ سال از سوابق بیمه ۸۰ کارگر رسمی کارخانه بافندگی پاکان در سیستم تامین اجتماعی شعبه ۷ تهران به عنوان مشاغل سخت و زیان آور ثبت نشده است.
«رحمان ایزدی» در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: تامین اجتماعی شعبه ۷ تهران، پنج سال سابقه سختی کار ۸۰ کارگر رسمی کارخانه بافندگی پاکان که با سوابق بیش از ۲۰ سال، در انتظار بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند را در سالهای ۸۰ تا ۸۵ به دلیل اشتباه بوجود آمده در در زمان مکانیزه شدن سیستمهای فنی این اداره، انکار می‌کند.
او گفت: در جریان این اشتباه، تامین اجتماعی در لیست بیمه‌ای این تعداد کارگر رسمی در آن سال‌ها، بجای ثبت عنوان شغلی کارگراز عنوان شغلی کارمند استفاده کرده است که این موضوع سوابق سختی کار این کارگران را مختل کرده و امکان بازنشستگی آنان را محدود می‌کند.
او با بیان اینکه در طول سال‌ها فعالیت تولیدی، این واحد هیچ گونه بدهی به سازمان تامین اجتماعی نداشته است، افزود: در سالهای ۸۰ تا ۸۵ کارفرمای این واحد به علت خوش حسابی در پرداخت به موقع بیمه کارگران، به عنوان کارفرمای نمونه تشخیص داده شد.
او در ادامه اضافه کرد: اخیرا وقتی کارگران این کارخانه بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور خود را از شعبه ۷ تامین اجتماعی تهران پی‌گیر شدند، به وجود این مشکل در سوابق بیمه‌ای‌شان پی برده‌اند.
این فعال کارگری با بیان اینکه تامین اجتماعی باید این اشتباه را جبران کند، اظهار داشت: اگر تامین اجتماعی ۵ سال سابقه سختی کار این کارگران را باز نگردانند زمینه بازنشستگی آنان فراهم نمی‌شود و این کارگران بر خلاف قانون ناچارند چندین سال دیگر برای تکمیل سوابق خود کار کنند. ایزدی با بیان اینکه سختی کار این کارگران مورد تایید اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی است، اظهار داشت: در حال حاضر این کارگران با وجود تصریح قانون مبنی بر بازنشستگی پیش از موعد، همچنان با سوابق بیش از ۲۰ سال کار در این واحد مشغول کارند و تامین اجتماعی جبران اشتباه خود را نمی‌پذیرد.
گفتنی است، قانون مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول کارگرانی می‌شود که رشته‌های شغلیشان به نوعی برای سلامتشان مضر تشخیص داده شود. در خدمات بیمه تأمین اجتماعی برای این کارگران هر یک سال فعالیت، یک و نیم سال محاسبه می‌شود تا بتوانند پس از بیست سال کار بازنشسته شده و به این ترتیب از ادامه آسیب‌های جسمی جلوگیری شود.

------------------------------

اعتراض صنفی کارگران بنگلادش به خشونت کشیده شد

کارگران خشمگین بخش پوشاک در بنگلادش روز دوشنبه برای سومین روز پی در پی جاده‌های این کشور را مسدود کردند، کارخانه‌ها را به آتش کشیدند و با پلیس بنگلادش درگیر شدند. معترضان خواستار دریافت دستمزد دست کم ۱۰۰ دلار در ماه می‌باشند.
به گزارش دریافتی ایلنا، «عبدالباطن» رئیس پلیس منطقه صنعتی قاضی‌پور در نزدیکی داکا (پایتخت بنگلادش) که صد‌ها کارخانه در آنجا قرار دارند اعلام کرد: «بیش از ۲۰۰ هزار کارگر» به این تظاهرات جدید پیوسته‌اند.
مستافیروز رحمان معاون عبدالباطن نیز اعلام کرد حدود ۳۰۰ کارخانه که تولید کننده پوشاک برای شرکت‌های مهم غربی از جمله والمارت بوده‌اند به منظور جلوگیری از بروز خشونت روز دوشنبه تعطیل شدند زیرا کارگران خشمگین به کارخانه‌های فعال حمله کرده‌اند.
او گفت: «اوضاع به شدت بی‌ثبات است. پلیس برای متفرق کردن کارگران گلوله‌های پلاستیکی و گاز اشک آور به سوی آن‌ها شلیک کرده است.» او افزود ده‌ها کارگر و چندین پلیس نیز زخمی شده‌اند.
صاحبان کارخانه‌هااعلام کردند تظاهرات روز دوشنبه دولت و مالکان کارخانه‌ها را مجبور کرد تا با پرداخت حقوق ماهانه سه هزار تاکا (۳۸ دلار) موافقت کنند. کارگران بخش نساجی بنگلادش از جمله کارگران در سراسر جهان هستند که کمترین حقوق ماهانه را دریافت می‌کنند و اغلب تا ۸۰ ساعت در هفته در کارخانه‌هایی که در مقابل آتش سوزی و دیگر حوادث اسیب پذیر هستند، کار می‌کنند.
تظاهرات علیه دستمزد پایین، مزایا و شرایط کار در بنگلادش اغلب رخ می‌دهند اما از ماه آؤریل - زمانی که یک مجتمع تولید پوشاک فرو ریخت و سبب کشته شدن بیش از هزار و ۱۰۰ نفر شد - شدت یافته است.
شیامال موکرجی معاون پلیس داکا اعلام کرد در ساوار - منطقه‌ای که حادثه ماه آوریل در آنجا رخ داد به سبب درگیری معترضان با پلیس ده‌ها کارخانه تعطیل شده‌اند.
ریاض بن محمود معاون اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان پوشاک که نماینده چهار هزار و ۵۰۰ کارخانه است، اعلام کرد: «کارگران به کارخانه‌های ما حمله کردند و دست کم دو کارخانه را آتش زدند.»
این کشور جنوب شرق آسیا دومین صادر کننده پوشاک در جهان است و صادرات پوشاک ۸۰ درصد از درآمد صادراتی سالانه ۲۷۰ میلیادر دلاری این کشور را تشکیل می‌دهد. در ماه ژوئن امسال دولت بنگلادش هیئتی را مسئول بازنگری در دستمزدهای کارگران کرد و اتحادیه‌ها نیز خواستار دریافت دستمزد ماهانه ۱۰۰ دلار شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از داکا، صاحبان کارخانه‌ها این درخواست را رد کردند و می‌گویند به سبب اوضاع بد اقتصادی تنها می‌توانند دستمزد‌ها را ۲۰ درصد افزایش دهند و به ۳۵ دلار در ماه افزایش دهند.

------------------------------

تظاهرات كارگران بنگلادشی به خشونت كشیده شد

دومین روز از تظاهرات سراسری کارگران بنگلادشی به خشونت کشیده شد و پلیس برای متفرق کردن معترضان به استفاده از گاز اشک‌اور متوسل شد.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، رئیس پلیس بنگلادش با اعلام این‌که کارگران معترض به سمت کارخانه‌های نساجی سنگ و آجر پرتاب کردند، گفت که نیروهای امنیتی برای مقابله با این کارگران از گاز اشک‌اور وگلوله‌های پلاستکی استفاده کردند.
حدود ۲۰ هزار کارگر در این تظاهرات که در اعتراض به پائین بودن نرخ دستمزد‌ها صورت گرفته است، شرکت دارند.
بر اساس این گزارش، دستمزد ماهانه بخش عمده‌ای از کارگران بنگلادشی حدود ۳۸ دلار است که از جمله کمترین درآمد‌ها در جهان به شمار می‌رود. کاگران معترض خواستار افزایش حقوق ماهانه خود تا ۱۰۰ دلار هستند.
کارمزد پایین کارگران در بنگلادش، این کشور را به یکی از قطب‌های مورد توجه مارک‌های شناخته‌شده جهانی تبدیل کرده است. ۶۰ درصد از این تولیدات به اروپا و ۳۷ درصد به آمریکا و کانادا ارسال می‌شود.
سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده است که وزارت کار بنگلادش فقط ۱۸ بازرس برای بازرسی هزاران کارگاه و کارخانه تولید پوشاک در منطقه داکار و جایی که عمده صنعت پوشاک بنگلادش در آن واقع شده است، دارد.
طبق گزارش‌ها سه میلیون و ۶۰۰ هزار بنگلادشی در صنعت پوشاک این کشور کار می‌کنند. اکثریت کارگران را زنان تشکیل می‌دهند.

------------------------------

تظاهرات شهروندان مراکشی در اعتراض به گرانی

هزاران تن از شهروندان مراکشی در اعتراض به گرانی و افزایش بهای سوخت در «رباط» پایتخت این کشور تظاهرات کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، هزاران شهروند مراکشی در پاسخ به دعوت اتحادیه کارگری این كشور در اعتراض به اوضاع بد معیشتی و افزایش بهای سوخت در پایتخت دست به تظاهرات زدند.
شرکت‌کنندگان در این تظاهرات علیه دولت این کشور به نخست‌وزیری «عبدالله بنکران» شعار سر دادند.
تظاهرات اعتراض‌آمیز مراکشی‌ها بدون وقوع هر گونه خشونتی به پایان رسید.
در همین حال، «حمید شباط» رئیس حزب «استقلال» گفت که این تظاهرات پیام روشنی به دولت است که باید هر چه زود‌تر از تصمیم‌های خود عقب‌نشینی کند. شباط همچنین خواستار اعتصاب عمومی در همه شهر‌ها و روستاهای مراکش شد.
بنا بر این گزارش، دولت مراکش اخیرا برای حل مشکل کسری بودجه که بیش از هفت درصد از تولید ناخالص ملی در سال ۲۰۱۲ میلادی را تشکیل می‌دهد، قیمت سوخت را بالا برد که به دنبال آن بهای بسیاری از کالاها و مایحتاج مردم از جمله گوشت و شیر افزایش یافت.

------------------------------

بیکاری ۲۰۰ کارگر ساختمانی در سقز با توقف مسکن مهر

یک فعال کارگری در کردستان از بیکاری بیش از ۲۰۰ کارگر ساختمانی پس از توقف فعالیت پیمانکاران مجری پروژهای مسکن مهر در شهر سقز خبر داد. «سید محمد صالح حسینی» در این باره به ایلنا گفت: بیش از ۲۰۰ کارگر ساختمانی که در بخش‌های مختلف مسکن مهر از جمله پروژه‌های ۳۷۰۰ واحدی مهر کیان (جاقل) در شهر سقز مشغول به کار بودند، بعد از توقف فعالیت پیمانکاران، شغل خود را از دست داده و اکنون در انتظار یافتن مشاغل ساختمانی در میادین شهر سقز سرگردان شده‌اند.
وی افزود: مسکن مهر در شهرستان سقز یکی از اقدامات دولت برای رفع مشکل اقشار کم‌درآمد جامعه بود که در چند ماه گذشته به سبب افزایش قیمت مصالح و عدم همکاری بانکها برای ارائه تسهیلات به پیمانکاران، نیمه کاره متوقف شده است.
این فعال کارگری در بخش دیگری از سخنانش اقدامات حمایتی دولت از کارگران ساختمانی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: کمترین کاری که دولت برای تامین آتیه این کارگران می‌تواند انجام دهد، ساماندهی و زیر پوشش بیمه قرار دادن آنان است.
به گفته حسینی، بیشترین حوادث شغلی در کشور و در دنیا در حوزه مشاغل ساختمانی اتفاق می‌افتند و حمایت بیمه‌ای از کارگران ساختمانی برای کاهش آسیب‌های سلامتی، اجتماعی و اقتصادی این حوادث ضروری است.

------------------------------

کارگران البرز مرکزی دو ماه حقوق نگرفته‌اند

نماینده مردم قائمشهر در جلسه علنی امروز مجلس در خصوص تعویق دوماهه حقوق کارگران البرز مرکزی تذکر داد.
به گزارش ایلنا، «کمال علی‌پور» در صحن علنی امروز (یکشنبه) مجلس اظهار کرد: معلوم نیست قصه پرغصه کارگران فولاد کشور به خصوص البرز مرکزی تا چه زمانی حل شود.
وی با اعتراض نسبت به تاخیر دوماهه در پرداخت حقوق کارگران البرز مرکزی، خطاب به نمایندگان گفت: این کارگران در حالی دو ماه حقوق نگرفته‌اند که اگر ما یک ماه حقوق نگیریم اعتراض خواهیم کرد.

------------------------------

تمامی ۱۵۰۰ کارگر کشتی سازی صدرا بیکار شدند

در حالی که ایلنا در روزهای گذشته خبر از اخراج ۸۰۰ نفر از کارگران واحد کشتی‌سازی شرکت صنعتی دریایی (صدرا) خبر داده بود، منابع کارگری در بوشهر از اخراج ۷۰۰ کارگر باقی مانده در این شرکت خبر می‌دهند که به این ترتیب شمار کارگران اخراجی صدرا به ۱۵۰۰ نفر می‌رسد.
«سیدموسی میر جهانمردی» دبیر خانه کارگر بوشهر در این باره به ایلنا گفت: با توجه به اینکه در شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) بیش از ۱۵۰۰ کارگر قراردادی و رسمی تحت نظر چندین شرکت پیمانکاری همانند فرا ساحل، آریا صنعت، صادق صنعت و... در ساختن پروژه‌های دریایی فعالیت دارند، اخیرا رکود کار باعث جابجایی شرکت‌های پیمانکاری و ورود پیمانکاران جدید در بخش کشتی سازی این شرکت عظیم دریایی شده است و به تبع این تغییرات،۱۵۰۰ نفر از این کارگران که در چهار ماه گذشته نیز حقوقی دریافت نکرده‌ بودند با پایان یافتن دوره قرارداد کاری‌شان تا پایان شهریور ماه تعدیل می‌شوند.
به گفته این فعال کارگری، پیش از این ۸۰۰ نفر از این کارگران حکم اخراج خود را دریافت کرده بودند و در انتظار اخراج خود تا پایان شهریور ماه بودند.
میرجهانمردی اضافه کرد: هم اکنون حدود ۱۵۰۰ کارگر این واحد عظیم کشتی سازی با سوابق ۲ تا ۲۰ سال بالاتکلیف بوده و قرار است آن دسته از این کارگران اخراجی که شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری را دارند به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شوند.
دبیر خانه کارگر بوشهر با بیان اینکه فعالیت مجموعه کشتی سازی صدرا تقریباً متوقف شده است، اظهار داشت: بخش عمده‌ای از اخراج‌ها در این واحد عظیم تولیدی، مربوط به شرکت پیمانکاری «فرا ساحل» با ۵۳۸ کارگر است و گفته می‌شود فقط یک یا دو شرکت پیمانکاری همانند شرکت پیمانکاری «آبهای عمیق» با تعداد کمی کارگر به فعالیت خود ادامه می‌دهند.
او در بخش دیگری از سخنان خود به انباشت بدهی‌های پیمانکاران شرکت صنعتی دریایی ایران صدرا به تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: گفته می‌شود میزان بدهی یکی از شرکت‌های پیمانکاری به سازمان تامین اجتماعی حدود ۲۷۰ میلیون تومان است.
این فعال کارگری با بیان اینکه شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) یکی از مطرح‌ترین واحد‌های ساخت و تعمیرات کشتی و اجرای سکوهای نفتی و گاز در کشور است، اظهار داشت: اغلب نیروهای فعال در مجموعه «صدرا» را کارگران متخصص و مهندسان با تجربه تشکیل می‌دهند.
به گفته این فعال کارگری در بوشهر، در شرایط رکودی که بر مناسبات اقتصادی کشور حاکم است، سفارش‌ها برای ساخت کشتی‌های جدید کاهش یافته و عمده فعالیت این مجموعه به تعمیر کشتی‌های فرسوده محدود شده است.

------------------------------

۶۷ کارگر معدن چیروک طبس ۳ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند

یک فعال کارگری در طبس از تعویق سه ماه حقوق ۶۷ کارگر شاغل در شرکت معدنی ماسه ریخته‌گری چیروک در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان طبس خبر داد.
«علی محمدی» نماینده کارگران در این باره به ایلنا گفت: این کارگران که با سوابق کاری بیش از ۱۵ سال در شرایط طاقت‌فرسا و غیرمعمولی در معادن روباز برای تولید ماسه طبیعی سیلیسی مشغول به کارند، در سال جدید هیچ گونه قرار داد کاری با کارفرما ندارند.
این فعال کارگری در طبس با بیان اینکه در چنین کارگاهی، منعقد نشدن قرارداد کاری با کارگران، بی‌قانونی و جرم از جانب کارفرما محسوب می‌شود، گفت: اخیرا کارفرما با تهدید به اخراج، از کارگران خواسته است بعد از گذشت شش ماه از سال دو قرار داد جداگانه‌ای را که یکطرفه در تاریخ‌های ۱/۱/۹۲ تا ۳۱/۳/۹۲ و ۱/۴/۹۲ تا ۳۱/۶/۹۲ تنظیم شده‌اند امضاء کنند.
نماینده کارگران شرکت ماسه ریخته‌گری چیروک درباره وضعیت بیمه کارگران نیز گفت: بیمه کارگرانی که در شرایط سختی کار می‌کنند نیز طبق شرایط کاری‌شان پرداخت نمی‌شود. او در این زمینه افزود: با وجود آنکه شغل این کارگران به عنوان مشاغل سخت وزیان آور مورد تایید سازمان تامین اجتماعی است، کارفرما برای فرار از پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی پیش از موعد کارگران، هنگام صدور لیست بیمه مشاغل کارگران را در لیست مشاغلی که مشمول بازنشستگی پیش از موعد قرار می‌گیرند ذکر نمی‌کند. محمدی در این باره اظهار داشت: هم اکنون تعدادی از کارگران پر سابقه این واحد تولیدی که شرایط بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور را دارند به دلیل ذکر نشدن عنوان دقیق شغلی‌شان با مشکل روبرو شده و امکان بازنشستگی برایشان وجود ندارد.

یک بیماری شغلی نادر
این فعال کارگری در طبس در بخش دیگری از این گفتگو به یک بیماری‌ شغلی شایه بین کارگران شاغل در شرکت معدنی ماسه ریخته‌گری چیروک اشاره کرد و گفت: بخش عمده‌ای از فعالیت کارگران برای تهیه ماسه ریختگری مربوط به آماده سازی سنگ سلیس به عنوان ماده اولیه تولید است که این ماده عامل بروز بیماری شغلی «سیلیکوزیس» است. محمدی با بیان اینکه سیلیکوزیس مانند بسیاری از بیماری‌های شغلی می‌تواند تا چندین سال بدون علامت بماند و فقط از طریق عکس و رادیوگرافی ریه، آثار سیلیس قابل مشاهده است. نماینده کارگران ادامه داد: این بیماری که تشخیص اولیه آن بین هشت تا ۱۸ ماه طول می‌کشد، درمان قطعی و مشخصی نداشته و تنها راه کاهش عوارض آن، خروج از محیط آلوده و ورود به محیط پاک و عاری از سیلیس است.
گفتنی است دانشنامه ویکی‌پدیا تحت نام «سیلیکوزیس» آورده است: سیلیکوزیس (Silicosis) ‏ یک بیماری شغلی ریه است که بر اثر تنفس طولانی مدت غبارهای سیلیس ایجاد می‌شود. این بیماری یکی از بیماریهای گروه پنوموکونیوز است.
سیلیکوزیس با تنفس ذرات گرد و غبارو سنگ ایجاد می‌شود. در حیوانات و انسان این حالت دیده می‌شود بویژه افرادی که در معادن آهن، طلا، ذغال سنگ و... کار می‌کنند مستعد این عارضه‌اند. سیلیکا نامحلول در آب بوده و خاصیت تحریکی قوی دارد. بنابراین می‌تواند باعث بروز شدید و افزایش ابتلا به سل شود. ذرات سیلیکا می‌تواند وارد آلوئول‌های ریوی شود. توسط ماکروفاژ‌ها بلع شده و نهایتا وارد عروق لنفاوی داخل ریه و عقده‌های لنفاوی شود. این ترکیبات سیلیکاتی تبدیل به اسید سیلیکا می‌شوند که خاصیت سمی شدیدی برای بدن دارد. امروزه فرض بر این است که سیلیکا ممکن است با پروتئین H ترکیب شده و به عنوان یک آنتی ژن عمل کند که منجر به واکنش آنتی ژن آنتی بادی اتفاق افتاده و مستعد بروز آمیلویید می‌شود. ماکروفاژهایی که ذرات سیلیکا را بلعیده‌اند تبدیل به سلول‌های اپیلوییدی می‌شوند. (شبه اپیتلیال) با گذشت زمان بافت ریه فیبروزه شده که نهایتا منجر به هایپر تروفی، بزرگ شدن دهلیز راست و نهایتا احتقان وریدی مزمن می‌شود گا‌ها بیماران مبتلا ممکن است در اثر سل از بین بروند.

------------------------------

تجمع اعتراض‌آمیز در همدان برای قیمت برق

بیش از ۶۰ نفر از شهروندان همدانی با تجمع در مقابل استانداری به افزایش بهای برق مصرفی اعتراض کردند.
به گزارش فارس، تعدادی از مردم شهر همدان پنج شنبه در اعتراض به افزایش بهای برق مصرفی و عدم توجه مسئولان شرکت توزیع برق به خواسته آنان در مقابل استانداری همدان تجمع کردند.
این تجمع که با حضور بیش از ۶۰ نفر چندین ساعت به طول انجامید با حضور ابراهیم کارخانه‌ای نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس و حاجی‌رضا تیموری مدیر عامل شرکت توزیع برق استان همدان در بین معترضین و شنیدن سخنان آنها به طور مسالمت‌آمیز فیصله یافت.
یکی از معترضین با بیان اینکه قبض برق خانه من از ۱۹۰ هزار تومان در هر نوبت قبض‌نویسی به یکباره به یک میلیون تومان افزایش یافته است گفت: بنده توان پرداخت چنین مبلغی را ندارم و به این مبلغ اعتراض دارم و به همین منظور در مقابل استانداری تجمع کردیم.
وی ادامه داد: در میدان مفتح برای اتصال خانه به شبکه اصلی برق، با توجه به اینکه تیرهای چوبی برق در محل وجود دارد، شرکت برق هزینه اتصال برق و همینطور تغییر تیرهای چوبی به سیمانی را نیز از مشتریان طلب می‌کند. در همین زمینه برای بررسی موضوع با مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان گفت‌وگویی را ترتیب دادیم.
حاجی‌رضا تیموری با بیان اینکه علت افزایش بهای برق مصرفی افزایش قیمت سه تومان در هر کیلووات به مصرف برق است اظهار داشت: افرادی که تجمع کردند از افزایش قیمت برق مصرفی آگاه نبودند و این افزایش قیمت را دولت ابلاغ کرده و شرکت برق آن را اجرا می‌کند.

------------------------------

کارگر آرماتور بند بر اثر برق گرفتگی جان‌داد

صبح امروز یک کارگر ساختمانی در حین کار براثر برق گرفتگی و سقوط از ارتفاع در شهر بانه جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمد حسین پناه» کارگر آرماتوربند در حین کار در طبقه چهارم یک ساختمان نیمه کاره دچار برق گرفتگی شد و بر اثر از سقوط از داربست جان خود را از دست داد.
گفته می‌شود علت برق گرفتگی این کارگر رعایت نشدن حداقل فاصله ایمنی میان ساختمان و تیر چراغ برق بوده است، بطوری که فاصله میان داربست و سیم‌های عبوری برق کمتر از نیم متر برآورد می‌شود.
گفته می‌شود کارگر متوفی در زمان حادثه ۱۷ سال سن داشته است.

------------------------------

کارگاه ساختمانی مجتمع تجاری آرمان مشهد دچار حریق شد

ایلنا: صبح امروز شنبه ۳۰ شهریور ماه کارگاه ساختمانی مجتمع تجاری آرمان مشهد واقع در خیابان نواب صفوی هنگامی که کارگران در آن مشغول به کار بودند دچار حریق شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، این مجتمع بطور حدودی یک کیلومتری از حرم مطهر رضوی (ع) فاصله دارد و به گفته حاضران در صحنه در زمان حادثه بالغ بر ۵۰۰ کارگر در این مجتمع در حال کار بوده‌اند.
این آتش سوزی از ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح امروز آغاز شد و با حضور گسترده آتش نشانان تا ساعت یک عملیات اطفاءحریق ادامه داشته است.
این آتش‌سوزی از انبار وسایل کارگاه ساختمانی که دارای لوازمی همچون چسب، تینر و... شروع شد و به دیگر قسمت‌های این کارگاه ساختمانی سرایت کرد.
هم‌اکنون عملیات کاوش توسط نیروهای آتش نشانی آغاز شده و آماری از تعداد مجروحان احتمالی در دست نیست.

------------------------------

سقوط قطعه صنعتی، جان یك كارگر خوانساری را گرفت

سقوط یك قطعه صنعتی در یكی از كارخانه های شهرستان خوانسار موجب فوت یك کارگر و زخمی شدن یكی دیگر از كاركنان این كارخانه شد.
به گزارش28شهریور ایرنا، در این حادثه كه روز پنجشنبه رخ داد، سیم نگهدارنده بالا بر كارخانه كه یك قطعه صنعتی را منتقل می كرد پاره شد و قطعه صنعتی بر روی كارگران سقوط كرد.
در پی این حادثه كارخانه تعطیل و بررسی كارشناسی در این زمینه آغاز شد.

------------------------------

دانش‌آموزان کوره‌پزخانه

کوچ سالانه کارگران کوره پزخانه‌‌های حواشی مراکز استان‌ها از محل سکونتشان در روستاهای محروم، در کیفیت تحصیل فرزندان این خانواده‌ها تاثیر گذار است و اکثر آنها را نسبت به درس و مدرسه دلسرد می‌کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آن دسته از کارگران کوره پزخانه‌‌ها که در بخش «قالب زنی» مشغول به کارند در شش ماهه ابتدایی سال که به دلیل گرمای هوا شرایط برای خشک شدن خشت‌های قالب زده شده مساعد است، برای کار در کوره پزخانه‌های حاشیه‌های مراکز استان‌ها به ناچار کوچ می کنند و در شش ماهه دوم سال به شهرستان محل سکونتشان باز می‌گردند که این مساله طبعاً موجب سرگردانی و افت تحصیلی فرزندانشان می‌شود.
گروهی از این کارگران، فرزندان خود را در شهرستان محل سکونتشان نزد یکی از اقوام نزدیک می‌سپارند تا بعد از پایان سال تحصیلی و در فصل تابستان، برای کمک به خانواده‌شان به تهران بیایند و در کوره پزخانه‌ها مشغول به کار شوند.
دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارگران کوره پزخانه‌های استان تهران در تشریح مشکلات تربیتی که برای فرزندان این کارگران پدید می‌آید به ایلنا می‌گوید: فرزندانی که برای تحصیل در شهرستان محل سکونتشان می‌مانند به دلیل دوری والدین‌شان دچار افت تحصیلی، مشکلات اخلاقی و... می‌شوند.
«علی حسینیان» معتقد است: بچه‌ای که در هنگام مهاجرت والدین‌اش نزد عمه، عمو یا دایی خود می‌ماند چندان مورد نظارت قرار نمی‌گیرد که این مساله در تربیت او تاثیرات بسیار منفی بر جای می‌گذارد.
اما گروهی دیگر از کارگران که چنین امکانی ندارند یا نمی‌خواهند از آن استفاده کنند، فرزندانشان را همراه خود به کوره پزخانه ها می‌آورند و در حالت خوشبینانه این بچه اگر مجبور به کار کردن نباشد در آنجا به مدرسه می‌فرستند.
«علیرضا رمضان‌پور» رئیس انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه‌های شمس آباد با اشاره به مشکلات پیش روی این خانواده‌ها، هنگام ثبت نام فرزندانشان در مدرسه جدید تصریح می‌کند: ظرفیت مدارس اطراف کوره پزخانه‌ها در اکثر مواقع تکمیل است و امکان ثبت نام برای این دسته از کارگران به سختی و با خواهش و التماس فراهم می‌شود.
این فعال کارگری در ادامه با انتقاد از فاصله زیاد مدارس مقاطع ابتدایی تا کوره پزخانه‌ها بیان می‌کند: این مسیر طولانی، رفت و آمد را برای محصلان کوچک‌تر مشکل می‌کند. بچه‌های کوچکی که در کوره پزخانه‌ها تحصیل می‌کنند برای رسیدن به مدرسه باید ۲ الی ۳ کیلومتر مسیر را طی کنند که برای آن‌ها واقعا مشکل است.
شاید اگر مدرسه ای، حداقل در مقطع ابتدایی در منطقه ای که کوره پزخانه ها در آنجا واقع شده اند تاسیس شود شرایط تحصیل برای فرزندان کارگران کوره پزخانه اندکی آسان تر شود.

لزوم تعریف سبد کالای تحصیلی
کارگران کوره پزخانه به دلیل آنکه در شهرستان محل سکونتشان، زمین کشاورزی مناسب ندارند یا شغلی با درآمد حداقلی پیدا نکرده‌اند در کوره‌های آجرپزی مشغول به کار شده‌اند. تن دادن به کوچ سالانه و کار کردن زیر آفتاب داغ دو فصل ابتدایی سال، از نیازهای معیشتی این کارگران سرچشمه می‌گیرد.
از طرفی، این کارگران به علت پایین بودن سطح توسعه اجتماعی طبقه‌ای که در آن قرار گرفته‌اند معمولا خانواده‌های پرجمعیتی دارند که نیاز آن‌ها به درآمد مضاعف را تشدید می‌کند. این مساله، لزوم ارائه بسته‌های حمایتی از جمله سبد کالای تحصیلی به کارگران کوره پزخانه را بیش از پیش عیان می‌کند.
دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارگران کوره پزخانه‌های استان تهران در تشریح هزینه‌های آن دسته از خانواده‌های کارگری که ۲ یا ۳ فرزند محصل دارند می‌گوید: این خانواده‌ها برای همه فرزندان محصل‌شان باید شرایط و امکانات تحصیل از جمله کیف، کفش، لباس، نوشت افزار و... فراهم کنند که در شرایط اقتصادی فعلی، هزینه‌های کمر شکنی را به آن‌ها تحمیل می‌کند.
حسینیان با تاکید بر نیاز مبرم کارگران شاغل در کوره پزخانه‌ها به کمک هزینه برای تحصیل فرزندانشان تصریح می‌کند: برای کارفرمایان کوره‌های آجر پزی مساله‌ای به نام سبد کالا چه از نوع معیشتی و چه از نوع تحصیلی نعریف نشده است. آن‌ها فقط به فکر بهره کشی بیشتر از کارگران‌شان هستند.
همچنین، رئیس انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه‌های شمس آباد معتقد است: اصولا هیچ سبد حمایتی از سوی دولت یا صاحبان کوره‌های آجرپزی به کارگران تعلق نمی‌گیرد.
رمضان‌پور ادامه می‌دهد: در شرایطی که اکثر کارخانه‌های نوشت افزار وطنی به دلیل سیاست گذاری‌های نامناسب دولت قبلی ورشکسته شده‌اند و اغلب اجناس موجود در بازار وارداتی هستند، خانواده‌هایی که محصل دارند باید بایت نوشت افزار، هزینه گزافی را پرداخت کنند.
چنین شرایطی باعث شده است اکثر کارگران شاغل در کوره پزخانه ترجیح دهند فرزندانشان از یک سنی به بعد به جای تحصیل به آن‌ها کمک کنند. این ترجیح نه از سر ناآگاهی نسبت به اهمیت تحصیل بلکه از روی ناچاری برای تامین امرار معاش است. شاید اگر کمک هزینه‌ای در قالب سبد کالای تحصیلی در اختیار کارگران کوره پزخانه قرار بگیرد، ترک تحصیل فرزندان آن‌ها به دلیل نیازهای معیشتی خانواده‌شان کاهش پیدا کند.

------------------------------

محرومیت کارگران خباز از افزایش مزدی سال ۹۲

رئیس انجمن صنفی کارگران خباز شهرستان سقز گفت: با گذشت نزدیک به هفت ماه از شروع سال جدید هنوز بخشنامه دستمزدهای سال۹۲ در مورد کارگران نانوایی اجرا نشده است. «محمد احمدپور» با اعلام این مطلب به ایلنا یادآور شد: این تاخیر در حالی است که از ماه گذشته به دلیل بازبینی مصوبه دستمزد‌ها بر حقوق مسکن و بیمه کارگران اضافه شده است. به گفته احمد‌پور بر اساس روال مرسوم در شهرستان سقز، هرسال بخشنامه دستمزد در خصوص کارگران خباز با تاخیری چند ما‌هه اجرا می‌شود. وی در توضیح علت این تاخیر گفت: از آنجا که کافرمایان خباز همیشه افزایش حقوق را منوط به افزایش بهای نان و یا افزایش ساعات کار می‌دانند، هرسال پس از ابلاغ بخشنامه دستمزد، در فرمانداری سقز جلسه مشترکی را به منظور چگونگی اعمال افزایش مزد در خبازی‌ها برگزار می‌کند.
وی با بیان اینکه در این جلسه کارگران و کارفرمایان خباز، مسئولان دولتی از جمله شخص فرماندار و مسئول اداره کار حضور دارند، گفت: چون برگزاری این جلسه زمان بر است بنابراین هر ساله مصوبه دستمزد‌ها با تاخیری چند ماهه درخصوص کارگران خبار اعمال ‌می‌شود و در این مدت دستمزد کارگران یاده شده بصورت علی الحسابی پرداخت می‌شود. این فعال کارگری ادامه داد: همچنین در این جلسات با توافق طرفین همواره مبلغ معینی بابت مابه‌التفاوت پرداخت‌های علی الحسابی اتعیین می‌شود که به صورت روزانه محاسبه و همراه با حقوق ماه‌های باقیمانده از سال به کارگران پرداخت می‌شود.
این مقام کارگری گفت: متاسفانه با گذشت حدود هفت ماه از شروع سال ۹۲ هنوز در شهرستان سقز جلسه مشترک برای افزایش دستمزد کارگران خباز برگزار نشده است. وی بابیان اینکه به نظر می‌رسد در پی تغییرات و جابجایی‌ مدیریتی کشور، مسئولان دولتی در شهرستان سقز چندان پیگیر برگزاری جلسه هرساله نبوده‌اند.
احمدپور بابیان اینکه بیش از ۲۵۰ نانوایی در شهرستان سقز فعالیت روزانه دارند، تعداد کارگران شاغل در این صنف را بالغ بر ۷۵۰ نفر اعلام کرد.
به گفته این فعال کارگری تاخیر در اعمال مصوبات مزدی سال ۹۲کارگران خباز سقزی در حالی ادامه دارد که در نتیجه نوسانات اقتصادی سال گذشته از قدرت خرید کارگران این صنف به شدت کاسته شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که شدت فشار مالی بر خانواده‌های کارگران خباز سقزی با نزدیک شدن به شروع سال جدید تحصیلی چندین برابر شده است، بسیاری از این کارگران برای دریافت کمک به ناچار به سازمان‌های حمایتی چون کمیته امداد مراجعه کرده‌اند.

------------------------------

کارخانه سرب و روی به هیچ کجا منتقل نشد/ معرفی ۲۴۰ کارگر به بیمه بیکاری

۲۳ مرددماه امسال در مرافعه میان مخالفان و موافقان فعالیت کارخانه سرب و روی زنجان، سرانجام این واحد تولیدی به دلیل آلایندگی محیط زیست تعطیل شد. به گزارش ایلنا، در یک ماهی که از تعطیلی این کارخانه می‌گذرد برخلاف آنچه به کارگران وعده داده شده بود محل کارخانه تعویض نشد. با این حال اما موافقان و مخالفان بر سر مواضع خود ایستاده‌اند.
هواداران، تعطیلی کارخانه را به نفع سلامت اهالی زنجان می‌دانند و معتقدند زیاد شدن موارد ابتلا به سرطان در شهر نتیجه وجود این کارخانه است، در مقابل مخالفان تعطیلی کارخانه که عمدتا کارگران سرب و روی و بستگان آنها هستند می‌گویند که کارخانه به حریم شهر تجاوز نکرده، بلکه شهر با پیش‌روی بی‌رویه به حریم کارخانه تجاوز کرده است.
فارغ از این اختلاف نظر، از مسئول یک نهاد رسمی کارگری در زنجان سراغ کارگران این کارخانه تعطیل شده را گرفتیم و درباره سرنوشت این دعوا پرسیدیم.

معرفی کارگران به بیمه بیکاری
رئیس هیات مدیره کانون‌هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان زنجان در گفتگو با ایلنا از معرفی ۲۴۰ کارگر کارخانه سرب و روی زنجان به بیمه بیکاری خبر داد. علیرضا آشیان طولانی شدن تعطیلی کارخانه را دلیل معرفی آنان به بیمه بیکاری دانست و گفت: با گذشت بیش از یک ماه از تعطیلی کارخانه سرب و روی زنجان هنوز وضعیت کارگران این واحد تولیدی نامعلوم است.
این فعال کارگری با یادآوری اینکه تا پیش از تعطیلی کارخانه، کارگران بصورت فصلی، قراردادی و دائم مشغول به کار بودند، گفت: در حال حاضر کارگران بلاتکلیف‌اند و سرنوشت اشتغال‌شان نامعلوم است.
به گفته علیرضا آشیان، هرچند تعطیلی کارخانه سرب و روی نمی‌تواند تا ابد ادامه یابد اما با توجه به محدودیت‌های مدت پرداخت و مبلغ مقرری بیمه بیکاری، ادامه وضع کنونی برای کارگران خوشایند نیست.
این مقام کارگری بابیان اینکه در پرونده کارخانه سرب و روی زنجان مسئله اصلی «کارگران دائمی» هستند که بیش از ۱۸ سال سابقه کار دارند، افزود: از آنجایی که بیشتر ردیف‌های شغلی در این کارخانه سخت و زیان آور هستند این نگرانی وجود دارد که با معرفی این کارگران به صندوق بیمه بیکاری در روند بازنشستگی پیش از موعد آنها تاخیر ایجاد شود. مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان زنجان ادامه داد: هرچند به موجب قانون جدیدی که در مجلس تصویب شده است بیمه شدگان تامین اجتماعی با داشتن حداقل ۷۳۰۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه در مشاغل سخت و زیان آور می‌توانند زودهنگام بازنشسته بشوند اما از آنجا که هنوز این قانون برای اجرا ابلاغ نشده است، نگرانی کارگران از بابت برهم خوردن سوابق کار ادامه دارد.
وی یادآورشد: تا پیش از این مصوبه، بیمه شدگان دارای مشاغل سخت و زیان آور باید برای بازنشستگی زودهنگام ۲۰ سال متوالی و یا ۲۵ سال متناوب حق بیمه پرداخت می‌کردند. این مقام کارگری بایادآوری اینکه دعوا بر سر توقف یا ادامه فعالیت کارخانه سرب و روی زنجان به سال‌ها قبل بازمی‌گردد افزود: هرچند در یک سال گذشته فلیترهای مخصوصی برای کاهش آلایندگی کارخانه نصب شدند اما از شدت آلودگی هوا کاسته نشد.
به گفته آشیان کارگران و خانواده‌های آن‌ها برای تامین معاش خود خواهان پایان یافتن توقف فعالیت کارخانه هستند اما سایر اهالی زنجان نسبت به ادامه فعالیت این کارخانه معترض‌اند. وی بابیان اینکه آلودگی این کارخانه غیر قابل انکار است، گفت: کارخانه سرب و روی زنجان از مرکز شهر زنجان ۱۰ کیلومتر فاصله دارد که در نواحی حاشیه‌ای، پروژه‌های مسکن مهر و باغات ییلاقی حومه شهر زنجان این مسافت را به حدود ۳ کیلومتر کاهش داده‌اند.

نگرانی از اعتراضات مردمی در آینده
در این زمینه، دبیر خانه کارگر زنجان عملکرد مسئولان استانی و کشوری در موضوع این کارخانه را نشانه بی‌توجهی آنان نسبت به معاش کارگران دائم، موقت و فصلی کارخانه سرب روی و توأمان بی‌توجهی به سلامت عموم مردم با توجه به سال‌ها فعالیت کارخانه عنوان کرد.
«مرتضی ریحانیان» در این باره به ایلنا گفت: تعطیلی یکی از بزرگ‌ترین واحدهای صنعتی استان محروم زنجان گواه عملکرد ناهمگون و بدون برنامه‌ریزی دستگاه اجرایی در بازار کار و تولید و صنعت است.
ریحانیان ادامه داد: برای جلوگیری از نابودی فرصت‌های شغلی موجود در این کارخانه، مسئولان باید هر چه سریع‌تر موضوع انتقال کارخانه به خارج از شهر را پی گیری کنند. دبیر خانه کارگر زنجان در ادامه به تعطیلی کارخانه متعاقب بالاگرفتن اعتراضات مردمی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تمامی اقشار زنجان از فعالیت این واحد تولیدی آلاینده محیط زیست، آسیب دیده‌اند این بار مسئولان باید در زمینه انتقال کارخانه بصورت کار‌شناسی عمل کنند تا دوباره مشکلات ایجاد شده تکرار نشود.
این فعال کارگری با طرح شبهاتی در خصوص محل در نظر گرفته شده برای انتقال کارخانه، اظهار داشت: قرار بر این است که کارخانه سرب و روی به شهرک صنعتی شماره ۲ زنجان منتقل شود. با توجه به اینکه این شهرک در فاصله پنج کیلومتری از شهر زنجان و آبادی‌های اطراف آن واقع شده، به نظر می‌رسد انتقال کارخانه سرب روی به این شهرک صنعتی (شماره دو) در آینده اعتراض مردمی که با پیش‌روی شهر در این منطقه ساکن خواهند شد را در پی داشته باشد.

------------------------------

بیش از ۱۰۰۰ کارگر شهرداری بروجرد دو ماه حقوق نگرفته‌اند

دبیر خانه کارگر شهرستان بروجرد اعلام کرد: بیش از هزار کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری بروجرد دو ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«محمد گودرزی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: شهرداری بروجرد علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق دو ماه گذشته، در پرداخت بیمه کارگران نیز کوتاهی کرده است.
این فعال کارگری میزان بدهی شهرداری بروجرد به تامین اجتماعی را حدود ۱۵ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: با آنکه شهرداری بروجرد ماهانه از حقوق کارگران مبلغ قانونی را به عنوان سهم بیمه کسر می‌کند، اما این مبلغ را به حساب تامین اجتماعی واریز نمی‌شود.
این فعال کارگری در ادامه تصریح کرد: این کارگران قراردادی در سه منطقه شهرداری بروجرد، با نظارت شهرداری مرکز در نقاط مختلف شهر در مشاغل خدماتی مشغول بکارند. او در ادامه اضافه کرد: در سالهای اخیر افزایش فعالیتهای سیاسی در شهرداری‌ها باعث شده است مسئولان این شهر کمتر به مشکلات کارگران و مسائل شهری بپردازند.
دبیر خانه کارگر بروجرد با «غیر انسانی» توصیف کردن تعویق دوماهه حقوق این کارگران که در شرایط سخت کار کرده‌اند، گفت: متاسفانه تا به امروز توجه‌ای به مشکلات این کارگران نشده و این کارگران به سبب تامین نشدن معیشت زندگیشان متحمل سختی‌های زیادی می‌شوند.
این فعال کارگری در خاتمه افزود: انتظار داریم اعضای جدید شورای شهربروجرد، نظارت خود را بر مسئولان شهرداری و نحوه فعالیت‌شان بیشتر کنند.

------------------------------

سرنوشت ۲۳۵ کارگر اخراجی در انتظار ۵۰ کارگر باقی‌مانده فولاد زاگرس

در پی اخراج ۲۳۵ نفر از مجموع ۲۸۵ کارگر کارخانه فولاد زاگرس، یکی از ۵۰ کارگر باقی مانده در این کارخانه در تماسی با ایلنا مدعی شد، بعد از اخراج ۲۳۵ کارگر در تاریخ ۱۸ تیرماه، ۵۰ کارگر باقی مانده نیز همچنان همانند سایر همکارنشان بلاتکلیف بوده و از فروردین ماه سال جاری حقوقی دریافت نکرده‌اند.
این کارگر شاغل در کارخانه فولاد زاگرس که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: این ۵۰ کارگر باقی مانده که بعد از تعطیلی کارخانه در قسمتهای مختلف از جمله بخشهای نگهبانی، دفتری و فنی مشغول به کارند از فروردین ماه سال جاری بجز مبلغ ناچیزی که به عنوان علی‌الحساب به آنان پرداخت شده است حقوق دیگری دریافت نکرده‌اند و در این زمینه هیچ مسئولی در کارخانه پاسخگوی مطالبات آنان نیست.
او با بیان اینکه مدیر عامل در کارخانه حضور فیزیکی ندارد ادامه داد: وقتی کارگران بعد از ۲۰ سال خدمت قصد پی‌گیری مطالبات خود را دارند به مسئولین ارشد کارخانه دسترسی ندارند و مدیران پایین دستی نیز عامل پرداخت نشدن حقوق کارگران را خالی بودن حسابهای بانکی کارخانه عنوان می‌کنند.
او همچنین گفت: کارفرما پیغام داده است به حضور شما در کارخانه هیچ اجباری نیست و می‌توانید کارخانه را‌‌ رها کنید چرا که توان پرداخت حقوق را نداریم.
این کارگر با بیان اینکه برخی از قسمتهای حساس کارخانه همانند پستهای برق و تاسیسات نیاز به نگهداری مستمر دارد افزود: هم اکنون این کارخانه با همه دارایی‌هایش در شهرستان قروه به بهانه اصلاح ساختار ر‌ها شده و هیچ مسئولی پاسخگوی کارگران نیست.

------------------------------

۸۰۰ کارگر قراردادی و رسمی صدرا پایان شهریور اخراج می شوند

دبیر خانه کارگر استان بوشهر از صدور حکم اخراج ۸۰۰ نفر از کارگران قرار دادی و رسمی در واحد کشتی سازی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) تا پایان شهریور ماه سال جاری خبر داد.
«موسی میر جهانمردی» در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: با توجه به اینکه درشرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) بیش از ۱۵۰۰ کارگر قراردادی ورسمی با کارفرمایی چندین شرکت پیمانکاری همانند فرا ساحل، آریا صنعت، صادق صنعت و... در ساخت پروژه‌های دریایی فعالیت دارند، اخیرا به دلیل رکود کار که موجب جابجایی شرکت‌های پیمانکاری و ورود پیمانکاران جدید در بخش کشتی سازی این شرکت عظیم دریایی رخ داده است، ۸۰۰ نفر از این کارگران که در سه ماه گذشته نیز حقوقی دریافت نکرده‌اند با دریافت حکم اخراج از سوی کارفرما، در انتظار اخراج خود تا پایان شهریور ماه هستند.
ان فعال کارگری سوابق کار این کارگران را از دو سال تا ۲۰ سال عنوان کرد و افزود: بخش عمده اخراج این تعداد کارگر، مربوط به شرکت پیمانکاری فرا ساحل است که قصد دارد با اتمام قرار داد ۵۳۸ کارگر تا پایان شهریور ماه، آنان را اخراج کند.
او در بخش دیگری از سخنان خود به انباشت بدهی‌های پیمانکاران شرکت صنعتی دریایی ایران صدرا به تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: گفته می‌شود میزان بدهی یکی از شرکت‌های پیمانکاری به سازمان تامین اجتماعی حدود ۲۷۰ میلیون تومان است.
این فعال کارگری با بیان اینکه شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) یکی از مطرح‌ترین واحد‌های ساخت و تعمیرات کشتی و اجرای سکوهای نفتی و گاز در کشور است، اظهار داشت: اغلب نیروهای فعال در مجموعه «صدرا» را کارگران با تجربه و مهندسان متخصص تشکیل می‌دهند.

------------------------------

کاهش قدرت خرید، آموزش و بهداشت را در طبقات مزدبگیر کمرنگ کرده است

«هاله صفرزاده» یک فعال مستقل کارگری معتقد است کاهش قدرت خرید خانواده‌های مزد بگیر باعث کمرنگ شدن اولویت‌های بهداشتی و آموزشی در این خانواده‌ها می‌شود.
هاله صفرزاده در این باره به ایلنا گفت: کودکان نیروهای مولد و سرمایه‌های آینده کشور هستند بنابراین هرچه کمتر آموزش ببینند در آینده کشور بیشتر با کمبود نیروی متخصص روبرو خواهد شد که نتیجه این وضع بدون شک وارد کردن نیروی به اصطلاح ماهر و متخصص از خارج کشور خواهد بود.
به گفته این فعال مستقل صنفی که خود در آموزش و پرورش خدمت می‌کند، نظام کنونی آموزشی در ایران ایرادهایی دارد که به موجب آن به واسطه بازتولید نظام سلطه؛ نسل آینده افراد «بله قربانگو» و غیر معترض تربیت و تحویل جامعه می‌شوند.
وی افزود: به غیر از تحقیر، توهین و تنبیه بدنی که همچنان در محیطهای آموزشی به وضوح وجود دارد، ایراد دیگر این نظام آموزشی این است که با وجود تغییر محتوای برخی کتاب‌های درسی، هنوز اثری از آموزش خلاقیت مشاهده نمی‌شود.
صفرزاده گفت: هرچند نظام آموزش و پرورش کشور از نظر نحوه تعلیم و ترتبیت مورد انتقاد جدی قرار دارد، اما مسئله این است که برای جامعه فوائد برقراری همین خدمات «نیم بند» از فقدان آن‌ها بیشتر است.
وی بایادآوری اینکه دولت به موجب قانون اساسی موظف است تا برای همه شهروندان خود امکان دسترسی رایگان به خدمات نظام آموزش ابتدایی و متوسطه را فراهم کند، گفت: در شرایط موجود به دلیل وخامت مشکلات اقتصادی حتی امکان دسترسی به خدمات اولیه اموزشی بصورت رایگان برای همه شهروندان ایرانی وجود ندارد.
صفر‌زاده بابیان اینکه هم اکنون هیچ مدرسه‌ای نمی‌تواند هزینه‌های خود را از محل مقرری که دولت معین کرده است تامین کند، گفت: درنتیجه اکنون چند سالی است که مشاهده می‌کنیم در مدارس از والدین دانش آموزان کمک‌های مردمی اجباری دریافت می‌کنند.
وی افزود: با توجه به بی‌سابقه بودن گرانی‌های اخیر، تحمل این شرایط برای خانواده‌هایی که حتی در تدارک کیف، کفش و نوشت افزار فرزندان خود دچار مشکل هستند غیر ممکن است.
وی درخصوص افزایش سرسام آورهزینه‌های مربوط به نوشت افزار گفت: در سال‌های قبل هم بیشتر خانواده‌های مزد بگیر و کم بضاعت برای تامین نوشت افزار فرزندان خود با مشکل مواجه بودند اما در سال جاری شاهدیم که این مشکل به خانواده‌های طبقه متوسط نیز سرایت کرده است بطوری که امسال این خانواده‌ها تمایل بیشتری نشان می‌دهند تا از بازارچه‌های ویژه خریداری کنند.
صفرزاده گفت: غیر از این در سالهای اخیر به دلیل ترویج نوعی سیاست خصوصی سازی در نظام آموزشی، والدین دانش اموزان مجبورند تا به عناوین مختلف بابت مدارس غیر انتقاعی، تدریس خصوصی، کلاس تقویتی؛ جبرانی، کنکور، المپیاد و یا استعداد درخشان هزینه اضافی به کادر اموزشی مدارس و یا موسسات خدمات آموزشی پرداخت کنند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر موسسات خصوصی خدمات آموزشی به غیر از هدف‌گیری دانش‌آموزان سال‌های پایانی دبیرستان، با تمرکز تبلیغاتی بر دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی، باعث افزایش هزینه تحصیل دانش آموزان در تمامی مقاطع شده‌اند.
وی باغیر منطقی خواندن این هزینه‌های تازه گفت: نتیجه این وضع کمرنگ شدن هرچه بیشتر خدمات اموزشی رایگان است.
به باور صفرزاده مادامی که در بخش آموزش و پرورش نگاه کالایی غالب باشد. باید شاهد افزایش غیر منطقی هزینه‌های تحصیل کودکان در بخش‌های مختلف باشیم.
وی بابیان اینکه استمرا این شرایط باعث ایجاد تبعیض در محیط‌های آموزشی می‌شود گفت: از آنجا که در دراز مدت تحمل چنین فضایی برای فرزندان خانواده‌های کم بضاعت و مزدبگیر ناممکن است در نتیجه باید شاهد ترک تحصیل بیشتر کودکان و جذب در بازار سیاه کار باشیم.
صفرزاده در پایان گفت: در شرایط کنونی به غیر از دانش اموزان، برخی دانشجویان نیز به دلیل فشارهای اقتصادی و غیر اقتصادی ناچار شده‌اند تا محیطهای آموزشی را ترک کنند.

------------------------------

ریزش آوار جان کارگر ۲۰ ساله را گرفت

بعد از ظهر روز گذشته یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار یک ساختمان قدیمی سه طبقه جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه در بلوار جنت آباد، خیابان نسترن زمانی رخ داد که کارگران درحال تخریب یک ساختمان قدیمی سه طبقه بودند که ناگهان بخش‌هایی از سقف طبقه سوم بر روی یکی از کارگران ریزش کرد.
بنا بر این گزارش، آتش نشانان پس از حضور در محل پیکر این جوان ۲۰ ساله را از زیر آوار خارج کردند و مرگ وی توسط عوامل اورژانس تایید شد.

------------------------------

مهدی فراحی شاندیز در سلول انفرادی و ممنوع الملاقات است

خبرگزاری هرانا - مهدی فراحی شاندیز، زندانی سیاسی زندان اوین از تاریخ ۲۶ مرداد ماه در سلول انفرادی بند ۲۰۹ اوین بصورت ممنوع الملاقات نگهداری می‌شود.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهندس مهدی فراحی شاندیز که تا کنون چندین بار به اتهام‌های سیاسی بازداشت شده است، در روز کارگر سال ۸۸ در پارک لاله تهران دستگیرشده وه‌مان شب ماموران وزارت اطلاعات خانه‌اش را جستجو و کلیه مدارک، وسایل شخصی و کتب را ضبط کردند.
فراحی شاندیز در پی این دستگیری به ۹ ماه حبس محکوم شد که بیشتر آنرا درسلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ اوین گذراند و بهمن ماه ۸۸ از زندان آزاد شد.
آخرین بار پس از مراجعات مکرر به دادگاه انقلاب برای گرفتن لوازم و مدارک توقیف شده‌اش (گذرنامه، شناسنامه، کارت ملی، کامپیو‌تر و...) با ممانعت آن‌ها از ورود به شعبه مورد نظر مواجه شد و پس از مقاومت، دستگیر و در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام توهین به رهبری و اخلال در نظم به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.
مهدی فراحی شاندیز که از دی ماه سال ۹۰ در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد، از روز ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۱ در اعتراض به حبس و حصر غیر قانونی رهبران جنبش سبز به مدت چند هفته در اعتصاب غذا بسر برد.
وی روز ۱۱ دی ماه سال ۹۱ به دنبال سر دادن شعارهای اعتراضی ۲۰ روز به انفرادی منتقل شد و پس ازپایان این مدت به جای بند ۳۵۰ به اندرزگاه ۸ سالن ۱۰ که محل زندانیان عادی است انتقال داده شد.
یکی از نزدیکان این زندانی سیاسی به گزارشگر هرانا گفت: "مهدی فراحی شاندیز در سالن ۱۰ اندرزگاه ۸ نیز به اعتراض خود ادامه داده و در بهمن سال ۹۱ در بند ۲۴۰ در سلول انفرادی، جواد مومنی معاون اجرایی زندان و عباسی رئیس بند ۲۴۰ پس از خودداری شاندیز برای نوشتن توبه نامه وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند و دست او را شکستند و روز‌ها او را با دست شکسته در سلول‌‌ رها کردند. تا پایان سال ۹۱ را در سلول انفرادی گذراند و دوباره به اندرزگاه ۸ منتقل شد. در روز انتخابات ریاست جمهوری به بند ۲۴۰ منتقل و باز مورد ضرب و شتم عباسی قرار گرفت که باعث آسیب دیدگی قفسه سینه او شد. بعد از گذشت تقریبا ۲ ماه در سلول انفرادی و در شرایط سخت و با درد قفسه سینه، کمردرد و پای زخمی، زندانی بود و در سلول‌های مجاور او نیز زندانی دیگری وجود نداشت و در سیستم کامپیوتری زندان نام او جز زندانیان اندرزگاه ۸ ثبت شده بود و علی رغم بودن در انفرادی روزهای چهارشنبه با خانواده‌اش ملاقات داشت."
وی در ادامه گفت: "مهدی از ۲۶ مرداد ماه به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ اوین منتقل شده و ممنوع الملاقات است. دلیل عمده فشار بر مهدی فراحی شاندیز، نافرمانی اعتراضی او نسبت به قوانین زندان است که شامل سردادن شعارهایی چون» زنده باد آزادی «و» مرگ بر دیکتاتور «و... و خودداری از حضور در آمارگیری زندان بوده است."

------------------------------

بدهی پیمانکاری آذر خاک به ۴۰۰ کارگر پتروشیمی

شرکت آذر خاک بابت دستمزد و حق بیمه کارگران ۱۰ شرکت پیمانکاری زیرمجموعهاش بدهکار است.
شرکت آذر خاک از پیمانکاران فعال دست اول در منطقه پارس جنوبی است و شرکتهای پیمانکاری دست دوم و سوم از طریق این شرکت در اجرای پروژههای منطقه پارس جنوبی فعالیت دارند. در حال حاضر کارگران شاغل در شرکتهای پیمانکاری دست دوم و سوم حداقل ۵ ماه دستمزد معوقه از شرکت آذر خاک طلبکارند.
علاوه بر دستمزد کارگران، شرکت آذر خاک از بهمنماه سال گذشته نیز بابت حق بیمه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است. تعداد کارگران طلبکار از این شرکت بزرگ پیمانکاری بالغ بر ۴۰۰ نفر است، افزود: این کارگران در شرکتهای مختلف پیمانکاری کوچکتر مشغول فعالیتاند. تنها یک شرکت تهیه و پخت غذا بابت تامین غذای روزانه نیروهای انسانی شرکت آذر خاک مبلغی در حدود ۲ میلیارد تومان طلبکار است.
تاخیر در پرداخت حقوق قانونی کارگران شاغل در پروژههای عمرانی زیر مجموعه شرکت آذر خاک در حالی است که گفته میشود، شرکت ملی نفت ایران مبلغی در حدود ۲۵ میلیارد تومان به آذر خاک پرداخت کرده است. در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی به سر میبرند، گفت: نتیجه این وضع اعتراضهای پراکنده اما مستمر کارگران طلبکار بوده است.
در منطقه وپژه پارس جنوبی شرایط طاقت فرسای آب و هوایی و قوانین غیر عادلانه روابط کار و بد حسابی کارفرمایان باعث شده تا نیروهای انسانی تحت فشار مضاعف قرار بگیرند.

------------------------------

نقش هدفمندی یارانه‌ها در بروز فاجعه آزاد راه تهران - قم

شامگاه دوشنبه، ۱۸ شهریورماه لاستیک اتوبوسی که از اصفهان به سمت تهران در حرکت بود در کیلومتر ۳۰ اتوبان قم تهران ترکید. اتوبوس پس از انحراف با عبور از گاردریل وسط اتوبان، وارد لاین غربی شد و با اتوبوس دیگری که از تهران به مقصد یزد در حرکت بود تصادف کرد. در این حادثه ۴۴ نفر جان خود را از دست داده و ۴۴ نفر دیگر مجروح شدند ـ یک فاجعه تمام عیار.
به گزارش ایلنا، با گذشت پنج روز از این حادثه، بازار مقصریابی همچنان داغ است و قابل پیشبینی است که همچون موارد مشابه در سایر حوادث حین کار، سرانجام این بازار داغ به کباب کردن «عامل انسانی» بیانجامد.
رانندگان اتوبوس در این قبیل حوادث، غالباً متاع سهل‌الوصولی‌اند که توأمان مورد استقبال دولت و مجلس و به تبع رسانه‌ها قرار می‌گیرند. چه رانندگان مقصر این حادثه باشند و چه تنها دیوارشان کوتاه‌تر از سایرین، آنچه لازم است پیش از یافتن مقصر شنیده شود، صدای این متهمان همیشگی است.

جایگاه همیشگی خطای انسانی
رئیس انجمن صنفی رانندگان اتوبوس‌های برون شهری گفت: شواهد غیر قابل انکاری وجود دارد که در حادثه اخیر آزاد راه تهران-قم که به کشته شدن ۴۴ نفر از هموطنان‌مان منجر شد، رانندگان اتوبوس مقصر نبوده‌اند.
«غلامرضا خادمی‌زاده» در این باره به ایلنا گفت: همواره به ناحق خطای انسانی عامل بروز حوادث رانندگی در جاده‌های کشور معرفی می‌شود و این درحالی است که اکثر حوادث بین جاده‌ای به دلایل دیگری چون نقص فنی وسلیه نقلیه و ناایمن بودن مسیر رخ می‌دهند. وی گفت: انجمن صنفی رانندگان اتوبوس‌های برون شهری با قاطعیت اعلام می‌کند که چنانچه پلیس راه، سازمان حمل و نقل جاده‌ای و وزارت راه بازهم بخواهند رانندگان و کمک رانندگان متوفی را به مقصر حادثه تصادف دو اتوبس مسافربری در آزادراه تهران-قم معرفی کنند، این تشکل صنفی از طریق قانون و با مدارک محکمه پسند ثابت می‌کند که نیروی انسانی کمترین سهم را در بروز این سانحه داشته است.
این مقام صنفی بابیان اینکه در این حادثه «نقص فنی لاستیک» دلیل اصلی بروز تصادف متجر به فوت سرنشین اتوبوس‌ها بوده است، گفت: از سال ۸۹ که با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به بخش حمل و نقل آسیب‌های جدی وارد آمد وهیچ تمهیدی برای تامین قطعات یدکی مورد نیاز رانندگان اتخاذ نشد.
وی بابیان اینکه گفته می‌شود این حادثه در پی ترکیدن لاستیک یکی از اتوبوس‌ها و انحراف آن آغاز شد، در تشریح دلایل احتمالی فرسودگی لاسیتک خودرو گفت: بعد از آزادسازی قیمت‌ها به نام هدفمندی، قیمت هرجفت لاستیک اتوبوس از حدود ۹۰۰ هزار تومان درنیمه دوم سال ۸۹ به بیش از ۵ میلیون تومان در سال ۹۱رسید. در آن زمان با همکاری وزارتخانه‌های بازرگانی و راه تنها حدود ۱۳۰۰ حلقه لاسیتک اتوبوس و کامیون با ارز دولتی میان رانندگان وسائط نقلیه سنگین توزیع شد.
خادمی‌زاده با یادآوری اینکه برای تردد نردیک به ۱۸ هزار وسلیه نقلیه سنگین در مدت ۶ ماه به ۳۰ تا ۵۰ هزار حلقه لاستیک نیاز است، افزود: از آنجا که اقدام دولت برای تامین لاستیک ارزان بیشتر جنبه تبلیغاتی داشت، این اقدام دیگر ادامه نیافت و درنتیجه رانندگان ناچار شدند تا برای تامین لاسیتک خودرو‌های خود به بازار اجناس درجه دوم چینی روی آورند. وی ادامه داد: مادامی که اوضاع اقتصادی کشور در نتیجه تورم و رکود آشفته باشد، هیچ راننده‌ای قادر به خرید لاسیک ۵ میلیون تومانی نیست.
به گفته این مقام صنفی، این شرایط تنها به سود سودجویانی است که از موقعیت پیش آمده سوء استفاده کرده و دور از نظارت کیفی دولت، لاسیتک‌های درجه دوم چینی را آشکارا به نصف قیمت وارد بازار می‌کنند. وی ادامه داد: در نتیجه اشتباه مسئولان دولتی در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها ضریب ایمنی لاستیک خودروهای سنگین بطور فاحشی سقوط کرده است.

نقش پنهان خودروسازان و وزارت راه در حوادث جاده‌ای
رئیس انجمن صنفی رانندگان اتوبوسهای برون شهری در بخش دیگری از این گفتگو، با تأکید بر اینکه «تمامی اتوبوس‌های برون‌شهری که توسط شرکت‌های داخلی تولید می‌شوند دارای نقص ایمنی‌اند»، اظهار داشت: علاوه برآنکه بازهم مشکلات ناشی از نوسانات اقتصادی دسترسی به لوازم یدکی استاندارد را متوقف کرده‌ است، در حال حاضر ایرادهای جدی به ساختار و نحوه مونتاژ اتوبوس‌های داخلی وارد است.
وی بابیان اینکه این ایراد‌ها بار‌ها توسط رانندگان به مقامات مربوطه گوشزد شده است، گفت: هرکدام از این ایراد‌ها می‌تواند در زمان بروز حادثه‌ پایان مرگباری را رقم بزنند. وی یادآور شد: به دلیل نواقص فنی متفاوت تنها در ۵ سال اخیر جاده‌های کرمان، اردبیل، خوزستان و مشهد ۲۱ مرتبه شاهد بروز حوادث منجر به آتش سوزی بوده‌اند. این مقام صنفی کارگری ادامه داد: متاسفانه دستگاه‌های مسئول مانند راهنمایی و رانندگی و وزارت صنایع تاکنون نتوانسته‌اند حتی با تهدید به توقف روند شماره گذاری، خودروسازان کشور را نسبت به رعایت کردن استاندارهای ایمنی و برطرف کردن نواقص موجود در خودروهای تولید شده مجاب کنند.
خادمی‌زاده همچنین با بیان اینکه در بروز حادثه هفته گذشته غیر استاندارد بودن حفاظ فلزی کنار آزادراه (گاردریل) نیز در کشته‌شدن بیش از ۴۴ سرنشین اتوبوس موثر بوده است، یادآور شد: مستندات حاکی از آن است که در جریان این حادثه دو ردیف حفاظ فلزی کناری که کاربردشان جلوگیری از چنین حوادثی است از جا کنده شده بودند.
وی بابیان اینکه دلیل نصب کردن حفاظ فلزی کنار جاده جلوگیری از خروج احتمالی خودرو‌ از مسیر اصلی است، گفت: وقتی این حفاظ در نتیجه برخورد با اتوبوس به جای انجام دادن نقش بازدارندگی، خود به عاملی حادثه خیز تبدیل می‌شود یعنی در ساخت و نصب آن به مسائل ایمنی توجه نشده است.
وی افزود: در سالهای اخیر تعداد حوادثی برون شهری که توسط حفاظ‌های فلزی کنار جاده‌ای ایجاد شده‌اند قابل توجه بوده است.
خادمی‌زاده گفت: حتی اگر به دلیل بیمه اجباری سرنشینان اتوبوس‌های بین جاده‌ای دیه و سایر خسارت‌های مادی حادثه دیدگان تصادف هفته گذشته آزاد راه قم پرداخت شود بازهم بی‌انصافی است که بخواهیم مانند سوانح هوایی تمامی تقصیر‌ها را متوجه چهار راننده و کمک راننده متوفی کنیم و از نقش موثر سایر مقصرین چشم پوشی کنیم.

------------------------------

ده‌ها هزار كارگر لهستانی امروز تظاهرات می‌كنند

ده‌ها هزار تن از اعضای اتحادیه‌های کارگری لهستان در آخرین روز از تظاهرات چهار روزه علیه دولت راست میانه، امروز به خیابان‌ها می‌آیند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان‌دهندگان این تظاهرات پیش‌بینی کرده‌اند که بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار معترض در تظاهرات امروز شرکت‌ کنند. نارضایتی از دولت به دنبال تشدید دشواری‌های اقتصادی در پی بحران مالی منطقه یورو ایجاد شده است.
این تظاهرات از چهارشنبه گذشته و با تجمع در برابر وزارتخانه‌های اصلی آغاز شده بود و بعد از آن، معترضان به سمت ساختمان پارلمان حرکت کرده بودند. در همین حال، سه تن از وزرا نیز طی هفته‌های گذشته از دولت خارج شده‌اند که این مساله احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی را پررنگ‌تر کرده است.

------------------------------

حادثه شرکت واحد گروگانگیری شدید نبود

دادستان کل کشور درباره گروگان گیری در شرکت واحد اتوبوسرانی گفت: گروگانگیری انواع متعددی دارد که این مورد از مواردی شدید آن نبوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در نشست مطبوعاتی خود با اصحاب رسانه درباره آنچه «گروگانگیری مدیرعامل شرکت واحد توسط یک راننده اخراجی» عنوان می‌شود، گفت: در این مورد تمهیدات خاص و استفاده از تجهیزات مسلحانه منتفی بود. از طرف دیگر اگر در جایی اعلام شود که گروگانگیری صورت گرفته است پلیس وظیفه دارد همه اقدامات لازم را بعمل آورد بنابراین اگرچه این مورد از مصادیق گروگانگیری شدید نبوده است اما اینگونه هم نبود که پلیس بی‌دلیل به این مسئله ورود پیدا کرده باشد. شکل این گروگانگیری همچون گروگانگیری‌های معروف نبوده است.

------------------------------

امتناع تامین اجتماعی از بیمه ۱۰۰ کارگر باربر در لارستان

«رسول سعیدی‌نژاد» در این باره به ایلنا گفت: انجمن صنفی کارگران میادین میوه و تره بار لارستان بیش از ۱۰۰ کارگر این صنف را برای بیمه شدن به تامین اجتماعی معرفی کرده است اما تامین اجتماعی برای بیمهٔ این کارگران اقدامی انجام نمی‌دهد.
وی ادامه داد: بر اساس بخشنامه‌ای که از ۵ سال پیش اساس بیمه کارگران باربر میادین میوه و تره ‌بار قرار گرفته است، کارگران باربر با کمک مالی دولت بیمه می‌شوند.
«بر اساس بخشنامه سازمان تامین اجتماعی، کارگران باربر می‌توانند با معرفی مراجع ذیصلاح از جمله شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها، تشکل‌های صنفی کارگری و کارفرمایی در میادین میوه و تره بار، بازار و...، به صورت گروهی یا انفرادی براساس قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با بهره‌مندی از یارانه دولت تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار گیرند. مطابق این بخشنامه، کل حق بیمه کارگران باربر ۲۷ درصد از حداقل حقوق ماهیانه است که پرداخت ۲۰ درصد بر عهده دولت است و ۷ درصد مابقی را کارگر باربر باید پرداخت کند.»
به گفتهٔ آقای سعیدی‌نژاد، کارگران باربر میادین میوه ‌و تره‌بار در استخدام غرفه‌ داران هستند و استخدام، اخراج و دستمزد این کارگران به اراده کارفرما بستگی دارد.
دبیر انجمن صنفی کارگران میادین میوه و تره بار لارستان در پایان تصریح کرد: بخشنامه سازمان تامین اجتماعی با واگذاری وظیفه پرداخت سهم حق بیمه کارفرمایان به دولت بار مالی بیمه را از دوش کارفرمایان برداشته اما این موضوع، سایر حقوق کارگران باربر از جمله بیمه بیکاری، طبقه بندی مشاغل و... را تحت الشعاع قرار داده است.

------------------------------

کارگران از ابعاد فاجعه‌بار طرح «استاد شاگردی» بی‌اطلاع‌اند

یک فعال مستقل کارگری گفت: احیا نظام استاد - شاگردی با مقاوله نامه‌های حقوق بنیادین کار، اصول قانون اساسی و مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر مغایرت دارد.
«کاظم فرج اللهی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در آخرین روزهای شهریور سال ۱۳۹۱ وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابلاغ دستور العمل ۱۴ ماده‌ای مهارت آموزی به روش «استاد- شاگردی نوین» مرتکب اشتباهی جدی در مناسبات بازار کار ایران شد.
وی افزود: برخلاف آنکه در معرفی و دفاع از این طرح آمده است: برای ایجاد رونق و بهبود در فضای کسب و کار و افزایش اشتغال زایی، صاحبان کارگاه‌ها و استاد کاران می‌توانند بدون رعایت شرط سنی داوطلبان و جوبندگان کار را به صورت کارآموز که در این طرح «شاگرد» نامیده می‌شوند به روش استاد- شاگردی قدیم برای کسب مهارت و آشنایی با فضای کسب و کار جذب کنند.
این فعال کارگری بابیان اینکه در نگاه اول به زعم تدوین کنندگان این طرح، شاگرد می‌تواند تا دو سال در کارگاه در کنار استاد به کسب مهارت‌های شغلی و انجام کارهایی در راستای مهارت آموزی بپردازد، افزود: این درحالی است که در این مدت شاگرد از شمول قانون کار و تامین اجتماعی خارج است و نه تنها هیچ مبلغی به عنوان حقوق و دستمزد به او تعلق نمی‌گیرد بلکه فرد شاگرد حتی مانند یک کارگر ساده و یا کارآموز مورد اشاره قانون کار، نمی‌تواند از پوشش‌های بیمه‌ اجباری تامین اجتماعی بهره‌مند شود.
فرج اللهی گفت: شرایط غیر عادلانه نیروی کار در مناسبات استاد و شاگردی نوین درحالی است که طبق گفته‌های «عزیز حبیبی»، معاون وقت آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در فاصله کمتر از سه ماه از ابلاغ این طرح بیش از ده هزار نفر در سراسر کشور از طریق رابطه استاد و شاگردی وارد بازار کار شدند.
وی افزود: بر خلاف تصور و گفته‌های مجریان و مدافعان «طرح استاد شاگردی نوین» نیروهای انسانی با اجرای این طرح تنها به امید فرا گرفتن مهارت و یافتن شغل، مجبور به بیگاری و انجام کار بدون مزد می‌شوند.
فرج اللهی ادامه داد: از آنجا که ابعاد فاجعه‌بار و جزییات این طرح واپسگرا و قرون وسطایی هنوز برای بسیاری از ذینفع‌ها و کارگران روشن نیست باید با اطلاع رسانی مانع از ادامه اجرای این طرح ناکارآمد شد.
وی با یادآوری اینکه در قوانین مدرن جامعه بشری، حق اختیار کردن شغل در کنار داشتن حق حیات و حق تامین معاش جزء حقوق اساسی افراد تلقی می‌شود، گفت: مادهٔ ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر این ضرورت ناگزیر و شرایط آن را در قالب یک حق طبیعی همهٔ انسان‌ها در چهار بند این گونه بیان می‌کند: «هر شخصی حق دارد کار کند؛ کار خود را آزادانه برگزیند؛ شرایط منصفانه و رضایت بخشی برای کار خواستار باشد.... هر کسی که کار می‌کند حق دارد مزد منصفانه و رضایت بخشی دریافت کند که زندگی او و خانواده‌اش را موافق حیثیت و کرامت انسانی تامین کند...»
این فعال مستقل کارگری ادامه داد: همینطور در اصل ۲۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز بر این ضرورت حیاتی این حق مهر تایید زده شده است: «دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون برای همهٔ افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد کند».
فرج اللهی بابیان اینکه در طرح استاد-شاگردی به نام آموزش مهارت به هیچکدام از اصول حقوقی و انسانی مورد اشاره توحهی نمی‌شود، یادآور شد: چون در یک جامعه مدرن پیدا کردن شغل در بیشتر موارد امری است که به داشتن حد معینی از تخصص و کارآمدی نیاز دارد، به همین دلیل آموزش نیروی انسانی به طور کلی و مهارت آموزی نیرو‌های کار به طور ویژه به عنوان یک امر مهم مورد نیاز است.
فرج اللهی بابیان اینکه برنامه ریزی صحیح برای تربیت و آموزش نیروی کار در پیشبرد درست برنامه‌های اقتصادی، رونق اقتصاد و چگونگی فضای کسب و کار هر کشور تاثیری انکار ناپذیر دارد، گفت: بخش اصلی و عمومی این آموزش در همهٔ کشور‌ها معمولا توسط نهاد‌های آموزش و پرورش و آموزش عالی انجام می‌گیرد.
این فعال کارگری ادامه داد: علاوه بر این آموزش‌های تخصص و ویژه توسط هنرستان‌ها و نهاد‌هایی چون مراکز آموزش فنی و حرفه ای (زیر مجموعه‌های وزارت کار) و بنگاه‌ها و موسسات خصوصی ویژهٔ و در برخی موارد به طور مستقیم توسط موسسات و بنگاه‌های تولیدی و صنعتی‌ای که نیازمند این تخصص‌ها هستند انجام می‌شود.
وی گفت: از آنجا که نیروی انسانی و به ویژه نیروی متخصص سرمایهٔ هر کشور است، هزینهٔ آموزش این نیرو نیز به مثابه بخشی از سرمایه گذاری ملی آن کشور محسوب می‌شود. چنانچه بخش زیادی از این هزینه و سرمایه گذاری توسط دولت و از محل بودجه و درآمد عمومی پرداخته می‌شود و سهمی از این هزینه‌ها را نیز صاحبان صنایع به مثابه استفاده کنندگان از نیروی کار متخصص از طریق پرداخت درصدی از سود بنگاه‌ها به نهاد‌های زیربط به عهده می‌گیرند.
فرج اللهی افزود: نظر به اینکه میزان و شیوهٔ پرداخت این بخش از هزینه‌ها را قانون هر کشور تعیین می‌کند، بنگاه‌های خدماتی، تولیدی و صنعتی‌ای که تخصص‌های بسیار ویژه نیاز دارند با دایر کردن موسسات آموزشی ویژهٔ خود در سطوح میانی و عالی ودر کنار آن جذب نیرو و کارآموز به تربیت و آموزش نیروی متخصص مورد نیاز خود می‌پردازند.
وی ادامه داد: معمولا در ازای تقبل هزینهٔ این آموزش‌ها کارآموزان متعهد می‌شوند که پس پایان دوره آموزش مدت معینی را با دریافت حقوق مناسب برای موسسهٔ آموزش دهنده کار کنند.
فرج اللهی افزود: در این شرایط در حالی شاهد اجرای طرح استاد- شاگردی هستیم که فصل پنجم قانون کار (مواد ۱۰۷ تا ۱۲۹) وظایف و تعهدات دولت را در این زمینه و همچنین وظایف و تعهدات متقابل کارآموز (هنرجو) که بعدا کارگر خواهد شد از یک طرف و بنگاه آموزش دهنده یعنی کارفرما را از سوی دیگر به طور مفصل توضیح می‌دهد.

------------------------------

بدهی پیمانکاری آذر خاک به ۴۰۰ کارگر پتروشیمی

یک فعال مستقل کارگری گفت: شرکت آذر خاک بابت دستمزد و حق بیمه کارگران ۱۰ شرکت پیمانکاری زیرمجموعه‌اش بدهکار است.
«ناصر آغاجری» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: شرکت آذر خاک از پیمانکاران فعال دست اول در منطقه پارس جنوبی است و شرکت‌های پیمانکاری دست دوم و سوم از طریق این شرکت در اجرای پروژه‌های منطقه پارس جنوبی فعالیت دارند.
ابن فعال کارگری افزود: در حال حاضر کارگران شاغل در شرکت‌های پیمانکاری دست دوم و سوم حداقل ۵ ماه دستمزد معوقه از شرکت آذر خاک طلبکارند.
به گفته آغاجری علاوه بر دستمزد کارگران، شرکت آذر خاک از بهمن‌ ماه سال گذشته نیز بابت حق بیمه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
این فعال صنفی بابیان اینکه تعداد کارگران طلبکار از این شرکت بزرگ پیمانکاری بالغ بر ۴۰۰ نفر است، افزود: این کارگران در شرکت‌های مختلف پیمانکاری کوچک‌تر مشغول فعالیت‌اند.
وی افزود: تنها یک شرکت تهیه و پخت غذا بابت تامین غذای روزانه نیروهای انسانی شرکت آذر خاک مبلغی در حدود ۲ میلیارد تومان طلبکار است.
وی افزود: تاخیر در پرداخت حقوق قانونی کارگران شاغل در پروژه‌های عمرانی زیر مجموعه شرکت آذر خاک در حالی است که گفته می‌شود، شرکت ملی نفت ایران مبلغی در حدود ۲۵ میلیارد تومان به آذر خاک پرداخت کرده است.
این فعال کارگری بابیان اینکه در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برند، گفت: نتیجه این وضع اعتراض‌های پراکنده اما مستمر کارگران طلبکار بوده است.
آغاجری در پایان یادآور شد: در منطقه وپژه پارس جنوبی شرایط طاقت فرسای آب و هوایی و قوانین غیر عادلانه روابط کار و بد حسابی کارفرمایان باعث شده تا نیروهای انسانی تحت فشار مضاعف قرار بگیرند.

------------------------------

بدهی ۸۰۰ میلیونی بیمه دی به کارگران بازنشسته رشت

عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان رشت از بدهی ۸۰۰ میلیون تومانی شرکت بیمه دی به بازنشستگانی که در این شهرستان از بیمه تکمیلی استفاده کرده‌اند خبر داد.
«حسن ایزدی» در این باره به ایلنا گفت: شرکت بیمه دی بابت بیمه تکمیلی به بازنشستگان تامین اجتماعی شهر رشت و حومه حدود ۸۰۰ میلیون تومان بدهکار است و این در حالیست که کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی طبق قرارداد ماهانه مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان از حقوق بازنشستگان شهر رشت و حومه کسر و به حساب بیمه دی واریز می‌کند.
او با اشاره به اعتراضات متعدد بازنشستگان به پرداخت نشدن خسارات از سوی بیمه تکمیلی دی، افزود: بیمه تکمیلی دی پیش از اتمام قرارداد با کانون عالی بازنشستگان، باید تمام مطالبات کارگران بازنشسته را تسویه کند.
به گفته این فعال صنفی، بیمه دی در طول مدت قرارداد به تعهدات خود در خصوص پرداخت هزینه‌های درمانی بازنشستگان پایبند نبوده و در اکثر موارد در پرداخت هزینه‌های در مانی بیماران سلیقه‌ای عمل کرده است.
یزدانی با ذکر مثالی گفت: به عنوان نمونه بازنشسته‌ای که برای درمان یک عمل اصلی مبلغ ۸ میلیون تومان در بیمارستانی هزینه کرده است باید طبق قرار داد حدود ۷ میلیون تومان از بیمه تکمیلی دی دریافت کند اما در عمل این شرکت بیمه گر ‌‌نهایت پولی که بابت هزینه درمان این بیمه شده پرداخت می‌کند حدود ۳ میلیون تومان است.
این فعال کارگری در استان گیلان در خاتمه، ادامه روند جاری را به زیان بازنشستگان دانست و اظهار داشت: بیمه دی طبق قرارداد منعقد شده موظف است تا پایان قرار داد همه مطالبات بیمه شدگان طرف قرارداد را پرداخت کند.

------------------------------

سرگردانی ۵ هزار کارگر ساختمانی پس از جدایی شهریار از البرز

اداره تامین اجتماعی شهرستان شهریار از پذیرش حدود ۵ هزار کارگر ساختمانی در این شهرستان به دلیل صدور کارت مهارت آنان در اداره و فنی حرفه‌ای کرج، خوداری می‌کند.
«کاظم احمدیان»، نماینده انجمن صنفی بنایان سفت کار شهرستان شهریار در این باره به ایلنا گفت: به دنبال مصوبه هیأت دولت مبنی بر جدا شدن شهرستان شهریار از استان البرز و الحاق آن به استان تهران، حدود ۵ هزار کارگر ساختمانی که در گذشته از اداره فنی حرفه‌ای شهر کرج کارت مهارت دریافت کرده‌ بودند هم اکنون مورد پذیرش اداره تأمین اجتماعی شهریار قرار نمی‌گیرند.
احمدیان افزود: تامین اجتماعی شهرستان شهریار به بهانه آنکه کارت مهارت این کارگران مربوط به فنی حرفه‌ای استان تهران نیست، از بیمه کردن این کارگران خودداری می‌کند و این کارگران برای رفع مشکلات بیمه‌ای خود در بین ادارات تامین اجتماعی این دو استان پاس کاری می‌شوند.
به گفته این فعال صنفی، به کارگران توصیه شده است دوباره مراحل بیمه خود را از طریق آزمون دادن در اداره فنی و حرفه‌ای شهریار طی کنند و این در حالی است که طی کردن این مراحل علاوه بر وقت و هزینه‌بر بودن، باعث ایجاد فاصله در سوابق بیمه‌ای افرادی می‌شود که هم‌اکنون بیمه‌اند.
نماینده انجمن صنفی بنایان سفت کار شهرستان شهریار در پایان با اشاره به اعتراض کارگران ساختمانی، اظهار داشت: این تعداد کارگر ساختمانی در شهرستان شهریار هم اکنون بلاتکلیف بوده و هیچ مسئولی پاسخگوی مشکلات آنان نیست.

------------------------------

۲۱۱ کارگر اخراجی فولاد زاگرس حکم بازگشت بکار دریافت کردند

با رای هیات تشخیص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه ۲۱۱ نفر از مجموع ۲۳۵ کارگر اخراجی کارخانه فولاد زاگرس حکم بازگشت بکار دریافت کردند.
به گزارش ایلنا، در جلسه رسیدگی به شکایت ۲۳۵ کارگر اخراجی فولاد زاگرس، هیات تشخیص اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه بر اساس مستندات ارائه شده نمایندگان کارگری و کارفرمایی، حکم بازگشت بکار ۲۱۱ تن از کارگران کارخانه فولاد زاگرس را صادر کرد و کارفرما موظف به پرداخت معوقات حقوقی کارگران شد.
در متن دادنامه شماره ب/۹۲/۴۴ مورخه سی‌ام مرداد ماه سال۹۲ آمده است: نظر به اینکه کارگران شرکت فولاد زاگرس کردستان تا پایان سال ۹۱ با شرکت پیمانکاری «خوان گل »در چار چوب قرار داد مدت موقت فعالیت داشته و قرار داد کارگران به دلیل عدم تمدید قرار داد کاری پیمانکار با کارخانه در پایان سال ۹۱ یک طرفه فسخ شده است، اما کارگران در سال ۹۲علیرغم غیر فعال بودن خط تولید کارخانه در محل کارگاه حضور داشته و شرکت برابر با نامه شماره ۵۱۸-۲۱۰ (مورخه۲۵/۳/۹۲) قطع همکاری خود را از تاریخ ۳۱/۳/۹۲ به کارگران اعلام کرده، لذا با استناد به بند د ماده ۲۱ قانون کار قرار داد کارگران با شرکت فولاد زاگرس کردستان در سال ۹۲ بصورت ضمی تمدید شده تلقی می‌شود.
در ادامه این دادنامه آمده است: با توجه به اینکه نماینده کارفرما مدارک و مستنداتی دال بر موجه بودن اخراج کارگران ارائه ننموده و همچنین مراحل قانونی اصلاح ساختار افتصادی مورد ادعا از سوی کارفرما با توجه به تعلیق قرار داد کارگران اجرا نشده است، لذا هیات تشخیص با توجه به مراتب فوق با استناد به بند د ماده ۲۱ و ماده ۲۵ قانون کار اخراج کارگران را در تاریخ ۳۱ خرداد ماه ۹۲ غیر موجه دانسته و شرکت فولاد زاگرس را مکلف به ابقاء تمامی ۲۱۱ کارگر در چار چوب قرار داد کار موقت تا تایید طرح اصلاح ساختار اقتصادی کارخانه مطابق دستورالعمل شماره ۲۹ شورای عالی کار می‌کند.
در متن حکم فوق، هیات تشخیص همچنین کارفرما را موظف کرده است در صورت اجرای اصلاح ساختار کارخانه همه کارگران مندرج در لیست را برابر با تبصره یک ماده دو قانون بیمه بیکاری و ماده ۶ آیین نامه اجرایی قانون تحت پوشش قانون حمایتی بیمه بیکاری قرار دهد.
همچنین هیات رسیدگی به استناد به مواد ۳۴، ۳۷، ۴۱ و۱۴۸قانون کار، کارخانه فولاد زاگرس را مکلف به پرداخت معوقات حقوقی و بیمه‌ای کارگران از تاریخ ۱/۱/۹۲ لغایت ۳۱/۲/۹۲ وحق والسعی ایام بلاتکلیفی ازتاریخ ۱/۴/۹۲ لغایت ۲۰/۵/۹۲ (تاریخ صدور رای) کرده است.
در بخش پایانی متن رای صادره از سوی هیات تشخیص اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه به برقراری رابطه کارگران با کارفرمای کارخانه فولاد زاگرس با استناد به ماده ۲و۳ قانون کار تاکید شده و سایر مطالبات و سنوات قبل از سال ۹۲ کارگران به طرفیت شرکت فولاد زاگرس را وارد ندانسته است. گفتنی است رای صادره به استناد ماده ۱۵۹ قانون کار از تاریخ ابلاغ به مدت ۱۵ روز قابل اعتراض بوده وبعد از پایان مهلت مقرر به صورت قطعی لازم الجرا است.

پیشینه اعتراض کارگران فولاد زاگرس
لازم به یاد آوری است ۲۳۵ کارگر کارخانه فولاد زاگرس در روزسه شنبه ۱۸ تیرماه، به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» ذکر می‌شد اخراج شدند. این کارگران اخراجی که در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند روز (دوشنبه ۲۴ تیرماه) به دلیل دریافت نکردن پاسخی از سوی مسئولان استانی راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، تجمع کردندوبعد از آن در روز‌های ۲۵ و۲۶ تیر ماه به در ادامه تجمعات خود در مقابل ساختمان قوه مقننه خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند، که در ‌‌‌نهایت در آخرین روز تجمع خود در تهران، با وعده‌ نماینده شهرستان قروه «قادرمرزی» در مجلس، اعتماد کردند وبه شهر خود بازگشتند.
پس از بازگشت ۱۸۰ کارگر اخراجی فولاد زاگرس از سفر اعتراضی سه روزه به تهران، صبح روز ۲۷ تیر ماه تمامی ۲۳۵ کارگر اخراجی این کارخانه برای چهارمین روز متوالی تجمع اعتراضی خود را مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه ادامه دادند وهمه این کارگران برای بازگشت بکار خود با تشکیل یک پرونده واحد به اداره کار شهرستان قروه طرح شکایت کردند.

------------------------------

۲۱۱ اتهام سیاسی به اعتراض صنفی کارگران آلومینیوم المهدی

کارگر کارخانه المهدی از اتهام سیاسی به کارگران کارخانه المهدی که خواستار افزایش ۲۰ درصدی حقوق طبق توافقات قبلی با مدیرعامل کارخانه شده بودند، انتقاد کرد.
یک کارگر شرکت آلومینیوم المهدی که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: شورای اسلامی کار کارخانه آلومینیوم المهدی در جلساتی که پیش‌تر با مدیر عامل این کارخانه برگزار کرده بودند، درباره افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارگران به توافق رسیده بودند اما بعد از مدت‌ها پیگیری، مدیرعامل به وعده‌هایش عمل نکرد.
او ادامه داد: ۵۰۰ نفر از کارگران آلومینیوم المهدی در اعتراض به بدقولی مدیر عامل، روز یکم مرداد ماه تحصن کردند اما مدیرعامل حاضر نشد تا نسبت به کارگران پاسخگو باشد. این مساله سبب شد کارگران معترض فردای‌‌ همان روز برای بار دوم دست به تحصن بزنند.
به گفتهٔ وی، این تحصن که از ساعت ۹ صبح شروع شد و تا ۴ بعد از ظهر ادامه پیدا کرد در ‌‌نهایت با پیگیری‌های هیات مدیره و تنظیم صورت جلسه‌ای مبنی بر عزل مدیر عامل که با ۳ امضا به تصویب رسید خاتمه یافت.
کارگر آلومینیوم المهدی افزود: بعد از وقایع ذکر شده، کمیسیونی در فرمانداری بندرعباس تشکیل شد و مصوبه هیات مدیره را باطل کرد. روز ۷ مرداد ماه، مدیر عامل بعد از یک هفته غیبت به همراه فرماندار بندرعباس وارد شرکت شد که با اعتراض کارگران رو به رو شدند.
او ضمن غیر قابل قبول خواندن واکنش فرماندار به اعتراض کارگرانی که پی‌گیر مطالبات صنفی‌شان شده بودند، تصریح کرد: فرماندار طی یک سخنرانی برای کارگران، آن‌ها را به معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸ تشبیه کرد.
وی ضمن انتقاد از تشبیه اعتراضات صنفی کارگران به اعتراضات سیاسی بیان کرد: با ادامه اعتراضات، ۵ نفر از کارگران شرکت که ۳ نفرشان از شورای اسلامی کار بودند بازداشت شدند. همچنین ۵ نفر از مدیران رده میانی شرکت، ممنوع الورود و حدود ۱۰ نفر هم به ستاد خبری نیروی انتظامی احضار شدند.
این کارگر شرکت آلومینیوم المهدی در پایان، حمایت فرماندار و نهادهای نظارتی از مدیرعامل شرکت را تعجب برانگیز خواند.
گفتنی است تلاش های خبرنگار ایلنا برای برقراری تماس با مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی تا این لحظه نتیجه‌ای در پی نداشته است.

------------------------------

اخراج کارگران، به محرومیت فرزندان‌شان از تحصیل انجامیده است

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در آستانه سال تحصیلی جدید با ابراز نگرانی از ترک تحصیل فرزندان کارگران بیکار، از افزایش نگرانی کارگران شاغل برای تأمین هزینه‌های جاری آموزش فرزندان‌شان خبر داد.
«فتح الله بیات» با انتقاد از افزایش هزینه‌های تحصیلی، به ایلنا گفت: در شرایطی که کارگران قرارداد موقت با وجود داشتن شغل از تأمین هزینه‌های تحصیلی فرزندان‌شان ناتوان‌اند، خطر ترک تحصیل فرزندان هزاران کارگر قراردادی و پیمانی که ظرف یک سال اخیر در نقاط مختلف کشور بیکار شده‌اند وجود دارد.
او با تأکید بر اینکه افزایش (بعضاً) صد در صدی قیمت نوشت‌افزار تناسبی با افزایش ۱۷ تا ۲۵ درصدی دستمزد کارگران ندارد، گفت: بدلیل طولانی شدن بحران اقتصادی در بخش تولید، بسیاری از کارگرانی که در نقاط مختلف کشور ماه‌ها حقوق دریافت نکرده‌اند ممکن است با هر سختی بتوانند مخارج روزمره‌شان را تأمین کنند، اما قادر به پرداخت هزینه‌های تحصیل و نوشت‌افزار فرزندان‌شان نیستند.
بیات با اشاره به افزایش مشکلات نقدینگی و تأمین مواد اولیه در واحدهای تولیدی، ترک تحصیل فرزندان را از تبعات بیکاری کارگران دانست و گفت: در شرایطی که هر ماه بخشی از حقوق‌ کارگران پیمانی توسط پیمانکاران تصاحب می‌شود، با وجود هزینه‌های سرسام‌آور کالاهای اساسی و کاهش شدید قدرت خرید، کارگران حتی در زمان اشتغال و دریافت حقوق هم نمی‌توانند جوابگوی نیازهای آموزشی فرزندان‌شان باشند.
رئیس اتحادیه کارگران قرار دادی وپیمانی کشور در ادامه بر ضرورت افزایش میزان دستمزد کارگران موقت تاکید کرد و گفت: دولت در جهت عمل به وعده‌اش، لازم است حقوق کارگران را در نیمه دوم سال جاری متناسب با نرخ واقعی تورم افزایش دهد تا کارگران بتوانند حداقل امکانات آموزشی را برای تحصیل فرزندان‌شان فراهم کنند.

------------------------------

تاخیر دو ماهه در ابلاغ مصوبه افزایش حقوق کارگران

عضو کارگری شورای عالی کار گفت: بدون ابلاغ رسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و بن کارگران وجود ندارد.
«احمد رضا معینی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در حال حاضر افزایش ۱۰ هزار تومانی و ۱۵ هزار تومانی حقوق مسکن و بن کارگران معطل ابلاغ دستور العمل اجرایی معاونت تنظیم و نظارت بر روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی یادآور شد: در تاریخ هفتم مرداد ماه سال جاری شورای عالی کار در آخرین نشست ویژه خود با افزایش بخشی از حقوق کارگران موافقت کرد و بدین ترتیب حق ۱۰ هزار تومانی مسکن به ۲۰ هزار تومان و حق ۱۰ هزار تومانی بن نیز به ۲۵ هزار تومان افزایش یافت.
این مقام کارگری ادامه داد: از آنجا که افزایش حق مسکن نیازمند مصوبه هیات دولت بود، این مسئله نیز در آخرین جلسه هیات دولت دهم که در شهر مشهد برگزار شد به تصویب رسید. وی گفت: به موجب قانون، اعمال هرگونه افزایش و بازنگری در حقوق کارگران باید پس از تصویب قانونی از طریق دستور العمل معاونت تنطیم و نظارت بر روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ادارات کار سراسر کشور ابلاغ شود.
معینی یادآور شد: متاسفانه با گذشت نزدیک به دو ماه از افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق، هنوز دستور العملی در این خصوص توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ نشده است.
معینی با تاکید براینکه در شرایط کنونی افزایش ۲۵ هزارتومانی حقوق مقدار ناچیزی است که آنهم به تمامی کارگران تعلق نمی‌گیرد، گفت: نباید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ابلاغ همین افزایش ناچیز بیش از این تاخیر کند.
مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان اصفهان تصریح کرد: هر اندازه که ابلاغ این افزایش حقوق به تاخیر بیافتد کارفرمایان می‌توانند مدعی شوند که به دلیل انباشته شدن طلب معوقه کارگران با مشکل تشدید کمبود نقدینگی مواجه شده‌اند.
وی بابیان اینکه نتیجه این امر در خوشبینانه‌ترین حالت تاخیر در وصول مطالبات کارگران است، افزود: بر این اساس کارگران زمانی مطالبات ناشی از افزایش حقوق مسکن و بن خود را بطور کامل دریافت خواهند کرد که به دلیل وضعیت اقتصادی از ارزش این پول کاسته شده باشد.
به گفته معینی مادامی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ دستور العمل افزایش حقوق را به تاخیر بیندازد، هیچ کارگری نمی‌تواند کارفرمای خود را نسبت به افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و بن مجاب کند.

------------------------------

بیکاری، کارگران کردستان را به سمت کولبری هدایت می‌کند

یک فعال کارگری در سقز از فعالیت بیش از ۱۵۰۰ کارگر مرزی در مناطق سردشت، بانه، سقز و مریوان در حرفه خطرناک و غالباً غیر قانونی «کول‌بری» خبر داد.
«سید محمد صالح حسینی» عدم تمایل دولت به سرمایه گذاری، نبود کارخانجات و فقدان سیاستهای مشوق سرمایه گذاری در استان کردستان را عامل روی آوردن کارگران مرزی به حرفه کول‌بری دانست و در این باره به ایلنا گفت: هرسال صد‌ها نفر از کارگران کول‌بر جان‌شان را در مناطق مرزی کردستان از دست می‌دهند و این در حالی است که اگر امکان اشتغال و کسب درآمد قانونی در منطقه فراهم بود، نیروی کار این کارگران صرف تولید می‌شد.
این فعال کارگری در کردستان سن اشتغال کارگران در حرفه کولبری را از ۱۳ تا ۶۰ سال ذکر کرد و گفت: اکثر کارگران کولبر را افراد فقیری تشکیل می‌دهند که فقط برای امرار معاش روزانه‌شان به این شغل خطرناک روی آورده‌اند.
حسینی با بیان اینکه قاچاقچیان و حتی کارفرمایان قانونی به این کارگران نگاه صرفاً ابزاری دارند، گفت: وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی در شهرستان سقز همچون واحدهای مستقر در شهرک صنعتی قهر آباد عاملی شده است که کارگران بیکار شده این مجموعه‌های صنعتی به حرفه کولبری جذب شوند.
او در این باره اضافه کرد: تعطیلی واحدهای صنعتی همچون کارخانه قند، نوشابه سازی، لوله پلی اتیلن و کارخانه‌های بزرگی مثل کارخانه دخانیات سقز باعث بیکاری تعداد زیادی از کارگران و جذب آنان در حرفه کولبری شده است.
این فعال کارگری در خاتمه تأکید کرد: کولبران برای کسب درآمد مجبور به حمل اجناس در مناطق صعب العبورند. دولت برای حل مشکل قاچاق باید به فکر ایجاد اشتغال در مناطق مرزی باشد.

------------------------------

راننده اخراجی مدیرعامل شرکت واحد تهران را گروگان گرفت

یک راننده اخراجی شرکت واحد تهران ظهر امروز با حضور در سامانه شماره 3 شرکت واحد، «پیمان سنندجی» مدیرعامل، و دو تن دیگر از مدیران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه را به گروگان گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگر به نام «بهرام.س» یک سال پیش از شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اخراج شده بود و پیش از آن مدتی را در شغل رانندگی و سپس در بخش تصادفات مشغول کار بوده است.
در حال حاضر همسر و والدین فرد گروگان‌گیر توسط پلیس به محل حادثه احضار شده‌اند تا ضمن صحبت با این کارگر اخراجی، او را از این اقدام منصرف کنند.
چند تن از اعضای نهاد مستقل کارگری شرکت نیز به پلیس پیشنهاد داده‌اند برای مذاکره با این کارگر اخراجی و ترغیب او به تسلیم شدن وارد ساختمان شوند که پلیس تا این لحظه موافقت نکرده است.
همچنین در حال حاضر سرهنگ خانچرلی، رئیس پلیس پیشگیری تهران برای گفت‌و‌گو با گروگانگیر وارد ساختمان شرکت واحد اتوبوسرانی شده است. خبرنگار ایلنا از ازدحام مردم در سامانه شماره ۳ شرکت واحد گزارش می‌دهد.
همچنین حضور یگان ویژه نیروی انتظامی در محل حادثه مشهود است. اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال خواهند شد.

اعلام آمادگی فعالان کارگری برای مذاکره با گروگانگیر

سردار حسین ساجدی‌نیا، رئیس پلیس تهران بزرگ برای رسیدگی به ماجرای گروگان‌گیری مدیرعامل شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران به محل حادثه عزیمت کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در محل حادثه، صبح امروز یک راننده اخراجی شرکت واحد تهران به قصد اعتراض به اخراج و بیکاری خود ظرف یک سال گذشته در سامانه شماره ۳ شرکت واحد حضور پیدا کرده بود که پس از بالا گرفتن اعتراض و وقوع درگیری، ظهر امروز «پیمان سنندجی» مدیرعامل، و دو تن دیگر از مدیران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه را به گروگان گرفت.
بنا بر این گزارش، این کارگر به نام «بهرام.س» با سابقه حدود ۱٢ سال کار، یک سال پیش از شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اخراج شده بود و پیش از اخراج نیز در شغل رانندگی اتوبوس و سپس در بخش تصادفات شرکت واحد مشغول کار بوده است.
همچنین از محل حادثه گزارش می‌رسد که تعدادی از فعالان مستقل و رسمی کارگری از جمله «حسین حبیبی» رئیس کانون شوراهای اسلامی کار تهران و فعالان مستقل کارگری شرکت واحد برای مذاکره با این کارگر اخراجی اعلام آمادگی کرده‌اند.

ضوابط قانونی اخراج کارگر گروگانگیر رعایت نشده است

حسن سعیدی، از فعالان کارگری شرکت واحد که در زمان اخراج «بهرام.س» وکالت او را در اداره کار به عهده داشته است، از عدم رعایت ضوابط قانونی اخراج این کارگر خبر داد.
«حسن سعیدی» در این باره به ایلنا گفت: «بهرام. س» زمانی به من مراجعه کرد که اداره کار، اخراج ایشان توسط شرکت واحد را تایید کرده بود بنابراین برای او، دادخواستی را برای دیوان عدالت اداری تنظیم کردم ولی دیوان به زیان این کارگر رای صادر کرد.
او با بیان اینکه بهرام. س مسئول ردیف سامانه ۱۰ اتوبوسرانی تهران در میدان شیرپاستوریزه بوده است، افزود: شرکت واحد ۳ شیفت کاری دارد و مسئول ردیف، اتوبوس‌هایی که می‌آیند را تحویل می‌گیرد تا از آن‌ها دزدی نشود و اتوبوس‌های دیگر با آن‌ها تصادف نکنند.
به گفتهٔ آقای سعیدی، بهرام. س به اتهام اینکه در محل کار خوابیده اخراج شده است ولی ضوابط قانونی اخراج برای وی رعایت نشده است.
وی تصریح کرد: ‌ بر اساس قانون کار، برای اخراج کارگر باید سابقه تخلفاتی موجود باشد. اگر ادعای شرکت واحد درست باشد باید برای بار اول و دوم به ایشان اخطار داده می‌شد و نهایتا با نظر مثبت شورای اسلامی کار نسبت به اخراج وی اقدام می‌شد اما این ترتیب رعایت نشده است.

پلیس به همراه خانواده کارگر گروگانگیر وارد ساختمان شد

لحظاتی قبل «مرتضی تورک» معاون امنیتی دادستان تهران و «آریا حاجی زاده» معاون جنایی آگاهی به همراه برادر، مادر، همسر و فرزند «بهرام. س» کارگر گروگانگیر وارد ساختمان سامانه شماره سه شرکت واحد شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «حسین ساجدی نیا» فرمانده انتظامی تهران بزرگ، فرماندهی عملیات را بر عهده دارد.

اگر سخنان کارگر اخراجی شنیده می‌شد، گروگانگیری اتفاق نمی‌افتاد

عضو شورای اسلامی کار کارگران شرکت واحد یکی از عومل حادثه گروگانگیری مدیرعامل شرکت واحد توسط یک کارگر اخراجی را فرصت دفاع نیافتن او در زمان اخراج دانست.
«علی‌اکبر عیوضی» در این باره به ایلنا گفت: بهرام.س به دلیل ناراحتی‌های جسمی از سوی کمسیون پزشکی به انجام کارهای سبک توصیه شده بود. اما متاسفانه پس از چندی از سوی کمیته انظباطی اخراج شد.
گفتنی است، پیش از این نماینده کارگر گروگانگیر در اداره کار هنگام اخراج از شرکت واحد، دلیل اخراج او را خوابیدن در هنگام کار ذکر کرده بود.
عضو شورای اسلامی کار کارگران شرکت واحد در پایان گفت: اگر در روز نخست مسئولان به حرفهای ناگفته این کارگر گوش می‌دادند، امروز نیازی به وجود گروهای امدادی و حضور تک تیر اندازان نیروی انتظامی در اطراف شرکت واحد نبود.

مدیرعامل شرکت واحد: گروگان‌گیری درکار نبوده است!

مدیرعامل شرکت واحد که گفته می‌شد توسط یکی از کارگران سابق این شرکت به گروگان گرفته شده است، لحظاتی پیش با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: اطلاعی از حضور ماموران ندارم.
«پیمان سنندجی» با بیان اینکه 4 سال پیش اختلاف شخصی میان دو نفر از کارمندان شرکت واحد پیش آمده بود، گفت: از این دو کارمند یکی در بخش اداری و دیگری پرسنل شرکت واحد مشغول به کار بوده‌اند.
وی ادامه داد: ساعت 12 امروز، این دو نفر با قرار قبلی برای حل اختلاف به دفتر من آمدند که مذاکره به درازا کشید و گروگانگیری در کار نبوده است.
وی در پاسخ به خبرنگاری که درباره استفاده از اسلحه سوال کرده بود، گفت: من اسلحه‌ای ندیده‌ام.
سنندجی درباره کارگری که گفته می‌شد اقدام به گروگانگیری کرده است، افزود: یک و نیم سال از اخراج این فرد با رای کمیته انظباطی گذشته و این رای در چارچوب قوانین وزارت کار و دیوان عدالت اداری صادر شده است.
وی افزود: سه هفته پیش، این فرد با دستور من دوباره مشفول به کار شد که امروز قرار شد برای حل اختلاف به دفتر من مراجعه کند.
آقای سنندجی در پایان مدعی شد هیچ محدودیتی برای خروج از دفتر نداشته است.
گفتنی است خبرنگاران و اصحاب رسانه که از پیش از ظهر امروز برای پوشش لحظه به لحظه اتفاقات و وقایع در سامانه شماره سه شرکت واحد حضور داشتند، از توضیحات مدیرعامل شرکت واحد قانع نشدند و منتظر حضور «حسین ساجدی نیا» فرمانده انتظامی تهران بزرگ در میان خود هستند.

------------------------------

اعتصاب و تحصن کارگران معدن‌ در عمق ۲۵۰ متری زمین

حدود ۱۴۰ تن از کارگران یک معدن زغال سنگ در شمال بوسنی در نزدیکی شهر «توزلا» در اعتراض به پائین بودن دستمزد‌ها و مشکلات استخدامی دست به اعتصاب زدند.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، این کارگران در عمق ۲۵۰ متری معدن «جورجویک» تحصن کرده و هشدار دادند در صورت عدم رسیدگی به درخواست‌هایشان، دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
دستمزد ماهیانه این معدنچیان حدود ۳۱۰ یورو است.
«زیجاد رحیمیچ» مدیر معدن جورجویک در این‌باره گفت: «هر کاری بتوانیم انجام می‌دهیم تا آن‌ها را متقاعد کنیم از معدن بیرون بیایند و سلامتشان را به خطر نیندازند. همچنین تلاش می‌کنیم به خواسته‌های مشروع آن‌ها پاسخ مناسب بدهیم.»
گفتنی است، در مجموع حدود ۱۰ معدن زغال سنگ در بوسنی فعال هستند. بنا بر اعلام اتحادیه‌های کارگری، بین ۱۲ تا ۱۵ هزار کارگر در این معادن کار می‌کنند.

------------------------------

تأخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق کارگران آذر خاک در پارس جنوبی

یک فعال کارگری در منطقه پارس جنوبی از تعویق ۴ ماه حقوق ۱۵۰ کارگر شرکت «آذر خاک» از شرکتهای پیمانکاری فاز ۱۳ پارس جنوبی خبر داد.
«عبدالرضا روحی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری آذر خاک از پیمانکاران وابسته به شرکت «پتروپایدار ایرانیان» که مجری طرح توسعه فاز ۱۳ منطقه پارس جنوبی است، ۴ماه است که به دلایلی نامشخصی حقوق کارگران را نپرداخته است.
روحی با بیان اینکه این کارگران با سوابق۴ تا ۱۳ سال کار در بخشهای لوله گذاری، جوشکاری، نگهداری از ماشین آلات و انبارداری با شرکت آذر خاک قرار داد همکاری دارند افزود: گفته می‌شود یکی از دلایل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران، کمبود منابع مالی به سبب کم شدن تعداد پروژهای در دست اجرای این شرکت پیمانکاری است.
این فعال کارگری افزود: بی‌توجه‌ای مسئولان شرکت آذر خاک به معوقات حقوقی کارگران باعث شد ۱۲۰ کارگر این شرکت در روزهای هشتم و نهم شهریور ماه در مقابل دفتر شرکت پتروپایدار و شرکت نفت و گاز پارس تجمع کنند.
او در خاتمه سخنان خود با بیان اینکه ۶۰ درصد از اجرای پروژهای گازی در فاز ۱۳ منطقه پارس جنوبی متعلق به شرکت پتروپایدار ایرانیان است، اظهار داشت: در بین کارگران شایعه شده است که این شرکت پیمانکاری علاوه بر تاخیر چهارماهه در پرداخت حقوق کارگران، قصد دارد تعدادی از نیروهای کار را نیز پس از پایان قرارداد‌کاری‌شان تعدیل کند.

------------------------------

۷۰ کارگر پارلو از اردیبهشت‌ماه حقوق نگرفته‌اند

۷۰ نفر از کارگران کارخانه پارلو ساوه در چهار ماه گذشته دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران کارخانه پارلو با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: چهار ماه از معوقات حقوقی ۷۰ کارگر کارخانه پارلو به دلیل تشدید بحرانهای مالی پرداخت نشده است.
این كارگر تعداد همكارانش را در سال گذشته ۲۱۰ نفر اعلام کرد و افزود: این تعداد کارگر به سبب افزایش مشکلات مالی کارخانه با سوابق یک تا ۷ سال از سوی کارفرما به مرور تعدیل شده و در حال حاضر ۷۰ کارگر در این کارخانه کار می‌کنند.
او در تشریح مشکلات کارخانه نقدینگی را مهم‌ترین عامل بحران این واحد تولیدی ذکر کرد و افزود: مشکلات نقدینگی که به علت منع واردات مواد اولیه تولید ایجاد شده، باعث شده است این واحد تولیدی نتواند به منابع مالی لازم جهت پرداخت حقوق کارگران خود دسترسی داشته باشد.
این كارگر در خاتمه گفت: با توجه به اینکه قرار است کارفرما برای جبران نقدینگی و رونق تولید، قرارداد جدیدی را با یکی از موسسات امضاء کند امیدواریم زمینه بازگشت به کار ۳۰ الی ۴۰ نفر از کارگران بیکار شده، فراهم شود.
پرداخت حقوق معوقه منوط به دریافت بدهی‌های دولتی

در این باره مدیر عامل کارخانه پارلو ضمن تایید خبر تاخیر در پرداخت حقوق کارگران، پرداخت نشدن مطالبات کارخانه از سوی شرکتها و نهادهای دولتی همانند شرکت ملی حفاری، نوسازی مدارس، صنایع دفاع، هلال احمر و سازمان‌های توسعه مدارس راعامل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران این واحد تولیدی دانست.
«امیر بور بور» در گفتگو با ایلنا افزود: متاسفانه تعداد زیادی از ارگانهای دولتی و یا وابسته به دولت به بهانه کمبود منابع حتی در پرداخت بدهی‌های مربوط به یکسال گذشته خود نیز کوتاهی می‌کنند. به گفته این کارفرما، تبعات ناشی از بحرانهای اقتصادی چند سال اخیر مشکلات این کارخانه و کارگران را پیچیده‌تر کرده است بطوری که این واحد در شرایط امروز كه تولید ۹۰ درصد ارز بری دارد به سختی توانسته است اشتغال ۷۰ کارگر خود را حفظ کند.
او در خاتمه با اشاره به افزیش ۳۰ درصدی قیمت مواد اولیه تولید اظهار داشت: منع واردات مواد اولیه تولید نیز از عمده‌ترین مشکلاتی است که باعث شد این واحد تولیدی نتواند به منابع مالی لازم جهت پرداخت حقوق کارگران دسترسی داشته باشد.
گفتنی است کارخانه پارلو واقع در شهر صنعتی کاوه وابسته به بخش خصوصی، تولید کننده انواع ورقهای رنگی، آلومینیوم، گالوانیزه، خانه‌های پیش ساخته و... است.

------------------------------

صف‌‌های هر روزه بازنشستگان برای دریافت مطالبات از بیمه دی

یک کارگر بازنشسته تهرانی گفت: بسیاری از بازنشستگانی که در ازای پرداخت ماهانه حق بیمه قرار بوده است كه از خدمات بیمه تکمیلی دی استفاده کنند، هنوز موفق به دریافت هزینه‌های درمانی خود نشده‌اند.
«داوود رضوی» با اشاره به سرگردانی روزانه صد‌ها کارگر بازنشسته در ساختمان‌های اسناد پزشکی بیمه دی واقع در میرداماد و پارک هنرمندان، به ایلنا گفت: به نظر می‌رسد مسئولان بیمه دی قصد دارند تا با معطل کردن بیمه‌شدگان بازنشسته برای خود زمان بخرد.
این فعال صنفی کارگری افزود: در حال حاضر بازنشستگان بیمه شده مجبورند برای وصول مطلبات خود از ساعات ۵ تا ۷ بامداد در صف نوبت دهی شرکت بیمه دی واقع در پارک هنرمندان حضور داشته باشند و این درحالی است که این بازنشستگان از مناطق دوری چون کرج، ورامین، مامازند، اسلامشهر و شهریار عازم می‌شوند.
وی با توهین آمیز خواندن این نحوه برخورد مسئولان شرکت بیمه دی با کارگران بازنشسته گفت: شرکت بیمه دی به عنوان بدهکار باید از تمام نیرو و توانایی خود برای پاسخگویی به مراجعان استفاده کند و نباید با بازنشستگان مانند بدهکار رفتار کند.
به گفته رضوی، شرکت بیمه دی طی قراردادی با کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی مکلف شده بود تا در ازای دریافت حق بیمه ماهانه به کارگران بانشسته‌ای که از خدمات درمانی مراکز و بیمارستان‌های خصوصی استفاده می‌کنند، بخشی از هزینه درمان را پرداخت کند.
وی افزود: تعلل شرکت بیمه دی از پرداخت هزینه درمان به کارگران بازنشسته در حالی ادامه دارد که در فاصله یکسال گذشته از یکسو روز به روز بر حجم تعهدات این شرکت افزوده شده است و از سوی دیگر به دلیل نوسانات اقتصادی از ارزش مطالبات بیمه شدگان کاسته شده‌ است.
وی با انتقاد از اینکه مسئولان کانون بازنشستگان تامین اجتماعی بطور بدون جلب نظر بازنشستگان با شرکت بیمه دی برای ارائه خدمات بیمه تکمیلی درمانی قرارداد بسته‌اند گفت: در حال حاضر روزانه انبوهی از بازنشستگان برای دریافت هزینه درمانی خود به واحد اسناد پزشکی شرکت بیمه دی مراجعه می‌کنند.
رضوی بابیان اینکه پس از نوسانات ارزی سال گذشته که به افزایش هزینه خدمات درمانی منجر شد، شرکت بیمه دی از پرداخت هزینه درمانی به کارگران بازنشسته خودداری کرد و به همین دلیل امروز تعداد زیادی از بیمه شدگان بازنشسته برای وصول طلب خود به این شرکت مراجعه می‌کنند.
وی افزود: با وجود آنکه شرکت بیمه دی طبق قرارداد منعقد شده موظف است تا بخشی از هزینه درمانی پرداخت شده توسط کارگر بازنشسته را پرداخت کند، اما در عمل مسئولان این شرکت با امروز و فردا کردن سعی دارند تا از انجام تعهدات خود شانه خالی کنند.

------------------------------

انباشت بدهی پیمانكاران و تعویق حقوق كارگران در جریان انتقال طبس

یك فعال كارگری در شهرستان طبس از تعویق دو ماهه حقوق كارگران شرکت توزیع برق طبس که تحت نظارت شرکت پیمانکاری رایان گستر فعالیت دارند خبر داد.
«غلام رضا محمدی» در این باره به ایلنا گفت: این کارگران که در زمینه سرویس و نگهداری شبکه ترانس برق شهر طبس فعالیت دارند، به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های پیمانکار از تیر ماه سال جاری حقوق نگرفته‌اند. او با بیان اینکه قرار داد این کارگران با کارفرما هر دو ماه یکبار تمدید می‌شود، افزود: سابقه کار این کارگران نیز که از سال ۸۷ به استخدام این شرکت پیمانکاری در آمده‌اند حدود ۵ سال است.
این فعال کارگری در ادامه به مشکلات سایر شرکتهای پیمانکاری مشابه اشاره کرد و با ذکر مثالی در این زمینه گفت: شرکت‌های پیمانکاری «فرآیند کاو» و «رانه دژ» هر کدام به ترتیب با ۲۰ و ۲۷ کارگر، وابسته به اداره راه وشهر سازی طبس هستند نیز در این زمینه دچار مشکلاتی شده‌اند.
به گفته این فعال كارگری، به دنبال مصوبه هیأت دولت مبنی بر جدا شدن شهرستان طبس از استان یزد و الحاق آن به خراسان‌جنوبی که در فروردین ماه سال جاری صورت گرفته است، تعدادی از شرکت‌های پیمانکاری در دریافت صورت وضعیت‌های خود دچار مشکل شده‌اند.
دبیر خانه کارگرطبس افزود: این شرکت‌ها در میان ادارات دو استان برای دریافت صورت وضعیت‌های خود پاس کاری شده و نمی دانند از کدام استان باید پیگیر مطالبات خود باشند.
محمدی در خاتمه گفت: عمده‌ترین مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که در شهرستان طبس برخی ادارات دولتی هنوز نتوانسته‌اند بطور صد درصدی سیستم اداری خود را به استان جدید (خراسان جنوبی) انتقال دهند به همین جهت در پرداخت صورت وضعیت‌های شرکتهای پیمانکاری دچار مشکل هستند.

------------------------------

تعدیل ۵۰ کارگر غرب استیل در بازگشت از تعطیلات تابستانی

یک فعال کارگری در سمنان از تعدیل ۵۰ کارگر قرار دادی کارخانه غرب استیل پس از بازگشت از تعطیلات تابستانی خبر داد.
«حبیب الله محقق» در این باره به ایلنا گفت: کارگران کارخانه غرب استیل که از ۱۵ مرداد ماه به تعطیلات تابستانی رفته بودند، امروز در هنگام بازگشت به کارخانه متوجه شدند از ورود ۵۰ کارگر قراردادی به کارخانه جلوگیری شده است.
دبیر خانه کارگر سمنان دلیل تعدیل ۵۰ نفر از مجموع ۵۰۰ کارگر این کارخانه را کاهش سفارشات خودروسازان به این کارخانه و به تبع، کاهش تولید عنوان کرد و گفت: خودروسازان داخلی به سبب ارزان بودن اجناس چینی سفارشات خود را از این کشور‌ها وارد می‌کنند و این در حالیست که انبارهای کارخانه غرب استیل از محصولات با کیفیت تولید داخل انباشته است.
این فعال كارگری سابقه کار کارگران تعدیل شده را ۷ تا ۱۰ سال عنوان کرد و درباره سرنوشت ۴۵۰ کارگر باقی مانده غرب استیل گفت: ۵۰ کارگر غرب استیل با پایان قرارداد کاریشان تعدیل شدند و با توجه به اینکه هنوز از زمان قرارداد سایر کارگران باقی مانده است، ۴۵۰ کارگر باسابقه این کارخانه نیز نگرانند که با پایان مدت قرارداد، کارفرما قصد تمدید قرارداد آنان را نداشته باشد و بیکار شوند.
دبیر خانه کارگر سمنان با بیان اینکه مسئولان این کارخانه به دلیل کمبود نقدینگی از پرداخت چندماه حقوق کارگران در سال گذشته و همچنین سال جاری ناتوان بوده‌اند، اظهار داشت: طی یکسال گذشته کلیه مزایای حقوقی این کارگران اعم از اضافه کاری و سایر مزایا‌ به طور کل قطع شد و کارفرما سعی کرد از این طریق کمبود منابع مالی خود را جبران کند.
محقق همچنین در خاتمه سخنان خود گفت: در حال حاضر حقوق کارگران این کارخانه پرداخت شده و هیچ گونه مطالباتی در این خصوص باقی نمانده است.
گفتنی است، کارخانه غرب استیل از سال ۱۳۶۱ با تولید ظروف استیل فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ۱۳۷۵ با پیوستن به جرگه تولیدکنندگان قطعات بدنه خودرو از جمله پژو پارس، ۴۰۵، ROA و L۹۰، در کنار گروه صنعتی ایران خودرو، ساپکو، رنوپارس، پارس خودرو، سایپا، سازه گستر و زامیاد فعالیت می‌کند.

------------------------------

۴ هزار کارگر ساختمانی در بروجرد به جمعیت بیکاران می‌پیوندند

دبیر خانه کارگر بروجرد از بیکاری بیش از ۴ هزار کارگر ساختمانی از ابتدای مهر ماه سال جاری به دلیل اتمام پروژه‌های مسکن مهر خبر داد.
«محمد گودرزی» در این باره به ایلنا گفت: بیش از ۴ هزار کارگر ساختمانی در بخش‌های مختلف مسكن مهر از جمله پروژهای ۶ هزار و ۵۰۰ واحدی شهرک مهرگان در شمال شهر بروجرد مشغول به کارند که تمامی این کارگران با تحویل واحد‌ها در اوایل مهرماه سال جاری، بیکار می‌شوند.
او با بیان اینکه در حال حاضر مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در تولید شغل است، افزود: این کارگران که با وجود اشتغال از حداقلهای معیشتی برخوردارند، با اتمام پروژه‌های مسکن مهر دچار مشکلات بیشتری خواهند شد.
به گفته این فعال کارگری، از مجموع کارگران شاغل در ساخت مسکن مهر بروجرد، فقط ۲۰ درصد از کارگران از خدمات بیمه‌ای تامین اجتماعی بهره‌مند شده‌اند و این در حالیست که این کارگران علاوه بر محرومیت از خدمات درمانی، از خدمات مستمری بیمه بیکاری نیز نمی‌توانند استفاده کنند.
این فعال كارگری در ادامه با اشاره به جمعیت ۳۰ هزار نفری بیکاران جویای کار در شهرستان بروجرد گفت: در صورتی که ساخت پروژه‌های مسکن مهر ادامه پیدا نکند این تعداد کارگر به جمع بیکاران این شهرستان افزوده می‌شوند.
دبیر خانه كارگر بروجرد در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وعده‌های اشتغال زایی دولتهای نهم و دهم، گفت: تصور جامعه کارگری این شهرستان در زمان قدرت گرفتن احمدی‌نژاد، با توجه به شعارهای ارائه شده این بود که شاهد بهبود امنیت شغلی کارگران شاغل و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای کارگران بیکار باشیم اما آنچه در این هشت سال شاهد بودیم نابودی امنیت شغلی و بیکاری کارگران به تبع تعطیلی کارخانه‌ها و اوج‌گیری مشکلات اقتصادی است.

------------------------------

كارشكنی در مسیر فعالیت تشکل‌های کارگری ماهشهر

نایب رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام از به رسمیت شناخته نشدن تشکل‌های کارگری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر انتقاد کرد.
«عباس رضایی» در این باره به ایلنا گفت: وجود تشکل‌های کارگری در آیین نامه‌های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر پیش بینی نشده است كه این خلاء قانونی باعث شده نهادهای کارگری منطقه از سوی مقامات دولتی به رسمیت شناخته نشوند.
این فعال كارگری با اشاره به صادر نشدن مجوز فعالیت تشكل‌های كارگری توسط سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر و اداره کار منطقه، به ذكر مثالی در خصوص برخورد مسئولان دولتی با تشكل صنفی متبوع خود پرداخت و گفت: مسئولان منطقه در مذاکرات شفاهی می‌گویند اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام را به رسمیت می‌شناسند اما در پشت پرده گزارش می‌دهند که اتحادیه غیر قانونی است.
رضایی در این باره به نامه رئیس اداره کار منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر به نماینده ماهشهر در مجلس اشاره كرد که در این نامه اتحادیه غیر قانونی خوانده شده بود.

۵ بار تلاش برای ملاقات با رئیس منطقه
نایب رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام در ادامه از «علی یزدانی» رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر به دلیل اختصاص ندادن وقت ملاقات با اعضای هیات مدیره این اتحادیه کارگری انتقاد کرد.
به گفتهٔ آقای رضایی، اعضای هیات مدیره اتحادیه بیش از ۵ بار به صورت تلفنی و حضوری برای دیدار با این مقام دولتی تلاش کرده‌اند اما او هر بار به شیوه‌ای از تشکیل جلسه مشترک سر باز زده است.
این فعال صنفی در پایان اظهار داشت: برای اتحادیه محرز شده است که مسئولان منطقه تمایلی به مذاکره با نمایندگان كارگران ندارند.

------------------------------

کشته شدن کارگر ۷۲ ساله و مصدومیت چهار کارگر دیگر

روز گذشته بر اثر ریزش آوار ساختمانی در تهران یک کارگر ساختمانی کشته و چهار کارگر دیگر با جراحات شدید به بیمارستان منتقل شدند.
به گزارش ایلنا، این حادثه روز گذشته در منطقه سه راه آذری تهران، خیابان ۱۶ متری امیری، زمانی رخ داد که ۵ کارگر ساختمانی مشغول انجام عملیات عمرانی بودند اما رعایت نشدن اصول ایمنی سبب تخریب ساختمان و محبوس‌ شدن این پنج کارگر در زیرآوار شد.
بنا بر این گزارش، با حضورگروهای امدادو نجات در محل و پس از خروج کارگران محبوس از زیرآوار، عوامل اورژانس مستقر در محل مرگ یکی کارگر ۷۲ ساله را تایید و چهار مصدوم دیگر را برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل کردند.

------------------------------

مصدومیت کارگر بر اثر آتش سوزی یک واحد تولیدی

آتش سوزی در یک کارخانه تولید قطعات خودرو واقع در شرق تهران باعث مصدومیت یک کارگر شد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، بر اثر آتش سوزی مواد اولیه در یک واحد تولید قطعات فلزی خودرو در خیابان دماوند تهران یک کارگر دچار مصدومیت شدید شد که با تلاش نیروهای امدادی نجات یافت.
بنا بر این گزارش، علاوه بر مصدومیت این کارگر، کارخانه نیز متحمل خسارت مالی زیادی شده است.

------------------------------

جریمه كارگران به بهانه‌های مختلف/ پیمانكاری به تعهداتش با رجا عمل نمی‌كند

رئیس انجمن صنفی کارگران تعمیرکار مولد بخار قطار راه آهن شهر تهران و حومه از اجرایی نشدن بندهایی از قرارداد شرکت پیمانکاری مه ریل و رجا (شرکت کارفرما) که به سود کارگران است خبر داد.
«عباسعلی حسین‌زاده» در این باره به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری مه ریل کمتر از مبلغ مشخص شده در قرارداد با کارفرما به ماموران راهبر پرداخت می‌کند. وی با انتقاد از جریمه‌های پی در پی کارگران به بهانه‌های واهی ادامه داد: این شرکت پیمانکاری به هر دلیل ممکن کارگران را جریمه می‌کند. اگر کارگری لباس کار نپوشد، ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود و اگر کلیدی گم شود از کارگر مسئول ۵۰ هزار تومان خسارت می‌گیرند.
این فعال صنفی افزود: در حالی که بر اساس مصوبه مجلس، سقف معافیت مالیاتی در خرداد ماه سال جاری از ۶۰۰ هزار تومان به ۸۳۳ هزار تومان افزایش پیدا کرده است، شرکت پیمانکار تا ماه قبل هم، بر حقوق ۶۸۰ هزار تومانی کارگران ۲۰ هزار تومان مالیات می‌بست.
وی تصریح کرد: البته با مدیر شرکت پیمانکاری صحبت کرده‌ایم تا مالیات ماه‌های گذشته کارگران را که از حقوقشان کسر کرده است به آن‌ها بازگرداند و باید ببینیم در آینده چه اتفاقی می‌افتد.
به گفتهٔ اقای حسین‌زاده، در حالی که بر اساس بند ۶ ماده ۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم، هزینه سفر و فوق العاده مربوط به شغل معاف از مالیات است همه شرکت‌های پیمانکاری رجا برای حق ماموریت کارگران، مالیات می‌بندند.
این فعال صنفی در توضیح نحوه انعقاد قرارداد میان رجا و شرکت‌های پیمانکاری بیان کرد: کار‌شناسان رجا در ابتدا بررسی می‌کنند ۲۰ دستگاه مولد بخار با هزینه تعمیر و نگهداری، حقوق کارگران، بیمه، مالیات و... چقدر هزینه دارد. برای مثال هزینه سالانه این موارد را یک میلیارد تومان اعلام می‌کند. شرکت‌های پیمانکاری برای جلب نظر مدیران شرکت رجا پیشنهاد می‌دهند با دریافت ۹۰۰ میلیون تومان کار را بر عهده بگیرند.
وی تصریح کرد: این ۱۰۰ میلیون تومانی که رجا به شرکت پیمانکاری نمی‌دهد در واقع از جیب کارگران می‌رود و شرکت پیمانکاری برای جبران هزینه‌هایش به کارگران فشار می‌اورد. حسین‌زاده ادامه داد: در قرارداد جدید شرکت پیمانکاری مه ریل با رجا از ۶۴ دستگاه مولد بخار، ۲۰ دستگاه به شرکت پیمانکار واگذار شده است.
وی افزود: اداره مولد بخار تهران تنها اداره مولد بخار کل کشور است. هر ۶۴ دستگاه مولد بخار در تهران قرار دارد. مجموعا ۲۰۰ کارگر در این اداره مشغول به کارند که ۷۰ نفرشان زیر نظر شرکت پیمانکاری مه ریل قرار دارند.
رئیس انجمن صنفی کارگران تعمیرکار مولد بخار قطار راه آهن شهر تهران و حومه در پایان اظهار داشت: دستگاه‌های مولد بخار وظیفه تامین گرمایش قطار در ایام سرد سال را بر عهده دارند. در ۶ ماه اول سال تعمیر و بازسازی می‌شوند و در ۶ ماه دوم برای تامین گرمایش قطار‌ها به سیر می‌روند.

------------------------------

تجمع مجدد كارگزاران مخابرت روستایی مقابل مجلس

جمعی از کارگران مخابرات روستایی در اعتراض به اجرا نشدن مصوبه مجلس در خصوص بیمه آنان، صبح امروز مجددا مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، این کارگران مخابرات روستایی كه از استانهای همدان، کرمان، یزد و شهرستان‌های کنگاور و بهاباد به تهران آمده‌اند، با تجمع مقابل مجلس خواستار اجرای عدم اجرای بند ۸۶ قانون بودجه ۹۲، شدند.
در بند ۸۶ قانون بودجه سال جاری آمده است: «صندوق تأمین اجتماعی موظف است کارگزاران و پیمانکاران حقیقی و افراد حقوقی و سایر افرادی که به ‌عنوان کارگر یا تحت هر عنوان دیگری طرف قرارداد مخابرات روستایی می‌باشند، را پس از واریز حق بیمه سهم کارگر توسط کارگزار و پیمانکار (کارگر) و تا زمان فروش سهام مدیریتی براساس قانون تأمین اجتماعی و قانون کار تحت پوشش بیمه قرار دهند. حق بیمه سهم کارفرما تا سقف دو هزار و چهارصد میلیارد (۲۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال از محل ردیف ۷۴ ۵۵۰۰۰۰ جدول شماره (۹) این قانون تأمین می‌شود. وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی، ملزم به رفع مشکلات اجرای بند (۶۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل‌کشور مرتبط با کارگزاران مخابرات روستایی بوده و شرکت متولی (شرکت مخابرات ایران) متعهد به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار می‌باشند.»

------------------------------

دومین تجمع اعتراضی کارگران سرب و روی/ این بار به همراه خانواده‌ها

کارگران شرکت ملی سرب و روی زنجان برای دومین بار، و این بار به همراه خانواده‌های خود در مقابل استانداری زنجان تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، پس از بالا گرفتن اعتراضات مردمی به دلیل آلاینده بودن کارخانه سرب و روی زنجان و متعاقبا تعطیلی این کارخانه در تاریخ ۲۳ مردادماه، امروز سه شنبه (۵ شهریورماه) ۴۰۰ کارگر شرکت ملی سرب و روی زنجان برای دومین بار به بیکاری‌شان که در آستانه یک ماهگی است اعتراض کردند. کارگران این بار خانواده‌های‌شان را هم با خود آورده بودند.
یکی از معترضین درباره تجمع امروز به ایلنا گفت: در زمان تعطیلی کارخانه مسئولان به ما وعده دادند به زودی با انتقال کارخانه، به کارمان باز می‌گردیم اما حالا نزدیک به یک ماه است که کارخانه تعطیل است و از انتقال هم خبری نیست.
این کارگر در توضیح همراهی خانواده‌ها در تجمع امروز، گفت: بیکاری هر کدام از ما (کارگران) تنها منبع درآمد یک خانواده چهار - پنج نفره را نابود می‌کند. خانواده‌ها هم به اندازه ما نگرانند که اگر این وضعیت بلاتکلیفی ادامه پیدا کند، هیچ‌وقت به کار سابق‌مان بازنگردیم.
بنا بر این گزارش، کارگران شرکت ملی سرب و روی پیش از این، در تاریخ ۳۰ مرداد ماه در مقابل استانداری زنجان تجمع کرده بودند.
تجمعات خانواده‌های‌ کارگران کارخانه سرب و روی که از شهروندان عادی زنجان محسوب می‌شوند از آن جهت قابل تأمل است که این اعتراضات در مقابل استانداری زنجان، واقع در بلوار شهید چمران رخ می‌دهد. خیابانی که تا چندی پیش شاهد تجمع اقشار مختلف مردم زنجان به قصد تعطیلی و یا انتقال شرکت ملی سرب وروی زنجان بود که سرانجام اعتراض‌شان با تعطیلی کارخانه به ثمر نشست.

------------------------------

کارگران كوره‌پزخانه‌ها به ندرت بازنشسته می‌شود

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه‌های پاکدشت خواستار ساماندهی بیمه کارگران کوره پزخانه‌ها از سوی دولت یازدهم شد.
به گزارش ایلنا، «غلامعلی مهدوی» در حاشیه بازدیدخبرنگاران از یک کورهٔ آجرپزی در شهرستان پاکدشت که به همت کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان تهران انجام شد، گفت: کارگران فصلی کوره پزخانه‌ها سالانه به مدت ۵ الی ۶ ماه در قسمت قالب زنی مشغول به کارند اما کارفرمایان برای این کارگران زحمتکش به صورت دست و پا شکسته، لیست بیمه رد می‌کنند.
وی با بیان اینکه یک کارگر فصلی با بیش از ۳۰ سال سابقه کار به ندرت بازنشسته می‌شود، تصریح کرد: اگر تعداد روزهایی که در یک سال برای کارگران فصلی کوره پزخانه‌ها بیمه رد می‌شود جمع بزنیم به دوماه هم نمی‌رسد.
این فعال صنفی در ادامه بیان کرد: بار‌ها پیش آمده که کارگری فوت کرده است و هنگامی که خانواده‌اش برای دریافت مستمری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردند متوجه شدند حق بیمه کارگر فوت شده در آخرین سال حیاتش، ۹۰ روز هم پرداخت نشده است.
گفتنی است این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که بازماندگان بیمه شدهٔ فوت شده زمانی مشمول دریافت مستمری می‌شوند که وی در ۱۰ سال آخر حیاتش حداقل حق بیمه یک سال را پرداخت کرده باشد، مشروط بر آنکه ۹۰ روز حق بیمه در آخرین سال حیات او پرداخت شده باشد.
وی ادامه داد: بازرسان تامین اجتماعی هر‌گاه به کوره‌ای مراجعه می‌کنند لیست بیمه دو ماه قبل را از کارفرما می‌گیرند. بدین ترتیب وقتی که کارگران در مهر ماه به شهر‌هایشان باز می‌گردند و بازرس بیمه برای دریافت لیست بیمه ماه‌های قبل مراجعه می‌کند، کارفرما برای کارگرانی که حاضر نیستند ترک کار می‌زند تا حق بیمه‌شان را پرداخت نکند.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه‌های پاکدشت در پایان اظهار داشت: تنها نکته مفید بیمه فعلی کارگران کوره پزخانه‌ها، استفادهٔ آن‌ها از دفترچه بیمه‌شان برای درمان‌های جزیی نظیر سرما خوردگی است. از این دفترچه‌ها حتی برای درمان‌های پر هزینه نیز نمی‌توان استفاده کرد زیرا لیست بیمه كارگران برای چنین درمان‌هایی چک می‌شود.
لازم به ذكر است «غلامرضا عباسی» دبیر كانون عالی انجمن های صنفی كارگران كشور در این بازدید، خبرنگاران را همراهی می كرد.

------------------------------

کارگران بارانداز بندرعباس از حداقل حمایت‌های اجتماعی محروم‌اند

کارگران باربر در بندر عباس با وجود انجام کار سخت و طاقت فرسا، از مزایای بیمه‌های اجتماعی محروم‌اند.
«علی قوامی»، فعال كارگری در منطقه، با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در بند عباس کارگران زیادی در بخش تخلیه و بارگیری کشتی‌ها به حرفه باربری اشتغال دارند. این کارگران هر روز از نخسین ساعات بامداد تا انتهای شب در هوای به شدت گرم و شرجی بندر به جابجایی بار کشتی‌های تجاری مشغول‌اند و با وجود آنکه حرفه این کارگران از نظر ماهیت شغلی و محیط کار سخت و طاقت فرساست، اما آنان از هیچ پوشش حمایتی برخوردار نیستند.
این فعال کارگری با یادآوری اینکه کارگران باربر شاغل در باراندازهای بندر عباس بصورت روزمزد استخدام شده و دریافتی آن‌ها بصورت توافقی است، گفت: این کارگران پس از چند روز به دلیل اتمام پروژه بارگیری و یا خستگی ناشی از کار شدید بیکار و خانه نشین شده و درآمد آن‌ها تا یافتن شغل جدید قطع می‌شود.
قوامی با بیان اینکه کارگران باربر دارای تشکل صنفی منسجم و قوی‌ای نیستند، افزود: علاوه بر نامناسب بودن شرایط کار برای کارگران باربر، درسالهای اخیر به دلیل کاهش عبور و مرور کشتی‌های بار بری از فرصت‌های شغلی این کارگران نیز کاسته شده است.
وی بابیان اینکه تشدید تحریم‌های اقتصادی دلیل کاهش عبور و مرور کشتی‌ها بوده است، افزود: هرچند در حال حاضر شواهد از احتمال رونق نسبی بندرگاه‌ها و در نتیجه افزایش فرصت‌های شغلی برای کارگران بارانداز حکایت می‌کند، اما ضروری است تا مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولین فرصت برای سالم سازی محیط کار این کارگران اقدام کنند.

------------------------------

پرداخت حقوق ۹۵ کارگر «سریر ریخته‌گر» بیش از دو ماه به تعویق افتاده است

كارخانه «سریر ریخته گر»، تولید کننده قطعات سنگین ریخته‌گری، از نیمه دوم خردادماه سال جاری حقوق و دستمزد ۹۵ کارگر رسمی و قراردادی را پرداخت نکرده است.
«حسن‌پور طالبیان» دبیر خانه كارگر اسلامشهر با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه سریر ریخته گر که بخشی از محصولات تولیدی آن مربوط به تولید قطعات خودرو می‌شود، به سبب آنچه «مشکلات مالی» می‌نامد، توانایی پرداخت بیش از دو ماه حقوق کارگران این واحد تولیدی را ندارد ندارد.
این فعال كارگری تعدیل نیروهای متخصص را مهم‌ترین عامل ایجاد بحران در این کارخانه ذکر کرد و افزود: در هشت سال گذشته ۴۵۰ نفر از نیروهای با تجربه این کارخانه که از سرمایه‌های اصلی تولید محسوب می‌شدند، به مرور توسط کارفرما تعدیل شدند بطوری که این کارخانه در سال جاری با ۹۵ کارگر به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
پورطالبیان در مورد مشکلات کارگران این واحد بحران‌زده در بخش بیمه و درمان گفت: شعبه ۱۰ تامین اجتماعی تهران از ابتدای مرداد ماه به دلیل بدهی حدود ۶۰۰ میلیون تومانی كارفرما، از تمدید دفترچه‌های کارگران خودداری می‌کند.
او در ادامه به سایر مشكلات كارگران در موضوع بیمه تکمیلی و تعاونی مصرف اشاره كرد و گفت: با وجود آنکه از حقوق کارگران مبالغی برای بیمه تکمیلی و حق عضویت در تعاونی مصرف کارگران کسر می‌شده است، کارفرما این مبالغ را به حساب بیمه تکمیلی و تعاونی مصرف کارگران واریز نمی‌کند و این موضوع باعث شده است که کارگران نتوانند از خدمات درمانی بیمه تکمیلی و همچنین خدمات تعاونی مصرف استفاده کنند.
دبیر خانه کارگر اسلامشهر در خاتمه پرداخت نشدن مطالبات معوقه این کارگران را در شرایط سخت اقتصادی امروز، غیر قانونی و غیر انسانی توصیف کرد.

------------------------------

ریزش آوار جان کارگر ۱۸ ساله را گرفت

ریزش دیواره‌های یک محل گودبرداری شده در محدوده بلوار اشرفی اصفهانی تهران، جان کارگری را گرفت.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، عصر دیروز درمحدوده بلوار اشرفی اصفهانی، بالا‌تر از بزرگراه حکیم، کارگر ۱۸ ساله‌ای که به همراه سایر همکارانش مشغول کار در یک ساختمان نیمه کاره در ضلع شرقی یک قطعه زمین گودبرداری شده بود، با ریزش ناگهانی بخشی از دیواره زمین گودبرداری شده، جان خود را از دست داد.

------------------------------

اجبار کارگران پتروشیمی مناطق آزاد به ۱۲ تا ۱۶ ساعت کار روزانه

یک فعال صنفی کارگری در مناطق ویژه اقتصادی از نقض قوانین در مورد ساعات کار کارگرانی که در پروژه‌های نفت و پتروشیمی این مناطق فعالیت دارند، خبر داد.
«ناصر آغاجری» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هیچ محدودیتی برای ساعات کار کارگران شاغل در پروژه‌های عمرانی و نفت و پتروشیمی وجود ندارد. وی بابیان اینکه این کارگران بدون برخورداری از حق مرخصی قانونی و تعطیلات رسمی، روزانه ۱۲ تا ۱۶ ساعات کار می‌کنند، گفت: در عمل ابن کارفرما و پیمنکار است که تعیین می‌کند کارگران تا چه زمانی باید کار کنند.
این فعال صنفی کارگری یادآور شد: اجبار کارگران به انجام کار اضافی در تمامی روزهای تعطیل و غیر تعطیل در حالی است که به موجب قانون کار کارفرما باید در جریان تنظیم فعالیت کارگاه حق مرخصی و تعطیلی کارگران خود را به رسمیت بشناسد.
وی گفت: اینکه به دلیل ماهیت کار در پروژ‌ه‌های عمرانی نفت و پتروشیمی نمی‌توان فعالیت کارگاه را مطابق عرف جاری در بازار کار تعطیل کرد قابل قبول است و به همین دلیل در قانون کار برای چنین مواردی راهکار‌های مناسبی تعیین شده‌است.
وی افزود: بر این اساس فعالیت کارگران در چنین کارگاه‌هایی باید چرخشی باشد و هر کارگر پس از یک یا دو هفته کار مستمر بتواند برای بازیابی بخشی از انرژی از دست رفته، به مدت یک یا دو هفته استراحت کند.
آغاجری بابیان اینکه در بیرون از مناطق ویژه آزاد اقتصادی طبق قانون چنین رویه‌ای در تمامی کارگاه‌های مربوط به پروژ‌های عمرانی حاکم است، گفت: متاسفانه به دلیل سکوت قانون در محدوده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هیچ محدودیتی برای مدت زمان کار کارگران وجود ندارد. به باور آغاجری قانون مناطق آزاد تجاری و اقتصادی درست مانند قانون «خروج کارگاه‌های کوچک از شمول قانون كار» باعث شده است تا جمعیت گسترده‌ای از نیروهای کار از حقوق بنیادین خود محروم شوند.
به گفته این فعال کارگری بر همین اساس در حال حاضر کارگرانی که در پروژه‌های نفتی و پتروشیمی مناطق آزاد و ویژ عسلویه، ماهشهر، پارس جنونی کار می‌کنند باید تمام ایام هفته را کار کنند.
وی بایادآوری اینکه ساعت کار روزانه این کارگران بسته به تشخیص کارفرما و پیمانکار از ۱۲ تا ۱۶ ساعت در روز متغییر است، گفت: این کارگران بر خلاف سایر همکاران خود حتی از حق مرخصی و توقف کار در روزهای تعطیل رسمی برخوردرا نیستند و تنها زمان استراحت آن‌ها بعد از ظهر روزهای جمعه است.
به گفته آغاجری در این مناطق فعالیت کارگران هر روز از ساعت ۶ صبح آغاز شده و تا پاسی از شب ادامه می‌یابد.
وی یادآور شد: فعالیت روزانه کارگران تنها در فاصله ساعات ۱۲ تا ۱۵ که فعالیت در محیط‌های سرباز به دلیل افزایش بیش از حد دمای هوا ناممکن است متوقف می‌شود. آغاجری بابیان اینکه به دلیل شیوه نامناسب محاسبه و پرداخت حقوق کارگران در عمل هیچگاه سختی کار کارگران جبران نمی‌شود، گفت: روح و روان کارگران شاغل در مناطق آزاد هم از بابت شرایط سخت کار و هم از بابت پرداخت‌های نامناسب آزده می‌شود.
وی بابیان اینکه کارگران شاغل در محدوده مناطق آزاد تجاری و اقتصادی بسیار بیشتر از حد مجاز قانونی کار می‌کنند اما در عمل با فرمول قانون درآمد کمتری دارند، گفت: این مسئله در درازمدت باعث می‌شود تا این کارگران و خانواده‌های آن‌ها بطور جدی دچار معضلات و آسیب‌های اجتماعی شوند.

------------------------------

تعویق ۸ ماه حقوق کارگران آزمایش/ آغاز دولت نهم ۱۸۰۰ کارگر، پایان دولت دهم ۶۰

رئیس شورای اسلامی کار کارخانه آزمایش شرق تهران از معوق باقی ماندن ۸ ماه حقوق کارگران این کارخانه خبر داد و گفت: این واحد صنعتی به دلیل ناتوانی در تولید، قادر به پرداخت حقوق كارگران‌اش نیست.
«محسن اسماعیلی» در این باره به ایلنا گفت: کارخانه آزمایش در شرق تهران که یکی از برندهای باسابقه و قدیمی در صنعت لوازم خانگی کشور است، از دی ماه سال ۹۱ حقوق ۶۰ کارگر رسمی خود را پرداخت نکرده است.
این فعال كارگری مشکلات فعلی كارخانه آزمایش را ناشی از سوءمدیریت و مشکلات حاصل از تورم عنوان کرد و افزود: این کارخانه در آغاز فعالیت دولت نهم ۱۸۰۰ کارگر داشت و به تدریج با پدیدآمدن مشكلات بخش زیادی از کارگران خود را اخراج کرد، به طوری که هم اکنون در این واحد تولیدی تنها ۶۰ کارگر بصورت نیمه فعال کار می‌کنند. به گفته نماینده كارگران آزمایش، ۱۱۵ کارگر قراردادی این کارخانه نیز با آغاز سال ۹۲ از سوی کارفرمای کارخانه تعدیل شدند.
اسماعیلی در ادامه این گفتگو با بیان اینکه در حال حاضر بخش عمده‌ای از حقوق کارگران کارخانه آزمایش با اجاره تعدادی از سالن‌های تولیدی به سایر تولید کنندگان تامین می‌شود، افزود: اگر پایان این ماه حقوقی به کارگران پرداخت شود، این حقوق دی ماه سال ۹۱ است، چرا كه با وجود پرداخت‌های بی‌نظم و پراكنده، حقوق كارگران تا آذرماه تسویه شده است.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه آزمایش در مورد بازنشستگی ۶۰ کارگر رسمی گفت: با توجه به اینکه شغل این کارگران در زمره مشاغل سخت وزیان آور قرار دارد، همه کارگران این کارخانه شرایط بازنشسته شدن با مشاغل سخت وزیان آور را دارند.
اسماعیلی درباره مشکلات بازنشستگی این كارگران در تامین اجتماعی گفت: همه کارگران سهم خود را برای بازنشستگی پیش از موعد به حساب تامین اجتماعی شعبه ۱۶ شرق تهران واریز کرده اند اما تامین اجتماعی به بهانه پرداخت نشدن سهم کارفرما که حدود ۳ میلیارد تومان است از بازنشسته کردن تعداد ۴۰ نفراز کارگران خوداری می‌کند.
نماینده كارگران كارخانه آزمایش گفت: این کارگران با سوابق بیش از۲۰ سال خدمت در آستانه بیکاری‌اند و حمایت دولت از این بخش نیمه دولتی می‌تواند مانع تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران‌اش شود.

بدهی ۱۰ میلیارد تومانی
اسماعیلی در بخش دیگری از این گفتگو به بدهی ۱۰ میلیارد تومانی کارخانه آزمایش به بانک‌ها و تجار اشاره کرد و گفت: این واحد تولیدی هر آنچه که تولید می‌کند توسط طلب کاران کارخانه توقیف می‌شود و محصولی باقی نمی‌ماند که هزینه‌های کارخانه و کارگران را تامین کند.
او گفت: این واحد تولیدی با آنکه توسط طلب کاران کارخانه محاصره شده است به هیچ وجه مشکل فروش محصولات تولیدی ندارد و در بازارهای خارجی همانند کشورهای حوزه دریای خزر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
نماینده کارگران آزمایش به ناامیدی کارگران برای پی گیری مشکلات کارخانه از سوی اعضای هیئت مدیره اشاره کرد و گفت: پنج نفر از اعضای هیئت مدیره کارخانه آزمایش بجای آنکه پی گیر مطالبات کارگران و رفع مشکلات تولید باشند، با طرح شکایت در اداره کار شرق تهران خواستار دریافت مطالبات خود شده‌اند.