افق روشن
www.ofros.com

،کارگری درون مخلوط کن سیمان جان باخت

اعتراض رانندگان بونکر و اعتراض کارگران اخراجی اشکان چینی


خبرگزاری کار ایران                                                                                            دوشنبه ٢٢ آبان ١٣٩١

کارگری درون مخلوط کن سیمان جان باخت

یک کارگر ۴۰ ساله شاغل در کارخانه تولید قطعات بتنی، در هنگام کار جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شهرقدس، این کارگر دیروز - یکشنبه - در حالیکه می‌خواست دستگاه مخلوط کن سیمان را بررسی کند با وارد کردن سر خود به داخل دستگاه در حال چرخش، درون آن گرفتار شد.
پس از تماس شاهدان با مرکز فوریتهای امداد و حضور نیروهای آتش نشانی، امدادگران توانستند جسد بی‌جان این کارگر را از درون دستگاه مخلوط کن خارج کنند.
رعایت نکات ایمنی هنگام کار مسئله‌ای است که علاوه بر کارفرمایان، کارگران نیز باید نسبت به آن کاملا هوشیار باشند.

-------------------------

اعتراض صنفی رانندگان بونکر کارخانه سیمان بجنورد

یک فعال کارگری در بجورد گفت: بیش از ۴۰۰ راننده بونکر در کارخانه سیمان بجنورد طی دو هفته جاری در اعتراض به عدم افزایش کرایه حمل سیمان، به اعتراض صنفی اقدام كرده و دست از كار كشیده‌اند.
فرهاد هدایتی، دبیر خانه كارگر خراسان شمالی در این باره به ایلنا گفت: رانندگان بیش از ۴۰۰ تریلی و بونکر حمل سیمان بجنورد به دلیل ناکافی بودن کرایه حمل بار طی دو هفته اخیر معترض بوده و اظهار کرده‌اند مبلغ کنونی کرایه حمل سیمان برایشان به صرفه نیست و در صورت عدم افزایش، با کارخانه سیمان هیچ گونه همکاری نخواهند داشت. او افزود: مسئولان استانی در واکنش به اعتراض بونکر داران این کارخانه، کرایه حمل این کامیون‌ها را افزایش داده‌اند و این در حالی است که این رانندگان همچنان از دستمزد در نظر گرفته شده از سوی مسئولان ناراضی هستند.
در این زمینه یکی از اعضای شورای اسلامی کار کارگران کارخانه سیمان بجنورد از افزایش ۱۷ درصدی کرایه حمل بار رانندگان بونكر خبر داد و گفت: طبق مصوبه و توافق صورت گرفته بین نماینده کامیون داران و کارخانه، ۱۷ درصد به کرایه‌های قبلی اضافه و مقرر شده است که از امروز صبح اجرایی شود.
او با بیان اینکه در مجموع ۴۰۰ رانندهخ بونکر وتریلی در این اعتراض شركت داشتند، تصریح کرد: هر ساله افزایش قیمت در بخش کرایه حمل سیمان با توافق دو طرف صورت می‌گیرد که امسال با وحود افزایش هزینه‌های جاری، دریافت این مبالغ برای رانندگان به صرفه نیست.

-------------------------

پی‌گیری یك پرونده عجیب كارگری در قزوین

کارگران اخراجی كارخانه اشکان چینی قزوین طی تماس با ایلنا در خصوص به تعویق افتادن حقوقشان اعتراض کردند.
یکی از کارگران این كارخانه به خبرنگار ایلنا گفت: این شرکت از بدو تأسیس هر چند وقت یک بار حدود ۱۵۰ نفر را استخدام می‌کند و پس از چند ماه کار بدون پرداخت حقوق آن‌ها را اخراج می‌کند.
یکی دیگر از کارگران اخراجی معترض اعلام کرد چند بار طلبش را به صورت چک چند ماهه از مدیر کارخانه دریافت کرده اما چک‌ها هیچوقت وصول نشده‌اند.
هر گروه از كارگران اخراج شده هر بار برای دریافت حقوق ۴ یا ۵ ماه اشتغال در كارخانه اشکان چینی به هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار می‌روند و طرح شكایت می كنند.

كارگران قزوین از این كارخانه می‌ترسند
رئیس کانون شورای اسلامی استان قزوین اظهار داشت: کارخانه اشکان چینی در طول نزدیک به شش سال فعالیتش هر چند ماه اقدام به استخدام نزدیک به ۱۵۰ نفر نیروی كار در کارخانه می‌کند و پس از چند ماه کار آن‌ها را بدون پرداخت بیمه و حقوق اخراج می‌کند.
محمد احمدی در ادامه افزود: به خاطر بد سابقه شدن این کارخانه در سطح استان و پیگیری فعالان کارگری، اداره کار استان دیگر اجازه جذب نیرو در شهر قزوین را به این کارخانه نمی‌دهد، با این حال این واحد تولیدی اقدام به جذب نیرو از روستا‌ها و شهرهای دور‌تر می‌كند.
این فعال کارگری گفت: با وجود اینکه این کارخانه پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها را در سطح استان دارد اما عملکردش نادرست و قابل بررسی است. رئیس کانون شورای اسلامی استان قزوین به خاطر عدم پیگیری مسئولین ذیربط در خصوص تخلفات این واحد تولیدی اظهار تأسف کرد و افزود: اعتراض‌های متوالی کارگران اخراجی تا کنون به جایی نرسیده و تعطیلی این واحد تولیدی به نفع كارگران استان است.

ضرورت پی‌گیری تخلفات کارخانه اشکان چینی
دبیر خانه کارگر قزوین نیز از شیوه مدیریتی کارخانه اشکان چینی انتقاد کرد و اظهار داشت: این واحد تولیدی در آغاز کار ۳۰ میلیون یورو وام از دولت دریافت کرده است و قرار بود برای ۱۰۰۰ نفر اشتغال زایی ایجاد کند که این موضوع هیچ‌گاه محقق نشد.
عید علی کریمی به خبرنگار ایلنا گفت: واحد تولیدی اشکان چینی نیرو‌هایش را بیشتر از بین خانم‌ها انتخاب می‌کند و بدون پرداخت حقوق آن‌ها را پس از چهار یا پنج ماه اخراج می‌کند.
این فعال کارگری افزود: این شرکت وام‌های متعددی از دولت دریافت کرده و مشکلات ارزی و مواد اولیه سایر کارخان‌ه‌ها و واحد‌های تولیدی ربطی به این کارخانه ندارد چرا که از ابتدای کار رویه این واحد به همین شکل بوده است.
لازم به توضیح است كه پی‌گیری‌های خبرنگار ایلنا جهت گفتگو با مدیریت این كارخانه تا كنون بی‌ثمر بوده است.