کارگران قند اهواز در مقابل ساختمان بانک ملی ایران تجمع کردند
نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران کارخانه «قند و تصفیه شکر اهواز »، صبح امروز (۳۱ خرداد ماه) در اعتراض در به عدم دریافت ۴۵ ماه حقوق و مزایا در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی ایران واقع در در خیابان فردوسی تهران تجمع کردند.
«هوشنگ طاهری » نماینده کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که خود در این تجمع حضور دارد در مورد دلایل تجمع به ایلنا گفت: بانکهای ملی و ملت بعنوان مالکین اصلی کارخانه، آنطور که باید پیگیری امور کارخانه نیستند و همین مسئله باعث شده تا از چند سال پیش در پرداخت مطالبات حدود ٨۰ کارگر این کارخانه مشکلاتی به وجود آید.
او با بیان اینکه کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز از نیمه تابستان سال ۸۷ تا به امروز در تعطیلی کامل به سر میبرد.،افزود: بانکهای ملی و ملت، به عنوان مالکان کارخانه حدود ۴۵ ماه است علاوه بر پرداخت نکردن حقوق کارگران،،کارخانه را بلاتکلیف و خط تولید آن را متوقف کرده اند.
طاهری با اشاره به اینکه تا کنون کارگران این کارخانه چندین بار جهت دریافت مطالبات قانونی خود در مقابل ادارت کار و صنایع و استانداری خوزستان دست به تجمع زدهاند، اظهار داشت: چون تمامی این اجتماعات در عمل بینتیجه بود امروز برای پیگیری خواستههای قانونی خود به تهران آمدیم.
به گفته وی آنجا که مطالبات کارگران کارخانه قند اهواز قانونی است تجمع کنندگان از مقامات مسئول تا به تحقق این خواستهها کمک کنند.
انتشار این خبر درحالی صورت میگیرد که تا این لحظه تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتوگو با مسئولان واحد روابطعمومی و یا حقوقی بانک ملی ایران در رابطه با خواستههای کارگران قند و تصفیه شکراهواز بینتیجه بوده است.
-----------------------------------
یک کارگر تاسیساتی بر اثر برق گرفتگی جان باخت
یک کارگر تاسیساتی شرکت «راه سازان قم» در شهرستان طبس عصر روز گذشته (چهارشنبه ۲٨ خرداد) بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «حمزه پور نعمت تملی» عصر دیروز هنگام تعمیر کولر آبی یکی از ساختمانهای شرکت راه سازان قم در طبس دچار برق گرفتگی شد و در دم جان باخت.
بر اساس این گزارش، این حادثه در روستای «دیگ رستم» از توابع شهرستان طبس به وقوع پیوسته و کارگر جان باخته ۲۵ سال سن داشته است.
یک شاهد عینی که همکار کارگر جانباخته است، ضمن بیان اینکه علت حادثه از سوی کارشناس حقوقی در دست برسی است، گفت: احتمال دارد این حادثه دلخراش به دلیل رعایت نشدن نکات ایمنی اتفاق افتاده باشد.
-----------------------------------
شیوع بیماری های پوستی و ریوی میان کارگران استان خوزستان
یک فعال کارگری در استان خوزستان از شیوع بیماری های پوستی و ریوی در بین کارگران این استان بدلیل وجود پدیده ریزگردها و سایر مواد آلوده کننده زیست محیطی انتقاد کرد.
«مصطفی نظری»، نماینده کانون شورای اسلامی کار شهرهای آبادان، بندر امام و اروند رود در این باره به ایلنا گفت: آلودگی های حاصل از مواد نفتی و پتروشیمی در استان خوزستان بویژه در آبادان به حدی رسیده است که عموم مردم بویژه کارگران به بسیاری از بیماری های ناشناخته پوستی و ریوی مبتلا شده اند.
وی با بیان اینکه علاوه بر آلودگی هوا، منابع زیر زمینی آب آشامیدنی خوزستان به شدت آلوده به مواد نفتی وشیمیایی است، افزود: وجود پدیده ریز گردها در بسیاری از شهرهای استان خوزستان همانند اهواز و آبادان به تهدیدی برای سلامت مردم تبدیل شده است.
به گفته وی، این شرایط برای ساکنان استان خوزستان که اکثریت آنان کارگران شاغل در واحد های پتروشیمی و پالایشگاهی هستند بسیار نگران کننده و هزینه بر شده است.
نظری مدعی شد: افزایش هزینهای درمان درخانوارهای کم در آمد به حدی رسیده است که شرایط تامین مایحتاج روزمره زندگی را بر آنان سخت کرده است.
این فعال کارگری در این خصوص اضافه کرد: به گفته پزشکان متخصص، بیماریهای قلبی و عروقی، امراض انسدادی مزمن ریه، آسم و آلرژی، افسردگی و اضطراب از دیگر بیماریهای گریبانگیر مردم این مناطق است.
وی با بیان اینکه کارگران هیچ نقشی در ایجاد آلودگی و یا ابتلا به عوارض آن ندارند در خاتمه اظهار کرد: به طورمتوسط هر خانوار کارگری ماهانه مبلغ ۲۵۰ هزار تومان از در آمد خود را هزینه درمان بیماریهای ناشی از آلودگی هوایی میکند.
-----------------------------------
صدای اعتراض کارگران شاغل در عسلویه شنیده نمی شود
یک کارگر بخش ابزار دقیق منطقه عسلویه اظهار کرد طی مدتی که در عسلویه مشغول به کار است، شاهد بوده بسیاری از شرکتهای پیمانکار حقوق کارگران را پرداخت نکرده و در پی آن، کارگران دست از کار کشیده و خواستار پرداخت معوقات حقوقی خود شدهاند ودر برخی مواقع، اصرار بر تحقق این مطالبات به اخراج کارگران منجر شده است.
«قنبری» در گفتگو با خبرنگار ایلنا بیان کرد: اعتراضات خاموش کارگری در منطقه عسلویه بهدلیل شرایط ویژه مناطق آزاد تجاری - اقتصادی هرگز به گوش رسانهها رسانده نشده است و کارگران معترض به شرایط کاری از سوی رسانه ها تنها گذاشته شده اند.
این فعال کارگری افزود: مسمومیت غذایی کارگران و عدم دسترسی آنان به بیمارستان، آنها را با خطرات بسیار جدی مواجه ساخته است.
قنبری با اشاره به مشکلاتی که به دلیل پرداخت نشدن بودجه پیمانکاران از سوی کارفرمای اصلی برای کارگران به وجود می آید، تصریح کرد: برخی مواقع، پیمانکاری چندین پروژه را در دست دارد و هزینه یکی از پروژه ها را صرف دیگری می کند که فشار چنین روش هایی در نهایت به کارگران وارد میشود.
وی ادامه داد: بایست ضریب فشار وارد شده از سوی کارفرمایان یا پیمانکاران بر روی کارگران که به تولید میپردازند، صفر باشد و کار تولید را متأثر نسازد زیرا در نهایت آنها هستند که ضرر میکنند هر چند بازار عرضه و تقاضا به سودشان باشد.
این کارگر بخش برق تجهیزات اولیه پالایشگاه در منطقه عسلویه تاکید کرد: دوری از مرکز، شرایط خاص حاکم بر منطقه و نبود تشکلات کارگری، کارگران را از درخواست و پیگیری مطالباتشان ناامید کرده است.
وی در پایان گفت: مانند روز آشکار است که ضرر اینگونه وقایع بسیار بزرگ و وصف نشدنی است، هم برای جامعه هم برای شرکت نفت و هم برای پیمانکاران پروژهها، هر چند به چشم نیاید.
-----------------------------------
کارگران بخش بارگیری فرودگاه مهرآباد به حقوق ناعادلانه اعتراض کردند
اعتراض صنفی کارگران خدماتی فرودگاه مهرآباد باعث توقف تحویل بار و ازدحام مردم در این فرودگاه شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران خدماتی بخش بارگیری و تخلیه بار (رمپ) ترمینال دو فرودگاه مهرآباد در اعتراض به آنچه «پرداخت حقوق ناعادلانه و افزایش ناچیز دستمزد در سال جدید» میخواندند، امروز برای دومین بار طی یک ماه اخیر دست از کار کشیدند.
بنا بر این گزارش، کارگران معترض تحت استخدام چندین شرکت پیمانکاری طرف قرارداد با ایرانایر مشغول به کارند. این کارگران اعتراض خود را بر اساس ماده ۱۴۲ قانون کار، تحت چارچوب قانون میدانند.
گفتنی است، در ماده ۱۴۲ قانون کار آمده است: درصورتیكه اختلاف نظر در مورد مواد مختلف این قانون و یا پیمانهای قبلی و یا هریك از موضوعات مورد درخواست طرفین برای انعقاد پیمان جدید، منجر به تعطیل كار ضمن حضور كارگر در كارگاه و یا كاهش عمدی تولید از سوی كارگران شود، هیات تشخیص موظف است براساس درخواست هریك از طرفین اختلاف و یا سازمانهای كارگری و كارفرمایی، موضوع اختلاف را سریعا مورد رسیدگی قرار داده و اعلام نظر نماید.
اخبار تکمیلی ارسال میشود.
-----------------------------------
اعتصاب کارگران راهآهن با ۱۵۳ میلیون بورو خسارت خاتمه یافت
مسئولان شرکت ملی راه آهن فرانسه روز پنجشنبه اعلام کردند اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل ریلی، میلیون ها یورو زیان مالی به کشور وارد کرده است.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، رئیس شرکت ملی راه آهن فرانسه اعلام کرد: طولانی ترین اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل ریلی ۱۵۳ میلیون یورو معادل یک سوم درآمد سال گذشته این شرکت زیان مالی در پی داشته است.
وی افزود این میزان زیان مالی بی سابقه بوده و زمان آن فرارسیده است که فعالیت کارکنان این بخش به حالت عادی بازگردد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از پاریس، اعتصاب کارکنان خطوط راه آهن فرانسه روز پنجشنبه نیز همچنان ادامه داشت.
کارکنان خط آهن فرانسه قصد دارند با برپایی این اعتصاب مانع از اجرای اصلاحاتی شوند که در چارچوب آن شرکت ملی راه آهن و شبکه راه آهن این کشور به منظور کاهش سقف بدهی ها با یکدیگر ادغام خواهند شد.
پس از نه روز اعتصاب کارکنان بخش خط آهن فرانسه، شرکت ملی راه آهن این کشور اعلام کرد فعالیت هفت قطار از ده قطار در مسیرهای اصلی ازسرگرفته شده است.
-----------------------------------
اعتراض صنفی ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق یکماهه شد
فرماندار بافق با اشاره به گذشت ۳۰ روز از آغاز تحصن کارگران معدن سنگ آهن مرکزی این شهرستان تاکید کرد در جلسه ای که حدود ۲ هفته پیش با وزیر کار داشته ۱۶ مطالبه صنفی معترضان پذیرفته شده است.
«مهدی طلایی مقدم» بدون آنکه به جزئیات مطالبات پذیرفته شده کارگران اشاره کند، به ایلنا گفت: بخشی از کارگران میخواهند به سر کار بازگردند اما تعدادی از آنها به دنبال «چیزهای دیگری» هستند.
وی ضمن ابراز بی اطلاعی از خواسته کارگران مبنی بر تغییر مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی بافق، تصریح کرد: تغییر مدیرعامل معدن تا به امروز از سوی کارگران طرح نشده است و عده دیگری که به دنبال مدیر عاملی معدن و نمایندگی مجلس هستند به چنین حرفهایی دامن میزنند.
این مقام دولتی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهور به خارج از کشور، افزود: هنگامی که آقای جهانگیری به کشور بازگردد جلسه ای را با حضور وی برای بررسی واگذاری معدن برگزار میکنیم تا تصمیم نهایی در این باره گرفته شود.
به گفته طلایی مقدم، اگر اصرار بر این بود که واگذاری انجام شود حق و حقوق شهرستان بافق باید بر اساس قانون پرداخت شود، چرا که حیات این شهرستان در گرو این معدن است.
وی با اشاره به آلودگی زیست محیطی شدید شهرستان بافق، گفت: شغل کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق سخت و ملال آور است و آلودگی زیست محیطی معدن نیز مشهود است. بسیاری از مراکز خیریه در سطح شهرستان به نگهداری از کودکان معلول میپردازند و آمارها حاکی از این است که بافق به نسبت جمعیتش، معلولان بیشتری از سایر نقاط کشور دارد که به دلیل وجود معادن در این شهرستان است.
وی تصریح کرد: آلودگی زیست محیطی معدن در حال مستند سازی است تا مطالبه کارگران مبنی بر اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور محقق شود.
فرماندار بافق ضمن تایید پایین بودن ضریب امنیت شغلی در معدن سنگ آهن مرکزی این شهرستان، افزود: در جلسه دو هفته پیش، وزیر کار و هیات مدیره صندوق بازنشستگی فولاد متعهد شدند نه تنها هیچ کارگری اخراج نشود بلکه نیروهای جدیدی نیز استخدام شوند.
این مقام دولتی در ادامه ضمن رد این شائبه که وزیر کار حضور خود در بافق را به پایان اعتراض صنفی کارگران مشروط کرده است، از تامین اعتبار ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای دو بانده کردن ۴۲ کیلومتر دیگر از جاده بافق - یزد خبر داد.
وی با اشاره به تاخیر در گازکشی بافق به دلیل نزاع شرکت ملی گاز و شهرداری، گفت: شهرداری معتقد بود شرکت ملی گاز برای خراب کردن آسفالت باید خسارت پرداخت کند اما مشکل حل شده است و گاز کشی شهرستان تا دی ماه سال جاری به اتمام میرسد.
طلایی مقدم با اشاره به وعدههای بی سرانجام دولت قبل مبنی بر راه اندازی کارخانههای جوار معدنی، تاکید کرد: کلنگ این واحدهای تولیدی در سنوات قبل زده شده است اما هنوز به بهره برداری نرسیدهاند که به شکل گیری دیوار بلند بی اعتمادی میان مردم و مسئولان منجر شده است.
فرماندار بافق در پایان اظهار کرد: دولت تدبیر و امید میخواهد اعتمادسازی کند و به دنبال این هستیم که صنایع جوار معدنی را ظرف سه سال آینده فعال کنیم.
خون کارگران معدن آلوده است
در همین رابطه، «رضا خواجه زاده» از کارگران معترض به ایلنا گفت: اعتراض صنفی بیش از پنج هزار کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق در اعتراض به خصوصی سازی این معدن یک ماهه شد و تحصن کارگران معترض در محل کار که از تاریخ ۲۷ اردیبهشت آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: کارگران معترض در واکنش به عرضه ۲۸/۵ درصد از سهام معدن در فرابورس که به قصد خصوصی سازی انجام گرفته است، دست از کار کشیدهاند.
گفتنی است اخیرا ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق در فرابورس به مزایده گذاشته شده و فولاد خوزستان در این مزایده پیروز شده است. آنطور که گفته میشود ۷۱/۵ درصد از سهام این معدن پیش تر به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده، هر چند این واگذاری نیز با شائبههایی همراه بوده است.
وی تصریح کرد: میگویند ۷۱/۵ درصد از سهام معدن به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده در حالی که اساسا هیچ گونه مدرکی دال بر این واگذاری تاکنون به کارگران و نمایندگان آنان ارائه نشده است.
این کارگر معدن سنگ آهن بافق با تاکید بر لزوم لغو واگذاری معدن به بخش خصوصی در تشریح سایر مطالبات کارگران بیان کرد: ما برای راه اندازی و تامین بودجه کارخانههای جوار معدنی از جمله کارخانههای فرآوری سنگ آهن و فولاد سازی که زیرساختهای آنها آماده شده است، تضمین میخواهیم.
به گفته خواجه زاده، یکی از مشکلات پیش روی راه اندازی این واحدهای تولیدی گاز رسانی به آنهاست چرا که شهرستان بافق هنوز گاز کشی نشده است.
وی افزود: کارگران معتقدند خصوصی سازی معدن به معنای پایان راه اندازی چرخه فرآوری سنگ آهن و فولادسازی در بافق است چرا که کارفرمایان بخش خصوصی به دنبال حداکثر سود هستند و به جای راه اندازی کارخانههای جوار معدنی، سنگهای آهن استخراجی را صادر میکند یا به کارخانههای فولادسازی سایر استانها انتقال میدهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، مواد خام استخراج شده از معدن به ذوب آهن اصفهان یا کشورهای خارجی از جمله چین صادر میشود در حالی که راه اندازی کارخانههای جوار معدنی، موجب اشتغالزایی و رونق شهرستان خواهد شد.
خواجه زاده ضمن انتقاد از عملکرد مدیر عامل معدن سنگ آهن مرکزی بافق تاکید کرد یکی از مهمترین مطالبات کارگران معترض، تغییر مدیر عامل است.
وی در ادامه بیان کرد: خون مردم بافق به دلیل آلودگی زیست محیطی این شهرستان که از وجود معادن سنگ آهن، مس و... ناشی میشود، آلوده است به گونه ای که برای انتقال خون به دیگران مناسب نیست.
وی تصریح کرد: بیماریهای قلبی، ریوی، سرطان و... در میان کارگران معدن به دلیل آلودگی زیست محیطی شدید به امری رایج تبدیل شده است. با این حال، قانون مشاغل سخت و زیان آور هنوز برای این کارگران اجرا نشده و آنها از مزایایی نظیر حق اشعه محروم ماندهاند.
وی با اشاره به جاده خطرناکی که بافق را به یزد متصل میکند، گفت: این جاده بدلیل رفت و آمد بالای تریلی هایی که سنگهای آهن استخراج شده از معدن را به یزد میبرند، بسیار خطرناک است و اگر چه نیمی از این جاده دو بانده شده ولی نیم دیگر آن هنوز تک بانده باقی مانده است.
به گفته خواجه زاده، کارگران از تعدیل نیرو و کاهش دستمزد در پی خصوصی سازی معدن نگراناند چرا که کارفرمای بخش خصوصی به دنبال افزایش تولید با هزینه کمتر به منظور دستیابی به سود بیشتر است.
وی ضمن انتقاد از ضریب پایین امنیت شغلی کارگران، تصریح کرد: بیشتر قراردادهای کار کارگران معدن سنگ آهن بافق موقت است و اگر این کارگران با کارفرما یا پیمانکار به مشکل بخورند، قراردادشان تمدید نمیشود.
گفتنی است از بیش از پنج هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق، نیمی از آنها قرارداد مستقیم هستند و مابقی به صورت پیمانی در این معدن مشغول به کارند.
سرنوشت معدن سنگ آهن بافق در دستان معاون اول رئیس جمهور
این اظهارات در حالی است که روز گذشته (یکشنبه ۲۵ خرداد)، جلسه ای با حضور استاندار یزد، فرماندار و امام جمعه شهرستان بافق، نمایندگان این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، نماینده شورای اسلامی شهرستان بافق، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی و نمایندگان کارگران در ساختمان استانداری یزد برگزار شد.
«محمد رنجبر»، رئیس شورای اسلامی شهرستان بافق در تشریح نتایج این جلسه که بیش از ۴ ساعت به طول انجامید، به ایلنا گفت: در این جلسه مقرر شد جلسه دیگری با حضور آقای جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور پیرامون موضوع خصوصی سازی شرکت سنگ آهن مرکزی بافق برگزار شود تا دستور تاخیر در واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام این شرکت تا پایان سال ۹۵ صادر شود و مطالبات معوقه مردم شهرستان بافق و کارگران در قبال ۷۱/۵ درصد از سهام این شرکت که پیش تر واگذار شده بود، محقق شود.
-----------------------------------
بلاتکلیفی هفت ساله ۱۵۰۰ کارگر متقاضی مسکن مهر در شیراز
رئیس کانون هماهنگی شوراهای کار استان فارس از بلاتکلیفی ۱۵۰۰ کارگر متقاضی مسکن مهر در شیراز بعد از گذشت ٧ سال خبر داد.
«مهرزاد مویدی» در این باره به ایلنا گفت: ثبت نام مسکن مهر کارگران شیراز در سال ٨٦ با پیمانکار شرکت «بناسازان رمضان» شروع شد و از آن زمان تا به حال هرکارگر در مجموع ٩ میلیون تومان به حساب این شرکت واریز کرده است اما پیشرفت این پروژه در حد مبالغ گرفته شده از کارگران و همچنین تسهیلات بانکی گرفته شده نیست.
این مقام کارگری ادامه داد: هرچند ساخت این مجموعه ۲۰۰۰ واحدی از سال ٨۹ تا ۹۱ متوقف شد اما با وجود عدم پیشرفت پروژه، ادامه آن باز هم به شرکت بناسازان سپرده شد.
مویدی با بیان اینکه گفته میشودافزایش نرخ تورم، پول واریز شده کارگران را بی ارزش کرده است، افزود: بیش از ۷۰ درصد واحدهای این پروژه متعلق به جامعه کارگری است و پیمانکار طرح به کارگران گفته بود مبالغی را برای ادامه ساخت واحدها پرداخت کنند چرا که در غیر این صورت واحد مسکونی را از دست می دهند.
وی بابیان اینکه کارگران طبق قرارداد به تعهدات قانونی خود عمل کردهاند و حالا نوبت پیمانکار است تا با تحویل دادن واحدهای مسکونی به تعهدات قانونی خود عمل کند، گفت: سوال اینجاست که چرا کارگران باید هزینه افزایش قیمت مصالح بعد از توقف پروژه را بپردازند درحالی که این تاخیر ارتباطی به آنها نداشته و به خودی خود تاهمین لحظه هم معیشت خانوادههای آنها را تحت الشعاع قرار داده است.
وی افزود: بناسازان رمضان، هیچ تعهدی به کارگران درخصوص موعد تحویل واحدها نداده است اما آنها را برای واریز مبالغ بیشتر تحت فشار قرار داده است و این درحالی است که سند این واحدها هم وضعیت مطلوبی ندارد و متراژ واحد متعلق به هر کارگر مشخص نیست.
در همین رابطه پیگیریهای خبرنگار ایلنا برای گفت وگو با مدیران شرکت پیمانکاری بناسازان رمضان تا لحظه انتشار این خبر بی نتیجه بوده است.
-----------------------------------
مصدوم شدن ٩ کارگر چینی در یک کارخانه در حال ساخت
پلیس محلی چین اعلام کرد،ریزش یک تونل فولادی در ساختمان یک کارخانه در حال ساخت ٩ کارگر را مجروح کرد.
به گزارش ایلنا بنابر اعلام پلیس استان «گوئیژو»، ریزش یک تونل فولادی در ساختمان نیمهکاره این کارخانه، تولید فولاد موجب شد ٩ کارگر در زیر آوار محبوس شوند. نیروهای امداد و نجات این استان با حضور در محل حادثه توانستند سه نفر از کارگران محبوس در زیر آوار را نجات دهند و به بیمارستان منتقل کنند.
بر اساس این گزارش که به نقل از خبرگزاری شینهوا منتشر شده است عملیات امداد و نجات برای یافتن شش کارگر حادثه دیده دیگر ادامه دارد و بررسی علت ریزش این ساختمان نیز در دست انجام است.
-----------------------------------
کارگران آجر جیل ١١ ماه حقوق طلبکارند
رئیس شورای اسلامی کارخانه «آجر جیل» در اهواز از تعطیلی و تعویق ١١ ماه حقوق بیش از ۲۲۰ کارگر این کارخانه خبر داد و گفت: کارفرما از فروردین سال گذشته حقوق کارگران راپرداخت نکرده است.
«رحیم باوی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه آجر جیل که از خرداد ماه سال گذشته به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده بود در اواخر همان سال (اسفند م ٩١) مجددا آغاز بکار کرد.
وی گفت: درجریان بازگشایی مجدد کارخانه، کارفرما در حضور مسئولان اداره کار شرق اهواز با کارگران توافق کرد که معوقات حقوقی کارگران را به همراه عیدی سالهای ٩١ و ٩٢ را به حساب کارگران واریز کند که تا این لحظه این توافق عملی نشده است.
او با بیان اینکه در طول این مدت کارفرما فقط توانسته حقوق فروردین ماه کارگران را واریز کند، در خصوص سوابق بیمه ای کارگران گفت: سوابق بیمه ای کارگران نیزاز خرداد ماه ٩٢ دچار مشکل شده بطوریکه تامین اجتماعی از تمدید اعتبار دفترچههای درمانی کارگران خود داری می کند.
باوی با اشاره به اینکه کارگران این کارخانه ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار دارند، اظهار داشت: کارفرما بعد از پرداخت یک ماه حقوق کارگران در فرودین ماه حضور خود در کارخانه را بسیار محدود کرده و در این مدت این واحد به سبب کوچکترین مشکلات فنی مرتبا تعطیل می شد.
نماینده کارگران کارخانه آجر جیل یکی از دلایل افزایش مشکلات کارخانه را ناشی از بدهیهای سنگین مالی این واحد به تامین اجتماعی، دارایی و ادارات گاز و برق دانست و گفت:هم اکنون این واحد به سبب بدهی ٢٠٠ میلیونی به اداره گاز از یک ماه گذشته تعطیل اعلام شده است و کارگرا صرفا برای حضور و غیاب در کارخانه حاضر می شوند.
به گفته رئیس شورای اسلامی کارخانه آجر جیل با وجود آنکه کارگران برای حل مشکل خود به سازمانهای مختلفی مراجعه کردهاند اما پیگیریهای آنها نتیجهای نداشته است.
تعطیلی کارخانه به دلیل اختلافات سه شریک
در این رابطه «آقایار حسینی» دبیر خانه کارگر اهواز ضمن تایید معوقات حقوقی کارگران کارخانه آجر جیل،مشکل اصلی این واحد و کارگرانش را اختلافات داخلی سهام داران دانست.
او افزود: کارخانه آجر جیل به دلیل اختلافات داخلی سهام داران بر سر مالکیت این واحد از خردادماه سال گذشته دچار مشکل شد و در حال حاضر ۲۲۰ کارگر آن بلاتکلیف هستند.
او با بیان اینکه مشکلات سهامداران کارخانه نباید متوجه کارگران می شد؛ افزود:هم اکنون این تعداد کارگر به سختی امرار معاش می کنند به طوریکه هزینه تامین مایحتاج روزانه خود را ندارند.
به ادعای دبیر خانه کارگر اهواز تا به امروز مسئولان محلی واستانی خوزستان نسبت به موضوع معوقات حقوقی کارگران ومشکلاتی که برای کارگران آجر جیل به وجود امده بی توجه بوده و حمایتی از این قشرنکرده اند.
هرچند در این رابطه تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتوگو با کارفرمایان آجر جیل بی نتیجه بود اما پیش از این «عبداازهرا برومی» یکی از سه سهام دار کارخانه آجر جیل، در بهمن ماه سال گذشته در تشریح مشکلات صنفی کارگران این کارخانه مسئله تعطیلی و به تاخیر افتادن روند مطالبات کارگران را تایید کرده بود.
به گفته وی تغییر مدیریت کارخانه از سال ۹۰ به یکی دیگر از سهام داران باعث شد تا مشکلات مالی کارخانه آجر جیل به دلیل آنچه که سیاست گذاریهای غلط در نحوه تولید عنوان میشود افزایش یابد و در عمل کارخانه برای ادامه فعالیت و پرداخت مطالبات کارگران دچار شود.
-----------------------------------
شرایط نامناسب روحی کارگران عسلویه بدلیل دوری از خانواده و فقر اقتصادی
یک فعال صنفی کارگری در منطقه عسلویه از استمرار شرایط نامناسب رفاهی و اقامتی کارگران پیمانکاری این منطقه خبر داد.
«ابراهیم ایمانی» با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: شرایط اقلیمی منطقه عسلویه به هیچ وجه برای کارکردن مساعد نیست اما بیشتر کارگرانی که در پروژهای این منطقه مشغول به کار هستند برای تامین هزنیههای زندگی خانوادههای مجبور به تحمل این وضعیت هستند.
سرپرست بخش لولهکشی صنعتی پالایشگاه عسلویه گفت: برای کارگرانی ممکن است تا ماهها دور از محیط خانواده زندگی کنند، پرداخت کامل و به موقع دستمزد در کنار توجه به نیازهای روحی و جسمی آنها در ساعات حضور در کارگاه یا آسایشگاه بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: با این حال به دلیل مشکلاتی که تحت تاثیر وخیم شدن وضعیت اقتصادی کشور از چند سال پیش در تامین اعتبارات مربوط به اجرای پروژهای منطقه عسلویه پیش آمد، هم در در پرداخت دستمزد کارگران و هم در تامین نیازهای جسمی و روحی آنها بینظمیهایی به وجود آمد که نتیجه آن کاهش روحیه و انگیزه این کارگران بودهاست.
ایمانی با اشاره به تاکیداتی که در علم روانشناسی صنعتی کار بر تامین نیازهای روحی و جسمی کارگران و در نتیجه بروز ناهنجاریهای مختلف شدهاست، گفت: از آنجا که به دلیل مشکلات اقتصادی مباحث روانشانسی صنعتی کار در منطقه عسلویه دیگر بطور جدی مورد توجه قرار نمیگیرد وضعیت روحیه ای این کارگران در سطح مطلوبی قرار ندارد بطوری که بیشتر کارگران از ترس آنکه مبادا به دلیل پیگیری حقوق قانونی خود با خطر اخراج مواجه شوند احساس امنیت شغلی نمیکنند.
وی بابیان اینکه این مسئله در نهایت منجر به کاهش انگیزه و بهرهوری در مییان نیروی انسانی میشود، گفت: به عنوان مثال در حالی که تأمین غذای روزانه کارگران یکی دیگر از موضوعات مهم مؤثر بر کار کارگران است اما به دلیل کمبود بودجه و عقب افتادن پرداختیهای پیمانکاران آشپزخانه پالایشگاهها، اغلب خوراک کارگران فاقد کیفیت ارزش غذایی است.
وی بابیان اینکه در این منطقه یک کارگر باید روزانه از ساعت ۵ بامداد در دمای بالای ۵٠ درجه سانتیگراد و هوای شرجی بیش از ٨ ساعت کار کند، در خصوص مشکلات آسایشگاهها و اقامتگاههای کارگران شاغل در پروژههای عمرانی عسلویه گفت: خوابگاههای کارگران مطلوب نیست و حتی سرویسهای بهداشتی چون حمامهای موجود در این مراکز نیز فاقد استانداردهای لازم بهداشتی است.
این فعال کارگری بابیان اینکه بطور عادی هر کارگر باید ماهیانه ٢۴ روز را در این شرایط سپری کند، گفت: بیشتر این کارگران اگر آنقدرخوششانس باشند که بتوانند از عهده هزینه بلیط هواپیما برآیند در 6 روز باقیمانده فرصت بودن در کنار خانوداههایشان را خواهند داشت و در غیر اینصورت چارهای نخواهند مگر آنکه یا با اتوبوس راهی شهر و دیار خود بشوند و یا در همان آسایشگاه اقامت کنند.
-----------------------------------
۱۱۰ هزار کارگر کامبوجی از تایلند گریختند
در یک هفته اخیر بیش از ۱۱۰ هزار کامبوجی از بیم اقدامات خصمانه نظامیان حاکم بر تایلند بر ضدکارگران غیرقانونی خارجی، از این کشور گریختهاند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه «کورسام ساروت»، استاندار یکی از استانهای شمالشرق کامبوج و هممرز با تایلند، گفت: بیشتر این افراد اجازه کار در تایلند را نداشتند و از آن بیم داشتند که با بازرسی خانههایشان بازداشت یا کشته شوند.
سازمانهای غیردولتی تعداد کارگران مهاجر در تایلند را بیش از دو میلیون نفر تخمین میزنند.
همچنین سخنگوی ارتش تایلند، تهدید کرده بود که ارتش تمام کارگران مهاجر غیرقانونی را بازداشت و اخراج میکند. کارگران مهاجر در تایلند بیشتر از کامبوج، میانمار (برمه) یا لائوس به این کشور مهاجرت کردهاند و نقش بارزی در بخشهای مهم اقتصادی این کشور همچون ماهیگیری، کشاورزی و ساختوساز دارند.
در گذشته مقامات تایلندی بهمنظور دستیابی به اقتصادی پُررونق، چشم خود را به روی حضور غیرقانونی این افراد میبستند اما با تغییر شرایط و کاهش ۲/۱ درصدی تولید ناخالص ملی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۴ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته، این سیاست نیز تغییر کرد. بهگفته کمیته تایلندی همبستگی با کارگران که به کارگران خارجی کمک میکند، برمهایها نیز ترک تایلند را آغاز کردهاند.
-----------------------------------
کارگران شرکت واحد مقابل شهرداری تهران تجمع کردند
کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به عملکرد تعاونی مسکن مرکزی این شرکت در مقابل ساختمان شهرداری تهران تجمع کردند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۷۰ کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه صبح امروز (یکشنبه ۲۵ خرداد) در اعتراض به عملکرد تعاونی مسکن مرکزی این شرکت در مقابل ساختمان شهرداری تهران واقع در خیابان بهشت تجمع کردند.
وی با اشاره به اعتبار هنگفتی که کارگران در اختیار تعاونی مسکن مرکزی قرار داده اند، افزود: این شرکت تعاونی برای پروژه های ساختمانی سپیدار ۲ و ۳ از هر کدام از کارگران بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه دریافت کرده اما با گذشت یکسال از موعد تحویل این پروژه ها، هنوز خانه ای به کارگران تحویل داده نشده است.
این نماینده کارگری با اشاره به وضعیت مشابه تعدادی دیگر از کارگران شرکت واحد در پروژه های ساختمانی سهیل و پرند که حدود ۳ سال از موعد تحویل آنان می گذرد، از عملکرد تعاونی مسکن مرکزی این شرکت انتقاد کرد.
وی در پایان تصریح کرد: به نظر می رسد به جای آنکه تعاونی مسکن مرکزی به خانه دار شدن کارگران شرکت واحد کمک کنند، کارگران به کمک این بنگاه اقتصادی آمدهاند.
-----------------------------------
بخشی از مطالبات کارگران قطار شهری اهواز پرداخت شد
پس از تجمع پنج روزه کارگران پروژه قطار شهری اهواز در مقابل سایت مرکزی قطار شهری، ۲ ماه از مجموع ۵ ماه معوقات حقوقی حدود ۹۰۰ کارگر پیمانکاری « کیسون» پرداخت شد.
«آقایار حسینی» دبیر خانه کارگر اهواز با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در پی تجمع ۵ روزه کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز که از روز ۱۳ خرداد تا هیجدهم در مقابل سایت مرکزی قطار شهری در خیابان اقبال اهواز بطول انجامید در نهایت کارگران موفق شدند روز ۵ شنبه ۲۲ خرداد دو ماه از ۵ ماه حقوق معوقهشان را دریافت کنند.
این فعال کارگری پرداخت مابقی معوقات حقوقی کارگران را برای تامین معاش در شرایط اقتصادی کنونی ضروری دانست و اضافه کرد: امید وارم کارگران با همراهی مسئولان استانی بتوانند مابقی مطالبات قانونی خود را از کارفرما بگیرند.
اوهمچنین با اشاره به وظیفه رسانهها در پی گیری مطالبات کارگران گفت: ورود به موقع رسانهها و اطلاعرسانی درباره مسائل صنفی کارگران، به ما این امید را میدهد که صدایمان شنیده شده است و مسئولان را نیز متوجه مطالبات ما میکند و این اطلاعرسانی توأمان به نفع کارفرما و کارگر است.
توضیحات مدیر عامل قطار شهری اهواز
در این رابطه آقای «عباس هلاکویی» مدیر عامل قطار شهری اهواز نیز ضمن تایید پرداخت شدن ۲ ماه از معوقات حقوقی کارگران شاغل در پروژه قطار شهری،پی گیری های صنفی کارگران را عامل پرداخت شدن مطالباتشان دانست.
او با بیان اینکه هنوز بخشی زیادی از مطالبات کارگران از سوی شرکت پیمانکاری «کیسون» پرداخت نشده است افزود: با وجود آنکه کارفرمای شرکت کیسون برای پرداخت مطالبات کارگران ادعا می کرد پولی ندارد مشخص نشده از چه محلی این پول تامین و به حساب کارگران واریز شده است.
او همچنین تاکید کرد: شرکت کیسون هیچ طلبی از قطار شهری اهواز بر خلاف ادعای خود ندارد و همه مطالبات خود را تا پایان اردیبهشت ماه دریافت کرده است.
لازم به یاد آوری است،پیش از این آقای «عباس هلاکویی» مدیر عامل قطار شهری اهوازآمادگی پرداخت مطالبات معوقه کارگران را مشروط به توافق مسئولان استانی به صورت قانونی اعلام کرده بود.
-----------------------------------
عیدی کارگران پروفیل ساوه سرانجام پرداخت شد
در پی تجمع حدود ۴۰۰ کارگر کارخانه پروفیل ساوه، سرانجام کارفرمای این واحد تولیدی هفته گذشته بابت عیدی سال ۹۲ با این کارگران تسویه حساب کرد.
یکی از کارگران کارخانه پروفیل ساوه با اعلام این خبر به ایلنا یادآور شد: حدود ۴۰۰ کارگر کارخانه پروفیل ساوه در روزهای سوم،چهارم،دهم و نوردهم خرداد ماه سال در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه وعیدی سال ۹۲ خود در محوطه کارخانه تجمع کرده ودست از کار کشیده بودند.
وی بابیان اینکه در حال حاضر این کارگران عیدی خود را دریافت کردهاند، گفت: مطالبات معوقه مربوط به ماههای بهمن و اسفند سال ۹۲ و نیز سه ماهه نخست سال جاری این کارگران نیز قرار است به صورت قسطی توسط کارفرما پرداخت شود.
به گفته وی، بر اساس زمان بندی انجام شده از سوی کارفرما قرار است در یک دوره زمانی تا آذر ماه حقوق کارگران پروفیل ساوه به روز شود.
او گفت: حقوق بهمن ماه به عنوان اولین قسط روز ۸ تیر به حساب کارگران واریز می شود و مابقی مطالبات در روز های ۱۵ مرداد(حقوق اسفند ۹۲)،۳۱ مرداد(حقوق فروردین ۹۳)،۲۰ شهریور (اردیبهشت ۹۳)۳۰ شهریور (خرداد ۹۳)، روز۲۰ مهر (حقوق تیر ماه) و آخرین قسط نیز در روز ۳۰ آذر ماه به حساب کارگران واریز خواهد شد
-----------------------------------
مرگ یک کارگر ساختمانی پس از سقوط از طبقه ۱۹ ساختمان
یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از طبقه ۱۹ یک ساختمان در حال ساخت درتهران جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، شامگاه دیروز۲۴ خرداد ماه، یک کارگر ساختمانی، هنگام کار در یک مجتمع مسکونی در شهرک راه آهن تهران به دلایل نامعلومی پس از سقوط از طبق نوزدهم وگرفتار شدن در میان داربستهای طبقه سوم جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارش «جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران، این کارگر ۳۵ ساله ایرانی در شرایط بسیار وخیم در چاهک آسانسور افتاده بود که توسط گروههای امداد و نجات به بیرون انتقال پیدا میکند.
-----------------------------------
تاخیر در پرداخت تسویه حساب کارگران بیمارستان آزادی
یکی از کارگران «بیمارستان آزادی» گفت: تسویه حسابهای این بیمارستان با کارگران ترک کار کرده با ۶ تا ۸ ماه تاخیر انجام میشود.
این کارگر بیمارستان آزادی با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا افزود: به عنوان مثال کارگری که در اردیبهشت تسویه کردهاند از طریق چک مدت داری که برای ماه بهمن و یا اسفند صادر شده است میتوانند مطالبات خود را وصول کنند.
وی یادآور شد: این تاخیر حدودا یکساله در حالی است که در شرایط اقتصادی کنونی کارگر تسویه حساب شده به شدت نیامند پول است.
این کارگر بیمارستان آزادی همچنین از تاخیر در تامین لباسهای کارگران بخش پرستاری این بیمارستان خبر داد، و افزود: در حالی ی که باید هر شش ماه یکبار به پرستاران لباس جدید داده شود اما در عمل این اقدام انجام نمی شود.
وی با اشاره به این مطلب که علاوه بر تمام اینها کارانههای دریافتی دو ماه آخر سال نیز تاکنون دریافت نکردهایم، افزود: نحوه پرداخت شبکاری نیز به کارگران عادلانه نیست.
به گفته این کارگر در بیمارستان آزادی تهران حداقل یکصد کارگر در بخشهای مختلف مشغول به کار هستند.
توضیحات کارفرما
در تماس با مدیرعامل بیمارستان آزادی وی پاسخ داد: فعالیتهای بیمارستان هر ماه توسط بازرسان وزارت کار رصد شده و تاکنون هیچگونه گزارشی دال بر تخلفات کارگزینی بیمارستان رخ نداده است.
«اسعد اسماعیلزاده» در خصوص حق لباس کارگران افزود: بیمارستان در پرداخت حقوق و دستمزد و مزایای نقدی و غیرنقدی به کارکنان مطابق با آئیننامههای وزارت کار عمل کرده و خلافی در این خصوص انجام نداده است و اینگونه نیست که هر شش ماه یکبار لباس به کارگران بدهیم.
وی در پاسخ به پرداخت نشدن کارانه کارگران گفت: پرداخت کارانهها رویکردی تشویقی است و این کارفرما است که تصمیم به پرداخت و یا عدم پرداخت میگیرد و ما در این زمینه صاحباختیاریم.
اسماعیلزاده ادامه داد: حق شبکاری کارگران نیز مطابق با آئیننامه وزرات کار پرداخت میشود و بیمارستان خلافی در اینباره انجام نداده است.
وی همچنین در خصوص تاخیری که گفته میشود در پرداخت سنوات پایان کار کارگران تسویه حساب شده به وجود آمده است، گفت: این تاخیر مبنای قانونی دارد چرا که طبق قانون کارفرما میتواند تا یکسال بعد با کارگر خود تسویه حساب کند.
-----------------------------------
تجمع دوباره کارگران مخابرات روستایی در مقابل ساختمان مجلس
کارگران مخابرات روستایی از چند استان کشور، صبح امروز شنبه در اعتراض به وضعیت قرارداد، بیمه و دستمزدشان در ابتدا مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند و در ادامه برای پیگیری مطالبات صنفی و قانونی خود به دادسرای عمومی انقلاب اسلامی استان تهران واقع در میدان ارگ مراجعه کردند.
یکی از این کارگران حاضر در این اجتماع صنفی با بیان اینکه در این تجمع حدود ١۵٠٠ نفر حضور دارند، به ایلنا گفت: صبح امروز ابتدا در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردیم اما در نهایت حوالی ساعت ١٠ صبح برای پیگیری قانونی مطالبات صنفی خود به سمت دادسرای عمومی انقلاب اسلامی استان تهران حرکت کردیم.
او با بیان اینکه در هر بار تجمع کارگران مخابرات روستایی وعده مسئولان شرکت مخابرات عملی نمی شود، مدعی شد: پس از مراجعه به دادسرای تهران، قاضی پرونده، شرکت مخابرات را مکلف کرد حداکثر تا دو هفته آینده قانون مربوط به کارگران مخابرات روستایی را عملی کند.
به گفته وی طبق بند ٦٢ ردیف ٨٦ قانون بودجه سال ٩٢ و ٩٣، مخابرات ایران متعهد به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران روستایی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار است.
او با بیان اینکه به دنبال دستور قاضی تجمع کنندگان با اطمینان خاطر به تجمع خود خاتمه دادند، افزود: در تاریخ 4 اسفند سال گذشته شرکت مخابرات ایران طی تفاهم نامهای با نمایندگان مجلس و نمایندگان کارگران مخابرات روستایی متعهد شد که این قانون را از تاریخ ۱ فروردین سال جاری به طور کامل اجرا کند اما شرکت مخابرات هنوز به وعده خود عمل نکرده است.
وی با بیان اینکه حدودا ١٠ هزار نفر در مخابرات روستایی کشور مشغول به کارند اظهار داشت: تاکنون قانون مصوب مجلس فقط درخصوص ١٠٠٠ تا ١۵٠٠ نفر از این کارگران اجرا شده است و کارگران امروز برای چندمین بار در اعتراض به اجرای ناقص و سلیقهای این قانون اینجا جمع شدهاند.
وی درخصوص وضعیت شغلی این کارگران معترض گفت: کارگران حاضر در تجمع امروز از استانهای لرستان، خوزستان، زنجان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کرمان به تهران آمدهاند تا به اجرا نشدن این بند قانونی اعتراض کنند.
این کارگران که در بخشهای نگهداری مرکز، راه اندازی، سیم کشی و خرابی تلفن مشغول به کارند، بعضا با ١۵ تا ٢٠ سال سابقه کار هنوز به صورت ساعتی و بدون حق بیمه کار میکنند.
-----------------------------------
کارگران ایران تایر مقابل سازمان بنیاد مستضعفان تجمع کردند
جمعی از کارگران کارخانه ایران تایر صبح امروز،(شنبه ۲۴ خرداد)، در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان در مقابل ساختمان سازمان بنیاد مستضعفان در تهران تجمع کردند.
یکی از کارگران ایرانتایر در گفت وگو با ایلنا مدعی شد: بنیاد مستضعفان به عنوان سهام دار اصلی کارخانه ایران تایر در خصوص پرداخت مطالبات کارگران این واحد تولیدی بی توجه است و مدیرانی که از سوی این سازمان به مجموعه ایران تایر معرفی میشوند توجه چندانی به پرداخت مطالبات قانونی کارگران ندارند.
او تعداد کارگران شاغل درکارخانه ایران تایر را حدود ۷۰۰ کارگر ذکر کرد و افزود: این کارگران پیگیر حق تولید، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و عناوین شغلی در لیستهای بیمه سازمان تامین اجتماعی هستند.
به گفته این کارگر در اواخر سال گذشته کارفرما متعهد به پرداخت حق تولید و اجرای طرح طبقه بندی کارگران استخدامی،قرار دادی و روزمزد، شده بود.
این کارگر بایادآوری اینکه پیگیری مطالبات صنفی تاکنون برای برخی از کارگران این واحد تولیدی محدودیتهایی را به همراه داشته است، مدعی شد: طرح طبقه بندی مشاغل کارگران روز مزدی نیز حدود ۵ سال است که تصویب شده تا این لحظه هنوز اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه مسئولان اداره تعاون کارورفاه اجتماعی با وجود انکه چندین بار برای بازرسی و پی گیری مطالبات کارگرن وارد کارخانه ایران تایر شده اند اظهار داشت: متاسفانه پی گیری اداره تعاون کار وراهاجتماعی برای رسیدگی به مشکلات این کارخانه به نتیجه نرسیده و همچنان به قوت خود باقی است.
او با اشاره به اینکه هدف کارگران ایران تایر از انجام این تجمع در مقابل بنیاد مستضعفان تنها وصول مطالبات قانونی است و به همین دلیل از مسئولان آن انتظار داریم تا به وضعیت ما رسیدگی کنند.
توضیحات دبیر خانه کارگر غرب تهران
در همین رابطه «سهراب قنبری» دبیر خانه کارگر غرب تهران، ضمن تایید موارد مطرح شده در سخنان این کارگر کارخانه ایران تایر، مسبب اصلی مشکلات کارخانه و کارگران ر ا بی توجهای کارفرما به مطالبات کارگران و تولید دانست.
او با بیان اینکه این کارگران در سال جاری چندین بار در محوطه کارخانه و وزارت کار دست به تجمع زده اند در خصوص مطالبات کارگران ایران تایرافزود: مطالبات کارگران مربوط به اجرایی نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و تغییر عناوین شغلی کارگران است.
به ادعای وی در شرایطی که تایر انواع خودرو بازار مصرف خوبی در کشور دارد، مدیران ارشد کارخانه ایرانتایر تولید را به صرفه نمیدانند ومکررا عنوان می کنند که فروش خوبی نداریم،این در حالی است كه از اول سال جاری حدود ۴۰ هزار حلقه تایر در بازار ایران به فروش رسیده است.
-----------------------------------
كاركنان خطوط ریلی «فیلادلفیا» اعتصاب كردند
۴۰۰ نفر از كاركنان خطوط ریلی «فیلادلفیا» در اعتراض به پایین بودن نرخ دستمزدها و شرایط نامناسب كاری دست از كار كشیدند.
به گزارش ایلنا به نقل از شینهوا، این اعتصاب به دنبال بینتیجه ماندن مذاكرات مسئولان حمل و نقل شرق بخش شرقی پنسیلوانیا و دو اتحادیه كارگری درباره قرارداد جدید كاركنان صورت گرفت.
این اعتصاب باعث تعطیلی ۱۳ خط آهن شده است.
كاركنان خطوط ریلی خواستار افزایش ۱۴ و نیم درصدی حقوق خود طی پنج سال بوده و پیشنهاد قبلی مسئولان حمل و نقل در ارتباط با افزایش حقوق را رد كردهاند.
آخرین اعتصاب كاركنان خطوط دیلی فیلادلفیا در سال ۱۹۸۳ میلادی صورت گرفت كه بیش از سه ماه ادامه داشت.
-----------------------------------
پیمانکاران مناطق آزاد کارگران را با کمترین دستمزد به کار می گیرند
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام مشکلات کارگران مناطق آزاد را ناشی از قانون کار متفاوت این مناطق دانست و گفت: بعد از تغییر قانون کار مناطق اقتصادی آزاد در سال ۸۵، کارگران بدون پشتوانه حقوقی و تنها متکی به عواید اقتصادی پیمانکاران مشغول به کار هستند.
«منوچهر یاراحمدی» در این باره به ایلنا گفت: توجیه دولت برای تغییر قوانین مناطق آزاد، جذب سرمایه خارجی و تسریع و تسهیل روند سرمایه گذاری بود، اما این هدف میسر نشد و در حال حاضر دولت سرمایه گذار اصلی این مناطق است.
وی ادامه داد: با وجود سرمایه گذاری دولتی، کارگران مناطق آزاد با قوانینی متفاوت با قانون کار سرزمین اصلی مشغول به کار هستند و این مساله در مجموع به ضرر کارگران تمام شده است.
این مقام کارگری با اشاره به نحوه جذب سرمایه گذار در این مناطق افزود: وقتی پروژه های منطقه به مناقصه گذاشته می شوند پیمانکارانی با پایین ترین نرخ برنده خواهند شد. همین مساله به علاوه رکود شدید اقتصادی موجب شده پیمانکاران کارگران را با کمترین دستمزد به کار بگیرند. در چنین شرایطی قانون کار منطقه هم حامی کارگران نیست.
یاراحمدی ادامه داد: در یک سال گذشته وضعیت کارگران به طور نسبی بهبود یافته است. مرخصی و سنواتی که در گذشته کاهش یافته بود بیشتر شده و دستمزدها نیز کمی افزایش داشته است با این وجود، مشکلات همیشگی کارگر و کارفرما هنوز پابرجاست.
وی افزود: در اکثر واحدهای صنعتی مناطق آزاد از نیاز کارگران سوء استفاده می شود و مبالغی بسیار پایین تر از دستمزد مصوب و بدون قرارداد به آنها پرداخت می شود. اگر چه اخیرا اداره کار در منطقه فعال تر شده اما مشکلات کارگران به قوت خود باقی است.
-----------------------------------
دخل و خرج کارگران خباز با مزد سال ۹۰ جور در نمیآید
انجمن صنفی کارگران خبازی های سنندج و حومه با صدور بیانیه ای نسبت به افزایش نیافتن حداقل دستمزد کارگران خباز که نزدیک به سه سال بدون تغییر باقی مانده است، اعتراض کرد.
در این بیانیه با اشاره به مشکلات اقتصادی که در سه سال گذشته به دلیل عدم افزایش دستمزد کارگران خباز برای آنها و خانوادهایشان ایجاد شده است، از مسئولا خواسته شده تا به وضعیت آنها رسیدگی شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، متن کامل این بیانیه که در تجمع دو روز پیش کارگران خبازی های سنندج مقابل فرمانداری این شهرستان قرائت شد در این بیانیه آمده است:
مدتی است که کارگران خبازیهای شهر سنندج و حومه در اعتراض به عدم افزایش دستمزدهای خود که قریب به سه سال بدون تغییر باقی مانده، اقداماتی قانونی را در راستای رسیدن به مطالبات برحق و قانونی خود انجام دادهاند.
اما متاسفانه تمامی این اقدامات، مکاتبات و مراجعات نمایندگان قانونی این صنف با نهادها و ارگانهای دولتی ذیربط و اتحادیه کارفرمایان خباز تاکنون بی نتیجه مانده و تنها چیزی که نصیب کارگران شده وعده وعید بوده است.
این عدم رسیدگی به مشکلات کارگران در حالی است که تورم موجود در کشور با افزایش قیمت حاملهای انرژی از سوی دولت و افزایش بی رویه اجاره مسکن و نیز چند برابر شدن قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز سفره کارگران که روز به روز خالی و خالی تر میشود، موجب به خطر افتادن معیشت اکثر کارگران خباز شده به طوری که این کارگران حتی قادر به تامین نیازهای اساسی زندگیشان نیستند و چون مبنای دستمزد فعلی کارگران خباز تورم سال ۱۳۹۰ میباشد دخل و خرج این کارگران تحت هیچ مکانیسمی با هم جور درنمی آید و جوابگوی تورم موجود در کشور نیست.
براساس این بیانیه کارگران خباز خواهان افزایش سریع و بی قید و شرط دستمزدهای خود برابر با ماده ۴۱ قانون کار هستند.
در این بیانیه آمده است: ما کارگران خباز دیگر تاب تحمل این همه فشار اجتماعی، اقتصادی که طی این سالیان به خود و خانوادههایمان وارد شده است را ندارنیم و از مسئولین مربوطه میخواهیم تا هرچه سریع تر به این مشکل بزرگ رسیدگی کنند.
-----------------------------------
مشاوران رئیس دیوان عدالت اعتراض شاکیان مزد را رد کرد
رئیس حوزه ریاست دیوان عدالت اداری گفت: نامه اعتراض کارگران به رای هیات تخصصی دیوان درخصوص شکایت از مزد ۹۲ توسط هیات مشاوران رئیس دیوان عدالت اداری بررسی شده و این هیات نیز با قانونی خواندن مصوبه افزایش مزد ۹۲ اعتراض کارگران را مردود دانسته است.
«علی اکبر بختیاری» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: هیات تخصصی دیوان عدالت اداری رای به ابطال این شکایت داده و مصوبه مزد ۹۲ را قانونی اعلام کرده بود. اما با توجه به اعتراض کارگران نسبت به این رای و اینکه تنها رئیس دیوان و یا ۱۰ نفر از قضات امکان اعتراض به حکم هیات تخصصی را دارند، رئیس دیوان به هیات مشاوران دستور داد تا نامه اعتراضی کارگران نسبت به این رای را بررسی کنند. هیات مشاوران نیز مصوبه مزد ۹۲ را قانونی دانست و به این صورت پرونده شکایت از مزد ۹۲ بسته شد.
وی همچنین در واکنش به اینکه شاکیان این پرونده و برخی حقوقدانان رای هیات تخصصی را مبهم و ناهماهنگ با قانون می دانند گفت: رای دیوان مبهم نیست، تنها مرجع قانونی بعد از مجلس که اختیار استنباط و تفسیر قانون را دارد قاضی پرونده است. استنباط قضات این پرونده این است که طبق معیار ماده ۴۱ قانون کار، در تصویب مزد ۹۲ «به نرخ تورم اعلامی از مراجع رسمی توجه شده است» و به همین علت مصوبه مزد ۹۲ قانونی است.
یادآوری میشود: تعدادی از کارگران و تشکل های کارگری بعد از اعلام مزد ۹۲، به دلیل آنکه حداقل مزد به اندازه نرخ تورم اعلامی افزایش نیافته است از این مصوبه شورای عالی کار به دیوان عدالت اداری شکایت کردند که در ادامه رسیدگی به این شکایت در تاریخ ۲۴ اردیبهشت گذشته، هیات تخصصی دیوان عدالت اداری این شکایت را باطل و مصوبه مزد ۹۲ را قانونی اعلام کرد.
در متن این رای آمده است: « حداقل دستمزد کارگر در سال ۹۲ را به مبلغ روزانه ۱۶۲۳۷۵ ریال تعیین نموده اند که با عنایت به مراتب اولاً: با توجه به بند یک ماده ۴۱ قانون صدرالذکر توجه به میزان نرخ تورم پیش بینی شده است و الزامی بر تعیین حداقل افزایش دستمزد کارگران به اندازه ی نرخ تورم وجود ندارد. ثانیاً: شکایت شکات از سوی هیأت تخصصی جهت کسب نظر مشاورین توسط ریاست معظم کل دیوان ارجاع و مشاورین به تاریخ ۹۳/۲/۹ حداقل دستمزد تعیین شده جهت سال ۱۳۹۲ را منطبق با ماده ۴۱ قانون کار دانسته اند بنابراین مصوبه و بخشنامه معترض عنه خلاف قوانین و مقررات اعلامی تشخیص نگردید و قابل ابطال نمی باشد.»
-----------------------------------
پاسخ دستگاه قضایی به کارگران شاکی از دستمزد
ماجرا با خبری کوتاه آغاز شد: «اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام با ارسال شکایت نامه ای به دیوان عدالت اداری از مصوبه مزدی ۹۲ شکایت کرد».
به گزارش ایلنا، هنوز از اعلام مزد پایه سال ۹۲ - که با افزایش ۲۵ درصدی به مبلغ ۴۸۷ هزار تومان تعیین شد - بیش از یک ماه نگذشته بود و در نیمه دوم فروردین همان سال قرار داشتیم. همان برهه ای که کنترل اقتصاد ایران از دستان دولتمردان وقت به رهبری «محمود احمدی نژاد» خارج شده بود و قیمت کالاها، نه چند ماه یکبار و نه حتی ماهانه، بلکه هفتگی افزایش مییافت.
بانک مرکزی اصرار میکرد نرخ تورم ۳۱/۵ درصد است، اگر چه باور پذیر نبود و با مشاهدات ملموس مردم و افزایش هفتگی قیمت کالاها همخوانی نداشت.
هر از گاهی گزارشی غیر رسمی از جلسه یکی از نهاد رسمی نظام بیرون میآمد و از نرخ تورم تا چندین برابر آنچه بانک مرکزی اعلام کرده بود، خبر میداد.
در چنین فضایی، انتشار آن «خبر کوتاه» کافی بود تا موجی راه بیفتد و تشکلهای مستقل و رسمی کارگری نظیر کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران، اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، کانون شوراهای اسلامی کار استان البرز و انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز به همراه شمار زیادی از کارگران معترض از مصوبه مزدی ۹۲ به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.
احتمالا گمان میبردند دیوان بی طرفانه و بدون تاثیر پذیری از نهاد خاصی به شکایت آنها رسیدگی میکند.
واکنش تشکلهای عالی کارگری به شکایت علیه مزد ۹۲
طبیعی بود هر سه تشکل عالی کارگری (کانون عالی شوراهای اسلامی کار، کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران و مجمع عالی نمایندگان کارگران) که یا خالقان مزد ۹۲ بودند یا در رکاب آنان، سکوت کنند و کارگران و تشکلهای کارگری معترض را در شکایت به دیوان عدالت اداری تنها بگذارند که چنین نیز شد. حتی یکی از این سه تشکل پا را از سکوت فراتر گذاشت و به صراحت اعلام کرد شکایت کارگران از مزد ۹۲ به نتیجه نمیرسد چرا که نمایندگان قانونی کارگران پای آن را امضاء کردهاند.
از منظر کارگران معترض همه چیز روشن بود. آنان معتقد بودند مزد پایه ۹۲ نه تنها به میزان درصد تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی افزایش نیافته بلکه جوابگوی هزینههای اولیه زندگی یک خانواده چهار نفری نیز نیست. آنان از خود میپرسیدند چگونه میتوان با ۴۸۷ هزار تومان از پس هزینههای کمرشکن زندگی بر آمد.
استناد آنان به ماده ۴۱ قانون کار بوده و است که به صراحت اعلام کرده «شورای عالی کار موظف است حداقل مزد کارگران را با توجه به درصد تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و هزینه حداقل معیشت یک خانواده چهار نفری تعیین کند».
رئیس دیوان آن روزها چه میگفت
حجت الاسلام و المسلمین «جعفر منتظری»، رئیس دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۹۲ در جلسه هیات عمومی از قضات این نهاد قضایی خواست به پروندههای کارگری اولویت دهند.
وی در تاریخ ۵ خرداد ۹۲ در دیدار با اعضای هیات مدیره مجمع عالی نمایندگان کارگران تاکید کرد «دیوان عدالت اداری نه بر اساس مصلحت بلکه بر اساس قانون رای صادر میكند» و بلافاصله یاد آور شد «با وجود آنکه تورم ۳۰ درصد افزایش یافته است اما باید دید که آیا کارفرمایان از عهده پرداخت دستمزد با افزایش ۳۰ درصدی برمیآیند». سخنانی که به نظر میرسید در تناقض با یکدیگر قرار دارند و یکی نافی دیگری است.
وعده ای که هیچ گاه عملی نشد
کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در تاریخ ۱۰ مهر ۹۲ طی نامه ای خطاب به رئیس جمهور نوشت: «در سال ۹۲ افزایش دستمزد کارگران برخلاف مواد ۴۱، ۴۸، ۴۹ و ۱۶۷ قانون کار بود که امید است با رای عادلانه دیوان عدالت اداری طعم شیرین عدالت به کارگران چشانده شود اما در این میان از شما به عنوان رئیس جمهور انتظار میرود که به وعده زمان انتخابات خود در خصوص ترمیم دستمزد کارگران عمل کنید».
اشاره این تشکل کارگری به وعده ای بود که «حسن روحانی» کمتر از ۲ روز پس از انتخابش با اکثریت قاطع آرا به عنوان رئیس جمهوری در تاریخ ۲۷ خرداد ۹۲ در اولین نشست خبری خود داد.
رئیس جمهور در نشست خبری یاد شده تصریح کرد «قانون میگوید که حقوق مزدبگیران باید بر مبنای نرخ تورم تعیین شود. در حال حاضر برابری دستمزد و تورم وجود ندارد و دستمزدها از نرخ تورم کمتر است و بنابراین باید این فاصله برطرف شود. دولت یازدهم تلاش میکند تا اجرای این قانون را عملیاتی کند».
ماهها یکی پس از دیگری میگذشت و توصیه رئیس دیوان عدالت اداری به قضات این نهاد قضایی برای تسریع در رسیدگی به پرونده شکایت کارگران علیه مزد ۹۲ به فراموشی سپرده شده بود تا اینکه حجت الاسلام و المسلمین منتظری در تاریخ ۱۷ آذر ۹۲ در حاشیه نمایشگاه الکامپ با اشاره به «باز بودن پرونده شکایت از مزد» اعلام کرد «رسیدگی به پرونده رسیدگی به شکایت کارگران، مستلزم این است که دولت بستر و اعتبارات لازم را فراهم کند. صرف حکم تنها کافی نیست بلکه باید اعتبارات برای کارگران در نظر گرفته شود. ما با دولتمردان صحبت کردیم که تا میتوانند در پیشبینی بودجه سال آینده اعتبار برای آنها در نظر گرفته شود، به طور جدی در اجرای حکم اقدام کنیم».
البته که معنای چنین اظهاراتی مشخص بود و کارگران را به صدور رای دیوان عدالت اداری بر اساس قانون و نه مصلحت امیدوار کرد.
موعد تصویب مزد ۹۳ - اواخر اسفند ۹۲ - هم رسید اما پرونده شکایت کارگران علیه مزد ۹۲ هنوز در دیوان عدالت اداری رسیدگی نشده بود. شاید به گفته رئیس دیوان، قضات این نهاد قضایی برای صدور رای منتظر پیش بینی منابع لازم در بودجه بودند. ردیف بودجه ای که مشخص بود هیچ گاه تحقق نمی یابد مگر معجزه ای رخ دهد.
علی رغم وعده قبلی رئیس جمهور، مزد ۹۳ نیز مشابه مزد ۹۲ کمتر از درصد تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی تصویب شد تا کارگران متوجه شوند کلید احیای حقوق آنان امید بستن به این دولت یا آن دولت نیست.
هدیه رئیس دیوان به کارگران: شکایتتان رد شد
رئیس دیوان عدالت اداری در تاریخ ۹ اردیبهشت ۹۳ در حاشیه پنجمین نشست مشترک قضات، معاونین و مدیران حقوقی دستگاه اجرایی گفت «طی چند روز اخیر وعدهای به کارگران دادهایم که باز هم اعلام میکنم که هفته آینده به عنوان هدیه به کارگران، رسیدگی به پروندههای آنها در دستور کار قرار میگیرد».
«علی اکبر بختیاری»، مدیر کل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری مامور اعلام هدیه ریاست این نهاد قضایی به کارگران شد. وی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت گفت «شکایت کارگران نسبت به تعیین دستمزد سال ۹۲ در هیات تخصصی مربوطه در دیوان عدالت رسیدگی شد و هیات تخصصی رای به رد شکایت کارگران داد».
در متن رای هیأت تخصصی دیوان عدالت اداری آمده است «در حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۲، بند یک ماده ۴۱ قانون کار پیش بینی شده است و الزامی بر افزایش حداقل دستمزد کارگران به اندازه ی نرخ تورم وجود ندارد» اما این رای اشاره نکرده که تامین معیشت یک خانواده ۴ نفره کارگری با درآمد ماهیانه ۴۸۷ هزار تومان چگونه امکان پذیر است و نسبت به بند دوم ماده ۴۱ قانون کار سکوت کرده است. قانونگذار احتمال چنین برداشتی را میداده که بند دوم را به این ماده قانونی اضافه کرده است. رای دیوان چالش برانگیز بود.
اعلام این رای به اعتراض گسترده کارگران در محافل خصوصی و فضای مجازی منجر شد چرا که برای آنان قابل تصور نبود دیوان عدالت اداری شکایت آنان را رد کند. رئیس دیوان عدالت اداری در تاریخ ۷ خرداد ۹۳ به مشاروان خود دستور داد اعتراض کارگران به این رای را بررسی کنند که در نهایت، مدیر کل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری روز گذشته (۱۷ خرداد ۹۳) اعلام کرد شکایت کارگران از مصوبه مزدی ۹۲ مردود است.
پرونده شکایت کارگران علیه مزد ۹۲ در دیوان عدالت اداری بسته شد اما قانون اساسی و قانون کار راههای متنوع دیگری را برای رسیدن کارگران به دستمزد عادلانه و قانونی پیش بینی کردهاند. شاید معترضان از اول هم امیدی به رای مثبت دیوان نداشتند - البته نه از آن جهت که اعتراض شان جنبه قانونی نداشته - اما این حرکت و نمونههای مشابه به دولت و کارفرمایان نشان میدهد جامعه کارگری زنده است و مزد ناعادلانه را نمیپذیرد.
-----------------------------------
کارگران خباز در مقابل فرمانداری سنندج تجمع کردند
دبیر انجمن صنفی کارگران خبازیهای سنندج و حومه از تجمع روز گذشته بیش از ۱۰۰ کارگر خباز در مقابل فرمانداری سنندج خبر داد.
«یدالـله صمدی» در این باره به ایلنا گفت: بیش از ۱۰۰ کارگر خباز عصر روز گذشته (نوزده خرداد) در اعتراض به افزایش نیافتن مزدشان برای سومین سال متوالی در مقابل فرمانداری سنندج تجمع کردند.
وی با اشاره به وعده قبلی مقامات دولتی سنندج مبنی بر افزایش دستمزد کارگران خباز از اوایل خرداد ماه، ادامه داد: این تجمع اعتراضی در پی آن برگزار شد که با گذشت بیش از ۱۹ روز از ابتدای خرداد ماه، حداقل دستمزد کارگران خباز هنوز افزایش نیافته است.
صمدی با اشاره به پیاده روی کارگران معترض از محل دفتر انجمن صنفی تا فرمانداری سنندج، تاکید کرد: فرمانداری پس از گذشت چند ساعت از آغاز این تجمع در نهایت نمایندگان کارگران را برای مذاکره فراخواند که ۶ نفر از نمایندگان کارگران برای مذاکره به داخل فرمانداری رفتند.
به گفته این فعال کارگری، فرماندار سنندج در دیدار با نمایندگان کارگران تاکید کرده است مطالبات آنان را در جلسه ای که روز شنبه هفته آینده در استانداری کردستان برگزار می شود، مطرح خواهد کرد.
گفتنی است حداقل دستمزد کارگران خباز از سال ۹۱ تاکنون بر اساس مصوبات مزدی شورای عالی کار افزایش نیافته است و کارفرمایان نانوایی ها در تمام این ۳ سال، افزایش دستمزد کارگران را به افزایش بهای نان منوط کردهاند.
-----------------------------------
كاركنان متروی سائوپولو اعتصاب خود را به حالت تعلیق درآوردند
كاركنان متروی شهر سائوپولو اعتصاب خود را به حالت تعلیق درآوردند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، كاركنان متروی سائوپائولو بهرغم تعلیق اعتصاب خود، تاكید كردهاند كه احتمال دارد از پنجشنبه آینده و همزمان با آغاز بازیهای جام جهانی بار دیگر دست از كار بكشند.
بر اساس این گزارش، سائوپائولو میزبان بازی افتتاحیه جام جهانی ٢٠١۴ است.
این اعتصاب پنج روزه، طی روزهای اخیر باعث اختلال شدید در روند رفت و آمد ساكنان و توریستها در سائوپولو و ترافیك سنگین شده بود.
-----------------------------------
آغاز دوردوم اعتراض کارگران پروفیل ساوه
حدود ٤٠٠ کارگر کارخانه پروفیل ساوه، از روز گذشته در اعتراض به عملی نشدن وعده کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات صنفی کارگران، دور دوم اجتماعات صنفی خود را آغاز کردند.
یکی از کارگران پروفیل ساوه درباره تجمع امروز به ایلنا، گفت: حدود ٤٠٠ کارگر کارخانه پروفیل ساوه از صبح دیروز (١٨ خرداد ماه) در اعتراض به محقق نشدن وعده پرداخت مطالباتشان در محوطه کارخانه تجمع کردند.
به ادعای این کارگر حدود ٦ سال است که کارفرمای کارخانه حقوق کارگران را با تاخیر ٤٠ تا ۵٠ روز پرداخت می کنند که به مرور حجم مطالبات معوقه این کارگران تا ۵ ماه هم برآورد میشود.
او مدعی شد: آخرین حقوقی که کارگران کارخانه پروفیل ساوه دریافت کرده اند مربوط به دی ماه سال گذشته است.
وی با طرح این ادعا كه در دور نخست اعتراضات کارگران پروفیل ساوه که از صبح روز شنبه،سوم تا دهم خرداد ماه ادامه یافت، بیش از ۲۰۰ کارگر شرکت داشتند گفت: در نهایت این تجمع با وعده کارفرما مبنی بر اینکه بخشی از معوقات کارگران حداکثر تا روز هیجدهم خرداد پرداخت میشود خاتمه یافته است.
به گفته این کارگر پروفیل ساوه، مدیر عامل کارخانه همچنین وعده داده بود که باقیمانده مطالبات کارگران را تا پایان تیر ماه به حساب کارگران واریز خواهد کرد.
لازم به ذکر است تا لحظه این ارسال خبر، خبرنگار ایلنا نتوانست با مدیریت مجتمع لوله وپروفیل ساوه در رابطه با مطالبات صنفی کارگران گفتوگو کند.
همچنین آقای «جمشیدی» مسئول روابط عمومی گروه صنعتی «صفا» که پیش از این در ابطه با وضعیت کارگران این کارخانه توضیحاتی را به خبرنگار ایلنا داده بود در خصوص محقق نشدن وعده کارفرمای این واحد صنعتی از پاسخ به خبرنگار ایلنا خودداری کرد.
-----------------------------------
اعتصاب كاركنان متروی سائوپائولو وارد پنجمین روز شد
در حالی كه تنها چند روز تا برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال باقی مانده است، كاركنان متروی سائوپائولو اعتصاب خود را تمدید كردند.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، این تصمیم بهرغم حكم دادگاه مبنی بر غیرقانونی بودن این اعتصاب اتخاذ شده است.
دادگاه همچنین برای هر روز كه كاركنان مترو سر كار خود حاضر نشوند، جریمه سنگینی تعیین كرده است.
بر اساس این گزارش، كاركنان مترو خواستار افزایش ١٢ درصدی حقوق خود هستند ولی مقامهای مسئول تنها با افزایش هشت و هفت دهم درصدی حقوق آنها موافقت كردهاند.
این اعتصاب باعث اختلال شدید در روند رفت و آمد ساكنان و توریستها در سائوپولو و ترافیك سنگین شده است. ترافیك ناشی از این اعتصاب باعث شد مقامهای رسمی فدراسیون جهانی فوتبال كه برای كنفرانسی خبری در استانه آغاز بازیها وارد سائوپائولو شده بودند، دو ساعت در خیابانها بمانند.
جام جهانی ٢٠١۴، پنجشنبه با دیدار تیمهای برزیل و كرواسی كلید خواهد خورد.
-----------------------------------
قطع دست کارگر خشت زن در حین تمیز کردن نوار نقاله
رعایت نشدن موازین ایمنی کاردر یک کارگاه خشت زنی باعث قطع دست یک کارگر شد.
به گزارش ایلنا، روزگذشته کارگری در حین تمیز کردن نوار نقاله دستگاه خشت زنی به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی کار دچار سانحه شد و دست چپ خود را از ناحیه بازو از دست داد.
این کارگر ۳۸ ساله در حین سرویس دستگاه نوار نقاله در ٣۵ کیلومتری میامی، روستای خادم آباد در استان خراسان رضوی، به دلیل رعایت نشدن موازین ایمنی به هنگام کار دچار حادثه شده است.
بر اساس این گزارش، با اطلاع سایر کارگران به گروهای امداد و نجات، دست این کارگر که در یک مخزن یخ نگهداری میشد به همراه کارگر مصدوم تحویل عوامل اورژانس شده است.
-----------------------------------
مرگ دو کارگر زنجانی در پی ریزش کانال
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان زنجان گفت: ریزش دیواره کانال فاضلاب شرکتی در شهرستان ایجرود، از توابع استان زنجان دو کارگر را به کام مرگ فرستاد.
به گزارش ایلنا «جعفر کردلو» امروز دوشنبه با اعلام این خبر اظهار داشت: ساعت ١٢ و ۵٠ دقیقه روز گذشته از طریق تماس تلفنی شهروندان با مرکز فوریتهای پلیسی ١١٠، یک مورد حادثه ریزش آوار در روستای قمچای شهرستان ایجرود اعلام شد.
سرهنگ کردلو در ادامه یادآورشد: بلافاصله ماموران به همراه نیروهای امدادی به محل اعزام شدند.
این مسئول در استان زنجان در این زمینه تصریح کرد: ماموران پس از حضور در محل مشاهده کردند که دو کارگر حین حفر کانال فاضلاب شرکتی به طول ١٢ متر به علت ریزش خاک دیواره کانال مدفون شدهاند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان زنجان، گفت: به دنبال این موضوع نیروهای امدادی، عملیات خود را برای خارج کردن این دو کارگر از زیر آوار آغاز کردند.
سرهنگ کردلو د راین خصوص خاطرنشان شد: پس از مدتی پیکر بی جان دو کارگر ٣٧ و ٣٨ ساله از زیر آوار بیرون آمد.
به گفته کردلو علت وقوع این حادثه هم اکنون در دست بررسی است.
-----------------------------------
حمایت رئیس شورای شهر بافق از معدنچیان معترض این شهر
رئیس شورای اسلامی شهر بافق با بیان حمایت از تحصن ۲۰ روزه معدنچیان بافق گفت: بهعنوان رئیس شورای شهر به مردم قول میدهم تا زوایای مخفی خصوصیسازی روشن نشود دست از پیگیری بر ندارد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «محمدحسن تشکری» افزود: «امروز برخی از مخالفان حرکت مردم و کارگران که در صدد خصوصی سازی سنگ آهن مرکزی هستند، شورای اسلامی شهر را نشانه گرفتهاند و در درصدد تخریب ای نهاد شورایی هستند».
تشکری با حمایت از عملکرد شورای اسلامی شهر بافق در حمایت از معدنچیان افزود: این حرکت فقط به خاطر این است که شورائیان مانند برخی دیرگر از مسؤلان شهرستان و استان از مسؤلیتشان در ادامه پیگیری شانه خالی نکردهاند و مجدانه برای رسیدن به نتیجهای که در آن حق مردم بافق دیده شود به کار را ادامه خواهند داد.
رئیس شورای اسلامی شهر بافق اظهار داشت: شایعات موافقان خصوصیسازی که از این موضوع نفع میبرند از زمانی بیشتر شده است که من برای پیگیری به تهران و اصفهان مسافرت میکنم و این دقیقاً همان موضوعی است که آنها از آن بیم دارند چرا که میدانند اگر ماجرا را از بالادست پیگیر باشیم حتماً به نتیجه مطلوب میرسیم اما این عده با بیان شایعاتی از قبیل این موضوع که رئیس شورا درصدد تغیر مدیریت است یا رئیس شورا میخواهد سنگ آهن را به شرکت دیگری بفروشد درصدد تخریب بر میآیند.
تشکری در خاتمه گفت: حاضریم در حضور رسانه و مردم پاسخگوی تمام شایعاتی باشم که برخی از افراد معلوم الحال برای سنگاندازی در پیگیریهای شورای اسلامی و برای منحرف کردن افکار مردم و مسؤلان از خواسته به حق لغو واگذاری شرکت سنگ آهن مرکزی بافق تا ایجاد شدن زیرساختهای لازم برای توسعه پایدار بافق باشیم.
-----------------------------------
ترک کار و استعفای اجباری نماینده کارگران معدن چشمه پودنه
یکی از کارگران معدن ذغالسنگ «چشمه پودنه »از استعفا و ترک کار اجباری نماینده کارگران این معدن به دلیل پیگیری مطالبات صنفی کارگران و انتشار اخبار معدن خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود درباره دلایل اخراج این نماینده صنفی کارگری در گفتگو با ایلنا مدعی شد: آقای «مهدی همتی» به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود و سایر همکارانش در تاریخ ۲۰ فروردین ماه سال جاری مجبور به ترک کار و استعفای اجباری شد.
اوبا بیان این ادعاکه آقای همتی نماینده کارگران چشمه پودنه طی دفعاتی از سوی کارفرما تحت فشار قرار گرفته بود، گفت: ترک کار اجباری این فعال کارگری پس از آن صورت گرفت که این فعال کارگری در رابطه با حادثه ای که در روز یکم اسفند ماه منجر به کشته شدن سه نفر از کارگران این معدن به نامهای «محمدرضا صادقی»، «حسین محمدی» و«حسین اسلامی» شد، از به روز نبودن استانداردهای ایمنی در این معدن خبر داده بود.
این کارگر معدن چشمه پونه بابیان اینکه در حال حاضر آقای همتی با داشتن همسر و سه فرزند، بیکار و فاقد هرگونه منبع درآمد و یا پوشش بیمه ای است، گفت: بعد از این حادثه دادستانی کوهبنان در رابطه با حادثه پیش آمده دستور بازداشت مدیرعامل، رییس کارگاه و پیمانکار نیروی انسانی این معدن را صادر کرده بود.
وی همچنین در مورد وضعیت خود و سایر کارگران معدن چشمه پونه گفت: پس از آن حادثه این معدن به دستور دادستانی تعطیل شد و در حال حاضر به غیر از آقای همتی همه ۲۷۰ کارگر آن تحت پوشش بیمه بیکاری هستند.
این کارگر معدنچی با اشاره به محدود بودن دوره پرداخت مقرری صندوق بیمه بیکاری، گفت: معدن چشمه پونه محل اصلی درآمد بیشتر ساکنان منطقه کوهبندان است.
گفتنی براساس اظهارات کارگران معدن چشمه پودنه و همچنین تایید آقای ضیاء الدینی سرپرست کارگران معدن، آقای حاج محمدی،مدیر عامل این معدن بعد از وقوع حادثه انفجار در اوایل اسفند ماه سال گذشته از ادامه همکاری در سال جدید با شرکت تکافر سپاهان خوداری کرده است.
توضیحات کارفرما
در این رابطه آقای مهندس «زندی» مشاور وطراح معدن چشمه پودنه با تایید ترک کار آقای همتی به عنوان نماینده کارگران معدن چشمه گفت: این کارگر به دلیل بزرگ نمایی بیش از حد مشکلات معدن از سوی همکارنش مجبور به استعفا شده است و در این رابطه مدیریت معدن کوچکترین نقشی نداشته است.
وی ضمن ابراز امیدواری از ادامه همکاری آقای همتی وسایر همکارانش در معدن چشمه پودنه از آغاز بکار مجدد این معدن حداکثر تا آواخر تیر ماه خبر داد وافزود: از کارگران انتظار همکاری داریم تا هرچه زود تر این معدن بازگشایی شود.
او گفت:با همکاری دادستانی،اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی و مسئولان وزارت صنعت و معدن در استان در حال آماده سازی و تجهیز معدن چشمه پودنه برای ادامه فعالیت تا اواخر تیر ماه هستیم.
به گفته وی در حال حاضر تعداد بیش از 70 کارگر در این معدن در حال آماده سازی و تجهیز آن برای ادامه کار هستند که به مرور با آماده شدن بخشهای مختلف معدن کم کم کارگران برای کار به معدن فرا خوانده می شوند.
زندی در خصوص ایمن سازی معدن چشمه پودنه بعد از حادثه انفجار معدن که منجر به کشته شدن سه کارگر شد افزود: معدن زغال سنگ چشمه پودنه در گذشته نیز بر خلاف ادعای کارگران قبل از وقوع حادثه به تجهیزات ایمنی مجهزبوده اما تجهیزات آن به روز نبود.
او گفت:با این حال شرکت «تکافر سپاهان» به عنوان مجری وپیمانکار استخراج این معدن در حال خرید تجهیزات و ایمن سازی معدن در همه بخشها است که به زودی این تجهیزات با نظارت بازرسان اداره کار وسایر مسئولان در معدن نصب خواهد شد.
وی تاکید کرد: هم اکنون این معدن به انواع وسایل روز ایمنی،سیستمهای تهویه وسایل کمکهای اولیه نجات شامل دستگاهای خود نجات تجهیزشده است.
او در خاتمه با بیان اینکه به حکم دادستانی وبازرسی اداره کار مجوز بهره برداری مجدد معدن صادر و مسئولان مرتبط با حادثه سال گذشته نیز به قید وثیقه آزاد هستند،افزود: متاسفانه حادثه ای که اواخر سال گذشته اتفاق افتاد به دلیل تجمع گاز در یک نقطه ازشکستگی معدن رخ داد و خوشبختانه این انفجار به اندازه ای گسترده نبوده که مرگ تعداد بیشتری از همکارانمان رادر این معدن رقم بزند.
-----------------------------------
کارگران مترو سائوپولو اعتصاب کردند
کارکنان مترو شهر سائوپولو برزیل در اعتراض به افزایش ناچیز دستمزدهای خود از روز پنجشنبه «اعتصابی نامحدود» را آغاز کردند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، در حالی که یک هفته بیشتر تا آغاز جام جهانی فوتبال باقی نمانده است؛ این اقدام صنفی کارگران مترو مقامات شهر سائوپولو را تحت فشار شدید قرار داده است.
مترو سائوپائولو راه اصلی دسترسی به آرنا کورینتیانس Arena Corinthians، ورزشگاه مجلل این شهر است که مراسم افتتاحیه و شش دیدار از ۶۴ دیدار جام جهانی از جمله دیدار افتتاحیه بین برزیل و کرواسی (۱۲ ژوئن) قرار است در آنجا برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سائوپائولو، این اعتصاب که در پی شکست مذاکرات در مورد افزایش حقوق کارکنان مترو این شهر آغاز شد، چهار و نیم میلیون استفاده کننده را در این کلان شهر ۲۰ میلیون نفری تحت تأثیر قرار می دهد.
چهارشنبه شب، نزدیک به چهار هزار فعال جنبش بی خانمانها و چهارصد عضو پلیس نظامی به طور جداگانه نزدیک این ورزشگاه تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان یکی از خیابانهای اصلی سائوپائولو را مسدود کردند.
اتحادیه کارکنان مترو سائوپائولو که شمار آنها ده هزار نفر است، پیشنهاد دولت را برای افزایش هفت و هشت دهم درصدی دستمزدها در سال ناکافی میداند.
این اتحادیه افزایش ۱۶.۵ درصدی دستمزدها را خواستار است.
-----------------------------------
یک کارگر براثر سقوط در اراک جان باخت
یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از طبقه چهارم یک ساختمان در حال ساخت در اراک جان خود را از دست داد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان مرکزی اعلام کرد: در این این حادثه که شامگاه چهارشنبه رخ داد، یک مردد ۵۵ ساله در خیابان «ادبجو» دچار سانحه سقوط شد.
بر اساس این گزارش بلافاصله نزدیک ترین واحد امدادی اورژانس ۱۱۵ به محل حادثه اعزام شد ولی شدت جراحات به حدی بود که مصدوم چار مرگ حتمی شده و فاقد اندیکاسیون(علائم بالینی) احیای قلبی و ریوی بود.
در 24 اردیبهشت امسال ماه نیز دو کارگر ساختمانی در اراک با ریزش آوار در حین کار در زیر تل انباری از خاک و آهن مدفون شده و در نتیجه فوت کردند.
در 29 اردیبهشت ماه امسال نیز یک کارگر ساختمانی در اراک از ارتفاع سقوط کرد و مصدوم شد و در دوازدهم خرداد نیز دو کارگر یک واحد صنعتی بر اثر سقوط از ارتفاع مجروح شدند.
-----------------------------------
بسته شدن درهای کارخانه بر روی کارگرانی که ۴ ماه حقوق نگرفتهاند
فعالان کارگری در اردبیل خبر دادهاند که کارفرمای کارخانه ذوب آهن این استان در واکنش به اعتراضات صنفی اخیر کارگران، درهای کارخانه را برای جلوگیری از ورود ۲۵۷ کارگر این کارخانه بسته است اما پس از چند ساعت چالش، سرانجام کارگران موفق به حضور در کارخانه شدهاند.
«مقصود مهجورنیاری» رئیس انجمن صنفی کارگران ذوب آهن اردبیل در گفتگو با ایلنا دلیل اعتراضات اخیر کارگری در این کارخانه را تعلیق قرارداد کار نمایندگان قانونی کارگران برای پیگیری تاخیر چند ماهه در پرداخت حقوق کارگران اعلام کرد.
این فعال کارگری درباره قطع ناگهانی سرویسهای حمل و نقل کارگران این کارخانه توضیح داد: پس از آنکه کارگران در آخرین شیفت کاری یکشنبه برای مطالبه حقوق قانونی خود از جمله بازگشت به کار اعضای انجمن صنفی، نمایندگانی را برای مذاکره با کارفرما انتخاب کردند، کارفرما در مواجهه، از صبح روز دوشنبه بطور ناگهانی سرویس های رفت و آمد کارگران را که عمدتا از راههای دوری میآیند قطع کرد و درهای کارخانه را به روی آنها بست.
رئیس انجمن صنفی کارگران ذوب آهن اردبیل درباره سرانجام این چالش صنفی گفت: پس از آنکه کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل با بسته بودن درهای کارخانه مواجه شدند، در مقابل ساختمان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردبیل تجمع آرامی را برپا کردند.
به گفته این فعال صنفی، هرچند در نهایت کارفرمای این واحد صنعتی درهای بسته کارخانه را به روی کارگران گشود اما کارگران همچنان خواهان پیگیری مطالبات خود هستند.
مهجورنیاری در پایان گفت: کارفرمای این واحد صنعتی در ماه های اخیر دو بار در رابطه با پرداخت هرچه زودتر مطالبات کارگران به مقامات اجرایی و نظارتی تعهد داده است.
تاخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق کارگران
«مرتضی مقدم» دبیر خانه کارگر اردبیل، در رابطه با اعتراضات اخیر کارگران به ایلنا گفت: تعلیق قرارداد اعضای انجمن صنفی در حالی در کارخانه ذوب آهن اردبیل رخ داده است که تمامی کارگران این کارخانه با وجود انجام سه شیفت کاری نزدیک به ۴ ماه دستمزد و حق بیمه طلبکارند.
وی با اشاره به اینکه در این واحد تولیدی، انجمن صنفی کارگری به عنوان تشکل صنفی قانونی وظیفه پیگیری مطالبات صنفی کارگران را برعهده دارد، از وضعیت نامعلوم شغلی اعضای این تشکل صنفی کارگری انتقاد کرد.
این فعال کارگری در عین حال گفت: شرایط پیش آمده برای کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل در حالی است که کارفرمای این واحد صنعتی مدعی مطلوب بودن وضعیت تولید خود است.
گفتنی است منابع کارگری ایلنا در کارخانه ذوب آهن اردبیل مدعیاند وضعیت پیش آمده برای کارگران ذوب آهن اردبیل از آن جهت قابل تامل است که حجم تولید ماهانه در این واحد صنعتی تا سقف ۵ هزار تن برآورد می شود.
-----------------------------------
تحصن کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی بافق ادامه دارد
سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق از تحصن بیش از ۲۵۰۰ کارگر شرکت سنگ آهن مرکزی این شهرستان برای نوزدهمین روز متوالی خبر داد.
«محمد عباسی بافقی» در این باره به ایلنا گفت: کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی شهرستان بافق در اعتراض به عرضه ۲۸/۵ درصد از سهام این شرکت معدنی در فرابورس که به قصد خصوصی سازی انجام گفته است، از تاریخ ۲۷ اردیبهشت دست از کار کشیده و در محل کار تحصن کرده اند.
وی ادامه داد: اخیرا ۲۸/۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی شهرستان بافق در فرابورس به مزایده گذاشته شده و شرکت فولاد خوزستان در این مزایده پیروز شده است.
به گفته عباسی بافقی، کارگران معترض معتقدند این ۲۸/۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی شهرستان بافق باید همچنان دولتی بماند و سود آن به توسعه این شهرستان محروم اختصاص یابد یا آنکه به شرکت تعاونی توسعه شهرستان بافق که از حضور حداقل نیم درصد از جمعیت شهرستان تشکیل شده است، واگذار شود.
وی افزود: اصل ۴۴ قانون اساسی می گوید نیم درصد از مردم هر منطقه ای می توانند صندوق تعاونی توسعه تشکیل دهند و با پرداخت ۵۰ هزار تومان عضو شوند و در صورتی که آن منطقه محروم باشد، سهام شرکت های دولتی با ۵۰ درصد تخفیف به این صندوق های تعاونی توسعه اختصاص یابد.
سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق با اشاره به قول مقامات دولتی استان یزد برای لغو واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی، تاکید کرد: مقامات مسئول تاکنون اقدامی برای لغو این واگذاری انجام نداده اند و به نظر می رسد در حال وقت کشی به قصد انصراف کارگران از ادامه اعتراض صنفی هستند.
عباسی در ادامه با اشاره به عوارض نامطلوب معادن شهرستان بافق بر مردم این شهرستان نظیر شیوع هپاتیت، سرطان و محرومیت های این منطقه از جاده های نامناسب، گاز کشی و...،خواستار تضمین خوراک کارخانه های احداث شده یا در دست احداث پیرامون شرکت سنگ آهن مرکزی برای انجام مراحل ۰ تا ۱۰۰ فرآوری سنگ های استخراجی به قصد توسعه شهرستان بافق شد.
به گفته وی، تضمین امنیت شغلی و ارتقای سطح استخدامی از دیگر مطالبات کارگران معترض شرکت سنگ آهن مرکزی بافق است.
-----------------------------------
کارگران قند کامیاب سه ماه حقوق طلب کارند
یکی از کارگران کارخانه «قند کامیاب» در شهرستان خمینی شهر اصفهان از تعویق ۳ ماهه حقوق و سنوات سال ۹۲، ۱۵۰ نفر از کارگران این کارخانه خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: کارخانه قند کامیاب که به علت کمبود مواد اولیه تولید، قطعی گاز و برق از بهمنماه سال گذشته به حالت تعطیل درآمده بود.
وی ادامه داد: هرچند در نهایت این واحد صنعتی در اسفند ماه با سرمایهگذاری بخش خصوصی مجددا شروع به تولید کرد اما هم اکنون به نظر میرسد که با وجود مناسب بودن وضعت تولید، پرداخت حقوق کارگران این واحد تولیدی هنوز دچار مشکل است.
این کارگر قند کامیاران ادامه داد: ۱۵۰ کارگر این کارخانه بابت ماههای دی و بهمن سال گذشته، اردیبهشت ماه سال جاری و سنوات سال ۹۲ مطالباتی طلبکار هستند.
وی همچنین در خصوص وضعیت تولید در کارخانه قند کامیاب گفت: این کارخانه بعد از پشت سر گذاشتن وضعیت بحرانی خود هم اکنون تولید بسیار خوبی دارد و انبارهای ان مملو از قند است.
به گفته وی مسئولان این کارخانه به دلایل نامعلومی که کارگران از آن بی اطلاعند بیشتر در صدد انبار کردن محصولات تولید شده هستند و درصد کمی از محصولات این واحد راهی بازار مصرف میشود.
او در این خصوص اضافه کرد: این درحالیست با وجود آنکه مواد اولیه تولید شکر خام در این مرحله از کار رو به اتمام است کارفرما در زمینه خرید مواد اولیه جایگزین هنوزهیچ اقدامی انجام نداده است.
در این رابطه آقای «پور احمد » نماینده قانونی شرکت مصباح (سرمایه گذار جدید کارخانه قند کامیاب) در خصوص مشکلات کارگران این واحد تولیدی بصورت تلفنی از اصفهان توضیحاتی را پیرامون وضعیت کارخانه و کارگران آن به خبرنگار ایلنا داد اما انتشار آن را به مصاحبه حضوری با خبرنگار ایلنا کرد.
-----------------------------------
کارگران قطار شهری اهواز تجمع کردند
صبح امروز (سه شنبه، ۱۳ خرداد ماه) کارگران پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه در مقابل سایت مرکزی واقع در خیابان اقبال تجمع کردند.
یکی از کارگران در تشریح دلایل تجمع امروز کارگران پیمانی شرکت کیسون (از پیمانکاران مجری ساخت قطار شهری اهواز)، به ایلنا گفت: حدود ۲۰۰ نفر از کارگران قطار شهری اهواز که در بخشهای «حمل و نقل» و «حفاری تونل» مشغول به فعالیتاند از روز (یکشنبه ۱۱ خرداد) تا به امروز(۱۳خرداد) در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق خود با استناد به ماده ۱۴۲ قانون کار، در ساعات کار در کارگاه حضور دارند اما کار نمیکنند.
یادآوری میشود به موجب ماده ۱۴۲ قانون کار در صورتی که اختلاف نظر میان کارگران و کارفرما منجر به تعطیلی کار ضمن حضور کارگر در کارگاه و یا کاهش عمدی تولید بشود، رسیدگی به موضوع اختلاف بر عهده هیات تشخیص اداره کار خواهد بود.
او با بیان اینکه مطالبات پنج ماهه این کارگران مربوط به ماهای دی،بهمن،اسفند سال ۹۲ به همراه دو ماه فروردین واردیبهشت ماه سال جاری است افزود: کارفرما روز گذشته وعده داد که تا هفته آینده بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت می کند ولی کارگران به وضعیت اقتصادی نسبت به این مسئله تردید دارند.
به گفته این کارگر شاغل در پروژه قطار شهری اهواز،حدود ۹۰۰ کارگر زیر مجموعه شرکت پیمانکاری کیسون علاوه بر ۵ ماه حقوق معوقه مطالبات صنفی دیگری همچون عدم دریافت فیش حقوقی، محاسبه نشدن اضافه کاری در ایام تعطیلات و عدم اجرای مصوبه دستمزدهای سال ۹۳ شورای عالی کار دارند.
او در این زمینه اضافه کرد: کارفرما در سال ۹۳ بجای افزایش ۲۵ درصدی حقوق،۱۲ درصد حقوق کارگران را افزایش داده است که آنهم هنوز به حساب کارگران واریز نشده است.
آماده پرداخت مطالبات کارگران هستیم
در این رابطه آقای «عباس هلاکویی» مدیر عامل قطار شهری اهواز نیز ضمن تایید وقوع اعتراض صنفی توسط کارگران شرکت پیمانکاری کیسون،دلیل پرداخت نشدن معوقات حقوقی کارگران پیمانی را بی توجه ای پیمانکار در حقوق کارگران دانست.
او با بیان اینکه اعتبارات مالی پیمانکار قطار شهری به موقع تامین می شود افزود: متاسفانه با وجود آنکه پیمانکار صورت وضعیت های مالی خودرا حتی تا اردیبهشت ماه دریافت کرده اما حاضر به پرداخت مطالبات کارگران نشده است.
اوبا اشاره به اینکه قطار شهری آمادگی پرداخت مطالبات معوقه کارگران را دارد افزود: پرداخت مطالبات کارگران مشروط به توافق مسئولان استانی به صورت قانونی است.
هلاکویی گفت: بر اساس ماده ۱۳ قانون کار، شرکت قطار شهری اهواز در مقام کارفرمای اصلی میتواند با موافقت کمیسیونی که شامل رای مسئولان اداره کار،استانداری میشود، مطالبات معوقه کارگران شاغل در شرکت پیمانکاری کیسون را از محل مطالبات این شرکت کسر و به حساب کارگران پرداخت کند.
-----------------------------------
یک کارگر بر اثرسقوط کلاف میلگرد جان باخت
یک کارگر ساختمانی در منطقه یافت آباد تهران بر اثر سقوط کلاف میلگرد بر روی بدنش، جان خود را از دست داد.
به گزارش دریافتی ایلنا، این کارگر ۴۰ ساله بر اثر رها شدن ناگهانی کلاف میلگردها حین جابجایی با چرثقیل ساختمانی وسقوط میلگردها بر روی بدنش جان باخته است.
بر اساس گزارش رحیم عیسی وند (افسر آماده منطقه ۴ عملیات) این حادثه درجنوب به شمال بزرگراه آیت ا.. سعیدی، قبل از چهارراه یافت آباد در یک کارگاه ساختمانی اتفاق افتاده که توسط گروههای امداد نجات با ایمن سازی محل حادثه پیکر این کارگر را از زیر میلگردها بیرون کشیده و تحویل اورژانس دادند.
-----------------------------------
کارگران ایران تایر در مقابل وزارت کار تجمع کردند
جمعی از کارگران روزمزد و قراردادی کارخانه ایران تایر صبح امروز، (یکشنبه ۱۱ اردیبهشت)، در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان در مقابل وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی تجمع کردند.
یکی از کارگران ایرانتایر در این باره به ایلنا گفت: کارگران قرار دادی و روزمزد شاغل در کارخانه ایران تایر پیگیر حق تولید، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و عناوین شغلی در لیستهای بیمه سازمان تامین اجتماعی هستند.
این کارگر با بیان اینکه اواخر سال گذشته کارفرما متعهد به پرداخت حق تولید و اجرای طرح طبقه بندی حدود ۷۰۰ کارگر روز مزد بر اساس آنچه که دولت مصوب کرده بود، شد، مدعی شد: متاسفانه کارفرما با بیتوجهای به مطالبات کارگران هنوز این موارد خواسته شده کارگران را عملی نمیکند.
او در خصوص تغییر عناوین شغلی کارگران ایران تایر نیز با طرح این ادعا گفت: به دلیل تغییراتی که در سالهای گذشته در سمت شغلی برخی از کارگران ایجاد شده است اکنون این کارگران برای بازنشستگی با مشکلاتی مواجه شدهاند که امکان بازنشستگی آنها را به تاخیر انداخته است.
به ادعای وی، طرح طبقه بندی مشاغل کارگران روز مزدی نیز حدود ۵ سال است که مصوب شده اما تا این لحظه هنوز اجرا نشده است.
این کارگر در خاتمه همچنین در خصوص مشکل پرداخت نشدن حق تولید و مهارت به حساب کارگران ایران تایر اظهار داشت: حدود ۵۰ سال است به صورت روتین همه کارگران کارخانه ایران تایر، حق تولید و حق مهارت میگیرند که این پرداخت نیز از مدتی پیش به دلایل نامعلوم متوقف شد.
وی گفت: هدف ما از انجام این تجمع تنها وصول مطالبات قانونی است و به همین دلیل از مسئولان وزارت کار انتظار داریم تا به وضعیت ما رسیدگی کنند.
توضیحات دبیر خانه کارگر غرب تهران
در همین رابطه «سهراب قنبری» دبیر خانه کارگر غرب تهران، ضمن تایید موارد مطرح شده در سخنان این کارگر، در کارخانه ایران تایر گفت: کارگران قرار دادی و روز مزد کارخانه ایران تایر چندین سال است مطالباتی در خصوص عدم پرداخت حق تولید، اجرایی نشدن طرح طبقه بندی کارگران روزمزدی و تغییر عناوین شغلی دارند که بیتوجهای کارفرما به خواستههای بر حقشان آنان را وادار به تجمعات مکررا در مقابل نهادهای مختلف می کند.
به ادعای وی در شرایطی که تایر انواع خودرو بازار مصرف خوبی در کشور دارد، مدیران ارشد کارخانه ایرانتایر تولید را به صرفه نمیدانند و به همین دلیل بخش قابل توجهی از مطالبات کارگران را به بهانه کاهش تولید پرداخت نمیکنند.
قنبری در خاتمه گفت: همچنین به همین بهانه اواخر سال گذشته تعداد زیادی از کارگران قراردادی کارخانه ایران تایر اخراج شدهاند.
-----------------------------------
مسمومیت ۲۲ کارگر در معدنی در ترکیه
۲۲ معدنچی در یک معدن فولاد در استان «سیریت» ترکیه دچار مسمومیت شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری الشرق الاوسط، ۲۲ معدنچی ترکیهای در یک معدن فولاد در استان سیریت مسموم شدند که حال ۹ نفر از آنان وخیم است.
معدنچیان مسموم برای درمان به بیمارستان منتقل شدند.
برخی منابع ترکیهای اعلام کردند که در این معدن ۶۰۰ معدنچی کار میکنند.
این حادثه پس از آن رخ میدهد که در نوزدهم ماه می۳۰۱ معدنچی در پی انفجار در یك معدن زغال سنگ در شهر «سوما» در غرب ترکیه جان خود را از دست دادند. این حادثه خشم مردم ترکیه را برانگیخت و منجر به برگزاری تظاهرات و درگیری با نیروهای امنیتی شد.
-----------------------------------
مرگ یک کارگر نوجوان بر اثر انفجارسیلندر گاز
در حالی که قانون کار اشتغال نوجوانان را تنها تحت شرایط کارآموزی و در صورت وجود امکانات ایمنی مجاز میداند، دیروز نوجوانی درجنوب تهران هنگام کار بر اثر حادثه آتش سوزی جان خود را از دست داد.
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه در شهرک ولیعصر، خیابان حیدری جنوبی زمانی رخ داد که چهار کارگر ۲۰، ۲۵، ۳۵ و۱۶ سالهای بر اثر انفجار سیلندر گاز مایع در یک کارگاه جوب بری بشدت دچار سوختگی میشود.
بر اساس این گزارش، نیروهای امداد و نجات پس از رسیدن به محل حادثه، مشاهده کردند سه کارگر به محض وقوع انفجار ازمحل کار خود خارج شده اما یکی از کارگران که در میان شعلههای آتش باقی مانده بود با تایید عوامل اورژانس جان خود را از دست داده است.
به گفته آقای «ملکی» سخنگوی سازمان اتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران علت دقیق و قطعی این حادثه در دست بررسی است وبه زودی نتایج آن اعلام میشود.
-----------------------------------
کارگران کارخانه پروفیل ساوه به کار خود بازگشتند
اعتراض صنفی کارگران کارخانه پروفیل ساوه که از روز شنبه (سوم خرداد) درمحوطه کارخانه آغاز شده بود، صبح امروزبا وعده مدیر عامل خاتمه یافت.
یکی از کارگران شاغل در این کارخانه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تجمع چهار روزه کارگران پروفیل ساوه در حالی امروزخاتمه یافته است که مدیر عامل کارخانه با حضور در بین کارگران معترض وعده کرد که حداکثر تا پایان تیر ماه سال جاری همه مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند.
او با بیان اینکه پیش از این مدیر عامل گروه صنعتی صفا در ساوه در بین کارگران حضور پیدا نکرده بود اظهار داشت: آقای «رستمی» به عنوان مدیر عامل به همه کارگران حاضر در تجمع قول داد تا پایان تیر ماه ۵ ماه حقوق وعیدی سال گذشته کارگران را حداکثر تا پایان تیر ماه پرداخت کند. همچنین وی خود را مکلف به حل مشکلات بیمهای کارگران کارخانه پروفیل کرده است.
به گفته این کارگر، روز چهارشنبه (هفتم خردادماه) کارفرما گروه صنعتی صفا یک ماه حقوق معوقه مربوط به دی ماه سال گذشته (۹۲) را به حساب کارگران واریز کرده است.
او با بیا ن کارگران معترض در کارخانه پروفیل ساوه به وعدههای کارفرما اعتماد کردهاند، افزود: عمدهترین مشکل حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه پروفیل ساوه پرداخت سهم ۴ درصدی کارفرما برای بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور است که کارفرما تا به امروز از پرداخت آن به بهانههای مختلف خود داری کرده است.
لازم به ذکر است روابط عمومی مجتمع نورد وپروفیل «صفا» در گفتگوی تلفنی با خبر نگار ایلنا در خصوص نحوه پرداخت مطالبات کارگران بر اساس آنچه که مدیر عامل به کارگران وعده داد تا توضیحاتی را به این رسانه ارسال می کند.
-----------------------------------
پنج کارگر رسمی کارخانه لوله ماشین سازی ایران اخراج شدند
دبیر خانه کارگر اسلامشهر از اخراج پنج کارگر رسمی کارخانه «لوله ماشین سازی ایران» به دلیل آنچه از سوی کارفرما عدم نیاز عنوان میشود، خبر داد.
«حسنپور طالبیان» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: اخراج آقایان «صالح جمشیدی»، «حسن نوریپور»، «قاسم قلعه نوعی»، «عسگرمیرزایی» و «مصطفی مجتبی» با ۱۸ الی ۱۹ سال سابقه کار به دلیل عدم نیاز از سوی کارفرما صورت گرفته است.
او گفت:این در حالیست که پیش از این نیز در تاریخ ۲۵ فروردین ماه سال جاری حدود ۹۰ نفر از کارگران قراردادی این کارخانه اخراج شده بودند.
در همین رابطه «صالح جمشیدی» یکی از کارگران اخراجی کارخانه لوله ماشین سازی ایران دلیل اخراج خود و همکارش را فشارکارفرما برای تبدیل وضعیت قرار داد نیروی کار رسمی به قرار دادی عنوان کرد.
وی مدعی شد: کارفرمای کارخانه لوله ماشین سازی ایران در حالی او وهمکارش را به بهانه عدم نیاز اخراج کردکه پیشتر آنها را وادار کرده بود تا از حالت رسمی به پیمانی تغییر وضعیت بدهند.
این کارگر با بیان اینکه کارفرمای کارخانه لوله و ماشین سازی ایران علاوه بر اخراج ما پنج کارگر رسمی در تاریخ چهارم خرداد ماه، به ۷ کارگر رسمی دیگر نیز التیماتوم اخراج داده است.
به گفته جمشیدی کارفرما قصد دارد همه کارگران رسمی کارخانه را که حدود ۶۰ نفر میشوند، در آستانه بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آوربه بهانههای مختلفی اخراج کند و این موضوع باعث نگرانی همه کارگران رسمی شده است.
وی اضافه کرد، ما پنج کارگر رسمی کارخانه لوله ماشین سازی با طرح شکایتهای جداگانه در اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان اسلامشهر منتظر صدور رای برای بازگشت بکار خود هستیم.
به گفته وی، این واحد در چند سال گذشته بیش از ۱۲۰۰ کارگر داشت که کارفرما به مرور با اخراج و تعدیل بخش زیادی از نیروی کار امروز تعداد کارگران کارخانه را به حداقل ۵۰۰ کارگر رسانده است.
اودر خاتمه تصریح کرد: بخش دیگری از مشکلات نیروی کار این واحد جایگزین شدن حدود ۶۰ نفر ازکارگران بازنشستهای در قسمتهای مختلف کارخانه همانند تراشکاری ایمنی بهداشت وسایر بخشها است که با اخراج نیروی کار جوان صورت میگیرد.
توضیحات کارفرما
در این رابطه آقای «علیرضا مقصودی» مدیرعامل کارخانه لوله و ماشین سازی ایران ضمن تایید اخراج حدود ۱۰۰ نفر ازکارگران قرار دادی ورسمی کارخانه در اوایل سال جاری، دلیل اخراج نیروی کار خود را کاهش تولید دانست.
او گفت: با نامناسب بودن وضعیت تولید و فروش محصولات این کارخانه ناچار شدهایم در ابتدا بخشی از نیروی کار ناکار آمد خود را اخراج کنیم.
به گفته وی، کارخانه لوله و ماشین سازی ایران در حال حاضر حدود ۸۰۰ کارگر دارد که ۴۰۰ نفر از آنان زیر نظر چند پیمانکار در داخل شرکت فعالیت دارند.
مقصودی در ادامه درباره تغییر وضعیت نیروی کار رسمی به پیمانی اضافه کرد: اگر به چند کارگر رسمی کارخانه پیشنهاد ادامه همکاری با پیمانکار داده شده صرفا بخاطر دلسوزی بوده چرا که این کارگران پر سابقه هستند.
او در بخش دیگری از سخنان خود، عمدهترین مشکلات کارخانه لوله و ماشین سازی ایران را کاهش سفارش کاری و عدم توانایی در دریافت مطالبات معوقه از سوی سفارش دهندگان بویژه دولت دانست.
وی همچنین در ادامه در خصوص مطالبات معوقه کارخانه لوله و ماشین سازی اظهار داشت: این کارخانه بیش از سه سال است در دریافت ۲۳ میلیارد تومان از طلب خود از وزارت نیرو عاجز مانده است.
به گفته وی،اکثر طرحهای عمرانی دولت به دلیل کمبود بودجه متوقف شده است. بطوریکه کارخانه لوله ماسین سازی در سال گذشته با حداقل تولید زیر نقطه سربه سر با ۱۰ میلیارد تومان زیان به فعالیت خود ادامه داده است.
مدیر عامل کارخانه لوله ماشین سازی ایران در خاتمه در خصوص بکار گیری نیروهای بازنشسته در کارخانه گفت: بکار گیری نیرویهای بازنشسته صرفا برای انتقال تجارب آنان به نیرویهای جوان بیتجربه در بخشهای کلیدی وحساس کارخانه صورت گرفته است.
-----------------------------------
تجمع اعتراضی اعضای تعاونی کارکنان ادارات دولتی بیجار
حدود ۲۰۰ نفری از اعضای تعاونی کارکنان ادارات دولتی بیجار شامگاه چهارشنبه در اعتراض به فروش ملک تعاونی خود در مسجد امیر المومنین این شهر اجتماع کردند.
ایرنا، حدود سال ۱۳۵۲ که تعداد کارکنان ادارات دولتی شهرستان بیجار به حد تشکیل تعاونی رسید یک تعاونی بنام تعاونی کارمندان بیجار تشکیل شد و تا امروز و با پشت سرگذاشتن فراز و نشیب های فراوان و انشعابات حاصله از آن، این تعاونی همچنان فعالیت می کند.
مصطفی آغاسی یکی از اعضای این تعاونی گفت: حدود چهار ماه است همراه چند نفر از اعضای تعاونی پیگیر نحوه فروش ملک تعاونی شده ایم که دریافتیم این ملک بدون توجه به اینکه به صورت مشاع به تمام اعضای تعاونی تعلق دارد با قیمتی بسیار نازل فروخته شده است.
وی می گوید: ملک مذکور حدود دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و بدون تشریفات قانونی واگذار شده است ولی ارزش واقعی ملک بیش از ۱۰ میلیارد ریال است.
سیروس چراغپور یکی دیگر از اعضای این تعاونی گفت: بنده بعد از ۳۰ سال خدمت و پنج سال بازنشستگی هنوز شماره عضویت خود در شرکت تعاونی کارمندان را دارم و به یاد دارم تمام کارمندان شهرستان بیجار عضو این تعاونی بودند و بعد از چند سال و افزایش تعداد معلمان و کارکنان ادارات، تعاونی های دیگری تشکیل شد ولی ملک مذکور برای تعاونی کارمندان باقی ماند.
هم اکنون حدود سه هزار کارمند زن و مرد در بخش های بهداشتی، فرهنگی، نظامی، انتظامی و اداری در ادارات و نهادهای بیجار شاغل هستند که در بیش از ۱۲ تعاونی مصرف و مسکن عضویت دارند.
قدیمی ترین تعاونی شهرستان بیجار تعاونی کارمندان ادارات شهرستان بیجار است که هم اکنون حدود ۳۲۰ عضو دارد و در زمینه توزیع و فروش مایحتاج کارمندان و مردم عادی فعالیت دارد.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ شهرستان بیجار حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد که بیش از ۵۰ هزار نفر آن در شهر بیجار زندگی می کنند
-----------------------------------
اعتراض صنفی کارگران معدن بافق یزد وارد دوازدهمین روز متوالی شد
نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۵ هزار کارگر معترض معدن سنگ آهن بافق (واقع در استان یزد) در اعتراض به خصوصی سازی این معدن سنگ آهن دست از کار کشیدهاند.
«محمدصالح جوکار» با اشاره به ورود اعتراض صنفی کارگران معدن بافق به دوازدهمین روز متوالی، در تشریح روند خصوصی سازی این معدن به ایلنا گفت: ۷۱/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن بافق به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده و شرکت فولاد خوزستان با برنده شدن ۵/ ۲۸ درصد سهام باقیمانده که هنوز به مرحله قرارداد نرسیده است، صاحب باقیمانده سهام این معدن خواهد شد.
وی با اشاره به احتمال تعدیل کارگران معدن سنگ آهن بافق در پی خصوصی سازی این معدن، ادامه داد: شهرستان بافق از شهرستانهای بسیار محروم بوده و تنها راه ارتزاق مردم این شهرستان از راه استخراج معدن است، بنابراین اگر این معدن خصوصیسازی شود، با خیل بیکاران روبهرو خواهیم شد.
به گفته این نماینده مجلس نهم، کارگران معترض با توجه به اتمام ذخائر معدن سنگ آهن بافق در آینده، خواستار فروش سهام این معدن به خود هستند.
نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی در خصوص پیگیریهای به عمل آمده خاطر نشان کرد: وزیر کار مکاتباتی با مسئولان استان داشته که هنوز صورتجلسه نشده و با سفر وی به استان مسائل دنبال خواهد شد.
گفتنی است یکی از کارگران معدن سنگ آهن بافق به ایلنا گفت: نزدیک به ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق از یکشنبه هفته گذشته (۲۸ اردیبهشت) در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیدهاند.
وی تاکید کرد: کارگران معدن سنگ آهن بافق از احتمال تعدیل نیروی کار و کاهش دستمزد و مزایا در پی خصوصی سازی این معدن نگراناند و میخواهند باقیمانده سهام این شرکت معدنی به آنان فروخته شود.
-----------------------------------
تجمع اعتراضی کارگران و کارکنان ایران تایر
کارگران و کارمندان شرکت ایران تایر در پی اخراج، کاهش حقوق و دستمزد و افزایش ۵۰ درصدی اجباری ساعت کار از ۸ به ۱۲ ساعت در روز در محوطه کارخانه این شرکت تجمع کرده اند.
به گزارش ایرنا، چند تن از کارگران و کارمندان شرکت ایران تایر روز چهارشنبه در تماس با ایرنا اعلام کرد که از بهمن ماه ۹۲ تاکنون تعدادی از کارگر این کارخانه اخراج شده اند و حق تولید کارگری و حق جذب کارمندان نیز پرداخت نشده است.
آنان گفتند که از سال جاری نیز مدیران مربوطه ساعت کار را از ۸ به ۱۲ ساعت در روز افزایش داده اند و در پی اعتراض کارگران و کارمند به این موضوع، شش نفر از پرسنل استخدامی را اخراج و به دنبال آن سنوات بازنشستگی را نیز از دو ماه به یک ماه تقلیل داده اند.
این افراد اعلام کردند که به رغم اعتراض به شرایط به وجود آمده و دریافت فیش حقوقی فروردین ماه ۹۳ در پنجم خرداد ماه آن هم با ۵۰ درصد کاهش، کارگران در کارخانه مشغول کار هستند تا تولید متوقف نشود، اما همچنان منتظر پاسخ مسئولان مربوطه در این خصوص می باشند.
گفته می شود که به رغم تجمع امروز کارگران و کارمندان در محوطه کارخانه هیچ یک از مدیران این شرکت در محل کار خود حاضر نشده اند تا پاسخگوی مطالبات معترضان باشند.
-----------------------------------
کارگران پروفیل ساوه برای دومین روز متوالی تجمع کردند
کارگران کارخانه پروفیل ساوه امروز (یکشنبه)، برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان در محوطه کارخانه دست به تجمع زدهند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع در گفتگو با ایلنا، دلیل اعتراض صنفی همکارانش را تعویق ۵ ماهه دستمزد و سایر مطالباتشان همانند حق عیدی سال ۹۲ و مشکلاتی در خصوص سوابق بیمه تامین اجتماعیشان ذکر کرد که از چند ماه گذشته به طور مرتب وعده پرداختاش به کارگران داده میشود اما محقق نمیشود.
او که به نمایندگی از سایر کارگران سخن میگفت، اظهار کرد: از صبح روز شنبه (سوم خرداد ماه) بیش از ۲۰۰ کارگر کارخانه پروفیل ساوه به نمایندگی از ۱۱۰۰ کارگر در اعتراض به تعویق ۵ ماه حقوق دست به تجمع زدهاند.
به گفته وی،از صبح دیروز که اعتراض صنفی کارگران پروفیل ساوه با حضور ۲۰۰ کارگر در محوطه کارخانه آغاز شده بود در نهایت با بیتوجهای مسئولان کارخانه به مطالباتشان، عصر دیروز با عزیمت کارگران به سمت ساختمان فرمانداری ساوه راس ساعت ۱۰ شب خاتمه یافت.
او گفت: با وجود آنکه شخص فرماندار تمایلی برای حضور در جمع معترضین برای پاسخ دادن نشان ندارد اما چند تن از مسئولان بخشهای زیر مجموعه وی، با تشکیل جلسهای با حضور نمایندگان کارگری قول مساعد برای پی گیری دادند.
وی همچنین تصریح کرد: علاوه بر آن رئیس اداره تامین اجتماعی شهرستان ساوه نیز که در جمع معترضین حضور پیدا کرده بود وعده حل مشکلات بیمهای کارگران در زمینه تمدید اعتبار دفترچههای درمانی کارگران را داده است.
این کارگر در ادامه افزود: از ۵ ماه پیش، مشکلات کارگران این کارخانه با عدم پرداخت حقوق افزونتر شده چرا که اکثر ما متاهل و دارای فرزند هستیم.
او گفت: گرانیهای روز افزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب افتادگی اقساط بانکی و... کارگران را تحت فشار قرار داده بطوری که از پنج ماه گذشته که حقوقی دریافت نکردهایم علاوه بر مشکلات اقتصادی، دچار بحرانهای روحی و روانی نیز شدهایم.
کارگران پروفیل ساوه خواستار دریافت معوقات حقوقیاند
در این رابطه «حسن حقیقی» رئیس اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان ساوه ضمن تایید تعویق ۵ ماه حقوق کارگران پروفیل ساوه، دلیل اعتراض کارگران را در خواست مطالبات معوقه دانست.
او با بیان اینکه این موضوع را از فرمانداری پیگیری کنید، گفت: با وساطت مسئولان شهرستانی و فرمانداری کارفرما مکلف شده است حداکثر تا پایان ماه اینده مطالبات معوقه کارگران را پرداخت شود.
لازم به ذکر است تا لحظه ارسال خبر، خبرنگار ایلنا موفق به برقراری ارتباط تلفنی با مدیریت وبرخی مسئولان مجتمع لوله وپروفیل ساوه همانند روابط عمومی و مدیریت اداری مالی کارخانه برای پاسخ به مطالبه کارگران نشد.
-----------------------------------
اعتراض صنفی کارگران پروفیل ساوه در واکنش به تعویق ۵ ماه حقوق
یکی از کارگران کارخانه «پروفیل ساوه» از اعتراض صنفی حدود ۲۰۰ نفر از کارگران این کارخانه در واکنش به تعویق ۵ ماه حقوق، خبر داد.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن میگفت به ایلنا گفت: دلیل اعتراض کارگران پروفیل ساوه بیتوجهای کارفرما به تعویق بیش از ۵ ماه حقوق است که مشکلات زیادی را برای کارگران ایجاد کرده است.
او گفت: از صبح امروز شنبه (سوم خردادماه) حدود ۲۰۰ کارگر کارخانه پروفیل به نمایندگی از ۱۱۰۰ کارگر در اعتراض به پنج ماه ماه حقوق معوقه در محل کار خود اجتماع کردند.
این کارگر اضافه کرد: کارفرما، از دی ماه سال گذشته تاکنون بابت مزد و عیدی و پاداش پایان سال به کارگران بدهکار است.
وی در خصوص سایر مشکلاتی کارگران در خصوص کاهش حق شیف اظهار داشت: ۵/۲۲ درصد از پایه حقوق هر کارگر به عنوان پایه حقوق هر ماه در فیش حقوقی کارگران منظور میشود اما این وضعیت چندین ماه است که تغییر کرده وفقط ۱۰ درصد از پایه حقوق به عنوان حق شیف به کارگران پرداخت میشود. در ضمن کارفرما ایام تعطیلات حق شیفت به کارگران نمیدهد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به وضعیت نامناسب غذای کارخانه اشاره کرد وگفت: وضعیت غذای کارخانه به نسبت گذشته بسیار بیکیفیت شده است.
گفتنی است کارخانههای نورد پروفیل ساوه در شهرستان ساوه قرار دارد که مجموعا بیش از ۱هزارو ۱۰۰ کارگر در آن مشغول بکار است.
توضیحات کارفرما
در این رابطه آقای «جمشیدی» مسئول روابط عمومی گروه صنعتی «صفا» حقوق عقب افتاده کارگران کارخانه پروفیل ساوه را ناچیز خواند و گفت: مورد خاصی در کارخانه رخ نداده و کارگران هم اکنون مشغول کارند.
در همین زمینه آقای «نصرتپور» معاونت اداری مالی کارخانه نیز از اعتراض صنفی کارگران اظهار بیاطلاعی کرد وافزود: اعتراض صنفی کارگران پروفیل در کارخانه موضوعی داخلی است و ارتباطی به رسانها ندارد ورسانها حق پی گیری ندارند.
-----------------------------------
بلاتکلیفی کارگران کارخانه شهرآرنگ
یک کارگر کارخانه مواد غذایی «شهرآرنگ» استان قزوین از پرداخت نشدن دستمزد، عیدی و پاداش کارگران این کارخانه از فروردین سال ۹۰ خبر داد.
این کارگر در خصوص تعطیلی کارخانه شهر آرنگ به ایلنا گفت: از فروردین سال ۹۰ که کارخانه به طور کامل تعطیل شد تاکنون وضعیت ۶ کارگر این واحد بلاتکلیف است و دستمزدها، عیدیها و پاداش آنها پرداخت نشده است.
وی با اشاره به اینکه ۵ نفر از این کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیانآور هستند اظهار داشت: این ۶ کارگر هر کدام حداقل ۲۵ سال در این واحد سابقه دارند. ۵ نفر از این کارگران مشمول مشاغل سخت و زیان آور هستند اما هنوز بازنشسته نشدهاند.
وی ادامه داد: پرونده این کارگران از سال ۶۹ تا ۷۵ نقص دارد و به خاطر دسترسی نداشتن به مدیران کارخانه این نقصها هنوز برطرف نشده و کارگران نمیتوانند بازنشست شوند.
وی افزود: با وجود اینکه کارخانه در این سه سال هیچ تولیدی نداشته این کارگران به خاطر تعلق گرفتن بیمه در واحد حضور داشتهاند و به همین علت فرصت کار در شغل دیگری را پیدا نکردهاند.
این کارگر درخصوص وضعیت کنونی شرکت شهرآرنگ تصریح کرد: شهرآرنگ هنوز اعلام انحلال نکرده و کارگران نمیتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. در مقطعی، به خاطر شکایت کارگران مقداری آهن آلات کارخانه به مزایده گذاشته شد و از این طریق بخش کوچکی از معوقات کارگران پرداخت شد. اما در حال حاضر بانک به خاطر بدهیها این واحد را تصرف کرده است.
توضیحات کارفرما
در همین رابطه «صفایی» رئیس هیات مدیره این شرکت با تایید خبر تعطیلی این واحد تولیدی به ایلنا گفت: میخواهیم شهرآرنگ را بازگشایی کنیم.
وی در خصوص وضعیت کارگران این واحد تولیدی گفت: کارگرانی که فعلا در کارخانه هستند ۳-۴ نفرند و معوقهای ندارند.
-----------------------------------
اعتصاب رانندگان اتوبوس در برزیل وارد دومین روز خود شد
در حالی که تنها سه هفته به آغاز جام جهانی فوتبال باقی مانده است، اعتصاب رانندگان اتوبوس در برزیل وارد دومین روز خود شد و سیستم حمل و نقل در بزرگترین شهر این کشور همچنین با اختلال روبروست.
به گزارش ایلنا به نقل از پرس تی وی،رانندگان اتوبوس در «سائو پائولو» روز چهارشنبه (۳۱ اردیبهشت، ۲۱ مه) به اعتصاب خود ادامه دادند و بدین ترتیب نیمی از پایانههای اتوبوس در این شهر تعطیل شدند.
رانندگان اتوبوس و جمع کنندگان کرایه روز سه شنبه بدون هیچ هشدار قبلی دست به اعتصاب زدند. بر اساس گزارشها، برخی از رانندگان وسیله نقلیه خود را وسط خیابان رها کرده و در رفت و آمد اختلال ایجاد کردند.
این اعتصاب ۲۳۰ هزار مسافر را با مشکل مواجه کرده است.
هدف از این اعتصاب تحت فشار قرار دادن اتحادیه رانندگان اتوبوس برای موافقت با افزایش ۱۹ درصدی حقوق آنهاست. اتحادیه با افزایش ۱۰ درصدی حقوق موافقت کرده است.
نیروهای پلیس برزیل نیز روز چهارشنبه در ۱۴ ایالت اعتصاب کردند.
کشور برزیل اخیرا در آستانه برگزاری جام جهانی فوتبال و انتخابات در ماه اکتبر با یک سری اعتراضات و اعتصابها برای افزایش حقوق و بهبود شرایط کاری روبرو شده است.
مقامات امنیتی جام جهانی گفتهاند طرحهایی احتیاطی برای مقابله با هرگونه اعتصاب در جریان مسابقات جام جهانی پیش بینی شده است.
منتقدان میگویند پول هنگفتی که هزینه این رویداد ورزشی میشود باید برای نظام درمانی، خدمات آموزش، حمل و نقل و مسکن برزیلیها هزینه شود.
تاکنون چندین مورد درگیری خشونت بار بین معترضان و نیروهای امنیتی در برزیل طی هفتههای اخیر رخ داده است.
-----------------------------------
پلیس آمریکا ۱۰۰ کارگر معترض مکدونالد را دستگیر کرد
هزاران نفر از کارکنان رستوران زنجیرهای مک دونالد که خواهان حقوق بیشتر و حق تشکیل اتحادیه بدون اقدامات تلافی جویانه بودند در آمریکا تظاهرات کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از پرس تی وی، پلیس حدود یکصد معترض را که روز چهارشنبه (۲۱ می، ۳۱ اردیبهشت) در مقابل دفتر مرکزی شرکت مک دونالد در ایالت ایلینویز تظاهرات کرده بودند، بازداشت کرد.
سازماندهندگان این تظاهرات اوایل همان روز پس از آنکه این فروشگاه زنجیرهای فست فود دفاتر خود را در اواک بروک (Oak Brook) در ایلینویز تخلیه کرد، محل اعتراضات خود را تغییر دادند.
پلیس به معترضانی که در خیابان تظاهرات می کردند هشدار داد متفرق شوند. برخی از تظاهرات کنندگان ملبس به یونیفورمهای مک دونالد برای بازداشت داوطلب شده بودند.
به گفته سازمان دهندگان این اعتراضات، بیش از یکصد نفر ازکارکنان مک دونالد به همراه رهبران محلی و هوادارانشان که از سراسر امریکا در این اعتراضات شرکت کرده بودند، بازداشت شدند.
معترضان حداقل پرداخت حقوق ۱۵ دلار در هرساعت را از سوی این شرکت بزرگ خواستار هستند.
معترضان که ورودی شرکت مکدونالد در اوک بروک را مسدود کرده بودند، شعار سر میدادند: «مک دونالد نمیتوانی مخفی شوی» و «نه بیگ مگ (همبرگر) و نه سیب زمینی سرخ کرده، حقوق ما را افزایش دهید.»
تظاهرات علیه بزرگترین رستوران زنجیرهای دنیا یک روز قبل از نشست سهامداران این شرکت برگزار شد.
این اعتراضات به دیگر کشورها نیز کشیده شد. سازماندهندگان این اعتراضات میگویند که آنها ۲۳۰ تظاهرات در ۳۳ کشور دنیا از جمله فرانسه، برزیل و اندونزی برگزار کردهاند.
-----------------------------------
۱۸۰۰ کارگر در سال گذشته جان خود را از دست دادند
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت حواث محیطهای کار هر ساله بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال به کشور خسارت وارد میکند.
به گزارش ایلنا، «حسن هفده تن» روز گذشته (۳۱ اردیبهشت) در گردهمایی مدیران کل اجرایی، معاونان و روسای ستادی روابط کار سراسر کشور در اصفهان، گفت: در سال گذشته، ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار رخ داد که بیش از یک هزار و ۸۰۰ مورد آن منجر به فوت شد.
وی افزود: به دلیل کاهش امنیت نیروی کار و کاهش امنیت سرمایه گذاری شرایط قراردادهای کار تغییر یافته، به گونه ای که بیش از ۹۰ درصد قراردادهای کار در سال گذشته موقت بوده است.
هفده تن با اشاره به اینکه «مخفی کاری و عدم شفافیت در ارائه آمارها توسط استانها ما را در برنامه ریزی دچار اشتباه میکند»، ادامه داد: قوانین و مقررات به تنهایی برای کاهش حوادث ناشی از کار کافی نیست.
معاون روابط کار وزارت کار اظهار کرد: یکی از غفلتهای این وزارتخانه استفاده نکردن از ظرفیتهای تشکلهای کارگری و کارفرمایی بوده است. نه تنها باید نگاه حمایتی به تشکلهای کارگری و کارفرمایی داشت بلکه باید از خلاقیت آنان نیز استفاده کرد.
وی ضمن انتقاد از نگاه مظنون آمیز به کار فرمایان تاکید کرد: این نوع نگاهها و همچنین نگاههای تحقیرآمیز به کارگران باید اصلاح شود.
هفده تن در ادامه بیان کرد: یکی از نقاط ضعف مرحله نخست هدفمندی یارانهها این بود که سهم مزد کارگران در قیمت تمام شده تولید پایین دیده شد و قدرت خرید آنها را به حدود دو سوم کاهش داد.
وی کاهش هزینههای تولید را زمینه ساز افزایش دستمزد کارگران دانست و گفت: در صورت کاهش قیمت تمام شده کالا و هزینه تولید، مزد هر کارگر دو تا سه برابر افزایش مییابد و بر این اساس، بسیاری از هزینههای اضافی که بر دوش کارفرمایان است، برداشته میشود اما برای تحقق این امر، باید دست دلالان کوتاه شود و سهم فساد در تولید کاهش یابد.
در ادامه این گردهمایی، «علی مصریان» رییس مرکز تحقیقات وزارت کار گفت: سالانه ۹۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر کار با مواد شیمیایی جان خود را از دست میدهند.
وی فزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی کار، سالانه ۳۲۱ هزار نفر بر اثر حوادث شغلی و حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماریهای شغلی جان خود را از دست میدهند.
به گفته این مقام دولتی، هزینههای ناشی از حوادث کار در دنیا بیش از دو تریلیون دلار است.