افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران در ایران (اردیبهشت)


خبرگزاری کار ایران                                                                                            یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱ ژوئن ۲۰۱۵

تجمع کارکنان ذوب آهن اردبیل مقابل استانداری

آخرین روز بهار هم، پایانی بر ١٦ ماه بدون حقوق نشد

به گزارش خبرنگار سبلانه، کارگران ذوب آهن اردبیل که به گفته خود بیش از ١٦ ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند، در اعتراض به این وضع، در برابر استانداری اردبیل در خیابان امام خمینی اردبیل تجمع کرده و خیابان را بر روی خودروها بستند.
کارگران ذوب آهن که تعدادشان به یکصدنفر می‌رسید با در دست‌داشتن پلاکاردهایی، خواهان رسیدگی مسئولین به شرایط معیشتی و حقوقی خود بودند.
این کارگران با زبان روزه و در آخرین روز بهار، خواسته های خود را به گوش مسئولین استان رساندند اما تجمع در خیابان و بستن راه بر خودروها، باعث ورود نیروی انتظامی به ماجرا شد. پلیس تجمع کنندگان را متفرق کرد و بعد از آن تجمع کارگران در خیابان پایان یافت.
البته بر اثر درگیری مختصر ایجاد شده، چند نفر از کارگران مصدوم شدند که آمبولانس‌های اورژانس، در حال انتقال آنها به بیمارستان بودند.
"علی" یکی از کارکنان ذوب آهن اردبیل در گفتگو با خبرنگار سبلانه با بیان این که در آستانه ماه مبارک شرمنده خانواده اش شده است، گفت: امیدواریم مسئولین استانداری و دولت محترم که مدام از تدبیر و امید حرف می زنند، برای ما کاری کنند و شرایط کارگران ذوب آهن را درک کنند.
وی در پایان گفت: ما انتظار زیادی از دولت نداریم جز آن که به وظیفه خود در قبال قشر کارگر عمل کند.

 

 

------------------------------

اخراج دسته جمعی اعضای بخش کارگری ایلنا

خبرگزاری ایلنا پس ازغیرفعال کردن بخش کارگریش طی ۲ روزگذشته،امروز دست به اخراج دسته جمعی اعضای بخش کارگریش زد. بنا به توضیحات مسئول بخش کارگری ایلنا درصفحه توئیترش تمامی اعضای بخش کارگری این خبرگزاری بطوردسته جمعی اخراج شدند. وی درباره این اخراج دسته توضیح داد،در پنج سال گذشته سمت اداری ام "دبیر گروه کارگری" بود اما همه اهالی ایلنا میدانستند گروه ما شورایی اداره می شود. این شد گروهی اخراج مان کردند وی افزود، دلایلش قابل حدس است اما به زودی توضیحاتی منتشر میکنیم.

------------------------------

کشته شدن 1200 کارگر در قطر

به گزارش خبرنگار ایلنا و به نقل از یورو نیوز گزارشات بد رفتاری مقامات قطری با کارگران بیش از پیش مطرح شده است و همین امر سبب شده که استخبارات قطر نظارت ویژه ای بر روی کارگرانی که قصد خروج از کشور را دارند داشته باشد.
اولین بار در سال 2013 گزارشاتی در خصوص بد رفتاری با کارگران نپالی و هندی از سوی کنفدراسیون های جهانی کارگران منتشر شد.
این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس برای کسب میزبانی بزرگترین رویداد فوتبال جهان مجبور به احداث تاسیسات زیر ساختی ، بهداشتی و مسکونی شد.
بنا بر اعلام مقامات وزارت کار قطر تعداد یک میلیون و 400 هزار نفر کارگر خارجی در این کشور مشغول به کار هستند و بیشتر آنها اتباع نپال،هند و بنگلادش هستند.
اما علت توجه افکار عمومی و خصوصا سندیکاهای بین المللی کارگری به قطر، آمار اعلام شده از سوی سفارت دو کشور نپال و هند است.
درحالیکه اتباع این کشورها، 60 درصد جمعیت کارگری قطر را تشکیل می دهند مسولان سفارت این دو کشور اعلام کرده اند که در سال 2013 تعداد 1200 نفر کارگر با تبعیت هندی و نپال در اثر سوانح در حین کار کشته شده اند.
"تیم نونان" از اعضای کنفدراسیون بین المللی در گفتگو با خبرنگار یورو نیوز تصریح کرد : علاوه بر آمار فوت وحشتناک کارگران در قطر گزارش های مستندی نیز در خصوص بد رفتاری پیمانکاران وجود دارد.
وی افزود:نکته جالب توجه این است که برخی از این شرکتهای پیمانکاری خارجی و یا چند ملیتی هستند و با توجه به اینکه می دانند مقامات قطری هیچ نظارتی بر رفتار آنها ندارند بدترین شرایط کار را برای کارگران به وجود آورده اند و حتی ساعات استراحت ظهر آنها را نیز محدود کرده اند.
نونان به شرایط خاص آب و هوایی قطر اشاره کرد و گفت کار کردن در آن دما و با رطوبت زیاد بسیار سخت است اما پیمانکاران هیچ گونه فوق العاده ای بابت شرایط سخت به آنها نمی دهند از سوی دیگر دستمزد متوسط آنها را نیز پایین آورده اند.
عضو سندیکای کارگری از تمام مقاماتی که دارای قدرت اجرایی هستند خواست که میزبانی جام جهانی را از کشور قطر به سبب زیر پا گذاشتن حقوق کارگران پس بگیرند.

------------------------------

درآمد یک کارگر ایرانی ۱.۳ دلار به ازای هر ساعت

به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که به نظارت و بررسی ۳۴ کشور می‌پردازد، نمودار حداقل دستمزد خالص را در توییتر خود منتشر کرد.
این نمودار ارزش حداقل دستمزد ساعتی را بعد از کسر مالیات و بر حسب دلار آمریکا نشان می‌دهد.
براساس این گزارش، استرالیا و لوکزامبورگ با دستمزد ساعتی بالای ۹ دلار در صدر قرار دارند و لاتویا و مکزیک با دستمزد زیر ۲ دلار در انتهای این جدول قرار دارند.
همچنین ایالات متحده آمریکا که حداقل دستمزد ٧.۲۵ دلار آن بعد از کسر مالیات به ۶.٢۶ دلار می‌رسد، در رتبه یازدهم قرار گرفته است. البته اگر ایالت های آمریکا را جداگانه بررسی کنیم ارقام متفاوت و متنوعی را مشاهده می کنیم. حداقل دستمزد در واشینگتن بالای ٩ دلار و در وایومینگ نزدیک ۵ دلار است. دولت آمریکا ۱۵۲ میلیارد دلار در سال برای کمک به خانواده هایی که درآمد آنها برای تامین نیازهایشان کافی نیست، هزینه می کند.
اما در ایران حداقل حقوق ماهانه یک کارگر تعیین شده از سوی وزارت کار، برابر با ٧٨٠ هزار تومان است.با در نظر گرفتن ۴۴ ساعت کار هفتگی و در نتیجه ۲۲۹۴ ساعت کار سالانه، متوسط ساعت کاری کارگران ۱۹۱ ساعت در ماه می شود.
حال با در نظر گرفتن حقوق ماهانه ٧٨٠ هزار تومان، و متوسط کار ماهانه ۱۹۱ ساعت،‌ درآمد یک کارگر ایرانی معادل ۴ هزار تومان معادل ۱.۳ دلار به ازای هر ساعت کار خواهد بود، که تنها در سطحی کمی بالاتر از کشور مکزیک قرار دارد.

------------------------------

کارگران زن در ایران یک سوم حداقل حقوق را دریافت می کنند

سهیلاجلودار زاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص وضعیت کارگران و تفاوت حقوقی بین کارگران زن و مرد در کارخانجات، اظهار داشت: به لحاظ قانونی وضعیت حقوقی کارگران زن و مرد باید با هم برابر باشد اما شاهد آن هستیم که در مرحله اجرا در بسیاری از موارد تا یک سوم حداقل قانون کار هم به بانوان پرداخت نمی‌شود .
وی افزود: برای عبور از این شرایط باید با افزایش فرصت های شغلی و حمایت از کارگران زن و نیز با افزایش بازرسی های وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی این فاصله را کم کرد تا عدالت بین زنان و مردان برقرار شود.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش که هم اکنون چه تعداد کارگر زن در کشور مشغول فعالیت هستند ؟، افزود: بر اساس آمارها تا چند سال قبل حدود 300 هزار کارگر زن که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند در کشور مشغول بکار بودند اما هم اکنون تعداد آنها 100 هزار نفر کاسته شده است.

------------------------------

وزارت کار دستورالعمل حمایتی از کارگران موقت را به درخواست کارفرمایان پس گرفت

خبرگزاری کار ایران به سندی دست یافته که نشان می‌دهد دستورالعمل ممنوعیت انعقاد قرارداد کار کمتر از یک سال در مشاغل دائمی، به درخواست رئیس انجمن صنفی کارفرمایان ایران لغو شده است.
به گزارش ایلنا، یک هفته پس از ابلاغ دستورالعملی از سوی معاون روابط کار وزارت کار به مدیران کل کار استان‌ها که بر اساس آن قراردادهای کمتر از یک سال در مشاغلی که ماهیت دائمی دارند بی‌اعتبار می‌شدند، دیروز این وزارتخانه دستورالعمل مذکور را پس گرفت و دلیل آن را «ضرورت بررسی مجدد و به منظور شفاف سازی» اعلام کرد.
حسن خلیلی عراقی، رئیس انجمن صنفی کارفرمایان ایران در نامه مذکور که خطاب به حسن هفده تن معاون روابط کار وزارت کار تنظیم شده، نوشته است: «چون به نظر می‌رسد اجرای مفاد دستورالعمل شماره ۴۰ روابط کار نیاز به بررسی بیشتر با حضور نمایندگان کارفرمایان و نمایندگان کارگران و مسئولین محترم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد، تقاضا می‌نماید با انجام جلسات مربوط در این زمینه و حصول نتیجه قابل عمل، دستور فرمایید در صورت امکان فعلا مفاد دستورالعمل اشاره شده اجرا نگردد.»
در حاشیه این نامه، معاون روابط کار وزارت کار خطاب به مدیران کل کار استانها نوشته است: «نظر به درخواست کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایان ایران مبنی بر برگزاری جلسات کارشناسی بیشتر سه جانبه تا اجماع کامل شرکای اجتماعی، دولت پیرامون موضوع دستور فرمایید اجرای دستورالعمل شماره ۴۰ عجالتا کن لم یکن و متوقف گردد.

------------------------------

شرط کارگران «ایران برک» برای پایان اعتصاب شد

90 نفر از کارگران، روز گذشته به 4 نفر از همکاران خود برای پیگیری مطالبات معوقه وکالت محضری داده‌اند
اعتصاب 120 کارگران کاخانه ایران برک رشت، صبح امروز (28 خرداد) وارد سی یکمین روز متوالی شد.
ایلنا، کارگران ایران برک که از 27 اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق 9 ماه حقوق و سایرمطالبات خود دست از کار کشیده‌اند، پایان اعتصاب خود را به دریافت 8 ماه حقوق معوقه منوط کرده‌اند.
پیش از این قرار بود صبح روز سه شنبه (26 خرداد) مدیر عامل کارخانه ایران برک برای تایید تفاهم نامه ای که کارگران با نظارت مراجع قضایی با مدیر داخلی ایران برک تنظیم کرده بودند به کارخانه بیاید اما این اتفاق تا کنون نیافتاده است.
گفتنی است کارگران ایران برک در آغاز اعتصاب 9 ماه حقوق طلبکار بودند اما با طولانی شدن اعتصاب، حقوق خرداد ماه نیز به این فهرست اضافه شد. کارگران می‌گویند با احتساب دوماه حقوقی که کارفرما روز های 19 و 23 خرداد ماه پرداخت کرده است، همچنان هشت ماه حقوق طلبکارند.
همچنین به نقل از کارگران ایران برک گزارش شده است حدود 90 نفر از کارگران، روز گذشته به 4 نفر از همکاران خود برای پیگیری مطالبات معوقه وکالت محضری داده‌اند.

------------------------------

کارگران «ایران برک» در سی‌امین روز اعتصاب به مدیر کل کار گیلان نامه نوشتند

به گزارش ایلنا، در نامه‌ کارگران ایران برک که به امضای بیش از 80 کارگر معترض رسیده آمده است: آقای مدیر کل، اکنون که سه ماه از آغاز سال جاری (94) می گذرد ما کارگران ایران برک 9 ماه است که حقوقی دریافت نکرده ایم. مدیریت فعلی کارخانه هیچگونه برنامه مشخصی برای بهبود وضعیت نابسامان کارخانه ایران برک ندارد وجوابگوی مشکلات کارخانه و کارگرانش نیست.
کارگران ایران برک در این نامه مطالبات صنفی‌شان را «پرداخت به موقع حقوق و مزایای ماهانه که هم اکنون 9 ماه به تعویق افتاده است، رفع مشکلات بیمهای کارگران، پرداخت سهمیه سالیانه پارچه کارگران، برقراری غذای کارگران، تامین امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، حذف قرار دادهای سفید امضا و کوتاه مدت و جلوگیری از اخراج کارگران قراردادی به بهانه تعدیل نیرو...» ذکر کرده‌اند.

------------------------------

روایت ۱۰ ماه بلاتکلیفی ۳۳ کارگر اخراجی «آفتاب ارومیه»

به گزارش ایلنا، بیست و هفتم مردادماه سال گذشته 33 نفر از کارگران کارخانه «آفتاب ارومیه» در استان آذربایجان غربی، با تمدید نشدن قرارداد کار اخراج شدند.
با وجود آنکه از آن تاریخ تا کنون کارگران بیکار شده با طرح شکایت در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ارومیه پی‌گیر مطالبات معوقه خود شده‌اند، اما به غیر از دو نفر از آنان باقی کارگران هنوز در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
به گفته کارگران، کارفرما در زمان اشتغال آنان هر ماه وعده می‌داد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما نه تنها مطالبات حقوقی و سنواتی آنان برقرار نشد بلکه پس از چندی شغل‌شان را نیز از دست دادند.
کارگران در مورد پیشینه مشکلات کارخانه آفتاب ارومیه می‌گویند: این کارخانه که تحت مسئولیت صنایع غذایی اسپوتا در شهرستان ارومیه فعالیت دارد طی دو سال اخیر به دلیل مشکلات مالی دچار رکود شده و توانایی پرداخت به موقع حقوق کارگران و هزینه های جاری کارخانه را از دست داده است. به همین دلیل علاوه بر آنکه کارفرما تعدادی از کارگران را اخراج کرده است، کارگران دیگری نیز بوده‌اند که شرایط نامناسب کارخانه را تحمل نکرده‌اند و خود خواسته کارخانه را ترک کرده‌اند.

------------------------------

تجمع کارگران چوکای تالش مقابل درب ورودی کارخانه

به گزارش ایلنا ، صبح امروز (26 خرداد ماه) جمعی از کارگران صنایع چوب وکاغذ ایران«چوکا» در اعتراض به تعویق حقوق و محقق نشدن سایر مطالبات صنفی‌شان دست از کار کشیده و مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
گفته می‌شود، در صنایع چوب و کاغذ ایران«چوکا» بیش از 400 کارگر حضور دارند که از دو ماه پیش بدون قرار داد و بیمه مشغول به کارند. کارگران چوکا در این تجمع اعتراضی خواستار رفع مشکلات بیمه‌ای خود شدند. همچنین تجدید قرارداد کار کارگران از دیگر مطالبات کارگران عنوان شده است.
کارگران می‌گویند بخش عمده‌ای از مشکلات صنایع چوب چوکا پرداخت نشدن به موقع مطالبات کارخانه از سوی خریداران محصولاتش است. به همین دلیل اخیرا مدیران این کارخانه برای جبران کسری منابع مالی از یکی از خریداران محصولاتش به مراجع قضایی شکایت کرده و با حکم قضایی این واحد را پلمپ کرده است.

------------------------------

جزئیات کشته شدن کارگر «معدنجو» در جریان تجمع اعتراضی

به گزارش ایلنا، «محمد علی میرزایی» که در اثر برخورد با تریلر حامل زغال کشته شده، حدودا 40 ساله و دارای دو فرزند بود که صبح امروز به همراه سایر کارگران شرکت معدنجو در اعتراض به 3 ماه بلاتکلیفی پس از تعطیلی معدن در ابتدای جاده پابدانا حضور یافته بود.
به گفته کارگران حاضر در این تجمع صنفی، حدود 60 نفر از کارگران شرکت معدنی معدنجو از ساعت 6 صبح امروز (26 خردادماه) در اعتراض به توقف فعالیت این معدن و بیکاری بیش از 350 کارگر با تجمع در ابتدای جاده پابدانا، اقدام به بستن جاده کرده بودند.
دست کم 4 شاهد عینی به ایلنا گفته‌اند، پس از بسته شدن جاده، مامورین به قصد متفرق کردن کارگران و باز شدن جاده برای عبور کامیون‌ها از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اند. بنا بر این ادعا که هنوز از سوی نهادهای ذیربط تایید نشده است، در همین هنگام محمدعلی میرزایی که از ناحیه چشم آسیب دیده بود و دید خوبی نداشت، ناگهان با تریلر حامل زغال که قصد عبور از بین تجمع کنندگان را داشت برخورد کرد و کشته شد.
منابع خبری ایلنا در زرند زمان وقوع این حادثه را 7 صبح اعلام کرده و می گویند، پس از کشته شدن این کارگر تجمع کارگران تا ظهر امروز ادامه پیدا کرد و پس از آن با حضور نماینده دادگستری و وعده وی مبنی بر رسیدگی به وضعیت کارگران معدنجو ظرف 15 روز آینده، خاتمه یافته است. در همین حال خبرنگار ایلنا در زرند از برگزاری جلسه ای اضطراری در فرمانداری زرند جهت بررسی موضوع خبر می دهد. گفته می شود نماینده دادستان و نمایندگان کارگران در این جلسه حضور دارند.

کارگر کشته شده نماینده کارگران معدنجو بود
در همین حال یکی از بستگان کارگر کشته شده که خود نیز از کارگران معدنجو است، در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با جزییات این حادثه گفت: هنوز هیچ اطلاع دقیقی از علت این حادثه ندارم. اما آنچه می دانم این است که در چند ماهه گذشته کارگران معدنجو روزهای سختی را گذرانده‌اند و قرار بود امروز نسبت به ادامه این وضعیت اعتراض کنند تا شاید کسی صدایشان را بشنود.
او با بیان این مطلب که محمد علی میرزایی نماینده کارگران معدنجو بوده، در خصوص پیگیری های انجام شده از سوی این کارگر برای بازگشایی دوباره معدن و بازگشت به کار کارگران گفت: بارها از طریق ادارات و نهادهای مختلف خواستند تا اقدامی در خصوص بازگشایی معدن انجام دهند. سه ماه به مسولین شرکت فرصت دادند تا تکلیف کارگران را مشخص کنند. با گذشت سه ماه هنوز این کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری قرار نگرفته اند و مرتب می گویند چون قراردادتان تمام شده بیمه بیکاری ندارید.
این کارگر در خصوص وضعیت نامناسب کارگران شرکت معدنجو پس از توقف فعالیت این معدن گفت: سه ماه است که بلاتکلیف و بدون حقوق هستیم. ما را به بیمه بیکاری معرفی کرده اند اما هنوز مقرری به ما تعلق نگرفته است. معدن را بدون دلیل بسته اند و تکلیف این همه کارگر مشخص نیست. قسط های وام مان عقب افتاده و حق و حقوقمان هنوز از سوی شرکت، پرداخت نشده است.به خاطر بیکاری خیلی از زندگی ها از هم پاشیده است. تا کی می شود تحمل کرد. وقتی هیچکس توجه نمی کند طبیعی است که صدای اعتراض کارگر هم بلند می شود.
گفتنی است در ساعت 7 صبح امروز در جریان برگزاری تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شرکت معدنی «معدنجو» در ابتدای جاده پابدانا، یکی از کارگران معترض در اثر تصادف با تریلر حامل بار کشته شد. هر چند پایگاه اینترنتی فرمانداری زرند در ساعت 9 صبح هرگونه شایعه‌ای در این خصوص را تکذیب کرده بود اما فرماندار زرند در ساعت 11 صبح امروز پس از حضور در محل حادثه در گفتکو با ایلنا کشته شدن یک کارگر در جریان تجمع اعتراضی را تایید کرد.

------------------------------

وزارت کار دستورالعمل حمایتی از کارگران موقت را پس گرفت

یک هفته پس از ابلاغ دستورالعملی از سوی معاون روابط کار وزارت کار مبنی بر ممنوعیت انعقاد قرارداد کمتر از یک سال با کارگران مشاغل دائمی، پایگاه رسمی وزارت کار از توقف اجرای این مصوبه خبر داد.
در دستور جدید که امروز (26 خرداد) به مدیران کل کار استانها ابلاغ شده، آمده است : با عنایت به سوالات مطروحه جامعه کار و تولید و تفاسیر مختلف در خصوص دستور العمل شماره 40 و ضرورت بررسی مجدد و به منظور شفاف سازی ، دستور العمل یاد شده کان لم یکن و متعاقبا پس از تکمیل اعلام خواهد شد.

------------------------------

کارخانه «کارتن پارس» پلمب شد/ بلاتکلیفی 80 کارگر

به گزارش ایلنا، کارخانه کارتن پارس که حدود 40 سال از آغاز فعالیت‌اش می‌گذرد پس از شکایت مالک کارخانه چوکای تالش که تامین کننده مواد اولیه این کارخانه است، به دلیل پرداخت نشدن بدهی با حکم قضایی پلمپ شد.
کارگران می‌گویند علاوه بر بدهی 700 میلیون تومانی کارخانه کارتن پارس به کارخانه چوکای تالش، این واحد تولیدی بدهی‌های دیگری نیز به چند نهاد دولتی و خصوصی همچون اداره تامین اجتماعی، چند بانک خصوصی و دولتی دارد.
کارگران مدعی‌اند حق بیمه آنان نیز طی یک سال گذشته (۹۳) به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
بنا بر این گزارش از مجموع 80 کارگر این کارخانه 68 کارگر با قرارداد موقت مشغول کار بودند که با وضعیت پیش آمده و اتمام زمان قراردادشان تا پایان خردادماه، نگران از دست دادن شغلشان هستند.
کارگران می‌گویند سهامدار اصلی کارتن پارس پیش از پلمب کارخانه اعلام ورشکستگی کرده بود. همچنین مدیران کارخانه برای رهایی از ورشکستگی، پیشنهاد اقساطی کردن مطالبات معوقه کارخانه را به طلب کاران داده بودند اما یکی از طلبکاران بی‌توجه به این پیشنهاد با شکایت به مراجع قضایی دستور پلمب کارخانه از سوی مراجع قضایی را دریافت کرده است.
کارگران این کارخانه معتقدند کاهش حجم فروش، افزایش هزینه‌های مالی بابت جرایم دیرکرد بازپرداخت تسهیلات بانکی و افزایش هزینه‌های متفرقه جهت خرید کاغذ و سایر اقلام مصرفی، بخشی از مشکلاتی است که این واحد را دچار بحران مالی کرده است.

------------------------------

اعمال فشار بر نمایندگان کارگران ایران برک/ احتمال اخراج 40 نفر پس از پایان اعتصاب

به گزارش ایلنا، در طول بیست و نه روز اعتصاب 120 کارگر ایران برک، «رمضان رفیع زاده»، «مهرداد میرزایی»، «لیدا مسرت بخش» و «صدیقه میرزایی» کارگران را در مذاکرات با کارفرما و مقامات محلی نمایندگی می‌کردند. با این حال پس از آنکه در میانه اعتصاب در روز های 19 و 24 خرداد دو ماه از مجموع 9 ماه حقوق معوقه کارگران پرداخت شد، این کارگران مورد استثنا قرار گرفتند و هیچ مبلغی به آنان پرداخت نشد.
همچنین کارگران معترض طی یک ماه اعتصاب در چند نوبت به ایلنا گزارش داده‌اند که نمایندگان‌شان تهدید به اخراج شده‌اند.
از سوی دیگر، پس از امضای تفاهم‌نامه‌ای میان نمایندگان کارگران و مدیر داخلی کارخانه ایران برک در روز گذشته که با نظارت ماموران قضایی استان گیلان انجام شد، قرار بود امروز سه شنبه آقای مدیر عامل کارخانه ایران برک برای تایید این تفاهم نامه در محل کارخانه حاضر شود اما تا زمان تنظیم این خبر حضور نیافته است.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه پشم بافی ایران برک می‌گویند مشکلات صنفی کارگران تنها به تعویق حقوق محدود نمی‌شود. کارگران امنیت شغلی خود را در مخاطره می‌بینند. بنا بر ادعای معترضین شائبه اخراج حدود 40 نفر از کارگران طی دو روزگذشته قوت گرفته است.

------------------------------

کشته شدن کارگر «معدنجو» هنگام برگزاری تجمع اعتراضی

به گزارش ایلنا، صبح امروز تعدادی از کارگران شرکت معدنی معدنجو که به توقف فعالیت این معدن معترض بودند در ابتدای جاده پابدانا تجمع کردند.
فرماندار زرند درباره دلیل وقوع این حادثه به ایلنا گفت: کارگران اقدام به بستن جاده کرده بودند و در همین حین یک تریلر در حال تردد در جاده، با یکی از کارگران برخورد کرد که این تصادف منجر به کشته شدن کارگر سابق معدنجو شد.
حبیب الله خنجری که در محل حادثه حضور داشت با بیان این که فعلا در حال بررسی موضوع هستیم و دقیقا مشخص نیست چه اتفاقی افتاده، گفت: این حادثه ساعت 7 صبح اتفاق افتاده و این کارگر میانسال به دلیل وخیم بودن حالش پس از رسیدن به بیمارستان فوت کرده است.
گفتنی است 380 کارگر شرکت معدنجو از ابتدای امسال با تعطیلی معدن بیکار شدند. این کارگران به توقف فعالیت معدن معترض‌ و خواستار بازگشت به کار هستند.

------------------------------

تاخیر چند ماهه در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران کاشی کویر یزد/تعدیل 160 کارگر در سال جدید

منابع کارگری در این کارخانه کاشی کویر یزد به ایلنا گفته اند که دستمزد فروردین و اردیبهشت و اضافه کار نیمه دوم سال 93 به آنها پرداخت نشده و علاوه بر همه اینها هنوز بخشی از عیدی و سنوات سال 93 را نگرفته‌اند.
علاوه بر تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران کاشی کویر، برخی از منابع از تعدیل گستره نیروی انسانی این واحد صنعتی در چند ماهه گذشته خبر می دهند.
در همین رابطه یکی از کارگران با بیان اینکه تعدیل نیروها در آستانه سال جدید صورت گرفت، گفت: ابتدا حدود سیصد کارگر را اخراج کردند و دلیلش آنگونه که بین همه شرکت های کاشی و سرامیک در یزد پخش شد، برگزاری تجمع اعتراضی کارگران در مقابل استانداری در بهمن ماه گذشته بود و پس از آن بود که در آستانه شب عید ، تعدادی افراد را که سابقه کاری بالای 10 سال داشتند تعدیل کردند.
این کارگر اضافه کرد: اگرچه در نامه‌ای که مدیریت شرکت بابت تعدیل نیروها به اداره کار ارائه کرده بود قید شده که به دلیل "بازسازی خطوط" این نیروها تعدیل شده اند اما در واقع علت اصلی تعدیل نیروها، اعتراضاتی بوده که کارگران تعدیل شده به تاخیر در پرداخت حقوقها و وضعیت شرکت داشتند.

تعدیل نیروها،به بهانه بازسازی خطوط
یکی از کارگران در این رابطه می گوید،در طول این مدت تلاش کردیم به دلیل ترس از دست دادن شغلمان اعتراض نکنیم اما ادامه پیدا کردن این وضعیت باعث شد طاقت کارگران تمام شود و به همین دلیل اقدام به برگزاری تجمع در مقابل استانداری کردند تا مگر آنها فکری به حال ما کنند.
به گفته این کارگر هرچند در جلسه ای که پس از برگزاری تجمع،در استانداری با حضور مدیریت کاشی کویر و نماینده کارگران برگزار شد ،مدیریت این شرکت وعده داد به غیر از کارگرانی که دارای مشکل انظباطی خاص هستند هیچ نیرویی تعدیل نمی شود اما باز هم در شب عید حدود 300 نفر را تعدیل کردند.
وی افزود: پس از این تعدیل با پیگیر هایی که انجام شد در سال 94 از طرف کارفرما با تعدادی از کارگران تعدیل شده برای بازگشت به کار تماس گرفته شد اما به غیر از یک گروه معین بیشتر کارگران تعدیل شده به دلیل وقفه‌ای که در پرونده شغلی آنها ایجاد شده بود به سرکار خود بازنگشتند.
براساس این گفته‌ها نزدیک به نفر از کارگران تعدیل شده که بیشتر از میان کارگران باسابقه بودند حاضر نشدند تا به کار سابق خود بازگردند.
در عین حال برخی دیگر از کارگران می‌گویند که چون کارفرما از قبل به دنبال جذب نیروهای جدید بوده به همین دلیل علی رغم پیگیری های اداره کار یزد، شرایط بازگشت به کار را طوری تعیین کرده است که در نهایت امکان بازگشت به کار بیشتر کارگرانی که 10 سال یا بیشتر سابقه کار داشتند منتفی شود.

کارفرما می گوید،بخشی از مطالبات پرداخت شده است
در همین حال «سعید اعلایی» مدیرعامل کاشی کویر یزد،ضمن تکذیب خبر عدم پرداخت برخی از مطالبات حقوقی کارگران در سال 93 گفت: کلیه مطالبات معوقه کارگران در سال 93 تسویه شده و بحث اضافه کاری که مطرح شده مربوط به اسفند ماه سال گذشته است که در آن دوره به مدت 20 روز فعالیت کارخانه متوقف شده بود و در این مدت چون کارخانه تعطیل بوده اگر کسی هم اضافه کاری داشته طبیعتا حقوقی بابت اضافه کار دریافت نمی کند.
وی اضافه کرد:غیر از حقوق اردیبهشت ماه و بخشی از حقوق فروردین ماه در حال حاضر کارگران کاشی کویر یزد هیچ مطالبه معوقه ای ندارند.
مدیریت کاشی کویر یزد، خبر تعدیل حدود 300 نفر از نیروها را هم تکذیب کرد و گفت: قبل از شروع سال جدید از 1200 نفر نیرویی که داشتیم 160 نفر تعدیل شدند و تعدادی که عنوان شده صحت ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که علت تعدیل گسترده نیروها چه بوده است بدون اشاره به اعتراضات کارگران در سال گذشته گفت: به تعدادی از این کارگران نیاز نداشتیم و برخی از آنها هم علاقه مند به ادامه کاردر کارخانه نبودند به همین دلیل قراردادشان تمدید نشد.
به گفته کارگران در طول سه سال گذشته وضعیت پرداخت مطالبات کارگران به همین شکل بوده و دستمزدها با تاخیرهای طولانی پرداخت می شده است.
کاهش صادرات و کمبود نقدینگی در برخی از شرکت های تولید کننده کاشی و سرامیک از جمله توجیهاتی است که مدیران این صنعت عمدتا به عنوان یکی از دلایل تعدیل نیروها و تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران بیان می کنند.

------------------------------

تجمع ۱۵۰ کارگر بازنشسته صنعت فولاد مقابل استانداری اصفهان

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران بازنشسته کارخانه‌های ذوب‌آهن، فولاد مبارکه و تعدادی از کارگاه‌های زیر مجموعه این دو مجتمع صنعتی بزرگ در استان اصفهان صبح امروز (دوشنبه ۲۵ خرداد) مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
منابع کارگری می‌گویند معترضان دیروز نیز مقابل استانداری اصفهان تجمع کرده بودند اما با برخورد پلیس رو‌به‌رو شدند. پلیس با تجمع صبح امروز تا این لحظه برخورد نکرده است.
گفتنی است پرداخت مستمری بازنشستگان صنعت فولاد برعهده صندوق حمایت و بازنشستگی فولاد ایران قرار دارد. این صندوق در سال‌های گذشته با کسری شدید بودجه مواجه بوده است.
صندوق بازنشستگی فولاد ایران در ۱۵ استان ایران فعالیت دارد که استان اصفهان از این بین با ۵۰ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

------------------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری البرز شرقی با وعده رسیدگی کارفرما» خاتمه یافت

منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ البرز شرقی اعلام کردند ؛ تجمع یک روزه کارگران پیمانکاری این واحد معدنی پس از آن خاتمه یافت که نمایندگان کارگران معترض با کارفرما برسر پرداخت شدن یک ماه از مزد پرداخت نشده توافق کردند.
برپایه این اطلاعات روز گذشته حدود 200 کارگران پیمانکاری شیفت صبح تونلهای «برناکی » ،«35 » و« 15» معدن زغال‌سنگ البرز شرقی روز گذشته در اقدامی اعتراضی دست از کار کشیده و در مقابل تونل مادر تجمع کرده بودند.
به گفته کارگران ، مجموع پیمانکاران واحد معدنی طزره (از واحدهای زیر مجموعه البرز شرقی) حدود 10شرکت پیمانکاری است که در تونلهای یک و دو، تونل غربی، تونل مرکزی، تونل شرقی، تونل مادر، تونل برناکی، تونل کلاریز، تونل 35، تونل 15 و تونل 42 با حدود 800 کارگر فعالیت استخراجی دارند.
به ادعای کارگران معترض البرز شرقی ، شرکتهای پیمانکاری دلیل تاخیر حقوق کارگران خود را پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت های مالی خود از سوی شرکت ذوب آهن اعلام کرده اند.
به نقل از کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی ؛علاوه بر تاخیر 3 ماهه د‌ر پرداخت حقوق کارگران پیمانکاری، دو ماه حقوق کارگران رسمی نیز به تاخیر افتاده است. همچنین گفته می‌شود ۵۵ نفر راننده اتوبوس و کامیون نیز سه تا چهار ماه است که دستمزدشان را دریافت نکرده‌اند. این کارگران تحت قرارداد یک شرکت پیمانکاری با معدن البرز شرقی برای جابجایی کارگران و زغال سنگ استخراج شده همکاری دارند

------------------------------

کارگران معدن شماره ۴ سنگ‌آهن سیرجان مقابل اداره کار تجمع کردند

با گذشت حدود سه ماه از شروع سال جدید،این کارگران هنوز موفق به دریافت حقوق اسفند 93و فروردین و اردیبهشت 94 نشده اند.کارگران می گویند در طول دو ماه گذشته به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه کارگران توسط این شرکت پیمانکاری،دفترچه های بیمه آنها تمدید نشده و از این بابت کارگران در پرداخت هزینه‌های درمانی خود دچار مشکل شده اند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع اعتراضی امروز درباره دلایل اعتراض صنفی خود گفت: در یک ماهه گذشته چندبار در مقابل فرمانداری و اداره کار جمع شدیم اما هربار با وعده اینکه به زودی مطالبات معوقه پرداخت می شود به خانه برگشتیم اما متاسفانه هنوز هیچکس به وضعیت ما رسیدگی نکرده است.
وی ادامه داد: پس از تجمع امروز اداره کار اعلام کرده طی صحبتی که با کارفرمای اصلی یعنی سنگ آهن سیرجان داشته ،قرار است تا پایان هفته حقوق یک ماه یعنی اسفند ماه پرداخت شود که در مقابل ما هم اعلام کردیم که اگر قرار بر پرداخت حقوق باشد باید حداقل همان سه ماه را پرداخت کنند و به وضعیت تمدید دفترچه های بیمه هم رسیدگی شود.
گفتنی است این کارگران به همراه کارگران شرکت پیمانکاری فتح جنوب شرق که آنها هم دارای معوقات حقوقی مشابهی هستند، در معادن دو و چهار معدن گل گهر سیرجان مشغول به کارند و از اسفند ماه سال گذشته بارها نسبت به عدم دریافت معوقات حقوقی خود اعتراض کرده اند.

پرداخت دوماه حقوق تا آخر هفته
در همین رابطه، «مجتبی‌آذرپیرا» رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیرجان،در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان این مطلب که قرار است دوماه از حقوق کارگران به آنها پرداخت شود گفت: اداره کار در مذاکره ای که با کارفرمای اصلی یعنی سنگ آهن سیرجان داشته،از مسولین این شرکت قول گرفته تا پایان هفته دو ماه از معوقات حقوقی کارگران یعنی ماههای اسفند و فروردین تسویه و مشکلات بیمه ای آنها هم حل شود.
وی گفت: مسولین سنگ آهن سیرجان اعلام کرده اند، به دلیل مشکلاتی که در فروش سنگ آهن وجود دارد شاید نتوانند سه ماه حقوق را به یکباره پرداخت کنند اما قطعا تا پایان هفته دو ماه از حقوق معوقه را به همراه بیمه ها پرداخت خواهند کرد.
به گفته رییس اداره کار سیرجان، درصورتیکه طبق وعده داده شده،دو ماه از حقوق کارگران از سوی پیمانکار پرداخت نشود اداره کار از طریق مراجع قضایی پیگیر موضوع خواهد شد.

------------------------------

معادل یک ماه از معوقات مزدی کارگران ایران برک پرداخت شد

کارگران کارخانه ایران برک در ادامه این خبر به ایلنا گفتند: هنوز وضعیت پرداخت دستمزد 8 ماه باقیمانده آن‌ها مشخص نیست اما روز گذشته که مصادف با بیست و هشتمین روز اعتصاب آنها بود، در محل کارخانه جلسه مشترکی برای بررسی وضعیت کارخانه ایران برک برگزار شد.
به گفته این کارگران عوامل انتظامی که در روزهای اخیر برای رسیدگی به وضعیت آنها در کارخانه ایران برک حضور داشته‌اند جلسه روز گذشته را به دستور مقامات قضایی استان گیلان برگزار کردند.
براساس این اظهارات در جلسه یاد شده مدیریت کارخانه، نماینده کارگران وسه نفر از عوامل انتظامی و قضایی حضور داشتند که در نهایت چگونگی پرداخت معوقات آنها از توافقات این جلسه بود.
کارگران ایران برک می‌گویند طبق تصمیمی که در جلسه مشترک گرفته شده آنها توانستند تا روز گذشته معادل یک ماه از معوقات مزدی خود را دریافت کنند.
به گفته این کارگران همچنین در جلسه مقرر شده است که کارفرما ظرف یک ماه آینده معادل دوماه از مطالبات معوقه را به همراه مطالبات جاری کارگران پرداخت کند و در نهایت از مردادماه به بعد که فعالیت کارخانه ایران برک از سر گرفته شد کارگران همراه با مزد جاری مطالبات معوقه خود را بصورت تدریجی دریافت کنند.
به گفته منابع ایلنا هرچند جلسه روز گذشته امیدوار کننده به نظر می‌رسد اما عملیاتی شدن کامل این توافق در مورد بازگشت به کار و چگونگی پرداخت شدن مطالبات 120 کارگر ایران برک به موافقت مدیرعامل این واحد صنعتی بستگی دارد.

------------------------------

بدهی 500 میلیارد تومانی شهرداری به سازمان تامین اجتماعی

به گزارش ایلنا « محمدحسن زدا» با اعلام این خبر افزود: درحال حاضر بدهی‌های کارفرمایان غیردولتی به سازمان تأمین اجتماعی حدود 9600 میلیارد تومان است که شهرداری‌ها سهم قابل توجهی از این بدهی را به خود اختصاص داده‌اند.
وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی برای وصول مطالبات و جلوگیری از انباشت بدهی‌های جاری و همچنین احتساب جرائم تأخیر مربوطه، اقدامات و پیگیری‌های قانونی لازم را برای وصول حق بیمه از شهرداری تهران انجام داده است، افزود: در این رابطه جلسات متعددی تشکیل شده و تمامی همکاری‌ها و مساعدت‌های قانونی ممکن نسبت به شهرداری به عمل آمده و حتی بدهی‌های بیمه‌ای و جرائم مربوطه تقسیط شده است اما باز هم اقساط مربوطه در سررسید مقرر پرداخت نشده است.
زدا با بیان اینکه بدهی قطعی شهرداری تهران بابت حق بیمه کارکنان مشمول قانون تأمین اجتماعی، مطالبات مربوط به کارگاه‌ها و سازمان‌های وابسته و همچنین پیمانکاران طرف قرارداد شهرداری با احتساب جرائم مربوطه به حدود 410 میلیارد تومان می‌رسد، افزود: با لحاظ بدهی‌های جاری این نهاد مجموع بدهی‌ها به حدود 500 میلیارد تومان می‌رسد.
وی با بیان اینکه دریافت به موقع حق بیمه مهمترین منبع درآمد سازمان تأمین اجتماعی است، اظهار داشت: پرداخت مستمری بازنشستگان و ارائه خدمات این سازمان به بیمه شدگان متکی به دریافت حق بیمه است و کارفرمایان اعم از بخش خصوصی، عمومی و دولتی بایستی نسبت به عمل به تعهدات خود در قبال نیروی کار توجه داشته باشند.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه دریافت حق بیمه توسط سازمان تأمین اجتماعی همچون ارائه خدمات این سازمان بر اساس قانون انجام می‌شود، افزود: به دلیل اینکه پرداخت به موقع حق بیمه در زمره حقوق کارگران است، مطالبات تأمین اجتماعی براساس قانون در شمار دیون ممتازه قرار دارد و کارفرمایان بایستی پرداخت حق بیمه را در اولویت تعهدات مالی خود قرار دهند.
زدا پرداخت به موقع مستمری بازنشستگان را اولین و مهمترین تعهد سازمان تأمین اجتماعی عنوان کرد و گفت: برای عمل به این تکلیف قانونی ماهیانه حدود 2800 میلیارد تومان هزینه می‌شود.
وی با بیان اینکه دریافت حق بیمه از کارفرمایان مهمترین و اصلی‌ترین درآمد پایدار و در دسترس سازمان تأمین اجتماعی است، ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی تنها با مدیریت منابع حق بیمه موجود درحال خدمت رسانی به بیمه شدگان و بازنشستگان است.

------------------------------

زندگی دشوار کارگر معدن چشمه پودنه، دو ماه بعد از اخراج

یک ماه از سال جدید گذشته بود که خبر رسید یکی از کارگران بخش استخراج معدن چشمه پودنه به دلیل آنچه از سوی کارگران، اعتراض به "تاخیر در پرداخت حقوق و دستمزد" عنوان شده اخراج شده است.
این کارگر که به مدت 7 سال در بخش استخراج معدن کار می کرد از سوی کارفرما متهم به فحاشی شد و پس از آن با وجود اصرارهای فراوان کارگران دیگر معدن، با بازگشت به کار او موافقت نشد.
کارگران به ایلنا گفته بودند، کارفرما این کارگر را که یکی از متخصص‌ترین و با اخلاق ترین نیرو‌ها بوده، به بهانهٔ فحاشی اخراج کرده است. بهانه‌ای که به گفتهٔ کارگران صحت نداشت و تنها دلیل اخراج این کارگر اعتراض به تعویق ۴ ماههٔ حقوق بود که منجر به عصبانیت کارفرما و در ‌‌نهایت اخراج وی شد.
این کارگر 33 ساله در دو ماهه گذشته پس ا اخراج از معدن،به کار کشاورزی روی آورده و اکنون به صورت روزمزد در باغات کشاورزی کار می کند.
همسر این کارگر در گفتگو با خبرنگار ایلنا از شرایط سخت گذارن زندگی در دو ماهه اخیر می گوید.
به گفته او،با وجود اینکه تسویه حساب توسط شرکت انجام شده اما هنوز همسرش تحت پوشش بیمه بیکاری قرار نگرفته است.
وی که به شدت از شرایط این روزهای تامین مخارج زندگی روزمره اش گله مند بود گفت: از زمانی که همسرم کارش را به دلایل نامعلوم از دست داده شرایط تامین مخارج زندگی برایمان سخت شده.ما سه فرزند داریم و تامین مخارج آنها در دو ماه پایان سال تحصیلی واقعا ما را تحت فشار قرارداد.
وی ادامه داد:در حال حاضر همسرم در باغهای کشاورزی به صورت روزمزد با درآمد روزانه 25هزار تومان کار می کند و همانطور که خودتان هم می دانید این مبلغ کفاف خرج روزمره یک خانواده 5نفره را حتی در شهرهایی به کوچکی زرند و کوهبنان نمی دهد.
همسر این کارگر اخراجی میگوید،به همسرم تهمت زده اند، او اصلا اهل فحاشی نبوده و نیست. همه می دانند که سخت کار می کرد .واقعا رفتاری که با او شده است انسانی نبود. درست است که حقوق ها را به موقع پرداخت نمی کردند اما به هرحال دلم خوش بود که همسرم با همه سختی که می کشد کار ثابتی دارد .حالا که این کار را هم از او گرفته اند دیگر هیچ امیدی برایمان باقی نمانده است.
وی به مراجعات مکرر همسرش به اداره کار کوهبنان اشاره می کند و می گوید، در دو ماهه گذشته بارها به اداره کار مراجعه و قرار بود هرچه زودتر شرایط مقرری بیمه بیکاری برایش فراهم شود اما تا به امروز این اتفاق نیفتاده و خبر بد اینکه تا آخر این ماه اعتبار دفترچه درمانی مان هم تمام می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضرمجبورم فرزندم را برای جراحی لوزه به کرمان ببرم اما دکتری که قراربود فرزندم را برای عمل پیش او ببرم می گوید،تا آخر ماه وقت ندارد. با توجه به اینکه مدت اعتبار دفترچه تا پایان ماه بیشتر نیست و فرزندم هم وضعیت خوبی ندارد، واقعا مستاصل مانده ام که چه کنم.
کارگر اخراجی تا یک هفته آینده تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می گیرد
مدیر اداره کار کوهبنان در ارتباط با رسیدگی به وضعیت این کارگر اخراجی می گوید، در طی این مدت کارگر اخراجی به اداره کار مراجعه کرد ودرخواست بیمه بیکاری داد و در جلسه ای که صبح دیروز یکشنبه بیست و چهارم خرداد ماه برگزار شد این کارگر به بیمه بیکاری معرفی شد و فکر می کنم با توجه به اینکه جواب تامین اجتماعی را هم گرفته ایم، اگر روال اداری کار در تامین اجتماعی به سرعت پیش برود تا هفته آینده ایشان تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می گیرند.
«بساره» در خصوص دلایل تاخیر به وجود آمده در معرفی این کارگر به بیمه بیکاری گفت: حداقل دو سه ماه طول می کشد تا کارفرما لیست بیمه را رد کند بعد از آن ما یک کمیته دو نفره با تامین اجتماعی تشکیل می دهیم که طی آن وضعیت ارجاع کارگران به بیمه بیکاری مورد بررسی قرار گیرد.اگر بیکاری فرد به صورت غیرارادی باشد،مراحل تحت پوشش قرارگرفتن بیمه بیکاری آنها با الویت انجام می شود.
داستان اخراج کارگران چشمه پودنه،اما تازگی ندارد.از دی ماه سال گذشته که 290 کارگر چشمه پودنه،در اعتراض به تعویق ۴ ماهه در پرداخت حقوق ودستمزد به مدت یک هفته دست از کار کشیدند حدود 12 کارگر از کار اخراج شده اند.پس از این اعتراض صنفی، ۲ نفر از کارگران با شکایت کارفرما بازداشت و سپس از کار اخراج شدند. پس از آن به دنبال وعده‌های داده شده مبنی بر پرداخت معوقات، کارگران به کار بازگشتند اما مجددا در پی اتمام قرارداد‌های موقت، ۷ نفر دیگر از کارگران شرکت کننده در اعتراضات صنفی بیکار شدند.
دلیل اصلی عدم تمدید قرارداد این ۷ کارگران، از سوی کارفرما سردستگی آن‌ها در اعتراضات صنفی کارگران معدن چشمه پودنه عنوان شده بود.از ابتدای امسال نیز 3 کارگر دیگر به دلایل مختلف از جمله اعتراض به تعویق در پرداخت مطالبات حقوقی، کارشان را از دست دادند.
عدم وجود نهاد قدرتمند صنفی برای پیگیری مطالبات حقوقی و نبود امنیت شغلی برای کارگران معترض از جمله مشکلات اساسی کارگران ،در چشمه پودنه است.

------------------------------

محقق نشدن وعده‌های کارفرما پس از خاتمه اعتصاب در مجتمع چهارگانه سبز مهاباد

کارگران به ایلنا گفته‌اند: در آخرین روز از اعتراض صنفی کارگران مجتمع چهار گانه سبز در روز 18 خرداد، قرار شد طبق مصوبه جلسه‌ای که همان روز با حضور کارفرما و نمایندگان دولتی ( نماینده فرمانداری و اداره کار مهاباد) بر گزار شد حداکثر تا روز پنجشنبه 21 خرداد ماه تمامی مطالبات معوقه 200 کارگر پرداخت شود اما این وعده تا کنون عملی نشده است.
در این مدت کارفرما در ازای 11 ماه مطالبه حقوقی کارگران، به آنان مبلغی حدود 500 تا یک میلیون و 500 هزار تومان بصورت علی‌الحساب پرداخت کرده است.
کارگران با بیان اینکه مسئولان دولتی حاضر در جلسه مذکور برای ضمانت وعده کارفرما از او یک فقره چک یک میلیارد تومانی اخذ کردهاند می‌گویند با خلف وعده کارفرما اکنون منتظر اقدامات مسئولان دولتی حاضر در آن جلسه هستند.
گفتنی است 200 کارگر شاغل در بخش‌های مختلف مجتمع سبز مهاباد شامل «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» از ابتدای خردادماه در اعتراض به تعویق 11 ماه حقوق اعتصاب کرده بودند.

------------------------------

نتیجه جلسه شورای تامین رشت به کارگران «ایران برک» گزارش نمی‌شود

کارگران ایران برک به ایلنا گفته‌اند با وجود وعدهٔ کارفرما مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات کارگران در حال حاضر که نزدیک به یک ماه از آغاز اعتراض صنفی ما می‌گذرد، فقط یک ماه از معوقات حقوقی 100 نفر از کارگران سه شنبه‌شب (19 خرداد) پرداخت شده است اماهنوز تکلیف 8 ماه دستمزد معوقه کارگران مشخص نیست. این در حالی است که کارگران مدعی‌اند معوقات حقوقی تعدادی از همکاران‌شان به بیش از 13 ماه می رسد.
کارگرا ن ایران برک با اشاره به شرایط سخت معاش با وجود چندین ماه تعویق حقوق، می‌گویند: بی تفاوتی کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران باعث تشدید اعتراض صنفی‌شان شده است.
همچنین به نقل از معترضان گفته می‌شود هنوز کارگران از تصمیم های گرفته شده در جلسه روز پنجشنبه (21 خرداد) شورای تامین شهرستان رشت که به منظور رسیدگی به دلایل اعتراضات کارگران این واحد برگزار شده بود اطلاعاتی ندارند.
کارگران که نمایندگان‌شان اجازه حضور در جلسه‌ روز پنجشنبه (21 خرداد) شورای تامین شهرستان رشت که به منظور رسیدگی به دلایل اعتراض آنان برگزار شده است را پیدا نکرده‌اند می‌گویند مسئولان این شهرستان بر خلاف وعده قبلی تا امروز هیچ خبری از تصمیمات شورای تامین به آنان نداده‌اند.
کارگران می‌گویند در صورت‌جلسه شورای تامین رشت قرار بوده نحوه پرداخت مطالبات معوقه و وضعیت شغلی شان کارگران روشن شود.

------------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران چشمه پودنه

به گفته یکی از کارگران این معدن، از اسفند ماه گذشته تاکنون مطالبات حقوقی کارگران معدن چشمه پودنه پرداخت نشده و حقوق بهمن ماه کارگران نیز سی ام اردیبهشت 94 پرداخت شده است.
این کارگر در ادامه به وضعیت مطلوب تولید زغال سنگ در این معدن اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود تولید بیش از شش هزار تن زغال که کفاف حقوق پانصد تا ششصد کارگر را می دهد، وضعیت پرداخت دستمزدهای 240 کارگر شاغل در این معدن خوب نیست و مسولین شرکت هم مرتبا می گویند به علت بدهی ها قادر به پرداخت معوقات حقوقی نیستیم.
این کارگر ادامه داد: کارگرانی که سخت کار می کنند سزاوار اینگونه برخوردها نیستند. چشمه پودنه مدتهاست که چنین وضعیتی دارد. وقتی که بحث تولید مطرح است ما باید سخت کار کنیم تا میزان استخراج زغال بالاتر رود اما در نهایت هیچ چیز نصیب ما نمی شود.
وی در ارتباط با پیگیری های مکرر در خصوص زمان پرداخت مطالبات معوقه کارگران گفت: نمی دانیم دیگر باید دست به دامن چه کسی شویم. با هر مقام مسولی که صحبت کرده ایم به نتیجه نرسیده ایم اما همچنان پیگیر مطالبات معوقه‌مان هستیم.
عدم وجود امنیت شغلی و برخوردهای قهری با کارگران معترض، استمرار قرادادهای 29 روزه و تعویق های مکرر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران از جمله موارد اعتراضی کارگران چشمه پودنه است.
معدن چشمه پودنه در 45 کیلومتری شهر کوهبنان در شمال استان کرمان قرار دارد و گفته می‌شود در حال حاضر بیش از 240 کارگر در این معدن مشغول کارند.

------------------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق کارگران پیمانی معادن ۲ و ۴ گل گهر سیرجان

به گزارش ایلنا، از روز 12خرداد ماه بدون پرداخت حقوق عقب‌افتاده کارگران، کار در معدن شماره 4 که کارگران پیمانکاری «شهسوار ماشین» در آن مشغول به کار بودند، از سوی کارفرما متوقف شده است.
کارگران می گویند از آذر ماه سال گذشته با تاخیر در دریافت دستمزدها مواجه شدیم به نحوی که هر ماه مجبور می‌شدیم اعتصاب کنیم تا حقوق مان را پرداخت کنند.
یکی از کارگران در خصوص پیگیری مطالبات حقوقی خود گفت: هر بار که به مسولین شرکت اعتراض کردیم گفتند شرکت ایمیدرو (کارفرمای سنگ آهن سیرجان) به ما پول نمی‌دهد تا حقوق شما را پرداخت کنیم بنابراین کاری از دست ما بر نمی‌آید.
این کارگر ادامه داد: در طول ماهای گذشته علاوه بر اینکه بارها اقدام به اعتصاب و اعتراض در شرکت کرده ایم در مقابل فرمانداری و اداره کار سیرجان هم تجمع کرده ایم اما متاسفانه هیچکس به وضعیت ما رسیدگی نمی‌کند و تنها حرفی که می زنند این است که ما پیگیر کارتان هستیم اما با گذشت چهارماه هنوز هیچ نتیجه ای از این پیگیری ها نگرفته ایم.

بی توجهی به وضعیت بیمه کارگران
در همین حال یکی از کارگران در خصوص بی توجهی مسولین شرکت به وضعیت تمدید دفترچه های بیمه کارگران گفت: دی ماه سال گذشته و در حین کار، حادثه ای برای یکی از کارگران این شرکت پیش آمد که متاسفانه هنوز نتوانسته هزینه درمان خود را دریافت کند چون هیچکس به این مسائل رسیدگی نمی کند.
این کارگر به حادثه دیگری که در چند هفته گذشته اتفاق افتاده اشاره کرد و ضمن بیان این که دفترچه های بیمه کارگران در چندماه گذشته تمدید نشده، گفت: یکی از کارگران که در اثر افتادن از بولدوزر در حین کار دچار آسیب دیدگی شده، به دلیل اینکه دفترچه بیمه اش تمدید نشده است در حال حاضر با هزینه خودش در بیمارستان بستری است و مجبور است تمام هزینه های درمانش را خود متقبل شود.

تعویض پیمانکار بدون تعیین تکلیف مطالبات کارگران
از سوی دیگر در مناقصه‌ای که یک‌ماه پیش برای جایگزینی پیمانکار جدید برگزار شد، شرکت پیمانکاری دیگری برنده شده و قرار است به جای شرکت فتح جنوب شرق، مسوولیت معدن شماره ۲ را بر عهده بگیرد. با این حال هنوز مشخص نیست تکلیف پرداخت معوقات حقوقی این کارگران چه خواهد شد.

------------------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری معدن البرز شرقی به تعویق بیش از سه ماه حقوق

منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ البرز شرقی به ایلنا گفته‌اند در این واحد معدنی حدود 600 کارگر به صورت رسمی و 800 کارگر به صورت پیمانکاری اشتغال دارند که تجمع امروز مربوط به کارگران پیمانکاری است که از اسفند ماه سال 93 حقوق نگرفته اند.
علاوه بر تاخیر 3 ماهه د‌ر پرداخت حقوق کارگران پیمانکاری، دو ماه حقوق کارگران رسمی نیز به تاخیر افتاده است. همچنین گفته می‌شود ۵۵ نفر راننده اتوبوس و کامیون نیز سه تا چهار ماه است که دستمزدشان را دریافت نکرده‌اند. این کارگران تحت قرارداد یک شرکت پیمانکاری با معدن البرز شرقی برای جابجایی کارگران و زغال سنگ استخراج شده همکاری دارند.
گفتنی است واحد معدنی طزره شامل تونلهای یک و دو، تونل غربی، تونل مرکزی، تونل شرقی، تونل مادر، تونل برناکی، تونل کلاریز، تونل 35، تونل 15 و تونل 42 می شود که در هر یک از آنها دو تا سه پیمانکار فعالیت دارند.

------------------------------

تاخیر یک ماهه در پرداخت مزد نگهبانان پایانه و مخازن ماهشهر

به گزارش ایلنا در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی ماهشهر حدود 40 کارگر در قسسمت نگهبانی و انتظامات مشغول به کارند و به گفته یکی از این کارگران، با گذشت 24 روز از خرداد ماه هنوز دستمزد اردیبهشت آنها پرداخت نشده است.
برپایه این اطلاعات تاخیر در پرداخت دستمزد اردیبهشت نگهبانان در حالی است که سایر کارگران شاغل در بخش‌های دیگر این مجموعه مطالبات‌شان را دریافت کرده‌اند.
شرکت پایانه‌ها و مخازن بندر ماهشهر بخشی از وظیفه جابجایی، توزیع و نگهداری مواد اولیه وارداتی و فرآورده‌های صادراتی مجتمع‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر را بر عهده دارد و نزدیک به 200 کارگر پیمانکاری در قسمت‌های نگهبانی، تعمیرات و نگهداری و خدمات آن مشغول کارند.
کارگران نگهبانی شرکت پایانه‌ها و مخازن بندر ماهشهر همچنین می‌گویند طولانی شدن روند پرداخت مطالبات مزدی آنها در حالی است که برخلاف کارگران نگهبان شاغل در سایر مجتمع های پتروشیمی منطقه ماهشهر هنوز در مورد آنها قانون طبقه بندی مشاغل به اجرا درنیامده است.
یکی از کارگران نگهبان در این باره گفت: هم اکنون میانگین دریافتی ما نزدیک به یک میلیون تومان در ماه است در حالی که اگر همین کار را در یکی دیگر از مجموعه‌های نفتی و پتروشیمی انجام می‌دادیم اکنون دستمزدمان بصورت متوسط تا حدود 250 هزار تومان بیشتر ‌ می‌شد.
در همین رابطه آقای «دلگشا» از مسئولان واحد مالی اداری شرکت پایانه‌ها و مخازن بندرماهشهر که بر پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری این مجموعه نظارت دارد به ایلنا گفت: تاخیری ایجاد شده به زودی برطرف خواهد شد.
وی در توضیح علت این تاخیر می‌گوید: مدتی قبل در بحث تامین اعتبارات مالی مشکلاتی ایجاد شده بود. مزالبات این کارگران ظرف امروز و فردا پرداخت می‌شود اما مسئله اجرا شدن طرح طبقه بندی مشاغل موضوعی است که باید واحد حقوقی پاسخگوی آن باشد.

------------------------------

ابهام در ضمانت اجرایی «ممنوعیت انعقاد قراردادهای کار کمتر از یکسال»

«حسین اکبری» در این باره به ایلنا گفت: مهم‌ترین دلیل بلاتکلیف ماندن ماده ۷ قانون کار تاکنون عدم ضمانت اجرایی این ماده قانونی بوده است. دستورالعمل جدید وزارت کار نیز در شرایط عادی یا از طریق نظارت دموکراتیک تشکل‌های کارگری اجرا می‌شود یا از طریق بازرسی‌های به موقع این وزارتخانه که متولی اجرای قانون کار است، اما در حال حاضر هر دو مورد یاد شده ضعف‌های جدی دارند.
او افزود: تشکل‌های کارگری موجود در سطح کارگاه‌ها از این پس با استناد به این دستورالعمل می‌توانند کارفرما را به انعقاد قراردادهای کار یکساله ملزم کنند، اما می‌دانیم بسیاری از کارگاه‌های تولیدی کشور نه تنها تشکل کارگری‌ ندارند که اجباری برای اجرای قانون کار ندارند.
این فعال مستقل کارگری در ادامه با انتقاد از شیوه نظارت وزارت کار بر اجرای قانون کار در کارگاه‌های تولیدی، گفت: قانون کار در تبصره یک ماده ۱۰ تاکید کرده است یک نسخه از قرارداد کار کارگران در اختیار وزارت کار قرار بگیرد. اگر همین الان به وزارت کار مراجعه کنیم، چند نسخه قرارداد کار در اختیار این وزارتخانه قرار دارد؟ خواهیم دید که اساسا خبری نیست. همین یک مورد وضعیت حال حاضر نظارت وزارت کار بر اجرای قانون کار در کشور را روشن می‌کند.
اکبری تصریح کرد: ضمانت اجرایی مهم‌ترین بخش یک دستورالعمل است، وگرنه یکساله شدن قراردادهای کار روی کاغذ به منزله دلخوش کردن کارگران است. هم اکنون در بسیاری از کارگاه‌ها قراردادهای ۲۹ روزه و یک ماهه منعقد می‌شود و هیچ خبری هم نمی‌شود، چراکه نه تشکلی در این کارگاه‌ها وجود دارد نه وزارت کار از این وضعیت بازرسی می‌کند. از همه بدتر فعالیت‌های شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی است که از طرف کارفرما با کارگران قرارداد می‌بندند و نظارت بر اجرای قانون کار را به شدت پیچیده کرده‌اند.
این کارشناس مسائل کارگری در ادامه بیان کرد: بنابراین شرایط موجود به خودی‌خود زمینه عدم اجرای این دستورالعمل را در بخش قابل توجهی از کارگاه‌های تولیدی فراهم کرده است و تنها راه کارگران در صورت خودداری کارفرما از اجرای این دستورالعمل شکایت در اداره کار است که آن هم با اما و اگرهایی رو‌به رو است.
او ادامه داد: بسیاری از کارگران به دلیل عدم آگاهی از قانون کار و سطح توسعه اجتماعی منطقه محل کار هرگز در این زمینه شکایتی را در محاکم مربوطه طرح نمی‌کنند، اما اگر هم شکایت کنند، نماینده کارگری هیات تشخیص در صورت صالح بودن باید نماینده دولتی را با استناد به این دستورالعمل قانع کند که هر دو به سود کارگر شاکی رای بدهند و همه این‌ها در حالی است که مستمر یا غیرمستمر بودن شغل شاکی به محل مناقشه تبدیل نشده باشد.
اکبری افزود: در حال حاضر در کارخانه‌های بزرگ خودروسازی که قطب صنعتی کشور به شمار می‌آیند و با چشم انداز فعلی تا سال‌های سال به فعالیت ادامه می‌دهند، به بهانه غیرمستمر بودن مشاغل با کارگران قراردادهای کوتاه مدت می‌بندند. پرسش اینجاست که این کارخانه‌ها با کدام پشتوانه قانونی یا غیرقانونی این اقدام را جا انداخته‌اند؟ ضمانت اجرایی دستورالعمل جدید وزارت کار باید به گونه ای باشد که کارفرما جرات انعقاد قراردادهای کوتاه مدت را نداشته باشد.
این فعال مستقل کارگری در پایان گفت: خود این دستورالعمل نیز با ماده ۷ قانون کار در تناقض است، چرا که تبصره‌های این ماده قانونی به صراحت انعقاد قراردادهای موقت در مشاغل مستمر را ممنوع کرده است و صدور چنین بخشنامه‌ای اگرچه حرکتی رو به جلو است اما با حق قانونی کارگران فاصله زیادی دارد و به اصطلاح به مرگ گرفته‌اند تا به تب راضی شویم.
گفتنی است وزارت کار در هفته گذشته با ابلاغ دستورالعملی، انعقاد قراردادکار کمتر از یک سال با کارگران را در مشاغلی که ماهیت استمراری دارند، ممنوع اعلام کرده است.
در ماده یک این دستورالعمل اداری که به امضای حسن هفده‌تن، معاون روابط کار وزارت کار رسیده آمده است «از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل و به استناد اصل دائمی بودن قرارداد کار در کارهای با ماهیت مستمر، مستنبط از ماده (۷) قانون کار، انعقاد قرارداد کار مدت موقت زیر یک سال در کارهای ماهیتا مستمر مشروط به بقای کارگاه و کار ممنوع است و کارفرمایان مکلف هستند در صورت انعقاد قرارداد مدت موقت قرارداد مزبور را حداقل به مدت یک سال منعقد نمایند.»
بند دوم این دستورالعمل نیز تاکید دارد «چنانچه قراردادی کمتر از یک سال منعقد شود با لحاظ شرایط مذکور در ماده یک در حکم قرارداد یک ساله محسوب خواهد شد.»

------------------------------

مرگ یک کارگر هنگام لایروبی قنات روستای ترخاص

به گزارش ایلنا، در این حادثه دو کارگر هنگام لایروبی در عمق زمین مدفون شدند.
ماموران آتش‌نشانی سبزوار گزارش داده‌اند که کارگر اول با وجود آنکه در نواحی دست و پا دچار شکستگی شده بود نجات یافت اما نفر دوم 10 متر پایین‌تر از نفر اول مدفون شده بود که جان خود را از دست داد.

------------------------------

دستاوردهای قراردادهای یک ساله کار برای جامعه کارگری

«کاظم فرج‌اللهی» درباره دستورالعمل اخیر وزارت کار که انعقاد قرارداد کار کمتر از یک سال با کارگران در مشاغلی که ماهیت استمراری دارند را ممنوع کرده است، به ایلنا گفت: تبدیل قراردادهای کوتاه مدت ۲۹ روزه، یک ماهه، سه ماهه و ... به یکساله، ضریب امنیت شغلی کارگران را افزایش می‌دهد، به گونه‌ای که کارفرمایان از این پس کمتر امکان پیدا می‌کنند که با سوءاستفاده از شرایط نابرابر عرضه و تقاضا در بازار کار، خواسته‌های غیرقانونی خود را بر کارگران تحمیل کنند.
او افزود: کارگری که از امنیت شغلی‌اش حداقل به مدت یکسال اطمینان دارد، به طور معمول تن به پذیرش شرایط سخت کاری که در بیشتر مواقع غیرقانونی است، نمی‌دهد و از سوی دیگر بازده بیشتری نیز خواهد داشت.
این کارشناس مسائل کارگری تصریح کرد: علاوه بر این کارگر یکساله به صورت فعال برای شکل‌گیری نهادهای صنفی تلاش می‌کند یا حتی خود برای نمایندگی همکارانش پیش قدم می‌شود، در حالی که کارگران موقت یک ماهه و سه ماهه انگیزه لازم و کافی برای شرکت فعال در نهادهای صنفی را ندارند.
فرج‌اللهی در ادامه بیان کرد: قرارداد یکساله اخراج کارگران پیش از موعد معین را منوط به پرداخت خسارت می‌کند، بنابراین کارفرمایان دیگر به هر بهانه‌ای کارگران را اخراج نخواهند کرد.
این فعال مستقل کارگری در عین حال گفت: صدور دستورالعمل ممنوعیت قراردادکاهای کار کمتر از یکسال در مشاغل مستمر ثمره تلاش‌های صنفی کارگران است و این نوید را می‌دهد که در آینده نزدیک گشایش‌های بیشتری در این عرصه حاصل شود، اگرچه این نگرانی وجود دارد که این امتیاز به دستاویزی برای حذف یا تغییر ماده ۲۷ قانون کار تبدیل شود.
او ادامه داد: ماده ۲۷ قانون کار خط قرمز جامعه کارگری به شمار می‌آید چراکه با وضع قوانین سخت‌گیرانه برای اخراج کارگران، دست کارفرمایان را در این زمینه بسته است.
این کارشناس مسائل کارگری در پایان اظهار کرد: ضمانت اجرایی این دستورالعمل نظارت مستمر است، چراکه هم اکنون کارگاه‌های بسیاری وجود دارند که به‌ دلیل نبود نظارت از شمول قانون کار خارج مانده‌اند و کارگران این کارگاه‌ها با حقوق کمتر از مزد پایه و بدون بیمه و قرارداد کار می‌کنند.
گفتنی است وزارت کار در هفته گذشته با ابلاغ دستورالعملی، انعقاد قراردادکار کمتر از یک سال با کارگران را در مشاغلی که ماهیت استمراری دارند، ممنوع اعلام کرده است.
در ماده یک این دستورالعمل اداری که به امضای حسن هفده‌تن، معاون روابط کار وزارت کار رسیده آمده است «از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل و به استناد اصل دائمی بودن قرارداد کار در کارهای با ماهیت مستمر، مستنبط از ماده (۷ ) قانون کار، انعقاد قرارداد کار مدت موقت زیر یک سال در کارهای ماهیتا مستمر مشروط به بقای کارگاه و کار ممنوع است و کارفرمایان مکلف هستند در صورت انعقاد قرارداد مدت موقت قرارداد مزبور را حداقل به مدت یک سال منعقد نمایند.»
بند دوم این دستورالعمل نیز تاکید دارد «چنانچه قراردادی کمتر از یک سال منعقد شود با لحاظ شرایط مذکور در ماده یک در حکم قرارداد یک ساله محسوب خواهد شد.»

------------------------------

واکنش آموزش و پرورش به خبر کسر ۲۰۰ میلیارد تومان پول از حقوق معلمان

وزارت آموزش و پرورش با ارسال جوابیه‌ای به خبر «دولت ۲۰۰ میلیارد تومان پول کسر شده از حقوق معلمان را پس دهد» واکنش نشان داد.
متن کامل این جوابیه مطابق قانون مطبوعات در ادامه می‌آید:
عطف به مطلب مندرج در آن رسانه مورخ 23/2/94 با عنوان «دولت 200 میلیارد تومان پول کسر شده از حقوق معلمان را پس دهد» عین جوابیه اداره کل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش را به اطلاع می‌رساند:
با توجه به بخشنامه شماره 200/15049 مورخ 31/6/90 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و دستورالعمل شماره 1366/ص/18919 مورخ 27/9/93 صندوق بازنشستگی کشوری و به موجب ماده 100 قانون استخدام کشوری مبلغ ماه اول افزایش هر گونه حقوق، تفاوت تطبیق حقوق و فوق العاده‌های موضوع ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری به عنوان مقرری ماه اول جزو درآمدهای صندوق بازنشستگی کشوری است و افزایش ناشی از تغییر ضریب سالیانه حقوق کارکنان شاغل هم مشمول برداشت در ماه اول به نفع صندوق بازنشستگی کشوری می‌باشد.

------------------------------

نگرانی از رواج «پیش‌بینی مجازات اعتصاب در قرارداد کار»

«ناصر چمنی» در این باره به ایلنا گفت: در بیست سالی که از تشکیل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی می‌گذرد دولت‌ها بدون بازنگری مقررات حاکم بر این مناطق تنها در صدد توسعه محدوده جغرافیایی این مناطق بوده اند.
وی ادامه می دهد: بصورت مشخص مقررات مربوط به اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد از ابتدا بصورتی تنظیم شده است که برای دستیابی به توسعه اقتصادی، از حقوق قانونی کارگر به نفع صاحبان سرمایه کاسته شود.
وی افزود: علاوه بر این در سالهای اخیر تعدادی از کارگران این مناطق به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود در داده‌گاه‌های غیر تخصصی روابط کار محاکمه شده‌اند.
وی ادامه داد: در صورت متداول شدن این شیوه عقد قرارداد هیچ بعید نیست که فعالیت‌های صنفی کارگری نه تنها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که حتی در کارگاه‌های مشمول قانون کار با محدودیت‌های بیشتری مواجه شود.
این فعال صنفی که خود بیش از یک دهه در مجتمع پتروشیمی تبریز کار می‌کند، گفت: بصورت مشخص محیط پروژه‌های نفت و گاز چه در زمان ساخته شدن و چه در زمان بهره برداری، برای کارگران سخت و زیان آور و و نا امن محسوب می شوند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی اگر کارگر نتواند در اعتراض به نادیده گرفته شدن بدیهی ترین حقوق صنفی خود واکنشی معقول نشان دهد نمی‌توان از وی توقع داشت که همه دشواری‌های شغلی را تحمل کند.

------------------------------

تعویق ۴ ماه حقوق کارگران «افراز راستا» و احتمال تعطیلی کارخانه

به گزارش ایلنا، علاوه بر تأخیر 4 ماهه در پرداخت حقوق کارگران، 70 نفر از کارگران «افزار راستا» طی دو سال گذشته بیکار شده‌اند.
به گفته کارگران، تعداد نیروی کار باقی مانده در این واحد تولید کننده انواع ماشین آلات صنعتی اکنون به کمتر از 10 نفر رسیده است.
«خانلو» یک مقام کارفرمایی در کارخانه «افزار راستا» نیز در گفتگو با ایلنا دلیل پرداخت نشدن 4 ماه حقوق به کارگران را کمبود منابع مالی عنوان کرد.
او از احتمال تعطیلی کارخانه طی چند ماه آینده خبر داد و درباره مشکلات کارخانه گفت: عمده‌ترین مشکلات این واحد تولیدی عدم حمایت مسئولان دولتی از ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدات این کارخانه است.
خانلو ضمن اشاره به وضعیت بحرانی واحدهای تولید کننده ماشین آلات صنعتی اظهار داشت: کارخانه «افزار راستا» به دلیل آنکه سفارش تولیداتش با رکود مواجه شده و به حداقل رسیده است، هم اکنون دچار مشکل مالی است و در آستانه تعطیلی قرار دارد.
به گفته وی ، بخش دیگر از مشکلات این واحد مربوط به خریداران محصولات این کارخانه در سراسر کشور است که بدهی‌های خود را به موقع پرداخت نمی‌کنند

------------------------------

محرومیت کارگران روز مزد پتروشیمی بندر امام از مزایای سایر کارگران

به گزارش ایلنا، کارگران یاد شده که حدود 70 نفرند از طریق شرکت «پیمانکاری رامپکو» در مشاغل مختلفی همچون کارگری ساده، رانندگی و هدایت خودرهای سواری و سنگین و مکانیکی مشغول به کارند.گفته می‌شود که روزمزد بودن نوع قراردادهای کاری آنان دلیل تعلق نگرفتن مزایای شغلی مورد اشاره به آنهاست.
یکی از این کارگران در این باره به ایلنا گفت: پاداش‌های نقدی مصوب وزارت نفت و یا حتی پرداخت‌های کالایی که متناسب با مناسبت‌های تقویمی در میان سایر کارگران رسمی و قراردادی توزیع می‌شود به ما تعلق نمی گیرد.
این کارگر همچنین از پرداخت مطالبات مربوط به حق عیدی، پاداش و سنوات پایان کار کارگران روزمزد بصورت ماهیانه و به همراه مزد انتقاد کرد و افزود: بصورت معمول در پرداخت همین مطالبات نیز ممکن است وقفه‌ای چند ماهه ایجاد شود .
در این رابطه خبرنگار ایلنا در تماس با مسئولان شرکت رامپکو تلاش کرد تا نظر آنها را جویا شود که تالحظه انتشار این خبر بی‌نتیجه بوده است.
گفتنی است بر اساس ماده 27 قانون کار، کارفرمایان از اعمال تبعیض در پرداخت مزایای مزدی کارگرانی که کار یکسان انجام می دهند منع شده‌اند.

------------------------------

بررسی اعتصاب «ایران برک» در شورای تامین رشت بدون حضور کارگران

کارگران کارخانه ایران برک که در بیست و شش روز گذشته به نشانه اعتراض دست از کار کشیده بودند، می‌گویند در جلسه روز پنجشنبه (21 خرداد) شورای تامین شهرستان رشت که به منظور رسیدگی به دلایل اعتراضات کارگران این واحد برگزار شده بود، نماینده‌ای از سوی آنان دعوت نشده است.
به گزارش ایلنا، پیش از این قرار بود جلسه روز پنجشنبه شورای تامین فرمانداری شهرستان رشت با موضوع رسیدگی به دلایل پدیدآمدن این اعتراض صنفی تشکیل شود و نمایندگانی از جانب کارگران و کارفرما در حضور مقامات این شهرستان به طرح مشکلات کارخانه ایران برک بپردازند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند صبح روز پنجشنبه ماموران پلیس امنیت به این کارخانه آمده‌اند و از خروج 5 نماینده‌ای که قرار بود از جانب کارگران در شورای تامین حضور یابند جلوگیری کردند.
هر چند معترضین تا این لحظه از تصمیم شورای تامین بی‌اطلاع‌اند اما به کارگران وعده داده شده است حوالی ظهر امروز (23 خرداد) کارگران را از جزئیات جلسه روز پنجشنبه با خبر کنند.
همچنین کارگران گزارش کرده‌اند تمام پارچه نوشته هایی که از اولین روز اعتصاب بر سر در ورودی کارخانه نصب شده بود، روز پنجشنبه به دستور دادگستری شهرستان رشت جمع آوری شده است.

------------------------------

چهار ماه حقوق ۳۰ کارگر پیمانی پتروشیمی ایلام پرداخت نشده است

به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به ۳۰ کارگر پیمانی پتروشیمی ایلام که به واسطه شرکت پیمانکاری «استیم» در بخش ماشین آلات این مجتمع صنعتی کار می‌کنند، چهار ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند.
این کارگران روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۰ خرداد) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات‌شان دست از کار کشیده بودند.
بنابر گفته‌های منابع کارگری، پیمانکار در پی این اعتصاب یک روزه به کارگران معترض وعده داد که یک ماه از چهار ماه حقوق معوقه آنها را در هفته جاری پرداخت کند.
کارگران بخش ماشین آلات صنعتی پتروشیمی ایلام به عنوان راننده لودر یا جرثقیل در این مجتمع صنعتی کار می‌کنند.
گفتنی است این دومین اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی ایلام در هفته‌های گذشته است. پیش از این حدود ۵۰۰ کارگر پیمانی پتروشیمی ایلام در تاریخ ۱۲ خرداد در اعتراض به تصمیم شرکت پیمانکاری استیم که آنها را به اضافه‌کاری اجباری ملزم می‌کرد، دست از کار کشیده بودند.

------------------------------

قرارداد کار کمتر از یک سال در مشاغل مستمر حذف می‌شود/ تصویر بخشنامه

به گزارش ایلنا، در ماده یک این دستورالعمل اداری که به امضای حسن هفده‌تن، معاون روابط کار وزارت کار رسیده آمده است «از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل و به استناد اصل دائمی بودن قرارداد کار در کارهای با ماهیت مستمر، مستنبط از ماده (7) قانون کار، انعقاد قرارداد کار مدت موقت زیر یک سال در کارهای ماهیتا مستمر مشروط به بقای کارگاه و کار ممنوع است و کارفرمایان مکلف هستند در صورت انعقاد قرارداد مدت موقت قرارداد مزبور را حداقبل به م دت یک سال منعقد نمایند.»
بند دوم این دستورالعمل نیز تاکید دارد «چنانچه قراردادی کمتر از یک سال منعقد شود با لحاظ شرایط مذکور در ماده (1) در حکم قرارداد یک ساله محسوب خواهد شد.»
معاون روابط کار وزارت کار در سومین بند از این نامه اداری مدیران کل کار استان‌ها را مکلف کرده است بر اجرای مفاد این دستورالعمل نظارت کنند.

------------------------------

تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان شریعتی البرز

به گزارش ایلنا، معترضین که تعدادشان 60 نفر براورد می‌شود می‌گویند دریافتی شش ماهه دوم سال 93 که هفته گذشته به حساب پرسنل بخش‌های مختلف واریز شد نشان دهنده این بود که جایگاه افراد و موقعیت شغلی که در بیمارستان دارند چندان اهمیتی در میزان پرداختی ها ندارد و تنها میزان درآمد بخش مورد نظر است که میزان دریافتی افراد را بدون در نظر گرفتن اینکه دارای چه مدرک و سمتی هستند تعیین می کند.
یکی از پرستاران بیمارستان البرز به تفاوت‌های به وجود آمده در پرداخت ها اشاره کرد و گفت: اکنون با گذشت شش ماه از اجرای این طرح شاهد تفاوت در پرداخت ها هستیم در حالیکه اگر این طرح، کارشناسی شده و مبتنی بر سابقه کاری افراد و میزان وقتی که برای کار صرف می کنند بود نباید به این شکل پیش می رفت.
گفتنی است طرح مبتنی بر عملکرد در نیمه ی دوم سال گذشته در بسیاری از بیمارستانهای کشور به صورت پایلوت اجرایی شد و بسیاری از پرستاران در شهرهای مختلف نسبت به اجرای این طرح معترض هستند. پرستاران می گویند، طرح مبتنی بر عملکرد باعث ایجاد تفرقه بین پرستاران باسابقه و طرحی می شود.
یکی از پرستاران در این رابطه می گوید: در بخش هایی مانند جراحی تعداد بیماران زیاد است اما میزان درآمدی که در نهایت نصیب بیمارستان می شود چندان بالا نیست در نتیجه چون پرداختی ها طبق این طرح مبتنی بر میزان درآمد هر بخش است، مبالغی که در نهایت بین پرستاران این بخش ها تقسیم می شود ناچیز است در حالیکه بیشترین زحمت را پرسنل همین بخش ها متحمل می شوند.
در همین حال یکی از پرستاران بیمارستان شریعتی اجرای این طرح را نوعی انحراف در راه پیگیری اجرای طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سوی پرستاران می داند و می گوید، بیمارستانها با اجرای این طرح و اختلاف افکنی بین پرستاران باسابقه و طرحی به دنبال این هستند تا پرستاران را از پیگیری مطالبات قانونی شان که عمده ترینش اجرای قانون بر زمین مانده تعرفه گذاری خدمات پرستاری است.
به گفته ی برخی از پرستاران بیمارستان شریعتی، هفته گذشته هم تجمع مشابهی در بیمارستان رجایی کرج نسبت به اجرای طرح مبتنی بر عملکرد صورت گرفت و طی آن پرستاران به نتایج اجرای این طرح اعتراض کردند.

------------------------------

کشیدن دیواری بلند دور کارگاه برای شنیده نشدن صدای کارگران

«اکبر شوکت» که علاوه بر مسئولیت انجمن صنفی کارگران ساختمانی اینک رئیس کارگروه حوادث کار کشور است در گفتگو با ایلنا هشدار داد که اگر مسئولان وزارت کار از اختیارات قانونی خود برای مقابله با این بدعتگذاری استفاده نکنند در آینده باید شاهد افزایش تلفات حوادث کار در کارگاه‌های مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باشیم.
این فعال صنفی کارگری افزود: اخباری که تاکنون در ارتباط با کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منتشر شده نشان می‌دهد که عموم این کارگران به واسطه اشتغال در پروژه‌های نفت و پتروشیمی در معرض خطرناک ترین حوادث کار قرار دارند.
وی افزود: به نظر می رسد که مقررات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیشتر از آنکه باعث رونق و توسعه جامعه شده باشد به ابزاری برای افزایش محدودیت های ظالمانه تر تبدیل شده تا به جایی که صاحبان سرمایه به خود اجازه داده اند از مزد کارگران برای جلوگیری از برپایی اعتراضات صنفی استفاده کنند.
این فعال صنفی درباره ارتباط محدودیت اعتراضات صنفی و افزایش حوادث کار توضیح داد: اعتصاب یکی از ابزارهای اعتراض قانونی است که کارگران از آن برای پیگیری مطالبات صنفی خود استفاده می‌کنند و یکی از مهمترین مطالبات صنفی کارگران مناطق آزاد فقدان امکانات ایمنی است.
به باور شوکت، وقتی مسئولان اجازه می دهند که گروهی در مقام پیمانکار پروژه‌های عمرانی از معافیت‌های قانون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اینطور سوء استفاده کنند باید در آینده شاهد هرچه پنهانی‌تر شدن مناسبات حاکم بر کارگاه‌های مستقر در این مناطق باشیم.
وی افزود: در شرایطی که کارگران شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی حتی حق تشکیل بدوی‌ترین نهاد صنفی کارگری را ندارند، قراردادهای جدید حکم کشیده شدن دیوار بلندی به دور کارگاه را دارد که یکسوی آن کارگران مجبورند با شرایط تحمیلی کارفرمایان کارکنند و در سوی دیگر آن هیچ کس از حال و روز آنها خبردار نمی شود.
وی از این اقدام به منزله تلاش برای امنیتی کردن محیط کار یاد کرد و ادامه داد: اگر نهادهای صنفی کارگری و دستگاه‌های مسئول در مقابل این رویه غیر قانونی واکنشی نشان ندهند در آینده خیلی راحت تر از امروز شاهد خواهیم بود که با کارگرانی که دغدغه کار صنفی دارند به مانند قانون‌شکنان و مجرمان خطرناک رفتار می‌شود.
وی افزود: از آنجا که وزارت کار یکی از دستگاه‌های اجرایی عضو شورای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است و حتی بصورت غیر مستقیم بر عملکرد دفاتر خدمات اشتغال این مناطق نظارت دارد از مسئولان این وزارتخانه انتظار می‌رود دست کم با ارزیابی صحت این قراردادها از شیوع چنین رویه‌های غیر قانونی جلوگیری کنند.

------------------------------

مجازات کارگران عسلویه در صورت اعتصاب و روش‌های مقابله با آن

پیش‌بینی مجازات کارگران در صورت اعتصاب در قراردادهای کارگران پیمانی فازهای 15 و 16 عسلویه، معضل محرومیت کارگران مناطق آزاد از حقوق اولیه کار را بار دیگر و این بار بصورت عینی نمایان کرده است.
هرچند این کارگران طبق قوانین کار ویژه مناطق آزاد از بخش عمده مواد حمایتی قانون کار از جمله ایجاد تشکل رسمی محروم‌اند، اما پرسش اصلی اینجاست که کارگران از طرق قانونی چطور می‌توانند در برابر این بی‌قانونی مقاومت کنند و وظیفه تشکل‌های مدعی حقوق کارگران برای جلوگیری از این اجحاف چیست.
به عقیده یک کارشناس حقوق کار، در شرایطی که پیمانکاران منطقه عسلویه با تغییر متن قراردادهای کار در صدد محدود کردن حقوق صنفی کارگران از جمله اعتصاب هستند، نهادهای صنفی کارگری وظیفه دارند با اطلاع رسانی از منافع کارگران حمایت کنند.
«علیرضا مقدم» به ایلنا گفت: چنانچه این قراردادها به امضای کارگران برسند آنان تنها از طریق دادگاه مدنی می‌توانند برای ابطال قراردادهایی که با این رویکرد تنظیم شده‌اند اقدام کنند. اما در شرایط کنونی که تازه تلاش‌ها برای راضی کردن کارگران به امضای قراردادهای جدید آغاز شده است، نهادهای صنفی کارگری می توانند از اختیارات خود برای حفظ حقوق موکلان‌شان استفاده کنند.
این وکیل دادگستری افزود: از نظر حقوقی تلاش کارفرمایان برای محدود کردن شرایط کار اقدامی در حوزه حقوق عمومی نیست و بنابراین حتی نمی توان از شخص مدعی‌العموم انتظار داشت که در رابطه با نقض حقوق قانونی کارگران اقدام کند.
وی در ارزیابی حقوقی متن جدید قراردادهای کار در عسلویه، گفت: در متن جدید قرارداد کار اصل رایگان نبودن انجام کار و ارائه خدمات نادیده گرفته شده است.
مقدم افزود: براساس این اصل حقوق مدنی که از آن با نام اصل «عدم تبرع» نیز یاد می‌شود منطق عقلی حاکم بر مناسبات اجتماعی پذیرفته است که هیچ انسانی به رایگان کالا یا خدماتی را در اختیار دیگران قرار نمی دهد.
این کارشناس حقوقی با یادآوری اینکه تخصص شغلی، کالایی است که توسط کارگر در بازار کار عرضه می‌شود افزود: براین اساس همه کسانی که به عنوان کارگر مشغول به کار میشوند در برابر عرضه مهارت ذهنی و یا جسمی خود از کارفرما مبلغ معینی را تحت عنوان دستمزد دریافت می کنند و نمی توان از آنها توقع انجام کار رایگان را داشت.
وی افزود: بنابراین غیر منطقی است که کارفرمایی بخواهد در شروط قرارداد موضوعاتی همچون شرایط پراخت نشدن مزد مورد توافق کارگر را بگنجاند چرا که در عمل چنین شرایطی حکم بهره‌کشی غیر قانونی از انسان را دارد.
این وکیل دادگستری افزود حتی اگر چنین قراردادی از سوی کارگران امضا شود در مراجع قانونی می‌توان از طریق این ادعا که کارگر امضا کننده از روی بی‌اطلاعی یا اضطرار حاضر به پذیرش شرایط یکسویه کارفرما شده است در خواست رای ابطال قرارداد را مطرح کرد.
وی افزود: از منظر دادگاه این استدلال که خاص بودن مقررات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به کارفرمایان و یا پیمانکاران اجاز تحمیل چنین شرایط یکسویه‌ای را می دهد پذیرفته نیست زیرا هرچقدر هم که مقررات حاکم براین مناطق خاص باشند بازهم طبق مقررات قانون اساسی و حقوق مدنی هیچ انسانی نمی تواند برای خود حق سوء استفاده از سایرانسان ها را قائل شود.

------------------------------

تعویق ۲ ماه حقوق کارگران فولاد و چدن دورود/ درگیری فیزیکی کارگر قدیمی با یک مدیر ارشد به اخراجش انجامید

کارگران به ایلنا گفته‌اند علی رغم اینکه مسولین کارخانه وعدهی بهبود اوضاع در سال جدید را داده بودند اما هنوز حقوق ماههای فروردین و اردیبهشت 94 و حق بیمه کارگران به صورت کامل پرداخت نشده است. گفته می‌شود پرداخت ناقص حق بیمه‌ها باعث شده دفترچههای بیمه برخی از کارگران در روزهای گذشته تمدید نشود.
برخورد نامناسب با اعتراضات به تعویق حقوق، یکی دیگر از مسائل مطرح شده از سوی کارگران است.
در این رابطه روز گذشته یکی از کارگران باسابقه بخش سرکوره که نسبت به تعویق چند ماهه حقوق معترض بود پس از مشاجره و درگیری فیزیکی با یکی از مدیران ارشد کارخانه، از کار معلق شده و امکان اخراجش وجود دارد.
به گفته منابع خبری، این کارگر که بیش از 12 سال سابقه کار در این کارخانه را دارد، پیش از درگیری فیزیکی به مدیر مربوطه گفته است به خاطر اینکه فرزند بیمار دارد نمی‌تواند بیش از این منتظر پرداخت دستمزدش بماند و باید هر چه سریعتر به این موضوع رسیدگی شود. در واکنش به این اعتراض مدیر مربوطه واکنشی نشان داده که کارگر مذکور رفتار او را در برابر مطالبه حقوقش توهین آمیز تلقی کرده و با مدیر کارخانه درگیری فیزیکی پیدا کرده است. برخوردی که در نهایت منجر به برداشته شدن کارت ورود و خروج وی شده است.
کارگران می‌گویند در یکی دو ماه اخیر سه نفر دیگر از کارگران بخش های سنگ زنی و قالب گیری نیز اغلب بدون دلیل موجه اخراج شده اند و کارتشان توسط مدیریت ضبط شده است.
برخی از کارگرانی که کارت آنها ضبط شده از جمله کارگرانی هستند که در تجمع اعتراضی سال گذشته در محوطه کارخانه با آنها برخورد شد و با اخذ تعهد مجددا به کار بازگشتند.این کارگران که نیروی کار متخصص بودند به بخش سنگ زنی که در تخصص آنها نبود و گفته می شود یکی از سخت ترین بخش های کارخانه است فرستاده شده بودند.
کارگران اخراجی می گویند ،هنوز منتظر بازگشت به کارشان هستند اما با توجه به رویکرد مدیریت شرکت و برخورد هایی که از سوی مدیریت صورت می گیرد چندان امیدوار به بهبود وضعیت نیستند.
به گفته ی یکی از این کارگران، مدیریت فرصت هرگونه اعتراضی را از کارگران گرفته است و در صورت اعتراض به شدت با کارگر معترض برخورد می کند.
این کارگر ادامه می دهد، از سال گذشته سهمیه ی شیر کارگران قطع شده و به طور مرتب شیر در کارخانه توزیع نمی شود. یکی از کارگران چند روز پیش عکس ریه اش را که به شدت در اثر شرایط کار آسیب دیده بود به مدیرعامل نشان داده اما هیچ توجهی به وضعیت او نکرده‌اند.
به گفته ی کارگران، شرایط سخت کار به همراه تعویق های مکرر در پرداخت دستمزدها که از زمان روی کار آمدن مدیریت جدید کارخانه باب شده، کارگران را در وضعیت بسیار بدی قرار داده است.از طرفی جذب نیروی مازاد آن هم در شرایطی که شرکت با بحران در پرداخت بدهیها، نقدینگی و فروش محصولات خود مواجه است وضعیت ادامه کار را به مراتب سختتر کرده است.
گفتنی است، کارخانه فولاد و چدن دورود زیرمجموعهٔ هلدینگ فارس خوزستان است و عمده‌ترین خریدار محصولاتش شرکت‌های سیمانی هستند که قطعات سنگ شکن و سیمانی مورد استفادهٔ خود را از این طریق تامین می‌کنند، اما به دلیل آنجه رکود بازار خرید و فروش مصالح ساختمانی عنوان شده است، در چند ماههٔ اخیر با مشکل جدی در پرداخت معوقات حقوقی کارگران خود مواجه شده‌ است. حدود 140 کارگر رسمی و قراردادی در این شرکت مشغول به کارند.

------------------------------

بلاتکلیفی چند ماهه ۹۰۰ کارگر «ریخته گری سهند» با توقف فعالیت کارخانه

به گزارش ایلنا، از زمستان سال گذشته فعالیت آزمایشی شرکت ریخته‌گری سهند برای تولید فرآورده‌های آهنی شروع شد و به مرحله ی تولید شمش چدنی هم رسید اما در اواخر اسفند ماه به دلیل مشکلاتی که در تامین مواد اولیه پیش آمد به کارگران گفته شد برای انعقاد قرارداد جدید تا بعد از تعطیلات سال نو صبر کنند.
یکی از کارگران در این باره گفت: پس از تعطیلات نوروز در حالی‌که هنوز حقوق بهمن و اسفند سال 93 را دریافت نکرده بودیم، برای بستن قرارداد جدید مراجعه کردیم اما گفتند هنوز مواد اولیه تامین نشده و چون در ایام عید به دلیل محدودیت های حمل و نقل وسایط سنگین، امکان بیرون بردن شمش های چدن تولیدی وجود نداشت فعلا نمی توانیم پاسخگوی کارگران باشیم به همین دلیل از ما خواستند تا چند هفته بعد مجددا به شرکت مراجعه کنیم.
به گفته ی این کارگر، رفت و آمد کارگران به شرکت به همین روال ادامه پیدا کرده اما با وجود رایزنی‌های فراوان و جلسات متعددی که برای رسیدگی به وضعیت شرکت ریخته گری سهند از سوی مسولین استان صورت گرفته هنوز وضعیت شروع به کار مجدد این شرکت مشخص نیست و کارگران هم در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
در همین حال یکی از کارگران در خصوص وضعیت پرداخت مطالبات معوقه گفت: در حال حاضر با پیگیری هایی که انجام شده، حقوق بهمن ماه پرداخت شد اما هنوز موفق به دریافت حقوق اسفند سال گذشته نشدهایم.
این کارگر با اشاره به وضعیت بلاتکلیف کارگران ریخته‌گری سهند می گوید، با وجود گذشت چند ماه از توقف کار و بیکاری و بلاتکلیفی 900 کارگر، هنوز هیچکس به وضعیت ما رسیدگی نمی کند در حالیکه ما مشغول به کار بودیم و این کارفرما بود که به دلیل مشکلاتی که عنوان می شد کار را متوقف کرد.
گفته می شود، صد درصد سرمایه احداث این کارخانه از سوی سرمایه گذاری از کشور چین تامین شده است. شرکت ریخته گری سهند ظرفیت تولید سالانه 800 هزار تن شمش چدن را دارد و قرار بود برای 900 نفر فرصت شغلی ایجاد کند.
کارگران می گویند، مسولان سازمان صنایع و معادن زنجان و همچنین فرمانداری شهرستان ایجرود زنجان که این شرکت در آن واقع شده، اعلام کرده بود که خرداد ماه شرکت ریخته‌گری سهند به صورت رسمی شروع به کار خواهد کرد اما هنوز مشخص نیست این وعده ها چه زمانی محقق خواهد شد.

------------------------------

شورای تامین رشت اعتصاب «ایران برک» را بررسی می‌کند/امنیت شغلی متزلزل و اخراج ۲ زن باردار

به گزارش ایلنا، این جلسه قرار است با حضور فرماندار و سایر مقامات عضو شورای تامین شهرستان رشت به همراه مدیر عامل کارخانه و دو ن از نمایندگان کارگران ایران برک برگزار شود.
به کارگران گفته شده است دراین جلسه حاضرین راهکارهای مختلفی را پیرامون پرداخت معوقات حقوقی و بیمه‌ای کارگران مورد ارزیابی قرار می‌دهند.
بر اساس این گزارش، مجموع مطالبات کارگران شاغل ایران برک، 9 ماه حقوق معوقه بود که یک ماه از معوقات حوالی ساعت 11 شب سه شنبه (19 خرداد ماه) به 100 نفر از کارگران پرداخت شده است.
روز گذشته فرماندار رشت به همراه مدیر کارخانه و رئیس اداره کار شهرستان رشت در سالن اجتماعات این واحد تولیدی حاضر شده بودند و با وعده پرداخت دو ماه از معوقات حقوقی قصد متقاعد کردن کارگران معترض برای ادامه تولید را داشتند که در نهایت این پیشنهاد با مخالفت کارگران روبرو شد.
رئیس اداره کار رشت پس از مخالفت کارگران با پایان اعتصاب سخنانی گفته است که کارگران از آن برداشت تهدیدآمیز داشته‌اند.
کارگران می‌گویند رئیس اداره کار رشت روز گذشته به آنان گفته است «تعطیل کردن کارخانه برای شما پول نمی‌شود. تا یک ماه دیگر قرارداد کار اکثر شما به اتمام می رسد، آنوقت درباره کارگرانی که امروز با ما همکاری نکردند تصمیم می‌گیریم.»

امنیت شغلی متزلزل و اخراج دو زن باردار
مشکلات صنفی کارگران ایران برک به تعویق حقوق محدود نمی‌شود. آنان امنیت شغلی خود را نیز در مخاطره می‌بینند. بنا بر ادعای معترضین حدود 170 نفر از همکارانشان طی دو سال گذشته از این کارخانه خارج شده‌اند.
به گفته این منابع خبری، بعد از نوروز 94 نیز حدود 20 نفر از کارگران به دلایل غیر منطقی و با سوابق 7 تا 8 سال از کارخانه اخراج شده‌اند. در بین اخراجی‌ها دو زن حضور داشتند که کارگران معتقدند صرفا به دلیل باردار بودن و طبعا کاهش توانایی انجام کار بیکار شده‌اند.
طبق اظهارات کارگران ایران برک، در این واحد تولیدی بیش از 40 کارگر زن مشغول به کارند که بعد از اخراج زنان باردار، تعدادی از آنها بارداری خود را مخفی می‌کنند.

------------------------------

حوادث کار در عمق چاه پایان ندارد؛ مرگ دو مقنی دیگر در تهران

به گزارش ایلنا، این حادثه صبح دیروز (20 خرداد) در حیاط یک شرکت صنعتی در شرق تهران رخ داد و دو کارگر تبعه افغانستان کشته شدند.
سخنگوی آتش نشانی تهران درباره این حادثه گفته است: در چاه مذکور گاز زیادی جمع شده بود و آتش نشانان پس از ایمن سازی کامل وارد چاه شدند و دو کارگر افغان که حدودا 25 ساله بودند را از درون چاه بیرون آوردند و تحویل عوامل اورژانس دادند.
وی خاطرنشان کرد: به تشخیص کارشناسان امداد و نجات کارگر دوم به قصد کمک به همکارش که دچار گاز گرفتگی شده بود وارد چاه شده بود.
گفتنی است آمارها نشان می‌دهند کارگران چاه کن در معرض پرخطرترین حوادث کار قرار دارند. در این میان نکته قابل تأمل این است که با وجود شرایط خطرناک کار در اعماق چاهها و فاضلاب‌ها کارگران مقنی نه از کمترین امکانات ایمنی برخوردارند و نه پوشش بیمه ای دارند.
حوادثی که برای این کارگران اتفاق می افتد بسته به نوع کاری که در اعماق زمین انجام می دهند متفاوت است اما گازگرفتگی، ٰریزش دیواره های چاه و پاره شدن سیم بکسل حمل کارگر به اعماق زمین، عمده ترین دلایل این حوادث بوده است.

------------------------------

کارگران مس سرچشمه با وعده ۱۰ روزه به کار بازگشتند

به گزارش ایلنا، پس از مذاکره کارگران معترض با مسئولین کارخانه، کارگران از عصرگاه دیروز به کار بازگشتند.
ظاهرا نمایندگان مدیریت به کارگران وعده داده‌اند تا ده روز آینده وضعیت قراردادهای کار و حقوق و مزایای آنان تعیین تکلیف خواهد شد.
منابع کارگری ایلنا در کرمان صبح روز گذشته از تجمع نزدیک به 200 نفر از کارگران مس سرچشمه در مقابل درب ورودی این مجتمع صنعتی خبر داده بودند. کارگران تعدادی از بخش‌های این کارخانه در واکنش به دستمزدهای نابرابر و محقق نشدن وعده استخدام رسمی از سوی شرکت مس، دست از کار کشیده‌ بودند.

------------------------------

کارشناس دادگستری تجمعات کارگران سیمان سپاهان را «خودجوش» اعلام کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، هیات کارشناسان رسمی دادگستری در گزارشی به رئیس شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی شهرستان مبارکه نوشته‌ است که تجمعات کارگران پیمانی سیمان سپاهان در تاریخ‌های ۱۹ و ۲۰ مهر ماه سال ۹۳ «عملی خود جوش» بوده و «بر اثر فشار مشکلات معیشتی و همچنین احساس تبعیضی که بین خود و کارکنان رسمی شرکت سیمان سپاهان داشته‌اند»، انجام گرفته است.
این گزارش در ارتباط با یکی از شکایات مدیرعامل سیمان سپاهان از نمایندگان کارگران پیمانی این واحد تولیدی به نگارش درآمده است.
مدیرعامل سیمان سپاهان در شکایت مربوط به این گزارش، خواستار محاکمه ۶ تن از نمایندگان کارگران پیمانی این کارخانه برای دریافت غرامت اعتصاب کارگران در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر ماه سال ۹۳ شده بود.
کارفرما در شرح این شکایت مدعی شده بود کارگران پیمانی سیمان سپاهان در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر سال گذشته به تحریک این ۶ نماینده کارگری تجمع کردند و کارخانه در پی برپایی این تجمعات اعتراضی قریب به یک میلیارد تومان زیان کرده است اما کار‌شناسان رسمی دادگستری چندی پیش مبلغ زیان شرکت سیمان سپاهان ناشی از کاهش بارگیری جبران نشده در تاریخ‌های ۱۹ و ۲۰ مهر سال گذشته را حدود ۳۳ میلیون تومان تخمین زدند که کمتر از ۵ درصد مبلغ ادعایی کارفرما برای دریافت غرامت بود.
گفتنی است هیات کارشناسان رسمی دادگستری در بخش دیگری از این گزارش نوشته‌ است دستور مقام قضایی «برای تعیین میزان قصور متهمین در پرونده مورد بحث» اجرا شدنی نیست، چراکه ابزار علمی و کنترلی لازم در اختیار آنها قرار ندارد.

------------------------------

مذاکره کارگران ایران برک و فرماندار رشت بی‌نتیجه پایان یافت/تخریب شبانه اموال کارخانه

به گزارش ایلنا، صبح امروز (20 خرداد ماه) در بیست و سومین روز از آغاز اعتراض صنفی 120 کارگر ایران برک، فرماندار شهرستان رشت به همراه مدیر این کارخانه در سالن اجتماعات این واحد تولیدی حاضر شدند و با وعده پرداخت دوماه حقوق قصد متقاعد کردن کارگران معترض را برای ادامه تولید را داشتند که در نهایت این پیشنهاد با مخالفت کارگران روبرو شد.
کارگران درباره دلیل رد این پیشنهاد به ایلنا گفته‌اند که در جریان اعتصاب سال گذشته (93)، شخص فرماندار و مدیرکارخانه همین وعده‌ها را به کارگران داده بودند و پس از آنکه کارگران اعتماد کردند و به اعتصاب خاتمه دادند، وعده‌ها محقق نشدند. آنان امروز به ایلنا گفتند «ما نمی‌خواهیم از یک سوراخ دو بار گزیده شویم.»
به گفته کارگران، همچنین بدنبال تجمع روز گذشته کارگران مقابل فروشگاه برک در منطقه گلسار ،کارفرما برای متقاعد کردن آنان به خاتمه اعتصاب و ادامه تولید ،حوالی ساعت 11 شب گذشته (19 خرداد ماه) یک ماه از معوقات حقوقی 100 نفر از کارگران را پرداخت کرده است اما باقی کارگران هنوز پولی دریافت نکرده‌اند.
در جلسه امروز کارفرما در حضور فرماندار به کارگرانی که یک ماه حقوق معوقه دیشب به حسابشان واریز نشده گفته است «ما شماره حساب این تعداد کارگر را فراموش کرده بودیم».
کارگران می گویند، از آقای فرماندار انتظار داشتیم به عنوان نماینده دولت، شرایط امروز کارگران ایران برک را درک کند اما کارگران احساس می‌کردند او جانب کارفرما را گرفته و سعی دارد ما را به هز طریق متقاعد به شروع کار کند.
همچنین طبق اظهارات کارگران، شب گذشته عده‌ای ناشناس با آتش زدن درختان و ضایعات کارخانه، قصد وارد کردن اتهام خرابکاری به کارگران معترض و تخریب وجهه اعتراض صنفی کارگران را داشته اند. این در حالی است که کارگران روز گذشته تنها در مقابل فروشگاه «برک گلسار» تجمع کرده بودند و در پایان نیز با نصب پارچه‌نوشته‌ای بر سردر این فروشگاه به اعتراض خاتمه دادند. در این پارچه نوشته از مدیرکل کار و صنایع استان خواسته شده بود ضمن پی گیری مطالبات صنفی کارگران ایران برک، مانع فروش سوری فروشگاه برک گلسار شوند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند همان افرادی که دیشب درختها و ضایعات کارخانه را آتش زدند، پارچه نوشته آنان را هم پاره کرده‌اند.

------------------------------

مجازات کارگران عسلویه در صورت اعتصاب و روش‌های مقابله با آن

به عقیده یک کارشناس حقوق کار، در شرایطی که پیمانکاران منطقه عسلویه با تغییر متن قراردادهای کار در صدد محدود کردن حقوق صنفی کارگران از جمله اعتصاب هستند، نهادهای صنفی کارگری وظیفه دارند با اطلاع رسانی از منافع کارگران حمایت کنند.
«علیرضا مقدم» به ایلنا گفت: چنانچه این قراردادها به امضای کارگران برسند آنان تنها از طریق دادگاه مدنی می‌توانند برای ابطال قراردادهایی که با این رویکرد تنظیم شده‌اند اقدام کنند. اما در شرایط کنونی که تازه تلاش‌ها برای راضی کردن کارگران به امضای قراردادهای جدید آغاز شده است، نهادهای صنفی کارگری می توانند از اختیارات خود برای حفظ حقوق موکلان‌شان استفاده کنند.
این وکیل دادگستری افزود: از نظر حقوقی تلاش کارفرمایان برای محدود کردن شرایط کار اقدامی در حوزه حقوق عمومی است و بنابراین حتی نمی توان از شخص مدعی‌العموم انتظار داشت که در رابطه با نقض حقوق قانونی کارگران اقدام کند.
وی در ارزیابی حقوقی متن جدید قراردادهای کار در عسلویه، گفت: در متن جدید قرارداد کار اصل رایگان نبودن انجام کار و ارائه خدمات نادیده گرفته شده است.
مقدم افزود: براساس این اصل حقوق مدنی که از آن با نام اصل «عدم تبرع» نیز یاد می‌شود منطق عقلی حاکم بر مناسبات اجتماعی پذیرفته است که هیچ انسانی به رایگان کالا یا خدماتی را در اختیار دیگران قرار نمی دهد.
این کارشناس حقوقی با یادآوری اینکه تخصص شغلی، کالایی است که توسط کارگر در بازار کار عرضه می‌شود افزود: براین اساس همه کسانی که به عنوان کارگر مشغول به کار میشوند در برابر عرضه مهارت ذهنی و یا جسمی خود از کارفرما مبلغ معینی را تحت عنوان دستمزد دریافت می کنند و نمی توان از آنها توقع انجام کار رایگان را داشت.
وی افزود: بنابراین غیر منطقی است که کارفرمایی بخواهد در شروط قرارداد موضوعاتی همچون شرایط پراخت نشدن مزد مورد توافق کارگر را بگنجاند چرا که در عمل چنین شرایطی حکم بهره‌کشی غیر قانونی از انسان را دارد.
این وکیل دادگستری افزود حتی اگر چنین قراردادی از سوی کارگران امضا شود در مراجع قانونی می‌توان از طریق این ادعا که کارگر امضا کننده از روی بی‌اطلاعی یا اضطرار حاضر به پذیرش شرایط یکسویه کارفرما شده است در خواست رای ابطال قرارداد را مطرح کرد.
وی افزود: از منظر دادگاه این استدلال که خاص بودن مقررات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به کارفرمایان و یا پیمانکاران اجاز تحمیل چنین شرایط یکسویه‌ای را می دهد پذیرفته نیست زیرا هرچقدر هم که مقررات حاکم براین مناطق خاص باشند بازهم طبق مقررات قانون اساسی و حقوق مدنی هیچ انسانی نمی تواند برای خود حق سوء استفاده از سایرانسان ها را قائل شود.

------------------------------

تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان شهید بهشتی قم

به گزارش ایلنا، معترضین که تعدادشان حدود 150 نفر برآورد می‌شود عمدتا پرستاران هستند اما در میان شان نیروهای کار بخش بهیاری، آزمایشگاه و خدمات هم حضور دارند.
یکی از پرستاران معترض در گفتگو با ایلنا اجرای طرح مبتنی بر عملکرد را ناعادلانه خواند و در این باره توضیح داد: این طرح تنها باعث درآمدزایی برای پزشکان و بیمارستان‌ها شده است اما در عین حال کیفیت خدمات به بیماران را کاهش داده است.
در این تجمع صنفی پرستاران شعارهایی را در قالب پارچه نوشته طرح کردند از جمله «مبتنی بر عملکرد، خیانت است به ملت»، «مسئله ما صنفی است، سیاسی نیست»، «طرح تحول سلامت = پرستاری بی‌حمایت» و «تعرفه‌گذاری پرستاری، انگیزه است به خدمت».
گفته می‌شود دقایقی پس از تجمع پرستاران، رئیس این بیمارستان با حضور در جمع معترضین آنان را به سالن اجتماعات فراخواند و گفته می‌شود برخی مسئولین وزارت بهداشت که اکنون در قم به سر می‌برند قرار است برای مذاکره با معترضین به این بیمارستان بیایند.

------------------------------

190کارگر فولاد البرز سه ماه حقوق نگرفته‌اند

به گزارش ایلنا، این کارگران که با سوابق کاری بالا و در شرایط طاقت‌فرسا کار تولید انواع میلگرد را انجام می‌دهند، از اسفند ماه سال گذشته تا کنون حقوق و دستمزد دریافت نکره‌اند . همچنین هنوز حق عیدی سال 93 و بن دو سال 92 و 93 به کارگران پرداخت نشده است.
کارگران می گویند معوقات حقوقی کارگران پیش از 4 ماه بود که اخیرا کارفرما یک ماه حقوق مربوط به بهمن ماه سال 93 را پرداخت کرده است. همچنین قرار است حقوق اسفند ماه 93 در تیر ماه 94 به کارگران پرداخت شود.
به گفته کارگران مجتمع فولاد البرز به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود مواد اولیه تولید و بحران در منابع مالی عنوان می‌شود، او توان پرداخت به موقع دستمزد کارگران و سایر هزینه های کارخانه را ندارد .
طبق ادعای کارگران فولاد البرز هم اکنون شرایط تولید در این کارخانه به حدی نامناسب است که کارگران را نگران امنیت شغلی‌شان کرده است بطوریکه از یکسال پیش تا کنون حدود ۲۱۰ نفر از مجموع ۴۰۰ کارگر این کارخانه پس از اتمام قرارداد کاری‌شان اخراج شده‌اند.
همچنین طی یک ماه گذشته تعدادی از کارگران که امیدی به بهبود وضعیت کارخانه ندارند خود خواسته محل کار خود را برای پیدا کردن شغلی مناسب ترک کرده اند.

------------------------------

شهرداری تهران مقصر کشته شدن دو کارگر در آتش‌سوزی خیابان جمهوری

به گزارش ایلنا، فاطمه دانشور در جریان بررسی لایحه «بروزرسانی تجهیزات و امکانات سازمان آتش‌سازی و خدمات آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و ارتقای سطح آموزش در این سازمان» با اشاره به حادثه مذکور توضیح داد: فوت دو نفر بر اثر سوختگی نبوده بلکه بر اثر سقوط بوده و مکاتبات کارشناسان با شرکت سازنده تجهیزات نشان می دهد آتش‌نشانی از خدمات پس از فروش استفاده نکرده و کاربر این دستگاه، آموزش و مهارت کافی را نداشته و همچنین به موقع از تشک استفاده نشده است.
به گفته عضو شورای شهر تهران این پرونده در شعبه ۷ دادسرای ناحیه ۷ در حال بررسی است که طبق آخرین نظر هیات منتخب کارشناسان رسمی دادگستری در خصوص منشا آتش سوزی، این حریق به علت ایجاد گرما و حرارت از ناحیه منابع حرارتی موجود در کانون حریق در مجاورت و تماس با کالاهای قابل اشتعال رخ داده است.
وی ادامه داد: نقطه شروع حریق، انباری واقع در کارگاه (واحد ۱۵) بوده و انتشار توسعه آتش‌سوزی از طریق درب سالن مجاور و در دیگر بخش‌های کارگاه بوده است و از مسیر پنجره مشترک با پاگرد، به کالاهای قابل اشتعال که به صورت غیرمجاز در راه‌پله انباشته شده، صورت گرفته است.
دانشور با بیان اینکه حریق از داخل واحد ۱۵ به خارج از محدوده لابی سرایت کرده است، گفت: کالاهای قابل اشتعالی که مغایر با اصول و معیارهای ایمنی و برخلاف ضوابط و مقررات در راه‌پله و مسیر خروج افراد انباشته شده، تحت تاثیر آتش قرار گرفته و شعله‌ور می‌شوند و راه خروج مسدود و باعث حبس ساکنان این واحد می‌شوند.
فاطمه دانشور درباره مرجع اعلام رسمی این خبر گفت: این نظر کارشناسان کانون دادگستری است که بازپرس و دادگاه بر اساس این نظر، حکم نهایی را صادر خواهند کرد. در خصوص اقدامات آتش‌نشانی در این حادثه، گفت: فوت دو نفر بر اثر سوختگی نبوده بلکه بر اثر سقوط بوده و مکاتبات کارشناسان با شرکت سازنده تجهیزات نشان می دهد آتش‌نشانی از خدمات پس از فروش استفاده نکرده و کاربر این دستگاه، آموزش و مهارت کافی را نداشته و همچنین به موقع از تشک استفاده نشده است.
وی تاکید کرد: این نظر کارشناسان کانون دادگستری است که بازپرس و دادگاه بر اساس این نظر، حکم نهایی را صادر خواهند کرد.

------------------------------

تجمع کارگران مس سرچشمه در مقابل درب ورودی کارخانه

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران قراردادی مجتمع مس سرچشمه از صبح امروز در بخش هایی مانند معدن، ذوب و تغلیظ دست از کار کشیده اند و به نمایندگی از سایر کارگران در مقابل درب ورودی این مجتمع تجمع کردند.
به گفته یکی از کارگران معترض، با وجود اینکه مدتهاست وعده استخدام نیروهای قراردادی از سوی مسولین این شرکت به آنها داده شده اما همچنان مسله عدم تبدیل وضعیت قراردادها مهمترین معضل کارگران قراردادی مس عنوان می‌شود.
این کارگر می گوید، کارگران قراردادی از حقوق و مزایای مناسب برخوردار نیستند در نتیجه تفاوت در پرداخت آنها را نسبت به ادامه شرایط تحت پوشش قراردادهای موقت و پیمانی نگران کرده است.
پیش از این نیز برخی از کارگران شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد با مس سرچشمه، اعلام کرده بودند که امتیازاتی که شرکت مس سرچشمه برای سایر کارگران خود قائل می‌شود به آن‌ها تعلق نمی گیرد.

------------------------------

شناسایی تعدادی از شرکت کنندگان در تجمع جویندگان کار عسلویه

به گزارش ایلنا، دوشنبه هفته گذشته (11 خرداد) جمعی از جوانان جویای کار که از اهالی شهرستان‌های نزدیک به منطقه ویژه عسلویه بودند با تجمع در دفتر واحد کار و خدمات اشتغال این منطقه نسبت به توزیع ناعادلانه فرصت‌های شغلی اعتراض کردند.
این اقدام اعتراضی از آن جهت حائز اهمیت است که به دلیل مقررات کار خاص حاکم بر بازار کار مناطق آزاد، بسیاری از حقوق صنفی کارگران این مناطق با توجیه «ایجاد فرصت‌های شغلی» نادیده گرفته شده است.
با این حال شرکت کنندگان در تجمع هفته گذشته خواستار آن بودند تا کارفرمایان و پیمانکاران پروژه‌های نفت و گاز منطقه عسلویه به هنگام استخدام کارگر، سهم بیشتری را برای بومیان در نظر بگیرند.
در این رابطه «بوهندی کمالی» رئیس شورای اسلامی منطقه «چاه‌مبارک» به ایلنا می‌گوید: هرچند در پی تجمع اخیر مسئولان اداری منطقه بصورت جدی‌تری به خواسته‌های صنفی کارگران جویای کار توجه می کنند اما هنوز این مطالبه محقق نشده است.
به گفته این فعال صنفی در منطقه چاه‌مبارک، این روزها که زمزمه‌های جذب نیرو در واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی مختلف از جمله پتروشیمی تخت جمشید، جم و بوشهر شنیده می‌شود از نظر اهالی منطقه میزان سهمیه اختصاص یافته به کارگران بومی معیار مناسبی برای راست آزمایی وعده‌های مسئولان است.
وی در عین حال می‌گوید: باوجود این توجه و همگرایی مطلع شده‌ایم که بعد از ماجرای هفته گذشته برخی از شرکت‌کنندگان در تجمع شناسایی و مورد بازخواست قرار گرفته‌اند.
این مقام مسئول منطقه چاه مبارک ادامه می دهد: بصورت مشخص این افراد کسانی بوده‌اند که در حال حاضر به عنوان کارگر پیمانکاری در منطقه عسلویه کار می‌کنند و برای حمایت از جویندگان کار در تجمع مذکور شرکت کرده بودند.
کمالی که عقیده دارد شاغل بودن دلیلی نمی شود تا افراد در جستجوی فرصت شغلی بهتر و پایدارتر نباشند، یادآور شد: اقدامی که هفته گذشته افتاد یک اجتماع مسالمت آمیز صنفی بود که شرکت کنندگان پس از وعده رسیدگی مسئولان به آن خاتمه دادند.
وی ادامه می دهد: اما واقعیت این است که وضعیت کارگران شاغل در این منطقه نیز مطلوب نیست و به نظر می رسد که از این بابت باید مقررات اشتغال مناطق آزاد مورد بازبینی قرار بگیرد.
این مقام صنفی یادآور شد: مطابق قوانین موجود، سرمایه‌گذاران پروژه‌های منطقه ویژه عسلویه موظف‌اند تا بخشی از نیروهای انسانی مورد نیاز خود را از میان اهالی مناطق عسلویه، پارسیان، مهر، لامرد، کنگان و برازجان استخدام کنند که زادگاهشان در شعاع 300 کیلومتری این منطقه قرار دارد.
کمالی افزود: بومیان منطقه عسلویه و به ویژه ساکنان مناطق همجوار پروژه‌های نفت و گاز از یکسو در معرض آلودگی‌های صنعتی قراردارند و از سوی مقابل با وجود آنکه در میان آنها نیروهای متخصص و تحصیل کرده هم وجود دارد اما کافرمایان کمتر به جذب آنها تمایل نشان می‌دهند.
هرچند این فعال کارگری از نهادی که کارگران معترض را شناسایی کرده نام نبرده است اما به نظر می‌رسد این اقدام توسط نیروهای انتظامات مستقر در واحدهای مختلف عسلویه با کارگران شاغلی که در تجمع جویندگان کار حضور پیدا کرده بودند انجام گرفته باشد.

------------------------------

خصوصی‌سازی «فولاد آذربایجان» سرانجام لغو شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، همانطور که وزیر اقتصاد و شورای امنیت کشور پیش‌تر دستور داده بودند، در جلسه‌ای که روز شنبه (۱۶ خرداد) در سازمان خصوصی‌سازی برگزار شد، قرارداد واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی با توافق خریداران ]گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی] فسخ شد.
کارخانه فولاد آذربایجان در پی لغو موقتی خصوصی‌سازی به سازمان ایمیدرو ]شرکت هلدینگ زیر مجموعه وزارت اقتصاد[ بازگردانده شده است و ظاهرا قرار است از ابتدای ماه آینده، تولید در این مجتمع صنعتی از سر گرفته شود.
علاوه بر این سازمان ایمیدرو در روزهای گذشته با تزریق دو و نیم میلیارد تومان به حساب کارخانه فولاد آذربایجان، سه ماه از چهار ماه حقوق معوقه کارگران را پرداخت کرده است. این کارگران علاوه بر یک ماه حقوق معوقه، عیدی و یکسری از مزایای سال ۹۳ را نیز طلب‌کارند.
گفته می‌شود سازمان ایمیدرو در حال حاضر به دنبال تعیین هیات مدیره و مدیرعامل جدید کارخانه فولاد آذربایجان است.
از سوی دیگر منابع ایلنا می‌گویند دولت قصد دارد کارخانه فولاد آذربایجان را بعد از اصلاح ساختار، تعیین وضعیت کارگران، تعیین وضعیت وام‌های طرح‌های توسعه، حسابرسی و ارزش‌گذاری مجدد بار دیگر به بخش خصوصی واگذار کند اما این بار با این شرط که امنیت شغلی هر ۵۷۳ کارگر این مجتمع صنعتی تامین شود.
این در حالی است که شورای تامین میانه نیز پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی مقرر کرده بود «کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند»، اما بخش خصوصی تنها چند روز پس از تصاحب کارخانه در اواخر آذر ماه ۹۳ ، ۴۰ کارگر پیمانی را اخراج کرد و دو ماه بعد در پایان بهمن ماه نیز پس از اخراج حدود ۲۴۰ کارگر قراردادی دیگر، تولید در این مجتمع صنعتی را به دلایل نامعلوم متوقف کرد.
گفتنی است کارخانه فولاد آذربایجان با نزدیک به ۳۳۰ کارگر قراردادی و ۲۴۰ کارگر رسمی به عنوان بزرگ‌ترین کارخانه فولاد شمال غرب کشور و تنها کارخانه تولید فولاد در آذربایجان شرقی در سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرق شهر میانه احداث شده است

------------------------------

کارگران ایران برک مقابل فروشگاه «برک گلسار» تجمع کردند

به گزارش ایلنا، صبح امروز (19 خرداد) در بیست و دومین روز از آغاز اعتصاب صنفی 120 کارگر در محوطه کارخانه، کارگران تصمیم گرفتند اعتراضات صنفی خود را در واکنش به بی‌توجه‌ای کارفرما در پرداخت مطالباتشان به بیرون از کارخانه و مقابل فروشگاه عرضه محصولات برک واقع در خیابان 93 محله گلسار انتقال دهند. کارگران به نحوه فروش ساختمان این فروشگاه معترض‌‌اند.
به گفته کارگران این کارخانه؛ دلیل اعتراض امروز در مقابل فروشگاه برک در منطقه گلسار رشت این است که قرار بود کارفرما با درآمد حاصل از فروش ساختمان این فروشگاه، بخش عمده‌ای از معوقات 120 کارگر شاغل در کارخانه را پرداخت کند که متاسفانه درآمد حاصل شده از این معامله صرف سایر بدهی های کارخانه شده است.
کارگران معترض همچنین مدعی‌اند این فروشگاه به قیمت واقعی خود فروخته نشده است و از مسئولان اداره کار و صنایع استان گیلان خواسته‌اند به این موضوع رسیدگی کنند.
گفتنی است دیروز در بیست و یکمین روز اعتراض کارگران ایران برک، سهام دار اصلی کارخانه به کارگران پیشنهاد پرداخت دو ماه از حقوق را داده است و برای پرداخت مابقی مطالبات به کارگران گفته شده باید تا زمان فروش سایر املاک کارخانه صبر کنند که این موضوع با مخالفت کارگران روبرو شده است.

------------------------------

تلاش ناکام پیمانکار پتروشیمی ایلام برای الزام کارگران به اضافه‌کاری اجباری

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز سه‌شنبه هفته گذشته (۱۲ خرداد)، هنگامی که کارگران شرکت استیم به محل کار مراجعه کردند، با ابلاغ افزایش ساعت کاری مواجه شدند و در اعتراض به این موضوع دست از کار کشیدند.
در همین رابطه یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: در حالی که ساعت کاری در شرکت استیم از ۷ صبح تا ۵ و نیم عصر است، پیمانکار در روز یاد شده تصمیم گرفته بود ساعت کاری را به ۷ و نیم صبح تا ۷ و نیم عصر تغییر دهد.
او ادامه داد: کارگران در اعتراض به تصمیم پیمانکار که آنها را به اضافه‌کاری اجباری ملزم می‌کرد، دست از کار کشیدند. افزایش ساعت کاری در شرایطی اعلام شده بود که پیمانکار حقوق سه ماه گذشته کارگران را پرداخت نکرده بود.
این کارگر ناراضی تصریح کرد: در پی این اعتصاب، پیمانکار با نمایندگان کارگران جلسه گذاشت. بر اساس توافق‌نامه‌ای که در این جلسه به امضای طرفین رسید، ساعت کاری به روال همیشگی برگردانده شد و مقرر شد دو ماه از سه ماه حقوق معوقه کارگران پرداخت شود.
او افزود: علاوه بر این مقرر شد سرویس‌های رفت و برگشت، کارگران را براساس ساعت کاری جا‌به‌جا کنند، چرا که پیمانکار از دو هفته پیش‌تر از سرویس‌های برگشت خواسته بود ساعت ۷ و نیم عصر کارگران را به خانه بازگردانند تا برای اجباری کردن اضافه‌کاری زمینه چینی شود.
او در ادامه بیان کرد: روز گذشته (دوشنبه ۱۸ خرداد)، دو ماه حقوق به کارگران پرداخت شد. علاوه بر این سرویس‌ها در این هفته به روال همیشگی کار می‌کنند و ساعت کاری نیز مثل همیشه است، اما براساس شایعه‌هایی که در بین کارگران پیچیده است، پیمانکار قصد دارد به هر ترتیبی کارگران را به اضافه کاری اجباری ملزم کند.
او در بخش دیگری از صحبت‌هایش با انتقاد از حراست پتروشیمی ایلام، گفت: حراست از ورود مینی‌بوس‌های رفت و برگشت کارگران به درون واحد جلوگیری می‌کند و کارگران هر روز مجبورند ۲۰ دقیقه تا محل کار پیاده‌روی‌ کنند.
او در عین حال افزود: از طرفی ۱۳ کارگر مجموعه که ساکن روستای آبزا هستند، اگر بتوانند از «درب ورودی کارکنان رسمی» رفت و آمد کنند، با پای پیاده ده دقیقه‌ای به محل کار می‌رسند، اما حراست به دلایل نامعلوم اجازه این کار را نمی‌دهد و کارگران مجبورند از «درب محصول» برای ورود به پتروشیمی استفاده کنند که باعث می شود این ۱۳ کارگر با صرف سه برابر زمان یاده شده و با استفاده از سرویس‌های رفت و برگشت خود را به مجتمع برسانند.
گفتنی است خبرنگار ایلنا برای اطلاع بیشتر از جزییات اعتصاب هفته گذشته با پیمانکار و کارفرما تماس گرفت، اما تا این لحظه به موفق به کسب نظر آنان نشده است.

------------------------------

اعتراض صنفی کارگران مجتمع چهار گانه سبز مهاباد موقتاً خاتمه یافت

به گزارش ایلنا، تجمع پنج روزه کارگران مجتمع چهارگانه سبز مهاباد در حالی امروز (18 خرداد) خاتمه یافت که همزمان با اعتراض صبح امروز، نمایندگان‌ کارگران به همراه نماینده فرمانداری و اداره کار مهاباد جلسه‌ای را برای رفع مشکلات کارگران برگزار کردند.
کارگران می گویند: در جلسه‌ امروز مصوب شد که مطالبات صنفی حدود 200 کارگر مجتمع چهار گانه سبز مهاباد حداکثر تا روز پنجشنبه (21 خرداد ماه) یکجا پرداخت شود. نمایندگان دولتی با پیشنهاد نمایندگان کارگری برای تضمین ادعای کارفرما یک فقره چک به مبلغ یک میلیارد تومان اخذ کرده‌اند.
منابع خبری در تشریح اعتراض شب گذشته و امروز کارگران به ایلنا گفته‌اند: شب گذشته کارگران شیفت شب مجتمع هما مرغ که تعدادشان به 70 نفر می‌رسد همچون شب های گذشته کشتار را از ساعت 22 تا 2 بامداد امروز (18 خرداد) متوقف کردند.
کارفرما برای خاتمه اعتصاب شب گذشته کارگران هما مرغ، سرپرستان داخلی کارخانه را میانجی کرد و در نهایت با حضور مدیر یکی از بانک‌ها در محل کارخانه به هر یک از کارگران مجتمع کشتارگاهی «هما مرغ » و 20 کارگر« مجتمع دامداری وصنعتی» (کشتارگاه گاو و گوسفند) که هر کدام بابت حقوق معوقه بین 5 تا 10 میلیون تومان طلب دارند ، مبلغ یک تا یک ونیم میلیون تومان پرداخت شد.
به گفته کارگران، طبق جلسه امروز تمامی ۲۰۰ کارگر شاغل در بخش‌های مختلف مجتمع شامل «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد»با اعتماد به وعده کارفرما به امید دریافت مطالباتشان تا پایان هفته به کار خود بازگشتند.

------------------------------

روایت دو ماه بلاتکلیفی کارگران «فارسیت دورود»

یکی از کارگران این کارخانه صنعتی صبح امروز (18 خرداد) به ایلنا گفت: از ابتدای امسال فعالیت کارخانه فارسیت متوقف شده و از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری می‌شود. در حال حاضر علاوه بر معوقات حقوقی 5 ماهه ای که مربوط به سال 91 و دو ماهه اول سال 94 می شود موضوع بازخریدی و تعیین تکلیف کارگران بیکار شده از مشکلات اساسی است که عزم جدی برای رسیدگی به آن از سوی مسولین مشاهده نمی شود.
به گفته ی این کارگر، در حالیکه بعد از برگزاری تجمعات مختلف در لرستان و تهران، مسولین شرکت وعده رسیدگی به وضعیت کارگران فارسیت را دادند و قرار شد در ازای پرداخت مبالغی کارگران را بازخرید کنند اما هنوز با گذشت نزدیک به سه ماه تکلیف این کارگران مشخص نشده است و تقریبا هر روز کارگران در مقابل درب شرکت تجمع می‌کنند تا به وضعیتشان رسیدگی شود.
اشاره این کارگر به تجمعات سه روزه ای است که در فرودین ماه سال جاری در مقابل وزارت کار در تهران برگزار شد. کارگران تجمع کننده آن روز دو خواسته اصلی را مطرح کردند. بازگشایی مجدد کارخانه و پرداخت حقوق ماهیانه به کارگران و یا قبول پرداخت سنوات به ازای سابقهٔ کار هر کارگر از جمله مطالبات مطرح شده از سوی کارگران فارسیت دورود بود.
حالا که کارخانه بعد از گذشت نزدیک به سه ماه شروع به کار نکرده، کارگران منتظرند تا دست کم مبلغ بازخریدی به آنها پرداخت شود تا بتوانند وضعیت بیمه‌ای خود را سامان دهند.
یکی از کارگران در این باره می گوید «تا الان اعلام کرده اند که بیمه فروردین ماه را پرداخت کرده اند. در حال حاضر هم باید منتظر بمانیم ببینیم تکلیف بازخریدی مان چه می شود تا پس از آن احتمالا به بیمه بیکاری معرفی شویم».
این کارگر ادامه می دهد: با توجه به اینکه اکثر کارگران پیمانی هستند و عمدتا سوابق کاری بالایی دارند معرفی به بیمه ی بیکاری اصلا به نفع آنها نیست و در سوابق بیمه ای شان مشکل ایجاد می کند.
گفته می‌شود، اکثریت کارگران فارسیت بین ۱۳ تا ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند.

پیشینه
لازم به یادآوری است تجمع بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران فارسیت دورود از روزدوشنبه 24 فروردین ماه 94 در مقابل وزارت کار آغاز شد و تا روز چهارشنبه ۲۶ فروردین ماه 94 ادامه یافت. کارگران این واحد صنعتی دلیل تجمع خود را تعطیلی ناگهانی شرکت در ۱۵ فروردین ماه و ممانعت از ورود بیش از 200 کارگر به جا مانده از تعدیل‌های پیشین به شرکت عنوان کردند و خواستار بازگشایی مجدد شرکت فارسیت شدند. این در حالیست که کارفرمای این شرکت صنعتی اعلام کرده‌ بود که به دلیل زیان دهی شرکت، قصد ادامهٔ فعالیت ندارد.
در روزهای برگزاری تجمع، جلسات متعددی در وزارت کار با حضور معاونین وزیر و مسولین هلدینگ فارس خوزستان و نمایندگان کارگران برگزار شد و قرار شد به زودی به وضعیت کارگران بیکار شده ی فارسیت رسیدگی شود. وعده ای که تا به امروز به نتیجه نرسیده است.
شرکت فارسیت دورد، تولید کننده محصولات سیمانی از زیرمجموعه های هلدینگ فارس خوزستان است. بنابر اطلاعات غیررسمی هنگان تعطیلی در این شرکت 156 کارگر پیمانی و 78 کارگر رسمی کار می‌کردند.

------------------------------

ادامه سکوت مسئولان در بیست و یکمین روز از اعتصاب «ایران برک»

به گزارش ایلنا، معترضین که در بخش‌های مختلف کارخانه کار می‌کنند خواستار دریافت 9 ماه حقوق معوقه و تامین امنیت شغلیشان پس از خاتمه اعتصاب هستند.
کارگران می‌گویند عامل تشدید اعتراضات صنفی بی‌توجه‌ای کارفرما به پرداخت مطالبات 9 ماهه کارگران بوده است. به گفته آنان مسئولان و سایر ذی نفعان کارخانه به جای چاره اندیشی منطقی برای خاتمه اعتصاب، سکوت اختیار کرده و با تهدید به اخراج سعی دارند بین کارگران نفاق ایجاد کنند.
بر اساس ادعای کارگران ایران برک، کارفرما در نخستین روز اعتصاب با شناسایی 10 نفر از کارگران معترض قصد داشت با آنان به جرم ایجاد اغتشاش و رهبری معترضان، تسویه حساب کند اما با حمایت سایر کارگران این اتفاق نیافتاد.
کارگران معترض مدعی‌اند یکی دیگر از راه کارهای کارفرما برای خاتمه اعتصاب ایجاد تفرقه بین آنان بوده است. در توضیح این ادعا عنوان شده است که کارفرما طی روزهای اعتراض به 10 نفر از کارگران که متهم به رهبری کارگران برای ادامه اعتراضات بودند مبلغ 300 تا 400 هزار تومان پرداخت کرده است. برای 30 نفر از کارگران که در حاشیه اعتراضات بوده و سکوت کرده بودند یک حقوق کامل پرداخت کرده و به مابقی کارگران که در اعتراضات حاضر و فعال بودند هیچ پولی پرداخت نکرده است.
کارگران ایران برک همچنین می‌گویند: کارفرما در ایام نوروز سال جاری کارخانه و کارگران را 21 روز تعطیل کرد و در این مدت سعی داشت با گرفتن تعهد از کارگران فقط 10 روز به کارگران حقوق بدهد و بیمه کارگران را از همان ده روز حقوق کسر کند که با مخالفت کارگران این موضوع نیز محقق نشد.
به گفته کارگران، اواخر سال گذشته کارفرما با فروش دو میلیارد و 900 میلیون تومانی یکی از فروشگاهای زنجیره‌ای کارخانه که در منطقه گلسار رشت واقع است، قرار بود بخشی از مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند اما این مبلغ صرف سایر بدهی‌ها شد و حقوق عقب افتاده آنان پرداخت نشد.

------------------------------

۹ کارگر قراردادی «تبریز کف» اخراج شدند

«جواد داداش‌لو»، نماینده کارگران تبریز کف به ایلنا گفت «قرارداد کار این ۹ کارگر اخراجی یک ماهه بوده است و همگی آنها در تاریخ ۲۸ اردیبهشت، بعد از به پایان رسیدن مدت زمان قرارداد کارشان اخراج شده‌اند.»
این اخراج‌ها در حالی انجام گرفته است که در ابتدای امسال نیز ۲۲ کارگر تبریز کف اخراج شده بودند، اگرچه در پی تجمع سایر کارگران در محوطه کارخانه، این ۲۲ نفر به کار بازگشتند.
مدیرعامل تبریز کف همان زمان به ایلنا گفته بود «حرکات کارگران در سه سال گذشته هزینه‌های هنگفتی برای کارخانه داشته است و ادامه کار اینگونه نمی‌شود و باید کارخانه را ساماندهی کنیم که این به نفع کارگران خوب است. همیشه یک عده کارگر بیخود مانع کار کارگران خوب هستند.»
کارگران تبریز کف سال گذشته نیز در اعتراض به تعویق در پرداخت مطالبات‌شان بار‌ها مقابل فرمانداری یا در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند. بعضی از این کارگران علاوه بر ۷ ماه حقوق معوقه سال پیش، مبلغی بین ۱۰ تا ۱۶ میلیون تومان از سال‌های دورتر طلبکارند.
کارگران تبریز کف در عین حال عیدی سال گذشته و حقوق ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه امسال را نیز دریافت نکرده‌اند، اگرچه کارفرما در روزهای پایانی سال گذشته مبلغی حدود یک و نیم میلیون تومان به کارگران پرداخت کرده بود و در هفته‌های گذشته نیز ۳ میلیون تومان دیگر به آنها پرداخت کرده است.
گفتنی است حدود ۲۰۰ کارگر در کارخانه تبریز کف کار می‌کنند که از این تعداد ۱۲۰ کارگر رسمی هستند. این واحد تولید سرامیک کف در شهرستان مرند در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

------------------------------

کارگران «نوپوش» رشت ۹ ماه حقوق نگرفته‌اند/اخراج ۷۰ کارگر در سال جاری

به گزارش ایلنا، با وجود اخراج حدود نیمی از کارگران در فروردین ماه سال جاری هنوز بی‌نظمی‌ در پرداخت حقوق در این واحد تولیدی پوشاک ادامه دارد به همین دلیل صبح روز گذشته (17 خرداد) کارگران به نشانه هشدار و اعتراض یک ساعت دست از کار کشیدند.
به ادعای کارگران کارخانه نوپوش، مطالبات 80 کارگر باقی‌مانده این کارخانه به 7 ماه حقوق سال 93 و حقوق دو ماهه فروردین و اردیبهشت سال جاری مربوط می شود. کارگران این واحد تولیدی از تیر ماه سال گذشته در مجموع 600 هزارتومان به صورت علی الحساب در دو قسط 300 هزار تومانی دریافتی داشته‌اند.
به گفتهٔ کارگران از ابتدای امسال 70 نفر از کارگران کارخانه نوپوش از کار اخراج شده‌اند. دلیل اخراج این کارگران با سوابق 5تا 6 سال «کاهش هزینه های کارخانه» عنوان شده است. در حال حاضر تعدادی از کارگران اخراجی از خدمات بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.
همچنین طبق ادعای کارگران نوپوش، مشکلات مالی کارخانه ناشی از واردات بی‌رویه محصولات خارجی است که قدرت رقابت را از این کارخانه و محصولاتش سلب کرده است.
کارگران معتقدند خصوصی‌سازی بدون برنامه در مجموعه ایران برک بیشترین ضربه را به تولید و کارگران این کارخانه وارد کرده به طوری که هم اکنون حدود 21 روز است که کارگران کارخانه پارچه بافی ایران برک که تامین کننده پارچه های البسه کارخانه نوپوش است دست به اعتصاب زده‌اند.
بر اساس این گزارش، هم اکنون کارگران باقی مانده‌ای که در شرف بازنشستگی هستند با انفصال بیمه‌ای که در طول سال‌های اشتغال دراین کارخانه در سوابق‌شان مشاهده می‌شود، امکان بازنشستگی ندارند. کارگرانی که بازنشسته شده اند یا با پرداخت سهم 4 درصدی کارفرما امکان بازنشسته شدن پیدا کرده‌اند و یا برای رفع مشکلات فاصله های بیمه ای، خود هزینه می‌کنند.

------------------------------

اعتصاب کارگران «ایران برک» به بیستمین روز رسید

کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفته‌اند طی بیست روز گذشته کارگران خطوط تولید در اعتراض به تعویق 9 ماه حقوق و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده‌اند. به گفته آنان طی 20 روزی که کارگران کار در کارخانه را به دلیل بی توجه ای کارفرما به پرداخت مطالبات‌شان متوقف کرده‌اند هیچ یک از مسئولان استانی و شهرستانی پیگیر مطالبات کارگران ایران برک نبوده‌اند.
کارگران با بیان این که مطالبات‌شان تنها محدود به 9 ماهه اخیر نمی‌شود، افزودند: علاوه بر معوقات حقوقی، حق سنوات خدمت 5 تا 10 سال (بسته به کارگر) به همراه عیدی سالهای 92 و 93 کارگران به طور کامل پرداخت نشده است.

دلایلی فراتر از تعویق 9 ماه حقوق
این منابع کارگری همچنین می‌گویند یکی دیگر از دلایل اعتراض کارگران نداشتن امنیت شغلی است. آنان به طور مشخص به اخراج 20 نفر از کارگران که عمدتا زن بودند اشاره می‌کنند که همگی در فروردین‌ماه سال جاری به دلیل پی‌گیری مطالبات صنفی و با اتهام تحریک سایر کارگران به اغتشاش با وجود 5 تا 6 سال سابقه کار اخراج شدند.
کارگران با بیان اینکه بی‌توجه ای کارفرما به مطالبات صنفی‌شان باعث کاهش انگیزه کار شده است، در ادامه پیرامون سایر مشکلات‌شان گفتند: حدود 7 سال است کارفرما بر خلاف قانون کار از دادن یک وعده غذای گرم به کارگران خوداری می کند. همچنین یکی از دو سرویس ایاب و ذهاب کارگران حذف شده است.
به گفته کارگران، در این کارخانه با وجود گرد و خاک فراوان از سوی کارفرما به کارگران ماسک تحویل داده نمی‌شود و آنان خود هر چند روز یکبار این ماسک‌ها را خریداری می‌کنند.
کارگران ایران برک در بخش دیگری از این گفتگو اضافه کردند؛ قرار بود سال گذشته برای پرداخت بخشی از مطالبات معوقه کارگران یکی از فروشگاهای زنجیره‌ای کارخانه که در منطقه گلسار رشت مستقر است به فروش برسد اما کارفرما با سود حاصل از فروش این فروشگاه بزرگ، بخش دیگری از بدهی‌های کارخانه را پرداخت کرد.
آنان در خاتمه تاکید کردند: اگر شرکا و ذی‎نفعان کارخانه ایران برک به مشکلات کارگران همچنان بی توجه ای نشان دهند، ناچاریم اجتماعات صنفی خود را به خارج از کارخانه انتقال دهیم.

------------------------------

تناقض سیاست سرکوب مزدی و توزیع بسته‌های امنیت غذایی

«عبدالله وطنخواه» در این باره به ایلنا گفت: دولتمردان و کارفرمایان در طول دو دهه گذشته به گدا‌ پروری و نگاه خیریه‌ای عادت کرده‌اند اما تناقض‌‌شان جایی آشکار می‌شود که با تمام قوا دستمزد کارگران را سرکوب می‌کنند.
او افزود: دستمزد کارگران در سالیان گذشته آنچنان سرکوب شده است که این گروه از جامعه توان پرداخت هزینه‌‌های عادی زندگی هم ندارند، به گونه‌ای که افزایش هزینه‌ها در ماه رمضان برای‌شان کمرشکن است.
این فعال کارگری تصریح کرد: از یکسو ساعت کاری را افزایش می‌دهند، دستمزدها را ناعادلانه تعیین می‌کنند، برای حذف مواد حمایتی از قانون کار نقشه می‌کشند و به قول خودشان می خواهند موانع کسب و کار را رفع کنند و از سوی دیگر بسته‌های امنیت غذایی توزیع می‌کنند تا کارگران گرسنه نمانند.
وطنخواه در ادامه بیان کرد: این پرسش برای کارگران مطرح است که چرا وقتی کار می‌کنند، دستمزدشان جوابگوی هزینه‌های زندگی نیست. چرا در حالی که کار می‌کنند، بازهم گرسنه می‌مانند و از زندگی انسانی و شرافتمندانه محروم‌اند.
او در پایان گفت: توزیع این بسته‌های غذایی نه در راستای علاج درد مردم که در راستای بهره‌برداری‌های سیاسی است و متاسفانه بسیاری از نیازمندان به دلیل فقر آگاهی به طور طبیعی از توزیع این بسته‌ها خوشحال می‌شوند.

------------------------------

تجمع کارگران «نیروگاه تبریز» در اعتراض به تلاش دولت برای خصوصی‌سازی

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران به از سرگیری تلاش‌‌ دولت برای خصوصی‌سازی نیروگاه تبریز و عقب‌افتادگی ۹ ماهه بخشی از مزایای خود معترض‌اند. معترضین معتقدند خصوصی‌سازی امنیت شغلی آنها را به خطر می‌اندازد.
ظاهرا کارفرما از ۹ ماه پیش بخش عمده‌ای از مزایای این کارگران از جمله اضافه‌کاری، پاداش روز کارگر، مبلغ تعمیرات، کارانه و ... را قطع کرده است. یک عضو انجمن صنفی کارگران نیروگاه حرارتی تبریز پیش از این گفته بود «از زمانی که تصمیم گرفته‌اند نیروگاه را خصوصی کنند، مزایای کارگران را به میزان قابل توجهی کاهش داده‌اند تا‌ این مجتمع صنعتی را سود ده نشان دهند.»
منابع کارگری می‌گویند گفتگوی اخیر مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی با خبرگزاری رسمی دولت، کارگران نیروگاه تبریز را به شدت تحریک کرده است.
«مجید پاشایی»، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی در تاریخ ۱۲خرداد طی گفتگویی با خبرگزاری رسمی دولت تحت عنوان «دغدغه امنیت شغلی کارکنان نیروگاه تبریز رفع شده است»، از ادامه برنامه خصوصی‌سازی نیروگاه تبریز خبر داده بود.
کارگران می‌گویند این اظهارات در حالی بیان شده‌اند که نمایندگان استان آذربایجان شرقی در مجلس و استاندار در سفر رئیس‌جمهور به تبریز در تاریخ ۳۰ اردیبهشت، از او خواسته بودند واگذاری نیروگاه به بخش خصوصی لغو شود.
بنابر گفته‌های کارگران، رئیس جمهور و وزیر نیرو در پاسخ به این درخواست گفته‌ بودند نسبت به خصوصی‌سازی نیروگاه تبریز در هیات دولت تصمیم‌گیری می‌کنند.
گفتنی است نزدیک به ۴۳۰ کارگر در نیروگاه حرارتی تبریز کار می‌کنند. بهره‌برداری از این نیروگاه برعهده شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی قرار دارد.
نیروگاه تبریز که نقش دیسپاچینگ برق در منطقه شمال‌غرب کشور را بر عهده دارد، در کیلومتر ۱۶ جاده تبریز به سمت آذرشهر در مجاورت دهستان لاهیجان، بخش خسروشهر قرار واقع شده است.

------------------------------

اعتراض مجدد کارگران «سبز مهاباد» به تعویق ۱۱ ماه حقوق

به گزارش ایلنا، این کارگران که طی روزهای دوشنبه و سه شنبه (11 و 12 خرداد) هفته گذشته در اعتراض به تاخیر در پرداخت 11 ماه حقوق و همچنین عدم دریافت سنوات پایان سال در اقدامی اعتراضی، کار در بخش‌های مختلف مجتمع همچون «کشتارگاه هما مرغ» و «کشت و صنعت» را متوقف کرده‌اند صبح امروز نیز با تجمع در محوطه این مجتمع صنعتی خواستار رسیدگی به مشکلات صنفی‌شان شدند.
در اقدامی اعتراضی دیگر، کارگران شیفت شب مجتمع هما مرغ که شمارشان به 60 نفر می رسد شب گذشته (16 خرداد) کشتار را از ساعت 22 تا 24 متوقف کردند.
کارگران مجتمع کشت وصنعت مهاباد می‌گویند، روز گذشته نیز (16 خرداد ماه) در محوطه مجتمع مقابل ساختمان مرکزی تجمع کرده بودیم اما همچون تجمعات گذشته پاسخ قانع کننده‌ای از کارفرما نگرفتیم.
به گفته کارگران معترض در پی تجمعات روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته گذشته، کارفرما وعده پرداخت همه مطالبات کارگران را تا روز شنبه 16 خرداد داده بود اما با گذشت یک روز از موعد این وعده کارفرما توجهی به خواسته کارگران معترض ندارد.
کارگران معترض می‌گویند، مشکلات شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد زمانی آغاز شد که این مجتمع بزرگ صنعت کشاورزی در سال ۸۶ در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد.
کارگران می‌گویند بعد از واگذاری شرکت های چهار گانه سبز مهاباد به بخش خصوصی پرداخت سنوات حدود 60 نفر از کارگران با سوابق ۲۰ تا ۳۰ سال کار طبق صورت جلسه ای به بخش خصوصی واگذار شد اما سرمایه گذار جدید پرداخت سنوات این کارگران را نپذیرقته است.
گفتنی است در مجتمع چهار گانه سبز مهاباد که شامل «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می شود بیش از 200 کارگر کار می کنند که از تیر ماه سال گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.

------------------------------

تعویق ۲ ماه حقوق در کارخانه کیوان/ ۱۸ کارگر بیکار شدند

به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه تولید کننده مواد غذایی کیوان حقوق ماههای فروردین و اردیبهشت 94 را دریافت نکرده اند. کارگران می گویند قرار بود در هفته گذشته دستمزد معوقه‌شان پرداخت شود اما تاکنون خبری از پرداخت معوقات حقوقی نیست. در همین حال 4 نفر از کارگران حق سنوات خدمت سال گذشته خود را دریافت نکرده‌اند.
در همین حال خبر می‌رسد تعدادی از کارگران این کارخانه به دلیل آنچه «رکود تولید» خوانده شده در ماههای اخیر بیکار شده‌اند. یکی از کارگرانٰ در این باره به ایلنا گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون 18 نفر از نیروها، تعدیل و به بیمه بیکاری معرفی شده اند.
به گفته یکی از کارگران با وعده ی مسولین شرکت قرار است این 18 نفر تا ابتدای تیر ماه و با انعقاد قراردادهای جدید به کار بازگردند.
شرکت کیوان در بهمن ماه 88 در راستای سیاست های اصل 44 به بخش خصوصی واگذار شد. در حال حاضر نیز این کارخانه نزدیک به 80 نفر کارگر دارد.

------------------------------

۱۰۰ کارگر «گسترش مانا ساز» در سال جاری حقوق نگرفته‌اند

کارگران کارخانه «گسترش مانا ساز» که در زمینه تولید قطعات سنگین بتنی و فلزی در شهرستان آبیک قزوین فعالیت دارند، به ایلنا گفته‌اند در این کارخانه حدود 100 کارگر رسمی قدیمی و قرارداد موقت با سابقه کار می‌کنند که علاوه بر تعویق حقوق فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری، حق بیمه آنان از بهمن ماه سال 93 تا کنون به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
یکی از کارگران مدعی است عامل اصلی بروز مشکلات کارخانه که منجر به تعطیلی بخش تولید تیرهای بتنی برق شده، سیاست های غلط مدیریتی است.
همچنین گفته می‌شود اسفند ماه سال گذشته 9 نفر از کارگران این کارخانه بعداز ماه ها چالش با کارفرما بلاخره مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار گرفتند اما به دلیل مشکلاتی که در پرونده بیمه‌ای آنان وجود دارد هنوز مستمری بازنشستگی شان بر قرار نشده است.

------------------------------

آخرین وضعیت مطالبات کارگران لوله و نورد صفا

به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به یک هزار کارگر لوله و نورد صفا در تاریخ یکم اردیبهشت ماه در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشید بودند.
در جریان این اعتصاب که با بازگشت به کار کمتر از نیمی از کارگران در روز ۴ خرداد و مابقی کارگران در روز ۵ خرداد خاتمه یافت، دو فعال کارگری در ساوه بازداشت شدند.
علاوه بر این منابع کارگری در واپسین روزهای اعتصاب از احضار و تهدید شماری از کارگران معترض در دادگستری ساوه و یک نهاد امنیتی خبر داده بودند.
کارگران لوله و نورد صفا در نهایت زمانی به اعتصاب‌شان خاتمه دادند که نامه رئیس اداره تامین اجتماعی ساوه را دریافت کردند. این مقام دولتی در نامه یاد شده پرداخت حق بیمه‌های عقب افتاده‌ کارگران را تایید کرده بود.
اگرچه وعده پرداخت حق بیمه‌های عقب افتاده کارگران معترض را با وجود ۴ ماه حقوق معوقه به کار بازگردانده است، اما دو فعال کارگری بازداشت شده هنوز آزاد نشده‌اند.
«شاپور احسانی‌راد» و «جعفر عظیم‌زاده» که به ترتیب در روزهای ۲۶ اردیبهشت و ۳ خرداد بازداشت شدند، در این مدت ممنوع الملاقات بوده‌‌اند.
منابع کارگری می‌گویند از روز ۳ خرداد دو فعال کارگری مذکور که در زندان مرکزی ساوه نگه‌داری می‌شوند با خانواده‌های خود تماس تلفنی نداشته‌‌اند. مقام‌های قضایی به خانواده‌های بازداشت‌شدگان گفته‌اند پرونده این دو فعال کارگری در مراحل تحقیقات قرار دارد.

------------------------------

اعتراض پرستاران بیمارستان کامکار قم به اجرای «طرح مبتنی بر عملکرد»

به گزارش ایلنا، بیمارستان کامکار قم از جمله بیمارستانهای پایلوتی است که در چند ماهه ی گذشته طرح مبتنی بر عملکرد در آن اجرایی شده است و حالا شش ماه پس از اجرا، پرستاران نسبت به حواشی اجرای این طرح معترض هستند.
تجمع امروز پرستاران بیمارستان کامکار ابتدا درمقابل درب ورودی اورژانس این بیمارستان برگزار شد و پس از آن از پرستاران خواسته شد جهت برقراری آرامش و جلوگیری از ملتهب شدن فضا ی بیمارستان به داخل سالن اجتماعات مراجعه کنند.
یکی از پرستاران در ارتباط با جزییات این تجمع گفت: در تجمعی که صبح امروز برگزار شد مسولین دانشکده علو پزشکی قم هم حضور یافتند و ضمن شنیدن دلایل اعتراض صنفی پرستاران، وعده دادند که در فرصتی یک ماهه نسبت به اصلاح طرح پیشنهادات لازم را به وزارتخانه ارائه دهند.
پرستاران می گویند اجرای طرح مبتنی بر عملکرد نه به نفع بیمار است و نه تاثیری در میزان خدمت رسانی پرستاران دارد. به گفته ی یکی از پرستاران بیمارستان کامکار، اجرای طرح مبتنی بر عملکرد نه تنها به نفع بیماران نبوده بلکه کیفیت و نحوه ی عملکرد پرستاران را نیز تحت الشعاع «سودخواهی گزاف» مجموعه های بیمارستانی قرار می دهد.
این پرستار در ادامه به تفاوت های به وجود آمده در پرداخت ها اشاره کرد و گفت: اجرای طرح مبتنی بر عملکرد در برخی از بیمارستانهای کشور در شش ماهه ی دوم سال گذشته کلید خورد و اکنون پس از شش ماه از اجرای این طرح شاهد تفاوت در پرداخت ها هستیم.
به گفته ی وی اجرای این طرح باعث شده تا اختلاف در پرداخت ها بین پزشکان و پرستاران چندبرابر شود و پرستاران به نوعی مورد سوء استفاده حرفه ای قرار گیرند و تبدیل به نیروهایی شوند که صرفا به جمع آوری امتیاز برای بیمارستانها مشغولند و از وظیفه ی اصلی شان که خدمت رسانی به بیمار است دور شوند. این در حالیست که به گفته ی این پرستار در نهایت هم هیچ مبلغ قابل توجهی در ازای زحمتی که می کشند دریافت نمی کنند.
پرستاران بر این باورند که طرح تحول نظام سلامت در صورتی می تواند موفق عمل کند که خواسته های همه اقشار اعم از پزشک و پرستار را مدنظر داشته باشد و با اجرای طرح هایی از این دست به تبعیض ها بین این دو قشر دامن نزند.
گفتنی است این دومین تجمع پرستاران در بیمارستانهای قم نسبت به اجرای طرح مبتنی بر عملکرد است.پیش از این در تاریخ نهم خرداد ماه نیز پرستاران بیمارستان نکویی قم نسبت به نتایج اجرای این طرح تجمع اعتراض آمیزی برپا کرده بودند.

------------------------------

تجمع کارگران دو واحد تولیدی در مهاباد

به گزارش ایلنا، در پی اجتماع هفته گذشته کارگران دو واحد «کشت و صنعت» و «کشتارگاه هما مرغ» در روز های یازدهم و دوازدهم خرداد ماه ، کارفرما وعده پرداخت تمامی مطالبات کارگران را حداکثر تا روز شنبه (16 خرداد ماه) داده بود اما کارگران این دو واحد امروز با محقق نشدن وعده مذکور تصمیم به اعتراض گرفتند.
کارگران می گویند در مجتمع چهار گانه سبزمهاباد که شامل «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می شود بیش از 200 کارگر کار می کنند که 11ماه حقوق طلب دارند .
کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در تشریح جزئیات معوقات حقوقی می گویند؛ این معوقات مربوط به 9 ماه حقوق سال 93 (از تیر ماه) است و در دو ماه سپری شده از سال جاری نیز کارگران حقوقی دریافت نکرده‌اند.

------------------------------

قراردادهای جدید برای مقابله با اعتصابات کارگری در مناطق آزاد

کارگران به ایلنا گفته‌اند اعتراضات صنفی سال گذشته آنها در گنجانده شدن این شرط در متن قرار دادهای جدید کارشان تاثیرگذار بوده است.
این کارگران می گویند از آنجا که برابر مقررات اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امکان فعالیت صنفی کارگران وجود ندارد نمی‌توان با قطعیت به گستره این قراردادهای کار جدید در بین واحدهای فعال این مناطق دست یافت اما پیش‌بینی می‌شود در صورت پذیرش این قراردادهای جدید از سوی دولت و کارگران، شاهد تسلط این قراردادها در بازار کار مناطق آزاد باشیم.
پیشتر براساس اخباری که در تاریخ ششم و هجدهم اسفندماه سال گذشته توسط خبرگزاری کار منتشر شد ه بود تنها در فازهای 15 و 16 منطقه عسلویه صدها کارگر پیمانکاری در اعتراض به مطالبات مزدی خود اقدام به اعتراض صنفی کرده بودند.
کارگران معترض که از طریق شرکت‌های پیمانکاری «آزمون فلز»، «ونوسان»، «آذران گستر»، «آرش مکانیک»، «توانمند»، «تلاش‌گستر» و «پناه سازان» در پروژه های این منطقه کار می‌کردند مدعی بودند که بین دو تا پنج ماه مزد طلبکارند.
با گذشت چهار ماه از زمان این اعتراضات، کارگران می گویند شرکت‌های پیمانکاری تحت تاثیر واکنش اعتراضی آنان و با رویکرد تقابلی متن جدید قراردادهای کتبی را تنظیم کرده‌اند.
برپایه تصویری که توسط این کارگران از متن قراردادهای جدید کار تهیه شده است شرکت‌های پیمانکاری در قسمت مربوط به حقوق درخواستی کارگر چهار شرط پیش بینی کرده اند که آخرین آن به مسئله محروم شدن کارگران معترض از دریافت مطالبات پایان کار مربوط به می‌شود.
بصورت مشخص در چهارمین شرط آمده است: «پرداختی حقوق با واریزی کارفرما به این شرکت ]پیمانکار[ می‌باشد و در صورت هرگونه اعتصاب ]به کارگر[ بدون دادن حق و حقوق تسویه داده می‌شود.»
سه شرط دیگری که در این قسمت از متن جدید قراردادهای کارگران پیمانکاری فازهای 16 و 17 منطقه عسلویه پیش بینی شده است نیز به موضوع تسویه حساب زودهنگام با کارگران اختصاص دارد.
برپایه این شروط چنانچه قرارداد کار ظرف مدت یک هفته یا کمتر خاتمه یابد هیچ وجهی به کارگر پرداخت نخواهد شد و اگر این قرارداد در زمانی کمتر از یک ماه فسخ شود مطالبات مزدی کارگر مورد نظر تنها بر مبنای حداقل مزد مصوب شورای عالی کار انجام خواهد شد.
در مورد زمان پرداخت این مطالبات نیز طبق شرطی که از سوی پیمانکار در قرارداد کار پیش بینی شده است «در صورت تسویه حساب مبلغ مزد پایان کار سه ماه بعد به کارگر پرداخت خواهد شد.»
چنانچه اقدام این گروه از پیمانکاران عسلویه برای گنجاندن شرایط جدید یاد شده در متن قرارداد کار صحت داشته باشد می‌توان مدعی مغایرت قانونی این شروط شد چرا که بصورت مشخص در هیچ جای مقررات اشتغال نیروی انسانی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص محرومیت کارگر از دریافت مطالبات پایان کار حرفی به میان نیامده است.
بصورت مشخص در مواد 11 و 34 این مقررات که به اشتغال کارآموز و تسویه حساب با کارگر اخراجی اختصاص دارد بر الزام کارفرما به پرداخت کردن مطالبات مزدی کارگر یا کارآموز طرف قرارداد تاکید شده است.

------------------------------

اعتراض کارگران «ایران برک» به نوزدهمین روز متوالی رسید

به گزارش ایلنا، اعتراض کارگران کارخانه پشم بافی ایران برک رشت به پرداخت نشدن حقوق 120 نفر از کارگران طی 9 ماه گذشته انجام گرفته است. به گفته کارگران تنها بخشی از مطالبات سه ماه اخیر آنان بصورت علی‌الحساب پرداخت شده است.
دلیل دیگر اعتراض کارگران مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
ایران برک حدود 20 سال پیش از بخش دولتی (سازمان صنایع ملی) به بخش خصوصی واگذار شد اما با افزایش مشکلات مالی علاوه بر کاهش تولید نتوانست اشتغال 1500کارگر خود را حفظ کند و به تدریج با تعدیل و بازنشستگی، تعداد کارگران اکنون به 120 نفر رسیده است
کارگران به ایلنا گفته‌اند خصوصی‌سازی بدون برنامه در «ایران برک» بیشترین ضربه را به تولید و زندگی آنان وارد کرده بطوری که اکنون این کارخانه با کمترین ظرفیت تولید و حداقل نیروی کار به فعالیت ادامه می‌دهد.
کارگران معترض، بخش دیگری از مشکلات ایران برک را ناشی از سوء مدیریت می‌دانند. به ادعای آنان، کارفرما گفته است توان پرداخت مطالبات حقوقی کارگران را ندارد و تنها می‌تواند با فروش بخش از املاک و زمینهای کارخانه بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کند.

------------------------------

اعتراض کارگران پیمانی «سیمان سپاهان» به کندی روند تبدیل قراردادها

کارگران به ایلنا گفته‌اند کارفرما تاکنون فقط با حدود ۲۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان قرارداد مستقیم منعقد کرده است، در حالی که بر اساس توافق‌نامه می‌بایست ۱۴۰ کارگر تا پایان ماه گذشته تبدیل قرارداد می‌شدند.
بنا بر گزارش کارگران، این ۲۰ کارگر نیز در دو ماه پایانی سال ۹۳ تبدیل قرارداد شده‌اند و از ابتدای امسال روند تبدیل قراردادها به بهانه بازنگری در طرح طبقه‌بندی مشاغل متوقف شده است.
کارگران در عین حال می‌گویند کارفرما وعده داده است طی دو ماه آینده روند انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران را از سر بگیرد.
گفتنی است پیش از این «علی ایرانپور»، نماینده مبارکه در مجلس نهم با ابراز نگرانی نسبت مدت زمان مورد نیاز برای تبدیل قرارداد ماهانه ۲۰ نفر از نزدیک به ۷۰۰ کارگر پیمانی شاغل در سیمان سپاهان، مدیران این کارخانه را به اتخاذ مواضع دوگانه متهم کرده بود و گفته بود «از یک طرف اعلام می‌شود بنا بر قرارداد مستقیم شدن است و صورتجلسه امضاء می‌کنند و از یکطرف تعلل و طولانی شدن، موضوعی است که اما و اگرهایی را مطرح می‌کند».
مدیر روابط‌ عمومی سیمان سپاهان در این رابطه می‌گوید تاکنون اسامی ۱۴۰ کارگر پیمانی در تابلوی اعلانات کارخانه اعلام شده است اما روند تبدیل قرارداد بیشتر آنها در مراحل گزینش ]اعتقادی و سیاسی[ قرار دارند.
«احمد قنبری» در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت مراحل گزینش از جمله انگشت نگاری، آزمایشات مربوط به طب صنعتی و مصاحبه نزدیک به ۸ ماه زمان می‌برد اما کسانی که زودتر کارشان انجام شده است، تبدیل قرارداد شده‌اند.
او در ادامه تاکید کرد این طرح به هیچ وجه متوقف نشده است و کارفرما در چند روز گذشته لیست ۲۰ نفره جدیدی را در تابلوی اعلانات زده است.
قنبری در واکنش به اعتراض کارگران به اجرای مراحل گزینش سیاسی و اعتقادی پیش از تبدیل قرارداد، گفت در توافق‌نامه ذکر نشده بود که مراحل گزینش بعد از انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران انجام بگیرد و این موضوع از اساس غیرمنطقی است.
این در حالی است که رئیس اداره کار مبارکه پس از امضای توافق‌نامه یاد شده در نامه‌ای تاکید کرده بود کارفرما ابتدا کارگران را قرارداد مستقیم کند و سپس مراحل گزینش سیاسی و اعتقادی را انجام دهد.

------------------------------

مرد افغان هنگام کار در فاضلاب شهر ماهان کشته شد

به گزارش ایلنا، این کارگر بر اثر ریزش کانال فاضلاب شهر ماهان جان باخته است.
روابط عمومی جمعیت هلال احمر ماهان اعلام کرده است این حادثه در ساعت 12و 15 دقیقه ظهر جمعه (15 خرداد) در خیابان امام خمینی این شهر رخ داده است.

------------------------------

سقوط لوله جان کارگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس را گرفت

منابع خبری ایلنا در استان هرمزگان می گویند در جریان وقوع حادثه ای که روز گذشته در محل احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس اتفاق افتاد یک کارگر کشته شده است.
برپایه این اطلاعات که به نقل از کارگران شاغل در این پروژه نفتی به دست آمده است این حادثه حوالی عصر روز گذشته اتفاق افتاده است.
گفته می شود در زمان حادثه کارگران مشغول اجرای عملیات لوله کشی تاسیسات پالایشگاه ستاره خلیج فارس بودند که براثر سقوط یک قطعه لوله بزرگ از روی جک این حادثه روی می دهد.
از قرار معلوم کارگر متوفی که از وی به نام «بخشی» نامبرده می شود مجرد و از اهالی مسجد سلیمان بوده است.

------------------------------

۸۶ کارگر اخراجی آرد دنا بعد از ۳ سال وقفه به کار بازگشتند

این کارگران به ایلنا گفته‌اند در پی تغییر مدیریت، کارخانه آرد گلوکز و نشاسته دنا پس از سه سال بازگشایی می‌شود.
این کارگران یادآور شدند کارخانه آرد و گلوکز ونشاسته دنا پیش‌تر در سال ۹۱ به دلیل ضعف مدیریت و بی‌توجهی سازمان‌ها و نهاد‌های اقتصادی منحل و ۸۶ کارگر آن بیکار شده بودند.
گفته می‌شود در نتیجه جابجایی مدیریت در سال جاری همه ۸۶ کارگر اخراج شده این واحد تولیدی بعد از دریافت یک دوره مقرری بیمه بیکاری به محل کار خود بازگشته‌اند.
به گفته کارگران، پس از آنکه ناتوانی مدیریت قبلی باعث تعطیلی این کارخانه و بیکاری ۷۵ کارگر رسمی و ۱۱ کارگر قراردادی شد سازمان اقتصادی کوثر به عنوان سهامدار اصلی کارخانه در سال ۹۲ اقدام به جابجایی مدیریت کارخانه کرد و از آن زمان تا بازگشایی دوباره در این واحد تولیدی عملیات بازسازی و تغییر ساختار به اجرا درآمد.
کارگران آرد دنا درباره امنیت شغلی و پرداخت به موقع حقوق خود و همکارانش گفتند در حال حاضر از تاخیرهای چند ماه‌ای که تا پیش از این در پرداخت مطالبات مزدی ما ایجاد می شد خبری نیست و به همین دلیل نوعی رضایت از امنیت شغلی موجود وجود دارد.
کارگران همچنین در خصوص بازنشستگی همکارانشان تصریح کردند از سال گذشته تاکنون حدود بیست نفر از کارگران مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور بصورت پیش از موعد بازنشسته می‌شوند و این در حالی است که پیش از این کارگران در دوران مدیریت قبلی درزمینه بازنشستگی با مشکلات زیادی روبرو بودند.

------------------------------

کارگر اخراجی آرد دنا بعد از ۳ سال وقفه به کار بازگشتند

این کارگران به ایلنا گفته‌اند در پی تغییر مدیریت، کارخانه آرد گلوکز و نشاسته دنا پس از سه سال بازگشایی می‌شود.
این کارگران یادآور شدند کارخانه آرد و گلوکز ونشاسته دنا پیش‌تر در سال ۹۱ به دلیل ضعف مدیریت و بی‌توجهی سازمان‌ها و نهاد‌های اقتصادی منحل و ۸۶ کارگر آن بیکار شده بودند.
گفته می‌شود در نتیجه جابجایی مدیریت در سال جاری همه ۸۶ کارگر اخراج شده این واحد تولیدی بعد از دریافت یک دوره مقرری بیمه بیکاری به محل کار خود بازگشته‌اند.
به گفته کارگران، پس از آنکه ناتوانی مدیریت قبلی باعث تعطیلی این کارخانه و بیکاری ۷۵ کارگر رسمی و ۱۱ کارگر قراردادی شد سازمان اقتصادی کوثر به عنوان سهامدار اصلی کارخانه در سال ۹۲ اقدام به جابجایی مدیریت کارخانه کرد و از آن زمان تا بازگشایی دوباره در این واحد تولیدی عملیات بازسازی و تغییر ساختار به اجرا درآمد.
کارگران آرد دنا درباره امنیت شغلی و پرداخت به موقع حقوق خود و همکارانش گفتند در حال حاضر از تاخیرهای چند ماه‌ای که تا پیش از این در پرداخت مطالبات مزدی ما ایجاد می شد خبری نیست و به همین دلیل نوعی رضایت از امنیت شغلی موجود وجود دارد.
کارگران همچنین در خصوص بازنشستگی همکارانشان تصریح کردند از سال گذشته تاکنون حدود بیست نفر از کارگران مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور بصورت پیش از موعد بازنشسته می‌شوند و این در حالی است که پیش از این کارگران در دوران مدیریت قبلی درزمینه بازنشستگی با مشکلات زیادی روبرو بودند.

------------------------------

نوجوان ١٥ ساله افغان هنگام کار در تهران کشته شد

به گزارش ایلنا، این حادثه در خیابان وحدت اسلامی تهران اتفاق افتاده و طی آن یک کارگر ١٥ ساله تبعه کشور افغانستان بر اثر سقوط از ارتفاع 6 متری جان باخته است.
ماموران اورژانس که در ساعت ١٩:٤٤ روز دوشنبه از وقوع این حادثه مطلع شده بودند، در بررسی‌های اولیه اعلام کرده‌اند این کارگر نوجوان از ناحیه سر با زمین برخورد کرده در دم جان خود را از دست داده است.

------------------------------

کارگران آبفار داراب از حمایت قانون کار محروم‌اند

به گزارش ایلنا، کارگران مدعی‌اند علاوه بر تعویق دو ماه حقوق در ماهای فروردین و اردیبهشت‌ماه سال جاری، کارفرما در موضوع عقد قرارداد، پرداخت حق اضافه‌کاری‌ ،حق بن، مرخصی و… قانون کار را رعایت نمی‌کند.
کارگران می‌گویند پیمانکاران آبفار داراب که هر چند ماه یکبار به صورت سوری تغییر می کنند در بدو استخدام با کارگران هیچ قرار دادی امضا نمی کنند و پس از آن هنگام تسویه حساب قرار دادی را که یکسویه تنظیم شده برای امضا به کارگر تحویل می‌دهند.
بر اساس اظهارات کارگران، این پیمانکاران که هویت نامعلوم دارند در پایان هر سال حق عیدی کارگران را پرداخت نمی‌کنند و همچنین مبغی بابت اضافه کاری به کارگران پرداخت نمی‌شود.
یکی از کارگران در تشریح مشکلات صنفی خود و همکارانش به ایلنا توضیح داد:کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان داراب که تامین کننده آب آشامیدنی ساکنین بیش از 30 روستای محروم در سطح این شهرستان هستند هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند اما در دو ماه اخیر (فروردین و اردیبهشت) حقوقی دریافت نکرده اند.
این کارگر ادامه داد: حق بیمه کارگران نیز بصورت نامنظم به تامین اجتماعی پرداخت شده است و این موضوع مشکلاتی را در هنگام بازنشستگی آنان به وجود می‌آورد بطوری که اکنون در بین کارگران کسانی هستند که بعد از 30 سال کار مداوم هوز امکان بازنشسته شدن ندارند.
این کارگر افزود: میانگین سوابق کاری کارگران آب و فاضلاب روستایی داراب بین 10 تا 20 سال است که بدون داشتن قرار داد کار روزی 12 ساعت کار می کنند.
وی در خصوص وضعیت مرخصی کارگران توضیح داد: کارگران این مجموعه حق رفتن به مرخصی را ندارند و اگر کارگری قصد مرخصی رفتن داشته باشد باید به هزینه خودش یک نیروی کار جایگزین کند.
به گفته این منبع خبری، کارگران شاغل در آبفار شهرستان داراب فاقد سرویس‌های ایاب و ذهاب هستند و حتی برای انجام امور کاری چون تعمیرات لوله و کنتور خوانی باید از وسایل نقلیه عمومی یا شخصی استفاده کنند.

------------------------------

خونریزی ریه و سردرد شدید؛ یادگار ۸ روز کار در پالایشگاه شازند

به گزارش ایلنا، پس از وقوع سه حادثه پیاپی در هنگام تعمیرات اساسی پالایشگاه شازند که به کشته شدن 4 کارگر انجامید، یک کارگر این پالایشگاه از وقوع حادثه دیگری برای خود در روز پنجم اردیبهشت و پیش از حوادث مرگ‌بار بعدی خبر داد. او معتقد است اگر حادثه‌ای که برایش اتفاق افتاد علت‌یابی و با مقصرانش برخورد می‌شد، همکارانش اینک زنده بودند.
آقای خسروی در گفتگو با ایلنا فاش کرد روز ۵ اردیبهشت ماه امسال، دقایقی پس از ورود به راکتور مستقر در واحد ۱۸ پالایشگاه امام خمینی شازند به دلیل استنشاق گاز سولفید هیدروژن بیهوش شده است. آنطور که بعدها برایش روایت کردند همکارش که در دریچه راکتور ایستاده بوده با داد و فریاد از سایر کارگران کمک خواسته است و پس از آنکه او را از راکتور خارج کردند، هر دو را به بیمارستان ولیعصر اراک منتقل کردند.
این کارگر پیمانی پالایشگاه شازند در بخشی از این گفتگو درباره نحوه استخدامش در این پالایشگاه افزود «من بومی این منطقه هستم، ساکن روستای خط سفلی در نزدیکی پالایشگاه شازند. امسال اولین باری بود که برای دوره ۴۵ روزه اورهال ]تعمیرات اساسی[ استخدام شدم. ۸ روز کار کرده بودم که دچار این حادثه شدم. مرا به عنوان کارگر ساده استخدام کرده بودند، اما می‌خواستند وارد راکتور شوم. نه راهنمایی‌ام می‌کردند، نه آموزش دیده بودم و نه تخصص این کار را داشتم.»
آقای خسروی در عین حال گفت تاکنون بیش از ۵ میلیون تومان برای درمان صدمات وارده به مغز و ریه‌اش هزینه کرده است اما پزشکان به او گفته‌اند حداقل ۵ میلیون تومان دیگر باید هزینه کند تا دوره درمانش کامل شود. او گفت تحت پوشش بیمه روستاییان قرار دارد اما هنگامی که به بیمارستان‌های امیرالمومنین و ولیعصر اراک مراجعه کرده است، روسای این دو بیمارستان به او گفته‌اند بیمه هزینه‌های درمانش را پرداخت نمی‌کند.
این کارگر فصلی درباره نوع مواجهه کارفرما و پیمانکار با هزینه‌های درمانش گفت «همه هزینه‌ها را تاکنون از جیب خودم پرداخت کرده‌ام. پیمانکار ]شرکت پتروسازان[ و پالایشگاه نه تنها حاضر نیستند این هزینه‌ها را پرداخت کنند که دستمزد روزهایی که در پالایشگاه مشغول به کار بودم را هم گرو نگه‌ داشته‌اند. پیمانکار می‌گوید ابتدا باید رضایت بدهم تا بعد حق و حقوقم را پرداخت کند. وقتی هم به مدیرعامل پالایشگاه شکایت می‌برم می‌گوید این قضیه به پیمانکار مربوط است.»
ظاهرا دلیل درخواست پیمانکار برای اخذ رضایت از آقای خسروی به شکایتی باز می‌گردد که او در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه امسال در دادگستری شازند طرح کرده است. آقای خسروی درباره این شکایت گفت «از کارفرما و پیمانکار به اتهام عدم رعایت موارد ایمنی، عدم آموزش، به کارگیری من در کار تخصصی و عدم پرداخت حق و حقوقم در دادگستری شازند شکایت کرده‌ام. پرونده مرا به پزشک قانونی فرستادند و پزشکی قانونی صدمات وارده را تایید کرده است. می‌گویند گزارش پزشکی قانونی به دادگاه ارسال شده است و قاضی در انتظار گزارش اداره کار است.»
آقای خسروی در این گفتگو فاش کرد حادثه‌ای که برای او اتفاق افتاده است در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه امسال به مراجع رسمی گزارش شده است. او معتقد است «اگر این حادثه همان زمان اطلاع رسانی می شد، احتمالا حوادث بعدی در این پالایشگاه اتفاق نمی افتاد.»
این ادعا از آن جهت حائز اهمیت است که اولین حادثه منجر به مرگ در جریان تعمیرات اساسی پالایشگاه امام خمینی شازند روز ۷ اردیبهشت به وقوع پیوست. در این حادثه ۷ کارگر بر اثر استنشاق گاز سولفید هیدروژن مصدوم شدند که سه تن از آنها جان باختند. این حادثه تنها دو روز پس از وقوع حادثه برای آقای خسروی و دقیقا به همان شکل اتفاق افتاد.
علاوه بر این، حداقل دو حادثه دیگر به ترتیب در نیمه شب ۷ اردیبهشت و روز ۱۵ اردیبهشت در پالایشگاه شازند به وقوع پیوست که این حوادث نیز به مرگ یک کارگر و مصدومیت ده‌ها کارگر دیگر منجر شد.
فرماندار شازند یک هفته پس از وقوع آخرین حادثه مرگبار در پالایشگاه شازند از شناسایی ۱۳ قصور کارفرما و پیمانکار در این حوادث خبر داد.

مرتضی مدنی/

------------------------------

مقصران کشته شدن کارگران فولاد خراسان اعلام شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمود احمدی» در این باره گفت: اگر تمهیدات لازم توسط کارفرما فراهم می‌شد، حادثه‌ای به این شدت روی نمی‌داد. کار در قسمت مواد مذاب مستلزم تجهیز کارگران به وسایل حفاظتی مناسب است. وسایل مزبور شدت سوختگی را کاهش می‌دهد که البته به مقدار و حجم مواد بستگی دارد.
او ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه درباره هر ماده در حال جوش یا ذوب شدن احتمال سرریز شدنش وجود دارد لذا باید شرایطی اتخاذ می‌شد که کارگران در فاصله‌ای مطمئن از پاتیل مواد مذاب قرار بگیرند و با ابزار مخصوص مبادرت به باز کردن محل خروج مواد کنند. چنانچه کارفرما و پیمانکار بر چگونگی عملکرد کارگران نظارت می‌کردند این حادثه اتفاق نمی‌افتاد.
این مقام دولتی درباره مقصران این حادثه نیز گفت: این حادثه توسط بازرسان کار شهرستان نیشابور مورد بررسی قرار گرفته و گزارش آن تنظیم شده است. نبود تأمین وسایل حفاظت فردی، نبود نظارت کارفرما و پیمانکار بر نحوه کار کارگران و نبود آموزش‌های لازم به آنان از علل اصلی وقوع حادثه است.
احمدی درباره اینکه چه برخوردی با مقصران حادثه انجام خواهد شد، گفت: علاوه بر پرداخت دیه، طبق مفاد ماده 171 قانون کار، مرجع قضایی جرائم مندرج در ماده 176 قانون کار را در خصوص مقصرین حادثه اعمال می‌کند. ضمن اینکه به منظور پیشگیری از حوادث مشابه، کارفرما ملزم به رعایت دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه‌های حفاظت ایمنی طی مهلت مقرر است که در صورت عدم تمکین کارفرما به تذکرات بازرسان کار، تمامی کارگاه و یا قسمت‌های حادثه‌خیز آن از طریق مراجع قضایی تعطیل و پلمپ می‌شود

------------------------------

تجمع اعتراضی جویندگان کار در اداره اشتغال منطقه ویژه عسلویه

براساس اخباری که به وسیله منابع ایلنا بدست آمده است در این تجمع صنفی که از حوالی ساعت 9 تا 10 صبح امروز برگزار شد حدود 200 نفر از بومیان جوینده کار عسلویه شرکت داشتند.
گفته می‌شود به دنبال برپایی این تجمع مسئولان منطقه ویژه عسلویه با حضور در جمع نمایندگان تجمع کنندگان وعده داده‌اند که تا چند روز آینده به خواسته آنها مبنی بر توزیع عادلانه فرصت‌های شغلی رسیدگی کنند.
در این رابطه «بوهندی کمالی» عضو شورای اسلامی بخش چاه‌مبارک منطقه عسلویه به ایلنا گفت: مدت‌هاست که اهالی منطقه نسبت به نحوه استخدام کارگران شاغل در پروژه‌های عسلویه معترض هستند.
وی افزود: هرچند به دلیل متفاوت بودن مقررات اشتغال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شرایط کار در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه دشورای‌های خاص خودش را دارد اما واقعیت این است حتی در این شرایط نیز تمایل چندانی برای استخدام کارگران بومی وجود ندارد.
کمالی افزود: بصورت مشخص پیمانکاران و کارفرمایان پروژه‌های منطقه عسلویه نیروهای غیر بومی را به نیروهای بومی ترجیح می دهند و برای همین است که بیشتر نیروهای بومی حتی با وجود داشتن تحصیلات و تخصص بیکارند.
وی مدعی شد: براساس اطلاعاتی که از وضعیت جویندگان کار در اداره کار عسلویه ثبت شده است در حال حاضر حدود 800 نفر از جوانان این منطقه با داشتن مدارک تحصیلی دیپلم تا کارشناسی ارشد بیکارند.
وی افزود: غیر منصفانه است که جوانان جوینده کار در عسلویه با وجود داشتن تحصیلات دانشگاهی و زندگی در محیطی که به واسطه فعالیت واحدهای پتروشیمی آلوده شده است نتوانند مانند سایر جویندگان کار موفق باشند.

------------------------------

تجمع کارگران شهرداری بروجرد مقابل ساختمان شورای شهر

منابع خبری ایلنا در بروجرد اعلام کردند، اجتماع صبح امروز(۱۱ خرداد ماه) کارگران در اعتراض به برگزار نشدن جلسه ای بود که قرار بود اعضای شورای شهر بروجرد در حمایت از حقوق کارگران شهرداری این شهر برگزار کنند که با به حدنصاب نرسیدن اعضا ، این جلسه برگزار نشد .
بر اساس گفته های کارگران ؛ دراولین روز از اجتماع کارگران که دوشنبه (4 خرداد ماه)برگزارشده بود،اعضای شورای شهر بروجرد از کارگران خواسته بودند تا روز دوشنبه ۱۱ خردادماه برای حل مشکل به مسوولان فرصت بدهند.
کارگران تصریح کردند؛قرار بود درجلسه علنی امروز اعضای شورای شهر مشکل کارگران وسایر کارکنان شهرداری بروجرد بررسی شود ،اما این جلسه به رغم حضور معاون شهردار، مسوول حراست و بازرسی و هشت تن از 13 عضو شورای اسلامی شهر بروجرد به حدنصاب نرسید و برگزار نشد.
بنا بر ادعای کارگران ؛ در شهرداری بروجرد بیش از یکهزار و 700 کارگر و کارمند شاغل هستند که هر ماه حقوقشان را با تاخیر دریافت می کنند.

------------------------------

پاسخ وزارت کار به درخواست برگزاری مجمع عمومی سندیکای شرکت واحد

    به گزارش ایلنا براساس این نامه که روز 9 خرداد در دبیرخانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ثبت رسیده‌است از «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواسته شده‌است تا محلی را برای برگزاری مجمع عمومی سنیدکای کارگران شرکت واحد معین کند.
نویسندگان این نامه یادآور شده است مجمع عمومی کارگران شرکت واحد برای بازگشایی سندیکای کارگران این شرکت نخستین بار در تاریخ 13 خرداد ماه سال 84 برگزار شده است.
در رابطه با این درخواست کارگران شرکت واحد «دلاور نظری» مدیرکل سازمان‌های کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ایلنا گفت: مطابق مقررات فصل ششم قانون کار کارگران تنها مجاز به تشکیل یکی از سه تشکل شورای اسلامی کار، انجمن صنفی کارگری یا انتخاب نمانیده کارگر هستند.
وی ادامه داد: براین اساس با توجه به شرایط پیش بینی شده در قانون کار هیچ تشکل کارگری دیگری تحت عنوان سندیکا در کارگاه‌های مشمول قانون کار مجاز به فعالیت نیست.
این مقام مسئول وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در عین حال بایادآوری اینکه از سال گذشته فعالیت دور جدید شوراهای اسلامی کار مناطق شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه آغاز شده است ادامه داد: هم اکنون در تمامی این کارگاه‌ها تشکل صنفی کارگری قانونی دایر است و طبق مقررات تازمانی که دوره فعالیت تشکل‌های موجود به پایان نرسیده است هیچ تشکل صنفی قانونی دیگری نمی‌تواند در کارگاه‌های مناطق شرکت واحد تشکیل شود.
وی با یاداوری اینکه قانون کار اجازه نمی دهد تا در یک کارگاه همزمان بیش از یک تشکل صنفی کارگری تشکلی بشود یادآور شد: از یکسو برابر مقررات فصل ششم قانون کار این کارگران حاضر در مجمع عمومی کارگاه هستند که انتخاب می‌کنند از میان تشکل‌های مورد تایید قانون کار کدام یک در محیط کار آنها دایر شود و از سوی دیگر فعالیت هر تشکل صنفی قانونی به شرط خاتمه یافتن دوره فعالیت، رای دادگاه یا تصمیم اعضای مجمع عمومی کارکنان کارگاه متوقف می‌شود.
دلاور نظری در عین حال افزود: از قرار معلوم چون درخواست مورد نظر خطاب به وزیر کار نوشته شده است فعلا از آن اطلاعی نداریم.
نظری همچنین در خصوص ادعایی که در سال 92 پیرامون وقوع تخلف در برگزاری انتخابات دور جدید شوراهای اسلامی کار مناطق شرکت واحد مطرح شده بود گفت: از آنجا که ایت مسائل در حوزه مسئولیت اداره کار استان تهران بوده است مسئولان این اداره در جریان پیگیری مسئله هستند.

------------------------------

150 کارگر فصلی طلای آق دره تکاب هنوز بیکارند/ احضار 12 کارگر دیگر به دادگاه

به گزارش ایلنا، از مجموع 350 کارگر فصلی این معدن حدود 200 نفر تا اردیبهشت ماه به کار دعوت شده اند اما هنوز وضعیت شغلی 150 کارگر باقیمانده مشخص نیست.
کارگران فصلی معدن طلای آق دره که هر سال با شروع فصل سرما محل کار خود را حداکثر تا 15 فروردین سال بعد ترک می کنند اما بصورت مشخص در دی‌ماه سال گذشته این کارگران در اعتراض به تکرار دوباره این مسئله تجمعات اعتراضی برپا کردند. سال گذشته در جریان این اعتراضات یکی از آنها اقدام به خودکشی کرد.
بر اساس ادعای کارگران معدن طلای آق دره ، شورای تامین شهرستان تکاب و کارفرما از مجموع 150 کارگری که هنوز امکان بازگشت به کار آنها محیا نشده است تعداد ۲۶ نفر در ارتباط با اعتراضات صنفی سال گذشته مقصر تشخیص داده و از بازگشت به کار آنها جلوگیری می کنند.
این درحالی است که کارگران فصلی معدن طلای آق دره می‌گویند با گذشت 70 روز از شروع سال 94 نه تنها هنوز هیچ راهی برای تامین معاش 150 همکار تعدیل شده آنها پیدا نشده است بلکه اخیرا برای 12 نفر از این کارگران نیز برگه احضاریه صادر شده است.
گفته می شود این احضاریه‌ها در ارتباط با اعتراض صنفی سال گذشته صادر شده و براساس آن کارگران احضار شده باید در روز 29 شهریور ماه برای دومین بار به دادگاه تکاب مراجعه کنند.

------------------------------

محل اقامت 100 کارگر در عسلویه آتش گرفت

به گزارش ایلنا، این حادثه که در کمپ اقامتی «پتروجم» اتفاق افتاده هیچگونه تلفات جانی به همراه نداشته است. این سومین بار در سال جاری است که خطر آتشسوزی جان کارگران این منطقه را تهدید می کند.
کمپ پتروجم محل اقامت کارگران غیر بومی شاغل در پروژه‌های منطقه عسلویه است.
به گفته یکی از کارگرانی که در این کمپ اقامت دارد حادثه روز گذشته در قسمتی که به اقامت‌گاه کارگران پتروشیمی زاگرس مربوط می‌شود اتفاق افتاده است.
این کارگر گفت: شب گذشته وقتی از محل کار به اقامتگاه بازگشتیم مطلع شدیم که دو سوله‌ از مجموعه سوله هایی که در کمپ پتروجم برای اقامت کارگران پتروشیمی زاگرس در نظر گرفته شده آتش گرفته است.
وی افزود: دست کم در هر کدام از سوله‌های حادثه دیده 12 اتاق با دیوارهای پیش ساخته برای اقامت کارگران ساخته شده است و در هراتاق حدود 3 تا 4 کارگر زندگی می‌کنند.
این کارگر منطقه ویژه عسلویه ادامه داد: از آنجا که در جریان آتشسوزی همه وسائل موجود در سوله‌ها از بین رفته بود دیشب توسط کارفرما مقداری لباس و رخت‌خواب میان کارگران توزیع شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر این کارگران که تعداد آنها کمتر از 100 نفر است بصورت موقت در میان سایر همکارانشان اسکان داده شده‌اند.
براساس این اطلاعات آتشسوزی صبح روز گذشته (دهم خرداد) زمانی آغاز می‌شود که کارگران اقامتگاه خود را برای رفتن به محل کارشان ترک کرده بودند.
منابع ایلنا در باره علت این حادثه آتشسوزی می گویند احتمال دارد دلیل حادثه اتصالی یکی از دستگاه‌های آب‌گرم‌کن برقی در محل افامت کارگران بوده باشد.
حادثه روز گذشته کمپ پتروجم پس از حادثه «آتشسوزی انبار مواد عایق» و حادثه آتشسوزی «پتروشیمی پارس» دست‌کم سومین حادثه آتشسوزی است که از ابتدای سال جاری در منطقه ویژه عسلویه اتفاق افتاده است.
عکس هایی که در ادامه می آیند مربوط لحظاتی پس از مهار آتش در حادثه دهم خردادماه است که توسط کارگران برای ایلنا ارسال شده اند.

------------------------------

کارگران تاسیسات ورزشگاه آزادی سه ماه حقوق نگرفته اند

به گزارش ایلنا، حدود ۵۰ نفر از کارگران تاسیساتی ورزشگاه آزادی که زیر نظر شرکت پیمانکاری «افشین کنترل» فعالیت دارند حقوق ماه‌های اسفند ۹۳ و فروردین و اردیبهشت ۹۴ را دریافت نکرده‌اند. سوابق کاری این کارگران بین ۱۰ تا ۱8 سال است و آنان وظیفه کنترل موتور خانه ها وتعمیر لوله های آب وگرم وسایر وظایفی از این دست را بر عهده دارند.
کارگران می گویند این شرکت علاوه بر آنکه از شرکت پیمانکاری سه ماه حقوق طلب دارند، حدود دو ماه حق بیمه آنان به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. به گفته کارگران کارفرما خدماتی همچون سرویس ایاب و ذهاب و غذا در اختیار کارگران قرار نمی دهد. آنان می گویند که ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری شان وجود دارد.
کارگران با انتقاد از پرداخت بخشی از حقوقشان به پیمانکاران، می گویند: حقوق ما پس از کسر سهم واسطه پیمانکاران ورزشگاه آزادی کفاف زندگی یک خانواده را نمی‌دهد و در این بین شرکت واسطه‌ای که هیچ نقشی درارائه خدمات ندارد با بهره‌گیری از نیروی کار ما به سودهای کلانی دست پیدا می‌کند.
کارگران خواستار حذف پیمانکار و انعقاد قرارداد مستقیم با مجموعه ورزش آزادی هستند.
گفتنی است روز گذشته (۱۰ خرداد) نیز کارگران یکی دیگر از شرکت های پیمانکاری ورزشگاه آزادی تهران در اعتراض به تعویق حقوق و با طرح مطاله انعقاد قرارداد مستقیم با کارفرمای اصلی مقابل درب ساختمان وزارت ورزش تجمع کرده بودند.

------------------------------

توضیحات پیمانکار فولاد زاگرس در مورد یک خبر


به گزارش ایلنا این متن کامل این توضیحات که به امضای «محمدرضا امام» مدیرعامل شرکت خوان‌گل رسیده است به شرح ذیل است: احتراما در خصوص مطالب درج شده در تاریخ ۶/۳/۹۴ توسط سایت ایلنا و اینکه آقای امینی خود را به عنوان نماینده کارگران اخراجی فولاد زاگرس مطرح نموده است بدینوسیله جوابیه ذیل را جهت انعکاس در آن خبرگزاری مطرح می‌نمایم خواهشمند است در این خصوص دستور مقتضی صادر فرمایید.
۱-اولا احکام اداره کار در خصوص محکومیت شرکت خوان گل در سال ۹۳ بوده و نه در سال ۹۲ و اینکه شرکت خوان گل قصد پرداخت دیون کارگری را ندارد کاملا کذب می‌باشد بارها این شرکت دیون مذکور را چه در حضور پرسنل و چه در اداره کار پذیرفته است ولی معوقات مذکور که در مصاحبه بیان شده نزد کارفرمای اصلی یعنی شرکت فولاد زاگرس می‌باشد و طبق ماده ۱۳ و تبصره ۱ و ۲ قانون کار، کارفرما موظف است مطالبات کارگری را از محل مطالبات پیمانکار یا حسن انجام کار پرداخت نماید ولی تاکنون با توجه به کلیه پیگیری‌های انجام شده توسط شرکت خوان گل ، شرکت فولاد زاگرس اقدام به پرداخت مطالبات کاری از محل مطالبات شرکت خوان گل ننموده است.
۲-در خصوص قانون مشاغل سخت و زیان‌آور باید معروض نمایم که کارخانه از سال ۹۰ مشمول این طرح شده که در آن سال این مهم انجام گرفته است و کلیه پرسنل تسویه نموده‌اند. مطلب آقای امینی در خصوص جرایم دادگاه سریش‌‌آباد علیه شرکت خوان گل نوعی دخالت در امور قضایی می‌باشد چون برابر ماده ۱۷۶ قانون کار جرایم برای کارگاه‌های بیش از ۱۰۰ نفر جریمه ۱۰ تا ۲۰ برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر مقرر شده که در این خصوص دادگاه طبق مفاد قانونی عمل نموده است.

------------------------------

کشته شدن یک کارگر بر اثر سقوط لوله‌های فلزی در قصر شیرین

به گزارش ایلنا، این حادثه عصر دیروز (۹ خرداد ماه) زمانی رخ داد که کارگری حین خالی کردن لوله های فلزی «شرکت آبیاری تنگه حمام» از پشت یک دستگاه تریلی در مسیر جاده قصرشیرین به سرپل ذهاب حوالی روستای کلانتر دچار حادثه شده و لوله ها بر روی وی سقوط کردند.
بر اساس این گزارش؛ کارگر سانحه دیده با حضور گروه های امدادی و اورژانس به بیمارستان شهدای شهرستان سرپل ذهاب منتقل شد اما ساعاتی بعد به علت شدت جراحت در بیمارستان فوت می کند.

------------------------------

حق بیمه ۱۵۰ کارگر کشتی‌‌های لایروب ۳۶ ماه پرداخت نشده است

به گزارش ایلنا، حق بیمه تامین اجتماعی۱۵۰ نفر از کارگران نگین‌سبز خاورمیانه که در کشتی های لایروب اسکله بندر شهید رجایی فعالیت می کنند در دو مقطع زمانی به حساب تامین اجتماعی پرداخت نشده است. کارگران می‌گویند با وجود پی گیری های مکرر برای حل مشکلات بیمه‌ای نه کارفرما و نه تامین اجتماعی شعبه یک بندر عباس هیچ تلاشی برای رفع مشکل انجام نداده‌اند.
بنا بر این گزارش، پرداخت نشدن حق بیمه در مرحله نخست از ابتدای مرداد ماه سال ۹۰ تا پایان اسفندماه‌‌ همان سال و در مرحله دوم از ابتدای دی‌ماه سال ۹۱ تاکنون حق بیمه کارگران از حقوق آن‌ها کسر اما به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.
به گفته کارگران شرکت نگین سبز، آنان پس از استعلام از شعبه یک تامین اجتماعی بندر عباس متوجه تخلف کارفرما شده‌اند و مراتب اعتراض خود را به اداره تامین اجتماعی محل کار و نیز به مدیریت شرکت نگین سبز بندرعباس اعلام کرده‌اند.
شرکت نگین سبز در مقام پیمانکار به کارگران گفته است در حال حاضر مشکلی از بابت تامین هزینه‌های حق بیمه ندارد اما تامین اجتماعی شعبه یک بندر عباس به دلیل نامشخص بودن وضعیت قرارداد کار این شرکت با سازمان بنادر و دریانوردی از پذیرش لیست بیمه کارگران خودداری می‌کند.
در این شرایط کارگران می‌گویند زیان این پیچیدگی اداری مستقیما متوجه آنان خواهد شد.
کارگران با بیان اینکه کارفرما مدعی است هر ماه بیمه کارگران را به تامین اجتماعی شعبه یک بندر عباس پرداخت کرده است، درباره پاسخ تامین اجتماعی به آنان می‌گویند: تامین اجتماعی می گوید شرکت نگین سبز خاورمیانه باید نمونه قرار داد خود با سازمان بنادر و دریانوردی را برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کند تا ما لیست بیمه ای کارگران را بپذیریم.

------------------------------

تجمع کارگران پیمانی ورزشگاه آزادی در اعتراض به تعویق حقوق

به گزارش ایلنا، کارگران معترض علاوه بر دریافت حقوق معوقه‌شان، خواستار تبدیل وضعیت قرارداد کارگران از پیمانکاری به قرار داد مستقیم شدند.
کارگران معترض می‌گویند در ورزشگاه‌های شهید شیرودی و تختی تهران نیز همکارانشان با قرار داد مستقیم مشغول کارند.
مدیر دفتر مسئول مجموعه ورزشی آزادی در واکنش به این تجمع گفته است قرار شد مطالبات کارگران پیمانکاری در طول یک هفته آینده پرداخت شود.
این مقام مسئول در ورزشگاه آزادی درباره شرکت طرف قرارداد با کارگران گفت: شرکت مذکور از شرکت توسعه‌ و تجهیز پول گرفته، اما به کارگران نداده است.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند شرکت پیمانکاری طی هفت ماه گذشته از شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی پولی دریافت نکرده است.

------------------------------

۳۰ کارگر پروژه تونل انقلاب سنندج ۷ ماه حقوق نگرفته‌اند

کارگران به ایلنا گفته‌اند شرکت پیمانکاری «معتبر» که مجری احداث تونل انقلاب در شهر سنندج است به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی شرکت از سوی شهرداری سنندج، حقوق کارگران را طی ۷ ماه گذشته پرداخت نکرده است.
در این پروژه عمرانی بیش از ۱۰۰ کارگر کار می کنند که تعداد ۳۰ نفرشان مامور محافظت از اموال کارگاه هستند. پرداخت حقوق این کارگران نگهبان که به صورت ۲۴ ساعته کار می کنند به تعویق افتاده است.
کارگران با بیان اینکه معوقات حقوقی‌شان مربوط به ۵ ماه حقوق سال ۹۳ (از آبان ماه) و دو ماه حقوق سال جاری می شود، به ایلنا گفته‌اند علاوه بر ۳۰ کارگر نگهبان، بخشی از مطالبات حدود ۲۵ کارگر استادکار نیز از آبان ماه سال ۹۳ پرداخت نشده است.
کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد کارشان و ترس از اخراج، قدرت پی گیری مطالبات صنفی‌شان را ندارند.

------------------------------

کار در عمق چاه؛ بدون بیمه و اکسیژن

سه کارگر بر اثر گاز گرفتگی چاه در گنبد کشته شدند، ریزش دیواره چاه کارگری را محبوس کرد، کارگری بر اثر ریزش کانال فاضلاب کشته شد... اخبار و آمارها نشان می‌دهند کارگران چاه کن در معرض پرخطرترین حوادث کار قرار دارند. در این میان نکته قابل تأمل این است که با وجود شرایط خطرناک کار در اعماق چاهها و فاضلاب‌ها کارگران مقنی نه پوشش بیمه ای دارند و نه از کمترین امکانات ایمنی برخوردارند.
حوادثی که برای این کارگران اتفاق می افتد بسته به نوع کاری که در اعماق زمین انجام می دهند متفاوت است اما گازگرفتگی، ٰریزش دیواره های چاه و پاره شدن سیم بکسل حمل کارگر به اعماق زمین عمده ترین دلایل این حوادث بوده است.

سهم مالکان منازل در فاجعه
کارگران مقنی اغلب به صورت سنتی در حفر چاه‌های آب و فاضلاب مشغول به کارند. کارشناسان ایمنی می گویند، کارفرمایان بیشتر این کارگران صاحبان منازل هستند و یکی از عمده ترین مسائل مربوط به اجرا نشدن اصول ایمنی و بهداشت کار در مورد این کارگران «نامشخص بودن مسئولیت قانونی تامین امکانات ایمنی کار» توسط کارفرماست.
کوروش جمالی کارشناس ایمنی در این باره می گوید، طبق قانون مجتمع هایی که کار حفاری در آنها صورت می گیرد باید یک مسول ایمنی داشته باشند تا با در نظر گرفتن شرایط فردی و محیطی اجازه ی حفاری را صادر کند.
به گفته ی وی، در بسیاری از موارد عدم بکار گیری مسول ایمنی در مجتمع هایی که کار حفاری در آنها انجام می شود یکی از عوامل اصلی بروز حوادث در بین کارگران چاه کن است.
این کارشناس حفاظت و بهداشت کار می گوید سه مورد تجربه و توانمندی های فردی، وجود مسول ایمنی و اخذ مجوز کار از سوی مسولین ایمنی از جمله مواردی هستند که اگر به طور جدی مورد توجه قرار گیرند میزان این حوادث کاهش می یابد. در این حالت اگر امکانات حفاظت فنی در کار فراهم نباشد و فرد مقنی هم از تجربه یا میزان سلامت کار برای این حرفه برخوردار نباشد مجوز فعالیت صادر نمی شود.

محل کار فاقد اکسیژن
بارها شنیده ایم که کمبود اکسیژن مورد نیاز برای تنفس کارگران در حین عملیات حفر چاه منجر به مرگ کارگر حفار شده است.
به گفته ی کارشناسان ایمنی، از نظر پزشکی یک فرد سالم برای تنفس به فضایی نیاز دارد که غلظت اکسیژن هوای آن بطور طبیعی ۲۰ و ۹ درصد باشد اما در ‌‌نهایت غلظت ۱۹ و ۵ درصد اکسیژن هوا حداقل شرایط ایده‌آل برای تنفس یک فرد سالم است. چنانچه افت غلظت اکسیژن در محیط محصور اتفاق بیفتد و به ۱۲ درصد برسد، در این حالت فرد دچار بی‌هوشی آنی می شود که در صورت عدم رسیدگی می تواند تبعات جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. برای حل این مشکل کارشناسان ایمنی راه حلی را پیشنهاد می کنند و آن هم استفاده از دستگاه‌های تهویه صنعتی قابل حمل است که امکان گردش هوا در اعماق چاه را فراهم می کند و به این ترتیب می تواند از استمرار حوادثی که به مسمومیت و فوت کارگران چاه کن منجر می‌شود جلوگیری کرد.

خارج از محدوده صنف
از سوی دیگر مسئله ی اصلی مورد بحث در خصوص این کارگران وضعیت بیمه ی کارگران مقنی است. کارگران چاه کن به همراه کارگران نصاب داربستهای ساختمانی و کارگران نصب کننده سقفهای شیروانی جزء کارگران ساختمانی محسوب نمی شوند و از بیمه ی اجباری کارگران ساختمانی برخوردار نیستند.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران در این باره می گوید، با وجود اینکه بارها در این خصوص پیگیری هایی انجام شده اما هنوز کارگران مقنی جزء کارگران ساختمانی محسوب نمی شوند.
به گفته‌ی هادی ساداتی در حال حاضر ۱۶ رشته ی شغلی جزء مشاغل ساختمانی هستند که مشاغل مقنی، شیروان کوبها و داربست بندها جزء این ۱۶ مورد نیستند و شاید به این دلیل که کارشان «امانی» است و به صورت کارمزدی و یا روزمزدی کار می کنند از مزایای بیمه محروم شده اند.
وی ادامه می دهد،این گروهها، استانداردهای سازمان فنی و حرفه ای را دارند اما چون جزء ۱۶ رشته ی شغلی در صنعت ساختمان محسوب نشده اند جهت گرفتن کارت مهارت اقدام نمی کنند.
این فعال صنفی در ادامه به ضرورت وجود و استفاده از شیوه ی حفر سنتی در ایران می پردازد و در پاسخ به این پرسش که چرا هنوز بسیاری از حفاری ها در ایران به شیوه ی سنتی و به کمک نیروی انسانی صورت می گیرد می گوید، واقعیت این است که در حال حاضر هنوز سیستم نقل و انتقال فاضلاب شهری به طور کامل مکانیزه نشده و از طرفی سیستم خاک و کانی شناسی کشور هم به گونه ای است که در برخی موارد به دلیل وجود خاک رس امکان حفاری به کمک ماشین آلات حفاری وجود ندارد و ما برخلاف بسیاری از نقاط دنیا،در بسیاری از موارد نیاز به حفاری به کمک نیروی انسانی داریم.
وی در این زمینه به حوادثی که برای کارگران مقنی در مناطق کویری اتفاق می افتد اشاره می کند و می گوید، در مناطقی مانند کرمان و یزد که اکثرا نوع خاک به صورت لایروبی است کارگران حفار بیشتر با مشکل مواجه می شوند و به این دلیل است که بسیار در خبرها می شنویم مواردی مانند ریزش دیوارهها ی چاه در این مناطق عامل حادثه دیدن کارگران شده است.
گفتنی است بر اساس آخرین گزارش های منتشره از سوی پزشکی قانونی در سال 90، تنها در سال 89 تعداد ۵۶ کارگر چاه کن براثر گاز گرفتگی در چاه جان خود را از دست داده‌اند که این آمار نیز به نسبت سال ۸۸ رشدی ۱۹ درصدی را نشان می‌دهد.

------------------------------

اعتراض پرستاران بیمارستان نکویی قم به اجرای «طرح مبتنی بر عملکرد»

به گزارش ایلنا، بیمارستان نکویی از جمله بیمارستانهای پایلوتی است که طرح مبتنی بر عملکرد در شش ماهه ی دوم سال 93 در آن اجرایی شد.
یکی از پرستاران این بیمارستان درباره دلایل اعتراض امروز، به ایلنا گفت:طی چند روز گذشته و در پی پرداختهایی که از قبال این طرح و پس از شش ماه انجام شد متوجه شدیم که میزان پرداختی ها با فاصله ی بسیار زیادی از هم انجام شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه طرح مبتنی بر عملکرد بدون کارشناسی انجام شده و بیمارستانها را تبدیل به بنگاه اقتصادی کرده است که در آنها پرستاران و کادر درمانی به جای خدمت رسانی به بیماران به دنبال جمع آوری امتیاز برای بیمارستان هستند.
این پرستار همچنین از توقف اجرای طرح در برخی بیمارستانها خبر داد و گفت:شنیده های ضد ونقیضی حکایت از این دارد که اجرای این طرح در برخی از بیمارستانهای قم متوقف شده تا بررسی بیشتری روی آن انجام شود و معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی قم هم وعده ی رسیدگی به خواسته های پرستاران را داده است.
فعالین صنفی جامعه پرستاری بارها درباره تبعات اجرای نظام مبتنی بر عملکرد در بیمارستان‌های کشور هشدار داده اند. دور شدن پرستاران از وظیفهٔ اصلی‌شان که مراقبت از بیماران است و استفاده از آنان به عنوان نیروهایی که برای ارتقاء درجه بیمارستان جمع آوری می‌کنند، خسارت به بیماران و در ‌‌نهایت نارضایتی آنان از روند ارائهٔ خدمات، ایجاد بی‌انگیزگی در جامعه پرستاری کشور و چهارم بالارفتن میزان نارضایتی در جامعه پرستاری و به تبع آن افزایش اعتراضات آنان از جمله تبعاتی است که فعالین صنفی پرستاران به آن اشاره کردهاند.

------------------------------

حدود 70 نفر از کارگران نساجی اکباتان به مرخصی اجباری یک ماهه رفتند

کارگران به ایلنا گفته‌اند در حاضر به جز بخش بافندگی این کارخانه به فعالیت خود در سایر بخش ها ادامه می دهد.
یکی از کارگران درباره تعطیلی موقت بخش بافندگی نساجی اکباتان به ایلنا گفت: هنوز مشخص نیست دلیل واقعی این مرخصی اجباری یک ماهه چیست اما عمده ترین دلایلی که از سوی سهامداران کارخانه عنوان می شود این است که به دلیل واردات بی رویه دوخت های چینی، سهامداران دیگر تمایلی به تولید ندارند و از طرفی افزایش قیمت حامل های انرژی هم باعث شده کارفرما به این فکر بیفتد که کار در بعضی از قسمتها را متوقف کند.
این کارگر با بیان این که ٰمشخص نیست این مرخصی قطعا یک ماهه باشد یا طولانی‌تر، گفت:هنوز مشخص نیست مرخصی اجباری در حد یک ماه باقی بماند و ممکن است با توجه به شرایطی که بر کارخانه های نساجی حاکم است این وضعیت ادامه دار شده و به سایر بخش ها هم برسد.
برخی از این کارگران بی علاقگی سهامداران به تولید با توجه به مالیاتی که باید پرداخت کنند و مخارج دیگری که کارخانه دارد را از جمله دلایلی می دانند که ممکن است سهامداران را به تعطیلی سایر واحدها همچون ریسندگی نیز ترغیب کند.
کارخانه نساجی اکباتان که از سال 1372 تاسیس شده در حال حاضر بیش از 300 کارگر رسمی و قراردادی دارد.

------------------------------

عوامل کارفرمای سابق «صنایع پوشش» 8 کارگر را مضروب کردند

کارگران «صنایع پوشش ایران» به ایلنا گفته‌اند؛ روز سه شنبه (5 خرداد ماه) بر اثر تنش و درگیری میان عوامل مدیر عامل سابق کارخانه با جمعی از کارگران این واحد تولیدی، 8 نفر از کارگران این کارخانه مصدوم شدند.
کارگران در تشریح حادثه روز سه شنبه صنایع پوشش ایران گفتند: روز 5 خرداد کارفرمای سابق کارخانه پوشش ایران به همراه حدود 30 نفر از ماموران بخش خصوصی که لباس فرم به تن داشتند، با مضروب کردن یکی از نگهبانان کارخانه بنام «علی حق دوست» از درب پشتی وارد کارخانه شدند.
بنا بر ادعای کارگران، عوامل کارفرما با ورود به بخش رختکن، درب اتاق و کمدهای لباس کارگران را شکسته و همه وسایل شخصی آنان را بهم ریختند، اما پس از اطلاع‌رسانی نگهبانان شیفت به ماموران کلانتری 13 شهر رشت، ماموران انتظامی وارد کارخانه شدند و تنش تا حدودی فروکش کرد.
کارگران ماجرای درگیری را اینطور روایت می‌کنند که بعد از بررسی موضوع از سوی ماموران پلیس و خروج آنان از کارخانه، کارفرمای سابق به همراهان خود دستور درگیر ی با کارگران را داد که در این بین 8 نفر از کارگران مورد تهاجم قرار گرفته و مصدوم شدند .
این 8 کارگر که در نواحی متفاوتی از بدن دچار آسیب دیدگی شده اند برای تکمیل پرونده قضایی خود از پزشکی قانونی گیلان طول درمان گرفته اند.
کارگران صنایع پوشش ایران با بیان اینکه این کارخانه پس از سال‌ها چالش تحت مدیریت خصوصی، از اردیبهشت ماه سال 92 تحت مدیریت شرکت «سرمایه‌گذاری آتیه دماوند» در آمده است افزودند؛ آقای صمدی، کارفرمای سابق به عنوان آخرین سرمایه گذار بخش خصوصی در این کارخانه وقتی نتوانست به تعهدات مندرج در قرارداد با شرکت دولتی آتیه دماوند عمل کند، کارخانه مجددا باموافقت شورای تامین استان گیلان به شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند بازگردانده شد. کارگران می‌گویند آقای صمدی اعتقادی به این واگذاری ندارد و همچنان خودرا مالک اصلی کارخانه می داند.
کارگران صنایع پوشش ایران با اشاره به اینکه حذف مدیریت خصوصی کارخانه باعث بهبود وضعیت کارگران نسبت به گذشته شده است توضیح داد: مدیریت دولتی بدون اعمال فشار به کارگران مواد اولیه تولید را تهیه می‌کند و چون کارگران مشغول به کارند و نگران از دست دادن شغل‌شان نیستند، احساس بهتری نسبت به گذشته دارند.

------------------------------

اعتراض پنج فعال کارگری به افزایش برخوردهای قضایی

به گزارش ایلنا، این نامه به امضای پنج نفر از فعالان مستقل شناخته شده جامعه کارگری، «علیرضا فرهادی»، «محمدحسین خوان یغما»، «نبی معروفی»، «جواد مهران گهر» و «رضا کنگرانی فراهانی» رسیده است.
کارگران در این نامه «آنچه این روزها بر جامعه کارگری روا داشته می شود» را مایه تاسف خوانده‌اند و با ذکر چند نمونه از برخوردهای اخیر قضایی با کارگران و فرهنگیان، به صدور احکام زندان و شلاق و تشکیل پرونده‌های قضایی برای فعالان کارگری اعتراض کرده‌اند.
در این نامه آمده است: در اصل 27 قانون اساسی بطور صریح آزادی اجتماعات تاکید شده و فقط شرط عدم داشتن اسلحه و مخل به مبانی اسلام نبودن تجمع، مشروط گردیده است. کیست که نداند یکی از مبانی اسلام برپایی عدل است و کوشندگان کارگری بیش از یکصد و پنجاه سال است که در این امر می کوشند.
کارگران خطاب به روسال قوای مجریه و قضائیه آورده‌اند: آقای روحانی و آقای لاریجانی، شما به حکم قانون پس از 30 سال کار بازنشسته خواهید شد و از حقوق بازنشستگی استفاده خواهید کرد. این دستاورد را ما کوشندگان کارگری با مبارزات خود برای جامعه به ارمغان آورده ایم و شما هم از آن بهره خواهید برد.
نویسندگان این نامه در پایان به نقض اصول 3- 9- 19- 20- 26- 27- 29- 30- 31- 32- 37- 38- 43 – 44 قانون اساسی اشاره کرده و خطاب به رئیس جمهور آورده‌اند: شما در اصل 121 قانون اساسی سوگند خورده اید :«من به عنوان رییس جمهور.... همه استعداد و صلاحیت خویش را ..... پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم. »
آنان خطاب به رئیس قوه قضائیه نیز آورده‌اند: آقای صادق لاریجانی، شما در اصل 156 قانون اساسی موظف شده اید که :« پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسوول تحقق بخشیدن به عدالت و احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی های مشروع و همچنین نظارت بر حُسن اجرای قوانین....» داشته باشید.
این فعالان مستقل کارگری به سابقه برخورد با کارگران معترض در رژیم پهلوی اشاره کرده‌اند و نوشته‌اند: در ماده مکرر 33 قانون کار زمان پهلوی اعتصاب قانونی بود هرچند که توسط دستگاه پهلوی رعایت نمی شد و بعضا کارگران به رگبار بسته می شدند. ما یادآوری می کنیم مرحوم سید محمد حسینی بهشتی از تدوین کنندگان قانون اساسی در مقام ریاست قوه قضاییه در مصاحبه ای در روزنامه جمهوری اسلامی پس از تصویب قانون اساسی تاکید کرد که : «اعتصاب حق کارگران است و امیدواریم که در نظام جمهوری اسلامی روزی نرسد که کارگران برای احقاق حق خود دست به اعتصاب بزنند .»
کارگران با یادآوری این سخن آیت الله بهشتی نوشته‌اند: تدوین کنندگان قانون اساسی به درستی در صراحت قوانین این نکته را رعایت نمودند که حاکمان پس از آنها از ابهام قوانین سو استفاده نکرده و آزادی های مردم را محدود نکنند. آنان در اصل 9 قانون اساسی به درستی تصریح کردند که : «.....هیچ مقامی حق ندارد بنام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی های مشروع را هرچند با وضع قوانین و مقررات، سلب کند.»
آنان در پایان تاکید کرده‌اند: ما امضا کنندگان این نامه سرگشاده برای رعایت منزلت و شأن کوشندگان حقوق کارگری و انسانی از شما می‌خواهیم کوشندگان کارگری و صنفی را آزاد کنید و در مسولیت خود نسبت به حُسن اجرای قوانین یاد شده کوشا باشید.

------------------------------

اخراج 142 کارگر شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد در سال ۹۳/ شاغلین ۱۱ ماه حقوق نگرفته‌اند

به گزارش ایلنا، بیش از 200 کارگر شاغل در شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد که شامل«کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می شوند، بیش از ۱۱ ماه است حقوقی دریافت نکرده اند. همچنین 142 کارگر این مجتمع کشاورزی در سال ۹۳ اخراج شده اند. کارگران می‌گویند دلیل اخراج این کارگران پی‌گیری مطالبات صنفی‌شان بوده است.
کارگران در تشریح جزئیات معوقات خود می گویند؛ این معوقات حقوقی مربوط به ۹ ماه حقوق سال ۹۳ (از تیر ماه ۹۳ تا کنون) است و در سال جاری نیز کارگران حقوقی دریافت نکرده‌اند. به این ترتیب کارگران طی ۱۱ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
کارگران شروع مشکلات شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد را از سال 86، یعنی زمانی می‌دانند که این مجتمع کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شد.
یکی از کارگران با اشاره به سوابق 18 تا 28 ساله کارگران این مجتمع کشاورزی، به ایلنا گفت: امنیت شغلی کارگران با افزایش مشکلات این مجتمع کشاورزی بیش از پیش به خطر افتاده است به طوری که 150 نفر از کارگران در سال ۹۳ با سوابق بیش از 17 سال بدلیل اعتراض به افزایش مشکلات کارگران، با پایان قرار داد کاری اخراج شده‌اند.
به گفته کارگران؛ اکنون قریب به 8 سال است که این مجموعه به دلیل ناتوانی در پرداخت تسهیلاتی که از بانک‌ها و موسسات مالی دریافت کرده و از سوی دیگر فروش داریی‌های مجموعه با «وضعیت بحرانی» به کار ادامه می‌دهد

------------------------------

ریزش دیواره چاه کارگر ساختمانی را محبوس کرد

براساس اطلاعاتی که از سوی اهالی شهرک اکباتان در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است به احتمال قوی این حادثه در محل احداث پروژه‌ دارالقرآن اتفاق افتاده است.
براساس عکس‌هایی که توسط این منابع تهیه و برای انتشار در اختیار ایلنا قرار گرفته است خودروهای امداد آتشنشانی از حوالی ساعت ۲ بعد از ظهر امروز در محل حادثه (ضلع جنوب غربی بلوک 18 فاز ۲ شهرک اکباتان) حاضر شده و هنوز مشغول انجام عمیلیات هستند.
در همین رابطه «جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران به ایلنا گفت: محل حادثه در قسمت انتهای جنوبی اتوبان ستاری و تقاطع آن با جاده مخصوص کرج قرار دارد.
به گفته وی از قرار معلوم کارگران شاغل در این پروژه ساختمانی سرگرم حفر چاه بودند که ناگهان دیواره چاه ریزش کرده و در نتیجه آن یک کارگر محبوس می‌شود.
طبق گفته سخنگوی سازمان آتشنشانی ظاهرا مهندسان این پروژه در حال حاضر در محل حضور ندارند اما واحدهای امداد و نجات در محل حادثه حضوردارند و مشغول عملیات جستجو و نجات کارگر حادثه دیده هستند.
این اظهارات در حالی است که اهالی شهرک اکباتان در تماس با ایلنا می‌گویند که آنها از قبل در خصوص اینکه محل احداث پروژه در مجاورت با کانال فاضلالب قرار دارد و احتمال وقوع حادثه وجود دارد هشدار داده بودند.

------------------------------

کارگران رسمی قند کامیاران در اعتراض به بدقولی کارفرما تجمع کردند

به گزارش ایلنا، کارگران معترض سپس با انتخاب نمایندگانی برای شکایت به اداره کار خمینی‌شهر اصفهان مراجعه کردند.
ایلنا پیش از این از اخراج ۱۱۰ کارگر قند کامیاب در پی تعطیلی موقت کارخانه خبر داده بود.
این کارگران علاوه بر حق عیدی سال ۹۳ (معادل دو ماه حقوق) دستمزد بهمن و اسفند سال گذشته و همچنین حقوق ماه‌های دی و بهمن سال ۹۲ را نیز دریافت نکرده‌اند. آنان می‌گویند کارفرما پیش از این وعده داده بود تا روز ۲۵ اردیبهشت ماه بخشی از معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند اما با گذشت ۱۲ روز از موعد مقرر هنوز حقوق‌شان را دریافت نکرده‌اند.

------------------------------

اعتراض پرستاران بیمارستان امام رضا به رفتار توهین‌آمیز یک پزشک

صبح امروز پنجشنبه هفتم خردادماه حدود 50 نفر از پرستاران بخش های مختلف بیمارستان امام رضا مشهد در حمایت از پرستاری که طی چند روز گذشته مورد اهانت یکی از جراحان بخش سوختگی قرار گرفته بود تجمع اعتراضی برگزار کردند.
تجمع کنندگان،ضمن حمایت از این پرستار باسابقه در جهت پیگیری شکایت خود از پزشک خاطی، خواستار برخورد قاطع مسولین بیمارستان با وقوع اتفاقاتی از این دست شدند.
به گفته فعالان صنفی جامعه پرستاری، حادثه برخورد با این پرستار قدیمی بخش سوختگی بیمارستان امام رضا صبح روز شنبه دوم خرداد ماه سال جاری و پس از آن اتفاق افتاد که وی در حال رسیدگی به وضعیت یکی از کارگران آسیب دیده حادثه فولاد خراسان بود و پس از آن طی مشاجره لفظی با یکی از پزشکان بخش مورد اهانت قرار گرفت و توسط این پزشک از اتاق بیرون انداخته شد.
گفته میشود حرکت توهین آمیز این جراح در مقابل چشمان سایر پرسنل بخش اعم از پزشکان مقیم، کادر پرستاری و دانشجویان حاضر در بخش به وقوع پیوسته است.
در پی این اقدام پرستار مذکور، ابتدا به کلانتری و سپس به دادسرا شکایت کرده و هم اکنون نیز پیگیر شکایت خود از پزشک مذکور است.
جمعی از همکاران این پرستار در روزهای بعد از وقوع این حادثه با جمع آوری امضا و ارسال نامه ای خطاب به مدیریت پرستاری و حراست بیمارستان و همچنین واحد بازرسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن دفاع از پرستار مذکور، از مسولین خواستهاند با توجه به آنچه «در معرض خطر قرار گرفتن امنیت شغلی سایر پرسنل» خوانده شده، هرچه سریعتر به موضوع اهانت به این پرستار رسیدگی کنند.
در بیانیه پایانی تجمع امروز که به امضای پرستاران معترض رسیده آمده است:تجمع امروز پرستاران نه تنها برای حمایت از یک پرستار بلکه در راستای احیای حیثیت خدشه دار شده پرستاری است. در بخش دیگری از این بیانیه با ذکر این نکته که تجمع امروز پرستاران بیمارستان امام رضا مشهد یک موضع گیری در مقابل پزشکان نیست آمده است: این تجمع در اعتراض به حتک حرمت هاست و پرستاران تا تادیب و عذرخواهی فرد خاطی پیگیر موضوع خواهند بود.
فعالین صنفی جامعه پرستاری با اشاره به حوادث مشابهی که در یک ساله ی گذشته در بیمارستانهای مختلف کشور به وقوع پیوسته و طی آن پرستاران به اشکال مختلف از سوی پزشکان مورد اهانت قرار گرفته اند خواستار برخورد جدی وزارت بهداشت و مسولین بیمارستانها با اینگونه رفتارها شده اند.

------------------------------

روایتی از سه سال دوندگی کارگران آجر شیل برای دریافت حقوق

به گزارش ایلنا، ۱۸کارگر قرار دادی کارخانه آجر ماشینی «شیل» که از سال ۹۱ با تعطیلی کارخانه بیکار شده اند، با ادامه یافتن بلاتکلیفی‌شان تا به حال چندین بار به نهادهای استانی و شهرستانی مراجعه کرده‌اند اما تا کنون از این رایزنی‌ها نتیجه‌ای حاصل نشده است.
کارگران می‌گویند؛ پس از آنکه کارخانه آجر ماشینی شیل به دلیل مشکلات مدیریتی تعطیل اعلام شد، ۳۵ کارگر قراردادی و ۱۵۰ کارگر فصلی بیکار شدند.
بنا بر این گزارش، پس از آنکه کارگران در نیمه دوم سال ۹۱ به اداره کار سنندج شکایت کردند، کارفرما از حکم اداره کار برای پرداخت مطالبات کارگران تبعیت نکرد و پرونده به دادسرای سنندج ارجاع شد.
به گفته کارگران با ارجاع پرونده کارگران آجر شیل به دادسرای سنندج، بخشی از اموال کارخانه در سال ۹۲ به نفع کارگران مصادر شد اما بعد از یکسال کش وقوس۱۷ نفر از کارگران قراردادی با فروش اموال کارخانه توانستند به مطالبات خود دست یابند اما در این میان هنوز تکلیف ۱۸ کارگر دیگر مشخص نشده است.
کارگران می‌گویند در طول سه سال گذشته بارها در مقابل کارخانه تعطیل شده و نهادهای مختلف دولتی تجمع کرده‌اند و اما صدای‌شان به جایی نمی‌رسد و هیچ مقام مسئولی به مطالبات‌شان توجهی نشان نمی‌دهد. گفتنی است کارخانه آجر ماشینی «شیل» در ۵ کیلومتری جاده سنندج به کرمانشاه واقع شده است.

------------------------------

«نقره نخ» تعطیل شد/ بیکاری ۷۰ کارگر بدون دریافت ماه‌ها حقوق

کارگران به ایلنا گفته‌اند، پیش از تعطیلی کارخانه نقره نخ که در زمینه تولید انواع نخهای پنبه‌ای و پلی استر درکیلومتر ۱۵ جاده سپیدان شیراز فعالیت می‌کرد، حدود ۲۰۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند که این تعداد تا هنگام تعطیلی کارخانه به مرور به حدود ۷۰ کارگر کاهش یافته بود.
کارگران می‌گویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همچون اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین حقوق کارگران بوده است.
به گفته آنان، مشکلات کارخانه نقره نخ از سال ۹۱ زمانی آغاز شد که این واحد که زیر نظر سازمان توسعه صنایع ملی فعالیت می‌کرد در راستای اجرای اصل۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد و سپس نتوانست حقوق کارگران خود را پرداخت کند.
طبق ادعای کارگران، معوقات حقوقی مجموع کارگران تا آذر سال ۹۱ به حدود ۱۳۰ میلیون تومان رسیده بود و پس از ان در سالهای ۹۲ و۹۳ این مطالبات به حدود ۵۰۰ میلیون رسیده است.
کارگران نقره نخ می‌گویند تعدادی از آنها برای دریافت مطالبات معوقه خود به اداره کار شیراز شکایت کرده‌اند و این اداره در چند مرحله حکم به توقیف اموال کارخانه داده و اخیرا کارگران تعدادی از این اموال را برای فروش به خارج از کارخانه انتقال داده‌اند. سایر کارگران که تا ۱۶ سال نیز سابقه کار دارند همچنان در وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برند چرا که به دلیل ایجاد فاصله در سوابق بیمه‌ایشان امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری را ندارند.

------------------------------

تجمع دانشجویان پرستاری در شیراز : «نه» به طرح تربیت بهیار یک ساله

به گزارش ایلنا، در این تجمع اعتراضی که با حضور برخی از اساتید دانشکده پرستاری و جمعی از اعضای کمیتهٔ پیگیری مطالبات پرستاران در شیراز برگزار شد، تجمع کنندگان طرح «تربیت بهیار یک ساله» را حرکتی عجولانه از سوی وزارت بهداشت با همکاری نظام پرستاری دانسته‌اند و خواستار توقف هرچه سریع‌تر اجرای آن شدند.
طرح تربیت بهیار یک ساله که این روز‌ها با اعمال نظر شورای عالی نظام پرستاری به تربیت "کمک پرستار" تغییر نام پیدا کرده، مخالفتهای گسترده‌ای را از سوی جامعه پرستاری در پی داشته است.
بر اساس این طرح که زمینه‌های اجرای آن با کمک نظام پرستاری، معاونت پرستاری ، بورد پرستاری و انجمن های پرستاری توسط شرکت تعاونی کارکنان نظام سلامت اجرا می‌شود، متقاضیان می‌توانند با داشتن حداقل مدرک دیپلم متوسطه و معدل کل ۱۴ از هر رشته‌ای برای گذراندن دوره آموزشی یکساله بهیاری ثبت نام کنند.
پرستاران می‌گویند، اجرای این طرح که به گفتهٔ آن‌ها در واقع‌‌ همان طرح قدیمی «تربیت بهیار شش ماهه» است، منجر به بکارگیری نیروی غیرمتخصص و به خطر انداختن جان بیماران و اختلال در عملکرد سیستم درمانی کشور خواهد شد.
در پایان این تجمع اعتراضی بیانیه‌ای با ۲۰۰ امضاء، قرائت شد که طی آن از نظام پرستاری خواسته شد اجرای این طرح را که به گفته ی آنها "طرحی عجولانه" است، متوقف کند.
برخی از پرستاران معتقدند هدف وزارت بهداشت از اجرای این طرح بکارگیری نیروهایی با سطح تحصیلات پایین‌تر و حقوق و مزایای کمتراست تا ضمن جبران کمبود پرستار، به جای بکارگیری فارغ التحصیلان بیکار دانشکده‌های پرستاری، از زیربار اجرای طرح‌هایی چون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هم شانه خالی کند.
در همین حال، دبیرکل خانه پرستار پیرامون تجمع امروز دانشجویان پرستاری در شیراز به ایلنا گفت: علی رغم اینکه در طول دو دههٔ گذشته بار‌ها طرح تربیت بهیار شش ماهه یا یک ساله که هدف اصلی‌اش، تضعیف پرستاری کشور بوده با مخالفت گسترده پرستاران مواجه شده اما عجیب است که اکنون پس از گذشت سال‌ها همچنان وزارت بهداشت به دنبال اجرای این طرح است.
شریفی مقدم می‌گوید، یکی از دلایل اصلی ناراحتی پرستاران از اجرای این طرح این است که این بار طرح جذب ۱۰هزار بهیار یک ساله توسط نهادهای هویتی جامعه پرستاری، یعنی نظام پرستاری، معاونت پرستاری، بورد پرستاری و انجمن‌های پرستاری کلید خورده است و این مسئله باعث می‌شود پرستاران نسبت به نهادهایی که به طور مستقیم در جریان مسائل و مشکلات آنان قرار دارند بی‌اعتماد شوند.
به گفتهٔ این فعال صنفی، هدف اصلی وزارت بهداشت از اجرای این طرح نوعی سرپوش گذاشتن بر مطالبات واقعی جامعه پرستاری کشور و بی‌توجهی به خواسته واقعی پرستاران است.

------------------------------

کارگر پیمانی اداره گاز شبستر هنگام کار کشته شد

به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه روز گذشته (۵ خرداد) در شهر وایقان شهرستان شبستر در استان آذربایجان شرقی، زمانی رخ داد که یک کارگر پیمانکاری که قصد بررسی یکی از ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز به کوره‌های آجر پزی شهر وایقان را داشت با سقوط ناگهانی این ایستگاه بر روی سرش کشته می‌شود.
نیروهای امدادی مستقر در محل حادثه علت مرگ این کارگر را بی‌احتیاطی عنوان کرده‌اند.

------------------------------

کارگران پیمانی رجاء با وعده دریافت بخشی از مطالبات به کار بازمی‌گردند

به گفتهٔ منابع کارگری، در حالیکه صبح امروز (۶خرداد) مجددا کارگران پیمانی تعدادی از شرکت‌های پیمانکاری «رجا» قصد داشتند در اعتراض به عدم دریافت معوقات سه ماههٔ خود دست از کار بکشند، از سوی مجموعهٔ رجاء بخش کمی از مطالبات معوقه کارگران به حساب شرکت‌های پیمانکاری واریز شد و قرار است تا فردا این مبالغ در حساب کارگران باشد.
طبق شنیده‌ها صبح امروز نیز کارگران مانند روز گذشته در برخی از بخش‌ها از جمله قسمت برق، فنی و موتوریست‌ها دست از کار کشیده‌ بودند، اما با پرداخت نزدیک به ۵ تا ۱۰ درصد مطالبات معوقه، قرار است از صبح فردا فعالیتشان را از سر بگیرند.
عدم پرداخت حقوق و دستمزد و حق اضافه کاری ماههای فروردین و اردیبهشت علت اعتراض صنفی کارگران رجاء در روزهای گذشته بود.
به گفتهٔ یکی از کارگران، مبالغی که به حساب شرکت‌های پیمانکاری واریز شده متفاوت است و مجموعا می‌توان اینگونه برآورد کرد که تنها ۵ تا ۱۰ درصد از مجموع مطالبات سه ماهه به حساب کارگران واریز می‌شود.
به گفتهٔ این کارگر، پیش از این پرداخت مطالبات حقوقی کارگران منوط به پیش فروش بلیط‌های سفرهای تابستانی شده بود که از این هفته آغاز شده است. نکته‌ای که به باور این کارگر، با توجه به افزایش قیمت بلیط‌ها و احتمالا کاهش میزان فروش آن‌ها بعید است بتواند به زودی سقف بودجهٔ مورد نظر برای پرداخت باقیمانده حقوق معوقه کارگران را تامین کند.
شرکت رجاء، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شستاست و گفته می‌شود نزدیک به ۳۰ هزار کارگر پیمانی دارد.
گفتنی است تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتگو پیرامون زمان پرداخت باقیمانده مطالبات کارگران پیمانی رجاء، با مجموعهٔ مدیریتی و مدیرعامل این شرکت تا لحظهٔ تنظیم این خبر به نتیجه نرسیده است.

------------------------------

سه سال انتظار کارگران «آزمایش مرودشت» برای بازنشستگی

منابع خبری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش دادند کارخانه آزمایش مرودشت که در زمینه تولید لوازم سرمایشی و گرمایشی منزل فعالیت دارد؛ مرداد ماه سال ۹۱ به دلیل افزایش مشکلات مالی تعطیل اعلام شد و از آن تاریخ حدود ۲۰۰ کارگر بیکار شدند.
کارگران کارخانه آزمایش مرودشت می‌گویند، در زمان تعطیلی کارخانه ۲۰۰ کارگر در این واحد صنعتی مشغول بکار بودند که تعداد ۱۰۰ نفر از آن‌ها در‌‌ همان زمان با سوابق کار بین ۲۰ تا ۲۸ سال بازنشسته شدند اما کارفرما تا به امروز به دلیل آنچه که کمبود منابع مالی عنوان می‌کند از پرداخت حق سنوات و سایر مطالبات قانونی کارگران بازنشسته خودداری کرده است.
به گفته کارگران آزمایش مرودشت در سال ۹۳ حدود ۴۰ نفر دیگر از کارگران این کارخانه بازنشسته شدند اما پس از ابلاغ آئین نامه جدید بازنشستگی قانون مشاغل سخت و زیان آور و افزایش سه درصدی سهم پرداختی کارفرما به تامین اجتماعی، در پرداخت مبلغی که لازمه بازنشستگی این تعداد کارگر است دچار مشکل شده و به همین دلیل مستمری این کارگران بازنشسته هنوز برقرار نشده است.
همچنین گفته می‌شود، تعداد ۳۰نفر از کارگران قدیمی این واحد که در ماههای آینده امکان بازنشسته شدن می‌یابند به دلیل مشکلاتی که در سوابق بیمه‌ای‌شان وجود دارد در موعد مقرر با مشکل مواجه خواهند شد و هنوز تکلیف بازنشستگی آن‌ها مشخص نیست.

------------------------------

پیمانکار حکم پرداخت مطالبات کارگران اخراجی فولاد زاگرس را اجرا نمی‌کند

«احمد امینی»، نماینده کارگران اخراجی فولاد زاگرس در این باره به ایلنا گفت: کارگران فولاد زاگرس در حالی در ابتدای سال ۹۲ اخراج شدند که بخشی از سنوات، مانده مرخصی و بن کارگری سال ۹۱ را دریافت نکرده بودند.
او افزود: حدود ۲۵۵ نفر از کارگران بعد از فاصله کمی از اخراج از شرکت پیمانکاری خوان گل در اداره کار قروه شکایت کردند. اداره کار‌‌ همان زمان پیمانکار را به پرداخت مطالبات معوقه کارگران محکوم کرد اما این شرکت تاکنون حاضر نشده است این مطالبات را پرداخت کند.
امینی تصریح کرد: از طرفی اداره کار جریمه‌ای برای دیرکرد پرداخت مطالبات معوقه تعیین نکرده است. به طور مثال اگر پیمانکار همین امروز تصمیم بگیرد معوقات حقوقی کارگران را پرداخت کند، این معوقات را بر مبنای دستمزد سال ۹۱ پرداخت می‌‌شود.
نماینده کارگران اخراجی فولاد زاگرس در ادامه بیان کرد: هر یک از کارگران فولاد زاگرس حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان از پیمانکار طلب دارند که با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شویم پیمانکار بیش از ۳۰۰ میلیون تومان به کارگران بدهکار است و حدود دو سال هم این پول را نزد خود نگه داشته است.
او افزود: در سال ۹۲ وقتی که متوجه شدیم پیمانکار قصد ندارد مطالبات حقوقی ما را پرداخت کند، تصمیم گرفتیم از کارفرما شکایت کنیم، اما اداره کار قروه در یک اقدام غیرقانونی این شکایت را نپذیرفت. این در حالی بود که تبصره ۱ ماده ۱۳ قانون کار می‌گوید مطالبات کارگر جزء دیون ممتاز است و کارفرمایان موظف‌اند بدهی پیمانکاران به کارگران را برابر رای مراجع قانونی از محل مطالبات پیمانکار، من‌جمله ضمانت حسن انجام کار، پرداخت کنند.
امینی در ادامه گفت: شغل ما در کارخانه فولاد زاگرس سخت و زیان آور بود. بر اساس ماده ۵۲ قانون کار ما باید ۶ ساعت در روز کار می‌کردیم اما به مدت ۷ سال (از سال ۸۳ تا ۹۰) ۸ ساعت کار می‌کردیم. ما برای دریافت طلب این ۲ ساعت کار اضافی در آن ۷ سال نیز از پیمانکار که در دو سال ابتدایی شرکت «چدن گستر» بود و در ۵ سال بعدی شرکت «خوان گل»، در اداره کار شکایت کردیم اما اداره کار در کمال ناباوری اعلام کرد صلاحیت بررسی این شکایت را ندارد.
این کارگر اخراجی در پایان اظهار کرد: هنگامی که در دادگاه سریش آباد [از توابع شهرستان قروه در استان کردستان] شکایت کردیم، این دادگاه در مجموع پیمانکار را به پرداخت فقط ۱۰۰ هزار تومان

------------------------------

۱۴ ماه دوندگی ۷۰ کارگر اخراجی «اکسین لوله» برای دریافت حقوق

به گزارش ایلنا، کارخانه «اکسین لوله» در اهواز از تاریخ ۲۵ فرودین ۹۳ به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده می‌شد تعطیل اعلام شد، طی ۱۴ ماه بیکاری کارگرانش هنوز بخش عمده مطالبات حقوقی و حق سنوات خدمت آنان پرداخت نشده است.
کارگران می‌گویند کارفرما در زمان اخراج کارگران وعده پرداخت مطالبات‌شان را حداکثر تا روز ۲۹ فروردین ماه داده بود اما بعدا به بهانه‌های مختلف از جمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.
کارگران درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالبات‌شان می‌گویند «بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به اداره کار اهواز شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده به دادسرای اهواز انتقال پیدا کرد.»
به گفته کارگران، بعداز کش و قوس‌های فراوان حدود ۳۰ نفر از کارگران توانستند مطالبات خود را دریافت کنند. اما ۷۰ کارگر باقی مانده که هر کدام مبالغی حدود ۵ تا ۱۰ میلیون تومان از کارفرما طلب دارند در چهارده ماه گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.
کارگران اخراجی «اکسین لوله» می‌گویند پس از پی‌گیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلب‌شان بگیرند اما پیش از کارگران، بانک ملی بابت طلب میلیاردی خود تمامی اموال کارخانه را مصادره کرد و اکنون دست کارگران به جایی بند نیست.

------------------------------

یک سوم کارگران «کاشی بیستون» در سال جاری بیکار شدند

به گزارش ایلنا، تا پایان اسفند ماه سال گذشته در کارخانه کاشی بیستون ۳۰۰ کارگر قراردادی مشغول به کار بودند اما کارفرما از ابتدای فروردین ماه سال ۹۴ یک سوم نیروی کار این واحد تولیدی را بعد از اتمام قرارداد کارشان اخراج کرده است.
کارگران این کارخانه به ایلنا گفته‌اند کارفرما بعد از معرفی ۱۰۰ کارگراخراجی به اداره کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، اخیرا برای عقد قرار داد سفید امضاء با ۲۰۰ کارگر باقی مانده پافشاری می‌کند که با مخالفت کارگران روبرو شده است. به همین دلیل شماری از کارگران این کارخانه روز ۴ اردیبهشت به اداره کار کرمانشاه مراجعه کردند تا این نهاد دولتی را از وقوع آنچه آنان تخلف از قوانین کار می‌خوانند آگاه کنند.
به گفته کارگران، کارفرما در پاسخ به پی گیری‌های اداره کار، ادعای مطرح شده از سوی کارگران را به طور کامل تکذیب کرده است به همین دلیل این اداره از کارگران چند روزی فرصت خواسته‌ است تا موضوع مورد شکایت آنان را بررسی کند.

------------------------------

گفت‌وگوی رخشان بنی‌اعتماد با چهار فعالِ کارگری در ایلنا:

فعالان کارگری: در «قصه‌ها» فلاکت را بسیار کمتر از حقیقت نشان دادید/ بنی‌اعتماد: با این‌وجود به سیاه‌نمایی متهم شده‌ام
ایلنا: در اولین هفته از اکران عمومی فیلم قصه‌ها چهار فعال کارگری سرشناس با حضور در میزگرد ایلنا، رودررو با رخشان بنی‌اعتماد کارگردان، فرید مصطفوی فیلمنامه‌نویس، فرهاد اصلانی بازیگر و امیر اثباتی طراح صحنه و لباس و مشاور کارگردان به نقد این فیلم مهم اجتماعی که نگاهی جدی به دغدغه‌های امروز جامعه کارگری دارد پرداختند. ادامه گفتگو را اینجا کلیک کنید.

------------------------------

تجمع پرستاران شرکتی در مقابل دانشگاه علوم پزشکی همدان

منابع خبری گزارش دادند، ظهر امروز (سه شنبه ۵ خردادماه)، جمعی حدودا ۵۰ نفره از پرستاران بیمارستان‌های مختلف همدان با تجمع در مقابل ساختمان علوم پزشکی همدان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و نداشتن امنیت شغلی تجمع اعتراضی برپا کردند.
این پرستاران که قرارداد‌هایشان از ۱۸ اسفند ۹۳ آغاز شده پس از سه ماه کار هنوز حقوق و مزایا و بیمهٔ خود را دریافت نکرده‌اند.
پرستاران تجمع کننده گفته‌اند، هیچ یک از وعده‌های داده شده به پرستاران در زمان استخدامشان عمل نشده است.
به گفتهٔ پرستاران، علی رغم اینکه پیش از برگزاری آزمون استخدامی اعلام شده بود که همه شرکت کنندگان در آزمون با قراردادهای پیمانی استخدام می‌شوند اما چند ساعت مانده به برگزاری آزمون از طریق ارسال پیامک به شرکت کنندگان اعلام شد که قرارداد‌هایشان شرکتی است.
پرستاران می‌گویند، با این وجود به ما وعده داده شد که حقوق و مزایای دریافتیمان معادل نیروهای پیمانی خواهد بود. طبق این وعده ما در آزمون شرکت کردیم اما متاسفانه این وعده عملی نشده و بیمه پرستاران هم پس از پیگیری‌های فراوان قرار است به حساب تامین اجتماعی واریز شود.
گفته می‌شود، قرار است دو نماینده از سوی پرستاران معترض، مطالبات پرستاران شرکتی را پیگیری کنند.
در همین حال محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار با بیان این مطلب که در حال حاضر طبق اعلام وزارتخانه اساسا دانشگاه‌ها و مراکز درمانی مجاز به استخدام نیروی پیمانی نیستند گفت: طبق اعلام وزارتخانه در حال حاضر تنها در صورتی می‌توانند نیروی پیمانی جذب کنند که بخواهند بیمارستان یا بخش جدیدی را ایجاد کنند. درغیر اینصورت هیچ مرکزی مجاز به استخدام نیروی پیمانی نیست. بنابراین اینکه وعده جذب نیروی پیمانی به این پرستاران داده شده اساسا وعدهٔ باطلی است.
وی ادامه داد: در خصوص پرستارارن همدان نکته‌ای که به نظر می‌رسد این است که کارفرما بدون بستن قرارداد که یک تخلف آشکار در کار پرستاری که کار پرمسولیتی است اقدام به بکار گیری این نیرو‌ها کرده در حالیکه طبق قانون کار و قانون استخدامی هیچکس نباید بدون مجوز کار و بدون بیمه اقدام به فعالیت نماید. درچنین شرایطی اگر اتفاقی بیفتد مسولیت سنگینش گریبانگیر‌‌ همان نیروی بدون قرارداد می‌شود. به همین دلیل به نظر می‌رسد کارفرما در این مورد دچار تخلف شده است و پرستاران هم می‌توانند موضوع را از طرق قانونی پیگیری کنند.
دبیرکل خانه پرستار اضافه کرد: تقریبا در بیشتر نقاط کشور، پرستاران شرکتی با مشکلات عدیدهٔ صنفی ناشی از شکل انعقاد قرارداد‌ها و نحوهٔ دریافت حقوق و مزایا مواجه هستند گفت: روزانه خبرهای مختلفی ار سایر نقاط کشور به ما می‌رسد که پرستاران شرکتی در شکل قرارداد‌ها و بیمه‌هایشان دچار مشکل هستند. در حالیکه پرستاری اساسا جزء مشاغل حاکمیتی است و نباید به صورت واسطه‌ای با آن برخورد شود.
به گفتهٔ شریفی مقدم، پرستاران شرکتی اکنون به سه دسته تقسیم شده‌اند. دستهٔ اول گروههایی هستند که قرارداد بسته‌اند اما حقوق و مزایای آن‌ها هیچ تغییری نسبت به سال گذشته نداشته استد در حالیکه باید طبق قانون اگر قانون خدمات کشوری ملاک باشد ۱۴درصد و اگر قانون کار ملاک باشد ۱۷ درصد افزایش حقوق داشته باشند.
وی ادامه داد: دسته دوم گروهی هستند که قرارداد ندارند اما حقوق و مزایایشان توسط شرکت‌ها پرداخت می‌شود. ودستهٔ سوم، پرستارانی هستند که نه قرارداد کاری دارند و نه حقوق ومزایاشان به موقع پرداخت می‌شود. درهر سه گروه، مشکلات فراوانی وجود دارد که وزارت بهداشت باید هرچه سریع‌تر نسبت به رفع آن‌ها اقدام کند.
دبیرکل خانه پرستار در پایان گفت: توصیه ما به پرستارانی که به این شکل جذب می‌شوند این است که بدون بستن قرارداد حتی یک روز هم کار نکنند.
گفتنی است در بیمارستانهای استان همدان در مجموع حدود ۲۵۰ نفر نیروی کار با قرارداد شرکتی کار می‌کنند.

------------------------------

شمار قربانیان فوران مواد مذاب در «فولاد خراسان» به ۲ نفر رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگر قراردادی فولاد خراسان طی حادثه‌ای که در تاریخ ۲۲ اردیبهشت بر اثر فوران مواد مذاب از دیگ مستقر در کارگاه ریخته‌گری این کارخانه به وقوع پیوست، مصدوم شده بود.
دو کارگر دیگر به نام‌های «داود سهلی» و «حجت شرقی» بر اثر این حادثه مصدوم شده بودند، که آقای سهلی چهار روز پس از وقوع حادثه جان باخت اما بنا به گفته منابع کارگری حال آقای شرقی رو به بهبود است.
یکی از کارگران پیش از این به ایلنا گفته بود «کارگرانی که در کارگاه ریخته‌گری در اطراف دیگ مواد مذاب کار می‌کنند، در اصل باید لباس ضد حریق داشته باشند اما همواره لباس کار معمولی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.»
این ادعا از آن جهت حائز اهمیت است که میزان سوختگی دو کارگر جان باخته بیش از ۷۰ درصد گزارش شده است.
گفتنی است مجتمع فولاد خراسان با نزدیک به ۱۵۰۰ کارگر در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور واقع شده است.

------------------------------

غذای مسموم بیش از ۱۰۰ کارگر عسلویه را روانه بیمارستان کرد

کارگران به ایلنا گفته‌اند که شب گذشته (4 خرداد) در وعده غذایی شام به آن‌ها جوجه کباب با پوره سیب زمینی داده شده است. کارگران پس از آنکه براثر خوردن این غذا دچار عوارض مسمومیت شدند از ساعت هفت صبح امروز به صورت دست جمعی و از طریق سرویس‌های رفت و آمد به بیمارستان کنگان منتقل شدند.
این کارگران در نتیجه مسمومیت غذایی دچار تهوع، استفراغ، سرگیجه و مواردی اسهال خونی شده‌اند.
به احتمال زیاد پس از تزریق سرم کارگران مسموم شده بهبودی نسبی پیدا خواهند کردند اما برای بدست آوردن بهبودی کامل باید تا چند روز دارو مصرف کنند.
این منابع با یادآوری اینکه مسمومیت غذایی در میان کارگران شاغل در پروژه‌های نفت و گاز منطقه ویژه عسلویه دارای سابقه است تاکید دارند که برفعالیت پیمانکاران پخت غذا آنطور که باید نظارت نمی‌شود.
ایلنا پیش از این در تاریخ نهم اسفندماه سال گذشته در گزارشی تصویری نسبت به وضعیت بهداشتی آشپزخانه‌های منطقه عسلویه هشدار داده بود.

------------------------------

کارگران لوله صفا پس از سی و پنج روز اعتصاب به کار بازگشتند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران سالن‌های «RB» و «پوشش» کارخانه لوله و نورد صفا عصر دیروز (دوشنبه ۴ خرداد) پس از تشکیل مجمع عمومی تصمیم گرفتند به اعتصاب سی و پنج روزه خود پایان دهند.
این کارگران با استناد به نامه رئیس اداره تامین اجتماعی ساوه که پرداخت حق بیمه‌های عقب افتاده‌ آن‌ها را تایید کرده است و پرداخت بخشی از معوقات حقوقی‌شان تصمیم گرفتند به اعتصاب خاتمه دهند. کارگران سالن‌های «ERW» و «اسپیرال» نیز صبح دیروز به کار بازگشته بودند.
گفته می‌شود کارفرما در ابتدای این هفته یک ماه از پنج ماه حقوق معوقه کارگران را پرداخت کرده بود. کارگران لوله و نورد صفا پیش از شروع اعتصاب حقوق ماه‌های دی، بهمن، اسفند و فروردین را دریافت نکرده بودند اما با طولانی شدن اعتصاب، حقوق اردیبهشت ماه نیز به این فهرست اضافه شد، بنابراین با احتساب یک ماه حقوقی که کارفرما در ابتدای این هفته پرداخت کرده است، کارگران لوله و نورد صفا بازهم چهار ماه حقوق طلبکارند.
این کارگران در شرایطی به کار بازگشته‌اند که پیش از این در میانه اعتصاب با امضای طوماری مدعی شده بودند کارفرما ۴ ماه از دستمزدشان را به گروگان گرفته است تا آن‌ها را به صورت «برده وار» وادار به کار کند.
منابع کارگری می‌گویند کارفرما وعده داده است حقوق‌ها را از این پس پیش از پایان هر ماه پرداخت کند و دو ماه از چهار ماه حقوق معوقه را نیز تا پایان امسال پرداخت کند، به این ترتیب که از مهر ماه به بعد در هر ماه به جای سی روز حقوق، چهل روز حقوق پرداخت کند یا در پایان فصول پاییز و زمستان یک ماه بیشتر به کارگران حقوق پرداخت کند.
منابع کارگری در عین حال می‌گویند «جعفر عظیم‌زاده»، فعال مستقل کارگری که روز یکشنبه (۳ خرداد) بازداشت شده بود، ظهر دیروز به اتهام تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار اخبار اعتصاب کارگران محاکمه شده است. ظاهرا آقای عظیم‌زاده برای ادامه روند تحقیقات دادگاه به زندان مرکزی ساوه منتقل شده است.
پیش از این نیز «شاپور احسانی‌راد»، مشاور کارگران لوله و نورد صفا در تاریخ ۲۶ اردیبهشت به اتهام تحریک کارگران معترض این کارخانه بازداشت شده بود. او نیز در زندان مرکزی ساوه زندانی شده است.

------------------------------

۳۰ کارگر «قفل کار» اخراج شدند/ ادامه بی‌نظمی در پرداخت حقوق کارگران شاغل

به گزارش ایلنا، در نخستین روزهای کاری سال ۹۴ به حدود ۳۰ نفر از کارگران کارخانه قفل کار اعلام شد دیگر برای آن‌ها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد. این کارگران پس از اخراج برای پیگیری این موضوع به اداره کار قزوین شکایت کرده‌اند.
کارگران بیکار شده کارخانه «قفل کار» به ایلنا گفته‌اند کارفرما مدعی است این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی، توان پرداخت به موقع حقوق حدود ۶۳ کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل کارفرما قرارداد کار ۳۰ نفر از کارگران را تمدید نکرده است.
کارگران شاغل در این کارخانه نیز به ایلنا گفته‌اند با وجود اخراج نیمی از کارگران، بی‌نظمی‌ در پرداخت حقوق همچنان در این واحد تولیدی ادامه دارد. به گفته آنان از سال ۸۹ این واحد در پرداخت به موقع حقوق کارگران دچار مشکل شده و هم اکنون تاخیر در پرداخت حقوق و بیمه کارگران به ۸ ماه رسیده است.
به ادعای کارگران قفل کار، حقوقی که ماه جاری (اردیبهشت ماه ۹۴) به حساب کارگران پرداخت شده مربوط به حقوق مهر ماه سال ۹۳ بوده است.:

------------------------------

کارگران رجاء به تاخیر ۲ ماهه در پرداخت حقوق اعتراض کردند

کارگران معترض در گفتگو با ایلنا عدم پرداخت حقوق و دستمزد ماههای فروردین و اردیبهشت را علت این اعتراض صنفی اعلام کرده‌اند. گفته می‌شود حقوق اسفند ماه کارگران در برخی از بخش‌ها طی روزهای گذشته به طور کامل تسویه شده است.
به گفتهٔ یک منبع آگاه، از هفته‌های گذشته به کارگران وعده پرداخت حقوق و مزایای معوقه داده شده بود، اما با ادامه یافتن تعویق حقوق کارگران تعدادی از بخش‌های شرکت رجا امروز تصمیم گرفتند دست از کار بکشند.
طبق شنیده‌ها، از صبح امروز کارگران در برخی از بخش‌ها از جمله قسمت برق، فنی و موتوریست‌ها دست از کار کشیده‌اند.
کارگران می‌گویند، روز گذشته و با ادامه یافتن اعتراضات کارگران به تاخیرهای صورت گرفته در پرداخت حقوق از سوی شرکت‌های پیمانکاری رجاء، به آن‌ها وعده داده شده بود «تا فردا» بخشی از معوقات حقوقی‌شان پرداخت می‌شود. اما امروز کارگران از طریق نمایندگان‌شان که برای مذاکره با مدیران رفته بودند متوجه شدند رجاء اعلام کرده است در حال حاضر اصلا بودجه‌ای برای پرداخت مطالبات کارگران در اختیار ندارد و نمی‌تواند معوقات حقوقی را به طور کامل پرداخت کند.
به گفتهٔ یکی از منابع کارگری، کارگران تهدید شده‌اند که در صورت بروز واکنش اعتراضی با تعطیلی بخش یا واحد مربوطه، با آنان برخورد خواهند شد. یکی از کارگران در این ارتباط می‌گوید: چون برخی از بخش‌ها در حال حاضر تنها در ایران فعال هستند، مدیران تهدید کرده‌اند که اگر واکنش اعتراضی صورت بگیرد این بخش‌ها به طور کامل جمع می‌شوند.
گفتنی است، پیش از این و در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه از سوی دفتر مدیرعامل رجاء، اعلام شده بود کلیه معوقات حقوقی کارگران پیمانی رجاء در شرف پرداخت است. وعده‌ای که با گذشت ۲۵ روز از آن زمان هنوز محقق نشده است.
منابع آگاه کارگری می‌گویند، بخشی از حقوق به تعویق افتاده به دلیل بدهی میلیاردی است که رجاء به راه آهن و شرکت‌های پیمانکاری دارد.
اختلاف چند برابری بین سطوح مدیریتی و کار‌شناسان رجاء، کارگران را نسبت به عمیق شدن شکاف مزدی بین سطوح مختلف کاری در رجاء نگران کرده است. برخی از کارگران می‌گویند، تا چند ماه پیش اختلاف‌ها بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بود اما در چند ماههٔ اخیر با روی کار آمدن تیم جدید مدیریتی، اختلاف در پرداخت‌ها بین بدنهٔ رجاء و مدیران بخش‌های مختلف، میلیونی شده است.
شرکت رجاء، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) است و گفته می‌شود نزدیک به ۳۰ هزار کارگر پیمانی دارد.

------------------------------

تصادف خودرو حامل کارگران «فولاد کویر» یک کشته و ۱۰ مصدوم برجا گذاشت

به گزارش خبرنگار ایلنا، این حادثه در ساعت ۲۳ و ۲۰ دقیقه شب گذشته (۴ خرداد) زمانی اتفاق افتاد که کارگران بعد از یک شیف کاری از فاصله شش کیلومتری محل کارشان در کارخانه فولاد کویر عازم محل سکونت خود در آران وبیدگل بودند.
به گزارش شاهدان عینی، سرویس حامل کارگران شرکت فولاد کویر از قسمت جلو با تریلی حامل میلگرد پارک شده در کنار جاده برخورد می‌کند و در نتیجه این برخورد یکی از کارگران بنام «اصغر بابایی» ۲۵ ساله کشته می‌شود.
از قرار معلوم شدت تصادف شب گذشته سرویس حامل کارگران فولاد کویر به حدی بود که به غیر از یک کارگر کشته شده، سه کارگر دیگر به اسامی «مهدی حیدریان»، «درخشان» و «احسانی فر» که سرنشینان سمت درب ورودی مینی‌بوس بودند بشدت مجروح شده‌اند. آقای احسانی فر اکنون در وضعیت کما قرار دارد.
به گفته منابع خبری ایلنا، کار‌شناسان حاضر در صحنه حادثه، عدم روشنایی مناسب و استاندارد نبودن این جاده مهم توریستی و صنعتی را عامل اصلی حادثه شب گذشته گزارش کرده‌اند.

------------------------------

فشار شهرداری برای تعطیلی فوری آبکاری‌های چهاردانگه/ ۲۰۰ کارگر نگران آینده شغلی

به گزارش ایلنا، اداره ساماندهی شهرداری چهاردانگه با استناد به تبصره بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، به واحدهای آبکاری اخطار کرده است که درصورت عدم تعطیلی واحد، شهرداری راسا برای پلمپ کارگاه مورد نظر اقدام کرده و تبعات احتمالی را متوجه شخص کارفرما کرده است. طبق آمار غیر رسمی موجود، در منطقه چهاردانگه نزدیک به ۵۰ آبکاری وجود دارد که با تعطیلی این واحد‌ها، حدود ۲۰۰ کارگر بیکار می‌شوند. این در حالی است که کارفرمایان می‌گویند با توجه به شرایط و اقتضائات حرفه آبکاری، ایجاد زیرساخت برای تصفیه پساب‌ها، امری زمان بر و همچنین نیازمند منابع مالی چند ده میلیون تومانی است که در شرایط فعلی اقتصادی، توان این کار از عهده واحدهای آبکاری کوچک و متوسط خارج است بنابراین بسیاری از کارفرما‌ها با استفاده از روش‌های سنتی نسبت به کاهش خروجی‌های آلاینده اقدام می‌کنند.
براساس قوانین موجود، آبکاری‌ها مجاز به تخلیه درصد مشخصی از پساب‌های صنعتی هستند که تشخیص میزان موردنظر آلایندگی نیازمند بررسی‌های علمی و فنی در واحدهای مورد نظر است اما کارفرمایان واحدهای آبکاری این منطقه می‌گویند اداره ساماندهی شهرداری چهاردانگه، در اغلب موارد بدون انجام آزمایش، نمونه برداری و بررسی فنی موضوع نسبت به صدور رای اقدام می‌کند که این امر نشان از شتاب زدگی و احتمال خطا در روند تعطیلی آبکاری‌های آلاینده دارد.
تهدید امنیت شغلی کارگران، اخلال در روند تولید و... از مهم‌ترین تاثیرات فشار برواحدهای آبکاری است که حل و فصل این امر نیازمند اجرای صحیح و کار‌شناسی قوانین است.

------------------------------

واکنش محسنی‌اژه‌ای به بازداشت دو فعال کارگری در ساوه

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز در نشست خبری قوه قضاییه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه «افزایش برخوردهای قضایی با اعتراض‌های کارگری در سال جاری٬ رویه جدید دستگاه قضایی است؟» گفت: ما در کشور چندین هزار کارگر داریم. اگر دو نفر از آنها در گوشه‌ای از کشور بازداشت شوند دلیلی بر افزایش بازداشت‌ها نیست. معتقدیم کارگران بابصیرتی داریم که مسائل خود را از مجرای قانون دنبال می‌کنند اما هر فردی ممکن است مرتکب جرم شود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: چرا شما نسبت به برخورد قضایی با ۴ قاضی اعتراض نکردید؟ ما بیش از این تعداد کارمند قوه قضاییه بازداشت می‌کنیم٬ اگر کسی مرتکب جرمی شود و ضرورت بازداشت او وجود داشته باشد ما صرف نظر از اینکه او قاضی، کارگر، روحانی یا از هر طبقه‌ای باشد با او برخورد می‌کنیم.
معاون اول دستگاه قضا خاطرنشان کرد: نوع برخورد قوه قضاییه مشخص است و اگر کسی مرتکب جرمی نشده باشد٬ از هر طبقه‌ای باشد با او برخوردی صورت نمی‌گیرد.

------------------------------

۴۰ ماه بلاتکلیفی کارگران تعاونی روستایی کرمانشاه پس از بیکاری

به گزارش ایلنا، ۳۵ نفر از کارگران رسمی شرکت‌های تعاونی‌ روستایی کرمانشاه که از حدود ۴۰ ماه پیش به دلیل شرایط بعد از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها بیکار شده‌ بودند با ادامه یافتن بلاتکلیفی‌شان تا به حال چندین بار به نهادهای دولتی استانی و کشوری مراجعه کرده‌اند اما تا کنون از این رایزنی‌ها نتیجه‌ای حاصل نشده است.
کارگران می‌گویند؛ بعد از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها وظایف محوله پیشین تعاونی‌ها که شامل توزیع کالای کوپنی در کشور بود متوقف شد و کارگران شاغل در این شرکت‌ها بیکار شدند.
به گفته کارگران ۵ نفر از همکاران‌شان که سال گذشته بازنشسته شده‌اند به همراه تعدادی دیگر از کارگران که بعد از سال ۸۸ بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند مطالبات حقوقی و سنوات پایان سال خود را دریافت کنند.
آنان می‌گویند هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگرانی که حدود ۲۸ سال سابقه کار دارند نمی‌پذیرد، متولی رسیدگی به مشکلات تعاونی‌های روستایی کشور وزارت جهاد کشاورزی است که تا امروز اهمیتی به مشکلات تعاونی‌ها وکارگرانش نداده است.
به گفته آنان، اعضای هیئت مدیره اتحادیه تعاونی‌های روستایی کرمانشاه از دو سال پیش مدعی انحلال تعاونی و پرداخت مطالبات معوقه کارگران هستند اما در این فاصله این اعضاء هیج اقدامی در خصوص انحلال تعاونی و مشخص شدن وضعیت کارگران انجام نداده‌اند.
منابع خبری ایلنا در کرمانشاه همچنین اظهار داشتند؛ تنها خواسته کارگران تعاونی‌های روستایی کرمانشاه مشخص شدن وضعیت شغلیشان و دریافت مطالبات معوقه‌شان در چهل ماه گذشته است.
کارگران می‌گویند سازمان تعاونی‌ روستایی کشور که در راس آن وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد می‌توانند با فروش بخشی از مستغلات و دارایی‌های این تعاونیها، حقوق کارگران را پرداخت کنند.

------------------------------

پیشنهاد بازگشت برخی کارگران اخراجی شهرداری قم در صورت پذیرش قرارداد جدید

به گزارش خبرنگار ایلنا این گروه از کارگران پیمانکاری شهرداری قم در عین حال می‌گویند که شرایط جدید کار آن‌ها در مقایسه با شرایط قبلی به مراتب دشوار‌تر است.
بصورت مشخص این کارگران از زبان پیمانکارانی که به تازگی از طریق برگزاری مزایده مسئولیت حفظ و نگهداری فضای سبز شهر قم را برعهده گرفته‌اند می‌گویند: در شرایط جدید در برابر افزایش ساعات کار دستمزد آن‌ها بصورت چشمگیری کاهش یافته است.
این کارگران در توضیح می‌گویند در زمان پیمانکاران قبلی آن‌ها در ازاء انجام حداقل هشت ساعت کار در روز، برخورداری از حق تعطیلی روز جمعه و حق انجام اضافه کاری تا سقف یک ملیون و دویست هزار تومان در ماه دستمزد می‌گرفتند اما با وجود افزایش ۱۷ درصدی دستمزدهای سال ۹۴ آن‌ها باید از این به بعد بدون برخورداری از مزایای انجام اضافه کاری و یا حق برخورداری از مرخصی و تعطیلی روز جمعه به‌‌ همان کار سابق مشغول شوند و در عوض نهایتا تا نزدیک به ۹۰۰ هزار تومان دستمزد بگیرند.
کارگران معترض فضای سبز شهرداری قم می‌گویند این تعدیل مزدی نتیجه تغییراتی است که باعث شده است تا در قرار دادهای جدید پیمانکاران فضای سبز با شهرداری قم نوع کار از «قرارداد معین» به «حجمی» تبدیل شود.
در همین رابطه پیش‌تر یک عضو شورای شهر قم به ایلنا گفته بود طبق مصوبه شورای اسلامی شهر قم قرارداد کار پیمانکاران فضای سبز مناطق هشت‌گانه شهرداری قم تغییر یافته است و در این راستا احتمال تعدیل تعدادی از کارگران شاغل در این مجموعه وجود دارد.
به گفته این کارگران در حال حاضر نوعی تعارض و چند دستگی میان آن‌ها و همکارانشان ایجاد شده و بطور مشخص از آنجا که صحبت از تامین معاش خانواده‌ در میان است برخی از این کارگران در مورد رد یا پذیرش پیشنهاد پیمانکاران جدید دچار تردید شده‌اند.
از روز چهارشنبه هفته گذشته تا دیروز (۳۰ اردیبهشت تا ۳ خرداد) گروه‌هایی از کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم در اعتراض به تمدید نشدن اعتبار قراردادهای کارشان در مقابل ساختمان‌های شهرداری، شورای اسلامی شهر و استانداری قم تجمع کرده بودند.
به گفته این کارگران در این دوره اعتراض، پیمانکاران فضای سبز از طریق استخدام کارگران روزمزد ارزان‌قیمت و یا متوقف کردن برخی فعالیت‌های خود تلاش کردند کار را با وجود اعتصاب کارگران ادامه دهند.

------------------------------

پیچیدگی وضعیت کارگران سابق آنومالی با اخراج از معدن مهدی‌آباد

کارگران به ایلنا گفته‌اند علی رغم اینکه در ابتدای شروع جلسهٔ کمیسیون کارگری شهرستان بافق اجازهٔ حضور به نماینده کارگری داده نشده بود، اما در دقایق پایانی با حضور نمایندهٔ کارگران در این جلسه موافقت شد.
اخراج ۱۴ کارگر معدن مهدی آباد مهریز که نسبت به شرایط سخت کار و عدم دریافت دستمزد مناسب معترض بودند یکی از دلایل اصلی برگزاری این جلسه بود.
کارگران اخراجی از جمله ۴۵ کارگر منتقل شده از معدن آنومالی شمالی هستند که در بهمن ماه گذشته و در پی توقف کار در این معدن و اعتراضات کارگری گسترده نسبت به بیکاری و عدم استخدام در شهر خودشان توسط شرکت سنگ آهن مرکزی، تعداد ۳۵ نفر از آنها در نهایت به طور موقت توسط معدن سرب و روی مهدی آباد مهریز جذب شدند.
به گفتهٔ کارگران، در جلسه روز گذشته که با حضور فرماندار و نماینده کارفرمای معدن مهدی آباد، رییس اداره کار و سایر مسولین در شورای تامین شهرستان برگزار شد، نمایندهٔ کارفرما با گفتن این حرف که «کارگران اخراجی بدون هماهنگی اقدام به ترک کار کرده‌اند»، تلاش می‌کرد علت اخراج کارگران را به خود آن‌ها نسبت دهد درحالیکه به گفتهٔ کارگران، آن‌ها به دنبال اعتراضاتی که نسبت به کاهش دستمزد و وضعیت شغلیشان داشتند با نظر کارفرما اخراج شده‌اند.
یکی از این کارگران در این باره گفت: با این همه، مجددا از کارفرما خواستیم که به ما اجازهٔ بازگشت به کار دهد اما او موافقت نکرد.
کارگران می‌گویند، در پی جلسهٔ روز گذشته باز هم کارگران خواستار بازگشت به کار خود شده‌اند و فرمانداری هم به آن‌ها قول پیگیری موضوع از طریق کارفرمای معدن را داده است. به این ترتیب قرار شد نمایندهٔ کارفرما که در جلسهٔ کمیسیون حاضر بود نتیجهٔ مذاکره با کارفرمای معدن مهدی آباد برای بازگشت به کار مجدد کارگران را تا چند روز آینده به اطلاع آن‌ها برساند.
کارگران می‌گویند در حال حاضر به نیروهای شاغل در معدن مهدی آباد که به تازگی جایگزین آنان شده‌اند وعدهٔ دریافت حقوق و دستمزد متناسب داده شده و امیدواریم با بازگشت به کار مجدد این وعده‌ها در مورد ما هم عملی شود.
طبق وعده‌ای که پیش از این مدیریت سنگ آهن مرکزی به کارگران داده بود قرار بود کارگران بیکار شدهٔ آنومالی شمالی که تعداد آن‌ها در ابتدا ۴۵ نفر بود و اکنون به ۳۵ نفر رسیده تا شهریور ماه امسال به طور موقت در معدن سرب و روی مهدی آباد مهریز کار کنند و پس از آن توسط سنگ آهن مرکزی جذب شوند.
این کارگران می‌گویند، تمام امیدمان این است که این وعده عملی شود و در شهرخودمان مشغول به کار شویم تا لازم نباشد مسیر طولانی بافق به مهریز را بدون دریافت حقوق و دستمزد کافی طی کنیم.
لازم به یادآوری است که ۴۵ کارگر بیکار شدهٔ معدن آنومالی شمالی که طبق صورتجلسهٔ شورای تامین شهرستان بافق در بهمن ماه سال گذشته از ابتدای امسال به معدن مهدی آباد در مهریز و در ۹۰ کیلومتری بافق منتقل شده‌اند در دو ماههٔ گذشته با مشکلات عدیده‌ای از جمله عدم جذب برخی از نیروهای منتقل شده و پرداخت دستمزد نامناسب به نیروهای جذب شده مواجه بوده‌اند.
عمده‌ترین دلیل اعتراض کارگران این است که با وجود اینکه در صورتجلسهٔ شورای تامین که مصوب سال گذشته است، مقرر شده بود کارگران بیکار شدهٔ آنومالی در ازای دریافت‌‌ همان حقوق و دستمزد قبلی و اختصاص سرویس رفت و آمد به معدن سرب و روی مهدی آباد منتقل شوند اما عملا در دو ماهی که از انتقال آن‌ها به این معدن می‌گذرد، با حذف کارانه‌ها دستمزدشان کاهش چشمگیری داشته و سرویس رفت و آمد هم هر ۴روز یک بار وظیفهٔ حمل و نقل کارگران را انجام می‌دهد که این مسئله سختی کار در معدن را دو چندان کرده است.
کارگران می‌گویند شرایط کار در بافق و سنگ آهن مرکزی فراهم است و دلیلی ندارد که مسیر طولانی رفت و برگشت به مهریز را تحمل کنند و از خانواده‌هایشان دور بمانند. اما عدم جذب نیرو از سوی این شرکت معدنی باعث شده علی رغم عدم دریافت حقوق و دستمزد کافی، کارگران سختی راه را تحمل کنند و برای کسب درآمد به شهرهای مجاور رفت و آمد کنند.

------------------------------

نیمی از کارگران اعتصابی لوله و نورد صفا به کار بازگشتند/ ادامه اعتصاب در ۲ سالن

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران سالن‌های ERW و اسپیرال صبح امروز (دوشنبه ۴ خرداد) پس از مشاهده نامه رئیس اداره کار تامین اجتماعی ساوه که پرداخت حق بیمه‌های عقب افتاده‌ آن‌ها را تایید کرده بود، تولید را از سر گرفته‌اند.
پرداخت یک ماه از ۵ ماه حقوق معوقه در ابتدای این هفته نیز از جمله دلایلی است که این گروه از کارگران برای خاتمه دادن به اعتصاب اعلام کرده‌اند.
از طرفی کارگران سالن‌های RB و پوشش با استناد به عدم تحقق وعده‌های پیشین کارفرما و عقب ماندگی چهار ماهه حقوق می‌گویند به اعتراض صنفی ادامه می‌دهند.
یکی از کارگران معترض در این باره به ایلنا گفته «فضای فشار و تهدید در تصمیم برخی از کارگران برای خاتمه دادن به اعتصاب بی‌تاثیر نبوده است.»
ایلنا در هفته گذشته از تهدید دو تن از نمایندگان کارگران لوله و نورد صفا در دادگستری ساوه و احضار شمار دیگری از کارگران این کارخانه به یک نهاد امنیتی خبر داده بود.
گفتنی است کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیده‌اند.
این کارگران در ابتدا حقوق ماه‌های دی، بهمن، اسفند و فروردین را طلبکار بودند اما با طولانی شدن اعتصاب، حقوق اردیبهشت ماه نیز به این فهرست اضافه شد، بنابراین با احتساب یک ماه حقوقی که کارفرما در ابتدای این هفته پرداخت کرده است، کارگران لوله و نورد صفا بازهم چهار ماه حقوق طلبکارند.
لازم به ذکر است نزدیک به ۳۰۰ کارگر این کارخانه در میانه اعتصاب با امضای طوماری اعلام کرده بودند کارفرما ۴ ماه از دستمزدشان را به گروگان گرفته است تا آن‌ها را به صورت «برده وار» وادار به کار کند.

بازداشت یک فعال کارگری دیگر در ساوه
«جعفر عظیم‌زاده»، فعال کارگری مستقل ظهر دیروز (یکشنبه ۳ خرداد) پس از مراجعه به دادگستری ساوه برای پیگیری پرونده «شاپور احسانی‌راد»، مشاور کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شده است.
آقای احسانی‌راد شنبه هفته گذشته (۲۶ اردیبهشت) به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شده بود. او از فردای روز بازداشت در زندان مرکزی ساوه به سر می‌برد.
منابع کارگری می‌گویند آقای عظیم‌زاده به همراه خانواده آقای احسانی‌راد برای پیگیری پرونده بازداشت این فعال کارگری به دادگستری ساوه رفته بود.
ظاهرا بازپرس در جلسه دیروز در پی اعتراض آقای عظیم‌زاده به طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده، او را برای بازجویی به اتاق دیگری برده است و سپس دستور بازداشت این فعال کارگری را به مدت ۲۴ ساعت صادر کرده است.
بنابر گفته این منابع، بازپرس برای آقای عظیم‌زاده تشکیل پرونده داده است و این فعال کارگری به زودی در دادگاه محاکمه خواهد شد.

------------------------------

تعطیلی کارخانه «اکریل تاب» ۱۰۰ کارگر زن را بیکار کرد

کارگران اخراجی به ایلنا گفته‌اند کارخانه اکریل تاب در استان مازندران که در زمان فعالیت انواع نخ کاموا تولید می‌کرد، اردیبهشت ماه سال جاری تعطیل اعلام شد و تمامی ۱۰۰ کارگر با سابقه‌ای که در این واحد مشغول به کار بودند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند.
کارگران می‌گویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده «کمبود منابع مالی» و «ناتوانی در رقابت با کالاهای مشابهه خارجی» بوده است.

------------------------------

سقوط کارگر جوشکار از طبقه هفتم ساختمانی در سعادت آباد

به گزارش ایلنا، صبح امروز (۳ خرداد ماه) کارگری در حین اسکلت بندی یک ساختمان مسکونی در خیابان علامه جنوبی منطقه سعادت آبادتهران به علت فقدان امکانات ایمنی از جمله نداشتن کمربند حفاظ، از طبقه هفتم به طبقه منفی ۳ به عمق ۹ متر سقوط کرد.
بر اساس این گزارش، کارگر مصدوم که به طرز معجزه آسایی از مرگ نجات پیدا کرده بود از سوی عوامل امداد و نجات به بیمارستان انتقال پیدا کرد.

------------------------------

جلسه رسیدگی به اخراج کارگران معدن آنومالی شمالی در غیاب نمایندگان کارگران برگزار شد

منابع خبری ایلنا در شهرستان یزد با اعلام این خبر افزودند: در ادامه رسیدگی به وضعیت اشتغال ۴۵ کارگر معدن آنومالی شمالی ساعتی پیش کمسیون کارگری شهرستان بافق تشکیل جلسه داد اما به کارگران یا نمایندگان آن‌ها اجازه حضور در این جلسه داده نشد.
گفته می‌شود دلیل تشکیل این جلسه رسیدگی به وضعیت اشتغال همه کارگرانی است که با مصوبه قبلی این کمسیون برای کار به معدن مهدی‌آباد از زیر مجموعه‌های شرکت سرب و روی ایران منتقل شده‌بودند.
به نقل از کارگران آنومالی شمالی گفته می‌شود در پی تصمیم مدیران شرکت سنگ آهن مرکزی ایران مبنی بر توقف فعالیت معدن یال شمالی کمسیون کارگری شهرستان بافق مقرر کرده بود که با مهیا شدن امکانات اولیه همچون سرویس رفت و امد آن‌ها از ابتدای سال جدید در معدن سرب و روی مهدی آباد به فعالیت‌های شغلی خود ادامه دهند.
براساس گفته این کارگران هرچند همه آن‌ها بعد از اتمام تعطیلات نوروز سال ۹۴ به استناد مصوبه کمسیون کارگری در محل جدید کار حاضر شدند اما در بدو ورود کارفرمای جدید از پذیرفتن سه نفر از آن‌ها خود داری کرد و در ادامه چون از سرویس رفت و آمد روزانه خبری نبود حدود ۱۳ نفر دیگر از آن‌ها از کارکردن در معدن مهدی آباد انصراف دادند.
در مورد باقیمانده این کارگران نیز گفته می‌شود که آن‌ها که با شرایط جدید کار کنار آمدند و بصورت مشخص حاضر شدند تا در غیاب سرویس‌های رفت و آمد روزانه از مجموع ۶ روز کاری هفته چهار روز را در معدن مانده و دو روز باقیمانده را برای سرکشی خانواده‌های خود اختصاص دهند.
با این حال این کارگران نیز معتقدند که در دو ماه گذشته دستمز آن‌ها به نسبت مدت مشابهی که در معدن آنومالی شمالی مشغول کار بودند بصورت چشمگیری کاهش یافته است.
بصورت مشخص این کارگران با یادآوری اینکه قرار بود در معدن مهدی آباد نیز‌‌ همان مزایای معدن آنومالی شمالی به آن‌ها تعلق بگیرد ادامه می‌دهند از قرار معلوم کارفرمای جدید گلایه ما را بهانه قرارداده و به تازگی اعلام کرده است که دیگر به حضور ما نیازی ندارد.
این کارگران بایادآوری اینکه در محل جدید تعداد نزدیک به ۳۰ کار آموز نیز همزمان با آن‌ها مشغول کار بودند ادامه می‌دهند: از قرار معلوم کارفرمای معدن مهدی آباد کار کردن با این کارگران را به همکاری با ما ترجیح می‌دهد زیرا این کارگران که بیشتر از بومیان منطقه هستند دیگر مانند ما به سرویس رفت و آمد نیاز ندارند.
کارگران آنومالی شمالی در عین حال مدعی نادیده گرفته شدن اصول ایمنی کار در معدن مهدی آباد نیز هستند و بصورت مشخص تاکید دارند در این واحد معدنی کارفرما از ما توقع دارد که باسرعتی بیش از سرعت مجاز قانونی لکوموتیو‌های حامل سنگ معدن را جابجا کنیم.
این کارگران در توضیح ماجرا می‌گویند: مطابق قانون سرعت لکوموتیو حامل واگن‌های خالی و پر سنگ معدن نباید از ۲۵ تا ۳۰ کیلومتر در ساعت بیشتر باشد اما در معدن مهدی آباد از ما توقع داشتند که بدون توجه به این محدودیت قانونی از سرعت مطمئنه فرا‌تر برویم.
کارگران معدن آنومالی می‌گویند هرقدر که ما در برابر توقع نابجای کارفرما مقاومت می‌کردیم در مقابل کارگران تازه کار به دلیل بی‌اطلاعی از ماجرا به رعایت شدن سرعت مطمئنه چندان اهمیتی نمی‌دادند.

------------------------------

جلوگیری از ورود ۵ کارگر «شیشه آبگینه» به کارخانه

به گزارش منابع کارگری ایلنا، اسفند ماه سال گذشته (۹۳) در پی تشدید اعتراضات صنفی کارگران کارخانه شیشه آبگینه که منجر به ممانعت کارفرما از ورود ۲۰ نفر از کارگران معترض به کارخانه در تاریخ ۲۹ اسفند ماه شد، با رای اداره کار درتاریخ ۲۵ فروردین ماه همه کارگران اخراجی بازگشت بکار شدند اما این حکم هنوز برای ۵ نفر از کارگران اجرایی نشده و همچنان کارفرما به بهانه‌های مختلف مانع ورود این کارگران به کارخانه می‌شود.
به گفته کارگران، پیش از آنکه کارفرما از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کند، کارگران در روز (۵ اسفند ۹۳) در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق، در مقابل ساختمان اداره کار شهرک صنعتی البرز تجمع کرده بودند.
کارگران می‌گویند چند سال است که کارفرمای این کارخانه تولید کننده انواع شیشه به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت می‌کند.
کارگران مدعی‌اند، با بحرانی شدن وضعیت کارخانه شیشه آبگینه که در نتیجه بی‌توجه‌ای کارفرما وسایر مسئولان استان حاصل شده است، پایان هر ماه شاهد ترک کار خود خواسته تعدادی از همکارانمان هستیم که ازوضعیت فعلی کارخانه خسته شده‌اند.
کارگران شیشه آبگینه که نگران آینده شغلی خود هستند در خاتمه تصریح کردند در این واحد صنعتی حدود ۱۰۰ کارگر رسمی و ۲۰۰ کارگر قراردادی با سابقه در واحد‌های شیشه کریستال، ساختمانی، خودرو وشیشه‌های دوجداره مشغول فعالیت هستند که بعد از تعطیلات نوروز ۹۴ پایان هر ماه به صورت گروهی و انفرادی محل کارخود را ترک می‌کنند.

------------------------------

۳۰کارگر باسابقه «الکترود پارس» بیکار شدند

به گزارش ایلنا، در آخرین روزهای کاری در سال ۹۳ به حدود۴۵ نفر از کارگران کارخانه الکترود پارس اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد و به همین دلیل زمانی که کارگران یاد شده بعد از اتمام تعطیلات نوروز ۹۴ برای ادامه کار به کارخانه مراجعه کرده‌اند توسط ماموران انتظامات از حضور آنها جلوگیری شد.
بنا بر ادعای این کارگران اخراجی، پیش از این کارفرما به آنان وعده داده بود تمام تلاش خود را برای بازگشت بکار آنها خواهد کرد و در همین راستا حدود ۱۵ کارگر اخراجی از روز گذشته (دوم خرداد) دوباره به کار بازگشته‌اند اما فعلا خبری از بازگشت بکار ۳۰ کارگر اخراجی دیگر نیست.
به گفته آنان، کارگران مذکور بیش از یک تا ۱۵ سال سابقه کاری داشته‌اند و برای پیگیری مطالبات صنفی خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکرده‌اند.
طبق اظهارات کارگران کارخانه الکترود پارس، این واحد صنعتی که در زمینه تولید الکترود جوشکاری فعالیت دارد دارای تولید و بازار فروش خوبی است اما در عمل رونق این کارخانه متاثر از بازار ساخت وساز مسکن است که فعلا در حالت رکود قرار دارد.

------------------------------

اعتصاب کارگران لوله صفا سی و چهار روزه شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیده‌اند.
منابع کارگری می‌گویند کارگران پایان این دور از اعتصاب خود را به پرداخت یک ماه حقوق و همچنین پرداخت حق بیمه‌های عقب افتاده‌شان به سازمان تامین اجتماعی منوط کرده‌اند.
کارگران این شروط را پس از آن تعیین کرده‌اند که باخبر شدند کارفرما صبح دیروز یک ماه از حقوق معوقه‌ آنها را پرداخت کرده است. کارفرما در هفته گذشته نیز مدعی شده بود حق بیمه‌های عقب افتاده را پرداخت کرده است.
گفتنی است کارگران لوله و نورد صفا در آغاز اعتصاب حقوق ماه‌های دی، بهمن، اسفند و فروردین را طلبکار بودند اما با طولانی شدن اعتصاب، حقوق اردیبهشت ماه نیز به این فهرست اضافه شد. کارگران می‌گویند با احتساب یک ماه حقوقی که کارفرما دیروز پرداخت کرده است، بازهم چهار ماه حقوق طلبکارند.
کارگران لوله و نورد صفا در عین حال خواستار دستخط رئیس اداره تامین اجتماعی ساوه برای اطمینان یافتن از پرداخت شدن حق بیمه‌های عقب افتاده‌شان شده‌اند.
ظاهرا کارفرما مدعی است پرداخت حق بیمه‌ها مراحل اداری خود را می‌گذارند. او در سال گذشته نیز وعده مشابهی را مطرح کرده بود.

------------------------------

تجمع کارگران شهرداری قم مقابل ساختمان شورای شهر

یکی از کارگرانی که خود در این تجمع صنفی حضور داشت با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در جریان تجمع امروز یکی از مسئولان شورای شهر با حضور در جمع تجمع کنندگان گفت که براساس مصوبه شورای شهر قرار است وضعیت قرارداد پیمانکاران فضای سبز شهرداری قم از کارمعین به کار حجمی تغییر یابد.
این کارگر گفت: هرچند براساس گفته مسئولان شورای اسلامی شهر قم پس از مشخص شدن نهایی قراردادهای کار پیمانکاران فضای سبز تکلیف شرایط کار کارگران پیمانکاری فضای سبز نیز مشخص خواهد شد اما نگرانی ما این است که در نتیجه این تحولات شرایط جدید کار به زیان ما تمام شود.
وی در توضیح نگرانی خود و همکارانش گفت: تا پیش از اتمام قراردادهای نوع و زمان انجام کار روزانه ما مشخص بود و تقریبا هر ماه مجموع دریافتی متوسط هر کارگر تا بیش از یک میلیون تومان نیز می‌رسید.
این کارگر پیمانکاری فضای سبز شهرداری تهران گفت: آنطور که شنیده‌ایم در ساختار جدید قرار است شرایط کار ما بطور اساس متحول شود وپس از اخراج احتمالی گروهی از همکاران دریافتی هریک از کارگران باقیمانده نهایتا تا مبلغ حدودی ۸۰۰ هزار تومان در هرماه کاهش یابد.
با احتساب تجمعات روزهای چهارشنبه و شنبه امروز سومین روزی است که کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم در اعتراض به احتمال اخراج خود و همکارانشان در مقابل ساختمان‌های استانداری، شهرداری و شورای شهر قم تجمع می‌کنند.

------------------------------

کارگران اخراجی معدن مهدی آباد در انتظار جلسه فردا

به گفتهٔ این کارگران در حالیکه کارفرمای معدن مهدی آباد درخواست بازگشت به کار مجدد کارگران اخراجی را رد کرده است، قرار است ظهر فردا طی جلسه‌ای که با حضور فرماندار، مدیریت سنگ آهن مرکزی، پیمانکار معدن مهدی آباد و نمایندگان کارگران در شورای تامین برگزار می‌شود به مسئلهٔ اخراج این ۱۴کارگر رسیدگی شود.
یکی از کارگران در اینباره به ایلنا گفت: درخواست ما از فرمانداری این بود که شرایطی را فراهم کند تا شرکت سرب و روی مهدی آباد به تعهداتی که در صورتجلسهٔ بهمن ماه ۹۳ در خصوص به کارگیری ۴۵ کارگر بیکار شده معدن آنومالی داده است عمل کند.
این کارگر ادامه داد: شبهاتی مبنی بر دادن اطلاعات غلط به فرمانداری بافق در خصوص دلایل اخراج کارگران وجود دارد. برخی شنیده ها حکایت از این دارد که مسولین معدن سرب و روی مهدی آباد به فرمانداری بافق که پیگیر وضعیت کارگران اخراجی است گفته که این کارگران به دلیل «کم کاری» اخراج شدهاند در حالیکه صحت ندارد .
گفتنی است، طبق صورتجلسه‌ای که در بهمن ماه ۹۳ توسط شورای تامین و با حضور مسولین سنگ آهن مرکزی تصویب شد قرار بر این شد تا مهرماه ۹۴ کارگران بیکار شدهٔ معدن آنومالی شمالی که تحت نظارت سنگ آهن مرکزی مشغول به کار بودند به معدن مهدی آباد در مهریز منتقل شوند تا پس از مساعد شدن شرایط نسبت به جذب و به کارگیری مجدد آن‌ها در معدن آنومالی شمالی و یا سنگ آهن مرکزی اقدامات لازم به عمل آید. در این صورتجلسه مدیریت سنگ آهن مرکزی وشرکت آپادانا کاوش ایرانیان (پیمانکار معدن مهدی آباد مهریز ) به کارگران این معدن وعده پرداخت حقوق و مزایای یکسان با زمان کار در معدن آنومالی و همچنین اختصاص سرویس رفت و برگشت را داد. وعده‌ای که به گفتهٔ کارگران هرگز عملی نشد.
کارگران می‌گویند علی رغم وعده‌های داده شده مبنی بر جذب همهٔ کارگران و پرداخت حقوق و مزایای مناسب، پیمانکار معدن مهدی آباد از‌‌‌ همان ابتدا با ورود بعضی از کارگران بیکار شده به معدن مخالفت کرد و از ۴۵ نفر کارگر آنومالی که خواستار کار در معدن مهدی آباد بودند، ۳۵ نفر جذب شدند. پس از آن با شروع به کاری سی و چند نفر باقیمانده در سال جدید و دریافت حقوق و دستمزد مدت زمان سپری شده، کارگران متوجه شدند میزان دستمزدشان به نسبت بالایی کاهش داشته و اضافه کاری‌ها هم حذف شده است.
یکی از کارگران دراین باره می‌گوید: وعده‌ای که بابت اختصاص سرویس رفت و برگشت داده بودند عملی نشد و کارگران مجبور بودند ۴روز در هفته را در خوابگاهی در نزدیکی معدن مهدی آباد اقامت کنند، با این همه برای اینکه ناچار بودیم قبول کردیم و به کارمان ادامه دادیم. بار‌ها درخواست کردیم برای اینکه در معدن سرب و روی کار می‌کنیم، بین کارگران شیر توزیع شود اما متاسفانه به درخواست ما رسیدگی نشد و درخواست‌های کارگران با بی‌توجهی از سوی کارفرما مواجه می‌شد.
به گفتهٔ این کارگر، جذب نیروهای جدید که به تازگی به کار گرفته شده‌اند باعث شد تا پیمانکار معدن مهدی آباد اعلام کند دیگر نیازی به نیروهای قبلی که در واقع‌‌ همان کارگران منتقل شدهٔ آنومالی بودند، ندارد. به همین دلیل پس از اعتراضاتی که نسبت به میزان حقوق و دستمزد توسط برخی از کارگران صورت می‌گیرد ۱۴ نفر از آن‌ها را اخراج می‌کند.
این کارگر ادامه داد: آقای عسگری مدیرعامل سنگ آهن مرکزی به ما اعلام کرد که سنگ آهن مرکزی گنجایش لازم را برای جذب نیروی جدید را ندارد و به دلیل اینکه در حال کم کردن حجم کار هستیم فعلا باید برای کار به مهدی آباد بروید تا بعد نسبت به جذب شما اقدام شود. در حالیکه الان می‌بینیم با وجود اینکه نیرو نمی‌گیرند اما همین شرکت شهداب که پیمانکار معدن آنومالی بود روز به روز حجم و گنجایش دستگاه‌هایش را سنگین‌تر می‌کند. سوال ما این است که در شرایطی که می‌گفتند قرار است حجم کم شود چرا بارگیری از ۳۵ تن به ۶۵ تن رسیده است. اگر واقعا کمبود بودجه وجود دارد چطور حجم دستگاه‌ها سنگین‌تر می‌شود. به جای اینکه ساعت کار را افزایش دهند و حجم دستگاه‌ها را سنگین‌تر کنند تعداد نیروی بیشتری جذب کنند تا این تعداد کارگر هم بیکار نمانند.
کارگران معترض می‌گویند، خواسته واقعی ما این است که در شهرخودمان مشغول به کار شویم و به معادن همسایه منتقل نشویم. اگر شرایط کار در بافق فراهم نیست حداقل باید شرایطی را فراهم کنند تا کارگرانی که به معدن همسایه منتقل می‌شوند از حقوق و مزایای مناسب برخوردار شوند تا سختی و مشقتی که برای این جا به جایی شغلی به آن‌ها تحمیل می‌شود قابل تحمل‌تر باشد.

------------------------------

تعدادی از کارگران لوله صفا در سی و سومین روز اعتصاب اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در سی و سومین روز اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا از اخراج حدود ۱۰ کارگر معترض این کارخانه به بهانه اتمام قرارداد خبر می‌دهند. هنوز کارگران از تعداد دقیق اخراجی‌ها اطلاع ندارند.
کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیده‌اند.
منابع کارگری می‌گویند بیشتر این کارگران به دلیل شرکت فعال در اعتراضات صنفی در لیست اخراجی‌ها قرار گرفته‌اند.
کارفرما در سال گذشته نیز ده کارگر لوله و نورد صفا را در میانه یک دور دیگر از اعتصاب کارگران این کارخانه اخراج کرده بود. کارگران‌‌‌‌ همان زمان بر اساس شنیده‌هایشان از کارفرما مدعی شده بودند اخراج‌ها به توصیه شورای تامین شهرستان ساوه انجام گرفته بود.
منابع کارگری در عین حال به ایلنا گفته‌اند ساعاتی پیش پیامکی دریافت کرده‌اند که در آن نوشته شده یک ماه از حقوق معوقه آن‌ها پرداخت شده است.
بر اساس گزارش این منابع، کارگران تا این لحظه به جمع بندی مشخصی برای بازگشت به کار نرسیده‌اند و معتقدند کارفرما حداقل باید یک ماه دیگر از حقوق معوقه‌شان را پرداخت کند تا تولید را از سر بگیرند.
گفتنی است حتی با احتساب پرداخت یک ماه از حقوق معوقه کارگران لوله و نورد صفا، این کارگران ۴ ماه حقوق طلبکارند چراکه حقوق اردیبهشت ماه آنها نیز تاکنون پرداخت نشده است.

------------------------------

تجمع کارگران سیمان لوشان مقابل ساختمان فرمانداری رودبار: صدای ما را نمی‌شنوند

یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت: مشکلات کارگران سیمان لوشان از مرداد ماه سال ۹۲ زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه‌های مختلف این واحد صنعتی را با بیش از ۱۸۰ کارگر تعطیل اعلام کرد.
او افزود: از مجموع کارگران بیکار شده کارخانه سیمان لوشان هم اکنون ۴۹ کارگر پیمانی و ۱۷ کارگر رسمی با سوابق ۱۰ تا ۱۸ سال باقی مانده‌اند که همچنان بلاتکلیف بوده و منتظر بازگشایی مجدد کارخانه و بازگشت بکار خود هستند.
این کارگر معترض با بیان اینکه هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگرانی که در شرف بازنشستگی‌اند نمی‌پذیرد، گفت: اخیرا کارفرمای کارخانه با حمایت فرمانداری رودبار قصد دارد برای رهایی از کارگران قراردادی کارخانه که در ۲۰ ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده‌اند؛ با آنان تسویه حساب کامل کند و سپس کارگران را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار رودبار معرفی کند.
این کارگر با بیان اینکه کارگران مخالف تسویه حساب و دریافت مقرری بیمه بیکاری هستند، درباره دلایل مخالفت‌شان گفت: اگر کارخانه ادامه کار می‌داد کارگران رسمی و قرار دادی کارخانه هر کدام طی دو تا سه سال آینده شرایط بازنشسته شدن تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور را پیدا می‌کردند اما در صورت تسویه حساب و دریافت مقرری بیمه بیکاری یا انتقال به یک واحد دیگر شرایط بازنشستگی‌شان به کلی تغییر می‌کند.
این کارگر سیمان لوشان با اشاره به دریافت نکردن حقوق طی ۲۰ ماه گذشته در خاتمه مطالبه اصلی همکارانش را احیاء کارخانه و بازگشت به کار ذکر کرد و اظهار داشت: کارگران در این مدت برای باز گشایی کارخانه تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان گیلان و حتی تهران برگزار کرده‌اند که تا به امروز نتیجه‌ای نداشته و کسی صدای ما را نشنیده است.

------------------------------

اعتراض کارگران شهرداری قم ادامه یافت

به گزارش ایلنا، دلیل ادامه یافتن این اجتماع صنفی وضعیت نامعلوم امنیت شغلی حدود ۳۰۰ کارگری است که دست‌کم از حدود ۲ تا ۱۵ سال پیش به عنوان نیروی پیمانکاری در فضای مناطق هشت‌گانه شهرداری قم مشغول کار بودند.
پیش‌تر تعدادی از این کارگران در روز چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه تجمع اعتراضی مشابهی را درمقابل ساختمان استانداری قم برگزار کرده بودند که این تجمع در‌‌ همان روز به صورت مشروط پایان یافت.
کارگرانی که در این اجتماع صنفی اعتراضی حضور داشتند از زبان مسئولان شرکت‌های پیمانکاری و مناطق شهرداری نقل می‌کنند که به دلیل خاتمه یافتن اعتبار قراردادهای کار دیگر به حضور آن‌ها نیازی نیست.
آن‌ها می‌گویند به دنبال تجمع روز چهارشنبه مسئولان استانداری به آن‌ها گفتند که موضوع اخراج صحت ندارد و ظرف مدت ۵ روز همه چیز مشخص می‌شود اما آن‌ها می‌توانند از روز بعد (پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت‌) به کار قبلی خود بازگردند.
با این حال برخی از این کارگران می‌گویند برخلاف گفته‌های مسئولان استانداری، در برخی از مناطق یا از حضور کامل آن‌ها در محل کار جلوگیری شده و یا برخی پیمانکاران قسمتی از فعالیت‌های روزمره را بصورت موقت متوقف کرده‌اند.
کارگران معترض می‌گویند برخی پیمانکاران فضای سبز شهرداری قم از روز پنجشنبه تا کنون به جای آنها کارگران افغان استخدام کرده‌اند و یا اینکه از آن‌ها توقع دارند تا فعلا در ازای انجام کاری بیشتر از حد معمول، دستمزد کمتری دریافت کنند.
بطور مشخص گفته می‌شود که به برخی از کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم که تا پیش از این هر ماه معادل یک میلیون تومان مزد می‌گرفتند پیشنهاد شده است تا با انجام ۱۲ ساعت کار و یا حضور در شیفت شب، معادل ۱۲ هزار تومان دستمزد بگیرند.
این وضعیت در حالی است که در روز چهارشنبه «محسن عابدینی‌پور» شهردار پیشین قم و عضو کنونی شورای اسلامی این شهر در گفتگو با ایلنا ضمن خبر اخراج کارگران پیمانکاری فضای سبز شهر قم، اعلام کرد که ممکن است در نتیجه تغییر نوع قراردادهای پیمانکاران فضای سبز از کار معین به کار حجمی تعدادی از کارگران کنونی تعدیل شوند.

------------------------------

اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه در واکنش به تعطیلی موقت کارخانه

منابع کارگری ایلنا در کارخانه نیشکر هفت تپه با اشاره به اشتغال حدود ۲۰۰ کارگر پیش از تعطیلی موقت این واحد تولیدی به ایلنا گفتند: دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی همچون بانک ملی، اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.
به گفته کارگران، عمده‌ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی ۱۷ تا ۱۸ میلیاردی به اداره گاز شوش است که در نتیجه انباشت بدهی، گاز کارخانه قطع شده و کارگران در ۲۰ روز گذشته کاری برای انجام دادن نداشته‌اند.
در عین حال گزارش می‌رسد کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه در دو ماه گذشته (اردیبهشت و فروردین ۹۴) دستمزد دریافت نکرده‌اند. گفته می‌شود معوقات حقوقی کارگران روزمزد به سه ماه می‌رسد و تعدادی از راننده‌های کامیون که با ماشین‌های استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند مدعی‌اند در ۸ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.
گفتنی است پی‌گیری خبرنگار ایلنا برای شنیدین پاسخ مسئولان کارخانه نیشکر هفت تپه از جمله مدیر عامل مجتمع نیشکر هفت تپه و مدیر کارخانه نیشکر تا لحظه ارسال خبر بی‌نتیجه مانده است اما مسئول دفتر مدیر عامل مجتمع هر گونه اعتراض کارگری و تعطیلی کارخانه را تکذیب کرد. در مقابل آقای «کاظمی» مدیر اداره گاز شهرستان شوش در پاسخ به ایلنا ضمن تایید قطعی گاز کارخانه نیشکر هفت تپه، توضیح بیشتر در این رابطه را بر عهده روابط عمومی اداره کل گاز عنوان کرد.

------------------------------

سقوط کارگر افغان در عمق ۱۲ متری چاه

به گزارش ایلنا، خبر محبوس شدن این کارگر افغانستانی در داخل چاه واقع در فلکه چهارم تهرانپارس در ساعت ۱۸ و ۳۵ دقیقه روز گذشته (جمعه، یک خرداد) به سامانه آتشنشانی اعلام شد.
این حادثه در بنایی در حال ساخت در طبقه منهای یک (پارکینگ) اتفاق افتاد و کارگر ۲۸ ساله افغان که مشغول حفر چاه بود بدلیل نزدیک بودن این چاه با چاه کناری و تخریب دیواره بین دو چاه، در عمق ۱۲ متری چاه سقوط کرد و مقدار زیادی از خاک‌ دیواره چاه به روی وی ریزش کرد.
بنا بر این گزارش، آتش نشانان پس از خارج کردن این کارگر را از چاه او را به عوامل اورژانس تهران تحویل دادند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با توجه به وقوع حوادث مشابه در ماه‌های اخیر به شهروندان توصیه کرد که به هنگام حفر چاه در منازل چنانچه چاه دیگری وجود دارد حتما فاصله ایمن بین دو چاه را رعایت کنند.

------------------------------

سه چهارم کارگران در جهان امنیت شغلی ندارند

گزارش دریافتی ایلنا حاکی است، سازمان جهانی کار در گزارش امسال خود اعلام کرد تنها یک چهارم کارگران در جهان کار ثابت دارند و این نشان می‌دهد سه چهارم کارگران در جهان امنیت شغلی ندارند.
بر اساس تازه‌ترین گزارش سازمان بین المللی کار، بازار کار در جهان همچنان وضع خوبی ندارد و کارجویان مجبور شده‌اند خود را با واقعیات جدید وفق دهند. همین امر باعث شده است تا کارجویان به جای تلاش برای یافتن یک کار ثابت، به فکر درآمد روزانه باشند.
در این گزارش که وضع کار و کارگران در ۱۸۰ کشور جهان را مورد بررسی قرار گرفته، خاطر نشان شده است سه چهارم کارگران در جهان قرارداد موقت کاری دارند. حتی در مواردی کارفرمایان هیچ قرار دادی با آن‌ها نمی‌بندند.
گای رایدر مدیر کل سازمان جهانی کار در این باره می‌گوید ما وسیاستمداران همه کشور‌ها باید شرایطی را که کارگران بدون قرارداد با آن مواجه هستند مد نظر بگیریم. وی افزود همه دولت‌ها وظیفه دارند شرایط کاری کارگران در کشورشان را قانونمند کنند.
سازمان جهانی کار در گزارش امسال خود تصریح می‌کند ۴۲ درصد کارگران، قرار دادکاری مشخصی ندارند.
بر اساس این گزارش، سطح درآمد‌ها بین کارگران با قرارداد رسمی و کارگران موقت یا بدون قرارداد طی یک دهه گذشته افزایش یافته است.
سازمان جهانی کار در گزارش خود تصریح کرده است نابرابری استخدامی که در زمینه استفاده از کارگران در جهان وجود دارد یک طرف سکه است و یک طرف دیگر سکه نابرابری درآمدی بین زنان و مردان است.
این نهاد بین المللی توضیح می‌دهد در برخی فرصت‌های شغلی زنان در جهان، بین چهار تا ۳۶ درصد کمتر از مردان حقوق می‌گیرند.
در سطح اروپا زنان حدود ۱۶ و چهار دهم درصد کمتر از مردان دستمزد می‌گیرند.
کمترین میزان تفاوت دستمزد بین زنان و مردان در اروپا، در کشور اسلوونی به ثبت رسیده که رقم آن سه و دو دهم درصد است.
بیشترین میزان نیز در استونی به ثبت رسیده است که میزان آن ۲۹ و نه دهم درصد اعلام شده است.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نیز درگزارشی اعلام کرده است اگر جهان موفق شود از فاصله درآمدی زنان و مردان ۵۰ درصد بکاهد، رشد اقتصادی جهان شش درصد تا سال ۲۰۳۰ افزایش خواهد یافت.

------------------------------

مصدومیت یک کارگر ساختمانی هنگام گودبرداری در تهران

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا در این حادثه میلگرد پی ساختمان به کتف این مرد جوان فرو رفت و وی به‌شدت مصدوم شد.
در بررسی‌ها معلوم شد که در یک زمین گودبرداری شده، کارگران مشغول نصب اسکلت فلزی بودند که کارگر جوانی هنگام بالا رفتن از اسکلت فلزی ناگهان تعادلش به هم خورد و به محل گودبرداری شده سقوط کرد.
بر اثر این حادثه می‌لگردی که در فونداسیون ساختمان استفاده می‌شد، از زیر کتف راست این کارگر وارد بدنش شده و از شانه او خارج شده بود.
زمانی که آتش‌نشانان به محل حادثه رسیدند همکاران کارگر با استفاده از دستگاه هوابرش، می‌لگرد را برش داده بودند که بلافاصله آتش‌نشانان، این کارگر را روی برانکارد مخصوص ثابت کرده و با استفاده از یک جرثقیل ۲۵تنی که در محل وجود داشت از داخل گودال خارج کردندو تحویل اورژانس دادند.
پس از آن آتش‌نشانان همراه اورژانس به نزدیک‌ترین بیمارستان رفتند و پزشکان در بیمارستان عملیات خارج‌سازی‌ می‌لگرد را از کتف این کارگر ۱۸ساله انجام دادند.

------------------------------

مرگ کارگر معدنچی در سمنان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا مرکز اطلاع رسانی فرماندهی استان سمنان با اعلام این خبر اعلام کرد: در این سانحه کارگری ۵۷ ساله در حال کار با دستگاه بالابر تونل، بین سیم بوکسل دستگاه گیر کرد و به شدت مجروح می‌شود.
بر این اساس این حادثه ساعت ۱۱ روز سه شنبه در معدنی واقع در محور دامغان به شاهرود در استان سمنان رخ داده و در نهایت کارگر حادثه دیده به دلیل شدت جراحات از ناحیه سر و گردن مصدوم فوت می‌کند.
پس از حضور کار‌شناسان پزشکی قانونی و بررسی صحنه، جسد متوفی به سردخانه منتقل شد و پرونده قضایی برای رسیدگی در حال پیگیری است.

------------------------------

مرگ کارگر تعمیرکار براثر سقوط آسانسور

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این حادثه در حوالی ساعت ۱۰ صبح روز پنج‌شنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه(دیروز) اتفاق افتاده و کارگرکشته شده ۲۳ سال سن داشته است.
به گفته حاضران در محل از قرار معلوم کارگر حادثه دیده فوت می‌کند.
در توضیح این حادثه گفته می‌شود: تعمیرکار متوفی مشغول کار در طبقهٔ اول پروژهٔ ساختمانی بوده که اتاقک آسانسور از طبقه ۴‌‌ همان پروژه سقوط و بدون آن‌که فرصت فرار را به کارگر حادثه‌دیده بدهد، او را با خود به ته چاهک می‌کشاند.
برپایه این گزارش به دنبال وقوع حادثه یادشده مأموران سه ایستگاه آتش‌نشانی ۵، ۱۲ و ۱۴ شیراز به محل حادثه اعزام شدند.
آتش‌نشانان با استفاده از کارگاه و جک مخصوص، کابین را بالا کشیده و جسد کارگر فوت شده را از چاهک خارج کردند.
گفته می‌شود: جسد این کارگر برای بررسی‌های دقیق‌تر به پزشکی قانونی شیراز منتقل شد.
کار‌شناس آتش‌نشانی نیز در این خصوص بر لزوم توجه به مسائل ایمنی در پروژه‌های ساختمانی تأکید کرده و علت اصلی بروز چنین حوادثی را کم‌دقتی در رعایت نکات ظریف ایمنی کارگاه‌ها دانست.