افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (خرداد


خبرگزاری کار ایران                                                                                        دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰ ژوئن ۲۰۱٦

مرگ کارگر پتروشیمی مارون بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش منابع کارگری ایلنا از پتروشیمی مارون، بامداد امروز (31 خردادماه) یکی از مهندسان واحد بهره‌برداری واحد الفین این شرکت بر اثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داد.
بنا به این گزارش، «عبدالمعین ثباتی» کارشناسی شیمی این شرکت که برای کنترل واحد به سایت وارد شده بود، دچار حادثه شد و مسئولان واحد حراست در ساعت پنج بامداد وی را می‌یابند.
بنا به گفته کارگران، این حادثه در زمان شیفت کاری وی که از هفت عصر روز گذشته تا هفت بامداد روز بعد بوده است، اتفاق افتاده است.
بر اساس این اظهارات، وی که برای کنترل (سرکشی) و تحویل کار به مکانیک در طبقه چهارم حضور داشت بنا به دلیل نامعلوم که هنوز دلیل ان مشخص نشده است، به طبقه سوم سقوط کرده و جان می سپارد.
از قرار معلوم، با گذشت چهار ساعت از عدم حضور این کارگر چند بار نام وی پیج شده اما پاسخی دریافت نمی‌شود؛ از سوی دیگر کسی نیز دلیل این عدم حضور را پیگیری نمی‌کند و با دیدن قطره‌های خون بر روی زمین متوجه وقوع حادثه می‌شوند.
«عبدالمعین ثباتی» کارشناسی شیمی واحد بهره برداری متأهل و دارای دو فرزند بود، همچنین بنا به گزارش منابع کارگری ایلنا وقوع این حادثه اعتراض همکارانش را در بر داشته است.

-------------------------

لغو جلسه شهردار اهواز با کارگران/وضعیت خواسته‌های کارگران هنوز نامعلوم است

به گزارش ایلنا، در حالی که پیش از این اعلام شده بود که شهردار اهواز می‌خواهد برای حوالی ساعت 10 صبح روز یکشنبه با گروهی از کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز دیدار و با آنها در مورد مشکلات صنفی گفت‌وگو کند، جلسه مذکور پس از گذشت یک ساعت از معطل شدن کارگران مراجعه کننده به محل کار شهردار اهواز، برگزار نشد.
آنطور که منابع ایلنا می‌گویند برای شرکت در جلسه ای که برگزار نشد، تعداد 20 کارگر ازجمله تعدادی از کارگران بازداشتی هفته گذشته دعوت شده بودند و قرار بر این بود که همه آنها در رابطه با حل مشکلات صنفی و خود همکارانشان با شهردار اهواز به توافق برسند.
تعیین تکلیف مطالبات مزدی معوقه و به سامان شدن روند پرداخت مطالبات جاری، ملزم کردن پیمانکار به انجام کامل تعهدات قانونی‌اش و بسته شدن پرونده قضایی بازداشتی‌های اخیر، از جمله مهمترین خواسته‌های صنفی کارگرانی ذکر شده است که قرار بود در این جلسه شرکت کنند.
در جریان اعتراض صنفی که روز دوشنبه (23 خرداد) توسط گروهی از کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز در مقابل ساختمان شهرداری برپا شده بود؛ تعداد 20 کارگر با شکایت شهرداری اهواز بازداشت شدند؛ حبس این افراد که نیروهای شاغل در بخش خدمات شهری منطقه 4 شهرداری اهواز هستند برای مدت پنج روز ادامه داشت و در نهایت همگی آنها در عصر روز جمعه (28 خرداد ماه) با قرار 30 میلیون تومانی آزاد شدند.
اینطور گفته می‌شود که پس از آزادی مشروط تمامی این 20 کارگر، مسئولان شهرداری اهواز در صدد برگزاری جلسه روز گذشته برمی‌آیند و در این راستا حتی گفته شده که کارگران دعوت شده از قبل توصیه‌هایی را در خصوص آراسته کردن ظاهر خود دریافت کرده بودند که در نهایت در روز موعود پس از یک ساعت معطلی به آنها اعلام می‌شود که دیداری درکار نیست.
هرچند در حال حاضر تمامی کارگرانی که با شکایت شهرداری اهواز برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است در کنار سایر همکارانشان به کار سابق خود مشغولند؛ اما هنوز هیچ تحول جدیدی در وضعیت آنها ایجاد نشده است و در مقابل حتی شنیده می‌شود که به کارگران ناراضی که قصد انجام پیگیری قانونی را دارند توصیه شده که با توجه به نوع رابطه شغلی و پرونده قضایی باز آنها، انجام پیگیری‌های قانونی نمی‌تواند به نفع آنها تمام شود
برپایه این اطلاعات تعداد کارگران پیمانکاری بخش خدماتی شهرداری منطقه 4 اهواز در حدود 70 نفر است که همگی طبق قرارداد منعقد شده با پیمانکار از ساعت 4 تا 11 صبح مشغول کارند و در حالی که به موجب قانون کار باید بابت بخشی از کار روزانه خود حق شب کاری دریافت کنند اصولا چنین مزایایی به آنها پرداخت نمی‌شود بطوری که رقم دریافتی آنها به زحمت تا یک میلیون و سیصد هزار تومان در ماه رسیده است.
در حالی کارگران مذکور اخیرا موفق به اطلاع از میزان تقریبی رقم دریافتی خود شده‌اند که در اصل به دلیل آنکه از ابتدای سال جاری تا لحظه برپایی تجمع (86 روز) دستمزد در یافت نکرده بودند مقابل محل کار شهردار اهواز تجمع صنفی برپا می‌کنند .
این کارگران, درنهایت پس از خاتمه حبس پنج روزه همکارانشان موفق به دریافت معادل یک ماه طلب مزدی خود می‌شوند.

-------------------------

۱۵۰ کارگر گسترش مانا ساز سه ونیم ماه حقوق نگرفته‌اند

این منابع کارگری با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: کارخانه گسترش مانا ساز که یکی از شرکتهای معتبر در تولید قطعات سنگین بتنی و فلزی در داخل کشور است به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد.
کارگران با بیان اینکه معوقات مزدی آنان مربوط به نیمی از حقوق اسفند ۹۴ وسه ماهه نخست سال جاری (۹۵) می‌شود گفتند: این کارخانه در حال حاضر ۱۵۰ کارگر قرار دادی وپیمانکاری شاغل دارد که کارفرما فقط توانسته در طول سه ماهه جاری آنهم اخیرا به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان به صورت الحساب به کارگران پرداخت کند.
به گفته کارگران کارخانه گسترش مانا ساز، علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده بطوری که طی سه ماهه نخست سال جاری همسان با حقوق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
همچنین به نقل از کارگران این واحد صنعتی گفته می‌شود بدلیل آنکه در این کارخانه هیچ تشکل کارگری وجود ندارد قدرت پی گیری مطالبات خود را از کارفرما ونهاد‌های مختلف دولتی همانند اداره کار وتامین اجتماعی ندارند.
به گفته آنان پیش از این کارگران این کارخانه برای پیگیری مطالبات خود هم شورای اسلامی کار وهم نماینده صنفی داشتند که به مرور با بازنشسته شده و در نتیجه تشکل مربوطه کم کم منحل شده است.

-------------------------

کارگران سیمان دشتستان تجمع کردند

منابع کارگری در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از روز گذشته یکشنبه (۳۰ خرداد ماه) حدود ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه سیمان دشتستان در اعتراض به اقدام ناگهانی مسئولان بالا دستی کارخانه برای تغییر مدیر عامل آن در محوطه کارخانه سیمان دشتستان دست به اعتراض صنفی زده‌اند.
کارگران با بیان اینکه این واحد تولیدی بیش از ۴۰۰ کارگر قرار دادی و پیمانی دارد، می‌گویند: با تغییر مدیریت بومی کارخانه مخالفند.
در توضیح دلیل این برکناری گفته می‌شود که مدیر عامل فعلی کارخانه نزدیک به ۱۷ سال سابقه مدیریت سیمان دشتستان را دارد و از قرار معلوم جابه‌جایی او به دلیل مخالفتش با کاهش برخی از مزایای شغلی کارگران بوده است.
این اعتراض صنفی در حالی است که ظاهرا قرار است مراسم تودیع مدیرعامل سابق و معارفه مدیرعامل جدید سیمان دشتستان امروز (دوشنبه ۳۱ خرداد ماه) برگزار شود.
به نقل از معترضان گفته می‌شود با توجه به علت جابه‌جایی مدیرعامل کنونی آن‌ها نگران هستند که مبادا مدیرعامل جدید بخواهد با کاهش مزایای مزدی آن‌ها سنگ بنای سیاست‌های تعدیلی را در این کارخانه پایه ریزی کند.
به ادعای این کارگران در شرایطی که مدیریت جدید فردی غیر بومی است، اینجابه‌جایی در شرایط فعلی رکود بازار سیمان نوعی هزینه اضافی تلقی می‌شود.

-------------------------

کارگران شهرداری بروجرد چشم انتظار معوقات مزدی

به گزارش ایلنا، بیش از هزار کارگر شهرداری بروجرد در بخش‌های مختلف خدماتی و فضای سبز ۶ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. به گفته کارگران هیچ از وعده‌های مسئولین در ماه‌ها و هفته‌های گذشته محقق نشده است و این کارگران در شرایط معیشتی بسیار ناگواری به سر می‌برند. تجمعات متعدد کارگران شهرداری بروجرد در ماههای گذشته نیز نتوانسته است به وصول مطالبات مزدی آن‌ها منجر شود. از قرار معلوم حق بیمه این کارگران نیز به صورت مرتب پرداخت نمی‌شود و هم اکنون تعدادی از نیروهای شهرداری در انتظار بازنشستگی بوده و با مشکل بیمه روبرو هستند. ظاهرا مقامات شهر بروجرد از جمله اعضای شورای شهر نیز تا کنون پاسخگوی کارگران نبوده‌اند و حجم مطالبات انباشته این کارگران با بی‌توجهی مسئولین روبرو شده است. در همین رابطه، یک رسانه محلی با اشاره به وضعیت نامطلوب کارگران شهرداری بروجرد از بدهی‌های کلان این شهرداری به تامین اجتماعی خبر داده است. این رسانه نوشته است: شهرداری بروجرد بدهی‌های میلیاردی دارد. هر ماه باید ۴۵۰ میلیون تومان به حساب تامین اجتماعی واریز نماید اما به دلیل بدهی‌هایی که روی هم انباشته شده بدهی‌ها به حدود ۳۲ میلیارد تومان رسیده که ۱۵ میلیارد تومان از این بدهی فقط جریمه است.

-------------------------

مرگ دو کارگر پیمانکاری در شهرستان پاوه

براساس اخبار دریافتی ایلنا، در حادثه روز گذشته، در جریان ریزش خاک در محل گودبرداری خط انتقال فاضلاب شهر پاوه، دوکارگر به نام های "محمد عزیز منوچهری" و "مختار عزیزی" هر دو اهل شهرستان روانسر جان خود را از دست دادند.
بعد از وقوع این حادثه؛ پلیس به همراه اکیپ های امدادی فوریت های پزشکی، جمعیت هلال احمر و آتش نشانی در محل حاضر شدند اما نتوانستند برای دو کارگر در زیر خاک مانده کاری انجام دهند.
از قرار معلوم، کار این پروژه هم قسمت اجرایی وهم نظارت آن به پیمانکار واگذار شده بوده است.
شهرستان پاوه با بیش از 60 هزار نفر جمعیت در شمال غربی کرمانشاه قرار دارد.

-------------------------

کارگران قند کامیاب بستانکار بودند؛ بیکار هم شدند

یکی از این کارگران در تماس با ایلنا با اعلام این خبر گفت: کارخانه به دلیل کمبود نقدینگی نتوانسته شکر مورد نیاز برای راه اندازی را فراهم کند در نهایت روز سه‌شنبه یکی از بانک‌های بستانکار با در دست داشتن احکام توقیف زمین و اموال کارخانه درب کارخانه را به روی 50 کارگر باقی‌مانده بست.
وی افزود: ممنوعیت پنج روزه حضور کارگران باقیمانده در محل کارشان در حالی است که اسن کارگران از حدود یک سال پیش معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
از قرار معلوم حدود 50 کارگر کارخانه قند کامیاب، خمینی شهر هر کدام نزدیک به 10 میلیون تومان معوقات مزدی دارند. همچنین در حدود 11 بازنشسته این کارخانه بابت سنوات پایان خدمت خود هر کدام بیش از 30 میلیون تومان طلب‌کارند.
پیش از این در اسفندماه سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ کارگر قند کامیاب در اعتراض به تعویق حقوق و نامشخص بودن وضعیت شغلی‌شان صبح امروز مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده بودند.

-------------------------

"ارج" دیگر نفس نمی‌کشد

ایلنا، کارخانه ارج مدتهاست که حال و روز خوشی ندارد. بحران مالی، اخراج کارگران، خطوط تولیدی که تعطیلند و مدیرعاملی که در رسانه ملی ادعا می‌کند ۴۰ درصد ظرفیت تولید فعال است، همه و همه پای ارج را به رسانه‌ها باز کرده است و این روز‌ها خیلی‌ها می‌گویند پس از برجام ارج «هم» تعطیل شد.
۱۳۱۶، ارج کارگاه کوچکی است حوالی میدان شوش که توسط ارجمند نامی پا به میدان می‌گذارد. این کارگاه کوچک در سالهای بعد با قدرت تمام می‌تازد و به زودی به یک «برند» ملی تبدیل می‌شود، از آن نوع برند‌ها که هرجا می‌روی، حضور دارد، در خانه‌های مردم و ادارات و موسسات ملی. ارج دهه‌های پشت سرهم، آب گرم و سرد خانواده‌های ایرانی را فراهم کرده است.
اما این روز‌ها ارج حال و روز خوشی ندارد. آخرین سری اخراج کارگران مربوط به اسفند ۹۴ است که ۲۳۰ کارگر همزمان از کار بیکار می‌شوند. کارخانه‌ای که در روزهای اوجش محل اشتغال بیش از ۳۲۰۰ کارگر بوده است، اسفند ماه خطوط تولید را متوقف می‌کند و از آن خیل عظیم کارگران آن روز‌ها، فقط ۳۰- ۴۰ نفر برای نگهبانی و حراست باقی می‌مانند.
ولی مدیر عامل کارخانه ادعا کرده است که کارخانه همچنان با ۴۰ درصد ظرفیت فعال است. صدا و سیما گزارشی پخش می‌کند: «کارگران در حال کارند» اما اخراجی‌ها می‌گویند در گزارش، بر تن نگهبان‌ها لباس فرم پوشاندند و جای کارگر خط تولید جا زدند. کارگران می‌گویند نه تنها خط تولید تعطیل است، بلکه در هفته‌های اخیر دستگاه‌ها را برش می‌زنند و به جای ضایعات می‌فروشند. به قول همین اخراجی‌ها تا حالا بیش از چند صد تن دستگاه خرد شده، تبدیل به آهن پاره شده و به عنوان ضایعات به فروش رفته است.
بازدید از ارج به این راحتی‌ها ممکن نیست. می‌خواهیم بدانیم چرا تلویزیون اصرار دارد که ارج کاملا تعطیل نشده، چرا سهامدار اصلی که بانک ملی است، پاسخگو نیست و بسیاری سوالات دیگر.
نمی‌توانیم وارد شویم، مسئول نگهبان‌ها می‌گوید مدیرعامل نیست، جانشینی هم ندارد، می‌گوید بازدید از ارج ممکن نیست، مجوز می‌خواهد و غیره... هیچ مقام مسئولی حاضر نمی‌‌شود ما را بپذیرد و در عین حال کارگران بیکار و اخراجی مقابل درب اجتماع کرده‌اند، آن‌ها هم مثل ما اجازه ورود ندارند. ارج کاملا سوت و کور به نظر می‌رسد. ساختمان‌ها تا ته خیابان پشت هم صف کشیده‌اند، پشت هم ایستاده‌اند و کارگران می‌گویند داخل این سوله‌ها و زیر این سقف‌ها هیچ چرخی نمی‌چرخد، همه چرخ‌های ارج از گردش بازمانده‌اند و خبری از تولید بخاری و یخچال و آبگرمکن نیست. می‌گویند: انبارهای قدیمی و بزرگ ارج، سه چهار سالی است که به اجاره رفته است.
«پرونده بیشتر ما در اداره کار خیابان آزادی موجود است. درخواست بیمه بیکاری دادیم و به خیلی از ما بیمه بیکاری تعلق گرفته است. مدتهاست کمپرسورهای تولید خاموش است. ماههاست، درب انبار‌ها پلمپ است و ما کارگران باسابقه و کاربلد، به خیل بیکاران یارانه بگیر پیوسته‌ایم. بیمه بیکاری می‌گیریم، روز‌ها اینجا می‌آییم و بر حال ارج قدیمی تاسف می‌خوریم.»

در سالهای گذشته، مدیریت ارج بار‌ها تغییر کرده است. این عوض بدل شدن‌ها کار‌ها را بسامان نکرده که هیچ اوضاع را بد‌تر کرده است.
«آنقدر مدیر عامل عوض شد که آخر کار نفهمیدیم با کی طرف هستیم. تا چشم باز کردیم، همه چیز تمام شده بود، اخراج شدیم.»

ارج مدتهاست که حال و روز خوشی ندارد. بعضی‌ها می‌گویند وقتی کولر و بخاری ارزان از چین وارد می‌شود، چرا تولید کنیم. بعضی‌ها می‌گویند زمین ارج، ملک باارزشی است، فروشش سود بیشتری دارد. خیلی‌ها هم با ناباوری نگاه می‌کنند و می‌گویند قرار بود تولید داخلی تقویت شود قرار بود، اقتصاد رونق بگیرد ولی حالا این ارج است که دیگر نفس نمی‌کشد.....

نسرین هزاره مقدم

-------------------------

تجمع کارگران بازنشسته نئوپان گنبد مقابل درب کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران بازنشسته علت برگزاری این تجمع را اعتراض به عملکرد کارفرمای کارخانه در پرداخت سنوات پایان خدمت خود عنوان کردند.
کارگران نئوپان گنبد که همگی‌آن‌ها در حال حاضر بازنشسته شده‌اند؛ مدعی‌اند تا پیش از خرداد ماه سال ۹۴ کارگرانی که از این واحد تولیدی بازنشسته می‌شده‌اند مطابق عرف کارگاه معادل ۶۰ روز سنوات دریافت می‌کردند اما بعد آن بیش از ۱۶ کارگری که تا به امروز بازنشسته شده‌اند تنها معادل ۴۵ روز سنوات دریافت کردند.
کارگران معترض مدعی هستند که در نتیجه این تغییر مبنای محاسبه سنوات پایان کار هرکدام از آنها تا حدود ۳۰ میلیون تومان ضرر کرده‌اند.
آنها افزودند: به همین دلیل کارگرانی که امروز مقابل درب ورودی کارخانه جمع شده‌اند خواستار بازپرداخت مابقی سنوات خدمت خود و همکارانشان مطابق با عرف کارگاه هستند.
کارگران تجمع کننده می‌گویند ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان کرده است اما آن‌ها که از ادامه این وضعیت خسته شده‌اند تصمیم به برپایی این تجمع گرفتند.
به ادعای این کارگران آن‌ها در حدود ۱۶ نفر هستند که علاوه بر دریافت نکردن بخشی از سنوات عرفی خود حق بهره بر داری سال ۹۳ خود را به ارزش ۶ میلیون تومان از کارفرما طلب کارند.

-------------------------

تجمع کارگران آدنیس مقابل درب ورودی کارخانه

یکی از کارگران معترض با اشاره به اشتغال حدود ۳۰۰ کارگر پیش از تعطیلی این واحد تولیدی به ایلنا گفت: تجمع کنندگان کارگرانی هستند که بعد از اعلام تعطیلی کارخانه (اسفند ماه ۹۳) بیکار شده‌ وهنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه مزدی خودرا دریافت کنند.
این کارگر با بیان اینکه بعد از تعطیلی کارخانه حدود ۵۰ نفر از همکارانش با قرارداد دائمی و سوابق بالای ۲۰ سال سال بعد از یکسال دوندگی توانستند با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند افزود: این کارگران که از یکسال ونیم پیش به مروراز این واحد بازنشسته شده‌اند اما هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خد مت خود را از کارفرما دریافت کنند.
به گفته یکی از کارگران اخراجی، کارفرما در زمان اخراج کارگران مرتبا وعده پرداخت مطالباتشان را می‌داد اما بعدا به بهانه‌های مختلف از جمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.
این کارگر درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود وسایرهمکارانش می‌گوید، بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به صورت مجزابه اداره کار مشهد شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.
این کارگر «آدنیس» می‌گویند پس از پی‌گیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبشان بگیرند اماپیش از کارگران اموال شرکت در مصاده بانک‌ها واداره مالیات و.. قرار گرفته بود.
او بابیان اینکه در حال حاضرتنها راه وصول مطالبات همکاری مسئولان در توقیف اموال شخصی کارفرماست؛ درباره جرئیات مطالبات کارگران بازنشسته واخراجی کارخانه آدنیس گفت: میانگین سنوات پایان خدمت هر یک از بازنشستگان بر اساس سوابق کاری بین ۱۵ تا ۲۵میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
به گفته وی کارگران بازنشسته آدنیس علارغم دریافت نکردن سنوات، چندین ماه مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به زمان اشتغالشان می‌شود.
به ادعای این کارگر کارخانه لوازم خانگی آدنیس، همچنین ۲۵۰ کارگر قراردادی کارخانه که از سوی کارفرما همزمان با تعطیلی کارخانه اخراج شده‌اند به طور میانگین هر کارگر از ۲ تا ۶ ماه مزد دریافت نکرده طلب دارند.
به گفته وی مجموع مطالبات کارگران بازنسته وشاغل کارخانه حدود ۸۰۰ میلیون تومان می‌شود.

-------------------------

بازگشت به کار کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز

یکی از این کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تمامی این افراد در حال حاضر مشغول انجام فعالیت روزانه خود هستند.
وی در عین حال از پرداخت شدن دستمزد فرودین ماه خود و همکارانش خبر داد ودر عین حال گفت: قرار شده تا در ادامه پیگیری خواسته‌های صنفی گروهی از کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز با شهردار جلسه داشته باشند.
به گفته این کارگر شهرداری اهواز جلسه مذکور پیش از ظهر برگزار خواهد شد و در آنتعدادی از کارگران بازداشت شده هم حضور خواهند داشت.
از قرار معلوم صحبت در مورد مطالبات مزدی اردیبهشت و خرداد و عدم دریافت اضافه کاری و ساعات طولانی و شرایط کار از جمله موضوعاتی است که قرار است از طرف کارگران در این جلسه مطرح شود.

-------------------------

تعدیل حدود 300 کارگر کارخانه پارس سرام قرچک

براساس اخبار دریافتی ایلنا، در اردیبهشت ماه حدود 380 نفر از کارگران کارخانه پارس سرام قرچک تعدیل شدند که 80 نفر آنها پس از عقد قرارداد موقت به سر کار بازگشتند.
از قرار معلوم، از سال 89 موج تعدیل ها در این کارخانه آغاز شده است.
سهامداران و مدیران کارخانه کمبود تقاضا در بازار و مشکلات عدیده در صادرات کالا را علت کاهش تولید و تعدیل نیروها عنوان کرده اند.
کارخانه پارس سرام دارای سابقه طولانی در تولید انواع چینی بهداشتی است و دارای عملکرد خوبی در حوزه سرامیک و کاشی در ایران است.

-------------------------

کارگران شهرداری مرند دست کم سه ماه معوقات مزدی دارند

منابع کارگری ایلنا در شهرداری مرند گزارش دادند، این کارگران که در شهرداری مرند و سازمان‌های وابسته به آن به صورت رسمی وقرار دادی مشغول کارند؛ دست کم سه ماه حقوق معوقه طلب دارند.
کارگران با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است افزودند: با تغییر شهردار که در ماهای پایانی سال گذشته انجام شده باز هم کارگران با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجه اند.
بر پایه این اطلاعات، سال گذشته شهردار سابق به همراه تعدادی از اعضای شورای شهر مرند به اتهام انجام جرائم مالی دستگیر وعزل از کارشده اند.
به ادعای آن‌ها، علاوه بر به تاخیر افتادن کارگران رسمی وقرار دادی تحت مسئولیت شهرداری مرند تعداد حدود 500 کارگر نیز به صورت پیمانی در شهرداری کار می کنند که مسئولان شرکتهای پیمانکاری به بهانه پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی امکان به موقع پرداخت حقوق کارگران را ندارند.
کارگران در خاتمه تصریح کردند: مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد بوجود آمده باعث نگرانی شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.

-------------------------

عدم تمدید قرارداد با ده کارگر در شرکت DMT/ به کارگران بیمه بیکاری تعلق نگرفت

کارگران شرکت DMT در تماس با ایلنا از عدم تمدید قرارداد ده کارگر باسابقه در سال جدید خبر دادند.
به گفته این کارگران شرکت DMT که تولید کننده الیاف مصنوعی و یکی از زیرمجموعه های شرکت پلی اکریل اصفهان است، حدود 300 کارگر دارد .
از قرار معلوم، این شرکت در اسفند ماه سال گذشته به همه کارگران یک قرارداد سه ماهه برای امضا داده است امادر فروردین ماه، به ده نفر از این کارگران بدون اعلام قبلی گفته شده که مدیر عامل قراردادهای آنها را امضا نکرده است و آنها تعدیل شده اند.
بنا بر اظهارات کارگران، به علت عدم واریز مرتب حق بیمه در شش ماه پایانی اشتغال، ده کارگر تعدیل شده پس از مراجعات مکرر به اداره تامین اجتماعی اصفهان تا کنون نتوانستند بیمه بیکاری دریافت کنند.
کارگران می گویند علاوه بر عدم واریز مرتب حق بیمه، کارگران معوقات مزدی از بابت مزایا و حق سنوات طلبکارند.

-------------------------

وقتی شاکی و متخلف جابه‌جا می‌شوند

ایلنا، سه‌شنبه هفته گذشته و در حالی که هنوز سایه احکام مجازات صادره برای کارگران معادن طلای آق دره و سنگ آهن بافق سنگینی می‌کرد، کارگران ایران با شنیدن خبر بازداشت تعدادی از همکاران خود در شهر اهواز باردیگر غافلگیر شدند.
این کارگران که تعداد آنها در نهایت 20 نفر اعلام شد، از جمله کارگران پیمانکاری شاغل در شهرداری اهواز بودند که برای پیگیری دو ماه مزد معوقه مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده بودند و در حالی که از شهردار اهواز در مقام کارفرمای اصلی خواستار پیگیری مطالباتشان بودند با شکایت همان کارفرمای اصلی یعنی شهرداری اهواز، روانه محبس شدند و در نهایت پس از گذشت پنج روز با پادرمیانی مسئولان شهر و با تعیین قرار کفالت 30 میلیون تومانی به صورت مشروط آزاد شدند..
در رابطه با اتفاقی که هفته گذشته برای کارگران شهرداری اهواز افتاد؛ حتی اگر گفته‌‌های تعجب برانگیز کاظم سواری، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر اهواز را مبنی بر اینکه دلیل شکایت شهرداری و در نهایت حبس پنج روزه کارگران، سوء استفاده برخی افراد فرصت طلب از تجمع برپا شده بوده است را بپذیریم؛ بازهم به نظر می‌رسد که در روند رسیدگی به این پرونده جایگاه شاکی و متخلف بایکدیگر جابه‌جا شده‌ است؛ یعنی شهرداری اهواز که در مقام کارفرمای اصلی کارگران تجمع کننده که از بابت عمل نکردن به تعهدات قانونی خود، مرتکب تخلف شده است به ناگهان کاسه صبرش لبریز شده و تبدیل به شاکی کارگرانی می‌شود که با وجود انجام کار از ابتدای 95 تا لحظه دستگیری، هیچ پولی از بابت دستمزد زحمات خود دریافت نکرده‌اند.
برای توضیح این مطلب کافی است که با مرور اخبار منتشر شده، ماجرای پیش آمده برای کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز را به ترتیب زیر مورد بازخوانی قراردهیم:

1- اگرچه کارگران بازداشت شده از طریق پیمانکار در منطقه 4 شهرداری اهواز مشغول کار بودند اما از قرار معلوم مسئله پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران این مجموعه امر تازه و جدیدی نیست؛ در این خصوص تنها کافی است که خوانندگان حرفه‌ای اخبار کارگری تجمعاتی همزمان اما جداگانه‌ای را به یاد بیاورند که صبح روز 16 خرداد ماه در اعتراض به پرداخت نشدن طلب مزدی، توسط کارگران مناطق 1 و 5 شهرداری اهواز برپا شده بود.
2- صرف نظر از تجمعات مشابهی که قبل از اقدام اعتراضی 20 کارگر پیمانکاری بازداشت شده شکل گرفته بود؛ آنطور که در خبرها آمده است هدف تمامی این کارگران از مراجعه به شهرداری تنها و تنها یادآوری بدحسابی پیمانکار مربوطه به کارفرمای اصلی بوده است؛ به بیان دیگر تمامی این کارگران در زمان مراجعه به شهرداری بابت دستمزد پدراخت نشده ماه‌های فرودین و اردیبهشت سال 95 طلبکاربوده اند و خودداری پیمانکار از انجام تعهداتش باعث شد تا آنها با مراجعه به شهرداری از قدرت کارفرمای اصلی خود برای وصول طلبشان استفاده کنند؛ غافل از اینکه قدرتی که روی آن حساب کرده بودند در نهایت همه آنها را برای مدت پنج روز روانه محبس خواهد کرد
3- درپاسخ به استدلال‌هایی از این دست که چون شهرداری صورت وضعیت پیمانکار را پرداخت کرده است بنابر این دیگر در برابر کارگران بستان‌کار هیچ مسئولیتی ندارد و یا اینکه پیمانکار طبق قرارداد منعقد شده با شهرداری ملزم بوده تا برای مدت دو ماه طلب کارگران را بدون دریافت صورت وضعیت و به اتکای منابع مالی خود پرداخت کند؛ شاید یادآوری ماده 13 قانون کار و دو تبصره‌ آن کفایت کند؛ البته با این توضیح که در مورد پیش آمده برای کارگران بازداشت شده، «شهرداری اهواز» حکم «مقاطعه دهنده» و «پیمانکار بدحساب» حکم «مقاطعه گیرنده» را دارد.
در متن این ماده قانونی و دو تبصره آن آمده است: در مواقعی که کار از طریق مقاطعه انجام می‌یابد، مقاطعه دهنده مکلف استقرارداد خود با مقاطعه کار را به نحوی منعقد نماید که در آن مقاطعه کار متعهد گردد که تمامی مقررات این قانون را در مورد کارکنان خود اعمال نماید؛ مطالبات کارگر جزء دیون ممتاز بوده و کارفرمایان موظف می‌باشند بدهی پیمانکاران به کارگران را برابر رای مراجع قانونی از محل مطالبات پیمانکار منجله، ضمانت حسن انجام کار پرداخت نمایند؛ چنامچه مقاطعه دهنده برخلاف ترتیب فوق به انعقاد قرارداد کار با مقاطعه کار بپردازد و یا قبل از پایان 45 روز از تحویل موقت تسویه حساب نماید مکلف به پرداخت دیون مقاطعه کار در قبال کارگران خواهد بود.
3- ممکن است اینطور توجیه شود که چون ساختمان شهرداری اهواز در محل تردد عمومی قراردارد پس در نتیجه اجتماع کارگران معترض مصداق اخلال در نظم عمومی تلقی شده و در نتیجه شکایت شهرداری اهواز از تجمع کنندگانی که تنها خواستار معوقات مزدی خود هستند؛ وجاهت قانونی دارد؛ در پاسخ به طرح چنین ادعایی نیز باید گفت که اولا مطابق اصل بیست و هفتم قانون اساسی، برپایی اجتماع صنفی حق ذاتی هرشهروند است؛ ثانیا مادامی که برابر شرایط پیش بینی شده در آیین دادرسی کیفری اتفاق مجرمانه‌ای نیفتاده باشد؛ نمی‌توان با کارگران تجمع کننده از طریق ضابط قضایی برخورد کرد و ثالثا آنطور که پیش از این از سوی متولیان دستگاه انتظامی عنوان شده بود ضابطان قضایی تنها در صورت وقوع مشهود و علنی بودن عمل مجرمانه با تجمعات صنفی برخورد خواهند کرد.
بنابراین اگر ازدیدگاه کسانی که هر تجمع یا «حضور جمعی» کارگران در هر صحنه ممکن را مجرمانه و متسحق برخورد تلقی می‌کنند به قضیه بازداشت کارگران شهرداری اهواز نگاه کنیم باید، بابت همکاری شهرداری اهواز با مسئولان قضایی و پس گرفتن شکایت ممنون‌ و قدردان هم بود و البته از چنین نگاهی اینچنین برمی‌آید که در مواردی دیگری همچون تجمع تعدادی از جویندگان کار در پشت دفتر فلان کاریابی، صف کشیدن تعداد قابل توجهی از کارگران بیکار شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، انتظار کارگران منتظر تشکیل جلسات حل اختلاف ادارات کار و یا مراجعات همزمان انبوهی از کارگران شاغل و بازنشسته بیمه‌شده سازمان تامین اجتماعی به مراکز بیمه‌ای و درمانی این سازمان ادارات نیز در نهایت باید به صحنه رودرویی ضابطان قضایی با کارگران تبدیل شود و اگر نمی شود تساهل و مماشات از اندازه افزون مقامات و ضابطان در کار است.
تنها در این میان این کارگران دو ماه دستمزد نگرفته شهرداری اهواز هستند که از یک طرف رنج پنج روز حبس را متحمل شدند و از طرف دیگر با تودیع وثیقه پرونده هایشان همچنان باز است و دنباله دارد و از دید ضابطان قضایی " عمل مجرمانه ای" مرتکب شده اند. اما باید گفت یک سوال بی پاسخ مانده است و آن این که تکلیف قانونی متخلفان اصلی پرونده یعنی شرکت پیمانکار و شهرداری اهواز در مقام کارفرمای مادر چیست؟

گزارش: پانید فاضلیان

-------------------------

به دادگاه تجدید نظر استان یزد اعتراض خواهم کرد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل نه نفر از کارگران معدن سنگ آهن بافق در تماس با ایلنا گفت: امروز شنبه (۲۹ خرداد)، دادنامه‌های صادره از شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری ۲ یزد به من ابلاغ شده است و بر طبق قانون، ظرف بیست روز آینده به دادگاه تجدید نظر استان یزد اعتراض خواهم کرد.
وی با بیان اینکه برای کارگران احکام تعلیقی صادر شده است، افزود: در هر دو دادنامه، در مورد برخی از اتهامات سنگین موکلین، حکم برائت صادر شده است.
جداری فروغی در انت‌ها گفت: از همه مقامات و مسئولینی که از صدور حکم شلاق برای کارگران ابراز تاسف کرده‌اند، تشکر می‌کنم و امیدوارم در جریان رسیدگی در مرحله تجدید نظر با توجه به مستندات موجود، حکم برائت کامل موکلین صادر شود.

-------------------------

اعتراض کارگران شهرداری اهواز صد‌درصد صنفی بود/ تبرئه کارگران معترض خواسته جامعه کارگری

«ناصر چمنی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: بعد از محکومیت کارگران معدن طلای آقا دره، و معدن سنگ آهن بافق و ماجرای کارگران پیمانکاری منطقه 4 شهرداری اهواز دست‌کم سومین پرونده قضایی است که امسال در ارتباط با فعالیت‌های صنفی کارگری رسانه‌ای می‌شود.
وی افزود: حسب اخباری که تا به این لحظه در مورد این کارگران منتشر شده است، شهرداری اهواز در مقام کارفرمای اصلی بدون آنکه کوچکترین توجهی به ماهیت صنفی تجمع برپا شده داشته باشد برعلیه کارگران یاد شده تشکیل پرونده قضایی داده است.
این فعال کارگری گفت: جاداشت به جای تشکیل پرونده قضایی برای این کارگران؛ در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار شهر اهواز پرونده ای در خصوص رسیدگی به تخلف شهرداری اهواز و پیمانکار بدحسابش تشکیل می‌شد.
چمنی با اشاره به اینکه در این پرونده‌هایی از این دست که شمار آنها در سراسر کشور کم نیست، کارگران معترض تحت تحمل فشار ناشی از چند ماه‌ پرداخت نشدن معوقات مزدی خود اقدام به برپایی اجتماع اعتراضی می‌کنند؛ افزود: در چنین شرایطی چگونه این کارگران می‌توانند از عهده هزینه‌های ناشی از دادرسی محاکم قضایی برآیند.
عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری گفت: بصورت مشخص کارگری که تا چند ماه مزد معوقه طلبکار است و در فشار اقتصادی به سر می‌برد چگونه می‌تواند از عهده حق الوکالهای که قرار است به وکیل مدافع خود بپردازد؛ برآید؟
چمنی با بیان اینکه کارگران مطابق فصل ششم قانون کار حق تشکیل انجمن‌های صنفی را در درون واحدهای تولیدی و صنعتی دارند، اظهار داشت: اگر کارگران انجمن‌های صنفی داشته باشند می‌توانند به جای تجمع از طریق نمایندگان خود مشکلات صنفی خود را مرتفع کنند و یا با مراجعه به هیات های تشخیص و حل اختلاف پیگیری حق قانونی خود شوند.
وی در خاتمه با اشاره به اظهارات اخیر سخنگوی قوه قضاییه مبنی براینکه در ارتباط با فعالیت‌های صنفی کارگران ممکن است برخی قضات کج سلیقگی‌هایی انجام دهند که مورد تایید دستگاه قضایی نیست؛ افزود: با توجه به شرایط کارگران شهرداری اهواز از دستگاه قضایی انتظار می‌رود که با ورود هوشمندانه به ماجرا دست کم از تکرار احتمالی یک کج سلیقگی دیگر جلوگیری کند.

-------------------------

منتظر بازگشت همکارانمان هستیم

جمعی از کارگران شهرداری منطقه ۴ اهواز در تماس با ایلنا از انتظار برای بازگشت به کار همکاران خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، ۲۰ کارگر این شهرداری که روز گذشته پس از ۵ روز بازداشت به صورت مشروط آزاد شدند، امروز در حال استراحت هستند و قرار است فردا (۳۰ خرداد) به سر کار برگردند.
در عین حال این کارگران ضمن درخواست مختومه شدن پرونده همکارانشان از معوقات مزدی خود انتقاد کردند و گفتند: با وجود اینکه در روزهای پایانی هفته گذشته یک ماه دستمزد ما پرداخت شده است، هنوز با احتساب این ماه، دو ماه دستمزد عقب افتاده داریم. علاوه بر این مزایای مزدی ما از جمله اضافه کار در ماههای سال جدید پرداخت نشده است.
این کارگران با بیان این مطلب که قصد پیگیری تخلفات پیمانکار از مجاری قانونی را داریم، افزودند: ما از عملکرد پیمانکار مربوطه شاکی هستیم، چرا که علاوه بر تاخیر در پرداخت معوقات مزدی و عدم پرداخت اضافه کار، ساعات کار طولانی اجباری داریم و پیمانکار کوچک‌ترین امکاناتی از قبیل تجهیزات ایمنی و ابزار کار نیز در اختیار ما قرار نمی‌دهد.

-------------------------

برای راه‌اندازی مجدد کارخانه شکرخام نداریم

«عبدالرضا خراسانی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به دلیل تمام شدن شکر خامی که حکم ماده اولیه کارخانه‌های قند سازی را دارد از پاییز گذشته تا کنون کارخانه قند فسا در تعطیلی کامل به سر می‌برد.
وی افزود: در مدت این 6 ماه هیکچدام از وعده‌های مسئولان در خصوص کمک به خرید شکر خام این واحد تولیدی محقق نشده است.
به گفته مسئول شورای اسلامی کار کارخانه قند فسا از زمان تعطیلی این واحد تولیدی تمامی نیروهای با سابقه به بیمه بیکاری معرفی شده و حدود 80 کارگر دیگر که سابقه بیمه ای آنها اجازه استفاده از مقرری بیمه بیکاری را نمی داد همچنان بیکارند.
وی افزود: شاید از نظر کسانی که ساکن شهرهای بزرگ هستند سرگردانی کارگران قند فسا اتفاق خاصی نباشد اما برای منطقه‌ای مانند فسا که در آن فرصت‌های شغلی زیادی وجود ندارد، این اتفاق بزرگی است.
خراسانی حجم شکر مورد نیاز برای 5 ماه فعالیت کارخانه را 50 هزار تن دانست و افزود: در صورت تامین این میزان شکر بیش از 200 کارگر دیگر به صورت مستقیم در این کارخانه مشغول به کار می‌شوند.

-------------------------

کارگران آبفای اهواز 2 ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند

تعدادی از کارگران شرکت آبفای اهواز در تماس با خبرنگار ایلنا، از دو ماه طلب مزدی رداخت نشده خود خبر دادند.
بنا بر این اظهارات، حقوق فروردین و اردیبهشت این کارگران با گذشت سه ماه از سال جاری هنوز پرداخت نشده است.
از قرار معلوم، شمار این کارگران 250 نفر اعلام شده است که در این میان 110 نفر از این کارگران دارای قرارداد پیمانکاری بوده و 140 نفر دیگر دارای قرارداد دائمی هستند.
لازم به یادآوری است، در ابتدای سال جاری نیز کارگران آبفای اهواز با گذشت بیست و دو روز از شروع سال جدید، بابت باقیمانده مطالبات مزدی وبیمه ای مربوط به سال 94وعیدی سال 95 هیچگونه دریافتی نداشته اند.

-------------------------

بخشی از طلب کارگران معدن البرز شرقی پرداخت شد/ انتظار کارگران برای حفظ خانه‌های سازمانی

تعدادی از کارگران این واحد معدنی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حق عیدی‌ای که به آنها پرداخت شده در راستای وعده‌ای بود که هفته گذشته از سوی کارفرما به آنها داده شده بود.
پیش از این کارگران این واحد معدنی که شمار آنها در حدود 1400 نفر می‌شود در روزهای 23 تا 25 خرداد ماه سال جاری با برپایی تجمعات صنفی خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شده بودند.
پرداخت 2 ماه معوقات مزدی و حق عیدی و از سوی دیگر توقف واگذاری مالکیت زمین‌هایی که خانه‌های سازمانی کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی در آن قرار دارد از جمله انگیزه‌های شکل گیری این تجمع سه روزه بود.
منابع خبری بابیان اینکه در حال حاضر این کارگران عیدی خود را دریافت کرده‌اند، گفتند: مطالبات معوقه مربوط به دو ماهه نخست سال جاری این کارگران نیز قرار است به زودی توسط کارفرما پرداخت شود.
برپایه این اطلاعات طبق زمان بندی انجام شده از سوی کارفرما قرار است تا پایان خرداد ماه یک ماه مزد پرداخت نشده کارگران معدن البرزشرقی پرداخت شود.
تا این لحظه در وضعیت انتقال مالکیت زمین 42 هکتاری که کوی سازمانی کارگران البرز شرقی در قسمتی از آن قرار دارد تغییر ایجاد نشده و کارگران معترض منتظر تحقق وعده پیگیری‌های حقوقی کارفرما برای توقف این مسئله هستند.

-------------------------

آزادی مشروط کارگران شهرداری اهواز با قرار کفالت

آقایار حسینی دبیرخانه کارگر خوزستان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: برای هرکدام از این کارگران معادل 30 میلیون تومان به عنوان قرار آزادی مشروط تعیین شده است.
وی ادامه داد: براین اساس تمامی کارگران یاد شده که از طریق ارائه فیش حقوقی و کارت ملی دوستان و بستگان خود آزادی موقت خود را بدست آورده‌اند باید در زمانی که روزهای آینده مشخص می‌شود برای ادامه رسیدگی قضایی به پرونده خود حاضر شوند.
آزادی مشروط و موقت کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز در حالی است که پیش از این کاظم سواری از اعضای شورای اسلامی شهر اهواز از آزادی بی‌قید و شرط این کارگران و ختم پرونده قضایی تشکیل شده برای آنها خبر داده بود.
20 کارگر شهرداری اهواز از روز دوشنبه 24 خرداد تا امروز به دلیل شرکت در تجمع صنفی کهمقابل ساختمان شهرداری این شهر برپا کرده بودند بازداشت بودند.
کارگران یاد شده بابت آنچه که پرداخت نشدن مزایای مزدی مربوط به سال 95 عنوان می‌شود در زمان یاد شده تجمع کرده بودند که در نهایت با شکایت شهرداری اهواز روانه زندان شدند.
هرچند گفته می‌شود که بدحسابی پیمانکار دلیل پرداخت نشدن طلب مزدی کارگران پیمانکاری شهر اهواز است اما شهرداری اهواز در حالی به عنوان شاکی این کارگران قلمداد می‌شود که خود مطابق قانون کار در مقام کارفرمای اصلی این کارگران ملزم بود تا پرداخت طلب این کارگران را پیگیری کند.

-------------------------

مفقود شدن ۲ کارگر درحادثه انفجار لوله گاز

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که پیش از این یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران از کشته شدن دو کارگر متروی تهران براثر انفجار صبح امروز منطقه شهران خبر داده بود؛ محسن سرخو رئیس فراکسیون کارگری شورای شهر تهران از مفقود شدن 2 کارگر یاد شده خبر می دهد.
وی در توضیح این حادثه گفت: در زمان حادثه عوامل مترو در حال حفاری در عمق 20 تا 25 متری زمین بودند است که یک لوله گاز شهری در همان ناحیه حفاری، به دلیل جابجایی خاک یا به دلایل دیگر که در حال بررسی است؛ سوراخ شده و گاز به بیرون نشت می کند و انفجاری ایجاد می شود.
وی ادامه داد: این انفجار تا داخل تونل آثاری را بر جای می گذارد و اکنون در داخل تونل مترو، آب جمع شده است که مسئولان شرکت مترو در محل حضور دارند و کارگران در حال تخلیه آب هستند تا مشکلاتی که به وجود آمده را بررسی کنند.
رئیس فراکسیون کارگری شورای شهر تهران اظهار کرد: تعداد دقیق تلفات و مجروحان مشخص نیست و پس از تخلیه آب مشخص می شود. همچنین علت حادثه نیز نامشخص است، زیرا لوله گاز در عمق بالاتری از محل حفاری قرار داشته است و اینکه چه چیزی باعث انفجار شده هنوز مشخص نیست، اما احتمال اینکه انفجار به دلیل برخورد دستگاه حفاری مترو با لوله گاز رخ داده باشد؛ وجود دارد، هرچند که حفاری در ارتفاع عمیق تری از سطح زمین در حال انجام بوده اما ممکن است؛ لوله گاز نیز عمق پایین‌تر از آنچه که باید نصب شده باشد. به هر حال دلیل قطعی هنوز مشخص نیست.
سرخو افزود: هنوز اثری از کشته شدگان پیدا نشده است، اما دو کارگر مفقود شده‌اند که احتمال می‌دهند؛ برای آنها حادثه‌ای رخ داده باشد.

-------------------------

آزادی کارگران بازداشتی شهرداری اهواز تا ساعتی دیگر

«کاظم سواری»، عضو شورای شهر اهواز در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با آخرین وضعیت کارگران بازداشتی شهرداری اهواز گفت: این کارگران تا ساعتی دیگر آزاد می شوند.
وی افزود: در جلسه ای که امروز صبح، شورای شهر اهواز با شهردار و چند تن از مسئولان شهر برگزار کرد، قرار شد برای آزادی کارگران، با قاضی پرونده صحبت شود که پس از مذاکره با این مقام قضایی، مقرر شد کارگران بازداشتی تا ساعتی دیگر به صورت کامل آزاد شوند و پرونده مختومه اعلام شود.
سواری در ارتباط با علت بازداشت این کارگران گفت: ظاهرا سودجویی بعضی از افراد از تجمع صنفی کارگرانی که خواستار مطالبات مزدی خود بودند، به رفتارهای خلاف هنجار انجامید و متاسفانه این مساله بازداشت پنج روزه کارگران یاد شده را به دنبال داشت.
این عضو شورای شهر اهواز با بیان این مطلب که در مورد معوقات مزدی این کارگران، تقصیر متوجه پیمانکار است افزود: شهرداری تا پایان اسفندماه صورت وضعیت های شرکت‌های پیمانکاری را تسویه کرده و بر اساس قانون، پیمانکاران موظفند تا دو ماه دستمزد و مطالبات کارگران را بپردازند که در این زمینه، شرکت پیمانکار از انجام وظایف قانونی خود تخطی کرده است.
سواری در پایان تصریح کرد: وظیفه شهرداری اهواز است که از مجاری قانونی تخلف پیمانکار را پیگیری کند.

-------------------------

ثابت ماندن مزد نانوایان سه ساله شد/ کارگران نانوا برای معاش حتی نمی‌توانند کارت یارانه گرو بگذارند

«عبدالـله بلواسی»، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خباز مریوان در گفتگو با ایلنا با اشاره به مشکلات متعدد کارگران نانوایی‌ها گفت: دستمزد کارگران خباز این منطقه ، سه سال است که افزایش پیدا نکرده و این مساله محصول بی توجهی مسئولین و فرادستان به معاش یکی از زحمت کش ترین قشر کارگر در جامعه است.
وی افزود: نرخ بالای بیکاری و تعطیلی کارخانه‌ها و عدم وجود فرصت های شغلی در کشور به خصوص در منطقه کردستان، اوضاع معیشتی خانواده‌های بسیاری را دچار بحران کرده‌است.
این فعال صنفی کارگران خباز ادامه داد: در ست است که خیلی از مردم شهر مریوان، قدرت خرید نان شب را ندارند و با گرو گذاشتن کارتهای یارانه به انتظار پولی می‌نشینند که در آخر هر ماه تحت عنوان یارانه به حسابشان واریز شود اما در مقابل اما خیلی‌ها هنوز نمی‌دانند عایدی کارگرانی که همین نان را می‌پزند آنقدر ناچیز است که نمی‌توانند با همین شیوه گذران زندگی کنند.
بلواسی با تاکید بر انتظارات برآورده نشده کارگران ازدولت در دوران پسابرجام گفت: توقع کارگران و اقشار فرودست، ایجاد گشایشی هرچند نسبی در اوضاع اقتصادی بود که متاسفانه این انتظار برآورده نشد و علاوه بر این، به دلیل رکود حاکم، مشکلات معیشتی به سمت بحرانی‌تر شدن پیش رفت.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خباز مریوان در پایان گفت: سه ماه از سال جدید گذشته است و نرخ اقلام ضروری زندگی افزایش یافته، با این حساب، اگر قرار باشد امسال نیز در مزد کارگران خباز افزایشی صورت نگیرد، وضعیت معاش کارگران شاغل در نانوایی‌ها بحرانی خواهد شد.

-------------------------

مصدومیت شدید دو کارگر جوان در رشت

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (۲۷ خرداد)، در اثر واژگونی یک دستگاه جرثقیل دو کارگر جوان در منطقه گلسار رشت مصدوم شدند.
درحادثه واژگونی جرثقیل در منطقه گلسار شهر رشت که کارگران در حال رنگ آمیزی بودند، دو کارگر ۲۳و ۲۴ ساله به شدت مجروح شدند.
از قرار معلوم پس از حضور نیروهای امداد، این کارگران مصدوم بلافاصله به بیمارستان محلی منتقل شدند و کماکان تحت مداوا قرار دارند.

-------------------------

اورژانس: تلفات جانی گزارش نشده‌است/قناعتی: دو کارگر مترو کشته شدند

حسن عباسی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در مورد تلفات و مصدومان حادثه انفجار لوله گاز گفت: تاکنون کشته ای به ما اعلام نشده است ، پنج مصدوم سرپایی داشتیم که درمان شده اند و مصدومی به بیمارستان منتقل نشده است.
وی ادامه داد: اگر تلفاتی نیز باشد در بخش هایی است که ما هنوز به آن دسترسی نداریم.
این در حالی است ابوالفضل قناعتی در گفت و گو با ایلنا کشته شدن دو کارگر مترو در حادثه انفجار لوله گاز را تایید کرد.

-------------------------

خانواده‌ کارگران بازداشتی خواهان آزادی بستگان خود شدند

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: امروز پنجمین روزی است که 20 نفر از کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز تنها به دلیل پیگیری مطالبات معوقه خود با شکایت شهرداری راهی حبس شده‌اند.
براساس اخباری که پیشتر توسط همین منابع در اختیار ایلنا قرار گرفته بود؛ تعداد کارگران بازداشت شده در ابتدا 24 نفر بود اما پس از بازداشت تعداد 4 نفر از آنها برای تامین قرار آزادی موقت خود و دیگر همکارانشان آزاد می‌شوند اما در نهایت به دلایلی نامعلوم بازداشت شدگان به زندان منتقل شده و به چهار کارگر دیگر نیز گفته می‌شود که در روز مقرر برای حضور در دادگاه حاضر شوند.
تمامی این کارگران که بابت مزد و مزایای پرداخت نشده از پیمانکار و مدیران شهرداری در مقام کارفرمای اصلی خود طلبکار هستند با شکایت شهرداری (کارفرمای اصلی) راهی زندان شده‌اند.
ادامه این وضعیت در حالی است که شنیده شده مقامات قضایی اهواز بر سر آزادی این کارگران در حال مذاکره با مسئولان شهرداری هستند و همین مسئله باعث قوت گرفتن احتمال آزادی مشروط این کارگران شده است.

-------------------------

۴۵۰ کارگر مجتمع فولاد بناب بیکار شدند

به گزارش ایلنا، مجتمع فولاد بناب که یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان میلگرد در ایران است، به دلیل مشکلات اقتصادی، دست به تعدیل گسترده زده است.
از قرار معلوم، در حال حاضر ۴ خط تولید از ۷ خط مجتمع فولاد بناب تعطیل شده است.
این مجتمع که ۱۲۰۰ کارگر دارد، در هفته‌های اخیر با مشکلات جدی روبرو شده است و به همین دلیل دست به تعدیل ۴۵۰ کارگر زده است.
ظاهرا کارگران این واحد تولیدی معوقات مزدی پرداخت نشده نیز دارند و دستمزد آن‌ها در دو ماه گذشته پرداخت نشده است.
مجتمع فولاد بناب فعالیت خود را در چندین فاز از اواخر سال ۱۳۸۳ در زمینی به مساحت ۱۴۰هکتار در شهرک صنعتی بناب آغاز نموده است.

-------------------------

اعتراض کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز / بازداشتی‌ها آزاد نشدند

کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این تجمع دیروز چهارشنبه (26 خرداد ماه) مقابل ساختمان شهرداری منطقه 4 اهواز درحالی انجام شده که تا امروز خبری از آزادی کارگران بازداشت شده نیست.
به نقل از کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز گفته می شود همکارانشان پس از یک روز بازداشت موقت در کلانتری روز سه شنبه به زندان سپیدار اهواز منتقل شده‌اند.
به گفته آنان از آن جهت که همکاران بازداشت شده آنان با سایر زندانیان با جرائم مختلف در زندان سپیدار نگهداری می‌شوند؛ آنها نگران امنیت جانی همکارانشان هستند.
دبیر خانه کارگر اهواز در رابطه این ماجرا به ایلنا می‌گوید: باوجود آنکه تشکل متبوعش از روز دوشنبه که در جریان این بازداشت قرار گرفته؛ پیگیر وضعیت این کارگران بوده است، اداره کل کار استان خوزستان نسبت به بازداشت کارگران شهرداری اهواز بی‌توجه است.
او گفت: طی چند ماه که کارگران شهرداری اهواز بویژه کارگران منطقه 4 مرتبا برای وصول مطالبات صنفی خود دست به اعتراض صنفی می‌زنند ما شاهد هیچ واکنشی از سوی اداره کل کار استان نبوده‌ایم.
به اعتقاد وی اعتراض صنفی کارگران شهرداری اهواز صرفا به خاطر مطالبات معوقه دو ماه گذشته آنان صورت گرفته ودر این بین زندانی کردن کارگران نتیجه ای جزء تشدید اعتراضات کارگران شهرداری ندارد.
او در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه از شهرداری اهواز انتظار داشتیم بجای شکایت از کارگران به تعهدات مالی خود در قبال آنان عمل می کرد افزود:از مسئولان استانی بویژه مدیر کل کار استان خوزستان می خواهم برای پیگیری موضوع بازداشت 20 تن از کارگران شهرداری اهواز ومشکلاتی که منجر به گسترده شدن اعتراض کارگران در استان می شود اقدام کنند.

-------------------------

دولت به بهانه آزادسازی اقتصادی قصد حذف قوانین حمایتی را دارد

عبدالله وطن خواه در گفتگو با خبرگزاری ایلنا؛ با اشاره به صحبت‌های سعید لیلاز، تحلیل‌گر اقتصادی که گفته بود اگر بخش‌های مختلف اقتصادی کشور تحت تاثیر آزادسازی با مدیریت بخش خصوصی به حیات خود ادامه می‌داد امروز شاهد این حجم از فساد نبودیم، اظهار داشت: دولت قصد دارد پس از لغو تحریم‌ها با پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران خارجی و ارزان کردن نیروی کار داخل قوانین آمره و حمایتی را برداشته و با اعمال سیاست فریز مزدی کارگران را به حال خود رها کند.
وطن خواه با تاکید بر اینکه دولت به دنبال ارتقای وضعیت خود از عضو ناظر به عضو دائم در سازمان تجارت جهانی است، گفت: دولت به این منظور ملزم به رعایت مفاد آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های سازمان تجارت جهانی است پس در این خصوص ملزم به اتخاذ سیاست‌های اقتصادی نولیبرالیستی است هر چند دولتمردان بدون این الزام هم به این سمت حرکت خواهند کرد.
تاکید این فعال صنفی کارگری به اتخاذ سیاست‌های نولیبرالی از سوی دولت یازدهم به صحبت‌های سال گذشته عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم برمی‌گردد که گفته بود: کسانی که علیه لیبرالیسم حرف می‌زنند در واقع دارند علیه سوداگری صحبت می‌کنند. درحالیکه اساس لیبرالیسم علیه سوداگری قیام کرده است. سوداگری یعنی اینکه شما وقتی هزینه‌ای می‌دهید درباره علت پرداخت آن آگاه نیستید و به نوعی هزینه بیخود‌ی داده‌اید. سوداگری با توسعه هم مخالف است درحالیکه لیبرالیسم برای توسعه به میدان آمده است.
اتخاذ سیاسست های نولیبرالی در اقتصاد تنها به صحبت‌های جنجال برانگیز عباس آخوندی محدود نشد و محمود سریع القلم، مشاور حسن روحانی در کتاب «اقتدارگرایی در عهد قاجار» صریحاً از تفکر نولیبرالی دفاع کرد و عامل پیشرفت ژاپن را اتخاذ سیاست‌های اقتصادی نولیبرالیستی دانسته است.
عضو هیات مدیره مجمع نمایندگان کارگری اتخاذ این سیاست‌ها را متکی بر حذف مالکیت عمومی یا دولتی بر کارخانه‌ها دانست و افزود: در این سیاست اموال عمومی که زیر دایره نام دولت قرار دارد با نام خصوصی‌سازی به تاراج برده می‌شود. از این رو چرخیدن چرخ صنعت، نیمه جان کردن توسط قواعد سرمایه آزاد و افزوده شدن بر سپاه بیکاران برای فشار آوردن به کارگران شاغل و سرکوب بیشتر دستمزدها نتیجه خصوصی‌سازی به بهانه بسترسازی سیاست مبتنی بر تولید است.
این فعال صنفی کارگری در پایان تاکید کرد که کارگران توان گریز از دایره آسیب‌ها را با نبود تشکل‌های مستقل از دولت و قدرتمند برطبق حقوق بنیادین کار و مقاوله‌‌نامه‌های پذیرفته شده مطابق میل سرمایه جهانی ندارند.

-------------------------

کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز شاکی هستند/ اعلام رضایت کارفرما دردی دوا نمی‌کند

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در روز دوشنبه حدود 70 نفر از کارگران پیمانکاری شهرداری منطقه 4 اهواز در اعتراض به عدم دریافت 4 ماه از دستمزد خود مقابل شهرداری منطقه 4 تجمع کردند که پس از مراجعه ماموران نیروی انتظامی 22 نفر از آنها بازداشت شدند.
در همین خصوص «رضا رهداری زاده» با تاکید بر اینکه شهرداری به عنوان کارفرما و اعضای شورای شهر موظف به نظارت بر عملکرد شرکت‌های پیمانکاری هستند تا چنین اتفاقاتی پیش نیاید، اظهار داشت: کارگران پیمانکاری شهرداری منطقه 4 اهواز 4 ماه است که دستمزد دریافت نکرده‌اند و چاره‌ای به جز تجمع برای مطالبات خود نداشتند.
راهداری زاده با اشاره به اینکه شهردار گفته در خصوص از این کارگران اعلام رضایت می‌کند، افزود: اعلام رضایت شهردار برای کارگرانی که خود به خاطر مطالبات مزدی شاکی هستند چندان منطقی به نظر نمی‌رسد و دردی از آنها دوا نمی‌کند.
نماینده مجمع صنفی نمایندگان کارگری در شورای عالی کار؛ کوتاهی ادارات کار در مدیریت اختلافات نصفی را در بازداشت کارگران که تنها مطالبات صنفی دارند موثر دانست و افزود: اداره کار تنها پس از شکایت کارگر وارد اختلافات بین کارگر و کارفرما می‌شود این در شرایطی است که کارگران شهرداری اهواز تنها مطالبات مزدی خود را می‌خواهند و به نفعشان نیست که به برای دریافت چند ماه از مطلبات مزدی خود شکایت کنند.
رهداری زاده یکی دیگر از دلایل اعتراضات کارگری را تحریک کارگران توسط پیمانکاران برای دریافت صورت وضعیت از کارفرما دانست و افزود: در خصوص این پرونده نمی‌توان با قطعیت گفت که پیمانکار قصد تحریک کارگران را داشته است اما به صورت کلی عده‌ای از پیمانکاران قصد دارند با تحریک کارگران و سپر بلا قرار دادن، آنها را به تجمع و تخریب اموال کارفرما ترغیب می‌کنند تا هرچه سریعتر صورت وضعیت خود را دریافت کنند.

-------------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت دستمزد کارگران پلی اکریل/ "وعده رونق" تحقق نیافت

علیرضا خرمی(دبیر شورای اسلامی کار کارخانه پلی اکریل اصفهان) در گفتگو با ایلنا؛ با اشاره به مشکلات موجود در این واحد قدیمی صنعتی گفت: متاسفانه یکی از صنایع مادر کشور در زمینه نساجی با بیش از ۴۰ سال سابقه تولید و تنها تولید کننده مواد اولیه صنایع نساجی داخلی، با بحران مواجه است.
وی ادامه داد: این واحد صنعتی با پتانسیل تولید باکیفیت‌ترین محصولات نساجی در زمینه اکریلیک و پلی استر که زمینه اشتغال ۲۰۰۰نفر بصورت مستقیم و۶۰۰۰۰نفر را بصورت غیرمستقیم دارد، به نقطه‌ای رسیده که توان پرداخت دستمزد پرسنل خود را ندارد و در حال حاضر سه ماه است که کارگران این شرکت، دستمزد خود را نگرفته‌اند.
این فعال صنفی با بیان این مطلب که مشکلات شرکت پلی اکریل اصفهان ناشی از فقدان تصمیم‌گیری‌های صحیح در سطوح خرد و کلان است و با به کارگیری سازوکارهای توانمند مدیریتی حل می‌شود؛ گفت: مشکلات این شرکت به راحتی و با تدبیر مسئولین دلسوز و با کمترین هزینه قابل حل است تا از فاجعه‌ای دیگر در زمینه صنعت جلوگیری شود، اما بدیهی است که تحقق این مهم اراده‌ای جدی از جانب مسئولین صنایع کشور طلب می‌کند.
خرمی در ادامه به عدم تحقق وعده‌های اقتصادی دولت اشاره کرد و افزود: وعده توجه به تولیدات داخلی و خروج صنایع از رکود همچنان برآورده نشده باقی مانده است، به‌طوری که در عمل گشایش چندانی در وضعیت معیشتی مردم به وجود نیامده‌است.
وی در پایان تصریح کرد: مشکلات اقتصادی و بحران صنایع تنها اختصاص به صنعت نساجی و کارخانه پلی اکریل ندارد، در حالی چندمین سال پیاپی رکود بی‌سابقه اقتصادی را پشت سر می‌گذاریم که متاسفانه از گوشه وکنار خبرهای بسیار ناخوشایندی از وضعیت صنایع بگوش می‌رسد و تقریبا روزی نیست که خبر بسته شدن صنایع باسابقه چندین ساله در رسانه‌ها منتشر نشود، خبرهای دردآوری که حاکی از متوقف شدن چرخه تولید در صنایع کوچک وبزرگ و بیکاری خیل عظیم کارگران شاغل در این مجموعه‌ها است.

-------------------------

اعتراض کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز / بازداشتی‌ها آزاد نشدند

کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این تجمع دیروز چهارشنبه (26 خرداد ماه) مقابل ساختمان شهرداری منطقه 4 اهواز درحالی انجام شده که تا امروز خبری از آزادی کارگران بازداشت شده نیست.
به نقل از کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز گفته می شود همکارانشان پس از یک روز بازداشت موقت در کلانتری روز سه شنبه به زندان سپیدار اهواز منتقل شده‌اند.
به گفته آنان از آن جهت که همکاران بازداشت شده آنان با سایر زندانیان با جرائم مختلف در زندان سپیدار نگهداری می‌شوند؛ آنها نگران امنیت جانی همکارانشان هستند.
دبیر خانه کارگر اهواز در رابطه این ماجرا به ایلنا می‌گوید: باوجود آنکه تشکل متبوعش از روز دوشنبه که در جریان این بازداشت قرار گرفته؛ پیگیر وضعیت این کارگران بوده است، اداره کل کار استان خوزستان نسبت به بازداشت کارگران شهرداری اهواز بی‌توجه است.
او گفت: طی چند ماه که کارگران شهرداری اهواز بویژه کارگران منطقه 4 مرتبا برای وصول مطالبات صنفی خود دست به اعتراض صنفی می‌زنند ما شاهد هیچ واکنشی از سوی اداره کل کار استان نبوده‌ایم.
به اعتقاد وی اعتراض صنفی کارگران شهرداری اهواز صرفا به خاطر مطالبات معوقه دو ماه گذشته آنان صورت گرفته ودر این بین زندانی کردن کارگران نتیجه ای جزء تشدید اعتراضات کارگران شهرداری ندارد.
او در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه از شهرداری اهواز انتظار داشتیم بجای شکایت از کارگران به تعهدات مالی خود در قبال آنان عمل می کرد افزود:از مسئولان استانی بویژه مدیر کل کار استان خوزستان می خواهم برای پیگیری موضوع بازداشت 20 تن از کارگران شهرداری اهواز ومشکلاتی که منجر به گسترده شدن اعتراض کارگران در استان می شود اقدام کنند.

-------------------------

کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز شاکی هستند/ اعلام رضایت کارفرما دردی دوا نمی‌کند

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در روز دوشنبه حدود 70 نفر از کارگران پیمانکاری شهرداری منطقه 4 اهواز در اعتراض به عدم دریافت 4 ماه از دستمزد خود مقابل شهرداری منطقه 4 تجمع کردند که پس از مراجعه ماموران نیروی انتظامی 22 نفر از آنها بازداشت شدند.
در همین خصوص «رضا رهداری زاده» با تاکید بر اینکه شهرداری به عنوان کارفرما و اعضای شورای شهر موظف به نظارت بر عملکرد شرکت‌های پیمانکاری هستند تا چنین اتفاقاتی پیش نیاید، اظهار داشت: کارگران پیمانکاری شهرداری منطقه 4 اهواز 4 ماه است که دستمزد دریافت نکرده‌اند و چاره‌ای به جز تجمع برای مطالبات خود نداشتند.
راهداری زاده با اشاره به اینکه شهردار گفته در خصوص از این کارگران اعلام رضایت می‌کند، افزود: اعلام رضایت شهردار برای کارگرانی که خود به خاطر مطالبات مزدی شاکی هستند چندان منطقی به نظر نمی‌رسد و دردی از آنها دوا نمی‌کند.
نماینده مجمع صنفی نمایندگان کارگری در شورای عالی کار؛ کوتاهی ادارات کار در مدیریت اختلافات نصفی را در بازداشت کارگران که تنها مطالبات صنفی دارند موثر دانست و افزود: اداره کار تنها پس از شکایت کارگر وارد اختلافات بین کارگر و کارفرما می‌شود این در شرایطی است که کارگران شهرداری اهواز تنها مطالبات مزدی خود را می‌خواهند و به نفعشان نیست که به برای دریافت چند ماه از مطلبات مزدی خود شکایت کنند.
رهداری زاده یکی دیگر از دلایل اعتراضات کارگری را تحریک کارگران توسط پیمانکاران برای دریافت صورت وضعیت از کارفرما دانست و افزود: در خصوص این پرونده نمی‌توان با قطعیت گفت که پیمانکار قصد تحریک کارگران را داشته است اما به صورت کلی عده‌ای از پیمانکاران قصد دارند با تحریک کارگران و سپر بلا قرار دادن، آنها را به تجمع و تخریب اموال کارفرما ترغیب می‌کنند تا هرچه سریعتر صورت وضعیت خود را دریافت کنند.

-------------------------

شرایط تولید؛ کارگران چوب شمال را نگران امنیت شغلی‌شان کرده است

این منابع در کارخانه صنعت چوب شمال در این باره به ایلنا گفت: تا قبل از سال 94 وضعیت این شرکت نسبتا مطلوب بود از آن زمان تاکنون وضعیت مالی کارخانه وکارگران به دلیل کاهش تولید بد‌تر شده و عمده مزایای شغلی آنان با وجود نبود امنیت شغلی به درستی پرداخت نمی‌شود.
این منبع آگاه با بیان اینکه هم اکنون کارگران این کارخانه از وضعیت موجود رضایت ندارند، در ادامه گفت: در این کارخانه جدا از 80 کارگر رسمی؛ 170 کارگر قراردادی و پیمانکاری با سوابق بالا مشغول کارند که فاقد امنیت شغلی هستند.
به گفته کارگران کاهش تولیدات این کارخانه تهدیدی بر امنیت شغلی کارگران قرادادی کارخانه شده بطوریکه تیر ماه سال گذشته کارفرما تعداد 70 نفر از این کارگران را با سوابق بالای کاری یکجا اخراج کرد. اخیرا نیز (حدود یک ماه پیش) کارفرما مجددا تعداد 4 نفر از کارگران قراردادی را با سوابق 20 ساله اخراج کرده است.
کارگران در ادامه تصریح کردند: روند اخراج نیروی کار در این کارخانه در حالی ادامه دارد که کارفرما برای اخراج این کارگران از محل کارشان هیج دلیل قانع کننده‌ای ارائه نمی‌دهد. این کارگران بدون دریافت تذکر، اخطار و یا معرفی به کمیته‌ای انظباتی به صورت ناگهانی اخراج می‌شوند.
به گفته کارگران صنعت چوب شمال، با روند کاهش تولید کارفرما تعداد شیفت‌های کاری کارگران را از چهار شیفت به سه شیف کاهش داده و در این حال کارفرما برای جبران کار تولیدی یک شیفت کاری فشار زیادی را به سایر کارگران برای اضافه کاری بیشتر وارد کرده است تا بهره‌برداری بیشتری داشته باشد.
منابع کارگری ایلنا همچنین درباره مطالباتی که با تغییر شرایط کار در شرکت صنعت چوب شمال بر کارگران تحمیل شده است، گفت: بیش از یک سال است برخی از مطالبات کارگران که سال‌ها دریافت می‌کردند در برخی موارد قطع یا کم شده است.
در این زمینه یکی از کارگران این کارخانه به ایلنا گفت: این مطالبات مربوط به پرداختی‌های ویژه اعیاد و مناسبتهاست که سال‌ها کارگران از کارفرمایان قبلی و فعلی دریافت می‌کردند.
به گفته وی؛ کارفرما در مواجه با آنها دلیل کم شدن مزایای مزدی را به فروش نرفتن محصولات کارخانه عنوان می‌کند و این درحالیست که خریداران محصولات این کارخانه سفارشات خوبی برای تولید ات این کارخانه می‌دهند.
او در ادامه می‌گوید: تا پیش از تغییرات هر سال کارگران بابت روز کارگر و 22 بهمن معادن یک پایه حقوق مزایا دریافت می‌کردند اما سال گذشته کارفرما بابت روز کارگر پولی به کارگران نداد و روز 22 بهمن نیز مبلغ جزئی حدود 200 هزار تومان به کارگران پرداخت کرد.
آنها همچنین در مورد پرداخت حق بیمه اضافه کاری کارگران پیمانکاری گفتند: کارفرما برای اضافه کاری‌های اجباری کارگران پیمانکاری حق بیمه پرداخت نمی‌کند و از این جهت کارگران پیمانکاری نگرانند آینده در زمان بازنشستگی دچار ضرر و زیان نشوند.
این کارگر در پایان این گفتگو با اشاره به اشتغال 250 کارگر رسمی، قراردادی و پیمانکاری در کارخانه صنعت چوب شمال گنبد گفت: کاهش تولید تاثیر مستقیم بر کاهش نیرو دارد چراکه وقتی تولید کم شود کارفرما ناچار است نیروهای کار را به اندازه کاهش تولید‌ات کارخانه کم کند.

-------------------------

خاتمه نگاه قضایی به فعالیت‌های صنفی مزدبگیران

به گزارش ایلنا، در ادامه واکنش‌ نسبت به محکومیت کارگران معادن طلای آق دره و سنگ آهن بافق، تعدادی از تشکل های کارگری با صدور بیانیه ای نسبت به متداول شدن رویه صدور احکام قضایی برای فعالان صنفی کارگری اعتراض کردند.
متن کامل این بیانیه مشترک به امضا چهار نهاد صنفی انجمن صنفی کارگران چادرملو ( آسفالت طوس )، انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان، انجمن صنفی کارگران خبازی های سنندج و حومه، انجمن صنفی کارگران خبازی های مریوان و سروآباد رسیده به شرح ذیل است.
روزهای پایانی خرداد ماه برای کارگران و مزدبگیران در حالی به سختی سپری می شود که کماکان روند اخراج سازی ها رو به افزایش است. بیکاری به معضلی بزرگ برای آحاد مردم بویژه خانواده های کارگری بدل گشته که عواقب منفی آن را در جامعه روزانه در اخبار و جراید مشاهده می نماییم. افزون بر آن گرانی و تورم حاکم، با وجود دستمزدهای 812000 تومانی زندگی اکثر کارگران و مزدبگیران را تحت الشعاع قرار داده، به گونه ای که این دستمزدها حتی درصد ناچیزی از هزینه های یک خانوار چهار نفره اعم از خوراک، پوشاک، آموزش، بهداشت و درمان، مسکن و.... را تامین نمی نماید.
در چنین شرایط ناگواری بسیاری از کارگران در کارگاه ها، کارخانه ها، معادن، میادین نفت و گاز و.... معوقات مزدی خود را از کارفرما طلب دارند. بسیاری از کارگران شاغل در معادن کشور همچنان به شرایط سخت کاری خود، پایین بودن سطح دستمزدها، قراردادهای موقت، وجود شرکتهای پیمانکاری و واسطه ای و... معترض هستند. دستمزد کارگران خباز در سراسر ایران حدود دو سال است که افزایش پیدا نکرده است. کارگران ساختمانی در شرایطی مشمول بسیاری از قوانین کار نمی شوند که سالانه تعداد زیادی از آنان به دلیل عدم امنیت جانی در محیط های کار قربانی سودپرستی صاحبان کار می شوند که متاسفانه در بسیاری از این حوادث این کارگران یا نقص عضو گشته اند و یا جان خود را از داده اند.
در چنین شرایطی است که اواخر اردیبهشت ماه احکام شلاق، زندان و جریمه 17 تن از کارگران معدن طلای آق دره که در سال 1393 در اعتراض به اخراج و عدم تمدید قراردادهایشان از سوی کارفرما، همراه با 350 نفر دیگر از کارگران اقدام به تجمع و اعتصاب کرده بودند؛ به اجرا درآمد.
هنوز از شوک اجرای احکام شلاق کارگران آق دره بیرون نیامده بودیم که در شهر بافق 9 نفر از کارگران معدن سنگ آهن این شهر را که در جریان تجمعات و اعتصابات این معدن در سال 93 که به خصوصی سازی و اخراج کارگران، معترض بودند، به زندان و شلاق تعلیقی محکوم شدند.
البته صدور و اجرای چنین احکامی برای کارگرانی که تنها خواستار ابتدایی ترین حقوق خود هستند، تازگی ندارد، چرا که در جریان اعتراضات گسترده و سراسری معلمان طی دو سال اخیر تعدادی از معلمان به حبس محکوم شدند، 5 نفر از کارگران معدن چادرملو در پی اعتراض این کارگران به شلاق و زندان محکوم شدند، همچنین در احکام مشابه دیگری برای 4 نفر از کارگران معترض پتروشیمی رازی حکم زندان و شلاق صادر شد. البته احکام زندان و شلاق بیشتر این کارگران به دلیل نداشتن سابقه محکومیت قبلی به حالت تعلیق درآمده است.
برخوردهایی از این دست با فعالیت‌های صنفی مزدبگیران در حالی است که ماده 142 قانون کار بروز اختلاف دسته جمعی و حتی اعتصاب در محیط کار را جزو طبیعت محیط کار و روابط کارگر و کارفرما می داند و حل این گونه مسایل در محیط کار را به هیات های تشخیص و مراجع حل اختلاف ( موضوع ماده 157 ) محول کرده است.
ما کارگران و تشکلهای کارگری امضا کنده این بیانیه ضمن اینکه همه کارگران را به اتحاد و همبستگی برای ایجاد تشکل سراسری و مستقل فرامی خوانیم، خواستار تغییر این نوع نگاه قضایی به فعالیت‌های صنفی مزدبگیران هستیم.

-------------------------

آزادی کارگران شهرداری اهواز و تامین مطالباتشان

«علی خدایی» با یادآوری اینکه مطابق اخبار منتشر شده بیشتر از دو شبانه روز (48 ساعت) از بازداشت 24 کارگری که در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود مقابل شهرداری اهواز تجمع کرده بودند، می گذرد؛ گفت: از تمامی مسئولان اداری و قضایی مربوطه در سطح کشور و استان خوزستان می‌خواهیم که هرچه زودتر مقدمات آزادی، وصول معوقات مزدی و امنیت شغلی این کارگران را فراهم کنند.
وی افزود: در شرایطی که افکار عمومی و به ویژه مزدبگیران هنوز تحت تاثیر محکومیت سنگین کارگران معدن طلای آق دره بوده و با شنیدن اخبار مربوط به درآمدهای نجومی مدیران مختلف غافلگیر‌تر می‌شوند؛ ماجرای بازداشت اخیر کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز و وضعیت نامشخص آنها مایه تعجب و حیرت عمیق است.
خدایی افزود: این درحالی است که می‌شنویم حتی دستگاه قضایی حاضر به تایید برخوردهای سنگین قضایی با کارگرانی که صرفاً خواسته‌های صنفی خود را مطرح می‌کنند، نیست و بصورت رسمی و علنی اتفاق صورت گرفته را کج سلیقه‌گی می‌خواند.
وی ادامه داد: آنطور که در سانه‌ها منتشر شده است؛ کارگران بازداشت شده تنها بابت پیگیری مزد معوقه خود تجمعی را در مقابل ساختمان شهرداری برپا کرده بودند اما عوامل شهرداری اهواز و پیمانکار مربوطه به جای آنکه پاسخگوی تعهدات انجام نشده خود باشند از طریق توسل به ضابطان قضایی برای پاک کردن صورت مسئله برآمدند.
خدایی ادامه داد: حتی اگر تجمع دو روز پیش کارگران پیمانکاری شهرداری آبادان باعث برهم خوردن نظم عمومی باشد، مسئولان قضایی باید به جای برخورد با کارگران معترض شهرداری اهواز، پیمانکار مربوطه‌اش را به پرداخت دیون معوقه ملزم می‌کردند.
این فعال صنفی کارگری افزود: قطع یقین در منظر افکار عمومی این کارگران از تمامی اتهامات وارده تبرئه خواهند شد اما در مقابل این تصور قوت خواهد گرفت که اشخاصی حاضرند برای فرار از انجام تعهدات قانونی خود به هر وسیله‌ای ولو تشکیل پرونده قضایی برای تعدادی کارگر مزد نگرفته متوسل شوند.

-------------------------

تکاپوی مدیرکل معزول برای ماندن

به گزارش ایلنا، پانزده روز از انتشار خبر برکناری قطعی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی به دلیل بی اطلاعی از به اجرا درآمدن حکم شلاق 17 کارگر معدن طلای آق دره می‌گذرد و در این مدت ظاهرا به دلیل آنچه که طی شدن تشریفات اداری و قانونی مربوط به معرفی و انتصاب مدیرکل جدید عنوان می‌شود هنوز مدیرکل عزل شده در محل کار سابق خود حضور دارد.
بدون تردید دلیل این برکناری را می توان واکنش منفی افکار عمومی جامعه و به ویژه کارگران سراسر کشور پس از شنیدن خبر اجرای این مجازات دانست؛ تبعات گسترده این موج منفی باعث شد وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی پیش از رفتن به ژنو و شرکت در یکصدو پنجمین کنفرانس سازمان جهانی کار در عین صدور دستور برکناری مدیرکل یاد شده از دادستان کل کشور بازبینی این پرونده را نیز خواستار شود اما از قرار معلوم مدیرکل معزول و به احتمال قوی حلقه همراهانش هنوز با این برکناری کنار نیامده‌اند و به صورت‌های مختلف در تلاشند تا به سایرین اینطور القا کنند که خبر صحت ندارد و حضرت مدیرکل همچنان به اعتبار حکم انتصابی که از شخص وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دریافت کرده بود در صدر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان حضور دارد و همچنان محکم و استوار پشت میز کارش روی صندلی ریاست نشسته است.
تکذیب خبر برکناری مدیرعامل معزول توسط روابط عمومی اداره کل، تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی، انتشار بیانیه‌های‌ سفارشی توسط نهادهای رسمی کارگران و ابراز تاسف که تاکنون برخی مقامات این استان با شنیدن این خبر از خود نشان دادند به عنوان شماری از راه‌هایی است که تاکنون برای شایعه قلمداد کردن حکم عزل صادره پیموده شده است و اگر از همه این‌ها بگذریم؛ در این مدت 15 روز دست کم چند بار افراد مرتبط با این اداره کل در تماس‌های تلفنی تلاش‌کردند تا چه به صورت‌ رسمی و چه بصورت غیر رسمی در مورد کذب بودن خبر برکناری مدیرکل باب گفتگو را بگشایند.
برهمین اساس اصرار بر تکذیب خبری که روز گذشته از سوی اداره پزشکی قانونی استان آذربایجان غربی در خصوص آمار قربانیان حوادث کار این استان صادر شده بود، آن هم از زبان فردی که پانزده روزی می‌شود که دیگر مدیر کل نیست؛ تازه‌ترین اقدامی باشد که از سوی حلقه نزدیکان مدیر کل برکنار شده کار این استان صورت گرفته است.
صرف نظر از اینکه خبر مربوط به شمار قربانیان جدید حوادث کار استان آذربایجان غربی از اساس تا چه اندازه صحت دارد و حتی فارغ از اینکه نزدیکان مدیرکل معزول تا چه اندازه حاضر به پذیرش واقعیت شده‌اند، در حال حاضر دغدغه مهم برای افکار عمومی و به ویژه کارگران ایران، تاثیر منفی است که متداول شدن برخورد‌های قضایی سنگین با اجتماعات صنفی کارگری از خود برجای می‌گذارد؛ چنانچه در همین راستا می توان گفته‌های اخیر سخنگوی قوه قضاییه را ارزیابی کرد که در آخرین نشست خبری خود مجازات تعیین شده برای کارگران آق دره را کج سلیقگی قاضی خواند و اعلام کرد که صدور چنین احکامی مورد تایید دستگاه قضایی نیست.

-------------------------

کارگران باقیمانده معدن زغال سنگ بلده هم اخراج شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا این کارگران که تعداد آنها در حدود 80 نفر بوده و طبق آخرین قرارداد منعقد شده تا پایان خرداد ماه سال جاری در استخدام معدن بلده هستند.
آنها می‌گویند: براساس دستوری که از سوی کارفرمای اصلی معدن در روز گذشته (25 خرداد ماه) در مورد توقف فعالیت‌های استخراج معدن بلده منتشر شده است در حال حاضر همگی آنها بیکار شده‌اند.
اخراج پیش از موعد این کارگران در حالی است که پیشتر آنها از طلب 6 ماهه مزدی خود و ناتوانی کارفرما در پرداخت این طلب خبر داده بودند.
کارگران تعدیل شده معدن بلده که پیش از این شاهد ناکامی همکاران تعدیل شده خود در دست یابی به مقرری بیمه بیکاری بودند؛ می‌گویند: روز گذشته پس از اطلاع از قطعی شدن خبر اخراجشان در مقابل این واحد معدنی تجمع کردند که در نهایت این اجتماع صنفی به صحنه برخورد لفظی آنها با عوامل پیمانکار و کارفرمای اصلی معدن تبدیل شد.
برپایه این اظهارات پس از آغاز این جدال لفظی گروهی از عوامل انتظامی با تماس تلفنی پیمانکار در محل شکل گیری تجمع کارگران معترض حاضر می‌شوند و در نهایت کافرما و پیمانکار در حضور ماموران انتظامی صورت جلسه‌ای امضا می‌کنند که در آن بر پرداخت شدن تمامی مطالبات کارگران تا خاتمه خرداد ماه سال جاری (6 روز دیگر) تاکید شده بود.
از قرار معلوم پس از بالا گرفتن این درگیری‌ها رئیس کلانتری با مدیرعامل شرکتی که امتیاز استخراج این معدن را دارد تماس گرفته و مدیرعامل به وی قول داده که دستمزد کارگران را تا اوخر خرداد پرداخت می‌شود.
این کارگران می‌گویند به دنبال امضا این صورت جلسه، کارفرما و پیمانکار به تهیه یک دستگاه اتوبوس آنها را روانه محل سکونتشان می کند اما در میانه راه راننده خودروی حامل کارگران تمامی آنها را پیاده می‌کند.
در عین حال این کارگران افزودند: بعد از ماجرای روز گذشته آنها در تماس با اداره کار شهرستان نور خواستار حضور بازرسی برای رسیدگی به وضعیت قبلی و کنونی خود شدند.
برپایه این اظهارات مسئولان اداره کار از کارگران یاده خواسته اند تا درخواست خود را بصورت مکتوب برای این اداره فکس کنند اما چون در نزدیکی محل اقامت آنها امکان دسترسی به فکس وجود ندارد هنوز موفق به ارسال خواسته خود نشده اند.
آنها می‌گویند وضعیت پیش آمده در حالی است که تا پیش از این در محل معدن که ارتفاع 3 هزار متری از سطح دریا است و از نظر شرایط ایمنی در وضعیت مناسبی نیست مشغول کار بوده‌اند.

-------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در بانه کردستان

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته سقوط بالابر در یک ساختمان 4 طبقه در شهرستان بانه به مرگ یک کارگر جوان انجامید.
این حادثه ساعت 16 روز گذشته رخ داده است و در طی آن یک کارگر 25 ساله و متاهل به نام "سارو خضری" فوت می کند.
از قرار معلوم، پس از حضور نیروهای امداد در محل، کارگر آسیب دیده به بیمارستان شهرستان بانه منتقل می شود که متاسفانه شب گذشته به علت شدت جراحات در بیمارستان فوت می‌کند.
جنازه سارو خضری ، امروز صبح به خانواده او تحویل داده شده و ظهر امروز تشییع جنازه او در شهر بانه در حال برگزاری است.

-------------------------

بیکاری کارگران در پی تعطیلی کارخانه صنایع آجر ماشینی فیروزآباد

کارگران کارخانه صنایع آجر ماشینی فیروزآباد واقع در کیلومتر 7 جاده ورامین در تماس با ایلنا از تعطیلی کامل این کارخانه خبر دادند.
به گفته این کارگران بیستم اسفند ماه سال گذشته تولید متوقف شده و پس از آن فقط در فروردین ماه، این واحد صنعتی حجم اندکی تولید داشته است که پس از آن نیز تولید به صورت کامل متوقف شده و در حال حاضر کارخانه در حال تخریب است.
از قرار معلوم این واحد تولیدی 75 نفر کارگر ثابت و 40 نفر کارگر پیمانکاری داشته است که پس از توقف تولید فقط حدود 10 نفر از کارگران ثابت جهت نگهداری از تجهیزات و نگهبانی باقی مانده اند و بقیه کارگران بیکار شده‌اند.
به گفته کارگران سهام این کارخانه که کلیه آن متعلق به بانک مسکن است، در سال های گذشته بارها جهت واگذاری به بخش خصوصی به مزایده گذاشته شد که هرگز به فروش نرسید.

-------------------------

انتظار کارگران البرز شرقی برای تحقق وعده‌های کارفرما

تعدادی از کارگران این واحد معدنی با اعلام این خبر به ایلنا یادآور شدند: به دنبال وعده‌ای که روز گذشته از سوی مدیریت معدن البرز شرقی در خصوص پرداخت معوقات مزدی آنها و نیز توقف مسئله واگذاری مالکیت زمین‌های کوی خانه‌های سازمانی این واحد معدنی داده شد، آنها به فعالیت جاری و معمولی خود مشغولند.
پیش از این کارگران معدن البرز شرقی در اعتراض به آنچه که دو ماه مزد و حق عیدی و پاداش پرداخت نشده و واگذاری مالکیت زمین‌ کوی خانه‌های سازمانی آنها به شهرداری شاهرود نامیده شده بود؛ برای مدت سه روز تجمعات صنفی اعتراضی برپا کرده بودند.
به گفته آنها روز گذشته (سومین روز اعتراض) مدیریت جدید معدن از پشت تلفن و در حالی که صدای او از طریق آیفن به گوش معترضان می‌رسیده گفته است که تا پایان ماه جاری بخشی از مطالبات معوقه را پرداخت خواهد کرد و از سوی دیگر از طریق حقوقی - قضایی نسبت به لغو واگذاری انجام شده اقدام خواهد کرد.
کوی سازمانی کارگران معدن البرز شرقی در زمینی به وسعت 42 هکتار قرار دارد و از قرار معلوم در زمان مدیرتی قبلی این واحد معدنی مالکیت این زمین‌ها به شهرداری شاهرود واگذار شده است.
کارگران این واحد معدنی می‌گویند با وجود آنکه از مجموع 1400 کارگر شاغل این واحد معدنی تنها حدود 80 نفر در این کوی ساکن هستند اما به دلیل آنکه تمامی مراکز خدماتی - بهداشتی- فروشهگاهی و آموزشگاهی نزدیک به محل کار و سکونت آنها در این منطقه قرار دارد به نوعی این زمین‌ها بر زندگی آنها تاثیری حیاتی دارد و به همین دلیل تجمعات اعتراضی سه روز گذشته شکل گرفته است.

-------------------------

ادامه بازداشت کارگران شهرداری اهواز

منابع خبری ایلنا در اهواز از ادامه بازداشت 24 کارگر پیمانکاری شهرداری اهواز خبر می‌دهند.
این کارگران که در جریان تجمع صنفی روز دوشنبه (24 خرداد) بازداشت شده بودند، دو شب گذشته را در بازداشت به سربرده‌اند.
ظاهرا امروز صبح به خانواده های این کارگران اطلاع داده شده که قرار است این کارگران بازداشتی با قرار وثیقه و یا کفالت آزاد شوند.
تماس های خبرنگار ایلنا با شهردار اهواز جهت پیگیری موضوع از روز گذشته تا کنون بی‌نتیجه مانده است.

-------------------------

کند شدن بررسی تخلفات تامین اجتماعی با محکومیت‌های اخیر کارگران جور نیست

«مازیار گیلانی نژاد» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: با توجه به ابعاد و گسترده جامعه 40 میلیون نفری بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، این پرونده تخلفات مالی و اداری مدیران پیشین این سازمان یک پرونده ملی محسوب می‌شود.
وی افزود: از آنجا که طبق قانون دستگاه قضایی در رسیدگی به چنین پرونده‌هایی می‌تواند به صورت ویژه‌تر عمل کند، گفت: با گذشت نزدیک به چهار سال از انتشار گزارش مربوط به تخلفات این سازمان هنوز شاهد کند بودن آهنگ رسیدگی به این پرونده هستیم.
وی افزود: ممکن است توجیه منطقی برای کند بودن روند رسیدگی وجود داشته باشد اما حساسیت جامعه کارگری نسبت به این مسئله می‌طلبد تا هرچه سریعتر تکلیف قضایی پرونده این تخلف روشن شود.
این فعال کارگری گفت: به همین دلیل این پرسش متوجه دولت و به ویژه مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد که چرا از امکانات احتمالی و در دسترس خود برای تسریع این روند استفاده کرده‌اند؟
گیلانی‌نژاد افزود: به عنوان مثال با توجه به اینکه وزارت دادگستری در ساختار اداری کشور رابط و هماهنگ کننده، میان دولت و قوه قضاییه محسوب می‌شود، این پرسش ایجاد می‌شود که دولت و به ویژه مسئولان وزارت کار تا چه اندازه از این ابزار برای سرعت بخشیدن به بررسی پرونده تخلفات تامین اجتماعی استفاده کرده‌اند.
وی افزود: درست است که اجرای عدالت به عنوان والاترین خواسته اجتماعی هرگز نباید فدای سایر مسائل بشود اما واقعیت این است که جامعه کارگری در حالی شاهد کند شدن آهنگ رسیدگی به تخلفات مدیران پیشین سازمان تامین اجتماعی است که در روزهای اخیر با شنیدن خبر محکومیت هم صنفان خود در معدن طلای آق دره و چادرملو شوکه شده است.

-------------------------

ورود ضابط قضایی به تجمع کارگران شهرداری غیرقانونی است

«علیرضا مقدم»، کارشناس حقوقی در گفتگو با ایلنا در ارتباط با بازداشت 28 کارگر شهرداری اهواز گفت: در این مورد، ضابط قضایی نباید ورود می‌کرد و کارگران نبایستی بازداشت می‌شدند.
وی ادامه داد: برگزاری تجمع صنفی جرم نیست و نمی‌توان کارگران را به صرف حضور در یک محل یا برگزاری اجتماعات صنفی مسالمت آمیز بازداشت نمود.
مقدم در تشریح بیشتر این مطلب افزود: ضابط قضایی فقط در شرایط خاص قانونی می تواند ورود کرده و افرادی را در خیابان یا مکان های عمومی بازداشت کند که این شرایط خاص هم در قانون آیین دادرسی کیفری به صراحت بیان شده است.
وی ادامه داد: بر طبق قانون آیین دادرسی کیفری، ضابط قضایی فقط در "جرایم مشهود" اجازه ورود دارد و جرایم مشهود بر اساس قانون به اعمال مجرمانه ای اطلاق می‌شود که علنی و در انظار عمومی انجام شود.
این وکیل دادگستری افزود: بنابراین براساس نص صریح قانون، تجمع کارگران شهرداری اهواز که در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل دفتر کارفرما و محل کار خود اجتماع کرده‌ بوده‌اند، مصداق جرم مشهود محسوب نمی‌شود و به این ترتیب، ورود نیروهای انتظامی و بازداشت آنها غیرقانونی است.
مقدم در ادامه با بیان این مطلب که اعمال سختگیری و استیلای نگاه قضایی به فعالیت‌های صنفی خلاف قوانین مطروحه است و به تشدید مشکلات جامعه می انجامد گفت: در مساله کارگران شهرداری اهواز، متاسفانه کارفرما نیز از اهرم قدرت و فشار بر علیه کارگران استفاده کرده است و به جای پاسخگویی به مطالبات کارگران، پای بازداشت و زندان را وسط کشیده و از این ابزارها برای پاک کردن صورت مساله استفاده کرده است.
وی در پایان در ارتباط با ادامه بازداشت کارگران تصریح کرد: با توجه به گذشت دو روز از بازداشت کارگران، ادامه این بازداشت نیز غیر قانونی است مگر این که کارگران به دادگاه ارجاع داده شوند و قاضی حکم بازداشت موقت صادر کند.

-------------------------

بازداشت 24 کارگر شهرداری اهواز

به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری شهرداری منطقه 4 اهواز روز گذشته در اعتراض معوقات مزدی خود تجمع کرده بودند که در جریان این تجمع 24 نفر از کارگران بازداشت می‌شوند.
به گفته کارگران این تجمع از ساعت 8 صبح روز گذشته مقابل ساختمان شهرداری منطقه 4 اهواز برگزار شده بود که ساعت 9 صبح، 24 نفر از کارگران توسط عوامل انتظامی بازداشت شدند.
از قرارمعلوم شب گذشته را این کارگران همچنان در بازداشت سپری کرده و امروز قرار است برای تشکیل پرونده قضایی به دادگاه منتقل شوند.
این کارگران که تعداد آنها حدود 70 نفر است، از ابتدای سال جاری دستمزد دریافت نکرده‌اند و همین مسئله باعث برپایی تجمع اعتراضی بوده است.

-------------------------

بازداشت کارگران نتیجه اهمال مسئولان است/ تجمع‌کنندگان چاره‌ای نداشتند

«آقایار حسینی»، دبیر خانه کارگر خوزستان در گفتگو با ایلنا در ارتباط با بازداشت 24 کارگر پیمانکاری شهرداری اهواز گفت: این وضعیت محصول عدم نظارت مسئولان قانونی و اهمال در انجام مسئولیت‌‌هاست.
دبیر خانه کارگر خوزستان با بیان این که کارگران پیمانکاری شهرداری منطقه 4 اهواز زیر حداقل بگیر هستند و حتی روزهای تعطیل هم کار می‌کنند گفت: این کارگران که دو ماه دستمزد آنها پرداخت نشده، چاره ای غیر از تجمع نداشتند که متاسفانه کارفرما به جای پاسخگویی به مطالبات این کارگران، از عوامل انتظامی و قضایی به عنوان ابزاری برای مقابله با خواسته این کارگران استفاده کرد.
وی در تشریح این مطلب گفت: نابسامانی اوضاع شغلی و معیشتی کارگران شهرداری اهواز به حدی رسیده است که هر هفته شاهد تجمعات کارگران هستیم. برای نمونه در دو هفته گذشته کارگران مناطق مختلف شهرداری اهواز چهار تجمع صنفی برگزار کردند.
حسینی ادامه داد: چرا باید کارگران شهرداری به خصوص کارگران پیمانکاری که از نظر مالی ضعیف ترین قشر جامعه هستند با چنین وضعیتی دست و پنجه نرم کنند.
وی افزود: اگر دستگاههای نظارتی مانند شهرداری و شورای شهر بر عملکرد شرکت‌های پیمانکاری نظارت می‌کردند، چنین اتفاقی نمی‌افتاد.
وی در پایان با انتقاد از قصور ادارات کار در حل مشکلات و اختلافات صنفی گفت: ادارات کار نیز به وظایف نظارتی خود که مدیریت و تنظیم مناسبات روابط کار است، عمل نمی‌کنند و دقیقا به همین دلیل است که اجحاف در حق کارگران تشدید می‌شود.

-------------------------

تجمع کارگران البرز شرقی مقابل دفتر اداری معدن/ آزادی سه کارگر بازداشتی

تعدادی از کارگران این واحد معدنی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در این اجتماع صنفی که ساعتی قبل با وعده رسیدگی کارفرما خاتمه یافت، موضوع پرداخت نشدن معوقات مزدی نیز در کنار اعتراض به واگذاری مالکیت زمین کوی سازمانی کارگران مطرح شد.
در عین حال منابع ایلنا با یادآوری اینکه در جریان اجتماع دو روز گذشته آنها سه نفر از کارگران توسط عوامل انتظامی بازداشت شده بودند، افزودند: هر سه فرد یاد شده ساعت 14 و 30دقیقه روز گذشته با قرار وثیقه آزاد شدند.
در خصوص طلب مزدی این کارگران نیر گفته می شود: معدن زغال سنگ البرز شرقی نزدیک به 1400 کارگر دارد و از قرار معلوم هرکدام از آنها معادل دو ماه مزد و حق عیدی پرداخت نشده طلبکارند.
جدا از این مسئله، نتیجه جدی‌تر شدن موضوع واگذاری مالکیت زمینیکوی سازمانی کارگران این واحد معدنی به شهرداری شاهرود از دلایل شکل گیری این اجتماع صنفی بوده است.
از قرار معلوم زمینی که در آن کوی سازمانی کارگران معدن البرز شرقی واقع شده است نزدیک به 42 هکتار وسعت دارد و به گفته کارگران حاضر در این اجتماع صنفی به غیر از خانه‌های سازمانی آنها تاسیسات رفاهی و خدماتی دیگری از جمله مدرسه، مسجد، فروشگاه، وزرشگاه، درمانگاه و دانشگاه در آن قرار دارد.

-------------------------

طلب 6 ماهه کارگران زغال سنگ بلده

یکی از این کارگران در تماس با ایلنا با اعلام این خبر گفت: نزدیک به 80 نفر هستیم که زیر نظر پیمانکار در این واحد معدنی به استخراج زغال سنگ مشغولیم.
وی بابیان اینکه تا سال گذشته در این معدن بلده نزدیک به 150 کارگر مشغول کار بودند؛ افزود: از بهمن‌ماه سال گذشته قرارداد کار حدود 70 نفر از همکارانمان دیگر تمدید نشد و در نتیجه همه آنها اخراج و به بیمه بیکاری معرفی شدند اما به دلایل نقص پرونده بیمه‌، سازمان تامین اجتماعی تا این لحظه حق بیمه آنها را برقرار نکرده است.
این کارگر معدن بلده در عین حال در مورد شرایط کاری خود و دیگر همکارانش که همچنان در استخدام این واحد معدنی هستند؛ افزود: تا این لحظه نزدیک به 6 ماه مزد معوقه طلبکاریم و در مقابل کارفرما اعلام کرده است که به دلیل مشکل مالی تنها می توان معادل یک ماه از طلب هر کارگر را پرداخت کند.
وی ادامه داد: اگرچه پیمانکار اعلام کرده که کارگران می‌توانند برای وصول طلب پرداخت نشده خود به هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار مراجعه کنند اما به دلیل موقت بودن قراردادهای کاری و ترس از اخراج هیچ کارگری حاضر به انجام چنین کاری نیست.
این کارگر افزود: این وضعیت درحالی است که به دلیل شرایط خاص کار در معادن زغال سنگ او و دیگر همکارانش در شرایط سخت و خطر آفرین مشغول کارند و همین مسئله به دغدغه روحی و فکری آنها تبدیل شده است.

-------------------------

وزارت کار به وضعیت‌مان رسیدگی کند

جمعی از کارگران فولاد زاگرس که در روزهای گذشته برای پیگیری مطالبات خود به تهران آمده بودند در تماس با ایلنا از عدم پاسخگویی مسئولان خبر دادند.
به گفته این کارگران، صندوق کارکنان فولاد به عنوان یکی از سه سهامدار اصلی فولاد زاگرس منتظر تایید مسئولان وزارت کار برای پرداخت سهم خود از دستمزد معوقه 28 کارگر فولاد زاگرس است.
از قرار معلوم، حدود چهل روز پیش از این، مدیریت این صندوق نامه ای خطاب به وزیر کار نوشته است که تا کنون این نامه بی پاسخ مانده است.
این کارگران که پس از انحلال کارخانه فولاد زاگرس در اسفند 92 مقرر شد برای امورات نگهبانی و مراقبت در کارخانه باقی بمانند می گویند: 9 ماه بدون دستمزد از کارخانه مراقبت کردیم و اکنون خواسته مشخص ما رسیدگی وزارت کار به وضعیت ما و تسهیل پرداخت معوقات مزدی است.
به گفته این کارگران روز یک شنبه یکی از مقامات وزارت کار قول داده است وضعیت آنها را از طریق قائم مقام وزیر پیگیری کند.
از قرار معلوم، از سه سهامداری که پس از انحلال کارخانه متعهد به پرداخت دستمزد این 28 کارگر شدند، فقط صندوق بازنشستگی کشوری به تعهد خود عمل کرده و تامین اجتماعی و صندوق فولاد از زیر این مسئولیت شانه خالی کرده اند. صندوق فولاد انجام این تعهد را به دستور کتبی وزیر کار منوط کرده است.

-------------------------

مدیران کارخانه I.T.I شیراز ملزم به پرداخت مطالبات بازنشستگان شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، مسئولان ارشد استان در جلسه قبلی کمیسیون کارگری که نماینده بازنشستگان در آن حضور نداشتند این تعهد را از مسئولان کارخانه گرفتند که مطالبات 30 میلیاردی بازنشستگان را پرداخت کنند.
در این خصوص قرار شده در جلسه آتی کمیسیون کارگری که نماینده بازنشستگان در آن حضور دارد؛ تکلیف قطعی مطالبات بازنشستگان مشخص شود.
یکی از بازنشستگان این کارخانه به خبرگزاری ایلنا گفت: در صورتی که مدیران کارخانه تاریخ دقیق پرداخت مطالبات ما را مشخص نکنند دوباره چادرهای خود را در محوطه کارخانه برپا می‌کنیم.
بازنشستگان کارخانه مخابرات راه دور شیراز در هفته گذشته به دلیل تصمیم جلسه کمیسون کارگری چادرهای خود را که از محوطه کارخانه جمع آوری کرده اند.
آنطور که بازنشستگان این کارخانه گفته‌اند جمع آوری چادرهای بازنشستگان از خواسته‌های مدیران کارخانه بوده است زیرا آنها نگران بودند که در هنگام ورود دستگاهای که جدیدا برای راه اندازی کارخانه خریداری شده به این دستگاه‌ها آسیب برسد.
در مقابل بازنشستگان این کارخانه تاکید دارند که کلیه تجمعاتشان مسالمت آمیز بوده است و قصد ندارند به اموال کارخانه آسیب بزنند زیرا تنها به دنبال دریافت مطالبات خود هستند.

-------------------------

تلفات حوادث کار در آذربایجان‌غربی 15 نفر بیشتر شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، رسول روشنی از افزایش تعداد 15 نفر مصدوم حوادث کار در دو ماه سال‌جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال 94 اشاره کرد و افزود: این مدت حدود 184 نفر در اثر وقوع حوادث ناشی از کار مصدوم شده، به همین دلیل به مراکز پزشکی‌قانونی در مناطق مختلف استان مراجعه کرده‌اند.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه در مدت مشابه سال‌گذشته حدود 169 نفر به این مراکز در سراسر استان برای تشکیل پرونده مراجعه کرده‌اند، خاطرنشان کرد: امسال میزان مراجعه‌کننده 15 نفر افزایش یافته است.
روشنی با بیان اینکه به دلیل سختی و صعوبت ناشی از نوع کار و ماهیت شغل مردان بیش از بانوان در معرض آسیب، وقوع حوادث و در نتیجه مصدومیت ناشی از مخاطرات مربوط به شغل‌شان قرار گرفته‌اند، یادآوری کرد: از این تعداد مصدوم 163 نفر مرد و 21 نفر زن بوده‌اند.
وی با اشاره به اینکه آمار ماهانه نیز در ارتباط با رویدادهای مختلف در این مجموعه استخراج می‌شود، یادآوری کرد: اردیبهشت‌ماه امسال مجموع مصدومان حوادث ناشی از کار حدود 112 نفر بوده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 18 درصدی را نشان می‌دهد.
روشنی با بیان اینکه فروردین و اردیبهشت‌ماه سال‌گذشته در مجموع حدود 169 نفر در اثر بروز حادثه در محیط کار دچار مصدومیت و جراحت شده بودند، خاطرنشان کرد: در دو ماه امسال نیز این آمار 184 نفر است، به طوری که 15 نفر نسبت به دو ماه سال گذشته افزایش یافته است.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه شایع‌ترین حادثه کار در این استان سقوط از ارتقاع و بلندی است، متذکر شد: از اقشار مختلف مردم به ویژه افرادی که شغل پرمخاطره دارند، انتظار می‌رود به هشدارها و نکات ایمنی توجه کنند.
وی با بیان اینکه خدمت در این مجموعه به معنای واقعی کلمه طاقت‌فرسا و دشوار است، خاطرنشان کرد: سختی کار در این سازمان و فشارهای روحی روانی ناشی از آن در انسان با هیچ شغل دیگری قابل مقایسه نیست ولی با این همه پرسنل در انجام وظایف قانونی و شرعی خود ساعی هستند.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران حجمی شرکت نفت و گاز گچساران

به گزارش ایلنا، کارگران حجمی شرکت نفت و گاز گچساران، دو ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران که تعداد آنها حدود 150 نفر است، پیش از این بارها نسبت به وضعیت شغلی نابسامان خود و با درخواست تغییر وضعیت اعتراض کرده اند.
این کارگران پیش از این، در نامه ای خطاب به نماینده گچساران در مجلس خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده بودند. امضا کنندگان نامه اعلام کرده بودند که از تبعیض‌ها به ستوه آمده‌ایم.
در همین رابطه، مدیر عامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران روز گذشته اعلام کرده است در پاسخ به اعتراض کارگران حجمی این شرکت در حال رایزنی با شرکت ملی نفت مناطق نفت‌خیز است.

-------------------------

هنوز در مورد علت حادثه توضیحی به ما نداده‌اند

به گزارش خبرنگار ایلنا خانواده‌های کارگری که در روز 12 اردیبهشت ماه براثر وقوع حادثه در پتروشیمی ایلام جان خود را از دست دادند؛ می‌گویند: با گذشت بیش از یک ماه از این حادثه هنوز پاسخ روشنی به آنها داده نشده است.
علی کاظمی کارگر جوشکاری بود که به عنوان نیروی پیمانکاری در پروژه الفین 13پتروشیمی ایلام مشغول کار بود و براثر حادثه سقوط از ارتفاع در روز 12 اردیبهشت ماه سال جان خود را از دست داد.
خانواده این کارگر فوت شده می‌گویند با وجود آنکه در یک ماه گذشته کارشناسان قانونی از جمله بازرسان اداره کار برای بررسی این حادثه اقدام کرده‌اند اما تا این لحظه توضیحی مشخصی در مورد این حادثه به آنها داده نشده است.
به فاصله یک روز بعد از حادثه منجر به فوت این کارگر پتروشیمی ایلام، «مرادجان قبادی» یکی دیگر از کارگران پیمانکاری که بازهم در واحد الفین هیمن مجتمع پتروشیمی کار می کرد براثر برخورد یک دستگاه جرثقیل درحال تردد با داربست دچار حادثه سقوط از ارتفاع شده و به پس از گذشت دو روز جان خود را از دست می‌دهد.
در زمان انتشار خبر این حادثه به نقل از افراد شاغل پتروشیمی ایلام اعلام شد که در وقوع این حوادث ساعات بالای کار روزانه کارگران واحد الفین نمی‌تواند بی‌تاثیر بوده باشد.

-------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران فرش پارس ادامه دارد

این منابع کارگری به ایلنا گفته‌اند کارخانه فرش پارس که هم اکنون در زمینه تولید کیسه های سیمان در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد حدود 32کارگر رسمی قدیمی و270 کارگر قرارداد موقت ودائم دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت می‌شود.
این کارگران با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران رسمی کارخانه هفت ماه است، افزودند: کارگران قرار دادی موقت کارخانه نیز برای مدت چهار ماه است که مزد دریافت نکرده‌اند.در عین حال حدود 60 نفر از کارگران قرار داد دائمی کارخانه نیز همسان با کارگران رسمی کارخانه 7 ماه مزد معوقه از کارفرما طلب دارند.
همچنین برپایه این اطلاعات در خصوص سایرمطالبات کارگران رسمی و قراردادی کارخانه فرش پارس گفته می‌شود: علاوه بر مزد معوقه هیچ کدام از کارگران رسمی وقرار دادی عیدی سال 94 خود را دریافت نکرده اند .
در عین حال به نقل از کارگران قرار داد موقت فرش پارس گفته می شود که آنان علاوه بر عیدی سال 94 عیدی سال 93 را نیز از کارفرمای خود طلب دارند.
به گفته کارگران فرش پارس، بی‌توجه‌ای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها باعث شده است تا آنها طی چند روز گذشته چندین ساعت دستگاهای محل کار خود را به نشانه اعتراض خاموش کنند.
طبق اظهارات کارگران فرش پارس بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما با پرداخت بخشی از بدهی خود به تامین اجتماعی موقتا آن را برطرف کرده است .

-------------------------

کارگران معدن طزره در محل کارشان تجمع کردند

منابع ایلنا به نقل از کارگران این واحد معدنی گفتند: از صبح دیروز (یکشنبه 23 خرداد ماه) تاکنون تعداد قابل توجهی از اعضای خانواده‌های کارگرانی که در کوی سازمانی معدن زغال سنگ البرز شرقی ساکن هستند مقابل درب وردی مجتمع رفاهی واقامتی این منطقه تجمع کرده‌اند.
درعین حال گفته می شود که از امروز دو شنبه (24 خرداد ماه) و همزمان با ادامه تجمع یاد شده گروهی از کارگران شاغل در معدن طزره به نشانه همراهی با این اقدام اعتراضی در محل کار خود تجمع کرده‌اند.
از قرار معلوم تجمع روز گذشته زمانی آغاز می‌شود که گروهی از عوامل شهرداری شاهرود ابتدا در پوشش رسیدگی به فضای سبز این مجتمع وارد می‌شوند در نهایت با آوردن چند خودروی سنگین عمرانی در صدد تخریب قسمتی از مجتمع برمی‌آیند.
ظاهرا پیش از این نیز از سوی شهرداری شاهرود برای گروهی از ساکنان این منطقه اخطاریه تخلیه فرستاده شده بود و در عین حال مسئولان محلی تا این لحظه به اعتراض کارگران پاسخ مشخصی نداده‌اند.
برپایه این اطلاعات منابع ایلنا از جلب سه نفر از کارگرانی خبر می دهند که در تجمع روز گذشته مجتمع رفاهی معدن البرز شرقی حضور داشتند و از قرار معلوم یکی از این افراد نماینده نهاد صنفی کارگران این واحد معدنی محسوب می‌شود.
از قرار معلوم مالکیت مجتمع مسکونی رفاهی کارگران معدن البرز شرقی که در خیابان تهران شهر شاهرود استان سمنان قرار دارد سال گذشته همزمان با واگذاری معدن زغال سنگ البرز شرقی به شرکت فولاد اصفهان به شهرداری شاهرود واگذار شده است.
به نقل از کارگرانی که محل سکونتشان در خانه‌های سازمانی مستقر در زمین‌های این مجتمع واقع شده است؛ سازمان خصوصی سازی بدون در نظر داشتن شرایط زندگی آنها این جابه جایی را انجام داده است و این درحالی است که تمامی ساکنان این منطقه را خانواده‌های حداقل بگیر تشکیل می‌دهند که مطالبات مزدی آنها با تاخیر پرداخت می‌شود.
آنها در توجیه دلیل مخالفت خود می‌گویند: در این محدوده از اراضی مجتمع مسکونی رفاهی کارگران معدن البرز شرقی، حدود 80 خانوار کارگری در ساختمان های سازمانی سکونت دارند که هنوز تکلیف آنان مشخص نیست.علاوه بر آن بسیاری از امکانات رفاهی کارگران شاغل در معادن البرز شرقی همانند ساختمان مرکزی شرکت ،فروشگاه ،بهداری ، مجموعه ورزشی وفرهنگی کارگران ،دانشگاه آمفی تاتر...ومسجد در آن مستقر است وسالهاست به کارگران خدمات ارائه می دهند.

-------------------------

پای راست کارگر مشهدی در دستگاه اسکرو قطع شد

به گزارش ایلنا، ظهر امروز، (23 خرداد) پای راست کارگر ۳۱ ساله مشهدی در هنگام کار با دستگاه اسکرو در کارخانه تولید آهک روستای قرقی از قسمت زانو قطع شد. از قرار معلوم پای این کارگر در داخل نوار نقاله دستگاه اسکرو گیر کرد و از قسمت زانو قطع شد. آتش‌نشانان پس از عملیات رهاسازی با نظارت تکنسین‌های اورژانس فرد حادثه‌دیده را جهت اعزام به بیمارستان تحویل دادند.

-------------------------

توضیح وکیل کارگران معدن بافق در مورد احکام تعلیقی اخیر

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل کارگران شرکت معدن سنگ آهن بافق، در گفتگو با ایلنا به تشریح جزییات احکام صادره برای 9 کارگر معدن سنگ آهن بافق پرداخت و گفت: در پرونده اول، دادستان بافق علیه "محمد حسن تشکری" به علت جنبه عمومی جرم شکایت کرده بود و این شکایت برمبنای صورت جلساتی بود که شورای تامین شهرستان بافق با حضور فرماندار تنظیم کرده بود.
وی افزود: در نتیجه در این پرونده، فرمانداری بافق در مقام شخصیت حقوقی و دولتی شاکی محسوب می‌شود و حکم موکل من بر اساس همین شکایت صادر شده است.
این وکیل دادگستری با تاکید بر این که در پرونده آقای تشکری، شرکت سنگ معدن از ابتدا هیچ شکایتی نکرده و پرونده فاقد شاکی خصوصی بود؛ گفت: در پرونده دوم نیز شرکت سنگ آهن بافق در مراحل رسیدگی، شکایت خود را پس گرفت و تقاضای مختومه نمودن پرونده را داشت، اما با این وجود موکلان من در پرونده دوم، به دلیل شکایت مدعی‌العموم متهم شدند و احکام آنها صادر شد.
فروغی تصریح کرد: در مراحل مختلف اعتراضات بافق و رسیدگی به آن ، اداره کار شهرستان بافق و استان یزد با توان کافی وارد نشدند چرا که اگر اداره کار در پیگیری مطالبات کارگران جدی تر عمل می‌کرد و حقوق قانونی کارگران برآورده می‌شد، کار به دادگاه عمومی و صدور احکام تعلیقی صادر شده، نمی‌کشید.
این وکیل دادگستری در پایان گفت: اگر در اختلافات کارگر و کارفرما ادارات کار و هیات های حل اختلاف به درستی به وظایف خود عمل کنند و با ایجاد فضای تعامل و گفتگو مشکلات را حل کنند، پای قوه قضاییه به ماجرا کشیده نمی‌شود و از تبعات زیانبار آن نیز جلوگیری می‌شود.

-------------------------

چادرنشینی بازنشستگان I.T.I خاتمه یافت

یکی از این بازنشستگان در تماس با ایلنا با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به دنبال برگزاری جلسه کمیسیون کارگری استان در هفته های گذشته و تصمیم به بازگشایی کارخانه، از ما خواسته‌ شده است که چادرهای خود را از محوطه کارخانه جمع کنیم.
این بازنشسته کارخانه I.T.I با بیان اینکه درخواست مورد نظر از سوی مسئولان استانی طرح شده است؛ افزود: ظاهرا هدف از این کار فراهم کردن مقدمات راه‌اندازی کارخانه است چرا که شنیده‌ایم مدیران کارخانه قصد دارد در همین روزها ماشین آلاتی را که به تازگی خریداری کرده برای نصب و راه اندازی به داخل کارخانه بیاورد.
از قرار معلوم به این کارگران وعده داده شده است که در جلسه بعدی کمیسیون کارگری استان فارس که قرار است در هفته آینده برگزار شود به موضوع چگونگی تسویه حساب با آنها رسیدگی خواهد شد.
بازنشستگان کارخانه I.T.I شیراز همواره که تاکید دارد همواره با دیده مثبت از بازگشایی این کارخانه استقبال کرده‌اند، افزودند: خواسته ما دریافت همه معوقات مزدی است که در سالهای گذشته پرداخت نشده است و برای همین در هفته های گذشته در محوطه محل کراسابق خود چادرهایی را برپا کردیم.
این کارگران که در همین راستا از ابتدای هفته جاری نسبت به جمع آوری چادرهای خود از محوطه کارخانه صنایع مخابراتی راه دور شیراز اقدام کرده‌اند، می‌گویند: طبق مصوبه کمیسیون کارگری منتظر بازگشایی و راه‌اندازی کارخانه هستیم تا بلکه هرچه زودتر مطالبات معوقه ما پرداخت شود.

-------------------------

اجتماع کارگران ارج مقابل درب کارخانه

به گزارش ایلنا، امروز از ساعت نه صبح حدود 20 نفر از کارگران بیکار شده کارخانه ارج مقابل درب کارخانه اجتماع کردند.
به گفته کارگران، این اجتماع در اعتراض به اخبار منتشر شده توسط صدا و سیما صورت گرفته است.
از قرار معلوم در شب های گذشته، صدا وسیما با پخش گزارشی از کارخانه ارج مدعی شده است که تولید در این کارخانه ادامه دارد.
کارگران می گویند که این کارخانه مدتهاست که خطوط تولید را متوقف کرده و آخرین تعدیل کارگران نیز اسفندماه گذشته انجام شده است.
این کارگران پیش از این نامه نگاری‌هایی نیز خطاب به مسئولان انجام داده اند که تا کنون پاسخی دریافت نکرده‌اند.

-------------------------

مرگ کارگر نیروگاه بهبهان براثر برق گرفتگی

منابع خبری ایلنا هویت این کارگر حادثه دیده را«عارف نامداری» 26 ساله و متأهل اعلام کردند.
برپایه این اظهارات در زمان حادثه کارگر مورد نظر برای آنچه که شمارش کابل‌های برق نامیده شده است وارد منطقه ناایمن کانال LC 400 ولت می‌شود و بر بر اثر تماس فیزیکی با یکی از کابل‌های دارای آمپر بالا جان خود را از دست می‌دهد.
منابع ایلنا تاکید دارند به توجه به موقعیت محل حادثه، از نظر مقررات ایمنی کار تمامی افرادی که قصد فعالیت در چنین ناحیه‌ای را دارند، می‌بایست از قبل مجوز تردد و فعالیت را از واحد H.S.E کارگاه دریافت کرده و حتما در حضور اپراتور مربوطه فعالیت خود را تا به انتها انجام دهند.
برپایه این اطلاعات نیروگاه سیکل ترکیبی بهبان که از چهار قسمت تشکیل شده است هم اکنون در مرحله راه‌اندازی قرار دارد.

-------------------------

نمونه منصور گیلان هم تعطیل شد/ بیکاری 40 کارگر

منابع خبری ایلنا با اعلام این مطلب افزودند: سال گذشته پس از چند ماه کاهش در ظرفیت تولید، مدیریت کارخانه به صورت رسمی اعلام کرده بود که خط تولید را به حالت معلق در می‌آورد و در نهایت فروردین ماه سال جاری (95)کارخانه تعطیل شد.
برپایه این اطلاعات تعطیلی این واحد تولیدی منجر به بیکاری ناگهانی و بلاتکلیفی بیش از 40کارگر باسابقه این واحد تولیدی شده است. در حال حاضر بجز تعدادی کارگر که مسئولیت محافظت از کارخانه وماشین آلات ان را بر عهده دارند هیچ کارگر دیگری در این واحد تولیدی شاغل نیست.
از قرار معلوم مدیریت این واحد تولیدی، کمبود تسهیلات و مشکلات بازار فروش را دلیل اصلی این تعطیلی عنوان کرده است.
در همین رابطه یکی از کارگران کارخانه نمونه منصور گیلان(ام دی اف لوشان) به ایلنا گفت:با گذشت بیش از دو ماه از تعطیلی کارخانه هنوز کارفرما با کارگران اخراجی تسویه حساب نکرده است .
این کارگر افزود:همچنین به دلیل بدهی های مالی کارفرما به تامین اجتماعی امکان برقراری بیمه بیکاری برای کارگران اخراجی وجود ندارد.
به گفته وی، آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است طولانی شدن روند پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه است.
این کارگر در خاتمه تصریح کرد ؛شرکت نمونه منصور گیلان ( ام دی اف ) نیز یکی از بنگاه‌های اقتصادی متعلق به گروه سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا است که در شهرک صنعتی جمال آباد لوشان واقع شده و از زمان تشکیل پرونده قضایی برای اختلاس ۳ هزار میلیاردی رسیدگی به امور این واحد صنعتی با نظارت مراجع قضایی صورت می‌گیرد.

-------------------------

کارگران فولاد زاگرس به تهران آمدند

به گزارش ایلنا، 28 کارگر کارخانه فولاد زاگرس در پی عدم پرداخت مطالبات مزدی امروز صبح به تهران آمدند تا در وزارت کار پیگیر مطالبات صنفی خود باشند .
از قرار معلوم این 28 کارگر، 9 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
به گفته کارگران، پس از انحلال کارخانه فولاد زاگرس در اسفند 92، مصوب شده بود که 28 کارگر برای نگهبانی و کارهای جانبی در کارخانه باقی بمانند و سهامداران کارخانه شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق کارکنان فولاد و تامین اجتماعی دستمزد این کارگران را پرداخت کنند.
ظاهرا صندوق کارکنان فولاد و تامین اجتماعی در ماههای گذشته به تعهد خود عمل نکرده‌اند و دستمزد این کارگران پرداخت نشده‌است.
این کارگران زمستان سال پیش نیز جهت پیگیری مطالبات صنفی خود به تهران آمده بودند.

-------------------------

مطالبات مزدی کارگران کاشی طوس قوچان پرداخت نشده است

به گزارش ایلنا، 200 کارگر کارخانه کاشی طوس قوچان، 7 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم، خط تولید کارخانه کاشی طوس قوچان در چند ماه گذشته تعطیل بوده است و مدیرعامل کارخانه شروع به کار مجدد را منوط به دریافت وام کرده است.
کارگران بیکار شده این واحد تولیدی در ماههای گذشته چندین تجمع اعتراضی برگزار کرده اند که تا کنون هیچ پاسخ روشنی از جانب مسئولان دریافت نکرده‌اند.
ظاهرا بدهی سنگین این واحد تولیدی به شرکت گاز دلیل تعطیلی این کارخانه عنوان شده است.
به گفته کارگران، نه مقامات محلی و استانی و نه مدیران کارخانه پاسخگوی کارگران نیستند و در حال حاضر به بهانه قطعی گاز، کارخانه را تعطیل کرده‌اند.

-------------------------

مصدومیت یک کارگر کارخانه رهانه از ناحیه انگشتان دست

یک کارگر کارخانه رهانه در شهرک صنعتی کاوه واقع در شهرستان ساوه در تماس با ایلنا گفت که حین کار با دستگاه پرس، ناگهان دستگاه روی انگشت دست چپش قرار گرفته و قسمتی از آن را قطع کرده است.
این کارگر کارخانه رهانه افزود: این اتقاق در ساعت 17:30 به وقوع پیوست و سه ساعت زمان برد تا من را به بیمارستان رسانند و امروز (22 خرداد) تحت عمل جراحی قرار گرفتم.
آن طور که این کارگر می‌گوید کارفرما تا این لحظه احوال وی را جویا نشده است و همکاران و اطرفیان او وی را به بیمارستان رسانده‌اند.
این کارگر کارخانه رهانه یکی از علل وقوع این حادثه را قدیمی بودن دستگاه پرس کارخانه و فشار کارفرما برای بالا بردن آمار تولید توسط هریک از دستگاه‌های پرس می‌داند. ضمن اینکه کارفرما مدام تاکید می کند که اگر آمار کاری کارگر پایین باشد از دستمزد وی کم می‌شود.

-------------------------

معطلی کارگران فاز 19 برای دریافت معوقات مزدی

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، کارگران فاز 19 امروز در انتظار دریافت معوقات مزدی خود هستند.
از قرار معلوم، در پی وعده کارفرما بابت پرداخت معوقات مزدی کارگران فاز 19 عسلویه در روز جاری، این کارگران همچنان منتظر پرداخت معوقات مزدی خود هستند.
بنا به این گزارش، شمار این کارگران که بیش از 500 نفر گزارش شده و شامل کارگران متخصص نیز بوده، در شرکت‌های پیمانکاری فاز 19 عسلویه مشغول به کار هستند و براساس گفته شاهدان عینی امروز تجمعاتی نیز برگزار کرده‌اند.
در روز دوشنبه (17 خردادماه) کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 19 عسلویه (شرکت گاما و نیروپژوه) در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند که تا روز چهارشنبه (19 خرداد) به طول انجامید.

-------------------------

کارخانه «آهن وفولاد لوشان» با بیش از 180کارگر تعطیل شد

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه «آهن وفولاد لوشان» که در زمینه طراحی،ساخت و نظارت انواع سازه‌های فلزی و بتنی و پانل‌های مختلف درشهرک صنعتی جمال آباد لوشان در استان گیلان فعالیت دارد، از اول اردیبهشت ماه سال جاری (95) به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشده‌اند.
این کارگران که بصورت میانگین بین 10سال سابقه کار دارند، در ادامه درباره وضعیت خود می‌گویند: مجموع 180 کارگر این واحد تولیدی با یک ماه حقوق معوقه در دو مرحله در فروردین ماه سال جاری تعدیل شده‌اند.
به گفته آنان 52 نفر از کارگران در هشتم و مابقی تقریبا بیستم فروردین ماه با اتمام قرارداد کارشان از کارخانه اخراج شده‌اند که هنوز این تعداد کارگرنتوانسته‌اند با کارفرما تسویه حساب کنند.
طبق ادعای آنان، علارغم دریافت نکردن مطالبات معوقه، کارگران اخراجی این کارخانه به دلیل بدهی‌های مالی کارفرما به تامین اجتماعی امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری را ندارند.
در ادامه کارگران اخراجی آهن و فولاد لوشان گفتند: این واحد صنعتی که سال‌ها دارای تولید و بازار فروش خوبی بود، اما از چند ماه قبل کارفرما به دلیل نامناسب خواندن شرایط تولید بدنبال تعطیلی کارخانه بوده است.
گفته می‌شود شرکت آهن و فولاد لوشان از واحدهای صنعتی متعلق به مه آفرید امیرخسروی بود که پس از پرونده تخلف سه هزار میلیارد تومانی مسئولیت اداره این واحد صنعتی با نظارت مراجع قضایی به خانواده وی سپرده شده است.

-------------------------

نگرانی کارگران ارج از تعطیلی کامل برند 80 ساله

به گزارش خبرنگار ایلنا، خط تولید کارخانه ارج از ابتدای سال جاری تعطیل است. دوماه پس از انتشار خبر تعطیلی یکی از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران با سابقه‌ای بالغ بر 80 سال، این کارخانه بازهم خبرساز شده است.
کارگران این کارخانه می‌گویند که این واحد تولیدی قدیمی و خاطره‌ساز برای چند نسل از ایرانیان، حالا در آستانه تعطیلی کامل قراردارد و زمزمه‌هایی از فروش قطعات به گوش می‌رسد.
کارگران می‌‌گویند: ماههاست که کارگر خط تولید نداریم. این روزها تنها حدود سی، چهل کارگر در کارخانه باقی مانده‌اند که در بخش‌های نگهبانی و مراقبت از دستگاهها فعالیت دارند. این کارگران هم همه از نیروی کار رسمی و در آستانه بازنشستگی هستند.
از قرار معلوم، آخرین موج تعدیل کارگران به اسفندماه سال گذشته برمی‌گردد که در آن تاریخ 250 کارگر خط تولید بیکار شدند.
به گفته این کارگران خبرهای مبنی بر فروش قطعات و دستگاههای خط تولید این کارخانه و پلمپ شدن بخش‌های تولید، بر نگرانی کارگران افزوده است.
این کارگران می‌گویند نامه نگاری های ما به مقامات مسئول تاکنون به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.

-------------------------

نارضایتی آتش‌نشانان در فاز 14 عسلویه

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، در پی نارضایتی‌های کارگری در فاز 14 عسلویه و معوقات مزدی کارگران، دامنه این اعتراضات صنفی به آتش‌نشانان این مجتمع صنعتی نیز کشیده شده است.
به گفته این منابع، آتش‌نشانان این فاز که تعداد آنها حدود سی نفر است، سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ دارند و به همین دلیل، در روزهای گذشته در انجام وظایف روزانه خود با تردید مواجه شده‌اند.
اعتراضات فاز 14 با تجمع صنفی بیش از 300 کارگر شرکت گاما و شبدیز صنعت از (26 اردیبهشت‌ماه) آغاز شد که در این میان تنها کارگران شرکت پیمانکاری شبدیز صنعت و شمار اندکی از کارگران شرکت گاما توانستند با کارفرما تسویه حساب کنند.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس پرداخت نشده است

یکی از این کارگران در تماس با ایلنا گفت: دستمزد اسفند واریز نشده که البته کارفرما وعده داده تا روز دوشنبه آن را واریز کند که چندان خوشبین نیستیم زیرا در گذشته هم چنین وعده‌هایی می‌دانند و فقط بخش کوچکی از آن را واریز می‌‌کردند.
قراردادهای کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس موقت و سه ماهه است از این رو کارگران این پالایشگاه همواره از نداشتن امنیت شغلی گله می‌کنند.
شرکت‌های پیمانکاری طرف قرارداد با کارفرمای مادر پالایشگاه، کمبود نقدینگی و عدم پرداخت صورت وضعیت های پیمانکاری را دلیل تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران عنوان کرده اند.

-------------------------

غفلت دولت زمینه‌ساز حادثه آق‌دره شد/ مدیریت روابط کار در شرایط بحران الزامی است

یک کارشناس حقوقی معتقد است: عدم توجه دولت و نهادهای مربوطه به مطالبات کارگران و فقدان مدیریت صحیح روابط کار، زمینه ساز بحران های جدی می‌شود که حادثه آق دره یک نمونه از این بحرانهاست.
کامبیز نوروزی (حقوقدان) در گفتگوی تفصیلی با ایلنا با نگاهی به اجرای حکم شلاق برای کارگران آق دره به انتقاد از رویکرد دولت در مواجهه با اختلافات صنفی و بی‌توجهی نهادهای دولتی به مطالبات صنفی کارگران پرداخت. او معتقد است: در حادثه آق دره، بیش از همه، تقصیرها متوجه دولت است.
در حادثه آق دره، کارگران فصلی معدن قراردادهایشان فسخ شده بود و توقع داشتند که به استخدام دربیایند اما پاسخی نگرفتند و بعد از این تجمع‌هایی که برگزار شد، کارفرما از آنها شکایت می‌کند و شکایتش به مراجع قضایی عمومی می‌رود و 25 نفر از آنها در دادگاه محکوم و برای 17 نفر از آنها حکم شلاق و جریمه صادر می‌شود. اصولا این روند ناصحیح که طی شده یعنی شکایت کارفرما به مراجع قضایی عمومی مشکل‌زا شده. چون این وظیفه هیا‌ت‌های حل اختلاف است که باید به روابط کار رسیدگی کنند. به نظر شما در درجه اول چه ساز و کارهایی باید اعمال شود که این دعواها به محاکم قضایی عمومی کشیده نشود و دعواهای صنفی در داخل خود هیات‌های حل اختلاف بماند؟

در این پرونده یک موضوع صنفی مورد رای دادگاه قرار نگرفته است. تجمعی اتفاق افتاده که این تجمع خواسته صنفی داشته اما در ادامه به برخی کشمکش‌ها منتهی می‌شود، که از یک نگاه حقوقی محض اینها در صلاحیت هیات‌های تشخیص و حل اختلاف نیست. در واقع اینها عناوین اتهامی هستند که صلاحیت رسیدگی به آنها فقط در حوزه محاکم دادگستری است. از این رو هیات حل احتلاف و هیات تشخیص، صلاحیت رسیدگی به موضوعاتی که در قلمرو مفاهیم مجرمانه قرار می‌گیرند ندارند. البته این صورت ظاهر ماجرا است. بنابراین با توجه به آنچه که صرفا در متن رای آمده دادگاه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را داشته است و رسیدگی به این پرونده خارج از صلاحیت و اختیارات هیات حل اختلاف و هیات تشخیص بوده است.

فقدان مدیریت روابط کار، بحران‌های جدی ایجاد می‌کند
کارگران یک هدف ساده داشتند که همان برگشت به کار بود. در واقع، نیت اصلی این کارگران بازگشت به کار بوده است و اگر به مطالبات آنها رسیدگی می‌شد و اداره کار وارد می‌شد و کارفرما را ملزم می‌کردند که یک سری اصول را رعایت بکند یا هیات‌های حل اختلاف در همان زمان وارد عمل می‌شدند و به اختلافات رسیدگی می‌کردند کار به جایی نمی‌کشید که چنین اتفاقاتی بیفتد.

این بحث دیگری است و دوباره تکرار می‌کنم که هیات‌های حل اختلاف صلاحیت آن را نداشته اند که وارد این موضوع شوند اما نکته بسیار مهم چیزی است که من آن را مدیریت روابط کار می‌نامم. این پرونده درست است که در سطح معدن اتفاق افتاده، ولی از جهات متعدد نشان دهنده آن است که تا چه اندازه دستگاه‌های مسئول اجرایی در درک و مدیریت این موضوع تعلل داشتند. ظاهرا در دی ماه سال 93 این اجتماع اتفاق افتاده است و درگیری‌هایی پیش می‌آید و احتمالا همزمان با همان درگیری ها شکایت مطرح می‌شود یعنی در همان سال 93 پرونده در دادگستری تشکیل می‌شود. طبق روال قضایی مرحله تحقیقات باید سپری بشود. وقتی که شاکی خصوصی و دادستان اقدام به شکایت یا اعلام جرم می‌کنند تحقیقات شروع می‌شود. رای بدوی این پرونده در 15 مهرماه سال 94 صادر می‌شود و در 10 مهر سال 94 رای تجدید نظر صادر شده است یعنی این مراحل در حدود سه ماه طی شده است. به طور طبیعی، وقتی رای قطعی می‌شود از طریق اجرای احکام برای اجرا فرستاده می‌شود و تشریفات آن 2 یا 3 ماه زمان می‌برد. از دی ماه سال 93 تا اردیبهشت 95 زمانی حدود 15 ماه زمان بوده است. محیط واقعه اولا معدن طلا است و معادن طلا تحت تدابیر امنیتی قرار دارند و از این جهت با معدن آهن و مس تفاوت دارد. از سویی معدن طلا جایی هم نیست که اتفاقات در آن به شکل پنهان رخ دهد. باید تاکید کرد که معدن یک فضای کارگری است و در طبقه‌بندی انواع مشاغل کارگری کارگران معدن جزء حساسترین و شکننده‌ترین اقشار کارگران هستند. این اتفاق می‌فتد و 15 ماه زمان از آن می‌گذرد اما هیچ مدیریتی از جانب مسئولان در جهت حل مشکل انجام نمی‌شود. این اتفاق سه سطح دارد، اول طرح خواسته صنفی، دوم تجمع و در نهایت درگیری که به حد محاکمه کیفری می‌رسد. حال باید پرسید که چه دستگاه‌هایی در این موضوع دخیل هستند که در این مدت طولانی تعلل داشته‌اند. اولین آنها وزارت کار است. دومین وزارت کشور از حیث امنیت محل و منطقه و سومین وزارت صنایع و معدن است از حیث نظارت بر آنچه که جز اموال عمومی است و بهره‌برداری از آن به پیمانکار واگذار شده است که ما جزئیات قرارداد با این شرکت پیمانکاری را نمی‌دانیم. قاعدتا کارفرمای شرکت پویا زرکان امتیاز استخراج این معدن را دریافت کرده است و تابع قرارداد و مقرراتی است که با وزارت صنایع دارد و قطعا وزارت صنایع باید بر او نظارت داشته باشد و تمام آنچه در معدن می‌گذرد از حیث کیفیت بهره‌برداری، شیوه‌های بهره‌برداری و روابط نیروی انسانی باید تحت نظر وزارت صنایع باشد. در واقع 3 یا 4 وزارتخانه مهم دولت درگیر فعالیت‌های این معدن هستند. از سویی اتفاقی که افتاده در عرف روابط کار اتفاق کوچکی نیست. در معدنی که چند صد کارگر دارد و به هرحال در شرایطی که فضاهای کارگری به خصوص در شرایط فعلی اقتصاد ایران بسیار حساس و شکننده هستند از این دست اتفاقات رخ می‌دهد اما به نظر می‌رسد هیچ کدام از این وزارتخانه‌ها و دوایر استانی این موضوع را تعقیب نکرده بودند. البته دادگاه کار خودش را انجام داده است. چون بنده هیچ اطلاعی از مستندات این پرونده ندارم بنابراین اصل را بر صحت رای می‌گذارم اما دادگاه می‌توانست به این ظرافت توجه کند که احکام مربوط به اختلافات محیط کار و روابط کار احتیاج به دقت نظر بیشتری دارد. اما نکته اصلی ماجرا اصلا متوجه دستگاه قضایی نیست بلکه متوجه سه دستگاه نامبرده (وزارت کار، وزارت کشور، وزارت صنایع) و در وهله اول وزارت کار است که چطور توجه نداشته که در چنین واقعه مهمی چنین فرایندی طی می‌شود. این بی‌توجهی‌ها مخاطرات جدی ایجاد می‌کند و البته بعد از انتشار این خبر وزارت کار تا مدت‌ها هیچ واکنشی نشان نمی‌‌‌‌دهد. از سویی می‌بینیم که پس از سکوت طولانی مدیرکل وزارت کار آذربایجان غربی را عزل می‌کنند که چرا از اجرای این رای بی‌اطلاع بوده است. من تاکید می‌کنم که این یک مسئله استانی نیست و این مسائل اهمیت ملی دارد. البته در این میان انفعال تشکلات کارگری رسمی را پس از انتشار این خبر داشتیم که درپی آن، چند تشکل کارگری سایر این تشکلات را دعوت به انجام واکنش کردند.

الزامات ناگزیر و رنج‌آور طبقات فرودست نادیده گرفته می‌شود
آیا شما فکر نمی‌کنید کارگری که بیکار فصلی است و در حال حاضر یک داغ مجرمیت هم در پرونده‌اش قرار گرفته است، کار پیگیری را بسیار سخت‌تر کرده است و آیا نباید جلوگیری می‌شد از اینکه این کارگران مجرم و انگشت‌نما شوند و از سوی دیگر آیا فقط تغییر یک مدیرکل مشکلات این کارگران را حل می‌کند؟

این اتفاق باید پیش از این می‌افتاد. البته به حسب اطلاعات پراکنده‌ای که منتشر شده افرادی مداخله کرده‌اند و پرونده را سبک‌تر کرده‌اند و در دادنامه ذکر شده که کارفرما رضایت داده است از این رو رای بدوی محکومیت‌های بسیار سنگینی مثل زندان دارد اما از همان ابتدا باید این موضوع مدیریت می‌شد. در واقع مسئله روابط کار اینجا مطرح است و وزارت کار باید مستقیما خطاب گرفته شود. در اینجا می‌توان یک بحث کلی را مطرح کرد که اقشاری در کشور وجود دارند که این اقشار اقشارِ فرودست هستند و در موقعیت‌هایی قرار دارند که از حیث جرم شناسی احتمال ارتکاب رفتارهای خلاف هنجارها یا خلاف قوانین در آنها بیشتر است. موقعیت‌هایی است که در آنها پر از انواع الزامات ناگزیر رنج‌آور است. بیماری، گرسنگی، عدم امکان استفاده از آموزش برای فرزندان، برخورداری بسیار اندک از مواهب زندگی و برخلاف آن، طبقات متوسط و بالادستی که تا حد انفجار از همه چیز برخوردارند و مدیرانی که ده‌ها میلیون تومان حقوق می‌گیرند. این فاصله، انگیزه‌های ارتکاب رفتارهای خلاف هنجار یا خلاف قواعد شناخته شده را افزایش می‌دهد و گاهی وقت‌ها به ارتکاب جرم می‌انجامد. در نظام‌های روابط کار، برای جبران این فاصله بسیار بزرگ بین اقشار فرودست در کارگران و اقشار بالادست یعنی سرمایه‌داران و دولت دو روش وجود دارد. یک روش ایجاد اتحادیه‌های کارگری است. اتحادیه‌های کارگری با تجمیع قدرت کارگرها این توانایی را دارند که در فرایند‌های تعاملی و مذاکرات بین کارفرما و دولت وضعیت ضعیف کارگران را ارتقا دهند. روش دوم، حمایت‌های دولت است که دولت با حمایت از کارگران به شکل‌های مختلف مانع از این بشود که کارفرماها رفتارهای غیرعادلانه با کارگران داشته باشند. توجه داشته باشید که حفظ تعادل و سلامت در روابط کار یکی از شرایط اساسیِ تولید است و تولید یکی از نیازهای ملی برای ارتقا سطح اقتصادی است. اینجا است که روابط کار اهمیت بسیار زیادی دارد و فقط بحث اخلاق نیست و بحث حقوقی، اجتماعی و اقتصادی دارد. قانون کار در ایران در عین حال که به سه جانبه گرایی گرایش دارد برای ایجاد تشکلات صنفی هم در فصل ششم قانون کار فضایی ایجاد کرده است.

گرایش عمده وزارت کار و وزارت صنایع، حمایت از کارفرماست
البته فصل ششم قانون کار مورد انتقاد تشکلات مستقل کارگری است زیرا در انتخابات اعضا و هیات مدیره تشکل‌ها وزارت کار مداخله می‌کند و از سویی کارگران نمی‌توانند اتحادیه با قدرت چانه‌زنی بالا داشته باشند.

بحران‌هایی که در روابط کار در این چند سال در ایران بسیار زیاد بوده است نشان دهنده اختلال در مدیریت روابط کار در سطح وزارت کار است. جلوی ایجاد انجمن‌های صنفی ملی را می‌گیرند که این به معنی تضعیف انجمن‌های صنفی است. با این رویکرد وزارت کار، انجمن‌های صنفی باید استانی تشکیل شوند و انجمن‌های صنفی استانی از انجمن‌های صنفی ملی ضعیف‌ترند و بعد نمایندگان اینها کانون عالی را تشکیل می‌دهند که کانون عالی به شدت تحت نظر وزارت کار است. لذا به نظر می‌رسد که گرایش عمده وزارت کار و وزارت صنایع حمایت از کارفرما است و به شدت به دنبال حمایت از کارفرما هستند. در اینجا باید در نظر داشت که کارفرما صاحب سرمایه است و قدرت اقتصادی دارد.
بنابراین کارفرما قدرت سیاسی پیدا می‌کند. کارفرماها در شبکه رسمی قدرت ، ادارات، وزارتخانه‌ها ارتباطات عمیق دارند. اگر توجه کنید در تمام جلساتِ اقتصادی کارفرماها حضور دارند. کارفرماها را تقدیس می‌کنند و تمام عوامل اقتدار در اختیار کارفرما است و واقعیت را نادیده نگیرید که سرمایه‌داری حال حاضر ایران تا چه اندازه سرمایه‌داری دلال‌صفت و تاجر مسلک است. زمانی که بحث از افزایش حداقل مزد پیش می‌آید مجموعه بحران‌های اقتصادی کشور را متوجه این موضوع می‌کنند و از افزایش عادلانه دستمزدها جلوگیری می‌کنند. از آن سو هرچه امتیاز اقتصادی از قبیل کاهش مالیات‌ها، کاهش مالیات‌های تکلیفی و انواع تسهیلات را به کارفرما می‌دهند. کارگر را کسی نمی‌بیند و خود کارگران به صورت انفرادی جایی دیده نمی‌شوند و تشکلی هم ندارند و عملا اجازه داشتن یک انجمن مستقل را ندارند زیرا در مسیر آنها برای ایجاد انجمن‌های صنفی سنگ‌انداری می‌کنند. اینجا وزارت کار است که باید در رابطه کارگر و کارفرما تعادل ایجاد کند زیرا در همه جای دنیا این مناقشات بین کارگران و کارفرمایان وجود دارد. در کشورهای دموکراتیک اتحادیه‌ها جلوی کارفرمایان قرار می‌گیرند و روابط را متعادل می‌کنند.

باید در نظر داشت که اگر کارگران قدرت چانه‌زنی بالایی داشته باشند و بتوانند حضور قدرتمندی در میز مذاکره داشته باشند کار به اینجاها نمی‌کشد و طبیعی است که این مسئله اهمیت زیادی دارد. رویکرد شما به این موضوع چیست؟

تشکل‌های کارگری مثل همه تشکل‌های صنفی دیگر تشکل‌هایی هستند که روابط کارگر و کارفرما را عقلانی می‌کنند. مطالبات را دسته بندی و معقول کنند. تعامل با کارفرما برقرار کنند تا به جای رودررویی و مناقشه، گفتگو دربگیرد. کارفرمای ایرانی و دولت این را نمی‌خواهند و به روابط کار به جای نگاه صنفی، نگاه امنیتی دارند.

واقعه معدن طلای آق دره یک زنگ خطر است
یعنی به عبارت دیگر، روابط ارباب رعیتی به جای روابط عقلانی و دموکراتیک در چارچوب چانه‌زنی‌های سه جانبه حاکم است.

اینجاست که ما اگر به واقعه معدن طلای آقا دره برگردیم زنگ خطر بلندی را می‌شنویم. توجه داشته باشید که کشور به لحاظ اقتصادی در بحران‌های شدیدی به سر می‌برد. اولین جایی که بحران اقتصادی در آن بروز و ظهور می‌یابد در روابط کار است. همین کارفرما هم مشکلات بسیاری دارد و در شرایط بحرانی همه از این بحران نصیب می‌برند. این به این معنی است که خود روابط کار دچار اختلال می‌شود. ایجا ما فقط نمی‌توانیم به قانون کار استناد کنیم یا فقط با یک نگاه حقوق و جرم شناسی ساده مسئله را تجزیه و تحلیل کنیم. اینجا باید بحث روابط کار در چارچوب بحران دیده شود که البته با واکنش‌هایی که بعد از این اتفاق از وزارت کار می‌بینیم متوجه می‌شویم که اصولا چنین نگاهی در آن وجود ندارد. باید اضافه کرد که در همین چهار یا پنج سال گذشته ده‌ها اعتصاب کارگریِ مهم در کارگاه‌های بزرگ اتفاق افتاده است.

به نظر می‌رسد یکی از عللی که سبب ساز این بحران‌ها شده باشد خصوصی سازی و واگذاری صنایع مادر به این بخش باشد و در این شرایط نظارت صحیحی از سوی وزارت کار بر عملکرد این پیمانکاران وجود ندارد و پیمانکاران فاقد صلاحیت که حتی از صلاحیت مالی برای پرداخت حقوق کارگران برخوردار نیستند وارد حیطه عمل شده‌اند و در این شرایط مشخص نیست که با چه ضوابط و اصولی اسم این واگذاری‌های را خصوصی سازی می‌گذارند و بعد از این واگذاری‌ها وزارت کار خود را کنار می‌کشد بدون اینکه در قبال کارگران و مردم آن شهری که فعالیتهای معدن محیط زیست آنها را به نابودی کشانده مسئولیتی بپذیرد.

متاسفانه خیلی از این بحث‌ها به موضوعات دیگری وصل می‌شود و آن فساد اداری است. در نتیجه در واقعه آقا دره یکی از طرف‌هایی که باید مواخذه می‌شد وزارت صنایع است. وزارت صنایع این معدن را تحت هر عنوان قراردادی که واگذار کرده است موظف به نظارت بر نحوه اجرای آن است و از طرف دیگر وزارت کار. از این رو مشخص نیست چه درکی از وضعیت کشور در این وزارتخانه‌ها وجود دارد. دقت کنید که جامعه کارگری جامعه بسیار حساسی و شکنندهای است. جامعه کارگران صنعتی به این سادگی از حقوق صنفی خود نمی‌گذرند.

در خصوصی سازی‌ها، گرایش تندی به سمت سرمایه‌داری می‌بینیم
کارفرما در اینجا برخلاف فصل 7 قانون کار که می‌گوید در کارهایی که ماهیت مستمر دارند نبایست قرارداد موقت وجود داشته باشد و باید بیاد داشت که این معدن طلا قرار نیست که تعطیل شود و کار در آن ماهیت موقت ندارد و در اینجا برخلاف قانون کار قرارداد موقت با کارگران منعقد شده است و بعد بر اساس همین قرارداد موقت اخراج را تعدیل نام نهاده‌اند و وزارت کار در اینجا هیچ نظارتی نمی‌کند که کارفرما با کارگر قرارداد سه ماهه تنظیم کرده است و وقتی کارگر را براساس انعقاد این قرارداد غیرقانونی اخراج می‌کنند حق اعتراض را هم از وی می‌گیرند به او می‌گویند که تو قراردادت تمام شده و اخراج نشده‌ای.

اینها حیله‌های قانونی است که مطرود است و از نظر حقوقی در قراردادهایی که ماهیت دائم دارند قرارداد موقت باطل است. در اینجا جهت‌گیری عجیبی را به سمت بخش خصوصی می‌بینیم. بخش خصوصی از آن واژه‌هایی است که باز می‌خواهد بعضی چیزها را کتمان کند. و تحت لوای واگذاری به بخش خصوصی گرایش تندی به سمت سرمایه‌داری را می‌بینیم.البته این به خودی خود مشکلی ندارد اما این به معنای اضمحلال حقوق کارگران نیست. در این پرونده از زمان واقعه تا زمان اجرای رای 15 ماه می‌گذرد در این 15 ماه رسانه‌های آذربایجان غربی چیز زیادی منتشر نمی‌کنند. وزارت صنایع واکنشی ندارد یعنی برایش دغدغه‌ای نیست . وزیر صنایع در اینجا تقدیسگر بخش خصوصی است و هیچ اهمیتی به مسائل کارگری نمی‌دهد. البته در خصوص وزارت کار افرادی بودند که در سطح استانی موضوع را پیگیری کنند اما این موضوعات ابعاد ملی دارد که در سطح ملی به آن پرداخته نشد.

البته دستگاه‌های دولتی به عواقب صدور چنین حکمی برای کارگران معدن آق دره توجهی نداشتند و از بازتاب وسیع آن در رسانه‌ها غافل مانده بودند.
این واقعه را نباید ساده تلقی کرد و فقط بحث جنبه‌های انسانی آن مطرح نیست. حیث جرم شناسی، نوع نگاه و مدیریتی که بر روابط کار در ایران پیش می‌رود محیط‌های کارگری را به محیط‌هایی تبدیل می‌کند که به شدت رفتارهای اعتراضی در آنان افزایش می‌یابد. دقت کنید که من نمی‌گویم که کارگران باید تقدیس شوند بلکه بحث ایجاد تعادل در روابط کار است و در وضعیتی که بحران اقتصادی وجود دارد محیط‌هایی درست می‌شود که به شدت مستعد رفتارهای اعتراض آمیز است.

شما به خوبی اشاره کردید که اقتصاد در شرایط بحران اقتصادی به سر می‌برد آیا در این شرایط بحران اقتصادی که بین دستمزد کارگران و هزینه‌های زندگی شکاف عمیقی وجود دارد و حداقل دستمزد یک سوم هزینه‌های ماهیانه یک خانوار سه نفری کارگری را هم تامین نمی‌کند، اگر قرار باشد اعتراضات کارگری که ظرف مدون طراحی شده‌ای هم برای پیش برد آن تعریف نشده با احکام قضایی مواجه شوند، آیا عدالت رعایت شده است؟

گمانم این است که بر اساس هماهنگی‌هایی که بین دستگاه‌های مختلف اجرایی انجام شده، دست به پاره‌ای از سختگیری‌ها در صدور این آرا زده‌اند. ما اینجا ایراد اصلی را از دادگستری نمی‌بینم و قاضی پرونده وظیفه خودش را انجام داده است و ایراد اصلی از بی اطلاعی دستگاه‌های دولتی است. حتی در این حد وزارت کار توجه و حساسیت به این موضوع ندارد که گزارش دقیقی از سیر واقعه بدهد که این همه روایت‌های مختلف از صدور یک رای نباشد. حتی وزارت صنایع که متولی امورصنعت است در خصوص اخبار این معدن که جزء انفال است و متعلقات دولت نیست گزارش جامعی را منتشر نکرده است. در انتها باید افزود که قاضی که این رای را صادر کرده متکفل صنعت و متکلف روابط کار و رشد اقتصادی نیست و قاضی فقط باید عادلانه، منصفانه و با رعایت جنبه‌های انسانی رای را صادر کند. باید اذعان کرد شیوه رفتاری که در حال حاضر در فضای صنعت و تولید اتفاق می‌افتد و شیوه طرفداری دستگاه‌های دولتی از کارفرمایان، بخش خصوصی، سرمایه داران و تضعیف روزافزون کارگران و جلوگیری شدید از توسع تشکلات صنفی کارگری می‌تواند فضای کارگری کشور را که جمعیت 20 میلیونی دارند که نیمی از آنها کارگران صنعتی هستند به سمت بحران‌های خطرناک ببرد که شاید اصلا گاهی با تمام نظم عمومی سروکار داشته باشد. به عبارتی دیگر سیاست فعلی حاکم بر روابط کار موجب اختلال روابط کار و موجب اختلال نظم عمومی است.

گفتگو: نسرین هزاره مقدم- پیام عابدی

-------------------------

تعویق 6 ماه مطالبات 54 کارگر کارخانه «ورق‌کاران تبریز »

کارگران کارخانه ورق‌کاران تبریز به ایلنا گفته‌اند، در این واحد تولیدی حدود 54 کارگر مشغول به کار هستند. این کارگران علاوه بر تعویق بیش از 6 ماه دستمزد که مربوط به چهار ماهه پایانی سال 94 ودو ماهه آغازین سال 95 می‌شود، 80 درصد عیدی سال 94 خود را هنوز دریافت نکرده است.
بنا بر ادعای کارگران، مشکلات این کارخانه از ماه‌های آغازین سال 94 با اختلافات بین سهامداران کارخانه آغاز شده است و در طول این مدت میزان تولیدات این کارخانه با کمبود مواد اولیه تولید به حداقل نیم رسیده است.
به گفته این منابع همچنین ادامه اختلافات سهامداران کارخانه بر سر مدیریت کارخانه باعث شد تا از مجموع 134 کارگر این کارخانه، 70 نفر از کارگران خود را با اخراج کارفرما از دست بدهند. هم اکنون این کارگران اخراجی از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.
کارگران درباره معوقات بیمه‌ای خود نیز می‌گویند، با وجود آنکه کارفرما هر ماه مبالغی را از حقوق کارگران این واحد برای پرداخت حق بیمه آنان کسر می‌کند اما آن را به موقع به تأمین اجتماعی پرداخت نمی‌کند.
به ادعای کارگران ورق‌کاران تبریز، با وجود آنکه مسئولان اداره کار، سازمان تأمین اجتماعی و استانداری آذر بایجان شرقی از مشکلات کارگران وکارخانه ورق‌کاران اطلاع دارند اما تا این لحظه نسبت به سرنوشت کارگران و کارخانه ورق‌کاران بی‌توجه بوده‌اند.

-------------------------

وضعیت نابسامان شغلی کارگران کارخانه رهانه در شهرک صنعتی کاوه

به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه رهانه در شهرک صنعتی کاوه در شهرستان ساوه که یک واحد تولید شیرآلات صنعتی و دارای حدود 210 کارگر است، با مشکلات شغلی بسیاری روبرو هستند.
کارگران این کارخانه که از سال 1376 تاسیس شده است و هم اکنون حدود 70 کارگر زن در آن اشتغال دارند، می گویند از بهمن ماه سال گذشته دستمزدها به صورت اقساطی در دو یا سه قسط و با تاخیر بسیار پرداخت می‌شود.
علاوه بر این، نحوه پرداخت دستمزدها حجمی و براساس تعداد تولید کارگران محاسبه می‌شود، به گفته این کارگران اگر از تعداد مشخصی کمتر تولید کنیم، با کسر کارکرد مواجه می‌شویم و کمتر از حداقل دستمزد مصوب وزارت کار پرداخت می شود.
از قرار معلوم گروهی نزدیک به 60 نفر از کارگرانی که در دو یا سه ماه گذشته در این واحد تولیدی شاغل شده اند، هنوز بیمه نشده اند و در این چند ماه دستمزد آنها به صورت علی الحساب پرداخت شده است.
این کارگران از عدم پاسخگویی کارفرما و فقدان امنیت شغلی انتقاد دارند و می گویند کسی در قبال وضعیت نابسامان شغلی ما پاسخگو نیست.

-------------------------

مرگ یک کارگر جوان آسفالت‌کار در سنندج

به گزارش ایلنا، ساعت 12 ظهر نوزدهم خرداد، کارگر جوان سنندجی بر اثر افتادن زیر غلطک آسفالت جان خود را از دست می‌دهد.
این کارگر که در انتهای بلوار شبلی، میدان ظفریه سنندج مشغول آسفالت بود، دچار سانحه شد و این سانحه به مرگ او انجامید.
براساس اعلام سازمان آتش نشانی سنندج، پس از اعلام این حادثه بلافاصله ماموران آتش نشانی سنندج برای بررسی موضوع و انجام وظایف محوله به محل حادثه اعزام شدند اما قبل از رسیدن به بیمارستان این کارگر جان خود را از دست داد.

-------------------------

استمداد مالی کارگران کمپرسورسازی تبریز از کمیته امداد امام خمینی

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این نامه که به امضای شماری از کارگران کارخانه کمپرسورسازی رسیده و رونوشت آن نیز به مدیران استانداری آذربایجان شرقی، فرمانداری و اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان تبریز ارسال شده است خطاب به رئیس کمیته امداد شهرستان تبریز آمده است: با توجه به اینکه کارگران کارخانه کمپرسورسازی تبریز حدود 4 ماه حقوق معوقه دارند و در تنگنای شدید مالی هستند و هیچگونه اقدامی از طرف مدیران این کارخانه برای حل مشکلات مالی کارگران زحمتکش صورت نمی‌گیرد و باتوجه به قرار گرفتن در ماه ضیافت الهی و نیاز مبرم کارگران این کارخانه به حمایت از طرف این سازمان خیر، خواهشمند است دستور فرمائید در صورت امکان حداقل جیره مناسب غذایی به کارگران این کارخانه اختصاص داده شود.
در تشریح جزئیات این نامه که یک نسخه آن در اختیار ایلنا قرار دارد؛ یکی از کارگران کارخانه کمپرسورسازی تبریز گفت: بیش از بیست و یک روز است که با اعتراض در محوطه کارخانه به دنبال دریافت مطالبات مزدی خود هستیم اما کسی پاسخگوی ما نیست و به مشکلاتی که در زمینه دریافت نکردن 4 ماه حقوق برایمان به وجود آمده؛ فکر نمی‌کنند.
به گفته وی، تأخیر 4 ماهه در پرداخت حقوق قانونی کارگران کمپرسورسازی تبریز باعث شده که ما کارگران در شرایط سخت معیشتی قرار بگیریم، به‌طوری‌که بیش از 120 کارگر در تأمین مایحتاج روزانه خود ناتوان شده‌ایم.
طبق اظهارات این کارگر، اقساط معوقه و دغدغهٔ تأمین معیشت کارگران کمپرسورسازی آنقدر زیاد است که نمی‌توانند مدت طولانی به این وضعیت ادامه دهند.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر این موضوع به اعتبار، منزلت و کرامت کارگران این کارخانه ضربه‌های جبران‌ناپذیری وارد کرده است.

-------------------------

کارگران معدن البرز شرقی منتظر دریافت مطالباتشان هستند

این منابع کارگری در این باره به ایلنا گفتند: دوماه دستمزد و حق عیدی بیش از هزار و 400 کارگر معدن زغال سنگ البرز شرقی از ابتدای سال جاری پرداخت نشده است. این درحالیست که کارفرمای این واحد معدنی برای جلوگیری از اعتراض کارگران مرتباً در میان کارکارگران حاضر می‌شود و وعده پرداخت مطالبات معوقه کارگران را می‌دهد.
طبق اظهارات کارگران معدن طزره؛ مدیریت معدن هنوز بابت وصول طلب مربوط به فروش زغال سنگ‌های استخراجی همچنان با مشکل بدحسابی خریداران مواجه است.
به گفته آنان؛ آخرین دریافتی کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی مربوط به دستمزد اسفند ماه سال گذشته است که 22 اردیبهشت ماه به حساب کارگران پرداخت شد.
کارگران البرز شرقی در خاتمه تصریح کردند: مشکلاتی که در زمینه پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای آنها به وجود آمده است باعث نگرانی کارگران در سال جاری شده و آنان را در شرایط بد مالی قرار داده است. در این صورت کارگران نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.

-------------------------

کارگران بازنشسته برق منطقه‌ای تهران زمین‌‌ها را تحویل نگرفته‌اند

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ کارگران بازنشسته برق منطقه‌ای تهران که از 20 سال پیش اقدام به خرید زمین از طریق تعاونی منطقه‌ای برق تهران در منطقه هشتگردِ ساوجبلاغ کرده بودند با وجود در اختیار داشتن سند و برگه تحویل سند از سوی شرکت تعاونی منطقه‌ای برق تهران اعلام کردند که هنوز زمین‌های خود را تحویل نگرفته‌اند.
یکی از این کارگران بازنشسته در تماس با ایلنا گفت: دادگاه مسئول رسیدگی به شکایت کارگران؛ یکی از مدیران این شرکت تعاونی را که قبلا بازداشت شده بود؛ به قید وثیقه را آزاد کرده تا زمین‌ها را به ما بازگرداند.
این کارگر بازنشسته برق منطقه‌ای تهران افزود: در همین خصوص کارگران برق منطقه‌ای تهران مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند که پس گذشت ساعاتی از این تجمع؛ محمود بهمنی (نماینده ساوجبلاغ) به جمع معترضان آمد و با آنها در خصوص روال رسیدگی به این پرونده در دادگاه صحبت کرد.
کارگران بازنشسته برق منطقه‌ای تهران تاکید دارند که این شرکت تعاونی باید هرچه سریعتر مجمعی تشکیل و اعضای جدیدی برای هیات مدیره انتخاب کنند تا زمین‌ها هرچه سریعتر به صاحبان آنها برگردد.

-------------------------

تجمع کارگران پیمانی برای معوقات مزدی

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، از بامداد روز دوشنبه (17 خردادماه) کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 19 عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند که تا به امروز نیز ادامه داشته است.
به گفته این منابع، کارگران و مهندسان شرکت گاما و نیروپژوه در اعتراض به مطالبات مزدی خود که از بهمن ماه سال گذشته پرداخت نشده است، اعتراض دارند.
بر همین اساس، کارگران با تجمع در محوطه اطراف محل کار خود خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.
لازم به یادآوری است که اعتراضات کارگری شرکت های پیمانکاری زیرمجموعه شرکت پتروپارس از سال گذشته ادامه داشته به طوری که هفته گذشته تنها یکی از این شرکت های پیمانکاری (ونوسان) توانست با 70 نفر از کارگران خود تسویه حساب کند.

-------------------------

پرداخت دو ماه از طلب کارگران ریخته‌گری ماشین سازی تبریز

منابع خبری ایلنا در کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز با اعلام این خبر گفتند: کارگران این واحد صنعتی صبح امروز(19 خرداد ماه) با دریافت دو ماه از مجموع سه ماه از مطالبات مزدی معوقه خود به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
کارگران می‌گویند، با وجودی که کارفرما ادعا می‌کرد منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران ندارد اما امروز دو ماه از مطالبات معوقه کارگران را که مربوط به حقوق اسفند 94 وفروردین ماه سال جاری می شد را یکجاپرداخت کرد.
به ادعای کارگران، کارفرما هنوز دستمزد اردیبهشت ماه را به کارگران بدهکار بوده و از پرداخت حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی خبری نیست.
بنا بر این گزارش، کارگران کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز خواستار دریافت مابقی مطالبات معوقه خود هستند، اما کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به آنها نمی‌دهد.
به اعتقاد کارگران این کارخانه مشکلات کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز تقریبا از 4 ماه پیش (اسفند ماه 94) به نسبت قبل بدتر شده است که مسئولان سازمان خصوصی سازی این واحد دولتی را بدون مطالعه وکار کارشناسی شده به یکی از صندوقهای بازنشستگی واگذار کرده است.

-------------------------

تجمع کارگران کمپروسور سازی تبریز برای معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا در در کارخانه «کمپروسور سازی تبریز» واقع درشهرک صنعتی قراملک تبریز با اعلام این خبر می‌گویندکه دلیل اعتراض کارگران پرداخت نشدن دستمزد کارگران از اسفند ماه سال گذشته تا هم اکنون است.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت دارند گفته می‌شود،در کارخانه کمپروسور سازی تبریز حدود120 نفر کارگر رسمی وقرار دادی فعالیت دارند که کارفرما هنوز 40 درصد از دستمزد اسفند ماه و 50 درصد عیدی سال 94 و کل مزد ماه‌های فروردین واردیبهشت ماه سال جاری را پرداخت نکرده است.
همچنین گفته می‌شودکه حق بیمه کارگران چندین ماه به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده ودر حال حاضر اداره تامین اجتماعی تبریز راضی به تمدید دفترچه‌های درمان کارگران نمی‌شود.
به گفته کارگران ، درکارخانه کمپرسور سازی تبریز زمانی بیش از 700 نیروی کارگری دائم و قرار داد موقت کار می کردند اما بعد از آنکه مدیریت کارخانه به بخش خصوص واگذار شده است، مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز شده وتعداد کارگران به حداقل 120 نفر تقلیل یافت.

-------------------------

مستمری ها واریز شد/ مطالبات معوقه همچنان پرداخت نشده است

بازنشستگان صندوق فولاد در تماس با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات معوقه خود خبردادند.
از قرار معلوم علیرغم وعده های وزیر کار مبنی بر پرداخت معوقات مزدی بازنشستگان صندوق فولاد، تنها مستمری ماههای گذشته این بازنشستگان پرداخت شده است اما 85 هزار بازنشسته صندوق فولاد از سال 91 معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
به گفته این بازنشستگان، این معوقات مزدی مربوط به حق مدیریت، حق سختی کار و ما به‌التفاوت افزایش مستمری ها از سال 91 است.
از قرار معلوم در پرداخت مستمری فروردین و اردیبهشت ماه نیز 12 درصد افزایش مزدی مصوب هیات دولت لحاظ نشده است و قرار است این افزایش از ماه جاری یا ماه آینده پرداخت شده و به حساب بازنشستگان واریز شود.

-------------------------

بیم و امید کارگران I.T.I از شنیدن خبر بازگشایی کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، با وجود اعلام نتیجه جلسه‌ای که دو روز پیش از سوی کمیسیون کارگری استان فارس برای رسیدگی به وضعیت کارخانه صنایع مخابراتی راه دور شیراز برپا شده بود؛ کارگران پیشین این کارخانه هنوز در برچیدن چادرهای خود تردید دارند.
این کارگران که شمار آنها تا حدود 300 نفر هم گزارش شده است از زمان تعطیل شدن کارخانه I.T.I در سال 86 هنوز موفق به وصول مطالبات مزدی و سنواتی خود نشده‌اند و در اعتراض به همین وضعیت از چهارم خردادماه سال جاری در محوطه این کارخانه تعطیل شده چهارهایی را برپا کرده‌اند.
تردید کارگران سابق کارخانه صنایع مخابراتی راه دور شیراز در خاتمه دادن به این تحصن دو هفته‌ای در حالی است که پیش از این با اعلام نظر کمیسیون کارگری استانداری فارس مبنی بر حمایت بازگشایی کارخانه I.T.I موضوع فروش مزایده‌ای باقیمانده اموال این کارخانه منتفی شده است.
برابر گفته‌های مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس، در حالی که قرار بود کمیسیون کارگری این استان مجوز فروش مزایده‌ای اموال باقیمانده کارخانه تعطیل شده صنایع مخابراتی راه دور ایران را صادر کند؛ اعضای این کمیسیون در آخرین جلسه خود با درخواستی که از سوی کارفرما در مورد بازگشایی این کارخانه مطرح شده بود موافقت کردند.
کارگران متحصن در محوطه I.T.I در عین حال که به نظر می‌رسد از بازگشایی محل کار سابقشان خرسند هستند با دیده تردید نسبت به عملی شده این مسئله نگاه می‌کنند.
یکی از این کارگران به ایلنا گفت: بدهی‌های بانکی معوقه کارفرما باعث نگرانی ما شده است، از یکسو خبر بازگشایی کارخانه‌ای که زمانی در آن مشغول کار بودیم به نوبه خود خبری خوشحال کننده است اما از سوی مقابل وقتی یاد بدحسابی‌های کارفرما می‌افتیم نسبت به این مسئله نگران می‌شویم.
وی یادآور شد: در تمامی این سالها هیچ سخنی از بازگشایی کارخانه بود اما همینکه خبر برگزاری مزایده‌ فروش باقیمانده اموال کارخانه منتشر شد به ناگهان بحث راه‌اندازی دوباره کارخانه قوت گرفته است.
وی ادامه داد: تا این لحظه هیچ مقام مسئولی حاضر نشده تا در خصوص اتفاقات جدید به صورت رسمی ما را مطلع کند؛ همه ما به یک اندازه از راه‌اندازی کارخانه و دریافت مطالباتمان خوشحال می‌شویم و هر دو تای این موارد برایمان مهم هستند برای همین توقع داریم تا دست‌کم یکی از مقامات مسئول با حضور در جمع متحصنان در عین اطلاع رسانی پرداخت شدن مطالباتمان را ضمانت کند.

-------------------------

کارگران ایران از نشست‌های ژنو چه می‌خواهند؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها یک صدو پنجمین اجلاس سازمان جهانی کار در حال برگزاری است. نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت‌ها از کشورهای مختلف عضو در سراسر جهان در این نشست سه جانبه جهانی شرکت می‌کنند و براساس موازینی که این سازمان داراست به رایزنی و مذاکره می‌پردازند.
اما وظیفه نمایندگان کارگری حاضر در این نشست چیست؟ دولت ایران که از حُسن اتفاق عضو هیات رئیسه سازمان جهانی کار است، مدتهاست قصد پیوستن به مقاوله‌نامه‌های 98 و 87 این سازمان را دارد. این دو مقاوله‌نامه به آزادی حق اعتراض و ایجاد تشکل‌های مستقل صنفی کارگری و عضویت آزادانه کارگران در آنها برمی‌گردد بنابراین از منظر کارگران ایران یکی از مهمترین وظایف اعضای هیات اعزامی که وظیفه نمایندگی آنها را دارند، پافشاری برای پیوستن ایران به این مقاوله نامه‌های بنیادین است.
در شرایطی که برخلاف مقررات موجود در مناسبات روابط کار، به دلیل شکایت کارفرما، دستگاه قضایی به حیطه اعتراضات صنفی ورود و برای گروهی از کارگران به دلیل انجام فعالیت صنفی احکام جریمه، شلاق و زندان صادر می‌شود، آنهم در زمانی که دستمزد کارگران بسیار پایین‌تر از خط فقر است و قراردادهای موقت، هرگونه احساس امنیت و امید به آینده را از کارگران سلب کرده است؛ در چنین شرایطی قطعا وظیفه کسانی که به قصد نمایندگی از جانب کارگران به ژنو رفته‌اند؛ بسیار دشوارتر می‌شود.
حال در این اوضاع، باید دید تا چه حد فعالان کارگری به این اجلاس و به این نمایندگان کارگری امید دارند و تا چه اندازه بر این اعتقاد هستند که با حضور نمایندگانی از جنس کسانی که امسال و هرساله به ژنو سفر می‌کنند، قرار است گشایشی هرچند کوچک در اوضاع و احوال کارگران ایرانی به وجود بیاید.

آغاجری: نمایندگان کارگری به زدوبندهای اقتصادی اعتراض کنند
«ناصر آغاجری»، فعال کارگری مناطق آزاد در گفتگو با ایلنا در رابطه با اجلاس سازمان جهانی کار می‌گوید: هر سال در این اجلاس، کسانی شرکت می‌کنند که به نوعی به یکی از نهادهای صنفی رسمی مرتبط می‌شوند اما در عمل چون به دلیل مقررات فصل ششم قانون کار آزادی فعالیت‌های صنفی از کارگران دریغ شده است و از طرف دیگر, دولت و کارفرمایان در عملکرد همین تشکل‌های رسمی نیز مداخله می‌کنند، اصالت صنفی این افراد خواسته و نا خواسته مورد تردید قرار می‌گیرد. وی اضافه می‌کند: آقایان نمایندگان در ابتدا باید زدو بندهای دست‌های پنهان پشت پرده مناسبات اقتصادی جهانی را که برسر کارگران جهان آوار شده؛ افشا کنند و بعد باید اعتراض کنند که چرا امکانات دولت رفاه در اکثر کشورها در حال کاستی گرفتن است؟ اما پس از آن نوبت طرح مهمترین مساله یعنی دفاع از حقوق کارگران ایران است. آغاجری که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کار می‌کند، معتقد است: یکی از مهمترین مطالبات فعلی کارگران ایران رفع اجحافی است که در حق کارگران پروژه‌های نفت و گاز و پتروشیمی صورت می‌گیرد و این مساله‌ای است که باید از طریق نهادهای بین المللی کارگری پیگیری شود. وی می‌گوید: قراردادهای موقت و حضور شرکتهای پیمانکاری متعدد، روزگار کارگران مناطق آزاد را سیاه کرده است و از آن جالب‌تر اینکه این کارگران حق هیچ گونه اعتراضی هم ندارند. او در ادامه به ماده 51 قانون اشتغال در مناطق آزاد مبنی بر لزوم اجرایی شدن کلیه مقاوله‌نامه‌های سازمان جهانی کار اشاره می‌کند و می‌گوید: علیرغم خارج شدن اشتغال در مناطق آزاد از شمول قانون کار همین یک بند مترقی در قانون خاص اشتغال در این مناطق قرار داده شده که آن هم به هیچ وجه اجرایی نمی‌شود. فضا تا اندازه‌ای بسته است که حتی فعالان کارگری در فازهای مختلف نفتی و گازی جنوب نمی‌توانند با هم نشست داشته باشند و درباره مشکلات مشترک گفتگو کنند.

حسنی نژاد: نمایندگان ژنو از حق تشکل یابی دفاع کنند
نظر «بهرام حسنی نژاد»، فعال کارگری مستقل هم تقریبا مشابه است؛ او می‌گوید: معتقدم آقایانی که در اجلاس ژنو شرکت کرده‌اند و خود را برگزیدگان بدنه کارگری ملتهب و بحران زده می‌دانند، باید به اولین وظیفه نمایندگی خود، یعنی توضیح وضعیت کارگران ایران عمل کنند.
وی می‌گوید: آقایان سفر کرده به ژنو به عنوان نماینده کارگران در وهله اول موظف به انعکاس شرایط هستند و باید از ابزارهایی که در اختیار دارند برای مجاب کردن دولت و کارفرمایان ایرانی در به رسمیت شناختن حقوق اولیه و بنیادین نیروی کار استفاده کنند.
حسنی نژاد که روزگاری نه چندان دور در انجمن صنفی معدن چادرملو فعالیت داشته و به دلیل همین فعالیت‌ها، رنج محاکمه و اخراج را در سال 92 چشیده است، می‌گوید: ما در چادرملو از حدود قانونی پارا فراتر نگذاشته بودیم که با احکام ناعادلانه مواجه شدیم. ولی متاسفانه این روزها هم این در قدیمی هنوز بر همان پاشنه می‌چرخد، کارگران آق دره شلاق می‌خورند و کارگران معترض بافق حکم شلاق تعلیقی می‌گیرند. حاضران در نشست سازمان جهانی کار باید از این رنج‌های رفته بر کارگران دفاع کنند.
او، نبودن تشکل‌های مستقل را یکی از مهمترین مشکلات کارگران ایران می‌داند و می‌گوید: حق تشکل‌یابی به رسمیت شناخته نمی‌شود و این دقیقا حاصل چوب‌هایی است که تعمدا لای چرخ گذاشته می‌شود. این نمایندگان باید از ابزارهایی که در اختیار دارند و در اختیار امثال من و دیگر کنشگران صنفی کارگری نیست؛ استفاده کنند تا بلکه ایران به بنیادی‌ترین مقاوله‌نامه‌های جهانی یعنی همان دو مقاوله‌نامه 98 و 87 بپیوندد.

خواسته‌های صنفی قدیمی هنوز برآورده نشده باقیمانده‌اند
خواسته‌های فوق را می‌توان برشی کوچک از حجم انبوه مطالبات صنفی کارگرانی دانست که در حال حاضر نمایندگان آنها برای شرکت در یکصد و پنجمین کنفرانس سازمان جهانی کار به سوئیس رفته‌اند.
شرکت در اجلاس سالانه سازمان جهانی پدیده‌ای تازه نیست؛ دست کم نشست امسال یکصدو پنجمین گردهمایی نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولتی کشورهای گوشه و کنار جهان است و از آنجا که هموراه از ایران به عنوان یکی از نخستین اعضای سازمان جهانی کار یاد شده، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که هیات کارگران ایرانی تاکنون حضوری پرسابقه در اجلاس‌های مختلف این سازمان داشته است.
با وجود این پیشینه، کارگران ایرانی سالهاست در فضایی به سر می‌برند که نه حق تشکل‌یابی و اعتراض صنفی به رسمیت شناخته شده، نه مقاوله‌نامه‌های مربوط به تعیین عادلانه دستمزد در آن اجرایی شده و نه تاکید بر "کار شایسته" در فضای فاقد امنیت شغلی ایران محلی از اعراب دارد.

-------------------------

شرایط محیط کار کارگران عسلویه هنوز ناایمن است

به گزارش ایلنا، مسئله نادیده گرفته شدن مقررات مربوط به اصول ایمنی و بهداشت کار در محیط کار و اقامت کارگران شاغل در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه موضوع جدیدی نیست اما تصاویری که به تازگی توسط منابع خبری ایلنا از شرایط کار این کارگر گرفته شده است نشان می‌دهد این مسئله دست کم هنوز در بخشی از فاز 14 عسلویه نایدیده گرفته شده است.
به نقل از کارگرانی که در این محیط‌ها مشغول کارند گفته می‌شود با وجود انعکاس گزارش هر یک از موارد ناایمن از سوی مسئولان ایمنی (HSE) به پیمانکار و کارفرمایان اصلی اما همچنان وضعیت نامناسب شرایط ایمنی و بهداشت کار ادامه دارد و همین مسئله به عنوان یکی از تهدید‌های بالقوه سلامتی کارگران محسوب می‌شود.
بنا به اظهارات این منابع، خطر خلا ایمنی موجود در محیط کار کارگران عسلویه هنگامی بالاتر می رود که به دلیل اصلاح نشدن این شرایط، کارگران به ناچار رفتار خود را با شرایط محیطی موجود وفق می‌دهند و در نتیجه پس از مدتی تکرار روزانه این رفتارهای پرخطر آنها به عادت تبدیل می‌شوند که قابل سرایت به طیف گسترده ای از کارگران جدید را دارد.

-------------------------

مرگ کارگر مترو بر اثر سقوط از جرثقیل

به گزارش ایلنا، ساعت 14 امروز مرگ کارگر جوانی حین کار در تقاطع خیابان ولیعصر- مولوی به بازپرس ویژه قتل تهران اطلاع داده شد. با دستور بازپرس ویژه قتل تهران تحقیقات بیشتر در مورد علت مرگ پسر ۲۴ ساله آغاز شد.
یکی از کارگران مترو در این باره به ماموران پلیس گفت: پسر جوان در حال نصب جرثقیل برجی تاور در محوطه کارگاه پروژه بود که طناب پاره شد و او روی زمین افتاد. وقتی اورژانس رسید مرگ همکارامان را تائید کرد.
با مشخص شدن علت مرگ کارگر جوان، جسد او با دستور به بازپرس جنایی به پزشکی قانونی منتقل شد.

-------------------------

دیدار وزیر کار ایران با مدیرکل سازمان جهانی کار

به گزارش ایلنا، علی ربیعی با اشاره به جایگاه سازمان بین المللی کار و توقع جامعه کارگری و کارفرمایی از این سازمان از آقای گای رایدر بدلیل تلاش هایشان در ارتقای این فعالیتها قدردانی کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با اشاره به شرایط منطقه ای و فعالیتهای مخرب جنگ طلبان که باعث بیکاری و بی خانمانی جمع زیادی از افراد این منطقه شده است از سازمان بین المللی کار خواستار توجه به آلام و شرایط منطقه ای شدند.
ربیعی علاوه بر این از سازمان بین المللی کار درخواست کرد تا با توجه به تعامل خوبی که در دو سال گذشته بین جمهوری اسلامی ایران و این سازمان بوجود آمده است سطح همکاریهای فنی خود با ایران را افزایش دهد .
در ادامه ربیعی به اقدامات انجام شده در جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت : ما در ایران کارهای بسیاری انجام دادیم که قابل قیاس با سایر کشورها نیست . به نحوی که در هیچ دوره ای تا این اندازه روابط کارگر و کارفرما به هم نزدیک نبوده است . بنابراین از سازمان انتظار داریم تا با کمکهای فنی خود ما را در این راه کمک نماید.
گای رایدر مدیر کل سازمان بین المیللی کار نیز در این دیدار با تشکر از فعالیتهای صورت گرفته در دو سال اخیر خواستار ارتقای همکاریهای سازمان با ایران به صورت عملی شد و بر دریافت نتایج عملی در این همکاریها تاکید کرد .
وی به این نکته اشاره کرد و گفت: نمی خواهیم روابط فقط محدود به روابط دیپلماتیک باشد. بلکه خواستار همکاری عملیاتی با ایران هستیم.

-------------------------

کمیسیون کارگری استان فارس به بازگشایی I.T.I رای داد

«مهرزاد مویدی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: کمیسیون کارگری استان فارس این تصمیم را با رویکرد بازگشایی دوباره این واحد تعطیل شده صنعتی اتخاذ کرده است.
کارخانه صنایع مخابراتی راه دور شیراز (I.T.I) از حوالی سال 86 تا به امروز تعطیل شده است و در روزهای گذشته گروهی از افرادی که در گذشته به عنوان کارگر در این واحد تولیدی مشغول کار بودند با برپایی چادرهایی در محوطه این واحد تولیدی خواستار وصول مطالبات معوقه خود شده بودند.
به گفته مسئول نهاد صنفی کارگران استان فارس اعضای کمیسیون کارگری این استان در جلسه روز گذشته خود براساس برنامه پیشنهادی که از سوی مالک کارخانه در خصوص بازسازی خطوط کارخانه و راه اندازی مجدد آن ارائه شده بود موافقت کردند و در نتیجه فروش مزایده‌ای اموال این کارخانه منتفی شد.
مویدی که از قرار معلوم این بار در جلسه کمسیون کارگری استان فارس حضور داشته است می‌گوید: طبق گفته کارفرما در صورت لغو مزایده، این واحد تولیدی ظرف مدت یک ماه فعالیت خود را با حداکثر ظرفیت نیروی انسانی آغاز خواهد کرد.
این مقام صنفی کارگری استان فارس افزود: قطعا راه‌اندازی یک واحد تولیدی تعطیل شده برای جامعه کارگری خبری خوشایند است اما در عمل این کار بزرگی است زیرا نزدیک به یک دهه از تعطیلی کارخانه می‌گذرد.
وی در عین حال با محق دانستن خواسته‌های صنفی کارگران سابق این واحد صنعتی گفت: نگرانی این کارگران از بابت اینکه هنوز موفق به وصول طلب مزدی خود نشده‌اند کاملا به جاست و باید به آنها حق داد که نسبت به این مسئله خوشبین نباشند.
پیش از این اعلام شده بود که بانک ملی ایران در مقام یکی از بستان‌کاران اصلی کارخانه صنایع مخابراتی قصد دارد تا با فروش مزایده‌ای باقیمانده اموال کارخانه مطالبات خود را وصول کند و انتشار همین خبر باعث شد تا کارگرانی که هنوز بابت مطالبات مزدی و سنوات پایان کار از کارفرمای سابق خود طلبکارند تجمعات اخیر را در محوطه این کارخانه برپا کنند.

-------------------------

عملکرد نامناسب صندوق ذخیره کارکنان آتش‌نشانی

تعدادی از کارگران آتش‌نشانی تهران در تماس با ایلنا از عملکرد نامناسب صندوق ذخیره این سازمان انتقاد کردند. به گفته این کارگران، پرداخت سود این صندوق در سالهای گذشته با مشکل روبرو بوده است و از قرار معلوم، سال 93 این صندوق سودی به اعضای خود پرداخت نکرده است، این در حالیست که قرار بوده سود روزشمار به اعضای این صندوق که بیش از دو هزار نفر هستند، تعلق بگیرد.
در همین حال کارگران می گویند، پس از اعلام انصراف و درخواست بسته شدن عضویت تا ماهها صندوق ذخیره، سرمایه اعضا را بازپس نمی‌دهد.
یکی از اعضای این صندوق از 5 ماه انتظار برای دریافت موجودی حساب خود پس از اعلام انصراف خبر داد.
این کارگران می‌گویند ما سرمایه‌ای را که سالها در این صندوق ریختیم لازم داریم ولی دستمان به هیچ جا بند نیست.

-------------------------

مرگ یک کارگر افغان براثر ریزش آوار در سعادت‌آباد

جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارگر حادثه دیده‌ای که در جریان این حادثه جان خود را از دست داد یکی از اتباع کشور افغانستان بود و حدود 20 سال سن داشت.
وی بابیان اینکه پس اعلام این گزارش به سازمان آتش‌نشانی شهر تهران ماموران 2 ایستگاه به اتفاق اعضای ستاد بحران منطقه 2 شهرداری تهران همراه با تجهیزات در محل حادثه حاضر شدند؛ گفت: براساس گزارش ماموران سازمان آتش‌نشانی این حادثه در زمینی به مساحت 700 متر مربع اتفاق افتاده بود.
ملکی افزود: در این زمین گودالی به عمق 6 متر حفر شده بود و در زمان حادثه گروهی از کارگران در ضلع غربی این زمین مشغول گودبرداری بودند که ناگهان قسمتی از دیوار ریزش می‌کند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با بیان اینکه بعد از ریزش دیوار تنها یکی از کارگران در زیر آوار مدفون می‌شود، افزود: پس از حضور عوامل آتش‌نشانی در محل عملیات ایمن سازی و حفاری برای نجات کارگر حادثه دیده آغاز می‌شود.
وی افزود: پس از آنکه پیکر کارگر حادثه دیده توسط عوامل آتش‌نشانی پیدا و به ماموران اورژانس تحویل داده می‌شود مرگ آنی وی به علت ریزش آوار تایید می‌شود.
وی بابیان اینکه در نهایت ماموران سازمان آتش‌نشانی در ساعت 16 محل حادثه را ترک می‌کنند، افزود: براساس گزارش‌های موجود پیش از این کارشناسان آتش‌نشانی در مورد نکات ایمنی تذکرات لازم را به مالک و مجری پروژه داده بودند.

-------------------------

خاتمه تجمع کارگران صابون سازی خرمشهر با وعده فرمانداری

منابع کارگری ایلنا در کارخانه صابون سازی خرمشهر با اعلام این خبر افزودند: به دنبال برپایی اجتماع صنفی کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر ،صبح امروز فرماندار خرمشهر با حضور در جمع کارگران معترض وعده پی گیری خواسته های صنفی کارگران را طی روز های آینده داده وبدین ترتیب کارگران با اعتماد به وعده های وی موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
به گفته کارگران در حال حاضر نزدیک به 120کارگر در استخدام این واحد صنعتی هستند و دست کم 80 نفر آنها از حدود سه سال پیش بابت مزد و حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند.
این کارگران که از ابتدای سال 95 تاکنون چند بار برای مطالبات معوقه خود تجمع کرده‌اند می‌گویند: حدود چهارسال از زمان‌توقف فعالیت صابون سازی خرمشهر می‌گذرد و در این مدت تمامی پیگیری‌ها برای تعیین تکلیف مطالبات کارگران بی‌نتیجه بوده‌است.
طبق ادعای کارگران معترض صابون سازی خرمشهر ؛ به دنبال بی‌اعتنایی مسئولان پیشین کارخانه وشکایت آنها از دوسال قبل مسئولیت کارخانه صابون سازی به مراجع قضایی خرمشهر سپرده شده است .
آنان با اشاره به متوقف شدن فعالیت کارخانه می‌گویند: از مسئولان انتظار داریم تا در واگذاری این واحد تولیدی به سرمایه‌گذار جدید تمامی جوانب را با رویکرد ایجاد استغال مستمر و پرداخت شدن مطالبات کارگران بسنجند..
به گفته یکی از کارگران صابون سازی خرمشهر ،چند سال است شرایط بازنشستگی با قانون مشاغل سخت وزیان آور را دارند اما به دلیل پرداخت نشدن سهم 4درصدی کارفرما به تامین اجتماعی از امکان بازنشسته شدن محروم شده‌‌ایم.

-------------------------

کارگران معدن ؛ بزهکار یا بزه دیده سیاسی

به گزارش ایلنا، «عباس شیری» عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران و از وکلای دادگستری در یادداشت پیش‌رو به تحلیل حقوقی صدور احکام مجازات شلاق در مورد کارگران معدن طلای آق دره می‌پردازد.
متن کامل این یادداشت به شرح ذیل است: اصطلاح دیگری را مطرح می کنم که تا کنون در نوشته های فارسى شرح داده نشده است . ساندرا والکلیت جرم شناس انگلیسی در مقاله ای اصطلاح بزه دیده سیاسى ( political victim) را مورد استفاده قرار داد . دولت ها سیاست هایى در زمینه کار ، اشتغال ، رفاه ، و غیره اتخاذ می کنند ، ( مثلا در ایران سیاستهای خصوصی سازی یا حذف یارانه ها ، افزایش قیمت حاملان انرژی و غیره) این سیاست ها موجب بیکاری ، پایین آمدن خط فقر و بروز مشکلات عدیده برای طبقات آسیب پذیر جامعه می شود ، این افراد ممکن است تحت تاثیر شرایط یاد شده دست به ارتکاب جرم بزنند ، والکلیت ، این بزهکاران را بزه دیده رفتارها و سیاست های دولت می نامد و نام آنها را بزه دیده سیاسی می گذارد . توجه شما را به رمان بینوایان اثر ویکتور هوگو جلب می کنم . ژان وال ژان ، به منزل می رود و خانواده اش را گرسنه می بیند و براى تهیه قرص نانى ناچار به سرقت مى شود و روانه زندان های سخت با اعمال شاقه . او بزهکارى است که خود بزه دیده عمل سیاست مداران در عدم توزیع عادلانه ثروت شده است . دستگاه عدالت کیفرى هم قانون را در باره وی بی کم و کاست اجراء مى کند. بازپرس ژاور بارها بر اجراى عدالت تاکید می کند و خطر این بزهکاران را به جامعه یادآور مى شود . ژان وال ژان با یک جمله تار و پود این عدالت را به سخره می گیرد ؛ مرا براى دزدیدن قرص نانى به زندان بردند و سال ها نان رایگان به من دادند . سیاست مداران لایه هاى زیرین جامعه را هنگام تصمیماتشان فراموش مى کنند و آنان را ناخواسته به سمت بزهکارى سوق مى دهند . بنابراین منظور از بزه دیده سیاسی ، بزهکارى است که به دلیل سیاست های غلط دولت ، کار و شغل خود را از دست می‌دهد یا فقیرتر می شود . این ها چند گروه مى شوند ؛ ١) گروه اول به سرقت و جرایم خرد ، فروش مواد مخدر ، خرید و فروش أشیاء مسروقة ، تن فروشی ( به ویژه در زنان ) ، گدایی و...روى مى آورند. علت اصلی ارتکاب جرم در اینها فقر ناشى از سیاست هاى دولت است .
٢) گروه دوم کسانی هستند که به طغیان علیه کارفرمایان و سرمایه داران و مالکان بزرگ مى پردازند ، أموال کأرخانه را اتش مى زنند ، جاده را مى بندند ، حتی مبادرت به ضرب و شتم مدیران و کارفرمایان هم مى‌نمایند. این کارگران ناامید از تغییر و اصلاح نیستند ، تمایل به بزهکاری هم ندارند . در تصوری باطل و خوش بینی نسبت به سیاستمداران به سر مى برند . خیال مى کنند که اگر صدای اعتراض خود را به گوش آنان برسانند ، شاید از فقر و فلاکت نجات پیدا مى کنند . در حالی که نمی دانند باید منتظر شلاق و حکم زندان هم باشند .
٣) گروه سوم که وضع دردناک ترى دارند ، خودکشی را انتخاب مى کنند . در جلوی چشم کارفرمایان خود را به آتش مى کشند . یا اعضاى بدن خود را مى فروشند .من براى هر سه گروه از کارگران در ایران مثال هاى واقعی به تعداد کافى مى شناسم .
قربانی در این موارد مفهومی غیر حقوقى دارد . این افراد اکثرا از نظر حقوقى بزهکار نامیده مى شوند . جامعه هم به تماشاى این نمایش غم انگیز نشسته است و گاهی واکنشی نشان مى دهد . واکنش جامعه نسبت به اجراى برخى مجازات ها مثل شلاق قابل توجه است ؟ نمی توان مجازاتی را اجراء نمود بدون اینکه به بازتاب اجتماعى آن توجه نداشت . بر همین اساس قانون مجازات اسلامى ١٣٩٢ ، اجراى برخى مجازات ها ( رجم ) یا اجراى علنی مجازات را منوط به صلاحدید مقامات ارشد قضایی نمود.
بعید نیست فلسفه کسب اجازه از ولی امر در اجراى احکام قصاص هم توجه به همین جنبه بوده باشد . در صورت واکنش مثبت جامعه هم گرایی بین جامعه و سیاست های قضایی ایجاد می شود و در صورت واکنش منفی ، گسست و در نتیجه بی اعتمادی نسبت به اجرای عدالت تقویت مى شود . اعتماد ، از مؤلفه های کلیدی سرمایه اجتماعی است .
پاتنام در کتاب بولینگ به تنهایی ، به زوال جامعه آمریکا در اثر کاهش سرمایه اجتماعى اشاره مى کند و دلیل اصلى آن را کاهش اعتماد نسبت به کارآمدی نهادهاى رسمى و غیر رسمى عنوان مى کند . اعتماد به اجراى عدالت توسط نظام عدالت کیفری لازمه موفقیت در رسیدن به اهداف خویش است . چنانچه مجازات هایی ( هر چند مطابق موازین قانونی ) صادر و اجراء شود و با واکنش منفى طبقات اجتماعى مختلف ( دانشجویان ، کارگران ، معلمان ، هنرمندان ، روحانیون و ...) روبرو شود ، رفته رفته سرمایه اجتماعی قوه قضائیه کاهش خواهد یافت .
اینک به نقل دردناک یک اتفاق و نقد آن از دیدگاه جرم شناسی و جامعه شناسى کیفری می پردازم . در خبرها آمده است ؛
‎دی ماه١٣٩٣ شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آق دره در آذربایجان غربی
٣٥٠ نفر از کارگران فصلی این معدن را به دلیل اتمام مدت قرارداد کاریشان اخراج کرد که در اعتراض به این اقدام کارفرما، تجمع گسترده ای از سوی این کارگران در مقابل نگهبانی معدن صورت گرفت. در آن زمان با شکایت کارفرما حدود ١٧ نفر از کارگران به شلاق محکوم شدند. به تازگی اجرای حکم شلاق علیه این کارگران اجرا شد.اجراى این حکم با واکنش شدید افکار عمومى روبرو شد ، هر چند تحت تاثیر حکم اجراء شده در باره دانشجویان در قزوین ، متاسفانه به حاشیه رفت ، ولی اهمیت آن بیشتر است . تحلیل این رفتار کارگران از دیدگاه جرمشناسی حائز اهمیت است . کارگر ، انسانی را به تصویر می کشد که با حداقل ها زندگی می کند ، نانی بخور و نمیر ، جمله کوتاه در زبان فارسی که ما را از توصیف وضع اسفبار اقتصادى یک شخص بی نیاز می کند . پسوند فصلی را به کارگر اضافه کنید . انسانی بی پناه که اگر یک ماه حقوق نگیرد ، نه می تواند أجاره خانه بدهد نه می تواند شکم خود و خانواده اش را سیر کند ، معمولا بیمه نیست ،پس اندازی ندارد ، مهارت خاصی ندارند و کارگر ساده است که به راحتی و مانند شی می توان وى را کنار گذاشت ، صدایش هم به جایی نمی رسد ، چون دولت مردان هم به وى احتیاج ندارند ، شهروندى فراموش شده که بود و نبودش فرقی نمی کند . شاید روز کارگر از وى یادی بکنند و موقع انتخابات به وى وعده های دروغ بدهند ولی جایی در سیاست های کلان ندارند . این افراد معمولا به دلیل پایین بودن سطح سواد از طرفی و فشارهای شدید اقتصادى از طرف دیگر ، ممکن است دست به خشونت هم بزنند . ولی خشونت آنها از جنس خشونت های دیگر مانند گروه های تروریستی یا بزهکاران سازمان یافته نیست . هـیجانى و إحساسی و ناشى از موقعیتی است که در آن قرار دارند و فریادرسى نمی بینند . اینها در واقع بزهکار نیستند بلکه بزه دیده سیاست هاى غلط دولت در خصوصى سازى ، توزیع ناعادلانه ثروت ، فساد گسترده ، حمایت از سرمایه داران به هر قیمت و غیره هستند .
اعمال مجازات در باره بزهکاران طبقه فرودست جامعه به دلائل یاد شده ، در دراز مدت به شکل گیرى شکاف اجتماعى و جنگ فقیر و غنی و حتى اعتراضات گسترده اجتماعى منجر خواهد شد.( قابل توجه اصول گرایان ) و در فرایند توسعه سیاسى و فرهنگى جامعه هم منجر به ظهور پوپولیسم و توده گرایى مى شود( قابل توجه اصلاح طلبان ) و عقب گرد فرهنگى و فکرى جامعه ( قابل توجه نخبگان ) مى شود .
فرود آوردن شلاق بر بدن کارگران بی پناه ، فقیر و بیکار هر چند بر اساس ظاهر مواد قانونی موجه باشد، به وسیله جامعه اجراى عدالت خوانده نخواهد شد و حمایت از سرمایه دارانی بی درد تلقی مى شود که انسانیت را فراموش و فقط به سود بیشتر فکر مى کنند .

-------------------------

صدور محکومیت تعلیقی برای 9 کارگر معدن بافق

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جمعی از کارگران معدن سنگ آهن بافق در تماس تلفنی با ایلنا گفت: براساس دادنامه‌ای که ساعتی قبل از سوی شعبه 105 دادگاه کیفری 2 یزد، در اختیارم قرار گرفت؛ تمام 9 متهم این پرونده از برخی اتهامات سنگین موجود در پرونده تبرئه شده‌اند.
فروغی در ارتباط با احکام صادره گفت: در دادنامه اول، موکل «محمدحسن تشکری» عضو شورای شهر بافق و کارگر شرکت معدن سنگ آهن با استناد به مواد 554 و 618 از قانون مجازات اسلامی به تحمل 11 ماه حبس تعلیقی و 50 ضربه شلاق تعلیقی به مدت 5 سال و متهم ردیف دوم به 4 ماه حبس تعلیقی به مدت 5 سال محکوم شده است.
وی ادامه داد: در دادنامه دوم، 7 نفر دیگر از کارگران به استناد ماده 618 قانون مجازات اسلامی هرکدام به تحمل 7 ماه حبس تعلیقی و 30 ضربه شلاق تعلیقی به مدت 5 سال محکوم شده اند.
این وکیل دادگستری در پایان گفت: علیرغم تعلیقی بودن این احکام، در ظرف 20 روز آینده به احکام صادره اعتراض خواهم کرد.

-------------------------

گیر کردن دست کارگر جوان در چرخ گوشت

به گزارش ایلنا، گیر کردن انگشتان کارگر 23 ساله در چرخ گوشت صنعتی در آشپزخانه یک رستوران در منطقه سعادت آباد تهران موجب مصدویت این کارگر شد.
این حادثه ، ساعت 20:13 شنبه شب رخ داد و در پی آن نیروهای آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
براساس اعلام سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، در این عملیات، آتش نشانان بلافاصله با استفاده از تجهیزات ویژه نجات به صورت کاملا ایمن با برش قسمت هایی از دستگاه، گلویی چرخ گوشت را از بدنه اصلی دستگاه جدا کرده و برای انجام اقدامات بعدی به اتاق عمل بیمارستان انتقال دادند.
نجاتگران آتش نشانی در اتاق عمل بیمارستان، تحت نظارت پزشکان متخصص، در عملیاتی حساس، دست این پسر جوان را از میان چرخ دنده ها آزاد کرده و وی را که دو انگشت دست راستش به سختی آسیب دیده بود، برای مداوا تحویل عوامل پزشکی بیمارستان دادند.

-------------------------

تجمع شبانه کارگران بازنشسته I.T.I برای مطالبات پرداخت نشده

یکی از این بازنشستگان با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: این اجتماع صنفی از حوالی ساعت 8 شب آغاز و تا ساعت 10 شب ادامه یافت.
وی با توجه به اینکه قرار است برای امروز کمیسیون کارگری استان فارس برای رسیدگی به مشکلات حدود 300 کارگر سابق این کارخانه تشکیل جلسه بدهد؛ تجمع کنندگان خواهان آن شدند تا به نمایندگان صنفی آنها اجازه حضور در جلسه یاد شده داده شود.
به گفته این کارگر سابق کارخانه صنایع مخابراتی راه دور شیراز آنچه که باعث تشدید نگرانی‌های او و دیگر کارگران شرکت‌کننده در اجتماع صنفی شب گذشته شده است؛ قوت گرفتن صحبت‌هایی است که به مورد برگزاری این جلسه بدون حضور نمایندگان آنها مربوط می‌شود.
وی در توضیح علت اصراری که او دیگر همکاران سابقش بر حضور نماینده خود در جلسه کمیسیون کارگری دارند؛ اظهار داشت: از آنجایی قرار است باقیمانده اموال کارخانه بصورت مزایده فروخته شود؛ انتظار داریم تا این تصمیمات در حضور نمایندگان معتمد کارگران بازنشسته گرفته شود.
کارخانه I.T.I که در گذشته نزدیک به 1200 کارگر داشت در نیمه دوم دهه 80 تعطیل شد اما تا این لحظه مطالبات کارگران آن پرداخت نشده است.
این بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز در عین حال افزود: در روزهای گذشته نه مسئولان دستگاه‌های اداری و نه متولیان نهادهای صنفی کارگران شاغل و بازنشسته استان فارس نتوانسته‌اند به او و همکارانش در مورد سرنوشت مطالبات معوقه توضیحی مشخصی بدهند.

-------------------------

وزارت کار افکار عمومی را از ماجرای آق‌دره مطلع کند

سیده فاطمه حسینی نماینده حوزه انتخابیه تهران در مجلس در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به موضوع شلاق‌خوردن کارگران آق‌دره اظهار داشت: استمرار بی‌توجهی به اعتراض‌های کارگران و کوتاهی در ایفای نقش میانجی‌گری توسط اداره کار متاسفانه موضوع را به سمتی برد که شاهد بروز چنین رخ دادی باشیم.
او با ابراز تاسف از این اتفاق تلخ بر پیگیری این حادثه تاکید و تصریح کرد: امیدوارم وزیر کار برای تنویر افکار عمومی از روند این حادثه و اقداماتی که وزارت کار در این مورد انجام داده است، گزارشی به افکار عمومی ارائه کند.
حسینی با یادآوری ماموریت سه‌جانبه‌گرایی وزارت کار و نقش میانجی بین کارگر و کارفرما تاکید کرد: مطلوب این است که بستر لازم جهت مطلع شدن از اعتراض‌های صنفی و رسیدگی به موقع نسبت به این اعتراض‌ها مهیا شود.
وی متذکر شد: انتظار می رود با حساسیت و هوشیاری نسبت به احقاق حقوق کارگران زحمتکش اقدام شود تا از تکرار حوادثی این چنینی که تنها دستمایه‌ تبلیغات علیه نظام می‌شود، جلوگیری به عمل آید.

-------------------------

برخورد قضایی با کارگران نتیجه نبود انسجام تشکیلاتی/ نیروی کار تحت فشار همه جانبه است

«ابوتراب فیضی»، پیشکسوت جامعه کارگری در گفتگو با ایلنا در ارتباط با اجرای حکم شلاق در مورد کارگران معترض معدن طلای آق دره گفت: برای اولین بار نبوده که برخوردهای قضایی و امنیتی با کارگران صورت گرفته است.
وی ادامه داد: تا زمانی که قراردادهای موقت در بازار کار وجود دارند، ترس از بیکاری و اخراج مانع شکل گیری هر نوع اعتراضی است و پس از اعتراضات نیز این برخوردهای قهری انجام می شود و بدون تردید، وزارت کار به عنوان نهادی که موظف به صیانت از حقوق کارگران است، در این زمینه مسئول است.
فیضی گفت: این نوع برخوردها حاصل فقدان حق تشکل یابی و به رسمیت نشناختن حق اعتراض و اعتصاب کارگران است.
وی با انتقاد از ساختارهای تشکیلاتی موجود گفت: تشکل های موجود و به رسمیت شناخته شده در قانون کار، ضعف‌های بنیادین ساختاری و کارکردی دارند و برای توانمند ساختن کارگران بایستی فصل ششم قانون کار اصلاح شود.
وی ادامه داد: برای این که کارگران بتوانند به صورت منسجم و توانمند از حقوق خود دفاع کنند، باید در واحدهای کوچک سندیکا ایجاد شود و پس از آن، در مرحله‌ای بالاتر از اتحاد این سندیکاها، اتحادیه های کارگری به وجود بیاید. سپس اتحادیه ها در یک ساختار هرمی و متحد، فدراسیون های سراسری را تشکیل دهند و طبیعی است که این فدراسیون ها به عنوان نمایندگان واقعی کارگران می توانند به کنفدراسیون‌های بین المللی بپیوندند.
این پیشکسوت جامعه کارگری در ادامه تصریح کرد: بنابراین اولین قدم اصلاح قانون کار بر اساس مقاوله نامه های بین المللی و ایجاد تشکل های مستقل است. پس از آن، کارگران باید به راحتی بتوانند به عضویت این تشکل ها دربیایند و مطالبات خود را پیگیری کنند.
وی در پایان گفت: هیچ نهاد قضایی و کیفری نیز نباید اجازه داشته باشد به حیطه روابط کار پا بگذارد و در صورت دخول به این حوزه، کارگران اگر منسجم و متحد باشند، بدون شک مقامات و فراداستان را وادار به عقب نشینی و جبران خسارات خواهند نمود

-------------------------

طلب کارگران فازهای 20 و 21 عسلویه پرداخت نشده باقی‌ماند

منابع خبری ایلنا در عسلویه از عدم پرداخت دستمزد اسفند ماه کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ خبر دادند.
براساس گفته این منابع، کارفرمایان در هفته‌های گذشته مکررا در مورد زمان پرداخت مطالبات وعده‌هایی داده‌اند که هیچ یک از این وعده‌ها تا کنون محقق نشده‌است.
ظاهرا بر اساس آخرین وعده های کارفرمایان، قرار بوده است پانزدهم خردادماه مطالبات مزدی سال گذشته این کارگران که تعداد آنها تا هزار نفر برآورد می‌شود، پرداخت شود که تا این لحظه هیچ پرداختی انجام نشده‌است.
حتی مطالبات کارگرانی که با آنها تسویه حساب شده و در سال جدید قرارداد ندارند نیز پرداخت نشده باقی مانده‌است.
این کارگران در شرکت‌های پیمانکاری دست چندم در فازهای 20 و 21 عسلویه مشغول به کار هستند.

-------------------------

احتمال برگزاری جلسه کمسوین کارگری بدون حضور نمایندگان I.T.I

«مهرزاد مویدی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: قرار است برای رسیدگی به مشکل مطالبات معوقه کارگران کارخانه تعطیل شده صنایع مخابراتی راه دور ایران (I.T.I) برای روز دوشنبه، هفدهم خردادماه جلسه‌ای در کمسیون کارگری استانداری فارس تشکیل شود.
برگزاری جلسه کمسیون کارگری استان فارس برای بررسی مشکلات کارگران سابق کارخانه تعطیل شده I.T.I در حالی است که به گفته کارگران این واحد تولیدی پیش از شورای تامین این استان در خصوص مشکلات آنها تشکیل جلسه داده بود اما هنوز نتیجه آن اعلام نشده است.
از چهارم خرداد ماه سال جاری تاکنون گروهی از کارگران سابق این واحد تولیدی تعطیل شده با برپایی چادرهایی که در محوطه محل کار سابق خود افراشته‌اند، پیگیر معوقات مزدی خود شده‌اند.
کارخانه I.T.I در حالی در سالهای پایانی دهه 80 تعطیل شد که پیش از این تعداد 1200 کارگر داشت، آنزمان کارگران باقیمانده این واحد تولیدی مدعی بودند که I.T.I در جریان اجرای پروژه کارت‌های هوشمند سوخت نقش کلیدی داشته است و دست کم دولت باید از محل عواید سهمیه بندی بنزین مشکلات این کارخانه را برطرف کند.
معترضان که بیشترشان اکنون در زمره کارگران بازنشسته هستند، از زمان چادر نشینی در محل کار سابقشان دست‌کم هر روز یک اجتماع صنفی حدودا 70 نفری برپا می‌کنند و می‌گویند که پس از گذشت هشت سال هنوز بابت معوقات مزدی و پایان کار خود طلبکارند.
در این باره مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس با تایید این ادعای کارگران به ایلنا می گوید: مشکلات بازنشستگان کارخانه I.T.I از سوء مدیریت‌های قبلی ناشی می‌شود.
وی ادامه می‌دهد: آنزمان مدیران وقت این کارخانه بیشترین وام‌ها را در دولت گذشته از سیتم بانکی دریافت کرده اند اما نه خط تولید خود را به روز کرده و نه معوقات کارگران شاغل و بازنشسته را پرداخت کردند.

-------------------------

تاخیر در پرداخت مزد، کارگران شهرداری اهواز را به تجمع کشاند

یکی از منابع خبری ایلنا در استان خوزستان گفت که کارگران خدماتی منطقه 1 اهواز مقابل شورای شهر و کارگران منطقه 5 فضای سبز در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل شهرداری مرکزی تجمع کردند.
براین اساس کارگران خدماتی منطقه 1 شهرداری اهواز که در مقابل ساختمان شورای شهر اهواز تجمع کرده بودند؛ 4 ماه از معوقات مزدی طبلکارند.

-------------------------

از تبعیض ها به ستوه آمده ایم/ مجلس جدید به داد کارگران پیمانی نفت برسد

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران قراردادی شرکت نفت گچساران در نامه ای سرگشاده خطاب به «غلامرضا تاجگردون» نماینده این شهر در مجلس، خواستار تغییر وضعیت و رفع تبعیض ها شدند.
در بخشی از این نامه آمده است: بیش از شصت درصد نیروهای شرکت نفت و گاز گچساران نیروهای تحت قوانین وزارت کار هستند و از حداقل مزایا و پرداخت ها برخوردارند و کسی هم فکری به حال این معضل نمی کند. از سالها قبل روند جذب نیروی پیمانکاری در شرکت نفت گچساران شروع شد و به تدریج این روند پیش رفت و با هزاران امید جوانان این شهر و شهرهای اطراف در شرکت نفت جذب شدند و تا به خود آمدند بیش از بیست سال تحت نظر پیمانکار در یک شغل و پست مشخص دوران را سپری کردند و الان همه آنها با موهایی سپید و عمر بر باد رفته و وضعیت بد مالی دوران می گذرانند و بعد از بیش از بیست سال که همه عمر و جوانی شان را در قبال هیچ نهادند هنوز می شنوند که شما نیروی پیمانکارید و شرکت هیچ مسئولیتی در قبال شما ندارد!
در ادامه این نامه می خوانیم: جالب اینجاست که سالهای سال در استخدام ها شاهد حضور نیروهای غیربومی از شهرهای مختلف ایران در شرکت نفت گچساران بوده ایم استخدام هایی که در همان پست مورد نظر، نیروی پیمانکاری بومی در حال کار است و هیچ توجهی به او نکردند و با بی عدالتی محض فردی را از کیلومترها دورتر کنار او و با همان شرح وظایف به صورت رسمی و با مزایای بسیار بسیار بیشتر به کار گماردند و کسی هم دم بر نیاورد و اگر هم اعتراضی می کردیم می گفتند امتحان داده است! کدام امتحان؟
اختلاف حقوقی بسیار فاحشی با نیروهای رسمی نفت و حتی بعد از سالها سابقه با نیروهای جدید الاستخدام وجود دارد ولی موقع کار هشتاد درصد کار عملیاتی و یدی نفت بر دوش همین نیروهای کارگری ست و خدا نکند حرفی از تبعیض بزنیم یا جابجا می شویم یا اخطار می خوریم یا اگر خیلی دیگر زیاد پافشاری کردیم توسط سیستم پیچیده مدیریتی به مراجع صالحه قضایی شهرستان معرفی می شویم.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: چهار سال عیدی و پاداش نیروهای قراردادی که حقوقشان تابع قانون کار است کارمندی پرداخت شد و دادمان به جایی نرسید هرجا به نفع سیستم است می گویند شما تابع قانون کار هستید و قانون کار اعمال می شود و هرجا به ضرر سیستم، می گویند شما نیروی شرکت نفت هستید و شرکت نفت قانون خود را دارد و اعمال می شود ای کاش برای دریافت وام و خانه و امکانات رفاهی هم ما نیروی شرکت نفت حساب می شدیم.
اما براستی یک سئوال بزرگ داریم. چرا وقتی وزارت نفت آزمون استخدامی برگزار و پنج هزار نیرو جذب می کند این نیروهای جایگزین نیروهای قراردادی شرکت نفت نمی شوند و نیروهای قراردادی تبدیل وضعیت به رسمی نمی گردند؟
در پایان این نامه می خوانیم: منتظر اقدام عملی در مجلس و ارائه طرح برای تصویب قانون و رفع این تبعیض و ناعدالتی بزرگ در صنعت نفت و گاز بالاخص شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران هستیم.

-------------------------

تاکید فعالان صنفی کارگری بر رعایت حرمت کارگر

در شرایطی که گروهی از نهادهای رسمی کارگری استان آذربایجان غربی در اقدامی تامل برانگیز خواستار ابقاء مدیرکل کار برکنار شده‌اند؛ تنی چند از فعالان صنفی کارگری در گفتگوهای جداگانه با ایلنا، از اجرای مجازات شلاق در مورد کارگران آق دره ابراز ناراحتی کردند و با انتقاد از بی عملی مسئولین، خواستار پاسخگویی همه مقامات ذیربط شدند.

ایزدان: مسئولان محلی وظیفه دارند پاسخگو باشند
«حسن ایزدان»، بازرس کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران گفت: بی اطلاعی و بی عملی مسئولین جای تعجب دارد.
وی افزود: دادگاهی در یکی از محروم ترین و دورافتاده ترین نقاط کشور برای 17 کارگر حکم شلاق صادر می کند، اما هیچ مقام مسئولی اطلاعات لازم را ندارد و پاسخگو نیست.
این فعال صنفی بازنشستگان در ادامه گفت: کجا هستند نمایندگان مجلس و مقامات محلی که براساس قانون باید حامی حقوق موکلان خود باشند؟ مگر این مسئولان با رای همین کارگران و طبقات فرودست بر سر کار نیامده اند؟ مگر قرار نیست به مردم پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: جالب اینجاست که تشکل های کارگری استان آذربایجان غربی نیز به جای اعتراض به صدور و اجرای این حکم، در حرکتی تعجب برانگیز از مدیرکل معزول اداره کار حمایت کردند و این نشان می دهد که این تشکل ها نه نماینده کارگران که حامی منافع دولت و کارفرمایان هستند.

محمد رضا فرزعلیان: چرا متخلف اصلی رها می شود و کارگر شلاق می خورد؟
«محمد رضا فرزعلیان»، عضو کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران می گوید: 17 کارگر شریف که با عرق جبین ارتزاق می کنند و در پیشگاه خدا و خلق ارزنده ترین قشر جامعه هستند، ماهیت دعوای آنها تنها یک خواسته صنفی بر سر تامین معاش بود و جا داشت که به این اختلاف در هیات های تشخیص و حل اختلاف ادارت کار رسیدگی می‌شد.
وی ادامه می دهد: با شرمساری باید گفت که این کارگران که کارفرمای متخلف با آنها قرارداد سه ماهه کاری انعقاد کرده بود، فاقد بیمه بوده اند؛ زیرا اگر بیمه بودند قطعا مشمول بیمه بیکاری می شدند. چرا کارفرما را که متخلف اصلی است رها شده و تنها باید 17 کارگر مجازات شوند؟

مصطفی باقری: مسئولین از جامعه کارگری عذرخواهی کنند
«مصطفی باقری»، عضو هیات مدیره شوراهای اسلامی کار شهرری نیز در همین رابطه گفت: اگر برای این وضع اقدامی نشود بصورت قطع مشابه این اتفاق بازهم تکرار می‌شود؛ خصوصا به علت وجود قراردادهای موقت، مثتنی شدن کارگران مختلف از شمول قانون کار احتمال تکرار چنین برخوردهایی زیاد است.
وی افزود: جای این ضربات نواخته شده، تا مدتی دیگر التیام پیدا می‌کند اما این برخوردها، رنج و درد بیشتری در روح و روان کارگران به جا می‌گذارد که به این سادگیها بر طرف نمی‌شود.
باقری گفت: اکنون توقع جامعه کارگری از مسببین این حادثه دردناک از جمله وزارت کار ، دادگستری و سایر مسئولین این است که ضمن دلجویی از کارگران برای جلوگیری از تکرار این موضوعات به طور جدی اقدام کنند.

-------------------------

خواسته تجمع کنندگان: پرداخت شدن معوقات مزدی

به گزارش ایلنا، این کارگران که برای گرفتن پاسخ قطعی از مسئولان مربوطه حتی در روزهای تعطیل اخیر به اجتماع آرام صنفی خود ادامه داده‌اند؛ می‌گویند: هنوز مسئولان اداری استان حاضر نشده‌اند تا به آنها پاسخ روشنی بدهند.
تجمع اعتراضی این گروه از کارگران که تعداد آنها در حدود 300 نفر می‌شود از روز چهارم خرداد ماه آغاز شده است.
آنها که از جمله واپسین کارگران بازنشسته کارخانه تعطیل شده صنایع مخابراتی راه دور ایران هستند می‌گویند از زمانی تعطیلی این واحد تولیدی در نیمه دوم دهه 80 خورشیدی هنوز مطالبات مربوط به سنوات پایان کار آنها بی‌پاسخ مانده است و در عین حال هیچکدام از نهادهای صنفی کارگران شاغل و بازنشسته این استان نیز نتوانسته‌اند در پیگیری این مطالبات به آنها کمک موثری بکنند.
در این باره یکی از تجمع کنندگان با یادآوری اینکه هفته گذشته شورای تامین استان برای رسیدگی به مشکلات آنها تشکیل جلسه داده بود، افزود: در این جلسه به نماینده کارگران بازنشسته که در واقع ذی‌نفعان اصلی ماجرا هستند؛ اجازه حضور داده نشد و تا به امروز هم هیچ مقام مسئولی از نتیجه این جلسه سخنی نگفته است.
همچنین یکی دیگر از این تجمع کنندگان به ایلنا گفته است: کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران در اجرای پروژه کارت‌های هوشمند سوخت نقش کلیدی داشت اما بعد از اتمام این پروژه به تعطیلی کشانده شد و در نتیجه همه ما به این حال روز گرفتار شدیم.
وی افزود: در آنزمان اعلام شد که همه مطالباتی از بابت اجرای طرح هوشمند شدن کارت سوخت به به کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران تعلق می‌گرفت هرگز به طور کامل توسط سفارش دهندگان آن پرداخت نشد.
این کارگر سابق افزود: به این ترتیب امروز کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران با وجود همه ظرفیت‌هایش تعطیل شده و باقیمانده اموال آن نیز از چند سال پیش در گروه بانک ملی قرار گرفته است و به نظر می‌رسد که در این میان کسی حاضر نسیت به سرنوشت مطالبت کارگران بازنشسته آن که هر روز بیش از گذشته با مشکلات مالی مواجه می‌شوند؛ توجهی بکند.

-------------------------

ضرورت روشن شدن همه ابعاد پرونده کارگران آق‌دره

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این بیانیه‌ که در روزهای اخیر از سوی «اژدر مجیدی» دبیر این نهاد صنفی کارگری استان تهران منتشر شده؛ با اشاره به واجب و لازم بودن تکمین از قوانین و مقررات برهمه افراد جامعه، آمده است: هنوز برخی از ابعاد مربوط به ماجرای پرونده قضایی کارگران آق‌دره از منظر حقوقی جای بحث، تأمل و پرسش دارد که باید به همه آن پاسخ داده شود.
در ادامه این بیانیه آمده است: با فرض بر اینکه حتی عمل این کارگران از نظر قانونی خلاف بوده باشد بازهم شایسته بود که مسولان حوزه قضایی مربوطه با مصلحت اندیشی و.....در اجرای احکام فوق تدبیر بکار می‌بردند.
این تشکل صنفی کارگری همچنین با اشاره به متاثر شدن افکار عمومی جامعه کارگری کشور از این ماجرا، متذکر شده است: اصولا سیاست قانون و قانونگذار و مجریان آن در بدوامر باید موجبات پیشگیری از جرم و بازدارندگی را ایجاد نماید.

-------------------------

همنوایی نابه‌جای نهادهای کارگری آذربایجان غربی با مدیرکل معزول

10 روز از موج رسانه‌ای که با انتشار خبر اجرای مجازات شلاق 17 کارگر معدن طلای آق‌دره در افکار عمومی جامعه کارگری ایران ایجاد شدمی‌گذرد؛ مجازاتی که مبنای آن اعتراض صنفی اعلام شده است که پیش از این در سال 93 از سوی 350 کارگر فصلی این معدن برای تمدید شدن قراردادهای کاری صورت گرفته بود.
همه متهمان این پرونده که آنزمان به همراه دیگر همکارانشان در این اجتماع صنفی حضور داشتند؛ به جای آنکه به اتهامشان درهیات تشخیص و حل اختلاف ادارات کار رسیده شود با شکایت کارفرما راهی دادگستری آذربایجان غربی شده و هر 17 کارگر در دو مرحله بدوی و تجدید نظر مجرم شناخته شدند .
از قرار معلوم در جریان این اعتراض صنفی که آخرین بار به صورت اجتماعی از کارگران معترض در محوطه معدن برپا شده بود، تجمع کنندگان که همگی از کارگران واحد استخراج معدن بودند بار دیگر از کارفرما می‌خواهند تا مانند مدیران سایر معادن طلای مستقر در آن منطقه جغرافیایی، قراردادکاری آنها را برای فصل زمستان نیز تمدید کند اما مخالفت کارفرما با این خواسته در نهایت باعث می‌شود تا این اجتماع صنفی به صحنه برخورد میان معترضان و عوامل وی تبدیل شود.
به نظر می‌رسد که همین برخورد فیزیکی به بهانه‌ای تبدیل می‌شود تا کارفرمای معدن طلای آق‌دره از کارگران مورد نظر به اتهام ارتکاب عناوین مجرمانه‌ «ممانعت و بازداشتن مردم از انجام کسب و کار با ایجاد هیاهو و جنجال»، «توهین به نگهبان شرکت»، «تخریب لباس و توقیف غیر قانونی نگهبان» و «تخریت عمدی تابلوی شرکت» در دستگاه قضایی شکایت کند و در نتیجه اینگونه وظیفه رسیدگی به یک دعوای کاملا صنفی از هیات‌های تشخیص اداره کار سلب و به دادگاه قضایی سپرده می‌شود.
حتی اگر طبق خبر اولیه، مجازات به اجرا درآمده در مورد این کارگران نتیجه تمامی تخفیفات و ارفاقات دستگاه قضایی و نیز اعلام رضایت‌ و گذشت شکای پرونده بوده باشد بازهم تاثیر انتشار این خبر بر افکار عمومی و به ویژه جامعه کارگری به حدی بود که به فاصله چند روز تعدادی قابل توجهی از شخصیت‌های حقیقی و حقوقی صنفی کارگری آن‌هم در بیرون از استان آذربایجان غربی در حمایت از کارگران محکوم شده موضع‌گیری‌ کرده و ضمن انتقاد از دستگاه قضایی و دولت خواهان دلجویی رسمی از کارگران آق دره بشوند.
فعالان صنفی کارگری که تاکنون از بیرون استان آذربایجان غربی در نکوهش این پیشامد موضع گیری کرده‌اند؛ سکوت نهادهای صنفی کارگری این استان را دلیلی بر محدود و سنگین بودن فضای موجود برای فعالیت تلقی کرده و از روی آنچه که مرام صنفی - تشکیلاتی نامیده می‌شود؛ تلاش کرده‌اند تا دست‌کم در شرایط کنونی با بلندکردن صدای اعتراض خود خلا به وجود آمده را برای کارگران معدن آق دره پرکنند.
در مقابل این موضع گیری‌ اگرچه هنوز دستگاه قضایی کشور پاسخی نداده است اما دست کم سنگینی این جو وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کابینه دولت یازدهم را واداشت تا در مواجه با انبوه انتقادات مطرح شده دست به کار شود و ضمن برکناری مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی از دادستان کل کشور نیز بخواهد تا پرونده این کارگران در زودترین هنگام ممکن مورد بازبینی قرار دهد.
اگرچه از نظر کنشگران صنفی منتقد انتشار خبر برکناری یک مدیرکل استانی آن هم به صرف اعلام بی‌اطلاعی از سیر قضایی پرونده کارگران آق‌دره نمی‌تواند پاسخگوی تمامی انتقادات وارد شده به رویکرد‌های مجموعه دولت در حوزه رسیدگی به اختلافات روابط کار باشد اما دست‌کم ‌می‌شود آنرا به منزله جرقه‌ای در سیاهی تلقی کرد که در سالهای گذشته به تدریج در افق روابط کار کشور ایجاد شده و سنگینی سایه آن روز به روز به زیان کارگران بیشتر می‌شود.
اما در این میان چهار تشکل رسمی کارگری استان آذربایجان غربی که تا پیش از این حتی اثری از آنها در فضای رسانه‌ای نبود پس از 10 روز وقفه، ناگهان سکوت و انفعال خود را شکسته‌ و این بار در اقدامی تعجب برانگیز که جهت آن نه در حمایت از کارگران آق‌دره که آشکارا در پشیبانی از مدیرکل تازه برکنار شده کار آذربایجان غربی است، به میدان آمدند و با انتشار بیانیه‌ای مشترک از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستند تا با ابقاء مدیرکل معزول ثابت کند که خبر برکناری این مقام تازه عزل شده تنها یک شایعه سیاسی بوده است.
انتشار ناگهانی بیانیه مذکور که می‌توان آن را مصداق بارز یک بیانیه غیر صنفی و صددرصد سفارشی قلمداد کرد؛ باعث شده است تاهم کنشگران صنفی منتقد مجازات کارگران معدن طلای آق‌دره به ناگهان غافلگیر شوند و در یکی از گرم ترین ماه های سال 95، سردی و رطوبت عرق تعجب را بر پیشانی خود احساس کنند و هم سوز گُردِه شلاق خورده کارگران آق دره، باردیگر گُر بگیرد.
به نظر می‌رسد نویسندگان این بیانیه که تاکنون مثل کبکی سر خود را در برف فرو کرده باشد؛ بدون آنکه حتی در مدت این 10 روز به خود زحمت سرکشی به فضای رسانه‌ای را داده باشند؛ ناگهان از خواب سنگین سکوت بیدار و به بیرون از غار خاموشی جهیده اند و بدون کوچکترین ارزیابی و موقعیت سنجی از حساسیت جامعه کارگری ایران، حمایت مشترک و نابه‌جای خود را از مدیرکل برکنار شده کار استان آذربایجان غربی اعلام کرده‌اند.
در متن این بیانیه به غایت مضحک که حتی برای محض نمونه در هیچ کجای آن به کارگران معدن آق دره و مشکلات صنفی و ماجرای محکومیتشان کوچکترین اشاره ای نشده است؛ از مدیرکل معزول کار استان به عنوان «مردی از جنس کار و تلاش» یاد شده که در دوران کوتاه مدیریت خود توانسته است ضمن هماهنگی با همه دستگا‌های استانی بر زخم‌های جامعه کارگری استان آذربایجان غربی مرهم التیام بگذارد و در عین حال با تمسک به سه جانبه گرایی، جامعه کار و تولید از گردنه دشوار مشکلات را سربلندانه عبور دهد.
شاید بتوان نمونه چنین قیاس مع‌الفارقی را تنها در بیانه‌هایی سراغ یافت که در زمان دولت گذشته، در جهت عکس تامین منافع صنفی کارگران و بصورتی جابندارنه از سوی گروهی از تشکل‌های صنفی کارگری وقت و در حمایت از عملکرد مدیرعامل متخلف سازمان تامین اجتماعی منتشر شده بود.
قطع یقین عمق ابراز تعجب کارگران ایران و به ویژه کارگران آذربایجان غربی از این موضع گیری اخیر رکورد ابراز شگفتی از حمایت‌هایی که در سالهای گذشته از عملکرد مدیرعامل متخلف سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته است را خواهد شکست.

گزارش: پانید فاضلیان

-------------------------

پرداخت مطالبات مزدی کارگران فاز 19 عسلویه

منابع خبری ایلنا می‌گویند: به دنبال اعتراض صنفی‌ای که در روزهای گذشته توسط گروهی از کارگران پیمانکاری فاز 19 عسلویه بابت پرداخت نشدن معوقات مزدی صورت گرفته بود، روز گذشته با تعدادی از این کارگران تسویه حساب شد.
از قرار معلوم این کارگران که درحدود 300 نفر بودند که با وجود خاتمه قرارداد و فسخ شدن رابطه کاری هنوز در دریافت مطالبات معوقه خود با مشکل مواجه بودند.
ظاهرا نزدیک به 70 نفر از این کارگران در سال 93 از طریق شرکت پیمانکاری ونوسان در پالایشگاه پتروپارس مشغول به کار بودند و بنا بر اطلاعاتی که به واسطه منابع ایلنا بدست آمده است، از ابتدای بامداد دیروز این گروه از کارگران توسط کارفرما فراخوانده شده و 80 درصد مطالبات خود را دریافت کرده‌اند.
برپایه این اطلاعات مجموع مطالبات این کارگران بالغ بر 5 ماه مزد و مزایای عیدی و سنوات می‌شود و 20 مطالبات پرداخت نشده نیز بابت ضمانت‌های مربوط به تحویل ابزار و وسایل بوده و همچنان در دست کارفرما باقیمانده است.
این کارگران پیش از این برای آخرین بار در روز چهارشنبه 12 خردادماه سال جاری در مقابل محل کار سابق خود تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.

-------------------------

یک کارگر مرغ داری در مرند کشته شد

به گزارش ایلنا، در این حادثه که روز گذشته دریک واحد مرغ داری در روستای باروج یامچی شهرستان مرنداستان آذر بایجان شرقی رخ داد، کارگر 62ساله در حین کار تعمیر میان پمپ آب گرفتار می شود.
بنا بر این گزارش مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی ، این کارگر که به دلیل گیر کردن میان پمپ آب دچار مصدومیت زیادی شده بود، توسط امداد گزان به بیرون انتقال پیدا می کند وعلی‌رغم انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی، در حین انتقال به بیمارستان جان باخت.

-------------------------

اعتراض کارگران ریخته‌گری ماشین سازی تبریز ادامه دارد

منابع خبری ایلنا در کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز می گویند که دلیل برپایی این اعتراض بیست وسه روزه بی‌تفاوتی کار فرمای جدید در قبال پرداخت مطالبات کارگران است.
به ادعای این کارگران از زمان خصوصی سازی این واحد صنعتی، حجم مطالبات مزدی پرداخت نشده آنها به نزدیک ۴ماه می رسد اما کارفرمابه دلیل آنچه که کمبود منابع مالی نامیده می شود هنوز اقدامی در خصوص پرداخت مطالبات آنها انجام نداده است.
طبق اظهارات کارگران ریخته گری ماشین سازی تبریز در جریان اعتراض روز گذشته آنها، جلسه ای با حضور اعضای هیات مدیره کارخانه با سازمان خصوصی سازی بر گزار شده بود که در آن کارفرما وعده پرداخت بخشی از دستمزد اسفند ماه را می دهد.
معترضان در حال حاضر امیدوارند حداقل وعده روز گذشته کارفرما هرچه زودتر عملیاتی شود . در عین حال از بابت واریز نشدن حق بیمه های خود به سازمان تامین اجتماعی نگرانند و یادآور می شوند که معادل معوقات مزدی، حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند.

-------------------------

تجمع کارگران پیمانی پالایشگاه پتروپارس به روز پنجم کشیده شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران اخراجی پالایشگاه پتروپارس که از چند سال قبل تاکنون به صورت پیمانی در این پالایشگاه مشغول کار بودند در اعتراض به پرداخت نشدن دست کم 5 ماه مطالبات مزدی خود از روز شنبه هفته جاری بصورت مستمر مقابل درب ورودی پالایشگاه تجمع کرد ه‌اند.
یکی ازکارگران معترض در تماس با ایلنا درباره دلایل تجمع امروز خود وسایر همکارانش گفت: ما بیش از300 کارگرپیمانکاری شاغل در پالایشگاه پترو پارس هستیم که اواخر سال گذشته با خروج پیمانکار از پالایشگاه بیکار شده‌‌ایم و این در حالی است که در این مدت هنوز مطالبات ما پرداخت نشده است.
بنا بر ادعای این کارگر، پیمانکار این کارگران به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت های مالی از سوی کارفرمای اصلی از پرداخت مطالبات آنها خودداری می‌کند و صرف نظر از اینکه چنین ادعایی تا چه اندازه صحت دارد به دلیل قطع همکاری پیمانکار سابق با کارفرمای اصلی امکان پیگیری از کارگران بستان کار سلب شده است.
به گفته وی در چنین شرایطی مدیریت پالایشگاه در مقام کارفرمای اصلی نیز از پاسخ دادن به او و همکارانش طفره می‌رود.
این کارگر با بیان اینکه کارگران طی روز های که دست به تجمع زده اند خواسته ای جزء دریافت مطالبات معوقه خود ندارند افزود: باطلوع خورشید به امید دریافت مطالباتمان مقابل درب پالایشگاه پترو پارس می رویم وبا آغاز شب بدون دریافت نتیجه به خوابگاهایمان در شهر کنگان در فاصله 50 کیلومتری بر می گردیم.
در همین رابطه منابع ایلنا تصاویری فیلمبرداری شده‌ای را در اختیار ایلنا قرار داده‌اند که در رابطه با همین درگیری بوده و در شبکه‌های اجتماعی توزیع شده است.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جریان اعتراضات چند روز گذشته در روز یکشنبه (نهم خرداد ماه) میان کارکناننگهبانی محل پروژه با گروهی از تجمع کنندگان برخوردی صورت گرفته که در نهایت با مدیریت عوامل انتظامی تجمع صنفی کارگران معترض خاتمه یافت
به گفته وی با وجودیکه که ما هر روز مقابل درب پالایشگاه حاضر هستیم ودر شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلاتمان با خبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی ادامه دارد.

-------------------------

چادر نشینی بازنشستگان I.T.I به روز هشتم رسید/ بی‌خبری کارگران از جلسه شورای تامین

به گزارش خبرنگار ایلنا هشت روز از چادرنشینی کارگران بازنشسته کارخانه تعطیل شده صنایع مخابراتی راه دور شیراز (I.T.I) می‌گذرد و به گفته کارگرانی که در اجتماع صنفی حضور دارند هنوز از سوی مسئولان مربوطه پاسخی به آنها داده نشده است.
این کارگران می‌گویند از صبح امروز به صورت جدی پیگیر نتیجه جلسه روز گذشته شورای تامین هستیم اما تا این لحظه تمامی تماس‌هایمان با مسئولان استانداری بی‌پاسخ مانده است و ظاهرا نهادهای صنفی کارگری استان فارس نیز در این خصوص بی‌تفاوت بوده‌اند.
کارگران این واحد تولیدی که از سالهای ابتدایی دهه 80 تا زمان تعطیلی این واحد تولیدی در سال 86 به تردیج بازنشسته شده‌اند، می‌گویند که هریک از آنها حداقل 10 میلیون تومان بابت سنوات پایان کار و بخش پرداخت نشده معوقات مزدیشان بستانکار هستند.
با توجه به اینکه باقیمانده اموال این کارخانه از سالهای گذشته تاکنون بابت مطالبات بانک ملی ایران توقیف شده است این کارگران خواهان آن هستند تا مطالبات آنها نیز از محل فروش مزایده‌ای همین اموال پرداخت شود.

-------------------------

کارگران خباز معطل افزایش مزد/ افزایش بهای نان را تایید نمی‌کنیم

«یدالـله صمدی» در گفتگو با ایلنا با تاکید بر اینکه عدم افزایش دستمزد کارگران خباز غیر قانونی است گفت: وزارت کار موظف است مطابق بند 1 و 2 ماده 41 دستمزد خبازان را افزایش دهد و تاخیر در اجرای قانونموجب نارضایتی کارگران خباز خواهد شد.
وی با شاره به اینکه از 17 آذر 93 شاهد هیچ افزایشی در دستمزد خبازان نبوده‌ایم؛ گفت: مصویه شورای عالی کار در خصوص افزایش دستمزد در دو سال گذشته برای خبازان اجرا نشده است و مسئولان مربوطه هرگاه که بحث افزایش دستمزد خبازان مطرح می شود می‌گویند که دستمزد خبازان با افزایش قیمت نان افزایش می یابد.
دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج با تاکید بر اینکه این انجمن در بیانیه‌ها و قطع نامه های خود هیچگاه خواستار افزایش قیبمت نان نشده‌است؛ تصریح کرد: خبازان به خوبی می‌دانند که افزایش قیمت نان بر اسایر اقلام مصرفی همه اقشار آسیب‌پذیر از جمله خود آنها تاثیر گذاشته و در نتیجه معیشت خود خبازان را تحت تاثیر قرار می‌دهد از این رو ما هیچگاه خواهان افزایش قیمت نان نبوده و نخواهیم بود.
این فعال صنفی افزود: خواسته کارگران صنف خباز واقعی شدن مزد است اما اینکه به غلط از سوی دیگران مسئله افزایش دستمزد به مسئله افزایش بهای نان پیوند خورده موضوعی جداگانه است و به هیچ وجه مورد تایید کارگران خباز نیست.
دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج همچنین با انتقاد از اینکه سازمان تامین اجتماعی در استان کردستان فقط شاطرها را در ردیف مشاغل سختی و زیان‌آور قرار داده؛ اظهار داشت: این سازمان باید بقیه مشاغل خبازی را هم در ردیف مشاغل سختی و زیان آور قرار دهد زیرا تمامی کارگران نانوایی‌ها با توجه به حرارت کوره دچار بیماری‌های پوستی و تنفسی هستند.
صمدی ادامه داد: دیوان عدالت اداری در گذشته مصوبه ای صادر کرده بود تا تمامی مشاغل خبازی شامل سختی و زیان اور شوند اما مجمع عمومی دیوان با بر خلاف رای دیوان عدالت کارگران کارگاه خبازی تعطیل شده را از ردیف مشاغل سختی و زیان آور خارج کرد که با توجه به اینکه بیشتر کارگاه ها که در گذشته در این زمینه فعال بوده اند تعطیل شده اند این مسئله موجب ضررهای روحی و مالی برای کارگران خباز بیکار شده است.

-------------------------

ادامه ممانعت کارفرما آب معدنی داماش از ورود کارگران به محل کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارفرما ی این واحد تولیدی به بهانه مشکلات مالی از صبح روز شنبه (8خرداد ماه) از ورود 40 کارگر شاغل در این کارخانه که بیش از هفت ماه مطالبات حقوقی طلب دارند ممانعت کرده وبه همین دلیل 5 روز است که کارگران پشت دربهای بسته این کارخانه جمع شده اند.
یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت:بصورت مشخص فعالیت تولیدی کارخانه آب معدنی داماش یک ماه است متوقف شده و مشخص نیست کارخانه چند روزدیگر تعطیل است. کارفرما به هیچ وجه اجازه نمی‌دهد کارگران وارد کارخانه شوند.
این کارگر معترض افزود: قرار بود دو روز پیش (در سومین روز از اعتراض کارگران) اعضای هیئت مدیره جلسه ای را برای پی گیری مشکلات کارخانه وکارگرانش برگزار کنند اما این جلسه در نهایت روز گذشته در حالی به صورت نیمه کاره برگزار شد که اعضای حاضر در آن بر سر برخی تصمیمها نتوانسته اند توافق کنند وکارگران راهمچنان بلاتکلیف نگه داشته اند.
به گفته این کارگر،به دلیل دوری محل کارمان با مراکز ونهاد های پی گیر که بیش از صدها کیلومتر فاصله دارد هیچ مسئولی در شهرستان واستان پی گیر مشکلاتمان نیست و اعتنایی به مطالبات صنفی مان ندارند.
کارگران آب معدنی داماش با بیان اینکه طی روزهای گذشته مسئولان کارخانه هیچ پاسخ قانع کننده‌ای به کارگران معترض نداده‌اند در خاتمه در تشریح مطالبات حقوقی خود افزودند: کارگران این کارخانه با احتساب عیدی 94 نزدیک به هفت ماه معوقات مزدی طلبکارند .همچنین حق بیمه کارگران از اسفند ماه سال گذشته، به تاخیر افتاده و در حال حاضر اداره تامین اجتماعی شهرستان رودبار راضی به تمدید دفترچه‌های درمان آنها نمی‌شود.

-------------------------

حدیث بی‌قراری کارگران آق دره/ هم سرطان می‌گیریم، هم شلاق می‌خوریم

"شیر گوسفند سرطان زاست، آب آلوده است. دستمان به کاری نمی رود، بیکاریم. کاری نیست که خرج زندگی را از دلش بیرون بیاوریم، نه زمینی مانده برای شخم زدن و نه آب و علوفه‌ای باقی مانده که دامداری کنیم."
اینها درد دل یکی از کارگران آق دره است، کارگری که هم شلاق خورده و هم این روزها بیکار است.
حدیث کارگران فصلی معدن طلا در آق‌دره علیا، روستایی در سی و چند کیلومتری شهرستان تکاب آذربایجان غربی طولانی است، بی بهره از کار، زمین و درآمد و در محرومیت منطقه‌ای مرزی روزگار می‌گذرانند، صدای دادخواهی‌شان به هیچ جا نرسیده است که هیچ، شلاق هم خوردند، جریمه هم شدند، سابقه کیفری هم پیدا کردند.
دی ماه سال گذشته شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آق‌ دره 350 نفر از کارگران فصلی این معدن را به دلیل تمام شدن مدت قرارداد کاری‌شان تعدیل کرد. در اعتراض به این اقدام کارفرما، تجمع گسترده‌ای توسط کارگران اخراجی صورت گرفت که در نتیجه برخورد عوامل نگهبانی با معترضین، حوالی ساعت 8 شب روز ششم دی ماه سال 93 یکی از کارگران که تحت فشار روحی وارده شده قرار داشت در اعتراض به از دست دادن شغلش اقدام به خودکشی کرد. در آن زمان دادگاه تکاب با شکایت کارفرمابه اتهام ایجاد اغتشاش حدود 26 نفر از کارگران را بازداشت کرد.
همین شکایت کارفرما، باعث شد که حکم جریمه و شلاق برای 17 نفر از همین بازداشتی‌ها اواخر ماه گذشته اجرایی شود. کارگرانی که ماه‌هاست بیکارند و قرارداد شغلی ندارند، کارگرانی که تنها دلخوشی‌شان کار در معدن طلایی است که از سال 1383 در محدوده سکونتشان به بهره برداری رسیده، به جرم برگزاری یک تجمع صنفی، تجمعی که حاصل و نتیجه‌ای هم برای آنها در بر نداشته، شلاق می‌خورند.
"مدت‌هاست قرارداد نداریم، فقط یکی از ما 17 نفر این روزها در معدن کار می‌کند، با بقیه ما قرارداد نبستند، ماه‌های گذشته خیلی تحت فشار بودیم، به ما مشکوک هستند، همه اتفاقات را گردن ما می اندازند، همه کاسه کوزه‌ها سر ما شکسته می‌شود".
از این کارگر که حتی حاضر نیست نام کوچکش جایی نوشته شود می پرسم، چگونه گذران زندگی می‌کنید؟ منبع درآمدتان کجاست؟ می‌گوید: نصف سال آواره کوهستانیم، نصف دیگر سال دربه‌در شهرهای بزرگ و تهرانیم. چند نفری هم هر سال می‌رویم بندر دستفروشی می‌کنیم. از روستاها و شهرهای دیگر بیش از 1000 نفر در معدن طلا کار می‌کنند، ولی از آق دره علیا فقط 60 نفر امسال قرارداد دارند و در معدن مشغولند.
این کارگر تازه از تهران برگشته است، چند روزی یک کار موقت ساختمانی داشته: "معدن در محدوده روستای ماست، به نظر شما این عدالت است که با وجود این همه طلای زیر پاهایمان، آواره و سرگردان شهرها باشیم، شب‌ها روی نیمکت‌های پارک بخوابیم و روزها فعلگی کنیم؟"
خانه‌های کاهگلی روستا سال‌هاست که از شدت انفجارهای معدن ترک خورده است، خبر شلاق خوردن کارگران که رسید، این ترک‌ها عمیق‌تر شد، شلاق هم یک سرطان دیگر بود ، یک آلودگی دیگر، حاصل همان طلاهایی که زیر پای روستاییان آق دره علیا، زیر خاک خانه‌های آنها خوابیده است.
این روزها رسانه‌ها پر شده است از اخبار این شلاق خوردن، چند تا از تشکل‌های رسمی کارگری هم در اعتراض به این حکم بیانیه و اطلاعیه صادر کرده‌اند، همین امروز صبح هم مدیرکل استان آذربایجان غربی به دلیل بی‌اطلاعی از اجرای این حکم شلاق برکنار شده است، همه فعالان کارگری همه آنها که دغدغه معاش فرودستان را دارند معتقدند که قوه قضاییه نباید به این پرونده ورود می‌کرد.
همه این واکنش ها در عرض همین یک هفته، شاید توانسته باشد کمی این کارگران را آرام کند، شاید هم بتواند مرهم ناچیری باشد بر زخم شلاق‌های ماموران و معذوران، اما تا وقتی که کارگران آق دره بیکارند، تا زمانی که نصیب آنها از گنجینه طلای زیر پاهایشان، آوارگی و دربه‌دری و داغ مجرمیت باشد، خوشبختی و امنیت واژه‌های گنگ و گمنامی هستند که در قاموس دورافتاده منطقه محروم و مرزی آق دره ، به این زودی‌ها معنا نمی‌شوند.

نسرین هزاره مقدم

-------------------------

کارگران قراردادی ارگ قدیم سه ماه مزد طلبکارند

منابع کارگری ایلنا در ارگ قدیم بم گزارش دادند، این کارگران که تحت مسئولیت سازمان میراث فرهنگی در پروژه نجات بخشی ارگ قدیم بم به صورت تخصصی به کار مرمت ارگ قدیم مشغول‌اند در سه ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند.
به گفته کارگران، معوقات حقوقی نیروی کار این پروژه عمرانی در ماه‌های اسفند سال گذشته وفروردین واردیبهشت ماه سال جاری به تاخیر افتاده است. همچنین حق عیدی و پاداش پایان سال کارگران تا کنون پرداخت نشده است.
به گفته این کارگران معادل سه ماه دستمزد معوقه حق بیمه این کارگران نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده و به همین دلیل دفترچه‌های درمانی آنان فاقد اعتبار شده است.
بنا بر ادعای کارگران، پایگاه میراث فرهنگی ارگ به عنوان متولی اصلی پروژه نجات بخشی ارگ قدیم به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
به نقل از این کارگران که در دارای سوابق 8تا 24ساله هستند، گفته می‌شود تاخیر در پرداخت دستمزدشان تقریبا از سه سال پیش آغاز شده به همین دلیل کارگران مرداد ماه سال گذشته دست به یک اعتراض صنفی 5 روزه زدند که در نتیجه آن کارفرما پنج روز از حقوق کارگرانی که در این اعتراض حاضر بودند راکسر کرد.
به ادعای آنان برخی از کارگران از اساتید خشت وگل هستند که پیش از وقوع زلزله سال 82 در بازسازی و نگهداری پروژه ارگ بم مشارکت داشتند بطوری که در حال حاضر سابقه کاری آنها تا حدود 24سال هم می‌رسد.

-------------------------

سقوط مرگبار کارگران ساختمانی از ارتفاع

به گزارش ایلنا، روز گذشته سقوط از بالابر در یک ساختمان نیمه کاره در تهران، منجر به مرگ یک کارگر شد.
این حادثه ساعت 12:25 روز گذشته در بلوار 24 متری منطقه سعادت آباد تهران اتفاق افتاد.
به گفته رضا تاجی رئیس ایستگاه 25 آتش نشانی تهران، در پی پاره شدن یکی از سیم بکسل های اتصالات دستگاه بالابر(کلایمبر) که 3 کارگر ساختمانی نیزدر داخل آن حضور داشتند، ناگهان این کارگران از طبقه چهارم به پائین سقوط کردند.
وی اضافه کرد: بر اثر این حادثه 2 نفر از کارگران به دلیل داشتن کمربند ایمنی از این حادثه جان سالم به در بردند ولی متأسفانه یک نفر از آنان که جوانی حدوداً 20 ساله بود به طبقه منفی 3 سقوط کرد و به شدت با سازه های فلزی بین طبقات برخورد کرد.
تاجی در ادامه ابراز داشت: آتش نشانان بلافاصله هر 3 کارگر را تحویل عوامل اورژانس دادند که متأسفانه عوامل اورژانس مرگ کارگر جوان 20 ساله را تأیید کردند.
این رئیس ایستگاه آتش نشانی در پایان اعلام کرد که تحقیقات بیشتر در خصوص علت و چگونگی بروز این حادثه هم چنان از طرف کارشناسان آتش نشانی در حال انجام است.

-------------------------

مدیرکل کار استان آذربایجان غربی برکنار شد

یک مقام مطلع در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: با حکم «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از امروز چهارشنبه (12 خردادماه) مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی پس از گذشت نزدیک به دو سال نیم از این سمت برکنار شده و به زودی شخص جدیدی به این سمت منصوب می‌شود.
پیش از این براساس خبری که نخستین بار در ایلنا منتشر شده بود، اعلام شد که مجازات شلاق و پرداخت جریمه نقدی‌ای که براساس رای قطعی دادگستری استان آذربایجان غربی برای 17 کارگر معدن طلای آق دره صادر شده بود؛ به اجرا درآمده است.
تمامی متهمان این پرونده از کارگران فصلی معدن طلای آق دره بودند که براساس اخبار قبلی خواستار تمدید قرارداد‌های خاتمه یافته شده خود می‌شوند اما در نهایت مخالفت کارفرما با این در خواست باعث شد تا در مقابل این واحد معدنی تجمع صنفی برپا کنند.

-------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در بیمارستان سنندج

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت 17 روز گذشته سقوط بالابر موجب مجروحیت یک کارگر ساختمانی شد.
این کارگر به نام "هیمن غفوری" پس از حادثه به علت وخامت حال به بیمارستان بعث سنندج در مرکز استان کردستان منتقل شد.
متاسفانه این کارگر 31 ساله که پدر یک دختر خردسال 5 ساله نیز هست، امروز صبح در بیمارستان فوت می کند. پزشکان بیمارستان شدت جراحات وارده به ناحیه سر را علت فوت عنوان می کنند.
هم اکنون، جنازه کارگر مرحوم برای انجام مراسم تشییع جنازه در حال انتقال به شهرستان بانه است.

-------------------------

تجمع شبانه 400 نفر از کارگران برای معوقات مزدی/ انتقاد از انفعال نهاد صنفی

یکی از کارگران سابق این واحد صنعتی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: به دنبال برپایی این تجمع صنفی قرار شد تا در جلسه امروز شورای تامین استان فارس در خصوص طلب 30 میلیاردی بازنشستگان شرکت تصمیم گیری شود.
وی یادآور شد: از سه‌شنبه هفته گذشته در محوطه کارخانه چادرهای خود را برپا کرده بودیم از مسئولین اداره کار، استانداری خواستیم که در خصوص مطالبات با تجمع کنندگان دیداری داشته باشند اما آنها نه تنها به کارخانه نیامدند بلکه از طرق مختلف فشار وارد می‌کنند تا چادرهای خود را جمع کنیم و به همین دلیل تجمع شب گذشته را بعد از نماز مغرب برگزار کردیم.
این کارگر صنایع مخابراتی راه دور شیراز در عین حال از برخورد منفعلانه نهادهای صنفی کارگری استان فارس انتقاد کرد و افزود: بصورت مشخص از نمایندگان کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس انتظار داشتیم تا در سالهای گذشته از موقعیت خود در جلسات استانداری و اداره کار برای پیگیری خواسته‌های ما استفاده کنند اما انگار از نظر آنها کارگران I.T.I دیگر جزء کارگران شاغل محسوب نمی‌شوند که بخواهند خواسته‌های ما را پیگیری کنند.
وی با یادآوری اینکه از سالهای قبل تاکنون اموال توقیف شده شرکت نزد بانک ملی باقیمانده است، افزود: ابتدا قرار بود این اموال از طریق مزایده بابت طلب بانک ملی فروخته شود اما در نهایت با اعتراض کارگران جلوی این مزایده از طریق دادستانی گرفته و قرار شد تا از طریق قیمت‌گذاری دوباره به خواسته‌های کارگران نیز رسیدگی شود.
لازم به ذکر است که روز گذشته علی همتی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس در مصاحبه باروزنامه خبر جنوب گفته بود کارشناسی بر سر قیمت مزایده اموال شرکت در حال انجام است و قرار شده که مطابات بازنشستگان در اولویت پرداخت باشد.

-------------------------

احتمال برکناری مدیرکل کار آذربایجان غربی به دلیل بی‌اطلاعی از اجرای حکم شلاق کارگران

یک مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: به احتمال بسیار زیاد مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی که از تاریخ 20 آذرماه سال 93 مشغول فعالیت است در روزهای آینده از سمت خود برکنار خواهد شد.
برپایه گفته‌های این مقام مطلع دلیل این جابجایی بی‌اطلاعی مدیرکل کنونی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی از به اجرا درآمد حکم مجازات تعزیری است که به تازگی در مورد 17 نفر از کارگران معدن طلای آق‌دره به اجرا درآمده بود.
برپایه‌ این اطلاعات صرف‌نظر از این جابه‌جایی قریب‌الوقوع، در رابطه با مسئله کارگران معدن طلای آق دره نیز اقدامات دیگری هم اکنون از سوی مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دست انجام است.
پیش از این براساس خبری که نخستین بار در ایلنا منتشر شده بود، اعلام شد که مجازات شلاق و پرداخت جریمه نقدی‌ای که براساس رای قطعی دادگستری استان آذربایجان غربی برای 17 کارگر معدن طلای آق دره صادر شده بود؛ به اجرا درآمده است.
تمامی متهمان این پرونده از کارگران فصلی معدن طلای آق دره بودند که براساس اخبار قبلی خواستار تمدید قرارداد‌های خاتمه یافته شده خود می‌شوند اما در نهایت مخالفت کارفرما با این در خواست باعث شد تا در مقابل این واحد معدنی تجمع صنفی برپا کنند.

-------------------------

معطلی کارگران اخراجی مدیران خودرو برای دریافت سنوات

کارگران اخراجی این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: آبان ماه سالگذشته(94) حدود 100 نفر از کارگران کارخانه «مدیران خودرو» در استان کرمان، با تمدید نشدن قرارداد کار اخراج شدند.
به گفته آنان با وجود آنکه از آن تاریخ تا کنون کارگران بیکار شده پی‌گیر مطالبات معوقه خود هستند،اما کارفرما اعتنایی به پرداخت مطالبات معوقه آنان نمی کند وکارگران در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
طبق اظهارات کارگران اخراجی این شرکت خودرو سازی ، هر کدام از همکاران اخراج شده دست کم 5 میلیون تومان از کارفرما بابت دو سال سنوات پایان کار خود طلب دارند.
این کارگران همچنین مدعی شدند به صورت میانگین سابقه هر کدام از کارگران اخراجی 6 تا 8 سال است که در زمان اشتغال از قرار داد کار معتبر برخوردار نبوده‌اند.
آنها در ادامه در مورد سرنوشت خود و دیگر همکاران تعدیل شده گفتند: هنوز فرصت دریافت مقرری بیمه بیکاری برای نیمی از کارگران اخراجی کارخانه مدیران خودرو در اداره کار شهرستان بم فراهم نشده و همین مسئله آنها را در موقعیت سخت بدی مالی قرار داده است.

-------------------------

با امنیتی کردن محیط کار مشکلات حل نمی شود/ ورود قوه قضاییه در حوزه روابط کار صحیح نیست

«علیرضا مقدم»، کارشناس حقوقی و وکیل دادگستری در گفتگو با ایلنا در ارتباط با اجرای حکم شلاق برای کارگران معدن طلای آق دره گفت: ورود قوه قضاییه و دادگاههای کیفری به حوزه روابط کار به هیچ وجه صحیح و قانونی نیست.
وی ادامه داد: گرچه قوه قضاییه علیه این کارگران اعلام جرم کرده اما باید گفت اگر براساس مناسبات روابط کار مشکلات حل می شد، بسیار بهتر بود و تبعات منفی کمتری داشت.
مقدم با بیان این مطلب که با امنیتی کردن محیط کار، مشکلات فعلی حل نمی شود افزود: در قانون کار چگونگی مناسبات کارگر و کارفرما به طور دقیق تعیین شده و بنابراین براساس این سند قانونی که تنها مرجع قابل استناد در این حیطه است، اختلافات حوزه روابط کار باید در چهارچوب سه جانبه گرایی و از طریق نهادهای مرتبط در وزارت کار حل شود.
این وکیل دادگستری در ادامه گفت: در بحث تعیین مجازات دو مساله مطرح می‌شود، یکی بحث هدف از مجازات و دیگری نیت متهم.
وی در تشریح این مطلب گفت: در بحث هدف معمولا تنبیه متهم یا بازگشت به اجتماع مطرح می شود. در مورد شلاق زدن کارگران بایستی این سوال را مطرح کرد که این مجازات برای کارگرانی که پیگیر مطالبات صنفی خود بوده اند ، چه هدفی در برداشته است و آیا مراجع قضایی صادرکننده این حکم، توانسته اند با اجرای این حکم به هدف خود برسند یا خیر.
مقدم ادامه داد: مساله بعدی اینست که این حکم براساس ماده قانونی "ممانعت از کسب و کار" صادر شده، ولی مرجع قضایی به نیت اصلی متهمان هیچ توجهی نکرده است. چرا که تجمع صنفی هرگز قصد ممانعت از کسب و کار ندارد و به عبارت دیگر باید گفت اگر حق و حقوق کارگران پرداخت و به مطالباتشان رسیدگی می شد، نه دست از کار می کشیدند و نه به زعم مراجع قضایی، مانع کسب و کار می شدند، بلکه بهره وری و رونق تولید نیز افزایش می یافت.
وی افزود: بنابراین با اطمینان می توان گفت تطبیق این ماده قانونی کیفری با تجمع کارگران، خارج از مسئولیت های قوه قضاییه است.
این کارشناس حقوقی در پایان با اشاره به بخشنامه صادره دادگستری خوزستان مبنی بر منع تجمعات صنفی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: این نوع برخوردها و ورود قوه قضاییه به حوزه مسائل صنفی و کارگری که متاسفانه مسبوق به سابقه نیز هست، حلال مشکلات جامعه نیست و تا زمانی که پاسخگویی به مطالبات کارگران وجود نداشته باشد، با بگیر وببند نمی توان از اعتراضات کارگران جلوگیری کرد.

-------------------------

بازنشستگان پس از توقیف اموال شرکت به مطالبات خود دست نیافتند

«هاشم شمشیری» در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه پس از واگذاری این شرکت در سال 1383 به بخش خصوصی مشکلات فراوانی برای کارگران و بازنشستگان پیش آمد اظهار داشت: در حال حاضر 1226 نفر از بازنشستگان این شرکت که از سال 85 بازنشست شده‌اند هنوز سنوات پایان خدمت و معوقات مزدی خود را دریافت نکرده اند.
وی بابیان اینکه بازنشستگی این کارگران با استفاده از قانون بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور، نوسازی صنایع و بازنشستگی عادی صورت گرفته است؛ ادامه داد: رقم سنوات بازنشستگای این کارخانه با توجه به میزان سوابق کاری‌شان از ۵ تا ۱۵ میلیون تومان است.
شمشیری با تاکید بر اینکه بازنشستگان این شرکت راه های مختلفی را برای برای پس گرفتن مطالباتشان طی کرده اند، افزود:‌ سازمان تامین اجتماعی دفتر مرکزی شرکت در تهران را توقیف کرده در عین حال اموال منقول و غیر منقول شرکت توسط بانک ملی ضبط شده بود که بانک قصد فروش مزاید‌ه‌ای آنرا داشت اما در نهایت با اعتراض کارگران معترض لغو شد.
نماینده کارگران کارخانه مخابرات راه دور شیراز با انتقاد از اینکه مسئولین استانداری و اداره کار تاکنون به کارخانه مراجعه نکرده‌اند تا به مشکلات ما رسیدگی کنند، گفت: از هفته گذشته که ما چادرهای خود را در محوطه کارخانه برپا کرده ایم از مسئولین استانداری و فرمانداری و اداره کار خواستیم که با ما ملاقاتی داشته باشند اما اهمیتی برای بازنشستگان کارخانه قائل نیستند.

-------------------------

مرگ یک کارگر بر اثر مدفون شدن زیر آوار

به گزارش ایلنا، روز گذشته (10 خرداد) در شهرک صنعتی کاویان مشهد، یک کارگر زیر آوار مدفون شد.
از قرار معلوم، هنگام عملیات ساخت کانال آب و فاضلاب در عمق پنج متری زمین توسط سه کارگر به علت نامعلومی کانال ریزش و کارگران زیر آوار محبوس شدند. نیروهای امداد و نجات آتش نشانی مشهد موفق به نجات دو کارگر شدند اما کارگر سوم از زیر آوار نجات نیافت. شهرک صنعتی کاویان در کیلومتر 40 جاده مشهد - فریمان واقع شده است.

-------------------------

تجمع 20 روزه کارگران «ریخته‌گری ماشین سازی تبریز» برای معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا در در کارخانه «ریخته‌گری ماشین سازی تبریز» واقع درشهرک صنعتی قراملک تبریز با اعلام این خبر می‌گویند به دلیل اینکه از اسفند ماه سال گذشته تا کنون پرداخت مطالبات مزدی کارگران ریخته‌گری با وقفه روبرو بوده است، این تجمع کارگری برپا شده است.
همچنین گفته می‌شود که حق بیمه کارگران یاد شده نیز به همان اندازه پرداخت مطالبات مزدی آنها به تاخیر افتاده است.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی کارخانه از سوی کارفرما بخش خصوصی عنوان می‌کنند که به تازگی مدیریت کارخانه را بر عهده گرفته است.
به گفته یکی از کارگران معترض، شرکت ریخته‌گری ماشین سازی تبریز تا قبل از اسفند ماه سال گذشته دولتی بود (سازمان گسترش نوسازی) ولی بعد از آن در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ به بخش خصوصی (به صندوق بازنشستگی فولاد) واگذار شد و از آن زمان تاکنون وضعیت مالی کارخانه و کارگران بد‌تر شده و عمده مزایای شغلی کارگران قطع شده است.
طبق اظهارات وی، از زمانی که شرکت ریخته‌گری ماشین سازی تبریز بخش خصوصی واگذار شد روند تولید محصولات ان که در زمینه قطعات فولادی وچدنی فعالیت دارد کاهش محسوسی پیدا کرده است، به نحوی که اگر این روند ادامه یابد، خطر توقف دائم تولید و بیکاری کارگران را پیش رو خواهیم داشت.
به گفته او کارگران ریخته‌گری ماشین سازی تبریز در این تجمع اعتراضی خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود و همچنین پرداخت حداقل بخشی از مطالبات معوقه‌شان شدند.

-------------------------

کارخانه دامکو لارستان با بیش از ۴۰ کارگر تعطیل شد

به گزارش ایلنا، کارخانه لبنیات پاستوریزه دامکو لارستان که در زمینه تولید محصولات لبنی فعالیت دارد از اول خرداد ماه سال جاری (۹۵) به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشده‌اند.
در این زمینه منوچهر عابدی راد مدیرعامل شرکت تعاونی لبنیات پاستوریزه دامکو لارستان با تایید این خبر به ایلنا گفت: کارخانه دامکو بیش از این ۱۳۵ نیروی کارگری دائم و نزدیک به ۴۰ کارگر قرار داد موقت داشت که در سه شیفت ‌کاری در بخش های مختلف کارخانه مشغول کار بودند. او با بیان اینکه قبل از تعطیلی کارخانه ناچارشدیم تعداد کارگران این کارخانه را به حداقل ۴۰ نفر کاهش دهیم افزود: با تعطیلی کامل کارخانه تمامی ۴۰ کارگر با میانگین سوابق کار ۱۱ تا ۱۳ سال را برای دریافت بیمه بیکاری به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لارستان معرفی شده اند. او در توضیح علت تعطیلی کارخانه دامکو گفت: شرکت دامکو از سال ۸۸ که به اعضای هیئت مدیره جدید واگذار شد دچار مشکلات مالی عدیده‌‌ای بود با این حال به هرشکل ممکن اعضای جدید توانستند بخشی از مشکلات مالی کارخانه را که ناشی از بدهی های بانکی بود مرتفع کنند.
او در ادامه افزود: بیش از ۵ سال است که این واحد تولید هیچگونه سرمایه در گردشی ندارد به همین دلیل بارها از بانک درخواست تسهیلات کردیم اما اداره امورمالیاتی لارستان به دلیل بدهی های سابق از پاسخ دادن به استعلام بانک های وام دهنده خودداری می کند.
عابدی راد در ادامه با اشاره به سابقه ۱۵ساله کارخانه دامکو در تولید محصولات لبنب در ادامه تصریح کرد: بیش از ۱۰۰ کارگر بصورت غیرمستقیم در بخش های مختلف همانند نمایندگی ها , راننده، حامل محصولات وبخش فروش .. فعالیت داشتند که هم اکنون با مشکل جدی روبرو شده اند.
این کارفرما در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اداره دادگستری لارستان به دلیل صدور احکام قضایی در خصوص بدهی های بانکی کارخانه دامکو اظهار داشت: تحقق اقتصاد مقاومتی واقدام عمل فقط با حمایت دستگاهای مختلف دولتی محقق خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دولت می بایستی دست از حمایت تولید کنند گان داخلی برندارد ودر این میان بین قاچاقچیان کالا و تولید کنند گان داخلی یکی را انتخاب کند، ابراز داشت: با توجه به وضعیت فعلی بیکاری تنها تولید است که می تواند معیشت کارگران را تأمین می کند .
به گفته وی اگر به صورت مشخص دولت می خواهد به اشتغال و صنعت کمک کند باید سرمایه را به صنایع وارد کند تا دوام بیاورند و این موضوع تنها راه نجات تولید کنند گان خواهد بود و از قاچاق روز افزون کالا نیز جلوگیری می کند.
طبق اظهارات وی شرکت دامکو بیش از ۴۰ نمایندگی فعال در جنوب کشور داردکه بین سال‌های ۸۹ تا ۹۲ روزانه بیش از ۷۰ تُن از۴۸ نوع محصول از قبیل خامه، دوغ، ماست، شیر،پنیر تولید می کردهاست
به گفته مدیرعامل دامکو محصولات تولیدی این کارخانه مورد قبول کشورهای حاشیه خلیج فارس و همچنین افغانستان، پاکستان، عراق بوده و در د سال های ۹۲ وتا ۹۳ بیش از ۳۰۰تن محصول لبنیاتی تولیدی این کارخانه از طریق گمرک به کشورهای خارجی صادر شده‌اند.
وی سرمایه این شرکت را بیش از ده میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ازدولت ومجلس می خواهم طبق تاکیدات مقام معظم رهبری برای اجرای اقتصاد مقاومتی مدرخصوص اعطای تسهیلات به واحدهای کوچک و بزرگ دارای بدهی کمک کنند تا ضمن تامین معاش کارگران شاغل در کارخانه هاچرخ اقتصاد بچرخد.

-------------------------

خودسوزی کارگر شهرداری در شادگان خوزستان

به گزارش ایلنا، هفتم خرداد، یک کارگر شهرداری شادگان بر اثر خودسوزی جان خود را از دست داده است.
از قرار معلوم، این کارگر به نام "اسماعیل شاوردی" در یک خانه در حال ساخت دست به خودسوزی زده و جان خود را از دست داده است.
به گفته منابع خبری ایلنا، این کارگر با مشکلات معیشتی بسیاری دست و پنجه نرم می کرده است و در زمانی که اقدام به خودسوزی کرده ، شش ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داشته است.
در ماههای گذشته،بسیاری از خدمات شهرداری ها به شرکت های پیمانکاری واگذار شده است و کارگران پیمانکاری شهرداری در نقاط بسیاری از کشور با مشکلات شغلی بسیاری از جمله معوقات مزدی مواجه هستند.

-------------------------

اعتراض کارگران آب معدنی داماش برای تعطیلی ناگهانی کارخانه

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه آب معدنی داماش از صبح روز شنبه (8خرداد ماه) تا به امروز در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی و دریافت نکردن مطالبات معوقه خود می‌خوانند مقابل درب ورودی کارخانه که در شهرستان رودبار واقع شده است، تجمع کرده‌اند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشته‌اند گفته می‌شود؛ در کارخانه آب معدنی داماش بیش از 40 نفر کارگر قراردادی فعالیت دارند که کارفرما به دلایلی که هنوز معلوم نیست از ابتدای خرداد ماه جاری با بستن درب های کارخانه مانع ورود کارگران به محل کارشان شده است.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این کارخانه با احتساب عیدی 94 نزدیک به هفت ماه معوقات مزدی طلبکارند و همچنین گفته می‌شود که حق بیمه آن‌ها از اسفند ماه سال گذشته، هنوز به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده و در حال حاضر اداره تامین اجتماعی شهرستان رودبار راضی به تمدید دفترچه‌های درمان آنها نمی‌شود.
کارگران آب معدنی داماش با بیان اینکه طی ده روز گذشته مسئولان کارخانه هیچ پاسخ قانع کننده‌ای به کارگران معترض نداده‌اند در ادامه افزودند: جدا از بی توجه ای کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران ،مسئولان شهرستانی همانند اداره کار منجیل که متولی پی گیری مطالبات کارگران شهرستان است هیچ واکنشی از خود نشان نمی دهند.
طبق اظهارات کارگران، شرکت آب معدنی داماش اولین شرکت احداث شده توسط گروه سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا در بخش عمارلوی شهرستان رودبار است که پس از ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های متهم اصلی پرونده در دی ماه سال 91با 142 کارگر تعطیل شد و سرانجام اردیبهشت ماه سال گذشته (94) بعد از سه سال وقفه خانواده امیر خسروی با نظارت قوه قضائیه فعالیت خود را با 40 کارگر از سر گرفته است.
کارگران در بخش پایانی سخنان خود گفتند: به ادعای کارفرما آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است طولانی شدن روند پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه از قوه قضائیه است و درحال حاضر علاوه بر پنج ماه دستمزد، عیدی نیز دریافت نکرده‌ایم.

-------------------------

کارگران پیمانکاری رجاء معوقات مزدی دارند

جمعی از کارگران پیمانکاری رجاء در تماس با ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
از قرار معلوم دستمزد فروردین و اسفند چند صد نفر از کارگران رجاء که طرف قرارداد با شرکت های پیمانکاری مختلف هستند، هنوز پرداخت نشده است و تعدادی از این کارگران پیمانکاری نیز از سال گذشته مطالبات مزدی پرداخت نشده مانند حق سنوات و مزایا دارند.
به گفته کارگران، با تعدادی از پرسنل از جمله کارگران مولد بخار در سال جاری تمدید قرارداد انجام نشده است و تعدیل های کارگران پیمانکاری رجاء همچنان ادامه دارد.
در همین رابطه، «رامیز قلی نژاد»، مدیر روابط عمومی شرکت حمل و نقل ریلی رجاء ضمن تایید عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری به خبر نگار ایلنا گفت: دستمزد فروردین و اردیبهشت حدود سیصد نفر از کارگران فنی رجاء هنوز پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: این هفته خبرهای خوشی در راه است و مطالبات مزدی کارگران تا آخر هفته پرداخت خواهد شد.
قلی‌نژاد در ارتباط با تعدیل کارگران پیمانکاری گفت: شرکت رجا در مقام کارفرمای اصلی با پرسنل قرارداد نمی بندد، و در عمل این پیمانکاران هستند که از یکسو طرف قرارداد کارفرمای اصلی هستند و از سوی دیگر با کارگران قرارداد می‌بندند. وقتی مهلت قرارداد با شرکت های پیمانکاری تمام می شود، راه آهن هیچ تعهدی نسبت به کارگران آن شرکت ندارد.

-------------------------

کارگران بیکار فولاد زاگرس بیمه بیکاری گرفتند

به گزارش ایلنا، دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس که پیش از این بارها جهت پیگیری بیمه بیکاری خود به تهران مراجعه کرده بودند، پس از بازگشت به استان کردستان در اوایل هفته جاری موفق به دریافت بیمه بیکاری شدند.
این دو کارگر به نام های «احمد امینی» و «علیرضا رستمی» که از اواخر سال 92 به دلیل انحلال کارخانه فولاد زاگرس در قروه کردستان بیکار شدند، پس از شکایت به مراجع حل اختلاف و صدور رای دیوان عدالت مبنی بر لغو بازگشت به کار، برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کردند که با مخالفت مسئولان استان کردستان مواجه شد.
امینی و رستمی بارها در هفته‌های گذشته به وزارت کار مراجعه کردند و پیگیر حقوق قانونی خود شد.
در نهایت، پس از چندین بار رفت و آمد به تهران در اوایل هفته جاری اداره تامین اجتماعی استان کردستان با بیمه بیکاری این دو نفر موافقت کرد وآنها موفق به دریافت بیمه بیکاری شدند.
امینی و رستمی می گویند: ما دوکارگرفولادزاگرس سراین مساله بارها به تهران مراجعه ومتحمل هزینه های فراوانی شدیم اما سرانجام موفق شدیم به حقمان برسیم .اما سوال اینست کارگرانی هستند که پیچ وخم‌های قانون را بلد نیستند وندارند هزینه کنند، بایستی چکار کنند.

-------------------------

تجمع کارگران پیمانکاری فاز 19 عسلویه برای معوقات مزدی

فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود 30 نفر از کارگران پیمانکاری شاغل درپالایشگاه پترو پارس واقع در فاز‌ 19 منطقه ویژه عسلویه که از پایان سال گذشته همزمان با متوقف شدن فعالیت پیمانکار بیکار شده‌اند؛ صبح امروز (نهم خرداد ماه) نیز تجمع صنفی برپا کردند.
به گزارش این منابع خبری، کارگران معترض با پوششش سفید یکدست و در دست داشتن بنرهایی که گویای خواسته آنهاست در محل ورودی پالایشگاه پتروپارس که کارفرمای اصلی آنها تلقی می‌شد، خواستار پیگیری مسئولان پالایشگاه برای دریافت معوقات مزدی خود شده‌اند.
لازم به یادآوری است، دیروز نیز این کارگران دست به تجمع صنفی زده بودند.

-------------------------

در خواست کارگران عسلویه برای نظارت بر کیفیت غذای روزانه

منابع کارگری شاغل در عسلویه در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشتند: بی‌کیفیت بودن خوراک در عسلویه تمام سطوح کارگران این منطقه را تحت تأثیر قرار داده به‌طوری‌که نارضایتی همراه با سکوت علاوه بر کارگران به مهندسان و کارشناسان این منطقه نیز سرایت کرده است.
بنا به اظهارات این کارگران، برخی از خوراک‌هایی که به عنوان وعده غذایی اصلی در میان این کارگران توزیع می شود؛ تنها به دلیل دارا بودن صرفه اقتصادی پایین توسط پیمانکاران مربوطه در فهرست برنامه غذایی روزانه کارگران قرار می‌گیرد ودر مقابل دیده شده که افراد مرتبط با حلقه مدیران در مواقع حضور در کارگاه به جای استفادده از غذای توزیع شده در میان کارگران از غذاهای VIP (خصوصی) که بیشتر در رستوران‌های دیگر تهیه شده اند، استفاده می کنند.
به‌گفته این منابع، بی‌کیفیت بودن خوراک سرو شده توسط پیمانکاران غذا به حدی است که در برخی موارد، معدود نیروهای خارجی شاغل در منطقه عسلویه در مواجه با این وضعیت با خوددرای از خوردن غذا و دور ریختن آنچه که به آنها تحت عنوان وعده غذایی داده شده است، معترض شده است.
بر پایه این اظهارات در مقابل این شرایط عموم کارگران ایرانی به لحاظ موقعیت شغلی و ترس از بیکار شدن ناچار به تحمل و کنار آمدن با این مشکل هستند و در عمل یا با هزینه شخصی مواد غذایی ضروروی را در کنار غذای روزانه تامین می کنند و یا با بسنده کرن به همان غذای توزییع شده همه عواقب احتمالی از جمله ابتلا به مسمومیت های گوارشی را پذیرا می شوند.
این کارگران با بهره از تجربیات چندساله خود در منطقه در خصوص شرکت‌های پیمانکاری تهیه خوراک می‌گویند: برخی از شرکت‌های پیمانکاری به پشتوانه ارتباطات نسبی با کارفرمایان با انعقاد قراردادهای طولانی‌مدت، خوراک بی‌کیفیت را در اختیار کارگران قرار می‌دهند، عاملی که مسمومیت و بیماری‌های گوارشی کارگران را به همراه داشته است.
از قرار معلوم، شرکت‌های پیمانکاری کترینگ به‌طور نامتعارفی هزنیه‌های بالایی بابت سرو هر غذا دریافت می‌کنند. به‌طور مثال بابت خوراک‌های طبخ شده 54 هزارتومان به پیمانکار غذا پرداخت می‌شود در حالی‌که میانگین بهای خوراک باکیفیت بین 24 تا 28 هزار تومان و نوع عالی آن با سرو در رستوران به‌صورت بوفه بین 38 تا 42 هزار تومان است؛ در حالی‌که خوراک سرو شده برای کارگران سطوح پائین‌تر بین 10 تا 12 هزار تومان برای سه وعده است.

-------------------------

وضعیت نامناسب شغلی کارگران پیمانکاری ستاره خلیج فارس

جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از وضعیت نامناسب شغلی خود خبر دادند.
از قرار معلوم قراردادهای این کارگران که تعداد آنها تا چند هزار نفر برآورد می شود، موقت و سه ماهه است. از طرف دیگر، این کارگران هفته گذشته پس از سه ماه تاخیر، دستمزد بهمن ماه خود را دریافت کرده اند.
به گفته این کارگران، هیچ وعده ای در مورد زمان پرداخت دستمزد اسفند ماه و ماههای سال جدید به آنها داده نشده است.
ظاهرا شرکت های پیمانکاری طرف قرارداد با کارفرمای مادر پالایشگاه، کبود نقدینگی و عدم پرداخت صورت وضعیت های پیمانکاری را دلیل تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران عنوان کرده اند.

-------------------------

بیکاری 54کارگر فولاد آرمان شفق

کارگران کارخانه فولاد آرمان شفق با اعلام به ایلنا گفته‌اند تا پیش از خرداد ماه جاری حدود 210 نفربودیم اما ظاهرا مدیریت به دلیلی مشکلات مالی ناشی از رکود کار در آغاز ماه جاری (خرداد 95) تصمیم به تعدیل 54کارگر گرفته است.
از قرار معلوم تعدیل شدگان از کارگرانی هستند که هر یک تا نزدیک به 10سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها پس از اتمام دیگر تمدید نشده است.
گفته می‌شود که جدا از این تعدیل فعالیت کارخانه فولاد آرمان شفق به دلیل آنچه که از سوی کارفرما کاهش سفارشات مشتریان اعلام شده، کاهش یافته است.
طبق گفته کارگران فولاد آرمان شفق ، پیش از این بخش عمده‌ای از مشکلات صنفی آنها به پرداخت نشدن به موقع مطالبات کارگران از سوی کارفرما می‌شد چنانچه هم اکنون بیش از یک ماه از دستمزد کارگران به تاخیر افتاده است.
کارگران در خاتمه گفتند؛ قرار داد کارگران کارخانه فولاد آرمان شفق هر یک ماه یک بار تمدید می شود واین موضوع باعث نگرانی ونداشتن انگیزه کار کردن در کارگران شده است.

-------------------------

سوزش شلاق آق دره، قلب کارگران را جریحه دار کرد

به گزارش ایلنا، مجمع نمایندگان کارگران استان تهران که برابر مقررات فصل ششم قانون کار، یکی از سه تشکل صنفی و رسمی کارگران استان تهران محسوب می شود، در ارتباط با اجرای حکم شلاق در مورد تعدادی از کارگران معدن طلای آق دره اطلاعیه ای صادر کرده است.
در این اطلاعیه، ضمن اعتراض نسبت به برخوردهای قهری با کارگران، از همه تشکل های کارگری خواسته شده که نسبت به این رفتارها واکنش اعتراضی نشان بدهند.
متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است:
برخوردهای اخیر با تعدادی از کارگران معدن آق دره قلب تمام کارگران را جریحه دار کرده و سوزشِ شلاق و بی حرمتی با آنها را هیچگاه فراموش نخواهند کرد.
متاسفانه شلاق و جریمه نقدی و برخوردهای تند قوه قضاییه به رویه تازه اما نادرست کارفرمایان برای جلوگیری از گرفتن حق و حقوق قانونی آنها تبدیل شده است.
اعتراض و تحصن طبق مقاوله نامه های سازمان جهانی کار حق مسلم کارگران است . اینگونه برخوردهایی آنهم در دولتی که خواستار پیوستن به مقاوله نامه های 98 و 87 سازمان جهانی کار هستند ، مانعی جدی وعینی ست که مغایر مقاوله نامه های مذکور بوده و با جایگاه عضویت ایران در هئیت مدیره سازمان جهانی کار همخوانی ندارد.
مجمع نماینده گان کارگران استان تهران ضمن اعتراض به اینگونه برخوردها ی ناشایست وغیر قانونی با کارگران ، از تمامی تشکل های رسمی کارگری دیگر نیز دعوت می کند تا با موضع گیری ایی متحدانه علیه چنین برخوردهای نا شایستی با کارگران ، از بروز وامتداد چنین رویه ایی جلوگیری نمایند .
امیدواریم که در اینده شاهد چنین برخوردهای ناشایست با کارگران که سازنده گان اصلی جامعه اند ، نباشیم.

-------------------------

کارگر کارخانه فولاد قزوین اخراج شدند

کارگران کارخانه فولاد قزوین به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولیدی حدود 400 کارگر مشغول بکار بودند اما از ابتدای خرداد ماه جاری حدود 120 نفر از کارگران پس از اتمام قرارداد کار اخراج شده‌اند.
از قرار معلوم تعدیل شدگان از کارگرانی هستند که هر یک نزدیک به 15 سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها هر ماه یک بار تمدید می‌شده است.
کارگران فولاد قزوین با بیان اینکه تمامی کارگران هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران از دست دادن شغلشان هستند، افزودند: سال گذشته (94) نیز حدود 100 نفر از همکارانشان در این واحد تولیدی با اتمام قرارداد کار در دو دسته 50 تایی اخراج شده بودند.

-------------------------

تجمع کارگران پیمانکاری فاز 19 عسلویه برای معوقات مزدی

فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود 300نفر از کارگران پیمانکاری شاغل درپالایشگاه پترو پارس واقع در فاز‌ 19 منطقه ویژه عسلویه که از پایان سال گذشته همزمان با متوقف شدن فعالیت پیمانکار بیکار شده‌اند؛ صبح امروز (هشتم خرداد ماه)به دلیل دریافت نکردن مطالبات مزدی و بی پاسخ ماندن خواسته هایشان تجمع صنفی برپا کردند.
این کارگران که در فاز 19 عسلویه مشغول به کار هستند، دست کم حدود 5 ماه مطالبات مزدی وبیمه ای معوقه طلب دارند.
به صورت مشخص این کارگران می‌گویند هنوز بابت دستمزد ماهای مرداد، شهریور، دی، بهمن و اسفند سال گذشته خود طلبکارند و در عین از اسفند 94 که بیکار شده‌اند هنوز وضعیت شغلی بلاتکلیفی دارند.
طبق ادعای آنان، کارگران معترض در حالی درمحل ورودی پالایشگاه پتروپارس که کارفرمای اصلی آنها تلقی می‌شد، خواستار پیگیری مسئولان پالایشگاه برای دریافت معوقات مزدی خود شده‌اند.

-------------------------

تاخیر طولانی در صدور احکام نهایی کارگران بافق

«محمدعلی جداری فروغی» وکیل کارگران شرکت معدن سنگ آهن بافق در گفتگو با ایلنا در ارتباط با صدور احکام نهایی کارگران بافق گفت: پس از برگزاری جلسه رسیدگی در تاریخ بیست و سوم فروردین ماه و اعلام ختم رسیدگی، طبق قانون بایستی ظرف یک هفته حکم صادر می شد.
وی ادامه داد: با وجود این الزام قانونی، دادگاه شعبه 105 کیفری 2 یزد تا کنون اقدام به صدور حکم نکرده است.
این وکیل دادگستری افزود: اصولا بر اساس قانون، در صورتی که نیاز به تعیین وقت جدید رسیدگی باشد، باید تعیین وقت انجام شده و به طرفین پرونده ابلاغ شود.
جداری فروغی در پایان گفت: با توجه به دفاعیاتی که توسط اینجانب و موکلین در دادگاه به عمل آمده و از آنجا که در پرونده، مستندات و دلایلی علیه متهمین وجود ندارد، امیدوارم دادگاه محترم هرچه سریعتر نسبته به صدور رای برائت اقدام کند.

-------------------------

چادر نشینی کارگران بازنشسته I.T.I برای مطالبات مزدی

به گزارش ایلنا، به نقل از منابع خبری در کارخانه مخابرات راه دور شیراز گفته می شود که حدودهزارو 300 نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از سال 85 تاکنون به مرور بازنشسته شده‌ اند هنوز نتوانسته‌اند معوقات مزدی و سنوات پایان کار خود را دریافت کنند و به همین دلیل تعدادی از این کارگران بازنشسته از روز چهارم خرداد ماه جاری در محوطه داخلی کارخانه برای دریافت مطالباتشان بصورت نمادین چادر زده‌اند.
به گفته آنان فعالیت تولیدی کارخانه مخابرات راه دور شیراز از سال 86 همزمان با اتمام پروژه ساخت کارتهای سوخت متوقف شد ه واز آن زمان تا کنون این کارخانه هیچ فعالیت تولیدی نداشته و به غیر از کارگران واحد نگهبانی و انتظامات هیچ کارگری دیگری در این واحد تولیدی کار نمی‌کند.
کارگران بازنشسته گفتند کارفرما نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات قانونی خود در قبال پرداخت سنوات وسایر مطالبات معوقه آنان عنوان کرده است اما آنها سالهاست که از ادامه این وضعیت خسته شده‌اند و برای همین با برپایی تجمعات صنفی پیگیر مطالبات خود شده‌اند.
این کارگران بازنشسته درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود وسایرهمکارانش می‌گویند، بعد از بدقولی کارفرما‌ همه به اداره کار شیرازشکایت کردیم و از اداره کار حکم پرداخت شدن مطالباتمان را گرفتیم اما به دلیل تمکین نکردن کارفرما، پرونده برای اجرای احکام به مراجع قضایی انتقال پیدا کرده است.
کارگربازنشسته «مخابرات راه دور» همچنین می‌گویند پس از پی‌گیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبشان بگیرند اما پیش چون از ما بانک ملی ایران بخاطر طلب 30 میلیاردی خود بخش زیادی ازاموال کارخانه را مصادره کرده بود و در عمل مشکل ما برطرف نشده باقیماند.
آنان درادامه درباره جزئیات مطالبات خود وسایر همکارانشان می‌گویند میانگین سنوات پایان خدمت هر یک از بازنشستگان بر اساس سوابق کاری حدود 30میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
به گفته وی کارگران بازنشسته مخابرات راه دور علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود 13 تا 15 ماه مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به زمان اشتغالشان می‌شود.
معترضین که از کارگران بازنشسته شده هستند در خاتمه می‌گویند: با وجود مراجعات پی در پی هنوز موفق به تسویه حساب نشدیم و برای همین تصمیم گرفتیم تا در اعتراض به رویه کارفرما به شیوه جدید تجمع کنیم.

-------------------------

اظهار نگرانی کارگران تعاونی بهنام انرژی نائین از اخراج

کارگران تعاونی بهنام انرژی نائین در گفتگو با خبرنگار ایلنا نسبت به اینکه ممکن است به دلیل بدحسابی شرکت توانیر در پرداخت تهاتری هزینه گاز مصرفی نیروگاه اخراج شوند، ابراز نگرانی کردند.
این کارگران که تعداد آنها دست‌کم 15 نفر افزودند: به طور معمول در نیروگاه‌های تولید برق زیر 15 مگاوات بین 15 تا 30 نفر مشغول به کار هستند و طبق روال معمول شرکت توانیر در قبال خرید برق از چنین نیروگاه‌هایی موظف به تأمین سوخت نیروگاه‌ است اما حداقل این موضوع از اردیبهشت امسال برای نیروگاه نائین اتفاق نیفتاده است.
آنها می‌گویند موضوع تامین هزینه گاز مصرفی نیروگاه و پرداخت بهای آن به شرکت گاز اقدامی بود که می‌بایست از سوی شرکت توانیر در راستای تولید برق در نزدیکی محل مصرف‌کننده و کاهش تلفات انرژی در شبکه توزیع صورت می‌گرفت که در عمل در ماه گذشته چنین نشد.
در همین رابطه رئیس تعاونی بهنام انرژی نائین با تأئید اظهارات کارگران به ایلنا گفت: شرکت گاز در سال 93 تعرفه گاز نیروگاه‌های تولید برق را از خصوصی به صنعتی تغییر داد و بدین ترتیب براساس تعرفه‌های جدید 15 تا 20 شرکت تولید برق بدهی بالا آوردند.
پوربافرانی افزود: با به‌وجود آمدن مشکلات تأمین دستمزد کارگران و تعمیر و نگهداری تجهیزات و... نیروگاه‌های برق که طی نامه‌ای نیز به اطلاع فرمانداری نیز رسانده شد، در سال 94 معاون وزیر نیرو و شرکت گاز توافق کردند تا هزینه گاز نیروگاه‌ها بین دو وزارتخانه تهاتر شود.
به گفته وی، در نیروگاه بهنام انرژی نائین 7 کارگر بیمه شده مستقیم - رسمی و 4 نفر کارگر غیرمستقیم که به کارهای جانبی (تعمیر و نگهداری و...) می‌پردازند، مشغول کارند.
وی ادامه داد: این روند ادامه داشت تا اردیبهشت 95 که قرارداد تهاتر منتفی شد و شرکت گاز طی اخطاریه‌ای بدهی سال 94 نیروگاه‌ها را اعلام و تأکید کرد در صورت پرداخت نشدن بهای انرژی، گاز نیروگاه را قطع خواهند کرد.
پوربافریان افزود: در حال حاضر در استان اصفهان 9 واحد نیروگاهی تولید برق داریم که تاکنون گاز 4 واحد قطع شده است. بالطبع زمانی که این نیروگاه‌ها تعطیل باشند، افراد شاغل در آن تعدیل خواهند شد.
وی افزود: از قرار معلوم این خط‌مشی برای نیروگاه‌های سایر نقاط کشور از قبیل: زنجان و شمال کشور نیز مشکلاتی را پیش آورده است که اگر اقدام مؤثری در این زمینه انجام نشود احتمال تعدیل کارگران شاغل در این واحدها تقویت خواهد شد.

-------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در گچساران

به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر ساختمانی 30 ساله بر اثر ریزش دیوار قدیمی در دوگنبدان جان خود را از دست داد.
بر اساس اعلام سازمان آتش نشانی گچساران، این حادثه ساعت ۱۷:۳۰ در بافت فرسوده شهری دوگنبدان در محله سادات روی داده است.
از قرار معلوم، در پی استفاده این کارگر ساختمانی از دریل تخریب برای تخریب دیوار به دلیل قدیمی بودن بافت محل کار، دیوار فرو ریخته و سبب بروز این حادثه انسانی شد.
در پی بروز این حادثه مأموران آتش‌نشانی خود را به محل رسانده و طی عملیات نجات کارگر مانده زیر آوار را از لابه‌لای آوار بیرون آوردند اما تلاش‌ها برای بازگشت وی بی‌نتیجه ماند.

-------------------------

بازبینی دوباره پرونده خواسته همسرم است

«اکرم رحیمی دانالویی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: جعفر عظیم زاده از 17 آبان سال 94 تاکنون دوران حبس 6 ساله خود را سپری می‌کند، در گذشته از طریق شرکت پیمانکاری گیلان سیال به عنوان کارگر در پروژه‌های گازکشی کارخانه‌های مختلفی همچون فیلتر صافی، ایرانخودرو، سیمان آبیک، رب اتکا، موج پلاستیک، روغن کشی ورامین و تهران پلاستیک مشغول به کار بود و در نهایت در همین حرفه بصورت مستقل و به سفارش مشتریان خرد به فعالیت خود ادامه می‌داد.
وی یادآور شد: در پرونده‌‌ای که هم اکنون مبنای محکومیت همسرم شده است، او به ارتکاب عناوین مجرمانه‌ای همچون «اقدام علیه امنیت ملی» و «تشویش اذهان عمومی» متهم شده است.
رحیمی افزود: از آنجا که تمامی فعالیت‌های صنفی جعفر عظیم زاده از همان ابتدا تنها در جهت پیگیری مطالبات قانونی خود و سایر همکارانش خلاصه شده است، خواسته اصلی وی رفع چنین اتهاماتی از پرونده فعالان صنفی است.
رحیمی همچنین با اشاره به مشکلات جسمی همسرش ادامه داد: در روزهای گذشته شرایط جسمی جعفر عظیم زاده تحت تاثیر عوارض ناشی از اعتصاب غذا بدتر شده است به طوری که وی در روز اول خردادماه برای مدتی کوتاه به بیمارستانی در بیرون زندان اعزام شده بود.

-------------------------

بیکاری 1800 کارگر در استان اصفهان از ابتدای سال جاری

براساس اخبار دریافتی ایلنا، «محسن نیرومند»، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان این که در سال گذشته ۳۰ هزار پرونده در حوزه روابط کاراستان اصفهان مورد رسیدگی قرار گرفته است افزود: از مشکلات واحدهای اقتصادی عدم فروش محصولات است که علی رغم کاهش تورم به دلیل وجود رکود، فروش محصولات داخلی نیز با کاهش مواجه شده است.
وی با تاکید بر افزایش واردات بی رویه به جای صادرات محصولات داخلی تصریح کرد: این مسئله موجب شده است که وضعیت تولید در واحدهای اقتصادی کاهش یابد و این واحدها بازار رقابت را از دست دهند.
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در ادامه از بیکار شدن ۱۸۰۰ نفر کارگر به دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی از ابتدای سال ۹۵ خبر داد و افزود: برای حمایت از کارگران تنها اقدامی که می توانیم انجام دهیم پوشش بیمه بیکاری است.

-------------------------

120 کارگر صنعت کاشی بیکار شدند

به گزارش ایلنا، در ادامه رکود صنعت کاشی و تعطیلی واحدهای تولیدی این صنعت، روز گذشته، 120 کارگر کارخانه کاشی جم بروجرد لغو قرارداد و این کارخانه به صورت کامل تعطیل شد.
از قرار معلوم، این کارگران قرار است برای دریافت بیمه بیکاری به تامین اجتماعی شهرستان بروجرد معرفی شوند.
در همین رابطه، «کامران فرشید» رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد در گفتگو با یک رسانه محلی گفت: اداره صنعت، معدن و تجارت باید نسبت به دنبال کردن دریافت تسهیلات برای رفع مشکلات این واحد ، برگزاری جلسات در کنار سایر مسولان برای رفع مشکلات کارخانه کاشی جم اقدام کند.
وی اضافه کرد: اداره کار علیرغم اینکه باید به دنبال حق و حقوق کارگران باشد باید به دنبال حل کردن مسائل و مشکلات کارفرما هم بوده که نیاز است اداره صنعت برای رفع مشکلات صنایع شهرستان وارد عمل شود.
به گفته وی پیگیری حل مشکلات دریافت تسهیلات، حمل و نقل، رایزنی با ادارات آب و برق و گاز انجام شده که نیاز است این اداره وارد عمل شود و برای حفظ اشتغال برنامه هایی اجرا شود.
فرشید اظهار داشت: بعد از تعدیل نیرو در واحدهای صنعتی ، تامین اجتماعی هم باید نسبت به تامین اعتبار برای پرداخت بیمه بیکاری کارگران اقدام کند.
وی بیان کرد: با توجه به مشکل بازار فروش واحدهای صنعتی، اداره صنعت باید به دنبال بازار فروش و صادرات هم باشد تا بخشی از مشکلات واحدهای صنعتی مرتفع شود.

-------------------------

مصدومیت یک کارگر بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (چهارشنبه 5 خرداد)، سقوط از ارتفاع طبقه پنجم یک ساختمان 12 طبقه در میدان هروی، خیابان شهید موسوی تهران منجر به مصدومیت شدید یک کارگر 42 ساله شد.
براساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، یک کارگر در یک ساختمان نیمه کاره روی داربست‌های چاهک آسانسور در حال کار بوده است که به یکباره از ارتفاع طبق پنجم یک ساختمان دوازده طبقه به پایین (طبقه منفی شش) سقوط کرده و از ناحیه سر، صورت، دست‌ها و پا‌ها دچار مصدومیت شدید شده بود.
نیروهای عملیاتی به سرعت محل حادثه را ایمن‌سازی کردند و فرد مصدوم را برای انتقال به مراکز درمانی تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.

-------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران معادن زغال سنگ کوهبنان و زرند کرمان

منابع خبری ایلنا در کرمان با اعلام این خبر گفتند: بیش از 5 هزار کارگر معدنچی در مناطق معدنی زرند و کوهبنان استان کرمان در معادن زغال سنگ «همکار»، «هشتونی» تونل‌های شماره «چهار، دوازده و چهارده»، «باب شکوه»، «پابدانا جنوبی»، «سراپرده»، «گله توت» و «چشمه پودنه» به صورت خصوصی و دولتی کار می‌کنند.
به گفته آنان؛ ٰکارگران شاغل در معادن بخش خصوصی که بیش از نیمی از کارگران را در اختیار دارند؛ از دی ماه سال قبل دستمزد دریافت نکرده و عیدی سال 95 آنان پرداخت نشده است.
منابع خبری همچنین گزارش داده‌اند که کارگران بخش دولتی نیز عیدی سال 95 خود را دریافت نکرده‌اند و افزایش دستمزد سال 95 آنان هنوز عملیاتی نشده است.
به همین دلیل کارگران می‌گویند طی دو روز گذشته (چهارم و پنجم خرداد ماه) جمعی از همکارانشان در بخش دولتی شاغل در دو معدن «تونل 4» و «همکار» بصورت جداگانه در اعتراض به این موضوع دست به اعتراض صنفی زده‌اند.
به گفته کارگران؛ پیش از این همکارانشان در این دو واحد معدنی معادل دو ماه مزد معوقه نیز از کارفرمای خود طلب داشته‌اند که با تجمع کارگران حقوق یک ماه مربوط به فروردین ماه آنان پرداخت شده است.
این کارگران در خاتمه درباره وضعیت کارگران معادن کرمان در مناطق کوهبنان و زرند می‌گویند: طی یک سال گذشته بیش از هزار کارگر با تعطیلی کامل دو واحد معدنی «چشمه پودنه» و «معدن جو» بیکار شده‌اند.

-------------------------

عیدی کارگران معادن زغال سنگ البرز شرقی هنوز پرداخت نشده‌است

جمعی از کارگران معدن البرز شرقی در تماس با ایلنا؛ از عدم پرداخت عیدی سال گذشته خود به همراه دو ماه از دستمزد سال جاری خبر دادند.
از قرار معلوم به علت کمبود نقدینگی با وجود گذشت دوماه از سال جدید، عیدی هزار و 400 کارگر شاغل در معادن زغال سنگ البرز شرقی به همراه دو ماه دستمزد معوقه آنها هنوز پرداخت نشده است.
این کارگران از وضعیت معیشتی خود ابراز نارضایتی کردند و گفتند: متاسفانه بعد از سال‌ها خدمت در این واحد معدنی، از پرداخت به موقع مزایای مزدی و عیدی محروم هستیم.
پیش از این (تقریبا دو هفته پیش) کارگران مورد نظر از مجموع دوماه معوقات مزدی خود که مربوط به اسفند 94 و فروردین 95 می‌شد، معادل یک ماه (اسفند 94)را دریافت کرده‌اند. براساس اطلاعات؛ این کارگران با اضافه شدن دستمزد اردیبهشت ماه به معوقات مزدی‌شان اکنون بدون احتساب عیدی دو ماه دیگر؛ دستمزد معوقه از کارفرما طلب دارند.

-------------------------

اجرای حکم پرداخت جزای نقدی و شلاق ۱۷ کارگر معدن طلای‌ «آق‌دره»

وحید یاری» که در جریان رسیدگی قضایی به پرونده‌ای این ۱۷ کارگر وکالت آنها را برعهده داشته است، در این رابطه به ایلنا گفت: این کارگران براساس دو پرونده‌ قضایی که به صورت جداگانه علیه آنها تشکیل شده بود، به ترتیب در شعبه 101 دادگاه کیفری در شهر تکاب و شعبه 10 تجدید نظر استان آذربایجان غربی محاکمه شدند.
وی افزود: در مجموع متهمان این پرونده به تحمل مجازات تعزیری حبس، پرداخت جزای نقدی و تحمل ضربات شلاق محکوم شده بودند که در نهایت با اعلام گذشت شاکی و استفاده از فرصت عفو مقام قضایی، مجازات حبس تمامی کارگران مورد نظر لغو شد و مجازات پرداخت جزای نقدی و تحمل ضربات شلاق در مورد هرکدام از متهمان به اجرا درآمد.
در این باره منابع ایلنا می‌گویند که احکام متهمان یاد شده در واپسین روزهای ماه گذشته به اجرا درآمده است و در حال حاضر با مختومه قلمداد شدن این پرونده‌ها تمامی این کارگران آزاد هستند..
این وکیل دادگستری ادامه داد: در پرونده نخست که بصورت مشترک با شکایت شرکت پویا زرکان در مقام کارفرما و یکی از نگهبانان شرکت علیه هشت نفر از کارگران فصلی معدن تشکیل شده بود این هشت نفر به اتهام «ممانعت و بازداشتن مردم از انجام کسب و کار با ایجاد هیاهو و جنجال»، «توهین به نگهبان شرکت»، «تخریب لباس و توقیف غیر قانونی نگهبان» و «تخریت عمدی تابلوی شرکت» مورد محاکمه قرار گرفتند و براساس رای دادگاه بدوی تمامی این افراد مجرم شناخته شدند.
وی افزود: بر این اساس هرکدام از متهمان ردیف اول تا پنجم به تحمل 150 ضربه شلاق و 5 سال حبس تعزیری محکوم شدند که این حکم در دادگاه تجدید نظر به 100 ضربه شلاق و 37 ماه حبس تعزیری تقلیل پیدا کرد.
یاری در مورد رایی که از سوی این دادگاه برای سایر متهمان ردیف ششم تا هشتم صادر شده است افزود: پس از احراز مجرمیت این افراد نیز هرکدام از آنها به تحمل 74 ضربه شلاق و 5 سال حبس تعزیری محکوم شدند که در نهایت در جلسه تجدید نظر این احکام به 50 ضربه شلاق و 37 ماه حبس تعزیری برای هریک از متهمان تقلیل پیدا کرد.
وکیل پرونده کارگران معدن طلای آق‌دره در عین حال افزود: جدا از این آراء دادگاه در مورد متهم ردیف ششم به صورت جداگانه قرار محکومیت سه سال حبس تعزیری تعیین کرد که این محکومیت در رای تجدید نظر تغییری نکرد.
این وکیل دادگستری همچنین در مورد پرونده دومی که علیه 9 نفر از کارگران فصلی معدن طلای آق‌دره تشکیل شده بود، گفت: در این پرونده کارگران یاد شده به ارتکاب «ممانعت و بازداشت مردم از کسب و کار با هیاهو و جنجال متهم شده بودند که در نهایت همگی از سوی دادگاه مجرم شناخته شدند.
وی افزود: براساس رای دادگاه بدوی متهمان ردیف اول و چهارم هر یک به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق محکوم شدند که در مرحله تجدید مجازات حبس 6 ماهه تعیین شده ثابت ماند اما محکومیت شلاق به 50 ضربه کاهش پیدا کرد .
یاری همچنین در مورد آرایی که برای سایر متهمان صادر شده است، گفت: مطابق حکم دادگاه بدوی هرکدام از متهمان ردیف‌های دوم تا سوم و پنجم تا نهم به پرداخت 500 هزار تومان جریمه نقدی و 50 ضربه شلاق تعزیری محکوم شدند که در نهایت در مرحله تجدید نظر محکومیت جزای نقدی تعیین شده ثابت ماند اما مجازات شلاق هرکدام از متهمان به 30 ضربه کاهش یافت.
وی افزود: به غیر از این مجازات متهم ردیف نهم نیز در ارتباط با این پرونده به صورت جداگانه به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود که در نهایت با اعلام گذشت شاکی پرونده از پرونده قضایی حذف شد.
این وکیل دادگستری با تاکید دوباره براینکه احکام حبس تعیین شده برای تمامی متهمان این پرونده به دلیل گذشت شاکی و استفاده از فرصت عفو مقام قضایی به اجرا درنیامد، افزود: در حال حاضر به دلیل آنکه سایر مجازات‌های تعیین شده برای متهمان پرونده به استناد رای دادگاه تجدید نظر به اجرا درآمده است، پرونده‌های یاد شده از نظر حقوقی مختومه اعلام شده است.
گفتنی است دی ماه سال ۹۳شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آق‌ دره ۳۵۰ نفر از کارگران فصلی این معدن را به دلیل تمام شدن مدت قرارداد کاریشان تعدیل کرد. در اعتراض به این اقدام کارفرما، تجمع گسترده‌ای از سوی کارگران اخراجی در مقابل نگهبانی معدن صورت گرفت که در نتیجه برخورد عوامل نگهبانی با معترضین، حوالی ساعت ۸ شب روز ششم دی ماه سال ۹۳ یکی از کارگران که تحت فشار روحی وارده شده قرار داشت در اعتراض به از دست دادن شغلش اقدام به خود کشی کرد. در آن زمان دستگاه قضایی با شکایت کارفرمابه اتهام ایجاد اغتشاش علیه حدود ۱۷ نفر از کارگران اعلام جرم کرد.

-------------------------

کارگران پیمانکاری فاز 14 عسلویه تجمع کردند

کارگرانی که صبح امروز هنگام تردد روزانه به محل کارشان شاهد برپایی این تجمع صنفی بودند، به ایلنا گفتند: با وجود وعده‌ای که پیشتر کارفرمای اصلی در خصوص پرداخت معوقات مزدی برای روز سه شنبه (چهارم خرداد ماه) داده بود؛ هنوز هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
از قرار معلوم این کارگران که شمار آنها بیش از 15 نفر است، نیز مانند کارگران شرکت گاما که در هفته گذشته به دلیل معوقات مزدی خود تجمع صنفی مشابهی برپا کرده بودند از دیماه سال گذشته تاکنون بابت معوقات مزدی خود طلبکارند.
به گفته این کارگران، آنان پس از بازگشت از تعطیلات مشاهده کردند کارفرما دفتر خود را از محل پروژه جمع کرده است و همین امر بر نگرانی آنان افزوده است؛ کارفرمای اصلی این کارگران پیمانکاری همان کارفرمای اصلی کارگران شرکت گاما محسوب می‌شود.
لازم به یادآوری است، تجمع صنفی بیش از 300 کارگران شرکت گاما در فاز 14 منطقه ویژه عسلویه در روز یکشنبه (26 اردیبهشت‌ماه) آغاز شده بود با پرداخت حقوق اسفند 94 آنان پایان یافت.

-------------------------

افزایش تهی‌دستان عامل گسترش اشتغال غیررسمی/ ریشه دست‌فروشی در فقر و فساد است

به گزارش خبرنگار ایلنا، در پنل اقتصادی نشست «دست‌فروشی و مساله رفاه زمینه‌ها، پیامدها، راه کارها» که عصر دیروز (4 خرداد ماه) توسط دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، ابتدا «پرویز صداقت» اقتصاددان، با تاکید بر نقش مدیریت شهری در ساماندهی دستفروشان و بازار اشتغال غیررسمی اظهار داشت: از ابتدای سال 1357 تا آغاز جنگ 8 ساله مدیریت فضاهای شهری در اختیار مردم بود و خیابان‌ها مملو از دستفروشان بود که توسط ارگان‌های مردمی مدیریت می‌شدند اما از سال 1360 تا 1367 دولت فضاهای شهری را از مردم پس گرفت و از این دوره نظم و مدیریت جدیدی بر فضاهای شهری شکل گرفت.
این پژوهشگر اقتصادی با اشاره به دوره زمامداری غلامحسین کرباسچی بر شهرداری تهران گفت: از این دوره شهر تهران بر مبنای یک برنامه اقتصادی با هدف به حداکثر رساندن سود مانند هر بنگاه اقتصادی دیگری اداره شد و شاهد این بودیم که موتور انباشت سرمایه به منزله سلب مالکیت از عموم مردم به حرکت درآمد.
صداقت با اشاره به افزایش فروش تراکم و نابودی 4 هزار هکتار از باغ‌های شهر تهران در سال‌های اخیر گفت: بورژوازی مستغلات با همکاری بورژوازی مالی توانستند با هدف انباشت سرمایه، فضاهای بکر شهری را به اشغال خود درباورند و از عموم مردم سلب مالکیت کردند.
وی با تاکید بر اینکه بازندگان اشغال فضاهای شهری فرودستان و دست‌فروشان بودند، افزود: با افزایش شمار تهی‌دستان که قادر به تامین معیشت خود نبودند؛ شاهد بودیم که تعداد دست‌فروشان که عمده آنها سرپرست خانوار بوند افزایش یافت و این به نوبه خود موجب گسترش بازار اشتغال غیررسمی شد.
صداقت با بیان اینکه بیش از 90 درصد از قراردادهای کار موقت هستند، یادآور شد: در دو دهه گذشته شاهد گسترش ناامنی شغلی بودیم و اکنون 70 درصد از قراردادهای کار سه ماهه هستند و در کنار این انبوهی بی‌ثبات‌کاران را داریم. در ضمن می‌بینیم که در 4 دهک پایینی جمعیت حداقل دستمزد فقط 30 درصد از هزینه‌های خانوار را تامین می‌کند که همین موجب شده این افراد برای امرار معاش به دستفروشی رو بیاورند.
این پژوهشگر اقتصادی با طرح این پرسش که بی‌ثبات‌کاران و طبقات فرودست چه پتانسیلی برای حرکت‌های اجتماعی و مقابله با طرد شدگی دارند گفت: ایتدا باید در نظر داشته باشیم که برای توانمند سازی طبقات فرودست نیاز به گفتمان سازی و پراکسیسم داریم زیرا چالش اساسی پیش روی ما به قدرت رسیدن جریان های پوپولیستی است که قصد دارند با اتخاذ سیاست نولیبرالی طبقه متوسط و فرودوست را ببلعند و سفره معیشت آنها را کوچکتر کنند.
پس از آن، «حسین راغفر» کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه، با اشاره به گسترش دست فروشی در سال های اخیر و عدم توجه مسئولین به این پدیده، اظهار داشت: ریشه های پدیده دست فروشی در جهانی شدن، رشد شهرنشینی، ناتوانی اقتصاد ملی در خلق شغل رسمی، نابرابری و فقر و فساد ساخت یافته است.
راغفر با اشاره به آمار تعطیلی واحدهای صنعتی و رواج سوداگری در بازار مسکن و ارز اظهار داشت: اگر شخصی در یک دهه گذشته پول خود را وارد رباخواری کرده باشد 5/3 برابر یک تولید کننده داخلی تنها از ناحیه تورم سود برده است. از این رو میبینیم که فعالیت های تولیدی مسیر پرمخاطره ای را پیش رو دارند.
این اقتصاددان ادامه داد: در کنار ریسک بزرگی که تولید کننده داخلی از سرمایه گذاری در داخل کشور انجام داده باید هزینه مالیات، افزایش قیمت ارز و سیاست های واردات را هم به آن اضافه کنیم. این در حالی است که فعالیت های سوداگرانه هیچ کدام از این ریسک ها را ندارد.
وی با اشاره به اینکه آمار بالای بیکاری و عدم تناسب میان سطح دستمزد و هزینه های زندگی افراد سرپرست خانواده را به سمت دست فروشی سوق داده است افزود: این دستفروشان به بازاری وارد شده اند که به جای دولت، مافیا به تنظیم روابط و انتظام بخشی به آن مشغولند.
راغفر در خصوص چالش های شهری پیش روی دست فروشان در شهرهای بزرگ، گفت: به دلیل اینکه شبکه مافیای زیرزمینی بیشترین سود را از دست فروشان می برد، قطعا تعارض و درگیری های زیادی بین دستفروشان بر سر محل کار در سطح شهر درمی گیرد. از سوی دیگر دست فروشان مجبورند برای ادامه کار خود بخش زیادی از درآمدشان را به مافیای توزیع کننده آنها در سطح خیابان بدهند.
این استاد دانشگاه افزود: با رواج اقتصاد غیر رسمی، به اعتقاد من شهر ما به سمت سائوپلویی شدن پیش می رود زیرا در شهر سائوپلو برزیل تنها ثروتمندانی در امان هستند که توانسته اند برای خود تیم حفاظت امنیتی داشته باشند و سایر مردم شهر هر روز با وحشت حضور گروه های مافیایی و غارت اموال خود رو به رو هستند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه تنها شهرداری مسئول ساماندهی به دست فروشان نیست، گفت: پیشنهاد من در این خصوص سامان بخشی به دستفروشان در قالب سازمان های مردم نهاد است زیرا این فقط مردم هستند که از بطن جامعه و واقعیت های دردآور زندگی دستفروشان اطلاع دارند و هر روز با آنها مواجه می شوند.
«حسن افتخاریان» عضو کمیسیون اقتصاد غیر رسمی سازمان بین المللی کار، به عنوان سخنران بعدی این نشست با اشاره به توصیه نامه 204 سازمان بین المللی کار در خصوص گذار از اقتصاد غیر رسمی گفت: در ابتدا به سبب اینکه دولت ها توان ساماندهی به اقتصاد غیر رسمی خود را نداشتند چندان به بحث اقتصاد غیر رسمی ورود نشد، اما با گسترش این بازار به دلیل بحران اقتصاد جهانی سازمان بین المللی کار، گذار از اقتصاد غیر رسمی را در دستور کار قرار و به این منظور توصیه نامه 204 را به اعضای خود ارائه داد.
وی در خصوص توصیه نامه 204 سازمان بین المللی کار گفت: در این توصیه نامه بر گذار از اقتصاد غیر رسمی تاکید شده و به دولت ها توصیه شده که ساز و کارهای مناسب برای تسهیل در این گذار را فراهم کنند. ضمن اینکه سازمان بین المللی کار در این خصوص وسواس خاصی را به خرج می دهد.
افتخاریان با اشاره به الزام آور بودن اجرای مقاوله نامه های این سازمان یادآور شد: در صورتی که سازمان به این جمع بندی برسد که دولت ها از اجرای مقاوله نامه های سرپیچی می کنند می تواند پرونده آن کشور را به منزله نقض حقوق بشر به شورای امنیت ارسال کند. عضو کمیسیون اقتصاد غیر رسمی سازمان بین المللی کار در خصوص اینکه از نظر این سازمان چه کارهایی غیر رسمی محسوب می شوند گفت: اتحادیه ها و انجمن ها که صرفا درآمدزایی نمیکنند از نظر این سازمان کار غیر رسمی محسوب می شود. در کنار این، کارهایی که به دلیل ماهیت آنها امکان شناسایی و اخذ مالیات از آنها ممکن نیست، مشاغل خانگی که به صورت زیرزمینی فعالیت دارند و افراد رسمی که دربخش غیر رسمی مثل موسسه های مالی اعتباری کار می کنند از نظر این سازمان به کار غیر رسمی مشغول هستند.
وی گفت: ساماندهی و گذار از اقتصاد غیر رسمی بدون کمک دولت ها ممکن نمی شوند البته این منوط به آن است که دولت ها بپذیرند بخش اعظمی از اقتصاد آنها غیر رسمی محسوب می شود و نمی توانند با این استدلال که این بخش از اقتصاد قابل شناسایی نیست از خود رفع مسئولیت کنند از این رو ما همیشه به دولت ها می گوییم که از ظرفیت سازمان های مردم نهاد برای شناسایی افرادی که در این بخش از اقتصاد فعال هستند یاری بگیرند.

-------------------------

با بیمه بیکاری به دلایل نامعلوم مخالفت می کنند/ همچنان سرگردانیم

به گزارش ایلنا، دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس که پیش از این بارها جهت پیگیری بیمه بیکاری خود به تهران مراجعه کرده اند، پس از بازگشت به استان کردستان همچنان بلاتکلیف و میان اداره کار و سازمان تامین اجتماعی استان سرگردانند .
این دو کارگر به نام های «احمد امینی» و «علیرضا رستمی» می گویند ماههاست که بیکاریم، باقیمانده آنچه داشتیم به اضافه هرچه از دوستان و آشنایان قرض گرفتیم خرج سفر به تهران و تحمل هزینه های سفر بی حاصل شد. حالا هم ما را به اداره کار استان حواله داده اند که کسی پاسخگو نیست و همچنان بلاتکلیفیم.
در ادامه پیگیری‌ها در ارتباط با وضعیت این دو کارگر، «محمد سعید جهان‌بین»، مدیر روابط کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان به خبرنگار ایلنا گفت: این کارگران آخر اسفندماه سال 92 به دلیل تعطیلی کارخانه فولاد زاگرس بیکار شدند که طبق قانون بایستی ظرف 30 روز برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه می کردند که این دو نفر ترجیح دادند به جای مراجعه برای بیمه بیکاری، شکایت بازگشت به کار را پیگیری کنند.
جهان بین ادامه داد: پس از صدور رای نهایی و منتفی شدن بازگشت به کار و پس از سپری شدن 13 ماه، این دو کارگر قصد پیگیری بیمه بیکاری دارند که چندان شدنی نیست.
جهان بین در انتهای گفتگو در پاسخ به این پرسش که آیا پیگیری بیمه بیکاری پس از صدور حکم نهایی دیوان عدالت، غیر قانونی است گفت: مساله قانونی بودن یا نبودن نیست. در حال رایزنی هستیم و مساله قرار است در تهران بررسی و نتیجه اعلام شود.
به هر حال امینی و رستمی ماههاست منبع درآمدی ندارند و با این وجود بین تهران و کردستان، بین سازمان تامین اجتماعی و اداره کار و میان این رفت و آمدهای بی حاصل سرگردانند.
این دو کارگر به علت منحل شدن واحد تولیدی محل اشتغال خود، علیرغم سالها سابقه کار، بیکار شده اند و اکنون فقط یک خواسته حداقلی دارند که آنهم برآورده نشده است. حال، سوال اساسی این است که با استناد به کدام قانون و یا آیین نامه با بیمه بیکاری این دو کارگر مخالفت می شود و در این میان، این دو کارگر باید به کجا مراجعه کنند که بتوانند پاسخ صریحی بگیرند یا به عبارتی، متولی اصلی پاسخگویی چه نهادی است.

-------------------------

معطلی کارگر ان اخراجی کاشی خزر برای دریافت طب مزدی

کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: تعطیلی محل کار آنها بهمن ماه سال گذشته (94) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی، فعالیت خود را در دو خط تولید کاشی کف و دیوار متوقف کرد و از آن زمان تاکنون حدود 400 کارگر بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شده‌اند.
آنها می‌گویند: که علاوه بر چندین ماه مزد معوقه، کارفرما هنوز همه مزایای مربوط به سنوات وعیدی وپاداش سالهای 93 و 94 را به کارگران مشمول پرداخت نکرده است..
به گفته این کارگران روند تعدیل کاشی خزر نخستین بار از تیر ماه سال گذشته با اخراج 75 نفر از مجموع 500 کارگر این واحد تولیدی آغاز شد.
آنها در ادامه در مورد سرنوشت خود و دیگر همکاران تعدیل شده گفتند: هنوز فرصت دریافت مقرری بیمه بیکاری برای مجموع کارگران اخراجی کارخانه کاشی خزر در اداره کار شهرستان رشت فراهم نشده و همین مسئله آنها را در موقعیت سخت بدی مالی قرار داده است.
طبق اظهارات این کارگر پس از توقف فعالیت کارخانه و بیکار شدن کارگران کاشی خزر، مسئولان وعده پی گیری بازگشت بکار وپرداخت مطالبات کارگران را دادند اما تا کنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

-------------------------

مرگ یک کارگر معدنچی بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته سقوط از تونلی به عمق 70 متر در معدن سرب منصورآباد، باعث مرگ یک کارگر 32 ساله شد.
«سیدعباس میرشمسی»، مدیرعامل سازمان آتش نشانی استان یزد در ارتباط با جزئیات این حادثه به خبرنگار ایلنا گفت: این حادثه دیروز حدود ساعت 3 بعدازظهر اتفاق افتاد که متاسفانه در جریان این حادثه، یک کارگر 32 ساله به نام علیرضا طائفی جان خود را از دست می دهد.
وی در ارتباط با علت بروز حادثه گفت: سقوط از ارتفاع یک تونل 70 متری باعث مرگ این کارگر شده است که با توجه به عمق چاه و شدت ضربه وارده، کارگر در دم جان خود را از دست می دهد.
میرشمسی افزود: پس از وقوع حادثه و اطلاع به سامانه آتش نشانی، حدود ساعت 4 عصر ماموران به محل رسیدند. عملیات نجات حدود یک ساعت به طول انجامید که پس از آن جسد کارگر متوفی خارج و به سردخانه منتقل شد. معدن سرب منصورآباد در منطقه دهشیر و در 100 کیلومتری جاده یزد به ابرقو واقع شده است.

-------------------------

قطعات بتنی گیلان با 170 کار بصورت کامل تعطیل شد

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه قطعات بتنی گیلان که در زمینه تولید انواع کانال های پیش ساخته وقطعات بلوکی در استان گیلان فعالیت دارد، از اول خرداد ماه جاری (۹۵) به دلیل مشکلات مالی تعطیل و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشده‌اند.
این کارگران که بصورت میانگین بین ۱۵ سال سابقه کار دارند، در ادامه درباره وضعیت خود می‌گویند: از مجموع 170 کارگر حدود 120 نفربصورت خدماتی تحت نظارت شرکت پیمانکاری فعالیت داشتند. در عین حال حدود 80 نفراز کارگران با استفاده از مزایای بیمه بیکاری از اردیبهشت ماه بدنبال دریافت مقرری بیمه بیکاری هستند ومابقی کارگران هنوز وضعیت مشخص ندارند.
به گفته وی در حال حاضر به صورت موقت در این کارخانه یک راننده جرثقیل ،یک کارگر باربر وحدود سه کارمند اداری برای رسیدگی به امور کارخانه مشغول کارند.
کارگران می‌گویند شرایط تولید در کارخانه قطعات بتنی گیلان بسیار خوب بود و آنچه باعث بحرانی شدن وضعیت این واحد شده است وصول نشدن مطالبات معوقه از نهادهای دولتی همانند استانداری ،شهرداری واداره آب وفاضلاب .. وهمچنین بهم خوردن قرار داد فروش با چندین خریدار دولتی دیگراست.
در ادامه یکی از کارگران قطعات بتنی درباره مطالبات معوقه خود وهمکارانش افزود: کارگران این واحد تولیدی از ابتدای فروردین ماه سال جاری دستمزد نگرفته‌اند. علاوه بر دستمزد، کارگران سنوات سال 93 عیدی وسنوات سال 94 خود را از کارفرما طلب دارند.
وی همچنین درباره معوقات بیمه‌ای کارگران شاغل در کارخانه گفت: علاوه بر تعویق در پرداخت دستمزد ، کارفرما هر ماه حق بیمه کارگران را با دست کم یک ماه تاخیر(به تامین اجتماعی پرداخت می کرده است به طوریکه هر چند ماه از سال دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار بوده است.
به گفته این کارگر«قطعات بتنی گیلان » که سال‌ها دارای تولید و بازار فروش خوبی بود اما از چند ماه قبل کارفرما به دلیل نامناسب خواندن شرایط تولید بدنبال تعطیلی کارخانه بوده است.

-------------------------

پرداخت نشدن مزد فرودین ماه کارگران معدن سنگ آهن بافق

منابع خبری ایلنا در بافق از عدم پرداخت دستمزد فروردین ماه حدود 2500 کارگر شرکت معدن سنگ آهن بافق خبر دادند.
از قرار معلوم کارگران رسمی، قرارداد معین و روزمزد دائم شرکت معدن سنگ آهن بافق که روی هم رفته حدود 2500 نفر از پرسنل کاری این واحد معدنی را تشکیل می دهند، بابت دستمزد فروردین ماه از کارفرما طلبکارند.
ظاهرا براساس وعده کارفرما قرار بوده است، 25 اردیبهشت، دستمزد فروردین ماه پرداخت شود که تا کنون این وعده محقق نشده است.
کارگران ابراز امیدواری کردند که تا پایان هفته جاری معوقات مزدی فروردین ماه پرداخت شود.
پیش از این مدیر روابط عمومی شرکت سنگ آهن مرکزی بافق از تلاش برای به روز کردن پرداخت ها و رفع تعویق ها خبر داده بود.

-------------------------

-------------------------

-------------------------

ادامه اعتراضات صنفی کارگران فولاد ارفع اردکان

منابع خبری ایلنا در یزد از ادامه تجمع صنفی کارگران فولاد ارفع اردکان خبر دادند. به گفته این منابع، تا روز گذشته تجمع حدود دویست نفر از کارگران پیمانکاری فولاد ارفع همچنان ادامه داشته است. از قرار معلوم پس از واگذاری بخش عظیمی از فعالیت های این واحد تولیدی به شرکت های پیمانکاری، نارضایتی کارگران از وضعیت معیشتی و شغلی افزایش یافته است. کارگران معترض خواستار همسان سازی حقوق و مزایا و تامین امنیت شغلی هستند و در مقابل مدیریت این کارخانه در مقام کارفرمای مدعی وجود مشکلات مالی برای تامین برخی مواد اولیه است. ظاهرا خواسته‌های صنفی این کارگران در حاشیه‌ مراسم نماز جمعه اخیر اردکان از سوی برخی نمازگزاران مطرح شده است.

-------------------------

اعتراض سه روزه کارگران میادین میوه و تره‌بار خاتمه یافت

تعدادی از افراد حاضر در این اجتماع صنفی سه روزه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: همه معترضان از صبح امروز به کار سابق خود بازگشته‌اند اما هنوز وضعیت اجرای طرح موسوم به دست چین که باعث برپایی این اعتراض صنفی شده بوده مشخص نیست.
به ادعای معترضان در طرح دست چین که ظاهرا مدیریت سازمان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران براجرای آن در تمامی میادین میوه و تره بار اصرار دارد، منافع صنفی غرفه‌داران و کارگرانی که در این میادین میوه و تره بار مشغول کارند دیده نشده است.
براساس این اظهارات واگذاری امر تفکیک و جداسازی میوه به مشتریان از جمله مناقشه برانگیز‌ترین شرایط طرح دست چین است و به باور معترضان این تغییر از یکسو باعث می‌شود تا بخش قابل توجهی از کارگران میادین میوه و تره‌بار تعدیل شوند و از سوی دیگر به دلیل افزایش میزان ضایعات روزانه از درامد روزانه غرفه‌داران کاسته و بر هزینه‌های آنها افزوده خواهد داشت.
ظاهر وجود سپرده‌ای که مطابق عرف قانونی بعد از برگذاری مزایده به عنوان ضمانت حس انجام کار غرفه داران نزد سازمان میادین میوه و تره بار باقی می‌ماند در خاتمه این اعتراض سه روزه موثر بوده است.

-------------------------

وعده های داده شده به کارگران خاتون آباد محقق نشده است

سمیه محمودی میمند»، وکیل کارگران مجتمع مس خاتون آباد در گفتگو با ایلنا گفت: علیرغم وعده های مکرر مسئولان، کارگران بیکار شده مجتمع مس خاتون آباد همچنان بلاتکلیف هستند و به سر کار بازنگشته اند.
وی افزود: 130 کارگر باسابقه این مجتمع، در مهر 94 بیکار شدند که این مساله به اعتراضات مستمر کارگران در ماههای پایانی سال گذشته انجامید و در نهایت، در شورای تامین و نهادهای استانی مقرر شد که این کارگران به سر کار برگردند که این وعده هنوز محقق نشده است.
محمودی در ارتباط با پرونده قضایی 28 کارگر خاتون آباد که ششم بهمن ماه سال گذشته به دنبال این اعتراضات بازداشت و پس از چند روز با قرار وثیقه آزاد شدند، گفت: ظاهرا پرونده این کارگران همچنان مفتوح است.
وی افزود: این کارگران با ضمانت و قرار وثیقه آزادند و این درحالیست که مطالبات صنفی آنها نیز برآورده نشده است.

-------------------------

"مصدومیت و مرگ" به دلیل انباشت گاز در لوله حین عملیات برش کاری

به گزارش ایلنا، اداره روابط عمومی شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران در ارتباط با علت حادثه انفجار خط لوله گچساران که منجر به کشته و زخمی شدن هفت کارگر شد، اعلام کرده‌ است که انباشت گاز در لوله حین عملیات برشکاری سرد، دلیل اصلی بروز حادثه بوده‌است.
از قرار معلوم پس از ترکیدگی لوله، تکه‌های آن به کارگرانی که در محل بودند برخورد کرده و باعث مرگ پیمانکار و مصدومیت شش کارگر شده‌است.
حادثه ترکیدگی لوله گاز روز 28 اردیبهشت در نزدیکی چاه نفت شماره 100 گچساران رخ داد.
براساس گفته‌های رئیس اداره روابط عمومی شرکت بهره‌برداری نفت وگاز گچساران، بروز حادثه اخلالی در روند تولید شرکت به وجود نیاورده‌است. وی اعلام کرده است تحقیقات در مورد علل بروز این حادثه همچنان ادامه دارد.

-------------------------

250 کارگر نساجی بروجرد بیمه بیکاری دریافت می‌کنند/تعیین تکلیف بقیه کارگران تا خرداد

به گزارش ایلنا، با 483 کارگر کارخانه نساجی بروجرد در سال جدید تمدید قرارداد انجام نشد و نیمی از کارگران این واحد تولیدی بیکار شدند.
از میان این کارگران بیکار شد، تنها 250 نفر، آن هم پس از گذشت تقریبا دو ماه توانسته‌اند بیمه بیکاری دریافت کنند.
مسئولان وعده داده‌اند باقی کارگران بیکار شده از خردادماه بیمه بیکاری خواهند گرفت.‌
در همین رابطه، "قدرت اله سعادتی" رئیس سازمان تامین اجتماعی بروجرد در گفت‌وگو با یک رسانه محلی گفت: امسال 483 نفر از کارگران نساجی بروجرد لغو قرارداد شدند و قرار شده آنها حقوق و مزایای خود را از طریق سازمان تامین اجتماعی دریافت نمایند.
وی اضافه کرد: تاکنون 250 کارگر بیکار شده نساجی بروجرد تعیین تکلیف شدند و مقرری بیمه بیکاری این افراد برقرار شده است.
به گفته وی، مابقی کارگران بیکار شده در خرداد ماه تعیین تکلیف شده و اقدامات لازم برای برقراری بیمه بیکاری آنها انجام خواهد شد.
سعادتی اظهار داشت: کارگران بیکار شده بیمه بیکاری خود را به صورت ماهیانه دریافت می‌کنند و کارگران نساجی کل طلب خود را طی این مدت به‌صورت یکجا از این سازمان دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان تامین اجتماعی بروجرد تصریح کرد: در حال حاضر یکهزار و 100 کارگر شهرستان بروجرد از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.

-------------------------

واگذاری نامناسب شرکت زغال سنگ کرمان به صندوق بازنشستگان فولاد/ کارگران مشکلات زیادی دارند

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، «ایرج فلاح»، مدیرعامل شرکت معادن زغال سنگ استان کرمان در دومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به علت بروز مشکل شرکت زغال سنگ کرمان گفت: طبق مصوبه هیات وزیران در 28 مهر 92، شرکت زغال سنگ به صندوق بازنشستگان فولاد کشور واگذار شد که این شرایط واگذاری، شرایط نا مناسبی بود.
وی ادامه داد: این واگذاری در حالی صورت گرفت که صندوق بازنشستگان فولاد دارای مشکلات عدیده‌ای بود، به طوری که این صندوق 85 هزار نفر مستمری بگیر دارد که حداقل ماهیانه 180 میلیارد تومان پرداخت حقوق آن است.
مدیرعامل شرکت معادن زغال سنگ استان کرمان با بیان اینکه جای تعجب داشت که چرا شرکت زغال سنگی که خود دارای زیان 200 میلیارد تومانی در سال 92 بود را به صندوق بازنشستگان فولادی واگذار کردند که خود در پرداخت حقوق مستمری بگیران مشکل داشته است، ادامه داد: شرکت‌های زغال سنگ دنیا حتی در پیشرفته‌ترین کشورها تحت حمایت دولت هستند، اما به هر دلیلی شرکت زغال سنگ کرمان به صندوق بازنشستگان فولاد واگذار شد به طوریکه نه شرکت زغال سنگ توانسته است به صندوق بازنشستگان فولاد کمک کند و نه برعکس.
وی با بیان اینکه کارکنان این شرکت به دلیل عدم دریافت حقوق با مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند و در شرایط سختی به سر می‌برند، عنوان کرد: شرکت زغال سنگ بالغ بر 300 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد، همچنین بدهی به تامین اجتماعی، دارایی و دیگر نهادها شرایط بسیار سختی برای شرکت ایجاد کرده است.

-------------------------

تجمع کارگران میادین میوه و تره‌بار در اعتراض به«طرح دست‌چین»

براساس اطلاعاتی که توسط تعدادی از افراد حاضر در این تجمع صنفی در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است، طبق دستورالعمل جدید سازمان میادین میوه و تره‌بار از این پس تعداد افراد شاغل در هر غرفه نباید از سه نفر (متصدی غرفه، صندوق‌دار و کارگر فروشنده) بیشتر باشد.
از قرار معلوم این تصمیم در راستای آنچه که مشتری‌مداری عنوان شده است اتخاذ و نخستین‌بار از واپسین روزهای سال گذشته اعلام می‌شود و در نهایت از حدود 10 روز پیش اجرای آن به صورت جدی به شعب مختلف میادین میوه و تره‌بار پایتخت ابلاغ می‌شود.
این در حالی است که به گفته منابع ایلنا در حال حاضر در برخی از شعب میادین میوه و تره‌بار به دلیل حجم بار عرضه شده و نیز شمار بالای مراجعه مشتریان تا نزدیک به 10 نفر مشغول کارند.
در این زمینه تعدادی از معترضان حاضر در اجتماع صنفی صبح امروز سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران می‌گویند: کاهش نیروی انسانی باعث اخلال در اداره روزانه غرفه‌ها می‌شود و بصورت مشخص این اقدام با افت درآمد روزانه آنها ارتباط مستقیم دارد چرا که طبق دستورالعمل جدید از این پس خود مشتریان باید نسبت به برداشتن میوه و تره‌بار مورد نیاز خود اقدام کنند.
به گفته یکی از آنان در حال حاضر بیشتر کارگرانی که در غرفه‌های میادین میوه و تره‌بار مشغول کارند تا نزدیک به 15 سال سابقه کاری دارند و معلوم نیست که در نتیجه این تعدیل چه وضعی مواجه شوند.
او با بیان اینکه اجرای «طرح دست چین» که مقدمات اجرای آن از تقریبا یک ماه پیش آغاز شده است در متن قراردادهای مربوط به واگذاری غرفه‌ها ذکر نشده است و اصرار برای اجرای آن به زیان مشترک غرفه‌داران و کارگران است.
به گفته یکی دیگر از معترضین بخش زیادی از مشکلات ما غرفه داران به یک سویه بودن قراردادهای واگذاری غرفه‌ها مربوط می‌شود که در آنها منافع متصدیان غرفه و کارگران شاغل در غرفه دیده نشده است.
طبق اظهارات وی سازمان میادین میوه وتره بار شهرداری تهران با عناوین مختلفی همچون رعایت نشدن موازین بهداشتی هزینه‌سنگینی که معادل 10 تا 20 درصد کل قرارداد است به عنوان جریمه از حساب آنها کسر می‌کند.
وی در تشریح در بخش دیگری از مشکلات صنفی خود وهمکارانش با اشاره به وضعیت بیمه تامین اجتماعی کارگران شاغل در غرفه های میوه وتره بار اظهار داشت: سازمان میوه و تره بار هیچ کمکی مالی به غرفه داران برای پرداخت بیمه کارگران شاغل در غرفه نمی کند این در حالیست که طبق قانون باید بخشی از حق بیمه کارگران شاغل در غرفه ای میادین سطح شهر را سازمان میوه تره بار پرداخت کند.
یادآوری می‌شود به دلیل تجمع غرفه‌داران و برخی کارگران غرفه‌های عرضه میوه و تره‌بار در میدان مرکزی میوه و تره‌بار، بسیاری از غرفه‌های عرضه محصولات کشاورزی به حالت نیمه تعطیل درآمده و غرفه‌داران به همراه خدمه غرفه‌ حاضر به ارائه خدمات در روز جاری به مشتریان نبوده‌اند.

-------------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری فاز 14 عسلویه برای معوقات مزدی

گروهی از کارگرانی که صبح امروز هنگام تردد روزانه به محل کارشان شاهد برپایی این تجمع صنفی بودند، در گفت‌گو با ایلنا شمار کارگران حاضر در این تجمع صنفی در حدود 40 نفر ارزیابی کرده‌اند.
از قرار معلوم این کارگران نیز مانند کارگران شرکت گاما که در روزهای گذشته به دلیل معوقات مزدی خود تجمع صنفی مشابهی برپا کرده بودند از دی ماه سال گذشته تاکنون بابت معوقات مزدی خود طلبکارند.
همچنین گفته می‌شود از آنجا که کارفرمای اصلی این کارگران پیمانکاری همان کارفرمای اصلی کارگران شرکت گاما محسوب می‌شود در جریان اجتماع امروز نیز تعدادی از کارگران گاما برای پیگیری معوقات خود حضور داشتند.
لازم به یادآوری است، تجمع صنفی بیش از 300 کارگران شرکت گاما در فاز 14 منطقه ویژه عسلویه در روز یکشنبه (26 اردیبهشت‌ماه) آغاز شده بود با پرداخت حقوق اسفند 94 آنان پایان یافت و با وعده‌ای که مدیریت پروژه به کارگران داد، مقرر شده تا روز سه شنبه این هفته ( چهارم خرداد ماه) بخش مربوط به عیدی سال 94 آنها نیز پرداخت شود.